Най-лесният метод включва просто проследяване на фабричните настройки „по подразбиране“,

Най-лесният метод включва просто проследяване на фабричните настройки „по подразбиране“, ...

......... че нашите констатации ще помогнат на производителите да са по-отговорни и едновременно с потребителите да са нащрек за опасностите, присъщи на широкото използване на необезпечени IoT устройства“, казва Ял Матов, друг изследовател по проекта. Изводите от работата на научния екип бяха публикувани в журнала „Smart Card Research and Advanced Applications“.


Електрическите вълни са сходни с тези на недоносено бебеЧаст от

Електрическите вълни са сходни с тези на недоносено бебеЧаст от ...

......... възможно в органоидите да липсват съставките, необходими за формиране на пълноценен мозък, и всички електрически сигнали да са напълно случайни. Но е факт, че те съществуват, а това дава на учените нови възможности за изследване на ролята, която активността на невронната мрежа играе в развитието на кората на главния мозък.


Компанията отвори едновременно над 500 магазина в ИндияXiaomi заслужи място

Компанията отвори едновременно над 500 магазина в ИндияXiaomi заслужи място ...

......... увеличи с порядък броя на магазините си в Индия, където тя вече се наложи като водещия доставчик на смартфони. По-конкретно, планът предвижда търговската мрежа на компанията в страната да се разрасне до 5000 магазина към края на 2019 г., което ще бъде съпроводено с отваряне на 15 000 нови работни места.


Сред тях е Кирил Домусчиев, шеф на КРИБ и възпитаник

Сред тях е Кирил Домусчиев, шеф на КРИБ и възпитаник ...

......... на образованието и науката и от Студентския съвет. Настоятелите са сред най-добрите възпитаници на университета, изявени експерти в своята област и известни на обществото личности с активна позиция и авторитет. Те активно съдействат за решаване на актуалните проблеми на Университета и засилване на връзката с бизнеса и обществените и съсловните организации.


MPI2, разработен от Сирма Медикъл, подпомага хора с говорни дефекти

MPI2, разработен от Сирма Медикъл, подпомага хора с говорни дефекти ...

......... заекване, да модифицират своето говорно поведение чрез използване на кратки фонетични интервали. Приложението се обсъжда с клинични специалисти от Департамента по образование в Ню Йорк, където са назначени над 9 000 логопеди. Безплатни лицензи на приложението ще се предоставят на учениците в държавните гимназии през 2019 г., уточниха от Сирма Медикъл.


Това симпатично и функционално устройство за въздушна фотография се побира

Това симпатично и функционално устройство за въздушна фотография се побира ...

......... на скоростта, функция за завръщане на дрона с натискане на един бутон и др. Моделът може да се управлява от разстояние до 100 метра. Той е компактен и лек – тежи около 118 грама. Можете да купите този достъпен дрон тук: VISUO XS809W – на цена от 20,17 евро в момента.Социалната мрежа за споделяне на снимки и видеа Instagram обяви,

Социалната мрежа за споделяне на снимки и видеа Instagram обяви, ...

......... да не могат повече страничните приложения да използват техните данни.Приложението стартира през октомври 2010 г. и първоначално бе предназначен само за мобилните устройства на компанията Apple. От април 2012 г. Instagram е достъпно и за потребителите на платформата Android. Тогава Facebook купи платформата за 1 млрд. долара. Редактор: Деница Райкова


Изследване показва ясна връзка между възрастта и реакциитеДори след възстановяване

Изследване показва ясна връзка между възрастта и реакциитеДори след възстановяване ...

......... недоволство и др. Резултатите показват, че най-острите негативни реакции всъщност са производни на т. нар. страх да не пропуснеш нещо, пристрастяването към интернет, екстровертните нагласи и невротизма. Резултатите показват и ясна връзка между възрастта и реакциите: с увеличаването на възрастта нивото на чувство на неудовлетвореност, което човек изпитва заради срива, намалява.


От немския автомобилен гигант няма официално потвърждениеTesla и Daimler могат

От немския автомобилен гигант няма официално потвърждениеTesla и Daimler могат ...

......... под името eSprinter на Mercedes-Benz ще излезе на пазара през 2019 година. Представители на Mercedes-Benz Daimler AG са отказали да коментират появилата се информация пред Ройтерс. Засега не е ясно дали немската компания е отворена за партньорство с Tesla, но от Даймлер изразяват задоволство от интереса на Мъск към техния микробус.


