Това заяви водачът на евролистата на

Това заяви водачът на евролистата на "Демократична България" Радан Кънев. ...

......... "Демократична България" Радан Кънев. Той добави, че едните са децата на комунистическата върхушка, а другите - шофьорите им. "Понякога да знаеш езика, на който се работи, е предимство", многозначителен беше Кънев, който е убеден, че голяма част от българските политици не разбират "до степен на неграмотност" какво представлява Европейският съюз.


Трябва да уважим жертвите от арменския геноцид. Това каза от

Трябва да уважим жертвите от арменския геноцид. Това каза от ...

......... всички народни представители, без тези на ДПС, е приело решение за осъждане на геноцида срещу арменците. „Ние сме длъжни и към нашето собствено решение - решението на най-висшия законодателен орган да отбележим тази дата“, каза Симеонов и посочи, че дори би било добре жертвите да се почетат с едноминутно мълчание.


Това заяви ръководителят на

Това заяви ръководителят на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов пред ...

......... Александър Чобанов, която беше отстранена от конкурса, заяви пред Actualno.com, че изискванията на обществената поръчка за наем на машините са били абсурдни и че зад това стои "Информационно обслужване", тъй като техният представител Александър Станев не е искал да чуе нищо извън предварително решеното като параметри точно от "Информационно обслужване"."Гоце Делчев няма нужда нито от Зоран Заев, нито от ...

......... работата и да не бъркат миналото с настоящето." Това каза журналистът Любчо Нешков в интервю за bTV.  По думите му по време на предизборната кампания в Северна Македония България се споменава като положителен пример и от двамата кандидати и ние не трябва да пропускаме шанса си за влияние в региона.


Дали има връщане на доверието ще разберем на изборите. Това

Дали има връщане на доверието ще разберем на изборите. Това ...

......... Дали има връщане на доверието ще разберем на изборите. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, помолена да коментира как Апартаментгейт ще се отрази на резултатите от предстоящите избори. С моя екип изглаждаме луфтовете, където законодателството скърца и проправяме

С моя екип изглаждаме луфтовете, където законодателството скърца и проправяме ...

......... на доклада си, за пореден път си е задала въпроса какво означава да си обществен защитник. „Какво означава да защитаваш гражданите? Предполага се, че когато защитаваш някого, има някой друг, който го напада. През миналата година заедно с усилията на моя екип успяхме да прокараме 12 890 пътеки“, изтъкна омбудсманът.


Ние сме в една чудесна робска позиция. Това заяви адвокат

Ние сме в една чудесна робска позиция. Това заяви адвокат ...

......... По думите на адвоката прокуратурата трябва да се ликвидира изцяло, защото работата ѝ е тотален и пълен брак. Той напомни, че за цял мандат като главен прокурор Сотир Цацаров няма и една победа. Съдът трябва да е само арбитър и нищо друго - без него имаме само Иванчева, подчерта Хаджигенов.


Това заяви водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор

Това заяви водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор ...

......... тези хора, а директорът на съответното РЗИ трябва да даде предписание, за да може бизнесът да се задейства, обясни експертът. Кантарджиев призова и да има повече внимание към центъра по паразитни болести и добави, че куп болници сега се сетили да проверяват дали лекарите им всъщност са ваксинирани срещу морбили.


"Ако Иванчева и Петрова бяха убили Александър Ваклин щяха да ...

......... няколко хора. "Досъдебното производство по този процес може да се даде за учебник за професионални нарушения, което да се даде на студентите от юридическия факултет... Странното е, че Иво Хинов е съдия с много висока правна квалификация, а тази присъда стои наоколо 15 км встрани от него", каза още Йорданов.


"Бравоооо! Бравоооо! Оковете ги в пранги тези корумпета! Браво на ...

