Компанията „NPC International

Компанията „NPC International", един от най-големите оператори на вериги за ...

......... на цените на храните. В ресторантите на „NPC International" работят над 40 000 души в 27 държави. Както отбеляза Джон Уебър, изпълнителен директор на „Pizza Hut", по време на процеса на фалит компанията очаква да оптимизира набора на ресторанти под нейно управление, за да отговори по-точно на търсенето на клиентите.


Вицепремиерът Томислав Дончев обсъди с Националния съвет на Асоциацията на

Вицепремиерът Томислав Дончев обсъди с Националния съвет на Асоциацията на ...

......... и директно изплащане на дивиденти по обявени от тях банкови сметки. Националният съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България прие за членове на АИКБ няколко нови организации и компании, сред които: Българска асоциация на заведенията, "Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология" ЕАД, "Бадер България" КД и др.


300 хил. чека за безплатна почивка в в гръцките курорти

300 хил. чека за безплатна почивка в в гръцките курорти ...

......... Префектурата на Еврос (районът на Западна Тракия), се добавя към специалната рамка от 10 нощувки, като субсидията за там е 100%. Чековете трябва да се използват за нощувки в периода от 1 август 2020 г. до 31 юли 2021 г. в места за настаняване, вписани в туристическия регистър на страната.


Бащата на министър-председателя на Великобритания е пътувал до Гърция през

Бащата на министър-председателя на Великобритания е пътувал до Гърция през ...

......... много щастливи да ме приемат. Всичко, което искаха да знаят е откъде идвам и какво ще правя. Премериха ми температурата и се мих два пъти. Трябва да възстановим въздушните мостове възможно най-скоро. От това, което видях, пристигането на британците няма да представлява опасност за гърците, защото тук са много внимателни.”


Canon днес разкрива подробности за онлайн събитието REIMAGINE - най-голямото

Canon днес разкрива подробности за онлайн събитието REIMAGINE - най-голямото ...

......... REIMAGINE, моля регистрирайте се на следния адрес: https://www.canon.bg/pro/events/reimagine-live-event/ Подробности за събитието: ДАТА: Четвъртък, 9ти юли 2020 г. ЧАС: 15:00 часа (14:00 CEST) МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ: YouTube - присъединете се към Canon в YouTube, за да задавате въпросите си. Подробности ще откриете на страницата с регистрация. Събитието е достъпно само на английски език


Fibank (Първа инвестиционна банка) успешно увеличи капитала си. Днес инвеститорите

Fibank (Първа инвестиционна банка) успешно увеличи капитала си. Днес инвеститорите ...

......... 02 юли 2020 г. Fibank увеличава своя основен капитал със 195 424 000 лв., като коефициентът на обща капиталова адекватност на банката ще достигне 22.52% в сравнение с 19.57% към 31 март 2020 г. Fibank продължава да изпълнява своята стратегия за кредитиране на малки и средни предприятия и частни лица.Wizz Air осъществи първия си редовен полет до международното летище

Wizz Air осъществи първия си редовен полет до международното летище ...

......... протоколи по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, като екипажът също трябва да носи ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ.


По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на околната среда

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на околната среда ...

......... изпълнението на дейностите по проект “Устойчиво управление на Национален парк “Рила” II-ра фаза“. Министърът обходи района на Рилските езера и констатира, че строителната техника е изведена от обекта и дейностите по проекта са спрени. Установени бяха нарушения в изпълнението на проекта, за които ще бъде изготвен подробен доклад до министър-председателя.


Най-големият планински курорт в България – Банско официално откри днес

Най-големият планински курорт в България – Банско официално откри днес ...

......... АД превозваше децата с кабината до Бъндеришка поляна само срещу 1 лев. Освен националите в планината, децата ги очакваха много атракции, както и най-дългата водна пързалка в Европа. През летния сезон между 1 юли и 22 септември 2020 г., кабинковият лифт ще работи всеки ден от 08:30 до 16:30 часа.


