Месец преди Великден яйцата по магазините се предлагат от 17

Месец преди Великден яйцата по магазините се предлагат от 17 ...

......... по-ниска цена яйцата можеха да се купят на борсите в Добрич и Плевен. Под 20 ст. вървяха на още 6 места в страната. Максимални цени над 20 стотинки бяха регистрирани в Бургас, Велико Търново, Сливен и София. В столицата на едро кокошият продукт вървеше от 20 до 23 ст. бройката.


Над 30 милиарда долара са изчезнали от банковите сметки на

Над 30 милиарда долара са изчезнали от банковите сметки на ...

......... като лидерът на опозицията Хуан Гуайдо, самопровъзгласил се за президент на страната през януари, заяви, че дипломатическият и икономическият натиск върху венецуелското правителство са сработили. "Правителството на Мадуро е изолирано и се разпада с всеки изминал ден", увери той. САЩ разшириха санкциите срещу Венецуела Рестрикции са наложени на банка BANDES


Цветни печати, които да обозначават произхода на агнешкото месо, ще

Цветни печати, които да обозначават произхода на агнешкото месо, ще ...

......... агнешкото месо, ще бъдат поставяни в месодобивните предприятия преди Великден. Така потребителят ще бъде наясно българско или вносно е месото, което купува. От Агенцията по безопасност на храните обмислят печатите да бъдат в два цвята - червен и син, предаде БНТ. Виж още Преди Великден цената на яйцата тръгна нагоре


Цветни печати, които да обозначават произхода на агнешкото месо, ще

Цветни печати, които да обозначават произхода на агнешкото месо, ще ...

......... Янков - директор на ОД на БАБХ-Пловдив: Да си го купуват от лицензираните търговски магазини. И да гледат срока на годност, произхода.В Пловдивско вече започнаха проверки по пазарите за продажба на агнешко месо и яйца без доказан произход, както и при търговията с живи животни. Ще се проверяват и магазините.


Мъж в Югозападен Китай е арестуван за продажбата на дъщеря

Мъж в Югозападен Китай е арестуван за продажбата на дъщеря ...

......... е детето им, бащата давал различни отговори за отлагане на връщането ѝ. Разтревожената майка проверила телефона на съпруга си и намерила запис на разговора между него и купувача на дъщеря си. В същия ден тя се чула със свекърва си, която ѝ казала, че детето е взето преди няколко седмици.


Фелдшерите излизат на протест, съобщава БНТ. Те ще се съберат

Фелдшерите излизат на протест, съобщава БНТ. Те ще се съберат ...

......... не можем да повишаваме квалификацията си и образованието си в тази насока. Сега ни пречи това,че ние не сме обособени със закон. Със закон, по който се формират професионално съсловните организации. Трябва да сме равнопоставени с другите медицински професии, заяви Александър Алескандров - председател на Сдружението на фелдшерите в България. 4 милиарда души на нашата планета живеят в райони, страдащи

4 милиарда души на нашата планета живеят в райони, страдащи ...

......... населението през последните 100 години, консумацията на вода се е увеличила 6 пъти. Според статистиката на организацията, жителите на различните страни използват различни количества ежедневно. Американците са на първо място със 7 800 литра вода на ден. Следват ги французите (4 900 литра на ден) и германците (3 900 литра).


Споровете

Споровете "за" или "против" легализирането на марихуана за медицинска употреба ...

......... Има данни, които сочат, че подпомага дадени симптоми при онкологични заболявания.Надникваме и в помещението, в което се случва целият процес по преработка на конопа.д-р Ервин Иванов, предприемач: Така получаваме индустриалният коноп от нашите съседки. Той е под готова форма за екстракция. Може да ви покажем тука - изглежда като чубрица.


През миналата година задължителната за шофьорите застраховка „Гражданска отговорност“ е

През миналата година задължителната за шофьорите застраховка „Гражданска отговорност“ е ...

......... на някои необходими разходи, които застрахователите, специално по „Гражданска отговорност“, би следвало да го направят и те са свързани с ангажиментите ни по линия на „зелената карта“, осигуряване на достатъчно презстрахователно покритие“. Според Гълъбинов част от приходите на застрахователите от "Гражданска отговорност" ще бъдат погълнати от разходите за зелена карта.