Портативната програма може да се ползва навсякъде от USB флашкаPortable

Портативната програма може да се ползва навсякъде от USB флашкаPortable ...

......... на новините. Когато кликнете върху някое заглавие, съдържанието на новината се показва в панела по-долу. Програмата поддържа известия на екрана и прокси, а освен това може да се конфигурира така, че да актуализира автоматично емисиите през няколко минути. Достъпна е за сваляне безплатно, като разработчикът разчита на дарения. Даунлоуд: Portable RSS Guard


Наред с антивируса съдържа и други полезни функцииReason Core Security

Наред с антивируса съдържа и други полезни функцииReason Core Security ...

......... приложение след изтриването му. Налична е също функция за премахване на програми от списъка за първоначално стартиране, което рефлектира в съкращаване на времето за зареждане на системата. Потребителят на Reason Core Security може също така да разглежда инсталираните плъгини в браузъра и да ги премахва, ако носят риск. Даунлоуд: Reason Core SecurityТехнологичният хъб вече има три сгради в кв. Младост, СофияЗа

Технологичният хъб вече има три сгради в кв. Младост, СофияЗа ...

......... обитателите му е и фондът за рисково дялово инвестиране Eleven. До пролетта на 2019 г. ще бъде добавена и четвърта сграда с нови офис пространства, специализирани помещения за събития, спорт и развлекателни занимания. Така общият капацитет на Campus X ще достигне 18 хил. кв. м площ и над 1350 работни места.


Новият обект ще допринесе със 700 работни места в странатаВсички

Новият обект ще допринесе със 700 работни места в странатаВсички ...

......... електротехници и компютърни специалисти. още по темата Заедно с другите служители, които ще се явяват доставчици на различни услуги, работните места ще са общо около 700. Сградата ще е на няколко етажа и би трябвало да бъде изградена до 2020 г. Всички съоръжения в нея ще използват само „зелена“ електроенергия.


Творението на SotfBank излиза на пазара през февруари 2019 г.Whiz

Творението на SotfBank излиза на пазара през февруари 2019 г.Whiz ...

......... когато присъстват хора в офиса. Самата SoftBank плаща около 180 000 йени на месец за екип от трима души, които се грижат за централата й. Тъй като почистването на подовете е около 40% от цялата работа, с помощта на Whiz компанията може да спести около 35 000 йени от тази сметка.


Стотици злонамерени приложения се преструват, че предлагат отстъпкиПо време на

Стотици злонамерени приложения се преструват, че предлагат отстъпкиПо време на ...

......... киберсигурност. RiskIQ обръща внимание на потребителите да теглят приложения само от официалните магазини на Google и Apple и да са подозрителни към приложения, които искат повече информация, отколкото е вероятно да се нуждае една апликация за пазаруване. Бъдете предпазливи, ако приложение за пазаруване иска достъп до контакти или пароли, съветват специалистите.


Престъпниците използват програмирани „Black Box“ устройстваАтаките срещу банкоматите стават все

Престъпниците използват програмирани „Black Box“ устройстваАтаките срещу банкоматите стават все ...

......... да намалят риска от атаки и да ускорят реакцията си при заплахи, банките трябва да обезпечат физическата защита на банкоматите, препоръчва докладът. Те следва също така да внедрят регистриране и мониторинг на събития, свързани със сигурността, в АТМ машините и инфраструктурата и да извършват редовен анализ на сигурността на банкоматите.Макар все още да ползвам телефона си по няколко часа

Макар все още да ползвам телефона си по няколко часа ...

......... Въпреки че не е най-големият им фен, изпълнителният директор признава, че свободният пазар в момента не работи."Силно вярвам в свободния пазар. Но трябва да признаем, че той не работи. Неизбежно е, че ще има някакъв вид регулации. И компаниите ще трябва да ги приемат", каза още той.   Редактор: Деница Райкова


Смарт моделът ще се доставя от Panasonic на китайския пазарДизайнът

Смарт моделът ще се доставя от Panasonic на китайския пазарДизайнът ...

......... модул за безжична връзка, а потребителите могат да се свързват към нея посредством мобилно приложение. още по темата Така например, от смартфона си потребителят може дистанционно да избира режим на пране, да пуска машината, да регулира количеството на препарата за пране, както и да получава известие при приключване на прането.


