Ямбол. Специфичният фотографски поглед върху маскарадните игри с фокус върху

Ямбол. Специфичният фотографски поглед върху маскарадните игри с фокус върху ...

......... с най-висока художествена стойност, атрактивност и сила на посланието, конкурсът дава път и на млади автори, със специална награда, учредена за тях. Събитието е организирано от община Ямбол, Сдружение „Ямболска фотографска общност“, Художествена галерия „Жорж Папазов” и Общинско предприятие „Туризъм и култура“ Подробности за конкурса на: www.kukerlandia.com и www.yambol.bg .


Консорциум „Елит ПСОВ Ямбол“ е избран да изпълни втория воден

Консорциум „Елит ПСОВ Ямбол“ е избран да изпълни втория воден ...

......... и третично стъпало – отстраняване на азот и фосфор. Предвидени са също съоръжения за обеззаразяване и за оползотворяване на отделения газ от стабилизиране на утайката-метан – ко-генерация. Освен довършване на пречиствателната станция е предвидено изграждане на довеждащ колектор, разширение и реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа на областния град.  


Ямбол. За седми път богоявленският кръст в Ямбол бе изваден

Ямбол. За седми път богоявленският кръст в Ямбол бе изваден ...

......... от кмета на Ямбол Георги Славов. Тази година за кръста скочиха 20 смелчаци, на които архиерейският наместник архимандрит Димитрий подари по един дървен кръст за здраве. Отбелязването на Богоявление бе предшествано от тържествен ритуал по освещаване на бойните знамена на Българската армия и литийно шествие до моста на река Тунджа.


Ямбол. С пълно мнозинство Общински съвет – Ямбол гласува днес

Ямбол. С пълно мнозинство Общински съвет – Ямбол гласува днес ...

......... в централна част на града с благоустрояване на околните пространства, както и изграждането на велоалеи по основни пътни артерии. Решението на Общинския съвет е част от процедурата за изтегляне на дългосрочния облигационен заем. Предстои избор на финансов (инвестиционен) посредник, каквото е и изискването на закона при поемане на общински дълг.


Ямбол. С фестивал на танцуващи коледари в града се отбелязва

Ямбол. С фестивал на танцуващи коледари в града се отбелязва ...

......... пространства пред читалищата „Пробуда – 1909“ и „Зора – 1945“, както и в жк. „Диана“ – пред бивш магазин „Югоагент“. Целта бе колкото може повече хора да съпреживеят уникалния за града празник. И на трите изнесени сцени в празничната програма участваха коледарски куди, фолклорни състави и групи към кварталните клубове.


Ямбол. В Ямбол отново ще се проведе коледарски буенек. Новото

Ямбол. В Ямбол отново ще се проведе коледарски буенек. Новото ...

......... представена от коледарски групи от „Каргона“ и „Баира“ – носители на двата специфични стила в ямболското коледуване. Поканени за участие са едни от най-добрите групи, включени в регистъра на кудите, които през години са печелили многократно награди и поддържат славата си на носители на автентичната традиция на ямболския коледарски буенек.Ямбол. На 25 декември в Ямбол отново ще се проведе

Ямбол. На 25 декември в Ямбол отново ще се проведе ...

......... представена от коледарски групи от „Каргона“ и „Баира“ – носители на двата специфични стила в ямболското коледуване. Поканени за участие са едни от най-добрите групи, включени в регистъра на кудите, които през години са печелили многократно награди и поддържат славата си на носители на автентичната традиция на ямболския коледарски буенек.


Ямбол. Рекорден брой групи участваха в провеждащия се днес в

Ямбол. Рекорден брой групи участваха в провеждащия се днес в ...

......... на Коледната благотворителна кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“, насочена към подпомагане лечението на тежко болни ямболски деца и младежи. В рамките на празника бе открита и изложба с награждаване авторите на отличените творби в конкурса на ОДК по приложно и изобразително изкуство „От Коледа до Васильовден“.


Ямбол. От 11.00 часа в Градския парк на град Ямбол

Ямбол. От 11.00 часа в Градския парк на град Ямбол ...

......... Ямбол се извърши основен ремонт и обновяване на централния пешеходен мост към Градския парк. Това събитие е трето поред от планираните в рамките на проекта четири съвместни събития в Ямбол и Одрин, свързани с представяне, споделяне и празнуване на местни обичаи и представяне на туристическия потенциал на двете побратимени общини.


Ямбол. Отворена е за движение ул. „Преслав“. Една от основните

Ямбол. Отворена е за движение ул. „Преслав“. Една от основните ...

......... на ул. „Преслав“ е в изпълнение на дейностите по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“, договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-1.017-0001-C01, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“. Общата стойност на строително-монтажните работи по обекта е в размер на 2 381 066 лева.


Ямбол. С цел стимулиране съхраняването и популяризиране сред малките жители

Ямбол. С цел стимулиране съхраняването и популяризиране сред малките жители ...

......... целта е групите да представят максимално близо до автентичния му вид характерния за Ямбол начин на коледуване - с песни, наричания и уникалния за страната коледарски танц. Детският празник по традиция предхожда фестивала „Ямболски коледарски буенек“ , който и тази година ще се състои на връх Коледа - 25 декември.Ямбол. На 18 декември 2018 г., от 11.00 часа, в

Ямбол. На 18 декември 2018 г., от 11.00 часа, в ...

......... извърши основен ремонт и обновяване на централния пешеходен мост към Градския парк. Това събитие е трето поред от планираните в рамките на проекта четири съвместни събития в Ямбол и Одрин, свързани с представяне, споделяне и празнуване на местни обичаи, фото изложби и представяне на туристическия потенциал на двете побратимени общини.


Ямбол. Христо Стоичков ще направи уникален жест за феновете си

Ямбол. Христо Стоичков ще направи уникален жест за феновете си ...

......... топка“ и като екстра към автографите, всеки фен ще има невероятната възможност да прегърне трофея и да си направи впечатляваща снимка. Легендата на българския футбол Христо Стоичков ще посети Ямбол на 15 декември по покана на Общинатал. Срещата с футболната легенда ще бъде в Спортна зала „Диана“ от 18.00 часа.


Ямбол. На 7 декември ще се състоят официални церемонии по

Ямбол. На 7 декември ще се състоят официални церемонии по ...

......... ул. „Г. Раковски“, пл. „Освобождение“, сградата на Безистена, превърната в модерен културно-информационен център, също така ул. „Цар Освободител“, свързваща центъра на града с Градския парк, както и самият парк и основният пешеходен мост към него. В резултат Ямбол има вече напълно нов, съвременен облик на най-възловите зони от градския център.


Ямбол. На 10 декември, понеделник, в 18.00 часа ще бъдат

Ямбол. На 10 декември, понеделник, в 18.00 часа ще бъдат ...

......... ела пред сградата на общината е украсена със сребристи и сини декоративни елементи, а за празничния дух в града ще се погрижат и внушителните светещи фигури на Дядо Коледа и Снежанка. Община Ямбол кани всички граждани на централния площад, за да споделят атмосферата на празничното запалване светлините на коледната елха.


Ямбол. 155 000 недекларирани евро с левова равностойност над 300

Ямбол. 155 000 недекларирани евро с левова равностойност над 300 ...

......... купюри е иззета. Срещу жената - турска гражданка е съставен акт за административно нарушение. Срещу другите двама пътници в автомобила, шофьорът - турски гражданин и пътникът- немски гражданин, е образувано досъдебно производство по описа на Митница „Бургас", което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Районна прокуратура Елхово.Ямбол. На 5 декември от 18.00 часа почитателите на класическата

Ямбол. На 5 декември от 18.00 часа почитателите на класическата ...

......... с различни хорови и инструментални състави като Български камерен оркестър, Симфоничен оркестър гр. Елче, Испания, хор „Добруджански звуци”, Детски хор „Маестро Медникаров”, хор „Добри Чинтулов” и много други. В програмата са включени произведения на Бах, Пахелбел и Любек. Продажбата на билети за концерта започна в Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол.


Ямбол. Две от ключовите зони в централната част на Ямбол,

Ямбол. Две от ключовите зони в централната част на Ямбол, ...

......... двата обекта бяха реализирани в срок и те вече са въведени в експлоатация. Модернизирането на двете зони в централната градска част на Ямбол бе реализирано по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г., със 100 процента финансиране по програмата.


Ямбол. Легендата на българския футбол Христо Стоичков пристига в Ямбол

Ямбол. Легендата на българския футбол Христо Стоичков пристига в Ямбол ...

......... не е книга само за футбола, а и за живота, категорични са авторите. Срещата с футболната легенда ще бъде в Спортна зала „Диана“, с начало от 18.00 часа. На ямболските си фенове Камата гарантира, че ще отдели поне три часа за автографи и снимки с него след представянето на книгата.


Ямбол. На 21 ноември, Деня на християнското семейство, в ХГ

Ямбол. На 21 ноември, Деня на християнското семейство, в ХГ ...

......... и детски заведения, неправителствени организации, фирми и граждани. Благотворителни картички могат да бъдат закупени в изнесените пунктове по просветни и културни институти, както и в сградата на община Ямбол – от Центъра за информация и обслужване или в стая 221. Телефони на заявка: 0895 599 655, 089 228 71 10.


Ямбол. Гневът на хората не е платен. Това заяви лидерът

Ямбол. Гневът на хората не е платен. Това заяви лидерът ...

......... „БСП за България“ Георги Свиленски, секретарите на групата Кристиан Вигенин и Ирена Анастасова, народният представител Николай Пенев, Атанас Зафиров – член на ИБ на НС на БСП, областният председател на БСП – Ямбол Митко Андонов и общинският Катя Георгиева, кметовете на Болярово и Тунджа – Христо Христов и Георги Георгиев.


Ямбол. От 20 ноември, вторник, започва ремонт на ударопоглъщащата настилка

Ямбол. От 20 ноември, вторник, започва ремонт на ударопоглъщащата настилка ...

......... цветни каучукови плочи. Паралелно с това ще бъдат обновени и чешмичките в самия детски кът, както и тези на централната алея преди зоната за игра. В края на миналата седмица приключи ремонтът на оградата на лесопарк „Боровец“. На мястото на липсващи и повредени елементи са поставени 30 нови оградни пана.


Ямбол. С поредица от инициативи в Ямбол ще бъде отбелязан

Ямбол. С поредица от инициативи в Ямбол ще бъде отбелязан ...

......... средства за тежко болни ямболски деца и младежи. Инициативата стартира от 17.30 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“ с церемония по награждаване на победителите в детския конкурс за рисунка на тема „Коледа“. Пълната програма на Дните на православната християнска младеж и семейство в Ямбол е публикувана на интернет-страницата на Общината.


След като измина година и половина в тръжни процедури община

След като измина година и половина в тръжни процедури община ...

......... и около 400 метра водопровод.Очакваният ефект от неговото изпълнение е да спре замърсяването на р. Тунджа с промишлени и битови води, да се предотвратят честите наводнения в ниската част на града при повишаване на нивото на реката.  След като се подмени подземната инфраструктура е предвидена и рехабилитация на пътната настилка. 


Ямбол. Близо 30 000 литра вино са иззети при проверка

Ямбол. Близо 30 000 литра вино са иззети при проверка ...

......... полиетиленови опаковки по 5 литра. В рамките на проверката за виното не са представени документи по Закона за акцизите и данъчните складове. Общото количество на откритата и иззета акцизна стока е 27 200,375 л. Взети са проби за лабораторен анализ. Предстои да бъде образувано административно-наказателно производство. Работата по случая продължава.


Ямбол. С поредица от инициативи в Ямбол ще бъде отбелязан

Ямбол. С поредица от инициативи в Ямбол ще бъде отбелязан ...

......... средства за тежко болни ямболски деца и младежи. Инициативата стартира от 17.30 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“ с церемония по награждаване на победителите в детския конкурс за рисунка на тема „Коледа“. Пълната програма на Дните на православната християнска младеж и семейство в Ямбол е публикувана на интернет-страницата на Общината.


Ямбол. Музеят на бойната слава в Ямбол организира на 16

Ямбол. Музеят на бойната слава в Ямбол организира на 16 ...

......... Общината. Лекцията, която ще представи Борислав Павлов от ИК Тендрил ООД, ще бъде фокусирана върху военните страни на победата на българския владетел Тервел над армиите на Омаядската империя при Константинопол. В хода на изложението ще бъдат представени противоборстващите страни в конфликта, хронологията на събитията и факторите, допринесли за българската победа.


Ямбол. Директорът на ОДМВР – Ямбол старши комисар Генчо Иванов

Ямбол. Директорът на ОДМВР – Ямбол старши комисар Генчо Иванов ...

......... постъпване на сигнали за провеждане на нерегламентирани протестни прояви и нарушаване на обществения ред. В заключение участниците в срещата бяха единодушни, че при организиране и провеждане на масови прояви, трябва да се спазват разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите, за да не се нарушават правата на останалите граждани.


София. През 2019 г. ще се проведе 20-ото юбилейно издание

София. През 2019 г. ще се проведе 20-ото юбилейно издание ...

......... да бъдат изтеглени от туристическия портал на община Ямбол www.tourism-yambol.com или от официалния сайт на община Ямбол www.yambol.bg . Крайният срок за подаването им е 25 януари 2019 година (петък). Допълнителна информация може да бъде получена от: Общинско предприятие „Туризъм и култура“ – Ямбол, телефони: 046/610066, 0895599627, 0895510313; e-mail: [email protected]


Ямбол. Нарколаборатория е разкрита в Ямбол. Това съобщиха от Областната

Ямбол. Нарколаборатория е разкрита в Ямбол. Това съобщиха от Областната ...

......... в града е установена лаборатория за производство на метамфетамин. При извършеното претърсване и изземване са иззети метамфетамин, марихуана, прекурсори за производство на НВ, лабораторни и мерителни съдове, както и множество химически вещества. За срок от 24 часа е задържано лице ползвател на жилището. . По случая е образувано досъдебно производство.


Ямбол. Общо 720 рисунки постъпиха по обявения от Община Ямбол

Ямбол. Общо 720 рисунки постъпиха по обявения от Община Ямбол ...

......... семейство, когато ще бъде даден и официален старт на благотворителната кампания с продажба на коледни картички. Събитието е с начален час 17.30, в Художествена галерия „Жорж Папазов”. Рисунките на победителите, както и още 75 номинирани творби ще бъдат включени в тематичната изложба, която може да бъде видяна в ямболската галерия.


Ямбол. 11 опита за контрабанден внос на цигари в тайници

Ямбол. 11 опита за контрабанден внос на цигари в тайници ...

......... duty free sale only". На водача е съставен акт за митническо нарушение. 486 620 къса цигари са иззети от митническите служители на Митнически пункт "Лесово" от януари до края на октомври. Общо 26 290 555 къса цигари без български акцизен бандерол е задържала Митница Бургас през десетте месеца на годината.


Ямбол. С тържествена церемония пред барелефа на Ради Иванов Колесов

Ямбол. С тържествена церемония пред барелефа на Ради Иванов Колесов ...

......... много граждани. В знак на признателност към делото на будителите пред барелефа на ямболския книжовник и учител Ради Ив. Колесов бяха поднесени венци и цветя. Празничните прояви днес продължават с представянето на новата книга на Георги Господинов „Всичките наши тела“. Премиерата е от 18.00 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“


Ямбол. От 26 до 27 октомври Ямбол ще бъде домакин

Ямбол. От 26 до 27 октомври Ямбол ще бъде домакин ...

......... 16.00 часа в Етнографския комплекс и ще бъде представена от нейните автори професорите Георг Краев и Николай Ников. Фолклорният празник се провежда под патронажа на кмета на града Георги Славов, със съдействието на Регионалния исторически музей, Общинско предприятие „Туризъм и култура“ и Клуб за народни танци „Оренда“. Входът е свободен.


Ямбол. На 26 октомври, петък, в ямболския Етнографски комплекс ще

Ямбол. На 26 октомври, петък, в ямболския Етнографски комплекс ще ...

......... исторически музей – Ямбол. Представянето на книгата ще бъде от 16.00 часа на територията на Етнографския комплекс в най-стария квартал на града – „Каргон“, откъдето и води началото си традицията на танцуващите коледари. Премиерата ще бъде съпътствана от уъркшоп с представяне на характерните елементи на танца от водещи коледарски групи.


Ямбол. На 1 ноември в Ямбол ще бъде представена новата

Ямбол. На 1 ноември в Ямбол ще бъде представена новата ...

......... ни даде мяра за всяка дума. И за всяка минута. Щè ми се да е така.”. Срещата на Георги Господинов с публиката в родния му град е с начален час 18.00, в Художествена галерия „Жорж Папазов“. Ямболската премиера на „Всичките наши тела“ се реализира със съдействието на Издателство „Жанет 45“.


Ямбол. Три кирки са забити в лек автомобил на ул.

Ямбол. Три кирки са забити в лек автомобил на ул. ...

......... на лек автомобил „Инфинити“, паркиран на ул. „Цар Иван Александър“ в областния град. В предния капак и в тавана на колата, собственост на 59-годишен мъж били забити общо три кирки. Отзовалите се на сигнала полицейски екипи са запазили мястото на произшествието. Извършен е оглед от дежурна оперативна група. Разследването продължава.


Протестно шествие в памет на убитата в Русе журналистка Виктория

Протестно шествие в памет на убитата в Русе журналистка Виктория ...

......... под полицейски ескорт през централните улици на града. Таксиметровите шофьори ще се включат в бдението пред църквата "Свети Николай" от 18:00 ч. Водачите споделиха, че имат опасения, че може истината за убийството да бъде прикрита. Неизвестни остават както мотивите, така и самоличността на извършителя на зверското убийство на телевизионната водеща.


Ямбол. Участници от 30 състава от четири области в страната

Ямбол. Участници от 30 състава от четири области в страната ...

......... на българската е организиран от областния и общинския съвети на Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004“ – Ямбол, с подкрепата на Община Ямбол. Освен състави от града, в празника на песента се включиха гостуващи изпълнители от общините „Тунджа“, Стралджа, Болярово, Сливен, Нова Загора, Гурково, Сунгурларе, Казанлък, Бургас, Поморие и др.


Ямбол. С тържествена церемония и показ на военната техника в

Ямбол. С тържествена церемония и показ на военната техника в ...

......... Военно окръжие Ямбол и домакините от Музея на бойната слава. Празничният 22 септември е Ден на отворени врати в Музея на бойната слава, Регионалния исторически музей – Ямбол, Културно-информационен център „Безистен“, Художествената галерия „Жорж Папазов“. Инициативата е посветена и на Европейските дни на наследството и Европейската година на културното наследство.


Ямбол. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът

Ямбол. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът ...

......... в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие и държавния бюджет на Р България. Общата стойност на проекта е 6 617 380.00 лв., което е 100 процента безвъзмездна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол.


Ямбол. Община Ямбол организира тържествено честване на 22 септември –

Ямбол. Община Ямбол организира тържествено честване на 22 септември – ...

......... и техника, използвани в момента в Българската армия. Техническите им параметри и реда на използването им ще бъдат представени от военнослужещи от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион. Празничният 22 септември по традиция е Ден на отворени врати в Музея на бойната слава и в Културно-информационен център „Безистен“.


Ямбол. На 20 септември 2018 г. от 12.00 часа с

Ямбол. На 20 септември 2018 г. от 12.00 часа с ...

......... ефективен образователен процес и намаляване на отпадналите ученици. Проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“ се изпълнява от Община Ямбол и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие.


Ямбол. Третата годишнина на обновения Безистен с интерактивен музей ще

Ямбол. Третата годишнина на обновения Безистен с интерактивен музей ще ...

......... емблематичната сграда, паметник на културата от национално значение. Тази година в пленер „Безистенът“ ще се включат ученици от НУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ПМГ „Атанас Радев“, както и възпитаници на художествените школи на Цветан Казанджиев при НЧ „Зора-1945“ и Атанас Караманов при Младежки дом „Георги Братанов“ – Ямбол.


70-годишен старец от Ямбол опитва да блокира пет поръчки на

70-годишен старец от Ямбол опитва да блокира пет поръчки на ...

......... А може би това е целта на тези жалби. Кой може да знае, при положение, че човекът и фирмата, с която се протестира, нямат никаква пътностроителна биография. Възможно е старецът изобщо да не знае, че от негово име правят опит да спрат поръчки за милиони. И това се е случвало.


Най-лошата година от десетилетия отчитат пчеларите в Ямболско. Прогнозите са

Най-лошата година от десетилетия отчитат пчеларите в Ямболско. Прогнозите са ...

......... дъждовете са станали ежедневие. Пръскането с инсектициди също е огромен проблем: "Пчеличките отиват, консумират и същевременно там се отравят и остават по блоковете". Цената на меда на дребно вече се вдигна с около 30 процента. Очаква се да се увеличи още: "Девет лева е тук и ще скочи, защото няма".


Ямбол. Днес, 133 години след Съединението, трябва да намерим воля

Ямбол. Днес, 133 години след Съединението, трябва да намерим воля ...

......... намерим воля за обединение по пътя към европейското бъдеще на България“, подчерта в празничното си слово кметът на Ямбол Георги Славов. По време на тържествената церемония бе отслужен благодарствен молебен. Честването на Съединението продължи с шествие до паметника на загиналите за националното ни освобождение, където бяха поднесени венци и цветя.


Ямбол. С официална церемония бе открита обновената база на Професионална

Ямбол. С официална церемония бе открита обновената база на Професионална ...

......... програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта е 1 299 840.80 лв., което е 100 процента безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол.


Ямбол. Пресконференция и официално откриване на обновената сграда на Професионална

Ямбол. Пресконференция и официално откриване на обновената сграда на Професионална ...

......... на професионалната гимназия ще се състои заключителна пресконференция, на която ще бъде представена информация за изпълнените дейности и постигнатите резултати от реализацията на проекта. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионална развитие.


Ямбол. С официални церемонии днес бяха открити три обновени детски

Ямбол. С официални церемонии днес бяха открити три обновени детски ...

......... 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Общата му стойност е 6 617 380.00 лв., което е 100 процента безвъзмездна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол. Проектът е част от инвестиционната програма на община Ямбол.


Ямбол. Това лято 71 лалугера от застрашена от изчезване колония

Ямбол. Това лято 71 лалугера от застрашена от изчезване колония ...

......... заради заразата. За щастие, след спирането на дъждовете в началото на август, оптималното състояние на местообитанието беше възстановено от стадата домашни животни на фермерите, партньори на БДЗП в рамките на проекта. Дейностите по спасяването на последната колония лалугери в Натура 2000 зона „Западна Странджа“ ще продължат и през 2019 г.


Ямбол. На 4 септември, вторник, с официална церемония ще бъдат

Ямбол. На 4 септември, вторник, с официална церемония ще бъдат ...

......... 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Общата му стойност е 6 617 380.00 лв., което е 100 процента безвъзмездна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол. Проектът е част от инвестиционната програма на община Ямбол.


Повече от една трета от зрелостниците в Ямболска област, които

Повече от една трета от зрелостниците в Ямболска област, които ...

......... работи. Не са ясни причините на неявяването на зрелостниците“, коментира Стоилов. Предстои поправителната сесия и за завършилите 7-и клас. На нея трябва да се явят 92-ма ученици, които са получили слаби оценки и в момента не могат да кандидатстват в гимназиите. Непопълнените бройки в паралелките за 8-и клас са 153.


Ямбол. Ремонтните дейности в сградите на досегашното ОУ „Д. Дебелянов“

Ямбол. Ремонтните дейности в сградите на досегашното ОУ „Д. Дебелянов“ ...

......... формиране на паралелки под нормативно установения минимум“. Заповедите на просветния министър излязоха след мотивирано предложение от кмета на община Ямбол, Решение от 29 март на Общинския съвет, както и на база становища на Регионалното управление на образованието в Ямбол и на експертната комисия, назначена от министъра на образованието и науката.


50 щъркела са умрели, а 4 са в критично състояние

50 щъркела са умрели, а 4 са в критично състояние ...

......... подобен масов случай е прецедент, твърдят от Спасителния център. „Ако далекопроводите бъдат обезопасени, подобна трагедия би могла да бъде предотвратена. Имаме сътрудничество с електроразпределителното дружество, много стълбове са обезопасени, но на тези още не им е дошло времето”, коментира Иван Гагов. От EVN са заявили, че започват проверка по случая.


50 щъркели са умрели, а 4 са във влошено състояние

50 щъркели са умрели, а 4 са във влошено състояние ...

......... подобен масов случай е прецедент, твърдят от Спасителния център. „Ако далекопроводите бъдат обезопасени, подобна трагедия би могла да бъде предотвратена. Имаме сътрудничество с електроразпределителното дружество, много стълбове са обезопасени, но на тези още не им е дошло времето”, коментира Иван Гагов. От EVN са заявили, че започват проверка по случая.


Десетки щъркели загинаха от високоволтова дъгa, след като са кацнали

Десетки щъркели загинаха от високоволтова дъгa, след като са кацнали ...

......... подобен масов случай е прецедент, твърдят от Спасителния център. „Ако далекопроводите бъдат обезопасени, подобна трагедия би могла да бъде предотвратена. Имаме сътрудничество с електроразпределителното дружество, много стълбове са обезопасени, но на тези още не им е дошло времето”, коментира Иван Гагов. От EVN са заявили, че започват проверка по случая.


Ямбол. Близо 2,2 млн. лв. повече са постъпленията от местни

Ямбол. Близо 2,2 млн. лв. повече са постъпленията от местни ...

......... за текущата година. За същия период на 2017 те са били 1,2 млн., докато сега са близо 1,4 млн. лева. От януари до юли, включително, на т. г. постъпленията от такса битови отпадъци са в размер на 2,5 млн. лв., от които 478 хил. лв. са плащания за минали години.


Ямбол. Във връзка с продължаващия ремонт на Околовръстен път „Изток“

Ямбол. Във връзка с продължаващия ремонт на Околовръстен път „Изток“ ...

......... извършени ремонтни дейности на друго кръстовище по трасето на околовръстното шосе – в района на ж. к. „Г. Бенковски“ между блокове 10 и 16. Ремонтът на участъка от Обходен път „Изток“ - от северната граница на к-с „Бенковски“ (бл. 22) до печатница „Светлина“, с очаква да приключи до 20 август.


Ямбол. От 1 септември т. г. автобусният парк по всички

Ямбол. От 1 септември т. г. автобусният парк по всички ...

......... от сградата на община Ямбол и на ул. „Търговска“ в района на „старата автогара“. Всеки ден между 10.00-12.00 и 17.00-19.00 часа желаещите могат да се качат в превозното средство и да се информират за начина на таксуване и ползване на автобусите, за което ще бъдат консултирани от служители на фирмата-превозвач.


На пресконференция на 7 август, ще бъде бъдат дадени подробности

На пресконференция на 7 август, ще бъде бъдат дадени подробности ...

......... качеството на услугата ще бъдат представени на съвместния брифинг от кмета на общината Георги Славов и изпълнителния директор на фирмата-превозвач („Юнион Ивкони“) Георги Атанасов. Пресконференцията е с начален час 11.00 часа, в зала 2013 в сградата на Община Ямбол. На място ще бъдат представени и пилотни бройки от новите автобуси.


Ямбол. На пресконференция утре, 7 август, ще бъде бъдат дадени

Ямбол. На пресконференция утре, 7 август, ще бъде бъдат дадени ...

......... качеството на услугата ще бъдат представени на съвместния брифинг от кмета на общината Георги Славов и изпълнителния директор на фирмата-превозвач („Юнион Ивкони“) Георги Атанасов. Пресконференцията е с начален час 11.00 часа, в зала 2013 в сградата на Община Ямбол. На място ще бъдат представени и пилотни бройки от новите автобуси.


Ямбол. За пета поредна година възстановеното Лятно кино в Ямбол

Ямбол. За пета поредна година възстановеното Лятно кино в Ямбол ...

......... септември) са с начален час 20.00. Останалите четири ленти (на 7 и 8, на 14 и 15 септември) ще се завъртят от 19.30 часа. Филмовият фестивал се реализира от община Ямбол в партньорство със София Филм Фест. Прожекциите отново ще бъдат с вход свободен за жителите и гостите на града.


Ямбол. Във връзка с извършване на ремонт на Околовръстен път

Ямбол. Във връзка с извършване на ремонт на Околовръстен път ...

......... е Обходен път „Изток“, което прави пътната отсечка от първостепенно значение за града. Поради тази причина по участъка ще се изградят тротоари и нова пътна връзка към болничния комплекс. Обектът е на стойност 1,5 млн. лева. Предвидено е ремонтът на Обходен път „Изток“ да приключи до края на месец август.


Днес ще бъде направена втора проба за чума по животните

Днес ще бъде направена втора проба за чума по животните ...

......... втора проба, на която подлежат и всички стопанства в 10-километровата зона около огнищата на зараза. Започват изследванията и в разширената зона, която включва още 10 села от община Болярово и община Елхово, посочва bTV. За целта са изпратени ветеринари от цялата страна. На терен работят четири екипа по трима души.


Ямбол. Пътуващото лятно кино с БНТ 1 пристига в Ямбол

Ямбол. Пътуващото лятно кино с БНТ 1 пристига в Ямбол ...

......... и здравни филми във Варна (2017 г.); „Златна сабя“ – голямата награда на 8-ия международен филмов фестивал на исторически и военни филми във Варшава, Полша (2017 г.). Прожекцията се реализира със съдействието на Община Ямбол. При неблагоприятни метеорологични условия филмът ще бъде представен в Културно-информационен център „Безистен“. Входът е свободен.


Ямбол. Пътуващото лятно кино с БНТ 1 пристига в Ямбол

Ямбол. Пътуващото лятно кино с БНТ 1 пристига в Ямбол ...

......... и здравни филми във Варна (2017 г.); „Златна сабя“ – голямата награда на 8-ия международен филмов фестивал на исторически и военни филми във Варшава, Полша (2017 г.). Прожекцията се реализира със съдействието на Община Ямбол. При неблагоприятни метеорологични условия филмът ще бъде представен в Културно-информационен център „Безистен“. Входът е свободен.


Един милиона шаранчета бяха пуснати във водите на яз. „Малко

Един милиона шаранчета бяха пуснати във водите на яз. „Малко ...

......... изпълнителен директор на ИАРА. Той подчерта, че днешното зарибяване е едно от най-големите в района за последната година. Язовир „Малко Шарково“ е сред най-големите язовири в България. Намира се в Област Ямбол, на 2 км. от едноименното село в Странджа и на 5 от държавната граница между България и Турция.


До момента Държавен фонд

До момента Държавен фонд "Земеделие" e извършил плащания за близо ...

......... които подлежат на възбрана за реализиране на млечни и месни продукти извън ограничената зона. Чрез помощта de minimis стопаните ще могат да покрият загубите от нереализираното мляко, ценовите разлики на изкупената продукция и затрудненията при изхранването на животните. Тя е допълнение към вече изплатените на стопаните обезщетения за евтаназирани животни.


Ямбол. По повод 140 години от създаването на Българската земска

Ямбол. По повод 140 години от създаването на Българската земска ...

......... и превземането на Одринската крепост, от Първата световна война и заключителната фаза на Втората световна война. И днес Ямбол продължава да бъде един от най-големите военни гарнизони в страната. Експозицията от униформи и шапки на Българската армия ще остане в Музея на бойната слава в Ямбол до края на годината.