В Брюксел председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви -

В Брюксел председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви - ...

......... Таяни, председател на Европейския парламент: Неговото послание е послание, валидно и днес - свобода, демокрация, диалог. Затова трябва да възприемаме тези хора, мъже и жени, които са се борили и са отдали живота си за свободата на другите, като пример не само за България, а и за другите европейски народи.


Изследване на социологическа агенция

Изследване на социологическа агенция "Барометър - България" сочи - Рейтингът ...

......... С процент се покачва и одобрението към Валери Симеонов, а при Екатерина Захариева се отчита спад от 4 пункта. При Томислав Дончев няма промяна в рейтинга.Според анализаторите на агенцията, нивата на доверие в правителството сочат, че управляващата коалиция е стабилна и има добра спойка между участващите в нея политически сили.


Министрите на външните работи на Русия, Турция и Иран, съответно

Министрите на външните работи на Русия, Турция и Иран, съответно ...

......... подготви почвата за провеждането на срещата в Истанбул за политическото урегулиране на въпроса с участието на президентите на трите държави.Сирийската армия влиза в Африн, където е в ход турска военна операцияДо часове проправителствени сирийски милиции ще влязат в кюрдския анклав Африн, където турската армия провежда военна операция, съобщи сирийската дър...


Европейският съюз си „заравя главата в земята“ пред великоалбанските изяви,

Европейският съюз си „заравя главата в земята“ пред великоалбанските изяви, ...

......... които могат да бъдат изтълкувани като политическо вмешателство в делата на съседни държави, не помагат за изграждането на добросъседски отношения. Европейският съюз очаква всички страни да градят отношения на конструктивност и сътрудничество и да се съсредоточат върху реформите по пътя към интеграция в Евросъюза,“ каза говорителката на Еврокомисията Катрин Рей.


Гуверньорът на латвийската централна банка Илмар Римшевич беше освободен тази

Гуверньорът на латвийската централна банка Илмар Римшевич беше освободен тази ...

......... хиляди евро. Банкер номер 1 на Латвия беше арестуван в събота и днес властите в Рига обясниха, но без да дават подробности, че е обвинен в искане на подкуп в същия размер. Парите за временната свобода на Римшевич били платени от негов приятел. А той самият заяви, че е невинен.


За мен бе чест за поредна година да участвам във

За мен бе чест за поредна година да участвам във ...

......... а всички присъстващи на събитието се преклонихме пред неговата памет и героизъм. В деня, в който се отбелязват 145 години от гибелта на Левски, нека си спомним завета му за свята и чиста република и да не спираме да следваме пътя, който той преди толкова години ни посочи", пише Цветанов.Лидерът на АТАКА Волен Сидеров ще предложи в парламента да

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров ще предложи в парламента да ...

......... контрааргумент, че той е извършил убийство. Не, Левски не е извършил убийство, това вече е доказуемо, има достатъчно документи, има османски отдел в Народната библиотека. Всичко това трябва да бъде проучено от една компетентна комисия. Аз ще предложа проф. Станилов за председател на анкетната комисия и те да установят истината.


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е ...

......... барелефа на Васил Левски, за да отдадем заедно почит пред всички мъже и жени, отдали живота си за свободата на България, добави още Антонио Таяни. 8 Ученици от българското училище "Пейо Яворов" към посолството на Република България изпълниха стихотворения, посветени на Апостола. Поднесени бяха цветя пред барелефа на Васил Левски.


Германският канцлер огласи днес важно решение: Меркел номинира Анегрет Крамп-Каренбауер

Германският канцлер огласи днес важно решение: Меркел номинира Анегрет Крамп-Каренбауер ...

......... и до днес, от който обаче ще трябва да се откаже, за да се посвети на новата си задача.Впрочем, само преди няколко седмици 45 процента от членовете на Християндемократическия съюз я определиха като подходяща да наследи Меркел. При съответното гласуване никой друг политик от партията не получи толкова голямо одобрение.