Китай е осъществил успешно изстрелване на ракетата-носител

Китай е осъществил успешно изстрелване на ракетата-носител "Чанчжен-3B" с два ...

......... Ракетата беше изстреляна в 11:45 часа "До края на тази година системата ще започне да функционира и ще предоставя основни навигационни услуги на страните и регионите от проекта "Един пояс, един път", се казва в съобщението. Предвижда се, че до 2020 г. системата да предоставя навигационни услуги по целия свят.


Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг е разяснил на

Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг е разяснил на ...

......... данни от десетки милиони потребители на Facebook, за да разработи алгоритъм за анализиране на политическите предпочитания на гласоподавателите.През април Зукърбърг бе принуден да се яви на две изслушвания в американския Конгрес. Предприемачът увери американските законодатели, че отсега нататък социалните мрежи ще обработват по-внимателно личните данни на потребителите. Редактор: Деница Райкова


Пазарът в региона ще надвиши 240 млрд. долара към 2025

Пазарът в региона ще надвиши 240 млрд. долара към 2025 ...

......... 2025 г., което ще означава, че 4 от всеки 10 долара, похарчени в региона, ще се паднат на нея. Изследването обхваща шестте най-големи икономики в Югоизточна Азия – Индонезия, Малайзия, Филипините, Сингапур, Тайланд и Виетнам. Според доклада, повече от 90% от уеб-потребителите в региона се свързват с интернет чрез смартфоните си.


Изключително лесна за използване програма, способна да възстанови дори и

Изключително лесна за използване програма, способна да възстанови дори и ...

......... и видеокамери. Разгледаната програма е част от по-голяма фамилия продукти за възстановяване на файлове Yodot Data Recovery Software, от които се възползват потребители от цял свят, вкл. професионалисти – за възстановяване на Windows и Mac документи, снимки, видео, Outlook файлове и др. Компанията осигурява на клиентите си безплатна техническа поддръжка 24х7.


Учени обещават памети и устройства с много висока плътност на

Учени обещават памети и устройства с много висока плътност на ...

......... се охлажда, вие искате да е много твърд – да формира стъклена памет, която е стабилна.“ Стабилността, осигурена от новоразработвания метод, ще позволи използването на по-широк спектър от крайни състояния за памети, които съдържат много повече информация – и ще позволи ултра-бърза обработка на информацията, подобна на тази при човешките неврони.


Засича движение, вижда на тъмно, поддържа и разговори Мобилното приложение

Засича движение, вижда на тъмно, поддържа и разговори Мобилното приложение ...

......... иконка в мобилното приложение. TendaEye е дружелюбно приложение с интуитивен и лесен за усвояване потребителски интерфейс. На практика, с тази мобилна апликация можете да контролирате напълно функциите и поведението на камерата – отдалечено, през смартфона, така че да настроите C50+ да работи според предпочитанията ви. Даунлоуд: TendaEye за Android, TendaEye за iOS


Биометричните системи ще се нуждаят очевидно от подобряванеСинтезирани пръстови отпечатъци

Биометричните системи ще се нуждаят очевидно от подобряванеСинтезирани пръстови отпечатъци ...

......... към 100, технологията DeepMasterPrints имитира 77% от реалните отпечатъци. Синтезираните от изкуствен интелект отпечатъци са най-ефективни за проникване в системи, които съхраняват множество отпечатъци от пръсти, т.е. не при смартфоните – поне засега. Учените се надяват, че тяхното изследване ще подтикне компаниите да направят по-надеждни биометричните системи за сигурност на достъпа.


Две тримесечия поред изпреварва Apple, пред нея е само Samsung„През

Две тримесечия поред изпреварва Apple, пред нея е само Samsung„През ...

......... едно ниво. През 2020 г. ще имаме възможност да оглавим пазара“, казва той. още по темата През 2010 г. Huawei пусна на пазара смартфона Huawei Ideos под управление на Android с цена 60 евро, припомнят анализаторите. За сравнение, тази година китайският производител предложи флагман на цена от над 1000 евро.


Председателят на Международния бизнес форум Ерол Ярар заяви, че криптовалутите

Председателят на Международния бизнес форум Ерол Ярар заяви, че криптовалутите ...

......... блокчейн технологиите и криптовалутите за финансиране на технологии, добави той. Основната криптовалута може да бъде използвана за ценообразуване на стоки от бизнеса, пазарите и страните, каза още Ярар. Според него ислямските държави трябва да създадат структура подобна на Международния валутен фонд, като името може бъде Международен фонд за ислямско сътрудничество.


Скоростите на четене и запис са съответно 520MB/s и 450MB/sSSD

Скоростите на четене и запис са съответно 520MB/s и 450MB/sSSD ...

......... в диапазона 0°C ~ 70°C. Налични са също LDPC ECC технология за корекция на грешките, както и безплатни софтуерни инструменти за мониторинг, управление и миграция на данните. Последното е особено полезно за потребители, които планират да преминат от твърд диск към SSD чрез бекъп и прехвърляне на информация, вкл. наличната ОС.


Ще доставя у нас устройства от цялата екосистема на компанията

Ще доставя у нас устройства от цялата екосистема на компанията ...

......... на приходите и 2,1 млрд. долара печалба за второто тримесечие на 2018 г., надхвърляйки очакванията на анализаторите. Според последните оценки на IDC, Xiaomi понастоящем е четвъртият по големина производител на смартфони в света след Samsung, Huawei и Apple. Компанията неотдавна надмина Samsung и стана лидер на пазара на смартфони в Индия.


С иновативното двуфункционално устройство използването на пасивно охлаждане не означава

С иновативното двуфункционално устройство използването на пасивно охлаждане не означава ...

......... Фен. След като демонстрира възможностите за охлаждане на системата, екипът вече работи по проектиране на слънчеви клетки, които не изискват метално фолио, така че едно устройство да може да охлажда сградата и да генерира електричество едновременно. „Смятаме, че можем да изградим практично устройство, което прави и двете неща“, казва професор Шанхуй Фен.


Изолиращ шума микрофон осигурява чист глас на 8 метраSHU Webcam

Изолиращ шума микрофон осигурява чист глас на 8 метраSHU Webcam ...

......... видеорегистратор за кола (DVR) и дори за сигурност в дома, благодарение на способността й да записва при засичане на движение. Батерията с капацитет 900 мАч осигурява работа до 90 минути Можете да купите екшън камерата Pro Cam на цена от €22 в онлайн магазина Cafago, която е валидна до 15 декември.


FCC даде зелена светлина за използване на европейската GalileoДосега GPS

FCC даде зелена светлина за използване на европейската GalileoДосега GPS ...

......... системи да се допълват една с друга. Вчерашното решение на FCC обхваща сигналите в два честотни диапазона: L1 (1559-1591MHz) и E5 (1164-1215MHz). Приемането на сигнали в диапазона E6 (1260-1300MHz), които позволяват повишаване на точността на позициониране, е забранен, тъй като този честотен обхват в САЩ не е заделен за радионавигационни системи.


Ще излъчва повече от 150 канала, вкл. 30 в HD,

Ще излъчва повече от 150 канала, вкл. 30 в HD, ...

......... динамичен растеж“, каза Мартин Орнас-Кубацки, вицепрезидент по продажби за Централна и Източна Европа в SES Video. „Позицията 23,5 градуса Изток е най-бързо развиващата се локация на SES с достъп до Централна и Източна Европа и страните от Бенелюкс, с много паневропейски оператори, които излъчват своето съдържание от там“, допълни той.


Лидерите в аутсорсинга преосмислят операциите и бизнес моделите сиАвтоматизацията на

Лидерите в аутсорсинга преосмислят операциите и бизнес моделите сиАвтоматизацията на ...

......... предоставяне на отлични услуги. Също така, експертите в аутсорсинг индустрията трябва да се уверят, че покриват най-високите стандарти на компанията за техническа поддръжка и да осъзнаят ролята си в създаването на добро впечатление у консултирания. Специалистите по техническа поддръжка трябва да работят върху способността си да проявяват емпатия, разбиране и търпение.


Моделът е прахо- и водоустойчив според строгите изисквания на стандарта

Моделът е прахо- и водоустойчив според строгите изисквания на стандарта ...

......... метал. Подобно на другия модел, налични са две технологии за гарантиране сигурността на достъпа до устройството – отключване на екрана с пръстов отпечатък или чрез разпознаване на лице. Можете да купите Ulephone Power 5 на цена в момента от 222,1 евро в глобалния онлайн магазин Tomtop, с безплатна доставка до България.


Събитието е отворено за всички тех експерти и ентусиастиЕксперти и

Събитието е отворено за всички тех експерти и ентусиастиЕксперти и ...

......... първо, 1000 лв. за второ и 500 лв. за трето място. По време на хакатона участниците ще могат да черпят от опита и на ментори с опит в технологиите или различните аспекти на градското планиране. Хакатонът е отворен за всички, които имат интерес, а участието е безплатно. Необходима е предварителна регистрация.


САЩ повдигнаха обвинения срещу основателя на УикиЛийкс Джулиан Асанж, който

САЩ повдигнаха обвинения срещу основателя на УикиЛийкс Джулиан Асанж, който ...

......... обяснява с факта, че Асанж продължава да прави политически изявления. Самият основател на WikiLeaks заяви, че еквадорските власти се опитват да го лишат от правото на убежище и да го предадат на САЩ, след което заведе дело в съда, който обаче отхвърли претенциите на Асанж срещу Кито. Редактор: Деница Райкова


Apex.AI ще се стреми „да бъде Red Hat на автомобилния

Apex.AI ще се стреми „да бъде Red Hat на автомобилния ...

......... продава своята версия на софтуера и да събира такса за поддръжката. Подходът отразява този на Red Hat, която през 90-те години на миналия век взе Linux и го направи достатъчно стабилен за използване в банки и правителства. От своя страна, Apex.AI ще се стреми „да бъде Red Hat на автомобилния софтуер“.


Новата карта включва 4-то поколение GCN графични ядраAMD Radeon RX

Новата карта включва 4-то поколение GCN графични ядраAMD Radeon RX ...

......... – The Division 2 безплатно при покупката на определени AMD Radeon RX графични карти и компютри с Radeon RX графика. Графичната карта AMD Radeon RX 590 е налична в глобален план от вчера на препоръчителни крайни цени, започващи от 279 долара (в САЩ), от производители като Asus, PowerColor, Sapphire и XFX.


Социалната мрежа Facebook обяви, че ще създаде независим орган, който

Социалната мрежа Facebook обяви, че ще създаде независим орган, който ...

......... начин, а именно като език на омразата. "Все по-често успяваме да уловим съдържание, в което присъства езика на омразата, преди някой да го докладва, в частност насилието и изображенията в социалната мрежа", споделиха от Фейсбук. "Все още обаче има места, в които трябва да свършим доста работа", признаха от мрежата.


За слушане на музика и по-ясни разговори със смартфонаFineblue F920

За слушане на музика и по-ясни разговори със смартфонаFineblue F920 ...

......... кабел с дължина един метър, предназначен за използване с Phone, iPad или iPod устройства, които имат Lightning конектор, но искате да ги свържете към USB порта на компютъра – за зареждане или синхронизиране. Можете да купите кабела Apple Lightning to USB на намалена цена от €7,99 в момента (вместо за €15,99).


Двете компании обявиха партньорство в сферата на промишления IoTСъвместни решения

Двете компании обявиха партньорство в сферата на промишления IoTСъвместни решения ...

......... чрез партньори на двете компании с пряк достъп до техните специалисти по проектиране и поддръжка. Партньорството между Siemens и Aruba се явява важна стъпка по пътя към разширяване на вече съществуващото портфолио от решения за промишлени мрежи и изграждане на дигитално предприятие, предвид ИТ възможностите на Aruba, коментират от немския концерн.


Мястото за съхранение на летните ви гуми е от значение.

Мястото за съхранение на летните ви гуми е от значение. ...

......... При боравене с гумите в склад те не трябва да се изпускат от височина над 1,5 m. При падане те могат да се повредят в зоната на борда. Типичното последствие е изкривен борд. Ако видите, че гумата е с изкривен борд, ние не препоръчваме да монтирате такава гума към джанта. 


Изкуственият интелект може да бъде надеждна технологияДо 2020 г. 85%

Изкуственият интелект може да бъде надеждна технологияДо 2020 г. 85% ...

......... че както техническите, така и бизнес екипите в дадена компания участват в идентифицирането на подходящите възможности за ИИ и сценариите за тестването на технологията – независимо дали става дума за подобряване на обслужването на клиентите чрез разговорния агент, повишаване на ефективността, намаляване на производствените дефекти или представянето на иновативен проект.


В духа на постоянните иновации, батериите и продуктите за съхранение

В духа на постоянните иновации, батериите и продуктите за съхранение ...

......... и слънчевата енергия да бъдат по-разпространени от бензина, дизела и електричество,то базирано на изкопаеми горива. Според тях преминаването към възобновяеми енергийни източници ще стане факт, когато чистите енергийни решения достигнат 20% пазарен дял. Имайки предвид това, енергийният бизнс на Tesla може да получи сериозен тласък много по-рано от очакваното.  


Компанията Facebook е наела PR фирма, която се опитва да

Компанията Facebook е наела PR фирма, която се опитва да ...

......... "кервана" от мигранти, пристигащи в САЩ от Централна Америка през Мексико. Тези твърдения обаче не почиват на доказателства.Сорос бе и сред известни личности, които преди няколко седмици получиха бомби по пощата. Такива пратки имаше и за Барак Обама, Хилари Клинтън и други критици на президента Доналд Тръмп. Редактор: Деница Райкова


Иновативната платформа вече обслужва компании от сектора в СингапурБлокчейн се

Иновативната платформа вече обслужва компании от сектора в СингапурБлокчейн се ...

......... каза Раджу Шукла, изпълнителен председател на Cleantech Solar Asia. Като цяло концепцията за търговия със СВЕ чрез платформа, базирана на блокчейн, се счита за привлекателна, тъй като предлага възможност дори за малките покривни слънчеви инсталации да участват в пазарите на сертификати, базирайки се на търговски модел с директна двустранна връзка („peer-to-peer”).


С повече изобретателност – а тя не липсва на престъпните

С повече изобретателност – а тя не липсва на престъпните ...

......... в работата по „разпознаване“ на „недобронамерените“ апарати. Така или иначе, видеото с дрона и велосипеда е забавно и ако не друго, то поне е напомняне да заключваме велосипедите си там, където ги оставяме, ако искаме да имаме по-добри шансове да си ги намерим. И, разбира се, да сме още по-бдителни занапред.


Според изследователската компания Gartner до 2020 г. разговорният изкуствен интелект,

Според изследователската компания Gartner до 2020 г. разговорният изкуствен интелект, ...

......... да направи технологията достъпна и за по-малки компании. Чрез предоставянето на по-гъвкави възможности за внедряване на подобни инструменти корпоративните й клиенти ще бъдат в по-добра кондиция за справяне с постоянно променящите се предизвикателства, което пък означава, че може да се окажем в разговор с компютър далеч по-рано, отколкото мислим.  


Европейският парламент окончателно одобри споразумението, изготвено съвместно с Европейския съвет

Европейският парламент окончателно одобри споразумението, изготвено съвместно с Европейския съвет ...

......... оператори трябва да бъдат уведомени със SMS или през мобилно приложение. Страните-членки имат 42 месеца, за да приведат в готовност за работа такава система. Всички тези промени следва да бъдат отразени в националното законодателство на всяка една страна-членка. Да направи това всяка държава-членка на ЕС има срок от 2 години.


Световният пазар се оценява на около 400 млрд. долара годишноНяма

Световният пазар се оценява на около 400 млрд. долара годишноНяма ...

......... на Министерство на земеделието, храните и горите, ГИС система за управление на индустриални зони и др. По-късно днес на събитието, организирано от ЕСРИ България, ще бъдат връчени годишните награди за специални постижения в областта на Географските информационни системи в четири категории – „Държавна администрация“, „Ютилитис“, „Териториално развитие“ и „Наука и образование“.


Подходяща е за големи жилища и средноголеми офисиTenda Nova MW3

Подходяща е за големи жилища и средноголеми офисиTenda Nova MW3 ...

......... покритието. Конфигурирането става бързо и лесна, а наличното приложение Tenda WiFi App позволява блокиране на неоторизирани потребители. още по темата Поддръжката на родителски контрол дава възможност за различни настройки на сърфирането в интернет, докато използването на системата в режим „гост” защитава личната сигурност и запазва вече зададени настройки и ограничения.


Специалисти на Вистеон имат решителен принос за новия Actros на

Специалисти на Вистеон имат решителен принос за новия Actros на ...

......... или да получи важна информация за състоянието на камиона, както и да управлява разнообразни функции, които могат допълнително да бъдат инсталирани в превозното средство. Снабден с над 60 нови функционалности, Mercedes-Benz Trucks всъщност пусна частично автономно шофиране в серийно производство, а българските инженери за пореден път доказаха умения на световно ниво.


Главният изпълнителен директор на А1 спечели общо три приза на

Главният изпълнителен директор на А1 спечели общо три приза на ...

......... единадесети пореден път и се проведе на три етапа в периода юни – октомври. Участници в конкурса са хора на най-високо управленско ниво – управители, изпълнителни директори, председатели на ръководните органи, представляващи водещите компании в България и отговорни за вземането на стратегически решения за тяхното функциониране и развитие. Партньорска публикация


Придружен е с пасивна писалка, която не изисква батерия, разпознава

Придружен е с пасивна писалка, която не изисква батерия, разпознава ...

......... с държач, ръкавица и кърпа за почистване, USB кабел 3-в-1, разширителен USB кабел, HD адаптер-кабел за Mac и документация. Можете да купите XP-PEN Artist 15.6 на цена от €299 (вместо за €329,99) в онлайн магазина Cafago при използване на купон L819OS, валиден до 15 декември. Моделът се доставя от европейски склад.


Телефонните разговори в Европейския съюз стават още по-евтини от догодина.

Телефонните разговори в Европейския съюз стават още по-евтини от догодина. ...

......... за комуникация като Skype, WhatsApp и и др.Съобщителната системата за "обратна връзка от номер 112" ще стане задължителна във всички държави членки, за да се гарантира, че гражданите ще бъдат предупреждавани чрез SMS или мобилно приложение в случай на тежки извънредни ситуации и бедствия в техния район. Редактор: Деница Райкова


Мобилно приложение за туризъм спечели второ място в престижен конкрусГеорги

Мобилно приложение за туризъм спечели второ място в престижен конкрусГеорги ...

......... резервации за същата оферта. Така първите, закупили дадено преживяване, могат да платят по-малко, а дори и да пътуват безплатно. Апликацията 15toGO вече е достъпна за изтегляне и тестване безплатно в Apple App Store и Android Play Store за основните мобилни платформи – iOS и Android. Даунлоуд: 15toGO за Android; 15toGO за iOS


Ще работи за утвърждаване на института като двигател на иновациите„Участието

Ще работи за утвърждаване на института като двигател на иновациите„Участието ...

......... институт за иновации и технологии е независим орган на ЕС и управлява бюджет от 2,7 милиарда евро за финансиране на иновационни проекти. Общността на ЕИТ обединява над 1000 организации – близо 600 компании включително МСП, около 200 университета, над 150 научно-изследователски центъра и повече от 80 града, региони и НПО.


Целта е да се засили връзката между образованието и бизнеса

Целта е да се засили връзката между образованието и бизнеса ...

......... на представители на КРИБ и нейни компании-членове в презентации пред студенти, лекции, семинари или други събития, организирани от ТУ-София. От съществено значение са и предвидените съвместни анализи за текущата ситуация на пазара на труда с оглед на нуждите на бизнеса от кадри, особено в сектори, където остро се усеща тяхната липса.


Телекомът получи признанието от световния лидер в тестването на бързината

Телекомът получи признанието от световния лидер в тестването на бързината ...

......... и мобилни мрежи. В приложенията за измерването на интернет скорости на компанията се осъществяват над 10 милиона потребителски теста на ден, като техният общ брой до момента надхвърля 20 милиарда. В резултат на това Ookla разполага с най-изчерпателните данни за ефективността и достъпа до интернет в целия свят. Партньорска публикация


За събитието пристигат водещи експерти от интернет гигантаDevFest Sofia ще

За събитието пристигат водещи експерти от интернет гигантаDevFest Sofia ще ...

......... в Турция. Когато Селен се присъедини към Google, тя открива, че нейната страст към технологиите се крие във връзката между реалния живот и онлайн пространството. Освен представителите на Google, в конференцията ще участват и лектори от Франция, Финландия, Великобритания, Германия и Гърция, както и технологични експерти от водещи компании у нас.


Новата технология дава верен резултат в 94% от случаитеСистемата идентифицира

Новата технология дава верен резултат в 94% от случаитеСистемата идентифицира ...

