Американската компания

Американската компания "Уестингхауз" ще обновява компютърните системи на АЕЦ "Козлодуй". ...

......... е да се безопасната и ефективна експлоатация на компютърната информационно-управляваща система в следващите години.След посещението на премиера Бойко Борисов в САЩ се заговори, че скоро може да започне тестване на американско ядрено гориво в АЕЦ "Козлодуй" тъкмо през "Уестингхауз", която от 2018 г. редовно доставя гориво на Украйна, посочва изданието.


Бизнесменът Арон Банкс и организация, подкрепяща Брекзит, дариха 50 хиляди

Бизнесменът Арон Банкс и организация, подкрепяща Брекзит, дариха 50 хиляди ...

......... онлайн кампания до момента са събрани повече от 200 хиляди паунда, но за да се чуе камбанният звън са необходими 500 хиляди. Емблематичната часовникова кула е в ремонт от 2017 година. Все пак чрез нея бяха отбелязани важни събития като парламентарните избори през декември и настъпването на новата година.  


Днес над по-голямата част от страната ще има ниска облачност

Днес над по-голямата част от страната ще има ниска облачност ...

......... ще е около 6 градуса, на 2000 метра – около 1. Над Черноморието облачността ще е значителна и на отделни места ще има слаби ръмежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури предимно между 5 и 8 градуса. Температурата на морската вода е 7-8. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Най-модерната и бързо развиваща се охранителна фирма във Враца "Elite

Най-модерната и бързо развиваща се охранителна фирма във Враца "Elite ...

......... практики и в селата в района. Тепърва ще се доказва положителният ефект от тези дейности. С непрестанното развитие на технологиите си, с доказаната добра съвместна дейност с местната власт и органите на реда, фирмата затвърждава позицията си на лидер в охраната и не спира да работи в полза на обществото.


Главният производител и доставчик на iPhone устройствата на Apple Hon

Главният производител и доставчик на iPhone устройствата на Apple Hon ...

......... по- късен етап, посочват от Fiat Chrysler в позицията си. В петък с 2.7% покачиха стойността си акциите на Hon Hai по време на борсовата сесия в Тайпе. Това е най-високият ръст в рамките на търговията от средата на ноември.Цялата статия можете да прочетете ТУК  По публикацията работи: Ния Христова


Учитeлитe и cпeциaлиcтитe пo инфopмaциoнни тexнoлoгии щe ca cpeд нaй-тъpceнитe

Учитeлитe и cпeциaлиcтитe пo инфopмaциoнни тexнoлoгии щe ca cpeд нaй-тъpceнитe ...

......... нaй-мнoгo пoтpeбнocти oт paбoтнa cилa ca Coфия-гpaд c дял oт 27% oт вcичĸи зaявeни пoтpeбнocти, cлeдвaт Πлoвдив - 9,3%, Bapнa - 7,7%, Бypгac - 7,3%, Блaгoeвгpaд - 5,2%. Haй-cлaбo e тъpceнeтo в oблacт Bидин - 0,8% oт вcичĸи зaявeни пoтpeбнocти, ĸaĸтo и в Cилиcтpa, Tъpгoвищe и Paзгpaд - c 1.1%.Частната

Частната "Национална лотария", чиито мажоритарен собственик е бизнесменът Васил Божков, ...

......... на европейското законодателство ще причини огромни финансови и репутационни щети на България", се казва в позиция на лотарията, разпространена до медиите. В нея се посочва още, че "отговорността и последствията от тези действия няма да бъде носена от политиците, стоящи зад внасянето на проекта, а от българските гласоподаватели и данъкоплатци".


Предприятията от рециклиращата индустрия поискаха спешна среща с новия министър

Предприятията от рециклиращата индустрия поискаха спешна среща с новия министър ...

......... и емисиите на парникови газове. По-разумното използване на суровини може да помогне за осигуряване на по-чиста околна среда, пишат рециклиращите компании.Те предупреждават, че общата забрана на внос на отпадъци от други държави-членки на Европейския съюз би била и в нарушение на правилата на Единния пазар и свободното движение на стоки.


