Продължава протестът на майките на деца с увреждания. И тази

Продължава протестът на майките на деца с увреждания. И тази ...

......... остават реформите за хората с увреждания. Веднага след като протестът на майките приключи, на тяхно място застанаха привърженици на политическа формация "Възраждане". Те настояват за оставка на правителството и промяна на системата и се заканват да протестират всеки ден. По думите им политиците трябва да понесат отговорност за действията си.


Американският президент Доналд Тръмп официално помилва пуйка - традиция преди

Американският президент Доналд Тръмп официално помилва пуйка - традиция преди ...

......... в обичайното онлайн допитване коя от две избрани птици да се възползва от височайшия жест. Неговата спътничка Каротс също ще избегне съдбата на близо 50 млн. пуйки, които украсяват празничните трапези. Двойката ще живее във ферма във Вирджинския технологичен институт, заедно с останалите помилвани пуйки от този и предишни президенти.


Експресно допитване на

Експресно допитване на "Алфа рисърч" тества очакванията на обществото за ...

......... Експресно допитване на "Алфа рисърч" тества очакванията на обществото за евентуална среща между президента и премиера. В сегашната ситуация проучването показва, че 87% от хората смятат, че е добре да има такава среща, 11% не мислят, че е добре и 1.6 на сто са без мнение.


Антиевропейският курс на правителството в Букурещ причини

Антиевропейският курс на правителството в Букурещ причини "катастрофа на демокрацията" ...

......... причинените от нея щети - в тясно сътрудничество с всички проевропейски сили в страната. Ясните думи трябва незабавно да бъдат превърнати в дела. Но все още няма изгледи това да се случва. Съществува реална опасност в Румъния тази катастрофа да се превърне в бедствие с опустошителни, дългосрочни последици за страната.


Президентът на САЩ  Доналд Тръмп съобщи, че САЩ възнамеряват да

Президентът на САЩ  Доналд Тръмп съобщи, че САЩ възнамеряват да ...

......... ключови представители на кралския двор. Членове на кралското семейство на Саудитска Арабия се противопоставят принца Мохамед бин Салман ал Сауд да наследи трона заради обвинения в участие в убийството на Джамал Кашоги, според три източника близо до кралския двор. В Саудитска Арабия назрява дворцов преврат? Убийството на Джамал Кашоги пренарежда пасианса


Протестиращите във Варна се събраха на площада пред Катедралния храм

Протестиращите във Варна се събраха на площада пред Катедралния храм ...

......... вечер протестиращи блокираха подбалканския път София-Бургас за около час и половина. Те периодично спираха и пропускаха движението, като преминаваха по пешеходната пътека пред спортната зала в Сопот. Протестът на хората от Подбалкана продължи с автошествие до Карлово. На бензиностанциите там протестиращите спряха, за да заредят автомобилите си за жълти стотинки.Номинация за нов вицепремиер - в първа точка от дневния

Номинация за нов вицепремиер - в първа точка от дневния ...

......... на кабинета му.До решението се стигна трудно. От рано сутринта в Министерския съвет лидерите на управляващата коалиция обсъждаха различни варианти. Появиха се информации за различни кандидатури, но нито една не беше официално оповестена. В сградата на Правителството за кратко бяха и депутати от трите партии от парламентарната група на Патриотите.


Президентът Румен Радев няма намерение да се среща с премиера

Президентът Румен Радев няма намерение да се среща с премиера ...

......... цел да обсъждат управленската програма на правителството. Той поиска конкретни мерки за борба с корупцията и със спада на чуждестранните инвестиции.Президентът РадевЦветан Цветанов: Оставката не счупва, а заздравява конструкциятаБойко Борисов прие поканата за среща от Румен РадевРумен Радев представи в Париж проекта за Институт за устойчиви технологии в Югоизточна Европа


Столичната община ще кандидатства за максимално допустимия размер по Оперативна

Столичната община ще кандидатства за максимално допустимия размер по Оперативна ...

......... "Околна среда" през предишния програмен период и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околна среда.От 2009 година до сега в София е изградена над 200 километра ВиК мрежа, изтъкна Фандъкова. По предварителни разчети на експертите, за да бъде изградена канализационна мрежа навсякъде, са необходими над 2 милиарда лева.


Мариана Николова - досегашният началник на кабинета на вицепремиера Валери

Мариана Николова - досегашният началник на кабинета на вицепремиера Валери ...

......... професия, става ясно от приложената биография. От 2015 г. до 2017 г. е ръководител на отдел "Договорно-правен и правна защита". Преподавател е по структура на администрацията и административен процес в Института по публична администрация към МС. Валери Симеонов подаде оставка За да не бъде воденичен камък на изключително успешното управление


Сформираната със заповед на енергийния министър работна група анализира финансово-икономическото

Сформираната със заповед на енергийния министър работна група анализира финансово-икономическото ...

......... мнозинство ЕС прие новата евродиректива за топлоцентралите.След приемането на евродирективата трите теца търсеха общ консултант, който да познава европейските норми.На 11 септември 2017 г., вече бившият вицепремиер Валери Симеонов поиска прокуратурата да разследва сделката "Марица изток 2", станала на 1-ви септември. Променена е цената от възложителя, алармира тогава Симеонов. /news.bgМарияна Николова е предложена за вицепремиер на мястото на подалия

Марияна Николова е предложена за вицепремиер на мястото на подалия ...

......... От средата на юни 2015 г. до 2017 г. е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита" в „Национална електрическа компания" ЕАД. Преподавател е по структура на администрацията и административен процес в Института по публична администрация към Министерския съвет. От май 2017 г. е началник на политическия кабинет на Симеонов.


Българският избирател винаги търси спасителя, този човек, който ще оправи

Българският избирател винаги търси спасителя, този човек, който ще оправи ...

......... даде пример с Мая Манолова, която е имала много нисък рейтинг като депутат, докато в ролята си на омбудсман е сред най-одобряваните личности в България. Според нея управляващите на предстоящи избори ще трябва да мобилизират тази периферия, която се отдръпва от тях, но така и не се ориентира към БСП.


България и Япония да удвоят усилията си за увеличаване на

България и Япония да удвоят усилията си за увеличаване на ...

......... са далече една от друга, но имат обща черта - това е трудолюбието. Чрез него можем да развиваме нашите отношения на основата на историята и културата. Най-важното е да има доверие, особено за сътрудничеството в икономическата сфера.България и Япония. Две много различни страни с богата история и с общо бъдеще.


Президентът Румен Радев заяви, че не се меси в кухнята

Президентът Румен Радев заяви, че не се меси в кухнята ...

......... по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите и за постигане на икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа. Нали не очаквате, че ще разговаряме и ще обсъждаме 4-годишната програма на кабинета "Борисов-3", която изведе хората на улицата.


Още утре в пленарна зала ще бъде гласуван новият вицепремиер,

Още утре в пленарна зала ще бъде гласуван новият вицепремиер, ...

......... администрация.От средата на юни 2015 г. до 2017 г. е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита" в „Национална електрическа компания" ЕАД.Преподавател е по структура на администрацията и административен процес в Института по публична администрация към Министерския съвет. От май 2017 г. е началник на политическия кабинет на Симеонов. /tribune.bgС промените се гарантира, че 3 млн. души няма да

С промените се гарантира, че 3 млн. души няма да ...

......... норма, която касае голям период назад. 698 загинали на година на страницата на КАТ. Заявените претенции вече са проблем за нас“, обобщи ситуацията в застрахователния бранш председателката на АБЗ Светла Несторова. Тя не се ангажира с прогноза какво ще е повишението на застраховката от 2019 г. Автор: Моника Гаджанова, tribune.bg


Президентът Румен Радев заяви пред журналисти, че няма да се

Президентът Румен Радев заяви пред журналисти, че няма да се ...

......... Народното събрание, така че депутатите са в пълното право да я намалят както намерят за добре. Що се отнася до увеличаването на заплатите на политическия елит, то е оправдано, само ако е обвързано с тяхната дейност по отношение на реалното благосъстояние на българските граждани. Такива тенденции засега няма", коментира Радев.


Среща с Борисов ще има, когато водената от него коалиция

Среща с Борисов ще има, когато водената от него коалиция ...

......... поведение. „Заплатите на политическия елит ще се увеличат и то със задна дата с 90 лв. при положение, че знаем с колко се увеличават пенсиите", каза още Корнелия Нинова. От левицата предложиха отново депутатските заплати да бъдат замразени на 2976 лева, колкото е основното възнаграждение преди разпускането на предходния парламент.


"Не може да има предсрочни избори, защото всички които са ...

......... за следващите 6 месеца от ГЕРБ, това сигурно ще стабилизира разправията. Това трябва да е министърът по европейското председателство, той и без това ще остане без портфейл. И когато станат ясни резултатите от Европейските избори партиите да се съберат и да доуговорят края и мандата", заяви още той.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Малкият коалиционен съвет днес е обсъждал оставката на Красимир Каракачанов,

Малкият коалиционен съвет днес е обсъждал оставката на Красимир Каракачанов, ...

......... екологичен минус. Новите автомобили, благодарение на екологичните си характеристики ще плащат значително по-малко, отколкото са плащали досега, но за нас е много несправедливо това, което искаме да обложим като увеличение, като процент на увеличение старите автомобили. Той поясни, че ще предложат различни варианти на ГЕРБ за данъка на старите автомобили.


Малкият коалиционен съвет днес е обсъждал оставката на Красимир Каракачанов,

Малкият коалиционен съвет днес е обсъждал оставката на Красимир Каракачанов, ...

......... на Красимир Каракачанов, но тя към момента не е актуална. Това каза пред bTV зам.-председателят на ВМРО и депутат от "Обединените патриоти" Искрен Веселинов, който е участвал в заседанието.Кабинетът "Борисов 3"Марияна Николова поема поста на Валери СимеоновПриключиха осемчасовите срещи в Министерски съвет Волен Сидеров: Всичко изчистихме, всичко е наред, прекрасно е


След близо осем часа напрегнати разговори завърши заседанието на малката

След близо осем часа напрегнати разговори завърши заседанието на малката ...

......... Обединените патриоти за инфарктно тежкото и дълго заседание на малката коалиция. Официални изявления нямаше, но имаше обещание за такова за утре, сряда, около 9 часа.Кабинетът "Борисов 3"Марияна Николова поема поста на Валери СимеоновИскрен Веселинов: Оставката на Каракачанов не е на дневен редВолен Сидеров: Всичко изчистихме, всичко е наред, прекрасно е


Марияна Николова ще заеме мястото на Валери Симеонов като вицепремиер.

Марияна Николова ще заеме мястото на Валери Симеонов като вицепремиер. ...

......... Николова е адвокат по професия. От 2015 г. до 2017 г. е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита“. Тя е и преподавател по структура на администрацията и административен процес в Института по публична администрация към МС. Междувременно стана ясно, че утре сутрин лично вицепремиерът в оставка Симеонов ще направи изявление по темата.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Най-голямото постижение на

Най-голямото постижение на "Обединени патриоти" е първото им участие в ...

......... в социалната мрежа Фейсбук.Под въпрос сега стои каква ще бъде съдбата на третото правителство на Бойко Борисов и коалицията му с Обединени патриоти. Мнението на Цветан Цветанов беше, че коалицията е стабилна, въпреки че финансовият министър Владислав Горанов вече призна, че една оставка на Симеонов би предизвикала сериозен трус. /news.bg


Двама от най-изтъкнатите критици на Кремъл обединиха силите си, за

Двама от най-изтъкнатите критици на Кремъл обединиха силите си, за ...

......... От руската прокуратура заявиха вчера, че подозират Браудър в поръчителство на поредица от убийства, включително на Магнитски, което финансистът отхвърли като абсурдно. Вчера четирима американски сенатори съвместно призоваха американския президент Доналд Трнъмп да се противопостави на кандидатурата на Прокопчук и обвиниха Русия, че злоупотребява с Интерпол, за да тормози дисиденти.


Най-голямото постижение на

Най-голямото постижение на "Обединени патриоти" е първото им участие в ...

......... в социалната мрежа Фейсбук. Под въпрос сега стои каква ще бъде съдбата на третото правителство на Бойко Борисов и коалицията му с Обединени патриоти. Мнението на Цветан Цветанов беше, че коалицията е стабилна, въпреки че финансовият министър Владислав Горанов вече призна, че една оставка на Симеонов би предизвикала сериозен трус.


Кметът на Карлово Емил Кабаиванов се обяви против закриването на

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов се обяви против закриването на ...

......... стоки, свързани с отбраната и българската оръжейна индустрия. Закриването на митницата в Карлово би довело до негативни последици за икономиката и инвестициите в целия регион, до напрежение сред фирмите и гражданите и риск то да прерасне в непредвидими форми на протест, се казва още в писмото на кмета Емил Кабаиванов.


Лидерите на най-важните опозиционни партии в Обединеното кралство са се

Лидерите на най-важните опозиционни партии в Обединеното кралство са се ...

......... - това споразумение или без споразумение, не е в интерес на страната", предупредиха от DUP.  "Правителството ще се нуждае от подкрепата на DUP за изпълнението на програмата си. Ще продължим да използваме влиянието си за доброто на всички в Обединеното кралство", допълниха коалиционните партньори на Тереза Мей от Северна Ирландия.


Ако в професионалния си път в бъдеще ви се наложи

Ако в професионалния си път в бъдеще ви се наложи ...

......... допринасят за благоденствието, сигурността, за качеството на живот на останалите. Президентът заяви, че младите хора не бива да спират да учат и да се развиват дори след като завършат образованието си в университета.  „Не разчитайте само на дипломата, истинското обучение и себеусъвършенстване е постоянно и ежедневно“, каза държавният глава.  


Оръжието на ловци, колекционери и спортисти от уведомителен режим минава

Оръжието на ловци, колекционери и спортисти от уведомителен режим минава ...

......... правят във връзка с евродиректива, която е отхвърлена от Чехия, скандинавските държави също са против нея.Предстои законът за оръжията да бъде гледан на първо четене в НС, като до момента той е приет на първо четене в комисията по отбрана и изцяло отхвърлен от комисията по земеделие в парламента. /tribune.bg


В 18.00 ч, в края на работното време на деловодството

В 18.00 ч, в края на работното време на деловодството ...

......... ще определи дали ще има и кой ще е вицепремиер на мястото на Валери Симеонов. „Аз съм просто депутат“, извини се Сидеров.В отсъствието на Сидеров другите двама лидери Красимир Каракачанов и Валери Симонов най- вероятно не са стигнали до съгласие и единна позиция по оставката на Симеонов като вицепремиер. /БГНЕС


Никога не трябва да се гледа само

Никога не трябва да се гледа само "на парче", винаги ...

......... република, Сакскобургготски е на мнение, че това ще изисква немалко усилия. Това зависи от желанието на мнозинството, но в повечето страни президентът и правителството съществуват без съревнование, обясни той и даде пример със себе си и Георги Първанов. "Имахме чудесен контакт. Когато има желание, много неща се преодоляват", заключи Сакскобургготски.


10 минути преди края на работното време на деловодството на

10 минути преди края на работното време на деловодството на ...

......... дали ще има и кой ще е вицепремиер на мястото на Валери Симеонов. „Аз съм просто депутат“, извини се Сидеров.  В отсъствието на Сидеров другите двама лидери Красимир Каракачанов и Валери Симонов най-вероятно не са стигнали до съгласие и единна позиция по оставката на Симеонов като вицепремиер. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Преговорите за нов вицепремиер продължават без лидера на

Преговорите за нов вицепремиер продължават без лидера на "Атака" Волен ...

......... са забоксували, след като Валери Симеонов е предложил за заместник на поста му да бъде назначена Марияна Николова, началник на политическия му кабинет, но Волен Сидеров е отказал да подпише предложението. Малко след това лидерът на „Атака“ напусна Министерски съвет, предаде "Фокус". Той каза и че е обикновен народен представител.


На 19 ноември т.г., в Комисията по бюджетен контрол на

На 19 ноември т.г., в Комисията по бюджетен контрол на ...

......... крупни проекти в техните собствени страни - въпрос, многократно поставян в предходни резолюции на Европейския парламент. В края на заседанието Пирински изрази и остро недоволство от липсата на ясни и конкретни отговори от представителите на ЕИБ на заседанието, както и очакването си банката да предостави такива в писмен вид.  


Лидерът на Атака Волен Сидеров каза в МС, че не

Лидерът на Атака Волен Сидеров каза в МС, че не ...

......... няма проблем. Няма никакъв проблем, аз не виждам защо се вълнувате толкова".Срещата между коалиционните партньори в Министерски съвет продължи повече от три часа.Неочакван съвет на голямата коалиция ГЕРБ - "Обединени патриоти"С 40 минути закъснение започна заседанието на Националният съвет за тристранно сътрудничество заради отсъствието на вицепремиера в оставка Валери Си...


Днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество беше ръководено

Днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество беше ръководено ...

......... от 2 години.Ася Гонева - национален секретар на КНСБ: Той не е възникнал поради желанието или скандиранията на протестиращи, както беше коментирано от някои медии, а е една планомерна работа.От КНСБ допълниха, че все пак има текстове от проекта, които трябва да се прецизират преди да бъдат внесени в парламента.


Заедно с това настъпват няколко промени за водачите на леки

Заедно с това настъпват няколко промени за водачите на леки ...

......... Ние сме една от последните държави, която ще ги въвеждаме. Ние сме предимно държава с транзитни характеристики, така че не мисля, че ще бъде някакъв шок за тези потребители.Планира се през началото на декември да бъдат представени вариантите на цените на ТОЛ таксите и да бъдат пуснати за обществено обсъждане.


Вече пети час в сградата на Министерския съвет управляващата коалиция

Вече пети час в сградата на Министерския съвет управляващата коалиция ...

......... стигна след близо 30-дневен протест с това искане. Демонстрациите започнаха заради изказването на Симеонов за "кресливи жени" с "уж болни деца" по адрес на майките на деца с увреждания. След оставката на Валери Симеонов, Волен Сидеров поиска и оставката на другия вицепремиер от коалицията - лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.


"Да, ще има вицепремиер от нашата квота, редно е да ...

......... събраха на коалиционен съвет в кабинета на Бойко Борисов в Министерски съвет. Каракачанов бе принуден да напусне срещата заради ангажимент, но малко по-късно се върна.Всички депутати от НФСБ бяха привикани по време на разговора, а първият партиен лидер, който напусна окончателно сградата на МС бе Волен Сидеров.  ОЧКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 


Преговорите за нов вицепремиер продължават без Волен Сидеров, нсъобщава „Фокус“.

Преговорите за нов вицепремиер продължават без Волен Сидеров, нсъобщава „Фокус“. ...

......... съвет. Както БЛИЦ писа лидерът на АТАКА Волен Сидеров на тръгване той каза, че всичко е изчистено. На въпрос кой ще наследи вицепремиера Валери Симеонов на поста, Волен Сидеров отговори: „Това ще го реши премиерът Бойко Борисов. Не знам какво е предложението, питайте премиера и останалите коалиционни партньори“.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Средното изплащано обезщетение за загинал в катастрофа от застраховател е

Средното изплащано обезщетение за загинал в катастрофа от застраховател е ...

......... голяма претенция, която би повлияла върху размера на "Гражданската отговорност". Предложението за таван за далечните роднини мина на второ четене в бюджетната комисия. Депутатите от опозицията гласуваха "въздържал се". Висшият адвокатски съвет се противопостави на колеги, които печелят от катастрофи Не може цялата адвокатура да страда, категорична е Ралица Негенцова


"Искаме ли да се противопоставим на насилието, което виждаме между ...

......... желания за действие, изразени единствено на местно ниво. Пред участниците в симпозиума Ганчева обяви, че ПП АБВ, с активната роля на АБВ-Младежи, работи по проектозакон за въвеждане на патриотично и религиозно образование и изяви готовност да покани участниците във Форума в една дискусия по проекта на АБВ в най-скоро време.


