Очаква се Руската централна банка да намали основния си лихвен

Очаква се Руската централна банка да намали основния си лихвен ...

......... през юни спрямо 5.1% през май, затвърди очакванията за понижаване на лихвения процент на заседанието по паричната политика на Руската централна банка на 26 юли. Според експерти, намаляването му до 7.25% би довело до нива, наблюдавани преди повишаването на лихвените проценти през септември и би трябвало да засили икономическата активност в Русия.


Франция проучва възможностите за премахване на възрастовите ограничения за кандидатите

Франция проучва възможностите за премахване на възрастовите ограничения за кандидатите ...

......... процедурата. Досега за основен претендент се смяташе бившият ръководител на еврогрупата Йерун Дайселблум, но оказва се, че номинацията му не е одобрена от Рим и други южноевропейски столици. Ръководителят на централната банка на Англия Марк Карни се е затруднил да събере подкрепа на ЕС и според изданието е останал извън надпреварата. 


Платежната система Western Union е ограничи от днес максималния размер

Платежната система Western Union е ограничи от днес максималния размер ...

......... служителят на кол центъра.От 16 април вече бе въведено друго ограничение за максималния размер на преводите, изпратени от един подател в редица страни като Казахстан, Киргизстан, Китай или Виетнам. Там максималният общ размер на трансферите в рамките на един месец за тези страни не може да надвишава 100 хиляди рубли.


Финансовият министър Владислав Горанов не снема доверието си от изпълнителната

Финансовият министър Владислав Горанов не снема доверието си от изпълнителната ...

......... че не само една услуга, предлагана от НАП, е рискова."Установили сме рискови електронни услуги и в момента достъпът им е ограничен", заяви в четвъртък Росен Бъчваров. Също така проверка започва и Комисията за защита на личните данни. Ръководителят ѝ Венцислав Караджов обясни, че ще бъдат проверени всички услуги, разработени от дирекциите в НАП 


Премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и управляващият директор и

Премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и управляващият директор и ...

......... и икономическа среда, наличието на висококвалифицирана работна ръка, много добрата инфраструктура. Той изрази увереност, че установяването на Центъра за споделени услуги у нас ще има положително влияние за българската икономика. По думите му това ще надгради потенциала в сектори с висока добавена стойност и ще осигури работни места за високотехнологични специалисти.  


Холандското правителство агитира партньорите си да изберат бившия финансов министър

Холандското правителство агитира партньорите си да изберат бившия финансов министър ...

......... да получат подкрепата им. Управителят на "Банк ъф Ингланд" Марк Карни е смятан за подходящ кандидат, макар че е повдиган въпросът дали е "достатъчно европеец", за да получи подкрепата на блока. Други споменавани имена са тези на испанския финансов министър Надя Калвиньо и управителя на финландската централна банка Оли Рен.Fibank (Първа инвестиционна банка) беше отличена в категорията „Финансови институции“

Fibank (Първа инвестиционна банка) беше отличена в категорията „Финансови институции“ ...

......... жури при номинациите и гласуването, а единствено на потребителските предпочитания.Наградата за любима марка за 2019 г., която Fibank получи и през 2011 г., 2012 г. и 2018 г., е логичен резултат на тенденцията банката да развива постоянно дейността си в посока иновативни и близки до клиентските нагласи продукти и услуги. 


Националната агенция по приходите може да бъде глобена с до

Националната агенция по приходите може да бъде глобена с до ...

......... Да се разпусне парламентът ли", аргументира се Владислав Горанов. Тази сутрин началникът на отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП Явор Колев съобщи, че има заподозрян за хакерската атака в НАП, който е задържан в четвъртък. Той е служител на компания за киберсигурност - т.н. "бял хакер" и в работата си тества уязвимости на сигурността на различни компании.  


Нетната печалба на една от най-големите инвестиционни банки в света,

Нетната печалба на една от най-големите инвестиционни банки в света, ...

......... инвестиционни банки в света са внимателно наблюдавани от инвеститори, които искат да преценят здравето на икономиката на САЩ, предаде Ройтерс. Инвестиционна банка JP Morgan Chase е основана през 1799 г. и е един от световните лидери в областта на инвестиционното банкиране и потребителското доверие. Понастоящем банката оперира в над 60 страни.


