Сега е моментът компаниите да помислят стратегически и да се

Сега е моментът компаниите да помислят стратегически и да се ...

......... помислят стратегически и да се възползват от възможностите на новите технологии и най-вече – за преминаване към облачните услуги. „Те са неизбежен етап, тъй като предоставят много голяма гъвкавост и разширени технически възможности, като при това, ако са конфигурирани по най-добрия начин, позволяват и оптимизация във финансов аспект“, заключи експертът.


Най-бързо расте обаче интересът към конзолата Nintendo SwitchПерсоналните компютри са

Най-бързо расте обаче интересът към конзолата Nintendo SwitchПерсоналните компютри са ...

......... правят 19%. В същото време намалява интересът към разработката на игри с виртуална (VR) и допълнена (AR) реалност, както и за мобилни устройства. Около 16% от участниците в изследването разработват в момента игри за настоящото и бъдещето поколение геймърски платформи, но близо половината (46%) са ангажирани изключително с текущото поколение платформи.


Разкъсаните парчета се сливат идеално само за няколко дниСинтетичната кожа

Разкъсаните парчета се сливат идеално само за няколко дниСинтетичната кожа ...

......... дни изчезват всички следи от разреза и двете части се сливат идеално една с друга. Новата „кожа“ е предназначена за използване в роботи, за които не са подходящи металните обвивки. Освен това учените уверяват, че създаденият от тях материал може да намали нивото на замърсяване на околната среда, поради своята биоприрода. 


Потребителите могат да предотвратят изтичане на информацияMicrosoft развива успешно мобилната

Потребителите могат да предотвратят изтичане на информацияMicrosoft развива успешно мобилната ...

......... изисква ръчна проверка, но в бъдеще изкуственият интелект ще поеме напълно контрола. Междувременно, Microsoft е добавила в мобилния Edge и функция „картина-в-картината“. В допълнение, последната версия на браузъра отстранява открити грешки и подобрява производителността. Приложението е достъпно за сваляне от Google Play Store. Даунлоуд: Microsoft Edge за Anrdoid; Microsoft Edge за iOS


Прословутият чл. 13 ще принуди онлайн платформите да подписват лицензионни

Прословутият чл. 13 ще принуди онлайн платформите да подписват лицензионни ...

......... Някои може и да не са в състояние да поемат тези рискове“, казва Кент Уокър, старши вицепрезидент по глобалните въпроси в Google. Според критиците на подготвяната реформа, филтрите са скъпоструващи и освен това могат да доведат до грешно блокиране. Финландия, Италия, Люксембург, Нидерландия и Полша вече обявиха, че не поддържат реформата.


Елегантното, здраво и безопасно устройство с мощност 10W може да

Елегантното, здраво и безопасно устройство с мощност 10W може да ...

......... отстраните, за да продължите зареждането. Adata CW0100 е снабден с напреднали технологии за безопасна и надеждна работа. Така например, падът е защитен от прегряване, късо съединение, входно пренапрежение и ненормално голям изходен ток. Така например, устройството спира зареждането при наличие на метални предмети, като така елиминира опасността от случайно прегряване.Видеото в реално време се предлагало на сайт срещу заплащанеДесетки

Видеото в реално време се предлагало на сайт срещу заплащанеДесетки ...

......... които тайно се монтират в женските тоалетни, съблекалните или дори в частни домове, е доста остър в Южна Корея. Миналата година в Сеул се състоя многохиляден митинг срещу това явление. През 2017 г. 5,4 хиляди души бяха обвинени в инсталиране на шпионски камери, но само 2% от тях получиха присъди.


Интелигентните предприятия печелят в новата цифрова ера Компаниите, които търсят

Интелигентните предприятия печелят в новата цифрова ера Компаниите, които търсят ...

......... да виждат капацитета и темповете на ефективност на организациите си в реално време. още по темата Интелигентните предприятия печелят в дигиталната ера. Те свързват хора, процеси, данни и технологии, за да постигнат повече с по-малко усилия, да повишат ангажираността на клиентите и да създадат нови потоци от приходи, заключава анализът.


Услугата може да се ползва в момента със заявка за

Услугата може да се ползва в момента със заявка за ...

......... на известни уязвимости и неправилни параметри в конфигурацията, обединени под името „Threat and Vulnerability Management“ (TVM). Според разработчика, потребителите могат да оценят риска от заплахи и уязвимости и да зададат приоритети за отстраняването им на базата на сигнали, които получават от Microsoft Defender ATP. Заявка за превю: Microsoft Defender ATP за Mac


Двата модела предлагат търсени функции на разумна ценаmoto g7 се

Двата модела предлагат търсени функции на разумна ценаmoto g7 се ...

......... в тъмно синьо и бяло на цена от 499 лв., а moto g7 play е наличен в златисто и черно на цена от 289 лв. Останалите два модела от семейството – moto g7 plus и moto g7 power – се предлагат у нас още от деня на световната им премиера.


Това, че са недостатъчно представени, може да се разглежда като

Това, че са недостатъчно представени, може да се разглежда като ...

......... на жени в технологичния сектор е част от националните политики, която трябва да се развива. Това, че жените са все още недостатъчно представени в ИКТ сектора, може да се разглежда като потенциал за привличане на повече висококвалифицирани кадри в сфера с все по-голямо значение за всяка страна, обобщиха участниците в събитието.Това е резултат от промените в Закона за управление на

Това е резултат от промените в Закона за управление на ...

......... края на живота си, материалите, от които той е съставен, продължават да се ползват отново, но по друг начин. Това се прави отново и отново и така се намалява до минимум изхвърлянето на отпадъци. По този начин се намаляват едновременно изхвърлянето на отпадъци, употребата на суровини и разходът на енергия.


Неекспертните мнения могат да имат опасни последици за пациентитеКомуникационните предизвикателства

Неекспертните мнения могат да имат опасни последици за пациентитеКомуникационните предизвикателства ...

......... индустрия трябва да се основават на доверие и морал и да се случват през подходящите – понякога нетрадиционни за сектора – комуникационни канали, подбрани на базата на релевантни за конкретната кампания измерване и анализ на публичния разговор. Само така фармацевтичният сектор може да достигне и информира обществото, категорични са експертите.


Операциите са по-бързи и по-малко инвазивни, сочи анализПопулярността на операциите,

Операциите са по-бързи и по-малко инвазивни, сочи анализПопулярността на операциите, ...

......... със семейството продукти da Vinci и Stryker, която през 2013 г. придоби за 1,65 млрд. долара MAKO Surgical. Производителите на роботи за хирургия използват опита на разработчиците на промишлени роботи. Така например, компанията Accuray си партнира с KUKA AG, производител на индустриални роботи, в създаването на платформа за роботизирана радиохирургия CyberKnife.


Американската корпорация

Американската корпорация "Microsoft" съобщи, че в най-скоро време ще прекрати поддръжката ...

......... със защита срещу актуалните киберзаплахи. Порталът Techcrunch съобщава, че в момента 40% от пазара на програмно осигуряване е зает от системата Windows 7. Въпреки това "Microsoft" взе решение за спиране на поддръжката й. Това се прави в полза на Windows 8, макар че тя не успя да спечели сърцата на потребителите.


Ще извлича по 270 грама благороден метал от всеки тон

Ще извлича по 270 грама благороден метал от всеки тон ...

......... качество. Властите в Китай разбират какъв потенциал се крие в употребяваната електроника и планират към 2030 г. да преработват 85% от старите компютри и смартфони. Общата стойност на преработените метали ще достигне 19 млрд. долара, което ще спести на индустрията около 30 милиарда киловатчаса енергия, в сравнение с добива на руди.Дигиталните канали и онлайн общностите стават все по-важниС над 30%

Дигиталните канали и онлайн общностите стават все по-важниС над 30% ...

......... да чака връзка с оператор, обясни Колев. „С помощта на Salesforce една компания може самостоятелно да създава портали, форуми и сайтове по готови шаблони, които могат да се пригодят спрямо корпоративната идентичност. А за да бъде пълнофункционален, порталът трябва да е интегриран с всички останали системи в компанията”, подчерта Максим Колев.


Екипът на Axway целенасочено е избрал именно пролетта за обучението

Екипът на Axway целенасочено е избрал именно пролетта за обучението ...

......... проведено и миналата година. От участниците 70% са завършили курса. Те до един са назначени във фирмата. Включвайки се в екипа на фирмата, завършилите курсисти ще заемат позиции на младши експерти. Старшите мениджъри ще им възлагат проектни задачи във връзка с разработката на един от ключовите продукти на фирмата – Syncplicity.


Клиентът задава посоката на дигиталния маркетинг днес, казват от SalesforceАко

Клиентът задава посоката на дигиталния маркетинг днес, казват от SalesforceАко ...

......... Над 85% от тях търсят контакт именно през каналите, сочат проучванията; 75% от очакват персонализирано отношение, базирано на тяхната продуктова история, а 50 на сто от цифровите продажби са повлияни от каналите за комуникация. „Изводите са, че ако не познавате клиентите си, няма да успеете да ги задържите”, заключи мениджърът.


Най-висок е показателят на проникване в Северна АмерикаКъм март 2019

Най-висок е показателят на проникване в Северна АмерикаКъм март 2019 ...

......... излизане на първите 5G смартфони през 2019 г. доставките им следващата година ще нараснат със 7,9%, за да превишат 33 млн. броя. След още три година продажбите на 5G смартфони ще се увеличат 13 пъти до 445 млн броя. При тази прогноза, се очертава двуцифрен средногодишен темп на растеж от 12,4%.


С подобен компютър ще можете да изпълнявате всички рутинни офис

С подобен компютър ще можете да изпълнявате всички рутинни офис ...

......... и др., наред със забавления като гледане на видео и сравнително леки игри. Всичко това на напълно приемлива цена. Можете да купите джобния компютър тук: GPD Pocket 2 (8GB) Amber Black – на цена от €420,99, валидна с купон за отстъпка L1928F до средата на месец април, и с безплатна доставка.


Смяната на касовите апарати е сред най-горещите теми през последните

Смяната на касовите апарати е сред най-горещите теми през последните ...

......... е на много добро ниво – фактор, който с влизането в сила на новата Наредба 18 на НАП е от ключово значение за всеки касов апарат. Всички модели на Дейзи Тех са напълно съвместими с изискванията на приходната администрация и са много подходящо решение, категорични са и потребители, и експерти.


За това допринасят безопасните гуми Nokian Hakkapeliitta Gacha е първият

За това допринасят безопасните гуми Nokian Hakkapeliitta Gacha е първият ...

......... Nokian Hakkapeliitta R3, беше представен на публиката през март т.г. Планът е автобусът да влезе в експлоатация за превоз на пътници в три финландски града тази пролет. Sensible 4 и MUJI смятат да разработят автономни микробуси за обществена употреба и да предоставят транспортни услуги на потребителите още през 2021 г.


За десет години ИТ компанията реализира над хиляда проекта„Винаги сме

За десет години ИТ компанията реализира над хиляда проекта„Винаги сме ...

......... личните данни в ЕС (GDPR). Само през изминалата година Мнемоника реализира над 20 проекта, свързани с осигуряването на регулаторна съвместимост с GDPR. Клиентите са от сферите на финансите (банки и застрахователни дружества), производството, здравеопазването, както и от строителния бранш, уточниха от компанията, чийто оборот надхвърля 44 млн.лв., откакто е на пазара.


Остават по-малко от две седмици до крайния срок за подмяна

Остават по-малко от две седмици до крайния срок за подмяна ...

......... работа фискализирано устройство! В крайната цена са включени и всички необходими услуги: регистрация в НАП, програмиране и фискализация, абонамент за СИМ карта и договор за техническо обслужване за 12 месеца! Повече подробости за „малкия-голям” ZIT B20 и какъв специален подарък ще получи всеки поръчал го онлайн клиент, вижте на https://zit.bg/bg/products/3717/mobilen-kasov-aparat-zit-b20-kl-s-bateria.html


Облачната платформа с нейните специфични инструменти води до трайно увеличаване

Облачната платформа с нейните специфични инструменти води до трайно увеличаване ...

......... помним какво някой ни е питал преди година“, казва директорът. още по темата Първоначално използването на Salesforce е умерено, но с течение на времето се усилва. Днес търговците на Vega работят отвсякъде през телефон, през мобилни устройства – бързо получават одобрения за сделки и координират пътувания и други текущи задачи.


