Броени дни остават до 19 ноември, когато ще бъде официално

Броени дни остават до 19 ноември, когато ще бъде официално ...

......... вече е под управлението на квестори, е прекръстена с последното си име, каквито са били плановете на купувача. За разлика от КТБ, която стигна до несъстоятелност, кредитният  портфейл  на "Виктория" бе  продаден и постъпленията се оказаха достатъчни да се плати всичко на вложителите и банката да остане отворена и продадена. 


"Първа инвестиционна банка" АД постигна стабилно ниво на приходи и

"Първа инвестиционна банка" АД постигна стабилно ниво на приходи и ...

......... с Bain&Co тригодишен план за намаление на дела на необслужваните кредити и към настоящия момент заложените в него цели се изпълняват в предвидените срокове. Банката прилага и най-добрите корпоративни практики в корпоративното управление и управлението на риска, които са наложени вследствие на дългогодишното й сътрудничество с Международната финансова корпорация (IFC).


Виена -  градът на изкуството, валса и файтоните. Австрийската столица,

Виена -  градът на изкуството, валса и файтоните. Австрийската столица, ...

......... България и чужбина, както и сигурност на плащанията в интернет чрез изполване на еднократна 3D парола.Всеки желаещ да получи кредитна карта Evolve може да избере една от трите разновидности – Diners Club - Mastercard Classic, Diners Club - Mastercard First Lady Pink и Diners Club - Mastercard First Lady Red.


Парламентарната комисия по бюджет и финанси отхвърли ветото на президента

Парламентарната комисия по бюджет и финанси отхвърли ветото на президента ...

......... 70 лева данък, тоест увеличението е 35 лева, което месечно е под цената на една кутия цигари", заяви председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова. Нейното предложение за въвеждане на лимит от 5000 лева за неимуществени щети за далечни роднини на загинал на пътя не бе разгледано от комисията, тъй като отпадна от дневния ред.


Над 30 проверки на строителни обекти в столицата са извършили

Над 30 проверки на строителни обекти в столицата са извършили ...

......... София. След извършване на проверка на място, инспекторите съпоставят данните по подадените задължителни данъчно-осигурителни декларации, внасят ли се осигурителните вноски на работниците в срок, както и има ли нарушения на данъчното законодателство. За неподадени в срок декларации и за невнесени осигурителни вноски данъчните инспектори съставят съответните актове за установени административни нарушения.


ДЗИ представя иновативно застрахователно решение за онлайн сигурност на физически

ДЗИ представя иновативно застрахователно решение за онлайн сигурност на физически ...

......... покритие „Онлайн сигурност“. Считаме, че с него подхождаме индивидуално и с внимание към застрахованите лица, като им предоставяме уникална възможност за защита онлайн. С това правим услугата ни още по-комплексна и атрактивна.“ , коментира мотивацията на застрахователната компания зад внедряването на иновативното покритие Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ.Райфайзенбанк стартира юбилейно издание на дарителската кампания „Избери, за да

Райфайзенбанк стартира юбилейно издание на дарителската кампания „Избери, за да ...

......... или чрез изпращане на SMS на единен дарителски номер 17 777, като всеки проект разполага с ключова дума за DMS.Така вече 10 години Райфайзенбанк, служителите на банката и всички съпричастни към общественозначимите каузи на кампанията правят историите по-добри, какъвто е и слоганът на юбилейното издание на инициативата, популяризираща и насърчаваща дарителството.


TBI Bank се договори за придобиването на миноритарен дял в

TBI Bank се договори за придобиването на миноритарен дял в ...

......... нашата стратегия да се превърнем в дигитална банка от следващо поколение”, каза Питър Барон, изпълнителен директор на TBIF Financial Services (TBI Bank)."Освен това този миниритарен дял е първата стъпка в потенциалното сътрудничество с Monobank като част от стратегията на компанията майка 4finance Group за развитие на бизнеса в скандинавския регион".


Правителството определи заместник-министъра на финансите Маринела Петрова за управител за 

Правителството определи заместник-министъра на финансите Маринела Петрова за управител за  ...

