Софийска градска прокуратура /СГП/ привлече към наказателна отговорност петима лекари

Софийска градска прокуратура /СГП/ привлече към наказателна отговорност петима лекари ...

......... София, но не се познавали по между си. Всички те обаче имали сключени договори с НЗОК и ползвали софтуерния продукт, разработен от Здравната каса за отчитане на дейността им - „Хипократ“. Поради спецификата на програмния продукт зъболекарите ползвали услугите на Г.М., който регистрирал в програмата изготвените от тях амбулаторни листове.


Пловдивският университет

Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" има нов ректор. На поста беше ...

......... бази данни, както и предлагането на привлекателни, съобразени с динамичния пазар на труда бакалавърски програми. Пред членовете на общото събрание проф. д-р Румен Младенов пое ангажимент, че в работата си ще се основава на принципите на приемственост, реализъм, прагматизъм и отговорност. Общото събрание преизбра проф. д-р Асен Рахнев за председател.


Държавното бюро за разследвания на Украйна започна проверка срещу петия

Държавното бюро за разследвания на Украйна започна проверка срещу петия ...

......... в ареста в Москва Украинските матроси са под арест за два месеца в Москва Версията на Кремъл за случилото се е провокация. Киев обаче отрече това да е истина и обвини Москва в агресия.Обвиненията срещу Петро Порошенко идват ден, след като в длъжност встъпи новия държавен глава – Владимир Зеленский.


Култовият режисьор Куентин Тарантино ще представи новия си филм на

Култовият режисьор Куентин Тарантино ще представи новия си филм на ...

......... Кан за представянето на "Убий Бил 2". Той се размина със "Златната палма" с "Гадни копилета" през 2009-а, но все пак не пропусна да направи своето шоу на червения килим, танцувайки с Мелани Лоран. С подобно изпълнение той дари публиката на Кроазет и с Ума Търман за 20-годишнината на "Криминале".


Над 50 кърлежа са извадени във вторник от главата на

Над 50 кърлежа са извадени във вторник от главата на ...

......... да ползват репеленти за децата си и да не им позволяват да се движат в близост до гъсти храсти и високи треви. От Столичната община съобщиха, че днес е извършена обработка срещу кърлежи на централните поляни на Южния парк. Дейностите продължават и в следващите дни.   Полезна ли ви бе


Днес, 21.05.2019г., Софийска градска прокуратура /СГП/ привлече към наказателна отговорност

Днес, 21.05.2019г., Софийска градска прокуратура /СГП/ привлече към наказателна отговорност ...

......... мярката за неотклонение „задържане под стража“. Ако бъдат признати за виновни по повдигнатите им обвинения, извършите могат да получат наказания в размер от 15 /петнадесет/ до 20 /двадесет/ години „лишаване от свобода“, „доживотен затвор“, или „доживотен затвор без право на замяна“. Разследването по случая продължава, съобщиха от пресцентъра на СГП.Министерството на образованието и науката публикува теста, паднал се на

Министерството на образованието и науката публикува теста, паднал се на ...

......... работа с текст, като носи 40 точки; третият модул е интерпретативно съчинение или есе, което носи останалите 30 точки до общия сбор от 100. На днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература се явиха 49 334 ученици. Анулираните писмени работи са 11. Верните отговори можете да изтеглите от ТУК.Намериха пепелянка в Морската градина във Варна. Това не е

Намериха пепелянка в Морската градина във Варна. Това не е ...

......... Община Варна беше сключила договор със специалист, който да лови змии по сигнал на граждани. Тогава това се налагало, поради множеството сигнали от граждани за опасните влечуги. За услугата, Община Варна тогава е предложила да плаща по 25 лева за посещение на място и по 50 лева за уловена змия.


50 хиляди лева е обезщетението, което трябва да получат наследниците

50 хиляди лева е обезщетението, което трябва да получат наследниците ...

......... да изплати на наследниците тази сума, която се разделя между тях", заяви той. От Асоциацията на пострадалите при катастрофи подават сигнал в Комисията за финансов надзор и тя прави предписание обезщетенията да бъдат изплатени, което компанията изпълнява формално - по 10 лева на трима наследници, обясни ръководителят ѝ Стоян Проданов:


Министерството на труда и социалната политика категорично опровергава твърденията в

Министерството на труда и социалната политика категорично опровергава твърденията в ...

......... и реинтеграция, които са напълно противоположни на темата "извеждане на деца от техните семейства". Подобрените разпоредби целят единствено по-ефективна работа на социалните работници именно, за да може децата да останат в своите семейства или ако са разделени, да се върнат да живеят при своите майки и бащи, допълват от министерството.Министерството на образованието и науката публикува теста, паднал се на

Министерството на образованието и науката публикува теста, паднал се на ...

......... с текст, като носи 40 точки; третият модул е интерпретативно съчинение или есе, което носи останалите 30 точки до общия сбор от 100. На днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература се явиха 49 334 ученици. Анулираните писмени работи са 11. Верните отговори можете да изтеглите от ТУК.


Софийска градска прокуратура привлече към наказателна отговорност петима лекари по

Софийска градска прокуратура привлече към наказателна отговорност петима лекари по ...

......... те в момента обжалват пред съда. Предстои привличане към наказателна отговорност и на втория помагач в извършването на престъплението- лицето, изготвило неистинските амбулаторни листове. Ако бъдат признати за виновни по повдигнатите им обвинения, извършите могат да получат наказания в размер от 2 /две/ до 8 /осем/ години „лишаване от свобода“. 


Министерството на образованието и науката (МОН) публикува верните отговори от

Министерството на образованието и науката (МОН) публикува верните отговори от ...

......... и тема №13 за 41 въпрос за матурата. Зрелостниците писаха интерпретативно съчинение или есе върху разказа „Косачи“ от Елин Пелин. На днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература се явиха 49 334 ученици. Анулираните писмени работи са 11, съобщиха от пресцентъра на МОН. Вижте верните отговори тук.  


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разпореди да се

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разпореди да се ...

......... им ще бъде обезпечена изцяло. Стоеви благодариха за подкрепата от страна на министерството, но заявиха, че са решени да се оттеглят от състезателната си дейност заради разочарованието си от БФБ.ММС ще окаже пълно съдействие на компетентните органи за разследване на дейността на БФБ, се казва още в съобщението на ведомството.


На днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература

На днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература ...

......... също е 60 минути, а третият - 120. Резултатите от държавните зрелостни изпити ще бъдат обявени до 13 юни.След напрегнато очакване, сринало сайта на МОН в следобедните часове на днешния ден, отговорите от матурата по български език и литература вече са онлайн.Вижте ги: Матура БЕЛ by bTV Novinite on ScribdДържавните горски предприятия да възстановят изкупуването на малки поземлени имоти

Държавните горски предприятия да възстановят изкупуването на малки поземлени имоти ...

......... присъстващите представители на пчеларски организации. От своя страна те декларираха пълна готовност за комуникация и координация с горските стопанства. „Към момента няма пчелар, който да не е получил съдействие за поставяне на пчелини в горски територии, за което изказваме нашата благодарност“, подчерта Михаил Михайлов, председател на Обединения български пчеларски съюз.


Ивет Лалова завърши четвърта на 200 м в Нанджин, Китай.

Ивет Лалова завърши четвърта на 200 м в Нанджин, Китай. ...

......... Насер (Бахрейн) с 22.56 се, а трета е нигерийката Блесинг Окагбаре с 22.58 сек.Следващата надпревара, в която ще участва Ивет, е клубната купа на Европа в Кастейон на 25 и 26 май. Ивет Лалова е втората българска атлетка с пет олимпийски участия (ВИДЕО) Спринтьорката изравни постижението на хърделистката Светла Димитрова


52-годишен български гражданин, нападнал и причинил лека телесна повреда на

52-годишен български гражданин, нападнал и причинил лека телесна повреда на ...

......... проверка на Б.Г., в него са открити акцизни стоки без бандерол - 47 кутии цигари, облепени около краката му. На пострадалия служител е издаден медицински документ. Б.Г. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои той да бъде привлечен като обвиняем, допълват от държавното обвинение.


Ако се водим само от проблемите и от това, че

Ако се водим само от проблемите и от това, че ...

......... на междублоковите пространства. „Следващият програмен период ще ни даде повече средства, това ще е перспектива за регионите ни, за решаването на местните ни проблеми. Важно е обаче Европа да е близо до проблемите ни, да ги познава, само така ще имаме подкрепа от европейските институции за решаването им“, добави Диков.


Бившият председател на Бюрото за контрол върху специалните разузнавателни средства

Бившият председател на Бюрото за контрол върху специалните разузнавателни средства ...

......... ги взема. Аз не зная къде са тези доходи. Ще им дам половината, ако ги намерят", добави Рашков.Той уточни, че не е декларирал доходите на съпругата си, тъй като тя е нотариус, а от 2017 г. те били задължени да подават декларация за имотите и доходите си в нотариалната камара.


Инж. Мирослав Маринов е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция

Инж. Мирослав Маринов е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция ...

......... земеделие и гори". Преминава през йерархията на горското стопанство като началник участък, заместник директор, директор. Ръководил е Държавно горско стопанство (ДГС) - Стара река, ДГС - Твърдица, ДГС - Тича, както и Регионална дирекция по горите - Сливен. Инж. Мирослав Маринов заменя на поста досегашния изпълнителен директор инж. Мирослав Джупаров.


„Г-н прокурор, Вие заплашван ли сте от баща ми?” -

„Г-н прокурор, Вие заплашван ли сте от баща ми?” - ...

......... гаранция от 1000 лв., която му е наложена като мярка за неотклонение. Затова председателят на съдебния състав – съдия Лилия Георгиева, обяви конфискация на гаранцията в полза на държавата.Мярката му за неотклонение пък бе изменена задочно в най-тежката – „задържане под стража”. Юмер Мехмед бе обявен и за общодържавно издирване от съдия Георгиева.


Софийска градска прокуратура /СГП/ привлече към наказателна отговорност петима лекари

Софийска градска прокуратура /СГП/ привлече към наказателна отговорност петима лекари ...

......... съда. Предстои привличане към наказателна отговорност и на втория помагач в извършването на престъплението- лицето, изготвило неистинските амбулаторни листове. Ако бъдат признати за виновни по повдигнатите им обвинения, извършителите могат да получат наказания в размер от 2 /две/ до 8 /осем/ години „лишаване от свобода“, съобщиха от пресцентъра на СГП.


За втора поредна година Община Стара Загора и фирма „БалБок

За втора поредна година Община Стара Загора и фирма „БалБок ...

......... отпадъци. Събирането на опасни битови отпадъци е част от реализация на ангажимента, който общината има в изпълнение изискванията на Закона за управление на отпадъците, както и на политиката за насърчаване на устойчивото развитие. Община Стара Загора призовава гражданите да се включат в кампанията за предаване на опасни отпадъци от домакинствата.


52-годишен мъж нападна с крак и юмруци митничар на Капитан

52-годишен мъж нападна с крак и юмруци митничар на Капитан ...

......... главата. Впоследствие е извършена проверка на мъжа и у него са били открити акцизни стоки без бандерол - 47 кутии цигари, облепени около краката му. На пострадалия служител е издаден медицински документ за причинена лека телесна повреда. Нападателят е бил задържан за срок от 24 часа. Предстои повдигане на обвинение.


Един от най-добрите български играчи по водна топка Мартин Киров

Един от най-добрите български играчи по водна топка Мартин Киров ...

......... Гърция. Той е бил част от малка група българи, които се опитвали да изкачат труднодостъпната местност "Кофто". Киров се е отделил от групата, подхлъзнал се е и е паднал и въпреки усилията на спасители и лекари, по-късно почина. Мартин Киров беше играч по водна топка на мъжкия отбор на „Славия".


Градушка валя в центъра на Бургас, както и в село

Градушка валя в центъра на Бургас, както и в село ...

......... с градушка Монтанско. От Агенцията за борба с градушките в областта твърдят, че не са могли да въздействат върху него по-рано, защото дошъл от планината, където няма ракетни площадки. И са го атакували едва след като е минал през село Горна Вереница. Почти цялата продукция на хората там е унищожена.


Катастрофа между тежкотоварен камион и цистерна блокира главен път Е-79

Катастрофа между тежкотоварен камион и цистерна блокира главен път Е-79 ...

......... овце, което е преминало през пътя. Наложило се е тежкотоварният автомобил рязко да намали скоростта, но зад него камионът цистерна го е ударил. Главен път Е-79 остава блокиран край Враца и в двете посоки, очаква се техника, която да разчисти пътя, съобщиха за радио Фокус от "Пътна полиция" - Враца.


Сайтът на Министерство на образованието е блокирал, показа проверка на

Сайтът на Министерство на образованието е блокирал, показа проверка на ...

......... фаталния вариант №13 писаха зрелостниците на днешната матура тази сутрин. Изпитният вариант за 12-и клас беше генериран в 5.15 часа на 21 май в зала 5 на Министерството на образованието и науката.  На въпрос 41 от вариан №13 зрелостниците писаха интерпретативно съчинение или есе върху разказа "Косачи" от Елин Пелин. 


Утре от 12 ч. до 20 ч. се ограничава движението

Утре от 12 ч. до 20 ч. се ограничава движението ...

......... на отводняването, ремонт на подпорни стени и мостово съоръжение, обрушане на скалните откоси и на необходимите места ще се монтират предпазни стоманени мрежи. За допълнително укрепване на откосите е предвидено затревяване, засаждане на дървета и храсти. Основно ремонтираният път ще бъде с нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка.


Разликата в заплащането на жените и мъжете намалява, но равното

Разликата в заплащането на жените и мъжете намалява, но равното ...

......... живеещи с материални лишения, надвишава с 2,3 процентни пункта този на мъжете и с 1,1 процентни пункта средния за страната. Делът на жените над 65 и повече години, живеещи с материални лишения, е с 11,4 процентни пункта по-висок от този на мъжете в същата възрастова група.По публикацията работи: Камелия Цветанова


Инж. Мирослав Маринов е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция

Инж. Мирослав Маринов е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция ...

......... земеделие и гори". Преминава през йерархията на горското стопанство като началник участък, заместник директор, директор. Ръководил е Държавно горско стопанство (ДГС) - Стара река, ДГС - Твърдица, ДГС - Тича, както и Регионална дирекция по горите - Сливен. Инж. Мирослав Маринов заменя на поста досегашния изпълнителен директор инж. Мирослав Джупаров.


Община Вършец ще осигури безплатен интернет за гражданите на няколко

Община Вършец ще осигури безплатен интернет за гражданите на няколко ...

......... е одобрена от ЕК и ще получи 15 000 евро за това. Срокът на действието на проекта е три години. През това време граждани и гости на курортния град ще могат да ползват безплатния интернет на площади, в паркове, спортни съоръжения и минералните бани във Вършец, уточниха от местната община.


През 2019 г. жилищният пазар в София и страната се

През 2019 г. жилищният пазар в София и страната се ...

......... да се завръщат. „Бургас и регионът се отварят сериозно и към източните пазари и по-конкретно към Китай“, допълни Кръстев. Участниците във форума акцентираха и върху важността на развитието на средата около жилищните сгради. Не може да има продукт с високо качество на строителството без инфраструктурна или транспортна обезпеченост, смятат те.


Катастрофа между два тира затвори главния път между Видин и София,

Катастрофа между два тира затвори главния път между Видин и София, ...

......... Катастрофа между два тира затвори главния път между Видин и София, в района на Враца. При инцидента няма жертви. Заради удара движението в районаще бъде временно реорганизирано. Шофьорите се пренасочват по обходен маршрут.


Инцидент с два тежкотоварни автомобила край Враца по чудо се

Инцидент с два тежкотоварни автомобила край Враца по чудо се ...

......... е напълно блокирано и се отбива през града. Водачът на камиона обяснил, че набил спирачки, защото пред него били спрени други автомобили, но не знаел каква е причината. Камионът е превозвал месни продукти за Италия. Очевидци разказват, че на мястото на инцидента се носи неприятна миризма – на развалено месо.


На 22 май, сряда, от 11.00 часа в Аулата на

На 22 май, сряда, от 11.00 часа в Аулата на ...

......... 11.00 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ президентът Румен Радев ще участва в церемонията по отбелязване на 175-ата годишнина от издаването на първото печатно периодично издание в България – „Любословие“, и 125-ата годишнина от началото на организираното журналистическо движение у нас. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.


Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отмени Становище по

Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отмени Становище по ...

......... "Караагач"; "Бакърлъка"; "Комплекс Ропотамо"; "Ропотамо"; и две зони "Странджа".Има и защитени територии по българското законодателство като резерват "Ропотамо", поддържан резерват "Вельов вир", защитена местност "Блатото Стамополу", защитена местност "Мурватска река", защитена местност "Беглик Таш-Ропотамо", природна забележителност "Маслен нос", природна забележителност "Пясъчни дюни ММЦ", природна забележителност "Пясъчни дюни" в м. Перла.


Близо 2,5 млн. са активните шофьори в България, а човешкият

Близо 2,5 млн. са активните шофьори в България, а човешкият ...

......... и призова за повече действия в посока превенция на ПТП, а не само последващи санкции за водачите. „Надявам се заедно и да работим за повишаване на гражданското съзнание, но и да дадем възможност гражданското общество да контролира процесите, като подава сигнали и следи за навременна реакция“, каза още Малина Крумова.


Зрелостничка от Езиковата гимназия в Благоевград беше уличена със слушалка

Зрелостничка от Езиковата гимназия в Благоевград беше уличена със слушалка ...

......... казаха, че това е единствения изнцидент в училищата на Благоевградска област по време на изпитния ден. От предварително записаните 2790 зрелостници от средните училища в Благоевградска област на матурата по български език и литература се явиха малко над 2500, които 4 часа се потиха над разказа „Косачи“ от Елин Пелин.


От НСО напомниха, че на 24 май, когато ще честваме

От НСО напомниха, че на 24 май, когато ще честваме ...

......... им. Няма да бъдат допускани лица с огнестрелно, с хладно оръжие, както и такива в нетрезво състояние. За времето на провеждането на проявата е недопустимо използването на безпилотни летателни апарати (дронове), за да бъдат ограничени рисковете за живота и здравето на всички присъстващи на събитието.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


Водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори

Водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори ...

......... за евроизборите. Варненският представител в Европейския парламент Емил Радев също аплодира самодейните състави и ги поздрави за силния български дух, който носят. Сред гостите на празника бяха още народният представител от Парламентарната група на ГЕРБ Владимир Вълев и общинските съветници Марица Гърдева и Николай Георгиев, съобщиха от пресцентъра на партията.


На 17 май 2019 г. служители от сектор „Оперативно обслужване

На 17 май 2019 г. служители от сектор „Оперативно обслужване ...

......... на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова, по чиито досъдебни производства са лишени от свобода настанените в затворническата болница. В резултат на извършените претърсвания и лични обиски на лишените от свобода лица са открити и иззети множество забранени, неразрешени и други вещи и предмети, за които не е налична съответна документация.


"Прокурор ми каза: Виж, Лаура, ние сме патриоти, ние не ...

......... на ЕС за разследване на злоупотребите с евросредства, пише mediapool. Вестникът уточнява, че разговорът за "кражбата" е станал на "среща на най-високо ниво на прокурори от района". В Югоизточна Европа има само три страни членки на ЕС – България, Гърция и Румъния. Кьовеши изрично уточнява, че прокурорът не е румънец.


„Важно е да кажем заедно „Да, искаме уважавана България в

„Важно е да кажем заедно „Да, искаме уважавана България в ...

......... шансове за рибарите, дава и повече шансове да акостират яхти и лодки. Ще продължим да работим в Европа България да бъде представлявана от хора, които знаят, могат и познават механизмите на работа на европейските институции, които могат да отстояват българския национален интерес“, заяви Ивелина Василева, цитирана от пресцентъра на ГЕРБ.


Кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и

Кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и ...

......... има смисъл да се правят такива дарения", каза Андрей Новаков. Той допълни, че за 8 години в града е свършено много и от това да бъде град, в който хората идват само за да учат, днес се е превърнал в дом за много хора, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.  


ГЕРБ е единствената българска партия със силно влияние в Европа.

ГЕРБ е единствената българска партия със силно влияние в Европа. ...

......... преводи в евро, които бяха най-високи именно у нас“, допълни българският евродепутат, който се включи в честванията по случай празника на град Елена. По време на посещението си в област Велико Търново, където има информационен офис, Ева Майдел ще се срещне с граждани и предприемачи в Стражица, Дебелец и с.Ресен.


Ръст на столичаните, които купуват къщи в Павел баня и

Ръст на столичаните, които купуват къщи в Павел баня и ...

......... сайта е да подкрепя коректните участници в имотния бизнес, така че потребителите на техните услуги да могат да правят правилен избор в свой интерес по всяко време. В полза на потребителите Imoti.net стартира и поредицата „Доверен брокер“ със съвети за разграничаване на коректните и некоректни посредници при сделките с имоти.


На 24 май - Денят на българската просвета и култура

На 24 май - Денят на българската просвета и култура ...

......... идеите си, с работата си и с това, което са оставили и оставят като послание към поколенията. На 24 май в „24 жени с кауза“ ще говори писателката Мария Лалева - за романа ѝ „Живот в скалите“, смелостта да си дадем любов и храната, която е нужна на човешката душа.


Кандидатът за евродепутат Младен Шишков се срещна с пенсионери в

Кандидатът за евродепутат Младен Шишков се срещна с пенсионери в ...

......... които работели бързо и добре. Младен Шишков уточни, че за да продължи подкрепата за България от страна на ЕС и реализирането и на други инфраструктурни проекти, е нужна убедителна победа на ГЕРБ на изборите на 26 май. Само по този начин гласът на България ще се чува, коментира Шишков.  


© Надежда Чипева Проблемите на гражданите и бизнеса с незаконосъобразните откази

© Надежда Чипева Проблемите на гражданите и бизнеса с незаконосъобразните откази ...

......... по вписванията на два пъти й се наложи да опровергава информации за порочни практики и злонамерени намеси в регистрите. Първият път беше свързан с публикация за подозрения за манипулиране на Имотния регистър и твърдения за изчезнала информация относно сделки на главния прокурор Сотир Цацаров от преди повече от 10 години.


Досегашният ректор на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов беше преизбран

Досегашният ректор на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов беше преизбран ...

......... я подкрепят, системен психически тормоз, за което е потърсила помощ от премиера и просветния министър, а ректорът ѝ поставил ултиматум или да се оттегли от поста декан, или ще бъде уволнена. Ректорът проф. Бонджолов посочи, че този разговор бил провокиран от 7-месечна вътрешна проверка в Педагогическия факултет, която установила нарушения.


Инж. Мирослав Маринов е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция

Инж. Мирослав Маринов е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция ...

......... Започва работа през 2005 г. в Община Сливен – в отдел „Екология, земеделие и гори”. Преминава през йерархията на горското стопанство като началник - участък, заместник-директор, директор. Ръководил е Държавно горско стопанство ДГС - Стара река, ДГС - Твърдица, ДГС – Тича, както и Регионална дирекция по горите – Сливен.


След осем сезона и общо 73 епизода, култовият сериал на

След осем сезона и общо 73 епизода, култовият сериал на ...

......... души по цял свят, но има най-ниска оценка в IMDB – едва 4,4.Може би най-доброто обобщение на недоволството сред феновете е това:Me after watching the final episode.#GameOfThrones #GameOfThronesFinale pic.twitter.com/mdAlPHKDvG— Barabbu (@MonacadiPonza) May 20, 2019На снимката е мъртвият Хал Дрого. Потребителят е написал “Това съм аз, след като гледах последната серия”.


България Обявиха за издирване свидетел по делото срещу Очите Съдът

България Обявиха за издирване свидетел по делото срещу Очите Съдът ...

......... промени мярката на Желязков и да го освободи от ареста, тъй като има опасност да се укрие, да извърши други престъпления и да повлияе на свидетели.  Instagram Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Жанета Нейкова Източник:      Димитър Желязков дело


Кметът на Бургас Димитър Николов за пореден път даде показно

Кметът на Бургас Димитър Николов за пореден път даде показно ...

......... предизборно?! Но този цирк вече сме го гледали, а е време вече да бъде изгорен до основи, щом искаме да живеем свободно и в демокрация. Както много отдавна е написал мъдрецът – свободата е отговорност. А пък демокрацията е механизъм, гарантиращ ни, че ще ни управляват толкова добре, колкото заслужаваме.


Окръжният съд в Русе задържа под стража българин, издирван с

Окръжният съд в Русе задържа под стража българин, издирван с ...

......... на съдебното производство против него. Той присъствал на съдебното заседание, където бил уведомен за задължението му да постъпи отново в затвора поради произнасянето на първоинстанционната присъда против него, но не сторил това. Определението на съда в Русе може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд.


Родителите на загиналия на 17 май на Лхотце български алпинист

Родителите на загиналия на 17 май на Лхотце български алпинист ...

......... допринесоха с нещо за нашата държава и мисля, че заслужават уважение. Една последна почит. Ако е възможно", казва бащата. Всеки, който иска да помогне, може да преведе средства на следната банкова сметка, на името на бащата на Иван - Юрий Любенов Томов: IBAN: BG58BPBI79211043088601 в български лева, ЮРОБАНК И ЕФ ДЖИ-РУСЕ


Според данните на национално представено изследване, близо 2,5 млн. са

Според данните на национално представено изследване, близо 2,5 млн. са ...

......... има и нови елементи, най-важният от които е специален модул за изследване на рисковете сред водачите на камиони и автобуси - необходимост, идентифицирана в миналогодишното издание на проучването. Актуализиран е и въпросникът, адресиран към водачите на леки и лекотоварни автомобили, който всеки може да попълни онлайн на сайта на кампанията.


Пореден конкурс за избор на проект за възстановяването на т.

Пореден конкурс за избор на проект за възстановяването на т. ...

......... обогатяване на съществуващата физическа среда чрез пространствено обоснована и естетически балансирана намеса, като същевременно създава възможности за осигуряване на условия за отдаване на почит и възпоменание", пише в съобщението за поредното обявяване на конкурса. Предишният конкурс беше прекратен през ноември миналата година, тъй като всички подадени 5 предложения бяха отхвърлени.


Разликата в заплащането на жените и мъжете намалява, но равното

Разликата в заплащането на жените и мъжете намалява, но равното ...

......... г. процентът на жените, живеещи с материални лишения, надвишава с 2,3 процентни пункта този на мъжете и с 1,1 процентни пункта средния за страната. Делът на жените над 65 и повече години, живеещи с материални лишения, е с 11,4 процентни пункта по-висок от този на мъжете в същата възрастова група.


България Родителите на Иван Томов не могат да приберат тялото

България Родителите на Иван Томов не могат да приберат тялото ...

......... което членуваше Иван Томов, съобщиха, че ще подкрепят решението на родителите му за набиране на средства за репатриране на тялото на алпиниста. Средствата могат да бъдат превеждани на банкова сметка на името на бащата на Иван Томов - Юрий Любенов Томов. BAN: BG58BPBI79211043088601 в български лева  ЮРОБАНК И ЕФ ДЖИ-РУСЕ


Две специализирани комисии на Здравната каса (НЗОК) поеха от април

Две специализирани комисии на Здравната каса (НЗОК) поеха от април ...

......... тази логистика трябва да бъде осигурена от НЗОК. Обясненията за това от Здравната каса били, че случаят на детето е сложен, че идва от Фонда, че служителите им са малко и не могат да се справят. Което е изключително тревожно“, каза Пенка Георгиева в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.


Жена от Краков роди шест деца в университетската болница в

Жена от Краков роди шест деца в университетската болница в ...

......... Снимка: EPA Като цяло всички деца са родени здрави. Те са дошли на бял свят чрез цезарово сечение в 29-ата гестационна седмица. Снимка: EPA Президентът на Полша Анджей Дуда поздрави родителите и медицинския персонал на клиниката, а също така отбеляза, че раждането на шесторката е първото в страната. Снимка: EPA


Българинът е песимист, но противно на всеобщото мнение, това не

Българинът е песимист, но противно на всеобщото мнение, това не ...

......... увеличените БВП и заплати. Вторият е желанието на българите да подобрят жизнения си стандарт“, казва Салойо.Българите проявяваме най-сериозни апетити към туристическите пътувания и обзавеждането и ремонта на дома, смята още управителят на BNP Paribas.Всичко по темата можете да научите от страницата на Bloomberg TV Bulgaria.По публикацията работи: Екип на Bloomberg


Районна прокуратура - Свиленград наблюдава бързо производство срещу 52-годишен български

Районна прокуратура - Свиленград наблюдава бързо производство срещу 52-годишен български ...

......... Б.Г., у него са били открити акцизни стоки без бандерол - 47 кутии цигари, облепени около краката му. На пострадалия служител е бил издаден медицински документ. Б.Г. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои той да бъде привлечен като обвиняем, допълват от държавното обвинение.


Активните шофьори в България са над 2,4 млн. души и

Активните шофьори в България са над 2,4 млн. души и ...

......... заобикалящата среда е била ясна и разбираема, какво е било състоянието на превозното средство, дори каква била метеорологичната обстановка”, казва Крумова.Анкетираните водачи са категорични, че шофират безопасно.Въпреки това, трите основни грешки, които са характерни за българските водачи на автомобили са агресивно шофиране, ниска концентрация и пренебрегване на ограниченията за скорост.


50-годишният Гюрсел Т. ще застане на подсъдимата скамейка в Добричкия

50-годишният Гюрсел Т. ще застане на подсъдимата скамейка в Добричкия ...

......... По тялото на пребитата жена съдебномедицинската експертиза преброила не по-малко от 20 удара, нанесени със значителна сила и натиск и с наслагване.В ранните часове на 5 декември пребитата 72-годишна жена починала. Предстои делото срещу 50-годишния Гюрсел Т. да бъде насрочено за разглеждане в съда, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.


Застрахователната компания

Застрахователната компания "Бул инс" до момента е превела по 10 ...

......... е "Гражданска отговорност" на автобуса, която обаче ще зависи от изхода на наказателното дело. Тя е сключена с "Лев инс". Наследниците на загиналите следва да получат обезщетения и по застраховка "Злополука" за пътниците на седящите места, обясни пред Mediapool адв. Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.