Сръбските разузнавателни агенции са разкрили широка разузнавателна операция с участието

Сръбските разузнавателни агенции са разкрили широка разузнавателна операция с участието ...

......... на Кремъл Дмитрий Песков изрази увереност, че нищо не може да навреди на отношенията между Русия и Сърбия. Вучич заяви още, че Сърбия няма да промени доктрината си за военен неутралитет и няма да се присъедини нито към НАТО, нито към контролираната от Русия Организация на Договора за колективна сигурност.


Хърватското правителство започва днес разговори с германския канцлер Ангела Меркел

Хърватското правителство започва днес разговори с германския канцлер Ангела Меркел ...

......... договора за новия завод, България – основният конкурент на Турция, е готова да удвои субсидиите, които предлага. 

„Намерихме начин да предложим на Volkswagen Group вместо 135 млн. евро 250 до 260 милиона евро", заяви бившият държавен глава Росен Пленелиев пред F.A.Z. В момента Плевнелиев е председател на Автомобилен клъстер България.
Усложняването на ситуацията след френското вето за начало на преговорите

Усложняването на ситуацията след френското вето за начало на преговорите ...

......... политика на ЕС създават опасност за бъдещето на блока. „Brexit и това дали изобщо ще се случи той също е от основно значение, тъй като досега Лондон беше балансьорът между Париж и Берлин“, смята експертът. „Излизането на Великобритания от ЕС създава предпоставки за ерозиране на френско-германската връзка“, добавя още той.


Гледката от апартамента на Павел Кацирек към величествения площад на

Гледката от апартамента на Павел Кацирек към величествения площад на ...

......... не посещават някое от малкото останали места, където само местни жители могат да резервират място. „Това е място за среща с приятели, то е част от историята“, казва счетоводителят Мартин Хлавац, наследил седмична резервация в традиционната кръчма U Zlateho Tygra от майка си, която била редовна посетителка от 1960 г.


Русия е готова на сътрудничество с Украйна както за транзита,

Русия е готова на сътрудничество с Украйна както за транзита, ...

......... за възможни рискове за транзита на газ през Украйна в условията на изтичане на текущия договор на 31 декември. Путин също така изрази надежда, че между Москва и Минск до края на годината ще се реши въпросът за цената на руския газ. Той каза, че там преговорите вървят по план.


Чехия планира да изгради нов ядрен блок в АЕЦ „Дуковани“

Чехия планира да изгради нов ядрен блок в АЕЦ „Дуковани“ ...

......... амбиция е енергиен сектор без емисии. Трябва да постигнем 80 процента от това до 2050 г. “, добави още той. Даниел Бенеш, главен изпълнителен директор и председател на CEZ, заяви, че очаква пет оферти за новото ядрено звено, което ще струва между 140 и 160 млрд. крони (6-6,9 млрд. долара).Това не е задача, която много хора биха харесали, но

Това не е задача, която много хора биха харесали, но ...

......... дори по-сериозен от очакваното. "Ние откриваме нови дупки в бюджета всеки ден", посочи от своя страна премиерът Лудовик Орбан, добавяйки: „Проблеми, които изискват незабавна намеса.“ Къцу е изправен пред трудна задача, тъй като бюджетният дефицит достига 21 милиарда леи (4,9 млрд. долара) през през първите девет месеца на 2019 г.


Унгария прие глоба за лошо управление на средствата, получавани от

Унгария прие глоба за лошо управление на средствата, получавани от ...

......... 2 процента от брутния вътрешен продукт на Унгария, ако се изплати за една година. Десният премиер на Унгария Виктор Орбан неколкократно влезе в остри спорове с европейските институции и други страни членки по темата за нарушаване на върховенството на закона и използването на европейските фондове от Будапеща, припомня Ройтерс. /БТА/


Румънският президент Клаус Йоханис спечели първия тур на президентските избори

Румънският президент Клаус Йоханис спечели първия тур на президентските избори ...

......... от затвора. Йоханис подпомогна забавянето и впоследствие отмяната на законодателството, което доведе до влизането в затвора на лидера на социалистите Ливиу Драгня. Той бе наследен на поста от Дънчила, която е първата жена премиер на Румъния, както и първата жена, която стига до втори тур на президентски избори в страната.


След три десетилетия безпрецедентен растеж на доходите и жизнения стандарт

След три десетилетия безпрецедентен растеж на доходите и жизнения стандарт ...

......... по-високо. В страни като Полша намаляването на възрастта за пенсиониране допълнително свива работната сила. Според критиците увеличението на детските надбавки, целящи повишаване на раждаемостта, кара някои жени да останат у дома. Последната тенденция се проявява на фона на напредъка в усилията за прекратяване на доминацията на мъжете на ръководни позиции.


Унгарският премиер Виктор Орбан каза, че неговата страна планира да

Унгарският премиер Виктор Орбан каза, че неговата страна планира да ...

......... и миграцията. АП отбелязва, че Виктор Орбан е силно фокусиран върху антиимиграционната политика от 2015 г. Той каза, че оградите по южните граници на Унгария могат да спрат "нелегалните мигранти". Неколкостотин души, сред които много прокюрдски и антивоенни активисти, протестираха в Будапеща срещу визитата на Ердоган, съобщава още агенцията. /БТА/Близо 60% от руснаците искат „решителни и мащабни промени“ в

Близо 60% от руснаците искат „решителни и мащабни промени“ в ...

......... санкции заради украинската криза. Централната банка също така ускори понижаването на лихвените проценти, което може да стимулира вялата икономика, въпреки че гуверньорът Елвира Набиулина предупреди, че растежът ще бъде ограничен без структурни реформи. Допитването показва, че „хората искат радикални промени, но се страхуват от социалната цена“, отбелязват Волков и Колесников.


Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) повиши прогнозата си

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) повиши прогнозата си ...

......... банка в прогнозите си, които публикува два пъти в годината. Словакия, Унгария, Словения и Румъния, където между 3% и 5% от служителите са заети пряко в автомобилното производство, са с особена експозиция към промените в търсенето на автомобили в света и възможни американски мита върху индустрията в Европа, отбелязва Bloomberg.


Правителството на Национално-либералната партия, оглавявано от номинирания за премиер Лудовик

Правителството на Национално-либералната партия, оглавявано от номинирания за премиер Лудовик ...

......... а министър на външните работи - Богдан Ауреску. Каталин Предою е отново министър на правосъдието - пост, който той заемаше в периода 2008-2012 г. Началникът на генералния щаб на румънската армия ген. Николае Чука бе избран за министър на отбраната. Предишното социалдемократическо правителство, ръководено от Виорика Дънчила, бе свалено с вот на недоверие. 


Сръбското правителство прие проектобюджета за 2020 г., в който е

Сръбското правителство прие проектобюджета за 2020 г., в който е ...

......... фискални приходи и в съответствие със споразумението с МВФ. Правителството прогнозира държавният дълг през 2020 г. да достигне 50,3% от БВП. Управляващата коалиция начело с Прогресивната партия на президента Александър Вучич се радва на комфортно мнозинство в 250-местния парламент. Очакваното гласуване на бюджета по-късно този месец е смятано за формалност.


Главният прокурор за борбата с корупцията в Гърция обвинява най-голямата

Главният прокурор за борбата с корупцията в Гърция обвинява най-голямата ...

......... компании беше намалено с над 600 млн. евро през последните 18 месеца. Това е безпрецедентно изплащане на дълг. То дори може да е едно от най-големите намаления на заеми в историята на гръцките търговски банки, с което дълговете ни към банката са съвсем малки в сравнение с преди“, съобщи Libra.Изследователският център Oxford Institute for Energy Studies дава интересни предположения

Изследователският център Oxford Institute for Energy Studies дава интересни предположения ...

......... икономикитеSOCAR: Южният газов коридор може да пренася газ от Туркменистан и КазахстанBonatti и Max Streicher остават в надпреварата за газовата връзка с Гърция 6Швейцарски съд е блокирал плащания по "Северен поток" към Газпром10 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментар