В рамките на Българската помощ за развитие и хуманитарна помощ,

В рамките на Българската помощ за развитие и хуманитарна помощ, ...

......... предвижда Дипломатическият институт да изготви аналитични материали, свързани с енергийната дипломация на ЕС, енергийните пазари, регулации и тенденции в регионален и европейски план. Той включва и осигуряване на абонамент до онлайн платформи, отразяващи и анализиращи енергийната политика на ниво бизнес компании, региони, национални държави и разглеждащи последните тенденции в сектора.


Американската авиокомпания

Американската авиокомпания "Юнайтид еърлайнс"  е започнала да доставя ваксина срещу ...

......... Германия. За извършване на доставките авиокомпанията е поискала от федералното авиационно управление (ФАУ) на САЩ разрешение за транспорт на 6.8 тона сух лед, което е пет пъти повече от разрешеното по закон. Ледът е необходим за поддържане на ниска температура на борда, за да може ваксината да се съхранява безопасно.


Обявеното в четвъртък намерение на държавния газов доставчик

Обявеното в четвъртък намерение на държавния газов доставчик "Топлофикация София", ...

......... на неразбирателство между двете компании по договора за доставка на газ от 1 януари 2021 г. Газовото дружество предлага типовия си договор, който е еднакъв за всички негови клиенти. Топлофикацията обаче иска други условия – да не плаща авансово прогнозни количества и да има по-ниска лихва при просрочие на плащанията.


БГНЕС

БГНЕС "Трябва всички да се съберем мъничко. Има слоеве от обществото, ...

......... всички ние“, коментира президентът на КТ "Подкрепа“."Това, което не ми харесва е, че се действа панически. В такива ситуации се допускат грешки“, предупреди Манолов."Нищо чудно да преживеем зима на недоволството. Ще започват да идват високите сметки и за съжаление аз ще трябва да съм най-отпред, защото това работя“, обясни синдикалистът.


БГНЕС
Министърът на труда и социалната политика издаде заповед, с която

БГНЕС Министърът на труда и социалната политика издаде заповед, с която ...

......... информация за работодателите и броя на техните работници и служители, които са одобрени или неодобрени за изплащане на средства до 2 работни след вземането на решение за това. Компенсациите ще се изплащат до 5 работни дни след одобрението на подаденото заявление.Подробна информация за начина на кандидатстване за компенсации вижте тук:


Икономически анализатори алармират за около 20 % ръст от фалитите

Икономически анализатори алармират за около 20 % ръст от фалитите ...

......... на летния сезон. С втората вълна на затваряне, търговците ще имат големи затруднения да се задържат на пазара, каза още Гемков. Какви са мащабите на проблема и подготвен ли е бизнесът у нас да устои на предизвикателствата на кризата - вижте повече от разговора във видеото.    По публикацията работи:Устройството за нагряване на тютюн IQOS е продукт № 1

Устройството за нагряване на тютюн IQOS е продукт № 1 ...

......... на Филип Морис Интернешънъл е до 2025 година 40 милиона пушачи да са преминали напълно на бездимни продукти . Най-големият пазар на IQOS и нагреваемите тютюневи изделия в момента е Япония. България е сред отлично развиващите се пазари на IQOS, като потребителите на бездимния продукт вече са над 150 хиляди.


Сметната палата да провери всички договори на държавана компания

Сметната палата да провери всички договори на държавана компания "Автомагистрали" ...

......... около . Освен това получи за ремонти на виадукти, тунели и магистрални участъци. Единствените обществени поръчки, които е спечелило дружеството е за поддържане на участъци от магистралите "Струма", "Марица", "Тракия" и "Хемус" "Автомагистрали" ЕАД отчита печалба от 1.6 млн. лева за периода януари-юни 2020 г., показва финансовият отчет на дружеството.


Румънската платформа за мебели, декорации и текстил Vivre ще пусне

Румънската платформа за мебели, декорации и текстил Vivre ще пусне ...

......... същото в Полша“, каза още мениджърът. В разговора Кадоган разкри и останалите планове на компанията си за България и региона и за развитието на онлайн търговията. Какви са те – не пропускайте в новия UpDate – тази събота и неделя, от 19:30 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.  По публикацията работи:


Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) пише в

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) пише в ...

......... бюджет целенасочени мерки за подкрепа на бизнеса. В никакъв случай не трябва да се допуска сценарий, в който планът ще се превърне просто в план за усвояване на средства, се казва в становището на Българската стопанска камара. От КНСБ смятат, че трябват ясни критерии за разпределение на средствата по тях.


Устройството за нагряване на тютюн IQOS е продукт № 1

Устройството за нагряване на тютюн IQOS е продукт № 1 ...

......... въпроси, свързани с технологията и науката зад бездимните продуктии, към центъра за обслужване на клиенти и консултантите на компанията. Бутиците на марката IQOS в страната остават отворени за съдействие на клиентите (с изключение на тези в търговските центрове и моловете, които няма да оперират заради наложените извънредни мерки).По публикацията работи:И тази сутрин мръсен въздух в София. Според измервателните станции

И тази сутрин мръсен въздух в София. Според измервателните станции ...

......... София, въздухът е много опасен за здравето още в Перник и Бургас. Гражданската платформа Еър София отчита надвишаване на нормите повече от два пъти в по-голямата част от столицата. Днес също буферните паркинги са безплатни и от общината препоръчват да оставим колите си в къщи и да ползваме градски транспорт.


Хъб за разделно събиране на употребяван текстил в София и

Хъб за разделно събиране на употребяван текстил в София и ...

......... с предстоящото създаване на система за разделно събиране на текстил в България. Вярваме, че проектът ще допринесе за повишаване информираността на гражданите за възможностите и ползите от разделно събиране на ненужен текстил и ще подкрепи организирането на тази дейност в страната", коментира Цветелина Томова, ръководител на проекта в "Текс Тийм".


Държавният газов доставчик

Държавният газов доставчик "Булгаргаз" е дал срок на "Топлофикация София" ...

......... цената на парното и маржът в полза на общинската фирма е над 10 процента, което означава, че би трябвало да има средства за извършване на плащанията за природния газ. От "Топлофикация София" заявиха пред Mediapool, че поставеният им срок да извършат плащането е нереалистичен, но това не застрашава отоплителния сезон.


Държавните железници са сформирали пътнически консултативен съвет, в който да

Държавните железници са сформирали пътнически консултативен съвет, в който да ...

......... Корпоративна информационна система за стратегически анализи. От железниците допълват, че се стремят да са все по-ориентирани към клиентите си и да подобряват и модернизират услугите си. Превозвачът обаче ще се възползва от възможността да отложи прилагането на еврорегламента за обезщетяване на пътниците при закъснение на влака чак до 2026 г.


Новият концесионер на

Новият концесионер на "Летище София", консорциумът "СОФ Кънект" вече официално ...

......... съд. "СОФ Кънект" АД обединява три фонда - Meridiam Investments, Meridiam Eastern Europe Investments, Meridiam Infrastructure Europe III, и австрийската строителна компания Strabag. Концесионерът вече обясни, че в стопанисването на софийския аеропорт ще си партнира с Летище Мюнхен, което имало договор с българското транспортно министерство със срок минимум 12 години.Проектната компания, реализираща строежа на газопровода

Проектната компания, реализираща строежа на газопровода "Северен поток 2" - ...

......... срещу фирмите, обслужващи и плавателните съдове, ангажирани в строежа на "Северен поток 2", им беше даден срок до 21 ноември да прекратят работата си по проекта. Миналия месец от "Норд стрийм 2" обявиха,че засегнати от разширените санкции на САЩ ще са над 120 компании от не по-малко от 12 държави.


Бизнесите, които в петък вечерта предстои да бъдат затворени заради

Бизнесите, които в петък вечерта предстои да бъдат затворени заради ...

......... пространство се говори за помощ от 15-20 на сто от оборота на затворените заведения, с които те да бъдат подпомогнати. Това обаче е крайно недостатъчно за бизнеси, които реално не могат да работят на пълни обороти вече 9 месеца, а някой са реално затворени през повечето време", допълват от асоциацията.


След тридневен маратон депутатите окончателно приеха , както и втората

След тридневен маратон депутатите окончателно приеха , както и втората ...

......... 900 млн. лв. и завишаване на разходите с 840 млн. лв. Към 766 млн. лв. допълнително са предвидени за разплащания по инфраструктурни проекти на регионалното министерство. В резултат от промените бюджетът на държавата за тази година нараства на 49 млрд. лв., а за догодина - на над 52 млрд. лв.


В четвъртък новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън призова отново

В четвъртък новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън призова отново ...

......... пътуванията по това време“, посочи д-р Хенри Уолк от CDC. Въпреки тези призиви се очаква около 50 милиона американци да пътуват, предимно с кола, от сряда, 25-и ноември до неделя, 29-и ноември, като това ще бъдат само 5 милиона по-малко американци, които пътува за Деня на благодарността през миналата година.


Държавата тръгна да изсветлява бизнес с трюфели в България, за

Държавата тръгна да изсветлява бизнес с трюфели в България, за ...

......... дейност”, пише в проектозакона. Друго задължително изискване е малко ножче. Уточнява се, че трябва да е с острие не по-дълго от 25 см и ширина до 4 см. Може да се използва и друг инструмент, но с дължина на острието не повече от 15 см и ширина до 8 см.


Световноизвестният оперен певец Камен Чанев почина. Той беше диагностициран с

Световноизвестният оперен певец Камен Чанев почина. Той беше диагностициран с ...

......... разнообразен и включва над 30 главни роли (“Аида", “Дон Карлос", “Травиата", “Риголето", “Селска чест", “Палячи", “Трубадур", “Мадам Бътерфлай", “Тоска", "Риголето", "Кармен" и др.), както и теноровите партии от кантатно-ораториалните произведения "Девета симфония" на Бетовен, "Реквием" на Моцарт, Верди и Дворжак, "Стабат матер" на Росини, "Симфония №8" на Малер и др.


Българските домакинства плащат най-малко за електроенергия в Европа – средно

Българските домакинства плащат най-малко за електроенергия в Европа – средно ...

......... северни държави. Кипър е на трето място с 1563 евро годишни разходи за ток и седма най-висока цена на тока от 0.224 евро за кВтч. Четвърта е друга северна държава – Финландия, където годишните разходи за електроенергия са средно 1525 евро, следвана от Ирландия (1470 евро) и Белгия (1306 евро).


Европейската комисия одобри изменение на българската оперативна програма „Иновации и

Европейската комисия одобри изменение на българската оперативна програма „Иновации и ...

......... изключителната гъвкавост, предоставена в рамките на Инвестиционната инициатива в отговор на коронавируса (CRII) и Инвестиционната инициатива в отговор на коронавируса плюс (CRII +), която позволява на държавите членки да използват финансирането по линия на политиката на сближаване за подпомагане на най-изложените на пандемията сектори, като здравеопазването, малките и средни предприятия и пазарите на труда.
>Скачане, бягане и луди надпревари - всичко това е част

>Скачане, бягане и луди надпревари - всичко това е част ...

......... бързо.За вход в системата, можете да използвате и своя Зареждане! Моля, изчакайте ...Покажи: Всички | | Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари. Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще !


Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (KЗK) нaлoжи глoбa в paзмep

Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (KЗK) нaлoжи глoбa в paзмep ...

......... ĸpaйнa cмeтĸa KЗK пpoмeня мнeниeтo cи, cлeд ĸaтo пpoизвoдcтвoтo e въpнaтo oт BAC, и пocтaнoвявa глoбa oт 4% oт нeтнитe пpиxoди oт пpoдaжби нa "Oлинeзa" зa 2019 г., ĸoитo ca в paзмep нa пoчти 37 млн. лв. Hacтoящoтo peшeниe нa KЗK cъщo мoжe дa бъдe oбжaлвaнo пpeд Aдминиcтpaтивeн cъд-Coфия oблacт.


Размерът на държавната субсидия за политическите партии за един получен

Размерът на държавната субсидия за политическите партии за един получен ...

......... млрд. лв. Догодина на пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях е от 300.01 лв. до 369 лв. включително, ще се отпусне еднократно годишна финансова подкрепа за храна в размер на 120 лв. Помощта ще се изплаща чрез бюджета на социалното министерство.


Три български фирми влязоха в класацията на „Делот“ за 50-те

Три български фирми влязоха в класацията на „Делот“ за 50-те ...

......... за да бъдат включени във Fast 50). Това също свидетелства за доброто здраве на технологичния сектор в региона, тъй като компаниите, които са започнали дейността си само преди няколко години, правят скок към утвърждаване на бързо развиващ се бизнес, посочват от „Делойт“. Победителят с ръст от 9077% за три години


Държавата ще извади допълнителни 400 млн. лв., за да финансира

Държавата ще извади допълнителни 400 млн. лв., за да финансира ...

......... на всеки от членовете им до 915 лв. Семействата с едно дете ще имат право на 610 лв. месечна помощ, а с две и повече – на 915 лв. За изплащането на помощта през 2021 г. са предвидени 73 млн. лева, но не е ясна предвидената сума за 2020 г.


Платформа за отдаване под наем на дизайнерски дамски дрехи е

Платформа за отдаване под наем на дизайнерски дамски дрехи е ...

......... представянето им в секция „Участници“ на сайта на кампанията inspiring5.bloombergtv.bg. Петте стартъпа, който получат най-голям потребителски вот ще спечелят консултации и менторство за развитие на бизнеса им от световни имена в стартъп екосистемата от София, Лондон, Франкдурт и Сан Франциско. Повече подробности ще откриете на https://www.bloombergtv.bg/ и /.По публикацията работи:


Авиокомпаниите по света ще понесат загуби в размер на 157

Авиокомпаниите по света ще понесат загуби в размер на 157 ...

......... на 2021 г.", каза генералният директор на асоциацията Александър де Жуниак. От институцията препоръчват правителствата да вдигнат унищожителните забрани за пътувания и вместо това да се съсредоточат върху масово тестване на хората. Такова вече се осъществява в САЩ, Великобритания, Сингапур, Франция, Германия и Италия, но въпреки това ограниченията си остават.


Струва ли си коледната икономика да бъде спасявана? Освен ако

Струва ли си коледната икономика да бъде спасявана? Освен ако ...

......... да продължат до началото на декември. Надеждата им е, че ще могат да отворят икономиките си за коледните празници.   За търговията на дребно, хотелиерството и ресторантьорството Коледа наистина носи нетни приходи в балансите, но все още не се знае дали празничният сезон изобщо е от полза за по-широката икономика.


През търговската верига

През търговската верига "Лидл" са минали 3.3% от целия оборот ...

......... на веригата – в с. Равно поле и в с. Кабиле, заетите съответно получават с 24 на сто и 65% по-високи заплати от средните в общините Равно поле и Тунджа, където са разположени обектите. Едно работно място в "Лидл" допринася за 4.5 допълнителни работни места в икономиката, сочат още данните.


Една малка по размерите си фирма привлича интереса на Фонда

Една малка по размерите си фирма привлича интереса на Фонда ...

......... с цел повишаване конкурентоспособността на бизнеса, осигуряване на капитал за научноизследователска и развойна дейност, увеличаване на производствения капацитет, финансиране преди набиране на капитал на регулиран пазар и усвояване на средства от фондове на ЕС. Приоритетно финансира малки и средни фирми във фаза на растеж, социални предприятия и иновации.По публикацията работи:


Електронното дистанционно обучение не е просто виртуална класна стая, а

Електронното дистанционно обучение не е просто виртуална класна стая, а ...

......... за онлайн знания, в което всеки експерт може да създаде и да публикува за продажба онлайн обучителното съдържание. Може да подкрепите кандидатурата на Contipso Learning за „Вдъхновяващите 5“ до 29 ноември включително като гласувате за тях, натискайки бутона „Харесва ми“ на представянето им на сайта на инициативата: По публикацията работи:


Европейската комисия одобри промените в гаранционната програма в подкрепа на

Европейската комисия одобри промените в гаранционната програма в подкрепа на ...

......... ДСК, Първа инвестиционна банка, Търговска банка Д и Алианц Банк. До момента от програмата са се възползвали 940 компании, за които ББР е потвърдила гаранции върху финансиране в размер над 129 млн. лева. Предприятията са в едни от най-тежко пострадалите от пандемията сектори: търговия, туризъм, производство и транспорт.По публикацията работи:


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи глоба в размер

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи глоба в размер ...

......... крайна сметка КЗК променя мнението си, след като производството е върнато от ВАС, и постановява глоба от 4% от нетните приходи от продажби на "Олинеза" за 2019 г., които са в размер на почти 37 млн. лв. Настоящото решение на КЗК също може да бъде обжалвано пред Административен съд-София област.


Президентът Румен Радев е наложил вето върху при неизпълнение на

Президентът Румен Радев е наложил вето върху при неизпълнение на ...

......... защита на потребителите или "накърняващи добрите нрави" по Закона за задълженията и договорите. От правна гледна точка това е опит да се дерогират съществуващите законови защити срещу агресивните практики на фирмите за бързи пари да надуват задълженията на клиентите си неограничено, след като беше въведен таван върху лихвата от 50%.


Завършването на строежа на сръбския участък от газопровода

Завършването на строежа на сръбския участък от газопровода "Турски поток" ...

......... е доставена само едната и се работи усилено по станцията "Расово". Преди дни шефът на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов каза, че се очаква на 27 ноември да пристигне оборудването и за втората станция - "Нова Провадия". Изпълнител на поръчката за компресорните станции е консорциумът ДЗЗД "Ферощал Балкангаз" с водещ участник "Главболгарстрой".


Според Евростат, най-богатите 20% от населението в страната получават 8.2

Според Евростат, най-богатите 20% от населението в страната получават 8.2 ...

......... лв. на месец са към 4000 души по данни от декември 2019 г., които включват и коледните бонуси.От тези данни се вижда, че в България около 90% от населението е повече или по-малко бедно, или има огромен сив сектор на пазара на труда, който не обхваща значителен обем недекларирани доходи.


Автобусната фирма „Цветина-Мездра“ оборудва част от своя автопарк с авангардната

Автобусната фирма „Цветина-Мездра“ оборудва част от своя автопарк с авангардната ...

......... от „Цветина-Мездра“ направиха нова сериозна инвестиция. Към автопарка беше добавена новата перла - Mercedes TURIZMO RHD M2A, който е от най-високия клас Евро 6+, предлагащ на пасажерите всички екстри. С тази продобивка дружеството от Мездра се утвърждава като едно от водещите в областта на автобусните превози в страната и чужбина.


Главният изпълнителен директор на

Главният изпълнителен директор на "Тесла" (Tesla Inc.) Илон Мъск заяви във ...

......... за достигане на пазарна капитализация от 300 млрд. долара в средата на юли. Капитализацията от 400 млрд. долара беше достигната през август, което отне 27 дни за нейното поредно повишение със 100 млрд. долара.От тогава до днес, в рамките на 63 дни, пазарната капитализация на Tesla достигна 514 млрд. долара.


За нова отсрочка по плащането на кредитите призовават граждани и

За нова отсрочка по плащането на кредитите призовават граждани и ...

......... Много вероятно е след кризата, заради нарасналия риск и необслужвани кредити, да имаме увеличение на лихвите", смята банкерът Левон Хампарцумян.За да се справят с кризата, от Асоциацията на индустриалния капитал ще искат финансова помощ от държавата, която да се дава само на тези, които не могат да плащат задълженията си.


Полицаите излизат на нов национален протест в неделя, 29 ноември,

Полицаите излизат на нов национален протест в неделя, 29 ноември, ...

......... също така да подкрепят протеста по места, както по време на големия протест от 8 ноември. Те могат да включат за не повече от минута светлинната и звукова сигнализация на служебните си автомобили в събота и неделя, 28 и 29 ноември. Заради епидемията обаче протестът може и да остане символичен.


Схема за подпомагане на затворените бизнеси предлагат работодателите преди въвеждането

Схема за подпомагане на затворените бизнеси предлагат работодателите преди въвеждането ...

......... покриване на текущи разходи, запазване на заетост и стимулиране на потреблението, които в момента са основните негативни последици от кризата. Спадът в оборота със съответната функционалност в портала на НАП може автоматично да се изчислява и да показва допустимата сума и срок за отсрочване на задълженията, смятат работодателите.По публикацията работи:


Предложените от здравния министър проф. д-р Константин Ангелов нови по-строги

Предложените от здравния министър проф. д-р Константин Ангелов нови по-строги ...

......... също обяви, че "напълно подкрепя по-строгите мерки за овладяване на лавинообразно растящата заболеваемост от Covid-19". "Време е да се опомним, време е да се обединим! Нека заедно и осъзнато преминем през необходимите ограничения в името на живота, който трябва да продължи“, призовават от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.


Средният размер на пенсията на един пенсионер през 2021 г.

Средният размер на пенсията на един пенсионер през 2021 г. ...

......... не срещна одобрението на парламентарното мнозинство. До месец март 2021 г. ще продължи и изплащането на обещаните от премиера Бойко Борисов добавки към пенсиите на всички над 2 милиона пенсионери в размер на 50 лв. месечно. Добавките бяха лансирани като помощ за най-уязвимата група от обществото по време на Covid-кризата.


Есента отдавна е тук и това означава, че е време

Есента отдавна е тук и това означава, че е време ...

......... ще изглеждат почти голи. Чорапите и чорапогащниците със 100 DEN са много плътни и непрозрачни и са подходящи за зимно носене. С увеличаване на плътността на продуктите се увеличава и тяхната издържливост и сила.А вие от кой отбор сте – на чорапите или чорапогащниците? РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ


Значително увеличеният брой заразени с Covid-19 очаквано, и дори със

Значително увеличеният брой заразени с Covid-19 очаквано, и дори със ...

......... направи Вместо пълно спиране на икономиката, далеч по-балансиран и смислен ход е просто затягане на мерките и следене дали те се спазват, по подобие на европейските държави. Въвеждането на пропускателен режим и допускането на ограничен брой клиенти едновременно в магазините както Германия и Полша изглежда като най-доброто решение в момента.


Основателят на

Основателят на "Тесла" Илон Мъск е забогатял със 100 милиарда ...

......... той разполага с имущество и акции за 127.9 млрд. долара, което го превръща във втория най-богат човек в света, според индекса на милиардерите на "Блумбърг". "Тесла" се превърна в най-ценния автомобилен производител в света, въпреки сравнително малкото произведени автомобили на фона на голямото трио – "Тойота", "Фолксваген" и "Дженеръл мотърс".


Биткойн продължава и днес силното си възходящо движение, поскъпвайки над

Биткойн продължава и днес силното си възходящо движение, поскъпвайки над ...

......... се приемат от страна на компании, ориентирани към потребителите. През миналия месец компанията за онлайн разплащания PayPal позволи на своите клиенти търговия с криптовалути и разплащане с тях.В същото време редица централни банки обмислят въвеждането на собствени цифрови валути, което засилва убедеността на инвеститорите в светлото бъдеще на дигиталните разплащателни средства.


Българската банка за развитие (ББР) работи по вариант за повторно

Българската банка за развитие (ББР) работи по вариант за повторно ...

......... да поеме заеми в размер до 1,2 млрд. лв. ББР участва и в програмата beamUp lab, създадена по инициатива на Българската фондова борса (БФБ). В продължение на една година компаниите, включени в нея, ще се запознават с различните възможности за финансиране, за да могат успешно да реализират новите си идеи.


Република Северна Македония временно се отказва от намерението си да

Република Северна Македония временно се отказва от намерението си да ...

......... системите за сигурност на централата, а от американската "Дженерал Електрик" - турбини и други ключови съоръжения. Идеята на Министерството на енергетиката беше избраният стратегически инвеститор да прецени кои от осемте кандидата за миноритарни дялове да покани евентуално в бъдещата проектна компания и с кои от желаещите електроенергия за сключи договори.


За първи път българска компания оцени точно колко струва негативното

За първи път българска компания оцени точно колко струва негативното ...

......... влага 77 лв. обратно в икономиката на България чрез закупуването на продукти от български фирми. Общите разходи за продукти и услуги водят до 62 лв. допълнителни въздействия в България от добавената стойност, която се създава от доставчиците на веригата и хилядите фирми зад тях във всички сектори на българската икономика.


Рампи, тактилни настилки и други технически средства, които осигуряват достъп

Рампи, тактилни настилки и други технически средства, които осигуряват достъп ...

......... ще трябва да се изпълнят, доколкото това е технически възможно, без да се намаляват недопустимо проектните характеристики на сградите и обектите. Когато е подходящо, алтернативно ще могат да бъдат прилагани технически мерки или спомагателни средства и пособия, като подемни платформи например, посочват от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).


Кредити, финансирани със средства от Фонда на фондовете, ще се

Кредити, финансирани със средства от Фонда на фондовете, ще се ...

......... вече е подписал анекси към споразуменията с тях, с които подобрява условията по заемите. С анексите се разширява обхватът на кредитополучателите, като финансиране вече могат да получат фирми и самонаети лица, регистрирани преди не повече от 5 години. Досега условието беше кандидатите да имат по-малко от 3 приключени финансови години.


За 12 години България е подобрила незначително защитата на правото

За 12 години България е подобрила незначително защитата на правото ...

......... собственост. Индексът се издава за 14-та поредна година и вече се е утвърдил като подходящ инструмент за проследяване на ефективността на защитата на правото на собственост и връзката ѝ с просперитета на обществата в световен и регионален план, както и в конкретната държава. България заема 55-то място от 129 държави


Американският предприемач Илон Мъск, ръководител на компаниите Тесла и Спейс

Американският предприемач Илон Мъск, ръководител на компаниите Тесла и Спейс ...

......... място. Причината за това забогатяване е ръстът на капитализация на Тесла, която през януари съставляваше по-малко от 100 милиарда долара, а сега се оценява на около 500 милиарда долара. Полезна ли ви беше тази статия? Ще се радваме, ако подкрепите електронното издание Mediapool.bg, за да може и занапред да разчита


Туристическият бранш практически е в локдаун още от пролетта и

Туристическият бранш практически е в локдаун още от пролетта и ...

......... е съществена, защото ние не сме се и надявали да има кой знае какъв зимен туризъм", обясни Попов. По принцип браншът беше отписал първото тримесечие на 2021 г. и от сайтовете на големите туроператори се вижда, че повечето предлагани екскурзии и почивки са от април 2021 г. нататък.По публикацията работи:


През третото тримесечие на 2020 г. общият брой на заетите

През третото тримесечие на 2020 г. общият брой на заетите ...

......... възраст 15 - 64 навършени години е 73.4%, съответно 78.1% за мъжете и 68.7% за жените. В сравнение с третото тримесечие на 2019 г. общият коефициент е по-висок с 0.3 процентни пункта, като при мъжете коефициентът намалява с 3.1 процентни пункта, а при жените се увеличава с 3.8 процентни пункта.


По думите му затварянето на нощните заведения, които не работят

По думите му затварянето на нощните заведения, които не работят ...

......... мнение, че всичко трябва да се затвори за 14 дни, а не да затваряме само ние", посочи Коларов. По думите му все още няма решение по искането на собственици на заведения за подпомагане – изплащане на част от възнагражденията на служителите, разсрочване на кредитите на собствениците на заведения и други.


Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация е изпратила писмо до министър-председателя след

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация е изпратила писмо до министър-председателя след ...

......... ще бъдат следващите стъпки на правителството, ако наложените забрани след 27 ноември не дадат желания резултат", допълват от БАЗ и СЗБ.По думите им като браншови организации, тяхно основно задължение е да защитават правата на сектора си. "И сме готови да ги защитаваме с всички позволени от закона средства", пишат оттам.


Засилен интерес към имоти в селата и край големите градове,

Засилен интерес към имоти в селата и край големите градове, ...

......... също могат да ги продадат. За тях „Агрион“ вече има нови условия и облекчена процедура. Компанията съдейства на всички желаещи, които притежават над 25%  от площта на парцела да сключат сделка за своята собственост, без да се налага да влизат в сложни и дълги преговори с останалите съсобственици.По публикацията работи:


С 43% са се увеличили дълговите проблеми на фирмите заради

С 43% са се увеличили дълговите проблеми на фирмите заради ...

......... опитало част от парите да се насочат към бизнеса чрез банките. По думите му това е станало така заради липсата на административен капацитет. Той заяви, че по време на пандемия бюрокрацията е огромна спънка за бизнеса. Дачев добави, че с Бюджет 2021 се заделят реални пари за бизнеса.По публикацията работи:


Хората, които са положителни за Сovid-19, са най-заразни през първите

Хората, които са положителни за Сovid-19, са най-заразни през първите ...

......... важно, тъй като вирусът в горните дихателни пътища се счита за основен източник на предаване. За сравнение, вирусният товар за двата други типа коронавирус, SARS-CoV и MERS-CoV, достига максимум по-късно, съответно между 10 и 14 дни и 7 и 10 дни, осигурявайки повече време за разпознаване на симптомите, съобщава „HuffPost“. 


Британският авиопревозвач

Британският авиопревозвач "Бритиш Еъруейз" (British Airways), който е на червено ...

......... тримесечие. За да се справи с кризата, групата започна голямо преструктуриране, включително съкращаване на 13 000 работни места. Тя намали и капиталовите си разходи, най-вече като отложи за 2022 година получаването на 68 нови самолета и реши да спре от движение известния като "Джъмбо джет" "Боинг 747" по-рано от планираното.


Автобусните и таксиметровите превозвачи заплашиха с протест на 25 ноември

Автобусните и таксиметровите превозвачи заплашиха с протест на 25 ноември ...

......... да събере мнозинство в парламента за повторното им приемане. Това раздели превозвачите на две. Част от автобусните и таксиметрови превозвачи се обявиха в подкрепа на предложените от ГЕРБ промени, докато другата част, която работи с хотели и туроператори, подкрепи ветото на президента. Конфедерацията на автобусните превози: Общественото мнение се манипулира


На една трета от проверените през почивните дни софийски заведения

На една трета от проверените през почивните дни софийски заведения ...

......... "Екипите, които бяха в събота, в едно заведение, което работеше след 23:30, намериха и наркотици, и оръжие. Там вече се намеси и МВР", посочи д-р Балабанова. Тя добави, че глобата за първо нарушение е в размер от 100 до 1000 лева, а за повторно - от 500 до 2000 лева.