Излезе новият рейтинг на 500-те най-бързи суперкомпютри в света. Проектът

Излезе новият рейтинг на 500-те най-бързи суперкомпютри в света. Проектът ...

......... а Lenovo е лидер в производството на суперкомпютри с дял от 34,6%. Интересно е, че Hewlett Packard Enterprise (HPE) отбеляза съществен ръст до 15,8%, което стана веднага след закупуването на Cray.На първо място по брой суперкомпютри е Китай (219), следван от САЩ (116), Япония (29), Франция (19) и Великобритания (18).


Intel явно не може самостоятелно да се справи с продължаващия

Intel явно не може самостоятелно да се справи с продължаващия ...

......... Lake. Те ще се използват в мини персоналните компютри, които трябва да излязат на пазара през 2021 година.Въпреки че Intel започва изграждането на нов завод, за да започнат да работят всички нови поточни линии са необходими години. Вероятно има и други причини Intel да поиска Samsung да произвежда нейните процесори.


Най-добрите процесори на Qualcomm – Snapdragon 855 – вече се

Най-добрите процесори на Qualcomm – Snapdragon 855 – вече се ...

......... четене (IOPS)Произволно писане (IOPS)UFS 3.0210041068,00063,000UFS 2.185026045,00040,000UFS 2.035015019,00014,000eMMC 5.125012511,00013,000Qualcomm пуска най-добрите си чипсетове на годишна база, по време на своето събитие Snapdragon Tech Summit. През последните няколко години то се провежда в Хавай. Ако информацията на Quandt е коректна, 865 може да се появи в устройствата още в началото на 2020-та.


Microsoft поднови продажбите на лаптопите на Huawei на своя уебсайт,

Microsoft поднови продажбите на лаптопите на Huawei на своя уебсайт, ...

......... за устройствата, които те произвеждат. Приходите от такива клиенти са скочили с 9 на сто на годишна база през последното тримесечие, по време на което Windows донесе 16% от общите приходи. През последните седмици американски компании свиха прогнозите за приходите си, защото очакват да продават по-малко устройства на Huawei.  


Миналия месец компанията Microsoft престана да продава лаптопите на Huawei

Миналия месец компанията Microsoft престана да продава лаптопите на Huawei ...

......... изчезнат от магазина на Microsoft. Софтуерния гигант допълни, че в Microsoft Store ще се продават единствено стоки, съответстващи на американското законодателство. И тъй като пълният блокаж на Huawei все още не е влязъл в сила, а местните власти дадоха отсрочка, Microsoft счита, че може да продава сегашната продукция на Huawei.


В края на месец май Intel съобщи за повишаване производителността

В края на месец май Intel съобщи за повишаване производителността ...

......... с честота 5,2 GHz.Десктоп процесорите Intel Ice Lake едва ли ще излязат тази година. Първите Ice Like чипове са 4-ядрени икономични решения за ултрапортативни лаптопи. Очаква се те да бъдат представени през четвъртото тримесечие на 2019 година. Десктоп версиите на Ice Lake няма да се появят по-рано от 2020 година.Триизмерният принтер CREALITY Еnder-3 е много подходящ за начинаещите, понеже

Триизмерният принтер CREALITY Еnder-3 е много подходящ за начинаещите, понеже ...

......... SD с капацитет до 128 GBФормат на файла: STL, G-code, OBJОперационни системи: Mac OS X, Linux, Microsoft Windows 103D принтерът може да бъде закупен оттукЦена на Ender-3 – $163,18Цена на Ender-3 PRO – $187,78Предлага се на промоционална цена с отстъпка 18%Складът се намира в Чешката република, доставката е безплатна Платено съобщение


Редица бизнес издания публикуват рейтинги от типа „Човек на годината“.

Редица бизнес издания публикуват рейтинги от типа „Човек на годината“. ...

......... фамилията Turing.А триумфът на Лиза Су се обяснява с нейната способност да трансформира AMD от една догонваща Intel компания в реална заплаха за могъщия си конкурент.Лиза Су изказа кратка благодарност за дадената и титла и изрази признателност и смущение по повод нейната поява в списъка с най-добри ръководители на компании.


Към днешен ден компанията Taiwan Semiconductor Manufacturing Company предлага на

Към днешен ден компанията Taiwan Semiconductor Manufacturing Company предлага на ...

......... да излезе през месец септември тази година ще се използва SoC A13, произвеждана също от компанията TSMC. Новият чип ще се произвежда с използването на ултравиолетова литография, осигуряваща многослойното разположение на елементите в кристала. Това ще бъде последното подобно технологично решение на Apple преди въвеждането на 5 нанометровия технологичен процес.


Huawei Technologies се подготвя за между 40% и 60% спад

Huawei Technologies се подготвя за между 40% и 60% спад ...

......... този софтуер устройства като Honor 20 няма да имат възможност да работят с ключови приложения като Google Maps и Gmail. По продадени обеми Huawei се нарежда на второ място след южнокорейската Samsung Electronics. Компанията отказва да коментира прогнозите. Говорителят на Huawei Глен Шлос твърди, че премиерите на смартфони “продължават”.  


При десктоп процесорите компанията AMD се справя много по-добре от

При десктоп процесорите компанията AMD се справя много по-добре от ...

......... бенчмарк има съответно 3 165 и 8 633 точки.Новият мобилен процесор на Intel изглежда много убедително на фона на своите конкуренти. Само че засега не се знае кога ще излезе на пазара и колко ще струва. Ако е прекалено скъп спрямо чиповете на AMD, едва ли ще успее на пазара.Стартъпът Luminous Computing, получил $9 милиона от различни инвеститори, включително

Стартъпът Luminous Computing, получил $9 милиона от различни инвеститори, включително ...

......... с елементи на изкуствен интелект.Luminous Computing ще трябва да реши редица проблеми. Например, да измисли ефективно управление на многобройни оптични устройства. Ще се наложи използването на съвсем ново оборудване – лазери и оптични модулатори от нов тип. Но Гейтс и другите инвеститори вярват, че компанията може да преодолее тези затруднения.


Предполага се, че компанията Apple е регистрирала седем нови модела

Предполага се, че компанията Apple е регистрирала седем нови модела ...

......... с нов дизайн.За сега Apple остават слуховете за новите машини без коментар. Дали те ще решат да кажат повече или не, няма значение. Със сигурност информацията ще се появи по различни канали и ще стигне до нас.Притежавате ли MacBook лаптоп? Харесва ли ви екосистемата на Apple? Какво мислите за MacOS?


Уеб порталът WCCF съобщи, че компанията AMD възнамерява да представи

Уеб порталът WCCF съобщи, че компанията AMD възнамерява да представи ...

......... промени начина на даване на имена на своите чипове, за да не става объркване с чипсетите на Intel за ентусиасти. Въпреки че новите процесори Threadripper ще бъдат представени заедно с нов чипсет, те ще са съвместими с с АМ4 сокета и ще могат да работят с вече продадените дънни платки.


Huawei ще отложи с три месеца пускането на пазара на

Huawei ще отложи с три месеца пускането на пазара на ...

......... заяви, че повече няма да предоставя софтуера Android за смартфоните на Huawei, след като изтече отсрочката от 90 дни, която правителството на САЩ даде и която изтича през август. Huawei кандидатства за защита на търговската марка Hongmeng в редица страни, което показва, че има резервен план за ключови пазари.  


Тази седмица Kaldata бе гост на едно много интересно събитие,

Тази седмица Kaldata бе гост на едно много интересно събитие, ...

......... комбинираната технология на Clevetura ще е с марката Prestigio. Той ще носи името Click&Touch. Производството започва през юли. До края на август на пазара ще са първите бройки. До края на годината  се очаква да бъдат произведени 100 000 бройки, от които се надяваме някои да попаднат и в България.Американският производител на чипове Broadcom Inc. намали прогнозата си за

Американският производител на чипове Broadcom Inc. намали прогнозата си за ...

......... всяко тримесечие. Приходите нараснаха с 10% до 5,52 млрд. долара през тримесечието, приключило на 5 май. Това не отговори на прогнозите на анализаторите. Минус някои позиции печалбата е 5,21 долара на акция, в сравнение със средна оценка на анализаторите за 5,15 долара на акция, показват данни, събрани от Bloomberg.  


Телекомуникационният оператор AT&T е отменил предварителните си поръчки за огъващия

Телекомуникационният оператор AT&T е отменил предварителните си поръчки за огъващия ...

......... Agency заяви през май, че Samsung има за цел да пусне телефона през юни. По това време Samsung коментира, че ще обяви новата датата „в следващите седмици“. Компанията не е намерена веднага за коментар по въпроса за AT&T и за новата дата за пазарната премиера на устройството.      


Процесорът AMD Ryzen 9 3950X изглежда ще бъде един от

Процесорът AMD Ryzen 9 3950X изглежда ще бъде един от ...

......... $1979.Продажбите на новия 16 ядрен 7 nm процесор AMD Ryzen 9 3950X стартират през месец септември тази година при цена $749. А още на 7-ми юли в магазините ще се появят чиповете от серия Ryzen 3000 с от 6 до 12 процесорни ядра, както и дънни платки с чипсета X570.


Xiaomi Mijia Sothing е преносима портативна нощна лампа, оборудваната с

Xiaomi Mijia Sothing е преносима портативна нощна лампа, оборудваната с ...

......... кабел и щепсел – нощната лампа е лесна за монтиране и с малкото си тегло и размери може да бъде поставена навсякъде. Осигурява 1500-1800 включвания и изключвания. Предлагат се модели със син и червен цвят на корпуса.Автоматичната нощна лампа Xiaomi Mijia Sothing може да бъде закупена оттукПромоционална цена: $15,79 Платено съобщение


Без съмнение мишката е най-важното оръжие при разположението на играча.

Без съмнение мишката е най-важното оръжие при разположението на играча. ...

......... ще ви бъде от полза. Този малък артикул може да се използва в десетки различни случая, като например отварачка за бутилки, отвертка или нож за хартия.Технически спецификации:Чувствителност: до 12 000 DPI • PMW 3360 сензор • RGB осветление • Включен софтуер • OMRON превключватели • Включена е карта Ninja Wallet


В разгара на американско-китайската търговска война Huawei Technologies Co. е

В разгара на американско-китайската търговска война Huawei Technologies Co. е ...

......... сряда WSJ. През миналия месец президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа изпълнителна заповед, позволяваща на САЩ да забранят съоръженията и услугите за телекомуникационната мрежа от „чуждестранни противници“, без да назове Huawei. Министерството на търговията забрани на американските компании да продават компоненти на Huawei, но предостави на доставчиците 90-дневни временни изключения.


Компютрите и различните електронни устройства станаха много по-бързи и осезателно

Компютрите и различните електронни устройства станаха много по-бързи и осезателно ...

......... оксид бе очевидният, но може би не най-добрият избор. Нашата следваща стъпка ще бъде изучаването на това, доколко универсално е това поведение и при другите вещества, за да можем да оптимизираме технологията. А в най-близко бъдеще бих искал да видя дали ще можем да свържем тази технология с квантовите устройства“.


Продажбите на новия 5G смартфон на LG Electronics изглеждат несигурни,

Продажбите на новия 5G смартфон на LG Electronics изглеждат несигурни, ...

......... след прекратяването на досегашното им споразумение през 2018 г., за да търси по-добри условия от производителя на чипове. Но двете компании не успяват да се разберат, а временното им споразумение приключва този месец. Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 23   Още видео0 гласа  


LG Electronics направи анонс на новите си гейминг монитори –

LG Electronics направи анонс на новите си гейминг монитори – ...

......... мониторите на пазара през следващия месец. Мониторът с размер 27 инча ще бъде пуснат за предварителни поръчки в САЩ на 1 юли. Цената му ще е $499.99. Все още няма дата за другия, но цената му се очаква да е $1999.99. В Европа трябва да се появят най-късно през септември.


Руският концерн Автоматика представи нови промишлени компютри и модули, базирани

Руският концерн Автоматика представи нови промишлени компютри и модули, базирани ...

......... като например МП-16.2 и МП-18, в които се използва процесора Елбрус-1С+. Първият се използва като специализиран изчислителен модул за ПК-3. Вторият МП-18 е подходящ за решения с поддръжката на форм фактора COM Express type 6.Всички изброени компютърни устройства работят под управлението на руската операционна система Елбрус, базирана на Linux ядрото.


Американската компания за споделени пътувания ще стартира своята дългоочаквана услуга

Американската компания за споделени пътувания ще стартира своята дългоочаквана услуга ...

......... на Uber. С тези батерии превозните средства на Uber Air могат да изминават до 84 мили с едно зареждане, в сравнение със само 60 мили при конвенционалните. Това също така означава, че Uber се нуждае от начин за зареждане на тези превозни средства, където може да помогнат други партньори, като ChargePoint.


Western Digital обяви кога очаква да пусне на пазара първите

Western Digital обяви кога очаква да пусне на пазара първите ...

......... показаха своята ZNS NVMe SSD технология, която ще осигури увеличен капацитет, по-голяма производителност и по-малка латентност.В момента на пазара е наличен продукт, който предлага 20TB капацитет, той е на WD, но е корпус с два хард диска, които могат да работят заедно или по отделно – WD My Book Duo.


Най-много внимание на презентацията на AMD по време на изложението

Най-много внимание на презентацията на AMD по време на изложението ...

......... процесорите 3200G и 3400G са аналози на чиповете Ryzen от второ поколение и нямат възможностите на третото поколение, като например поддръжката на PCIe 4.0 шината. Но едновременно с това, новите APU са процесорите с най-бързата интегрирана графика. AMD заяви, че 3400G осигурява комфортен геймплей с 30+ fps в популярните игри.


През изминалата нощ се състоя дългоочакваният анонс както на флагманския

През изминалата нощ се състоя дългоочакваният анонс както на флагманския ...

......... се продава чрез официалния уеб сайт на AMD при цена $499.Пазарните анализатори коментират, че очакванията са били видеокартите с архитектура Navi да са по-евтини. Преди седмица се появиха слухове, че тези видеокарти може да струват около $300. Но в сравнение с графичните карти на Nvidia, новите предложения изглеждат много привлекателно.


Както се очакваше, по време на своята презентация на събитието

Както се очакваше, по време на своята презентация на събитието ...

......... производителност на Ryzen 9 3950X. Навярно това ще стане с приближаването на датата на продажбите на новия чип. Всички обръщат внимание, че доктор Лиза Су позиционира новия 16-ядрен флагман като геймърски процесор, а не като мощно решение за професионална цифрова работа. Навярно AMD иска да покрие и този пазарен сегмент.


Китайската компания Huawei Technologies Co Ltd ще се нуждае от

Китайската компания Huawei Technologies Co Ltd ще се нуждае от ...

......... „Така че е почти невъзможно за някой в тази индустрия да продава устройства без Android. И това е най-голямото предизвикателство за Huawei", пояснява анализаторът. Въпреки това той е на мнение, че в случая става дума за чисто политическа атака и за лост за преговори в рамките на търговското напрежение.  


Преди мащабната презентация на AMD на изложението E3 2019, Intel

Преди мащабната презентация на AMD на изложението E3 2019, Intel ...

......... засега няма никакви доказателства. Но в рамките на предстоящото тази нощ събитие AMD Next Horizon Gaming, можем да очаква появата на информация на тази тема. AMD Next Horizon Gaming ще се състои малко след полунощ наше време, а AMD обеща да отдели специално внимание на игровата производителност на своите процесори.


Американският технологичен концерн Apple Inc. се готви да закупи стартъпа

Американският технологичен концерн Apple Inc. се готви да закупи стартъпа ...

......... по отношение на автономията са в широкото приложение на автономни системи и свързани услуги", каза Мюнстер. „Тяхното потенциално придобиване на Drive.ai би вкарало нова екип от инженерни таланти, за да помогнат в тези усилия, но ние не очакваме потребителски продукт или услуга от Apple за следващите четири години", каза той.  


Американският технологичен концерн Microsoft Corp. обяви, че следващото поколение конзола

Американският технологичен концерн Microsoft Corp. обяви, че следващото поколение конзола ...

......... която позволява на феновете да играят на конзола, PC и онлайн мултиплейър игри с месечна такса от 15 долара. Компанията също така обяви нов Xbox контролер, който идва с Bluetooth и акумулаторна батерия, която има до 40 часа живот и струва 179,99 долара, а предварителните поръчки вече са достъпни онлайн.


Миналата седмица един от основателите на компанията ARM Holdings заяви,

Миналата седмица един от основателите на компанията ARM Holdings заяви, ...

......... на още 300 специалисти. Интересно е, че китайският отдел SiFive China независимо от компанията майка събра $11 милиона инвестиции. SiFive подчертава, че китайският отдел на компанията се развива по-бързо от американския. Явно е, че на Huawei няма да се наложи много дълго да търси лицензи за производството на нови процесори.


Популярният уеб портал Videocardz публикува слайдове на два продукта на

Популярният уеб портал Videocardz публикува слайдове на два продукта на ...

......... 5700 XT се очаква утре. Графичната карта заема два слота, охлажда се с вентилатори, има 40 изчислителни модула, 2560 поточни процесора, базова честота 1605 MHz, която може да достига 1905 MHz. Налични са 8 GB буферна GDDR6 памет. Цената не се съобщава и явно ще я разберем на 10 юни.


Компанията Acer започна доставките на геймърското кресло Predator Thronos представено

Компанията Acer започна доставките на геймърското кресло Predator Thronos представено ...

......... дисплея, десктоп персоналния компютър Predator Orion 9000 (процесор Core i9 Extreme Edition с 18 ядра, четири видеокарти AMD RX Vega или две NVIDIA GTX 1080Ti), слушалките Predator Galea 300, клавиатурата Predator Aethon 500 и компютърната мишка Predator Cestus 510 струва немалките 25 000 евро. Производителят дава двугодишна гаранция за качество.


Легендарната екшън игра Quake II излезе през далечната 1997 година

Легендарната екшън игра Quake II излезе през далечната 1997 година ...

......... перфектно и според DSOGaming, това е „най-добрата реализация на трасирането на лъчите, която сме виждали към днешен ден„.Освен това при 4К играта не просто лагва, а прави паузи. Очевидно ще трябва да се изчака появата на следващото поколение RTX видеокарти, за да се получи плавен геймплей без загуба на производителността.


Малко преди събитието Computex 2019 компанията Nvidia показа кратък тийзър

Малко преди събитието Computex 2019 компанията Nvidia показа кратък тийзър ...

......... буферна памет с честота 14 GHz.И накрая GeForce RTX 2060 Super освен увеличения до 2176 брой ядра (1920 CUDA при RTX 2060) ще има 256-битова шина с 8 GB буферна GDDR6 памет.Новият модели графични карти ще заемат ценовата ниша на своите предшественици, а старите видеокарти ще поевтинеят средно със $100.


На територията на Европейския съюз са определени осем площадки за

На територията на Европейския съюз са определени осем площадки за ...

......... решения за проблемите на глобалното изменение на климата и други.Съобщава се че площадките за високопроизводителните изчислителни центрове ще бъдат разположени съответно в: София (България), Остраве (Чехия), Каяани (Финляндия), Болония (Италия), Биссен (Люксембург), Миню (Португалия), Марибор (Словения) и Барселона (Испания).Управлението над работата на новите суперкомпютри ще се възползват над двадесет държави.


Компанията ASRock Rack предлага на корпоративните клиенти сървъра 1U2LW-X470 за

Компанията ASRock Rack предлага на корпоративните клиенти сървъра 1U2LW-X470 за ...

......... сериен порт, два гигабитови лан интерфейса  и мрежов интерфейс отдалечено управление.Вътре в корпуса е предвидено е място за два 3,5″или 2,5″ диска. Предвидено е и място за тънко оптично устройство.По подробна информация за техническите параметри и характеристики на сървъра ASRock Rack 1U2LW-X470 може да бъде намерена на официалната страница ТУК


Компанията ASRock Rack представи 4U сървyр за съхранение на данни

Компанията ASRock Rack представи 4U сървyр за съхранение на данни ...

......... съхранение и обработка на голямо количество данни.В допълнение на задния панел има двойно 1000W захранване, 2 броя USB3 и два USB2 порта, VGA порт, сериен порт и сервизен индикатор. Н Предния панел има два броя USB3 и светлинна индикация за състоянието.Информация за цените на продукта не са известни все още.


Аналитиците на компанията DRAMeXchange, която е част от аналитичната TrendForce

Аналитиците на компанията DRAMeXchange, която е част от аналитичната TrendForce ...

......... памет, а освободените производствени мощности да бъдат пренасочени към нещо друго. С тези действия производителите на DRAM памети възнамеряват да създадат изкуствен дефицит чрез ограничаване на тази продукция на пазара. По този начин те ще възстановят загубите си. Но през 2019 година ритейлърите ще се наложи на коригират цените надолу.


Компанията Sennheiser представи своите първи висококачествени безжични слушалки GSP 670,

Компанията Sennheiser представи своите първи висококачествени безжични слушалки GSP 670, ...

......... по софтуерен път с помощта на програмата Sennheiser Gaming Suite, която поддържа профили, обемен звук и еквалайзер.Акумулаторната батерия на GSP 670 издържа 20 часа при използването на Bluetooth и до 16 часа при използването на вградения безжичен адаптер. След 7 минути зареждане слушалките работят автономно в продължение на 2 часа.


Mio представи нова линия от професионални таблети на Computex 2019.

Mio представи нова линия от професионални таблети на Computex 2019. ...

......... 12V, което позволява на устройството да се свърже с електрическата система на автомобила, без да е необходимо зарядно устройство. Това прави управлението по-лесно и по-удобно. Следвайки концепцията на серията MiVue J, MiVue 806 се отличава с дискретен дизайн с 2-инчов LCD екран, за безпрепятствена видимост и повишена безопасност на пътя.


Компанията собственик на най-голямата в света социална мрежа Facebook Inc.

Компанията собственик на най-голямата в света социална мрежа Facebook Inc. ...

......... Twitter Inc не е отговорила на искането за коментар. Ходът на Facebook влошава перспективите за Huawei Technologies Co Ltd, чийто бизнес със смартфони стана най-големият генератор на приходи за концерна през миналата година, задвижван от силен растеж в Европа и Азия. Компанията отказва коментар по темата.Всичко по темата четете тук!


Много подигравки отнесе сегашният модел на Mac Pro: твърде скъп,

Много подигравки отнесе сегашният модел на Mac Pro: твърде скъп, ...

......... автомобили, от друга страна, понякога са предмети за забава, понякога обекти за спекула, но много рядко са подходящи за улесняване на работния процес. А цената за максималното оборудване вече накара първите майтапчии да намерят подходящо описание поне по отношение на дизайна, адаптиран към охлаждането: най-скъпото ренде за сирене в света.


Учени, които проучват деградацията на литиево-йонните батерии, вярват, че бързото

Учени, които проучват деградацията на литиево-йонните батерии, вярват, че бързото ...

......... спести много разходи на потребителите и производителите, но и ще отвори възможност за още по-голям технически прогрес. Множеството фактори, които трябва да се имат предвид, правят задачата сложна – скорост на зареждане, капацитет на съхраняваната енергия, живот на батерията.Трудно е да се развиват едновременно, но със сигурност не е невъзможно.  


Специално за новия мощен Apple Mac Pro компанията AMD създаде

Специално за новия мощен Apple Mac Pro компанията AMD създаде ...

......... изображението могат да се използват четирите порта DisplayPort и единият HDMI 2.0 видеоизход. Консумацията на електрическа енергия на едната от тези графични карти може да достигне 550 W. Охлаждането на новите видеокарти се осъществява от твърде масивен радиатор, обдухван от вентилаторите в предната част на мощния компютър Apple Mac Pro.


Бързо след обявлението за новия монитор на Apple, който ще

Бързо след обявлението за новия монитор на Apple, който ще ...

......... още $5000. Да, но ни трябва и стойка – още $1000. Вече сме на $12000.  И това при базова версия на компютъра – всяко подобрение ще добавя още към цената. Ако решим да добавим и още монитори (до 6 броя), можем да стигнем до десетки хиляди за едно работно място.


Генералният директор на AMD Лиза Су (Lisa Su) в интервю

Генералният директор на AMD Лиза Су (Lisa Su) в интервю ...

......... между САЩ и Китай, лицензирането на най-новите технологии на Advanced Micro Devices изглежда твърде малко вероятно.Китайските процесори Hygon с архитектура Zen са със Socket SP3, точно като оригиналните процесори на AMD. Единствената разлика между лицензното копие и оригинала е, че в Hygon се използват китайските стандарти за криптиране на данните.


Вицепрезидентът по маркетинг на Qualcomm Дон МакГъри в интервю за

Вицепрезидентът по маркетинг на Qualcomm Дон МакГъри в интервю за ...

......... на потребителите към този клас компютри. А щом дори Google се отказва да оптимизира своя ARM браузър, какво да кажем за по-малките компании? Qualcomm счита, че единственият начин за решаването на този проблем е на пазара да се появят евтини и много добри компютри с Windows 10 за ARM процесори.


Intel официално представи процесорите Xeon W-3200 за работни станции с

Intel официално представи процесорите Xeon W-3200 за работни станции с ...

......... 562,54,638,5DDR4-2933, 2 TB205$7453Xeon W-327528 / 562,54,638,5DDR4-2933, 1 TB205$4449Xeon W-3265M24 / 482,74,633DDR4-2933, 2 TB205$6353Xeon W-326524 / 482,74,633DDR4-2933, 2 TB205$3349Xeon W-3245M16 / 323,24,622DDR4-2933, 2 TB205$5002Xeon W-324516 / 323,24,622DDR4-2933, 1 TB205$1999Xeon W-323512 / 243,34,519,25DDR4-2933, 1 TB180$1398Xeon W-32258 / 163,74,416,5DDR4-2666, 1 TB160$1199Xeon W-32238 / 163,54,216,5DDR4-2666, 1 TB160$749 Intel вече доставя новите процесори на своите партньори.


На Computex 2019 видяхме какво подготвят за нас от Gigabyte.

На Computex 2019 видяхме какво подготвят за нас от Gigabyte. ...

......... 4.0 add-in карта с активно охлаждане, с която бяха подкарани 4 от гореспоменатите SSD-та с капацитет от 2TB в RAID 0 конфигурация. Достигна се скорост на трансфер от около 15GB/s, което е забележително. Дали това нещо ще стигне до пазара, ще разберем тепърва (ако стигне, ще струва около 2000 долара).  


Покрай множеството новини около софтуера и операционните системи на Apple,

Покрай множеството новини около софтуера и операционните системи на Apple, ...

......... над милиард цвята с невиждана точностДинамичен обхват, който променя из основи работния процесСмятате ли, че споменатото струва толкова много пари?Вярно е, че компанията по принцип е известна с доста скъпи продукти, но това си е сериозна заявка. Нямаме търпение да разгледаме по-подробно това бижу – в буквалния смисъл на думата.


Компанията Samsung, най-големият производител на смартфони в света и водещ

Компанията Samsung, най-големият производител на смартфони в света и водещ ...

......... графични карти и в конзолите (използва се в PlayStation), както и в сферата на облачните онлайн услуги. По всичко изглежда, че съвместната работа на Samsung и AMD ще е много изгодна и за двете компании. Засега няма информация, приблизително кога може да се очаква първия комерсиален мобилен продукт на AMD.


Първата хардуерна новина на Apple от конференцията WWDC 2019 в

Първата хардуерна новина на Apple от конференцията WWDC 2019 в ...

......... решение Mac Pro с лекота може да обработва 3 клипа с резолюция до 8К.И още, новият Mac Pro може едновременно да стриймва три видеа с резолюция 8К за всяко от тях или 12 видеа с резолюция 4К. Новият компютър бе внесен в залата с помощта на специална количка с колела.


Anet A8 е 3D десктоп принтер с висока точност, подходящ

Anet A8 е 3D десктоп принтер с висока точност, подходящ ...

......... 50 х 45 х 40 смЗахранващо напрежение: 110 или 220 VМощност 240 WПиков ток: 20 АУстройството е съвместимо с операционните системи Windows XP,  Windows 7,  Windows 8, Mac и LinuxТриизмерният принтер Anet A8 може да бъде закупен оттукЦена: 98,88 евроЦена на доставката: 3,99 евро (складът се намира в Германия) Платено съобщение


Samsung представи нови лаптопи за учебния процес и за работата.

Samsung представи нови лаптопи за учебния процес и за работата. ...

......... и до 1 TB флаш диск. От особеностите можем да посочим RJ45 порта и процесора Core i7 с TurboBoost до 4,5 GHz. В този, както и във всички предишни модели са поставени скенер за пръстови отпечатъци, стерео говорители и клавиатура с подсветка.В анонса цените на новите лаптопи не са обявени.


Германският производител на полупроводници Infineon Technologies AG се е съгласил

Германският производител на полупроводници Infineon Technologies AG се е съгласил ...

......... на два пъти преразгледа прогнозите си заради глобалната икономическа несигурност и забавянето на китайския автомобилен пазар. Плановете на двете компании могат да се окажат трудни за изпълнение, тъй като купувачът е фокусиран основно върху чипове за захранване, а неговата цел за придобиване – върху интернет на нещата и допълнителна памет.


Неотдавна в Китай започнаха продажбите на работната станция Sugon W330-H350,

Неотдавна в Китай започнаха продажбите на работната станция Sugon W330-H350, ...

......... за процесорите Hygon в десктоп сегмента, използва се BGA корпус, като процесорът е директно запоен на дънната платка.Работната станция разполага с 32 GB оперативна памет тип DDR4-2133, а графиката се осигурява от видеокартата Nvidia GeForce GT 710. Чиповете Hygon Dhyana, точно както и процесорите Ryzen 1000, нямат интегриран графичен ускорител.


Едно от най-интересните неща за следващото поколение процесори Ryzen, които

Едно от най-интересните неща за следващото поколение процесори Ryzen, които ...

......... не се очаква да видим кой знае какви устройства да вървят на PCIe 4.0. Очакваме да видим NAVI GPU от AMD. Има и няколко варианта за по-нови SSD-та, но те няма да са с PCIe Gen 4 контролери. От ниво на прототиви до нормално произовдство ще се премине през 2020-та.


Ако скоро няма решение в търговския спор между САЩ и

Ако скоро няма решение в търговския спор между САЩ и ...

......... казва той. Как може да реагира китайската държава, ще се стигне ли до споразумение и кои производители биха спечелили от дългосрочна забрана за Huawei – вижте във видео материала.Изминали издания на UpDate гледайте тук.Следете UpDate и във Facebook.Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 68   Още видео0 гласа


Компанията Huami, известна със своя смарт часовник Amazfit и фитнес

Компанията Huami, известна със своя смарт часовник Amazfit и фитнес ...

......... смарт часовник тежи едва 46 грама.С едно зареждане смарт часовникът Amazfit Youth Edition може да работи 20 дни в умерен режим. Но с активиран GPS автономността намалява до 40 часа. Продажбите на устройството стартират първоначално на китайския пазар при цена $72. Предварителните продажби на различните китайски търговски площадки вече започнаха.


Въпреки че според предишните две поколения процесори Ryzen би трябвало

Въпреки че според предишните две поколения процесори Ryzen би трябвало ...

......... поставен още един 45 nm кристал, включващ контролер за входно изходните операции, контролера на паметта и интегрирания графичен ускорител. Точно в тези процесори 32 nm кристал има припой, а помощният контролер бе просто намазан с термична паста.Но едва ли AMD ще прибегне до подобни хитрости, за да направи малко икономия.


По време на анонса на своите 7 nm процесори миналия

По време на анонса на своите 7 nm процесори миналия ...

......... 7% по-добър IPC в сравнение с Coffee Lake.Освен това, потребител от форума ChipHell сравни Ryzen 5 3600 с Core i7-8700 в играта PUBG. Системата с процесора на AMD демонстрира 6-10% по-висок IPS в играта. Тествано е на компютърни системи с DDR4-3000 оперативна памет и графична карта GeForce RTX 2080 Ti.


В света на хардуера за персонални компютри InWin е позната

В света на хардуера за персонални компютри InWin е позната ...

......... със звучното име „Йонг„, и могат да поберат в себе си дънни платки размер ATX (E-ATX), които могат да захранят практически всичко. Те са 3D-принтирани със специална ABS пластмаса и освен избор на дизайн, можете да изберете и цвят. Защото за $4 000 би трябвало да имате поне тази възможност.


Световноизвестната датска технологична компания Bang & Olufsen откри нов, много

Световноизвестната датска технологична компания Bang & Olufsen откри нов, много ...

......... най-новите визуални вариации на марката. Сред тях е и новата бронзова колекция. Новият дом на датската марка разполага и със специална стая (Experience Room), където всеки може да се потопи в съвършената аудио визуална атмосфера. Всичко актуално около Bang & Olufsen Bulgaria може да откриете на Facebook страницата на компанията.


Освен централния процесор Core i9-9900KS (Special Edition), в рамките на

Освен централния процесор Core i9-9900KS (Special Edition), в рамките на ...

......... режим и следи всички параметри на компютърната система, като при необходимост допълнително коригира напрежението и честотата на централния процесор.Помощната програма Performance Maximizer на Intel ще стане достъпна за потребителите през месец юни тази година. Вероятно нейната функционалност ще бъде разширена с излизането на нови процесори от страна на процесорния гигант.