Кметът Йорданка Фандъкова да прекрати незабавно обществената поръчка за покупка

Кметът Йорданка Фандъкова да прекрати незабавно обществената поръчка за покупка ...

......... така и по отношение на критериите за оценка. Особено сме впечатлени от изричното изискване по отношение на цвета на леките автомобили тип "седан" или "лимузина" - сиви! Затова ние, общинските съветници от БСП, настояваме кметът Фандъкова да прекрати ненавременната, меко казано, обществена поръчка! Противното би било висша проба обществено лицемерие". 


”Един безработен програмист в карантина представя...”. Така започва началото на

”Един безработен програмист в карантина представя...”. Така започва началото на ...

......... цел пародия на действителността, в която сме принудени да живеем. Създадена е единствено с цел забавление. "Това не значи, че действителността е за подценяване. Живеем в историческо време и приканвам всички да се държат отговорно и адекватно", посочва създателят на играта в поле "Информация". Може да се опитате да преборите Короньо тук.


Посещението на пирамидите в Гиза става възможно и по време

Посещението на пирамидите в Гиза става възможно и по време ...

......... на пандемията от коронавирус, която затвори границите и блокира туристи от цял свят у дома като част от мерките за борба с коронавируса.Сред виртуалните обиколки от вчера е добавена и още една нова - на гробницата на кралица Мересанк III, внучка на крал Хуфу, строител на Голямата пирамида в Гиза.


Кризата с коронавируса у нас бушува с пълна мощ, но

Кризата с коронавируса у нас бушува с пълна мощ, но ...

......... текст не бе приет, но на 1 април Комисията за защита на конкуренцията, пред която може да се обжалва и обявената общинска  процедура, съобщи, че спира сроковете за обжалване на обществени поръчки, концесии, както и жалби за нередности в компетенциите на КЗК и откази на комисията за образуване на производство. 


Отсрочките за вноските е за хората, които редовно са обсслужвали

Отсрочките за вноските е за хората, които редовно са обсслужвали ...

......... ще се отложи с периода на отсрочването, поясни финансистът. "Срокът на действие на тази процедура е до самия край на месец юни, тоест, не е необходимо сега всички да се втурнат, особено в този период. По-скоро нека да се консултират с банките и заедно да изберат графика и момента", предупреди банкерът.


Поведението на Радев е на човек, който не е предложил

Поведението на Радев е на човек, който не е предложил ...

......... който знае какво прави, той не казва истината“, коментира още той. Психологът Росен Йорданов отбеляза, че в момент на криза трябва да следваме един модел на поведение. Според него ръководителят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски успява да говори със загриженост, което е особено важно, защото внася увереност и стабилност.Кубрат Пулев ще дари 50% от печалбата си от легендарния

Кубрат Пулев ще дари 50% от печалбата си от легендарния ...

......... заради работата ми с Джо Гусън, не отговарят на истината. Ако Вегнер е здрав, той ще бъде в моя ъгъл. Гусън е само опция, ако Ули не в добро състояние. Искам Вегнер да е на ринга и да ме прегърне като световен шампион", допълни задължителният претендент за пояса на IBF.


В условията на кризата, породена от коронавируса, управляващите действат хаотично

В условията на кризата, породена от коронавируса, управляващите действат хаотично ...

......... а ги задълбочава, уточни тя. Нейната партия настоява извънредното положение да бъде продължено до 30 април, а не до 13 май. След представяне на конкретни данни и анализ, може да се удължи после още, коментира Нинова. Позициите на президента Румен Радев тя определи като последователни и с грижа за обикновените хора.


Изпълнихме задачата, която ни бе дадена. Имам усещането, че никой

Изпълнихме задачата, която ни бе дадена. Имам усещането, че никой ...

......... - групата на лекарите, е за да дам възможност на колегите си от Съвета свободно да изразяват своите мнения в лично качество, а не като част от Съвета. Уважавам безкрайно доц. Атанас Мангъров. Като председател имах нужда от всички мнения, за да имам цялата картина", категоричен беше проф. Коста Костов.


