Американският технологичен концерн Microsoft обяви, че новият му смартфон Surface

Американският технологичен концерн Microsoft обяви, че новият му смартфон Surface ...

......... купуват устройството с идеята да го ползват няколко години. Въпреки че има сензор за разпознаване на пръстови отпечатъци, Surface Duo няма NFC за мобилни разплащания, докато пазарувате навън. Освен това не се поддържа безжично зареждане. Да не забравяме, че са трудни времена за пускане на устройство, което струва толкова много.


Ключовият партньор на Apple – Hon Hai Precision Industry, отчете

Ключовият партньор на Apple – Hon Hai Precision Industry, отчете ...

......... засегнати, след като президентът Доналд Тръмп издаде заповед, забраняваща на американски граждани да правят бизнес с WeChat на Tencent Holdings. Годишните продажби на iPhone могат да се сринат с 25-30%, ако Apple бъде принудена да премахне приложението от магазините си по света, твърди анализаторът на TF International Securities Мин-чи Куо.


Китай въведе нови мерки, за да помогне за насърчаване на

Китай въведе нови мерки, за да помогне за насърчаване на ...

......... нуждаят от повече средства, за да се конкурират“, коментира Пол Триоло, ръководител на геотехнологичните дейности в Eurasia Group. “Специалното отношение, подчертано в новите политики, ще помогне в някои области, но в краткосрочен план ще има минимално влияние върху способността на китайските компании за чипове да станат по-конкурентни в глобален мащаб“.


SpaceX има големи планове за своето подразделение в Бока Чика,

SpaceX има големи планове за своето подразделение в Бока Чика, ...

......... всякога до сертифицирането за човешки полети, благодарение на това, че осъществи връщане на Земята с астронавтите от НАСА Боб Бенкен и Дъг Хърли на борда. Тази демонстрационна мисия бе последното изискване в процеса на нейното сертифициране и SpaceX сега е напът да стартира частни космически мисии още през следващата година. 


Американската компания за чипове Qualcomm Inc. лобира за това администрацията

Американската компания за чипове Qualcomm Inc. лобира за това администрацията ...

......... други случаи доставчиците определят, че определени продукти не са обект на американските ограничения, и са възобновили продажбите си на Huawei. Докато Qualcomm се нуждае от лиценз за своите водещи 5G чипове, американската компания успя да продължи да доставя някои други компоненти до Huawei, тъй като те съответстват на правителствените разпоредби.


Пет нови устройства се присъединяват към Galaxy екосистемата на Samsung

Пет нови устройства се присъединяват към Galaxy екосистемата на Samsung ...

......... защото помага в управлението на ежедневните навици. Добавена е функция за мерене на наситеността на кислород в кръвта – показател, който може да се следи по време на спорт. За любителите на джогинга има функция, наречена Running Analysis, която помага на бегачите да са по-ефективни и да подобряват постиженията си.50% от компаниите, които са анкетирани в проучване за ролята

50% от компаниите, които са анкетирани в проучване за ролята ...

......... Кристиян Михайлов най-често срещания ефект от кибератака е спирането на производствения процес, но и съществавува опасност от кражба на информация. "Много по-лесен е промишления шпионаж, отколкото пробива отвън." Михайлов каза още, че роботите все повече навлизат в българската индустрия. Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.


Най-големият производител на чипове в Германия отчете сериозна загуба през

Най-големият производител на чипове в Германия отчете сериозна загуба през ...

......... Плос обещава увеличаване на продажбите в три от четирите подразделения на групата за текущото тримесечие, особено в автомобилния бизнес. Само индустриалното подразделение е в застой. Преди това анализаторите очакваха Infineon да даде по-положителна перспектива. "Тенденциите на крайните пазари вероятно са се подобрили", заяви експертът на UBS Дейвид Мълхолланд в понеделник.


Американският интернет гигант Google представи първите си 5G смартфони –

Американският интернет гигант Google представи първите си 5G смартфони – ...

......... цвят – черен с пастелено син старт бутон. 3а ще включва два размера и три цветови опции. 4а моделът връща отново сензора за пръстови отпечатъци на гърба на устройството.  Google твърди, че 5G моделите ѝ ще се предлагат в Съединените щати, Канада, Великобритания, Ирландия, Франция, Германия, Япония, Тайван и Австралия.


Samsung Electronics подготвя завръщането си на пазара на смартфони в

Samsung Electronics подготвя завръщането си на пазара на смартфони в ...

......... във физически магазини, продаващи нейни устройства, да използват социалната мрежа за маркетинг и продажби. Говорител на компанията твърди, че тя се радва на голямо търсене на устройствата ѝ в Индия и очаква приходите ѝ да се увеличат спрямо миналата година. Компанията не разкрива какви приходи генерира от всяка отделна държава.


Историческата мисия е успешна. САЩ могат да изпращат своите астронавти

Историческата мисия е успешна. САЩ могат да изпращат своите астронавти ...

......... полет. Първата регулярна пилотирана капсула Dragon Crew за МКС може да се проведе в края на септември - с четирима астронавти на борда. В списъка на екипажа са трима американци и един японец - и няма руснак. Космонавтите могат да продължат да използват капсулите си "Союз" при полети  до МКС.След изненадващо увеличение на печалбата през второто тримесечие финландският доставчик

След изненадващо увеличение на печалбата през второто тримесечие финландският доставчик ...

......... етап“, каза Сури в последния си ден като изпълнителен директор на Nokia. Той ще бъде наследен на поста от Пека Лундмарк, който по-рано управляваше финландския енергиен концерн Fortum. Повече новини за технологии можете да научите от видеото наBloomberg TV Bulgaria.гледано: 71   Още видео0 гласа P { margin-bottom: 0.08in }


Бизнесът на Apple Inc. се оказва имунизиран срещу кризата. Американският

Бизнесът на Apple Inc. се оказва имунизиран срещу кризата. Американският ...

......... и рекорд за т. нар. инсталирана база от активни устройства. Сегмента на носимите устройства и продукти за дома, един от най-бързо растящите, където влизат продукти като Apple Watch и AirPods, е донесъл на компанията 6,5 млрд. долара приходи, което също е над очакванията на Wall Street за 6,1 млрд. долара.


Докато гигантът на пазара на чипове Intel се бори със

Докато гигантът на пазара на чипове Intel се бори със ...

......... процент, преди ново поколение чипове да доведе до обрат. Възстановяването беше придружено и от рязко покачване на цената на акциите: AMD стартира 2017 г. при цена от около 11 долара за ценна книга, а в следборсовата търговия във вторник цената нарасна до над 75 долара.   P { margin-bottom: 0.08in }


Американският технологичен концерн Apple беше най-бързо развиващият се производител на

Американският технологичен концерн Apple беше най-бързо развиващият се производител на ...

......... милиона до 70 милиона броя iPhone в Китай са в „прозореца на възможността за надграждане през следващата година, като Apple ще започне агресивно маркетиране във всички ценови точки (SE, iPhone 12), за да циментира инсталираната си база въпреки конкурентния натиск от страна на местните играчи“. P { margin-bottom: 0.08in }


Редица американски щати разследват технологичния концерн Apple за подвеждане на

Редица американски щати разследват технологичния концерн Apple за подвеждане на ...

......... изправена, наред с други неща, пред обвинения на потребителите по отношение на iPhone, за който се твърди, че работи по-бавно с по-старите батерии. Компанията се съгласи да плати до 500 милиона долара в извънсъдебно споразумение, за да уреди едно такова дело в началото на тази година.   P { margin-bottom:Разрастването на центровете за данни в рамките на причинената от

Разрастването на центровете за данни в рамките на причинената от ...

......... 27 процента до 146 млн. долара поради отслабването на продажбите на автомобили. Като цяло Intel реализира тримесечна печалба от 5,1 милиарда долара – с 22 процента повече, отколкото година по-рано. Въпреки това прогнозата за продажбите за останалата част от годината беше под очакванията на анализаторите. P { margin-bottom: 0.08in }


Доставчикът на Apple – LG Display, заяви, че очаква рентабилността

Доставчикът на Apple – LG Display, заяви, че очаква рентабилността ...

......... търсене на телевизори. “LG вероятно ще има подобрение в представянето през втората половина на годината, когато ще доставя OLED панели за iPhone 12, но новите случаи на Covid-19, особено в Северна Америка, и вероятните блокади натежават върху прогнозата“, твърди Пак Сън-сун, базиран в Сеул анализатор в Cape Investment & Securities.


Италианските антитръстови власти разследват Apple и Amazon.com, след като местен

Италианските антитръстови власти разследват Apple и Amazon.com, след като местен ...

......... притеснени, че американският гигант може да потиска по-малките търговци, които продават в платформата му. В изявлението си италианските органи посочват, че има твърдения, че много търговци на дребно са били премахнати от местния магазин на Amazon в резултат на препродажбата на продукти на Apple без да са обявени за доставчици.


Logitech работи на пълни обороти, за да е готова за

Logitech работи на пълни обороти, за да е готова за ...

......... спрямо година по-рано. Бизнесът с аксесоари за iPad също е скочил с 20%, а Даръл твърди, че в бъдеще очаква „дори по-голям ръст“. „Смятам, че образованието ще бъде много голям сегмент за нас“ и „това включва уебкамери, мишки, клавиатури и други, така че сме оптимисти за образованието“, коментира още той.


Apple скоро ще покани компания от континентален Китай в ексклузивния

Apple скоро ще покани компания от континентален Китай в ексклузивния ...

......... митата, и се насочват нагоре по веригата на стойността. Сглобяването на iPhone изисква стотици хиляди работници, често идващи от нестабилния и постоянно променящия се пазар, включващ труда на мигранти, който смалява маржовете.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 84   Още видео0 гласа  


Докато събитието Galaxy Unpacked 2020 се задава, Samsung Electronics продължава

Докато събитието Galaxy Unpacked 2020 се задава, Samsung Electronics продължава ...

......... малко по-ниската цена сега може да накара повече хора да инвестират в подобно устройство. Fold 2 изглежда няма да разполага с S Pen. Въпреки че туитът на Йънг посочва, че Fold 2 ще включва този аксесоар, през юни той потвърди, че Samsung повече няма да го включи в този модел.


Amazon изпрати имейл до потребителите, закупили нейните слушалки Echo Buds,

Amazon изпрати имейл до потребителите, закупили нейните слушалки Echo Buds, ...

......... да прегряват, докато са в кутийката за зареждане. От съображения за сигурността пуснахме актуализация на софтуера, която адресира този потенциален проблем“, коментира говорител на Amazon. В сайта на Amazon слушалките не са налични за продажба до 15 август. Компанията не посочва дали това забавяне е свързано с хардуерни подобрения.  


Sony удвоява производството на PlayStaton 5 до 10 млн. бройки

Sony удвоява производството на PlayStaton 5 до 10 млн. бройки ...

......... част от конзолите на Sony се произвеждат в Китай и се изпращат по целия свят. Нужни са месеци доставките да пропътуват от Китай до САЩ и Европа през океана, а по същата причина Nintendo по-рано тази година имаше проблеми със запълването на празнините в доставките на своята популярна конзола Switch.


Индустрията за персонални компютри най-сетне получи тласък от работата от

Индустрията за персонални компютри най-сетне получи тласък от работата от ...

......... новата учебна година, а повечето въвеждат онлайн обучение, за да са подготвени в случай, че пандемията не бъде овладяна до есента. Това означава, че повече ученици ще се нуждаят от нови устройства, а Chromebook може да се окаже най-добрата възможност както за учениците, така и за бюджетите на техните семейства.


Samsung може да не включи зарядни в кутиите на част

Samsung може да не включи зарядни в кутиите на част ...

......... продажба на смартфоните им и за използването на по-малки опаковки. Същевременно може да има значително влияние върху околната среда. Това може да намали броя на зарядните, които потребителите изхвърлят, защото вече имат такива.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 105   Още видео0 гласа


Samsung Electronics обяви, че има 23% ръст на оперативната печалба

Samsung Electronics обяви, че има 23% ръст на оперативната печалба ...

......... че скокът на цените на чиповете за памет може да не продължи през втората половина на годината, тъй като клиентите с центрове за данни вероятно ще са по-консервативни по отношение на трупането на запаси, като се има предвид скокът на броя на случаите на Covid-19 в САЩ и други държави.


Японската компания Sharp обяви днес, че се придържа към първоначалния

Японската компания Sharp обяви днес, че се придържа към първоначалния ...

......... за годишната си печалба почти наполовина Nikkei Asian Review цитира председателя и главния изпълнителен директор на Sharp Тай Йен-у, който в четвъртък заяви, че се надява, че подразделението Dynabook може да се листне до края на 2020 г. През 2018 г. Sharp придоби Dynabook от Toshiba за 36 млн. долара.


Apple оказва натиск върху доставчиците си да свият производствените забавяния

Apple оказва натиск върху доставчиците си да свият производствените забавяния ...

......... 5G iPhone може да е потенциален катализатор за допълнителен скок на цената на акциите на Apple. Nikkei пише още, че Apple е казала на доставчиците си да направят над 45 млн. бройки от по-старите ѝ модели – iPhone XR, серията iPhone 11 и iPhone SE, за да запази набраната инерция.


Нарастващите антикитайски настроения в Индия нямат никакво материално влияние върху

Нарастващите антикитайски настроения в Индия нямат никакво материално влияние върху ...

......... в Индия“, опасявайки се, че хората могат да нанесат щети на магазините заради антикитайски настроения, пише местна медия. Според нея компанията е помолила своите служители да не носят брандираните си униформи. Джаин допълва, че технологичният гигант вижда известна съпротива в социалните мрежи, но тя не е засегнала продажбите или търсенето.


Olympus излиза от бизнеса с камери след 84 години в

Olympus излиза от бизнеса с камери след 84 години в ...

......... На дъното през април приходите на подразделението за камери бяха с над 50% надолу спрямо година по-рано, обяви компанията. Базираната в Сан Франциско ValueAct през 2018 г. заяви, че е придобила над 5% дял от Olympus. През следващата година партньорът във ValueAct Робърт Хейл се присъедини към борда на Olympus.


Продажбите на iPhone в Китай са спаднали през май, показвайки

Продажбите на iPhone в Китай са спаднали през май, показвайки ...

......... Уил Уонг, мениджър проучвания в IDC. Този показател е важен, защото е смятан за индикатор за бъдещото търсене. Apple е отказала да коментира данните. Общите продажби на смартфони в Китай са спаднали с около 20% на месечна база миналия месец, показва информация от Китайската академия за информационни и комуникационни технологии.


Американският технологичен концерн Dell Technologies Inc. проучва различни опции за

Американският технологичен концерн Dell Technologies Inc. проучва различни опции за ...

......... отчиташе, след като пазарът се концентрира в няколко ключови играчи, а потребителите насочиха вниманието си към смартфоните и таблетите. Това отчасти накара Dell да навлезе в бизнеса със съхранението на данни с покупката на EMC, което по това време беше най-голямото технологично сливане в историята. P { margin-bottom: 0.08in }


Това можеше да се разчете като сигнал на Apple към

Това можеше да се разчете като сигнал на Apple към ...

......... които са малко по-големи от иконата на приложение и показват информация за времето, съобщения или бележки директно на началния екран. Това ви спестява кликването върху приложение, но също така лишава програмиста от възможността да покаже на потребителя повече информация или реклама.    Повече за представените на конференцията функционалности четете тук!


Най-големият производител на смартфони в света се опитва да насърчи

Най-големият производител на смартфони в света се опитва да насърчи ...

......... заяви Джефри Мур, ръководител Wave7 Research, изследователска компания в областта на телекомуникационната индустрия. Анализаторите смятат, че все още очакват разпространението на 5G устройства да нарасне, макар и вероятно към края на годината и след пускането на 5G телефон от Apple. P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx }


Носимите устройства изненадващо се оказаха устойчиви на турбуленциите, свързани с

Носимите устройства изненадващо се оказаха устойчиви на турбуленциите, свързани с ...

......... период на 2019 г. Клетъчните модели на Xiaomi и Apple са били големите хитове, яхвайки вълната на насочването на eSIM. Северна Америка продължава да се радва на ръст, но е генерирала под една трета от всички продажби. Това се е случило за първи път, откакто компанията води статистика.

Qualcomm заяви, че интегрира 5G технология в чипове за смартфони,

Qualcomm заяви, че интегрира 5G технология в чипове за смартфони, ...

......... чиповете, твърди Qualcomm. Усилията за понижаване на цената означават по-големи обеми за Qualcomm. Според данни на Counterpoint Research смартфоните с цени между 100 и 400 долара на едро, които са по-ниски от тези, които плащат потребителите, представляват около 50% от целия пазар на смартфони за първото тримесечие на 2020 г.Съединените щати променят правилата си за американските компании в областта

Съединените щати променят правилата си за американските компании в областта ...

......... Тръмп обвинява Huawei, че използва своята технология, за да позволи наблюдение от страна на китайската държава. Поради това той призовава компанията да бъде изключена от създаването на радио мрежи за свръхбързия 5G стандарт за мобилна комуникация, като настоява това да направят и страните от ЕС. P { margin-bottom: 0.08in }


Приходите от продажби на смартфони в Западна Европа са се

Приходите от продажби на смартфони в Западна Европа са се ...

......... най-големите „военни полета“ на един наситен пазар, смята той. Motorola, LG и Sony вече не са достатъчно големи, за да са в крак с цените. Освен това те ще трябва да инвестират големи суми в маркетинг, за да изпъкнат на пазара на смартфони, пояснява Моустън. P { margin-bottom: 0.08in }


Нова война се оформя на пазара на конзоли. Но този

Нова война се оформя на пазара на конзоли. Но този ...

......... „Apex Legends”. Тези заглавия не се нуждаят от най-високия клас конзоли. Всъщност са създадени добре, така че да привличат огромна аудитория в различни платформи. В тази конзолна война цената ще е само половината от битката. Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 46   Още видео0 гласа


Патентният спор между производителя на безжични високоговорители Sonos Inc. и

Патентният спор между производителя на безжични високоговорители Sonos Inc. и ...

......... на него. Amazon достави около 10,5 милиона интелигентни говорители през тримесечния период, който завършва през септември, докато Google е продал 6 милиона, показват данни на Strategy Analytics. Междувременно Sonos продаде общо 6,1 милиона говорители за 12-месечния период до края на септември, според данните на компанията. P { margin-bottom: 0.08in }


Sony представи още над 20 заглавия за предстоящата конзола PlayStation

Sony представи още над 20 заглавия за предстоящата конзола PlayStation ...

......... благодарение на нея успя да продаде над 110 млн. бройки и да изпревари конкурента си, който не разкрива брой продадени конзоли. Дългогодишният опит на Sony с игрите – първият PlayStation се появи преди 25 години, доказва, че е трудно този успех да се копира, дори и от добре финансираните конкуренти.


Apple се подготвя да обяви, че ще започне да произвежда

Apple се подготвя да обяви, че ще започне да произвежда ...

......... в 36-годишната история на Mac, в който създавани от Apple процесори ще бъдат използвани в компютрите ѝ. Компанията е сменяла чиповете само два пъти. В началото на 90-те години Apple премина от процесори на Motorola към PowerPC. На WWDC през 2005 г. Стив Джобс обяви прехвърлянето от PowerPC към Intel.


Едва преди седмица SpaceX изстреля астронавти за първи път в

Едва преди седмица SpaceX изстреля астронавти за първи път в ...

......... капитал за фирмата. SpaceX е набрала близо 1,7 милиарда долара от началото на 2019 г., като оценката ѝ нарасна до около 36 милиарда долара според източници на CNBC. Компанията непрекъснато набира финансиране, тъй като разработи над три амбициозни програми: космическият кораб Crew Dragon, интернет сателитите Starlink и голямата ракета Starship.


Американският технологичен концерн Apple Inc. се подготвя да позволи на

Американският технологичен концерн Apple Inc. се подготвя да позволи на ...

......... преразпределят разходите във времето. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви по време на разговора с анализаторите при представянето на тримесечните резултати за второто тримесечие през април, че компанията ще пусне услуга за разсрочено плащане за продукти отвъд iPhone, но не даде конкретика.   P { margin-bottom: 0.08in }


Интерактивната предупредителна жилетка е най-новото допълнение към иновативната система за

Интерактивната предупредителна жилетка е най-новото допълнение към иновативната система за ...

......... е изтощена или е извадена, ще се чуе звуков сигнал за „изключване на захранването“. Светодиодът за състоянието ѝ показва на потребителя работното състояние на сигналния предавател по всяко време, а дисплеят на батерията показва текущото ниво на зареждане. Ако жилетката е свалена и сложена, сензорът за скорост автоматично я изключва.


Федерален съдия заяви, че Apple трябва да се изправи пред

Федерален съдия заяви, че Apple трябва да се изправи пред ...

......... пазари са изправени пред натиск върху продажбите, но „не бих поставил Китай в тази категория“. До средата на ноември 2018 г. Apple заяви на производителите Foxconn и Pegatron да спрат плановете си за нови производствени линии на iPhone, а ключов доставчик е получил нареждане да намали съществено доставките, гласи жалбата.


Световните продажби на смартфони се очаква да спаднат с 11,9%

Световните продажби на смартфони се очаква да спаднат с 11,9% ...

......... се бори по-тежко с Covid-19 и се очаква да преживее по-голям спад на разходите и търсенето, допълват представителите на IDC. „Добрата новина е, че се очаква 5G да бъде катализатор през прогнозния период, като ще изиграе ключова роля за възстановяването на световния пазар на смартфони през 2021 г.“, коментира Шривастава.


Председателят на компанията за луксозна аудио и видео техника Bang

Председателят на компанията за луксозна аудио и видео техника Bang ...

......... период за Bang & Olufsen, като последствията от коронавирусната криза допълнително увеличиха натиска върху производителя. По думите на самия Андерсон вирусът е ударил компанията „в най-лошото възможно време“. Bang & Olufsen точно беше дала начало на нова бизнес стратегия и „започваше да виждат ефектите от нея“, каза тогава още той.


Американският технологичен концерн Apple намали цените на най-новите си телефони

Американският технологичен концерн Apple намали цените на най-новите си телефони ...

......... на инсталации на iPhone от по-старо поколение, например на iPhone 6, iPhone 7 и iPhone 8“, заяви пред CNBC Никол Пен, вицепрезидент по мобилността в Canalys. „Те не искат да харчат много повече в сравнение с това, което по-рано са похарчили, но ще им трябва ъпгрейд на устройството“, пояснява той.


Samsung Electronics заяви днес, че е започнала изграждането на нова

Samsung Electronics заяви днес, че е започнала изграждането на нова ...

......... на компютри възстановиха дейността си, което доведе до ръст на цените на чиповете, допълва министерството на търговията. „Клиентите на сървъри за данни вероятно ще продължат да инвестират в подкрепяне на инфраструктурата си, тъй като търсенето от страна на потребителите увеличава онлайн активностите“, коментира Ио Кън-джин, анализатор на DB Financial Investment.Американската технологична компания SpaceX на Илон Мъск успешно изпрати двама

Американската технологична компания SpaceX на Илон Мъск успешно изпрати двама ...

......... е „напът да се осъществи“, а горивото започна да се зарежда около 35 минути преди изстрелването. Тогава в космическия център пристигна и президентът на САЩ Доналд Тръмп. Приблизително 10 минути преди изстрелването от контролната кула пожелаха късмет на екипажа и добавиха: „насладете се на тези гледки на нашата красива планета“.


Продължителният спор между Китай и Съединените щати около телекомуникационната група

Продължителният спор между Китай и Съединените щати около телекомуникационната група ...

......... преди Тръмп да бъде избран за президент. Случаят с екстрадицията се задейства пет години по-късно, когато Мън бе арестувана по искане за предаване на САЩ по време на рутинно спиране на летището във Ванкувър, град, където тя притежава две къщи и често прекарва летни ваканции. P { margin-bottom: 0.08in }


Nvidia даде прогноза за приходите си за второто тримесечие, която

Nvidia даде прогноза за приходите си за второто тримесечие, която ...

......... компании са засегнати, но те бързат да работят по технологии за роботика, така че те могат да са по-малко засегнати в бъдеще“, коментира още той. Нетната печалба на Nvidia нарасна до 917 млн. долара, или 1,47 долара на акция, от 394 млн. долара, или 64 цента на акция, година по-рано.


Huawei е записала 10% ръст на приходите от продажби в

Huawei е записала 10% ръст на приходите от продажби в ...

......... на 2020 г. Huawei е продала 49 млн. смартфона, а броят на продадените 5G смартфони е съответно 18 млн. През периода приходите от носими устройства са скочили със 75 на сто на годишна база, а ръст се наблюдава и в другите категории – персоналните компютри (110%) и аудио предложенията (150%).


Българската IoT компания Алтерко Роботикс представи нов смарт продукт на

Българската IoT компания Алтерко Роботикс представи нов смарт продукт на ...

......... въздуха, който ще подпомогне лекарите на първа линия в борбата срещу вирусите, включително COVID-19. С помощта на мощни UV-C лъчи Shelly AIR унищожaва за секунди до 95% от бактериите и вирусите във въздуха в помещението, в което се намира.    P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx }


Най-големият производител на персонални компютри в света Lenovo Group отчете

Най-големият производител на персонални компютри в света Lenovo Group отчете ...

......... 2020 г. Това е най-големият спад от 2013 г. и се дължи на пандемията, посочи миналия месец компанията за пазарни проучвания Gartner. Lenovo държи 24,4% дял от пазара на персонални компютри през тримесечието, изпреварвайки конкурентите си HP и Dell, чиито дялове са съответно 21,5% и 19,7% по данни на Gartner.


В първия официален отговор на Huawei Technologies към хода на

В първия официален отговор на Huawei Technologies към хода на ...

......... „Huawei категорично се противопоставя на промените, направени от Министерството на търговията на САЩ..., което е насочено конкретно към Huawei”, се казва в изявлението. Гуо коментира, че Huawei е похарчила 18,7 млрд. долара за покупки от американски доставчици миналата година и би продължила да го прави, ако правителството на САЩ позволи.


Американско-китайската търговска война навлиза в нов етап, след като Taiwan

Американско-китайската търговска война навлиза в нов етап, след като Taiwan ...

......... които са направени в чужбина с американски технологии. С това държавата има повече възможности да попречи на износа към втория по големина производител на смартфони в света. Huawei е отказала да коментира, а TSMC, твърди, че не разкрива подробности за поръчките си и твърди, че статията е „чист пазарен слух“.


Hon Hai Precision Industry Co. отчете най-големия спад в печалбата

Hon Hai Precision Industry Co. отчете най-големия спад в печалбата ...

......... на коронавируса, търговските спорове между САЩ и Китай, слабостта на пазара на смартфони и по-широкото забавяне на разходите за технологии няма да отшуми бързо и вероятно ще означава w-образно възстановяване на приходите на формата до 2020 г., дори ако китайските му производствени фабрики отново се върнат към пълния сезонен капацитет.


Taiwan Semiconductor Manufacturing обяви днес, че ще изгради звено за

Taiwan Semiconductor Manufacturing обяви днес, че ще изгради звено за ...

......... като поставянето на Huawei в черния търговски списък,  е смятана за опит за забавяне напредъка на втората по големина икономика в света в ключвото следващо поколение технологии. TSMC заяви, че е решила да изгради новия завод с „взаимното разбиране и ангажимент за подкрепа от американското федерално правителство и щата Аризона“.


Американският технологичен концерн Apple Inc. потвърди, че е закупил NextVR,

Американският технологичен концерн Apple Inc. потвърди, че е закупил NextVR, ...

......... 9to5Mac съобщи през април, че Apple води преговори за закупуване на NextVR за около 100 млн. долара. Сделката е поне трета за Apple тази година, след закупуването на Voysis, ирландски стартъп, който се фокусира върху гласова технология, и Dark Sky, популярно приложение за времето.   P { margin-bottom: 0.08in }


Amazon обяви два нови 8-инчови таблета с марката Fire, които

Amazon обяви два нови 8-инчови таблета с марката Fire, които ...

......... да увеличи паметта им. Животът на батерията и на двете предложения е 12 часа. Amazon пуска и версия, насочена към деца, на цена от 139,99 долара, която пристига с устойчив кейс. Fire HD Kids Edition предлага годишен абонамент за Amazon FreeTime Unlimited, абонаментна услуга за детски книги, видеа и игри.


Продажбите на смартфони от китайските фабрики към доставчиците са нараснали

Продажбите на смартфони от китайските фабрики към доставчиците са нараснали ...

......... промяна през тримесечието, докато китайските играчи, залагащи на Android – Oppo, Vivo и Xiaomi, са били засегнати от кризата с Covid-19 и продадените им обеми са се свили с двуцифрен процент, твърдят компаниите за проучвания. Apple и конкурентните ѝ брандове за смартфони не разкриват публично данни за регионалните си продажби.


Logitech International отчете 13,6% ръст на приходите от продажби за

Logitech International отчете 13,6% ръст на приходите от продажби за ...

......... нашия бизнес“, коментира главният изпълнителен директор Бракън Даръл. „Пандемията не промени тенденциите, тя ги ускори“. Logitech запази прогнозата, която даде през март, за среден едноцифрен ръст на приходите от продажби при постоянни валути за годината, завършваща през март 2021 г. Тя очаква ръст на оперативната печалба до 380-400 млн. долара


Американската технологична компания Apple пренасочва част от производството на слушалките

Американската технологична компания Apple пренасочва част от производството на слушалките ...

......... пазар за Apple и продължава да е неин основен производствен център, когато става дума за устройствата ѝ. Компанията вече прехвърли част от производството си на други пазари. През октомври тя започна да продава iPhone XR, сглобяван в Индия, което помогна на технологичния гигант да отговори на изискванията на индийското правителство.


Фактическият ръководител на южнокорейския производител на електроника Samsung Лий Сан-хън

Фактическият ръководител на южнокорейския производител на електроника Samsung Лий Сан-хън ...

......... благодарение на нарастващото търсене и цени на чиповете памет. Но анализаторите очакват световната криза да засегне и бизнеса на Samsung. Компанията се опитва да стане основен играч в индустрията за логически чипове, за да добави трети стълб към сегашния си бизнес с чипове и смартфони. P { margin-bottom: 0.08in }


Един от очевидните победители във времето на Covid-19, заедно с

Един от очевидните победители във времето на Covid-19, заедно с ...

......... на уебсайтове като Facebook и Netflix, но по-малък ръст в използването на техните мобилни приложения. И все пак новата златна ера за персоналния компютър може да не трае дълго. Правителствата все още обмислят кога хората ще могат да се върнат в офисите, училищата и като цяло да излязат свободно навън.