Ръководството на ЧЕЗ проведе редовната си дискусия с местните власти

Ръководството на ЧЕЗ проведе редовната си дискусия с местните власти ...

......... на мрежите ниско напрежение в областта ще бъдат вложени над 700 хиляди лева. Посещението на ръководството на ЧЕЗ в гр. Перник е част от поредица срещи с представители на общините в Западна България и поддържането на открита, активна и диалогична комуникация на компанията с местните власти на територията, която обслужва.


Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група КВС,

Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група КВС, ...

......... отделят повече време за креативни решения и удовлетворяващи дейности. А това е напълно в синхрон с амбицията на ОББ да предоставя мотивираща работна среда и да поощрява изявата на компетенции на своите служители. Плановете на компанията предвиждат разработване и прилагане на поне една роботизирана автоматизация на процесите на всяко тримесечие.


Държавните горски предприятия да възстановят изкупуването на малки поземлени имоти

Държавните горски предприятия да възстановят изкупуването на малки поземлени имоти ...

......... присъстващите представители на пчеларски организации. От своя страна те декларираха пълна готовност за комуникация и координация с горските стопанства. „Към момента няма пчелар, който да не е получил съдействие за поставяне на пчелини в горски територии, за което изказваме нашата благодарност“, подчерта Михаил Михайлов, председател на Обединения български пчеларски съюз.


Българската асоциация на рекламодателите (БАР) стартира 6-тото годишно издание на

Българската асоциация на рекламодателите (БАР) стартира 6-тото годишно издание на ...

......... маркетинговите комуникации през 2015 и нейни архитекти през 2016, вдигнахме още по-високо летвата през 2017 и разшифровахме БАРкода на успеха през 2018. Сега през 2019 заедно навлизаме в четвъртото измерение като отчитаме уникалната експертиза на основните страни в сектора: маркетолози, рекламисти и комуникатори, и студенти.“ Важни дати за BAAwards 2019:


Българите са сред топ 3 на нациите в Европейския съюз,

Българите са сред топ 3 на нациите в Европейския съюз, ...

......... година, темата му е „Мисли локално, действай локално!“. То беше проведено в 17 държави: Австрия, Белгия, България, Чехия, Дания, Франция, Германия, Унгария, Италия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Испания, Швеция, Норвегия и Великобритания като бяха интервюирани близо 14 000 европейци. Българите са с най-ниска оценка в ЕС за ситуацията в страната


Според данните на национално представено изследване, близо 2,5 млн. са

Според данните на национално представено изследване, близо 2,5 млн. са ...

......... и призова за повече действия в посока превенция на ПТП, а не само последващи санкции за водачите. „Надявам се заедно и да работим за повишаване на гражданското съзнание, но и да дадем възможност гражданското общество да контролира процесите, като подава сигнали и следи за навременна реакция“, каза още Малина Крумова. В ранните часове на 1 юни водолазите от клуб

В ранните часове на 1 юни водолазите от клуб "Приятели ...

......... ще се предлагат само в стъкло и метал. Съдовете за еднократна употреба ще са от хартия, чашите и сламките също. Знаем, че пластмасата е навсякъде около нас, но малко по малко, чрез личния пример на всички нас, възрастните, трябва да научим днешните деца да ползват все по-рядко най-неекологичните нейни производни.


Пакистан е наш значим икономически партньор в Азия. През  последните 

Пакистан е наш значим икономически партньор в Азия. През  последните  ...

......... на малките и средни предприятия, в която да бъде подписано споразумение. Икономическият заместник-министър подчерта, че Смесената комисия  е ключов механизъм за активизиране на търговско-икономическите връзки и предоставя  възможност за обсъждане на конкретни инициативи и проекти за сътрудничество в перспективни области като транспорта,  селското стопанство,  информационните технологии, аутомотив, туризъм и др.


Империята от ресторанти на Джейми Оливър се срива, рискувайки 1000 работни

Империята от ресторанти на Джейми Оливър се срива, рискувайки 1000 работни ...