......... усъвършенстваните системи за разпознаване на лица, но все пак ефективността й е достатъчно висока за комерсиално приложение – тя разпознава хората в 94% от случаите. Анализът на видеото се извършва в реално време. Програмата обработва видеозаписа, като отделя и съпоставя силуети на човека. Търсенето в едночасов видеозапис отнема около 10 минути.


Сред акцентите е Guthenber - ключовата промяна в редактора на

Сред акцентите е Guthenber - ключовата промяна в редактора на ...

......... в Puzzl Coworking на бул. „Черни връх“ 47. Местата са само 20, за деца между 8 и 14 години, които искат да си направят собствен сайт. Това е и една от основните цели на WordPress – да даде глас на всеки, който има интересни истории за споделяне, независимо от възрастта.


Сведенията за активността на потребителите в интернет се продават във

Сведенията за активността на потребителите в интернет се продават във ...

......... Facebook. Откраднат акаунт в Netflix струва до 5 долара. Продават се също така и акаунти в социалните мрежи от приложения за запознанство, Uber и други услуги. Отдалеченият достъп до компютър или сървър струва от 5 до 50 долара. Най-голям интерес, логично, представляват банковите и игровите акаунти, както и платежните сметки.


„Момчетата не знаят как да поканят, наистина е удивително колко

„Момчетата не знаят как да поканят, наистина е удивително колко ...

......... интелект може да помогне за търсенето на любов. Сред скептиците е генералният секретар на ООН Антонио Гутереш, който заяви, че е „леко скептичен“, че ИИ може да помогне „хората да намират сродни души“. „Много съм щастлив, че съм избрал моя партньор в живота по традиционни методи“, казва бившият португалски премиер.


Включва антивирус, пази от спам и следи браузванетоBullGuard Antivirus включва

Включва антивирус, пази от спам и следи браузванетоBullGuard Antivirus включва ...

......... представляват потенциална заплаха за сигурността. Освен това BullGuard Antivirus следи сърфирането в уеб, като сканира трафика и позволява разглеждане само на безопасни сайтове. Тестова 15-дневна версия на антивируса е достъпна за сваляне и ползване безплатно. Лиценз за едно копие на BullGuard Antivirus за период от една година струва 29,95 долара. Даунлоуд: BullGuard Antivirus


Очаква се те да достигнат скорост от 1 терабайт в

Очаква се те да достигнат скорост от 1 терабайт в ...

......... 1 терабайт в секунда (TB/s). И нещо особено важно – 6G ще има не само земно покритие, но и под вода. Според най-оптимистичните прогнози, въвеждането на 6G в комерсиална експлоатация ще стане не по-рано от 2030 година, което всъщност е доста близък хоризонт, предвид, че все още предстои навлизането на 5G.


18-метровите MAN-ове имат изключително ниски нива на вредни емисииНови 60

18-метровите MAN-ове имат изключително ниски нива на вредни емисииНови 60 ...

......... на такива емисии като NOx, NO2 и фини прахови частици. София е част от мрежата на световните столици, които работят за намаляване на вредните емисии. С изпълнението на Плана за действие за устойчиво енергийно развитие на Столична община се цели намаляване на емисиите на СО2 с до 20% до 2020 година.


Отстъпките достигат над 50% в онлайн магазина TomtopНяколко интересни продукта

Отстъпките достигат над 50% в онлайн магазина TomtopНяколко интересни продукта ...

......... то ще отстрани и най-дребните „боклучета“ навсякъде по пода, вкл. около ръбовете, в ъглите и под под мебелите, без да оставя „слепи“ зони. Роботчето ще премахне дори космите, които оставят по пода домашните любимци. Можете да поръчате прахосмукачката тук: Xiaomi Mijia – на цена от 348,39 euro (за последните няколко бройки).


Новата технология е призвана да предотврати измамите с устройства Проследяването

Новата технология е призвана да предотврати измамите с устройства Проследяването ...

......... технология ще обхване цялата гама от HDD продукти на Seagate. Освен това IBM ще се опита да наложи блокчейн и сред останалите производители на електроника. По данни на International Anti-Counterfeiting Coalition, глобалният пазар на фалшиви продукти възлиза на 1,7 трлн. долара. Блокчейн технологията може да защити производителите и потребителите от измами.