Кметът на Стралджа Атанас Киров забрани провеждането масови събирания на

Кметът на Стралджа Атанас Киров забрани провеждането масови събирания на ...

......... и при 92-годишна жена, която е била пациентка на неврологичното отделение на областната болница. Преди да бъде изписана, й е направен тест, който се е оказал положителен. Тя е оставена за наблюдение в лечебното заведение. Под карантина са поставени и жените, с които е била в една стая в болницата.


Голяма нарколаборатория в Ямбол е разбита при операция на прокуратурата

Голяма нарколаборатория в Ямбол е разбита при операция на прокуратурата ...

......... в лабораторията, а друг се издирва.МВРМВРМВРМВР Други няколко лица се разследват, обясни обясни Апелативният прокурор на Бургас  Любомир Петров. МВРМВР На част от тях могат да бъдат повдигнат обвинения, след като приключат експертизите. МВР По-рано през деня в три области - Бургас, Сливен и Ямбол стартираха и операции срещу битовата престъпност.


До няколко дни ще бъде завършено почистването на коритото на

До няколко дни ще бъде завършено почистването на коритото на ...

......... бе подкрепена от общинската администрация, от обществени организации и фирми. В бетонираното корито на Тунджа, което преминава през централната част на града, ще бъдат изградени два речни кея, които ще спомогнат за развитието на водните спортове и развлечения. Общината обяви допитване до гражданите за местата, където те да бъдат разположени.


Специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, под наблюдение

Специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, под наблюдение ...

......... на отпадъци. Образувани са две преписки за предварителна проверка. Разкрити са две кражби от частни имоти в Ямбол. Установен е 19-годишен младеж с марихуана. По случая е образувано досъдебно производство. В рамките на полицейските действия са открити 4020 къса безакцизни цигари, като по случаите е взето отношение по административен ред.


Изгревът на слънцето над светилището на Кибела при Зайчи връх

Изгревът на слънцето над светилището на Кибела при Зайчи връх ...

......... музей в града. Обикновено събитието събира стотици хора на мястото, но тази година за първи церемонията ще се излъчи във „Facebook“ страницата на музея - , и на Общината - , заради мерките за социална изолация. Благодарение на модерните технологии хиляди хора по света ще се докоснат до древната тракийска история.   


100 млн. лв. ще влязат по сметките на малките и

100 млн. лв. ще влязат по сметките на малките и ...

......... въпроса, част от които са помощите за градинарите, розопроизводители, отравяния на пчелите и и забранения риболов на дунавска скумрия. Танева посочи, че средствата заради коронавируса ще могат да вземат само регистрирани земеделски производители, както и такива, които получават обвързана подкрепа, и могат да докажат произведена продукция от зеленчуци, овошки, рози.Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна ...

......... на собствениците. Работата по случаите продължава. В частен имот в ямболско село са установени 8 складирани автомобила, излезли от употреба, придобити от физическо лице, което няма регистрация като търговец по реда, определен от ТЗ. Проверката по случая продължава. В рамките на акцията са съставени 95 акта за установени административни нарушения. 


Инфекциозното отделение в Ямболската болница е затворено за 14 дни

Инфекциозното отделение в Ямболската болница е затворено за 14 дни ...

......... да бъдат на домашно лечение, а средно тежките в частната болница", каза д-р Димитър Рунков, прокурист на МБАЛ "Свети Пантелеймон", Ямбол. Новозаразените през последното денонощие в Ямбол са трима. Пациенти с коронавирус ще се приемат в частната болница в града. Отвориха Спешното отделение в Ямбол, падна карантината за ромския квартал


Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна ...

......... физическо лице, което  няма регистрация като търговец по реда, определен от ТЗ, както и издадено Разрешение за извършване на дейности с отпадъци от излезли от употреба МПС. Проверката по случая продължава. В рамките на акцията са съставени  98 акта за установени административни нарушения и са наложени 200 глоби по фиш.


Белодробното отделение на МБАЛ

Белодробното отделение на МБАЛ "Св. Пантелеймон" в Ямбол ще бъде ...

......... починал 45-годишен мъж с тежка форма на диабет, съобщи изпълнителният директор д-р Панайот Диманов. След 24-часовата дезинфекция, заради заразена с коронавирус медицинска сестра, спешното отделение на болницата работи с пълен капацитет. Дезинфекцията се е наложила и заради големия брой пациенти, които преминават през него, каза завеждащата отделението д-р Недялка Влахова.


Не бива да бъдат разхлабвани мерките в квартал „Райна Княгиня”

Не бива да бъдат разхлабвани мерките в квартал „Райна Княгиня” ...

......... на ямболския квартал „Райна Княгиня” са нарушени и на призивите за неподчинение и нарушаване на законите. Важно е да помислим за правата на десетките хиляди граждани на Ямбол и областта, чието здраве е застрашено с отварянето на огнището на коронавируса, а опасността от епидемичен взрив отново е на дневен ред.След 24 часова щателна дезинфекция отново заработи Спешното отделение на

След 24 часова щателна дезинфекция отново заработи Спешното отделение на ...

......... спазване на всички противоепидемични мерки, съобщава БНТ. Продължават случаите със симптоми на COVID 19 в Ямбол. През последното денонощие новите са 3. В областната болница има починал 36-годишен мъж с коронавирусна инфекция и декомпенсиран диабет, съобщи д-р Цонев от ЦСМП-Ямбол. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 20 май


Затвориха Спешното отделение на областната болница

Затвориха Спешното отделение на областната болница "Св. Пантелеймон" в Ямбол ...

......... а и в целия град, в почти всички квартали, стана ясно от репортерското включване в ефира на БНТ. От болницата призовават гражданите да не подценяват ситуацията в града, да извършват дезинфекция, да носят предпазни маски и да спазват социална дистанция. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 19 май


Пълната карантина на ромския квартал в Ямбол се удължава до

Пълната карантина на ромския квартал в Ямбол се удължава до ...

......... квартала с около 6000 души възникна напрежение. Жители на махалата разговарят с кмета Валентин Ревански. Припомняме, че за пръв път от пандемията, заради казусът с ромския квартал "Райна Княгиня" в Ямбол, у нас беше използван селскостопански самолет, с който се извърши и дезинфекция от въздух на отцепения район.    


Още към 5 часа тази сутрин (14 май) е била

Още към 5 часа тази сутрин (14 май) е била ...

......... кметът на Карнобат и че такова нещо е безпредметно. Сега в Ямбол е изпръскан около 3 тона препарат, като пилотът каза, че нямало хора навън. Цената на декар е 2,60 лв., а са обхванати 20 декара. Още: "Коронавирусът по света - променлива ситуация, Франция е акцент с изменение в статистиката"


Дезинфекцията от въздуха със самолет срещу COVID-19 на ромския квартал

Дезинфекцията от въздуха със самолет срещу COVID-19 на ромския квартал ...

......... неспазване на противоепидемичните мерки и увеличаващият се брой заболели от коронавирус. В момента от там не излизат дори граждани, които отиват на работа. Въпреки че днес сутринта стана ясно, че за последните три дни броя на заболелите с COVID-19 намалява. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 11 майПоследните три дни броят на заразените с коронавирус в гр.

Последните три дни броят на заразените с коронавирус в гр. ...

......... Организацията, която е била осъществена от МВР на 7 и 8 май, за да си получат пенсиите хората е доказала, че всеки който трябва да получи средства, ще ги получи. "Социалнлите плащания вървят на време без забавяне", каза Иванов. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 11 май  


Последните три дни броят на заразените с коронавирус в гр.

Последните три дни броят на заразените с коронавирус в гр. ...

......... Организацията, която е била осъществена от МВР на 7 и 8 май, за да си получат пенсиите хората е доказала, че всеки който трябва да получи средства, ще ги получи. "Социалнлите плащания вървят на време без забавяне", каза Иванов. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 11 май  


И в Ямбол няма желаещи медици, които да помогнат на

И в Ямбол няма желаещи медици, които да помогнат на ...

......... април за тамошната болница нямаше нито един желаещ доброволец. Вчера, 8 април, областният управител на Видин потвърди пред БНТ, че ситуацията остава същата - няма нито един медик, отзовал се на призивите да помогне на местната болница. Във Видин към края на вчерашния ден (8 април) потвърдените случаи бяха 144.


Кризата с коронавирусната инфекция в Ямбол се изостря, в областта

Кризата с коронавирусната инфекция в Ямбол се изостря, в областта ...

......... са положителните проби в Ямболска област, 5 са смъртните случаи.  Ромският квартал е под карантина 4-то денонощие, а кметът на града предлага санкции за нарушителите. Само за няколко капацитетът на инфекциозно и белодробно отделение беше изчерпан и след разрешение от Здравната каса и двете отделения работят само с коронавирус заразени.


В Ямбол ситуацията е тежка и динамична. 56 са заразените

В Ямбол ситуацията е тежка и динамична. 56 са заразените ...

......... на заведения да не отварят. А гражданите в района под карантина - в кв. Райна Княгиня и 14 улици около него, да спазват ограниченията. Ревански също така е заявил, че на всеки, който не подаде сигнал, че е болен от коронавирус при симптоми, ще бъдат спрени социалните помощи.    


Двама пациенти са излекувани от COVID-19 и са изписани от

Двама пациенти са излекувани от COVID-19 и са изписани от ...

......... е на 73 години със съпътстващо онкологично заболяване, жената е на 70 години. През последното денонощие положителна проба за коронавирус е дал мъж на 50 години от Ямбол. Той е постъпил в областната болница със симптоми на пневмония. Цялото му семейство е поставено под домашна карантина, допълниха от медицинския съвет.


Специализиран екип от 42-ри механизиран батальон-Ямбол, от състава на Втора

Специализиран екип от 42-ри механизиран батальон-Ямбол, от състава на Втора ...

......... екип, под ръководството на капитан Димитър Дренски, установи, че това е силно корозирала ръчна граната. При спазване на мерките за безопасност боеприпасът беше транспортиран и унищожен.Военнослужещите са действали на основание отправено искане от главния секретар на МВР Ивайло Иванов и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.


Два консорциума  с фирми на Веселин и Емил Георгиеви от

Два консорциума  с фирми на Веселин и Емил Георгиеви от ...

......... сключени с братята му Емил и Бойко. Около 7 години по-късно Веселин Георгиев бе окончателно оправдан, защото не е бил прекият възложител на поръчките, а шефове на регионални пътни дирекции. Отпадна срещу него и другото обвинение – че заради роднински поръчки са били спрени временно предприсъединителните европрограми ФАР и ИСПА.  


Един пациент със съмнения за коронавирус е настанен в изолатора,

Един пациент със съмнения за коронавирус е настанен в изолатора, ...

......... с грип А, уточни още той Д-р Рунков заяви, че в болницата няма случаи на напуснали "лекари и медицински сестри заради недостиг на предпазни облекла и маски". Здравното заведение се е запасило с всички необходими предпазни средства.  Вижте още: НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 12 март  


Гражданите на Ямбол са възмутени от изхвърлянето на отпадъци в

Гражданите на Ямбол са възмутени от изхвърлянето на отпадъци в ...

......... в Ямбол са започнали безпрецедентна през последните 20 години кампания по почистване на коритото на Тунджа. Запознати са с проблема и заявиха, че, освен почистването на речното корито, са готови за налагането и на глоби на извършителите. Друг проблем в района е незаконното строителство, заяви заместник-кметът на града Михаил Керемедчиев.


Ямбол. Община Ямбол стартира първият етап от осветяването на повдигнатите

Ямбол. Община Ямбол стартира първият етап от осветяването на повдигнатите ...

......... шофьорите трудно виждат пешеходците, а за проблема се говори от много години. Въпреки редица произшествия на натоварени пешеходни пътеки, мерки досега не са вземани. Един от приоритетите на Община Ямбол е създаване на безопасна и по-сигурна среда на гражданите. В тази връзка администрацията ще продължи да работи в тази посока.


Ямбол. На 6 декември в Художествена галерия „Жорж Папазов” в

Ямбол. На 6 декември в Художествена галерия „Жорж Папазов” в ...

......... на малките художници. За тържествената атмосфера в залата допринесе и Красимира Султанова със своето изпълнение на цигулка. Благотворителни картички могат ще могат бъдат закупени в изнесените пунктове по просветни и културни институти, както и в сградата на община Ямбол – от Центъра за информация и обслужване или в стая 221.


Ямбол. В Ямбол премахват опасните тополи в градския парк. Това

Ямбол. В Ямбол премахват опасните тополи в градския парк. Това ...

......... в градския парк. Това съобщиха от пресцентъра на Община Ямбол. Премахват се опасните черни и бели тополи по ската на река Тунджа в градския парк. Дърветата, които ще бъдат отстранени, са в пределната си възраст и са причина за алергични реакции. Плануваната резитба е съгласувана с експерт на община Ямбол.


Ямбол. Паметна плоча на народната певица Елена Граматикова беше официално

Ямбол. Паметна плоча на народната певица Елена Граматикова беше официално ...

......... петък. Поздравление към присъстващите отправи зам.-кметът на Ямбол Енчо Керязов. Ден по-късно, в събота, в голямата зала на община Ямбол се проведе регионалният конкурс „С песните на Елена Граматикова". Организатори и на двете събития са община Ямбол и Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва „Георги Дражев".


Енчо Керязов е един от новите заместник-кметове, които назначи днес

Енчо Керязов е един от новите заместник-кметове, които назначи днес ...

......... основните проблеми на града, които са улично осветление, чистота и инфраструктурата“, посочи Керемедчиев. Предстои назначаването и на трети зам. кмет, съобщи Валентин Ревански. Що се отнася до финансовото състояние на общината след 12-годишното управление на кмета Георги Славов, секретарят Кольо Колев заяви, че е отлично в сравнение с други общини.


Ямбол. Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72

Ямбол. Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 ...

......... б.„д“ от НК. Това съобщиха от Окръжна прокуратура- Ямбол. Контрабандните стоки са открити благодарение на отличните действия на митническите служители, извършили проверката на превозното средство. Предстои (в следващите дни) Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо румънския гражданин.


Инициативата

Инициативата "Ямбол чете" тази година ще се проведе между 04.11.19 ...

......... сряда пред ямболските читатели ще се представи Чавдар Ценов с книгата си "Накъде тече реката". В четвъртък вечерта ще се състои и представянето на книгата на Владо Трифонов "Суета, суета", а финалът е за двама автори - Маргарита Петкова с "Тъй рече Виктор" и Добромир Банов с "Любов до синьо".


Ямбол. В ход са дейностите по полагане на нова асфалтова

Ямбол. В ход са дейностите по полагане на нова асфалтова ...

......... му. Първоначално в участъците, заключени между южния вход на парка и пресечката с ул. „Дружба“, бяха монтирани нови бордюри, след което започна и полагането на новата настилка. Днес дейностите включваха вече полагане на първия пласт асфалт, до края на работната седмица ще бъде положен и горният плътен слой асфалтова настилка.


Ямбол. Община Ямбол започна изграждането на система за видеонаблюдение в

Ямбол. Община Ямбол започна изграждането на система за видеонаблюдение в ...

......... Бенковски“ е първият жилищен квартал на Ямбол, в който ще има изградена система за видеонаблюдение. Намерението на общината е поетапно тя да обхване целия град, за което има изготвен проект, предвиждащ монтирането на около 600 камери. Крайната цел е повишаване на сигурността на гражданите и по-добро опазване на общинската собственост.


Ямбол. Полицията в Ямбол издирва 32-годишния Стоян Василев Милчев, който

Ямбол. Полицията в Ямбол издирва 32-годишния Стоян Василев Милчев, който ...

......... Облечен е със сини къси панталони, тъмно синя тениска с яка и черни чехли. Полицията умолява гражданите, които разполагат с информация за местонахождението му, да помогнат за издирването като се обадят на телефони 112, 046/ 680 323 или в най-близкото районно управление на МВР. Няма данни мъжът да проявява агресия.


"Най-големият проблем на Ямбол е обезлюдяването. Това е единственият областен ...

......... го изпратиш на мейл, на [email protected] Пипнете го с няколко изречения дали работник в компанията може да представи колко е готино да работиш в Агрион, за да им го пратя Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление!    


Ямбол. На 16 октомври, ямболският Музей на бойната слава ще

Ямбол. На 16 октомври, ямболският Музей на бойната слава ще ...

......... личния му летателен костюм и екипировка, парадна и лятна униформа. Могат да се видят също така и противопретоварващ и вентилационен костюм, херметичен шлем и кислородна маска, които бяха дарени на музея от колеги на майор Анастасов от 3-та авиационна база в Граф Игнатиево, със съдействието на бригаден генерал Димитър Петров.


Ямбол. Почистване на бетонирания участък на река Тунджа в рамките

Ямбол. Почистване на бетонирания участък на река Тунджа в рамките ...

......... по рибарство и аквакултури. След осушването на коритото, с помощта на строителна механизация, ще се извърши и фактическото почистване. Предвижда се то да приключи в рамките на 60 дни. Дейността е съгласувана с Агенцията по рибарство и аквакултури, както и с Басейнова дирекция – Пловдив и РИОСВ – Стара Загора.


Ямбол. През световния месец за борба с рака на гърдата,

Ямбол. През световния месец за борба с рака на гърдата, ...

......... на община Ямбол в Националния розов ден. Община Ямбол не за първи път се включва подобни благородни благотворителни инициативи. На 17 ноември 2015 Безистенът бе осветен във виолетова светлина, с което Ямбол заяви съпричастност към кампанията на Фондация „Нашите недоносени деца“ срещу преждевременното раждане и в подкрепа на засегнатите семейства.


Ямбол. С рехабилитиране на участъци от основни улици и в

Ямбол. С рехабилитиране на участъци от основни улици и в ...

......... част на града – като „Михаил Лъкатник“, „Михаил Шишман“, „Васил Карагьозов“, „Цар Иван Шишман“, „Мусала“, „Крали Марко“ и „Хан Крум“. Завършени са предвидените към момента рехабилитационни дейности и по пътната настилка в к-с „Златен рог“. Предстоят подобни мерки по още улици в ЦГЧ, сред които ул. „Търговска“ и „Николай Петрини“.


Ямбол. Ямболският Камерен оркестър „Дианополис“ открива новия си, 52-ри по

Ямбол. Ямболският Камерен оркестър „Дианополис“ открива новия си, 52-ри по ...

......... Албинони, музикалната класика „Севдана” на Георги Златев – Черкин с цигулковото соло на концертмайстора Красимира Султанова, невероятната „Фантазия за един благородник” на испанския композитор Хоакин Родриго и солото на дългогодишния приятел на оркестъра китариста Цветан Недялков, също и Сюита ІІІ от Антични арии и танци на италианския композитор Оторино Респиги.


Ямбол. Във връзка с планираните дейности по освежаване на маркировката

Ямбол. Във връзка с планираните дейности по освежаване на маркировката ...

......... площадки в града – на ул. „Балатон“, в к-с „Хале“ и на хълма „Боровец“, като мерките по възстановяване отново бяха следствие на вандалски прояви. Същото бе положението и с няколко детски площадки. Община Ямбол напомня, че отговорността за облика на града е обща – на местната власт и на гражданите.


Ямбол. С тържествена церемония по повод 111 години от обявяването

Ямбол. С тържествена церемония по повод 111 години от обявяването ...

......... Първата световна война с акцент върху историята на цепелиновото летище край града тогава. Директорът на културния институт Милчо Начев представи пред аудиторията любопитни факти около полета на легендарния цепелин L 59 от ноември 1917 г., както и славни моменти от бойния път на 29-и пехотен Ямболски полк при Добро поле.


Ямбол. Историята на ямболския цепелин, влязъл в световната военна история

Ямбол. Историята на ямболския цепелин, влязъл в световната военна история ...

......... националното знаме Слово на кмета на община Ямбол Благодарствен молебен 11:00 часа - Откриване на изложба „Диорами от периода на Първа световна война /1915 -1918г./ Ден на отворени врати в Музей на бойната слава – Ямбол Начален час: 10:00 ч. – 16:00 ч. Място: Музей на бойната слава - Ямбол


Ямбол. На 18 септември в Ямбол стартират двудневните чествания, посветени

Ямбол. На 18 септември в Ямбол стартират двудневните чествания, посветени ...

......... гост е Красимира Султанова, концертмайстор на Камерен оркестър „Дианополис“. Билети за концерта могат да бъдат закупени предварително на място в Безистена. Събитията от празничната програма са включени в Европейските дни на наследството, инициатива на Министерството на културата, като част от европейската инициатива на Съвета на Европа и на Европейската комисия.


Ямбол. Групата „Bad Boys“ се представи на сцената във втората

Ямбол. Групата „Bad Boys“ се представи на сцената във втората ...

......... Херман Раребел и Бернхард Велц. Тримата големи ще забият заедно с Кайтнер Дока (китара), Дейв Маркс (бас), Ернесто Гези (клавир, „Готхард“), вокалните изпълнения са поверени на Мичъл Емс („The Voice of UK”). Очаква се невъобразим рокендрол взрив, който ще разтресе Ямбол с три сета барабани и едни от най-надъханите рок-класики.


Ямбол. С много заряд от здрав рок и емоционална публика

Ямбол. С много заряд от здрав рок и емоционална публика ...

......... в 19.00. Рок събитието продължава до неделя включително. Днес в Ямбол пристигат за репетиции тримата големи барабанисти Пит Йорк („Спенсър Дейвис груп“), Херман Раребел (екс-„Скорпионс“) и Бернхард Велц. Тяхното The „Super Drumming“ Show ще бъде кулминацията на феста в съботната вечер от 21.30. Организатор на четиридневния рок-купон е община Ямбол.


Ямбол. Барабанисти се събират за уникално „Super Drumming“ шоу на

Ямбол. Барабанисти се събират за уникално „Super Drumming“ шоу на ...

......... точка на фестивалния живот у нас през есента. В предишните му издания феновете се срещнаха с оригиналния китарист на „Whitesnake“ Бърни Марсдън, с Греъм Бонит и Дуги Уайт („Voises of Rainbow“) и още куп наши и световни рок-легенди. Повече за програмата на Ямбол Рок Фест `2019 – на: www.yambol.bg .


Ямбол. С интригуващи събития Ямбол ще отбележи 510-ата годишнина от

Ямбол. С интригуващи събития Ямбол ще отбележи 510-ата годишнина от ...

......... гост - Красимира Султанова, концертмайстор на Камерен оркестър „Дианополис“. Билети за концерта могат да бъдат закупени предварително на място в Безистена. Събитията от празничната програма са включени в Европейските дни на наследството, инициатива на Министерството на културата, като част от европейската инициатива на Съвета на Европа и на Европейската комисия.


Ямбол. От днес временно се затваря за движение улица „Стилияна

Ямбол. От днес временно се затваря за движение улица „Стилияна ...

......... изграждане на ГПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Ямбол – втора фаза”. Проектът се изпълнява от община Ямбол и е финансиран от Европейски структурни и инвестиционни фондове и от Държавния бюджет на Република България чрез ОП „Околна среда 2014 – 2020 г.”.


Ямбол. Един от най-успешните нови български игрални филми „Далеч от

Ямбол. Един от най-успешните нови български игрални филми „Далеч от ...

......... София Филм Фест 2019 – Българска панорама - Техеран 2019 – Програма „Фестивал на фестивалите” - Калкута 2019 – Официална селекция - Награда на руската преса от Международния кинофестивал в град Сочи 2018, Русия - Специална награда на град Варна от Фестивала на българския игрален филм Златна Роза 2018, България.


Ямбол. Днес зрителите на лятното кино в Ямбол ще имат

Ямбол. Днес зрителите на лятното кино в Ямбол ще имат ...

......... му поредно издание зрителите имаха възможност да се насладят на 10 златни български филма и още толкова топ-заглавия от програмата на София Филм Фест. Прожекциите бяха в продължение на два месеца, всяка петъчна и съботна вечер на възстановеното Лятно кино в парка. Организатор на лятната филмова програма е Община Ямбол.


Ямбол. Невиждано и нечувано досега шоу ще нажежи въздуха над

Ямбол. Невиждано и нечувано досега шоу ще нажежи въздуха над ...

......... още: Кайтнер Дока (китара), Дейв Маркс (бас), Ернесто Гези (клавир, „Готхард“), а вокалните изпълнения са поверени на Мичъл Емс („The Voice of UK”). Началото е в 21.30, вход свободен! Организатор – община Ямбол. Видео обръщението на Пит Йорк и подробности за програмата на Ямбол Рок Фест `2019 – на: http://yambol.bg/Rock_fest_2019.


Ямбол. За поредна година Ямбол Рок фест дава среща на

Ямбол. За поредна година Ямбол Рок фест дава среща на ...

......... гореща точка на фестивалния живот у нас през есента. В предишните му издания феновете се срещнаха с оригиналния китарист на „Whitesnake“ Бърни Марсдън, с Греъм Бонит и Дуги Уайт („Voises of Rainbow“) и още куп наши и световни рок-легенди. Повече за програмата на Ямбол Рок Фест `2019 е публикувана тук.


Ямбол. Барабанисти се събират за уникално „Super Drumming“ шоу на

Ямбол. Барабанисти се събират за уникално „Super Drumming“ шоу на ...

......... точка на фестивалния живот у нас през есента. В предишните му издания феновете се срещнаха с оригиналния китарист на „Whitesnake“ Бърни Марсдън, с Греъм Бонит и Дуги Уайт („Voises of Rainbow“) и още куп наши и световни рок-легенди. Повече за програмата на Ямбол Рок Фест `2019 – на: www.yambol.bg .


Ямбол. Като част от стратегията на Общината за благоустрояването на

Ямбол. Като част от стратегията на Общината за благоустрояването на ...

......... изграждат кът за отдих с беседка и пейки, и площадка за фитнес на открито. Очаква се строително-ремонтните дейности да приключат до края на месец август. В подходящия за залесяване сезон на годината ще бъдат засадени нови дървесни видове и декоративни храсти, които да придадат цялостен и завършен вид новоизградените зони.


Ямбол. Земетресение с магнитуд 3.3 е регистрирано на българо-турската граница

Ямбол. Земетресение с магнитуд 3.3 е регистрирано на българо-турската граница ...

......... Ямбол. Земетресение с магнитуд 3.3 е регистрирано на българо-турската граница край Лесово. Това сочи справка на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) към Българската академия на науките (БАН). Трусът е регистриран в 9.39 часа тази сутрин.


В разгара на заразата с африканска чума по свинете и

В разгара на заразата с африканска чума по свинете и ...

......... По тази причина България не може да влезе в процедура, която трае 6 месеца, за обявяването ѝ на страна, свободна от чума по дребните преживни животни, съответно и да се освободят търговските отношения. Решението на Административния съд в Сливен може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.


Ямбол. Приключват дейностите по ремонтиране и освежаване на всички детски

Ямбол. Приключват дейностите по ремонтиране и освежаване на всички детски ...

......... в Ямбол се извършва целогодишно и има сформирани екипи за тяхното редовно почистване и наблюдение за състоянието на уредите и съоръженията. Община Ямбол апелира към гражданите за отговорно отношение при ползването и опазването на съоръженията, както и поддържане на зоните за отдих, игри и спорт в чист и приветлив вид.


Ямбол. Започна разчистването на опасни дървета в парцелите западно и

Ямбол. Започна разчистването на опасни дървета в парцелите западно и ...

......... на зелените площи в Ямбол се провежда ежегодно, основно в рамките на пролетната и есенната залесителни кампании. Поддържането на зелените системи включва оформяне на корони, премахване на болни дървесни видове и саморасла растителност, която е несъвместима с градската среда, както и последващи мерки по залесяване с подходящи декоративни паркови видове.


Ямбол. Програмата на лятното кино продължава и този уикенд с

Ямбол. Програмата на лятното кино продължава и този уикенд с ...

......... филм от Великобритания „За короната и страната“ (2014), който пресъздава следвоенна Англия с любов, но и с ясното съзнание за осакатяващите последици от остарялата класова система, която все още съществува, въпреки усещането, че страната е на ръба на нова епоха. Пропит е с откровена носталгия и ненатрапчиво усещане за загуба.


Ямбол. Община Ямбол ще предостави на Министерството на вътрешните работи

Ямбол. Община Ямбол ще предостави на Министерството на вътрешните работи ...

......... ОДМВР - Ямбол. В същата сграда ще бъде отделено помещение, в което ще бъде обособен Квартален клуб на пенсионера. Откриването на пенсионерския клуб е резултат от поет ангажимент в отговор на заявено желание от жителите на квартала. Библиотечният клон на НЧ „Зора-1945“ ще бъде преместен в задната част на обекта.


Ямбол. Кметът Георги Славов провери напредъка на дейностите по санирането

Ямбол. Кметът Георги Славов провери напредъка на дейностите по санирането ...

......... редовните инспекции, които кметът Георги Славов прави по строителните обекти в града. В момента енергийно ефективни мерки се прилагат по сградите на бл. 19 на „Д. Благоев“, бл. 14 в к-с „Хале“, както и на ул. „Стара планина“ 1. Предстои строително-монтажни работи да стартират и в ж.к. „Диана“, бл. 10.


Трима възпитаници на ямболската природо-математическа гимназия „Атанас Радев” се завърнаха

Трима възпитаници на ямболската природо-математическа гимназия „Атанас Радев” се завърнаха ...

......... който също е част от WMI. В него участниците презентират свой проект по избрана математическа тема. С общо 32 медала се завърнаха младите български математици от престижното състезание – 4 диамантени, 6 златни, 15 сребърни и 7 бронзови. България бе единствената европейска страна, поканена да участва в азиатската математическа олимпиада.


Ямбол. Продължава проучването на надгробна могила, част от южния некропол

Ямбол. Продължава проучването на надгробна могила, част от южния некропол ...

......... по същия проект бяха проучени първите две надгробни могили, разположени в землището на село Могила. Там бяха разкрити гробове от римската епоха (II – III век) и се откриха интересни експонати, с които Регионален исторически музей – Ямбол участва в Изложбата “Българска археология 2018“ в Националния археологически музей в София.


Ямбол. 150 малки футболисти, разделени в 5 възрастови групи участваха

Ямбол. 150 малки футболисти, разделени в 5 възрастови групи участваха ...

......... като победители, със спортен дух, толерантно и коректно. Инициативи като тази трябва да бъдат подкрепяни, защото децата трябва да растат здрави, да спортуват, да се учат на воля за победа и да постигат успехи”, заяви след приключване на оспорваните двубои кметът на Ямбол Георги Славов и награди победителите в надпреварата.


Ямбол. Усилено се работи по строителството на пътна връзка и

Ямбол. Усилено се работи по строителството на пътна връзка и ...

......... е трети е в производството на сухи строителни смеси в Европа и на първо място при топлоизолационните системи в Централна и Източна Европа. Концернът разполага с 34 завода с 6,5 млн. тона капацитет за сухи строителни смеси и 11 инсталации за производство на пастообразни продукти с капацитет 250 000 тона.


Тежка катастрофа между два леки автомобила отне човешки живот. При

Тежка катастрофа между два леки автомобила отне човешки живот. При ...

......... в реанимацията на ямболската болница. Докато очаквали пожарна и линейка, шофьори се притекли на помощ, опитвайки се да изгасят пожара в обърнатата кола с наличните си пожарогасители, а други измъкнали двама мъже от втория автомобил, съобщават местни медии. Пътният инцидент е станал на прав участък от пътя, причините се изясняват.


Ямбол. Кметът Георги Славов провери напредъка на дейностите по саниране

Ямбол. Кметът Георги Славов провери напредъка на дейностите по саниране ...

......... трябва да приключи в началото на 2020 година. В момента, освен по блок 19 на „Д. Благоев“, енергийно ефективни мерки се прилагат и по сградата на бл. 14 в к-с „Хале“. Предстои строително-монтажни работи да стартират и в ж.к. „Диана“, бл. 10, както и на ул. „Стара планина“ № 1.