......... верига от кухненски магазини, последният от четирите му британски ресторанта Union Jacks си отиде по същия начин две години по-късно. През октомври 2017 г. неговото списание за храни "Джейми", престана да излиза след почти 10 години. Миналата година бизнес империята се срина до загуба от близо 20 млн. паунда. KPMG отказва да коментира.


Ръководството на ЧЕЗ проведе редовната си дискусия с местните власти

Ръководството на ЧЕЗ проведе редовната си дискусия с местните власти ...

......... на мрежите ниско напрежение в областта ще бъдат вложени над 700 хиляди лева. Посещението на ръководството на ЧЕЗ в гр. Перник е част от поредица срещи с представители на общините в Западна България и поддържането на открита, активна и диалогична комуникация на компанията с местните власти на територията, която обслужва.


Германия е похарчила миналата година рекордни 23 милиарда евро за

Германия е похарчила миналата година рекордни 23 милиарда евро за ...

......... Берлин. Увеличението в сравнение с 2017 година е 11 процента, а документът ще бъде обсъден на днешното заседание на германското правителство. В понеделник негативен коментар отправи лидерът на парламентарната фракция на "Алтернатива за Германия" Алис Вайдел. "Това е твърде скъпо за данъкоплатците тържество за добре дошли на мигрантите", заяви тя.Нов цех със 100 работни места беше открит днес в

Нов цех със 100 работни места беше открит днес в ...

......... новата техника. Към момента в завода има специалисти от страната и чужбина, предимно от Украйна. Целта е подготвените в завода кадри да останат на работа тук. Премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриването на цеха коментира, че това е добър пример за действия на инвеститорите.Вижте какво каза Борисов във видеото


Мобилни двойки спасители започнаха работа на северния плаж в Слънчев

Мобилни двойки спасители започнаха работа на северния плаж в Слънчев ...

......... поставени и съблекалните за туристите. От първия ден на юли спасителите ще започнат работа в пълен състав и ще обслужват 22 спасителни поста.  От 8.00 до 18.00 часа ще е работното време на морските и здравни специалисти, които ще се грижат за комфорта, сигурността и здравето на летовниците на пясъка. 


До октомври 2020 година автомагистрала

До октомври 2020 година автомагистрала "Хемус" между Варна и Търговище ...

......... можем да си връщаме нашите работници от чужбина, каза Борисов при откриването и добави, че в страната са създадени идеални условия за инвеститорите. В завода работят повече от 200 души, с български, с италиански машини, с най-модерните технологии и изнасят продукция за целия Европейски съюз. Това е индустриализация, каза Борисов.


„Значението на жилищния сектор е огромно като фактор за икономическото

„Значението на жилищния сектор е огромно като фактор за икономическото ...

......... Общият брой на жилищните здания, по които ще бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност по програмата, е 2022. Форуми като този са изключително полезни за диалога между местна власт, бизнес и институции и са своеобразна професионална публична платформа за дискусия по въпросите на жилищната политика, каза в заключение заместник-регионалният министър.


Българската асоциация на рекламодателите (БАР) стартира 6-тото годишно издание на

Българската асоциация на рекламодателите (БАР) стартира 6-тото годишно издание на ...

......... между: 29.6.2019-21.7.2019г.Оценяване и определяне на победителите: 22.7.2019-25.8.2019г. за студентския конкурс и между 09.9.2019-29.9.2019 г. за бизнес конкурситеГаласъбитие за връчване на наградите: (общо за трите конкурса в BAAwards 2019: дата между 22-24.10.2019г., която ще бъде обявена по-късно). Подробна информация за конкурсите в BAAwards 2019, може да намерите на сайта на конкурса.Днес, 21 май 2019 г., в сградата на Фонд на

Днес, 21 май 2019 г., в сградата на Фонд на ...

......... Густаво Перота; Илиян Димитров Илиев; Йордан Димитров ПетровОбединение „Сисиел България", с участници: Норман Антъни Столкър; Флориан Хут; Баръш Сиври; Оринбашар Муратович Куатов; Димитър Николов Костадинов; Ивайло Георгиев Спасов; Димитър Венелинов Узунов; Георги Кръстев Вангелов.На публичното заседание комисията обяви датите за преговорите, както и темите, по които те ще бъдат проведени.