Продължаваме инициативата на Фрог нюз в периода на извънредно положение

Продължаваме инициативата на Фрог нюз в периода на извънредно положение ...

......... неприятности. Аз лично се покривам с гъша кожа, когато нещата ми наистина вървят добре. Звезда е човек, който седи на трон от захар под проливен дъжд. Туземците от Южните морета не говорят английски, но техният запас от думи им стига, за да разделят холивудските филми на два вида: пиф-паф и чмок-чмок. Фрог нюз   


Медицинският съвет на проф. Коста Костов „пфу“ – и го

Медицинският съвет на проф. Коста Костов „пфу“ – и го ...

......... малки дечица да си играят на някаква игра в голяма ръжена нива... А аз стоя на ръба на някаква шеметна пропаст. И каква ми е работата? Да спасявам всяко дете, което тръгне към пропастта." И нас все ни спасяват, макар да сме прекрачили ръба... Имаме си спасител в ръжта! Д-р Димитър ПопкутуевМедицинският експертен съвет към Министерския съвет прекратява дейност почти две

Медицинският експертен съвет към Министерския съвет прекратява дейност почти две ...

......... своето съществуване, от Експертния медицински съвет успяха да изготвят комплексен документ, който да служи за наръчник на медиците при битката с новия коронавирус. Причината да спре дейността на съвета от експерти е, че ангажиментите им вече са приключили. На този етап обаче, министър-председателят не е разписвал заповед за разпускането на органа.


Експлозия в жилищна сграда в Русия. Един човек е загинал.Инцидентът

Експлозия в жилищна сграда в Русия. Един човек е загинал.Инцидентът ...

......... е изтичане на газ, тръгнало от третия етаж, предават от RT. Един човек е загинал. Други четирима са били ранени. На място са пристигнали екипи на пожарната. Сградата е била евакуирана незабавно.https://instagram.fsof1-1.fna.fbcdn.net/v/t51.2885-15/e35/p1080x1080/92288740_1853351571461515_8447680763339731061_n.jpg?_nc_ht=instagram.fsof1-1.fna.fbcdn.net&_nc_cat=107&_nc_ohc=xLAclGnWpdYAX8kFLq7&oh=49603bd0a9723780c6758884f1c22e8d&oe=5EB245D2Deaths reported as part of apartment building collapses due to gas explosion in #Moscow Regionhttps://t.co/g5DlUywl1O#BREAKINGonRTpic.twitter.com/pfuURgBURw — RT (@RT_com) April 4, 2020


Двама души са били убити при нападение с нож във

Двама души са били убити при нападение с нож във ...

......... местни медии той е бежанец от судански произход, който търсил убежище във Франция. Смята се, че е крещял джихадистки лозунги преди нападението.ALERTE - Attaque au couteau à Romans-sur-Isère, dans la Drôme.Deux morts et plusieurs blessés dans le centre-ville. Un homme interpellé. (Le Dauphiné) pic.twitter.com/nSwDTTmhpF— Infos Françaises (@InfosFrancaises) April 4, 2020


Лидерите олекват най-много тогава, когато няма съответствие между думи и

Лидерите олекват най-много тогава, когато няма съответствие между думи и ...

......... Причината са иррационалните страхове на Борисов. Решенията на най-високо държавно ниво се взимат не на база на аргументи, а на страхове и суеверия. Управляващите не може да си позволяват да отправят към нас подобен тип послания. Това е причина за генериране на висока тревожност у хората”, категоричен беше д-р Сотиров.


Здравейте, Дружбенци! Собственик съм на кухня за приготвяне и доставки

Здравейте, Дружбенци! Собственик съм на кухня за приготвяне и доставки ...

......... Всеки който има желание да помогне, може да се свърже с него. "Никой не е застрахован.С общи усилия всичко е възможно.Не е време за бунтове и стачки държавата не може да огрее навсякъде.Можем да се справим когато сме единни и обединени! Ще помогна на всеки с каквото мога", обясни още Петър.Проблем със сезонни работници отчитат в сферата на земеделието в

Проблем със сезонни работници отчитат в сферата на земеделието в ...

