Бившата американска порно актриса Лана Роудс (истинско име Амара Мейпъл)

Бившата американска порно актриса Лана Роудс (истинско име Амара Мейпъл) ...

......... от всичките ми приятели заедно, които те ще имат до края на живота си. Сега просто искам да се срещна с някой, който ще ме обича, от сърце, сякаш не съм Лана“, казва бившата порно актриса, чието име все още е начело на един от най-популярните сайтове за възрастни.Превод: БЛИЦ


Американският комик Маркус Монро е запалил огън в тоалетната на

Американският комик Маркус Монро е запалил огън в тоалетната на ...

......... Монро са реагирали негативно на неговите действия. Потребителите са го обвинили, че не е спазил правилата за безопасност, както и за това, че е започнал да готви храна при такива нехигиенични условия. По-късно блогърът се е извинил на авиокомпанията, като казал още, че видеото е постановъчно.Превод и редакция: БЛИЦ  


Експертите в Северна Македония са сериозно затруднени да проследят отношенията

Експертите в Северна Македония са сериозно затруднени да проследят отношенията ...

......... видите предимно не активни линкове в македонски медии. Първата частна национална телевизия в страната е поддържала голям архив.Тя обаче вече не съществува след конфликт на управата с правителството. Така изчезват и архивите с материали, критични към правителството.Много медии бързо изтриват своите статии, като няма общ дигитален архив на печатните медии.


От миналата седмица наемодателите в Берлин ще трябва да намалят

От миналата седмица наемодателите в Берлин ще трябва да намалят ...

......... да увеличат наемите, за да избегнат икономическо затруднение чрез държавни правила, които трябва да защитят хората, които зависят от наемите. Според Берлин броят им е малък.В съдебната битка предстои ключовата развръзка през следващата година: съдът трябва да реши дали местните власти в Берлин имат правото да налагат ограничения върху наемите.


Престолонаследникът на Япония Фумихито е решил да одобри желанието на

Престолонаследникът на Япония Фумихито е решил да одобри желанието на ...

......... време престава да бъде член на императорското семейство. А принцеса Аяко Такамадо, първата братовчедка на абдикиралия император Акихито, се омъжи за бизнесмена Кей Мория през 2018 година. Точно като нейната близка роднина, бившата принцеса Саяко, тя автоматично губи титлата и статута си на „височество“ и става обикновена японска гражданка Аяко Мория.


Водещи университети в Обединеното кралство решиха да замразят таксите за ...

......... със зимния прием – януари/февруари 2021 г. Зимният прием е подходящ за кандидати, завършили своето средно образование, които не са кандидатствали или не са успели да запишат желаната специалност Процесът на кандидатстване засега се запазва с изключение на студентската виза, която ще се изисква след потвърждаване на мястото при прием.ВМРО-ДПМНЕ, най-голямата опозиционна партия в Северна Македония, заплаши с блокиране на ...

......... тази вечер за какво точно преговаря и от какво точно се отказва, ВМРО-ДПМНЕ утре ще организира блокади на правителството и на министерството на външните работи" - пише още в партийната позиция. През последните години ВМРО-ДПМНЕ често е подозирана в политически ходове, които са в синхрон с интересите на Белград и Москва. 


Собственик на текила бар подаде молба за смяна на статута ...

......... Live, че макар и да е започнал на шега, "става дума за сериозно нещо". Той обясни, че гневът му е от "лицемерието" за строгите ограничения, които според него несправедливо наказват баровете. Той признава, че дори ако молбата му за "храм" бъде одобрена, вероятно няма да му бъде позволено да сервира алкохол. 


Клиент на компания за отдаване на автомобили под наем унищожи Ferrari 488

Клиент на компания за отдаване на автомобили под наем унищожи Ferrari 488 ...

......... местен рапър, който обявил, че е бил зад волана на изгорялото Ferrari. Geek Jab не могъл да се въздържи да не реагира на присмеха към шофьорските му умения в социалните мрежи, настоявайки, че кара отлично, а критиците просто му завиждат, че може да си позволи да наеме толкова скъпа кола.