Цените на петрола в четвъртък се увеличават за втора поредна

Цените на петрола в четвъртък се увеличават за втора поредна ...

......... затварянето на предишната сесия договорът достигна до ниво от 41,9 долара за барел. Договорът за август за петрола сорт WTI на NYMEX е на ниво от 39,82 долара за барел – плюс 1,40 %. При затварянето на предишната сесия фючърсът за август за WTI поскъпна до 39,7 долара за барел.


Близо 15 километра е опашката от чакащи камиони, автобуси и

Близо 15 километра е опашката от чакащи камиони, автобуси и ...

......... пунктът „Маказа“. Така целият туристически трафик от Сърбия, Северна Македония, Румъния и България се насочва към най-сигурната точка за влизане в южната ни съседка. През последните три часа колоната от чакащи камиони, леки коли и автобуси е стигнала до разклона за Петрич на АМ „ Струма“ и продължава да расте. "Всичките ни усилия са фокусирани върху подкрепата на заетостта. Ще ...

......... рамките на 12 дни. 7 били необходими за разглеждане на заявлението и още 5 – за превеждане на парите от Националния осигурителен институт. "Говорим за запазване на почти 300 000 работни места. Поставили сме си за цел да задържим безработица до ниво от 6,5% в края на годината”, поясни Сачева.


165 са новодиагностицираните с новия коронавирус лица за изминалите 24

165 са новодиагностицираните с новия коронавирус лица за изминалите 24 ...

......... - 1; Плевен - 2; Пловдив - 33; Разград - 4; Русе - 6; Сливен - 4; Смолян - 9; София област - 6; София град - 46; Стара Загора - 2; Ямбол - 3. Потвърдените в България случаи на Covid-19 към момента са 5154, 2200 от които са активни. 


Лидл България е основен партньор на тазгодишното издание на Фамилатлон,

Лидл България е основен партньор на тазгодишното издание на Фамилатлон, ...

......... или просто да прекарат по приятен начин свободното си време. Една от основните цели на Фамилатлон е да представи изобилието от организации, които провеждат извънкласни занимания за развитие на децата и предоставя уроци, които се провеждат на открито на теми свързани със спорта и здравословния начин на живот.    


България е шестият най-голям износител на електрически велосипеди в Европа.

България е шестият най-голям износител на електрически велосипеди в Европа. ...

......... в плановете на Европа за намаляване на въглеродните емисии. По данни на европейската асоциация на производителите на велосипеди ако през 2017 г. са се произвеждали по 1.4 млн бройки, то през 2019 г. те са 2.4 млн. А през следващите пет години прогнозите са те са достигнат 7-8 млн. бройки.


Няма намерения за намаляване на пенсии и заплати. Това стана

Няма намерения за намаляване на пенсии и заплати. Това стана ...

......... Нашите усилия са фокусирани върху подкрепата на заетостта. Ако се наложи, мярката 60 на 40 може да бъде продължена до края на годината, прогнозира още министърът на труда и социалната политика. Деница Сачева каза, че се готвим за най-лошото, но се надяваме на най-доброто, като се работи по различни сценарии.IAB България, най-голямото сдружение на медии, агенции и технологични компании,

IAB България, най-голямото сдружение на медии, агенции и технологични компании, ...

......... Bulgaria, Рекламодател Telus International Europe, Агенция proof. Mедия партньор: httpoolСребро – FordDA, Рекламодател Moto-Pfohe, Агенция guts&brainsDDBБронз – Black Friday 13, Рекламодател DZI, Агенция guts&brainsDDBMost Brave Campaign Злато – 04:20, Рекламодател Skapto, Агенция proof.Сребро – rrrrRRRrrrRR, Рекламодател IKEA Bulgaria, Агенция The SmartsБронз - choose love over hate, Рекламодател Skapto, Агенция proof.


От вчера е в сила намалената ставка от 9% ДДС

От вчера е в сила намалената ставка от 9% ДДС ...

