Възможно ли е да развиеш успешен бизнес у нас, ако

Възможно ли е да развиеш успешен бизнес у нас, ако ...

......... случи, дори когато всичко показва, че шансът да се случи понякога не е много голям, казва Велизар. Другата тайна на успеха е правилната оценка на пазара. Според младите предприемачи годишно 8 млрд. евро трябва да се изплащат като обезщетения за проблемни полети. От тях по-малко от 5% достигат до пътниците.


Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП) излезе с официална позиция

Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП) излезе с официална позиция ...

......... принципи да се спазват от всички заинтересовани страни – предприемачи, граждани и институции. За съблюдаването на тези принципи се грижат и съответните държавни органи. Считаме за недопустимо в големи политически битки да бъде въвлечено едно от малкото останали производства, създаващо работни места, внасящо в бюджета приходи и създаващо национална стойност".


В писмо до медиите Националната асоциация на строителните предприемачи изразява

В писмо до медиите Националната асоциация на строителните предприемачи изразява ...

......... "Считаме за недопустимо в големи политически битки да бъде въвлечено едно от малкото останали производства, създаващо работни места, внасящо в бюджета приходи и създаващо национална стойност!", се казва в писмото. От браншовата организация посочват, че подкрепят прозрачността, законността, етичността и подчертават, че за тези принципи се грижат съответните държавни органи.


Държавата предвижда земеделските стопани да заплащат за защита от градушките

Държавата предвижда земеделските стопани да заплащат за защита от градушките ...

......... ще струва 230 милиона лева годишно.  Със задачата ще се заеме ново държавно предприятие, което е първоприемник на настоящата Изпълнителната агенция за борба с градушките. То ще се финансира от бюджета и от вноските на земеделските стопани.  Към момента от градушки е защитена една трета от обработваемата земя в страната.


Цветни печати, които да обозначават произхода на агнешкото месо, ще

Цветни печати, които да обозначават произхода на агнешкото месо, ще ...

......... български или внос, коментира д-р Камен Янков - директор на ОД на БАБХПловдив. Според овцевъди така ще се стимулират родните производители. В Пловдивско вече започнаха проверки по пазарите за продажба на агнешко месо и яйца без доказан произход, както и при търговията с живи животни. Ще се проверяват и магазините. 


Труден сезон -  такива са очакванията на родния туризъм за

Труден сезон -  такива са очакванията на родния туризъм за ...

......... ниски заплати години наред и просто хората избягаха от страната", обясни Борис Минчев, управител на хотел.Затова и това лято ще им се наложи да внасят кадри, най-вече от Украйна и Молдова. Настояват обаче за облекчения - и документални и финансови - при наемането на работници за повече от 3 месеца.България и Япония засилват сътрудничеството в икономиката, културата, туризма и

България и Япония засилват сътрудничеството в икономиката, културата, туризма и ...

......... и е на едно от челните места по технологични постижения и иновации. Стратегически партньор е на ЕС и на НАТО. Мястото й в световната икономика и политика, както и интересите на нашата страна за привличане на инвестиции и технологично развитие обуславят приоритетното място на българо-японските отношения във външната ни политика.


Цветни печати, които да обозначават произхода на агнешкото месо, ще

Цветни печати, които да обозначават произхода на агнешкото месо, ще ...

......... български или внос, коментира д-р Камен Янков - директор на ОД на БАБХ-Пловдив. Според овцевъди така ще се стимулират родните производители. В Пловдивско вече започнаха проверки по пазарите за продажба на агнешко месо и яйца без доказан произход, както и при търговията с живи животни. Ще се проверяват и магазините.


Месец преди Великден яйцата започнаха да поскъпват. В четири области

Месец преди Великден яйцата започнаха да поскъпват. В четири области ...

......... страната се отчита скок с до 12 %. Средната цена е 27 стотинки за брой, като в някои райони на страната тя достига 38 стотинки, съобщава Нова телевизия. Поскъпване, но по-незначително, има и при месото и млечните продукти. Миналата година Великденската трапеза излизаше най-скъпа в Русе и най-евтина в Бургас.