Германският канцлер Ангела Меркел посочи политическия си наследник, спекулират днес

Германският канцлер Ангела Меркел посочи политическия си наследник, спекулират днес ...

......... нов председател на партията Андреа Налес очаква подкрепа, макар и крехка за подновяването на управлението с канцлера Меркел. Междувременно електоралната подкрепа за социалдемократическата партия се срина до рекордните 16%. При евентуални предсрочни избори партията може да се окаже застрашена от крайнодясната „Алтернатива за Германия“, която се радва на растяща подкрепа.


Битката за справедливост и законност е задача на всяко поколение.

Битката за справедливост и законност е задача на всяко поколение. ...

......... Румен Радев. Президентът беше категоричен, че блянът на Апостола не остарява с годините, а днешните българи сме призвани с "нашите задружни усилия" да сбъднем идеала на Левски. Заради него, заради себе си и заради нашите деца. Не, не сме нация от предатели Историческите факти опровергават мита за безучастието на българите…"Движение Да България" покани партньорските си партии на преговори за коалиция.  Предложението ...

......... държавност. От партията отчитат засилване на антидемократичните политически тенденции. Те допълват, че са готови да отстояват "последователна опозиционност по отношение на корупционния модел на управление и пленяване на българската държавност, олицетворяван в момента от правителството на ГЕРБ и ПФ, управляващо в негласна коалиция с ДПС, и подпомагано от фасадната опозиция БСП". 


"Преди 145 години тук - на това място- увисва на

"Преди 145 години тук - на това място- увисва на ...

......... шествие, което се присъедини към церемонията. Това е пътят, изминат от Апостола към безсмъртието. Стотици граждани на столицата, гости на града, официални лица, политици, представители на Църквата и различни вероизповедания дойдоха днес пред Паметника на Васил Левски, за да отбележат годишнината от това безсмъртно за историята на нашия народ събитие.


„Преди 145 години тук, на това място, увисва на бесилото

„Преди 145 години тук, на това място, увисва на бесилото ...

......... и спечели облога си. Той пожертва живота си, но спечели за цял народ“, подчерта Румен Радев. Президентът беше категоричен, че блянът на Апостола не остарява с годините, а днешните българи сме призвани с „нашите задружни усилия“ да сбъднем идеала на Левски. Заради него, заради себе си и заради нашите деца.


2 472 000 лева събра 15-то издание на благотворителната инициатива

2 472 000 лева събра 15-то издание на благотворителната инициатива ...

......... за закупуване на медицинска апаратура със средства от Кампанията. Организаторите на "Българската Коледа" уверяват, че както и досега, набраните суми от кампанията ще бъдат разпределени публично, прозрачно и обществено отговорно. Правилата на Благотворителната инициатива на Президента на Република България "Българската Коледа" са публично достъпни на интернет страницата на инициативата www.bgkoleda.bg.


Преди 145 години увисва на бесилото Васил Левски. Гробът му

Преди 145 години увисва на бесилото Васил Левски. Гробът му ...

......... Той пожертва живота си, но спечели за цял народ", отбеляза държавният глава.  "Неговият блян не остарява с годините. Ние, днешните българи, сме призвани „с нашите дружни усилия“ да сбъднем идеала на Левски. Заради него, заради себе си и заради нашите деца. Поклон пред паметта на Апостола на свободата!", завърши президентът. Министерството на труда и социалната политика /МТСП/ ще предложи законодателни

Министерството на труда и социалната политика /МТСП/ ще предложи законодателни ...

......... на средно образование, е съобщила Димитрова. От тях 1230 деца са без пенсия, а останалите 10 275 деца получават пенсия, е уточнила тя. По данни на НОИ към края на 2017 г. 22 099 деца до 20-годишна възраст получават наследствени пенсии, а 2693 деца до 20-годишна възраст получават персонални пенсии.


Премиерът Бойко Борисов заяви, че е възможно да се постигне

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е възможно да се постигне ...

