Един пациент със съмнения за коронавирус е настанен в изолатора,

Един пациент със съмнения за коронавирус е настанен в изолатора, ...

......... с грип А, уточни още той Д-р Рунков заяви, че в болницата няма случаи на напуснали "лекари и медицински сестри заради недостиг на предпазни облекла и маски". Здравното заведение се е запасило с всички необходими предпазни средства.  Вижте още: НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 12 март  


Гражданите на Ямбол са възмутени от изхвърлянето на отпадъци в

Гражданите на Ямбол са възмутени от изхвърлянето на отпадъци в ...

......... в Ямбол са започнали безпрецедентна през последните 20 години кампания по почистване на коритото на Тунджа. Запознати са с проблема и заявиха, че, освен почистването на речното корито, са готови за налагането и на глоби на извършителите. Друг проблем в района е незаконното строителство, заяви заместник-кметът на града Михаил Керемедчиев.


Ямбол. Община Ямбол стартира първият етап от осветяването на повдигнатите

Ямбол. Община Ямбол стартира първият етап от осветяването на повдигнатите ...

......... шофьорите трудно виждат пешеходците, а за проблема се говори от много години. Въпреки редица произшествия на натоварени пешеходни пътеки, мерки досега не са вземани. Един от приоритетите на Община Ямбол е създаване на безопасна и по-сигурна среда на гражданите. В тази връзка администрацията ще продължи да работи в тази посока.


Ямбол. На 6 декември в Художествена галерия „Жорж Папазов” в

Ямбол. На 6 декември в Художествена галерия „Жорж Папазов” в ...

......... на малките художници. За тържествената атмосфера в залата допринесе и Красимира Султанова със своето изпълнение на цигулка. Благотворителни картички могат ще могат бъдат закупени в изнесените пунктове по просветни и културни институти, както и в сградата на община Ямбол – от Центъра за информация и обслужване или в стая 221.


Ямбол. В Ямбол премахват опасните тополи в градския парк. Това

Ямбол. В Ямбол премахват опасните тополи в градския парк. Това ...

......... в градския парк. Това съобщиха от пресцентъра на Община Ямбол. Премахват се опасните черни и бели тополи по ската на река Тунджа в градския парк. Дърветата, които ще бъдат отстранени, са в пределната си възраст и са причина за алергични реакции. Плануваната резитба е съгласувана с експерт на община Ямбол.


Ямбол. Паметна плоча на народната певица Елена Граматикова беше официално

Ямбол. Паметна плоча на народната певица Елена Граматикова беше официално ...

......... петък. Поздравление към присъстващите отправи зам.-кметът на Ямбол Енчо Керязов. Ден по-късно, в събота, в голямата зала на община Ямбол се проведе регионалният конкурс „С песните на Елена Граматикова". Организатори и на двете събития са община Ямбол и Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва „Георги Дражев".Енчо Керязов е един от новите заместник-кметове, които назначи днес

Енчо Керязов е един от новите заместник-кметове, които назначи днес ...

......... основните проблеми на града, които са улично осветление, чистота и инфраструктурата“, посочи Керемедчиев. Предстои назначаването и на трети зам. кмет, съобщи Валентин Ревански. Що се отнася до финансовото състояние на общината след 12-годишното управление на кмета Георги Славов, секретарят Кольо Колев заяви, че е отлично в сравнение с други общини.


Ямбол. Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72

Ямбол. Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 ...

......... б.„д“ от НК. Това съобщиха от Окръжна прокуратура- Ямбол. Контрабандните стоки са открити благодарение на отличните действия на митническите служители, извършили проверката на превозното средство. Предстои (в следващите дни) Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо румънския гражданин.


Инициативата

Инициативата "Ямбол чете" тази година ще се проведе между 04.11.19 ...

......... сряда пред ямболските читатели ще се представи Чавдар Ценов с книгата си "Накъде тече реката". В четвъртък вечерта ще се състои и представянето на книгата на Владо Трифонов "Суета, суета", а финалът е за двама автори - Маргарита Петкова с "Тъй рече Виктор" и Добромир Банов с "Любов до синьо".


