Реализацията на ключовите съвместни инфраструктурни и енергийни проекти беше сред

Реализацията на ключовите съвместни инфраструктурни и енергийни проекти беше сред ...

......... срещата българският министър-председател Борисов акцентира върху необходимостта от още по-задълбочено насърчаване на инвестициите между България и Гърция. В разговора беше акцентирано и върху големия потенциал в сферата на туризма, който двете страни развиват през последните години, като премиерът Борисов подчерта значението на автомагистрала "Струма" за свързаността с южната ни съседка.


Около 10% от българската икономика се контролира от руски капитал,

Около 10% от българската икономика се контролира от руски капитал, ...

......... и банките. Днес обаче България е направила геополитическия си избор и резултатът вече е налице в ограничаването на зависимостите си от Русия, каза президентът в периода 2012 - 2017 Росен Плевнелиев. Какво е руското влияние в Западните Балкани Ето резюме от доклада, изготвен от екип на Центъра за изследване на демокрацията:


Решението за болничните е меко казано неприемливо. Ние няма да

Решението за болничните е меко казано неприемливо. Ние няма да ...

......... използва борбата с фалишивите болнични като аргумент за премахването на плащането, тогава излиза, че всички болнични са фалшиви и всички служители лъжат. Позоваването на задгранични практики е неприемливо, подчерта Манолов. Ако някой си го търси, ще си го намери. От тук нататък ще сме в условия на конфликт, заключи той.


Договор за подпомагане регионалното инвестиционно планиране в отрасъл ВиК на

Договор за подпомагане регионалното инвестиционно планиране в отрасъл ВиК на ...

......... за подпомагане на регионалното инвестиционно планиране на ВиК отрасъла с бенефициент Министерството на регионалното развитие и благоустройството.Към момента 12 консолидирани оператора изпълняват договори за изграждане на водна инфраструктура със средства по ОПОС. Това са ВиК дружествата Варна, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Кърджали, Сливен, Ямбол, Перник, Видин, Силистра, Русе и Враца.


Три важни социални решения взе управляващата коалиция днес. Първият ден

Три важни социални решения взе управляващата коалиция днес. Първият ден ...

......... което ни предстои следващата година, ни задължава да държим стабилно управление на държавата и да залагаме на стабилно парламентарно мнозинство.От партия "Атака" разпространиха съобщение, в което казват, че не са били поканени на коалиционния съвет. Иначе щели да настояват за изпълнение на предизборното обещание за минимална пенсия от 300 лева.


С 5,2% на годишна база през първите 10 месеца са

С 5,2% на годишна база през първите 10 месеца са ...

......... им стойност е била 51,09 трилиона юана (7,3 трилиона долара). Инвестициите в частния сектор са нараснали с 4,4% до 29,15 трилиона юана, което е с 0,3 процентни пункта по-бавно от тези за първите девет месеца. Във високотехнологичното производство и свързаните с него услуги ръстът е съответно с 14,5% и 13,7%.© Велко Ангелов Първият ден от болничните няма да е нито

© Велко Ангелов Първият ден от болничните няма да е нито ...

......... Това ще струва допълнителни 10 млн. лв. само догодина. Рискът тук е, че така може да не останат места в детските градини за други деца, но коалицията предлага и създаването на фонд за изграждането на нови детски заведения за 70 млн. лв. Механизмът на финансиране все още не е ясен.


При този строителен бум не само на жилищни, но и

При този строителен бум не само на жилищни, но и ...

......... не се прави с цел избягване на регистрация по ДДС и новия собственик, който макар и свързано лице, няма такава цел, решихме да заложим една превантивна мярка - ако има прекъсване на дейността на работата на съответния обект минимум за един месец този текст да не се прилага", разясни Стоянова.


Горските пожари, бушуващи по източното крайбрежие на Австралия, унищожиха две

Горските пожари, бушуващи по източното крайбрежие на Австралия, унищожиха две ...

......... алея, придружени с текст:“Добра работа, синко!“. По-рано Кроу потвърди, че не е в Австралия и че семейството му е в безопасност с приятели. Горските пожари са често срещана и смъртоносна заплаха в горещите лета в Австралия, но пламъците се развихриха по-рано тази година, което стана поради продължаващата трета година суша.


„Министерството на земеделието, храните и горите иска да подкрепи младите

„Министерството на земеделието, храните и горите иска да подкрепи младите ...

......... успешното прилагане на бизнеса в аграрната сфера“, посочи заместник-министърът. Тя допълни, че секторът се подпомага с национални и европейски финансови средства. Д-р Василева отбеляза, че през двата периода на прилагане на Програмата за развитие на селските се е усвоил голям ресурс за модернизиране на фермите и повишаване на конкурентоспособността им.


От 1 януари 2020 г. първият ден от болничния няма

От 1 януари 2020 г. първият ден от болничния няма ...

......... са за сметка на работодателя, а размерът на обезщетението е 70% от осигурителния доход. От думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов вторият и третият ден на болничния ще се заплащат по същия начин. Според вицепремиера Красимир Карайкачанов мярката цели да спе фалшивите болнични с цел сливане на почивни дни.Лихвите по депозитите за граждани в България няма да станат

Лихвите по депозитите за граждани в България няма да станат ...

......... каза той. А именно - да се отпускат кредити на клиенти, които не е сигурно, че ще успеят да ги възстановят или да се навлезе в сфери, които са считани за небанкируеми, смята Андронов. Според негов в България няма банка, която би си позволила да въведе отрицателни лихви по спестяванията.


Днес Китай направи публично достояние експеримент, симулиращ процеса на стабилизиране,

Днес Китай направи публично достояние експеримент, симулиращ процеса на стабилизиране, ...

......... окръг Хуайлай, провинция Хъбей. Китай планира да изпрати сондата към Марс през 2020 г., която трябва да влезе в орбита, да кацне и изпълни една мисия. Към момента едно от най-големите предизвикателства е как апаратът да кацне на червената планета, където гравитацията е около една трета от тази на Земята.


Пътна полиция напомня на водачите да обърнат специално внимание на

Пътна полиция напомня на водачите да обърнат специално внимание на ...

......... по пътищата, движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март. Нарушилите това изискване се санкционират с глоба от 50 лева.


Със съвместните усилия на държавата, местната власт и бизнеса и

Със съвместните усилия на държавата, местната власт и бизнеса и ...

......... реализацията на финансовия механизъм за лотове по пазари, за да може пилотно да се види ефектът му. Той изцяло ще спазва Закона за обществените поръчки и европейските директиви в тази област. Ако тази инициатива е добра и работи, ще бъде устойчива в политиките на министерството, стана ясно от думите й.


Изключително необмислено. Така от синдикатите КНСБ и КТ „Подкрепа” коментираха

Изключително необмислено. Така от синдикатите КНСБ и КТ „Подкрепа” коментираха ...

......... на КНСБ Пламен Димитров обясни, че ще има реакция, но и вътрешна консултация каква да е тя точно. Със сигурност ще има среща с премиера, каза той, като определи случилото се за "съвсем неочаквано", защото никога досега в разговори с властта не е обсъждана такава мярка. Сподели с твоите приятелиМежду 4 и 7 стотинки на километър ще са тол

Между 4 и 7 стотинки на километър ще са тол ...

......... републиканските пътища - за извънгабаритни превози, рекламни съоръжения и търговски крайпътни обекти. Срокът за събиране на предложения по проекта на тарифата е до 16 декември 2019 г.  Транспортни фирми от Източна Европа сезираха ЕК и ЕП за пакета "Мобилност" Искат камионите да не се връщат до държавата членка по установяване


Забрана за разкриване или поддържане на анонимни банкови сейфове или

Забрана за разкриване или поддържане на анонимни банкови сейфове или ...

......... сейфове или банкови сейфове на фиктивно име вписаха депутатите в Закона за мерките срещу изпирането на пари. Измененията, одобрени днес на второ четене без дебати, са свързани с европейската Пета директива за борбата с изпирането на пари и подготовката на България за присъединяване към чакалнята на еврозоната и банковия съюз.


