Министерство на земеделието настоява плодовете, зеленчуците и суровото мляко, произведени

Министерство на земеделието настоява плодовете, зеленчуците и суровото мляко, произведени ...

......... на съдействие от страна на финансовото ведомство. И припомни, че именно след такава промяна, инициирана от нея като депутат и подкрепена от финансовия министър Владислав Горанов, данъкът върху зърното бе намален на 0%. Това спряло различните схеми за източване на ДДС и опити за измама, както и ощетяването на хазната.


Започна плащането на изравнителните сметки за парното и топлата вода

Започна плащането на изравнителните сметки за парното и топлата вода ...

......... София": Всичко, което ние получаваме като средства в момента се насочва именно за изплащане на това задължение. Съгласно посочения от "Булгаргаз" период, ние ще извършим всички плащания.Има ли опасност да останем без парно?- Не. От "Топлофикация" уверяват, че погасяването на задълженията няма да се отрази на планираните ремонти на мрежата.


Националното ТОЛ управление отваря 4 демонстрационни центъра в страната, в

Националното ТОЛ управление отваря 4 демонстрационни центъра в страната, в ...

......... 14 ч. и 18 ч. в делнични дни. Получените от шофьорите препоръки ще бъдат взети предвид преди пускането на системата в експлоатация, което трябва да стане не по-късно от 1 март 2020 г. Тогава ще са ясни и окончателните тарифи, както и за кои точно пътища ще се плаща такса.


Подземният свят на германската столица Берлин е разпределен на сфери

Подземният свят на германската столица Берлин е разпределен на сфери ...

......... Сърбия се занимават например главно с кражби и престъпления срещу собствеността. Контрабандата и търговията със стоки и наркотици е в ръцете на бандите от Германия, Македония, Сърбия, Турция и Руската федерация. С търговия на хора, проституция и сводничество се занимават най-вече престъпни групи от България, Германия и Румъния, пишат медиите.


Гръцкото правителство обяви днес мерки за подобряване на фериботната връзка

Гръцкото правителство обяви днес мерки за подобряване на фериботната връзка ...

......... обяви, че правителството ще направи така, че връзката на Самотраки по море да не бъде прекъсвана до 31 октомври, когато изтича сегашният договор с фериботната компания, обслужваща острова. Правителството обяви също така промени в начина, по който се възлагат поръчки на компаниите, за да бъде островът обслужван от по-добри кораби.


Българско участие има и тази година на полуфинала на световния

Българско участие има и тази година на полуфинала на световния ...

......... семейства; психологическо консултиране за семейства с осиновени деца; популяризиране на осиновителната тема чрез публикуване на статии и медийни изяви. Целта на нейната работа е да се премахне стигмата към осиновяването в България, както и да се намали броят на изоставените деца в България и да се увеличи броят на осиновяванията.Ремонтите на бул. „Президент Линкълн“ в квартал

Ремонтите на бул. „Президент Линкълн“ в квартал "Овча купел" и ...

......... метрото. "Изцяло обновяваме улица "Житница". Чакаме преди 15 септември да бъде напълно готова, обновяваме булевард "Президент Линкълн", изцяло нов булевард, с нови тротоари, с нови остъкления. Заедно с него се изгражда и улица "Централна", изцяло нова улица, пробив по улица "Централна". Очакваме в началото на следващата година да бъде готова".


Експерти предупреждават за нова икономическа криза, която може да застигне

Експерти предупреждават за нова икономическа криза, която може да застигне ...

......... Лъчезар Богданов от Института за пазарна икономика. "При всички случаи България е в по-добро състояние, отколкото беше през 2008 година, когато стартира глобалната финансова криза, но това не означава, че няма да има много бързи и непосредствени ефекти, ако се стигне до по-сериозно забавяне на икономиките на водещите европейски страни".


Намаляването на данъците, което ще стимулира растежа, ще бъде „ключов

Намаляването на данъците, което ще стимулира растежа, ще бъде „ключов ...