Френският парламент прие законодателни промени, с които даде зелена светлина

Френският парламент прие законодателни промени, с които даде зелена светлина ...

......... от причините за приватизацията е нуждата от увеличаване на капитала на дружеството и набиране на допълнително финансиране. Министърът на икономиката на Франция Бруно льо Мер обясни, че приватизацията на Engie има за цел дружеството да се разрасне и да има възможност да инвестира в производство на електроенергия от възбновяеми източници.


Напълно подкрепяме протеста на превозвачите - ще водим битката на

Напълно подкрепяме протеста на превозвачите - ще водим битката на ...

......... от България защитават много яростно. „По това време ще бъда на Съвет на министрите по транспорт с моите колеги от Литва, Латвия, Полша, Унгария и Румъния. Ще водим серия разговори за обединени действия за недопускане на триалозите, с които би трябвало да завърши всеки един законодателен цикъл“, заяви министър Желязков.Близо 500 български шофьори ще протестират идната сряда в Страсбург,

Близо 500 български шофьори ще протестират идната сряда в Страсбург, ...

......... на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев в Пловдив, където се провежда отчетно-изборно събрание на организацията.Мобилност 1 Георги Петърнейчев разкри схемата, по която ще приемат в ЕП пакета „Мобилност“ 1Стяга се нов протест в Страсбург срещу пакета "Мобилност" 1България ще настоява пакетът "Мобилност 1" да се гледа от следващия ЕП


Янис Варуфакис е бивш министър на финансите на Гърция, а

Янис Варуфакис е бивш министър на финансите на Гърция, а ...

......... ще произведе невероятен ръст в средносрочен план за сметка на дългосрочно главоболие. Другият е по-устойчив: управляван от политици и подобен на действията след Втората световна война. Но във време, в което политиката е толкова счупена, колкото и финансовия сектор, светът не се е нуждаел повече от посткапиталистическа визия никога преди.


Хербицидът за плевели глифозат, който беше обявен за канцерогенен от

Хербицидът за плевели глифозат, който беше обявен за канцерогенен от ...

......... безопасно приложение на хербицидите - ръкавици, маска, очила и облекло работно. Количествата, в които го използваме, ако ние спазваме правилата, смятам, че няма да се достигне до такъв ефект.През 2017 г. препаратът е регламентиран за употреба от Европейския съюз и поне още три години ще бъде използван в българското земеделие.


Те обаче са наполовина по-малко в сравнение с миналата година.

Те обаче са наполовина по-малко в сравнение с миналата година. ...

......... защото те искат да излязат, да се разходят, да видят бъркотията там, боклуците, калта, прахта! И не знам къде да ги пращам тези хора!Според Красимира Георгиева с всяка изминала година състоянието на туризма у нас се подобрява. Очакванията ѝ за тази година са туристическият сезон да бъде по-слаб от миналогодишния.


Международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши перспективата на дългосрочния кредитен

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши перспективата на дългосрочния кредитен ...

......... доходите за държавите от групата със сходен рейтинг. Бъдещи развития, които поотделно или заедно биха довели до негативни действия по рейтинга, са появата на външни дисбаланси, влошаване на външната конкурентоспособност, както и рязко покачване на държавния дълг, водено от фискално разхлабване или материализиране на условни задължения в баланса на държавата.Британският премиер Тереза Мей информира депутатите, че може и да

Британският премиер Тереза Мей информира депутатите, че може и да ...

......... общините я отхвърли отново, можем да поискаме друго удължаване преди 12 април, но това ще означава участие в европейските избори“. Крайното решение ще бъде на председателя на Камарата на общините Джон Бъркоу, който трябва да разреши връщането на сделката, след като по-рано изключи повторно гласуване, ако тя не бъде променена.


С промяната на климата се изменят много неща на планетата

С промяната на климата се изменят много неща на планетата ...

