Партията на украинския президент Володимир Зеленски спечели предсрочните парламентарни избори

Партията на украинския президент Володимир Зеленски спечели предсрочните парламентарни избори ...

......... помощ срещу реформи с Международния валутен фонд (МВФ) и обещава антикорупционни мерки като отнемане на имунитета на депутатите от съдебно преследване. Зеленски, който често се появява без вратовръзка и говори на избирателите чрез видеа в социалните мрежи, пренесе неформалния си стил от предизборната кампания в президентския си мандат, отбелязва Ройтерс.Гърция ще внесе бюджет за 2020 г. по-късно тази година,

Гърция ще внесе бюджет за 2020 г. по-късно тази година, ...

......... на Helleneic Petroleum, най-голямата петролна рафинерия в страната, както и да задейства инвестиционен план на стойност 8 млрд. евро за старото летище край Атина Hellenikon, което е преследвано от години на отлагания, заяви Мицотакис. „Hellenikon скоро ще се превърне в символа на нова Гърция на… отваряне и иновация”, допълни той.


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков заедно

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков заедно ...

......... Коридор 10 от българска страна се работи по два пътни проекта, за подобряване 32 километровата отсечка по направлението София – сръбска граница. Проектите са на обща стойност 235,2 млн. лв., като част от средствата са осигурени по Механизма за свързване на Европа на ЕС, а останалите са от републиканския бюджет.


Косовският премиер Рамуш Харадинай съобщи, че се оттегля от поста

Косовският премиер Рамуш Харадинай съобщи, че се оттегля от поста ...

......... Миналия ноември той наложи мито от 100% върху сръбски вносни стоки, след като съседната на Косово страна блокира присъединяването му към най-голямата международна полицейска организация Интерпол и обеща да отмени митата, едва когато Сърбия признае независимостта на Косово. Оставката му може да открие път за излизане от безизходицата, отбелязва Bloomberg.


“Изключването ни от програмата за бойните самолети F-35 ще има

“Изключването ни от програмата за бойните самолети F-35 ще има ...

......... където загина един турски дипломат предприехме най-мащабната операция в последно време срещу терористичната организация и нанесохме силен удар върху терористите. Унищожени са много цели, скривалища, заслони, муниции и др. При операцията ползвахме боеприпаси, местно производство, участваха и безпилотни самолети. Няма да оставим на земята кръвта на нашите мъченици", заяви Акар.
За Турция конфликтът около турските сондажи край Кипър e като

За Турция конфликтът около турските сондажи край Кипър e като ...

......... край Кипър ще осигурят на острова благополучие, а това за много кипърски турци ще бъде добре дошъл повод да се измъкнат от опеката на Анкара, която досега им носи единствено бедност. Ето защо Турция официално се позовава на ролята си като гарант на Кипър и предявява претенции към газовото находище.


Банковият сектор в Централна и Източна Европа е близо до

Банковият сектор в Централна и Източна Европа е близо до ...

......... известна степен отслабва растежът в Централна Европа, особено в банкирането на дребно поради регулаторни ограничения. Анализаторите на Райфайзен увеличават очакванията си за растеж за Унгария, Румъния и Украйна. Те прогнозират солидно увеличение в Сърбия, Хърватия и Русия. Според експертите кредитният растеж в Чехия, Словакия и България леко ще се забави.


Новото гръцко правителство е доста активно и само седмица след

Новото гръцко правителство е доста активно и само седмица след ...

......... октомври. Един евентуален пазарен успех би имал също така практическо значение и за ликвидността на гръцката икономика отвъд дългосрочния сигнал: ако търсенето на облигации на гръцкото правителство се повиши и доходността спадне, гръцките банки и други компании ще могат също да заемат и реинвестират на капиталовия пазар при по-добри условия.


В Страсбург днес започва новото заседание на Европейския парламент. За

В Страсбург днес започва новото заседание на Европейския парламент. За ...

......... система. Десетки хиляди хора бяха затворени или уволнени от държавна служба, а опозицията и критичните журналисти са преследвани. Ердоган възнамерява да отбележи годишнината. Тази вечер е насрочено събитие и реч на Ердоган – тъкмо на бившото летище „Ататюрк" в Истанбул, което бе окупирано временно в нощта на опита за преврат.Сърбия планира за вземе заеми за милиарди евро от Китай

Сърбия планира за вземе заеми за милиарди евро от Китай ...

......... нищо, без да сме сигурни, че можем да предложим гаранции за него“, категорична е Михайлович. Сърбия приключи 2018 г. с малък излишък, а плана й за разходи през 2019 г. предвижда дефицит от 0,5%. Общият публичен дълг на страната в края на май възлезе на 51,8% от брутния вътрешен продукт.


Министърът на европейските въпроси на Германия Михаел Рот призова страните

Министърът на европейските въпроси на Германия Михаел Рот призова страните ...

......... както и на двустранно ниво с най-засегнатите страни, особено когато става въпрос за търсещи убежище. Тя посочи още, че правителството на Грузия също работи с ЕС за така наречената „кръгова миграция" или за повтаряща се миграция: движението на работниците мигранти между родината и приемните страни, обикновено свързано с професионална дейност.


От една година Турция е в дълбока икономическа и валутна

От една година Турция е в дълбока икономическа и валутна ...

......... Брънсън. Резултатът: Турция изпадна в още по-дълбока валутна и икономическа криза. Поради това инвеститорите и пазарите са неспокойни - дори и без уволнението на шефа на Централната банка. "Ерозията на исторически утвърдени обществени институции като Централната банка само отблъсква още повече чуждестранните инвеститори. И води до загуба на доверие."  


В първия си телефонен разговор руският президент Владимир Путин и

В първия си телефонен разговор руският президент Владимир Путин и ...

......... ноември миналата година за нарушаване на руските държавни граници в акваторията на Керченския пролив, посочи ТАСС. "Ключов въпрос в разговора беше освобождаването на пленените военни моряци. Обсъдено беше и връщането на други украински граждани, които се намират на територията на Русия", посочи в съобщение пресслужбата на украинския държавен глава. /БТА/


Новият президент на Словакия Зузана Чапутова призова днес Вишеградската група,

Новият президент на Словакия Зузана Чапутова призова днес Вишеградската група, ...

......... След срещата с Чапутова днес унгарският президент се опита да омаловажи полемиката със словашката лидерка, като каза, че в идните години двете страни могат да имат различия по някои въпроси, но изрази увереност, че това няма да направи сътрудничеството им невъзможно, нито на двустранно ниво, нито на ниво В4. /БТА/Гръцката консервативна партия „Нова демокрация“ успя да спечели парламентарните избори

Гръцката консервативна партия „Нова демокрация“ успя да спечели парламентарните избори ...

......... националистическа партия „Гръцко решение“. Велопулос, който е с явна проруска ориентация и държи снимка на руския президент Владимир Путин в своя кабинет, е осъден от църковни служители за разпространение на писма, за които се твърди, че са написани от Исус Христос.Вижте повече във видео материала!гледано: 57   Още видео0 гласа


Мартин Ирушек е преподавател в Масариковия университет в Бърно, Чехия.

Мартин Ирушек е преподавател в Масариковия университет в Бърно, Чехия. ...

......... налагане на въглеродни квоти за всички индустрииЕксперт: Дефицитът на инфраструктура е основен енергиен проблем за Балканите Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!


Финансовите министри на страните от еврозоната отхвърлиха искането на новото

Финансовите министри на страните от еврозоната отхвърлиха искането на новото ...

......... замяна на спешните заеми от ЕС, Европейската централна банка и Международния валутен фонд правителството трябваше да повиши данъците и да намали разходите, което бе болезнено за много гърци. Кириакос Мицотакис спечели изборите не на последно място с обещание за намаляване на данъците и договаряне на по-добри условия с кредиторите.  


Тъй като украинският президент Володимир Зеленски е домакин на първата

Тъй като украинският президент Володимир Зеленски е домакин на първата ...

......... справедлива търговия, добавя Перевезенцев. Фактът, че двете страни постигнаха разбиране, подчертава взаимния ангажимент и отразява желанието на Украйна да ускори темпото на така необходимите реформи. Перевезенцев пише, че Украйна е намерила дом в европейското семейство на народите и система, основана на правила, която е в основата на взаимноизгодните търговски отношения.


Полша е отворена за инвестиции от Китай, заяви министърът на

Полша е отворена за инвестиции от Китай, заяви министърът на ...

......... част от едноседмичното посещение на дипломата в Източна Европа, посочва китайското външно министерство. По-късно тази седмица той ще пътува до Словакия и Унгария. Уан И е призовал Полша и Китай да засилят координацията си по редица въпроси, включително да се възползват повече от транспортната мрежа по Пътя на коприната.  


Европейският съюз (ЕС) предоставя на Украйна допълнителна помощ в размер

Европейският съюз (ЕС) предоставя на Украйна допълнителна помощ в размер ...

......... и икономическо развитие, както и за предотвратяване на насилствени конфликти. Инструментът за техническо сътрудничество получава 44 млн. евро. Тази програма има за цел да подкрепи Украйна в осъществяването на ключови реформи, както и на Споразумението за асоцииране между ЕС и Украйна, включително неговата задълбочена и всеобхватна зона за свободна търговия.


Гърция гласува срещу министър-председателя Алексис Ципрас, а с него и

Гърция гласува срещу министър-председателя Алексис Ципрас, а с него и ...

......... избори в края на май за първи път в историята си „Нова демокрация“ имаше категорично мнозинство сред 17 до 24-годишните гласоподаватели, но също така и във възрастовата група на 25- до 34-годишните и сред студентите – все групи, които през 2015 г. гласуваха масово за Сириза. Сега нещата се обърнаха.


Главната опозиционна десноцентристка партия "Нова демокрация" начело с Кириакос Мицотакис

Главната опозиционна десноцентристка партия "Нова демокрация" начело с Кириакос Мицотакис ...

......... ще започнем да се трудим. Парламентът ще работи цяло лято", изтъкна лидерът на Нова демокрация, който обеща да бъде "премиер на всички гърци". "Аз съм уверен в своите сили и ще изпълня тази велика мисия, която ми възложихте", добави бъдещият премиер и увери, че ще оправдае надеждите на хората.  


Лидерът на партия "Нова демокрация" Кириакос Мицотакис се подготвя да

Лидерът на партия "Нова демокрация" Кириакос Мицотакис се подготвя да ...

......... Лидерът на партия "Нова демокрация" Кириакос Мицотакис се подготвя да даде своя глас в избирателна секция в Атина по време на парламентарните избори в в Гърция. Обществените проучвания дават преднина на неговата партия пред тази на сегашния премиер Алексис Ципрас.


В процеса на интеграция в Европейския съюз (ЕС) на страните

В процеса на интеграция в Европейския съюз (ЕС) на страните ...

......... 24 часа, като политиците трябва да гледат напред и да намерят начин да ограничат замърсяването“, добавя още той. Срещата на върха в Познан се провежда под егидата на т.нар. Берлински конгрес, германска инициатива, която има за цел да подкрепи амбициите на страните от Западните Балканки относно тяхното присъединяване към ЕС.


Унгарският министър-председател Виктор Оран планира нов кръг от мерки за

Унгарският министър-председател Виктор Оран планира нов кръг от мерки за ...

......... преживее сериозни сътресения, макар и без това да засегне водещата роля на Орбан. Унгарският премиер започна мащабна консолидация на власт, най-голямата в историята на Европейския съюз, след своето завръщане през 2010 г. Орбан контролира голяма част от предишните независими държавни институции в Унгария, както и най-голямата пропагандна машина на континента.


Финансирането на целите, свързани с изменението на климата, понастоящем е

Финансирането на целите, свързани с изменението на климата, понастоящем е ...

......... внедряване на технологии за съхранение. Това от своя страна означава, че се нуждаем от финансови средства за инвестиции в предвидимо и стабилно производство на топлинна енергия - газ и ядрена енергия - което ще замени въглищата в дългосрочен план.*Статията е част от доклада „Финансиране на справедлив енергиен преход в Европа“


Румънският президент Клаус Йоханис заяви, че ще отхвърли всяко предложение

Румънският президент Клаус Йоханис заяви, че ще отхвърли всяко предложение ...

......... си навлече критики от ЕС. Избирателите наказаха СДП на изборите за Европейски парламент през май, които партията загуби. Очаква се премиерът на страната от СДП Виорика Дънчила да затвърди лидерството си в управляващата партия на конгрес в събота. Партията й все още не е определила кандидата си за президентските избори.


Хърватия е изпратила писмо до Брюксел, в което изразява готовността

Хърватия е изпратила писмо до Брюксел, в което изразява готовността ...

......... най-рано през 2023 г. Хърватия върви по пътя на България за присъединяване към еврозоната, но с година закъснение. Очаква се през юли да стане ясно дали страната ни ще може да се присъедини към обменно-валутния механизъм ERM II. Въвеждането на еврото в България може да стане най-рано през 2022 г.


Чешкият премиер Андрей Бабиш преодоля вот на недоверие в парламента

Чешкият премиер Андрей Бабиш преодоля вот на недоверие в парламента ...

......... той заема висш публичен пост. Собствеността върху дружеството беше прехвърлена на доверителни фондове докато Бабиш беше министър на финансите, но според проверяващите приходите от дейността на компаниите все още отиват при премиера. Според одиторите Чехия трябва да върне 17,5 милиона евро. Той отхвърля всички твърдения и отказва да подаде оставка.


Газопроводът „Северен поток 2“ доведе до появата на единен фронт

Газопроводът „Северен поток 2“ доведе до появата на единен фронт ...

......... от Полша. След като „Газпром“ приключи морския участък на „Северен поток 2“, компанията обяви, че планира газопроводът да достига до Унгария. Както може да се види, окончателен консенсус между четирите страни липсва. Подобно на останалата част от Европа, такъв спорен въпрос разделя групата въз основа на индивидуалните цели, заключва Жирушек.


Десетки хиляди турци прекъсват отпуските си заради новите избори за

Десетки хиляди турци прекъсват отпуските си заради новите избори за ...

......... значение за Турция, тъй като градът с население от над 15 милиона души, разположен на два континента, е финансовият, търговски и културен център на страната. Около 30 процента от брутния вътрешен продукт на Турция се произвежда в Истанбул, а бюджетът на голямата истанбулска община възлиза на около 8,8 милиарда долара.


Полетите на грузинските авиолинии до Русия се преустановяват от 8

Полетите на грузинските авиолинии до Русия се преустановяват от 8 ...

......... оставка. Коалиция от опозиционни партии настоява и за оставката на министъра на вътрешните работи, освобождаването на задържаните протестиращи и преговори за провеждане на предсрочни парламентарни избори. Руското влияние в Грузия остава политически чувствителна тема. Опозицията обвинява управляващата партия, че е твърде кротка, когато става въпрос за конфронтация с Москва. /БТА/


Руският президент Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев присъстват на

Руският президент Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев присъстват на ...

......... Руският президент Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев присъстват на церемония по поднасяне на венци на Гроба на незнайния войн в Москва по повод годишнината от нашествието на Нацистка Германия в СССР през 1941 г. 


Сърбия съобщи, че е подобрила регулациите и стандартите за борба

Сърбия съобщи, че е подобрила регулациите и стандартите за борба ...

......... и на финансови услуги, заяви финансовият министър Синиша Мали пред държавната телевизия РТС. Сърбия се надява да се присъедини към най-големия търговски блок в света около 2025 г. Страната ще приеме нова стратегия за предотвратяване на прането на пари и финансирането на тероризма до края на тази година, съобщи правителството.


Турският президент Реджеп Ердоган дори не е сред кандидатите, но

Турският президент Реджеп Ердоган дори не е сред кандидатите, но ...

......... получи важна подкрепа от виден кюрдски политик, който е в затвора от 2016 г. по обвинения в тероризъм, които той отрича. Селахатин Демирташ, бивш лидер на Народната демократическа партия (HDP), призова избирателите да подкрепят Имамоглу вместо да гласуват за „отмъщението, омразата или злобата“ в силно поляризираната политическа обстановка в Турция.


Политическа криза избухна с пълна сила в Грузия заради посещението

Политическа криза избухна с пълна сила в Грузия заради посещението ...

......... други членове на руската делегация е застрашена. "Всичко, което се случи вчера в Грузия, не е нищо друго, освен антируска провокация", каза Песков. Грузия, през която минават ключови енергийни тръбопроводи, се надява един ден да се присъедини към Европейския съюз и НАТО - амбиция, която вбесява Москва, отбелязва информационната агенция.


В четвъртък, 20 юни, на площадката за изграждане на унгарската

В четвъртък, 20 юни, на площадката за изграждане на унгарската ...

......... си сътрудничим с основния изпълнител – АСЕ. Изграждането на обектите на строително-монтажната база се осъществява паралелно с подготовката на техническата документация в обем от 300 000 страници, която е необходима за потвърждаване на максималното съответствие на новите енергоблокове с най-строгите международни, унгарски и европейски изисквания за безопасност“, отбеляза Ищван Ленкеи.Новата украинска партия "Слуга на народа" ще спечели най-много мандати

Новата украинска партия "Слуга на народа" ще спечели най-много мандати ...

......... "Отечество" с 8,7 на сто, "Европейска солидарност" с 8,3 на сто и "Глас" с 5,3 процента. ТАСС посочи, че предсрочните избори трябва да се състоят на 21 юли, но понастоящем Конституционният съд разглежда искане на 62-ама депутати да бъде отменен като незаконен президентският указ за разпускане на Върховната рада. /БТА/


Глобалната стратегия на ЕС и засилването на ефективността на общата

Глобалната стратегия на ЕС и засилването на ефективността на общата ...

......... Обменени бяха мнения по перспективите пред близкоизточния мирен процес, ситуацията в Сирия и развитията в Ирак. В рамките на провелия се по-късно Съвет за асоцииране бе подписано Рамково споразумение за участието на Йордания в мисии и операции на ЕС по линия на общата политика за сигурност и отбрана. /БТА/  


Бившият германски федерален канцлер Герхард Шрьодер защити позицията на Русия

Бившият германски федерален канцлер Герхард Шрьодер защити позицията на Русия ...

......... (Крим) и други стратегически важни места на полуострова. В рамките на един доста спорен референдум мнозинството от населението на полуострова гласува в полза на присъединяването към Русия. Анексирането не е признато от почти никоя държава по международното право. След това САЩ и Европейският съюз (ЕС) наложиха санкции срещу Русия.  


Европейският механизъм за стабилност (ЕМС) публикува годишния си доклад за

Европейският механизъм за стабилност (ЕМС) публикува годишния си доклад за ...

......... задна дата бъдат потвърдени, страната ще трябва да компенсира това с допълнителни реформи. Докладът призовава и за по-нататъшни структурни реформи за укрепване на производителността и на конкурентоспособността. Подчертава се и нуждата от привличане на инвестиции, което зависи от структурните реформи в комбинация с приватизацията и подобреното управление на държавните активи. 


Румъния отваря отново мини за добив на редки метали в

Румъния отваря отново мини за добив на редки метали в ...

......... на опита си да стимулира производството на чиста енергия и да подкрепи инвестициите на пазара, чиято оценка се очаква да достигне над 250 млрд. евро на година от 2025 г. Това позволява на Румъния да поднови добива си от мини, които са били затворени заради остаряла технология или финансови загуби.


Българският вицепремиер и министър на външните работи Екатерина Захариева, заедно

Българският вицепремиер и министър на външните работи Екатерина Захариева, заедно ...

......... добросъседство и сътрудничество от страна на Република Северна Македония ще бъде ключово за взимане на съответните решения. Това е пътят за гарантиране на регионалната стабилност и за решаване на всички открити въпроси с цел създаване на сигурна среда на регионална и европейска сигурност, се казва още в съобщението на МВнР.


В рамките на спора за планираните доставки на руски ракетни

В рамките на спора за планираните доставки на руски ракетни ...

......... американската военна компания Lockheed Martin. Междувременно стана ясно, че турските и американските шефове на отбраната могат да обсъдят планираното от Анкара закупуване на руска ракетна система по време на среща на министрите на отбраната на НАТО този месец, предава Bloomberg. Срещата на НАТО е насрочена за 26-27 юни в Брюксел. 


Молдовският конституционен съд днес освободи от поста президента Игор Додон

Молдовският конституционен съд днес освободи от поста президента Игор Додон ...

......... се поддава на провокации. Малко след това Павел Филип съобщи, че е подписал укази за разпускане на парламента и произвеждане на извънредни парламентарни избори на 6 септември.  Предсрочните избори са "най-демократичният инструмент за излизане от политическата криза", каза той на пресконференция, предавана по телевизията.*Информацията е актуализирана към 12:27 ч. /БТА/


Руската държавна атомна корпорация Росатом очаква получаването на основния лиценз

Руската държавна атомна корпорация Росатом очаква получаването на основния лиценз ...

......... ще бъде поверено на френско-японски консорциум, а сумата за изпълнението му е между 22 и 25 млрд. долара. През лятото на миналата година пък стана ясно, че Китай ще бъде изпълнител на проект за строителството на трета атомна електроцентрала в Турция, която ще се намира в северозападната част на страната. 


В няколкото си публични изяви новият федерален канцлер на Австрия

В няколкото си публични изяви новият федерален канцлер на Австрия ...

......... на руски олигарх.  Междувременно стана известно, че Бирлайн иска да съкрати раздутия апарат на пресслужбата на предшественика си Курц. В бъдеще всеки един от единадесетте министри ще има само по едно лице за контакт, съобщи австрийската информационна агенция APA. Съответно бившият говорител на правителството Петер Лаунски Тифентал ще бъде заменен.


Неуспехът да се определи дата за присъединителни преговори с Европейския

Неуспехът да се определи дата за присъединителни преговори с Европейския ...

......... „Разочарованието от липсата на членство в ЕС ще окуражи „гражданите, подкрепящи национализма и радикализма, а това не е добро - нито за страната, нито за региона“, каза още Заев. Припомняме, че именно европейската интеграция на Западните Балкани бе един от акцентите на миналогодишното председателство на Съвета на ЕС от България.


Руският президент Владимир Путин заяви, че американският му колега Доналд

Руският президент Владимир Путин заяви, че американският му колега Доналд ...

......... Москва, съобщава Ройтерс. Британският премиер Тереза Мей ще се оттегли това лято, след като не успя да убеди парламента да подкрепи сделката за излизането на Великобритания от ЕС. Русия отрича да е била замесена в отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му през март 2018 г. в английския град Солсбъри.


Черна гора има най-висок брутен вътрешен продукт (БВП) на човек

Черна гора има най-висок брутен вътрешен продукт (БВП) на човек ...

......... която спадът беше 0,8 процента в сравнение с предходната година. През 2013 г. във всички страни кандидатки имаше растеж на БВП, като тази тенденция се запази и през 2014 г., с изключение на Сърбия, където БВП се сви с 1,6 процента. Босна и Херцеговина и Косово имаха най-малък растеж.  


Общественото доверие към руския президент Владимир Путин е нараснало на

Общественото доверие към руския президент Владимир Путин е нараснало на ...

......... която руснаците са били попитани дали имат доверие конкретно на президента. Социологическият институт обаче също така каза, че доверието е намаляло до 30,5 процента - ново най-ниско ниво от 13 години, при използване на старата методология, при която руснаците е трябвало просто да посочат на кои политици имат доверие. /БТА/


От Николай Кръстев Българският културен клуб - Скопие протестира остро

От Николай Кръстев Българският културен клуб - Скопие протестира остро ...

......... на българите и на всички недоволни елементи в Македония и Одринската Тракия. Това е достатъчен аргумент, Съвместната историческа комисия създадена по силата на Договора за добросъседство и приятелство между Република България и Република Македония да предложи на двете правителства тази дата да бъде чествана съвместно. С почит: Лазар Младенов  


Унгарският премиер националист Виктор Орбан неочаквано реши да замрази план

Унгарският премиер националист Виктор Орбан неочаквано реши да замрази план ...

......... за корупция, и да го поставят под контрола на паралелен Върховен съд от януари под влиянието на правосъдния министър на Орбан. Сега кабинетът обеща да внесе поправки, които отлагат плана за неопределено време. „Това помага на позицията на страната в Европейския съюз“, заяви ръководителят на канцеларията на Орбан Гергели Гюлаш.


На площ от близо 20 000 кв. метра в района

На площ от близо 20 000 кв. метра в района ...

......... съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Свят Кипър става домакин на международен център за морски иновации и технологии


Русия губи много от лостовете си на Балканите и се

Русия губи много от лостовете си на Балканите и се ...

......... своето изгубено влияние на Балканите. "Досега Франция беше фокусирана върху Африка, Близкия изток. Сега желае да допринася в 4 приоритета на Балканите: стабилизирането на държавите, сигурност, намаляване ръста на организираната престъпност, съдействие за повишаване на отбранителната способност, установяване на принципите на правовата държава", уточни още Божилов.Подробности очаквайте във видео материала.


Чешкият президент Милош Земан е на мнение, че изпълнението на

Чешкият президент Милош Земан е на мнение, че изпълнението на ...

......... газ е поне с 30 процента по-скъп от (руския газ) в природното му състояние. Всичко зависи от цената. Разликата в цената е твърде голяма, за да се пренебрегне", подчерта президентът. По думите му заинтересоваността към получаване на руски газ е конкретен пример за чешките национални интереси в икономическата област. /БТА/


С вота си на недоверие в понеделник опозицията свали австралийския

С вота си на недоверие в понеделник опозицията свали австралийския ...

......... мнозинство в парламента, пише Die Presse. Австрийските медии не споменават имената на предполагаеми наследници в първите минути след вота, но преди дни се говореше за възможността Хайнц Фишер - предшественикът на президента Александер ван дер Белен - да заеме поста за няколко месеца до предсрочните избори.Всичко по темата четете тук!


Европейските избори взеха „първа жертва“, след като гръцкият премиер Алексис

Европейските избори взеха „първа жертва“, след като гръцкият премиер Алексис ...

......... след европейските избори през 2014 година. Тогава „Сириза“ победи НД с почти четири процентни пункта насред разгара на гръцката финансова криза - с остра антиевропейска реторика. Ципрас призова за нови избори още на следващия ден. Те се осъществиха едва през януари 2015 г., но „Сириза“ ги спечели с голяма преднина.


Австрийският канцлер Себастиан Курц (ÖVP) получава силна подкрепа непосредствено преди

Австрийският канцлер Себастиан Курц (ÖVP) получава силна подкрепа непосредствено преди ...

......... руски олигарх. След това Щрахе напусна всички политически позиции, които заемаше. Предвид правителствената криза и загубата на доверие в канцлера, за понеделник е планирано предложение за вот на недоверие срещу него. SPÖ и сега опозиционната FPÖ ще имат достатъчно гласове, за да свалят канцлера в Австрия, което би било прецедент. 


Австрийският крайнодесен политик Хайнц-Кристиан Щрахе, който преди седмица бе принуден

Австрийският крайнодесен политик Хайнц-Кристиан Щрахе, който преди седмица бе принуден ...

......... политикът не предполага, че ще има по-нататъшен компроматен материал срещу него. „Противно на това, което твърдят някои медии, не може да има друг компрометиращ видео или звуков запис", каза Щрахе. „Нито такива, свързани със срещата на Ибиса, нито такива, които са възникнали преди или след това“.Всичко по темата четете тук!


Държавните банки в Турция ще осигурят пакет от 30 млрд.

Държавните банки в Турция ще осигурят пакет от 30 млрд. ...

......... повиши вносните цени. През март той достигна 589 млн. долара. Албайрак заяви, че очаква излишък от юни нататък и изрази надежда, че икономиката вече е излязла от рецесия. Турция навлезе в рецесия в края на миналата година и анкетирани от Ройтерс икономисти очакваха икономиката да се свие леко тази година.


Турската борса е в мечи пазар. Индексът ISE 100 на

Турската борса е в мечи пазар. Индексът ISE 100 на ...

......... защото почти две трети от турските акции се държат от чужденци. А международните инвеститори губят търпение, особено след като сривът на лирата не може да бъде спрян. От друга страна, само 5% от турските спестовни активи са инвестирани в акции. Вижте повече във видео материала!гледано: 56   Още видео0 гласа


Първите назначения на новия украински президент Володимир Зеленски предизвикаха критични

Първите назначения на новия украински президент Володимир Зеленски предизвикаха критични ...

......... предизвикаха отрицателна реакция на инвеститорите, заяви Томас Фиала, шеф на инвестиционната група "Драгон Капитал" в Киев. "Трудно е да си представи човек, че някой от обкръжението на Коломойски ще се завърти на 180 градуса и ще започне да работи за благото на страната, а не на олигарсите", добави той. /БТА/


Република Сръбска в Босна възнамерява да построи на своя територия

Република Сръбска в Босна възнамерява да построи на своя територия ...

......... съвместна компания на "Газпром" и "Сърбиягаз". Сръбският участък на "Турски поток" ще започне да доставя газ до края на април 2020 г. Предполага се, че сръбският участък на "Турски поток" ще започне от град Зайчар на границата с България и ще пресече границата с Унгария близо до град Хоргош.  /БТА/


Двамата кандидати за президентския пост в Република Северна Македония се

Двамата кандидати за президентския пост в Република Северна Македония се ...

......... както и останалите страни от региона като Черна Гора, Босна и Херцеговина и Албания. Имам обаче против Македония да бъде заложник на сръбските интереси на Балканите, както и да бъде заложник на косовския въпрос“, категоричен е той.Повече от разговора в студиото вижте във видео материала.гледано: 66   Още видео0 гласа


Председателят на австрийския парламент Волфганг Соботка определи 27 май за

Председателят на австрийския парламент Волфганг Соботка определи 27 май за ...

......... като австрийския канцлер. Курц си върши добре работата. Разбира се, може да се каже, че някои неща трябваше да станат по-бързо. Но това не е от решаващо значение. Важно е да се вземат правилните решения и да не се разчита на грешни коне“, казва още  Фишлер. Всичко по темата четете тук!


Жанрът на съвременните едноактови пиеси бе обогатен през уикенда в

Жанрът на съвременните едноактови пиеси бе обогатен през уикенда в ...

......... апарата за сигурност. Но едно е сигурно – младият Курц сякаш преживя катарзис. В интервю за френския Figaro той заяви че ще се бори срещу идването на власт в ЕС на левите и крайнодесните сили, защото е убеден, че програмите им заплашват съществуването на съюза. По-добре късно, отколкото никога, нали?