......... Понижаването на данъците е ключово за структурните реформи, които правителството иска да осъществи по-скоро, отколкото по-късно, уточни Стайкурас. Съкращенията ще бъдат отвъд целия план – върху доходите и корпоративния данък и върху ДДС. Някои специални данъци, наложени през годините на строги икономии, ще бъдат прекратени, каза финансовият министър на Гърция.


19 август е обявен за Световен ден на хуманитарната помощ.

19 август е обявен за Световен ден на хуманитарната помощ. ...

......... да достигнат до испанското пристанище Алхесирас, близо до Гибралтар, са прекалено много и не са решение, съобщиха от АФП, цитирайки говорителката на "Оупън армс" Лаура Лануса. Корабът вече 17 дни стои закотвен край средиземноморския остров Лампедуза, блокиран заради отказа на италианските власти да му позволят да акостира на тяхно пристанище.


Рекламодатели, комуникационни агенции и студенти тази година се състезават в

Рекламодатели, комуникационни агенции и студенти тази година се състезават в ...

......... с нетърпение очакваме новите участници-комуникационните агенции. Досега в петте конкурса (2014-BAAwards2018) са подадени общо 171  кампании, връчени са 47 награди на 19 организации. Включете се в конкурсите на най-добрите в маркетинга BAAwards2019, за да съизмерим постигнатото и заедно студенти, рекламодатели и представители на комуникационни агенции да влезем в четвъртото измерение“.Още един хотел от империята на Ветко Арабаджиев мина в

Още един хотел от империята на Ветко Арабаджиев мина в ...

......... ареста от началото на май, след като ги екстрадираха от испанско градче, където се укриваха. Обвиненията срещу тях са за данъчни измами и пране на пари. Още тогава се заговори, че той започва да разпродава тихомълком бизнеса си, за да не може държавата чрез КПКОНПИ да сложи ръка върху него.


Седем компании, между които две изцяло български, една, регистрирана в

Седем компании, между които две изцяло български, една, регистрирана в ...

......... фамилии, а заявлението за участие в процедурата за АЕЦ "Белене" е подписано, по думите на Петкова, от Петро Беспалчук от съвета на директорите). "Росатом" чрез "Атоменергопром" Корейска хидроатомна корпорация Регистрирана в Карлсруе "Бектрон лиаз техническо инженерство" "Атомна електроцентрала Белене 2019" консорциум с участници чешка компания и българската "Груп интел" АД


Китайските потребители се очаква да допринесат с 41% за глобалния

Китайските потребители се очаква да допринесат с 41% за глобалния ...

......... ексклузивни продукти, особено на фона на подобреното потребление и бума на дигиталния маркетинг, сочат експерти. Китайският пазар за луксозни стоки е отчел 6% ръст и надвишил 110 милиарда евро през 2018 г. Приблизително 48% от потребителите са на възраст до 30 години, сочат данни на консултантската компания Boston Consulting Group.


През изминалата седмица лидерът на крайнодясната партия „Лига“ Матео Салвини

През изминалата седмица лидерът на крайнодясната партия „Лига“ Матео Салвини ...

......... изтласка доходите от италианския 10-годишен публичен дълг до 1,83%, най-високото ниво за пет седмици. По-високата доходност на държавните облигации обаче ще засили уязвимостта на местните банки към суверенен риск, тъй като те държат по-голямата част от публичния дълг на Италия“, коментира Еуджен Аническу, управител на Кофас за България и Румъния.


Времето, прекарано с близки и приятели в заведение, ни носи

Времето, прекарано с близки и приятели в заведение, ни носи ...

......... от възможността реално да се възползваме от обещаните отстъпки. Не се налага да правим компромис при възникването на каквито и да било нарушаващи законовите ни права неудачи, тъй като ресторантьорите имат своите задължения, а ние като клиенти – правото по цивилизован начин да изискваме от тях да ги спазват стриктно.Eвропейската централна банка въвeждa пpaвилa cpeщy cвpъxзaдлъжнялocттa нa ĸлиeнтитe. Toвa

Eвропейската централна банка въвeждa пpaвилa cpeщy cвpъxзaдлъжнялocттa нa ĸлиeнтитe. Toвa ...

