Българският еврокомисар за цифровата икономика и общество Мария Габриел е

Българският еврокомисар за цифровата икономика и общество Мария Габриел е ...

......... следва да отдават приоритет на закрилата на децата, когато разработват своите бизнес модели". "Посланието днес е, че нашата роля и дълг е да се грижим за настояще и бъдеще, в което най-уязвимите - децата, са защитени онлайн, независимо от тяхната раса, убеждения, пол, възраст или икономически статус", допълва българският еврокомисар.


Инвеститорът смята, че сделката ще увеличи печалбите на акционеритеКарл Айкан

Инвеститорът смята, че сделката ще увеличи печалбите на акционеритеКарл Айкан ...

......... има предвид, че пазарната стойност на HP е 29 милиарда долара, или около три пъти по-висока от тази на Xerox. Предполага се, че евентуално сливане на двете корпорации, които се конкурират на пазара за печатащи устройства, ще доведе до намаляване на разходите, увеличаване на печалбите и балансиране на продуктовите им линии.


Автоматично привежда РС-то в икономичен режим, ако няма активностAutoPowerOptionsOK осигурява

Автоматично привежда РС-то в икономичен режим, ако няма активностAutoPowerOptionsOK осигурява ...

......... крайна сметка могат да доведат до по-висока сметка за ток. В заключение, AutoPowerOptionsOK е инструмент, който адресира както нуждите на обикновените потребители, така и на администраторите на мрежи от компютри, като осигурява бърз и удобен начин за икономия на енергия чрез управление на изключването на монитора и режима на заспиване. Даунлоуд: AutoPowerOptionsOK


Моделът идва с общо четири камери, елегантен дизайн, мощна батерия

Моделът идва с общо четири камери, елегантен дизайн, мощна батерия ...

......... e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.


Технологичният гуру иска да създаде AI от ново поколениеДжон Кармак

Технологичният гуру иска да създаде AI от ново поколениеДжон Кармак ...

......... че трябва да се опитам да намеря отговора, преди да остарея твърде много”, споделя „бащата на Doom”. В момента няма подробности за работата на Кармак и е малко вероятно такива да се появят скоро. Що се отнася до участието му в проекта Oculus, сега Кармак заема длъжността на консултиращ технически директор.


Ден след като Илон Мъск съобщи, че четвъртата гигафабрика на

Ден след като Илон Мъск съобщи, че четвъртата гигафабрика на ...

......... него. Цехът за акумулатори ще бъде с площ 18 395 м2. Наемането на нови служители ще започне още догодина, за да има достатъчно време за обучението им. Ще бъдат обявени свободни позиции за административен персонал, технически ръководители и инженери с профил електротехника, механика, производство, химия, софтуер и контрол на качеството.Очевидци заснеха Tesla Model 3 да излиза самостоятелно от паркинг

Очевидци заснеха Tesla Model 3 да излиза самостоятелно от паркинг ...

......... в канадската провинция Британска Колумбия. През цялото време зад волана на електромобила няма шофьор. Бялата Tesla очевидно се управлява от системата Smart Summon, която позволява на водача да "извика" при себе си дистанционно колата ако се намира в радиус от 60 метра. За ориентир служи GPS-сигнала от телефона на собственика.


Обещава да е надежден партньор за пътуването към дигитализацията„Нашата мисия

Обещава да е надежден партньор за пътуването към дигитализацията„Нашата мисия ...

......... се използва от партньорите на компанията за разработване на облачни решения и услуги с помощта на технологии на множество вендори. Партньорските фирми могат да разчитат на лекотата на единен интерфейс, за да осигурят за своите клиенти фокус върху детайлния анализ на всеки бизнес и постигане на максимална ефективност на разходите.


12 Капсулата на SpaceX вече успешно извърши един тестов полет

12 Капсулата на SpaceX вече успешно извърши един тестов полет ...

......... на ракета-носител и симулация на авария.Boeing също така са една крачка по-назад от компанията на Мъск, тъй като още не са извършвали безпилотен полет до МКС. По план такъв трябва да бъде извършен на 17 декември тази година. Пилотираният полет със Starliner също е предвиден за първото тримесечие на 2020.