Автор Димитър М. Иванов, Лондон,  15 юли 2019 г.Материалът е

Автор Димитър М. Иванов, Лондон,  15 юли 2019 г.Материалът е ...

......... – директно погазвайки икономиката на сделката, през нейната технолична и инвестиционна значимост за България, през бюджетната политика на страната ни, през принципите и условията на обявената международна процедура за тази сделка, очевидно правят това за тяхна собствена сметка.Да не се окаже обаче, че и тя, ще трябва да се „актуализира“.


В квартал "Кирхберг", където са се подслонили  европейските институции в

В квартал "Кирхберг", където са се подслонили  европейските институции в ...

......... отразява сегашната реалност и че институцията продължава да адаптира, подобрява и модернизира системите и правилата си за работа. Банковото ръководство уверява, че са в ход широкомащабни програми за засилване на културата на респект и гаранции, така че целият персонал да се чувства подкрепен и защитен ефективно от всякакъв род насилие.  Около 3% от общата база данни на НАП е засегната

Около 3% от общата база данни на НАП е засегната ...

......... сървър в Русия и сред най-посещаваните в света. Вътрешният министър призна, че данните са от сървъри на приходната агенция. Така се потвърждава, че е има нерегламетиран достъп до информацията на НАП. Маринов съобщи също така, че по нареждане на министър-председателя се проверяват информационните системи на други държавни институции заради открити уязвимости. Очаквайте подробности


Алън Тюринг е лицето на новата британска банкнота от 50

Алън Тюринг е лицето на новата британска банкнота от 50 ...

......... личните му проблеми. През 1952 г. той е съден за хомусексуалност, което по това време все още се смята за престъпление във Великобритания. Тогава Алън Тюринг избира да бъде подложен на химическа кастрация с инжекции с женски хормони, вместо да отиде в затвора. В последствие се самоубива с цианид на 41-годишна възраст през 1954 година.


Стажантската програма на Пощенска банка, която вече е целогодишна, дава

Стажантската програма на Пощенска банка, която вече е целогодишна, дава ...

......... и други мотивирани студенти да се присъединят към нашия силен екип, за да вървим заедно с тях по пътя на успеха“, коментират от Пощенска банка.Повече за стажантската ни програма можете да научите тук https://www.postbank.bg/bg-BG/AboutUs/09Careers/InternshipProgram/. Всички желаещи да се включат в нея могат да подадат своите документи на имейл адрес: [email protected].


Правителството увеличава бюджета на Министерството на отбраната с 2.1 млрд.

Правителството увеличава бюджета на Министерството на отбраната с 2.1 млрд. ...

......... разходвани през настоящата година.Отчитайки нетното увеличение на разходите по държавния бюджет в размер на 1,829 млрд. лв. в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г. се предвижда увеличение на дефицита по държавния бюджет с 1,829 млрд. лв. до 2,228 млрд. лева


С приемането на Бенин, Джибути и Руанда в Азиатската банка

С приемането на Бенин, Джибути и Руанда в Азиатската банка ...

......... момента се намира в исторически момент от развитието си. Бившият директор на Световната банка Робърт Зелик каза, че АБИИ е пример за управлението и откритостта, както и за въвеждането на международните стандарти и сътрудничество, а в бъдеще непременно ще допринесе за азиатския и световен растеж и за глобалното икономическо управление.Нивото на безработица в Гърция спадна до 17,6% през април,

Нивото на безработица в Гърция спадна до 17,6% през април, ...

......... в бюджета за 2019 година.В своите пролетни прогнози Европейската комисия очаква известно забавяне във възстановяването на пазара на труда в Гърция, поради скорошното увеличение на законово установената минимална заплата.Икономиката на Гърция се разрасна през първото тримесечие, водена от потребителските разходи и увеличаването на инвестициите, въпреки забавянето на износа в Европа.


След почти четиридесетгодишна експлоатация "Рио Тинто груп" ще закрие най-голямата

След почти четиридесетгодишна експлоатация "Рио Тинто груп" ще закрие най-голямата ...

......... дари на местната управа на щата Мадхя Прадеш. Година по-рано компанията излезе и от мината Murowa в Зимбабве. Единственият производствен диамантен "актив" става Diavik в Канада. Тази мина по план трябва да бъде затворена през 2025-а, макар че дейността по добив на скъпоценните камъни има потенциал да удължи живота й. 


