Кръвната проба на евродепутата Ангел Джамбазки е подменена по поръчка

Кръвната проба на евродепутата Ангел Джамбазки е подменена по поръчка ...

......... „Защо”. Защо само АЛФА задава този въпрос? На най-високо ниво държавната власт се е погрижила да направи чадър и да прикрие престъплението, което е извършил Ангел Джамбазки”, коментира Сидеров. Заради сериозното провинение на евродепутата от ВМРО АТАКА настоява Джамбазки да напусне Европарламента, от който получава 15 хил. евро месечна заплата.


След две безсънни нощи и бурни дебати, конференцията за климата

След две безсънни нощи и бурни дебати, конференцията за климата ...

......... да е домакин. Председателството пое Чили, но заради протестите в последния момент срещата беше преместена в Мадрид. Провал на конференцията в Мадрид - ще има ли все пак сделка за климата?Ожесточени дебати в Мадрид. Споразумението за климата трябваше да бъде договорено още снощи, делегатите обаче не постигнаха консенсус. Удължаването на...


„Големият проблем на българската политика е, че сме свикнали да

„Големият проблем на българската политика е, че сме свикнали да ...

......... Симеонов. По думите му още се търсят месии, но се търсят някакви средни месии. "Едновременно, които ще донесат промяна, рестарт, освежаване, малко повече радикализъм, но не заплашват да развалят това, което криво-ляво сме построили“, поясни социологът и подчерта, че когато нещата растат икономически, това ни пречи да видим други проблеми.


Ние нямаме правомощия да налагаме воден режим. ВиК пък не

Ние нямаме правомощия да налагаме воден режим. ВиК пък не ...

......... за който се предполага, че е бил предназначен за изгаряне у нас. "В МОСВ няма постъпило искане, нито издадено разрешение за внасяне на боклук от Италия", заяви министърът. И подчерта, че България е една от страните, които горят най-малко горива, получени от отпадъци и е единствената, въвела ограничение за внос.


Вътрешният министър Младен Маринов © Велко Ангелов Тежките пътнотранспортни произшествия вкараха

Вътрешният министър Младен Маринов © Велко Ангелов Тежките пътнотранспортни произшествия вкараха ...

......... Missia23, от 18:30 ч.Подаръци от две ръце19-22.12Предстои поредното издание на "Хендмейд фест НДК код Зима". По време на базара можете да се вдъхновите за оригинални коледни подаръци. Ще бъдат показани традиционните ръчно изработени изделия и натурални продукти, а сладките предложения са сурови торти с най-разнообразни вкусове.В НДК, от 10 ч.


Засега не изглежда да има нужда от налагане на воден

Засега не изглежда да има нужда от налагане на воден ...

......... нивото на стандарта на живот на хората, виждате че в София са много по-чувствителни на тема мръсен въздух, защото имат по-големи изисквания, което е съвсем нормално. Когато човек започне да живее по-добре, започва да има по-големи изисквания и така трябва да бъде“ допълни министър Димов, цитиран от Фокус. /nova tvБСП преживява криза на демокрацията, а не разцепление. Това заяви

БСП преживява криза на демокрацията, а не разцепление. Това заяви ...

......... 3 пъти в годината?! Независимо дали има избори. Ние, като авангардът на партията, сме най-проверяваната организация в държавата вероятно. И тук искам да благодаря от цялото си сърце на екипа, който работи в Градската организация и най-вече на финансовия отдел, който е безупречен досега и дай, Боже, да продължава така!".


„С промени в законодателството, реализирането на инфраструктурни проекти и ефективно

„С промени в законодателството, реализирането на инфраструктурни проекти и ефективно ...

......... регион да се обедини около няколко ключови приоритета.„Необходими са усилията на всички – на централна и местна власт, на неправителствени и граждански организации, на хората по места, за да постигнем целта си - хората да останат и да се развиват там, където са корените и сърцето им", заключи Петя Аврамова.


Маратонските международни преговори за климата приключиха днес, като преговарящите отложиха

Маратонските международни преговори за климата приключиха днес, като преговарящите отложиха ...

......... държави. Но правозащитни организации и активисти за климата обвиниха по-богатите страни в света, че показват малка ангажираност за сериозно справяне с климатичните промени. Шефът на ООН: Провалът с климата ще означава икономическа катастрофа "Прекалено дълго време корпорациите разгласяваха фалшивата история, че икономическият растеж и справянето с климатичните промени са несъвместими"


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пристигна на

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пристигна на ...

......... и Азия с цел укрепване на връзките между двата континента. В АСЕМ участват 53 партньори, сред които 51 европейски и азиатски държави, ЕС и секретариата на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН). Партньорите от АСЕМ представляват 55% от световната търговия, 60% от световното население и 75% от световния туризъм.


Първият министър на Шотландия и лидер на Шотландската национална партия

Първият министър на Шотландия и лидер на Шотландската национална партия ...

......... призивите за провеждането на втори референдум за независимост в Шотландия. Междувременно Джонсън и правителството му многократно подчертаха, че няма да позволят провеждането на друг референдум за независимостта на Шотландия. Националистите в Шотландия се заричат за нови референдуми за независимост и Брекзит Лошото предстояло, ако Борис Джонсън остане на поста сиЕвропейските и след това местните избори изпиха енергията ни, заяви

Европейските и след това местните избори изпиха енергията ни, заяви ...

......... власт", категорична бе Илияна Йотова. По думите ѝ президентската двойка изпълнява ангажимента си към българските граждани. "Ние имаме най-силното правомощие - да казваме онова, което мислим. Когато не са удачни решенията, когато не са верни решенията, когато те са срещу всички нас - този глас няма как да бъде спрян".


Кметът на София Йорданка Фандъкова все още не е обивла

Кметът на София Йорданка Фандъкова все още не е обивла ...

......... е посочено, че "съветите са с непълен състав и това е под законовия минимум за взимане на решения". В същото време дори когато бъдат избрани официално постоянните членове на борда, на пречи изпълнителни директори на дружествата да станат именно Жеков и Дилчев. Това решение се взима от Съвета на директорите.


Министър-председателят Бойко Борисов коментира идеята на собственика на

Министър-председателят Бойко Борисов коментира идеята на собственика на "Лудогорец" Кирил ...

......... пари, твоите данъци. Въпросът е дали българските данъкоплатци са съгласни да дадат пари за слагане на системата ВАР по българските стадиони. Защото президентите не желаят сами да си я сложат, а искат да се наричат с гръмките думи президенти, каза Борисов след Годишния форум за устойчивост на Западните Балкани. /БТВ


"Сотир Цацаров не пипа много дълбоко в политическата система. Той ...

......... от гледна точка на това, което представляват в целокупността си. Кутев смята, че патриотите няма да бъдат в този вид, в който са в момента, но както се изрази той - "това си е техен проблем". За него БСП не бива да разчита на коалиционни партньори, а на гражданския проект.


Вчера се проведе важен пленум на Българската социалистическа партия. Взе

Вчера се проведе важен пленум на Българската социалистическа партия. Взе ...

......... избора на БСП изведнъж ще участват някакви милиони вътрешни или външни, някакви бизнесмени ще почват под натиска на премиера нанякой друг да определят избора на хората.Силни хора в държавата, които искат па повлияят на БСП, винаги е имало, заяви той. Въпросът е дали има партията механизми да не го допуска.Тази седмица избраха Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ.

Тази седмица избраха Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ. "Всички ...

......... нов закон, да преструктурира администрацията, да бъде арбитър.Емил Димитров: Той дойде и поднесе една концепция, която всички я харесаха.Законът на КПКОНПИ се променя с обикновено мнозинство. Мерките ще са нормални и навременни, смята Ревизоро. Той обясни, че проблемите са ясни. Очевидно е, че списъкът с промените трябва да се прецезира.


Десетки хиляди привърженици на антифашисткото движение

Десетки хиляди привърженици на антифашисткото движение "Сардини" протестираха в Рим ...

......... проявата събра 15 000 души. Последва серия демонстрации в Милано, Флоренция, Неапол и Палермо, на които излязоха общо 300 000.Матео Салвини се надява на силно представяне на местните избори в северния регион Емилия Романя в края на януари. Днешният протест той коментира с думите, че обича котенцата, защото ядат сардини.


Мисля, че въвеждаме един нов стандарт на демократична процедура и

Мисля, че въвеждаме един нов стандарт на демократична процедура и ...

......... гласуването ще се проведе в един ден.Деница Златева е обяснила, че всеки трябва да представи платформата си и виждане за развитие за развитието на партията. "Това трябва да бъде сблъсък на идеи, а не сблъсък на това кой харесва или не харесва ръководството", е отбелязала тя.По публикацията работи: Нели Христова


Преди точно 30 години, на 14 декември 1989 година, многохилядна

Преди точно 30 години, на 14 декември 1989 година, многохилядна ...

......... "Дори и да е казал "По-добре танковете да дойдат", това не значи, че е наредил танковете да дойдат. Имаше ли някаква причина, която можеше да ги спре, ако бяха решили да извикат танковете. Щяха да извикат танковете да мачкат хората, разбира се, че не", допълва Робева. По публикацията работи: Нели Христова


Държавата няма нищо общо с финансовата криза в Националната художествена

Държавата няма нищо общо с финансовата криза в Националната художествена ...

......... въпрос редно ли е проф. Минеков - човек, който е кандидат за ректор на Академията, чак толкова да не е наясно какви са взаимоотношенията НХА-Държава, Вълчев отговори, че и на други ръководни постове във висшите училища има хора, които не са наясно как работи държавата в областта на висшите училища.


Темата

Темата "Западни Балкани" ще бъде поставена на срещата от Берлинския ...

......... а за нас това беше една репетиция по това, че вече имаме дата с краля на Йордания, 27 и 28 май, процеса "Акаба " и двата процеса и двете събития и по екстремизма и по радикализма. Така че, тогава ще направим едно мероприятие добро, на което да присъстват много гости.


Ожесточени дебати в Мадрид. Споразумението за климата трябваше да бъде

Ожесточени дебати в Мадрид. Споразумението за климата трябваше да бъде ...

......... година - до 2030-та парниковите емисии трябва да бъдат намалявани със 7,6%. При тенденция точно обратната, остава въпроса как това ще бъде постигнато. Климатичната конференция в Мадрид навлиза във финалната си фазаКлиматична конференция за климата, чийто символичен домакин е Чили, но се провежда в Испания, навлиза във финалната си фаза.


Украйна може да се върне към идеята за разполагането на

Украйна може да се върне към идеята за разполагането на ...

......... Югоизточна Украйна, но подчерта, че мисията трябвало да бъде разположена само по линията на съприкосновение, а нейната функция можела да бъде единствено да гарантира сигурността на служителите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Украйна удължи действието на закона за особения статут на Донбас До края на 2020


© Надежда Чипева

© Надежда Чипева "Това е краят на идеята, че БСП може ...

......... информация на Капитал от член на НС на БСП, въпреки отпадането на темата от официалния дневен ред, въпросът за "критична оценка към тази част от ПГ, която не е подкрепила решението" е бил поставен по същество. Темата обаче не е намерила достатъчно подкрепа за позиция на пленума на Националния съвет.


Това каза министър-председателят Бойко Борисов на конференция за Западните Балкани

Това каза министър-председателят Бойко Борисов на конференция за Западните Балкани ...

......... отбеляза изключителната важност на сътрудничество в региона – и на вътрешно ниво и на ниво служби. Чисто политически – на ниво министерства, сътрудничествата на Балканите също е важна, добави още Борисов.За нас като балканци е много важно нито европейците, нито американците да не загубят интерес към нас, заяви премиерът. /БГНЕС


"Имахме конструктивен пленум, защото приехме правилата, по които ще бъде ...

......... Златева. Зам.-председателят на левицата изрази надежда, че ще има интересна предизборна кампания. Тя обясни, че всеки трябва да представи платформата си и виждане за развитие за развитието на партията. "Това трябва да бъде сблъсък на идеи, а не сблъсък на това кой харесва или не харесва ръководството", заключи Деница Златева.


Кметът на Стара Загора Живко Тодоров обяви, че оттеглят предложението

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров обяви, че оттеглят предложението ...

......... общини.Обслужваме 51 села. Това е от значение, защото е различно от обезпечаването на чистотата само в града, както е в Пловдив. От селата приходи почти не получаваме от такса смет. 16 лева на година е налогът в някои от тях, но разходите са в пъти по-големи", поясни още той. /news.bg


Председателят на АБВ Румен Петков коментира в Пловдив темата за

Председателят на АБВ Румен Петков коментира в Пловдив темата за ...

......... знаело какви функции ще имат в този координационен център, то това щяло да означава съсипване на туризма в България и превръщането ѝ в мишена, в притегателен център срещу НАТО. Столтенберг: България предложи координационен център на НАТО във Варна Борисов: Ние не настояваме, но предлагаме... трябва да играе само възпираща роля


Ангажирани са допълнителни полицейски екипи, за да може да се

Ангажирани са допълнителни полицейски екипи, за да може да се ...

......... бъде извършена проверка на школата, провела обучението и подготовката на младежа, блъснал и убил 87-годишен пешеходец в едноименния град.Припомняме, вчера 87-годишен пешеходец беше блъснат на тротоар в Монтана от кола, управлявана от 19-годишен водач. Пешеходецът е починал на място. Инцидентът е станал към 11 ч. в центъра на града. /news.bg


На днешното си заседание Националният съвет на БСП е приел

На днешното си заседание Националният съвет на БСП е приел ...

......... се е съобразил с него във връзка с гласуването за председател на КПКОНПИ, носи своята лична отговорност.При дебатите в пленарната зала лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че има решение депутатите социалисти да не подкрепят нито една от двете номинации. Впоследствие обаче при вота 27 социалисти застанаха зад Цацаров. /news.bg


Вече 30 години няма еднозначен отговор дали най-дългогодишният външен министър

Вече 30 години няма еднозначен отговор дали най-дългогодишният външен министър ...

......... но не и точно какво е произнесено. Записът е заснет от Евгений Михайлов, който през 1989 година работи в БНТ. Петър Младенов така и не признава, че е казал "Най-добре танковете да дойдат". Виж още Петко Симеонов: Театралната революция и защо танковете да дойдат, а не милицията да се намеси


"Имахме конструктивен пленум, защото приехме правилата, по които ще бъде ...

......... конструктивен пленум, защото приехме правилата, по които ще бъде избиран пряко за първи път в историята на БСП бъдещият председател на партията. Чуха се много предложения, някои от тях бяха приети, по тези правила се работи почти година". Виж още БСП определи датата и начина за избор на нов лидер


На днешното си заседание Националният съвет на БСП е приел

На днешното си заседание Националният съвет на БСП е приел ...

......... нравствена чистота: БСП търси критерии за лидер14 дек 2019 12:3064БСП свиква драматичен пленум14 дек 2019 08:4541За пръв път всеки социалист ще има право да гласува пряко.Членовете на пленума са одобрили и състав на Централна комисия по провеждане на избора. Председател на комисията ще бъде Емил Войнов.По публикацията работи: Нели Христова


Премиерът на Северна Македония Зоран Заев коментира последните декларации на

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев коментира последните декларации на ...

......... на македонски език".Договорът беше подписан на 1 август 2017 г. в Скопие от премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев. Пендаровски: Македонският език и македонската нация са фактПозицията на българските академици, че не съществува македонски език, е анахронизъм за ХХ и ХХI в., в който живеем, заяви президентът на Северна Макед...


Ръководството на СДС има сериозни забележки по отношение управлението на

Ръководството на СДС има сериозни забележки по отношение управлението на ...

......... беше важно да покрием критериите, които бяха наложени за приемане на България в НАТО, в ЕС", допълни Христов.По-рано през седмицата Бойко Борисов беше почетен гост на отбелязването на 30 години от основаването на СДС, като обяви, че ГЕРБ е продължила всичко, започнато от СДС в геостратегическата, националната и морална сфера.


Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Майкъл Блумбърг

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Майкъл Блумбърг ...

......... 2015 г., след като Тръмп обяви решението през 2017 г. и с това САЩ станаха втората страна в света след Сирия, която не е част от глобалното споразумение за ограничаване на глобалното затопляне до доста под 2 градуса по Целзий до 2100 г. в сравнение с нивата отпреди индустриалната епоха.


Точно преди 30 години - на 14 декември 1989 г.,

Точно преди 30 години - на 14 декември 1989 г., ...

......... техните отговорници и помощници; час на пристигане; кръгове на Живата верига и точно от къде и как минават; отговорник за връзка с общината и милицията; охрана... Реално се получи - викащо и скандиращо множество около сградата на Парламента. Роди се лозунга "Долу БКП", който се скандираше с подскачане. Беше студено.


"От темата за инцидента с колата на НСО не бива ...

......... силен, той е общ и няма държава, която да се е подсигурила за това“, заяви още премиерът Борисов. „Форумът е важен в няколко посоки – във вътрешен и международен план. Опитваме се да се справим с ислямизма. Подобни форуми държат темата да е валидна и в момента”, каза още Борисов.


Две от ключовите парламентарни сили у нас - БСП и

Две от ключовите парламентарни сили у нас - БСП и ...

......... лидерския пост и в двете партии са досегашните председатели - Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ. Днес един от опонентите на Нинова - Красимир Янков, отново се заяви за кандидат за поста. В края на ноември Карадайъ обяви, че е нормално да има конкуренция за поста му.Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


„Обединените патриоти” подготвят законови промени за модела на финансиране на

„Обединените патриоти” подготвят законови промени за модела на финансиране на ...

......... за кампании, но ако ще е под минимума за малките и средни партии, по-добре да се върви към финансиране без субсидия с дарения от бизнеса”, заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид.ГЕРБ също заговориха за отваряне на закона за политическите партии. Ако той бъде преразгледан, това ще се случи догодина. /БТВ


"Нейният офис приема единствено в сряда, а свободните часове са ...

......... спасение е Мая Манолова. Когато ѝ е удобно. Когато ѝ се занимава.Но най-вече - когато историята Ви може да бъде брутално употребена за собствен медиен PR на отчаяно търсещия обществено внимание провален кандидат Манолова.Изводите остават за широката публика. А дали всичко по-горе описано е вярно? Проверете сами.", коментира Георгиев. /24chasa.bg


„Държавата е на всички хора. Въпросът е дали българските данъкоплатци

„Държавата е на всички хора. Въпросът е дали българските данъкоплатци ...

......... асистент рефер (ВАР) бе въведена във всички големи европейски първенства в последните години, както и в Шампионската лига. ВАР бе използван със завиден успех по време на Световното първенство в Русия миналото лято, където системата участваше във взимането на някои ключови решения, включително и във финала между Франция и Хърватия.


С минута мълчание в памет на Стефан Данаилов и проф.

С минута мълчание в памет на Стефан Данаилов и проф. ...

......... в централата за началото на заседанието. Повечето отсъстват. Помолен да коментира разцеплението на червената група при избора на Сотир Цацаров за шеф на Антикорупция, Гуцанов заяви: Погледнато отстрани е видно, че има напрежение в групата. И допълни, че пленумът ще коментира защо се е стигнало до това решение и гласуване.


Искам службата УБО, сега НСО, да се закрие! През 2019

Искам службата УБО, сега НСО, да се закрие! През 2019 ...

......... охраната на държавните випове произведе инцидент, в който тежко пострада български гражданин - дете. Тази служба е ненужна, разхищава държавна пара, гази деца и мачка свободата на словото. Крайно време е да се закрие. Президентът Радев, под чиято опека е НСО, да го разпусне завинаги", се посочва още в позицията.


През юли 2020 г. на срещата в Загреб на Европейския

През юли 2020 г. на срещата в Загреб на Европейския ...

......... това. Подобни форуми държат темата да е валидна и в момента. За нас това беше една репетиция. Имаме дата с краля на Йордания 27-28 май процеса Акаба - и двете събития по екстремизма и по радикализма. Ще направим мероприятие. Към края на годината ще проведем и Берлинския процес, заяви Борисов.


Има дата през юли за среща между държавите от Западните

Има дата през юли за среща между държавите от Западните ...

......... ЕС и Западните Балкани по време на председателството на Хърватия в Загреб и съм щастлив, че колегата Пленкович също сложи тази гореща тема", каза още той. "За нас като балканци е много важно да не оставим нито на европейците, нито на американците да загубят доверие с нас", каза премиерът. /24chasa.bg


С минута мълчание в памет на Стефан Данаилов и проф.

С минута мълчание в памет на Стефан Данаилов и проф. ...

......... в централата за началото на заседанието. Повечето отсъстват.Помолен да коментира разцеплението на червената група при избора на Сотир Цацаров за шеф на Антикорупция, Гуцанов заяви: Погледнато отстрани е видно, че има напрежение в групата. И допълни, че пленумът ще коментира защо се е стигнало до това решение и гласуване. /24chasa.bg


С минута мълчание в памет на Стефан Данаилов и проф.

С минута мълчание в памет на Стефан Данаилов и проф. ...

......... преди две години, че ще има избор на главен прокурор. Че има напрежение е видно и това не може да се скрие и няма защо да бъде скрито - по-добре е нещата да се казват такива, каквито са.", заяви Борислав Гуцанов от БСП, цитиран от БНТ.По публикацията работи: Петя Славова


Британският премиер Борис Джонсън ще посети северна Англия, часове след

Британският премиер Борис Джонсън ще посети северна Англия, часове след ...

......... регистрираха най-тежката си загуба от 30те години на миналия век. Лидерът им - Джеръми Корбин, обяви, че ще се оттегли от поста в началото на следващата година, след като партията избере негов наследник. Възможно е през почивните дни или в понеделник да бъдат обявни промени в кабинета на Борис Джонсън.


Според премиера Бойко Борисов могат да се направят реформи в

Според премиера Бойко Борисов могат да се направят реформи в ...

......... че, ако има подобрение и може да се подобри разбира се сме за. Но не в днешния ден да го коментирам, защото то звучи като упрек, като заяждане, като атака. Просто повече ме е яд за детето. Истински страдам за него. Другото може да се оправи. Това се случва навсякъде.


На пореден драматичен пленум БСП решава как ще си избира

На пореден драматичен пленум БСП решава как ще си избира ...

......... така че ние казваме: сега ще променим закона, а не знаехме ли преди две години, че ще има избор на главен прокурор. Че има напрежение е видно и това не може да се скрие и няма защо да бъде скрито - по-добре е нещата да се казват такива, каквито са.


За съжаление това може да се случи на всеки. Ако

За съжаление това може да се случи на всеки. Ако ...

......... да се оправи", каза премиерът. "Не може да се сложи милиционер на всяка дупка. Преди говорихме, че сме полицейска държава. Тези полицаи, които слагаме всеки ден са на заплати, които висят на нашия бюджет. Можем да сложим пак на всеки светофар полицай, но това ли е решението", каза той. /24chasa.bg


Бойко Борисов коментира още веднъж трагичният инцидент с кола на

Бойко Борисов коментира още веднъж трагичният инцидент с кола на ...

......... на Западните Балкано се организира от Международния републикански институт на САЩ (IRI) и се провежда в София от 12-14 декември. То е с подкрепата на Бюрото за конфликти и стабилизиращи операции към Държавния департамент на САЩ и в сътрудничество с българското Министерство на вътрешните работи.  По публикацията работи: Петя Славова


Отстраненият лидер на БСП-Варна Борислав Гуцанов не иска пряк избор

Отстраненият лидер на БСП-Варна Борислав Гуцанов не иска пряк избор ...

......... настоя той. Гуцанов смята, че пленумът ще промени предварително предложението правила, за да се гарантира максимално честен вот за председател на БСП. За него има напрежение в столетницата заради избора на Цацаров. Обновена БСП против Цацаров за шеф на КПКОНПИ Левите искат председателят на Антикорупцията да се назначава от президента


Русия и Гърция започват проект за създаване на информационен център

Русия и Гърция започват проект за създаване на информационен център ...

......... участваха ръководители и представители на агенциите за външни работи на Азербайджан, Албания, Армения, България, Гърция, Грузия, Молдова, Русия, Румъния, Сърбия, Турция и Украйна, както и наблюдатели и партньори по секторния диалог. Руската делегация е водена от зам.-външния министър Александър Панкин, който заяви, че Москва смята резултатът от срещата за нелош.


Националният съвет на БСП се събира на пленум. Форумът е

Националният съвет на БСП се събира на пленум. Форумът е ...

......... май. Преди това партията ще трябва да избере лидер - за първи път в пряк вот. Правилата и критериите за него вероятно ще бъдат обсъждани от участниците в днешното заседание. Прекият избор беше записан в устава на партията преди две години – по настояване на лидера на БСП Корнелия Нинова.


14 декември 1989 година е началото на българския преход, каза

14 декември 1989 година е началото на българския преход, каза ...

......... първи!" Нямаше мобифони, нямаше интернет, нямаше преса свободна. Всичко се организираше чрез радио "Свободна Европа" и с листовки, които се залепяха на университета или на едни колони на Графа".Вижте какви са спомените на Георги Марков от събитията през 1989 година във видеото!Още по темата 30 години от началото на Прехода


На тристранна среща в Министерството на енергетиката между министър Теменужка

На тристранна среща в Министерството на енергетиката между министър Теменужка ...

......... В ход е подготовката на строителни линии и изготвяне на сервитутна ивица.По време на срещата изпълнителят увери, че в момента се работи така, че да не бъдат допуснати закъснения.Министър Петкова заяви готовността на Министерството на енергетиката да съдейства за завършването на междусистемната връзка в срок, в синергия с проекта ТАП.


Македонският премиер Зоран Заев ще поиска среща с българския премиер

Македонският премиер Зоран Заев ще поиска среща с българския премиер ...

......... въпроса за македонския език, съобщава МИА.Преди дни Българската академия на науките определи македонския език като “български диалект”.“Вече потърсих контакт с Борисов. В края на тази или в началото на следващата година ще проведем тази среща и ще разговаряме. Ние сме приятели, имаме намерение да бъдем европейци”, съобщи още Заев. /БГНЕС


Очаква се драматичен пленум на БСП. Националният съвет на партията

Очаква се драматичен пленум на БСП. Националният съвет на партията ...

......... г. На вниманието на Пленума ще бъде представена информация за хода на отчетно-изборната кампания в Българската социалистическа партия.Членовете на Националния съвет на БСП ще се занимаят и с позиция по заявените предложения на българското правителството за въвеждане на контрол над дейността на прокуратурата и главния прокурор.По публикацията работи: Петя Славова


© Асен Тонев Административен съд - София-град, отмени отказа на главния

© Асен Тонев Административен съд - София-град, отмени отказа на главния ...

......... Административен съд - Стара Загора, прие, че "ТЕЦ "Брикел", свързан с Ковачки, не може да гори отпадъци, докато не бъде направена оценка на въздействието върху околната среда. Допреди това в съоръжението със съгласието на РИОСВ - Стара Загора, се изгаряха "експериментално" различни отпадъци. Делото беше заведено от сдружение "За Земята".


