Около 12 хиляди лева са отнети при обира на банката

Около 12 хиляди лева са отнети при обира на банката ...

......... Издирваме очевидци и свидетели. Продължаваме работа. Имаме доста добро видеонаблюдение на някои от инцидентите", заяви директорът на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски.Прокуратурата ще даде повече информация за задържаните двама полицаи в  четвъртък. Хаджиев потвърди, че те са заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР.


Министерският съвет прие Наредба за изискванията за качеството на твърдите

Министерският съвет прие Наредба за изискванията за качеството на твърдите ...

......... Мярката е и в изпълнение на Решение на Съда на Европейския съюз С-488/15 от 5 април 2017г., с което България бе осъдена за неспазване на нормите за качество на атмосферния въздух. Заложена е и в наскоро приетата от Министерския съвет Национална програма за подобряване качеството на въздуха 2018 - 2024г.


Регионално звено на дирекция „Жандармерия“ бе открито днес в Благоевград.

Регионално звено на дирекция „Жандармерия“ бе открито днес в Благоевград. ...

......... от ОДМВР-Благоевград работят в отличен синхрон и добра комуникация, за което говорят и отличните резултати от проведените съвместни операции на територията на Благоевградска област. „Вярвам, че с новата организация и с разполагането на жандармерийското звено на наша територия доброто ни взаимодействие ще продължи и във вече ежедневните патрули“, каза Дойчинов.


Според данни на КНСБ, необходимите средства за издръжката на 4-членно

Според данни на КНСБ, необходимите средства за издръжката на 4-членно ...

......... на миналата година средната работна заплата у нас е била 969 лв. - с 23% по-ниско от необходимото възнаграждение за издръжка.Причините за нарастването на необходимите пари за издръжка се дължи на поскъпването на много стоки и услуги. Най-голям е скокът на цената на месото - 15.6%По публикацията работи: Нели Христова


Умения по придвижване, маскировка, избор на позиция и стрелба със

Умения по придвижване, маскировка, избор на позиция и стрелба със ...

......... февруари 2020 г. е обявен нов конкурс за заемането на 10 вакантни войнишки длъжности.Кандидатите, завършили граждански средни или висши училища, трябва да подадат документи до 10 март 2020 г. чрез структурите на Централното военно окръжие в страната. Още в първия ден на обявяването на конкурса заявления са подали 9 кандидати.


С призив към ловните сдружения и дружините да обърнат сериозно

С призив към ловните сдружения и дружините да обърнат сериозно ...

......... тази нагласата е, че ще отглеждаме много повече. От вас зависи дали ще увеличим скоростта", обяви Бечев. По данни от фирмата, за тази година има по-голям интерес към разселване на фазани, но и отчетлив спад на заявките за тракийски кеклици, а производството на яребици най-вероятно ще запази миналогодишните си стойности.Розовата коса на футболната звезда на

Розовата коса на футболната звезда на "Пари Сен Жермен" Неймар ...

......... фризьор-експерт пред френското издание "Паризиен".Неймар може да покаже новата си прическа още днес (12 февруари), когато ПСЖ ще играе с "Дижон" в четвъртфинал от турнира за Купата на Франция. Бразилецът се завръща в състава на парижани след контузия в ребрата, която получи по време на партито за рождения си ден.


Изложбата с работно заглавие

Изложбата с работно заглавие "Изкуство и култури в България (16-18 ...

......... и възможност то да стигне до милионите посетители. Министър Банов и посланик Робин са се обединили около мнението за това колко е важно да бъде запазено доброто сътрудничество с музея "Лувър" и успешното партньорство между двете страни да продължи с реализицията на дългосрочните проекти в областта на културата и изкуството.


4-годишно момиченце се нуждае от средства, за да й бъде

4-годишно момиченце се нуждае от средства, за да й бъде ...

......... 000 лв. В Културен център "Морско казино" в Бургас е поставена дарителска кутия за всеки, който желае да помогне. Предстои подготовка за базар и благотворителен концерт. Ако искате да помогнете на Доби, може да го направите по следния начин:  Дарителска сметка: Обединена българска банка IBAN: BG83UBBS80021089639340 Титуляр: Добромира Тодорова Недкова


Врачанин стана зам.-апелативен прокурор на Софийска апелативна прокуратура. Назначението на

Врачанин стана зам.-апелативен прокурор на Софийска апелативна прокуратура. Назначението на ...

......... спечели конкурс за постоянно място в СГС. С името му се свързват обвинителните актове, изготвени от държавното обвинение по знакови дела, които се разглеждат в специализирания съд, а обвиняеми са бивши министри, вицепремиери и олигарси. Многократно е награждаван от предишния главен прокурор Сотир Цацаров за професионално изпълнение на служебните задължения.


Там, където има данни за престъпления по линия на приватизационните

Там, където има данни за престъпления по линия на приватизационните ...

......... изпълнение на приватизационните договори и била ли е актуализирана своевременно информацията в публичните регистри“, обясни тя. Милева добави още, че в обхвата на проверката трябва да бъде извършен анализ на одитните доклади на Сметната палата и какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания.По публикацията работи: Нели ХристоваОкръжният съд в Благоевград постанови 3 години лишаване от свобода

Окръжният съд в Благоевград постанови 3 години лишаване от свобода ...

......... столична болница, се случи през юни 2018 година. Тогава Тодор Янев навлязъл в улица в ремонт и помел момченцето, което вървяло по тротоара. Шофьорът бе задържан, след което пуснат на свобода под парична гаранция подари влошено здравословно състояние. Книжката на 75-годишния Янев ще бъде отнета за 7 години и половина.


Столичният кмет Йорданка Фандъкова се похвали във фейсбук с факта,

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се похвали във фейсбук с факта, ...

......... София е третото място в сегмента за евтин град – тя е оценена като място, където срещу сравнително малко пари инвеститорите получават добра възвращаемост. Този сегмент в класацията е доминиран от Източна Европа. Първите две места се заемат от Тбилиси (Грузия) и Минск (Беларус), а Букурещ е четвърти след София.


Фондация "Америка за България" оставя на сухо и без грантове медиите,

Фондация "Америка за България" оставя на сухо и без грантове медиите, ...

......... Случващото се с медиите на "Америка за България", както и връщането на Червената къща на Националната галерия е сигнал, че администрацията на Тръмп се е захванала да прочисти зоните на влияние на либералите в България. Това е част от процеса в цяла Източна Европа, смятат независими анализатори.  Източник: В-к "Галерия"


Изложбата

Изложбата "Изкуство и култури в България - XVI-XVIII век", която ...

......... БАН резервни теми за българска изложба в Лувъра през лятото, свързани с праисторията и с възхода на Второто българско царство, е малко вероятно да се осъществят."Лувър" не е исторически музей, а на изкуствата и неговата програма е строго фиксирана за пет години напред, разясниха за "Дневник" от Министерството на културата.


Американският посланик Херо Мустафа изненада като рецитира българска поезия. В

Американският посланик Херо Мустафа изненада като рецитира българска поезия. В ...

......... посланик Херо Мустафа изненада като рецитира българска поезия. В профила на американското посолство във Фейсбук е публикувано видео, в което посланик Мустафа рецитира на български език наша поезия. Откъсът е от стихотворението „Де е България” на дядо Вазов. По стихотворението е композирана и песен по музиката на Панайот Пипков.  3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок

3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок ...

......... на Окръжен съд - Благоевград. Книжката на 75-годишния Стойко Янев ще бъде отнета за 7 години и половина.Трагедията стана преди година и половина. Тогава 72-годишен мъж навлезе в улица по време на ремонт и помете момченцето, което се движило по тротоара. А то почина 20 дни по-късно в столична болница.


Този петък, 14 февруари, светът неизбежно отново ще се върти

Този петък, 14 февруари, светът неизбежно отново ще се върти ...

......... на Джейн Остин, е дело на Елинор Катън. Освен Аня Тейлър-Джой като Ема, във филма участват Джон Флин, Бил Наи, Миа Гот, Миранда Харт, Джош О‘Конър, Калъм Търнър, Рупърт Грейвс, Джема Уилан, Амбър Андерсън, Таня Рейнолдс, Конър Суинделс и др. Ще се влюбите в Ема.този Свети Валентин само в кината.


Изследване на Комисията за защита на потребителите установи съществени разлики

Изследване на Комисията за защита на потребителите установи съществени разлики ...

......... швейцарска марка е открито 15% по- високо съдържание на протеин. Или казано по друг начин, съдържание на повече сухо мляко. При консерви от грах и царевица има повече от 50% наситени мазнини. Наличието на протеин в маслото на българския пазар е с една пета по- малко.По публикацията работи: Ния Христова


Докато светът не спира да следи напрегнато последните новини за

Докато светът не спира да следи напрегнато последните новини за ...

......... коли и тълпите из улиците на мегаполиса са заменени от страховита тишина и празнота.Вижте повече за фотосерията "One Person City" на Никол Чан в Ladyzone.bg. Фотографка заснема призрачните улици на китайския Шанхай по време на епидемията от коронавирус Призрачни остават улиците в най-големия китайски град с население 24 млн. души


Заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор

Заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор ...

......... Заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР са били арестувани днес. Това е станало при операция на прокуратурата и отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР. По първоначална информация акцията е проведена днес сутринта. Към момента от МВР и прокуратурата отказват коментари за акцията.


Изложбата с работно заглавие

Изложбата с работно заглавие "Изкуство и култури в България (XVI ...

......... в секция "Ислямско изкуство". Скандал с българската изложба в Лувъра Заради идея иконите ни да бъдат изложени в секция "Ислямско изкуство" На 20 януари тази година БПЦ излезе с решение, че няма да пусне на така наречената "ислямска" експозиция в Лувъра 16 икони и експонати от музея и архива си.


Правителството освободи един от зам.-председателят на Държавна агенция

Правителството освободи един от зам.-председателят на Държавна агенция "Разузнаване" Асен ...

......... Според правителствената информационна служба той сам е поискал да напусне. Той остана на поста по-малко от две години. Според официалната му биография е завършил "Философия", а в разузнаването постъпва през 1996 г.  Има орден "За гражданска доблест и заслуга“ II степен. От правителството не съобщават мотивите на Тутеков да напусне.


4-годишно момиченце се нуждае от средства, за да ѝ бъде

4-годишно момиченце се нуждае от средства, за да ѝ бъде ...

......... събрани близо 14 000 лв. В Културен център "Морско казино" в Бургас е поставена дарителска кутия за всеки, който желае да помогне. Предстои подготовка за базар и благотворителен концерт. Ако искате да помогнете на Доби, може да го направите по следния начин: Дарителска сметка: Обединена българска банка IBAN: BG83UBBS80021089639340 Титуляр: Добромира Тодорова Недкова


На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и

На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и ...

......... и плащане на данъчни задължения (ДДС) в особено големи размери. Размерът на иска от страна на КПКОНПИ е 93 656.72 лв. Искова молба за отнемане на имущество на стойност 622 262.82 лв. се внася в Окръжен съд Кюстендил срещу Росица С., обвинена от прокуратурата в засяване и отглеждане на канабис.


Разлики в показателите на два хранителни продукта у нас и

Разлики в показателите на два хранителни продукта у нас и ...

......... Източна и Западна Европа Резултатът – макар и минимални, разминавания има. При консервирания грах на нашия пазар има 50% повече захари.При консервираната царевица е засечено увеличение на въглехидратите у нас те са с 30% повече в сравнение с продукта в Западна Европа.На нашия пазар обаче мазнините в продукта са по-малко.


Полиция е запречила входа на "Алфа Финанс холдинг" на бул.

Полиция е запречила входа на "Алфа Финанс холдинг" на бул. ...

......... немската „Кварцверке“ за 130 млн. евро, но според обвинението част от парите от продажбата се връщат при Прокопиев чрез офшорки. По новото, вече трето обвинение срещу Прокопиев, той скандално остава със същата най-лека мярка като при предишните две досега – подписка. Към момента Прокопиев е с мярка за неотклонение подписка.


Финансовият министър Владислав Горанов смята, че проверката на ДАНС ще

Финансовият министър Владислав Горанов смята, че проверката на ДАНС ще ...

......... - вероятно да, коментира той.Работодатели и синдикати също подкрепиха осветляването на процесите.Всяко действие, което ще бъде борба с корупцията, заслужава внимание и подкрепа, заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов.Всяко действие, което носи яснота, е добре дошло, но да не става поредната сензация, посочи синдикалистът Пламен Димитров. По публикацията работи: Веселина Йорданова


Младо момиче е пострадало при катастрофа във Варна, съобщиха от

Младо момиче е пострадало при катастрофа във Варна, съобщиха от ...

......... от Варна, по време на движението си, при завой наляво, не пропуска и блъска лек автомобил "Мерцедес", движещ се в права посока. Вследствие на инцидента е пострадала непълнолетна пътничка от първия автомобил, която получава контузни наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. *Снимката е илюстративна


Стартът от календара на Формула 1 в Китай беше отменен.

Стартът от календара на Формула 1 в Китай беше отменен. ...

......... тук винаги са били страхотни. Очакваме следващия старт в Китай и пожелаваме всичко най-добро на населението в тези трудни времена", се казва в съобщението на Формула 1.За последно старт от календара на надпреварата беше отменен през 2011 г. Тогава Гран при на Бахрейн не се състоя заради протести в страната.


Организацията за управление на авторски права "Музикаутор" предлага законодателни промени

Организацията за управление на авторски права "Музикаутор" предлага законодателни промени ...

......... под 22%. “Ако разгледаме само частните радиостанции, картината е още по-песимистична - българската музика е твърдо под 20%”, коментира председателят на Управителния съвет на Музикаутор Ясен Козев. От организацията посочват, че редица европейски страни вече имат подобни квоти. Още мнения за искането на Музикаутор чете в Investor.bg Автор: Елена Кирилова


Полиция и прокуратура са влезли в известния столичен ресторант

Полиция и прокуратура са влезли в известния столичен ресторант "Грозд", ...

......... е затворено. Според данните от Търговския регистър то е собственост на фирма "Грозд 2000", която държи и марката "Ресторант Грозд". Дружеството се води на трима съдружници, сред които и друга фирма – "Алка 09", в която до 2009 г. е участвал Тумпаров. Бизнесменът е един от тримата обвиняеми по д


Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров,

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, ...

......... който е кметски наместник в населено място в същата община.Производство е образувано и срещу директора на Районната здравна каса-София, по сигнал за това, че съпругът й работи на същото място и е назначен като неин подчинен служител.Комисията посочва, че започването на производства не означава все още установен конфликт на интереси.


Американският посланик Херо Мустафа рецитира българско стихотворение („Де е България“

Американският посланик Херо Мустафа рецитира българско стихотворение („Де е България“ ...

......... Борислав Лазаров Домашен уют: Бърз киш без тесто Домашен уют: Зеленчукова крем супа Спорт - Обедна емисия - 12. 02. 2020 Времето - Обедна емисия - 12. 02. 2020 bTV Новините - Обедна емисия 12. 02. 2020 Свързани статии КПКОНПИ: Директорът на НЕК е в конфликт на интереси

 • Прокурори и полицаи претърсват ресторанта на Александър Тумпаров, който е

  Прокурори и полицаи претърсват ресторанта на Александър Тумпаров, който е ...

  ......... намира в болница заради проблеми със здравето и е с наложена гаранция от 1.5 млн. лева. Той има срок да я плати до 14 дни, като тя може да бъде обжалвана. Според прокуратурата Александър Тумпаров е част от групата с лидер Васил Божков, ощетила държавата с 559 милиона лева.   


 • Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото

  Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото ...

  ......... и е гласувал „за“ тези субсидии, а вторият – за това, че е гласувал месечното възнаграждение на баща си, който е кметски наместник в населено място в същата община.Директорът на РЗОК-София пък е проверяван за това, че съпругът й работи на същото място и е назначен като неин подчинен служител.


  Заради силния вятър покрив на детска градина в Ботевград се

  Заради силния вятър покрив на детска градина в Ботевград се ...

  ......... предава bTV. малко след 16:30 часа на 11 февруари се е срутила част от покривната конструкция, която е паднала в двора на детската градина. От сутринта майстори разчистваха мястото. Десетки са сигналите в Благоевград и околните села заради вчерашната буря. Голяма част от тях са за паднали клони на дървета


  Служители на прокуратурата и полицията влязоха в ресторант „Грозд“ на

  Служители на прокуратурата и полицията влязоха в ресторант „Грозд“ на ...

  ......... посетители, има паркирани две полицейски коли, както и автомобил на прокуратурата. Малко след 13 ч. в ресторанта влезе оперативен служител с два куфара. Снимка: БГНЕС Самият Васил Божков в момента се намира в ОАЕ с обвинение за ръководител на организирана престъпна група, разследва се и за убийства, изнасилвания и др.


  Решението на кабинета да осигури 15 000 машини за следващите

  Решението на кабинета да осигури 15 000 машини за следващите ...

  ......... избирателните списъци от така нар. мъртви души, възможността за публикуване на резултатите от социологическите агенции в изборния ден, електронното отчитане на протоколите и мерките срещу купуването на гласове. Анна Александрова изрази впечатлението си, че хартиените бюлетини следва да останат, предвид нежеланието на една част от избирателите да гласуват с машини.


  През 2018 г. Българската национална телевизия е надхвърлила с 8

  През 2018 г. Българската национална телевизия е надхвърлила с 8 ...

  ......... лева в "нарушение на бюджетната дисциплина".Субсидията на БНТ за 2019 г. е в размер на 67.731 млн. лева, като на 29 март държавната телевизия получи 500 хил. лева. допълнителен трансфер от централния бюджет заради изборите за Европейски парламент. Максимално допустимите задължения на БНТ за 2019 г. са 10 млн. лева.


  Антикорупционната комисия обяви в сряда, че е установила конфликт на

  Антикорупционната комисия обяви в сряда, че е установила конфликт на ...

  ......... шеф на НЕК и ще обжалва решението на антикорупционната комисия. Това е вторият път, в който КПКОНПИ установява конфликт на интереси за бивш държавен енергиен шеф. През октомври 2019 г. стана ясно, че в такъв бил Петьо Иванов, който беше директор на БЕХ. Проверката срещу него също беше по сигнал.


  Окръжен съд-Бургас наложи наказание от 5 години „Лишаване от свобода“, което

  Окръжен съд-Бургас наложи наказание от 5 години „Лишаване от свобода“, което ...

  ......... съжаление. При произнасяне на своята присъда, Бургаският окръжен съд се ползва от направените самопризнания. Съдът допусна до изслушване двама свидетели, по искане на защитата на Алекс Д., които изясниха факти и обстоятелства относно личността на подсъдимия. Присъдата на Окръжен съд може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.


  За издръжка на четиричленно домакинство, включващо двама родители и две

  За издръжка на четиричленно домакинство, включващо двама родители и две ...

  ......... е по-нисък с около 23% от необходимата заплата за издръжка. Хранителните стоки бележат най-високото нарастване от 7 години насам, като достигат до 6.1% и далеч надхвърля нивата от предходната година (3.4%). При нехранителните стоки и услуги годишното нарастване е с 3%, като се доближават до параметрите на предходната година (3.8%).


  Протестиращи препречиха пътя на бившия созополски кмет Панайот Рейзи при

  Протестиращи препречиха пътя на бившия созополски кмет Панайот Рейзи при ...

  ......... над 22 млн. лв. Тодор Вълчев, който представи пред медиите подписката от 500 души, уточни, че това са основно граждани на общината и те настояват Рейзи да поеме отговорност за милионите задължения. Бившият кмет отказа коментар пред медиите. На последните местни избори Рейзи бе избран за общински съветник от СДС.


  За случай на отвлечен мъж, на когото е изваден единият

  За случай на отвлечен мъж, на когото е изваден единият ...

  ......... с българските си колеги, в канала участва и частна българска клиника. В уеб страницата си тя се представя като филиал на една от най-големите турски здравни компании. И в този момент над 1000 българи чакат за бъбречна трансплантация. А органи се купуват и продават в интернет.По публикацията работи: Анисия Иванова


  "Знаел ли е премиерът, че неговите подчинени подслушват президента в ...

  ......... МС, където се харчи от първо лице. Във всяка една държава хранителната среда за корупцията е там, където се усвоява бюджетът", посочи Радев. "Знаел ли е премиерът, че съм подслушван" Президентът коментира, че разпространеният от прокуратурата запис на разговора му с командира на Военновъздушните сили ген. Цанко Стойков е незаконен.


  Бизнесменът е обвиняем заедно с Васил Божков Прокурори и полицаи

  Бизнесменът е обвиняем заедно с Васил Божков Прокурори и полицаи ...

  ......... Тумпаров се намира в болница заради проблеми със здравето и е с наложена гаранция от 1,5 млн. лева. Той има срок да я плати до 14 дни. Може й да я обжалва. Според прокуратурата Александър Тумпаров е част от групата с лидер Васил Божков, ощетила държавата с 559 милиона лева.


  България Румен Радев: Каква е връзката премиер – прокурор „Премиерът

  България Румен Радев: Каква е връзката премиер – прокурор „Премиерът ...

  ......... Има ли опасност левът да се обезцени Водещи новини Иван Гешев възложи проверка на приватизацията Предупреждение: смъртоносният коронавирус е по-опасен от тероризма Колко струва животът в България Откриха нов мистериозен вирус, съставен от непознати гени Оптична илюзия обърка потребители в мрежата (СНИМКА) От Силистра до най-известното дизайнерско студио в света


  Изненадващо вносителите на законовата поправка, според която, за да публикуваме

  Изненадващо вносителите на законовата поправка, според която, за да публикуваме ...

  ......... депутатите без никакви дебати с гласуването на второ четене на Закона за държавния бюджет за 2020 г. С промени в Данъчно-осигурително-процесуалния кодекс в края на годината пък парламентът реши собствениците на имоти за краткосрочен наем да плащат патентен данък от 25 до 250 лв. в зависимост от местонахождението на обекта.


  5-годишна условна присъда и 3 години пробация получи 74-годишният Стойко

  5-годишна условна присъда и 3 години пробация получи 74-годишният Стойко ...

  ......... Марти. Делото за блъснато от автомобил 6-годишно дете в Сандански се отлага Родителите и близките на загиналото момче се тревожат, че няма да има справедлива присъда Мъжът направи признания, което облекчи присъдата му, съобщава кореспондентът на bTV в региона.Близките на детето настояват за ефективна присъда и заявиха, че ще обжалват.


  До 8 000 лева за финансиране на проекти за преустройство

  До 8 000 лева за финансиране на проекти за преустройство ...

  ......... се определя въз основа на документи, които съдържат техническите и финансовите параметри за необходимото изменение на конструкцията на автомобила. Кандидатите, които към момента нямат придобита правоспособност за управление на МПС, ще получат и финансиране за курс за шофьорска книжка. Право да кандидатстват по програмата имат хора с трайни увреждания с


  Прокурори и полицаи претърсват ресторанта на Александър Тумпаров, който е

  Прокурори и полицаи претърсват ресторанта на Александър Тумпаров, който е ...

  ......... Тумпаровв се намира в болница заради проблеми със здравето и е с наложена гаранция от 1,5 млн. лева. Той има срок да я плати до 14 дни. Може й да я обжалва. БГНЕС Според прокуратурата Александър Тумпаров е част от групата с лидер Васил Божков, ощетила държавата с 559 милиона лева. 


  Въпреки че все още не е уточнил всички подробности по

  Въпреки че все още не е уточнил всички подробности по ...

  ......... момента преговаря с представители на Пулев. Двамата трябва да обявят къде ще се проведе срещата помежду им до 14 февруари. Два са основните варианти за място на събитието, които се спрягат в медиите - стадионът на "Тотнъм" и стадионът на "Арсенал". Най-вероятно мачът ще се проведе през юни 2020 г.


  Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото

  Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото ...

  ......... гласувал „за“ тези субсидии, а вторият – за това, че е гласувал месечното възнаграждение на баща си, който е кметски наместник в населено място в същата община; Директорът на РЗОК – София, по сигнал за това, че съпругът й работи на същото място и е назначен като неин подчинен служител. 


  С убеждението, че ще се похарчат много пари без да

  С убеждението, че ще се похарчат много пари без да ...

  ......... е волята на народа. "Не искам върху правителството да тегне каквото и да е съмнение, че едва ли не не желаем. Да, ще похарчим много пари. Не съм убеден, че с това ще се реши нещо, но...". Борисов каза, че парламентът трябва да реши техническите проблеми и постави редица въпроси:


  Заради силния вятър покрив на детска градина в Ботевград се

  Заради силния вятър покрив на детска градина в Ботевград се ...

  ......... часа вчера.  По време на инцидента децата са били в сградата. За щастие няма пострадали. Покривната конструкция е паднала в двора на градината.  От сутринта майстори са разчиствали мястото. Десетки са сигналите в Благоевград и околните села заради вчерашната буря. Голяма част от тях са за паднали клони на дървета.


  Пореден въоръжен грабеж бе извършен в банка в София. Маскиран

  Пореден въоръжен грабеж бе извършен в банка в София. Маскиран ...

  ......... на столичния бул. „Цар Борис III“. По първоначална информация нападателят е успял да вземе близо 11 000 лева, след като е заплашил с оръжие банковите служители. Полицията издирва маскирания мъж, няма пострадали при грабежа.  В понеделник клон на банка в на бул. „Мадрид“ в центъра на София също бе ограбен.


  18-годишният Едмонд Назарян ликува! Той успя да покори европейския връх

  18-годишният Едмонд Назарян ликува! Той успя да покори европейския връх ...

  ......... държат най-малкото дете в семейството далеч от залата по борба, за да има кой да прави компания на мама по време на дългите и изтощителни лагери, които чертаят пътя към върха. Менделсон: Как Армен Назарян се бори за ръката на Инга На 6 януари семейството празнува и Арменската Нова Година


  65-годишна жена беше пребита и изнасилена в квартирата й в Шумен. Ден

  65-годишна жена беше пребита и изнасилена в квартирата й в Шумен. Ден ...

  ......... мъж я последвал. Влязъл заедно с нея в квартирата, насилил я и я пребил жестоко. След това взел няколко вещи, оставил безпомощната жена в стаята и заключил отвън.  Един ден тя е лежала, без да може да дойде на себе си, като вероятно е получила мозъчно сътресение. След като избягал, нападателят се укривал, но вече е задържан.


  С напрежение започна сесията на Общинския съвет в Созопол. Протестиращи

  С напрежение започна сесията на Общинския съвет в Созопол. Протестиращи ...

  ......... първи тур с 58 на сто подкрепа. Управляващите го номинираха за нов мандат и през 2015 г., когато той беше предпочетен от 65 на сто от избирателите. "Остави общината с големи задължения - 35 млн. лв., а сега пак ни управлява като общински съветник", казват протестиращи пред Би Ти Ви.


  Българин е арестуван в Съединените щати, обвинен е, че е

  Българин е арестуван в Съединените щати, обвинен е, че е ...

  ......... над 3600 стоки, които той продавал в интернет. Предполага се, че е той е получил над 200 хил. долара само за година от продажбата на крадените стоки.От прокуратурата казват, че българинът слагал по-ниски цени, за да ги продаде по-бързо. Обвиненията срещу Владимиров засега са за пране за пари. Разследването продължава.


  Със 170 километра в час прелетя 19-годишно момче, но не

  Със 170 километра в час прелетя 19-годишно момче, но не ...

  ......... при ограничение на пътя от 50 км/ч.Шофьорът на бялото BMW е сниман на един от големи булеварди в Пловдив, а нарушителят е от Асеновград.Наказанието никак не е малко - 19-годишният нарушител ще остане без книжка за три месеца и ще плати глоба от 1350 лева.    По публикацията работи: Нели Христова


  Спряно е изтичането на хвост в двете реки, замърсени в

  Спряно е изтичането на хвост в двете реки, замърсени в ...

  ......... Юговска и Чепеларска Екипи на РИОСВ от Пловдив и Смолян са взели проби и е установено изпускане на хвост във водите Взети са проби от 8 пункта по реките Юговска и Чепеларска, моментните резултати не показват отклонения. Очакват се резултатите от повторно взетите проби, те трябва да излязат в понеделник.


  И ГЕРБ и „Обединени патриоти

  И ГЕРБ и „Обединени патриоти" подкрепят идеята за изцяло машинно ...

  ......... коментира той. „Машините трябва да бъдат произведени, в краен случай купени, но в никакъв случай наемани. Държавата трябва да ги ползва за всички избори", продължи Томислав Дончев. „Естествено, възлагайте, купувайте, да произвеждат, мислете къде ще се складират, с охрана, как ще бъдат защитавани от кибератаки", поръча в отговор премиерът Борисов.


  Демографската катастрофа е най-големият риск за оцеляването ни като нация

  Демографската катастрофа е най-големият риск за оцеляването ни като нация ...

  ......... са в правилната посока, но са абсолютно ограничени като обхват, дълбочина, форми и методи и финансиране, за да излезем от това състояние на образованието. Според президента трябва да се работи в много направления - заплащане на учителите, на преподавателския състав, стимули включително и за студенти, за образователната и научна инфраструктура.


  Президентът разкритикува правителството в сферата на енергетиката, околната среда и

  Президентът разкритикува правителството в сферата на енергетиката, околната среда и ...

  ......... говоря като експерт. Трябва да има контрол върху боклуците. Горят се вредни отпадъци. Кой е отговорен за това защо са го проспали това нещо служби институции и кой е имал интерес. Заради една шепа бизнесмени страдат всички българи - това е пробив в управлението на държавата“, каза Румен Радев, президент.


  С 45 лева е нараснал необходимият доход за издръжка на

  С 45 лева е нараснал необходимият доход за издръжка на ...

  ......... топли домовете си", заяви тя.Пламен Димитров обясни, че 1 800 000 българи получават общ доход на лице от домакинството под линията на бедност - 348 лв., както и че нараства броя на наетите лица на минимална работна заплата като това се наблюдава в областта на хотелиерството и ресторантьорството, административните дейности.


  Баща, който е дърпал с кола 8-годишния си син по

  Баща, който е дърпал с кола 8-годишния си син по ...

  ......... Българка по пътя за Меча поляна. Според Николинка Петрова бащата е поставил в рискова ситуация детето. "Там е такава пропаст, ако, не дай си боже, се отвържеше шейната, ние минавахме през това дете, защото ние карахме след тях. След нас имаше няколко коли. Ако случайно това дете паднеше в пропастта..."


  Вчера в Перник избухна скандал, тъй като в училище, на

  Вчера в Перник избухна скандал, тъй като в училище, на ...

  ......... започва да се изучава човешкият пол, в психологията възниква проблем с терминологията в английския език, думата "секс" започва да се използва все повече като полов акт и затова започва да се използва латинската дума gender като пол. В науката няма друг смисъл", каза още Игов.  По публикацията работи: Нели Христова


  Хванаха пиян шофьор с 4 промила алкохол в Петрич, съобщиха

  Хванаха пиян шофьор с 4 промила алкохол в Петрич, съобщиха ...

  ......... Хванаха пиян шофьор с 4 промила алкохол в Петрич, съобщиха от полицията. Според лекарите, това би трябвало да се сравни с изпит над литър алкохол. Почерпеният мъж е спрян за проверкка към 10:45 часа на 11 февруари. Срещу 40-годишният мъж е образувано бързо производство.