Отличия за специални постижения в областта на Географските информационни системи

Отличия за специални постижения в областта на Географските информационни системи ...

......... бедствия, Българска минно-геоложка камара, Българска асоциация природен газ, Институт за пътна безопасност, Сдружение за електронни комуникации, Българска Асоциация на кабелните и комуникационните оператори, Българска асоциация за геопространствени информационни системи, БТВ Медиа Груп, National Geographic Bulgaria, Градът Медиа Груп, CIO, Computerworld, Esri, Географика, Стемо, САП, HERE, СиелаНорма, ДЖИСолюшънс и Агора 66.


Новият метод е тестван успешно с изкуствен кръвоносен съдС помощта

Новият метод е тестван успешно с изкуствен кръвоносен съдС помощта ...

......... заключат, че е възможно точно доставяне на лекарства с по-нататъшното им освобождаване в организма. Сега изследователите са си поставили нова цел – да подобрят различни показатели на новия метод и след това да го изпробват на животни. Ако тестът е успешен, на следващ етап учените ще прибягнат до изпитания с хора.Facebook е премахнал 5,4 млрд. фалшиви профила от началото на годината.

Facebook е премахнал 5,4 млрд. фалшиви профила от началото на годината. ...

......... млрд. фалшиви профила от началото на годината. Броят им е двойно по-голям в сравнение с предишната година.  От компанията обясниха, че са засилили контрола и имат възможност да блокират профили, които не са истински. От социалната мрежа полагат сериозни усилия да си възвърнат доверието на потребителите, особено с наближаването на президентските избори в САЩ догодина.


ЕК и EURid с нова стъпка в подкрепа на многоезичието

ЕК и EURid с нова стъпка в подкрепа на многоезичието ...

......... че всички текущи имена на домейни, регистрирани на гръцки под .eu (на латиница), ще преминат през тригодишен преходен период „корекция на скрипт”. Всички политики, процедури и функции, които понастоящем са налични за .eu (като трансфери, групови трансфери, многогодишни регистрации, DNSSEC, заключване от регистъра и др.), ще се прилагат и за .ευ.


Приложенията от тази нова категория са толкова много, че ако

Приложенията от тази нова категория са толкова много, че ако ...

......... приложения. С други думи, софтуерът за управление на личните контакти може бързо да „изгори” като нова категория приложения, или пък да стане нещо повсеместно след известно време – когато много хора ще използват подобни програми и вече няма да ни се струва толкова странно да говорим за персонална CRM. Да видим.


От началото на годината изтритите от Фейсбук фалшиви профили вече

От началото на годината изтритите от Фейсбук фалшиви профили вече ...

......... направил 50 741 запитвания за 82 461 профила във Фейсбук. Повече от две трети от тези желания за справка са били придружени от искане проверяваният да не разбере, че правителството му прави проверка. „Всеки път проверяваме исканията от правителствата, за да сме сигурни, че отговарят на закона.“, казват от Фейсбук.


Агенциите за сигурност в Канада са разделени дали да бъде

Агенциите за сигурност в Канада са разделени дали да бъде ...

......... милиони долари. Два от големите телекоми, обаче, вече обявиха, че ще премахнат продуктите на Huawei от съществуващите интернет мрежи и ще ги заменят с друго. Rogers, най-големият телеком по отношение на броя на абонатите в Канада, вече обяви, че ще изгради 5G мрежата си с техника от шведската компания Ericsson.Ходещи и говорещи холограми и са главен елемент в научно-фантастичните

Ходещи и говорещи холограми и са главен елемент в научно-фантастичните ...

......... в кутия, съдържаща множество малки тонколони. "Нашата система хваща в акустичен капан частици, след което ги осветява в червено, зелено и синьо, за да контролира цветовете им, докато бързо сканира дисплея", казват от университета. Понеже образът е базиран на звукови вълни, ток позволява на човек да го чуе и усети.


Технологии Motorola представи сгъваемия смартфон Razr Телефонът е само началото

Технологии Motorola представи сгъваемия смартфон Razr Телефонът е само началото ...

......... Тези открития променят всичко, което знаем за глобалното затопляне Поли Генова качи снимка с любимия, показа и малкия Даниел Бочели: Ужасен съм от случилото се с този невероятен изпълнител Водният режим на Перник се удължава - 12 часа Той е гений, най-младият висшист в света и е на 9 години


Новосъздадената британска компания Morris Commercial възроди островния вариант на VW

Новосъздадената британска компания Morris Commercial възроди островния вариант на VW ...

......... Новосъздадената британска компания Morris Commercial възроди островния вариант на VW Transporter. Morris J-type се произвежда между 1949 и 1961 г. и изнася на гърба си икономическото възстановяване на Великобритания.


В противен случай страни като Индия и Иран щели да

В противен случай страни като Индия и Иран щели да ...

......... свързаност. В същото време Европа трябва да вижда конкуренти в тази област не само в страни като САЩ и Русия, но и в нови конкуренти като Китай, Индия, Иран и Сингапур. Eкспертите отбелязват също нарастващата готовност на големите сили да прехвърлят ресурси от собствените си военни центрове към разработването на космически стратегии.


Организациите харесват този бизнес модел, казват от компаниятаКлиентите на Dell

Организациите харесват този бизнес модел, казват от компаниятаКлиентите на Dell ...

......... Dell – възнамерява напълно да премине към такъв бизнес модел до 2022 г. Ръководството на Dell вярва, че е настъпил моментът да оптимизира портфолиото си в отговор на нуждите на клиентите. Моделът „като услуга” е роден в облака и организациите го харесват, казва Сам Грокот, старши вицепрезидент по маркетинг на компанията.


Аутсорсинг компанията отваря нов офис в града под тепетата„Залагаме на

Аутсорсинг компанията отваря нов офис в града под тепетата„Залагаме на ...

......... развитие. Наличието на реномирани учебни заведения и богата на събития и забавления програма привличат млади и квалифицирани кадри, които търсят професионална реализация. още по темата Потенциалът на града не остава незабелязан и редица международни компании вече инвестират в развитието на своя бизнес в Пловдив и региона, коментираха от Модис България.


Mazda CX-30 стана най-безопасният автомобил в историята на Euro NCAP.

Mazda CX-30 стана най-безопасният автомобил в историята на Euro NCAP. ...

......... Mazda CX-30 стана най-безопасният автомобил в историята на Euro NCAP. Японското крос купе постигна най-високия резултат в краш тестовете на независимата организация, откакто се провеждат подобни изпитания.


За 21-ва поредна година днес България отбелязва Световния ден на

За 21-ва поредна година днес България отбелязва Световния ден на ...

......... бедствия; Българска минно-геоложка камара; Българска асоциация природен газ; Институт за пътна безопасност; Сдружение за електронни комуникации; Българска Асоциация на кабелните и комуникационните оператори, Българска асоциация за геопространствени информационни системи; БТВ Медиа Груп; National Geographic Bulgaria; Градът Медиа Груп; CIO Computerworld; Esri; Географика; Стемо; САП; HERE; Сиела-Норма; ДЖИСолюшънс и Агора 66.


През 80-те и 90-те години спортните купета с предно предаване

През 80-те и 90-те години спортните купета с предно предаване ...

......... През 80-те и 90-те години спортните купета с предно предаване бяха на върха на популярността си. Една от най-харесваните такива двувратки бе Honda Prelude. В родината си обаче този модел се ползва с твърде незавидната слава на автомобил за перверзници, което обрича продажбите му на провал.


Това ще стане на церемония в рамките на Световния ГИС

Това ще стане на церемония в рамките на Световния ГИС ...

......... по строителство и ефективно да планират и координират изграждането на физическа инфраструктура. ГИС (географски информационни системи) са инструмент за взимане на отговорни решения на държавно и местно ниво, заяви министърът. „Не мога да си представя пътната, железопътната, морската и речната  инфраструктура без модерните приложения, базирани на географски данни”, подчерта Росен Желязков.


Състезателите изпитват същия стрес, твърди ново изследване51 рискови фактора застрашават

Състезателите изпитват същия стрес, твърди ново изследване51 рискови фактора застрашават ...

......... и в екипа), както и страх от говорене. Обикновените спортисти, включително футболистите в големи първенства, преживяват същото. Изследователите смятат, че идентифицирайки стресовите фактори, ще могат допълнително да помогнат на електронните спортисти да се преборят с тях. А това от своя страна ще доведе до подобряване на ефективността им в професионалните турнири.


Средният живот на един обновен ноутбук е 5 години, сочи

Средният живот на един обновен ноутбук е 5 години, сочи ...

......... бизнес клас техника, която може да си позволи всеки в България. На всеки клиент се предоставя опцията за безплатен преглед и тест при получаване и това ще бъде валидно за всички доставки по време на Черен Петък 2019 г. Можете да следите актуалните Black Friday 2019 предложения за обновена техника тук.


"Географските информационни системи са инструмент за взимане на отговорни, важни ...

......... за 10 848 км електронни съобщителни мрежи, 12 090 км инфраструктура за разполагане на мрежи, 194 км електропреносна мрежа, 4216 км железопътна мрежа. Единната информационна точка дава възможност на много инвеститори да следят за промени и предстоящи дейности по строителство и ефективно да планират и координират изграждането на физическа инфраструктура.


Неуморните разработчици на Xiaomi не престават да удивляват с евтини,

Неуморните разработчици на Xiaomi не престават да удивляват с евтини, ...

......... атрактивна цена от 8 долара, което е с 20% по-ниско от предишното поколение, което се предлагаше на цена от 10 долара. Корпусът на мишката Xiaomi има симетричен дизайн, който позволява да се използва, както от хора, работещи с дясната ръка, така и от левичари, без да е необходимо предишно конфигуриране.


Активира умната електроника само когато това е необходимоИновативен чип ще

Активира умната електроника само когато това е необходимоИновативен чип ще ...

......... -10 до +40 ° C. Но той има недостатък и това е закъснението от 540 милисекунди между откриването на условия за „събуждане” и реалното включване на устройството. Изследователите от Калифорнийския университет в Сан Диего обаче са убедени, че подобно забавяне няма да причини неудобства при използване на чипа в IoT устройства.


Шефът на Motors Илон Мъск използва церемонията по връчването на

Шефът на Motors Илон Мъск използва церемонията по връчването на ...

......... една от най-добрите школи по изкуства в света и Tesla смята да открие също дизайнерски и развоен център в града. В немската гигафабрика на калифорнийската компания ще се сглобяват Model 3 и новият Model Y, като целевият капацитет е 3 000 електромобила седмично. Заводът ще произвежда също батерии и двигатели.


Потребители откриха необичаен бъг на приложението на Facebook за телефоните

Потребители откриха необичаен бъг на приложението на Facebook за телефоните ...

......... и да е давал съгласие, предаде "Дъ Върдж“. Видеоклипове, на които се вижда как работи този бъг бяха пуснати в социалните мрежи, съобщава bTV.  Друг потребител – уеб дизайнерът Джошуа Мадъкс също сподели видеоклип, на който се вижда, че камерата му работи зад използваното приложение и гледаната от него снимка.


Руският производител на камиони КамАЗ съвсем скоро ще започне вграждане

Руският производител на камиони КамАЗ съвсем скоро ще започне вграждане ...

......... от съвременните камиони на световните топ марки в бранша. По-конкретно системата "Билайна" ще позволява на водачите да палят и гасят камиона от разстояние, да включват климатичната инсталация и тази за подгрев на двигателя също от разстояние, както и да правят обстоен мониторинг на всички системи, когато не са в камиона.


Илюстрация Увеличаване Автор: Konica Minolta Смаляване Konica Minolta е свързвана

Илюстрация Увеличаване Автор: Konica Minolta Смаляване Konica Minolta е свързвана ...

......... които използват само по една или две наши камери. Мога да дам и пример с клиенти, които имат вече реализирани системи за видеонаблюдение, но в последствие се появява по-специфична нужда, която решаваме само с една или две допълнителни камери. Решенията са гъвкави и подходящи за най-различни клиенти и техните нужди.


--> Създадено за Samsung Технологии Как изглежда един ден през

--> Създадено за Samsung Технологии Как изглежда един ден през ...

......... втори живот след трансплантации: Георги Пеев 5 знака, че в жилището ви има дървеници Защо Полша се разгневи на филм на Netflix Очаквано добра комбинация: Кейт отново очарова с визия Три измислени научни факта, в които вероятно вярвате Турция експулсира джихадисти, какво прави ЕС Това е най-старата двойка в света


Освен това са и по-щастливи, сочат резултатите от проучване на

Освен това са и по-щастливи, сочат резултатите от проучване на ...

......... (спрямо тази на потребителите на Windows). В допълнение, търговските служители, които използват Mac, генерират 16% повече приходи за IBM, в сравнение с работещите на други персонални компютри. Компютрите на Apple дори са повлияли на желанието на служителите да напуснат работа – вероятността да го направят е намаляла със 17%, твърди още проучването.


Осемядреният чип на Qualcomm е изграден частично върху Cortex-A77Qualcomm ще

Осемядреният чип на Qualcomm е изграден частично върху Cortex-A77Qualcomm ще ...

......... в чипсета е Adreno 650 с честота 587 MHz. Известно е също, че Snapdragon 865 ще поддържа LPDDR5 памет. още по темата Все още засега няма яснота кой ще бъде първият смартфон, базиран на новата SoC  Snapdragon 865. Предполага се, че това ще e американската версия на модела Galaxy S11.


Разработчиците трябвало да направят демонстрация пред наскоро назначения CEO, като

Разработчиците трябвало да направят демонстрация пред наскоро назначения CEO, като ...

......... Илейн Херцберг. Вследствие на тази трагедия екипът на Uber предприе критични подобрения в програмата, за да даде приоритет на безопасността. Ние дълбоко ценим задълбочеността на разследването на НСТБ за катастрофата и с нетърпение очакваме да прегледаме техните препоръки, когато бъдат публикувани след заседанието на съвета на НСТБ по-късно този месец”.


Технологии Facebook пуска услуга за онлайн плащания Тя ще се

Технологии Facebook пуска услуга за онлайн плащания Тя ще се ...

......... модули за сигурност на устройствата. Хората нямат доверие на Facebook за криптовалутата Какво ще кажете, ако ви предложат 1 млрд. долара?  Instagram Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Мартин Дешев Facebook Facebook Pay онлайн плащания социална мрежа Instagram Messenger WhatsApp


Концернът Fiat Chrysler Automobiles е патентовал нов шестцилиндров редови двигател

Концернът Fiat Chrysler Automobiles е патентовал нов шестцилиндров редови двигател ...

......... Automobiles е патентовал нов шестцилиндров редови двигател с принудително пълнене, съобщава MoparInspiders. Чертеж на силовия агрегат може да се види на сайта на Американското патентно ведомство, а според информатори от Chrysler най-мощните версии на мотора ще развиват над 500 к.с. и ще могат да заменят култовите осмаци от семейството HEMI.


Сингапурец едва не получи инфаркт, след като видя ужасяваща фигура

Сингапурец едва не получи инфаркт, след като видя ужасяваща фигура ...

......... волана на автомобил на многоетажен паркинг. Шах Исмаил обаче се окопитил бързо и заснел демона с телефона си. "Ако видите тази жена в кола през нощта, не се страхувайте. Аз вече открих истината - фалшива е. Само си спомнете това видео и всичко ще бъде наред", коментира мъжът във Facebook.


Извършва серия тестове, за да открие и поправи развалени секториHard

Извършва серия тестове, за да открие и поправи развалени секториHard ...

......... дискове за развалени сектори и да ги възстановят. Струва си да се отбележи, че това е напълно преносимо приложение, така че след като го използвате, няма да остави никакви следи в системата, а също така може да се стартира от флашки или други преносими устройства на всеки компютър. Даунлоуд: Hard Disk Validator


Националните валути имат несравнимо по-голяма поддръжка, смята тойФинансовите експерти не

Националните валути имат несравнимо по-голяма поддръжка, смята тойФинансовите експерти не ...

......... мненията на експерти са разделени. Така например, през октомври президентът на Федералния резерв на Филаделфия Патрик Харкер нарече „неизбежно” издаването на цифрови валути от централните банки, включително от Фед. В интервю за Ройтерс финансистът отбеляза, че неговото мнение засега се подкрепя от малцинство във Фед, но служителите му изучават този въпрос.


На много от водачите на моторни превозни средства се е

На много от водачите на моторни превозни средства се е ...

......... електрически контакт също не е голям проблем - стига да имате удължител. Още по-добре е, когато колата има инвертор, който преобразува 12V в 220V (много полезна опция, но за жалост интегрирана в малко модели автомобили). Има и друг начин - да си купите малък сешоар, захранван от запалката в колата.


Новият офис ще подпомага софийския екип в TMS разработките„Наскоро създаденият

Новият офис ще подпомага софийския екип в TMS разработките„Наскоро създаденият ...

......... екип”, сподели Ивелин Иванов, мениджър разработки в DHL Enterprise Software Solutions(снимка: DHL ESS) „От 2017 г. насам екипът на DHL ESS се е увеличил шест пъти. Очаква се да се разрасне с още 40%, основно с Java разработчици, както и с експерти, занимаващи се с автоматизирано тестване (QA Automation)”, допълни той.


Методът на неразрушим контрол, позволяващ да се оцени атомната и

Методът на неразрушим контрол, позволяващ да се оцени атомната и ...

......... на атомно ниво имаше значителни технически ограничения и беше подходящо само за изследване на вещества със силна атомна решетка. Условно меките вещества могат да бъдат унищожени от електронни лъчи и за тяхното изследване са използвани рентгенови устройства. Методиката на 4D-STEM променя напълно условията за изучаване на атомната структура на материалите.


Дигиталният маркетинг има ключова роля за почти всяка компания днес,

Дигиталният маркетинг има ключова роля за почти всяка компания днес, ...

......... съдействие от страна на университета и още:Възможност да придобият професионална специализация в конкретно направление на дигиталния маркетинг;Достъп до полезни ресурси и инструменти, с които да надградят знанията си;Държавно признати сертификати, при успешно завършени курсове, както и диплома за професионална специализация. Започнете своето приключение в света на дигиталния маркетинг със ! 


Huawei кани всички любители на новите технологии и комуникациите на

Huawei кани всички любители на новите технологии и комуникациите на ...

......... 2MP боке обектив. Съдържанието изглежда впечатляващо на 6.26-инчовия HUAWEI Punch FullView дисплей, а цялото устройство тежи само 174 грама и има тънък корпус с дебелина само 7,87 мм. Предлага се в три допълващи всеки стил и настроение цвята – пурпурното „Midsummer Purple” , класическо черно и неустоимото синьо „Crush Blue“.


Германската компания Adomea, която отскоро принадлежи на немската служба за

Германската компания Adomea, която отскоро принадлежи на немската служба за ...

......... TÜV, разработи нов уред и изкуствен интелект, който ще облекчи значително работата на експертите по оценка на щети. MIKo (Mobiles Identifikationssystem für Kraftfahrzeugoberflächenfehler - Мобилна идентификационна система за автомобилни повърхности) сканира цялата каросерия на колата за минути и открива всяка люспа обелена бая, драскотина, вдлъбнатина или незабележима следа от градушка.


Само след два часа пред дигиталния екран се усеща дискомфортИТ

Само след два часа пред дигиталния екран се усеща дискомфортИТ ...

......... или докато използваме цифрово устройство за продължителен период от време. Ако напрежението е причинено от дехидратация, пиенето на много вода помага – то води до отделяне на сол в тялото и правилно хидратиране на очите, което намалява напрежението. Почиването на окото при мигане или затваряне също помага за облекчаване на напрежението.


Меркурий - най-малката и най-вътрешна планета в Слънчевата система, изнесе

Меркурий - най-малката и най-вътрешна планета в Слънчевата система, изнесе ...

......... бинокли и телескопи със слънчеви филтри. БГНЕС--> Събитието развълнува астрономите и любителите, тъй като се случва само около 13 пъти на в. Предишният транзит на Меркурий беше наблюдаван през 2016 г., припомня ДПА. От стотици години учените използват подобни събития, за да изследват движението на планетите и звездите в космоса.


Формула 1 ще стане чиста от вредни емисии до 2030-та

Формула 1 ще стане чиста от вредни емисии до 2030-та ...

......... и пътуванията и използването на 100 процента възобновяема енергия за офисите, сградите и фабриките. Първата стъпка ще се предприеме веднага и ще бъде свързана с редуциране на въглеродните емисии. От 2025 година се предвижда във всички състезания да бъдат използвани устойчиви материали, като се премахне и еднократната употреба на пластмаса.


Може да се пренася лесно и безопасно за изложби и

Може да се пренася лесно и безопасно за изложби и ...

......... екрана. Той гарантира стабилност на дисплея и предаване на изображението без изкривяване. Очаква се Sharp да покаже иновативните телевизори на международно изложение от 13 до 15 ноември. Компанията вече разпространи видеоклип с първия си прототип на сгъваем телевизор. Световната премиера на комерсиални модели ще се състои на CES 2020 през януари. 


Има ли смисъл да се инвестира в скъпи зимни гуми,

Има ли смисъл да се инвестира в скъпи зимни гуми, ...

......... Малките 205/55 R16 са изпробвани с Volkswagen Golf, а големите 245/45 R18 - с Volvo S90. Краткият отговор на въпроса "Струва ли си да се похарчат повече пари за скъпите Nokian" е положителен, но с някои нюанси. Резултатите на двата модела при спиране на лед са сравними независимо от размера.


Несъстоятелностите са се увеличили с 10% за първите девет месецаТенденцията

Несъстоятелностите са се увеличили с 10% за първите девет месецаТенденцията ...

......... Автомобилостроене. „Това има отношение към българската икономика и производство, затова е добре да следим с повишено внимание. Бихме добавили и още два сектора, които ще наблюдаваме отблизо – транспорт, заради предстоящите промени в нормативната уредба и т. нар. пакет „Мобилност”, и туризма, заради фалита на Томас Кук”, заключи Камелия Попова.


Ключовата дума е в определението „адаптивно”, казва Даниел Хюлм„Изкуствен интелект

Ключовата дума е в определението „адаптивно”, казва Даниел Хюлм„Изкуствен интелект ...

......... и работи върху развитието на технологиите и възможността правителствата да ги използват за постигане на позитивно социално влияние. Той изнесе лекция у нас като част от кампанията „Meet The Masters”, която се провежда от Мусала Софт съвместно с Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” на Министерството на труда и социалната политика


Шведската компания сключи договор с оператора Zain BahrainEricsson вече има

Шведската компания сключи договор с оператора Zain BahrainEricsson вече има ...

......... в региона, като пусна мрежа в Саудитска Арабия – вторият й пазар след Кувейт, където технологията вече действа. Ericsson заяви, че сделката със Zain Bahrain е най-новото попълнение към нейните над 70 търговски договора за пето поколение мрежи, сключени с оператори от всички краища на света, от които 23 вече работят.


В много случаи на старите данни ще стъпят бъдещите „умни”

В много случаи на старите данни ще стъпят бъдещите „умни” ...

......... дори при увреждане на някоя магнитна лента винаги има още едно копие. За еврoпейските клиенти Fuji е изградила център за архивиране като услуга. Тя е предпочитана заради ниската си цена за организациите, които са задължени в продължение на много години пазят огромни обеми – например банки, осигурителни институции и др.


Интернет гигантът Facebook трябва да премахне подвеждащи реклами, които предизвикаха

Интернет гигантът Facebook трябва да премахне подвеждащи реклами, които предизвикаха ...