Ямбол. В ход са дейностите по полагане на нова асфалтова

Ямбол. В ход са дейностите по полагане на нова асфалтова ...

......... му. Първоначално в участъците, заключени между южния вход на парка и пресечката с ул. „Дружба“, бяха монтирани нови бордюри, след което започна и полагането на новата настилка. Днес дейностите включваха вече полагане на първия пласт асфалт, до края на работната седмица ще бъде положен и горният плътен слой асфалтова настилка.


Ямбол. Община Ямбол започна изграждането на система за видеонаблюдение в

Ямбол. Община Ямбол започна изграждането на система за видеонаблюдение в ...

......... Бенковски“ е първият жилищен квартал на Ямбол, в който ще има изградена система за видеонаблюдение. Намерението на общината е поетапно тя да обхване целия град, за което има изготвен проект, предвиждащ монтирането на около 600 камери. Крайната цел е повишаване на сигурността на гражданите и по-добро опазване на общинската собственост.Ямбол. Полицията в Ямбол издирва 32-годишния Стоян Василев Милчев, който

Ямбол. Полицията в Ямбол издирва 32-годишния Стоян Василев Милчев, който ...

......... Облечен е със сини къси панталони, тъмно синя тениска с яка и черни чехли. Полицията умолява гражданите, които разполагат с информация за местонахождението му, да помогнат за издирването като се обадят на телефони 112, 046/ 680 323 или в най-близкото районно управление на МВР. Няма данни мъжът да проявява агресия.


"Най-големият проблем на Ямбол е обезлюдяването. Това е единственият областен ...

......... го изпратиш на мейл, на [email protected] Пипнете го с няколко изречения дали работник в компанията може да представи колко е готино да работиш в Агрион, за да им го пратя Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление!    


Ямбол. На 16 октомври, ямболският Музей на бойната слава ще

Ямбол. На 16 октомври, ямболският Музей на бойната слава ще ...

......... личния му летателен костюм и екипировка, парадна и лятна униформа. Могат да се видят също така и противопретоварващ и вентилационен костюм, херметичен шлем и кислородна маска, които бяха дарени на музея от колеги на майор Анастасов от 3-та авиационна база в Граф Игнатиево, със съдействието на бригаден генерал Димитър Петров.


Ямбол. Почистване на бетонирания участък на река Тунджа в рамките

Ямбол. Почистване на бетонирания участък на река Тунджа в рамките ...

......... по рибарство и аквакултури. След осушването на коритото, с помощта на строителна механизация, ще се извърши и фактическото почистване. Предвижда се то да приключи в рамките на 60 дни. Дейността е съгласувана с Агенцията по рибарство и аквакултури, както и с Басейнова дирекция – Пловдив и РИОСВ – Стара Загора.


Ямбол. През световния месец за борба с рака на гърдата,

Ямбол. През световния месец за борба с рака на гърдата, ...

......... на община Ямбол в Националния розов ден. Община Ямбол не за първи път се включва подобни благородни благотворителни инициативи. На 17 ноември 2015 Безистенът бе осветен във виолетова светлина, с което Ямбол заяви съпричастност към кампанията на Фондация „Нашите недоносени деца“ срещу преждевременното раждане и в подкрепа на засегнатите семейства.Ямбол. С рехабилитиране на участъци от основни улици и в

Ямбол. С рехабилитиране на участъци от основни улици и в ...

......... част на града – като „Михаил Лъкатник“, „Михаил Шишман“, „Васил Карагьозов“, „Цар Иван Шишман“, „Мусала“, „Крали Марко“ и „Хан Крум“. Завършени са предвидените към момента рехабилитационни дейности и по пътната настилка в к-с „Златен рог“. Предстоят подобни мерки по още улици в ЦГЧ, сред които ул. „Търговска“ и „Николай Петрини“.


Ямбол. Ямболският Камерен оркестър „Дианополис“ открива новия си, 52-ри по

Ямбол. Ямболският Камерен оркестър „Дианополис“ открива новия си, 52-ри по ...

......... Албинони, музикалната класика „Севдана” на Георги Златев – Черкин с цигулковото соло на концертмайстора Красимира Султанова, невероятната „Фантазия за един благородник” на испанския композитор Хоакин Родриго и солото на дългогодишния приятел на оркестъра китариста Цветан Недялков, също и Сюита ІІІ от Антични арии и танци на италианския композитор Оторино Респиги.


Ямбол. Във връзка с планираните дейности по освежаване на маркировката

Ямбол. Във връзка с планираните дейности по освежаване на маркировката ...

......... площадки в града – на ул. „Балатон“, в к-с „Хале“ и на хълма „Боровец“, като мерките по възстановяване отново бяха следствие на вандалски прояви. Същото бе положението и с няколко детски площадки. Община Ямбол напомня, че отговорността за облика на града е обща – на местната власт и на гражданите.


Ямбол. С тържествена церемония по повод 111 години от обявяването

Ямбол. С тържествена церемония по повод 111 години от обявяването ...

......... Първата световна война с акцент върху историята на цепелиновото летище край града тогава. Директорът на културния институт Милчо Начев представи пред аудиторията любопитни факти около полета на легендарния цепелин L 59 от ноември 1917 г., както и славни моменти от бойния път на 29-и пехотен Ямболски полк при Добро поле.


Ямбол. Историята на ямболския цепелин, влязъл в световната военна история

Ямбол. Историята на ямболския цепелин, влязъл в световната военна история ...

......... националното знаме Слово на кмета на община Ямбол Благодарствен молебен 11:00 часа - Откриване на изложба „Диорами от периода на Първа световна война /1915 -1918г./ Ден на отворени врати в Музей на бойната слава – Ямбол Начален час: 10:00 ч. – 16:00 ч. Място: Музей на бойната слава - Ямбол


Ямбол. На 18 септември в Ямбол стартират двудневните чествания, посветени

Ямбол. На 18 септември в Ямбол стартират двудневните чествания, посветени ...

......... гост е Красимира Султанова, концертмайстор на Камерен оркестър „Дианополис“. Билети за концерта могат да бъдат закупени предварително на място в Безистена. Събитията от празничната програма са включени в Европейските дни на наследството, инициатива на Министерството на културата, като част от европейската инициатива на Съвета на Европа и на Европейската комисия.


Ямбол. Групата „Bad Boys“ се представи на сцената във втората

Ямбол. Групата „Bad Boys“ се представи на сцената във втората ...

......... Херман Раребел и Бернхард Велц. Тримата големи ще забият заедно с Кайтнер Дока (китара), Дейв Маркс (бас), Ернесто Гези (клавир, „Готхард“), вокалните изпълнения са поверени на Мичъл Емс („The Voice of UK”). Очаква се невъобразим рокендрол взрив, който ще разтресе Ямбол с три сета барабани и едни от най-надъханите рок-класики.


Ямбол. С много заряд от здрав рок и емоционална публика

Ямбол. С много заряд от здрав рок и емоционална публика ...

......... в 19.00. Рок събитието продължава до неделя включително. Днес в Ямбол пристигат за репетиции тримата големи барабанисти Пит Йорк („Спенсър Дейвис груп“), Херман Раребел (екс-„Скорпионс“) и Бернхард Велц. Тяхното The „Super Drumming“ Show ще бъде кулминацията на феста в съботната вечер от 21.30. Организатор на четиридневния рок-купон е община Ямбол.


Ямбол. Барабанисти се събират за уникално „Super Drumming“ шоу на

Ямбол. Барабанисти се събират за уникално „Super Drumming“ шоу на ...

......... точка на фестивалния живот у нас през есента. В предишните му издания феновете се срещнаха с оригиналния китарист на „Whitesnake“ Бърни Марсдън, с Греъм Бонит и Дуги Уайт („Voises of Rainbow“) и още куп наши и световни рок-легенди. Повече за програмата на Ямбол Рок Фест `2019 – на: www.yambol.bg .


Ямбол. С интригуващи събития Ямбол ще отбележи 510-ата годишнина от

Ямбол. С интригуващи събития Ямбол ще отбележи 510-ата годишнина от ...

......... гост - Красимира Султанова, концертмайстор на Камерен оркестър „Дианополис“. Билети за концерта могат да бъдат закупени предварително на място в Безистена. Събитията от празничната програма са включени в Европейските дни на наследството, инициатива на Министерството на културата, като част от европейската инициатива на Съвета на Европа и на Европейската комисия.


Ямбол. От днес временно се затваря за движение улица „Стилияна

Ямбол. От днес временно се затваря за движение улица „Стилияна ...

......... изграждане на ГПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Ямбол – втора фаза”. Проектът се изпълнява от община Ямбол и е финансиран от Европейски структурни и инвестиционни фондове и от Държавния бюджет на Република България чрез ОП „Околна среда 2014 – 2020 г.”.


Ямбол. Един от най-успешните нови български игрални филми „Далеч от

Ямбол. Един от най-успешните нови български игрални филми „Далеч от ...

......... София Филм Фест 2019 – Българска панорама - Техеран 2019 – Програма „Фестивал на фестивалите” - Калкута 2019 – Официална селекция - Награда на руската преса от Международния кинофестивал в град Сочи 2018, Русия - Специална награда на град Варна от Фестивала на българския игрален филм Златна Роза 2018, България.


Ямбол. Днес зрителите на лятното кино в Ямбол ще имат

Ямбол. Днес зрителите на лятното кино в Ямбол ще имат ...

......... му поредно издание зрителите имаха възможност да се насладят на 10 златни български филма и още толкова топ-заглавия от програмата на София Филм Фест. Прожекциите бяха в продължение на два месеца, всяка петъчна и съботна вечер на възстановеното Лятно кино в парка. Организатор на лятната филмова програма е Община Ямбол.


Ямбол. Невиждано и нечувано досега шоу ще нажежи въздуха над

Ямбол. Невиждано и нечувано досега шоу ще нажежи въздуха над ...

......... още: Кайтнер Дока (китара), Дейв Маркс (бас), Ернесто Гези (клавир, „Готхард“), а вокалните изпълнения са поверени на Мичъл Емс („The Voice of UK”). Началото е в 21.30, вход свободен! Организатор – община Ямбол. Видео обръщението на Пит Йорк и подробности за програмата на Ямбол Рок Фест `2019 – на: http://yambol.bg/Rock_fest_2019.


Ямбол. За поредна година Ямбол Рок фест дава среща на

Ямбол. За поредна година Ямбол Рок фест дава среща на ...

......... гореща точка на фестивалния живот у нас през есента. В предишните му издания феновете се срещнаха с оригиналния китарист на „Whitesnake“ Бърни Марсдън, с Греъм Бонит и Дуги Уайт („Voises of Rainbow“) и още куп наши и световни рок-легенди. Повече за програмата на Ямбол Рок Фест `2019 е публикувана тук.


Ямбол. Барабанисти се събират за уникално „Super Drumming“ шоу на

Ямбол. Барабанисти се събират за уникално „Super Drumming“ шоу на ...

......... точка на фестивалния живот у нас през есента. В предишните му издания феновете се срещнаха с оригиналния китарист на „Whitesnake“ Бърни Марсдън, с Греъм Бонит и Дуги Уайт („Voises of Rainbow“) и още куп наши и световни рок-легенди. Повече за програмата на Ямбол Рок Фест `2019 – на: www.yambol.bg .


Ямбол. Като част от стратегията на Общината за благоустрояването на

Ямбол. Като част от стратегията на Общината за благоустрояването на ...

......... изграждат кът за отдих с беседка и пейки, и площадка за фитнес на открито. Очаква се строително-ремонтните дейности да приключат до края на месец август. В подходящия за залесяване сезон на годината ще бъдат засадени нови дървесни видове и декоративни храсти, които да придадат цялостен и завършен вид новоизградените зони.


Ямбол. Земетресение с магнитуд 3.3 е регистрирано на българо-турската граница

Ямбол. Земетресение с магнитуд 3.3 е регистрирано на българо-турската граница ...

......... Ямбол. Земетресение с магнитуд 3.3 е регистрирано на българо-турската граница край Лесово. Това сочи справка на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) към Българската академия на науките (БАН). Трусът е регистриран в 9.39 часа тази сутрин.


В разгара на заразата с африканска чума по свинете и

В разгара на заразата с африканска чума по свинете и ...

......... По тази причина България не може да влезе в процедура, която трае 6 месеца, за обявяването ѝ на страна, свободна от чума по дребните преживни животни, съответно и да се освободят търговските отношения. Решението на Административния съд в Сливен може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.


Ямбол. Приключват дейностите по ремонтиране и освежаване на всички детски

Ямбол. Приключват дейностите по ремонтиране и освежаване на всички детски ...

......... в Ямбол се извършва целогодишно и има сформирани екипи за тяхното редовно почистване и наблюдение за състоянието на уредите и съоръженията. Община Ямбол апелира към гражданите за отговорно отношение при ползването и опазването на съоръженията, както и поддържане на зоните за отдих, игри и спорт в чист и приветлив вид.


Ямбол. Започна разчистването на опасни дървета в парцелите западно и

Ямбол. Започна разчистването на опасни дървета в парцелите западно и ...

......... на зелените площи в Ямбол се провежда ежегодно, основно в рамките на пролетната и есенната залесителни кампании. Поддържането на зелените системи включва оформяне на корони, премахване на болни дървесни видове и саморасла растителност, която е несъвместима с градската среда, както и последващи мерки по залесяване с подходящи декоративни паркови видове.


Ямбол. Програмата на лятното кино продължава и този уикенд с

Ямбол. Програмата на лятното кино продължава и този уикенд с ...

......... филм от Великобритания „За короната и страната“ (2014), който пресъздава следвоенна Англия с любов, но и с ясното съзнание за осакатяващите последици от остарялата класова система, която все още съществува, въпреки усещането, че страната е на ръба на нова епоха. Пропит е с откровена носталгия и ненатрапчиво усещане за загуба.


Ямбол. Община Ямбол ще предостави на Министерството на вътрешните работи

Ямбол. Община Ямбол ще предостави на Министерството на вътрешните работи ...

......... ОДМВР - Ямбол. В същата сграда ще бъде отделено помещение, в което ще бъде обособен Квартален клуб на пенсионера. Откриването на пенсионерския клуб е резултат от поет ангажимент в отговор на заявено желание от жителите на квартала. Библиотечният клон на НЧ „Зора-1945“ ще бъде преместен в задната част на обекта.


Ямбол. Кметът Георги Славов провери напредъка на дейностите по санирането

Ямбол. Кметът Георги Славов провери напредъка на дейностите по санирането ...

......... редовните инспекции, които кметът Георги Славов прави по строителните обекти в града. В момента енергийно ефективни мерки се прилагат по сградите на бл. 19 на „Д. Благоев“, бл. 14 в к-с „Хале“, както и на ул. „Стара планина“ 1. Предстои строително-монтажни работи да стартират и в ж.к. „Диана“, бл. 10.


Трима възпитаници на ямболската природо-математическа гимназия „Атанас Радев” се завърнаха

Трима възпитаници на ямболската природо-математическа гимназия „Атанас Радев” се завърнаха ...

......... който също е част от WMI. В него участниците презентират свой проект по избрана математическа тема. С общо 32 медала се завърнаха младите български математици от престижното състезание – 4 диамантени, 6 златни, 15 сребърни и 7 бронзови. България бе единствената европейска страна, поканена да участва в азиатската математическа олимпиада.


Ямбол. Продължава проучването на надгробна могила, част от южния некропол

Ямбол. Продължава проучването на надгробна могила, част от южния некропол ...

......... по същия проект бяха проучени първите две надгробни могили, разположени в землището на село Могила. Там бяха разкрити гробове от римската епоха (II – III век) и се откриха интересни експонати, с които Регионален исторически музей – Ямбол участва в Изложбата “Българска археология 2018“ в Националния археологически музей в София.


Ямбол. 150 малки футболисти, разделени в 5 възрастови групи участваха

Ямбол. 150 малки футболисти, разделени в 5 възрастови групи участваха ...

......... като победители, със спортен дух, толерантно и коректно. Инициативи като тази трябва да бъдат подкрепяни, защото децата трябва да растат здрави, да спортуват, да се учат на воля за победа и да постигат успехи”, заяви след приключване на оспорваните двубои кметът на Ямбол Георги Славов и награди победителите в надпреварата.


Ямбол. Усилено се работи по строителството на пътна връзка и

Ямбол. Усилено се работи по строителството на пътна връзка и ...

......... е трети е в производството на сухи строителни смеси в Европа и на първо място при топлоизолационните системи в Централна и Източна Европа. Концернът разполага с 34 завода с 6,5 млн. тона капацитет за сухи строителни смеси и 11 инсталации за производство на пастообразни продукти с капацитет 250 000 тона.


Тежка катастрофа между два леки автомобила отне човешки живот. При

Тежка катастрофа между два леки автомобила отне човешки живот. При ...

......... в реанимацията на ямболската болница. Докато очаквали пожарна и линейка, шофьори се притекли на помощ, опитвайки се да изгасят пожара в обърнатата кола с наличните си пожарогасители, а други измъкнали двама мъже от втория автомобил, съобщават местни медии. Пътният инцидент е станал на прав участък от пътя, причините се изясняват.


Ямбол. Кметът Георги Славов провери напредъка на дейностите по саниране

Ямбол. Кметът Георги Славов провери напредъка на дейностите по саниране ...

......... трябва да приключи в началото на 2020 година. В момента, освен по блок 19 на „Д. Благоев“, енергийно ефективни мерки се прилагат и по сградата на бл. 14 в к-с „Хале“. Предстои строително-монтажни работи да стартират и в ж.к. „Диана“, бл. 10, както и на ул. „Стара планина“ № 1.


Ямбол. Община Ямбол успешно приключи изпълнението на дейностите по мащабен

Ямбол. Община Ямбол успешно приключи изпълнението на дейностите по мащабен ...

......... и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“, договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-1.017-0001-C02, се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионална развитие. Общата стойност на проекта бе 7 684 369,75 лева.


Ямбол. Сърдечно видео послание – поздрав за Ямбол и неговите

Ямбол. Сърдечно видео послание – поздрав за Ямбол и неговите ...

......... на събитието. Автор на видеото е френският фотограф и оператор Тиери Валтиер, който засне на място в Ямбол и специална фото сесия на Тракийския и античен град „Кабиле“, впечатлен от руините на древното селище. Клипът може да бъде видян на сайта на община Ямбол: www.yambol.bg както и на: https://youtu.be/xd2FJ8-G8vA .


Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов ще направи проверка по

Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов ще направи проверка по ...

......... които кметът прави по строителните обекти в града. В момента, освен по блок 19 на „Д. Благоев“, енергийно ефективни мерки се прилагат и по сградата на бл. 14 в к-с „Хале“. Предстои строително-монтажни работи да стартират и в ж.к. „Диана“, бл. 10, както и на ул. „Стара планина“ № 1.


Ямбол. Община стартира дейности по прочистване коритото на река Тунджа

Ямбол. Община стартира дейности по прочистване коритото на река Тунджа ...

......... рибен проход. Извършваните дейности са част от усилията на общината за гарантиране безопасността на града от евентуално наводнение. Мерки по прочистване на дигите и коритото се извършват регулярно през годините, а предстоящият ремонт на разделителното съоръжение ще бъде реализиран със средства от държавния бюджет по искане на кмета Георги Славов.


Ямбол. На 9 юли 2019г. (вторник) ще се състои официална

Ямбол. На 9 юли 2019г. (вторник) ще се състои официална ...

......... главната пешеходна улица „Георги Раковски“, също и на централните паркови площи, източно от Безистена. Проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие.


Ямбол. Работи се едновременно по всички съоръжения на площадката по

Ямбол. Работи се едновременно по всички съоръжения на площадката по ...

......... изградена канализационната мрежа на кв. „Каргон“, подменени бяха водопроводи по цялото трасе, изградиха се каналните помпени станции. В допълнение бе изградена инфраструктура за довеждане на водите от целия град, включително и от индустриалната зона към бъдещото пречиствателно съоръжение. Обектът се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.”


Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов подписа днес в Министерството

Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов подписа днес в Министерството ...

......... стойност 3 702 737,60 лева, от които над 2,5 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“, чрез Европейския фонд за регионално развитие и бюджета на Република България. Общата продължителност на проекта е 24 месеца, като изпълнението на дейностите се планира в рамките на 19 месеца.


Ямбол. Подготвя се издаването на първи албум със записи на

Ямбол. Подготвя се издаването на първи албум със записи на ...

......... да подскажа и на други градове, че тези, които искат да правят качествено изкуство, просто трябва наистина да направят едно вложение в него, не само финансово и материално, но да дадат доверието на хора, които имат някаква концепция за нещата и поглед в бъдещето", допълва още ръководителят на КО „Дианополис“.


Ямбол. Кметът на Ямбол на проверка за строителството на пречиствателната

Ямбол. Кметът на Ямбол на проверка за строителството на пречиствателната ...

......... екологичната среда в града и региона и ще отговори на съвременните стандарти за ВиК-сектора. Мерките се реализират по втора фаза на Интегрирания проект за воден цикъл на град Ямбол - изграждане на ГПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа, финансиран по ОП „Околна среда 2014-2020“.


Ямбол. Кметът на града Георги Славов провери вчера напредъка на

Ямбол. Кметът на града Георги Славов провери вчера напредъка на ...

......... общината следва единна стратегия за благоустрояване във всички квартали на града – най-напред бяха премахнати незаконните гаражи в големите жилищни комплекси и така се освободиха значителни обществени терени за новите паркинги. След уреждането на паркирането, се пристъпва към обособяване на зони за отдих със зелени площи, детски и спортни площадки.


Ямбол. Този петък в Ямбол стартира шестият поред летен филмов

Ямбол. Този петък в Ямбол стартира шестият поред летен филмов ...

......... с награда за най-добър сценарий от Кан ’18 и още десетки отличия в цял свят. Следват „Капернаум“, „Дивата круша“, „Джебчии“, „За короната и страната“, „Песента на скорпионите“, „Луната на Юпитер“, „Без милост“ и „Феникс“. Подробна информация за програмата на Лятното кино – Ямбол `2019 – на страницата на община Ямбол.


Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов ще направи поредна редовна

Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов ще направи поредна редовна ...

......... на терените и изграждане на значително повече места за паркиране. Живущите в тази част на един от най-големите квартали на Ямбол ще имат възможност да ползват над 100 допълнителни паркоместа. Целта е облекчаване на паркирането в междублоковите пространства и урегулиране на движението като част мерките за благоустрояване на жилищните райони.


Ямбол. И в тазгодишното издание на историческите възстановки (21-22 юни)

Ямбол. И в тазгодишното издание на историческите възстановки (21-22 юни) ...

......... за древните времена начини за приготвяне на храна. Учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Ямбол са подготвили специално меню с разнообразие от ястия и напитки, характерни за античната епоха. В него са включени Питки „Теганитес”, „Цацики в маслинови питки”, Ябълков пай „Атина”, Лавадулова лимонада, както и още много ястия.


Ямбол. Скалното светилище в античния град „Кабиле“ събра стотици хора

Ямбол. Скалното светилище в античния град „Кабиле“ събра стотици хора ...

......... насладят на специална селекция вина на „Вила Ямбол“. По-късно през деня, пред сградата на Културно-информационен център „Безистен“ в Ямбол се проведе ученически пленер „Слънцето“, при който младите художници пресъздадоха своя поглед за небесното тяло. По-малките участници получиха като награда специално изработена книжка с приказки, стихотворения и гатанки посветени на Слънцето.


Ямбол. Общината организира специален автобусен транспорт до Археологическия резерват „Тракийски

Ямбол. Общината организира специален автобусен транспорт до Археологическия резерват „Тракийски ...

......... от 10.00 до 13.00 часа включително. Цената на билета е 0,70 лв., колкото е стойността ѝ за градските линии. Автобусният транспорт е с цел осигуряване възможност повече желаещи да посетят Панаира на туристическите забавления и анимации и да се облекчи паркирането в района пред археологическия резерват по време на фестивала.


Ямбол. Античният град „Кабиле“ край Ямбол отново ще бъде арена

Ямбол. Античният град „Кабиле“ край Ямбол отново ще бъде арена ...

......... централния площад пред общината и ще дефилират по ул. „Г. Раковски“ до сцената при Безистена. Именно там, от 20.30 часа е тържественото откриване с представяне на всички възстановчици. Още тук адреналинът ще бъде на високи нива с първите гладиаторски двубои, представени от клубовете Ludus Lupercalis (Ямбол) и Ludus Thrax (София).


Ямбол. Над 20 000 души присъстваха на концерта на „Джипси

Ямбол. Над 20 000 души присъстваха на концерта на „Джипси ...

......... Me“, „Un Amor“ . Преди „Джипси Кингс“ на сцената излязоха Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени", които представиха любимите на поколения българи хитове - „По-полека“, „Холивуд“, „Рай“, „Към“, „Едно“, „Тази песен не е за любов“, „Фойерверк“, „Аз ли съм или не съм“, „Бряг с цвят най-зелен“, „Обичам те, мила“ и други.


Ямбол. С празнична света Литургия в храм „Света Троица“ в

Ямбол. С празнична света Литургия в храм „Света Троица“ в ...

......... юни е Фолклорно шоу „Който може, го може" пред Читалище „Съгласие“ от 18.30 часа. Във връзка с тържественото отбелязване на празника на Ямбол от 8.00 до 18.00 часа паркирането в зоните за платено кратковременно паркиране в обхвата на "синята зона" ще бъде безплатно за всички жители и гости на Ямбол.


Ямбол. Музиката на „Джипси Кингс

Ямбол. Музиката на „Джипси Кингс" е вечна, тя се превърна ...

......... по-лесна ориентация на гостите на Ямбол и осигуряване на безопасност и ред при паркирането, на възлови кръстовища ще бъдат разположени служители на полицията, на Сектор Превенция и опазване на обществения ред към Община Ямбол и от Общинското предприятие „Платени зони за паркиране“, които ще насочват автомобилите към най-близките подходящи места.


Ямбол. Ообновената ул. „Преслав“ в Ямбол е вече отворена за

Ямбол. Ообновената ул. „Преслав“ в Ямбол е вече отворена за ...

......... на ул. „Преслав“ бе приоритетен проект с оглед натовареността на пътното платно като част от една от входно-изходните артерии на града. Реновирането й бе в изпълнение на последователните усилия на община Ямбол за цялостно обновяване на уличната мрежа в града, създаване на по-добри условия за движение на автомобили и пешеходци.


Ямбол. Община Ямбол ще продължи да подкрепя Факултет „Техника и

Ямбол. Община Ямбол ще продължи да подкрепя Факултет „Техника и ...

......... 16 магистърски специалности и 8 докторски програми. През тази година предстои да бъде извършено саниране на основната сграда на факултета, информира ректорът на Тракийски университет - Стара Загора проф. д-р Иван Въшин. Той адмирира работата на факултета и го даде за пример за успешно реализиране на приема в предходните години.


Ямбол. Във връзка с ремонтните дейности по изграждане на главен

Ямбол. Във връзка с ремонтните дейности по изграждане на главен ...

......... юли, след което мостът в южната част на градския парк отново да бъде отворен за преминаване. Община Ямбол и фирмата-изпълнител на обекта поднасят своите извинения за временните неудобства, които гражданите могат да изпитат и разчитат на тяхното разбиране. Препоръчва се, преминаването към парка да става през останалите подходи към него.


Ямбол. Различното и многообразно културно събитие, познато като Арт-фестивал „Отворени

Ямбол. Различното и многообразно културно събитие, познато като Арт-фестивал „Отворени ...

......... на тема „Ямбол – моят град“. Началото е в 15.00 часа в Културно-информационен център „Безистен“. За седемте си издания досега „Отворени пространства“ е утвърден като неизменен акцент от програмата на Деня на Ямбол, изненадващ със своето разнообразие и даващ простор на вдъхновението и свободната изява на много артисти и граждани.


Ямбол. Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени

Ямбол. Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени" са поредната българска група, ...

......... над Сахара“, „Хромозоми“, „Обичам те, мила“ и много други. Жителите и гостите на града ще имат възможността да изкарат невероятен рок купон с тях, месец преди старта на новото им лятно турне. Този път то включва мащабни концерти само в пет български града - София, Бургас, Варна, Созопол и Пловдив.