......... мигрантската криза. Ние предлагаме 100 процента охрана на ЕС - навсякъде, където неконтролируемо влизат мигрантите - те да минават само през граничните пунктове и с документи, допълни той.След изявленията двамата премиери отидоха на паметника на Апостола на свободата Васил Левски в София, където поднесоха венци.  По публикацията работи: Веселина Йорданова


България заслужава признание, защото охранява границите си, границите на ЕС

България заслужава признание, защото охранява границите си, границите на ЕС ...

......... от големите и съм уверен, че с едно хибридно финансиране и с европейски банки, имаме среща и с китайския премиер, та ако някъде не достигнат пари, можем да постигнем и някой друг модел“, обобщи Борисов.Ще убеждавам австрийския канцлер да българо австрийското председателство да продължи до 2018 г., добави той. /БГНЕС


Лидерът на АТАКА изказа крайното си възмущение от коалиционните си

Лидерът на АТАКА изказа крайното си възмущение от коалиционните си ...

......... ще доведе до разпад на обществото”, категоричен е лидерът на Атака. Сидеров отново повдигна въпроса за АЕЦ “Белене”. По думите му това ще е мощен тласък за регионалното развитие на региона. Близки до него твърдят, че тази тема влиза в дневния ред на атакиста по идея на фигури от ДПС.


Крайно време е комунистическият цинизъм, който прояви Валери Жаблянов, да

Крайно време е комунистическият цинизъм, който прояви Валери Жаблянов, да ...

......... Валери Жаблянов. Според Гърневски това е било един голям държавнически жест на прага на европредседателството ни. Той определи това като жертва и попита кога и Жаблянов ще направи същото. Той бе категоричен, че когато е на трибуната на НС ще трябва да се съобразява с политиката и волята на хората.


Да, България

Да, България" предлага на ДСБ, ДЕОС, Зелените и БЗНС - ...

......... в преговори за формиране на политически съюз.Това се разбира от съобщение на "Да, България", в което се оповестяват решенията от проведения национален съвет на партията в неделя.Идеята е този политически съюз "да се бори с всички демократични средства за предизвикване на предсрочни парламентарни избори и налагане на демократична управленска алтернатива".


Българското правителство излъчва стабилност. Фактът, че страната ни е поела

Българското правителство излъчва стабилност. Фактът, че страната ни е поела ...

......... по темата корупция, внесен от БСП, не мина в пленарна зала, като бе отхвърлен от депутатите. Очевидно корупцията, като основание за искането на левицата, не бе удачният избор на тема, показва още проучването. Българите повече ги вълнуват проблеми като доходите, социалните въпроси, проблемите с бюрокрацията и здравеопазването, припомнят социолозите. /dariknews.bg


Европейският съюз предупреди Албания да не се меси във вътрешните

Европейският съюз предупреди Албания да не се меси във вътрешните ...

......... съседни страни не помагат за изграждане на добросъседски отношения“. Косово обяви едностранна независимост от Сърбия преди 10 години, но Белград не признава тази декларация и обвинява Тирана в стремеж към „Велика Албания“. Независимостта на Косово не признават и 5 членки на ЕС - Гърция, Испания, Република Кипър, Румъния и Словакия.


Приоритетът на служба

Приоритетът на служба "Военна полиция" през 2017 г. е бил ...

......... на отбраната Аню Ангелов По време на отчета заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков връчи награди от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Отличието бе за военнослужещи от сектор "Издирване и задържане" към Регионална служба "Военна полиция" - София. Те са помогнали при търсене на лице, обявено за общодържавно издирване.


Австрийският канцлер Себастиан Курц идва на посещение у нас утре. 

Австрийският канцлер Себастиан Курц идва на посещение у нас утре.  ...

......... посещение у нас утре.  Курц ще се срещне с премиера Бойко Борисов.  Срещата ще се състои в резиденция "Бояна".  Двамата ще обсъдят задълбочаването на двустранните отношения, както и сътрудничеството в рамките на ЕС с фокус върху приемствеността в темите на Българското и Австрийското председателства на Съвета на ЕС, съобщиха от правителствената пресслужба.


От партия "Обновление" (Renew), основана миналата година, заявиха, че искат

От партия "Обновление" (Renew), основана миналата година, заявиха, че искат ...

......... отново на масата при гласуването за окончателното споразумение с ЕС", добави той. Преди дни обаче външният министър Борис Джонсън заяви, че отказ от Брекзит би бил предателство, защото 17,4 млн. британци са гласували "за". В петък британският премиер Тереза Мей обсъди Брекзит с германския канцлер Ангела Меркел на среща в Берлин.


Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ...

Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ... ...

......... профила ще се срещне с федералния канцлер на Австрия Себастиан Курц, който пристига на посещение в София утре, 20 февруари. Двамата ще обсъдят задълбочаването на двустранните отношения, както и сътрудничеството в рамките на ЕС с фокус върху приемствеността в темите на Българското и Австрийското председателства на Съвета на ЕС.  


Улицата в Анкара пред посолството на САЩ бе прекръстена в

Улицата в Анкара пред посолството на САЩ бе прекръстена в ...

......... се превръща напоследък в дипломатически инструмент на Анкара При напрежение с Обединените арабски емирства (ОАЕ) миналия месец, когато външният министър шейх Абдулах бин Зайед ал Нахаян препредаде в туитър критичен пост за бивш османски управител в региона, Анкара прекръсти на този управител улицата, на която се намира посолството на ОАЕ.


Реформаторски блок – Глас Народен настояват за създаване на министерство

Реформаторски блок – Глас Народен настояват за създаване на министерство ...

......... ще подкрепи засилен контрол над лицата с оръжие ... 61 0 Гери-Никол става част от "Като две капки вода" ... 105 0 Община Видин отбеляза 145 години от гибелта на Апостола ... 68 0 Четири села в община Белово са с некачествена за пиене вода ... 81

Прокуратурата подкрепя предложенията на БСП за промени в Наказателния кодекс,

Прокуратурата подкрепя предложенията на БСП за промени в Наказателния кодекс, ...

......... насилие. А с друга промяна в него изрично се предвижда, че Националната програма за превенция и защита от домашно насилие трябва да съдържа като мярка изграждането, поддържането и управлението на такива центрове.Какво коментираха за "Дневник" двама съдии - граждански и наказателен, занимаващи се с дела за домашно насилие четете тук.


Най-голямото щастие – да станеш родител, споходи депутата от 44-

Най-голямото щастие – да станеш родител, споходи депутата от 44- ...

......... бебето са добре, обградени от грижите на акушер- гинеколозите, пише struma.bg. Мила е първородна рожба в семейството на Александър и Катерина Мацуреви. През целия ден младият депутат приема поздравления по повод щастливото събитие. Той не скри радостта си и сподели, че това е един от най-вълнуващите моменти в живота му.


"Планираното разширение на "зелената зона" за паркиране в районите "Красно ...

......... отново. Тогава се оказа, че от 600 гласували, 80% бяха против разширяването на "зелената зона". Затова не вярвам на "гражданските мнения", които управляващите цитират за новото разширение на платената зона за паркиране. И реших в нашата анкета сега сам да се включа в допитването до гражданите", каза още Николай Николов


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с премиера на

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с премиера на ...

......... за партньорство с Европейския съюз и искаме да засилим тези връзки, отбеляза премиерът на Кабо Верде. Той допълни, че от май месец ще отпадне визовият режим за европейски граждани и заяви, че основната цел на институциите в момента е да бъде изградено пространство на сигурност във вътрешен и външен план.


България заслужава да влезе в Шенген, защото е най-надеждната външна

България заслужава да влезе в Шенген, защото е най-надеждната външна ...

......... и споразумението с Турция са ключови за справяне с миграционната криза. Орбан представи пакет от предложения за промени в миграционната политика на Съюза, която Борисов обеща да разгледа като председателстващ Съвета на Европейския съюз. Двамата изразиха надежда Сърбия и Черна гора да получат дата за присъединяване към Съюза тази година.


Кремъл отхвърли като безпочвени обвиненията за намеса на Русия в

Кремъл отхвърли като безпочвени обвиненията за намеса на Русия в ...

......... намеса в американските президентски избори. Говорителят на Кремъл - Дмитрий Песков обяви, че обвиненията за държавна намеса са несправедливи и безпочвени. И още - нямало никакви съществени доказателства и ставало дума за граждани на Русия, но от Вашингтон не са се чули обвинения за причастност на руската държава, смята Песков.


Управителят на Националната здравноосигурителна каса Камен Плочев може да не

Управителят на Националната здравноосигурителна каса Камен Плочев може да не ...

......... и остана единствено професор Плочев. Сега идва нов екип - на Кирил Ананиев, и са се получили някакви търкания и от това дойде основното недоразумение - защо управителят на НЗОК е сезирал парламента за ситуация, в която не могат да бъдат изплатени тези 270 милиона на западноевропейски болници и каси.


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е ...

......... съюз и искаме да засилим тези връзки, е отбелязал премиерът на Кабо Верде, цитиран в съобщението. Той е подчертал, че от май отпада визовият режим за европейски граждани и е потвърдил, че основната цел на институциите в момента е да бъде изградено пространство на сигурност във вътрешен и външен план.


Унгарският премиер Виктор Орбан похвали страната ни за начина, по

Унгарският премиер Виктор Орбан похвали страната ни за начина, по ...

......... на Унгария, по мнението му. Вашият премиер е важен и за Унгария, подчерта Виктор Орбан. Всички членки на шенгенското пространство трябва да си пазят границите. Тези, които не ги пазят, да си понесат санкциите, отсече Орбан.Виктор Орбан и Бойко Борисов ще положат цвета на паметника на Апостола по-късно днес. /news.bg


Не е изключен "патриотичен развод" за изборите за евродепутати, които

Не е изключен "патриотичен развод" за изборите за евродепутати, които ...

......... преди да се "изплющи" пред медиите. От ВМРО пък критикуват Симеонов и партията му заради езика, който държаха на евродепутатката от "Зелените" Ска Келер - нещо, заради което се наложи и правителствената информационна служба да се разграничи от името на Министерския съвет от проявите на вицепремиера и лидер на НФСБ.


Министерство на Северозападна България - писмо с такава идея изпратиха

Министерство на Северозападна България - писмо с такава идея изпратиха ...

......... Шипка", посочи Найден Зеленогорски Заленогорски каза още, че "Реформаторският блок" подновява идеята, предложена преди 5 години, да се създаде Министерство за Северозапада: "Смятаме, че трябва да се направи промяма в структурата на правителството и да се създаде ново министерство, което да се занимава с радикално решаване на тези проблеми".    


Макар и толкова млад, Левски ни остави много мъдри завети

Макар и толкова млад, Левски ни остави много мъдри завети ...

......... на 7 милиона българи - трябва зряло, отговорно да се постъпва”. Човек, посветил живота си за свободата на България... “всичко, което съм сторил, сторих го за отечеството”, допълни Кирил Добрев.Той, заедно с народния представител Кристина Сидорова и представители на левицата в Ловеч, поднесоха цветя пред паметника на Апостола при Къкринското ханче.


Лидерът на Атака Волен Сидеров ще предложи анкетна комисия в

Лидерът на Атака Волен Сидеров ще предложи анкетна комисия в ...

......... върху паметта на Левски, трябва да бъде изчистено. От партия "Атака" поднесоха венец на паметника на Васил Левски в столицата по повод 145 години от неговата гибел. Много хора, сред които ученици, се редят на опашка в дъжда, за да положат цветя и да почетат паметта на Апостола на свободата.


Унгария подкрепя сътрудничеството между България и Турция, това заяви унгарският премиер

Унгария подкрепя сътрудничеството между България и Турция, това заяви унгарският премиер ...

......... постигне компромис по промяна на Дъблинския регламент, който урежда даването на убежище на нелегални имигранти. Той припомни за българското предложение да се осигури сто процента охрана на външните граници, да се изградят центрове за сигурност близо до конфликтите, и споразумение със съседните страни, че те ще са на тяхна територия.


Унгарският премиер Виктор Орбан похвали страната ни за начина, по

Унгарският премиер Виктор Орбан похвали страната ни за начина, по ...

......... на Унгария, по мнението му. Вашият премиер е важен и за Унгария, подчерта Виктор Орбан. Всички членки на шенгенското пространство трябва да си пазят границите. Тези, които не ги пазят, да си понесат санкциите, отсече Орбан. Виктор Орбан и Бойко Борисов ще положат цвета на паметника на Апостола по-късно днес.


Българите тъгуват за един светец и революционер, какъвто е Васил

Българите тъгуват за един светец и революционер, какъвто е Васил ...

......... Българите тъгуват за един светец и революционер, какъвто е Васил Левски. Това каза премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ... към профила в изявление след срещата си с унгарския министър-председател Виктор Орбан. 6   След изявленията двамата премиери отидоха на паметника на Апостола на свободата в София.


"Планираното разширение на "зелената зона" за паркиране в районите "Красно ...

......... гафа и започнаха допитването отново. Тогава се оказа, че от 600 гласували, 80% бяха против разширяването на "зелената зона". Затова не вярвам на "гражданските мнения", които управляващите цитират за новото разширение на платената зона за паркиране. И реших в нашата анкета сега сам да се включа в допитването до гражданите".


България заслужава да влезе в Шенген, защото е най-надеждната външна

България заслужава да влезе в Шенген, защото е най-надеждната външна ...

......... Шенген, защото е най-надеждната външна граница на Европейския съюз, заяви унгарският премиер Виктор Орбан в България. Двамата с българския премиер Бойко Борисов обсъдиха миграцията и еврочленството на Западните Балкани. Според Орбан, Евросъюзът трябва да постави акцент върху охраната на външните граници, а не да предлага схеми за релокация на мигранти.


В Скопие не са безразлични какво мисли България по въпроса

В Скопие не са безразлични какво мисли България по въпроса ...

......... власт се използва името Румелия, обясни Николов. Едва през 18-19 век се появява името на Македония като название на Балканския полуостров. Оттук насетне името на Македония се появява като номенклатура на Балканския полуостров, доуточни Николов и добави, че покрай това име започва да се говори и за населението като македонци.


София.

София. "Планираното разширение на "зелената зона" за паркиране в районите ...

......... гафа и започнаха допитването отново. Тогава се оказа, че от 600 гласували, 80% бяха против разширяването на "зелената зона". Затова не вярвам на "гражданските мнения", които управляващите цитират за новото разширение на платената зона за паркиране. И реших в нашата анкета сега сам да се включа в допитването до гражданите".


Брюксел не може да наложи на България обществени ценности, които

Брюксел не може да наложи на България обществени ценности, които ...

......... избягване на плащането на данъци и финансиране на престъпност и тероризъм” Регламент за защита на личните данни на физическите лица, който ще влезе в сила през месец май, ще хармонизира режимите на всички 28 страни членки в ЕС. Той ще направи операторите на лични данни по-отговорни, смята Емил Радев. /dariknews.bg


Русия осъди желанието на Иран, че Израел трябва да бъде

Русия осъди желанието на Иран, че Израел трябва да бъде ...

......... корупция От своя страна Зариф обвини Израел в използването на агресията като политика. Запитан какво ще стори Иран, ако САЩ се откажат от ядрената сделка с Ислямската република, Зариф подчерта, че Иран ще отговори "сериозно", ако интересите му не бъдат гарантирани, добавяйки, че светът ще "съжалява за това погрешно действие".


