Румъния обяви търг за предпроектно проучване за довършване на Трети

Румъния обяви търг за предпроектно проучване за довършване на Трети ...

......... е предвидено както в Румънската енергийна стратегия 2019-2030 с хоризонт 2050 г., така и в Националния интегриран план в областта на енергетиката и изменението на климата 2021-2030 г., като ядрената енергия представлява стълбът на декарбонизацията, както фактор в осигуряването на енергийна сигурност в Румъния", посочват от Румънския атомен форум (Роматом).


До 15 август се удължава се срокът на изискването на

До 15 август се удължава се срокът на изискването на ...

......... яхти и туристически кораби. От началото на този месец корабите пък могат да пътуват с 80% от капацитета си, но става задължително носенето на маска и на откритите пространства на корабите. Въздушните и морските връзки на Гърция с Албания, Турция и Република Северна Македония ще останат замразени до 15 август.


САЩ ще установят постоянно военно присъствие в Полша с разполагането

САЩ ще установят постоянно военно присъствие в Полша с разполагането ...

......... военни и дали някои от тях ще бъдат предислоцирани от Германия. Полското министерство на отбраната не е отговорило на молба на Ройтерс за коментар, както и американското посолство. Американски официални представители заявиха, че споразуменията с Полша и решението за изтегляне на част от американските военни от Германия са отделни въпроси.


Централната банка на Турция изненадващо повиши прогнозите си за инфлацията

Централната банка на Турция изненадващо повиши прогнозите си за инфлацията ...

......... от очакваното при понижаването на лихвите. Турската лира освен това поевтинява в последните дни, заради което политиците могат да решат, че не искат да я излагат на допълнителен риск. По време на брифинга лирата увеличи загубите и се търгуваше с 0,4% по-слабо спрямо долара малко след 13 ч. в Истанбул.


Всъщност се предполагаше, че радващите се на голяма популярност клубове

Всъщност се предполагаше, че радващите се на голяма популярност клубове ...

......... босненската федерация например министър-председателят Фадил Новалич бе временно задържан заради сделка за внос на респиратори, нанесла сериозни щети на държавния бюджет. В Сърбия пък никой не знае  колко респиратори с какви пари е купил президентът Вучич – било държавна тайна. P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx }


Два месеца очевидно бяха достатъчни: само през април и май

Два месеца очевидно бяха достатъчни: само през април и май ...

......... на руснаците са намалели най-много за последните 20 години6Русия е започнала внезапна проверка на войските и флота по поръчение на ПутинПетролните пазари остават стабилни в края на седмицата* Новите ограничения в Калифорния смъкват с близо 2% цените на петрола*Компанията зад мащабния разлив на дизел в Сибир с нов теч


Реалните разполагаеми доходи на руснаците са регистрирали най-големия си спад

Реалните разполагаеми доходи на руснаците са регистрирали най-големия си спад ...

......... през юни е било продължаващото премахване на карантинните ограичения, които са имали най-положителен ефект върху пазара“, коментира Полина Крючкова, заместник-министър на икономиката, в комюнике. Руската централна банка заяви готовността си да намали основната си лихва, която сега е 4,5%, за четвърти път тази година на заседанието си идния петък.  


Русия планира да предостави на местни технологични компании данъчни облекчения

Русия планира да предостави на местни технологични компании данъчни облекчения ...

......... съобщи, че някои от бизнесите й като игри трябва да отговарят на новите правила. Главният финансов директор на Yandex Грег Абовски заяви миналия месец, че очаква някои ползи от данъчните промени. Русия ще се стреми също да насърчи местното програмиране, като съживи ДДС върху чуждестранен софтуер и лицензи, сочи законопроектът.


Руското министерство на отбраната обяви днес, че е започнала внезапна

Руското министерство на отбраната обяви днес, че е започнала внезапна ...

......... полигона и учебни полета и 17 морски полигона в Черно и Каспийско море. Ръководството на подготовката на обединенията, съединенията и воинските части за изпълнение на учебно-бойните задачи ще се изпълнява от главнокомандващите видовете въоръжени сили, от командващия на Въздушнодесантните войски и ръководителите на централните органи на военното управление, отбелязва ТАСС.


Руският президент Владимир Путин отложи с шест години ключовия си

Руският президент Владимир Путин отложи с шест години ключовия си ...

......... бяха наложени на Русия след анексирането на Крим през 2014 г., ограничават Москва да взема заеми от международните дългови пазари, а Путин се въздържа от прибягването към националния фонд „Богатство“ на стойност 170 млрд. долара, тъй като се опасява, че те ще са необходими за защита срещу потенциални бъдещи санкции.


Полша е разделена. Това е основният извод от втория тур

Полша е разделена. Това е основният извод от втория тур ...

......... резултати не попречиха и на двамата кандидати да обявят победа късно снощи. „Благодаря ви от все сърце", каза Дуда на своите привърженици. „Спечелването на президентските избори ... е невероятна новина. Много съм развълнуван“, коментира той. Тшасковски каза на своите привърженици, че „съм близо, но съм абсолютно убеден, че ще спечелим“.Администрацията на американския президент Доналд Тръмп видя в казуса Косово

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп видя в казуса Косово ...

......... ЕС, признаването на Косово и най-важното - това ще е прецедент, който ще стовари огромна тежест впоследствие”, обясни дипломатът.  Гърдев посочи, че неслучайно Русия тихо подкрепя тази сделка.   “Ако се разменят територии за независимост между Косово и Сърбия, веднага ще се разменят територии за независимост и с Крим например”, каза той. 


Холивуд увековечи шофьора на голям камион като новия герой на

Холивуд увековечи шофьора на голям камион като новия герой на ...

......... предпазва от социален дъмпинг. Държави като България, Румъния, но също и Ирландия, през цялото време възразяваха, че това всъщност са протекционистични мерки, с които се предпазва местният трудов пазар от евтината конкуренция. Няколко източноевропейски държави вече обявиха, че ще предприемат юридически стъпки срещу новите правила. P { margin-bottom: 0.08in }


Хиляди протестиращи влязоха в сблъсъци с полицията в сръбската столица

Хиляди протестиращи влязоха в сблъсъци с полицията в сръбската столица ...

......... пред трудна есен с коронавируса“, каза той. „Няма да има ваксина дотогава“, посочи още Вучич. Освен Белград, още четири града са силно засегнати от коронавируса. Във вторник в страната има 13 нови смъртни случая – най-високият брой от началото на епидемията в страната. Общо с COVID-19 са починали 330 души.


Европейската комисия (ЕК) одобри латвийската мярка в размер на 250

Европейската комисия (ЕК) одобри латвийската мярка в размер на 250 ...

......... т.е. рекапитализацията ще допринесе за управлението на икономическото въздействие от коронавирусната епидемия в Латвия. Според ЕК мярката гарантира, че държавата получава достатъчно възнаграждение за риска, който данъкоплатците поемат, и подкрепата се предлага с подходящи условия и искания, включително забрана за дивидент, както и допълнителни мерки за ограничаване нарушаването на конкуренцията.


Местната администрация в Белград въвежда извънредно положение заради увеличения брой

Местната администрация в Белград въвежда извънредно положение заради увеличения брой ...

......... дистанциране и миенето на ръце", коментира кметът на града, който е и хирург педиатър. По данни на здравното министерство на Сърбия общо 359 нови случая на COVID-19 са регистрирани в четвъртък и повечето са в Белград. В момента общият брой на активните случаи на COVID-19 в страната е 1 996.Румънското правителство представи в сряда (1 юли) мащабен план за

Румънското правителство представи в сряда (1 юли) мащабен план за ...

......... (БВП) на страната за 2020 г. през първите пет месеца на годината, в сравнение с дефицита в размер на 1,4% от БВП за същия период на 2019 г., съобщи финансовото министерство. Почти половината от дефицита се дължи на допълнителните държавни разходи, необходими за смекчаване на въздействието на пандемията от коронавирус.


Конституционната реформа, за която руснаците могат да се произнесат до

Конституционната реформа, за която руснаците могат да се произнесат до ...

......... върху референдума. Миналата година прокремълските кандидати претърпяха поражение на изборите за местен парламент в Москва, благодарение на системата за тактическо гласуване, приложена от Алексей Навални. Според експерта Татяна Становая сега е точният момент Навални да запази силите си за друга битка. "Часът му още не е настъпил", смята тя.  БТА  


Действащият президент на Полша Анджей Дуда  спечели с лекота първия

Действащият президент на Полша Анджей Дуда  спечели с лекота първия ...

......... партията, основана от Доналд Туск, бивш полски премиер и председател на Европейския съвет, воюват за контрола над Полша от почти две десетилетия. Напрежението около техните изключително различни визии за страната помогна да се увеличи избирателната активност в неделя до 62,9%, второто най-високо ниво в историята на президентските състезания на Полша.


Икономиката на Русия в размер на 1.6 трлн. долара ще

Икономиката на Русия в размер на 1.6 трлн. долара ще ...

......... от спад в потребителското търсене, дори когато се премахват ограниченията. Служителите са оставени в неизвестност от разпоредби, които не позволяват на компаниите да съкращават персонал, дори и да нямат пари да им платят, а малките предприятия се оплакват, финансовата подкрепа не е достатъчна, за да покрие дори основните им плащания.


„По-добрите дни са тук” /„Better Days are Here”/, уверява Кипър

„По-добрите дни са тук” /„Better Days are Here”/, уверява Кипър ...

......... Петридис, който се самоопределя като „предпазлив оптимист” за сезон 2020.12»-->Още по темата:Централна и Източна Европатуристическа индустрияикономиката на КипърАгия НапакоронавирусПоследни новини 166 случая на коронавирус у нас за денонощието при 2775 тестаDow Jones прибави близо 300 пункта, подкрепен от книжата на банкитеГермания обмисля мерки срещу САЩ заради "Северен поток" 2

Преговорите между Сърбия и Косово се изправиха пред нова пречка.

Преговорите между Сърбия и Косово се изправиха пред нова пречка. ...

......... Русия, за да предотврати международното признаване на страната. От обвинението заявиха, че решението за публикуването на документа е било взето заради постоянните усилия на Тачи и други да попречат на неговата работа. Нито Тачи, нито други представители на властите в Косово не са отговорили на исканията на Bloomberg за коментар.


Президентът на Русия Владимир Путин предложи днес в телевизионно обръщение

Президентът на Русия Владимир Путин предложи днес в телевизионно обръщение ...

......... дена от средата на май до средата на юни, но сега е в 7 000 за последната седмица. Предложението за данъчно облагане на Путин идва само няколко дни преди страната да гласува за конституционни реформи, които биха могли да му позволят да остане на власт до 2036 г., припомня изданието.


Партията на сръбския президент Александър Вучич отбеляза категорична победа на

Партията на сръбския президент Александър Вучич отбеляза категорична победа на ...

......... По време на управлението си президентът успя да привлече някои чуждестранни инвестиции и да увеличи заплатите, но жизненият стандарт в страната остава практически непроменен на близо две пети от този средния за Европейския съюз през последното десетилетие. В същото време неправителствената организация Freedom House определя Сърбия като „частично свободна“ държава.


Румънските, сръбските и българските туристи, използвали личен транспорт, са донесли

Румънските, сръбските и българските туристи, използвали личен транспорт, са донесли ...

......... брутния вътрешен продукт.   Правителството въведе скъпи мерки за подпомагане на бизнеса и работниците, включително заеми за малки и средни предприятия, както и нова схема за неработещи лица. Страната се надява да намали тези мерки по-бързо, отколкото на други места, когато дейността се възобнови, за да облекчи тежестта върху публичните финанси.


Днес в Сърбия се провеждат парламентарни и местни избори. Това

Днес в Сърбия се провеждат парламентарни и местни избори. Това ...

......... малки опозиционни формации все пак участват в изборите. Очакванията са днес да има ниска избирателна активност. Според прогнозите 34% от избирателите няма да отидат да гласуват или заради призива за бойкот, или заради коронавируса. Това са първите избори в Европа след началото на пандемията, която затвори граници и съсипа икономики.


Подобно на Lufthansa в Германия, най-голямата руска авиокомпания „Аерофлот“ е

Подобно на Lufthansa в Германия, най-голямата руска авиокомпания „Аерофлот“ е ...

......... лято. Самата „Аерофлот“ предлага билети за Берлин от август. За „Аерофлот“, която разчита в голяма степен на транзитните пътници от трафика Европа-Азия в своя бизнес модел, отварянето на границите е от съществено значение. В противен случай компанията ще трябва да разчита на допълнителни парични инжекции. P { margin-bottom: 0.08in }


София е на седмо място сред най-благоприятните за бизнеса градове

София е на седмо място сред най-благоприятните за бизнеса градове ...

......... все по-видим на радара на бизнеса. Грузия отдавна е сред страните, в които се прави лесно бизнес, като редовно оглавява класацията на Световната банка за региона си. През 2019 г. страната се класира на седмо място в общото подреждане благодарение на опростения и лесен начин за регистриране на нови предприятия.


Сръбският президент Александър Вучич заяви, че ще отхвърли членство на

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че ще отхвърли членство на ...

......... ще бъде контрапродуктивно“, заяви Лавров. Вучич трябва да присъства на парада на Червения площад на 24 юни за 75-годишнината от победата на СССР над нацистка Германия по време на Втората световна война. Той ще се срещне с руския президент Владимир Путин, който посети Сърбия два пъти от 2012 г. насам.


Сърбия и Косово планират да започнат диалог за подобряване на

Сърбия и Косово планират да започнат диалог за подобряване на ...

......... спор и по повод отстраняването на бившия косовски премиер Албин Курти през март. Въпреки че германските и френските посланици се изказаха против вота на недоверие, който го свали, техният колега от САЩ заяви, че е доволен да види подобно раздвижване. Курти обвини Гренъл, че е помогнал да организира неговото отстраняване.


Русия скоро ще е в позиция да противодейства на свръхзвукови

Русия скоро ще е в позиция да противодейства на свръхзвукови ...

......... Русия има трети по големина брой на случаите на коронавирус в света след САЩ и Бразилия, починалите в страната от вируса са относително малко. Новите случаи на коронавирус в Русия са нараснали с 1,7% през последния ден с нови 119 починали за периода, с което общият им брой достигна 6948.


Облечен в чисто бяла риза с отворена яка, гръцкият премиер

Облечен в чисто бяла риза с отворена яка, гръцкият премиер ...

......... това доколко сигурни се чувстват хората, когато пътуват със самолет или кола до страната. „Искам да превърна Гърция в най-безопасната дестинация в Европа, не във водеща дестинация“, каза Мицотакис. „Няма безрисков подход в живота и съм много щастлив, че имаме план, но не всичко зависи само от нас“, допълни той.


Очаква се стотици хиляди чуждестранни туристи, а може би милиони,

Очаква се стотици хиляди чуждестранни туристи, а може би милиони, ...

......... заради опасността от пандемията може да засили туристическия наплив към Гърция. Междувременно плажовете на Платамонас, Пирея, и Халкидики са популярна дестинация за туристите от Северна Македония. „Всички тук говорят кога ще успеят да пътуват до Гърция“, заяви журналист от Скопие.Цялата публикация може да прочетете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.


Действията на италианския премиер Джузепе Конте по време на кризата

Действията на италианския премиер Джузепе Конте по време на кризата ...

......... не трябва да увеличава стимулите Още по тематаВървим ли към пост-доларов свят?61% от българите очакват нормализация на живота до края на годинатаФед вижда основните лихви на ниво около нулата до 2022 г.Гърция и Италия подписаха споразумение за морските граници в Йонийско мореНовият герой на Италия предвожда „Оранжевите жилетки“ срещу управлението4


Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер беше преизбран на поста председател

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер беше преизбран на поста председател ...

......... съветски времена нямаше значение къде териториално се намираше Крим. Но не сега“, казва Шрьодер според вестник Bild. „Разбира се, може да си представим и правното становище, че това не е отделяне, а одобрено от населението, тоест – неагресивно действие“, казва още бившият канцлер.     P { margin-bottom: 0.08in }


С наближаването на лятото служителите в туристическия сектор обикновено се

С наближаването на лятото служителите в туристическия сектор обикновено се ...

......... от пика от 27% по време на дълговата криза. Като се имат предвид трудностите за рестартирането на туризма, който генерира една пета от годишния брутен вътрешен продукт на Гърция и отговаря за близо 22% от работните места в страната, очакванията са безработицата да се увеличи до 20% през тази година.


Очаква се Комисията за въглищата в Чехия да се присъедини

Очаква се Комисията за въглищата в Чехия да се присъедини ...

......... за въглищата трябва да внимава да не се повторят грешките, направени от Германия, като не допусне да капитулира пред интересите на въглищното лоби. „Необходими са сериозни планове за прекратяване (на въглищата), които да акцентират върху здравето и благополучието на чешките граждани и работници, а не върху въгледобивната промишленост“, подчерта Примч.


Пролетта пристигна в сибирската подрепублика Якутия, където в село Оймякон

Пролетта пристигна в сибирската подрепублика Якутия, където в село Оймякон ...

......... обаче със сигурност иска да избегне това. В противен случай загубите ще нарастват експоненциално.Коронавирусът нанесе удар върху множество енергийни проекти в Русия, включително строителната площадка на „Новатек" в северната област Мурманск, където над 200 души са заразени с Covid-19, допълва Ройтерс. P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx


През последните 27 години компанията Nemak Gyor намира ниша в

През последните 27 години компанията Nemak Gyor намира ниша в ...

......... Хитлер в полицейски участъкДиректорът на СЗО за Северна и Южна Америка призова САЩ да продължат да помагатМалките търговци излизат на свободния пазар за електроенергия от 1 октомври1 Още по тематаQatar Airways иска от Boeing и Airbus отлагане на доставки на самолети Рекордните 7,3 млн. германци са работели на съкратено ра


Руският президент Владимир Путин пренасрочи референдума, който трябва да му

Руският президент Владимир Путин пренасрочи референдума, който трябва да му ...

......... стъпки, за да предотврати нова епидемия от коронавирус по време на гласуването, заяви Памфилова. „Ще бъде по-безопасно от участието в други събития и определено ще е по-сигурно, отколкото ходенето в магазина“, каза тя и добави, че избирателната комисия ще прави проверка на температурата и ще предоставя писалки за еднократна употреба.


Президентът на Русия Владимир Путин постепенно увеличаваше държавната намеса в

Президентът на Русия Владимир Путин постепенно увеличаваше държавната намеса в ...

......... новина за частните фирми, които нямат връзка с държавата, особено за малките и средни предприятия, които пострадаха тежко от ограничителните мерки срещу коронавируса. Те генерират около една пета от годишния брутен вътрешен продукт на страната, докато при повечето развити икономики в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие делът е 50-60%.


Гърция ще отвори границите си за посетители от България и

Гърция ще отвори границите си за посетители от България и ...

......... на COVID-19, помогна на Гърция да овладее разпространението на патогена, който засегна близо 3000 души, успявайки да избегне по-сериозни здравни щети на фона на големите поражения, които вирусът нанесе на по-големите икономики в Европейския съюз. Около 33 милиона туристи са посетили Гърция миналата година, генерирайки приходи от 19 млрд. евро.


Чуждестранните инвеститори в Унгария ще трябва да кандидатстват за специално

Чуждестранните инвеститори в Унгария ще трябва да кандидатстват за специално ...

......... да бъдат защитени от чужди поглъщания. Вицепремиерът и министър на развитието Ядвига Емилевич каза миналата седмица, че „Полша не се продава“. „Не можем да позволим на компаниите, които старателно изграждат марката си от 20, 30 години, днес да станат евтини плячки, особено за пари, които идват извън ЕС“, допълва тя.


Руският президент Владимир Путин пренасрочи военния парад на Червения площад

Руският президент Владимир Путин пренасрочи военния парад на Червения площад ...

......... на руския президент да измести събитието през юни беше взето, тъй като Русия, която има третия по големина брой случаи на коронавирус в света, се бори за овладяване на разпространението му. Броят на потвърдените случаи нарасна до над 362 хил. във вторник, а общият брой на починалите достигна 3807 души.


На почти празен терминал на летище Бориспол в Киев Юрий

На почти празен терминал на летище Бориспол в Киев Юрий ...

......... че Киев преговаря за изпращането на „хиляди“ украинци във Финландия. Докато чака полета си за Хелзинки, 32-годишният Микола изразява задоволство от промяната на това. Сега, когато политиката и бюрокрацията отстъпиха, „е време да заминем на работа, да спечелим пари и след това да се завърнем щастливи“, казва той пред AFP.


Гърците се стекоха към морския бряг в събота след отварянето

Гърците се стекоха към морския бряг в събота след отварянето ...

......... със затварянето на по-голямата част от света и спирането на повечето въздушни полети вероятно ще имат дълбоки последици за страната, която тъкмо беше започнала да се възстановява от десетилетната финансова криза и строгите икономии. Властите очакват спад между 5% и 10% на БВП тази година преди възстановяването през 2021 г.


Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че ще реши в събота

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че ще реши в събота ...

......... предупреди, че промените в икономиката ще доведат до преосмисляне на това какво работи и кои пазари са загубени завинаги. Кризата изправи Орбан пред най-тежкото предизвикателство за десетилетието, в което той управлява. Отговорът му – да управлява с укази за неопределен период от време, предизвика критики от страна на Европейския съюз.


Дъга се появи на залез слънце след проливен дъжд над

Дъга се появи на залез слънце след проливен дъжд над ...

......... Дъга се появи на залез слънце след проливен дъжд над жилищен квартал в руската столица Москва. Физичното и метеорологично явление е причинено от отразяването на светлината във водните капти като при проливен дъжд и винаги се появява в небето срещу слънцето. 


Най-голямата румънска петролна и газова група OMV Petrom заяви в

Най-голямата румънска петролна и газова група OMV Petrom заяви в ...

......... 800 бензиностанции в края на март 2020 г. с две марки - OMV и Petrom. Базираната в Австрия OMV Aktiengesellschaft притежава 51,011-процетен дял в OMV Petrom. Румънската държава, чрез енергийния министър, притежава 20,639% от OMV Petrom, Fondul Proprietatea държи 9,998%, а 18,352% се търгуват на Букурещката и Лондонската фондова борса.


Коронавирусната пандемия може и да поставя разширяването на Европейския съюз

Коронавирусната пандемия може и да поставя разширяването на Европейския съюз ...

......... въглерода ще бъде силна мотивация за преминаването към възобновяема енергия. „Тази въглеродна такса ще е голяма тема и ще има отражение върху ниършоринга“, заяви тя. „Албания се справя. Там нямат въглища, така че компаниите ще идват в Албания, тъй като страната няма да бъде ударена от въглеродния данък“, допълва Харгитай.


Привлекателността на туризма в Гърция не е никаква тайна, но

Привлекателността на туризма в Гърция не е никаква тайна, но ...

......... спрели да работят, каза Плакиотакис. Правителството очаква финално предложение от фонда за продажба на държавни активи, за да вземе решение дали и как да продължи с приватизацията на четири регионални пристанища – Александруполис, Игуменица, Ираклио и Волос, допълни той. Фондът е започнал процеса по намиране на правни и икономически консултанти. 


Правителствата на страните от ЕС трябва да направят много повече

Правителствата на страните от ЕС трябва да направят много повече ...

......... фона на коронакризата, е важно да не се отслабва, а да се засили способността на ЕЦБ и националните централни банки да действат в евросистемата. Централните банки действаха много решително в настоящата криза и допринесоха значително за осигуряването на наличността на ликвидност и за поддържане на ценовите очаквания“, пояснява още Шницер. 


Икономическата активност в Русия е намаляла с 33% спрямо нивата

Икономическата активност в Русия е намаляла с 33% спрямо нивата ...

......... – министърът на културата Олга Любимова, се зарази с COVID-19 и премина в самоизолация вкъщи. Състоянието ѝ е леко и няма основание тя да влиза в болница, обясниха от пресцентъра на министерството. Преди нея се заразиха премиерът Михаил Мишустин и министърът на строителството Владимир Якушев. P { margin-bottom: 0.08in }


Румънското правителство не планира увеличение на данъците за покриване на

Румънското правителство не планира увеличение на данъците за покриване на ...

......... да оглави правителството, след като Конституционният съд в страната отхвърли номинацията на премиера Людовик Орбан, който трябваше да напусне поста. В средата на март румънските депутати одобриха новото правителство начело с премиера Людовик Орбан, загърбвайки политическите си различия, за да му дадат власт да се бори с разпространението на коронавируса.


Сърбия може да придобие 49% от капитала на националния превозвач

Сърбия може да придобие 49% от капитала на националния превозвач ...

......... г. Etihad Airways подписа сделка за придобиване на 49% дял в JAT Airways, компания, изцяло собственост на сръбското правителство. Съгласно споразумението за стратегическо партньорство Etihad получи петгодишен договор да управлява авиокомпанията и да я ребрандира на Air Serbia през октомври същата година. Сръбското правителство притежава останалите 51% от Air Serbia.


Извънредното положение в Румъния няма да бъде удължено, а от

Извънредното положение в Румъния няма да бъде удължено, а от ...

......... за аматьорите. Държавният глава обаче предупреди, че ситуацията още не се е подобрила. „Не искам да се създава впечатлението, че епидемията е минала. Не е минала, за съжаление. Днес имахме над 300 души с положителен тест. Но все пак трябва да продължим напред", заяви президентът. P { margin-bottom: 0.08in }


Русия отчете 10 633 нови случаи на коронавирус в неделя

Русия отчете 10 633 нови случаи на коронавирус в неделя ...

......... четвъртък, когато броят на случаите премина 100 000, руският премиер Михаил Мишустин се появи в държавната телевизия, като информира Путин чрез видеоконференция, че е тестван положително за вируса. Това стана ден, след като Мишустин заяви, че е „невъзможно да се посочи точна дата“ за премахване на ограниченията за COVID-19 в Русия.


Русия е повишила добива на петрол и газов кондензат през

Русия е повишила добива на петрол и газов кондензат през ...

......... му спад от 2008 г. насам. През април добивът на природен газ е достигнал 55,14 млрд. куб. м, което е спад с 14,3% спрямо същия месец на предходната година, съобщава Интерфакс. Износът на руски петрол е нараснал с 2,2% на годишна основа до 84,79 млн. тона между януари и април.


Руският премиер Михаил Мишустин е уведомил президента Владимир Путин, че

Руският премиер Михаил Мишустин е уведомил президента Владимир Путин, че ...

......... по време на националните празници в началото на май. Най-голямата по територия страна в света е под блокада, след като Путин обяви затварянето на повечето обществени пространства в края на март за ограничаване на разпространението на вируса. Путин и членовете на кабинета провеждат заседания от разстояние, за да избегнат контактите.


Гърция се надява да приеме отново туристи от юли, но

Гърция се надява да приеме отново туристи от юли, но ...

......... някакъв момент през юли“, каза Теохарис пред Ройтерс ТВ. „Този сезон няма да е като предишните години, трябва да съм луд, за да смятам това. Но можем да направим много за повторното отваряне на туристическата икономика, на потоците“, допълни той. Гърция е регистрирала 2566 случая на коронавирус и 138 починали.


Шестте държави от региона на Западните Балкани ще навлязат в

Шестте държави от региона на Западните Балкани ще навлязат в ...

......... места в петте страни от региона и 75-процентен дял от работните места в Черна гора. Промените във веригите на доставка и по-ниското търсене засегнаха допълнително производствения сектор, докато понижената ликвидност и несигурността свиха инвестициите.Какъв е основният риск за Западните Балкани – може да прочетете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.


За облекчаване на мерките срещу разпространението на коронавируса в Русия

За облекчаване на мерките срещу разпространението на коронавируса в Русия ...

......... са замразени във Великобритания"Музикаутор" е изпратила 2019 г. с рекордни приходи Централните банки могат да се откажат от целите за инфлацията заради пандемиятаВсички тестове за коронавирус влизат в обща информационна системаКъде и защо изгарят 6 млн. кубични метра газ?Къде и защо изгарят 6 млн. кубични метра газ?1видео</p></a></div>
</article>
				</div>
<hr />

<div class=

Румъния, най-силно засегната от разпространението на коронавируса страна в Източна

Румъния, най-силно засегната от разпространението на коронавируса страна в Източна ...

......... тази причина Румъния внимава да изпълни плановете си за продажба на миноритарен дял в Hidroelectrica през септември. Попеску казва, че пазарните условия ще управляват всяко подобно решение. Извънредното положение на Румъния вече спря сливанията и придобиванията в енергийния сектор, докато чешката компания CEZ AS иска да продаде местните си активи.


За втора поредна година главни финансови директори в организации в

За втора поредна година главни финансови директори в организации в ...

......... г., но ще расте със 7% догодина3ЕЦБ и БНБ създават суап линия в размер на 2 млрд. евро3Мариу Сентену: COVID-19 може да нанесе сериозни щети на еврото и единния пазарМеркел заговори за облигации на ЕС за финансиране на възстановяванетоЕС: Очакваме нарастване на напрежението между САЩ и Китай  Спонсорирано съдържание

Земетресението, което удари хърватската столица Загреб през март, е причинило

Земетресението, което удари хърватската столица Загреб през март, е причинило ...

......... Хърватската народна банка се намесва за пореден път във валутния пазар, след като през март продаде общо 2,24 млрд. евро на търговските банки в опит да подкрепи отслабващата куна. Продажбата на евро от страна на Хърватската народна банка на междубанковия пазар беше първата подобна намеса от почти 5 години насам.


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отказа да приеме оставката на

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отказа да приеме оставката на ...

......... е Истанбул. Министърът на здравеопазването Фахреттин Коча заяви в Twitter, че броят на заразените се е увеличил до 56 956. За 24 часа 97 души са загинали от белодробната болест Covid-19, а общата смъртност в страната е 1198. Повече от 3000 души са се възстановили. P { margin-bottom: 0.08in }


Свързната с коронавируса криза удари Източна Европа особено тежко. Виенският

Свързната с коронавируса криза удари Източна Европа особено тежко. Виенският ...

......... модернизиране на икономиката. Според Хармс Русия страда преди всичко от „масовото изтегляне“ на инвестиции от чужбина. Рублата също се обезцени значително по тази причина. А трябва да се има предвид, че Русия беше най-добре представящата се голяма фондова борса миналата година, не на последно място именно заради стабилната рубла.  


Правителството на руския президент Владимир Путин планира значително да засили

Правителството на руския президент Владимир Путин планира значително да засили ...

......... 10% от БВП. Централната банка съобщи, че разпореждането на правителството повечето руснаци да работят от къщи през целия април ще отнеме между 1,5% и 2% от растежа през тази година, а бюджетът ще трябва да бъде актуализиран, за да бъде подготвен за цени на петрола от 20 долара за барел.Ръководителят на Еврогрупата Марио Сентено преживя тежка нощ: португалският финансов

Ръководителят на Еврогрупата Марио Сентено преживя тежка нощ: португалският финансов ...

......... се дискутира, не включва еврооблигации - дори италианците се примириха с това. Въпреки това темата не е напълно отпаднала. Франция настоява след кризата да се финансира европейски фонд за възстановяване на европейската икономика с европейски държавни облигации. Поне осем държави от ЕС подкрепят това искане. P { margin-bottom: 0.08in }