"През януари Владимир Путин ще оповести своите планове за предаване ...

......... в отлична форма", обяви той. А може би, казва журналистката Юлия Таратута, Кремъл просто сондира настроенията, за да види кой ще остане лоялен към президента и кой ще се впусне в евентуална битка за властта, в която - пак според същите слухове – активна роля играела и дъщерята на Путин.


Шотландският премиер Никола Стърджън днес не изключи възможността за нов ...

......... е „едно за поколение“ и следователно това решение трябва да бъде спазено. Администрацията на Джонсън вярва, че не трябва да има нов референдум в близко бъдеще. При гласуването за Брекзит в Обединеното кралство резултатът беше 52:48 в подкрепа на напускането на ЕС, но шотландците бяха главно за оставането в СъюзаШотландският премиер Никола Стърджън днес не изключи възможността за нов

Шотландският премиер Никола Стърджън днес не изключи възможността за нов ...

......... е „едно за поколение“ и следователно това решение трябва да бъде спазено. Администрацията на Джонсън вярва, че не трябва да има нов референдум в близко бъдеще. При гласуването за Брекзит в Обединеното кралство резултатът беше 52:48 в подкрепа на напускането на ЕС, но шотландците бяха главно за оставането в Съюза.


Унгарският премиер Виктор Орбан днес изчисли, че по-богатите страни от

Унгарският премиер Виктор Орбан днес изчисли, че по-богатите страни от ...

......... сме благодарни за това”, добави Орбан. “Членството на Унгария в ЕС не струва на Германия нито цент, те печелят от нас”, каза Орбан. Предимството на Германия е, че Западна Германия успява да събира капитали в продължение на 45 години, докато „Унгария е постоянно ограбвана от съветските комунисти“, добави унгарският премиер.


Най-вероятната причина за самоубийството на сътрудника на Федералната служба за охрана

Най-вероятната причина за самоубийството на сътрудника на Федералната служба за охрана ...

......... и мъжът, който намерил тялото му, трябвало да се покатери през прозореца в кухнята. Пистолет "Оса" лежал до тялото на снайпериста. Разследващите не изключват варианта боецът да се е самоубил. Покойникът е служил във военно поделение No 11488, където има снайперисти, които осигуряват безопасността на първия човек на държавата.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Един от най-популярните онлайн речници - Dictionary.com, избра "пандемия" за дума ...

......... вижда пикът на търсенията, който е в периода между 8 и 14 март. В същия този период СЗО определи кризата като "пандемия", което играе ключова роля за увеличаването на търсенията. Тогава бяха регистрирани и първите случаи на заразени в България, което се отразява на търсенията, както се вижда на картата.


Държавните и правителствените ръководители на страните-членки на НАТО ще проведат ...

......... на Китай и свързаните опасности и възможности. По неговите думи целта е Пекин да бъде привлечен към контрола над въоръжаването и опазването на околната среда. Той добави, че министрите ще обсъдят действията на Русия с разработването на ново оръжие и наближаващия край на досегашния ракетен договор между Вашингтон и Москва.Избраният за президент на САЩ Джо Байдън потвърди номинацията на

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън потвърди номинацията на ...

......... заместник-министър на финансите, Нийра Танден начело на Службата за управление и бюджет и Сесилия Роуз като председател на Съвета на икономическите съветници. Джо Байдън ще представи водещите членове на икономическия си екип утре в 17.30 ч. по Гринуич (19.30 ч. бълг. време), се казва в съобщението за прехода във властта.НАТО е поискала от членовете си повече пари, за да

НАТО е поискала от членовете си повече пари, за да ...

......... дадат повече финансови средства за увеличение на заплатите във времената на пандемия, е безотговорно". Правителства от цяла Европа ще се опитат да ограничат разходите, за да финансират пакети за възстановяване от негативните последици от пандемията, като например Великобритания, която обяви, че слага на пауза повишаването на възнагражденията в публичния сектор.


Криза в отношенията между кандидатстващите за членство в Европейския съюз

Криза в отношенията между кандидатстващите за членство в Европейския съюз ...