И последната проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ)

И последната проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) ...

......... Закона за обществените поръчки и съставила 4 акта. Като тук проблемните обществени поръчки били две, а стойността им минавала 870 хил. лева.По време на проверките финансовите инспектори са идентифицирали 5 "индикатора за измама". Най-много подобни невярно или неточно представени факти били открити в документацията на общините - общо 3 на брой   


Управителят на гръцката централна банка Янис Стурнарас заяви, че ще

Управителят на гръцката централна банка Янис Стурнарас заяви, че ще ...

......... след срещата с новия гръцки премиер Кириакос Мицотакис днес.Ограниченията, започнали с лимит за теглене на пари в брой от 60 евро на ден, постепенно бяха облекчени. Ограничението за теглене на пари в брой беше напълно премахнато през октомври 2018 г., но все още остават ограниченията за паричните преводи в чужбина.


Райфайзенбанк бе определена за "Най-добрата банка" в България от престижното

Райфайзенбанк бе определена за "Най-добрата банка" в България от престижното ...

......... дъщерните й банки.Списание Юромъни (Euromoney) е основано през 1969 г., за да отразява възстановяването трансграничните капиталови пазари. Европазарът, чието име носи, е предшественик на днешните глобални капиталови пазари. Юромъни отразява този пазар и неговото развитие, като през годините се превръща във водещо издание за целия финансов свят, институциите и потребителите.


Френският нов данък върху приходите на технологичните интернет гиганти (като

Френският нов данък върху приходите на технологичните интернет гиганти (като ...

......... около 30 компании, предимно американски, но също китайски, немски, испански и британски, както и една френска фирма и няколко компании с френски произход, купени от чуждестранни компании."Франция е суверенна държава, решенията й по данъчни въпроси са суверенни и ще продължат да бъдат такива", заяви френският финансов министър Бруно Льо Мер


Изследване разкри нуждата от бързо подобряване на съществуващите подходи на

Изследване разкри нуждата от бързо подобряване на съществуващите подходи на ...

......... от приложенията за мобилно банкиране съдържат поне една уязвимост на сигурността с нисък риск, 92% имат минимум една уязвимост със среден риск, а 20% съдържат поне една уязвимост с висок риск. В заключение изследователската компания настоява финансовите институции бързо да преразгледат и подобрят съществуващите си подходи към сигурността на приложенията.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди разследване срещу планирания във

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди разследване срещу планирания във ...

......... включително онлайн реклама. Компании като Alphabet, Google, Apple, Facebook и Amazon вероятно ще бъдат обект на данъчно облагане.Лайтизер добави, че САЩ ще продължат усилията си съвместно с други страни от ОИСР за постигане на многостранно споразумение за справяне с предизвикателствата пред международната данъчна система, породени от все по-дигитализираната глобална икономика.


При изграждането на  системата „Бонус-малус“ е наблегнато върху ефективността  на

При изграждането на  системата „Бонус-малус“ е наблегнато върху ефективността  на ...

......... за обсъждане от  граждани, от юридически лица, правителствени и неправителствени организации, застрахователи и Асоциацията на българските застрахователи, медии и други до края на лятото на 2019 г. След общественото обсъждане,  в комуникационния план на КФН  е предвиден  и период за оптимизация на системата на базата на  получените предложения и препоръки.


Пощенска банка за втора поредна година е отличена като най-добра

Пощенска банка за втора поредна година е отличена като най-добра ...

......... цялостен обхват и анализ на финансовата индустрия, международния бизнес и световната икономика от 2014 г. насам. Списанието, издавано от компанията World News Media в Лондон, е насочено към аудитория от професионалисти в областта на финансите, корпоративни и частни инвеститори, като обхваща широк спектър от теми за банковото и застрахователното управление. 


Общият брой на нощувките във всички места за настаняване, регистрирани

Общият брой на нощувките във всички места за настаняване, регистрирани ...

......... с 3 звезди -18.5%, и с 1 и 2 звезди -15.5%.Приходите от нощувки през май 2019 г. достигат 76.2 млн. лв., или с 2.6% по-малко в сравнение с май 2018 година. Регистрирано е намаление на приходите от чужди граждани с 9.9%, докато тези от български граждани се увеличават с 15.5%.


Перспективите за големите азиатски икономики отново бяха ревизирани надолу поради

Перспективите за големите азиатски икономики отново бяха ревизирани надолу поради ...

......... или тази на Китай", добави той.Що се отнася до рисковете, които икономистите са признали, „забавянето или намаляването на търговията, предизвикано от напрежението между САЩ и Китай в областта на търговията и/или високотехнологичните въпроси“ е най-големият риск, цитиран във всичките шест страни. Усещането за риск от политическата нестабилност като цяло намалява в региона. 


Влошаващите се отношения на Япония с Южна Корея заради разногласия

Влошаващите се отношения на Япония с Южна Корея заради разногласия ...

......... LG и SK Hynix или за големите промишлени конгломерати, които помагат за поддържането на икономиката на Южна Корея. "Много от по-малките японски компании правят бизнес с южнокорейски компании, свързани с полупроводници, така че ще има някакво въздействие, било то пряко или косвено", каза изпълнителен директор на производствена фирма в Токио. 


Премиерът Бойко Борисов разговаря с Агустин Карстенс, генерален мениджър на

Премиерът Бойко Борисов разговаря с Агустин Карстенс, генерален мениджър на ...

......... с глобалните икономически процеси, перспективите пред европейските икономики и международните финансови пазари.БМР, със седалище в Базел, Швейцария, е основана на 17 май 1930 г. и е най-старата международна финансова институция в света. Акционери в БМР са 60 централни банки, като БНБ е сред първите акционери в БМР от 1930 г.


Тази седмица се случи нещо, което остана незабелязано от широката

Тази седмица се случи нещо, което остана незабелязано от широката ...

......... може да бъде полезна за оказване на натиск върху преговарящия партньор, те очевидно са склонни да я използват.И, разбира се, Великобритания вероятно ще бъде от другата страна на масата за преговори в не толкова далечното бъдеще, с някои важни предприятия, които могат да бъдат засегнати от неблагоприятно решение за еквивалентност.


Гарт Ричи, шефът на инвестиционното подразделение на "Дойче банк", напуска

Гарт Ричи, шефът на инвестиционното подразделение на "Дойче банк", напуска ...

......... вече е готова за по-нататъшна трансформация и дойде моментът новото ръководство да поеме напред."Ричи ще се оттегли на 31 юли. За да се осигури плавен преход на критичните за Великобритания въпроси, свързани с регулирането, включително въпроси, свързани с Брексит, той ще продължи да съветва банката до края на ноември 2019. 


Председателят на "Бенк ъф Инглънд" Марк Карни е фаворит в

Председателят на "Бенк ъф Инглънд" Марк Карни е фаворит в ...

......... Карни все пак си остава фактът, че е роден в Канада, защото, МВФ винаги се оглавява от европеец, а Световната банка - от американец. Стои открит и въпросът дали Карни иска поста на Лагард, защото е публична тайна, че той замисля да се включи в политическия живот на родината си.


Членът на Управителния съвет на ЕЦБ Оли Рен се тревожи

Членът на Управителния съвет на ЕЦБ Оли Рен се тревожи ...

......... койтоотхвърли опасенията на експерти по паричната политика и икономисти, тъй като Лагард не е нито централен банкер, нито икономист. "Работихме заедно в борбата с кризата в еврозоната и съм сигурен, че техният широк и солиден политически опит и доказано лидерство в МВФ ще донесат големи ползи за Евросистемата," добави Рен.


Днес Долната камара на парламента във Франция одобри въвеждането на

Днес Долната камара на парламента във Франция одобри въвеждането на ...

......... върху техните френски приходи. Това може да засегне американски компании, включително Airbnb и Uber, както и компании от Китай и Европа.Законопроектът отива в Сената следващата седмица, а френското правителство се надява, че други страни ще го последват. Технологичната индустрия предупреждава, че това може да доведе до по-високи разходи за потребителите.


Кристин Лагард обича да е първа. Тя е първата дама

Кристин Лагард обича да е първа. Тя е първата дама ...

......... където президентът решава, това вероятно е вярно. Оттогава насам обаче госпожа Лагард изгради собствен авторитет на миротворец и на строител на съюзи. И го наложи убедително на света. Ако успее да постигне същото и в ЕЦБ, липсата на опит в паричната политика може и да не се окаже особен проблем.


