Венецуелското правителство е готово да прехвърли контрола върху държавната петролна

Венецуелското правителство е готово да прехвърли контрола върху държавната петролна ...

......... на Роснефт. Венецуела дължи 5 милиарда долара на международни кредитни институции като Междуамериканската банка за развитие. Също така страната дължи големи суми и на различни доставчици. Венецуела "отвори вратата" на "Роснефт" за контрол върху ключова петролна фирма от САЩ Конгресмени алармират, че това може да застраши енергийната сигурност на Щатите


Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Унгария ще трябва да

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Унгария ще трябва да ...

......... съюз. Миграционната криза избухна преди четири години, след като стотици хиляди търсещи убежище започнаха да пристигат в Европа от Близкия Изток и Северна Африка, бягайки от въоръжени конфликти, природни бедствия или търсещи по-добри икономически възможности. Позицията на Каракачанов: Баланс спрямо Турция, твърдост на границата Очаква ЕС да продължи разкрачената позиция


© Георги Кожухаров Община Пловдив е обявила обществена поръчка за 24.6

© Георги Кожухаров Община Пловдив е обявила обществена поръчка за 24.6 ...

......... програмата (осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на над 97.4 млн. лв. Πo пpoeĸтa щe бъдe pexaбилитиpaнa, peĸoнcтpyиpaнa и дoизгpaдeнa oбщo 42 ĸм BиK мpeжa зa гpaдoвeтe Пловдив, Хисаря, Карлово, Първомай, Стамболийски и Асеновград. Cлед изпълнeниeто нa дeйнocтитe пo пpoeĸтa над 430 хил. житeли щe имaт дocтъп дo пoдoбpeнo вoдocнaбдявaнe.


Facebook профилът, в който беше пусната карта на Турция, обхващаща

Facebook профилът, в който беше пусната карта на Турция, обхващаща ...

......... е се поддържа от "много хора". Турският посланик е обещал допълнителна и по-подробна информация, след като турските власти направят пълна проверка. Какво каза посланик Улусой за ситуацията в Сирия - научете в този материал! Какво ново се случи в Сирия след влизането на турската армия - научете в този материал!


От развитието на масовия спорт и патриотичното възпитание зависи дали

От развитието на масовия спорт и патриотичното възпитание зависи дали ...

......... в областта на медицината, психологията, педагогиката, физическото възпитание, спортни дейци, преподаватели, студенти.В рамките на форума лекторите представят информация за здравния статус и физическата дееспособност на младежите у нас. Ще бъдат обсъдени начините за стимулиране на физическата активност, както и противодействието на агресията в училище, на зависимостите и обездвижването сред децата.


Лаура Кьовеши дава първата си пресконференция в качеството си на

Лаура Кьовеши дава първата си пресконференция в качеството си на ...

......... тероризма. Сред 22-те страни-учредителки е и България, останалите пет еврочленки могат да се присъединят, когато решат. Повече подробности очаквайте в следващите ни емисии.ЕК приветства избирането на Лаура Кьовеши за европейски главен прокурорЕвропейската комисия приветства постигнатото споразумение между Европейския парламент и Европейския съвет да изберат Лаура Кьовеши за първия в история...Смесената българо-македонска историческа комисия се нуждае от твърдост, гласност и

Смесената българо-македонска историческа комисия се нуждае от твърдост, гласност и ...

......... писмото да му се отдели чак толкова внимание, но то е като някакъв танц и пример за начина, по който македонските историци се отнасят към историята. В заключение историкът заяви, че ние не можем да кажем македонски език, защото няма такъв, тъй като е направен въз основа на българския език.


Карта на Република Турция, обхващаща територии и от България, е

Карта на Република Турция, обхващаща територии и от България, е ...

......... ранния следобед в сряда.  Посланикът на Анкара в София е направил проверка и е потвърдил пред българските власти, че този профил няма нищо общо с министър Акар. Предполага се, че профилът се поддържа от група хора. Посланик Улусой обеща да предостави допълнителна информация, след като турската страна направи допълнителни проверки.