Прокуратурата отказа да разследва Таско Ерменков за разпространена от него

Прокуратурата отказа да разследва Таско Ерменков за разпространена от него ...

......... заблуждаващи сигнали за опасност) е установени, че действията на Ерменков не попадат в приложното й поле.По своя характер публикуваното от него съобщение на личния му профил във "Фейсбук" не представлява заблуждаващ сигнал за тревога, а се касае до субективна интерпретация и оценка на автора за коментираните обстоятелства", посочват от прокуратурата.


Лидерът на Атака Волен Сидеров каза в МС, че не

Лидерът на Атака Волен Сидеров каза в МС, че не ...

......... ще бъде решено от премиера. "Аз съм прост депутат", коментира той. Лидерът на Атака заяви, че коалицията "Обединени патриоти" остава, съобщи "Фокус". "Да, разбира се, че остава, няма проблем. Няма никакъв проблем, аз не виждам защо се вълнувате толкова".Срещата между коалиционните партньори в Министерски съвет продължи повече от три часа.


София. Искаме ли да се противопоставим на насилието, което виждаме

София. Искаме ли да се противопоставим на насилието, което виждаме ...

......... желания за действие, изразени единствено на местно ниво. Пред участниците в симпозиума Ганчева обяви, че ПП АБВ, с активната роля на АБВ-Младежи, работи по проектозакон за въвеждане на патриотично и религиозно образование и изяви готовност да покани участниците във Форума в една дискусия по проекта на АБВ в най-скоро време.


Лидерът на

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров няма поводи за изявления. Това ...

......... Волер Сидеров в парламента. Под въпрос сега стои каква ще бъде съдбата на третото правителство на Бойко Борисов и коалицията му с Обединени патриоти. Мнението на Цветан Цветанов беше, че коалицията е стабилна, въпреки че финансовият министър Владислав Горанов вече призна, че една оставка на Симеонов би предизвикала сериозен трус.


Всичко е наред, всичко изчистехме, няма проблеми в Обединени патриоти.

Всичко е наред, всичко изчистехме, няма проблеми в Обединени патриоти. ...

......... Кой ще е вицепремиер ще реши премиерът, аз съм прост народен представител, каза на преследващите го представители на медиите лидерът на "Атака". Разбира се, че оставаме!, отговори Сидеров на въпроса дали патриотите ще останат във властта. Виж още Християн Митев или Марияна Николова гласени за вицепремиер от квотата на НФСБ


Лидерът на

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров няма поводи за изявления. Това ...

......... Волер Сидеров в парламента.Под въпрос сега стои каква ще бъде съдбата на третото правителство на Бойко Борисов и коалицията му с Обединени патриоти. Мнението на Цветан Цветанов беше, че коалицията е стабилна, въпреки че финансовият министър Владислав Горанов вече призна, че една оставка на Симеонов би предизвикала сериозен трус. /news.bg


"Кой ще бъде следващият вицепремиер ще го реши премиерът", каза ...

......... от Коалиционния съвет, където повече от три часа лидерите на ВМРО, "Атака" и НФСБ  решаваха бъдещето на коалицията. Очаква се от съвета да стане ясно кой ще замести Валери Симеонов на поста вицепремиер и дали той ще се върне в парламента, като депутат.  Лидерът на "Атака" заяви, че коалицията "Обединени патриоти" остава. 


БСП предлага депутатите да си намалят заплатите с около 500 лв.

БСП предлага депутатите да си намалят заплатите с около 500 лв. ...

......... намалим заплатите с всички увеличения за последните две години. Но не свършваме дотук. Ще внесем проект за решение, с което да задължим Министерство на финансите да предложи нова формула за определяне и изчисляване на депутатските заплати“. От БСП предлагат формулата да кореспондира с минималната, а не със средната заплата в страната.


Противоречиви оценки получи законопроекта за социалните услуги, който беше разгледан

Противоречиви оценки получи законопроекта за социалните услуги, който беше разгледан ...

......... не е правен под натиска на протестите, а по него се е работило в последните две години. БСК се обяви против законопроекта, като посочи, че той дава прекалено широка рамка на ползвателите на социални услуги и това може да демотивира голяма част от хората да не са на пазара на труда.


Жестоки крясъци и скандали се чуват от стаята на Валери

Жестоки крясъци и скандали се чуват от стаята на Валери ...

......... военния министър и лидер на ВМРО Каракачанов, а от седмици наред със Симеонов има тежки разногласия. Малко след 16 ч. Волен Сидеров е напуснал заседанието и си е тръгнал от Министерски съвет, без да се появи пред медиите и да даде изявление, съобщи репортерът на ПИК TV Нели Пенкова.  


Лидерът на АТАКА Волен Сидеров си тръгна преди минути от

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров си тръгна преди минути от ...

......... коалиционни партньори“. „Какво да ви кажа? Аз съм един прост депутат“, каза още лидерът на АТАКА. „Да, разбира се, че остава, няма проблем. Няма никакъв проблем, аз не виждам защо се вълнувате толкова“, заяви Сидеров, който бе попитан остава ли коалицията „Обединени патриоти“.Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


„БСП ще се противопостави много категорично на ограничаването на възможността

„БСП ще се противопостави много категорично на ограничаването на възможността ...

......... актуализация на изборните списъци, за да  се приключи завинаги с т.нар "мъртви души", които се използват като резерв за изкривяване на резултатите. "Ще предприемем и мерки за завишаване на санкциите за онези кметове, които позволяват на адреси, които очевидно са необитаеми, да се регистрират стотици потенциални гласоподаватели“, завърши Крум Зарков. 


Европейският съюз никога няма да се превърне във военен съюз.

Европейският съюз никога няма да се превърне във военен съюз. ...

......... и САЩ. Германският канцлер Ангела Меркел подкрепи предложението му, подчертавайки наскоро, че "Европа трябва да вземе съдбата си в свои ръце". Обновена Тръмп се заяжда с рейтинга на Макрон и ЕС армията и му казва да плаща за НАТО В световните войни, преди идването на САЩ, в Париж учили немски


Юристът Християн Митев от квотата на НФСБ е гласен за

Юристът Християн Митев от квотата на НФСБ е гласен за ...

......... и зам.-председател на правната комисия. От сутринта продължава заседанието на коалиционния съвет. Тримата лидери на ОП се събраха в пълен състав около 12.30,  към тях се присъединиха и техни приближени от съответните партии в коалицията. Рано сутринта пък се състоя заседание на голямата коалиция под ръководството на Бойко Борисов.  


От БСП отново внасят предложение - депутатските заплати и тези

От БСП отново внасят предложение - депутатските заплати и тези ...

......... е дори и на трудовото право. Заплатата е въпрос на договор между работодател и работник. Нашият работодател е народът. Питам колегите от другите парламентарни групи - вашите избиратели, работодатели - съгласни ли са с това ,което се случва. Автоматично на всеки три месеца да ни растат доходите, според средната заплата.


Договорът за ракетите със среден и малък обсег - ИНФ

Договорът за ракетите със среден и малък обсег - ИНФ ...

......... г. След това Вашингтон многократно повтори това заключение, а Москва всеки път изразавяше категорично несъгласие и отправи насрещни обвинения към САЩ, свързани с прилагането на ИНФ.   Столтенберг не иска ЕС да се конкурира с НАТО и да дублира функции на алианса Но приветства усилията на Европейския съюз в областта на отбраната


Никога не трябва да се гледа само

Никога не трябва да се гледа само "на парче", винаги ...

......... на мнозинството, но в повечето страни президентът и правителството съществуват без съревнование, обясни той и даде пример със себе си и Георги Първанов. "Имахме чудесен контакт. Когато има желание, много неща се преодоляват", заключи Сакскобургготски. Ще избутват предсрочните избори всячески, убеден политолог Можело да се стигне и до пълен мандат


Юристът Християн Митев от квотата на НФСБ е гласен за

Юристът Християн Митев от квотата на НФСБ е гласен за ...

