Учителските заплати е трябвало да скочат с 20 на сто

Учителските заплати е трябвало да скочат с 20 на сто ...

......... на учителите, които са сред най-застаряващите гилдии, е паднала от 51 на 49 години. Делът на младите преподаватели растял  вече е 13 на сто. Продължава да има недостиг на учители, особено в малките градове. Най-търсени са тези по английски, математика, физика и химия, стана ясно още от думите на министъра.


Няма лошо от същото и повече от същото, ако всички

Няма лошо от същото и повече от същото, ако всички ...

......... още той. Всяко наливане на средства в здравеопазването без реформи не е плюс, а страхотен минус за управляващите, по думите на Йордан Цонев. Това се отнасяло и за други нереформирани сектори. Единната данъчна ставка била остаряла постановка. Нужен бил дебат по темата. Още от същото не е ОК, обясни той.


Балансиран бюджет с приемственост и предвидимост. Така финансовият министър Владислав

Балансиран бюджет с приемственост и предвидимост. Така финансовият министър Владислав ...

......... а бюджетът е само коректив. Пред депутатите Горанов заяви готовност да опровергава всички спекулации по темата. Припомняме, вчера, 12 ноември, депутатите приеха Бюджета на Здравната каса (НЗОК) и на Държавното обществено осигуряване (ДОО) на първо четене. Горанов пази бюджета от търговски рискове Финансовият министър очаква евентуално предложение от Румен Гечев


Има редица истории за инвеститори, спечелили от рискови инвестиции с

Има редица истории за инвеститори, спечелили от рискови инвестиции с ...

......... Но не препоръчвам на всеки да се опитва да повтори това, което направих. За всяка история като моята има стотици други хора, загубили всичко. Знам, че един от тях можех да съм аз." *Материалът не представлява съвет за покупка или продажба на ценни книжа и/или криптоваути и други финансови инструменти


Малки и средни предприятия в граничните области на България и

Малки и средни предприятия в граничните области на България и ...

......... Малки и средни предприятия в граничните области на България и Сърбия ще бъдат подпомагани с безвъзмездни евросредства от 2021 г. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).


Криптофеноменът е глобален, а публичните блокчейн мрежи нито са контролирани

Криптофеноменът е глобален, а публичните блокчейн мрежи нито са контролирани ...

......... ситуация означава противоречие, което съпътства увеличаването на професионалния капацитет и монетизацията в растящия сектор. В духа на истинския процес на откриване е важно да се намерят прагматични решения към практическите политики, които са необходими, но и към безкомпромисната имплементанция на оригиналната идея зад криптото, когато тя трябва да бъде въведена.Всяка седмица се появяват по четирима нови милионера. В края

Всяка седмица се появяват по четирима нови милионера. В края ...

......... 344 броя, или с 10,3% и в края на септември са 3681 броя. Общата сума на средствата в тях е 13,96 млд. лв., което представляват 55% от всички спестявания на бизнеса в банките. При по-малките влогове на филми ръстът е по-малък, като при тези до 1000 лв. дори има спад.


Със стартирането си дигиталната валута на Китай ще създаде лавинообразен

Със стартирането си дигиталната валута на Китай ще създаде лавинообразен ...

......... разполагат с електронни пари, които директно да бъдат депозирани в ЕЦБ, без да има нужда от използването на банкови сметки и финансови посредници. Повече информация за криптовалутата на Fаcebook - Libra, може да видите тук.   Държавите, които планират да пуснат собствена криптовалута Големите икономики, които досега са обявили такива намерения


Ефектите от социо-политическите протести в Хонконг, които вече засегнаха много

Ефектите от социо-политическите протести в Хонконг, които вече засегнаха много ...

......... година. Сингапур: големият победител от проблемите на Хонконг 23 процента от американските компаниите с офис в Хонконг обмислят да преместят бизнеса си от града Така Хонконгската фондова борса се присъединява към пазара на недвижими имоти, търговията и други сектори на икономиката, от които идват изключително негативни данни за нейното представяне.


В България бе даден старт на първия в Източна Европа

В България бе даден старт на първия в Източна Европа ...

......... с индивидуален купувач или продавач на свободния арт-пазар. Част от стратегията на фонда е да купува изкуство на пазари, където цените са ниски (какъвто е българският, например) и да продава на пазари с установени традиции за колекционерство и в пъти по-високи цени, каквито са пазарите в Западна Европа и САЩ.


Правителството одобри проекта на Закон за изменение и допълнение на

Правителството одобри проекта на Закон за изменение и допълнение на ...

......... размера на собствения капитал. Предлага се увеличение на размера на предвижданите глоби и имуществени санкции при извършени нарушения и др.Предложените промени целят подобряване на регулаторната и на нормативната уредба на платежните услуги и на платежните системи, повишаване на ефективността на платежния надзор и по-добра защита на потребителите на платежни услуги.Китайската народна банка във вторник намали ключова лихвена ставка, което

Китайската народна банка във вторник намали ключова лихвена ставка, което ...

......... в други големи икономики създава пространство за по-ниски лихвени равнища и в Китай, въпреки нарастващата инфлация. Миналата седмица Федералният резерв на САЩ понижи базовите ставки за трети път тази година. Централната банка на Китай повиши лихвения процент по програмата MLF през 2018 г., след като Фед затегна монетарната си политика.


Немските банки, обединени в асоциация, наброяваща повече от 200 частни

Немските банки, обединени в асоциация, наброяваща повече от 200 частни ...

......... коментира изданието. Плановете на Facebook да лансира Libra бяха ключови в катализирането на усилията на китайските власти да внедрят собствената си вътрешна криптовалута алтернатива. И според документа на Асоциацията на германските банки, Libra предизвиква дебат в други юрисдикции за необходимостта от разработване на подкрепени от правителството криптоалтернативи на съществуващите валути.


Държавите от Еврозоната трябва да имат възможност да спрат да

Държавите от Еврозоната трябва да имат възможност да спрат да ...

......... време да се събудим от този вреден и безплоден сън. Добро начало би било да се признае, че единната валута е капан за практически всички нейни членки по различна причина. Държавите в ЕС, както в Еврозоната, така и извън нея, трябва да признаят, че еврото беше стратегическа грешка", допълва Матолски.


На фона на продължаващите данни за забавянето на икономиката, най-значимите

На фона на продължаващите данни за забавянето на икономиката, най-значимите ...

......... през 2015 г. Привидно тя беше ефективен инструмент през първите три години от съществуването си, но от средата на миналата година, изглежда, пазарите се наситиха на рекордните количества дълг, утежняването на регулациите и липсата на иновации в еврозоната, които спомагат по-скоро за надуването на балони, отколкото за действителен икономически растеж.


Ако се отстранят от оценката шумът, създаден от политиката и

Ако се отстранят от оценката шумът, създаден от политиката и ...

......... за облигации, насочват все повече средства към неликвидни части на пазара; Трето, понижаването на доходността увеличава склонността да се спестяват повече средства, за да се постигне конкретен обем на средствата в пенсионните фондове, което може да е една от причините склонността към спестяване на развитите пазари да остава прекомерно висока.Малко над 485 000 българи ще получават по-висока заплата от 1

Малко над 485 000 българи ще получават по-висока заплата от 1 ...

......... средната в ЕС в 21 държави, за които има данни, е в границите от 37,9% в Испания до 51,4% в Словения. За 2018 г. в България съотношението е 44,6%. В седем държави това съотношение е по-ниско – Испания (37,9%), Чешката република (38,1%), Германия (40,3%), Словакия (40,7%), Малта (42,6%), Хърватска (44,3%).


Отчетът на Първа инвестиционна банка (ПИБ) за третото тримесечие на

Отчетът на Първа инвестиционна банка (ПИБ) за третото тримесечие на ...

