Ямбол. 4210 спортни комплекта и тениски с обозначения на световноизвестни

Ямбол. 4210 спортни комплекта и тениски с обозначения на световноизвестни ...

......... е съставен е акт за установеното митническо нарушение. Другите 3690 спортни комплекта и тениски, със знаци на същите марки, са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета, относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. За случая са сезирани правопритежателите на съответните търговски марки.


Ямбол. Стотици посетители изпълниха залите на музеите и галерията в

Ямбол. Стотици посетители изпълниха залите на музеите и галерията в ...

......... Етнографския комплекс в кв. „Каргон“, Музея на бойната слава и Културно-информационен център „Безистен“ с Интерактивен музей. Занимателната игра „Влез в историята“ има за цел да провокира интерес и опознаване на специфичните богатства на всеки културен институт в града и едновременно с това възприемането им като единен културен и туристически продукт.


Ямбол. На 19 май Камерен оркестър „Дианополис“ представя концерт с

Ямбол. На 19 май Камерен оркестър „Дианополис“ представя концерт с ...

......... под диригентската палка на маестро Михайло Бабич (Украйна, Австрия). Солисти са гост-музикантите: Радмила Петрова- Кръстева, цигулка и Даниела Андонова, пиано. Концертът ще бъде в Синия салон на Народно читалище „Съгласие – 1862“ от 11.30 часа. Пролетното матине се реализира с подкрепата на Община Ямбол и Общинско предприятие „Туризъм и култура“.


Ямбол. За поредна година Ямбол отбелязва Европейската нощ на музеите

Ямбол. За поредна година Ямбол отбелязва Европейската нощ на музеите ...

......... да се включат в играта „Мисля, преживявам, творя“, при която участват във викторина с въпроси за интересни експонати от залите в музея. Общата цел на инициативата е да провокира интерес и опознаване на богатствата на ямболските музеи и галерии. Очакванията са и тази година залите да бъдат препълнени от посетители.


Ямбол. Абитуриентските балове в Ямбол тази година са съсредоточени в

Ямбол. Абитуриентските балове в Ямбол тази година са съсредоточени в ...

......... Кубертен" и на Средно училище „Св. Кл. Охридски". В последния ден – 25 май, по централните улици на града ще дефилират зрелостниците от Професионална гимназия по икономика „Г. С. Раковски”, Професионална техническа гимназия „Иван Райнов”, Професионална гимназия по строителство и геодезия „Кольо Фичето” и Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев”.


Ямбол. Култовият спектакъл „Кармина Бурана“ гостува в Ямбол на 10

Ямбол. Култовият спектакъл „Кармина Бурана“ гостува в Ямбол на 10 ...

......... сборник с поезията на средновековни странстващи поети - голиардите. Пищният спектакъл се представя за първи път в Ямбол и се реализира с подкрепата на Община Ямбол. Билети за „Кармина Бурана“ могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, както и на място - касата в Голямата зала на Община Ямбол.Ямбол. С тържествен ритуал пред паметника на Георги Дражев и

Ямбол. С тържествен ритуал пред паметника на Георги Дражев и ...

......... май ще бъде Ден на отворени врати за всички ямболски музеи – Културно-информационен център „Безистен“, Регионален исторически музей – Ямбол, Художествена галерия „Жорж Папазов“ и Музея на бойната слава “. Празничната програма ще завърши с пролетен концерт на вокална група „Пятница 13“ от 18.00 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“.


Ямбол. В града ще се състои концерт на групата „Джипси

Ямбол. В града ще се състои концерт на групата „Джипси ...

......... на групата или както сами се наричат „старите и исторически „Джипси Кингс“. Събитието е кулминацията на празниците, посветени на Деня на Ямбол и е с вход свободен за жителите и гостите на града. Видеото с поканата към феновете може да бъде видяно на сайта на Община Ямбол, както и тук.


Ямбол. По повод 24 май, Деня на българската просвета и

Ямбол. По повод 24 май, Деня на българската просвета и ...

......... Мария Чертищева–Казан – пиано. Сред репертоара на вечерта са преработки на популярни български народни песни, творби на Дворжак и Шопен, както и руски романси от Глинка, Чайковски и Рахманинов. Произведенията ще бъдат изпълнени на оригиналните славянски езици. Концертът е представен с изключително успешна премиера миналата година в Холандия. Вход свободен.


Ямбол. Ямбол отпразнува Гергьовден с литийно шествие и тържествен войскови

Ямбол. Ямбол отпразнува Гергьовден с литийно шествие и тържествен войскови ...

......... Милен Димитров. След приключване на тържествения ритуал, шествието с иконата на Св. Георги се върна по обратния маршрут до храма в кв. „Каргон“, където бе положена за поклонение на миряните от Ямболската духовна околия. Празникът на Българската армия ще бъде и ден на отворени врати в Музея на бойната слава.


Ямбол. По повод светлия християнски празник Гергьовден, кметът на Ямбол

Ямбол. По повод светлия християнски празник Гергьовден, кметът на Ямбол ...

......... ще бъде представена презентация, посветена на участието на 29-ти пехотен Ямболски полк в Първа световна война 1915 - 1918 г., с лектор инж.Теодор Масов. Традиционно, 6 май е ден на отворени врати в ямболския военен музей, като от 10.00 до 16.00 часа всеки може да разгледа експозициите при вход свободен.Ямбол. Основното разделително съоръжение на р. Тунджа в границите на

Ямбол. Основното разделително съоръжение на р. Тунджа в границите на ...

......... бе реална опасност от събаряне на подпорната стена и последващо разрушаване на цялото съоръжение. Това би довело до риск от преливане на дигите в рамките на града и поражения върху останалите мостове по течението на реката. За извършването на ремонтните дейности по разделителното съоръжение предстои обявяване на конкурс за изпълнител.


Ямбол. По повод публикувана на 22 април 2019 година в

Ямбол. По повод публикувана на 22 април 2019 година в ...

......... от медията се твърди, че липсват. Община Ямбол се противопоставя остро на разпространението на подобни фалшиви новини. Това не е първият случай от страна на медията за преднамерено отношение и разпространение на невярна информация, касаеща Община Ямбол. Във връзка с това призоваваме медиите към обективност и спазване на журналистическата етика.


Ямбол. На 24 април от 18.00 часа пред Младежки дом

Ямбол. На 24 април от 18.00 часа пред Младежки дом ...

......... категории спрямо пола и килограмите: 1.Момчета – до 75 кг. 1. Момичета – до 60 кг. 2.Момчета – над 75 кг. 2. Момичета – над 60 кг. Кампанията се организира съвместно с Младежки дом „Георги Братанов“, Обединен спортен клуб по канадска борба „Давид“- Ямбол и Мото клуб „The Riders“- Ямбол.


Ямбол. Пищността на Венецианския барок се пренесе днес в салона

Ямбол. Пищността на Венецианския барок се пренесе днес в салона ...

......... 24 април, е повече от изкушаваща за ценителите на класическата музика – Фестивалният симфоничен оркестър „Златната Диана“ отново събира изключителни инструменталисти от страната и чужбина. Специалното участие е на неподражаемия цигулар от световна класа Светлин Русев. Допълнителна информация за Музикалните празници „Златната Диана“ – Ямбол 2019 – на www.yambol.bg .


Ямбол. Добър ден, колеги!На Лазаровден екипът на Национална програма

Ямбол. Добър ден, колеги!На Лазаровден екипът на Национална програма "Детско ...

......... програма "Детско здраве - Пирогов" и на екипа на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" като цяло. По този повод предстои двете болници да подпишат договор за сътрудничество. Следващият град, в който ще преглежда НП "Детско здраве - Пирогов", е Кърджали. Специалистите ще посетят града в Деня на детето - 1 юни.Ямбол. Община Ямбол получи приз „Градски дух” от пилотното издание

Ямбол. Община Ямбол получи приз „Градски дух” от пилотното издание ...

......... опит на общините, който да служи за пример на останалите. На този етап излъчването на победителите става на регионален принцип, като в края на кампанията през есента ще бъде връчена и Голямата награда - тя ще бъде за общините, събрали най-много точки по всичките пет групи критерии в националното класиране.


Ямбол. По повод международния ден на книгата и авторското право

Ямбол. По повод международния ден на книгата и авторското право ...

......... призьор от Националния конкурс за млади художници и литератори „Душата на един извор“ 2018 г., организиран от община Ямбол, съвместно с Фондация „Млада България“. Носител е на редица литературни награди, включително „Петя Дубарова” (2012). Автор е вече на пет поетични книги и две самостоятелни изложби в България и в чужбина.


Ямбол. Без европейската солидарност много от важните за населените места

Ямбол. Без европейската солидарност много от важните за населените места ...

......... по 39 км. трасе на пътя II-53-Ямбол-Калчево-Челник-Тамарино-Средец. Близо 33 млн. лв. с ДДС ще се инвестират в подобряване на състоянието на водоснабдителната и канализационната мрежа в област Ямбол. ВиК операторът вече кандидатства за финансиране на проекта от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, стана ясно още по време на форума.


Ямбол. 21-вото издание на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” ще

Ямбол. 21-вото издание на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” ще ...

......... национален куклено-театрален фестивал е Ямболският Държавен куклен театър „Георги Митев“. Събитието се провежда с подкрепата на община Ямбол и под патронажа на кмета Георги Славов. Повече за фестивала гражданите могат да научат на сайта на Държавен куклен театър „Георги Митев“ – Ямбол тук, както и на сайта на Общината тук.


Ямбол. „Джипси Кингс“ ще участват в големия концерт по повод

Ямбол. „Джипси Кингс“ ще участват в големия концерт по повод ...

......... многохилядни концерти в Ямбол бяха и рок-титани като Боби Кимбъл (ТОТО), Иън Пейс (Дийп Пърпъл), Греъм Бонит и Дуги Уайт (Рейнбоу), както и вечните легенди на рока „Юрая Хийп“. Концертите се провеждат на открито на площада пред община Ямбол и са с вход свободен за жителите и гостите на града.


Ямбол. Феноменалният спектакъл „За сватбите“ на Камен Донев ще бъде

Ямбол. Феноменалният спектакъл „За сватбите“ на Камен Донев ще бъде ...

......... извън столична сцена. Началото е в 19.30 часа, в зала „Диана“. Събитието се реализира с подкрепата на обшина Ямбол. Билети могат да бъдат закупени от мрежата на „Ивентим“, както и от билетната каса във фоайето на Голямата зала на община Ямбол или да бъдат заявени на тел. 0876 694 083.


Ямбол. През 2019 г. музикалното събитие „Златната Диана“ отново отправя

Ямбол. През 2019 г. музикалното събитие „Златната Диана“ отново отправя ...

......... предприятие „Туризъм и култура“, Камерен оркестър „Дианополис“ с диригент и главен художествен ръководител Константин Илиевски, Ямболска регионална туристическа асоциация, партньор – Народно читалище „Съгласие – 1862“. Билети за концертите могат да бъдат закупени от касата във фоайето на Голямата зала на общината. Телефон за контакт и заявки: 0876 694 083.


Родителното отделение на ямболската болница

Родителното отделение на ямболската болница "Св. Панталеймон" е на път ...

......... едно от последните действащи лица в отделението, беше категорична – не мога да се справя с толкова голяма натовареност. От ръководството на "Св. Панталеймон" са категорични, че са обиколили половин България и всички най-големи областни градове - София, Пловдив, Варна, но никой не иска да дойде да работи в болницата.


Ямбол. На 28 март 2019 г. от 18.00 часа в

Ямбол. На 28 март 2019 г. от 18.00 часа в ...

......... изпълнява интеграл от творбите на Бах (в рамките на три сезона в зала „България“) и през годините концертира в страни от Европа, Азия и Америка. При гостуването й в Ямбол, на концерта в четвъртък Нева Кръстева ще представи произведения на Дитрих Букстехуде, Йохан Себастиан Бах, Сезар Франк и Оливие Месиен.


Ямбол. Районна прокуратура – Елхово задържа за срок до 72

Ямбол. Районна прокуратура – Елхово задържа за срок до 72 ...

......... оперативни сили са насочени, за да работят по разкриване на извършения грабеж. Своевременно е бил сформиран и щаб за работа по така наречените „горещи следи“. Всички присъстващи се обединиха около мнението, че отличната координация между Прокуратурата и ръководството и служителите на ОДМВР – Ямбол е довела до разкриването на престъплението.


Ямбол. В ход е традиционната пролетна залесителна кампания на Община

Ямбол. В ход е традиционната пролетна залесителна кампания на Община ...

......... паркове и зони за отдих, те се прилагат и по основни пътни артерии и по жилищните квартали. Поддържането на зелените системи включва оформяне на корони, премахване на болни дървесни видове и саморасла растителност, която е несъвместима с градската среда, както и последващи мерки по залесяване с подходящи декоративни паркови видове.


Елховският районен съд отмени глобата от 1900 лв. за стопаните

Елховският районен съд отмени глобата от 1900 лв. за стопаните ...

......... е имало чума. От областната агенция по храните коментираха, че овцете са изградили имунитет към чумата, но това не означава, че не са били болни, затова стадото е заличено като обект и ще остане затворено. Казусът между стопани и агенцията ще бъде решен на 2 април в съда в Сливен.


Ямбол. 255 опаковки с хормон на растежа на стойност над

Ямбол. 255 опаковки с хормон на растежа на стойност над ...

......... къса) цигари марка „Karelia“, всички без акцизен бандерол. Шофьорът на камиона, недекларираните опаковки с медикамента и цигари, както и товарното полуремарке, послужило като средство за извършване на контрабанда, са задържани. По случая е образувано досъдебно производство по описа на териториален отдел „МРР Южна морска“ под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.


Ямбол. Приключи изпълнението на проект „Ямбол и Одрин – два

Ямбол. Приключи изпълнението на проект „Ямбол и Одрин – два ...

......... Одрин. В рамките на проекта бяха изпълнени реконструкция и архитектурен дизайн на градския мост на парка в Ямбол и прилежащото му пространство, обновяване на историческа сграда в Одрин за изграждане на Туристически информационен център и общи дейности, представящи туристическия потенциал на областите Ямбол и Одрин, на територията на двете общини.


Ямбол. На 13 март от 17.30 часа в Музея на

Ямбол. На 13 март от 17.30 часа в Музея на ...

......... Специално присъствие е отредено на участието на бургаския 24-ти пехотен черноморски полк в тежките сражения при Лозенград, Бунархисар, Булаир и Чаталджа. Гостуването на фотодокументалната изложба е част от програмата на ямболския Музей на бойната слава за представяне на важни моменти от българската военна история чрез експозиции, открити лекции и презентации.


Ямбол. В града ще се проведе заключителна пресконференция за резултатите

Ямбол. В града ще се проведе заключителна пресконференция за резултатите ...

......... в Ямбол и прилежащото му пространство, обновяване на историческа сграда в Одрин за изграждане на Туристически информационен център и общи дейности, представящи туристическия потенциал на областите Ямбол и Одрин, на територията на двете общини. По време на събитието ще бъдат представени резултатите от реализацията на проекта, както и постигнатите цели.


Ямбол. Кукерите от село Веселиново (Ямбол) и сурвакарите от село

Ямбол. Кукерите от село Веселиново (Ямбол) и сурвакарите от село ...

......... на четиридневния фестивал в Ямбол. Юбилейното издание на „Кукерландия“ отново бе предизвикателство за сетивата с атрактивна програма, три сцени на открито, зрелищни концерти и дефилета, много творчески работилници и пищен базар. Организатор на фестивала е Община Ямбол, 20-ото му поредно издание премина под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова.


Ямбол. С тържествено честване, организирано от Община Ямбол, в града

Ямбол. С тържествено честване, организирано от Община Ямбол, в града ...

......... Отбелязването на 141-ата годишнина от Освобождението на България продължава в Културно-информационен център „Безистен“ с концерт „Български корени“ на Камерен оркестър „Дианополис“ от 11.30 часа. В 13.00 часа в Музея на бойната слава ще бъде представена лекция на тема „Опълченците от Ямболска област, участвали в Руско-турската война (1877 - 1878 г.)“.


Ямбол. На 2 и 3 март въздухът над Ямбол ще

Ямбол. На 2 и 3 март въздухът над Ямбол ще ...

......... изяви в по-освободени форми и неочаквани импровизации. ХХ Международен маскараден фестивал „Кукерландия“ – Ямбол `2019 стартира на 28 февруари, четвъртък и в продължение на четири дни предлага пищен букет от концерти, дефилета, изложби и базари. Организатор е община Ямбол. Събитието се провежда под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова.


Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов се срещна с баскетболния

Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов се срещна с баскетболния ...

......... на града и всеки техен успех трябва да бъде поощряван. Пожелавам Ви да бъдете здрави и да работите и занапред със същия този спортен хъс, за да ни радвате с много нови титли и още повече успехи“, заяви по време на срещата с младите спортисти кметът на Ямбол Георги Славов.


Ямбол. С прожекция на филма „Легенда за първия кукер“ на

Ямбол. С прожекция на филма „Легенда за първия кукер“ на ...

......... с 20 страховити великани – най-предпочитаните „партньори“ за снимки. Повече за програмата на ХХ Международен маскараден фестивал „Кукерландия“ – Ямбол `2019 (28 февруари – 3 март) е публикувана на сайта на Община Ямбол тук , на туристическия портал: www.tourism-yambol.com, както и във Фейсбук страниците на Община Ямбол и на фестивала.


Ямбол. Евродепутатът Асим Адемов гостува в Професионалната гимназия по строителство

Ямбол. Евродепутатът Асим Адемов гостува в Професионалната гимназия по строителство ...

......... и демократичен живот в Европейския съюз. „България е част от голямото европейско семейство вече 12 години и благодарение на европейската солидарност страната ни се подобри драстично към по-добро“, заяви по време на дискусията с учениците евродепутатът Асим Адемов. Той се включи и в интерактивен урок за интериорен дизайн на сгради.


Ямбол. На 2 и 3 март въздухът над Ямбол ще

Ямбол. На 2 и 3 март въздухът над Ямбол ще ...

......... изяви в по-освободени форми и неочаквани импровизации. ХХ Международен маскараден фестивал „Кукерландия“ – Ямбол `2019 стартира на 28 февруари, четвъртък и в продължение на четири дни предлага пищен букет от концерти, дефилета, изложби и базари. Организатор е община Ямбол. Събитието се провежда под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова.


Ямбол. Опит за контрабанден внос от Турция на фреон в

Ямбол. Опит за контрабанден внос от Турция на фреон в ...

......... пренесъл през границата на странната, без знанието и разрешението на властите, стоки за търговски цели в големи размери (бутилки с газ фреон) и препарати за растителна зашита, които са били целия товар в камиона – на обща стойност 371 760 лева – престъпление по чл.242, ал.1, б. „д“ от НК.


Ямбол. С три тона висококачествено вино местната винарска изба „Вила

Ямбол. С три тона висококачествено вино местната винарска изба „Вила ...

......... избата. Днешният Празник на виното традиционно бе прелюдия и към започващия на 28 февруари Международен маскараден фестивал „Кукерландия – Ямбол 2019“, който тази година чества своя 20-годишен юбилей. По мнението на фолклористи и етнографи корените на кукерските игри се свързват с древните езически обичаи на траките и тогавашните Дионисиеви празници.


Ямбол. Артилерийски верижен влекач и бронирана разузнавателна машина, използвана за

Ямбол. Артилерийски верижен влекач и бронирана разузнавателна машина, използвана за ...

......... разузнаван района на атомната електроцентрала в Чернобил за радиоактивно заразяване след аварията. До края на месеца се очаква в Ямбол да пристигнат и други два машини от безвъзмездното дарение на военното министерство – танков мостопоставач МТУ с дължина 15 м и тонаж от 36 т, също и танков влекач ТВ-55М.


Ямбол. Община Ямбол бе отличена с наградата на списание „Туризъм

Ямбол. Община Ямбол бе отличена с наградата на списание „Туризъм ...

......... форум в туризма у нас и един от най-авторитетните на Балканите. В рамките на три дни той привлича вниманието на хиляди професионалисти и посетители. Тази година се представят над 380 туристически компании от 25 държави от Европа, Азия, Африка, Америка. Традиционно борсата се провежда под патронажа на Министерството на туризма.


Ямбол. Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72

Ямбол. Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 ...

......... от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Бургас. Артефактите предмет на контрабандата са задържани благодарение на отличните действия на служителите на ГКПП „Лесово“. Предстои (в следващите дни) Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.


Ямбол. Зрелищен празник „Пазим духа на виното“ очаква жителите и

Ямбол. Зрелищен празник „Пазим духа на виното“ очаква жителите и ...

......... са донесли стотици медали по света и у нас. Основно вдъхновение за екипа на избата са именно традициите, които регионът има в правенето на вкусни вина. Именно затова винарната кръсти една от марките си Kabile на името на историческата местност край Ямбол – Археологически резерват „Тракийски и античен град „Кабиле“.


Ямбол. Пари за новата болница има и новата болница ще

Ямбол. Пари за новата болница има и новата болница ще ...

......... прага на реалното строителство, някои политици проявяват мнима загриженост за съдбата на болницата или са склонни да си приписват заслуги, че са направили нещо по въпроса. По-важното е, че процесът е необратим и се надявам до две години ямболии да имат модерно болнично заведение“, коментира кметът на Ямбол Георги Славов.


Ямбол. Серия от анимирани рекламни клипове ще провокират публиката за

Ямбол. Серия от анимирани рекламни клипове ще провокират публиката за ...

......... групи от цяла България, също и гостуващи състави от чужбина. Състезателното дефиле на кукери и маскирани очаква своята многохилядна публика на 2 и 3 март в Градския парк на Ямбол, превърнат в „Кукерград“. Събитието е организирано от Община Ямбол и се провежда под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова.


Ямбол. Общински съвет – Ямбол прие без промени предложения от

Ямбол. Общински съвет – Ямбол прие без промени предложения от ...

......... финансиране в разходната част е планирано на над 43 млн. лв., в това число повече от 21 млн. лв. за капиталови разходи за покриване на инвестиционната програма на Общината. По-голямата част от тях се предвижда да бъдат осигурени чрез теглене на дългосрочен облигационен заем в размер на 9 млн. евро.


Ямбол. Слабо земетресение е регистрирано в района на село Бояджик

Ямбол. Слабо земетресение е регистрирано в района на село Бояджик ...

......... земетресение е регистрирано в района на село Бояджик в община Тунджа. Това сочи справка на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Трусът е с магнитуд 2.4 по скалата на Рихтер и е регистриран в 23.10 часа на 30 януари. Дълбочината на земетресението е 6.8 км.


Ямбол. Започна приемът на заявки за участие в Празничния базар

Ямбол. Започна приемът на заявки за участие в Празничния базар ...

......... на преместваемо съоръжение на 7 и 8 февруари в Центъра за услуги и информация. Таксата за участие се заплаща при подаването на заявлението. Разрешенията ще се получават от 14 февруари. Допълнителна информация за таксите и реда за участие в мартенския базар са публикувани на сайта на Общината в рубриката „Актуално“.


Ямбол. Гигантските маски на ямболския фестивал „Кукерландия“ ще бъдат и

Ямбол. Гигантските маски на ямболския фестивал „Кукерландия“ ще бъдат и ...

......... „Кукерландия“. Тази година, по случай 20-я юбилей на ямболския фестивал, се подготвя нова, двадесета поред маска, която със своите внушителни над 5 метра височина, ще бъде сред новите атракции на кукерското сборище. Международният маскараден фестивал „Кукерландия“ – Ямбол `2019 очаква своите гости в дните между 28 февруари и 3 март.


Ямбол. Камерен оркестър „Дианополис“ ще изнесат концерт в Културно-информационен център

Ямбол. Камерен оркестър „Дианополис“ ще изнесат концерт в Културно-информационен център ...

......... Паганини. Солисти на новогодишния концерт са Красимира Султанова и Росен Идеалов. Цветомира Гицова пък ще представи емблематични песни и арии от оперите „Веселата вдовица“ и Джудита” на Франц Лехар. Предварителната продажба на билети е до 19 януари от 10.00 до 17.00 часа на касата на Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол.


Ямбол. С тържествено честване, организирано от община Ямбол, бе отбелязана

Ямбол. С тържествено честване, организирано от община Ямбол, бе отбелязана ...

......... Негово Високопреподобие Архиерейският наместник Архимандрит Димитрий. Поднесени бяха венци и цветя в знак на почит към паметта на героите. Отбелязването на 141-ата годишнина от Освобождението на Ямбол продължи със шествие по улиците на града до Паметника на загиналите за националното освобождение, където също бяха положени венци и цветя на признателност.


Ямбол. Специфичният фотографски поглед върху маскарадните игри с фокус върху

Ямбол. Специфичният фотографски поглед върху маскарадните игри с фокус върху ...

......... с най-висока художествена стойност, атрактивност и сила на посланието, конкурсът дава път и на млади автори, със специална награда, учредена за тях. Събитието е организирано от община Ямбол, Сдружение „Ямболска фотографска общност“, Художествена галерия „Жорж Папазов” и Общинско предприятие „Туризъм и култура“ Подробности за конкурса на: www.kukerlandia.com и www.yambol.bg .


Консорциум „Елит ПСОВ Ямбол“ е избран да изпълни втория воден

Консорциум „Елит ПСОВ Ямбол“ е избран да изпълни втория воден ...

......... и третично стъпало – отстраняване на азот и фосфор. Предвидени са също съоръжения за обеззаразяване и за оползотворяване на отделения газ от стабилизиране на утайката-метан – ко-генерация. Освен довършване на пречиствателната станция е предвидено изграждане на довеждащ колектор, разширение и реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа на областния град.  


Ямбол. За седми път богоявленският кръст в Ямбол бе изваден

Ямбол. За седми път богоявленският кръст в Ямбол бе изваден ...

......... от кмета на Ямбол Георги Славов. Тази година за кръста скочиха 20 смелчаци, на които архиерейският наместник архимандрит Димитрий подари по един дървен кръст за здраве. Отбелязването на Богоявление бе предшествано от тържествен ритуал по освещаване на бойните знамена на Българската армия и литийно шествие до моста на река Тунджа.


Ямбол. С пълно мнозинство Общински съвет – Ямбол гласува днес

Ямбол. С пълно мнозинство Общински съвет – Ямбол гласува днес ...

......... в централна част на града с благоустрояване на околните пространства, както и изграждането на велоалеи по основни пътни артерии. Решението на Общинския съвет е част от процедурата за изтегляне на дългосрочния облигационен заем. Предстои избор на финансов (инвестиционен) посредник, каквото е и изискването на закона при поемане на общински дълг.


Ямбол. С фестивал на танцуващи коледари в града се отбелязва

Ямбол. С фестивал на танцуващи коледари в града се отбелязва ...

......... пространства пред читалищата „Пробуда – 1909“ и „Зора – 1945“, както и в жк. „Диана“ – пред бивш магазин „Югоагент“. Целта бе колкото може повече хора да съпреживеят уникалния за града празник. И на трите изнесени сцени в празничната програма участваха коледарски куди, фолклорни състави и групи към кварталните клубове.


Ямбол. В Ямбол отново ще се проведе коледарски буенек. Новото

Ямбол. В Ямбол отново ще се проведе коледарски буенек. Новото ...

......... представена от коледарски групи от „Каргона“ и „Баира“ – носители на двата специфични стила в ямболското коледуване. Поканени за участие са едни от най-добрите групи, включени в регистъра на кудите, които през години са печелили многократно награди и поддържат славата си на носители на автентичната традиция на ямболския коледарски буенек.


Ямбол. На 25 декември в Ямбол отново ще се проведе

Ямбол. На 25 декември в Ямбол отново ще се проведе ...

......... представена от коледарски групи от „Каргона“ и „Баира“ – носители на двата специфични стила в ямболското коледуване. Поканени за участие са едни от най-добрите групи, включени в регистъра на кудите, които през години са печелили многократно награди и поддържат славата си на носители на автентичната традиция на ямболския коледарски буенек.


Ямбол. Рекорден брой групи участваха в провеждащия се днес в

Ямбол. Рекорден брой групи участваха в провеждащия се днес в ...

......... на Коледната благотворителна кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“, насочена към подпомагане лечението на тежко болни ямболски деца и младежи. В рамките на празника бе открита и изложба с награждаване авторите на отличените творби в конкурса на ОДК по приложно и изобразително изкуство „От Коледа до Васильовден“.


Ямбол. От 11.00 часа в Градския парк на град Ямбол

Ямбол. От 11.00 часа в Градския парк на град Ямбол ...

......... Ямбол се извърши основен ремонт и обновяване на централния пешеходен мост към Градския парк. Това събитие е трето поред от планираните в рамките на проекта четири съвместни събития в Ямбол и Одрин, свързани с представяне, споделяне и празнуване на местни обичаи и представяне на туристическия потенциал на двете побратимени общини.


Ямбол. Отворена е за движение ул. „Преслав“. Една от основните

Ямбол. Отворена е за движение ул. „Преслав“. Една от основните ...

......... на ул. „Преслав“ е в изпълнение на дейностите по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“, договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-1.017-0001-C01, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“. Общата стойност на строително-монтажните работи по обекта е в размер на 2 381 066 лева.


Ямбол. С цел стимулиране съхраняването и популяризиране сред малките жители

Ямбол. С цел стимулиране съхраняването и популяризиране сред малките жители ...

......... целта е групите да представят максимално близо до автентичния му вид характерния за Ямбол начин на коледуване - с песни, наричания и уникалния за страната коледарски танц. Детският празник по традиция предхожда фестивала „Ямболски коледарски буенек“ , който и тази година ще се състои на връх Коледа - 25 декември.


Ямбол. На 18 декември 2018 г., от 11.00 часа, в

Ямбол. На 18 декември 2018 г., от 11.00 часа, в ...

......... извърши основен ремонт и обновяване на централния пешеходен мост към Градския парк. Това събитие е трето поред от планираните в рамките на проекта четири съвместни събития в Ямбол и Одрин, свързани с представяне, споделяне и празнуване на местни обичаи, фото изложби и представяне на туристическия потенциал на двете побратимени общини.


Ямбол. Христо Стоичков ще направи уникален жест за феновете си

Ямбол. Христо Стоичков ще направи уникален жест за феновете си ...

......... топка“ и като екстра към автографите, всеки фен ще има невероятната възможност да прегърне трофея и да си направи впечатляваща снимка. Легендата на българския футбол Христо Стоичков ще посети Ямбол на 15 декември по покана на Общинатал. Срещата с футболната легенда ще бъде в Спортна зала „Диана“ от 18.00 часа.


Ямбол. На 7 декември ще се състоят официални церемонии по

Ямбол. На 7 декември ще се състоят официални церемонии по ...

......... ул. „Г. Раковски“, пл. „Освобождение“, сградата на Безистена, превърната в модерен културно-информационен център, също така ул. „Цар Освободител“, свързваща центъра на града с Градския парк, както и самият парк и основният пешеходен мост към него. В резултат Ямбол има вече напълно нов, съвременен облик на най-възловите зони от градския център.


Ямбол. На 10 декември, понеделник, в 18.00 часа ще бъдат

Ямбол. На 10 декември, понеделник, в 18.00 часа ще бъдат ...

......... ела пред сградата на общината е украсена със сребристи и сини декоративни елементи, а за празничния дух в града ще се погрижат и внушителните светещи фигури на Дядо Коледа и Снежанка. Община Ямбол кани всички граждани на централния площад, за да споделят атмосферата на празничното запалване светлините на коледната елха.


Ямбол. 155 000 недекларирани евро с левова равностойност над 300

Ямбол. 155 000 недекларирани евро с левова равностойност над 300 ...

......... купюри е иззета. Срещу жената - турска гражданка е съставен акт за административно нарушение. Срещу другите двама пътници в автомобила, шофьорът - турски гражданин и пътникът- немски гражданин, е образувано досъдебно производство по описа на Митница „Бургас", което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Районна прокуратура Елхово.


Ямбол. На 5 декември от 18.00 часа почитателите на класическата

Ямбол. На 5 декември от 18.00 часа почитателите на класическата ...

......... с различни хорови и инструментални състави като Български камерен оркестър, Симфоничен оркестър гр. Елче, Испания, хор „Добруджански звуци”, Детски хор „Маестро Медникаров”, хор „Добри Чинтулов” и много други. В програмата са включени произведения на Бах, Пахелбел и Любек. Продажбата на билети за концерта започна в Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол.