Тополовград. Община Тополовград почисти със свои хора и техника два

Тополовград. Община Тополовград почисти със свои хора и техника два ...

......... на всички водния откос на стените е обрасъл с дървета и храсти. За да се поддържат язовирите в нормално състояние са необходими много средства, а Общината не е в състояние да задели такива поради скромния си бюджет. Очакват се нови проверки и опасността да се наложат големи глоби е вероятна.


Тополовград. Съдбата на малкия Ици от Тополовград продължава да тревожи

Тополовград. Съдбата на малкия Ици от Тополовград продължава да тревожи ...

......... на страшната болест“, сподели през сълзи Валентина. „Ние няма да спрем да търсим варианти, идеи, за да продължим дарителската кампания в помощ на детето и се молим то да се пребори със страшната болест, колкото и малко да е. Нека му помогнем да победи и да порасне!“, каза още тя.


Хасково. Община Хасково получи вишка на базов автомобил ISUZU D-MAX

Хасково. Община Хасково получи вишка на базов автомобил ISUZU D-MAX ...

......... г. По същия проект приключва изграждането на кула и технически съоръжения за превенция на горски пожари на стойност 398 035.60 лв. с ДДС . Кулата разполага с камери, а картината от тях вече се получава в центъра за видеонаблюдение в сградата на Общината. Предстои официално представяне на кулата и вишката.


Хасково. С полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на

Хасково. С полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на ...

......... Левски, честно, не просто да сложим портрета му в кабинета си, защото чистият му поглед ни напомня, че имаме още какво да свършим. Да направим така, че днешният ден да е е по- добър от вчера, а утрешния по-добър от днес“, каза в словото си кметът на Общината Добри Беливанов.


Тополовград. Лятото е предпочитаният сезон за ремонти и Общината се

Тополовград. Лятото е предпочитаният сезон за ремонти и Общината се ...

......... момента тече ремонт на санитарните възли в НУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Тополовград. С капиталови средства се изгражда и допълнителна постройка в Общинския исторически музей за нуждите на етнографския отдел. Ценните експонатите сега са разположени в неподходяща за съхранението им зала, в която има риск от повреждането им.


Хасково. Започна авариен ремонт на бул.“Никола Радев“, водещ до хасковския

Хасково. Започна авариен ремонт на бул.“Никола Радев“, водещ до хасковския ...

......... допълнителни шахти за отводняване. Работи се и по заустването към дерето на евентуални прииждащи при дъжд води от селскостопански земи в горната част на пътя. Очаква се ремонтът да приключи до края на седмицата. Община Хасково е възложила на ОП „Екопрогрес“ почистване на шахтите за дъждовни води по целия булевард.Хасково. Зоологическа градина „Зоопарк Кенана“ в града вече има лиценз

Хасково. Зоологическа градина „Зоопарк Кенана“ в града вече има лиценз ...

......... Община Хасково. Лицензът под номер 32 е подписан от министър Нeно Димов и е с дата 9.07 2019 година Лицензът удостоверява годността на зоологическата градина за отглеждане на диви животински видове извън естествената им среда, както и размножаването им при контролирани условия. Валидността на документа е до август 2024 година.


Свиленград. 17 кашона с парфюми с лого на защитени марки

Свиленград. 17 кашона с парфюми с лого на защитени марки ...

......... на 11 юли свиленградски полицаи спрели за проверка микробус, управляван от 18-годишен. В превозното средство пътувал и 24-годишен от Свиленград. В колата полицаите намерили 17 кашона с парфюми и тоалетни води, без необходимите документи от правопритежателите на марките. 1043 парфюма са предадени на разследващите. По случая е образувано бързо производство.


Българска туристка загина при инцидент в турския курорт Кушадасъ. Жертвата

Българска туристка загина при инцидент в турския курорт Кушадасъ. Жертвата ...

......... лекарите в болницата, а по-късно и за пренасянето на тялото обратно в България. Близките на починалата са решени да съдят управата на хотелския комплекс, където е станал инцидента. Те търсят съдействие и от българската държава, за да се заведе дело срещу хотела, тъй като не е осигурил безопасността на туристите.


Тополовград. Адв. Пламен Минчев е избран за председател на Общински

Тополовград. Адв. Пламен Минчев е избран за председател на Общински ...

......... Той ще изпълнява председателската длъжност до края на мандата. Избирането на нов председател се наложи поради изискванията на закона, след прекратяване пълномощията на председателя Васил Сяров на сесията на 27 май. Адв. Минчев е бил на тази длъжност два последователни мандата – 2007 – 2011 и 2011 - 2015 година.


Хасково. 88 сгради в града са санирани по Националната програма

Хасково. 88 сгради в града са санирани по Националната програма ...

......... позиции. За осем от тях са сключени договори с фирмите изпълнители , до седмица ще бъдат сключени и другите два договора, до когато се очаква се спечелилите обществената поръчка фирми да представят необходимите документи. След завършването на поредните 12 сгради в Хасково ще има общо 100 сгради обновени по НПЕЕМЖС.Хасково. 3670.84 лв. са събрани от благотворителната инициатива „Купи тениска

Хасково. 3670.84 лв. са събрани от благотворителната инициатива „Купи тениска ...

......... тогава бяха закупени инструменти и професионален микрофон на четири деца от музикални школи в Хасково. Все още има 17 тениски от Рок фест Хасково, които могат да бъдат закупени от утре в Туристически информационен център - Хасково. Средствата от продажбата ще бъдат прибавени към сумата за закупуване на музикални инструменти.


Над 2 кг хероин хванаха при проверка на автобус митничарите

Над 2 кг хероин хванаха при проверка на автобус митничарите ...

......... 200 лева, информират от Агенция "Митници". По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.  Към наказателна отговорност е привлечен 51-годишният ирански гражданин. С постановление на държавното обвинение той е бил задържан до 72 часа, като впоследствие съдът му е наложил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. 


Недекларирани 110 000 евро откриха митническите служители от ГД „Митническо

Недекларирани 110 000 евро откриха митническите служители от ГД „Митническо ...

......... 000 евро с левовата равностойност на 215 141 лева са задържани. По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура-Свиленград. От началото на годината до момента митническите служители на МП "Капитан Андреево" са задържали недекларирана валута в левовата равностойност на над 1 милион лева.


Обществена поръчка на стойност почти 10 млн. лв. без осигурено

Обществена поръчка на стойност почти 10 млн. лв. без осигурено ...

......... наказали БСП. След местните избори пак санкционирахме ГЕРБ. Санкциите са по 1000 лева. Някои са внесли гаранции и просто не им ги връщаме. На предстоящата сесия какво важно има още да се решава? Предлагаме промени в бюджета - прехвърляне на средства от едни пера в други. Другите точки са рутинни.


София. Митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ откриха

София. Митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ откриха ...

......... канабис /марихуана/. Общото тегло на наркотичното вещество е 8.860 кг. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Шофьорът е задържан с прокурорска мярка „задържане под стража“ за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за постоянното му оставане в арестаТополовград. Пловдивски борец спечели Златния пояс на Международния турнир по

Тополовград. Пловдивски борец спечели Златния пояс на Международния турнир по ...

......... Тополовград. Турнирът се оказа най подходящото място, където кметът на Тополовград Божин Божинов връчи символите на званието "Почетен гражданин на Тополовград" на спортния деятел Росен Бонев от Симеоновград. На схватките на манастир „Св. Троица“ в близост до тополовградското село Устрем премериха сили над 150 състезатели от Турция, Гърция и България.


Днес кметът на община Димитровград Иво Димов и областният управител

Днес кметът на община Димитровград Иво Димов и областният управител ...

......... основата ѝ са налети 26 кубика бетон. "Вярата в Бог, традициите и семейството са основата върху която трябва да градим нашето общество. Община Димитровград ще съдейства с всичко необходимо, за да направи това кътче предпочитано място за жителите и гостите на селото", каза градоначалникът на Димитровград Иво Димов.    


Димитровград. Кметът на Община Димитровград Иво Димов и областният управител

Димитровград. Кметът на Община Димитровград Иво Димов и областният управител ...

......... струва изграждането му, а в основата му са налети 26 кубика бетон. "Вярата в Бог, традициите и семейството са основата върху, която трябва да градим нашето общество. Община Димитровград ще съдейства с всичко необходимо, за да направи това кътче предпочитано място за жителите и гостите на селото", каза Иво Димов.


Община Димитровград е отличена за активни социално отговорни политики и

Община Димитровград е отличена за активни социално отговорни политики и ...

......... - председател на Държавната агенция за закрила на детето, Силвия Георгиева - изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България. Във форума, който се проведе на 13 и 14 юни, участваха над 200 представители на държавни институции, общини, доставчици на социални услуги, неправителствени организации и др.    


Димитровград. Община Димитровград е отличена за активни социално отговорни политики

Димитровград. Община Димитровград е отличена за активни социално отговорни политики ...

......... увреждания (EASPO), Елеонора Лилова - председател на Държавната агенция за закрила на детето, Силвия Георгиева - изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България. Във форума, който се проведе на 13 и 14 юни участваха над 200 представители на държавни институции, общини, доставчици на социални услуги, неправителствени организации.


Тополовград. На християнските празници Петдесятница и Свети Дух се проведе

Тополовград. На християнските празници Петдесятница и Свети Дух се проведе ...

......... формации и индивидуални изпълнители се качиха на сцената, за да покажат фолклора на своя роден край и таланта си. Много хора присъстваха на Светата божествена литургия в манастирския храм, влязоха в скривалището под олтара, научиха за историята на манастира и връзката му с имената на легендарните Индже и Кара Кольо.


Хасково. 19-и национален конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер

Хасково. 19-и национален конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер ...

......... градски песни, а също така и на свои авторски песни, в стила на шлагера. Носител на награда Първа категория изпълнител от Министерството на културата, както и награди и медали от различни фестивали; - Николина Стаматова - оркестрант в Камерен оркестър - Хасково и диригент на хор „Родна песен“ – Хасково.


Хасково. Община Хасково налага санкции на две политически партии, които

Хасково. Община Хасково налага санкции на две политически партии, които ...

......... са внесли депозит от 1000 лева преди началото на предизборната кампания, тази сума ще бъде задържана. ПП ДПС не са внесли такъв депозит затова е изпратена покана до председателя на партията да им бъде съставен Акт за установяване на Административно нарушение/АУАН/, въз основа на който ще им бъде определена санкция.


Хасково. Кметът на Хасково Добри Беливанов откри 14-тия Международен фестивал

Хасково. Кметът на Хасково Добри Беливанов откри 14-тия Международен фестивал ...

......... основният организатор Милена Налбантова, че успява със всяка изминала година да привлече все повече и по-престижни участници и жури. Повече от 1700 танцьори от 18 страни танцуват на три сцени в Хасково. Входът за всички зали е свободен. Галаконцерт ще се проведе в неделя вечерта на сцената на читалище „Заря“


Община Ивайловград вече се съвзема от проливните дъждове, които превърнаха

Община Ивайловград вече се съвзема от проливните дъждове, които превърнаха ...

......... се изсипаха днес между 12:30 и 13:00 ч. Кризисният щаб, свикан от кметът Диана Овчарова, установи, че няма бедстващи хора и сериозни материални щети. Пораженията по пътната инфраструктура тепърва ще се описват Екипите на общинско предприятие „Спектър” работят усилено по разчистването на запушените шахти и отстраняване на образували се наноси.


Хасково. Повече от 1700 танцьори са подали заявки за участие

Хасково. Повече от 1700 танцьори са подали заявки за участие ...

......... финансовата подкрепа на общината и за предоставените зали и охрана. Това по думите й позволява във всички зали достъпът да е свободен, за разлика от много други подобни фестивали, дори в чужбина, където входът в залата е с билети. Милена Налбантова отбеляза също, че марката „Вълшебен свят“ вече е патентована.


Изцяло нова детска площадка откриха днес кметът на Димитровград Иво

Изцяло нова детска площадка откриха днес кметът на Димитровград Иво ...

......... място в красиво и привлекателно, но апелът ми към всички е да го пазим”, допълни кметът на Димитровград. Изпълнение на тематични песнички от децата от детските градини „Слънце” и „Звънче” превърнаха събитието в истински празник. Накрая всички деца бяха зарадвани от кмета и изпълнителния директор на компанията с детски книжки.


Димитровград. Изцяло нова детска площадка откриха днес кметът на Димитровград

Димитровград. Изцяло нова детска площадка откриха днес кметът на Димитровград ...

......... място в красиво и привлекателно, но апелът ми към всички е да го пазим”, допълни кметът на Димитровград. Изпълнение на тематични песнички от децата от детските градини „Слънце” и „Звънче” превърнаха събитието в истински празник. Накрая всички деца бяха зарадвани от кмета и изпълнителния директор на компанията с детски книжки.


Тополовград. Община Тополовград, Сливенска митрополия, Читалище “Св. св. Кирил и

Тополовград. Община Тополовград, Сливенска митрополия, Читалище “Св. св. Кирил и ...

......... на кмета на Тополовград, Приз „Станка Златева“ ще получи най-добрата състезателка в женската борба. Медали и грамоти ще се връчат на всички призьори. Отличията са изработени в САЩ и са дарение от Димитър Чифудов – младши. По време на състезанията ще свири гайдарски оркестър от Музикалното училище в гр. Котел.


Хасково. За трети път в града ще се проведе фестивалът

Хасково. За трети път в града ще се проведе фестивалът ...

......... със събраните средства бяха осигурени инструменти за четири деца от Хасково „Хасково рок 2019" е част от кампанията „Хасково срещу дрогата” на МКБППМН - Хасково Концертите са на 28 и 29 юни на сцената на Спортен Комплекс „Спартак”, началото е в 20.00 часа. Входът и за двата концерта е свободен.


Вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на Ивайловград и жители и гости

Вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на Ивайловград и жители и гости ...

......... присъствие днес е завет никога повече да не го допускаме", добави вицепрезидентът. За подкрепата и отдадеността на тракийската кауза председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов връчи на вицепрезидента Илияна Йотова и кмета на община Ивайловград Диана Овчарова почетен знак по повод 175-годишнината от рождението на Капитан Петко Войвода.


Хасково. Централната градска част на Хасково беше наводнена след паднали

Хасково. Централната градска част на Хасково беше наводнена след паднали ...

......... бурята щети не са били сериозни. Той обясни, че комисия ще направи оглед на пострадалите къщи. По думите му не са установени сериозни повреди по електропреносната мрежа, аварийни екипи на електроразпределителното дружество отстраняват единични аварии. „Продължаваме да следим ситуацията и да реагираме своевременно. Всички служби работят“, допълни Беливанов. Цветилена СИМЕОНОВА


Тополовград. С венци и патриотични стихове в Тополовград бе почетена

Тополовград. С венци и патриотични стихове в Тополовград бе почетена ...

......... заместник-кметът на Община Тополовград Маргарита Георгиева. Слово произнесе Райна Зотова – секретар на местното читалище. Вълнуващи изпълнения на ботеви стихове представиха рецитаторите Ангел Крумов и Иван Янчев. С едноминутно мълчание присъстващите отдадоха почит пред паметта на героите. Тържествената церемония завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите.


Хасково. Кметът на Хасково Добри Беливанов свика Кризисния щаб на

Хасково. Кметът на Хасково Добри Беливанов свика Кризисния щаб на ...

......... повлякла автомобил до сградата на ОДМВР в Хасково. Живеещи в блок 28 в кв. „Бадема“ са сигнализирали, че колите им, оставени на паркинга на блока са повдигнати от водата. И към този час работници на ОП „Екопрогрес“ и на почистващата фирма „Грийн партнърс“ продължават разчистването на нанесените от бурята щети.


Тополовград. Малките граждани на Тополовград се повеселиха на детския празник

Тополовград. Малките граждани на Тополовград се повеселиха на детския празник ...

......... малките госпожици със „сребърни“ корони, а кавалерите закичи със „златни“ медали. За всички деца, дошли на празника, бяха осигурени подаръци от Общината. В навечерието на 1 юни детска градина „Щастливо детство“ в Тополовград отбеляза своята 40-та годишнина. Децата изнесоха прекрасен концерт под наслов „Приказни усмивки“ в зрителната зала на читалището.


Община Ивайловград и Съюза на тракийските дружества в България канят

Община Ивайловград и Съюза на тракийските дружества в България канят ...

......... Ви много изненади! Заповядайте! 11:30 ч. – Поднасяне на венци и цветя в знак на признателност на паметника на Капитан Петко Войвода в с. Плевун 13:00 ч. – Панихида за упокой на душите на загиналите тракийски деца Паметни слова Полагане на венци и цветя Очакват Ви много изненади! Заповядайте!  


Недекларирани 50 000 евро задържаха митничарите на Капитан Андреево. Валутата

Недекларирани 50 000 евро задържаха митничарите на Капитан Андреево. Валутата ...

......... вътрешния джоб на якето му, което държала в ръцете си съпругата му, са открити 100 банкноти в купюри по 500 евро. Откритите общо 50 000 евро с левовата равностойност на 97 791 лева са задържани. По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура-Свиленград.


Тополовград. 125-та годишнина отбеляза читалище „Св. Св. кирил и Методий

Тополовград. 125-та годишнина отбеляза читалище „Св. Св. кирил и Методий ...

......... „Луди млади“ с ръководител Мая Узунова; Школа за народни танци с ръководител Дарина Терзиева; Дамски хор с ръководител Стойчо Чобанов; Детска Вокална група с ръководител Десислава Петкова; Литературен клуб „Илко Карайчев“ с председател Геновева Диманова; Клуб „Дар от лозата- Тодор Узунов“ с председател Тодор Колев;Изложбена зала с отговорник Петко Ятакчиев.


Хасково. Кметът на Община Хасково Добри Беливанов изпрати подаръци на

Хасково. Кметът на Община Хасково Добри Беливанов изпрати подаръци на ...

......... им пожела да усвояват с лекота знанията, които да им помагат в бъдеще да са достойни граждани на света. 53 деца учат в българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул. Учителите и децата изразиха благодарността си за оказаното към тях внимание от страна на кмета на Хасково.


Хасково. Изключително е важно да се гласува, трябва да изпратим

Хасково. Изключително е важно да се гласува, трябва да изпратим ...

......... на България. Това заяви кметът на Хасково Добри Беливанов, след като упражни правото си на вот. Той гласува в 12 СИК в ОУ „Васил Левски“, съобщиха от пресцентъра на Общината. В секцията е поставена от 43-те машини за гласуване в община Хасково, но градоначалникът предпочете да гласува с обикновенна бюлетина.


Абсолютно нов вид измама засече полицията в Хасково и Димитровград.

Абсолютно нов вид измама засече полицията в Хасково и Димитровград. ...

......... отнесе до Русе, тъй като парите били дарение за деца в неравностойно положение. И тук съобразителността на мъжа му подсказала, че е възможно да е измама и сигнализирал в управлението, където се оказало, че в плика имало 4000 лева. До момента старецът, предал парите, е неизвестен. Работата по случая продължава.


Хасково. Кметът Добри Беливанов награди малки футболисти на обновеното игрище

Хасково. Кметът Добри Беливанов награди малки футболисти на обновеното игрище ...

......... подпорна стена отговаряща на всички изисквания за подобен род съоръжение. Изграждането ѝ струва 141 360 лева, средствата са от бюджета на Общината. Строителните работи са приключили, фирмата е възстановила и футболния терен, част от който бе изкопан при изграждането на оградата. Преди седмица е издадено разрешително за ползване (т.нар.акт 16).


Тополовград. С ритуал за издигане на националния трикольор започна празничната

Тополовград. С ритуал за издигане на националния трикольор започна празничната ...

......... педагогическа и читалищна дейност дейност са отличени четирима педагози и читалищни дейци. Изявени ученици получиха предметни награди за постижения в областта на образованието. В Деня на града тополовградчани присъстваха на концерти, подготвени от художествените състави на читалището и на народният певец Иван Дяков, аплодираха и абитуриентите от випуск 2019 година.


Хасково. С шествие започна празничният 24 май в Хасково. Това

Хасково. С шествие започна празничният 24 май в Хасково. Това ...

......... в ПМГ „Боян Петканчин“. Областният управител Станислав Дечев връчи наградата на областна администрация за цялостен принос в областта на културата и изкуството и по повод 50 г. творческа дейност получи ръководителят на хасковския фолклорен ансамбъл „Южняци“ Васко Димов. Богата музикална програма бяха подготвили децата от хасковските детски градини и училища.


Хасково. Кметът Добри Беливанов участва в церемонията първа копка по

Хасково. Кметът Добри Беливанов участва в церемонията първа копка по ...

......... 300 хиляди лева са отпуснати с постановление на Министерски съвет №165 от 2018 година. Те бяха преведени по сметките на Община Хасково в края на годината. Проведена е обществена поръчка за избор на фирма, която да извърши инженеринг и проектиране на канализацията. Срокът за изпълнение на проекта е 90 дни.


Нов пункт за противоградова защита бе открит днес в Хасково.

Нов пункт за противоградова защита бе открит днес в Хасково. ...

......... бе открит от земеделския министър Десислава Танева, предаде БГНЕС. След опустошителните валежи в Свищовско земеделските стопани там настояват и техния район да бъде включен в обсега на противоградовата защита, но от Агенцията за борба с градушките на този етап смятат, че зоната не е заплашена от чести неблагоприятни метеорологични явления.


Започна изграждането на нов водопровод, в най-голямото село от община

Започна изграждането на нов водопровод, в най-голямото село от община ...

......... града и в селата продължават да бъдат голямата ни болка. Повече от 50 години не е имало такава грижа за населението, както от местната, така и от държавната власт. „Разчитаме стабилността в държавата да се запази, за да могат и още проблеми да намерят своето решение, посочи в заключение Овчарова.


Тополовград. На 19 май в Тополовград приключи 24-тото издание на

Тополовград. На 19 май в Тополовград приключи 24-тото издание на ...

......... аплодира актьорите от Драматичен театър „Стефан Киров“ – Сливен и обичаният гост –актьор Герасим Георгиев – Геро, които представиха „Между два стола“ от Рей Куни на финалната вечер. На закриването на фестивала присъстваха: заместник-министърът на културата Румен Димитров; заместник-кметът на Общината Маргарита Георгиева; съпругата на Велко Кънев Мария Кънева, дарители.


Хасково. Рекорден брой заявки за участие са подадени за националния

Хасково. Рекорден брой заявки за участие са подадени за националния ...

......... силните клубове в страната . Турнирът започва в 10 часа с напревара в категория „„Изгряващи звезди“. От 14 часа e откритият национален турнир. Официалното откриване е в 18 часа. След него са финалите на Купа България. За победителите са предвидени купи, награди и парични премии. Входът за зрителите е свободен.


Хасково. 54-ти Национален събор на Народното творчество „Китна Тракия пее

Хасково. 54-ти Национален събор на Народното творчество „Китна Тракия пее ...

......... Маджарово, Минерални Бани, Опан, Пазарджик, Панагюрище, Раднево, Садово, Свиленград, Стамболово, Харманли, Хасково, Чирпан. В рамките на събора „Китна Тракия“ ще се проведе и Базар на занаятите, организиран от Сдружение с нестопанска цел „Българско е“ и Община Хасково. Занаятчиите ще представят своите произведения от 16 до 18 май на пл. „Атлантически“.


инфаркт покоси младеж от Хасково19-годишно момче от Хасково е получил

инфаркт покоси младеж от Хасково19-годишно момче от Хасково е получил ...

......... зле. Хасковските кардиолози коментираха, че през последните години пада границата на пациентите, които са покосявани от инфаркт. Статистиката показва, че Хасково е на първо място по инфаркти в страната процентно на база преминали пациенти.Какво казаха лекуващите лекари за състоянието на младия футболист може да чуете в звуковия файл:    


Тополовград. С вълнуващ празник тополовградското НУ “Св. св. Кирил и

Тополовград. С вълнуващ празник тополовградското НУ “Св. св. Кирил и ...

......... поздрава на РУО – Хасково. Със специален плакет удостои училището областният управител Станислав Дечев, който връчи Стефка Здравкова - заместник-областен управител. Топли поздрави към учениците и учителите от името на кмета на общината Божин Божинов поднесе Красимира Ятакчиева. Поздравителен адрес за юбилея изпрати Ваня Василева – дългогодишен директор на училището.


Тополовград. В Тополовград започна 24-тото издание на Международния фестивал на

Тополовград. В Тополовград започна 24-тото издание на Международния фестивал на ...

......... ще участват български театри от Австрия, Испания, Канада, Молдова, Сърбия и Украйна и любителски театри от България. Жури с председател големият български актьор Калин Сърменов ще отличи най-добрите театрални състави и актьори. На носителя на голямата награда ще бъде връчена статуетката „Златна камила" - дело на тополовградския художник Христо Дюлгеров.


Хасково. Кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ-СДС Ева Майдел

Хасково. Кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ-СДС Ева Майдел ...

......... с развитието и нуждите на хасковските компании за производство на машини за хранително-вкусовата индустрия ПИМ и Донидо. Ева Майдел има информационен офис в Хасково и през последните години осъществи и подкрепи редица инициативи в региона, включително и организира работно посещение на хасковски предприемачи в Брюксел и срещи с потенциални партньори.


Хасково. ФК Хасково 1924 с треньор Емил Ангелов спечели турнира

Хасково. ФК Хасково 1924 с треньор Емил Ангелов спечели турнира ...

......... се включиха в турнира. Всички получиха екипировка, футболни топки и флагчета за участието си. Отличени бяха и индивидуални състезатели. Кметът Добри Беливанов получи награда от БФС и АБФ за изключителен принос за организацията на турнира, който е част от националната програма на Министреството на Младежта и спорта „Децата и футболът“


Животновъди искат de minimis на животновъдна единица За спешно свикване

Животновъди искат de minimis на животновъдна единица За спешно свикване ...

......... протестни действия, ако исканията им не бъдат изпълнени, заявиха на пресконференцията днес в Хасково животновъди. Конкретното решение за това обаче, ще приемат след среща с премиера, каза още Бойко Синапов. Той не отрече, че с министър Порожанов не липсва диалог, но по думите му, липсва решение за проблемите в сектора.


8-годишен с нерегистриран мотопед е блъснал 4-годишно момченце на площада

8-годишен с нерегистриран мотопед е блъснал 4-годишно момченце на площада ...

......... от мъж и младеж.53-годишен хасковлия е задържан за шофиране в нетрезво състояние. Той управлявал опела си на булевард „Раковски“ при наличие на 2.23 промила алкохол. Мъжът отказал кръвна проба.За същото нарушение в ареста на Свиленград е бил и 50-годишен грък, управлявал лек автомобил БМВ с 1.39 промила алкохол в кръвта.


Тополовград. На поканата на кмета Божин Божинов за отпразнуване на

Тополовград. На поканата на кмета Божин Божинов за отпразнуване на ...

......... Кукучева – председател на Пенсионерски клуб „Топола“ – Тополовград. Приятна обстановка, като на истинска сватба, музика, сватбена торта, веселие и много наздравици, белязаха общия празник, за който се погрижиха служители от отдел „Хуманитарни и социални дейности“. Съпрузите се врекоха отново в любов и вярност и си пожелаха дълъг семеен живот.


Хасково. Кметът на Община Хасково Добри Беливанов откри състезание по

Хасково. Кметът на Община Хасково Добри Беливанов откри състезание по ...

......... 100 деца от Хасково, Харманли и Казанлък участват в състезанието, което се провежда за първи път, съобщи управителят на клуба Димитрия Найденова. На стадион „Хасково“ е и популярната лекоатлетка Петя Пендарева с нейния спортен клуб от Казанлък. Първи стартираха най-малките състезатели. Надпреварата донесе много настроение на присъстващите треньори и родители.


Хасково. Три деца от Хасково заминват за космически лагер на

Хасково. Три деца от Хасково заминват за космически лагер на ...

......... за творческо образование, за пръв път три деца от нашия град ще имат възможност в една година да станат част от Space Camp в Турция и да се завърнат от там с много нови знания, умения и амбиция да се развиват в областта на астрономията, космонавтиката, природните и техническите науки.


Тополовград. Изложба „Царибродски художници“ на галерия „Методи Мета Петров“ от

Тополовград. Изложба „Царибродски художници“ на галерия „Методи Мета Петров“ от ...

......... учител по български език и литература. Заедно с литературната композиция от стихове на тополовградски поети Мъжкият камерен хор зарадва зрителите с песни за родния край. За него разказа в показаната презентация и директорът на музея Веселин Кълвачев. За доброто представяне в празничното събитие поздрави участниците и ръководителката им Красимира Ятакчиева.


РЗИ -Хасково забрани водата за пиене и готвене в 8

РЗИ -Хасково забрани водата за пиене и готвене в 8 ...

......... и бутилирана вода. В тези населени места и досега водата не е била годна за пиене заради високо съдържание на манган, като през годините са издадени и връчени много предписания на ВиК за отстраняване на проблемите. От ВиК - Хасково обясниха, че единственият възможен вариант е изграждане на пречиствателно съоръжение.


Хасково. Хасково е зелен и чист град, тук релаксираме. Това

Хасково. Хасково е зелен и чист град, тук релаксираме. Това ...

......... знания. Гостите бяха посрещнати в Община Хасково от секретаря на общината Яница Динкова. Началникът на отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ Светла Табакова представи образователната структура в общината. Кратка историческа справка за Хасково представи директора на регионалния исторически музей Пенко Добрев. Яница Динкова подари на гостите сувенири от Хасково.


Хасково. Десетки деца рисуваха Европа в Хасково по повод деня

Хасково. Десетки деца рисуваха Европа в Хасково по повод деня ...

......... реализира от областен информационен център. Художниците са ученици от ОУ „Св.Климент Охридски“, голяма част от тях са от школата „Рисувай с мен“ с ръководител Цветомира Генева. Малките творци бяха поздравени от Йоанна Кокотанекова от ОИЦ Хасково и секретаря на община Хасково Яница Динкова. Всички получиха подаръци осигурени от ОИЦ Хасково.


Тополовград. С руски песни за войната започна тържествената церемония по

Тополовград. С руски песни за войната започна тържествената церемония по ...

......... война в историята на човечеството, за великата саможертва на героите, за възцаряването на мира в Европа и за нуждата от обединена Европа стана дума в словото на Райна Зотава, секретар на читалището. С венци и цветя, със свеждане на глави тополовградчани отдадоха заслужена почит на героите от Втората световна война.


Хасково. Кметът на община Хасково Добри Беливанов пожела успех на

Хасково. Кметът на община Хасково Добри Беливанов пожела успех на ...

......... съобщиха от пресцентъра на Община Хасково. Домакин на проявата за трети път е ПГДС „Цар Иван Асен II“. Състезателите са ученици в гимназии по горско и ловно стопанство от цялата страна. В продължение на два дни те ще се надпреварват в атрактивни дисциплини. Победителите ще бъдат наградени на 8 май.


Първото и единствено в България лекарско общежитие в България и

Първото и единствено в България лекарско общежитие в България и ...

......... които не са местни. Oбщeжитиeтo пpeдcтaвлявa мoдepнa жилищнa ĸooпepaция с вcичĸи cъвpeмeнни ycлoвия зa живoт. Cгpaдaтa е в двopa нa бoлницaтa. Тя e гaзифициpaнa, oбopyдвaнa e c вcяĸaĸвa битoвa тexниĸa. Има и паркоместа. Eдинcтвeнитe peжийни paзxoди, за ĸoитo щe плащат живущите в нея, щe ca cмeтĸитe зa вoдa и тoĸ.


Хасковският зоопарк загуби две новородени лъвчета. Причината - липса на

Хасковският зоопарк загуби две новородени лъвчета. Причината - липса на ...

......... а според Регионалната екоинспекция, този случай може да коства бъдещото разрешително за отглеждане на диви котки. Двете лъвчета се раждат във вторник, но едва днес в зоопарка установят, че лъвицата не се грижи за малките. Бебетата са отнесени в частна клиника в изключително тежко състояние и въпреки грижите - умират.


Димитровград. В Димитровград ще се проведе обиколка с разказ за

Димитровград. В Димитровград ще се проведе обиколка с разказ за ...

......... към поета Пеньо Пенев, недооценен приживе и разочарован от тесногръдата догма на режима. Образът на Пеньо Пенев, поетът на труда на младежките бригадири, придобива напълно нов смисъл в светлината на смекчаване на идеологическия натиск върху обществото и чрез интегрирането на неговия мемориал в цялостната концепция за състава на парковата среда.