Отпадна пречката пред сключването на договора за строежа на газопровода

Отпадна пречката пред сключването на договора за строежа на газопровода ...

......... на ГРРБ, нито на "Арказ". Пархомчук е писал на ВАС, че представляваното от него дружество не поддържа подадената жалба от ГРРБ, не е съгласно да продължи делото по случая, отказва се от оспорването на решението на КЗК и оттегля пълномощното си за адвоката, който представлява интересите на "Комплишънс" и ГРРБ.


Равнището на регистрираната безработица в страната се запазва и през

Равнището на регистрираната безработица в страната се запазва и през ...

......... и ресторантьорството (7.2%), и други. Най-търсените групи професии и този месец са: работници в добивната и преработващата промишленост, оператори на стационарни машини и съоръжения; строителство и транспорт; персонал, зает в сферата на персоналните услуги (бармани, сервитьори, готвачи, камериери и др.); учители; металурзи, машиностроители и др.  По публикацията работи: Веселина Йорданова


Ново мобилно приложение на КНСБ ще помага на работници и

Ново мобилно приложение на КНСБ ще помага на работници и ...

......... места на България. Пламен Нанков призова работещите у нас да използват активно приложението и да подават сигнали срещу некоректни практики на работодателите. Според него така те сами ще помогнат да продължи тенденцията от последните 10 години, през които делът на сивия сектор у нас е намалял от 30 на 21%.


От днес всеки българин, имащ право на глас, може да

От днес всеки българин, имащ право на глас, може да ...

......... на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. за въведения ЕГН. Чрез стационарен или мобилен телефонИзбира се 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.  


Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) обяви мобилно приложение,

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) обяви мобилно приложение, ...

......... Оттам уточняват, че единствено администраторите на КНСБ разполагат с данните на подателя. Същевременно приложението дава възможност подаваните сигнали да бъдат споделяни и в социалните мрежи, както и да се прилагат снимки. VOX KNSB автоматично регистрира локацията, откъдето се подава даден сигнал.Приложението е достъпно тук за "Андроид" и тук за iOS.


​“Всеки ден, през ден, се откриват заводи. Затова, въпреки че

​“Всеки ден, през ден, се откриват заводи. Затова, въпреки че ...

......... среда и водите Нено Димов. По повод първия учебен ден премиерът Борисов поздрави от Пещера всички ученици, учители и преподаватели у нас. „Нямаме класна стая без wi-fi в България - навсякъде има интернет. В това отношение сме на първите места в Европа“, каза още българският министър-председател Бойко Борисов.    Програма "Хоризонт" има нов и.д. директор – досегашният програмен директор на

Програма "Хоризонт" има нов и.д. директор – досегашният програмен директор на ...

......... оставка като директор на "Хоризонт". Мартин Минков е с 40-годишен стаж предимно в БНР, дългогодишен кореспондент на радиото в Скопие, като има и управленски опит – бил е зам.-директор през 1997 г., директор на радио "Експрес" и директор на Радио Бургас. От 2016 г. е програмен директор на БНР, отбелязва БТВ.


Над 5 млн. лева са изплатени до момента като финансова

Над 5 млн. лева са изплатени до момента като финансова ...

......... каза агроминистърът. "Какъв е плюсът на стопаните в това? Ако има епизоотия, те биха получили пазарно обезщетение за засегнатите свине“, обясни тя. Министър Танева посочи, че засегнатите от африканската чума животни са над 130 000, а заболяването е причинило намаляване на популация на домашната свиня у нас с около 20%.


Бързина, ефективност, висока производителност и неограничени възможности. Всички тези думи

Бързина, ефективност, висока производителност и неограничени възможности. Всички тези думи ...

......... дейността на изложителите е в пoчти цeлия cпeктър oт прoизвoдcтвa и дeйнocти – дизaйн, прoeктирaнe, крoeнe, coфтуeр, САD/САM cиcтeми, тeкcтилнa лoгиcтикa, прecoвaнe, глaдeнe, дoвършитeлни рaбoти, тecтвaнe, вътрeшeн мaтeриaлeн пoтoк, ocигурявaнe нa кaчecтвoтo... „Всеки може да се регистрира за свободно посещение на www.tmtexpo.bg“, съобщават организаторите от Интер Експо Център. Свръхпрецизна визуализация


 

 "Всеки ден, през ден, се откриват заводи. Затова, въпреки че ...

......... времето още по-добри“, отбеляза още министър-председателя. По думите му 40 милиона лева от инвестицията са за екология, а пречиствателната станция към завода е направена по най-съвременния начин. Еко министърът дори бил направил предварителна инспекция на екосъоръженията, която е показала, че произвежданите продукти по никакъв начин няма да замърсяват околната среда.


1140 кутии (22 800 къса) цигари задържаха митнически служители от

1140 кутии (22 800 къса) цигари задържаха митнически служители от ...

......... На шофьора – български гражданин, е съставен акт за установяване на административни нарушения. През последния месец при други четири изходящи проверки на МП Калотина са задържани  общо около 11 000 къса тютюневи изделия и близо 7 кг нарязан тютюн, като част от цигарите също са били с български бандерол.  С 250%, до 137.3 млн. USD, се е увеличил стокообменът

С 250%, до 137.3 млн. USD, се е увеличил стокообменът ...

......... бизнес събития. „Поддържаме българският бизнес добре информиран за възможностите в Индонезия”, каза председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов и не пропусна да допълни, че страната ни е източник на стабилност на Балканите. Също така се отличаваме и с най-ниски данъци и най-високи постижения във финансовия сектор в региона.


На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации ...

......... с електронен подпис или ПИК код.  Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи в сайта на приходната агенция: www.nap.bg или на телефона на НАП 0700 18 700 /обажданията се таксуват по стандартната тарифа на съответния оператор/.   


Чуждестранната премиера на новия руски пътнически самолет MС-21 ще се

Чуждестранната премиера на новия руски пътнически самолет MС-21 ще се ...

......... производство на МС-21 да започне през 2021 година. Първият ползвател на новия пътнически самолет ще бъде руската държавна авиокомпания "Аэрофлот". За новия руски въздушен лайнер МС-21 вече има около 200 твърди поръчки, заяви преди няколко дни пред журналисти министърът на промишлеността и търговията на Руската федерация Денис Мантуров, припомня vestifinance.ru.


Българското училище не е просто “храм на знанието”, а свято

Българското училище не е просто “храм на знанието”, а свято ...

......... към далечни светове. Затова и продължават да се трупат наградите от редица престижни международни олимпиади и състезания“, обърна се президентът към учениците и преподавателите в 18-о средно училище „Уилям Гладстон“. Държавният глава открои впечатляващите 113-годишни традиции на училището, което е дало на обществото ни множество бележити учени, белетристи и артисти.


Агенцията по заетостта отчете ниво на безработицата от 5.3% през

Агенцията по заетостта отчете ниво на безработицата от 5.3% през ...

......... сервитьори, готвачи, камериери и др.); учители; металурзи, машиностроители и сродни на тях и занаятчии; продавачи; квалифицирани работници по производството на храни, облекло, дървени изделия и сродни; работници по събиране на отпадъци и сродни на тях; стопански и административни техници и приложни специалисти; водачи на МПС и подвижни съоръжения и др.Вноските по ипотечния кредит представляват сериозно перо в бюджета на

Вноските по ипотечния кредит представляват сериозно перо в бюджета на ...

......... защото в дългосрочен план ще платите по-малко Ако обаче имате намерение да се разделите с имота си или да погасите заема предсрочно, преди изтичането на този срок, то тогава рефинасирането може би не е добра идея, защото ще ви коства повече, отколкото ще спестите. Още по темата прочети тук.  


Много е трудно инфлацията да достигне нивата от около 2%,

Много е трудно инфлацията да достигне нивата от около 2%, ...

......... Richtopia за един от 20-те най-влиятелни икономисти в света. На 17 октомври тази година, по време на The Next Big Thing, пред българска аудитория професорът ще изнесе презентация, посветена на възможностите и предизвикателствата в новия икономически модел. Цялото интервю с Лакайе вижте във видеото ТУК.  По публикацията работи: Павел Гълъбов


На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации ...

......... с декларираните данъци от предходната година, уточниха от НАП. Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета, може да се получи в сайта на приходната агенция - www.nap.bg или на телефона на НАП - 0700 18 700 , се посочва в съобщението.


За първите пет месеца на 2019 г. търговският оборот с

За първите пет месеца на 2019 г. търговският оборот с ...

......... инфраструктура и туризъм, добавиха от МИ. По думите му индонезийският пазар е пазарът на най-голямата икономика в Югоизточна Азия с над 250 милиона потребители и посещението в България на бизнес мисията от Индонезия е отлична възможност да се представят предимствата и качествата на производствата от двете страни, пише в съобщението.


На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации ...

......... след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година, за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи в сайта на приходната агенция.


Петролната компания

Петролната компания "Лукойл" отново оглавява рейтинга на най-големите частни фирми ...

......... "Магнит", а пето място заема петролната "Татнефт". На шеста позиция е газовата "Новатек", на седма - металургичната "Евраз". В десетката влизат още НЛМК, "Норилски никел" и групировката "Мегаполис". За разлика от миналогодишния рейтинг на "Форбс" в топ-10 на големите руски компании не влиза алуминиевият гигант "Русал", слязъл на 11-о място.


Над 49 000 служители на американския автомобилостроителен концерн Дженерал мотърс

Над 49 000 служители на американския автомобилостроителен концерн Дженерал мотърс ...

......... протестни линии в 33 завода в САЩ, както и в 22 склада за части. Стачка е последното средство, до което прибягва профсъюзът, като позициите на двете страни остават силно раздалечени по въпроса за нов четиригодишен трудов договор, посочи синдикален представител. Старият колективен договор изтече в събота вечерта, припомня Асошиейтед прес.На гурбет в Саудитска Арабия срещу месечно възнаграждение от 400

На гурбет в Саудитска Арабия срещу месечно възнаграждение от 400 ...

......... На всеки един беше определена различна ставка. На мен ми беше определено 8,50 долара на час, които не ми бяха преведени. Първо на мен ми беше преведена минимална заплата от 473 лева след натиск от консула в Риад. На всички ни бяха преведени толкова ”, коментира един от ощетените работници.


Инфлацията от началото на годината до края на август е

Инфлацията от началото на годината до края на август е ...

......... 2019 г. спрямо август 2018 г. е 2.5 на сто.Индексът на цените за малката кошница за август 2019 г. спрямо юли 2019 г. е 100.0%, тоест промяна няма, а от началото на годината (август 2019 г. спрямо декември 2018 г.) е 102.0%, или се отчита поскъпване с 2 на сто.


Генералният директор на БНР Светослав Костов обяви пред Общо събрание

Генералният директор на БНР Светослав Костов обяви пред Общо събрание ...

......... преди няколко дни заради проблемите, абсолютно решението на господин Пламен Костов за вид профилактика беше подкрепено от мен". Костов обяви, че в проектобюджета на радиото за 2020 акцентът няма да е върху капиталови разходи и ремонти, а средствата за заплати на работещите в радиото да се увеличат с 25 процента.


Кой казваше, че Нова няма разследваща журналистика?! Това написа в

Кой казваше, че Нова няма разследваща журналистика?! Това написа в ...

......... такива силни предавания на Васко и Тина ще видите през новия сезон. Браво на журналистите ни! Успех ви желая", написа още Домусчиев. Припомняме, че разследване на Васил Иванов показа лекар, поставял стендове на здрави пациенти. Кардиологът д-р Петър Лазов е получил за това заплата от 57 000 лева за януари.


Около 200 лв. ще ни струват 3 нощувки, за да

Около 200 лв. ще ни струват 3 нощувки, за да ...

......... минимален престой от 5 вечери. Така тризвезден хотел в Халкидики струва 300 лв. на човек с включен полупансион. В Турция пък е още по-евтино, като за 7 нощувки в 4-звезден хотел ще дадем 252 лв. на човек. Важно условие е, че трябва да платим цялата сума 5 дни преди настаняването.


Бензиностанциите ще се възползват от случващото се и ще вдигнат

Бензиностанциите ще се възползват от случващото се и ще вдигнат ...

......... ОПЕК и Русия вероятно ще се разпадне, поне в краткосрочен план. Повишението на цените на суровия петрол има негативен ефект върху световната икономика, подчерта Мартин Владимиров. Той прогнозира че ако това увеличение на цените се задържи в дългосрочен план ще доведе до няколко десети процента намаление на БВП на света.


Цените на петрола се повишиха рекордно тази сутрин след атаката

Цените на петрола се повишиха рекордно тази сутрин след атаката ...

......... нощ, Тръмп оторизира освобождаване на петрол от стратегическия петролен резерв на САЩ, докато „Арамко“ обяви, че повече от половината от производството му в размер на 5 милиона барела дневно ще бъдат възстановени в понеделник. Но нападенията срещу рафинериите предизвикаха страхове за сигурността на доставките от най-големия производител на петрол.  


Да работиш в Българското национално радио, да си му генерален

Да работиш в Българското национално радио, да си му генерален ...

......... за лични облаги… В такива ситуации, ако не се вземат мерки и действията не бъдат незабавно пресечени, последствията ще бъдат с мащабен и за съжаление отрицателен знак. Нужно ли е да сме свидетели и да не вземем отношение, когато наблюдаваме докъде може да стигне човешката лакомия и злоупотреба с влияние.


Инспекцията по труда активизира контрола в селското стопанство във връзка

Инспекцията по труда активизира контрола в селското стопанство във връзка ...

......... момента са предоставени 203 175 бр. образци на еднодневни договори на 1902 земеделски стопани. За същия период на 2018 г. те са били 189 528 бр. на 1759 земеделски стопани. Най-много еднодневни договори се предоставят за обработка на насажденията и прибиране на реколтата от грозде, череши и розов цвят.   


Цените на петрола се увеличиха с над 10 процента днес

Цените на петрола се увеличиха с над 10 процента днес ...

......... хуси, подкрепяни от Иран и борещи се от пет години срещу военна коалиция, оглавявана от Саудитска Арабия, поеха отговорност за атаките срещу инсталации на саудитския петролен гигант "Арамко". Тези нападения доведоха до свиване на световното производство с 5.7 милиона барела на ден, което е около 6 процента от световния добив.


Цените на петрола се повишиха до най-високите нива от четири

Цените на петрола се повишиха до най-високите нива от четири ...

......... от Стратегическия петролен резерв на Съединените щати, ако се наложи стабилизиране на пазарите, предаде Нова телевизия. Нападенията в събота доведоха до спирането на над 5% от дневното производството на суров петрол в света. Отговорност за нападението с дронове поеха йеменските бунтовници хуси. Вашингтон обаче твърди, че зад атаката стои Иран.


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът ...

......... за първите месеци на 2019 г. с повече от 300 процента. Но това е крайно недостатъчно за възможностите, които имаме. Затова съм убедена, че бизнес-форумът утре и смесеното заседание на двете правителства, за което се договорихме днес, ще доведат до удвояване на стокообмена за следващите 5 години“, заяви Екатерина Захариева.


Влиятелният синдикат на работниците в автомобилната индустрия в САЩ (United

Влиятелният синдикат на работниците в автомобилната индустрия в САЩ (United ...

......... е било уведомено, че синдикатът няма да се съгласи с продължаване на колективния договор. Синдикатът иска увеличение на заплатите, по-добра здравна осигуровка и гаранции за работните места, заяви неговият вицепрезидент Тери Дитс след заседанието в Детройт. Това е първата подобна стачка в Дженеръл Мотърс от десет години, твърди "Уолстрийт джърнъл".


Бизнесменът Кирил Домусчиев отваря нови 200 работни места в Пещера.

Бизнесменът Кирил Домусчиев отваря нови 200 работни места в Пещера. ...

......... работни места за висококвалифицирани работници и специалисти в сферата на биотехнологията, химията и инженерството. Този проект е част от стратегията на дружеството за растеж като фармацевтична компания, базирана в Европейския sъюз, оперираща на глобалните пазари. Успешното реализиране на тази инвестиция води до 50% увеличаване производственият и ферментационният капацитет на дружеството.


Норвегия и нейните електромобили Норвегия е страната на електромобилите и

Норвегия и нейните електромобили Норвегия е страната на електромобилите и ...

......... при покупката и обслужването на този вид коли. Данъчните преференции, например, са толкова високи, че компенсират по-високата цена и електромобилите се оказват по-евтини от останалите коли. Освен това собствениците на електромобили имат редица привилегии - например да ползват бус-лентите, да плащат по-ниски такси за винетки и за паркиране в градовете.


Стандартът на живот във Франция пада. Инфлацията расте, а доходите

Стандартът на живот във Франция пада. Инфлацията расте, а доходите ...

......... на заетостта, благодарение на което и до ден днешен не успяват да достигнат стандарта си на живот от 2008 г. Веднага след икономическата криза неравенството рязко се повиши, като едва през 2014 г. е започнало да се стабилизира. При най-бедните домакинства обаче и днес се наблюдава рязък спад на доходите.


Австрийският национален авиопревозвач тества дронове за инспекция на лаковото покритие

Австрийският национален авиопревозвач тества дронове за инспекция на лаковото покритие ...

......... разработени в Тулуза (Франция) от Donecle и ще преминат изпитания в Austrian Airlines, които ще продължат до края на годината От авиокомпанията заявяват, че този начин ще съкрати обследването на самолетите от 4-10 часа до 2 часа. По този начин машините ще могат по-бързо да се подготвят за следващ полет.


Оранжерийните домати поевтиняват тази седмица с 8.0 на сто, до

Оранжерийните домати поевтиняват тази седмица с 8.0 на сто, до ...

......... на ниво 1.324 пункта. От началото на септември ИТЦ е на най-ниското си ниво за 2019 година. Базовото ниво на индекса - 1.000, е от 2005 година. Миналата година през август, когато цените на плодовете и зеленчуците сезонно се понижават, ИТЦ падна до 1.311 пункта. По публикацията работи: Камелия Цветанова


„Получавам пенсия и всеки месец по 200 евро помощи като

„Получавам пенсия и всеки месец по 200 евро помощи като ...

......... избирателите му останаха равнодушни към тези мерки, сочейки го като основен виновник за гръцката бизнес имиграция и изтичане на новите поколения в чужбина. В периода от 2012 г. до декември 2017 г. 5200 гръцки фирми са акостирали в Кипър, а около 15 хил. гръцки компании са се установили в България.


Радвам се, че България е домакин на най-голямото състезание за

Радвам се, че България е домакин на най-голямото състезание за ...

......... математика и информатика към БАН, на всички съорганизатори и участници за възможността да съпреживеем заедно днешното тържество на умовете. България и Европа имат нужда от своите таланти. С нетърпение очаквам да науча резултатите от конкурса, в който България се представя с три проекта в областите на информатиката, медицината и биологията".


Производството и експортът на нефт в Саудитска арабия сериозно пострадаха

Производството и експортът на нефт в Саудитска арабия сериозно пострадаха ...

......... дневния добив на Саудитска Арабия. По-рано телевизионният Al Massira съобщи, че хусите са поели отговорността за атентата. Те са пуснали 10 дрона над нефтени обекти в местностите Абкайк и Хурайс, които са разположени в източната част на Саудитска Арабия. В резултат пламнаха огромни пожари. Към момента гасенето на пламъците продължава.


САЩ смятат за стратегически важно пристанището на Александруполис в северна

САЩ смятат за стратегически важно пристанището на Александруполис в северна ...

......... беше платена от САЩ. Министърът на отбраната на Гърция заяви, че проектът на стойност 2,3 милиарда долара увеличава възможностите на пристанището, тъй като вече в него ще могат да влизат по-големи плавателни съдове, а транспортната инфраструктура създава условия то да стане стратегически център за бърз превоз на хора и товари.


Днес ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, главно

Днес ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, главно ...

......... около 20°, на 2000 метра – около 12°. По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд по северното крайбрежие с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 27-30°, температурата на морската вода е около 25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Внесеното преди дни предложение на Хонконгската борса (HKEX) за придобиване

Внесеното преди дни предложение на Хонконгската борса (HKEX) за придобиване ...

......... на борда на London Stock Exchange Group Plc, цитирано от БНР. Според Hong Kong Exchange, предложението за поглъщане на London Stock Exchange на стойност 31,6 млрд. паунда "ще предефинира световните капиталови пазари за десетилетия напред“, тъй като "и двата бизнеса имат страхотни запазени марки, финансова сила и доказани растежни резултати“.


До 21% обхваща сивият сектор в българската икономика, което представлява

До 21% обхваща сивият сектор в българската икономика, което представлява ...

......... пари“, каза още Тодор Капитанов. „Сивото наистина убива нашите права и доходи. Убива ни буквално и на пътя, защото един от секторите, в които е има сивата икономика, е и търговията с авточасти и ремонта на автомобили. Ние не си даваме сметка как ставаме част от тези процеси“, добави Капитанов.


Софийски адвокатски съвет следи с тревога случващото се в страната

Софийски адвокатски съвет следи с тревога случващото се в страната ...

......... на проблемите на правосъдието, а от там – в ефективното функциониране на правовата и демократична държава.  Надяваме се, прокуратурата да извърши не само бърза, но най-вече безпристрастна и ефективна проверка, която да не остави съмнение, че се прави опит за извличане на лични ползи или намеса в независимостта на медиите". 


За навлизането на 5G технологията в България са необходими промени

За навлизането на 5G технологията в България са необходими промени ...

......... промени в строителните регулации, без които развитието на мобилните технологии от ново поколение в страната ще бъде много трудно", каза Радойчич. Той представи резултатите от тестовете на 5G, направени от "Теленор", които по думите му са "много окуражаващи". Новата технология е изпробвана в медицината, преподаването на умения и културна проява.


Държавата иска да купи оръжейния завод

Държавата иска да купи оръжейния завод "Дунарит" в Русе. Това ...

......... че съдът се е произнесел окончателно, че той е краен собственик на "Дунарит". "Определена група хора и определени хора ...пречат на вписването в Търговския регистър на увеличението на капитала на дружеството", каза Гебрев. В петък пред бТВ Емил Караниколов каза, че "Дунарит" все още се води собственост на офшорната компания.


Шведската компания Fingerprint Cards AB, която се занимава с биометрични

Шведската компания Fingerprint Cards AB, която се занимава с биометрични ...

......... потребителите. Дори ако смарт картите станат реалност, практически всеки вече има смартфон, така че революцията може да не е толкова голяма, колкото се посочва, тълкува икономист от Alfred Berg. Безкасовите плащания в България рязко нарастват Благоприятната икономическа среда и ниските лихвени проценти водят до продължаване на тенденцията за нарастване на кредитирането


До 21% обхваща сивият сектор в българската икономика, което представлява

До 21% обхваща сивият сектор в българската икономика, което представлява ...

......... работодатели. „Приложението дава още един канал, който може всеки един гражданин да използва лесно и бързо за подаване на сигнали. То е напълно безплатно и гарантира пълна анонимност. Другото предимство е бързата обратна връзка. За нас е важно хората да получат бърз отговор“, обясни националният секретар на КНСБ Даниела Алексиева.


На специално събитие в Брюксел асоциациите на пивоварите от държавите

На специално събитие в Брюксел асоциациите на пивоварите от държавите ...

......... цяло. Конкретно за пивото, той заяви, че през последните пет -шест години консумацията на бира в Европа се стабилизира и дори леко се повиши за последните две години.  В същото време безалкохолната бира вече има сериозен дял в общия обем на бирения пазар, което се очертава и като трайна тенденция.  


Париж е блокиран от мащабна транспортна стачка. Трафикът на метрото

Париж е блокиран от мащабна транспортна стачка. Трафикът на метрото ...

......... и разнородни. Левите опозиционни сили подкрепят стачкуващите, докато консервативните лидери настояват за гарантирано транспортно обслужване. Консултациите за реформата трябва да протекат от средата на септември до края на годината и протестният климат във Франция рискува да се нажежи отново. Стачката може да се окаже прелюдия към по-мащабни протести срещу реформата.


Компанията майка на IKEA – Іngkа Grоuр, подписа договор за

Компанията майка на IKEA – Іngkа Grоuр, подписа договор за ...

......... ще е през октомври. Vеѕtаѕ обяви продажбата още през август, но не разкри кой е купувачът. Датската компания проектира, произвежда, инсталира и обслужва вятърни турбини в цял свят. Към днешна дата от всички произвеждани турбини в световен мащаб на Vеѕtаѕ се падат 86 GW. Те са разпределени в 80 държави.


Държавата иска да купи оръжейния завод

Държавата иска да купи оръжейния завод "Дунарит" в Русе. Това ...

......... съобщи, че съдът се е произнесел окончателно, че той е краен собственик на "Дунарит". "Определена група хора и определени хора ...пречат на вписването в Търговския регистър на увеличението на капитала на дружеството", каза Гебрев. Сутринта пред бТВ Емил Караниколов каза, че "Дунарит" все още се води собственост на офшорната компания.


6 457 500 лв. ще бъдат вложени в укрепването на

6 457 500 лв. ще бъдат вложени в укрепването на ...

......... 4 септември правителството прие постановление, с което даде възможност на Министерството на регионалното развитие и благоустройството да поема ангажименти за разходи в размер до 447 100 000 лв. Така на Агенция „Пътна инфраструктура“ се дава възможност да възлага дейности по укрепване на за свлачища и срутища по републиканската пътна мрежа.


Теленор ще продължи да изследва различите възможни приложения на 5G

Теленор ще продължи да изследва различите възможни приложения на 5G ...

......... са част от PPF Group. PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, САЩ и Азия. Групата притежава активи на стойност над 45 млрд. евро (към 31 декември 2018 г.).   (платено съобщение)


Таксите за следване са определящи при избора на университет. След

Таксите за следване са определящи при избора на университет. След ...

......... много млади британци едва ли биха могли да си позволят да следват. Всяка година на Острова се отпускат заеми за подобна дейност на стойност над 16 млрд. паунда. Към март 2019 г. неизплатените студентски кредити са възлизали на 120 млрд. паунда. Практиката сочи, че голяма част от тях остават неизплатени.


Deutsche Bahn е увеличила дълговете си през 2019 г. и

Deutsche Bahn е увеличила дълговете си през 2019 г. и ...

......... "ясни отговори" от компанията относно бъдещите ѝ планове. Той посочи още, че е препоръчал преструктуриране и намаляване на разходите. В свое съобщение, публикувано в четвъртък, Deutsche Bahn отговори, че не виждала доклада, раздаден на германските депутати, както и че "има ясен план за милиардите, инвестирани във влакове, инфраструктура и служители".


Министерството на труда и социалната политика и Посолството на България

Министерството на труда и социалната политика и Посолството на България ...

......... - Хага (https://www.facebook.com/EmbassyBulgariaHague/) и на BG Careers Fair (https://www.facebook.com/BGCareersFair/). Участието в кариерния форум е безплатно и достъпно за всеки след регистрация на интернет адрес www.bgcareersfair.com. Регистрацията ще бъде отворена в началото на септември, като на сайта ще можете да качите свое CV, както и да разгледате позиции, предлагани от изложителите.


Директорът на програма "Хоризонт" на Българското национално радио Николай Кръстев

Директорът на програма "Хоризонт" на Българското национално радио Николай Кръстев ...

......... председател на партия, което ме прави шеф на най-голямата парламентарна група, която е гласувала за неговия избор и ако не оправи това безобразие, днес сутринта няма да дойда в Русе, а ще дойда в парламента и ще поискам групата да му вземе оставката или да му иска оставката", закани се Борисов.


Десетки журналисти от много български медии се събраха на протест

Десетки журналисти от много български медии се събраха на протест ...

......... нарушение на Кодекса на труда, е участвала в предаването "12+3" като в ефир тя е призовала слушателите да вземат участие в протест. Публичното представяне на едностранна позиция в ефира на общественото радио е недопустимо и непрофесионално нарушение на журналистическите стандарти и етични норми". Днес сутринта "Хоризонт" не излъчваше в ефира. Поради профилактика.


Българското национално радио излезе с позиция по повод смяната на

Българското национално радио излезе с позиция по повод смяната на ...

......... на журналистическите стандарти и етични норми", категорично е в позицията си БНР. От общественото радио заявяват, че за да бъде осигурен плурализъм на всички гледни точки, УС препоръчва на г-н Кръстев да бъде определен по още един журналист във всеки ресор с цел да се гарантира неприкосновеността на обществения интерес.


Искате ли да разберете как работи системата за контрол на

Искате ли да разберете как работи системата за контрол на ...

......... 11 000 кв.м. изложбени площи, най-новите модели на повече от 36 световни бранда, тест драйв на над 150 автомобила, изложители от всички съпътстващи браншове, множество атракции, забавления, изненади и едни чисто нов автомобил за награда очакват посетителите на изложението тази година. Купете билет с отстъпка в мрежата на Eventim тук. 


Президентът Доналд Тръмп заяви късно снощи, че е отворен за

Президентът Доналд Тръмп заяви късно снощи, че е отворен за ...

......... на САЩ заяви, че планира да намали данъка на хората със среден доход, като това ще бъде едно от "първите му действия" през втория управленски мандат, ако спечели изборите през есента на 2020-а година. Последните коментари на Тръмп обаче показват, че той очаква мярката да бъде обявена още преди изборите.


Телескопът "Хъбъл" засне планетата Сатурн, когато тя се доближи максимално

Телескопът "Хъбъл" засне планетата Сатурн, когато тя се доближи максимално ...

......... го е заснел през лятото. Сезоните там обаче продължават по-дълго - повече от седем години. Кехлибареният цвят на планетата се дължи на мараня, подобна на смог, когато ултравиолетовите лъчи от Слънцето предизвикват реакции в атмосферата. Цветните ивици се дължат на облаци с различен състав, премествани от ветровете на различни нива.


Докато България не е чула решението на автомобилния гигант къде

Докато България не е чула решението на автомобилния гигант къде ...

......... пред „Тази сутрин“ по бТВ министърът на икономиката Емил Караниколов. Всички други неща са спекулации, каза още той, като добави, че България е дала добри условия. „Не би трябвало по никакъв начин едно такова решение на такъв инвеститор да е политическо, то трябва да има само икономически аргументи”, добави Караниколов.