Новият дизайн на икономическата мярка "60/40" е съвсем различен, няма

Новият дизайн на икономическата мярка "60/40" е съвсем различен, няма ...

......... заявеният 1 милиард няма да стигне за 3 месеца, а най-много за 2. "Дизайнът стана адекватен на бизнес логиката. Няма как дали ще са 40% или 1% да бъдат платени от приход, който липсва, те трябва да осигурят по някакъв начин", категоричен бе зам.-председателят на АИКБ.По публикацията работи: Нели Христова


Очаквано номинираният от ГЕРБ Пламен Младеновски е единственият кандидат за

Очаквано номинираният от ГЕРБ Пламен Младеновски е единственият кандидат за ...

......... тъй като е работил в негови дружества през годините. Другият предложен за енергиен комисар от управляващата партия е работещият в "Български енергиен холдинг" Георги Добрев. Кандидат за поста, но предложен от "Воля", е и Кремен Георгиев. Той ръководеше столичната топлофикация преди Терзийски и също се свързва с бизнеса на Ковачки.


До 7 хил. евро еднократно ще получи български земеделец, чието

До 7 хил. евро еднократно ще получи български земеделец, чието ...

......... за зеленчуците, но не повече от 7000 евро", е обяснила Лозана Василева. Другата новост по подмярката е, че допустими за подпомагане по нея са и бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони, освен земеделски стопани, кандидатствали по схемите и мерките за директни плащания през Кампания 2019 и Кампания 2020.


По разпореждане на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ)

По разпореждане на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) ...

......... че БАБХ е избила кокошките без никакви обяснения. В съобщение до медиите от компанията твърдят, че през последния месец са срещнали "явна злоумишленост" от страна на БАБХ. От агенцията първо им обещали съдействие и запазване на обекта, както направили при други подобни случаи в България, на внезапно променили подхода си.


Столичанин на 22 г. е намерен удавен в язовир

Столичанин на 22 г. е намерен удавен в язовир "Пчелина", ...

......... близост до брега на гребна база, и най-вероятно е паднал във водите. Пристигналите на място служители на полицията и пожарната започнали издирвателни действия. Снощи, около 19:30 ч., било извадено от водите безжизненото тяло на младежа. Трупът му е закаран в Съдебна медицина - Перник за аутопсия. Започнато е досъдебно производство.


Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста 21-годишният Мохамед

Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста 21-годишният Мохамед ...

......... групировки, свързани с насилие и дори им показвал снимки и клипове, в които позира с военна униформа и оръжия. Свидетел разказал, че Мохамед имал профил в Инстаграм с псевдонима Мохамед Джихадиста. Адвокатът на обвиняемия Ивайло Найденов изтъкна, че подобни свидетелски показания не е видял, когато се е запознавал с доказателствата.Германският парламент намери изход за бъдещето на програмата за печатане

Германският парламент намери изход за бъдещето на програмата за печатане ...

......... централна банка (ЕЦБ) за необходимостта от програмата за изкупуване на активи, стартирала през 2015 г., след предишната криза в еврозоната. Актът срещна подкрепата на широка коалиция от партии, начело с християндемократите на Ангела Меркел, което според "Блумбърг" е сигнал, че "политическият истеблишмънт в Германия възнамерява да поддържа единството на Европа".


Теренните проверки на плодове и зеленчуци за Кампания 2020 ще

Теренните проверки на плодове и зеленчуци за Кампания 2020 ще ...

......... 18 юни стартираха инспекциите с посещения на място на декларираните площи за зеленчуци оранжерийно производство. При ревизиите проверяващите от ДФЗ измерват размера на парцелите и следят за наличието на заявените за подпомогне култури. Установява се още и дали са спазени минималните агротехнически мероприятия, които да гарантират получаването на изискуемите добиви.


Забавяне на подписването на договора за концесия е причината около

Забавяне на подписването на договора за концесия е причината около ...

......... на туризма. В него е посочено, че "плажът е предаден незабавно на концесионера, за да може да го въведе в експлоатационна годност". Потърпевши хотелиери разказаха пред Mediapool, че още в четвъртък вечерта концесионерът е изпратил работници, които са започнали почистването на плажа, а днес вече се поставят и плажни принадлежности.


Компанията "Boeing" ще спре производството на легендарния и популярен сред

Компанията "Boeing" ще спре производството на легендарния и популярен сред ...

......... от "Боинг 747" не летят, а 97% от европейския еквивалент на лайнера – A380 също са временно приземени.Първият полет на "Boeing 747" се осъществява през 1969 г., а от 1970 г. той влиза в редовна експлоатация. Общо са произведени повече от 1500 самолета с различни модификации.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Бившият съдружник на Васил Божков - Цветомир Найденов, обяви, че

Бившият съдружник на Васил Божков - Цветомир Найденов, обяви, че ...

......... Божков - Цветомир Найденов, обяви, че избягалият в ОАЕ хазартен бос е в основата на съсипването на мощната компания Еврофутбол, която над четвърт век изхранваше хиляди семейства у нас. Собственикът на Ефбет изложи тази своя теза, вероятно провокиран от днешната публикация на Божков във Фейсбук. ЕТО КАКВО НАПИСА ЦВЕТОМИР НАЙДЕНОВ:Орязани полети на пътническите самолети в Европа и в целия

Орязани полети на пътническите самолети в Европа и в целия ...

......... забелязва и увеличение в търсенето от по-далечни дестинации, каквито са Австралия, Нова Зеландия, Япония и Близкия изток. При обикновените граждани е трудно да се види тенденция – хората изпращат различни неща на близките си в чужбина - от лекарства и документи до тоалетна хартия и козметика.По публикацията работи: Камелия Цветанова


Новите фискални устройства са много надеждни. Манипулирането на касовия апарат

Новите фискални устройства са много надеждни. Манипулирането на касовия апарат ...

......... с регистрация на платформата и избор на артикулите, които са с 9% ставка.По думите му хората, които изпитват затруднения със самостоятелното попълване, могат да използват услугите на сервиз, а услугата за пренастройване няма да е повече от 15 лева на устройство.Целият разговор гледайте във видеото.  По публикацията работи: Анисия Иванова


България не се отказва от намерението си да привлече световния

България не се отказва от намерението си да привлече световния ...

......... но под друга форма", каза Караниколов пред журналисти. "Щом не сме отказани, значи имаме шанс", смята той.. Според президента Росен Плевнелиев, който в момента е в Управителния съвет на Автомобилния клъстер и бе сред преговяращите с немския концерн за инвестицията, България може да предложи развоен център за до 5000 души.


Символична първа копка на сградата на бъдещия български суперкомпютър на

Символична първа копка на сградата на бъдещия български суперкомпютър на ...

......... 5 години на експлоатацията, е в размер на 12 млн. евро. Борисов се спомни как президентът Плевнелиев навремено цял час му говорил за голата поляна на бившите казарми, където сега се намира технологичният парк. А по това време Мария Габриел още е тичала по поляните на Гоце Делчев, допълни министър-председателят.


Плажовете по българското Черноморие се оказват недостъпни за масовите туристи.

Плажовете по българското Черноморие се оказват недостъпни за масовите туристи. ...

......... погача, мед и сол лично от ресорния министър Николина Ангелкова. Поредният скандалът се разгаря и след като правителството раздаде непрозрачно концесии по време на извънредното положение заради пандемията. Парламентът пък даде възможност да се намалят наполовина концесионните възнаграждения с цел българските плажове да са атрактивни за туристите. Случаят "Златна рибка"Имаме всички необходими доказателства, с които да подкрепим своята позиция

Имаме всички необходими доказателства, с които да подкрепим своята позиция ...

......... с размах: по-безопасно е да се действа на дребно и да се повтаря познатото", пише в позицията на "Артекс". В нея се казва още, че "не само нашият екип, но и цялото общество остава с основателни съмнения за фактори извън обществения интерес, които оказват влияние на решенията на административните органи".  


Управлението на мрежата на телекомуникационната компания

Управлението на мрежата на телекомуникационната компания "Теленор България" се поема ...

......... по целия свят. Нашият екип от експерти ще продължи да надгражда вече изградената авангардна мрежова и ИТ инфраструктура и по този начин да допринесе за създаването на стойност и да отговори на нарастващото търсене и увеличените очаквания към комуникационните мрежи", коментира главният изпълнителен директор на новото българско дружество Владимир Радойчич.


Европейката централна банка отне лиценза на малтийската банка Satabank, която

Европейката централна банка отне лиценза на малтийската банка Satabank, която ...

......... започна проверка срещу банката, като по данни на Ройтерс са били замразени 12 000 сметки, докато тече разследването за предполагаеми нарушения, сред които и пране на пари и подозрителни транзакции за милиони евро. В сряда властите заявиха, че одиторската фирма Ernst & Young ще продължи да действа като банков администратор.


Икономическата криза, породена от коронавируса, засегна и финансовите резултати на

Икономическата криза, породена от коронавируса, засегна и финансовите резултати на ...

......... спрямо същия месец на 2019 г. Спадът е със 166 млн. лв., като обемът на отпуснатите до момента кредити достига 66.7 млрд. лв. В това число е отчетено намаление на заемите на бизнеса със 197 млн. лв., което е 0.5%, а на домакинствата - с 34 млн. лв. или 0.1%.


В България имаше тенденция на намаляване на безработица от 2013

В България имаше тенденция на намаляване на безработица от 2013 ...

......... страната."Броят на установените лица с коронавирус зависи от броя на тестовете. Когато има повече тестове, потвърдените случаи ще са повече. Освен броя на тестовете е важен да се установи и т.нар относителен дял - каква част от тестваните са заразени", допълни той.Целият разговор във видеото  По публикацията работи: Анисия Иванова


РЗИ наложи глоби на депутатите заради неспазването на противоепидемичните мерки.

РЗИ наложи глоби на депутатите заради неспазването на противоепидемичните мерки. ...

......... кажа, но 6 човека са провинилите се.  Те подписват. След това могат и да обжалват, естествено. Всеки бърка! След като е сбъркал някой, ще си понесе вината и отговорността". ДПС нямат глобени депутати.  От "Атака" е санкциониран Павел Шопов.  Засега няма информация за глобени депутати от "Воля" и БСП.  


Нямаме нищо общо с намерените отпадъци край Червен бряг. Това

Нямаме нищо общо с намерените отпадъци край Червен бряг. Това ...

......... ходили сме заедно 2-3 пъти на почивка, но нямаме общ бизнес. Ще се опитват да протакат делото до безкрай и в крайна сметка ще бъдем оправдани. В момента важното е брат ми да излезе от затвора, защото той не е някакъв наркоман. Не сме направили нищо грешно, допълни Бобоков.  


Цената на хляба засега остава стабилна и няма да се

Цената на хляба засега остава стабилна и няма да се ...

......... когато зърното е в хамбарите, обясни Кукушева. Тя коментира още, че ако новоприетият закон за храните влезе в сила с цялата си тежест, може да осветли сивия сектор при хлебарите и сладкарите. Според нея сивият сектор се крие основно в дистрибуцията на хляба, като с тези данни разполагат МВР, ДАНС.


Най-голямата охранителна фирма в Северозападна България – „СИТИ СОТ“, въведе

Най-голямата охранителна фирма в Северозападна България – „СИТИ СОТ“, въведе ...

......... детекция * Липсващи/изоставени обекти * Навлизане в зона * Промяна на изгледа * Детекция на лице * Пресичане на линия * Броене на хора. Услугата „Видеонаблюдение“, която е предоставяна от „СИТИ СОТ“, утвърждава фирмата като лидер в тази част на страната при охраната на обекти чрез системи за отдалечен видеоконтрол.


Едни от най-обичаните български актьори ще гостуват в ресторант "Чайка",

Едни от най-обичаните български актьори ще гостуват в ресторант "Чайка", ...

......... на едни от най-обичаните звезди у нас.  „Майсторите на комедията“ е комедийно, сатирично, музикално шоу за събитията, новините и живота в България, Европа и света, представени по ироничен и забавен начин на зрителите. Усмивките, доброто настроение и силните емоции са гарантирани за гостите на спектакълът.  За информация и резервации: 0879531550


Peгиcтpиpaнa в Kипъp ĸoмпaния e нoвият мaжopитapeн coбcтвeниĸ нa eдин

Peгиcтpиpaнa в Kипъp ĸoмпaния e нoвият мaжopитapeн coбcтвeниĸ нa eдин ...

......... - "Meтpoпoл Πaлac". "София Хотел Балкан" e чacт oт бpaндa нa нaй-гoлямaтa xoтeлcĸa вepигa в cвeтa Маrrіоtt - Luхurу Соllесtіоn. До април 2013 г. той беше под мapĸaтa Ѕhеrаtоn, ĸoятo бешe чacт oт вepигaтa Ѕtаrwооd Ноtеlѕ. Двете компании се обединиха пpeз 2016 гoдинa, ĸaтo cъздaдoxa нaй-гoлямaтa xoтeлcĸa гpyпa в cвeтa.


Железопътната магистрала

Железопътната магистрала "Тракия" София - Бургас няма да бъде довършена ...

......... пред Mediapool. Той допълни, че от Европейската комисия има уверение, че този проект ще бъде финансиран през следващия програмен период. Обществената поръчка за изграждането на 51-километра релсов път за над 1 милиард лева без ДДС е най-голямата, която се финансирана през настоящия програмен период от еврофондовете чрез оперативна програма "Транспорт".


Схемата 60/40 ще има нов дизайн в сектор туризъм, където

Схемата 60/40 ще има нов дизайн в сектор туризъм, където ...

......... бъдат събрани. Общините и общинските предприятия също могат да кандидатстват за помощ по тези мерки. За хотелиерите и ресторантьорите няма да има изискване да се запазва заетостта на новоназначените служителите, а само изискване за запазване на работното място, защото това работно място ще съществува и следващия сезон, каза Деница Сачева.


Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) се отказва от плановете да построи

Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) се отказва от плановете да построи ...

......... Турция в Сирия през октомври 2019 г. и критиките срещу турското правителство за нарушаване на човешките права, припомня ДПА. Турското подразделение на компания е вписано в търговския регистър в Маниса и разполага с капитал от около 164 млн. долара. Очакваше се проектът да създаде около 4000 работни места в региона.


ТЕЦ

ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" започна на 1 юли годишния ...

......... във връзка с пандемията от коронавирус. Прави се постоянна дезинфекция, осигурени са лични предпазни средства на служителите и е осигурено необходимото безопасно физическо разстояние. Централата разполага с план за действие при промени в епидемиологичната обстановка и има възможност да функционира в условия на изолация, в случай че ситуацията го наложи.


Токът за домакинствата поскъпва средно с 2.7 на сто от

Токът за домакинствата поскъпва средно с 2.7 на сто от ...

......... Едното е извеждането на небитовите потребители на свободния пазар, което ще намали необходимата за регулирания пазар енергия с над 3 тераватчаса в следващите 12 месеца и така обемът ѝ ще падне до 11.7 тераватчаса, обясни Иванов. Той обаче не навлезе в подробности как това влияе това на цените в микса.


iStock
Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) се отказва от плановете да построи

iStock Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) се отказва от плановете да построи ...

......... с които концернът вече разполага. Преди пандемията "Фолксваген" възнамеряваше да разшири капацитета си за производство на модела Пасат (Passat) на основната си марка и модела "Сюпърб" (Superb) на подразделението "Шкода" (Skoda). Заводът в Маниса трябваше да произвежда до 300 000 коли годишно, а проектът бе на стойност 1,3 млрд. евро.


Коронавирусът може да започне да живее постоянно в човешкото тяло,

Коронавирусът може да започне да живее постоянно в човешкото тяло, ...

......... нас, както и редица други инфекции. Въпреки че все още няма официални данни, трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи с COVID-19. Да се надяваме, че най-вероятно, той ще повтори съдбата останалите четири най-разпространени коронавируса, с които се е сблъсквало човечеството до сега“, каза Колесников.     


От днес започва да се прилага намалената ставка на данък

От днес започва да се прилага намалената ставка на данък ...

......... При кетъринга, когато доставката на храна на място е придружена от други услуги като подреждане, доставка на оборудване (маси, столове и др.) и сервиране, ставката е 9%. Продажбата на храна от павилион, магазин или вендинг машина, както и доставките до вкъщи, остават на досегашния режим на облагане от 20%.  


Германската автомобилна корпорация „Костал“ затваря заводите си в Словения и

Германската автомобилна корпорация „Костал“ затваря заводите си в Словения и ...

......... при нас. Работниците ще стигнат цифрата, най-вероятно, 5000 души, В момента  автомобилната корпорация строи общежитие и комплекс за услуги в близкото до Пазарджик село Добровница. Там ще бъдат настанявани работници от чужбина, тъй като Пазарджик не може да отговори на нуждите от работна ръка на предприятието.По публикацията работи: Анисия Иванова


Plovdiv24.bg
> Архивна снимка

Plovdiv24.bg > Архивна снимка"Ние сме разположили видими табели на няколко места ...

......... сам да избере да ползва", допълни Тунджев. Проверка показа, че леглата около заведението се ползват само срещу консумация.  "Казаха ни на консумации не се плаща. Консумираш си, каквото си консумираш и по този начин си плащаш, така трябва да бъде, така е в Гърция, така е навсякъде", сподели друг турист.


По предварителни изчисления на Европейската комисия България получава над половин

По предварителни изчисления на Европейската комисия България получава над половин ...

......... в синхрон с водещите приоритети за насърчаване на МСП, дигитализация, Зелена трансформация, се казва в прессъобщението. Към момента прогнозното финансиране по многогодишната финансова рамка за България е 16,7 млрд. евро. То включва средства от Кохезионната политика, директни плащания, по Програмата за развитие на селските райони, миграция и сигурност и др.


Излишъкът в бюджета продължава да расте въпреки кризата с Covid-19.

Излишъкът в бюджета продължава да расте въпреки кризата с Covid-19. ...

......... на приходите е причината за формирането на текущо превишение на приходите над разходите към полугодието. Независимо от извънредните разходи, включително и финансирани чрез европейските програми, при обичайните разходи се наблюдава по-ниско усвояване, което е следствие от внимателното прецизиране, приоритизиране и пестеливо разходване на средства от бюджетните организации", признава финансовото министерство.


Излишъкът в бюджета продължава да расте въпреки кризата с Covid-19.

Излишъкът в бюджета продължава да расте въпреки кризата с Covid-19. ...

......... на приходите е причината за формирането на текущо превишение на приходите над разходите към полугодието. Независимо от извънредните разходи, включително и финансирани чрез европейските програми, при обичайните разходи се наблюдава по-ниско усвояване, което е следствие от внимателното прецизиране, приоритизиране и пестеливо разходване на средства от бюджетните организации", признава финансовото министерство.


Служителите на Wirecard в Германия все още не са получили

Служителите на Wirecard в Германия все още не са получили ...

......... Междувременно северноамериканското подразделение на Wirebank си търси купувач, като казва, че бизнесът засега не е засегнат от скандала в сърцето на Европа. Wirecard: Някогашната финтех надежда, която се превърна в срам за Германия Скандалът около компанията се задълбочава, след като се оказа, че в баланса ѝ липсват 1,9 милиарда евро


Два дни преди влизането в сила на намалената от 20%

Два дни преди влизането в сила на намалената от 20% ...

......... 9% ще важи за нощувки в хотели, други места за настаняване, отдаване под наем на площадки за каравани и къмпинги. Тя ще се прилага и за бебешки пелени, бебешко сухо мляко, каши и бурканчета със зеленчукови или пловоди пюрета до 250 гр., които могат да съдържат месо, риба или ядки.


Дали трябва или не трябва - решава клиентът. Търговците силно

Дали трябва или не трябва - решава клиентът. Търговците силно ...

......... туристи. Опашките към Гърция трябва да ни покажат, че нещо грешим. От бранша явно си живеят в розов облак и не са разменили две думи с потребителите, оправдават се с големите разходи. Според една анкета, хората, които биха посетили Гърция, са повече от тези през миналата година", подчерта още той.


На 1 юли сутринта се пуска движението по ремонтираните пет

На 1 юли сутринта се пуска движението по ремонтираните пет ...

......... в срок въпреки ограниченията заради мерките срещу коронавируса. Горната част на виадуктите е с ремонтирани пътни плочи, греди, хидроизолация, нови фуги и тротоарни блокове, асфалтова настилка, маркировка, предпазни парапети и мантинели. Ремонтът на колоните на съоръженията продължава, без това да затруднява по никакъв начин пътуването по автомагистралата, уточняват от агенцията.


Общият индекс на цените на производител през май 2020 г.

Общият индекс на цените на производител през май 2020 г. ...

......... мебели – с 3.5%, и производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 3.3%. Повишение на цените се наблюдава при: производството на хранителни продукти - с 3.9%, обработката на кожи и производството на изделия от обработени кожи, без косъм и производството на мебели – по 2.7%.


Говориш немски и искаш да работиш за глобална компания, а

Говориш немски и искаш да работиш за глобална компания, а ...

......... за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари. Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар! ИЗПРАТИ НОВИНА Новини от днес [27] Новини от вчера [79] « Юни 2020 г. » пон вто сря чтв пет съб нед 123

  Светлин Наков, съосновател и вдъхновяващ мениджър на SoftUni бе

  Светлин Наков, съосновател и вдъхновяващ мениджър на SoftUni бе ...

......... лекоатлетИзбрана е за почетен посланик на Новините заради изключителните постижения на 100 и 200 м. спринт, както и заради поддържането на високи резултати във всички световни класации и популяризиране на българския спорт в световен мащаб.  Почетен посланик на Новините в Категория „Бизнес“ Цветелина Николова - предприемач, управляващ директор на Катаржина Естейт


Десетки хора са от ранни зори пред Агенцията по вписванията

Десетки хора са от ранни зори пред Агенцията по вписванията ...

......... внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи дейност като едноличен търговец или земеделски стопанин. Днес, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски, напомнят от Национална агенция за приходите.  


Намаляването на ДДС до 9% за година и половина при

Намаляването на ДДС до 9% за година и половина при ...

......... за антикризисна мярка“, обясни той пред бТВ.   По думите му именно заради обвързването на 9-те процента с ресторантьорската услуга на мястото на търговеца с пряко и непосредствено предлагане на храна и напитки една пица може в заведение да е с ниско ДДС, а при доставка – със стандартни 20%.


Одобрените от Европейската комисия близо 100 милиона евро за подкрепа

Одобрените от Европейската комисия близо 100 милиона евро за подкрепа ...

......... предстои в Европа да се говори за скъсяване на връзките на доставки, т.е. Европа и бизнесът в Европа разбра, че това далечно място, от където си доставяме всичко, е грешно за Европа. От тази гледна точка България и Хърватия мисля, че ще имат изключителен шанс да се възползваме", отбеляза Караниколов.


Пети ден в Русия продължава общонационалното гласуване на предложените от

Пети ден в Русия продължава общонационалното гласуване на предложените от ...

......... висшите държавни чиновници се забранява да притежават банкови сметки в чужбина.  Прави впечатление, че в ефира на държавните медии изобщо не се обсъжда една от най-важните поправки, а именно тази, която позволява на Владимир Путин да се кандидатира за президент и след изтичането на настоящия му мандат през 2024 г. 


Френски съд призна бившия премиер Франсоа Фийон за виновен по

Френски съд призна бившия премиер Франсоа Фийон за виновен по ...

......... 2016 г., като казва: „Досега никога не съм се забърквала в политическия живот на съпруга си“. Тя каза още, че не си спомня добре договорите, които е имала като парламентарен помощник. Фийон, който беше премиер при бившия президент Никола Саркози от 2007 до 2012 г., непрекъснато твърди, че е невинен.


"Очаквам българското правителство по възможно най-бързия начин да изчисти проблема ...

......... лиценз от българската Агенция за ядрено регулиране, която не успя да завърши процедурата преди спирането на реализацията на ядрения строеж през март 2012 г. с решения на правителството и парламента. Има одобрението на ЕК от декември 2007 г., но сега от Брюксел ясно казват, че ще е необходима нова нотификация.


Схемата 60/40 за запазване на заетостта се удължава до 30

Схемата 60/40 за запазване на заетостта се удължава до 30 ...

......... образователни услуги, стоматолозите, като и здравни заведения и специалисти без сключен договор с Националната здравноосигурителна каса. Компенсациите ще се изплащат на базата на осигурителния доход на работника за месец май. От 1 юли минималните осигурителни доходи на заетите в туристическия бранш и ресторантите са увеличени, припомни социалният министър Деница Сачева.


Австрия ще увеличи финансовите стимули за покупка на електрически автомобили

Австрия ще увеличи финансовите стимули за покупка на електрически автомобили ...

......... евро в субсидията, посочи министърката. Гевеслер обяви и утрояване на помощта за зарядни пунктове до 600 евро за домашни станции или интелигентни зареждащи кабели и 1800 евро за пунктове за зареждане в жилищни сгради. Австрия има около 5500 зарядни станции и иска да увеличи този брой възможно най-бързо, добави министърката.


  Цветелина Николова, предприемач и управляващ директор на Катаржина Естейт,

  Цветелина Николова, предприемач и управляващ директор на Катаржина Естейт, ...

......... е за почетен посланик на Новините заради изключителните постижения на 100 и 200 м. спринт, както и заради поддържането на високи резултати във всички световни класации и популяризиране на българския спорт в световен мащаб.  Почетен посланик на Новините в Категория „Бизнес“ Цветелина Николова - предприемач, управляващ директор на Катаржина Естейт  


Европейската комисия одобри българска схема в размер на 200 млн.

Европейската комисия одобри българска схема в размер на 200 млн. ...

......... на схемата е да отговори на нуждите от ликвидност на средните предприятия и да им помогне да продължат дейността си по време и след пандемията. Очаква се от мярката да се възползват около 1500 средни предприятия. Комисията установи, че българската схема е в съответствие с условията, заложени във временната рамка.


Близо 1500 души получават одобрение за безлихвен кредит всяка седмица.

Близо 1500 души получават одобрение за безлихвен кредит всяка седмица. ...

......... са от служители на трудов договор. В началото 12 банки се съгласиха да участват по схемата за подпомагане на физически лица. Досега две от финансовите институции оползотвориха изцяло предоставения им ресурс, а останалите банки ще продължат да приемат кандидати. Крайният срок за подаване на заявления е 31 декември 2020 г.


Да отпадне забраната за онлайн търговия с храните за кърмачета

Да отпадне забраната за онлайн търговия с храните за кърмачета ...

......... се мотивира с това, че "тези две групи храни са предназначени за чувствителни и уязвими групи от населението". "Счетено е, че търговията по интернет с такива храни крие рискове от нелоялни и опасни търговски практики, свързани както с безопасността, така и със състава на хранителните вещества", обясниха от здравното министерство.


С 83.8% по-малко са пътуванията на българи през май 2020

С 83.8% по-малко са пътуванията на българи през май 2020 ...

......... от всички наблюдавани страни. Посещенията на граждани от групата "Други европейски страни" намаляват със 76.8%. През май 2020 г. относителният дял на посещенията по цели е, както следва: с други цели - 68.4%, със служебна цел - 30.9%, и с цел почивка и екскурзия - 0.7%.По публикацията работи: Веселина Йорданова


Пътуващите към Гърция, които не са попълнили новата онлайн декларация,

Пътуващите към Гърция, които не са попълнили новата онлайн декларация, ...

......... влязат на територията на страната. Хората ще бъдат проверявани на случаен принцип. В неделя стана ясно, че всички туристи ще бъдат задължени да попълват нов формуляр, в който ще се съдържа информация за държавата, от която идват, и адрес на престоя по време на ваканцията им в южната ни съседка.


Вчера главният редактор на фалиралият врачански всекидневник „Конкурент“ - Георги

Вчера главният редактор на фалиралият врачански всекидневник „Конкурент“ - Георги ...

......... и до дефицит на морал в личността на главния редактор Гошо Синдика, и това е видно от професионалното му поведение. Дребничкият журналист обича да се дуе, че е първоизточник на всички новини на земята, но всъщност е селски тарикат, който живее с илюзията, че е някакъв фактор. Еми, не е…


Тестват за COVID-19 децата от 185-та детска градина в столичния

Тестват за COVID-19 децата от 185-та детска градина в столичния ...

......... 10 човека. Има родители, които заявиха, че днес не могат да бъдат тествани", обясни директорът на детската градина Милена Русинова. След отварянето на детските градини, 180 деца посещават детското учебно заведение. По принцип броят им е над 400. Според Русинова не е имало притеснение нито при персонала, нито при родителите.


"Старбъкс" (Starbucks) стана поредната компания, която спира да рекламира в ...

......... мрежа не правела достатъчно срещу расизма.   Компанията, която има верига от кафенета, каза, че действията ѝ не са част от кампанията, но ще спре да рекламира в социалните мрежи, докато обсъжда с организации за защита на гражданските права и своите медийни партньори как да бъде спряна речта на омразата.


Повече от половината от хотелиерите в страната обмислят намаление на

Повече от половината от хотелиерите в страната обмислят намаление на ...

......... се, по този начин да реши  проблемите, свързани с коронавируса. Въпреки затрудненията обаче от бранша са категорични - сезонът, трябва да бъде спасен. „Хотелите, които предлагат добро качество и добър продукт, дори и без печалба, дори и нула на нула да е сезона, трябва да останат на пазара”, казва Косев.


Въпреки необичайните условия Северното Черноморие вече посрещна първите туристи. Някои

Въпреки необичайните условия Северното Черноморие вече посрещна първите туристи. Някои ...

......... и да кажем, че ние сме отворени и вярваме в способностите си да предложим продукта и този сезон”, казва още Щилянова. От бранша обаче изразиха надежда, че с отпадането на 14 дневната карантина за пристигащите туристи от все повече държави, хотелиерите ще успеят да посрещнат повече гости от чужбина.  


Varna24.bg Пълно и евтино! Така само с две думи читател

Varna24.bg Пълно и евтино! Така само с две думи читател ...

......... трима души отидат заедно на плаж, всичко ще им излезе 10,50 лева.Снимките, които човекът ни изпрати на редакционната поща, са направени буквално преди минути. Прогнозата за времето е повече от обещаваща, въпреки че в момента над част от Южното Черноморие има облаци. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Макар да определи като неверни внушения твърденията на редица експерти

Макар да определи като неверни внушения твърденията на редица експерти ...

......... държавата, "Дженерал Електрик" да достави турбини за реакторите, а "Фраматом" системи за контрол на сигурността. Двата доставчика смятат сами да финансират своите доставки, което на първо време ще намали търсеният финансов ресурс за дострояването на централата, но след влизането ѝ в експлоатация, ще трябва да бъде възстановено това експортно кредитиране.


Вчера с чартърен полет от Нидерландия първите организирани туристи кацнаха

Вчера с чартърен полет от Нидерландия първите организирани туристи кацнаха ...

......... проекти, реализирани на нейната територия, най-големият от които е пречиствателната станция, изградена, за да обслужва Несебър, Слънчев бряг и другите селища на общината. В последните години особено внимание бе обърнато и на озеленяването, сметопочистването и инфраструктурата, които заедно с естествените природни дадености са основни фактори за растящия интерес към региона.


Част от индустрията беше засегната сериозно от необичайната за всички

Част от индустрията беше засегната сериозно от необичайната за всички ...

......... обединение ще бъде много по-голяма. Това е инициатива на клъстер "Тракия икономическа зона" заедно с общините и г-н Димитров /б.а. кметът на Пловдив Здравко Димитров/ е един от идеолозите на този проект" - каза инж. Пламен Панчев.Цялото интервю гледайте в прикаченото видео! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.