Въпреки спада в приходите на българските хотели като цяло, през

Въпреки спада в приходите на българските хотели като цяло, през ...

......... се променя съвсем слабо в полза на българите, показват данните. Приходите на останалите курорти бележат спад. Най-силен е той в Златни пясъци – 18%. Слънчев бряг през май 2019 г. има с 10% по-ниски приходи в сравнение със същия месец на м.г., а най-слаб е спадът в Албена – 5,5%.


Цената на тока у нас е втората най-висока в Европа.

Цената на тока у нас е втората най-висока в Европа. ...

......... България. Трябва мобилизация на всички фактори, от които зависи взимането на това решение. Има възможност и двете страни да произвеждат техни автомобили. Важно е подобна знакова инвестиция да бъде привлечена в България. Европейската индустрия не трябва да напуска ЕС", разясни Велев пред Bulgaria ON AIR.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


Роботите срещу хората. Очаква се до 10 години роботите да

Роботите срещу хората. Очаква се до 10 години роботите да ...

......... няма чувства. Машините с изкуствен интелект могат да стигнат до нива, в които превъзхождат човека, но чувствата помагат да се вземат едни или други решения. Чувствата са дадени на човека от друго място", заяви проф. Валери Младенов. Едно е сигурно - никога няма да успеят да заменят въображението на човека.


Мнистърът на туризма Николина Ангелкова проведе в курорта Златни пясъци

Мнистърът на туризма Николина Ангелкова проведе в курорта Златни пясъци ...

......... дейност. В момента на хотелите и туроператорите предстои договаряне. До края на август трябва да са направени летателните програми, заяви Григор Фиданов от „Хотелско-мениджърска компания“ ЕООД. Той се спря и върху начините да се покаже потенциалът на България на дисижън мейкърите така, че те да подпомогнат имиджа на страната.  


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще разследва американския технологичен

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще разследва американския технологичен ...

......... но ако тя открие натиск от страна на "Епъл" върху БТК, може да глоби американския гигант с до 10 процента то приходите му за предходната година. за 2018 г. те надхвърлят 100 млрд. долара. Решение по случая може да се очаква най-рано до месец, но може да продължи и по-дълго.


Българската агенция за безопасност на храните /БАБХ/ потвърди огнище на

Българската агенция за безопасност на храните /БАБХ/ потвърди огнище на ...

......... превенция на заболяването. Всички случаи на болни и умрели свине трябва да бъдат докладвани незабавно. АЧС е заболяване с потенциал на бързо разпространение, вирусът е изключително устойчив в околната среда, като фактор за разпространението му, освен заразени свине, са и замърсени свинско месо и продукти, транспортни средства, оборудване и др.Ако Вие имате опит в сферата на логистиката и спедицията,

Ако Вие имате опит в сферата на логистиката и спедицията, ...

......... Ако Вие имате опит в сферата на логистиката и спедицията, може да видите свободните позиции от Лазер Лоджистик ООД Ако Вие притежавате добри комуниактивни умения и искате постоянна работа, може да видите свободните позиции от БРИЛЯНТ 33 ЕООД


Строителството на Турски поток през България ще се забави. Върховният

Строителството на Турски поток през България ще се забави. Върховният ...

......... най-големите инфраструктурни поръчки – на стойност над 2 млрд. лв. - отива при втория претендент - обединение "Газово развитие и разширение в България". "Аркад" бе определен за победител за строежа на 474-километровото трасе от турско-българската до българо-сръбската граница, тъй като единствен влизаше в стойността на поръчката. ГЕРБ предложи по-висока цена.


Засега туристическият сезон в Балчик се очертава да е по-слаб

Засега туристическият сезон в Балчик се очертава да е по-слаб ...

......... още Ангелов. Кметът на Мангалия, Румъния, Кристиан Раду също потвърди силната връзка между прогнозите за времето и броя на туристите. В румънския черноморски град през миналата седмица също е отчетен спад на почиващите. "Катастрофалните прогнози за бури край Мангалия не се потвърдиха, но те влияят на туристите", каза кметът Раду.


С ежегодната промяна на цената на електроенергията у хората се

С ежегодната промяна на цената на електроенергията у хората се ...

......... дружества (ЕРД), които са на ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про". Цените за пренос и достъп за ЕРД са среднопретеглени за трите компании. Изследвано е влиянието на технологичните разходи на енергия при разпределение въз основа на одобряваните от КЕВР стойности за допустим разход (%, МВтч) и за покупна цена на съответната енергия.


„Когато намерим правилната среда по отношение на човешки капитал и

„Когато намерим правилната среда по отношение на човешки капитал и ...

......... в България. R&D офисът работи по проекти за задни светлини на автомобили, които ще бъдат в масово производство 2 години след първоначалната проектна фаза. Специалистите в него реализират на практика визията на производителя, вземайки предвид функционалността, трайността, сигурността и естетиката на автомобилния компонент, както и цялостния външен вид на колата.Системата за спътникова навигация "Галилео" (Galileo) на Европейския съюз не

Системата за спътникова навигация "Галилео" (Galileo) на Европейския съюз не ...

......... спътникова навигация "Галилео" стартира през 2016 г. и се очаква да заработи на пълни обороти през 2020 г. Тя има за цел да подобри навигационните услуги на Стария континент и да прекрати зависимостта от американската GPS, руската ГЛОНАСС и китайската Compass. Ще се използва от гражданите, бизнеса, правителствата и военните.


НАСА публикува видео карта на всички 4000 екзопланети, открити от

НАСА публикува видео карта на всички 4000 екзопланети, открити от ...

......... Целзий. През април 2017 г. беше открита суперземята LHS 1140b, която е с гигантски океани от магма. Сред най-големите находки на "Кеплер" е звездната система "Трапист-1" с рекордните седем подобни на Земята планети. Звездата им е на 39 милиона светлинни години, а всяка от тях вероятно има вода на повърхността.


Върховният административен съд (ВАС) окончателно забрани на държавната компания

Върховният административен съд (ВАС) окончателно забрани на държавната компания "Булгартрансгаз"да подпише ...

......... на "Аркад". Така газовият оператор сметна, че "Аркад" се отказват от поръчката и реши да я даде на ГРРБ. Според КЗК това решение е незаконосъобразно и договорът трябва да бъде възложен на "Аркад". Решението на антимонополния орган е потвърдено от ВАС, който се е произнесъл по казуса на 11 юли.


Стажантската програма на Пощенска банка, която вече е целогодишна, дава

Стажантската програма на Пощенска банка, която вече е целогодишна, дава ...

......... присъединят към нашия силен екип, за да вървим заедно с тях по пътя на успеха“, коментират от Пощенска банка. Повече за стажантската ни програма можете да научите тук https://www.postbank.bg/bg-BG/AboutUs/09Careers/InternshipProgram/. Всички желаещи да се включат в нея могат да подадат своите документи на имейл адрес: [email protected] (в материала има продуктово позициониране)


От днес до края на месец август се забраняват строителните

От днес до края на месец август се забраняват строителните ...

......... На нарушителите ще се съставят административни глоби. Причината за забраната е тенденцията курортът да се разширява и всяко лято да се превръща в строителна площадка, което се отразява зле на туристическия сезон. Предупреждения и глоби ще получават и туристите, които нарушават спокойствието на останалите летуващи, в тъмната част на денонощието.Съединените щати започнаха серия операции срещу нелегални имигранти. Властите задържат

Съединените щати започнаха серия операции срещу нелегални имигранти. Властите задържат ...

......... престъпници и не ни сътрудничат”, заяви директорът на Имиграционна и митническа охрана на САЩ Кен Кучинели. „Техен приоритет винаги е бил и ще бъде да преследват чуждестранните престъпници. Това са хора, които са тук нелегално и са извършили допълнителни престъпления срещу американски граждани”, поясни представителят на митническите и гранични служби Марк Морган.


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) допусна предварително изпълнение на

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) допусна предварително изпълнение на ...

......... с по-сложен терен, отколкото останалите 19 км (лот 1). Предвижда се пътят Ботевград - Мездра да е с две платна с по две ленти за движение в посока, с габарит 20 м, т. е. двойно по-широко от настоящото, тъй като в момента има по една лента за движение в посока.


През юни спрямо май Националният статистически институт отчита дефлация от

През юни спрямо май Националният статистически институт отчита дефлация от ...

......... с 1.1%. През месеца поскъпват с 0.8% алкохолът и цигарите, цените в ресторантите и хотелите се вдигат с 1.5%.Цената на дизелово горивото гориво пада с 1.7%, на бензин А95H - с 1.4%, на А98Н - с 1.1%, газ пропан-бутан за коли - с 2.9%. Международните полети поскъпват с 8.4%.© НСИ


Върховният административен съд (ВАС) окончателно е забранил на

Върховният административен съд (ВАС) окончателно е забранил на "Булгартрансгаз" да ...

......... сключи договор с руския участник въпреки мотива, че проектът е от "особено важен държавен и обществен интерес" и забавянето му може да причини "значителна и трудно поправима вреда". Комисията обаче не прие доводите и именно това й решение беше обжалвано пред ВАС от обединение "Газово развитие и разширение в България".


Популярна мисъл гласи, че преди да купим дадена вещ трябва

Популярна мисъл гласи, че преди да купим дадена вещ трябва ...

......... с по-голяма степен на сигурност важните за нас неща. Още информация за ефективното управление на вашите пари можете да откриете в секция „Лесни финанси“ на сайта на NN България. Включете се в играта на NN България като отговорите на няколко въпроса и спечелете една от наградите. Играйте тук: https://apps.novini.bg/nn/  


15 юли 2019 Българската асоциация на рекламодателите (БАР) активира конкурсите

15 юли 2019 Българската асоциация на рекламодателите (БАР) активира конкурсите ...

......... Студентски проекти се подават между: 29.6.2019-28.7.2019г. - Оценяване и определяне на победителите: 29.7.2019-01.9.2019г. - Галасъбитие за връчване на наградите: (общо за трите конкурса в BAAwards 2019: дата между 22-24.10.2019г., която ще бъде обявена по-късно Подробна информация за конкурсите в BAAwards 2019, може да намерите на сайта на конкурса. Медийно партньорство


Васил Альошин е предприемач и специалист в областта на медиите

Васил Альошин е предприемач и специалист в областта на медиите ...

......... може да влияе на целия световен пазар, но вече сме наблюдавали това и с други стабилни койни. Виждаме, че Китай също има намерение да издаде своя виртуална валута в отговор на Либра, ако това се случи ще сме свидетели на следващата стъпка към изчезването на книжните пари.Автор: Екип на Dnes.bg


Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ) изготви Национален план

Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ) изготви Национален план ...

......... Биоземеделието е приоритетен сектор за подпомагане по инвестиционните мерки по ПРСР. От началото на 2007 г. до момента по Програмата са изплатени около 150 млн. евро, основно за проекти за модернизация на биологичните земеделски стопанства, следвани от проекти на млади фермери, малки стопанства и проекти за преработка на био суровини.


Кризата с намирането на качествени служители се задълбочава. Безспорен е

Кризата с намирането на качествени служители се задълбочава. Безспорен е ...

......... световния пазар за производство на кранове и повдигащи системи. Концернът разполага с глобална мрежа за продажби и сервизни услуги (повече от 200 основни вносители/търговци и 5,000 центъра за продажба и сервиз по света), поръчки, производство, монтаж (37 производствени и монтажни локации), базирани на стратегически цели: иновация – интернационализация – гъвкавост.


Съжалявам и искам да се извиня на всички в бранша,

Съжалявам и искам да се извиня на всички в бранша, ...

......... отгоре ми. В първия момент не се стигна до конфронтация. Помолих колегите да се обадят на 112. Около половин час нямаше никаква реакция. Не дойде никой, посочи хотелиерът. Той отбеляза, че израелските туристки в декларация са написали на родния си език, че повече няма да буйстват и да създават проблеми.


Ново издание на

Ново издание на "Резон Медия Груп" – Наръчник „Електронно възлагане ...

......... квалифициран електронен подпис (КЕП) на организацията. Електронната платформа ще обедини всички „профили на купувача“ на отделните възложители – общини, агенции и други ведомства на едно място. Всички възложители и потенциални кандидати могат да разучават платформата до 1 ноември, когато обществените поръчки се „дематериализират“ и ще се възлагат единствено чрез нея.


Индия отложи за неопределено време старта на мисията "Чандраян-2" към

Индия отложи за неопределено време старта на мисията "Чандраян-2" към ...

......... Индия отложи за неопределено време старта на мисията "Чандраян-2" към Луната 56 минути преди старта от космодрума на остров Шрихарикота в Бенгалския залив, предаде ТАСС. Както съобщи Индийската организация за космически изследвания (ISRO), стартът е отложен по технически причини. Нова дата за изстрелването ще бъде обявена по-късно.


Правителството ще разгледа актуализацията на бюджета заради сделката със САЩ

Правителството ще разгледа актуализацията на бюджета заради сделката със САЩ ...

......... амбицията на управляващите е тя да бъде ратифицирана до края на месеца. Очаква се договорът да бъде подкрепен от депутатите на ГЕРБ, ВМРО и ДПС. Както и остра съпротива от депутатите на БСП, които по принцип подкрепят модернизацията на армията, но имат резерви към избора на САЩ и "Локхийд Мартин".


От 15 юли започва втори прием по държавната помощ de

От 15 юли започва втори прием по държавната помощ de ...

......... евро (48 895.75 лв.) за период от три последователни бюджетни години (2017 г. - 2019 г.)-->   Размерът на помощта de minimis за тютюнопроизводителите, претърпели финансови щети от предходни години, е 3,2 млн. лв. След първия прием по схемата са били изплатени над 2,1 млн. лв, посочват от фонд "Земеделие".


Задава се поскъпване на диамантите, предупреждават експерти. Причината е, че

Задава се поскъпване на диамантите, предупреждават експерти. Причината е, че ...

......... диамантите, предупреждават експерти. Причината е, че най-голямата в света диамантна мина Argyle ще бъде затворена до края на 2020 г. „Блумбърг“ посочва, че причината е прозаична – изчерпване на залежите. Мината Argyle е известна като източник на около 90% от най-ценните и скъпи диаманти в света - розовите и лилавите.


Специализираните професионални формати са в основата на успеха за всеки

Специализираните професионални формати са в основата на успеха за всеки ...

......... разпределени във всичките 6 изложбени зали на Интер Експо Център. #RETAIL SHOW – за първи път Тенденцията за засилващ се през последните години интерес към ритейл сектора създава предпоставки и амбиция у организаторите за разширяване на досега познатия ни формат, като през тази година стартира първото издание на #RETAIL SHOW.


От 15 юли започва втори прием по държавната помощ de

От 15 юли започва втори прием по държавната помощ de ...

......... 000 евро (48 895.75 лв.) за период от три последователни бюджетни години (2017 г. - 2019 г.). Размерът на помощта de minimis за тютюнопроизводителите, претърпели финансови щети от предходни години, е 3,2 млн. лв. След първия прием по схемата са били изплатени над 2,1 млн. лв, посочват от фонд "Земеделие".


Планираните за 13 и 14 юли 2019 г. изпитания на

Планираните за 13 и 14 юли 2019 г. изпитания на ...

......... и припомни, че лицензът за работа на пети блок вече бе удължен с десет години от Агенцията за ядрено регулиране и сега предстои това да се случи за шести блок."АЕЦ "Козлодуй" изпълнява предвидените за това мерки изцяло със собствени средства. За миналата година централата има печалба от 167 млн. лв..


Приключва прибирането на ечемика в Ямболска област. Стопаните очакват значително

Приключва прибирането на ечемика в Ямболска област. Стопаните очакват значително ...

......... ожънати почти половината от засетите площи, при среден добив от 458 килограма от декар. И през тази стопанска година се запазва тенденцията декарите с пшеница и ечемик да намаляват, а да се увеличават тези с маслодайна рапица. С техническата култура са засети близо 20 000 декара повече, отколкото през миналата година.


Планираните за 13 и 14 юли 2019 г. изпитания на

Планираните за 13 и 14 юли 2019 г. изпитания на ...

......... Всички дейности по отделните етапи на утвърдената програма за провеждане на изпитанията бяха изпълнени съгласно предвидения график и в 13:28 часа на 14 юли блокът бе включен в енергийната система на страната. Предстои резултатите от изпитанията да бъдат обобщении в доклад, който ще бъде предоставен в Агенцията за ядрено регулиране.


Първите нови вагони от 40 години в Куба поеха на

Първите нови вагони от 40 години в Куба поеха на ...

......... модернизиране на железопътната мрежа, информира Ройтерс, като се позовава на агенция Интерфакс. Подробностите обаче все още не са обявени.Според кубинското транспортно министерство влаковете в страната са превозили 6,7 милиона пътници миналата година. Правителството заяви, че иска броят да се увеличи с един милион пътници през 2019 година по дългите маршрути.


Пътуващите българи в чужбина са се увеличили с 5% през

Пътуващите българи в чужбина са се увеличили с 5% през ...

......... деяние и вече са сигнализирани всички институции, които са направили проверка. „Туристите трябва да знаят, че те имат права, така че винаги могат да получат защита", каза той. Много е странно, че имаме спад на туристи и празни хотели, а в случая имаме дублиране на стаи, коментира и Димитър Попов.  


Централната банка на Гърция ще препоръча контролът над капитала в

Централната банка на Гърция ще препоръча контролът над капитала в ...

......... спре изтичането на пари в брой от търговските банки, тъй като страната се намираше на ръба на финансов колапс по време на тогавашните кризисни преговори с нейните кредитори. "Смятаме, че наложеният контрол повече не трябва да се прилага", посочи Стурнарас пред журналисти след среща с новия гръцки премиер Кириакос Мицотакис.


Прогнозите за икономическия растеж на България през 2019 г. и

Прогнозите за икономическия растеж на България през 2019 г. и ...

......... помрачени от външни фактори, включително напреженията в световната търговия и значителната политическа несигурност. Тези фактори продължиха се отразяват отрицателно на доверието в производствения сектор, който е изложен в най-голяма степен на международната търговия, като се очаква това да доведе до намаляване на перспективите за растеж през останалата част от годината.


Туристическият бранш е предложил на срещата си с министър Николина

Туристическият бранш е предложил на срещата си с министър Николина ...

......... се случи, а не оправданията, които се повтарят в последните 10-ина години. Според бранша, дори частично да се приложат част от мерките, следващото лято ще е силно и ще се навакса очаквания спад от тази година, който по всичко изглежда ще е между 6 и 8 % спрямо 2018 година.


Барселона вече осъществи мега трансфер, след като привлече за 120

Барселона вече осъществи мега трансфер, след като привлече за 120 ...

......... Той напусна "Камп Ноу" през лятото на 2017 г. Тогава френските богаташи платиха рекордните 222 млн. евро.През миналия сезон Неймар вкара 23 гола и направи 13 асистенции в 28 мача за парижани, но честос е забъркваше в скандали в съблекалнята, а и извън терена, което изнерви богатите собственици на тима.


Велико Търново бележи 13 % ръст на туристопотока и 30

Велико Търново бележи 13 % ръст на туристопотока и 30 ...

......... инж. Панов.  Занаятчийски пазар, демонстрации на антична кухня, ранногермански ритуал на плодородието, късноантична сватба, битки, църковен диспут и погребален ритуал показаха участниците във фестивала тази година.  В Никополис ад Иструм се събраха групи за исторически възстановки и самостоятелни възстановчици от София, Русе, Ямбол, Шумен, Свищов и Велико Търново, предаде БТА. 


Въпрос на време е германският автомобилен производител „Фолксваген“ да вземе

Въпрос на време е германският автомобилен производител „Фолксваген“ да вземе ...

......... по-голям дял има „Форд“ и която ще произвежда електрически и самоходни автомобили. Двете компании ще станат равноправни собственици на фирма за роботизирани автомобили “Арго Ай”, която е мажоритарна собственост на „Форд“. Инвестицията на „Фолксваген“ е на стойност 1,6 милиард долара, а „Форд“ се е ангажирал да вложи 1 милиард долара. 


Няколко дни преди инцидента с двете израелски туристки в "Слънчев

Няколко дни преди инцидента с двете израелски туристки в "Слънчев ...

......... Иван Тодоров е образувано досъдебно производство за хулиганство. Той е обиден от излъчения репортаж и от това, че двете пострадали туристки са намерени, за да говорят. Гюл Кисмети, която е туроператор, заяви, че това е първи подобен инцидент. Тя защити Иван Тодоров с думите, че е добър човек, който работи много.


Вестник "Сън" препоръчва България като най-евтината дестинация за "алкохолна ваканция" в

Вестник "Сън" препоръчва България като най-евтината дестинация за "алкохолна ваканция" в ...

......... България.  Според цитираните в статията данни в България и тази година е с близо 14 процента по-евтино в сравнение с миналото лято и в сравнение с останалите европейски курорти. Отбелязва се също, че Слънчев бряг е изгоден за семейни ваканции, а цените на храната по заведенията са едни от най-ниските. 


Предимствата на Турция пред България за построяването на нов завод

Предимствата на Турция пред България за построяването на нов завод ...

......... гаранции и от Турция и с договор да си гарантира условия, равни на тези, които би имал в държава от ЕС.Останалите предимства на Турция пред България са огромният вътрешен пазар, опитът в автомобилостроенето, наличието на предостатъчно работна ръка, по-дългото работно време и по-кратките отпуски в сравнение с членките на ЕС.


Реформите не търпят отлагане. НЕК трябва да се преструктурира възможно

Реформите не търпят отлагане. НЕК трябва да се преструктурира възможно ...

......... повече участници", каза Теменужка Петкова. Министърът на енергетиката обеща да направи необходимото, така че решенията да бъдат добри и за индустрията, и за енергетиката, като подчерта, че и държавните производители на електроенергия са част от общността на българските производители изобщо и следователно напълно споделят вижданията и очакванията на индустриалните потребители.


Надарената певица Андреа в прав текст даде да се разбере,

Надарената певица Андреа в прав текст даде да се разбере, ...

......... покажеш, че цениш на първо място себе си! Изтърпя достатъчно унижения през годините. Доказа, че си силна и независима жена. Поздравления, Андреа!“, написа една от фенките на певицата. „Ще намериш някой друг, Андреа, който ще те обича много повече и ще създадете щастливо семейство!“, допълва друга последователка на Андреа.  


Започна евтаназирането на домашни свине заради потвърждение на африканска чума

Започна евтаназирането на домашни свине заради потвърждение на африканска чума ...

......... АЧС. В надзорната зона попадат освен обекти тип „лично стопанство“, 1 фамилна ферма за свине и 3 стада с източнобалкански свине. В 3-километровата предпазна зона се предвижда превантивно хуманно умъртвяване на всички домашни свине. Клинични прегледи и лабораторен надзор ще бъдат извършени в населените места, попадащи в 10-километровата надзорна зона.


Правителствата в България вечно говорят за реформи, но като наближат

Правителствата в България вечно говорят за реформи, но като наближат ...

......... мрежа извън населените места, като в момента основната част от приходите се дължат на леките автомобили. Притесненията около повишаването на разходите за транспортни услуги създават достатъчно напрежение, което бързо се трансформира в политически отстъпки и стартът на системата се отлага от 16 август 2019 г. до 1 март 2020 г.


Двете израелски туристки Гила Акав и Керен Хазаз разказаха пред

Двете израелски туристки Гила Акав и Керен Хазаз разказаха пред ...

......... Акав. Керен Хазас казва, че „собственикът на хотела има снимка, когато е бил в Израел и се усмихва, а когато ние бяхме в България, плакахме”. „Не ни гледайте с омраза, все едно искате да ни пребиете, защото вярвам, че българите идват в Израел и получават добро отношение”, заяви Гила Акав.


Българските граждани, които са собственици на имоти в пострадалите райони

Българските граждани, които са собственици на имоти в пострадалите райони ...

......... Георгиева, български адвокат в Солун. "Необходимо е щетите да се заснемат, да се направи оценка и да се посети компетентното кметство", допълни още адвокат Георгиева. Стихийните ветрове, проливния дъжд и градушките на остров Халкидики в сряда взеха повече от 7 жертви и оставиха множество материални щети. Властите обявиха извънредно положение.


Земеделските стопани в Добричкия регион очакват с около 10 на

Земеделските стопани в Добричкия регион очакват с около 10 на ...

......... 250 до 700 килограма от декар, като средният добив в областта вероятно ще достигне 480-500 килограма, което е под потенциала на сортовете пшеница. Добричкият регион е традиционен лидер в страната в добива на зърно, като през миналото лято реколтата достигна 660 853 тона при средно ожънати от декар 541 килограма.


Едва 700 000 от дължимите 10 милиона лева са били

Едва 700 000 от дължимите 10 милиона лева са били ...

......... стопани. По телефона собственичката обяснява, че не е получила официален документ, че има да връща пари. Според нея и в момента къщата е пълна с гости. От министерството на земеделието обясняват, че актовете ще бъдат връчени през следващите дни. Очаква се обаче много от собствениците да обжалват санкциите в съда.


Повече от половин милион българи в активна възраст - близо

Повече от половин милион българи в активна възраст - близо ...

......... за година броят на българите в страната се е увеличил с 26 600. Най-много са новодошлите българи в района на Франкфурт - по данни на българското консулство там броят им през 2018 е нараснал с 11.8% спрямо 2017. За същия период в района на Мюнхен е отчетено покачване с 9,4%.


БАБХ потвърди огнище на африканска чума при домашни свине в

БАБХ потвърди огнище на африканска чума при домашни свине в ...

......... на отстреляни диви свине, не трябва да бъдат оставяни в природата, а да се загробват и местата да се дезинфекцират. Изхвърлянето на всякакви отпадъци, карантии и оставяне на трупове води до замърсяване на околната среда и местообитанията на дивата свиня, разпространение и предаване на вируса от домашни към диви свине.


Въпреки бурята в Гърция, която отне живота на 7 души

Въпреки бурята в Гърция, която отне живота на 7 души ...

......... морето. Още към 8.00 ч. сутринта колоната беше дълга повече от километър. По информация на граничните власти засилен трафик се очаква да има и в събота. За предотвратяването на тапи ще работят четири гишета. Мобилни групи ще са в готовност на място да проверяват пътуващите в автобуси, отбелязва Нова телевизия.


Турция води убедително пред България за новия завод на германския

Турция води убедително пред България за новия завод на германския ...

......... по-изгодна от българската. Преди това германското специализирано издание Automobilwoche съобщи, че "Фолксваген" планира да построи новия си завод край турския град Измир. Управителният съвет на концерна е взел решението под натиск на Катар, който притежава около 17% от акциите на "Фолксваген", пише специализираното издание. Инвестиция от поне 1 млрд. евро


Инцидентът в Слънчев бряг не отразява отношенията между хората от

Инцидентът в Слънчев бряг не отразява отношенията между хората от ...

......... и слънчево лято в красива България", се казва още в позицията на посолството. Припомняме, че скандалът между израелските туристки и българския хотелиер се е разиграл на 5 юли. На разпространените кадри се вижда как хотелиерът се държи грубо с туристките и се опитва да изрита телефона на една от посетителките.


Ако Вие имате опит като складов работник и искате работа

Ако Вие имате опит като складов работник и искате работа ...

......... Ако Вие имате опит като складов работник и искате работа в утвърдена компания, може да видите свободните позиции от ДЖАМБО ЕС.Б ЕООД Ако Вие имате опит в сферата на търговията и продажбите, може да видите свободните позиции от ДАР ГН ООД


Легендарният инвеститор Уорън Бъфет е влагал парите си в Apple,

Легендарният инвеститор Уорън Бъфет е влагал парите си в Apple, ...

......... и начина на обслужване на клиентите. Няма как една от причините за любовта му към тази компания да не е самият шоколад. Той казва, че потребителите са консумирали повече от 6000 килограма продукти през 2013 година. Уорън Бъфет и Чарли Мънгър са били едни от най-големите потребители на тези изделия.Борим се да влезем в Шенген. Вече осма година сме

Борим се да влезем в Шенген. Вече осма година сме ...

......... видим и следващата седмица при избора на председател на ЕК, ако не бъде отложен. Виждаме, че вече и интересите на държавите членки са коренно различни. Виждаме ясно разделение в политическите семейства, появиха се нови силни играчи и оттук нататък много тежко ще се взимат решения в ЕП. Предстои тежък мандат”.


Бизнес групата

Бизнес групата "Еврохолд" обяви, че е сключила договор за покупката ...

......... съгласен да плати предишният кандидат – "Инерком", който отпадна от надпреварата поради липса на осигурено финансиране. Консултанти на „Еврохолд“ по сделката са базираната в Лондон международна адвокатска кантора Morrison & Foerster и българската „Стоева, Чомпалов и Знеполски”. Консултанти на CEZ са адвокатските дружества Skils s.r.o. и „Пенков, Марков и партньори”.


Партия

Партия "Атака" започва всекидневно да внася искане за свикване на ...

......... Сидеров не изпълнява правомощията си като председател на групата - не свиква на заседания, не координира работата ѝ, не присъства не само на заседания на групата, но и на заседания много често на Народното събрание“. Промените в парламентарната група няма да нарушат стабилността на управляващата коалиция, заявиха от трите партии.


От язовир "Съединение" край Търговище са извадени 42 коша с

От язовир "Съединение" край Търговище са извадени 42 коша с ...

......... с общо тегло 13 кг и са върнати във водата на язовира в присъствието на любители рибари от село Съединение. По време на проверката инспекторите са забелязали и човек с надуваема лодка, който избягал и се издирва. Лодката е конфискувана. Проверките на ИАРА в цялата страна продължават, допълват от там.


Една година след ребрандинга на Мтел в А1, компанията отново

Една година след ребрандинга на Мтел в А1, компанията отново ...

......... от тях марки. Номинациите и гласуването в нея са основани единствено на техните предпочитания и не включват специални пазарни критерии и жури. По този начин „Любимите марки” представя не експертното, а потребителското мнение за марките, а критерият, по който се излъчват победителите в отделните категории, е броят на подадените гласове.


До дни жътвата на ечемика в Ямболска област ще приключи

До дни жътвата на ечемика в Ямболска област ще приключи ...

......... 719 000 декара, при 685 000 декара - през тази година. Намалението на площите с ечемик е по-голямо - от 103 000 декара - на 78 000 декара. Посевите с маслодайната рапица са увеличени от 145 000 декара през миналата година - на 164 000 декара - през 2019 година. 


"Прокуратурата трябва да установи дали има престъпление, след което да ...

......... Българската стопанска камара и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България настояха главният прокурор Сотир Цацаров да провери пазара на електрическа енергия и по-конкретно - недостатъчното предлагане на количества от производителите на електроенергия на платформата "Ден напред". Според работодателите фактите дават обосновано предположение за извършване на престъпление от общ характер.