Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова британските избиратели да

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова британските избиратели да ...

......... заяви, че по време на мандата си е трябвало многократно да напомня на лидерите, че "Русия не е наш стратегически партньор, а наш стратегически проблем". Визията на Макрон за Русия е в Европа, но Путин има други идеи Имаме право да не бъдем откровени врагове с враговете на приятелите си?


"БСП ще отчете резултатите и ще направи анализ в неделя, ...

......... и неетично. "По принцип обичам да гледам изказванията на политолозите и един от основните политолози на ГЕРБ, Георги Харизанов, има едни много специфични опорни точки, които съвпадат с опорните точни на Станишев и на Миков. Притеснява ме те да не се пишат на едно и също място", заключи Стоян Мирчев.


Бюджет 2020 беше приет на първо четене. За първи път

Бюджет 2020 беше приет на първо четене. За първи път ...

......... Сребърния фон, като проф. Вучева го нарече "мъртва идея". "Не е достатъчно голям Сребърния фонд. Там има една натрупана сума пари, но колкото повече време минава, толкова по-малък буфер става", заяви Калфин и зададе въпроса ако не се попълва този фонд, какъв е смисъла от него.  По публикацията работи: Боряна Павлова


"Видя се, че едноличната власт може да бъде победена. Тя ...

......... 16%, която демотивира гражданите, накрая се оказа по нашите изчисления под 3%.Тя каза, че става въпрос за злоупотреба - при купуването на гласове,през контролирания вот, през натиска върху столичани.Манолова разказа и за петицията, която са започнали за промяна в изборното законодателство. В нея се настоява за елктронно и машинно гласуване.


От 10 часа ВСС ще трябва да се събере за

От 10 часа ВСС ще трябва да се събере за ...

......... кандидат и не е имало състезателност и алтернативност.Ако Гешев успее да събере 17 или повече гласа днес, то той ще трябва да бъде назначен с указ на държавния глава. Ако гласовете са по-малко, процедурата ще трябва да започне отново.Заседанието започва в 10 часа и ще бъде излъчвано по БНТ 1.


Представители на Израел и на палестинската групировка

Представители на Израел и на палестинската групировка "Ислаямски джихад" постигнаха ...

......... танго между Израел и Ивицата Газа Въпросът "Кой започна" последната ескалация няма чист отговор. Ако попитате палестинците, те ще ви върнат към 1948-ма година, когато се създава израелската държава с резолюция на ООН. Ако попитате евреите, те ще ви отведат към библейските времена от хилядолетието преди Христа и Давидовото царство.Бившият президент на Боливия Ево Моралес призова в сряда католическата

Бившият президент на Боливия Ево Моралес призова в сряда католическата ...

......... на Венецуела Хуан Гуайдо заяви, че признава представителят на опозицията на Боливия Жанина Анес за временно изпълняващ длъжността президент на латиноамериканската страна и каза, че това е "вдъхновение" за Каракас. Моралес готов да се върне в Боливия Той призова за национален диалог и отхвърли легитимността на временния президент Жанин Анес


Пленумът на Висшия съдебен съвет ще заседава, за да гласува

Пленумът на Висшия съдебен съвет ще заседава, за да гласува ...

......... протестират противници на кандидатурата на Гешев, организирани от гражданско движение „Боец“, а митингът на тези, които подкрепят кандидатурата на новоизбрания главен прокурор, ще бъде разположен от страната на бул. „Мария Луиза“. В тази връзка там паркирането и движението на моторни превозни средства, трамвайни мотриси и пешеходци ще бъде временно ограничено.


Сирия, руските ракети С-400 и търговските връзки между САЩ и

Сирия, руските ракети С-400 и търговските връзки между САЩ и ...

......... Анкара. Пред репортери Тръмп е изразил увереност, че двамата с Ердоган ще измислят решение и споменал за възможно търговско споразумение за 100 млрд. долара. Ердоган пристигна в САЩ с намерение да поиска за пореден път екстрадиция на проповедника Фетхулах Гюлен, обвиняван за опита за преврат в Турция през 2016 г.


