Два лъча с протестиращи дадоха началото на 112-ата вечер на

Два лъча с протестиращи дадоха началото на 112-ата вечер на ...

......... ключови закони през преходни и заключителни разпоредби на по-маловажни законодателни актове. Недоволните акцентираха върху промените, свързани с наказанията при споделени пътувания. След 19 часа двата лъча протестиращи се обединиха, а центърът на недоволството се измеси в близост до площад "Независимост", където пред представителите на Отровното трио държат обичайните си речи.


Президентът Румен Радев проведе днес телефонен разговор със заместник-помощник държавния

Президентът Румен Радев проведе днес телефонен разговор със заместник-помощник държавния ...

......... глава открои значението и на бизнеса, както и на международните финансови институции, които могат да бъдат съпричастни при реализацията на общите проекти. Разширяването на географския обхват на инициативата и привличане на партньори като Гърция и Кипър за осъществяването на общи проекти, също беше сред темите на срещата.  По публикацията работи:


“Предложението за промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната

“Предложението за промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната ...

......... от главния прокурор“, каза още адвокатът. Дори и да остане така обаче, специалистът обясни, че думата на прокурорите няма да е последна. “Кандидатите трябва да минат на одобрение в Европейската , има опасност да се забави дейността й поне в България с излъчване на неподходящи европейски прокурори“, коментира още адвокатът.


Към момента България не е в състояние да одобри преговорната

Към момента България не е в състояние да одобри преговорната ...

......... на министерствата на външните работи на България и Република Северна Македония са във всекидневни интензивни преговори в опит да се решат конфликтните въпроси, така че да гледаме повече напред. Имаме време, но е крайно малко, предупреди Захариева. Както ние признаваме реалността, така те трябва да признаят миналото, каза още тя.


Президентът проведе днес телефонен разговор със заместник-помощник държавния секретар на

Президентът проведе днес телефонен разговор със заместник-помощник държавния секретар на ...

......... оставката на началника на СРЗИ В отговор на въпроси от страна на медии, свързани с твърдения на министър-председателя относно оставката на началника на столичната Рег... Разширяването на географския обхват на инициативата и привличане на партньори като Гърция и Кипър за осъществяването на общи проекти, също беше сред темите на срещата.


Зелено движение е изумено от пируетите на управляващото мнозинство, което

Зелено движение е изумено от пируетите на управляващото мнозинство, което ...

......... престъпници. Когато и да си ходи, все ще е късно", зявяват Зелените. Те призовават  президента Радев да наложи . Uber на практика спря окончателно споделените пътувания в България Платформата за споделени превози Uber няма да има вече офис в България, който да координира шофьорите на компанията. Това съобщава Inve...  Президентът Румен Радев реагира на коментара на премиера Бойко Борисов,

Президентът Румен Радев реагира на коментара на премиера Бойко Борисов, ...

......... внесе яснота за причините, които са го накарали да подаде оставка", гласи позицията от "Дондуков" 2. Самият Пенчев до момента не е коментирал мотивите си. Здравният министър Костадин Ангелов обяви днес, че те са лични, а след него премиерът Борисов посочи като причина двойния аршин за карантиниране. По публикацията работи:


Сръчният митничар на ГКПП-Видин Ангел Георгиев – Рижия, който направихме

Сръчният митничар на ГКПП-Видин Ангел Георгиев – Рижия, който направихме ...

......... Владимир Тошев? - Дали случайно подаръкът не е форма на отплата за това, че години наред далаверите на ГКПП-Видин остават извън полезрението на държавното обвинение? Време е обвинител №1 да се намеси и да разследва реалната корупция по високите етажи на властта, а не кражбата на арпаджик в старозагорско село.


Ана Бърнабич, която получи мандат да състави новото сръбско правителство,

Ана Бърнабич, която получи мандат да състави новото сръбско правителство, ...

......... Още преди да бъде формирано новото правителство, Вучич обяви, че ще има предсрочни избори през април 2022 г. Някои анализатори смятат, че това решение за предсрочен вот е резултат от натиска от страна на ЕС, чиито представители изразиха опасения, че изборите през юни не са били нито свободни, нито честни.


Депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков изтъкна,

Депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков изтъкна, ...

......... фалити, бедност, стрес, международна и лична изолация. Ще станем погребална агенция. Да се искат избори в разгара на чумата е национално предателство! България има нужда от НАЦИОНАЛНИ КОНСОЛИДАТОРИ, а не от НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ! Долу националните предатели! Долу метежниците! Долу анархо-комунизмът! Долу червеният генерал Румен Радев! Вън Сорос от България! "


Двама високопоставени служители на ГДБОП са наказани за операцията на

Двама високопоставени служители на ГДБОП са наказани за операцията на ...

......... условията на епидемичната обстановка", подчерта той. "Нашата цел не е да наказваме нарушителите на разпоредбите, а да предотвратим самите нарушения. Ако видим човек, на който маската му е на брадата или в джоба, просто го предупреждаваме да я сложи. Съобразяваме се и с всички заповеди на местната власт", добави ресорният министър. "Уверихте ли се, че добавките за пенсионерите е купуване на ...

......... не – няма да има", пише още Нинова. По думите ѝ "възрастните хора не заслужават тази подигравка с труда им, даден за България. Истинското решение, което няма да дава възможност никой политик да си играе партийните предизборни игри с най-бедните, е преизчисляване на всички пенсии с нов коефициент на средноосигурителен доход".


„Уверихте ли се, че добавките за пенсионерите е купуване на

„Уверихте ли се, че добавките за пенсионерите е купуване на ...

......... да има“. Корнелия Нинова заяви за пореден път: „Възрастните хора не заслужават тази подигравка с труда им, даден за България. Истинското решение, което няма да дава възможност никой политик да си играе партийните предизборни игри с най-бедните, е преизчисляване на всички пенсии с нов коефициент на средноосигурителен доход“.По публикацията работи:


В отговор на въпроси от страна на медии, свързани с

В отговор на въпроси от страна на медии, свързани с ...

......... държавния глава разпространява следната позиция: Противоречивите обяснения на изпълнителната власт будят все повече въпроси за действителните причини за оставката на д-р Данчо Пенчев. Достоверността на, не само по тази тема, са под въпрос. Единствено д-р Данчо Пенчев може да внесе яснота за причините, които са го накарали да подаде оставка.


Към момента България не е в състояние да одобри преговорната

Към момента България не е в състояние да одобри преговорната ...

......... и Република Северна Македония са във всекидневни интензивни преговори в опит да се решат конфликтните въпроси, така че да гледаме повече напред. Имаме време, но е крайно малко, допълни тя. Както ние признаваме реалността, така те трябва да признаят миналото, заяви външният ни министър, цитирана от БТА.  По публикацията работи:


В отговор на въпроси от страна на медии, свързани с

В отговор на въпроси от страна на медии, свързани с ...

......... позиция: Противоречивите обяснения на изпълнителната власт будят все повече въпроси за действителните причини за оставката на . Достоверността на твърденията на министър-председателя, не само по тази тема, са под въпрос. Единствено д-р Данчо Пенчев може да внесе яснота за причините, които са го накарали да подаде оставка. Вижте още:  Шефката на БСП Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов в

Шефката на БСП Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов в ...

......... има отново 50 лева, ако не – няма да има. Възрастните хора не заслужават тази подигравка с труда им, даден за България. Истинското решение, което няма да дава възможност никой политик да си играе партийните предизборни игри с най-бедните, е преизчисляване на всички пенсии с нов коефициент на средноосигурителен доход.


„Уверихте ли се, че добавките за пенсионерите е купуване на

„Уверихте ли се, че добавките за пенсионерите е купуване на ...

......... лева, ако не – няма да има“. за пореден път: „Възрастните хора не заслужават тази подигравка с труда им, даден за България. Истинското решение, което няма да дава възможност никой политик да си играе партийните предизборни игри с най-бедните, е преизчисляване на всички пенсии с нов коефициент на средноосигурителен доход“.


БСП застана на страната на протестиращите против промените в Кодекса

БСП застана на страната на протестиращите против промените в Кодекса ...

......... С тези промени управляващите  прехвърлят още повече тежест на плещите на българския работник. С допускане на двойно повече извънреден труд и удължаване на допустимия период за изчисляване на допълнителното работно време, българските граждани ще полагат труд при условия, които няма как да доведат до по-голяма производителност“, коментира Желева.По публикацията работи:


Министерският съвет одобри допълнителни разходи за 2020 г. по бюджета

Министерският съвет одобри допълнителни разходи за 2020 г. по бюджета ...

......... Европейският съюз (ЕС) подготви пакет от предложения за реформиране на Световната здравна организация (СЗО), предвиждащи увеличаване на... По-рано през годината правителството прие повишение с до 30 на 100 на заплатите на служителите в 28 държавни институции, които са натоварени с дейности по овладяване на пандемията и последствията от Covid-19.  


Премиерът Бойко Борисов публикува ново видео обръщение, в което описва

Премиерът Бойко Борисов публикува ново видео обръщение, в което описва ...

......... сега като знаят, че работим и в частност за партньорствата и че търсим разваляне на тунел под Петрохан, гледайте каква радост. На север като гледат „Хемус“ как се строи. Това е огромно богатство за държавата десетилетия напред", добави още Борисов. Припомняме, че късно във вторник вечерта и .ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


С до 30% увеличение на заплатите ще получат служителите в Министерството

С до 30% увеличение на заплатите ще получат служителите в Министерството ...

......... "Инспекторат за опазване на културното наследство", в Дирекция за национален строителен контрол, Български институт по метрология, Национален институт за помирение и арбитраж, Център за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи към министъра на труда и социалната политика, Регионални здравни инспекции, Регионални инспекции по околна среда и води, Басейнови дирекции.


С леко измъчен вид и в домашна обстановка премиерът Бойко

С леко измъчен вид и в домашна обстановка премиерът Бойко ...

......... една партия. Едно време имаше БКП и един Отечествен фронт. Толкоз. Сега много партии, защото хората са по-умни, по-интелигентни, могат да намират това, което им е най-интересно, или което да ги представлява. Затова са повече партиите. Едни харесват нас, други харесват други. И накрая демокрацията казва как се прави правителство.  


Белият дом включи

Белият дом включи "края на COVID-19 пандемията" в списък с ...

......... тестване. Новите случаи обаче са се увеличили много по-бързо от тестването от началото на октомври, както съобщи CNBC. Новото твърдение допринася за опитите на президента да омаловажи пандемията. Тръмп лично каза на журналиста Боб Удуърд, че отдавна е наясно колко опасен е COVID-19, но се стреми да минимизира това публично.


  Доц. Валентин Вацев е политически анализатор. Възпитаник е на

  Доц. Валентин Вацев е политически анализатор. Възпитаник е на ...

......... българин, който се интересува дават ли си сметка неговите сънародници, в какво вкарват българското общество?“. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Доц. Валентин Вацев е политически анализатор. Възпитаник е на Философско-историческия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Преподава геополитика в ПУ "Паисий Хилендарски" и европеистика в Европейския колеж по икономика и управление в Пловдив.  


Депутатите инкриминираха нерегламентирания превоз на пътници. От опозицията остро възразиха

Депутатите инкриминираха нерегламентирания превоз на пътници. От опозицията остро възразиха ...

......... или документ с невярно съдържание, наказанието скача от пет до десет години затвор, глоба до петнадесет хиляди лева, както и конфискация на имуществото. Държавата се захваща с "юбер" такситата Масови проверки за нерегламентиран превоз на пътници започват в София. Те ще се извършват от транспортното министерство и НАП, предаде ...


Премиерът Бойко Борисов отправи критики към президента Румен Радев, заради

Премиерът Бойко Борисов отправи критики към президента Румен Радев, заради ...

......... добавките за пенсионери от 50 лева и след март: "Правим разчетите до март, за да можем да ползваме парите, които сме си осигурили ние - със строгата финансова дисциплина, за да може да управляваме пълен мандат". Премиерът отбеляза, че във всички системи на държавата са предвидени повече средства за догодина.


Правителството одобри промяна на наименованието на Института по творчески индустрии

Правителството одобри промяна на наименованието на Института по творчески индустрии ...

......... с Решение на Европейската комисия до 31.12.2021 г., като се прилага интензитет на помощта от 25 на сто в Югозападния район на планиране и 50 на сто в останалите райони на планиране. Благодарение на провеждания активен инвестиционен маркетинг нараства броят на компаниите, разглеждащи България като потенциална дестинация. Прилагането на насърч


Предложението е приемлива. Въпросът е да измислим механизъм, който се

Предложението е приемлива. Въпросът е да измислим механизъм, който се ...

......... се осигуряват тези хора. Ако това е близо до минималната работна заплата, защото предполагам, че не всички се осигуряват на 800 лв., колкото е минималният осигурителен доход, а повечето от тях се осигуряват на 4 ч., работа, тогава може да говорим за порядъка на 20-30 млн. лв.“, посочи Деница Сачева.


Предложението е приемлива. Въпросът е да измислим механизъм, който се

Предложението е приемлива. Въпросът е да измислим механизъм, който се ...

......... се осигуряват тези хора. Ако това е близо до минималната работна заплата, защото предполагам, че не всички се осигуряват на 800 лв., колкото е минималният осигурителен доход, а повечето от тях се осигуряват на 4 ч., работа, тогава може да говорим за порядъка на 20-30 млн. лв.“, посочи Деница Сачева.


Премиерът Бойко Борисов се включи на живо в официалния си

Премиерът Бойко Борисов се включи на живо в официалния си ...

......... сложихме пари във всички системи, за да преодолеем тази ужасяваща пандемия... сега, виждате как светът отново умира. На три съвета в Брюксел съм се молил като малко дете да се подготвим за днешния ден, за декември, като гледам във Франция, Белгия... Фондът за подпомагане вече е стотинки", каза още премиерът.


Ние не сме богопомазани като президента Радев, където да му

Ние не сме богопомазани като президента Радев, където да му ...

......... е само за тези, които не харесваш. Иначе можеш да си го погазваш, когато си поискаш. Това коментира премиерът Бойко Борисов, става ясно от видеообръщение, публикувано в профила на премиера в социалните мрежи. Според министър-председателя президентът Радев „се разхожда с разрешени на военния министър по всички полигони, нарушавайки всички правила“.


Призовавам всички българи да се пазят и следват разпоредбите на

Призовавам всички българи да се пазят и следват разпоредбите на ...

......... за АЕЦ "Белене", фалита на КТБ, за компенсациите на ТЕЦ-овете, сега ни обвинява, недоумява премиерът. Демокрацията е много хубаво нещо. Коя партия ще изпълнява бюджета зависи от българския народ, допълни Борисов. Борисов: Коронавирусът се завърна с нова сила, от нас зависи да минем по по-лекия път Премиерът призовава за отговорност


Предложението е приемлива. Въпросът е да измислим механизъм, който се

Предложението е приемлива. Въпросът е да измислим механизъм, който се ...

......... се осигуряват тези хора. Ако това е близо до минималната работна заплата, защото предполагам, че не всички се осигуряват на 800 лв., колкото е минималният осигурителен доход, а повечето от тях се осигуряват на 4 ч., работа, тогава може да говорим за порядъка на 20-30 млн. лв.“, посочи Деница Сачева.


Тестът на министъра на икономиката Лъчезар Борисов за коронавируса е

Тестът на министъра на икономиката Лъчезар Борисов за коронавируса е ...

......... 13:258Поради контакт със служител на министерството, който е с положителен тест, министърът ще се самоизолира за 10 дни.Министърът апелира да помогнем на лекарите в борбата им с COVID-19 и да спазваме всички правила на здравните власти.Нека бъдем отговорни, призовава той в официалния профил на ведомството в социалната мрежа.По публикацията работи:


Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи увери,

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи увери, ...

......... възможно да проведе първата междуправителствена конференция между Скопие и ЕС през декември. По отношение на спора със София, Холщайн подчерта, че въпросът е двустранен и затова следва да бъде решен двустранно. Срещата беше част от организацията на срещата на Берлинския процес, насрочена за 9 и 10 ноември в София.  


Предложението е приемлива. Въпросът е да измислим механизъм, който се

Предложението е приемлива. Въпросът е да измислим механизъм, който се ...

......... се осигуряват тези хора. Ако това е близо до минималната работна заплата, защото предполагам, че не всички се осигуряват на 800 лв., колкото е минималният осигурителен доход, а повечето от тях се осигуряват на 4 ч., работа, тогава може да говорим за порядъка на 20-30 млн. лв.“, посочи Деница Сачева.


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган категорично осъди Русия за извършването

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган категорично осъди Русия за извършването ...

......... прекрати офанзивата на режима в Сирия, подкрепена от Русия, която уби повече от 500 цивилни и разсели почти един милион души. Това беше една от най-тежките хуманитарни кризи в деветгодишната гражданска война в Сирия. Последното голямо укрепление на бунтовниците обхваща около половината провинция Идлиб, както и части от съседни провинции.


„Няма как в Закона за търговското корабоплаване, в преходни и

„Няма как в Закона за търговското корабоплаване, в преходни и ...

......... пораждате цял нов клас обществени проблеми. В случая средството просто не оправдава целта. Вие искате да угодите на транспортния бранш, но по този начин не решавате проблема, а само го прехвърляте на прокуратурата". Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България" Явор Божанков от трибуната на Народното събрание.


"Призовавам всички българи да се пазят и следват разпоредбите на

"Призовавам всички българи да се пазят и следват разпоредбите на ...

......... пандемия и ни обвиняват, че правим предизборен бюджет. С какви очи тази партия, заради която платихме милиарди за АЕЦ „Белене“, фалита на КТБ, за компенсациите на ТЕЦ-овете, сега ни обвинява? Демокрацията е много хубаво нещо. Коя партия ще изпълнява бюджета зависи от българския народ", каза още министър-председателят.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Депутатите инкриминираха нерегламентирания превоз на пътници, предаде репортер на БГНЕС.

Депутатите инкриминираха нерегламентирания превоз на пътници, предаде репортер на БГНЕС. ...

......... здравето на гражданите. На критиките, че промените минаха незабелязано през преходните разпоредби на Кодекса за търговското корабоплаване, Иванов отговори: „Държавата дава 30 млн. лева за превозвачите. Как ще ги дадем тези пари, след като не сме запушили всички дупки и всички пробойни в законодателството? Правим го сега, защото е спешно“.


До 10 години затвор за нелегален обществен превоз на пътници, решиха

До 10 години затвор за нелегален обществен превоз на пътници, решиха ...

......... още депутатите. Промените породиха дебат в зала дали с така записаните поправки ще се постигне ограничаване на нелегалните обществени превози, както и дали е правилно чрез заключителни разпоредби на друг закон да се променя Наказателния кодекс, без промените да са минали през правна комисия. В крайна сметка обаче бяха приети.


Бюджет`2021 ще направи хората по-бедни, а бизнесът ще има нужда

Бюджет`2021 ще направи хората по-бедни, а бизнесът ще има нужда ...

......... яви на следващите парламентарни избори с партньорска мрежа, която включва граждански организации, инициативни комитети и няколко партии – ДБГ, „Волт", Земеделски Народен съюз, социалдемократи, движение „ДНЕС", „Нова алтернатива" и движението на Татяна Дончева. Отворени сме и за други субекти. При нас са добре дошли и леви, и десни, каза Манолова.


Към момента не се налага затварянето на детските градини, надявам

Към момента не се налага затварянето на детските градини, надявам ...

......... В момента София има възможност да приема пациенти, заразени с коронавирус, но може с този темпа на заразени, лимитът бързо да се изчерпи, предупреди Фандъкова. На пазарите е трудно да се спазват мерките, но директорите на пазарите са длъжни да осигурят еднопосочно движение. Все още текат засилени проверки на пазарите.


От ПГ на „БСП за България“ заявяваме категоричната си подкрепа

От ПГ на „БСП за България“ заявяваме категоричната си подкрепа ...

......... вече работят зад граница. С тези промени управляващите прехвърлят още повече тежест на плещите на българския работник. С допускане на двойно повече извънреден труд и удължаване на допустимия период за изчисляване на допълнителното работно време, българските граждани ще полагат труд при условия, които няма как да доведат до по-голяма производителност.“


„Който извърши обществен превоз на пътници без разрешение, регистрация или

„Който извърши обществен превоз на пътници без разрешение, регистрация или ...

......... високи за да могат да опазят живота на пътниците. На въпрос защо промените се правят набързо през друг закона Иванов отговори: “Защото държавата дава 30 млн.лв помощ на транспортния сектор заради коронакризата. Как ще дадем тези пари, като не сме запушили дупките в законодателството. Правим го така, защото е спешно.”


ПГ на „БСП за България

ПГ на „БСП за България" подкрепя протеста на синдикатите срещу ...

......... вече работят зад граница. С тези промени управляващите прехвърлят още повече тежест на плещите на българския работник. С допускане на двойно повече извънреден труд и удължаване на допустимия период за изчисляване на допълнителното работно време, българските граждани ще полагат труд при условия, които няма как да доведат до по-голяма производителност."


Депутатите гласуваха промени в Наказателния кодекс чрез преходните и заключителните

Депутатите гласуваха промени в Наказателния кодекс чрез преходните и заключителните ...

......... и не възнамеряват да го спират. И обратното законопроектът предвижда: "Когато един превозвач осъществява нерегламентиран превоз, вече ще бъде санкциониран". Относно санкциите Иванов обясни, че са такива, за да "могат да предпазят живота и здравето на българските граждани". По думите му, промените са спешни заради ковид-кризата, която е засегнала превозвачите.


Сградите на Министерството на икономиката ще бъдат затворени от днес

Сградите на Министерството на икономиката ще бъдат затворени от днес ...

......... Сградите на Министерството на икономиката ще бъдат затворени от днес за пълна дезинфекция заради установени случаи на коронавирус сред служители на ведомството. Предприети са всички необходими мерки, предписани от Министерството на здравеопазването и от РЗИ.По публикацията работи:


Ако президентът на САЩ Доналд Тръмп беше изправен пред избори

Ако президентът на САЩ Доналд Тръмп беше изправен пред избори ...

......... като важен партньор. "Четири години управление на Тръмп оставиха своя отпечатък върху гражданите на ЕС. Те признават важността на трансатлантическите отношения, но са откровени в оценката си за това, което ги държи заедно", каза Хофман. Авторите на проучването са разпитали 13 808 души във всички държави от ЕС през септември.


"Това е една нахална и глупава лъжа. Дори и студентите ...

......... които са около него, добави той. За Ако погледнем нещата от март насам, ще видим, че има хаос и непоследователност. Проблемът не е с недостига на легла, стаи и апаратура, а с недостига на лекари и медицински сестри. Проблемът е заради натрупване, което заслужава много сериозно внимание, заяви проф. Маринов.


"Това е една нахална и глупава лъжа. Дори и студентите ...

......... които са около него, добави той. За Ако погледнем нещата от март насам, ще видим, че има хаос и непоследователност. Проблемът не е с недостига на легла, стаи и апаратура, а с недостига на лекари и медицински сестри. Проблемът е заради натрупване, което заслужава много сериозно внимание, заяви проф. Маринов.


Парламентът повиши наказанията за разпространението на порнографски материали в интернет,

Парламентът повиши наказанията за разпространението на порнографски материали в интернет, ...

......... се наказанията. Само че всички знаят, че трудността при тях е в доказването и това няма да се промени с нищо, вдигайки наказанията“, обясни Зарков. Той заяви, че ако промените бъдат приети, че всички компютърни престъпления ще се наказват по-тежко от такива като принуда и причиняване на смърт по непредпазливост.


Твърдението на Министерство на финансите за съгласувателна процедура с президентството

Твърдението на Министерство на финансите за съгласувателна процедура с президентството ...

......... е станало това? С пощенски гълъби, има ли писмо, документ, официална реакция?" Има си процедура, която СРЗИ е започнала във вторник, когато президентът се върна в страната, въпреки че , но по медиите. Радев е с отрицателен тест за Covid-19, пожела на Борисов бързо възстановяване Нямам никакви симптоми и оплаквания


Депутатът Михаил Христов от

Депутатът Михаил Христов от "БСП за България" е подал молба ...

......... различия с колегите си.  С това ПГ на БСП става от 70 народни представители.  В края на септември я напуснаха Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Николай Иванов, Димитър Стоянов и Георги Андреев. На 21 октомври към тях се присъедини и Чавдар Велинов.  Христов остава в парламента като нечленуващ в група. 


Премиерът Бойко Борисов отказа да подкрепи недвусмислено Европейския съюз и

Премиерът Бойко Борисов отказа да подкрепи недвусмислено Европейския съюз и ...

......... на турския президент изобщо". "Днес е време да покажем, че принципите и ценностите на либералната демокрация са безусловни, а толерантността и взаимното уважение са възможни само при тяхното стриктно спазване. България не е угоднически, по байганьовски неутрална в този сблъсък. България не е Бойко Борисов”, са категорични Кънев и Тафров.


Председателят на Републиканци за България и зам.-председателят Павел Вълнев посетиха

Председателят на Републиканци за България и зам.-председателят Павел Вълнев посетиха ...

......... хора от тях в структурите и ръководните им позиции. Цветанов ги запозна с екипите, които разработват секторните политики. По думите му през следващите седмици ще има готовност за откриване на офиси на партията по страната. Програмата на Цветанов и Вълнев днес продължава с посещения на областите Шумен, Добрич и Варна.


Валери Жаблянов е притеснен за двустранните отношения с Македония. Затова

Валери Жаблянов е притеснен за двустранните отношения с Македония. Затова ...

......... - договора с Гърция, който доведе до приемането на името Северна Македония и отпуши пътя на западната ни съседка към Европейския съюз и НАТО. Македония: България няма интерес да ни пречи по пътя към ЕС Новоизбраните македонски вицепремиер и външен министър не очакват страната ни да създава пречки при преговорите


Има ли сделка под масата между Бойко Борисов и Иван

Има ли сделка под масата между Бойко Борисов и Иван ...

......... пари от ВКС (25.7 милиона лева срещу 22.7 милиона лева). Пред Mediapool Боян Магдалинчев от ВСС обясни, че увеличението в парите е за ремонт на сградите на Върховния административен съд. На този фон Националният институт на правосъдието, който организира обученията на магистратите, получава увеличения на бюджета, колкото да покрие инфлацията.


Градските активисти от Спаси София за пореден път алармират за

Градските активисти от Спаси София за пореден път алармират за ...

......... тъй като проектът, изпълнението и строителният надзор са били осъществени все от общински дружества. "Всеки нормален кмет щеше да потърси лична отговорност от ръководената от него администрация при такъв провал. Фандъкова обаче не реагира. Затова твърдя, че управлението на Общината е прогнило от некомпетентност и корупция." - завършва Борис Бонев.


Социалистите в парламента поискаха да бъдат отстранени от парламентарните комисии

Социалистите в парламента поискаха да бъдат отстранени от парламентарните комисии ...

......... се случи с нас тези, които бяхме в ПГ на ОП, макар че тогава самата Корнелия Нинова се е застъпила на прародителски съвет да не бъдем изключвани от втората комисия, а сега тя прави същото, на което се е противопоставяла", коментира той и определи това поведение като "игри на дребно".Автор:


Градските активисти от Спаси София за пореден път алармират за

Градските активисти от Спаси София за пореден път алармират за ...

......... тъй като проектът, изпълнението и строителният надзор са били осъществени все от общински дружества. “Всеки нормален кмет щеше да потърси лична отговорност от ръководената от него администрация при такъв провал. Фандъкова обаче не реагира. Затова твърдя, че управлението на Общината е прогнило от некомпетентност и корупция.” - завършва Борис Бонев.


Михаил Христов от БСП също напусна парламентарната група на левицата.

Михаил Христов от БСП също напусна парламентарната група на левицата. ...

......... напусна парламентарната група на левицата в парламента - Чавдар Велинов също стана независим депутат, без да напуска партията. Преди това парламентарната група на БСП напуснаха Спас Панчев, след като още през 2018 г. "" Александър Стамболийски", и - след публикувания от прокуратурата запис на негов разговор с бизнесмена Васил Божков.


Още един депутат напуска парламентарната група на БСП - това

Още един депутат напуска парламентарната група на БСП - това ...

......... Андреев. Всички, с изключение на Жаблянов, напуснаха и партията. Миналата седмица към тях се присъедини и Чавдар Велинов. А от началото на мандата групата на левицата напуснаха и двама от коалиционните партньори - Спас Панчев от земеделците и лидерът на комунистите Александър Паунов. Така общо тя намаля с 10 души.


Лекарите, медицинските сестри и санитарите отново излязоха пред болниците. Защото

Лекарите, медицинските сестри и санитарите отново излязоха пред болниците. Защото ...

......... излязоха пред болниците. Защото коронавирусът се завърна с нова сила. Екипите, които спасяват животи, апелират да бъдем отговорни. За да опазим себе си и близките ни. Това написа в собствения си профил в социалните мрежи премиерът Бойко Борисов, който също в момента е болен от К-19. ЕТО КАКВО НАПИСА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ:


Още един депутат напуска парламентарната група на БСП - параолимпиецът

Още един депутат напуска парламентарната група на БСП - параолимпиецът ...

......... депутат напуска парламентарната група на БСП - параолимпиецът Михаил Христов. Той е 8-ми народен представител, който напуска групата на левицата в рамките на един месец. Основанията му за това решение е неприемане на работата в групата, липсата на усещане на колективност. Така парламентарната група на БСП остава със 70 депутати.


Още един депутат напуска парламентарната група на "БСП за България".

Още един депутат напуска парламентарната група на "БСП за България". ...

......... септември беше последното отцепване от парламентарната група на партията. 6-ма депутати в лицето на Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Георги Андреев и Николай Иванов тогава заявиха, че напускат групата и станаха независими. На 21 октомври групата напусна и Чавдар Велинов от 15-ти Многомандатен избирателен район - Плевен.


Президентът Румен Радев е одобрил само парите за президентството в

Президентът Румен Радев е одобрил само парите за президентството в ...

......... скандала с визитата на президента, която приключи предсрочно.  Доколкото разбрах, някой го е уведомил с есемес, но няма официална комуникация, допълни той. Според него е било нормално Румен Радев да присъства лично, тъй като страната ни поема председателството на инициативата „Три морета“ – домакинство, срещу което МВнР е работило активно, смята проф. Маринов.


Параолимпиецът Михаил Христов вече е независим депутат. Решението му обяви

Параолимпиецът Михаил Христов вече е независим депутат. Решението му обяви ...

......... септември месец, дни след като се проведоха вътрешните избори за лидер на партията. От тях петима напуснаха и партията, а само Валери Жаблянов остана член на БСП.Месец по-късно още един социалист напусна парламентарната група на левицата в парламента - Чавдар Велинов също стана независим депутат, без да напуска партията.  Автор:


Около 60 души се събраха на протест пред сградата на

Около 60 души се събраха на протест пред сградата на ...

......... извънредният труд, заплащането му да бъде увеличено четирикратно, за да не е финансово изгодно на работодателя да експлоатира работниците си. Само тогава ще се замислят дали да не назначат още един човек, вместо да изтощават шепата хора, които вече са наели, каза още Григорова и предупреди, че извънредният труд убива.