Бивши работници от фалиралия торов завод

Бивши работници от фалиралия торов завод "Химко" излязоха на протест ...

......... да предприеме действия по изплащането на дължимите средства. По нейни думи се очаква също дружеството да бъде заличено от регистъра като юридически субект. Общо 693 работници и бивши служители чакат заплати от "Химко", а обезщетенията възлизат на 1 318 532 лева. В списъка с кредиторите са също НЕК и "Булгаргаз".


Настъпва сезонът, в който се захващаме с освежаване на домовете

Настъпва сезонът, в който се захващаме с освежаване на домовете ...

......... уникалната си концепция за "one-stop-shop" - с едно идване посетителите да задоволят всичките си нужди за пазаруване, забавление и релакс, с обогатения избор от ресторанти и първокласни магазини, Sofia Ring Mall се налага като предпочитана дестинация за добър начин на живот и за перфектно прекарване на времето на цялото семейство.


Електроразпределение Север завърши проект за изграждане на въздушна електропроводна мрежа

Електроразпределение Север завърши проект за изграждане на въздушна електропроводна мрежа ...

......... на постоянно обитаващи жители в района. Стабилността на електроразпределителната мрежа е една от важните предпоставки за развитието на всяко населено място. Извършената от ЕРП Север инвестиция ще даде възможност за присъединяване на нови клиенти на компанията и същевременно ще повиши качеството и сигурността на електрозахранване на живущите в селищното образувание.


Продажбите на чесън, отглеждан в Калифорния се увеличават след десетилетие

Продажбите на чесън, отглеждан в Калифорния се увеличават след десетилетие ...

......... разбира, че търговската война носи много негативни последствия, но оценява възможността, която носи и за неговия бизнес. Не всички местни са доволни от предлагания чесън родно производство. Някои американци казват, че той няма нищо общо с китайския и няма как да го използват, тъй като двете култури не са взаимозаменяеми.


  За много от нас здравословният живот означава преди всичко

  За много от нас здравословният живот означава преди всичко ...

......... жк Младост 4, бл. 440А 2.       Варна Сити Парк в гр.Варна, ул. Младежка №35 3.       Жилищен комплекс "Флора Парк" в гр. София, ул. Флора №1 4.       Пловдив Сити парк в гр. Пловдив, ул. Георги Раковски 5.       Марбъл Резиденс в гр. София, бул. Андрей Сахаров 6.        Жилищна сграда в гр. Краков, Полша


Градушките са засегнали около 70 000 дка земи, съобщи министърът

Градушките са засегнали около 70 000 дка земи, съобщи министърът ...

......... Вардим и Деляновци са наводнени. На много места в района пороят е успял да унищожи и пътна настилка.Оценяват щетите от дъждовете и градушките в СвищовДесетки къщи, дворове и ниви пострадаха при вчерашните проливни дъждове с градушка в община Свищов. За да огледат щетите от тях и да набележат мерки з...


Министерството на туризма спечели злато в категория „Комуникационен проект в

Министерството на туризма спечели злато в категория „Комуникационен проект в ...

......... миналата година страната ни беше посетена от над 389 хил. граждани на Великобритания с цел туризъм, което е над 15% ръст спрямо 2017-а. През първите три месеца на настоящата година тези визити са близо 80 хил. – близо 51 на сто повече в сравнение със същия период на 2018 г.


След искането за спиране на задкулисието в енергетиката и за

След искането за спиране на задкулисието в енергетиката и за ...

......... види, министър Петкова говори едно пред ЕК и съвсем друго в България. Натискът на медиите и обществото принуди министър Петкова спешно на 20 май да свика кръгла маса „за решаване на проблема", но това поражда питането - защо е необходима кръгла маса, за да се спазват законите в Република България?


70 хил. декара земи са с поражения от градушките през

70 хил. декара земи са с поражения от градушките през ...

