ВМРО предлага държавата и общините да могат да освободят засегнатите

ВМРО предлага държавата и общините да могат да освободят засегнатите ...

......... шанс на пострадалите бизнеси и хора да се възстановят след напълно адекватния и задължителен режим на ограничения в България, мотивират се от ВМРО. Според партията мярката е крайно наложителна предвид факта, че стотици хиляди хора са пряко засегнати от въведените мерки и са във фактическа невъзможност да покриват тези разходи.


АОБР (АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ) настояват за изменение и

АОБР (АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ) настояват за изменение и ...

......... от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., преди влизане в сила на този закон, се изплащат по реда на този закон.“С предложения текст се уреждат случаите на вече подадените заявления.


236 000 са безработните у нас по данни на Агенцията по

236 000 са безработните у нас по данни на Агенцията по ...

......... различен в отделните дни. В петък процентът не е бил толкова висок. В първите дни след 13 март, когато се усещаше по-силен приток на завръщащи се българи от чужбина, тогава процентът беше по-висок. Сега обаче той е около 1% от тези, които се регистрират ежедневно", обясни за Нова телевизия  Калчева.


EVN България дарява 100 000 лв. на Министерство на здравеопазването за

EVN България дарява 100 000 лв. на Министерство на здравеопазването за ...

......... в компанията при стриктно спазване на санитарните изисквания и мерки за безопасност, така че да гарантираме сигурно снабдяване за нашите клиенти. Използвам случая да благодаря на нашите сътрудници за това, че са на своя пост и в тези времена изпълняват своите задължения професионално, достойно представяйки българската енергетика“ каза още той.


Все повече млади хора се разболяват сериозно или умират от

Все повече млади хора се разболяват сериозно или умират от ...

......... сочи още статистиката на организацията. В Италия около 10 до 15 на сто от хората, които са починали след интензивно лечение в болница, са били на възраст под 50 години. Миналата седмица във Великобритания пък почина момиче на 21 години, заразено с вируса. То не е имало никакви придружаващи заболявания. 


Правителството очаквано предлага актуализация на държавния бюджет за 2020 г.

Правителството очаквано предлага актуализация на държавния бюджет за 2020 г. ...

......... и Естония имат по-нисък), баланс в планирания бюджет и фискален резерв от около 10 млрд. лева. Страните, които в период на бърз икономически растеж поддържат балансиран бюджет или дори излишъци имат буфер, или т.нар. „фискално пространство“, да финансират мерки и да поемат негативни въздействия при рязко влошаване на стопанската активност.„При основните хранителни продукти от 24 февруари, когато започна масовото

„При основните хранителни продукти от 24 февруари, когато започна масовото ...

......... последните 10 години имаме стабилно предлагане на нива 19-21 стотинки. Даже бих казал, че тези нива са доста ниски за сектора. Качеството на предлаганите продукти от птицевъдството  е много добро”, каза той. Вече има мерки за Великден и Гергьовден да купуваме само българско месо в големите и в по-малките вериги.


Туроператори се оплакаха пред Mediapool, че застрахователи едностранно прекратяват договори

Туроператори се оплакаха пред Mediapool, че застрахователи едностранно прекратяват договори ...

......... Колчакова, генерален секретар на АБЗ. На срещата са били обсъдени начините за действие, които да обезпечат задължителните по закон застраховки за туроператорите в условия на извънредно положение заради пандемията с Covid-19 и във връзка със случаи на прекратяване на полицата от застраховател, се казва в съобщение на Министерството на туризма.


Съгласно последните данни броят на заразените в Китай е достигнал

Съгласно последните данни броят на заразените в Китай е достигнал ...

......... власти на Китай Към момента в Китай да регистрирани общо 888 случая на коронавирус, които са вкарани от други страни. Все още боледуват 698 души, от които 17 се намират в тежко състояние, а 190 души са оздравели. Няма смъртни случаи на прибрали се и заразени в чужбина отвън китайци. 


Овен Обикновено сте много точни в постъпките си и преценявате

Овен Обикновено сте много точни в постъпките си и преценявате ...

......... изненадани, както и всички около вас, но има и такива дни, без драма. Близнаци Вашето мислене ще определи посоката на днешния ден. Но това не означава само реакциите ви, а цялостната нагласа. Позитивната ви нагласи ще ви донесе късмет и лесен напредък. Дневният хороскоп за останалите зодии – на Jenite.bg


Днес ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, главно

Днес ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, главно ...

......... на 2000 метра - минус 1 - 0. Над Черноморието ще бъде облачно, по южното крайбрежие с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 10 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 9-10. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.Работодателските организации възроптаха в петък срещу това, че при връщането

Работодателските организации възроптаха в петък срещу това, че при връщането ...

......... такъв текст бъде окончателно приет от депутатите с поправките в Закона за енергетиката, те ще бъдат ощетени с 45 млн. лв. Заради това те за пореден път искат оставката на енергийния министър Теменужка Петкова, независимо че законовите поправки са внесени от председателя на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов от ГЕРБ.


Потребителите с персонален идентификационен код (ПИК) от НАП, които са

Потребителите с персонален идентификационен код (ПИК) от НАП, които са ...

......... март до момента издадените нови персонални идентификационни кодове са 17 345. С ПИК на НАП могат да се ползват, както е-услугите на агенцията, така и е-услуги от Националният осигурителен институт, Националната здравно-осигурителна каса, Агенция по заетостта, Агенция по вписванията, Министерство на земеделието, 60 общини, сред които и Столична и други.


Първа присъда за нарушаване на карантина, наложена заради коронавируса в

Първа присъда за нарушаване на карантина, наложена заради коронавируса в ...

......... и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия. Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа. Абонамент Ключови думи карантина присъда коронавирус Споделяне


До среден спад с 31 процента на борсовата цена на

До среден спад с 31 процента на борсовата цена на ...

......... период и средната двуседмична цена на БНЕБ, която е приблизително два пъти по-ниска, отбелязват от организацията.  Тя обръща внимание на особено отчетливото колебание в големи диапазони на цените в седмицата от 23 до 29 март, когато съотношението е достигало приблизително 1 към 3 в диапазона от 21.90 до 61.88 лв./МВтч.


Мексиканската пивоварна

Мексиканската пивоварна "Групо Модело" (Grupo Modelo), произвеждаща един от най-популярните ...

......... InBev),притежаваща 11 пивоварни в Мексико. "Групо Модело" вече е започнала да редуцира производството си до нива, от които при вдигането на забраната за работа, ще може да възстанови дейността си. Компанията изразява също така своята пълна ангажираност да е част от битката срещу вируса SARS-Cov2, допълва се в съобщението ѝ.Новият дълг на обща стойност 10 млрд. лв. за 2020

Новият дълг на обща стойност 10 млрд. лв. за 2020 ...

......... ще се пазят като резерв при необходимост от ликвидност в икономиката, в държавния или в банковия сектор, тъй като България е във валутен борд и не може да печата пари, за разлика от повечето държави по света. Средствата не могат да се харчат за разходи без решение на Народното събрание.


Pernod Ricard, един от водещите световни производители на вина и

Pernod Ricard, един от водещите световни производители на вина и ...

......... преди. Chivas Venture е една от най-въздействащите инициативи на Pernod Ricard, която стартира през 2014 г. Това е социално отговорен конкурс, който всяка година предоставя финансова подкрепа на предприемачите, които представят най-добрите авторски идеи, насочени към позитивна промяна и решаване на най-големите социални проблеми или такива, свързани с околната среда.


Единадесет от двустранните търговски камари в България се обединиха около

Единадесет от двустранните търговски камари в България се обединиха около ...

......... Караянчева е подписано от Advantage Austria, Американската търговска камара в България, Белгия-България-Люксембург бизнес-клуб, Британо-българската бизнес асоциация, Българо-румънската търговско-промишлена палата, Българо-черногорската търговско-промишлена палата, Италианската търговска камара в България, Конфиндустрия България, Сдружение на италианското предприемачество в България, Унгарско-българската стопанска камара, Френско-българската търговска и индустриална камара и Шведската търговска камара в България.  


Един от водещите световни производители на вина и спиртни напитки

Един от водещите световни производители на вина и спиртни напитки ...

......... в подкрепа на местните общности в трудните времена по време на пандемия. В Индия нейната фондация е мобилизирала мобилни медицински клиники, които обикалят сред местните общности и в населените места в близост до 11 производствени обекта на "Перно Рикар", провеждайки масови санитарни и осведомителни обучения за Covid-19 на местни езици.


Ограниченията, наложени срещу разпространението на коронавируса, парализираха голяма част от

Ограниченията, наложени срещу разпространението на коронавируса, парализираха голяма част от ...

......... за секс играчки и бельо "Ан Самърс" (Ann Summers) посочва, че продажбите на секс играчки миналата седмица са скочили с 27 процента на годишна основа. На най-голямо търсене се радва вибратор, който компанията рекламира като най-тихия модел. "Клиентите отдават все по-голямо значение на шума, когато имат многобройно домакинство", отбелязва компанията.


Стартиралата у нас във вторник схема за запазване на заетостта

Стартиралата у нас във вторник схема за запазване на заетостта ...

......... Няколко бизнес организации обаче твърдят, че така, както е създадена, схемата няма да работи, защото фирмите нямат възможност да плащат осигуровките на служителите си за своя сметка. За много бизнеси пречка е условието да нямат задължения към НАП, а други не могат да докажат, че имат 20% спад на приходите.


Министерството на финансите засега се въздържа от предложението за намаляване

Министерството на финансите засега се въздържа от предложението за намаляване ...

......... млн. лв. за извършени дейности като 145 млн. лв. от тях не са платени от държавни институции и около 60 млн. лв. от общини. Янкова посочи, че на фирмите сега им трябват тези пари, за да си подкрепят работниците, а не да ги освободят.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1480)


78% от засегнатите от кризата фирми пускат работниците в платен

78% от засегнатите от кризата фирми пускат работниците в платен ...

......... 400 работници са в платен отпуск, в завода в Димитровград за засегнати 2500 служители.Последният бе реализиран като приоритетен инвестиционен проект, който се ползва с най-висока подкрепа от страна на държавата, и има поети ангажименти към заетостта. Въпреки това бе сред първите, предприели действия за прекратяване на дейността, посочват от синдиката.


„Дойдох, за да ви кажа едно голямо благодаря!“ Това заяви

„Дойдох, за да ви кажа едно голямо благодаря!“ Това заяви ...

......... спаси живота и да е здраво“, каза премиерът Борисов, коментирайки мерките, наложени от правителството, за да бъдат защитени животът и здравето на българските граждани. Министърът-председателят подчерта, че ограниченията са болезнени, но ще помогнат за овладяване и справяне с разпространението на COVID-19, както и с негативните социално-икономически последици от пандемията.  


Европейските "зелени коридори" за работници застрашават българското селско стопанство и

Европейските "зелени коридори" за работници застрашават българското селско стопанство и ...

......... от които минимум 50% да бъдат произведени в България." споделя Венцислав Върбанов, председател на АЗПБ. По неговите думи селското стопанство е спасявало България при всички национални кризи досега. Именно затова той отправи апел за разбиране и ефективни действия от страна на кризисния щаб и Народното събрание.По публикацията работи: Анисия Иванова


С близо една трета са намалели посещенията на българите до

С близо една трета са намалели посещенията на българите до ...

......... при посещенията на хранителни магазини, пазари, аптеки, които са от малкото отворени в последните седмици търговски обекти. С около 60 на сто по-малко хора ходят на гари, автогари, метростанции, големи спирки на градския транспорт. Около 32% по-малко са хората, засечени да ходят в паркове. Увеличават се единствено хората, локализирани вкъщи.


Банките в 27-те държави от ЕС, включително в България, получиха

Банките в 27-те държави от ЕС, включително в България, получиха ...

......... изисквания към временните мораториуми в държавите членки. Първо, те могат да бъдат за срок до 30 юни 2020 г. и трябва да са свързани с проблемите, дължащи се на пандемията от Covid-19. Не е изключена вероятността срокът да бъде удължен, но това ще стане след допълнителна преценка на банковия орган.


Бизнес активността в 19-те страни от еврозоната се е понижила

Бизнес активността в 19-те страни от еврозоната се е понижила ...

......... може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия. Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа. Абонамент Ключови думи бизнес активност рецесия индекс Споделяне

Мексиканската компания Grupo Modelo заяви, че временно ще спре производството

Мексиканската компания Grupo Modelo заяви, че временно ще спре производството ...

......... след като забраната бъде вдигната."Ако федералното правителство прецени, че е уместно да издаде разяснение, потвърждаващо бирата като агро-индустриален продукт, в Grupo Modelo сме готови да изпълним план с повече от 75% от персонала, работещ от вкъщи, и в същото време да гарантираме доставките на бира “, се казва в изявлението.


Търговските банки имат срок от 5 работни дни, в които

Търговските банки имат срок от 5 работни дни, в които ...

......... а не от проблема". Това писа в края на месеца управителят на БНБ Димитър Радев в бюлетина на банковата асоциация. Целия текст можете да видите тук. В телевизионно интервю той подчерта, че банките работят индивидуално със своите клиенти още преди обявяването на извънредното положение.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1475)


Юнските фючърски сделки с петрола сорт Брент поскъпваха с над

Юнските фючърски сделки с петрола сорт Брент поскъпваха с над ...

......... Според "Уолстрийт джърнъл" обаче, Русия е поставила условие за постигане на каквото и да било споразумение, заявявайки, че ще бъде против договаряне на ново съкращение на добивите в рамките на споразумението "ОПЕК +", ако и САЩ не се присъединят към усилията на други големи производители за стабилизиране на петролния пазар.


С подкрепата на ДПС бюджетната комисия в Народното събрание одобри

С подкрепата на ДПС бюджетната комисия в Народното събрание одобри ...

......... тези параметри, се окажат че са били прекалено консервативни, "ние сме тук, за да го преоценим".Не приветствам съвета да съберем трохичките от джобовете и да ги изхарчим и когато се наложи да имаме пари, да тръгнем да ги търсим на неизвестна цена, коментира тя.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1472)


Мексиканската компания Grupo Model заяви, че временно ще спре производството

Мексиканската компания Grupo Model заяви, че временно ще спре производството ...

......... InBev заяви, че компанията е изправена пред най-тежкото десетилетие по приходи. Причината за това е сривът на продажбите заради коронавируса, което доведе до загуба от 170 млн. долара на годишна основа. Коронавирусът доведе до загуба производителя на бира Corona Затова бонусите на главния изпълнителен директор Карлос Брито ще бъдат орязани


Президент, премиер и депутати получават по-високи заплати от 1 април.

Президент, премиер и депутати получават по-високи заплати от 1 април. ...

......... си в борбата с разпространението на заразата. В петък парламентарната бюджетна комисия ще се събере на заседание, за да обсъди актуализацията на държавния бюджет за 2020 г. и тегленето на нов държавен дълг до 10 млрд. лв. В дневния ред не е предвидено обсъждането на въпроса с възнагражденията на управляващите.


ЧЕЗ са хванали в крачка кмета на Криводол Христо Доков,

ЧЕЗ са хванали в крачка кмета на Криводол Христо Доков, ...

......... по цени, действащи за периода и одобрени от ДЕКВР. Въпреки безспорните доказателства със свое решение 452 от 4 май 2015 г. Районният съд във Враца оправдава Ицо Доков и осъжда ЧЕЗ да плати 1 306. 39 лева разноски по делото. Решението е можело да бъде обжалвано пред Врачанския окръжен съд. 


Президент, премиер и депутати получават по-високи заплати от 1 април.

Президент, премиер и депутати получават по-високи заплати от 1 април. ...

......... си в борбата с разпространението на заразата. В петък парламентарната бюджетна комисия ще се събере на заседание, за да обсъди актуализацията на държавния бюджет за 2020 г. и тегленето на нов държавен дълг до 10 млрд. лв. В дневния ред не е предвидено обсъждането на въпроса с възнагражденията на управляващите.


Нова официална заповед въведе нови мерки в борбата срещу заразата

Нова официална заповед въведе нови мерки в борбата срещу заразата ...

......... не използват предоставените им лични предпазни средства. Изпълнението на всички мерки от заповедта трябва да се обсъдят в Комитетите/Групите по условия на труд в предприятията, а в предприятията с по-малко от 5 работещи – с всички работници и служители. Изпълнението на заповедта ще се контролира от Главната инспекция по труда.


Българската борса за електроенергия е увеличила над два пъти търгуваните

Българската борса за електроенергия е увеличила над два пъти търгуваните ...

......... енергия в сегмента в рамките на деня, уточниха от оператора пред Mediapool.. Година по-рано в аналогичния период и в този вид търговия са били реализирани 71 280 MВтч. Това означава 2.2 пъти увеличение на търгуваните количества за първите три пълни месеца след присъединяването на българския оператор към европейските почасови сделки.


Само 8% от работодателите са склонни да се възползват от

Само 8% от работодателите са склонни да се възползват от ...

......... един отговори. Приравнени към 100%, данните показват следното:Ще съкратя част от персонала – 33%Ще пусна целия персонал в отпуск – 21%Ще пусна част от персонала в отпуск – 17%Ще намаля временно трудовите възнаграждения – 10%Още не съм решил – 8%Ще забавя изплащането на възнаграждения – 6%Ще съкратя целия персонал – 5%.


Германия води преговори за предоставянето на милиарди евро държавна помощ

Германия води преговори за предоставянето на милиарди евро държавна помощ ...

......... придобиване на дял, посочиха източниците. Поддържаме тесен контакт с федералното правителство, за да осигурим ликвидността си, каза говорител на Луфтханза, но отказа да даде повече подробности. Говорител на министерството на икономиката също отказа коментар. Луфтханза работи с банки, включително Дойче банк (Deutsche Bank), при преговорите с германското правителство, уточниха източниците.


Кризата, породена от мерките срещу коронавируса, не е довела до

Кризата, породена от мерките срещу коронавируса, не е довела до ...

......... са ту нагоре, ту надолу., но до десетина дни се очаква на зараза да излезе и българската продукция и там ще има цени надолу, каза Иванов. "Нито един търговец на едро, нито един преработвател не си е позволил лукса да спечели малко повече. Не сме регистрирали спекула!", заяви още той.


Собствениците или ползвателите на камиони и автобуси, които се движат

Собствениците или ползвателите на камиони и автобуси, които се движат ...

......... стойността, определена за съответния вид пътно превозно средство за категория ЕВРО VI, EEV. Сумите ще се възстановяват, независимо от използваните начини за тол таксуване - с маршрутна карта, с бордово устройство или с GPS тракер. Заявленията се подават чрез областните пътни управления в цялата страна, АПИ или Националното тол управление.


Двамата депутати, за които ген. Мутафчийски обяви тази сутрин, че

Двамата депутати, за които ген. Мутафчийски обяви тази сутрин, че ...

......... тестваха във ВМА, 90 в "Софиямед", а някои пък във Варна и Стара Загора, където също има лаборатории с прецизните тестове. Предстои от 16 ч да започне председателски съвет в НС, на който да се реши как депутатите да заседават в кризисната ситуация, за да не прекратят работата на парламента


Кризата с коронавируса отложи отварянето на два нови и един

Кризата с коронавируса отложи отварянето на два нови и един ...

......... пазар, сега се намираме в безпрецедентна ситуация. Икономическият живот е замрял и това рефлектира върху хотелските услуги. Кога и с какви темпове ще видим възстановяване, все още не може да се прогнозира, защото няма яснота колко ще продължи сегашната ситуация", коментира Пламен Бачев, мениджър "Консултиране и хотелски услуги" във "Фортън".


Едва 8% от фирмите в България биха се възползвали от

Едва 8% от фирмите в България биха се възползвали от ...

......... персонала, както и до забавяне на изплащането на трудовите възнаграждения, ще прибягнат до 7% от работодателите. Всеки десети от анкетираните още не е решил какви конкретни мерки ще предприеме. Сборът от процентите надхвърля 100, тъй като анкетираните са посочвали по повече от един отговори.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1424)


Не повече от 8 процента от работодателите в България смятат

Не повече от 8 процента от работодателите в България смятат ...

......... мярката 60/40, планират други мерки по отношение на персонала. Най-много от тях – 42 на сто, планират частични съкращения. Общо 48% от работодателите ще пуснат част или целия персонал в платен или неплатен отпуск, а 12% планират да намалят трудовите възнаграждения. Забавяне и намаляване на заплатите готвят част от фирмите


Съюзът на пивоварите в България съобщава за притесненията на бранша

Съюзът на пивоварите в България съобщава за притесненията на бранша ...

......... и да се минимизират във възможно най-голяма степен щетите върху ХоРеКа бизнеса. Осъществяването им по един методичен, иновативен и значим начин ще подпомогне не само тези сектори, но ще способства за последващото възстановяване на икономиката със създаване на работни места, добавена стойност и осигуряване на бюджетни приходи за европейските страни.


Анализаторите прогнозират икономически и социални предизвикателства за бирената индустрия заради

Анализаторите прогнозират икономически и социални предизвикателства за бирената индустрия заради ...

......... социален принос на бирената индустрия във всички страни на ЕС, "Пивоварите на Европа" призовават в настоящата извънредна ситуация да се предприеме пакет от извънредни мерки, за да се запази жизнеността на индустрията и да се минимизират във възможно най-голяма степен щетите върху ХоРеКа бизнеса.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1416)


Затварянето на заведенията заради мерките срещу разпространението на коронавируса е

Затварянето на заведенията заради мерките срещу разпространението на коронавируса е ...

......... дейности с най-високи средни осигурителни доходи в страната, посочват от браншовата организация. Тя цитира изследване на "Юръп Економикс" (Europe Economics), според което добавената стойност на пивоварната индустрия в България се изчислява на 225 млн. евро, а общо приходите към бюджета от производството и продажбите на бира са 168 млн. евро.


От АИКБ предлагат страната ни да въведе германския модел за запазване

От АИКБ предлагат страната ни да въведе германския модел за запазване ...

......... (= 594,20 / 775,98). Т.е. сравнено с германското „60/0“ българското е „23/77“. От АИКБ предлагат модела на Германия. В рамките на същия заделен ресурс от 1 млрд. лв. Алтернативата е работника да бъде съкратен и тогава схемата става пак „60/0“. Държавата ще изхарчи същите пари, без да е запазила заетостта.


„Бизнес по време на криза – предизвикателства и възможности“ ще

„Бизнес по време на криза – предизвикателства и възможности“ ще ...

......... онлайн и са напълно безплатни и достъпни чрез българска регистрация на този адрес: https://event.webinarjam.com/register/4/lxy2yi1 . Всички регистрирали се за събитието ще получат имейл с линк към виртуалната стая, в която на 8 април от 16.00 часа ще стартира „Бизнес по време на криза – предизвикателства и възможности“. Събитие във Фейсбук


Работата и обучението от вкъщи на повече членове на семейството,

Работата и обучението от вкъщи на повече членове на семейството, ...

......... (LED), може да осигури до 80% икономия на енергия от осветление.Полезна информация и други практични съвети за пестене на енергия в дома са публикувани на корпоративния уебсайт www.cez.bg, в раздел „За клиента“, секция „Енергийна ефективност“ и във фейсбук-профила на „ЧЕЗ Електро България“ АД на @cezelectrobg.  По публикацията работи: Елка Василева


Българското селско стопанство е ударено тежко от кризата с коронавируса.

Българското селско стопанство е ударено тежко от кризата с коронавируса. ...

......... Още при налагането на извънредното положение в продължение на две седмици той публично настояваше за създаване на Национален щаб по продоволствията. В крайна сметка щабът беше създаден, но кой знае защо начело му сложиха машинен инженер. Пред този съвет стоят и редица сериозни въпроси, които тепърва трябва да се решават.


Собствениците или ползвателите на камиони и автобуси, които се движат

Собствениците или ползвателите на камиони и автобуси, които се движат ...

......... се подава до 10-то число на месеца, следващ месеца, в който е извършено плащането на таксата за изминато разстояние. Срокът за възстановяване е 30 дни от датата на подаване на заявлението. При изискване на допълнителни документи и доказателства срокът се удължава с времето от тяхното изискване до предоставянето им.  


Цените на петрола се повишиха в азиатската търговия след изразената

Цените на петрола се повишиха в азиатската търговия след изразената ...

......... доставка през юни спадна на Междуконтиненталната борса в Лондон под 22 долара за първи път от март 2002 година. Сортът Брент от Северно море поевтиня с 12.72 процента до 21.76 долара за барел. Цената на американския лек суров петрол се понижи с 6.56 на сто до 20.10 долара за барел.


Откриването на общо 1070 стаи в 4- и 5-звездни хотели

Откриването на общо 1070 стаи в 4- и 5-звездни хотели ...

......... приключени шест сделки за общо 297 млн. евро, основно в Будапеща, показват данните на компанията.Въпреки проблемите на пазара инвестиционната активност от 2019 г. дава основания да се очаква високият интерес към Централна и Източна Европа да се върне след отминаването на кризата, сочат прогнозите.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1405)


> Архив

> Архив"Извънредното положение и свързаните с него мерки започват да ...

......... затворят. При хотелите загубите са по-ясни – по около 50 млн. лв. на месец само от нощувки през зимните месеци и извън активния сезон и по около 300 млн. месечно в разгара на лятото. За март се очакват да отчетат не повече от 10 млн. лева, пише още "24 часа".


Овен Днес ще ви се наложи да избирате между кариерата

Овен Днес ще ви се наложи да избирате между кариерата ...

......... с енергия днес. Както и приятелите ви. Денят е наистина страхотен за забавление и е подходящ за тръгване в нова, различна посока. Близнаци Ще правите добро впечатление, където и да отидете, благодарение на острия си ум. Справяте се шокиращо бързо с всичко.  Дневният хороскоп за останалите зодии – на Jenite.bg


От днес строителен хипермаркет

От днес строителен хипермаркет "Алати“ е с нов онлайн магазин ...

......... Зареждане! Моля, изчакайте ...Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари. Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар! ИЗПРАТИ НОВИНА


Социалният министър Деница Сачева отговаря на въпроси, поставени от зрители на NOVA. 

Социалният министър Деница Сачева отговаря на въпроси, поставени от зрители на NOVA.  ...

......... съм сигурна, че решенията, които взимаме, макар и много тежки, сега ще бъдат оценени правилно вбъдеще. За времето, в което беше обявено извънредното положение, досега 31 643-ма души общо са се регистрирали в бюрата по труда, като 17 793-ма от тях са посочили, че са безработни вследствие на съкращения, свързани с коронавируса.


В деня, в който регулаторът одобри с близо 43 на

В деня, в който регулаторът одобри с близо 43 на ...

......... разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия. Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа. Абонамент Ключови думи природен газ борса цени хъб Балкан търговия Споделяне


Финансовият министър Владислав Горанов обяви курс към стягане на местната

Финансовият министър Владислав Горанов обяви курс към стягане на местната ...

......... на общините засега е разширяването на услугата "Социален патронаж", финансирано с допълнителни 40 млн. лв. от бюджета.  Думите на министъра съвпаднаха с редовния тримесечен анализ на МФ за общинските финанси, от който става ясно, че много от закъсалите финансово общини не се дисциплинират и не си връщат заемите от държавата.  


За две седмици в условията на извънредно положение заради коронавируса,

За две седмици в условията на извънредно положение заради коронавируса, ...

......... ръстове в периода 14-27 март, спрямо предходната седмица. Най-висок скок бележи Takeaway с почти 35%. Мобилната апликация на emag пък привлича с 19.24% повече потребители. Проучването при мобилните апликации на банките сочи, че макар повечето техни клонове да работят, много от клиентите им предпочитат да управляват финансите си през телефона.


В последния ден от март Комисията за защита на конкуренцията

В последния ден от март Комисията за защита на конкуренцията ...

......... подписване на договори.Причината за това решение са мерките, описани в Закона за извънредното положение, които е възможно да бъдат прецизирани от парламента, когато има възможност той да се събере. Към момента не е известно кога ще стане това заради открития случай на заразен депутат.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1386)


От 1 април цената на природния газ се намалява с

От 1 април цената на природния газ се намалява с ...

......... намалеят със 17.54%, в Бургас – със 17.30 процента, а в Разград – с 16.88  на сто. В Плевен цената пада с 15.65 процента, а в Пловдив - с 12.11%. Най-малкото намаление е във Варна – с 8.27%. Средното намаление на пределните цени на топлинната енергия за тези дружества е 21.84%.


От днес парното и топлата вода са по-евтини с между

От днес парното и топлата вода са по-евтини с между ...

......... във Варна - само 8%.След тези промени най-скъпо ще се продава топлоенергията в Пловдив, където мегаватчас е близо 86 лева. Най-малко за парно и топла вода пък ще дават в Бургас, където цената става 62 лева за мегаватчас.Цената на тока остава същата.Всичко, което трябва да знаете за:Новини без коронавирус (239)


От днес цената на природния газ ще бъде по-ниска с

От днес цената на природния газ ще бъде по-ниска с ...

......... сравнение с действащата през първото тримесечие на 2020 г. цена от 44,04 лв. намалението е с 18,84 лв., което представлява понижение с 42,78%. В решението на КЕВР са отразени всички промени в котировките на природния газ на европейските хъбове до вчера - 31 март 2020 г., уточни председателят на КЕВР.


Европейската комисия смята да въведе схемата за държавни дотации на

Европейската комисия смята да въведе схемата за държавни дотации на ...

......... у нас във вторник. Направена е по модела на Германия, където също се очаква да стартира до края на седмицата. "Европейска солидарност в действие! ЕК предлага нова схема за временна заетост SURE, за да помогне на най-засегнатите държави от ЕС, в т. ч. Италия и Испания", написа фон дер Лайен.


Министерският съвет взе решение да бъде продаден творческия дом на

Министерският съвет взе решение да бъде продаден творческия дом на ...

......... на кокетното хотелче се прави по предложение на областния управител на София, под чието управление е имотът. Областната администрация не разполага с финансова и експертна възможност да го управлява, се казва в съобщението. По тази причина базата ще бъде продадена чрез електронен търг от Агенцията за публичните предприятия и контрол.