Днес Орбан пристигна на работно посещение у нас и беше

Днес Орбан пристигна на работно посещение у нас и беше ...

......... Унгария и България имат сърдечни приятелски отношения. В двустранните ни връзки няма никакви конфликти. Имаме съзнание за общо историческа съдба. По време на историята сме издържали на големи изпитания съвместно и в далечното минало и по време на Втората световна война“, каза още той и изрази признанието на унгарския народ.


„Споразумението с Турция трябва да работи и то е в

„Споразумението с Турция трябва да работи и то е в ...

......... и историята тежат много. Изразих на вашия премиер, приятелството и признанието на унгарския народ към него и вас“, каза той.  Орбан поясни, че желае унгарците да участват в изграждането и развитието на България. „Каним българските инвеститори да участват в успеха на Унгария“, допълни Орбан. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! Източник: Фокус  


Националният координатор на партия "Атака" Светлозар Лазаров разкри сензационно в

Националният координатор на партия "Атака" Светлозар Лазаров разкри сензационно в ...

......... че циганите трябва да получат достъп до управлението на Република България и политическо представителство. По принцип в това няма нищо лошо, проблемът е когато се прави на етнически принцип, защото е ясно че по Конституция няма как да се случи. Да, има такава задача, която е спусната, отбелязва Светлозар Лазаров.


Премиерът Бойко Борисов заяви, че е възможно да се постигне

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е възможно да се постигне ...

......... унгарският премиер Виктор Орбан е категоричен, че страната му не приема релокацията на мигранти и заради конституционни ограничения, но своите предложения той е предал на премиера Борисов в качеството му на ротационен председател на Съвета на Европейския съюз. Орбан е категоричен, че трябва да се засили охраната на външните граници. 


Лидерът на Атака Волен Сидеров обяви, че ще предложи анкетна

Лидерът на Атака Волен Сидеров обяви, че ще предложи анкетна ...

......... е извършил убийство, заяви Сидеров. От Атака поднесоха венец на паметника на Васил Левски в столицата по повод 145 години от неговата гибел. Много хора, сред които ученици, се редят на опашка в дъжда, за да положат цветя и да почетат паметта на Апостола на свободата.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Споразумението с Турция трябва да работи и то е в

Споразумението с Турция трябва да работи и то е в ...

......... Европа има само едно обяснение и това е мигрантската криза. „В много държави просто се тресе политическата класа как да се реши този проблем. Не забравяйте, че тези месеци ще бъдат използвани от всички в много различни посоки", заяви Борисов. Той поясни, че България предлага 100% надеждна граница на ЕС.


Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува

Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува ...

......... му издават смъртна присъда по много данни и доказателства, научни и юридически, е привършен неправомерно. "Присъдата се издава въз основа на едно-единствено свидетелство на един неграмотен човек – някой си Вутьо, че Левски е убил слугинчето Стойчо. Това не е вярно и вече може да се докаже", заяви още той.


"Цената" на човешкия живот в Русия, като се вземат предвид ...

......... с увреждане на здравето на пътника, но и в случай на повреда на багажа. Професор Кейфетс е убеден, че ситуацията ще продължи да се променя. Той смята, че минималната работна заплата в Русия трябва да се увеличава, тъй като този показател е в основата на много социални плащания и компенсации.


Това заяви бившият македонски премиер и лидер на ВМРО-Народна партия

Това заяви бившият македонски премиер и лидер на ВМРО-Народна партия ...

......... за новото име - Северна Македония и Горна Македония - отправят директни претенции към Пиринска Македония. Другите три предложения са - Нова Македония, Вардарска Македония и Република Македония (Скопие). Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки коментира, че най-добре за България би било името на съседката ни да стане Нова Македония.


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е обсъдил с турския

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е обсъдил с турския ...

......... край острова.Миналата седмица Турция освободи задържания германско-турски журналист Дениз Юджел. ЕК отрече това да е било условие срещата във Варна да се състои. През януари в София Юнкер призова за освобождаването на журналистите, задържани в Турция. Тогава той постави въпроса като условие за подобряване на диалога между Анкара и ЕС.


Не за първи път Виктор Орбан е на посещение у

Не за първи път Виктор Орбан е на посещение у ...

......... Не за първи път Виктор Орбан е на посещение у нас. Разговаряхме по много теми. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на съвместна пресконференция с унгарския си колега Виктор Орбан, който е на посещение у нас.  


Създаване на анкетна комисия в Народното събрание, която да изясни

Създаване на анкетна комисия в Народното събрание, която да изясни ...

......... Пенчев - един млад предприемач в Лондо Иван Димитров, "Музикаутор": Очертава се пълен хаос в сферата на Нови Най-четени Най-коментирани 5 неща за самоуважението, които трябва да знаете ... 38 0 5 начина да направите връзката си успешна ... 22 0 Путин продължава да не се появява ... 102 0


Пазарджик. ГЕРБ - Пазарджик отбеляза 145 години от смъртта на

Пазарджик. ГЕРБ - Пазарджик отбеляза 145 години от смъртта на ...

......... на ЖГЕРБ и „Старейшини“ ГЕРБ. Цветя поднесоха и ръководителите на областната и общинската организация на МГЕРБ Надежда Терзиева и Николай Ангелов. От името на евродепутата Андрей Новаков бе поднесен венец. Стотици граждани се стекоха днес на площада пред паметника, за да почетат паметта на Левски с рецитал и едноминутно мълчание.


Да се създаде анкетна комисия в Народното събрание, която да изясни

Да се създаде анкетна комисия в Народното събрание, която да изясни ...

......... да се преразгледа този процес, Левски да бъде оневинен, че е убиец, защото, ако си спомняте, когато се искаше канонизирането му, от църквата имаше контрааргумент, че той е извършил убийство, заяви лидерът на "Атака", цитиран от БТА. По думите му това петно, лепнато върху паметта на Левски, трябва да бъде изчистено.


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е обсъдил с турския

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е обсъдил с турския ...

......... ЕС-Турция. Това съобщи на пресконференция говорител на комисията. Той отбеляза, че Юнкер и Йълдъръм са разговаряли в кулоарите на конференцията в Мюнхен по сигурността. Попитан дали напрежението покрай морските проучвания за добив на газ в района на Кипър може да доведе до отмяна на срещата във Варна, говорителят отговори отрицателно.


Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин остро разкритикува САЩ за

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин остро разкритикува САЩ за ...

......... търговско споразумение между Южна Корея и САЩ.  В петък от търговското министерство на САЩ препоръчаха на президента Доналд Тръмп да наложи мито от най-малко 24 процента върху целия внос на стомана в САЩ. По-рано Тръмп обяви, че администрацията му ще въведе "реципрочен данък" за страни, които "се възползват" от САЩ.


КНСБ смята, че са необходими мерки за връщане на квалифицираните българи

КНСБ смята, че са необходими мерки за връщане на квалифицираните българи ...

......... в България от трети държави, да не сключват трудови или граждански договори с научните организации, а само споразумение за прием.  КНСБ настояват да се спазят всички граждански и трудовоосигурителни права и на стажантите, завършили висше образование, които работят у нас, или такива, които идват на стаж след втората година на обучение в България.


Премиерът Бойко Борисов посрещна унгарския си колега Виктор Орбан в

Премиерът Бойко Борисов посрещна унгарския си колега Виктор Орбан в ...

......... мигранти. Виктор Орбан отдавна настоява за засилване на охраната по външните граници на ЕС и невъзможност мигрантите да се придвижват свободно. Двамата с премиера са в доста добри отношения и неведнъж Бойко Борисов и българското правителство са получавали много добра оценка от Унгария именно по отношение охраната на българо-турската граница.