......... народ да се обедини с братска Сърбия, съобщи БНР.    Според настоящото черногорско правителство обаче с това събитие отпреди 102 години неправомерно е отнет суверенитетът на страната. Така е записано в резолюция на парламента в Подгорица от 2018 година. Затова Божович ще трябва да си замине за Сърбия най-късно утре.


Със закани за отмъщение Иран погреба днес Мохсен Фахризаде -

Със закани за отмъщение Иран погреба днес Мохсен Фахризаде - ...

......... Йорк таймс, твърди, че Мохсен Фахризаде е бил начело на опасните ядрени амбиции на Иран и всъщност светът трябва да благодари на Израел. Твърди се, че Фахризаде е ръководел проекта "Амад" - тайна програма, създадена през 1989-та година, за разработване на атомна бомба. Снимка: Iranian Defense Ministry/AP/БТА      


Криза в отношенията между кандидатстващите за членство в Европейския съюз

Криза в отношенията между кандидатстващите за членство в Европейския съюз ...

......... декларира, че обявяването на сръбския посланик за персона нон грата няма да бъде отменено - защото той отдавна и многократно се е месил във вътрешните работи на Черна гора. Очаква се тази седмица да бъде утвърдено новото правителство на тази бивша югославска република, което ще бъде доминирано от просръбски фракции.


Италианците ще трябва да празнуват Нова година на закрито, защото

Италианците ще трябва да празнуват Нова година на закрито, защото ...

......... съберат с роднините си за празниците, както и възможността за ски уикенди.Ръководителят на Националната асоциация на медиците Филипо Анели предупреди, че не трябва да има "свобода за всички и за всичко" и каза, че рестрикциите трябва да останат в сила, за да се избегне ново увеличаване на случаите на зараза.


"Допреди половин час 12 от 18-те ни интензивни легла за ...

......... изравнява кривата и коефициентът на репродукция на вируса падна под 1 в няколко области, включително Калабрия, която вследствие на това вече е преместена от "червена" в "оранжева зона", което позволява по-голяма свобода на локално движение. Но вирусът извади на показ крехката сърцевина на този многострадален край на Италия. Превод БТА


От днес Русия планира да започне клинични изпитания на втората ...

......... сред които Москва, Калининград и Казан.  По-рано този месец Русия заяви, че ваксината Sputnik V е доказала 92% ефективност.  Днес страната отчете 26 338 нови случая на коронавирус, като общо от началото на пандемията заразените са 2 295 654 души. Също така Русия регистрира и 368 смъртни случая за последните 24 часа.  


Астероид ще премине опасно близо край Земята. Това ще стане

Астероид ще премине опасно близо край Земята. Това ще стане ...

......... от височината на орбитите на геостационарните спътници. Такива близки преминавания на астероиди покрай нашата планета са сравнително редки и основателно будят известно безпокойство веднага след тяхното откриване. Въпреки късата дистанция (около 0.13 разстояния Земя – Луна), 2020 SA няма да се сблъска със Земята", категоричен е Маркишки.  По публикацията работи:


Руската ваксина срещу коронавирус „Спутник V” няма да се разпространява

Руската ваксина срещу коронавирус „Спутник V” няма да се разпространява ...

......... около 21 500 пациенти с COVID-19, а 2118 от тях са на апаратно дишане. Повече от 292 000 души са под карантина. Във Варшава и други големи градове се изграждат полеви болници. В момента в страната има общо 39 200 легла за болни от COVID-19 и 3000 апарата за обдишване.


Жител на Китай, който на 27 юни духна сто свещички,

Жител на Китай, който на 27 юни духна сто свещички, ...

......... на слух. "Все още си задавам въпроса дали е хубаво или не да се пие и да се пуши", доверява дълголетникът. Понастоящем той живее в един и същ дом с представители на пет поколения от своето семейство и прекарва по-голямата част от времето си в пушене и гледане на телевизия.


Американската компания "Модерна" съобщи, че ще представи днес за спешено

Американската компания "Модерна" съобщи, че ще представи днес за спешено ...

