Нали помните как по любимата“ ни математика се започва от

 Нали помните как по любимата“ ни математика се започва от ...

ЗА ИЗКУСТВОТО, ЧОВЕКА И МАТЕМАТИКАТА.


 Нали помните как по „любимата“ ни математика се започва от едно уравнение, което пък накрая води до равенство, което, в доста случай, отначалото е било невидимо и невъзможно дори да бъде предположено. Спокойно, акцентът няма да е върху математиката. Това е статия за едно просто уравнение, чието решение обаче е най-сложното в цялата наука, наречена математика, защото неизвестните са две – изкуството и човекът. А дали уравнението ще бъде решено и накрая равенството между двете неизвестни ще възтържествува? Трудно, особено при положение, че двете неизвестни сами по себе си са енигма за философи и математици. Нека обаче опитам, дайте ми шанс. 
Изкуството всъщност не представлява общоприетото понятие за думата. Дефиницията на „изкуство“ не се свежда единствено до кино, картини, театър, музика и т.н. При най-елементарна проверка на значението на термина в интернет (всеки може да провери за отрицателно време) установяваме, че може да бъде представен по следните 3 начина: 

1.Област от човешката дейност, при която действителността се пресъздава чрез художествени средства. 

2.Един вид човешка дейност за пресъздаване на действителността чрез художествени средства – театрално изкуство, киноизкуство, музика.
Прочетете целия материал на: Sofiapress.com

Виж всички статии от Кристиян Иванов-->

Източник: klassa.bg