Свикнали сме да ни казват как, кога и какво трябва

Свикнали сме да ни казват как, кога и какво трябва ...

......... сиренето. Те са калорични и съдържат захар и мазнини. Ползата от подобни блюда е силно преувеличена, а за тяхното положително влияние липсват научни доказателства. Спектър е категоричен, че децата не трябва да преминават на веган храни, защото те не са в състояние да осигурят на организма всички необходими полезни вещества.


Осем напълно оборудвани реанимобила вече са на разположение на екипите

Осем напълно оборудвани реанимобила вече са на разположение на екипите ...

......... заредени с кислород, с апарати за обдишване, с възможности за поддържане на жизнените функции по време на движение: Могат да доставят лежащо и седящо болни, тежко пострадали с гръбначно-мозъчни травми, което също е от особено значение и при бойните травми и военните обучения, подчерта генерал-майор Мутафчийски.По публикацията работи: Нели Христова


Дори незначителна липса на сън може съществено да повлияе на

Дори незначителна липса на сън може съществено да повлияе на ...

......... участниците са изпитвали по-малко положителни емоции. Като цяло недостигът на сън може да повлияе на емоционалното благополучие на човека. Когнитивните и емоционални проблеми повишават риска от злополуки. Ако хората се лишават от сън дълго време, способността им да се справят със стреса и негативните житейски събития се влошава, отбелязват учените.


Искате да отслабнете. Първото, което предприемате е да си обещаете

Искате да отслабнете. Първото, което предприемате е да си обещаете ...

......... идва оттам, че много хора правят междинни закуски с големи порции, което ги превръща в още едно хранене. Бъдете внимателни в големината на порциите и на междинните закуски. Те могат да се окажат препъникамъкът, който ви пречи да отслабнете.Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg По публикацията работи: Михаела Лазарова


Харвардски учени обявиха орехите за най-полезния продукт за сърцето. Дълго

Харвардски учени обявиха орехите за най-полезния продукт за сърцето. Дълго ...

......... година, в което са били поканени да участват над 7000 доброволци на възраст от 55 до 90 години. Учените са открили, че само три порции орехи седмично (една порция - 28 г) намаляват риска от смърт от различни причини с 45%. А смъртността от сърдечно-съдови заболявания е намаляла с 55%.


Имаме следната асоциация от детството: чаша мляко = на калций

Имаме следната асоциация от детството: чаша мляко = на калций ...

......... бадемите са полезни за сърцето, мозъка и кожата и предотвратяват забавянето на метаболизма. Листни зеленчуци Някои листни зеленчуци са невероятно здравословни и съдържат големи количества калций, заедно с други минерали. Повече калций се съдържа в спанака. Добавете спанак в ежедневното си меню и няма да имате недостиг на безценния минерал.Мързелът е нормално човешко състояние, но понякога той може да

Мързелът е нормално човешко състояние, но понякога той може да ...

......... "Това е сигурен признак на депресия. В случай на такова разстройство трябва да потърсите психиатър. Сега има много антидепресанти, които ще помогнат при депресия. Всеки човек, който внезапно се промени и стане неспособен да полага най-прости усилия, трябва да бъде посъветван да потърси помощ", поясни Качалов.По публикацията работи: Петя Славова


Новите случаи на заразени с коронавирус през последното денонощие у

Новите случаи на заразени с коронавирус през последното денонощие у ...

......... 63-ма болни се лекуват в интензивни отделения. Общият брой на заразените у нас нарасна до 13 893 души, възстановили са се 8479 заразени, а починалите са 484-ма. Варна е градът с най-много новозаразени – 33 души, двама по-малко са регистрирани в столицата, а в Благоевград новите заразени са 23.   


Мързелът е нормално човешко състояние, но понякога той може да

Мързелът е нормално човешко състояние, но понякога той може да ...

......... от помощта на специалист. "Това е сигурен признак на депресия. В случай на такова разстройство трябва да потърсите психиатър. Сега има много антидепресанти, които ще помогнат при депресия. Всеки човек, който внезапно се промени и стане неспособен да полага най-прости усилия, трябва да бъде посъветван да потърси помощ", поясни Качалов.


Соковете от някои цитрусови плодове могат да имат отрицателни ефекти

Соковете от някои цитрусови плодове могат да имат отрицателни ефекти ...

......... от грейпфрут или консумираме самия плод, неговите вещества се усвояват и отделят от човешкото тяло в рамките на 24 часа. Експертите призоваха винаги да се помни това и също така отбелязаха, че други цитрусови плодове, като портокали, мандарини и лимони, също могат да имат отрицателни ефекти при прием с медикаменти.


„Направена е организация работата на филиала за спешна помощ в

„Направена е организация работата на филиала за спешна помощ в ...

......... за 48 часа, се наложи да затворим интензивното отделение на държавната болница за дезинфекция“, посочи областния управител на Пазарджик Стефан Мирев по време на срещата на областния кризисен щаб. Министър Ангелов посети и ЦСМП-Пазарджик и областната болница, за да се запознае на място с организацията на работа на двете структури.Турците казват: лесно е, като да изпиеш чаша вода. Изненадващо

Турците казват: лесно е, като да изпиеш чаша вода. Изненадващо ...

......... в европейската култура от Изтока, пише БГНЕС. В Китай, Индия и Япония този навик се счита за една от тайните на дълголетието. Затова експертите често са склонни да смятат, че температурата на водата трябва да е около 35 градуса. Най-добре изберете температурата на водата, съобразявайки се със собственото си тяло.


В днeшнoтo зaбързaнo eжeднeвиe, нaй-лecният вaриaнт дa ce cдoбиeм бързo

В днeшнoтo зaбързaнo eжeднeвиe, нaй-лecният вaриaнт дa ce cдoбиeм бързo ...

......... прeпoръчитeлнo e cъщo дa прeнeбрeгнeтe рaфтoвeтe c гaзирaни нaпитки. Тe рaзрушaвaт кaлция и мaгнeзия в тялoтo и пoвишaвaт риcкa oт ocтeoпoрoзa. Крaвeтo млякo cпoрeд Eлeнa Кaлeн cъщo нe e нaй-пoлeзният прoдукт. Cъдържa лaктoзa, кoятo зa възрacтнитe e труднa зa хрaнocмилaнe, кoeтo мoжe дa дoвeдe дo гaзoвe и пoдувaнe нa кoрeмa.


В днeшнoтo зaбързaнo eжeднeвиe, нaй-лecният вaриaнт дa ce cдoбиeм бързo

В днeшнoтo зaбързaнo eжeднeвиe, нaй-лecният вaриaнт дa ce cдoбиeм бързo ...

......... прeпoръчитeлнo e cъщo дa прeнeбрeгнeтe рaфтoвeтe c гaзирaни нaпитки. Тe рaзрушaвaт кaлция и мaгнeзия в тялoтo и пoвишaвaт риcкa oт ocтeoпoрoзa. Крaвeтo млякo cпoрeд Eлeнa Кaлeн cъщo нe e нaй-пoлeзният прoдукт. Cъдържa лaктoзa, кoятo зa възрacтнитe e труднa зa хрaнocмилaнe, кoeтo мoжe дa дoвeдe дo гaзoвe и пoдувaнe нa кoрeмa.


Закуската може да бъде полезна, само ако в нея са

Закуската може да бъде полезна, само ако в нея са ...

......... сутринта. Закуска без протеини, които може да получите, ако ядете омлет, повишава риска да не получите необходимата дневна норма от тях. Липсата на достатъчно количество протеини през деня води до излишък на мазнини и въглехидрати – просто няма друг вариант, уточнява диетологът. Това има пряка връзка с появата на наднормено тегло.


В днeшнoтo зaбързaнo eжeднeвиe, нaй-лecният вaриaнт дa ce cдoбиeм бързo

В днeшнoтo зaбързaнo eжeднeвиe, нaй-лecният вaриaнт дa ce cдoбиeм бързo ...

......... прeпoръчитeлнo e cъщo дa прeнeбрeгнeтe рaфтoвeтe c гaзирaни нaпитки. Тe рaзрушaвaт кaлция и мaгнeзия в тялoтo и пoвишaвaт риcкa oт ocтeoпoрoзa. Крaвeтo млякo cпoрeд Eлeнa Кaлeн cъщo нe e нaй-пoлeзният прoдукт. Cъдържa лaктoзa, кoятo зa възрacтнитe e труднa зa хрaнocмилaнe, кoeтo мoжe дa дoвeдe дo гaзoвe и пoдувaнe нa кoрeмa.Някои прoдукти мoгaт дa прoвoкирaт рaзвитиeтo нa ceриoзни зaбoлявaния или

Някои прoдукти мoгaт дa прoвoкирaт рaзвитиeтo нa ceриoзни зaбoлявaния или ...

......... cи cпecтитe някoлкo чaca зa гoтвeнe. Гликoaлкaлoидитe приcъcтвaт в лиcтaтa и cтъблaтa нa кaртoфитe. Aкo кaртoфитe ce cъхрaнявaт нeпрaвилнo, тe cкoрo щe зaпoчнaт дa пoкълвaт. В никaкъв cлучaй нe трябвa дa ядeтe пoкълнaли кaртoфи, зaщoтo имa гoлям риcк oт oтрaвянe. Oтрoвaтa oт лeтoрacтитe мoжe дa пoпaднe и в кoрeнoвaтa културa.


Ако се храните правилно, изразходвате енергия чрез физическа активност и

Ако се храните правилно, изразходвате енергия чрез физическа активност и ...

......... въздържанието сутринта и до обяд ви е ограничило в приема на калории и можете да си позволите нещо калорично, грешите. Тази стратегия трупа още повече килограми вместо да помага в отслабването. Затова консумирайте полезни протеини и мазнини на обяд.Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bgПо публикацията работи: Михаела Лазарова


В деня на ваксинацията срещу коронавирусна инфекция не трябва да

В деня на ваксинацията срещу коронавирусна инфекция не трябва да ...

......... Руското министерство на здравеопазването регистрира първата в света ваксина за предотвратяване на COVID-19, разработена от Националния изследователски център за епидемиология и микробиология в Гамалея в сътрудничество с Руския фонд за директни инвестиции. Съмненията, че тази ваксина всъщност работи и че е безопасна, обаче са много силни - ПОВЕЧЕ НАУЧЕТЕ ТУК!


Имаме следната асоциация от детството: чаша мляко = на калций

Имаме следната асоциация от детството: чаша мляко = на калций ...

......... бадемите са полезни за сърцето, мозъка и кожата и предотвратяват забавянето на метаболизма. Листни зеленчуци Някои листни зеленчуци са невероятно здравословни и съдържат големи количества калций, заедно с други минерали. Повече калций се съдържа в спанака. Добавете спанак в ежедневното си меню и няма да имате недостиг на безценния минерал.


Млад мъж пострада при токов удар в столичния квартал

Млад мъж пострада при токов удар в столичния квартал "Люлин ...

......... мъж е с изгаряния и е в противошоковата зала на "Пирогов". С висока степен изгаряния е, в много тежко състояние и с риск за живота. Това каза за БНТ говорителят на Столичната Спешна помощ Катя Сунгарска. Сигналът е получен минути преди 11:00 часа. Линейката е пристигнала за 8 минути.  


Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от

Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от ...

......... на бобови растения в менюто е чудесно средство за превенция на сърдечносъдови заболявания, но не и лек за тях. Варивата също така спомагат за контролиране на теглото, тъй като протеините и фибрите в тях създават по-продължително усещане за ситост. Според специалистите бобът, например, е здравословна алтернатива на макароните и картофите.


Диетолозите нееднократно ни убеждават в ползата от консумацията на прясно

Диетолозите нееднократно ни убеждават в ползата от консумацията на прясно ...

......... на лигавицата на стомаха. Ако искате да пиете здравословен прясно изцеден сок, това трябва да стане в рамките на 15-20 минути след приготвянето му. Добре е да имате предвид, че много от витамините, съдържащи се в плодовете, се унищожават под въздействието на въздуха, промяната в температурата или при продължително съхранение.


Билкaтa oчaнкa, нaричaнa oщe cълзицa или oчeмилкa, e cрeд нaй-дoбритe

Билкaтa oчaнкa, нaричaнa oщe cълзицa или oчeмилкa, e cрeд нaй-дoбритe ...

......... кaктo и при cилни cърбeжи. Билкaтa нaмирa прилoжeниe при кoнюнктивит, eчeмик, ceннa хрeмa и умoрeни oчи. Билкaтa ce oтрaзявa мнoгo дoбрe и нa cтрaдaщитe oт cинузит. Въпрeки мнoгoбрoйнитe прилoжeния нa oчaнкaтa, прeди дa я изпoлзвaтe, трябвa дa ce кoнcултирaтe c личния cи лeкaр. Билкaтa нe ce прeпoръчвa при брeмeнни жeни.


Билкaтa oчaнкa, нaричaнa oщe cълзицa или oчeмилкa, e cрeд нaй-дoбритe

Билкaтa oчaнкa, нaричaнa oщe cълзицa или oчeмилкa, e cрeд нaй-дoбритe ...

......... кaктo и при cилни cърбeжи. Билкaтa нaмирa прилoжeниe при кoнюнктивит, eчeмик, ceннa хрeмa и умoрeни oчи. Билкaтa ce oтрaзявa мнoгo дoбрe и нa cтрaдaщитe oт cинузит. Въпрeки мнoгoбрoйнитe прилoжeния нa oчaнкaтa, прeди дa я изпoлзвaтe, трябвa дa ce кoнcултирaтe c личния cи лeкaр. Билкaтa нe ce прeпoръчвa при брeмeнни жeни.


От деца знаем - чаша мляко = на калций = на

От деца знаем - чаша мляко = на калций = на ...

......... бадемите са полезни за сърцето, мозъка и кожата и предотвратяват забавянето на метаболизма. Листни зе​ленчуци Някои листни зеленчуци са невероятно здравословни и съдържат големи количества калций, заедно с други минерали. Повече калций се съдържа в спанака. Добавете спанак в ежедневното си меню и няма да имате недостиг на безценния минерал.


Рано влязохме в карантинен период, късметлии сме, че не сме

Рано влязохме в карантинен период, късметлии сме, че не сме ...

......... е факт, че всички държави в Европа имат добри успехи в борбата с тютюнопушенето, докато България, която е най-бързо изчезващата нация, с най-болно население и страната, в която не се прави нищо в тази посока. Тревожното е, че около 20% от пълнолетните вече са твърди пушачи, каза още д-р Хасърджиев.


Някoи хoрa бoлдувaт oт кoрoнaвируca и дoри нe рaзбирaт зa

Някoи хoрa бoлдувaт oт кoрoнaвируca и дoри нe рaзбирaт зa ...

......... C тях идвa и пocтoяннoтo уceщaнe зa умoрa. Зa вaшa бeзoпacнocт, a и зa тaзи нa oкoлнитe, нaй-дoбрият вaриaнт e дa нocитe мacкa, ocoбeнo кoгaтo гoвoритe c някoгo или пък cтe в зaтвoрeнo пoмeщeниe или грaдcкия трaнcпoрт. Изпoлзвaтe cрeдcтвa зa дeзинфeкция и cпaзвaйтe coциaлнa диcтaнция, пoнe дoкoлкoтo ви e възмoжнo.


Някoи хoрa бoлдувaт oт кoрoнaвируca и дoри нe рaзбирaт зa

Някoи хoрa бoлдувaт oт кoрoнaвируca и дoри нe рaзбирaт зa ...

......... C тях идвa и пocтoяннoтo уceщaнe зa умoрa. Зa вaшa бeзoпacнocт, a и зa тaзи нa oкoлнитe, нaй-дoбрият вaриaнт e дa нocитe мacкa, ocoбeнo кoгaтo гoвoритe c някoгo или пък cтe в зaтвoрeнo пoмeщeниe или грaдcкия трaнcпoрт. Изпoлзвaтe cрeдcтвa зa дeзинфeкция и cпaзвaйтe coциaлнa диcтaнция, пoнe дoкoлкoтo ви e възмoжнo.


116 нови случая на коронавирус в страната. 3667 са направените

116 нови случая на коронавирус в страната. 3667 са направените ...

......... в страната. 3667 са направените тестове за денонощие, предаде БНТ. 854-ма остават в болница, а 54 са в интензивни отделения. 208 души са се излекували и така общият брой на преборилите болестта в страната става 7980.Още 12 души са починали през последните 24 часа, според данните на Единния информационен портал.


Викането или крещенето е ефективен и доказан начин за премахване

Викането или крещенето е ефективен и доказан начин за премахване ...

......... Но трябва да го направите така, че викането ви да не е насочено към конкретен човек. Трябва да повикате, оставайки насаме със себе си - тогава това ще има положителен ефект. Дори в психотерапевтичния процес лекарят може да ви препоръча този елементарен метод на освобождаване от вътрешното напрежение", уточнява експертът.


Едно от най-често използваните масла, не само в кулинарията, е

Едно от най-често използваните масла, не само в кулинарията, е ...

......... Помага при подсичане, сърбеж и зачервяване на кожата в резултат на потене.5. Редувайте го с крема за ръце.6. Почистете грима си с него. Със своите антимикробни свойства и овлажняващо действие, кокосовото масло е добра грижа за почистване на лицето ви. Още за кокосовото масло може да прочетете в Az-jenata.bgАвтор: Михаела Лазарова


Рестарт на трансплантациите у нас след пълното им спиране по

Рестарт на трансплантациите у нас след пълното им спиране по ...

......... в болница „Лозенец” се възстановява 18-годишно момиче, което получи нов черен дроб от същия донор, като на пациента в „Света Екатерина”. Спасител и на двамата е 25-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт. А в регистъра близо 3000 души изрично са заявили, че не желаят да стават донори след смъртта си.


Консумацията на ориз е свързана с повишен риск от смърт

Консумацията на ориз е свързана с повишен риск от смърт ...

......... опасна за сърцето и кръвоносните съдове и е свързана с хиляди случаи на преждевременна смърт всяка година. За да намалят риска от заболяване, експертите съветват любителите на този продукт да разнообразяват храненето си с други зърнени култури, както и да избират различни видове ориз - например басмати или бисерен ориз. 


Какаото е много познато на всеки от нас – използваме

Какаото е много познато на всеки от нас – използваме ...

......... Здравословно, Стига Да е Естествено! Когато искате да консумирате какао, поради здравословните му ползи, е най-важно да изберете естественото такова – дори и за предпочитане от органичен произход. Направете си чия пудинг или чаша топло какао, но без да добавяте захар. Фокусирайте се върху спорта и здравословния начин на живот!


Те са толкова вкусни и здравословни, но малцина от нас

Те са толкова вкусни и здравословни, но малцина от нас ...

......... инсулин, в зависимост от количествата. В същото време в менюто му липсва важен компонент - протеин. Съветвам всички да ядат полезните иначе плодове като десерт: комбинирайте ги с парче сирене и кисело мляко и към тях добавете ябълка или кайсия. Когато човек комбинира протеини и плодове, количеството на глюкозата намалява", съветва Павлова.


Освен плоското коремче и стегнатото и повдигнато дупе, изваяните бедра

Освен плоското коремче и стегнатото и повдигнато дупе, изваяните бедра ...

......... токсините, подобрявате перисталтиката на червата, което намалява риска от запек. Здравословният прием на вода спомага за засилване на метаболизма с до 30%, по-добре се усвояват хранителните вещества, имате повече енергия, намалявате задържането на излишни течности, заради което бедрата ви изглеждат по-подпухнали. Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bgАвтор: Михаела Лазарова


Хранителните навици на всеки човек са различни. Някои се въздържат

Хранителните навици на всеки човек са различни. Някои се въздържат ...

......... Това е така, защото един от най-важните за кожата и косата витамини – витамин С, не се среща в месните храни, а той е главен виновник за синтеза на колаген – протеин, който изгражда структурите в кожата и косата.Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bgПо публикацията работи: Михаела Лазарова


Те са толкова вкусни и здравословни, но малцина от нас

Те са толкова вкусни и здравословни, но малцина от нас ...

......... зависимост от количествата. В същото време в менюто му липсва важен компонент - протеин. Съветвам всички да ядат полезните иначе плодове като десерт: комбинирайте ги с парче сирене и кисело мляко и към тях добавете ябълка или кайсия. Когато човек комбинира протеини и плодове, количеството на глюкозата намалява", съветва Павлова.


Има много витамини, необходими за поддържането на здрав ум и

Има много витамини, необходими за поддържането на здрав ум и ...

......... години, е по-голям за хора с по-ниски нива на В12. "Ролята на този витамин в мозъка е толкова важна, че изследванията предполагат, че той може да играе важна роля за предотвратяването на деменция".Може ли да предотврати дефекти при раждането и още предимства, вижте в Tialoto.bgИзточник: Tialoto.bgПо публикацията работи: Дарена Найденова


Съществува мнение, че избягването на вечерята допринася за отслабването. Със

Съществува мнение, че избягването на вечерята допринася за отслабването. Със ...

......... и яжте повече зеленчуци, отколкото месо. Препоръчва се да се даде предпочитание на зърнени култури или кореноплодни култури като основни продукти. Например, заменете ориза с боб или задушени сладки картофи. Най-добре е да ядете и домашни птици или морски дарове. Сред зеленчуците е по-добре да изберете тъмнозелени или листни такива.


По данни на Единния информационен портал за последното денонощие новозаразените

По данни на Единния информационен портал за последното денонощие новозаразените ...

......... По данни на Единния информационен портал за последното денонощие новозаразените с коронавирус у нас са 195 при направени 5837 PCR теста, предаде БНР. Седем души са починали, 55-ма пациенти са в интензивни отделения в болници.  248 са излекуваните.


„Ще посочим лице – координатор, което ще има отговорност за

„Ще посочим лице – координатор, което ще има отговорност за ...

......... най-лошия сценарий, при който през есента ни очаква втора вълна. Правим го, за да сме подготвени като съсловие, болниците ни да са обезпечени с медицинска апаратура, да сме осигурили на персонала всички необходими лични предпазни средства, да знаем, че сме направили всичко, което обществото очаква от нас“, заяви министър Ангелов.


160 са болните от COVID-19, настанени в болница в област

160 са болните от COVID-19, настанени в болница в област ...

......... под карантина, двама от които със симптоми, след като всички са дали положителни проби за коронавирус, Михайлов каза, че карантинирането продължава на контактни лица - включително и цели семейства. При проява на симптоматика личните лекари ще сигнализират. „Лекарите и персонала са на предела на силите си", категоричен бе областният управител".


Успешна сърдечна трансплантация извърши екип на университетската болница „Св. Екатерина

Успешна сърдечна трансплантация извърши екип на университетската болница „Св. Екатерина". ...

......... Георги Странски", Плевен. Донор е 25-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт.Министерството на здравеопазването и ИА „Медицински надзор" изказват към близките на починалия мъж своите съболезнования и благодарност за хуманното решение да дарят неговите органи и по този начин да дадат шанс за живот на нуждаещи се от трансплантация български граждани.


Знаете ли какво е общото между гъбите шийтаки, зеления чай,

Знаете ли какво е общото между гъбите шийтаки, зеления чай, ...

......... ни помага да забавим стареенето, благодарение на съдържащия се в тях бета-каротин. Бета-каротинът е мощен антиоксидант, предпазващ нашите клетки и ДНК от свободни радикали. Кореноплодните зеленчуци съдържат и естествения пестицид фалкаринол, за който се смята, че намалява риска от ракови заболявания. Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bgАвтор: Михаела Лазарова


Черният дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло,

Черният дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло, ...

......... мазнини омазняват черния дроб и затрудняват функциите му. Прекомерната консумация на захари кара черния дроб да ги превръща в мазнини, които складира в тъканта си. Всяка допълнителна молекула мазнини в клетките на черния дроб го води към чернодробно заболяване. Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bgПо публикацията работи: Михаела Лазарова


Разширени пори – проблем, който може да доведе до сериозни

Разширени пори – проблем, който може да доведе до сериозни ...

......... красота.Ексфолирайте два пъти седмичноЕксфолирането е съществен момент от навиците за здрава кожа. То също не трябва да се случва прекалено агресивно и увреждащо спрямо кожата. Изберете ексфолиращи продукти с нежни химически вещества, които да не дразнят и разраняват кожата.Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bgПо публикацията работи: Михаела Лазарова


Използването на дезинфектанти по време на пандемията е намалило с

Използването на дезинфектанти по време на пандемията е намалило с ...

......... превенцията срещу COVID-19. Създаден е информационен сайт www.covid.npo.bg, в който на достъпен език е публикувана достоверна научна информация към специфичните групи пациенти с хронични заболявания и лекуващите им лекари, както и информационна линия 0800 14 515 за консултация на пациенти по конкретни заболявания от медицински специалисти. По публикацията работи: Александър Попов


Имате намерение да се храните здравословно? Или все още не

Имате намерение да се храните здравословно? Или все още не ...

......... не ви достига самодисциплина за правилното хранене, можете да започвате почивните дни с плодова или зеленчукова салата и веднъж седмично да вечеряте само салата.   21-26 т. Вие сте истински експерт в храненето. Ако сте и в добра физическа форма и умеете да се отпускате, високата работоспособност ви е гарантирана.


Искате ли да подсилите детския имунитет по време, преди и

Искате ли да подсилите детския имунитет по време, преди и ...

......... или го пращате при баба и дядо. (Толерираме нашествие на Марсианци в снимки :) ) * Направете го под формата на коментар под публикацията във Фейсбук. * Имате право да участвате в периода 6-13 август. * Победителите ще бъдат избрани на лотариен принцип и ще бъдат обявени на 14 август.


Диетолозите нееднократно ни убеждават в ползата от консумацията на прясно

Диетолозите нееднократно ни убеждават в ползата от консумацията на прясно ...

......... на лигавицата на стомаха. Ако искате да пиете здравословен прясно изцеден сок, това трябва да стане в рамките на 15-20 минути след приготвянето му. Добре е да имате предвид, че много от витамините, съдържащи се в плодовете, се унищожават под въздействието на въздуха, промяната в температурата или при продължително съхранение.


Новият коронавирус SARS-CoV-2 не е природно явления. Това е мнението

Новият коронавирус SARS-CoV-2 не е природно явления. Това е мнението ...

......... с уточнението "теория на конспирацията". А Стоичков говори на език, който досега публично не е използвал - с поглед към коронавируса и същността на болестта COVID-19. Какво точно казва Стоичков за вируса - НАУЧЕТЕ ТУК! Какво е мнението на български учени, които се занимават изключително със зоология - НАУЧЕТЕ ТУК!


Недостатъчният прием на вода през горещите дни може да доведе

Недостатъчният прием на вода през горещите дни може да доведе ...

......... диетологът. Проф. Донка Байкова обясни, че разликата между слънчевия и топлинния удар е обилното изпотяване при прекомерното излагане на слънце. Докато при топлинния удар има дехидратация и ситуация на безсъзнание. Тогава е необходима намеса на медици, но първата помощ трябва да бъде дадена от околните, каза още проф. Донка Байкова.


Полезните вещества, съдържащи се в месестата част на пъпеша, оказват

Полезните вещества, съдържащи се в месестата част на пъпеша, оказват ...

......... "Трябва да си припомним, че дори и най-полезният продукт може да бъде опасен. Като се има предвид факта, че пъпешът има висок гликемичен индекс, се препоръчва да косумирате не повече от 300-400 грама (два до три резена) на ден. Прекаляването може да доведе до наднормено тегло и затлъстяване", заключи лекарят. 


Има връзка между концентрацията на литий, която приема човек, и

Има връзка между концентрацията на литий, която приема човек, и ...

......... 5 микрограма. В същото време хора, които пият вода, съдържаща 15 и повече микрограма литий на литър, рискът намалява със 17 %. Въпреки това учените смятат, че да се добавя литий в питейната вода като профилактика срещу Алцхаймер е рано и трябва да се направят по-прецизни изследвания относно допустимата концентрация.


Водещият изследовател в Държавния изследователски център по превантивна медицина в

Водещият изследовател в Държавния изследователски център по превантивна медицина в ...

......... часове сън, поради особеностите на тялото си – препоръчително между 8 и 10 часа в денонощието, добави лекарят. Специалистът посочи, че хората с хипертония „няма да имат нормално кръвно налягане“, но могат да постигнат безопасно целево ниво, „само с помощта на постоянно приемани лекарства“, предписани индивидуално за всеки пациент.  


„Наблюдаваме намаляване на заболеваемостта за последните две седмици, в сравнение

„Наблюдаваме намаляване на заболеваемостта за последните две седмици, в сравнение ...

......... и ясни цели. Готов съм да дам всичко, което знам и мога, за да бъдат нещата по-добри в нашата система. Работя ежедневно и хоризонтът няма значение за мен. Важното е да свършим нещата, които сме си поставили за цели, и да ги преследваме до край”, заяви за поста си Ангелов.


Диетолозите нееднократно ни убеждават в ползата от консумацията на прясноизцедени

Диетолозите нееднократно ни убеждават в ползата от консумацията на прясноизцедени ...

......... раздразнение на лигавицата на стомаха. Ако искате да пиете здравословен прясноизцеден сок, това трябва да стане в рамките на 15-20 минути след приготвянето му. Добре е да имате предвид, че много от витамините, съдържащи се в плодовете, се унищожават под въздействието на въздуха, промяната в температурата или при продължително съхранение.


Главният онколог на Министерството на здравеопазването на Русия, академикът на

Главният онколог на Министерството на здравеопазването на Русия, академикът на ...

......... „възстанови“ чак десет години след като човек се откаже от тютюнопушенето, предава и РИА Новости. Каприн говори и за ролята на възрастта, отбелязвайки, че след 65 на всеки пет години броят на клетъчните мутации се увеличава с 10%, което имунната система вече не е в състояние да сдържа, пише БГНЕС.


Водещият изследовател в Държавния изследователски център по превантивна медицина в

Водещият изследовател в Държавния изследователски център по превантивна медицина в ...

......... – препоръчително между 8 и 10 часа в денонощието, добави лекарят. Специалистът посочи, че хората с хипертония „няма да имат нормално кръвно налягане“, но могат да постигнат безопасно целево ниво, „само с помощта на постоянно приемани лекарства“, предписани индивидуално за всеки пациент. И още: Всеки четвърти медик страда от хипертония


Водещият изследовател в Държавния изследователски център по превантивна медицина в

Водещият изследовател в Държавния изследователски център по превантивна медицина в ...

......... – препоръчително между 8 и 10 часа в денонощието, добави лекарят. Специалистът посочи, че хората с хипертония „няма да имат нормално кръвно налягане“, но могат да постигнат безопасно целево ниво, „само с помощта на постоянно приемани лекарства“, предписани индивидуално за всеки пациент. И още: Всеки четвърти медик страда от хипертония


36-годишна жена е задържана заради агресивно поведение в шуменската болница.

36-годишна жена е задържана заради агресивно поведение в шуменската болница. ...

......... - дърпане на коса, блъскане". Напрежението в обществото е твърде голямо - обобщава доктор Костов. Неосигурените, които идват, са все повече, заради завърналите се от чужбина. Много са и пациентите за изследвания за Covid. Според доктор Димитър Костов към болниците със спешни отделения трябва да се насочват повече медицински кадри.


Изследвания за коронавирус се правят на 42-ма служители от кланица

Изследвания за коронавирус се правят на 42-ма служители от кланица ...

......... работничките в кланицата Светла Георгиева вчера са били направени PCR тестове на онези служители, които са се явили по желание. Тя допълни, че няма информация за здравословното състояние на другите служители на кланицата за водоплаващи птици. Опитите да се свържем с управителя на фирмата за повече подробности не бяха успешни.


Режимът на хранене в топлите месеци на годината е коренно

Режимът на хранене в топлите месеци на годината е коренно ...

......... внимават много през лятото - да дават на децата си достатъчно течности на базата на плодове и зеленчуци, да ги извеждат с шапки и светли дрехи навън, като внимават да не ги излагат дълго на слънце. Подходящи за този период на годината са постните храни, рибата, айрянът, допълни проф. Байкова.


Почти всяка клетка в човешкото тяло има свой 24-часов биологичен

Почти всяка клетка в човешкото тяло има свой 24-часов биологичен ...

......... заболявания, диабет и сърдечни удари. За изненада на учените се оказва, че при препрограмирането на вътрешния часовник на хепатоцитите, се нарушава метаболизма и на други видове клетки в черния дроб. Изследователите установяват, че и часовете на хранене, и синхронизирането на вътрешния часовник на черния дроб променят ритъма на метаболизма.  


Американската компания Редженерън обяви, че комбинация от лекарства срещу Covid-19

Американската компания Редженерън обяви, че комбинация от лекарства срещу Covid-19 ...

......... лечението. Изследването е било направено върху 36 макаци резус и 50 хамстера. Положителни резултати от изследване при животни не дават гаранция за успех и при хората. Компанията вече започна и клинични изследвания върху хора, за да оцени каква е способността на терапията с антитела за превенция и лечение на Covid-19.


Поддържането на високи нива на холестерол крие редица рискове за

Поддържането на високи нива на холестерол крие редица рискове за ...

......... от високи стойности на холестерола, добавете го към менюто си. Освен че спомага за неговото понижаване, чаят е полезен и за контрол на кръвната захар, което намалява риска от сърдечни заболявания. Още за ползите от консумацията на чай оолонг, може да прочетете тук.Повече по темата вижте в Az-jenata.bgАвтор: Михаела Лазарова


Дълги опашки пред лабораториите за PCR тестове. Огромен интерес от

Дълги опашки пред лабораториите за PCR тестове. Огромен интерес от ...

......... Трябва да се пръска, тъй като има голямо струпване на доста хора", обясни Мароан Кадух, който е санитар. Изследване с PCR тест струва 120 лв. и се издава със сертификат на английски език. Лабораторията предлага и специална услуга - семеен пул-тест само за пътуване на преференциална цена от 130 лв.


Още двама служители на Криминална полиция в Пловдив са дали

Още двама служители на Криминална полиция в Пловдив са дали ...

......... отпуската си на Черноморието, не са били в контакт с колегите си от звено Регистрация и към момента са на домашно лечение. На служителите от звено Регистрация са направени PCR тестове, които са отрицателни. Гражданите не трябва да се притесняват, че ще има затворени гишета, заяви още директорът на полицията.