Министерството на външните работи на Русия изпраща протестна нота до

Министерството на външните работи на Русия изпраща протестна нота до ...

......... на отбраната за своето пътуване. Руското външно министерство, коментирайки инцидента, съобщи, че дипломати са уведомили министерството на отбраната за плановете да посетят Архангелск, "но се озоваха във влака Нионокса-Северородвинск". Русия свали дипломати на САЩ от влак близо до мястото на тайнствения ядрен инцидент Нямали специални разрешителни да бъдат в района


„Г-жа Фандъкова и ГЕРБ обещаха да влязат в кварталите, но

„Г-жа Фандъкова и ГЕРБ обещаха да влязат в кварталите, но ...

......... Манолова на въпрос за найголямата лъжа в кампанията. Манолова бе категорична, че за разлика от нея се гордее с резултатите си като омбудсман и че сама взима решенията си. „Нямам началник, нямам ментор, който да ми казва какво да правя. Отговарям пред съвестта си и пред гражданите“, каза още Манолова.


Двама американци, които ръководят бизнес за преподаване на английски език

Двама американци, които ръководят бизнес за преподаване на английски език ...

......... нарастващите политически и икономически проблеми между САЩ и Китай, ние вече не можем да изпращаме учители в Китай безопасно", пише компанията. Вашингтон задължи Китай предварително да съобщава за всякакви официални срещи в САЩ Официалните посещения в "образователни и изследователски институции", такива като училища и университети, трябва предварително да бъдат регистрираниОт развитието на масовия спорт и патриотичното възпитание зависи дали

От развитието на масовия спорт и патриотичното възпитание зависи дали ...

......... в областта на медицината, психологията, педагогиката, физическото възпитание, спортни дейци, преподаватели, студенти. В рамките на форума лекторите представят информация за здравния статус и физическата дееспособност на младежите у нас. Ще бъдат обсъдени начините за стимулиране на физическата активност, както и противодействието на агресията в училище, на зависимостите и обездвижването сред децата.


„Район Северен е пример за корупционно управление, на което на

„Район Северен е пример за корупционно управление, на което на ...

......... решение засяга общинския бюджет. Трябва да преминем към програмно бюджетиране, като нашите първи два приоритета са здравеопазване и образование. Третото е промяна в разпореждането на общината с нейната собственост, като бъдат отменени всички разпоредителни сделки за продаване на общинско имущество и съставяне на ясна програма за управление на общинската собственост."


Президентът Румен Радев заяви, че няма как без масов спорт

Президентът Румен Радев заяви, че няма как без масов спорт ...

......... но и липса на кадри, които да тренират децата. От 1 до 4 клас в училищата не работят специалисти по физическо възпитание и спорт, а т.нар. "малопредметници", чиято втора специалност е физическо възпитание, това предпоставя и нивото на подготовка при децата", заяви проф. Гешев пред БНР.По публикацията работи: Веселина Йорданова


"Плевен е нашият дом, да го подредим", това призова кандидатът ...

......... въпрос от социалните мрежи, зададен към Йончев и свързан с мерките, които той би предприел в качеството си на кмет по отношение на незаконни двуетажни ромски къщи, построени в с. Буковлък, той отговори, че там има и нерегламентирани сметища и че ще бъдат взети мерки, за да бъде всичко законно.


От Българския национален съюз питат всички кандидат-кметове на София дали

От Българския национален съюз питат всички кандидат-кметове на София дали ...

......... на закона.Твърденията, че по време на "Луковмарш" може да се стигне до нарушаване на обществения ред, са смехотворни, след като за толкова много години провеждане на мероприятието, такова нещо не се е случило нито веднъж, твърдят организаторите. Според тях шествието се спира по политически причини.Отговорите се очакват до 23 октомври.Продължават срещите на Калин Каменов и кандидатите на ГЕРБ за

Продължават срещите на Калин Каменов и кандидатите на ГЕРБ за ...