......... без фактури. Данъчни инспектори предполагат, че заради затруднения контрол и разплитането на измами общото време на ревизиите и съответно на възстановяването на данъчен кредит и за нарушителите, и за добросъвестните в бранша ще се удължи. Вижте още: НАП: От 1 юли ДДС за ресторантьори, книги и бебешки стоки става 9%


Регистрирана в Кипър компания ще бъде новият мажоритарен собственик на

Регистрирана в Кипър компания ще бъде новият мажоритарен собственик на ...

......... на каква стойност е тя. Според уведомлението от “Потамиро лимитид” не се очаква операцията да окаже въздействие върху нито един продуктово-географски пазар в страната. B кpaя нa пъpвoтo тpимeceчиe нa 2020 г. “Coфия xoтeл Бaлкaн” AД oтчeтe cпaд нa пpиxoдитe cи c мaлкo нaд 22% дo близo 5 милиoнa лeвa.


С извънредни COVID-мерки ще бъде подпомаган целия селскостопански сектор, а

С извънредни COVID-мерки ще бъде подпомаган целия селскостопански сектор, а ...

......... намаляване на разхищението. По-малко от 1% разхищава България, спрямо ЕС, посочиха от МЗХГ и уточниха, че България произвежда близо 670 хиляди тона храна в излишък, а в ЕС се изхвърлят повече от 80 милиона тона храна. От МЗХГ изразиха надежда българското селско стопанство да не бъде засегнато от новите критерии.


Не българската държава, а инвеститорът трябва да изпрати до Европейската

Не българската държава, а инвеститорът трябва да изпрати до Европейската ...

......... промени на оригиналния проект. След нотификацията службите на Комисията ще направят всеобхватна оценка на новия проект и дали той изцяло спазва Договора за Евратом и неговото вторично законодателство, а след това ще съобщят мнението си за проекта. Вижте още: ЕК: Трябва нова нотификация от България, ако ще строи АЕЦ „Белене“


Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е приключила през 2019

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е приключила през 2019 ...

......... лв. Наблюдава се увеличение с 39 % спрямо стойността на проверените подобни договори през предишния отчетен период. С най-голям дял, както и през предходните години, са проверките, извършени в общини - 49%, и в търговски дружества с блокираща квота държавно или общинско участие в капитала - 23.5% от общия брой.


Продажбите на дребно в Германия през май отбелязаха неочаквано голям

Продажбите на дребно в Германия през май отбелязаха неочаквано голям ...

......... и с 1,2% през март, докато според прогнозата се очакваше понижени 3,5 на сто. С почти 5% на годишна база се увеличиха продажбите на храни, напитки и тютюневи изделия. При нехранителните стоки - с 3,5 на сто. Продажбите по интернет и чрез поръчки по пощата скочиха през май с 28,7%.


На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и

На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и ...

......... сума в размер на 85 860 лв., представляваща стойността на лек автомобил "БЕНТЛИ КОНТИНЕНТАЛ ГТ", - сума в размер на 155 000 лв., представляваща паричната равностойност на лек автомобил марка и модел ПОРШЕ ПАНАМЕРА ТУРБО, - сума в размер на 391 166 лв., представляваща стойността на лек автомобил "ЛАМБОРДЖИНИ АВЕНТАДОР",


Банка ДСК и Българската банка за развитие подписаха споразумение за

Банка ДСК и Българската банка за развитие подписаха споразумение за ...

......... да осигури стабилност, спокойствие и сигурност на своите бизнес клиенти, Банка ДСК им предостави възможност, в случай че желаят, да се възползват и от друг механизъм за справяне със затруднения - облекчаващи мерки за отсрочване на задълженията по кредити съгласно „Ред за отсрочване и уреждане на изискуеми задължения към Банки".


Месечната пенсия вече може да бъде получавана в EasyPay. Tова

Месечната пенсия вече може да бъде получавана в EasyPay. Tова ...

......... по-лесно и може удобно да разполагат със собствените си средства, без да се притесняват за тях. Така човек е щастлив и е свободен да бъде себе си.“, споделя звездата на българската поп музика Йорданка Христова, която бе поканена да тества картата на ЕasyPay като ценител на живота и стойностните творения.


„ЧЕЗ Разпределение България

„ЧЕЗ Разпределение България" АД стартира мащабен проект от ключова важност ...

......... Столична община, Софийска вода, Топлофикация-София и други ютилити компании. Поддържа се контакт с кметовете на районите, през които преминава трасето на кабела. В изпълнението на проекта е включен сериозен ръководен и експертен ресурс. „ЧЕЗ Разпределение България" АД поднася своите извинения на гражданите за евентуални неудобства по време на ремонтните дейности.


Германия поема от днес ротационните председателства на ЕС и на

Германия поема от днес ротационните председателства на ЕС и на ...

......... успешно да се приключат преговорите за пост-Брекзит отношенията с Обединеното кралство. И трето, Европа трябва да бъде позиционирана като единна сила в глобалната борба за надмощие между САЩ, Китай и Русия, която става все по-непредсказуема. Стремежът на германското председателство на ЕС е да се постигне единство в действията на съюза.


Одобрихме новия дизайн на мярката 60/40, която за сектор „Туризъм“

Одобрихме новия дизайн на мярката 60/40, която за сектор „Туризъм“ ...

......... днес ще може да се кандидатства по мярката „Заетост за теб“.  Мярката е в размер на 160 милиона лева, от които 50 ще са конкретно за сектор „Туризъм“. По нея работодателите ще могат да наемат регистрирани безработни и ще получават по 610 лева, плюс осигуровките, подчерта още Сачева.    


От днес влизането в Гърция от България ще е възможно

От днес влизането в Гърция от България ще е възможно ...

......... на които е възложено изпълнението на медицинския контрол.  До вчера беше известно, че само два пункта между България и Гърция ще пропускат туристи по новите правила - "Кулата" и "Маказа", а снощи от гръцкото посолство обявиха, че единственият път, през който ще може да се преминава, е "Кулата - Промахон".


Постановлението за удължаване на схемата 60 на 40 до края

Постановлението за удължаване на схемата 60 на 40 до края ...

......... път правителството променя постановлението, което позволява бизнесът да получава компенсации, за да запази работните места. За 300 000 работници са подадени заявления до момента. През следващите три месеца частни детски градини и ясли, образователни центрове и здравни специалисти и заведения без договор със Здравната каса също ще могат да кандидатстват.


От днес ще влязат в сила новите цени на тока,

От днес ще влязат в сила новите цени на тока, ...

......... предварително обявените 4 процента. Цените на синьото гориво, от които зависят и тези на парното и топлата вода, се определят всеки месец. Независимо от това наскоро Комисията за енергийно и водно регулиране реши, че ще променя цените на топлоенергията веднъж годишно въз основа на прогнозни нива на цената на газа.


Нотификацията за

Нотификацията за "Белене" е валидна от 2007 г., но ние ...

......... политически е голяма вероятността да няма такъв проект, но тогава се поставя под въпрос съхраняването на оборудването, което се намира на площадката. Към момента според Манчев по всички изисквания се съхранява оборудването, но по-лошото е, че ако не  използваме реакторите, може да се наложи да ги нарежем, изказа прогноза експертът.


Постановлението за удължаване на схемата 60 на 40 до края

Постановлението за удължаване на схемата 60 на 40 до края ...

......... работодателите ще могат да кандидатстват и по мярката "Заетост за теб", с която биха могли да наемат безработни лица за период от три месеца, за които ще получават 610 лева плюс осигуровките". И по двете схеми за подпомагане на трудовия пазар и бизнеса ще се кандидатства в Бюрата по труда.


От днес, 1 юли, започва да се прилага намалената ставка

От днес, 1 юли, започва да се прилага намалената ставка ...

......... вкъщи. При кетъринга, когато доставката на храна на място е придружена от други услуги като подреждане, доставка на оборудване (маси, столове и др.) и сервиране, ставката е 9%. Продажбата на храна от павилион, магазин или вендинг машина, както и доставките до вкъщи, остават на досегашния режим на облагане от 20%.


Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на ...

......... спешна проверка, която следва да бъде осъществена от сектор „Икономическа полиция“ в Районно управление – Дупница при Областна дирекция на МВР. Предстои да се изяснят причините за наличие на строителната техника, да се установят и проверят издадените разрешителни, както и да се снемат обяснения от директора на Национален парк „Рила“.


Ако хората спазват правилата, рискът от заразяване с COVID-19 е

Ако хората спазват правилата, рискът от заразяване с COVID-19 е ...

......... липса на страх", смята той. Ангел Кунчев отказа да се ангажира с прогноза как ще се развие епидемичната обстановка в следващите месеци, но все пак призна: "За момента успяваме да не допускаме хората да не могат да се лекуват, но сме на границата на някои места да се изпуснат нещата".


Вече официално лятото е тук, а това е сезонът с

Вече официално лятото е тук, а това е сезонът с ...

......... им предимство – удобството при консумация. Те са особено подходящи за сервиране в заведения за хранене, а също и за приготвяне на здравословни рецепти, включително плодови салати, смутита и шейкове. Такива дини вече се предлагат в една от големите търговски вериги у нас и се радват на одобрение от потребителите. 


Испания рискува нисък дългосрочен растеж по подобие на Италия, ако

Испания рискува нисък дългосрочен растеж по подобие на Италия, ако ...

......... да помогнат на малките компании да растат. Почти 80% от компаниите в Испания са с по-малко от 5 служители - при 70% за Европейския съюз. Една от най-посещаваните дестинации в Европа "спасява" туризма си с €4,25 милиарда Само през миналата година страната е била посетена от над 80 милиона туристи


Сериозен ръст на жалбите от тормозени граждани с кредити отчита

Сериозен ръст на жалбите от тормозени граждани с кредити отчита ...

......... тогава, когато обективно наистина не можеш да погасяваш своите задължение, нямат какво повече да ти вземат, но ти удържат пари даже от пенсията, когато си пенсионер – от пенсия 200 лв. ти удържат 50 и действително те тормозят, а с тези 50 само плащаш лихвите, а главницата остава“, коментира Ковачева.


В съответствие с високите стандарти, които залага при обслужването на

В съответствие с високите стандарти, които залага при обслужването на ...

......... своите бизнес клиенти услугата "Видео банкер", отдалечени видеосрещи с експерти на банката и други дружества от групата на KBC България за компании. Чрез новата услуга ОББ затвърждава гласуваното доверие от страна на своите клиенти и гарантира максимална сигурност по време на предизвикателната обстановка, в която пандемията от COVID-19 ни постави.


Kaufland България намалява цените на над 700 продукта от своя

Kaufland България намалява цените на над 700 продукта от своя ...

......... надхвърля 20 000 артикула в най-големите обекти на компанията на територията на страната. За да направи обслужването на своите клиенти винаги комфортно и приятно, Kaufland дава гаранция за безупречна свежест на предлаганите в асортимента си продукти. Повече за всички обещания на компанията към нейните клиенти можете да откриете тук.  


Светлин Наков, съосновател и вдъхновяващ мениджър на SoftUni бе награден като „Личност

Светлин Наков, съосновател и вдъхновяващ мениджър на SoftUni бе награден като „Личност ...

......... и значими личности, попаднали в новинарския поток през 2019-та година, допринесли за положителния имидж на България по света. Освен наградата „Личност в Новините 2019“, трима утвърдени българи бяха наградени като „Почетни посланици на Новините“. Тази година беше връчена и Специална награда – за изключителни глобални постижения. Ето и имената на призьорите:


С настъпването на лятната ваканция във всеки магазин на Lidl

С настъпването на лятната ваканция във всеки магазин на Lidl ...

......... също могат да бъдат намерени в специално обособения кът в Lidl. 44-те заглавия в къта на Lidl са от три издателства, като някои от критериите при избора им е оптималното съотношение между качество и цена и графичното оформление, което да привлича малките читатели, превръщайки ги в почитатели на литературата.  


Фишове, наказателни постановления за нарушения и документи за административни глоби

Фишове, наказателни постановления за нарушения и документи за административни глоби ...

......... опозицията в парламента с налагането на този вид пречка пред напускащите страната се възпрепятства тяхно основно право – на свободно движение в ЕС. Вътрешното министерство, обаче, категорично отхвърля тези обвинения с мотива, че служителите на министерството само връчват административно-наказателните документи на водачите, като с това не ограничават свободното им придвижване.


140 са новите случаи на Covid-19 в България за последното

140 са новите случаи на Covid-19 в България за последното ...

......... Единния информационен портал. Най-много заразени са установени в областите Смолян - 60 и София град - 21. Четирима пациенти с коронавирус са починали вчера. 74 са оздравелите. В лечебни заведения са настанени 434 пациенти, от тях в интензивни отделения са 31. Десет са новозаразените медицински служители, от които двама лекари.


Световната компания в сферата на луксозните недвижими имоти - BARNES

Световната компания в сферата на луксозните недвижими имоти - BARNES ...

......... (BULGARIA EDITION), което ще излиза на български език два пъти годишно. Българското издание ще запознава своята отбрана публика от читатели с най-добрите образци в луксозния пазар на имоти в нашата страна, както и ще представя изключителни имоти в любимите държави на българите: Франция, Италия, Гърция, Швейцария, Дубай и много други.


Във връзка с определяне от Комисията за енергийно и водно

Във връзка с определяне от Комисията за енергийно и водно ...

......... имена на титуляра и адреса на обекта, за който се декларират показания. Подадените данни от самоотчета през този период се считат за отчетено потребление към 30.06.2020 г., включително.   Фактурите през месец юли ще съдържат информация за консумираната електроенергия  за два отчетни периода – по стари и по нови цени.


Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) предоставя 35 млн.

Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) предоставя 35 млн. ...

......... но и доказателство за позицията на „Олива“ АД на пазарите в Черноморския регион и степента на доверие, което получаваме от ЧБТР и търговските банки от целия свят. Тази подкрепа ще ни помогне да затвърдим позицията си и да укрепим стратегическия си растеж“, каза Ангел Георгиев, изпълнителен директор на „Олива“ АД.


Всички знаем, че голяма част от Черноморието ни вече е

Всички знаем, че голяма част от Черноморието ни вече е ...

......... Плаж Аркутино е част от резерват Ропотамо и е разположен между курортните комплекси Дюни и Приморско. Аркутино се характеризира с красива и обширна плажна ивица, където расте пясъчна лилия. Водата е много чиста и дори може да видите как рибките плуват в нея. От плажа се вижда остров Свети Тома.


Нова Зеландия ще бъде домакин на срещата на върха на

Нова Зеландия ще бъде домакин на срещата на върха на ...

......... тъй като не е практично да се чака няколко месеца, за да се получи по-ясна картина на разпространението на вируса. "Като се има предвид настоящата глобална среда, планирането да има такъв голям брой посетители на високо ниво в Нова Зеландия от края на 2020 година нататък е непрактично", допълва той.


Намаляването на ДДС до 9% за година и половина при

Намаляването на ДДС до 9% за година и половина при ...

......... „големи данъкоплатци“, където са събрани 1000 фирми, осигуряващи 30 на сто от приходите. „В останалите структури има, например, 300 000 фирми и, когато трябва да се изберат 3000 за ревизия, има селекция. В „Големи данъкоплатци“ се проверяват всички през определен период от време“, поясни говорителят на Националната агенция за приходите.


Днес изтича крайният срок за деклариране и внасяне на данъка

Днес изтича крайният срок за деклариране и внасяне на данъка ...

......... дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и данък върху дейността от опериране на кораби. Подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането към бюджета, се извършват онлайн, чрез портала за е-услуги, с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП за физически лица или квалифициран електронен подпис.


Единствено в България няма решение на въпроса и хиляди хора

Единствено в България няма решение на въпроса и хиляди хора ...

......... безконтролни, убедена е Диана Ковачева. Имаме жалби от хора, които са с по 10 бързи кредита. Аз съветвам хората много внимателно да четат. Един от проблемите е, че не се проверява възможността на хората да погасяват кредитите, стана ясно още от думите на Ковачева. Темата продължава и в този материал.


Албания вече получава азербайджански природен газ, съобщиха дипломатически източници. Синьото

Албания вече получава азербайджански природен газ, съобщиха дипломатически източници. Синьото ...

......... завършен. Ресурсната база за природния газ, който вече Тирана получава, а България ще получи, идва от находището "Шах Дениз". Там се добиват 16 млрд. куб. метра природен газ, от които шест милиарда са предназначени за Турция, а останалите 10 милиарда се разделят между Гърция, България, Албания и други европейски страни.


Федералното управление по въздухоплаването на САЩ (FAA) започна изпитателните полети

Федералното управление по въздухоплаването на САЩ (FAA) започна изпитателните полети ...

......... върнат в експлоатация. "Боинг" съкращава 10% персонал и производство на самолети след загуба от $641 млн. Компанията обяви, че ще съкрати 10% от работниците места, около 16 000 позиции "FAA не е взела решение за връщане в експлоатация. Остават ни няколко стъпки след приключване на сертификационните полети", заяви правителственият орган.


Държавната схема за подпомагане на заетостта, добила популярност като 60/40

Държавната схема за подпомагане на заетостта, добила популярност като 60/40 ...

......... са 277 000. Към същата дата на миналата година безработните са били 170 000: "За периода на извънредното положение до момента 78 568 човека са намерили работа. В последните три седмици повече хора намират работа, отколкото загубват работа. В последните дни по 2000 души средно на ден намират работно място".


Повече от половин милион души са починали от новия коронавирус,

Повече от половин милион души са починали от новия коронавирус, ...

......... са починали от новия коронавирус, близо две трети от тях в Съединените щати и Европа, съобщи АФП като се позова на официални източници. Официалният брой на смъртните случаи от болестта сега възлиза на 500 390, съобщава БГНЕС. 10 095 576 случая на заразени с вируса са регистрирани по целия свят.


Политическа партия

Политическа партия "АБВ" бе домакин на форум, посветен на българо-арабските ...

......... България може да е малка, но е голяма в сферата на образованието. За мен е голяма чест и благодаря за уважението. ПП АБВ прави всичко възможно към Йордания, Ливан и към целия арабски свят да бъдат отворени отново посоки за сътрудничество - в сферата на образованието, здравеопазване, култура, туризъм, икономика“.


Цветелина Николова, предприемач и управляващ директор на Катаржина Естейт, бе

Цветелина Николова, предприемач и управляващ директор на Катаржина Естейт, бе ...

......... богато илюстрирана "библия на българските вина и традиции" - "Вината на България", която е отпечатана на български и на английски език. Цветелина Николова е обявена за "Млад мениджър" на 2012 г. Тя е сред десетте финалисти на престижния национален конкурс "Мениджър на годината" през 2015, 2016 и 2017 г.  


Както през 2008 г. Федералният резерв на Съединените американски щати

Както през 2008 г. Федералният резерв на Съединените американски щати ...

......... такава само в САЩ. Централните банки и правителствата в развитите пазари по света печатат пари, за да спасят икономиката. И със спада на БВП банковите сметки набъбват. САЩ са пратили чекове за общо $1,4 млрд. на починали хора Вашингтон дебатира стигат ли досегашните $2,6 трлн., или е нужна още помощ


Всички участници в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) единодушно

Всички участници в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) единодушно ...

......... всички икономически сектори, с изключение на някои сектори", обясни след днешното извънредно заседание на НСТС вицепремиерът Марияна Николова. Синдикалните и работодателски организации също подкрепиха проекта на постановление, но дадоха и свои допълнителни бележки и предложения. КНСБ и КТ "Подкрепа" изразиха мнение, че част от предложенията е необходимо да претърпят корекции.


Европейската комисия одобри българска схема в размер на 200 милиона

Европейската комисия одобри българска схема в размер на 200 милиона ...

......... и преработка на селскостопански продукти, рибарство, аквакултури, горско стопанство, финансовия и хазартния сектор. Целта на схемата е да отговори на нуждите от ликвидност на средните предприятия и да им помогне да продължат дейността си по време и след пандемията. Очаква се от мярката да се възползват около 1500 средни предприятия.


Диспенсъри с дезинфекционна течност са осигурени  за плажуващите по цялата

Диспенсъри с дезинфекционна течност са осигурени  за плажуващите по цялата ...

......... по график. Ивицата в Слънчев бряг отговаря на всички национални и международни здравни насоки и изисквания за безопасност. Всички плажни принадлежности се дезинфекцират всяка сутрин, а след това се обработват с дезинфектант и след всеки турист, който ги е ползвал. Чадърите са поставени на разстояние 4,5 метра една от друг. 


Цените на двата основни сорта петрол се понижават въз основа

Цените на двата основни сорта петрол се понижават въз основа ...

......... ICE Futures в понеделник сутринта е на ниво от 40,28 долара за барел, което е с 0,74 долара или с 1,8 % под цената при затварянето на предишната сесия. Според данните при търговията в петък договорите поевтиняха с 0,03 долара или с 0,07 % - до 41,02 долара за барел.


Националният осигурителен институт (НОИ) ще изплати на 30 юни т.г.

Националният осигурителен институт (НОИ) ще изплати на 30 юни т.г. ...

......... безработни лица. Както вече НОИ обяви, това е втората дата през този месец за плащане на парични обезщетения за безработица. На 15 юни т.г. бяха изплатени сумите за 141 475 лица в размер на малко над 54,25 милиона лева. Общата сума от двете плащания възлиза на около 59 милиона лева.


Пътуващите към Гърция, които не са попълнили новата онлайн декларация,

Пътуващите към Гърция, които не са попълнили новата онлайн декларация, ...

......... усилията на гръцките власти за ограничаване на разпространението на коронавируса с оглед на факта, че от 1 юли в страната ще заработят всички международни летища. Декларацията трябва да бъде попълнена 48 часа преди пътуването. След това пътуващият ще получи имейл и код, с който ще може да влезе в страната.


През май по време на извънредното положение и последвалата епидемична

През май по време на извънредното положение и последвалата епидемична ...

......... са 52.8% (63.6 хил.) от всички посещения на чужденци в България. От общия брой чужденци, посетили България през май, делът на гражданите от Европейския съюз е 41%, или с 91.7% по-малко в сравнение със същия месец на предходната година. Регистриран е спад в посещенията на граждани от всички наблюдавани страни.


Всички участници в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) единодушно

Всички участници в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) единодушно ...

......... млн. лева ще започне едва след положително решение на Европейската комисия за съвместимостта на помощите с вътрешния пазар. Работодателите ще подават заявление в бюрата по труда, обслужващи територията по мястото на полагане на труд на работниците и служителите, а специална комисия ще разглежда документите в срок от 10 работни дни.


Националният осигурителен институт (НОИ) ще изплати на 30 юни 4

Националният осигурителен институт (НОИ) ще изплати на 30 юни 4 ...

......... 475 лица в размер на малко над 54,25 милиона лева, припомнят от НОИ. Общата сума от двете плащания възлиза на около 59 милиона лева. Общият брой на подадените заявления през май бе 30 206. Месец по-рано те бяха над два пъти повече - 68 151, при 16 908 през март.