......... хранителните култури, а те на свой ред се влияят от климатичните промени, обяснява Дейвид Лобел, професор по наука за земните системи в Школата по земни, енергийни и екологични изследвания, който изучава връзката между изменението на климата и културите. Той е фокусиран върху връзката между СО2 и храненето на самите растения.


А1 получи поредно признание за своето ребрандиране – компанията бе

А1 получи поредно признание за своето ребрандиране – компанията бе ...

......... да се фокусира общественото внимание върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса и компанията, като по този начин се поощри предприемачеството сред българската общественост. A1 е традиционен победител в конкурса. През миналата година телекомът бе отличен с приза „Грижа за обществото и клиентски подход” в неговото четвърто издание.


Международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши перспективата на дългосрочния кредитен

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши перспективата на дългосрочния кредитен ...

......... доходите за държавите от групата със сходен рейтинг. Бъдещи развития, които поотделно или заедно биха довели до негативни действия по рейтинга, са появата на външни дисбаланси, влошаване на външната конкурентоспособност, както и рязко покачване на държавния дълг, водено от фискално разхлабване или материализиране на условни задължения в баланса на държавата.


Предстоящите протестни действия срещу приемане на Мобилен пакет I от

Предстоящите протестни действия срещу приемане на Мобилен пакет I от ...

......... които ще гарантиран националния ни интерес. Пакетът за мобилност I е включен в предварителния дневен ред и предстои на 25 март да бъде гласуван окончателният дневен ред на пленарното заседание на Европейския парламент. Премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни също проведоха тази седмица среща по въпроса.


Днес се очаква 19-ият пореден съботен протест на недоволство в

Днес се очаква 19-ият пореден съботен протест на недоволство в ...

......... възнамерява да предприеме сериозни действия срещу всеки опит за насилие от страна на протестиращите. Властите ще разположат военни в Париж и Ница за пръв път от началото на демонстрациите, в опит да се гарантира сигурността. През последните седмици обаче използването на антитерористичните подразделения за „усмиряване“ на тълпата бяха остро критикувани.


Държавата е склонна на нов компромис на пазара на горива.

Държавата е склонна на нов компромис на пазара на горива. ...

......... вие ако имате апартамент и аз съм ви много добър приятел, и решите да ми направите и подарък - какво трябва да изповядаме - данъчната оценка. По закон ние не трябва да падаме под данъчната оценка.Все пак министърът изтъкна, че последна дума ще имат разследващите органи, които вече започнаха проверка.


Европейският комисар за единния цифров пазар Андрус Ансип във вторник

Европейският комисар за единния цифров пазар Андрус Ансип във вторник ...

......... смартфони са планирали да пуснат джаджи с 5G поддръжка още през 2019 година. Според Ericsson Mobility Report, до края на 2024 г. повече от 40% от населението на света ще живее в зоната на 5G покритие на мрежата, а една четвърт от мобилния трафик ще бъде обработена в тези мрежи.


Главният изпълнителен директор на британския производител на автомобили Aston Martin,

Главният изпълнителен директор на британския производител на автомобили Aston Martin, ...

......... Центъра "Астън Мартин" в Отопени, близо до Букурещ, който бе открит през есента на 2018 година. Марката Aston Martin е представена в Румъния и региона от румънската група Forza Rossa, която представлява и италианската марка за луксозни автомобили Ferrari. Групата се контролира от местните предприемачи Камелия Базак и Кристиан Колтеану.


Американският технологичен гигант Apple приключи търговската сесия в петък като

Американският технологичен гигант Apple приключи търговската сесия в петък като ...

......... си в САЩ вместо Китай Цените на Apple могат да нараснат заради огромните мита Пазарната капитализация на производителя на iPhone в края на тази седмица възлиза на 900,8 млрд. долара, докато пазарната капитализация на Microsoft възлиза на 898 млрд. долара. Търговският гигант Amazon държи третото място с 866.8 млрд. долара.


Ако все пак влезе за обсъждане сега, страната ни ще

Ако все пак влезе за обсъждане сега, страната ни ще ...

......... "Мобилност"Следващата седмица ще е решаваща за пакета "Мобилност". Премиерът Борисов и българските евродепутати коментираха в Брюксел, че ще направят всичко възм...Българските превозвачи готвят протест срещу пакета "Мобилност" в СтрасбургБългарските превозвачи се готвят на 27 март за протест пред Европейския парламент в Страсбург срещу очакваното гласуване на пакет "Мобилност". Това съ...


Петте най-големи публични петролни компании харчат по 200 милиона долара

Петте най-големи публични петролни компании харчат по 200 милиона долара ...

......... нефто- и газодобива.Загуба на лобистки привилегии в Европейския парламент грози Ексън Мобайл заради отказ да присъства на изслушване за глобалното затопляне. Тя ще стане втората глобална компания, след Монсанто, която ще загуби достъпа си до евродепутати, парламентарни заседания и ресурси. Вотът за нейно отстраняване предстои в края на другия месец.


Съветът за електронни медии обяви тази седмица, че изборът на

Съветът за електронни медии обяви тази седмица, че изборът на ...

......... за генерални директори. След това има по закон една седмица срок за попълване на недостатъци в документите на кандидатите, ако това е възможно, след което членовете на СЕМ имат възможност да гласуват. Съответно кандидатите, които са събрали мнозинството от гласовете - три или повече, отиват на публичните изслушвания“, обясни Владимирова.


Националният превозвач на Индонезия отмени поръчки за 49 самолета Боинг

Националният превозвач на Индонезия отмени поръчки за 49 самолета Боинг ...

......... след катастрофата в Етиопия на 10 март, при която загинаха 157 души. През октомври миналата година самолет от същия модел на индонезийската Лайън еър се разби в Яванско море със 189 души на борда. Очаква се представители на Боинг да пристигнат в Джакарта на 28 март, за да обсъдят въпроса.


Последните две седмици за Брекзит не бяха хаотични, напротив те

Последните две седмици за Брекзит не бяха хаотични, напротив те ...

......... какво би коствал Брекзит за България. Това заяви за Dir.bg Петър Ганев, експерт от Института за пазарна икономика. БрекзитДоналд Туск: Според папата адът е празен, има място за британски евродепутатиПетицията "Спрете Брекзит" събра 2.5 млн. подписа по пътя към парламентаАФИС: Според 43% от българите никой не печели от "водевила" Брекзит


Още 4 години пенсиониращите се хора нямало да бъдат ощетявани

Още 4 години пенсиониращите се хора нямало да бъдат ощетявани ...

......... да се отложат и да се направи в 2023 г. нова оценка на текущото състояние, за да няма ощетени лица", каза още социалният министър, замисляйки се и за хората, които ще се пенсионират след 2023 година, но са работили и плащали пенсионни осигуровки и в "зачеркнатия" период преди 2000 година.


А1 получи поредно признание за своето ребрандиране – компанията бе

А1 получи поредно признание за своето ребрандиране – компанията бе ...

......... да се фокусира общественото внимание върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса и компанията, като по този начин се поощри предприемачеството сред българската общественост. A1 е традиционен победител в конкурса. През миналата година телекомът бе отличен с приза „Грижа за обществото и клиентски подход” в неговото четвърто издание.


Китай създава четиридневна почивка през май, тъй като правителството работи

Китай създава четиридневна почивка през май, тъй като правителството работи ...

......... сезон за пътуване и решението е да се отговори на това търсене и да направят хората по-щастливи, според доклад на Агенция Синхуа. Длъжностно лице казва, че правителството ще се гарантира, че по време на тази почивка се прилага освобождаване от пътни такси за пътнически автомобили по време на официални празници.


В събота в предаването за високи технологии UpDate в ефира

В събота в предаването за високи технологии UpDate в ефира ...

......... на 12-24 месеца. Считам, че въпреки че показателите показват изоставане в някои области за страните от региона, включително и България, ние се движим много бързо и в рамките на година – две ще настигнем по много показатели западноевропейските страни и другите развити държави”, заяви Калин Димчев пред Bloomberg TV Bulgaria.  


