Хасково. Кметът на Община Хасково Добри Беливанов откри учебната година

Хасково. Кметът на Община Хасково Добри Беливанов откри учебната година ...

......... с общо 154 ученика. Със своите 1050 ученици това е най-голямото общообразователно училище в общината. Тази година ОУ „Св. Иван Рилски“ ще празнува 150 години от създаването си. Кметът влезе при всеки един от първите класове и пожела на децата успех, да слушат учителите си и да бъдат прилежни ученици.


Кампанията „Европейска седмица на мобилността“ се провежда всяка година в

Кампанията „Европейска седмица на мобилността“ се провежда всяка година в ...

......... „България” – ул. „Армира” – ФИНАЛ: Спортна площадка в кв. „Дружба”. Първите финиширали ще получат парични награди: I място – 100 лв. II място – 80 лв. III място – 50 лв. Община Ивайловград приканва гражданите на общината да подкрепят кампанията и да участват активно в „Европейската седмица на мобилността”.


Хасково. Започна асфалтиране на улици в Хасково и общината ,

Хасково. Започна асфалтиране на улици в Хасково и общината , ...

......... Войводово, Долно Големанци, Големанци, Тракиец. Днес машините работят в село Текето, ремонтите ще продължат и в селата Широка поляна,Гълъбец, Зорница, Козлец, Динево, Подкрепа , Стойково и др.Разпределението на средствата за ремонти на улиците в селата е по решение на Общински съвет Хасково.Междувременно тече освежаване на маркировката по улиците в Хасково.


Хасково. Първата за Хасково и втората в страната солна стая

Хасково. Първата за Хасково и втората в страната солна стая ...

......... в градините. Много от мебелите и леглата бяха от построяването на детските заведения от преди 40 - 50 години. Ремонтирани са сгради на детски градини по селата, сменени са дограми и подови настилки, в няколко от сградите по селата са монтирани климатици за да се избегне отоплението с твърдо гориво.


9-годишно дете с тротинетка пострада при пътен инцидент, съобщиха от

9-годишно дете с тротинетка пострада при пътен инцидент, съобщиха от ...

......... автомобили, детето е пресякло внезапно платното за движение и се е ударило странично в преминаващ лек автомобил, управляван от 22-годишен мъж. При преглед на момчето от екип на хасковската болница, е установена фрактура на фибула на десен крак и контузия на гръден кош. Настанено за лечение, без опасност за живота. 


Тополовград. „Подари надежда вместо цвете!“ е поредната благотворителна инициатива за

Тополовград. „Подари надежда вместо цвете!“ е поредната благотворителна инициатива за ...

......... Тополовград. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Тя се организира по идея на неговата възпитателка Валентина Кирова. Призивът ѝ е към родителите на учениците и децата от детската градина: „Предвидените средства за букети, дарете за лечението на Ици!" В училищата и в детската градина ще бъдат поставени кутии за дарения.Хасково. Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Марина“

Хасково. Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Марина“ ...

......... си от полаганите грижи от рехабилитатори и различни специалисти, съобразени с нуждите на ползващите услугата. За да е по-весел празникът помогна и актрисата Силвия Предова, която по традиция изрисува лицата на децата с маски на приказни герои. Гости бяха още представители от други центрове за деца с увреждания в Хасково.


Тополовград. Общоградско поклонение пред паметника на загиналите организира Община Тополовград

Тополовград. Общоградско поклонение пред паметника на загиналите организира Община Тополовград ...

......... на съединението на Княжество България с Източна Румелия, прочетен от Ангел Крумов. С вълнуващо слово към събралите се обърна Райна Зотова, секретар на читалище „Св. св. Кирил и Методий”. С едноминутно мълчание, с венци и цветя жителите на Тополовград почетоха паметта на героите, осъществили мечтата на българския народ – Съединението.


Хасково. Започва програмата за отбелязване на деня на Хасково. Това

Хасково. Започва програмата за отбелязване на деня на Хасково. Това ...

......... по спортен бридж, футболен турнир в памет на „Богомил Попов“, лекоатлетически крос „Ванко Дяков“ , турнир по гимнастика, Международен турнир по хандбал за купа „Вълчо Даскалов“, състезание по приложно колоездене. Предвидено е автородео, и изложение на ретроавтомобили. До 8 септември ще има и „Базар на занаятите“ Българско е!“ на пл.“Атлантически“.


Хасково ликува след победата на Григор Димитров над ФедерерХасково ликува

Хасково ликува след победата на Григор Димитров над ФедерерХасково ликува ...

......... категоричен, че след всяка победа на Григор Димитров, лавинообразно се увеличават желаещите да тренират тенис на корт.Живка Тодорова И най-малките хасковски тенисисти са негови фенове и искат да причичат на него. От кортовете на Хасково, пожелават на Гришо - успех, да победи и да е здрав.Чуйте повече в звуковия файл:


На 7 септември Ивайловград за осма поредна година ще посрещне

На 7 септември Ивайловград за осма поредна година ще посрещне ...

......... вкусовете на Ивайловград, вълшебството на хората, които живеят тук, да ни посетят на 7 септември. Кулинарният фестивал ще започне в късните следобедни часове. Ще има присъствие от Франция, Гърция, Турция, както и за първи път от Унгария, Полша и Чехия.", споделя кметът Диана Овчарова. Ето и пълната програма на фестивала:Жители на родопското село Бориславци сигнализират, че вече повече от

Жители на родопското село Бориславци сигнализират, че вече повече от ...

......... обем. Пред БНР кметът на град Маджарово Милко Армутлиев е потвърдил, че водоемът е изпразнен. Биологът Борислав Борисов уверява, че биоразнообразието не е застрашено. По думите му през 2003-2004 година е имало по-драстично изпускане на водите на язовира. Междувременно жителите на село Бориславци продължават да търсят отговори и започват подписка.


През август, митническите служители от Териториална дирекция Южна морска и

През август, митническите служители от Териториална дирекция Южна морска и ...

......... автомобил с английска регистрация, управляван от английски гражданин, пътуващ за Великобритания със семейството си. Безакцизните цигари са били укрити в личния багаж, обвити с подаръчна хартия. На нарушителите са съставени актове за опит да бъдат пренесени акцизни стоки - цигари през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.


Тополовград. Щанд с разнообразни стоки на петъчния пазар в Тополовград

Тополовград. Щанд с разнообразни стоки на петъчния пазар в Тополовград ...

......... за Ици“ се предложиха за продажба вещи, дрехи обувки, играчки, дарени от доброжелатели. Ици и семейството му заминаха на лечение в Русия, благодарение на милосърдните им съграждани, които успяха да съберат необходимите средства. Въпреки това инициативата продължава, за да се набави допълнителна сума, която ще е нужна за следващи процедури.


Един от най-емблематичните ивайловградчани днес празнува рожден ден - поетът

Един от най-емблематичните ивайловградчани днес празнува рожден ден - поетът ...

......... обаждат да го поздравят още от ранни зори. Благодарни сме и на г-жа Овчарова за вниманието и подкрепата, която винаги ни оказва!" - сподели съпругата на Ивайло Балабанов - Ваня. Екипът на Actualno.com се присъединява към поздравите и желае на г-н Балабанов още много здрави години, изпълнени с творческо вдъхновение!


Хасково. Две нови атрактивни пейки бяха монтирани до монумента на

Хасково. Две нови атрактивни пейки бяха монтирани до монумента на ...

......... Младенеца е вписан в книгата на рекордите „Гинес“, като най високата подобна статуя в света. Монументът е висок 32,8м. Статуята тежи 80 тона изработена е от полимер бетон. Автори са Петьо Александов, Никола Стоянов и колектив. Монументът е открит през 2003 година, той е един от 100-те национални туристически обекта.Тополовград. Келтски празник се проведе в Тополовград, съобщиха от пресцентъра

Тополовград. Келтски празник се проведе в Тополовград, съобщиха от пресцентъра ...

......... наследство“ с. Хлябово. Горещините на летния ден не попречиха на присъстващите да се включат в интересните келтски игри и ритуали. Най-забавна програмата се оказа за децата. За всички победители имаше награди и дипломи. Внимание привлече и юртата на Ваня Кралева, с надпис „Друид“, където желаещите научиха посланията на своите ангели.


Хасково. Кметът Добри Беливанов посети детската площадка в кв. „Хисаря“

Хасково. Кметът Добри Беливанов посети детската площадка в кв. „Хисаря“ ...

......... площадката между улица „Добруджа“ и улица „Епископ Софроний“ както и на тази в квартал „Камени“, на последната са предвидени уреди за фитнес на открито. За изграждането на площадките в бюджета на общината бяха заложени малко над 520 хиляди лева но след проведената обществена поръчка цената падна до 373 155 лева.


Хасково. Над 2500 прасета са доброволни умъртвени в областта заради

Хасково. Над 2500 прасета са доброволни умъртвени в областта заради ...

......... Областните дирекции по безопасност на храните ще започне да изплаща по 300 лева за дезинфекция на задни дворове, където са отглеждани и доброволно заклани прасета. На заседанието също е съобщено, че на територията на Област Хасково няма регистрирани случаи на африканска чума, както по диви, така и по домашни прасета.


Инженерингова поръчка за проектиране, Строително-монтажни работи (СМР) и консервационно-реставрационни работи

Инженерингова поръчка за проектиране, Строително-монтажни работи (СМР) и консервационно-реставрационни работи ...

......... да се разхождат каляски, да има стрелби с лъкове. Идеята е да се върнем в онова време, в което да видим как са се практикували местните занаяти. Предвидени са съответно павилиони, където туристите могат да наблюдават работата на занаятчиите. Да опитат и кулинарни специалитети от онова време“, каза още Овчарова.


Пожар на площ около 1000 декара по първоначални оценки е

Пожар на площ около 1000 декара по първоначални оценки е ...

......... се даде прогноза за развитието на пожара, локализирането и потушаването му, каза директорът на РДПБЗН - Хасково комисар Николай Вълчев. По негови думи обаче са били установени предполагаемите причинители на бедствието. Ставало дума за няколко души с моторна косачка, които разчиствали орехова градина. Те не за първи път причинявали пожар.


Тополовград. Тридесет и седем деца от Тополовград и гостенчета, повечето

Тополовград. Тридесет и седем деца от Тополовград и гостенчета, повечето ...

......... за по-лесно преборване на стреса, на страха. Собствениците имат идеи да обогатят и разнообразят дейността си. Базата ще приема посетители още две седмици. От 8.30 до 11.00 и от 17.00 до 19.00 часа всеки ден, срещу вход от пет лева, родителите могат да осигурят един незабравим уйкенд на своите деца.


  Сърдечна благодарност, пристигнала от Управляващия посолството на Федерална република

  Сърдечна благодарност, пристигнала от Управляващия посолството на Федерална република ...

......... Свирачи - събор 105 г. от завръщането от Мала Азия 07.09.2019 г., /събота/ площад „Тракия”, Ивайловград - фестивал „ Кулинарното наследство на Тракия” 08.09.2019 Г., /неделя/, антична вила Армира - тържествено отбелязване на 10 години от побратимяването с френския град Лонго, област Амиен,Република Франция, с участието на пловдивски хор „Евмолпея”


Хасково. Общината снабди с климатици Дома за стари хора „Кенана”

Хасково. Общината снабди с климатици Дома за стари хора „Кенана” ...

......... чрез поставяне на 19 климатични инсталации. Така отоплението и охлаждането на помещенията отговаря на нормативните изисквания за безопасност. Очаква се да се реализират икономии на средства от общинския бюджет, които да бъдат насочени към други дейности, свързани с повишаване качеството на предоставяната услуга. Стойността на проекта е 29 652 лв.


Тодора Зафирова от Ивайловград отбеляза днес 100 – годишен юбилей

Тодора Зафирова от Ивайловград отбеляза днес 100 – годишен юбилей ...

......... да променят града към добро, и да осигурят бъдеще на младите.“ Угасяйки свещичките на тортата, с помощта на своята най-малка правнучка, столетницата пожела на всички да са здрави и щастливи, и да достигнат нейните години. Кметът на община Ивайловград подари на баба Тодора специален подарък, поздравителен адрес и почетен плакет.


Хасково. Кметът Добри Беливанов изпрати поздравителен адрес и подаръци на

Хасково. Кметът Добри Беливанов изпрати поздравителен адрес и подаръци на ...

......... Община Хасково. Жената е родена в хасковското село Николово на 19 август 1919 година и до днес живее в родното си село. Тя отпразнува вековния си рожден ден обградена с деца, внуци, правнуци и пра-пра внуци. Добра Шубелиева е вдовица от 50 години и живее с една от дъщерите си.


Изключително затруднен трафик на граничния пункт „Капитан Андреево”, съобщава. Натоварването

Изключително затруднен трафик на граничния пункт „Капитан Андреево”, съобщава. Натоварването ...

......... Европа. Шофьорите споделят, че преминаването на границата отнема до 8 часа. От „Гранична полиция” коментираха, че е направена необходимата организация и работят всички 9 трасета. За последното денонощие в страната ни са влезли над 6 000 автомобила с 25 000 пътници. Преминаването само на българската част от пункта отнема около час, съобщават от „Гранична полиция”.


Димитровград. Инвестирахме близо 6 млн. лв. в образователната инфраструктура на

Димитровград. Инвестирахме близо 6 млн. лв. в образователната инфраструктура на ...

......... „Спортната ни зала не беше ремонтирана близо 45 години, а миналата година с близо 3 млн. лв. успяхме да направим така, че да имат възможност различните клубове да спортуват и децата на хората да се възползват от това“, поясни той . Надежда ИВАНОВА Пълния текст на интервюто четете в „Мнение”


Пожарът в Хасковско е овладян Напълно овладян е големият пожар

Пожарът в Хасковско е овладян Напълно овладян е големият пожар ...

......... то поне да го правят рано сутрин, докато е по-тихо времето, ако е ветровито в никакъв случай. Дарик Хасково "Паленето на открито вече е опит да се предизвика сериозна ситуация. Такава каквато видяхме. От съвсем дребно пламъче виждате до какви размери се стигна и колко ресурси ангажирахме", добави още Вълчев.


Близо 7000 парфюма и тоалетни води със съмнения, че са

Близо 7000 парфюма и тоалетни води със съмнения, че са ...

......... интелектуалната собственост, в изпълнение на Регламент 608/2013 г. на ЕС и Закона за марките и географските означения,  от началото на годината до момента, митническите служители на "Капитан Андреево" са задържали при 266 случая близо 150 000 артикула. --> Най-често задържаните стоки са облекла, парфюми и козметика, обувки, маратонки и чанти


Хасково. Близо 7000 парфюма и тоалетни води със съмнения, че

Хасково. Близо 7000 парфюма и тоалетни води със съмнения, че ...

......... интелектуалната собственост, в изпълнение на Регламент 608/2013 г. на ЕС и Закона за марките и географските означения, от началото на годината до момента, митническите служители на МП "Капитан Андреево" са задържали при 266 случая близо 150 000 артикула. Най-често задържаните стоки са облекла, парфюми и козметика, обувки, маратонки и чанти.


9-годишно момиче простреля с въздушна пушка сестра си, съобщиха от

9-годишно момиче простреля с въздушна пушка сестра си, съобщиха от ...

......... Спешния център, е установена контузна рана на пръстите на ляв крак. Момичето е освободено за домашно лечение, без опасност за живота. На майката е съставен акт по Закона за закрила на детето. За случая е уведомен отдел „Закрила на детето“. Пушката е предадена от бащата с протокол за доброволно предаване. 


Общо 8 хиляди декара обхванаха пламъците край хасковските села Брягово, Любеново

Общо 8 хиляди декара обхванаха пламъците край хасковските села Брягово, Любеново ...

......... Тодорова "Ако ситуацията се усложни, има готовност в гасенето да се включи и хеликоптер", информираха от временния щаб в село Любеново. Живка Тодорова Междувременно Районна прокуратура в Хасково започна разследване за причиняване на пожар по непредпазливост. Живка Тодорова До момента, арестуван няма. Пламъците тръгнаха на 12 август край село Брягово.


Падаща мазилка застрашава здравето и живота на преминаващи хора. За това сигнализираха зрители

Падаща мазилка застрашава здравето и живота на преминаващи хора. За това сигнализираха зрители ...

......... за укрепване на покрива и фасадата. Поставянето на скеле изисква такава документация”, обясни Лора Чучулева, началник на отдел „Строителство и инвестиции” в Община Хасково.--> По думите й, ако стане инцидент, общината ще носи отговорност, защото зданието е нейна собственост. Общинската шефка обеща падналата мазилка да бъде разчистена в най-кратки срокове.


Хасково. Пожарът между хасковските села Любеново, Брягово и Родопи е

Хасково. Пожарът между хасковските села Любеново, Брягово и Родопи е ...

......... от горския фонд. Пожарът е приземен, което означава, че горите не са унищожени напълно, обясниха огнеборците. Предстоят критичните часове днес след обяд, когато температурите се повишават и вятърът се усилва. Ако ситуацията се усложни, има готовност в гасенето да се включи и хеликоптер, информираха от временния щаб в с. Любеново.


Тополовград. Келтски празник ще се проведе в местността Корията на

Тополовград. Келтски празник ще се проведе в местността Корията на ...

......... ателието за изработване на керамични съдове и рисуване с художници от „ТворецЪ“. Ще бъдат възпроизведени ритуалите „Келтски Брак“ и „Мейпол“ с „Магическа захар“. Откриването на празника ще бъде в 11.00 часа. Предвидена е и кратка презентация на келтската култура. В 11.20 часа ще се проведе традиционна шотландска игра „Мързеливата пръчка“.


Голям пожар избухна този следобяд в местност близо до хасковското

Голям пожар избухна този следобяд в местност близо до хасковското ...

......... простира на огромна площ, която все още не е изчислена. Огнището, откъдето тръгват пламъците, е само на няколко метра от първите къщи на селото. Местните жители веднага започнали да гасят пожара, но заради вятъра огънят обхванал близката гора. На мястото има две противопожарни коли. До момента няма информация за ранени.


Ми много я консумират – така инж. Кехайов, представител на

Ми много я консумират – така инж. Кехайов, представител на ...

......... да направим график, обясни кметът на града Милена Рангелова. Всъщност, от 12 години градът има проблем с манган във водата. А Кехайов обясни, че преди 5 години почнала работа по проект за пречиствателна станция и оттогава била мината фазата "идеен проект". Колко ще струва тази станция, за момента няма яснота.


Тополовград. Интересни занимания през лятото децата от Тополовград намират в

Тополовград. Интересни занимания през лятото децата от Тополовград намират в ...

......... събитието рисуваха и оцветяваха. Добро настроение, смях, весели закачки и накрая подаръци от Общината – топки и шоколади – с това се характеризира поредното мероприятие „Познай гатанката“, което се проведе на 8 август. Библиотечният фонд на библиотеката е обогатен с много детски книжки, получени от дарители, които чакат своите читатели.


Обраха къщата на кмета на Хасково Добри Беливанов, намираща се

Обраха къщата на кмета на Хасково Добри Беливанов, намираща се ...

......... кмета на Хасково Добри Беливанов, намираща се на ул. "Стара планина", съобщава Сигналът за кражбата е подаден на 6 август, съобщиха от полицията. Неизвестен извършител е проникнал, чрез разбиване патрон на заключващото устройство на входна врата. От жилището са откраднати три пендара от злато. По случая е образувано досъдебно производство.  


Хасково. Близо 1.3 кг златни бижута на стойност над 90

Хасково. Близо 1.3 кг златни бижута на стойност над 90 ...

......... прокуратура Хасково. Към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1, буква Д от НК е привлечена 50 годишна, швейцарска гражданка. От началото на годината до момента, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 12 кг златни и 3 кг сребърни накити, на обща стойност над 700 000 лева.


Хасково. Открадната е около 80 м предпазна оградна мрежа от

Хасково. Открадната е около 80 м предпазна оградна мрежа от ...

......... обезапасителни системи - оградна мрежа, мантинели и парапети, на АМ „Марица“ на територията на област Хасково през 2019 г. са за около 20 000 лв. Агенция „Пътна инфраструктура“ напомня, че премахването на предпазните огради от недобросъвестни граждани застрашава безопасността на движението на всички шофьори и граждани, пътуващи по републиканските пътища.


Хасково. Областната епизоотична комисия заседава днес във връзка с превенцията

Хасково. Областната епизоотична комисия заседава днес във връзка с превенцията ...

......... км. от т.нар. инфектирана зона се забранява отстрелът на пернати, зоната се претърсва периодично и забраната се вдига два месеца след намирането на последния труп на умряла свиня. Ако има такава ситуация, зоните се обозначават и маркират, но сега това не се налага, категоричен е директорът на Държавното горско стопанство.


Близо 1.3 кг златни бижута на стойност над 90 000

Близо 1.3 кг златни бижута на стойност над 90 000 ...

......... Окръжна прокуратура-Хасково. Към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1, буква Д от НК  е привлечена 50 годишна, швейцарска гражданка. От началото на годината до момента, митническите служители на МП "Капитан Андреево" са задържали близо 12 кг златни и 3 кг сребърни накити, на обща стойност над 700 000 лева.


Екстрадираме в Гърция втория българин, задържан за разстрела на бизнесмена

Екстрадираме в Гърция втория българин, задържан за разстрела на бизнесмена ...

......... в съда днес, че иска да бъде екстрадиран в Гърция. „Трябва да изтече 3-дневният срок, в който той може да оттегли това съгласие, след това съдът ще разгледа по същество дали са на лице основанията за отказ и за предаване на лицето на гръцките съдебни власти”, заяви прокурор Николай Гугушев.


Временно управляващият посолството на ФРГ в страната и ръководител на

Временно управляващият посолството на ФРГ в страната и ръководител на ...

......... Посланик Шуграф беше запознат с основните акценти в работата на общината, с постигнатите успехи и набелязаните бъдещи планове по посока развитие на инфраструктура, екология, инвестиции и прозрачност на публичните финанси. „Впечатлен съм от видяното! Ще дойда отново! В мое лице имате добър приятел!” – това каза г-н Шуграф на сбогуване.


Временно управляващият посолството на ФРГ в страната и ръководител на

Временно управляващият посолството на ФРГ в страната и ръководител на ...

......... Посланик Шуграф беше запознат с основните акценти в работата на общината, с постигнатите успехи и набелязаните бъдещи планове по посока развитие на инфраструктура, екология, инвестиции и прозрачност на публичните финанси. „Впечатлен съм от видяното! Ще дойда отново! В мое лице имате добър приятел!” – това каза г-н Шуграф на сбогуване.


Свиленград. 17,356 кг хероин бяха задържани от митнически служители на

Свиленград. 17,356 кг хероин бяха задържани от митнически служители на ...

......... който са задържани около 6 кг хероин, пренасяни от двама български граждани, а при последвало претърсване на техните адреси и на адресите на други съпричастни лица са задържани и още наркотични вещества. Откритото наркотично вещество е на стойност над 1 130 000 лева по цени за нуждите на съдебната система.


Тополовград. И това лято в Общинската програма за отдих за

Тополовград. И това лято в Общинската програма за отдих за ...

......... Още два филма са предвидени до края на месец август. На 9 и на 16 август ще се прожектират филмите „Книга за джунглата“ и „Братът на мечката“. Прожекциите са от 10.30 часа и за тях е поела приятния ангажимент Атанаска Михалева от отдел „Хуманитарни и социални дейности“ в Общинската администрация.


Хасково. Има много възможности за сътрудничество между Хасково и Индия.

Хасково. Има много възможности за сътрудничество между Хасково и Индия. ...

......... сградата на недостроения „Хирургически блок“. Председателят на Балкано - индийска бизнес асоциация Красимир Ангелов сподели, че има идея за изграждането на Логистичен център в района на Хасково, от където индийските стоки и услуги могат да навлязат в Европа. За изграждането на този център ще се разчита на помощ от Индия.


Бащата на най-добрия български тенисист Григор Димитров - Димитър Господинов

Бащата на най-добрия български тенисист Григор Димитров - Димитър Господинов ...

......... Георги Дамянов, Петър Велков, Недялко Якимов, Нашан Памучиян, Сабахатин Сабриоглу, Хасан Хаджиоглу (Ходжата), Михаил Александров. През 2014 г. местният парламент също единодушно избра за Почетен гражданин на Хасково и Григор Димитров, като отличието му бе връчено две години по-късно на специална церемония на новите кортове на „Юнак“ в областния град.Спорт


София. От днес Димитровград разполага със специализиран автомобил за отдалечена

София. От днес Димитровград разполага със специализиран автомобил за отдалечена ...

......... по избор на медицински екипи, които ще ползват специализирания автомобил за извършване на отдалечена диагностика – периодично ще бъдат посещавани населените места в системата на община Димитровград, където на място ще се извършват медицински прегледи с опция за провеждане на консултации със специалисти различни болници в страната в реално време.


Хасково. Благодарствено писмо за оказано съдействие за участие във фестивал

Хасково. Благодарствено писмо за оказано съдействие за участие във фестивал ...

......... хората!“. Добри Беливанов благодари за жеста и заяви, че този хор ще бъде включван в предстоящи празници в Хасково за да могат повече хора да видят колко талантливи хасковлийки има. А златният медал и грамотата ще бъдат изложени в специалните витрини за подобни подаръци на втория етаж на Община Хасково.


Кметът на община Ивайловград Диана Овчарова присъства на освещаването на

Кметът на община Ивайловград Диана Овчарова присъства на освещаването на ...

......... от завръщането на дедите ни от Мала Азия. Вложихме всички сили и труд и го направихме. И вече е факт!“ – сподели Тянка Пехливанова – Кмет на село Свирачи. „Нека идваме с много вяра и любов в този храм. Честит празник!“ – пожела кметът на община Ивайловград на всички присъстващи.


Диана Овчарова е с педагогическо образование от Пловдивския университет. Втората

Диана Овчарова е с педагогическо образование от Пловдивския университет. Втората ...

......... Ивайловград. За около 200 000 лв. е проектът ни за двора на училището в Железино, където ще се изградят футболна, волейболна, баскетболна площадка и съоръжения. Очакваме одобрение по селската програма за горски пътища. Това са основните неща, които се надявам в рамките на периода до изборите да успеем да приключим.


Два опита за контрабанда на над 3 кг златни и

Два опита за контрабанда на над 3 кг златни и ...

......... грама златни накити и монети от 22 и 14-каратово злато.-->   Контрабандно пренасяните 3351.38 грама златни и сребърни накити на обща стойност близо 54 000 лева са  иззети с протоколи и  подлежат на отнемане в полза на държавата. На нарушителите са съставени актове по Валутния закон, съобщават от Агенция „Митници”.


Тополовград. Община Тополовград почисти със свои хора и техника два

Тополовград. Община Тополовград почисти със свои хора и техника два ...

......... на всички водния откос на стените е обрасъл с дървета и храсти. За да се поддържат язовирите в нормално състояние са необходими много средства, а Общината не е в състояние да задели такива поради скромния си бюджет. Очакват се нови проверки и опасността да се наложат големи глоби е вероятна.


Тополовград. Съдбата на малкия Ици от Тополовград продължава да тревожи

Тополовград. Съдбата на малкия Ици от Тополовград продължава да тревожи ...

......... на страшната болест“, сподели през сълзи Валентина. „Ние няма да спрем да търсим варианти, идеи, за да продължим дарителската кампания в помощ на детето и се молим то да се пребори със страшната болест, колкото и малко да е. Нека му помогнем да победи и да порасне!“, каза още тя.


Хасково. Община Хасково получи вишка на базов автомобил ISUZU D-MAX

Хасково. Община Хасково получи вишка на базов автомобил ISUZU D-MAX ...

......... г. По същия проект приключва изграждането на кула и технически съоръжения за превенция на горски пожари на стойност 398 035.60 лв. с ДДС . Кулата разполага с камери, а картината от тях вече се получава в центъра за видеонаблюдение в сградата на Общината. Предстои официално представяне на кулата и вишката.


Хасково. С полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на

Хасково. С полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на ...

......... Левски, честно, не просто да сложим портрета му в кабинета си, защото чистият му поглед ни напомня, че имаме още какво да свършим. Да направим така, че днешният ден да е е по- добър от вчера, а утрешния по-добър от днес“, каза в словото си кметът на Общината Добри Беливанов.


Тополовград. Лятото е предпочитаният сезон за ремонти и Общината се

Тополовград. Лятото е предпочитаният сезон за ремонти и Общината се ...

......... момента тече ремонт на санитарните възли в НУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Тополовград. С капиталови средства се изгражда и допълнителна постройка в Общинския исторически музей за нуждите на етнографския отдел. Ценните експонатите сега са разположени в неподходяща за съхранението им зала, в която има риск от повреждането им.


Хасково. Започна авариен ремонт на бул.“Никола Радев“, водещ до хасковския

Хасково. Започна авариен ремонт на бул.“Никола Радев“, водещ до хасковския ...

......... допълнителни шахти за отводняване. Работи се и по заустването към дерето на евентуални прииждащи при дъжд води от селскостопански земи в горната част на пътя. Очаква се ремонтът да приключи до края на седмицата. Община Хасково е възложила на ОП „Екопрогрес“ почистване на шахтите за дъждовни води по целия булевард.


Хасково. Зоологическа градина „Зоопарк Кенана“ в града вече има лиценз

Хасково. Зоологическа градина „Зоопарк Кенана“ в града вече има лиценз ...

......... Община Хасково. Лицензът под номер 32 е подписан от министър Нeно Димов и е с дата 9.07 2019 година Лицензът удостоверява годността на зоологическата градина за отглеждане на диви животински видове извън естествената им среда, както и размножаването им при контролирани условия. Валидността на документа е до август 2024 година.


Свиленград. 17 кашона с парфюми с лого на защитени марки

Свиленград. 17 кашона с парфюми с лого на защитени марки ...

......... на 11 юли свиленградски полицаи спрели за проверка микробус, управляван от 18-годишен. В превозното средство пътувал и 24-годишен от Свиленград. В колата полицаите намерили 17 кашона с парфюми и тоалетни води, без необходимите документи от правопритежателите на марките. 1043 парфюма са предадени на разследващите. По случая е образувано бързо производство.


Българска туристка загина при инцидент в турския курорт Кушадасъ. Жертвата

Българска туристка загина при инцидент в турския курорт Кушадасъ. Жертвата ...

......... лекарите в болницата, а по-късно и за пренасянето на тялото обратно в България. Близките на починалата са решени да съдят управата на хотелския комплекс, където е станал инцидента. Те търсят съдействие и от българската държава, за да се заведе дело срещу хотела, тъй като не е осигурил безопасността на туристите.


Тополовград. Адв. Пламен Минчев е избран за председател на Общински

Тополовград. Адв. Пламен Минчев е избран за председател на Общински ...

......... Той ще изпълнява председателската длъжност до края на мандата. Избирането на нов председател се наложи поради изискванията на закона, след прекратяване пълномощията на председателя Васил Сяров на сесията на 27 май. Адв. Минчев е бил на тази длъжност два последователни мандата – 2007 – 2011 и 2011 - 2015 година.


Хасково. 88 сгради в града са санирани по Националната програма

Хасково. 88 сгради в града са санирани по Националната програма ...

......... позиции. За осем от тях са сключени договори с фирмите изпълнители , до седмица ще бъдат сключени и другите два договора, до когато се очаква се спечелилите обществената поръчка фирми да представят необходимите документи. След завършването на поредните 12 сгради в Хасково ще има общо 100 сгради обновени по НПЕЕМЖС.


Хасково. 3670.84 лв. са събрани от благотворителната инициатива „Купи тениска

Хасково. 3670.84 лв. са събрани от благотворителната инициатива „Купи тениска ...

......... тогава бяха закупени инструменти и професионален микрофон на четири деца от музикални школи в Хасково. Все още има 17 тениски от Рок фест Хасково, които могат да бъдат закупени от утре в Туристически информационен център - Хасково. Средствата от продажбата ще бъдат прибавени към сумата за закупуване на музикални инструменти.


Над 2 кг хероин хванаха при проверка на автобус митничарите

Над 2 кг хероин хванаха при проверка на автобус митничарите ...

......... 200 лева, информират от Агенция "Митници". По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.  Към наказателна отговорност е привлечен 51-годишният ирански гражданин. С постановление на държавното обвинение той е бил задържан до 72 часа, като впоследствие съдът му е наложил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. 


Недекларирани 110 000 евро откриха митническите служители от ГД „Митническо

Недекларирани 110 000 евро откриха митническите служители от ГД „Митническо ...

......... 000 евро с левовата равностойност на 215 141 лева са задържани. По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура-Свиленград. От началото на годината до момента митническите служители на МП "Капитан Андреево" са задържали недекларирана валута в левовата равностойност на над 1 милион лева.