......... и програми на страните-членки, които са с приоритетно значение за развитието и диверсификацията на икономиките на страните-членки, както и други проекти, които отговарят на целите на Банката. Страните-членки на МИБ са България, Виетнам, Куба, Монголия, Унгария, Румъния, Русия, Словакия и Чехия. Нашата страна е член на МИБ от създаването й.


Бизнесът склонен да преговаря за цената на нощния труд. Това

Бизнесът склонен да преговаря за цената на нощния труд. Това ...

......... налага спешни и адекватни промени. Профсъюзът настоява то да се увеличи десетократно - на 2 лева и 55 стотинки. Освен това предлагат заплащането да бъде обвързано с минималната или с основната заплата и да расте всяка година заедно с увеличението на доходите. В момента около 400 000 българи полагат нощен труд. 


Предизвикателствата, свързани със защитата на комуникационните канали и техническите средства,

Предизвикателствата, свързани със защитата на комуникационните канали и техническите средства, ...

......... как да използват средствата за плащания, които банките им предоставят. От доставчиците се изисква  да създадат механизми за управление на рисковете и да  предвидят мерки за преодоляването на тези рискове, съобразени с естеството и обхвата на услугите, които предлагат, и да разполагат с процедури, които да следят и анализират инцидентите.В последните години се увеличават в невероятни темпове DDOS атаките

В последните години се увеличават в невероятни темпове DDOS атаките ...

......... на бизнеса. Във всеки дейта център имам високвалифицирани инженери на разположение през цялото време от разстояние. Центровете дават висока сигурност на информация, или по-точно на оборудването, на което се съдържа информацията", посочи Емил Асов. По думите му, колокирането в професионални дейта центрове е по-евтино от колокирането в собствени помещения - сървърни стаи.


Между  2017-а и 2018-а успешните кибератаки към големи компании са

Между  2017-а и 2018-а успешните кибератаки към големи компании са ...

......... целия поток от информация. Важно е да се знае, че тъй като разполага с големи правомощия, нашият център е подложен на постоянен строг контрол. Прави го   Вътрешен контрол на банката, който се отчита пред надзорния й съвет. Вътрешен контрол ни проверява всеки месец, отделно са одитите, които извършват специализираните фирми.    


Бюджет 2019 мина на първо четене в парламента в сряда,

Бюджет 2019 мина на първо четене в парламента в сряда, ...

......... проверка човек по човек, но им беше отказана. Започнаха дебати за данъците, а опозицията настояваше за по-нисък ДДС върху хляба и лекарствата. Управляващите казаха „Не”. Разговорът премина в иронична поезия за историята на БСП.Според председателя на Комисията по финанси Менда Стоянова бюджетът отразява устойчивия растеж и рекордния ръст в приходите. 


Надзорният съвет на "УниКредит Булбанк" одобри Теодора Петкова да поеме

Надзорният съвет на "УниКредит Булбанк" одобри Теодора Петкова да поеме ...

......... е член на надзорния съвет на "УниКредит Кънсюмър Файненсинг" и има многогодишен опит като член на борда на директорите на "УниКредит Факторинг". Тя е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на University of Minnesota и от Vienna University of Economics and Business.   


TBI Bank се договори за придобиването на миноритарен дял в

TBI Bank се договори за придобиването на миноритарен дял в ...

......... сме част от 4Finance, най-голямата онлайн и мобилна група за потребителско кредитиране в Европа. Нашият фокус върху клиентите ни движи напред към това да се превърнем в дигитална банка от следващо поколение. Успешният ни бизнес модел и потребителски ориентиран подход ни позволиха да се превърнем в най-печелившата банка в България.На дневен ред на банковия календар се появи покупката на

На дневен ред на банковия календар се появи покупката на ...

......... само като регистрация. От доста време насам капиталът на "Юробанк" се контролира от американски и канадски инвестиционни фондове.По последни данни над 62.2% от акциите й са собственост на много на брой чуждестранни частни инвеститори, 16.88% са на Fairfax Financial Holding LTD, а 8.34% са на The Capital Group Companies, INC. 


Предлага се най-добрият бюджет от всичките досега. Предвиждат се 4,5

Предлага се най-добрият бюджет от всичките досега. Предвиждат се 4,5 ...