......... реколтата от аспержи, която трябва да започне да се прибира още през април. Европейската комисия в понеделник също призова страните от ЕС да разрешат на стотиците хиляди сезонни работници мигранти, които участват в засаждането и събирането на реколтата, да могат да преминават през границите, въпреки националните мерки за спиране на коронавируса.


Ще следим здравния си статут с помощта на мобилно приложение.

Ще следим здравния си статут с помощта на мобилно приложение. ...

......... здравен статус с Националния щаб, здравните власти и своя личен лекар, за да знаят те какво се случва с него и как се развиват симптомите, така че да могат да вземат отношение, ако се наложи. Даването на данни е изцяло на доброволен принцип, разясни Пламен Цеков, който е разработващ приложението.


Не очаквайте от Българската православна църква да затвори храмовете си.

Не очаквайте от Българската православна църква да затвори храмовете си. ...

......... храмовете си", заяви категорично митрополитът. „Тази година посрещането на Благодатния огън няма да бъде така тържествено, както е било в предишните години“, каза още митрополит Антоний. Светият синод все още не е взел решение дали Благодатният огън ще бъде предоставен на Македонската православна църква, както това се правеше в годините назад.


След уличаващ материал на репортери от “Ройтерс” правителството в Ирак

След уличаващ материал на репортери от “Ройтерс” правителството в Ирак ...

......... се извини за материала, който е “изложил на риск обществената сигурност”. Това е вторият по рода си случай в Близкия изток. В края на миналия месец Египет изгони кореспондент на британския вестник "Гардиън" за това, че цитирал изследване, според което реалният брой на заразените в страната е по-висок, отколкото съобщават властите.


Вирусът има една единствена цел - да заразява. България е

Вирусът има една единствена цел - да заразява. България е ...

......... пъти, докато човек навърши 18 години", коментира Симидчиев. За да може да се прекъсне една епидемия, трябва заразените хора да станат малко. В случая, трябва да има ваксина, но след като няма, трябва да преболедуват повече хора. Ваксините са начин уж да се заразим, но да не боледуваме, обясни д-р Симидчиев.


Изказването на президента е фактологично неточно, а решението за замразяване

Изказването на президента е фактологично неточно, а решението за замразяване ...

......... да продължи до 13 май. “Всеки ден гледаме брифингите на Щаба. Всяка сутрин ни обясняват, че това, което се случва по света, не трябва да се случва у нас. Пътят е този - дисциплина и ограничаване. Пикът тепърва предстои и дори от СЗО призоваха мерките да не се отхлабват”, заяви Стоянова.


Аптеките играем ролята, която държавата трябваше да свърши. Най-големият дефицит

Аптеките играем ролята, която държавата трябваше да свърши. Най-големият дефицит ...

......... маска?", попита Вълев. "Можем да се сърдим само и единствено на властта. Не можем да се сърдим нито на пациентите, нито на лекарите. Как ги делим? Лекари, шофьори, аптекари, полицаи... Всички трябваше да са оборудвани. Всички усилия са, за да не натоварим здравната ни система, защото няма капацитетът", обясни още Вълев.Възстановено е движението в двете посоки при км 67 на

Възстановено е движението в двете посоки при км 67 на ...

......... пакет и под полицейска охрана пътуват от границата с Турция към вътрешността на страната. Навлизат в мъгла, а данните за скоростта са противоречиви. Част от камионите рязко спират и така се стига до верижната катастрофа, в която един в друг се удрят 22 камиона, един микробус и две коли на службите.


Само за коректните платци ще важи мораториум на кредитите. Изписан

Само за коректните платци ще важи мораториум на кредитите. Изписан ...

......... с техните банки да се споразумеят. Става въпрос за срок след 30 юни. Целият кредит ще се удължи. За редовните платци продължават да плащат, на тях не им се налага да сключват нов погасителен план. Надаваме се това да е голямата група от хора. Само за редовните платци ще има отсрочка.


В деня, в който здравният министър Кирил Ананиев оповести, че

В деня, в който здравният министър Кирил Ананиев оповести, че ...

......... своя страна, доктор Благовеста Стоянова и допълва, че тя и колегите й няма как да знаят дали лицата, които преглеждат са с коронавирус, или не, защото при тях няма тестове. Това поставяло всички от Спешна помощ под заплаха, накрая обаче излизало, че парите ще отидат само при малка част от


Заради обективната ситуация бе поискано удължаване на извънредното положение. Искането

Заради обективната ситуация бе поискано удължаване на извънредното положение. Искането ...

......... тази ситуация да сме единни и да не объркваме хората. Осъществяваме контрол на дейността на ЧСИ-та. Те нямат право да вършат действия по време на извънредното положение-да правят опис на имущество и да възлагат запори и забрани. Имаме сигнали, че това се прави. Проверяваме ги. По този върпос опракването е основното.


Всички станахме свидетели на едни доста разнопосочни заповеди от страна

Всички станахме свидетели на едни доста разнопосочни заповеди от страна ...

......... адвокатът.Трябва да използваме кризата, за да създадем нови възможности. Например електронното здравопазване може да се случи. Видяхме, че не е необхподимо да разнасяме рецепти на хартия и единствената пречка е нормативната база в страната и ако се възползваме от момента, можем да извлечем някои позитиви от тази криза, посочи тя.


Депутатите приеха правила за работата на Народното събрание по време

Депутатите приеха правила за работата на Народното събрание по време ...

......... всяка група е глава по глава, раздел по раздел или текст по текст до изчерпване на съдържанието на съответния доклад на второ гласуване и на направените по време на разискванията предложения. След приключване на гласуването, резултатите се установяват и обобщават от секретари на Народното събрание и се обявяват от председателя.


Открити са множество слабости в системата за случайно разпределение на

Открити са множество слабости в системата за случайно разпределение на ...

......... до данните. Започнали са и първите разпити на свидетели - ангажираните с поддържката на сървъра, уточни говорителят на главния прокурор. "Фактите в сигнала от шестимата членове на ВСС са изключително сериозни и притеснителни, прокуратурата ще бъде безкомпромисна. В случая на карта е подложено доверието в съдебната власт", заключи Сийка Милева.


В днешния брой на ”Държавен вестник” е публикуван президентският указ

В днешния брой на ”Държавен вестник” е публикуван президентският указ ...

......... на Българската армия.За отличната служба и високите професионални резултати през военната си кариера адмирал Ефтимов е награждаван с едни от най-високите отличия в наградната система на Министерството на отбраната. Сред тях са награден знак "За вярна служба" и почетен знак "Свети Георги". Адмирал Емил Ефтимов владее английски и руски език.


Притеснява ме, че започнаха доста цинични медийни манипулации, чиято цел

Притеснява ме, че започнаха доста цинични медийни манипулации, чиято цел ...

......... да се хванат?Надежда винаги има. За мен тя е в осъзнаването ни. Ако осъзнаем какво се случва с нас и със света, в който живеем ще има надежда за всички ни. Ако започнем да се борим, със зъби и нокти, само за собственото си оцеляване, ще загинем. Интервю на Катя Илива 


Учителите ще получат пълните си трудови възнаграждения, ако в условията

Учителите ще получат пълните си трудови възнаграждения, ако в условията ...

......... е записано в заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев от 31 март, публикувана на сайта на Регионалното управление на образованието в София. В документа се посочва, че ако натовареността на даден учител е по-малка, заплатата му се намалява пропорционално. Самото отчитане на работните часове ще се извършва от директорите на училищата.


Държавата с едната ръка взема каквото е присъдила с другата.

Държавата с едната ръка взема каквото е присъдила с другата. ...

......... подчертава и драстичната разлика между таксите по дела за вреди по ЗОДОВ (10 лв. или 25 лв.) и по ЗЗД (4% от интереса). Част от сумата от 14 700 евро, която присъжда на бащата и дъщерята, е за възнаграждението на адвокатите, водили делото в Страсбуг – Михаил Екимджиев и Снежана Стефанова.


