Вече се знае, че конзолите от следващо поколение на Microsoft

Вече се знае, че конзолите от следващо поколение на Microsoft ...

......... поколение. Софтуерният гигант много добре работи с AMD, което за пореден път бе повторено от ръководителя на Xbox отдела Фил Спенсър (Phil Spencer). Предполага се, че хибридният чип AMD Gonzalo ще бъде в основата на конзолата от ново поколение на Microsoft, която трябва да излезе ба пазара през 2020 година.


Популярният производител на хард дискове, корпорацията Western Digital анонсира продажбите

Популярният производител на хард дискове, корпорацията Western Digital анонсира продажбите ...

......... Dashboard. В този режим се намаляват задръжките и се изключват настройките за икономия на електрическа енергия. В този режим радиаторът явно ще е много необходим.Флаш дисковете WD Black SN750 се продават при цени $80, $130, $250 и $500 за моделите с капацитет съответно 250 GB, 500 GB, 1 TB и 2 TB.


Ивеститорите в Nintendo, които бяха притеснени от по-слабите от очакваното

Ивеститорите в Nintendo, които бяха притеснени от по-слабите от очакваното ...

......... е, че Switch е успешен хардуер, насочен към основната аудитория, която включва по-млади възрастни и деца, които са израснали с бранда Nintendo”, твърди Дейвид Коул, основател и главен изпълнителен директор на DFC Intelligence. Голямото предизвикателство, с което се сблъскват от гледна точка на растежа, е как да разширят аудиторията си”.


Два стартъпа за електрически скутери успяват да наберат стотици милиони

Два стартъпа за електрически скутери успяват да наберат стотици милиони ...

......... подробности за сделките. Новите кръгове за финансиране показват, че инвеститорите остават оптимисти за бизнеса със скутерите. Много вероятно е все още да се купуват просто предположенията, че малките електрически превозни средства могат да трансформират градския трафик. А има и друг плюс за Bird и Lime: пролетта идва след няколко месеца.


Широкомащабна корупция, разкрита в DJI, може да доведе до загуба

Широкомащабна корупция, разкрита в DJI, може да доведе до загуба ...

......... свързани с нарушения на етичните политики и политиките за поведение на работното място. Трудно е да се повярва, че хора, които фактурират и предоставят подсладени сделки на определени изпълнители, могат да генерират по повече от 1 млн. долара на човек, но в крайна сметка DJI създава много хардуер, коментира TechCrunch.


TP-Link въвежда OneMesh и първият AX WiFi (Wi-Fi 6) –

TP-Link въвежда OneMesh и първият AX WiFi (Wi-Fi 6) – ...

......... „Цялостната гама от Wi-Fi 6 системи е най-доброто ни предложение досега“, каза Луи Лиу, главен изпълнителен директор на TP-Link САЩ.“ Тези съвременни рутери предлагат най-бързия и мощен Wi-Fi до момента и са идеален избор за клиенти, които искат мксимална Wi-Fi производителност. TP-Link предлага AX рутери за всеки вкус и бюджет.“Philips обяви предстоящата поява на модела Philips 241B7QGJ с Full

Philips обяви предстоящата поява на модела Philips 241B7QGJ с Full ...

......... комбинират иновация и устойчивост. Philips 241B7QGJ е идеалният избор за професионалисти, търсещи подобрение на своята продуктивност по един отговорен и екологичен начин.”, каза Щефан Зомер, Директор „Маркетинг и бизнес управление за Европа“ в MMD.Philips 241B7QGJ ще дебютира през януари 2019 г. на препоръчителна крайна цена от 449 лв. с ДДС.


Брандът за модни дрехи, парфюмерия и аксесоари от висок клас

Брандът за модни дрехи, парфюмерия и аксесоари от висок клас ...

......... са удобни слушалки с качествен звук, но цената от $299 е доста завишена, още повече, че на пазара се предлагат по-евтини аналози. А тук изведнъж същите слушалки за $995. Но явно това няма значение щом става дума за Louis Vuitton. Сега вече знаем колко взема тази компания за своя бранд.


Тайванската компания за DRAM  модули и NAND Flash продукти ADATA

Тайванската компания за DRAM  модули и NAND Flash продукти ADATA ...

......... процесор.Постижението идва след наскорошното основаване на XPG Overclocking Lab на ADATA в края на миналата година. Лабораторията е първото по рода си учреждение от такъв вид сред производителите на DRAM памети. To e създадено с цел да тества максималната ефективност и производителност на паметите на компанията, достигайки екстремни резултати. https://hwbot.org/submission/4034901_adata_xpg_memory_frequency_ddr4_sdram_2791.6_mhz


Главният изпълнителен директор на Cisco Systems Чък Робинс предупреди американските

Главният изпълнителен директор на Cisco Systems Чък Робинс предупреди американските ...

......... стойност 200 млрд. долара. Това може да ограничи средствата за проучвания и развитие, посочва Робинс.  Cisco насочи над 4 млрд. долара към такива дейности през 2017 г. в САЩ, с цел разработката на мрежови продукти, сочат общи документи, подадени от нея, Hewlett Packard Enterprise, Dell и Juniper миналия септември.   


Все още няма точна дата на появата на устройството.Ако не

Все още няма точна дата на появата на устройството.Ако не ...

......... 3 USB 3.1 Gen 2 порта, 2 USB-C порта и стандартен USB-A порт, като и двата USB-C порта поддържат възможността за трансфер на данни, бързо зареждане и прикачването на външни дисплеи.Очаква се Asus да представи ZenBook s13 в Щатите още това тримесечие. Все още няма информация за евентуалната му цена.ASUS проведе специално мероприятие, на което анонсира мобилните устройства, които

ASUS проведе специално мероприятие, на което анонсира мобилните устройства, които ...

......... подсветка на всеки клавиш, Thunderbolt 3 порт и възможност за зареждане както чрез собственото зарядно, така и чрез USB Type-C порта.Продажбите на ROG Zephyrus S GX701 трябва да започнат до края на първото тримесечие. Цените на мобилното устройство засега не са обявени и ще станат ясни малко преди началото на продажбите.


Компанията Gigabyte официално анонсира геймърския монитор Aorus AD27QD и обяви,

Компанията Gigabyte официално анонсира геймърския монитор Aorus AD27QD и обяви, ...

......... 2.0. Дисплеят разполага с ергономична подставка, даваща възможност за регулиране на височината в рамките на 130 мм, наклона от -21 до +21 градуса и завъртането от 0 до 90 градуса. Възможно е и завъртане в хоризонталната плоскост до 90 градуса.Цената на геймърския монитор Gigabyte Aorus AD27QD е малко под $600.


Неотдавна в уеб пространството се появи информация, че първоначално броят

Неотдавна в уеб пространството се появи информация, че първоначално броят ...

......... собствени модификации на Radeon VII. Има вероятност партньорите на AMD просто да поставят собствените си лепенки върху вентилаторите на еталонната версия. Но като се има предвид спадналия интерес към криптовалутите, наличните екземпляри на графичната карта Radeon VII би трябвало да са достатъчни за всички фенове на компанията Advanced Micro Devices.


Компютърното общество още не е обсъдило както трябва отчета на

Компютърното общество още не е обсъдило както трябва отчета на ...

......... GB плочки паднаха до съответно $60 и $30. Според прогнозите на DRAMeXchange, тази година ще бъде сложна за производителите на чиповете и плочките оперативна памет. В продължение на дълги години DRAM производителите реализираха свръхпечалби от реализацията на своята продукция, но сега ще трябва да се примирят със спада на доходите.


Успехът на „юбилейния процесор“ Core i7-8086K подбуди Intel към нови

Успехът на „юбилейния процесор“ Core i7-8086K подбуди Intel към нови ...

......... напрежение 1,3 V това са 546 W консумация на електрическа енергия). Едновременно с това процесорният гигант не поема никакви гаранции – цялата отговорност пада върху раменете на производителите на персонални компютри. Ще е интересно да разберем, колко общо желаещи ще има за закупуването на специално подбраната версия на Core i9-9990XE.Продължаваме да разглеждаме новата технология за производство на дисплеи с

Продължаваме да разглеждаме новата технология за производство на дисплеи с ...

......... среда. Ето защо типичният 65-инчов OLED телевизор с 4К резолюция се продава при цена около $3000. Същият LCD дисплей с подобно качество струва около $1000. В последната част ще разгледаме другите технологии за производството на матрици с използването на квантови точки и качество на OLED матриците.Your Guide to Television’s Quantum-Dot Future


Всички квантови компютри, разработвани и произвеждани от канадската компания D-Wave

Всички квантови компютри, разработвани и произвеждани от канадската компания D-Wave ...

......... IBM представи първия масов квантов компютър. Това е IBM Q System One, за който синият гигант обяви, че е първият комерсиален квантов компютър. Цената не бе обявена, но IBM заяви, че той е съставен от модули, които лесно се поставят и сменят. Това е първият квантов компютър, подлежащ на ъпгрейд.


Технологичната компания Apple пусна на пазара кейсове за телефони със

Технологичната компания Apple пусна на пазара кейсове за телефони със ...

......... предложения на Apple струват 129 долара и се предлагат в черно и бяло. Те са популярни сред голяма част от потребителите на iPhone и допринасят за сегмента, наречен „Други продукти“ в Apple, който генерира 4,2 млрд. долара приходи през четвъртото тримесечие. Сумата е с 31% по-голяма спрямо година по-рано.  


Рън Джънфей, основателят на Huawei Technologies Co., прекъсна дългогодишното си

Рън Джънфей, основателят на Huawei Technologies Co., прекъсна дългогодишното си ...

......... цeнт oт aĸциитe нa Нuаwеі". 74-гoдишният ocнoвaтeл нa ĸoмпaниятa, ĸoйтo e бивш инжeнep oт ĸитaйcĸaтa apмия, твърди, чe Нuаwеі не разполага с нayчнoизcлeдoвaтeлcĸo cътpyдничecтвo c вoeннитe. Toй yвepявa, чe ĸoмпaниятa нямa и cпeциaлнo пoдpaздeлeниe зa вoeнни пpoдaжби и нe e инфopмиpaн ĸитaйcĸитe вoeнни дa ca ĸyпyвaли цивилни тexнoлoгии oт Нuаwеі.


По време на изминалото изложение CES 2019 ASUSTeK Computer анонсира

По време на изминалото изложение CES 2019 ASUSTeK Computer анонсира ...

......... матрица с резолюция 3840х2160 пиксела и честота на кадрите 60 Hz. Тя осигурява 97% обхват на DCI-P3 цветовото пространство и 89% от Rec. 2020 цветовото пространство. На интерфейсния панел са поставени Thunderbolt 3, HDMI 2.0 и DisplayPort портове.По време на анонса Asus не съобщи цената на новия монитор ProART PA32UCX.


Преди седмица Intel добави към фамилията процесори Core от 9-то

Преди седмица Intel добави към фамилията процесори Core от 9-то ...

......... Core от серия 9000 се продават много добре и не се намират лесно в магазините. Може би Intel е предвидил, че купувачите ще бъдат изправени пред избора да чакат нови доставки или още сега да си вземат процесор без интегрираната графика.Продажбите на новите процесори стартират в края на този месец.


Главният оперативен директор на Apple Джеф Уилямс заяви, че Qualcomm

Главният оперативен директор на Apple Джеф Уилямс заяви, че Qualcomm ...

......... в Сан Диего компания, че използва позицията си на водещ производител на чипове за смартфони, за да принуждава клиентите да използват нейните продукти и да иска от тях високи такси за лицензиране на патенти.Повече технологични новини можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 137   Още видео0 гласа


В края на миналата година аналитиците на компанията DRAMeXchange представиха

В края на миналата година аналитиците на компанията DRAMeXchange представиха ...

......... продукти. Основните производители на NAND памет инвестираха милиарди долари в строителството и разширяването на своите фабрики преди няколко години и сега са принудени да намалят темповете на производство.Очаква се капиталните разходи в тази промишленост тази година да бъдат съкратен с 2%, за да да се ограничи производството на флаш чиповете.


Ако сте на лов за качествени слушалки, тайванската компания ADATA

Ако сте на лов за качествени слушалки, тайванската компания ADATA ...

......... лек дизайн на слушалките превръщат EMIX H20 в идеален аксесоар за екстремен гейминг. А ето и пълните спецификации на моделаDriversФ50mmAudio PerformanceVirtual 7.1 channel surroundFrequency Response20 – 20k HzConnector TypeUSBImpedance32ΩSound Pressure106dBDimensions212 x 85 x205 mmCable Length2.2mWeight305gLighting EffectRGBMicrophone TypeOmnidirectionalOS CompatibilityWindows 10/8/7Operating Voltage5VOperating Current<200mACertificationCE / FCC / KC / VCCI / RCM / EACWarranty2 Year 


гледано: 43   Още видео0 гласа Корейският производител на потребителска

гледано: 43   Още видео0 гласа Корейският производител на потребителска ...

......... фабрика за смартфони в света точно до Делхи. В края на миналата година Samsung откри най-големия център за потребителски изживявания за своите устройства в света - в Бангалор, където също има изследователски център, най-големия ѝ извън Южна Корея.* Поколението Y или „милениълите“ са всички, родени между 80-те и 90-те години


Една от главните особености на процесорите AMD Zen 2 е

Една от главните особености на процесорите AMD Zen 2 е ...

......... както и да се използват всички преимущества на 7 нанометровия технологичен процес.Хибридните процесори с архитектура AMD Zen 2 трябва да излязат на пазара след процесорите Matisse и навярно ще бъдат включени в серията Ryzen 4000. Що се отнася до десктопните APU от ново поколение, техният анонс се очаква тази пролет.


Все повече производители внедряват RGB светодиодната подсветка в своите устройства.

Все повече производители внедряват RGB светодиодната подсветка в своите устройства. ...

......... 512 GB. Скоростта на последователно четене е 3480 MB/s, а на последователния запис – 2000 MB/s. Поставени са радиатори от анодиран алуминий.От Aorus RGB Add-in-Card PCIe се предлагат модели с капацитет до 1 TB. Скоростта на линейното четене на тези SSD е 3480 MB/s, а на запис – 3080 MB/s.


LG Electronics представи първия в света навиващ се телевизор от

LG Electronics представи първия в света навиващ се телевизор от ...

......... използват за виртуална сменяваща се рамка за снимки.С функцията Zero View всички 65 инча на LG SIGNATURE OLED TV R се скриват и телевизорът се навива в своята основа. Дори и с тази функция обаче потребителите могат да се наслаждават на музика и друго аудио с аудио системата Dolby Atmos.


Френският институт за дизайн връчи отличието на сгъваемия електрически велосипед

Френският институт за дизайн връчи отличието на сгъваемия електрически велосипед ...

......... да бъдат закупени от webstore.peugeot.bg.Наградите JANUS се връчват от Френския институт за дизайн и отличават творения, които са подобрили живота на хората, благодарение на своя дизайн. Журито от 50 независими експерти оценява проектите въз основа на пет критерия:  Икономия, Естетика, Ергономичност, Етика и Емоция. Наградите JANUS съществуват от 65 години.


Охлаждането на технологичния цикъл ще засегне икономическия растеж на Азия

Охлаждането на технологичния цикъл ще засегне икономическия растеж на Азия ...

......... ще намалят излишъка по текущата сметка на страната с 10 млрд. долара до около 60 млрд. долара, или 3,7% от БВП, а това е най-слабото ниво от седем години, допълват анализаторите. Последните седмични данни за износа на Южна Корея предполагат, че забавянето ще настъпи по-бързо от очакваното, коментират от Goldman.


Компанията AMD публикува официалните резултати от тестовете на новата видеокарта

Компанията AMD публикува официалните резултати от тестовете на новата видеокарта ...

......... от 1 TB/s. Производителят подчерта, че новата видеокарта осигурява 25% по-висока производителност от предишния модел Radeon RX Vega 64.Продажбите на AMD Radeon VII започват на 7 февруари тази година при цена $700. Сега всички очакват, какво точно ще каже изпълнителният директор на Nvidia по повод тестовете на новата графична карта.


Сред тях са Mothership, който обединява най-доброто от света на

Сред тях са Mothership, който обединява най-доброто от света на ...

......... отговаря на военните стандарти за издръжливост MIL-STD-810G. Технологията за охлаждане HyperCool се грижи процесорът и графичната карта да са охладени. При това с независими вентилатори за всеки чип. Докато те се въртят, специални анти – прахови тунели прихващат и насочват частиците извън лаптопа. Така се предотвратява запушването на охладителната система.


Дънните платки с поддръжката на новия стандарт PCIe 4.0 трябва

Дънните платки с поддръжката на новия стандарт PCIe 4.0 трябва ...

......... поддържа работата с QLC чиповете памет. Те са по-евтини, но технологичният им живот е по-кратък. За да удължи техния живот Phison използва технологията за изчистване на грешките LDPC (Low-Density Parity Check).Продажбите на новите SSD, поддържащи PCIe 4.0 стандарта се очакват да излязат на пазара през третото тримесечие на 2019 година.


Сряда вечерта AMD анонсира своята нова видеокарта Radeon VII, която

Сряда вечерта AMD анонсира своята нова видеокарта Radeon VII, която ...

......... обясни и защо Radeon VII не поддържа трасирането на лъчите. „Потребителите засега не виждат преимуществата на тази технология, а и останалите части на цялата екосистема все още не са готови за нея. Ще въведем трасиране на лъчите, когато потребителите поискат това и се убедят в ползата и преимуществата на технологията„.


В рамките на голямото изложение CES 2019 AMD проведе собствена

В рамките на голямото изложение CES 2019 AMD проведе собствена ...

......... 0 0 no-repeat}#td_uid_42_5c38c861e47c3 .td-doubleSlider-2 .td-item3{background:url(https://i1.wp.com/www.kaldata.com/wp-content/uploads/2019/01/73.jpg?resize=80%2C60&ssl=1) 0 0 no-repeat}#td_uid_42_5c38c861e47c3 .td-doubleSlider-2 .td-item4{background:url(https://i1.wp.com/www.kaldata.com/wp-content/uploads/2019/01/74.jpg?resize=80%2C60&ssl=1) 0 0 no-repeat}1 от 4 Демонстрацията на възможностите бе показана с помощта на играта Forza Horizon. С неизвестен нов процесор Ryzen и видеокартата Radeon VII играта показа над 110 кадъра в секунда при 4К резолюция и максимални настройки на графиката.


Apple планира да пусне три нови модела iPhone тази есен,

Apple планира да пусне три нови модела iPhone тази есен, ...

......... потребителите, докато броят на смартфоните, които Apple продава по целия свят, се свива. В Китай Apple се сблъсква с огромна конкуренция от местните производители. Компанията обаче генерира около 20% от общите си приходи от континентален Китай, Хонконг, Макао и Тайван. Apple е отказала да коментира темата пред Wall Street Journal. 


Няколко китайски търговци на електроника, включително Suning на Alibaba и

Няколко китайски търговци на електроника, включително Suning на Alibaba и ...

......... заяви, че това се дължи на слабото търсене в Китай. Новините изпратиха цената на акциите ѝ с 10% надолу – най-големият им спад в рамките на един борсов ден от шест години насам.  Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 175   Още видео0 гласа


Китайската компания GPD представи на изложението CES 2019 миниатюрния лаптоп

Китайската компания GPD представи на изложението CES 2019 миниатюрния лаптоп ...

......... за потребителско инвестиране Indiegogo. Вече се приемат предварителните поръчки за закупуване при цена $300.Според китайския производител, компактният лаптоп е идеален за системните администратори и технически специалисти, които могат да носят устройството в джоба си и да го използват навсякъде, където им се налага, независимо дали в закрити помещения или навън.


LG зарадва любителите на домашното кино и качествения звук с

LG зарадва любителите на домашното кино и качествения звук с ...

......... Да-чул , ръководител на отдела за аудио и видео в LG’s Home Entertainment Company. “Висококачествния звук и разнообразието от продукти превръщат домашното развлечение в още по-удовлетворяващо преживяване, което е провокирано и от голямото търсене на премиум аудио системи с впечатляващо качество на звука, модерен дизайн и по-голямо удобство при използване.”


Пазарът на персонални компютри все още намалява, сочат данни на

Пазарът на персонални компютри все още намалява, сочат данни на ...

......... на компютри“, заявява главният анализатор на Gartner Микако Китагава. „Потребителските продажби представляват около 40% от доставките на компютри през 2018 г. в сравнение с 49% от доставките през 2014 г. Стабилизацията на пазара през 2018 г. се дължи на постоянното нарастване на бизнес компютрите, предизвикано от надстройката до Windows 10.“


Брандът Alienware представи на изложението CES 2019 много интересно устройство

Брандът Alienware представи на изложението CES 2019 много интересно устройство ...

......... процесор или видеокарта. Лаптопът тежи 3,8 кг. Не се уточнява времето на автономна работа. Продажбите на лаптопа Alienware Area 51m с възможност за ъпгрейд стартират на 29 януари при цена за началната конфигурация $2549. Това не е за учудване, като се има предвид портативността на устройството и неговата висока производителност.


Компанията Gigabyte представи на изложението CES 2019 обновения геймърски лаптоп

Компанията Gigabyte представи на изложението CES 2019 обновения геймърски лаптоп ...

......... имат по три USB 3.1 порта, един USB Type-C порт с поддръжката на Thunderbolt 3, HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, RJ45 и слот за SD карти памет.Продажбите на Aero 15-Y9 и Aero 15-X9 започват през месец март. Базовата модификация на 15-X9 е с цена $2200, а на 15-Y9 — от $2500.


Огъващият се телефон на Samsung все повече върви към това

Огъващият се телефон на Samsung все повече върви към това ...

......... вид. Но малко по малко Samsung става все по-сериозна в работата си по него. На фона на това, че бизнесът на компанията със смартфони и с чипове за памет се бори с проблеми напоследък, огъващият се телефон, както и някои нови 5G устройства, могат да дадат необходимия ѝ тласък нагоре.  


Лошата седмица за китайския производител на потребителска електроника Xiaomi Corp.

Лошата седмица за китайския производител на потребителска електроника Xiaomi Corp. ...

......... си на забавянето на пазара на смартфони в Китай и засилването на конкуренцията от страна на конкурентите като Huawei Technologies Co. Xiaomi осъществи едно от най-чаканите IPO-та през миналата година, като банкерите първоначално очакваха оценка от около 100 млрд. долара. Пазарната капитализация на компанията спадна до около 30 млрд. долара.


През последните няколко години електрическите скутери навлязоха в Европа и

През последните няколко години електрическите скутери навлязоха в Европа и ...

......... място в сгънато състояниеЕлектрическият скутер Kugoo S1 може да бъде закупен оттукЕлектронен купон за използване на отстъпката: WAQDZNDZЦена: $329,99 / €287,49Доставката се осъществява от полския склад на компанията Kugoo. Самата доставка е безплатна, безмитна и бърза. Сервизът за обслужване на електрическите скутери на компанията също се намира в Полша. Платено съобщение


Главният изпълнителен директор на Apple Inc. Тим Кук е получил

Главният изпълнителен директор на Apple Inc. Тим Кук е получил ...

......... индекса в продължение на три години. Акциите на Apple са имали възвращаемост от 49% през последната финансова година, включително реинвестираните дивиденти, което е почти три пъти над представянето на S&P. Не са разкрити подробности за заплащането на главния дизайнер Джони Айв, който според мнозина е най-важният служител на компанията.  


Японските специалисти от университета Тохоку представих първите в света 128

Японските специалисти от университета Тохоку представих първите в света 128 ...

......... MTJ) в стандартните CMOS технологии.Времето на запис на новите чипове не превишава 14 наносекунди при захранващо напрежение 1,2 V.Същата група специалисти работи и върху адаптирането на новата технология към днешното масово производство на памети. Това означава, че новата STT-MRAM памет трябва да излезе на пазара до края на тази година.


На голямото изложение CES 2019 компанията Seagate анонсира своите нови

На голямото изложение CES 2019 компанията Seagate анонсира своите нови ...

......... с 3D TLC NAND флаш памети са SSD за NAS устройства с поддръжката на технологията DuraWrite. В тези флаш дискове са вградени специализирани кондензатори, осигуряващи защита на данните при краткотрайно прекъсване на захранването. Използва се SATA III интерфейса и се предлагат модели с капацитет от 240 GB до 3,84 TB.


Американският технологичен концерн Apple Inc съкращава текущия си производствен план

Американският технологичен концерн Apple Inc съкращава текущия си производствен план ...

......... смартфони в света. Главният изпълнителен директор Тим Кук повтори в интервю за CNBC от вторник, че Индия е основен фокус за Apple. Ройтерс съобщи през миналия месец, че компанията ще започне да сглобява най-добрите си iPhone в Индия през тази година, като се позовава на източник, запознат с темата.  


<a href=

......... така, че квантовите частици да не губят свойствата си.Квантовите компютри, които ще доминират над възможностите на днешните компютри многократно, включват в себе си подсилени камери за задържане на квантовите битове, резервоари за течен хелий, както и друго криогенно оборудване, поддържащо температура, близка до абсолютната нула, много електроника и километри кабели.


В рамките на изложението CES 2019 компанията Intel представи няколко

В рамките на изложението CES 2019 компанията Intel представи няколко ...

......... не само модели с операционната система Windows 10, но и с Chrome OS. Първите мобилни устройства от този тип трябва да излязат още в края на тази година. Да си припомним, че също за края на годината бяха обещани първите лаптопи с новите 10 nm процесори Intel Core (Ice Lake-U).


Компанията HTC представи на изложението CES 2019 новите модели на

Компанията HTC представи на изложението CES 2019 новите модели на ...

......... налага да се рендират пълноценно.Освен това, технологията за следене на погледа в редица случаи дава възможност за отказ от използването на контролери за движението – например при работата с менютата.Новите шлемове за виртуална реланост на HTC бяха обявени за продажба през второто тримесечие на тази година. Цената не бе съобщена.


Доставките на смартфони в Китай са намалели с 12 до

Доставките на смартфони в Китай са намалели с 12 до ...

......... Samsung обяви днес, че очаква печалбата му за последното тримесечие на миналата година да е спаднала с 29 процента, като се очертават вяли резултати за това тримесечие заради слабото търсене на чипове. Samsung държи около една пета от световния пазар, следвана от Huawei с дял от 14 процента, твърди Canalys.  


Intel представи своя нов процесор Nervana – Intel Nervana Neural

Intel представи своя нов процесор Nervana – Intel Nervana Neural ...

......... на дена Intel анонсира мобилните процесори Intel Core от девето поколение (Coffee Lake-Refresh). Четири от шестте нови чипа са модели с индекс KF в своите имена. Това означава, че тези четири процесори нямат интегрирано графично ядро (то е изключено), работят при по-високи тактови честоти и имат по-голям потенциал за овърклок.


Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас продължава с редица

Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас продължава с редица ...

......... При работа с панела по повърхността му се появяват светлинни букви и икони, които изчезват, когато той е неактивен. Компанията се опитва да привнесе по-естествено усещане в домовете, посочва главният й изпълнителен директор Кадзунори Оки.   Още кадри вижте в галерията ни или в галерията на сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Американската комания Qualcomm разширява своята линия от компютърни чипове за

Американската комания Qualcomm разширява своята линия от компютърни чипове за ...

......... някои производители на автомобили вече предлагат виртуалния асистент Alexa в колите си, Qualcomm и Amazon твърдят, че работят по интегрирането на Amazon Music, Prime Video, Fire TV и Audible. Ходът представлява директна конкуренция с Apple и с Google, които се опитват да накарат производителите на автомобили да използват техен софтуер.


Китайската компания Huawei официално представи своя нов процесор с ARM

Китайската компания Huawei официално представи своя нов процесор с ARM ...

......... се използват в китайските сървъри от серията Huawei TaiShan. Предлагат се три различни варианта на тези китайски ARM сървъри от нов тип. Единият е фокусиран върху повишената производителност, вторият – върху високата плътност на съхранение на данните, а третия е универсален. Новите процесор и сървъри бяха представени в Шънджън, Китай.


Акциите на датската компания за потребителска електроника Bang & Olufsen

Акциите на датската компания за потребителска електроника Bang & Olufsen ...

......... Bluetooth слушалки. В резултат на новините книжата на Bang & Olufsen повишиха стойността си с 6,2 на сто в Копенхаген. През 2018 г. цената им спадна с 41% - най-лошият срив от десетилетие. Стойността на компанията е едва една четвърт от тази, която имаше при пика през 2006 г.  


Малко преди началото на голямото изложение CES 2019 в Лас Вегас

Малко преди началото на голямото изложение CES 2019 в Лас Вегас ...

......... година се продава при цена $999, а максималната конфигурация – за $1299. Таблетът MM5 Lite струва $300 и предлага на потребителя 10-инчов Full HD дисплей, 3 GB оперативна памет, 32 GB флаш-диск, четири говорителя Harman/Kardon и акумулаторна батерия с капацитет 7 500 mAh. Не бяха обявени чипсета и графичния ускорител.


Американската технологична компания Intel обяви, че работи с Facebook по

Американската технологична компания Intel обяви, че работи с Facebook по ...

......... линия лаптопи XPS. Пускането на 10-нанометровият чип обаче е свързано с няколко забавяния. Но Невин Шеной, директорът на Intel, отговарящ за центровете за данни, повтори, че новите чипове ще са налични в лаптопите до празничния сезон на 2019 г., а в центровете за данни – до началото на следващата година.


Intel проведе собствена презентация в рамките на изложението CES 2019,

Intel проведе собствена презентация в рамките на изложението CES 2019, ...

......... анонсира и процесорите Ice Lake, произвеждани чрез 10 нанометров технологичен процес. Течи чипове са планирани да излязат на пазара в края на 2019 година и трябва да поддържат Thunderbolt 3, Wi-Fi 6 (802.11ax), да имат графика на Intel от 11-то поколение и интегриран копроцесор за машинно обучение и невронни мрежи.


Тримесечната печалба и приходи на Samsung Electronics Co. не успяха

Тримесечната печалба и приходи на Samsung Electronics Co. не успяха ...

......... пръстови отпечатъци в дисплея и почти никаква рамка на панела. И докато продажбите на собствените ѝ устройства спадат, компанията от Сеул доставя LED панели за Apple и Huawei. Течнокристалните телевизори на Samsung са изправени пред все по-големи предизвикателства заради китайските конкуренти, които се опитват да изтласкат южнокорейските продукти от пазара.


LG представи в Лас Вегас на CES 2019 своите нови

LG представи в Лас Вегас на CES 2019 своите нови ...

......... PK. Това са акустичните системи LG PK7, LG PK5 и LG PK3. Те имат по два високочестотни говорителя, защита от влага от клас IPX5 (за LG PK7 и PK5) и IPX7 за LG PK3. Времето на автономна работа е дълго – от 12 до 24 часа в зависимост от модела.


По време на тазгодишното издание на CES, Matrix представи следващата

По време на тазгодишното издание на CES, Matrix представи следващата ...

......... (до дълбочина от 200 метра).Планира се продажбите му да започнат от това лято на цена от $499. Всъщност, той вече може да се поръча предварително, а това ще ви струва $199, направо от страницата на проекта в Indiegogo, където кампанията по набиране на средства за него все още е активна.


По време на CES 2019 Asus представи поредното си изкушение

По време на CES 2019 Asus представи поредното си изкушение ...

......... класира сред най-екзотичните и иновативни гейминг системи, които някога са създавали Republic of Games. Той предлага нова посока за преносимите заместители на десктопа, разчупвайки статичното лаптоп наследство, което прави твърде много ненужни жертви“, гласи официалния анонс на системата. ROG Mothership трябва да се появи през втората половина на тази година.


На Nvidia не ѝ трябваше много време, за да представи

На Nvidia не ѝ трябваше много време, за да представи ...

......... Thin с видеокартата RTX 2080 може да стартира играта Battlefield 5, която с включено трасиране на лъчите показва 60+ FPS. Новият модел е с 15% по-лек, с 10% по-малък, дисплеят се обновява с честота 144 Hz, а времето на автономна работа достига 8 часа.Отговорът на AMD се очаква в сряда.


Устройството беше показано за пръв път по време на IFA

Устройството беше показано за пръв път по време на IFA ...

......... предлага не по-малко гейминг удоволствие с Full HD, 144Hz-ово преживяване, Intel Core i7, отново NVMe PCIe SSD дискове на RAID 0, до 32GB DDR4, всичко това допълнено от графичен процесор Nvidia GeForce RTX 2080 Max Q GPU. Цената му ще е $1799.99 и ще излезе на пазара по-късно тази година.


Малко след представянето на графичната карта GeForce RTX 2060 тази

Малко след представянето на графичната карта GeForce RTX 2060 тази ...

......... видеокартата GeForce GTX 1080. А мобилната GeForce RTX 2060 Max-Q е по-бърза от десктоп варианта GeForce GTX 1070. Дали и доколко са верни тези твърдения ще разберем след излизането на независимите тестове.Продажбите на първите лаптопи с мобилните видеокарти GeForce RTX от серия 2хх са обявени за 29-ти януари тази година.


Американският технологичен гигант Apple нае едната стена на хотела SpringHills

Американският технологичен гигант Apple нае едната стена на хотела SpringHills ...

......... рекламата, потребителите явно трябва да се замислят върху това, че Android смартфоните съвсем не са толкова безопасни като айфоните. Apple с нищо не участва на CES 2019 и предпочита сама да си организира презентациите. Но незримо присъства на тези мероприятия, използвайки подобни методи, с които показва достойнствата на своята продукция.