......... през третото тримесечие на годината е прегледала обстойно кредитния си портфейл за съответствие между методологията на ЕЦБ (използвана при цялостната оценка) и Международните стандарти за финансово отчитане.ПИБ, както и другата банка с констатиран недостиг при проверката на ЕЦБ - Инвестбанк, в момента изпълняват планове за попълване на капиталовите си буфери.


Работодателите за пореден път скочиха срещу административното увеличение на минималната

Работодателите за пореден път скочиха срещу административното увеличение на минималната ...

......... че в бюджета няма заложени политики за демографско развитие. АИКБ препоръчва да се увеличат капиталовите разходи в образованието. Нужни са повече средства за кабинети в природоматематическите гимназии, за общежития в професионалните гимназии, както и за стипендии за ученици по професии с очакване недостиг на пазара на труда, каза още Велев.


400 милиона лева повече за здраве дава държавата в бюджета

400 милиона лева повече за здраве дава държавата в бюджета ...

......... се финансираха от НОИ. Разходите за издръжка на НЗОК през 2020 година ще са 70 милиона лева и бележат значителен ръст, в сравнение с 2019, когато са 53 милиона лева.  Образованието - най-големият приоритет в бюджет 2020 От 1 януари минималната работна заплата става 610 лева, срещу което е КРИБ


Платежните системи на БНБ обслужват преводи, чийто общ размер в

Платежните системи на БНБ обслужват преводи, чийто общ размер в ...

......... за електронни пари, по-обстойна уредба на въпроси, свързани с уникалния идентификатор на платежна сметка, съобразно с Регламент (ЕС) 260/2012, регламентиране на извършването на сетълмент на определени платежни операции с карти в лева в платежната система RINGS, както и увеличение на размера на предвижданите глоби и имуществени санкции при извършени нарушения.


Намаляване на безработицата макар и с по-малки темпове очаква финансовият

Намаляване на безработицата макар и с по-малки темпове очаква финансовият ...

......... ресурси, обясни той. Отделени за средства за стипендии за учениците в дуалното обучение, за общежития също има заделени пари. Мерки за стимулиране на педагогическите специалности предлага властта. 1255 лева ще е основната минимална заплата на учителите през 2021 г. Съвършен бюджет няма, този изпълнява приоритетите на това правителство, заяви Горанов.


Въпреки недоволството на синдикатите, правителството и една от работодателските организации

Въпреки недоволството на синдикатите, правителството и една от работодателските организации ...

......... Тя поясни, че половината пари ще отиде за болнична помощ, останалите ще се разпределят за извънболнична - за дентална, за лекарства и т.н. или ще има нова философия, каквато според мен трябва да има.  АИКБ с препоръки за Бюджет 2020 г. Асоциацията иска баланс, данъчна стабилност и ускоряване на реформите


Проектобюджетът за 2020 г. и средносрочната бюджетна прогноза, която всъщност

Проектобюджетът за 2020 г. и средносрочната бюджетна прогноза, която всъщност ...

......... ще се говори. Но преди всичко това е важно да се разбере дали и как проектобюджетът за 2020 г. стимулира бизнеса. Защото без него няма данъчни приходи нито от фирми, нито от граждани, нито от потребление. А без такива приходи не могат да се правят необходимите разходи за бюджетни политики.


Ако измерителят на важността на една валута е доколко тя

Ако измерителят на важността на една валута е доколко тя ...

......... от ден първи. Нищо друго не може да постигне такъв ефект на мащабируемостта." Но дори и технологичният гигант да не може да пусне криптовалутата си, според професора комбинацията от технология, икономика и натиск от страна на публиката в крайна сметка ще подрине хватката на традиционните банки върху глобалната платежна система.


Фондовият пазар в САЩ вероятно ще расте и скоро ще

Фондовият пазар в САЩ вероятно ще расте и скоро ще ...

......... пазарни индекси. Но макар винаги да има много неща, от които един инвеститор би могъл да е притеснен, от значение са не самите фкатори, а начина, по който пазарните участници реагират на тях. "А в момента те не реагират толкова позитивно, колкото бихме очаквали, предвид динамиките на индексите", посочва Хумбърт.


