Ямбол. В ход е традиционната пролетна залесителна кампания на Община

Ямбол. В ход е традиционната пролетна залесителна кампания на Община ...

......... паркове и зони за отдих, те се прилагат и по основни пътни артерии и по жилищните квартали. Поддържането на зелените системи включва оформяне на корони, премахване на болни дървесни видове и саморасла растителност, която е несъвместима с градската среда, както и последващи мерки по залесяване с подходящи декоративни паркови видове.


Елховският районен съд отмени глобата от 1900 лв. за стопаните

Елховският районен съд отмени глобата от 1900 лв. за стопаните ...

......... е имало чума. От областната агенция по храните коментираха, че овцете са изградили имунитет към чумата, но това не означава, че не са били болни, затова стадото е заличено като обект и ще остане затворено. Казусът между стопани и агенцията ще бъде решен на 2 април в съда в Сливен.


Ямбол. 255 опаковки с хормон на растежа на стойност над

Ямбол. 255 опаковки с хормон на растежа на стойност над ...

......... къса) цигари марка „Karelia“, всички без акцизен бандерол. Шофьорът на камиона, недекларираните опаковки с медикамента и цигари, както и товарното полуремарке, послужило като средство за извършване на контрабанда, са задържани. По случая е образувано досъдебно производство по описа на териториален отдел „МРР Южна морска“ под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.


Ямбол. Приключи изпълнението на проект „Ямбол и Одрин – два

Ямбол. Приключи изпълнението на проект „Ямбол и Одрин – два ...

......... Одрин. В рамките на проекта бяха изпълнени реконструкция и архитектурен дизайн на градския мост на парка в Ямбол и прилежащото му пространство, обновяване на историческа сграда в Одрин за изграждане на Туристически информационен център и общи дейности, представящи туристическия потенциал на областите Ямбол и Одрин, на територията на двете общини.


Ямбол. На 13 март от 17.30 часа в Музея на

Ямбол. На 13 март от 17.30 часа в Музея на ...

......... Специално присъствие е отредено на участието на бургаския 24-ти пехотен черноморски полк в тежките сражения при Лозенград, Бунархисар, Булаир и Чаталджа. Гостуването на фотодокументалната изложба е част от програмата на ямболския Музей на бойната слава за представяне на важни моменти от българската военна история чрез експозиции, открити лекции и презентации.


Ямбол. В града ще се проведе заключителна пресконференция за резултатите

Ямбол. В града ще се проведе заключителна пресконференция за резултатите ...

......... в Ямбол и прилежащото му пространство, обновяване на историческа сграда в Одрин за изграждане на Туристически информационен център и общи дейности, представящи туристическия потенциал на областите Ямбол и Одрин, на територията на двете общини. По време на събитието ще бъдат представени резултатите от реализацията на проекта, както и постигнатите цели.Ямбол. Кукерите от село Веселиново (Ямбол) и сурвакарите от село

Ямбол. Кукерите от село Веселиново (Ямбол) и сурвакарите от село ...

......... на четиридневния фестивал в Ямбол. Юбилейното издание на „Кукерландия“ отново бе предизвикателство за сетивата с атрактивна програма, три сцени на открито, зрелищни концерти и дефилета, много творчески работилници и пищен базар. Организатор на фестивала е Община Ямбол, 20-ото му поредно издание премина под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова.


Ямбол. С тържествено честване, организирано от Община Ямбол, в града

Ямбол. С тържествено честване, организирано от Община Ямбол, в града ...

......... Отбелязването на 141-ата годишнина от Освобождението на България продължава в Културно-информационен център „Безистен“ с концерт „Български корени“ на Камерен оркестър „Дианополис“ от 11.30 часа. В 13.00 часа в Музея на бойната слава ще бъде представена лекция на тема „Опълченците от Ямболска област, участвали в Руско-турската война (1877 - 1878 г.)“.


Ямбол. На 2 и 3 март въздухът над Ямбол ще

Ямбол. На 2 и 3 март въздухът над Ямбол ще ...