......... това е личен акт, но има и политическо решение.„Имаше решение на коалиционен съвет. Не смятам, че конструкцията ще се срути, тя е доста стабилна, има коалиционно споразумение”, коментира депутатът.„Доверието към правителството не пада, социологическите проучвания сочат, че правителството се ползва с доверие. Повечето хора не искат предсрочни избори”, заяви Главчев.  


Със 108 гласа „за“, 62 „против“ и 10 „въздържал се“ бюджетът

Със 108 гласа „за“, 62 „против“ и 10 „въздържал се“ бюджетът ...

......... инвазивни интервенции при пациенти с вродени коагулопатии, в условията на болнична медицинска помощ, които НЗОК заплаща извън стойността на оказваните медицински услуги - 1 117 800 000 лв.; за медицински изделия, прилагани в болничната медицинска помощ - 104 000 000 лв.; за болнична медицинска помощ 2 001 500 000 лв.


Месец септември беше месецът с най-ниска активност на банките от

Месец септември беше месецът с най-ниска активност на банките от ...

......... Индексът запази нивата си, спрямо месец по-рано на 12,25%. Пълната пасивност на банките през септември логично не доведе до промени в стойностите на индексите. За втори пореден месец те са без промяна и се запазват на нивата си от юли. Левовият индекс запази нивото си от 4,90%, а евровият - 4,86%.


Ръстът на кредитния портфейл на Българско-американската кредитна банка (БАКБ) води до

Ръстът на кредитния портфейл на Българско-американската кредитна банка (БАКБ) води до ...

......... още, че банката е добре обезпечена с капитал, като за период от една година той се увеличава с нови 5%, което е предпоставка за продължаване на тенденцията на растеж и разширяване на кредитния  портфейл, при запазване на показателите й за стабилност и устойчивост и генериране на стойност за акционерите, отбелязват още банкерите.


Ремонтът в центъра на София вече месеци наред създава затруднения

Ремонтът в центъра на София вече месеци наред създава затруднения ...

......... се увеличи комуникацията с търговците и те да имат повече информация за етапите на ремонта. И въпреки че кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че компенсацията на собствениците ще е новата градска среда, не е изключено да бъдат обсъдени и някои от идеите на бизнеса за възстановяване на големите загуби. 


Все още вниманието на  повечето финансови институции е съсредоточено  върху

Все още вниманието на  повечето финансови институции е съсредоточено  върху ...

......... - всички защити да се правят от един доставчик. Причината е, че различните доставчици имат различен подход към решаването на задачите, свързани с информационната сигурност. Когато отделните защити са от различни доставчици, една кибератака трудно ще пробие всички видове защити, особено ако са построени на основата на различни софтуерни решения.    


Специален Закон за киберсигурността прие Народното събрание  на 31 октомври

Специален Закон за киберсигурността прие Народното събрание  на 31 октомври ...

......... повери на специализирани фирми. Всички обаче бяха на мнение, че битката с киберпрестъпността ще бъде продължителна, и каквито и мерки за сигурност да се предприемат, те няма да са ефективни за клиентите, ако самите клиенти не подхождат предпазливо и отговорно към финансовите операции, които извършват през своите телефони или компютри.    


Броят на негодните за употреба банкноти се е увеличил през

Броят на негодните за употреба банкноти се е увеличил през ...

......... задържаните банкноти фалшива валута отчита БНБ в края на септември. Ако през третото тримесечие на 2017-а фалшивите купюри в евро са били 1837, година по-късно броят им бил сто петдесет и седем. При долара ситуацията била същата: през месеците юли, август и септември били задържани 65 фалшиви доларови банкноти при 100 броя година по-рано. 


Българите стават все по-умели в управлението на парите си. Това

Българите стават все по-умели в управлението на парите си. Това ...

......... за да подадат молбите си. Това показва, че, противно на широко разпространеното схващане, тези хора са активни онлайн потребители и са дигитално грамотни. Също така  те подали и онлайн заявленията с най-висока средна стойност - 7305 лева. На второ място са 40-49-годишните, които кандидатствали онлайн за потребителски кредити на средна стойност 7127 лева.


Надзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри Теодора Петкова да поеме

Надзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри Теодора Петкова да поеме ...