......... след негова реплика към журналиста от Нова телевизия Виктор Николаев, че употребява много силни думи, които могат да му изядат хляба. "Вече изядоха хляба на колежката ви - и тя беше тръгнала малко в някаква посока, но нещо виждам, че липсва столчето ѝ", каза тогава още в интервюто си Тодоров."Министрите въобще не хвърчат във въздуха да се занимават с ...

......... "Министрите въобще не хвърчат във въздуха да се занимават с утопични проекти." Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред bTV в коментар за общи кандидатури на България, Румъния, Гърция и Сърбия за домакинства на Европейско и Световно първенство по футбол.Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред предаването

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред предаването "Плюс ...

......... Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред предаването "Плюс - минус" на Нова телевизия, който упорито през тази седмица говори против управлението, в което участва и неговата партия.


"Това e началото на края на 10-годишното управление на една ...

......... "Това e началото на края на 10-годишното управление на една шайка." Това каза в интервю за bTV бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев във връзка с настоящата ситуация в страната. По думите му напрежението в Габрово е "поредната грозна случка в една свършена държава."


Това заяви пред

Това заяви пред "Лице в лице" на bTV бившият вътрешен ...

......... да признае, че шумно арестувани хора тихичко биват оправдавани, защото няма доказателства. Ужасното е, че всеки може да бъде арестуван и пуснат след половин година, а съдът в Страсбург ни задължава да плащаме, защото "сте ги избрали тези. Като нямате акъл, ще плащате", коментира и бившият МВР секретар Николай Радулов.„То бива вече с тия апартаменти! В колиби ли да

„То бива вече с тия апартаменти! В колиби ли да ...

......... в местната община. Тогава парламентарната група на управляващите застана зад своя колега, а оставката му бе отхвърлена от мнозинството. След това Конституционният съд излезе с решение, че народните представители не могат да гласуват против волята на колегата си, но междувременно самият Добрев оттегли своята оставка от деловодството и остана депутат.
"Не е далече времето, когато и това ще се случи." Това ...

......... "Не е далече времето, когато и това ще се случи." Това каза председателят на Апелативния специализиран наказателен съд Георги Ушев в отговор на въпрос в интервю за bTV дали ще има осъден политик. 


Това заяви адвокат Марин Марковски в коментар на скандала

Това заяви адвокат Марин Марковски в коментар на скандала "Апартаментгейт" ...

......... Марковски в коментар на скандала "Апартаментгейт" и практиката да се изповядват имотни сделки на данъчна оценка. Той направи коментара малко след като обяви, че било невъзможно да се спре тази практика и че е незаконно само ако се плаща "на ръка" или по друг начин над вписаното в нотариалния акт.


Така евродепутатът Ангел Джамбазки иронизира поддръжниците на пакет

Така евродепутатът Ангел Джамбазки иронизира поддръжниците на пакет "Мобилност" пред ...

......... Така евродепутатът Ангел Джамбазки иронизира поддръжниците на пакет "Мобилност" пред БНТ за искането на всеки 4 седмици камионът да се връща в страната, където е регистрирана компанията-притежател, но шофьорът може да не го прави.


„Пред Европа правителството на Борисов има вече свое официално лице

„Пред Европа правителството на Борисов има вече свое официално лице ...

......... се говори се говори за лобисткия закон, който ГЕРБ гласува“, допълни Йончева. Тя припомни казаното от Цветанов, че ще бъде „Цветанов плюс“. „Цветанов вече се превръща в „Цветанов плюс“. Ние бихме искали да попитаме какво означава „Цветанов плюс“, дали означава, че той подготвя мащабни манипулации на изборния процес?“, попита Йончева.


Това заяви бившият външен министър Соломон Паси във връзка със

Това заяви бившият външен министър Соломон Паси във връзка със ...

......... Соломон Паси във връзка със 70-годишнината на НАТО. Пред БНТ Паси посочи, че образованието е най-важното нещо - за да знаят младите, че демокрацията не пада от дърветата. Късата памет и носталгията са най-опасни, смята бившият ни първи дипломат и каза, че заради НАТО има 75 години мир в Европа.


