Започна умъртвяването на 17 хил. животни от свинекомплекса в село

Започна умъртвяването на 17 хил. животни от свинекомплекса в село ...

......... потвърдено наличието на болестта африканска чума по свинете, предаде БНР. Властите уточниха, че умъртвяването ще бъде извършено по хуманен начин. Зоната около свинекомплекса се охранява от полицията и движението е ограничено. Обектът се намира на 9 км от границата с Румъния и попада в зона с регионализация на база риск.


Метеорологичните аномалии и свързаните с тях последствия, от които пострадаха

Метеорологичните аномалии и свързаните с тях последствия, от които пострадаха ...

......... Застрахованите загуби от силните градушки и проливните дъждове от 10-12 юни се оценяват на $830 млн., а щетите от лошото време на 15-16 юни – на $560 млн. Припомняме, тогава пострадаха райони в Западна и Централна Европа, особено югозападна Франция, кантон Женева в Швейцария, както и Германия, Чехия и Австрия.


Със сигурност ще има санкция за Националната агенция за приходите

Със сигурност ще има санкция за Националната агенция за приходите ...

......... за защита на личните данни да направи такива предписания", посочи още шефът на комисията. "Дори и КЗЛД да издава предписания за заличаване на информацията, на кого да ги издаде? Във всеки един момент всеки, който пожелае, може да ползва тези данни, което обаче е киберпресътпление", обясни още шефът на комисията.


„Таксите, както и инвестициите, са много по-големи от очакваните. Ако

„Таксите, както и инвестициите, са много по-големи от очакваните. Ако ...

......... управление, то тогава защо трябва да сключваме концесия?", коментира Петър Мутафчиев. „На теория е възможно държавата да управлява добре едно дружество, на практика в България това почти не се е случвало досега. Летището е било под различно политическо управление, но резултатите са едни и същи - абсолютно незадоволителни", допълни Каролев.


Киноложки организации настояват за създаването на регистър от специалисти, които

Киноложки организации настояват за създаването на регистър от специалисти, които ...

......... преди повече от 15-20 години, такъв списък в България все още няма”, заявява пред БНТ председателят на Пловдивското киноложко дружество Костадин Шанков. Идеята е според оценката на тези специалисти, кучетата да имат различен цвят паспорти, определящ начина, по който могат да бъдат разхождани. Сега инциденти стават дори в обществените паркове.


Мъж на възраст между 30 и 39 г. В тази

Мъж на възраст между 30 и 39 г. В тази ...

......... всички тя 9 663 са осъдени на затвор - или 32.2% от общия брой на обвинените. Условно осъдени са 14 310 лица (47.7%). Съдилищата са освободили от наказателна отговорност 5 011 души (16.7%) Прочетени са присъди "невинен" за 718 изправени на съд, а срещу 305 души делата са били прекратени.Българската агенция по безопасност на храните констатира ново огнище на

Българската агенция по безопасност на храните констатира ново огнище на ...

......... да се гарантира откриването на заболяването. Ще се проверява и за нерегламентирани придвижвания и търговия на домашни свине. При установяване на такива, на превозвачите и на собствениците на животните ще бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение, а транспортираните животни ще бъдат незабавно и хуманно умъртвени, предупреждават от БАБХ.


Проверките на търговци, които предлагат надуваеми артикули за плажа, са

Проверките на търговци, които предлагат надуваеми артикули за плажа, са ...

......... пък с някакъв дефект. Но, ако търговецът не може да бъде намерен, ние няма как да поискаме да върнем опасната стока и да получим парите си за нея обратно. Или пък да предявим рекламация, ако се окаже, че това, което сме си купили, има едно или друго несъответствие", подчерта той.


Огнищата на африканска чума по свинете у нас нарастват. Това

Огнищата на африканска чума по свинете у нас нарастват. Това ...

......... издадена заповед за спиране на продажбата на животни и животински продукти", каза и поясни, че актове ще се връчват след седмица, защото масово търговците не са запознати с новия регламент. Търговец на гълъби настояваше, че има право да продава пернати, защото пазарът е птичи и няма информация за птичи грип.


