Два газови пистолета и 14 боеприпаса за тях са иззети

Два газови пистолета и 14 боеприпаса за тях са иззети ...

......... пистолета и 14 боеприпаса за тях са иззети след претърсване в частен дом вчера в село Дибич. Имотът е обитаван от 59-годишен мъж, посочват от пресслужбата на ОД на МВР в Шумен. За оръжието и патроните местният жител не е притежавал надлежно разрешително. За извършеното престъпление е образувано досъдебно производство.


Двама души са арестувани по време на полицейска операция срещу

Двама души са арестувани по време на полицейска операция срещу ...

......... "Под Манастира", обитавано от 21-годишен мъж от Шумен, е намерен плик с около 2 грама суха зелена тревиста маса, която по негови данни е марихуана и е закупена от 20-годишния, живущ на ул. "Пловдив". Двамата са задържани за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Образувано е досъдебно производство.  


Въвежда се временен режим на движение със спиране на достъпа

Въвежда се временен режим на движение със спиране на достъпа ...

......... ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.В заповедта на кмета се посочва още, че се ограничава максимално разрешената скорост в този участък до 40 км./ч. До края на седмицата, ще бъдат монтирани необходимите пътни знаци, указващи постоянната организация на движението. Ограничението влиза в сила от 1 август, събота.


Главният прокурор Иван Гешев е на посещение в Окръжна и

Главният прокурор Иван Гешев е на посещение в Окръжна и ...

......... на посещение в Окръжна и Районна прокуратура Шумен. По-късно се очаква Гешев да посети град Велики Преслав, където рано тази сутрин е започнала специализирана операция по противодействие на битовата престъпност. Заедно с Гешев в района е и Стоян Темелакиев, който от края на миналата седмица е заместник-главен секретар на МВР.


Над 250 души се събраха на протест в Шумен. С

Над 250 души се събраха на протест в Шумен. С ...

......... бухалка на определени хора. Писна ни да ни разделят по етноси. Ние сме тук днес, за да се обединим. Да покажем, че сме един народ. И, че искаме оставка на правителството на Бойко Борисов", заяви Петър Петров.Утре е предвиден нов протест с начален час 17:30 часа, отново пред Областна администрация


Водач на лек автомобил

Водач на лек автомобил "Ситроен C5" с русенска регистрация е ...

......... 342 нарушения на скоростта за три дни, по време на специализираната полицейска операция, която продължава до 16 юли. Целта й е да се ограничат предпоставките за тежки произшествия на пътя, да се спазват ограниченията на скоростта, а водачите да не сядат зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества.Втори мандат начело на БСП в Шумен от раз спечели

Втори мандат начело на БСП в Шумен от раз спечели ...

......... задкулисни обходни техники в полза на определен партиен кръг и за сметка на партията – статукво, ревниво пазено 25 години от клиентелистите около него, повече от достатъчно време, за да продължава в този дух, доволни са социалисти от района, дочакали края на ледниковия период, белязан от задкулисие и тайни схеми.


Пред всяко едно управление има много рискове, но виждате, че

Пред всяко едно управление има много рискове, но виждате, че ...

......... този начин се създава и недоверие в хората за прокурорски рекет. С такъв тип отношение не може да се възцари справедливост и властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта, защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът", каза президентът.


Тринайсет зрелостници от шуменските училища получиха днес медал с лента

Тринайсет зрелостници от шуменските училища получиха днес медал с лента ...

......... увери, че истинското щастие е да правиш това, което обичаш, което ти носи удоволствие и забавление. Петра Валентинова Жечева, първенец на Професионалната гимназия по икономика, благодари от името на своите връстници на учителите, родителите и на всички, които са ги подкрепяли през годините, за приятното тържество, организирано в тяхна чест.


Почина фелдшерът от село Климент, Шуменско. От него тръгна заразата

Почина фелдшерът от село Климент, Шуменско. От него тръгна заразата ...

......... съседната Община, защото: "Първите дни хората криха, че са били контактни", каза Нида Ахмедов. До момента 46 са общо заразените с коронавирус до момента в района, подчерта Ахмедов. Има един нов случай за последните 24 часа. И той отново е контактен на фелдшера, подчерта кмета. Сред заразените има и деца.


Съпругата на 80-годишния фелдшер от село Климент, Шуменско, е починала.

Съпругата на 80-годишния фелдшер от село Климент, Шуменско, е починала. ...

......... По думите на Ахмедов, състоянието на 80-годишния фелдшер в момента е много тежко. Тепърва ще трябва да се организира и погребението на жена му, за което няма инструкции от нито една институция как да се случи. Заглавна снимка: Архив Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 18 юни"80-годишен фелдшер и жена му, които са болни от COVID-19

80-годишен фелдшер и жена му, които са болни от COVID-19 ...

......... Тъкач – там е практиката на фелдшера. Всъщност досега, преди този епидемичен взрив, болните в Каолиново са били 15. А кметът на Каолиново потвърди, че фелдшерът е отричал съществуването на COVID-19 и е преглеждал без предпазни средства. Още: Още: "Нов рекорд на заразени с коронавирус в България, картината по света"


Нова история за проявена небрежност спрямо COVID-19 вкара хора в

Нова история за проявена небрежност спрямо COVID-19 вкара хора в ...

......... на здравния министър. Били са изписани от болницата в тежко състояние. Пациенти,, котио отказват лечение, могат да бъдат изписани. Двама пациенти ,за жалост в лошо състояние, категорично отказаха лечение и не разрешаваха манипулации и напуснаха болницата. Не знам дали няма скоро да се върнат, обясни д-р Костов. Очаквайте подробности  


Недоволство сред жителите на село Изгрев свали карантината в шуменското

Недоволство сред жителите на село Изгрев свали карантината в шуменското ...

......... противоепидемичните мерки и контролът на лицата под карантина от екипи на полицията и на РЗИ. Тестват се и жители на съседните села от община Каолиново. От Областния кризисен щаб призовават жителите на региона да се въздържат от организирането на масови събития - семейни тържества, сватби, кръщенета и др. Очаквайте продължение


Безотговорно и опасно – така определи лекарят на шуменското село

Безотговорно и опасно – така определи лекарят на шуменското село ...

......... да стоят вкъщи и то до края на месеца, даже мисля, че е най-добре да се спазва 28 дни карантинен период”, заяви лекарят. 30% от селото ще бъде тествано с PCR тест, т.е. около 300 души. Още: "Намаление на случаите на коронавирус, внимание заради евангелисти в Самоков, картината по света"


Вече са изградени контролно-пропускателните пунктове около шуменското село Изгрев, което

Вече са изградени контролно-пропускателните пунктове около шуменското село Изгрев, което ...

......... изход на селото, както и мобилен екип, който да следи за спазването на мерките, съблюдаването на отстоянието, и ще проверява карантинираните жители. 30% от населението ще бъде тествано за коронавирус. Близо 900 са регистрираните жители на Изгрев. Вижте още: НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 11 юни  Вече са изградени контролно-пропускателните пунктове около шуменското село Изгрев, което

Вече са изградени контролно-пропускателните пунктове около шуменското село Изгрев, което ...

......... на местни станаха 17.Полицията е поставила два контролни пункта за вход и изход на селото, както и мобилен екип, който да следи за спазването на мерките, съблюдаването на отстоянието, и ще проверява карантинираните жители. 30% от населението ще бъде тествано за коронавирус. Близо 900 са регистрираните жители на Изгрев.  


Ново огнище на коронавирус у нас. Трима жители на шуменското

Ново огнище на коронавирус у нас. Трима жители на шуменското ...

......... разградското село Ясеновец. Ерджан Тефик - кмет на с. Изгрев, каза, че хората са прибрани, наплашени. "Страх ги е, има паника, между другото. Телефоните звънят, кое как, какво да правят. Съобщават за втори, трети човек болни, не прикриват. Тези, които имат наистина съмнения, си казват, да дойдат, да вземат проби".


Депутатката от ВОЛЯ Боряна Георгиева награди с поощрителни награди всички

Депутатката от ВОЛЯ Боряна Георгиева награди с поощрителни награди всички ...

......... тяхното щастие са приоритет на партията и тя ще продължи да работи активно за това. Дамите от ВОЛЯ разработват проекта „Пътна карта на детското щастие“, в който акцентират върху икономически и социални мерки в подкрепа на децата и семействата. „Очаквайте следващите събития, които ще организирам в Шумен!“, каза още Георгиева.


Националните историко-археологически резервати

Националните историко-археологически резервати "Плиска" и "Мадара", както и Историко-археологическият резерват ...

......... в Шумен, в чиято структура са обектите. Туристите могат да разглеждат старините само на открито, при спазване на необходимите противоепидемични мерки. Музейните експозиции и мултимедийните центрове в обектите остават затворени. Отворен за посещения, само на открито, е и Националният историко-археологически резерват с музей във Велики Преслав, съобщиха от ръководството му.


Община Шумен уведомява собствениците на пчелни семейства, че фирми ще

Община Шумен уведомява собствениците на пчелни семейства, че фирми ще ...

......... пресцентъра на местната администрация. Съгласно наредба на МЗХГ, собствениците на пчелни семейства са длъжни да предприемат мерки по опазването им от отравяне, припомнят от общинския пресцентър. Оттам уточняват, че подробна информация за обработката на съответните площи с растителнозащитни препарати може да бъде получена на телефони с номера 0888996222 и 054857710.


Днес православната църква отбелязва кръстната смърт наИсус Христос. Разпети петък е

Днес православната църква отбелязва кръстната смърт наИсус Христос. Разпети петък е ...

......... литургия, а се извършват Царските часове. Вечерта пък в храма се припомнят и съпреживяват Христовите страдания, смъртта му и погребението му.   Народът казва, че на Разпети петък и пиле не пее, и гнездо не вие. Всяко живо същество страда. В този ден никой не подхваща каквато и да е работа.


В МБАЛ - Шумен почина пациент на 66 години, след

В МБАЛ - Шумен почина пациент на 66 години, след ...

......... Мъжът е бил с тежко придружаващо заболяване - напреднал белодробен карцином. В болницата в Шумен за лечение остава 83-годишна жена, която е с положителни резултати за инфекцията COVID-19. От лечебното заведение бяха изписани и двама оздравели от коронавирус мъже.От взетите вчера осем проби няма положителни за COVID-19, допълват от болницата.


37-годишеният шуменец, диагностициран с коронавирус, е в задоволително здравословно състояние.

37-годишеният шуменец, диагностициран с коронавирус, е в задоволително здравословно състояние. ...

......... пътуването по, ги връщат. По пунктовете всичко обстановката е спокойна, повечето от хората са наясно с въведените мерки, посочиха от полицията. Директорът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим посочи, че се проверяват и всички поставени под карантина, а те са около 100. Досега са установени деветима, които са нарушили карантината. 


Със заповед на кмета на община Попово се преустановява работата

Със заповед на кмета на община Попово се преустановява работата ...

......... Дезинфекцията ще се извършва всеки ден след 17:00 часа. Кметовете и кметските наместници на села в общината, да се свържат с щаба за да им бъдат предоставени дезинфектанти за третиране на публични площи и обекти, които да използват като организират дезинфекциране на местата посещавани най-често от хората в населеното място.


Около 90 на сто от училищата днес ще стартират различни

Около 90 на сто от училищата днес ще стартират различни ...

......... задачи, тя посочва в чата кои са те и след това - заедно проверяват. Има и възможност за тестване с Google classroom. Там се поставят задачи, задава се време на теста и след приключване на времето работата на ученика се предава автоматично.dariknews.bgДо сряда се очаква вече с 95% от учениците да се работи онлайн.


Съвместна проверка по сигнал за замърсяване, оцветяване и силна миризма

Съвместна проверка по сигнал за замърсяване, оцветяване и силна миризма ...

......... точката на заустване от водния обект. Пробовземането е извършено от РЛ-Шумен. Проверена е дъждовната канализация на предприятие - евентуален замърсител, както и всички обекти в района - възможни замърсители. Степента на замърсяване на водния обект ще бъде определена след получаване на резултатите от качествения анализ на отпадъчни и повърхностни води.


12000 души са подали предварително попълнените от НАП данъчни декларации

12000 души са подали предварително попълнените от НАП данъчни декларации ...

......... корона вируса,  като декларирането на доходите и внасянето на данъка могат да бъдат извършени изцяло по електронен път без такса. Допълнителна информация за декларирането на доходите за миналата година може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.


Дефицитът на предпазни маски по аптеките отвори нов вид работа

Дефицитът на предпазни маски по аптеките отвори нов вид работа ...

......... печели, казва Деница.  dariknews.bg Нейното ателие е малко и поръчва малко количество плат, което е по-скъпо. А в момента работят с материалите, които имат. Самите маски са от памучен плат и може да се ползват многократно. След пране – трябва да се изгладят, за да се дезинфекцират, обясниха шивачките. dariknews.bg


Древната порода прасета Източнобалканска свиня изчезва от България. Тя е

Древната порода прасета Източнобалканска свиня изчезва от България. Тя е ...

......... репродукция ще правят опит да евакуират някакви останали разплодни животни от област Варна и да ги настанят някъде.Стопаните също взимат всички възможни мерки срещу заразата и се надяват да ги подмине. Остава надеждата, че късметът и усилията на малкото стопани, отглеждащи източнобалкански свине, ще спасят породата, живяла вече 2500 години.


Стотици шуменци играха българско хоро пред Драматично-кукления театър

Стотици шуменци играха българско хоро пред Драматично-кукления театър "Васил Друмев" ...

......... по-късно в църквата "Свето Възнесение Господне" бе отслужена заупокойна молитва за загиналите воини и опълченци за Освобождението на България и молебен за здраве.dariknews.bg Кулминацията на честването в Шумен ще е тържествената вечерна заря-проверка, която ще се състои от 18.30 часа на площад "Кристал", пред Паметника на загиналите във войните шуменци.


Хиляди почетоха 3 март във Велики Преслав.  С историческа възстановка в

Хиляди почетоха 3 март във Велики Преслав.  С историческа възстановка в ...

......... За мен е чест, че участвам в този празник. Виждаме, че вие го чествате и ми прави отлично впечатление и за мен е чест да бъда сред вас, каза още Виталий.  Той се включи в страната на настъпшващите руски солдати, които се сблъскаха с османлии и черкези.    dariknews.bg  


На 1 март празнуваме Баба Марта - един от най-почитаните български обичаи с хилядолетна

На 1 март празнуваме Баба Марта - един от най-почитаните български обичаи с хилядолетна ...

......... съответно като Пенда, е по-съвременно възприятие.  Интересно е, че в традиционния вариант на булката тя е забулена в чисто червено було, най-често мъжкият пояс.Пижо и Пенда са имената Петър и Пена, но в шопски вариант. Традиционната за Западна България мъжка носия е белодрешна и затова е естествено Пижо да бъде именно в бял цвят.


Полицията разследва обир на чейндж бюро в Шумен. Сигналът за

Полицията разследва обир на чейндж бюро в Шумен. Сигналът за ...

......... като прибрали парите, са си заминали. Прави впечатление, че бяха много хладнокръвни, казва той след като прегледал видео записите.  Влизат вътре, взимат ключовете, връщат се да заключат входната врата и си действат супер спокойно, коментира Орлин Чакъров. Обектът работи от 2011 г. и досега не е имало посегателства, каза собственикът.


Възстановено е движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона в

Възстановено е движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона в ...

......... 12 тона в цялата област Шумен, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Възстановен е трафикът по пътя Памукчии - Тръница, пътя Плиска - Каспичан, както и по пътя Златна нива - Войвода. Възстановено е движението по път I-7 Шумен – Силистра, а по път I-2 Разград – Шумен, само в посока Шумен.


Авария по главния водопровод остави град Шумен без вода, предаде

Авария по главния водопровод остави град Шумен без вода, предаде ...

......... За аварията се разбрало снощи, когато спаднало налягането в помпена станция "1300 г. България". Аварията е локализирана в лавандулова нива. В момента екипи на ВиК-Шумен работят по отстраняването й. От дружеството очакват ремонтните работи да завършат в светлата част на деня, а водата в града да бъде пусната през нощта.


Празникът на мъжките рожби - Петльовден, който се отбелязва у

Празникът на мъжките рожби - Петльовден, който се отбелязва у ...

......... че така ще се сдобият с момче да продължи рода им. Dariknews.bgПо традиция на този ден не се докосва нищо остро - нож, брадва, ножица, куки. Вярва се, че така децата няма да се родят с белези и ще са здрави. Историята оживя, разказана от регионалния клуб Традиция в Шумен. 


Специализираната прокуратура и Главна дирекция

Специализираната прокуратура и Главна дирекция "Национална полиция" извършват действия по ...

......... телефонни измами на гръцки граждани, действала от територията на областите Разград и Шумен. Извършват се претърсвания, изземвания и лични обиски на предполагаеми участници в групата, както и разпити на свидетели пред съдия. Към момента има шестима задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР общо шестима. Действията продължават.


1 година и 5 месеца затвор за обвиняемия, който избяга

1 година и 5 месеца затвор за обвиняемия, който избяга ...

......... 15 януари тази година и беше обявен на общодържавно издирване. На 23 януари, около 22:00 часа издирваният, е бил задържан между селата Острово и Брестовене от служители на ОД на МВР по време на специализирана операция по установяването му. Одобреното от съда споразумение, е окончателно и влиза в сила веднага.


Самоука художничка рисува икони, въпреки че никога не е посещавала

Самоука художничка рисува икони, въпреки че никога не е посещавала ...

......... си момичето. Харесва и абстракциите, които прави на платна с акрилни бои. Но признава – увлича се по цветовете. Според Айтен именно цветовете придават повече енергия и затова повече й харесват. Тя е решена да продължи да се занимава с изкуство и да търси доброто, което да вгражда в образи.


Делото Хитрино върви към своя край. Днес пред Шуменския окръжен

Делото Хитрино върви към своя край. Днес пред Шуменския окръжен ...

......... на оправдателна присъда.   "Искрено съжалявам за починалите и пострадалите", каза и вторият машинист на композицията Радослав Петков, който също поиска оправдателна присъда.-->   В сряда ще бъде обявена присъдата от делото.   В Софийски градски съд се водят около 30 граждански дела за обезщетение на стойност няколко милиона лева.


20 години затвор за машинистите на Булмаркет поиска адвокатът на

20 години затвор за машинистите на Булмаркет поиска адвокатът на ...

......... не си поеха вината. Аз цял живот ще страдам, а те си живеят", каза пред съда Шенай Ахмедова. Преди 3 години тя загуби своя съпруг и единия си син в ЖП инцидента. -->Другият й син Юнус също бе изслушан от съда. Той заяви, че желанието му е виновните да бъдат наказани. 


Близо десет нови теча са установени по водопровода от язовир

Близо десет нови теча са установени по водопровода от язовир ...

......... село Хан Крум в района на предишния ремонт. Днес при обход ще се реши дали повредите могат да бъдат отстранени, без да се спира водата. От ВиК дружеството обаче поясняват, че жителите все пак ще трябва отново да останат на сухо, ако налягането при помпената станция спадне. *Снимката е илюстративна.


Довечера шуменци трябва да имат вода, а водопроводът от язовир

Довечера шуменци трябва да имат вода, а водопроводът от язовир ...

......... Търговище днес трябва да имат вода“, каза Нанков. Той обърна внимание, че този водопровод, както пречиствателната вода на питейни води на язовир „Тича“ е включен в обхвата на големия проект, финансиран със средства от ОП „Околна среда“ към МОСВ. „В момента текат обществените поръчки, ще бъде изцяло подменен“, каза още Нанков.


Заради авария по магистралния водопровод спират водата в Шумен. От

Заради авария по магистралния водопровод спират водата в Шумен. От ...

......... монтажна група от Бургас ще осъществи ремонтните дейности през светлата част на 16 януари 2020 г.--> Тази авария и последвалото спиране на водоподаването промениха намеренията за начало на плановия ремонт предвиден за сутрешните часове на 17 януари 2019 г. На практика планираните ремонти дейности са в ход, допълниха от дружеството. 


Авария спря водоподаването в Шумен, съобщават от местното ВиК дружество,

Авария спря водоподаването в Шумен, съобщават от местното ВиК дружество, ...

......... система е сред най-проблемните у нас, припомня Нова телевизия. Загубата на вода по мрежата е над 80%, посочват последните разчети на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР). В същото време цената за битовите абонати в града е в челото на класацията в страната - 3,54 лв. за куб. метра.


Емил Димитров - Ревизоро е новият министър на околната среда

Емил Димитров - Ревизоро е новият министър на околната среда ...

......... dariknews.bg Той допълни и, че в парламента ще подкрепя всичко, което е полезно за Шумен и Шуменци. --> На мястото на Деан Станчев в Общински съвет - Шумен ще влезе Явор Якимов. Той е учител по история, член на ВМРО и доброволец на Родолюбивия комитет „Крум Страшний“ – Шумен.   Личен архив


ТИР се преобърна на магистрала

ТИР се преобърна на магистрала "Хемус". Инцидентът е станал малко след ...

......... преглед в болницата. Пътуващите в посока към Варна се пренасочват през стария път за Варна през Мътница, Мадара, на Нови пазар вече се включват на автомагистрала Хемус. В обратната посока се прави същата организация от Нови Пазар се отделят към етапната връзка и минават през Мътница и Мадара.dariknews.bg, Деян Герговски


Несломима може да бъде силата на човешкия дух. Доказва го

Несломима може да бъде силата на човешкия дух. Доказва го ...

......... и да съм много открита навсякъде. Трябва да успея, за да мога да се грижа за Хюлия," казва тя. Това, което ги дели от завръщането в дома им, според Севджан са единствено унищожените прозорци. Затова и търси начин да успее да затвори дупките в стените на своя дом и живот.


Проблемите с водата предизвикаха вълнение в България. В последните дни

Проблемите с водата предизвикаха вълнение в България. В последните дни ...

......... мрежа и се чака финансиране, обяснява управителят на ВиК. dariknews.bg Според него реализацията на този проект ще отнеме около 2 години, а стойността му е около 12 милиона лева.Докато чакат реализирането на проекта, гражданите на Омуртаг поне няма да имат увеличение на водата и тя ще остане 2.20 за кубик.


Хуманоиден робот помага на своя създател в неговата работилница в

Хуманоиден робот помага на своя създател в неговата работилница в ...

......... доказва, че ние също можем. Това е и моята цел - да ги произвеждаме. Може да мине малко време, но може да стартираме нещо някъде", казва Росен.В момента той разработва в екип нова роботизирана ръка и се надява скоро тя от прототип да стане завършен робо продукт, създаден в България.


Пробитата цистерна от инцдента в Хитрино не е била годна

Пробитата цистерна от инцдента в Хитрино не е била годна ...

......... от значение, а по-скоро техническото състояние.  Адвокатът на единия от обвинените за инцидента машинисти Ивайло Йорданов заяви, че фирмата превозвач "Булмаркет" не носи отговорност за състоянието на цистерните, а само за това да се достави товара. По думите му, отговорността е натози, който предава влака за превоз от рафинерията в Бургас. 


В РУ-Нови пазар е получено благодарствено писмо от Ния Иванова,

В РУ-Нови пазар е получено благодарствено писмо от Ния Иванова, ...

......... вещ - работеща и в същото състояние, в което беше в последния ден. Получихме го за Нова година и радостта на сина ми е голяма. Благодаря за упоритата работа на целия екип на РУ-Нови пазар, това е пример за добра работа, който не може да остане незабелязан“, завършва Ния Иванова.


От днес трябва да започне умъртвяването на 24 500 прасета заради

От днес трябва да започне умъртвяването на 24 500 прасета заради ...

......... bTV. Към момента няма притеснение у жителите на селото, каза кметицата. Няма как заразените животни да бъдат отделени от болните и затова ще бъдат умъртвени всички. А каква е една от вероятните причини да се появи новото огнище - научете в този материал! Всичко за африканската чума в България четете ТУК!


Традиционно на Богоявление се освещават българските бойни знамена. Една от

Традиционно на Богоявление се освещават българските бойни знамена. Една от ...

......... доброволческа дружина при защитата на Видин през Сръбско-българската война на 15 ноември 1885 г..--> Редник Иван Тотев Цонев, спасил знамето на 7-и пехотен Преславски полк през Балканската война на 16 октомври 1912 г.  Спасените знамена пък са имали специална гривна, която е показвала, че то не е попаднало в плен.


Всички животни в свинекомплекса в село Никола Козлево, Шуменско ще

Всички животни в свинекомплекса в село Никола Козлево, Шуменско ще ...

......... болните прасета, защото просто инфекцията така е проникнала в обекта, че не позволява това да се направи и ние нямаме право да го правим съгласно нормативните документи, каза директорът на БАБХ проф. Паскал Желязков. Той посочи, че няма яснота как заразата е проникнала в предприятието и ще се търси "пробойната".


Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Томислав Дончев инспектираха новостроящото се

Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Томислав Дончев инспектираха новостроящото се ...

......... драго“, добави премиерът. „Няма участък на АМ „Хемус“, по който да не се работи. Всичко необходимо сме разплатили и сложили на сметка, така че да е необратимо. И в двете посоки се стри с голяма активност. Благодаря на археолозите, вече са направили проучвания и са освободили трасето“, каза още той


Шуменец създава електрически кабриолет в гаража си. Започнато от нулата,

Шуменец създава електрически кабриолет в гаража си. Започнато от нулата, ...

......... електрически двигатели, които да бъда поставени дори в самолет.Мнозина са започнали от гаражи и невзрачни местенца. Не мисля, че средата, в която работиш, е нещо, което е свързано с качеството на продукта, който изработваш, казва Мартин.dariknews.bg Очакванията са съвсем скоро електрическият кабриолет да попадне сред завършените проекти на Мартин Найденов.


Погром върху новия ремонт са открили работниците в добричката ПМГ

Погром върху новия ремонт са открили работниците в добричката ПМГ ...

......... но в административната част,  не в учебните зали. Dariknews.bg--> Подадена е жалба до полицията и от училището се надяват да се установят извършителите. Надявам се да не са ученици, казва Галин Канев.Сградата е част от проект за обновяване на училищна инфраструктура и се извършва ремонт за 2 150 000 лева.


21-годишна жена, която бе в най-тежко състояние след пътен инцидент

21-годишна жена, която бе в най-тежко състояние след пътен инцидент ...

......... тях.     Dariknews.bg Шофьорът на машината - 60-годишен правоспособен варненец, е помогнал на пострадалите, за да ги извадят. Зад волана е било 19-годишно момиче, още две нейни връстнички, жена на 41 г. и 21-годишна, която бе в най-тежко състояние с черепно-мозъчно травма. Шофьорката е с книжка от януари тази година.


Животните и дивата природа привличат човека. Понякога дотолкова, че да

Животните и дивата природа привличат човека. Понякога дотолкова, че да ...

......... продам. То ми е тръпка – няма как да се откажа от тях. Може да им е малък броят, но пак ще ги има, докато камбаната не удари за мен, категоричина е жената.  Dariknews.bg И така потомствената стопанка на източнобалкански свине ще даде своята лепта за опазваването на рядката порода.


За цялата си история шуменското село Благово има един-единствен кмет

За цялата си история шуменското село Благово има един-единствен кмет ...

......... да си отглеждат децата тука на село, на воля да си играят, казва Тодор Илиев.Сега най-важното за управника на Благово е да се ремонтира главната улица на селото. Решил е и да намери начин за ремонт на читалищния салон, където неговите съселяни да репетират и да носят медали за селото.


Четири автомобила катастрофираха на бул.

Четири автомобила катастрофираха на бул."Ришки проход". Инцидентът е станал край ...

......... наблизо 3 автомобила.  Водачът е откаран в болница за преглед. Dariknews.bg От полицията посочиха, че продължава работата по установяване на причините довели до инцидента.--> Водач на Тойота "Хайлукс" е 28-годишен жител на село Дибич. Правоспособен е, тестван е за алкохол, пробата му е отрицателна. Dariknews.bg Движите се с повишено внимание.


Служител на казан за варене на ракия в Нови пазар

Служител на казан за варене на ракия в Нови пазар ...

......... приключила.--> На другия ден пострадалия започнал да се храни трудно, което наложило консултация с лекари от болницата в Шумен. Там се установило, че има наранявания в устата. Съдът осъдил казанджията на пробация за 6 месеца, както и да заплати 500 лева обезщетение на пострадалия, въпреки че той искал 4700 лева.   


Полусрутена къща и щети по съседен имот е равносметката след

Полусрутена къща и щети по съседен имот е равносметката след ...

......... На 3-6 месеца трябва да го правите това движение, за да сте сигурни, че това нещо пуска вода, не се е зацапало, замърсило – това нещо не се прави, съветва инж. Василев. Освен стриктно да се спазват инструкциите за монтаж, трябва и редовно да се прави профилактика, съветват специалистите.  


Регионалната библиотека в Шумен е една от най-големите и богати

Регионалната библиотека в Шумен е една от най-големите и богати ...

......... го направим по различен начин – именно екотематиката идва от там. Част от книгите са дарени от региналната библиотеката в Шумен, а другата част от Екоинспекцията. Общински младежки съвет - Шумен Библиотеката в дърво обаче ще претърпи и развитие, тъй като се предвижда тя да бъде украсена и с дърворезба.


Задържаха хероин за над 1,430 000 лв. на ГКПП ГКПП

Задържаха хероин за над 1,430 000 лв. на ГКПП ГКПП ...

......... се наложи и  конфискация на имуществото.БГНЕСС постановление на Окръжна прокуратура е задържан под стража за срок до 72 часа. До момента той е осъждан общо три пъти за други престъпления. Агенция "Митници" Разследването се извършва от разследващи митнически инспектори при ТД „Дунавска“ на Агенция "Митници", под наблюдението на Окръжна прокуратура.


35 кг хероин са открити и иззети от митнически служители

35 кг хероин са открити и иззети от митнически служители ...

......... пътувал за Австрия. В тайници под седалките със скенер са открити 71 опаковани и заключени пакета с наркотика. За 72 часа е задържан водачът на колата - 35-годишен мъж от Търговище. Той ще бъде обвинен за контрабанда. Според експерти, паричната стойност на хероина е минимум 1 милион и половина лева.


Министерският съвет пое ангажимент за осигуряване на 1 380 000

Министерският съвет пое ангажимент за осигуряване на 1 380 000 ...

......... Агенция „Пътна инфраструктура“ с държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД. МРРБ е едноличен собственик на 100% от капитала на „Автомагистрали“ ЕАД и правата на държавата в дружеството се упражняват от министъра на регионалното развитие и благоустройството. АПИ също е второстепенен разпоредител на бюджетни средства към министъра на регионалното развитие и благоустройството.  


Полицейски служители от РУ- Велики Преслав намерили и иззели близо

Полицейски служители от РУ- Велики Преслав намерили и иззели близо ...

......... имот на ул. “Отец Паисий“ във Върбица. ОДМВР-Шумен-->Намерени са много на брой пликчета, всяко със суха листна тревна маса, както и тревиста маса в кутия за обувки. При извършения полеви наркотест реагирала на канабис. Иззети са около 500 грама от наркотичното вещество. За извършено престъпление по е образувано досъдебно производство.