......... Facebook има тарифен план за реклами и сами решават кои да публикуват и кои не. От Facebook казаха, че са получили решението и обмислят ходовете си, като това може да включва и обжалване. Компанията каза още, че подвеждащите реклами нямат място при тях и те ги премахват, когато ги открият.


Технологии Google тайно събирала здравните данни на милиони Компанията тества

Технологии Google тайно събирала здравните данни на милиони Компанията тества ...

......... по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram. Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Мартин Дешев Google здраве здравеопазване лични данни търсачка изкуствен интелект


Шведският производител Cake представи многофункционален електрически мотоциклет, който може да

Шведският производител Cake представи многофункционален електрически мотоциклет, който може да ...

......... Шведският производител Cake представи многофункционален електрически мотоциклет, който може да се превърне в почти всичко - от тезгях през пазарска количка до музикална платформа. Ösa изглежда като заварена от изрезки от тръби, но компенсира нелепия си външен вид с безброй приложения.


Плановете на SpaceX за Starlink са грандиозни – първоначално компанията

Плановете на SpaceX за Starlink са грандиозни – първоначално компанията ...

......... изстрелване SpaceX ще се опита да улови и двете части на обтекателя с два специални кораба, оборудвани с гигантски мрежи – GO Ms. Tree и GO Ms. Chief.Това също се прави за първи път – до момента компанията е успявала да улови успешно само едната от половините на аеродинамичния обтекател.


Не са малко собствениците на автомобили с автоматични трансмисии, които

Не са малко собствениците на автомобили с автоматични трансмисии, които ...

......... нов софтуер премахва ограниченията в работата на автоматика, породени от борбата на автомобилните производители с еколозите. Такова преинсталиране на програмата принуждава автоматика да превключва предавката по време на ускорение само при високи обороти на двигателя. Екологията и икономията на гориво, разбира се, страдат, но колата започва да ускорява значително повече.


The Weather Channel използва изкуствения интелект IBM WatsonОсвен празници и

The Weather Channel използва изкуствения интелект IBM WatsonОсвен празници и ...

......... мерки: как да останат здрави, когато всички наоколо кихат и кашлят, без да си седят у дома. IBM, която разработва системата с изкуствен интелект Watson, коментира, че за първи път прогнозата за грипа и настинките е достъпна чрез обикновено мобилно приложение. Даунлоуд: The Weather Channel за Android; The Weather Channel за iOS


Достъпът не трябва да се контролира и цензурира, смята ученДостъпът

Достъпът не трябва да се контролира и цензурира, смята ученДостъпът ...

......... където се провеждат все повече дебати и дискусии – тоест без интернет е просто невъзможно хората да участват във всички тези процеси. Изследователят признава, че наличието на достъп до интернет не е гаранция за спазване на други права на човека, но влияе на отношението на обществеността и властите към определени проблеми.


До края на ноември потребителите могат да избират между 11

До края на ноември потребителите могат да избират между 11 ...

......... 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.  


Действията на разработчиците от топ компании, като Sony непрекъснато се

Действията на разработчиците от топ компании, като Sony непрекъснато се ...

......... подразделението PlayStation, беше открито в резултат на търсене на патент на уебсайта на Националния институт за индустриална собственост в Бразилия (INPI). Още по-любопитно е, че за втори път бразилското патентно ведомство регистрира устройство от Sony, свързано с игралната индустрия. По-рано тук беше разкрито приложение за нов дизайн на PlayStation 5.


В месеца на Black Friday А1 стартира кампания с намаления

В месеца на Black Friday А1 стартира кампания с намаления ...

......... e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.


Технологията на Microsoft и SRL Diagnostics е готова за приложениеИзследователи

Технологията на Microsoft и SRL Diagnostics е готова за приложениеИзследователи ...

......... тестове и да помагат на жените в борбата с болестта. SRL Diagnostics сама извършва 100 хиляди PAP теста годишно, като 98% от тях са на здрави хора. AI ще позволи на лекарите да се съсредоточат само върху останалите 2% от проблемните проби, за да помогнат на жените да започнат лечението навреме.