Съобщението ще бъде изпращано в деня, следващ деня на образуване

Съобщението ще бъде изпращано в деня, следващ деня на образуване ...

......... да се свържат с публичния изпълнител, отговорен за администрирането на дълговете им, да направят справка за просрочените си задължения. Това най-лесно става чрез електронната услуга на Агенцията на Портала за електронни услуги на НАП с електронен подпис или персонален идентификационен код (ПИК). Електронните съобщения се изпращат от имейл адрес [email protected]


Австрийският ски курорт Кицбюел е най-добрият в Европа, а българският

Австрийският ски курорт Кицбюел е най-добрият в Европа, а българският ...

......... Ароса и Санкт Мориц, австрийските Цилертал Арена и Майрхофен, френският Вал Торенс, австрийският Зелфаус-Фис-Ладис и френският курорт Тин. Следващите български курорти в класацията след Банско са Боровец и Пампорово, които са поставени на 370-то място заедно с още 66 курорта от Стария континент. Те получават обща оценка от 3 звезди.


Жозе Юлисиш де Пина Корея и Силва и Бойко Борисов

Жозе Юлисиш де Пина Корея и Силва и Бойко Борисов ...

......... туризма Кабо Верде има интерес и към задълбочаване на сътрудничеството с България в сферата на образованието. В момента студенти от африканската страна учат в Медицинския университет в София. Председателят на парламента Цвета Караянчева се е ангажирала да съдейства за сформирането на група за приятелство с Кабо Верде в българския парламент.


Рекордни приходи в туризма за 2017 г. - близо 6.9

Рекордни приходи в туризма за 2017 г. - близо 6.9 ...

......... повече от 2016 г., посочват от Министерството на туризма. За пазари като Гърция и Румъния тези визити са били по над 1 млн. Много добри резултати са постигнати и на входящи пазари като Германия, Турция и другите балкански страни, както и във Великобритания, Украйна, Молдова, Израел и Полша, отчита Ангелкова.


След години на мащабен износ, запасите на Роман Пелех свършват:

След години на мащабен износ, запасите на Роман Пелех свършват: ...

......... сметка се завръщат вкъщи. Засега бизнесът му се разраства, с помощта на нови поръчки от Дания и Израел. "Работникът трябва да избере. Всичко зависи от него", казва той. 2017-а: Най-добрата година за икономиките от Централна и Източна Европа след кризата Какъв растеж прогнозират от Европейската банка за възстановяване и развитие?


Инвеститорите и общините да бъдат облекчени при изработването или изменението

Инвеститорите и общините да бъдат облекчени при изработването или изменението ...

......... инвестиционни проекти. На практика лицата заплащат предварително, за да получат необходимата информация как да станат клиенти на съответните дружества – за проучване на възможностите за присъединяване, за предоставяне на данни, за сключване на предварителни договори, за съгласуване на проектите и за окончателното присъединяване към съответните мрежи, посочват от "Обединени патриоти".Приходите от международен туризъм в България през 2017 г. възлизат

Приходите от международен туризъм в България през 2017 г. възлизат ...

......... през 2017 г. са били близо 8.9 млн., което е със 7.6 на сто повече от 2016 г.Посещенията на туристи от Гърция и Румъния са били по над 1 млн. Министерството отчита много добри резултати при туристите от Германия, Турция и другите балкански страни, Великобритания, Украйна, Молдова, Израел и Полша.


Лицата на Григор Димитров и Цветана Пиронкова са били използвани

Лицата на Григор Димитров и Цветана Пиронкова са били използвани ...

......... спортистите превръща последните в рекламни материали. Макар да няма фактическо твърдение за подкрепа от страна на Димитров и Пиронкова на продуктите "belVita", е налице възможност потребителят да бъде заблуден или поне у него да се създаде представа, че двамата рекламират продукта и това да го подведе в пазарното му поведение.


Дружествата от областта на водоснабдяването и канализацията, електроснабдяването, топлоснабдяването и

Дружествата от областта на водоснабдяването и канализацията, електроснабдяването, топлоснабдяването и ...

......... дружества информация и условия за присъединяване към мрежите на техническата инфраструктура. Самите визи за проектиране ще са основание за сключване на договори с експлоатационните дружества за временно водоснабдяване или електроснабдяване по време на строителството, както и на договори за присъединяване към мрежите на техническата инфраструктура при посочените в тях условия.


Илмарс Римшевичс Арестуваният през уикенда за подкуп управител на централната

Илмарс Римшевичс Арестуваният през уикенда за подкуп управител на централната ...

......... форма. ABLV поиска от Латвийската централна банка заем от 480 млн. евро срещу част от наличните й ценни книжа. Латвийският финансов министър Дана Рейзниеце-Озола коментира, че последните събития в банковия сектор не са белег на криза във финансовата система на страната, а са по-скоро криза на репутацията на финансовия сектор.


Според телевизия Ен Ди Ти Ви компанията Върджин Хиперлуп уан

Според телевизия Ен Ди Ти Ви компанията Върджин Хиперлуп уан ...

......... с пътници и товари. Капсулата няма да се докосва до стената на тръбата благодарение на ефекта на въздушната възглавница. Хиперлуп е открита концепция, към чиято практическо изпълнение може да се присъедини всеки. Брансън стана инвеститор в компанията Върджин Хиперлуп уан (Virgin Hyperloop One), която се опитва да осъществи този проект.С две нови резерви към серията Kabile и най-добрата реколта

С две нови резерви към серията Kabile и най-добрата реколта ...

......... 10 000 дка лозя – около района на Ямбол и Айтос. Работи с най-популярните и обичани сортове в България: Шардоне, Совиньон Блан, Мускат, Сира, Мерло, Каберне Совиньон, Мавруд. "Вила Ямбол" реализира продуктите си в над 20 страни от 4 континента. В избата работят над 160 човека.По публикацията работи: Мартин Иванов


На всеки му се е случвало да попада на нежелани,

На всеки му се е случвало да попада на нежелани, ...

......... ще бъдат блокирани, а само тези, които се смятат за натрапчиви. А те са били определени от проучване, проведено сред 40 000 души.  Ако даден сайт има много натрапчиви реклами и игнорира известията, които получава от Google в продължение на един месец, то браузърът автоматично ще започне да блокира тези реклами.


През първия месец на 2018 г. летище София е обслужило

През първия месец на 2018 г. летище София е обслужило ...

.........   Излетелите и кацнали самолети на летище София през първия месец на годината са достигнали близо 4500. Обемът на обработените товарни и пощенски пратки през януари се е увеличил с 9,6% и възлиза на 1687 т. От тях 59% са превозени с товарни самолети, а останалите 41% - с пътнически.


ОЩЕ ПО ТЕМАТА - В ДНЕШНИЯ БРОЙ НА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА - В ДНЕШНИЯ БРОЙ НА "СТАНДАРТ"Милиардерът Уорън ...

......... покачиха с близо 5% през изминалата седмица след гигантския срив в началото на февруари, коментира Цветослав Цачев от "Елана Трейдинг".За Бъфет е известно, че влага в компании, които имат добра перспектива дори след 10-20 г., обясниха от "Елана".Покупката на акции няма да се отрази върху управлението на "Актавис" у нас.


Пазаруване на килограм. Откъде идват дрехите втора ръка до пазара

Пазаруване на килограм. Откъде идват дрехите втора ръка до пазара ...

......... и в интернет. Големите търговски сайтове с такава стока у нас вече са над 20. Преди да се пуснат за продажба в мрежата внимателно се проверяват до детайл. Сред най-търсените и ценни находки са винтидж стоките - т. нар. дрехи с история от 60-те и 70-те години на миналия век.Пазаруване на килограм. Откъде идват дрехите втора ръка до пазара

Пазаруване на килограм. Откъде идват дрехите втора ръка до пазара ...

......... и в интернет. Големите търговски сайтове с такава стока у нас вече са над 20. Преди да се пуснат за продажба в мрежата внимателно се проверяват до детайл. Сред най-търсените и ценни находки са винтидж стоките - т. нар. дрехи с история от 60-те и 70-те години на миналия век.


Премиерът Бойко Борисов посрещна унгарския си колега Виктор Орбан, който

Премиерът Бойко Борисов посрещна унгарския си колега Виктор Орбан, който ...

......... "Споделяме вашата визия за Африка. Страната ни е малка и разбираме, че развитието се постига, когато се използват максимално добре всички ресурси-гражданското общество, образованието, качеството на живот и свободата на гражданите, както и възможността те да участват в процеса на развитието на собствената си страна“, изтъкна премиерът на Кабо Верде.


Пазаруване на килограм. Откъде идват дрехите втора ръка до пазара

Пазаруване на килограм. Откъде идват дрехите втора ръка до пазара ...

......... и в интернет. Големите търговски сайтове с такава стока у нас вече са над 20. Преди да се пуснат за продажба в мрежата внимателно се проверяват до детайл. Сред най-търсените и ценни находки са винтидж стоките - т. нар. дрехи с история от 60-те и 70-те години на миналия век.


Санирането на високи сгради ще се оскъпи средно с 6-8

Санирането на високи сгради ще се оскъпи средно с 6-8 ...

......... на куб. м, а технологията на монтажа не е много по-различна от останалите изолации, но се използват метални дюбели“, обясни той. Професорът поясни още, че голямото предимство на минералната вата за изолация, освен безопасността й при пожар, е нейната дълговечност и при нея няма опасност от сублимиране, както при стиропора.


В магазините и ресторантите в Швеция все по-често се срещат

В магазините и ресторантите в Швеция все по-често се срещат ...

......... в брой един-два пъти в годината.   В тази връзка централната банка обмисля идеята дали има необходимост от официална форма на дигитална валута - е-крона. Окончателното решение не се очаква преди края на следващата година, но идеята е е-кроната да допълва парите в брой, а не да ги замени изцяло.


Надеждните и интелигентни помпи и помпени системи са неразривна част

Надеждните и интелигентни помпи и помпени системи са неразривна част ...

......... показани и качествата на VX 40 – нова серия потопяеми помпи изработени от неръждаема стомана чугун с фланцево присъединяване. ВОДА София се провежда паралено с единствения специализиран форум за машини и технологии в металообработката в България MachTech&InnoTech Еxpo. Новините и допълнителна информация за ВОДА СОФИЯ ще откриете на сайта watersofia.com.


След рекордната 2017 г. за летище

След рекордната 2017 г. за летище "София", когато преминалите пътници ...

......... Тя беше обявена в началото на 2017 г., а предложенията на тримата кандидати бяха отворени още през май. Въпреки това до този момент все още няма обявен победител. Надпреварата се води между китайско-холандски консорциум, който се ползва с подкрепата на Европейския инвестиционен фонд, и българско обединение, подкрепяно от община Пловдив.


КНСБ смята, че са необходими мерки за връщане на квалифицираните

КНСБ смята, че са необходими мерки за връщане на квалифицираните ...

......... държави, да не сключват трудови или граждански договори с научните организации, а само споразумение за прием.   КНСБ настояват да се спазят всички граждански и трудовоосигурителни права и на стажантите, завършили висше образование, които работят у нас, или такива, които идват на стаж след втората година на обучение в България.


През първия месец на 2018 г. летище София е обслужило

През първия месец на 2018 г. летище София е обслужило ...

......... през първия месец на годината са достигнали близо 4500. Обемът на обработените товарни и пощенски пратки през януари се е увеличил с 9,6 процента и възлиза на 1687 т. От тях 59 процента са превозени с товарни самолети, а останалите 41 процента - с пътнически.  По публикацията работи: Анисия ИвановаПетр Келнер Шведската компания

Петр Келнер Шведската компания "Модърн Таймс Груп" (Modern Times Group ...

......... за българските ни служители с партньор, който да инвестира в бъдещето на "Нова", посочва в съобщението Йорген Линдеман, президент и главен изпълнителен директор на шведската компания. От "ПиПиЕф" допълват, че сделката трябва да бъде одобрена от регулаторните органи и се очаква да бъде приключена през първата половина на 2018 г.


PPF Group - холдингът, който е контролиран от един от

PPF Group - холдингът, който е контролиран от един от ...

......... 600 млн. лева. От MTG напомнят, че в групата на Нова телевизия влизат 7 телевизионни канала и 19 онлайн бизнес компании. Приходите на групата от продажби за 2017 година са 991 млн. шведски крони, а оперативният приход преди облагане с данъци е 195 млн. крони. В групата работят 650 души.


Инвестиционната компания PPF Group, контролирана от чешкия милиардер Петр Келнер,

Инвестиционната компания PPF Group, контролирана от чешкия милиардер Петр Келнер, ...

......... балтийските държави. MTG събира капитал, за да инвестира в разработването на онлайн игри и видео платформи, заменяйки традиционното ТВ съдържание с дигитално. "Нова броудкастинг груп" е най-голямата търговска медийна група в България и се състои от 7 телевизионни канала и 19 онлайн фирми. Компанията има около 650 служители, пише money.bg.


PPF Group е новият собственик на 95% от акционерното участие

PPF Group е новият собственик на 95% от акционерното участие ...

......... е смятан за най-богатият източноевропеец. Притежава 16 млрд. USD, а управлява активи на стойност 35 млрд. EUR в банкови, финансовия, застрахователния, имотния сектори. Развива дейност в държави като Румъния, САЩ, Виетнам, Китай, Русия, Словакия. Това не е първата крупна инвестиция на Келнер в България. Той е собственик на GSM-операторът Telenor.


Инвестиционната компания PPF Group, контролирана от чешкия милиардер Петр Келнер,

Инвестиционната компания PPF Group, контролирана от чешкия милиардер Петр Келнер, ...

......... балтийските държави. MTG събира капитал, за да инвестира в разработването на онлайн игри и видео платформи, заменяйки традиционното ТВ съдържание с дигитално. "Нова броудкастинг груп" е най-голямата търговска медийна група в България и се състои от 7 телевизионни канала и 19 онлайн фирми. Компанията има около 650 служители, пише money.bg.


В текста се посочва, че чрез стойността на сделката се

В текста се посочва, че чрез стойността на сделката се ...

......... половина на 2018 г. По този начин MTG си тръгва от България 10 години, след като инвестира в Balkan Media Group (операторът на каналите "Диема") и година по-късно придоби "Нова", за която в момента работят 650 души. PPF Group - холдинг е спрягана и за купувач на мобилния оператор "Теленор".


Инвестиционната компания PPF Group, контролирана от чешкия милиардер Петр Келнер,

Инвестиционната компания PPF Group, контролирана от чешкия милиардер Петр Келнер, ...

......... балтийските държави. MTG събира капитал, за да инвестира в разработването на онлайн игри и видео платформи, заменяйки традиционното ТВ съдържание с дигитално. "Нова броудкастинг груп" е най-голямата търговска медийна група в България и се състои от 7 телевизионни канала и 19 онлайн фирми. Компанията има около 650 служители, пише money.bg.


Инвестиционната компания PPF Group, контролирана от чешкия милиардер Петр Келнер,

Инвестиционната компания PPF Group, контролирана от чешкия милиардер Петр Келнер, ...

......... балтийските държави. MTG събира капитал, за да инвестира в разработването на онлайн игри и видео платформи, заменяйки традиционното ТВ съдържание с дигитално. "Нова броудкастинг груп" е най-голямата търговска медийна група в България и се състои от 7 телевизионни канала и 19 онлайн фирми. Компанията има около 650 служители, пише money.bg.


Шведската Modern Times Group (MTG) продава своето 95%-но акционерно участие

Шведската Modern Times Group (MTG) продава своето 95%-но акционерно участие ...

......... от групата – Нова, Кино Нова, Диема, Диема Спорт, Диема Спорт 2, Диема Фемили, както и дигиталната компания "Нетинфо". Компанията притежава радио Nova News и издателската група AtticaEVA. Компанията има около 650 служители в България, става ясно от съобщението на чешкия фонд.Още новини четете в Investor.bgПо публикацията работи: Бойчо Попов


Любовната седмица в Megami Club Plovdiv стартира на Св. Валентин

Любовната седмица в Megami Club Plovdiv стартира на Св. Валентин ...

......... "We Celebrate Love" седмицата в Megami Club Plovdiv беше в събота. Шоуто стартира с красив пърформънс с елементи от модерен балет, земна и въздушна акробатика и художествена гимнастика. Балет с танцьорки от международния балет в клуба добави секси екзотика, като всичко това беше допълнено от впечатляваща мултимедия и ефектното осветление.


Шведската компания MTG обяви официално тази сутрин, че е постигнала

Шведската компания MTG обяви официално тази сутрин, че е постигнала ...

......... и затова искам да благодаря на всички, които направиха това възможно.“ PPF Group инвестира в различни пазарни сегменти като банкиране и финансови услуги, телекомуникации, имоти и биотехнологии. Бизнесът ѝ се простира в Европа, Русия, САЩ и Азия. Към 30 юни 2017 г. групата притежава активи за почти 35 милиарда евро.


В сравнение с четвъртото тримесечие на 2016 г. средната месечна

В сравнение с четвъртото тримесечие на 2016 г. средната месечна ...

......... 9.4% (до 88.3 хил.), а в обществения сектор броят им се запазва - 27.3 хиляди.В сравнение с декември 2016 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Бургас се увеличават с 1.7%. Наетите лица в частния сектор се увеличават с 1.8%, а в обществения сектор - с 1.2%.


Скандинавската компания MTG съобщи в понеделник, че е подписала споразумение

Скандинавската компания MTG съобщи в понеделник, че е подписала споразумение ...

......... оценка на Дидие Щосел като "чудесен ръководител" на Нова Броудкастинг Груп.Линдеман обяснява и защо напускат България - заради започналото преди няколко години оттегляне от традиционната телевизия и фокусирането върху развлекателния бизнес и предлагането му през онлайн платформи. Така MTG приключва продажбата на дейността си в чужбина.Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Финансовата ситуация в италианския гранд Милан никак не е розова.

Финансовата ситуация в италианския гранд Милан никак не е розова. ...

......... Продажбата на клуба обаче беше извършена чрез заем с висока лихва от рисковия фонд Elliot Management. Италианските медии твърдят, че Ли Юнхун не може да погаси заема. Китайският бизнесмен е разполагал само със €100 милиона собствени средства. €300 милиона са взети от Elliot, докато другите €340 милиона – през офшорки.


Всичко или нищо - това явно е мотото на един

Всичко или нищо - това явно е мотото на един ...

......... обърна. Цената на bitcoin се увеличи с над 60%, след като по-рано се срина до под 6 000 долара. Мистериозният купувач е закупил нови 41 000 bitcoin между 9 и 12 февруари. Така общият баланс на портфейла му вече е 96 000 монети (и по днешни цени вече е милиардер). 


Проблем остава високият дял на необслужваните кредитиБългарската народна банка оповести

Проблем остава високият дял на необслужваните кредитиБългарската народна банка оповести ...

......... международните институции за развитието на българската икономика. Консолидацията в банковия сектор ще продължи, като сливането на ОББ и СИБанк ще създаде третата по активи банка в страната. Основният проблем остава високият дял на необслужваните кредити, а предизвикателство за сектора ще бъде евентуалното повишаване на лихвените проценти поради ускоряването на инфлацията.


Напоследък е изключително актуална темата с опашките за лифта в

Напоследък е изключително актуална темата с опашките за лифта в ...

......... елементарно с едно отнемащо секунди преместване на загражденията.Примери могат да се дават още много. Вместо да си дават парите за скъпи реклами на курорта, от Пампорово да си погледнат какво се случва в него и да се опитат да поправят хаоса, който представлява в момента организацията там", пише нашият читател.


Чревоугодниците от Враца могат да въздъхнат с облекчение. Отново работят

Чревоугодниците от Враца могат да въздъхнат с облекчение. Отново работят ...

......... видове храна. Във Враца пристигна специално командирован от Италия майстор, който да удовлетворява желанията на многобройната клиентела, докато Джагата се прибере с нови знания и умения. Новото е, че вече може да се поръча доставка за дома и офиса чрез новата платформа foodboX.bg, която има изключителните права за тази услуга.


Жените в Саудитска Арабия вече ще могат да имат собствен

Жените в Саудитска Арабия вече ще могат да имат собствен ...

......... общество, но се забелязват някои положителни промени. Принц Мохамед бин Салман обеща Саудитска Арабия да стане умерена и толерантна страна, скъсвайки с уахабизма - крайно консервативно течение в исляма, което ограничава правата на жените. Дамите вече могат и да шофират в кралството, което дълги години се смяташе за немислимо там.


Цените на петрола продължиха да се повишават в азиатската търговия,

Цените на петрола продължиха да се повишават в азиатската търговия, ...

......... до 65,36 долара за барел. В петък при закриването на търговията в Ню Йорк американският лек суров петрол поскъпна с 34 цента до 61,68 долара за барел, а лондонският Брент - с 51 цента до 64,84 долара за барел. Днес пазарите в САЩ са затворени по случай Деня на президентите.


Лизинговият пазар отчита годишен ръст от 8.7% към края на

Лизинговият пазар отчита годишен ръст от 8.7% към края на ...

......... домакинствата вече не отлагат покупката на автомобили. Това потвърждава и раздвижването на вътрешното потребление.Необслужваните лизингови договори продължават да намаляват вече четвърта година. Към края на миналата година свиването е с 12.7% спрямо края на 2016 г. до 278 млн. лв. при близо 1 млрд. лв. в началото на 2013 г.


През първия месец на 2018 г. софийското летище е обслужило

През първия месец на 2018 г. софийското летище е обслужило ...

......... "България ер".Излетелите и кацнали самолети на летище София през първия месец на годината достигнаха близо 4 500.Обемът на обработените товарни и пощенски пратки през януари се е увеличил с 9.6% и възлиза на 1 687 т. От тях 59% са превозени с товарни самолети, а останалите 41% – с пътнически.


Здравното министерство узря за предложенията на неправителствения сектор да се

Здравното министерство узря за предложенията на неправителствения сектор да се ...

......... ще се забрани и употребата на наргилета. В момента е разрешено да се пуши наргиле в закрити обществени пространства, няма ограничения и за възраст и те се предлагат и на деца. МЗ обяви, че ще вземе мерки, още в края на лятото на миналата година, но все още няма внесени предложения.


Volkswagen Group е поставила рекорд по продажби през януари, съобщиха

Volkswagen Group е поставила рекорд по продажби през януари, съобщиха ...

......... както и 12 000 от по-малкия кросоувър. Volkswagen Group продължава агресивните инвестиции в електрически и хибридни автомобили. Компанията ще похарчи над 50 милиарда евро в опита си да електрифицира всички 300 модела до 2030 година. Най-големият автопроизводител? Трудно е да се каже Защо се получи объркването с Renault-Nissan и VW?


24 електронни магазина за продажба на автомобилни гуми в рамките

24 електронни магазина за продажба на автомобилни гуми в рамките ...

......... друга страна, таксиметровите услуги имат фиксирани цени, които са обявени по съответен начин и такова задължение съществува за всички таксиметрови превозвачи, дори има понякога условия на максимални тарифи, над които не би могло да се осъществява тази услуга и тук евентуално може да е нелоялната практика”, отбеляза председателят на КЗП.


Все повече българи през последните години експериментират повече в кухнята

Все повече българи през последните години експериментират повече в кухнята ...

......... свързва производителите на качествени храни с ресторанти и други бизнеси. Така, според нея, който поръчва, ще може да си планира доставките за месеци напред, разчитайки на постоянство в качеството.Иска и да превърне сайта в платформа за здравословно хранене, където се споделят практики и идеи.Всичко, което трябва да знаете за:Годината (743)


По темата как въвеждането на новия Европейски регламент за защита

По темата как въвеждането на новия Европейски регламент за защита ...

......... евро, ще бъдат първите, които ще потърсят партньори, които гарантират спазване на Регламента. Това от своя страна е възможност за всяка компания, която изпълнява новите изискванията, да спечели пазарен дял и да сключи нови дълготрайни бизнес партньорства, като това е валидно включително за B2B компаниите.  По публикацията работи: Мартин Иванов


Министерството на здравеопазването (МЗ) е решено на нови, по-драстични мерки

Министерството на здравеопазването (МЗ) е решено на нови, по-драстични мерки ...

......... при контрола на забраните за пушене - липсата на законов регламент какво точно е закрито обществено пространство. В момента това не е описано нито в закона, нито в наредбата към него, което позволява временни конструкции, покрити и затворени отвсякъде, да се водят открити пространства и в тях да се пуши.


Анталия, сн. ЕПА/БГНЕС 2018 ще бъде година на нов рекорд

Анталия, сн. ЕПА/БГНЕС 2018 ще бъде година на нов рекорд ...

......... Турция, така и България се стреми да привличе високо платежоспособни туристи от Далечния Изток и Америка за да представи културните и историческите ценности на страната. Както е известно, туристическите групи, идващи от тези страни за културни обиколки, желаят да посетят повече от една държава, когато пътуват", каза министърът.    


Плодовете и зеленчуците поскъпнаха, показва анализ на Държавната комисия по

Плодовете и зеленчуците поскъпнаха, показва анализ на Държавната комисия по ...

......... (+1,2%). Според анализа кравето сирене поевтинява с 0,3% до 5,97 лв./кг., а кашкавалът, тип “Витоша”, се търгува по 11,04 лв./кг (+0,3%). Цената на пакетче краве масло от 125 грама е по-висока с 0,4% и струва съответно 2,28 лева. Киселото мляко поевтинява, като кофичка от продукта стигна 0,82 лв. на едро.


Жените в Саудитска арабия вече имат право да откриват собствени

Жените в Саудитска арабия вече имат право да откриват собствени ...

......... толерантна" страна, скъсвайки с уахабизма - крайноконсервативно течение в исляма, което досега вредеше на имиджа на монархията на Запад. Въпреки отварянето на кралството обаче, саудитките остават подчинени на множество ограничения. Те все още се нуждаят от разрешение на настойник от семейството, за да следват в университет или да пътуват например.


Бюрото за превенция и борба с корупцията арестува гуверньора на

Бюрото за превенция и борба с корупцията арестува гуверньора на ...

......... не е пожелало да коментира ареста на централния банкер. Негова говорителка е заявил, че то ще направи това, когато е възможно, допълни АФП. Президентът на Латвия Раймондс Вейонис написа в Туитър, че ще свика Национални съвет за сигурност, за да обсъди "ситуацията в банковия сектор", без да посочва точна дата.


Финансистът Якоб Киркегаард от института „Питърсън” във Вашингтон предупреди, че

Финансистът Якоб Киркегаард от института „Питърсън” във Вашингтон предупреди, че ...

......... на приходи. Просто няма как да има най-големият в света бюджет за отбрана, комбиниран с все по-големите социални и здравни разходи за застаряващото население и с поддържането на влошаващата се инфраструктура, да се събере в 17-18 % от брутния вътрешен продукт”. Финансистът посочи, че Федералният резерв може да контролира инфлацията.


България оценява ролята на Азербайджан за осигуряването на енергийната сигурност

България оценява ролята на Азербайджан за осигуряването на енергийната сигурност ...

......... Правителството също така предприема редица допълнителни мерки за насърчаване на чуждестранните инвестиции. Има голям потенциал за инвестиции в такива области като енергетиката - газификацията и разпределението на газ, строителството, туризма, недвижимите имоти, селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост, фармацевтичните продукти и редица други направления", заключи премиерът.  По публикацията работи: Боряна Павлова


Два месеца преди откриването на летния сезон в Слънчев бряг

Два месеца преди откриването на летния сезон в Слънчев бряг ...

......... в чуждите курорти, където заплащането е в пъти по-голямо. Веселин Налбантов, хотелиер: От къде ще ги вземем тези високи заплати, когато туристите плащат това, което плащаха и през миналата година? За да не останат без обслужващ персонал, българските хотелиери и тази година ще набират работници от Украйна, Беларус и Русия.


Жените в Саудитска Арабия вече могат да се захващат със

Жените в Саудитска Арабия вече могат да се захващат със ...

......... ръководи усилията за разширяване на ролята на жените като работната сила през последните месеци. На принц Мохамед се гледа като на главен архитект зад програмата за реформи "Визия 2030" на Саудитска Арабия, която се стреми да повиши процента на жените в работната сила от 22% на почти една трета. /БГНЕС


Хиляди българи, заминали да работят в чужбина, често разказват за

Хиляди българи, заминали да работят в чужбина, често разказват за ...

......... не ги информират за условията на труд и заплащане в приемащата държава. Агенцията по заетостта е прекратила регистрацията на 16 фирми посредници за наемане на работа в чужбина в периода 2015-2017 г.  Причината за прекратената регистрация са констатирани нарушения от Главна инспекция по труда и влезли в сила наказателни постановления.


Зловредната софтуерна дейност на кибер престъпниците е нанесла сериозни щети

Зловредната софтуерна дейност на кибер престъпниците е нанесла сериозни щети ...

......... на брутния вътрешен продукт. Съединените американски щати обвиниха Русия в кибератаката „NotPetya“ и заплашиха Кремъл с международни последици заради престъплението. Атаката засегна компютърни системи в целия свят. Британското правителство и САЩ смятат, че атаката е предприета от руските военни и е нанесла големи икономически щети в Европа, Азия и Америка.


Кибератаките, извършени през 2016 година са стрували на икономиката в

Кибератаките, извършени през 2016 година са стрували на икономиката в ...

......... американската администрация тя е била "част от текущите опитите на Кремъл да дестабилизират Украйна". По-рано днес Москва категорично отхвърли обвиненията за руска намеса в разпространението на вируса NotPetya. Говорителят на президента Путин Дмитрий Песков нарече твърденията "недоказани, неоснователни". По негови думи те са единствено част от „безпочвената русофобска кампания“. /БГНЕС


Всеки поданик на Обединеното кралство на възраст под 55 години

Всеки поданик на Обединеното кралство на възраст под 55 години ...

......... заплата”. Ако се платят по 5000 паунда за две години, това ще доведе до стимулиране на иновациите и до желание у хората да се пpeĸвaлифицират е мнението на представители на RЅА. Несъмнено въвеждането на подобно заплащане ще окаже влияние върху пазара на труда поради все по-големите предизвикателства, които автоматизацията поражда.


В зависимост от техническите и функционалните параметри на използваните фискални

В зависимост от техническите и функционалните параметри на използваните фискални ...

......... на НАП са открити и софтуерни манипулации на фискални системи, при които устройствата са програмирани да отчитат например всяка втора или всяка трета продажба, вместо регистриране на целия оборот. Заради неиздаване на касови бележки, както и установени манипулации на фискални устройства, през миналата година са запечатани над 2000 търговски обекта.


Над 1400 кв. м бетон от плаж

Над 1400 кв. м бетон от плаж "Слънчев бряг-север" е ...

......... която бе избрана да управлява ивицата, е 5 години, като за всяка от тях ще плаща на държавата такса в размер на 1.650 млн. лв. Цените на плажните принадлежности бяха намалени с 2 лв. до 8 лв. за 1 бр. чадър и 1 бр. Шезлонг, допълват от Министерството на туризма.


Това предвижда разработен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството

Това предвижда разработен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...

......... изпълнение. Проектът за изменение и допълнение на Постановление на Министерския съвет 18 от 2015 г. за приемане на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и документацията към него са публикувани на интернет страницата на МРРБ в секция "Проекти на нормативни актове" и на Портала за обществени консултации.


Цеко Минев Съсобственикът на

Цеко Минев Съсобственикът на "Първа инвестиционна банка" (ПИБ)Цеко Минев не ...

......... подложена на натиск от страна на вложителите си и бе подкрепена с временна финансова инжекция от страна на държавата, за да не възникнат проблеми с ликвидността й. Като "спекулативни и злонамерени" определиха от ПИБ "опитите за обвързването на определени проекти в Банско с цялостния бизнес на банката", пише още "Капитал".