Месец преди Великден яйцата започнаха да поскъпват. В четири области

Месец преди Великден яйцата започнаха да поскъпват. В четири области ...

......... страната се отчита скок с до 12 %. Средната цена е 27 стотинки за брой, като в някои райони на страната тя достига 38 стотинки, съобщава Нова телевизия. Поскъпване, но по-незначително, има и при месото и млечните продукти. Миналата година Великденската трапеза излизаше най-скъпа в Русе и най-евтина в Бургас.


Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните

Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните ...

......... поскъпва с 0,8 на сто и се продава по 3,83 лева за килограм на едро в края на седмицата. Захарта се търгува по 1,15 лв./кг, а брашното, тип "500", поевтинява с 1,1 на сто и се продава по 0,86 лева за килограм. Яйцата се продават по 0,19 лева за брой.На метри под повърхността на Северно море, близо до най-южния

На метри под повърхността на Северно море, близо до най-южния ...

......... restaurant, which has the dual meaning of "below” and ”wonder” in Norwegian — TicToc by Bloomberg (@tictoc) Вкусното меню, създадено от датския главен готвач Николай Елицгаард Педерсен, разчита в голяма степен на местни морски дарове, както и на гъби, плодове, различни морски птици и диви овце от околностите на района.


Няколко хиляди поддръжници на Комунистическата партия излязоха на протест в

Няколко хиляди поддръжници на Комунистическата партия излязоха на протест в ...

......... спрямо властта, и да блокират медии за разпространението на „фалшиви новини“. Малко след като Владимир Путин беше преизбран за четвърти президентски мандат миналата година, неговото правителство повиши ДДС-то и увеличи възрастта за пенсиониране за пръв път от 1930 година – действия, които предизвикаха вълна от масови протести в цялата страна.


В последния ден от визитата си в САЩ министър Младен

В последния ден от визитата си в САЩ министър Младен ...

......... Министър Маринов посети и оградата на границата и се запозна с извършваната в момента подмяна на съоръжението. В края на посещението си делегацията посети и Граничната охрана на Сан Диего,  където бе представена работата на Регионалния координационен център и охраната на морската граница и пристанището на Сан Диего.    


Китайски учени са разработили процес за преобразуване на растителни и

Китайски учени са разработили процес за преобразуване на растителни и ...

......... важна роля за намаляване на емисиите на въглероден диоксид, тъй като е получено от биомаса и е с по-висока плътност от стандартните авиационни горива, поясняват изследователите.   Въпреки че на този етап биогоривото е произведено само в лабораторни условия, учените смятат, че скоро процесът ще бъде готов за комерсиална употреба.


Български екип създаде роботизирано помощно средство за хора с увреждания.

Български екип създаде роботизирано помощно средство за хора с увреждания. ...

......... - инициатор за неговото конструиране. 13 Василев е социален предприемач, чиято съпруга е с увреждане и се превръща в муза за конструирането на Омнибота. 13 За първи път иновацията ще бъде представена официално на предстоящото изложение в рамките на Европейски форум за социално предприемачество в Пловдив идната седмица, пише "Булфото".Лек автомобил се обърна по таван на магистрала “Струма“. Инцидентът

Лек автомобил се обърна по таван на магистрала “Струма“. Инцидентът ...

......... управлявана от млада жена, която вероятно е засечена от друг шофьор. Автомобилът се е завъртял няколко пъти във въздуха и се е приземил на пътя по таван. Жената, която управлявала автомобила, е закарана за преглед в болницата в Благоевград. Движението в участъка и в момента се регулира от полицията.  


Според последната голяма сделка в събитийната индустрията най-голямото в Европа

Според последната голяма сделка в събитийната индустрията най-голямото в Европа ...

......... вече се изчерпват. Ако желаете вие, семейството и колегите ви да бъдете сред посетителите на последното голямо издание на Webit в България и сред тези, които ще видят бъдещето с очите си и ще чуят съвети как да са успешни в него – купете билетите си още днес на webit.bg  


Трима участници в международна организирана престъпна група за трафик на

Трима участници в международна организирана престъпна група за трафик на ...

......... подслушвани и заснемани. Повод за разследването в Германия  са няколко случая на задържани над 75 кг хероин с един и същи произход в страната и в други европейски държави. Задържаните са с наложени от съда мерки за неотклонение „Задържане под стража“.  Задействана е и процедура по екстрадирането им в Германия.


Турската лира поевтинява с над 2% спрямо американския долар с

Турската лира поевтинява с над 2% спрямо американския долар с ...

......... индексът, включващ само водещите турски банково институции, се понижава с близо 3%. Деноминирани в долари държавни облигации на Турция също се понижават след коментарите на Ердоган, като дългосрочните облигации с падеж 2043-а година поевтиняват с над 2 цента, достигайки най-ниски нива от средата на януари, според данни на Tradeweb.  


Приключи обработката на проектните предложения за детски градини, училища, спортни

Приключи обработката на проектните предложения за детски градини, училища, спортни ...

......... подадени по процедури чрез подбор - Детска градина, - Училище, - Спорт и Физкултурен салон. На одобрените кандидати са изпратени уведомителни писма с покана за представяне на документи за сключване на административен договор. Информация за одобрените проекти може да бъде намерена в Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН 2020).


Бизнесът в еврозоната се представя много по-лошо от очакваното през

Бизнесът в еврозоната се представя много по-лошо от очакваното през ...

......... 49,4 пункта предходния месец. В същото време индексът на новите поръчки отслабва до 44,5 пункта от 46,3 пункта - ниво, невиждано от края на 2012 г. насам. В съответствие с прогнозите са данните за индекса в сектора на услугите, който достига 52,7 пункта през март от 52,8 пункта месец по-рано.


Търговският център е първата спирка от националното турне на най-цветното

Търговският център е първата спирка от националното турне на най-цветното ...

......... 17 ч. ще бъдат гости на "Градинката на Пухчо“.Открито студио на Радио ENERGY ще излъчва на живо в национален ефир празничния маратон под покрива на Delta Planet Mall на 28,29, 30 и 31 март от 14 до 17 часа и ще разиграва много награди, предоставени от наематели в търговския център.


Комисията за защита на конкуренцията разреши сделката по продажбата на 100%

Комисията за защита на конкуренцията разреши сделката по продажбата на 100% ...

......... канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България.Приходите от продажби на "Нова Броудкастинг Груп“ АД за 2018 г. се оценяват на 112.5 млн. евро, а оперативната печалба (EBIT) е достигнала 21.8 млн. евро. В компанията работят 650 души.


Месец преди Великден яйцата започнаха да поскъпват. Това показват данните

Месец преди Великден яйцата започнаха да поскъпват. Това показват данните ...

......... при месото и млечните продукти. Миналата година преди празника статистиците на системата пресметнаха, че стандартно Великденско меню за четиричленно семейство, включващо агнешко месо, хляб, салати, млечни продукти, бира и ракия, струва между 90 и 100 лева на домакинство, като най-скъпа излизаше Великденската трапеза в Русе, а най-евтина – в Бургас.


Галакси Инвестмънт Груп беше отличена за "Инвестиции, развитие и управление

Галакси Инвестмънт Груп беше отличена за "Инвестиции, развитие и управление ...

......... Галакси инвестмънт Груп Мартин Драгоев. Наградите "Компания на годината" се присъждат за заслуги, свързани с развитие на човешкия капитал; непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга; ефективност и прозрачност; успешен мениджмънт; конкурентоспособност и иновации; клиентски подход; успешен бизнес модел; ефективни комуникации; ноу-хау; добро пазарно позициониране; устойчиво развитие; корпоративна социална отговорност.


Месец преди Великден яйцата започнаха да поскъпват. Това показват данните

Месец преди Великден яйцата започнаха да поскъпват. Това показват данните ...

......... при месото и млечните продукти. Миналата година преди празника статистиците на системата пресметнаха, че стандартно Великденско меню за четиричленно семейство, включващо агнешко месо, хляб, салати, млечни продукти, бира и ракия, струва между 90 и 100 лева на домакинство, като най-скъпа излизаше Великденската трапеза в Русе, а най-евтина – в Бургас.


Само за 16 дни КЗК разреши на дружеството "Адванс медиа

Само за 16 дни КЗК разреши на дружеството "Адванс медиа ...

......... е изброила, че купувачът чрез свързаната фирма "Футбол Про Медия" има бизнес интереси и в сферата на предоставяне на права за разпространение на спортни събития. В същото време тв каналите "Диема" излъчват големи спортни първенства. КЗК обаче не е отчела това като обстоятелство, което би се отразило на медийния пазар.


След броени дни предстои интересно събитие -„Investum Supersonic“. Конференцията e

След броени дни предстои интересно събитие -„Investum Supersonic“. Конференцията e ...

......... стартъпи, и които продължават да го правят, за да ни споделят как го правят, с кого и какво очакват от предприемачите. Програмата ни ще завърши в неформална среда, на коктейл, който ще даде възможност пряко да общуват инвеститори, предприемачи и хора на науката. Програмата ще бъде интересна. Ще Ви очакваме!


Министерство на културата подготвя критериите за обявяване на обществена поръчка

Министерство на културата подготвя критериите за обявяване на обществена поръчка ...

......... увери: "Към настоящия момент тече процес по подготовка на техническото задание за създаване на публичен електронен регистър с оглед публично възлагане по реда на обществените поръчки". Народният представител Диана Саватева отбеляза широкия кръг от лица, който засяга законът и настоя за по-широка информационна кампания от страна на Министерство на културата.


Комисията за защита на конкуренцията разреши сделката по продажбата на 100%

Комисията за защита на конкуренцията разреши сделката по продажбата на 100% ...

......... Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България. Приходите от продажби на „Нова Броудкастинг Груп“ АД за 2018 г. се оценяват на 112.5 млн. евро, а оперативната печалба (EBIT) е достигнала 21.8 млн. евро. В компанията работят 650 души.


Следващият понеделник Apple организира специално събитие, но още преди него

Следващият понеделник Apple организира специално събитие, но още преди него ...

......... линията Mac осигурява все по-малко на компанията, която вече е с една от най-високите пазарни капитализации. Според графиката на Statista.com, Mac компютрите постепенно губят значението си за Apple, тъй като компанията представя един след друг нови „блокбъстър“ продукти - iPod, iPhone и iPad. You will find more infographics at Statista


Експерти от Специализирано поделение „Извеждане от експлоатация 1-4 блок“ на

Експерти от Специализирано поделение „Извеждане от експлоатация 1-4 блок“ на ...

......... – ръководител на Програма „Козлодуй“ от Генерална дирекция „Енергетика“ на ЕК, изрази своята благодарност и отбеляза в своята финална реч изключителната полза от тези семинари за всички страни  участници в процеса, като подчерта, че следващият тристранен семинар по обмяна на опит предстои да бъде проведен в Козлодуй през 2020 г.


Увеличение на таксите за шофьорските курсове предвиждат от бранша. Причината

Увеличение на таксите за шофьорските курсове предвиждат от бранша. Причината ...

......... Акцентирало се на повишаване на броя на учебните часове за леките автомобили. Препоръка на ЕС е те да се вдигнат до 50 часа, в момента са 31. Ще бъдат вкарани и съвсем нови методи в обучението на мотористите – определен брой изпитни тестове, които ще бъдат извадени от категория Б.


Като традиционна и сравнително добра оцениха от Асоциацията на българските

Като традиционна и сравнително добра оцениха от Асоциацията на българските ...

......... тя е продиктувана не от авиокомпаниите, а от реалния живот - през лятото почиваме и пътуваме повече. Морските летища за три-четири месеца обслужват толкова пътници, колкото Летище София за цялата година. "Ние сме функция от живота, географското си положение и работата на туристическия бранш", обобщи Станислав Станулов, цитиран от БТА.


Свободните, честни и прозрачни избори са едно от най-големите завоевания

Свободните, честни и прозрачни избори са едно от най-големите завоевания ...

......... и първото работно заседание на новия състав на комисията, на което ще бъде обсъдено машинното гласуване и обществената поръчка, свързана с него. „Тя ще бъде проверена от компетентни служители, външни експерти“, увери Стефка Стоева и допълни, че ще започне и работа по критериите за справедливото разпределение на минимум 3000 машини.


Врачанска фирма бе глобена с над 20 000 лева за

Врачанска фирма бе глобена с над 20 000 лева за ...

......... акта и 7 наказателни постановления на работодатели от Врачанско за сумата от 27 000 лева. 6 стари наказателни постановления за 9 900 лева са влезли в сила миналия месец.  За месеца, след намесата на инспекцията по труда, са изплатени 11 400 лева забавени заплати в текстилна фирма, допълни Младенов.   


Започва набирането на оферти за продажбата на къщата на Николай

Започва набирането на оферти за продажбата на къщата на Николай ...

......... съобщението на частен съдебен изпълнител става ясно, че се продава само къщата без мебелите и без терена от 11.5 дка под нея. Причината да се стигне до тук е изпълнителен лист, издаден от Софийския градски съд за вземане от 102 000 лева. Публичната продажба ще се осъществи на 23 април.


Българска камера лети към Луната, съобщи в интервю за БТА

Българска камера лети към Луната, съобщи в интервю за БТА ...

......... Той започнал да работи върху концепцията си и решил да създаде компания. Две години по-късно се появил и първият й продукт - видеокарта, цифроваща информацията в компютър. Тя била наречена фрейм грабър и се оказала много успешна. В момента компанията на Динев произвежда два продукта - "фрейм грабъри" и камери.


Ние сме перфекционисти както в архитектурното проектиране на жилищни сгради,

Ние сме перфекционисти както в архитектурното проектиране на жилищни сгради, ...

......... най-важното е всяко семейство, всеки наш клиент да получи дом на хармония, мир и радост, проектиран и построен с професионализъм и изключително качество по световните стандарти от компанията ни. Тогава считаме, че сме изпълнили предоставената ни мисия и сме оставили истински достойна диря за благото на гражданското общество и България”.


Дeстилерията Highland Park ще представи лимитирана серия, посветена на легендарни

Дeстилерията Highland Park ще представи лимитирана серия, посветена на легендарни ...

......... от експерти и ценители. Highland Park печели редица престижни награди, сред които 2011 World Whisky Awards, „Best whisky in the world 2009” от World Whisky Awards, както и 4 двойно златни награди от San Francisco World Spirits Competition 2009. У нас марката се дистрибутира от Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България.


Удължават срока за новите касови бележки по бензиностанциите Срокът за

Удължават срока за новите касови бележки по бензиностанциите Срокът за ...

......... анализ каза просто, че подобна информация създава условия за нарушаване на конкуренцията. В този смисъл ние твърдо се противопоставяме да показваме тази цена на касовите бележки", коментира Светослав Бенчев от петролната и газова асоциация.-->   За нарушаване на закона за конкуренцията санкцията е 10 процента от годишния оборот на фирмата.


Когато поех ръководството на Българската банка за развитие си поставих

Когато поех ръководството на Българската банка за развитие си поставих ...

......... не значи, че не трябва да сме печеливши“, продължи управителят на Българската банка за развитие. „През последната година печалбата ни е двойно по-голяма, около 40 милиона лева. Това е добре за българския бизнес и за българската държава. Планът „Юнкер“ в България се случва през Банката за развитие“, каза още Мавродиев.


Държавата да не прилага нормативни изисквания за изсветляване на сектора

Държавата да не прилага нормативни изисквания за изсветляване на сектора ...

......... около проверката. „Нетните цени на бензин Е95 в страната за три избрани на случаен принцип дати през 2018 г. са едни от ниските в сравнение с останалите страни членки, с изключение на датата 22 октомври 2018 г., когато цените без ДДС и акцизи са около средните за ЕС“, заяви Тагаринска.


Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу ...

......... отказал да плаща такса „рекет“, заплашен бил и с убийство. В част от случаите Желязков лично участвал в рекетирането на набелязаните от него жертви. За извършените от него престъпления законът предвижда до 15 г. затвор, глоба от 5 до 10 хиляди лева и конфискация на една втора от имуществото му.


В Министерство на земеделието, храните и горите се проведе среща

В Министерство на земеделието, храните и горите се проведе среща ...

......... за предприемането на конкретни мерки за отстраняване на несъответствията. След това ще бъде формирана работна група, която да обобщи предложенията и да набележи конкретни действия.  На срещата присъстваха заместник-министърът на земеделието, храните и горите доц. д-р Янко Иванов, изпълнителният директор на БАБХ д-р Дамян Илиев, експерти от МЗХГ и агенцията.


В рамките на бизнес сътрудничеството между двете японски компании, Suzuki

В рамките на бизнес сътрудничеството между двете японски компании, Suzuki ...

......... Corolla Wagon.  Припомняме, Suzuki Motor Corporation и Toyota Motor Company обявиха за разширяване на своето бизнес сътрудничество още през 2017 година. Досега не бяха ясни детайлите на това партньорство. Без да навлизат в подробности, двете компании анонсираха, че съвместната дейност ще има акцент върху набиращите все по-голяма популярност електрически автомобили.


"Синтетика“ АД е подписала окончателен договор за продажбата на дъщерното ...

......... приходите. Само икономията от наеми на търговски офиси ще възлезе на 100 хил. лв. (годишният разход на "Груп Плюс“ и "Етап-Адресс“ за наеми на търговски помещения). Икономисването от възнаграждения и осигуровки на служителите в администрацията и работещите в търговските офиси, които ще бъдат закрити, възлизат на 690 хил. лева годишно.


ЗАД "ОЗК – Застраховане" АД стартира кампания "Моят дом" за застраховки "Достъпната

ЗАД "ОЗК – Застраховане" АД стартира кампания "Моят дом" за застраховки "Достъпната ...

......... Първи риск ЗАД "ОЗК – Застраховане" АД предлага на клиентите си отстъпка в размер на 20% от премията и без самоучастие. За повече информация за преференциални условия на Кампанията и за издаване на полица може да се обърнете към офисите на ЗАД "ОЗК - Застраховане" АД, както и към агентите и брокерите.


Най-големият търговец на едро в България - веригата МЕТРО, навърши

Най-големият търговец на едро в България - веригата МЕТРО, навърши ...

......... За втора поредна година МЕТРО получава признанието "Топ работодател на България" в резултат на стремежа си да предложи по-добра работна среда за екипа, който всекидневно се грижи за клиентите на компанията. Като част от METRO Group МЕТРО стана лидер сред световните търговци в индекса за устойчиво развитие на Dow Jones.


През 2032 г. се очаква заетите във възрастовата група от

През 2032 г. се очаква заетите във възрастовата група от ...

......... 59.7% през 2008 г. и намалява до 56% през 2017 г. В Европейския съюз ангажираните хора с ниски професионални умения са над 40%, а в България над 50%. Очаквания на проф. Ганева за пазара на труда са, че в следващите години ще започнат да се усещат и негативните демографски процеси.


The Wall Street Journal планира да се присъедини към новата

The Wall Street Journal планира да се присъедини към новата ...

......... стават предпазливи по отношение на някои партньорства, тъй като отношенията с компании като Facebook, Medium и други не се развиха добре. Преди от Facebook са сключвали сделки с издатели, за да финансират или подкрепят новинарски инициативи, а след това бързо са променяли своите планове и са се оттегляли от партньорствата.


Не се очаква поскъпване на парното и топлата вода от

Не се очаква поскъпване на парното и топлата вода от ...

......... 0.83%, ако разбира се Комисията на своето финално заседание приеме доклада на работната група и предложението за решение“, посочи Иванов. „Това означава, че изменението е толкова малко, че няма да бъде променена нито цената на топлинната енергия, т.е. на парното, нито на топлата вода, нито на електрическата енергия“, допълни той.


Китайският производител Xiaomi обяви много силен ръст на своя бизнес

Китайският производител Xiaomi обяви много силен ръст на своя бизнес ...

......... юана ($1,5 млрд.), като това се дължи основно на „продължаващата оптимизация на алгоритъма за препоръки и на нарастващата ангажираност на потребителите към интернет услугите на Xiaomi”. Xiaomi каза още, че над 30 на сто за нейните интернет приходи са генерирани извън сферата на рекламите и игрите на смартфони в Китай.


Не се очаква поскъпване на парното и топлата вода от

Не се очаква поскъпване на парното и топлата вода от ...

......... ако разбира се Комисията на своето финално заседание приеме доклада на работната група и предложението за решение“, посочи Иванов.   „Това означава, че изменението е толкова малко, че няма да бъде променена нито цената на топлинната енергия, т.е. на парното, нито на топлата вода, нито на електрическата енергия“, допълни той.


Срокът за смяна на софтуера в бензиностанциите да бъде удължен

Срокът за смяна на софтуера в бензиностанциите да бъде удължен ...

......... на обекти, тъй като няма да успеят да въведат новия софтуер до 1 април. От НАП не коментираха съображенията на антимонополната комисия, че детайлната разбивка за цените в касовите бележки може да доведе до “по-лесна координация на ценовата политика”. Все още се очаква и реакцията на финансовото министерство по темата.


ЗАД "ОЗК - Застраховане" АД даде старт на кампанията "Финансова стабилност

ЗАД "ОЗК - Застраховане" АД даде старт на кампанията "Финансова стабилност ...

......... Наредба 11 (международен автомобилен превоз на пътници и товари) и Наредба 33 (вътрешен автомобилен превоз на пътници и товари) За повече информация за преференциални условия по Кампанията и за издаване на полица може да се обърнете към офисите на ЗАД “ОЗК - Застраховане” АД, както и към агентите и брокерите.


Скандалното ранчо на Майкъл Джексън може да бъде разрушено след

Скандалното ранчо на Майкъл Джексън може да бъде разрушено след ...

......... филм. Може да има и такива, които биха реиновирали „Невърленд“ по някакъв начин, но според мен това би било обречено на провал“, обясни той.-->Gulliver/Getty Images Той добави, че дори ако бъде продаден, имотът "без съмнение е на загуба", защото "тъмният облак около Майкъл Джексън ще окаже влияние на продажната цена".


Роскосмос и НАСА постигнаха предварително неформално споразумение за полет до

Роскосмос и НАСА постигнаха предварително неформално споразумение за полет до ...

......... г. в рамките на конгреса по астронавтика в австралийския град Аделаида беше подписано съвместно заявление на Роскосмос и НАСА, което свидетелстваше за намерението на партньорите да работят съвместно над реализацията на инициативи по усвояване на космоса. Ставаше дума за планиране на работата по създаването на посещаема станция в окололунното пространство.


Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще предложи на правителството ставката

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще предложи на правителството ставката ...

......... Въпросът е, че се появява конкурентни предложения – Гърция офертира, Турция офертира, арабски емирства, Дубай офертират. Вдигат цените и там“, обясни той. Подготвените кадри напускат страната и търсят по-добро заплащане навън. Трябва да се вземат мерки в тази посока, защото държавата е вложила средства в образованието им, допълни Атанас Димитров.


Ръководителят на влиятелния работнически съвет на германския автомобилен концерн Volkswagen

Ръководителят на влиятелния работнически съвет на германския автомобилен концерн Volkswagen ...

......... с около 30% по-малко работа от тази с традиционни двигатели и ще е трудно това да се компенсира само с текучеството на служителите и частичното пенсиониране", каза той. В същото време концернът продължават да изпитва недостиг на софтуерни специалисти. В сегмента трябва да се създадат 2000 нови работни места.  


Сякаш изваден от научнофантастичния екшън

Сякаш изваден от научнофантастичния екшън "Трансформърс", голям златист робот посрещна ...

......... сте за бъдещето? Днес заедно можем да говорим езика на бъдещите поколения, за да гарантираме устойчивост във всички аспекти на живота", каза високият близо 2,50 м и тежащ 60 кг робот.I’m reluctant to share this, because will want one for the office...and I reckon it’s out of my price bracket.


Кашони върху дървени палета са първото нещо, което виждат клиентите,

Кашони върху дървени палета са първото нещо, което виждат клиентите, ...

......... дори пекарни в магазините. И успяха да спечелят пазарния си дял обратно, но това отвори ниша за магазини с още по-ниски цени. И точно тук се надява място да намери Mere. Aldi - историята на семейството, създало една от най-големите търговски вериги в Европа Компанията днес управлява 10 000 магазина


След проучване на Евростат, над 2 700 000 българи са близо до

След проучване на Евростат, над 2 700 000 българи са близо до ...

......... работещи в други държави, от Tavex предлагат възможност, която има за цел да повиши общественото внимание към гастарбайтърите, награждавайки ги всеки месец! От Tavex дават чрез томбола награда всеки месец, в размер на до 5000 лева, на всеки, който е направил или получил превод чрез Western Union в офисите им. (платено съобщение)


ЗАД "ОЗК-Застраховане" АД стартира кампания по застраховка "Медицинска застраховка на

ЗАД "ОЗК-Застраховане" АД стартира кампания по застраховка "Медицинска застраховка на ...

......... които пребивават краткосрочно или продължително в Р. България или преминават транзитно през страната, със застрахователна сума от 60 000 лв. За повече информация за преференциални условия по Кампанията и за издаване на полица може да се обърнете към офисите на ЗАД "ОЗК - Застраховане" АД, както и към агентите и брокерите.


Правителството одобри План за действие на Българо-египетски бизнес съвет, който

Правителството одобри План за действие на Българо-египетски бизнес съвет, който ...

......... основа на двустранното сътрудничество в областта на въздушния транспорт. Документът включва комплекс от правни положения, предоставящи на превозвачите по-големи възможности за достъп до пазари. Прилагането им ще има положителен ефект за намаляването на ограниченията по маршрутите, гъвкавостта при ценообразуването, общото намаление на експлоатационните разходи и възможности за коопериране между превозвачите.


BMW AG предупреди, че печалбата тази година ще падне

BMW AG предупреди, че печалбата тази година ще падне "далеч" ...

......... ограничаване на вредните емисии повишават производствените разходи. Промените във валутните курсове и по-високите цени на суровините също имат ефект от над 500 милиона евро. BMW и Daimler обмислят обща платформа за електромобили, за да спестят по €7 милиарда Sueddeutsche Zeitung и Auto Bild твърдят, че двете компании две водят преговори


Край на високите такси за преводите в евро от и

Край на високите такси за преводите в евро от и ...

......... двоен стандарт между живеещите в еврозоната и тези ивън нея. ЕС доказа за пореден път, че може да подобрява живота на гражданите и че европейските институции чуват силно гласа на българските граждани, които до този момент плащаха необосновано високи такси за преводи в евро, всъщност най-високите в ЕС”, каза Майдел.


R&M e един от водещите доставчици на пасивни кабелни решения

R&M e един от водещите доставчици на пасивни кабелни решения ...

......... висококачествени решения и обучение на партньори, които да планират и изграждат мрежите правилно. Предлагаме обучение както за инсталатори на наши продукти, така и на инженери, които планират цялостното решение, на специалисти от крайните клиенти, които ще поддържат инфраструктурата. Това е едно от големите предимства на R&M.  Въпросите зададе Владимир Владков.


Министър-председателят Бойко Борисов свика Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Министър-председателят Бойко Борисов свика Съвета по сигурността към Министерския съвет. ...

......... Съветът по сигурността разгледа също темата за осъществяваните в Източното Средиземноморие енергийни проекти с оглед на националните интереси на България в тази сфера. Изразено бе становището, че намирането на решение на някои различия или противоречия между ангажираните страни е в полза за регионалната стабилност и енергийната сигурност на европейските страни.