Електроенергийният системен оператор участва в първото издание на инициативата на

Електроенергийният системен оператор участва в първото издание на инициативата на ...

......... „Неа Санта“ в Република Гърция. Общата дължина на новите електропроводи 400 kV e приблизително 470 км. с инвестиционна стойност 500 млн.лв. Програмата на изложението беше съпътствана от конференция, която срещна опита на компаниите и постави на фокус ключовите фактори за успешното реализиране на проектите, целящи модернизиране на европейската енергийна инфраструктура.


Американската корпорация „Майкрософт“ съобщи, че в най-скоро време ще прекрати

Американската корпорация „Майкрософт“ съобщи, че в най-скоро време ще прекрати ...

......... система няма да разполагат със защита срещу актуалните киберзаплахи.В момента 40% от пазара на програмно осигуряване е зает от системата Windows 7. Въпреки това „Майкрософт“ взе решение за спиране на поддръжката ѝ. Това се прави в полза на Windows 8, макар че тя не успя да спечели сърцата на потребителите.


Нова телевизия вече официално е собственост на Кирил и Георги

Нова телевизия вече официално е собственост на Кирил и Георги ...

......... шведската компания MTG. Сделката бе сключена на 22 февруари и бе одобрена от КЗК само за месец. "Адванс медия груп" е част от холдинга на Домусчиеви "Адванс пропъртис", който притежава 117 компании у нас и в чужбина. Дейността им е основно в секторите фармацевтика, корабоплаване, пристанищни операции, енергетика. Очаквайте подробности.


София. С малко над 4 % сe е подобрил нашият

София. С малко над 4 % сe е подобрил нашият ...

......... държавните агенции има регрес. „В крайна сметка искам да кажа, че ние намираме много добри характеристики на тези показатели, на това изследване, смятаме, че има смисъл. Учуден съм от големия медиен интерес, който беше проявен към нашето изследване, затова сме амбицирани да го правим“, добави още проф. Борисов. Деница КИТАНОВА


София. ЕСО участва в първото издание на инициативата на Европейската

София. ЕСО участва в първото издание на инициативата на Европейската ...

......... процеса по изпълнението на проектите. Катерина Сиков, ръководител Мрежи и Регионални инициативи в Главна дирекция „Енергетика“ на ЕК и Беатриче Кода, ръководител Енергетика в „Изпълнителна агенция по енергетика, иновации и мрежи“ високо оцениха постигнатото от ЕСО и приветстваха усилията на екипа на дружеството за навременното и качествено изпълнение на проектите.


Със 115 гласа

Със 115 гласа "за" Народното събрание избра единодушно Радослав Миленков ...

......... Миленков заяви, че според него "всички уроци са научени, реформите необходимите са направени, процесът на присъединяване ще даде допълнителна гаранция". Припомняме, че управление "Банков надзор" към БНБ е една от отговорните институции за фалита на КТБ, тъй като от отдела не докладвали за редица нарушения, които одиторските компании откриха пост-фактум.


Рияд. Бизнесмени от Саудитска Арабия проявяват интерес за инвестиции в

Рияд. Бизнесмени от Саудитска Арабия проявяват интерес за инвестиции в ...

......... на икономиката. „През 2018 г. се наблюдава увеличение на българския износ за Саудитска Арабия в сравнение с предходната година, като надхвърля 40 млн. щатски долара. Убеден съм, че нашите две страни са в състояние да навлязат в нов етап на взаимноизгодни търговско-икономически отношения“, заяви още министърът на икономиката Емил Караниколов.


От година на година над половината от питейната вода в

От година на година над половината от питейната вода в ...

......... години намалението е с 3 процентни пункта - от 60% през 2010 г. на 56.7% през 2017 г., когато са похабени 521 млн. куб. м вода. От тях през течове по водопроводната мрежа са заличени близо 442 млн. куб. м., а до чешмите на гражданите са достигнали 257 млн. л.


Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа

Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа ...

......... превъзходното обслужване и засилващото се пазарно присъствие на компанията. Добрата година и резултати на авиокомпанията бяха признати и на индивидуално ниво: Йозеф Варади, основател и главен изпълнителен директор на Wizz Air, бе обявен за Мениджър на годината в ЦИЕ от Жури, съставено от експерти от индустрията и представители на медиите.


Българските превозвачи се готвят на 27 март за протест пред

Българските превозвачи се готвят на 27 март за протест пред ...

......... който урежда законово правилата за товарните превози в ЕС, е толкова важен за френския президент Еманюел Макрон, вижте в репортажа на Юлия Талева във видеото:Предстои решаваща седмица за пакета "Мобилност"Следващата седмица ще е решаваща за пакета "Мобилност". Премиерът Борисов и българските евродепутати коментираха в Брюксел, че ще направят всичко възм...


През 2020 г. Унгария ще получава руски газ, дори ако

През 2020 г. Унгария ще получава руски газ, дори ако ...

......... с България и Сърбия. Строителството на "Турски поток" ще завърши до края на тази година. Първата отсечка на тръбата вече е готова и тя ще доставя газ директно на Турция, а втората е планирана за страните от Централна Европа и Балканите. Всяка една е с капацитет по 15.75 млрд. куб.м.


165 литра вода на минута спестява

165 литра вода на минута спестява "Нестле България" в производствената ...

......... за корпоративно-социална отговорност, насочена към устойчивото инвестиране и развитие на бизнеса и през 2019 планира да надгради постигнатите резултати, като работи в посока оптимизиране на циклите за индустриална охлаждаща вода. Целта на компанията е да намали консумацията й с още 4%, което ще спомогне допълнително за опазване на околната среда.


Предложението на КЗК за амнистия на сивия сектор в горивата

Предложението на КЗК за амнистия на сивия сектор в горивата ...

......... такива с фантомни собственици. Наистина ли искаме те да бъдат отворени? Който е нарушил правилата, трябва да си носи отговорността", заяви председателят на комисията Емил Димитров. Депутатите от комисията препоръчаха също провеждане на консултации между КЗК и финансовото министерство по казуса с изписването на цените на горивата върху касовите бележки.


Туроператорите отчитат сериозен спад на записвания на туристи от Русия

Туроператорите отчитат сериозен спад на записвания на туристи от Русия ...

......... момента спад в ранните записвания има на пазар "Русия", за който ние съобщихме и към момента в следствие на фалита на "Еър Германия" наблюдаваме лек спад и от пазар "Германия", но се надявам че съответно записванията в последният момент също ще бъдат добри и това ще доведе до по-ниски спадове."


Как технологиите се вписват в натовареното ежедневие на жените, които

Как технологиите се вписват в натовареното ежедневие на жените, които ...

......... тази област са жени. Говоря в международен мащаб. И тук бързам веднага да кажа, че съвсем различна е ситуацията в България, която заема едно от първите места по заети жени в IT сектора. Очаквано, младите са тези, които търсят и не могат без технологиите, докато по-възрастните все още ги избягват.


"Артекс Инженеринг" - компанията, от която ръководни кадри на ГЕРБ са ...

......... най-важното е всяко семейство, всеки наш клиент да получи дом на хармония, мир и радост, проектиран и построен с професионализъм и изключително качество, по световните стандарти, от компанията ни. Тогава считаме, че сме изпълнили предоставената ни мисия и сме оставили истински достойна диря за благото на гражданското общество и България."


Браншовите организации, осъществяващи таксиметрови услуги, излязоха на протест срещу нерегламентираните

Браншовите организации, осъществяващи таксиметрови услуги, излязоха на протест срещу нерегламентираните ...

......... таксиметровите превозвачи, а и за самите пътници, тъй като така няма сигурност в качествата на водача.  По нейните думи от миналата година Министерството на транспорта и "Автомобилна администрация", съвместно с НАП и прокуратурата, са предприели действия против "Максим". Очаква се да бъдат събрани доказателства и да се спре дейността на фирмата. 


Почти 3 години след вота за излизането на Великобритания от

Почти 3 години след вота за излизането на Великобритания от ...