Това заяви евродепутатът Петър Курумбашев във връзка с пакет

Това заяви евродепутатът Петър Курумбашев във връзка с пакет "Мобилност", ...

......... по 8, а не по 20 часа на денонощие, ще си виждат всяка седмица семействата и децата, а не един път на 4-5 месеца, както сега. 3 милиона българи избягаха в чужбина заради продажните български политици. Колко още ще търпим този геноцид върху нас? Народ ли сме или стадо овце???"


Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков в коментар пред

Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков в коментар пред ...

......... (за Закона за вероизповеданията), а нашата къде е? Петков заклейми и ВМРО, че ходи на протест пред турското посолство, а не иска да излезе от управлението, което де факто клекна пред Турция. И добави по адрес на Цветанов, че "на всеки апартамент те канят два пъти на закуска в Щатите".


Това заяви премиерът Бойко Борисов при представянето на евролистата на

Това заяви премиерът Бойко Борисов при представянето на евролистата на ...

......... И със сигурност донякъде има основание. Защото майка му - соцдепутатката Елена Йончева, се превърна в основното острие на БСП срещу властта. За 2 години в парламента тя си отвори няколко фронта срещу ГЕРБ и премиера Борисов, съди ги и я съдят. Така че твърдението на Тео определено има основание".


Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по

Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по ...

......... не обели и дума трябва ли да има наказателно преследване срещу заместника му Цветан Цветанов, не каза и нищо за разминаванията в имуществената декларация на председателя на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев. "Факт е, че остави много неприятно впечатление - откъде е дошло, каква е причината, няма значение", многозначителен беше премиерът.


Първо, бяха зададени много въпроси, на които не чухме отговори.

Първо, бяха зададени много въпроси, на които не чухме отговори. ...

......... ефект, добави Симеонов пред Нова телевизия. Има вече създадена брутална нетърпимост срещу жизнения стандарт на политиците, констатира и Георги Харизанов пред БНТ. Политологът от "Галъп" даде и друг ракурсна скандала – на спор кой всъщност реди листите на ГЕРБ за избори. Важно е как съществува големият проект, каза и Харизанов.


Промените в Закона за авторското право и сродните му права

Промените в Закона за авторското право и сродните му права ...

......... или не са сключили договори с големите телевизии. Той разкритикува и заложените в текста автоматизираните средства за контрол, които се използват без да изискват съгласие. „Кажете ми как ще стане това? Взимат апаратчето, не искат съгласието на съответния абонат, разбиват вратата, оставят го на кабела на телевизора“, заяви още Симеонов.


Това заяви Асен Генов в ефира на Нова телевизия в

Това заяви Асен Генов в ефира на Нова телевизия в ...

......... г-н Панов е в конфликт на интереси, защото кумове са му големи строителни предприемачи, тогава какъв е проблемът, след като финансовият министър Владислав Горанов няма конфликт на интереси, а живее в апартамент, даден му от кума му (Иван Сариев)? Обществото трябва да намери къде е пределът на търпимост, коментира Генов.


"Ако Цачева и Цветанов играеха народни танци в село Марково ...

......... "Ако Цачева и Цветанов играеха народни танци в село Марково биха могли да срещнат предрешен данъчен и сега нямаше да има преиграване." Това каза в ефира на bTV Армян Бабикян за казуса "Апартаментгейт". 


Едно време Луканов живееше на

Едно време Луканов живееше на "Латинка", а сега Цветанов в ...

......... Цветанов в "Изток", може би това е краят на прехода. Това каза Петър Курумбашев в ефира на bTV относно "Апартаментгейт" и допълни "Има двама мъже и две жени. Жените се държат, като мъже и си подадоха оставките, а мъжете... да не давам дефиниция, която ще бъде некоректна по Истанбулската конвенция.""Тези хора, които правят коментарите във Facebook, те бяха с ...