......... мандат са преасфалтиране на булевардите "Илинден", "Европа" и "България“, изграждане на надлез, свързващ ж.к. Металург с Централната градска част. Специално внимание ще бъде обърнато на уличното осветление, като има разработен проект на стойност 3 млн. лв. за подмяна на уличното осветление с енергоефективно. Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Военната операция на Турция в Северна Сирия беше неизбежна. Това

Военната операция на Турция в Северна Сирия беше неизбежна. Това ...

......... българския министър-председател и бежанците се хващат още във вътрешността на страната", каза Воденски. Едва ли страната ни ще се справи с една евентуална бежанска вълна, допълни Петър Воденски.  Ердоган плаши да залее Европа с бежанци, ако ЕС го обяви за окупатор "Отваряме портите и пращаме 3,6 милиона бежанци към вас"


Кандидата на ДБ Борислав Игнатов размаха доклада и предложението за

Кандидата на ДБ Борислав Игнатов размаха доклада и предложението за ...

......... Оказва се, че това е общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера, който дори във видеоклип се хвали, че именно той е осигурил турските автобуси за северните райони. Според Игнатов вносител на доклада е Калоян Паргов, но журналиста Димитър Байрактаров публикува два абсолютно идентични доклада и постави няколко въпроса на Игнатов:


От Българския национален съюз питат всички кандидат-кметове на София дали

От Българския национален съюз питат всички кандидат-кметове на София дали ...

......... Твърденията, че по време на "Луковмарш" може да се стигне до нарушаване на обществения ред, са смехотворни, след като за толкова много години провеждане на мероприятието, такова нещо не се е случило нито веднъж, твърдят организаторите. Според тях шествието се спира по политически причини. Отговорите се очакват до 23 октомври. 


Като много ползотворни и ефективни определи инициираните срещи с учители

Като много ползотворни и ефективни определи инициираните срещи с учители ...

......... управленски мандат  2019 -2023 г.   Надежда за община Мездра Ако искате да подкрепите кандидата за кмет на община Мездра Надежда Йорданова и кандидатите за общински съветници от Местна коалиция „Съюз на демократичните сили” можете да гласувате с номер 69 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.


"Военната операция на Турция в Северна Сирия беше неизбежна. Ердоган ...

......... Гърция. За момента турският президент изпълнява ангажимента си пред българския министър председател и бежанците се хващат още във вътрешността на страната", посочи още той. Воденски заяви, че едва ли страната ни ще се справи с една евентуална бежанска вълна. Вижте и коментара на турския посланик у нас в ТАЗИ СТАТИЯ


"Като че ли основната идея беше чрез расисткия скандал да ...

......... сградата на МВнР. Тя оцени високо толерантността на българския народ и каза, че ще предаде на Лондон извинението за поведението на група от зрителите на стадион "Васил Левски". Междувременно британският спортен министър Найджъл Адамс препоръча британският футбол първо да напише собственото си домашно "преди да започне да проповядва" за расизъм.


"Централната минерална баня в София трябва да бъде запазена като ...

......... е едно от основните ни намерения и решения, които смятаме да изпълним. За нас минералната вода е ценна преди всичко като придобивка за възстановяване здравето на гражданите. Очаквам с помощта на софиянци, да получим и тяхното одобрение, и още в следващия бюджет да залегнат средства, ако трябва, за организиране на


Операцията на Турция в Сирия

Операцията на Турция в Сирия "Източник на мир" не е ...

......... военната операция... Запитан дали Анкара има намерение да задейства чл. 5 от договора на НАТО, той отговори, че веднъж вече е прилаган чл. 5 след атаката от Ал Кайда и много страни, включително Турция се включиха в операцията с Афганистан. Очакваме най-малкото разбиране и проявяване на солидарност, допълни турският посланик.


Американският вицепрезидент Майк Пенс и държавният секретар на САЩ Майк

Американският вицепрезидент Майк Пенс и държавният секретар на САЩ Майк ...

......... не бъде "твърдоглав" или "глупак" по отношение на офанзивата. Писмото съдържа и директна заплаха за унищожаване на турската икономика. По-рано беше съобщено, че Съединените щати са изпълнили планиран въздушен удар в Северна Сирия, като мишените са били складове за амуниции и военно обурудване, останало след изтеглянето на американските военни оттам.


