Дълбоката глобална рецесия през 2020 г. сега е основната прогноза

Дълбоката глобална рецесия през 2020 г. сега е основната прогноза ...

......... припомня агенцията.БВП на САЩ и Европа може да намалее с още 2 процентни пункта в сравнение със сегашната базова прогноза, ако блокадата бъде удълженасе с до осем седмици. Това ще забави и икономическото възстановяване. Ако вирусът не бъде овладян, може да се стигне до още по-неблагоприятни резултати, предупреждава рейтинговата агенция Fitch.


Надзорният съвет на Първа инвестиционна банка е взел решение да

Надзорният съвет на Първа инвестиционна банка е взел решение да ...

......... борса" (free-float).На 20 февруари обаче от Комисията за финансов надзор излязоха с решение, че регулаторът отказва да издаде потвърждение на проспект за първично публично предлагане на акции, които да бъдат издадени от "Първа инвестиционна банка" АД. Но от банката увериха, че "продължават да изпълняват своя план за увеличение на капитала" 


Финансовият регулатор обяви планове за замразяване на плащания по кредити

Финансовият регулатор обяви планове за замразяване на плащания по кредити ...

......... на пандемията.Банките също ще трябва да се откажат от таксите за лихви по уредени овърдрафти до 500 британски лири в следващите три месеца.Този пакет допълва облекчаващите мерки, които британското правителство вече обяви в подкрепа на държателите на ипотеки, изпратения в отпуск персонал, наемателите и самонаетите.Подробности за мерките ще бъдат съобщени през следващата седмица


Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин

Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин ...

......... главен изпълнителен директор на Пощенска банка. Превенцията и предоставянето на качествена медицинска услуга, проследяването на бременността, диагностиката и лечение са още по-голямо предизвикателство в епидемична обстановка. Университетската акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ продължава да затвърждава позициите си като национален център за женско и майчино здравеопазване и в условията настоящата кризисна ситуация.  


Германия и Канада са сред най-чувствителните на пораженията от COVID-19

Германия и Канада са сред най-чувствителните на пораженията от COVID-19 ...

......... на анализа. Но същевременно предупреждават, че затворените икономики в никакъв случай не са по-добре "по дефиниция" в условията на кризата от отворените. Просто защото дали дадена държава ще излезе с по-малко поражения от пандемията зависи до голяма степен от това каква част от производствения й капацитет е поразен от вируса.


До 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне

До 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне ...

......... персонален идентификационен код (ПИК) на НАП.Националната агенция за приходите съветва клиентите си да отложат посещенията си в офис на ведомството до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги. Структурите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.Предвиденото за сряда обсъждане на проектозакона за актуализация на бюджета

Предвиденото за сряда обсъждане на проектозакона за актуализация на бюджета ...

......... БСП няма да пропусне да използва темата за своята политическа пропаганда", коментира председателката на комисията Менда Стоянова, като подчерта, че се дава гъвкавост на правителството да вземе от вътрешните и външните пазари сума пари, която може да се харчи след решение на Народното събрание и с корекция в държавния бюджет. Очаквайте подробности


Новите мерки за облекчаване на връщането на заеми ще са

Новите мерки за облекчаване на връщането на заеми ще са ...

......... Публичен мораториум вече бе обявен в Унгария, а частен – в Полша. Разлика между двата мораториума е, че публичните мораториуми се въвеждат със закон, а частните – по решение на търговските банки с одобрението на надзорната институция.У нас засега бяха премахнати наказателните лихви и неустойките по време на извънредното положение.


На днешния ден през 1778 г. бизнесменът от Ню Орлийнз

На днешния ден през 1778 г. бизнесменът от Ню Орлийнз ...

......... паметни, юбилейни и инвестиционни монети.Една от най-скъпите монети в света е златна монета с номинал от 20 долара, проектирана от скулптора Сен Годен, която е в обръщение от 1907 до 1933 година. По решение на Франклин Рузвелт монетите са претопени поради отказа на САЩ от златния стандарт след Великата депресия.


Международният валутен фонд (МВФ) одобри нова тригодишна рамка за двустранни споразумения

Международният валутен фонд (МВФ) одобри нова тригодишна рамка за двустранни споразумения ...

......... е същата като тази, приета през 2016 г. - за споразумения, позволяващи на по-заможните държави членки на МВФ директно да кредитират стани в нужда, посочват от фонда. Международната институция удължава двустранните кредитни споразумения от декември 2020 г. до края на 2023 г., като според съобщенията е възможно и допълнително едногодишно удължаване - до края на 2024 г.  


Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България предлага мерки за

Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България предлага мерки за ...

......... партньори на страната", аргументира се асоциацията.„Съзнаваме сериозността на предизвикателствата, пред които сме изправени, както и отговорността за вземаните решения. Готови сме да участваме чрез наши представители в обсъждане на мерките, насочени към преодоляване на последствията от кризата и запазване и възстановяване на икономическата активност“, казва председателят на асоциацията Таня Косева-Бошова.Върховният финансов регулатор на еврозоната предупреди "подопечните" си банки за

Върховният финансов регулатор на еврозоната предупреди "подопечните" си банки за ...

......... на лихвите и главниците", съветва Енриа. Предприетите облекчения на регулациите дават глътка въздух в тази посока. Което не означава, че кредиторите трябва да пренебрегват правилата за класифициране на определени кредити като несъбираеми и да заделят провизии. Просто защото трябва своевременно да се оценява натиска върху банковите баланси и капитал.  


Финансовите министри на страните от еврозоната, обединени в Еврогрупата, подготвят

Финансовите министри на страните от еврозоната, обединени в Еврогрупата, подготвят ...

......... своя официална валута. Те се събират на ежемесечно неформално съвещание за координиране на тяхната икономическа политика. Създадена от Европейския съвет през 1997 г., тя фактически изпразва от съдържание Съвета на европейските министри на финансите, чиито заседания се провеждат на следващия ден след заседанията на Еврогрупата, за да утвърдят нейните решения.


Ако ние продължим по начина, по който работихме досега, ако

Ако ние продължим по начина, по който работихме досега, ако ...

......... банките и това е именно целта на регулаторните мерки, които предлага БНБ."Да се даде допълнителна гъвкавост, допълнителни възможности на търговските банки, така че с индивидуален подход към техните клиенти, те да не изпадат в по-тежко положение от гледна точка на капиталова адекватност и управление на кредитния риск", допълни гуверньорът на централната банка.


На днешния ден можем да си спомним за финансиста Белчо

На днешния ден можем да си спомним за финансиста Белчо ...

......... подписва нейното приемане.Белчо Белчев ръководи делегацията и подписва от името на Република България създаването на Европейската банка за възстановяване и развитие в Париж през 1990 година.Белчо Белчев е бил народен представител в VII, VIII, IX Народно събрание, мажоритарно избран народен представител от Българската социалистическа партия в VII Велико Народно събрание.


Депозитите на домакинствата и нетърговските дружества са 56.141 млрд. лв. (44.2% от

Депозитите на домакинствата и нетърговските дружества са 56.141 млрд. лв. (44.2% от ...

......... 58.907 млрд. лв. в края на отчетния месец при 57.447 млрд. лв. в края на януари 2020 година, като нарастват с 2.8% в сравнение с февруари 2019 г. През февруари чуждестранните активи се увеличават с 2.4%, като достигат 68.453 млрд. лева. Чуждестранните пасиви са 9.546 млрд. лв. и на годишна база нарастват с 0.1%.Националната агенция за приходите публикува промените, свързани с данъчно-осигурителните изисквания

Националната агенция за приходите публикува промените, свързани с данъчно-осигурителните изисквания ...

......... на клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.От тази година НАП попълва автоматично данните в тези декларации, като хората само трябва да проверят дали данните са верни и не се налага да прилагат служебни бележки от работодателите си. Остава възможността да се подават и на хартия. <!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if-->


Битката с невидимия убиец с кодово име COVID-19 навлезе в

Битката с невидимия убиец с кодово име COVID-19 навлезе в ...

......... от държавната банка за да може да ги анализираме, но 500 млн. лв не мога да стигнат за никого, търдят някои експерти. Според тях тези мерки ще проработят бавно и трудно. Няма и план за действие, в случай че кризата породена от коронавируса не се изпари в следващите три месеца.


В бр. 9 на в. „БАНКЕРЪ” от 13 март 2020

В бр. 9 на в. „БАНКЕРЪ” от 13 март 2020 ...

......... БНБ посочва... очакванията на ЕЦБ за запазване на основните лихвени проценти на сегашното им или на по-ниско равнище до устойчиво постигане на целта за инфлация в еврозоната. Важно е и как ще се промени конюнктурата в условията на световна пандемия, но засега никой не се наема дори с краткосрочни прогнози.


TBI Bank дарява 100 000 лева за покриване на неочакваните

TBI Bank дарява 100 000 лева за покриване на неочакваните ...

......... пореден път подчертаваме, че общата ни първа и основна грижа е да предпазим всеки – нашите клиенти, хилядите ни служители, семействата и близките ни и нашите общества. Всички знаете, че можете да разчитате на нас. Пазете се! Заедно ще преминем през това предизвикателство", се казва в съобщение на кредитната институция.  


Mastercard вдига лимита на безконтактните картови плащания в 29 държави в Европа. В

Mastercard вдига лимита на безконтактните картови плащания в 29 държави в Европа. В ...

......... ПИН, достига 300 лева (кой от двата критерия се прилагат зависи от банката издател на картата).Очаква се до 31 март 2020 г. всички ПОС терминали да съответстват на новите правила, но изключения в преходния период могат да се случат и да бъде необходимо определени трансакции да се случват контактно, съобщават от компанията.


През февруари средният лихвен процент по жилищните кредити в левове за домакинствата се понижава

През февруари средният лихвен процент по жилищните кредити в левове за домакинствата се понижава ...

......... 0.00% за година, а по тези в евро - с 0.01 пр.п. до -0.01%. В сравнение с февруари 2019 г. средният лихвен процент по депозитите с договорен матуритет в левове се понижава с 0.04 пр.п. до 0.10%, а по тези в евро остава почти без промяна на ниво от 0.16%. 


"Ти Би Ай Банк" ЕАД получи одобрение от  Комисията за

"Ти Би Ай Банк" ЕАД получи одобрение от  Комисията за ...

......... Би Ай Банк" е да се превърне в дигитална банка с широка гама от онлайн и мобилни решения за потребителското финансиране и кредитиране на малки и средни предприятия.Банката е част от латвийската група за ритейл кредитиране 4finance Holding, която е един от европейските лидери в областта на дигиталното потребителско финансиране.


Държавната комисия по хазарта се събира в срада, за да

Държавната комисия по хазарта се събира в срада, за да ...

......... на клиентите ни в размер на близо 420 000 лева, но това зависи от държавата, която трябва да ни позволи да го направим! „Еврофутбол” е компания на повече от четвърт век, надживявала политически и икономически кризи. Уважаеми приятели, това не е сбогом, това е довиждане – до следващия кръг! „Еврофутбол“


Срокът за физическите лица, които не са еднолични търговци за подаване на

Срокът за физическите лица, които не са еднолични търговци за подаване на ...

......... вземания и парични средства от банки, вземания от трети лица, вложени ценности в трезори и съдържанието в сейфове. Няма да се провеждат публични търгове и няма да се извършва въвод във владение.По време на извънредното положение не се образуват и изпълнителни дела от публичните изпълнители на НАП, освен в особено важни случаи.  


Бившият подуправител на Българската народна банка (БНБ), ръководил  управление "Банков

Бившият подуправител на Българската народна банка (БНБ), ръководил  управление "Банков ...

......... Надзорния съвет на банката става и Алексей Цветанов. За членове на Управителния съвет на "Интернешънъл Асет Банк" БНБ е одобрила - Бойка Загорова, Марио Марков, Ивайло Йончев и Мария Гунева. От регистъра на Централната банка разбираме, още че Ивайло Йончев и Мария Гунева са избрани и за изпълнителни директори на банката.


Мярката от страна на държавата да плаща 60% от заплатите

Мярката от страна на държавата да плаща 60% от заплатите ...

......... Посланията, които се изпращат към испанското общество и степенуването на целите, са малко по-различни от тези в България. Призивите са всеки човек да се чувства спокоен и да бъде максимално щастлив“, обясни финансистът.Дацов подчерта, че испанците също се опитват да държат хората вкъщи, но залагат много и на образованието по темата.  


Вземане на решение за увеличение капитала на "Българо-американска кредитна банка"

Вземане на решение за увеличение капитала на "Българо-американска кредитна банка" ...

......... Специализираната служба за вътрешен одит за миналата година и ще обсъди промени в устава на дружеството.При липса на кворум събранието ще се проведе на 7 май на същото място и при същия дневен ред. Акции, които дават право на участие в общото събрание, могат да се купуват до 6 април.


Федералният резерв е готов за неограничени парични инжекции и помощи

Федералният резерв е готов за неограничени парични инжекции и помощи ...

......... до реалното стопанство. Съгласно новите си програми щатските централни банкери ще положат усилия кредитния поток да достигне директно до работодателите, потребителите и бизнеса, като общият размер на новото финансиране е разчетено на 300 млрд. долара. То ще бъде подкрепено с 30 млрд. долара от Валутния стабилизационен фонд на финансовото министерство. 


ДЗИ въвежда изцяло дигитализиран процес за обработката на щети по

ДЗИ въвежда изцяло дигитализиран процес за обработката на щети по ...

......... могат да се възползват, както физически, така и юридически лица, за щети до 1000 лв. Клиентите следва да са с добра история на щетимост – да не за заявявали претенция и да не са получавали обезщетение за щети от същия риск в предходната година по предходна застрахователна полица при застрахователя. 


Българската банка за развитие ще играе важна роля за обезпечаване

Българската банка за развитие ще играе важна роля за обезпечаване ...

......... и активни партньорства с най-големите международни банки за развитие", заяви Лингорски.От банката заключват, че след първоначалния шок от кризата, който е осезаем вече навсякъде по света, ББР ще може да се допринесе с програми за ускорено развитие в периода на възстановяване на икономиката и връщане към ускорен и устойчив икономически растеж.


Главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Първа инвестиционна банка Неделчо

Главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Първа инвестиционна банка Неделчо ...

......... Надзорния съвет на същата до вливането й във Fibank."Ръководството на Fibank благодари на Неделчо Неделчев за отличната работа, за постигнатите високи резултати и за неговия принос. Сътрудничеството с него ще продължи и ще бъде насочено към стратегически проекти на банката като набиране на капитал и продажба на придобити активи", съобщиха от кредитора. 


След огласяването на  противоепидемичните мерки, въведени на територията на България

След огласяването на  противоепидемичните мерки, въведени на територията на България ...

......... електронни.Годишно Гаранционният фонд - ГФ, "раздава" на застрахователите между 10 и 12 млн. знака (стикера), което струва на потребителите между 14 и 17 млн. лв. за един ненужен документ.Ако направим груба сметка от 2005 г., когато стикерът е въведен,  застрахованите са платили до днес не по-малко от 200 млн. лева. <!--![endif]--><!--![if-->


Депутатите приеха чл. 5 от Закона за действията по време

Депутатите приеха чл. 5 от Закона за действията по време ...

......... служителите си без тяхно съгласие, освен когато това е невъзможно.Съгласно приетите текстове условията и редът за възлагане, изпълнение и контрол, ще се определят със заповед на работодателя или органа по назначаване. Работодателите могат и да предоставят до една втора от платения годишен отпуск на работника или служителя и без неговото съгласие.


Банките негласно ще охлабят примката около врата на своите длъжници,

Банките негласно ще охлабят примката около врата на своите длъжници, ...

......... тази, както и през следващата година. Преди месец финансовият министър Владислав Горанов призна, че в момента се води дебат дали да бъдат въведени отрицателни лихви върху депозитите на гражданите. С новата реалност - COVID-19, това ще остане само едно смело предложение от миналото.*Перифраза по заглавието на стихотворение на П. Р. Славейков.


Банковата система е стабилна, а БНБ да следи нещата. Това заяви

Банковата система е стабилна, а БНБ да следи нещата. Това заяви ...

......... за този сектор, той не може да работи в момента."Министерството на туризма подготвя кризисна стратегия", припомни Караниколов. Той обаче обясни, че се преговаря да бъдат пренасочени средства от еврофондовете, които не са изразходвани."Ако този вирус изчезне след 1 месец, за българската икономика няма да има кой знае колко последици", смята икономическият министър.


Българска агенция за експортно застраховане (БАЕЗ), обяви че и  в

Българска агенция за експортно застраховане (БАЕЗ), обяви че и  в ...

......... на плащането по сделката, избягвайки работата на авансово плащане, предоставянето на допълнителни гаранции и издаването на акредитиви. По този начин фирмите ще могат по-ефективно да управляват своята ликвидност, като в същото време могат да получат и допълнително оборотно финансиране чрез прехвърляне на полицата в полза на тяхната обслужваща търговска банка. 


Българската народна банка пуска в обращение нова серия банкноти. Общият

Българската народна банка пуска в обращение нова серия банкноти. Общият ...

......... се чете от лицевата страна при поставянето на банкнотата срещу източник на светлина.Воден знак с висока резолюция – наблюдава се при поставянето на банкнотата срещу източник на светлина. Състои се от полутоново изображение с висока резолюция на портрета на Стефан Стамболов. Изображението се наблюдава и от обратната страна на банкнотата.


         Държавата предлага да увеличи с 500 млн. лева капитала на

         Държавата предлага да увеличи с 500 млн. лева капитала на ...

......... и осигуровки. Предстои в Министерството на финансите да се открие и гореща телефонна линия, на която фирми могат да подават данни за забавени суми от държавни и общински структури. Всеки сигнал ще се проверява, за да се разбере дали става дума за недоразумение, или действително има проблем, обеща финансовият министър. <!--![endif]--><!--![if-->


Днес БНБ се намеси твърде решително в защита на валутния

Днес БНБ се намеси твърде решително в защита на валутния ...

......... демагози от всякакъв политически вид и ранг, БНБ призовава властта и опозицията у нас, както и синдикатите и работодателите, да се въздържат от такива административни и законодателни решения, които могат да имат разрушително въздействие върху финансовата система на държавата.А това е сериозен знак за отговорността на Централната банка пред държавата.


ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“ въвежда услугата онлайн плащане на

ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“ въвежда услугата онлайн плащане на ...

......... плащане на вноски, удобно управление на всички активни полици от едно място и други.Повече информация относно работния процес в офисите на дружеството в страната може да се намери тук: www.bulstrad.bg/новини/работен-процес-при-извънредно-положение-covid-19 При възникнали въпроси, клиентите могат да се свържат със ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“ ЕАД чрез онлайн формата за контакт.  


Eвропейската централна банка обяви плановете си за покупка на облигации

Eвропейската централна банка обяви плановете си за покупка на облигации ...

......... лидерите на еврозоната през седмицата, че ако "карантината на множество домакинства и бизнеси" продължи един месец, това ще понижи с 2% прогнозата на банката за тазгодишния растеж на еврозоната от 0.8 процента. Ако изолацията продължи три месеца, спадът ще е с над 5 процента. Което налага и спешни фискални мерки. 


Застрахователното дружество "ОЗОК инс" въвежда временни мерки във връзка с развитието

Застрахователното дружество "ОЗОК инс" въвежда временни мерки във връзка с развитието ...

......... други файлове, когато ни уведомявате за събитие с писмо по електронната поща, те ще ви бъдат поискани в последствие."Призоваваме при възможност цялата налична документация събрана от Ваша страна (оригинали и копия) да се изпраща еднократно при приключване на преписката, а кореспонденцията да се води по мейл", посочват от "ОЗОК инс".


Бизнесът и правителството трябва да споделят тежестта от удара, нанесен

Бизнесът и правителството трябва да споделят тежестта от удара, нанесен ...

......... посочи той.Не знаем дали е достатъчно, продължи Богданов, визирайки обещания ресурс от 0,5 млрд. лв. за повишаване на капитала на Българската банка за развитие, за да подпомогне на компаниите чрез гаранции за банкови портфейли и влизане чрез дялов капитал. Той добави, че все още има много неясноти по тези мерки.


130 млрд. щ. долара, осигурени от Федералния резерв на 18

130 млрд. щ. долара, осигурени от Федералния резерв на 18 ...

......... взели общо 32 млрд. щ. долара чрез "Бенк ъф Джъпен". От тях около 30.3 млрд. долара са за срок от 84 дни при 0.37% годишна лихва и грубо 2.05 млрд. евро - за седем дни при 0.41 процента. Това е най-голямото ползване на подобно финансиране от японска страна от 2008-а.


В съответствие с поетия ангажимент, към клиенти и служители, за

В съответствие с поетия ангажимент, към клиенти и служители, за ...

......... на 30 дни, считано от датата на настъпване или узнаване на застрахователното събитие, с изключение на рисковете "Кражба"/"Грабеж", "Пожар" и "Наводнение" по всички видове застраховки.От дружеството напомнят, че застраховките трябва да бъдат обявени на тел. 0800 13 014 в срок от 25 часа. На разположение на клиентите са и дигиталните канали за обслужване и получаване на информация.   


Банка ДСК предприема допълнителни мерки срещу разпространението на коронавирусната пандемия.

Банка ДСК предприема допълнителни мерки срещу разпространението на коронавирусната пандемия. ...

......... система за банкиране, както и собствената ни авторизационна система за картови плащания, функционират напълно нормално и са устойчиви на сериозни натоварвания. Всички наши клиенти трябва да бъдат спокойни, че ще имат постоянен достъп до своите средства чрез банковите си карти или електронните канали за банкови услуги", заключват от финансовата институция.


Белият дом е готов да финансира директно американците, подкрепяйки предложението

Белият дом е готов да финансира директно американците, подкрепяйки предложението ...

......... долара от Валутния стабилизационен фонд на финансовото министерство. В специално извление Федералният резерв посочи, че "пазарът на търговски книжа финансира директно широк диапазон от икономическата активност" и допълни, че осигурява "заеми и финансиране на задълженията за коли и ипотеки, както и средства за посрещане на оперативните нужди на множество фирми".   


Компаниите, членуващи в Асоциацията на колекторските агенции в България, преминават

Компаниите, членуващи в Асоциацията на колекторските агенции в България, преминават ...

......... трябва да продължи по някакъв начин да функционира“, добави председателят на асоциацията.След обявяването на извънредното положение една от първите задачи на членуващите в организацията е била да се погрижат за служителите си. Голяма част от работещите извършват своята дейност дистанционно. За всички останали, които са в офисите, са взети всички необходими мерки. 


Столичани все повече ползват възможностите за онлайн плащане на местни

Столичани все повече ползват възможностите за онлайн плащане на местни ...

......... се предоставя от общинската администрация.   Електронният адрес, на който софиянци могат да извършват проверки и плащания на местни данъци и такси, е: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.js За да ползвате тази електронна услуга, ви е необходимо да сте си издали един от изброените кодове:• ПИН код, издаден от отделите „Общински приходи“ на Столична община;• ПИК код, издаден от НАП;• валиден електронен подпис (само за физически лица).


Президентът Румен Радев проведе среща на „Дондуков“ 2 с управителя на

Президентът Румен Радев проведе среща на „Дондуков“ 2 с управителя на ...

......... Кризата ще засегне по различен начин кредитополучателите, а силата на потенциални негативни ефекти върху тях ще зависи от изходната им финансова позиция и секторния им профил. Всичко това предполага нова, още по-висока степен на отговорност, аналитичност и благоразумно управление на работните процеси и рисковете в банките", заяви Димитър Радев.  


Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение и

Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение и ...

......... сроковете за уведомяване съобразно общите условия по застраховките.За територията на гр. София - дежурен ликвидационен офис е находящия се в Централно управление на дружеството на адрес  бул. Христофор Колумб №43. [email protected]С оглед динамичната обстановка следете за актуална информация, която регулярно се публикува на интернет страницата на „ЗД Евроинс“ АД  www.euroins.bg.    


До 31 май се удължава времето, в което настоящите клиенти

До 31 май се удължава времето, в което настоящите клиенти ...

......... изключително популярни и много от клиентите ни ги практикуват ежедневно, затова мислим, че това наше решение ще се приеме добре от тях. Отново напомняме, че мобилното банкиране е едно чудесно решение за разплащания и финансови операции от уюта на дома, където сме призовани да стоим.“, каза в заключение Петър Андронов.  


Постоянно се наблюдава касовата наличност в офисите и АТМ устройствата

Постоянно се наблюдава касовата наличност в офисите и АТМ устройствата ...

......... банковите офиси, като през цялото време ще се следи за спазването на дистанция между клиентите и служителите. Обслужването се осъществява на бронирана каса. Предвиждат се мерки за намаляване на капацитета с цел взаимозаменяемост на служителите, в случай на наложена карантина, за да може банката да продължи да обслужва своите клиенти.


Мерките за подкрепа на бизнеса ще са предимно две -

Мерките за подкрепа на бизнеса ще са предимно две - ...

......... възложител. Но министърът счита, че на този етап не може да бъде приет упрекът към правителството, че има неразплатени задължения от страна на държавата, който е бил изразен по време на днешната среща. Горанов анонсира инициатива за откриване в скоро време на телефонна линия за разясняване на казуси на бизнеса.


Лев инс информира своите клиенти, че следи внимателно развитието на

Лев инс информира своите клиенти, че следи внимателно развитието на ...

......... номерата на полици „Каско” започват с 9300...След получаване на плащанията, сметката може да получи в офис на компанията до 14 дни след отмяна на извънредното положение.За всички останали случаи, при необходимост от допълнително съдействие от наши експерти, можете да се свържете с контактния ни център на телефонен номер 0800 10 200.


Инвестициите на банките в дигитални канали ще се оправдаят напълно.

Инвестициите на банките в дигитални канали ще се оправдаят напълно. ...

......... ОББ поетапно обновява предварително одобрените оферти сред своите клиенти. С приоритет клиентите, които ще могат по-бързо да получат и да се възползват от предложението, следва да отговарят на следните критерии: да имат активно мобилно банкиране към края на месец февруари; да имат вече активен овърдрафт, да имат добра кредитна история.


Международният валутен фонд има готовност да осигури  1 трлн. долара под

Международният валутен фонд има готовност да осигури  1 трлн. долара под ...

......... дълготрайните икономически щети. Георгиева призова напредналите икономики да "облекчат финансовите условия", за да се осигури "поток от кредити" за реалната икономика. Също така тя предложи надзорните органи на финансовата система да се стремят да запазят баланса на финансова стабилност, като поддържат стабилността на банковата система и в същото време поддържат икономическата активност.


Банковите офиси работят нормално, но при засилени мерки срещу разпространението

Банковите офиси работят нормално, но при засилени мерки срещу разпространението ...

......... гъвкавост, ако клиентите ѝ изпитват трудности при погасяването на задълженията си и също така – че има възможност за увеличаване на кредитните лимити, ако клиентите ѝ се нуждаят от това.Към момента системата за картови плащания работи безпроблемно, след като в петък за кратко имаше срив заради масовото презапасяване с продукти.


Във връзка с настъпилата епидемологична обстановка и мерките за ограничаване

Във връзка с настъпилата епидемологична обстановка и мерките за ограничаване ...

......... потребление заради обявяването на извънредно положение в страната и засиленото пазаруване и плащане чрез ПОС терминално устройство. В официално съобщение от БНБ увериха, че Централната банка и кредитните институции в България продължават да изпълняват своите операции, включително работата с клиенти, при спазване на необходимите мерки за ограничаване на рисковете от разпространение на COVID-19.


Системите на "Борика", които редица банкови институции използват, са претоварени

Системите на "Борика", които редица банкови институции използват, са претоварени ...

......... сигнализират потребители. Според съобщенията няма необходимост от паника - и банки, и карти работят нормалноВ официално съобщение от Българската народна банка заявиха, че БНБ и банките в България продължават да изпълняват своите операции, включително работата с клиенти, при спазване на необходимите мерки за ограничаване на рисковете от разпространение на COVID-19.


Южна Корея, Италия и Испания забраняват "късите продажби" на акции

Южна Корея, Италия и Испания забраняват "късите продажби" на акции ...

......... да се има предвид, че редица държави забраниха до известна степен "късите продажби" на акции по време и непосредствено след глобалната финансовата криза през 2008 година. Въпреки че подобни забрани могат да смекчат въздействието на настоящия шок, пазарни експерти твърдят, че тези мерки ще има ограничен във времето позитивен ефект.


Управителният съвет на Българската народна банка определи обща сума на годишните

Управителният съвет на Българската народна банка определи обща сума на годишните ...

......... европейските институции да поискат промяна на фиксирания курс лев-евро обаче премиерът Бойко Борисов направи лека крачка назад, давайки заявка, че страната ни ще влезе в ERM II само при абсолютен консенсус.Все пак прогнозите са, че преговорите за членство ще приключат през юли и България за получи "зелена светлина" по пътя към еврозоната.


Три български банки - "Първа инвестиционна банка", "Тексимбанк" и" Ти

Три български банки - "Първа инвестиционна банка", "Тексимбанк" и" Ти ...

......... подчинени, необезпечени облигации.Амбициозната цел на TBI Bank е е да се превърне в дигитална банка с широка гама от онлайн и мобилни решения за потребителското финансиране и кредитиране на малки и средни предприятия."Ти Би Ай банк" е част от 4finance, един от европейските лидери в областта на дигиталното потребителско финансиране.


Към края на декември 2019-а средствата, управлявани от застрахователните компании,

Към края на декември 2019-а средствата, управлявани от застрахователните компании, ...

......... 2019 г. застрахователните технически резерви възлизат на 3.648 млрд. лв. към края на четвъртото тримесечие на 2019 г. при 3.176 млрд. лв. към края на същото тримесечие на 2018 година. Техният дял в размера на застрахователните технически резерви е 72.4% при 68.9% в края на четвъртото тримесечие на 2018 година. 


Ръководителят на ЕЦБ Кристин Лагард може да се окаже права, че

Ръководителят на ЕЦБ Кристин Лагард може да се окаже права, че ...

......... производство в други страни и това пречи на икономиката на останалите държави, обясни Велчев."България е като лодка, вързана към големия европейски кораб - еврозоната. Въпросът е дали искаме да вървим след кораба, теглени от въжето или да се качим на кораба и да участваме в неговото управление", заключи ексфинансовият министър. 


От чиста печалба за 30 млрд. евро ще се лишат

От чиста печалба за 30 млрд. евро ще се лишат ...

......... Си холдингс". От Централна и Източна Европа пък предпочитанията им са към "Ерсте груп банк" или "Банк Пекао".По оценка на експертите от "Голдмън Сакс", европейските банки като цяло са в по-силни позиции отколкото през последното десетилетие от гледна точка на финансова мощ. И анализите им се отнасят единствено до печалбите.


Шокът от разпространението на коронавируса върху пазарите по света съвпадна

Шокът от разпространението на коронавируса върху пазарите по света съвпадна ...

......... с инвестиционна оценка с изключение на максималната "ААА", са по-задлъжнели от конкурентите си с по-нисък рейтинг.Това огромно акумулиране на корпоративен дълг с все по-ниско качество вероятно ще ускори следващата рецесия. А прекалено щедрата парична политика на централните банки като противодействие на коронавируса просто ще натисне спусъка на поредната финансова криза.


Въвеждането на видеонаблюдение в акцизните складове се отлага за неопределено

Въвеждането на видеонаблюдение в акцизните складове се отлага за неопределено ...

......... защита на личните данни.Бизнесът изказа опасения, че това е пореден експеримент върху легалните производители. В същото време контролните органи не предлагат адекватни мерки срещу тези, които работят изцяло на черно, без регистрации и лицензии и не плащат акцизи, данъци и осигуровки.Фирмите възразиха и че те ще трябва да поемат разходите по монтирането и поддържането на системите.


От началото на месец март ОББ Интерлийз, част от белгийската

От началото на месец март ОББ Интерлийз, част от белгийската ...

......... услуга, към която са привикнали. С поредната вълна от нововъведения пестим времето на клиентите ни“, сподели Петър Андронов, кънтри мениджър на КВС Груп за България.В началото на годината ОББ Интерлийз обяви, че е първата лизингова компания на българския пазар, която предлага дистанционно подписване на договор за лизинг чрез мобилно приложение.