Учителите и специалистите по информационни технологии ще са сред най-търсените

Учителите и специалистите по информационни технологии ще са сред най-търсените ...

......... 14 на сто. Проучването на потребностите от работна сила се прави два пъти в годината, за да се набира и анализира актуална информация относно професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от работодателите кадри и да се планират мерки за организиране на тяхната професионална подготовка, припомнят от Агенцията по заетостта.


Фирмите, занимаващи се с рециклиране на отпадъци, предупредиха в петък

Фирмите, занимаващи се с рециклиране на отпадъци, предупредиха в петък ...

......... основни ресурси не достигат в рамките на ЕС и европейските страни стават зависими от внос от други държави. Обръщат внимание е на това, че добивът и потреблението на суровини увеличава консумацията на енергия и емисиите на парникови газове, а повторното използване на ресурсите помага в осигуряването на  по-чиста околна среда.


Министерството на земеделието размразява схемата за биопроизводство с 40 млн.

Министерството на земеделието размразява схемата за биопроизводство с 40 млн. ...

......... да получат европейско финансиране. Около 6000 са регистрираните биопроизводители, от които едва 2818 получават евросубсидии, показват данните на земеделското министерство. С цел прекратяване на злоупотребите и след анализ на мярка 11 "Биологично земеделие" се правят няколко съществени промени, като новите правила ще важат занапред. Постоянно затревени площи отпадат от биоподпомаганеНово предаване, посветено на най-интересното и важното от света на

Ново предаване, посветено на най-интересното и важното от света на ...

......... а в чужбина сътрудничи на германските Die Welt, BILD, Deutsche Welle и TAZ.Специализира още в германския парламент, където работи за местен депутат. По образование е журналист и политолог, като в момента е докторант по бизнес журналистика в УНСС. От 2014 г. ръководи онлайн бизнес медията Money.bg.По публикацията работи: Петя Славова


Държавата не е получавала дивидент от Параходство

Държавата не е получавала дивидент от Параходство "Български морски флот" ...

......... холдинга, обединяващ голяма част от бизнеса на братята Кирил и Георги Домусчиеви, за 440.1 млн. лв.В началото на ноември от Агенцията за приватизация съобщиха, че приватизиралото БМФ дружество трябва да плати 52 млн. лв. неустойка по договора. Причината е неизпълнение на изискванията за тонаж и плавателен състав, посочени в него.


При работата си водноелектрическите централи използват само кинетичната енергия на

При работата си водноелектрическите централи използват само кинетичната енергия на ...

......... криза в гр. Перник беше намесена напълно неоснователно работата на ВЕЦ и се появиха спекулации за връзка между недостатъчното количество вода в язовирите и производството на енергия от водноелектрически централи“. Организацията допълва, че е недостоверна и спекулативна тиражираната информация, че водноелектрическите централи са сред виновните за състоянието на водните запаси.


Вчерашният ден влиза в историята на агенция BulNews заради огромния

Вчерашният ден влиза в историята на агенция BulNews заради огромния ...

......... всеки може сам да се убеди в посочените данни. Шест години след своето създаване, медията продължава да се развива във възходяща линия и така да се превръща в основен фактор при информирането на хората.  Бързото и коректно поднасяне на новините са причината  агенция BulNews да е безспорният №1 в Северозапада.


Великобритания се превърна в европейската столица на еднорозите (стартъпи, достигнали

Великобритания се превърна в европейската столица на еднорозите (стартъпи, достигнали ...

......... като лидер в ключови сектори като изкуствения интелект и чисти технологии (иновативни технологии, предлагащи щадящи природата решения)", казва Натали Блек, комисар по търговията за Азиатско-тихоокеанския регион. Една трета от инвестициите в европейския ИТ сектор отиват на Острова Инвестициите в ИТ сектора на Великобритания растат по-бързо, отколкото в САЩ и КитайНай-модерната и бързо развиваща се охранителна фирма във Враца "Elite

Най-модерната и бързо развиваща се охранителна фирма във Враца "Elite ...

......... практики и в селата в района. Тепърва ще се доказва положителният ефект от тези дейности. С непрестанното развитие на технологиите си, с доказаната добра съвместна дейност с местната власт и органите на реда, фирмата затвърждава позицията си на лидер в охраната и не спира да работи в полза на обществото.


Американската компания The Armored Group (TAG) не се е отказала

Американската компания The Armored Group (TAG) не се е отказала ...

......... си да допусне американската компания до проекта. За какво става въпрос МО иска да закупи 150 машини – 90 бойни и 60 спомагателни, за 1.46 млрд. лева с ДДС. Проектът закъсня сериозно заради дългите разправии какви да бъдат техническите изисквания. Те пък обикновено са един от факторите, които предопределят избора.


Пътната агенция обясни оттеглянето на искането на 267 млн. евро

Пътната агенция обясни оттеглянето на искането на 267 млн. евро ...

......... По думите му всички тези неща щели да се свършат до края на 2020 г., за да може отново да се кандидатства за парите от еврофондовете. "Продължаваме с необходимите процедури по избор на изпълнители, така че когато имаме финансирането, да имаме веднага готовността да строим", каза още председателят на АПИ.


Държавният фонд

Държавният фонд "Земеделие" реши да увеличи с 25 процента субсидиите ...

......... за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци със сертифицирано биологично производство и площи в преход към биологично земеделие също удостоверяват по-ниски добиви, спрямо конвенционалното производство. Третата промяна се отнася за възрастта на биволите за подпомагане и вече за женски животни тя ще е за такива на 27 месеца и повече.


Правителството реши режимът за регистрация на личните стопанства за отглеждане

Правителството реши режимът за регистрация на личните стопанства за отглеждане ...

......... състояние. С цел осигуряване на биосигурност във фермите, не се позволява на регистрирани ветеринарни лекари, сключили договори за профилактика със собственици на индустриални ферми за свине и птици, да сключват такива и със собственици на лични стопанства. Предвижда се честотата на посещенията в обектите да бъде определена в специална процедура.


Участващата във властта НФСБ иска само държавният

Участващата във властта НФСБ иска само държавният "Българския спортен тотализатор" ...

......... г. Ще е възможно обаче и разсрочено изплащане, но то трябва да приключи до края на 2025 година. Законопроекът, който е подписан от Валери Симеонов и депутатите му, предвижда да бъдат унищожени билетите, фишовете и талоните на частните лотарии, които не са били купени преди да бъде прекратен лиценза им.


Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), която обединява АИКБ,

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), която обединява АИКБ, ...

......... в световен мащаб, за да продължи да работи успешно за растежа на БВП в страната и за поминъка в областта и след решаването на водната криза в Перник. Искаме цялостен подход от държавата, за да не се окаже утре, че друг представител на бизнеса е виновен за следваща водна криза".


Чуждестранни фирми трудно намират персонал у нас и при заплата

Чуждестранни фирми трудно намират персонал у нас и при заплата ...

......... е да привлекат младите ученици да останат да работят при тях след завършване на гимназия.С инвестиции от 4 млрд. евро Австрия е на второ място сред чуждестранните инвеститори. Според проучване сред австрийските фирми в страната, 87,5% от тях биха инвестирали отново в България, ако трябваше да направят този избор днес.


През последните две години банките в България продадоха над 3

През последните две години банките в България продадоха над 3 ...

......... расте и през 2020 г., движен от ръста на потреблението. В резултат на това очакват, че и тормозът от колекторските фирми ще продължи да расте. Затова от асоциацията настояват за Закон за регулиране на дейността на агенциите за вземания, тъй като в тях се концентрира огромен финансов и имотен ресурс.


Производителността на българската икономика остава ниска при засилващи се проблеми

Производителността на българската икономика остава ниска при засилващи се проблеми ...

......... капиталовият пазар е недоразвит. Въпреки че има голям брой банки - 25, системата остава концентрирана в петте най-големи институции, които контролират около 60% от активите, се посочва в анализа. Според него секторът имат силни капиталови буфери и показва умерена печалба, а необслужваните кредити са все още сравнително високи, но спадат.


Врачанското дружество "Водоснабдяване и канализация" оспори в Административния съд новите

Врачанското дружество "Водоснабдяване и канализация" оспори в Административния съд новите ...