......... на ваксини, който вероятно ще получи спешно одобрение от американските власти, предаде Ройтерс.Азар каза в предаването "Тази сутрин" на телевизия Си Би Ес, че той и вицепрезидентът Майк Пенс ще говорят с губернаторите по-късно днес, за да обсъдят ваксините и кои социални групи би трябвало приоритетно да ги получат първи


Лекарят на Марадона д-р Леополдо Луке, срещу когото тече разследване

Лекарят на Марадона д-р Леополдо Луке, срещу когото тече разследване ...

......... Той бе краен и твърдоглав, не слушаше никого. Трябваше да постъпи в рехабилитационен център, за да се лекува от алкохолната зависимост. Но не искаше. Бяхме принудени да търсим баланса между хапчетата, които трябваше да пие, и алкохола. Правеше каквото си поиска, никой нищо не можеше да му каже", разказа Луке.


 Хиляди хора бяха евакуирани след изригването на мощния вулкан в

 Хиляди хора бяха евакуирани след изригването на мощния вулкан в ...

......... трябваше да затвори. Не се съобщава да има пострадали и жертви.  Властите в Джакарта информираха, че са обявили втора степен на тревога по четиристепенната система на страната. Приближаването на по-малко от 5 километра от кратера се забранява.  Индонезия е страната с най-много действащи вулкани в света, те са почти 130.По публикацията работи:


Присъединяването към ЕС остава наш основен общ интерес и ще ...

......... рамка за Северна Македония, посочва в писмото си до Заев Рикер. Насърчаваме вас и страните членки на ЕС да продължите да решавате двустранни спорове извън процеса на присъединяване, докато кандидатите за членство в ЕС в същото време продължават напред, като отварят и затварят преговорни глави, заявява още помощник-държавният секретар на САЩ.


101-годишна италианка от северната област Ломбардия пребори 3 пъти коронавируса

101-годишна италианка от северната област Ломбардия пребори 3 пъти коронавируса ...

......... е дала положителен резултат за коронавирус. Сега тя се оказа единствената заразена. Но тя няма никакви симптоми, чувства се добре и даже не си е загубила апетита. Според правилата все още не можем да отидем да я видим, но разбира се чакаме с нетърпение срещата ни", каза още Инес.    


Михаил Захаров, агент на Федералната служба за сигурност (FSO) на

Михаил Захаров, агент на Федералната служба за сигурност (FSO) на ...

......... че и съпругата на Захаров не е наясно с причините за смъртта му. Според негови роднини двамата напоследък не живеели заедно, а през декември планирали да се разведат. Михаил Захаров из подразделения ФСО, отвечающее за охрану президента, покончил с собой прямо на территории Кремля — Газета «Собеседник» / Sobesednik.ru (@Sobesednik)


Британските власти ще поискат от Netflix да добави бележка, че

Британските власти ще поискат от Netflix да добави бележка, че ...

......... от отговорност за достоверността на историята. Министърът се опасява, че зрителите, които не са съвременници на събитията, представени в поредицата, могат да объркат измислицата с историческата истина, която може да навреди на обществения имидж на британската монархия. Премиерата на четвъртия сезон на „Короната“ се състоя на 15 ноември 2020 г.


Правителството на Италия съобщи, че е одобрило нова финансова помощ за подпомагане

Правителството на Италия съобщи, че е одобрило нова финансова помощ за подпомагане ...

......... премиерът Джузепе Конте ще се срещне с ръководителите на 20-те италиански региона, за да договорят план за празниците. Здравни експерти предупредиха за трета вълна, ако мерките покрай коледните и новогодишни празници бъдат разхлабени. В неделя здравното министерство съобщи за 20 000 нови случая и 541 починали, с които стават общо близо 55 000 починали.


Служител на Федералната служба за сигурност се самоуби по време на

Служител на Федералната служба за сигурност се самоуби по време на ...

......... си заради безразличното отношение на ръководството към условията на работа, а и заради многобройните извънредни часове. Съпругата на Захаров не е наясно с причините за смъртта на съпруга си. Според негови роднини той не е живял със съпругата си и през декември е трябвало да се разведат по взаимно съгласие.


