Съдът в Хасково екстрадира кюрд, търсен за тероризъм Съдът в

Съдът в Хасково екстрадира кюрд, търсен за тероризъм Съдът в ...

......... стана ясно, че в Административен съд София има две дела, с които Рустем Юзбаши е поискал убежище в България. Чужденецът определи задържането си като политическо. Ако в южната ни съседка Юзбаши бъде признат може да получи до 30 години затвор. Делото бе наблюдавано от турски дипломати.Чуйте повече в звуковия файл


Хасково. Започна асфалтиране на хасковската улица „Пещера“. Това съобщиха от

Хасково. Започна асфалтиране на хасковската улица „Пещера“. Това съобщиха от ...

......... 400 метра ще бъдат чакълирани. Ремонтът е за над 90 хил. лв. по предварителни изчисления. Улицата е в в края на кв. “Хисаря“ , голяма част от нея е в бивша вилна зона. Ремонтът е със средства на общината по сключен след обществена поръчка договор в края на миналата година.


Хасково. Специализирана фирма започна изчистването на бръшляна в парк „Ямача“

Хасково. Специализирана фирма започна изчистването на бръшляна в парк „Ямача“ ...

......... разрешително за събиране на билки. Документът се издава от Общината, защото паркът е нейна собственост. Според специалистите най-ценен е бръшлянът, събиран сега, защото в този период съдържа максимално количество полезни вещества. Билката се влага при производството на редица лекарства. Фирмата има договор с партньори от Германия за изкупуването на бръшляна.


Хасково. Община Хасково обявява конкурс „Граждански инициативи 2019“. Това съобщи

Хасково. Община Хасково обявява конкурс „Граждански инициативи 2019“. Това съобщи ...

......... в селата на общината могат да кандидатстват и за благоустрояване на гробищните паркове. 200 хиляди лева е рамката на инициативата, те са от бюджета на Общината. 100 хиляди от тях ще са за проекти в Хасково останалите - в селата на общината. Срокът за кандидатстване е 31 май 2019 година.


Димитровград. Общината Димитровград подарява празнични картички за жените, които ще

Димитровград. Общината Димитровград подарява празнични картички за жените, които ще ...

......... стилна картичка - поздрав от кмета на Община Димитровград Иво Димов. За осма поредна година кметът на Общината отделя специално внимание и към дамите в екипа на общинска администрация. 103 жени работят в администрацията на Община Димитровград, които с професионализъм и компетентност спомагат за по-добрата комуникация с жителите на общината.


Наближава един от най-големите празници за жителите на ивайловградския квартал

Наближава един от най-големите празници за жителите на ивайловградския квартал ...

......... през всяка къща. В центъра на квартала "беят" хвърля жито и нарича за здраве и берекет, докато трима от маскираните мъже изпълняват символично заораване. Ритуалът завършва с прочутото ляво кукерско хоро. Кукеровден в Ивайловград се чества още от 1914 г. Ритуалът се изпълнява всяка пролет, когато дойде време за сеитба.Хасково. Деца са се опитали след 20.00 часа на 6

Хасково. Деца са се опитали след 20.00 часа на 6 ...

......... отделят 4, които си помагат да стигнат до камерата, едното от тях я удря с гаечен ключ. Лицата на децата се виждат много добре на записа от камерите. Едното е с велосипед, водят с тях и куче. Записът е предаден на Общинската полиция, чиито служители ще издирят участниците в инцидента.


Никола Динков за водата в Хасково Разпределението на парите за

Никола Динков за водата в Хасково Разпределението на парите за ...

......... депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обеща, че новите съоръжения ще заработят до 3 месеца. Социалистите, които днес имат приемна в Хасковска област обявиха, че в България трябва да има предсрочни парламентарни избори, които вече били закъснели.-->Изказването на Никола Динков за водата в Хасково и пътищата в региона в звуковия файл:


Тополовград. Зам.-кметът на Тополовград Маргарита Георгиева посрещна ученици и учители

Тополовград. Зам.-кметът на Тополовград Маргарита Георгиева посрещна ученици и учители ...

......... специална среща в Заседателната зала домакините презентираха Община Тополовград. За културния живот в общината разказа Красимира Ятакчиева – началник отдел „Хуманитарни и социални дейности“ Заместник-кметът Маргарита Георгиева приветства гостите и ги увери, че са винаги добре дошли в малкия сакарски град. На срещата присъства председателят на Общинския съвет Васил Сяров.


Тополовград. На централния градски площад „Освобождение“ жители и гости на

Тополовград. На централния градски площад „Освобождение“ жители и гости на ...

......... и цветя бяха поднесени от името на Общината, Общинският съвет, политически партии партии, учреждения, училища, граждани. След тържествената церемония на площада извиха хоро танцови клубове в рамките на инициативата „Пробуждане с хоро“. В навечерието на Трети март самодейни състави от читалището, училищата и Детската градина изнесоха концерт, посветен на Освобождението.


Хасково. С тържествен ритуал по издигане на Националния флаг започна

Хасково. С тържествен ритуал по издигане на Националния флаг започна ...

......... огъня на националното възраждане.Честит Национален празник! Да живее България!“, добави той. Последва концерт на Ансамбъл „Хасково“, който се сля с инициативата „Пробуждане с хоро“, в която се включиха Фолклорен клуб „Славяни“, Фолклорен танцов клуб „Воденица“, Клуб за български народни танци „Фъртуните на Мишо“ и Фолклорен танцов клуб „Веселие“ и граждани.Хасково. 24 дръвчета в централната градска част на Хасково се

Хасково. 24 дръвчета в централната градска част на Хасково се ...

......... дърветата се прави за седма поредна година. Децата с огромно желание и радост изработват мартениците и искрено се забавляват като ги връзват на дърветата. Украсените дървета имат табелки с името на детската градина или училището, от където са децата, направили мартениците. Инициативата е на школата по ентрография към Младежки център.


Община Ивайловград и НЧ „Пробуда 1914” канят всички жители и

Община Ивайловград и НЧ „Пробуда 1914” канят всички жители и ...

......... и цветя в знак на признателност на загиналите за свободата на Република България, ще бъдат поднесени на паметниците на Васил Левски (Градска градина), площад "Тракия", Димо Николов, А.Дограмаджиев (Съд), Кап. Петко Войвода, Яни Попов. Шествието ще започне от 17:00 ч. на 1 март от сградата на Общинска Администрация - Ивайловград.


Община Димитровград ще отбележи тържествено Националния празник на Република България

Община Димитровград ще отбележи тържествено Националния празник на Република България ...

......... песни "Моя страна, моя България" ще звучи в изпълнение на талантливата Кристин Стефанова. Гвардейците от ОДЦ "Галаксико" ще покажат впечатляваща хореография със знамена, а деца "Детски и младежки център" ще рецитират патриотични стихотворения по повод Трети март. На 1 март на сградата на общината ще бъде спуснат огромен 30-метров трибагреник.


С напълно нова украса тази година община Димитровград отново ще

С напълно нова украса тази година община Димитровград отново ще ...

......... ще може да се снима за спомен, както и да си направи селфи на рамка с мартеничка. За втора година посетителите, които ползват административни услуги на гишетата в Общинският център за услуги и информация на гражданите, на първия етаж в общинска администрация ще получават от общината мартеничка "Аз обичам Димитровград".


Хасково. Над 35 кг екстази са задържани на МП

Хасково. Над 35 кг екстази са задържани на МП "Капитан ...

......... са дали положителен резултат за екстази. Общото количество на откритото наркотично вещество е 35.160 кг на стойност по цени за нуждите на съдопроизводството - 1 125 120 лева. Шофьорът на автобуса – турски гражданин е задържан за 72 часа. Образувано е досъдебно производство, под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково.Над 35 кг екстази задържаха митническите служители на пункт Капитан

Над 35 кг екстази задържаха митническите служители на пункт Капитан ...

......... дали положителен резултат за екстази.   Общото количество на откритото наркотично вещество е 35,160 кг на стойност по цени за нуждите на съдопроизводството - 1 125 120 лева.   Шофьорът на автобуса - турски гражданин, е задържан за 72 часа. Образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.            


Три бързи производства срещу нарушили закона водачи са започнали през

Три бързи производства срещу нарушили закона водачи са започнали през ...

......... в Свиленград е бил и 48-годишен водач на същата марка кола, хванат с 3,01 промила алкохол в кръвта. Третото производство е срещу 27-годишна пловдивчанка. Тя шофирала колата си БМВ по улиците на Димитровград в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на МПС.


Тополовград. Заместник-кметът на Тополовград Маргарита Георгиева връчи на жител на

Тополовград. Заместник-кметът на Тополовград Маргарита Георгиева връчи на жител на ...

......... пожела на късметлията здраве, още бъдещи печалби, безаварийно пътуване с прекрасния подарък, а на гражданите - късмет, по-активно участие в игрите на тотото, за да се подпомага българският спорт. На централния градски площад се събраха много хора, които участваха в шоуто, пуснаха си фишове и получиха награди от разиграната томбола.


Тополовград. Община Тополовград подменя бордюри и тротоарни настилки. Това съобщиха

Тополовград. Община Тополовград подменя бордюри и тротоарни настилки. Това съобщиха ...

......... проведени процедури по реда на ЗОП, по проекта има избрани изпълнители за предвидените дейности. Общият размер на финансовата помощ е 1 489 338.72 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца. В момента се подменят бордюри и тротоарни настилки. След рехабилитацията се предвижда реконструкция на пътните платна.


Община Димитровград спечели проект по програма

Община Димитровград спечели проект по програма "Красива България". Проектът е ...

......... нова мазилка ще осъвремени фасадата на детската градина. Вътре ще бъдат ремонтирани тоалетните, стълбището, стените ще бъдат шпакловани и боядисани. Предвижда се нова подова настилка и окачен таван от минерално-фазерни плоскости. В детското заведение се възпитават 32 деца от селата Ябълково, Сталево и Скобелево, допълват още от пресцентъра на Общината.


Хасково. 146 години от гибелта на Васил Левски бяха отбелязани

Хасково. 146 години от гибелта на Васил Левски бяха отбелязани ...

......... на времето. Неговите думи и завети за братство, за свобода, за родолюбие, звучат всеки път когато отбелязваме рождението или смъртта на Васил Левски. Апостола посвети живота си на днешната свободна България. Думите му и днес са актуални, прелетели през времето и достигнали до съвремието за да ни учат и водят."


Тополовград. В памет на Васил Левски в Тополовград се проведе

Тополовград. В памет на Васил Левски в Тополовград се проведе ...

......... и Иван Янчев от читалищната формация за художествено слово „Сладкодумци“. С едноминутно мълчание жителите и гостите на града сведоха глави в знак на почит към паметта на Апостола и поднесоха венци и цветя. Събития за трагичната гибел на Дякона се проведоха в училищата и в ДГ „Щастливо детство“ - Тополовград.


протест в Хасково В Хасково след близо три месеца затишие

протест в Хасково В Хасково след близо три месеца затишие ...

......... премахнаха преференциалния вот, при положение, че през 2015 г. на референдума над 2,5 млн. българи поискаха изцяло мажоритарен вот. На ЦИК мандата изтича март, те настояват изборите да се осъществят със сегашния състав, а трябва да го разпуснат и да назначат нов". Протестът бе охраняван от полиция.Подробностите в звуковия файл


Нека всички се изговорят, моите действия са ясни. Има време,

Нека всички се изговорят, моите действия са ясни. Има време, ...

......... преференциалния вот на изборите за Европейски парламент предпочитанията за отделните кандидати ще са валидни, ако кандидатът е получил действителни гласове не по-малко от националната избирателна квота. При гласуването на местните избори предпочитанията за отделните кандидати ще са валидни, ако кандидатът е получил действителни гласове не по-малко от общинската избирателна квота.


Със свои съученици и приятели се срещна президентът Румен Радев

Със свои съученици и приятели се срещна президентът Румен Радев ...

......... участие в бизнес форум, тъй като непрекъснато бе спиран от хора, които искаха да го поздравят, а той не поднима никого. Едни му връчваха поканиу други бутеки. Дюнерждия в центъра му предложи дюнер, който разбира се президентът отклони за по- късно. В театър той се срещна с представители на бизнеса.


Хасково. Уважаеми ученици, уважавайте учителите си, защото те, освен учебния

Хасково. Уважаеми ученици, уважавайте учителите си, защото те, освен учебния ...

......... Тереза Симеонова получи наградата „Ученик на годината“. Освен че е отличник по всички предмети, тя спечели и първо място на Национална олимпиада по английски език, а също е втора на състезание по речеви умения по английски език. Още 26 отличници на гимназията получиха грамоти и подаръци от директора Деян Янев.


На днешния 15-ти февруари учениците от ЕГ

На днешния 15-ти февруари учениците от ЕГ "Проф. д-р Асен ...

......... наскоро зае призово място в преводаческо състезание по немски език. За особено високи резултати на изпита за английска езикова диплома Кембридж и ученици от 12 клас получиха своите отличия. Сред наградените бяха Яница Николова, Никола Делчев, Антон Георгиев и Ема Радева. Последната пък е постигнала пълен брой точки на изпита.


По повод 146 години от гибелта на Васил Левски, община

По повод 146 години от гибелта на Васил Левски, община ...

......... По текстове на: Христо Ботев, Иван Вазов, Пейо Яворов и др. "Памет" е съчетание на театрално поставена поезия, придружена от акапелни изпълнения на български народни песни - "Зайди, зайди", "Женала е дюлбер Яна", "Даваш ли, даваш Балканджи Йово" и др., пластически етюди, атрактивна сценография и автентично фолклорно облекло. Вход свободен.


И чужденците, пребиваващи у нас, ще имат право на общинско

И чужденците, пребиваващи у нас, ще имат право на общинско ...

......... се предлага навсякъде в текстовете й след български граждани да се добави и чуждестранни граждани и техните семейства. Така и чужденците в нужда имат право да кандидатстват и получат общински покрив над главата си. Около 450 са общинските жилища, рядко има свободни, а чакащи бедни, многодетни и болни, не липсват.


Локална обезманганителна инсталация, която да пречиства питейната вода, ще строят

Локална обезманганителна инсталация, която да пречиства питейната вода, ще строят ...

......... за контролен мониторинг четири пъти годишно. Наред с него се следят показателите за желязо, фосфати, амоний, нитрати, сулфати, калций, твърдост (обща), магнезий и натрий. Фирмата е предложила 30 календарни дни срок за изготвяне на проект, 130 календарни дни за СМР, 60 месеца гаранционен срок и 1 ден – за реакция.


До 15 март предприятията и самоосигуряващите се лица, които са

До 15 март предприятията и самоосигуряващите се лица, които са ...

......... за което не е подадена информация или подадената информация не е коректна. Повече информация за попълването и подаването на справката по чл. 73, ал. 1 от Закона за данъците върху доходите на физически лица може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.


Да се отмени Наредбата за търговската дейност в община Хасково,

Да се отмени Наредбата за търговската дейност в община Хасково, ...

......... за издаване на разрешение за търговия на открито. С премахването на незаконосъобразните режими, ще се улесни извършването на стопанска дейност в общината, смята кметът. Действието на наредбата не е свързано с приходи. Съществуването й обаче, е свързано с контрол над търговците, който не е в законовите правомощия на местната власт.


С предупредителен стикер, че обектът подлежи на запечатване, осъмна китайският

С предупредителен стикер, че обектът подлежи на запечатване, осъмна китайският ...

......... Търговецът може да издава ръчни бележки за времето на ремонта, вписано в паспорта. На наше запитване от НАП Хасково, отговориха, че от началото на годината за нарушения на Закона за ДДС в областта са били затворени 10 търговски обекта. Сред тях са магазини, ресторанти и обекти за търговия на открито.


Младежите от ГЕРБ Хасково подаряват на всички жители и гости

Младежите от ГЕРБ Хасково подаряват на всички жители и гости ...

......... остане паметен този ден на любовта, МГЕРБ ще подари на всички професионално направените фотоси в Деня на влюбените и на виното. Очакваме Ви утре от 9,30 до 17,30 часа – да се снимаме, да се веселим, да си изтеглим късметчета и да си пожелаем повече любов и поводи за наздравици!


Тротоар ли? Разхвърляни плочки по „Кирков“ Тонка Дякова падна на

Тротоар ли? Разхвърляни плочки по „Кирков“ Тонка Дякова падна на ...

......... плочки и се озовала на земята със забито в плочките лице. "Бликна много кръв, добре, че млад мъж ми се претече на помощ, за да се прибера до вкъщи”, разказа потърпевшата. За щастие нараняванията са само повърхностни. Жената се надява ремонтът да се случи по-скоро, преди да пострада и друг.


Магазин за китайски стоки издава касови бележки с йероглифи, вероятно

Магазин за китайски стоки издава касови бележки с йероглифи, вероятно ...

......... имаше наскоро в Бургас, където приходните инспектори затвориха 3 магазина заради укриване на доходи и нередовни касови бонове. Няколко са големите магазини за китайска стока в града, те се радват на много клиенти заради ниските цени. Китайците обаче трябва да спазват българското законодателство,както останалите търговци,коментират хасковлии, получили бележката с йероглифи.


Лекция на тема

Лекция на тема "Превенция срещу употребата на наркотични вещества. Престъпления, ...

......... тема "Превенция срещу употребата на наркотични вещества. Престъпления, извършвани от наркозависими лица“ изнесе пред ученици от Хасково д-р Иван Добринов от психиатричната болница в Раднево. Така за пета поредна година стартира "Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Партньор е гимназията по туризъм. "Александър Паскалев“./Марица


Кметът : ВиК, Басейнова и ДНСК бавят новите кладенци Правителството

Кметът : ВиК, Басейнова и ДНСК бавят новите кладенци Правителството ...

......... с неподходящи химични и радиологични показатели или тяхното влошаване в процес на експлоатация. Не ни е известно дали след задълбочен анализ е определено местонахождението на дублиращите кладенци, но наличието в момента на уран над нормите в кладенец в зона „Узунджово“ крие рискове за подобни проблеми в бъдеще, заяви още той.


За пета поредна година ученици от Професионална гимназия по туризъм

За пета поредна година ученици от Професионална гимназия по туризъм ...

......... 8, 9, 10 и 11 класове.Програмата ще стартира днес от 14.00 часа с брифинг в зала „Хасково“.Непосредствено след брифинга програмата ще стартира с първата лекция пред ученици - „Превенция срещу употребата на наркотични вещества. Престъпления извършвани от наркозависими лица“ с лектор д-р Иван Добринов – Държавна психиатрична болница – Раднево./Марица


Невероятен подарък от ДКТ

Невероятен подарък от ДКТ "Иван Димов" получи един от най-големите ...

......... Невероятен подарък от ДКТ "Иван Димов" получи един от най-големите почитатели на кукления театър – Радослав Янков. 5-годишният малчуган от Хасково бе зарадван с куклата Оле Затвори Очички, подарена му лично от любимата на всички деца актриса - Силвия Предова./Марица1961 ученици завършват 7. клас през тази учебна година. Те

1961 ученици завършват 7. клас през тази учебна година. Те ...

......... 4, финансовата “Ат. Буров“ -6, по туризма “Ал.Паскалев“-5, строителната “Цар Иван Асен II“- 5 и гимназията по лека промишленост “Р. Княгиня“-3. В механото “Стойчо и Кица Марчеви“ има 5, в средно училище “В.Левски“ и “Св.П. Хилендарски“ по една паралелка. План-приемът за 2019/2020 учебна година предстои да бъде утвърден от МОН.


Антон и Атанас. Това са имената на двете козлета, които

Антон и Атанас. Това са имената на двете козлета, които ...

......... точно между двата празника Антонов и Атанасовден, уточни шефът Валентин Ахтаров. Както писахме, наскоро атракциона се сдоби и с женски тигър, който е гласен за интимен партньор на мъжкаря Хебър. Звярът е настанен в бившата клетка на вълка и чака своя миг да получи покана за клетка на първия ред./Марица


Президентът Румен Радев ще се срещне с бизнеса от областта

Президентът Румен Радев ще се срещне с бизнеса от областта ...

......... отдели 5 минути на журналистите, става ясно от програмата. Вечерта в парк хотел „Европа” ще се проведе традиционната дегустация на вина и храни на производители от региона, ще бъдат връчени и традиционните награди на ХТПП. Зарязването на лозята тази година ще е в Стамболово , там президентът няма да присъства.


Благотворителна фотографска изложба

Благотворителна фотографска изложба "За повече деца в България“.бе открита снощи ...

......... ще бъдат прибавени към сумата от благотворителния базар на областния управител на Хасково и ​"Искам бебе“. Фотоизложбата може да бъде разгледана до 15 февруари, включително. Другата седмица ще бъдат обявени и условията за кандидатстване за финансиране на двойки с репр​од​​уктивни проблеми от Хасковска област и сроковете за подаване на документи./Марица


Хасково. Курсът по фотография на Fhoto School за трети пореден

Хасково. Курсът по фотография на Fhoto School за трети пореден ...

......... за перфектната работа и връчи удостоверения за завършено начално ниво по фотография. Благотворителна фотоизложба ще остане в Областна администрация до петък, включително. Всеки, който иска да подпомогне каузата „За повече деца в България“ може да я посети и избере една от десетките професионални фотографии на дипломираните вече курсисти от фото-училището.


За национално издирване по случая с трафик на хероин за

За национално издирване по случая с трафик на хероин за ...

......... разследващите той разказал, че често пътувал до Турция с Никола. Двамата оставяли колата на един и същ паркинг в Истанбул. След няколко часа взимали БМВ-то и поемали обратно към България. Границата между Турция и България Тодоров пресичал редовно пеш, а Костадин минавал с автомобила. Така станало и когато го арестували./Марица


За опит да подкупи униформени е арестуван ​днес леко пийнал

За опит да подкупи униформени е арестуван ​днес леко пийнал ...

......... от пуснал банкнота от 50 евро с цел осуетяване на проверката за алкохол. В този момент ​бил задържан. Техническото средство отчело наличие на 0,74 промила алкохол в организма на автомобилиста. Съставен му е акт и е задържан ​за 24 часа. Образувано е бързо производство. За случая е уведомена Районна прокуратура-Хасково./Марица


Пиян младеж на 21 г. е арестуван, след като удари

Пиян младеж на 21 г. е арестуван, след като удари ...

......... ясно, че младежът създавал проблеми на продавачката и тя повикала охранителя. Когато той пристигнал, клиентът го ударил в лицето. Униформените отвели развилнелия се младеж в районното. Тест с дрегер установил наличие на 1.48 промила алкохол в организма му. започнато е бързо производство за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице./Марица


21-годишен рецидивист е арестуван в Хасково за взломна кражба на

21-годишен рецидивист е арестуван в Хасково за взломна кражба на ...

......... лева.Миналия ден извършителят опитал да продаде апарата за подстригване и бил арестуван. Полицаите установили, че познайникът им извършил кражбата само няколко дни, след като бил осъден условно на 8 месеца с 3-годишен изпитателен срок за подобно деяние. Разследващите проверяват дали задържаният не е извършител и на други обири в града./Марица


Криминалисти разследват смъртта на 91-годишна хасковлийка, съобщиха от полицията.Сигнал, че

Криминалисти разследват смъртта на 91-годишна хасковлийка, съобщиха от полицията.Сигнал, че ...

......... жена е починала подал 61-годишният й син. В момента той е настанен в психиатрията в квартал "Болярово".Според запознати със случая старицата от дълго време била на легло. При огледа на тялото било установено счупване на 2 прешлена на гръбначния стълб.Разследващите работят по няколко версии, сред които нещастен случай и убийство./Марица


Скандално е, че две години, след като Правителството още на

Скандално е, че две години, след като Правителството още на ...

......... група, която се създаде, ще направи необходимото, в рамките на 3 месеца тези обекти да бъдат завършени, приети и пуснати в експлоатация. Вече е в ход проверка на общината, контролират се и изпълнителите на обектите и смятам, че това ще спомогне този проблем да бъде решен в следващите няколко месеца./Марица


Йоана Георгиева е българският победител в тазгодишното 12-о издание на

Йоана Георгиева е българският победител в тазгодишното 12-о издание на ...

......... г. Целта на конкурса е да популяризира чуждоезиковото обучение в училищата и да запознае младите хора с работата на преводача. В конкурса могат да участват ученици на възраст 17 години, като той се провежда по едно и също време във всички избрани за участие средни училища в ЕС. Източник: Clubz


Машинен оператор е все по- търсена професия, за съжаление няма

Машинен оператор е все по- търсена професия, за съжаление няма ...

......... в региона са малко по- ниски. В Германия обаче се вадят между 3500 и 5000 лв. , така че е обяснимо защо няма кадри тук. Сред актуалните обяви за работа в Бюрото са още 12 позиции за водачи на мотокари, 20 за заварчици и за 5-ма котляри. Няма ги обаче.


Побеснял питбул нахапа няколко хасковлии в късния петък следобед. Инцидентът

Побеснял питбул нахапа няколко хасковлии в късния петък следобед. Инцидентът ...

......... 3 стрелички и вече е в приюта.Животното е домашно, но е било на улицата без намордник. То станало агресивно и започнало да напада минувачите.Пострадалите са били прегледани в хасковската болница и освободени за домашно лечение. Собственикът на кучето е в чужбина и го оставил на баба си да го гледа.


Областният управител на Хасково Станислав Дечев и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП

Областният управител на Хасково Станислав Дечев и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП ...

......... роуминг, а съвсем скоро ще превеждаме пари на символични такси, обясни тя. Учениците споделиха своя опит в работа им по проекти и партньорства с млади хора от Европа. В края на форума Ева Майдел и младите хора дълго дискутираха съвместни инициативи и нови гостувания на евродепутата в Хасково и региона.


16 къщички от базара до община Хасково са свободни, съобщават

16 къщички от базара до община Хасково са свободни, съобщават ...

......... от заявители, са налични свободни позиции: № 5, 15, 20, 23, 24, 25, 29, 47, 55, 56, 57, 60, 61, 62, 64, 65. Ще бъде проведен нов жребий измежду заявителите, некласирани на първия проведен жребий. Жребият ще бъде проведен на 9 февруари от 10 часа във фоайето на община Хасково.


Безакцизни цигари, алкохол и гориво са иззели криминалисти при ОДМВР

Безакцизни цигари, алкохол и гориво са иззели криминалисти при ОДМВР ...

......... акциз. Иззети са с протокол за предаване. За случая е уведомен „Отдел митническо разузнаване и разследване“. Работата по случая продължава. По същото време от домове в димитровградското село Добрич и Меричлери са конфискувани открити безакцизни 120 къса папироси и 1,35 кг нарязан тютюн, за които са съставени актове по ЗАДС.


Над 100 души се подписаха срещу строителството на жилищна сграда

Над 100 души се подписаха срещу строителството на жилищна сграда ...

......... не допуснат строителство там и казаха, че ако дойдат машини ще се опитат да ги спрат с нов протест. Те изразиха и опасението си, че ако допуснат в този парк да се направи сграда, след време ще бъде застроено и другото подобно паркче, което се намира малко по-надолу по улицата.


Общо 3,25 кг наркотик иззеха полицаи от хасковското управление. При

Общо 3,25 кг наркотик иззеха полицаи от хасковското управление. При ...

......... претърсване в къщата му в с.Брястово. В стопанска постройка, криминалистите са открили под буре в земята кутия с канабис с тегло 2,5 кг. При последващо претърсване в автомобила му „Форд“ е открит и пакет с канабис – 0,250 кг. И по двата случая в РУ Хасково са стартирали досъдебни производства.


Кметът на Хасково Добри Беливанов връчи ключа на нов специализиран

Кметът на Хасково Добри Беливанов връчи ключа на нов специализиран ...

......... до центъра близо 50 от общо 82 деца, които ползват услугите на центъра. Бусът е необходим, за да могат децата да бъдат превозвани до ЦСОП и до Дневни центрове. До сега институцията разполагаше само с един подобен бус, който е крайно недостатъчен. Родителите на децата са осигурявали сами транспорта им.


Хасково. Специализиран бус предостави Община Хасково на Центъра за специални

Хасково. Специализиран бус предостави Община Хасково на Центъра за специални ...

......... който е крайно недостатъчен. Родителите на децата са осигурявали сами транспорта им. Новият бус е закупен след обществена поръчка за близо 59 хиляди лева с ДДС със средства от бюджета на Общината. Разполага с 8+1 места. Има рампа за инвалидни колички и две места обезопасени със специални колани за тях.


Мащабен ремонт тече в отделението по хемодиализа на болницата в

Мащабен ремонт тече в отделението по хемодиализа на болницата в ...

......... подобряване на работата на хемодиализите в страната. Персоналът и пациентите ще се радват на по-добри условия през лятото, когато ще приключи ремонтът, заяви директорът на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов.14 поста обслужват хронично болните пациенти, а след реконструкцията те ще станат 18. Средномесечно през хасковската хемодиализа преминават около 65 хронично болни.


На турски и гръцки клиенти се радват търговците на мартеници

На турски и гръцки клиенти се радват търговците на мартеници ...

......... най- сетне им се обърнало внимание и им се отдавали къщичките под наем, защото на щандове не било удобно. Други пък определиха жребия на общината за безумие, защото трябвало да местят в съседната къщичка, което пък обезсмисляло всичко и цял ден трябвало да се занимават с преместването на стоката си.


123 наказателни производства са решили магистратите от Районна прокуратура в

123 наказателни производства са решили магистратите от Районна прокуратура в ...

......... 4 предложения за налагане на административно наказание.Като бързи производства са решени шест дела.В Районен съд - Хасково с прокурорски акт е внесено дело за причиняване на телесни повреди. Други 10 са за престъпления против собствеността и едно за престъпление против кредиторите. 10 са и делата срещу пияни и дрогирани шофьори./Марица


Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел ще участва утре в Хасково

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел ще участва утре в Хасково ...

......... от Хасково и региона е изключително важно и определящо за бъдещата им реализация. България е част от общото Европейско семейство и като равноправен член на Европейския съюз предоставя на подрастващите възможности за образователна и професионална реализация, обмяна на опит и добри практики, мобилност и свързаност от най-ново поколение”, коментира Дечев./Марица


Социално слабите с увреждания могат да извършват проверка за издадената

Социално слабите с увреждания могат да извършват проверка за издадената ...

......... до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст. Тези групи имат право да получат безплатно винетка за един собствен или съпружески лек автомобил с обем на двигателя до 2000 куб. см и мощност до 160 к.с. 7150 социално слаби с увреждания са получили безплатни винетки за 2018-а.


Безпрецедентно отлагане разглеждането и гласуването на бюджет на Хасково за

Безпрецедентно отлагане разглеждането и гласуването на бюджет на Хасково за ...

......... да постъпят разумно. Мнозинството от нашите съграждани не се интересуват коя партия е на власт, кой е кметът или общинските съветници. Нашите съграждани искат улиците да са асфалтирани, осветени и чисти Искат спокоен, сигурен град, децата да имат добри условия и в училище, и за спорт", завършва обръщението си Беливанов./Марица


Община Ивайловград представи официалната си програма за празника на града

Община Ивайловград представи официалната си програма за празника на града ...

......... за избиране на Новия Трифон Място: Площад „Тракия” Час: 12:00 ч. 14 февруари 2019 г. Обявяване на победителите от конкурса „Най-добро домашно вино” Място: Площад „Тракия” Час: 12:30 ч. 14 февруари 2019 г. Фолклорна програма с орк. „Феникс” Място: Площад „Тракия” Час: 13:00 ч. Входът е свободен за всички мероприятия!