......... изяви в по-освободени форми и неочаквани импровизации. ХХ Международен маскараден фестивал „Кукерландия“ – Ямбол `2019 стартира на 28 февруари, четвъртък и в продължение на четири дни предлага пищен букет от концерти, дефилета, изложби и базари. Организатор е община Ямбол. Събитието се провежда под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова.


Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов се срещна с баскетболния

Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов се срещна с баскетболния ...

......... на града и всеки техен успех трябва да бъде поощряван. Пожелавам Ви да бъдете здрави и да работите и занапред със същия този спортен хъс, за да ни радвате с много нови титли и още повече успехи“, заяви по време на срещата с младите спортисти кметът на Ямбол Георги Славов.


Ямбол. С прожекция на филма „Легенда за първия кукер“ на

Ямбол. С прожекция на филма „Легенда за първия кукер“ на ...

......... с 20 страховити великани – най-предпочитаните „партньори“ за снимки. Повече за програмата на ХХ Международен маскараден фестивал „Кукерландия“ – Ямбол `2019 (28 февруари – 3 март) е публикувана на сайта на Община Ямбол тук , на туристическия портал: www.tourism-yambol.com, както и във Фейсбук страниците на Община Ямбол и на фестивала.Ямбол. Евродепутатът Асим Адемов гостува в Професионалната гимназия по строителство

Ямбол. Евродепутатът Асим Адемов гостува в Професионалната гимназия по строителство ...

......... и демократичен живот в Европейския съюз. „България е част от голямото европейско семейство вече 12 години и благодарение на европейската солидарност страната ни се подобри драстично към по-добро“, заяви по време на дискусията с учениците евродепутатът Асим Адемов. Той се включи и в интерактивен урок за интериорен дизайн на сгради.


Ямбол. На 2 и 3 март въздухът над Ямбол ще

Ямбол. На 2 и 3 март въздухът над Ямбол ще ...

......... изяви в по-освободени форми и неочаквани импровизации. ХХ Международен маскараден фестивал „Кукерландия“ – Ямбол `2019 стартира на 28 февруари, четвъртък и в продължение на четири дни предлага пищен букет от концерти, дефилета, изложби и базари. Организатор е община Ямбол. Събитието се провежда под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова.


Ямбол. Опит за контрабанден внос от Турция на фреон в

Ямбол. Опит за контрабанден внос от Турция на фреон в ...

......... пренесъл през границата на странната, без знанието и разрешението на властите, стоки за търговски цели в големи размери (бутилки с газ фреон) и препарати за растителна зашита, които са били целия товар в камиона – на обща стойност 371 760 лева – престъпление по чл.242, ал.1, б. „д“ от НК.


Ямбол. С три тона висококачествено вино местната винарска изба „Вила

Ямбол. С три тона висококачествено вино местната винарска изба „Вила ...

......... избата. Днешният Празник на виното традиционно бе прелюдия и към започващия на 28 февруари Международен маскараден фестивал „Кукерландия – Ямбол 2019“, който тази година чества своя 20-годишен юбилей. По мнението на фолклористи и етнографи корените на кукерските игри се свързват с древните езически обичаи на траките и тогавашните Дионисиеви празници.


Ямбол. Артилерийски верижен влекач и бронирана разузнавателна машина, използвана за

Ямбол. Артилерийски верижен влекач и бронирана разузнавателна машина, използвана за ...

......... разузнаван района на атомната електроцентрала в Чернобил за радиоактивно заразяване след аварията. До края на месеца се очаква в Ямбол да пристигнат и други два машини от безвъзмездното дарение на военното министерство – танков мостопоставач МТУ с дължина 15 м и тонаж от 36 т, също и танков влекач ТВ-55М.Ямбол. Община Ямбол бе отличена с наградата на списание „Туризъм

Ямбол. Община Ямбол бе отличена с наградата на списание „Туризъм ...

......... форум в туризма у нас и един от най-авторитетните на Балканите. В рамките на три дни той привлича вниманието на хиляди професионалисти и посетители. Тази година се представят над 380 туристически компании от 25 държави от Европа, Азия, Африка, Америка. Традиционно борсата се провежда под патронажа на Министерството на туризма.