......... министър. "В момента е в ход кампанията за заявяване на площи за подпомагане – на 23 май приключваме без санкции, а след това тече срокът за санкции. Имаме подадени около 107 хил. заявления. Площите, които се заявяват за подпомагане, са около 38 млн. дка в цялата страна“, каза още тя.


Американското правителство смекчава някои ограничения, наложени на китайската компания

Американското правителство смекчава някои ограничения, наложени на китайската компания "Хуауей".© ...

......... съществуващите мрежи и да предоставя актуализации на софтуера на съществуващите мобилни устройства. Лицензът ще е в сила 90 дни. ​Тръмп подписа изпълнителна заповед​, която се смята за удар върху "Хуауей"Доналд Тръмп обяви извънредно положение заради заплахи в IT сектора. Според експерти това е директен удар върху китайския технологичен гигант "Хуауей"...


Оценката от ЕЦБ на шест големи банки, работещи у нас,

Оценката от ЕЦБ на шест големи банки, работещи у нас, ...

......... и основания за притеснение от много ниските или отрицателни лихвени проценти, особено ако остават на тези нива дълго време и призовава за адекватна оценка на тази опасност. Предизвикателствата пред нас са структурни, а не фискални или монетарни, казва Радев по повод готовността на България за Банковия съюз и за еврото.


"Във връзка със запитвания от медии за „липсващи записи“ в ...

......... на критерии, справката дава различна част от наличните данни", посочват от Агенцията и уточняват, че именно на това се дължи заблудата, че в разпространените в медиите справки липсват данни. "Заявяваме, че първичният документ е нотариалният акт, който е виден и е един и същ при всеки начин на търсене".  


В студиото на

В студиото на "Още от деня" министърът на транспорта, информационните ...

......... бюджет", обясни той. Попитан как би описал състоянието на БДЖ, Желязков отговори: "Стабилно към развитие": "Защо е стабилно? Защото тенденцията показва ясно, че в първо четиримесечие има възходяща тенденция, както по отношение на пътническите превози, така и по отношение на превозените товари." Целия разговор с министър Желязков гледайте във видеото.


Малките фотоволатични централи заплашиха с Гражданско неподчинение, ако изкупната цена

Малките фотоволатични централи заплашиха с Гражданско неподчинение, ако изкупната цена ...

......... от тях електрическа енергия.Министърът инспектира днес приключилия ремонт на 5-и блок в АЕЦ "Козлодуй". Тя посочи, че централата е формирала печалба от 167 млн. лв. за миналата година. Лицензът за работа на 5 блок вече бе удължен с 10 години, а сега предстои това да се случи и за 6-и.


Нова мярка срещу контрабандата на цигари у нас. От днес

Нова мярка срещу контрабандата на цигари у нас. От днес ...

......... от завода, както и след всяко прехвърляне, докато стигнат до дистрибуторите на дребно.Надзорът на целия процес се осъществява от Агенция "Митници". Поставянето на баркод, както и машините за сканиране са за сметка на производителите на тютюневи изделия. Те имат една година, за да изчистят от пазара всички кутии без баркод.


Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим. Цялото трасе

Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим. Цялото трасе ...

......... с извършените от "Булгартрансгаз" ЕАД дейности по разширението на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската граница, съобщи пресслужбата на кабинета.Кабинетът "Борисов 3"Борисов: Ще правим обход от АМ „Тракия“ към ПомориеНазначен е нов зам.-министър на земеделието Борисов отвърна на БСП: Къщата в Барселона е на Сашо Чаушев, а не моя


Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим. Цялото трасе

Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим. Цялото трасе ...

......... точка Турция да постъпва на българска територия януари 2020 г. Проектът e част от концепцията за европейски газоразпределителен център "Балкан". Разширението на съществуващата газопреносна система и реализацията на цялостната концепция за газов хъб „Балкан“ целят запазване стратегическата роля на Република България, като водещ газов център в региона на Европа.  


Украинската държавна петролна компания

Украинската държавна петролна компания "Укртранснафта" отново е преустановила транзита на ...

......... наказателно дело и първите арести са извършени. През май изпомпването започна да се възстановява. "Укртранснафта" го възобнови в 00:00 часа днес. От началото на деня - до съобщението на унгарската компания - украинците са доставили четири хиляди тона петрол в посока ЕС, се уточнява в съобщение на компанията във Facebook.


България е сред най-големите износители на мед на вътрешния пазар

България е сред най-големите износители на мед на вътрешния пазар ...

......... 10% от общия вътрешен износ за ЕС. На първо място е Унгария, която е изнесла за миналата година 20 хил. тона мед. Зад нея се нареждат Белгия, Испания, Германия и Полша. България също така е и внасяла мед. Общо 1200 тона са били вкарани в страната през 2018 г.  


Ветеринарните власти са заличили от информационната си система над 60

Ветеринарните власти са заличили от информационната си система над 60 ...

......... или над 20-годишни говеда, близо 30 хиляди кози и овце на възраст над 15 години, 11 000 прасета на преклонната над 6-годишна възраст. Освен че тази възраст е доста над описаната в учебниците по зоотехника, за тези животни няма данни за никакви манипулации, като ваксини, прегледи, придвижване или пък смърт.


Дейностите по удължаване на експлоатацията на хилядамегаватовите блокове на АЕЦ

Дейностите по удължаване на експлоатацията на хилядамегаватовите блокове на АЕЦ ...

......... на достъпни цени. В настоящия момент дружеството е в отлично финансово състояние. Печалбата на дружеството е 167 милиона лева, над 360 милиона наличност по банковите сметки и смея да твърдя, че дружеството е в много добро състояние, много по-добро, в което е било през миналата година към 31 април 2018-та.


Брекзит и спадът на доверието на потребителите в ключови пазари

Брекзит и спадът на доверието на потребителите в ключови пазари ...

......... вече се е обърнал към банките си кредитори с искане за извънредно финансиране от 343 млн. евро. В Гърция Thomas Cook си сътрудничи с мрежа от 47 хотела по информация  от оператора прогнозират, че тази година ще доведат в южната ни съседка по-малко туристи за лятото, отколкото през предходната.  


Оптимизирането на таксите за радиочестотен спектър, е важно условие за

Оптимизирането на таксите за радиочестотен спектър, е важно условие за ...

......... от своя страна операторите. Те представиха своето виждане за намаляване на таксите за спектър пред КРС, тъй като при текущите цени, липсва инвестиционен интерес. Операторите приветстваха направените първи предложения на КРС по отношение на намалението на цените за 2.6 и 3.6 GHz радиочестотна лента, като стъпка за стимулиране на инвестициите.


През 2018 година България изнася около 10 000 тона пчелен

През 2018 година България изнася около 10 000 тона пчелен ...

......... приети в болница с алергия. В началото на май пчелари от цялата страна излязоха на протест заради масовото отравяне на пчелите с пестициди. Те получиха уверение, че ще получат компенсации за понесените вреди. Пчелари искат строги санкции при незаконно пръскане с пестициди След масово отравяне на пчели в Добричко и Бургаско


Предизвикателствата, пред които е изправена Европа, изискват механизми за своевременно

Предизвикателствата, пред които е изправена Европа, изискват механизми за своевременно ...

......... обща позиция за необходимостта от енергийна диверсификация в Европа, е било подчертано още на срещата. "С колкото повече източници, маршрути и доставчици на енергийни ресурси разполагаме, толкова по-висока ще бъде сигурността в доставките, както и конкурентноспособни цените", е заявил още на срещата си с министър Хайко Маас президентът Румен Радев.


Българските и румънските компании в сегмента на електронна търговия ще

Българските и румънските компании в сегмента на електронна търговия ще ...

......... или други страни, както и с реални бизнес казуси за увеличаване на техните продажби и популярност. Ще отделим място и за влиянието на инфлуенсърите върху този сегмент, както и на най-значимите тенденции в областта на електронната търговия в международен план“ - добави Христо Атанасов, ecommerce консултант и съорганизатор на събитието.


Актуални данни от две нови публикувани от Европейската комисия независими

Актуални данни от две нови публикувани от Европейската комисия независими ...

......... групи. Резултатите дават информация за това как програмата на ЕС помага за подготвянето на младите европейци за новата епоха на цифрови технологии и за изграждането на успешна бъдеща кариера. Основните констатации от проучванията са: „Еразъм+“ помага на студентите да разберат какво искат да правят и да си намерят работа по-бързо.


„Удължаването на живота на пети и шести блок на АЕЦ

„Удължаването на живота на пети и шести блок на АЕЦ ...

......... Конституцията", каза енергийният министър. Тя припомни, че, ако двойното финансиране не е било премахнато, това е щяло да застраши верифицирането на средствата от Държавен фонд „Земеделие". По думите на министър Петкова в следващите дни предстои нова среща с производителите на енергия от възобновяеми източници, за да бъде обсъден казусът отново.


Оставките на енергийния министър Теменужка Петкова и на председателя на

Оставките на енергийния министър Теменужка Петкова и на председателя на ...

......... предстои това да се случи за шести блок. АЕЦ "Козлодуй" изпълнява предвидените за това мерки изцяло със собствени средства. Централата е в отлично финансово състояние - печалбата й за миналата година е 167 млн. лв., а над 360 млн. лв. са наличностите по банковите сметки на компанията, акцентира енергийният министър.


Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на ...

......... специалност „Финансов мениджмънт и маркетинг“ от Висше училище по застраховане и финанси в София. В периода 2007-2017 г. е заемал редица експертни длъжности в Държавен фонд „Земеделие“ и Министерството на земеделието и храните. От 2018 г. е изпълнителен директор на Българката асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци. 


Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на ...

......... производители на плодове и зеленчуци. Ресорът на Чавдар Маринов като заместник-министър ще бъде свързан с осъществяването и изпълнението на националната политика и политиката на ЕС в областта на растениевъдството и биологичното производство; управлението на дейността на риска и кризите, насочена към противодействие и компенсиране на щети при неблагоприятни климатични събития.


Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа,

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, ...

......... на авиокомпанията не само предоставят достъпни възможности за пътуване, но и стимулират местния пазар на труда в секторите на въздухоплаването и туризма, като подкрепят индиректно повече от 2250 работни места тази година в свързани индустрии в цялата страна. Българската мрежа на WIZZ се състои от 48 маршрута до 18 страни.


Националната програма за саниране ще бъде възстановена през следващата година.

Националната програма за саниране ще бъде възстановена през следващата година. ...

......... база на завода за авточасти в града. Бойко Борисов получи над 7 хиляди подписа с искане за възобновяване на програмата за енергийна ефективност. "Виждате разликата между санираните и несанираните блокове. Явно трябва да се спре нещо, за да видите колко е било добре. От догодина се възстановява Програмата за саниране". 


Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в България през март достигат 53

Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в България през март достигат 53 ...

......... в недвижими имоти е положителен в размер на 2.2 млн. евро, при положителен нетен поток от 7.1 млн. евро за януари – март 2018 г. Страните с най-голям дял в инвестициите в недвижими имоти у нас са Казахстан (0.5 млн. евро), Нидерландия (0.5 млн. евро) и Латвия (0.4 млн. евро).


Забавянето на икономиката на еврозоната може да се окаже временно,

Забавянето на икономиката на еврозоната може да се окаже временно, ...

......... спад, каза Димитър Радев, като добави: "Вратата за покупки на финансови активи не е затворена (програмата, известна като "количествени улеснения"), както и не съществува заложено в правило ограничение за промяна на ставките като тези по улесненията с постоянен достъп или редовните операции на открития пазар (основните лихвени ставки на ЕЦБ)".


Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за изработването на разширен

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за изработването на разширен ...

......... и ПУП - Парцеларен план от км 244+200 (след пътен възел „Горски Сеновец“, пресичане с път III-407) до км 268+209,46 (след пътен възел „Ковачевско Кале“, пресичане с път II-51 Бяла-Търговище)“. Индикативната стойност е 3 361 400 лв. без ДДС. Времето за изработване на разширените идейни проекти е 150 календарни дни.


Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на ново предприятие към

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на ново предприятие към ...

......... си отиват, факт е че все нови откриваме. Благодаря на работниците, шапка им свалям, щото с техния труд и тяхната висока производителност, тука има много високо технологични производства. Факт е, че над 1000 нови работни места, сто милиона инвестиции се правят. В момента в машиностроенето дава 20-30% от БВП.© БГНЕС


С приключването на преместването на новото Летище Истанбул, един от

С приключването на преместването на новото Летище Истанбул, един от ...

......... Turkish Airlines Domestic Lounge е през специален вход, който се намира извън терминала, така че пътниците да могат да преминат регистрация и да стигнат директно до самолета чрез автобуси. Удобствата в салона включват дивани и кресла, турски ястия, голяма детска площадка, видео стена с множество телевизионни екрани и молитвена стая.


От догодина се възстановява програмата за саниране, сега търсят модел.

От догодина се възстановява програмата за саниране, сега търсят модел. ...

......... изтекоха 9:10 минути от живото предаване. "Дълги години се говореше за ниска квалификация и ниско обучение - факт е, че се откриват нови заводи - в Кърджали, Русе, Шумен. Така, че благодаря на работниците за техния труд", каза министър-председателят при откриването на новите площи, цитиран от пресцентъра на Министерски съвет.


Националната програма за саниране (за енергийна ефективност) ще бъде възстановена

Националната програма за саниране (за енергийна ефективност) ще бъде възстановена ...

......... и не могат да правят реален бизнес. В Пловдив вече няма терени. В Пловдив вече няма терени. В Шумен всички терени са изкупени за заводи. А тук държите 1500 декара и заради това, че са частни улиците, инвеститори не могат да дойдат", отбеляза Борисов, цитиран в съобщение на Министерски съвет. 


Остри заплахи към Иран отправи американския президент Доналд Тръмп. Типично

Остри заплахи към Иран отправи американския президент Доналд Тръмп. Типично ...

......... Остри заплахи към Иран отправи американския президент Доналд Тръмп. Типично в негов стил държавният глава направи острото си изказване в Туитър. „Ако Иран иска да се бие, това ще бъде официалният край на Иран. Никога повече не заплашвайте Съединените щати“, написа Тръмп в социалната мрежа.


Главният прокурор Сотир Цацаров подписа меморандум за разбирателство между Прокуратурата

Главният прокурор Сотир Цацаров подписа меморандум за разбирателство между Прокуратурата ...

......... целите разследвания/ наказателни и административни/ и други оперативни дейности. Предвидена е възможност Прокуратурата и ЕИБ да си предоставят и техническа помощ, включително обмен на най- добри практики, технически средства за разследване, на методи за обработване и анализ на данни от разследвания, експертен опит в информационните технологии или оборудване за разследване.


Американската корпорация Google ограничава достъпа на втория по големина производител

Американската корпорация Google ограничава достъпа на втория по големина производител ...

......... от западни държави, начело със САЩ, заради подозрения, че устройствата ѝ могат да бъдат използвани за подслушване и наблюдение от китайското правителство. Редица държави блокираха участието на Huawei в развитието на 5G мрежи в Европа. От Huawei категорично отрекоха обвиненията и заявиха, че работата им е независима от китайското властите.


Министър-председателят Бойко Борисов участва в церемонията по откриването на 13

Министър-председателят Бойко Борисов участва в церемонията по откриването на 13 ...

......... важността на обходните пътища за индустрията. От АПИ предвиждат цялостен ремонт на път II-37 Панагюрище - Пазарджик - Пещера - Батак, който не е основно ремонтиран от изграждането си, както и проект за изцяло ново трасе на околовръстния път на Пазарджик, което да изведе напълно тежкият трафик от урбанизираните територии.


Над 1,3 млн. лв. са изплатени към момента на тютюнопроизводители

Над 1,3 млн. лв. са изплатени към момента на тютюнопроизводители ...

......... хил. лв на 410 домакинства, представили редовни документи при насрещната проверка - справката е както към неизчистени плащания от фирмата от Исперих, така и към фирмата на гръцки гражданин. Остават за изплащане още 2,3 млн. лв към 750 домакинства, 80% от които са от общините Дулово, Главиница, Ситово и Алфатар.


Изложението ще се проведе за първа година на територията на

Изложението ще се проведе за първа година на територията на ...

......... 1000 души от цяла България и Румъния. Организаторите са се погрижили за професионална организация, забавления за участници и посетители и широко медийно отразяване на събитието! По време на изложението, посетителите ще имат възможност, да разгледат част от ретро автомобилите, които ще вземат участие в ретропарадa на Русе през същия месец.


От днес - 20 май, влиза в сила регламент на

От днес - 20 май, влиза в сила регламент на ...

......... бъдат маркирани с уникален идентификатор. След днешната дата производителите, вносителите, както и търговците на едро и дребно могат да осъществяват дейността си само ако са регистрирани в системата за проследяване на тютюневите изделия. Онлайн системата функционира към Печатницата на Българската народна банка от 15 април. Издаването на кодове е безплатно.


Американският президент Доналд Тръмп подписа двата указа за премахване на

Американският президент Доналд Тръмп подписа двата указа за премахване на ...

......... националната сигурност на САЩ", се казва в заповед на държавния глава. В съответствие с тези констатации, той „реши да изключи Канада и Мексико“ от списъка на страните, за които се прилагат вносни мита. Подобен документ беше публикуван и относно премахването на митата върху вноса на стомана от тези две страни.


Един милион долара общ награден фонд получиха шестимата финалисти в

Един милион долара общ награден фонд получиха шестимата финалисти в ...

......... нереално, невъзможно и необяснимо - за екипа на Webit звучи като много работа, увенчана с успех!", написа във Фесбук прогила си днес Д-р Русев. "Това, което направихме в София - позиционира града като световен лидер! Благодарен съм на екипа ни и на съдбата, че можем и правим подобни чудеса! "


Представители на 275 малки производители на електроенергия от възобновяеми енергийни

Представители на 275 малки производители на електроенергия от възобновяеми енергийни ...

......... ток.  Институциите не прилагат правилно законова разпоредба, което води до облагодетелстване на определени фирми за сметка на други, казват от малките електроцентрали. Те смятат, че енергийният регулатор и Министерството на енергетиката  покровителстват недосегаеми ВЕИ-олигарси за сметка на малкия бизнес, в резултат 50 от най-малките производители на зелена електроенергия са фалирали. 


Какво ще кажете ако вместо личен, карате споделен автомобил? Оказва

Какво ще кажете ако вместо личен, карате споделен автомобил? Оказва ...

......... на една кола се падат по 1802 жители, тенденцията е в следващите няколко години бройката да падне на 500 за една кола. Статистиката показва, че това няма да повлияе негативно на пазара за нови коли, защото животът на споделените коли е три и половина пъти по-кратък от този на личните.


Представители на 275 малки производители на електроенергия от възобновяеми енергийни

Представители на 275 малки производители на електроенергия от възобновяеми енергийни ...

......... за сметка на други, казват от малките електроцентрали. Те смятат, че енергийният регулатор и Министерството на енергетиката покровителстват недосегаеми ВЕИ-олигарси за сметка на малкия бизнес, в резултат 50 от най-малките производители на зелена електроенергия са фалирали. Миналата седмица собственици на централи с мощност под един мегават протестираха пред Министреския съвет.


Общо 7707 кандидат-пенсионери ще получат шанс за по-голяма пенсия. Причината

Общо 7707 кандидат-пенсионери ще получат шанс за по-голяма пенсия. Причината ...

......... и за да се избегнат злоупотреби. От 1998 година до 2000 година персоналният регистър на НОИ е бил експериментален. През тези години част от данните са на хартиен носител, а други са били въвеждани в онлайн масива. След 2000 година регистърът вече работи и цялата информация е въведена в него.