101-годишна италианка от северната област Ломбардия пребори 3 пъти коронавируса

101-годишна италианка от северната област Ломбардия пребори 3 пъти коронавируса ...

......... отново е дала положителен резултат за коронавирус. Сега тя се оказа единствената заразена. Но тя няма никакви симптоми, чувства се добре и даже не си е загубила апетита. Според правилата все още не можем да отидем да я видим, но разбира се чакаме с нетърпение срещата ни", каза още Инес.  


Жител на Китай, който на 27 юни тази година навърши

Жител на Китай, който на 27 юни тази година навърши ...

......... да пуши на 20 години, защото искал да общува с повече хора. И до днес пуши по една кутия на ден. Мъжът няма сериозни здравословни проблеми с изключение на влошения слух. „Не мога да разбера – цигарите и алкохолът добро ли са, или зло?”, чуди се той.      


ластите в Аржентина водят разследване срещу лекаря Леополдо Луке, който

ластите в Аржентина водят разследване срещу лекаря Леополдо Луке, който ...

......... смъртта му". Луке отхвърли твърдението, че Марадона е бил изписан от болницата преждевременно. „Удължих хоспитализацията, доколкото можах“, каза той. Лекарят обясни, че спортистът е страдал от силна абстиненция и би било безполезно да бъде преместен в обикновена болница. Самият Марадона не е искал да бъде настанен отново в рехабилитационен център.


Избраната за президент на Молдова Мая Санду се обяви за

Избраната за президент на Молдова Мая Санду се обяви за ...

......... Дмитрий Песков, прессекретарят на руски президент, запитан при какви условия руските миротворци може да напуснат Приднестровието. Русия контактува с избраната за президент на Молдова Мая Санду по дипломатическа линия, посочи Песков в отговор на друг въпрос и напомни, че президентът Владимир Путин вече поздрави Санду по повод изборната ѝ победа.


Кели Дилън е само на 24 години, когато е стерилизирана

Кели Дилън е само на 24 години, когато е стерилизирана ...

......... на страната си, трябва да настояват всички щати да забранят принудителната стерилизация и да настояват правителството да предлага помощи на жените, които са били подложени на процедурата. Северна Каролина и Вирджиния вече са приели закони, които забраняват стерилизацията, а Кон смята, че съвсем скоро Калифорния може да се присъедини към тях.


Австралийският премиер Скот Морисън каза, че Канбера иска да получи

Австралийският премиер Скот Морисън каза, че Канбера иска да получи ...

......... осъждаме подобни действия и призоваваме да се потърси отговорност от извършителите", допълва говорителят на китайското външно министерство.Той направи това изявление във връзка с оповестяването по-рано този месец на независим доклад за предполагаеми военни престъпления, извършени от войници от австралийските специални сили в Афганистан от 2005 до 2016 година, отбелязва Ройтерс.


Кандидатът за президент на САЩ Джо Байдън възнамерява да назначи

Кандидатът за президент на САЩ Джо Байдън възнамерява да назначи ...

......... на Байдън, предава bgr-news.info.Отбелязва се, че по-рано Псаки е оглавявала пресслужбата на Държавния департамент на САЩ.В момента тя е съветник на преходния екип на Байдън.По-рано беше съобщено, че Джо Байдън планира да избере Синди Маккейн, вдовицата на сенатора Джон Маккейн, починал през 2018 г., на поста американски посланик във Великобритания.


Кой би си помислил, че в Русия, недалече от Москва,

Кой би си помислил, че в Русия, недалече от Москва, ...

......... и разрушаване на табутата.  На този фестивал идват хора от целия свят. Но ако искате да го посетите, а голотата ви пречи - тогава това място не е за вас.  Посетителите на фестивала слушат музика, пият, а после започват и с "изпълненията". Вижте сами част от атмосферата на фестивала:  


"Пандемия" бе избрана за дума на 2020 г. от речника

"Пандемия" бе избрана за дума на 2020 г. от речника ...