Първият заместник-ръководител на Международния валутен фонд (МВФ) Дейвид Липтън временно

Първият заместник-ръководител на Международния валутен фонд (МВФ) Дейвид Липтън временно ...

......... в МВФ /.../. Напълно сме уверени в способностите на Дейвид Липтън да изпълнява задълженията на управляващ директор на МВФ", се посочва в комюнике на институцията, базирана във Вашингтон.Лагард, чиято кандидатура начело на ЕЦБ трябва да бъде утвърдена от Европарламента, ще смени на поста италианеца Марио Драги на 1 ноември т.г.


Във вътрешността на сградата на "Уолстрийт" № 60 - американската

Във вътрешността на сградата на "Уолстрийт" № 60 - американската ...

......... съкращения в САЩ.Германската банка вече обяви, че в рамките на две години ще опразни офисите си на "Уолстрийт" 60, които обитава от началото на новия век. И докато банковите служители се разотиват към хотелите си във финансовия квартал на Ню Йорк, големият въпрос е колко от тях ще напуснат Уолстрийт?


Германия глоби американския технологичен гигант Facebook заради нарушаване на германския

Германия глоби американския технологичен гигант Facebook заради нарушаване на германския ...

......... 50 милиона евро."Дигиталните платформи носят ясна отговорност за съдържанието, което е публикувано на техните сайтове," каза новият министър на правосъдието на Германия Кристин Ламбрехт в писмено изявление, публикувано след обявяването на глобата. "Трябва да е ясно, че така наречените" общностни стандарти "на Facebook не са над германското право", добави тя.


Йоанис Коцианос поемa позицията на Председател на Изпълнителния комитет на

Йоанис Коцианос поемa позицията на Председател на Изпълнителния комитет на ...

......... 2017 г. е Главен директор Финанси и риск и Управление на активи в Allianz Hellas (GR), а през януари 2018 г. се присъединява към Алианц България Холдинг като Главен директор „Подписваческа дейност“.Освен внушително международно ноу-хау, Йоанис има значителен опит във финансовата сфера и е напълно квалифициран актюер и риск анализатор.


Радослав Велков е новият Член на Управителния съвет и Изпълнителен

Радослав Велков е новият Член на Управителния съвет и Изпълнителен ...

......... на дребно“, Великобритания – със сертифициран професионален статус AIRB I и II (Associate International Retail Banker I and II); Korn &Korn, Германия – Кредитен анализ и корпоративни финанси; Commerzbank, Германия – Международно банкиране; Texas A&M International University, Атина – Международно банкиране и риск мениджмънт и др.Владее английски и руски език.


През 2018 г. делът на композитния индекс "Икономика на светло"

През 2018 г. делът на композитния индекс "Икономика на светло" ...

......... д-р Милена Ангелова, главен секретар на АИКБ и ръководител на проект "Ограничаване и превенция на неформалната икономика", и Добрин Иванов, изпълнителен директор на АИКБ. Довечера от 18.00 в зала "Средец" на "София хотел Балкан" ще се проведе и официалната церемония по връчването на наградите "Икономика на светло" за 2018 г.


Преди дни президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Европейският

Преди дни президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Европейският ...

......... начина, по който се облагат с данъци мултинационалните компании", написа в блог Каран Батия, високопоставен представител на американския гигант.Батия обаче изрази опасение, че ако няма международно споразумение, някои страни могат да наложат дискриминационни едностранни данъци на чуждестранни компании в различни сектори.Така че решение на проблема ще се търси и занапред.


100 млн.евро за следващите 3 години - това е предложението

100 млн.евро за следващите 3 години - това е предложението ...

......... само познанства". "Гордеем се с това, че бяхме един от първите работодатели на г-жа Караянчева. Тя работи в Кърджали, в един от заводите, беше добър конструктор, много добър. Бяхме първите, които оценихме качествата й на организатор и 3 години беше управител на завода. После стана депутат и напусна", разказа Христов.


Европейската централна банка участва в танца за определянето на водещите

Европейската централна банка участва в танца за определянето на водещите ...

......... е възможност за осигуряване на водещ пост в ЕС на представител на източноевропейските страни, присъединили се през 2004 г.Съревнованието за оглавяването на ЕЦБ може обаче да поднесе още изненади, тъй като лидерите на ЕС се стремят към географски и политически баланс в необикновено сложната схема на водещите позиции в блока. 


