Цените на имитиращите продукти с повишение от 1,3%Mлечните продукти поскъпнаха

Цените на имитиращите продукти с повишение от 1,3%Mлечните продукти поскъпнаха ...

......... съответно – мандарини (1,37 лв./кг), ябълки (1,04 лв./кг), банани (1,96 лв./кг), портокали (1,27 лв./кг).Репортерска проверка на „Труд” показа и кои са най-екзотичните храни, които купуваме от големите търговски вериги. Освен вносните зеленчуци от Албания, Турция и Румъния, ядем и круши от Холандия и Южна Африка, както и джинджифил от Перу.


Полша се готви да купип 60 нови изтребителя, за да

Полша се готви да купип 60 нови изтребителя, за да ...

......... Освен на Полша, това е проблем и на бойната авиация на България и Словакия, които с нетърпение очакват да заменят съветските си изтребители с F-16 Block 70 на Lockheed Martin, посочва военното издание. Полша подписа най-голямата си военна сделка в историята Източноевропейската държава ще получи въздушна противоракетна система от САЩ


Желанието и умението за защита на националния интерес трябва да

Желанието и умението за защита на националния интерес трябва да ...

......... плашещо на картата на Европа. Турция, която е активен играч не само на Балканите, но и в световен мащаб. За съжаление, България не стои добре на Балканите. Звучи много обидно България да е встрани от балканския пъзел, на фона на който Сърбия, Гърция и Турция играят ключова роля в процесите".


"Убеден съм, че ще застанем изключително твърдо и мощно зад ...

......... на Национална предизборна среща на партията. "Със скоростта на F-16 към нова победа", заяви той. "Мандред Вебер ще успее да вдигне стандарта на регионите в Европа и България", посочи Димитър Николов, предаде Novini.bg. "Имаме късмета пред опонентите си, вместо да толерираме фалшиви новини,  да показваме на нашите избиратели свършеното",  каза той.


Атакама в Чили предлага турове в долини, които като че

Атакама в Чили предлага турове в долини, които като че ...

......... ли са от друга планета – червени и жълти езера, заобиколени от почти тропическа джунгла. И всичко това насред най-сухата пустиня на планетата.Екскурзиите до Ел Татио обикновено приключват в топлите естествени байсени на Пуритама, в които туристите с удоволствие се потапят, въпреки доста ниските температури на въздуха в Атакама сутрин.
Русия ще създаде версия на космичесия кораб „Союз“ за полети

Русия ще създаде версия на космичесия кораб „Союз“ за полети ...

......... космически изследвания да финансира проекта. За да може корабът "Союз" да лети до Луната, ще са необходими нови ускорители и термична защита, която ще позволи на кораба да се върне в земната атмосфера. Лунната версия на „Союз“ също ще изисква нови системи за електрозахранване, комуникации и поддържане на живота. /БГНЕС


За поредна година Банско ще отбележи Световния ден на снега.

За поредна година Банско ще отбележи Световния ден на снега. ...

......... семейство. На Бъндеришка поляна на разположение на гостите на курорта ще има надуваем замък, топли напитки, музика и лакомства. Дневните карти за лифтовете в Банско за всички деца до 12-годишна възраст ще струват само един лев. Събитието е част от кампанията на Международната Ски Асоциация, наречена „Доведете децата при снега”.


Президентът на Русия Владимир Путин участва днес в традиционното къпане

Президентът на Русия Владимир Путин участва днес в традиционното къпане ...

......... Къпанията в ледени води, които в Русия се правят от 18 до 19 януари, не са църковен обред, а народен обичай. Руската православна църква гледа благосклонно на тази традиция, ако човек се отнася с благоговение към потапянето в ледените води и здравето му позволява това.  Снимка: Алексей Дружинин, ТАСС (архив)


Обявиха грипна епидемия в още една област у нас -

Обявиха грипна епидемия в още една област у нас - ...

......... у нас - Смолян. Така специалният режим срещу заразата вече действа в седем области. Освен в Родопите, опасно е нивото на заболеваемост и в Бургас, Стара Загора, Пазарджик, Шумен, Силистра и Перник. Специални мерки са взети и на територията на Пловдивска област, но засега там не е обявена официално епидемия.


През лятото на тази година ще заработи изцяло електронната тол

През лятото на тази година ще заработи изцяло електронната тол ...

......... контрола вече са на пътя, а всъщност след въвеждането на тол системата тежкотоварният трафик ще бъде следен електронно и системата ще отчита наличието на плащане. Тоест през лятото ще заработи електронната система само за камионите за плащането на тол таксите", посочи още министър Аврамова.Цялото интервю с министър Петя Аврамова  Очаква се 20% ръст на английските туристи у нас Излизането

Очаква се 20% ръст на английските туристи у нас Излизането ...

......... по-евтина от най-добрите. Отчасти това било така и заради самооценката. Само миналото лято над 250 000 англичани са дошли у нас. 72% от тях - на море. За последните пет години всяка година около 200 000 души от Великобритания посещават Черноморието ни и четири пъти по-малко идват на планина. /БГНЕС


Държавната хазна губи над един милиард лева годишно заради укриване

Държавната хазна губи над един милиард лева годишно заради укриване ...

......... срока за подмяна на софтуера и фискалните устройства.  По-рано от бизнеса предупредиха, че икономиката е изправена пред колапс, ако не бъде удължен срокът за подмяна на касовите апарати. От 1 април всяка покупка трябва да бъде отразена до пет минути в Националната агенция за приходите по електронен път.    


След брекзит българските сезонни работници ще се сблъскат с нови

След брекзит българските сезонни работници ще се сблъскат с нови ...

......... притеснява и Снежанка. "И ние не знаем какво ще се случи след брекзит, дори и нашият работодател не може да ни каже", казва жената.  Снежанка обаче е категорична, че пак ще кандидатства за работа на Острова, защото парите, които изкарва там, у нас засега няма кой да й ги даде.


Над 3,5 милиарда са приходите от туризъм у нас в

Над 3,5 милиарда са приходите от туризъм у нас в ...

......... едно - и тази година системата ол инклузив няма да има конкуренция не само в нашите курорти. За местния туристически бизнес в момента голямото предизвикателство е да отговори на усложнената международна обстановка и повишената конкуренция с едновременно качествен и евтин продукт при продължаващия недостиг на квалифицирани кадри в бранша.  


Русия и Гърция обсъдиха „Турски поток“ и сътрудничеството в газовата

Русия и Гърция обсъдиха „Турски поток“ и сътрудничеството в газовата ...

......... на „Турски поток“ в европейските страни през Сърбия. Сръбският президент Александър Вучич, на свой ред заяви, че Москва и Белград съвместно ще финансират продължаването на газопровода „Турски поток“ през Сърбия. Той обърна внимание и на двойните стандарти за доставка на руски газ през Западна Европа и балканските страни. / РИАОт професионалната камара настояват за промени, които да ги извадят

От професионалната камара настояват за промени, които да ги извадят ...

......... договори, но те не касаят магистрала “Хемус” и не са плащани аванси за бъдещи дейности. Камарата на строителите възразява срещу неподкрепените с доказателства обвинения и разпространението на фалшиви новини, заяви изпълнителният й директор инж. Мирослав Мазнев. Той добави, че Камарата ще застане зад всеки свой член в битката за справедливост.


Най-много капитали идват от ХоландияЗадграничните вложения в имоти намаляха с

Най-много капитали идват от ХоландияЗадграничните вложения в имоти намаляха с ...

......... излизат от страната и продават бизнеса си на български фирми.Нетните инвестиции на чуждестранни граждани и фирми в имоти са 7,1 млн. евро, което е спад с 62% на годишна база. Най-голям дял в инвестициите в имоти имат Русия (3,4 млн. евро), Украйна (0,8 млн. евро) и Германия (0,8 млн. евро).


3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъмПриходите от международен

3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъмПриходите от международен ...

......... постъпленията устойчиво нарастват, очакваме тази тенденция да се запази и за декември и да отчетем успешна година за сектора, посочи още министърът. Само за ноември 2018 г. постъпленията на международен туризъм са повече от 140 млн. евро. Отчита се увеличение от 2,3 на сто спрямо същия месец година по-рано. /БГНЕС


Приходите от международен туризъм възлизат на 3,6 млрд. евро в

Приходите от международен туризъм възлизат на 3,6 млрд. евро в ...

......... година постъпленията устойчиво нарастват,  очакваме тази тенденция да се запази и за декември и да отчетем успешна година за сектора, посочи още министърът. Само за ноември 2018 г. постъпленията на международен туризъм са повече от 140 млн. евро. Отчита се увеличение от 2,3 на сто спрямо същия месец  година по-рано.


Премиерът Бойко Борисов се срещна с министъра на вътрешните работи

Премиерът Бойко Борисов се срещна с министъра на вътрешните работи ...

......... информация по всички приоритетни линии", е заявил министър-председателят.   Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е казал, че в момента регионът е изправен пред много предизвикателства. Той е дал висока оценка на нивото на сътрудничество в областта на сигурността, което България и Турция са изградили, допълниха от правителствената пресслужба.


Вече има хора, посетили български села, вследствие на популяризирането на

Вече има хора, посетили български села, вследствие на популяризирането на ...

......... желание да разположат цехове за производство в малките населени места“, отбеляза евродепутатът. „Дълго време българите търсихме причините за състоянието на нашите села в различни институции. Аз мисля, че възраждането им зависи от всички нас“, каза още Андрей Новаков. От Габровска област в онлайн платформата вече са качени над 20 села.


Държавната хазна губи над един милиард лева годишно заради укриване

Държавната хазна губи над един милиард лева годишно заради укриване ...

......... удължаване на срока за подмяна на софтуера и фискалните устройства.  По-рано от бизнеса предупредиха, че икономиката е изправена пред колапс, ако не бъде удължен срокът за подмяна на касовите апарати. От 1 април всяка покупка трябва да бъде отразена до пет минути в Националната агенция за приходите по електронен път.


През ноември 2018 година салдото по текущата сметка на България

През ноември 2018 година салдото по текущата сметка на България ...

......... млн. евро). През ноември 2018-а година резервите на БНБ се повишават с 34 млн. евро при тяхно намалени с 3,2 млн. евро година по-рано, като за първите единадесет месеца на изминалата година те нарастват с 519 млн. евро при понижение с 1,5716 млрд. евро за същия период на 2017-а година.


Илон Мъск планира да уволни 7% от служителите в компанията

Илон Мъск планира да уволни 7% от служителите в компанията ...

......... за приноса Ви към Tesla. Нямаше да стигнем дотук, ако не бяхте Вие“. Обръщение има и към оставащите работници, които трябва да се подготвят за повече предизвикателства, но и вълнуваща карта на продуктите, които ще бъдат пуснати. „Автономното шофиране, моделите Y, Semi, Truck и Roadster са само началото“, завърши Мъск.


Германска компания планира нова инвестиция в IT сектора на България.

Германска компания планира нова инвестиция в IT сектора на България. ...

......... на сектора бе и възможността за внасяне на кадри от трети страни по облекчена процедура, която т.нар. синя карта предлага. Зам.-министър Манолев акцентира и на данните от редица изследвания сред чуждия бизнес в България, които показват, че компаниите се чувстват добре и продължават да разширяват своите проекти в страна ни.


Новата версия 1.11 на мобилното приложение MyTelenor, която вече е

Новата версия 1.11 на мобилното приложение MyTelenor, която вече е ...

......... от PPF Group. PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, Азия и Северна Америка. Групата притежава активи на стойност почти 38 млрд. евро (към 30 юни 2018 г.). В материала има продуктово позициониране


Българо-германският център за професионално обучение в Смолян създава кадри в

Българо-германският център за професионално обучение в Смолян създава кадри в ...

......... се прояви интерес както от безработните, така и от работодателите. Получава се странна ситуация, когато се твърди, че има глад за квалифицирани кадри в туризма, а няма желаещи за тези професии, коментира Ралица Минчева. Съгласно споразумението между МТ и МТСП, провеждането на обучения се извършва и по заявка от работодатели.


Германска компания планира нова инвестиция в IT сектора на България.

Германска компания планира нова инвестиция в IT сектора на България. ...

......... на сектора бе и възможността за внасяне на кадри от трети страни по облекчена процедура, която т.нар. синя карта предлага. Зам.-министър Манолев акцентира и на данните от редица изследвания сред чуждия бизнес в България, които показват, че компаниите се чувстват добре и продължават да разширяват своите проекти в страна ни.


Германска компания планира нова инвестиция в IT сектора на България.

Германска компания планира нова инвестиция в IT сектора на България. ...

......... на сектора бе и възможността за внасяне на кадри от трети страни по облекчена процедура, която т.нар. синя карта предлага. Зам.-министър Манолев акцентира и на данните от редица изследвания сред чуждия бизнес в България, които показват, че компаниите се чувстват добре и продължават да разширяват своите проекти в страна ни.


Цената на паладия в Ню Йорк достигна рекордно ниво в

Цената на паладия в Ню Йорк достигна рекордно ниво в ...

......... дизеловите коли поддържа ръстът в цената на паладия през последните няколко години. Освен това доставките от основните страните производителки на метала - включително Русия и ЮАР, според прогнозите ще се съкращават. По оценка на Metals Focus Ltd., дефицитът при паладия ще се запази и през 2019-, за осма година поред.


Нова наредба на НАП може да доведе до колапс на

Нова наредба на НАП може да доведе до колапс на ...

......... системи", коментира той.     Така че колкото сте по-голям и по-бял, толкова повече сте загазили, защото трябва да извадите едни непредвидени пари, да обучите персонала и да подмените системите. Ако се окаже, че сте европейска компания или използвате софтуер на европейски производители, проблемите ви стават още по-големи", алармира Танев.


Виетнам е готов да стане домакин на евентуална втора среща на

Виетнам е готов да стане домакин на евентуална втора среща на ...

......... правят логистични приготовления, въпреки че няма още взето решение.Вчера вечерта генерал Ким Йон-чхол, дясната ръка на Ким Чен-ун, пристигна във Вашингтон, за да обсъди с държавния секретар Майк Помпейо евентуална нова среща между двамата държавни лидери.Според различни анализатори тя може да се проведе в Ханой или в централния град Дананг.  


Виетнам изстреля в околоземна орбита самостоятелно построен от виетнамски специалисти

Виетнам изстреля в околоземна орбита самостоятелно построен от виетнамски специалисти ...

......... с местни компоненти. За неговото създаване са били ангажирани 36 виетнамски инженери, а в качеството на консултанти са били привлечени специалисти от ДЖАКСА. Спътникът ще бъде използван за изследователски цели за оценка на морската вода, за определяне състоянието на водните ресурси и наблюдение на природните явления по виетнамското морско крайбрежие.


Основната камера на телескопа "Хъбъл" на НАСА работи отново, след

Основната камера на телескопа "Хъбъл" на НАСА работи отново, след ...

......... наблюдавани и обекти в Слънчевата система. С нея бяха открити някои от малките луни на Плутон, както и 14-а луна на Нептун. Трите останали научни инструмента на "Хъбъл" работеха нормално и наблюденията продължиха. Космическият телескоп "Хъбъл", който е на орбита на 560 км над Земята, е изстрелян през 1990 г.


Автомобилният гигант Volkswagen е набелязал Пловдив и околностите като едно

Автомобилният гигант Volkswagen е набелязал Пловдив и околностите като едно ...

......... на Skoda и Seat. Агенция DPA смята, че решението на Volkswagen трябва да бъде взето в рамките на следващия кръг на планиране на разходите от Надзорния съвет на Volkswagen – през ноември 2019 г. Дали мощната компания ще избере България и по-специално Пловдив предстои да разберем най-вероятно до края на годината.


Братята Магърдич и Джуди Халваджиян губят 10 милиона лева годишно

Братята Магърдич и Джуди Халваджиян губят 10 милиона лева годишно ...

......... която се търкаля пред един склад, е одобрена за излъчване именно от братята. В момента обаче те са се озовали в ситуацията "хитрата сврака с двата крака" и са изпаднали в страшна истерия и паника как ще я карат нататък, още повече че куп хора очаквали да си получат заплатите.


Генералният директор на „Лукойл-България” Валентин Златев предупреди, че държавата може

Генералният директор на „Лукойл-България” Валентин Златев предупреди, че държавата може ...

......... – бивш вицепремиер и сега депутат от „Обединени патриоти”. Симеонов критикува „Лукойл” от много години.  Днес той взе думата за кратко, като изрази неудовлетворение, че не са били поканени представители на малкия бизнес в сферата на горивата.  До директен спор между Златев и Валери Симеонов обаче не се стигна.  


Искат 15 евро на месец за управление на продажбитеФалшиви касови

Искат 15 евро на месец за управление на продажбитеФалшиви касови ...

......... касова бележка и оборотът да се отчита.На пазара вече има одобрени софтуерни продукти, които се предлагат на търговците на цена от 14-15 евро на месец. Всяка фирма трябва да се свърже с производителя на касовия й апарат за да уточнят налага ли се смяна на касовия апарат и използвания софтуер.


Бизнесът иска субсидии за студентиНаучната и развойната дейност да бъдат

Бизнесът иска субсидии за студентиНаучната и развойната дейност да бъдат ...

......... на ключови за икономиката специалности, по които се очаква сериозен недостиг на кадри в следващите години. Бизнесът иска да се отпускат стипендии на учениците от тези специалности, както за обучение, така и месечна издръжка, но при условия, че за определен период от време работят в България или за българска компания.


Социалната мрежа Фейсбук в интернет обяви, че е отстранила стотици

Социалната мрежа Фейсбук в интернет обяви, че е отстранила стотици ...

......... и поствали материали по теми, свързани с антинатовски настроения и протестни движения. Според Глайшър едната мрежа, съдържаща 364 страници и акаунти, била свързана със служители на руската медия "Спутник" - държавен новинарски сайт на английски език. "Спутник" не отговорил на изпратени по имейл искани за коментар по случая, отбелязва АП.


Журналистът и дългогодишен водещ на предаването "Панорама" по БНТ Иван

Журналистът и дългогодишен водещ на предаването "Панорама" по БНТ Иван ...

......... съм разкрил “голямата тайна” на колегата си. Няма да коментирам поведението на авторите на лъжата, но дължа едно огромно извинение на Светльо, когото искрено уважавам, на семейството му и на колегите му, както и на зрителите и читателите. Чувствам се безсилен да изчистя тази мръсотия. Още веднъж моля за извинение".


Бившият вицепремиер и настоящ депутат Валери Симеонов ще предложи нови

Бившият вицепремиер и настоящ депутат Валери Симеонов ще предложи нови ...

......... получава едно съдебно обслужване на лични интереси и амбиции. И природата няма нищо общо с това, защото аз тези не съм ги видял един път да направят протест пред „Лукойл”. Когато има определена несъгласуваност в държавата, тогава се намесват такива тарикати като групите еколози, които бъркат в законодателството”, коментира Симеонов.


В Плевен се обсъжда нова базисна наемна цена на общинските

В Плевен се обсъжда нова базисна наемна цена на общинските ...

......... и аварийни ремонти нарастват, поради което е необходимо да се увеличи наемната цена, за да може да отделят средства за поддържане на имотите и да се удовлетворяват качествено жилищните нужди на гражданите, се посочва в предложението. То ще бъде дискутирано в три постоянни комисии в ОбС до края на януари.


БСК ще внесе промени в Закона за горивата Българската стопанска

БСК ще внесе промени в Закона за горивата Българската стопанска ...

......... още веднъж благодаря, направихме това, което вероятно законодателят трябваше да направи в рамките на първоначалното приемане на закона, но по една или друга причина не се случи", коментира Делчев.-->   Радосвет Радев и Андрей Делчев са на мнение, че законът за горивата е необходим с цел справяне със сивата икономика.


За първите девет месеца на 2018 г. двустранният стокообмен между

За първите девет месеца на 2018 г. двустранният стокообмен между ...

......... и македонският му колега министърът на икономиката Крешник Бектеши. Кметовете на Кюстендил, Дупница, Белица, Берово, Струмица, Крива Паланка, Каменица, Делчево, Пехчево и Ново село обсъдиха перспективите за по-тясно сътрудничество между пограничните общини.В рамките на визита в Скопие заместник министър Манолев ще открие новият офис на Службата ни по търговско-икономически въпроси.


Откритата мъртва жена в София е убита от ревност. Тя

Откритата мъртва жена в София е убита от ревност. Тя ...

......... насилие, включително и от душене. До нея е бил и приятелят й, който се опитал да се самоубие.  От полицията предполагат, че убийството е станало след скандал между двамата. По първоначални данни 25-годишната жена и 23-годишният мъж живеели на семейни начала, но близките им не знаели да имат проблеми.   


Булгартрансгаз учреди дъщерна компания за газовия хъбВ изпълнение на приетото

Булгартрансгаз учреди дъщерна компания за газовия хъбВ изпълнение на приетото ...

......... газ и ще се гарантират конкурентни цени за потребителите. Проектът е в унисон с нуждите, идентифицирани от Групата на високо равнище за газова свързаност на Централна и Югоизточна Европа (CESEC), с развитието на Европейския енергиен съюз и се подкрепя ативно от Министерски съвет на Република България и Европейската комисия. /БГНЕС


Как са се придвижвали най-ранните сухоземни животни? Отговор на този

Как са се придвижвали най-ранните сухоземни животни? Отговор на този ...

......... Специалистите са повторили "упражнението" и с леко уголемена версия, наречена ОроБот. Екипът след това е сравнил моделите си с живи същества като гущери и игуани. На базата на роботизирания модел учените са установили, че древното създание се е придвижвало по-умело, отколкото се е предполагало досега за толкова ранно сухоземно животно.


DP Eurasia, която управлява марката Domino`s Pizza в Турция и

DP Eurasia, която управлява марката Domino`s Pizza в Турция и ...

......... през последните 6 месеца, което може да доведе до 65% надграждане на бъдещите приходи, смятат от Liberum. Акциите на DP Eurasia изгубиха повече от 50% от стойността си през миналата година, заради икономическите проблеми на два от основните й пазари. През миналата година турската лира се обезцени с близо 30%.


Във Фейсбук водещият на предаването "120 минути" по БТВ написа

Във Фейсбук водещият на предаването "120 минути" по БТВ написа ...

......... ефира и вас, нашите зрители? Наричали са ме соросоид, човек на този и на онзи, на американците, на руснаците, на израелците. Винаги съм подминавал това. Но не и този път. И заради детето ми, и заради истината. А и заради почтеността. И не на последно място - така постъпват мъжете".


Хората в Банско обмислят референдум за ски зоната Обмисляме идея

Хората в Банско обмислят референдум за ски зоната Обмисляме идея ...

......... Въпросът е да намерим допирните точки, обща стратегия за развитие. Ние не искаме в никакъв случай да унищожим природата. Но трябва да намерим консенсус вътре в нашето общество. А хората в Банско са силно разочаровани. Нашият манталитет: "Софиянците пак ни победиха, ние сме затънтена провинция, никой не слуша нашия глас".


По-малко британски туристи идват в Пампорово през тази зима и

По-малко британски туристи идват в Пампорово през тази зима и ...

......... смята от хотелиерите за основна причина за известен отлив на туристи от южната ни съседка. Толкова добри условия за ски в Пампорово не е имало през последните години, коментират от "Пампорово" АД. Ранното откриване на ски сезона още на 8 декември и успешният старт благоприятства за положителните резултати, смятат хотелиери.


Хийтроу е най-натовареното летище за 2018Според класацията на агенция Блумбърг

Хийтроу е най-натовареното летище за 2018Според класацията на агенция Блумбърг ...

......... в Истанбул може да се превърне в основен конкурент на Хийтроу. Турското въздушно пристанище, където до 2020 г. планират да отворят шест писти, ще може да обслужват най-малко 90 милиона пътници годишно. В същото време отварянето на третата писта на Хийтроу няма да се случи по-рано от 2025 година. /БГНЕС


Chicco, международна марка за дрехи и други стоки за деца

Chicco, международна марка за дрехи и други стоки за деца ...

......... Free Alliance. „С този подпис Chicco потвърждава ангажираността, която марката вече е поела от много време насам, и се надяваме, че това ще помогне с насърчаването на все по-отговорни нагласи в модната индустрия, в интереса на животните и тяхното благосъстояние.“, коментира М. Орсенига, мениджър за мода и продажби към Chicco.


Алианц Банк България стартира проект за цялостна дигитална трансформация, която

Алианц Банк България стартира проект за цялостна дигитална трансформация, която ...

......... се да установим дългосрочно партньорство с Алианц Банк България и да ги подпомогнем в процеса на цялостна дигитална трансформация. Ще се радваме да виждаме все повече примери на динамично развиващи се финансови институции, които инвестират сериозно в иновации, следвайки глобалните тенденции“, коментира Калин Радев, главен изпълнителен директор на Софтуер Груп.


Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова участва

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова участва ...

......... и за пренасочване на финансови ресурси към инженерните и към природо-математическите специалности във висшите учебни заведения.Целта на инициативата е да даде възможност да се обсъдят проблемите, които стоят пред предприятията с акцент върху малките и средни производства, както и възможностите, които се откриват за подкрепа на бизнеса през 2019 г.


Шестте най-големи американски банки никога не имали година с печалба

Шестте най-големи американски банки никога не имали година с печалба ...

......... Потребителите все още са силни и очакваме, може би по-бавно, но продължаващ растеж на световната икономика". Индексът KBW Bank натрупа нови 11 процента през този месец, благодарение на резултатите от последните три месеца на миналата година. През 2018 г. той изтри 20 процента - най-лошото представяне за последните седем години.


На 15 януари 2019 г. приключи финансовата сделка по придобиването

На 15 януари 2019 г. приключи финансовата сделка по придобиването ...

......... Банка ДСК бе подписан на 1 август 2018 година. SG Експресбанк има пазарен дял от близо 7% и е седмата по големина на активите банка у нас. Със сливането новата банкова група ще конкурира най-голямата банка у нас Уникредит Булбанк и застава стабилно на второ място в българския банков сектор.


САЩ добива рекордни количества петролСАЩ добива рекордни количества петрол, съобщава

САЩ добива рекордни количества петролСАЩ добива рекордни количества петрол, съобщава ...

......... на добивите. Освен добива, американците увеличават и износа на петрол. "Съвсем скоро Съединените щати ще се превърнат в енергийно независима държава", казва Норберт Ройкер от швейцарската банка "Юлиус Бер". "Поради все по-големите количества петрол, добивани от шисти, през следващата година САЩ ще е нетен износител на суровината", допълва експертът. /БГНЕС


Макдоналдсизгуби правата си върху търговската марка

Макдоналдсизгуби правата си върху търговската марка "Биг Мак" в ЕС ...

......... преподавателката по право в Университета на Кънектикът Уиладжийн Маклийн.През 1993 г. "Макдоналдс" спечели съдебно решение, с което не се разрешава на зъболекар в Ню Йорк да продава услугите си под името "Макдентал". През 2016 г. американската верига провали усилията на сингапурска компания да регистрира "Маккофи" (Maccoffee) като марка в ЕС.


Промените в Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти анихилирани

Промените в Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти анихилирани ...

......... ни изнудват с увеличение на такса „бонус”. Казва се „Подобряване на търговските условия” и всяка година ни вдигат с 1-2 процента таксата, която ни взимат от оборота на наши продукти, които продават, разказа председателят на асоциацията. По думите му абсолютно всички вериги прибират бонус, иначе отказват да продават определена марка.


Собственикът на „Виваком“ купува „Телеком Албания“ за 50 млн. евроOTE

Собственикът на „Виваком“ купува „Телеком Албания“ за 50 млн. евроOTE ...

......... група гарантира нейния растеж и създава условия за по-нататъшно укрепване на пазарната й позиция”. Сделката е предмет на регулаторни заключителни процедури, включително одобрение от компетентните местни органи и финансиране и се очаква да бъде завършена през първата половина на 2019 г. „Юробанк“ е участник като финансов консултант на ОТЕ. /БГНЕС


Собственикът на „Виваком“ купува „Телеком Албания“ за 50 млн. евроOTE

Собственикът на „Виваком“ купува „Телеком Албания“ за 50 млн. евроOTE ...

......... група гарантира нейния растеж и създава условия за по-нататъшно укрепване на пазарната й позиция”. Сделката е предмет на регулаторни заключителни процедури, включително одобрение от компетентните местни органи и финансиране и се очаква да бъде завършена през първата половина на 2019 г. „Юробанк“ е участник като финансов консултант на ОТЕ. /БГНЕС


Унгарската Банка ОТП обяви, че е приключила сделката по придобиване

Унгарската Банка ОТП обяви, че е приключила сделката по придобиване ...

......... на второ място на пазара. След обединението Банка ДСК ще има 450 клона, като някои от тях ще бъдат закрити. Цената на сделката не бе обявена, но стана ясно, че е близка до сумата 600 млн. евро, с която в края на 2018 г. беше увеличен капиталът на Банка ДСК.


Прехвърлят книжата в общ фондПарите ще влязат в Сребърния фонд

Прехвърлят книжата в общ фондПарите ще влязат в Сребърния фонд ...

......... като използвате услугите на инвестиционен посредник. За целта човек трябва да подпише договор за агентство с инвестиционен посредник, който има лиценз за регистрационен агент, и да поиска да му направят справка за притежаваните ценни книжа. Услугата се заплаща, като според тарифите на инвестиционните посредници струва между 25 и 36 лв.


На 15 януари 2019 г. приключи финансовата сделка по придобиването

На 15 януари 2019 г. приключи финансовата сделка по придобиването ...

......... Банка ДСК бе подписан на 1 август 2018 година. SG Експресбанк има пазарен дял от близо 7% и е седмата по големина на активите банка у нас. Със сливането новата банкова група ще конкурира най-голямата банка у нас Уникредит Булбанк и застава стабилно на второ място в българския банков сектор.


На 15 януари 2019 г. приключи финансовата сделка по придобиването

На 15 януари 2019 г. приключи финансовата сделка по придобиването ...

......... Банка ДСК бе подписан на 1 август 2018 година. SG Експресбанк има пазарен дял от близо 7% и е седмата по големина на активите банка у нас. Със сливането новата банкова група ще конкурира най-голямата банка у нас Уникредит Булбанк и застава стабилно на второ място в българския банков сектор.


Водещият Стойчо Керев се завръща в национален ефир със своята

Водещият Стойчо Керев се завръща в национален ефир със своята ...

......... и водещ на легендарния проект на Кеворк Кеворкян „Всяка неделя“. Завършил е Стопанския факултет на Великотърновския университет, специализирал е продуцентство и оперативен мениджмънт във Великобритания. Авторският проект на Стойчо Керев „Новото познание“ стартира през март 2016 г. и бързо намира популярност, а от 20 януари ще е в национален ефир.


Нов финансов офис във Варна, който ще осигури над 90

Нов финансов офис във Варна, който ще осигури над 90 ...

......... се превръща в желана дестинация за споделените центрове за услуги, коментират от компанията. Офисът във Варна ще поеме редица задачи в областта на финансовите споделени услуги.Кметът Иван Портних посочи, че навлизането на компанията е доказателство за потенциала на града като университетски център и за нарастващата конкурентоспособност на пазара на труда.