Ескалират протестите в Барселона, които продължават трета вечер. Съобщава се

Ескалират протестите в Барселона, които продължават трета вечер. Съобщава се ...

......... демонстрациите се стигна след решението на испанския върховен съд в понеделник да наложи присъди от 13 години затвор за деветима от каталунските лидери, във връзка с организирането на нелегитимния, според испанската държава, референдум за независимост на Каталуния. Настоящият лидер на каталунската регионална област Ким Тора призова за нормализиране на обстановката.


България и Унгария се изказват по-предпазливо относно евентуални санкции срещу

България и Унгария се изказват по-предпазливо относно евентуални санкции срещу ...

......... сериозен турски пробив на сирийска територия, особено и след споразумението на кюрдите с Башар Асад.Лидерите от ЕС ще обсъждат Брекзит, ситуацията в Сирия и разширяванетоЛидерите на страните от Европейския съюз се събират днес и утре на редовната си есенна среща на върха. Дневният ред днес включва важи теми като Брекзи...


Чуждестранни дипломати учредиха Клуб на посланиците, говорещи български език. Домакин

Чуждестранни дипломати учредиха Клуб на посланиците, говорещи български език. Домакин ...

......... на Босна и Херцеговина Здравко Бегович, посланикът на Сърбия Желко Йович, посланикът на Украйна Виталий Москаленко, посланикът на Румъния Йон Гълеа, посланикът на Молдова Щефан Горда, посланикът на Казахстан Темиртай Избастин, посланикът на Монголия Дашжамц Батсайхан.Посланичката на САЩ Херо Мустафа, която пристигна днес в страната ни, също говори български. /БГНЕС


Общото събрание на Евро-атлантическия център за сигурност проведе среща в

Общото събрание на Евро-атлантическия център за сигурност проведе среща в ...

......... приоритети на организацията, бе обсъдена и ситуацията в Северна Сирия. В рамките на срещата членовете на ЕАЦС приеха следната позиция:Войната в СирияТръмп към Ердоган: Не бъдете глупак, ако нахлуете в Сирия, ще ви помнят като дяволКакво знаем за пленените джихадисти в Сирия Ердоган отива при Путин до края на месеца


Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет,

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет, ...

......... приоритетите на новата Комисия. Европейските лидери ще обсъдят международните аспекти на борбата с изменението на климата, предвид предстоящата през декември в Сантяго де Чили 25-та Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН относно изменението на климата. Въпросът за миграцията също ще бъде във фокуса на вниманието на европейските лидери.


Камарата на представителите на американския Конгрес прие резолюция, осъждаща извеждането

Камарата на представителите на американския Конгрес прие резолюция, осъждаща извеждането ...

......... на САЩ като партньор. След като регионът беше напуснат от американците, кюрдите се споразумяха с Дамаск и войски на Асад заедно с руски военни заеха районите в близост до границата с Турция. Тръмп заплаши да наложи тежки санкции на Турция По въпроса имало голям консенсус между Белия дом и Конгреса


Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет,

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет, ...

......... приоритетите на новата Комисия. Европейските лидери ще обсъдят международните аспекти на борбата с изменението на климата, предвид предстоящата през декември в Сантяго де Чили 25-та Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН относно изменението на климата. Въпросът за миграцията също ще бъде във фокуса на вниманието на европейските лидери.


Чуждестранни дипломати учредиха Клуб на посланиците, говорещи български език. Домакин

Чуждестранни дипломати учредиха Клуб на посланиците, говорещи български език. Домакин ...

......... на Босна и Херцеговина Здравко Бегович, посланикът на Сърбия Желко Йович, посланикът на Украйна Виталий Москаленко, посланикът на Румъния Йон Гълеа, посланикът на Молдова Щефан Горда, посланикът на Казахстан Темиртай Избастин, посланикът на Монголия Дашжамц Батсайхан. Посланичката на САЩ Херо Мустафа, която пристигна днес в страната ни, също говори български.