Протестите срещу корупцията в Ливан, известни като

Протестите срещу корупцията в Ливан, известни като "революцията WhatsApp", доведоха ...

......... протестиращите. "Ще обсъдим какво можем да постигнем заедно, за да постигнем вашите цели, без да предизвикваме колапс и хаос, ще открием конструктивен диалог, който може да постигне конструктивни резултати, и ще посочим възможностите, които могат да доведат до най-добрите резултати", каза той, като призова за отстраняване на блокадите по пътищата.


Едва една година след старта си, компанията за бизнес и

Едва една година след старта си, компанията за бизнес и ...

......... капитал помага на бизнесите да мечтаят без граници и да преследват целите си с широки крачки. Началото често е трудно, а пътят - тревожен и изпълнен с предизвикателства. Вече обмисляте възможности за външно финансиране? Каквито и да са идеите ви, Prospect Capital е вашият доверен партньор по пътя към върха.


Съмнителна е ефективността на проекто-бюджета за Здравната каса. Това стана

Съмнителна е ефективността на проекто-бюджета за Здравната каса. Това стана ...

......... откаже компанията да предлага съответното лекарство на нашия пазар". Другото им притеснение е свързано с това, че в бюджета профилактиката е оставена на заден план, каза адвокат Дамянов.  Шефът на НЗОК иска Касата да се освободи от бюрократичните окови НЗОК взима решения за 30 дни, частните фондове - за 3


От първи юли догодина пенсиите да се увеличат със 6.7

От първи юли догодина пенсиите да се увеличат със 6.7 ...

......... на Държавното обществено осигуряване за 2020-а година. Разходите за пенсии ще са със 729 милиона лева повече спрямо заделените за тази година. Таванът на пенсиите не се предвижда да нараства и остава 1 200 лева. Общите разходи за пенсии и обезщетения на НОИ са планирани на над 12.448 милиарда лева.


В България се очаква забавяне на кредитирането. Това прогнозира пред

В България се очаква забавяне на кредитирането. Това прогнозира пред ...

......... е по-висока от обявената от Националния статистически институт. "Статистиката отчита инфлация от порядъка на 3%, беше 3,5% по едно време, а в момента леко се забавиха тези темпове. Но като влезете в магазина и си погледнете кошничката, усещате, че някак цените бягат значително пред това, което отчита НСИ", каза Сарийски.


Финансовият и корпоративният сектор на Сърбия очакват в краткосрочен и

Финансовият и корпоративният сектор на Сърбия очакват в краткосрочен и ...

......... нараснали с 1,1% на годишна база през Септември. През август ръстът на цените беше 1,3%, показват още данни от официалната статистика. Сърбия е привлякла 74 пъти повече китайски инвестиции от България за последните 6 години Над 50% от вложенията на азиатската страна в региона са отишли в западната ни съседка


Под заглавие

Под заглавие "Посрещнете най-влиятелната жена във Вашингтон, която не се ...

......... на отдела за стратегически инициативи в Световната банка, посочва, че макар Кристалина Георгиева "разбира се, да има собствени възгледи", нейната специална сила е да намира заслужаваща доверие обща позиция.Това, за което няма талант Георгиева, е да понася глупаци и тези, които се опитват на нарушат и преиначат правилата, отбелязва изданието.


Българската народна банка пуска нова 50-левова банкнота. Тя влиза в

Българската народна банка пуска нова 50-левова банкнота. Тя влиза в ...

......... поставяне на банкнотата срещу източник на светлина. Състои се от полутоново изображение с висока резолюция на портрета на Пенчо Славейков. Изображенията се наблюдават и от обратната страна на банкнотата. 50-левовите банкноти, емисия 1999 г. и емисия 2006 г., продължават да са в обращение заедно с новите банкноти, емисия 2019 г.


БНБ пуска нова банкнота от 50 лв. с модерна защита.

БНБ пуска нова банкнота от 50 лв. с модерна защита. ...

