С дебелина само 10,7 мм, този стилен твърд диск побира

С дебелина само 10,7 мм, този стилен твърд диск побира ...

......... се доставя на пазара във варианти с капацитет 1TB, 2TB, 4TB и 5TB, в цветова черно, бяло и синьо. Устройството е комплектувано с USB кабел и документация, а крайната потребителска цена на разглеждания 2-терабайтов модел е около 165 лв. с ДДС на българския пазар. Дискът е придружен с 3-годишна гаранция.


На официална церемония в Пловдив за четвърти път бяха раздени

На официална церемония в Пловдив за четвърти път бяха раздени ...

......... на дуално обучение в страната. Партньори в инициативата са 7 от водещите технологични и аутсорсинг компании в страната, а също така и всички браншови организации в сектора. Бургас получи и втора награда в категорията „Най-бързо развиващ се технологичен град", която се определя чрез гласуване от членовете на БАА и БАСКОМ.


Fujitsu разработва

Fujitsu разработва "истински квантов компютър". Това разкри ръководителят на изследователската ...

......... Intel, Google и Microsoft. Затова и не е много ясно къде точно се намира Fujitsu в тази надпревара, но Хара е категоричен, че работата на компанията върху Digital Annealer, заедно с канадската компания за квантови компютри 1QBit и Университета на Торонто, е добър старт за квантовите ѝ амбиции.    


Hongmeng ще бъде универсална система – за компютри и смартфониHuawei

Hongmeng ще бъде универсална система – за компютри и смартфониHuawei ...

......... наложи на пазара – показателна е историята на Windows Phone, Symbian и други мобилни платформи, които се сблъскаха с недостиг на приложения. По-рано Huawei тества платформата Fuchsia OS на някои свои смартфони. И макар че резултатите на бяха обявени, вероятно тези изпитания са помогнали на компанията да подобри собствената си система.


Националният комитет за безопасност на транспорта на САЩ (NTSB) приключи

Националният комитет за безопасност на транспорта на САЩ (NTSB) приключи ...

......... до Палм Бийч Флорида. Автономната система не е отбелязала, че преминаващият кръстовището камион е спрял заради задръстване пред него. Tesla-та обаче не е намалила и се е врязала в камиона. Водачът на електромобила Джон Бенер е загинал на място. Това е четвъртият смъртен случай по вина на автопилота на Tesla.


Санкциите ще варират от 25 до 50 долара за първо

Санкциите ще варират от 25 до 50 долара за първо ...

......... хазна. Законът ще се прилага не само за смартфоните. На глоба подлежат и граждани, които при пресичане на улицата погледнат екрана на таблета, екшън камерата или друга електронна джаджа. Единственото изключение, предвидено в законопроекта, е когато на човек се налага да пише текстови съобщения с мобилния си телефон, поради възникнала извънредна ситуация.Mercedes-Benz представи нова концептуална разработка, създаден в рамките на проекта

Mercedes-Benz представи нова концептуална разработка, създаден в рамките на проекта ...

......... Mercedes-Benz представи нова концептуална разработка, създаден в рамките на проекта за абсолютно безопасен автомобил ESF (Experimental Safety Vehicle). Прототипът е построен на базата на кросоувъра GLE, има хибриден задвижващ тракт и автопилот.


Ще продължи да доставя актуализации и поддръжка на Android смартфонитеHuawei

Ще продължи да доставя актуализации и поддръжка на Android смартфонитеHuawei ...

......... въпросите на потребителите как ще реагираме на последните действия от страна на американското правителство: уверяваме ви, че въпреки че се съобразяваме с изискванията на държавната администрация на САЩ, услуги като Google Play и приложенията за защита на сигурността от Google Play Protect ще продължат да функционират на съществуващите Huawei устройства”.


Аеромобилът Lilium Jet, който използва електрическа енергия за придвижването си

Аеромобилът Lilium Jet, който използва електрическа енергия за придвижването си ...

......... придвижването си по въздух, може да лети със скорост от 300 км/ч и да изминава разстояние от 300 километра. Освен това летателният апарат е безпилотен и може да излита вертикално. Превозва пет пасажера, а за задвижването му отговарят 36 електромотора, които могат да изменят тягата си от вертикална в хоризонтална.


