Аз съм недоверчив и в събота, и неделя, се качвам

Аз съм недоверчив и в събота, и неделя, се качвам ...

......... нея да се обучават реставратори и археолози. "И действайте. От мен финансирането. Ще осигурим, 50, 60, 100 щата ще ви дам", щедро обеща премиерът.Какво каза Борисов за диверсификацията на доставките на газ, жалбата на Мая Манолова с искане за касиране на изборите в София и въпросите на журналистите, четете тук.


"Това, което изпитваме в момента, е мозъчната смърт на НАТО".Това ...

......... от договора за НАТО, той отвръща: "Не знам, но какво ще означава този член утре?". Тази част от споразумението предвижда, че ако една страна-членка на Алианса е нападната, всички останали ще ѝ се притекат на помощ. Според него Европа е на "ръба на бездна" и е време да се "събуди".


Един мъж, обграден с Корнелия Нинова, Мая Манолова, Татяна Дончева,

Един мъж, обграден с Корнелия Нинова, Мая Манолова, Татяна Дончева, ...

......... човек. Нека сме снизходителни. Аз просто не му завиждам. Това е чудо около него".С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти идеята на президента Румен Радев на среща на политическите сили, Централната избирателна комисия и органите на реда да се обсъдят неблагополучията и пропуските на двата тура местни избори.


"Предпочитам да имаме законна, регистрирана, основана на квоти имиграция за ...

......... да е ход, с който да накара опозицията да приеме увеличаване броя на подобни разрешителни, пише Valeurs Actuelles."Без капка притеснения президентът споделя убежденията си: "Има работа, която никой французин повече не желае да върши - водолаз, например. Искам да бъда още по-ясен - това беше невъзможно още преди 40 години!"


Благодаря на Господ, че ме подкрепи за кой ли път

Благодаря на Господ, че ме подкрепи за кой ли път ...

......... да бъдат промяна – толкова са забавни...Но благодаря на инстинкта на народа и на Бог за това, което направи за нас".Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос за резултатите от изборите в София и очертаващия се балотаж между кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и независимата, подкрепена от БСП, Мая Манолова.


Най-изненадани ще бъдат онези, които подцениха избирателите.

Най-изненадани ще бъдат онези, които подцениха избирателите."Това коментира пред БНТ ...

......... Най-изненадани ще бъдат онези, които подцениха избирателите."Това коментира пред БНТ политологът Антоний Гълъбов.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (278)Граф Игнатиев

Граф Игнатиев" ми е любимата улица, в сегашния вариант. Живеех ...

......... пъти къщата му в Банкя е била обирана, но това е станало "по време на управлението на БСП".Премиерът каза, че кучетата са му хоби и вече не рисува. "Сега рисувам човечета, като дойде внукът ми, му показвам", посочи още Борисов.Всичко, което трябва да знаете за:Ремонтите в центъра на София (107)


Как е Вучич? Да го цунеш от мене специално!

Как е Вучич? Да го цунеш от мене специално!"Така премиерът ...

......... само бърборат в София".Докато пътуваше до мястото на събитието премиерът попадна на италианци, на които последователно каза чао, бонджорно, бене и накрая аривидерчи.Обяви, че "Балкански поток", както той нарича "Турски поток" през българска територия, е с 1 млрд.(в неуточнена валута - бел. а.) по-евтин от "Южен поток", който бе изоставен.


"Знам, че не съм толкова обичан в България, а трябва ...

......... обратното".Това заяви президентът в оставка на БФС и бивш вратар на националния отбор Борислав Михайлов. Той подаде оставка след 14 години на поста."В България никой не обича успелите хора, а аз съм доста успял човек."Какво каза Михайлов след подаването на оставката си, четете тук.Фотогалерия: Футболното царуване на Борислав Михайлов >


Не е изненада, че Франция няма да подкрепи разширяването на

Не е изненада, че Франция няма да подкрепи разширяването на ...

......... ефективни, те трябва да са общи, а не един ден Орбан, друг ден Борисов да показват, че Европа не е единна и султанът няма защо да се страхува от нея. Турската икономика не може да издържи и седмица без митническото споразумение с Европа и Ердоган добре го знае", обобщи евродепутатът.


"Задължен съм съм да се азрязавам на английски. Не зная ...

