Издирваните за погрома в бар “Бесо” Веско Стоянов и Петър

Издирваните за погрома в бар “Бесо” Веско Стоянов и Петър ...

......... коментар по случая. Не е ясно дали двамата са били в чужбина или в България.  Случаят с погрома в заведението е от 12 август. Тогава мъжете изпочупиха мебели в столичния ресторант. За него стана ясно когато собственикът на заведението Емануил Лазаров пусна записа от охранителна камера. МВР веднага започна разследване по случая.


САЩ внесоха съдебен иск срещу бившия сътрудник на американската Агенция

САЩ внесоха съдебен иск срещу бившия сътрудник на американската Агенция ...

......... споразумения за неразкриване на поверителна информация, съобщава БТА.През 2013 г. Сноудън разкри секретни документи за масово следене на комуникациите и интернет в САЩ. Американското министерство на правосъдието посочи, че Сноудън е публикувал книгата си "Лично досие" (Permanent Record), без да я предостави на разузнавателните служби за преглед преди издаването й.


Поскъпване на горивата в България ще има заради шока на

Поскъпване на горивата в България ще има заради шока на ...

......... при положение, че се задържат тези цени на суровия петрол“, обясни икономистът. Според Богданов, индустрията вече изпитва много големи затруднения заради икономическите проблеми на Германия и Италия. Той не изключи България да влезе в рецесия, ако продължат турболенциите в големите страни от еврозоната, към които предприятията ни изнасят основно продукцията си.


Евродепутати поискаха да бъде гласувана резолюция, която да набележи конкретни

Евродепутати поискаха да бъде гласувана резолюция, която да набележи конкретни ...

......... финансирали с 1 млрд. евро информационни елементи на политически партии и то на тези, които искат да унищожат Общността и които се намират в крайно дясната част на този полукръг - както от Италия, така и от Франция и от други страни“.Нека си дадем средствата, за да реагираме, призова Дюран.


Управлението на София не е ляво или дясно, то е

Управлението на София не е ляво или дясно, то е ...

......... стоя, няма да има положителен завършек, реших да се кандидатирам за кмет на София. Аз не се боря за власт, искам да помагам на хората и понеже повече не мога да го правя като омбудсман, се кандидатирах за кмет, заяви Манолова, като съобщи, че понеделник ще представи управленската си програма.


Хакерите са мощно оръжие в ръцете на престъпници, на терористични

Хакерите са мощно оръжие в ръцете на престъпници, на терористични ...

......... категоричен Колев. Той заяви, че в България има осъдени за разпространение на информация, каквато бе публикувана за приятелката на кандидата за кмет арх. Игнатов, както и че е престъпление да се упражнява такъв тип тормоз. По думите му Интернет не е безопасно място и в това трябва да бъдат възпитавани децата..Столичната полиция издирва Здравка Велкова Дамянова на 65 години.Жената е

Столичната полиция издирва Здравка Велкова Дамянова на 65 години.Жената е ...

......... Велкова Дамянова е с ръст около 150 см, къса бяла коса, светли очи, слабо телосложение и бяла кожа. Вероятно не носи у себе си документи за самоличност.Гражданите, които имат информация за издирваната жена, могат за сигнализират на тел. 112, 02982-71-66, 02982-71-19 или в най-близкото поделение на МВР.Анонимността им е гарантирана.


Две неща трябваше да накарат България да замълчи като програма

Две неща трябваше да накарат България да замълчи като програма ...

......... Или на романи? А не е ли по-правилно парите да отидат за читанки и учители? Преди да сме се погребали...Има стара приказка: "Власите се давят накрая на Дунава". Дойде ред за нещо ново. Например: Българите се давят на плиткото. За разЦвета или за разгрома на нацията става дума? Д-р Димитър Попкутуев  


Не мисля, че нечия оставка би решила една криза, заяви

Не мисля, че нечия оставка би решила една криза, заяви ...

......... вината, може би трябва да я търсим някъде по-назад, в хората, които евентуално са доставяли различна техника, хората, които евентуално са работили по техническото изграждане. Мисля, че е по-добре да разберем къде е проблемът, за да бъде решен и за да не стават такива неща", коментира генералният директор на БНР.


ТИР, превозващ гуми, се запали по време на движение на

ТИР, превозващ гуми, се запали по време на движение на ...

......... изгарят за минути, магистралата е задимена, движението към Бургас е спряно. Участък от магистралата от 25-30 км в посока Бургас остана блокиран за движение за часове. Движението вече е възстановено. Участъкът беше обработен от екипи на пожарната и платното беше напълно почистено с вода, но ако ви предстои пътуване - бъдете внимателни.


Правителството на Заев изпълни ангажиментите си, на ход е Съветът.„От

Правителството на Заев изпълни ангажиментите си, на ход е Съветът.„От ...

......... ги подкрепя на огромния опозиционен митинг. Днес виждам, че освен тежката политическа отговорност да придвижат страната си напред, те успешно носят и тази на изпълнените предизборни ангажименти. ПЕС решително ще подкрепи СДСМ в предстоящите парламентарни избори през 2020 г. Обмисляме голяма конференция, посветена на Югоизточна Европа с домакинството на Скопие.“, заключи Станишев.Хулиганство ли е да снимаш полицаи докато са на работа?

Хулиганство ли е да снимаш полицаи докато са на работа? ...

......... този нормативен акт, тъй като би се стигнало до законодателна празнота по отношение на наказването на проявите, които не са хулиганство по смисъла на Наказателния кодекс", се посочваше в мотивите към последните промени в указа, подписани от министър-председателя. Осем години по-късно Борисов вече допуска възможността УБДХ да бъде напълно отменен. Свободна Европа


Приключена е проверката, разпоредена от главния прокурор по повод спирането

Приключена е проверката, разпоредена от главния прокурор по повод спирането ...

......... едновременно на територията на цялата страна поради описаните по-горе специфични задължения и характеристики на националното радио. Профилактика на предавателите на „НУРТС България“ ЕАД се осъществява поетапно, за не повече от осем часа през деня, в различни дни, по един предавател на регион, по възможност в диаметрално противоположни части на страната.


Идеята да се върне задължителната казарма я възприемат положително само

Идеята да се върне задължителната казарма я възприемат положително само ...

......... че българското общество възприема положително тази идея, допълни Михов. Във Франция не се връща наборната военна служба, не се връща никъде". От общо 27 членки на НАТО, 5 имат наборна служба и аз понеже съм бил в казармата 2 години, знам, че това е най-тъпото нещо на света, каза още Папазян. 


Евелина Славкова от изследователски център „Тренд“ очаква изненади по отношение

Евелина Славкова от изследователски център „Тренд“ очаква изненади по отношение ...

......... въпрос, като Пловдив, Русе, Хасково, Кърджали, Варна, Велико Търново. Има много точки, които ще наблюдаваме с интерес“. Евелина Славкова коментира и ситуацията в БНР. Според нея изходът са обявяване на ясни аргументи защо са взети конкретните решения и подаване на оставки, а очакванията ѝ са, че се изчаква бурята да затихне. 


”Аз не разбирам нито русофилството, нито русофобството. Както не разбирам

”Аз не разбирам нито русофилството, нито русофобството. Както не разбирам ...

......... обвинение за шпионаж. Той бе изведен от дома си с белезници. По-късно стана ясно, че Борисов само е разпитван като свидетел. Вечерта от прокуратурата съобщиха, че все още няма обвинения по разследването. На следващия ден председателят на Сдружение "Русофили" Николай Малинов бе обвинен за дейност в полза на чужда държава.Днешният ден е бил решаващ в Руско-турска война (1877-1878 г.).

Днешният ден е бил решаващ в Руско-турска война (1877-1878 г.). ...

......... в нея бил открит един от най-старите български ръкописи - Енинския апостол от XI век. На север се намират селищата Шипка и Шейново, участвали активно в Освободителната война. От тези селища започва националният паметник Шипка. Край Шейново е Паметникът на победата. Там е била разбита и пленена войската на Вейсел паша.  


Възможно е поскъпване на горивата у нас с от 5

Възможно е поскъпване на горивата у нас с от 5 ...

......... случва в европейски план, така че начинът, по който вървят цените в Европа, предопределя и начина, по който се изменят и в България, но да, ако цените на суровия петрол се запазят на тези нива, това ще даде отражение на вътрешния пазар, обясни председателят на Българската петролна и газова асоциация: 


Граждани са сигнализирали за обвинения в блудство пастор Даниел Хъл

Граждани са сигнализирали за обвинения в блудство пастор Даниел Хъл ...

......... място пристига полицията заедно с Костадинова. Даниел Хъл не реагира, като дори е изгасено осветлението. Налага се на служителите на реда да изведат пастора и децата. Става ясно, че британецът се грижил за тях и ги развеждал по различни мероприятия. Според съседи, преди сигналите, събиранията в къщата продължили около 15 дни.


„Евро-атлантическият център за сигурност“, учреден на 16-ти септември 2019г., е

„Евро-атлантическият център за сигурност“, учреден на 16-ти септември 2019г., е ...

......... инициативи на центъра ще бъдат свързани с темите за дезинформация и фалшиви новини, борбата с трафика на хора, етническия мир и толерантност, както и създаването на култура на спомнянето за периода на комунистическия режим в България.“Нашата кауза е сигурна и просперираща България в един сигурен и предвидим свят,” подчерта Цветанов.


Светът не беше виждал такова нещо. За 10 години в

Светът не беше виждал такова нещо. За 10 години в ...

......... Саудитска Арабия. Пазарът ще отчете и фактът, че тези инсталации са лесно достъпни. С няколко дрона се извади от строй цяла една индустрия”, коментира Бенчев. “Пазарът се влияе само от котировките. В различните бензиностанции цените варират от 2,10 до 2,30 лв. Нашите цени са най-ниските от цяла Европа", завърши Светослав Бенчев.


Съединените щати не искат война с Иран, заяви американският президентът

Съединените щати не искат война с Иран, заяви американският президентът ...

......... се дължи на факта, че атакуваните саудитски петролни инсталации осигуряват 5 процента от глобалното производство на петрол. Основните индекси на водещите фондови борси в Европа се понижиха в края на сесията в понеделник. Инвеститорите все още осмислят ескалацията на напрежението в Близкия изток след атаките над петролното производство в Саудитска Арабия.


ТИР се запали на АМ ”Тракия”. Временно се ограничава движението

ТИР се запали на АМ ”Тракия”. Временно се ограничава движението ...

......... ТИР се запали на АМ ”Тракия”. Временно се ограничава движението при км 156 на АМ ”Тракия” в посока Бургас. Това съобщиха от Агенцията ”Пътна инфраструктура”.Движението се осъществява по обходен маршрут: п.в. "Пловдив-изток" - Пловдив - Поповица - Плодовитово - АМ "Тракия".


В Русе отново има обгазяване, съобщиха местни жители пред Нова

В Русе отново има обгазяване, съобщиха местни жители пред Нова ...

......... През последните години хората многократно са сезирали различни институции, но решение на проблема не е намерено. Новозагорци настояват за монтиране на измервателна станция, която в реално време да дава възможност всеки да се информира за качеството на въздуха. От централата заявиха, че започват модернизация и се надяват скоро да няма задушливи миризми.


Църквата чества паметта на Света София и дъщерите й Вяра,

Църквата чества паметта на Света София и дъщерите й Вяра, ...

......... на този ден се месят пресни питки и се раздават с грозде или с други плодове за здраве, щастие и любов. Пеят се песни и се играят хора. Празникът се почита най-тържествено от именниците.Денят е обявен и за празник на столицата ни - София, чието име на гръцки означава "премъдрост". 


Пореден протест срещу единствения кандидат за нов главен прокурор Иван

Пореден протест срещу единствения кандидат за нов главен прокурор Иван ...

......... имаше и в Пловдив. Той протече пред сградата на прокуратурата в града на тепетата на пл. "Съединение" и се организира от гражданската инициатива "Понеделници за правосъдие". Според организаторите Гешев не е направил нищо, за да разкрие кой източи КТБ, а той е единственият кандидат към момента за обвинител номер 1 на България. 


Отнемане на предимство на автомобила на НСО е основната версия,

Отнемане на предимство на автомобила на НСО е основната версия, ...

......... движението следва да отдават предимство и да се съобразяват с автомобилите със специален режим на движение. От друга страна служителите от НСО, когато видят, че някой автомобил не отдава това необходимо предимство, у тях веднага възниква усещането за опасност за охраняемото лице``, каза още бившият шеф на НСО Румен Миланов. 


Имаме 25 абсолютни първенци на националните олимпиади по физика. Само

Имаме 25 абсолютни първенци на националните олимпиади по физика. Само ...

......... на образованието, с изключение на Далечния Изток. Техниката напредва прекалено бързо, хората предпочитат нещо по-леко, което да се повтаря монотонно, обяснява Теодосиев. Много хора не подозират колко много талант има около нас, подсказва учителят. Първо трябва да има личен пример на учителите. Силните личности се възпитават от силни личности, категоричен е Тедосиев.


Българската икономика и в частност Български енергиен форум са натоварени

Българската икономика и в частност Български енергиен форум са натоварени ...

......... цената на тока.Няма да бъде прекратено изкупуването на ток от електроцентралите докато са валидни договорите и докато самите инвеститори не решат да напуснат България,смята Казанджиев.По въпроса за кризата с петрола след атаката с дронове в Саудитска Арабия, експертите заявиха, че поскъпван на цените може да бъде отчетено след 9 месеца.


Специалните сили и сухопътните войски на армията са в готовност

Специалните сили и сухопътните войски на армията са в готовност ...

......... ще я караме, няма как да стане", коментира Каракачанов.Той каза още, че е привърженик също на връщането на задължителната наборна военна служба в срок от 6 до 9 месеца, но към момента нямало политическа воля за това. "Това е една идея, която рано или късно ще се реализира", каза Каракачанов. 


„Хоризонт“ беше самоубит за втори път след кризата през 2001

„Хоризонт“ беше самоубит за втори път след кризата през 2001 ...

......... „Хоризонт“ е изключително тежка медийна грешка. Програма „Хоризонт“ е информационен лидер, лидер по доверие. Да гръмнеш „Хоризонт“, това означава да гръмнеш страната… Ако не се осъзнае тежестта на грешката, кризата ще продължи. Проблемът е репутационен“. Доц. Пешева не очаква, че случващото се в Радиото да възпрепятства спокойното провеждане на предизборната кампания.


Столичната регионална здравна инспекция потвърди за заболяло лице от вирусен

Столичната регионална здравна инспекция потвърди за заболяло лице от вирусен ...

......... За да се преодолее този проблем, районната администрация трябва да работи съвместно с органите на реда и да следи за спазването на обществените норми. Опасността от епидемия на хепатит А ще изчезне тогава, когато местната власт инвестира в дългосрочното развитие на район и трайно, ефективно разрешаване на най-належащите му проблеми".


Аз съм един от малкото читатели, слушатели и зрители, които

Аз съм един от малкото читатели, слушатели и зрители, които ...

......... в никакъв случай не може да бъде водеща новина в емисиите на телевизиите и останалите медии.5. Пожелавам на Караянчева бързо оздравяване и възстановяване, за да подължава и занапред да ни весели и разсмива с полуграмотните си познания в различни области и свързаните с това невежество съответни изказвания и изявления.Любо Кольовски


Без дебат и въпроси Комисията за атестирането и конкурсите единодушно

Без дебат и въпроси Комисията за атестирането и конкурсите единодушно ...

......... качества. След като чу заключението на Комисията по атестиране и конкурсите, Гешев коментира, че онези, които са очаквали да формират своята позиция въз основа на установеното около неговата професионална кариера, очевидно ще бъдат разочаровани и вместо да си губят времето, по-добре "да насочат своите усилия към други сегменти на своята дейност".


Една много трудна битка се очертава. Наистина има много условия

Една много трудна битка се очертава. Наистина има много условия ...

......... съм казвала, че когато говорим за кампания, никога не трябва да бъдат замесвани семействата и децата. В крайна сметка човек персонално отговаря за себе си. Всичко бе на изключително ниско ниво, но все пак има и позитив - хората, които не познаваха инж. Игнатов, вече го познават, заяви още Славкова.


Директор на програма ”Хоризонт” става Мартин Минков с решение на

Директор на програма ”Хоризонт” става Мартин Минков с решение на ...

......... и временно изпълняващият длъжността шеф на "Хоризонт" - Николай Кръстев, си подаде оставка. Той беше на позицията за няколко часа, след като дотогавашният директор Ивайло Савов се пенсионира. Мартин Минков беше дългогодишен кореспондент на БНР в Скопие, а в мандата на предишния генерален директор Александър Велев беше програмен директор на радиото.


Това беше саботаж срещу правителството. Чист саботаж. Надявам се проверките

Това беше саботаж срещу правителството. Чист саботаж. Надявам се проверките ...

......... Радев, че свободата на словото в България е в криза и медиите се управляват чрез някой телефон, както държавата.Как става това, като няма свобода на словото? Не мога да се занимавам с Корнелия Нинова. Какво да ѝ кажа - пусни екипите на "Позитано". Стига, това е несериозно", каза още Борисов. 


Освен счупване в областта на раменната кост, Караянчева има и

Освен счупване в областта на раменната кост, Караянчева има и ...

......... оперирана буквално по спешност вечерта. Извършихме оперативна интервенция, с която стабилизирахме счупването със специални винтове, за да е възможно в следващите 15 дни да започне да я раздвижва и в рамките на един месец да бъде в кондиция и да започне да прави всичко с ръката", посочи още проф. Балтов. 


„Нямаме учителски протест, това са групи, които протестираха срещу Стратегията

„Нямаме учителски протест, това са групи, които протестираха срещу Стратегията ...

......... разпространява "измислени внушения за нарушени учителски права". Протестиращите учители се събират в 16 часа пред министерството на образованието, като в знак на символичен протест ще дадат на чиновниците в министерството бутилирана вода. Акцията е под надслов „за да знаят чиновниците в МОН, че ако правят неблагоприятни промени, ще пият студена вода”.


Оказва се, че свободата на словото в България зависи от

Оказва се, че свободата на словото в България зависи от ...

......... лица. Това говори, че е силно притеснен. Очевидно някакъв страх започва да владее българския премиер“, каза още Дърева. Тя коментира и шпионския скандал от миналата седмица. Според нея това е било „откровена репресия“.  По думите й, политически възгледи, които са гарантирани от Конституцията, са признати за легитимни чрез репресия на интелектуалци.


В първия работен ден след безпрецедентното спиране за 5 часа

В първия работен ден след безпрецедентното спиране за 5 часа ...

......... Зам.-главният прокурор Иван Гешев съобщи, че в най-кратки срокове прокуратурата ще обяви резултата от работата по случая. По думите му днес наблюдаващият прокурор от ВКП ще анализира с ДАНС всички факти и обстоятелства, които са възложени да бъдат проверени.  Очаква се информацията да бъде предоставена най-рано днес, най-късно в петък.


От днес до 22 септември ще бъде извършван засилен контрол

От днес до 22 септември ще бъде извършван засилен контрол ...

......... водача, което може да се окаже фатално. Според Закона за движение по пътищата, на водачите е забранено да използват мобилни телефони по време на движение, освен чрез устройство, позволяващо това да става без участието на ръцете. Санкцията за подобно нарушение, е глоба от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки.


Председателят на НС Цвета Караянчева е оперирана в болница „Лозенец”,

Председателят на НС Цвета Караянчева е оперирана в болница „Лозенец”, ...

......... болница „Лозенец”, където беше закарана след катастрофа на пътя Шумен-Силистра.На Караянчева е направена оперативна интервенция, при която се стабилизира костен фрагмент към раменната става. Остеосинтезата се извърши под рентгенов контрол с три винта, съобщават от лечебното заведение. Хирургичната част е продължила 30 мин. Пациентката е прекарала спокойно нощта, съобщава Нова тв.


Пожарът, който възникна на 14 септември в местността „Сухото езеро”

Пожарът, който възникна на 14 септември в местността „Сухото езеро” ...

......... седмица в землището на с. Богослов, община Кюстендил, са били унищожени дървена барака, ограда, 20 овощни дръвчета, 15 лозници. Пожарът е обхванал площ от 20 дка и е угасен от два противопожарни екипа на РСПБЗН - Кюстендил. Спасени са били пет къщи и 60 дка смесена гора, няма пострадали хора.


Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев отправиха своите поздравления

Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев отправиха своите поздравления ...

......... с устрем и вдъхновение по предизвикателния, но благороден път на познанието. Бъдете любознателни и не се огъвайте пред препятствията, а ги превръщайте в трамплин към успеха. Отстоявайте с думи и дела територията на духовността, достойнството и човечността и каквото и да правите, нека бъде с мисъл за България.На добър час!


Хората в сливенската ромска маха вярват на този човек, той

Хората в сливенската ромска маха вярват на този човек, той ...

......... по друг начин, нямаше да бъде толкова добре приет. Същото е и с децата, посочи тя. Този човек си е намерил рай и си го е купил, коментира тя. Хората там явно силно са се вкопчили в този човек, който ги изважда от дъното, затова нямат критично отношение, каза още психологът.


Компанията развива дългогодишно партньорство с образователните институции.„Желаем на учителите, учениците

Компанията развива дългогодишно партньорство с образователните институции.„Желаем на учителите, учениците ...

......... извърши обходи и профилактика на електроразпределителните съоръжения, собственост на дружеството, които се намират около училищата и детските градини на обслужваната територия в Западна България. Съоръженията са приведени в отлично техническо състояние. Профилактиката е необходима и за да се минимизира риска от смущения на учебния процес заради евентуални прекъсвания на електрозахранването.


Когато настъпват такива тежки пътнотранспортни произшествия, налице е човешка грешка.

Когато настъпват такива тежки пътнотранспортни произшествия, налице е човешка грешка. ...

......... каза пък бившият директор на НСО ген. Димитър Владимиров. По думите му, шофьорът на Цвета Караянчева е един от най-добрите в НСО, назначен е още през 2003 година. „Министър-председателят не може да си позволява да кара колата сам и да се обръща и да гледа камерите дали го снимат”, коментира ген. Владимиров.  


В този час се преустановява пропускането на леки и товарни

В този час се преустановява пропускането на леки и товарни ...

......... час се преустановява пропускането на леки и товарни автомобили на ГКПП ”Лесово”заради ремонт на пункта ”Хамзабейли”.Ограничението ще бъде в сила до 14 часа днес, съобщава БНТ.От гранична полиция съветват водачите да изберат алтернативни маршрути и напомнят, че заради ремонт до 14 октомври движението през граничен пункт "Златарево" ще бъде затруднено.


Около 700-800 пациенти чакат за бъбречна трансплантация. Годишно се правят

Около 700-800 пациенти чакат за бъбречна трансплантация. Годишно се правят ...

......... да се правят толкова малко трансплантации е, че няма донори. "Има чакащи, екипи и бази за трансплантация, но няма донори", заяви професорът. Всяко донорство, което се извършва в чужбина, първото изискване за ЕС е да има донор. Всяка страна си пази органите, когато се получават при пътни инциденти, обясни проф. Панчев.


Европейският парламент се събира днес на първото си заседание за

Европейският парламент се събира днес на първото си заседание за ...

......... ще се проведе в Брюксел. Този член предполага отнемане правото на глас в Съвета, което обаче изисква единодушие при вота от всички страни членки. Също така Комисията ще запознае министрите с последния развой по спазването на върховенството от страна на Полша. Министрите ще оценят работата по многогодишната финансова рамка 2021-2027-ма година.


Нямаме учителски протест, а родителски. Няколко учители инициираха и протест

Нямаме учителски протест, а родителски. Няколко учители инициираха и протест ...

......... хиляди души. Ако пак се случи, дали министър Вълчев ще подаде оставка”, попита друг родител. “Тази акция е провокативна. Всички мерки, които вземаме е, за да върнем децата в училище. Няма как да имаме проспериращо общество, ако децата не са  образовани и пригодени за пазара на труда", категоричен бе Красимир Вълчев.


Недоволство сред пчеларите във Варненско. От бранша настояват за по-строг

Недоволство сред пчеларите във Варненско. От бранша настояват за по-строг ...

......... сме твърдели, че пестицидите са безопасни. Те са отрови и регистрацията им е много дълъг процес. Няма бездействие. Тази година сме имали над 100 сигнала, веднага сме предприели мерки. Написани са 23 наказателни постановления и 32 акта”, заяви инж. Николай Роснев, заместник председател на Българската агенция по безопасност на храните.


Разбира се, че сме дясна партия и вярваме дълбоко в

Разбира се, че сме дясна партия и вярваме дълбоко в ...

......... да злепостави ДБГ и е в услуга на ГЕРБ, Йорданка Фандъкова и нейното управление. Г-н Борислав Игнатов е симпатичен човек и аз бих го подкрепил на втори тур. За нас категорично Мая Манолова е човекът, който може да промени управлението на София. Не сме сключвали сделка с нея", разкри Делчев.


Цените на петрола се увеличиха с над 10 % след

Цените на петрола се увеличиха с над 10 % след ...

......... цел стабилизиране на пазарите след въздушното нападение срещу нефтени съоръжения в Саудитска Арабия. Атаката, извършена с дронове, доведе до нарушаване на производството и износа на петрол на кралството и засегна пет процента от световното производство на черното злато. Цените на петрола скочиха с 10% в първите часове на борсовата търговия.


Людмил е старобългарско име и идва от старинното „люде”, хора,

Людмил е старобългарско име и идва от старинното „люде”, хора, ...

......... напитките са изискани, масата изящно подредена. По грандиозните празненства предпочита да проведе в ресторант, кафене. Обича да танцува, да общува, да се весели от душа. Оценява само скъпи подаръци. Има изтънчен вкус. Ще е удовлетворена от получаването на златен пръстен, изискан комплект козметика или парфюми, маркови съдове или красива картина.  


Днес изтича срокът, в който партии, местни коалиции и инициативни

Днес изтича срокът, в който партии, местни коалиции и инициативни ...

......... Общинските избирателни комисии за участие в изборите на 27 октомври.На национално ниво заявка за участие са подали 59 партии и 7 коалиции. Също днес трябва да бъдат обявени тарифите на печатните и онлайн изданията, желаещи да се включат в отразяването на вота. За електронните медии срокът изтича на 26 септември.


На церемонията на наградите Иг-Нобел*, известни също като Антинобелови награди,

На церемонията на наградите Иг-Нобел*, известни също като Антинобелови награди, ...

......... към истина в психологическата наука. Лична перспектива“. Първите Иг Нобелови награди са връчени през 1991 г. за „Опити, които не могат, или по-добре да не бъдат повтаряни“. По-рано са връчвани в Масачузетския технологичен институт, а после в Харвардския университет. Превод Фрог Нюз * Иг-Нобел – от английски: Ig Nobel Prize, от игра на думи: ignoble – низък, позорен.


Историята на бившият полицай Ивайло Стоянов е най-яркото доказателство как

Историята на бившият полицай Ивайло Стоянов е най-яркото доказателство как ...

......... МВР, което го мотивира да се бори. Това, което го „ядосва е несправедливостта” и е категоричен, че „черното е черно” и не може да се променя в бяло.„Когато такива хора се измъкват безнаказано, следващият път могат да убият", смята Ивайло. Сили да продължи борбата му дава неговото семейството и близките му. 


Преди началото на учебната година родители излязоха на протест в

Преди началото на учебната година родители излязоха на протест в ...

......... - джендър образование, да се издирват с учители и полиция, ако отсъстват от училище и личните им данни да бъдат споделяни в електронни дневници. Родителите подписаха декларации с конкретните си несъгласия и позираха с тях за снимки пред различни институции. Утре протестиращите ще входират декларациите в училищата на децата си.


НСО побърза да се похвали, че са били ”бързи и

НСО побърза да се похвали, че са били ”бързи и ...

......... произшествието е било незабавно обезопасено. При инцидента г-жа Цвета Караянчева е получила нараняване и незабавно е транспортирана в болнично заведение. Национална служба за охрана не разполага с информация за други пострадали от инцидента. Причина за пътния инцидент и вината за причиняването му ще бъдат установени в рамките на текущото разследване.


Айде стига с тази свобода на словото. Всеки ден ни

Айде стига с тази свобода на словото. Всеки ден ни ...

......... манипулират", каза още той Рашидов заяви, че Мая Манолова и Йорданка Фандъкова са много симпатични дами. Цветан Цветанов беше един много полезен човек, но Борисов излезе пред хората - и с каруца да е, а не с джип, пак ще спечели и трябва да го поздравим за това, коментира още той.


Граждани, живеещи в близост до столичния булевард ”Ломско шосе” излизат

Граждани, живеещи в близост до столичния булевард ”Ломско шосе” излизат ...

......... и облагородяването на района, а искат само да се спазва Конституцията и да има справедливост. "В чл. 17 ал. 5 от Основния закон е записано, че отчуждаване на неприкосновена частна собственост за държавни или общински нужди е допустимо, но само срещу предварително равностойно обезщетение", уточняват представители на протестиращите пред БНТ.


Най-малко един човек е убит, а множество хора са ранени

Най-малко един човек е убит, а множество хора са ранени ...

......... на глава от населението от всяка развита държава.Миналата година две трагични събития шокираха град Торонто. Жена и младо момиче бяха убити, а 13 други бяха ранени при стрелба през юли 2018 г. в квартала на Торонто „Гъртаун”. През май 2018 г. взрив избухна пред ресторант в Мисисауга, ранявайки 15 души.


В Севлиево се провежда Варварски събор. Лагери, като от едно

В Севлиево се провежда Варварски събор. Лагери, като от едно ...

......... Лагери, като от едно време вече са построени край стените на крепостта „Хоталич”.Бойци в доспехи ще мерят сили в стрелба и майсторски работилници.В програмата има още робски събор, както и възможност за продажба на съпрузи - стига, разбира се и половинките да са съгласни да бъдат продадени за един ден.


В началото на учебната годна всички деца, които тръгват на

В началото на учебната годна всички деца, които тръгват на ...

......... и детските градини няма данни, допълва БНТ.  След епидемията от морбили здравните власти в София установили,че има училища и детски градини,в които липсват данни за имунизационния статус на част от децата. За това поискали от семейните лекари да издадат отново имунизационни паспорти на децата, за които няма информация в учебните заведения.


Крадци отмъкнаха масивна, 18-каратова златна тоалетна на стойност 1 милион

Крадци отмъкнаха масивна, 18-каратова златна тоалетна на стойност 1 милион ...

......... към водопровода, кражбата й е предизвикала наводнение“, допълни полицейският инспектор, който разследва случая. Според него, нападателите са използвали два автомобила. Дворецът Бленъм е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Той е бил дом на херцога на Марлбъро и рожденото място на Чърчил. Заради инцидента дворецът остана затворен за посетители днес.


Фоторепортерът на Клуб Z Веселин Боришев беше задържан преди вчерашния

Фоторепортерът на Клуб Z Веселин Боришев беше задържан преди вчерашния ...

......... "Още в понеделник ще подам жалба срещу задържането му", заяви и адвокат Хаджигенов. Клуб Z  пита  вътрешния министър: кой е издал заповед да се арестуват журналисти по време на изпълнение на служебните им задължения? И колко пъти досега журналисти са арестувани за това, че снимат полицаи? Или актът на полицията има за цел сплашване?


Белгийската прокуратура разследва за корупция кандидатът за еврокомисар Дидие Рейнърдс,

Белгийската прокуратура разследва за корупция кандидатът за еврокомисар Дидие Рейнърдс, ...

......... изрази изненадата си и заяви, че не знае за водено срещу него разследване. Негов говорител заяви, че това е "организирана" атака, насочена към "причиняване на вреда". Дидие Рейнърдс е предложен за комисар по "Правосъдие", като ще отговаря и за върховенството на закона в новата комисия на Урсула фон дер Лайен.


Злато, сребро и бронз за Националния ни отбор по информатика

Злато, сребро и бронз за Националния ни отбор по информатика ...

......... Злато, сребро и бронз за Националния ни отбор по информатика на Балканската олимпиада в Атина.Младежите в старша възраст от 9-ти до 12-ти клас премериха сили с повече от 50 ученици от Балканския полуостров. В неофициалното класиране България е на трето място с три медала.