За 27-ма поредна вечер майките на деца с увреждания се

За 27-ма поредна вечер майките на деца с увреждания се ...

......... Русева. "Това вече не е протест, може да се нарече присъствие. Нашето присъствие е тук, за да ни виждат и, ако случайно решат, че пак ще ни изиграят, по-крути мерки ще предприемем“, каза друга протестираща. “Много хора ни заплашват в интернет. Майки, ще бъдете натупани, ако продължавате още ", споделя друга майка. 


Бившият служител на руското Министерство на вътрешните работи Александър Прокопчук

Бившият служител на руското Министерство на вътрешните работи Александър Прокопчук ...

......... Китай Мън Хунвей, който през октомври подаде оставка във връзка с разследване за  корупция. Преди да стане един от четиримата заместник-ръководители на Интерпол, Александър Прокопчук е имал дълга и успешна кариера в руското вътрешно министерство, за което през 2011 г. става  генерал-майор. Изборът на нов ръководител на Интерпол е насрочен за  21 ноември.


Искаме да поздравим майките на деца с увреждания за това,

Искаме да поздравим майките на деца с увреждания за това, ...

......... Продължаваме в този дух, да представляваме тези искания там, където е мястото за тяхното решение - в българския парламент. Що се отнася до това- дали ще се регистрираме за кворум, решението ще вземем в понеделник на заседание на ИБ на БСП и на ръководството на ПГ на "БСП за България".


Недоволни хора протестират в момента пред парламента с искане гражданите

Недоволни хора протестират в момента пред парламента с искане гражданите ...

......... стоките от първа необходимост. Те настояват също да се направи промяна и на здравната система. Протестна блокада имаше на пътя Русе – Кубрат. Жителите на Тетово и още няколко съседни села са недоволни от лошите пътища в района. Протестът им затвори кръстoвищетo на републиканския път между Русе, Кубрат, Тетoвo и Смирненски.


Катастрофа между лека кола и камион на пътя Добрич -

Катастрофа между лека кола и камион на пътя Добрич - ...

......... Катастрофа между лека кола и камион на пътя Добрич - Варна взе жертва.Катастрофата е станала малко преди 6 ч. край Аксаково. 60-годишният шофьор се е движел в посока Варна, когато е загубил управление върху автомобила си. Навлязъл е в насрещното и се е блъснал в пътуващия за Добрич камион, съобщава bTV.


България се готви за нови масови социални протести през следващите

България се готви за нови масови социални протести през следващите ...

......... на плача в България, това е начин за укротяване на протестите, подчерта Бъчваров. „Не се ли смени цялата тази политическа сган, която ни управлява, няма как да има просперитет”, категоричен беше и Георгиев. Двамата заявиха, че не са анархисти, не желаят безредици и целите им с другите демонстранти в страната са общи.Преди 500 години политиците обвинявали за всеки свой неуспех вещиците.

Преди 500 години политиците обвинявали за всеки свой неуспех вещиците. ...

......... Той подозира другите, а те го презират. Неразрешим казус. Освен ако не се отегли от политиката въобще.Управленец, който не притежава мъдрост, не бива да дава съвети. Това българските политици не желаят да проумеят.Който е на нивото от времената на вещиците, няма да преодолее 500-те години разлика с днешния ден. Иван Градинаров


Протестът на майките на деца с увреждания ще продължи, докато

Протестът на майките на деца с увреждания ще продължи, докато ...

......... Валентина. Показахме, че един справедлив граждански протест може да победи, каза тя. „Протестираме 26 дни за оставката на Валери Симеонов, но години наред протестираме за реформа, правителството се ангажира с конкретни неща и искаме те да бъдат изпълнени. Този протест няма да спре, това е кауза която продължава”, отбеляза Мая Стоицева.


Българинът купува на най-високата цена на дизела. Данъчната тежест върху

Българинът купува на най-високата цена на дизела. Данъчната тежест върху ...

......... положение.  Потулиха се резултатите. Системният проблем с горивата е в КЗК, тъй като тя не реагира навреме. Комисията трябва да има готовност във всеки един момент да излезе и да каже дали има проблеми.   Данъчните складове са под контрола на фирми, които ги управляват. А това не трябва да е така.