......... техни пиближени от съответните партии в коалицията. Рано сутринта пък се състоя заседание на голямата коалиция под ръководството на Бойко Борисов. БЛИЦ припомня, че вчера се появи гореща версия за наследника на Валери Симеонов във властта, а именно Марияна Николова, която е началник на кабинет на националистите.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


БСП остро разкритикува предвиденото увеличение на депутатското възнаграждение с 90

БСП остро разкритикува предвиденото увеличение на депутатското възнаграждение с 90 ...

......... на партиите в бюлетините от БСП са против и се обявиха за запазване на интегралната бюлетина. До края на седмицата БСП ще направи свои предложения за Изборния кодекс. Част от тях са актуализация на списъците, както и мерки за завишаване на санкциите в общините срещу кметове,които позволяват нелегитимни адресни регистрации.


Предсрочните избори не бива да ни плашат. Това е част

Предсрочните избори не бива да ни плашат. Това е част ...

......... се практикува президентска република. Мисля, че повечето са с начин на управление, в който двете форми могат да съжителстват и без да има съревнование“. „Пак се връщам към моите 4 години. С президента Георги Първанов имахме чудесен контакт. Независимо от мнението и вижданията на всеки от нас“, каза още Сакскобургготски.


Европейският съюз в своите инициативи за отбрана не трябва да

Европейският съюз в своите инициативи за отбрана не трябва да ...

......... щати. Малко след това и германският канцлер Ангела Меркел обяви, че ЕС трябва да работи за създаването на единна армия на общността. Обновена Тръмп се заяжда с рейтинга на Макрон и ЕС армията и му казва да плаща за НАТО В световните войни, преди идването на САЩ, в Париж учили немски


София. „Нашето верую е, че реалният бизнес, каквито са големите

София. „Нашето верую е, че реалният бизнес, каквито са големите ...

......... по- рядко“, каза народният представител. Божанков коментира, че българската металургия е резултат на поколения българи и на техния целенасочен труд. „Днес тя ни дава основание за самочувствие“, заключи той. В срещата взеха участие народните представители от ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев, Любомир Бонев, Весела Лечева и Стоян Мирчев.


Четвърти час продължава срещата в Министерския съвет между лидерите на трите

Четвърти час продължава срещата в Министерския съвет между лидерите на трите ...

......... Четвърти час продължава срещата в Министерския съвет между лидерите на трите партии в "Обединени патриоти" - по-малкият партньор на ГЕРБ в управлението. В срещата участват и депутати от НФСБ. Акцент в разговорите е съвместното партньорство на "Обединени патриоти" във властта. По-рано днес бе проведено и заседание на управляващата коалиция.


Нинова: 200% е сигурно, че няма аз да водя евролистатаСъпругът

Нинова: 200% е сигурно, че няма аз да водя евролистатаСъпругът ...

......... това са фалшиви новини, отсече Нинова. Работи в компанията, служител е в отдел, който няма нищо общо с ценообразуването, обясни тя. Моля ГЕРБ да внимават с приказките, имам съдебно решение, че никога не съм била в СДС. Да спрат да лъжат и да създават фалшиви новини, каза още соцлидерката. /24chasa.bg


Заседанието на Тристранния съвет за сътрудничество в Министерския съвет днес

Заседанието на Тристранния съвет за сътрудничество в Министерския съвет днес ...

......... на МС и е влязъл в кабинета на Бойко Борисов. Текат решаващи за държавата минути. Пред централния вход на МС са се скупчили журналисти, оператори и фотографи от много медии в очакване на гореща информация, предава репортер на БЛИЦ. Засега обаче официална такава не е оповестена.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ  


Правителството ще падне преди евроизборите, макар че управляващите ще направят

Правителството ще падне преди евроизборите, макар че управляващите ще направят ...

......... говори като член от управлението, а като опозиционер. Критикува постоянно и иска оставки. Той не играе конструктивна роля. ВМРО пострадаха много покрай скандала с паспортите, така че има основание за искане на политическа отговорност от Каракачанов, но това е задача на опозицията, а не на коалиционния партньор", добави и Смилов.