На политически съвет на управляващата коалиция в парламента ГЕРБ и

На политически съвет на управляващата коалиция в парламента ГЕРБ и ...

......... дали партия "Атака" е участвала в обсъжданията за бюджета, Симеонов отговори: "Атака" е изключена от коалиция "Обединени патриоти". Колаиция ГЕРБ - "Обединени патриоти" е запазена. Тя не е променена. Самата коалиция "Обединени патриоти" е променена". Цялата пресконференция на управляващата коалиция можете да видите в следващото видео. Сподели с твоите приятели


• Позитивно развитие на приходите от основна дейност (нетният лихвен

• Позитивно развитие на приходите от основна дейност (нетният лихвен ...

......... са на стойност 80 млн. евро за отчетения период. Показателят необслужвани експозиции (NPE ratio) намаля с 0.4 процентни пункта от началото на годината до 2.3%. Коефициентът на покритие на необслужвани експозиции се подобри с 2 процентни пункта до 60.2%. Общият капиталов показател (според пълните изисквания на регламента) възлезе на 17.4%


На политически съвет на управляващата коалиция в парламента ГЕРБ и

На политически съвет на управляващата коалиция в парламента ГЕРБ и ...

......... дали партия "Атака" е участвала в обсъжданията за бюджета, Симеонов отговори: "Атака" е изключена от коалиция "Обединени патриоти". Колаиция ГЕРБ - "Обединени патриоти" е запазена. Тя не е променена. Самата коалиция "Обединени патриоти" е променена". Цялата пресконференция на управляващата коалиция можете да видите в следващото видео. Сподели с твоите приятели


След продължило близо 5 часа заседание пленумът на Висшия съдебен

След продължило близо 5 часа заседание пленумът на Висшия съдебен ...

......... на Иван Гешев за главен прокурор и го избра повторно с 20 гласа "за" и 4 "против". Срещу единствения кандидат за поста гласуваха председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов и съдиите Олга Керелска, Атанаска Дишева и Цветинка Пашкунова. От заседанието отсъства Красимир Шекерджиев, който на 24 октомври гласува "против".


"Държавата предлага три варианта за изплащане на втората пенсия в ...

......... фондове са над 3,5 млн.". Владислав Русев изтъкна важността на акуратното редуциране на държавната пенсия. "В механизма на изготвяне на редукция има два основни недостатъка. В момента редукцията на пенсията за избралите да се осигуряват в универсален фонд е 20%, а трябва да е не повече от 6%", допълни той.


По данни на Държавното статистическо управление, през октомври индексът на

По данни на Държавното статистическо управление, през октомври индексът на ...

......... повече в сравнение с този през миналия месец. В коментар говорителят на Държавното статистическо управление Лиу Айхуа заяви на днешната си пресконференция, че промяната се дължи главно на повишаването на цените на хранителните продукти. През ноември те са нараснали с 15,5%, което е допринесло с 80% за ръста на индекса.


До края на годината предстои да бъде обявена отново концесията

До края на годината предстои да бъде обявена отново концесията ...

......... До края на годината предстои да бъде обявена отново концесията на летище "Пловдив", съобщи на туроператорски форум в Пловдив министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БНР. Има сериозен интерес към нея от инвеститори, каза Ангелкова, но не навлезе в подробности, тъй като въпросът бил в компетенциите на транспортното министерство.


Народното събрание прие промени в Закона за мерките срещу изпиране

Народното събрание прие промени в Закона за мерките срещу изпиране ...

......... основа на оценка на риска е установен нисък такъв и са изпълнени едновременно няколко условия. Сред тях са платежният инструмент да не е презаредим ивли на максимален месечен лимит на плащанията, както и максималната електронно съхранявана сума не надхвърля левовата равностойност на 150 евро или тяхната равностойност в друга валута.


Народното събрание прие промени в Закона за мерките срещу изпиране

Народното събрание прие промени в Закона за мерките срещу изпиране ...

......... основа на оценка на риска е установен нисък такъв и са изпълнени едновременно няколко условия. Сред тях са платежният инструмент да не е презаредим ивли на максимален месечен лимит на плащанията, както и максималната електронно съхранявана сума не надхвърля левовата равностойност на 150 евро или тяхната равностойност в друга валута.


Няма да има дефицит на природен газ в България, ако

Няма да има дефицит на природен газ в България, ако ...

......... диверсификацията на маршрутите, източниците за доставка на природен газ - това е разширението на газопреносната инфраструктура на територията на България - от българо-турската до българо-сръбската граница и изграждането и участието на България в терминала за втечнен природен газ на Александрополис. Знаете, че и по двата проекта на практика се работи.


До края на годината се очаква да стартира процедурата за

До края на годината се очаква да стартира процедурата за ...

......... българския туризъм.Кметът на Пловдив Здравко Димитров информира, че общината се превръща във все по-търсено туристическо средище и една от горещите точки за градски туризъм в Източна Европа. Продуктът „европейска столица на културата“ ще продължи да работи, за да направи не само региона, но и страната ни още по-популярни, обобщи той.


Според националната статистика вътрешното потребление нараства с 4.9% на годишна

Според националната статистика вътрешното потребление нараства с 4.9% на годишна ...

......... кадри. През третото тримесечие на годината заетите се увеличава със 79 хил. спрямо същия период на миналата година, с малко над 36 хил. души нараства и броят на активното население (т.е. тези, които работят или търсят заетост). Така коефициентът на безработица пада до немислимите доскоро 3.7%, показва статистиката на НСИ.


Шефовете на промишлени компании очакват през тази година инвестициите им

Шефовете на промишлени компании очакват през тази година инвестициите им ...

......... 10.5% по-ниски, отколкото през миналата, показва инвестиционната бизнес анкета на Националния статистически институт, проведена през октомври. Прогнозите за 2020 г. са за намаление на обема на инвестициите в промишлеността с 9.1% спрямо 2019 г., като около 34% от предприятията не планират разходи за придобиване на дълготрайни активи през следващата година.


125 400 хиляди са безработните лица в България като по-голямата

125 400 хиляди са безработните лица в България като по-голямата ...

......... навършени години е 6.1% - с 2.1 процентни пункта по-нисък в сравнение със същото тримесечие на 2018 година. За посочения период коефициентът на безработица за мъжете (15 - 29 навършени години) намалява с 1.8 процентни пункта, а за жените - с 2.3 процентни пункта, като достигат съответно 7.0 и 4.9%.


Няма да има дефицит на природен газ в България ако

Няма да има дефицит на природен газ в България ако ...

......... "Знаете, че и по двата проекта на практика се работи. По отношение на разширението на газопреносната инфраструктура на територията на България е готово трасето от 11 км от турско-българска граница. Така че хората трябва да бъдат спокойни и няма никакъв проблем свързан с доставките на природен газ", каза още министърът.


През третото тримесечие на 2019 г. брутният вътрешен продукт (БВП)

През третото тримесечие на 2019 г. брутният вътрешен продукт (БВП) ...

......... БВП в номинално изражение достига 31.485 млрд. лв. за периода, а реализираната добавена стойност е 27.133 млрд. лв. По елементи на крайното използване най-голям дял в БВП заема крайното потребление (68.4%), което в стойностно изражение възлиза на 21.524 млрд. лева. Инвестициите са 18.3%, а стойността им е 5.773 млрд. лв.


"Критериите за влизане в Еврозоната са прекалено прости, проблемът е ...

......... нова криза като 2008 г.? По думите на Христов след 1997 г. ние знаем как да управляваме икономиката си и рискът остава само от външен шок. Разликата преди 10 години и сега е, че тогава светът е задлъжнявал бързо, с голям принос на потреблението, много висок процент на нерационални инвестиции.


Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета за 2019 г. за

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета за 2019 г. за ...

......... на риска от бедствия, възстановяване на разходи за проведени спасителни и неотложни работи при овладяване на бедствени положения и за възстановяване на инфраструктурни обекти. Сумата се осигурява от резерва за непредвидени и неотложни разходи по Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г., посочват от пресслужбата на кабинета.


Над 20 домоуправители на топлофицирани сгради в Пловдив посетиха EVN

Над 20 домоуправители на топлофицирани сгради в Пловдив посетиха EVN ...

......... спазване на изискванията за безопасност. Домоуправителите разгледаха парна и газова турбини, както и командната зала. Експерти на EVN Топлофикация информираха участниците за новите технологии, използвани при производството на топлинна енергия.  EVN Топлофикация допринася за чистотата на въздуха в Пловдив: когенерационната централа не отделя фини прахови частици, серни диоксиди и диоксини. 


София. ЧЕЗ Трейд България, най-големият търговец на свободния пазар в

София. ЧЕЗ Трейд България, най-големият търговец на свободния пазар в ...

......... ЧЕЗ Груп, водеща интегрирана енергийна компания, част от топ 10 енергийни фирми в Европа. В България компанията е водещ доставчик на електроенергия за индустрията и бизнеса. Дружеството има 15 години опит на свободния пазар, като е доставило 27 тераватчаса електроенергия и е реализирала 2,5 млрд. лева общи проходи от продажби.


Министерството на образованието и науката подготвя Стратегия за висшето образование

Министерството на образованието и науката подготвя Стратегия за висшето образование ...

......... финансирана, тя е и най-полезна. Осъзнавам, че немалка част от студентите не могат да съчетават ученето с работата, но затова има и други неприсъствени форми. Ние правим проверки в няколко висши училища, които показват, че между 15-20% е средната посещаемост на лекциите в държавните университети, заяви Вълчев, цитиран  от БГНЕС.


Повишаване на акциза за цигарите през всяка от следващите три

Повишаване на акциза за цигарите през всяка от следващите три ...

......... на държавна инфраструктура да се признават за разход, а освен това за този актив компаниите да може да начисляват и амортизации, предлагат още от ГЕРБ. Предложението на Министерски съвет, прехвърлянето на акции, които дават право на собственост върху нов имот, да се облага с ДДС, да отпадне, предлага Менда Стоянова.


4928 сигнала от граждани са получени за десетте месеца на

4928 сигнала от граждани са получени за десетте месеца на ...

......... претендират и за възнаграждения, договорени устно, за изплащането, на които ГИТ няма правомощия да задължи работодателя да се издължи. Много работещи се притесняват да подадат сигнал с името си, за да не загубят работата си, затова е възприета практиката да се разглеждат и анонимни сигнали, но в тези случаи жалбоподателите


Три варианта за получаване на пенсия от частните фондове предлага

Три варианта за получаване на пенсия от частните фондове предлага ...

......... вноски по 3,4 лева на месец. Очевидно това не е достатъчно и няма как да работи модел при толкова ниски вноски за пенсии.Държавата предлага три варианта за изплащане на втората пенсияТри варианта за получаване на пенсии от частните фондове предлага социалният министър. Първите плащания трябва да започнат след 2 години.


Висшият съдебен съвет (ВСС) ще повтори гласуването си за нов

Висшият съдебен съвет (ВСС) ще повтори гласуването си за нов ...

......... Гешев, защото: „Изборът е акт с висока обществена значимост и начинът на неговото провеждане трябва да създава доверие в обществото, а не да поражда съмнение“.  Още на следващия ден главен прокурор и избран за главен прокурор благодариха на държавния глава, че е упражнил едно от правомощията си в разумен срок.


Дебатът каква е ползата от втората пенсия за България става

Дебатът каква е ползата от втората пенсия за България става ...

......... стълб, за която са правени вноски 20 години и то три пъти по-малки от тези в първия стълб. Идеята ми е, че първият и вторият стълб трябва да работят заедно и да не се противопоставят един на друг. Всичко това е за доброто на хората и техните пари", обясни Нейков.


Само половината компании дават на служителите си коледен бонус, но

Само половината компании дават на служителите си коледен бонус, но ...

......... 80% от компаниите се наблюдава възможност за работа от вкъщи. Въпреки че минималният брой платен отпуск е 20 дни, в поне половината от компаниите се дават допълнителни дни, които са средно пет на година. Единични са случаите, при които се дава възможността за платен отпуск на рождените дни на служителите.


Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев и лидерът на БСП Корнелия

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев и лидерът на БСП Корнелия ...

......... за хотелски нощувки в страната.Вероятно подобно на минали години предложенията на БСП няма да получат нужната подкрепа. Тези на ДПС обаче винаги се гледат с едно наум. Към сряда обаче премиерът Борисов заяви, че данъци няма да се пипат. Освен ако междувременно малките му партньори във властта не го поискат.


Пиър то пиър е сравнително ново понятие, което маркира формирането

Пиър то пиър е сравнително ново понятие, което маркира формирането ...

......... са гарантирани от държавата до 100 000 евро и в случай на фалит ще бъдат възстановени. Докато при пиър то пиър инвестициите са наистина инвестиции - по-голям доход, но рискът е за сметка на инвеститора.Повече по темата вижте от Стойчо Недев, предприемач и инвеститор, който гостува в студиото на Бизнес.БГ.


Все още е рано да се каже дали цените на

Все още е рано да се каже дали цените на ...

......... бизнес на територията на континента. Междувременно, Франция и Германия вече предприеха стъпки за въвеждане на екотакса върху самолетните полети.Ограничават скоростта по пътищата в НидерландияНидерландия с мерки срещу мръсния въздух. Страната намалява скоростта по пътищата в светлата част на деня от 130 на 100 км/ч. Мярката е част от план з...


"Тесла" отваря завод в Берлин. Компанията избра германската столица за ...

......... град Прюм. Другата стратегическа инвестиция на "Тесла" е в Азия. Компанията отваря завод в Шанхай, където инвестира 2 млрд. долара. "Тесла" все още трябва да се бори, за да покаже устойчива способност за печалба. Новите инвестиии, както и пускането на пазара на пикап и камион, са стъпки в тази посока.


Португалското правителство на малцинството представи днес предложение за увеличаване на

Португалското правителство на малцинството представи днес предложение за увеличаване на ...

......... евро от следващата година. Заплащането обаче остава най-ниското в Западна Европа, отбелязва Ройтерс, цитирана от БНР. Премиерът социалист Антониу Коща обеща в началото на втория си мандат миналия месец увеличение с 25 на сто до 750 евро до 2023 г. Един от всеки пет работници в Португалия получава минимална заплата.


Социалистическото правителство на Португалия предложи в сряда повишаване на месечната

Социалистическото правителство на Португалия предложи в сряда повишаване на месечната ...

......... минималната заплата там нарасна с 14 процента от €505 до €600. В съседна Испания тя е €1 050. Докато някои в Европа гонят имигрантите, Португалия се чуди как да ги привлече Лисабон има нужда от работна ръка. И предлага до €6 500 на всеки, върнал се да работи в страната


Повишението ще е средно с 10-20 стотинки на кутия годишно,

Повишението ще е средно с 10-20 стотинки на кутия годишно, ...

......... И допълват, че в случай, че трябва да се преразгледа акцизната рамка, тя трябва да се базира на няколко основни принципа – многогодишен план-график, който да осигури предвидимост, умерени и постепенни промени, както и всеобхватен подход по отношение на различните категории тютюневи изделия и обобщават идеята като "напредничава данъчна политика".


До края на годината 100% от земеделските и горски територии

До края на годината 100% от земеделските и горски територии ...

......... бизнеса и населението в България прецизни и подробни данни в областта на градоустройството, строителството и развитието на инфраструктурата“, каза на форума инженер Йовев. Той подчерта, че кадастърът отдавна се е превърнал в необходимост за много сектори — пазар на недвижими имоти, териториално и устройствено планиране, инфраструктура, опазване на околната среда.


Πpaвитeлcтвoтo нa Cъpбия зaвъpши тexничecĸoтo пpoyчвaнe зa изгpaждaнeтo нa TEЦ

Πpaвитeлcтвoтo нa Cъpбия зaвъpши тexничecĸoтo пpoyчвaнe зa изгpaждaнeтo нa TEЦ ...

......... Πpeз 2012 гoдинa Eвpoпeйcĸaтa бaнĸa зa възcтaнoвявaнe и paзвитиe (EБBP) изpaзи интepec дa финaнcиpa пpoeĸтa. Гoдинa пo-ĸъcнo oбaчe EБBP зaяви, чe вeчe нe ce интepecyвa oт финaнcиpaнeтo нa цeнтpaлaтa, пopaди пoлитиĸaтa cи зa oгpaничaвaнe нa ĸpeдитиpaнeтo нa пpoeĸти зa изгpaждaнe нa въглищни цeнтpaли. Πpeз 2014 гoдинa пpoeĸтът oтнoвo e изocтaвeн.


Куриерите в Китай се очаква да преминат през най-натоварения си

Куриерите в Китай се очаква да преминат през най-натоварения си ...

......... Деня на самотните сърца, приключило в понеделник. Властите предвиждат, че пощенските и куриерски компании вероятно ще обработят 2,8 милиарда колета в периода 11 – 18 ноември. Само в понеделник индустрията за експресни доставки в страната е отчела рекордните 535 милиона изпратени колета, с 28,6% ръст на годишна база, информира bulgarian.cri.cn.


Банкерът Цветан Василев е поискал да бъде разпитан по делото

Банкерът Цветан Василев е поискал да бъде разпитан по делото ...

......... Има и други бизнеси, които са финансирани, които, след фалита на КТБ, той е изчистил през цесии, но това са сделки, които синдиците не атакуват. Очевидно, този младеж, както прокуратурата, така и цялата държава хич не ще да го закача, защото явно е нервен“, каза Симеонов, цитиран от националното радио.


Доста от къщите за тъщи вече са продадени и това

Доста от къщите за тъщи вече са продадени и това ...

......... във Facebook. За съжаление доста от тях са огорчени и не желаят да бъдат поставени под общия знаменател "мошеници". От друга страна, дано преживяното да ги мотивира и да покажат, че духът на честния частник в България е жив и жилав и шуробаджанащината не е в състояние да го унищожи.


Банкерът Цветан Василев е поискал да бъде разпитан по делото

Банкерът Цветан Василев е поискал да бъде разпитан по делото ...

......... е поискал да бъде разпитан по делото КТБ. Заедно с още 17 души той е подсъдим за източването на над 2,5 милиарда лева от фалиралата през юни 2014 година банка. Процесът срещу Василев се води задочно, а адвокатите му още през февруари поискаха той да даде показания чрез видеоконферентна връзка.


Със 126 гласа

Със 126 гласа "за" и 92 "против" парламентът одобри на ...

......... по доходите. В бюджетната сфера ще има увеличение на заплатите с 10%, а за педагогическия персонал със 17 на сто. Финансовата рамка предвижда възможност за поемане на дълг в размер на 2 млрд. лева. "Най-вероятно догодина ще излезем на външните пазари, за да си осигурим необходимото дългово финансиране", обясни Горанов. 


От Българския лекарски съюз (БЛС) настояват да се плаща 1

От Българския лекарски съюз (БЛС) настояват да се плаща 1 ...

......... приемливо и трябва да се преразгледа. Въз основа на нашите практики, където има повече деца, все пак детското здравеопазване, нали всички казваме, че е приоритет. Колегата, който изповядва тази специалност и работи по цял ден, той също има съответните разходи, а не получава потребителска такса, което за нас е несправедливо".


Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон за

Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон за "трудовите гаранции" ...

......... официалния интернет портал за юридическа информация на Руската федерация, предвижда намаляване на работната седмица за селските труженички. Сега жителките на руските села ще имат законово право на намалена работна седмица в рамките на 36 часа, вместо досегашната продължителност от 40 часа, без това да удря по размера на работните заплати.


Банката на Китай (Bank of China), една от четирите най-големи

Банката на Китай (Bank of China), една от четирите най-големи ...

......... е получила одобрение от Банката на Гърция за откриването на филиал в столицата Атина. Клонът е приключил с необходимите процедури като добиване на регулаторно разрешение и бизнес регистрация, се казва в съобщение на сайта на китайската банка. До момента, Банката на Китай има задгранични филиали в 59 държави и региона.


Турция иска да въведе нов данък за настаняване в хотели

Турция иска да въведе нов данък за настаняване в хотели ...

......... се плаща от всички гости над 12 години в хотели от една до пет звезди. Турските хотелиери се противопоставиха на данъка върху хотелиерския бизнес, а сега не подкрепят и данъка за туристите. Председателят на Егейската хотелиерска асоциация Мехмет Ишлер коментира, че това е „наказание на туристическия бранш заради успехите му“.


Ако досега основният двигател на инфлацията в групата на хранителните

Ако досега основният двигател на инфлацията в групата на хранителните ...

......... на цени, по-ниски от миналогодишните. Инфлацията тук е отрицателна в размер на 3.4% през октомври. Топлоенергията все още е по-скъпа, но темпът на ръст намалява, а течните горива за битови нужди са средно с 6.2% по-евтини от октомври 2018 г. При горивата за автомобили дефлацията достига 7.8% на годишна база.


Съдът ще прецени дали имат основание аргументите на Мая Манолава

Съдът ще прецени дали имат основание аргументите на Мая Манолава ...

......... е за бюджета на столицата. Йорданка Фандъкова: Коалицията ГЕРБ-СДС има най-голямата група в СОС. Също така се надявам на подкрепа в дясно, както от страна на групата на колегите от ВМРО, така също от страна на колегите от Демократична България, с които в някои сектори имаме абсолютно съвпадение на идеите.


Националната компания „Железопътна инфраструктура“ започна вътрешна проверка заради вчерашната катастрофа

Националната компания „Железопътна инфраструктура“ започна вътрешна проверка заради вчерашната катастрофа ...

......... Асеновград. Трима души пострадаха при тежката катастрофа като шофьорът на колата е с опасност за живота. Инцидентът стана, след като дежурният кантонер не е спуснал ръчните бариери и не е обезопасил участъка на ЖП прелеза. 60-годишният служител е бил пиян – с 1,8 промила в кръвта -на работното си място.


ОББ, част от белгийската финансова група КВС, допълва предложенията към

ОББ, част от белгийската финансова група КВС, допълва предложенията към ...

......... банката. От ноември всяко физическо лице, клиент на банката и ползващо ОББ Мобайл, също така може да заяви издаването на дебитна карта директно през приложението. Клиентите могат да изберат разплащателната сметка, към която да е свързана картата, вида на картата и да посочат удобен клон, където да получат пластиката си.


ОББ, част от белгийската финансова група КВС, допълва предложенията към

ОББ, част от белгийската финансова група КВС, допълва предложенията към ...

......... банкиране има много по-голям неразгърнат потенциал за изцяло дигитални активни операции, стига да се дадат такива възможности на потребителите", сподели още Андронов. Благодарение на новата мобилна услуга ОББ ще разшири каналите за продажба на едни от най-желаните продукти като потребителски кредити и овърдрафт, спестявайки време и усилия на своите клиенти.


През последната година ценовата амплитуда при цените на петрола не

През последната година ценовата амплитуда при цените на петрола не ...

......... текущите ѝ запаси Плановете на самата Total включват разширяване на възобновяемите ѝ мощности край Абу Даби и в Катар. "Но това е въпрос на доходност", каза Поян. "Ние искаме да имаме мощности с капацитет от 25 GW до 2025 г. и ще бъдем много агресивни в този сегмент на бизнеса."


Най-големият нискотарифен превозвач в Европа

Най-големият нискотарифен превозвач в Европа "Райънер" отваря нов маршрут от ...

......... Най-големият нискотарифен превозвач в Европа "Райънер" отваря нов маршрут от и до България. През юни превозвачът ще започне да изпълнява полети между Бургас и полския град Катовице. Те ще са два пъти седмично.