Над 80 милиона лева ще връщат фирми и физически лица,

Над 80 милиона лева ще връщат фирми и физически лица, ...

......... областен управител на Добрич Ердинч Хаджиев, бившия директор на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" в областната управа Пламен Ганев и началника на службата по кадастър, картография и геодезия Костадин Костадинов се водеше дело за заменка на 300 дка държавни гори на дружеството "Русалка тур", изброява в. "Труд".


Криптовалутите набират все по-голяма популярност по света, предава Bulgaria ON

Криптовалутите набират все по-голяма популярност по света, предава Bulgaria ON ...

......... блокчейн технологии в бизнесите си. Така ли е обаче и в България? Говорим за това на какво ниво е финансовата култура на българина и как криптовалутите могат да са от полза в благотворителността. Темата коментираха финансовият анализатор Преслав Райков и Владислав Драмалиев, основател на Фондация "Битхоуп".По публикацията работи: Петя Славова


Главният изпълнителен директор на "Фолксваген" (Volkswagen) Херберт Дис защити днес

Главният изпълнителен директор на "Фолксваген" (Volkswagen) Херберт Дис защити днес ...

......... да се откаже от строителство в Турция. Очакваната инвестиция за турския завод е между 1,2 и 1,5 милиарда евро с потенциал за разкриването на 4000 работни места. Турско-кюрдският конфликт е особено деликатна тема в Германия, където три милиона жители с турска националност или произход включват около милион кюрди, припомня АФП.


Държавен фонд "Земеделие" преведе днес първи транш в размер на

Държавен фонд "Земеделие" преведе днес първи транш в размер на ...

......... стопани - по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) - над 600 млн. лв., а до 20 декември ще се изплатят средствата по мярка 13 за необлагодетелстваните райони с бюджет от над 100 млн.лв. Ще бъде изплатен и четвърти транш от близо 10 млн. лв. в помощ на свиневъдите.


Кметът на столичния район

Кметът на столичния район "Лозенец" Константин Павлов е поискал от ...

......... да съвпаднат по време. Допълването на разрешението за строеж изисква действащо разрешение, докато презаверката е възможна само след като то е загубило правно действие. С оглед на това, приемането, че допълването на разрешението за строеж е и негова презаверка е видимо несъстоятелно", пише в становището си до ДНСК Константин Павлов.


При формирането на енергийните си политики българското правителство подценява възможностите,

При формирането на енергийните си политики българското правителство подценява възможностите, ...

......... допринасят за енергийната независимост. Тя може да се постигне с целенасочена политика за превръщането на потребителите в производители и нуждите на консуматорите да са в центъра на разработване на услугите и продуктите - дали електроенергията ще е нужна за улично осветление, за отопление, за зареждане на електромобила или за друго.Традицията около производството на "Божоле Нуво" започва през 50-те години,

Традицията около производството на "Божоле Нуво" започва през 50-те години, ...

......... търговска и индустриална камара. Двамата гости споделиха, че пазарите, на които най-много се разпространява виното, са в САЩ, Азия и континентална Европа.Според Стефан Делайе налаганите от САЩ мита на определени продукти, сред които и виното, биха довели до негативен отпечатък върху американската икономика.Целият разговор вижте тукПо публикацията работи: Анисия Иванова


Пред българската икономика има осем предизвикателства, които се оформят за

Пред българската икономика има осем предизвикателства, които се оформят за ...

......... и европейско икономическо забавяне и възможната нова рецесия. Учените предлагат да се дискутират въпроси, свързани с корпоративно управление на държавните предприятия, събираемостта на приходите, ефективността на публичните разходи, качеството на образователната система, както и с достъпа до здравни услуги и повишаване на пригодността за заетост на групите в неравностойно положение.


За 14-а поредна година Български дарителски форум (БДФ) награди най-големите

За 14-а поредна година Български дарителски форум (БДФ) награди най-големите ...

......... и тяхната устойчивост във времето. Ето защо устойчивостта на дарителството беше акцент на тазгодишната церемония за награждаване на победителите в конкурса "Най-голям корпоративен дарител“. В синхрон с тази идея отличията бяха връчени от представители на образователни, здравни и културни институции, създадени с дарения или обитаващи сгради, построени с дарителски средства.


Към края на септември 2019 г. активите, управлявани от местните

Към края на септември 2019 г. активите, управлявани от местните ...

......... Търговското салдо за септември е положително в размер на 67 млн. евро Активите на местните инвестиционни фондове достигат 1657.1 млн.лева, като спрямо септември 2018 г. те се увеличават със 195.4 млн. лева (13.4 на сто). Салдото по КФП към края септември 2019 г. е положително в размер на 1 264,5 млн. лв.


Председателят на Общински съвет Банско Димитър Русков проведе работна среща

Председателят на Общински съвет Банско Димитър Русков проведе работна среща ...

......... Димитровски. На нея бяха обсъдени въпроси във връзка с провеждането на 23-та Международна конференция ЗНАНИЕТО В ПРАКТИКАТА, на която Община Банско ще бъде съорганизатор. От 12 до 15 декември ИКМ с сътрудничество с още 47 университети, факултети и институти в Банско  ще се проведе форум под наслов "Дигитален туристически маркетинг".Резултатите показват, че над 60% от българите знаят какво е

Резултатите показват, че над 60% от българите знаят какво е ...

......... търговеца и дали може да го отсрани. Ако няма никакъв отговор, тогава могат да ни сигнализират чрез имейл на нашия сайт, на денонощната ни телефонна линия, на телефоните ни във всички големи градове. Информацията е напълно достъпна на сайта на КЗП", обяви Маргаритов.  Дебнем промоции с 1200 лева в джоба


На 19 и 20 ноември в АЕЦ „Козлодуй” се проведе

На 19 и 20 ноември в АЕЦ „Козлодуй” се проведе ...

......... Международната агенция за атомна енергия и посолството на Япония у нас. Мащабното учение потвърди изграденото добро взаимодействие между екипите на атомната централа и структурите на Единната спасителна система, готовността за стриктно спазване на процедурите, както и наличието на необходимата подготовка за експедитивно оповестяване, анализиране, оценка и овладяване на извънредни ситуации.


Третото издание на изложението Туризъм Експо Дестинация Варна, което събира

Третото издание на изложението Туризъм Експо Дестинация Варна, което събира ...

......... имат възможност да участват в томбола за награди: спа-почивки, ски-ваканция в Боровец, куверти за Новогодишната нощ, вечери за двама, телевизори и още много изненади очакват гостите на Туризъм експо. Изложението е отворено за посетители всеки ден от 10 до 18 часа в зали Младост на Двореца на Културата и спорта.


Startup World Cup, глобалното състезание за стартъпи с голяма награда

Startup World Cup, глобалното състезание за стартъпи с голяма награда ...

......... и инвеститори. За Startup World Cup Startup World Cup е едно от най-големите стартъп състезания в цял свят с над 36 регионални локации. Организатор на събитията е водещият технологичен инвеститор Pegasus Tech Ventures. Целта на фонда е изграждане на широка глобална мрежа от корпоративни партньори, рискови инвеститори и стартиращи компании.


Периодът, в който работодателите в Европейския съюз изплащат обезщетение на

Периодът, в който работодателите в Европейския съюз изплащат обезщетение на ...

......... вече заяви, че няма да обсъжда каквито и да е промени в изплащането на болничните, докато не се проведе среща с министър-председателя на България в рамките на тристранното сътрудничество в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Настояваме и вярваме това да се случи във възможно най-кратки срокове, допълват от КНСБ.  В данъчните складове за горива и алкохол трябва да има

В данъчните складове за горива и алкохол трябва да има ...

......... са, само и само, за да получат финансиране за конкретен инфраструктурен обект," заяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП Драгомир Стойнев.Според Александър Иванов от ГЕРб обаче това ще доведе до още по голям дисбаланс, защото 4-5 града ще получат стотици милиони повече, а за малките общини няма да има нищо.


Първият пълномащабен прототип на космическия кораб "Старшип" на американската компания

Първият пълномащабен прототип на космическия кораб "Старшип" на американската компания ...

......... беше представен на 29 септември в Тексас. Корабът, с дължина 50 метра и диаметър 9 метра е изготвен от легирана стомана. Неговата товароподемност е 150 тона. По време на представянето ръководителят на компанията "Спейс екс" Илон Мъск заяви, че първият орбитален полет на кораба ще бъде осъществен до половин година.


“Производството на малини бележи 30% ръст спрямо миналата година. В

“Производството на малини бележи 30% ръст спрямо миналата година. В ...

......... на предизвикателствата в сектора на селското стопанство чрез укрепване на връзките между селското стопанство, бизнеса и научноизследователската дейност. Така в стопанствата ще могат да бъдат внедрени иновативни решения, които да бъдат реализирани на практика. Пред сектора на малинопроизводителитe и биоягодоплодните, зам.-министър Кръстева представи и новостите в бъдещата Обща селскостопанска политика.


Опитът за отклонение от данъчно облагане съществува отдавна в българската

Опитът за отклонение от данъчно облагане съществува отдавна в българската ...

......... идват от европейската деректива за мерките срещу отклонение от данъчно облагане, а именно хибридните несъответствия и облагането при напускане" Според Пламен Донев тези мерки са продиктувани от факта, че в другите държави данъчните законодателства са доста по-комплексни. Разговорът с Пламен Донев вижте в Bloomberg TV Bulgaria.По публикацията работи: Павел Гълъбов


Българите харчат 4% от парите си, предвидени за храни и

Българите харчат 4% от парите си, предвидени за храни и ...

......... устойчивостта на хранителната верига. Ако собствениците на шопинг центрове искат да постигнат по-добри наеми и повече посетители, трябва да бъдат подготвени за чести промени в търговския си микс, смятат експертите.Времената, в които беше достатъчно просто да предложиш някакво място, от което хората да си купят пица или бургер, отдавна отминаха.


Критично важна за София енергийна инфраструктура е модернизирана от ЧЕЗ

Критично важна за София енергийна инфраструктура е модернизирана от ЧЕЗ ...

......... аналитична медия. Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа. Абонамент Гълъбин Гълъбов и Иоанис Партениотис направиха коментарите след участието си в откриването на национална конференция на тема: "Предприемачеството - двигател на социално-икономическото развитие", организирана от Съюза за стопанска инициатива.  


През най-активните да пътешествия месеци юли-септември българите са пътували по-малко

През най-активните да пътешествия месеци юли-септември българите са пътували по-малко ...

......... 44.5%, докато в чужбина са разходите за транспорт - 30.1%През третото тримесечие средният разход при пътуване с лична цел на един човек е 368.37 лв. в страната и 655.18 лв. в чужбина.Същевременно разходите на човек за професионално пътуване са средно 178.80 лв. в страната и 1 200.63 лв. в чужбина.


Таксите по основни банкови операции ще поскъпнат отново. Предупреждение за

Таксите по основни банкови операции ще поскъпнат отново. Предупреждение за ...

......... ползват тези платформи постоянно се увеличават, което "в някаква степен спира банките да увеличават още повече таксите"."В интерес на истината, аз очаквах увеличението, което те предприемат да бъде доста по-сериозно", отбеляза Десислава Николова. Тя пресметна, че средно с 12 лева годишно ще се повиши таксата за обслужване на разплащателна сметка.


През третото тримесечие на 2019-а година 1,7399 милиона български граждани

През третото тримесечие на 2019-а година 1,7399 милиона български граждани ...

......... средният разход при пътуване с лична цел на едно лице на възраст 15 и повече навършени години е 368,37 лева в страната и 655,18 лева в чужбина. Същевременно разходите на едно лице за професионално пътуване са средно 178,80 лева в страната и 1200,63 лева в чужбина, показват данните на НСИ.


Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) категорично не приема

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) категорично не приема ...

......... отменена. Ето каква позиция заяви Асоциацията в писмо до премиера Бойко Борисов; С тревога отбелязваме, че въпреки нашите усилия да се направи реформа, правителството планира да се запази статуквото. Години наред неглижирането на проблема с фалшивите болнични доведе до източването на огромен ресурс и от осигурителните фондове, и от работодателите.


Национално представителните работодателски организации отказват да участват в заседания на

Национално представителните работодателски организации отказват да участват в заседания на ...

......... е внасял осигуровките. Мотивът им е, че нараства броят и размерите на осигурителните измами чрез кухи фирми, които начисляват осигурителни вноски на фиктивно наети и теглят неправомерно обезщетения от общественото осигуряване.Работодателите предлагат службите по трудови медицина , с които фирмите имат договори, да заверяват издадените болнични за определен списък заболявания.


В Европа има голямо търсене на болногледачи, чистачи и строители

В Европа има голямо търсене на болногледачи, чистачи и строители ...

......... Докато Германия наема основно работници от другите държави в ЕС, усилията на Франция, Испания и Италия са по-скоро насочени към трети страни. Миналата година броят на получилите за първи път разрешение за пребиваване за сезонна работа в Испания е бил почти 14 000, а в Италия – над 5 500.


Председателят на Съюза за стопанска инициатива Гълъбин Гълъбов коментира пред

Председателят на Съюза за стопанска инициатива Гълъбин Гълъбов коментира пред ...

......... В момента може да се издава болничен лист до 14 дни, а се обсъжда това да възможно само до седем дни. Гълъбин Гълъбов и Иоанис Партениотис направиха коментарите след участието си в откриването на национална конференция на тема: "Предприемачеството - двигател на социално-икономическото развитие", организирана от Съюза за стопанска инициатива.


Представете си следната сцена: двама бизесмени разговарят. Единият, по-младият и

Представете си следната сцена: двама бизесмени разговарят. Единият, по-младият и ...

......... и няма как странични свидетели още по-малко журналисти, да присъстват на подобни договорки, кавги и сделки. Съди се по косвени събития, реакции на политически и бизнес кръгове, медийни публикации – особено в пеевските издания – поведението на някои министри и народни представители. А понякога и от реакции на чужди посолства...


Saks Fifth Avenue е най-значимият магазин на Hudson

Saks Fifth Avenue е най-значимият магазин на Hudson"s Bay Company ...

......... увеличаването на митата убиват сектора на търговията в САЩ През първото полугодие фалитите в сферата са с 20% повече спрямо цялата 2018 г. Очакванията са проблемите на рентиерите в административния район на острова да продължат и догодина, а Saks Fifth Avenue да се обезцени съвсем по време на следващата рецесия.


Българите изпреварват руските граждани по брой запитвания и осъществени продажби

Българите изпреварват руските граждани по брой запитвания и осъществени продажби ...

......... САЩ, Естония. Единични сделки има и с клиенти от Молдова, Испания, Казахстан.Инвестиционна активностПазарът на ваканционни имоти реализира сходен обем продажби спрямо предходната година при стабилни цени, показват данните на компанията. В резултат от високата активност на купувачите и ръста на запитванията е възможно успешното реализирането на нови фази и проекти.


Лоши са условията за туризъм в планините, съобщават от Планинска

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщават от Планинска ...

......... планините. На Старопланинския и Рило-Родопския масив вали дъжд. Температурите са между 0 и 7 градуса. Съоръженията не работят. Не подценявайте планината! Няма регистрирани инциденти през изминалото денонощие. Информация за обстановката в планините може да намерите на адреса на ПСС в интернет. Телефоните на ПСС са: 02/ 9632000 и 088 1470.


Таксите по основни банкови операции ще поскъпнат отново - предупреждение

Таксите по основни банкови операции ще поскъпнат отново - предупреждение ...

......... тези платформи постоянно се увеличават, което „в някаква степен спира банките да увеличават още повече таксите“. „В интерес на истината, аз очаквах увеличението, което те предприемат да бъде доста по-сериозно“, отбеляза Десислава Николова. Тя пресметна, че средно с 12 лева годишно ще се повиши таксата за обслужване на разплащателна сметка.


На тържествена церемония в София бяха отличени дамите, които ръководят

На тържествена церемония в София бяха отличени дамите, които ръководят ...

......... да обменят идеи и да работят в посока развиване на обществото и позицията на жената в него. Те знаят, че пътят, който са изминали, не е лесен и имат желание да помагат на младите надежди на България с амбиции и стремежи да постигнат успехи и високо професионално ниво. (платено съобщение)


До 400 процента оскъпяване на „Гражданска отговорност” за нарушителите на

До 400 процента оскъпяване на „Гражданска отговорност” за нарушителите на ...

......... мнение, че предложената система е стъпка в правилната посока, за да бъдат дисциплинирани шофьорите в България. Има хора, които нищо няма да ги спре, но ще има полза, уточни Панчев. И Надежда Минкова от Института за пътна безопасност смята, че предложената система „Бонус-Малус” има потенциал да коригира поведението на водачите.


С 1200 лева са готови да се разделят част от

С 1200 лева са готови да се разделят част от ...

......... а едва 5 на сто от българите ще посегнат към телевизори на промоция. В рамките на търговската кампания над половината от младите ще търсят намалени дрехи, като хората на зряла възраст ще се насочат към различни електроуреди. Миналите петдесетте пък насочват интереса си основно към стоки за дома и декора.


"Тройханд" - това е институцията, която през близо петте години ...

......... на приватизационната агенция. През следващите четири години "Тройханд" осъществява 13 000 приватизационни сделки. Някои я наричат "най-голямата компания на света". За други тя е "скандална институция", "бюрократично чудовище", "кланица". Както припомня "Ди Цайт", дейността на "Тройханд" води до закриването на три милиона работни места и 260 милиарда германски марки загуба.


Уникален СПА хотел „Враца“ отвори врати в града под Околчица.

Уникален СПА хотел „Враца“ отвори врати в града под Околчица. ...

......... един човек – 30 лева Двойна стая – 50 лева Стая за трима - 55 лева Стая за 4 човека – 60 лева Апартамент - 85 лева В цените на стаите влиза ползване на СПА център. Адрес и телефони за контакти и резервации: Враца; ул. „Теменуга” №21; тел: 0896616656; 0896616808


Автобусна фирма „Цветина“ от Мездра е една от водещите лицензирани

Автобусна фирма „Цветина“ от Мездра е една от водещите лицензирани ...

......... пътуване до водещите дестинации от пакетите на туристическите агенции, с които „Цветина“ има договор и основно с „Турс Клуб“. Възползвайте се от услугите на „Цветина“ и ще разберете, че пътуването може да бъде едно незабравимо удоволствие! Повече информация можете да получите на тел. +359 910 92939 и +359 887 424320.


Google обяви нови правила за политическата реклама, съобщава БТА. Рекламодателите

Google обяви нови правила за политическата реклама, съобщава БТА. Рекламодателите ...

......... данни от поведението на потребителите в онлайн пространството, това какво търсят, дали са леви или десни. Новите правила ще влязат в сила в Обединеното кралство следващата седмица преди изборите, до края на годината в останалата част от ЕС и в целия свят от 6 юни 2020 г., предаде Франс прес.


През септември 2019 година положителното салдото по текущата сметка на

През септември 2019 година положителното салдото по текущата сметка на ...

......... положително и възлиза на 718,0 млн. евро при излишък за 384,2 млн. евро точно година по-рано. За периода януари - септември 2019-а година позитивният баланс по текущата сметка нарасна до 4,862 млрд. евро спрямо излишък за 2,7976 млрд. евро през същия период на миналата година, според последните данни на БНБ.


За осма поредна година бяха отличени най-добрите български фирми. В

За осма поредна година бяха отличени най-добрите български фирми. В ...

......... 300 фирми. Повечето от тях са представители на промишления бранш, които произвеждат оборудване, инструменти и елементи за машиностроенето, земеделски производители и транспортни фирми. Също така имаше представители на строителни, софтуерни и телекомуникационни компании, козметични и фармацевтични предприятия, инженерингови и проектантски фирми, производители на храни и напитки, на текстил и мебели.


Близо половината от българите, 49 на сто, смятат, че икономиката

Близо половината от българите, 49 на сто, смятат, че икономиката ...

......... изследването 39% от анкетираните са на мнение, че у нас може да се прави бизнес, 34% отговарят отрицателно на този въпрос, а 27% не могат да преценят. Сред по-младите между, 18 и 41 години, се забелязват много по-позитивни нагласи, за разлика от тези, които са на 60 или 70 години.


Проф. Анастас Герджиков бе преизбран като ректор на СУ „Св.

Проф. Анастас Герджиков бе преизбран като ректор на СУ „Св. ...

......... от 1119 лв. на 1713 лв. През 2015-2016 г. студентите – бакалаври и магистри са били 23 330, а преподавателите 1705. През 2019 г. студентите намалели до 20 616, а преподавателите са 1300. В тази връзка Герджиков уверява, че няма да намалява броя на служителите в централната администрация и преподавателите. 


Въпреки надцакването след евроизборите между ДПС, БСП и ГЕРБ за

Въпреки надцакването след евроизборите между ДПС, БСП и ГЕРБ за ...

......... това е капчица в морето - данъка върху книгите", каза тогава Борисов. В крайна сметка БСП и ДПС внесоха официално предложенията си през есента. Левицата подкрепи промяната със социални аргументи, докато ДПС обясни, че мярката няма да свали цените за крайните потребители, но пък би увеличила конкурентоспособността на хранителния бранш.


Доставките по газопровода

Доставките по газопровода "Северен поток 2" ще започнат в близките ...

......... до 60 млрд. куб. м газ годишно през територията на Украйна с възможност за увеличение с още 30 млрд. куб. м. Твърди се, че ЕК препоръчва на Украйна да купува директно от Русия 15 млрд. куб. м за собствените си нужди, за да се икономисат средства от сегашните реверсивни доставки.


Община Банско сключи договор с Държавен фонд земеделие по Програмата

Община Банско сключи договор с Държавен фонд земеделие по Програмата ...

......... частното финансиране е 44 413 лв. Проектът трябва да бъде изпълнен до 19 ноември 2022 год. С него се цели намаляване на разходите за енергия в обекти и сгради, които се поддържат от общинския бюджет и привеждане на сградния фонд към изискванията на закона и наредбите за енергийната ефективност.  


Австралийската Westpac Banking Corp. беше обвинена в най-голямата измама, свързана

Австралийската Westpac Banking Corp. беше обвинена в най-голямата измама, свързана ...

......... Банката обаче е идентифицирала само една от сметките му като негова. Предишният рекорд за най-голям брой нарушения принадлежеше на Commonwealth Bank of Australia, която беше обвинена в 53 хил. закононарушения и глобена със 700 млн. австралийски долара. Присъдата ѝ доведе и до напускането на главния ѝ изпълнителен директор Иън Нарев.


Масово американците научават новините от мобилни устройства - смартфони или

Масово американците научават новините от мобилни устройства - смартфони или ...

......... персонални компютри като устройство за информация е бил същия и през 2013 г. / iStock/Getty Images--> Младите, пълнолетни американци в много по-голяма степен разчитат на мобилните устройства. Във възрастовата група 18-29 години от телефони и таблети се информират 72% от хората. При тези над 65-годишна възраст този процент е 38.  


Облекчават режимите за бизнеса, предвидени в Закона за горивата. Това

Облекчават режимите за бизнеса, предвидени в Закона за горивата. Това ...

......... икономика, няма да бъде постигнат. Последваха дискусии по изготвянето на Закона за горивата. Основните параметри, които бяха постигнати, са освобождаването на земеделците от обсега на този закон. То е за тези, които няма да извършват търговия с видовете продукти, посочени в закона. Всички останали трябва да се регистрират“, обяви той.


Необичайно топлото време тази есен предизвика масово нападение на житни

Необичайно топлото време тази есен предизвика масово нападение на житни ...

......... екологична насоченост. Тези полета не могат да се третират с препарати и трябва бъдат изорани след средата на декември. Професор д-р Иван Киряков, завеждащ "Селекция на зърнено-житните и бобовите култури" в научната база предупреди, че, ако в близките дни температурите не паднат, заразата ще тръгне към нови площи с есенници.


Нарушителите на пътя ще плащат до 400% по-скъпа

Нарушителите на пътя ще плащат до 400% по-скъпа "Гражданска отговорност", ...

......... критики през 2018 г. КФН се принуди да обяви, че системата ще е изгодна за около 80% от собствениците на автомобили, тъй като те щели да попаднат в бонус-класовете. Под 1% от шофьорите щели да бъдат в най-високите класове по малус, които предвиждат оскъпяване с 400%, казаха тогава от надзора.


 Държавата ще си търси над 80 млн. лв, които е

 Държавата ще си търси над 80 млн. лв, които е ...

......... наред обаче земеделското министерство не успяваше за намери фирма, която да оцени разликата с цените, за да се претендира връщане на надвзетите суми. Вече това е сторено и на бенефициентите по заменките са пратени уведомителни писма да възстановят парите. Фирмите обаче могат да обжалват тези искания и оценките на заменките.


Министерство на земеделието започва процедура за възстановяване на надвзетите суми

Министерство на земеделието започва процедура за възстановяване на надвзетите суми ...

......... установила, че от общо 132 договора в 103 има неправомерно получена държавна помощ от страна на бенефициенти. Тези 103 сделки засягат 478 имота на обща площ малко над 22 хил. дка. Получената в повече стойност от бенефициенти се равнява малко над 80 млн. лв.Министерството е изпратило уведомителни писма до тях.


При средна цена 75.79 лева за мегаватчас е търгуван днес

При средна цена 75.79 лева за мегаватчас е търгуван днес ...

......... БНЕБ показват, че са продадени общо 27 918.50 мегаватчаса електроенергия. Енергийната борса вчера затвори при средна цена 105.52 лв. за мегаватчас. В сегмента "пазар в рамките на деня" за днес, 20 ноември, БНЕБ отчита до момента общ търгуван обем от 99.20 MWh. Среднопретеглената дневна цена е 99.50 лева за мегаватчас.


Министерският съвет предлага на Народното събрание да ратифицира гаранционното споразумение

Министерският съвет предлага на Народното събрание да ратифицира гаранционното споразумение ...

......... професионална и честна информационно - аналитична медия. Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа. Абонамент