Лидерската култура на технологичните гурута в Силициевата долина беше остро

 Лидерската култура на технологичните гурута в Силициевата долина беше остро ...

Остри критики към лидерската култура на Силициевата долина в Давос.


 Лидерската култура на технологичните гурута в Силициевата долина беше остро критикувана на Световния икономически форум в Давос, пише CNBC.
В рамките на дискусионния форум „In Technology We Trust?” създателят, председател и главен изпълнителен директор на технологичната компания Salesforce Марк Бениоф заяви, че технологичните лидери трябва да променят своя авторитарен стил.

"Стигнахме до момент, в който цялата супер мажоритарна структура на гласуване в Силициевата долина, където съм предприемач и съм отговорен, независимо какво се случи, се руши“, допълва той. „Идеята е, че по някакъв начин това е приемливо, но то не е“.

Бениоф се позова на пример с Uber Technologies и управлението при нейния предишен главен изпълнителен директор Травис Каланик, когато тя е забравила да цени доверието на своите потребители.

"Кое е най-важното за вас? Доверието или растежът? Защото, ако нещо измества доверието, тогава имате проблем“, коментира той.

"А предишният главен изпълнителен директор на Uber (Травис Каланик) имаше различни ценности на върха на своята йерархия от тези, които съм сигурен, че има Дара днес“, допълни Бениоф.

Дара Косровшахи, който в момента стои начело на Uber, също присъства в същия дискусионен панел, но не коментира управленския стил на своя предшественик. 
По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Източник: klassa.bg