Ямбол. Групата „Bad Boys“ се представи на сцената във втората

Ямбол. Групата „Bad Boys“ се представи на сцената във втората ...

......... Херман Раребел и Бернхард Велц. Тримата големи ще забият заедно с Кайтнер Дока (китара), Дейв Маркс (бас), Ернесто Гези (клавир, „Готхард“), вокалните изпълнения са поверени на Мичъл Емс („The Voice of UK”). Очаква се невъобразим рокендрол взрив, който ще разтресе Ямбол с три сета барабани и едни от най-надъханите рок-класики.


Ямбол. С много заряд от здрав рок и емоционална публика

Ямбол. С много заряд от здрав рок и емоционална публика ...

......... в 19.00. Рок събитието продължава до неделя включително. Днес в Ямбол пристигат за репетиции тримата големи барабанисти Пит Йорк („Спенсър Дейвис груп“), Херман Раребел (екс-„Скорпионс“) и Бернхард Велц. Тяхното The „Super Drumming“ Show ще бъде кулминацията на феста в съботната вечер от 21.30. Организатор на четиридневния рок-купон е община Ямбол.


Ямбол. Барабанисти се събират за уникално „Super Drumming“ шоу на

Ямбол. Барабанисти се събират за уникално „Super Drumming“ шоу на ...

......... точка на фестивалния живот у нас през есента. В предишните му издания феновете се срещнаха с оригиналния китарист на „Whitesnake“ Бърни Марсдън, с Греъм Бонит и Дуги Уайт („Voises of Rainbow“) и още куп наши и световни рок-легенди. Повече за програмата на Ямбол Рок Фест `2019 – на: www.yambol.bg .


Ямбол. С интригуващи събития Ямбол ще отбележи 510-ата годишнина от

Ямбол. С интригуващи събития Ямбол ще отбележи 510-ата годишнина от ...

......... гост - Красимира Султанова, концертмайстор на Камерен оркестър „Дианополис“. Билети за концерта могат да бъдат закупени предварително на място в Безистена. Събитията от празничната програма са включени в Европейските дни на наследството, инициатива на Министерството на културата, като част от европейската инициатива на Съвета на Европа и на Европейската комисия.


Ямбол. От днес временно се затваря за движение улица „Стилияна

Ямбол. От днес временно се затваря за движение улица „Стилияна ...

......... изграждане на ГПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Ямбол – втора фаза”. Проектът се изпълнява от община Ямбол и е финансиран от Европейски структурни и инвестиционни фондове и от Държавния бюджет на Република България чрез ОП „Околна среда 2014 – 2020 г.”.


Ямбол. Един от най-успешните нови български игрални филми „Далеч от

Ямбол. Един от най-успешните нови български игрални филми „Далеч от ...

......... София Филм Фест 2019 – Българска панорама - Техеран 2019 – Програма „Фестивал на фестивалите” - Калкута 2019 – Официална селекция - Награда на руската преса от Международния кинофестивал в град Сочи 2018, Русия - Специална награда на град Варна от Фестивала на българския игрален филм Златна Роза 2018, България.Ямбол. Днес зрителите на лятното кино в Ямбол ще имат

Ямбол. Днес зрителите на лятното кино в Ямбол ще имат ...

......... му поредно издание зрителите имаха възможност да се насладят на 10 златни български филма и още толкова топ-заглавия от програмата на София Филм Фест. Прожекциите бяха в продължение на два месеца, всяка петъчна и съботна вечер на възстановеното Лятно кино в парка. Организатор на лятната филмова програма е Община Ямбол.


Ямбол. Невиждано и нечувано досега шоу ще нажежи въздуха над

Ямбол. Невиждано и нечувано досега шоу ще нажежи въздуха над ...

......... още: Кайтнер Дока (китара), Дейв Маркс (бас), Ернесто Гези (клавир, „Готхард“), а вокалните изпълнения са поверени на Мичъл Емс („The Voice of UK”). Началото е в 21.30, вход свободен! Организатор – община Ямбол. Видео обръщението на Пит Йорк и подробности за програмата на Ямбол Рок Фест `2019 – на: http://yambol.bg/Rock_fest_2019.


Ямбол. За поредна година Ямбол Рок фест дава среща на

Ямбол. За поредна година Ямбол Рок фест дава среща на ...

......... гореща точка на фестивалния живот у нас през есента. В предишните му издания феновете се срещнаха с оригиналния китарист на „Whitesnake“ Бърни Марсдън, с Греъм Бонит и Дуги Уайт („Voises of Rainbow“) и още куп наши и световни рок-легенди. Повече за програмата на Ямбол Рок Фест `2019 е публикувана тук.


Ямбол. Барабанисти се събират за уникално „Super Drumming“ шоу на

Ямбол. Барабанисти се събират за уникално „Super Drumming“ шоу на ...

......... точка на фестивалния живот у нас през есента. В предишните му издания феновете се срещнаха с оригиналния китарист на „Whitesnake“ Бърни Марсдън, с Греъм Бонит и Дуги Уайт („Voises of Rainbow“) и още куп наши и световни рок-легенди. Повече за програмата на Ямбол Рок Фест `2019 – на: www.yambol.bg .


Ямбол. Като част от стратегията на Общината за благоустрояването на

Ямбол. Като част от стратегията на Общината за благоустрояването на ...

......... изграждат кът за отдих с беседка и пейки, и площадка за фитнес на открито. Очаква се строително-ремонтните дейности да приключат до края на месец август. В подходящия за залесяване сезон на годината ще бъдат засадени нови дървесни видове и декоративни храсти, които да придадат цялостен и завършен вид новоизградените зони.Ямбол. Земетресение с магнитуд 3.3 е регистрирано на българо-турската граница

Ямбол. Земетресение с магнитуд 3.3 е регистрирано на българо-турската граница ...

......... Ямбол. Земетресение с магнитуд 3.3 е регистрирано на българо-турската граница край Лесово. Това сочи справка на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) към Българската академия на науките (БАН). Трусът е регистриран в 9.39 часа тази сутрин.


В разгара на заразата с африканска чума по свинете и

В разгара на заразата с африканска чума по свинете и ...

......... По тази причина България не може да влезе в процедура, която трае 6 месеца, за обявяването ѝ на страна, свободна от чума по дребните преживни животни, съответно и да се освободят търговските отношения. Решението на Административния съд в Сливен може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.


Ямбол. Приключват дейностите по ремонтиране и освежаване на всички детски

Ямбол. Приключват дейностите по ремонтиране и освежаване на всички детски ...

......... в Ямбол се извършва целогодишно и има сформирани екипи за тяхното редовно почистване и наблюдение за състоянието на уредите и съоръженията. Община Ямбол апелира към гражданите за отговорно отношение при ползването и опазването на съоръженията, както и поддържане на зоните за отдих, игри и спорт в чист и приветлив вид.


Ямбол. Започна разчистването на опасни дървета в парцелите западно и

Ямбол. Започна разчистването на опасни дървета в парцелите западно и ...

......... на зелените площи в Ямбол се провежда ежегодно, основно в рамките на пролетната и есенната залесителни кампании. Поддържането на зелените системи включва оформяне на корони, премахване на болни дървесни видове и саморасла растителност, която е несъвместима с градската среда, както и последващи мерки по залесяване с подходящи декоративни паркови видове.


Ямбол. Програмата на лятното кино продължава и този уикенд с

Ямбол. Програмата на лятното кино продължава и този уикенд с ...

......... филм от Великобритания „За короната и страната“ (2014), който пресъздава следвоенна Англия с любов, но и с ясното съзнание за осакатяващите последици от остарялата класова система, която все още съществува, въпреки усещането, че страната е на ръба на нова епоха. Пропит е с откровена носталгия и ненатрапчиво усещане за загуба.Ямбол. Община Ямбол ще предостави на Министерството на вътрешните работи

Ямбол. Община Ямбол ще предостави на Министерството на вътрешните работи ...

......... ОДМВР - Ямбол. В същата сграда ще бъде отделено помещение, в което ще бъде обособен Квартален клуб на пенсионера. Откриването на пенсионерския клуб е резултат от поет ангажимент в отговор на заявено желание от жителите на квартала. Библиотечният клон на НЧ „Зора-1945“ ще бъде преместен в задната част на обекта.


Ямбол. Кметът Георги Славов провери напредъка на дейностите по санирането

Ямбол. Кметът Георги Славов провери напредъка на дейностите по санирането ...

......... редовните инспекции, които кметът Георги Славов прави по строителните обекти в града. В момента енергийно ефективни мерки се прилагат по сградите на бл. 19 на „Д. Благоев“, бл. 14 в к-с „Хале“, както и на ул. „Стара планина“ 1. Предстои строително-монтажни работи да стартират и в ж.к. „Диана“, бл. 10.


Трима възпитаници на ямболската природо-математическа гимназия „Атанас Радев” се завърнаха

Трима възпитаници на ямболската природо-математическа гимназия „Атанас Радев” се завърнаха ...

......... който също е част от WMI. В него участниците презентират свой проект по избрана математическа тема. С общо 32 медала се завърнаха младите български математици от престижното състезание – 4 диамантени, 6 златни, 15 сребърни и 7 бронзови. България бе единствената европейска страна, поканена да участва в азиатската математическа олимпиада.


Ямбол. Продължава проучването на надгробна могила, част от южния некропол

Ямбол. Продължава проучването на надгробна могила, част от южния некропол ...

......... по същия проект бяха проучени първите две надгробни могили, разположени в землището на село Могила. Там бяха разкрити гробове от римската епоха (II – III век) и се откриха интересни експонати, с които Регионален исторически музей – Ямбол участва в Изложбата “Българска археология 2018“ в Националния археологически музей в София.


Ямбол. 150 малки футболисти, разделени в 5 възрастови групи участваха

Ямбол. 150 малки футболисти, разделени в 5 възрастови групи участваха ...

......... като победители, със спортен дух, толерантно и коректно. Инициативи като тази трябва да бъдат подкрепяни, защото децата трябва да растат здрави, да спортуват, да се учат на воля за победа и да постигат успехи”, заяви след приключване на оспорваните двубои кметът на Ямбол Георги Славов и награди победителите в надпреварата.


Ямбол. Усилено се работи по строителството на пътна връзка и

Ямбол. Усилено се работи по строителството на пътна връзка и ...

......... е трети е в производството на сухи строителни смеси в Европа и на първо място при топлоизолационните системи в Централна и Източна Европа. Концернът разполага с 34 завода с 6,5 млн. тона капацитет за сухи строителни смеси и 11 инсталации за производство на пастообразни продукти с капацитет 250 000 тона.


Тежка катастрофа между два леки автомобила отне човешки живот. При

Тежка катастрофа между два леки автомобила отне човешки живот. При ...

......... в реанимацията на ямболската болница. Докато очаквали пожарна и линейка, шофьори се притекли на помощ, опитвайки се да изгасят пожара в обърнатата кола с наличните си пожарогасители, а други измъкнали двама мъже от втория автомобил, съобщават местни медии. Пътният инцидент е станал на прав участък от пътя, причините се изясняват.


Ямбол. Кметът Георги Славов провери напредъка на дейностите по саниране

Ямбол. Кметът Георги Славов провери напредъка на дейностите по саниране ...

......... трябва да приключи в началото на 2020 година. В момента, освен по блок 19 на „Д. Благоев“, енергийно ефективни мерки се прилагат и по сградата на бл. 14 в к-с „Хале“. Предстои строително-монтажни работи да стартират и в ж.к. „Диана“, бл. 10, както и на ул. „Стара планина“ № 1.


Ямбол. Община Ямбол успешно приключи изпълнението на дейностите по мащабен

Ямбол. Община Ямбол успешно приключи изпълнението на дейностите по мащабен ...

......... и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“, договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-1.017-0001-C02, се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионална развитие. Общата стойност на проекта бе 7 684 369,75 лева.


Ямбол. Сърдечно видео послание – поздрав за Ямбол и неговите

Ямбол. Сърдечно видео послание – поздрав за Ямбол и неговите ...

......... на събитието. Автор на видеото е френският фотограф и оператор Тиери Валтиер, който засне на място в Ямбол и специална фото сесия на Тракийския и античен град „Кабиле“, впечатлен от руините на древното селище. Клипът може да бъде видян на сайта на община Ямбол: www.yambol.bg както и на: https://youtu.be/xd2FJ8-G8vA .


Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов ще направи проверка по

Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов ще направи проверка по ...

......... които кметът прави по строителните обекти в града. В момента, освен по блок 19 на „Д. Благоев“, енергийно ефективни мерки се прилагат и по сградата на бл. 14 в к-с „Хале“. Предстои строително-монтажни работи да стартират и в ж.к. „Диана“, бл. 10, както и на ул. „Стара планина“ № 1.


Ямбол. Община стартира дейности по прочистване коритото на река Тунджа

Ямбол. Община стартира дейности по прочистване коритото на река Тунджа ...

......... рибен проход. Извършваните дейности са част от усилията на общината за гарантиране безопасността на града от евентуално наводнение. Мерки по прочистване на дигите и коритото се извършват регулярно през годините, а предстоящият ремонт на разделителното съоръжение ще бъде реализиран със средства от държавния бюджет по искане на кмета Георги Славов.


Ямбол. На 9 юли 2019г. (вторник) ще се състои официална

Ямбол. На 9 юли 2019г. (вторник) ще се състои официална ...

......... главната пешеходна улица „Георги Раковски“, също и на централните паркови площи, източно от Безистена. Проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие.


Ямбол. Работи се едновременно по всички съоръжения на площадката по

Ямбол. Работи се едновременно по всички съоръжения на площадката по ...

......... изградена канализационната мрежа на кв. „Каргон“, подменени бяха водопроводи по цялото трасе, изградиха се каналните помпени станции. В допълнение бе изградена инфраструктура за довеждане на водите от целия град, включително и от индустриалната зона към бъдещото пречиствателно съоръжение. Обектът се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.”


Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов подписа днес в Министерството

Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов подписа днес в Министерството ...

......... стойност 3 702 737,60 лева, от които над 2,5 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“, чрез Европейския фонд за регионално развитие и бюджета на Република България. Общата продължителност на проекта е 24 месеца, като изпълнението на дейностите се планира в рамките на 19 месеца.


Ямбол. Подготвя се издаването на първи албум със записи на

Ямбол. Подготвя се издаването на първи албум със записи на ...

......... да подскажа и на други градове, че тези, които искат да правят качествено изкуство, просто трябва наистина да направят едно вложение в него, не само финансово и материално, но да дадат доверието на хора, които имат някаква концепция за нещата и поглед в бъдещето", допълва още ръководителят на КО „Дианополис“.


Ямбол. Кметът на Ямбол на проверка за строителството на пречиствателната

Ямбол. Кметът на Ямбол на проверка за строителството на пречиствателната ...

......... екологичната среда в града и региона и ще отговори на съвременните стандарти за ВиК-сектора. Мерките се реализират по втора фаза на Интегрирания проект за воден цикъл на град Ямбол - изграждане на ГПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа, финансиран по ОП „Околна среда 2014-2020“.


Ямбол. Кметът на града Георги Славов провери вчера напредъка на

Ямбол. Кметът на града Георги Славов провери вчера напредъка на ...

......... общината следва единна стратегия за благоустрояване във всички квартали на града – най-напред бяха премахнати незаконните гаражи в големите жилищни комплекси и така се освободиха значителни обществени терени за новите паркинги. След уреждането на паркирането, се пристъпва към обособяване на зони за отдих със зелени площи, детски и спортни площадки.


Ямбол. Този петък в Ямбол стартира шестият поред летен филмов

Ямбол. Този петък в Ямбол стартира шестият поред летен филмов ...

......... с награда за най-добър сценарий от Кан ’18 и още десетки отличия в цял свят. Следват „Капернаум“, „Дивата круша“, „Джебчии“, „За короната и страната“, „Песента на скорпионите“, „Луната на Юпитер“, „Без милост“ и „Феникс“. Подробна информация за програмата на Лятното кино – Ямбол `2019 – на страницата на община Ямбол.


Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов ще направи поредна редовна

Ямбол. Кметът на Ямбол Георги Славов ще направи поредна редовна ...

......... на терените и изграждане на значително повече места за паркиране. Живущите в тази част на един от най-големите квартали на Ямбол ще имат възможност да ползват над 100 допълнителни паркоместа. Целта е облекчаване на паркирането в междублоковите пространства и урегулиране на движението като част мерките за благоустрояване на жилищните райони.


Ямбол. И в тазгодишното издание на историческите възстановки (21-22 юни)

Ямбол. И в тазгодишното издание на историческите възстановки (21-22 юни) ...

......... за древните времена начини за приготвяне на храна. Учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Ямбол са подготвили специално меню с разнообразие от ястия и напитки, характерни за античната епоха. В него са включени Питки „Теганитес”, „Цацики в маслинови питки”, Ябълков пай „Атина”, Лавадулова лимонада, както и още много ястия.


Ямбол. Скалното светилище в античния град „Кабиле“ събра стотици хора

Ямбол. Скалното светилище в античния град „Кабиле“ събра стотици хора ...

......... насладят на специална селекция вина на „Вила Ямбол“. По-късно през деня, пред сградата на Културно-информационен център „Безистен“ в Ямбол се проведе ученически пленер „Слънцето“, при който младите художници пресъздадоха своя поглед за небесното тяло. По-малките участници получиха като награда специално изработена книжка с приказки, стихотворения и гатанки посветени на Слънцето.


Ямбол. Общината организира специален автобусен транспорт до Археологическия резерват „Тракийски

Ямбол. Общината организира специален автобусен транспорт до Археологическия резерват „Тракийски ...

......... от 10.00 до 13.00 часа включително. Цената на билета е 0,70 лв., колкото е стойността ѝ за градските линии. Автобусният транспорт е с цел осигуряване възможност повече желаещи да посетят Панаира на туристическите забавления и анимации и да се облекчи паркирането в района пред археологическия резерват по време на фестивала.


Ямбол. Античният град „Кабиле“ край Ямбол отново ще бъде арена

Ямбол. Античният град „Кабиле“ край Ямбол отново ще бъде арена ...

......... централния площад пред общината и ще дефилират по ул. „Г. Раковски“ до сцената при Безистена. Именно там, от 20.30 часа е тържественото откриване с представяне на всички възстановчици. Още тук адреналинът ще бъде на високи нива с първите гладиаторски двубои, представени от клубовете Ludus Lupercalis (Ямбол) и Ludus Thrax (София).


Ямбол. Над 20 000 души присъстваха на концерта на „Джипси

Ямбол. Над 20 000 души присъстваха на концерта на „Джипси ...

......... Me“, „Un Amor“ . Преди „Джипси Кингс“ на сцената излязоха Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени", които представиха любимите на поколения българи хитове - „По-полека“, „Холивуд“, „Рай“, „Към“, „Едно“, „Тази песен не е за любов“, „Фойерверк“, „Аз ли съм или не съм“, „Бряг с цвят най-зелен“, „Обичам те, мила“ и други.


Ямбол. С празнична света Литургия в храм „Света Троица“ в

Ямбол. С празнична света Литургия в храм „Света Троица“ в ...

......... юни е Фолклорно шоу „Който може, го може" пред Читалище „Съгласие“ от 18.30 часа. Във връзка с тържественото отбелязване на празника на Ямбол от 8.00 до 18.00 часа паркирането в зоните за платено кратковременно паркиране в обхвата на "синята зона" ще бъде безплатно за всички жители и гости на Ямбол.


Ямбол. Музиката на „Джипси Кингс

Ямбол. Музиката на „Джипси Кингс" е вечна, тя се превърна ...

......... по-лесна ориентация на гостите на Ямбол и осигуряване на безопасност и ред при паркирането, на възлови кръстовища ще бъдат разположени служители на полицията, на Сектор Превенция и опазване на обществения ред към Община Ямбол и от Общинското предприятие „Платени зони за паркиране“, които ще насочват автомобилите към най-близките подходящи места.


Ямбол. Ообновената ул. „Преслав“ в Ямбол е вече отворена за

Ямбол. Ообновената ул. „Преслав“ в Ямбол е вече отворена за ...

......... на ул. „Преслав“ бе приоритетен проект с оглед натовареността на пътното платно като част от една от входно-изходните артерии на града. Реновирането й бе в изпълнение на последователните усилия на община Ямбол за цялостно обновяване на уличната мрежа в града, създаване на по-добри условия за движение на автомобили и пешеходци.


Ямбол. Община Ямбол ще продължи да подкрепя Факултет „Техника и

Ямбол. Община Ямбол ще продължи да подкрепя Факултет „Техника и ...

......... 16 магистърски специалности и 8 докторски програми. През тази година предстои да бъде извършено саниране на основната сграда на факултета, информира ректорът на Тракийски университет - Стара Загора проф. д-р Иван Въшин. Той адмирира работата на факултета и го даде за пример за успешно реализиране на приема в предходните години.


Ямбол. Във връзка с ремонтните дейности по изграждане на главен

Ямбол. Във връзка с ремонтните дейности по изграждане на главен ...

......... юли, след което мостът в южната част на градския парк отново да бъде отворен за преминаване. Община Ямбол и фирмата-изпълнител на обекта поднасят своите извинения за временните неудобства, които гражданите могат да изпитат и разчитат на тяхното разбиране. Препоръчва се, преминаването към парка да става през останалите подходи към него.


Ямбол. Различното и многообразно културно събитие, познато като Арт-фестивал „Отворени

Ямбол. Различното и многообразно културно събитие, познато като Арт-фестивал „Отворени ...

......... на тема „Ямбол – моят град“. Началото е в 15.00 часа в Културно-информационен център „Безистен“. За седемте си издания досега „Отворени пространства“ е утвърден като неизменен акцент от програмата на Деня на Ямбол, изненадващ със своето разнообразие и даващ простор на вдъхновението и свободната изява на много артисти и граждани.


Ямбол. Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени

Ямбол. Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени" са поредната българска група, ...

......... над Сахара“, „Хромозоми“, „Обичам те, мила“ и много други. Жителите и гостите на града ще имат възможността да изкарат невероятен рок купон с тях, месец преди старта на новото им лятно турне. Този път то включва мащабни концерти само в пет български града - София, Бургас, Варна, Созопол и Пловдив.


Ямбол. Строителни дейности по довършване на изграждането на Градска пречиствателна

Ямбол. Строителни дейности по довършване на изграждането на Градска пречиствателна ...

......... Параскевова“, „Константин Иречек“, крайречна алея зад ПГЗ „Ив. Райнов“, ул. „Българка“, след което се включва към съществуващата довеждаща инфраструктура. Срокът за изпълнение на всички строително-монтажни дейности е 300 календарни дни, след което има период от близо година на пробна експлоатация на пречиствателната станция, преди тя да бъде въведена в експлоатация.


В Ямбол беше арестуван мъж, за който се смята, че

В Ямбол беше арестуван мъж, за който се смята, че ...

......... състояние - със счупен крак, нараняване в коремната кухина, отлепване на небцето. Извикахме лекар и той каза, че животното е блъснато от кола", разказва Силвия, осиновител на кучето. За причинено трайно увреждане или смърт на гръбначно животно законът предвижда затвор до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лв.


Ямбол. Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“

Ямбол. Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ ...

......... регистрация от Турция за България, селектиран за проверка на МП Лесово на 31.05.2019 г. от митнически служители от ГД МРР. Експертизата от вещо лице също е потвърдила, че изделията са от сребро с проба 925. Сребърните изделия са иззети и срещу българската гражданка е съставен акт за установеното административно нарушение.


Мъж умишлено прегази куче, за което хора в квартал

Мъж умишлено прегази куче, за което хора в квартал "Каргона" ...

......... със счупен крак, нараняване в коремната кухина, отлепване на непцето. Извикахме лекар и той каза, че животното е блъснато от кола", разказва Силвия, осиновител на кучето. За причинено трайно увреждане или смърт на гръбначно животно законът предвижда затвор до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лв. Заглавна снимка:


Ямбол. Денят на Ямбол отново събира в пъстра палитра низ

Ямбол. Денят на Ямбол отново събира в пъстра палитра низ ...

......... в най-дългия ден от годината – 21 юни, на култовото тракийско светилище. В съботния и неделния ден продължават атракциите в осмото поред издание на Панаира на туристическите заваления и анимации. Подробната програма за Деня на Ямбол може да бъде видяна на сайта на Община Ямбол www.yambol.bg и в социалните мрежи.


Ямбол. Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“

Ямбол. Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ ...

......... марки „Karelia Slims“ и „Karelia Ome Superslims“ и 179 кутии цигари с марка „ASSOS Slims“ - всички без български акцизен бандерол, част от тях с надписи “DUTY FREE”. Установено е, че цигарите са собственост на пътника в автомобила - български гражданин, срещу когото е съставен акт за установеното митническо нарушение.


Ямбол. С поднасяне на венци и цветя пред паметника на

Ямбол. С поднасяне на венци и цветя пред паметника на ...

......... Петрова и председателят на местния парламент д-р Данаил Ибришимов. В честването се включиха народни представители, общински съветници, представители на неправителствени организации и признателни ямболци. Почит към подвига на великия поет и революционер и към всички загинали за свободата на България бе отдадена и с едноминутно мълчание през паметника на Ботев.


Ямбол. Общината организира празнична програма за Деня на детето –

Ямбол. Общината организира празнична програма за Деня на детето – ...

......... от тях ще получат награди. На самия 1 юни пред Народно читалище „Съгласие“ ще се проведе и поредното издание на хепънинга „Не на нея" (или „Силните духом не се друсат"). Концертът започва в 19.00 часа с участието на млади индивидуални изпълнители и рок-група „Туин Пийкс“ към читалище „Съгласие – 1862“.


Ямбол. Километрично шествие заля улиците на Ямбол по повод днешното

Ямбол. Километрично шествие заля улиците на Ямбол по повод днешното ...

......... Георги Славов. В чест на светлото дело на братята Кирил и Методий бе отслужен благодарствен молебен. Шествието завърши на централния площад пред община Ямбол с концерт, организиран от Общински детски комплекс – Ямбол. В празничната програма участваха деца от детския комплекс, от ОУ „Н. Петрини“ и от Детска гадина „Валентина“.


Ямбол. 4210 спортни комплекта и тениски с обозначения на световноизвестни

Ямбол. 4210 спортни комплекта и тениски с обозначения на световноизвестни ...

......... е съставен е акт за установеното митническо нарушение. Другите 3690 спортни комплекта и тениски, със знаци на същите марки, са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета, относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. За случая са сезирани правопритежателите на съответните търговски марки.


Ямбол. Стотици посетители изпълниха залите на музеите и галерията в

Ямбол. Стотици посетители изпълниха залите на музеите и галерията в ...

......... Етнографския комплекс в кв. „Каргон“, Музея на бойната слава и Културно-информационен център „Безистен“ с Интерактивен музей. Занимателната игра „Влез в историята“ има за цел да провокира интерес и опознаване на специфичните богатства на всеки културен институт в града и едновременно с това възприемането им като единен културен и туристически продукт.


Ямбол. На 19 май Камерен оркестър „Дианополис“ представя концерт с

Ямбол. На 19 май Камерен оркестър „Дианополис“ представя концерт с ...

......... под диригентската палка на маестро Михайло Бабич (Украйна, Австрия). Солисти са гост-музикантите: Радмила Петрова- Кръстева, цигулка и Даниела Андонова, пиано. Концертът ще бъде в Синия салон на Народно читалище „Съгласие – 1862“ от 11.30 часа. Пролетното матине се реализира с подкрепата на Община Ямбол и Общинско предприятие „Туризъм и култура“.


Ямбол. За поредна година Ямбол отбелязва Европейската нощ на музеите

Ямбол. За поредна година Ямбол отбелязва Европейската нощ на музеите ...

......... да се включат в играта „Мисля, преживявам, творя“, при която участват във викторина с въпроси за интересни експонати от залите в музея. Общата цел на инициативата е да провокира интерес и опознаване на богатствата на ямболските музеи и галерии. Очакванията са и тази година залите да бъдат препълнени от посетители.


Ямбол. Абитуриентските балове в Ямбол тази година са съсредоточени в

Ямбол. Абитуриентските балове в Ямбол тази година са съсредоточени в ...

......... Кубертен" и на Средно училище „Св. Кл. Охридски". В последния ден – 25 май, по централните улици на града ще дефилират зрелостниците от Професионална гимназия по икономика „Г. С. Раковски”, Професионална техническа гимназия „Иван Райнов”, Професионална гимназия по строителство и геодезия „Кольо Фичето” и Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев”.


Ямбол. Култовият спектакъл „Кармина Бурана“ гостува в Ямбол на 10

Ямбол. Култовият спектакъл „Кармина Бурана“ гостува в Ямбол на 10 ...

......... сборник с поезията на средновековни странстващи поети - голиардите. Пищният спектакъл се представя за първи път в Ямбол и се реализира с подкрепата на Община Ямбол. Билети за „Кармина Бурана“ могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, както и на място - касата в Голямата зала на Община Ямбол.


Ямбол. С тържествен ритуал пред паметника на Георги Дражев и

Ямбол. С тържествен ритуал пред паметника на Георги Дражев и ...

......... май ще бъде Ден на отворени врати за всички ямболски музеи – Културно-информационен център „Безистен“, Регионален исторически музей – Ямбол, Художествена галерия „Жорж Папазов“ и Музея на бойната слава “. Празничната програма ще завърши с пролетен концерт на вокална група „Пятница 13“ от 18.00 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“.


Ямбол. В града ще се състои концерт на групата „Джипси

Ямбол. В града ще се състои концерт на групата „Джипси ...

......... на групата или както сами се наричат „старите и исторически „Джипси Кингс“. Събитието е кулминацията на празниците, посветени на Деня на Ямбол и е с вход свободен за жителите и гостите на града. Видеото с поканата към феновете може да бъде видяно на сайта на Община Ямбол, както и тук.


Ямбол. По повод 24 май, Деня на българската просвета и

Ямбол. По повод 24 май, Деня на българската просвета и ...

......... Мария Чертищева–Казан – пиано. Сред репертоара на вечерта са преработки на популярни български народни песни, творби на Дворжак и Шопен, както и руски романси от Глинка, Чайковски и Рахманинов. Произведенията ще бъдат изпълнени на оригиналните славянски езици. Концертът е представен с изключително успешна премиера миналата година в Холандия. Вход свободен.


Ямбол. Ямбол отпразнува Гергьовден с литийно шествие и тържествен войскови

Ямбол. Ямбол отпразнува Гергьовден с литийно шествие и тържествен войскови ...

......... Милен Димитров. След приключване на тържествения ритуал, шествието с иконата на Св. Георги се върна по обратния маршрут до храма в кв. „Каргон“, където бе положена за поклонение на миряните от Ямболската духовна околия. Празникът на Българската армия ще бъде и ден на отворени врати в Музея на бойната слава.


Ямбол. По повод светлия християнски празник Гергьовден, кметът на Ямбол

Ямбол. По повод светлия християнски празник Гергьовден, кметът на Ямбол ...

......... ще бъде представена презентация, посветена на участието на 29-ти пехотен Ямболски полк в Първа световна война 1915 - 1918 г., с лектор инж.Теодор Масов. Традиционно, 6 май е ден на отворени врати в ямболския военен музей, като от 10.00 до 16.00 часа всеки може да разгледа експозициите при вход свободен.


Ямбол. Основното разделително съоръжение на р. Тунджа в границите на

Ямбол. Основното разделително съоръжение на р. Тунджа в границите на ...

......... бе реална опасност от събаряне на подпорната стена и последващо разрушаване на цялото съоръжение. Това би довело до риск от преливане на дигите в рамките на града и поражения върху останалите мостове по течението на реката. За извършването на ремонтните дейности по разделителното съоръжение предстои обявяване на конкурс за изпълнител.


Ямбол. По повод публикувана на 22 април 2019 година в

Ямбол. По повод публикувана на 22 април 2019 година в ...

......... от медията се твърди, че липсват. Община Ямбол се противопоставя остро на разпространението на подобни фалшиви новини. Това не е първият случай от страна на медията за преднамерено отношение и разпространение на невярна информация, касаеща Община Ямбол. Във връзка с това призоваваме медиите към обективност и спазване на журналистическата етика.