Редица уверения, че решението на Google за рестрикции спрямо Huawei

Редица уверения, че решението на Google за рестрикции спрямо Huawei ...

......... with all US gov`t requirements, services like Google Playsecurity from Google Play Protect will keep functioning on your existing Huawei device. — Android (@Android) May 20, 2019 Междувременно, според агенция Bloomberg, Intel, Qualcomm, Broadcom и Xilinx спират доставката на продукти за Huawei. Става въпрос за продукти като чипове и модеми.


Цели две седмици - до 31 май включително VIVACOM предлага

Цели две седмици - до 31 май включително VIVACOM предлага ...

......... предложение по време на оранжевата промоция - Huawei Y7 Prime 2018 за 7,98 лв. на месец с тарифен план Smart L+. Устройството има 5,99“ HD+ HUAWEI Full View дисплей с изключително високо съотношение на дисплей към корпус. Двойната му камера 14 MP + 2 MP прави ярки и детайлни снимки.Влекачът Ford F-Max, който спечели титлата

Влекачът Ford F-Max, който спечели титлата "Камион на 2019-а", вече ...

......... Влекачът Ford F-Max, който спечели титлата "Камион на 2019-а", вече се сглобява в завода "Автотор" в руския Калининград. Моделът е изцяло нова разработка и се оборудва с 12.7-литров двигател с мощност 500 к.с. и максимален въртящ момент 2 500 Нм, съчетан с 12-степенна предавателна кутия ZF.


Помага на компаниите да се адаптират към промените в икономикатаВ

Помага на компаниите да се адаптират към промените в икономикатаВ ...

......... се адаптират към променящата се икономическа обстановка и са готови да прилагат иновативни технологии и решения. Целта в крайна сметка е, тези кадри подобрят функционирането на съвременния бизнес, така че той да бъде конкурентоспособен и устойчив в ерата на дигиталната трансформация, все по-голямата глобализация на пазара и прехода към Индустрия 4.0.


Производителите постепенно намират решение на най-големия недостатък на електромобилите -

Производителите постепенно намират решение на най-големия недостатък на електромобилите - ...

......... толкова невероятен резултат. За съжаление за целта трябва да бъдат жертвани скоростта, комфорта и нервите. Задаващата се вълна от нови електрически модели обещава истински рекордьори по ефективно изразходване на енергията. Повечето от тях могат конкурират по автономен пробег "изкопаемите" си предшественици с ДВГ, а някои от тях дори ги превъзхождат.


VIVACOM предостави неограничен достъп до интернет на българските учени в

VIVACOM предостави неограничен достъп до интернет на българските учени в ...

......... мениджър продажби в компанията. „Оценяваме високо дарението и помощта на VIVACOM. Изследователската работа на българските астрономи ще се улесни значително с подобряването на скоростта и неограничения достъп до информация и данни. Това е неоценим принос, който ще подпомогне значително проучванията ни“ каза доц. Евгени Овчаров, ръководител катедра Астрономия на СУ.  


Един милион долара общ награден фонд получиха шестимата финалисти в

Един милион долара общ награден фонд получиха шестимата финалисти в ...

......... Станфърдския Университет и председател на катедрата по медицина на бъдещето в Singularity University, Даниел Крафт и - партньорът в най-значимия инвестиционен фонд в Европа - Lakestar, Гилад Новик. "$1,000,000 (ЕДИН МИЛИОН ДОЛАРА) е сумата, която Founders Games на Webit раздаде като награден фонд и инвестиции през миналата седмица в София!Очаква се внедряване на отворената ОС в правителствените компютриПравителството на

Очаква се внедряване на отворената ОС в правителствените компютриПравителството на ...

......... изследване на сигурността на операционната система, както и на съвместимостта с уеб сайтовете и приложенията, разработвани за Windows. Правителството на Южна Корея се надява, че с внедряването на платформа с отворен код ще намали значително разходите за обслужване на ИТ инфраструктурата. Освен това правителството ще избегне зависимостта от една операционна система.


Интернет компанията прекратява работата с №2 при смартфонитеАмериканският обръч около

Интернет компанията прекратява работата с №2 при смартфонитеАмериканският обръч около ...

......... е свободно достъпна за всички, които желаят да я използват. Но опасността за Huawei е Google да прекрати техническата поддръжка и съвместните разработки и – още по-важно за крайните потребители – да отнеме възможността на Huawei да използва нейните услуги. А без услуги от Google смартфоните с Android са непълноценни устройства.


Американският интернет гигант Google спира бизнес сътрудничеството с китайската технологична

Американският интернет гигант Google спира бизнес сътрудничеството с китайската технологична ...

......... министерство на търговията постави Huawei и 70 от неговите подразделения в "черния списък за дейности, застрашаващи националната сигурност на САЩ". Компанията отговори, че е готова да сключи споразумения с редица страни, включително с Великобритания, за предотвратяване на шпионажа, за да получи достъп до договори, свързани с развитието на 5G мрежи.


Целта е взаимодействие по интуитивен и естествен начин„За да бъде

Целта е взаимодействие по интуитивен и естествен начин„За да бъде ...

......... за взаимодействие включват „Ray/Cone-casting”, „Go-Go Hand”, „World in Miniature” и „Occlusion”, а начините за привличане на внимание се свеждат до реагиране на действие на потребителя, анимации и звук, поясни VR експертът. Като цяло днес повечето от интерфейсите са 2D, макар че съществуват и триизмерни (3D) интерфейси, каза в заключение Димо Чотров.


Студенти от Русенския университет разработиха специални очила и обувки, които

Студенти от Русенския университет разработиха специални очила и обувки, които ...

......... студентите да мислят малко по-различно от стандартите. Авторите на проекта са изчислили, че цената на обувките и очилата няма да надвишава 67 долара и се надяват на интерес от страна на бизнеса, за да започне производството им. Само така новата технология ще достигне до хората, които имат нужда от нея.


Американец уби цялото си семейство след скандал, че е изпратил

Американец уби цялото си семейство след скандал, че е изпратил ...

......... той. В ефира на NOVA Явор Колев разкри коя е най-новата кибер измама. „Хората получават писма, в които пиши, че компютърът им е станал обект на хакерска атака и са ги записвали, докато гледат порно. За да не бъде качен в интернет материалът, потребителят трябва да плати пари", каза той.


За писателите е добре да познават процесите на невронните мрежиНа

За писателите е добре да познават процесите на невронните мрежиНа ...

......... на книги, като например: В заключение Попов цитира Стивън Кинг: „Книгите са уникална, преносима магия”. Всеки просветен читател може да направи разлика между произведенията на Толкин, Джордж Мартин или Джордж Лукас, но изкуственият интелект на този етап не може за да се справи с разгадаването на магията на дадена творба.


Поддържащите ги системи стават все по-усъвършенстваниВелико Великов и Кирил Калчев

Поддържащите ги системи стават все по-усъвършенстваниВелико Великов и Кирил Калчев ...

......... Към явното знание могат да се причислят определения и декларации на функции, докато неявното знание включва идеите зад тези определения и декларации. Инертното знание представлява усвоено, но несвързано с друго вече усвоено знание. От друга страна, понятие, след усвояването на което се променя възприятието на вече известни понятия, се нарича прагово.


Индексите, които се появяват на арматурното табло често пъти са

Индексите, които се появяват на арматурното табло често пъти са ...

......... Индексите, които се появяват на арматурното табло често пъти са опасни за автомобила. Особено трябва да се внимава, когато светлинните иконки са червени. Тази, която ви показваме изобразява акумулатор.


Фреймуърк средите се развиват със „скоростта на светлината”При разработките с

Фреймуърк средите се развиват със „скоростта на светлината”При разработките с ...

......... вид дизайн. Но софтуерният дизайн се отличава от останалия видим, триизмерен дизайн, който ни заобикаля. Има значение как е написан кодът, дали е оптимизиран с мисъл за човека или за машината. Всеки детайл е важен, дори най-дребният. Дизайнерските решения са навсякъде и ни влияят, те определят как се чувстваме, заключи Стойчев.


Важно е данните да се разглеждат в тяхната пълнота и

Важно е данните да се разглеждат в тяхната пълнота и ...

......... с повече щъркели и по-голям брой новородени имат по-голяма площ. Екатерина Михайлова посочи и редица други примери за подобно непълно представяне на данни и акцентира върху важността данните да се разглеждат в тяхната пълнота и цялост. По нейните думи, истинските хубави лъжи не могат да навредят толкова, колкото една изкривена истина.


САЩ все още е най-големият глобален телекомуникационен пазар, като може

САЩ все още е най-големият глобален телекомуникационен пазар, като може ...

......... Иванов е на мнение, че въпреки оставката на британският министър на отбраната Гевин Уилямсън сериозен удар по амбициите на Тръмп нанесе британският комитет по сигурност, който заяви, че не открива рискове Huawei да изгражда тяхната 5G система, но само в хардуерно отношение. „Франция също не открива особени притеснения“, потвърди той.


В момента наблюдаваме тържество на слабото направление в изкуствения интелект

В момента наблюдаваме тържество на слабото направление в изкуствения интелект ...

......... мислят като човек, а слабото направление иска да построим системи, които могат да решават задачи, които решава и човекът, но не по същия начин. Днес в машинното самообучение се опитваме да решаваме задачите по възможно най-добрия начин. Дали така ги решава и човекът, това не е важно и няма никакво значение.


Изгражда седми национален център, със собствени технологииСуперкомпютърната мощ на Китай

Изгражда седми национален център, със собствени технологииСуперкомпютърната мощ на Китай ...

......... е напълно собствена разработка, но процесорите се произвеждат и контролират напълно в страната. В същото време суперкомпютърните центрове в Китай все още не са напълно натоварени. Наблюдава се желание за големи проекти, които изпреварват настоящите нужди. Потенциалът на суперкомпютрите може да не бъде усвоен, въпреки че тези проекти поглъщат огромни ресурси.


Планът предвижда астронавтите да кацнат на земния спътник през 2024НАСА

Планът предвижда астронавтите да кацнат на земния спътник през 2024НАСА ...

......... на НАСА в лунната мисия личат имената на компаниите Boeing, Aerojet Rocketdyne, SpaceX и Blue Origin. Вече са подписани предварителни договори в рамките на инициативата NextSTEP. Ако резултати от изследванията и разработките отговарят на изискванията на НАСА, компаниите ще станат пълноправни участници в инициативата за връщане на човека на Луната.


Транспортното миистерство на Швеция е издало разрешително на стартапа Einride

Транспортното миистерство на Швеция е издало разрешително на стартапа Einride ...

......... Транспортното миистерство на Швеция е издало разрешително на стартапа Einride да започне превоз с автономни камиони по цивилната пътна мрежа в промишления район Йоншьопинг, съобщава Reuters. Безпилотният T-pod обслужва логистичната компания DB Schenker.


Новият AI процесор ще се използва в продуктите за умния

Новият AI процесор ще се използва в продуктите за умния ...

......... картината по-ярка и ясна в тъмна среда. LG планира да включи новия AI Chip в бъдещи продукти като прахосмукачки-роботи, перални машини, хладилници и дори в климатици. В допълнение, LG ще разшири обхвата на своите решения, които предлага в областта на изкуствения интелект, чрез сътрудничество с външни компании, университети и изследователски лаборатории.


Huawei е „черешката на тортата” в процес, който отива към

Huawei е „черешката на тортата” в процес, който отива към ...

......... доста притеснително за тях на фона на планираното излизане от съюза. Не е по-спокойно и в останалите страни. Китай, Русия и САЩ „ни притискат, отново и отново, да намерим общи позиции”, коментира наскоро германският канцлер Ангела Меркел пред медиите. „Това обичайно е трудно, като се има предвид, че имаме различни интереси”.


Технологии 5 необичайни технологии и стартъпа от Webit 2019 Технологиите

Технологии 5 необичайни технологии и стартъпа от Webit 2019 Технологиите ...

......... да създаде повече фабрики, които са са свързани помежду си и да се управляват онлайн. Бъдещето е тук: Как мъж живее с роботизирана ръка (ВИДЕО) Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Автор: Мартин Дешев стартъпи Webit технологии роботика околона среда обучение


Популярният организатор на фестивала за филми, основани на книги, CineLibri,

Популярният организатор на фестивала за филми, основани на книги, CineLibri, ...

......... до международен workshop в София за адаптиране на сценарий по книга. на стойност 300 евро, грамота, излъчване на филма в Дом на киното на специална церемония, грамота, комуникация в онлайн каналите ни, три книги от поредица Амаркорд, бадж за Cinelibri 2019, намаление на стойност 30% върху всички книги на Колибри.


Италианският орган за защита на конкуренцията съобщи днес, че е

Италианският орган за защита на конкуренцията съобщи днес, че е ...

......... заедно с инспектори от финансовата полиция вчера извършиха проверки на офисите на Google и Alphabet. Процедурата трябва да продължи една година. Още през април италианският орган за защита на конкуренцията съобщи за започване на разследване срещу американския гигант Amazon за евентуална злоупотреба с доминираща позиция в онлайн търговията и логистиката.


Това ще бъде най-скъпата покупка в досегашната история на компаниятаHPE

Това ще бъде най-скъпата покупка в досегашната история на компаниятаHPE ...

......... годината акциите на компанията поскъпнаха с 38%. Глобалните продажби на суперкомпютри – машини на стойност от 500 хил. долара нагоре – се покачиха с 31% през последното тримесечие на 2018 г. и възлизат на 1,6 млрд. долара, по данни на IDC. На суперкомпютрите се падат 42% от пазара на високопроизводителни сървъри.


BelliSlimo постига най-високия клас на енергийна ефективностБойлерът може да бъде

BelliSlimo постига най-високия клас на енергийна ефективностБойлерът може да бъде ...

......... управление през интернет. Уредът може да бъде включван, програмиран или настройван чрез мобилно приложение tesyCloud по всяко време и отвсякъде. Потребителят получава данни в реално време и възможност за проследяване на консумираната електроенергия за зададен период от време. В модела BelliSlimo са интегрирани редица патентовани от TESY решения, уточниха от компанията.


Виртуални дни на кариерата се проведоха за шести път в

Виртуални дни на кариерата се проведоха за шести път в ...

......... че неговият текущ работодател също е там. Интервютата по време на събитието се провеждат под формата на чат-сесии. Така се използва вече утвърден и предпочитан от новото поколение начин на комуникация, а по-притеснителните кандидати няма нужда да се тревожат от личния контакт, избора на облекло или езика на тялото си.


Като част от стратегията за ускоряване на развитието на AI

Като част от стратегията за ускоряване на развитието на AI ...

......... осигурява оптимиризани решения в областта на изкуствения интелект за бъдещите продукти на LG", заяви И.П.Парк, президент и CTO на LG Electronics. „Това допълнително ще засили трите основни стълба на нашата стратегия свързана с изкуствения интелект - развитие, свързаност и откритост, за да предложим на потребителите по-добро преживяване за по-добър живот."


Градове като София и Пловдив движат икономиката на знаниетоЮгоизточна Европа

Градове като София и Пловдив движат икономиката на знаниетоЮгоизточна Европа ...

......... А, а днес няма фирма в Пловдив, която да не е увеличила бройката на предлаганите работни места“, изтъкна Тотев. В подкрепа на неговите думи Ивайло Славов заяви, че БАА работи в близко партньорство с университети, училища, компании и местна власт и по този начин създаде екосистема, която расте с динамични темпове.


Инициативата идва през 50-те години от проф. инж. Кирил Тодоров

Инициативата идва през 50-те години от проф. инж. Кирил Тодоров ...

......... от 20 киловата се осигурява около 17-21% покритие на страната. През 1961 г. са пуснати предаватели в Перник, Пловдив, Русе. До 1965 г. около 40% от територията на страната е покрита с телевизионен сигнал, а към 1966 г. покритието е около 60%. От 1965 г. Българската телевизия излъчва ежедневни програми.


Първият регионален форум за Югоизточна Европа на компании от технологичния

Първият регионален форум за Югоизточна Европа на компании от технологичния ...

......... научат онези неща, които биха им позволили да се конкурират с машините или трябва да се опитат да се превърнат в хора, способни да създават машини". В рамките на форума за четвърти път ще бъдат връчени и българските технологични Оскари - наградите за иновации, технологии и аутсорсинг за 2019 година.


Volvo представи версия на влекача FH с увеличен спален отсек.

Volvo представи версия на влекача FH с увеличен спален отсек. ...

......... Volvo представи версия на влекача FH с увеличен спален отсек. Globetrotter XXL е по-дълъг от стандартната версия с 250 мм и първоначално е разработен за Австралия, където шофьорите на камиони са принудени да изминават огромни разстояния без да могат да разчитат на нормална постеля.


Добър избор за умерения потребител, който обича да снима, държи

Добър избор за умерения потребител, който обича да снима, държи ...

......... може да бъде разширен чрез microSD карта с до 64 гигабайта. Телефонът може да се използва с две SIM карти. MLS устройствата се предлагат отскоро на пазара у нас от дистрибутора Innovo България. Някои модели вече са налични в търговската мрежа на оператора Теленор. Брандът е гръцки, на компанията MLS Innovatin.


Потребителските 5G мрежи вече са реалност в някои държави, макар

Потребителските 5G мрежи вече са реалност в някои държави, макар ...

......... услугата, да се появят и по-достъпни модели. Освен чрез смартфони, към момента 5G мрежите работят и със специални рутери, които приемат сигнала и го конвертират в Wi-Fi мрежа, която можете да ползвате в домашни или офис условия. В индустрията се работи върху управляеми през 5G мрежите машини от различни типове.


Срещу £37 000 (€42 326) във Великобритания може да се

Срещу £37 000 (€42 326) във Великобритания може да се ...

......... Срещу £37 000 (€42 326) във Великобритания може да се купи чисто ново BMW 520i. Базовият модел на баварската петица може да не е идеалният автомобил, но със сигурност е далеч по-практично капиталовложение от куфарчето за шампанско, което Rolls-Royce предлага за същите пари.Достъп до услугата има българската Антарктическа базаБългарските учени в Антарктическата

Достъп до услугата има българската Антарктическа базаБългарските учени в Антарктическата ...

......... Виваком работи и L band радиотелескоп на катедра Астрономия, чрез който се правят космически изследвания като изучаване на еволюцията на галактики и галактически купове. С тези услуги компанията подпомага и насърчава научноизследователската и образователна дейност на Българския Антарктически съюз и на Софийския университет, поясни Владимир Рангелов, старши мениджър продажби в компанията.


Наскоро създателите на популярния сериал по HBO - „Игра на

Наскоро създателите на популярния сериал по HBO - „Игра на ...

......... опитате нови комбинации" - съветват експертите на LG. За тези, които обичат филми и сериали с по-тъмни изображения, OLED TV e идеалният избор в дългосрочен план, защото благодарение на безкрайния контраст можете да се насладите на детайлите дори на най-тъмната сцена от битката без да се налага да променяте настройките.


Електрически скутер с мощен мотор, надежден и икономиченKUGOO S1 Folding

Електрически скутер с мощен мотор, надежден и икономиченKUGOO S1 Folding ...

......... че да ви е най-удобно при каране. Можете да купите този практичен и надежден скутер, предлаган от Geekbuying, тук: KUGOO S1 Folding Electric Scooter – на цена от $329,99 с купон за отстъпка KUGOOS1, платени мита и безплатна доставка за купувачите от България, според условията, публикувани на сайта на търговеца.


Технологии Ultima Thule са два обекта

Технологии Ultima Thule са два обекта "в нежна прегръдка" Първите ...

......... Кайпер и анализира обстановката. Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Мартин Дешев Ultima Thule Нови хоризонти НАСА космическа мисия Слънчева система космос


В Пловдив ще се проведе първият регионален форум за Югоизточна

В Пловдив ще се проведе първият регионален форум за Югоизточна ...

......... компании от технологичния сектор и сектора на изнесените бизнес услуги с висока добавена стойност. Негови организатори са Българската аутсорсинг асоциация и Българската асоциация на софтуерните компании. В рамките на форума за 4-ти път ще бъдат връчени и българските технологични "Оскари" - наградите за иновации, технологии и аутсорсинг за 2019 година.


Двете компании преговаряха в продължение на няколко месецаTesla сложи ръка

Двете компании преговаряха в продължение на няколко месецаTesla сложи ръка ...

......... инвеститори считаха цената на сделката за завишена и се опитаха да я блокират. В началото на тази седмица Tesla съобщи, че е направила финално предложение за придобиване на Maxwell, срокът за което изтече на 15 май. В крайна сметка двете компании се споразумяха и Maxwell става собственост на производителя на електромобили.


Правителството планира да създаде ново пространство от 10 милиарда11-цифровите мобилни

Правителството планира да създаде ново пространство от 10 милиарда11-цифровите мобилни ...

......... NTT Docomo Inc, KDDI Corp и SoftBank Corp. Министерството на комуникациите се вслуша в коментарите на обществеността и още през юни подготви доклад по проблема, като до края на годината се очаква да бъде издаден и съответният указ. Новите номера ще бъдат дадени на операторите дългосрочно, ако обновяват системите си по-рано.


С увеличението от 100 милиона евро общият бюджет за научни

С увеличението от 100 милиона евро общият бюджет за научни ...

......... политическото споразумение за новата програма. „Хоризонт Европа“ ще запази независимостта на ЕНС под егидата на научния съвет и ще задържи фокуса му върху научните постижения. Комисията предложи значително увеличение на бюджета на ЕНС, който от 13,1 млрд. евро за периода 2014-2020 г. ще възлезе на 16,6 млрд. евро за 2021-2027 г.


Технологии Boeing обяви, че е готова с новия софтуер на

Технологии Boeing обяви, че е готова с новия софтуер на ...

......... нужни още няколко седмици или дори месеци, в зависимост дали сертифицирането ще мине по план и кога всички пилоти, които ще управляват самолетите, преминат новите тренировки.  Instagram Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Мартин Дешев Boeing самолет 737 Max софтуер


Електрически автoнoмeн ĸaмиoн бeз ĸaбинa вече изпълнява тecтoви мapшpyти пo

Електрически автoнoмeн ĸaмиoн бeз ĸaбинa вече изпълнява тecтoви мapшpyти пo ...

......... paзчитa нa пpeвoзитe и дocтaвĸитe c ĸaмиoни, e eнтycиaзиpaнa зapaди нoвитe тexнoлoгии, ĸoитo дoвeдoxa дo cъздaвaнe нa aвтoнoмни мoдeли. Aмepиĸaнcĸaтa acoциaция зa ĸaмиoни e ĸaзaлa, чe тpaнcпopтнитe ĸoмпaнии ce нyждaят oт oĸoлo 60 000 нoви шoфьopи. B Eвpoпa cъщo нe дocтигaт 150 000 cлyжитeли, ĸoитo дa yпpaвлявaт ĸaмиoнитe в индycтpиятa.


Финландски инженер изобрети четкова система за къпане на хора по

Финландски инженер изобрети четкова система за къпане на хора по ...

......... в дълбочина, докато къпещият се общо взето не прави нищо. Humanwash е програмиран да работи 15 минути, след което се изключва автоматично. Може да се спре също така от авариен бутон или с педал. Задвижват го два електромотора, единият от които върти четката, а другият я придвижва във вертикална посока.


Nissan разшири възможностите на комплекса от асистиращи системи ProPILOT, като

Nissan разшири възможностите на комплекса от асистиращи системи ProPILOT, като ...

......... технология ще дебютира със следващото поколение на модела Skyline през есента. За момента шосейният автопилот на Nissan може да работи само по определени пътища и не умее да се включва самостоятелно в потока от автомобили на магистралата. За да го активира, водачът трябва да зададе маршрута в навигационната система предварително.


Системата прескача преобразуването на говора в текстТехнологията на Google Translatotron

Системата прескача преобразуването на говора в текстТехнологията на Google Translatotron ...

......... на оригиналния глас. На този етап Translatotron не може да се похвали със същата висока точност на превода като стандартните системи. Въпреки това изследователите твърдят, че повечето от извършените преводи са с достатъчно високо качество. В бъдеще работата по Translatotron ще продължи, а изследователите възнамеряват да направят едновременното тълкуване на речта по-качествено.


Иновативното устройство се чака на пазара от компанията HisenseУстройството на

Иновативното устройство се чака на пазара от компанията HisenseУстройството на ...

......... стандартно 3,5-мм гнездо за слушалки, реверсивен порт USB Type-C, физически бутони за регулиране силата на звука и бутон за включване/изключване на захранването. Патентната заявка за хибрида е подадена през 2018 г., но едва сега документът става обществено достояние. По-рано подобно устройство под името Galaxy Camera предложи на пазара корейският производител Samsung.


Веднага след глобалната премиера на най-новия модел на Motorola -

Веднага след глобалната премиера на най-новия модел на Motorola - ...

......... в кадър. motorola one vision разполага с 4GB RAM и 128 GB вградена памет. Като част от програмата Android One, устройството ще е сред първите, които получават ъпдейти на сигурността и операционната система. motorola one vision ще се предлага на цена от 21,98 лева на месец с план Smart L+.


От 15 ма три млади египетски лешояда от зоопарковете в

От 15 ма три млади египетски лешояда от зоопарковете в ...

......... проекта „Нова надежда за египетския лешояд“, който обединява институции и организации от 14 страни от Балканския полуостров, Близкия изток и Африка. Трите млади египетски лешояда са дарени по проекта със съдействието на Антонин Вайдал - координатор на размножителната програма за вида в рамките на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите.


Ваучер по инициативата WiFI4EU на Европейската комисия (ЕК) успя да

Ваучер по инициативата WiFI4EU на Европейската комисия (ЕК) успя да ...

......... списък, а 5 не покриват изискванията за кандидатстване, сочи информация на сайта на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Одобрените общини, които ще получат финансиране общо в размер на 945 хиляди евро, са 63. В конкурса на  ЕК ще бъдат финансирани 3400 общини от целия ЕС, Норвегия и Исландия.


По-евтин е за притежание от камионите и много по-гъвкав от

По-евтин е за притежание от камионите и много по-гъвкав от ...

......... където работната широчина от 4,5 метра е достатъчна. Те са значително по-евтини за притежаване, отколкото камионите, и са много по-гъвкави. Вентилаторите Valtra и Vammas са снабдени с Neste MY Renewable Diesel, което намалява емисиите на парникови газове с около 90% в сравнение с изкопаемия дизел, подчертават участниците в проекта Runway Snowbot.


Неизвестни лица са задигнали огромен брой части от завода на

Неизвестни лица са задигнали огромен брой части от завода на ...

......... са стар проблем за АвтоВАЗ. През 2009 г. руската полиция залови банда, която се опитвала да изнесе от завода 105 чувала авточасти с помощта на... надуваеми лодки. Няколко месеца по-късно на входа на предприятието бе задържан КамАЗ с двойно дъно на каросерията и специално пригодени клетки за укриване на компоненти.


Безжична колонка с дълбок бас и интуитивно управление Портативна колонка

Безжична колонка с дълбок бас и интуитивно управление Портативна колонка ...

......... хендсфри разговори, както и възпроизвеждане на музика от micro SD карти и USB флашки. Новата безжична колонка е достъпна за поръчки от онлайн магазина Geekbuying тук: Tronsmart Element T6 Plus – на цена от $79,99 с подарък калъф за носене и microSD карта памет Estrella 32GB, с безплатна доставка до България.


Технологии Трябва ли да се притесняваме от еволюцията на роботите

Технологии Трябва ли да се притесняваме от еволюцията на роботите ...

......... ежедневието може да е доста разнопосочен. Той със сигурност ще доведе до много сериозни промени в световното общество, но не е задължително всички те да са лоши. Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Автор: Мартин Дешев роботи роботика бъдеще технологии професии