Заради бездействие на КЕВР и неспазване на законови поправки от

Заради бездействие на КЕВР и неспазване на законови поправки от ...

......... 273 фирми от бранша са обречени на фалит, а 1000 работни места вече са загубени. Затова те заплашиха, че след евроизборите ще унищожат публично фотоволтаична централа в Централна България и планират да затварят основните пътища в страната и граници, като ще поканят на събитието и посланици на страните от ЕС.


Вагоноремонтният завод в Карлово е вече притежание на националната германска

Вагоноремонтният завод в Карлово е вече притежание на националната германска ...

......... вагони и ремонтирането на вече експлоатирани такива. В по-разширените намерения на германската компания влизат и поправката, както и поддръжката на локомотиви. Очаква се работната дейност в завода да стартира през септември, като първо ще бъдат наети 70 човека. През следващите 18 месеца планът е предприятието да назначи общо 300 служители.


Повечето банки у нас не приемат нотариално заверени пълномощни и

Повечето банки у нас не приемат нотариално заверени пълномощни и ...

......... последните 12 месеца. Има трезори като ОББ, които изискват клиентът предварително и писмено да ги извести, че от негово име ще се яви пълномощник и ако не го направи, отказват да го обслужат. Единични са трезорите като ДСК, които не поставят по-специални изисквания от това, което е допустимо по закон.


Индустрията в Швеция и Финландия плаща по-ниска цена за електроенергия

Индустрията в Швеция и Финландия плаща по-ниска цена за електроенергия ...

......... домакинствата. Българите плащат най-ниската цена – 99,88 евро за мегаватчас в ЕС. След нас се нарежда Унгария с цена от 112,30 евро за мегаватчас и Румъния – 131 евро за мегаватчас. Белгия и Дания имат най-високите средни цени на електроенергията за домакинствата с максимум 330 евро за MWh за Дания.


„Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим. Цялото трасе

„Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим. Цялото трасе ...

......... постъпва на българска територия януари 2020 г.   Проектът e част от концепцията за европейски газоразпределителен център "Балкан", се напомня в прессъобщението. Разширението на съществуващата газопреносна система и реализацията на цялостната концепция за газов хъб "Балкан" целят запазване стратегическата роля на България, като водещ газов център в региона на Европа.


Държавата ще остане на летище

Държавата ще остане на летище "София" и след неговото концесиониране, ...

......... потвърди, че концесионните такси от летище "София" ще влизат в Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система. Първоначалната концесионна такса ще влезе в бюджета и може да се използва за изплащане на дълговете на БДЖ към държавата. Според министъра железниците са в стабилно състояние и вървят към развитие.Ако Вие търсите възможност за дългосрочна работа в стабилна международна

Ако Вие търсите възможност за дългосрочна работа в стабилна международна ...

......... Ако Вие търсите възможност за дългосрочна работа в стабилна международна компания, с утвърдени позиции на пазара, може да видите свободните позиции от Максима България ЕООД Ако Вие имате опит в сферата на търговията и продажбите, може да видите свободните позиции от ФАЙН-Р ЕООД


Състоянието на посевите с пшеница и ечемик в Ямболска област

Състоянието на посевите с пшеница и ечемик в Ямболска област ...

......... областта са засети близо 340 000 декара с маслодаен слънчоглед, които също са в добро състояние. Най-много площи са засети в община Тунджа - 203 000 декара, в Елхово - 58 000 декара, в Стралджа - 43 500 декара, Болярово - 36 000 декара и Ямбол - 12 000 декара.


„Удължаването на живота на пети и шести блок на АЕЦ

„Удължаването на живота на пети и шести блок на АЕЦ ...

......... финансиране не е било премахнато, това е щяло да застраши верифицирането на средствата от Държавен фонд „Земеделие“. По думите на министър Петкова в следващите дни предстои нова среща с производителите на енергия от възобновяеми източници, за да бъде обсъден казусът отново, но изрази учудване, че тези протести се случват сега.


