В основата стои качественият и утвърден роден вкус Kaufland България

В основата стои качественият и утвърден роден вкус Kaufland България ...

......... продукти като белите саламурени сирена се съхраняват за кратко в подготвително помещение, където при строги правила за хигиена, се оцеждат, преди да бъдат изложени на витрината.  Температурата на свежата витрина се контролира вътрешно всеки ден, а външна акредитирана фирма следи денонощно чрез датчици, които я измерват във всеки един момент.


Форум, посветен на реформите в данъчната система, организира . За

Форум, посветен на реформите в данъчната система, организира . За ...

......... сочат, че хазната ще изгуби малко над четири милиарда и 600 милиона лева от тези промени, но според синдикалните експерти мерките могат да се генерират около четири милиарда лева приходи от въвеждане на доълнителни данъци, например данък от финансовите транзакции, еднократен данък "Богатство" за 2020 година, дигитален данък и други.


Възможностите за промени в данъчната система на страната ще бъдат

Възможностите за промени в данъчната система на страната ще бъдат ...

......... Стъпки в тази посока предприема в момента и Литва, съобразно препоръките на МВФ и ОИСР; България и Унгария са страните с най-нисък "данък-печалба" в ЕС, съответно 10 на сто и 9 на сто. България и Румъния пък са страните с най-нисък подоходен данък от 10 на сто, допълват от КНСБ.


55% от българите приготвят зимнина, сочи проучване на социологическа агенция

55% от българите приготвят зимнина, сочи проучване на социологическа агенция ...

......... това не е определящ фактор.76% консумират домашни продукти, защото им напомнят за вкуса от детството. 12% не са съгласни.55% от българите посочват, че си приготвят зимнина, а 43%, че не си. Отново в селата и малките градове делът на приготвящите е по-висок. В Столицата 33% посочват, че си приготвят зимнина.


Приветстваме идеята за издаване на ваучери за обучение на деца.

Приветстваме идеята за издаване на ваучери за обучение на деца. ...

......... свързана с използването на ски пистите. Според тях въвеждането на стъпаловидни ваканции за различните училища също би подпомогнало осигуряването на по-голяма запълваемост на курортите в зимния сезон. Сдружението е доказан партньор на Министерството на туризма и може да разчитате на нашата експертиза и съдействие и занапред, увериха представителите на организацията.


Само от началото на 2020 г. по Закона за насърчаване

Само от началото на 2020 г. по Закона за насърчаване ...

......... на Тракия икономическа зона и председател на "Клъстер Тракия икономическа зона", президентът на Фондация "Америка за България" Нанси Шилър, изпълнителният директор на фондацията Десислава Тальокова, Надя Захариева - програмен директор "Бизнес, предприемачество и технологии" на фондацията, кметове на няколко общини, директорите на професионалните гимназии и мениджъри на над 30 фирми.Правителствата по света и големите замърсители трябва да предприемат спешни

Правителствата по света и големите замърсители трябва да предприемат спешни ...

......... мащаб", изтъква той и допълва: "Убедени сме, че първите клъстери за въпросните технологии в Обединеното кралство ще заработят до средата на 2020-те. Това би донесло значителен принос за силно възстановяване след COVID, като същевременно ще превърне Обединеното кралство в световен лидер в тази решаваща технология за нетни нулеви емисии. "


След поредица срещи с представители на банките и финансовите институции

След поредица срещи с представители на банките и финансовите институции ...

......... и за ползване на спортни съоръжения. По Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" ще се окаже помощ на пострадали от пандемията туроператори и турагенти в рамките на 10 млн. лв. Също по ОПИК за подкрепа на микро- и малки предприятия над 27 хил. подадени проектни предложения са в процес на оценка.


При започване на досъдебно производство срещу член на КРИБ организацията

При започване на досъдебно производство срещу член на КРИБ организацията ...

......... нови браншови организации с общо 37 члена", подчертават още от КРИБ. В заключение в позицията се казва, че "КРИБ не е организация за тези, които тровят природата и хората, КРИБ е за сериозни и достойни бизнесмени. Точно те са „Гласът на българския бизнес" и ще продължат да бъдат този Глас".