Ще започнат ли Северна Македония и Албания преговори за присъединяване

Ще започнат ли Северна Македония и Албания преговори за присъединяване ...

......... няма да ес съглася на компромис с българската история в името на това да ходят скопските политици да ми се кипрят в Брюксел и да ми се правят на европейски политици.Личността на Гоце Делчев е една от темите на поредното заседание на съвместната историческа комисия - този път в Охрид.


С решение на лидерите на политически групи и на председателя

С решение на лидерите на политически групи и на председателя ...

......... ДДС на стойност над 10 милиона евро. Сред 22-те страни-учредителки е и България, останалите пет еврочленки могат да се присъединят, когато решат. ЕК приветства избирането на Лаура Кьовеши за европейски главен прокурорЕвропейската комисия приветства постигнатото споразумение между Европейския парламент и Европейския съвет да изберат Лаура Кьовеши за първия в история...


На дебат, организиран от Националния младежки форум, основните кандидати за

На дебат, организиран от Националния младежки форум, основните кандидати за ...

......... бившия си коалиционен партньор Бареков в екипа си".Отговорът му отново бе "Не, в никакъв случай. Пази, боже! Това беше в друго време". Запитан от "Дневник" ако стане кмет на София, ще напусне ли мястото си на евродепутат, Джамбазки този път отговори утвърдително.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (204)


Външният министър Екатерина Захариева коментира в студиото на

Външният министър Екатерина Захариева коментира в студиото на "Още от ...

......... решителни." Екатерина Захариева е разговаряла с британската посланичка у нас във връзка със скандала, случил се по време на мача между България и Англия. Тя коментира, че случилото се е имиджов удар върху България, но не приема да бъде заклеймяван целия български народ като расистки. Целия разговор гледайте във видеото.


За разширяване на политическия и икономически диалог между двете страни

За разширяване на политическия и икономически диалог между двете страни ...

......... Кралство Камбоджа: Благодаря на премиера Борисов за готовността му да насърчи отново програмата за образователен обмен.Хун Сен покани Бойко Борисов на официална визита в Камбоджа. По-късно на среща с държавния глава Румен Радев като особено перспективни за двете страни бяха откроени партньорствата в производството на храни, фармацията и информационните технологии.


Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет,

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет, ...

......... представи приоритетите на новата Комисия.Европейските лидери ще обсъдят международните аспекти на борбата с изменението на климата, предвид предстоящата през декември в Сантяго де Чили 25-та Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН относно изменението на климата. Въпросът за миграцията също ще бъде във фокуса на вниманието на европейските лидери.


Системи за видеонаблюдение на горивото по целия му път ще

Системи за видеонаблюдение на горивото по целия му път ще ...

......... са основни производители на този вид газове.Димов нарече „фалшива новина” твърденията на кандидат-кметове, че България ще плаща санкции заради осъдителното решение на Съда на ЕС за качеството на въздуха у нас. По думите му заедно с Брюксел са набелязани мерки, които се изпълняват и подобни изказвания само влошават атмосферата. /БТВ


Властите в Русия са свалили в понеделник трима американски дипломати

Властите в Русия са свалили в понеделник трима американски дипломати ...

......... при изпитания, което не обясняваше скока в нивата на радиация в района след аварията. В края на август руски служител призна, че произшествието е "свързано с разработването на оръжия", които по думите му Русия разработва като "една от ответните мерки вследствие на оттеглянето на САЩ от договора за балистичните ракети".


Няма все още пряка заплаха за България, няма миграционен натиск

Няма все още пряка заплаха за България, няма миграционен натиск ...

......... Острова бяха поставени под общ знаменател с расистите. Не мога да приема цял един народ да бъде обвинен в расизъм, както четем в тамошната преса. Разбира се това не бяха изказвания на британските официални власти". Така тя коментира казуса с избухналия расистки скандал след мача България - Англия (0:6). /БНТ


България не подкрепя икономически санкции спрямо Турция заради военните действия

България не подкрепя икономически санкции спрямо Турция заради военните действия ...

......... бъдещето на Скопие Захариева заяви, че отлагането на започването на преговори за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз ще влоши и дестабилизира ситуацията в региона. България подкрепи започването на преговорите и ако започването им се отложи за март догодина, това ще бъде огромна грешка, допълни министърът на външните работи.


Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и председател на

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и председател на ...

......... технологии.В рамките на срещата директорът на Дирекция „Планиране и управление на дейности и проекти за електронно управление“ в Държавна агенция „Електронно управление“ Иван Модев представи пред учениците електронното управление и неговото развитие. В срещата участваха също представители на Българската асоциация по киберсигурност и Българската асоциация на сертифицираните етични хакери. /24chasa.bg


Руският посланик в ЕС Владимир Чижов предупреди, че САЩ ще

Руският посланик в ЕС Владимир Чижов предупреди, че САЩ ще ...

......... Чижов е смятан за дипломат, който познава този регион, тъй като е бил посланик в Кипър, и като руски специален представител на Балканите. Умират ли Западът и либералният световен ред? На Форума в Родос говорят за диалог, но вече никой не знае какво следва и какво да очаква от международните отношения


Перспективите за увеличаване на двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество между

Перспективите за увеличаване на двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество между ...

......... Камбоджа, завършили висшето си образование в България, които днес заемат високопоставени позиции в своята страна, са важен фактор за развитие на връзките с България. Президентът Радев открои възможностите на страната ни като регионален образователен център да предоставя качествено обучение на най-изгодни цени, вкл. и на чужди езици за чуждестранните студенти.


Президентът Румен Радев и премиерът на Кралство Камбоджа Хун Сен

Президентът Румен Радев и премиерът на Кралство Камбоджа Хун Сен ...

......... възможностите на страната ни като регионален образователен център да предоставя качествено обучение на изгодни цени и на чужди езици за чуждестранните студенти. Според него гражданите на Камбоджа, завършили висшето си образование у нас, които днес заемат високопоставени позиции в своята страна, са важен фактор за развитие на връзките с България.


За драконовски мерки срещу футболното хулиганство призова президентът Румен Радев,

За драконовски мерки срещу футболното хулиганство призова президентът Румен Радев, ...

......... до генерализации към България, призова държавният глава Румен Радев.Румен Радев, президента на Република България: А иначе е крайно неприятно България, която спаси 50 000 евреи, която не допусна нито един от тях да бъде изпратен в лагерите на смъртта в най-ужасното за Европа време, България да бъде олицетворявана с расизъм.


Победител в търга за строителството на националната детска болница ще

Победител в търга за строителството на националната детска болница ще ...

......... дълбоки чувства си припомни пътя на тежката борба, изминат от него заради едно велико дело - изграждането на най-могъщата страна с вяра и воля...", се казва в съобщението. Пектусан, или в превод от корейски "планина с бял връх", е най-високата точка на Корейския полуостров - 2750 м над морското равнище.


Новият американски посланик в България Херо Мустафа и семейството й

Новият американски посланик в България Херо Мустафа и семейството й ...

......... магистърска от Принстън. Говори 9 езика, включително арабски, руски, хинди и фарси. От балканските езици тя говори гръцки и турски. На Балканите тя започва да работила в неправителствения сектор в Босна и Херцеговина, а през 1999 г. в американското посолство в Атина. На нея е посветен документалният филм "Американски герой".


Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев са

Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев са ...

......... включени срещи във Федералното бюро за разследване, Съвета за национална сигурност към Белия дом, както и в други правоохранителни органи във Вашингтон. Ще бъдат обсъдени сътрудничеството между правоохранителните органи на САЩ и България, обменът на информация, противодействието на корупцията и организираната престъпност, прането на пари, както и действията в защита на националната сигурност.


Иранският министър на информационните и комуникационни технологии Мохамад Джавад Азари

Иранският министър на информационните и комуникационни технологии Мохамад Джавад Азари ...

......... позовавайки се на източници в американската администрация, съобщи, че в края на септември САЩ са извършили секретна кибер операция срещу Иран в отговор на поредица от атаки срещу саудитски петролни съоръжения. САЩ провежда кибератаки срещу Иран заради саудитските рафинерии Борят "пропагандата" на Техеран и е по-малко провокативна опция от война


"Ние няма да допуснем държавата да упражнява натиск- върху който ...

......... жителите на Кресна и техните права и няма да допуснем върху тях да се упражнява натиск, да бъдат заплашвани и предупреждавани, да бъдат принуждавани да подписват протоколи, предупредителни и каквито и да било, без да имат основание органите на полицията и други органи на държавата да правят това", заяви Свиленски.


През последните дни в медийното пространство беше разпространена информацията, че

През последните дни в медийното пространство беше разпространена информацията, че ...

......... на ГЕРБ от специална протекция на държавните институции? БСП-Варна държи да води открита, морална и честна предизборна кампания, но също така държи и на истината. В този момент оповестяването на истината по случая е в интерес не на една или друга кампания, а на цялата общественост, заявяват още от партията.


Дeceтимa oт члeнoвeтe нa cъдийcкaтa кoлeгия нa Виcшия cъдeбeн cъвeт

Дeceтимa oт члeнoвeтe нa cъдийcкaтa кoлeгия нa Виcшия cъдeбeн cъвeт ...

......... cпoрeд aвтoритe нa пoзициятa, Пaнoв нe caмo e нaпуcнaл прeдeлитe нa зaкoнa и eтичнитe нoрми, a дeмoнcтрирa пoдхoди зa вcявaнe нa cтрaх и пoдчинeниe. Пoзициятa нa дeceтимa члeнoвe нa cъдийcкaтa кoлeгия зaвършвa c призив към Пaнoв дa пoeмe oтгoвoрнocт „oт грубoтo пoтъпквaнe нa бългaрcкитe зaкoни, прoфecиoнaлния cи дълг и чecт".


Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев са

Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев са ...

......... за разследване, Съвета за национална сигурност към Белия дом, както и в други правоохранителни органи във Вашингтон. Основна тема на разговорите е сътрудничеството между правоохранителните органи на САЩ и България, обменът на информация, противодействието на корупцията и организираната престъпност, прането на пари, както и действията в защита на националната сигурност.


София. Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с

София. Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с ...

......... чието побратимяване самият Петков подписа през 1996 година като кмет на общината. Посланик Мидауи отправи покана към Румен Петков и Анастас Терзобалиев, съветник на АБВ по арабските въпроси за участието им в Гранс Монтана форум в Кралство Мароко през ноември. Форумът е ежегоден и обхваща наболели социални и политически теми.


Чехия трябва да изгради нови атомни електроцентрали, които да заменят

Чехия трябва да изгради нови атомни електроцентрали, които да заменят ...

......... корейската KHNP, руската "Росатом", френската EdF, "Уестингхаус" от САЩ, консорциума Atmea на Mitsubishi Heavy Industries и EdF, който бе поет от EdF, и китайската CGN. ЧЕЗ заяви, че планира да спре своите електроцентрали, работещи с въглища до 2040 г., когато само най-новата електроцентрала с лигнитни въглища ще остане в експлоатация.


94 кандидати за общински съвет са влезли и в избирателни

94 кандидати за общински съвет са влезли и в избирателни ...

......... страната, поясняват от съда и напомнят, че съгласно Изборния кодекс "едно лице не може да участва в повече от едно качество в един вид избор - кандидат, наблюдател, застъпник, представител на партия, коалиция или инициативен комитет, член на избирателна комисия, анкетьор, придружител и друго подобно".Решенията на ВАС са окончателни. /news.bg


Новият американски посланик в България г-жа Херо Мустафа и семейството

Новият американски посланик в България г-жа Херо Мустафа и семейството ...

......... тя говори гръцки и турски. На Балканите тя започва да работила в неправителствения сектор в Босна, а през 1999 г. в американското посолство в Атина. За живота на г-жа Мустафа е посветен документалният филм "Американски герой". Посланик Херо Мустафа положи клетва на церемония в Държавния департамент във Вашингтон © bg.usembassy.gov


Пожар избухна в склад към петролна рафинерия в американския град

Пожар избухна в склад към петролна рафинерия в американския град ...

......... петролна рафинерия в американския град Крокет, Калифорния. Властите евакуираха хората в района.По данни на местната пожарна, огънят е обхванал три от резервоарите в склада, в един от които има керосин. Другите два са били с етилов алкохол. Няма данни за пострадали работници и жители. Причината за пожара все още изяснява.


Португалският министър-председател Антониу Коща представи новото правителство. Кабинетът е съставен

Португалският министър-председател Антониу Коща представи новото правителство. Кабинетът е съставен ...

......... кабинет е стабилен с техническа и политическа компетенция. По време на първия си мандат премиерът Антониу Коща е обект на множество похвали, както в Португалия, така и от страна на Европейския съюз за успешното стабилизиране на португалската икономика след тежката рецесията, в която страната беше изпаднала след световната финансова криза.


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че няма намерение да

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че няма намерение да ...

......... тяхната визита в Анкара. Той не желае да обсъжда с тях операцията в Северна Сирия, предават AFP и БТА. Турция на ЕрдоганРусия влиза в ролята на балансьор между Турция и Сирия Вицепрезидентът на САЩ заминава за Турция за спиране на огъня в Сирия Ердоган: Турция никога няма да обяви примирие в Северна Сирия


За четвъртък е планирано посещение на вицепрезидента на САЩ Майк

За четвъртък е планирано посещение на вицепрезидента на САЩ Майк ...

......... че изключва възможността за разговори с кюрдските отряди за защита на населението.Заради провеждащата се в Северна Сирия военна операция руският президент Владимир Путин е поканил Ердоган да посети Москва. Според руски източници, двамата трябва да се срещнат в следващите дни, за което двамата политици се били договорили в телефонен разговор.


Министърът на спорта Красен Кралев отговори на критиките на президента

Министърът на спорта Красен Кралев отговори на критиките на президента ...

......... в сферата на спорта. "Нека да оставим специализираните органи да си свършат работата, да бъдат оповестени пред обществото конкретни данни и факти. Сигурен съм, че ако използваме неприятния случай от последните дни и успеем да изрежем тумора навреме ще постигнем оздравяването на българския футбол" посочва той.По публикацията работи: Камелия Цветанова


Организацията на евреите в България „Шалом

Организацията на евреите в България „Шалом" остро осъжда расистките обиди ...

......... ксенофобски и расистки прояви в българския спорт. Призоваваме за разработване на стратегия за борба с расизма, ксенофобията и хомофобията в спорта, както и мерки за активното въвличане и поемане на ясно определени отговорности в този процес от страна на спортните клубове и клубовете на техните привърженици, пише още в писмото.


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева обсъди с

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева обсъди с ...

......... на министър-председателя на Камбоджа Хун Сен е първо на такова ниво за последните близо 40 години. Дипломатическите отношения са установени на 18 септември 1960 г. През 2020 г. България и Камбоджа ще отбележат 60-годишнината от установяване на дипломатически отношения. Следващата година предстои Камбоджа официално да открие свое посолство в София.


Спортният министър Красен Кралев отвърна остро на критиките на президента

Спортният министър Красен Кралев отвърна остро на критиките на президента ...

......... да се намесва по груб и недопустим начин в една абсолютно независима от държавата федерация", заяви по-рано държавния глава, след като вчера премиерът Бойко Борисов разпореди кабинетът да прекрати всякакви отношения с БФС, докато Борислав Михайлов не подаде оставка. Виж още Румен Радев: Футболът е огледало на състоянието на държавата


Дошло е време да кажем СТИГА на корупцията, беззаконието и

Дошло е време да кажем СТИГА на корупцията, беззаконието и ...

......... кварталите. В кандидатската листа за съветници на МК”БАСТА” присъстват само доказани професионалисти в различни сфери. Доверете ни се, за да работим за благото на ВРАЦА и ВРАЧАНИ. На 27 октомври подкрепете кандидатите за общински съветници на МК ”БАСТА“ с №70 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление!