12 Орбиталният апарат се очаква бъде изстрелян тестово малко преди

12 Орбиталният апарат се очаква бъде изстрелян тестово малко преди ...

......... в рамките на около шест часа.Ако утрешният експеримент премине според очакванията, SpaceX ще има готовност за първата пилотирана мисия на Crew Dragon "в рамките на 4 до 8 седмици", твърди основателят на аерокосмическата компания Илън Мъск.По всяка вероятност обаче административните процедури на NASA ще забавят изстрелването с още 1-2 месеца.


Компанията майка на Google - Alphabet Inc., стана четвъртата американска

Компанията майка на Google - Alphabet Inc., стана четвъртата американска ...

......... оценка от 1 трилион долара. Петата по големина американска публична компания по пазарна капитализация, Facebook Inc., понастоящем се оценява на 632,9 милиарда долара. Най-голямата компания извън технологичния или интернет сектора е Berkshire Hathaway Inc. на шесто място, на стойност около 559 милиарда долара.Повече вижте в Investor.bgПо публикацията работи: Бойчо Попов


Cпeциaлиcтитe нa ĸoмпaниятa Ѕорhоѕ paзĸpиxa твъpдe нeoбичaeн пpoблeм. B Gооglе

Cпeциaлиcтитe нa ĸoмпaниятa Ѕорhоѕ paзĸpиxa твъpдe нeoбичaeн пpoблeм. B Gооglе ...

......... cтoĸa и т.н. Kaтo пpaвилo flеесеwаrе пpилoжeниятa ca пpимитивни пoмoщни пpoгpaми, ĸaтo oпpocтeни ĸaлĸyлaтopи, QR cĸeнepи и дpyги пoдoбни, в ĸoитo нapoчнo ca дoбaвeни бъгoвe, зa дa ce yвeличи вepoятнocттa, чe пoтpeбитeлят бъpзo щe пoиcĸa дa ги мaxнe. Ужилвaнeтo мoжe дa бъдe cepиoзнo - имa cлyчи oт $69,99 нa ceдмицa.


Машините намаляват разходите и правят работата по-безопаснаСградите на Country Garden

Машините намаляват разходите и правят работата по-безопаснаСградите на Country Garden ...

......... инвестира в изследвания и разработки в робототехниката от 2018 година. Компанията обяви, че планира да използва поне един робот на всяка от строителните си площадки в цялата страна. Решението на ръководството да ускори внедряването на строителни роботи се дължи отчасти на опасенията за безопасността след редица аварии на строителните площадки напоследък.


Компютърно зрение извлича информация от цифровото изображениеИзкуственият интелект започва да

Компютърно зрение извлича информация от цифровото изображениеИзкуственият интелект започва да ...

......... това се използват знанието кои съставки често се появяват заедно. Твърди се, че системата надминава обикновената търсачка както по идентифициране на съставките, така и по създаване на достоверни рецепти. Въпреки че разработката има изследователски характер, тя е част от по-широк проект, насочен към обучението на компютрите да виждат и разбират света.


Facebook Inc. се отказва от усилията си за продажба на

Facebook Inc. се отказва от усилията си за продажба на ...

......... на реклами.Преди година тогавашният изпълнителен директор на WhatsApp Крис Даниелс нарече рекламите „първичен режим на осигуряване на приходи“ за компанията. Facebook официално представи прототипи на реклами през май миналата година в своята функция Status, която позволява ефимерни публикации, подобни на Instagram Stories.Целия материал четете в Investor.bg! По публикацията работи: Бойчо ПоповОт 30 януари Huawei, заедно със своите партньори А1, Теленор,

От 30 януари Huawei, заедно със своите партньори А1, Теленор, ...

......... бул. Цариградско шосе" 92 За въпроси преди или спед покупката можете да се обърнете и към екипа на Huawei директно във Facebook, с имейл на https://consumer.huawei.com/bg/contact-us/, на телефон 0800 18818 между 9 и 18 ч, или на живо в Центъра за обслужване на клиенти на Huawei на ул. „Леге" 6.


Apple, Microsoft и други компании изпратиха писмо до КомисиятаЕвропейската патентна

Apple, Microsoft и други компании изпратиха писмо до КомисиятаЕвропейската патентна ...