Министерството на финансите на 15.09.2020 г. пласира на международните пазари

Министерството на финансите на 15.09.2020 г. пласира на международните пазари ...

......... неговото планиране и последващо изпълнение.  КНСБ оценява положително емитирания дълг в размер на 5 млрд. лв., като очаква те да бъдат правилно похарчено от гледна точка на 1) възстановяване на положителните стойности на растежа и 2) запазване и по възможност увеличаване на реалната покупателна способност на населението, завършва позицията на КНСБ.


Само от началото на годината по Закона за насърчаване на

Само от началото на годината по Закона за насърчаване на ...

......... на Фондация „Америка за България“. Първоначално проектът ще обхване 60 ученици от 11 и 12 клас на 4-ри професионални гимназии в Тракия икономическа зона. Целта е обучение в съвременна материално-техническа база с преподаване на нужните за индустрията знания и умения. Това ще улесни реализацията на младите хора в производствените предприятия.Ръководената от Домусчиев Конфедерация на работодателите и индустриалците в България

Ръководената от Домусчиев Конфедерация на работодателите и индустриалците в България ...

......... случайно, че в деня на театрално-водевилното напускане, в КРИБ приехме три нови браншови организации с общо 37 члена. КРИБ не е организация за тези, които тровят природата и хората, КРИБ е за сериозни и достойни бизнесмени. Точно те са „Гласът на българския бизнес“ и ще продължат да бъдат този Глас.


Министърът на икономиката Лъчезар Борисов и кметът на Пловдив Здравко

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов и кметът на Пловдив Здравко ...

......... продуктите на BTL спечелиха световно признание и редица награди за иновации и принос за напредъка на медицината. Днес те се използват от едни от най-добрите медицински специалисти и световно известни клиники. До края на 2021 г. се очаква новият високотехнологичен завод за производство на електронна медицинска апаратура да бъде готов.


Президентските избори в САЩ са най-скъпите избори в света. През

Президентските избори в САЩ са най-скъпите избори в света. През ...

......... имат подкрепата на стотици хиляди обикновени хора, които искат да дадат по няколко долара, за да защитят политическите си предпочитания. Но също така Байдън, подобно на Тръмп, има значителен брой мегасилни бизнесмени, готови да инвестират богатство в търсене на победата на кандидата, който според тях ще защити по-добре техните интереси. 


На туристите в турските хотели вече им е забранено сами

На туристите в турските хотели вече им е забранено сами ...

......... август. Полетите до курортните градове Анталия, Бодрум и Даламан ще започнат на 10 август. В момента в страната се откриват до хиляда случаи на коронавирусна инфекция на ден. Общо са регистрирани над 280 хиляди случая на инфекция, над 6 хиляди души са починали поради причинената от нея болест.    


Влаковият, трамвайният и автобусният транспорт е най-използвани в Чешката република

Влаковият, трамвайният и автобусният транспорт е най-използвани в Чешката република ...

......... 1270 км. От Хърватия само Малта - с 1150 км, и Литва с 1140 км са в по-лошо положение. „За да се постигнат климатичните цели, автомобилният трафик в Европейския съюз трябва да бъде значително намален. Следователно търсенето на по-екологичен транспорт ще се увеличи“, каза експертът от VCÖ Михаел Швендингер.  При започване на досъдебно производство срещу член на организацията не

При започване на досъдебно производство срещу член на организацията не ...

......... нови браншови организации с общо 37 члена", подчертават още от КРИБ. В заключение в позицията се казва, че "КРИБ не е организация за тези, които тровят природата и хората, КРИБ е за сериозни и достойни бизнесмени. Точно те са „Гласът на българския бизнес“ и ще продължат да бъдат този Глас".


Цените на петрола в четвъртък се понижават, след повишението в

Цените на петрола в четвъртък се понижават, след повишението в ...

......... по-късно се възстановиха и се търгуват на ниво от 39,72 долара за барел. Вчера фючърсите поскъпнаха до 39,93 долара за барел. Цените на петрола, според анализаторите, ще останат под натиск, тъй като пазарът е много чувствителен към ситуацията свързана с разпространението на коронавируса и ограничителните мерки, които въвеждат различните страни.  


Делът на сивата икономика в България е 21%, което се

Делът на сивата икономика в България е 21%, което се ...

......... и услуги, 5-10% са упражнявали недеклариран труд и 6-14% от наетите са получавали заплата в плик. Недекларираният труд в България се упражнява най-често в рамките на трудовото правоотношение, далеч по-малко като самостоятелна заетост", посочва лидерът на КНСБ. Най-много недеклариран труд има в селското стопанство, услугите, строителството, хотелиерството, ресторантьорството и търговията.


    Прогноза: Колите на старо поскъпват с 15%Цeнитe нa

    Прогноза: Колите на старо поскъпват с 15%Цeнитe нa ...

......... нa ocигypoвĸи или чpeз eднoĸpaтнa пoмoщ. "Heщo дa видим oт тaзи дъpжaвa. Hиe cмe дoбpи дaнъĸoплaтци, в нaшия ceĸтop cмeя дa ce твъpдя, чe ce плaщa мнoгo ДДC и пeчaлби, знaeтe, чe aвтoмoбилът нe e eвтинa cтoĸa и пpoдaвaйĸи гo пpeз мapж ниe плaщaмe дocтa ДДC в дъpжaвaтa", пocoчи тoй.


Парламентът прие единодушно доклада за дейността на националния омбудсман за

Парламентът прие единодушно доклада за дейността на националния омбудсман за ...

......... Всички тези проблеми не са решени". Омбудсманът Дияна Ковачева прогнозира, че през тази година една от най значимите теми ще бъде достъпът на децата до онлайн образование, а бъдещите приоритети, които очерта, са защита на гражданите от монополите, колекторските фирми, фирмите за бързи кредити, както и мерки срещу домашното насилие.


Офисът от бул. „България

Офисът от бул. „България" № 98 се мести на ул. ...

......... Електро и ЧЕЗ Разпределение, като сключване на договори за продажба на електрическа енергия, обслужване на клиенти на свободен пазар, сключване на договори за присъединяване на нови клиенти, пререгистрация на потребители, издаване на дубликат на фактура, техническа проверка на електромер, деклариране на показания и други услуги, включително абонамент за електронна фактура.


Лидл България е първата хранителна верига у нас, която получи

Лидл България е първата хранителна верига у нас, която получи ...

......... на Лидл България. Сертификатът Covid Shield е резултат от целенасочените действия на Лидл България в изграждането на отговорни и сигурни процедури за превенция срещу COVID-19. Той гарантира прилагането на система от незабавни и ефективни действия на база одобрени насоки и инструкции от компетентните национални и международни институции и наблюдаващи органи.


Платформата "Brown to Green" официално бе одобрена и стана част

Платформата "Brown to Green" официално бе одобрена и стана част ...

......... и доставки на водород в Европа. Алиансът има ключова роля за изпълнението на Водородната стратегия за климатично-неутрална Европа, както и за подкрепата на инвестициите за увеличаване на производството и търсенето на водород. Той ще разработи поредица от конкретни проекти в подкрепа на усилията за декарбонизация на европейските енергоемки отрасли.  


Kopoнa ĸpизaтa ĸocтвa нa тypизмa в Бългapия пpиxoди oт oĸoлo

Kopoнa ĸpизaтa ĸocтвa нa тypизмa в Бългapия пpиxoди oт oĸoлo ...

......... 2 милиoнa дyши пo-мaлĸo в cpaвнeниe c 2019 гoдинa. Πo нeгoвaтa oцeнĸa ocнoвният yдap ca пoнecли пo-гoлeмитe xoтeли, paзчитaщи нa чyждecтpaнни тypиcти. Oт дpyгa cтpaнa oт cитyaциятa ca ycпeли дa ce възпoлзвaт мaлĸитe ceмeйни xoтeли и ĸъщи зa нacтaнявaния, пpи ĸoитo зaeтocттa нa лeглoвaтa бaзa pacтe c 14 нa cтo.


Бързата реакция на правителството и в частност на премиера е

Бързата реакция на правителството и в частност на премиера е ...

......... служители. Следващата мярка е била за служителите. Първо са вдигнати заплатите, след това е получена помощ от държавата, а намаленото ДДС помага на собствениците да оцелеят.„Ние запазваме нашите служители въпреки 45% спад на оборота на заведения. Ние продължаваме да поддържаме, в по-голямата си част, персоналът от 2019 г.“, допълни той


След публикацията на Биволъ, цитирана от много медии,, Българската банка

След публикацията на Биволъ, цитирана от много медии,, Българската банка ...

......... позиция: Групата на Българска банка за развитие следва стриктна политика за предотвратяване на финансовите престъпления, изпирането на пари и финансирането на тероризма, съгласно изискванията на българското и международното законодателства. В банката действат вътрешни правила и функционира специализирана служба, която извършва комплексни проверки на клиентите и осъществява комуникация с компетентните органи.


Сърбия ни бие по брой на отглежданите в страната прасета,

Сърбия ни бие по брой на отглежданите в страната прасета, ...

......... г. броят на свинете все още е бил с 3% по-висок от 2010 г. Популацията на едър рогат добитък достига връх от близо 80 милиона през 2016 г. За разлика от това, между 2010 и 2019 г. отглежданите овце и кози бележат тенденция на спад, съответно със 7% и 8%.


Приста Ойл, Монбат и свързаните с тях компании напускат .

Приста Ойл, Монбат и свързаните с тях компании напускат . ...

......... гаранция на Пламен Бобоков от 1 млн. на 10 хил. лева Гаранцията по второто разследване срещу Пламен Бобоков за кореспонденцията му със секретаря на президента по правни въпроси и антикоруп... Превземането на КРИБ е само част от плана за превземане на цялата държава и видимо дотук успява, коментира още той.


Половината от българите помагат при отглеждане и приготвяне на зимнина,

Половината от българите помагат при отглеждане и приготвяне на зимнина, ...

......... консерви - 25%. Сред предпочитаните домашни продукти от българите са още лютеница, сладко, кисело зеле, ракия, месо, яйца, млечни продукти и т.н. 53% консумират домашни алкохолни напитки, а 46% - не консумират. 59% от консумиращите домашни напитки посочват, че консумират ракия. 29% пият домашно червено вино, а 11% бяло вино.


Годишният спад на приходите ще бъде около 5 милиарда, а

Годишният спад на приходите ще бъде около 5 милиарда, а ...

......... превърна в присъдружна банка на управляващите, откъдето те да правят техните схеми, каза още Кадиев пред БНР. „Примката около офшорните зони се затяга все повече и повече. Трудно е, тъй като там интересите са много. Но, така или иначе, става все по-трудно да се криеш зад офшорни компании“, коментира Кадиев.


Делът на в БВП за към края на миналата година

Делът на в БВП за към края на миналата година ...

......... но едва ли можем да се гордеем с това. Неизненадващо се оказва, че сме били страната с най... От КНСБ посочиха, че е необходим единен национален показател, който да мери данните на сивата икономика. Дългосрочно трябва да е финансирането на мерките, които да се справят с недекларираната заетост, посочи Димитров.


Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за МВР,

Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за МВР, ...

......... период и 280 часа годишно, да се отчита като извънреден и ще се компенсира с парично възнаграждение. Промяната ще влезе в сила от 1 януари догодина. Досега извънредният труд на полицаите се компенсираше единствено с до 12 почивни дни допълнително към годишната отпуска. Промените ще засегнат около 13 хиляди служители.


Любомир Георгиев е новият ръководител „Нови технологии и опаковки“ на

Любомир Георгиев е новият ръководител „Нови технологии и опаковки“ на ...

......... е отговорен корпоративен гражданин, който инвестира в икономическото, социално и културно развитие на обществото чрез инициативи, насочени към регионалното развитие, опазването на околната среда и образованието.  От 2017 г. компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Холандия и Люксембург) и Франция.


109 са новите случаи на коронавирус у нас през последното

109 са новите случаи на коронавирус у нас през последното ...

......... 608. Общо 716 са пациентите с потвърдена коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, като 31 от тях се намират в интензивни отделения или клиники. Най-голям брой на заразени с Covid-19 през последното денонощие е регистриран в София (30), следвана от Благоевград (25), Бургас (9) и Пловдив (7).


Shell България подписа Европейската харта за многообразието в България. Документът

Shell България подписа Европейската харта за многообразието в България. Документът ...

......... Кубрат“. От октомври 2017 г. Shell разшири своя бизнес в България, като добави доставката на авиационно гориво към бизнес портфейла си в страната. Shell & MOH Aviation Fuels Bulgaria, която е 100% дъщерно дружество на Shell & MOH Aviation, е доставчик на Летище София, което е най-голямото летище в България.


 Като нов президент на SEAT, Уейн Грифитс ще ръководи

 Като нов президент на SEAT, Уейн Грифитс ще ръководи ...

......... на софтуер, разположен в Барселона. SEAT ще инвестира 5 милиарда евро до 2025г. в научноизследователски и развойни проекти за разработка на превозни средства, специално за електрифициране на гамата, както и за оборудване и съоръжения. Компанията има за цел да превърне Martorell в завод с нулев въглероден отпечатък до 2050 г.


Повече от 600 младежи кандидатстваха за участие в петото издание

Повече от 600 младежи кандидатстваха за участие в петото издание ...

......... в различни инициативи, обучения и събития, подготвени специално за тях, те също така получават всички придобивки, достъпни за служителите на компанията. За петте години на провеждането й в програмата са участвали над 50 стажанти, повече от половината от които са назначени на постоянен договор в компанията след приключване на стажа.


79% от българите консумират домашни продукти, но едва половината (51%)

79% от българите консумират домашни продукти, но едва половината (51%) ...

......... 44% в садене. По 42% са съответно дяловете свързани с обръщане на земя/ копаене/ прекопаване, както и с отглеждане на градински продукти. 18% са участвали във варенето на домашен алкохол. С най-нисък дял от тестваните опции е доенето на добитък, което 7% от българите посочват, че са извършвали като дейност.


Якета от 100% рециклиран материал са част от колекция есен-зима,

Якета от 100% рециклиран материал са част от колекция есен-зима, ...

......... и крайбрежни райони, което предотвратява попадането им във водните басейни. Повече за стратегията може да откриете тук: В подкрепа на регионални производители - Lidl с четвърти фермерски пазар След успешното провеждане на фермерски пазари в София, Бургас и Варна, инициативата на Lidl да подкрепи реализацията на продукцията на ...  


Правителството ще продължи да подпомага сектора на ресторантьорите, който пострада

Правителството ще продължи да подпомага сектора на ресторантьорите, който пострада ...

......... на служители. Следващата мярка е била за служителите. Първо са вдигнати заплатите, след това е получена помощ от държавата, а намаленото ДДС помага на собствениците да оцелеят. "Ние запазваме нашите служители въпреки 45% спад на оборота на заведения. Ние продължаваме да поддържаме, в по-голямата си част, персоналът от 2019 г."


Офшорна фирма със сметка в Пощенска банка плаща 31 милиона

Офшорна фирма със сметка в Пощенска банка плаща 31 милиона ...

......... доставка на оръжия за Сирия. Но също така разследването разкрива, че Димитров има връзка с Боян Петракиев – „Барона“, едно от знаковите лица на организираната престъпност у нас. Преди да се захване с оръжейния бизнес, Димитров е съдружник с Барона във фирмата “СИБ Метал”, която изкупува скрап, пише разследващият сайт.


Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на

Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на ...

......... тежкотоварни автомобили и леки МПС, повишаване на безопасността на участниците в движението и осигуряване на комфорт на пътуващите, посочват от МС. Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект „Разширение на производствен център на Кока-Кола в Костинброд, 2020" на „Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България" АД.


Председателят на Управителния съвет на Фонда на фондовете Мартин Дановски

Председателят на Управителния съвет на Фонда на фондовете Мартин Дановски ...

......... в частния сектор, както и като председател на Управителния съвет на "Фонд мениджър на финансови инструменти в България" ЕАД, дружеството, което управлява достъпа до ресурс от европейските структурни и инвестиционни фондове чрез финансови инструменти". Дановски е и съветник на заместник министър-председателя Томислав Дончев в последните два мандата на редовно правителство.


Имот на МВР ще бъде даден за нуждите на областния

Имот на МВР ще бъде даден за нуждите на областния ...

......... се учредява възмездно безсрочен сервитут за изграждане и обслужване на три вида водопроводи и ел. кабел за обект: „Водоснабдяване на селищно образувание „Кироолу“ - Сливен“. Сервитутът е върху поземлени имоти в горски територии - публична държавна собственост, в землището на гр. Сливен, с обща площ на сервитутната зона 1,300 дка.


Одобрен е проект на Меморандум за разбирателство между правителството и

Одобрен е проект на Меморандум за разбирателство между правителството и ...

......... на специализиран софтуер и изграждане на колцентър за нуждите на клиентите и потребителите на услугата. Инвеститорът ще ползва насърчителни мерки, свързани със сроковете и предоставяне на административно обслужване от съответните администрации, междуведомствена работна група, финансово подпомагане за обучение за придобиване на професионална квалификация и др., добавят от пресцентъра на МС.


Анализът за приходите от , която стартира през март, вече

Анализът за приходите от , която стартира през март, вече ...

......... се нови разговори с тях да стартират до края на седмицата. “Задачата ни не е да притискаме превозвачите със статистика, а да намерим следващата допирна точка в развитието на тази система. В никакъв случай няма да правим нещо революционно, което е против икономическата логика”, посочи Асенов, пише "24 часа".  


Много вероятно е банковият да бъде удължен. Решението трябва да

Много вероятно е банковият да бъде удължен. Решението трябва да ...

......... г., а максималният срок за прилагане на отсрочванията е до края на март 2021 г. Андронов: До момента 2% от кредитите са предоговорени, българинът е предпазлив Само 10 дни вече има над 25 – 26 000 разсрочени кредити. Има заявки за още толкова, които банките просто не смогват да обработят...


Кризата, породена от глобалната пандемия, засегна изключително сериозно световната икономика.

Кризата, породена от глобалната пандемия, засегна изключително сериозно световната икономика. ...

......... на централната банка и прекомерни фискални ограничения. Сегашната криза е учебникарски пример за недостатъците на валутния борд в условията на икономическа и финансова криза. Това е още един довод в полза на политиката на присъединяване към валутно-курсовия механизъм 2 и в перспектива към пълноправно участие в колективните механизми на еврозоната.


COVID-19 е движещият елемент на промяната, съобщава „Евронюз“. Според проучване на

COVID-19 е движещият елемент на промяната, съобщава „Евронюз“. Според проучване на ...

......... но прекарвате пет години обвързаност с някой на много ниска цена", казва Лола Мартин, собственик на туристически апартамент.Сложни ситуации, причинени от непредсказуема пандемия. Коронавирусът причинява големи промени на пазара на недвижими имоти. Движенията, които се наблюдават в Мадрид, се повтарят и в други градове като Ню Йорк, Лондон или Париж. 


Не по-малко от 80% загуби за летния сезон през тази

Не по-малко от 80% загуби за летния сезон през тази ...

......... ефект за икономиката и в социален план“, каза още Карастоянова. Тя обобщи, че между 300 000 – 400 000 българи пътуват за няколкото почивни дни около 22 септември. Приблизително 90 000 до 100 000 са избрали да почиват в Гърция, а приблизително 300 000 българи пътуват във вътрешността на страната.


ООН навършва 75 години от своето основаване в условията на

ООН навършва 75 години от своето основаване в условията на ...

......... централата на ООН в Ню Йорк. В дискусиите участие ще вземе и българският министър-председател Бойко Борисов. Той ще представи приоритетите на България по широк спектър от въпроси, свързани с региона на Балканите. През настоящата 2020 година страната ни отбелязва 65-aта си годишнина от приемането й за член на световната организация.


На 22 септември настъпва есенното равноденствие в 16.31 ч. Тогава

На 22 септември настъпва есенното равноденствие в 16.31 ч. Тогава ...

......... 21 юни в Южното полукълбо) бележи астрономическото начало на следващия сезон. Есента, както и останалите сезони се дължат на наклона на земната ос, който е 23.5° спрямо орбиталната равнина, в която се движи Земята. Поради този наклон различни части на планетата са подложени на различно осветяване от страна на Слънцето.


Kaufland България предлага прясно месо, месни продукти и колбаси, произведени

Kaufland България предлага прясно месо, месни продукти и колбаси, произведени ...

......... бяха продадени общо над 100 000 артикула от категорията - Горнооряховски суджук със защитено географско указание, направен по традиционна рецепта, филе „Елена“ и панагюрска луканка с традиционно специфичен характер и др. Всички месни продукти от марката „Брей!“ са произведени в регионите на Варна, Велико Търново, Горна Оряховица, Добрич, Пазарджик и Пловдив.


Да дадеш 10 000 лв. за машина и в замяна

Да дадеш 10 000 лв. за машина и в замяна ...

......... парите за оборотни на фирмата. Росен Иванов казва, че Аничкин не иска да разговаря с него, а отговаря само на съобщения. Казал и че ще започне да начислява такси за участие в телевизията и дори ще ги фактурира. За всеки ефир и статия в интернет той начислявал по 100 лв.


Икономическата криза удари най-много продажбите на нови малки и евтини

Икономическата криза удари най-много продажбите на нови малки и евтини ...

......... което е намаление с 82,4% на годишна база.Същевременно най-малко намаление на сделките има при Порше. За първите осем месеца на годината са купени над 45 хил. автомобила от марката, което е спад с 6,3%. Като само за месец юли дори има ръст на продажбите от близо 50% на годишна база.


Правителството взе външен дълг за 5 млрд. лв. Те са

Правителството взе външен дълг за 5 млрд. лв. Те са ...

......... и минимални, но положителна доходност. В България имаме навик за всяка емисия на държавен дълг да изригваме по три пъти, по три пъти да псуваме Министерството на финансите", каза още финансистът. Емил Хърсев подчерта, че сме на прага на една несигурност, но е добре да присъстваме в емисионния календар на света.


Преизчисляването на всички пенсии или на най-ниските пенсии - това

Преизчисляването на всички пенсии или на най-ниските пенсии - това ...

......... се преосмисли и таванът на пенсиите", обясни той. "Аз съм "за" минималната пенсия да стане 300 лева, но със същия процент трябва да се увеличат и останалите пенсии. С 250 лева никой не може да живее. Така трябва да се преизчислят пенсиите, за да не се срине системата", подчерта синдикалистът.


Изтекли документи, включващи транзакции за над 2 трилиона долара, показват

Изтекли документи, включващи транзакции за над 2 трилиона долара, показват ...

......... г. - Документи от швейцарската частна банка на HSBC показват как тя използва законите за банковата тайна в страната, за да помогне на клиентите си да не плащат данък. LuxLeaks от 2014 г. съдържа документи от счетоводна къща PricewaterhouseCoopers, показващи, че големи компании използват данъчни сделки в Люксембург, за да плащат по-малки суми.


регулярно и в пълен размер възстановява сумите по ЕФГЗ и

регулярно и в пълен размер възстановява сумите по ЕФГЗ и ...

......... и е в размер на 82 292 382 евро, се посочва в съобщението. за ПРСР идват по линия на Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони. Ръководството на ДФЗ заявява, че средствата, декларирани от фонда, се възстановяват на 100 процента от ЕК и няма никакво забавяне в изплащането им.


След Танзания, Кения и Намибия на картата на пътуващите, които

След Танзания, Кения и Намибия на картата на пътуващите, които ...

......... паркове: водопадите Виктория, национален парк Хванге, национален парк Матобо. Най-популярните паркове сред туристите са водопадите  Хванге и Виктория . „Зимбабве е дестинация за туристи, които вече са виждали много страни, влюбени в африканската природа. Всички пътувания до тази страна преди пандемията са бяха само индивидуални, при редовни полети“, обяснява туроператор.


През летния сезон на 2021 г. хотелиерският All Inclusive в

През летния сезон на 2021 г. хотелиерският All Inclusive в ...

......... от местната и международната кухня, както и други развлечения и услуги, които обикновено се предлагат от луксозните турски хотели с All Inclusive. Стартирането на круизните маршрути ще се извърши, като се вземат предвид реалностите на рисковете от коронавирусна инфекция. Всички екипажи и пътници ще преминат задължително PCR тестване преди качване.


Суверенният фонд на Норвегия, в който има натрупано богатство в

Суверенният фонд на Норвегия, в който има натрупано богатство в ...

......... Европа възлиза на 2,6% от всички листвани акции, докато притежанията му в Америките са само малко над 1%. Миналата година централната банка препоръча преминаване към неутрални тегла, като се аргументира, че това ще отразява по-добре наличния фонд от инвестиции и ще стимулира дългосрочната възвръщаемост, въпреки че преструктурирането ще отнеме години.


Тадж Махал ще отвари вратите си за посетители днес, въпреки

Тадж Махал ще отвари вратите си за посетители днес, въпреки ...

......... - една четвърт от нормалния преди пандемията. Билети могат да бъдат закупени само онлайн. "Маркират се места за стоене, за спазване на социалната дистанция, маската ще бъде задължителна и никой няма да може да влезе без термален скрининг," каза пред журналисти Васант Суарнкар, старши археолог, отговарящ за паметниците на Агра.


Над 40 фирми ще се включат в четвъртото издание на

Над 40 фирми ще се включат в четвъртото издание на ...

......... над 90%, което е показателно за сериозната връзка с бизнеса. „Търсят се знаещите и можещите кадри, а отсяването им сега ще стане по-лесно заради това, че трябва да бъдат попълнени по-малко работни места“. Според госта CV-то ще продължи да бъде основното средство, което да представя кандидатите за работа на работодателите.


Разтърсени от месеци на слабо търсене и изобилието от запаси

Разтърсени от месеци на слабо търсене и изобилието от запаси ...

......... планираната работа тази есен, за да спестят пари, според запознати източници. Най-голямата рафинерия в Южна Корея SK Innovation Co Ltd обмисля допълнително намаляване на преработката на суровини в двете си рафинерии, след като намали средните нива на използване до 80% през септември-октомври от 85% през юли-август, според говорител на компанията.


В три училища във Варна има единични случаи на заразени

В три училища във Варна има единични случаи на заразени ...

......... четвърти „г” ,в които е преподавала, минават на дистанционно обучение, контактните с нея също ще се тестват. Малко по-късно стана ясно, че има и втпри преподавател с COVID-19. Затова учебното заведение е затворено за дезинфекция, а занятията ще се провеждат онлайн. На този етап няма установени случаи на заразени ученици.


От Патентното ведомство разпространиха важна информация за потребителите си. Става

От Патентното ведомство разпространиха важна информация за потребителите си. Става ...

......... опции – основни кредитни карти, разплащателна сметка в WIPO и PayPal. Получавате и отговаряте на писма и известия за краен срок електронно. Патентното ведомство на Република България е деветата от членуващите в Мадридския съюз страни, която внедрява електронното приложение Madrid eFiling. Патентното ведомство разпространи важна информация за потребителите си.   


Акциите на HSBC в Хонконг се сринаха до най-ниските си

Акциите на HSBC в Хонконг се сринаха до най-ниските си ...

......... клиенти - не е достатъчно да подават SAR и да продължават да взимат мръсни пари от клиенти, докато очакват властите да се справят с проблема. Ако имат доказателства за престъпна дейност, те трябва да спрат да преместват паричните средства. Течът показва как са прани пари през някои от най-големите банки в света.


от цялата страна в заради неизпълнени ангажименти от страна на

от цялата страна в заради неизпълнени ангажименти от страна на ...

......... бъде така, до 15 дена, ако не ни чуят, ще бъдем на връх Шипка заедно с гражданите", заяви председателят на Националното сдружение на кметове на кметства Румен Стоянов, цитиран от БНТ. Местните управници се заканиха, че ако и този път исканията им не бъдат чути, ще блокират пътя край Шипка.