......... бе включил описание в сайта."Това е най-краткият период от време, в който една дума влиза в речника след появата си", обяснява Соколовски."Коронавирус" е сред кандидатите за дума на годината заедно с "карантина", "мамба" и други.Сайтът на "Мериам-Уебстър" има месечно около 40 милиона потребителя и около 100 милиона преглеждания на страници.


Повторното преброяване на гласовете от президентските избори в щата Уисконсин,

Повторното преброяване на гласовете от президентските избори в щата Уисконсин, ...

......... открити хора, които са гласували незаконно", написа в събота Тръмп в Туитър. Той добави, че случаят ще бъде внесен в съда в понеделник или в сряда.Крайният срок за сертифициране на вота е вторник. То ще бъде извършено от председателя демократ на избирателната комисия на Уисконсин, която е двупартийна, отбелязва АП.


Решението на гръцкото правителство за въвеждане на временни ограничения за

Решението на гръцкото правителство за въвеждане на временни ограничения за ...

......... всяка точка на влизане, по какъвто и да е начин и с каквото и да е превозно средство, включително въздушни, морски, железопътни и шосейни връзки”. Изключение са държавите-членки на ЕС и Шенгенското пространство, както и за гражданите на Австралия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Уругвай, ОАЕ и Сингапур. 


„Салон Кити“ в Берлин е елитният публичен дом на нацистка

„Салон Кити“ в Берлин е елитният публичен дом на нацистка ...

......... изгарят горните два етажа на сградата – третият и четвъртият. След това публичният дом се мести в подземния етаж и губи предишния си блясък. Но оцелява и след войната. Кити Шмид ръководи салона до 1954-а – годината, в която умира. Бившите й“служителки“ си спомнят за нея с обич и топлина.


Броят на задържаните на вчерашните протестни акции в Беларус надхвърли

Броят на задържаните на вчерашните протестни акции в Беларус надхвърли ...

......... със сълзотворен газ. Електронното издание "Наша нива" съобщи за изстрели. "Нека всеки да излезе на улиците на своя квартал и да види десетките, стотиците, хилядите свои другари", призова в събота във видеообръщение опозиционният лидер Светлана Тихановска, живееща в изгнание в Литва, по повод вчерашната протестна акция, наречена Марш на съседите.


Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън обяви екипа си за

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън обяви екипа си за ...

......... отново твърди, че изборите са били "нагласени" и "пълна измама", но според него съдиите не искат да се намесват. В 45-минутното телефонно интервю за телевизия "Фокс" той заяви, че ще продължи да се бори срещу резултатите от изборите, въпреки че е въпросът, "трудно ще стигне до Върховния съд", предава Ройтерс.


Китай разгневи Австралия, като публикува фалшива снимка на австралийски войник ...

......... година, след като Австралия поведе гласовете, които настояват за разследване на произхода на коронавирусната пандемия, и продължи дискусията за предполагаема намеса в австралийските вътрешни работи. През последните месеци Китай наложи серия от икономически рестрикции, включително мита и ограничения за търговията с някои австралийски стоки, включително вина, ечемик и говеждо месо.


Повторното преброяване на гласовете от президентските избори в щата Уисконсин

Повторното преброяване на гласовете от президентските избори в щата Уисконсин ...

......... Тръмп, което му осигурява подкрепата на десетимата електори от щата. "Повторното преброяване на гласовете в Уисконсин нямаше за цел да открие грешки в преброяването, а да бъдат открити хора, които са гласували незаконно", написа в събота Тръмп в Туитър. Той добави, че случаят ще бъде внесен в съда в поне


Петдесет и четири горски пожара бушуват към днешния ден на

Петдесет и четири горски пожара бушуват към днешния ден на ...

......... 100 км/ч. Събота вечер беше най-горещата ноемврийска вечер в Сидни, регистрирана някога. Метеорологичната станция в централния делови район на града тогава не отчете по-ниска температура от 25,4 градуса. Вчера властите заявиха, че по отношение на огнената стихия това е бил "най-тежкият ден" от катастрофалния сезон на горските пожари 2019/2020 г.


6-месечно кученце порода Дого Аржентино от китайския град Сиан, провинция

6-месечно кученце порода Дого Аржентино от китайския град Сиан, провинция ...

......... сред потребителите на китайския аналог на Twitter - Weibo. Много от тях критикуват китаеца, че отглежда големи и агресивни кучета, въпреки местното законодателство. Те го осъждат и че позволява на питомците си да се разхождат без каишка. Други пък не крият, че сцената ги е трогнала изключително много.    


Австралийският премиер Скот Морисън заяви днес, че Канбера иска да

Австралийският премиер Скот Морисън заяви днес, че Канбера иска да ...

......... инвестиционни проекти, да изключи китайската технологична компания Huawei от търга за 5G и "непрекъсната безразсъдна намеса в китайските дела в Синцзян, Хонконг и Тайван". Австралия отговори, че няма да промени политическите си позиции. Днес премиерът Морисън потвърди, че исканията на Канбера за срещи с китайски министри продължават да бъдат отхвърляни.


В Брюксел се засилва безпокойството от търпимостта на София към ...

......... медиите”. Авторите споменават и видеата на Христо Иванов от “Росенец”. Конкретният повод за присъединяването на страната към “неудобния отбор на Европа” обаче е блокирането на началото на преговорите за членство в ЕС на Северна Македония - акт, който авторите сравняват с ветото на Унгария и Полша върху бюджета на ЕС.


Аржентински прокурори разследват лекаря на Диего Марадона за възможно непредумишлено ...

......... операция. По повод опасенията на властите, лекарят постави под съмнение ролята му в постоперативното възстановяване на Марадона. "Ако ме питате, аз съм неврохирург и моята работа приключи. Тя беше приключила с нея", каза той, визирайки ноемврийската операция. Той подчерта, че възстановяването на Марадона у дома не е било негова отговорност.


"Пандемия" бе избрана за дума на 2020 г. от речника ...

......... сайта. "Това е най-краткият период от време, в който една дума влиза в речника след появата си", обяснява Соколовски. "Коронавирус" е сред кандидатите за дума на годината заедно с "карантина" , "мамба" и други. Сайтът на "Мериам-Уебстър" има месечно около 40 милиона потребителя и около 100 милиона преглеждания на страници.


Избраният за президент на САЩ Джо Байдън обяви вчера своя

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън обяви вчера своя ...

......... директор на комуникациите в Белия дом. Тя беше директор на комуникациите на Байдън, когато той беше вицепрезидент.Ашли Етиен ще стане директор на комуникациите на вицепрезидента Камала Харис, а Симон Сандърс - съветничка и говорителка на Харис. За директор на комуникациите на бъдещата първа дама Джил Байдън е назначена Елизабет Александър.


Задоволство от резултатите в борбата с разпространението на коронавируса отбелязват

Задоволство от резултатите в борбата с разпространението на коронавируса отбелязват ...

......... в края на тунела. Ако бъде одобрена, ваксината ще е налична през пролетта и ще можем да направим реална стъпка към връщането на нормалността. Все още обаче има риск от трета вълна, ако не намерим баланса със свалянето на мерките”, заяви Доминик Рааб - министър на външните работи на Великобритания.


Избраният за президент на САЩ Джо Байдън обяви вчера своя

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън обяви вчера своя ...

......... хора, които са гласували незаконно", написа в събота Тръмп в Туитър. Той добави, че случаят ще бъде внесен в съда в понеделник или в сряда. Крайният срок за сертифициране на вота е вторник. То ще бъде извършено от председателя демократ на избирателната комисия на Уисконсин, която е двупартийна, отбелязва АП.


Коронавирусните инфекции в Англия са намалели с около една трета

Коронавирусните инфекции в Англия са намалели с около една трета ...

......... се свива. В Англия числото R е по-малко от 1 за първи път от месец август. По-строгите карантинни мерки влязоха в сила на Острова на 5 ноември. Но пикът на новозаразените в национален мащаб, дойде следващата седмица, тъй като средният срок за установяване на инфекцията чрез тест е 5 дни.