Важно е в какво време управляваш, каза в студиото на

Важно е в какво време управляваш, каза в студиото на ...

......... в които могат да ти провалят донякъде политическата кариера и това да не е фатално нито за твоята държава, още по-малко за твоята партия. Има време, когато ако вземеш грешно решение, е фатално и за теб, може да се укаже понякога и фатално за Европа. Вижте целия разговор във видеото.


Преди броени дни СДС навърши 30 години. По повод годишнината

Преди броени дни СДС навърши 30 години. По повод годишнината ...

......... имаше през 90-те, но въпреки това при сегашния дефицит на политическо доверие СДС събира на свои конференции по 1000-2000 души, а това много малко партии могат да си го позволят", допълни Юруков. Той е обнадежден, че партията има голямо бъдеще и пътят е правилен въпреки грешките.По публикацията работи: Красимир Ангелов


През изминалата седмица за пореден път президент и премиер влязоха

През изминалата седмица за пореден път президент и премиер влязоха ...

......... само в Европа, но и в целия свят. Един от големите проблеми е, че успя да проникне в демокрации, които столетия наред са били устойчиви. И до такава степен влоши политическата среда, че дългосрочните цели започнаха да изостават за сметка на краткосрочните постижения", каза още Живков.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Прогнозните резултати се оказаха верни - Борис Джонсън и неговата

Прогнозните резултати се оказаха верни - Борис Джонсън и неговата ...

......... подкрепят, за да не позволят Корбин да дойде на власт.Не мисля, че дори след излизането на Великобритания, в Европа ще последва ефектът на доминото. През последните 3 години дори видяхме как евроскептици започнаха да се отказват от идеята за напускане. Интересна ще бъде ситуацията със шотландската независимост.Вижте повече във видеото.


Американският президент Доналд Тръмп поздрави Борис Джонсън. Туитър той написа,

Американският президент Доналд Тръмп поздрави Борис Джонсън. Туитър той написа, ...

......... Американският президент Доналд Тръмп поздрави Борис Джонсън. Туитър той написа, че убедителната му победа открива възможност за голямо търговско споразумение между двете страни след Брекзит. То има потенциал да бъде много по-голямо и по-изгодно от всяко възможно споразумение с Европейския съюз. "Празнувай Борис!", възкликна Доналд Тръмп в социалната мрежа.


Гърция планира да купи от САЩ три безпилотни летателни апарата с

Гърция планира да купи от САЩ три безпилотни летателни апарата с ...

......... и допълва, че преподавателите и студентите на университета вече са разработили 3-4 прототипи, като още един ще бъде тестван през лятото в Тесалия, централна Гърция. Русия за Средиземно море: САЩ няма да позволи военен конфликт Гърция-Турция Не и в рамките на НАТО, а "Русия се интересува от многостранно сътрудничество с ЕС"


Европейският съюз е готов да започне преговорите за бъдещите отношения

Европейският съюз е готов да започне преговорите за бъдещите отношения ...

......... ние имаме подписани за газовия хъб Балкан и за газоразпредлението в България и със Съединените щати и с ЕК. Както виждате, никой по тази тема не повдига въпроса. Според Борисов преходът към зелена икономика в Европа няма да бъде за сметка на останалите финансови средства, които България получава от еврофорндовете.


Битката със задкулисието в БСП е продължителна, даже безкрайна. Това

Битката със задкулисието в БСП е продължителна, даже безкрайна. Това ...

......... срещу решението да се гласува против Цацаров за ръководител на КПКОНПИ."Като сме зависими вече 40 години от Русия какъв ни е проблемът?".Това попита Овчаров, коментирайки темата за газовите доставки. На въпрос, че Русия винаги може да ни "размахва пръст" той отговори: "Аз не съм забелязал някой да ни размахва пръст".