Собственици на електроцентрали, работещи с възобновяеми източници и с мощност

Собственици на електроцентрали, работещи с възобновяеми източници и с мощност ...

......... са поставени на равна основа с премахването на преференцалното финансиране. "Цената на електроенергията поскъпва именно от такива ВЕИ, които са получавали двойно субсидиране. Ние ги спряхме още през 2015 г., всичко това е докладвано на Европейската комисия. С промяната в закона за енергетиката успяхме да елиминираме този проблем“, каза Петкова.


Нулевите и отрицателни лихви крият рискове, алармира управителят на Българската

Нулевите и отрицателни лихви крият рискове, алармира управителят на Българската ...

......... Димитър Радев е внимателен в своята оценка на неотдавнашните призиви за преразглеждане на стратегията на паричната политика на ЕЦБ. Той изразява предпазливост също и в отговор на предложенията, че институцията трябва да понижи заложената си средносрочна цел за темп на инфлация от близо до, но под 2%, на около 1%.Поправката на Закона за енергетиката от 2015 г. е приета,

Поправката на Закона за енергетиката от 2015 г. е приета, ...

......... посочи, че проблемът е от четири години, като едва преди месец управляващите са приели протестиращите. Тя изрази надежда, че премиерът Бойко Борисов само е подведен, а не е част от схемата и подчерта, че до момента от сектора многократно са искали среща с него. Досега обаче такава не е осъществена.


През миналата година България е изнесла за страни от ЕС

През миналата година България е изнесла за страни от ЕС ...

......... място е и проблемът със смъртността при пчелите през последния месец поради пръскане на земеделски площи с пестициди - в някои райони на Северна България и в района на Гоце Делчев има регистрирана почти 100-процентова смъртност на пчели, при среден показател от 10 на сто за отделен пчелин, според експерта.


Министерството на туризма спечели злато в категория „Комуникационен проект в

Министерството на туризма спечели злато в категория „Комуникационен проект в ...

......... миналата година страната ни беше посетена от над 389 хил. граждани на Великобритания с цел туризъм, което е над 15% ръст спрямо 2017-а. През първите три месеца на настоящата година тези визити са близо 80 хил. – близо 51 на сто повече в сравнение със същия период на 2018 г.


45% от отпуснатите от фирмите за бързи пари кредити са

45% от отпуснатите от фирмите за бързи пари кредити са ...

......... 5 години, е на стойност от поне няколко хиляди лева. През 2014 г. парламентът въведе таван на лихвите по кредитите в размер на около 50% за година с цел да се ограничи сериозното оскъпяване на заемите от фирмите за бързи пари, което в миналото достигаше до хиляди проценти на година.


„Белла“ придоби унгарския производител и доставчик на храни за пазарите

„Белла“ придоби унгарския производител и доставчик на храни за пазарите ...

......... в нея влизат McDonald’s, BurgerKing, Aldi, FamilyFrost, O’Cool, Tesco, Iceland, Spar, Auchan. Емблематичното за „Белла“ портфолио от тестени продукти се обогатява с нови видове и вкусове – ролца с различни пълнежи (зеленчуци, пилешко месо, пуешко месо, свинско), тестени хапки, сиренки, хот-дог, грил продукти, гироси, щрудели, канелени рола и мексикански ролца.През миналата година България е изнесла за страни от ЕС

През миналата година България е изнесла за страни от ЕС ...

......... място е и проблемът със смъртността при пчелите през последния месец поради пръскане на земеделски площи с пестициди - в някои райони на Северна България и в района на Гоце Делчев има регистрирана почти 100-процентова смъртност на пчели, при среден показател от 10 на сто за отделен пчелин, според експерта.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за изработването на разширен ...

......... позиции. Предварителната оценка на работата по участъка от 22 км от пресичането на пътя Русе - Велико Търново до пресичането с пътя Полски Тръмбеш - Царевец е 3.3 млн. лв. без ДДС.За 24 км оттам до пресичането с пътя Бяла - Търговище прогнозната цена е 3.361 млн. лв. без ДДС.


"Алфабет" (Alphabet), компанията майка на Гугъл (Google), спира бизнеса си ...

......... е ясно дали ще бъде засегнат достъпът на Хуавей до софтуер за мобилни технологии. Други водещи американски технологични компании също са замразили доставките на свои софтуер и компоненти за "Хуавей", допълва Блумбърг. Сред тях са имена като "Интел" (Intel Corp.), "Куалком" (Qualcomm Inc.), "Сайлинкс" (Xilinx Inc.) и "Броудком" (Broadcom Inc.).


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова провери дейностите, свързани с плановия

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова провери дейностите, свързани с плановия ...

......... според когото промените не противоречат на Конституцията", каза енергийният министър.Тя добави, че, ако двойното финансиране не е било премахнато, това е щяло да застраши верифицирането на средствата от Държавен фонд "Земеделие". В следващите дни предстои нова среща с производителите на енергия от възобновяеми източници, за да бъде обсъден казусът отново.


Финансовият министър Владислав Горанов смята, че са необходими по-високи имотни

Финансовият министър Владислав Горанов смята, че са необходими по-високи имотни ...

......... допълни премиерът.С изграждането на 10-километровия участък от път II-86 Пловдив – Асеновград се осигурява бърз транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до АМ "Тракия". Второкласният път е основната връзка на летище Пловдив и индустриалния район в околностите на Пловдив до Трансевропейска транспортна мрежа.


През март 2019 година положителното салдото по текущата сметка на

През март 2019 година положителното салдото по текущата сметка на ...

......... млн. евро). През март 2019-а година резервите на БНБ се повишават с 231,5 млн. евро при тяхно повишение с 398,8 млн. евро година по-рано, като за първите три месеца на настоящата година те намаляват с 133,2 млн. евро при понижение с 1,0353 млрд. евро през януари - март 2018-а година.


Германската компания Kostal откри в Пазарджик завод за производство на

Германската компания Kostal откри в Пазарджик завод за производство на ...

......... замълчат нашите опоненти", каза министър-председателят, цитиран от пресслужбата си. Машиностроенето дава около 25 до 30 процента от брутния вътрешен продукт и затова паралелно с развитието на заводите трябва да се подготви и транспортна инфраструктура, "за да не се задъха и колабира транспортният план на градовете", добави премиерът, цитиран от БТА.


Учени от университета Къртин в Австралия разкриха произхода на загадъчни

Учени от университета Къртин в Австралия разкриха произхода на загадъчни ...

......... стана популярна през 2013 г., стъклото се е образувало в резултат на ударна вълна от експлозия на небесно тяло, което навлязло в земната атмосфера. Резултатите от предишни изследвания показаха, че в такъв случай експлозията вероятно е била с мощност 100 мегатона тротилов еквивалент. Наличието на реидит обаче опровергава подобни твърдения.


 Кои са макроикономическите предпоставки за развитието на финансовия сектори и

 Кои са макроикономическите предпоставки за развитието на финансовия сектори и ...

......... в сферата. Повече информация за събитието, програмата и лекторите може да намерите ТУК. Генерален партньор на Клуб Investor„Банки и финанси“ е Българска банка за развитие. Дискусията се провежда с подкрепата на Софтуер Груп, Банка ДСК, Хотел Интернационал. Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Seenews.com. По публикацията работи: Екип на Dnes.bg


Повечето банки у нас не приемат нотариално заверени пълномощни и

Повечето банки у нас не приемат нотариално заверени пълномощни и ...

......... пари.  Вероятно по тази причина от известно време е изключително трудно чужденец да си открие сметка в българска банка. Експерти обаче недоумяват защо подобни рестрикции се прилагат и в случаи, когато майка дава пълномощно на дъщеря си, защото е болна, или синът оправомощава баща си, защото учи в чужбина например. 


Външните министри на България и Германия - Екатерина Захариева и

Външните министри на България и Германия - Екатерина Захариева и ...

......... по изграждането на нова административна сграда на германското посолство. „Поставянето на капсулата в новата сграда е знак, че се развиват българо-германските инвестиции“, отбеляза Маас. След срещата в Министерски съвет двамата министри направиха разходка в историческия център на София – пространството между ротондата „Св. Георги“, джамията „Баня Баши“ и Софийската синагога.


Управителят на врачанското дружество „Водоснабдяване и канализация“ Ангел Престойски  бе

Управителят на врачанското дружество „Водоснабдяване и канализация“ Ангел Престойски  бе ...

......... дейност на ВиК – дружествата, а именно – водоснабдяване, канализация, пречистване на питейни и отпадъчни води, както и да представлява експлоатационните дружества пред органите на държавното управление. Изборът на Ангел Престойски за председател на съюза за трети път е и косвена оценка на браншовата организация за работата  врачанското ВиК дружество.


На украинската икономика са ѝ необходими 35 години и дружба

На украинската икономика са ѝ необходими 35 години и дружба ...

......... как да се отървем и в продължение на векове ще е наш съсед и за това са необходими нормални отношения”, допълва депутатът. За първото тримесечие на текущата година икономиката на Украйна е нараснала до 2.2% в сравнение със същия период на 2018-а, сочат данните на Националния статистически институт на страната.


Американската компания WeCompany, под чиято шапка е WeWork, изглежда ще

Американската компания WeCompany, под чиято шапка е WeWork, изглежда ще ...

......... за същото тримесечие на предходната, пише CNBC. Основният бизнес на WeWork е отдаването под наем на споделени офис пространства за технологични компании - от старт-ъпи до флийлансъри. Днес компанията има 425 локации. През следващите месеци тя може да е поредната стартираща фирма след Lyft и Uber, която ще направи IPO.


От днес - 20 май, влиза в сила регламент на

От днес - 20 май, влиза в сила регламент на ...

......... не успяват да съберат 11.1 млрд. евро годишно (по данни към края на 2017 г., когато разпоредбата е приета). В мотивите на Брюксел се допълва и че приходите от незаконната търговия с цигари често отиват в полза на организираната престъпност, а в някои случаи и за подпомагане на терористична дейност.


Шефове на болници, ректори и ръководители в БЧК масово са

Шефове на болници, ректори и ръководители в БЧК масово са ...

......... на УНСС е забравил да посочи, е членството си в централното ръководство на сдружение „Съюз на тракийските дружества в България“. Христина Георгиева Янчева, която е ректор на Аграрния университет – Пловдив, не е отбелязала в своята декларация, че е член на управителния съвет на СНЦ „Сдружение Национален аграрно-технологичен парк Тракия“.


Повечето банки у нас не приемат нотариално заверени пълномощни и

Повечето банки у нас не приемат нотариално заверени пълномощни и ...

......... на пари.  Вероятно по тази причина от известно време е изключително трудно чужденец да си открие сметка в българска банка. Експерти обаче недоумяват защо подобни рестрикции се прилагат и в случаи, когато майка дава пълномощно на дъщеря си, защото е болна, или синът оправомощава баща си, защото учи в чужбина например. 


Италианският антимонополен надзор обяви в петък, че е започнал предварително

Италианският антимонополен надзор обяви в петък, че е започнал предварително ...

......... Alphabet Inc. за предполагаема злоупотреба с господстващо положение на пазара. Италианската антитръстова агенция твърди, че Google е "малтретирал" други софтуерни компании чрез своята операционна система "Андроид" (Android). Твърди се, че Google е отказал да интегрира приложението X Recharge, направено от италианската фирма Enel, в платформата за Android Auto, коментира БНР.


Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал Фалих препоръча

Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал Фалих препоръча ...

......... е увеличаване на добива през втората половина на годината. В Джеда се провежда заседание на мониторинговия комитет на ОПЕК+, включващ осем страни със съпредседатели Русия и Саудитска Арабия. След срещата ще бъдат обявени резултатите от изпълнението на споразумението, което предвижда свиване на петролния добив с 1,2 млн. барела дневно.  


Британската лира поевтиня в петък към тримесечни дъна спрямо долара

Британската лира поевтиня в петък към тримесечни дъна спрямо долара ...

......... условията на Брекзит. Това става часове, след като Тереза Мей се съгласи да представи през следващия месец времева рамка за напускане на премиерския пост след четвъртия и последен опит за прокарване на нейната Брекзит сделката през британския парламент, което се очаква да бъде факт в началото на юни, посочва БНР.


След извършено обновяване на информационната система на Имотния регистър е

След извършено обновяване на информационната система на Имотния регистър е ...

......... След извършено обновяване на информационната система на Имотния регистър е осигурена възможност за автоматизирано известяване на посочен имейл адрес. От Агенцията по вписванията съобщиха, че новата услуга предоставя възможност за получаване на уведомителни съобщения при вписвания, отбелязвания и заличавания в книгите за вписване, отказите и постановените по тях определения.


Проверките за фалшиви инвалидни пенсии разкриха измами и в Разград.

Проверките за фалшиви инвалидни пенсии разкриха измами и в Разград. ...

......... уличените са от село Дянково, един от Езерче и един от село Синя вода. Пред НОИ те използвали неистински експертни решения на ТЕЛК. Лицата са на възраст между 68 и 70 години. Разследванията продължават, за да бъдат установени щетите, нанесени на бюджета на Държавното обществено осигуряване, уточняват от ОДМВР-Разград.  


Най-голямото учение на НАТО в сферата на комуникациите и информатиката

Най-голямото учение на НАТО в сферата на комуникациите и информатиката ...

......... на комуникациите и информатиката. Целта е тестване, проверка и атестация на съвместимостта на системата C4ISR (Command, Control, Communications, Computers, Intelligence, Surveillance and Reconnaisance). Учението бе планирано от Обединеното командване на НАТО в Европа и ще бъде водено от командващия Групата за комуникационни и информационни системи на НАТО, генерал-майор Волфганг Ренер.


Около 200 млн. лв. ще излезе изцяло разходът за изработването

Около 200 млн. лв. ще излезе изцяло разходът за изработването ...

......... ще започне реалното тестване на тол системата, която по новия план трябва да заработи от ноември. "Убеден съм, че те не са готови дори за сериозно тестване на тол системата", коментира Мутафчиев. Според него са използвали превозвачите, за да отложат и да имат малко повече време за доизграждане на системата.


В предаването

В предаването "Събуди се" по Нова телевизия момиче, което е ...

......... тази медия е продажна. Пишеш и коментари против конкуренцията, че тази статия е поръчана от него", обясни тя. "Млад човек, от семейство, което не може да си позволи да го издържа, обикновено от провинцията. Човек, който все още няма образование. Човек, който не противоречи и не задава въпроси", споделя тя.


Ученици показаха нагледно, че пътуването във времето е възможно. Мариян

Ученици показаха нагледно, че пътуването във времето е възможно. Мариян ...

......... памет и така тези ало-измамниците могат да бъдат проследени по телефонен номер", допълни го Велислав. Мариян и Велислав са категорични, че ще продължат да се занимават с голямата си страст - технологиите. Но първо искат да завършат училище, а след това да продължат образованието си в България.      


Кой стои зад фалшивите новини и какво е  да бъдеш

Кой стои зад фалшивите новини и какво е  да бъдеш ...

......... тази медия е продажна. Пишеш и коментари против конкуренцията, че тази статия е поръчана от него", обясни тя. "Млад човек, от семейство, което не може да си позволи да го издържа, обикновено от провинцията. Човек, който все още няма образование. Човек, който не противоречи и не задава въпроси", споделя тя.


Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните

Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните ...

......... Пилешкото замразено месо се продава по 3,95 лева за килограм на едро в края на седмицата. Захарта се търгува по 1,20 лв./кг, а брашното, тип "500", поскъпва с 4,4 на сто и се продава по 0,94 лева за килограм. Яйцата се купуват на едро средно по 0,19 лева за брой.


Ще бъдем безкомпромисни, ако се установи, че наематели и концесионери

Ще бъдем безкомпромисни, ако се установи, че наематели и концесионери ...

......... да се определя административно, а чрез пазарни механизми и в конкуренция.  Мобилните екипи за проверка на морските плажове са на терен още от януари, от 1 юни проверките ще са навсякъде. Ще има и изнесени приемни по Черноморието на Министерството на туризма, които да спомогнат за успешното протичане на сезона.


Австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе, ключова фигура в европейската крайна десница,

Австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе, ключова фигура в европейската крайна десница, ...

......... беше обект Щрахе, беше извършено от германските издания „Шпигел“ и „Зюддойче цайтунг“. Записът е бил направен на испанския остров Ибиса още през юли 2017 г. – три месеца преди парламентарните избори в Австрия, които изведоха крайно дясната Партия на свободата до властта и направиха Щрахе втория човек в правителството.  


Със средна заплата от 1015 лева Разградска област заема осмо

Със средна заплата от 1015 лева Разградска област заема осмо ...

......... в дейностите "Култура, спорт и развлечения", "Държавно управление" и "Операции с недвижими имоти". Към края на март броят на работещите по трудово и служебно правоотношение в Разградска област е 26 500. Наетите в обществения сектор са 8 300, а в частния - 18 200, сочат още данните на статистиката.  


Народното събрание удължи с четири години срока за получаване на

Народното събрание удължи с четири години срока за получаване на ...

......... се избягва политизиране и употреба с политически цели, защото това не води до устойчиви промени в сектор „Здравеопазване“. Важно е да има диалог между всички заинтересовани страни в сектора, за да се постигне съгласие. Продължава и разговорът за усъвършенстване на здравноосигурителния модел в страната“, каза още председателят на здравната комисия.


Компании като Mitsubishi и Rolls Royce са известни с това,

Компании като Mitsubishi и Rolls Royce са известни с това, ...

......... 2017 година, а това прави 9,7% от общите продажби. Rolls Royce Британската компания е популярна с производството на коли. Тя заема 14-то място в изготвената класация от Стокхолмския международен институт за изследване на мира. Продажбите ѝ възлизат на 4,42 милиарда през 2017 година, а това е 22,8% от общия оборот.


18 май е денят, в който гражданите ще спрат да

18 май е денят, в който гражданите ще спрат да ...

......... осигуряване и 9 дни за здравно. През последните години се наблюдава устойчива тенденция дните, нужни на българските данъкоплатци да попълнят тяхната част от бюджета, да бъдат все повече и денят на данъчна свобода да идва все по-късно през годината. Това означава, че реално данъчната тежест в страната нараства, съобщи БТВ.


Започна описването на щетите след бедствието в Новозагорско. Градушката унищожи

Започна описването на щетите след бедствието в Новозагорско. Градушката унищожи ...

......... Кметът на селото Георги Георгиев обясни пред камерата на БТВ, че една от улиците е напълно разбита. Още няколко са в лошо състояние. Той изрази надежда правителството да отпусне средства за възстановяването им. По думите му са необходими около 70-80 хиляди лева. Комисия ще оценява щетите на земеделците в понеделник.


Днес - 18 май, е символичният Ден на данъчна свобода

Днес - 18 май, е символичният Ден на данъчна свобода ...

......... най-високата стойност за последните 10 години.Сметката разпределя данъчното бреме върху абсолютно всички български граждани (включително деца, пенсионери и т.н.), но именно работещите понасят в най-голяма степен тежестта на хазната. За работещите българи данъчната тежест е близо 50%, тоест за тях Денят на данъчна свобода идва чак в края на юни.


„Банка Трансилвания“ в Румъния обяви валутните курсове за деня в

„Банка Трансилвания“ в Румъния обяви валутните курсове за деня в ...

......... за 4,3 леи или две череши, а едно евро - за 4,8 леи или две череши и половина. За една шведска крона (0,4 леи) обаче можеш само да докоснеш черешата, пише „Медиафакс“. Агенцията отбелязва, че стъпката на банкерите е протест срещу високата цена на черешите при появяването им на пазара.


Средният размер на натрупаните средства за втора пенсия най-после надхвърли

Средният размер на натрупаните средства за втора пенсия най-после надхвърли ...

......... преди година вариант на промени универсалните фондове ще гарантират минимален размер на втората пенсия. Изплащането ще е възможно пожизнено или разсрочено, като изборът е ограничен според сумата в партидата. С други думи, първите пенсионери едва ли ще имат избор, тъй като за тях събраното няма да стигне за пожизнена пенсия.


Газопроводът

Газопроводът "Турски поток" ще влезе в действие по план на ...

......... с Турция", каза Матвиенко в отговор на въпрос за възможно въздействие на санкциите на дадения проект, напомняйки, че "Турция е съюзник на САЩ".Тя изтъкна, че подводната част на "Турски поток" е завършена и има ясно разбиране, че на 31 декември, както е планирано, руски газ вече ще тръгне по него.


Първите череши вече са на пазара и са основно гръцки,

Първите череши вече са на пазара и са основно гръцки, ...

......... родни череши. В Хасково цената се движи от 5 до 8 лева за килограм. На пазара в Кюстендил обаче все още не се предлагат местни череши. Според производителите, заради нестабилното време в последните месеци реколтата е слаба и се очаква цената да се задържи по-висока в сравнение с други години.


Ако Вие имате опит в сферата на търговията и продажбите,

Ако Вие имате опит в сферата на търговията и продажбите, ...

......... Ако Вие имате опит в сферата на търговията и продажбите, може да видите свободните позиции от Мебели Лудвиг България ЕООД Ако Вие имате опит като складов работник и искате работа в утвърдена компания, може да видите свободните позиции от ДЖАМБО ЕС.Б ЕООД


Ще бъдем безкомпромисни, ако се установи, че наематели и концесионери

Ще бъдем безкомпромисни, ако се установи, че наематели и концесионери ...

......... Вас", която предвижда в един ден от летните месеци общините по Черноморието да обявят вход свободен за всичките си музеи и културно-исторически забележителности, и така да привлекат допълнително гости от страната и чужбина. Тази инициатива е част от кампанията на министерството "Естествено в България - 2019 г. на вътрешния туризъм".


При взета проба за лабораторен анализ за целите на официалния

При взета проба за лабораторен анализ за целите на официалния ...

......... „Биосет“ ООД е опаковала продукта в потребителски опаковки от 10 г, 200 г, 500 г и 1000 г с партиден номер L 1048. В тази връзка БАБХ предупреждава потребителите, закупили такива продукти, да не ги консумират, и приканва, по възможност, да ги върнат на търговеца, от който са ги закупили.


Бездимната алтернатива на цигарите вече се ползва от над 7

Бездимната алтернатива на цигарите вече се ползва от над 7 ...

......... компанията за разрешение за продажба на ново тютюнево изделие, продължила две години. PMI е внесла за разглеждане обстойна научна документация в подкрепа на своето заявление за разрешение за продажба, паралелно с подаденото заявление IQOS да бъде категоризиран като тютюнев продукт с модифициран риск, което все още се разглежда от агенцията.


Биогоривата от ново поколение ще струват по-скъпо Биогоривата от ново

Биогоривата от ново поколение ще струват по-скъпо Биогоривата от ново ...

......... Европейския съюз прилагат по-различен модел за добавяне на биогорива в конвенционалните горива. Казано иначе, лятно време, в някои от сезоните, слагат повече биогорива, в противоположните сезони - по-малко.“-->   Неотдавна министърът на икономиката Емил Караниколов посочи, че законът за горивата трябва да бъде съобразен с всички фирми в сектора.  


Дигиталната образователна инициатива на Банка ДСК „Национална финансиада“ бе отличена

Дигиталната образователна инициатива на Банка ДСК „Национална финансиада“ бе отличена ...

......... се проведат между април и септември 2019 г., под формата на тестове от по 20 въпроса на финансова тематика. Състезанията отново са по двойки в смесени отбори от родители и ученици (16-19 г.). Всички, които искат да се включат в „Лятна финансиада“, могат да го направят на https://finansiada.bg/. (платено съобщение)


Един милион долара общ награден фонд получиха шестимата финалисти в

Един милион долара общ награден фонд получиха шестимата финалисти в ...

......... София. Събитието у нас ще бъде насочено към увеличаването на възможностите за предприемачество и иновации на Балканите. Валенсия успя да се пребори за домакин на Webit в конкуренцията на други 26 европейски града, сред които Амстердам, Париж, Лондон, Мадрид, Ротердам, Виена, Тел Авив, Брюксел, Будапеща и много други. Mедийно партньорство


Европейските пазари на акции се намират под натиск от продажби

Европейските пазари на акции се намират под натиск от продажби ...

......... да продължи търговските преговори с Вашингтон се отразяват негативни и на американските фондови фючърси преди старта на търговията на Уолстрийт. Фючърсите на DJIA се понижава с около 200 пункта (с 0,8%), на S&P500 - с 0,78% и на Nasdaq100 - с около 1%, заличавайки техния добър растеж през вчерашната търговия.


Първите три дни от болничния да не се изплащат нито

Първите три дни от болничния да не се изплащат нито ...

......... да упражняват контрол, когато има съмнения за злоупотреби с болнични листове. Оказва се, че болничните за почивка са обществена тайна, но трудно се доказват, пише Монитор. Официалните данни на НОИ също сочат ръст в изплатените обезщетения около празничните дни – над 550 млн. лв., но при тях няма данни за злоупотреба.


Мечтаеш ли да бъдеш музикална звезда и да създадеш текста

Мечтаеш ли да бъдеш музикална звезда и да създадеш текста ...

......... звезди на турнето. Кампанията на Coca-Cola – “Coca-Cola Stories” цели да превърне Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour в още по-вълнуващо събитие създадено от тийнейджъри за тийнейджърите. Защото това е тяхното турне, тяхната песен, тяхната сцена и тяхната Coca-Cola! Още информация за условията на играта можете да откриете на www.mysparx.bg.


Поканата в Официален вестник на Европейския съюз за участие в

Поканата в Официален вестник на Европейския съюз за участие в ...

......... за изкупуване на тока от бъдещата ядрена централа. Условията на процедурата са необходимите пари за проекта да не надвишават 10 млрд. евро и въвеждането му в експлоатация да стане за десет години, като държавата няма да предостави никакви гаранции за реализацията на атомната централа, нито ще изкупува тока от нея.


В четвъртък, акциите на Cisco скочиха с 6,7%, след като

В четвъртък, акциите на Cisco скочиха с 6,7%, след като ...

......... от софтуерните подобрения. Cisco също така очаква да се възползва от прехода към по-бързи 5G мрежи и развива инфраструктурата за следващото поколение устройства. Относно влиянието на търговската война между САЩ и Китай върху представянето на доставчика на мрежови решения, от компанията са категорични, че тя има “минимално въздействие” към момента.


"Денят на данъчна свобода" тази година идва на 18 май,

"Денят на данъчна свобода" тази година идва на 18 май, ...

......... данъчното бреме върху абсолютно всички български граждани (включително деца, пенсионери и т.н.), но именно работещите понасят в най-голяма степен тежестта на хазната. За работещите българи данъчната тежест е близо 50%, т.е. за тях "Денят на данъчна свобода" идва чак в края на юни, са изчислили от Института за пазарна икономика.


Поканата в

Поканата в "Официален вестник" на Европейския съюз за участие в ...

......... Това са китайската CNNC, "Фрамaтом", корейската хидро-атомна корпорация, "Дженерал електрик" и руската "Росатом".България се опитва да придвижи спрения през 2012 г. проект след като беше осъдена от Русия да плати над 1 млрд. лева за поръчано оборудване без да има окончателен договор.Всичко, което трябва да знаете за:Проектът АЕЦ "Белене" (229)