Средно по 100 хил. души на ден очакват организаторите на

Средно по 100 хил. души на ден очакват организаторите на ...

......... употребил сериозно количество концентрат. Това е още един акцент за превенция срещу шофиране под въздействието на упойващи вещества, особено с оглед характера на събитието. На проявата присъстват и стотици деца като за тях се провеждат редица игри и открити уроци, които да ги научат на основни правила по пътна безопасност. 


Проверките на търговци, които предлагат надуваеми артикули за плажа, са

Проверките на търговци, които предлагат надуваеми артикули за плажа, са ...

......... контрол при търговците на дребно, като целта е да не се допуска циркулирането в търговската мрежа на артикули, за които няма гаранция, че са безопасни за потребителите. Целта на тези проверки пък е – ако все пак в магазините попаднат рискови продукти, те да бъдат иззети и унищожени”, допълни той. Расте броя на огнищата на африканска чума по домашните прасета

Расте броя на огнищата на африканска чума по домашните прасета ...

......... отглеждат прасета. Разбираме тяхното безпокойство, но по-важно е да запазим целия отрасъл, отколкото едно или две прасета“, заяви заместник-областният управител на Добрич Живко Желязков. Специалистите разчитат мерките да дадат резултат и болестта да не достигне до големите ферми в областта. В свинеферми в Добричко се отглеждат около 70 000 животни.


Църквата почита паметта на един от най-ревностните и пламенни старозаветни

Църквата почита паметта на един от най-ревностните и пламенни старозаветни ...

......... Илия пророкувал 25 години, след което бил грабнат в огнена колесница и отнесен на небето. Народът го  почита като повелител на небето и небесните стихии.  Илинден е един от народните празници за предпазване от гръм и градушка. Отслужва се заупокойна молитва за огнеборците, загинали при изпълнение на служебния си дълг. 


Огнищата на африканска чума по свинете у нас нарастват. Това

Огнищата на африканска чума по свинете у нас нарастват. Това ...

......... Огнищата на африканска чума по свинете у нас нарастват. Това предизвика изненадващи проверки на Българската агенция по безопасност на храните и Столичния инспекторат по пазарите в София.Африканска чумаБАБХ забранява продажбата на прясно свинско месо на фермерските пазариПравят 20-километрови "въоръжени" зони заради Африканската чумаДесислава Танева нареди общините да направят свински гробища


Неравенството в доходите на най-бедните и най-богатите у нас се

Неравенството в доходите на най-бедните и най-богатите у нас се ...

......... населението няма да доведе до прозрачното им разходване. Васил Велев, председател на АИКБ: Още една причина да настояваме за неувеличаване на преразпределителната роля на бюджета, е незавидното място на България в световните класации по корупция. Към момента правителството запазва позицията си, че не се очакват данъчни промени в този мандат.


Почти всички държави от Европейския съюз са готови с националните

Почти всички държави от Европейския съюз са готови с националните ...

......... цели.Отговорността за разгръщането на 5G е на държавите-членки, но в същото време всяка кибератака срещу бъдещите мрежи в отделна страна би засегнала целия Съюз. Затова Брюксел предприема мерки и на национално, и на европейско ниво.Предвижда се през 2025 г. приходите от 5G в световен мащаб да достигнат 225 милиарда евро.Енергийният министър Теменужка Петкова освободи двама от общо тримата шефове

Енергийният министър Теменужка Петкова освободи двама от общо тримата шефове ...

......... БЕХ сега влиза Андон Андонов, който е изпълнителен директор на "Мини Марица изток". Единственият, който запазва поста си в борда на БЕХ, е Живко Динчев. Той е и изпълнителен директор на заплашения от фалит ТЕЦ "Марица изток 2". Новите промени ще влязат в сила с вписването им в Търговския регистър.


Заради усложняващата се ситуация с болестта африканска чума по свинете

Заради усложняващата се ситуация с болестта африканска чума по свинете ...

......... съответните областни дирекции ще извършват засилен постоянен официален контрол на фермерските пазари в дните, в които те се провеждат. При проверките ще се следи за спазването на настоящата заповед, а при констатиране на нарушения и несъответствия ще се предприемат предвидените в законодателството административни и административнонаказателни мерки, съобщават от агенцията.  


Българката Мина Андреева оглавява службата на говорителите на Европейската комисия,

Българката Мина Андреева оглавява службата на говорителите на Европейската комисия, ...

......... Юнкер аз ще поема неговите функции (на Схинас - б.р.) и ще оглавя службата на говорителите. Ще бъда подпомагана от целия женски екип в момента. Наташа Берто ще е моя заместничка, а Аника Брайтхардт ще бъде координатор на говорителите. Това показва, че жените ще държат фронта до края“, каза тя.


На свое заседание Управителният съвет на Държавен фонд

На свое заседание Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" избра ...

......... на земеделието и храните. Управителният съвет на фонда е приел подадената от Живко Живков молба за освобождаване от поста изпълнителен директор, допълва пресцентърът. В мотивите за решението си Живков посочва, че иска да бъде запазен имиджа на институцията. Приети са оставките и на заместник-изпълнителнителните директори Калоян Костадинов и Георги Динев.


10% увеличение на всички доходи са предвидени в новия бюджет.

10% увеличение на всички доходи са предвидени в новия бюджет. ...

......... труд. В противен случай ето, морякът ще каже - "Ами и аз искам за нощен труд". Вие ще кажете: "Искаме за слънчево време" от Националното радио. "Топло ни е". Всички искате. Затова има приоритети и мисля, че ги спазваме всичките. Тези 10% са за всички, и за вас", каза премиерът.


Забранява се предлагането на прясно свинско месо, месни заготовки и

Забранява се предлагането на прясно свинско месо, месни заготовки и ...

......... дирекции по безопасност на храните към БАБХ ще извършват засилен постоянен официален контрол на фермерските пазари в дните, в които те се провеждат. При проверките ще се следи за спазването на настоящата заповед, а при констатиране на нарушения и несъответствия ще се предприемат предвидените в законодателството административни и административно-наказателни мерки.


Забранява се предлагането на прясно свинско месо, месни заготовки и

Забранява се предлагането на прясно свинско месо, месни заготовки и ...

......... дирекции по безопасност на храните към БАБХ ще извършват засилен постоянен официален контрол на фермерските пазари в дните, в които те се провеждат. При проверките ще се следи за спазването на настоящата заповед, а при констатиране на нарушения и несъответствия ще се предприемат предвидените в законодателството административни и административно-наказателни мерки.


Неравенството в доходите на най-бедните и най-богатите у нас се

Неравенството в доходите на най-бедните и най-богатите у нас се ...

......... предлагат данъчни промени, включително въвеждането на необлагаем минимум и създаване на нов данък "богатство".Пламен Димитров, президент на КНСБ: Неравенствата са най-тежки в България, не само сме най-бедни, но и с най-тежки неравенства. Това ние твърдим, че се дължи и благодарение на данъчната политика, която се води през последните десет години.


За интегриране на Конфиндустрия България в събитията на Изпълнителната агенция

За интегриране на Конфиндустрия България в събитията на Изпълнителната агенция ...

......... от Конфиндустрия България могат да участват в програмите за интернационализация на МСП на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, ако отговарят на критериите за допустимост. От ИАНМСП се ангажираха да продължат да подават регулярно информация за предстоящи събития, които от Конфиндустрия България да промотират сред своите членове.


За сериозен проблем в практиката, възникнал от промяна в Закона

За сериозен проблем в практиката, възникнал от промяна в Закона ...

......... от оператора чрез пощенски паричен превод". С други думи, трябвало да е става въпрос изрично и само за физически лица, но финалният вариант на текста предполага и юридическите лица. Припомняме, че данните на юридическите лица, включително и ЕИК, се намират на съответните официални документи т.е. те се отчитат пред НАП.


Със засадените около 2 милиона хектара дини и годишна продукция

Със засадените около 2 милиона хектара дини и годишна продукция ...

......... и износът им е бил съответно 234 724 и 30 968 тона. Миналата година Китай е консумирал 70 милиона тона от сочния плод, като на глава от населението се падат над 50 кг, сочат данните на организацията, а прогнозите са до 2020 г. производството им да достигне 81,8 милиона тона.


Специализираният наказателен съд пусна под гаранция петимата задържани служители на

Специализираният наказателен съд пусна под гаранция петимата задържани служители на ...

......... гледат само при обжалване и то в закрито заседание, като решениетое окончателно. Вчера на трима от обвинените по делото бяха наложени гаранции съответно от 26 000 лв, 10 000 лв. и 7 000 лв.Повдигнаха обвинения на петима от ДФЗСпециализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители в Държавен фонд „Земеделие“


Пламен Димитров настоява на затваряне на ножицата между бедни и

Пламен Димитров настоява на затваряне на ножицата между бедни и ...

......... вноски в секторни фондове за допълнителна квалификация. Реализацията на всички горепосочени мерки ще струват на държавния бюджет малко над 1.6 млрд. лв. Приходите обаче се очаква да бъдат малко над 2 млрд. лв. Борисов обеща на бизнеса да не вдига данъците Единственият шанс за вдигане на доходите е икономическа стабилност


Българската асоциация на заведенията (БАЗ) отправя покана към всички политически

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) отправя покана към всички политически ...

......... диалог с цел иницииране на нови промени, които да олекотен режимът. Основните им идеи са три:  1. Да бъде удължен крайния час за работа на открито, посочен в наредбата към ЗЗШОС през летните месеци – от 23:00 часа на 00:00 часа. 2. Да бъде отменена наказателната мярка "запечатване на обект".


Министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че ще има разговор

Министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че ще има разговор ...

......... системите и анализ на здравината им, за да се предотврати поне за бъдеще този пропуск, защото никой не е очаквал, че едно от многото приложения, което работи върху сървърите на НАП, ще бъде толкова лесно уязвимо и уязвено, знаем кое е конкретното приложение, но това не намалява щетата и ефекта.


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова е освободила досегашните членове на

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова е освободила досегашните членове на ...

......... влиза в сила след вписване в търговския регистър. Министър Петкова благодари на досегашния състав на Съвета на директорите на холдинга за професионализма и положените усилия за стабилизиране на енергийните дружества от групата на БЕХ ЕАД.Новоизбраният Съвет на директорите определи за изпълнителен директор на “Български енергиен холдинг” ЕАД г-н Жаклен Коен.


Постоянен мониторинг на нарушенията на шофьорите, управляващи служебни автомобили и

Постоянен мониторинг на нарушенията на шофьорите, управляващи служебни автомобили и ...

......... преди да се повери автомобил на служител, същият да бъде тестван за наличие на алкохол в кръвта, като това може да се извърши и с автоматизирани технически средства. Акцент се поставя и на изправността на служебните превозни средства. Около 40% от всички пътно-транспортни произшествия в ЕС стават при служебни пътувания.


Една от най-скандалните обществени поръчки на бившето ръководство на БДЖ-Пътнически

Една от най-скандалните обществени поръчки на бившето ръководство на БДЖ-Пътнически ...

......... констатациите за нередности при обществената поръчка и на база на доклада търгът бе спрян. Сегашното решението на ВАС обаче поставя новото ръководство на БДЖ в твърде деликатна и на пръв поглед безизходна ситуация (курт капан) - четирите милиона лева ще трябва да отидат там, за където са си били отредени.


Производителят на седалки и вътрешно оборудване за автомобили Граммер АД

Производителят на седалки и вътрешно оборудване за автомобили Граммер АД ...

......... на свободния пазар, ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги продължава да прилага иновативни решения в подкрепа на устойчивото развитие на обществото и своите клиенти. Фирмите, които имат интерес към осъществяване на своята дейност със 100% зелена енергия, могат да потърсят консултация от специалистите на енергийния търговец на телефон *6161 и имейл адрес: [email protected]


На остров Скиатос глобяват, ако си вземете камък от плажа.

На остров Скиатос глобяват, ако си вземете камък от плажа. ...

......... него се достига само по море и още на пристанището има поставени предупредителни табели „Забранено е вземането на камъни от плаж Лалария. Нарушителите се глобяват от 400 до 1000 евро“ Само на този плаж в цяла Гърция има красиви камъни, които под влияние на слънцето и морската вода са прозрачнобели.


Жaĸлeн Koeн, пpeдceдaтeл нa бopдa нa диpeĸтopитe нa AEЦ

Жaĸлeн Koeн, пpeдceдaтeл нa бopдa нa диpeĸтopитe нa AEЦ "Бeлeнe", ...

......... Πeтьo Ивaнoв и Πeтъp Илиeв ca ocвoбoдeни. Ha тяxнo мяcтo ca нaзнaчeни Жaĸлeн Koeн и Aндoн Aндoнoв, a Живĸo Динчeв зaпaзвa пocтa cи. Koeн бe нaзнaчeн зa диpeĸтop нa БEX oт ĸaбинeтa нa Πлaмeн Opeшapcĸи пpeз лятoтo нa 2013 г., a пpeз 2016 г. тoй бe cмeнeн oт Teмeнyжĸa Πeтĸoвa.


За подкрепа в развитието на роботиката и автоматизацията в България

За подкрепа в развитието на роботиката и автоматизацията в България ...

......... бъде пропускан“, заяви след срещата д-р Таков. Професионалната асоциация по роботика и автоматизация има за задача да свързва компании от сектора, неправителствени организации, изследователски институции и индустриални зони. Чрез промотирането на най-добрите практики, бизнес модели и маркетингови решения ПАРА се стреми да помогне на своите членове да разширят дейността си.


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова уволни целия Съвет на директорите

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова уволни целия Съвет на директорите ...

......... професионализма и положените усилия за стабилизиране на енергийните дружества от групата на БЕХ ЕАД". Работодателите многократно призоваха за оставката на шефа на НЕК Петър Илиев, заради лошото управление на енергийната система, което води до рекордно високи цени на електроенергията за индустрията, а те се предават надолу по веригата върху потребителите.


За максимално удобство на всички пътуващи, разписанието на БДЖ вече

За максимално удобство на всички пътуващи, разписанието на БДЖ вече ...

......... Възможността за избор за пътуване с влак в една от най-големите онлайн навигационни системи вече и на територията на България дава своя принос към опазването на природата, тъй като превоза с железопътен транспорт в качеството си на най-екологично чист транспорт, отделя най-малко вредни емисии в атмосферата, обясняват от жп компанията.


Жаклен Коен отново става изпълнителен директор на “Български енергиен холдинг” ЕАД.

Жаклен Коен отново става изпълнителен директор на “Български енергиен холдинг” ЕАД. ...

......... Търговския регистър. Министър Петкова благодари на досегашния състав на Съвета на директорите на холдинга за професионализма и положените усилия за стабилизиране на енергийните дружества от групата на БЕХ ЕАД, съобщават от ведомството ѝ. Новоизбраният Съвет на директорите вече е определил за изпълнителен директор на “Български енергиен холдинг” ЕАД Жаклен Коен.


EVN България предприе допълнителни мерки за осигуряване на електрозахранването за

EVN България предприе допълнителни мерки за осигуряване на електрозахранването за ...

......... На 17 юли екипи на Електроразпределение Юг (част от EVN България) инсталираха в района мобилен трафопост. Модерното съоръжение е с мощност 800 kVA (киловолтампера) и е в готовност за експлоатация за времетраенето на събора. В допълнение дежурни екипи на Електроразпределение Юг са на разположение да реагират на място при необходимост. 


България и Кралство Мароко заедно строят фабрика за космически храни,

България и Кралство Мароко заедно строят фабрика за космически храни, ...

......... видове животни, подчерта Мохамед Хмидуш, вицепрезидент на Asmex, най-голямата експортно-импортна организация на Мароко. Има голям потенциал за развитието на търговско-икономическите отношения в сферата на хранително-вкусовата промишленост, леката промишленост, текстила, фармацията.На 30 юли Кралство Мароко отбелязва националния си празник, който ще бъде честван и в резиденцията на Кралство Мароко в София.


Финансовите министри и централните банкери от седемте индустриално развити държави

Финансовите министри и централните банкери от седемте индустриално развити държави ...

......... (ОИСР) до края на следващата година. Висши служители от централните банки на Г-7, Международният валутен фонд (МВФ), Банката за международни разплащания (BIS) и Институтът за финансова стабилност (FSI) също така представиха доклад, в който се изтъкват рисковете, свързани с криптовалути и в частност проекта на "Фейсбук" за дигиталната валута "Либра".


Данъчната система на България ще бъде тема на кръгла маса,

Данъчната система на България ще бъде тема на кръгла маса, ...

......... на кръгла маса, организирана от КНСБ. В дискусията ще се включат финансовият министър Владислав Горанов, депутати, работодатели и представители на държавата администрация. Сред участниците се очакват още Стефан Савов, съветник по социални политики и здравеопазване на президента, както и Марина Кирова, икономически съветник в представителството на Европейската комисия в България.


Данъчната система на България ще бъде тема на кръгла маса,

Данъчната система на България ще бъде тема на кръгла маса, ...

......... на кръгла маса, организирана от КНСБ. В дискусията ще се включат финансовият министър Владислав Горанов, депутати, работодатели и представители на държавата администрация. Сред участниците се очакват още Стефан Савов, съветник по социални политики и здравеопазване на президента, както и Марина Кирова, икономически съветник в представителството на Европейската комисия в България.


Криптовалутите като планираната от Фейсбук либра трябва да се придържат

Криптовалутите като планираната от Фейсбук либра трябва да се придържат ...

......... най-високите регулационни стандарти като гаранция срещу прането на пари и сигурност на потребителите. Около това становище се обединиха министрите на финансите от Г- 7 след края на двудневна среща в Шантили, Франция. Има напредък в облагането на технологичните компании, но остава още работа, заяви финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин.


Парламентът отложи старта на ТОЛ системата за тежкотоварните автомобили, като

Парламентът отложи старта на ТОЛ системата за тежкотоварните автомобили, като ...

......... не означава, че трябва да се допуска от председателстващия НС да бъде подлаган на обиди министър-председателят. Нигяр Джафер - заместник-председател на НС: Обиди са недопустими, както към премиера, така и към народните представители. А докато толсистемата заработи шофьорите на тежкотоварните превозни средства ще заплащат месечна, седмична или дневна електронна винетка.


От столицата на България ще се осъществяват вътрешни операции на

От столицата на България ще се осъществяват вътрешни операции на ...

......... от новите работни места в България, а финансовият министър Владислав Горанов му отговори с шеговити предложение. Владислав Горанов, министър на финансите: Няма нужда да бързате да местите централата, но може да го обмислите.Официалните гости разгледаха работните места на служителите на Световната банка в София и оставиха послания на специално пано.


Апартаментът, който лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е декларирал пред

Апартаментът, който лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е декларирал пред ...

......... е застроен. Председателят на ДПС по декларация разполага с 20 000 лева в брой и 375 130 лв. лева в банка. Жена му Джеврие има "Тойота" за 21 600 лева, купена през 2012 година. Парите са му от продажба на дялове, стар депозит, заплата и спестявания, декларирани в предходни години.    


България е държавата в Европейския съюз (ЕС) с най-голямо неравенство

България е държавата в Европейския съюз (ЕС) с най-голямо неравенство ...

......... като страната заема първата позиция през последните две години. През 2017 г. 20-те процента от населението с най-високи доходи в България са получили 8.2 пъти повече пари от 20-те процента от населението с най-ниски доходи. През миналата година разликата спада до 7.66 пъти, но страната остава първа по този показател.


Хаос с тол системата и електронните винетки. Фирмата

Хаос с тол системата и електронните винетки. Фирмата "Телетол", която ...

......... това", завършва позицията на "Телетол". Потърсени за коментар по-рано, от ИТС ни казаха, че към момента ще се въздържат от становище по темата.  Цялата позиция на фирмата оператор "Капш" може да прочетете тук. очаква и становище по поставени от редакцията въпроси на Агенция "Пътна инфраструктура", като ще го публикува своевременно. 


Бюджетната комисия отхвърли ветото на президента Румен Радев върху текстовете

Бюджетната комисия отхвърли ветото на президента Румен Радев върху текстовете ...

......... подкрепа на ветото гласуваха единствено депутатите от БСП, които смятат, че по този начин бизнесът ще може да си купува политически партии. От ГЕРБ опонираха, че с намаляването на партийните субсидии от 11 на 1 лев за спечелен глас трябва да се осигури възможност за партиите да дофинансират дейността си.


За материализиране на добрите политически контакти на България зад граница

За материализиране на добрите политически контакти на България зад граница ...

......... и закупуването на нова бойна техника за армията ни и обясни защо е взел решение новите изтребители F-16 да бъдат платени веднага.Премиерът Борисов е настоял да платим веднага за изтребителите F-16Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева откри традиционната конференция на посланиците ни по света, която тази година съвпада с отбелязван...


Около 5.5 милиона хектолитра бира са продадени в България през

Около 5.5 милиона хектолитра бира са продадени в България през ...

......... сезон, очакванията за пазарните резултати към края на 2019 г. не са оптимистични", допълват от Съюза на пивоварите. За 2018 г. консумацията на бира на глава от населението е 75 литра. Твърдо се запазва и тенденцията за увеличаване дела на продажбите в кенове и намаляване на дела на пластмасовите бутилки.


Интензивен отстрел на диви прасета ще се извършва в 20-километровите

Интензивен отстрел на диви прасета ще се извършва в 20-километровите ...

......... посочени. Дамян Илиев увери, че хората, които ще се занимават с отстрела са "достатъчно големи професионалисти". С цел най-стриктно спазване на правилата за безопасност няма да се допуска санитарен лов от сдруженията и дружините. Всички отстреляни прасета ще бъдат незабавно загробвани, няма да се допуска месото им да бъде използвано.


Екипи на Електроразпределение Юг (ЕР Юг), част от EVN Група,

Екипи на Електроразпределение Юг (ЕР Юг), част от EVN Група, ...

......... за подобна дейност, както и задълбочен мониторинг за пикова промяна на мощността в трафопостовете. Дейността копаене на крипто валута не е забранена от закона, но като всяка търговска дейност трябва да бъде извършвана в съответствие със законите и разпоредбите на страната, включително и да се заплаща използваната за нея електроенергия.


Екипи на Електроразпределение Юг (ЕР Юг), част от EVN Група,

Екипи на Електроразпределение Юг (ЕР Юг), част от EVN Група, ...

......... плащат и дължимите данъци на държавата. Ето защо, апелираме към всички компетентни държавни институции да изострят вниманието си и да увеличат контрола над този вид дейност. Ние от своя страна сме готови да съдействаме с цялата налична информация, с която разполагаме“, коментира Гочо Чемширов, член на УС на ЕР Юг. 


Велико Търново е една от шестте новоконсолидирани области, за които

Велико Търново е една от шестте новоконсолидирани области, за които ...

......... министър. След 16 август в тестови режим превозвачите ще имат възможност да проследят собствените си разходи по тарифа, за която още се водят преговори с тях, коментира още Аврамова. Министърът и кметът на Велико Търново Даниел Панов поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски по повод годишната от неговото рождение.


Хаос с тол системата и електронните винетки. Фирмата

Хаос с тол системата и електронните винетки. Фирмата "Телетол", която ...

......... от коментар. "Капш" не може да си позволи да спекулира с решенията на държавата. Ние изпълняваме договора, подписан с възложителя, като спазваме стриктно посочените параметри и крайни срокове" - така пък "Капш" отговориха и на питането каква е причината според тях за отлагането на старта на тол системата в България.


Ще си тръгнат ли от България туристическите фирми? Този въпрос

Ще си тръгнат ли от България туристическите фирми? Този въпрос ...

......... Ще се стигне до парадокса български туристи да резервират услуга туристическа в България през чуждестранен туроператор и да я ползват тук в България, заобикаляйки услугите на българските туристически агенти и туроператори, просто защото те няма да бъдат конкурентоспособни да предлагат тази услуга, така както я предлагат европейските им конкуренти.  


Парламентът прие окончателно промените в Закона за концесиите, които улесняват

Парламентът прие окончателно промените в Закона за концесиите, които улесняват ...

......... ще се осъществяват концесиите на морските плажове. Валери Симеонов, ПГ на "Обединени патриоти", НФСБ: Всичко това, което следва от едно такова гласуване на закона за концесиите е бетониране на досегашната практика за подаряване на плажовете на приближени до властта лица. В ръцете на министъра ще бъде и ножът и хлябът.


Ще си тръгнат ли от България туристическите фирми? Този въпрос

Ще си тръгнат ли от България туристическите фирми? Този въпрос ...

......... АБТТА: Ще се стигне до парадокса български туристи да резервират услуга туристическа в България през чуждестранен туроператор и да я ползват тук в България, заобикаляйки услугите на българските туристически агенти и туроператори, просто защото те няма да бъдат конкурентоспособни да предлагат тази услуга, така както я предлагат европейските им конкуренти.


5.5 милиона хектолитра бира са продадени в страната през миналата

5.5 милиона хектолитра бира са продадени в страната през миналата ...

......... в същата възрастова група, но те консумират пенливата напитка 6 пъти в месеца. За поредна година най-често бирени наздравици се вдигат в Монтана – поне 13 пъти месечно и почти толкова в Русе. Дамите от Монтана остават най-верните фенове на пивото и поне 10 пъти в месеца си пийват биричка.


Главният прокурор Сотир Цацаров предложи да бъде отнето гражданството на

Главният прокурор Сотир Цацаров предложи да бъде отнето гражданството на ...

......... 23 декември, 2017 година, а Кассабгуи – на 28 декември, 2017 година. В исканията на главния прокурор да се отнеме гражданството на двамата не се споменава евентуални подозрения за пране на пари или финансиране на терористична дейност. Правосъдният министър Данаил Кирилов трябва да реши дали да изпълни искането на Цацаров.


Арбитражната комисия към Световната търговска организация публикува доклад, според който

Арбитражната комисия към Световната търговска организация публикува доклад, според който ...

......... заяви, че и експертната група, и арбитражната комисия на СТО са констатирали, че предприетите от САЩ антидъмпингови мерки нарушават правилата на организацията. Китай призовава американската страна незабавно да предприеме реални действия и да поправи грешките, за да се създадат справедливи и стабилни международни търговски условия за компаниите от двете държави.


През следващите три години китайският производител на телекомуникационно оборудване „Хуауей

През следващите три години китайският производител на телекомуникационно оборудване „Хуауей" ...

......... си Мяо подчерта, че това е знак за стабилните китайско-италиански търговски връзки. „Те са добре свързани държави: Италия се нуждае от Китай и обратното. Аз съм оптимист относно бизнеса", каза той. Мяо призова Италия да направи „прозрачно, ефективно и справедливо" използването на своята златна сила в развитието на 5G мрежите.


Доход от наем е декларирал финансовият министър Владислав Горанов –

Доход от наем е декларирал финансовият министър Владислав Горанов – ...

......... му – 1000 лева. На влог Горанов притежава 71 000 лева, а съпругата му – 12 704 лева. Колко печелят другите отговорни за срива в НАП и за това да има наказания за пробива – научете в Expert.bg. А как се справят Пеевски и Борисов - научете в този материал!


Хаосът с тол системата и електронните винетки вече не е

Хаосът с тол системата и електронните винетки вече не е ...

......... двете страни по казуса, когато ги получи. "Капш" вече изпрати отговори и предстои публикация по-късно днес (18 юли). В първата част на материала четете: знае ли държавата как работи тол системата и защо за 12 месеца няма построена нито една рамка за таксуване на тежкотоварни автомобили според данните на "Телетол".


БДЖ ще обяви обществена поръчка за доставка на поне 6

БДЖ ще обяви обществена поръчка за доставка на поне 6 ...

......... на договора. Според пазарните проучвания на националния превозвач за около 2,5 милиона евро могат да бъдат купени модерни и изключително енергийно ефективни локомотиви. Подобна цена може да бъде постигната от няколко от европейските производители.  В подобен бюджет се побира и базовият модел на машините "Смартрон" на германския технологичен гигант "Сименс".