"Всеки втори български гражданин вечер на ракия и салата сваля ...

......... "Всеки втори български гражданин вечер на ракия и салата сваля правителството."  Това каза Любен Казанлиев - адвокат на Кристиян Бойков. Какво още разкри адвокат Казанлиев може да видите в статията ТУК


"Не виждам причина прокуратурата да присъства повече в медиите. И ...

......... Аз не се интересувам кого задържат, а какъв обвинителен акт се внася и каква е неговата съдба – дали срещу него има осъдителна присъда." Това каза бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов в коментар за концепцията за развитие на прокуратурата, представени от единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев. 


"Познавам голяма част от дефектите в системата, което няма да ...

......... със средства от Програмата и на част от площните мерки, тези които се финансират от Програмата за развитие на селските райони". Директорът на фонд "Земеделие" обеща, че най-късно до девет месеца ще навакса забавеното финансиране на проекти по различните мерки на европрограмите. Васил Грудев оглави ДФ "Земеделие" на 19 юли.


"Искаме да приличаме на Европа, но сме много далеч. Ние ...

......... за определяне на бедност не е една", отбеляза още Зайкова, която заяви, че линията за бедност е основа за социалните трансфери, но те не трябва да бъдат включвани в нейното изчисление. Опасно е, че прагът на бедност е основа за определяне на социалния трансфер за хора с увреждания, смята Зайкова.


"Ако сега плаче баба Стоянка, утре ще плаче цяла България." ...

......... "Ако сега плаче баба Стоянка, утре ще плаче цяла България." Това каза в студиото на bTV зам.-министърът на земеделието Янко Иванов в коментар за мерките срещу африканската чума при свинете.



"Не зная какво значи в добрия смисъл агресивно." Това каза ...

......... "Не зная какво значи в добрия смисъл агресивно." Това каза директорът на болница "Св. Екатерина" Генчо Начев в интервю за bTV в отговор на въпрос какво трябва да се направи, за да се подобри ситуацията с донорските ситуации. По думите му трябва да се работи по-активно в тази сфера. 



Така бившият ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев каза

Така бившият ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев каза ...

......... медиите са длъжни да отразят случай, в който точно ръководителят на КПКОНПИ явно има нередности при имуществото си. Той пак обвини "хората, които имат много пари", за случилото му се и добави, че тризонетът му бил такъв само на думи - на втория и третия етаж имало "по една стаичка".


Така един от познатите като

Така един от познатите като "бели хакери" в България (бел. ...

......... правосъдният министър Данаил Кирилов, който джурка файлове) коментира пред предаването "Контракоментар" на Асен Генов поредното развитие по случая с хакерската атака срещу НАП - публикуваните от Специализираната прокуратура снимки и файлове, с които държавното обвинение иска да докаже, че хора от фирмата TAD Group  са виновни за удара срещу НАП.


"Отивам да пия кафе, пушиме, пиеме кафета, после влизаме на ...

......... кафета, после влизаме на заседание и почваме да си гласуваме". Така описа началото на един свой ден в Европарламента новоизбраният евродепутат от ВМРО Андрей Слабаков в ефира на bTV. Слабаков разкри, че само от едно от кафенетата в институцията се изнасят три чувала с фасове преди началото на работния ден.





Така водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев

Така водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев ...

......... на Нова телевизия Виктор Николаев коментира думи на политическия анализатор Георги Харизанов във връзка с темата за кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Припомняме, че Гешев е единствен кандидат. По темата Харизанов обяви, че не може да се говори за пълзяща диктатура предвид и постоянните различия в управляващата коалиция.


Така единственият засега кандидат за главен прокурор Иван Гешев коментира

Така единственият засега кандидат за главен прокурор Иван Гешев коментира ...

......... кажат една шепа от този кръг лица. Мен ме интересува какво ще каже обикновеният българският гражданин", заяви Гешев. За пореден път той не коментира тъмното минало на баща си и имотната връзка на жена му с Александър Ваклин - човекът, който е лицето на прокуратурата по скандалното дело "Десислава Иванчева".


Как ще бъдем приети в Шенген след като 20-годишен открадна

Как ще бъдем приети в Шенген след като 20-годишен открадна ...

......... Явно атаката има и политически привкус", каза още по темата българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. "Има нужда да се подобри киберзащитата. Публичният сектор по-трудно догонва постиженията на частния бизнес", допълни още той. Новаков каза още и че не можем да започнем да преписваме и този проблем с Шенгенската зона.



Коалицията

Коалицията "Обединени патриоти" я няма, не го ли разбрахте. Това ...

......... – НФСБ, АТАКА и ВМРО”, след като от АТАКА поканиха медиите да присъстват по време на срещата. Това предложение на АТАКА дойде поради големия медиен интерес и желанието на ръководството на АТАКА срещата да се проведе при пълна прозрачност, заявява Волен Сидеров в съобщение, изпратено до медиите от партия "Атака".



Това заяви единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев, визирайки

Това заяви единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев, визирайки ...

......... Това заяви единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев, визирайки миналото на Христо Иванов като правосъден министър и как, според Гешев, Иванов на общите заседания с премиера Бойко Борисов само казвал: "Да, г-н премиер".



Министрите Емил Караниколов и Владислав Горанов са в ролята на

Министрите Емил Караниколов и Владислав Горанов са в ролята на ...

......... Емил Караниколов и Владислав Горанов са в ролята на Гаврош и Козета в сделката за F-16. Това заяви един от лидерите на "Обединени патриоти" Валери Симеонов по време на парламентарните дебати, критикувайки слабата позиция на българските власти, отказали се от ключови бойни способности на изтребителите, за да ги купят по-ниска цена.


"Тук няма магия - всичко е технологии." Това каза работодателят ...

......... "Тук няма магия - всичко е технологии." Това каза работодателят на Кристиян Бойков Георги Янков в коментар на изказването на премиера Бойко Бориков, че младият специалист е вълшебник. Какво още казаха защитните на Кристиян може да видите в статията ТУК  


"Хакването на системата на НАП от 20-годишен хакер показва, че ...

......... "Хакването на системата на НАП от 20-годишен хакер показва, че образованието става все по-добро. Горанов, трябва да се помисли как такива вълшебници, тези деца да работят за държавата". Така премиерът Бойко Борисов коментира фактът, че 20-годишен мъж е хакерът, източил данните на 5 млн. българи от масивите на НАП.


"Ние всичко наричаме вече безпрецедентно, защото държавата се срутва." Това ...

......... "Ние всичко наричаме вече безпрецедентно, защото държавата се срутва." Това каза проф. Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР в интервю за bTV в коментар за хакерската атака в НАП.


Това заяви депутатът от БСП Явор Божанков в дебат относно

Това заяви депутатът от БСП Явор Божанков в дебат относно ...

......... машините, проблемът е в сивото вещество, което работи с тях", подчерта Божанков. А Александрова даде пример с Ирландия, която купила машини за стотици милиони евро, 3 години се водил дебат да има ли машинно гласуване и накрая той се провалил, а машините били продадени всяка по 9 евро за скрап.



"Същността на данъчното облагане е насилствено изземване на пари от ...

......... изземване на пари от хора, които са ги изкарали честно. В една правова държава този, който е изкарал повече пари, е създал повече блага за останалите. Насилственото изземване на повече пари е неморално." Това каза бизнесменът Ивайло Пенчев в интервю за bTV в коментар за предложението да има данък "богатство".


Това заяви зам.-председателят на

Това заяви зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов заради отстраняването на ...

......... Волен Сидеров като председател на парламентарната група на "Обединени патриоти". Според Чуколов, това било подготвено отдавна и извади документ с дата 8 юни за отстраняване на Волен Сидеров като председател на парламентарната група на "Обединени патриоти". Той не прие вчерашното обяснение на Валери Симеонов, че написаната дата е техническа грешка.


"Изборът на нов главен прокурор е важно за всеки в ...

......... прокурор в частност по Конституция имат много голяма власт, по-голяма, отколкото една пълноценна демокрация предполага. Освен това у нас има засилващо се чувство за беззаконие. Очакванията към новия главен прокурор са големи. Новият главен прокурор трябва да е смел професионалист." Това каза в интервю за bTV конституционният съдия Атанас Семов.


Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов заяви, че от 3

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов заяви, че от 3 ...

......... не сме се класирали на един голям форум. Българският футбол върви надолу. Нека се сезират органите, МВР. България е малка държава и много бързо може да се разбере кой ги прави тези неща. Напоследък е много модерно да се сезират от новините, но и там е избирателно", заяви още той.


"Борисов не е държавник." Това каза бившият зам.-председател на парламентарната ...

......... "Борисов не е държавник." Това каза бившият зам.-председател на парламентарната група на БСП Антон Кутев в интервю за bTV и допълни, че той никога няма да бъде такъв, защото в противен случай за 10 години България щеше да се промени. 


Средата за сигурност в България се отличава с относителна устойчивост

Средата за сигурност в България се отличава с относителна устойчивост ...

......... че се наблюдава стесняване на криминалните пазари и престъпните възможности, в резултат на мерките и политиките, предприети от българските правителства и МВР. Според вътрешния министър нито една държава не би могла да се справи с организираната престъпност, ако няма сътрудничество и тесни отношения между правоохранителните органи, научната общност и бизнеса.


"Преди 30 години паднаха някакви стени, а ние си създадохме ...

......... това е по-страшно. Това безразличие към другия, към неговата съдба и много самоуспокоение, че "това на мен няма да се случи." Това каза психологът Христо Монов в интервю за bTV в коментар за трагичния случай с хвърленото дете в Габрово. Какво коментира още той може да видите в материала ТУК.


От политическата група на БСП изразиха недоволство от липсата на

От политическата група на БСП изразиха недоволство от липсата на ...

......... в Закона за бюджета, с които се намалява партийната субсидия на 1 лев. еорги Свиленски поиска поне някой от финансовото министерство да дойде в зала. "Ако може поне чистачката на финансовото министерство да дойде", настоя той. Парламентарният шеф обеща да повика Владислав Горанов и чистачката, щом от левицата я викат.



"Нашият премиер изобрети нов политически жанр "пазарене по Facebook стрийминг". ...

......... Буруджиева заяви, че спорът за постовете е логично следствие на кризата в отношенията между гражданите и политиците в Европа. "Гражданите имат конкретни искания, те не дадоха възможност на евролидерите по този начин да се договарят, както досега, защото картината е много по-пъстра – имаме нови лидери с амбиции", коментира политологът.


Това заяви водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Аделина

Това заяви водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Аделина ...

......... Това заяви водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Аделина Радева, коментирайки потребителска тема номер едно на почивните дни - трафикът към и от Гърция и огромните задръствания. Радева каза репликата, гледайки заснето видео по пътя за Кулата.


Партийната субсидия няма да стане един лев“, заяви лидерът на

Партийната субсидия няма да стане един лев“, заяви лидерът на ...

......... Той обясни, че не е искал да стане евродепутат и заради това не е и спечелил и на изборите на 26 май. Според него мястото му е в България. "На мен не ми трябва да ставам в 6 часа. Нали знаете, че аз съм един от най-заможните българи?", заяви Марешки.


"Или да осигурят лекарства за децата, или да закриват болниците ...

......... "Или да осигурят лекарства за децата, или да закриват болниците и да отиваме в чужбина всички - децата, лекарите." Това каза Симона Караиванова от Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" пред Нова телевизия. Вижте какво още каза и майката на 6-годишната Мими, която почина от левкемия в статията тук.


"Наказанията ги пише в Наказателния кодекс. Това с отстраняването на ...

......... "Наказанията ги пише в Наказателния кодекс. Това с отстраняването на Цветанов от партията наказание ли е?" Така ген. Атанас Атанасов коментира последиците от "Апартаментгейт" в интервю за bTV. Вижте какво още каза той в статията ТУК.


"Най-малкото се казвам Асен." Така председателят на надзорния съвет на ...

......... "Най-малкото се казвам Асен." Така председателят на надзорния съвет на "Еврохолд" Асен Христов отговори на въпрос на водещия от сутрешния блок на bTV дали се приема, като втората Гинка?


Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев след въпрос на

Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев след въпрос на ...

......... направят безплатни детските градини. Цонев беше категоричен, че трябва да има реална демографска политика, като подчерта, че не може от партийните субсидии да се направят изцяло детски градини, защото за това трябвали 70-80 млн. лева, а годишно от партийни субсидии при субсидия 1 лев на глас остават 14-15 млн. лева.


Така лидерът на НФСБ, бивш вицепремиер и настоящ депутат Валери

Така лидерът на НФСБ, бивш вицепремиер и настоящ депутат Валери ...

......... БНТ. Той обяви и, че по принцип трябва да има намаление на партийната субсидия, а не да бъде изцяло ликвидирана. "Може да се самоиздържа само голямата партия, която управлява държавата, на която всички фирми преди избори дават пари, защото иначе ще им се случи нещо много неприятно", сигурен е Симеонов.


"Няма законопроект, който да не е лишен от правописни и ...

......... "Няма законопроект, който да не е лишен от правописни и пункутационни грешки. Обидно е хората, които правят законите на страната ни да не познават езика ни." Това каза преподавателят от Софийски университет доц. Владислав Миланов в интервю за bTV.


Така правосъдният министър Данаил Кирилов отговори на въпрос на bTV

Така правосъдният министър Данаил Кирилов отговори на въпрос на bTV ...

......... Така правосъдният министър Данаил Кирилов отговори на въпрос на bTV по темата за избора на нов главен прокурор. Позицията на Кирилов е, че всяка институция трябва да е внимателна и премерена в действията си що се отнася до процедурата.


"На „Позитано“ 20 даже и оставка не могат да подадат." ...

......... Виола, предаде репортер на Агенция „Фокус“. На въпрос дали би коментирал вътрешнополитически теми, Борисов заяви, че това не е интересно. „Сега сме високо технологично ориентирани в България, на най-високо ниво“, заяви той. По отношение на случващото се на „Позитано“ 20 Борисов заяви: „Даже и оставка не могат да си подадат“.


"Най-сигурният начин хората да намразят една идея е да я ...

......... "Най-сигурният начин хората да намразят една идея е да я предложи ДПС." Това коментира социологът Първан Симеонов в коментар за предложението на ДПС партийната субсидия да е в размер на 0 лв. 



"Огромният проблем е, че ние нямаме деца, не че ще ...

......... ни ги вземат." Това каза бившият конституционен съдия Румен Ненков в коментар за Националната стратегия на детето. По думите му българският народ много лесно се манипулира и никой няма да взима децата. В интервю за bTV Ненков допълни, че в момента всички закони отдават предимство на семейната грижа за децата. 


"Като дишаме мръсен въздух поне да знаем,че го правим." Това ...

......... "Като дишаме мръсен въздух поне да знаем,че го правим." Това каза водещият на сутрешния блок на БНТ Даниел Михайлов в разговор с Лорита Радева, която обяви, че в София ще бъдат установени 22 нови сензори за отчитане замърсеността на въздуха в столицата. 


"Като дишаме мръсен въздух поне да знаем,че го правим." Това ...

......... "Като дишаме мръсен въздух поне да знаем,че го правим." Това каза водещият на сутрешния блок на БНТ Даниел Михайлов в разговор с Лорита Радева, която обяви, че в София ще бъдат установени 22 нови сензори за отчитане замърсеността на въздуха в столицата. 


"Много е лесно да казваш, че разрушаваш системата, когато си ...

......... "Много е лесно да казваш, че разрушаваш системата, когато си главата на системата, защото ти не зависиш от тази субсидия, ти не зависиш от този бюджет." Това каза Александър Симов от БСП в интервю за bTV относно субсидиите  за партиите.


Това е съждението на премиера Бойко Борисов заради партийните субсидии.

Това е съждението на премиера Бойко Борисов заради партийните субсидии. ...

......... че той като спечелил избори за пръв път, било без нито 1 лев, но фондациите "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел". Той видя популизъм в темата, като ядосано подчерта, че повече нямало да позволи натиск върху ГЕРБ по въпроса. В момента, в който приемат закона, ГЕРБ връща всичко надплатено, обеща Борисов.


"Не мисля че има нужда от каски, има нужда от ...

......... "Не мисля че има нужда от каски, има нужда от сиво вещество под каските". Това каза лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров в интервю за bTV в отговор на въпрос дали би поел синята каска на Красимир Каракачанов.


"Няма нормално общество, което да толерира документирана, заснета корупция. Никое ...

......... толерирало подобна партия, но се оказа, че България е някаква аномалия и е склонна да преглътне това." Това каза в интервю за bTV избраният за евродепутат от листата на БСП Иво Христов. Той допълни, че е очаквал ГЕРБ да се сринат на изборите и изрази съмнение относно честността на изборите.


Поредният запомнящ се цитат на премиера Бойко Борисов, след като

Поредният запомнящ се цитат на премиера Бойко Борисов, след като ...

......... Поредният запомнящ се цитат на премиера Бойко Борисов, след като за пореден път той влезе в амплоа на шофьор - този път на образователния министър Красимир Вълчев. Сподели с твоите приятели


"Не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее ...

......... внимателно съм разчитал какво се иска от мене". Това заяви премиерът Бойко Борисов днес след заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Премиерът поясни, че Цветанов е поискал да си отиде от ГЕРБ, като каза и, че "доверието между нас по много теми го няма", както бил казал и самият Цветанов.


Така журналистът на БНТ Иво Никодимов обобщи думите на ръководителя

Така журналистът на БНТ Иво Никодимов обобщи думите на ръководителя ...

......... Така журналистът на БНТ Иво Никодимов обобщи думите на ръководителя на Спецпрокуратурата Иван Гешев, че заради публичността на случая "Десислава Иванчева" и други като нея почнали да се ориентират и да си прикриват следите.





Това попита в ефира на bTV председателят на предизборния щаб

Това попита в ефира на bTV председателят на предизборния щаб ...

......... БСП Георги Свиленски, визирайки много активната кампания в последните дни преди евроизборите на Бойко Борисов. Според Свиленски, категорично Борисов се е възползвал от държавни ресурси, за да води кампанията си. "Ние с Борисов равностойни ли сме – той в служебната "Тойота" или аз, ходещ по улиците", възмути се червеният депутат.



Това каза пред Канал 3 социалният антрополог Харалан Александров. Той

Това каза пред Канал 3 социалният антрополог Харалан Александров. Той ...

......... коментира изрично, че България е стигнала до момент, в който промяната е наложителна, само че по магически начин се стига до момент, в който Бойко Борисов изглежда като човекът, който ще донесе промяна. "Въпроси трябва да се задават извън партията - това е наложително", коментира Александров по адрес на БСП.


Това заяви пред

Това заяви пред "Факти" адвокат Николай Хаджигенов, който вече води ...

......... Това заяви пред "Факти" адвокат Николай Хаджигенов, който вече води защитата на Десислава Иванчева, във връзка със скандала с дадените общо над 6,5 млн. лева повече субсидии на всички партии в парламента (ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО, "Атака", НФСБ, Воля) плюс партия "Възраждане".


Така премиерът Бойко Борисов отвърна на лидера на БСП Корнелия

Така премиерът Бойко Борисов отвърна на лидера на БСП Корнелия ...

......... Така премиерът Бойко Борисов отвърна на лидера на БСП Корнелия Нинова и на водача на евролистата на Столетницата Елена Йончева. Борисов уточни, че "сигурно не са лоши жени, но откъде толкова омраза у тях?".


"Ако беше изорял автобуса пак ли щяхме да търсим хартиен ...

......... на пострадалите при катастрофи към изпълнителният директор на "Бул инс" Стоян Проданов. Според Проданов една от причините за скандалното обезщетение на близките на загиналите в автобусната катастрофа в Своге е липсата на списък със пътници. Тодоров показа такъв списък и заяви, че той е в съответствие с протокола на МВР.




"На Борисов много му се иска да е като Орбан, ...

......... "На Борисов много му се иска да е като Орбан, но няма личностните качества." Това каза в ефира на bTV кандидатът за евродепутат Радан Кънев. По думите му министър-председателят "е в сферата между колебанието и отлагането".