......... правилно и подкопава способността на Европа да се конкурира в областта на високите технологии на глобалния пазар”. Дълги години САЩ бяха благодатно ловно поле за патентни тролове, тъй като в случай на нарушение съдилищата бързо издаваха разпореждания. Но през 2006 г. Върховният съд прие по-висок праг на нарушенията за съдебни забрани.


Технологии Самолетите на Airbus ще излитат и кацат автоматично Нова

Технологии Самолетите на Airbus ще излитат и кацат автоматично Нова ...

......... на самолета и повече върху стратегическите решения и управлението на мисията", отбелязва Airbus. Airbus спира производството на гиганта А380 Пилотите на 737 Max трябва да минат нови обучения Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Мартин Дешев самолет Airbus авиация полети


Остарелите ИТ инфраструктури и приложения често са пречка на пътя

Остарелите ИТ инфраструктури и приложения често са пречка на пътя ...

......... и стратегия за развитие. Автор: Горан Ангелов – основател и управител на IBS – една от водещите ИТ компании в България, с фокус върху финансовата индустрия, аналитикс решенията и системната интеграция. Текущо IBS изпълнява ключови проекти в банковата сфера, свързани с дигиталната трансформация, Open Banking, модернизиране на инфраструктурата и управление на информационните активи.


През 2019 г. на сцената на социалните мрежи изгря и

През 2019 г. на сцената на социалните мрежи изгря и ...

......... над 700 млн. от тях са през 2019 година. TikTok се радва и на най-голяма популярност в Apple App Store. На шесто място в класацията е Likee, следвано от SHAREit, YouTube, Snapchat и Netflix. Twitter също е в класацията, но на доста места назад, с малко над 100 млн. изтегляния.Онлайн рекламата генерира 84% от приходите на холдингаБизнесът на Google

Онлайн рекламата генерира 84% от приходите на холдингаБизнесът на Google ...

......... от стойността на компаниите от списъка S&P 500, или 3,5 трилиона долара. Днес цената на петте гиганта е 5,3 трилиона долара, или 17% от стойността на компаниите от индекса S&P 500. Няма съмнение, че този процес ще продължи, като се има предвид, че стойността на информацията расте, както и нейните обеми.


Последствията от атаките могат да бъдат различни, включително и животозастрашаващи,

Последствията от атаките могат да бъдат различни, включително и животозастрашаващи, ...

......... технологичните гиганти в индустрията неотдавна обещаха да споделят публично информация за откритите уязвимости в случай на пробив в киберсигурността на своите устройства. Прозрачността е от решаващо значение за цялата индустрия. Но тя е и голямо предизвикателство поради присъщото противоречие между споделянето на информация за уязвимостта и защитата на интелектуалната собственост.


Очаква се продажбите тази година да се увеличат с повече

Очаква се продажбите тази година да се увеличат с повече ...

......... второ – нарастващото въвеждане на системи за изкуствен интелект и трето – желанието на операторите на центрове за данни да насърчават хибридните облачни системи. Освен това допълнителен тласък на продажбите на сървъри ще даде увеличаването на обема на предаваните данни в мрежите от пето поколение (5G), казват анализаторите от Digitimes Research.


Друг тип залозиЕлектронните спортове бързо преминаха от потенциална към твърдо

Друг тип залозиЕлектронните спортове бързо преминаха от потенциална към твърдо ...

......... с подобна идея, но насочена конкретно към женските потребители и модата. Сега стартъпът се опитва да пробие на по-големия онлайн ритейл пазар, макар и все още със сравнително стриктен фокус - този на дрехите. В крайна сметка всички имаме нужда да сме сигурни, че тези обувки вървят с тази риза.


Моделите идват с вграден 4G LTE модем за бързи комуникацииПървите

Моделите идват с вграден 4G LTE модем за бързи комуникацииПървите ...

......... Acer, Dell, HP и Lenovo, цените на които започват от $219. Към момента обаче няма подробности за моделите и характеристиките. В списъка фигурират общо 14 нови модела, включително няколко на база SoC Snapdragon, както и седем модела с най-новия процесор на Intel, който има с 46% по-висока производителност от своя предшественик.Включва всички необходими функции за компресиране, преобразуване и редактиране на

Включва всички необходими функции за компресиране, преобразуване и редактиране на ...

......... в социални мрежи, като използвате пълното хардуерно ускорение на графичния процесор. Безплатната версия има някои ограничения и ако нуждите ви са по-големи и освен това искате да получавате регулярни актуализации на програмата и приоритетна техническа поддръжка, можете да купите лиценз за програмата – за една година, доживотен или семеен доживотен.


Проучване на американската изследователска компания за киберсигурност DeviceLock сочи, че

Проучване на американската изследователска компания за киберсигурност DeviceLock сочи, че ...

......... за фишинг атаки. Друга възможност са съобщенията в социалните мрежи към приятели, от които искат спешна помощ с пари. Освен това, все повече и повече след хакване на акаунт, от потребителя се изисква откуп, като заплахата е, ако не плати от негово име да се публикуват екстремистки материали", предупреждава Хованисян.


През последните месеци има бум на фишинг атаките, спам "полетя"

През последните месеци има бум на фишинг атаките, спам "полетя" ...

......... "Ако ползвате пароли под 14 символа, със 100% сигурност вашите пароли вече са изтекли. Съответно данните ви от сайтовете, в които ги ползвате за log in вече са собственост на престъпниците. Паролата трябва да съдържа поне 14 символа и колкото по-сложна, толкова по-добре", категоричен беше Иванов.По публикацията работи: Александър Попов


От Google съобщиха за намерението си да отстранят от уебсайтовете

От Google съобщиха за намерението си да отстранят от уебсайтовете ...

......... на информация за предпочитанията му. Също така се създава негов профил и се установява дали е кликнал върху реклама или я е гледал.Защитници на неприкосновеността на личния живот критикуват използването на "бисквитките", докато разработчици на безплатни онлайн услуги, разчитащи на приходи от реклами, ги подкрепят.   По публикацията работи: Ния Христова


Стои добре и в стаята на запален геймър, и в

Стои добре и в стаята на запален геймър, и в ...

......... запотява ръката, това гумирано покритие има и специална задача – да не позволява мишката да се изплъзне от дланта. Krypton 150 се плъзга бързо и леко по повърхността на класическите подложки за мишки, но и не натоварва китката, защото е една от най-леките мишки в индустрията – едва 98 грама.


Преходът към облака ги прави привлекателни за инвеститоритеИзборът на софтуерни

Преходът към облака ги прави привлекателни за инвеститоритеИзборът на софтуерни ...

......... of America вярва, че ключовите теми на световния пазар за софтуер през 2020 г. ще бъдат свързани с нарастващото разпространение на изкуствения интелект и адаптирането на компаниите след големи придобивания. Сред софтуерните компании, чиито акции може би са най-привлекателни за инвеститорите тази година, експертите посочват отново Adobe, Microsoft и Salesforce.


Устройството на Pointy спестява на компаниите електронния магазинМодулът на Pointy

Устройството на Pointy спестява на компаниите електронния магазинМодулът на Pointy ...

......... не се налага да създават собствен онлайн магазин – продуктовата им гама ще се появи в Google и без наличие на такъв. Към януари 2020 г. компанията има над 15 000 клиенти на дребно по целия свят. С покупката й, Google ще може да направи търсачката си още по-полезна за потребителите.


Пестицидите и химикалите, забавящи горенето, влияят върху умственото развитие на

Пестицидите и химикалите, забавящи горенето, влияят върху умственото развитие на ...

......... точки заради ефекта на оловото. Индивидуалната загуба на точки от тестовете за интелигентност на децата намалява с 2 на сто икономическата им продуктивност като възрастни, казва Трасанде. Според екипа му вредата върху детския мозък от четирите изследвани химикала е струвала 6 трилиона долара на икономиката на САЩ за изследвания период.


Почти 54% от световното население (4,1 милиарда души) използва интернет.

Почти 54% от световното население (4,1 милиарда души) използва интернет. ...

......... интернет уебсайтове, които се опитват да публикуват независими новини, отбелязват авторите на проучването. Канада, Австралия, по-голямата част от европейските страни и някои страни от Южна Америка дават възможност за свободна онлайн реч за журналисти. Някои от държавите с най-тежки ограничения върху медиите са Туркменистан, Северна Корея, Еритрея, Китай и Виетнам.


От 21-те най-силни играчи само един е написал кратък скриптТоп

От 21-те най-силни играчи само един е написал кратък скриптТоп ...

......... не е валидно”, коментира Максим Кузнецов, изпълнителен директор на Usetech. По неговите думи, новото поколение шахматисти – тези, които сега са на 10 или 12 години, очевидно ще станат „страховити опоненти, защото със сигурност ще имат умения за програмиране, които ще им помогнат да се учат по-бързо и да бъдат по-добри!”.


Повечето фирми днес все още са в капана на надграждането

Повечето фирми днес все още са в капана на надграждането ...

......... да се прави периодично преразглеждане и оценяване на работата по дигиталната трансформация. Това се подпомага от наличието на силна култура на „самоотразяване”, която ни позволява честно да оценим себе си – вкл. с провалите си – и след това да намерим силите и средствата да направим смислена промяна. Цифрова промяна.


Технологии Тези държави налагат най-голяма цензура в интернет, къде е

Технологии Тези държави налагат най-голяма цензура в интернет, къде е ...

......... интернет уебсайтове, които се опитват да публикуват независими новини, отбелязват авторите на проучването. Канада, Австралия, по-голямата част от европейските страни и някои страни от Южна Америка дават възможност за свободна онлайн реч за журналисти. Някои от държавите с най-тежки ограничения върху медиите са Туркменистан, Северна Корея, Еритрея, Китай и Виетнам. 


Двете супер-държави изглаждат търговските си спорове„Правим важна стъпка за бъдещетото

Двете супер-държави изглаждат търговските си спорове„Правим важна стъпка за бъдещетото ...

......... търговия. Заедно поправяме грешките от миналото… В крайна сметка американците имат правителство, което ги поставя на първо място на масата за преговори”, коментира Доналд Тръмп. Американският лидер добави също, че това търговско споразумение ще бъде най-голямото в историята. Обсъждането на втория етап от споразумение започна веднага след подписване на първата фаза.


Bose редуцира продажбите на дребно в САЩ, Европа, Япония и

Bose редуцира продажбите на дребно в САЩ, Европа, Япония и ...

......... В същото време компанията ще запази 130 магазина в Китай и ОАЕ, както и търговски обекти в Индия, Югоизточна Азия и Южна Корея. В момента Bose продава активно продуктите си чрез сайтове като Best Buy, Amazon, Target и Apple Store, в магазини за търговия на дребно и чрез собствения си уебсайт.


KeysWorlds доставя оригинални лицензи с голяма отстъпкаKeysWorlds започна 2020 година

KeysWorlds доставя оригинални лицензи с голяма отстъпкаKeysWorlds започна 2020 година ...

......... удовлетвореност на клиентите! Ще получите своя продуктов ключ до минути по електронната поща. Keysworlds предлага също лесни, сигурни и надеждни начини за плащане като PayPal, банков превод, кредитна или дебитна карта, както и 24/7 обслужване на клиенти ([email protected]), за да гарантира, че получавате адекватно съдействие, когато ви е необходимо. платена публикация


Турски съд отмени забраната да се ползва Wikipedia на нейна

Турски съд отмени забраната да се ползва Wikipedia на нейна ...

......... предаде БГНЕС. През 2017 година турските власти обявиха, че забраната е необходима, тъй като Wikipedia не премахна съдържание, обвиняващо правителството в подпомагане на терористични групи. Правозащитните групи редовно критикуват липсата на свобода на словото в Турция при президента Реджеп Ердоган, особено след като неуспешният опит за преврат през 2016 година.


Технологии Microsoft пусна изцяло обновения браузър Edge Той използва софтуерна

Технологии Microsoft пусна изцяло обновения браузър Edge Той използва софтуерна ...

......... 4 начина да подобрим сигурността на Windows 10 Алтернативи на паролата за профилите в Windows 10 За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.   Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Автор: Мартин Дешев Microsoft Edge Chrome браузър интернет


Главният изпълнителен директор на Amazon.com Джеф Безос не беше посрещнат

Главният изпълнителен директор на Amazon.com Джеф Безос не беше посрещнат ...

......... премиера Нарендра Моди миналата седмица генералният секретар на конфедерацията Правин Канделвал обяви, че Amazon, точно както Flipkart на Walmart, е “икономически терорист”, чиито цени лишават правителството от данъчни приходи и “водят до затварянето на хиляди малки търговци”.Повече за онлайн пазара на Индия - в продължението тукПо публикацията работи: Бойчо Попов


Азиатската страна се развива най-бързо в технологичния секторКитай е най-бързо

Азиатската страна се развива най-бързо в технологичния секторКитай е най-бързо ...

