Предпазни шлемове вместо луксозни чанти започна да произвежда шивашка фабрика

Предпазни шлемове вместо луксозни чанти започна да произвежда шивашка фабрика ...

......... загубим нещо, всеки един от нас като отделен човек, като фирма, изобщо като общество. Нека направим така, че тази загуба да бъде минимизирана – предприятията да оцелеят, хората да има какво да ядат, защото ако продължи това 4-5 месеца, имайте предвид, че ще стигнем и до там", каза Пламен Цонев.


Без таксуване на наемателите на общински търговски обекти предлага кметът

Без таксуване на наемателите на общински търговски обекти предлага кметът ...

......... търговците на Неделния и на Автопазара в Димитровград. С настоящото предложение ще бъдат облекчени и обекти-наематели на Общината. Сред тях са фитнес-зали, питейни заведения, столове за обществено хранене, зъболекарски кабинети и други, които не могат да извършват дейност поради въведените рестриктивни мерки. Последна информация и всичко за коронавируса, 16 март


Без таксуване на наемателите на общински търговски обекти предлага кметът

Без таксуване на наемателите на общински търговски обекти предлага кметът ...

......... търговците на Неделния и на Автопазара в Димитровград. С настоящото предложение ще бъдат облекчени и обекти-наематели на Общината. Сред тях са фитнес-зали, питейни заведения, столове за обществено хранене, зъболекарски кабинети и други, които не могат да извършват дейност поради въведените рестриктивни мерки. Последна информация и всичко за коронавируса, 16 март


Община Димитровград организира доставка по домовете на лекарства, храни и

Община Димитровград организира доставка по домовете на лекарства, храни и ...

......... експресна. Телефони за връзка с експерти: https://www.dimitrovgrad.bg/bg/obshtinski-tsentar-za-informatsiya-i-uslugi-na-grazhdanite Продължава дезинфекцията на обществени места, спирки, детски площадки, болница и други. Ситуацията е извънредна за всички и се променя динамично. Ще продължаваме да ви информираме при възникнали промени в резултат на решения на Националния кризисен щаб. Всичко за коронавируса четете в нашия блог.


Кметът на Ивайловград Диана Овчарова публикува в профила си във

Кметът на Ивайловград Диана Овчарова публикува в профила си във ...

......... на домоуправителите на жилищните блокове и кооперации да организират ежедневно миене и дезинфекциране на входове, асансьори и стълбища. ⚠️Призовавам всички граждани за дисциплина и отговорно поведение! От общината припомнят, че всички зависи да се овладее разпространението на заразяването с COVID-19. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 13 март


Митнически служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ на „Капитан Андреево“

Митнически служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ на „Капитан Андреево“ ...

......... на 11 март, около 9:30 часа. При извършената щателна митническа проверка, в хладилна чанта под безалкохолни напитки, митническите служители откриват 60 шишенца с ботокс. На хърватския гражданин е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.Пазарът в Димитровград затвори до второ нареждане заради ситуацията с

Пазарът в Димитровград затвори до второ нареждане заради ситуацията с ...

......... и таксиметровите автомобили. Ще бъде извършвана дезинфекция във всички общински обществени сгради и центровете за работа с гражданите. Засилен е мониторингът на входа на детските градини с инфрачервени безконтактни термометри, които общината поръча и достави още през миналата седмица. Още: "Бойко Борисов предлага да не се удължава грипната ваканция (ВИДЕО)"


В област Хасково се провежда акция срещу незаконното свързване към

В област Хасково се провежда акция срещу незаконното свързване към ...

......... стотици. Задълженията са над един милион лева. Собствениците на първата погната луксозна къща с басейн дължат 4000 лв. При пристигането на екип, който да спре водата, некоректните платци успяха много бързо да платят разходите си. Заради неплатени сметки без водоподаване останаха десетки домове. Акцията ще продължи и през следващите дни.  


Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и ...

......... от пресцентъра на Агенция "Митници". Жена, която пътувала в автобуса, е насочена за извършване на личен преглед, при който в дамската й чанта, тип преметка, са открити недекларирани 29 950 евро, в пачки с различни купюри от 50 до 500 евро. На жената е съставен акт за нарушение на Валутния закон.


Митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха марихуана,

Митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха марихуана, ...

......... и наркотичното вещество, чиято стойност е 139 560 лева. Двамата сръбски граждани са били задържани, като предстои привличането им към наказателна отговорност и задържането им за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Хасково. Разследването по случая продължава, като делото се води от разследващ митнически инспектор.


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще присъства на празника

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще присъства на празника ...

......... се събират за уникалното ляво хоро и заораване на мегдана. По-рано водачът на кукерите Иван Димитров ще събере близо 40 маскирани и играещи да прогонят злите сили в Ивайловград. Предвидена е специална награда за пазителя на традиционното ляво кукерско хоро, която ще бъде връчена лично от почетния гост Цвета Караянчева.Военнослужещи от 31-ви механизиран батальон-Хасково, с ръководител старши лейтенант Димитър

Военнослужещи от 31-ви механизиран батальон-Хасково, с ръководител старши лейтенант Димитър ...

......... открит до селскостопански постройки близо до главен път в гр. Любимец, област Хасково. При спазване на всички мерки за безопастност снарядът беше унищожен на учебен полигон „Добрич“. Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.


На 6 февруари спомените ни отново се връщат към трагичната

На 6 февруари спомените ни отново се връщат към трагичната ...

......... за разпределение на даренията, в който участваха представители на държавните институции, министерствата, местната власт, медиите и мобилните оператори. Общественият съвет към БЧК за управление на финансовите средства взе решение да се построят къщи за най-пострадалите от наводнението. На 26 юли 2012 г. бяха изградени първите десет къщи в село Бисер.


Установиха неправилно съхранение на 396 кг млечни продукти и 804

Установиха неправилно съхранение на 396 кг млечни продукти и 804 ...

......... работещо фискално устройство и няма наличен кочан за издаване на касови бележки от извършени продажби. Съставен е протокол, предхождащ акт и запечатване на обекта. -->В склада са открити и 804 литра бутилки с мирис и характеристика на вино, за което собственикът не е представил необходимите документи. Червеникавата течност е иззета.


Консорциум от четири фирми е избран да изпълни всички дейности

Консорциум от четири фирми е избран да изпълни всички дейности ...

......... а също така ремонт и реконструкция на съществуващия сграден фонд и неговата адаптация. Голямата част от финансирането е осигурено от ОП „Региони в растеж“ с проект „Развитие на туристически атракции“, а собственото участие на общината – до 1,5 млн. лв., се обезпечава чрез заем от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“.


Голям пожар в автоморга в Хасково разследва прокуратурата. В събота

Голям пожар в автоморга в Хасково разследва прокуратурата. В събота ...

......... метали, но въпреки това са се продавали и части, показва разследването до момента. От екоинспекцията ще проверяват от понеделник дали са спазени разрешителните режими. Пожаро-техническата експертиза ще покаже как е възникнал, но първоначаният оглед показва, че вероятно искрата е тръгнала при разфасоване с оксижен на части от автомобили за продажба.Пламна автоморга до ЖП гарата в Хасково. 80 автомобила изгоряха,

Пламна автоморга до ЖП гарата в Хасково. 80 автомобила изгоряха, ...

......... голяма територия. На мястото на инцидента са изпратени екипи от пожарните служби в Хасково и Димитровград. Причините за пожара са в процес на изясняване. В района има силно задимяване. Очакват се екипи на регионалната екоинспекция да направят замервания на чистотата на въздуха. Местните власти успокояват, че няма опасност за населението.


Пламна автоморга до ЖП гарата в Хасково. 80 автомобила изгоряха,

Пламна автоморга до ЖП гарата в Хасково. 80 автомобила изгоряха, ...

......... голяма територия. На мястото на инцидента са изпратени екипи от пожарните служби в Хасково и Димитровград. Причините за пожара са в процес на изясняване. В района има силно задимяване. Очакват се екипи на регионалната екоинспекция да направят замервания на чистотата на въздуха. Местните власти успокояват, че няма опасност за населението.


Откриха трима нелегални имигранти, скрити в тайник на „Капитан Андреево“,

Откриха трима нелегални имигранти, скрити в тайник на „Капитан Андреево“, ...

......... и установили, че хладилникът е махнат, а в кухината има хора. пресцентър, МВР--> В тайника са открити семейство нелегални имигранти - мъж, жена и 12-годишно момиче, с иракски паспорти. пресцентър, МВР Шофьорът, персоналът на автобуса и укритите лица са задържани в ГПУ-Свиленград, уведомена е районната прокуратура. Работата по случая продължава.


Близо 1.5 кг контрабандни златни и сребърни накитиоткриха митническите служители

Близо 1.5 кг контрабандни златни и сребърни накитиоткриха митническите служители ...

......... и 22 - каратово злато с общо тегло 383 грама, а друга част - медальони от сребро проба 925 с тегло 1070 грама, на обща стойност близо 31 000 лева. Установено е, че откритите бижута са на шофьора на автобуса. Агенция "Митници" На нарушителя е съставен акт по Валутния закон.


Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване задържаха

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване задържаха ...

......... 1299 чифта боксерки, 520 колана, 450 блузи и 8 якета, 100 шала, 90 чанти, 870 метални елементи - всички с обозначения на световни марки. За случая ще бъдат уведомени правопритежателите на съответните търговски марки, които да се произнесат дали задържаните декларирани и недекларирани стоки нарушават интелектуални права на съответните марки.


В последния ден на 2019 г. кметът на Ивайловград Диана

В последния ден на 2019 г. кметът на Ивайловград Диана ...

......... Да бъдем добри! Бог да благослови домовете ни, в очакване на още и много хубави дни за Ивайловград! Тази вечер, когато стрелките на часовника се срещат ще бъда на площада, за да посрещна с Вас идващата 2020 г. Да си пожелаем да е мирна, здрава и щастлива за всички Нас!"


Тази сутрин посланикът на САЩ в България Херо Мустафа посети

Тази сутрин посланикът на САЩ в България Херо Мустафа посети ...

......... и с комисар Деян Моллов, директор на Регионална дирекция „Гранична полиция“-Елхово. --> Те обсъдиха текущото сътрудничество и партньорство между американското посолство в София, Министерството на вътрешната сигурност на САЩ,  Службата за митническа и гранична охрана на Департамента за вътрешна сигурност на САЩ и Министерството на вътрешните работи на Република България.


Пълна с марихуана газова бутилка в български автомобил откриха митническите

Пълна с марихуана газова бутилка в български автомобил откриха митническите ...

......... пликовете  е установено, че съдържа зелена тревиста маса. Направеният полеви наркотест е реагирал на марихуана. Общото тегло на наркотичното вещество е 4,450 кг. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. Шофьорът е задържан с прокурорска мярка „задържане под стража“ за 72 часа.


Практическа инициатива за предприемчиви млади хора стартира в Димитровград от

Практическа инициатива за предприемчиви млади хора стартира в Димитровград от ...

......... Стара Загора. Тримата предприемачи управляващи крупни капитали са свързани с Димитровград. Желанието да бъдат полезни на родния град и България ги мотивира да направят напълно безплатно обучение за предприемачи и да финасират добрите идеи. Местата са ограничени и желаещите да се запишат могат да направят това на следния линк: https://www.facebook.com/events/571839236930122/


Днес на заседание на Министерски съвет бе гласувано община Димитровград

Днес на заседание на Министерски съвет бе гласувано община Димитровград ...

......... ремонт на част от ул. „Христо Г. Данов“ , ул. „Патриарх Евтимий“, паркинги и улица пред блок на ул. „Патриарх Евтимий“, ремонт на ул. “Захари Зограф”, паркинг пред шест блока на същата улица, паркинг пред парк „Марица“. Предвижда се подмяна на водопровод, тротоарно пространство и асфалтиране, допълва кметът Иво Димов.


Жена подпали заведение за бързо хранене в Димитровград, съобщиха от

Жена подпали заведение за бързо хранене в Димитровград, съобщиха от ...

......... заведението, намиращо се на улица "Р. Ролан" са изпратени спасителни екипи и автопатрул от управлението, които установили вътре 32-годишна жена от варненското село Тополи. Полицаите са констатирали, че със запалка, жената е запалила пластмасови пана в заведението. Частично са стопени пластмасови стол и маса. Жената е задържана до 24 часа.


Министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на ...

......... на градския транспорт ще се подобри екологичната обстановка в централната част на град Хасково и ще бъде намалено антропогенното влияние върху околната среда. Реализирането на дейностите ще допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух за близо 70 000 жители на община Хасково. Срокът за изпълнение на дейностите е 33 месеца.


Тополовград. Тополовградският Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и

Тополовград. Тополовградският Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и ...

......... отличия в това число и голямата награда на фестивала за спектакъл – „Златна камила”. Годишната награда на Министерството на туризма е чест за община Тополовград и читалище „Св.св.Кирил и Методий“, които изказват най-сърдечна благодарност на всички любители на театъра, на актьори, зрители, приятели от страната и чужбина,които гласуваха за фестивала.


Икономически полицаи иззеха неразрешени за употреба лекарства, съобщиха от ОД

Икономически полицаи иззеха неразрешени за употреба лекарства, съобщиха от ОД ...

......... или неразрешени за употреба на територията на страната. В дом и склад на булевард „Раковски“ в Хасково са намерени 463 опаковки с лекарствени турски медикаменти, които са предадени с протокол от 52-годишният си собственик, познайник на полицията. На хасковлията е съставен акт от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.


Хасково. Кметът Станислав Дечев поздрави хората с увреждания по повод

Хасково. Кметът Станислав Дечев поздрави хората с увреждания по повод ...

......... управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева, представители на социални институции и съюзи. Концертът, организиран от Община Хасково, продължи с изпълнения на Народен оркестър при Община Хасково, формация „Гайдари“ с ръководител Филип Филипов, изпълнители от социалните сдружения, дуо „Рокива“ и ПТА “Хасково“ с ръководител Ана Димитрова.


Тополовград. Членовете на тополовградската териториална организация на слепите отбелязаха Международния

Тополовград. Членовете на тополовградската териториална организация на слепите отбелязаха Международния ...

......... тези хора, с които, както казва тя, се работи много трудно, поради факта, че незрящите нямат възможност да се образоват. С голяма радост те посрещат всяко мероприятие, екскурзия, всяка възможност да са заедно. В Деня, отреден за тях, те вдигнаха наздравица за идващата Нова година, за здраве и по-безпроблемно ежедневие.


Хасково. Детски спортен празник „Да мечтаем заедно“ организира община Хасково

Хасково. Детски спортен празник „Да мечтаем заедно“ организира община Хасково ...

......... на Община Хасково. Гости на събитието бяха областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева, представители на социални институции, родители, възпитатели и социални работници от 10-те центъра, участващи в спортното състезание. След много песни, танци, спортни игри и надпревари децата получиха подаръци от община Хасково.


Хасково. Кметът на Община Хасково Станислав Дечев представи новите заместник-кметове.

Хасково. Кметът на Община Хасково Станислав Дечев представи новите заместник-кметове. ...

......... ОП „Спорт и отдих“ Гергана Кючукова. „Предстои ни много работа. А за да е успешна тя, за да успея да изпълни всички политики и идеи, които имам, е необходимо да работя със сигурен екип и стабилно мнозинство в Общинския съвет“, така кметът Станислав Дечев мотивира новите назначения в община Хасково.


Хасково. Официалният старт на проект „Създаване на подходящи условия за

Хасково. Официалният старт на проект „Създаване на подходящи условия за ...

......... стойността на проекта е 569 591.81 лв. , от които: - 484 153,04 лв. от ЕФРР; - 85 438,77 лв. от националния бюджет. Срокът на изпълнение е 24 месеца, т.е. до 1 ноември 2020 г. Центърът трябва да бъде завършен. В него ще се полага компетентна грижа за 15 потребители.


Тополовград. Силвия Георгиева е новият председател на Общински съвет –

Тополовград. Силвия Георгиева е новият председател на Общински съвет – ...

......... 16. Силвия Георгиева е родена на 11 октомври 1983 година в Тополовград. Има висше образование – бакалавър, магистър „ Публична администрация“. Била е началник администрация в Държавна дивечовъдна станция –Тополовград. От 2006 до 2012 година е работила в Общинската администрация. Била е Общински съветник през мандат 2015 – 2012 г.


Хасково. Кметът на Община Хасково Станислав Дечев поздрави участниците в

Хасково. Кметът на Община Хасково Станислав Дечев поздрави участниците в ...

......... Детска градина „Слънце“ за активната работа и подчерта, че очаква следващият домакин на „Атмосфера БЪДЕЩЕ“ да бъде Хасково. Утре образователният форум в Първомай продължава със среща на тема „Кой кой е и какъв е?“ В нея участват ученици от Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н .Вапцаров“ - Хасково.


Тополовград. Деца от тополовградското Начално училище „Св.св.Кирил и Методий

Тополовград. Деца от тополовградското Начално училище „Св.св.Кирил и Методий", участници ...

......... те изработиха коледни картички. Прекрасните им творения заминаха при българи, живеещи в град Перуджа, Италия. Малките първолаци са запознати много добре с идеята и развълнувано споделят, че творбите им ще зарадват техни сънародници в чужбина, ще им занесат поздрави от Родината с пожелание за здраве, ще им напомнят за България.


Общинският съвет на Димитровград реши на днешното си заседание да

Общинският съвет на Димитровград реши на днешното си заседание да ...

......... Освен че е едно от любимите места на димитровградчани за спорт и отдих, в парка се провежда вече традиционният летен рок фестивал. Той посреща и национална среща на кемперисти. В него се намира и Алеята на новия живот. Срещу входа му e една от атракциите на града- алеята на гигантите.


Хасково. Последните 20 тона негодни пестициди, складирани в с. Стойково,

Хасково. Последните 20 тона негодни пестициди, складирани в с. Стойково, ...

......... Там те ще бъдат обезвредени и унищожени. Изнасянето на пестицидите и обезопасяването на сградата е изпълнено по проект „Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност“ по Българо-швейцарска програма за сътрудничество. Изпълнението на дейностите се контролира от ПУДООС към МОСВ.


Димитровград. На 30 ноември 2019 г. от 17.30 часа на

Димитровград. На 30 ноември 2019 г. от 17.30 часа на ...

......... родопска гайда в изпълнение на Галин Ангелов и пленителните таланти на Полина Стефанова и Даниел Христов, както и танцьорите на „Галаксико" ще заредят с много български дух централния площад на Димитровград. Пищна заря и ефекти с лазер ще очакват гражданите, дошли на запалването на Елхата и коледните светлини в Димитровград.


Хасково. Три мобилни групи с работници от „Екопрогрес“ и с

Хасково. Три мобилни групи с работници от „Екопрогрес“ и с ...

......... заложените дейности е обезпечено с два леки автомобила. Целева група по проекта могат да бъдат възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване и лица над 18 г. с увреждания и техните семейства. Всяка седмица се публикува списък на сайта на Община Хасково с одобрените кандидат-потребители.


Хасково. Кметът на община Хасково Станислав Дечев подкрепи кампанията „Да!

Хасково. Кметът на община Хасково Станислав Дечев подкрепи кампанията „Да! ...

......... на близките, каквото е и законовото изискване, уточняват от Министерството на здравеопазването. Кметът на Хасково поздрави доброволците за тяхната инициатива и подчерта, че община Хасково е отворена за тях и благородната им кауза. Утре младите хора ще посетят административната сграда на община Хасково и ще раздават донорски карти на служителите.


От 12.30 ч. на ГКПП

От 12.30 ч. на ГКПП "Ивайловград - Кипринус" временно е ...

......... със Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На 24 ноември 2019 г. за времето от 9 до 13 ч. на ГКПП "Кардам - Негру вода" ще бъде спряно електрозахранването и преустановено извършването на гранични проверки поради извършване на ремонтни дейности. Препоръчва се използване на алтернативни маршрути.


От 12.30 ч. на ГКПП

От 12.30 ч. на ГКПП "Ивайловград - Кипринус" временно е ...

......... със Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На 24 ноември 2019 г. за времето от 9 до 13 ч. на ГКПП "Кардам - Негру вода" ще бъде спряно електрозахранването и преустановено извършването на гранични проверки поради извършване на ремонтни дейности. Препоръчва се използване на алтернативни маршрути.


Взрив на парен котел в предприятие за млечни продукти разтърси

Взрив на парен котел в предприятие за млечни продукти разтърси ...

......... казал, че напуснал цеха в 17:30ч. предишния ден, а в съоръжението имало съвсем малко жар. По нормативни документи котелът трябва да е напълно охладен, преди да бъде оставен без надзор, подчерта Вълкова. Все още обаче не е ясна причината за инцидента, разследва се и човешка грешка.        


Хасково. Заместник-кметът Динко Тенев поздрави хората от Дневния център за

Хасково. Заместник-кметът Динко Тенев поздрави хората от Дневния център за ...

......... нас. Защото всички ние сме едно голямо семейство, което трябва да обедини знанията и силите си, за да живеем в хармония, спокойствие и мир“, каза на домуващите заместник-кметът. Динко Тенев подчерта, че възрастните хора винаги могат да разчитат на грижите и вниманието на служителите на Центъра и на Община Хасково.


Хасково. Заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев участва в тържественото

Хасково. Заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев участва в тържественото ...

......... Хасково!“, каза още Динко Тенев. В тържествената церемония по посрещане на контингента участваха представители на висшето командване на Въоръжените сили на България, областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, близки на военнослужещите и граждани. Отличия за достойна служба за Родината получиха участниците в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“.


Парен котел на фирма се взриви в Харманли, съобщиха от

Парен котел на фирма се взриви в Харманли, съобщиха от ...

......... полицията е получен сигнал за силен гърмеж в Индустриалната зона на града. Изпратените на място екипи установили, че се е взривил парен котел на фирма, занимаваща се с производство и преработка на млечни продукти. Пострадали хора няма, нанесени са само материални щети на котелното помещение, което е разрушено. Работата по случая продължава.


Хасково. Заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев поздрави днес актрисата

Хасково. Заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев поздрави днес актрисата ...

......... и Деси“ ще продължат да бъдат една от културните емблеми на Хасково и ще радват публиката не само по света, но все по-често и на хасковска сцена“, каза заместник-кметът Динко Тенев. Той изненада актрисата и нейния екип по време на пресконференция и й връчи подаръци от името на община Хасково.


Териториална дирекция

Териториална дирекция "Южна морска" обяви публична продажба чрез търг с ...

......... подадат заявление по образец за всяка група поотделно, както и ценово предложение. Агенция "Митници" Купувачите на стоките е необходимо да притежават разрешение за извършване на сделки с благородни метали, съгласно чл.13 от Валутния закон.Условията за провеждане на търга са публикувани в официалната страница на Агенция „Митници“ - секция Публични продажби.


Митническите служители от Териториална дирекция „Южна морска“ и Главна дирекция

Митническите служители от Териториална дирекция „Южна морска“ и Главна дирекция ...

......... якета, блузи, суичъри. На шофьора на камиона е съставен акт за нарушение по Закона за митниците. За случаите на задържаните общо 11 692 имитации в изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения  ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.


Хасково. Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и заместник-кметът Динко

Хасково. Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и заместник-кметът Динко ...

......... Второто място е за ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. При най-големите ученици от 11-12 клас с категорична победа купата спечелиха футболистите на ПГДС „Цар Иван Асен II“. На второ място е тимът на ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“. Общинските шампиони ще представят Хасково на областното първенство по футбол за ученици.


Хасково. Досъдебно производство за държане на нерегистрирани археологически обекти е

Хасково. Досъдебно производство за държане на нерегистрирани археологически обекти е ...

......... селата Йерусалимово и Георги Добрево, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген“, шофиран от 36-годишен мъж. В колата, в която пътувал и 45-годишен, били открити 2 металотърсача, 2 лопати и 4 старинни монети, притежаващи характеристиките на движими културни ценности по смисъла на Закона за културното наследство. Работата по случая продължава.


Задържаха 33-годишен мъж, откраднал от скрин 24 грама златни накити,

Задържаха 33-годишен мъж, откраднал от скрин 24 грама златни накити, ...

......... двама хасковлии на възраст 36 и 33 г. На 13 ноември, пред магазин на булевард „България“, те заплашили с нож 35-годишен свой познат и му поискали пари. --> Потърпевшият успял да влезе в магазина и да позвъни в полицията. Малко по-късно двамата са установени и задържани по стартиралото досъдебно производство.


Тополовград. Пред Областният управител на област Хасково Стефка Здравкова новоизбраният

Тополовград. Пред Областният управител на област Хасково Стефка Здравкова новоизбраният ...

......... се мнозинство Божинов каза: „ Благодаря Ви за доверието към мен и кам „Възраждане“. Уверявам Ви, че ще продължавам да работя, както досега и ще докажа, че не сте гласували напразно.“ Отлужи се и водосвет за здраве и успех в работата на кмета и на представителите на новоизбраната местна власт.


Хасково. Българският еврокомисар за цифровата икономика и общество Мария Габриел

Хасково. Българският еврокомисар за цифровата икономика и общество Мария Габриел ...

......... много бързо и трябва да ги следваме. С тематичните си проекти днес ни показахте, че с тях можем да творим добро, да трупаме знания, да развиваме таланта си. Гордея се истински с всеки един от вас. Имате моята подкрепа и занапред“, заключи емоционално обръщението си към младите програмисти Мария Габриел.


Епидемия от хепатит А в Симеоновград. В рамките на месец

Епидемия от хепатит А в Симеоновград. В рамките на месец ...

......... регистрирани няколко случая на вируса сред деца. Част от заразените са от едно и също семейство, съобщи . Всички заболели са били настанени в инфекциозното отделение на болницата в Хасково. Хепатитът вече е потвърден лабораторно, съобщиха от здравното министерство. Регионалната здравна инспекция е предписала дезинфекция и изследвания на контактните лица.


Митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ иззеха контрабандни

Митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ иззеха контрабандни ...

......... полова мощ, който има аналогично действие като популярен медикамент. --> Отрити са още недекларирани 6 туби с общо 100 литра зехтин, 650 кг маслини и сушени смокини, 215 тениски, шалове и спортни обувки. На шофьора на автомобила е съставен акт по Закона за митниците. По случая е образувано административнонаказателно производство.


Димитровград. От 15 до 17 ноември 2019 г. спортна зала

Димитровград. От 15 до 17 ноември 2019 г. спортна зала ...

......... опера и балет. Членове на журито са доц.д-р Ани Пампулова, преподавател в НБУ, Сара-Нора Кръстева, директор на балета на Софийска опера и балет, Дарина Бедева, преподавател в Националното училище по танцово изкуство и прима-балерина на Софийска опера и балет, Небойша Веселинович от Сърбия, международен съдия от Международна танцова организация IDO.


Започва изграждането на кръгово кръстовище на път I-5 Хасково –

Започва изграждането на кръгово кръстовище на път I-5 Хасково – ...

......... лв. с ДДС, а срокът е 90 дни. Строителният надзор се осъществява от МТТ „Инженеринг“. По време на строителните дейности движението ще се осъществява двупосочно в платното, в което не се работи. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, като спазват стриктно поставената сигнализация и указанията на „Пътна полиция“.


Димитровград. Избраният за трети мандат кмет на Димитровград Иво Димов,

Димитровград. Избраният за трети мандат кмет на Димитровград Иво Димов, ...

......... Иво Димов в новия му мандат е връчването на специално отличие на 29 годишния Дамян Колев. Младият мъж преди ден спаси живота на повече от 20 човека, като ги евакуира от горящо социално общежитие. Днес Дамян Колев получи Грамота за изключителни заслуги и професионализъм при изпълнение на професионалния си дълг.


РИОСВ-Хасково ще състави акт на дружество в областния център, което

РИОСВ-Хасково ще състави акт на дружество в областния център, което ...

......... цветни метали и излезли от употреба МПС, стопанисвана от "Индустриални суровини" ООД, се изгарят кабели с цел отстраняване на пластмасовата обвивка.Дадено е било предписание за преустановяване и недопускане запалването и изгарянето на отпадъци в района на площадката. Дружеството ще бъде санкционирано съгласно Закона за управление на отпадъците, уточняват от РИОСВ.


Тополовград. Тържествено честване на Деня на народните будители се проведе

Тополовград. Тържествено честване на Деня на народните будители се проведе ...

......... дългогодишен ръководител Георги Киров, който почина в навечерието на Деня на будителите. С едноминутно мълчание в началото на празника, в присъствието на негови близки, бе почетена паметта на талантливия музикант и почетен гражданин на Тополовград. Своите последни аплодисменти му изпратиха присъстващите в края на тържеството, когато прозвуча любимата му песен.


Невзривен снаряд е бил открит в къща в село Конуш,

Невзривен снаряд е бил открит в къща в село Конуш, ...

......... от пресцентъра на ОД на МВР, предава БТА. Боеприпасът е бил намерен от собственика на имота, който го закупил наскоро и предприел почистване. Той е известил органите на реда за находката. Районът е бил отцепен. Очакват се сапьори от подразделение на МО, който да го обезврадят, уточниха от полицията.  


Диана Овчарова постигна най-високия изборен резултат в историята на Ивайловград.

Диана Овчарова постигна най-високия изборен резултат в историята на Ивайловград. ...

......... Източните Родопи на област Хасково са избрани на първи тур. Това са кандидатите на ДПС. Новият стар кмет на Минерални бани е Мюмюн Искендер, който печели трети мандат. В съседната община Стамболово изборите печели Аднан Кязим Йълдъз. В Маджарово пък на кметския стол сяда областният лидер на ДПС Ерджан Юсуф.


„Не мога да кажа на кое място съм, защото още

„Не мога да кажа на кое място съм, защото още ...

......... „Не мога да кажа на кое място съм, защото още нямам никакви данни. Това, което знам е, че избирателната активност е много висока“, каза кандидатът за кмет на Свиленград певецът Милко Калайджиев.„Давам си място от едно до три. По-скоро залагам на три“, прогнозира фолк изпълнителят. 


Не мога да кажа на кое място съм. Нямаме никакви

Не мога да кажа на кое място съм. Нямаме никакви ...

......... с неговата кандидатура е започнало на шега. „Бяхме седнали на кафе, говорихме си с едни приятели от София. Мина лидерът на ДПС в Свиленград. И един от хората му каза „Няма ли да го приемем Милко за кмет?”. Той ме попита дали искам и аз казах, че искам”, сподели изпълнителят.


Хасково. 151 СИК получават днес своите материали за изборния ден

Хасково. 151 СИК получават днес своите материали за изборния ден ...

......... на бюлетините за кмет на населеното място е различен в зависимост от броя на избирателите в селото. 42 автомобила, осигурени от Община Хасково, превозват СИК до помещенията, където ще се гласува утре. Всяка комисия е придружена от служител на МВР. В община Хасково право на вот имат 79 124 души.


Нов случай на контрабанда на текстилни изделия, портмонета и колани

Нов случай на контрабанда на текстилни изделия, портмонета и колани ...

......... началото на месец октомври това е трети случай, при който митническите служители откриват текстилни изделия и аксесоари като една част са били недекларирани, а друга са задържани със съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост. Общото количество на задържаните артикули, през този месец, е близо 35 000.