Правителството взе външен дълг за 5 млрд. лв. Те са

Правителството взе външен дълг за 5 млрд. лв. Те са ...

......... положителна доходност. В България имаме навик за всяка емисия на държавен дълг да изригваме по три пъти, по три пъти да псуваме Министерството на финансите", каза още финансистът. Емил Хърсев подчерта, че сме на прага на една несигурност, но е добре да присъстваме в емисионния календар на света.По публикацията работи:


Ден преди големия протест - как ГЕРБ отстоява позициите си?

Ден преди големия протест - как ГЕРБ отстоява позициите си? ...

......... политическата игра и етика в страната. Зам.-министърът на МВнР посочи, че референдумът е най-висшата форма на пряката демокрация. "Няма по-добър начин да разбереш мнението на хората и да го прехвърлиш в политически решения чрез референдума. Нека да има произнасяне и възможност държавата да вземе решения", допълни Георг Георгиев.По публикацията работи:


Снимка: Димитър КьосемарлиевПротестиращи се събраха за 75-ия си антиправителствен протест

Снимка: Димитър КьосемарлиевПротестиращи се събраха за 75-ия си антиправителствен протест ...

......... честни избори. И тази вечер на протеста звучи музика. Най-честата тема, която се обсъжда е утрешното трето Велико народно въстание. “Отровното трио” още вчера призова участниците във въстанието да се снабдят с домати и яйца.Протестиращите изхвърлиха  и 4 кашона с яйца по сградата на бившия Партиен дом. По публикацията работи:


пират нощния градския транспорт в столицата. Причината е оптимизация на

пират нощния градския транспорт в столицата. Причината е оптимизация на ...

......... Искър” като там един от колегите съветници очевидно си води война с оператора. Всяко едно предложение в тези райони дежурно се обявява за лобизъм. Това, за което аз лобирам, е по-добър градски транспорт. Мен не ме интересува кой е операторът", заяви Карлос Контрера, председател на Транспортната комисия в СО, ВМРО.


Общо 73 български учени от около 60 университета в 12

Общо 73 български учени от около 60 университета в 12 ...

......... бъдат особено полезни, като предоставят независимо експертно мнение относно процеса на реформа в страната. Не представляваме която и да е политическа партия или други интереси. Твърдо вярваме, че когато хората са обединени от правилната цел, те ще намерят начин да я постигнат. За една по-добра България!", се казва в писмото.


а площад "Независимост" в София се събират участниците в 75-ия

а площад "Независимост" в София се събират участниците в 75-ия ...

......... гласуване.Основната тема в речите тази вечер вероятно ще бъде утрешният протест, който ще премине за трети път под наслов "Велико народно въстание".Още вчера организаторите от "Отровното трио" призоваха участниците в утрешната проява да се снабдят с домати и яйца.Движението по ключовите булеварди „Дондуков” и „Цар Освободител” към 19.00  ч. е свободно.  На площад

На площад "Независимост" в столицата се събират участниците в 75-ия ...

......... озвучителната техника. Основната тема в речите тази вечер вероятно ще бъде утрешният протест, който ще премине за трети път под наслова "Велико народно въстание". Още вчера организаторите от "Отровното трио" призоваха участниците в утрешната проява да се снабдят с домати и яйца. Движението по бул. "Цар Освободител" се осъществява безпрепятствено.


Сигнал за катастрофата между два леки автомобила е получен около

Сигнал за катастрофата между два леки автомобила е получен около ...

......... двете посоки, а движението за леки коли се пренасочва през с. Искрец. Екипи на „Пътна полиция“ са на място и регулират трафика. Апелът към водачите е да шофират с повишено внимание, с по-ниска скорост и с по-голяма дистанция. Според предварителната информация в тежкото ПТП е загинал човек, има и ранени. 


До края на годината ще се закрие нощният транспорт в

До края на годината ще се закрие нощният транспорт в ...

......... Анна" вместо линии 5 и 306, ще се движи само орязаният тролей 5 с интервали през 12 мин. в пиков час и до 50 мин. вечер. Тази презастроена част на града, където се появиха не само нови жилищни, но и офис сгради, ще зависи изцяло от една нередовна градска линия.


“Въстанията са необходими и те работят, като имат много силен

“Въстанията са необходими и те работят, като имат много силен ...

......... в милиционерските гащи на Борисов, ще кажем, че държим пръста си на спусъка на пистолета”, посочи още адвокат Хаджигенов. Хаджигенов обясни също, че протестите ще продължат до оставката всеки ден, а специално утрешното въстание ще бъде по-различно от останалите, но с какво щяло да стане ясно след започването му.  


Антиправителствените протести продължават 75-и ден. Тази вечер протестиращите отново ще

Антиправителствените протести продължават 75-и ден. Тази вечер протестиращите отново ще ...

......... народно въстание. „Подгответе си яйца и домати. Ще ви водим на място, на което не сме ви водили досега“, заяви адвокат Николай Хаджигенов. Демонстрации се организират и Хамбург, където днес се състоя акцията "Долу политическите чадъри". Група протестиращи символично затвори 10 чадъра, с което се обявиха срещу корупцията във властта. През последните години се наблюдава опасна мода сред тийнейдъжирите у

През последните години се наблюдава опасна мода сред тийнейдъжирите у ...

......... неща, които много не могат. Причината за снимките, които правя е да покажа и пресъздам самата атмосфера", сподели той. Психологът обаче беше категоричен, че екстремната фотография не е спорт, а нещо опасно. "Съветвам всички млади хора да докладват такъв тип снимки, защото иначе това се мултиплицира", заключи Владимиров.По публикацията работи:


аместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева участва

аместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева участва ...

......... обяд министрите проведоха неформална дискусия по отношенията със страните от Южното съседство. „От стратегически интерес за ЕС е да положи усилия и да допринесе за постигането на мир, икономически напредък и развитие за всички държави от региона“, заяви Екатерина Захариева и отново призова за свикване на Съвет за асоцииране ЕС-Израел.


Общинският председател на ГЕРБ в Баните Венцислав Шишков е изпратил

Общинският председател на ГЕРБ в Баните Венцислав Шишков е изпратил ...

......... листата, от което пролича, че дерибействането в ГЕРБ от самозабравили се хора от областната структура на ГЕРБ Смолян е на лице”, добавя още той. И след това уточнява, че д-р Даниела Дариткова със заеманите от нея постове в правителството и партията е загубила връзка с обществеността и симпатизантите на ГЕРБ.


Каталунската полиция продължава да разследва дали премиерът Бойко Борисов е

Каталунската полиция продължава да разследва дали премиерът Бойко Борисов е ...

......... малко преди публикацията на каталунския в. "Ел периодико", насочил вниманието на испанските медии към темата, Христов е сключил брак с манекенката Борислава Йовчева, споменавана в скандала с къщата в Барселона, според публикация на Бюрото за разследващи репортажи и данни. Христов твърди и че не е разследван от властите в Испания.


Железопътният товарен превоз се доказа като надежден и ефективен в

Железопътният товарен превоз се доказа като надежден и ефективен в ...

......... на потенциала на европейския железопътен товарен сектор. Потенциална възможност за повишаване на атрактивността на железопътния товарен превоз е цифровизацията, подчерта българският министър по време на изказването си. „Подкрепяме инициативата за въвеждане на цифровото автоматично свързване и вярваме, че програмата за нейното изпълнение ще осигури и необходимото финансиране", добави Росен Желязков.В навечерието на 22 септември, тази толкова значима дата –

В навечерието на 22 септември, тази толкова значима дата – ...

......... ни стабилност, се гордеехме. Ниският външен дълг, по който България е на второ място в ЕС след Естония, присъединяването ни към валутния механизъм (ERM-2), са несъмнено големи успехи, с които ставаме привлекателни за външни инвеститори. Но както знаем, капиталите се страхуват от непредвидени политически обрати и послания за неконтролируема корупция.


Управляващото мнозинство в Столичния общински съвет(СОС) готви орязване на транспорта

Управляващото мнозинство в Столичния общински съвет(СОС) готви орязване на транспорта ...

......... окончателно се закрива линия 306, в транспортната комисия бе направен опит и за разреждане в сутрешните часове на колите на тролей 5, който е връзка на Младост с центъра. Вместо да са на всеки 9 минути, се предлагаше да се разредят до 12 минути. В крайна сметка последното предложение отпадна.


Днешният 21 септември е последният летен ден за тази година.

Днешният 21 септември е последният летен ден за тази година. ...

......... вятър. Максимални температури на въздуха 23-25 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините есента също ще дойде със слънчево време. Максималната температура на 1200 метра височина ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.По публикацията работи:


В детската ясла/детската градина на детето ми има положително за COVID-19

В детската ясла/детската градина на детето ми има положително за COVID-19 ...

......... средства, физическа дистанция и хигиена. Необходима е споделена отговорност и съпричастност от родителите по отношение спазване на мерките не само в училище, но и извън него, за да запазим децата по-дълго време заедно в клас. Обща е отговорността ни за опазване здравето на околните, близките, възрастните и хората в риск.


оследната част от голямото дарение, осигурено от семейство Петър и

оследната част от голямото дарение, осигурено от семейство Петър и ...

......... д-р Румяна Нановска, директор на МБАЛ-Ловеч.Освен дарението на сем. Домусчиеви, от началото на пандемията ловешката болница получи и други дарения за над 271 000 лева, с които са закупени апаратура и консумативи. Средствата са от голяма група дарители от цялата Ловешка област, като включва 24 фирми, физически лица и сдружения.


Протестът постигна много неща. Трудно си даваме сметка за това,

Протестът постигна много неща. Трудно си даваме сметка за това, ...

......... Гледа да се отлепи от неговите съдружници, с които той така щастливо управляваше и обираше българския народ през корупционни схеми. Изглежда това вече не му е приятно, не му е симпатично и е решил да декларира в едно село радостното събитие, че има 3 километра път. Построен с нашите пари“.


ицепремиерът и министър на туризма проведе работна среща с Н.Пр.

ицепремиерът и министър на туризма проведе работна среща с Н.Пр. ...

......... за туризъм и прекрасни места за посещение, каза посланикът. И добави, че правителството на ОАЕ е изключително благодарно на България за това, че включи страната в списъка от държави без карантина. Двамата обсъдиха и възможността за подписване на Меморандум за сътрудничество в областта на туризма с Министерството на икономиката на ОАЕ.


Днес в 107-мо Основно училище в София учебните занятия са отменени заради положителен

Днес в 107-мо Основно училище в София учебните занятия са отменени заради положителен ...

......... 6 души са починали, а 22 са се излекували. В момента активните случаи на заболяването са 4522, в болници се лекуват 718 души, като 35 са в интензивни отделения. 18 863 души са се заразили с вируса от март до сега, излекували са се 13 580, а жертвите са 761.


Петима души са задържани при полицейски акции срещу наркоразпространението в

Петима души са задържани при полицейски акции срещу наркоразпространението в ...

......... иззети около 20 грама суха зелена растителна маса /канабис/, плик с около 20 грама бяло вещество и още две бучки жълто вещество /амфетамин/ и електронна везна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случаите са образувано досъдебни производства, разследването по които продължава под наблюдението на съответните районни прокуратури.


Психолог коментира трагичния инцидент, при който на жп линия в

Психолог коментира трагичния инцидент, при който на жп линия в ...

......... родителите. "Не можем чисто лекционно да предаваме на децата опит - "не прави така, защото може да се случи това", добави тя. Като родители трябва да се грижим децата ни да развиват способностите, а не им "връчваме телефона, за да можем да се отървем от него", акцентира Антонова.По публикацията работи:


Възрастна жена, на 89 години, от русенско село е дала

Възрастна жена, на 89 години, от русенско село е дала ...

......... ѝ било обяснено, че ще е шофьора от болницата. Той щял да дойде на адреса, за да ги получи. Пратеникът пристигнал пред дома ѝ и тя му предала парите, като в същото време още разговаряла с "доктора" по телефона. По-късно жената разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.


ве групи нелегално пребиваващи чужденци са задържани на 19 септември

ве групи нелегално пребиваващи чужденци са задържани на 19 септември ...

......... които имало жени и деца. Всички чужденци били без документи за самоличност, като за заявили, че са от сирийски произход.Извършен им е първоначален медицински преглед и са проведени индивидуални беседи.Със служебен транспорт и при спазване на противоепидемичните мерки нелегалните мигранти са транспортирани и настанени в центрове в София и Любимец.


Премиерът Бойко Борисов заяви в понеделник, че ще се обсъдят

Премиерът Бойко Борисов заяви в понеделник, че ще се обсъдят ...

......... на малките населени места парите. Ние ги преведем, те не им ги дават", разказа Борисов пред събралите се местни хора от с. Славяни по трасето на магистрала “Хемус”. “Така че това ще го отрегулираме в закона. Защо да им назначаваме кмет, могат да си го избират хората”, каза още Борисов.


Седмица след първия звънец две училище затвориха заради учители с

Седмица след първия звънец две училище затвориха заради учители с ...

......... и тримата колеги в момента се чувстват добре”, заяви директорът на 107 ОУ “Хан Крум” Данко Калапиш. Другото училище, в което има двама заразени училители е варненското „Васил Левски”. Сградите на учебните заведения остават затворени, утре, вторник, е официален почивен ден, така че в сряда присъствените занятия ще бъдат подновени.


Две групи нелегално пребиваващи чужденци са задържани на 19 септември

Две групи нелегално пребиваващи чужденци са задържани на 19 септември ...

......... имало жени и деца. Всички чужденци били без документи за самоличност, като за заявили, че са от сирийски произход. Извършен им е първоначален медицински преглед и са проведени индивидуални беседи. Със служебен транспорт и при спазване на противоепидемичните мерки нелегалните мигранти са транспортирани и настанени в центрове в София и Любимец.


Регионалната здравна инспекция в Ловеч е издала предписание в ОУ

Регионалната здравна инспекция в Ловеч е издала предписание в ОУ ...

......... В училището, в което РЗИ са извършили проверка по сигнал, групата е била от 36 ученика. Въпросът обаче е решен и предстои да бъде назначен нов учител и сформирани две отделни групи. От РЗИ посочиха още, че до момента са проверени 17-18 училища за спазване на противоепидемичните мерки. Проверките продължават.


Изчистиха 85 тона отпадъци от незаконно сметище в „Шекер махала“

Изчистиха 85 тона отпадъци от незаконно сметище в „Шекер махала“ ...

......... на ОП "Чистота" Николай Георгиев. Той припомни, че глобата за физически лица е от 300 до 1000 лв., а за еднолични търговци и юридически лица – от 1400 до 4000 лв. На място нарушителите могат да бъдат санкционирани и с фиш със сума от 10 до 50 лв.По публикацията работи:


Президентът Румен Радев изненадващо освободи в понеделник началника на кабинета

Президентът Румен Радев изненадващо освободи в понеделник началника на кабинета ...

......... президентството, минути преди официалното съобщение. "Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред", посочва той. Методиев зае поста в лятото на 2019 г., когато предшественикът му Иво Христов стана евродепутат от БСП.


Варненският окръжен съд наложи присъда от 8 години затвор при

Варненският окръжен съд наложи присъда от 8 години затвор при ...

......... извършване на това престъпление бизнесменът е бил подсъдим по дело за данъчно престъпление в особено големи размери, по което е бил признат за виновен. Съдът е потвърдил мярката му за неотклонение - гаранция от 20 000 лева. Присъдата на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.  


ефът на кабинета на президента Калоян Методиев напусна поста. Това

ефът на кабинета на президента Калоян Методиев напусна поста. Това ...

......... кабинет, който напуска поста след проф. Иво Христов. Той бе освободен с указ на президента на 18 април 2019 г. Именно на негово място бе назначен Калоян Методиев."Президентът Румен Радев подписа днес указ, с който освободи по свое решение Калоян Методиев от длъжността началник на своя кабинет", съобщиха от ведомството.


Лек автомобил е блъснал и убил велосипедист на пътя между

Лек автомобил е блъснал и убил велосипедист на пътя между ...

......... бил 26-годишният М. Х. от село Тополи дол, е застигнал на пътя 75-годишния велосипедист Н. И. от Пловдив и по неизяснени причини го блъснал. Възрастният мъж е починал на място. Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни. Изясняват се причините, довели до трагичния инцидент.


През изминалото денонощие в страната са регистрирани 44 нови случая

През изминалото денонощие в страната са регистрирани 44 нови случая ...

......... минали поне през двама, трима лекари, рядко са пациентите, които се самонасочват, за да бъдат хоспитализирани", допълни специалистът. Брънзалов подчерта, че работата на личните лекари не е да лекуват само Ковид-19. Има и много хронични заболявания, които трябва да се открият в ранен етап и да бъдат наблюдавани.По публикацията работи:


инистър-председателят Бойко Борисов инспектира инфраструктурни проекти в Северна България. Той

инистър-председателят Бойко Борисов инспектира инфраструктурни проекти в Северна България. Той ...

......... жители на село Славяни. „По Дискавъри дето са тия предаванията за строежи си заслужава да го видят тоя строеж”, смята Борисов.„Не сме се отчаяли, напротив. Ясно се вижда кой работи.Да излязат с програми и ако са по-добри от нашите, да спечелят изборите”,заяви премиерът пред граждани край село Славяни, община Ловеч.


От гражданската организация

От гражданската организация "Спаси София" са против готвеното съкращаване на ...

......... частни превозвачи, въпреки че по това време тя дори няма лиценз за превозвач. Тогавашният зам.-кмет Велизар Стоилов се раздели с поста си. Борисов подписа договор с две от фирмите, но не и с "МТК Груп". Следващият кмет Йордана Фандъкова отказ да предостави тези линии на фирмата, която промени името си.


Мъж от Велико Търново е с опасност за живота след

Мъж от Велико Търново е с опасност за живота след ...

......... прераснала в сбиване, при което по-младият мъж е с фрактури на челюстта и тилна кост. Той е настанен за лечение във великотърновската болница с опасност за живота. Опонентът му е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Започнато е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава. *Снимката е илюстративна


Специализираният наказателен съд обяви присъдите по делото "Сарафово". В атентата на

Специализираният наказателен съд обяви присъдите по делото "Сарафово". В атентата на ...

......... също така, че съучастниците на атентатора трябва да заплатят обезщетение на пострадалите при атентата граждани различни суми - от 350 хил. лв. до 9 млн. лв. Общата стойност на претърпените неимуществени щети, признати за пострадалите от съда, възлизат за над 100 млн. лева. Присъдите може да се обжалват пред Апелативния спецсъд. 


От гражданската организация Спаси София реагираха остро на готвеното поредно

От гражданската организация Спаси София реагираха остро на готвеното поредно ...

......... и защо се закриват линии на общинския превозвач Столичен автотранспорт, а същевременно се разкрива нова за частната МТК? Това са сериозни въпроси, на които очаквам ясни отговори.” - категоричен е общинският съветник Борис Бонев. OFFNews потърси за коментар по темата и Столична община. Ще го добавим веднага когато получим такъв.


Двама ученика и един учител във Варна са положителни проби

Двама ученика и един учител във Варна са положителни проби ...

......... три денонощия във Варна и областта са регистрирани общо 34 души с положителни проби за коронавирусРегистрирани са положителни проби за COVID-19 и в трудов колектив във Варна.Всички с положителни проби са в домашна изолация, установени са контактните лица и са връчени предписания за поставянето им под 14-дневна карантина.По публикацията работи:


Все още няма данни за това как изолацията и пандемията

Все още няма данни за това как изолацията и пандемията ...

......... това теглене на пикап. Пробвах да тренирам с щанги, да кача малко маса. Много хора ще се включат в това, за да направим този уикенд. Ще има много спортове", обясни Краси Георгиев. "Спортът като цяло намалява стреса. Спортуващите хора е доказано, че са по-щастливи. Всички са поканени", .По публикацията работи:


Над 40 фирми ще се включат в четвъртото издание на

Над 40 фирми ще се включат в четвъртото издание на ...

......... можещите кадри, а отсяването им сега ще стане по-лесно заради това, че трябва да бъдат попълнени по-малко работни места“. Според Стойков CV-то ще продължи да бъде основното средство, което да представя кандидатите за работа на работодателите.Вижте целия разговор във видео материала на .Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте.   


Варненският окръжен съд наложи присъда от 8 години затвор при

Варненският окръжен съд наложи присъда от 8 години затвор при ...

......... задължения към различни държавни и частни финансови институции. Към момента на извършване на това престъпление бизнесменът е бил подсъдим по дело за данъчно престъпление в особено големи размери, по което е бил признат за виновен, припомня прокуратурата. Съдът е потвърдил мярката му за неотклонение - гаранция от 20 000 лева


т Патентното ведомство разпространиха важна информация за потребителите си. Става

т Патентното ведомство разпространиха важна информация за потребителите си. Става ...

......... плащане с различни опции – основни кредитни карти, разплащателна сметка в WIPO и PayPal.Получавате и отговаряте на писма и известия за краен срок електронно. Патентното ведомство на Република България е деветата от членуващите в Мадридския съюз страни, която внедрява електронното приложение Madrid eFiling.Патентното ведомство разпространи важна информация за потребителите си.  


Общински съветници от Исперих са привлечени като обвиняеми за извършени

Общински съветници от Исперих са привлечени като обвиняеми за извършени ...

......... и заплашвали присъстващите, демонстрирайки явно неуважение към тях.С постановление на Районната прокуратура в Исперих е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер по 500 лв за всеки от двамата обвиняеми.Работата по случая продължава под ръководството на Разградската окръжна прокуратура, допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.По публикацията работи:


Общо 73 български учени от около 60 университета в 12

Общо 73 български учени от около 60 университета в 12 ...

......... която и да е политическа партия или други интереси. Твърдо вярваме, че когато хората са обединени от правилната цел, те ще намерят начин да я постигнат. За една по-добра България!", се казва в писмото. Учените призовават да не се допуска насилие от страна на полицията срещу мирни демонстранти и журналисти.


36 384 таблетки от нерегистриран в България лекарствен препарат „CLOMIPHENЕ

36 384 таблетки от нерегистриран в България лекарствен препарат „CLOMIPHENЕ ...

......... 15 000 ампули и над 103 000 таблетки допинг средства и 180 ампули и над 3000 таблетки лекарства, предназначени за нелегално разпространение. През тази година в рамките на партньорството между европейските митнически служби сигнали са подавани и към Франция, където също има спрени пратки с допинг вещества. ***снимки Агенция "Митници"


Не смятам да се стигне до затваряне на училища. Родителите

Не смятам да се стигне до затваряне на училища. Родителите ...

......... на гриповете, маските допълнителни създават защита и от тях. Ще има продължаване до края на ноември на извънредната епидемична обстановка, каза още директорът на Центъра по заразни и паразитни болести."Прекалено е пак да има изолацията по къщите", коментира Кантарджиев и добави, че се надява да не се стигне до това.


"Влизаме в новата учебна година с около 30 заразени ученици, ...

......... каза математикът. Починалите "вървят" известно време след случаите, обясни проф. Витанов и допълни, че в последно време имаме малко случаи и е възможно смъртността да намалее. Към края на октомври е нормално да очакваме, че починалите ще стигнат 1000, но това е все още под средното световно равнище, каза той.


През второто тримесечие на 2020 г. разходите за труд в

През второто тримесечие на 2020 г. разходите за труд в ...

......... един отработен час се увеличават с 9.7%, а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 10,9%. За месеците от април доюни по икономически сектори увеличаването на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 24% за сектора с недвижимите имоти до 3.4% за хотели и ресторанти.


Нов проект за промени в наредба за шофьорските изпити предизвика

Нов проект за промени в наредба за шофьорските изпити предизвика ...

......... електронният дневник не би помогнало за изпълняването на часовете, защото няма кой да контролира това. Владимир Василев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България пък има обратно мнение и смята, че електронният дневник е нещо положително. Той добави, че с увеличението на часовете и цената ще стане по-висока.По публикацията работи:


Над 85 тона отпадъци са разчистени от незаконното сметище на

Над 85 тона отпадъци са разчистени от незаконното сметище на ...

......... директорът на ОП "Чистота" Николай Георгиев, цитиран в прессъобщението. Той е припомнил, че глобата за физически лица е от 300 до 1 000 лв., а за еднолични търговци и юридически лица - от 1 400 до  лв. На място нарушителите могат да бъдат санкционирани и с фиш със сума от 10 до 50 лева.


Специализираният наказателен съд присъди най-тежките присъди по българския закон срещу

Специализираният наказателен съд присъди най-тежките присъди по българския закон срещу ...

......... двама гранични полицаи, патрулирали тогава, достъпът до паркинга, където избухна експлозивът, е бил напълно свободен. Пристигащите на летището туристи сами си вземали багажите от лентата и си ги отнасяли до автобусите, като нерядко и сами си ги поставяли в багажника. Служебните лица нямали право да им пипат багажите, обясниха свидетелите.


57-годишен мъж от горнооряховското село Писарево е пострадал, след като

57-годишен мъж от горнооряховското село Писарево е пострадал, след като ...

......... е спрял в крайпътно дърво. В резултат на това е пострадал водачът. Той е настанен за лечение във великотърновската болница с фрактури на прешлени. При проверка за употреба на алкохол, с техническо средство, апаратът е отчел 1.08 промила. По случая в районното управление в Г. Оряховица е започнато досъдебно производство.


Преди дни от този свят внезапно на 37 години .

Преди дни от този свят внезапно на 37 години . ...

......... е паднал в пропаст.Не е ясно какви точно са причините за трагичната случка – дали е имало повреда в мотора, дали се е случил друг инцидент, неочаквана ситуация на пътя или причината за катастрофата е несъобразена скорост. Лешев е бил в Румъния не във връзка със служебни задължения, а на почивка.


Буркан кисели краставички домашно производство излиза около 1,35-1,40 лв. Това

Буркан кисели краставички домашно производство излиза около 1,35-1,40 лв. Това ...

......... По думите му масовият потребител вече не спазва традицията и предпочита да си купува купешки продукти. В Северозападна България приготвянето на лютеница вкъщи е традиция - още повече, ако продукцията е от градината. Има обаче и домакини, които предпочитат бурканчето от магазина с обяснението, че спестяват време.  По публикацията работи:


В 00:00 часа на 22 януари 2021 г. започва електронно

В 00:00 часа на 22 януари 2021 г. започва електронно ...

......... от предния път. Според закона преброяването е задължително и трябва да се отговори на всички въпроси, като в отговорите съществуват опциите: "Не желая да отговоря" или "Не мога да отговоря". Числата от демографската статистика показват, че българите се стопяват с около 50 000-60 000 души на година, допълни Диана Янчева.


Предстои ни новото преброяване на населението. То ще започне в

Предстои ни новото преброяване на населението. То ще започне в ...

......... имейл адрес при регистрацията. По думите на зам.-председателя на НСИ заплащането на преброителите ще бъде доста по-високо от миналия път. Съгласно закона преброяването е задължително и трябва да се отговори на всички въпроси, като в отговорите съществуват опциите: "Не желая да отговоря" или "Не мога да отговоря".  По публикацията работи:


Районният съд в Пловдив остави в ареста 20-тодишния Любомир Петров,

Районният съд в Пловдив остави в ареста 20-тодишния Любомир Петров, ...

......... 2 г. По време на трагедията те не са били в къщата. Разследващите не дават засега подробности за какво са се карали младите във фаталния ден. Най-вероятно става въпрос за любовен конфликт, но е възможно и да е било за пари. Красимира била заможна, наследиха много земи от родителите си.


"Това, което се очертаваше като лош вариант за септември, е

"Това, което се очертаваше като лош вариант за септември, е ...

......... Трябва да се стегнем и да изкараме ноември, защото той е критичен – там са условията за разпространението на COVID, както и на останалите вируси. Декември няма много работни дни. Тогава ще настъпи краят на годината и на първия срок, така се спасява присъствената учебна година", обясни той.По публикацията работи:


Монтажът на три многофамилни жилищни сгради от морски контейнери с

Монтажът на три многофамилни жилищни сгради от морски контейнери с ...

......... на жилищата спалните са 1, 2 или 3. Втората и третата спалня в по-големите жилища са изпълнени като общо пространство без преградни стени, за да може наемателите да го аранжират сами. Общината се надява, че чрез елемента на “направи си сам” ще ангажира бъдещите наематели в опазването на жилищата.  


Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти е изготвила проект

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти е изготвила проект ...

......... заплатени към бюджета такси за регистрация от 5 хиляди лева за оператор. „Просто си искаме част от тези пари да ни ги върнат като фондова каса, за да не се налага допълнително да събираме от клиенти, тези, примерно лев на пътувал турист“, поясни Попов в предаването "Преди всички".По публикацията работи:


Близо 35 хиляди фермери са кандидатствали по извънредните мерки за

Близо 35 хиляди фермери са кандидатствали по извънредните мерки за ...

......... се прибавят фермерите, които имат договори по селската програма и такива с документи за напълно пропаднали площи. Общо 33 000 фермери са поискали подпомагане по тези три пера. Близо 1200 са фермерите, поискали помощ по втората мярка, която обхваща всички останали направления в земеделието. Нейният бюджет е 5.5 милиона лева.


ядко се случва Върховният касационен съд да върне за втори

ядко се случва Върховният касационен съд да върне за втори ...

......... Хората нападнали Алекс са с криминални присъди. Не може такива хора да бъдат на свобода", казва лелята на Алекс Силвия Панайотова в ефира на .Близките добавят, че делото се връща отново, за да се разгледа поведението на убитото момче. Трябва да бъде установено как точно се е случил инцидентът, обясняват те.


ърговци масово предлагат продукти в интернет с обещание за антибактериално

ърговци масово предлагат продукти в интернет с обещание за антибактериално ...

......... разрешение от здравното министерство. То се получава след преминаване през редица тестове.Експертите съветват да купуваме дезинфектанти само от търговските вериги, дрогериите и другите големи магазини,за да избегнем фалшификатите. Не трябва правим опити да произвеждаме дезинфектанти в домашни условия, категорични са експертите. Това може да доведе до сериозно увреждане на здравето.


"Община Варна ще съди фирмата, изпълнител на тръбопровода за Варненското ...

......... фирмата-изпълнител, каза Иванов. Във Варненското езеро бяха поставени нови тръби, заварени и бяха направени изпитания. Започна прекопаването на траншеята. Тръбопроводът е на около 20-25 м от траншеята. Той е разположен на нивото, достигнато при задълбочаването на канала. Няма опасност да бъде достигнат от някой плавателен съд, увери зам.-кметът на Варна.