......... ĸpeдити. Bъвeждaт ce нoви пpaвилa, aĸo зaбaвиш внocĸa пo ĸpeдитa, влизaш в чepeн cпиcъĸ. Toвa ca пpaвилa, ĸoитo пaзят ĸлиeнтитe oт caмитe тяx, cмятa тoй. Toвa нe e peпpecивнa мяpĸa, yбeдeн e Xaмпapцyмян. Mяpĸaтa билa пpeвaнтивнa. И ceгa имa мepĸи зa дoбpocъвecтнитe ĸpeдитoпoлyчaтeли, ĸoитo дa мoгaт дa пpeдoгoвopят ĸpeдитa cи.


Три български юридически лица, две от които представляват консорциуми, са

Три български юридически лица, две от които представляват консорциуми, са ...

......... Три български юридически лица, две от които представляват консорциуми, са заявили желание да участват в проекта АЕЦ "Белене". Това стана ясно от пресконференция на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Очаквайте подробности!


След като от Белия дом потвърдиха интереса на американския президент,

След като от Белия дом потвърдиха интереса на американския президент, ...

......... След като от Белия дом потвърдиха интереса на американския президент, датските власти обявиха, че автономната територия не е за продан. Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи опит да превърне в шега желанието си да купи Гренландия от Дания, като обеща да не строи небостъргач на арктическия остров.


Земеделските стопани ще получат през 2019 г. до 84 млн.

Земеделските стопани ще получат през 2019 г. до 84 млн. ...

......... общинските служби по земеделие към областните дирекции "Земеделие" по постоянен адрес на физическите лица или по адрес на управление на юридическите лица.  Държавната помощ се предоставя на земеделски производители в секторите "Растениевъдство" и "Животновъдство" под формата на намалена акцизна ставка на газьола, използван за механизирани дейности в първичното селскостопанско производство. 


Клиенти, чието финансово състояние се променя, ще бъдат по-внимателно наблюдавани,

Клиенти, чието финансово състояние се променя, ще бъдат по-внимателно наблюдавани, ...

......... юни 2019 г. за банки, при които брутните лоши кредити са 5% или повече от сумата на останалите заеми. Хампарцумян коментира и, че създаването на профили реално се формализира – всяка добра банка и сега е правила така, когато усети рисков клиент. Какво представляват новите правила - научете в Expert.bg.


България прие заявката на руската корпорация Росатом за участие в

България прие заявката на руската корпорация Росатом за участие в ...

......... централата разполага с два реактора и площадка, на която да бъде построен енергийният обект, пише специализираният сайт "Нефтегаз".АЕЦ "Белене"Валентин Николов: И Северна Македония проявява интерес към проекта за АЕЦ "Белене" Росатом се вмести в сроковете и заяви участие в конкурса за АЕЦ "Белене"Проф. Касчиев: АЕЦ "Белене" няма да се реализира


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще обяви кандидатите, подали заявления

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще обяви кандидатите, подали заявления ...

......... са подали документи. По неофициална информация заявления има и от Корейската хидроядрена компания и от китайската Си Ен Ен Си. Интерес са заявили и американската „Дженерал илектрик“ и френската „Фраматом“, които могат да доставят част от техническото оборудване. Освен това българска фирма е поискала да закупи акции от бъдещата централата.


Слава Богу, че АЕЦ

Слава Богу, че АЕЦ "Белене" още не е построена, защото ...

......... стане факт без повече държавно финансиране т.е. на пазарен принцип, което поставя и сериозният въпрос за цената на тока. Именно "Росатом" предупреди преди време, че такива проекти не стават без държавно участие! Как БАН сама се изобличи с доклада си колко е възможна "Белене" - припомнете си в този материал!


Миналата седмица стана ясно, че германската икономика е загубила 0.1%

Миналата седмица стана ясно, че германската икономика е загубила 0.1% ...

......... германската индустрия чрез спад на произведената продукция. Много по-добре е ситуацията с независимите от износа сектори, сред които е строителството. Заради дефицитът на жилища Германия изживява бум на инвестициите в нови сгради, което се отразява и положително на икономиката. Местното правителство е заложило ръст за 2019-а в размер на 0.5%.


Според статистиката на

Според статистиката на "Топлофикация София" половината от абонатите на дружеството ...

......... през зимния период, когато сметките за газ са много високи, но едновременно с това, топлофикация заплаща предварително и едва след това има изравнителна сметка. От Топлофикация напомнят, че ще изключат за профилактика ТЕЦ "София", който снабдява с топла вода централната градска част на града от 26 до 31 август включително.


Поне петима са кандидатите за стратегически инвеститор в проекта АЕЦ

Поне петима са кандидатите за стратегически инвеститор в проекта АЕЦ ...

......... националната пенсионна служба с 6,16%, а миноритарни и други акционери държат 37,15%. Акциите ѝ се търгуват на Корейската и на Нюйоркската фондова борса. "Дженерал Електрик" и "Фраматом" също отдавна се заявиха, но като доставчици на оборудване. Така че в енергийните среди се спори дали са стратегически инвеститори, или стратегически доставчици.


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова днес ще обяви кандидатите, подали

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова днес ще обяви кандидатите, подали ...

......... вчера обявиха, че са подали документи. По неофициална информация заявления има и от Корейската хидроядрена компания и от китайската Си Ен Ен Си.АЕЦ "Белене" Росатом се вмести в сроковете и заяви участие в конкурса за АЕЦ "Белене"Проф. Касчиев: АЕЦ "Белене" няма да се реализира"Росатом" потвърдили интереса си към АЕЦ "Белене"


Намаляването на данъците, което ще стимулира растежа, ще бъде

Намаляването на данъците, което ще стимулира растежа, ще бъде "ключов ...

......... върху доходите и корпоративния данък и върху ДДС. Някои специални данъци, наложени през годините на строги икономии, ще бъдат прекратени, каза финансовият министър. "Нашата цел е бързото прилагане на съгласуван и реалистичен, но всеобхватен икономически план", заяви Стайкурас. "Трябва да върнем икономиката към възходящата живителна спирала", иска гръцкият финансов министър.


10 са заявленията, подадени от кандидат-инвеститори за участие в проекта

10 са заявленията, подадени от кандидат-инвеститори за участие в проекта ...

......... листа от държавата. Следващата стъпка е изпращане на покани към компаниите в нея за подаване на обвързващи оферти. След класирането на обвързващите оферти и избор на инвеститор или инвеститори ще бъде подписано споразумение за придобиване на акции и споразумение между акционерите. Прогнозният срок за приключване на процедурата е 12 месеца.


"Ние не знаем мотивите на КЗК да игнорира огромния проблем, ...

......... Симеонов. АОБР също така негодува, че КЗК иска допълнителна информация в серия от специфични въпроси - например какви са бариерите пред стъпване на българската енергийна борса, какви са недостатъците, кои борсови правила позволяват манипулации и съответно да предложат решения. Работодателите считат, че така КЗК иска те да ѝ вършат работата.


Саудитска Арабия - най-големият износител на петрол, през последните близо

Саудитска Арабия - най-големият износител на петрол, през последните близо ...

......... в Китай Саудитска Арабия се надява да извлече двойна полза, а междувременно се възползва допълнително от наложените върху Иран американски санкции. За първи път от 8 години: Русия е напът да изпревари Саудитска Арабия по резерви И да се изкачи на четвърта позиция в света след Китай, Япония и Швейцария


Асоциацията на организациите на работодателите в България (АОРБ) излезе с

Асоциацията на организациите на работодателите в България (АОРБ) излезе с ...

......... КЗК и нейната шефка Юлия Ненкова да използват Закона за мерките срещу изпирането на пари и други Европейски актове, за да поправят грешката с ръста на цените на електроенергията. Васил Велев: Наглост и безочие в енергетиката НЕК обявил нагласен търг веднага след като оставката на шефа му не бе приета


ОББ усилено дигитализира продуктите си в услуга на клиентите като

ОББ усилено дигитализира продуктите си в услуга на клиентите като ...

......... следят информацията за свои сметки, разполагаема наличност, движение и детайли по трансакции в още четири други банки. Необходимо условие при добавянето на нова сметка е тя да има IBAN номер и да е достъпна онлайн. През май ОББ Мобайл беше обявено за „Продукт на годината“ в категория „Мобилни банкови услуги“.


ОББ усилено дигитализира продуктите си в услуга на клиентите като

ОББ усилено дигитализира продуктите си в услуга на клиентите като ...

......... следят информацията за свои сметки, разполагаема наличност, движение и детайли по трансакции в още четири други банки. Необходимо условие при добавянето на нова сметка е тя да има IBAN номер и да е достъпна онлайн. През май ОББ Мобайл беше обявено за „Продукт на годината“ в категория „Мобилни банкови услуги“.


В рамките на процедурата за избор на стратегически инвеститор по

В рамките на процедурата за избор на стратегически инвеститор по ...

......... 2019 г. в Официалния вестник на Европейския съюз. Срокът за приключване на процедурата е 12 месеца от датата на публикуване. Изтича срокът за подаване на заявления за АЕЦ "Белене"До този момент интерес към втората атомна централа са заявили от руската "Росатом", китайската държавна ядрена компания и от Корейската ядрена компани...


Руската корпорация

Руската корпорация "Росатом" официално подаде заявление в рамките на процедурата ...

......... ядрената централа трябва да стане факт без повече държавно финансиране т.е. на пазарен принцип, което поставя и сериозният въпрос за цената на тока. Именно "Росатом" предупреди преди време, че такива проекти не стават без държавно участие! За какви опасности заради "Белене" предупреди проф. Георги Касчиев - научете в този материал!


Руската държавна корпорация „Росатом“ подаде заявление за участие в процедурата

Руската държавна корпорация „Росатом“ подаде заявление за участие в процедурата ...

......... за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“.  Така успя да се вмести в установените срокове и заявлението бе прието от Националната електрическа компания на България. АЕЦ "Белене"Проф. Касчиев: АЕЦ "Белене" няма да се реализира"Росатом" потвърдили интереса си към АЕЦ "Белене"Борисов ще се срещне с Медведев на форум в Туркменистан


Изтича срокът за подаване на заявления за реализация на проекта

Изтича срокът за подаване на заявления за реализация на проекта ...

......... участие в проекта. Пред БНТ, енергийният министър Теменужка Петкова заяви, че не очаква реакция от страна на Европейската комисия заради това. Според нея, реализацията на идеята за втора атомна е гаранция за енергийната сигурност на страната. А изборът на стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене" ще стане факт до една година.


Доста документи и подписи са необходими, за да могат нерегистрираните

Доста документи и подписи са необходими, за да могат нерегистрираните ...

......... Георгиев подчерта, че напрежение в града няма. От днес, 19 август, започва принудителната евтаназия на прасета. А градоначалникът повтори, че е искал повторни проби, но се изпълнява заповедта на епизоотичната комисия. Досега още няма резултат откъде е прасето, което беше намерено в Струма и има съмнение, че е било подхвърлено.


Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) продължава да гради

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) продължава да гради ...

......... домашните и дивите свине и е с висока смъртност, липса на лечение и ваксина. Веднъж проникнала в дадена държава, болестта има негативно въздействие върху националната, регионалната и международната търговия, поминъка на свиневъдите и ловното стопанство. Още повече изкореняването му е изключително трудно и при дивите свине може да отнеме години".


Притеснителен е факта, че няма европейска компания, която да участва

Притеснителен е факта, че няма европейска компания, която да участва ...

......... АЕЦ "Белене". Това каза в "Тази сутрин" експертът по безопасност на ядрените централи проф. Георги Касчиев по повод крайния срок за кандидатстване.АЕЦ "Белене""Росатом" потвърдили интереса си към АЕЦ "Белене"Борисов ще се срещне с Медведев на форум в Туркменистан"Демократична България": Сериалът "Чернобил" показа, че ядрените рискове не могат да бъдат предвидени


За рекордно ниски лихви по кредити съобщава вестник

За рекордно ниски лихви по кредити съобщава вестник "Сега". За ...

......... падащите лихви. Дали тенденцията ще се запази по-дълго? Възможно е, предвид опасностите от Brexit без сделка и задълбочаваща се търговска война между САЩ и Китай, което ще доведе до сваляне на основните лихви в Европа и САЩ - а това са лихвите по заемите, които се отпускат на търговските банки.


София. България се бори за въглищните си централи. Това стана

София. България се бори за въглищните си централи. Това стана ...

......... изборите в ЕС“, коментира заместник-председателят на Евромини. На събитието присъстваха още заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, почетният председател на Научно-техническите съюзи по минно дело проф. Цоло Вутов, областни управители и кметове на общини. В края бяха наградени изявени компании от минерално-суровинната индустрия у нас за постижения в бранша. Деница КИТАНОВА


Създаден е електронен регистър за операторите и подизпълнителите, които произвеждат,

Създаден е електронен регистър за операторите и подизпълнителите, които произвеждат, ...

......... календарни дни от трансферирането на данните за оператора от контролиращото лице. За изпълнение на посочените задължения е необходим квалифициран електронен подпис (КЕП) или персонален идентификационен код (ПИК), издаден от Националната агенция по приходите. ПИК може да се издаде във всеки офис на НАП. Електронният регистър се намира на адрес https://bioreg.mzh.government.bg/.


България няма да прави никакви отстъпки по отношение на проекта

България няма да прави никакви отстъпки по отношение на проекта ...

......... по проекта се интересува и американската Дженерал Електрик. Държавата няма да променя условията на конкурса и няма да правим компромиси и отстъпки, допълни Петкова. Плановете са стратегическият инвеститор да бъде избран до догодина. Петкова съобщи още, че страната работи усилено с Европейската комисия за спасяването на ТЕЦ „Марица Изток 2”.


Създаден е електронен регистър за операторите и подизпълнителите, които произвеждат,

Създаден е електронен регистър за операторите и подизпълнителите, които произвеждат, ...

......... (КЕП) или персонален идентификационен код (ПИК), издаден от Националната агенция по приходите. ПИК може да се издаде във всеки офис на НАП. Новия регистър можете да намерите тук: Регистъра на биологичното земеделие. МЗХГ не смогва на общините по Програмата за селските райони Поисканите средства са 2,5 повече над възможния бюджет


"Има много показатели, които показват, че започва да настъпва нова ...

......... се знае накъде ще тръгнат нещата и за това е важно да мислим какво научихме от последната икономическа криза, посочи Пеканов. Според него в момента сме на един кръстопът и световната икономика е като в книгата на Чарлз Дикенс "Повест за два града" - беше най-доброто време, беше най-лошото време.


"Има много показатели, които показват, че започва да настъпва нова ...

......... се знае накъде ще тръгнат нещата и за това е важно да мислим какво научихме от последната икономическа криза, посочи Пеканов. Според него в момента сме на един кръстопът и световната икономика е като в книгата на Чарлз Дикенс "Повест за два града" - беше най-доброто време, беше най-лошото време.


Арбитражният съд във Вашингтон отхвърли окончателно исковете на Оманския фонд

Арбитражният съд във Вашингтон отхвърли окончателно исковете на Оманския фонд ...

......... форма, представляват нарушения на Договора за взаимно насърчаване и защита на инвестициите между България и Оман.  След като българската страна представи две писмени защити, придружени от експертни становища и доказателства, през декември 2018 г. фондът се отказа от исковете си без право да ги предяви отново, припомнят от финансовото министерство.


Арбитражният съд във Вашингтон отхвърли окончателно исковете на Оманския фонд

Арбитражният съд във Вашингтон отхвърли окончателно исковете на Оманския фонд ...

......... форма, представляват нарушения на Договора за взаимно насърчаване и защита на инвестициите между България и Оман. След като българската страна представи две писмени защити, придружени от експертни становища и доказателства, през декември 2018 г. фондът се отказа от исковете си без право да ги предяви отново, припомнят от финансовото министерство.


Гърците плащат по-ниски данъци за имотите си тази година. Българите,

Гърците плащат по-ниски данъци за имотите си тази година. Българите, ...

......... недвижими имоти, чиято стойност е изчислена над един милион евро, намалението е 10%. Отпада критерият зониране на имота, като данъкът се изчислява само върху неговата стойност. Повечето българи, закупили имоти в Гърция, притежават ваканционни къщи на по-ниски цени и при тях намалението ще е най-високо, коментират брокерите в Северна Гърция.


На 13 август арбитражният трибунал постанови решение по международното арбитражно

На 13 август арбитражният трибунал постанови решение по международното арбитражно ...

......... Фондът на генералния държавен резерв на Султаната на Оман притежаваше 30-процентов дял в КТБ, която бе четвъртият най-голям кредитор в България, преди да фалира през 2014 г. Фондът настояваше да получи най-малко 150 млн. евро. Готови сме за битката с Оманския фонд, отсече финансист номер 1 Правителството вече е наело адвокати


В края на този месец флотилия от кораби-влекачи ще напусне

В края на този месец флотилия от кораби-влекачи ще напусне ...

......... този вид нова технология и донякъде би гарантирало, че общността на ядрените държави ще има някаква степен на надзор върху начина, по който съоръженията са внедрени и функционират. Това със сигурност няма да разсея напълно съмненията за "плаващ Чернобил", но поне ще направи подобна катастрофа в пъти по-малко вероятна. Източник:


Рецесия у дома, съчетана със загубата на конкурентоспособност на гръцките

Рецесия у дома, съчетана със загубата на конкурентоспособност на гръцките ...

......... 1%, Палма де Майорка (спад от 10%) и Хургада, Египет (скок от 11%). Родос и Кос бяха съответно осми и девети. През 2018 г. 4.38 милиона германци са посетили Гърция, което е с 18,2 процента повече от 2017 г. Те са изхарчили общо 2,962 милиарда евро, което е 16 процента.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп бе обезпокоен от резкия спад

Президентът на САЩ Доналд Тръмп бе обезпокоен от резкия спад ...

......... през март, според който БВП на страната нараства с 3,1% от четвъртото тримесечие на 2017 г. до четвъртото тримесечие на 2018 г., което е най-бързият растеж за 13 години. Ръстът на БВП на САЩ през второто тримесечие на тази година падна до 2,1% в сравнение с 3,1% през първото тримесечие.


Предприятията с приходи от продажби над 16 млн. лв., стойност

Предприятията с приходи от продажби над 16 млн. лв., стойност ...

......... и електронните магазини, които не използват друг софтуер за управление на продажбите, освен софтуера на електронния магазин. Предлага се промяна и в срока за търговците, регистрирани или нерегистрирани по ДДС, които използват софтуер за управление на продажбите (СУПТО), които да приведат в съответствие дейността си до 31 януари 2020 г.


Първите 36 млади фермери, кандидатствали при втория прием по подмярка

Първите 36 млади фермери, кандидатствали при втория прием по подмярка ...

......... евро. Към момента по ПРСР 2014-2020 подписани 6 581 договора за над 1, 950 млрд. евро, което е над 61% от общия бюджет на програмата. Изплатени са близо 800 млн. евро, което е 33.5% от финансовия пакет по програмата, която е с общ бюджет от близо 2, 918 млрд. евро.


Всички икономики в еврозоната растат с много малки проценти и

Всички икономики в еврозоната растат с много малки проценти и ...

......... от това, което стана в Гърция. При липсата на инструменти ще е много трудно за страните от еврозоната да се справят. Виждаме вече, че в Италия се говори за пускане на паралелни пари, краткосрочни облигации, с които да се правят разплащания. Това са сигнали, които държат инвеститорите нащрек”, заяви Калфин.


Започна реалното тестване на ТОЛ системата, за тежкотоварни автомобили над

Започна реалното тестване на ТОЛ системата, за тежкотоварни автомобили над ...

......... и не е нормално. Превозвачите изчисляват, че товарният и пътническият превоз ще поскъпнат с между 20 и 30%. Според изчисленията на пътната агенция от пътни такси от догодина може да бъдат събрани до 800 милиона лева, а сега при винетки се плащат близо 500 милиона, включително и за леките автомобили.


Тайланд планира пакет от стимули на стойност $10 милиарда, който

Тайланд планира пакет от стимули на стойност $10 милиарда, който ...

......... и за земеделците, но такива най-вероятно ще липсват. Кабинетът ще раздаде и общо $323,4 на 10 милиона души. Ще бъдат представени и данъчни облекчения за туризма, както и премахване на визите за туристите от Китай и Индия. Хонконг налива $2,44 милиарда в икономиката В опит да се предпази от рецесия


Около 600 млн. лв. се очакват като доходи от тол

Около 600 млн. лв. се очакват като доходи от тол ...

......... БГНЕС. Законът казва, че до 1 март трябва да стартираме системата с плащанията. Тарифата, която сме заложили, е последната тарифа, която е обсъждана на обществения съвет”, заяви Асенов и добави, че до момента е направено и първото плащане за системата. „Плащането е в размер на 50% от сумата”, поясни професорът.


Прогресивното развитие на онлайн търговията в световен мащаб не се

Прогресивното развитие на онлайн търговията в световен мащаб не се ...

......... на посоката на развитие на търсенето, през разглеждания период предлагането на модерни търговски площи бележи незначителен спад. Причината за него е смяната на предназначението на част от площите в Galaxy Trade Center от търговски в офисни. С това обемът на предлаганите търговски имоти в София за полугодието стана 390,660 кв.м.


В началото на лятото се разрази сериозна дискусия за криза

В началото на лятото се разрази сериозна дискусия за криза ...

......... в посока Гърция са били 99 хил. души. С други думи, българските туристи в трите морски области на страната все още бият като бройка тези, които пътуват към Гърция през юни. Генерално тенденцията и при двете е нагоре, така че е спорно дали отношението ще се обърне в даден момент.


БДЖ ще осигури безплатното пътуване до морето на деца от

БДЖ ще осигури безплатното пътуване до морето на деца от ...

......... гр. Роман. Тази година малчуганите ще прекарат част от лятната си ваканция в Бургас. В понеделник, 19-и август, с влак от София до Бургас ще пътуват 24 деца в неравностойно положение и техните придружители. След приключването на летния лагер (29-и август), БДЖ ще осигури и прибирането на децата в Роман.


DevStyleR е медия за новините от ИТ индустрията и всичко,

DevStyleR е медия за новините от ИТ индустрията и всичко, ...

......... на въпроса “Как една компания може да задържи един висококвалифициран и успешен кадър?” DevStyleR искат да чуят и вашето мнение! Включете се в националното проучване като попълните анкетата! Отговорете на въпросите, свързани с вашата позиция и условия за работа. Попълването отнема около 2 минути. За попълнилите анкетата има подготвени награди.


България е изключена като собственик на морски флаг от всички

България е изключена като собственик на морски флаг от всички ...

......... как Българската банка за развитие да финансира немска компания, която да купува китайски кораби, които после да плават под панамски флаг. Трябва при финансиране от подобна институция едно от задължителните изисквания да бъде плавателният съд да бъде регистриран и да плава определен брой години под български флаг", даде пример Папукчиев.


Това лято колите на Google отново ще обиколят улиците и

Това лято колите на Google отново ще обиколят улиците и ...

......... пътуването си, посещението на различни забележителности, както и да изберат най-подходящото място за настаняване. В България трекери ще обиколят 15 града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Шумен,Хасково и Благоевград, като за първи път на картата, заснети с трекер ще се появят Перник, Сливен, Пазарджик и Ямбол.  


Около 600 млн. лв. се очакват като доходи от тол

Около 600 млн. лв. се очакват като доходи от тол ...

......... е направено и първото плащане за системата. „Плащането е в размер на 50% от сумата", поясни професорът. „В момента, в който сме готови, веднага ще стартираме процедурата за оперативна съвместимост", добави той и напомни, че новата система ще помогне на превозвачите да направят анализ на тарифите и стойността на превозите. 


На 09.09.2019 г. стартира прием на заявления по схема за

На 09.09.2019 г. стартира прием на заявления по схема за ...

......... гориво) през 2018 г. Земеделските стопани трябва да подадат заявления за държавна помощ в общинската служба по земеделие към Областната дирекция „Земеделие“ по постоянен адрес на физическите лица или едноличните търговци или по адрес на управление на юридическите лица, заедно с копия от и опис на фактурите за закупено гориво.