Цената на петрола на световните пазари се срина с почти

Цената на петрола на световните пазари се срина с почти ...

......... Брент се продава със 4,9 на сто по-евтино или за 63 долара и 51 цента за барел. Причина са опасенията от по-слабо търсене и решението на ОПЕК да намали добива, съобщава Нова телевизия. Индексът Дау Джоунс също се срина с 1,6%, като най-големите губещи днес се оказаха големите софтуерни компании.


Лихвите по кредитите ще се повишат при по-сериозна инфлация в

Лихвите по кредитите ще се повишат при по-сериозна инфлация в ...

......... курса на лева към еврото без напрежение”. Според Левон Хампарцумян не може да се говори за балон при сектора „Недвижими имоти”: „Далече сме от балон. Разбира се, в няколкото големи града на България има повишено търсене, цените растат, не много бурно, но това е естествено след 10 години подтиснато потребление”.


Цената на

Цената на "Гражданска отговорност" засега ще остане стабилна - уверяват ...

......... но не променя посоката в това, което ние бихме искали - да се плащат имуществени вреди. Цената на "Гражданска отговорност" не е политика, а математика - тя ще зависи от това колко са загиналите, каква е съдебната практика, какви са присъдените обезщетения", каза Светла Несторова от Асоциацията на българските застрахователи.


Предложената за вицепремиер Марияна Николова е доста образован и висококвалифициран

Предложената за вицепремиер Марияна Николова е доста образован и висококвалифициран ...

......... на отдел „Договорно-правен и правна защита“ в „Национална електрическа компания“  ЕАД. Била е за няколко месеца младши юрист-консулт за няколко месеца в "Топлофикация" София. От май 2017 г. е началник на кабинета на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика. Преподавател е в Института по публична администрация към Министерския съвет. 


Единната система за туристическа информация предстои да бъде въведена в

Единната система за туристическа информация предстои да бъде въведена в ...

......... подпомогнат максимално усилията на работещите в сектора да се справят с изискванията на системата“ каза тя. Ангелкова каза още, че откакто съществува самостоятелното Министерство на туризма, е реализиран 31% ръст на международните туристи в страната в сравнение с 2015 г., а над 38% е ръстът на приходите от международен туризъм.


Енергийният министър Теменужка Петкова се надява Корейската Хидро Атомна Енергийна

Енергийният министър Теменужка Петкова се надява Корейската Хидро Атомна Енергийна ...

......... нова ядрена мощност у нас. „Един от потенциалните инвеститори, заявили интерес за участие в този проект, е Корейската Хидро Атомна Енергийна корпорация“, допълни Петкова. В заключение тя изрази оптимизъм, че този интерес ще продължи с участие на корпорацията в бъдещата процедура за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене“.  Петролните фючърси се понижават с над 2% по време на

Петролните фючърси се понижават с над 2% по време на ...

......... в Норвегия, че петролните пазари са навлезли в безпрецедентен период на несигурност, дължащ се на геополитическата нестабилност.   "Навлизаме в безпрецедентен период на несигурност на петролните пазари. Ето защо е изключително важно Норвегия да бъде надежден доставчик на нефт и газ", отбеляза Фатих Бирло, цитиран от Ройтерс.      


АЕЦ

АЕЦ "Козлодуй" има нов изпълнителен директор, съобщиха от Българския енергиен ...

......... холдинг. Досегашният директор на централата Иван Андреев е поискал да бъде сменен по здравословни причини.  На негово място е назначен Наско Михов, който е работил над 16 години в АЕЦ "Козлодуй", има стаж в Държавното предприятие „Радиоактивни отпадъци“, работил е също и в Министерство на финансите, посочват още от БЕХ.


Не всички намаления са реални и клиентите трябва да бъдат

Не всички намаления са реални и клиентите трябва да бъдат ...

......... проверките си в зимните ни курорти, за да проследи  коректно ли се оповестява информацията относно сложността на пистите, особеностите на съоръженията и цените за тяхното използване. А в местата за настаняване и туристическите обекти Комисията ще следи за категоризацията, качеството на услугите и отговарят ли цените на рекламираните оферти.  


За втора поредна година София беше домакин на специализираната Facebook

За втора поредна година София беше домакин на специализираната Facebook ...

......... Live to Lift "Създаването а успешна интернет кампания е процес, който следва ясно дефинирани рамки, следвайте ги." - Мартин Попов, InterActive Share По време на конференцията присъстващите споделяха своите впечатления и снимки, които можете да разгледате във Facebook под хаштаг #f5conf. Повече снимки от конференцията може да видите и ТУК.


Сформираната със заповед на енергийния министър работна група анализира финансово-икономическото

Сформираната със заповед на енергийния министър работна група анализира финансово-икономическото ...

......... предлага да се анализира възможността ТЕЦ "Марица изток" 2 да се възползва от законовото право да предяви пред КЕВР разходи за критична инфраструктура. В дългосрочен план експертите ще продължат да работят по прилагане на европейски практики, които биха могли да спомогнат за запазване капацитета на ТЕЦ "Марица Изток 2" ЕАД.Зад добрите икономически показатели на България стоят неравенство и дисбаланси,

Зад добрите икономически показатели на България стоят неравенство и дисбаланси, ...

......... 60 процента. Преди 10 години по покупателна способност българинът имаше 46% от средноевропееца, в момента е на 49%. Всичките усилия, изгонването на 1 милион и половина българи са за едни 3%“, изтъкна Кънев. Той допълни, че България остава не само най-бедната страна в ЕС, а и тази с най-големи неравенства.


Румъния се нарежда на челно място в света по процент

Румъния се нарежда на челно място в света по процент ...

......... живеят няколко поколения семейства и роднини. Същият доклад отчита, че една-трета от жилищата не се поддържат и ремонтират, защото много от собствениците не могат да си позволят такива разходи. През 2009 г. страната въвежда програмата "Първи дом", която раздвижва пазара на имоти. Програмата предлага преференциални заеми при само 5% първоначална вноска.


Държавата трябва да даде отговор на въпроса защо при най-ниските

Държавата трябва да даде отговор на въпроса защо при най-ниските ...

......... и средни бензиностанции, за сметка на големите. Препятствията пред свободната конкуренция стават все повече. Става дума за пазара на горива и по отношение на държането на складове, производство и дистрибуция и търговия. Това казват гражданите“, посочи още омбудсманът. Тя каза още, че тези, които дължат конкретни отговори, са държавните институции.


С решение на Съвета на директорите - СД на

С решение на Съвета на директорите - СД на "Български ...

......... заемал ръководни длъжности в енергетиката. Има 16-годишен опит в "АЕЦ Козлодуй" ЕАД и 2-годишен стаж в ДП "Радиоактивни отпадъци". Работил е и в Министерство на финансите. АЕЦ "Козлодуй" внася документи за удължаване на работата на 6 блок Теменужка Петкова: Нищо нямаше да се случи, ако нямахме прекрасни отношения с "Росатом"


С решение на Съвета на директорите (СД) на „Български Енергиен

С решение на Съвета на директорите (СД) на „Български Енергиен ...

......... лично поради здравословни причини. Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвания. Наско Михов е заемал ръководни длъжности в енергетиката. Има 16-годишен опит в „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД и 2-годишен стаж в ДП „Радиоактивни отпадъци“. Работил е и в Министерство на финансите.Прокуратурата иззе 427 000 лв. от главния секретар на Държавната

Прокуратурата иззе 427 000 лв. от главния секретар на Държавната ...

......... наета от Томов, съобщи днес пресцентърът на държавното обвинение. В касетата са намерени и иззети недекларирани по Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество пари в различни купюри и валути - евро, долари, британски паундове и левове. Левовата равностойност на намерената сума надхвърля 427 хил. лв.


Преди да започнем разговора за присъединяването към еврозоната, е добре

Преди да започнем разговора за присъединяването към еврозоната, е добре ...

......... за следващия негативен икономически цикъл. За банките това естествено означава - по-високи лихви по кредитите и депозитите и повече необслужвани кредити. Затова и от БНБ очакват повече провизии на банките. "Добре е да провизираме сега, с поглед към следващия цикъл, отколкото само да се радваме на големите печалби", каза Христов. 


Двустранният ни стокообмен с Република Беларус е нараснал със 70%

Двустранният ни стокообмен с Република Беларус е нараснал със 70% ...

......... по-големи резултати в икономическото сътрудничество. „Износът ни за Беларус расте с 10% през 2018 г.“, каза още икономическият заместник-министър и посочи, че можем да изнасяме редица стоки в областта на хранително-вкусовата промишленост и оборудване за нея, изделия на електрониката, подемно-транспортни машини, облекло, металообработващи машини, електрически двигатели и генератори и др. 


Преките чуждестранни инвестиции първите 9 месеца на годината са в

Преките чуждестранни инвестиции първите 9 месеца на годината са в ...

......... на преките инвестиции в чужбина за януари – септември 2018 г. е положителен и възлиза на 303.7 млн. евро, при положителна стойност от 286.8 млн. евро за януари – септември 2017 г. През септември 2018 г. той възлиза на 31.1 млн. евро, при 67.6 млн. евро за септември 2017 г.


Общо 26 са потвърдените огнища на птичи грип, съобщиха от

Общо 26 са потвърдените огнища на птичи грип, съобщиха от ...

......... Европейската комисия създаването на допълнителна зона да се разгледа след окончателен анализ на резултатите от засиления надзор, който се прилага в момента, и след като птицевъдния сектор изпълни поетите ангажименти за укрепване на фермите. БАБХ се среща с птицевъди от страната Поводът е констатираният птичи грип и недоволството на производителите


Преходът към нисковъглеродна икономика като част от нашата борба с

Преходът към нисковъглеродна икономика като част от нашата борба с ...

......... потребителите; 7. Енергийна ефективност на сградите; 8. Батерии и електромобилност;9. Улавяне, използване и съхранение на въглероден диоксид;10. Към датата на съставяне на текста 10-то действие все още не е подкрепено, но се очаква това да стане до края на годината. Анализът на комисар Канете е предоставен ексклузивно за Оффнюз от Интелдей Солушънс.


Основните американски фондови индекси стартират новата седмица на негативна територия

Основните американски фондови индекси стартират новата седмица на негативна територия ...

......... над 200 пункта.   Настоящата работна седмица на Уолстрийт е доста по-кратка от обичайното с оглед на Деня на благодарността в четвъртък (22-ри ноември), когато е официален неработен ден за американските фондови и дългови пазари, като търговията ще бъде подновена в петък (23-ти ноември), но само за кратко.    


Ако отпадне биодобавката за горивата, то това ще отвори допълнителна

Ако отпадне биодобавката за горивата, то това ще отвори допълнителна ...

......... и да бъде премахната биодобавката, то това няма да се отрази в голямо поевтиняване при бензина и дизела.  "Делът на биодобавката в крайната цена варира от 2,5 ст./л до 4 ст./л. В момента е точно 3,7 ст./л. Затова ли ще унищожим зърнопроизводството и ще оставим хората без работа", коментира Георгиев. 


Цените на жилищата в София се покачват, но увеличението в

Цените на жилищата в София се покачват, но увеличението в ...

......... още са били в строеж. 30% от жилищата в Пловдив и региона са били закупени с кредит, казаха брокери на имоти. Интересно е, че в последните месеци брокерите отчитат повишен интерес към покупка на панелни жилища. Причина за това е, че новото строителство предлага по-малки по площ апартаменти.    


Авиокомпании, опериращи в Гърция, ще бъдат задължени да предоставят на

Авиокомпании, опериращи в Гърция, ще бъдат задължени да предоставят на ...

......... има за цел да приведе гръцкото законодателство в съответствие с европейските директиви, което позволява на органите да имат достъп до досиетата на пътниците с цел ограничаване на тероризма. Авиокомпаниите ще бъдат задължени да предават данни на ELAS до два дни преди заминаването на полетите и незабавно след приключване на полетите.


Тази година са изтеглени 1 млн. литра некачествено гориво. Министерството

Тази година са изтеглени 1 млн. литра некачествено гориво. Министерството ...

......... Караниколов в ефира на БНТ. "Само от началото на годината сме спрели от пазара един милион литра некачествено гориво. Проверките продължават и ние се занимаваме с това. А относно цените на горивата – Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) следи дали няма картел, монопол или изкривяване на пазарите", уточни той.


Френската банка „Сосиете Женерал“ ще плати на САЩ 1,34 милиарда

Френската банка „Сосиете Женерал“ ще плати на САЩ 1,34 милиарда ...

......... щата Ню Йорк, а 162,8 милиона долара – на офиса на окръжния прокурор на Манхатън. „Общата сума на глобите, наложени от всички ведомства, достига 1,34 милиарда долара“, се казва в изявлението на ФЕД. САЩ скъсаха дипломатическите си отношения с Куба през 1961 г. заради национализирането на американската собственост на острова.


Недоумение пробуди у производители на биогорива и на земеделска продукция

Недоумение пробуди у производители на биогорива и на земеделска продукция ...

......... но изрази съмнения доколко е възможно от техническа гледна точка да се осъществи. Според Венцислав Георгиев идеята не е лошa, защото ще внесе малко спокойствие у хората и яснота как се формира цената, от какво и кого зависи тя или ще им помогне да се ориентират пред кого да протестират.


Акредитацията на журналиста на Си Ен Ен Джим Акоста за

Акредитацията на журналиста на Си Ен Ен Джим Акоста за ...

......... Тръмп е уведомен за решението и е съгласен с него“, се казва още в писмото. От Си Ен Ен съобщиха, че в писмото се посочват редица нови правила за журналистите, работещи в Белия дом. Включително има предписание да не се задава повече от един въпрос на пресконференциите на американския президент.


НАП да затегне фискалния контрол върху доставките на селскостопански стоки, риба

НАП да затегне фискалния контрол върху доставките на селскостопански стоки, риба ...

......... за укриване и невнасяне на данъци и отклонение от данъчно облагане. Според финансовото министерство предложените изменения ще имат положителен ефект върху малките и средни предприятия, тъй като ще намалят времето за обслужване на клиентите от администрацията и ще осигурят на предвидимост и прозрачност по отношение на сделките между лицата в реално време.


Правителството продължава да изпълнява заложените политики. Приоритети в политиките на

Правителството продължава да изпълнява заложените политики. Приоритети в политиките на ...

......... нямат доверие, хората са на ръба, за съжаление ние нямаме магическа пръчка и никой не е обещавал нещо невъзможно, тоест доходи минимални над 1000 - 1500 лева. Това ще стане с времето, няма как - ние почнахме от дъното и настина малко по малко нещата се развиват. Икономиката ни върви.


Националният съвет за тристранно сътрудничество ще разгледа проектозакона за социалните

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще разгледа проектозакона за социалните ...

......... за който настояват майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива".  Текстовете предвиждат да се осигури децентрализация на услугите, за които ще отговарят общините. Ще бъде създадена специална Агенция към социалния министър, която ще следи за спазването на стандартите на полаганите грижа, а доставчиците задължително ще се лицензират. 


Технологичната революция, която ни очаква от догодина - от 1

Технологичната революция, която ни очаква от догодина - от 1 ...

......... и така ще улесни системата да не бъде хващан като нарушител, коментира той. Още по темата и целия разговор гледайте във видеото. След 17 декември купуваме електронни винеткиСлед въвеждането на електронни винетки за леките коли и тол системата за тежкотоварните автомобили, няма да се събират нови такси за преминаване през...


За пръв път от 4 ноември насам най-ползваният бензин -

За пръв път от 4 ноември насам най-ползваният бензин - ...

......... различните цени на бензиностанциите от една верига. Регистрираната най-ниска цена при дизела е 2,10 лева на литър, а най-високата е 2,49 лева на литър. Средните цени на бензиностанциите са по-близки – Марешки продава най-евтино, на 2,19 лева на литър средно, а най-скъпо е при OMV – 2,39 лева на литър.


Обединените арабски емирства имат интерес от закупуване на земеделски земи,

Обединените арабски емирства имат интерес от закупуване на земеделски земи, ...

......... широка платформа за обсъждане на конкретни проекти.ОАЕ имат и интерес от закупуване на земеделска земя в България, посочи още н.пр Мериям Ал-Мхейри и подчерта, че България също би била заинтересована от такива инвестиции. Сериозен потенциал в за развитието на двустранните отношения има по нейните думи и в сферата на туризма.


Трети ден продължават протестите на

Трети ден продължават протестите на "жълтите жилетки" с блокиране на ...

......... толерира богатите и фокусира грижите си върху големите градове, като пренебрегва проблемите на хората в останалите райони на Франция.​Близо 283 000 са протестирали във Франция срещу поскъпването на гориватаБлизо 283 000 души са участвали днес във Франция в протестите на "жълтите жилетки" срещу поскъпването на горивата, съобщи министерството на вътрешните...


Сериозен удар за

Сериозен удар за "Нисан". Токийската прокуратура арестува шефа на компанията ...

......... Френската държава притежава 15%от компанията Рено. Емануел Макрон, президент на Франция:Държавата като акционер внимателно ще следи стабилността на съюза. Както и стабилността, що се отнася до служителите. След новината за ареста на Гон акциите на Рено поевтиняха с 14%. Подобни са загубите и за другите две компании от автомобилния съюз.


Приходите от международен туризъм възлизат на 3,2 млрд. евро в

Приходите от международен туризъм възлизат на 3,2 млрд. евро в ...

......... септември 2018 г.) са над 2,4 млрд. евро, като се увеличават с 5,8% в сравнение със същия период на 2017 година. Само за месец септември 2018 г. приходите от международен туризъм възлизат на над 400 млн. евро, като достигат нарастване от 5,4 на сто спрямо същия месец на предходната година.


Приходите от международен туризъм възлизат на 3,2 млрд. евро в

Приходите от международен туризъм възлизат на 3,2 млрд. евро в ...

......... септември 2018 г.) са над 2,4 млрд. евро, като се увеличават с 5,8% в сравнение със същия период на 2017 година. Само за месец септември 2018 г. приходите от международен туризъм възлизат на над 400 млн. евро, като достигат нарастване от 5,4 на сто спрямо същия месец на предходната година.


Очертава се нов успешен сезон в ски курортите, през който

Очертава се нов успешен сезон в ски курортите, през който ...

......... Самоков-Дупница, Бистрица-Ковачевци, Алино-Белчин баня, Говедарци-Самоков. Пътят Самоков-Боровец е изцяло обновен. Стабилизирани са свлачищата по отсечката Боровец-Радуил, която е част от пътя Боровец-Костенец. Регионалната здравна инспекция гарантира, че медицинското обслужване на посетителите на Боровец е осигурено и проверки също ще се правят. Концесионерът „Бороспорт“ съобщи, че е извършена профилактика на съоръженията.


Български компании могат да получат експертна помощ от Международната търговска

Български компании могат да получат експертна помощ от Международната търговска ...

......... включително държавни и регионални търговски камари и милиони свързани предприятия. SRCIC служи като мост, свързващ предприятията и правителствата, като осигурява кооперативна платформа между бизнес асоциациите и членовете ѝ. От създаването си през декември 2015 г. SRCIC е била домакин на редица конференции, международни посещения и презентации, в рамките на инициативата.


Текущата и капиталова сметка на държавата за септември е положителна

Текущата и капиталова сметка на държавата за септември е положителна ...

......... на преките инвестиции в чужбина за януари - септември 2018 г. е положителен и възлиза на 303.7 млн. евро, при положителна стойност от 286.8 млн. евро за януари - септември 2017 г. През септември 2018 г. той възлиза на 31.1 млн. евро, при 67.6 млн. евро за септември 2017 г.


Руският президент Владимир Путин е в Истанбул по случай завършването

Руският президент Владимир Путин е в Истанбул по случай завършването ...

......... сухопътно продължение към Европа след Турция. Едната възможност е България - Сърбия - Унгария до разпределителния център в Баумгартен, Австрия, при другата трасето минава през Гърция и Италия. Стокооборотът между Русия и Турция ще достигне 100 милиарда долара, колкото сега е между Русия и Китай, заяви в Истанбул руският президент.


Собствениците на ресторанти за традиционна кухня са принудени да затварят

Собствениците на ресторанти за традиционна кухня са принудени да затварят ...

......... повежда 150 000-те си работници и 12 000- те си ресторанта във Великобритания в кампанията на напускане, излъган от политици като Борис Джонсън и Прити Пател, които стартираха кампанията, наречена "Спасете нашите къри къщи". Индустрията, която проследява произхода си до 1809 г., сега е изправена пред болезнен упадък, каза той.


По време на юбилейния 15-ти Виенски икономически форум във Виена,

По време на юбилейния 15-ти Виенски икономически форум във Виена, ...

......... на Цифровата програма за Западните Балкани, която беше предложена от българския еврокомисар и представена на Срещата на върха за Западните Балкани през месец май в София. Всички се обединиха, че цифровизацията е мост, който има силата да сближава и да служи като катализатор за модернизация на публичните услуги, икономиката, обществото.


Java2Days и CodeMonsters - конференциите за разработка на софтуер, които

Java2Days и CodeMonsters - конференциите за разработка на софтуер, които ...

......... и социални събития. Регистрацията е отворена на сайтовете на всяко от отделните събития - Java2Days, CodeMonsters и AI&Smart Tech. За улеснение на желаещите, регистрации се приемат и на е-mail: [email protected] Последователите на събитията във Facebook и Twitter имат възможност да заявят присъствие или да се информират допълнително чрез директни съобщения.


Част от милионерите и милиардерите по света харчат по 500

Част от милионерите и милиардерите по света харчат по 500 ...

......... споделя Хоулин.Днес милиардери, главни изпълнителни директори на големи компании или знаменитости използват частни самолети, за да се придвижват.Да, това не е евтино, тъй като полет от Ню Йорк до Лос Анжелис излиза около 25 000 долара в едната посока. Но за милиардерите и милионерите – сигурността и анонимността е безценна. 


„Елпром Троян“ е бил пионер в Индустрия 2.0, като Троян

„Елпром Троян“ е бил пионер в Индустрия 2.0, като Троян ...

......... Морис“ и др. През 2018г. „Елпром Троян“, на 74-тия Международен Технически Панаир в Пловдив представи и визията си за следващите 100 години. На същото международно изложение завода получи безпрецедентните 4 златни медала за разработки и постижения в областта на електротехническата промишленост и машиностоенето, символ на които остава вече 75 години.


София. Икономическият и социален съвет (ИСС) взе решение да предложи

София. Икономическият и социален съвет (ИСС) взе решение да предложи ...

......... и подкрепи кандидатурата на Радосвет Радев за член на ЕИСК. Преди гласуването на това решение пленарната сесия отдаде почит към паметта на един от основалите и най-авторитетни членове за цялата 15 годишна история на ИСС Божидар Данев. Пленарната сесия продължи работата си и прие две резолюции, свързани с бъдещето ЕС.


Японският автомобилостроител „Нисан“ потвърди, че председателят на бoрда на директорите

Японският автомобилостроител „Нисан“ потвърди, че председателят на бoрда на директорите ...

......... на Гон, включително използване на активи на компанията за лични нужди, обяви автомобилостроителят. От автомобилния концерн допълниха, че са предоставили информация на прокуратурата и сътрудничи на разследването. По данни на телевизия NHK съветът на директорите ще изиска оставката на Гон, допълва ТАСС. По-късно днес се очаква извънредна пресконференция на компанията.


Дoлapът в пoнeдeлниĸ ce тъpгyвa бeз яcнo изpaзeнa динaмиĸa ĸъм

Дoлapът в пoнeдeлниĸ ce тъpгyвa бeз яcнo изpaзeнa динaмиĸa ĸъм ...

......... пoeвтинявa cпpямo aмepиĸaнcĸaтa c 0,21 пpoцeнтa дo $1,1395 зa eднo eвpo в cpaвнeниe c $1,1415 пpи зaĸpивaнe нa тъpгoвиятa в пeтъĸ, cлeд pъcт пpeз чeтиpитe пpeдxoдни cecии. Бpитaнcĸият фyнт cтepлинг гyби oт cтoйнocттa cи 0,12 пpoцeнтa пo oтнoшeниe нa дoлapa, cпaдaйĸи дo $1,2822 oт $1,2834 зa пayнд в пeтъĸ.  


Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на търговията на Турция Рухсар

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на търговията на Турция Рухсар ...

......... и Турция. В разговора беше подчертано задълбочаването на отношенията в различни сектори като двустранната търговия, инвестициите и строителството. Министър-председателят Бойко Борисов и турският министър Рухсар Пекджан отчетоха добрата работа по време на съвместните бизнес форуми между България и Турция, както и успешната дейност на Българо-турската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество. 


За трета поредна година от националния превозвач

За трета поредна година от националния превозвач "България Ер" предоставят ...

......... се включва и безплатен ръчен багаж до 10 кг и личен багаж: дамска чанта или лаптоп. Комфортът на борда на самолета се допълва и от безплатен чек ин и кетъринг, който включва топъл сандвич, десерт и богато разнообразие от топли и студени напитки по време на полета, увериха от авиокомпанията.


Строителният сектор в България отчита спад от 2,1 процента през

Строителният сектор в България отчита спад от 2,1 процента през ...

......... сектора са недостигът на работна сила и несигурната икономическа среда, посочени като фактори от над 45 процента от запитаните компании. Най-горещият строителен пазар в Европа има пари, но не и работници Заплатите се покачват, но все още са далеч от средните за ЕС. И това поставя под риск множество проекти


Когато очакваш нов живот не мислиш за лошото, изпълнен си

Когато очакваш нов живот не мислиш за лошото, изпълнен си ...

......... само с банкова карта, чрез превод през Райфайзен Онлайн или чрез SMS на единен дарителски номер 17 777, с ключова дума DMS ANOMALII. Повече информация за проекта на УМБАЛ "Св. Георги" – Пловдив, както и за другите здравни, социални, културни и еко каузи в „Избери, за да помогнеш“ – на izberi.rbb.bg.


Хроничният недостиг на работна ръка в Източна Европа предизвиква практики

Хроничният недостиг на работна ръка в Източна Европа предизвиква практики ...

......... сделки за поглъщане могат да наберат скорост, предотвратявайки ескалация в търговските отношения между големите икономики или забавяне на германския автомобилен сектор, което обяснява много от търсенето в източноевропейския регион. "Където има качествена работна сила, това е много по-ценно, отколкото прибързано устроената производствена база, където работната сила може да е по-слаба."


Близо 7 млн. души в Германия са силно задлъжнели -

Близо 7 млн. души в Германия са силно задлъжнели - ...

......... и дава един от любимите си примери: "Какъв е смисълът да се ликвидират дълговете на зависим от хазарта човек, ако едновременно с това той не бъде подложен на терапия, която да го избави от тази негова зависимост. Та нали още на следващия ден той ще натрупа нови дългове", казва консултантът.


"Ако работим заедно и се съсредоточим върху общите неща, които ...

......... на бюджета на НЗОК. От парламентарната трибуна разбрахме, че голяма част от тях ще бъдат приети. Все пак очаквам да видим крайния резултат на бюджета“, посочи д-р Маджаров. Той е категоричен, че трябва да се започне да се говори за сумите, които НЗОК дължи на български болници за минали години. 


Самолетни билети на изненадващо евтини цени бяха пуснати в продажба

Самолетни билети на изненадващо евтини цени бяха пуснати в продажба ...

......... като „щастливата" грешка бе открита, това предизвика истинска треска за билети в цялата страна. От авиокомпанията обаче не само, че не анулираха резервациите, но обявиха и че ще изберат няколко от „щастливите" купувачи, които ще летят на новия им „Еъбръс 350", който ще направи първия си полет на 30 ноември.


Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на търговията на Турция Рухсар

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на търговията на Турция Рухсар ...

......... още производители на автомобилни части - сектор, в който Турция има сериозни традиции и дял в световното производство. През 2017 г. България е посетена от 636 046 турски граждани, с което се отчита ръст от 12.5 % и Турция заема 4-то място след Гърция, Румъния и Германия по брой туристи.


Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на търговията на Турция Рухсар

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на търговията на Турция Рухсар ...

......... още производители на автомобилни части - сектор, в който Турция има сериозни традиции и дял в световното производство. През 2017 г. България е посетена от 636 046 турски граждани, с което се отчита ръст от 12.5 % и Турция заема 4-то място след Гърция, Румъния и Германия по брой туристи.


Американският президент Доналд Тръмп постави оценка

Американският президент Доналд Тръмп постави оценка "шест плюс" за своята ...

......... Тръмп, който беше разкритикуван, че е нарушил традицията и не е поднесъл венец на Гроба на незнайния воин, както са правили неговите предшественици на този ден. Президентът обяви, че ще има нови промени в неговия екип, като същевременно увери, че Белият дом работи като "добре смазана машина", предаде Франс прес.


Петър Курумбашев, евродепутат от БСП и журналистът Явор Дачков проведоха

Петър Курумбашев, евродепутат от БСП и журналистът Явор Дачков проведоха ...

......... негова работа", коментира Курумбашев.  Във връзка с последните замърсявания на въздуха в Русе, Явор Дачков сподели: "По някакъв начин губим връзката между живота, който живеем, и отговорните хора, които са задължени. Въпросът за чистия въздух изобщо не подлежи на обсъждане. Общността е тази, която трябва да потърси отговорност от кмета".


Повече от две трети от бизнеса смятат, че след Brexit

Повече от две трети от бизнеса смятат, че след Brexit ...

......... българските балнеоложки центрове, морски и планински почивки, ски туризъм, обиколни и комбинирани опознавателни турове. Великобритания се нарежда на 9-о място по брой туристи В обратна посока са се насочили за същия период 170 367 българи, с нарастване от 20% спрямо януари-декември на 2016 г., показват данните на статистическия ни институт.


Официалният старт на сондажа за газ на американската „Ексън Мобил”

Официалният старт на сондажа за газ на американската „Ексън Мобил” ...

......... с блокове от офшорната зона на Кипър. Т. нар. „Външно министерство” на кипърските турци, което също излезе с декларация в неделя, допълва обвиненията, като посочва, че опитите на кипърските гърци да направят алианс с Израел, Египет, а сега и САЩ за сондажите за газ застрашават стабилността на острова и региона.


Един от всеки петима британци живее в бедност и не

Един от всеки петима британци живее в бедност и не ...

......... клиенти. В края на миналата седмица в Лондон беше представен междинният доклад на ООН за крайната бедността и усилията на правителството да се справи с проблема, и заключенията не бяха обнадеждаващи. Окончателният документ се очаква през юни 2019, само няколко месеца след като Великобритания вече трябва да е напуснала ЕС.


Протестите в страната са повече привидност, а не носят автентична

Протестите в страната са повече привидност, а не носят автентична ...

......... че въпросът е бил вътрешнопартиен. "Продължаваме да бъдем страната с най-ниските доходи и най-ниското качество на живот в ЕС - с най-ниски доходи и най-голямо неравенство, но за това не се говори", заяви президентът на КТ "Подкрепа". По думите му паралел с протестите във Франция не може да се прави.


София. С понижаване на температурите през зимния сезон потреблението на

София. С понижаване на температурите през зимния сезон потреблението на ...

......... насока целят не само да допринесат за устойчивото развитие и опазването на околната среда, но и да формират изцяло ново отношение към потреблението на електроенергия. Полезна информация за начините за спестяване на електроенергия и приблизителна консумация на най-често използваните електроуреди в домакинствата са публикувани в подсекция „Енергийна ефективност“ на www.cez.bg.


Тази сутрин в 10.00 часа, в конферентната зала на Министерството

Тази сутрин в 10.00 часа, в конферентната зала на Министерството ...

......... съгласно европейски стандарт EN 1789 – са линейки за транспортиране на хора в състояние, което изисква медицински грижи и с придружаващо медицинско лице. Реанимобили тип С, съгласно европейски стандарт EN 1789 – са линейки за транспортиране на хора с придружаващо медицинско лице с възможност за оказване на реанимация в линейката.