......... началото на речта си за откриването на европейския орган на труда.Шегата му, която съвпадна с безизходицата на преговорите за Брекзит - лидери от двете страни уверяваха, че ще има сделка, но шансовете за нея намаляха - и това предизвика смях в залата.Всичко, което трябва да знаете за:Преговорите за Брекзит (765)Нямам и думи да се изразя за тази секта там

Нямам и думи да се изразя за тази секта там ...

......... борихме навремето аз и Наско Сираков - ние заради това и напуснахме, задължително да се направят рестрикции, да почнат да се налагат млади футболисти, задължително да играят и полека, полека ще станат работите."Фотогалерия: Футболното царуване на Борислав Михайлов >Всичко, което трябва да знаете за:Скандалът след мача България - Англия (3)


"За спортно-техническата част не се произнасям, но когато държавата ни ...

......... футболен съюз. "Резултатите са категорични - въпреки огромните пари, които ние през годините във вид на осветление, настилки, стадиони, ремонти направихме, не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортното министерство да бъде ангажирано с този председател на футболния съюз. Ясно и точно".Фотогалерия: Срамната футболна вечер в София >


"Който и да опита да раздели който и да било ...

......... проект за екстрадиция в континенталната част на страната (бившата британска колония има различно законодателство и повече свободи). Седмици след началото на протестите те вече бяха прераснали в недоволство срещу затягащата се примка на континентален Китай. Затова в. "Чайна дейли", цитирайки част от думите му, ги определи като "предупреждение към сепаратистите".


"Дайте малко, че така съм като мечка на "Витошка" едно ...

......... в Сливен, което се провежда за 15 път днес. Там бе информиран от ресорния министър Десислава Танева, че до 1 януари хората ще получат общо 1 млрд. лв. по различни схеми."Дайте сега да се поразпръснем малко", каза Борисов и започна да се разхожда на изложението, където го чакаха с питка.


"Г-н Джамбазки не може да участва в подобен двубой, той ...

......... поканата за дуел, отправена от лидера на "Атака" и кандидат за кмет на София Волен Сидеров към кандидата на ВМРО Ангел Джамбазки. Идеята на Сидеров беше "физически двубой с всички средства" да даде отговор защо Джамбазки писал доноси в европарламента срещу Сидеров и да се изясни сексуалната ориентация на евродепутата."Кюрдите не ни помогнаха във Втората световна война, не ни ...

......... не са прави за кюрдите и Втората световна война, защото тогава в района всичко приключва с Операция "Експортър" на британската имперска армия през лятото на 1941 г. Австралийски и индийски части за няколко седмици отнемат Сирия и Ливан от контрола на френската армия на признатият от Хитлер режима във Виши.


Предлагам на г-жа Мая Манолова да гласува за мен още

Предлагам на г-жа Мая Манолова да гласува за мен още ...

......... отговори на въпрос на БНТ дали би подкрепил независимата и подкрепяна от БСП Манолова на втория тур след като тя вече е заявила, че ще даде гласа си за него, ако той се представи на първия по-добре от нея.Игнатов добави, че въпросът е излишен преди първият тур да е минал.


"КВС днес е тук, а в Провадия има солници на ...

......... най-красивият, най-модерния, ной-модерния и най-умния ресор в новата Европейска комисия"Премерът Бойко Борисов при откриването на нов център за споделени услуги на KBC във Варна. Финансовата група изгражда център, от който ще обслужва дистанционно всички свои дружества. Той трябва да започне работа до края на годината. Всичко за центъра – тук.


"Какъвто е президентът Радев, такава е и неговата политическа партия ...

......... европейската интеграция на Северна Македония. В края на септември Радев свика консултативна среща днес за двустранните отношения между България и Северна Македония. По-рано той изрази позиция, че процесът по присъединяването ѝ към ЕС не може да става за сметка на употребата на българската история, език и идентичност като разменна монета.


Хубаво e, когато има и мръсна кампания, защото това действа

Хубаво e, когато има и мръсна кампания, защото това действа ...

......... ГЕРБ. От друга гледна точка пък БСП са в ситуация, в която тръгват с изключително нисък старт – те нямат нито един кмет на областен град, т.е. за тях всяка една печалба отгоре на това, ще бъде прочетена като победа", коментира Славкова.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (163)


Изгарянето на отпадъци, по точно горива от отпадъци, е политика,

Изгарянето на отпадъци, по точно горива от отпадъци, е политика, ...

......... Перник, Гълъбово и други градове.По думите му в момента в нито един ТЕЦ в страната не се горят нерегламентирани отпадъци. Според Димов България изостава много в горенето на боклук, като това се прилага при малко над 3% от отпадъците. Даде за пример "зелените държави, които изгарят 50-60% от отпадъците си".


София трябва да се управлява от мъж най-сетне, не от

София трябва да се управлява от мъж най-сетне, не от ...

......... да се управлява от мъж най-сетне, не от жени, не от полумъже.Това заяви пред БНТ кандидатът за кмет и лидер на "Атака" Волен Сидеров.По думите му общинската полиция при неговото управление ще действа със силна ръка, така че да прекрати битовата престъпност.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (149)


Управлението е демокрация, а не прокуроркрация.Политологът Евгений Дайнов пред вестник

Управлението е демокрация, а не прокуроркрация.Политологът Евгений Дайнов пред вестник ...

......... върху БНР е завъртян около това, че Гешев е кандидатът за главен прокурор на ДПС и Делян Пеевски и не е задължително да е на Бойко Борисов. Но той го приема и така ни показва, че е слаб, казва Дайнов.Всичко, което трябва да знаете за:Изборът на нов главен прокурор (87)


"На мен никой не може да ми оказва натиск, защото ...

......... трябвало да се срещне с Тръмп днес в Ню Йорк, на общото събрание на ООН. Попитан дали би поискал нещо от американския си колега, той обясни, че може да говори с него за подкрепата на Вашингтон за Киев, но "Украйна е нова, силна страна, от никого нищо няма да иска."


"България извърши подвиг на това световно първенство, равносилен на това ...

......... вече 70-годишна история в този спорт, в този момент е с най-силния ансамбъл в света, категоричен и неоспорим факт, и с фантастичната Боряна Калейн в топ 3, след Русия и Израел", написа Раева."Обществото на българската художествена гимнастика никога не е било по-обединено и задружно в цялата си история", допълни тя.


"Независимостта е относителна в световния контекст, а членството на България ...

......... хармония", разясни Сакскобургготски.Той каза, че не е виждал дядо си Фердинанд I, който обявява Независимостта на България. "По стечение на обстоятелствата ние бяхме в Египет, той в Кобург. Майка ми се притесняваше да отидем до Кобург, защото беше близо до ГДР. Но кореспондирахме много официално по някой празник", разказа Сакскобургготски.


"Аз не зная откъде точно идва (натискът за отстраняване на ...

......... пред "Офнюз" Савов коментира, че натискът над радиото не е политически.Междувременно днес редколегията на програмата на "Хоризонт" се среща с членовете на Съвета за електронни медии в опит за изясняване на причините за кризата в държавното радио. Повече за срещата вижте тук.Всичко, което трябва да знаете за:Натискът над БНР (36)


По цял свят при инцидент с някой от тримата големи

По цял свят при инцидент с някой от тримата големи ...

......... спасява с наземна акция, която продължила часове наред.Допреди няколко месеца транспорт с хеликоптер се предлагаше от застрахователна компания като част от техен пакет, но това вече не е възможно, той като единственият останал специализиран вертолет линейка беше продаден. В случая с Караянчева тя беше транспортирана с хеликоптер на правителствения авиотряд.


"Казвам ясно, че господин Гешев има моята подкрепа. Ще дам ...

......... втори път, ако не бъде избран в настоящата процедура.Нейният финал е на 24 октомври, когато ще бъде гласуването във ВСС, но след това изборът трябва да бъде подписан от президента и ако той не издаде указ - започва нова процедура.Всичко, което трябва да знаете за:Изборът на нов главен прокурор (82)


"Стига с тая свобода на словото... Кое не му е ...

......... Рашидов.Според Рашидов БНТ трябва да получи повече финансиране, както иска генералният директор Емил Кошлуков, но трябва да се реформира към нови програми, по-атрактивни, по-гледаеми. "БНТ трябва да излъчва един продукт, който да се консумира. Защо нещо да се излъчва, ако няма кой да го гледа?" задава риторично въпрос Вежди Рашидов.


Г-н Станишев береше макове на поляната, на която изградихме най-модерния

Г-н Станишев береше макове на поляната, на която изградихме най-модерния ...

......... на поляната, на която изградихме най-модерния завод за отпадъци. Кметът на София и кандидат на ГЕРБ за нов мандат Йорданка Фандъкова пред БНТ по повод твърденията на подкрепяния от БСП кандидат-кмет Мая Манолова за пилеене на пари при оползотворяването на софийските отпадъци.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (99)


Само в руското посолство в София шпионите са 68. Извън

Само в руското посолство в София шпионите са 68. Извън ...

......... може да съдейства който иска да ги получи, но добави, че не знае дали разследваните за шпионаж от ръководството на движение "Русофили" са сред тях.В сайта на руското посолство в София е посочено, че дипломатическите служители на посолството са 36-ма, но не се посочва броят на всички работещи в мисията.


Аз отвоювах от Вълка чистотата в София. Станишев с Вълка

Аз отвоювах от Вълка чистотата в София. Станишев с Вълка ...

......... от 148.5 млн. лв. Заемът представлява над 10% от целия фирмен фирмен портфейл в баланса на банката, който към края на март 2019 г. е 1.16 млрд. лв. Обявената цел за тегленето на кредита е покупка на друга, контролирана от Гайтански, малка регионална пътностроителна фирма. Повече по темата четете тук.


"Иван Гешев ( бел. ред. - единственият кандидат за поста ...

......... пускането на задържаните. В същото време "на всеки шест минути се извършва престъпление", но ангажираните с пиар акции са заети.Едновременно с това, по думите на експерта, МВР отрича въобще организираната престъпност, която се е транформирала от ясно изразени групи от типа ВИС и СИК в хоризонтална структура без видими вождове.


"Плаша се от екзалтираните жени. Малко се страхувам от нейния ...

......... кмет на София, ще ги гледам по особен начин. Това са интересни и умни жени. Симпатизирам на Йорданка Фандъкова. Тя обаче е доста уморена, рутината също пречи. Това са недостатъци", добави той и посъветва да има повече женственост, мисъл и по-малко емоция в кампаниите и на Фандъкова, и на Манолова.


В момента София няма кмет, а изпълнителен директор, който чиято

В момента София няма кмет, а изпълнителен директор, който чиято ...

......... В момента София няма кмет, а изпълнителен директор, който чиято работа е да изпълнява решенията на солиден приятелски кръг. Това заяви подалата оставка от поста омбудсман Мая Манолова на представянето на инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата й за кмет на София.


Ако съм на варненци ще кажа, че ще търпя ГЕРБ,

Ако съм на варненци ще кажа, че ще търпя ГЕРБ, ...

......... на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев.Премиерът посочи изграждането на магистралите "Хемус" и "Струма" като фактор за икономически растеж. Той спомена и доклада на агенция Moody’s, която повиши перспективата на кредитния рейтинг на България на положителна. По думите му "на тия агенции няма как да им кажеш какво да напишат".


Аз не знам откъде се информира президентът, защото вчера председателят

Аз не знам откъде се информира президентът, защото вчера председателят ...

......... бъде, според мен, същият тон, който беше преди евроизборите, дори доста по-засилени дебати ще има, политически дебати, защото това е възможността от парламентарната трибуна да се отправят политически послания. Надявам се колегите да не се увличат в черния пиар, да не бъдат толкова жлъчни, толкова арогантни понякога, обяви още тя.


Кандидатът за главен прокурор Иван Гешев има професионална кариера и

Кандидатът за главен прокурор Иван Гешев има професионална кариера и ...

......... лази, надолу гази".Това заяви в ефира на Би Ти Ви Татяна Дончева, председател на "Движение 21". "Човекът ходи с пистолет на кръста, няма нито интелект, нито задръжки. Ако още плащаме арестите на Цветанов, тепърва ще започват незаконните арести, които ще трябва да плащаме в Страсбург заради Гешев", каза още Дончева.


Аз мисля, че изборът на нов главен прокурор е по-важен

Аз мисля, че изборът на нов главен прокурор е по-важен ...

......... съм за това мониторингът на ЕС да продължи докато не се завърши реформата, посочи Костов.Коментира, че не знае на какво основание Гешев нарича целият преход криминален като посочи, че той е преминал под наблюдението на международните финансови институции и на ЕС. Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (40)


Рекордният износ за всички времена, който за полугодието е 28

Рекордният износ за всички времена, който за полугодието е 28 ...

......... сме най-конкурентната среда за инвестиране", уточни министърът на икономиката.Точно преди две седмици Борисов също направи подобни изказване, като използва "Фейсбук", за да сподели данните на НСИ, като уточни, че "толкова голяма сума от продажба навън в рамките на шест месеца страната ни не е отчитала никога в стопанската си история".


За какво ти е ресор

За какво ти е ресор "Земеделие"? Там парите са разпределени ...

......... че е отказал поста на върховен представител, защото тогава се губи позицията на комисар и няма как България да има и двете – комисар с реален ресор и преговарящ за външната политика."Считам, че на нас ни трябва реален ресор и човек в комисията, Мария Габриел е доказана", подчерта тогава премиерът.


Как да не разбирам от компютри? Всеки един държавен служител

Как да не разбирам от компютри? Всеки един държавен служител ...

......... приложения, използвани в ежедневната работа - текстови редактори, таблици, презентации, интернет, включително браузъри и различни системи за управление на електронна поща.Марияна Николова допълни още, че трябва да се изготви стратегията по киберсигурност, въпреки че Министерският съвет е приел такава още през юли 2016 г. Какво каза още тя вижте тук.


"Притеснен съм... Бих искал да се обзаложа, че ако той ...

......... месеци - идва преди 11-ия пореден уикенд на демонстрации. Китайски медии дават сигнал, че е възможна (макар всъщност да не е вероятна) военна интервенция за овладяване на ситуацията, а бизнесът понася загуби от серията митинги, започнали като протест срещу закон за екстрадицията в Китай, а прераснали в предизвикателство срещу Пекин.


"Мирът с Иран е майката на целия мир, войната с ...

......... иранското ядрено споразумение от 2015 г. или не. "Дали искат отново да станат страна по иранската ядрена сделка или не, това си е тяхна работа", каза Рохани в иранското външно министерство, където се срещна с външния министър на Иран Мохамад Джавад Зариф.Всичко, което трябва да знаете за:Чумата по животните (90)


Всички повдигахме въпроса (за наличието на африканска чума по свинете

Всички повдигахме въпроса (за наличието на африканска чума по свинете ...

......... на свинско месо заради кризата с него в Китай, където също има проблеми с болестта, а страната е голям консуматор и съответно се явява голям купувач в Европа. Това е и причината цените вече да вървят нагоре.Посочи, че е застрашен целият отрасъл.Всичко, което трябва да знаете за:Чумата по животните (87)


Някои хора си мислеха, че са набутали ГДБОП и прокуратурата

Някои хора си мислеха, че са набутали ГДБОП и прокуратурата ...

......... подбудители търговски директор Георги Янков и собственикът на компанията за киберсигурност "Тад груп" Иван Тодоров. Днес директорът на ГДБОП обяви, че вече има яснота и кой е поръчителят на атаката, която за прокуратурата е опит за разклащане на правителството.Всичко, което трябва да знаете за:Изтичането на лични данни от НАП (109)


Най-страшно ще бъде, ако епидемията от африканска чума по свинете

Най-страшно ще бъде, ако епидемията от африканска чума по свинете ...

......... населените места да не ни съдействат. Имаме комични случаи – прасета се крият в спални, нощем по горски пътеки и пътища се опитват да ги мигрират в съседното село. Така няма да стане. По този начин се пренася заразата", каза още той.Всичко, което трябва да знаете за:Чумата по животните (81)


Ние сме жертви, както всички вие, на едно криминално деяние,

Ние сме жертви, както всички вие, на едно криминално деяние, ...

......... успокои българските граждани, че от данните им не може да се направи обосновано предположение за имущественото им състояние и не могат да бъдат засегнати, освен ако не се извършат много други престъпления.Всичко за теча да данни четете тук. Всичко, което трябва да знаете за:Изтичането на лични данни от НАП (97)


"Случвало ли ви се е като дете да пипнете с ...

......... нея 1400 души?Засега уверено мога да твърдя едно - на власт в Русия се намират реално доста тъпи и глупави шемети. Струва ви се, че в действията им трябва да се търси някакъв таен смисъл и зрънце рационалност. А в действителност те са просто тъпи, злобни и алчни за пари.


Борисов започна похода си към властта от София, залезът също

Борисов започна похода си към властта от София, залезът също ...

......... ГЕРБ в цялата страна.Свиленски каза, че омбудсманът Мая Манолова отговаря на профила за кмет, който левицата търси, а именно: "Който ще решава проблемите на столичани, който ще извършва качествени ремонти на столицата, неговата администрация ще прави прозрачни обществени поръчки, и който няма да се оправдава с някой, стоящ над него".


"Мая Манолова се е утепала за кмет на София. Харесвам ...

......... че няма да се месят на структурите при номинациите (още за коалиционната политика на БСП за местния вот четете тук). Досега се смяташе, че лидерът на БСП Корнелия Нинова не е склонна да подкрепи кандидатурата на Манолова. Последната пък твърди, че още не е решила дали ще влезе в надпреварата.


Ние служехме с пластмасови каски. След пожар, като Уди Кълвача

Ние служехме с пластмасови каски. След пожар, като Уди Кълвача ...

......... на тези в ясли и детски градини.Планирани били ремонти и на междублокови пространства. Планирало се и изграждането на три спортни комплекса в кварталите "Владислав Варненчик", "Виница" и на улица "Студентска", а игрищата в 20 училища щели да бъдат ремонтирани."Давай, давай! Докато построим Хемус, Варна трябва да стане...", окуражи го Борисов.


Само в България има понятие

Само в България има понятие "улично изкуство", в Европа изкуството ...

......... като недопустимо.Бившият министър на културата изрази мнение, че "това го няма никъде в Европа". Той даде пример за вандалска изява със случая от 2018 г., когато двама технически служители на Софийската опера оскверниха Паметника на мира в Хирошима. Те надраскаха върху него три надписа, един от които беше: "Локо София".


От опозицията само мрънкат и развалят атмосферата в комисията по

От опозицията само мрънкат и развалят атмосферата в комисията по ...

......... около 60 млн. долара след решение на Конгреса.Вчера в комисията по отбрана на парламента вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов съобщи, че Народното събрание трябва да ратифицира договора до 31 юли, за да има време Министерството на външните работи да изпрати нотификация, а Министерството на финансите да преведе парите.


В България най-влиятелните и богати хора всъщност са тези, които

В България най-влиятелните и богати хора всъщност са тези, които ...

......... ВМРО е на обратната позиция. Ще подкрепим ветото на президента срещу това партиите да се финансират от стопански субекти - не му стигна смелостта да върне и едното левче субсидия, каза заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. Според него мотивите на ветото почти дословно повтарят мотивите на ВМРО, изложени в залата.


Бойко е уникален. Той ще остане в историята. Аз съм

Бойко е уникален. Той ще остане в историята. Аз съм ...

......... стане, след като види стремеж към промяна в самата телевизия."Радвам се, че СЕМ се спря на на Емил за директор на телевизията. Той е желал винаги да има свободна и демократична телевизия. Вярвам, че Емил ще направи всичко възможно", каза Рашидов, коментирайки изборът на Емил Кошлуков за директор на БНТ.


Ще се кандидатирам за кмет на София, ако ме вбесят

Ще се кандидатирам за кмет на София, ако ме вбесят ...

......... са се подписали членовете на избирателната комисия, последният, които предава протокола, може да продължи да маже отгоре", каза Манолова. Омбудсманът показа и друг документ, според който малка партия няма гласове, като сбор от хартиено и машинно гласуване, но според софтуера на машината четирима граждани са дали своя вот за нея.


"Господин Борисов се грижи за цялата държава. Футболът е феномен ...

......... клуба - Георги Домусчиев ("Лудогорец"), Гриша Ганчев ("ЦСКА-София") и Васил Божков ("Левски")."Това (футболното хулиганство) е проблем и с такива срещи може да бъде не абсолютно изгладен, но може да се повлияе", заяви Михайлов.Какво беше решено на срещата - четете тукКакво каза Гриша Ганчев - четете тукФотогалерия от срещата - тук


Разправата с Цветанов е последователна, хирургически проведена и в известен

Разправата с Цветанов е последователна, хирургически проведена и в известен ...

......... представлява вариант на изтънчена гавра с него", каза Михайлов.Той запита риторично дали някой е разбрал защо този човек си отива от ГЕРБ така категорично. и предположи: "Или американецът го е изпъдил, или той е искал да изпъди Борисов, или се е намесил в икономическия процес без да му е позволено".


Истинските патриоти не инвестират в чужди икономики.Това каза пред БНТ

Истинските патриоти не инвестират в чужди икономики.Това каза пред БНТ ...

......... е ставало в пликчета, в куфарчета, в торбички, по всякакъв друг начин, неофициално. Сега тези дарения ще се изсветляват и ще може да се види тайният лобизъм. Марешки увери, че неговите фирми нямат задължения към бюджета, нито има компании, регистрирани в офшорни зони, на които законът забранява да финансират партии.


В момента целият Европейски парламент, изобщо Брюкел, учи как са

В момента целият Европейски парламент, изобщо Брюкел, учи как са ...

......... а не като политик, Станишев определи с думите, че никога не е късно да изпаднеш в нелепо положение.Аз съм човекът, който е водил най-много политически битки с Борисов, когато става въпрос за национални въпроси, съм готов да работим заедно. Този път той ме подкрепи, това очакват българските граждани, допълни Станишев.


Единственият, който се радва от номинацията за председател на Европейската

Единственият, който се радва от номинацията за председател на Европейската ...

......... блокираха Тимеранс и това е политическа загуба", смята Станишев. "Тимерманс, който искаше върховенство на закона в Унгария, Чехия и Полша беше отстрелян и се прие ултиматум и изнудване", допълни той.Станишев смята, че е бил изпуснат шанса да се избере председател на Европейската комисия, който да започне работа с летящ старт.


"В края на краищата, Европа е жена".Това каза досегашният председател ...

......... Европа е жена".Това каза досегашният председател на Европейския съвет Доналд Туск, след като лидерите на ЕС постигнаха споразумение два от висшите постове в съюза да отидат при жени. Номинациите са на германката Урсула фон дер Лайен за председател на Еврокомисията и на Кристин Лагард за управител на Европейската централна банка.


СДС представлява нещо като ГЕРБ - жени - присъдружна организация,

СДС представлява нещо като ГЕРБ - жени - присъдружна организация, ...

......... първи път от почти 30 години", допълни той.Лукарски уточни, че не е против съвместна работа между СДС и ГЕРБ, но в коалиция. Според члена на Националния съвет на СДС в партията, има брожения, защото не всички са съгласни с това, което се случва.Всичко, което трябва да знаете за:Евроизбори 2019 (643)


При утвърждаващия се авторитаризъм е жизнено важно да имаме силна

При утвърждаващия се авторитаризъм е жизнено важно да имаме силна ...

......... е много ниска, "защото рискът го споделят всички –зависимост на партиите от външни интереси.Румен Радев каза още, че е избрал своя път и той не е да следва изборът на мнозинството. "Ако го бях избрал, щях да имам спокоен и безгрижен мандат, но винаги съм следвал своите убеждения", каза президентът.


Мога да те возя и на джипката, чакай, да не

Мога да те возя и на джипката, чакай, да не ...

......... и БСП. "Така се вдигат доходите. Затова идват инвеститорите, правят реални заводи. Не онези шментти-капели, дето продадоха БТК-та, ЕРП-та. Те не могат да си управляват субсидиите... Това са социалистите - да похарчат техното да няма никакви запаси, да се огледат след това, да вземат и чуждото, и да оставят разруха".


"На Балканите от талантливи играчи правим дървета, а в Холандия ...

......... заяви треньорът на "Ботев" (Пловдив) след победата с 1:0 срещу "Витоша" в приятелска среща."Майстори сме да опропастим играчите. Много е важно да се инвестира в школите. Най-добрите специалисти трябва да работят в школите, а не в представителните отбори, защото в школите се изграждат футболистите", добави черногорецът, цитиран от "Пловдив дерби".


"Не се меся в работата на независимите регулатори. Както не ...

......... съвет. По-късно, когато в голяма степен напрежението беше спаднало, кабинетът се отказа от това си намерение, но Комисията за защита на конкуренцията намери основания да не одобри сделката.Считам, че както и предишния път, трябва да проявим отговорност и независимите регулатори да се произнесат по сделката за ЧЕЗ, посочи днес Борисов.