Албания и Гърция ще се свържат с железопътна линия чрез

Албания и Гърция ще се свържат с железопътна линия чрез ...

......... Западните Балкани, но и за цяла Европа.   Новата жп Лерин-Костур-Поградец ще бъде част от железопътния транспорт Солун-Дуръс-Тирана-Черна гора и Сърбия, която ще укрепи железопътната връзка както Западните Балкани, така и на региона с Централна Европа.   Албания планира да се свърже с железопътната линия с Косово и Македония.  


Подобряването на състоянието на пътната мрежа чрез изграждането и поддържането

Подобряването на състоянието на пътната мрежа чрез изграждането и поддържането ...

......... и интелигентни транспортни системи за управление на трафика, които ще дават информация за пътната обстановка в реално време за пътуващите“, допълни още инж. Йовев.Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството обърна внимание и на поведението на водачите на пътя и подчерта, че трябва да се работи и за промяна на мисленето.


BlackBerry е сключила договор за придобиването на компанията Cylance, специализира

BlackBerry е сключила договор за придобиването на компанията Cylance, специализира ...

......... и е поредната сделка в тази област. През юли щатският оператор AT&T придоби компанията за киберсигурност AlienVault за неназована сума, като целта бе да подсили предложенията за защита на корпоративните клиенти. По рано този месец Symantec обяви сделка за изкупуването на Appthority, подкрепяйки защитните си възможности срещи зловредни мобилни приложения.


Стойността на биткойна (Bitcoin) поевтиня до 4,5 хил. долара за

Стойността на биткойна (Bitcoin) поевтиня до 4,5 хил. долара за ...

......... и по данни на  CoinMarketCap цената в момента е от порядъка на 215,66 долара. Средно спадът на стойността на криптовалутата е между 13 до 20 % и нагоре.  По данни на CoinMarketCap капитализацията на пазара на криптовалута е 1471173 млрд. долара, от които дела на Bitcoin (BTC) съставлява 53,4 %.


С решение на Съвета на директорите (СД) на „Български Енергиен

С решение на Съвета на директорите (СД) на „Български Енергиен ...

......... лично поради здравословни причини. Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвания. Наско Михов е заемал ръководни длъжности в енергетиката. Има 16-годишен опит в АЕЦ "Козлодуй“ ЕАД и 2-годишен стаж в ДП „Радиоактивни отпадъци“. Работил е и в Министерство на финансите.


„АЕЦ Козлодуй“ с нов директорС решение на Съвета на директорите

„АЕЦ Козлодуй“ с нов директорС решение на Съвета на директорите ...

......... поради здравословни причини. Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвания. Наско Михов е заемал ръководни длъжности в енергетиката. Има 16-годишен опит в „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД и 2-годишен стаж в ДП „Радиоактивни отпадъци“. Работил е и в Министерство на финансите. /БГНЕСОсновната криптовалута се намира в свободно падане и по време

Основната криптовалута се намира в свободно падане и по време ...

......... долара, а на ноемврийските фючърси на борсата CME Group - с 9,5% към 43805 долара. Според последни данни на компанията Coinmarketcap.com, общата пазарна капитализация на всички виртуални валути вече се сви под 150 млрд. долара, след като в началото на годината беше в размер на около 800 млрд. долара.  


Проверките на шестте български банки, които започнаха от Европейската централна

Проверките на шестте български банки, които започнаха от Европейската централна ...

......... 2016-та проверявахме всички банки, което в някаква степен беше добре за всички, тъй като ги поставяше в еднакви условия. Сега банките, които не са в обхвата, технически имат конкурентно предимство, тъй като най-малко от ресурсна гледна точка ще продължат ресурса, който имат от човешки капитал, да го насочат към кредитиране".


Италианската полиция конфискува 8 луксозни вили, незаконно построени в Рим

Италианската полиция конфискува 8 луксозни вили, незаконно построени в Рим ...

......... са построени в области с археологически находки. "Някои къщи дори са вградили цeли парчета от историческия Акведукт "Феличе", каза Раджи, визирайки градския воден път от 16 век. Вицепремиерът Матео Салвини, който оглавява крайнодясната партия "Лига", обеща да се присъедини, когато булдозерите започнат да събарят вилите. "Партито приключи", категоричен бе той.


Повишаващите се продажби на по-скъпи телефони помогнаха на китайския производител

Повишаващите се продажби на по-скъпи телефони помогнаха на китайския производител ...

......... е 1 052 юана ($152) от 930 юана година по-рано. Продажбите на по-скъпи телефони е приоритет за компаниите, тъй като забавящият се общ пазар тежи над маржа. Huawei и Xiaomi продължават да изяждат пазарния дял на Samsung iPhone записва минимален ръст в продажбите и дяла си, по данни на IDC


Xiaomi обяви увеличена печалба за третото тримесечие на тази година,

Xiaomi обяви увеличена печалба за третото тримесечие на тази година, ...

......... което го превръща в една от най-използваните AI гласови интерактивни платформи в Китай. Печалбата на цялата бизнес група за периода е 2,5 млрд. юана, докато година по-рано компанията е била на загуба от 11 млрд. юана. Общите приходи са скочили до 50,8 млрд. юана при 34,1 млрд. юана година по-рано.Започва кампанията “Безопасна Коледа”, в рамките на която Държавната агенция

Започва кампанията “Безопасна Коледа”, в рамките на която Държавната агенция ...

......... съответствие, за продуктите, при които тя задължително трябва да ги придружава; липса на задължителните предупредителни текстове, свързани с безопасната употреба или без превода им на български език; липса на информация за наименование и адрес на отговорния икономически оператор, което е важно, тъй като позволява да се проследи произходът на продукта.


Поради липсата на постоянно живущо население, автомобилен трафик през зимния

Поради липсата на постоянно живущо население, автомобилен трафик през зимния ...

......... - Горно Раково - Ново село - Слокощица, в участъка Ветрен - Раково. Участъците са сигнализирани с пътни знаци. От Областното пътно управление посочиха, че затварянето им се налага, тъй като практиката показва, че се изразходват значителни средства от държавния бюджет за зимното им поддържане без да има обществена необходимост.


През второто тримесечие на годината Русе също изпреварва София като

През второто тримесечие на годината Русе също изпреварва София като ...

......... При новото строителство увеличението на цените е със 7,2%. А при съществуващите апартаменти ръстът е малко по-голям – със 7,7%. При повишението на цените спрямо предходното тримесечие ситуацията обаче е различна. При новите жилища поскъпването е с 3,9%, докато при старото строителство повишението на цените е по-малко – с 2,3%.


Цените на жилищата в София се покачват, но увеличението в

Цените на жилищата в София се покачват, но увеличението в ...

......... При новото строителство увеличението на цените е със 7,2%. А при съществуващите апартаменти ръстът е малко по-голям – със 7,7%. При повишението на цените спрямо предходното тримесечие ситуацията обаче е различна. При новите жилища поскъпването е с 3,9%, докато при старото строителство повишението на цените е по-малко – с 2,3%.


Служители от инспекцията по труда удариха с актове за 6

Служители от инспекцията по труда удариха с актове за 6 ...

......... от нарушителите, като на 6 работодатели са съставени актове за 6 600 лева. През периода в сила са влезли общо 10 наказателни постановления за сумата от 16 100 лева. Инспекторите са извършили и две проверки по сигнали на граждани и организации за неизплатени трудови възнаграждения и невърнати трудови книжки.   Средната заплата в приоритетния за Добричка област селскостопански отрасъл е

Средната заплата в приоритетния за Добричка област селскостопански отрасъл е ...

......... средната месечна заплата за областта е 836 лева при 1117 лева за страната, според статистическите данни. В обществения сектор средното месечно възнаграждение достига 948 лева, а в частния - 800 лева. През юли-септември средната заплата в региона нараства с 5.8 на сто в сравнение със същия период на миналата година.


Campus X разширява капацитета си с нови 700 работни места,

Campus X разширява капацитета си с нови 700 работни места, ...

......... и с близо 1000 кв. м пространства за отдих. До пролетта на 2019 г. ще бъде добавена и четвърта сграда с нови офис пространства, специализирани помещения за събития, спорт и развлекателни занимания. Така общият капацитет на Campus X ще достигне 18 хил. кв. м площ и над 1350 работни места.


Две столични православни църкви осигуряват храна за бездомни и бедни.

Две столични православни църкви осигуряват храна за бездомни и бедни. ...

......... храна свърши. Служителите в храма дават на хората консерви. Другият православен храм, който осигурява топъл обяд е църквата “Свети пророк Илия” в Дружба 2. Готвеното е за около 600 души. И в двете църкви храната се раздава без   да се изискват бележки от общината за социално положение и без  никакви формалности.


На 15.11.2018 г. бе открит нов сервизен център на световната

На 15.11.2018 г. бе открит нов сервизен център на световната ...

......... с интересни акценти, като след официалната част, откриването продължи с парти за служителите и техните семейства, на което основния акцент за копанията бяха децата – бъдещето на Pentax Мedical и на България и град Пловдив като цяло. Водеща на събитието бе Елена Спирина, с цялостна PR и ивент организация от Party Management.


Потребителският кредит може да бъде удобен финансов инструмент в много

Потребителският кредит може да бъде удобен финансов инструмент в много ...

......... платежоспособност, както и към кредитното Ви досие. От тази гледна точка, ако сте решили да обединявате краткосрочни заеми с цел да ги разсрочите във времето и да спестите средства, хубаво е да го направите навреме, а не след като вече сте натрупали просрочия по старите си задължения.  Повече четете ТУК


Карлос Гон е заплашен от 10 години затворРъководителят на японския

Карлос Гон е заплашен от 10 години затворРъководителят на японския ...

......... са занижили данните за своите доходи с почти 50 милиарда йени /около 446,4 милиона долара по текущия курс/. От "Нисан" признаха, че повдигнатите обвинения са правилни и обещаха да уволнят Гон и Кели на предстоящото заседание на Борда на директорите на корпорацията. То ще се състои на 22 ноември. /ТАСС


„Инстаграм“ слага край на фалшивите лайковеАдминистрацията на „Инстаграм“ ще предприеме

„Инстаграм“ слага край на фалшивите лайковеАдминистрацията на „Инстаграм“ ще предприеме ...

......... да използват техните данни. „Инстаграм“ стартира през октомври 2010 г. и първоначално е бил предназначен само за мобилните устройства на компанията „Епъл“. От април 2012 г. социалната мрежа за фотографии и видео е достъпна и за потребителите на платформата Андроид. Тогава компанията „Фейсбук“ купи „Инстаграм“ за 1 млрд. долара. /ТАСС


„Сосиете Женерал“ плаща на САЩ 1,34 млрд. долара заради нарушаване

„Сосиете Женерал“ плаща на САЩ 1,34 млрд. долара заради нарушаване ...

......... на останалите страни, които са я подписали, включително близките американски съюзници в Европа. Санкциите против Судан бяха в сила над 20 години, но през октомври миналата година САЩ решиха да ги отменят. Въпреки това до ден-днешен тази африканска държава се смята за един от основните спонсори на международния тероризъм. /ТАСС


Искат оставката на Карлос Гон от „Мицубиши“Японската автомобилостроителна компания „Мицубиши“

Искат оставката на Карлос Гон от „Мицубиши“Японската автомобилостроителна компания „Мицубиши“ ...

......... финансово законодателство. По-конкретно, Гон и Кели се подозират, че умишлено са занижавали информацията за техните доходи с цел избягването на плащането на данъци. В периода от 2011 до 2015 г. те са занижили данните за своите доходи с почти 50 милиарда йени /около 446,4 милиона долара по текущия курс/. /ТАСС


Френската банка Сосиете Женерал (Societe Generale) бе глобена днес от

Френската банка Сосиете Женерал (Societe Generale) бе глобена днес от ...

......... нарушила различни видове ембарго и икономически санкции, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на Управлението за федерален резерв - централната банка на САЩ. Ройтерс добавя, че според американските власти трансакциите на Сосиете Женерал в нарушение на американските санкции срещу Куба, Иран и Судан възлизат на 5,6 милиарда долара. 


3,2 млрд. евро са приходите от международен туризъм Приходите от

3,2 млрд. евро са приходите от международен туризъм Приходите от ...

......... 2018 г.) са над 2,4 млрд. евро, като се увеличават с 5,8% в сравнение със същия период на 2017 година. Само за месец септември 2018 г. приходите от международен туризъм възлизат на над 400 млн. евро, като достигат нарастване от 5,4 на сто спрямо същия месец на предходната година. /БГНЕС


Текущата и капиталова сметка на държавата за септември е положителна

Текущата и капиталова сметка на държавата за септември е положителна ...

......... на преките инвестиции в чужбина за януари - септември 2018 г. е положителен и възлиза на 303.7 млн. евро, при положителна стойност от 286.8 млн. евро за януари - септември 2017 г. През септември 2018 г. той възлиза на 31.1 млн. евро, при 67.6 млн. евро за септември 2017 г.


Очертава се нов успешен сезон в ски курортите, през който

Очертава се нов успешен сезон в ски курортите, през който ...

......... осигурено и проверки също ще се правят. Концесионерът „Бороспорт“ съобщи, че е извършена профилактика на съоръженията. Депутатът от ГЕРБ Валентин Милушев благодари на министър Ангелкова, че за поредна година организира работни срещи за подготовка на сезона, за да бъдат координирани усилията на институциите, съобщиха от пресцентъра на министерството на туризма.


„Газпром“ завърши морския участък от „Турски поток“ с церемония в

„Газпром“ завърши морския участък от „Турски поток“ с церемония в ...

......... историческо значение за нашите отношения. Надяваме се, че през 2019 г. след всички необходими тестове ще бъдем готови за въвеждане в експлоатация на „Турски поток" каза той. Ердоган отбеляза също така, че този проект "отваря сериозни перспективи не само за Турция и нейния народ, но и за други страни". /БГНЕС


Конкурентът на Uber Technologies в Близкия изток иска да наеме

Конкурентът на Uber Technologies в Близкия изток иска да наеме ...

......... и щедра система за социално подпомагане, да бъдат видени да карат таксита. Брутният вътрешен продукт на глава от населението в страната е над 40 000 долара според Световната банка. Единствената арабска държава, която има по-високо ниво на БВП на глава от населението, е Катар с 63 500 долара на човек.


Мария Габриел: Цифровата програма за Западните Балкани е фактПо време

Мария Габриел: Цифровата програма за Западните Балкани е фактПо време ...

......... време на срещата българският еврокомисар Мария Габриел. Тя отбеляза също важността да се направи повече за стартъпите от региона, както и за малките и средни предприятия, и конкретно действие в тази посока е стартираната на Срещата на върха за стартъпите на 15 ноември Мрежа Startup Europe за Западните Балкани. /БГНЕС


Турските инвестиции в България са в размер на близо 1

Турските инвестиции в България са в размер на близо 1 ...

......... По този начин ще се разшири правното основание, необходимо за активизиране на двустранното партньорство и ще се осигурят условия за стимулиране на бизнеса между двете страни, информират от министерството. Целта е меморандумът да се превърне във важен механизъм за подкрепа на бизнеса и да доведе до нарастване на двустранните инвестиции.


Джеф Безос: Амазон ще се срине и ще банкрутираАмазон един

Джеф Безос: Амазон ще се срине и ще банкрутираАмазон един ...

......... фокусираме върху себе си, вместо върху нашите клиенти, това ще бъде началото на края. Трябва да се опитаме да забавим този ден възможно най-дълго“, подчерта магнатът. Въпреки невероятния успех на Амазон, работниците са притеснени, че компанията драстично се е разширила, но и заради враждебността на американския президент Доналд Тръмп. /БГНЕС


Blagoevgrad24.bg
Цената на бензина у нас падна средно с около 24

Blagoevgrad24.bg Цената на бензина у нас падна средно с около 24 ...

......... (Либия), Жирасол (Ангола), ирански тежък (Иран), Кувейт експорт (Кувейт), Мерей (Венецуела), Мурбан (ОАЕ), Ориенте (Еквадор), Катар марин (Катар), Шахаран бленд или "Сахарска смес" (Алжир), Раби лек (Габон) и Зафиро (Екваториална Гвинея). Историческият максимум за "кошницата на ОПЕК" е цената от 140,73 долара за барел, отчетена на 3 юли 2008 година.


Пропан-бутанът пък запазва цената си и остава най-евтиното гориво, като

Пропан-бутанът пък запазва цената си и остава най-евтиното гориво, като ...

......... (Либия), Жирасол (Ангола), ирански тежък (Иран), Кувейт експорт (Кувейт), Мерей (Венецуела), Мурбан (ОАЕ), Ориенте (Еквадор), Катар марин (Катар), Шахаран бленд или "Сахарска смес" (Алжир), Раби лек (Габон) и Зафиро (Екваториална Гвинея). Историческият максимум за "кошницата на ОПЕК" е цената от 140,73 долара за барел, отчетена на 3 юли 2008 година.


Цената на бензина у нас падна средно с около 24

Цената на бензина у нас падна средно с около 24 ...

......... (Либия), Жирасол (Ангола), ирански тежък (Иран), Кувейт експорт (Кувейт), Мерей (Венецуела), Мурбан (ОАЕ), Ориенте (Еквадор), Катар марин (Катар), Шахаран бленд или "Сахарска смес" (Алжир), Раби лек (Габон) и Зафиро (Екваториална Гвинея). Историческият максимум за "кошницата на ОПЕК" е цената от 140,73 долара за барел, отчетена на 3 юли 2008 година.


Американската компания Space X се отказва от плановете си за

Американската компания Space X се отказва от плановете си за ...

......... пътници. Предполага се, че тази система ще може да бъде използвана многократно. "Фалкон-9" е двустепенна ракета-носител от тежък клас. Нейната височина е 70 метра при диаметър 3,66 метра и при стартова маса до 550 тона. Нейната товароподемност е 8,3 тона на геопреходна орбита и 22,8 тона на ниска опорна орбита.


Краят на 2018-та наближава, а с нея и всички равносметки,

Краят на 2018-та наближава, а с нея и всички равносметки, ...

......... с новия Huawei или иновациите в моделите на Samsung не спират да ви впечатляват, сега е времето да ни споделите и кой е вашият фаворит сред технологичните продукти като гласувате в Годишнитe награди за най-добрите устройства на 2018-та -  epa.hicomm.bg. Тук също сме подготвили изненада за един от всички гласували!


Лошите кредити намаляха до 7,4 милиарда леваПечалбата на банките надвишава

Лошите кредити намаляха до 7,4 милиарда леваПечалбата на банките надвишава ...

......... да се понижи делът на необслужваните кредити.Като цяло банковата система изглежда в състояние, което би трябвало да позволи успешното преминаване на прегледа на активите и стрес тестовете от страна на ЕЦБ. Това зависи и от използваната методология, която все още не уточнена. Тя би могла съществено да повлияе върху резултатите.


Пожар гори в търговски обект на Околовръстното шосе на София,

Пожар гори в търговски обект на Околовръстното шосе на София, ...

......... Пожар гори в търговски обект на Околовръстното шосе на София, съобщи БГНЕС. На място има екип на пожарната.  Пламъците са тръгнали в преместваем обект - тип сглобяема къща. В обекта се продават бидони и контейнери. Причините за пожара се изясняват.


Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг е разяснил на

Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг е разяснил на ...

......... събере лични данни от десетки милиони потребители на Facebook, за да разработи алгоритъм за анализиране на политическите предпочитания на гласоподавателите. През април Зукърбърг бе принуден да се яви на две изслушвания в американския Конгрес. Предприемачът увери американските законодатели, че отсега нататък социалните мрежи ще обработват по-внимателно личните данни на потребителите.


> ИлюстрацияФирмите изпитват сериозен недостиг на международни шофьори, като в

> ИлюстрацияФирмите изпитват сериозен недостиг на международни шофьори, като в ...

......... се очаква решението на Върховния административен съд по жалбата на превозвачите срещу събирането на продуктова такса за камионите. Ако налогът не отпадане, от бранша не изключват и протести.Общото събрание излезе и с декларация за стопиране на т.нар. пакет “Мобилност 1", който според българския бизнес ще доведе до фалит на фирми.


Министърът на туризма Николина Ангелкова ще проведе утре работна среща

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще проведе утре работна среща ...

......... Ангелкова ще проведе утре работна среща с контролните органи в курортния комплекс Боровец. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.   По време на дискусията ще бъдат обсъдени мерки и инициативи за гарантиране на успешен зимен сезон и спокойна почивка на туристите. В събитието ще участват представители на бизнеса.


Протести обхванаха цялата страна днес. Сайтът Novini.bg обобщово събитията до

Протести обхванаха цялата страна днес. Сайтът Novini.bg обобщово събитията до ...

......... До инциденти не се стигна, в района имаше засилено полицейско присъствие. Около 40 души излязоха на пешеходно протестно шествие и по централния булевард "България" в Ловеч. В Троян след блокадата на пътя Ловеч-Троян протестиращите преминаха с автошествие по основните улици в града. Протестът им приключи пред сградата на общината.  


Мей: Брекзит няма да е по-лесен, дори да подам оставкаТереза

Мей: Брекзит няма да е по-лесен, дори да подам оставкаТереза ...

......... ще продължат и по време на извънредната среща в Брюксел следващата седмица”, заяви Мей. Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин вече заяви, че е можело да бъде постигнато и по-добро споразумение за Брекзит и то преди крайния срок. Документът ще бъде подписан на извънредна среща в белгийската столица следващата седмица. /БГНЕС


Близо 2.2 млрд. лв. се очаква да загуби българската икономика

Близо 2.2 млрд. лв. се очаква да загуби българската икономика ...

......... протести.  Общото събрание на Съюза излезе и с декларация за стопиране на т.нар. „пакет за мобилност", според който шофьорите от източноевропейските страни трябва да получават командировъчни като колегите си от Западна Европа, а задължителната 45-часова почивка на седмица да е в хотел. Според българския бизнес това е равносилно на фалит.


Близо 2.2 млрд. лв. се очаква да загуби българската икономика

Близо 2.2 млрд. лв. се очаква да загуби българската икономика ...

......... декларация за стопиране на т.нар. "пакет за мобилност", според който шофьорите от източноевропейските страни трябва да получават командировъчни като колегите си от Западна Европа, а задължителната 45-часова почивка на седмица да е в хотел. Според българския бизнес това е равносилно на фалит. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Близо 2.2 млрд. лв. се очаква да загуби българската икономика

Близо 2.2 млрд. лв. се очаква да загуби българската икономика ...

......... декларация за стопиране на т.нар. "пакет за мобилност", според който шофьорите от източноевропейските страни трябва да получават командировъчни като колегите си от Западна Европа, а задължителната 45-часова почивка на седмица да е в хотел. Според българския бизнес това е равносилно на фалит. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Ден в памет на загиналите в катастрофи на пътя. По

Ден в памет на загиналите в катастрофи на пътя. По ...

......... загинали повече 540 души в близо 6000 катастрофи. Световната здравна организация отбелязва, че на всеки 6 минути един човек губи живота си по пътищата в Европа. Доказано е, че 95% от катастрофите стават заради човешка грешка. Вътрешният министър Младен Маринов и директорът на „Национална полиция“ Христо Терзийски присъстваха на литургията.


Жълти кодове за сняг и дъжд са обявени в 20

Жълти кодове за сняг и дъжд са обявени в 20 ...

......... валежи от дъжд и сняг и в Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян. В тези области ще има значителни валежи от дъжд, а в планините - от сняг. Очакваните количества валежи са 15-25 л/кв.м. От Агенция "Пътна инфраструктура" напомнят на шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за движение при зимни условия.


ЕК не може да стартира наказателна процедура срещу Рим заради

ЕК не може да стартира наказателна процедура срещу Рим заради ...

......... Италия от еврозоната. Аз се надявам обаче, че това наистина е най-лошият възможен сценарий“, каза той. Защото той ще бъде катастрофален и за Италия, и за еврозоната. А подобен сценарий не е от полза нито за Рим, нито за Брюксел, затова данък "захар" може да "подслади" отношенията между тях. /БГНЕС


Германската компания за спортни коли Porsche, (наследник на фирмата производител и

Германската компания за спортни коли Porsche, (наследник на фирмата производител и ...

......... разгледа финансите на 14 доказани автомобилни марки, включително Porsche. Според дружеството луксозният германски бранд се нарежда на четвърто място по печалба сред Mercedes-Benz, Ford, Hyundai, Renault, Subaru, Toyota, Bentley, Volkswagen, Skoda, Jaguar Land Rover, SEAT, Ferrari и Aston Martin. Първа в тази класацията е Toyota, следвана от Mercedes-Benz и Ford.


Ръст в броя на ипотечните кредити, но и в бюджета

Ръст в броя на ипотечните кредити, но и в бюджета ...

......... лечебни заведения. Все по-голям е интересът и към инвестиция в имоти за краткосрочно отдаване. Според брокери това се дължи на силно увеличения туристически поток към европейската столица на културата. Наемът на такова жилище варира между 30 и 60 лева на вечер и вече има резервации за 2019 година, отбелязва БНТ.


Перник се побратими с предградието

Перник се побратими с предградието "Елк Гроув" в Чикаго. Споразумението ...

......... съобщава БНР.  Идеята за побратимяването тръгва от най-добрия български футболен отбор зад океана - „Миньор” (Чикаго), в лицето на неговото ръководство и бившия национал по таекуондо Станислав Станимиров, в качеството му на председател на Българо-американския център за културно наследство.Активно съдействие в подписването на споразумението e оказало Българското консулство в Чикаго.


Международната рейтингова агенция Fitch потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг

Международната рейтингова агенция Fitch потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг ...

......... рейтинг; напредък в процеса на присъединяване към еврозоната.Основните фактори, които заедно или поотделно биха довели до понижаване на рейтинга са: възобновяване на външните дисбаланси и/или влошаване на конкурентоспособността; фискални дефицити, които биха повишили държавната задлъжнялост; реализиране на рисковете за бюджетния баланс, свързани с материализиране на условните задължения на държавните предприятия.


Международната рейтингова агенция Fitch потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг

Международната рейтингова агенция Fitch потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг ...

......... рейтинг; напредък в процеса на присъединяване към еврозоната.Основните фактори, които заедно или поотделно биха довели до понижаване на рейтинга са: възобновяване на външните дисбаланси и/или влошаване на конкурентоспособността; фискални дефицити, които биха повишили държавната задлъжнялост; реализиране на рисковете за бюджетния баланс, свързани с материализиране на условните задължения на държавните предприятия.


Международната рейтингова агенция Fitch потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг

Международната рейтингова агенция Fitch потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг ...

......... рейтинг; напредък в процеса на присъединяване към еврозоната.Основните фактори, които заедно или поотделно биха довели до понижаване на рейтинга са: възобновяване на външните дисбаланси и/или влошаване на конкурентоспособността; фискални дефицити, които биха повишили държавната задлъжнялост; реализиране на рисковете за бюджетния баланс, свързани с материализиране на условните задължения на държавните предприятия.


Международната рейтингова агенция Fitch потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг

Международната рейтингова агенция Fitch потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг ...

......... рейтинг; напредък в процеса на присъединяване към еврозоната.Основните фактори, които заедно или поотделно биха довели до понижаване на рейтинга са: възобновяване на външните дисбаланси и/или влошаване на конкурентоспособността; фискални дефицити, които биха повишили държавната задлъжнялост; реализиране на рисковете за бюджетния баланс, свързани с материализиране на условните задължения на държавните предприятия.


Британските железничари обявиха 24-часова стачка, съобщава Би Би Си. Профсъюзите

Британските железничари обявиха 24-часова стачка, съобщава Би Би Си. Профсъюзите ...

......... работи с половината от капацитета си, като по някои маршрути влакове няма да се движат въобще. Профсъюзът на железничарите призова железопътните компании да преосмислят политиката си и да осигурят допълнителна охрана на композициите. Спорът продължава през последните две години, като железопътните оператори в Уелс и Шотландия вече разрешиха този проблем.


Цените на горивата в България намаляват, както заради по-ниската цена

Цените на горивата в България намаляват, както заради по-ниската цена ...

......... да реагират и да поискат една по-справедлива цена на горивата", коментира енергийният експерт. Той каза, че в полза на потребителите биха проработили всички мерки, които водят до оптимизиране на разходите, включително и дейността на държавата по отношение на данъчните складове  и контрола от страна комисията за защита на конкуренцията.    


Fitch потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България ‘BBB’Международната

Fitch потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България ‘BBB’Международната ...

......... в процеса на присъединяване към еврозоната. Основните фактори, които заедно или поотделно биха довели до понижаване на рейтинга са: възобновяване на външните дисбаланси и/или влошаване на конкурентоспособността; фискални дефицити, които биха повишили държавната задлъжнялост; реализиране на рисковете за бюджетния баланс, свързани с материализиране на условните задължения на държавните предприятия. /БГНЕС


Лавров: „Турски поток“ може да мине през СърбияМаршрутът на газопровода

Лавров: „Турски поток“ може да мине през СърбияМаршрутът на газопровода ...

......... за България това може да стане през един евентуален терминал, който да се изгради в Дедеагач /Александруполис/ и от там през бъдещия интерконектор с Гърция да влезе у нас. По отношение на цените американският ВПГ за момента остават с 30% по-скъп от руския тръбопроводен газ, отбелязват от Европейската комисия. /БГНЕС


Американски експерти по киберсигурност заявиха, че хакери, представили се за

Американски експерти по киберсигурност заявиха, че хакери, представили се за ...

......... АПТ29), руска група, за която се предполага, че е свързана с руското разузнаване, както и с хакерски действия преди президентските избори в САЩ през 2016 г., отбелязва Асошиейтед прес. По думите на неназован служител на Държавния департамент не е имало проникване в сървърите на департамента или в компютърните му мрежи.


Развитието на круизния и гастрономическия туризъм е от съществено значение

Развитието на круизния и гастрономическия туризъм е от съществено значение ...

......... за най-добри „start up” компании в областта туризма в региона на ОЧИС”. Концепция на проекта ще бъде изготвена съвместно от Постоянния секретариат на ОЧИС и мрежа от университети от държавите членки на организацията, които впоследствие ще бъдат включени в журито на наградите. Планира се инициативата да стартира през 2019 г.


Акциите на Nvidia се сринаха с 18 процента, след като

Акциите на Nvidia се сринаха с 18 процента, след като ...

......... и тази есен цената на акциите на компанията нарасна 10-кратно, но наскоро бе повлечена от разпродажбите в сектора. Преди обявяване на резултатите те бяха на 25% по-ниско от върха си от около $280.През трите месеца до края на септември компанията отчита печалба от $1,23 милиарда и приходи от $3,18 милиарда.


В петък петролните фючърси поскъпват с над 1,5% с оглед

В петък петролните фючърси поскъпват с над 1,5% с оглед ...

......... тримесечие около 75 долара за барел (под предишна прогноза за 77 долара), запазване на тази цена в началото на следващата година, понижение към $ 71 през второто тримесечие и към $ 70 през третото тримесечие, преди в края на 2019- а година да се повишат към $ 73 за барел.


Пловдив затвърждава позицията си в IT индустрията - твърдо второ

Пловдив затвърждава позицията си в IT индустрията - твърдо второ ...

......... и да продължи да осигурява добре платени работни места. Градът е второто място за инвестиране в България. Компанията е на второ място в класацията "Гепард" за фирми с най-бърз растеж.Припомняме, че днес кметът Тотев приветства софтуерната компания Podix, която стартира бизнес в Пловдив. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Когато при кампании от типа на "Черния петък" търговците обявяват

Когато при кампании от типа на "Черния петък" търговците обявяват ...

......... когато търговецът с преддоговорната информация или чрез анонса е заблудил потребителя за характеристиките или за цената на рекламираните стоки, санкциите са от 1000 до 30 000 лв. Забранява се и прилагането на тази нелоялна практика в бъдеще, като при неспазване на забраната, глобата за търговеца може да достигне до 50 000 лв.


Американският ИТ гигант Apple е сключил дългогодишно споразумение с компанията

Американският ИТ гигант Apple е сключил дългогодишно споразумение с компанията ...

......... Сезам". Ще бъдат привлечени и продуценти от ранга на Стивън Спилбърг. Конкретните условия на сделката между Apple и A24 не са разкрити. С този ход за създаване на собствено видео съдържание Apple иска успешно да се конкурира с компании като Netflix и Amazon Prime Video, отбелязва The Wall Street Journal.