Протест съпътства срещата между президентите на Турция и Съединените щати

Протест съпътства срещата между президентите на Турция и Съединените щати ...

......... сблъсъци не се стигна. През 2017 година при подобна демонстрация се стигна до сблъсъци между охранителите на турския президент Ердоган и участниците в нея. Същевременно американският държавен глава Доналд Тръмп определи срещата си с турския си колега като чудесна и много продуктивна и нарече себе си голям фен на Ердоган.


Сирия, руските ракети С-400 и търговските връзки между САЩ и

Сирия, руските ракети С-400 и търговските връзки между САЩ и ...

......... да поиска за пореден път екстрадиция на проповедника Фетхулах Гюлен, обвиняван за опита за преврат в Турция през 2016 г. Какви са очакванията в Турция от предстоящата среща Ердоган -Тръмп?Турският президент Реджеп Ердоган пристигна във Вашингтон, ден преди срещата с американския си колега Доналд Тръмп. Двамата лидери ще обсъдят двустран...Бюджет 2020 предвижда увеличаване на учителските заплати и парите за

Бюджет 2020 предвижда увеличаване на учителските заплати и парите за ...

......... млн. за увеличение на заплатите на непедагогически специалисти и близо 500 млн. средства, които ще влязат в системата на образованието. Захариева сподели в ефира на Bulgaria ON AIR, че предстои промяна на закона за висшето образование и следващата седмица ще се гледа законопроекта на първо четене.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Предвижда се увеличение на пенсиите от 1 юли догодина, но

Предвижда се увеличение на пенсиите от 1 юли догодина, но ...

......... на Bulgaria ON AIR. Депутатът спомена и гласувания днес законопроект за държавен бюджет, като напомни за участието на партията  и ролята на "Обединени патриоти" при второто гласуване. "Колегите от ГЕРБ да си правят сметка. Ние не заплашваме никой, искаме разговор, затова правим тази среща", заяви Сабанов.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Министърът на културата Боил Банов очерта българските приоритети в програмите

Министърът на културата Боил Банов очерта българските приоритети в програмите ...

......... участват представители на съответните министерства, които ще изразят българската позиция по разглежданите документи. Участието на българската делегация е израз на традиционно активния принос на България за реализиране на целите, принципите и програмите на ЮНЕСКО, както и възможност за заявяване на българските приоритети и проекти в рамките на предстоящия двегодишен период.


"Бюджет 2020 безспорно е бюджет на застоя. Затова БСП ще

"Бюджет 2020 безспорно е бюджет на застоя. Затова БСП ще ...

......... отделните министерства", подчерта Димитър Данчев.Пред Bulgaria ON AIR той допълни още, че освен за поддръжка на публичните системи, бюджетът би следвало да се използва и като инструмент за провеждане на различни политики. А във връзка с преизчисляването на пенсиите, Данчев бе категоричен, че то било закъсняло.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Във връзка с публикации относно Определение № 465 от 04.11.2019

Във връзка с публикации относно Определение № 465 от 04.11.2019 ...

......... определението на ВКС става ясно, че МК дори не е спазило срока за обжалване на делото, като последната възможност за това е била на 12 март. От министерството твърдяха, че са подали жалбата по пощата, обаче печатът на писмото е с дата 13 март, и жалбата не е била приета.Разследването за отстраняване на американския президент Доналд Тръмп навлезе в

Разследването за отстраняване на американския президент Доналд Тръмп навлезе в ...

......... "лов на вещици".Камарата на представителите трябва да реши дали да одобри обвиненията срещу Тръмп. Ако това се случи разследването за отстраняването му ще се прехвърли в Сената, където републиканците имт мнозинство. Това е четвъртият случай на импийчмънт в американската история, но за първи път разследването е свързано с външната политика.


Решението е на плевенския административен съд. Там тръгна дело по

Решението е на плевенския административен съд. Там тръгна дело по ...

......... което е настъпило сред избирателите във връзка с маркирането на номера на съответния политически субект и на номера на преференцията, която, както знаете, беше, така, видоизменена, като номерът вече е трицифрено число. Има много голямо количество бюлетини, които са само с отбелязване номера на преференцията, не и номера на партията.


Изострените отношения между ГЕРБ и Демократична България доведоха до по-висока

Изострените отношения между ГЕРБ и Демократична България доведоха до по-висока ...

......... ГЕРБ олицетворява нелегитимните отношения между икономическото задкулисие и държавната власт и се стреми към авторитарни форми на управление, допълни Минчев. Той обясни, че линиите на разделение в дясното са очертани - „старата“ десница, подкрепяща СДС, са в съюз с ГЕРБ, а тези, които са против управляващите са с Демократична България.


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева представи възможностите

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева представи възможностите ...

......... днес има много свои приятели в държавната администрация и частния бизнес на Намибия, които са учили у нас. Българската страна връчи финализиран проект на меморандум за сътрудничество в културата, а намибийската - споразумение за обмен в образованието. Двете страни постигнаха съгласие и за сключване на рамковото споразумение за секторно сътрудничество.


Министърът на културата Боил Банов очерта българските приоритети в програмите

Министърът на културата Боил Банов очерта българските приоритети в програмите ...

......... постигане на целите на Организацията министър Банов посочи запазването на възможностите на ЮНЕСКО да поддържа програмите си в пълен обем, да повиши тяхната ефективност и да реализира признатото си лидерство в поетите ангажименти по достигане на целите на Дневния ред 2030 на ООН за устойчиво развитие, съответстващи на мандата й.


За изминалите избори, числата в бюджета и идеите в политиката

За изминалите избори, числата в бюджета и идеите в политиката ...

......... на резултатите. Хубавото е, че до следващите избори има година и половина.Вицепремиерът каза, че в следващите години в България ще се появи голям автомобилен производител. Томислав Дончев, вицепремиер: България разполага с добри терени, с отлични макропоказатели, покрай преговорите с "Фолксваген" придобихме много опит.Вижте целия разговор с Томислав Дончев във видеото


Вицепремиерът Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес между Намибия и

Вицепремиерът Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес между Намибия и ...

......... на лекарства за ветеринарната медицина, са сред секторите, в които може да се търсят възможности за партньорство.Външният министър изтъкна, че отношенията между двете държави имат потенциал и в енергетиката - тъй като България вече е натрупала голяма експертиза във възобновяемите енергийни източници, които Намибия също има планове за експлоатира ефективно.


Местните избори показаха, че колективната мъдрост работи и на изборите

Местните избори показаха, че колективната мъдрост работи и на изборите ...

......... БНТ вицепремиерът Томислав Дончев. Той обяви, те са били успешни за ГЕРБ, защото има увеличаване на броя на общински съветници.Местни избори 2019Иван Костов: Десните помогнаха на Фандъкова - това показват цифритеФандъкова: Няма да допусна да ми бъдат извивани ръцетеМихаил Миков: Неприятно е бодряческото отчитане на изборите от ръководството на БСП


Правителството предлага на Президента на Република България да издаде Указ

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде Указ ...

......... правителствено Решение се предлага на Президента на Република България да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Явор Антонов Матеев от длъжността „Командир на 68-а бригада „Специални сили”, да го назначи на длъжността „Командир на Съвместното командване на специалните операции” и да го удостои с висше офицерско звание „генерал-майор“.


Инициативи за стимулиране на икономическите отношения между България и Албания

Инициативи за стимулиране на икономическите отношения между България и Албания ...

......... текстилната промишленост, електрооборудване, туризъм и др.Заместник-министър Иванова е представила още и конкретните мерки и стимули, които българското правителство прилага за подкрепа и насърчаване на инвестициите. По нейни думи това са възможност за оказване на експертна помощ в областта на облекчаване на бизнес-средата и регулациите в областта на насърчаване на инвестициите.


Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери от резерва по чл. 1, ал.

Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери от резерва по чл. 1, ал. ...

......... непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Това съобщиха от правителствената информационна служба.Кабинетът "Борисов 3"Близо 4,447 млрд. лв. в бюджета на НЗОК за 2020 година200 000 души получават пенсия и продължават да работят и да се осигуряват Борисов пристигна в Женева за лидерска среща


Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери от резерва по чл. 1, ал.

Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери от резерва по чл. 1, ал. ...

......... възстановяване на извършени разходи по предоставените дейности и услуги на правоимащите лица по чл. 16 от Закона за военноинвалидите и военнопострадалите, посетили курортните комплекси и базите за отдих на министерството на вътрешните работи и болниците за продължително лечение и рехабилитация - филиали на Медицинския институт на министерството на вътрешните работи.


Политическата система в България се стабилизира, очертава се пълен мандат

Политическата система в България се стабилизира, очертава се пълен мандат ...

......... и на тези избори.Иван Костов специално посочи, че иска да коментира и изказванията на френския президент Еманюел Макрон от последните дни, като са себе си той определи, като най-дразнещо това, че НАТО е в мозъчна смърт. "Тове е възмутително изказване", допълни той.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (481)


Стабилизира се политическата система, очертава се пълен мандат на ГЕРБ,

Стабилизира се политическата система, очертава се пълен мандат на ГЕРБ, ...

......... камара на общините ще приеме. Големият въпрос е защо Великобритания ще напусне ЕС", каза Костов."Томас Кук е типично доказателство как всички ще загубят от Брекзит", добави той."Никой не се възмути, че Макрон каза че НАТО е в мозъчна смърт. Кабинетът трябва да реагира на изказванията му", каза още Костов. /БТВ


Финансовият министър Владислав Горанов © Надежда Чипева Ако все по-често имате

Финансовият министър Владислав Горанов © Надежда Чипева Ако все по-често имате ...

......... вчера вечерта и от проливния дъжд. Около 80% от града се оказаха наводнени, включително централният площад "Сан Марко" и едноименната базилика. Кметът на града Луиджи Бруняро написа в Twitter, че Венеция се нуждае от помощта на всички, за да се справи с онова, което е ясна последица от климатичните промени.


Министерският съвет одобри проект на нова Спогодба между Република България

Министерският съвет одобри проект на нова Спогодба между Република България ...

......... за компаниите чрез намаляване на споровете между бизнеса и администрациите при прилагането на международните данъчни правила и изисквания.Данъчните правила, възприети в проекта на Спогодба, са съобразени с действащото българско данъчно законодателство и съвременните принципи и развития в международното данъчно облагане, отразени в актуалния Модел на данъчна спогодба на ОИСР. /24chasa.bg


Самопровъзгласилият се за президент на Венецуела Хуан Гуайдо заяви, че признава представителят

Самопровъзгласилият се за президент на Венецуела Хуан Гуайдо заяви, че признава представителят ...

......... на изборите, която потвърди нередности. В този контекст, той се съгласи да проведе нови избори, въпреки което и полицията, и въоръжените сили го посъветваха да подаде оставка, нещо, което той направи малко след това. Русия видя режисиран държавен преврат в Боливия Надява се трети страни да не се месят на боливийците


Парламентът прие на първо четене Законопроекта за държавния бюджет на

Парламентът прие на първо четене Законопроекта за държавния бюджет на ...

......... новина и това е устойчивост, увери Горанов.Той призова реформи и промени да не се използват за евтини популистки цели. Докато се състезаваме на основата на това кой повече ще се хареса на българските граждани, нито една смислена реформа няма да можем да направим, коментира министърът и даде пример със здравеопазването.


Премиерът Бойко Борисов нареди на министъра на регионалното развитие и

Премиерът Бойко Борисов нареди на министъра на регионалното развитие и ...

......... 10 дни. "Съкрати срока, защото ще влязат в режим на водата. Не е добре. И виж това предложение, което има, да се докара от резервен язовир вода. Важно е да работите в пълен синхрон и в координация с местните власти, за да се реши въпросът максимално бързо", нарежда обаче премиерът.


Парламентът прие на първо четене Законопроекта за държавния бюджет на

Парламентът прие на първо четене Законопроекта за държавния бюджет на ...

......... увери Горанов. Той призова реформи и промени да не се използват за евтини популистки цели. Докато се състезаваме на основата на това кой повече ще се хареса на българските граждани, нито една смислена реформа няма да можем да направим, коментира министърът и даде пример със здравеопазването.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Бразилска военна полиция е обградила посолството на Венецуела в Бразилия

Бразилска военна полиция е обградила посолството на Венецуела в Бразилия ...

......... месо, земеделието и минното дело в Бразилия, за да остане в добри отношения с Китай, най-големият търговски партньор на страната. Освен Си Дзинпин на срещата на БРИКС присъства и руският президент Владимир Путин. Путин няма да участва на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество Путин обаче ще участва на срещата на върха на БРИКС


Здравко Димитров направи заявка за отворено управление и сътрудничество с

Здравко Димитров направи заявка за отворено управление и сътрудничество с ...

......... Специализира "Опазване на недвижимото културно наследство" към Екол де Шайо, Франция, и има "значителен опит в областта на обществената, жилищната и църковната архитектура".Работил е като главен архитект на район "Южен" в община Пловдив от 2011 до 2013 г. От 2014 г. до момента заема длъжността главен архитект на община Карлово.


"Мисля, че поставихме много добро начало за обмяна на опит ...

......... - София изрази увереност, че ще последва връщане на визитата от страна на българска делегация, съставена от медицински специалисти, в китайската провинция Фудзиен. "Посещенията за обмяна на опит между различните държави са добра практика, коментира той. - Модерното здравеопазване изисква глобален подход и познаване на добрите практики на различните континенти".


Работа в пълен синхрон и в съкратени срокове по въпроса

Работа в пълен синхрон и в съкратени срокове по въпроса ...

......... Работа в пълен синхрон и в съкратени срокове по въпроса с язовир "Студена" разпореди днес министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание, съобщи пресслужбата на кабинета. Виж още Режим на водата в Перник от 8 до 20 часа, иначе - хуманитарна криза


Български граждани без завършено основно образование да нямат право да

Български граждани без завършено основно образование да нямат право да ...

......... промени", допълни той. Третото предложение на "Воля" е видеонаблюдението онлайн в края на изборния ден при броенето на бюлетините и попълването на протоколите. "Всеки гражданин ще може през компютъра си да следи какво става в неговата секция. Това е гаранция за граждански контрол върху процеса", смята още лидерът на "Воля".


Премиерът Бойко Борисов разпореди работа в пълен синхрон и в

Премиерът Бойко Борисов разпореди работа в пълен синхрон и в ...

......... Той ще засегне Перник и Батановци. Обхванати от водния режим са селата Голямо Бучино, Люлин, Дивотино, Мещица, Витановци, Ярджиловци, Богданов дол, Черна гора и Лесковец. Водният режим ще засегне около 60 000 души. Според новоизбрания кмет на града причината за предстоящия воден режим е некомпетентното ръководство на местното ВиК дружество.


Работа в пълен синхрон и в съкратени срокове по въпроса

Работа в пълен синхрон и в съкратени срокове по въпроса ...

......... влязат в режим на водата. Не е добре. И виж това предложение, което има, да се докара от резервен язовир вода. Важно е да работите в пълен синхрон и в координация с местните власти, за да се реши въпросът максимално бързо.Петя Аврамова: Да. Ще се чуя днес с кмета. /24chasa.bg


Аристократ по природа, интелигентен мъж, който държи на думата си,

Аристократ по природа, интелигентен мъж, който държи на думата си, ...

......... за високия пост, което няма нищо общо с любопитния факт, че братът на Иван Гешев е шеф на охраната му. Докато бъде избран нов главен прокурор, а и след това основната отговорност за сигурността на президента ще продължи да носи шефът на охранителите му Георги Гешев. Източници: "Галерия", "24 часа"


Бюджет 2020 мина на първо четене през пленарната зала на

Бюджет 2020 мина на първо четене през пленарната зала на ...

......... в бюджета и даде за пример реформите. „Трябваше да има реформи, финансирани от бюджета. В него липсват реформи. Бюджетът трябва да подпомага реформите. Класика в жанра е в сектор здравеопазване. Министър-председателят включва задна скорост на джипа, веднага включва задна скорост на джипа, когато се появи и най-малката съпротива в обществото.


„Днес се чуха много тези от тази трибуна във връзка

„Днес се чуха много тези от тази трибуна във връзка ...

......... тези на учителите 17 % реално ще бъдат осезаеми върху трудовите възнаграждения и доходите“, каза още Иванов. Депутатът от ГЕРБ изтъкна, че се запазват ниските ставки на преките данъци. Той призова депутатите да подкрепят Бюджет 2020 г., който е повече от сегашното, но и повече от това, което е имало.


В партията не сме правили обсъждане по темата бъдещ председател

В партията не сме правили обсъждане по темата бъдещ председател ...

......... В партията не сме правили обсъждане по темата бъдещ председател на КПКОНПИ. Това коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова с кулоарите на законодателния орган. Все още не е изтекъл срокът за номинации. Тогава ще може да видите кои са предложените кандидати, подчерта тя.


Обикновено мнозинството и правителството гледа на бюджета като на счетоводство.

Обикновено мнозинството и правителството гледа на бюджета като на счетоводство. ...

......... продължение на 10 години от страна на правителствата на Борисов води до невъзможност за по-голям ръст в БВП. За съжаление и за 2020 г. правите същото. Ето защо ние оценяваме Бюджет 2020 като бюджет на застоя и между първо и второ четене ще внесем нашия алтернативен бюджет - на развитието.


Свидетели сме на 30 епизод от сериала „Безсмислено дърдорене и

Свидетели сме на 30 епизод от сериала „Безсмислено дърдорене и ...

......... работи повече и нещо по-добро да се случва. „Прави сте чисто формално, като български граждани. Като политически партии нямате моралното право да го правите, защото колеги от ГЕРБ със същото право ви казват:„При  вас какво беше?“, коментира още Марешки. Той посочи, че „Воля – Българските родолюбци“ ще подкрепят този бюджет.


Обикновено мнозинството и правителството гледа на бюджета като на счетоводство.

Обикновено мнозинството и правителството гледа на бюджета като на счетоводство. ...

......... продължение на 10 години от страна на правителствата на Борисов води до невъзможност за по-голям ръст в БВП. За съжаление и за 2020 г. правите същото. Ето защо ние оценяваме Бюджет 2020 като бюджет на застоя и между първо и второ четене ще внесем нашия алтернативен бюджет - на развитието.


Днес внасям първия пакет от предложения за законови промени, с

Днес внасям първия пакет от предложения за законови промени, с ...

......... злоупотреби, за да се осигури необходимия брой паркоместа такива системи се монтират до въвеждане на сградите в експлоатация, а след това се демонтират, посочва кметът.По думите й с екип от УАСГ и Столичната община продължава работата по текстове за увеличаване на отстоянията за ново строителство в реализираните жилищни комплекси. /24chasa.bg


"Днес внасям първия пакет от предложения за законови промени, с ...

......... ежегоден технически преглед. Настояваме затова, защото констатираме злоупотреби - за да се осигури необходимия брой паркоместа такива системи се монтират до въвеждане на сградите в експлоатация, а след това се демонтират. С екип от УАСГ продължаваме работа по текстовете за увеличаване на отстоянията за ново строителство в реализираните жилищни комплекси".


Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева разговаря

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева разговаря ...

......... Младежта в нашата страна трябва да бъде ангажирана.”По време на разговора бяха откроени като потенциални теми за сътрудничество още селското стопанство, туризмът, изграждането на старт-ап компании и проектите в подкрепа на овластяването на жените. И двете страни изразиха готовност да работят за развитие на договорно-правната база между България и Намибия.


България и Германия ще си сътрудничат в намирането на зелени

България и Германия ще си сътрудничат в намирането на зелени ...

......... в областта на земеделието, изтъкна Кръстева и допълни, че страната ни би взаимствала от Германия добри практики чрез обучение на български експерти. От своя страна Герхард Шветйе изрази готовност за съвместна работа. МЗХГ не смогва на общините по Програмата за селските райони Поисканите средства са 2,5 повече над възможния бюджет


Много бих се радвал през тази година да видя прословутата

Много бих се радвал през тази година да видя прословутата ...

......... зам.-председателят на ПГ на "БСП за България". Според него приоритетите са хубаво нещо. "Един от основните е чакалнята на чакалнята за Еврозоната. Това показва колко нашите европейски партньори вярват в способностите на това правителство", посочи Стойнев. Той попита как е възможно да имаме балансиран бюджет при една задаваща се криза.


Трябваше да има реформи, които да бъдат финансирани от бюджета.

Трябваше да има реформи, които да бъдат финансирани от бюджета. ...

......... устойчив растеж. Дотук добре, обаче има от същото, че и повече, за неща, които не бихме искали да ги виждаме в бюджета и за които се надявахме, че все пак ще има някакво развитие в положителна посока", заяви още Цонев. Той посочи, че ДПС няма да подкрепи Бюджет 2020 г.


Германският външен министър заяви, че държавите от Западните Балкани принадлежат

Германският външен министър заяви, че държавите от Западните Балкани принадлежат ...

......... реформи. Това не означава, че сближаването с ЕС и регионалното сътрудничество взаимно се изключват". "Всички шест държави от Западните Балкани се възползват от по-тесни икономически връзки, което ги прави по-привлекателни за външни инвестиции." САЩ измества ЕС от Западните Балкани и обединява региона "Неуспехът на ЕС да постигне консенсус е толкова разочароващ"


Полицията в Испания издирва бившият началник на разузнаването на Венецуела

Полицията в Испания издирва бившият началник на разузнаването на Венецуела ...

......... САЩ. Според обвинение от 2011 г., заведено в Ню Йорк, Карвахал е обвинен в контрабанда на повече от 5,6 тона кокаин в Колумбия, който по-късно е пренасочен към САЩ. Карвахал е работил като ръководител на разузнаването както с покойния бивш венецуелски президент Уго Чавес, така и с настоящия Николас Мадуро. 


Новият кмет на Созопол Тихомир Янакиев настоява Агенцията за държавна

Новият кмет на Созопол Тихомир Янакиев настоява Агенцията за държавна ...

......... територията на община Созопол. След това Панайот Рейзи подаде оставка от ГЕРБ, но прецени, че няма да се откаже от мандата си като кмет на Созопол. Той обаче беше временно отстранен от поста след решение на Специализирания наказателен съд. Освободиха окончателно от длъжност Панайот Рейзи Решението не подлежи на обжалване


В ГЕРБ не е обсъджана темата за бъдещ председател на

В ГЕРБ не е обсъджана темата за бъдещ председател на ...

......... номинация или ако днес след обяд, след един час постъпи номинация може да бъде обсъждан. Не е необходимо да има и такова междупарламентарно или политическо обсъждане, тъй като след като влезе по процедура има още 14-дневен срок, в който се проверяват документи", уточни още Ячев.  По публикацията работи: Боряна Павлова


"Обикновено мнозинството и правителството гледа на бюджета като на счетоводство. ...

......... икономиката, каквото и да говори министърът на финансите. Без увеличаване на доходите няма да има ръст в потреблението. Без увеличаване на капиталовите разходи няма да има ръст в БВП", коментира Нинова. Тя разкритикува правителството, че не само не прави нищо по посока разработване на нови пазари, но свива капиталовите разходи.


Бившият председател на на БСП Михаил Миков нападна остро настоящия

Бившият председател на на БСП Михаил Миков нападна остро настоящия ...

......... за всички партии фактът, че 50% от избирателите на се гласували.Той подчерта в заключение, че без изчистване на идейния ѝ образ - левия профил, който представя мнозинството българи, онези 50% негласували да повярват, че БСП защитава техните интереси, БСП няма особено светло бъдеще, видимо и от тези изборни резултати. /news.bg


Балансираният бюджет е удобният инструмент за преминаване през евентуални незгоди.

Балансираният бюджет е удобният инструмент за преминаване през евентуални незгоди. ...

......... в бюджета за догодина да ви върна назад. Назад към едно време, на едно друго управление. Какво си спомняме оттогава. Заварихме огромен бюджетен дефицит, неизпълнение на приходите, спрени европейски програми, фалирала банка и още и още. За сметка на това какво имаме стабилна финансова и фискална среда", каза още Ангелова.


Съдът ще прецени дали имат основание аргументите на Мая Манолава

Съдът ще прецени дали имат основание аргументите на Мая Манолава ...

......... негативните явления и договорките под масата.Фандъкова уточни, че новият управленски проект на София ще бъде готов до месец.Йорданка Фандъкова: Няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете"Изборите бяха много тежки. За съжаление, през цялото време се сблъсквахме с факта, че се подменяше разговорът за града, разговорът за идете за проект...


Официално - няма нито едно постъпило предложение за шеф на

Официално - няма нито едно постъпило предложение за шеф на ...

......... не е предложен. Борис Ячев, "Обединени патриоти": Парламентарната група на "Обединени патриоти" не е търсена нито за обсъждане на кандидатура на шеф на КПКОНПИ, нито за евентуална подкрепа на такава кандидатура. Все пак срокът е другата сряда. Г-н Цацаров е юрист с над десет годишен опит, формално отговаря на условията."


Три години след приключването му проектът позволява непрекъснато усъвършенстване © Цветелина

Три години след приключването му проектът позволява непрекъснато усъвършенстване © Цветелина ...

......... фирмата-изпълнител. Четири дни след като делото окончателно приключи пред ВКС, тя е поискала и получила изпълнителен лист срещу Министерството на културата за разноските от над 73 хил. лв., които, както всичко останало (заплатите на юрисконсултите на институцията и парите за нескопосания ремонт и последващите "поправки"), ще се платят от данъкоплатците.


Русия с огромните си ядрени резерви е в състояние да

Русия с огромните си ядрени резерви е в състояние да ...

......... Сирия и Украйна. Вероятността от ответен удар обаче възпира американците. В САЩ обявиха "най-лошия кошмар" за Китай и Русия Продажбите на подводници на съюзниците им Според авторите на статията страните членки на НАТО трябвало да бъдат много внимателни при използването на сила, тъй като това можело да "доведе до катастрофа".


Депутатите продължават с разглеждането на законопроекта на държавния бюджет за

Депутатите продължават с разглеждането на законопроекта на държавния бюджет за ...

......... на бюджетното салдо по държавния бюджет за 2020 г. спрямо ревизираната оценка на програмата за 2019 г. е в размер на 2 294,3 млн. лв., гласи проектозаконът за Бюджет 2020 г. Припомняме, че вчера депутатите приеха Бюджета на Здравната каса (НЗОК) и на Държавното обществено осигуряване (ДОО) на първо четене.


Стана ясно, че в типичен стил ГЕРБ напълно е привлякъл

Стана ясно, че в типичен стил ГЕРБ напълно е привлякъл ...

......... юре не съществува в правния мир. Има само един общинар от кохортата на ГЕРБ. Освен дебелата общинска заплата Бонев ще взима и три средни общински заплати като член на някой синекурен борд (над 4 бона месечно), както и надбавки за обещания висок пост. Честито на софиянци жадували промяната !  


След приключването на местните избори в България, отново сме на

След приключването на местните избори в България, отново сме на ...

......... приветствани лично от президента на Германия, както и от кмета на Берлин. Tова е ясен знак, че стартиралата във Виена инициатива успява да бъде значим фактор в политическия живот на Европа, показвайки добрите примери и поставяйки стандартите в политиката – такива, каквито трябва да бъдат – в полза на обществото.