Производителят на автомобилната марка Mercedes-Benz - германската група Daimler, е

Производителят на автомобилната марка Mercedes-Benz - германската група Daimler, е ...

......... сектора, е принудена да предприеме подобни стъпки не само заради промяната в нагласите на потребителите, но и заради по-строгите правила за вредни емисии на Европейския съюз (ЕС). Според изчисленията на UBS делът на продажбите на електромобили ще се увеличи до 14,7% през следващата година при под 5% за 2019 година.


Садовският фъстък да получи регистрация в Европейската комисия за защитено

Садовският фъстък да получи регистрация в Европейската комисия за защитено ...

......... и САЩ и много често се продават за български. Родният фъстък обаче има много по-добри вкусови качества. Родната ядка е уникална с липсата на афлатоксини. През миналата зима цената на суровия фъстък на килограм е била около 5 лв., а към настоящия момент е около 10 лв.  По публикацията работи:


Нашата голяма цел е да изградим общност от млади професионалисти,

Нашата голяма цел е да изградим общност от млади професионалисти, ...

......... гъвкавост, комуникационни умения…“, обясни той. Байчо Георгиев е убеден, че по-голямата част от хората ще трябва да сменят професията си в следващите десет години, ако искат да се развиват. Кои ще са професиите на бъдещето, от какво се оплаква бъдещето и повече за 9Academy - вижте във .По публикацията работи:


Глобалната икономическа прогноза не е толкова мрачна, колкото през юни,

Глобалната икономическа прогноза не е толкова мрачна, колкото през юни, ...

......... пред репортери, че цялостната глобална перспектива остава предизвикателна в резултат на короанвирусната пандемия и нейното въздействие върху много икономически сектори. Ситуацията остава "несигурна" в много развиващи се страни и на развиващите се пазари извън Китай, посочи той, отбелязвайки, че МВФ е загрижен и от нарастващите нива на дълга по света.


Проблемът с липсата на аптеки в малките населени места, както

Проблемът с липсата на аптеки в малките населени места, както ...

......... проект, с който Mediapool разполага. "Това е само една от възможностите. Обсъждали сме и обсъждаме различни капиталови схеми за финансиране, но каква или какви ще са финансовите операции, които ще предприемем в крайна сметка все още е рано да се коментира. Банково финансиране изглежда най-малко привлекателната опция", коментира Емил Папазян.


При започване на досъдебно производство срещу член на КРИБ организацията

При започване на досъдебно производство срещу член на КРИБ организацията ...

......... нови браншови организации с общо 37 члена”, подчертават още от КРИБ. В заключение в позицията се казва, че “КРИБ не е организация за тези, които тровят природата и хората, КРИБ е за сериозни и достойни бизнесмени. Точно те са „Гласът на българския бизнес“ и ще продължат да бъдат този Глас”.Калифорния планира да забрани продажбите на нови бензинови леки и

Калифорния планира да забрани продажбите на нови бензинови леки и ...

......... обяви Нюсъм на пресконференция в Сакраменто, изправен пред електромобили, произведени от автомобилопроизводители, подкрепящи усилията на Калифорния за намаляване на емисиите от превозни средства. Щатът се ангажира с твърда цел да прекрати постепенно продажбите на нови бензинови автомобили до 2035 година и призовава другите щати да направят подобни стъпки, каза Нюсъм.


Общините и малките кметства продължават да поддържат коренно различни позиции

Общините и малките кметства продължават да поддържат коренно различни позиции ...

......... комисиите за подбор на кандидатите и участниците, разглеждане и оценка на офертите и провеждане на преговори и диалог при провеждането на обществени поръчки, в комисиите за въвеждане в експлоатация на строежите, както и при съставяне на актове и протоколи по време на строителството, когато обектите са на територията на кметствата.


КРИБ ще продължи да гони търговците от храма, няма да

КРИБ ще продължи да гони търговците от храма, няма да ...

......... на КРИБ организацията не взима становище до произнасяне на присъда на последна инстанция, независимо от това за колко важен се възприема този член. Опитите да бъде оказван натиск за нарушаване на тази принципна позиция, особено когато идва от обектите на досъдебното производство, сами по себе си говорят за своята абсурдност.


Множеството туристи по Южното ни Черноморие тя обясни като умалена

Множеството туристи по Южното ни Черноморие тя обясни като умалена ...

......... като помощ за тяхната социализация", заяви още Карастоянова.Изпълнителният директор на Националния борд по туризъм обяви, че голяма част от работните места в сектора са били запазени. "Това беше възможно със социално-икономическите мерки. Близо 25-30% от заетите обаче загубиха работата си в туристическия сектор поради невъзможността той да функционира", заключи Карастоянова.


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби търговската верига „Кауфланд

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби търговската верига „Кауфланд ...

......... механизми за определяне на доставните цени се използва от "Кауфланд" за постигане на максимална печалба за сметка на финансовата загуба за доставчика. Икономическата изгода остава изцяло за търговската верига и не се пренася върху потребителите чрез съответно намаление в крайните продажни цени", се казва още в решението на антимонополната комисия.iStock
Пазарът на имоти в столицата е доста разнообразен, а между

iStock Пазарът на имоти в столицата е доста разнообразен, а между ...

......... Според обявата комплексът е изграден съобразно най-новите високотехнологични изисквания и материали и е първият завършен проект в България сертифициран по системата BREEAM ( протокол, който определя стандартите за най-добра практика в устойчивия дизайн и мярката, която се използва, за да се опишат екологичните, енергийните и устойчивите характеристики на някоя сграда).


77-и ден на антиправителствен протест с искане за оставките на

77-и ден на антиправителствен протест с искане за оставките на ...

......... от хвърлен камък, а други двама униформени са били с по-леки наранявания. От вътрешното министерство посочиха, че спрямо служителите на реда е проявена и вербална агресия, протестиращи са крещяли в лицата им през мегафони. Провокатори, свързани с ултраси на футболни клубове, са замеряли полицаите с камъни, бомбички и бутилки.  


"Приста Ойл", "Монбат" и свързаните с тях компании напускат Конфедерацията ...

......... на КРИБ, а компаниите от групата от дълги години са част на организацията. Още през юни той изрази разочарованието си от това, че конфедерацията не е излязла дори и с "половин уста" с позиция по случая с прокурорското разследване около отпадъците на "Монбат" и каза, че вероятно ще напуснат организацията.


Търговската верига

Търговската верига "Кауфланд" е санкционирана с 343 417 лв. или ...

......... увредило интересите на фирмата за евтин алкохол. "Кауфланд" обаче възразява, че няма как да е ощетила фирмата като е спряла договора си с нея, тъй като пазарът на този вид стоки е много конкурентен и бързооборотен, както самата КЗК се е произнасяла в предишни свои решения по различни сходни казуси.


Премиерът Бойко Борисов обяви, че строежът на продължението на руския

Премиерът Бойко Борисов обяви, че строежът на продължението на руския ...

......... че "Аркад" е руска фирма", а че вкарва като , което е факт, но премиерът преиначи нещата. Информира още, че заедно с тръбите е прокаран и оптичен кабел, който ще предава висококачествен интернет и до Турция, Европа и Азия , а качеството на интернет в региона ще стане още по-добро.Съветникът на вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев - Мартин Дановски

Съветникът на вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев - Мартин Дановски ...

......... в правителственото съобщение. Дановски е и председател на Управителния съвет на "Фонд мениджър на финансови инструменти в България" ЕАД, т.нар. , който управлява около един милиард лева от еврофондовете чрез финансови инструменти. В правителственото съобщение не е уточнено дали той ще напусне този пост или ще съвместява и трите позиции.


Кризата, причинена от коронавируса, лишава българския туризъм от приблизително 800

Кризата, причинена от коронавируса, лишава българския туризъм от приблизително 800 ...

......... по-ниски показатели от летния, дори и без криза. По тази причина, въпреки мерките, не може да се очаква приходите от зимните курорти да успеят да компенсират загубите от летните (особено предвид факта, че към момента Австрия не планира да затваря своите ски курорти), отчита се в анализа.  По публикацията работи:


Икономическата криза, причинена от коронавируса, е намалила приходите на българския

Икономическата криза, причинена от коронавируса, е намалила приходите на българския ...

......... мерките, не може да се очаква приходите от зимните курорти да успеят да компенсират загубите от летните. Според експертите конферентният и бизнес туризмът са възможни свободни пазарни ниши към момента. За целта трябва да се подобрят условията за пътническия въздушен транспорт и да се овладее инфлацията при този тип услуги.


Щетите за британския брутен вътрешен продукт от спирането на самолетните

Щетите за британския брутен вътрешен продукт от спирането на самолетните ...

......... авиокомпанията продаде билети за 7 милиона места за това направление. Според доклада приблизително 4 милиона американци посещават Великобритания всяка година. САЩ забраниха влизане на лица, които не са граждани на страната, посетили Европа през предходните две седмици. Британските власти от своя страна въведоха 14-дневна карантина за пристигащи от Съединените щати.


На 22 септември 2020 г. започна плановият годишен ремонт на

На 22 септември 2020 г. започна плановият годишен ремонт на ...

......... на здравето на работещите, осигуряване на безопасната експлоатация на ядрените мощности и гарантиране на надеждни и стабилни енергийни доставки в предстоящия есенно-зимен период. Предвижда се плановият годишен ремонт на шести блок да продължи до края на месец октомври. Пети блок на АЕЦ „Козлодуй” работи с пълно натоварване на мощността.  


Премиерът Бойко Борисов лично се втурна да обяснява, че Брюксел

Премиерът Бойко Борисов лично се втурна да обяснява, че Брюксел ...

......... вече има решение на ЕК. Мигновено след изказването му в предаването "120 минути" се включи по телефона земеделският министър Десислава Танева, която заяви, че няма спрян нито един евроцент. “Твърде рано влязохме в предизборна кампания, за всичко което се прави, си има правила и форми на отчитане”, добави още тя.


"Арепливир" за амбулаторно лечение на COVID-19 се появи в московските ...

......... БГНЕС. "Арепливир“ беше одобрено от руското здравно министерство още през юни, но досега се използваше само за лечение на пациенти в болници.Миналата седмица министерството разреши амбулаторната употреба на две произведени в Русия лекарства за коронавирусна инфекция с международното непатентовано наименование "Фавипиравир“. В допълнение към "Арепливир“ в аптеките се появи и "Коронавир“ на компанията "Р-Фарм“.


По предварителни данни на Националния статистически институт през второто тримесечие

По предварителни данни на Националния статистически институт през второто тримесечие ...

......... възнаграждение за един отработен час се увеличават с 9.7%, а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 10.9%. По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 24.1% за „Операции с недвижими имоти“ до 3.4% за „Хотелиерство и ресторантьорство“.  По публикацията работи:


Компания за отдаване под наем на електрически тротинетки Lime разширява

Компания за отдаване под наем на електрически тротинетки Lime разширява ...

......... Анчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.Компанията отчита и промяна в поведението на съществуващите клиенти – сега те пътуват над 13 минути наведнъж, спрямо 9 минути преди пандемията.Цялото интервю на оперативния мениджър на Lime за България и Гърция Петко Анчев в UpDate може да гледате във .  По публикацията работи:


"Свиквайте с ниските лихви по депозитите" - така в неделя ...

......... че в най-голямата банка у нас – УниКредит Булбанк, например, , независимо дали срочността им е 1, 3, 6, 12 или 24 месеца. Същото е олихвяването и по куп други спестовни продукти, временно спрени от продажба – депозит "Флекси", "Многофакторен влог", депозит "Фен", депозит "Девет месеца и половина" и др.


Унгария ще удължи мораториума върху вноските по кредитите за някои

Унгария ще удължи мораториума върху вноските по кредитите за някои ...

......... мораториума до средата на 2021 г. ще се отнася също за тези компании, чийто приходи са спаднали с най-малко 25 процента. Правителството се подготвя да обяви още мерки за съживяване на растежа, след като икономиката отчете по-голям от очакваното спад през второто тримесечие, а перспективите за възстановяването догодина се влошават.


Затруднената финансово германска модна верига

Затруднената финансово германска модна верига "Том Тейлър" (Tom Tailor) е ...

......... Tailor Holding SE) обяви, че продажбата на "Том Тейлър ГеембеХаш" (Tom Tailor GmbH) на "Фосун" е приключила в петък. "Том Тейлър холдинг", чиито акции поевтиняха с около 8.4 на сто до 17 евроцента следобед, обяви несъстоятелност през юни, тъй като дъщерното ѝ дружество "Бонита" (Bonita GmbH) беше заплашено от фалит.


За да отговори на нуждите на клиентите си и на

За да отговори на нуждите на клиентите си и на ...

......... и организационни изисквания, след детайлна дезинфекция. Въздушните HEPA филтри гарантират високото качество на въздуха по време на полет, който се и обновява през двигателите на самолетите. За допълнителна сигурност и в интерес на здравето на пътниците, носенето на предпазни маски от всички на борда на самолетите е задължително.По публикацията работи:


„Нашата червена линия е, че не може да има дискусия

„Нашата червена линия е, че не може да има дискусия ...

......... време на пандемията и предизборния период създаде празнина, която сега трябва да бъде възстановена на ниво експерти и комисии и аз съм убеден, че в крайна сметка разумът и рационалността ще надделеят и това е от стратегически интерес не само на България, но и на ЕС”, обобщи външният министър.   


Преференции за фирмите, които използват регистриран в НАП софтуер за

Преференции за фирмите, които използват регистриран в НАП софтуер за ...

......... без допълнителни проверки и ревизии. Така, ако търговец направи ремонт в магазина си или купи оборудване и има ДДС за възстановяване, бързо и лесно ще получи парите. Ако търговецът разшири дейността си и купи новопостроен офис, магазин или склад също ще може да си върне ДДС-то без бавене и проверки.


Комиисята за защита на конкуренцията (КЗК) не вижда опасност Нова

Комиисята за защита на конкуренцията (КЗК) не вижда опасност Нова ...

......... предлагане на агресивни рекламни пакети от страна на "Нова", което   би довело до фалит по-малките участниците на радио пазара, КЗК не може да направи обосновани заключения за евентуален такъв ефект, предвид установената по-горе структура на пазара на радио реклама и липсата на конкретни доказателства в тази насока", пише в решението.


Европейската комисията предостави на Гърция допълнителни 23.8 милиона евро по линия на

Европейската комисията предостави на Гърция допълнителни 23.8 милиона евро по линия на ...

......... финансиране в размер на 12.8 милиона евро за България, включително подкрепа за допълнителни гранични служители, участващи в операции по южните външни граници. По линия на фонд „Вътрешна сигурност“ Европейският съюз помага на държавите членки при управлението на външните граници на Съюза, като насочва ресурсите, необходими за подкрепа на държавите членки, изправени пред предизвикателства.


На 22 септември (вторник), Денят на Независимостта на България, Националната

На 22 септември (вторник), Денят на Независимостта на България, Националната ...

......... оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети. Гражданите, които ще преминат проверка с рентген и/или с металдетекторни устройства, могат да ползват кратките указания на НСО, достъпни в YouTube на адрес:     


„Дневният ред, който заедно начертахме за устойчиво развитие до 2030

„Дневният ред, който заедно начертахме за устойчиво развитие до 2030 ...

......... целите на ООН. „България е готова да изпълни своята част. Време е за действия“, каза още Бойко Борисов. В срещата на високо равнище с българския министър-председател участваха още 23-ма държавни и правителствени ръководители от страни като Австрия, Финландия, Норвегия, Словения, Аржентина, Перу, Ливан, Мароко, Република Южна Африка и други.  


Предвидената за България около 12 млрд. лв. (6.2 млрд. евро)

Предвидената за България около 12 млрд. лв. (6.2 млрд. евро) ...

......... с реформи...Тези пари трябва да се инвестират в сфери за възстановяване, развитие и реформи", каза Томислав Дончев. "Ние трябва да следваме по-амбициозната цел да представим плана в края на тази година, началото на следващата", обяви вицепремиерът. Крайният срок за представяне на плановете по новия механизъм е 30 април 2021 г.


Отделни класове в училища в десетки градове на България са

Отделни класове в училища в десетки градове на България са ...

......... на учебно съдържание. Всички учители в областта са здрави, но ще работят под електронна платформа, когато се наложи", допълни Виолета Илиева, директор на Регионалното управление по образованието в Бургас. Съучениците му са поставени под карантина и във вторник, 22-ри септември, с направление от РЗИ, ще бъде изследван безплатно целият клас.


САЩ забраняват от 20 септември (неделя) свалянето на американска територия

САЩ забраняват от 20 септември (неделя) свалянето на американска територия ...

......... се подпише сделката за купуването на приложението, което в момента е на китайската компания БайтДенс (ByteDance), от американския софтуерен концерн "Оракъл" (Oracle) Белият дом все още не е одобрил офертата на Оракъл, защото изглежда не става дума за пълноценна продажба на мобилното приложение, а по-скоро за създаване на смесено дружество.


Жалби срещу изравнителните сметки на “Топлофикация София” ще могат да

Жалби срещу изравнителните сметки на “Топлофикация София” ще могат да ...

......... гарантираме, че няма проблем с нашата билинг система", заяви шефът на общинското дружество. От 1 септември проверка по казуса стартира и КЕВР. Регулаторът е задължен да инспектира как са възстановени средствата, защото по закон е длъжен в края на октомври да запознае с резултатите от проверката наблюдаващата го парламентарната комисия.


По-строги изисквания към етикетирането и предлагането на храни, в производството

По-строги изисквания към етикетирането и предлагането на храни, в производството ...

......... мляко, млечен протеин. Многократно през годините българските фермери настояваха сухото мляко да бъде изцяло забранено, но това и досега не е факт. По-евтиното сухо мляко, вкарвано у нас от ЕС бе причината за по-малко търсене на българско сурово мляко и за ликвидиране на личните стопанства, които го продаваха на мандри.


Валтер Волф е директор

Валтер Волф е директор "Управление веригата на доставки" в Kaufland ...

......... на чужди пазари. С какво се отличава българският? Това, което винаги ми е правило впечатление, е колко горди са българите с домашно приготвената храна - с градинския домат или домашното вино. Затова и ние в Kaufland имаме специално отношение към българските производители и работим приоритетно с тях от самото начало.


Министерството на земеделието готви преференции към частници и ловни сдружения,

Министерството на земеделието готви преференции към частници и ловни сдружения, ...

......... мотивите към предложението. Ще се стреля и по животни без симптоми С друга поправка в закона се регламентира и провеждането на санитарен отстрел на дивеч, дори и когато животните нямат симптоми на болест. В момента, съгласно закона, се допуска само извършването на санитарен отстрел, за "болни, наранени и недъгави животни".


Нито една институция в България няма правомощия да реши проблема

Нито една институция в България няма правомощия да реши проблема ...

......... удръжката общо възлиза на 13-14% от изтеглената сума. За сравнение, банкоматите на регистрираните в България банки събират за същата услуга около 6-7 евро (13-15 лв.). Проблемът е, че курортите са осеяни със скъпите банкомати, а нормалните почти липсват. От пък твърдят, че таксите им са законосъобразни, справедливи, разумни и прозрачни.


Започна рехабилитацията на 46.7 км от второкласния път Русе –

Започна рехабилитацията на 46.7 км от второкласния път Русе – ...

......... по оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 10 месеца. Надявам се за летния сезон догодина обектът да е завършен, каза проф. Асенов. За по-бързото реализиране на проекта трасето е разделено на два лота.


Производителите на грозде с одобрени проекти от 4 май до

Производителите на грозде с одобрени проекти от 4 май до ...

......... Това са отзивите на земеделски производители от различни краища на България, които вече влязоха в гроздобера. В момента се движим на средните нива от добивите миналата година. Единствено в Южна България заради засушаването те са по-ниски. Но средно сме на нивата до минус 5 % към момента", каза още Танева.


Оценките на експертите за успешно пласираните във вторник не са

Оценките на експертите за успешно пласираните във вторник не са ...

......... България, коментира в интервю за "Блумбърг ТВ България" Георги Ангелов, старши икономист в Институт "Отворено общество". Петър Ганев: България стои добре заради стабилните финанси Българското правителство изчака подходящия момент да емитира новия дълг. Операцията нямаше да е толкова успешна през март, коментира икономистът от "Института за пазарна икономика" Петър Ганев.


Stripe ще плати по $20 хил. на всеки служител, който

Stripe ще плати по $20 хил. на всеки служител, който ...

......... дневно, според Upwork. Така общата сума от началото на пандемията вече достига $900 млрд. По-рано тази седмица и VMware съобщи, че служителите, които напуснат големите градове, ще трябва да се примирят с по-ниска заплата. VMware ще намалява заплатите на служителите, които работят отдалечено и напуснат Силициевата долина С до 18%


Полската платформа за онлайн търговия Allegro, която преди време имаше

Полската платформа за онлайн търговия Allegro, която преди време имаше ...

......... През 2014 година тя беше преименувана на OLX. По-късно обаче полската група се изтегли от страната. Към момента OLX и eMag продължават да се управляват от Naspers. Prodavalnik.bg сменя името и бранда си Най-големият сайт за безплатни обяви у нас е вече част от световната марка за търговски сайтове "Olx"


Над 200 състезателя от 40 клуба ще се пуснат в

Над 200 състезателя от 40 клуба ще се пуснат в ...

......... кикбокс клуб „Златните момчета“.  „Изключително сме щастливи, че дори в тези трудни времена успяхме да организираме турнира, да го надградим и да запазим традицията за всички отбори да няма такса участие. Огромни благодарности към управата на АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД и всички спонсори, без които нямаше да се справим“, допълни Вачев. 


Сушавата 2020 г. изкара факти и засили публичните съмнения, че

Сушавата 2020 г. изкара факти и засили публичните съмнения, че ...

......... 70% от капицетата на самия ВЕЦ. Докато тази година при сушата максимумът е 362 мегаватчаса. И при двата случая ВиК операторите казват, че се потребява само толкова вода месечно, колкото е нужна на населението, но данните за произведената енергия поставят под сериозни съмнения това твърдение", коментира пред Mediapool Владислав Панев.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщи, че е открита тръжна процедура ...

......... - Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от града. Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел "Скобелева майка" при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж.п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив - Асеновград.


Плановете често се променят: има много причини за това, но

Плановете често се променят: има много причини за това, но ...

......... времена, сега сме по-сигурни от всякога, че нашият уникален "phygital" модел, който обединява силна клонова мрежа и дигитални продукти предоставя на нашите клиенти необходимата финансова подкрепа, а на нашите търговски партньори - възможността да се развиват дори в такива безпрецедентни времена", казва Питър Барон, изпълнителен директор на TBIF (TBI Bank).


В банките са постъпили над 29 хил. искания от граждани

В банките са постъпили над 29 хил. искания от граждани ...

......... или с прекъсната дейност поради пандемията. Съгласно обновените изисквания желаещите могат да кандидатстват и след като са се завърнали на работа. Самоосигуряващите се лица трябва да имат поне 20% спад в доходите през 2020 г., като за всички кандидати важи изискването за декларирани осигуровки за период от 6 месеца назад.


Освен българи, в курорта по Северното Черноморие летували предимно румънци.

Освен българи, в курорта по Северното Черноморие летували предимно румънци. ...

......... доставчиците и загубата да е по-малка, се надяват от бранша.Последният чартърен полет за Южното Черноморие е планиран за 10 октомври. Дотогава чуждите туристи, които пристигат през септември в Слънчев бряг, са от Беларус. Според данни на Института за анализ в туризма спадът на чартърите е около 80% за това лято.


Междусистемната връзка на гръцката и българската газова мрежа чрез 182-километровото

Междусистемната връзка на гръцката и българската газова мрежа чрез 182-километровото ...

......... Още тогава от проектната компания обявиха, че за да стане това трябва допълнително плащане, което ще се отрази върху тарифите за ползване на бъдещата инфраструктура. Коронавирус плюс технически причини Ускореното строително обаче не само не се случи, но има забавяне и отвъд фиксирания в контракта срок – април 2021 г.


Грандиозни имами се въртят с продажбата на месо в „Кауфланд”!

Грандиозни имами се въртят с продажбата на месо в „Кауфланд”! ...

......... дори е подала документи за основаването на финансова къща, което, според изискванията на закона, изисква първоначален капитал от 1 млн. лева. И още един факт, от който ще добиете представа за мащабите на „месната” измама в „Кауфланд” – на година германската верига продава у нас над 1 млн. тона кайма.


Продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД

Продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД ...

......... регистрирани от обвиняемия В.Б. по реда на Закона за културното наследство общо 212.   Действията по разследването, свързани с изземване на описаните вещи, се извършват при стриктно спазване на процесуалните правила, както и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти, с оглед максимално запазване на автентичността им.


По повод разпространена в някои сайтове фалшива новина, касаеща цената

По повод разпространена в някои сайтове фалшива новина, касаеща цената ...

......... за питейно-битово водоснабдяване в България. Тя се определя от Комисията за енергийно и водно регулиране и не е работа на Министерството на околната среда и водите да коментира и определя цени. Каквато и да е цената сега и за в бъдеще в България тя няма да се решава от МОСВ.


"Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на ...

......... карти и паспорти бяха отпуснати извънредно 6 млн. лв. на 20 март, 12 млн. лв. на 17 юли и 13 млн. лв. на 23 октомври. Тази година сумата от 10 млн. лв. бе отпусната последователно на 4 март, на 20 май, на 1 юли, а сега и на 16 септември.


Разходите на работодателите за един час труд у нас са

Разходите на работодателите за един час труд у нас са ...

......... са се увеличили с 16.1%. Топ три се допълва от Португалия (+13.5%) и Литва (+12.4%), а веднага след тях е Унгария (+12.2%). България е на пето място по ръст на разходите за труд, с което се увеличава разликата между размера на заплащането у нас и в страните, които ни изпреварват. 


По-малко от седмица след като финансовият министър Кирил Ананиев да

По-малко от седмица след като финансовият министър Кирил Ананиев да ...

......... оттеглена регулация остават огромни загуби за бизнеса. От БАСКОМ твърдят, че освен неадекватната държавна регулация сериозна пречка пред промените е бил и отказът на компаниите, продаващи касови апарати, да позволят преминаване към директна софтуерна фискализация като безплатна алтернатива на скъпите месечни такси за мобилна свързаност и поддържане на всяка каса.


Два дни след като медиите съобщиха, че на международните пазари,

Два дни след като медиите съобщиха, че на международните пазари, ...

......... успешно пласира две емисии облигации от по 1.25 млрд. евро и със срочности съответно 10 и 30 години. За 10-годишната облигация постигнатата доходност е 0.389%, а за 30-годишната – 1.476%, които се определят от експертите като много изгодни за страната и сравними с емисиите на държави с по-висок кредитен рейтинг.


От нови възможности за пътуване между София и Москва могат

От нови възможности за пътуване между София и Москва могат ...

......... се изпълняват съобразно най-високите хигиенни и организационни изисквания, след детайлна дезинфекция със специални препарати.Въздушните HEPA филтри гарантират високото качество на въздух по време на полет, а за допълнителна сигурност и в интерес на здравето на пътниците, носенето на предпазни маски от всички на борда на самолетите е задължително.По публикацията работи:


Американският оператор AT&T Inc. обмисля да пусне планове за мобилни

Американският оператор AT&T Inc. обмисля да пусне планове за мобилни ...

......... през следващата пролет AT&T ще пусне и нов план за HBO Max. Той ще бъде с по-ниска месечна такса, но потребителите ще трябва да гледат реклами. Някои сериали няма да бъдат достъпни на него. Станки не посочи каква ще е цената, нито на кои пазари ще бъде достъпен новия план.


Комисията за енергийно и водно регулиране решава окончателно каква ще

Комисията за енергийно и водно регулиране решава окончателно каква ще ...

......... енергийно и водно регулиране решава окончателно каква ще бъде цената на природния газ. Почти сигурно е, че поскъпване ще има. Разчетите показват скок с 20%.Новата цена ще влезе в сила със задна дата и ще важи за месец септември. Ако предложението бъде прието, един мегават ще струва малко над 22 лева.


Корупция, бавно правосъдие, непредсказуемост заради честите промени в законите са

Корупция, бавно правосъдие, непредсказуемост заради честите промени в законите са ...

......... бизнес закони. В тази класация сме на 61 място по яснота на правене на бизнес, подчерта Петър Иванов. "Една държава като Косово е пред нас. Аз не се чувствам особено щастлив от подобно нещо.“Сред позитивите в доклада Иванов открои това, че по иновации сме на 40-то място от 129 държави.


Основен приоритет в развитието на Credissimo винаги е била грижата

Основен приоритет в развитието на Credissimo винаги е била грижата ...

......... | | Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари. Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще ! ИЗПРАТИ НОВИНА Септември 2020 г. пон вто сря чтв пет съб нед


Министерството на финансите пласира на международните пазари във вторник две

Министерството на финансите пласира на международните пазари във вторник две ...

......... определя като много изгодни нива. Новият дълг се приема по-скоро като буфер, тъй като по данни от края на юли България разполага с фискален резерв от над 10 млрд. лв. Освен това Еврокомисията одобри страната за изгоден заем от 1 млрд. лв. по новата програма за запазване на заетостта SURE.


Според данни на Агенцията по заетостта близо четвърт милион са

Според данни на Агенцията по заетостта близо четвърт милион са ...

......... на заболяването. "Не бих препоръчала на хората да предприемат съхранение на спестяванията си у дома. В банките имат сигурност. В тази ситуация на голяма несигурност по отношение на възвращаемостта на инвестициите трябва да имаме търпение. Самата ситуация ще покаже в какво да се инвестира", посъветва проф. Виржиния Желязкова.По публикацията работи:


Австрийската

Австрийската "Енерджи Дивелъпмънт" е новият собственик на най-голямата слънчева електроцентрала ...

......... портфейл на ACWA Power (въз основа на капиталовите разходи), който междувременно се е умножил четири пъти, се състои от възобновяеми енергийни активи", коментира в съобщението Пади Падманатан, президент и главен изпълнителен директор на ACWA Power, която е саудитски разработчик, инвеститор и оператор на производствени съоръжения за електроенергия и обезсолена вода.