Ямбол. Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72

Ямбол. Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 ...

......... от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Бургас. Артефактите предмет на контрабандата са задържани благодарение на отличните действия на служителите на ГКПП „Лесово“. Предстои (в следващите дни) Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.


Ямбол. Зрелищен празник „Пазим духа на виното“ очаква жителите и

Ямбол. Зрелищен празник „Пазим духа на виното“ очаква жителите и ...

......... са донесли стотици медали по света и у нас. Основно вдъхновение за екипа на избата са именно традициите, които регионът има в правенето на вкусни вина. Именно затова винарната кръсти една от марките си Kabile на името на историческата местност край Ямбол – Археологически резерват „Тракийски и античен град „Кабиле“.


Ямбол. Пари за новата болница има и новата болница ще

Ямбол. Пари за новата болница има и новата болница ще ...

......... прага на реалното строителство, някои политици проявяват мнима загриженост за съдбата на болницата или са склонни да си приписват заслуги, че са направили нещо по въпроса. По-важното е, че процесът е необратим и се надявам до две години ямболии да имат модерно болнично заведение“, коментира кметът на Ямбол Георги Славов.


Ямбол. Серия от анимирани рекламни клипове ще провокират публиката за

Ямбол. Серия от анимирани рекламни клипове ще провокират публиката за ...

......... групи от цяла България, също и гостуващи състави от чужбина. Състезателното дефиле на кукери и маскирани очаква своята многохилядна публика на 2 и 3 март в Градския парк на Ямбол, превърнат в „Кукерград“. Събитието е организирано от Община Ямбол и се провежда под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова.


Ямбол. Общински съвет – Ямбол прие без промени предложения от

Ямбол. Общински съвет – Ямбол прие без промени предложения от ...

......... финансиране в разходната част е планирано на над 43 млн. лв., в това число повече от 21 млн. лв. за капиталови разходи за покриване на инвестиционната програма на Общината. По-голямата част от тях се предвижда да бъдат осигурени чрез теглене на дългосрочен облигационен заем в размер на 9 млн. евро.


Ямбол. Слабо земетресение е регистрирано в района на село Бояджик

Ямбол. Слабо земетресение е регистрирано в района на село Бояджик ...

......... земетресение е регистрирано в района на село Бояджик в община Тунджа. Това сочи справка на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Трусът е с магнитуд 2.4 по скалата на Рихтер и е регистриран в 23.10 часа на 30 януари. Дълбочината на земетресението е 6.8 км.


Ямбол. Започна приемът на заявки за участие в Празничния базар

Ямбол. Започна приемът на заявки за участие в Празничния базар ...

......... на преместваемо съоръжение на 7 и 8 февруари в Центъра за услуги и информация. Таксата за участие се заплаща при подаването на заявлението. Разрешенията ще се получават от 14 февруари. Допълнителна информация за таксите и реда за участие в мартенския базар са публикувани на сайта на Общината в рубриката „Актуално“.


Ямбол. Гигантските маски на ямболския фестивал „Кукерландия“ ще бъдат и

Ямбол. Гигантските маски на ямболския фестивал „Кукерландия“ ще бъдат и ...

......... „Кукерландия“. Тази година, по случай 20-я юбилей на ямболския фестивал, се подготвя нова, двадесета поред маска, която със своите внушителни над 5 метра височина, ще бъде сред новите атракции на кукерското сборище. Международният маскараден фестивал „Кукерландия“ – Ямбол `2019 очаква своите гости в дните между 28 февруари и 3 март.


Ямбол. Камерен оркестър „Дианополис“ ще изнесат концерт в Културно-информационен център

Ямбол. Камерен оркестър „Дианополис“ ще изнесат концерт в Културно-информационен център ...

......... Паганини. Солисти на новогодишния концерт са Красимира Султанова и Росен Идеалов. Цветомира Гицова пък ще представи емблематични песни и арии от оперите „Веселата вдовица“ и Джудита” на Франц Лехар. Предварителната продажба на билети е до 19 януари от 10.00 до 17.00 часа на касата на Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол.


Ямбол. С тържествено честване, организирано от община Ямбол, бе отбелязана

Ямбол. С тържествено честване, организирано от община Ямбол, бе отбелязана ...

......... Негово Високопреподобие Архиерейският наместник Архимандрит Димитрий. Поднесени бяха венци и цветя в знак на почит към паметта на героите. Отбелязването на 141-ата годишнина от Освобождението на Ямбол продължи със шествие по улиците на града до Паметника на загиналите за националното освобождение, където също бяха положени венци и цветя на признателност.


Ямбол. Специфичният фотографски поглед върху маскарадните игри с фокус върху

Ямбол. Специфичният фотографски поглед върху маскарадните игри с фокус върху ...

......... с най-висока художествена стойност, атрактивност и сила на посланието, конкурсът дава път и на млади автори, със специална награда, учредена за тях. Събитието е организирано от община Ямбол, Сдружение „Ямболска фотографска общност“, Художествена галерия „Жорж Папазов” и Общинско предприятие „Туризъм и култура“ Подробности за конкурса на: www.kukerlandia.com и www.yambol.bg .


Консорциум „Елит ПСОВ Ямбол“ е избран да изпълни втория воден

Консорциум „Елит ПСОВ Ямбол“ е избран да изпълни втория воден ...

......... и третично стъпало – отстраняване на азот и фосфор. Предвидени са също съоръжения за обеззаразяване и за оползотворяване на отделения газ от стабилизиране на утайката-метан – ко-генерация. Освен довършване на пречиствателната станция е предвидено изграждане на довеждащ колектор, разширение и реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа на областния град.  


Ямбол. За седми път богоявленският кръст в Ямбол бе изваден

Ямбол. За седми път богоявленският кръст в Ямбол бе изваден ...

......... от кмета на Ямбол Георги Славов. Тази година за кръста скочиха 20 смелчаци, на които архиерейският наместник архимандрит Димитрий подари по един дървен кръст за здраве. Отбелязването на Богоявление бе предшествано от тържествен ритуал по освещаване на бойните знамена на Българската армия и литийно шествие до моста на река Тунджа.


Ямбол. С пълно мнозинство Общински съвет – Ямбол гласува днес

Ямбол. С пълно мнозинство Общински съвет – Ямбол гласува днес ...

......... в централна част на града с благоустрояване на околните пространства, както и изграждането на велоалеи по основни пътни артерии. Решението на Общинския съвет е част от процедурата за изтегляне на дългосрочния облигационен заем. Предстои избор на финансов (инвестиционен) посредник, каквото е и изискването на закона при поемане на общински дълг.


Ямбол. С фестивал на танцуващи коледари в града се отбелязва

Ямбол. С фестивал на танцуващи коледари в града се отбелязва ...

......... пространства пред читалищата „Пробуда – 1909“ и „Зора – 1945“, както и в жк. „Диана“ – пред бивш магазин „Югоагент“. Целта бе колкото може повече хора да съпреживеят уникалния за града празник. И на трите изнесени сцени в празничната програма участваха коледарски куди, фолклорни състави и групи към кварталните клубове.


Ямбол. В Ямбол отново ще се проведе коледарски буенек. Новото

Ямбол. В Ямбол отново ще се проведе коледарски буенек. Новото ...

......... представена от коледарски групи от „Каргона“ и „Баира“ – носители на двата специфични стила в ямболското коледуване. Поканени за участие са едни от най-добрите групи, включени в регистъра на кудите, които през години са печелили многократно награди и поддържат славата си на носители на автентичната традиция на ямболския коледарски буенек.


Ямбол. На 25 декември в Ямбол отново ще се проведе

Ямбол. На 25 декември в Ямбол отново ще се проведе ...

......... представена от коледарски групи от „Каргона“ и „Баира“ – носители на двата специфични стила в ямболското коледуване. Поканени за участие са едни от най-добрите групи, включени в регистъра на кудите, които през години са печелили многократно награди и поддържат славата си на носители на автентичната традиция на ямболския коледарски буенек.


Ямбол. Рекорден брой групи участваха в провеждащия се днес в

Ямбол. Рекорден брой групи участваха в провеждащия се днес в ...