......... анализаторите, Китай е най-бързо развиващата се технологична страна в последните няколко години. Новите патенти се отнасят главно до технологичния сектор. Прави впечатление изкачването на Huawei с 6 позиции – компанията вече заема 10-то място по брой регистрирани патенти в САЩ, а BOE Technology се издигна с 4 позиции до 13-то място.


Неговите създатели от университета във Върмонт го наричат ксеноботКсеноботите са

Неговите създатели от университета във Върмонт го наричат ксеноботКсеноботите са ...

......... във водна среда в продължение на седмица, без да са им необходими допълнителни хранителни вещества, тъй като първоначално учените са „заредили” определени енергийни запаси в тях. Макар че разработката все още е на етап ранни експерименти, нейният потенциал за използване в различни сфери на човешката дейност е огромен, категорични са учените.


Инициативата е отворена и за кандидати от България до 25

Инициативата е отворена и за кандидати от България до 25 ...

......... и да се научат как да представят концепцията си пред публиката – водещи експерти в сферата. Финалната церемония на „The next AI Guardians” ще се състои между 27 и 29 май в „AI Bootcamp” – Будапеща. Там ще се избере най-добрата идея с потенциал да подобри образованието на следващото поколение.


Родителят винаги присъства физически, като така отнема свободата на детето,

Родителят винаги присъства физически, като така отнема свободата на детето, ...

......... взаимодействат с устройствата. „Децата забелязват, ако – да речем – родителите си оставят телефона настрана по време на вечеря, ако го слагат в друга стая, докато спят. Бидейки свидетели на тези навици, [децата] могат да осъзнаят, че и те могат да упражняват същия повече контрол върху своите устройства”, казва Райдаут.


Бъдещето е свързано с изкуствения интелект. Това как той ще

Бъдещето е свързано с изкуствения интелект. Това как той ще ...

......... задоволи нуждите на различните поколения е цел не само на технологичните компании, но и на всички сектори, които се сблъскват с недостиг на работна ръка“. По думите на Димчев осъзнатостта, че динамиката в почти всички индустрии е огромна, включително и в дигиталния свят, е ключова, за да бъдат компаниите успешни.


Потребителите на Windows 10 вече получават актуализирания браузърБраузърът Edge, вграден

Потребителите на Windows 10 вече получават актуализирания браузърБраузърът Edge, вграден ...

......... версии 1803 и по-ранни ще получат новия Edge автоматично чрез системата за актуализации Windows Update (Център за обновяване на Windows). Новият браузър просто ще замени стария. При корпоративните инсталации на Windows 10 обновяването не е автоматично – актуализацията на важни компоненти остава под контрола на системните администратори чрез инструмента Blocker Toolkit.


Новата функция се поддържа от приложението Google Smart Lock за

Новата функция се поддържа от приложението Google Smart Lock за ...

......... по-сигурен метод, отколкото удостоверяването чрез SMS. Според разработчиците, това е най-надеждният втори фактор за автентикация за Google акаунти. Google Smart Lock за iOS е достъпно за сваляне безплатно от онлайн магазина App Store. Освен добавянето на новата функция за сигурност е преработен и дизайнът на приложението. Даунлоуд: Google Smart Lock за iOS


С тази програма ще забравите за проблемите при прехвърляне и

С тази програма ще забравите за проблемите при прехвърляне и ...

......... полезен софтуер. MediaTrans се предлага с Новогодишна отстъпка от 50% – за $29,95 вместо $59,95, т.е. спестявате $30. Покупката ви осигурява доживотни актуализации до всички нови версии на програмата, както и доживотна техническа поддръжка. Ако не сте доволни от програмата, можете да се възползвате от гаранцията за връщане на парите.


Power Sensor автоматично настройва яркостта на дисплеяPhilips 243B9 предлага простота

Power Sensor автоматично настройва яркостта на дисплеяPhilips 243B9 предлага простота ...

......... приноса на монитора към въглеродните емисии. С корпус без PVC/BFR и пълна липса на живак и олово Philips 243B9 използва 85% рециклирани пластмаси и опаковъчен материал, подлежащ на 100% рециклиране. Мониторът Philips 243B9 ще бъде наличен на българския пазар от този месец на препоръчителна крайна цена от 429 лв. с ДДС.


Картовият оператор обяви сделка по придобиване на стартъпа PlaidПартньорството на

Картовият оператор обяви сделка по придобиване на стартъпа PlaidПартньорството на ...

......... съображения за сигурност. още по темата Visa ще финансира покупката на Plaid със собствени средства и заеми. Очаква се придобиването да ускори ръста на нетните приходи на компанията с 1% до 2021 г. По план, сделката трябва да приключи в рамките на три до шест месеца след одобрение от регулаторите.


Префектура иска да ограничи гейминга за децата до един час

Префектура иска да ограничи гейминга за децата до един час ...

......... се наблюдават най-малко в рамките на една година, без да се има предвид броят на часовете на ден, прекарани в игри. В същото време Асоциацията за развлекателен софтуер, която обединява най-големите компании за игри в света и създаде рейтинговата организация ESRB, не е съгласна, че видеоигрите могат да причинят пристрастяване.


Технологии Отбягват ли ни извънземните или защо не сме ги

Технологии Отбягват ли ни извънземните или защо не сме ги ...

......... Висока скорост е причината за катастрофата в Хитрино Щетите след взрива в блока във Варна (СНИМКИ) Кой е най-добрият град за живеене в света Автоинструктори блокираха центъра на София, не искат повече часове Огромна бездна погълна автобус в Китай, шестима са загинали (+Видео) Кадри от изложбат</p></a></div>
</article>
				</div>
<hr />

<div class=

Очаква се Комисията да наложи единен интерфейс за зарежданеСмартфоните на

Очаква се Комисията да наложи единен интерфейс за зарежданеСмартфоните на ...

......... се обяснява не само с желанието да се улесни животът на обикновените потребители. Европейският парламент смята, че наличието на различни стандарти води до генериране на „електронен боклук”. Намерението на европейските законодатели да задължат производителите на смартфони да приемат единен метод на зареждане все още не е коментирано от представители на Apple.


Бизнес потребителите заменят остарелите Windows 7 компютри266,7 милиона компютъра са

Бизнес потребителите заменят остарелите Windows 7 компютри266,7 милиона компютъра са ...

......... Apple и Acer. На производителя от Купертино се падат 6,6% от световните доставки на РС, или 17,7 милиона броя, което е спад от 2,2% спрямо 2018 г. Acer е доставила около 17 милиона компютъра през миналата година, заемайки 6,4% от пазара, в сравнение със 17,9 милиона и 6,9% година по-рано.


Qualcomm притиска сериозно тайванския конкурент MediaTekQualcomm доминира във високия клас

Qualcomm притиска сериозно тайванския конкурент MediaTekQualcomm доминира във високия клас ...

......... конкурира с Qualcomm в това отношение. В резултат, Qualcomm ще упражни натиск върху MediaTek във всички сегменти и това неизменно ще се отрази на финансовото състояние на тайванския разработчик. Очаква се брутните приходи на MediaTek от продажби на 5G решения да намалеят до 30-35%, в сравнение с 40-50% средно за пазара.


"Сграда на бъдещето" - така определя Световният икономически форум първата ...

......... за построяването й е била необходима 50% по-малко работна сила от необходимото. Строителните отпадъци били намалени с 60%. Оказало се още, че 3D принтирането било по-евтино и по-бързо като начин на изграждане на сгради. Вие бихте ли живяли в подобна сграда? Вижте подробностите във видеото The buildings of the future?


Технологии Компания създава гъвкава батерия за умни устройства Jenax ще

Технологии Компания създава гъвкава батерия за умни устройства Jenax ще ...

......... и това ще ускори тяхното по-масово навлизане в устройствата, прогнозират от компанията. Зукърбърг поиска глобална регулация на Интернет Най-важните технологични промени за последните 10 г.  Instagram Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Мартин Дешев умни устройства батерия гъвкава батерия енергия


Huawei предлага вече и в България най-новият модел от популярната

Huawei предлага вече и в България най-новият модел от популярната ...

......... с пръстов отпечатък. Опцията Face Unlock интелигентно увеличава яркостта при ниска осветеност, за да разпознае вашето лице. Цени и наличности Huawei Y6s се предлага на препоръчителна крайноклиентска цена от 269 лева в Търговска верига Зора и в партньорската мрежа на дистрибутора Polycomp, както и с изгодни абонаментни планове от Теленор.


Всеки път, когато някой излъчва деветминутна песен, приходът е колкото

Всеки път, когато някой излъчва деветминутна песен, приходът е колкото ...

......... Drake, Frank Ocean, U2, Риана и Solange изстреляха „изненадващи” албуми през втората половина на 2010-те. Този подход на внезапност работи при известно ниво на популярност на изпълнителите, но без съмнение е „пробив” в шумния свят на музиката днес, където всеки ден се появяват по 40 000 нови песни (в Spotify).


Чака ни обаче стагнация на пазара на труда и риск

Чака ни обаче стагнация на пазара на труда и риск ...

......... повишаване на риска от фалити в България, отбелязва Euler Hermes. Според прогнозата, за трета поредна година несъстоятелностите у нас ще отбележат ръст, като за 2020 година той ще бъде 8-10%. Налице е известно повишаване на риска при основните външнотърговски партньори за българските компании – в Еврозоната, Румъния и Турция, сочи анализът.


Технологии Microsoft спира поддръжката на Windows 7 Компанията няма да

Технологии Microsoft спира поддръжката на Windows 7 Компанията няма да ...

......... да подобрим сигурността на Windows 10 Алтернативи на паролата за профилите в Windows 10 За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram. Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Мартин Дешев Microsoft Windows 7 Windows 10 операционна система софтуер


Делегация от американски служители ще пристигне във Великобритания в понеделник,

Делегация от американски служители ще пристигне във Великобритания в понеделник, ...

......... технологичен гигант Huawei при изграждането на британската 5G инфраструктура. "Ние имаме строг контрол върху това как оборудването на Huawei се разполага в момента във Великобритания. Правителството прави цялостен преглед", отбеляза говорителят. "Днес ще има среща, която включва правителствени представители в националната сигурност и телекомуникациите от САЩ и Великобритания", добави той.


Киберпрестъпниците „дават” награди за годишнина на AdidasКиберпрестъпници ловят жертви сред

Киберпрестъпниците „дават” награди за годишнина на AdidasКиберпрестъпници ловят жертви сред ...

......... след това да изпратят съобщение за конкурса на 20 свои приятели. По този начин фишинг съобщенията се разпространяват лавинообразно в WhatsApp. Експертите съветват потребителите на месинджъра да бъдат предпазливи с всякакви съобщения за отстъпки, продажби и промоции, тъй като с тяхна помощ атакуващите могат да получат достъп до личните им данни.


От социалната мрежа Facebook обявиха, че забраняват манипулираните от изкуствен интелект

От социалната мрежа Facebook обявиха, че забраняват манипулираните от изкуствен интелект ...

......... е променено така, че човекът, който говори да казва нещо съвсем различно или когато изкуствен интелект е подменил съдържанието на клипа, така че той да изглежда абсолютно автентичен. Новите ограничителни правила няма да важат за всякакви други вариации за разпространяване на фалшиви новини, видеоклипове и снимки.По публикацията работи: Ния Христова


Около 5,4 милиона 5G устройства са продадени в Китай през

Около 5,4 милиона 5G устройства са продадени в Китай през ...

......... пазарните наблюдатели, Huawei ще оглави световния пазар на 5G смартфони през 2020 година. IDC очаква продажбите на смартфони в Китай да се върнат към растеж през настоящата година. Над 20% от 5G моделите ще струват не повече от $290, а към 2021 г. всеки пети нов смартфон ще бъде 5G.


SMIC ще поеме част от обемите, които сега произвежда TSMCКитайската

SMIC ще поеме част от обемите, които сега произвежда TSMCКитайската ...

......... че 14- и 16-нанометровите SoC и процесори (за сървъри, например) се произвеждаха главно от TSMC, а сега са възложени на SMIC. Самата SMIC е малко известна на широката публика, но компанията вече си спечели репутация в своята ниша. Така например, тя произвежда 28-нанометрови SoC чипове от серията Snapdragon 400 на Qualcomm.


Райна Крапчанска наследява на позицията Станка СтояноваРайна Крапчанска има дългогодишен

Райна Крапчанска наследява на позицията Станка СтояноваРайна Крапчанска има дългогодишен ...

......... за развитие на инженерни специалисти и експерти. Райна Крапчанска завършва Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство и е със степен Master of Business Administration от Американския университет в България. Тя има дългогодишен опит в управлението на човешките ресурси и в сферата на автомобилната индустрия, подчертаха от BHTC.


Фирми от региона показаха иновативни разработки на CES 2020Snapmaker 2.0

Фирми от региона показаха иновативни разработки на CES 2020Snapmaker 2.0 ...

......... на цвят и метални материали, използването на 3D принтерите постепенно се разширява към производството на малки продукти по поръчка. Тези решения могат да се прилагат в области като медицинска помощ, образование и автомобилна индустрия. Очаква се през следващото десетилетие бизнесът наистина да възприеме широко висококачествените и бързи технологии за 3D печат.


„Изминалата година беше динамична и интересна за технологичния сектор. През

„Изминалата година беше динамична и интересна за технологичния сектор. През ...

......... система Според Балов като най-голям провал за изминалата година са били сгаваемите телефони. Всички сгаваеми телефони имаха премеждия за пускането им на пазара. Едва след няколко години телефоните със сгаваем дисплей биха могли да се превърнат в масов продукт. Гледайте цялото интервю по Bloomberg  TV Bulgaria.По публикацията работи: Павел Гълъбов


Лектори обучават кандидатите за работа в Южна Корея как да

Лектори обучават кандидатите за работа в Южна Корея как да ...

......... ако всички компании започнат да използват изкуствен разум при наемането”, казва Ким. „Интервюто с изкуствен интелект е твърде ново, така че кандидатите за работа не знаят за какво да се подготвят и всяка подготовка изглежда безсмислена, тъй като AI ще прочете по лицата ни, ако за нещо не сме откровени”.


Тя може да се вгражда както в смартфони, така и

Тя може да се вгражда както в смартфони, така и ...

......... за серия снимки. Технологията може да намери приложение не само в смартфоните. Разработчиците демонстрираха работата на сензорите върху дървени и кожени повърхности. Sensel се надява, че технологията ще позволи създаване на нови интерфейси, които могат да бъдат вградени в дървени или кожени предмети, като например волан на кола, маса и т.н.


123 SpaceX извърши подобрен тест, но от статична позиция на

123 SpaceX извърши подобрен тест, но от статична позиция на ...

......... при подобен инцидент, това ще отвори пътя за първата експериментална пилотирана експедиция до Международната космическа станция.И въпреки че SpaceX имат техническата готовност да направят това още през февруари или март, бюрократичните процедури на NASA най-вероятно ще забавят историческият полет на първите "частни астронавти" в орбита някъде до началото на лятото.


Пуска роботизирана линия за извличане на материали от iPhoneРоботът Daisy

Пуска роботизирана линия за извличане на материали от iPhoneРоботът Daisy ...

......... поради голямата си популярност. Apple вече използва рециклирани метални сплави в някои от своите продукти и планира да разшири този списък в бъдеще. Освен това производителят на iPhone не изключва възможността да сподели технологията за изграждане на конвейери за автоматично разглобяване на употребявана електроника с други компании, включително от автомобилната индустрия.


Забрана за използване на смартфони от лица под 21 години

Забрана за използване на смартфони от лица под 21 години ...

......... година. Джон Роджърс признава, че основната му цел е само да насочи вниманието към общия проблем. Сенаторът не се надява законопроектът да бъде приет. По-рано стана известно, че САЩ планират да увеличат възрастовата граница за употреба на електронни цигари от 18 на 21 години, поради негативните последици, свързани с вейпинга.


Непобедимите бактерии могат да бъдат унищожени с помощта на сребърни

Непобедимите бактерии могат да бъдат унищожени с помощта на сребърни ...

......... използват в наши дни масово навсякъде за дезинфекция. В основата на механизма на унищожаването им е съединение на разтвор от бактерициден метиленов оцветител и сулфидни метали на нанокристалите. Последните водят до стабилизация на активната форма на пигмента и убиват бактериите под въздействието на светлинни източници, пише gismeteo.ru, цитиран от iNews.bg.


След изложението в Лас Вегас технологията Wi-Fi 6 предстои да

След изложението в Лас Вегас технологията Wi-Fi 6 предстои да ...

......... стандарт за клетъчните мрежи 5G. Това, разбира се, е в по-далечна перспектива и ще зависи от въпроса доколко 5G ще се яви жизнеспособно решение за домашния интернет. Засега изглежда, че по-скоро новата технология първо ще обслужва индустриални приложения и едва на по-късен етап ще навлезе като решение за домашен интернет.