Визията акцентира на ключови аспекти в петте области, които една

Визията акцентира на ключови аспекти в петте области, които една ...

......... една компания, за да бъде успешна“, заяви Орлин Дочев. Преди броени дни, в началото на март, Некст Консулт бе посочена от Файненшъл Таймс като една от общо 1000 най-бързо растящи компании в Европа през 2019 година. В момента консултантската фирма има офиси в 5 държави: България, Румъния, Швейцария, Великобритания и САЩ.


До 26 март (вторник) включително VIVACOM предлага промоционални оранжеви цени

До 26 март (вторник) включително VIVACOM предлага промоционални оранжеви цени ...

......... снимките стават по-реалистични. И двата смартфона има впечатляваща визия - HONOR 9 Lite постига зашеметяващ огледален ефект за по-премиум вид чрез нано-гравирания дизайн. HONOR 8X има подобрена издържливост и голяма батерия, която е чудесно предимство и заради възможността на телефона за свързване на няколко устройства безжично и слушане на музика.


Новият режим Ambient Mode показва произведения на изкуствотоAmbient Mode не

Новият режим Ambient Mode показва произведения на изкуствотоAmbient Mode не ...

......... които се възползват от Ambient Mode. Холандци по народност, Scholten & Baijings създадоха колекция от произведения на изкуството, които акцентират върху продукти от порцелан и от плат, и са в елегантни цветове и мотиви. Потребителите на новите QLED телевизори ще могат да виждат тези творби като част от интериора на жилището.


Това касае и съдържанието, и управлението на обучениетоФормирането на дигитални

Това касае и съдържанието, и управлението на обучениетоФормирането на дигитални ...

......... Министъра на образованието и науката проект на Споразумение за сътрудничество по отношение качеството на висшето образование и изискванията на пазара на труда. Друго предложение към МОН е формиране на Консултативен съвет, който да съдейства за създаване на условия за прилагане на добрите практики в дуалното обучение за образователна степен „Професионален бакалавър“.


Иновацията Care Key става част от стандартното оборудванеИновация на Volvo

Иновацията Care Key става част от стандартното оборудванеИновация на Volvo ...

......... в скоро време се очаква Volvo да обяви първото от серия споразумения, сключени със застрахователни компании. „Ако можем да насърчим по-разумно поведение на водачите с технологии, които им помагат да стоят по-далече от евентуални проблеми на пътя, това логично ще окаже и положително влияние върху застрахователните полици”, допълни Хакан Самуелсон.


Volk Fi обещава безплатни разговори, SMS-и и предаване на данниРазпределената

Volk Fi обещава безплатни разговори, SMS-и и предаване на данниРазпределената ...

......... Австралия и на острови в Тихия океан. Гласови разговори и SMS-и към други мрежи са възможни в САЩ, Канада и Мексико, но разработчиците обещават да разширят броя на страните. Пренасяне на номера се поддържа само в САЩ, а самият смартфон струва $394 или $494 в зависимост от обема на паметта.


Наличието на професионално направен и добре поддържан сайт е от

Наличието на професионално направен и добре поддържан сайт е от ...

......... това може да засегне и вашия сайт. VPS хостинг решението дава значително по-висока сигурност и гарантирани ресурси 24 часа в денонощието за бърза работа на сайта. Наличието на гарантирани сървърни ресурси под формата на процесорна мощ и оперативна памет правят услугата изключително надеждна и гарантира бързото зареждане на сайта ви.


Само две от общо 20 крият повишен риск, но не

Само две от общо 20 крият повишен риск, но не ...

......... на ядрото, докато CVE-2018-12216 е свързана с грешка от недостатъчна проверка на потребителския вход. Останалите уязвимости се третират като такива с малък и среден риск. Всички те могат да се експлотират само с локален достъп до системата. Компанията препоръчва на потребителите да обновят Intel Graphics Driver за Windows до новите версии.


Европейската комисия глоби Google с 1.49 млрд. евро, защото е

Европейската комисия глоби Google с 1.49 млрд. евро, защото е ...

......... компании като трети страни, давайки им повече пространство за показване на конкурентни реклами. Компанията майка на Google – Alphabet печели огромни суми от реклама, като приходите за 2018 г. без данъците, възлизат на 30.7 млрд. долара - 2 пъти и половина повече от спечелените през 2017 г. 12.66 млрд. долара.


Оптимизираните за облака GPU помагат за поглъщащите изживяванияГрафичната архитектура на

Оптимизираните за облака GPU помагат за поглъщащите изживяванияГрафичната архитектура на ...

......... впоследствие да намалят времето за дебъгване и профилни кадри по време на процеса на разработка. RGP работи по същия начин във виртуализирана среда и при определен PC клиент, което улеснява разработчиците в оптимизацията на техните приложения за виртуализирани графични решения в среди от голям мащаб, както за всяка друга гейминг платформа.


Колекторската агенция е медиатор в отношенията между просрочил клиент и

Колекторската агенция е медиатор в отношенията между просрочил клиент и ...

......... средства се връщат обратно в икономиката, като всяка една компания избира как да ги разпредели. В България 58% избират да погасят собствени задължения, 48% запазват или създават нови работни места, 44% избират да вложат сумата в пазарно разрастване, 33% инвестират в научна и развойна дейност, 26% – на финансовия пазар.


Това ще бъде Rapide E, първата електрическа кола на Aston

Това ще бъде Rapide E, първата електрическа кола на Aston ...

......... на прочутия таен агент. Сега режисьорът на филма иска да изгради и по-екологичен имидж на своя главен герой. Ролята на Бонд в новия филм, известен с работното заглавие Shatterhand, е поверена на 51-годищния англичанин Даниъл Крейг, който играеше и в предишните серии. Снимките на Shatterhand се очаква да започнат през април.


Очакваните скорости са 10 пъти по-високи отколкото при 5GЦелта пред

Очакваните скорости са 10 пъти по-високи отколкото при 5GЦелта пред ...

......... целта пред 6G е „да свърже целия свят с едно кликване”. още по темата По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп призова американските компании да внедрят 5G мрежи в страната възможно най-бързо и още отсега да мислят за 6G. Тръмп също така заяви, че е склонен да пусне Huawei в САЩ.


„Използването на телефонни устройства зад волана се разглежда като нещо

„Използването на телефонни устройства зад волана се разглежда като нещо ...

......... и обществената нагласа към това трябва да е безкомпромисна. „Когато бях дете, шофирането в нетрезво състояние беше забавно. Сега вече не е забавно”, казва Либерман. „Днес използването на телефонни устройства зад волана се разглежда като нещо забавно. Време е да направим така, че да спре да е забавно”, категоричен е той.


Google обяви, че ще пусне на пазара нова конзола, която

Google обяви, че ще пусне на пазара нова конзола, която ...

......... за игри като Playstation. Една от първите игри, които ще са достъпни на Stadia, е продължението на хитовата Doom, което се очаква по-късно през годината. Би трябвало Stadia да се появи на пазара до края на 2019 г., като първо ще излезе в САЩ, Великобритания, Канада и някои европейски страни.


Потребителите ще я ползват на всяко устройство – от смартфон

Потребителите ще я ползват на всяко устройство – от смартфон ...

......... и е и PlayStation Now на Sony. Google обаче има предимство срямо някои играчи на този пазар, благодарение на надеждната си облачна инфраструктура, която включва над 7500 възела по целия свят. Водещи разработчици на игри, вкл. Unreal и Unity, както и студия като id Software сътрудничат на Google в проекта Stadia. 


Позволява инсталиране на вредоносни програми на компютъраПри извличане на данни

Позволява инсталиране на вредоносни програми на компютъраПри извличане на данни ...

......... да поддържат актуални антивирусните сигнатури на софтуера за защита. още по темата По данни на Rarlab, архиваторът WinRAR има над 500 милиона потребители. Компанията пусна сигурна версия 5.70 на 26 февруари, но хакерите също побързаха да пуснат експлойти, за да достигнат уязвимите системи, преди те да бъдат обновени и подсигурени.


Ще подпомага клиенти и партньори в услугите за техника под

Ще подпомага клиенти и партньори в услугите за техника под ...

......... използват лизинг и финансиране, средният приход се увеличава, размерът на отстъпките намалява и маржът се повишава, коментират от компанията. Новата структура в състава на HP ще предлага не само финансови услуги и услуги за наем на техника, но и иновативни финансови решения, разработени за изпълнение на конкретни бизнес задачи на клиентите.


Предстои усвояване на 5- и 3-нанометрови технологични процесиСилицият все още

Предстои усвояване на 5- и 3-нанометрови технологични процесиСилицият все още ...

......... компютри, в които могат да се използват други материали, те едва ли ще променят света на обикновените компютри. Така е, защото квантовите компютри са подходящи само за определени задачи и не могат да заменят традиционния подход. Ето защо е трудно да се прогнозира колко бързо ще се развива квантовото направление.


Включва множество функции за защита от заплахите в мрежатаSecure Browser

Включва множество функции за защита от заплахите в мрежатаSecure Browser ...

......... където потребителят може да разреши или забрани различни функции, например HTTPS криптирането или характеристиката Do Not Track. Браузърът гарантира, че посещаваните URL адреси са проверени за фишинг и малуер. Вградено е и специализирано решение, което възпрепятства вируси и други заплахи да проникнат в компютъра по време на сърфиране. Даунлоуд: Secure Browser


Всяка секунда излизат средно по 17 публикации във WP сайт

Всяка секунда излизат средно по 17 публикации във WP сайт ...

......... към сървъра и спестява ресурси. Потребителите ще могат да получават и ъпдейти на своята инсталация по всяко време. WordPress хостинг е създаден за всички потребители, които имат по-малко технически познания, но трябва да се справят с оптимизацията на своя сайт и всички необходими настройки за правилната му работа, подчертаха от ICN.Bg.


Социалната мрежа ще си партнира с германската информационна агенция ДПА,

Социалната мрежа ще си партнира с германската информационна агенция ДПА, ...

......... до 50 милиона евро. Злоупотребата с постове в интернет се превърна в основен въпрос, след като американските разузнавателни служби обявиха, че Русия се е опитала да повлияе на изхода от изборите за президент в САЩ през 2016 г. чрез кампании в социалните мрежи. Москва отрича да са прилагали подобна стратегия. 


Социалната мрежа Facebook засилва борбата с дезинформацията преди изборите за

Социалната мрежа Facebook засилва борбата с дезинформацията преди изборите за ...

......... студенти в Германия, които да опитат да предотвратят платените реклами да се използват с политическа цел. Германия е сред най-активните държави в борбата с речта на омразата в интернет, като миналата година прие закон, според който компании, които не премахват подобни постове, могат да бъдат глобявани до 50 милиона евро.


Ползите: повишава ефективността и намалява себестойносттаПроизводството с изкуствен интелект е

Ползите: повишава ефективността и намалява себестойносттаПроизводството с изкуствен интелект е ...

......... но от друга – те не са склонни да рискуват, тъй като това е свързано с огромни разходи на пари и време. Що се отнася до целия пазар на изкуствен интелект, наскоро IDC прогнозира, че разходите за AI ще растат средногодишно с 38% в периода 2018-2021 г., достигайки 35,8 млрд. долара.


Изчислителната машина в лаборатория Аргон ще използва система ShastaОбявена през

Изчислителната машина в лаборатория Аргон ще използва система ShastaОбявена през ...

......... млн. долара. още по темата Суперкомпютърът Aurora е проектиран така, че да осигури непрекъсната висока производителност за най-интензивните нужди на изследователите от целия свят, включително в сферата на изкуствения интелект. Очаква се Aurora да бъде доставена през 2021 г. и да влезе в експлоатация през 2022 г., уточниха от Cray.


Финансиране в размер на над 2 млрд. евро за периода

Финансиране в размер на над 2 млрд. евро за периода ...

......... благодарение на които се създават нови пазари (т.нар. „дисруптивни иновации“). През юни 2018 г. Комисията предложи най-амбициозната до момента програма за научни изследвания и иновации, „Хоризонт Европа“, чийто бюджет за периода 2021-2027 г. възлиза на 100 млрд. евро. Европейският съвет одобри и създаването на ЕСИ в рамките на този дългосрочен бюджет.


Worldpay премина в ръцете на американската компания FISWorldpay, един от

Worldpay премина в ръцете на американската компания FISWorldpay, един от ...

......... над 120 валути. Компанията работи с търговски фирми и финансови институции по цял свят. Първоначално Worldpay оперираше като подразделение на шотландската банка RBS, но по-късно беше продадена на Advent International и Bain Capital. През 2017 г. собственик на платежната система стана компанията Vantiv, която се занимава с операции с кредитни карти.


То се интегрира в шапка или очила и играе роля

То се интегрира в шапка или очила и играе роля ...

......... отново доказаха, че за тях няма неосъществими идеи“, каза доц. д-р инж. Стела Стефанова, директор на училището. „В последните години силно впечатление правят решения с невронни мрежи и изкуствен интелект, проекти с вградени микрокомпютърни системи и IoT, а ето че тази година има и проект с блокчейн технология“, допълни тя.


Технологиите са тук, но ни трябва въображение да се възползваме

Технологиите са тук, но ни трябва въображение да се възползваме ...

......... То се свързва с прилагане на изключителни практики в организацията и постигане на високи резултати – интегрирана селекция от успешни практики, чрез които се развива бизнесът до най-доброто, което може да бъде. Тези практики са се превърнали в модели за това как трябва да функционира една организация от световна класа.


Моделите се отличават с големи 5,99-инчови екрани с резолюция FHD+

Моделите се отличават с големи 5,99-инчови екрани с резолюция FHD+ ...

......... на пръстов отпечатък, лицево разпознаване и NFC модул. В комплекта са включени още захранващ адаптер, USB кабел, калъф и игла за сим картите. Honor V10 е класен смартфон, със стилен дизайн и безупречни характеристики Можете да купите смартфона, спечелил редица световни награди, тук: Honor V10 – на цена от $319,99 в момента.


На 14 Април зала 3 на НДК ще бъде домакин

На 14 Април зала 3 на НДК ще бъде домакин ...

......... своите цени, своя оборот, а защо не и вашата заплата. Включете се още днес и си запазете билет, защото местата са ограничени, а вече над 600 човека си купиха билет. Направете го от тук - https://obc2019.eu/ Използвайте промокод “offnews” за 10% отстъпка (важи за първите 50 билета, продадени с кода).


MySpace, една от първите социални мрежи в света, е унищожила

MySpace, една от първите социални мрежи в света, е унищожила ...

......... През 2005 г. социалната мрежа бе закупена от NewsCorp за 580 милиона долара, а през 2011 г. бе продадена за 35 милиона долара на компанията за таргетиране на реклами Specific Media. Макар отдавна да не е това, което беше, много хора я ползваха за архив на своите спомени и работа.


Смарт часовникът диагностицирал предсърдно мъжденеНаучно изследване доказа, че Apple Watch

Смарт часовникът диагностицирал предсърдно мъжденеНаучно изследване доказа, че Apple Watch ...

......... преценката си за сърдечен проблем. Една трета от хората, получили предупреждение, са диагностицирани с предсърдно мъждене. Изследването доказва, че Apple Watch може да се използва като допълнително средство за проследяване на състоянието на сърцето. Разбира се, часовникът не може да замени пълноценно медицинските апарати, но дава сигнал, че е необходимо изследване.


Целта е оптимална интеграция на транспортните мрежи в ЕСМинистър Росен

Целта е оптимална интеграция на транспортните мрежи в ЕСМинистър Росен ...

......... на автомагистрали „Русе – Велико Търново“ и „Калотина“, и скоростни пътища „Видин – Монтана – Враца“ и „Мездра – Ботевград“. „Индикативният бюджет на тези четири проекта е 3,605 млрд. лева, като в това число не е включено завършването на автомагистралите „Струма“ и „Хемус“, които са в процес на изпълнение“, обясни Желязков.


ASUS има традиция в създаването на приятни за окото и

ASUS има традиция в създаването на приятни за окото и ...

......... хитро е решен проблемът с охлаждането на подобни тънки лаптопи, използвайки специалната ErgoLift панта, която повдига задната част на конструкцията. Наличието на 8-мо поколение Core процесори на Intel в комбинация с отделна видеокарта е достатъчен атестат, че освен да предлага красив дизайн, ZenBook 14 може да върши и доста работа.


Компанията публикува списък с устройствата и необходимите меркиНякои NAS устройства

Компанията публикува списък с устройствата и необходимите меркиНякои NAS устройства ...