......... с нови защити, изображения и е изработена от висококачествена хартия, тонирана в бледорезедав цвят с лаково покритие, предаде БГНЕС. Петдесетолевката има и знак за незрящи граждани, който представлява релефно изображение на два еднакви срещуположни насочени триъгълника, намиращи се един под друг в долния десен ъгъл от лицевата страна на банкнотата.


Британският паунд записа остро поскъпване и скочи над границата от

Британският паунд записа остро поскъпване и скочи над границата от ...

......... че Брюксел и Лондон са стигнали до сделка, а малко по-късно това беше потвърдено от председателя на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер. "Вярвам, че настъпи време да завършим процеса по напускане и да продължим наред, колкото е възможно по-бързо с преговорите за бъдещото партньорство на ЕС с Великобритания", коментира той.


Ако Обединеното кралство спази обещанието си да премине към изцяло

Ако Обединеното кралство спази обещанието си да премине към изцяло ...

......... екологично чист начин на шофиране. От друга страна, въвеждането на нови данъци ще нанесе удар върху бизнес средата в страната, при това точно в момент, в който несигурността пред икономиката в контекста на предстоящия Брекзит вече се отразява върху растежа на стопанството и върху способността на потребителите да увеличат консумацията.


Според американските власти стотици милиони евро вложени от членовете на

Според американските власти стотици милиони евро вложени от членовете на ...

......... пари той е действителен собственик, а след сделките в началото на 2017 г. беше обяснил, че представлява клиент. Към днешна дата в централата на OneCoin продължава да кипи живот и да работят хора. Ресторант "Крим", който трябваше да е лична резиденция на Ружа Игнатова, е ремонтиран, видимо поддържан, но пуст.


Шест български банки се нареждат в Топ-100 на най-големите финансови

Шест български банки се нареждат в Топ-100 на най-големите финансови ...

......... рейтинга през 2018 г. е валутното преоценяване заради отслабването на валутите на страните в класацията. Ако изключим валутните колебания, тогава активите щяха да нараснат с 11,9%. По страни най-голям приръст на реалните активи се наблюдава при руските и българските банки. Активите на българските банки в национална валута са нараснали с 13,2%. 


Дори и сравнително не толкова тежък Брекзит без сделка може

Дори и сравнително не толкова тежък Брекзит без сделка може ...

......... през следващите две години растежът на Обединеното кралство ще бъде "на пауза" при Брекзит без сделка. От института предупреждават, че еднократно увеличаване на разходите няма да даде търсения ефект, като през 2020 година ще трябва да последва допълнително повишаване с цел Лондон да се справи с "последиците от по-малкия растеж".


Правителството определи новата линия на бедност за догодина. Тя ще е

Правителството определи новата линия на бедност за догодина. Тя ще е ...

......... обвързани с линията на бедността”, посочи икономистът. Според него малките общини в страната ще продължат да се обезлюдяват. „Най-вече тези в Северозападна България и близките до границата с Македония и Сърбия. Областните градове като Монтана, Враца и Видин имат своя потенциал, но той изисква рестарт на тези центрове”, допълни още Ганев.


Реалният контрол над банката се счита, че се държи от

Реалният контрол над банката се счита, че се държи от ...

......... увеличения на капитала и още неизвестна сума да се изкупи дела на група фирми свързани с Христо Ковачки. Реалният контрол над банката се счита, че се държи от близки до управляващата ГЕРБ лица, като след приватизацията надзорният съвет назначен от доминирания от партията Столичен общински съвет се запази без промяна.


Броят на българите, които плащат данъци върху деклариран месечен доход

Броят на българите, които плащат данъци върху деклариран месечен доход ...

......... тези между 26 и 35-годишна възраст, при която е 49,8%. Подобна статистика би могла да означава, че или наистина най-младите на пазара на труда започват работа при най-ниското възнаграждение, допустимо според трудовото законодателство, или че в тази категория от работещите се полагат най-големи усилия за манипулиране на данните за възнагражденията.


За събитието пристигнаха министър-председателят Бойко Борисов и финансовият министър Владислав

За събитието пристигнаха министър-председателят Бойко Борисов и финансовият министър Владислав ...

......... Груп" в България и главен изпълнителен директор на ОББ Петър Андронов. Ще дам само един пример - в деня след придобиването на ОББ през юни 2017 г. от предишния ѝ гръцки собственик агенция Fitch увеличи рейтинга на ОББ с безпрецедентните 6 степени до най-високия в страната А-", каза още Андронов.


Инвестициите на Goldman Sachs в технологични стартъпи са генерирали значителни

Инвестициите на Goldman Sachs в технологични стартъпи са генерирали значителни ...

......... се провали зрелищно, след което главният изпълнителен директор на компанията Адам Нюман напусна поста си. В петък стана ясно, че проблемите за стартъпа, който някога беше оценяван на 47 млрд. долара, продължават и той ще е принуден да съкрати 5 хил. души или около една трета от целия си персонал.


Незаконен запор на детските надбавки на майка наложи банка. С тях

Незаконен запор на детските надбавки на майка наложи банка. С тях ...

......... логично жената си поискала парите обратно. За целта тя наела адвокат, на когото платила 350 лв. Когато случаят стигнал до Пловдивския районен съд, от банката признали иска за връщането на парите за основателен, възразили само, че адвокатският хонарар е голям. Решението на съда обаче задължава Алианц да плати и него.


Анализите на БНБ показват, че се намираме във възходяща фаза

Анализите на БНБ показват, че се намираме във възходяща фаза ...

......... към Банковия съюз, ERM II и еврозоната стартира на основата на политически акт. Политическият фактор ще присъства на всеки етап от процеса. "Страната ни се намира в много добра изходна позиция, но същевременно процесът на присъединяване се осъществява в сложна среда на външни рискове и несигурност", обобщи управителят на БНБ.


През последната година и половина се забелязва ръст на инвестициите

През последната година и половина се забелязва ръст на инвестициите ...

......... такси за разрешения за строеж на сгради. Приходите за общината от останалите такси е два пъти по-висок, посочи Шопов. Предприемачите настояха и общината да изгражда превантивно инфраструктура, което ще намали напрежението и ще позволи на града да се развива. "София не се развива на север, защото няма инфраструктура", допълни Точевски.


Рано е да се говори кои ще са приоритетите в

Рано е да се говори кои ще са приоритетите в ...

......... в студиото на държавната телевизия, Горанов заяви, че не желае да говори вместо него, но също така подчерта: "Нищо не налага да дестабилизираме държавата".В същото време финансовият министър коментира, че всеки носи отговорност за действията си и последствията от тях. "За мен подобно поведение е неприемливо", категоричен беше Владислав Горанов.© Надежда Чипева Печалбата на банките в България надхвърли 1.2 млрд.

© Надежда Чипева Печалбата на банките в България надхвърли 1.2 млрд. ...

......... управление след активизацията на правителството на пазара Държавата пласира 900 млн. лв. за да финансира сделката за покупка на нови изтребители, като основен купувач бяха банките. Благодарение на растежа на банковия бизнес, играчите на пазара успяват да постигнат по-добри показатели на ликвидните и капиталовите буфери, показват още данните на БНБ.


Тайванският долар се очертава като неочакван печеливш от търговската война

Тайванският долар се очертава като неочакван печеливш от търговската война ...

......... Хао Цо. Тайванската икономика печели, след като компаниите преместиха производството си там заради търговската война. Централната банка наскоро повиши прогнозата си за икономически растеж през 2019 г. САЩ одобри продажба на оръжие за $2 милиарда на Тайван Китай, която смята страната за част от територията си, няма да е доволна


България заема трето място в Европа по темп на растеж

България заема трето място в Европа по темп на растеж ...

......... нарежда на 4-то място сред най-бързо растящите пазари на здравно застраховане на континента. На фона на свиващите се с 0,7% инвестиции на застрахователите в Европа, българското застраховане бележи особено значим ръст от 10,9%, което му отрежда второ място на континента, след Турция, и първо място сред страните в Европейския съюз.


Глобалната рейтингова агенция FTSE Russell издигна капиталовия пазар на Румъния

Глобалната рейтингова агенция FTSE Russell издигна капиталовия пазар на Румъния ...

......... капиталов пазар премина през много препятствия и ни отне много дълго време, за да стигнем до тук", коментира Ангел. "Само си помислете - преди шест години дори нямахме симултанен превод на листнатите компании, така че за международните инвеститори беше предизвикателство да разберат какво изобщо се случва на Букурещката фондова борса."


© Bogdan Cristel След три години под наблюдение, през които подобри

© Bogdan Cristel След три години под наблюдение, през които подобри ...

......... за развит пазар на ценни книжа, FOREX търговия, ликвидност, която да мотивира глобална инвеститорска активност, наличие на пазар на деривативни инструменти. Според статискита на българската борса средноднвния оборот от търговията с акции за 2018 г. е бил под 1 млн. евро, докато данните в румъния показват близо 10 млн. евро


Включващ 28 държави и с бюджет от 15,8 трилиона евро

Включващ 28 държави и с бюджет от 15,8 трилиона евро ...

......... -228 20 Литва -1 624 Словакия -294 21 Люксембург -1 631 Гърция -298 22 Чехия -2 136 Португалия -305 23 Белгия -2 590 Полша -306 24 Румъния -3 Естония -391 25 Португалия -3,136 Латвия -483 26 Гърция -3,202 Унгария -514 27 Унгария -5,029 Литва -578 28 Полша -11,632 Люксембург -2710


Акциите на германската софтуерна компания TeamViewer поевтиняха леко по време

Акциите на германската софтуерна компания TeamViewer поевтиняха леко по време ...

......... такса. Главният финансов директор Щефан Гайзер заяви, че краткосрочната цел пред компанията е да увеличи пазарния си дял в Азия и САЩ, като за целта ще увеличи и маркетинговия си екип. Компанията очаква, че потенциалният ѝ пазар, който днес се оценява на €10 милиарда, ще се утрои до 2023 г.


Не всички губят от срива на 178-годишната Thomas Cook Group

Не всички губят от срива на 178-годишната Thomas Cook Group ...

......... се изправят пред трудности. Ако Thomas Cook бе спасена обаче, договорите щяха да се окажат безполезни, което накара инвеститори като Sona да се опитат да блокират помощта. Голяма компания за чартърни полети иска държавна помощ след фалита на Thomas Cook Към момента 240 000 нейни клиенти се намират в чужбина


Рик Стоун, доскорошен партньор в Cadwalader, Wickersham & Taft, предупреждава

Рик Стоун, доскорошен партньор в Cadwalader, Wickersham & Taft, предупреждава ...

......... в изследването, проведено през предходния месец. В същото време Световната банка намали прогнозата за растежа на икономиката през 2019 г. до най-ниското ниво от десетилетие насам. Защо да държите спестяванията си в депозити в момента? Щатските индекси са при рекорди. И това е добре за инвеститорите на фондовите пазари? Напротив!


Mitsubishi Corp. е уволнила трейдър от сингапурското си подразделение след

Mitsubishi Corp. е уволнила трейдър от сингапурското си подразделение след ...

......... са били прикривани от ръководството. Той и прекият му ръководител влязоха в затвора. Mitsubishi казват, че служителят е манипулирал системата за управление на риска, като е представял трансакциите като истинска търговия с клиенти. От юли насам, след спад в цената на петрола, са започнали загубите. През август е започнало разследване.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед ...

......... 300 млн. евро, а сегментите, които ще се развият най-много, са използването на изкуствен интелект в процесите, безконтактни плащания, роботизация. Предвид растежа на дигиталните плащания с по 23% на годишна база това ще продължи да е двигател за развитието на компаниите, специализирани в тази област, както и в потребителското кредитиране.


В началото на днешната валутна търговия доларът поевтинява по отношение

В началото на днешната валутна търговия доларът поевтинява по отношение ...

......... следи също така развитието на търговските отношения между САЩ и Китай. Цената на декемврийските фючърси за жълтия метал на нюйоркската борса Comex се покачва днес сутринта с 6,45 долара, или на 0,43%, до 1512,65 долара за тройунция. Цената подобните контракти за среброто се повишава с0,5%, до 17,973 долара за унция.


Чудите се в какво да държите спестяванията си - в

Чудите се в какво да държите спестяванията си - в ...

......... които ви вълнуват най-силно по съответната тема. За да имате възможност да направите това обаче, е добре да заявите своето място в дискусията възможно най-скоро, защото местата са ограничени. За повече информация относно панелите, програмата и лекторите, моля посетете специалната страница на събитието "Силата на инвестициите. Експерти говорят за пазарите".


Bank of England, която по-рано през годината чества 325 от

Bank of England, която по-рано през годината чества 325 от ...

......... централни банки по света в хода на годината. Тогава от Bank of England може да обърнат настоящата реторика за увеличаване на лихвите, следвайки логиката, че в противен случай Великобритания ще изостане откъм нарастване на кредитирането спрямо останалите водещи икономики, което ще доведе до относително по-нисък темп на растеж на стопанството.


Ако искате да купите балон, пълен с хелий, за празненство,

Ако искате да купите балон, пълен с хелий, за празненство, ...

......... тъй като доставчиците са малко. Хелият е вторичен продукт при добива на природен газ. Отделянето му от него и съхраняването му са скъпи, трудни и времеемки задачи. Сегашният недостиг ще се облекчи от следващата година, когато се очакват доставки от Алжир и Катар, както и от Русия през 2021 г.


Инфлацията от началото на годината (август 2019 г. спрямо декември

Инфлацията от началото на годината (август 2019 г. спрямо декември ...

......... телевизори - с 1.6%, продукти за лична хигиена - с 3.2%, козметични продукти - с 2.5%, автомобилни застраховки - с 1.7%, и други. През август 2019 г. цените на лекарствените продукти са се увеличили с 0.7%, а цените на лекарските и на стоматологичните услуги остават на равнището от предходния месец.


След последното фиаско, което се случи при първичните публични предлагания

След последното фиаско, което се случи при първичните публични предлагания ...

......... 1999 г. е 7 пъти над този на компаниите от S&P 500, при медианна стойност от 1,4 за последния четвърт век. Оценката на типичното първично публично предлагане през тази година е значително под тази по време на дотком балона, като компаниите са 2,1 пъти по-високи от тези от S&P 500.


Няколко събития раздвижиха пазарите вчера и приближиха индексите в Съединените

Няколко събития раздвижиха пазарите вчера и приближиха индексите в Съединените ...

......... малко по-високо, но без да прескачат границата. През юли Dow постигна 27 398,68 пункта по време на дневната търговия, а S&P 500 - 3 027,98. В четвъртък те затвориха на 27 182,45 и 3 009,57, съответно. Как да инвестирате в среда на понижение на лихвите? Няколко съвета за по-добра доходност


От понеделник Българската народна банка пуска (БНБ) в обращение сребърна

От понеделник Българската народна банка пуска (БНБ) в обращение сребърна ...

......... (България) EАД и Тексим Банк АД. В периода от 16 септември до 18 септември 2019 г. включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската народна банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета „150 години Българска академия на науките“ ще се продава без ограничения.


Пазарен показател с безупречна репутация за предсказване на трудности в

Пазарен показател с безупречна репутация за предсказване на трудности в ...

......... вероятно ще бъде по-ниска. Отговорът включва - намиране на най-висококачествените активи, които осигуряват прилична доходност, дори ако балансираният портфейл в крайна сметка дава по-малко от това, с което инвеститорите са свикнали. *Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на акции, или други финансови инструменти