Председателят на Huawei Technologies Co. предупреди САЩ да очакват противодействие

Председателят на Huawei Technologies Co. предупреди САЩ да очакват противодействие ...

......... нейните смартфони и телекомуникационни устройства. Сю заяви, че Huawei може да достави чипове от алтернативни доставчици в Китай и Южна Корея, ако администрацията на Тръмп продължи с нови ограничения на веригата за доставки, но предупреди, че ескалирането на ограниченията от двете страни ще доведе до „унищожаването на глобалната технологична екосистема“.


Xerox Holdings Corp. се отказва от своята враждебна оферта за

Xerox Holdings Corp. се отказва от своята враждебна оферта за ...

......... много еднакви предизвикателства като отделни компании, които биха имали и като една. Печатната индустрия се свива, тъй като хората и предприятията зависят по-малко от хартиените документи, а по-новите технологии като 3D печат не успяват да компенсират спада, оставяйки на компаниите малък избор, освен да се съсредоточат върху свиването на разходите.


Китайският производител на смартфони Xiaomi вижда сигнали за възстановяване на

Китайският производител на смартфони Xiaomi вижда сигнали за възстановяване на ...

......... смартфони в Китай за първото тримесечие да са с 40% по-малко спрямо година по-рано. Миналия месец Apple предупреди, че вероятно няма да изпълни прогнозата за приходите си за тримесечието си до края на март, тъй като китайските заводи, произвеждащи iPhone работят по-бавно от очакваното след седмици, в които бяха затворени.


Заради пандемията Apple със сигурност няма да направи физическа премиера

Заради пандемията Apple със сигурност няма да направи физическа премиера ...

......... на iPhone 8 Plus. Очакваната начална цена на iPhone 9 е 399 долара.Коронавирусът досега взе над 33 хил. жертви и зарази над 697 хил. души в глобален мащаб. Ситуацията в Съединените щати обаче се влошава в последните няколко седмици. Там потвърдените случаи вече са над 160 700, а смъртните – 3004.


Южнокорейският производител на панели Samsung Display реши да сложи край

Южнокорейският производител на панели Samsung Display реши да сложи край ...

......... LCD в места за масово производство на по-развити екрани. Компанията има две LCD производствени линии в заводи в Южна Корея и два завода за такива дисплеи в Китай. Конкурентът LG Display заяви по-рано тази година, че ще спре вътрешното производство на LCD панели за телевизори до края на 2020 г.


Устройствата Raspberry Pi често се използват от учените, особено в

Устройствата Raspberry Pi често се използват от учените, особено в ...

......... някои демографски групи са по-склонни да се мотивират и да участват. От друга страна FluSense може да бъде инсталиран за пасивно събиране на данни от групи от цялото население. Това може да бъде особено полезно за групите в неравностойно положение, които имат по-малка вероятност да имат достъп до здравни грижи.За корейския технологичен концерн Samsung Electronics Co Ltd Олимпиадата в

За корейския технологичен концерн Samsung Electronics Co Ltd Олимпиадата в ...

......... олимпийските игри S20 с възможност за 5G. Телефонът, който трябва да бъде продаван от DoCoMo, трябваше да бъде пуснат през юни и Samsung започна да приема предварителни поръчки този месец. На въпрос дали планът е в ход, Samsung пояснява, че детайлите ще бъдат определени след обсъждания с МОК и DoCoMo.


Във време, в което световните продажби на смартфони бележат спад

Във време, в което световните продажби на смартфони бележат спад ...

......... нас1Коронавирусът изтри 30 млрд. долара от капитализацията на AppleXiaomi призова китайската смартфон индустрия да се върне на работаГлобиха Apple за нарочно забавяне на стари модели iPhone Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! Изпрати

Цената на акциите на Apple потъна в късните часове на

Цената на акциите на Apple потъна в късните часове на ...

......... търсене на високия клас устройства в страните, които преминаха под карантина, за да ограничат разпространението на вируса. По данни на Strategy Analytics световните продажби на смартфони през февруари са се сринали с 38% на годишна база. По-рано днес Counterpoint Research пък обяви, че според нея спадът за месеца е 14%.


Глобалните продажби на смартфони са се свили с 14% през

Глобалните продажби на смартфони са се свили с 14% през ...

......... държави са под карантина, а това спира поръчките. Във вторник Foxconn, един от ключовите поддоставчици на Apple, заяви, чеще спре производството си в Индия, за да отговори на заповедите на правителството, което наложи 21-дневна карантина. Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 45   Още видео0 гласа


Група, представляваща големите американски компании за чипове, заяви, че работи

Група, представляваща големите американски компании за чипове, заяви, че работи ...

......... движението на гражданите в Малайзия, е засегнала заводите на компанията в Муар и Пенанг, които са „били затворени за кратко“, преди властите да обявят, че става дума за ключов бизнес. По думите му оттогава заводите „могат да се върнат към производството на много ограничена база, в съответствие с местните разпоредби“.Повечето служители на Huawei Technologies Co. отново са на работа

Повечето служители на Huawei Technologies Co. отново са на работа ...

......... си европейски завод във ФранцияВървим ли към ново глобално икономическо отделяне?1Коронавирусът изтри 30 млрд. долара от капитализацията на AppleПентагонът спира подкрепата си за търговията с HuaweiXiaomi призова китайската смартфон индустрия да се върне на работа Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведе


Foxconn и Wistron преустановиха производството си в индийските си заводи,

Foxconn и Wistron преустановиха производството си в индийските си заводи, ...

......... продуктите ѝ по-недостъпни за индийците. Но компанията смята страната за особено важна за нейния дългосрочен растеж. Базираната в Купертино, Калифорния, Apple разполага с офис с хиляди служители в Хидерабад, които работят по данни за Apple Maps. Те вероятно също ще бъдат засегнати от мерките на правителството за борба с вируса.


Apple продължава да работи и по време на пандемията на

Apple продължава да работи и по време на пандемията на ...

......... предупреди служителите в обектите си за търговия на дребно за липсата на смартфони за подмяна. Единият нов продукт, представен тази седмица, предполага, че има напрежение във веригата за доставки на Apple, но също така показва, че компанията все още може маосово да произвежда устройства, ако ѝ бъде дадено достатъчно време.


Най-големият производител на чипове в света Intel заяви, че доставя

Най-големият производител на чипове в света Intel заяви, че доставя ...

......... че чиповете, излизащи от заводите на Intel, са започнати още преди коронавирусът да нанесе удара си и за доведе до поставянето под карантина на много  хора по света. От повече от година, базираната в Санта Клара, Калифорния, Intel се опитва да увеличи производството си, за да отговори на клиентското търсене.


Китайската компания Xiaomi е възстановила операциите на над 80% от

Китайската компания Xiaomi е възстановила операциите на над 80% от ...

......... бориха през февруари с проблемите около коронавируса, тъй като по-голямата част от Китай беше под карантина. Фирмите от сектора са продали общо 6,34 млн. устройства в Китай, което е с 54,7% по-малко спрямо 14-те млн. през същия месец миналата година, сочат данни от Китайската академия за информационни и комуникационни технологии.Докато Илон Мъск се сблъсква с проблеми около производството в

Докато Илон Мъск се сблъсква с проблеми около производството в ...

......... съобщава всички актуализации, които могат да повлияят на планирането на мисията или достъпа до медиите, когато станат достъпни“. Агенцията предприема и допълнителни предпазни мерки за защита на здравето на Хърли и Бенкен, в допълнение към стандартните процедури за изолация, които вече са въведени, за да не се разболеят преди мисията.


Samsung Electronics обяви, че пандемията от коронавируса ще засегне продажбите

Samsung Electronics обяви, че пандемията от коронавируса ще засегне продажбите ...

......... потребителска електроника, посочва, че е твърде рано да се прогнозира как вирусът ще повлияе на потребителите. „Трябва да очакваме пазарът на потребителска електроника да нарасне леко тази година, но с бързото разпространение на коронавируса несигурностите нарастват по-бързо от всякога и е много трудно да се прогнозира бъдещето“, коментира още той.


Френският орган по конкуренция е глобил Apple с 1,1 милиарда

Френският орган по конкуренция е глобил Apple с 1,1 милиарда ...

......... Ведомството цитира eBizcuss с изявлението, че е поискала от Apple да увеличи цените, ако устройствата са продавани по-евтино, отколкото го прави самата компания. В същото време Apple е попречила с договор на своите специализирани търговци на дребно да отварят магазини в цяла Европа, които да продават изключително конкурентни марки.  


Apple Inc. ще затвори всички свои магазини за търговия на

Apple Inc. ще затвори всички свои магазини за търговия на ...

......... му през тримесечието до декември са се увеличили с 9% до 91,82 милиарда долара, обусловени от продажби на устройства и услуги, свързани с iPhone, като смарт часовници и абонаменти за стрийминг телевизия. Продажбите на iPhone, които представляват повече от половината от приходите, са нараснали с 8% до 55,96 милиарда долара.


Самоуправляващите се автомобили на Uber се появиха по улиците на

Самоуправляващите се автомобили на Uber се появиха по улиците на ...

......... неразкрита сума. Тестването официално се възобнови девет месеца след катастрофата, като джиповете на Volvo се движат в затворен контур в центъра на Питсбърг, където е централата на Advanced Technologies Group на Uber. Наскоро компанията представи своето превозно средство от трето поколение, което планира да започне да тества тази година.  


Американската комисия за чуждестранни инвестиции (Committee on Foreign Investment in

Американската комисия за чуждестранни инвестиции (Committee on Foreign Investment in ...

......... на два пъти преразгледа прогнозите си заради глобалната икономическа несигурност и забавянето на китайския автомобилен пазар. Плановете на двете компании могат да се окажат трудни за изпълнение, тъй като купувачът е фокусиран основно върху чипове за захранване, а неговата цел за придобиване – върху интернет на нещата и допълнителна памет.


Изглеждащ доста изтощен, Илон Мъск заяви в понеделник, че не

Изглеждащ доста изтощен, Илон Мъск заяви в понеделник, че не ...

......... Starship, ракети носители от ново поколение, които смята да използва за евентуално транспортиране на хора до Марс. Той преценява, че проектът за широколентова връзка може да генерира годишни приходи от около 30 млрд. долара, което е около 10 пъти по-голям от потенциала на бизнеса за транспортиране на хора до Марс.


Илон Мъск е известен с поставянето на трудни цели. В

Илон Мъск е известен с поставянето на трудни цели. В ...

......... с него. „Има много по-лесни места за работа, но никой никога не е променял света, работейки за 40 часа седмично", туитна през ноември 2018 г. Мъск. „Но ако обичате това, което правите, това (най-вече) не се чувства като работа", добави той. Вижте повече във видеото!гледано: 19   Още видео0 гласа


Apple е продала под половин милион смартфона в Китай през

Apple е продала под половин милион смартфона в Китай през ...

......... в Китай останаха затворени поне две седмици през февруари, заради нарастващите опасения за разпространението на COVID-19. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук написа писмо до инвесторите същия месец, в което ги предупреди, че компанията няма да може да изпълни по-рано обявената прогноза за текущото тримесечие заради проблемите с търсенето.


Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук е предложил на

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук е предложил на ...

......... от райони с инфекции. Базираната в Купертино компания е уникално повлияна от вируса, като се има предвид глобалното ѝ присъствие и базираната предимно в Китай верига за доставки. Компанията вече се отказа от прогнозата си за приходите за първото тримесечие и усеща ограничения в доставките на iPhone и Ipad Pro.


Samsung Electronics обяви, че временно ще премести част от производството

Samsung Electronics обяви, че временно ще премести част от производството ...

......... да върне производството по стария план, след като епидемията отшуми. Samsung вече прехвърли голяма част от производството си във Виетнам в рамките на последното десетилетие, където прави около 50% от смартфоните си и почти не среща проблеми в дейността. Засегнатият сега завод прави малка част от продуктите на южнокорейския гигант.


Dell Technologies Inc. зададе прогноза за печалбата си, която не

Dell Technologies Inc. зададе прогноза за печалбата си, която не ...

......... през тримесечието и 5 милиарда долара за годината. Компанията поясни, че е изплатила 19,5 милиарда долара брутен дълг от приключването на придобиването на EMC Corp. през септември 2016 г. Dell обяви също така програма за обратно изкупуване на акции за 1 млрд. долара, която ще тече в следващите две години.


Във времето, в което в България тепърва прохождаше за идеята

Във времето, в което в България тепърва прохождаше за идеята ...

......... пуска сгъваемия си смартфон от септемвриSamsung отлага продажбения старт на сгъваемия смартфон Galaxy FoldSamsung: В България има пазар за огъващи се телефони1Samsung Galaxy Fold - смартфон, сгъваем, 2000 евро58Samsung се насочва към младите индийци с евтини смартфониКоментари () Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!<


Финландският производител на мрежово оборудване Nokia Oyj проучва стратегическите варианти

Финландският производител на мрежово оборудване Nokia Oyj проучва стратегическите варианти ...

......... 5G технологията, заяви Бар. Лари Къдлоу, икономическият съветник на президента Доналд Тръмп, по-късно заяви, че правителството на САЩ не се занимава със закупуване на компании. По-късно той обяви плановете на Белия дом да проведе конференция с конкурентите на Huawei, за да се опита да ускори разработването на достъпни конкурентни продукти.


Microsoft Corp. стана последният засега технологичен гигант, който сви своите

Microsoft Corp. стана последният засега технологичен гигант, който сви своите ...

......... процес, който би могъл да бъде засегнат от случващото се в Китай. Разпространението на вируса извън Китай също така повишава шансовете за въздействията заради спиране на производствената дейност, карантина, закриване на магазини и отмяна на конференции и срещи в други страни, където технологичните и други световни фирми имат значително присъствие.


Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви по време

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви по време ...

......... Bloomberg News. Тя също така планира да пусне устройство за виртуална реалност още през 2021 г. Не е ясно дали тези планове могат да бъдат засегнати от епидемията от коронавируса. Акционерите преизбраха членовете на Борда на директорите на Apple, в който влизат Кук и бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор.


Година, след като се превърна в пионер в категорията на

Година, след като се превърна в пионер в категорията на ...

......... и безжично бързо зареждане, както и опцията Wireless PowerShare, чрез която телефонът може да зарежда други устройства. Предната камера е 10-мегапикселова с автофокус, а основната е двойна и разполага с два сензора от 12 MP с различна оптика. Едната е за широкоъгълни снимки, а другата - за ултраширокоъгълни.

Инвазията на роботите се е забавила през миналата година, предава

Инвазията на роботите се е забавила през миналата година, предава ...

......... автомобилните производители, които според Шикани превръщат роботите в част от инвестициите си в рамките на следващата вълна автомобилни технологии. Производител номер едно на автомобили в САЩ General Motors например наскоро обяви, че инвестира 2,2 млрд. долара за създаването на електрически камиони и автономни превозни средства в завода си в Мичиган.


Samsung Electronics ще представи нов сгъваем смартфон с квадратна форма

Samsung Electronics ще представи нов сгъваем смартфон с квадратна форма ...

......... и да се конкурира по-добре с по-евтините устройства на фирми като Huawei. Като бивш ръководител на развитието на мобилните процеси, Рох се е грижил за разработката на серията Galaxy и е бил натоварен с вдъхването на нови сили на организацията в момент на засилване на конкуренцията, гласи съобщение от Samsung.


Xerox Holdings Corp. увеличи офертата си за покупка на HP

Xerox Holdings Corp. увеличи офертата си за покупка на HP ...

......... опитват да оцелеят в свят, чийто двигател все повече става софтуерът. Според Xerox обединението ще вдъхне нов живот на производителите, отключвайки синергия за 2 млрд. долара. Представител на НР все още не е коментирал офертата. Акциите на компанията поскъпват с близо 4,5% преди началото на борсовата сесия в Ню Йорк.


Hon Hai Precision Industry е казала на служителите в звеното

Hon Hai Precision Industry е казала на служителите в звеното ...

......... влиянието на епидемията. Тази седмица Hon Hai сви прогнозата си за 2020 г., а като причина посочи проблемите с веригата на доставките на Apple, както и по-слабото потребителско търсене и общия икономически растеж. Не е ясно дали политики за Шънджън важат за всички служители и в другите звена на Foxconn.


Съединените американски щати трябва спешно да обмислят дали да влязат

Съединените американски щати трябва спешно да обмислят дали да влязат ...

......... на Федералното бюро за разследване. Сред приоритетите на Пекин е кражбата на американски технологии в авиацията и електромобилите, твърди Уилям Иванайна, директор на Националния център за контраразузнаване и сигурност. Годишно кражбата от Китай на американски търговски тайни нанася на САЩ щети в рамките на около 400 млрд. долара, твърди той.  


Apple Watch е продал повече бройки от цялата индустрия за

Apple Watch е продал повече бройки от цялата индустрия за ...

......... хил, долара. Разбира се, макар Apple да има най-голям обем продажби, маржът може да не е толкова висок, колкото на премиум марките от Швейцария, твърди Нейл Моутсън от Strategy Analytics. "Вярваме, че Apple Watch е печеливш, но не толкова, колкото част от изключително премиум швейцарските производители на часовници“, допълва той.


Производителят на носими устройства GoPro не успя да изпълни прогнозата

Производителят на носими устройства GoPro не успя да изпълни прогнозата ...

......... цента на акция, за тримесечието, което завърши на 31 декември. За сравнение година по-рано сумата беше 31,7 млн. долара, или 22 цента на акция. Като се изключат някои елементи, компанията отчете печалба от 70 цента на акция, с което разочарова анализаторите. Тяхната средна прогноза беше за 79 цента на акция.


Японската компания Nintendo обяви, че забавянето в производството и доставките

Японската компания Nintendo обяви, че забавянето в производството и доставките ...

......... 563, а общо потвърдените случаи на заразени хора там са 28 хил. Десет души пък са под карантина на круизен кораб в Япония, след като бяха изследвани и се потвърди, че са заразени с коронавируса. Същевременно продължават усилията за разработване на ваксина за заболяването, което предизвика опасения от глобална пандемия.


Американският производител на чипове Qualcomm Inc. отчете ръст на приходите

Американският производител на чипове Qualcomm Inc. отчете ръст на приходите ...

......... обжалва антитръстовите решения срещу нея в САЩ, където този месец е насрочено съдебно заседание. Освен това тя оспори глоба от ЕС, издадена през 2018 г., за почти 1 млрд. евро. Акциите в компанията отчетоха лек спад в следборсовата търговия. Акциите на производителя на чипове натрупаха 79% за  последните 12 месеца.


Смартфоните от богатата на традиции марка Blackberry вероятно най-накрая ще

Смартфоните от богатата на традиции марка Blackberry вероятно най-накрая ще ...

......... страни като Индонезия, където местните производители все още ги изграждат по лиценз. Компанията може да подаде отново оферти за правата върху марката. С оглед на скромния успех обаче едва ли ще има нов лицензополучател. Ако не, тогава наистина трябва да кажем, макар и с лека нотка на тъга: сбогом, Blackberry!


Японският технологичен концерн Sony Corp. повиши прогнозата си за печалба

Японският технологичен концерн Sony Corp. повиши прогнозата си за печалба ...

......... той. Дали Sony ще успее да изпълни новите целогодишни цели - зависи от това как ще се развие кризата с вируса, каза Тотоки. „Не можем да изключим възможността въздействието да бъде достатъчно значително, за да ни принуди да отстъпим назад“ по отношение на обявените по-рано по-високи финансови цели, каза Тотоки.


Американският технологичен концерн Apple Inc. ще затвори своите корпоративни офиси,

Американският технологичен концерн Apple Inc. ще затвори своите корпоративни офиси, ...

......... около вируса. Компанията заяви, че също така ще увеличи честотата на почистването на магазините си и ще проверява температурата на своите търговски служители. Компанията заяви, че нейният онлайн магазин в Китай ще остане отворен, дори докато присъствието му в традиционните магазини в Китай остава ограничено.   P { margin-bottom:  


Премиерата на PlayStation 5 се приближава все повече. Според повечето

Премиерата на PlayStation 5 се приближава все повече. Според повечето ...

......... задължително ще споделя познати елементи от PS4. По-мащабните промени ще са в иконите и менютата за новите приложения и функции на конзолата.Очакваме именно потребителският интерфейс да е един от фокусите по време на премиерата на следващото поколение Sony PlayStation. Стискаме палци много скоро да видим конзолата в целия ѝ блясък.


Редица акционери на Tesla съдят Илон Мъск. Твърдението им е,

Редица акционери на Tesla съдят Илон Мъск. Твърдението им е, ...

......... SolarCity се радваше в своя разцвет. Tesla се защитава, че участието на Мъск в обсъжданията на сделките и цялата друга съществена информация са точно описани пред акционерите в публични досиета преди сключването на сделката. В сряда Tesla отчете втората си поредна тримесечна печалба, като изпрати акциите си до рекордни нива.


International Business Machines Corp. заяви, че главният изпълнителен директор Джини

International Business Machines Corp. заяви, че главният изпълнителен директор Джини ...

......... Уотсън - младши. Въпреки това Ромети остана начело по-дълго от нормалното за IBM. Трима от четиримата предиши изпълнителни директори на IBM са се пенсионирали на 60 години. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent } a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline } strong { font-weight: bold }


Потребителите на компанията за споделено ползване на електрически скутери Lime

Потребителите на компанията за споделено ползване на електрически скутери Lime ...

......... мениджър на Lime България, ще коментира ролята на споделените решения за микро мобилност върху развитието на градската среда през десетилетието в рамките на конференцията „Knowledge City 2020 – градове на бъдещето“, която се организира от Investor.bg на 19 февруари от 09:30 часа в Capital Fort (бул. Цариградско шосе 90, София). 


Ако имаше нужда от още едно доказателство за това, че

Ако имаше нужда от още едно доказателство за това, че ...

......... точно пред Apple. Експертите изчисляват, че Samsung ще успее да продаде само 40 млн. устройства. В следващите години анализаторите на Mizuho дори считат, че Apple ще изпревари Huawei. Samsung обаче остава твърдо на трето място в тази прогноза. Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 84   Още видео0 гласа


Доставчикът на Apple – Foxconn, обяви, че ще може да

Доставчикът на Apple – Foxconn, обяви, че ще може да ...

......... доста информация и следим всичко внимателно“, коментира главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук. Apple разполага с доставчици в района на Ухан, но има алтернативи, твърди още изпълнителният директор. След празниците по случай Китайската нова година заводите извън района на Ухан няма да отворят врати до 10 февруари, уточни той.


Федералното правителство на Германия твърди, че има доказателства срещу китайската

Федералното правителство на Германия твърди, че има доказателства срещу китайската ...

......... искане на ръководството". Вчера стана ясно, че Huawei Technologies ще получи достъп до части от следващото поколение 5G мрежи на Великобритания въпреки предупрежденията на Съединените щати. Правителството на Борис Джонсън заяви, че Huawei ще може да работи по изграждането на некритични части на мрежата, но не и по основните.  


Advanced Micro Devices даде по-слаба прогноза за текущия отчетен период,

Advanced Micro Devices даде по-слаба прогноза за текущия отчетен период, ...

......... на акция, в сравнение с 38 млн. долара, или 4 цента на акция, година по-рано. Като се изключат някои елементи, печалбата за периода е 32 цента на акция. Приходите са нараснали с 50% до 2,13 млрд. долара. Анализаторите прогнозираха печалба от 30 цента на акция при 2,1 млрд. долара приходи.


Брюксел иска да накара технологичните компании да приемат универсално зарядно

Брюксел иска да накара технологичните компании да приемат универсално зарядно ...

......... Това може да е първият път, в който ЕС използва закон, за да принуди технологичните компании да използват универсално зарядно след повече от десетилетие настояване за единен вход на мобилните устройства. По данни на ЕС през 2009 г. на пазара е имало 30 типа зарядни. Днес бройката е едноцифрена.  


Royal Philips NV обмисля продажбата на бизнеса си с домакински

Royal Philips NV обмисля продажбата на бизнеса си с домакински ...

......... Тъй като търговската война сякаш отслабва, Ван Хутен заяви, че сега се опитва да се справи с евентуалните последствия от коронавируса в Китай – пазар с двуцифрен растеж, който носи около 15% от приходите. Сред главните рискове е спад в потребителското доверие, както и ново нарушаване на веригата на доставки.


Пазарът на микромобилност се консолидира в понеделник в ход, който

Пазарът на микромобилност се консолидира в понеделник в ход, който ...

......... е-скутери Bird набра 275 млн. долара капиталСвобода за електрическите скутери 2Управлението на електрическите тротинетки – само с книжка и задължително с каска4Без електрически тротинетки на ОктоберфестИнвеститорите в стартъпи за електрически скутери стават сдържани Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Име

Bird Rides, стартъпът пионер на пазара за споделяне на електрически

Bird Rides, стартъпът пионер на пазара за споделяне на електрически ...

......... средата на миналата година има три такива услуги. Началото даде американският играч Lime, който вече беше във фаза на експанзия в Европа. Той стъпи у нас през август с общо 150 електрически тротинетки. Само месец по-късно още две компании навлязоха на пазара - българската Hobo и Brum, която ползва платформата на Bird.


Американският производител на чипове Broadcom Inc. ще продаде компоненти на Apple

Американският производител на чипове Broadcom Inc. ще продаде компоненти на Apple ...

......... 7,7%. Broadcom пусна за продажба бизнеса си с радиочестотните чипове през миналата година. Документите от четвъртък позволяват на потенциалните купувачи да знаят, че купуват съществени бизнес отношения и с базираната в Купертино, Калифорния, Apple. Apple обикновено постига дългосрочни сделки с големите доставчици, но компанията също така разработва свои собствени компоненти.


Главният финансов директор на Huawei Technologies Co. Мън Уанджоу излиза

Главният финансов директор на Huawei Technologies Co. Мън Уанджоу излиза ...

......... Главният финансов директор на Huawei Technologies Co. Мън Уанджоу излиза от Върховния съд след изслушване във Ванкувър, Британска Колумбия, Канада, в четвъртък, 23 януари 2020 г. Първият кръг от изслушванията за екстрадиция за Уанджоу завърши в четвъртък без незабавно решение.


Доставчици на Apple планират да започнат производството на нов по-евтин

Доставчици на Apple планират да започнат производството на нов по-евтин ...

......... Книжата на Japan Display, която доставя LCD екрани за по-ниския клас модели iPhone, приключиха търговията днес с 1,35% повишение на цената. Apple планира няколко модела iPhone от висок клас, които ще представи по-късно през 2020 г. Те ще разполагат с 5G свързаност, по-бързи процесори и нови 3-D камери на гърба.


Днес HP обяви своя нов лаптоп –  ProBook x360 435.

Днес HP обяви своя нов лаптоп –  ProBook x360 435. ...

......... Band Wireless-AC 9260 802.11 a/b/g/n/ac (2×2) Wi-Fi and Bluetooth 5 combo Intel AX200 Wi-Fi 6 (2×2) and Bluetooth 5 combo Realtek 802.11ac (2×2) WLAN and Bluetooth 5 comboPorts2x USB 3.1 Gen 1 1 USB-C 3.1 Gen 1 HDMI 1.4b Headphone/microphone comboAudioHD audio Dual speakers dual array microphoneBattery45WhFast chargeYesPenYesWeightStarting at 3.28lbs(1.49kg)


Моментният мир в рамките на търговската война е свързан с

Моментният мир в рамките на търговската война е свързан с ...

......... на Huawei с производителите на чипове, като се има предвид значителната несигурност около бъдещия бизнес на фирмата. И все пак PHLX индексът скочи с цели 60% през 2019 г., която се оказа най-добрата му година от десетилетие. Големият въпрос за бъдещето на индустрията обаче не е в нейните собствени ръце.


Вашингтон усили натиска върху Taiwan Semiconductor Manufacturing Co ( TSMC)

Вашингтон усили натиска върху Taiwan Semiconductor Manufacturing Co ( TSMC) ...

......... военни цели. В същото време Huawei, която миналата година поиска от TSMC да прехвърли част от производство на чипове в своето модерно предприятие за 3 млрд. долара в Нанкин, започнало производство през 2018 г., стои зад 10% от приходите на TSMC. Китайските клиенти общо осигуряват около 20% от въпросните приходи.


В рамките на спора за криптирането на смартфони и възможностите

В рамките на спора за криптирането на смартфони и възможностите ...

......... повече данни от всякога. Случаят не е прецедент. През 2015 г. Apple предпочете да бъде съден от ФБР, отколкото да напише софтуер за отключване на iPhone. По това време разследващите заявиха, че са влезли в устройството с помощта на външен доставчик на услуги и са се отказали от съдебно преследване.


Razer разширява линията си от гейминг мишки. Този път новите

Razer разширява линията си от гейминг мишки. Този път новите ...

......... някои черти с гореспоменатата. Тя предлага повече програмируеми бутони – 11 на брой. Тук има възможност за настройване на съпротивлението на скрола. Разполага и с различен дизайн. Останалите спецификации са идентични.И двете мишки вече са налични на сайта на компанията. Цената на първата е $69.99, а на втората е $79.99.


International Data Corporation (IDC) излезе с доклад, който разглежда PC

International Data Corporation (IDC) излезе с доклад, който разглежда PC ...

......... и от двете компании са базирани на прогнози и данни от веригата за доставки. Трябва да се приемат с лек скептицизъм, но са добра отправна точка. Apple от известно време не докладва за продажбите на Mac, така че няма как да проверим точно колко е отклонението при IDC и Gartner.


Кога Космосът ще бъде колонизиран и защо човечеството се стреми

Кога Космосът ще бъде колонизиран и защо човечеството се стреми ...

......... от него кампания, която в момента се занимава с извеждането на ракети в Космоса. Паралелно с доставката на оборудване на Международната космическа станция Nanoracks участва в съвместни проекти с други космически компании.Не пропускайте ексклузивното интервю на Джефри Манбър в предаването „В развитие“, днес, от 18 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.


Датският производител на луксозни аудио системи Bang & Olufsen отчете

Датският производител на луксозни аудио системи Bang & Olufsen отчете ...

......... продукти, които са естетически издържани, но на пазара има по-евтини алтернативи от играчи като Samsung и LG. Цената на акциите остана почти без промяна на борсата в Копенхаген, след като по-рано записа 1,4% понижение. Bang & Olufsen загуби три четвърти от стойността си между 2018 и 2019 г.    


Продажбите на персонални компютри са нараснали през четвъртото тримесечие, подкрепени

Продажбите на персонални компютри са нараснали през четвъртото тримесечие, подкрепени ...

......... тримесечие, посочват от IDC. По данни на Gartner общият дял е 65%. "Пазарът ще има своите предизвикателства, но тази година беше ясен знак, че търсенето на персонални компютри все още съществува“ въпреки конкуренцията на мобилните устройства и други развиващи се компютърни форми, коментира Раян Райт, който е вицепрезидент на IDC.


Американски държавни служители са представили на британското правителство в понеделник

Американски държавни служители са представили на британското правителство в понеделник ...

......... на МИ-5, казва, че няма„ причина да мисли“, че връзката на Великобритания за споделяне на разузнавателна информация със САЩ ще бъде засегната, ако Великобритания продължи да използва технологията Huawei. Сигурни сме, че правителството ще вземе решение въз основа на доказателства, а не на необосновани твърдения", добавя още говорителят на компанията.