Motorola обяви, че пуска нова версия на известния си сгъващ

Motorola обяви, че пуска нова версия на известния си сгъващ ...

......... под Quick View дисплея, но над основния дисплей при разгъване има 5-мегапикселова камера. От гледна точка на сигурността е предложен четец на пръстови отпечатъци, който може да се ползва и за извършване на мобилни разплащания. Любопитното е, че телефонът няма слот за физическа SIM карта. Вместо това залага на eSIM.


Hon Hai Precision Industry отчете тримесечна печалба, която надмина прогнозите

Hon Hai Precision Industry отчете тримесечна печалба, която надмина прогнозите ...

......... Apple и доставчиците ѝ все пак остава в сянката на продължаващата търговска война. AirPods, Apple Watch, HomePod и други устройства, произвеждани в Китай, бяха засегнати от 15-процентни мита, а американският президент Доналд Тръмп все още не се е произнесъл по въпроса за налагането на мита върху iPhone от 15 декември.


InWin представи full tower алуминиева кутия с темперирано стъкло. Тя

InWin представи full tower алуминиева кутия с темперирано стъкло. Тя ...

......... вентилатори или два 140-милиметрови вентилатори – отпредтри 120-милиметрови вентилатори – отгоретри 120-милиметрови вентилатори – отзадводното охлаждане може да е с размер на предния радиатор от 240 или 280 милиметра. Ако се махнат двете HDD клетки, размерът може да скочи до 360 милиметра. Горният радиатор може да е до 360 милиметра.


Очаквахме от Apple вече да сa показали MacBook Pro 2019.

Очаквахме от Apple вече да сa показали MacBook Pro 2019. ...

......... отложат пускането на преносимия компютър на пазара до 2020-та.Другата по-интересна промяна, която ще се хареса на много хора, касае Touch Bar лентата. От нея ще бъдат отделени Touch ID и ESC бутона. Така потребителите ще имат истински „ескейп“, който не е софтуерен и ще работи дори при замръзване на системата.


Ако сте притежател на видеокарта с марка Nvidia, желателно е

Ако сте притежател на видеокарта с марка Nvidia, желателно е ...

......... по-късна.По отношение обновяването на GeForce Experience, трябва да отидете на тази страница и да изтеглите последната версия. Когато обновлението приключи, трябва да имате версия 3.20.1 или по-късна.Обновленията за професионалния клас апаратура – Quadro, NVS и vGPU все още не са напълно готови. Очаква се да бъдат налични преди 18-ти ноември.


Fitbit отчете приходи за първото тримесечие, откакто Google обяви плановете

Fitbit отчете приходи за първото тримесечие, откакто Google обяви плановете ...

......... изпълнителен директор на Fitbit Джеймс Парк. „Продължаващият успех на марката Fitbit е изграден на доверието на нашите потребители и нашия ангажимент към силната защита на данните на потребителите ни, което няма да се промени“, допълни той. „Развълнуван съм от комбинацията между Fitbit и Google и очакваме с приключването на сделката“.Samsung Electronics заяви, че ще затвори подразделението си за процесори

Samsung Electronics заяви, че ще затвори подразделението си за процесори ...

......... 300-те засегнати служители ще бъдат прехвърлени към различни проекти. По думите на компанията тя има над 20 хил. служители в Съединените щати, фокусирани върху дизайна, проучването и развитието, инвестициите и произвеждането на следващото поколение технологии. Samsung твърди, че остава ангажирана с това да увеличи работната си сила в САЩ.  


Huawei Technologies е увеличила дела си на китайския пазар на

Huawei Technologies е увеличила дела си на китайския пазар на ...

......... на компанията остава добра въпреки натиска от Съединените щати, а приходите през третото тримесечие скочиха с 27%. 4G версията на флагмана Mate 30 Pro, която Huawei представи през септември, не беше голям фактор за успеха през третото тримесечие, посочва Canalys. Повечето хора изчакват пускането на 5G версията по-късно тази година.


Apple очаква продажбите на iPhone да се върнат към растежа

Apple очаква продажбите на iPhone да се върнат към растежа ...

......... тъй като хората изчакват повече преди да сменят устройствата си, а конкурентите заграбват от нейния пазарен дял. Търговската война пък засяга икономическия растеж на Китай, най-големият пазар на Apple извън САЩ, а китайските потребители се отдръпват от американските марки. Говорителка на Apple не е отговорила веднага на запитването за коментар.


Южнокорейският гигант Samsung Electronics представи нов дизайн на смартфон с

Южнокорейският гигант Samsung Electronics представи нов дизайн на смартфон с ...

......... санкции. Samsung не разкри никакви подробности кога се очаква да пусне новия огъващ се смартфон. "Въпреки че не можем да коментираме бъдещи продукти, Samsung е ангажирана с това да бъде пионер в категорията на огъващите се устройства, включително инвестирайки в развитието на нови възможности“, коментира компанията в изявление за Ройтерс.


Intel отчете по-висока печалба за тримесечието и отново повиши годишната

Intel отчете по-висока печалба за тримесечието и отново повиши годишната ...

......... прогнозата за годишните си приходи с 1,5 млрд. долара до 71 млрд. долара. Освен това очаква и по-висока печалба - 4,60 долара на акция, при предишна прогноза за 4,40 долара на акция. Компанията заяви, че бордът ѝ е одобрил програма за обратно изкупуване на акции на стойност 20 млрд. долара.Американският технологичен концерн Google обяви, че е създал компютър, постигнал

Американският технологичен концерн Google обяви, че е създал компютър, постигнал ...

......... реши какъвто и да е математически проблем. Редица други компании - включително IBM, Google, Microsoft Corp. и базираната в Калифорния стартираща компания Rigetti Computing – се опитват да създадат по-мощни машини, които бизнесът може да използва. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }


Огъващият се смартфон на Huawei най-сетне ще бъде пуснат в

Огъващият се смартфон на Huawei най-сетне ще бъде пуснат в ...

......... смартфони. Последното тримесечие на годината ще бъде голям тест за китайския технологичен гигант по отношение на продажбите на новия смартфон Mate 30. Серията Mate 30 предлага предварително инсталирани приложения като Gmail и YouTube. Huawei не може да лицензира най-новата версия на Android заради рестрикциите, наложени от САЩ на китайски фирми.


Apple започна да продава своя популярен iPhone XR, който сглобява

Apple започна да продава своя популярен iPhone XR, който сглобява ...

......... OnePlus. Apple не е отговорила веднага на запитването за коментар. Правителството на Нарендра Моди се опитва да позиционира Индия като център за производството на смартфони. Компании като Apple пък искат да използват Индия за свой експортен център, така че да намалят ефекта на продължаващата търговска война между САЩ и Китай.


Тайванският производител на електроника HTC представи новия си по-евтин блокчейн

Тайванският производител на електроника HTC представи новия си по-евтин блокчейн ...

......... Фил Чен от HTC. „Предоставяме инструменти за достъп до универсални финанси; инструменти, с които да имате нещо като швейцарска банка в джоба си“, допълва той. От компанията вярват, че масовото налагане на блокчейна и ползването му от крайните потребители на такъв тип устройства ще се случи след поне 2-3 години.


Китайският производител на смартфони Xiaomi ще пусне над 10 5G

Китайският производител на смартфони Xiaomi ще пусне над 10 5G ...

......... в центъра на спора между САЩ и Китай. Въпреки тези проблеми, Xiaomi се радва на успех в Европа, където остава сравнително нов играч. Пазарният ѝ дял в региона през второто тримесечие на 2019 г. е достигнал 9,6%, от 6,5% година по-рано, което я прави най-бързо растящата марка смартфони в Европа.Huawei Technologies Co Ltd, китайският технологичен гигант, поставен в „черния

Huawei Technologies Co Ltd, китайският технологичен гигант, поставен в „черния ...

......... ограничението може да свие приходите от бизнеса със смартфони с около 10 млрд. долара тази година, заяви компанията през август, цитирана от Ройтерс.Huawei е най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света и вторият по големина производител на смартфони. Компанията отчете ръст на приходите за полугодието от 23,2% през юли.  


Американският технологичен гигант Google отпразнува своята година, представяйки нвояи си

Американският технологичен гигант Google отпразнува своята година, представяйки нвояи си ...

......... на хората, че не искаме да правим нищо лошо с техните снимки и че не ги продаваме. Снимките са нещо много лично“. Google възприемал темата за поверителността много сериозно. „Много служители биха възроптали, ако видят нещо, което им се струва неетично. Това е част от нашата корпоративна култура", казва Ливой.


Фондът за частен капитал Apollo Global възнамерява да придобие американския

Фондът за частен капитал Apollo Global възнамерява да придобие американския ...

......... Capital Partners придоби ConvergeOne Holdings Inc, дистрибутор на продукти за мрежи и сътрудничество, за 1,8 милиарда долара. Apollo също прояви интерес към сектора, като отправи неуспешно през миналата година предложение за придобиване на американския дистрибутор на електроника Ingram Micro Inc от HNA Group Co за до 7,5 милиарда долара.  


Производителите на персонални компютри се радват на силен ръст на

Производителите на персонални компютри се радват на силен ръст на ...

......... спрямо година по-рано. Общите данни са най-големите, отчитани от IDC от четвъртото тримесечие на 2017г., когато бяха 70,8 млн. бройки. Междувременно Gartner твърди, че продажбите са се увеличили слабо с 1,1% до 68,1 млн. бройки. Компанията твърди, че по-голямата част от този ръст се дължи на обновяването на Windows 10.


Марк Зукърбърг заяви, че иска да работи по контролирани от

Марк Зукърбърг заяви, че иска да работи по контролирани от ...

......... ръка. Просто е въпрос на тренировка и тогава те ще могат да изпращат тези сигнали до гривната“, посочва Зукърбърг. „Но ако способността ви да превръщате нещата, преминаващи в мозъка ви, в моторна дейност е ограничена, тогава ще се нуждаете от нещо имплантирано“. Facebook работи по подобни технологии от 2016 г.


Apple планира редица нови хардуерни предложения, които да представи през

Apple планира редица нови хардуерни предложения, които да представи през ...

......... долара, което е значително по-малко от iPhone 11, чиято начална цена е 699 долара. Куо твърди, че Apple ще направи тези премиерите заедно с тази на новия MacBook през второто тримесечие, когато са планирани и очилата с добавена реалност. През третото тримесечие Apple ще пусне своя 5G iPhone, смята Куо.


Доставчикът на Apple Samsung Display обяви, че ще инвестира 13,1

Доставчикът на Apple Samsung Display обяви, че ще инвестира 13,1 ...

......... и заместник-председателят на Samsung Лий Дзие Юн, който е наследник на конгломерата Samsung Group, присъстваха на цермония за обявяване на инвестицията в едно от производствените звена на Samsung Display в Южна Корея. Samsung планира да започне работа в обновената производствена линия от 2021 г., с месечен капацитет от 30 000 бройки.  


Новата конзола на Sony ще се казва PlayStaton 5 и

Новата конзола на Sony ще се казва PlayStaton 5 и ...

......... адаптивни спусъци на контролера, вградени в бутони L2/R2. Тук идеята е, че разработчиците могат да ги програмират по такъв начин, че играчът да усеща съпротивление, като дърпането на тетива на лък или ускоряване на офроуд автомобил, движещ се по каменист път. На разработчиците вече са разпратени ранни версии на контролера.


„HTC спря да създава иновации в хардуера за смартфони“, коментира

„HTC спря да създава иновации в хардуера за смартфони“, коментира ...

......... абсолютно ключово. В крайна сметка пред нас стоят хора, които се сблъскват с нещо напълно ново, напълно необичайно, което е виртуално“, допълва той. От гледна точка на мобилния бизнес Мейтрес коментира, че 5G е двигател на растежа. Като цяло главният изпълнителен директор остава оптимист за връщането на компанията към рентабилността.


Американският технологичен гигант обяви, че някои бройки iPhone 6s и

Американският технологичен гигант обяви, че някои бройки iPhone 6s и ...

......... ще е шестата подобна за Apple тази година, показва уебсайтът на компанията. По-рано през 2019 г. тя пусна такава за батериите на старите 15-инчови MacBook Pro, за адаптери, за задната подсветка на 12-инчовите MacBook Pro, за клавиатурата на MacBook, както и за екраните на Apple Watch серия 2 и 3.


Едно от големите вълнения на индустрията за смартфони в момента

Едно от големите вълнения на индустрията за смартфони в момента ...

......... план. По света IPhone се сблъсква с все по-голяма конкуренция, особено от вече утвърдени азиатски технологични компании като Samsung, Huawei и Oppo. Въпреки това iPhone продължава да се класира сред най-популярните устройства по света от първата си поява на пазара през юни 2007 г.   Find more statistics at Statista


Датският производител на луксозни аудио системи Bang & Olufsen отчете

Датският производител на луксозни аудио системи Bang & Olufsen отчете ...

......... 15 хил. долара телевизори. Същевременно нараства натискът върху Клаусен след трите предупреждения за печалбата в рамките на по-малко от година. През последните 12 месеца книжата на компанията загубиха над 70% от стойността си.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 12   Още видео0 гласа


Южнокорейската компания Samsung Electronics прекрати производството на мобилните си телефони

Южнокорейската компания Samsung Electronics прекрати производството на мобилните си телефони ...

......... южнокорейски медии там са работили 6000 души и през 2017 г. са произведени 63 млн. броя смартфони. Тази година Samsung произведе 394 млн. смартфона по света, сочи докладът на компанията. През последните години тя разшири производството на смартфони в страни като Индия и Виетнам, където потребителите купуват повече евтини устройства.


Книжата на Apple повишиха стойността си по време на търговията

Книжата на Apple повишиха стойността си по време на търговията ...

......... „обещанието за 5G устройства на хоризонта“. Очакваният 5G телефон може също да означава, че клиентите сега ще избират модели с по-ниски цени, ерозирайки внимателно наблюдавания показател на средните продажни цени. Средната продажна цена за iPhone достига 770,35 долара през четвъртото тримесечие, което е с 3,1% по-ниско от предходния период.  


Директорът за политиките по опазване на околната среда в Apple

Директорът за политиките по опазване на околната среда в Apple ...

......... на устройство, от които 79 процента ще са при производството, а 17 процента - при употребата. В технологичната индустрия има и други добри примери. Google например също черпи цялото си електричество от възобновяеми източници. Наскоро Amazon обяви, че напълно ще прехвърли енергийните си нужди към възобновяеми източници до 2030 г.


Повече от 30 компании са се присъединили към съюз около

Повече от 30 компании са се присъединили към съюз около ...

......... и представяйки на подобно събитие за джаджи преди година редица субуфери, усилватели и друга електроника, предназначена да подобри профила на Alexa като музикален хъб. Все пак тези устройства не се превърнаха в хитове на масовия пазар, а някои от тях са сред по-слабо преглежданите джаджи в линията Echo на Amazon.Китайският технологичен гигант Xiaomi представи първите си смартфони, работещи с

Китайският технологичен гигант Xiaomi представи първите си смартфони, работещи с ...

......... да задържи четвъртата си позиция в Китай, борейки се с Apple, която миналия уикенд започна да продава своята серия iPhone 11. Пускането на новите 5G телефони помага на Xiaomi да се присъедини към конкурентите си Huawei и Oppo в битката за привличането на първите потребители на 5G устройства в Китай.


Американският технологичен концерн Apple ще се върне в Тексас, монтирайки

Американският технологичен концерн Apple ще се върне в Тексас, монтирайки ...

......... сила от 1 септември, но отложи ограниченията върху някои потребителски стоки до 15 декември. От Apple предупредиха, че тези налози ще засегнат почти всички нейни основни продукти, включително iPhone, iPad, MacBook, Apple Watche, AirPod и iMac. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }


Технологичният гигант Apple получи отстъпки от американските санкции срещу Китай.

Технологичният гигант Apple получи отстъпки от американските санкции срещу Китай. ...

......... от санкциите се правят на базата на преценка дали даденият продукт е достъпен само от Китай, дали има стратегическа важност, дали е свързан с някои от китайските индустриални програми, както и дали митата ще доведат до „тежка икономическа вреда“ на американски компании или интереси, посочват от службата на търговския представител.


Американският технологичен концерн Apple представи новото си поколение iPhone-и, а

Американският технологичен концерн Apple представи новото си поколение iPhone-и, а ...

......... стартовия модел и почти 1400 долара за модела Pro. Китайските клиенти ще трябва да платят еквивалента на 1222 щатски долара за модела Pro, но получават наистина ниска цена за стандартния iPhone 11 - при 773 щатски долара това е едва малко над цената в САЩ.Още графики може да откриете тук.


Безпомощността може да бъде облечена в много думи. Когато Ричард

Безпомощността може да бъде облечена в много думи. Когато Ричард ...

......... митаЗабавянето с 5G може да коства на Apple много на китайския пазар 1Apple представи iPhone 11: Not Great... Not Terrible69Huawei обвинява САЩ в опит за вербуване на негови служители за шпионаж2Huawei липсва на американските потребители Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!


Следващият смартфон на Google с марката Pixel ще бъде представен

Следващият смартфон на Google с марката Pixel ще бъде представен ...

......... и ще може да заглушава аларми и обаждания, както и да пропуска песни. Въпреки това Google обясни, че тя ще е достъпна само „в определени страни“, когато смартфонът бъде пуснат в продажба.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 35   Още видео0 гласа  


Предварителните поръчки за най-новите модели iPhone на Apple се радват

Предварителните поръчки за най-новите модели iPhone на Apple се радват ...

......... бъдат директно сравнени с тези на Куо, анализаторите от две брокерски компании твърдят, че първоначалните поръчки изглеждат добре. Instinet, собственост на японската банка Nomura, се позовава на проверки на „продажбите“ за своите заключения, докато Даниел Айвс от Wedbush твърди, че е направил проверки на доставчиците в Азия, включително в Китай.


Решението на Apple Inc. да не предложи поддръжката на най-новия

Решението на Apple Inc. да не предложи поддръжката на най-новия ...

......... геополитически насрещни ветрове. „Бурната търговска война вероятно ще отслаби продажбите на iPhone в Китай“, заяви анализаторът на TrendForce Миа Хуанг. „Митническите рискове и променливостта на валутния курс ще повлияят на цените на iPhone в Китай“. Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 68   Още видео0 гласа


Broadcom отчете умерен ръст на тримесечните приходи от продажби и

Broadcom отчете умерен ръст на тримесечните приходи от продажби и ...

......... фискалното трето тримесечие се е свила до 715 млн. долара, или 1,71 долара на акция, от 1,2 млрд. долара, или 2,71 долара на акция, година по-рано, обяви Broadcom. Приходите на звеното за чипове са достигнали 4,4 млрд. долара през последния отчетен период. Те представляват 79% от общите приходи на компанията.


Акциите на германския производител на софтуер Teamviewer ще излязат на

Акциите на германския производител на софтуер Teamviewer ще излязат на ...

......... за софтуерни разработчици, които също са публични компании. За Teamviewer работят 800 души по целия свят, в бъдеще компанията възнамерява да се разшири особено в Азия и очаква допълнителен растеж благодарение на дигиталната технология „Интернет на нещата". Надзорните банки за дебюта на фондовата борса са Goldman Sachs и Morgan Stanley.


Apple представи най-важните си продукти за годината във вторник вечерта.

Apple представи най-важните си продукти за годината във вторник вечерта. ...

......... възлязоха на 7,1 милиарда долара през тримесечието, следователно трябва да бъдат повече от 14 милиарда долара до края на 2020 г. През изминалото тримесечие възлязоха на 11,4 милиарда долара. Кук може да се справи, и трябва да го направи, ако новите iPhone не се представят така, както се надява компанията.  


Американският технологичен концерн Apple Inc. представи нови iPhone-и с подобрения

Американският технологичен концерн Apple Inc. представи нови iPhone-и с подобрения ...

......... докато лежи на масата например. Новите модели излизат в продажба на 20 септември след откриване на предварителните поръчки на 13 септември. Това означава, че някои продажби ще бъдат част от текущото четвърто фискално тримесечие на Apple. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }


Huawei Technologies обяви, че пуска ъпдейт на своя смартфон P30

Huawei Technologies обяви, че пуска ъпдейт на своя смартфон P30 ...

......... на китайската компания коментира пред Bloomberg, че обновеният P30 Pro ще ползва Android 10, но фирмата ще разясни “в близките дни” в кои конкретни региони ще бъде предлагана най-новата операционна система. От сцената на IFA Ричард Ю напомни, че Huawei ще представи новия си смартфон на 19 септември в Мюнхен.


Apple разработва технология за вграден в екрана сензор за пръстови

Apple разработва технология за вграден в екрана сензор за пръстови ...

......... г. Новото по-евтино предложение се очаква да разполага с Touch ID в Home бутона, не в екрана. През 2018 г. Apple спря да продава нови модели iPhone с Touch ID, при пускането на iPhone XR и iPhone XS, посочвайки, че Face ID е по-сигурна технология, отколкото сканирането на пръстови отпечатъци.


Американският президент Доналд Тръмп заяви в сряда, че Съединените щати

Американският президент Доналд Тръмп заяви в сряда, че Съединените щати ...

......... Китай да извърши неопределени покупки на американски селскостопански продукти. Съединените щати поставиха Huawei в така наречения списък на юридическите лица на Министерството на търговията през май заради свързани с националната сигурност проблеми. Американските части и компоненти обикновено не могат да се продават на тези в списъка без специални лицензи.  


Acer представи новото си гейминг "чудовище", наречено Acer Predator Thronos

Acer представи новото си гейминг "чудовище", наречено Acer Predator Thronos ...

......... е вторият стол за гейминг на Acer. Този е наполовина на цената на оригиналния. Представеният на IFA 2018 Predator Thrones Gaming Chair струваше 30 хил. долара и включваше повече елементи. Подобен тип допълнения към преживяването от компютърните игри са достъпни от няколко години и предлагат допълнение към преживяването на играчите.


Първият огъващ се смартфон на Samsung Electronics, Galaxy Fold, ще

Първият огъващ се смартфон на Samsung Electronics, Galaxy Fold, ще ...

......... Technologies отложи планираното за септември пускане на своя огъващ се смартфон. Това се случи за втори път тази година, докато компанията се бори с проблемите, свързани с поставянето ѝ в черния търговски списък на Съединените щати, което заплашва достъпа ѝ до ключови американски технологии, като операционната система Android на Google.


Китайската технологична компания Huawei Technologies Co. обвини САЩ, че „използва

Китайската технологична компания Huawei Technologies Co. обвини САЩ, че „използва ...

......... Wall Street Journal, като се позовава на запознати източници. Сред ситуациите, които се разглеждат, са епизоди, в които Huawei е обвяванен в кражба на интелектуална собственост от множество хора и компании в продължение на няколко години, както и как компанията е процедирала при наемането на нови служители, привлечени от конкуренти.


Близо 96% от смартфоните на Nokia, продадени кумулативно от третото

Близо 96% от смартфоните на Nokia, продадени кумулативно от третото ...

......... Tecno са изоставащите. Това е така, защото тези марки имат широки портфейли, най-вече в сегмента с цена под 200 щатски долара, а жизненият цикъл на техните модели обикновено е кратък. Техните продукти често се задържат от потребителите едва шест месеца, което означава, че имат по-малко стимули да предоставят дългосрочни актуализации“.


Редица злонамерени уебсайтове, използвани за хакване на iPhone-и за период

Редица злонамерени уебсайтове, използвани за хакване на iPhone-и за период ...

......... устройства и на хора извън уйгурската общност, които по невнимание са осъществили достъп до тези домейни, тъй като са били индексирани при търсене с Google. Това е накарало ФБР да сигнализира на Google да премахне сайтовете от своя индекс, за да предотврати заразяване. Google и Apple не са коментирали темата. 


Американският производител на хардуер Dell Technologies Inc. отчете много добри

Американският производител на хардуер Dell Technologies Inc. отчете много добри ...

......... се очаква да останат слаби, заявиха от компанията. Dell заяви, че продажбите в групата са ограничени от по-ниското търсене на сървъри, които са отбелязали значителен ръст през миналата година. Слабостта в Китай също е довела до този спад. Кларк пояснява, че извън Китай поръчките за сървъри отчитат леко покачване.   


САЩ отварят нов фронт в битката си срещу Huawei Technologies

САЩ отварят нов фронт в битката си срещу Huawei Technologies ...

......... брат - Galaxy Note 10+17Китайският патриотизъм дава криле на HuaweiHuawei тества смартфон със собствената операционна системаАмерикански компании задържат пратки на Huawei заради забраната на Вашингтон Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! Изпрати

Върховният съд в Южна Корея отмени част от присъдата на

Върховният съд в Южна Корея отмени част от присъдата на ...

......... за свалянето на бившия президент Пак, която бе отстранена от поста си през 2017. Изпълнителният директор на Samsung беше обвинен, че е насочил десетки милиони долари към организации, контролирани от довереник на Пак в замяна на подкрепа от правителството за сливане през 2015 г., което засили контрола му над групата. 


Huawei Technologies напредва с подготовката си за пускането на новите

Huawei Technologies напредва с подготовката си за пускането на новите ...

......... ARMv8 и чиповете, базирани на него, включително Kirin 990, няма да бъдат засегнати от забраната. ARM отказа да коментира отношенията си с Huawei, като каза само, че „ARM продължава да спазва най-новите ограничения на американското Министерство на търговията и ние се придържаме към указанията, свързани с разрешените конкретни видове дейности“.  


Използването на нови фабрики в Бразилия и Индия не намалява

Използването на нови фабрики в Бразилия и Индия не намалява ...

......... за да избегнат митата. Apple не е разкривала такива планове. Но индийското звено на Foxconn, което освен че работи с Apple, прави  телефони на марката Nokia на HMD Global и устройства на Xiaomi Corp, е работило върху възможността да произвежда платки в Индия, казват източници от индустрията пред Ройтерс.   


Китайският технологичен концерн Huawei Technologies e стартирал преговори с Русия

Китайският технологичен концерн Huawei Technologies e стартирал преговори с Русия ...

......... през следващия октомври в Русия, която има население от 147 милиона. „В момента се обсъждат различни варианти за сътрудничество с Huawei с участието на Министерството на съобщенията... Все още не разкриваме подробности, има споразумение за поверителност", заяви „Ростелеком“ в писмен отговор пред Ройтерс. Говорител на Министерството на съобщенията отказва коментар.


Центровете за данни са гореща собственост, въпреки че много компании

Центровете за данни са гореща собственост, въпреки че много компании ...

......... своите IT системи на тях, се очаква да се свие до 28 500 през 2020 г. от 35 900 през 2018 г., посочват от IDC. Gartner изчислява, че 80% от големите компании в Северна Америка ще затворят своите центрове за данни до 2022 г., от 10% през 2017 г.  


Apple подготвя нови хардуерни предложения за следващите седмици и месеци,

Apple подготвя нови хардуерни предложения за следващите седмици и месеци, ...

......... събитието си Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Какво да очакваме от голямото събитие на Apple през септември?


Датата на премиерата на новия iPhone 11 беше разкрита при

Датата на премиерата на новия iPhone 11 беше разкрита при ...

......... тя съвпада с предишните продажбени премиери. Forbes припомня, че iPhone XS беше пуснат в продажба в петък, 21 септември 2018 г., iPhone 8 – в петък, 22 септември 2017 г., iPhone 7 – в петък, 15 септември 2016 г., a iPhone 6S – в петък, 25 септември 2015 г.  


Телекомуникационната компания А1 обяви, че започва продажбите на втория си

Телекомуникационната компания А1 обяви, че започва продажбите на втория си ...

......... за дълбочина. В случая изкуственият интелект има задачата да разпознава сцени, включително да предлага т.нар. боке ефект, който може да се добавя към снимките, направени с основната камера. Предната камера е 8 MP и с f/2.0 отвор на блендата. A1 Alpha работи с най-новата версия на Android – 9 Pie.


Snap обяви, че ще пусне нова версия на своите слънчеви

Snap обяви, че ще пусне нова версия на своите слънчеви ...

......... дълг, за да финансира инвестициите си в добавена реалност, съдържание и евентуални придобивания. Snap трябва да се фокусира повече върху това да печели от своето съдържание и потенциално може да инвестира в музика - “нещо естествено за споделяне от хората” в социалните мрежи, коментира Джим Маквей, основател на Cyndx.  


Американският регулатор, отговарящ за сигурността на полетите, забрани определени лаптопи

Американският регулатор, отговарящ за сигурността на полетите, забрани определени лаптопи ...

......... лаптопите в самолетите като карго, сочат документи, разгледани от Bloomberg News. Говорител на TUI Group Airlines заяви, че служителите на летището и бордовият екипаж ще започнат да обявяват новините за тези модели MackBook на гейта преди заминаване. Лаптопите, които са със заменени батерии, няма да бъдат засегнати, посочва още говорителят.


Производителят на лаптопите с марката HP – Inventec, заяви, че

Производителят на лаптопите с марката HP – Inventec, заяви, че ...

......... да повлияе на всичко – от достъпа до пазарите до търговията. Търговската война заплашва да навреди на сложната глобална верига на доставките, която включва много страни отвъд Китай и САЩ. Голяма част от компонентите, ползвани в устройствата, не се правят в Съединените щати, въпреки че дизайнът им се прави там.


По-бързо, по-високо, по-силно. Олимпийският девиз очевидно се пренася на пазара

По-бързо, по-високо, по-силно. Олимпийският девиз очевидно се пренася на пазара ...

......... Samsung се предлага премия от 200 лева. Galaxy Note10 ще бъде наличен в България в цветове Сребърно сияние, Розово сияние и Черно сияние, а Galaxy Note10+ ще бъде наличен у нас в цветове Сребърно сияние, Бяло сияние и Черно сияние от 23 август. Предварителни поръчки вече може да се правят 


Вероятно сте забелязали, че базовата концепция на стандартните четки за

Вероятно сте забелязали, че базовата концепция на стандартните четки за ...

......... за миенето Компанията работи усилено върху дизайна заедно с екип от стоматолози, като за момента пазят в тайна детайлите около функционалността и метода на работа на устройството. Надяваме се обаче съвсем скоро да научим повече подробности около Willo, а не дълго след това и да имаме възможността да го тестваме.


Продажбите на смартфони на Huawei Technologies Co. се увеличават в

Продажбите на смартфони на Huawei Technologies Co. се увеличават в ...

......... че Huawei все още няма достъп до някои „ключови компоненти и продукти“, очевидно препратка към Android. Временният лиценз на Google за предоставяне на услуги към Huawei е ограничен по обхват. Въпреки че Huawei разработва собствена операционна система, наречена Hongmeng, мениджърите твърдят, че поне първоначално тя не е предназначена за смартфони.


Пазарът на хардуер за виртуална реалност официално се отдръпва от

Пазарът на хардуер за виртуална реалност официално се отдръпва от ...

......... 2018 г. Тук, обаче, влизат по-скоро „очила“, направени основно от картон и без допълнителен хардуер за обработка и показване. Въпреки огромния спад на бройките, приходите от хардуер за виртуална реалност са се свили слабо – от 1,9 млрд. долара през 2017 г. до 1,8 млрд. долара през 2018 г.