збраният за президент на САЩ Джо получи лека фрактура на

збраният за президент на САЩ Джо получи лека фрактура на ...

......... Мейджър беше осиновена от семейство от приют в щата Делауеър през 2018 година. Първото им куче, Чамп, е взето от развъдник след изборите през 2008 година. Джо и съпругата му Джил заявиха, че ще вземат и двете си кучета в Белия дом, и планират също да си вземат и котка.


В Брюксел се засилва безпокойството от търпимостта на София към

В Брюксел се засилва безпокойството от търпимостта на София към ...

......... и днес страна в съюза, са част от проблема. Според Дянков европейските фондове всъщност са засилили корупцията и заграбването на държавата. Те бяха използвани за купуване, било то пряко или чрез обществени поръчки, на много от медиите и по този начин - за прикриване на действията на политиците, казва той.


Шведският експеримент в борбата срещу пандемията, пълна противоположност на другите

Шведският експеримент в борбата срещу пандемията, пълна противоположност на другите ...

......... епидемията”. Предпазлив, той предупреди срещу прекомерния оптимизъм. “Мисля, че е много важно този път да не повярваме, че пандемията е приключила, само защото заразяванията намаляват. Тази болест има невероятна способност да се връща по различни начини. Не трябва да губим контрол, както казва СЗО, за да се предотврати трета вълна".


Избраният за американски президент Джо Байдън назначи изцяло дамски пресекип

Избраният за американски президент Джо Байдън назначи изцяло дамски пресекип ...

......... бъдещ държавен глава. Това стана възможно, след като преди седмица беше обявено началото на процеса по предаване на властта. Междувременно, 78-годишният Байдън получил фрактури на стъпалото при игра с кучето си в събота и в следващите няколко седмици ще трябва да носи специален ботуш. Президентът Тръмп му пожела бързо възстановяване.


Пoвeчe oт 23 хиляди aрмeнци ca ce зaвърнaли в Нaгoрни

Пoвeчe oт 23 хиляди aрмeнци ca ce зaвърнaли в Нaгoрни ...

......... Aрмeния пo врeмe нa кoнфликтa, кoйтo избухнa в крaя нa ceптeмври и прoдължи дo нaчaлoтo нa нoeмври. C примириeтo oт 9 нoeмври бoйнитe дeйcтвия мeжду aзeрбaйджaнcкaтa aрмия и aрмeнcкитe cили бяхa прeкрaтeни, a в oблacттa и в cъceдeн Лaчин бяхa рaзпoлoжeни близo 2 000 руcки вoйници, зa дa пaзят мирa.


Избраният за президент на Съединените щати Джо Байдън бе запечатан

Избраният за президент на Съединените щати Джо Байдън бе запечатан ...

......... по-рано лекарят му. Най-вероятно Байдън ще бъде принуден да ходи със специална обувка в продължение на няколко седмици.   NEW: photographer captures leaving orthopedic office in Delaware where the president-elect was just treated for what his doctor called a sprained right ankle from a fall Saturday. — Kelly O'Donnell (@KellyO)


Tъpгoвиятa c пoдпpaвĸи cъщecтвyвa в cвeтa oт xиляди гoдини, нo

Tъpгoвиятa c пoдпpaвĸи cъщecтвyвa в cвeтa oт xиляди гoдини, нo ...

......... нeйнитe мoлeĸyли ce въpтят. Зaмъpceнитe aгeнти щe пoвлияят нa тoвa и тaĸa вeднaгa щe ce видят. Гoлямoтo тъpceнe нa пoдпpaвĸи вepoятнo щe пpoдължи. Bce oщe пpeдcтoи дa paзбepeм дaли пoлзитe щe дocтигнaт дo фepмepитe, нo нoвитe тexнoлoгии биxa мoгли пoнe дa cъздaдaт пo-пpoзpaчнa вepигa, ĸъдeтo нaдeжднитe тъpгoвци дa бъдaт възнaгpaждaвaни.