Родители, лекари и архитекти се събраха пред министерски съвет, за

Родители, лекари и архитекти се събраха пред министерски съвет, за ...

......... конструктивното обследване на строежа. Министерството не се съобрази с искането на десетки родители с деца, лекари, архитекти и граждани за отмяна на обществената поръчка за довършване на изоставенето десетилетия скеле на института по педиатрия в двора на Александровска болница, на мястото на което МЗ планира да е новата Национална детска болница.


Пътните такси са държавни такси и подлежат на плащане дори

Пътните такси са държавни такси и подлежат на плащане дори ...

......... на пътя. Директивата, по която се събират таксите, забранява поставянето на една група в позиция на дискриминация спрямо друга, поясни той. По негови думи дискриминирани може да се окажат 52% от потребителите, които са закупили краткосрочни винетки и не биха могли да се възползват от евентуално удължаване на срока за ползване.


Правителството дължи на обществото убедителна информация за ефекта на извънредното

Правителството дължи на обществото убедителна информация за ефекта на извънредното ...

......... разумни срокове. Необходим е гъвкав подход, високо съзнание и мисъл за другите. Българият парламент трябва да прояви отговорност.По думите на Румен Радев кризата открои своите тихи герои - лекарите, полицаите, преподавателите. Нека не се оставяме на отчаянието. Задружните ни усилия е ключат към успеха сега и за в бъдеще, каза президентът.


Фирмата на Делян Пеевски - ”Интръст”, на която депутатът от

Фирмата на Делян Пеевски - ”Интръст”, на която депутатът от ...

......... опел и няколко апартамента в София, през 2015 г. той официално започна да придобива бизнеси. Това става след серия от дарения от майка му - Ирена Кръстева. Постепенно Пеевски започна да декларира дялове в дружества в България и офшорни зони, като през 2018 г. декларира приходи от 37 млн. лв. 


Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева се извини за снощните

Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева се извини за снощните ...

......... Не е популизъм не защото хазната няма да усети нашето замразяване. Не е популизъм, защото е редното нещо, което да направим в момента. Може да не е кой знае колко полезно, но е редно. Снощи сгреших, днес се извинявам. А вие бъдете здрави и се пазете!“, написа тя във фейсбук. 


ГЕРБ ще предложи замразяване на депутатските заплати. Депутати от ГЕРБ

ГЕРБ ще предложи замразяване на депутатските заплати. Депутати от ГЕРБ ...

......... на първо място ме притеснява здраветото. После ще се възстановяваме, каза премиерът. Борисов заяви, че сам ще си плати направеният му вчера теск за COVID-19, който е отрицателен. По думите му се е подложил на тест заради публикации, че искането за удължаване на извънредното положение е заради това, че е болен.


Не е проблем в парите за тестовете, проблемът е в

Не е проблем в парите за тестовете, проблемът е в ...

......... по 30 000 на ден, заяви премиерът. Колкото и да не им се стои на хората вкъщи - тези три седмици са критични. Да се мобилизираме. Още нямаме този в пик в болниците, да няма къде да приемаме хората. От Сингапур до Великобритания, България се дава като добър пример, посочи той.


Медицинският експертен съвет обяви че вече е готов докладът изготвен

Медицинският експертен съвет обяви че вече е готов докладът изготвен ...

......... чрез комбинираното използване на всички останали в страната на лабораторни методи. Липсата на единно становище в ЕС относно надежността на скирнинговите бързи тестове ограничава употребата им.- Съветът е единен, че е наложително към предприетите мерки да бъдат добавени практически изпълними алгоритми и стъпки, касаещи диагностиката, лечението на болестта и усложненията.


Всички медицински и немедицински кадри, които са на първа линия

Всички медицински и немедицински кадри, които са на първа линия ...

......... практика означава, че ще получат 1537 лв, като ние поемаме и осгуровките върху тази сума.Това са 1700 медицински и немедицински персонал в 34 лечебни заведения, което е 2,6 млн. лева.3,4 млн. ще получат хората, които работят в центровете за Спешна помощ, РЗИ-тата и Националният център за заразни и паразитни болести.


Шведските власти съобщиха, че през уикенда ще бъде отворена полева

Шведските власти съобщиха, че през уикенда ще бъде отворена полева ...

......... като избра да не прилага толкова стриктни мерки за борба с коронавируса, колкото повечето европейски страни. Училища, кафенета и фитнес салони остават отворени, но властите призовават хората над 70 години и тези с хронични заболявания да си останат по домовете. Забранени са и прояви с участието на над 50 души. 


28 са новите регистрирани случаи на COVID-19, от които 8

28 са новите регистрирани случаи на COVID-19, от които 8 ...

......... положителни проби на депутати освен тази на д-р Адемов. Нов смъртен случай на 81-годишен мъж в Стара Загора, който е били и с диабет.Общо починалите вече са 11 души. В болница "Пирогов" е приет арестант с признаци на коронавирус.Прието е и дете на 4 години от Велико Търново с двустранна бронхо пневмония.


Акад. Юлиан Ревалски, директор на БАН, заяви, че в моменти

Акад. Юлиан Ревалски, директор на БАН, заяви, че в моменти ...

......... на БТВ той заяви, че в последните години има извършени подобрения в базата на Академията. По думите му, ако се спазва карантината, която е предписана, пикът на COVID-19 в България скоро ще дойде и след това кривата ще тръгне надолу.Акад. Ревалски потвърди, че той се очаква в последната третина на месеца.


Свидетели сме на опит за заглушаване на парламентаризма в България.

Свидетели сме на опит за заглушаване на парламентаризма в България. ...

......... парламентаризма. Парламент не е бил затварян, дори когато са падали бомби над София. Оставянето на всичко в ръцете на един човек не повишава качеството на демократичния процес в една страна. Пандемията не значи, че трябва да бъдат зачеркнати всички форми на демокрация, които са отвоювани с толкова усилия.", подчерта евродепутатът. 


Тя наистина не знае какво прави. Не схваща. Глупостта й

Тя наистина не знае какво прави. Не схваща. Глупостта й ...

......... вика босът, гласувайте за нас и ще ви дарим едни трохи. Цвета свърши огромна работа на опозицията. С изявите си тя гарантира провала на ГЕРБ и Борисов на изборите, които се задават. Дори може да ускори процеса на проваляне. Колко прав е бил Еврипид: Властта и богатството раждат глупост и наглост. Фрог нюз


Има нещо призрачно в празните улици и особено в празните

Има нещо призрачно в празните улици и особено в празните ...

......... Чехия. През 2010 г. "Марма, Мариам" спечели Националната награда Хр. Г. Данов за българска художествена литература. Нейният роман "Влакът за Емаус" (2013) спечели наградата за проза на портал Култура за 2014 г. Най-новият ѝ роман - "Поразените" - излезе през август 2019 г., публикуван от издателство "Сиела".  Въпросите зададе: Красен Бучков


Военното командване на НАТО в Европа ще се присъедини към

Военното командване на НАТО в Европа ще се присъедини към ...

......... за сигурност и сътрудничество в Европа.Столтенберг заяви, че при необходимост НАТО е в готовност да разшири присъствието си в Прибалтика. Той добави, че се предвиждат съвместни учения с Грузия в Черно море. Столтенберг отбеляза, че в днешното заседание за първи път Северна Македония е участвала като пълноправен член на алианса.


Президентът на Беларус Александър Лукашенко вярва, че глобалните играчи могат

Президентът на Беларус Александър Лукашенко вярва, че глобалните играчи могат ...

......... реагира на съмненията, изразени от литовския президент Гитанас Науседа, относно реалната ситуация в Беларус с разпространението на коронавирус. "Той (президентът на Литва) се е загрижил за вируса на Беларус. Погрижете се за вашия вирус, имате много въпроси там. Той все още упреква, че беларусите вероятно не са информирани за всичко".


Очаквам пикът на заразата у нас да е в края

Очаквам пикът на заразата у нас да е в края ...

......... ваксинатаТова каза пред bTV проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, част от националния оперативен щаб. Заразените с коронавирус у нас са вече 458, съобщи проф. Кантарджиев. Поредната положителна проба е излязла минути преди неговото участие в предаването. Никакво събиране на хора, лафмоабети и бирички, предупреди той.


В крайна сметка банките са сериозни институции. В рамките на

В крайна сметка банките са сериозни институции. В рамките на ...

......... разнородни и трудно биха се обхванали. Той даде за пример едноличен търговец, архитекти или адвокати. На въпрос за вероятността да се изтегли нов държавен заем от до 10 млрд. лв., Дончев поясни, че трябва да се извърши анализ на всички разходи, като целта е да се компенсират намалените приходи в хазната.


Ново мобилно приложение, разработено от българин в чужбина, може да

Ново мобилно приложение, разработено от българин в чужбина, може да ...

......... е за рискови групи – за продавачи, пощальони и др.Базата данни с лична информация е поверителна и е видима само за този, който използва приложението.Тази информация е видима под формата на код. До момента разработката е приета от Грузия. Екипа, който ръководи Михаил, е в преговори и с други държави.


Франция e готова да национализира стратегически компании, ако е необходимо,

Франция e готова да национализира стратегически компании, ако е необходимо, ...

......... се прилага от средата на март за ускоряване одобрението на разходите, които европейските държави правят в борбата с Ковид-19 и икономическите последици на кризата.Франция е под строга карантина от 17 март, за да се опита да ограничи разпространението на Ковид-19. Мерките вероятно ще продължат до края на април, според експерти. 


Страната е в тежко положение. Неработната седмица преминава в неработен

Страната е в тежко положение. Неработната седмица преминава в неработен ...

......... особеностите на дадените региони. Путин призна още, че неработният април ще нанесе съкрушителен удар на руската икономика, както и върху доходите на хората. Президентът обеща помощ за гражданите, но не каза каква. Цялото слово – няколко минути. Спират общите приказки, безкрайните пресконференции, изявления на политици и министри. Точка. По материали от „Независимая газета“


В момента има 966 939 потвърдени случая и 49 295

В момента има 966 939 потвърдени случая и 49 295 ...

......... Броят на починалите е десет. Оздравели и изписани след болнично лечение са 25. Новите лабораторно доказани случаи са 8, като всички са в София. За пръв път коронавирус беше регистриран на 12 декември 2019 г. в град Ухан и за кратко време обхвана цялата страна. СЗО обяви на 11 март пандемия.


Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и народният

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и народният ...

......... след проведените тестове сред всичките депутати.Дариткова и Малешкова се намират в добро състояние и нямат никакви оплаквания. Те са информирали семействата си и ще се подложат на доброволна карантина за 28 дни в домовете си. Двете няма да участват в предстоящите заседания както на парламентарните комисии, така и в пленарните заседания.


Управителят на БНБ Димитър Радев излезе с публикация за Банковия

Управителят на БНБ Димитър Радев излезе с публикация за Банковия ...

......... демотивира осъществяването на важни структурни реформи и ще забави реалната конвергенция на икономиката на България. Това предполага също забавен растеж на доходите у нас - ефект, който би бил особено неблагоприятен за всички български граждани, които преди това ще бъдат засегнати от очакваните във връзка с COVID-19 затруднения в икономиката.


Книгите се превръщат в един литературен тест на ума, на

Книгите се превръщат в един литературен тест на ума, на ...

......... трябва да бъдат заменяни с „разбираеми“ думи, тъй като се губи автентичното звучене на произведението. Творец призова хората да пишат, защото имаме нужда от таланта, а онези, които си мислят че нямат такъв, нека също пишат, защото не се знае в какъв момент от живота им той може да се отприщи.


По никакъв начин не подценяваме риска на работещите на първа

По никакъв начин не подценяваме риска на работещите на първа ...

......... да подлагаме хората на риск, заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов пред bTV.Трябва да осъзнаем, че тази кризи не е просто сътресение в нашия живот, а може да продължи много дълго. И трябва да започнем да се адаптираме, което не означава, че се отказваме от мерките, каза още той


Доста проучвания се правят на ниво държави с програми за

Доста проучвания се правят на ниво държави с програми за ...

......... да правя, допълни той. Моите пациенти са буквално шашардисани от шума в последно време. Къде да сме фокусирани? Върху нещата, които можем да контролираме и да правим и така ще бъдем от т.нар. активни хора.Тогава и притеснението е по-малко. Сега има епидемия от грешна информация, убеден е членът на Медицинския съвет. 


Едно искрено послание от дълбините на едно звездно сърце. Самюъл

Едно искрено послание от дълбините на едно звездно сърце. Самюъл ...

......... изпревари Италия и Китай по брой заразени. Самюел Джаксън прочита откъс от популярна детска книга, която обаче е адаптирана специално по време на пандемията. Неин автор е Адам Мансбах, а аудиокнигите са озвучени именно от Джаксън. След избухването на епидемията от COVID-19 в САЩ писателят потърсил актьорът, за да "актуализират" произведението.


Лекари от ”Пирогов” създадоха специален въпросник за установяване на Covid-19.

Лекари от ”Пирогов” създадоха специален въпросник за установяване на Covid-19. ...

......... дава възможност вие да оцените вашето състояние, защото накрая тя ще ви препоръча, да си останете в къщи, да потърсите определен специалист, да извикате бърза помощ и да бъдете транспортирани в болницата".Това е първото по рода си приложение у нас. По данни на администраторите интересът към него е изключително голям.


Още 8 диагностицирани с COVID-19 у нас. С това общият

Още 8 диагностицирани с COVID-19 у нас. С това общият ...

......... – 8; Перник – 6; Плевен – 9; Пловдив – 27; Русе – 1; Силистра – 2; Сливен – 5; Смолян – 11; София – 274; Стара Загора – 3; Хасково – 2; Шумен – 4. Непроменен остава общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители – 20 души.


Връх на безсрамието! Тези хора предадоха Републиката. Ще цитирам председателят

Връх на безсрамието! Тези хора предадоха Републиката. Ще цитирам председателят ...

......... при глада и оскотяването. И не само най-бедните. Вече и средният бизнес доколкото го е имало - се разорява и споделя азбучните истини на дъното. Лицемерието е очевидно. Съграждани, които сте верни на Републиката, мислете утре, когато избирате поредните тартюфовци - те тъпчат джобовете си с остатъка от вашия живот! Лъчезар Лозанов  


Ако си отворил този материал заради заглавието, значи той е

Ако си отворил този материал заради заглавието, значи той е ...

......... то от всички възрасти. Към днешна дата от поредицата са продадени над 500 милиона копия по цял свят.Parents, teachers and carers working to keep children amused and interested while we’re on lockdown might need a bit of magic, so I’m delighted to launch https://t.co/cPg0dZpexBpic.twitter.com/i0ZjTplVoU— J.K. Rowling (@jk_rowling) April 1, 2020


Световната здравна организация пусна подробна информация, с която опровергава всички

Световната здравна организация пусна подробна информация, с която опровергава всички ...

......... но редица изследователи от цял свят се опитват да намерят препарат, който ще бъде ефективен.Употребата на антибиотици за превенция не се препоръчва. Подобно лечение трябва да се извършва само след лекарско предписание, иначе рискувате да навредите на здравето си. Цялата информация може да прегледате на официалния сайт на Световната здравна организация.


Заразените с COVID-19 в света ще достигнат 1 милион души

Заразените с COVID-19 в света ще достигнат 1 милион души ...

......... Смъртните случаи в Испания вече са повече от 10 хиляди, като повече жертви има само в Италия. САЩ се превърна в най-засегната от болестта в страната. Регистрираните там случаи са над 210 хиляди. Жертвите са над 5100. Над 870 души са починали в Германия, а броят на заразените е надхвърлил 70 000.