След като измина година и половина в тръжни процедури община

След като измина година и половина в тръжни процедури община ...

......... и около 400 метра водопровод.Очакваният ефект от неговото изпълнение е да спре замърсяването на р. Тунджа с промишлени и битови води, да се предотвратят честите наводнения в ниската част на града при повишаване на нивото на реката.  След като се подмени подземната инфраструктура е предвидена и рехабилитация на пътната настилка. 


Ямбол. Близо 30 000 литра вино са иззети при проверка

Ямбол. Близо 30 000 литра вино са иззети при проверка ...

......... полиетиленови опаковки по 5 литра. В рамките на проверката за виното не са представени документи по Закона за акцизите и данъчните складове. Общото количество на откритата и иззета акцизна стока е 27 200,375 л. Взети са проби за лабораторен анализ. Предстои да бъде образувано административно-наказателно производство. Работата по случая продължава.


Ямбол. С поредица от инициативи в Ямбол ще бъде отбелязан

Ямбол. С поредица от инициативи в Ямбол ще бъде отбелязан ...

......... средства за тежко болни ямболски деца и младежи. Инициативата стартира от 17.30 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“ с церемония по награждаване на победителите в детския конкурс за рисунка на тема „Коледа“. Пълната програма на Дните на православната християнска младеж и семейство в Ямбол е публикувана на интернет-страницата на Общината.


Ямбол. Музеят на бойната слава в Ямбол организира на 16

Ямбол. Музеят на бойната слава в Ямбол организира на 16 ...

......... Общината. Лекцията, която ще представи Борислав Павлов от ИК Тендрил ООД, ще бъде фокусирана върху военните страни на победата на българския владетел Тервел над армиите на Омаядската империя при Константинопол. В хода на изложението ще бъдат представени противоборстващите страни в конфликта, хронологията на събитията и факторите, допринесли за българската победа.


Ямбол. Директорът на ОДМВР – Ямбол старши комисар Генчо Иванов

Ямбол. Директорът на ОДМВР – Ямбол старши комисар Генчо Иванов ...

......... постъпване на сигнали за провеждане на нерегламентирани протестни прояви и нарушаване на обществения ред. В заключение участниците в срещата бяха единодушни, че при организиране и провеждане на масови прояви, трябва да се спазват разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите, за да не се нарушават правата на останалите граждани.


София. През 2019 г. ще се проведе 20-ото юбилейно издание

София. През 2019 г. ще се проведе 20-ото юбилейно издание ...

......... да бъдат изтеглени от туристическия портал на община Ямбол www.tourism-yambol.com или от официалния сайт на община Ямбол www.yambol.bg . Крайният срок за подаването им е 25 януари 2019 година (петък). Допълнителна информация може да бъде получена от: Общинско предприятие „Туризъм и култура“ – Ямбол, телефони: 046/610066, 0895599627, 0895510313; e-mail: [email protected]Ямбол. Нарколаборатория е разкрита в Ямбол. Това съобщиха от Областната

Ямбол. Нарколаборатория е разкрита в Ямбол. Това съобщиха от Областната ...

......... в града е установена лаборатория за производство на метамфетамин. При извършеното претърсване и изземване са иззети метамфетамин, марихуана, прекурсори за производство на НВ, лабораторни и мерителни съдове, както и множество химически вещества. За срок от 24 часа е задържано лице ползвател на жилището. . По случая е образувано досъдебно производство.


Ямбол. Общо 720 рисунки постъпиха по обявения от Община Ямбол

Ямбол. Общо 720 рисунки постъпиха по обявения от Община Ямбол ...

......... семейство, когато ще бъде даден и официален старт на благотворителната кампания с продажба на коледни картички. Събитието е с начален час 17.30, в Художествена галерия „Жорж Папазов”. Рисунките на победителите, както и още 75 номинирани творби ще бъдат включени в тематичната изложба, която може да бъде видяна в ямболската галерия.


Ямбол. 11 опита за контрабанден внос на цигари в тайници

Ямбол. 11 опита за контрабанден внос на цигари в тайници ...

......... duty free sale only". На водача е съставен акт за митническо нарушение. 486 620 къса цигари са иззети от митническите служители на Митнически пункт "Лесово" от януари до края на октомври. Общо 26 290 555 къса цигари без български акцизен бандерол е задържала Митница Бургас през десетте месеца на годината.


Ямбол. С тържествена церемония пред барелефа на Ради Иванов Колесов

Ямбол. С тържествена церемония пред барелефа на Ради Иванов Колесов ...

......... много граждани. В знак на признателност към делото на будителите пред барелефа на ямболския книжовник и учител Ради Ив. Колесов бяха поднесени венци и цветя. Празничните прояви днес продължават с представянето на новата книга на Георги Господинов „Всичките наши тела“. Премиерата е от 18.00 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“


Ямбол. От 26 до 27 октомври Ямбол ще бъде домакин

Ямбол. От 26 до 27 октомври Ямбол ще бъде домакин ...

......... 16.00 часа в Етнографския комплекс и ще бъде представена от нейните автори професорите Георг Краев и Николай Ников. Фолклорният празник се провежда под патронажа на кмета на града Георги Славов, със съдействието на Регионалния исторически музей, Общинско предприятие „Туризъм и култура“ и Клуб за народни танци „Оренда“. Входът е свободен.Ямбол. На 26 октомври, петък, в ямболския Етнографски комплекс ще

Ямбол. На 26 октомври, петък, в ямболския Етнографски комплекс ще ...

......... исторически музей – Ямбол. Представянето на книгата ще бъде от 16.00 часа на територията на Етнографския комплекс в най-стария квартал на града – „Каргон“, откъдето и води началото си традицията на танцуващите коледари. Премиерата ще бъде съпътствана от уъркшоп с представяне на характерните елементи на танца от водещи коледарски групи.


Ямбол. На 1 ноември в Ямбол ще бъде представена новата

Ямбол. На 1 ноември в Ямбол ще бъде представена новата ...

......... ни даде мяра за всяка дума. И за всяка минута. Щè ми се да е така.”. Срещата на Георги Господинов с публиката в родния му град е с начален час 18.00, в Художествена галерия „Жорж Папазов“. Ямболската премиера на „Всичките наши тела“ се реализира със съдействието на Издателство „Жанет 45“.


Ямбол. Три кирки са забити в лек автомобил на ул.

Ямбол. Три кирки са забити в лек автомобил на ул. ...

......... на лек автомобил „Инфинити“, паркиран на ул. „Цар Иван Александър“ в областния град. В предния капак и в тавана на колата, собственост на 59-годишен мъж били забити общо три кирки. Отзовалите се на сигнала полицейски екипи са запазили мястото на произшествието. Извършен е оглед от дежурна оперативна група. Разследването продължава.


Протестно шествие в памет на убитата в Русе журналистка Виктория

Протестно шествие в памет на убитата в Русе журналистка Виктория ...

......... под полицейски ескорт през централните улици на града. Таксиметровите шофьори ще се включат в бдението пред църквата "Свети Николай" от 18:00 ч. Водачите споделиха, че имат опасения, че може истината за убийството да бъде прикрита. Неизвестни остават както мотивите, така и самоличността на извършителя на зверското убийство на телевизионната водеща.


Ямбол. Участници от 30 състава от четири области в страната

Ямбол. Участници от 30 състава от четири области в страната ...

......... на българската е организиран от областния и общинския съвети на Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004“ – Ямбол, с подкрепата на Община Ямбол. Освен състави от града, в празника на песента се включиха гостуващи изпълнители от общините „Тунджа“, Стралджа, Болярово, Сливен, Нова Загора, Гурково, Сунгурларе, Казанлък, Бургас, Поморие и др.Ямбол. С тържествена церемония и показ на военната техника в

Ямбол. С тържествена церемония и показ на военната техника в ...

......... Военно окръжие Ямбол и домакините от Музея на бойната слава. Празничният 22 септември е Ден на отворени врати в Музея на бойната слава, Регионалния исторически музей – Ямбол, Културно-информационен център „Безистен“, Художествената галерия „Жорж Папазов“. Инициативата е посветена и на Европейските дни на наследството и Европейската година на културното наследство.


Ямбол. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът

Ямбол. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът ...

......... в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие и държавния бюджет на Р България. Общата стойност на проекта е 6 617 380.00 лв., което е 100 процента безвъзмездна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол.


Ямбол. Община Ямбол организира тържествено честване на 22 септември –

Ямбол. Община Ямбол организира тържествено честване на 22 септември – ...

......... и техника, използвани в момента в Българската армия. Техническите им параметри и реда на използването им ще бъдат представени от военнослужещи от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион. Празничният 22 септември по традиция е Ден на отворени врати в Музея на бойната слава и в Културно-информационен център „Безистен“.


Ямбол. На 20 септември 2018 г. от 12.00 часа с

Ямбол. На 20 септември 2018 г. от 12.00 часа с ...

......... ефективен образователен процес и намаляване на отпадналите ученици. Проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“ се изпълнява от Община Ямбол и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие.


Ямбол. Третата годишнина на обновения Безистен с интерактивен музей ще

Ямбол. Третата годишнина на обновения Безистен с интерактивен музей ще ...

......... емблематичната сграда, паметник на културата от национално значение. Тази година в пленер „Безистенът“ ще се включат ученици от НУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ПМГ „Атанас Радев“, както и възпитаници на художествените школи на Цветан Казанджиев при НЧ „Зора-1945“ и Атанас Караманов при Младежки дом „Георги Братанов“ – Ямбол.


70-годишен старец от Ямбол опитва да блокира пет поръчки на

70-годишен старец от Ямбол опитва да блокира пет поръчки на ...

......... А може би това е целта на тези жалби. Кой може да знае, при положение, че човекът и фирмата, с която се протестира, нямат никаква пътностроителна биография. Възможно е старецът изобщо да не знае, че от негово име правят опит да спрат поръчки за милиони. И това се е случвало.


Най-лошата година от десетилетия отчитат пчеларите в Ямболско. Прогнозите са

Най-лошата година от десетилетия отчитат пчеларите в Ямболско. Прогнозите са ...

......... дъждовете са станали ежедневие. Пръскането с инсектициди също е огромен проблем: "Пчеличките отиват, консумират и същевременно там се отравят и остават по блоковете". Цената на меда на дребно вече се вдигна с около 30 процента. Очаква се да се увеличи още: "Девет лева е тук и ще скочи, защото няма".


Ямбол. Днес, 133 години след Съединението, трябва да намерим воля

Ямбол. Днес, 133 години след Съединението, трябва да намерим воля ...

......... намерим воля за обединение по пътя към европейското бъдеще на България“, подчерта в празничното си слово кметът на Ямбол Георги Славов. По време на тържествената церемония бе отслужен благодарствен молебен. Честването на Съединението продължи с шествие до паметника на загиналите за националното ни освобождение, където бяха поднесени венци и цветя.


Ямбол. С официална церемония бе открита обновената база на Професионална

Ямбол. С официална церемония бе открита обновената база на Професионална ...

......... програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта е 1 299 840.80 лв., което е 100 процента безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол.


Ямбол. Пресконференция и официално откриване на обновената сграда на Професионална

Ямбол. Пресконференция и официално откриване на обновената сграда на Професионална ...

......... на професионалната гимназия ще се състои заключителна пресконференция, на която ще бъде представена информация за изпълнените дейности и постигнатите резултати от реализацията на проекта. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионална развитие.


Ямбол. С официални церемонии днес бяха открити три обновени детски

Ямбол. С официални церемонии днес бяха открити три обновени детски ...

......... 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Общата му стойност е 6 617 380.00 лв., което е 100 процента безвъзмездна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол. Проектът е част от инвестиционната програма на община Ямбол.


Ямбол. Това лято 71 лалугера от застрашена от изчезване колония

Ямбол. Това лято 71 лалугера от застрашена от изчезване колония ...

......... заради заразата. За щастие, след спирането на дъждовете в началото на август, оптималното състояние на местообитанието беше възстановено от стадата домашни животни на фермерите, партньори на БДЗП в рамките на проекта. Дейностите по спасяването на последната колония лалугери в Натура 2000 зона „Западна Странджа“ ще продължат и през 2019 г.


Ямбол. На 4 септември, вторник, с официална церемония ще бъдат

Ямбол. На 4 септември, вторник, с официална церемония ще бъдат ...

......... 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Общата му стойност е 6 617 380.00 лв., което е 100 процента безвъзмездна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол. Проектът е част от инвестиционната програма на община Ямбол.


Повече от една трета от зрелостниците в Ямболска област, които

Повече от една трета от зрелостниците в Ямболска област, които ...

......... работи. Не са ясни причините на неявяването на зрелостниците“, коментира Стоилов. Предстои поправителната сесия и за завършилите 7-и клас. На нея трябва да се явят 92-ма ученици, които са получили слаби оценки и в момента не могат да кандидатстват в гимназиите. Непопълнените бройки в паралелките за 8-и клас са 153.


Ямбол. Ремонтните дейности в сградите на досегашното ОУ „Д. Дебелянов“

Ямбол. Ремонтните дейности в сградите на досегашното ОУ „Д. Дебелянов“ ...

......... формиране на паралелки под нормативно установения минимум“. Заповедите на просветния министър излязоха след мотивирано предложение от кмета на община Ямбол, Решение от 29 март на Общинския съвет, както и на база становища на Регионалното управление на образованието в Ямбол и на експертната комисия, назначена от министъра на образованието и науката.


50 щъркела са умрели, а 4 са в критично състояние

50 щъркела са умрели, а 4 са в критично състояние ...

......... подобен масов случай е прецедент, твърдят от Спасителния център. „Ако далекопроводите бъдат обезопасени, подобна трагедия би могла да бъде предотвратена. Имаме сътрудничество с електроразпределителното дружество, много стълбове са обезопасени, но на тези още не им е дошло времето”, коментира Иван Гагов. От EVN са заявили, че започват проверка по случая.


50 щъркели са умрели, а 4 са във влошено състояние

50 щъркели са умрели, а 4 са във влошено състояние ...

......... подобен масов случай е прецедент, твърдят от Спасителния център. „Ако далекопроводите бъдат обезопасени, подобна трагедия би могла да бъде предотвратена. Имаме сътрудничество с електроразпределителното дружество, много стълбове са обезопасени, но на тези още не им е дошло времето”, коментира Иван Гагов. От EVN са заявили, че започват проверка по случая.


Десетки щъркели загинаха от високоволтова дъгa, след като са кацнали

Десетки щъркели загинаха от високоволтова дъгa, след като са кацнали ...

......... подобен масов случай е прецедент, твърдят от Спасителния център. „Ако далекопроводите бъдат обезопасени, подобна трагедия би могла да бъде предотвратена. Имаме сътрудничество с електроразпределителното дружество, много стълбове са обезопасени, но на тези още не им е дошло времето”, коментира Иван Гагов. От EVN са заявили, че започват проверка по случая.


Ямбол. Близо 2,2 млн. лв. повече са постъпленията от местни

Ямбол. Близо 2,2 млн. лв. повече са постъпленията от местни ...

......... за текущата година. За същия период на 2017 те са били 1,2 млн., докато сега са близо 1,4 млн. лева. От януари до юли, включително, на т. г. постъпленията от такса битови отпадъци са в размер на 2,5 млн. лв., от които 478 хил. лв. са плащания за минали години.


Ямбол. Във връзка с продължаващия ремонт на Околовръстен път „Изток“

Ямбол. Във връзка с продължаващия ремонт на Околовръстен път „Изток“ ...

......... извършени ремонтни дейности на друго кръстовище по трасето на околовръстното шосе – в района на ж. к. „Г. Бенковски“ между блокове 10 и 16. Ремонтът на участъка от Обходен път „Изток“ - от северната граница на к-с „Бенковски“ (бл. 22) до печатница „Светлина“, с очаква да приключи до 20 август.


Ямбол. От 1 септември т. г. автобусният парк по всички

Ямбол. От 1 септември т. г. автобусният парк по всички ...

......... от сградата на община Ямбол и на ул. „Търговска“ в района на „старата автогара“. Всеки ден между 10.00-12.00 и 17.00-19.00 часа желаещите могат да се качат в превозното средство и да се информират за начина на таксуване и ползване на автобусите, за което ще бъдат консултирани от служители на фирмата-превозвач.


На пресконференция на 7 август, ще бъде бъдат дадени подробности

На пресконференция на 7 август, ще бъде бъдат дадени подробности ...

......... качеството на услугата ще бъдат представени на съвместния брифинг от кмета на общината Георги Славов и изпълнителния директор на фирмата-превозвач („Юнион Ивкони“) Георги Атанасов. Пресконференцията е с начален час 11.00 часа, в зала 2013 в сградата на Община Ямбол. На място ще бъдат представени и пилотни бройки от новите автобуси.


Ямбол. На пресконференция утре, 7 август, ще бъде бъдат дадени

Ямбол. На пресконференция утре, 7 август, ще бъде бъдат дадени ...

......... качеството на услугата ще бъдат представени на съвместния брифинг от кмета на общината Георги Славов и изпълнителния директор на фирмата-превозвач („Юнион Ивкони“) Георги Атанасов. Пресконференцията е с начален час 11.00 часа, в зала 2013 в сградата на Община Ямбол. На място ще бъдат представени и пилотни бройки от новите автобуси.


Ямбол. За пета поредна година възстановеното Лятно кино в Ямбол

Ямбол. За пета поредна година възстановеното Лятно кино в Ямбол ...

......... септември) са с начален час 20.00. Останалите четири ленти (на 7 и 8, на 14 и 15 септември) ще се завъртят от 19.30 часа. Филмовият фестивал се реализира от община Ямбол в партньорство със София Филм Фест. Прожекциите отново ще бъдат с вход свободен за жителите и гостите на града.


Ямбол. Във връзка с извършване на ремонт на Околовръстен път

Ямбол. Във връзка с извършване на ремонт на Околовръстен път ...

......... е Обходен път „Изток“, което прави пътната отсечка от първостепенно значение за града. Поради тази причина по участъка ще се изградят тротоари и нова пътна връзка към болничния комплекс. Обектът е на стойност 1,5 млн. лева. Предвидено е ремонтът на Обходен път „Изток“ да приключи до края на месец август.


Днес ще бъде направена втора проба за чума по животните

Днес ще бъде направена втора проба за чума по животните ...

......... втора проба, на която подлежат и всички стопанства в 10-километровата зона около огнищата на зараза. Започват изследванията и в разширената зона, която включва още 10 села от община Болярово и община Елхово, посочва bTV. За целта са изпратени ветеринари от цялата страна. На терен работят четири екипа по трима души.


Ямбол. Пътуващото лятно кино с БНТ 1 пристига в Ямбол

Ямбол. Пътуващото лятно кино с БНТ 1 пристига в Ямбол ...

......... и здравни филми във Варна (2017 г.); „Златна сабя“ – голямата награда на 8-ия международен филмов фестивал на исторически и военни филми във Варшава, Полша (2017 г.). Прожекцията се реализира със съдействието на Община Ямбол. При неблагоприятни метеорологични условия филмът ще бъде представен в Културно-информационен център „Безистен“. Входът е свободен.


Ямбол. Пътуващото лятно кино с БНТ 1 пристига в Ямбол

Ямбол. Пътуващото лятно кино с БНТ 1 пристига в Ямбол ...

......... и здравни филми във Варна (2017 г.); „Златна сабя“ – голямата награда на 8-ия международен филмов фестивал на исторически и военни филми във Варшава, Полша (2017 г.). Прожекцията се реализира със съдействието на Община Ямбол. При неблагоприятни метеорологични условия филмът ще бъде представен в Културно-информационен център „Безистен“. Входът е свободен.


Един милиона шаранчета бяха пуснати във водите на яз. „Малко

Един милиона шаранчета бяха пуснати във водите на яз. „Малко ...

......... изпълнителен директор на ИАРА. Той подчерта, че днешното зарибяване е едно от най-големите в района за последната година. Язовир „Малко Шарково“ е сред най-големите язовири в България. Намира се в Област Ямбол, на 2 км. от едноименното село в Странджа и на 5 от държавната граница между България и Турция.


До момента Държавен фонд

До момента Държавен фонд "Земеделие" e извършил плащания за близо ...

......... които подлежат на възбрана за реализиране на млечни и месни продукти извън ограничената зона. Чрез помощта de minimis стопаните ще могат да покрият загубите от нереализираното мляко, ценовите разлики на изкупената продукция и затрудненията при изхранването на животните. Тя е допълнение към вече изплатените на стопаните обезщетения за евтаназирани животни.


Ямбол. По повод 140 години от създаването на Българската земска

Ямбол. По повод 140 години от създаването на Българската земска ...

......... и превземането на Одринската крепост, от Първата световна война и заключителната фаза на Втората световна война. И днес Ямбол продължава да бъде един от най-големите военни гарнизони в страната. Експозицията от униформи и шапки на Българската армия ще остане в Музея на бойната слава в Ямбол до края на годината.


Ямбол. По повод 140 години от създаването на Българската земска

Ямбол. По повод 140 години от създаването на Българската земска ...

......... и превземането на Одринската крепост, от Първата световна война и заключителната фаза на Втората световна война. И днес Ямбол продължава да бъде един от най-големите военни гарнизони в страната. Експозицията от униформи и шапки на Българската армия ще остане в Музея на бойната слава в Ямбол до края на годината.


Странджанското село Шарково остава отцепено от полицията. Там и днес

Странджанското село Шарково остава отцепено от полицията. Там и днес ...

......... огнища на заразата в Румъния наложи предприемането на действия по изграждане на съоръжение за спиране на дивите свине през сухопътната граница на България с Румъния. Оградата, чието строителство започна, ще бъде с дължина 130 хиляди метра. Създадена е организация сред ловните дружинки и за взимане на проби от отстреляните животни.


Човек-провокатор, за да може да се създаде напрежение и стълкновение

Човек-провокатор, за да може да се създаде напрежение и стълкновение ...

......... срещу лидера на социалистите Корнелия Нинова, че тя подстрекава към протести заради чумата по дребните преживни животни. Според него е създадена атмосфера на огромно недоверие към властта, но не Нинова я е създала. ГЕРБ станаха фабрика за фалшиви новини – нещо, от което много обичат да се оплакват, добави той.


"Умъртвени и загробени са всички животни в Шарково". Това съобщи ...

......... стопани, които отказват втори проби. Припомняме, че тази сутрин жандармерията изведе доброволците, които пазеха животните в Шарково, от селото. Беше въведена карантинна зона от три километра в района на Ямболско. Според заповедта на Агенцията по храните в селото не се допускат автомобили и хора, които нямат адресна регистрация в селото.


Започна евтаназията на стадото на Тодорка Сакалиева – баба Дора,

Започна евтаназията на стадото на Тодорка Сакалиева – баба Дора, ...

......... които бяха блокирали пътя до последното оцеляло стадо на баба Дора. Според източници на медията умъртвяването на животните е започнало към 15 ч. Очаква се официално потвърждение от земеделския министър Румен Порожанов или от вътрешния Валентин Радев, които ръководят оперативния щаб, създаден заради кризата с чумата по животните в Странджа.


Полицаи са извели от Шарково гражданите, които бяха блокирали пътя

Полицаи са извели от Шарково гражданите, които бяха блокирали пътя ...

......... място. Според заповедта на агенцията по храните, която е с вчерашна дата, в Шарково не се допускат автомобили и хора, които нямат адресна регистрация в селото, съобщи bTV. Изключение се прави само за ветеринари, работници, ангажирани с дезинфекцията, полицаи, пожарникари, представители на властите и търговци, които зареждат магазините в селото.


Ямбол. Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ увеличи на 15

Ямбол. Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ увеличи на 15 ...

......... от чумата по дребните преживни животни общини – Болярово, Елхово, Малко Търново, Приморско, Созопол, Средец и Царево ще получат общо 55 лв. на овца/коза от помощта. По този начин стопаните ще могат да покрият загуби от нереализиране на мляко, ценови разлики на изкупена продукция и затруднения при изхранване на животните.


Ямбол. Ямбол е една от спирките в седмото издание на

Ямбол. Ямбол е една от спирките в седмото издание на ...

......... Иван Бърнев, Валентин Ганев, Христо Ушев, Стефан Мавродиев, Леарт Докле, Димитър Овчаров. Филмът е по сценарий и режисура на Светослав Овчаров („Жажда“). Кампанията „Пътуващо лятно кино с БНТ1" стартира вчера в столица. В седмия й сезон безплатни прожекции на български филми ще бъдат представени в общо 24 града в страната.


В стадото на баба Дора няма открит позитивен резултат. Това

В стадото на баба Дора няма открит позитивен резултат. Това ...

......... определени комуникационни проблеми в първите дни, потвърждава се, че това са правилните мерки. Обезщетенията се изплащат. Днес се изплащат в кметствата. В понеделник всички скотовъди от Шарково, също ще получат обезщетенията си, поясни още Порожанов. Министърът каза, че продължават клиничните прегледи на животните от съседните населени места на надзорната зона.


Със своя заповед днес директорът на Българската агенция по безопасност

Със своя заповед днес директорът на Българската агенция по безопасност ...

......... извършва по специални указания. Порожанов заяви и че резултатите от всички проби са качени на сайта на БАБХ. Пробите са изследвани от френската лаборатория CIRAD. "Има още много проби, от които чакаме резултати, те излизат периодично. Надяваме се болестта да бъде овладяна, но ни притеснява напрежението", добави още земеделският министър.


Със своя заповед днес директорът на Българската агенция по безопасност

Със своя заповед днес директорът на Българската агенция по безопасност ...

......... животни, като резултатите от прегледите да се документират. 3. Вземане на двойни проби (серум и очен или носен секрет) от всеки един обект с дребни преживни животни по схема за откриване на 5% разпространение с 95% достоверност и изпращането им до НДНИВМИ за изследване за чума по дребните преживни животни.


"Има настроения срещу мен в село Шарково". Това каза в ...

......... не могат да ми заменят животните. Не им ща парите”, категорична е Дора. Междувременно блокадата пред къщата ѝ продължава, като там са се събрали хора от цялата страна, за да защитят последното стадо в Шарково. Те все още не вярват, че има чума по животните и че евтаназията е наложителна.


Ямбол. Футболното игрище на спортен комплекс „Г. Драожев“ в Ямбол

Ямбол. Футболното игрище на спортен комплекс „Г. Драожев“ в Ямбол ...

......... досега поливна система и компрометирното затревяване често бе причина за отлагане на футболни срещи. Ремонтът на футболния терен дава възможност за повишаване нивото на спортната инфраструктура, създаване на по-благоприятни условия за постигане на високи спортни резултати, както и провеждане на значими футболни турнири от републикански мащаб за всички възрастови групи.


Ямбол. С рехабилитиране на участъци от ямболски улици продължават мерките

Ямбол. С рехабилитиране на участъци от ямболски улици продължават мерките ...

......... заливане с битумна смес на пукнатините и фугите по улиците в града. То обхваща обща площ от 51 300 метра. Приключи текущият ремонт на тротоарната настилка на ул. „Жорж Папазов“ пред бл. 20. Предстои извършване на частичен текущ ремонт на паважната настилка на улиците „Цар Асен“, „Богдан“, „Вихрен“ и „Перелик“.


В боляровското село Шарково ще продължи умъртвяването на овцете и

В боляровското село Шарково ще продължи умъртвяването на овцете и ...

......... дни ще бъде извършена пълна дезинфекция на помещенията, в които са били животните. Строги мерки се спазват при влизане и излизане в селото. В сила е и забраната за търговия с мляко и месо от общините Елхово и Болярово като превенция за неразпространението на болестта чума по дребните преживни животни.


Ямбол. Продължава кампанията на община Ямбол за освобождаване на градски

Ямбол. Продължава кампанията на община Ямбол за освобождаване на градски ...

......... Освен, че загрозяват и замърсяват обществени територии, изоставените коли заемат места, които е редно да се ползват за автомобили в движение. Контролът по установяване на изоставени автомобили в града продължава. Община Ямбол призовава всички собственици на такива автомобили своевременно да предприемат необходимите действия с цел спазване на законите и наредбите.


Животновъди от Ямболска област ще излязат на протест, ако не

Животновъди от Ямболска област ще излязат на протест, ако не ...

......... боляровското село Воден бяха умъртвени над 1400 овце и кози. Отпада забраната за изкупуване на овче и козе мляко в три от петте общини на Ямболска област, предаде БНР. Д-р Стоян Колев от Областната дирекция по храните в Ямбол информира, че забраната отпада за общините Ямбол, Тунджа и Стралджа.  


Ямбол. Тържествена церемония по преустановяване на дежурството на контингента от

Ямбол. Тържествена церемония по преустановяване на дежурството на контингента от ...

......... като първи елемент от по-мащабни военни сили, на значително разстояние от територията на страните от Европейския съюз. Тактическите бойните групи на ЕС са създадени с цел придобиване на военни способности за бързо реагиране и ефективно управление на кризи, съгласно Европейската стратегия за сигурност и Европейската политика за сигурност и отбрана.


Ямбол. Възможностите за подпомагане на новосъздадени фирми по процедура „Насърчаване

Ямбол. Възможностите за подпомагане на новосъздадени фирми по процедура „Насърчаване ...

......... цялата страна. Подробна информация за кандидатстване по ОП „Иновации и конкурентноспособност“ и процедурата „Насърчаване на предприемачеството“ може да се види също така на интернет страницата на Управляващия орган на програмата: www.opic.bg , както и на място в Ямбол, в Областния информационен център, ул.,,Търговска`` № 34, тел.: 046/ 62 01 86.


Ямбол. Общината успешно реализира проект „Популяризиране на Българското председателство на

Ямбол. Общината успешно реализира проект „Популяризиране на Българското председателство на ...

......... община Ямбол, в партньорство със СНЦ „Клуб Европейски инициативи – ИДЕА“. Той бе осъществен в рамките на обявения от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Конкурс за проекти по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”.


Ямбол. Официален латински надпис от времето на импeратор Марк Аврелий

Ямбол. Официален латински надпис от времето на импeратор Марк Аврелий ...

......... изсечени върху каменна плоча с размери 80 на 60 см. Археологическите проучвания на екипа на Регионален исторически музей – Ямбол са финансирани за четвърта поредна година от община Ямбол. Те приключват в края на юни, след което по-нататък предстои продължаване на работа вече с целеви средства от Министерство на културата.


Пожарът парк „Бакаджика“ край Ямбол е локализиран. Екипи на пожарната

Пожарът парк „Бакаджика“ край Ямбол е локализиран. Екипи на пожарната ...

......... на община Тунджа Георги Георгиев е рано да се говори за причините довели до инцидента: "Нямам информация за версия за запалването. По-важно е на този етап да бъде загасено всичко". Очаква се тази нощ екип на пожарната да остане на място, за да следи сечището да не се възпламени наново.


Голям пожар пламна в лесопарк „Бакаджика” в Ямбол, съобщава Нова

Голям пожар пламна в лесопарк „Бакаджика” в Ямбол, съобщава Нова ...

......... в Ямбол, съобщава Нова телевизия. Огънят е обхванал около 60 декара борови гори. Няколко екипа на пожарната се борят със стихията. За ограничаване на пожара беше използвана и селскостопанска техника. Местните жители подозират, че пожарът е умишлен. Вероятно е причинен от бракониери на дървесина, които опитвали да прикрият следите си.