„Това е първата капка, първата крачка.“ Така лидерът на Единната

„Това е първата капка, първата крачка.“ Така лидерът на Единната ...

......... държавата", каза още тя пред БНР. Тази вечер организаторите на протеста в Сливен обявиха, че за неделя са подали заявление в общината за провеждане на автошествие, след което се предвижда затваряне на автомагистрала „Тракия“ и насочване на част от протеста към Ямбол за затваряне на главния път към граничния пункт Лесово.   


„На Борисов му трябва причина да хвърли оставка. БСП и

„На Борисов му трябва причина да хвърли оставка. БСП и ...

......... нежелани. Хората са се нагледали на глупости“, смята Райчев. Има криза на управлението, обобщи Боряна Димитрова. „Голямата криза, която хората изпитват е криза на морала. Усещат, че властта не им дава това уважение, което им дължи. Няма в момента настроения за предсрочни избори. БСП има нужда от силен съюзник“, заяви тя.Отложиха делото за отнемане на незаконно придобито имущество на т.нар.

Отложиха делото за отнемане на незаконно придобито имущество на т.нар. ...

......... на днешното заседание счетоводни документи на офшорна компания, която няма свой процесуален представител. Книжата бяха представени от адвокат на друга офшорна компания, информират от съда. В началото на заседанието един от адвокатите поиска делото да бъде спряно, както и да бъде отправено преюдициално запитване по него до Съда на Европейския съюз. 


Две декларации на магистрати проверява Инспекторатът към Висшия съдебен съвет.

Две декларации на магистрати проверява Инспекторатът към Висшия съдебен съвет. ...

......... съпрузите, и лицата, които живеят на съпружески начала с магистратите, включително и децата, ненавършили пълнолетие. От общо проверени 4168 декларации, при 3330 е установено съответствие. В 838 декларации са установени несъответствия, като при 787 от тях те са отстранени с коригираща декларация. Инспекторите очакват още 49 магистрати да си подадат корекция на декларацията.


Централната банка на Канада пуска в обращение вертикална 10-доларова банкнота.

Централната банка на Канада пуска в обращение вертикална 10-доларова банкнота. ...

......... на библиотеката на парламента. Дезмънд е първата жена след кралицата на Великобритания, която се появява на канадските банкноти. Чернокожата активистка стана популярна, след като през 1946 година отказа да напусне място в кино в зоната, предназначена за бели. Смята се, че с това нейно действие започва борбата срещу расовата сегрегация в Канада. 


Проф. д-р инж. Розалина Димова от днес изпълнява временно длъжността

Проф. д-р инж. Розалина Димова от днес изпълнява временно длъжността ...

......... допълнителен прием на студенти в ОКС „магистър“ след висше образование по четири магистърски програми. Специалностите са: „Корабостроене и морска техника“, „Електроенергийни системи“, „Електротехника“ и „Електротехника и възобновяеми енергийни източници“. Формата на обучение е задочна, срокът за подаване на документи е до 21.12.2018 г., а учебните занятия ще започнат на 28.01.2019 г.


Потребителските цени в еврозоната и целия Европейски съюз през октомври

Потребителските цени в еврозоната и целия Европейски съюз през октомври ...

......... сред държавите от Европейския съюз с годишен ръст на цените от 3.6 на сто. Инфлацията в Германия, най-голямата европейска икономика, през октомври се ускорява до 2.4% от 2.2 на сто през септември. Ръстът на потребителските цени във Франция и Испания остава на равнището на предишния месец - съответно 2.5% и 2.3%.Министърът на правосъдието на Германия Катарина Барли заяви, че британският

Министърът на правосъдието на Германия Катарина Барли заяви, че британският ...

......... пред местната медия ARD. Парламентът блокира проектоспоразумението на Тереза Мей и политическата декларация По-рано беше съобщено, че се организира вот на недоверие срещу Мей. Недоволните консерватори смятат, че споразумението с ЕС за Брекзит е в разрез с националните интереси на Обединеното кралство.Към момента британското правителство изключва вероятността да се организира втори референдум.   


”Гражданите виждат, че не са приоритет на сегашното управление и

”Гражданите виждат, че не са приоритет на сегашното управление и ...

......... Пакта. На въпрос дали би се извинил от твърденията си на публична лекция, че България е блато, държавният глава обясни, че не е казал това, а че трябва да се измъкне от блатото. Радев посочи, че трябва да се предава правилно какво казва, защото иначе медиите попадат в графата на фалшивите новини.


ВОЛЯ получи подкрепа за евровота от „Европа на нациите и

ВОЛЯ получи подкрепа за евровота от „Европа на нациите и ...

......... вървим към нов свят, нова регулация на планетата”, допълни лидерът на френските националисти.  „Участваме в евроизборите, за да променим Европа отвътре, не да я разбием, а да я променим към по-добро”, заяви Веселин Марешки. На президентските избори във Франция през 2017г. Льо Пен достигна до балотаж, спечелен от Еманюел Макрон.


Стажантите от програмата на Младежкото обединение в БСП - София

Стажантите от програмата на Младежкото обединение в БСП - София ...

......... в най-активния месец от работата на Народното събрание, тъй като през идните седмици следва обсъждането и гласуването на бюджета за 2019 година. Участниците имаха възможност да се запознаят с техните ментори – народните представители от ПГ на "БСП за България", както и да си поговорят с тях на актуални политически теми.


Машинно гласуване да се провежда само в секциите, които имат

Машинно гласуване да се провежда само в секциите, които имат ...

......... в срок. В крайна сметка срещу комисията бе заведено дело, което тя загуби на първа инстанция. Междувременно самата комисия написа няколко документа, с които оспори сигурността на машинния вот и се очакваше именно те да са основата, върху която ще стъпят управляващите, за да отменят машинния вот, както и се случи.


Един от основните организатори на протестите срещу високите цени на

Един от основните организатори на протестите срещу високите цени на ...

......... протест... господин Пенчев беше извикан, ако се ситуира като организатор на протеста да направим разговор с него какви са намеренията и нагласите, защото доста ясни бяха указанията, които той даде към всички, които желаят да участват в протеста”, обясни Неделчо Рачев – началник на „Охранителна полиция” към ОДМВР - Бургас.


Шипченският проход осъмна с 10-сантриметрова снежна покривка. Той е проходим

Шипченският проход осъмна с 10-сантриметрова снежна покривка. Той е проходим ...

......... 10-сантриметрова снежна покривка. Той е проходим при зимни условия. Машини чистят настилката, за да не се създават усложнения при преминаването на автомобили.Затворени за движение през цялата зима ще останат автомобилният път към паметника на Свободата, както и Панорамният път към Бузлуджа. Тази година ще има поставени бариери и физическа охрана.


Семейство Баневи не искат да се връщат в България. Това

Семейство Баневи не искат да се връщат в България. Това ...

......... от Прованс, тогава Касационният съд разполага с 30 дни, за да се произнесе. Тоест имаме максимум 100 дни от момента на ареста до момента на предаването. Ако следствието или Апелативният съд не приемат искането за предаване, процедурата просто се прекратява. И тогава задържаните няма да бъдат предадени на българските власти.


Ако се оттегли предложението ми, „гражданска отговорност“ ще скочи два

Ако се оттегли предложението ми, „гражданска отговорност“ ще скочи два ...

......... е бюджетната комисия да защити политиките на правителството, като отхвърли ветото на президента, заяви председателят на бюждетната комисия към НС Менда Стоянова. Промяната в закона за местните данъци и такси е политика за въвеждане на екологичен коефициент, допълни тя, но това не означава, че данъкът на автомобилите не е имуществен.


В КС се чувствах свободен човек. Така си изкарах повече

В КС се чувствах свободен човек. Така си изкарах повече ...

......... не е необходимо да се промени Конституцията. Трябва да се промени съзнанието на управляващите. Политическата коректност е хората да не  бъдат лъгани. Не считам, че докладите на ЕК са особено полезни. Емисарите на Европа са зависими от докладите, които получават. Те не правят дълбочинен анализ. Това е само външна фасада.


Оръжеен магазин е бил обран в София. Нападателите са отворили

Оръжеен магазин е бил обран в София. Нападателите са отворили ...

......... обран в София. Нападателите са отворили касата и са я обрали. Проникнали са през метална щора в обекта, съобщи БТВ.Не е ясно колко пари са задигнали. От МВР сазега мълчат за инцидента. Шефът на МВР преди ден в интервю за същата медия каза, че полицията бележи значитилен спад в грабежите.


Служители от държавните институции ще се включат в инициатива, посветена

Служители от държавните институции ще се включат в инициатива, посветена ...

......... за включване в инициативата са изпратени лично от столичния кмет - Йорданка Фандъкова. Участие в Деня за по-чист въздух до момента са заявили над 100 училища и детски градини в столицата. Сред присъединилите се към каузата са представители на различни фирми, между които комуникационни оператори, вериги бензиностанции, банки, ИТ компании.


Общинският съветник Венци Мицов коментира, че тази година в София

Общинският съветник Венци Мицов коментира, че тази година в София ...

......... част от хората да емигрират. Така около 30 на сто от трудоспособните мислят да заминат. Но само около 10 процента го правят, каза Спас Ташев от БАН пред ON AIR. Това са предимно хора от София на възраст около 30 години и със заплати от 600 до 3000 лева, добави той. 


5000 български студенти и тази година стягат куфарите за бригада

5000 български студенти и тази година стягат куфарите за бригада ...

......... стягат куфарите за бригада в Америка. Топ дестинациите за родните бъдещи висшисти остават Аляска, Масачузетс и крайбрежието на Флорида.Най-често родните студенти работят като камериери, сервитьори, продавачи в магазини и работници в увеселителен парк. Заплащането е между 9 и 12 долара на час, но най-търсени остават позициите, където има възможност за бакшиши.    


Недоволни перничани и тази вечер блокираха пътен възел ”Даскалово” и

Недоволни перничани и тази вечер блокираха пътен възел ”Даскалово” и ...

......... задълженията си толерантно, спазвайки закона, етиката и морала. Снощи пред сградата на община Перник, където след протеста на магистралата са отишли протестиращите, полицаите са свалили каските си след призив на недоволните. Това е знак на толерантност и апел за спазване на закона от всички граждани, уточнява пресцентърът на ОД на МВР.  


Граждани се събраха на протест пред сградата на Народното събрание

Граждани се събраха на протест пред сградата на Народното събрание ...

......... ООН застрашават националната сигурност на България и цялото съществуване на страната ни.  Хората настояват за широка обществена дискусия преди страната ни да вземе окончателно решение дали да се присъедини към Пакта. На митинга се чуват призиви за оставки на министъра на външните работи Екатерина Захариева и министъра на правосъдието Цецка Цачева.


Не плашете народа и не се опитвайте за пореден път

Не плашете народа и не се опитвайте за пореден път ...

......... ще бъдете изметени от политическата сцена. Задава се цунами на политическия хоризонт, което ще премине от протест, бунт и революция до пълната победа на демокрацията. Новите българи идват, за да посочат отговорите на въпросите на изтерзания български народ. За България и народа ни! С Бога напред до победата, сънародници! Димитър Шивиков


На протест пред общината в Дупница излязоха жители на ромския

На протест пред общината в Дупница излязоха жители на ромския ...

......... валял дъжд в Дупнишко. Дебитът на изворите и оттокът на реките е паднал драстично: "Краят на ноември ще дойде, няма капка дъжд от лятото. Сушата е голяма. Основното водохващане от Бистрица, не е река вече, а е едно малко не е и поточе, а е някаква вадичка. Говорим за огромно засушаване".


Майките на деца с увреждания за 25-и път се събраха

Майките на деца с увреждания за 25-и път се събраха ...

......... 25-и път се събраха пред Министерски съвет. Основното им искане остава непроменено - оставката на вицепремиера Валери Симеонов.По-късно те ще се отправят на шествие по софийските улици, но този път пеша. Очаква се към майките да се присъединят протестиращи срещу високите цени на горивата. Вчера те бяха подкрепени от партия „Възраждане”. 


Направихме оферта, която да осигури всички поискани елементи от страна

Направихме оферта, която да осигури всички поискани елементи от страна ...

......... и индивидуални проверки на самоличността на всеки човек. Швеция уеднаквява изискванията за получаване на разрешение за пребиваване с тези в ЕС. „Работим и с тези, които не са получили разрешение за пребиваване в Швеция, за да могат те да се върнат възможно най-бързо в тяхната страна на произход”, каза Бергхолм.


Премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев ще открият заедно отсечката

Премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев ще открият заедно отсечката ...

......... двете правителства ще заседават съвместно у нас.Борисов и Заев участваха в откриването на форум за стартиращи предприятия от сектора на информационните технологии. Те обсъдиха още разширяването на граничните пунктове между двете държави, отварянето на нови, както и довършването на паметника на полковник Каварналиев при Дойран и плочата на връх Каймакчалан.


Депутатът от Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Валентин

Депутатът от Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Валентин ...

......... 18 години и искат да получават тези помощи и след това. Те трябва да кажат, че получават, докато станат 18-годишни достатъчно помощи, и това да е ясно на гражданите. Те не го знаят. Аз също съм с осем болта в гръбнака си. Аз здрав ли съм, според вас?“, каза той.


Унгария отрече да има нещо общо с бягството в Будапеща

Унгария отрече да има нещо общо с бягството в Будапеща ...

......... да бъде проведен разговор в имиграционната агенция в Будапеща", каза още Гуяш, цитира БНТ. Същевременно прокуратурата започна разследване за бягството на бившия премиер.  "Има основания за подозрение, че някои длъжностни лица, злоупотребявайки със служебно положение и власт, са помогнали на осъдения да напусне незаконно Република Македония“, съобщиха от македонското държавно обвинение.


Бившият шеф на Транспортни войски ген. Йордан Димитров ще бъде

Бившият шеф на Транспортни войски ген. Йордан Димитров ще бъде ...

......... на община Сердика по времето, когато Борисов беше кмет на столицата. В периода 2001 г. и 2005 г. е член на Изпълнителния комитет на БФС. Генералът е завършил военното училище във Велико Търново , служи като мотострелкови командир в полка в Сливница, завършил е и ПЖИ. Роден е през 1953 г.


Европейският съюз инвестира 293,4 млн. евро по линия на Кохезионния

Европейският съюз инвестира 293,4 млн. евро по линия на Кохезионния ...

......... ще направи пътуването с влак конкурентно на автомобилния транспорт и ще насърчи по-екологосъобразна мобилност в страната.  В същото време редица мерки ще доведат до повишаване на безопасността по линията благодарение на новите системи за сигнализация и телекомуникации и заменянето на съществуващите железопътни прелези с 29 надлеза, пешеходен надлез и подлез.


От дни на сайта на МОН е публикуван съставът на

От дни на сайта на МОН е публикуван съставът на ...

......... окончателно е прекратил производството. И тук възниква въпросът: КОЙ посочи като „ЕТИЧНИ“ точно тези представители на българската академична общност? С какъв морал, с какво лице те ще преценяват етиката на своите колеги!!! Не е ли това още един опит на „Атака“ да разбие една от най-ключовите области на нашия живот! Борис Дяков 


Гледах и ВНИМАТЕЛНО слушах поредното интервю на премиера Борисов... пред

Гледах и ВНИМАТЕЛНО слушах поредното интервю на премиера Борисов... пред ...

......... няма да спрат, докато кабинетът "Борисов.-3" не си подаде оставката и президентът Радев не състави Служебно правителство...с удължен срок, което да подготви ПРЕДСРОЧНИТЕ Парламентарни избори, които са НЕИЗБЕЖНИ! Димитър Димитров, Фейсбук15.11.2018г., 11.00ч.кадрови офицер от РУ-ГЩ, Разузнавателно управление на Генералния щаб,отдел "Нелегално разузнаване"01.09.1978г.-01.09.1993г.президент на София клуб с позиции в 86 държавиот 22.12.1992г.


Съвместен екип от специалисти по „Ушни, носни и гърлени болести”

Съвместен екип от специалисти по „Ушни, носни и гърлени болести” ...

......... и реконструкция на големия дефект на шията, като за целта бе използвана тъкан от гръдния мускул на пациентката. Пациентката се възстановява нормално. Професор Цветков благодари за професионализма на всички участници в изключително сложната операция и на екипа на доцент Николай Янев, д-р Гълъбена Йорданова и д-р Александрина Малинова за перфектната колаборация.


Длъжен съм да опровергая една фалшива новина – бившият премиер

Длъжен съм да опровергая една фалшива новина – бившият премиер ...

......... стокообмен се оценява на 500 млн. евро, като според Заев са си поставили за цел да стигне 1 млрд. евро. Градим истинско приятелство, посочи Зоран Заев. Нашите народи са близки, апелирам за разширяване на сътрудничеството. Гражданите на България трябва да знаят, че са добре дошли във всеки македонски град, посочи Заев.


Големите вериги бензиностанции - на среща с властта. Вицепремиерът Томислав

Големите вериги бензиностанции - на среща с властта. Вицепремиерът Томислав ...

......... последните две седмици цените на бензина паднаха значително – с над 15 стотинки за литър. Дизелът също струва по-малко, въпреки че спадът не е толкова голям. Според петролната и газова асоциация поевтиняването няма нищо общо с протестите, а с международните пазари. Конкретика за мерките, предложени от бизнеса, се очакват следобед.


Родопите побеляха. На прохода „Превала“ вече се образува снежна покривка,

Родопите побеляха. На прохода „Превала“ вече се образува снежна покривка, ...

......... измерената снежна покривка там е около 3 см. Сняг вали в районите на Пампорово и Рожен. На този етап няма сигнали за закъсали автомобили. Областното пътно управление е в готовност да реагира, но шофьорите се оплакват, че на места в района на Пампорово има хлъзгави участъци и колите поднасят, цитира НТ.


Поредно заседание по делото ”Хитрино”. Според представените експертизи, експлозията е

Поредно заседание по делото ”Хитрино”. Според представените експертизи, експлозията е ...

......... ”Хитрино”. Според представените експертизи, експлозията е била предизвикана от горяща печка близо до железопътните линии.Защитата поиска експертизата да не се приема, защото не се основава на обективни данни, но съдът отхвърли иска. На заседанието стана ясно, че взривът е станал от 3 до 5 минути след излизането на влака от релсите.


Експерти излязоха със становище за състоянието на авариралия мост на

Експерти излязоха със становище за състоянието на авариралия мост на ...

......... частичното бедствено положение, цитира БТА. По думите на кмета общинското ръководство е в тесен контакт с областния управител на Плевен, с министъра на отбраната и прави всичко възможно за разрешаване на ситуацията. Община Червен бряг има договореност да започне отбиването на водата на р. Искър до ремонтирането на стълб номер "2".


Общият доход средно на лице от домакинство през третото тримесечие

Общият доход средно на лице от домакинство през третото тримесечие ...

......... 7.8 на 8.2 кг, и на кисело мляко - от 7.3 на 7.7 килограма. Намалява консумацията на плодове - от 20.2 на 17.8 кг; на хляб и тестени изделия - от 21.8 на 21.3 кг, и на зеленчуци - от 26.2 на 25.8 килограма. Без промяна остава потреблението на захар. 


"Балканите години наред бяха наричани барутен регион, първенци по фалшифициране ...

......... в София."Това, което предлагаме, е да впрегнем тези умения в градивни цели. По света има хора, които с по-малки цели и умения, направиха успешни компании и милиарди приходи. Затова, предлагам Балканите с общи усилия на всички страни да стане регион на стартъп хъбове в ИТ сектора", апелира премиерът пред участниците.


Г-н Цветанов отново бърка компютрите с компоти. Вероятно услужливо са

Г-н Цветанов отново бърка компютрите с компоти. Вероятно услужливо са ...

......... българското правителство да го подпише? Усещам притеснението у г-н Цветанов, провокирано от нарастващите протести в България. Нека повторя препоръката си към него да се фокусира върху събитията в България, тъй като за него представлява очевидно допълнително усилие да обхване в дълбочина и процесите, които се развиват в Европейския парламент и ООН.


У нас има готови екипи, които да могат да започнат

У нас има готови екипи, които да могат да започнат ...

......... ще реши политическото ръководство на Министерство на здравеопазването, което очевидно иска да промени нещо, каза той. Д-р Ненков е категоричен, че смяната на ръководни кадри е унищожителна в системата, но донорите не са намалели заради новия директор на Агенцията по трансплантациите, а защото близките на донорите нямат достатъчно доверие на лекарите.


Развитието на скандала с бившия македонски премиер Никола Груевски се

Развитието на скандала с бившия македонски премиер Никола Груевски се ...

......... отношение от страна на правителството към Груевски". Изданието нарича бившият македонски лидер "македонският Орбан". В публикацията се припомнят корупционните практики от времето на Груевски и антизападните му политики. Груевски е осъден на две години затвор по делото „Танк“ за закупуването на служебния му „Мерцедес“ за 650 000 евро, пише БГНЕС.


На 15 ноември светът отбелязва Международния ден без тютюнев дим.

На 15 ноември светът отбелязва Международния ден без тютюнев дим. ...

......... най-високо в ЕС и е с почти седем процентни пункта над средното за Евросъюза. Не по-малко от 28% от възрастното население, включително повече от един на всеки трима мъже, пушат ежедневно. 13% от всички болести и 12% от смъртните случаи у нас възникват вследствие употребата на тютюневи изделия, отбелязва БТВ.


12 години след смъртта на 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната

12 години след смъртта на 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната ...

......... Манчо Иванов. Съдът реши, че всички те са невинни.  Присъдата на Софийски градски съд може да се обжалва. Припомняме, че ход на делото беше даден през октомври 2016 г. - 10 години след трагичния инцидент. 5-етажната сграда в центъра на София се срути на 19 септември 2006 г., заради което загинаха младите жени.


За поредна вечер хиляди граждани излязоха на протест в няколко

За поредна вечер хиляди граждани излязоха на протест в няколко ...

......... срещнаха с кмета на града. Попитаха защо цената на водата е най-висока в Шумен. Кметът обясни, че проблемът е нерешен от 35 години, но вече има проект и изграждането на пречиствателна станция за питейна вода ще започне скоро.  Демонстрациите започнаха като протест срещу високите цени на горивата, след което се разраснаха.


В Иран обесиха търговец на валута, известен като ”Султана на

В Иран обесиха търговец на валута, известен като ”Султана на ...

......... местни медии те трупали монетите, за да манипулират цените на местния пазар. Неправителствената организация "Амнести интернешънъл" описа екзекуциите като "ужасяващи" и алармира, че са в нарушение на международното право. Търсенето на златни монети и американски долари в Иран се увеличи, след като местната валута се обезцени с около 70% спрямо щатския долар.


За 24-та поредна вечер майки на деца с увреждания и

За 24-та поредна вечер майки на деца с увреждания и ...

......... кв. "Люлин".  Иначе, след новината, която научиха днес майките, че на второ четене в социалната комисия в парламента е решено председател на Съвета за интеграция на хората с увреждания да бъде социалният министър Бисер Петков, те заявиха, че това не ги задоволява. Според тях така се спасява постът на Валери Симеонов. 


Докладът на Комисията нееднозначно насочва вниманието ни в посока -

Докладът на Комисията нееднозначно насочва вниманието ни в посока - ...

......... да го реализираш, няма сила, която да спре осъществяването му.Ние, българите, трябва да сме още по-сплотени и обединени. Да не се поддаваме на дребните временни материални изкушения и да се борим за големите и стойностни неща в живота. Едно от тях е - по-добър живот в България! Въпросите зададе Катя Илиева


Вярата на източноевропейците в демокрацията е намаляла, а германски изследователи

Вярата на източноевропейците в демокрацията е намаляла, а германски изследователи ...

......... не процъфтява от само себе си", изтъкват изследователите. Те са предложили страните от Източна Европа да подобрят качеството на демократичните си институции. "В противен случай всички трудно постигнати постижения биха могли лесно да загубят значението си. Справянето с корупцията е една от главните стъпки в тази посока", се посочва в проучването.


Глобяват 13 от протестиращите шофьори в Добрич, които са участвали

Глобяват 13 от протестиращите шофьори в Добрич, които са участвали ...

......... протести.От общината съобщиха, че четирима организатори, заявили за всекидневни протести през седмицата, са оттеглили уведомлението си с мотива, че се разграничават от проявеното вече гражданско неподчинение. Протестни автошествия се очаква да има на 15 и 18 ноември по основните булеварди на Добрич, като недоволните шофьори накрая ще се съберат пред общината.


Финансовият министър Владислав Горанов заяви вчера, че след 12 години

Финансовият министър Владислав Горанов заяви вчера, че след 12 години ...

......... стимули. Данъкът е изчерпан като стимулиращ инструмент, добави икономистът. Кабинетът разписа некролога на политиката на малките пици, които Симеон Дянков предлагаше. Бюджетът не отговаря на въпроса как ще заработи двигателят на икономиката. Той е разработен по стария ведомствен подход. Увеличавайки социалните разходи, трябваше да се отговорим как ще се увеличат капиталовите.


Все пак е възможно България да подкрепи пакта за миграцията

Все пак е възможно България да подкрепи пакта за миграцията ...

......... министърка. Захариева подчерта, че пакта за миграцията е в полза на нашите 1 850 000 сънародници, които са емигранти в момента. Председателката на външната комисия Джема Грозданова изтъкна, че няма как да се прави паралел между Истанбулската конвенция и пакта, тъй като първият документ е обвързващ, докато вторият няма такъв характер.


Евродокладът е поредно потупване по гърба. Кошмарът на българския елит

Евродокладът е поредно потупване по гърба. Кошмарът на българския елит ...

......... управлявали преди него от 1989 г. насам., тези хора да си понесат отговорността. Иначе ще се казва: "Тези предните откраднаха милиарди, аз защо да не открадна трилиони...." Ако няма наказание, няма да има и страх от закона и от народа. Затова ние казваме следното: Оставка, съд и затвор! Разговаря: Красен Бучков


Върховнитят административен съд окончателно отмени служебното определяне на сметката за

Върховнитят административен съд окончателно отмени служебното определяне на сметката за ...

......... принципи на Административно-процесуалния кодекс - за законност, равенство, достъпност, публичност и прозрачност. Според действащите до момента правила, за развален електромер енергията се изчисляваше на база на аналогичен предходен период, а при липса на такъв количествата се коригираха в съотношение 60 на сто за дневна и 40 на сто за нощна тарифа.


Протестиращи хора срещу лошото управление на страната се събраха пред

Протестиращи хора срещу лошото управление на страната се събраха пред ...

......... на областната управа в Шумен и дори влязоха вътре.Недоволните хора се оплакаха от корупцията, лошото качество на пътищата и минималната заплата в страната. За кратко протестиращите блокираха и централния булевард в града – „Славянски”. Те ще продължат да изразяват своето недоволство, докато стандартът им на живот се вдигне, заявиха те. 


Most wanted! Много били доволни началниците от напредъка по линия

Most wanted! Много били доволни началниците от напредъка по линия ...

......... тия, дето им снимат магнолиите и им подлагат цитати от „Ред“ Бредбъри за пожарникарите и пепелищата от запалени книги на връх празника на будителите да им напомнят, че ще им пламне чергицата скоро, защото Бог брои сълзите на майките и връща огън връз синовете на Нефилимите, блудствали с разгонената Европа.


Публичните скандали засилват негативните оценки за посоката на развитие на

Публичните скандали засилват негативните оценки за посоката на развитие на ...

......... Изключение от общата картина са омбудсманът и президентската институция, които остават на другия полюс с доверие, надвишаващо няколкократно недоверието в тях. Национално-представителното проучване е финансирано и проведено от „Маркет Линкс”. Обем на извадката – 1032 лица над 18 г. в цялата страна. Период на провеждане: 15 - 24  октомври  2018 г.  


Съдиите от Конституционния съд избраха за втори път Борис Велчев

Съдиите от Конституционния съд избраха за втори път Борис Велчев ...

......... Съдиите от Конституционния съд избраха за втори път Борис Велчев за председател на съда.На заседанието присъстваха единадесет конституционни съдии, които гласуваха в подкрепа на досегашния си шеф. Филип Димитров отсъства заради командировка в чужбина и той не можа да упражни правото си на вот.