......... поддържа от D-Link, той не получава актуализации на софтуера/фърмуера. За тези модели е необходимо да се премахне възможността за достъп до интернет на NAS през рутера, като се изключи настройката за пренасочване на портове и функцията DMZ. Най-актуалната информация по въпроса може да се намери на продуктовите страници на NAS устройствата.


Kinvey предлага желаните продуктивност и контрол върху кодаProgress Kinvey е

Kinvey предлага желаните продуктивност и контрол върху кодаProgress Kinvey е ...

......... Нашият фокус върху високата продуктивност на професионалните разработчици променя всичко това. Ние пускаме на пазара решение, което предлага най-доброто от двата свята – разработка с малко код, водеща до гъвкави, скалируеми приложения за всички канали“, допълни Черевик. Новата платформа за професионални разработчици Kinvey Platform вече е достъпна от сайта на компанията.


Много от тях нямат достъп до функциите на гласовия асистентВ

Много от тях нямат достъп до функциите на гласовия асистентВ ...

......... на команди и въпроси, без да показва каквито и да е съобщения за грешки. Към момента Apple все още не е публикувала информация за пропадането на Siri. Проблемът с гласовия асистент идва след скорошен мащабен срив на услугата iCloud, която остави офлайн други приложения като Photos, iWork и Find My Friends.


Многофункционалната програма StealthWorker е способна да експлоатира голям брой уязвимости

Многофункционалната програма StealthWorker е способна да експлоатира голям брой уязвимости ...

......... са рядко срещано явление. Подобно на разпределените DDoS атаки (водещи до отказ на услугите), те са по-ефективни, отколкото атаките, извършвани от един IP адрес. Но „грубата сила“ е практически безполезна, ако административните акаунти на атакувания ресурс използват правилна политика за паролите, двуфакторна автентикация и други препоръчвани средства за защита, коментират специалистите.


Тя се очертава като най-големият играч в отворения софтуерСлед поглъщането

Тя се очертава като най-големият играч в отворения софтуерСлед поглъщането ...

......... методи за разработка и модели на водене на бизнес, като способства развитието на общността и отворените проекти, се посочва в официалното изявление. Функциите на главен изпълнителен директор на SUSE ще продължи да изпълнява Нилс Браукмен. След поглъщането на Red Hat от IBM, компанията SUSE става най-големият независим доставчик на отворени решения.


Провалят се в тестовете с най-популярните заплахи от миналата година170

Провалят се в тестовете с най-популярните заплахи от миналата година170 ...

......... е тествала по 2000 пъти всеки от антивирусите, използвайки 2000 най-разпространени видове злонамерени програми за Android, открити през миналата година. Резултатите от изпитанията показват, провалилите се 170 от общо 250 антивируса за Android са написани от програмисти-любители или разработчици на софтуер, които на практика не мислят за сигурността на потребителските данни.


Решението на проблема е да превърнем врага в наш съюзникСмартфоните

Решението на проблема е да превърнем врага в наш съюзникСмартфоните ...

......... дори програми за колоездене. В магазините за мобилни приложения ще намерите много програми с подобни и дори по-интересни функции. В крайна сметка изборът е ваш: можете да прекарвате цялото си свободно време вперени в телефона или поне половин-един час на ден да посветите на здравето си. Съветваме ви да направите второто.


Пестят място, като разпределят по-рационално автомобилитеРоботите Stan се грижат усърдно

Пестят място, като разпределят по-рационално автомобилитеРоботите Stan се грижат усърдно ...

......... върне собственикът на всяка машина, което й позволява да разпредели оптимално автомобилите на паркинга. Четири робота Stan могат да обслужват до 200 автомобила на ден, уверяват от компанията, която вече е тествала иновативната система на летищата в Дюселдорф и Париж, а тази година ще приложи технологията и на лондонското летище Гетуик. 


Мисията на космическия апарат се очаква през 2029 годинаЛуноходът на

Мисията на космическия апарат се очаква през 2029 годинаЛуноходът на ...

......... апаратът ще бъде изпратен на земния спътник през 2029 г. Предполага се, че Япония ще извършва пилотируеми мисии на Луната с помощта на орбиталната станция „Lunar Orbital Platform-Gateway“, която също е в процес на планиране и подготовка. С този проект са ангажирани също американската компания Lockheed Martin и руската РКК „Енергия“.