......... Европа. Групата има силен местен и международен опит, който споделя със своите клиенти чрез водещи банки на 14 основни пазара в Европа: Италия, Германия, Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Словакия и Турция. Чрез международната си мрежа, УниКредит обслужва клиенти в още 18 страни по целия свят. 


Банка ДСК, българското дъщерно дружество на Банка ОТП, въведе услуга

Банка ДСК, българското дъщерно дружество на Банка ОТП, въведе услуга ...

......... председател на фондация „Заслушай се“.За техническата реализация на проекта Банка ДСК работи съвместно с платформата „TotalK“, социален бизнес за предоставяне на услуги за достъпна среда на глухите хора в България. По този начин банката се присъединява към каузата за премахваме на бариерите между хората с увреден слух и чуващото общество.


По данни от месечните отчети на първостепенните разпоредители с бюджет

По данни от месечните отчети на първостепенните разпоредители с бюджет ...

......... 11,2 млрд. лв., в т.ч. 11 млрд. лв. депозити на фискалния резерв в БНБ и банки и 0,2 млрд. лв. вземания от фондовете на Европейския съюз за сертифицирани разходи, аванси и други. <!--[if--><!--[endif]--><!--[if-->Обхватът на показателя фискален резерв е в съответствие с §1, т. 41 от Допълнителните разпоредби на Закона за публичните финанси. <!--[endif]--><!--[if--><!--[endif]--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--[if--><!--[endif]--><!--[if--><!--[endif]--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if-->


България е слязла от 50-то на 59-то място в класацията

България е слязла от 50-то на 59-то място в класацията ...

......... и струва 23 процента от дохода на глава от населението спрямо 47 дни и 76 процента от дохода на глава от населението през 2006 година. Според доклада средното време за подготовка, внасяне и плащане на данъците е спаднало от 324 часа през 2005 година на 237 часа през 2017 година.


Еврозоната се нуждае от няколко мега банки, които да могат

Еврозоната се нуждае от няколко мега банки, които да могат ...

......... е един от най-големите рискове за сектора. Нуи вижда решение в създаването на по-големи и по-международни играчи чрез трансграничната консолидация на финансови институции. "Такива трансгранични сливания биха създали няколко големи европейски банки - да ги наричаме "европейски шампиони "- които след това биха могли успешно да се състезават на световната сцена", посочи Даниел Нуи.  


Комисията за финансов надзор (КФН) създаде специален електронен адрес, на

Комисията за финансов надзор (КФН) създаде специален електронен адрес, на ...

......... Закона за Комисията за финансов надзор подаването на жалба или сигнал не може да е основание за неблагоприятно или несправедливо третиране на служителите на съответното поднадзорно лице. Освен това лицата, работещи по трудово правоотношение в поднадзорни на КФН лица, подали жалба или сигнал имат право на защита срещу дисциплинарно уволнение.


От сряда (31 октомври) на интернет страницата на Българската народна

От сряда (31 октомври) на интернет страницата на Българската народна ...

......... по платежна сметка.припомняме, че доставчиците на платежни услуги са задължени да подават информация в БНБ при всяка промяна на таксите, комисионите и лихвените проценти за съответните услуги, като информацията на интернет страницата ще бъде текущо актуализирана към датата на влизане в сила на съответната промяна при доставчика на платежни услуги.


За гъвкаво работно време на младите майки, съчетано с намаляване

За гъвкаво работно време на младите майки, съчетано с намаляване ...

......... отпуск за раждане и отглеждане на дете в Европейския съюз. "С намаляване на срока на майчинството трябва да се създават  условия майките да се върнат на работа – т.е., детски ясли, детски градини, където могат да оставят децата си. И услугата, която предоставят тези заведения,  да бъде качествена", каза той.


КФН се включи  в инициативата „Мениджър за един ден” и

КФН се включи  в инициативата „Мениджър за един ден” и ...

......... съм доволен от това, че за един ден бях председател на такава голяма и отговорна институция. Научих много неща и ще се замисля в бъдеще дали да не кандидатствам за работа тук“, каза Михаил Михайлов, след като получи сертификат като  „Мениджър за един ден” от председателя на КФН Карина Караиванова.


В края на септември 2018 г. парите в обращение достигнаха 16 644.8 млн. лв., се

В края на септември 2018 г. парите в обращение достигнаха 16 644.8 млн. лв., се ...

......... паричното обращение са отделени 216.7 хил. броя, които са със 156.0 хил. броя (41.85%) по-малко в сравнение с отделените през второто тримесечие. За едногодишен период отделените като негодни разменни монети са 1201.8 хил. броя, които са с 25.9 хил. броя (2.20%) повече в сравнение с отделените през предходния едногодишен период (септември 2016 г. – септември 2017 г.).


В периода май – октомври 2018 г. беше отчетен значителен

В периода май – октомври 2018 г. беше отчетен значителен ...

......... така и в бъдеще. Това означава, че нашата компания не само е един от двигателите на ръста на икономиката и на потреблението, но и предоставя на хората непрекъснато подобряващо се съвременно клиентско изживяване, което не изисква усилие от тяхна страна и им осигурява удобство и прозрачност, които клиентите ценят високо.“


Fibank получи признанието за „Благодетел за иновативно образование“ по време

Fibank получи признанието за „Благодетел за иновативно образование“ по време ...

......... децата на XXI век. Журито е съставено от независима комисия от експерти в областта на образованието, бизнеса, технологиите и иновациите.Тази година конференцията DigitalKidZ® се проведе под патронажа на Еврокомисаря по цифровата икономика – Мария Габриел и с изключителната подкрепа на Европейската комисия, Министерство на образованието и науката, Регионален инспекторат София.


Изискванията по мярка 11 „Биологично земеделие“ позволяват на бенефициентите да

Изискванията по мярка 11 „Биологично земеделие“ позволяват на бенефициентите да ...

......... информация за всички оператори в система на контрол, както и всички производствени единици в стопанството и създаване на функционалност за автоматично извличане на информация, необходима за калкулация плащанията на бенефициенти по мярка 11. Това ще улесни извършването на проверките, ще намали административната тежест, и ще подобри контрола по цялата верига.


Проектът на бюджет за следващата година ще бъде приет днес

Проектът на бюджет за следващата година ще бъде приет днес ...

......... цените, се заделят 40 милиона лева повече за увеличаване както на размера, така и на обхвата на целевото енергийно подпомагане за бедните и уязвими категории от населението. Ще се повишат и парите за отбрана, в съответствие с националния план през 2024-та година, те да са 2 процента от брутния продукт.


Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и водещи банки и

Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и водещи банки и ...

......... и банковите институции в светлината на европейската директива, регулираща електронните разплащания.Телекомуникационната компания VIVACOM ще представи решенията за сигурност на информационните технологии във финансовия сектор.  Събитието ще се състои в зала "Триядица 2" от 10.00 часа с встъпителни думи на председателя на УС и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян.


Мениджмънта на гръцката "Банка Пиреос" направи всичко възможно, за да

Мениджмънта на гръцката "Банка Пиреос" направи всичко възможно, за да ...

......... окончателно прекрати политиката си на количествени облекчения според която дава рефинансиране срещу залог на гръцки държавни облигации. При такава неблагоприятна конюнктура изпълнението на поетите към Гръцкия фонд за финансова стабилност ангажименти изглежда задължително, защото това е единствената структура от която местните банки могат да получат финансова подкрепа с европейски пари. 


Една от малкото придобивки, които облекчават бюджета на работодателите, а

Една от малкото придобивки, които облекчават бюджета на работодателите, а ...

......... станции, тунели, тротоари и други инфраструктурни обекти, които се намират на държавни или общински терени, да могат да приспадат ДДС за тях. Тази мярка също трябва да бъде записана в правилника за прилагане на закона.В момента НАП отказва данъчен кредит, защото т.нар. трета страна безвъзмездно също се ползва от резултата.


Българската народна банка издадe лицензи за извършване на дейност като

Българската народна банка издадe лицензи за извършване на дейност като ...

......... съответствие със Закона за платежните услуги и платежните системи, след като „Изипей“ АД ще извършва дейност като дружество за електронни пари, издаденият  лиценз за платежна институция се обезсилва, като дружеството ще продължи да предоставя платежни услуги като допълнителна дейност по смисъла на чл. 42, ал. 1, т. 1 от ЗПУПС.


Не обсъждаме отсрочка за подмяна на касовите апарати. Годишно държавата

Не обсъждаме отсрочка за подмяна на касовите апарати. Годишно държавата ...

......... асоциация за развитие на бизнес софтуер, срокът трябва да бъде удължен, за да се прецизират изискванията към бизнеса. По думите му съгласно изискванията в момента достъпът до данни на НАП е твърде широк. Танев допълни, че подмяната на софтуера на едно устройство става за дни, а не за 15 минути.


Българската банка за развитие (ББР) отпусна с инвестиционен заем в размер

Българската банка за развитие (ББР) отпусна с инвестиционен заем в размер ...

......... оборудване и осигурен безплатен Интернет за фондация „Свети Никола“. Дарението е предназначено за един от домовете за деца, лишени от родителска грижа, с които работи фондът – Центъра за настаняване от семеен тип в с. Гаврил Геново, където ще бъде оборудвана компютърна зала за децата от 7 до 18 години.


Както стана традиция, внасяме алтернативен бюджет за 2019 г, като

Както стана традиция, внасяме алтернативен бюджет за 2019 г, като ...

......... Това не е само удар по държавността, по институциите и е ясно защо се провежда тази политика- тя е целенасочена, но удря и в същността на българската държава – да събираме парите от всички българи и един човек да си ги харчи, както той си реши", допълни лидерът на БСП.


Реалистично е да има коледни добавки за пенсионерите. Това заяви

Реалистично е да има коледни добавки за пенсионерите. Това заяви ...

......... на заплатите в бюджетния сектор и максималния осигурителен доход. Именно това остава основният спор между работодатели и синдикати. Горанов коментира, че не трябва да има "ревност между работодатели и синдикати", като към момента се върви в заложената още през 2014 г. фискална рамка и през 2020 г. бюджетът ще е балансиран.


Проектобюджетът за 2019 г. е готов и е даден за консултации.

Проектобюджетът за 2019 г. е готов и е даден за консултации. ...

......... заетост, придържайки се към общите правила на ЕС. В настоящата прогноза се запазват целите за бюджетното салдо, заложени в СБП за периода 2019-2021 г., съответно за 2019 г. дефицит от 0.5 на сто от БВП, а за 2020 г. - балансирана бюджетна позиция, която се запазва и през 2021 г.


От „J.P. Morgan“ вече имат дата за следващата финансова криза

От „J.P. Morgan“ вече имат дата за следващата финансова криза ...

......... 48%, а валутите им ще поевтинеят с 14,4%.Преминаването от активно към пасивно управление на активи, намалява способността на пазара да предотвратява и да се възстановява от сътресения.В същото време, според „J.P. Morgan“ в момента изглежда, че политиците нямат необходимото парично и фискално пространство, за да извадят икономиките от следващата рецесия.


През последните години еврозоната трябваше да се справя с двойното

През последните години еврозоната трябваше да се справя с двойното ...

......... ясно осъзнати и напълно обясними опасения.С по-богат опит и по-добре развити институции, еврозоната днес е различна от тази преди десетилетие. Затова всяко бъдещо разширение ще бъде различно от предходните.Публикация на управителя на БНБ г-н Димитър Радев в изданието Euromoney Yearbook: Global Banking & Policy Review 2018, 19 октомври 2018 година.


Около 330 млн. лева губи хазната годишно от неотчитане на

Около 330 млн. лева губи хазната годишно от неотчитане на ...

......... тях", уточни ПопдончевОценките на бизнеса показват, че около 200 хиляди фискални устройства трябва да бъдат подменени. Тяхната пазарна цена в момента е между 200 и 500 лева. Т.е. разходът, който очаква бизнесът, е между 40 и 100 милиона лева". Той подчерта, че бизнесът очаква удължаване на сроковете за изпълнение на наредбата и прецизирането ѝ.


Забавянето на икономиката на Китай се задълбочава, тъй като търговската

Забавянето на икономиката на Китай се задълбочава, тъй като търговската ...

......... не отразява състоянието на икономиката, което той определи като "напредък" по стабилен начин.Йи Ганг добави, че правителството ще предприеме повече мерки за подпомагане на икономиката. Подобни коментари бяха направени от ръководителите на китайските регулаторни органи за ценните книжа и за банките, както и от върховния икономически съветник на президента Си Дзинпин. 


Национална кръгла маса в Свищов събра най-изявените специалисти у нас

Национална кръгла маса в Свищов събра най-изявените специалисти у нас ...

......... на труда, е тези 14 милиарда лева, които се намират в индивидуалните партиди на осигурените лица, да бъдат получени по най-справедливия начин и да бъдат защитени интересите на осигурените лица.Традиционната кръгла маса в Стопанската академия в Свищов, посветена на специалността „Застраховане и социално дело”, се организира за 20-та поредна година.


Ако парламентът спешно не вземе мерки, цената на "Гражданска отговорност"

Ако парламентът спешно не вземе мерки, цената на "Гражданска отговорност" ...

......... Владимир Савов допълни, че институцията е запозната с проблема и ще приеме предложения, които защитават финансовата стабилност на сектора, а също и интересите на застрахованите лица.Освен заради решението на ВКС "Гражданската отговорност" ще продължи да поскъпва и заради недостатъчността на премиите, установена в доклад на КФН от юли тази година.<!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if-->


В началото на следващата година Банка ОТП стартира втората си

В началото на следващата година Банка ОТП стартира втората си ...

......... създадем банковите решения на бъдещето по един структуриран начин. Надяваме се, че новата програма ще бъде още по-привлекателна за стартъп компаниите, заяви Андраш Фишер, отговарящ за иновациите в банкирането на дребно в Банка ОТП.OTP Startup Program е безплатна програма акселератор, която не изисква капитал. Приемат се кандидатури от целия свят.


Fibank (Първа инвестиционна банка) спечели второ място в категорията „Иновации“

Fibank (Първа инвестиционна банка) спечели второ място в категорията „Иновации“ ...

......... деца и тийнейджъри, както и програмата на банката за ранно финансово образование.Конкуренцията в категорията, в която се състезаваше Първа инвестиционна банка, включваше полската банка Alior, която бе избрана за победител и британската HSBC, която се класира на трето място. Класирането на финала беше определено изцяло на базата на зрителския вот.    


Стоян Мавродиев е магистър по право от СУ "Св. Климент

Стоян Мавродиев е магистър по право от СУ "Св. Климент ...

......... на търговските банки и бизнеса - все по-осезаема.Резултатите на Националния гаранционен фонд го доказват - за десет години е свършена отлична работа - фондът е реализирал девет гаранционни програми в партньорство с 18 търговски банки, подкрепените предприятия са над 8000, а стойността на гарантираните заеми - над 2 млрд. лева.


Здравка Русева, която в момента е член на Управителния съвет

Здравка Русева, която в момента е член на Управителния съвет ...

......... директор и член на Управителния съвет на "Инвестбанк".Завършила е успешно редица курсове в областта на кредитирането, управлението на риска, европейските платежни инструменти, МСФО, мениджмънт и бизнес развитие, управление на промяната и лидерство. Има опит във внедряването на банков софтуер, разработва и прилага редица правила и методики, свързани с банковата дейност.


УниКредит Булбанк и Алианц България подписаха споразумение за партньорство в

УниКредит Булбанк и Алианц България подписаха споразумение за партньорство в ...

......... и малките и средни предприятия. "С ангажираното отношение, което виждаме от страна на УниКредит Булбанк и от наша страна, съм сигурен, че партньорството ни ще бъде успешно и ще доведе до подобряването и на финансовата и на застрахователната култура на клиентите", каза главният финансов директор на Алианц България Холдинг Павлин Петков. 


Едно от малкото неща на пенсионно-осигурителния пазар, което не се

Едно от малкото неща на пенсионно-осигурителния пазар, което не се ...

......... агенцията, независимо от адреса по лична карта на лицето. Електронната услуга дава достъп до информация за направени осигурителни вноски към универсален, професионален или доброволен фонд, както и възможност за подаване на данъчни декларации, а отскоро и за проверка на притежаваните от лицето акции и облигации през сайта на Централния депозитар.


Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и Комисията за финансов надзор

Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и Комисията за финансов надзор ...

......... 2017 г. пък застрахователите "Лев Инс" и "ДаллБогг Живот и Здраве" бяха обвинени, че не изплащат претенции на клиенти по събития, станали в чужбина. Те пък  се оправдаха, че става дума за застрахователни измами. Стигна се до международен скандал и да заплаха  България да бъде изключена от системата "Зелена карта". 


Президентът на Европейската централна банка Марио Драги призова правителства от

Президентът на Европейската централна банка Марио Драги призова правителства от ...

......... се оттегля постепенно от програмата си за покупки на еврооблигации, известна като "количествени улеснения", като очаква да прекрати схемата за изкупуване на активите за общо 2,6 трлн .евро през декември 2018 година, твърдейки, че е направила достатъчно в подкрепа на икономическия растеж и на инфлацията в региона на единната валута.


Националната и европейска шампионка по лека атлетика Ивет Лалова се

Националната и европейска шампионка по лека атлетика Ивет Лалова се ...

......... с всички участници в мини маратона доказахме, че всяка крачка има значение за подобряването на живота на нуждаещи се деца от цял свят. Призовавам всички любители на спорта и хората с кауза да се включат в кампанията, за да затвърдим позицията си на активна и съпричастна нация“, сподели Ивет Лалова.


Хората масово не застраховат жилищата си, каза пред БНР Нина

Хората масово не застраховат жилищата си, каза пред БНР Нина ...

......... тя.  В момента на всеки 30 имота, ако 1 е застрахован – това би било някакво чудо, посочи генералният секретар на АБЗ.Относно идеята за ззадължителност на имуществената застраховка, Колчакова посочи, че всеки държи отговорността за имота си в своите ръце, въпреки че обществото не е достатъчно подготвено за тази отговорност.


Тенденциите в несъстоятелността в страните от Централна и Източна Европа

Тенденциите в несъстоятелността в страните от Централна и Източна Европа ...

......... Очаква се Полша да регистрира ръст от 20,2% в производствения процес по несъстоятелност и преструктуриране. Сърбия и Словакия, от друга страна, ще изпитат свиване на несъстоятелността. По-слабият икономически растеж ще бъде фактор, допринасящ за средния брой несъстоятелности в Централна и Източна Европа, които се увеличават с 15,5% през 2019 г.


15 523 български граждани са декларирали приходи от над 106

15 523 български граждани са декларирали приходи от над 106 ...

......... лв. доходи за годината попадат 811 482 души с платени общо почти 700 хил. лв. Между 12 000 и 27 600 лв. попадат 488 866 души, а до 43 200 лв. са още 78 хил. души.През 2017 г. са разпределени 7,281 млн. лв. дивиденти и ликвидационни дялове на физически лица.


ОББ АД и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) подписаха ново гаранционно

ОББ АД и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) подписаха ново гаранционно ...

......... по линия на InnovFin, банката има договорирани над 1800 кредита за обща сума над 300 млн. лв. по програма COSME. Така, благодарение на гаранционните инструменти на ЕИФ – част от плана Юнкер, ОББ значително улеснява достъпа до финансиране на българските малки, средни и междинни предприятия за реализиране на техните идеи.


Управителният съвет на Европейската централна банка призова страните от еврозоната,

Управителният съвет на Европейската централна банка призова страните от еврозоната, ...

......... на силен икономически растеж "биха могли да окажат отрицателно влияние върху устойчивостта", дори ако те са в подкрепа на краткосрочния растеж, съобщи БНР."Настоящата среда на ниски лихвени проценти и широкообхватен растеж призовават като цяло правителствата да възстановят фискалните буфери, особено в страните с висок държавен дълг", смята Европейската централна банка.


Министърът на финансите и управител за България в организациите от

Министърът на финансите и управител за България в организациите от ...

......... в Индонезия.В рамките на форума българските делегати ще се срещнат с висши ръководни екипи на МВФ и на Световната банка, с представители на международни финансови институции, на инвестиционни и централни банки. Участието на България в тези годишни срещи увеличава възможностите на страната ни за разширяване и стабилизиране на международните контакти.