Управителният съвет на Асоциацията на банките в България (АББ) определи за

Управителният съвет на Асоциацията на банките в България (АББ) определи за ...

......... съвет на Българската народна банка (БНБ); един член – от Асоциацията на банките в България и двама членове - съвместно от председателя и заместник-председателя на УС на Фонда. Към момента председател на ФГВБ е Матей Матев, негов заместник е Нели Кордовска, а членове са Ирина Марцева, Борислав Стратев и проф. Валери Димитров. 


Престижното международно финансово издание ЕМЕА Финанс (EMEA Finance) връчи „Европейските

Престижното международно финансово издание ЕМЕА Финанс (EMEA Finance) връчи „Европейските ...

......... на сведения за финансови събития и постижения, инициирани и повлияни от международната финансова индустрия в ЕМЕА региона (Европа, Близък Изток, Африка). На ключовите финансисти, които са двигател на индустрията, редовно се прави профил, създавайки платформа, която дава възможност на аудиторията да придобие цялостна и обстойна представа за новините от индустрията.


През април 2019 г. спрямо март 2019 г. нараства производството

През април 2019 г. спрямо март 2019 г. нараства производството ...

......... - с 12.4%, природен газ - с 13.8%, и електроенергия - с 8.4%. На годишна база нарастват доставките на твърди горива - със 17.6%, безоловен бензин - с 14.0%, дизелово гориво - с 12.2%, природен газ - с 24.4%, електроенергия - с 20.6%, а доставките на пропан-бутанови смеси намаляват с 4.9%.


През юни 2019 г. общият показател на бизнес климата намалява

През юни 2019 г. общият показател на бизнес климата намалява ...

......... очакванията им за следващите три месеца остават благоприятни, макар и по-резервирани спрямо предходния месец. Конкуренцията в бранша продължава да е най-сериозната пречка за развитието на бизнеса. Същевременно се регистрира нарастване на неблагоприятното влияние на фактора „недостиг на работна сила“, който измества на трето място затрудненията, свързани с несигурната икономическа среда.


Фонд на фондовете (ФнФ) подписа договори с Първа инвестиционна банка

Фонд на фондовете (ФнФ) подписа договори с Първа инвестиционна банка ...

......... на социални предприятия.Чрез финансовия инструмент „Микрокредитиране със споделен риск“ще се подпомагат дейности, свързани с придобиването на материални и нематериални активи; работен капитал във връзка с развитие/разширяване на дейности на предприятието или самонаетото лице; развитието и повишаването на уменията на работниците и служителите, или на предприемача в случай на самостоятелна заетост.


От Китайската централна банка заявиха днес, че ще поддържат подкрепата

От Китайската централна банка заявиха днес, че ще поддържат подкрепата ...

......... стъпки за обезвреждане на финансовите рискове, но ще контролира темпото на своя риск.През последните месеци Пекин предприе стъпки, за да подкрепи икономиката, притисната от търговската война със Съединените щати. Икономическият растеж се забави до 28-годишно дъно от 6,6% през 2018 г., като се очаква допълнително охлаждане и през тази година.


Руският парламент прие закон, позволяващ на всички руски и чуждестранни

Руският парламент прие закон, позволяващ на всички руски и чуждестранни ...

......... лица и международни организации - със сключените договори.Законът ще спомогне за развитието на системата за прехвърляне на финансови съобщения на "Банк России", руския еквивалент на международната междубанкова система за прехвърляне на информация и извършване на SWIFT плащания, поддържане на стабилността на националната платежна система и нейната защита срещу системен риск.


Фалшив брокер се опитал да спретне финансово-застрахователна схема в Сицилия,

Фалшив брокер се опитал да спретне финансово-застрахователна схема в Сицилия, ...

......... прокуратурата и компетентните власти. ЗК "Лев Инс"  се ангажира да съдейства на футболния клуб "Палермо" , за да успее да  гарантират финансовото си състояние и да получи право да участват в Серия "Б", след като в края на миналия сезон бяха отстранени от италианската втора дивизия, заради паричните си проблеми".


Пътуванията на български граждани в чужбина през май 2019 г.

Пътуванията на български граждани в чужбина през май 2019 г. ...

......... 2019 г. са реализирали гражданите от: Румъния - 264.0 хил., Гърция - 103.6 хил., Турция - 99.0 хил., Германия - 68.5 хил., Сърбия - 55.3 хил., Република Северна Македония - 43.0 хил., Обединеното кралство - 33.0 хил., Украйна - 32.2 хил., Руската федерация - 28.3 хил., Полша - 22.0 хил.


Българо-американска кредитна банка основа ново фонд, чрез който ще предоставя

Българо-американска кредитна банка основа ново фонд, чрез който ще предоставя ...

......... решения за бизнеса. Ще работим за създаването на цялостна екосистема, подпомагаща и ускоряваща растежа на компаниите от малкия и среден сегмент. Ние вярваме, че заедно можем да създадем необходимите условия за благоприятно развитие на българското предприемачество!“, каза председателят на Надзорния съвет на БАКБ Цветелина Бориславовапо време на официалното представяне на стратегията


Прехвърлянето на руските валутни резерви в евро и в юани

Прехвърлянето на руските валутни резерви в евро и в юани ...

......... в предлагането на евробанкноти извън еврозоната, но през 2018 г. тази тенденция се промени. В много отношения запазването на външното търсене на евробанкноти бе подпомогнато от нарастването на търсенето от Русия. Общо за страните от Източна Европа се падат 26% от всички внесени евробанкноти от ЕС, се казва в доклада.


Френската инвестиционна банка Natixis е изправена пред сериозни проблеми след

Френската инвестиционна банка Natixis е изправена пред сериозни проблеми след ...

......... След почти десетилетие на почти постоянен приток, клиентите миналата седмица започнаха да изтеглят пари от част от средствата си, заради опасения за неликвидни холдинги. Инвестиционната компания, чиито общи активи надхвърлиха 32 млрд. долара в края на 2018 г. заяви, че ще назначи независим одитор, който да възстанови доверието на инвеститорите.


Руският премиер Дмитрий Медведев е потвърдил, че "Росатом" ще се включи в

Руският премиер Дмитрий Медведев е потвърдил, че "Росатом" ще се включи в ...

......... България и региона и изрази задоволство, че България ще участва в реализацията на разклонението на "Турски поток" и в транзита на газ.Цвета Караянчева и Дмитрий Медведев обсъдили възможностите за увеличение на стокообмена между двете страни. Общата им е позиция била, че най-важното в отношенията между България и Русия са контактите между хората.


Федералната служба за надзор на финансовите услуги, най-големият финансов регулатор на Германия, предупреди за

Федералната служба за надзор на финансовите услуги, най-големият финансов регулатор на Германия, предупреди за ...

......... търговски дейности извън Европа. Германският кредитор да намали до една четвърт от най-рисковите си активи през следващите няколко години. Мерките са част от значително преструктуриране на инвестиционната банка, което е основен източник на приходи за заемодателя, който се бори да генерира устойчиви печалби след финансовата криза от 2008 г. насам.


Правителството одобри проект на Закон за изменение и допълнение на

Правителството одобри проект на Закон за изменение и допълнение на ...

......... предложения законопроект ще позволи на страната ни да прилага с повишена ефективност задълженията си към Европейския съюз и ще бъде изпълнена мярката от одобрения от правителството План за действие, включващ мерки за изпълнение на намеренията на Република България за присъединяване към Валутния механизъм II (ERM II) и към Банковия съюз.


Банка "Монте дей Паски ди Сиена" е напът да продаде

Банка "Монте дей Паски ди Сиена" е напът да продаде ...

......... да притиска банките, включително и "Монте дей Паски", да ускорят ликвидирането на лошите си дългове и да повишат равнищата на капиталовите буфери срещу загуби от тях.През миналата година италианският кредитор приключи секюритизацията на необслужвани кредити за 24.1 млрд. евро - най-едрото в историята преоформяне на дълг от един европейски източник.


„С пожелание към младите хора да обичат числата и да

„С пожелание към младите хора да обичат числата и да ...

......... познания по статистика, боравене с статистически данни от официални източници и интерпретиране на статистически резултати. Във вторият етап от състезанието участниците трябваше да изготвят анализ на статистически данни по дадена статистическа тема.Победителите получиха парични награди от БАКБ на  стойност от 300 до 600 лева за всеки един ученик от отбора. 


Правителството определи на днешното си заседание подуправителите на Българската народна

Правителството определи на днешното си заседание подуправителите на Българската народна ...

......... заместник-управител за България в Европейската банка за възстановяване и развитие.Това решение е свързано с настъпилите промени в състава на Управителния съвет на БНБ. Така се осигурява представителство на страната ни в изброените международни финансови институции, което да спомогне за разширяване и стабилизиране на контактите и защита на интересите на страната.  


Британската финтех компания Revolut обяви, че ще поддържа Apple Pay за

Британската финтех компания Revolut обяви, че ще поддържа Apple Pay за ...

......... се правят безплатно трансфери в 26 вида валута по целия свят. Посредством безконтактната карта се извършват покупки без такси и комисионни в 130 държави, а превалутирането е по междубанков курс. Картата е предплатена и веднага след зареждането на Revolut сметката, е възможно да се използват Revolut Mastercard или Visa на милиони места по света.


Райфайзенбанк (България) ЕАД публикува редовния си месечен икономически обзор с

Райфайзенбанк (България) ЕАД публикува редовния си месечен икономически обзор с ...

......... приносите на отделните групи услуги към динамиката на сектора отразява ситуацията в страната през първото тримесечие на годината – засилени покупки на недвижими имоти и автомобили, следствие от наличието на значителни спестявания, спада на лихвите по депозитите и кредитите, както и липсата на достатъчно инвестиционни възможности в страната“, допълва Калчев.


Пощенска банка откри 4 нови центъра за експресно потребителско кредитиране

Пощенска банка откри 4 нови центъра за експресно потребителско кредитиране ...

......... Grand Mall Варна, ниво -2, ул. „Андрей Сахаров“ №2, работно време: от 10.00 ч. до 22.00 ч.- Пловдив, Mall Plovdiv, ниво 0, ул. „Перущица“ №8, работно време: от 10:00 ч. до 21:00 ч.- София, The MALL, ниво -2, бул. „Цариградско шосе“ №115, работно време: от 10:00 ч. до 22:00 ч. 


Повече от дузина известни американски милиардери отправиха послание към кандидатите

Повече от дузина известни американски милиардери отправиха послание към кандидатите ...

......... за изтриване на 1,6 милиарда щатски долара от дължимите кредити за студентски заеми. Планът „Колеж за всички” ще освободи 45 милиона американци от дълг към висшето образование.Инициативите се основават на една и съща предпоставка: неравномерно разпределение на богатството, което се засилва от несправедливото данъчно бреме в целия спектър на доходите.


Ръководството на германския търговски гигант "Метро" отхвърли "нежелана" оферта за

Ръководството на германския търговски гигант "Метро" отхвърли "нежелана" оферта за ...

......... на групата за недвижими имоти Redos.Кретински се е опитал да успокои служителите на "Метро", като заяви, че "не възнамерява да затваря заводите в Германия или да съкращава голям брой работни места". Той обаче подчерта, че "Метро" е "в трудна икономическа ситуация" и трябва да се заеме с "процес на трансформация".


Американският президент Доналд Тръмп вече вкара търговските войни в световната

Американският президент Доналд Тръмп вече вкара търговските войни в световната ...

......... валутите може да доведе до нови търговски атаки, включително мита върху вноса на автомобили от ЕС. Спад на еврото до под 1,10 долара (в момента е 1,13) може да разгневи Тръмп и да го накара да наложи тези мита, смята Йенс Нордвиг, основател на компанията за анализи Exante Data LLC. 


За малко повече от десетилетие роботизираните съветници разтърсиха финансовите услуги,

За малко повече от десетилетие роботизираните съветници разтърсиха финансовите услуги, ...

......... Fіdеlіtу са на чeлoто нa ĸлacaциятa в мoмeнтa, cпopeд eĸcпepтитe нa Аіtе, тe cĸopo щe бъдaт измecтeни oт oнлaйн-бpoĸepитe, блaгoдapeниe нa "вeчe дoбpe изгpaдeнaтa им ĸлиeнтcĸa бaзa".Фирмите с пълно обслужване ще имат най-бърз растеж - 64% през следващите няколко години, според експертите. Това ще дойде от преминаването от по-малки традиционни сметки към цифрови платформи.