Датата на премиерата на новия iPhone 11 беше разкрита при

Датата на премиерата на новия iPhone 11 беше разкрита при ...

......... тя съвпада с предишните продажбени премиери. Forbes припомня, че iPhone XS беше пуснат в продажба в петък, 21 септември 2018 г., iPhone 8 – в петък, 22 септември 2017 г., iPhone 7 – в петък, 15 септември 2016 г., a iPhone 6S – в петък, 25 септември 2015 г.  


Телекомуникационната компания А1 обяви, че започва продажбите на втория си

Телекомуникационната компания А1 обяви, че започва продажбите на втория си ...

......... за дълбочина. В случая изкуственият интелект има задачата да разпознава сцени, включително да предлага т.нар. боке ефект, който може да се добавя към снимките, направени с основната камера. Предната камера е 8 MP и с f/2.0 отвор на блендата. A1 Alpha работи с най-новата версия на Android – 9 Pie.


Snap обяви, че ще пусне нова версия на своите слънчеви

Snap обяви, че ще пусне нова версия на своите слънчеви ...

......... дълг, за да финансира инвестициите си в добавена реалност, съдържание и евентуални придобивания. Snap трябва да се фокусира повече върху това да печели от своето съдържание и потенциално може да инвестира в музика - “нещо естествено за споделяне от хората” в социалните мрежи, коментира Джим Маквей, основател на Cyndx.  


Американският регулатор, отговарящ за сигурността на полетите, забрани определени лаптопи

Американският регулатор, отговарящ за сигурността на полетите, забрани определени лаптопи ...

......... лаптопите в самолетите като карго, сочат документи, разгледани от Bloomberg News. Говорител на TUI Group Airlines заяви, че служителите на летището и бордовият екипаж ще започнат да обявяват новините за тези модели MackBook на гейта преди заминаване. Лаптопите, които са със заменени батерии, няма да бъдат засегнати, посочва още говорителят.


Производителят на лаптопите с марката HP – Inventec, заяви, че

Производителят на лаптопите с марката HP – Inventec, заяви, че ...

......... да повлияе на всичко – от достъпа до пазарите до търговията. Търговската война заплашва да навреди на сложната глобална верига на доставките, която включва много страни отвъд Китай и САЩ. Голяма част от компонентите, ползвани в устройствата, не се правят в Съединените щати, въпреки че дизайнът им се прави там.


По-бързо, по-високо, по-силно. Олимпийският девиз очевидно се пренася на пазара

По-бързо, по-високо, по-силно. Олимпийският девиз очевидно се пренася на пазара ...

......... Samsung се предлага премия от 200 лева. Galaxy Note10 ще бъде наличен в България в цветове Сребърно сияние, Розово сияние и Черно сияние, а Galaxy Note10+ ще бъде наличен у нас в цветове Сребърно сияние, Бяло сияние и Черно сияние от 23 август. Предварителни поръчки вече може да се правят Вероятно сте забелязали, че базовата концепция на стандартните четки за

Вероятно сте забелязали, че базовата концепция на стандартните четки за ...

......... за миенето Компанията работи усилено върху дизайна заедно с екип от стоматолози, като за момента пазят в тайна детайлите около функционалността и метода на работа на устройството. Надяваме се обаче съвсем скоро да научим повече подробности около Willo, а не дълго след това и да имаме възможността да го тестваме.


Продажбите на смартфони на Huawei Technologies Co. се увеличават в

Продажбите на смартфони на Huawei Technologies Co. се увеличават в ...

......... че Huawei все още няма достъп до някои „ключови компоненти и продукти“, очевидно препратка към Android. Временният лиценз на Google за предоставяне на услуги към Huawei е ограничен по обхват. Въпреки че Huawei разработва собствена операционна система, наречена Hongmeng, мениджърите твърдят, че поне първоначално тя не е предназначена за смартфони.


Пазарът на хардуер за виртуална реалност официално се отдръпва от

Пазарът на хардуер за виртуална реалност официално се отдръпва от ...

......... 2018 г. Тук, обаче, влизат по-скоро „очила“, направени основно от картон и без допълнителен хардуер за обработка и показване. Въпреки огромния спад на бройките, приходите от хардуер за виртуална реалност са се свили слабо – от 1,9 млрд. долара през 2017 г. до 1,8 млрд. долара през 2018 г.  


Huawei Technologies Co Ltd тества смартфон, оборудван с Hongmeng, саморазработената

Huawei Technologies Co Ltd тества смартфон, оборудван с Hongmeng, саморазработената ...

......... с 31% спрямо предходната година през тримесечието на юни, става ясно от компанията за пазарни проучвания Canalys. Анализаторите приписват стабилното представяне у дома отчасти на високото качество на устройствата, които отдавна водят на китайския пазар за телефони от висок клас с Android, а отчасти и заради патриотизма сред потребителите.  


Цената на акциите на Sharp - доставчик на американския Apple,

Цената на акциите на Sharp - доставчик на американския Apple, ...

......... новия си завод за дисплеи в Китай, твърдят източници, запознати с въпроса. Sony обяви план да затвори завод за смартфони в Пекин, а Samsung Electronics свива операциите в една от фабриките си за мобилни телефони в Китай. Nintendo също планира да пренасочи производството на конзолите Switch от Китай във Виетнам.Тайванската компания Foxconn проучва продажбата на новия си завод за

Тайванската компания Foxconn проучва продажбата на новия си завод за ...

......... глобалната верига на технологичните доставки, като принуди Foxconn да преразгледа своята. Това и забавящото се търсене на големи телевизори и екрани е принудило мениджмънта на Foxconn да потърси купувач на завода, твърди един от източниците. Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 19   Още видео0 гласа


Qualcomm разочарова Wall Street с новия си финансов отчет. Според

Qualcomm разочарова Wall Street с новия си финансов отчет. Според ...

......... тип поръчки. Конкурентът на Qualcomm – Intel, също предупреди за забавяне на китайския пазар. Една от причините книжата на Qualcomm да отпишат над 5% от стойността си по време на следборсовата търговия вчера беше, че компанията не успя да отговори на очакванията за прогнозата за тримесечието, завършващо през септември.  


Германският производител на чипове Infineon очаква резултатите му за фискалната

Германският производител на чипове Infineon очаква резултатите му за фискалната ...

......... анкетирани от Refinitiv. Оперативната печалба за периода е 283 млн. евро, отново спрямо прогнозите, но се понижава спрямо предходното тримесечие. Infineon твърди, че е напът да постигне целта си за 5 или повече процента ръст на приходите. През фискалното четвърто тримесечие се очаква компанията да запише 1% увеличение на приходите.


Производителят на носими устройства Fitbit сви прогнозата за приходите си

Производителят на носими устройства Fitbit сви прогнозата за приходите си ...

......... на акция през второто тримесечие, което завърши на 30 юни, под прогнозата за 18 цента загуба. Приходите са се увеличили с 5 на сто до 313,6 млн. долара, изпреварвайки средната прогноза на анализаторите за 312 млн. долара. Книжата на компанията са понижили стойността си с 15,5% от началото на годината.


Японската компания Panasonic отчита по-голям от очаквания 44-процентен спад на

Японската компания Panasonic отчита по-голям от очаквания 44-процентен спад на ...

......... за растеж на производството на батериите на Tesla, като същевременно планира да създаде ново съвместно предприятие за батерии с Toyota Motor Corp. Стойността на акциите на Panasonic намалява наполовина от края на 2017 г., повлечена надолу от притесненията за липсата на двигатели на растеж, както и заради несигурностите около Tesla.Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics се очаква да представи новия

Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics се очаква да представи новия ...

......... като се има предвид колко малък е достъпът до 5G мрежи в момента.   Here comes your first complete look at the #Samsung#GalaxyNote10! As usual, 360° video + gorgeous 5K renders + dimensions, on behalf of my Friends over @91mobiles -> https://t.co/wd8FFP9ioDpic.twitter.com/vM4rJPFIZt — Steve H.McFly (@OnLeaks) 6 юни 2019 г.


Когато Apple пусне новия си iPhone, това обичайно значи ръст

Когато Apple пусне новия си iPhone, това обичайно значи ръст ...

......... Bloomberg. Анализаторите смятат, че приходите от iPhone за периода ще са 26,5 млрд. долара, под 29,5 млрд. долара през същото тримесечие на 2018 г. Това означава, че бизнесът със смартфони носи под половината от общите приходи на Apple за периода – нещо, което не се е случвало от 2012 г.


Прогнозата на NXP Semiconductors за третото тримесечие се оказа под

Прогнозата на NXP Semiconductors за третото тримесечие се оказа под ...

......... ще се нуждае от специален лиценз, за да ѝ продава продуктите си. Въпреки че NXP е базирана в Холандия, тя разполага с операции по дизайн, проучване и развитие, производство и продажби в САЩ. Освен това тя получава 1,6% от приходите си от продажби от Huawei, сочат данни на Bloomberg.  


Huawei Technologies засили лидерската си позиция на свиващия се китайски

Huawei Technologies засили лидерската си позиция на свиващия се китайски ...

......... пазар, където инвестира агресивно в офлайн експанзия, за да привлече потребителите от местните конкуренти. Блокирането на Huawei във Вашингтон заплаши да спре достъпа ѝ до ключови американски компоненти и софтуер, като приложенията на Google Android. Очаква се китайската компания да отчете финансовите си резултати за първото полугодие по-късно днес.  


Анализаторът на Apple Мин-Чи Куо, често описван като „най-точният анализатор

Анализаторът на Apple Мин-Чи Куо, често описван като „най-точният анализатор ...

......... и да влияят на намеренията за покупка на потребителите. (3) Насърчаването на 5G развитието може да облагодетелства AR екосистемата на Apple”, гласи текстът на Куо. Apple ще ползва модемни чипове от Qualcomm за смартфоните, които планира за 2020 г., докато работи по свои собствени модемни чипове, предвидени за 2021 г.


Първо бяха компютрите, а по-късно и смартфоните – двигателите на

Първо бяха компютрите, а по-късно и смартфоните – двигателите на ...

......... на собствената си индустрия за полупроводници, твърдят пазарните изследователи на Gartner. Страната продава най-много чипове в света, а местните производители почти не играят роля в световен мащаб. Компаниите в сектора винаги ще намират клиенти за AI чиповете си. Просто защото Народна република се счита за лидер в тази област...  


Корейският производител на потребителска електроника Samsung възнамерява да пусне своя

Корейският производител на потребителска електроника Samsung възнамерява да пусне своя ...

......... батерията на редица устройства от този модел се самозапали. Китайският конкурент Huawei също разработи сгъваем смартфон. Очаква се Mate X също да бъде на разположение на потребителите от септември. Според вътрешни източници Samsung все още е в преговори с мобилните оператори по отношение на детайлите за продажбата на Fold.  


Министерството на правосъдието на САЩ открива процес по широк преглед

Министерството на правосъдието на САЩ открива процес по широк преглед ...

......... - с около 1,65%. Големите технологични компании заявиха по-рано, че са иновативни фирми, които създават работни места и предлагат продукти и услуги, които потребителите обичат. Те поясниха, че напълно по правилата са спечелили местата си на върха на технологичната пирамида и трябва да се съревновават жестоко, за да останат там.


Американският технологичен производител Apple Inc. е в напреднали преговори за

Американският технологичен производител Apple Inc. е в напреднали преговори за ...

......... март те са в размер на 113 милиарда щатски долара след приспадане на дълга. Apple ще съобщи фискалните си резултати за третото тримесечие през следващата седмица. Резултатите на Intel се очакват по-късно тази седмица.  Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 90   Още видео0 гласа


Индустрията на чиповете е изправена пред най-тежката си година от

Индустрията на чиповете е изправена пред най-тежката си година от ...

......... производител на чипове за мобилни телефони в света и един от водещите играчи в консолидацията на сектора. Преди три години компанията закупи един от конкурентите си - NXP, за 47 млрд. долара. Сега следващият голям бум се очаква от сензорите за автономни коли и като цяло - Интернет на нещата. 


Поражда ли появата на роботите безработица? Това е най-често задаваният

Поражда ли появата на роботите безработица? Това е най-често задаваният ...

......... клиентите оптимален поглед върху целия процес по подготовката на пиците и минимално време за обслужване, които за пръв път се предлагат в ресторантьорството. Така една пица ще може да бъде приготвяна за рекордно краткото време от 30 sec. Е, все още ли вярвате, че коботите не са наш приятел?  


Електрическите скутери са леки, компактни и идеални за бързо пътуване

Електрическите скутери са леки, компактни и идеални за бързо пътуване ...

......... законите за безопасност. И понеже дискусията става по-разгорещена, дните на ползвателите, които се возят без каска, слушайки музика на AirPod или пиейки кафе, изглеждат преброени. Повече по темата очаквайте в седмичното технологично предаване UpDate на Bloomberg TV Bulgaria - в събота, 20-и юли, от 19,30 часа.Още графики може да откриете тук.


Световният пазар на невоенни дронове, доминиран от китайски производители, ще

Световният пазар на невоенни дронове, доминиран от китайски производители, ще ...

......... проучването е индустриалната инспекция. Тук попадат индустрии като строителството, енергетиката и минното дело. Те използват дроновете предимно за проверки на различни места. Потреблението в земеделието – за пръскане на културите и следенето на посевите, се класира на второ място. През 2017 г. американската армия спря да ползва дронове на DJI.


Южнокорейската компания Samsung Electronics е изпратила писма до местните си

Южнокорейската компания Samsung Electronics е изпратила писма до местните си ...

......... на компаниите за смартфони и домакински уреди, пише БТА.  По-рано днес информационна агенция Yonhap съобщи, че Samsung е изпратил писмата и "проучва всички възможни начини", за да си осигури повече японски компоненти, подготвяйки се за възможни нови ограниченията от Япония. Samsung, най-големият производител на чипове с памет, не коментира информацията.


Продуктите на Xiaomi са известни със своето качество и достъпни

Продуктите на Xiaomi са известни със своето качество и достъпни ...

......... BipРазмерът на сензорния дисплей е 1,2 инча при резолюция 176х176 пиксела. Предлагат се модели с черен, розов и син (опционално) цвят на корпуса.Смарт часовникът Xiaomi Huami Amazfit Bip може да бъде закупен оттукЦена: 47,64 евроОще много електронни устройства на Xiaomi можете да изберете в специалната уеб страница на компанията.Платено съобщение


По всичко личи, че излизането на процесорите Ryzen от трето

По всичко личи, че излизането на процесорите Ryzen от трето ...

......... при най-търсените чипове на Intel.Друг уеб ресурс, порталът BCN Ranking съобщи, че в Япония пазарният дял на процесорите на AMD е достигнал 50,5%, а този на Intel – 49,5%.Очевидно е, че специалистите на AMD са успели да заинтересуват широката компютърна общественост със своите нови процесори. Всички очакват отговора на Intel.


Логиката за появата на процесорите Intel Coffee Lake Refresh от

Логиката за появата на процесорите Intel Coffee Lake Refresh от ...

......... или специализиран софтуер. По този начин за производителите става изгодно използването на тези процесори без графика, понеже те ги поставят в компютри, в които има графична карта. Американските производители на компютърни системи с голям ентусиазъм се отнасят към тази инициатива и разграбват процесорите Intel Coffee Lake Refresh с изключена графика.


Главният редактор на германската версия на Tom’s Hardware Игор Валосек

Главният редактор на германската версия на Tom’s Hardware Игор Валосек ...

......... Display Driver Uninstaller.Благодарение на тези модификации в играта Shadow of The Tomb Raider видеокартата Radeon RX 5700 XT се приближава плътно до Nvidia GeForce RTX 2080 и изпреварва клокнатата GeForce RTX 2070 Super. Консумацията на графичната карта нараства до около 250 W, като от за кратко скача до 300-320 W.


Освен производителните процесори от фамилията Core, както и базираните на

Освен производителните процесори от фамилията Core, както и базираните на ...

......... ниво, което се прави за първи път за наследниците на процесорите Atom. За появата на кеш от трето ниво подсказва новия параметър MEM_LOAD_UOPS_RETIRED_L3_HIT, открит в документите на Intel относно Tremont, публикувани в сайта 01.org. Във всички случаи можем да очакваме ръст в производителността в сегмента на енергийно ефективните мобилни решения.


Преди две години Intel анонсира самообучаващият се невроморфен процесор Loihi,

Преди две години Intel анонсира самообучаващият се невроморфен процесор Loihi, ...

......... процесори Loihi. Тоест, броят на виртуалните неврони и синапси в тази система е съответно 8,32 и също 8,32 милиона. Не е трудно да се пресметне, че за достигането на прага от 100 милиона неврона е необходима система със 768 процесора Loihi или устройство, изградено от само 12 системи Pohoiki Beach.


Единият чиплет на процесорите Ryzen 3000, произвеждан чрез 7 нанометров

Единият чиплет на процесорите Ryzen 3000, произвеждан чрез 7 нанометров ...

......... интересуват и от разположението на кристалите под капачката.Да си припомним, че Ryzen 5 3600 разполага с 6 процесорни ядра Zen 2 с поддръжка на многопоточна работа, 32 MB кеш памет от трето ниво и работи с тактова честота от 3,6 до 4,2 GHz. TDP на новия чип е 65 W.


Компанията AMD помага на потребителите, закупили дънна платка с чипсетите

Компанията AMD помага на потребителите, закупили дънна платка с чипсетите ...

......... получат безплатния комплект трябва да посетят специално създадената уеб страница, да въведат своите данни за контакт и необходимата информация за компонентите, а в полето Problem Description е необходимо да се въведе Boot kit required. AMD не уточнява как ще процедира с потребителите, които откажат да връщат безплатния процесор Athlon 200GE.


През последните няколко години специалистите разкриха и изучиха редица мащабни

През последните няколко години специалистите разкриха и изучиха редица мащабни ...

......... сериозните 28%.Без съмнение, тези резултати могат да се окажат решаващ фактор при избора на процесор за компютърната система. В това отношение чиповете на AMD имат значително преимущество. Още повече, че за тях съвсем не е необходимо използването на всички излезли към днешен ден пачове, както е с чиповете на Intel.


Администрацията на американския президент Доналд Тръмп може да одобри лицензите

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп може да одобри лицензите ...

......... фона на продължаващия търговски спор между САЩ и Китай.  В американското звено  работят около 850 души в изследователски лаборатории в Тексас, Калифорния и Вашингтон. На този етап Министерството на търговията на САЩ заяви, че няма да поднови експортния лиценз на Futurewei, позовавайки се на съображения, свързани с националната сигурност.   


Чипът AMD Epyc 7702P с 64 процесорни ядра все още

Чипът AMD Epyc 7702P с 64 процесорни ядра все още ...

......... поколение EPYC процесори, но появата на подобна информация подсказва, че това ще стане скоро.Подобно на основната фамилия Ryzen 3000, новите процесори EPYC Rome се базират на архитектурата Zen 2 и се произвеждат в заводите на TSMC чрез 7 нанометров технологичен процес. Информацията все още не е потвърдена от друго място.


Qualcomm представи новата си мобилна платформа – Snapdragon 855 Plus.

Qualcomm представи новата си мобилна платформа – Snapdragon 855 Plus. ...

......... 4G чип. От компанията очакват новия чип да започне да се употребява в комерсиални устройства през втората половина на тази година. Все още няма информация кои производители ще изберат новата платформа за творенията си.Добре ли са се справили от Qualcomm? Ще има ли чак толкова голяма разлика спрямо Snapdragon 855?


Най-големият по приходи български телекомуникационен оператор – Vivacom, подаде  жалба

Най-големият по приходи български телекомуникационен оператор – Vivacom, подаде  жалба ...

......... която става дума. Припомняме, че Vivacom е единственият български оператор, коойто не продава премиум апарата iPhone. Вероятно жалбата касае именно този факт. Жалбата е подадена в период, в който операторът се готви за продажба, след като стана ясно, че мажоритарният собственик Спас Русев  е наел Lazard за консултант по сделката.


Уеб порталът Barron’s цитира отчета на аналитичната компания Nomura Instinet,

Уеб порталът Barron’s цитира отчета на аналитичната компания Nomura Instinet, ...

......... тази година ще нарасне минимум с 20% и с още 17% към месец март 2020 година. Миналата седмица цената на една акция на AMD нарасна с 2% и достигна $32,67. В краткосрочна перспектива прогнозите на аналитиците са, че цената на една акция на AMD ще достигне немалките 37 американски долара.


Индия отложи за неопределено време старта на мисията "Чандраян-2" към

Индия отложи за неопределено време старта на мисията "Чандраян-2" към ...

......... Сондата трябва да се приземи близо до Южния полюс на Луната. Целта е да се изследват водните ресурси, чието наличие бе потвърдено в рамките на предишна мисия на индийската ракета. В случай на меко кацане Индия ще бъде едва четвъртата нация след САЩ, Русия и Китай, която постига това.  


Компанията Anet модернизира своя 3D принтер A8, като добави функции

Компанията Anet модернизира своя 3D принтер A8, като добави функции ...

......... Repetier-Host. Теглото на триизмерния принтер е 8,5 кг.3D принтерът Anet A8 може да бъде закупен оттукЦената на модела Anet A8 е $118Цената на модела Anet A8 Plus е $209Цената на модела Anet A6 е $175Складовете за доставка на триизмерния принтер се намират в Чехия и Испания. Доставката е безплатна Платено съобщение


Китайската компания Xiaomi придоби около 6% дял в дизайнера на

Китайската компания Xiaomi придоби около 6% дял в дизайнера на ...

......... подразделението за чипове в звено, наречено Big Fish. То ще е фокусирано върху чипове за интернет на нещата. Xiaomi не е единствената, която има подобни амбиции. Подразделението HiSilicon на Huawei прави процесорите Kirin за смартфоните на компанията, които според експертите са силно конкурентни на тези на американския лидер Qualcomm.  


Най-после започнаха да излизат първите независими тестове на новите процесори

Най-после започнаха да излизат първите независими тестове на новите процесори ...

......... повече кеш памет от трето ниво в сравнение с предишното поколение процесори. И още, AMD Ryzen 3000 имат 13% ръст на IPC – броят на изпълняваните за един такт процесорни инструкции. Конкретно AMD Ryzen 7 3700X разполага с 8 ядра (16 нишки), тактова честота 4,4 GHz и 65 W TDP.


От гледна точка на една машина хората произвеждат предимно едно

От гледна точка на една машина хората произвеждат предимно едно ...

......... тона. Кой ще преживее по-лошо една евентуална злополука, е очевидно. Не е случайно, че в повечето фабрики тези машини са зад защитни огради. И когато тези защитни огради отпаднат, бизнесът и науката говорят за „сътрудничество между човека и робота“. И това бъдеще може да е по-близко, отколкото си го представяме.


В началото на тази седмица се появи частична информация за

В началото на тази седмица се появи частична информация за ...

......... ядро Gen 9.5 в 4/6/8-ядрените чипове ще има повече функции и ще се нарича UHD 700-series.Освен това, Intel възнамерява да представи и нова високопроизводителна HEDT платформа за ентусиасти. Тя ще носи името Glacial Falls и ще се базира на Cascade Lake, като трябва да излезе в края на тази година.


Продажбите на персонални компютри са нараснали през второто тримесечие –

Продажбите на персонални компютри са нараснали през второто тримесечие – ...

......... на мита носят несигурност на пазара. "Повечето лаптопи и таблети в момента се произвеждат в Китай и продажбата на тези устройства в САЩ може да се сблъска със значително увеличение на цените, ако бъдат наложени наказателни мита, а производителите не предприемат бързи действия, за да отговорят на това“, посочва тя.


Samsung ще представи смартфона Galaxy Note 10 на 7 август.

Samsung ще представи смартфона Galaxy Note 10 на 7 август. ...

......... от всяка друга компания, изпреварвайки Apple и Huawei, сочат данни на компанията за пазарни проучвания IDC. Изглежда FCC или Samsung са допуснали грешка при качването на документа със снимките. Кадрите вече не са достъпни на уебсайта на FCC, но са запазени на сайтове, които съдържат огледални бази данни.    


Micro-Star International стартира доставките на геймърския лаптоп GT76 Titan DT,

Micro-Star International стартира доставките на геймърския лаптоп GT76 Titan DT, ...

......... тегло 4,5 кг. Устройството работи под управлението на операционната система Windows 10 Pro, Клавиатурата има индивидуална RGB подсветка за всеки клавиш.Конфигурацията на MSI GT76 Titan DT с видеокарта GeForce RTX 2080, 64 GB оперативна памет, 144 Hz екран, два 512 GB NVMe SSD и 1 TB хард диск струва $4000.


Следващия път, когато активирате вашия виртуален Google асистент, се запитайте,

Следващия път, когато активирате вашия виртуален Google асистент, се запитайте, ...

......... записано от Echo устройства, е било изпращано към трети лица без знанието на потребителя. И колкото и да е нужно записите да се споделят, за да може асистентите да ни разбират по-добре в бъдеще, би трябвало собствениците на смарт устройства да знаят кога думите им ще се ползват за транскрибиране.


В представения неотдавна миникомпютър Raspberry Pi 4 бе открито досадно

В представения неотдавна миникомпютър Raspberry Pi 4 бе открито досадно ...

......... избора на оперативна памет – 1, 2 или 4 GB. Качеството на изображението е високо, понеже интегрираното в новата SoC графично ядро поддържа H.265 кодека за 4К резолюция при 60 кадъра в секунда, H.264 при 1080р и 30 или 60 кадъра в секунда, както и графичния стандарт OpenGL ES 3.0.


Тайванският технологичен производител ADATA Technology обяви пазарния дебют на новите

Тайванският технологичен производител ADATA Technology обяви пазарния дебют на новите ...

......... Устойчивостта включва протекция при потапяне във вода на дълбочина до 1 метър за 30 минути, защита при изпускане и X-ray защита, отговаряща на стандарта ISO7816-1, както и устойчивост на екстремни температури в диапазона -25°C /+85C°.Новите карти памет ще се предлагат в няколко варианта с капацитет 32GB, 64GB, 128GB и 256GB.


Nintendo Co. представи по-евтина версия на своята портативна игрална конзола

Nintendo Co. представи по-евтина версия на своята портативна игрална конзола ...

......... по-късно. „Добавянето на Nintendo Switch Lite към гамата дава на геймърите повече опции за цвят и цена", заяви в изявлението президентът на Nintendo за Америка Дъг Боузър. „Сега потребителите могат да изберат системата, която най-добре подхожда на начина, по който те обичат да играят любимите си игри за Nintendo Switch".


По случай излизането на Raspberry Pi 4, миналата седмица екипа

По случай излизането на Raspberry Pi 4, миналата седмица екипа ...

......... ли планирани официални комплекти за UMPC (ултрамобилен компютър) или мини лаптоп захранвани от тази нова платка? Вече има доста такива „Направи си сам“ комплекти от трети страни за предишните платки.Отговор: Не планираме да правим нещо официално, защото както ти каза – има доста продукти от трети страни в тази област.


Принципно монтирането на два (или повече) сензора за камери на

Принципно монтирането на два (или повече) сензора за камери на ...

......... Galaxy Tab S6. Някои предполагат, че това ще се случи около 1-ви август, когато миналата година беше анонсиран Galaxy Tab S4. Други мислят, че може устройството да е част от IFA изложението в Берлин през септември. Остава и възможността таблетът да дебютира заедно с Galaxy Note 10 на 7-ми август.


Изглежда повече деца от всякога ще имат смартфон или таблет

Изглежда повече деца от всякога ще имат смартфон или таблет ...

......... години, казва Род Сайдс, вицепрезидент в Deloitte. По думите му все по-малки деца се сдобиват с мобилни телефони. Тази година общите разходи преди старта на учебната година ще нараснат леко до 27,8 млрд. долара, а семействата ще похарчат средно по 519 долара на домакинство за целта, допълват от Deloitte.  


Американското правителство ще издаде лицензи на компании, които искат да

Американското правителство ще издаде лицензи на компании, които искат да ...

......... от компании, представляващи риск за националната сигурност. Този ход, който изискваше от Министерството на търговията да изготви план за изпълнение, беше възприет като проправяне на пътя за забрана на американските компании да купуват продукти от Huawei в момент, в който американските мобилни оператори търсят партньори, докато пускат своите 5G мрежи. 


Apple вероятно ще се радва на ръст на приходите от

Apple вероятно ще се радва на ръст на приходите от ...

......... повечето други тенденции за растеж са стабилни“, допълва Дарянани. Китай и приходите от услуги ще бъдат ключови области, докато компанията променя стратегията си и се отдалечава от продажбите на хардуер. App Store е главен двигател на сегмента с услугите на Apple, който донесе 37,1 млрд. долара приходи през миналата година.


Остават броени месеци до излизането на новата версия на операционната

Остават броени месеци до излизането на новата версия на операционната ...

......... се продава за $1,299 за базовия модел с 8GB RAM, 128GB SSD и два Thunderbolt 3 порта. Имайте предвид, че няма да можете да смените SSD диска на компютъра, така че ако пространството няма да ви стигне, се ориентирайте към по-скъпия MacBook Pro (цената скача на $1,499 за 256GB SSD).


Huawei се стреми да похарчи 3 млрд. злоти (793 млн.

Huawei се стреми да похарчи 3 млрд. злоти (793 млн. ...

......... си да не я използват. Huawei твърди, че нейната технология не представлява риск за сигурността за потребителите. Полските власти заявиха през януари, че правителството е готово да изключи Huawei от 5G мрежите след ареста на китайски служител на Huawei и бивш полски служител по сигурността заради обвинения в шпионаж.  


Южнокорейските производители на чипове и японските доставчици от химическата индустрия,

Южнокорейските производители на чипове и японските доставчици от химическата индустрия, ...

......... правителство и в замяна всички искове между държавите и техните граждани бяха "уредени". Съдилищата на Южна Корея обаче постановиха, че това не се отнася за физически лица. Сега Токио настоява за арбитраж според условията на договора, но Южна Корея отказва да назначи такъв, като така не остави път към споразумение.  


Изясни се интересен факт относно новите видеокарти AMD Radeon RX

Изясни се интересен факт относно новите видеокарти AMD Radeon RX ...

......... API DirectX 12 и Vulkan. Режимът multi-GPU, който се използваше в старите API като DirectX 11, DirectX 9 и OpenGL, повече не се поддържа“.Потребителите, които обмислят вариант за използване на графичен масив от две видеокарти Radeon RX 5700 XT и RX 5700 е добре да се съобразят с тази особеност.


MMD, лицензен партньор на Philips за монитори, обявява пускането в

MMD, лицензен партньор на Philips за монитори, обявява пускането в ...

......... полза от тези монитори, благодарение на технологии като енергоспестяващият PowerSensor, както и 85% рециклирана пластмаса, корпус без съдържание на PVC/BFR, без живак или олово и 100% рециклируеми опаковъчни материали.Иновативните, увеличаващи производителността монитори Philips 241B7QUBHEB и 272B7QUBHEB се предлагат в магазините на цени от съответно 699 и 1059 лв. с ДДС.


Вчера стартираха продажбите на процесорите AMD Ryzen 3000 и Глобалната

Вчера стартираха продажбите на процесорите AMD Ryzen 3000 и Глобалната ...

......... трябва да работят с тактова честота минимум 6 GHz. Това означава, че IPC показателят (броят инструкции за един такт) в новите процесори на AMD с архитектура Zen 2, значително е нараснал.Повече за резултатите от овърклока на AMD Ryzen 5 3600 може да се разбере от профила на StingerYar в HWBot.


Учените от университета „Браун“ публикуваха резултатите от своя интересен експеримент

Учените от университета „Браун“ публикуваха резултатите от своя интересен експеримент ...

......... неголеми обеми от информация.Преди време американският стартъп Catalog представи информационни носители, базирани на ДНК молекули. Техният основен недостатък бе твърде ниската скорост на запис на данните. При новата памет, в която се използват метаболити, скоростта на запис е по-висока, но нейният капацитет е значително по-малък от този на ДНК конкурентите.


През тази година сгъваемите устройства заеха доста централно място –

През тази година сгъваемите устройства заеха доста централно място – ...

......... ще видим нов подход?Според анализатора, процесорът на таблета ще е от последната A-серия. Ще има поддръжка за 5G свързаност.Той твърди, че устройството ще бъде пуснато по някоя време през следващата година. Ако имаме предвид, че Apple все още няма 5G телефон, то е трудно да очакваме 5G таблет толкова бързо.