......... на Коледната благотворителна кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“, насочена към подпомагане лечението на тежко болни ямболски деца и младежи. В рамките на празника бе открита и изложба с награждаване авторите на отличените творби в конкурса на ОДК по приложно и изобразително изкуство „От Коледа до Васильовден“.


Ямбол. От 11.00 часа в Градския парк на град Ямбол

Ямбол. От 11.00 часа в Градския парк на град Ямбол ...

......... Ямбол се извърши основен ремонт и обновяване на централния пешеходен мост към Градския парк. Това събитие е трето поред от планираните в рамките на проекта четири съвместни събития в Ямбол и Одрин, свързани с представяне, споделяне и празнуване на местни обичаи и представяне на туристическия потенциал на двете побратимени общини.


Ямбол. Отворена е за движение ул. „Преслав“. Една от основните

Ямбол. Отворена е за движение ул. „Преслав“. Една от основните ...

......... на ул. „Преслав“ е в изпълнение на дейностите по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“, договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-1.017-0001-C01, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“. Общата стойност на строително-монтажните работи по обекта е в размер на 2 381 066 лева.


Ямбол. С цел стимулиране съхраняването и популяризиране сред малките жители

Ямбол. С цел стимулиране съхраняването и популяризиране сред малките жители ...

......... целта е групите да представят максимално близо до автентичния му вид характерния за Ямбол начин на коледуване - с песни, наричания и уникалния за страната коледарски танц. Детският празник по традиция предхожда фестивала „Ямболски коледарски буенек“ , който и тази година ще се състои на връх Коледа - 25 декември.


Ямбол. На 18 декември 2018 г., от 11.00 часа, в

Ямбол. На 18 декември 2018 г., от 11.00 часа, в ...

......... извърши основен ремонт и обновяване на централния пешеходен мост към Градския парк. Това събитие е трето поред от планираните в рамките на проекта четири съвместни събития в Ямбол и Одрин, свързани с представяне, споделяне и празнуване на местни обичаи, фото изложби и представяне на туристическия потенциал на двете побратимени общини.


Ямбол. Христо Стоичков ще направи уникален жест за феновете си

Ямбол. Христо Стоичков ще направи уникален жест за феновете си ...

......... топка“ и като екстра към автографите, всеки фен ще има невероятната възможност да прегърне трофея и да си направи впечатляваща снимка. Легендата на българския футбол Христо Стоичков ще посети Ямбол на 15 декември по покана на Общинатал. Срещата с футболната легенда ще бъде в Спортна зала „Диана“ от 18.00 часа.


Ямбол. На 7 декември ще се състоят официални церемонии по

Ямбол. На 7 декември ще се състоят официални церемонии по ...

......... ул. „Г. Раковски“, пл. „Освобождение“, сградата на Безистена, превърната в модерен културно-информационен център, също така ул. „Цар Освободител“, свързваща центъра на града с Градския парк, както и самият парк и основният пешеходен мост към него. В резултат Ямбол има вече напълно нов, съвременен облик на най-възловите зони от градския център.


Ямбол. На 10 декември, понеделник, в 18.00 часа ще бъдат

Ямбол. На 10 декември, понеделник, в 18.00 часа ще бъдат ...

......... ела пред сградата на общината е украсена със сребристи и сини декоративни елементи, а за празничния дух в града ще се погрижат и внушителните светещи фигури на Дядо Коледа и Снежанка. Община Ямбол кани всички граждани на централния площад, за да споделят атмосферата на празничното запалване светлините на коледната елха.


Ямбол. 155 000 недекларирани евро с левова равностойност над 300

Ямбол. 155 000 недекларирани евро с левова равностойност над 300 ...

......... купюри е иззета. Срещу жената - турска гражданка е съставен акт за административно нарушение. Срещу другите двама пътници в автомобила, шофьорът - турски гражданин и пътникът- немски гражданин, е образувано досъдебно производство по описа на Митница „Бургас", което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Районна прокуратура Елхово.


Ямбол. На 5 декември от 18.00 часа почитателите на класическата

Ямбол. На 5 декември от 18.00 часа почитателите на класическата ...

......... с различни хорови и инструментални състави като Български камерен оркестър, Симфоничен оркестър гр. Елче, Испания, хор „Добруджански звуци”, Детски хор „Маестро Медникаров”, хор „Добри Чинтулов” и много други. В програмата са включени произведения на Бах, Пахелбел и Любек. Продажбата на билети за концерта започна в Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол.


Ямбол. Две от ключовите зони в централната част на Ямбол,

Ямбол. Две от ключовите зони в централната част на Ямбол, ...

......... двата обекта бяха реализирани в срок и те вече са въведени в експлоатация. Модернизирането на двете зони в централната градска част на Ямбол бе реализирано по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г., със 100 процента финансиране по програмата.


Ямбол. Легендата на българския футбол Христо Стоичков пристига в Ямбол

Ямбол. Легендата на българския футбол Христо Стоичков пристига в Ямбол ...

......... не е книга само за футбола, а и за живота, категорични са авторите. Срещата с футболната легенда ще бъде в Спортна зала „Диана“, с начало от 18.00 часа. На ямболските си фенове Камата гарантира, че ще отдели поне три часа за автографи и снимки с него след представянето на книгата.


Ямбол. На 21 ноември, Деня на християнското семейство, в ХГ

Ямбол. На 21 ноември, Деня на християнското семейство, в ХГ ...

......... и детски заведения, неправителствени организации, фирми и граждани. Благотворителни картички могат да бъдат закупени в изнесените пунктове по просветни и културни институти, както и в сградата на община Ямбол – от Центъра за информация и обслужване или в стая 221. Телефони на заявка: 0895 599 655, 089 228 71 10.


Ямбол. Гневът на хората не е платен. Това заяви лидерът

Ямбол. Гневът на хората не е платен. Това заяви лидерът ...

......... „БСП за България“ Георги Свиленски, секретарите на групата Кристиан Вигенин и Ирена Анастасова, народният представител Николай Пенев, Атанас Зафиров – член на ИБ на НС на БСП, областният председател на БСП – Ямбол Митко Андонов и общинският Катя Георгиева, кметовете на Болярово и Тунджа – Христо Христов и Георги Георгиев.


Ямбол. От 20 ноември, вторник, започва ремонт на ударопоглъщащата настилка

Ямбол. От 20 ноември, вторник, започва ремонт на ударопоглъщащата настилка ...

......... цветни каучукови плочи. Паралелно с това ще бъдат обновени и чешмичките в самия детски кът, както и тези на централната алея преди зоната за игра. В края на миналата седмица приключи ремонтът на оградата на лесопарк „Боровец“. На мястото на липсващи и повредени елементи са поставени 30 нови оградни пана.


Ямбол. С поредица от инициативи в Ямбол ще бъде отбелязан

Ямбол. С поредица от инициативи в Ямбол ще бъде отбелязан ...

......... средства за тежко болни ямболски деца и младежи. Инициативата стартира от 17.30 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“ с церемония по награждаване на победителите в детския конкурс за рисунка на тема „Коледа“. Пълната програма на Дните на православната християнска младеж и семейство в Ямбол е публикувана на интернет-страницата на Общината.


След като измина година и половина в тръжни процедури община

След като измина година и половина в тръжни процедури община ...

......... и около 400 метра водопровод.Очакваният ефект от неговото изпълнение е да спре замърсяването на р. Тунджа с промишлени и битови води, да се предотвратят честите наводнения в ниската част на града при повишаване на нивото на реката.  След като се подмени подземната инфраструктура е предвидена и рехабилитация на пътната настилка. 


Ямбол. Близо 30 000 литра вино са иззети при проверка

Ямбол. Близо 30 000 литра вино са иззети при проверка ...

......... полиетиленови опаковки по 5 литра. В рамките на проверката за виното не са представени документи по Закона за акцизите и данъчните складове. Общото количество на откритата и иззета акцизна стока е 27 200,375 л. Взети са проби за лабораторен анализ. Предстои да бъде образувано административно-наказателно производство. Работата по случая продължава.


Ямбол. С поредица от инициативи в Ямбол ще бъде отбелязан

Ямбол. С поредица от инициативи в Ямбол ще бъде отбелязан ...

......... средства за тежко болни ямболски деца и младежи. Инициативата стартира от 17.30 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“ с церемония по награждаване на победителите в детския конкурс за рисунка на тема „Коледа“. Пълната програма на Дните на православната християнска младеж и семейство в Ямбол е публикувана на интернет-страницата на Общината.


Ямбол. Музеят на бойната слава в Ямбол организира на 16

Ямбол. Музеят на бойната слава в Ямбол организира на 16 ...

......... Общината. Лекцията, която ще представи Борислав Павлов от ИК Тендрил ООД, ще бъде фокусирана върху военните страни на победата на българския владетел Тервел над армиите на Омаядската империя при Константинопол. В хода на изложението ще бъдат представени противоборстващите страни в конфликта, хронологията на събитията и факторите, допринесли за българската победа.


Ямбол. Директорът на ОДМВР – Ямбол старши комисар Генчо Иванов

Ямбол. Директорът на ОДМВР – Ямбол старши комисар Генчо Иванов ...

......... постъпване на сигнали за провеждане на нерегламентирани протестни прояви и нарушаване на обществения ред. В заключение участниците в срещата бяха единодушни, че при организиране и провеждане на масови прояви, трябва да се спазват разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите, за да не се нарушават правата на останалите граждани.


София. През 2019 г. ще се проведе 20-ото юбилейно издание

София. През 2019 г. ще се проведе 20-ото юбилейно издание ...

......... да бъдат изтеглени от туристическия портал на община Ямбол www.tourism-yambol.com или от официалния сайт на община Ямбол www.yambol.bg . Крайният срок за подаването им е 25 януари 2019 година (петък). Допълнителна информация може да бъде получена от: Общинско предприятие „Туризъм и култура“ – Ямбол, телефони: 046/610066, 0895599627, 0895510313; e-mail: [email protected]


Ямбол. Нарколаборатория е разкрита в Ямбол. Това съобщиха от Областната

Ямбол. Нарколаборатория е разкрита в Ямбол. Това съобщиха от Областната ...

......... в града е установена лаборатория за производство на метамфетамин. При извършеното претърсване и изземване са иззети метамфетамин, марихуана, прекурсори за производство на НВ, лабораторни и мерителни съдове, както и множество химически вещества. За срок от 24 часа е задържано лице ползвател на жилището. . По случая е образувано досъдебно производство.


Ямбол. Общо 720 рисунки постъпиха по обявения от Община Ямбол

Ямбол. Общо 720 рисунки постъпиха по обявения от Община Ямбол ...

......... семейство, когато ще бъде даден и официален старт на благотворителната кампания с продажба на коледни картички. Събитието е с начален час 17.30, в Художествена галерия „Жорж Папазов”. Рисунките на победителите, както и още 75 номинирани творби ще бъдат включени в тематичната изложба, която може да бъде видяна в ямболската галерия.


Ямбол. 11 опита за контрабанден внос на цигари в тайници

Ямбол. 11 опита за контрабанден внос на цигари в тайници ...

......... duty free sale only". На водача е съставен акт за митническо нарушение. 486 620 къса цигари са иззети от митническите служители на Митнически пункт "Лесово" от януари до края на октомври. Общо 26 290 555 къса цигари без български акцизен бандерол е задържала Митница Бургас през десетте месеца на годината.


Ямбол. С тържествена церемония пред барелефа на Ради Иванов Колесов

Ямбол. С тържествена церемония пред барелефа на Ради Иванов Колесов ...

......... много граждани. В знак на признателност към делото на будителите пред барелефа на ямболския книжовник и учител Ради Ив. Колесов бяха поднесени венци и цветя. Празничните прояви днес продължават с представянето на новата книга на Георги Господинов „Всичките наши тела“. Премиерата е от 18.00 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“


Ямбол. От 26 до 27 октомври Ямбол ще бъде домакин

Ямбол. От 26 до 27 октомври Ямбол ще бъде домакин ...

......... 16.00 часа в Етнографския комплекс и ще бъде представена от нейните автори професорите Георг Краев и Николай Ников. Фолклорният празник се провежда под патронажа на кмета на града Георги Славов, със съдействието на Регионалния исторически музей, Общинско предприятие „Туризъм и култура“ и Клуб за народни танци „Оренда“. Входът е свободен.


Ямбол. На 26 октомври, петък, в ямболския Етнографски комплекс ще

Ямбол. На 26 октомври, петък, в ямболския Етнографски комплекс ще ...

......... исторически музей – Ямбол. Представянето на книгата ще бъде от 16.00 часа на територията на Етнографския комплекс в най-стария квартал на града – „Каргон“, откъдето и води началото си традицията на танцуващите коледари. Премиерата ще бъде съпътствана от уъркшоп с представяне на характерните елементи на танца от водещи коледарски групи.


Ямбол. На 1 ноември в Ямбол ще бъде представена новата

Ямбол. На 1 ноември в Ямбол ще бъде представена новата ...

......... ни даде мяра за всяка дума. И за всяка минута. Щè ми се да е така.”. Срещата на Георги Господинов с публиката в родния му град е с начален час 18.00, в Художествена галерия „Жорж Папазов“. Ямболската премиера на „Всичките наши тела“ се реализира със съдействието на Издателство „Жанет 45“.


Ямбол. Три кирки са забити в лек автомобил на ул.

Ямбол. Три кирки са забити в лек автомобил на ул. ...

......... на лек автомобил „Инфинити“, паркиран на ул. „Цар Иван Александър“ в областния град. В предния капак и в тавана на колата, собственост на 59-годишен мъж били забити общо три кирки. Отзовалите се на сигнала полицейски екипи са запазили мястото на произшествието. Извършен е оглед от дежурна оперативна група. Разследването продължава.


Протестно шествие в памет на убитата в Русе журналистка Виктория

Протестно шествие в памет на убитата в Русе журналистка Виктория ...

......... под полицейски ескорт през централните улици на града. Таксиметровите шофьори ще се включат в бдението пред църквата "Свети Николай" от 18:00 ч. Водачите споделиха, че имат опасения, че може истината за убийството да бъде прикрита. Неизвестни остават както мотивите, така и самоличността на извършителя на зверското убийство на телевизионната водеща.


Ямбол. Участници от 30 състава от четири области в страната

Ямбол. Участници от 30 състава от четири области в страната ...

......... на българската е организиран от областния и общинския съвети на Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004“ – Ямбол, с подкрепата на Община Ямбол. Освен състави от града, в празника на песента се включиха гостуващи изпълнители от общините „Тунджа“, Стралджа, Болярово, Сливен, Нова Загора, Гурково, Сунгурларе, Казанлък, Бургас, Поморие и др.


Ямбол. С тържествена церемония и показ на военната техника в

Ямбол. С тържествена церемония и показ на военната техника в ...

......... Военно окръжие Ямбол и домакините от Музея на бойната слава. Празничният 22 септември е Ден на отворени врати в Музея на бойната слава, Регионалния исторически музей – Ямбол, Културно-информационен център „Безистен“, Художествената галерия „Жорж Папазов“. Инициативата е посветена и на Европейските дни на наследството и Европейската година на културното наследство.


Ямбол. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът

Ямбол. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът ...

......... в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие и държавния бюджет на Р България. Общата стойност на проекта е 6 617 380.00 лв., което е 100 процента безвъзмездна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол.


Ямбол. Община Ямбол организира тържествено честване на 22 септември –

Ямбол. Община Ямбол организира тържествено честване на 22 септември – ...

......... и техника, използвани в момента в Българската армия. Техническите им параметри и реда на използването им ще бъдат представени от военнослужещи от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион. Празничният 22 септември по традиция е Ден на отворени врати в Музея на бойната слава и в Културно-информационен център „Безистен“.


Ямбол. На 20 септември 2018 г. от 12.00 часа с

Ямбол. На 20 септември 2018 г. от 12.00 часа с ...

......... ефективен образователен процес и намаляване на отпадналите ученици. Проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“ се изпълнява от Община Ямбол и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие.