Забележителни действия на „единствената опозиционна сила“, напомниха за боевете за

Забележителни действия на „единствената опозиционна сила“, напомниха за боевете за ...

......... БСП. Или пък те са негови - все едно. Пък и нали те го предложиха за шеф на ДАНС? Той пък предложи на ВСС да предложат Гешев. Какво неясно има тук? Ето така си отиват опозициите – сами скачат във вира с камък на шията. Без никой да ги бутне… Фрог нюз


Някакви мутри на ДомусТВ заплашват жена, която ги снима, как

Някакви мутри на ДомусТВ заплашват жена, която ги снима, как ...

......... да снима. Ще бъде интересно. Може и адвокат да дойде, за още по-интересно.Ако не оказваме съпротива, дебелаците ще ни заровят още преди Коледа. А новата шефка на ЕК ще дава интервюта, как върховенството на закона е просто идеал, който е недостижим и как "никой не е съвършен". Евгений Дайнов, Фрог нюз


Новият председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен има

Новият председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен има ...

......... на среща на министрите на отбраната на ЕС в рамките на българското европредседателство. Сензационна снимка с нея в социалните мрежи обаче показа личната зъболекарка на Цветан Цветанов и депутатка от ГЕРБ Джема Грозданова, която по странно стечение на обстоятелствата е председател на ... Комисията по външна политика на родния парламент.


Хакери атакуваха Комисията за защита на личните данни. Опитът за

Хакери атакуваха Комисията за защита на личните данни. Опитът за ...

......... в НАП. Тя трябва да установи как са били източени личните данни на над 5 милиона българи за което бе задържан 20-годишният Кристиян Бойков. Даден е срок проверката да завърши до 16 август. Междувременно властите разследват и извършителя на кибератаката, като очакват от него съдействие, за да проверят личния му компютър.


Около двайсетина яки мужици са новата охрана на почетния лидер

Около двайсетина яки мужици са новата охрана на почетния лидер ...

......... РодопитеАхмед Доган - освободи плененитеАхмед Доган - гласът на свободатаАхмед Доган...Ахмед Доган - гордостта на всеки бащаАхмед Доган - надеждата на ДунаваАхмед Доган - гласът на загиналите мъченициАхмед Доган“ Подобни песни има за турския президент Реджеп Тайип Ердоган, като една от тях е гледана повече от 25 милиона пъти в youtube. 


Иран залови 17 шпиони, работещи за американското Централно разузнавателно управление

Иран залови 17 шпиони, работещи за американското Централно разузнавателно управление ...

......... залови 17 шпиони, работещи за американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ), и някои от тях бяха осъдени на смърт. Новината съобщиха ирански медии, цитирани от Ройтерс.Министерството на разузнаването потвърди, че е разбило шпионска група и е заловило 17 нейни членове. Според министерски служител някои от арестуваните вече са осъдени на смърт. Зам.-главният прокурор Иван Гешев е първият номиниран за нов главен

Зам.-главният прокурор Иван Гешев е първият номиниран за нов главен ...

......... съгласието си да бъде кандидат, заяви Даниела Машева, която представи номинацията му. Неотдавна Иван Гешев заяви пред журналисти, а и по други поводи: 99,9 на сто е сигурно, че няма да се кандидатирам за главен прокурор. Очевидно е „сработил“ единия процент… 1/11 – когато народът пожелае, дори Гешев не може да откаже...


Иван Гешев е първият кандидат за нов главен прокурор, съобщи

Иван Гешев е първият кандидат за нов главен прокурор, съобщи ...

......... – за информация, за очерняне, за лобиране” по време на конкурса. Кандидати за нов главен прокурор могат да предлагат поне трима от членовете на прокурорската колегия на ВСС и министърът на правосъдието. За да бъде избран определен кандидат, той трябда да събере най-малко 17 гласа от 25-имата членове на Пленума ВСС.


През последните години в НАТО се наблюдава своеобразно мъртво вълнение

През последните години в НАТО се наблюдава своеобразно мъртво вълнение ...

......... съюз, който съществува вече над 70 години, в който има изградени механизми за консултация и Турция е член на този съюз от 65 години, много важен съюзник и аз лично си мисля, че ще бъде намерен начин да бъдат изгладени определени недоразумения. Това пък заяви бившият вооенен министър Тодор Тагарев. 


Председателят на ПП МИР и съпредседател на „Политическа група 5”

Председателят на ПП МИР и съпредседател на „Политическа група 5” ...

......... мнозинство от Столичния общински съвет и всички постоянни комисии към него. „Надявам се, че в края на мандата, в който ГЕРБ управляват за последно София, няма да бламират за пореден път едно разумно предложение на опозицията, както го направиха с десетки наши предложения по време на мандата”, каза още Симеон Славчев.


Ръководството на Градската организация на БСП в София и общинските

Ръководството на Градската организация на БСП в София и общинските ...

......... никаква стойност. Настояваме да бъде приложена цялата строгост на закона към тези неофашистки прояви и виновните лица да поемат тяхната отговорност. Надяваме се, че президентът на България Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова няма да позволят неофашизмът да шества в България!Две деца са пострадали при верижна катастрофа на магистрала ”Тракия“.

Две деца са пострадали при верижна катастрофа на магистрала ”Тракия“. ...

......... 133-ти километър на магистрала "Тракия" по пътен възел "Пловдив изток“, по пътя между Садово - Поповица, по пътя Милево - Плодовитово и включване отново при 165-и километър на аутобана при пътен възел "Плодовитово“. Трафикът се регулира от "Пътна полиция". Шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.


Ние крадяхме история и от съседите, и от света, е

Ние крадяхме история и от съседите, и от света, е ...

......... автогол. С тези манипулации ние сами си затръшнахме вратите си за Европейския съюз и НАТО", е посочил още той. Изявата на Заев е породила и възмущение. Много граждани на страната са заявили, че премиерът в Скопие е извършил национално предателство и са поискали той да хвърли оставка, съобщи сръбското радио Б92.


Жалба до четири институции - до председателя на Върховния касационен

Жалба до четири институции - до председателя на Върховния касационен ...

......... организирана престъпност, тъй като ГДБОП и Спецсъда се занимават с такива случаи. „При осъществяване на свои функции служителите на КПКОНПИ например ползват маски, за да скрият своята самоличност, а след това ЕГН-тата им се разпространяват свободно в интернет чрез файлове, създадени от съда”, пише иронично в съобщението на Иванчева и Петрова. 


Изпълнителният директор на ”Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов е новият

Изпълнителният директор на ”Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов е новият ...

......... решение, с което за членове на Съвета на директорите са назначени Жаклен Коен, Живко Динчев - изп. директор на ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД и Андон Андонов за срок от три години. Решението на енергийния министър ще влезе в сила след вписване в търговския регистър, посочват от пресцентъра на радневските мини.


Комисията за защита на личните данни започва проверка на Националната

Комисията за защита на личните данни започва проверка на Националната ...

......... обучението на хора, организацията и взетите технически мерки отговарят на анализираните рискове. Срокът за приключване на проверката е 20 август. Междувременно се очаква НАП да подготви и да пусне в сайта си приложение, чрез което гражданите да проверят дали техни лични данни са станали публично достояние в противоречие със закона Само преди няколко дни бе публикуван доклад, който показа, че

Само преди няколко дни бе публикуван доклад, който показа, че ...

......... на разрешителни за строеж. Няма и помен от анализ на броя на обектите, инвестициите, последиците и ефектите за общината. Вика се за помощ премиера Бойко Борисов.  Кого защитава така Фандъкова се питаме ние след като стана ясно, че подобно на „Златен век“ други сгради продължават да се строят. Екип Фрог Нюз =============*  


Изключително важен ден предстои за български боксьор Кубрат Пулев. Кобрата

Изключително важен ден предстои за български боксьор Кубрат Пулев. Кобрата ...

......... боксира в пределите на щата Калифорния. В САЩ обаче съществува практиката независимите една от друга комисии да уважават решенията на останалите, които членуват в Асоциацията на боксовите комисии.При положително развитие на днешното заседание се очаква съвсем скоро да стане ясно кой ще е следващият съперник на Пулев на професионалния ринг. 


Нов дълг за 200 млн. лева може да бъде поет

Нов дълг за 200 млн. лева може да бъде поет ...

......... формата на държавни ценни книжа днес. На аукциона ще бъдат предложени 20-годишни облигации.Това е второто предлагане на дългови книжа през годината, като при първото беше поет дълг от над 300 млн. лева. Новият дълг е необходим за закупиването на изтребителите Ф-16. По план трябва да бъдат поети до един милиард лева. 


Има стрес в служителите на Фонд “Земеделие”. Обществеността няма доверие

Има стрес в служителите на Фонд “Земеделие”. Обществеността няма доверие ...

......... на всички останали служители, посочи Грудев. Това, което знам е, че системата трябва да бъде оздравена по два начана - прозрачност на фонд “Земеделие”, чрез пълна електронизация на фонда и подобряване на комуникацията чрез изграждането на модерен кол център с 24 часова връзка на всеки един бенефициент с експертите, смятановия шеф.


Не съм аз човекът, който проби системата на НАП, заяви

Не съм аз човекът, който проби системата на НАП, заяви ...

......... работи. “Не можем да позволим да компроментираме данни за информационната сигурност на нашите клиенти” - така Янков отвърна защо няма доброволно да се разкриптират трите компютъра, иззети от органите.“На този етап не бих ги отключил, защото там е целият ми личен живот, на какъвто имам право”, каза Бойков за личните сикомпютри. 


Радан Кънев беше категоричен пред БНТ, че „Демократична България“ никога

Радан Кънев беше категоричен пред БНТ, че „Демократична България“ никога ...

......... трябва да може да се случи и в съдилищата на България чрез европейско правосъдие. За хакерската атака в НАП, Кънев заяви, че тя може би идва от среди, свързани с властта, за да разполагат безнаказано с цялата информация на българската нация. Това показва, че гаранция за дигиталната сигурност няма, допълни евродепутатът.


Скандалите при това правителство не спират. Има достатъчно доказателства в

Скандалите при това правителство не спират. Има достатъчно доказателства в ...

......... правителство се луташе до последно. България не е в Шенген и Еврозоната заради корупцията, непрекъснатите скандали, проблемите с обществените поръчки. Цял ден мога да говоря за тези неща. Последният скандал е с хакерската атака. CNN обяви вчера, че цяла една държава е хакната. Това е безпрецедентен случай", каза още Йончева. 


Никога не съм била ”сив кардинал” в управлението. Като началник

Никога не съм била ”сив кардинал” в управлението. Като началник ...

......... някакви отражения за България. В Израел продължава да се рекламира България. Процесът за атентата в Сарофово тече. Той е труден, защото говорим за терористични атака срещу туристи на чужда територия. Последните години съм полагала много усилия за развитието на отношенията ни с Израел и прецених, че мога да бъда полезна. 


Продължава умъртвяването на животните от свинекомплекса в русенското село Николово,

Продължава умъртвяването на животните от свинекомплекса в русенското село Николово, ...

......... в 3-километровата зона около комплекса. Участъкът се охранява от полицията. Ограничен е и достъпът на външни лица. Комисия от областната дирекция по безопасност на храните продължава прегледите на домашните прасета в региона. На няколко километра от там се намират още два големи свинекомплекса, които осигуряват една трета от свинското месо за страната. 


Туристите най-често се жалват от хотели менте, дублирани резервации или

Туристите най-често се жалват от хотели менте, дублирани резервации или ...

......... експертът. „За това трябва снимките на офертите в сайтовете да бъдат ясни, а не да се предлагат стари фотоси от времето, когато хотелът е бил нов, и да се споменава в рекламата, че има бележки и да се отбележат точно какви са и тогава не би имало проблеми“, добавя той. 


Комисията за защита на личните данни влиза на проверка в

Комисията за защита на личните данни влиза на проверка в ...

......... 20 млн. лева.Говорителят на НАП: Ако се наложи, ще спираме някои електронни услугиВ момента в НАП се извършва цялостна проверка за уязвимост на електронните услуги - софтуер и хардуер. Някои от електронните услуги на данъчните, които се предполага, че са опасни за пробиване при хакерска атака в момента са спрени.


Втори опит за внасяне на номинации за нов главен прокурор.

Втори опит за внасяне на номинации за нов главен прокурор. ...

......... главен прокурор. Кандидатури на първата възможна дата нямаше. Мандатът на Сотир Цацаров изтича на 10 януари 2020 г.Процедурата по избор беше официално открита преди седмица. Още тогава от прокурорската колегия на Висшия съдебен сувет казаха, че ще има предложения, но не се ангажираха с дата, на която ще издигнат номинациите.


Понеделник ще е слънчев и горещ. Облачността ще е разкъсана

Понеделник ще е слънчев и горещ. Облачността ще е разкъсана ...

......... по-значителни в източната половина на страната и в планинските райони. Ще има условия за гръмотевични бури и градушки. След това до края на седмицата процесите ще затихват. След слабо захлаждане температурите отново ще тръгнат нагоре и в края на седмицата се очертава горещо лятно време с температури над 35 градуса. 


На 22 юли Православната църква чества Света мироносица и равноапостолна

На 22 юли Православната църква чества Света мироносица и равноапостолна ...

......... други свети жени, тя гледала страданията на Христа и плачела за Него. Заедно с майката на Спасителя тя стояла при кръста и видяла, как положили Господа в гроба.Светите жени, които ревностно служели на Господа по време на земния Му живот, се удостоили да бъдат първи благовестници на Неговото славно възкресение. 


Полицията на Хонконг използва днес сълзотворен газ и гумени куршуми,

Полицията на Хонконг използва днес сълзотворен газ и гумени куршуми, ...

......... Хонконг, за да изразят недоволството си от това, което възприемат като част от по-сериозно посегателство срещу свободите на Хонконг от Пекин. Преди да бъдат разпръснати, демонстрантите хвърляха яйца и изписаха със спрей графити по фасадата на китайското представителство. Организаторите на днешната демонстрация заявиха, че в нея са участвали 430 000 души.


Плажът ”Изгрев” край Шкорпиловци от години е притегателно място за

Плажът ”Изгрев” край Шкорпиловци от години е притегателно място за ...

......... Ако някой от почиващите реши да паркира там, държавната администрация няма право да го санкционира. Това може да направи само собственика на парцела. Областният управител на Варна Стоян Пасев припомни, че близо до съседния плаж "Шкорпиловци – Юг" са изградени три платени общински паркинга именно с цел опазване на пясъчните дюни.


ВСС доказа, че не може да се справи като оператор

ВСС доказа, че не може да се справи като оператор ...

......... два дни след кражбата на личните данни на милиони българи от регистрите на Националната агенция за приходите.По-късно през деня съдебният инспекторат обясни, че става дума за неволен пропуск. На сайта е бил публикуван работният файл на декларацията на Мирослава Тодорова, а не окончателният му вариант със заличените данни, обяснява институцията. 


Верижна катастрофа между четири автомобила затрудни движението за над час

Верижна катастрофа между четири автомобила затрудни движението за над час ...

......... табелата, сочеща края на Симитли. Задръстването продължи и при разклона за село Железница преди едноименния тунел, най-нетърпеливите още от Черниче поеха по обходния път през центъра на Симитли и село Железница до кв. Струмско на Благоевград. След изтеглянето на отбивка на ударилите се коли, движението към 17.30 часа постепенно се нормализира.


ГДБОП са поискали с писмо в петък съдействие от работодателите

ГДБОП са поискали с писмо в петък съдействие от работодателите ...

......... кой хакна НАП Светлин Нанков отговри, че това е безотговорността на държавата. Той направи аналогия с ремонтите на улиците. По думите му институциите са получавали и друг пък информации за уязвимости, но не са обръщали внимание. Според него атаката може да е за да се накарат институциите да реагират.   


Започна умъртвяването на животните от свинекомплекса в село Николово, в

Започна умъртвяването на животните от свинекомплекса в село Николово, в ...

......... Започна умъртвяването на животните от свинекомплекса в село Николово, в който беше потвърдено наличието на болестта африканска чума по свинете.Става дума за 17 000 свине на различна възраст, предаде БНР.Властите уточняват, че умъртвяването ще бъде извършено по хуманен начин.Зоната около свинекомплекса се охранява от полицията и движението е ограничено.


Бъдещият главен прокурор на България ще има летящ старт, ако

Бъдещият главен прокурор на България ще има летящ старт, ако ...

......... отпадне мониторингът върху България по отношение на съдебната система, Елин Алексов отговори: „Мониторингът е имал своето важно значение, когато е бил иницииран. Но вече се движи по инерционни сили. Нашето общество и институциите ни съзряха достатъчно, за да се движат във вярната посока и да продължат напред без това наблюдение“.


Хиляда пожарникари се борят с избухналите в събота горски пожари

Хиляда пожарникари се борят с избухналите в събота горски пожари ...

......... тези през 2017 г., които отнеха живота на 106 души. Броят на жертвите тогава подтикна португалското правителство да вземе по-сериозни мерки за превенция и борба с пожарите, като резултатът бе, че през миналата година нямаше жертви на горски пожари. Potężne pożary w #Partugalia ... są ranni.#fire#Portugalpic.twitter.com/5aL04wbrTD— Jacpoludek (@Jacpoludek) July 21, 2019


Взимам думата с надеждата, че ще направя ново начало в

Взимам думата с надеждата, че ще направя ново начало в ...

......... Македония. Мицотакис обяви пет проекта в Атина и Солун, включително прехвърлянето на атинския затвор в селището Коридалос в пространство извън града, разрушаване на съоръжения от сегашния затвор, а на негово място изграждане на голям парк.В правителствената програма, според обявеното от Мицотакис, е пълното премахване на употребата на пластмаса през 2021 година.


Премиерът Бойко Борисов стана кръстник на внуците си Бойко-младши и

Премиерът Бойко Борисов стана кръстник на внуците си Бойко-младши и ...

......... Премиерът Бойко Борисов стана кръстник на внуците си Бойко-младши и Иван. Кръщенето се е провело в храма ”Света Петка”.„Бойко и Иван вече са християнчета“, написа Борисов във "Фейсбук". Министър-председателят сподели и кадри от събитието.  Иван скоро навърши годинка, а батко му Бойко през януари стана на 3 години.


Интензивен е трафикът на леки автомобили на всички сухопътни гранични

Интензивен е трафикът на леки автомобили на всички сухопътни гранични ...

......... съобщиха от ГД „Гранична полиция“.На ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" на българо-гръцката граница трафикът на леки коли също е интензивен и в двете посоки. На ГКПП "Калотина" на границата със Сърбия трафикът е интензивен на вход за леки автомобили. Преминаването през всички контролно-пропускателни пунктове на българо-македонската и българо-турската граница се осъществява нормално.


В близките седмици трябва да започне ремонт и реставрация на

В близките седмици трябва да започне ремонт и реставрация на ...

......... е най-близкият космически обект до нас и се оказа, че не е кой знае колко интересен. По интересни са другите планети от Слънчевата система и техните спътници, на които има все още неоткрити и неизследвани неща. В близките години със сигурност и това ще се случи“, вярва доц. Евгени Овчаров.


Тепърва предстои да видим дали изборът на Урсула фон дер

Тепърва предстои да видим дали изборът на Урсула фон дер ...

......... каква политика трябва да има, и ние да направим така, че тази политика да стане реалност“. И допълни: "Фон дер Лайен пое ясен ангажимент, че социалният стълб, за който се борихме последните четири години, ще бъде изцяло претворен в реалност чрез план за действие. Искаме реална социална промяна в Европа“.


Люпко Петрович вече няма да изпълнява ролята на консултант, а

Люпко Петрович вече няма да изпълнява ролята на консултант, а ...

......... на публиката за подкрепата. Труден момент за всички, който ще се преодолее само с победи и по-добри игри и резултати. Затова обаче ще трябва дисциплина във всички аспекти и най-вече – голямо сърце за предстоящите трудни битки”, бяха първите думи на Люпко Петрович като старши треньор на „червения“ клуб. /БГНЕС


„Цяла нация беше хакната“. Това гласи заглавието на водещата новина

„Цяла нация беше хакната“. Това гласи заглавието на водещата новина ...

......... По думите ѝ инцидентът в НАП е тревожен. „Това не бива да се случва в държавна институция“, коментира тя, цитирана от американската телевизия. Българската комисия за защита на личните данни заяви, че ще започне разследване на хакерството. Говорителят на Националната агенция за приходите няма да коментира дали данните са добре защитени.


Иран публикува видео, показващо момента на пленяването на плаващия под

Иран публикува видео, показващо момента на пленяването на плаващия под ...

......... месеца на конфронтация, която вече доведе САЩ и близкоизточната страна на прага на война, пише американската агенция. Великобритания осъди действията на Иран, а иранският посланик в призован във външното министерство в Лондон. По-рано Иран заяви, че танкерът е бил придружаван от британски военен кораб, но такъв не се вижда на видеото.


Инспектори на Агенцията по безопасност на храните и Столичния инспекторат

Инспектори на Агенцията по безопасност на храните и Столичния инспекторат ...

......... днес с няколко изключения липсваха и други животни за продан. Инспекторите отново предупредиха да бъдем внимателни с хранителните продукти на подобни места. Най-често предлаганото месо не е изследвано за трахинела - паразит, който може да причини тежко заболяване. Сред установените нарушения на пазара беше неспазването на регламента за продажба на яйца.


НАП официално обяви на сайта си каква точно информация е

НАП официално обяви на сайта си каква точно информация е ...

......... др.; Как да разбера дали моите данни са изтекли?Очаквайте в близките дни приложение, чрез което да направите справка за това дали личните Ви данни са изтекли. Планирано е справките в приложението да бъдат достъпни след въвеждане на ЕГН и  еднократен код от съображения за сигурност. Приемете отново извиненията ни за създадената ситуация.


Марио Събев, по известен като Буги Барабата, е починал тази

Марио Събев, по известен като Буги Барабата, е починал тази ...

......... авиокомпания “Балкан”. Основател, вокал, китарист и автор на музиката и текстовете на групата “Бараби блус бенд”. Той е съавтор на най-големия хит на Васко Кръпката – “Няма бира”, а за Георги Минчев е написал песента “Равносметка”.От създаването на радио Z-Rock Буги е водещ и автор на сутрешното предаване „Буги тайм”.


Данаил Кирилов се опитва да направи две неща – да

Данаил Кирилов се опитва да направи две неща – да ...

......... а леко в страни. Двамата прокурор и демонстрират лека незаинтересованост”, посочи Йорданов. Психологът коментира и поведението на защитниците на предполагаемия извършител на хакерската атака срещу НАП – 20-годишният Кристиян Бойков. По думите му те не са говорели с факти и конкретни понятия, а по-скоро са били загрижени за репутацията на фирмата.


Днес в Украйна се провеждат предсрочни парламентарни избори. Социологическите проучвания

Днес в Украйна се провеждат предсрочни парламентарни избори. Социологическите проучвания ...

......... да подкрепят партията на Зеленски. Бившият комик без политически опит спечели президентските избори през април с обещанието да се справи с корупцията и да повиши жизнения стандарт на украинците.Малко след встъпването си в длъжност, 41-годишният Зеленски разпусна парламента и свика предсрочни парламентарни избори. Редовният вот трябваше да се проведе през октомври.


Киберсигуростта на държавата рефлектира върху бизнеса. В много държави се

Киберсигуростта на държавата рефлектира върху бизнеса. В много държави се ...

......... много прости хора станаха политици, не че богати влязоха в политиката. Сега има университети и много места от където могат да се научат. Трябва да дойде ново поколение, което да промени нещата. Легализацията на финансирането на партиите ще е точно като легализацията на наркотици." каза в края на разговора Стойчев.


Със сигурност ще има санкции за НАП, тя няма да

Със сигурност ще има санкции за НАП, тя няма да ...

......... означава, че пазар на личните данни е овладян.", заяви още Караджов. "Има закон за вреди на държавата има Конституция и всеки има право да потърси правата си, но ако жалбите са до комисията, хората трябва да знаят, че няма да получат някакво обезщетение, жалбите трябва да са до съда.", завърши експертът. 


Хакери удариха и предоставиха на журналисти архив от сървъра на

Хакери удариха и предоставиха на журналисти архив от сървъра на ...

......... е и секретната програма „Данък-3“. Става дума за тайна поръчка на „SyTech“, които да изтриват наличната информация за парите, имотите и задълженията на високопоставени служители в различни ведомства. Предполага се, че това се прави, за да се прикрият данни за управленци на високи позиции, които могат да предизвикат обществено недоволство.


Футболни ултраси от Евре, Нормандия, събориха статуята на генерал Шарл

Футболни ултраси от Евре, Нормандия, събориха статуята на генерал Шарл ...

......... хулигани не знаят историята", заявиха местните власти. Градската администрация ще се свърже с правоохранителните органи, а камерите за сигурност ще бъдат на разположение на правосъдието, за да бъдат идентифицирани извършителите на престъплението. По-рано Министерството на вътрешните работи на Франция съобщи, че полицията е задържала близо 200 души във връзка с футболния мач.


Катер на иранската брегова охрана принудил танкер, плаващ под алжирски

Катер на иранската брегова охрана принудил танкер, плаващ под алжирски ...

......... постъпи в петък и с друг алжирски танкер „Масдар”, който впоследствие бе оставен да продължи пътя си за разлика от конфискувания танкер „Стена Импер”, плаващ под британски флаг. Според алжирската компании втория й танкер плавал към саудитското пристанище Рас Танура, където трябвало да бъде натоварен и да отплава за Китай. 


Висшият съдебен съвет стартира процедура за избор на нов главен

Висшият съдебен съвет стартира процедура за избор на нов главен ...

......... възможно най-рано - почти половин година преди да изтече мандата на Сотир Цацаров. Аргументът е кандидатите да бъдат обявени възможно най-рано и да има време да се разбере както възможно най-много за тях и професионалният им път, така и за вижданията им за развитието на прокуратурата през следващите 7 години.


До края на 2021 г. магистралата София-Белград ще бъде готова.

До края на 2021 г. магистралата София-Белград ще бъде готова. ...

......... и за ускорената електрификация на жп линията и изграждане на жп магистрала между София и Белград. Димитровград прие и второ наименование - българското Цариброд, по-рано тази година. Тук живеят предимно етнически българи. Двамата министри поднесоха венци и цветя и пред паметника на Васил Левски в Цариброд - на метри от общината.


Премиерът на Косово Рамуш Харадинай е подал оставка. Причината е

Премиерът на Косово Рамуш Харадинай е подал оставка. Причината е ...

......... сърби, роми и политически опоненти на косовските албанци по време и след войната през 1998-99.В средата на януари Специалният съд започна разпити в Хага, където бяха разпитани още двама бивши бунтовници от АОК, Рустем Мустафа-Реми и Сами Лущаку.Косовските медии смятат, че първите обвинителни актове вероятно ще бъдат издадени тази година


Над 200 000 посетители са преминали през Роженския събор в

Над 200 000 посетители са преминали през Роженския събор в ...

......... изпълнение на "100 каба гайди", "101 каба гайди", "Каба кабадайлии", Златина Узунова, Валя Балканска, Петър Янев, Кристина Енгерова, Светла Дукатева, Николай Славеев, оркестрите "Рожен" и "Родопски солисти" и др.Утре е заключителният трети ден от Събора на народното творчество и животновъдството, когато ще бъдат обявени лауреатите на Националния фолклорен конкурс "Рожен".


Граничните пунктове на страната ни работят с нисък капацитет заради

Граничните пунктове на страната ни работят с нисък капацитет заради ...

......... пътуване и чужд документ за пътуване (при наличие на такъв). Изисква се още оригинал на нотариално заверено писмено съгласие от отсъстващия при пътуването родител. С цел намаляване времето за проверка, родителите/придружаващите лица предварително да подготвят и представят незаверено копие на документа за съгласие, което да остане на граничния пункт след преминаване.


Над 10 000 души, включително известни опозиционни политици, участваха в

Над 10 000 души, включително известни опозиционни политици, участваха в ...

......... демонстрация в центъра на Москва с искането за свободни и честни местни избори.Информацията за събитието съобщава неправителствената организация „Белият брояч”, цитирана от БНТ.  Демонстрацията се проведе, след като властите отказаха да регистрират съмишленици на опозиционния лидер Алексей Навални и други критици на Кремъл за изборите през септември за столичния градски съвет.


В навечерието на масовите протести в Хонконг полицията иззе най-голямата

В навечерието на масовите протести в Хонконг полицията иззе най-голямата ...

......... опасен, без съмнения смятам, че това е най-голямото конфискуване на взрив от всички, извършени в Хонконг", заяви той пред журналисти. На местата, където са открити експлозивите, пристигнаха пожарникарски екипи, от сградата бяха евакуирани всички граждани, докато сапьорите обезвреждаха взривните вещества. Утре в Хонконг се очаква нов масов протест срещу законопроекта за екстрадиция.


Отборът на Софийската математическа гимназия “Паисий Хилендарски” се завърна от

Отборът на Софийската математическа гимназия “Паисий Хилендарски” се завърна от ...

......... с други години са дадени много по-трудни задачи. За Кристина най-напрегнатият момент е мисълта, че е в друга държава. За Стефан най-голямата конкуренция извън азиатските страни са американците. Благодарение на резултатите нашият отбор взе купа за Първи подгласник на купата Po Leung Kuk, която се връчва на участниците от неазиатски отбор.


Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в

Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в ...

......... известната търговска верига "Баухаус" в град Брухзал, на около 70 километра северозападно от Щутгарт. Търговският център е на няколкостотин метра от неголямо летище. Предполага се, че тримата загинали са били в самолета. Все още не е известна причината за катастрофата, кои са били хората в самолета и дали има други пострадали. 


Катастрофа затрудни частично движението по магистрала „Марица” този следобед. Кола

Катастрофа затрудни частично движението по магистрала „Марица” този следобед. Кола ...

......... се вряза в тир с дини при 18-и километър на платното в посока София.След удара колата се е запалила, а дините са се разпилели по магистралата. По информация на БТВ в региона, шофьорът на лекия автомобил е избягал.Няма данни за пострадали хора. Платното е затворено, което предизвиква проблем за трафика.


Пожарникари от Пловдив са извадили 6 варела, ползвани за съхранение

Пожарникари от Пловдив са извадили 6 варела, ползвани за съхранение ...

......... в Цалапица.Химичното съединение било необходимо за ароматизирането на газ „пропан-бутан”, съобщиха от МВР. При последваща проверка в пункт за изкупуване на метали са открити още 10 такива съда. Те са били херметически затворени и също са депонирани в Цалапица.Направени са замервания в реката и в проверения пункт. Резултатите показали, че няма следи от замърсяване.


Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще подкрепи кандидатурата на румънката

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще подкрепи кандидатурата на румънката ...

......... подкрепи Кьовеши.  Двамата кандидати не успяха да съберат категорично мнозинство от стария състав на Европейския парламент. Новите евродепутати и правителствени ръководители имат няколко месеца, за да направят окончателен избор. Европейската прокуратура трябва да заработи през 2020 година. Основната ѝ цел ще бъде да наказва злоупотребите с еврофондове и измами с ДДС.


В Рим е обявено максимално равнище на терористична заплаха. Полицията

В Рим е обявено максимално равнище на терористична заплаха. Полицията ...

......... тунизиецът Анис Амри, който впоследствие бе убит от полицията в Милано. Полицейското управление на Рим е предало на всичките патрули изображения с външността на сириеца. Името му остава неуточнено, защото се смята, че има три различни страници във Facebook. При откриването му полицията трябва да съобщи на отдела за специални операции. 


Бразилия се намеси в конфликта между Запада и Иран. Южноамериканската

Бразилия се намеси в конфликта между Запада и Иран. Южноамериканската ...

......... напуснала и корабът е възобновил първоначалния си курс към Саудитска Арабия. Британският външен министър Джеръми Хънт заклейми действията на Иран и предупреди, че ще има сериозни последици, ако танкерът не бъде освободен. Снощи върховният съд на Гибралтар удължи на срока на задържане на иранския танкер "Грейс 1" с още 30 дни.