......... най-засегнат ще е регионът на Париж - Ил дьо Франс, губейки над 2.5 млрд. евро, както и области в северната част на страната – Кале, Ронските Алпи и др. Сред големите губещи ще е и районът около испанската столица Мадрид, но и Каталуния, които имат силни търговски връзки с Острова.


Данъчните предлагат срока за смяна на софтуера в бензиностанциите да

Данъчните предлагат срока за смяна на софтуера в бензиностанциите да ...

......... Според НАП времето ще бъде достатъчно, така че да няма риск от временно затваряне на бензиностанции заради неспазване на изискванията. От Петролната и газова асоциация неведнъж предупредиха за риска от криза на пазара и частично затваряне на обекти, тъй като няма да успеят да въведат новия софтуер до 1 април.


Изп. директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и

Изп. директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и ...

......... в Рияд. Във форума, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ по време на официалното посещение на министъра на икономиката Емил Караниколов в Саудитска Арабия, участват над 80 български и саудитски компании от секторите земеделие, хранително-вкусовата промишленост, фармацевтична и машиностроителна промишленост, информационни технологии и туризъм.


Износът на американско уиски се срина през втората половина на

Износът на американско уиски се срина през втората половина на ...

......... Даниелс" - Brown-Forman Corp., които осъществиха голям предварителен износ, най-вече в посока на Европа, преди въвеждането на по-високите мита. За цялата изминала година износът на уиски от САЩ се е увеличил с "едва" 5,1% до 1,18 млрд. долара, което обаче представялва значително забавяне спрямо растежа с 16% през 2017 година.


София. Само 2% от компаниите в света използват пълния потенциал

София. Само 2% от компаниите в света използват пълния потенциал ...

......... БЪРЗООБОРОТНИ СТОКИ, ФАРМАЦИЯ, РЕКЛАМА и други. Партньори на тазгодишното издание са: радио Витоша, радио Фокус, информационна агенция Фокус, информационна агенция Кросс, QuigleyMedia, интернет порталите Vesti.bg, Sinoptijk.bg, Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg, J Point, както и Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и „Стопански факултет” към СУ „Св. Климент Охридски”.


За пръв път в своята история „Булгаргаз“ обявява конкурс за

За пръв път в своята история „Булгаргаз“ обявява конкурс за ...

......... Що се касае до виртуалната точка на доставка количествата са приблизително 144 млн. куб.м. и те са изцяло съобразени с възможностите за съхранение в Чирен. На въпрос, защо „Булгаргаз“ пуска този търг точно сега, Павлов отговори, че в момента са налице условия за покупка на „синьо гориво“ на по-ниска цена.


Стабилно развитие на бирения сектор през 2018 г. отчете Съюзът

Стабилно развитие на бирения сектор през 2018 г. отчете Съюзът ...

......... този сегмент на бирения пазар е 53%, което означава, че само за три години пазарният дял на пластмасовите бутилки е спаднал и вече е с 10% по-малко в сравнение с 2015 г. През миналата година делът на стъклените бутилки е 24%, на кеновете – 17% и на кеговете – 6%.


Премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни

Премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни ...

......... от мерките в пакета „Мобилност“, да не се стига до гласуване в пленарната зала на ЕП на неприемливия пакет за транспортните работници. Пакет "Мобилност" влиза в залата на Европарламента в понеделникПакет "Мобилност" влиза в залата на Европейския парламент в понеделник. Предложението е на председателя на либералите в Европарламента Ги Верхофстад,...


Институции и концесионери игнорират откритите от Сметната палата нарушения, не

Институции и концесионери игнорират откритите от Сметната палата нарушения, не ...

......... и Българската академия на науките. През януари 2019 са осъществени още 2 повторни проверки - за препоръките при одита „Принос на Хоризонт 2020 за постигане на целите на НПР България 2020 и националните стратегически документи“ за периода от 01.01.2013 г. до 31.12.2015 г., и при одита на „Летище София“ ЕАД.


През 2032 г. се очакват 2 965 700 заети във

През 2032 г. се очакват 2 965 700 заети във ...

......... бъдат Силистра, Видин, Разград, следвани от Ловеч, Монтана, Търговище и Ямбол. „В дългосрочен хоризонт картината не се променя като това, което се случва е, че навсякъде броят на заетите лица ще намалява. На практика 2032 г. почти всеки втори в страната ще работи в София, Пловдив или Варна”, каза тя.


Кръгът от сфери на заетост, които са силно засегнати от

Кръгът от сфери на заетост, които са силно засегнати от ...

......... насока. Според IWG – групата-майка от водещи компании, включваща Regus: 85 % от запитаните вярват, че продуктивността се е покачила като резултат от по-голямата гъвкавост в организацията на работа; 80 % сочат, че при две сходни оферти за работа биха отхвърлили тази, която не предлага форма на гъвкавост на труда;


Пореден скандален епизод от драмата „Апартаментгейт“ излезе на бял свят.

Пореден скандален епизод от драмата „Апартаментгейт“ излезе на бял свят. ...

......... дали ще има санкция, ако финансовата институция заеме такава позиция. От пресцентъра ни отговориха, че ще изпратят официален коментар до всички медии по случая по-късно днес (21 март). Припомняме, че от 1 май, 2019 година, Хампарцумян вече няма да е главен изпълнителен директор и председател на УС на "Уникредит Булбанк".


„Намирането на човешки ресурси с подходящи умения е най-сериозното предизвикателство

„Намирането на човешки ресурси с подходящи умения е най-сериозното предизвикателство ...

......... 25 %, 28-те държави – членки на Европа реализират над 40 % от социалните разходи в света“, подчерта тя. Във връзка с това настоя за спешни решения по Многогодишната финансова рамка за 2021-2027 и за инвестиции в инфраструктурата и в компетенции, търсени на пазара на труда, за насърчаване на производителността. 


В рамките на три години България ще изнесе в далекоизточната

В рамките на три години България ще изнесе в далекоизточната ...

......... за изследване на тази изключително скъпа култура. Три големи ирански холдинга ще инвестират в създаването на този център. Тахиров е ентусиаст от Кърджали, които положи огромни усилия да популяризира отглеждането на минзухара у нас и много стопани вече се отказват от традиционното за Родопите и други райони отглеждане на тютюн.


Двустранните търговски връзки между България и Саудитска Арабия се развиват

Двустранните търговски връзки между България и Саудитска Арабия се развиват ...

......... на Споразумение за насърчаване и защита на инвестициите.  Очакваме също да създадем Смесена междуправителствена българо-саудитска Комисия за икономическо сътрудничество, като подпишем Статут за нейната работа“, подчерта Караниколов. Той допълни, че с приемането на нови двустранни договорености се върви уверено напред към създаване и задълбочаване на нови партньорски дългосрочни взаимноизгодни отношения.


Рияд. Изп. директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките

Рияд. Изп. директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките ...

......... в Рияд. Във форума, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ по време на официалното посещение на министъра на икономиката Емил Караниколов в Саудитска Арабия, участват над 80 български и саудитски компании от секторите земеделие, хранително-вкусовата промишленост, фармацевтична и машиностроителна промишленост, информационни технологии и туризъм.


За пръв път „Булгаргаз“ обяви конкурс за доставчик на природен

За пръв път „Булгаргаз“ обяви конкурс за доставчик на природен ...

......... синьо гориво на по-ниска цена, като възможностите за доставка за момента са от Румъния и Гърция.  "Булгаргаз" официално поиска днес поскъпване на газа с под 1% от 1 април.  Ако КЕВР удовлетвори искането, това няма да доведе до увеличаване на цената на парното и тока, обясни председателят на енергийния регулатор Иван Иванов.


Клиентите на Първа инвестиционна банка вече имат възможност да използват

Клиентите на Първа инвестиционна банка вече имат възможност да използват ...

......... допълнително спокойствие за техните мобилни разплащания. Така можете да повишите сигурността, ако някой друг се опита да злоупотреби с вашата сметка и по този начин да ви доведе до личен фалит. Fibank (Първа инвестиционна банка) е най-голямата кредитна институция с български капитал с мажоритарни акционери Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев.