Японският конгломерат SoftBank Corp. представи нов робот, но за разлика

Японският конгломерат SoftBank Corp. представи нов робот, но за разлика ...

......... SoftBank плаща около 180 хил. йени месечно за екип от трима души, който чисти нейната централа, коментира главният бизнес директор на SoftBank Robotics Кеничи Йошида. Тъй като почистването на пода представлява около 40% от работата, използването на Whiz може да намали тази сметка с 35 хил. йени, категоричен е той. 


Производителите на дънни платки са разтревожени. Уеб порталът DigiTimes съобщи,

Производителите на дънни платки са разтревожени. Уеб порталът DigiTimes съобщи, ...

......... приключи Q4 на загуба, Gigabyte Technology разчита на доход от нивото на 2017 година, докато ASUSTeK Computer се надява да достигне резултатите от предишното тримесечие. В тази ситуация много добре се чувства Micro-Star International, доходът на която се очаква да нарасне благодарение на силните продажби на геймърски платки и видеокарти.


Nvidia публикува своя финансов отчет за изтеклото тримесечие, което за

Nvidia публикува своя финансов отчет за изтеклото тримесечие, което за ...

......... 22,5% и падна до $148 милиона. В тази категория са включени графичните процесори за добив на цифрова валута и процесорите Tegra за конзолата Nintendo Switch.В прогнозната част на финансовия отчет се казва, че Nvidia възнамерява да приключи Q4 с доход от $2,7 милиарда (миналата година годишният доход бе $2,9 милиарда).


Южнокорейският производител на чипове SK Hynix обяви, че е приключил

Южнокорейският производител на чипове SK Hynix обяви, че е приключил ...

......... UDIMM плочки DDR5 памет на един от най-големите производители на чипсети, за да започне разработването на сървърни и клиентски платформи, поддържащи новия тип памети.Според прогнозите на аналитичната компания IDC, през 2021 година DDR5 паметта ще заеме една четвърт от DRAM пазара, а година по-късно, нейният пазарен дял ще достигне 44%.


Advanced Micro Devices официално представи графичната карта Radeon RX 590,

Advanced Micro Devices официално представи графичната карта Radeon RX 590, ...

......... DisplayPort и DVI видеоизходи. Собствени версии на Radeon RX 590 предлагат ASUS, Sapphire, XFX и PowerColor.Radeon RX 590 вече се появи в електронните магазини на САЩ при цена $279. Към видеокартата се прилагат промоционални кодове за игрите Devil May Cry 5, Tom Clancy’s The Division 2 и Resident Evil 2.


Нека разгледаме как изглеждат отвътре още няколко процесора, а и

Нека разгледаме как изглеждат отвътре още няколко процесора, а и ...

......... почти няма. Именно тази простота и икономичност дадоха възможност на ARM архитектурата бързо да се развие и в крайна сметка да се появява в области, където традиционно се използват x86 процесорите. Това са по-интересните снимки на чипове за този път. Ако разполагате с нещо по-интригуващо и красиво – споделете го по-долу.ADATA Technology обяви появата на своя нов 2.5” SATA 6Gb/s

ADATA Technology обяви появата на своя нов 2.5” SATA 6Gb/s ...

......... и LDPC ECC технология за корекция на грешките, както и безплатни софтуерни инструменти за мониторинг, управление и миграция на данните. Последното е особено полезно за потребители, които планират да преминат от използването на твърд диск към SSD диск чрез бърз и лесен бекъп и прехвърляне на информация, включително наличната ОС.


Японската компания за игри Nintendo залага, че може да продаде

Японската компания за игри Nintendo залага, че може да продаде ...

......... 7,5 млн. бройки нови заглавия до март, сочи средната оценка на четирима анализатори, анкетирани от Bloomberg. За сравнение серията Pokemon продаде 101 млн. заглавия за устройствата на Nintendo от 2004 г. досега, като се нарежда на второ място сред франчайза Super Mario и неговите 121 млн, сочат данни на Nintendo.


Неотдавна Xiaomi чрез сайта за потребителско инвестиране Youpin обяви, че

Неотдавна Xiaomi чрез сайта за потребителско инвестиране Youpin обяви, че ...

......... регулиране на температурата от 16 до 32 градуса по Целзий, както и блокиране на ръчното управление. Освен това, Smartmi Electric Heater има малък дисплей, показващ текущата температура, както и сензор за икономия на енергията. Устройството може да включено към системите на умния дом и да се управлява чрез гласови команди.


Миналата година Sharp пусна Aquos R Compact, смартфон с малък

Миналата година Sharp пусна Aquos R Compact, смартфон с малък ...

......... система е Android 9 Pie, а камерата е 22,6-мегапикселова. Батерията пък е 2500 mAh. Двойният прорез може да не е по вкуса на всеки потребител, но това е най-добрият Android телефон с малък екран и модерен дизайн според The Verge. Моделът обаче вероятно ще се предлага само в Япония.  


Ако мислите, че сте от хората, които не се вълнуват

Ако мислите, че сте от хората, които не се вълнуват ...

......... интелект, тройна основна камера и още безброй функции - флагманът Huawei Mate 20 Prо. И ако 2018-та година не е била вашата година, не забравяйте, че винаги можете да обърнете късмета си. Затова влезте на epa.hicomm.bg и подкрепeте своите фаворити сред всички продукти и устройства, селектирани от екипа на HiComm.Компанията Raspberry Pi Foundation представи на пазара по-достъпна версия на

Компанията Raspberry Pi Foundation представи на пазара по-достъпна версия на ...

......... този начин Raspberry Pi 3 Model A+ е подходящ за всички, които търсят оптимално решение за своите проекти и не искат да плащат за ненужни възможности.Да напомним, че най-евтиният микрокомпютър от тази серия е Raspberry Pi Zero с цена едва $5, както и Raspberry Pi Zero W с цена $10.


Германската компания Cirrus7 започна предварителните продажби на безшумната компютърна система

Германската компания Cirrus7 започна предварителните продажби на безшумната компютърна система ...

......... Canyon. След 30 минутен стрес тест, температурата на Core i7-8559U е с 12 градуса по Целзий по-ниска в сравнение с активното охлаждане на NUC.Цената на безшумния персонален компютър Cirrus7 Nimbini v2.5 стартира от 499 евро. Конфигурацията включва процесора Core i3-8109U (2 ядра/4 потока, 3-3,6 GHz) и 4 GB оперативна памет.


Ще се спрем върху още няколко доста необичайни лаптопа на

Ще се спрем върху още няколко доста необичайни лаптопа на ...

......... добър хардуер – мощният за тези времена Tegra 2, който дава възможност за поставянето на HDMI видеоизход. Има USB порт, но паметта не е много – 512 MB. Но това е първият пълноценен лаптоп с операционната система Android. Необичайните лаптопи наистина не са малко и следващия път ще разгледаме още няколко.


Nvidia разшири своето портфолио с професионални ускорители Quadro RTX със

Nvidia разшири своето портфолио с професионални ускорители Quadro RTX със ...

......... GB/s.Графичният ускорител Quadro RTX 4000 заема един PCI Express 3.0 x16 слот и се охлажда от обикновен центробежен вентилатор. Консумацията на устройството не превишава 160 W. Необходимо е подаването на допълнително захранване чрез 8-пиновия конектор. На интерфейсния панел са поставени три DisplayPort 1.4 видеоизхода и един VirtualLink (USB Type-C) порт.


В рейтинга за суперкомпютри Top500, американските компютърни системи вече заемат

В рейтинга за суперкомпютри Top500, американските компютърни системи вече заемат ...

......... се използват процесорите IBM Power9, допълнени с ускорителите NVIDIA Tesla V100, които са обединени с високоскоростната мрежа Mellanox Infiniban. Суперкомпютърът Sierra разполага с 2,4 милиона процесорни ядра, а Sierra – с 1,6 милиона ядра.Към днешен ден рейтингът Top500 включва 227 китайски суперкомпютъра, 109 американски, както и системи на други държави.Новата модулна инфраструктура отговаря на най-високите технологични стандарти и предлага

Новата модулна инфраструктура отговаря на най-високите технологични стандарти и предлага ...

......... Dell EMC правят сериозна крачка към новото поколение технологии, ориентирани към технологична ефикасност и удобство за потребителите. Услугите, предлагани от новия продукт, включват още ProSupport Plus, предлагаща денонощна помощ при евентуални проблеми, както и директна връзка с инженерите на  ProSupport Plus и специално обозначен технологичен сервизен мениджър, осигуряващ висококачествено обслужване.


Устройството от серията HU80KSW е първият за компанията 4K UHD

Устройството от серията HU80KSW е първият за компанията 4K UHD ...

......... като USB, Ethernet, HDMI порт и безконтактно свързване, устройството може да работи с външни устройства като клавиатура или мишка. 4K UHD проекторът на LG предлага истинско кино изживяване у дома като превръща всяка една стая в кино зала, благодарение на 4K качеството на изображенията и яркостта от 2 500 лумена.


Устройството, произвеждано от младата калифорнийска компания Humm, което също се

Устройството, произвеждано от младата калифорнийска компания Humm, което също се ...

......... мозъка“ – каза ръководителят на проекта Йен Макинтайър.Humm е тествано с в Австралийския университет. Фиксирано е значително (10-20%) подобрение на паметта. От началото на 2019 година устройството ще стане достъпно за независими тестове от трети страни.Продажбите на Humm са планирани за края на 2019 година. Цената на устройството е $500.


Intel явно иска на всяка цена да излезе на пазара

Intel явно иска на всяка цена да излезе на пазара ...

......... долина в САЩ.Да си припомним, че Intel възнамерява да излезе на пазара на видеокарти през 2020 година. Според предварителна информация, графичните карти на компанията ще се базират на микроархитектурата Arctic Sound, известна и като Gen 12. Intel ще предлага видеокарти както за корпоративния, така и за геймърския сегмент на пазара.


Gigabyte Technology представи новото дъно X299 Aorus Master с E-ATX

Gigabyte Technology представи новото дъно X299 Aorus Master с E-ATX ...

......... чипа, индикатор на POST кодовете и RGB светодиодна подсветка с възможност за включване на допълнителни светодиодни ленти. На задния панел се намират USB-C, USB 3.1 (x7), RJ45 (x2), 2T2R (x2), аудиогнезда и бутон за нулиране на BIOS-а.Според уеб портала TechPowerUp, цената на дънната платка Gigabyte X299 Aorus Master е $400.


Разработчиците на компанията МЦСТ считат, че процесорите Елбрус са достигнали

Разработчиците на компанията МЦСТ считат, че процесорите Елбрус са достигнали ...

......... за военно-промишления комплекс на Русия, където ще се използва за разработване и моделиране на нови оръжия. „В бойни условия е необходимо осъществяването на огромен брой изчисления, обработването на видео, аудио и разнообразните данни от сензорите. Това е сложно да бъде направено без клъстър от суперкомпютри“ – заяви аналитикът Сергей Левашов.


Уеб-порталът WCCFTech публикува интересна информация за разработваните в момента графични

Уеб-порталът WCCFTech публикува интересна информация за разработваните в момента графични ...

......... така памет. Многослойната HBM2 памет е твърде скъпа и ще се използва само в high-end графичните ускорители.Изданието за пореден път потвърди информацията, че първите видеокарти, базирани на графичните процесори MD Navi ще бъдат от средния ценови клас и ще предложат бързодействие като Radeon RX Vega 56, но при по-ниска цена.


Компанията Thermaltake анонсира водни блокове с цялостно покритие на видеокартите

Компанията Thermaltake анонсира водни блокове с цялостно покритие на видеокартите ...

......... с помощта на фирмения софтуер TT RGB PLUS с функцията за управление на гласа TT AI Voice Control и Amazon Alexa Voice Service. Отверстията на водния блок са предназначени за G1/4 фитинги.Цената на новите водни блокове не е обявена официално, като според предварителни данни тя е около 190 американски долара.


Книжата на Apple поевтиняха с над 5% в понеделник, след

Книжата на Apple поевтиняха с над 5% в понеделник, след ...

......... 17 на сто от капитализацията си. Оттогава тя се сви с цели 178 млрд. долара (158 млрд. евро). За сравнение – SAP, като най-голям компонент в Dax, е оценен на 116 млрд. евро. Сега пазарната капитализация на Apple отново е далеч от 1 трлн. долара – около 932 млрд. долара. 


AMD продължава дозирано да подава информация за своята нова микроархитектура

AMD продължава дозирано да подава информация за своята нова микроархитектура ...

......... оптимизиран за разпределяне на натоварването между различните компоненти на ядрото. Блокът за операциите с плаваща запетая вече е 256-битов.Първите комерсиални продукти, базирани на Zen 2 процесори ще бъдат чиповете AMD EPYC от второ поколение. Кодовото име на тези процесори е Rome и се знае, че ще имат до 64 ядра.


Продуктовата гама от компактни беърбон системи ASRock DeskMini GTX се

Продуктовата гама от компактни беърбон системи ASRock DeskMini GTX се ...

......... са поставени HDMI, DisplayPort и Mini DisplayPort видеоизходи. Има и USB 3.1 Gen2 Type-C, USB 3.1 Gen2 Type-A, USB 3.0 Gen1 Type-A и USB 2.0 портове. Захранването се осъществява от външен блок с мощност 220 или 270 W.В анонса, цената на беърбон системата ASRock DeskMini GTX (Z390) не се съобщава.


Advanced Micro Device е първият разработчик на графични процесори, усвоил

Advanced Micro Device е първият разработчик на графични процесори, усвоил ...

......... поръчали производството на собствени 7 nm SoC, а Nvidia стартира производството на 7 nm графични процесори.Очаква се с прехода към 7 nm, Nvidia ще започне да създава графични процесори с рекорден брой транзистори при същата площ на кристала. Към днешен ден компанията произвежда своите чипове чрез 12 нанометров технологичен процес.


Мениджърът на Facebook Inc. и вундеркинд Палмър Лъки бе считан

Мениджърът на Facebook Inc. и вундеркинд Палмър Лъки бе считан ...

......... казуса. Лъки е дългогодишен поддръжник на Тръмп и дори е написал писмо до телевизионната звезда през 2011 г., като го е призовал да се кандидатира за президент. Пред свои приятели младият предприемач твърди, че прочитането на книгата на Тръмп „Изкуството на сделката“ на 13-годишна възраст е предизвикало неговото предприемаческо въображение.


На 2 ноември учените от Манчестърския университет стартираха най-големия електронен

На 2 ноември учените от Манчестърския университет стартираха най-големия електронен ...

......... много по-голям брой неврони в биологично реално време, и започнат да мислят самостоятелно. „Дори и с милиони процесори ние можем да се приближим едва до 1% от възможностите на човешкия мозък“ – каза професор Фрубър. „Но SpiNNaker вече може да имитира мозъка на мишката, който е 1000 пъти по-малък от човешкия„.


Компанията Eurocom анонсира мощната мобилна работна станция Tornado F7W, която

Компанията Eurocom анонсира мощната мобилна работна станция Tornado F7W, която ...

......... RJ45, четец за карти памет и аудио конектори. Има скенер за пръстови отпечатъци. Габаритните размери са 428×314×51 милиметра при тегло 4,14 килограма. Поддържат се операционните системи Microsoft Server 2016, Windows 10, Linux и решенията на VMWare.Базовата конфигурация на мобилната работна станция Tornado F7W е $3500, а топ-конфигурацията струва $19 500.


Процесорите са навсякъде около нас – от смартфоните и смарт

Процесорите са навсякъде около нас – от смартфоните и смарт ...

......... процес на съвременните централни процесори е десетки нанометри, някои структури добре се различават и с невъоръжено око. Добре се вижда и разликата между централен и графичен процесор. За съжаление, не с всички процесори могат да се правят подобни експерименти. Но и тези снимки много добре демонстрират красотата на силициевите кристали.


Пазарът на лаптопите, както и на смартфоните е добре известен

Пазарът на лаптопите, както и на смартфоните е добре известен ...

......... чак през 2016 година, като неговите създатели така и не показаха дисплея на лаптопа. Накрая и най-верните фенове разбраха, че няма да видят този лаптоп. Жалко, идеята е интересна. Необичайните лаптопи и концептуалните мобилни устройства от този род не са малко и в следващата част ще разгледаме още няколко интересни модела.


Qualcomm даде прогноза за приходите си от продажби за тримесечието,

Qualcomm даде прогноза за приходите си от продажби за тримесечието, ...

......... Refinitiv. Приходите са се свили до 5,80 млрд. долара през фискалното четвърто тримесечие, но са над прогнозираните 5,52 млрд. долара. Загубата на Qualcomm за тримесечието е достигнала 493 млн. долара, или 35 цента на акция, в сравнение с печалба от 168 млн. долара, или 11 цента на акция, година по-рано.  


Южнокорейската технологична компания Samsung Electronics разкри своя дългоочакван огъващ се

Южнокорейската технологична компания Samsung Electronics разкри своя дългоочакван огъващ се ...

......... О’Донъл въпреки че сгъващият се екран е впечатляващ, потребителите може да не харесат дебелината на телефона или цената му. Samsung е една от няколко компании, които разработват сгъваем телефон. Китайската Huawei Technologies заяви преди време, че планира да пусне 5G смартфон с огъващ се екран в средата на 2019 г.


General Motors обяви, че планира да пусне два нови електрически

General Motors обяви, че планира да пусне два нови електрически ...

......... помощ към обществеността. Компанията пусна специална кампания, а на сайта www.eBikeBrandChallenge.com участници може да дават предложения. Победителят ще получи 10 000 долара, а останалите в ТОП 10 – по 1000 долара всеки. Предложения ще се събират до 26 ноември, а победителят ще бъде обявен на 31 януари 2019 г.  


Компанията Advanced Micro Devices представи по време на събитието Next

Компанията Advanced Micro Devices представи по време на събитието Next ...

......... Intel Xeon Platinum 8180 (28 ядра/56 потока, 2,5-3,8 GHz), както и от два EPYC 7601 (32 ядра/64 потока, 2,2-3,2 GHz). Новото поколение сървърни процесори AMD EPYC е планирано да излезе през първата половина на 2019 година.AMD съобщи още, че вече работи върху микроархитектурата Zen 4, но не навлезе в подробности.


Южнокорейската компания SK Hynix обяви, че започва масовото производство на

Южнокорейската компания SK Hynix обяви, че започва масовото производство на ...

......... памет. А през първата половина на 2019 година трябва да излязат и корпоративни SSD с новите 96-слойни памети. През 2019 година южнокорейският производител на чипове възнамерява да започне производството на аналогични чипове памет с капацитет 1 Tb, които записват както три (TLC), така и четири (QLC) бита в една клетка.


Advanced Micro Devices продължава бавно, но сигурно да увеличава своя

Advanced Micro Devices продължава бавно, но сигурно да увеличава своя ...

......... на Advanced Micro Devices. Това е прираст с около 4,1%, който се дължи предимно на хибридните процесори Ryzen Mobile, съчетаващи микроархитектурата Zen и графиката Radeon Vega.Аналитиците отбелязаха, че този пазар е много инертен и Advanced Micro Devices ще трябва приложи още немалко усилия, за да увеличи още повече своите продажби.


Huawei представи своя нов лаптоп MateBook, оборудван с 13,3-инчов дисплей

Huawei представи своя нов лаптоп MateBook, оборудван с 13,3-инчов дисплей ...

......... поставени USB-C порт и стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо. На левия панел е наличен още един USB Type-C порт. Дебелината на лаптопа е 14,9 милиметра при тегло 1,28 килограма. Той е с 6% по-малък и по-лек в сравнение с модела MateBook X Pro.В анонса Huawei не обяви цената 13,3-инчовия лаптоп MateBook.


Тенденцията за непрекъснат ръст на цените на оперативната памет в

Тенденцията за непрекъснат ръст на цените на оперативната памет в ...

......... Дали тя ще се върне на нивото от 2016 година зависи от много фактори. Възможно е например, производителите да намалят производството на оперативна памет и да спрат падането на нейната цена. Остава да изчакаме и да видим, дали тази вълна на понижаване цената на RAM паметта ще достигне нашия пазар.


Учените от военноморската академия на САЩ работят върху неуязвими квантови

Учените от военноморската академия на САЩ работят върху неуязвими квантови ...

......... в орбита, който може да бъде хакнат или заглушен и дори унищожен. Учените уточниха, че устройството не е предназначено да замени GPS, а по-скоро да го допълва.Новият квантов навигатор вече е тестван на кораб, самолет и военен бронетранспортьор. Следващите версии на новия навигатор ще бъдат с размер колкото хокейна шайба.


Компанията на технологичния предприемач Илон Мъск Boring Company е пред

Компанията на технологичния предприемач Илон Мъск Boring Company е пред ...

......... пътници да се придвижва в специални вакуумни тунели. Това ще позволи рязко да се повиши скоростта на движение. Понастоящем рекордът за движение на капсула се държи от конкурентната на Space X (също на Илон Мъск) компания Virgin Hyperloop. Тя успя да ускори транспортна кабина до 387 километра в час.  


Amazon.com Inc. планира да раздели втората си централа поравно в

Amazon.com Inc. планира да раздели втората си централа поравно в ...

......... седалище за гиганта в електронната търговия, ще донесе до 50 000 работни места и повече от 5 млрд. долара инвестиции за почти две десетилетия. Amazon успя да извърши търсенето в дълбока секретност, след като обяви през януари списъка с 20 финалисти от 238 града и региона, които са представили предложения. 


Жироскопите са устройства, с помощта на които безпилотните автомобили, летателните

Жироскопите са устройства, с помощта на които безпилотните автомобили, летателните ...

......... да се използват в портативните електронни устройства. Сега учените от Калифорнийския технологичен институт (Калтек) създадоха оптичен жироскоп от нов вид, който е 500 пъти по-малък от досегашните. Неговите чувствителни елементи могат да регистрират 30 пъти по-слаби промени във фазата на светлината. Новите оптични жироскопи са с размер на зрънце ориз.


Професионалното прегаряне, т. нар. бърнаут, често е наричан „крадецът, който

Професионалното прегаряне, т. нар. бърнаут, често е наричан „крадецът, който ...

......... И намира тясна връзка в консултирането на загубили иновационния си плам компании и прегрелите в труда хора. А сега компанията започва да търси усилено инвеститори, като има нужда от около 1 млн. лева, за да развие нови продукти, насочени към компаниите.Вижте повече във видео материала! гледано: 6   Още видео0 гласа


ADATA Technology обяви пазарния дебют на новите си външни хард

ADATA Technology обяви пазарния дебют на новите си външни хард ...

......... на отделящия се USB кабел.ADATA HV320 Вторият модел, който ADATA анонсира, се отличава с тънък профил с дебелина от 10,7 мм и елегантен дизайн с избор между три цветови варианта. HV320 ще се предлага с капацитет от 1TB, 2TB, 4TB и 5TB. Моделът също разполага с включено 256-битово AES криптиране.


Специалистът при дисплеите AOC обяви най-новите членове на масовата серия

Специалистът при дисплеите AOC обяви най-новите членове на масовата серия ...

......... и обръщане на 90 градуса плюс функция за лесно освобождаване за лесно сглобяване. Да се захващаме за работаНезависимо каква професия упражнявате, AOC предлага широка гама от бизнес монитори, които покриват много различни нужни. Сега е моментът за ъпгрейд към новите елегантни бизнес монитори на AOC, които предлагат увеличена продуктивност и гъвкавост.


Преди няколко дни излезе информация, че някои видеокарти RTX 2080

Преди няколко дни излезе информация, че някои видеокарти RTX 2080 ...

......... увеличава размерите си. Възниква механична повреда, водеща до появата на артефакти и т.н.Nvidia заяви, че се знае за проблема и изучава ситуацията. Но продажбите започнаха да спадат, понеже геймърите не искат да играят тото с видеокарта за $1000. От друга страна, компанията приема тези видеокарти и ги заменя с нови.


Intel публикува информация относно подготвяните за пазара сървърни процесори Cascade

Intel публикува информация относно подготвяните за пазара сървърни процесори Cascade ...

......... бързодействие в Linpack в сравнение с AMD EPYC 7601 (32 ядра/64 потока, 2,2-3,2 GHz), излязъл още миналата година.Освен това, сървърните чипове Cascade Lake-AP трябва да имат нов сокет. Очаква се това да бъде огромният LGA5903. Процесорите Intel Cascade Lake-AP са планирани да излязат на пазара през лятото на 2019 година.


Преди няколко дни Брендън Айриб (Brendan Iribe) – един от

Преди няколко дни Брендън Айриб (Brendan Iribe) – един от ...

......... новото устройство трябва да стане конкурент не на скъпите модели от рода на HTC Vive Pro, а по-скоро на Windows Mixed Reality устройствата. Препоръчителната цена на тези VR устройства варира от 300 до 500 американски долара, докато пълният комплект на шлема за виртуална реалност на HTC е няколко пътно по-скъпо.


България ще купи нов суперкомпютър до 2021 г. Целта е

България ще купи нов суперкомпютър до 2021 г. Целта е ...

......... планирана”, посочи той.Според Маргенов след тригодини на базата на по-високите технологични възможности е вероятно да се постигне по-висока производителност. 6 технологични български компании изразяват готовност да сътрудничат и да ползват ресурсите на суперкомпютъра. "Тези компании са наши асоциирани индустриални партньори. С много от тях имаме дългогодишно партньорство", посочи експертът.  


Корпорацията Apple заедно с австралийския производител Blackmagic Design представи на

Корпорацията Apple заедно с австралийския производител Blackmagic Design представи на ...

......... 4,5 килограма. Apple подчертава, че че графичната производителност на 13-инчовия MacBook Pro с включена външна Blackmagic eGPU Pro нараства 22 пъти и е сравнима с базовата версия на iMac Pro.Продажбите на външната видеокарта Blackmagic eGPU Pro започват в средата на месец ноември при цена $1200. Продажбите стартират първоначално в САЩ.


Американският онлайн концерн Amazon.com Inc. напредва в рамките на последните

Американският онлайн концерн Amazon.com Inc. напредва в рамките на последните ...

......... непосредствена близост до пресечната точка на две големи магистрали, което би задоволило основното предпочитание на Amazon за добра инфраструктурна връзка.  В Ню Йорк Amazon е проучвал Лонг Айлънд Сити, Куинс. Жилищният квартал е разположен на Истривър с изглед към Манхатън и се доминира от високи сгради и млади професионалисти.  


GSMarena съобщи, че технологията mini-LED е достигнала необходимото ниво на

GSMarena съобщи, че технологията mini-LED е достигнала необходимото ниво на ...

......... функцията и по-точен контрол на подсветката. В перспектива мини-LED технологията се очаква да се превърне в микро-LED. Засега се изисква корекция на точността на цветовете след производството на mini-LED панела, за да се получи съответствие с днешните дисплеи. Ако и този проблем бъде решен, наистина можем да очакваме големи промени.


Компанията Gigabyte възнамерява да започне продажбите на нова версия на

Компанията Gigabyte възнамерява да започне продажбите на нова версия на ...

......... обратната страна на платката е поставена метална пластина.На радиатора са поставени два 120 мм вентилатори с RGB светодиодна подсветка. Интерфейсният панел разполага с три HDMI, USB Type-C и три DisplayPort видеоизходи. Производителят дава четиригодишна гаранция за качество.Засега няма информация за цената на видеокартата Gigabyte Aorus GeForce RTX 2080 Extreme WaterForce.


Cooler Master представи на пазара новата серия компютърни захранвания MasterWatt

Cooler Master представи на пазара новата серия компютърни захранвания MasterWatt ...

......... Всичките нови модели компютърни захранвания имат петгодишна гаранция за качество.Захранванията Cooler Master MasterWatt MWE Gold вече се появиха в електронните магазини. Моделите с мощност 550, 650 и 750 W се продават при цена съответно $70, $80 и $90. Версиите с модулна система на кабелите струват съответно $80, $90 и $100.


Компанията AMD обяви, че на 6 ноември тази година ще

Компанията AMD обяви, че на 6 ноември тази година ще ...

......... анонсира и новите 7 nm графични ускорители Vega 20. Що се отнася до десктоп процесорите AMD Ryzen от серия 3000 и архитектура Zen 2, то те трябва да дебютират малко след сървърните чипове. Но още с излизането на сървърните процесори ще можем да разберем преимуществата и бързодействието на новата архитектура.


Продажбите на iPhone на Apple ще се свият с близо

Продажбите на iPhone на Apple ще се свият с близо ...

......... индийците са спирани да купуват iPhone от високите цени на устройствата, поради високите търговски мита и слабата рупия “Продажбите са на път да спаднат за първи път от четири години”, коментира Шах. По думите му смартфоните на Apple са станали по-скъпи, а спецификациите им не са станали по-привлекателни за потребителите.


Експертите от Технологичния университет в Тампере и Технологичния университет в

Експертите от Технологичния университет в Тампере и Технологичния университет в ...

......... процесорите на Intel. Първата информация за хардуерни уязвимости в процесорите на Intel излезе в началото на тази година. Това бяха уязвимостите Meltdown и Spectre. След това бяха открити редица други уязвимости в процесорите на Intel, свързани с многопоточната работа. Всяко софтуерно решение на тези проблеми осезателно забавя процесорите на Intel.


HP представи следващото поколение технологични решения за най-креативните професионалисти по

HP представи следващото поколение технологични решения за най-креативните професионалисти по ...

......... през ноември 2018 с начална цена от €1,299.HP ZBook 15 се очаква да бъде наличен в Европа, Близкия Изток и Африка през ноември 2018 с начална цена от €1,249.HP ZBook 15v се очаква да бъде наличен в Европа, Близкия Изток и Африка през ноември 2018 с начална цена от €849.


Портфолиото процесорни водни охладители Corsair Hydro Series се допълни с

Портфолиото процесорни водни охладители Corsair Hydro Series се допълни с ...

......... Новите охладители са съвместими с платформите Intel LGA115x, LGA20xx, AMD AM2(+), AM3(+), AM4 и TR4. RGB подсветката се управлява чрез фирменото приложение Corsair iCUE. Производителят дава петгодишна гаранция за качество.Водното охлаждане Corsair H100i RGB Platinum се продава при цена $140, а моделът Corsair H115i RGB Platinum е с цена $170.


Дефицитът на 14 nm процесори на Intel през последните няколко

Дефицитът на 14 nm процесори на Intel през последните няколко ...

......... лаптопи, продажбите на които нарастват за коледните празници. Прогнозите са, че и двете компании няма да могат да доставят на пазара необходимия брой устройства.За да компенсира недостига на процесори на Intel, ASUS възнамерява да започне да използва чиповете на AMD. От друга страна, Acer засега не коментира недостига на CPU.


GoPro прогнозира резултати за четвъртото тримесечие, които се оказаха под

GoPro прогнозира резултати за четвъртото тримесечие, които се оказаха под ...

......... се свили с 13,3 на сто до 285,9 млн. долара. Анализаторите очакваха загуба от 6 цента на акция при приходи от 272,3 млн. долара. Акциите на компанията, които загубиха 13% от стойността си от началото на годината, се търгуваха на цена от 6,25 долара по време на следборсовата търговия.  


Apple даде лоша прогноза за ключовия коледен период поради очакваното

Apple даде лоша прогноза за ключовия коледен период поради очакваното ...

......... абонаменти за дигитални вестници и за оригинално видео съдържание през следващата година. Приходите от продажби през фискалното четвърто тримесечие са нараснали с 20 на сто до 62,9 млрд. долара, обяви Apple. Печалбата е достигнала 2,91 долара на акция. Анализаторите очакваха 61,4 млрд. долара приходи и 2,78 долара печалба на акция.  


Популярният интернет магазин Geekbuying предлага една от своите най-големи промоционални

Популярният интернет магазин Geekbuying предлага една от своите най-големи промоционални ...

......... до $70 – 100 броя дневно06GEEKBUY: от $15 до $200 – 50 броя дневно07GEEKBUY: от $50 до $700 – 50 броя дневноИ още: всеки ден може да се проверява в официалния уеб сайт на Geekbuying за големия купон, даващ обща отстъпка от $1111. Необходимо е само да се регистрирате. Платено съобщение


Представените преди два дни таблети iPad Pro се базират на

Представените преди два дни таблети iPad Pro се базират на ...

......... от предишното поколение показват 4000 и 9500 точки. Geekbench тестовете показаха нещо, което Apple винаги премълчава – оперативната памет. Виждаме, че тя е 4-6 GB. Появи се информация, че топ-конфигурациите с 6 GB оперативна памет ще имат 1 TB флаш диск. Друг е въпросът, че това удоволствие струва над $1500.


Германската компания be quiet! представи на пазара новата серия компютърни

Германската компания be quiet! представи на пазара новата серия компютърни ...

......... охлаждане на компонентите се осъществява от 120 милиметров вентилатор с ниво на шума до 25,9 децибела.Компютърните захранвания be quiet! Pure Power 11 вече се появиха в интернет магазините. В Европа, цената на различните модели варира от 48 до 105 евро в зависимост от мощността. Производителят дава петгодишна гаранция за качество.


Загадъчният процесор Intel Core i5 от фамилията Amber Lake, на

Загадъчният процесор Intel Core i5 от фамилията Amber Lake, на ...

......... коефициент е едва 7 W. В каталога е посочена и цената на Core i5-8210Y – $281. Сега се очакват независимите тестове, за да се разбере, дали новият Apple MacBook Air е по-бърз от предишния модел с процесор Core i5 и Core i7 от семейството Broadwell и с колко е по-бърз.


Високата популярност на корпуса Lancool One накара компанията Lian Li

Високата популярност на корпуса Lancool One накара компанията Lian Li ...

......... и има RGB светодиодна подсветка. Възможно е поставянето на до девет 120 милиметрови вентилатори и два радиатора за водно охлаждане с 360 милиметров типов размер. Налични са и три прахови филтъра.В Европа, продажбите на компютърната кутия Lancool One White започват през месец ноември тази година при цена около 100 евро.