......... 6 на 10.4 стотинки, като това не е оповестено по определения ред. Три дни по-късно след решение на КЕВР, цената се увеличава до 11.2 стотинки на кубик. Жалбата в Административния съд засега отлага поскъпването на водата, а от двете дружества ще трябва да се съобразят с решението на магистратите.  


Врачанското дружество "Водоснабдяване и канализация" оспори в административния съд новите

Врачанското дружество "Водоснабдяване и канализация" оспори в административния съд новите ...

......... Огоста са повишили от 6 на 10.4 стотинки, като това не е оповестено. Три дни по-късно след решение на КЕВР, цената се увеличава до 11.2 стотинки на кубик. Жалбата в административния съд засега отлага поскъпването на водата, а от двете дружества ще трябва да се съобразят с решението на магистратите.


Най-модерната и бързо развиваща се охранителна фирма във Враца "Elite

Най-модерната и бързо развиваща се охранителна фирма във Враца "Elite ...

......... практики и в селата в района. Тепърва ще се доказва положителният ефект от тези дейности. С непрестанното развитие на технологиите си, с доказаната добра съвместна дейност с местната власт и органите на реда, фирмата затвърждава позицията си на лидер в охраната и не спира да работи в полза на обществото.


Политиката на премиера Наренда Моди преди 2 години успя да

Политиката на премиера Наренда Моди преди 2 години успя да ...

......... по- нататъшни лихвени намаления от централната банка. След публикуването на данните за инфлацията, държавните облигации поевтиняха. В същото време доходността по 10-годишните държавни облигации нарасна с 10 базисни пункта до 6.7% във вторник, което е най-значителният ръст от началото на декември.Цялата статия можете да прочетете ТУКПо публикацията работи: Ния Христова


Държавната Българска банка за развитие (ББР) смята да инвестира най-малко

Държавната Българска банка за развитие (ББР) смята да инвестира най-малко ...

......... предложи гаранции и инструменти за споделяне на риска, както и дългосрочен заемен ресурс на компании в сектора, посочва се в съобщението. По думите на Мавродиев за стимулиране на екологичното развитие на икономиката и енергетиката ще бъдат направени и промени в националните законодателства. не се пояснява обаче какви ще са те.


Разгорещеният спор между природозащитниците и земеделското министерство за адекватността на

Разгорещеният спор между природозащитниците и земеделското министерство за адекватността на ...

......... обаче обещала да изпрати извършените от двете организации разчети за стойността от 1.5 млрд. лв. щета на Европейската комисия. Анализът ще бъде предоставен на Генерална дирекция "Конкурентноспособност" на Европейската комисия като нова информация във връзка с изпълнение на решението на Брйксел от септември 2014 г. за държавната помощ при заменките.


Общо 42 чуждестранни работници от Украйна, Молдова, Армения и Руската

Общо 42 чуждестранни работници от Украйна, Молдова, Армения и Руската ...

......... от курорта, твърдят от Българо- германския център за професионално обучение в Смолян. В центъра в момента се провежда курс с 22 бъдещи готвачи. За останалите професии от туризма няма особен интерес за квалификация и обучение, въпреки постъпващите питания от хотелиери и работодатели, твърдят от Центъра. (БТА)По публикацията работи: Анисия Иванова


Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) обяви нова петгодишна

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) обяви нова петгодишна ...

......... За следващите години приоритет ще ѝ е оказването на помощ на българските фирми за подобряване на тяхното управление, засилване на веригите на стойността, насърчаване на икономиката на знанието и подпомагане на приспособяването към демографските предизвикателства. ЕБВР смята да отпуска средства за инфраструктурни проекти, които подобряват регионалната свързаност, осигуряват екологични об


Австрийските фирми с бизнес в България са по-малко оптимисти за

Австрийските фирми с бизнес в България са по-малко оптимисти за ...

......... допитване по-малко участници в анкетата оценяват цялостното представянето на техните фирми през изминалата година като добро и очакват подобрение през 2020 г. Само една пета от австрийските фирми планират ръст на инвестициите си в България през 2020 г., докато миналата година такова намерение са имали 38 на сто от тях.


През 2019 г. в Русия са продадени 5 милиона 404,5

През 2019 г. в Русия са продадени 5 милиона 404,5 ...

......... вторичния пазар е Ford Focus с 132 хил. коли Що се отнася до първичния пазар, според Комитета на европейските автопроизводители към AEB, през 2019 г. в Русия са продадени 1 759 512 нови леки и лекотоварни автомобили, което е с 2,3% (41,1 хиляди бройки) по-малко в сравнение с 2018 година.


Евродепутатите подкрепиха с резерви зелената сделка на председателката на Еврокомисията

Евродепутатите подкрепиха с резерви зелената сделка на председателката на Еврокомисията ...

......... Европейската инвестиционна банка сменя стратегията си и от 2021 г. вече няма да отпуска заеми за добив на въглища и газ. Според зелената сделка тя трябва да се превърне в Банка на ЕС за климата и до 2025 г. 50% от нейните операции трябва да бъдат в областта на екологията.


Борбата с престъпността и недостига на квалифицирани кадри са най-големите

Борбата с престъпността и недостига на квалифицирани кадри са най-големите ...

......... за нови чуждестранни инвестиции. Предимствата на България - ниските данъци и изгодната работна ръка, вече не са достатъчни, за да компенсират трудностите (липса на кадри, недостатъчна правна сигурност, слаба инфраструктура). За периода януари-септември 2019 г. чуждестранните инвестиции бяха положителни, но основно като портфейлни инвестиции, а не толкова в дълготрайни активи.


България няма да строи магистралата през Кресненското дефиле засега. Проектът

България няма да строи магистралата през Кресненското дефиле засега. Проектът ...

......... за решението си да оттегли Формуляра за кандидатстване за финансиране на лот 3.2 от Кохезионния фонд на ЕС. Той беше подаден за одобрение на 9 август 2019 г. Днес изтичаше крайният срок, в който българското правителство трябваше да даде отговор на редица въпроси на Еврокомисията, свързани със строителството на участъка.


Неправителствената организация на риболовците

Неправителствената организация на риболовците "Балканка" предупреди за екокатастрофа във водосбора ...

......... в Перник е само върхът на айсберга", каза Димитър Куманов. Според него обаче не трябва да се използва ситуацията, за са се създава паника сред хората, че ще останат без вода, а да се вземат адекватни управленски решения. С изключение на язовир "Студена", всички останали язовири са пълни, каза Кузманов.


Повечето от работещите в България австрийски фирми очакват по-добри резултати

Повечето от работещите в България австрийски фирми очакват по-добри резултати ...

......... 87.5% от анкетираните потвърждават, че отново биха инвестирали в България.Общо 45% от участвалите в анкетата компании са в сектора на търговията, 40% - в услугите, а 15% - в производството. Най-голям дял от тях - 66% работят предимно за българския пазар като под 10% от продукцията им отива за износ.


Месечната инфлация за декември е 0.7%, а годишната - спрямо

Месечната инфлация за декември е 0.7%, а годишната - спрямо ...

......... на равнището от предходния месец.Цените на стоките и услугите от малката кошница за най-нискодоходните 20% от домакинствата са се променили спрямо предходния месец, както следва: хранителни продукти - увеличение с 1.1%; нехранителни стоки - намаление с 0.4%; услуги - цените остават на равнището от миналия месец.По публикацията работи: Веселина Йорданова


Започнало е разследване на отпадъци, разположени на площадка в ТЕЦ

Започнало е разследване на отпадъци, разположени на площадка в ТЕЦ ...

......... фирмата "Траш юнивърс", която пек е свързана с "Траш еко пак", притежаваща разрешително от регионалната екоинспекция в Стара Загора за съхранение и обработване на отпадъци ни само на площадката на "Брикел", но и на "Топлофикация-Сливен", която също иска да гори боклук в котлите си и също е свързвана с Ковачки.


Google оповести, че си дава двугодишен срок, за да отстрани

Google оповести, че си дава двугодишен срок, за да отстрани ...

......... складиране на информация за предпочитанията му, но също за създаване на негов профил и установяване дали е кликнал върху реклама или я е гледал. Използването им е критикувано от защитници на неприкосновеността на личния живот, но е подкрепяно от разработчици на безплатни онлайн услуги, които разчитат на приходи от реклами.


Бъдещето е пряко свързано с изкуствения интелект. Посоката на прогресиране,

Бъдещето е пряко свързано с изкуствения интелект. Посоката на прогресиране, ...

......... скоро той ще отвори много нови врати и ще предостави нови възможности. "Това дали дадени професии ще съществуват в един момент като цяло зависи от еволюционното развитие на икономиката, на обществото и неговите нужди", добави управителят на Microsoft България.Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУКПо публикацията работи: Ния Христова


В енергетиката у нас има "триглав змей", който ограбва труда

В енергетиката у нас има "триглав змей", който ограбва труда ...

......... и трудова миграция, политики за социална защита. "Вече направихме две срещи с екип, ръководен от вицепремиера Томислав Дончев. До края на месеца можем да имаме подписано национално споразумение. Най-острите проблеми са недостигът на човешки ресурси и скъпата енергия", посочи Велев.Целият разговор с Васил Велев вижте тукПо публикацията работи: Александър Попов


През декември миналата година цените на стоките и услугите са

През декември миналата година цените на стоките и услугите са ...

......... при международните полети - с 28.9%, пакетните услуги за почивка и туристически пътувания в страната - с 15.7%, и книгите - с 5.8%. През разглеждания месец е регистрирано намаление на цените за електронни игри - с 4.3%, мобилните телефони - с 3.9%, и козметичните продукти - с 2.4 на сто.


Най-модерната и бързо развиваща се охранителна фирма във Враца "Elite

Най-модерната и бързо развиваща се охранителна фирма във Враца "Elite ...

......... практики и в селата в района. Тепърва ще се доказва положителният ефект от тези дейности. С непрестанното развитие на технологиите си, с доказаната добра съвместна дейност с местната власт и органите на реда, фирмата затвърждава позицията си на лидер в охраната и не спира да работи в полза на обществото.


Старта на годината за паладия бледнее в този на по-малко

Старта на годината за паладия бледнее в този на по-малко ...

......... се определя от големи ценови движения, когато търсенето или предлагането се променят. „Цената на родия е обект на луда волатилност“, посочи Антон Берлин, ръководител анализи и развитие на пазара в MMC Norilsk Nickel, която добива около 10% от всичкия родий.Цялата статия можете да прочетете ТУК По публикацията работи: Ния Христова


Заплатите в България ще задържат ръста си в рамките на

Заплатите в България ще задържат ръста си в рамките на ...

......... за деветмесечието е едва 0.5%, а очакванията са да остане под 1% и за цялата 2019 година. В същото време обаче вносът се е свил още повече като очакванията за миналата година е намаление от 0.2%. Така 2019 година ще приключи с незначително увеличение на нетния експорт от едва 0.7%.


Германското подразделение на PSA Group Opel планира да съкрати до

Германското подразделение на PSA Group Opel планира да съкрати до ...

......... на автомобили планират да съкратят повече от 80 000 работни места през следващите няколко години. PSA публично обяви плановете си в края на миналата година за сливането с италиано-американскя автомобилен производител Fiat Chrysler Automobiles, като заяви, че след сключването на сделката няма да има затворени заводи.По публикацията работи: Ния Христова


Очаква се повишение на цените на колбасите в търговската мрежа

Очаква се повишение на цените на колбасите в търговската мрежа ...

......... и със суровини от Европа – Германия, Дания, Испания и Франция, но толкова висока цена до момента не е имало. Сега очакваме повишение на цената на колбасите. Още в края на ноември сигнализирахме търговските вериги, че трябва да повишим нашите цени с над 10% и в момента очакваме да бъдат приети“, коментира той.


Икономическият растеж на България ще се забави до 3% през

Икономическият растеж на България ще се забави до 3% през ...

......... към ERM II и Банковия съюз. Нещо повече, много добрата печалба на банките в момента ни кара да смятаме, че оставащият недостиг на капитал, който бе установен при две местни банки по време на детайлния преглед на ЕЦБ, вероятно ще бъде адресиран успешно в най-скоро време, посочват авторите на анализа.


Срокът за привеждане на дейността на търговците, използващи софтуер за

Срокът за привеждане на дейността на търговците, използващи софтуер за ...

......... създава стандартизиран одиторски файл, трябва да съобразят дейността си с изискванията на Наредба Н-18 до 31 март 2020 г.Избралите алтернативната възможност за отчитане на извършваните продажби – СУПТО със стандартизиран одиторски файл, трябва да уведомят за това НАП по електронен път до 31 януари 2020 г.  По публикацията работи: Веселина Йорданова


Сайтът Investor.bg бе отличен с голямата награда на Българската фондова

Сайтът Investor.bg бе отличен с голямата награда на Българската фондова ...

......... бе създаден преди 19 години с мисълта да популяризира борсовата търговия. Радваме се, че тези наши усилия се отбелязват и възнаграждават и днес", коментира от своя страна главният редактор на медията Бойчо Попов. Българска фондова борса отличи и инвестиционните посредници, постигнали най-високи резултати през 2019 г.По публикацията работи: Веселина Йорданова


3 600 магазина, до 300 хиляди посетители на ден, милиони

3 600 магазина, до 300 хиляди посетители на ден, милиони ...

......... каже нищо точно. В магазина му в рамка той е оставил негово интервю за вестник, дадено преди 10 години, в които той посочва цифрата 20 милиона долара. И макар тогава времената да са били други, и днес пазаренето и покупките, разглеждането и възхищението от това място са си все същите.


Nissan Motor Co. не обмисля разваляне на алианса с Renault

Nissan Motor Co. не обмисля разваляне на алианса с Renault ...

......... за подобряване на взаимоотношенията. Твърденията за обмислян развод идват в момент, в който останалите компании в бранша обединяват усилия, за да се справят с предизвикателствата пред сектора, които включват забавяне на продажбите на някои от най-важните пазари, както и огромен ръст на разходите за създаване на електромобили и автономни технологии.


Министерството на финансите успя да пласира в първия акуцион за

Министерството на финансите успя да пласира в първия акуцион за ...

......... пункта.Това естествено се дължи в голяма степен на външните условия, но за успешния аукцион допринася и напредъкът на България по пътя към еврозоната, както и свързаното с това покачване на кредитния й рейтинг, допълва вестникът. Друг плюс е, че новата емисия засега не води до покачване на задълженията на държавата.


Срокът за привеждане на дейността на търговците, използващи софтуер за

Срокът за привеждане на дейността на търговците, използващи софтуер за ...

......... със стандартизиран одиторски файл, подават информация относно използвания от тях софтуер в търговските обекти до 31 май 2020 г.Лицата, които извършват продажби на стоки или услуги чрез електронен магазин и отговарят на условията, предвидени в наредбата, подават информацията относно използвания от тях софтуер в срок до 31 май 2020 г.


САЩ изтриха Китай от списък на страни, които манипулиратвалутните си

САЩ изтриха Китай от списък на страни, които манипулиратвалутните си ...

......... икономики в света. Американският президент Доналд Тръмп повече от веднъж е обвинявал Пекин, че остава стойността на валутата си, с цел китайските стоки да станат по- евтини.Този понеделник Вашингтон обяви, че стойността на "юана" се е повишила от месец август, когато беше пикът на търговската война.По публикацията работи: Ния Христова


Притежавам земеделска земя, но нямам възможност да я обработвам и

Притежавам земеделска земя, но нямам възможност да я обработвам и ...

......... доказали, че могат да се грижат за нея и затова избират най-често "Агрион".Продавачите на земя и любопитните да разберат цената , традиционно правят това в офисите на лидера в сделките със земеделски земи "Агрион", на сайта на компанията, както и на националния телефон 0800 111 66.По публикацията работи: Мартин Иванов


Най-модерната и бързо развиваща се охранителна фирма във Враца "Elite

Най-модерната и бързо развиваща се охранителна фирма във Враца "Elite ...

......... практики и в селата в района. Тепърва ще се доказва положителният ефект от тези дейности. С непрестанното развитие на технологиите си, с доказаната добра съвместна дейност с местната власт и органите на реда, фирмата затвърждава позицията си на лидер в охраната и не спира да работи в полза на обществото. 


Швейцарски учени от Федералната политехническа школа в Цюрих (ETH Zurich)

Швейцарски учени от Федералната политехническа школа в Цюрих (ETH Zurich) ...

......... безброй миниатюрни джобове въздух, които не се виждат с просто око“, изтъква Центърът за изследвания и обучение в Цюрих. Учените разказаха за своя успех на своите изследвания в статията. "Това злато има свойствата на пластмасата", каза пред репортери професорът от ЕФА в Цюрих Рафаеле Мазенга.  По публикацията работи: Ния Христова


Тол-таксите за масовия тежкотоварен трафик – с тегло между 3.5

Тол-таксите за масовия тежкотоварен трафик – с тегло между 3.5 ...

......... превозни средства с тегло над 3,5 т, използващи като единствен източник алтернативно гориво, тол таксата ще е в размер на 50 на сто от стойността, определена за съответния вид автомобили и за категория ЕВРО VI, EEV.Срокът за събиране на предложения по проекта на тарифата е до 12 февруари 2020 г.


Търговци, собственици на онлайн магазини и ресторантьори протестираха пред Министерството

Търговци, собственици на онлайн магазини и ресторантьори протестираха пред Министерството ...

......... Така че напротив, сигурността за обработване на данните да бъде завишена, а не занижена", каза пред БНТ Венцислав Караджов, председател на Комисията.От приходната агенция са обявили пред телевизията, че няма да има удължаване на срока за въвеждане на новите данъчни правила, който трябва да влязат в сила на 1 февруари.


По-ниските тол такси, изчислени от превозвачите, бяха пуснати за обществено

По-ниските тол такси, изчислени от превозвачите, бяха пуснати за обществено ...

......... за втория клас пътища цената бе със стотинка по-ниска. При камионите новите такси ще са от 3 до 20 ст./км като най-голямата сума ще е за старите товарни автомобили от евро 0, 1 и 2, над 12 т с четири оси. Най-малко ще плащат новите екологични камиони под 12 тона.


Компании от три европейски държави проявяват интерес към проекта за

Компании от три европейски държави проявяват интерес към проекта за ...

......... кораба, докато Босфорът сега е пресичан от 118-125 кораба. Според Турхан общата стойност на проекта е 15 милиарда долара, а за строителната дейност ще са нужни 10 милиарда долара. "Ако започнем изкопната дейност през 2020 г., ще завършим проекта в края на 2025 г. или 2026 г.", отбеляза още той.


През последната година и половина производството, което е двигателят на

През последната година и половина производството, което е двигателят на ...

......... клоуни" Компанията бе принудена да разкрие вътрешна комуникация Това означава, че проблемите на производителите от сектора ще се разрешат в неопределен момент от бъдещето, а засега изглежда като само да се задълбочават. Така поредицата от инженерни грешки по 737 MAX добавят поредната капка в язовира от проблеми пред американската индустрия.


Британското правителство може да работи с китайския производител на телекомуникационно

Британското правителство може да работи с китайския производител на телекомуникационно ...

......... очаква подобно развитие. Партньорството между САЩ и Великобритания е много тясно и на основа на доверието, допълва ръководителят на британското разузнаване, чийто мандат приключва през април. Паркър казва това в момент, когато според британските медии американска делегация е в Лондон, за да убеди британското правителство да не работи с "Хуауей".


Ръководството на японския автомобилостроител

Ръководството на японския автомобилостроител "Нисан" (Nissan) е ускорило разработването на ...

......... практика невъзможно. Френската "Рено" държи 43% от пакета акции в японската "Нисан". Макар и непотвърдена, новината за евентуалното разпадане на автомобилния алианс доведе до силен спад акциите на "Нисан Мотор Ко." с 1.87% на борсата в Токио и до поевтиняване на акциите на "Рено" с 2.55% на борсата в Париж.