......... кръста, ако беше по-чувствителен щеше да забележи." Това каза Владимир Кисьов в коментар на думите на бившия председател на СДС Божидар Лукарски, който определи съюза между сините и ГЕРБ като срам и унижение. Кисьов допълни, че именно Лукарски е участвал във властта и е правел договорки, но за лична изгода.


Значи за Елена Йончева повече ви се говори, отколкото за

Значи за Елена Йончева повече ви се говори, отколкото за ...

......... говори, отколкото за имотите на вашите колеги? Този въпрос зададе водещият на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян на Менда Стоянова, която заяви, че разговорът за апартаментите на Цветан Цветанов и Цецка Цачева "не е сериозен". Стоянова каза на водещия дали няма да го пита за апартаментите на Елена Йончева. 


"Нито общината, нито кмета редим павета. Но сме длъжни да ...

......... "Нито общината, нито кмета редим павета. Но сме длъжни да кажем, че няма да бъдат дадени обществени средства за не добре и не в срок свършена работа." Това каза пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с не доброто изпълнение на ремонта на градинката "Свети Климент Охридски".


"Не може с две промени в закона да узаконяваме мързела ...

......... "Не може с две промени в закона да узаконяваме мързела на чиновника. Цялото общество е разтресено и ще се стигне до по-активни форми на протест." Това каза бившият депутат от "Реформаторски блок" Гроздан Караджов.  По думите му с новите правила за изчисляването на пенсиите има случаи, в които сумата намалява с 200%.


"За протестите няма лошо време." Това каза каза бившият главен ...

......... време." Това каза каза бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов по повод куриозният случай от 16 март, когато на протест срещу корупцията органите на реда използваха спрея заради сблъсъци. По думите му акцията е знак, че властта подготвя по-сериозни мерки срещу протестиращите. Още от изказването му вижте ТУК.


"Най-застрашена е нашата национална сигурност от нашата глупост." Това каза ...

......... "Най-застрашена е нашата национална сигурност от нашата глупост." Това каза лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в интервю за Дарик радио."Всички са се хванали за черпака, наредили са се до казана и гребат", допълня още тя.Този пореден изблик на телевизионно-политическа гениалност направи лидерът на АБВ

Този пореден изблик на телевизионно-политическа гениалност направи лидерът на АБВ ...

......... относно Договора за ракетите със среден и малък обсег (ДРСМО), който Русия напусна. Референдумът трябва да е, за да се реши дали България да остане територия без ядрено оръжие, защото сега САЩ щели да натискат заради случилото се с ДРСМО. Петков изрази увереност, че АБВ ще събере 250 000 подписа.


Това попита водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Аделина

Това попита водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Аделина ...

......... като беше изяснено, че в храните се формира канцерогенното вещество акриламид, когато те се подлагат на термична обработка от над 120 градуса по Целзий. Според готвач-помощник на шеф Иван Манчев, може да се готви на около 110-120 градуса по Целзий, но това ще увеличи времето за приготвяне на храната двойно.


Това заяви бившият вицепремиер, настоящ депутат и лидер на НФСБ

Това заяви бившият вицепремиер, настоящ депутат и лидер на НФСБ ...

......... каза пред БНТ и друго: "Държавата ще покаже на всички нередовни данъкоплатци, че могат да правят каквото си искат. Държавата се отказва от пари, които е спечелила със съдебни дела. Това е порочна практика, при която се решава нарушителят на закона да не плаща, като му се опрощават данъците".  


"Дадоха 8 млн., защото е много важно да останат на ...

......... е много важно да останат на власт, тъй като истинският проблем е кворумът, а той се държи от ДПС. На тях ДПС им трябва и те ще я откупят, те я купуват така много години." Това каза Татяна Дончева в интервю за bTV в коментар за опростените дългове на мюфтийството. 


Това заяви бившият лидер на ДСБ и настоящ неин зам.-председател

Това заяви бившият лидер на ДСБ и настоящ неин зам.-председател ...

......... като фигура, която има голям потенциал да бъде избрана на важен пост. По думите му, в Десницата лидерите не са като Бойко Борисов, който работел само с цел да бъде харесван и правел всичко с идеята да се задържи на власт, с което всъщност спъва възможностите за развитие на България.


За дясната ръка на Бойко Борисов Цветан Цветанов измежду двете

За дясната ръка на Бойко Борисов Цветан Цветанов измежду двете ...

......... чакаме руски ракети отвсякъде трябва да купуваме "няколко мънички самолета", а не да чакаме НАТО да ни защити безрезервно, отговорът на Цветанов беше: "Сигурността навсякъде по света струва пари". Той призна, че купуването на "8-9-10 самолета" няма да реши проблемите ни с отбранителните ни способности, но с НАТО имаме гаранции.


"Огромен риск при прилагането на чисто мажоритарен вот е тези ...

......... много голям. Към настоящия момент пропорционалната система в Народното събрание е един легитимен представител на българското общество", заяви той. По думите му с преференциите се дава възможност за нечистоплътно изместване на всяка цена с използването на роднински връзки, на влияние, на натиск, на корпоративен натиск и ангажиране на големи фирми.


"Румен Радев е обладан от машинно гласуване, но ако то ...

......... е предпоставка, единствена гаранция за честност на изборите, ние трябва да повтаряме президентския вот. Да хвърля кърпата и да правим президентски избори. Значи не може, когато той е избран без машинно гласуване, нещата да са редовни, а когато избират ГЕРБ, да има проблеми с честността на изборите“, допълни още Марков.


Никой от официалните правоохранителни органи не коментира мотивите за готвения

Никой от официалните правоохранителни органи не коментира мотивите за готвения ...

......... Румъния". Според Йорданов няма полза обществото да бъде плашено и едно досъдебно производство може да трае и 200 години. Журналистът Стефан Ташев пък не се сети досега в България да е имало опит за такова престъпление – подпалване на полицейски участък. Да видим какво ще покажат в съда, добави той.


Българското общество стана жертва на една огромна политизация и дебатът

Българското общество стана жертва на една огромна политизация и дебатът ...

......... метра на 3 млрд. куб. метра т.е. идвало времето на нови технологии. Tesla-та пътува в Космоса, а ние нямаме "Хемус", отвърна водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Аделина Радева. Не гледаме в края на пътя, а в кормилото и това е една от най-сигурните гаранции за катастрофа, подчерта Паси.Защо нямаме карта на бензиностанциите в България? Икономическото министерство трябваше

Защо нямаме карта на бензиностанциите в България? Икономическото министерство трябваше ...

......... (имат 10, да станат 11), а малките бензиностанции да не бъдат включени в единен регистър и да не бъдат следени. Димитров добави пред Нова телевизия, че служителите на митниците са подложени на голям натиск. И уточни, че напоследък горивата на Марешки са от нормален вносител, а той не е вносител.Премиерът Бойко Борисов коментира новите по-строги правила за касовите апарати,

Премиерът Бойко Борисов коментира новите по-строги правила за касовите апарати, ...

......... които не се съобразиха в цигарения и алкохолния бизнес, те вече са в арестите. Моят най-колегиален съвет към всички е да си приведат на 100% бизнеса в бяло“, посочи той. По думите на Борисов събраните доходи ще са в полза на обществото – за пенсии, заплати и всичко останало.  


Това каза народният представител от ПП ГЕРБ Александър Ненков по

Това каза народният представител от ПП ГЕРБ Александър Ненков по ...

......... Това каза народният представител от ПП ГЕРБ Александър Ненков по време на извънреден брифинг относно промените в изборния кодекс. Поводът стана направеното по-рано изявление на държавния глава Румен Радев, в което той обяви, че налага вето на изборните правила.Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на АБВ

Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на АБВ ...

......... и думите на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод евентуални заплахи от страна на Москва по време на предстоящите избори. "Ако имаш конкретни твърдения, излизаш и ги заявяваш. Но да излизаш и да казваш, че някой разхвърля "Новичок" на Балканите, това е несериозно", каза още Петков.


Това изказване на Жан-Клод Юнкер разсмя присъстващите на събитие, посветено

Това изказване на Жан-Клод Юнкер разсмя присъстващите на събитие, посветено ...

......... не били ангажирани. Самият той се е посветил на 16 години на каузата за климата, но не пропускал училище. С тези думи той укори младежите, които протестират по време на училище. Участие взе и шведката Грета Тунберг, която се обърна в четвъртък към Европейската комисия по темата срещу глобалното затопляне.Така евродепутатът Ангел Джамбазки, който влезе в Европейския парламент от

Така евродепутатът Ангел Джамбазки, който влезе в Европейския парламент от ...

......... парламент от една листа с Николай Бареков. В Европарламента можеш да нанесеш само политически щети, не и на образованието, добави Джамбазки предвид думите на Бареков, че ще става учител по литература и че престоят му в ЕП бил "каторга". Двамата вече си размениха по-солени "любезности" още в края на януари.


"Те са на два крака, но нямат нищо общо с ...

......... каза адвокат Марин Марковски в коментар за четворното убийство в Нови Искър. Според него извършителят ще получи между 20-30 години затвор. "Законът в България не е подходящ в тази си част. За Европейския съюз може да е добър, но у нас не действа", каза още Марковски в интервю за bTV.


„Дебатите по Избирателния кодекс бяха проведени по един касапски начин

„Дебатите по Избирателния кодекс бяха проведени по един касапски начин ...

......... от БСП. "Въпросът с кого ще управлява БСП можем да го поставим след предсрочни парламентарни избори, когато видим резултатите. Дотогава за мен е важно БСП да е изразител на интересите на гражданите”, коментира още Симов. Той подчерта, че гласуването в парламента показва категорично, че ГЕРБ и ДПС "играят в тандем".


Така вицепремиерът Томислав Дончев обобщи отговора си на въпрос защо

Така вицепремиерът Томислав Дончев обобщи отговора си на въпрос защо ...

......... думите на Дончев пред Нова телевизия, всеки политически организъм си имал система за вземане на решение и в дадени случаи не е хубаво да вървиш на инат. Ставало въпрос за 100 000 членове и не можело да се гарантира, че всеки от тях постоянно си спазва задълженията и не „кривва”.
"Никога не съм вярвал, че ще прекарам празника на любовта ...

......... "Никога не съм вярвал, че ще прекарам празника на любовта с БСП". Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в интервю за bTV в коментар за гласуваните промени в Изборния кодекс, които продължиха до късно вечерта на 14 февруари. „Абе младеж, комсомолец, не си ли много малък да ми

„Абе младеж, комсомолец, не си ли много малък да ми ...

......... дошъл тук, не заслужава такава обида. Откъде накъде седя и ви гледам вчерашно момченце ще ми вика шайка. Това да не ти е комсомолска организация?“, заяви още Рашидов. "Извинявам се на Вежди Рашидов, тъй като за „шайката“ не използвах моя речник, а на ваш колега, беше отговорът на Явор Божанков.


„Намалихте квотата за взимане на решение на 50%, за да

„Намалихте квотата за взимане на решение на 50%, за да ...

......... в държавата. Единственото, което ми даваше надежда е, че историята ще съди всички ни сурово и справедливо. Днес мога да прибавя, че няма да оставим българското общество на историята и на произвола на една шайка, а ще произнесем тази присъда, която българите съвсем скоро ще изрекат срещу вас“, допълни Божанков.