От Камарата на строителите в България (КСБ) искат да бъдат

От Камарата на строителите в България (КСБ) искат да бъдат ...

......... фирми, които изпълняват строително-монтажни работи да бъдат вписани в регистър, единни норми за видовете дейности, строго регламентиране на видовете работа и други. АПИ предлага на БСП да посочи експерти, с които да поговорят за качеството на асфалта Няма нормативен ред, по който да може да изследват вече готови пътни обекти


Ако България реши да закупи 16 изтребителя F-16, вторите 8

Ако България реши да закупи 16 изтребителя F-16, вторите 8 ...

......... и утвърждаващи финансова рамка за първите 8 от тях, с хипотезата, че получаването на втората партида самолети ще започне 6-8 години след сключването на първия договор." - напомнят от АСБ. Каракачанов: Очаква се България да иска разсрочено плащане за изтребителя Ф-16 В средата на февруари е първата среща по преговорите


Ромската престъпност традиционно се политизира. Това редовно се случва преди

Ромската престъпност традиционно се политизира. Това редовно се случва преди ...

......... за протеста са думите на Каракачанов по казуса "Войводиново". Според организациите той всява етническа омраза. Припомняме и думите на вицепремиера Каракачанов. Той нарече циганите, извършители на побоя над военен във Войводиново, "нагли" и декларира, че ще постави на обсъждане в Министерски съвет програма от мерки за справяне с циганската престъпност.


Цяла година Пловдив ще бъде център на духовността, на изкуството

Цяла година Пловдив ще бъде център на духовността, на изкуството ...

......... екип за огромната работа, която са свършили, и пожела всички гости, които дойдат в Пловдив, да отнесат със себе си частица от града, частица от България. Изложбата "Изкуство на свободата - от Берлинската стена до уличното изкуство" представя рисунки върху късове от Берлинската стена, разположени на Римския стадион в Пловдив.


Специализираният съд задържа за постоянно в ареста петима души, обвинени

Специализираният съд задържа за постоянно в ареста петима души, обвинени ...

......... КТБ Парите са отпуснати на офшорна фирма за покупката на БТК Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативния специализиран наказателен съд. Корпоративна търговска банка е създадена през 1994 г., разрасна се бързо в периода 2007 - 2014 г. и фалира на 6 ноември 2014 г.


Пловдив e европейска столица на културата. В шоуто

Пловдив e европейска столица на културата. В шоуто "Ние сме ...

......... дни преди откриването на Европейската столица на културата на 11 януари Спектакълът ще завърши със заря и изпълнение на Валя Балканска и нейния гайдар Петър Янев. След това започва шоуто на немския диджей Шилер. Очаква се над 30 000 души от страната и чужбина да гледат на живо откриващото събитие.На 81 години почина журналистът журналистът Величко Скорчев - един

На 81 години почина журналистът журналистът Величко Скорчев - един ...

......... ефир, съобщи БНТ.Той е наричан "бащата на сутрешните блокове". На 18 септември 1990 година прозвучава за първи път сигналът на "Добър ви ден", в чието лице се превръща Величко Скорчев. Популярният сред поколения телевизионни зрители водещ е завършил археология. Посвещава 35 години на телевизията, 25 от които работи за БНТ.


Не могат да бъдат бити полицаи и военни, докато съм

Не могат да бъдат бити полицаи и военни, докато съм ...

......... фондове за интеграция, а живеят по-зле от преди ли? Това ли е въпросът? Въпросът е как на тези хора ще им вкараме в главата правилното разбиране, че законът е еднакъв за всички. Не може да има привилегировани групи от населението, не може да имаш само права без задължения", коментира Каракачанов.


По повод репортаж на bTV от 5 януари за незаконно

По повод репортаж на bTV от 5 януари за незаконно ...

......... некоректно заключението в телевизионния репортаж, което гласи, че "държавното обвинение твърди, че този казус не е в неговите компетенции". Протестът за обявяване на двете разрешения за строеж в с. Дебрен за нищожни е депозиран от страна на прокуратурата пред компетентния орган 18 дни преди датата на излъчване на въпросния репортаж.


Челен сблъсък между два товарни автомобила затвори пътя Русе-Бяла, предадоха

Челен сблъсък между два товарни автомобила затвори пътя Русе-Бяла, предадоха ...

......... челен удар между два тира единият от водачите е загинал, а другият е сериозно пострадал. Пожарникари са помогнали за изваждането им от превозните средства. Предстои извършване на оглед и изясняване на причините за катастрофата. Водачите на леки автомобили се насочват по обходни маршрути. За момента товарните автомобили изчакват на място.


Един полицай е ранен с мотика при задържане на трима

Един полицай е ранен с мотика при задържане на трима ...

......... от крадците, а третият успял да избяга, след като хвърлил мотика по полицаите. Единият от униформените е с наранявания на ръката и крака. На ранения служител е оказана амбулаторна помощ в болницата и е освободен за домашно лечение, без опасност за живота. Впоследствие и третият крадец е задържан от полицията.До края на януари ще може да се купува е-винетка

До края на януари ще може да се купува е-винетка ...

......... Андреево", "Дунав мост" - Русе, "Кардам", "Дуранкулак". Монтирани са устройствата и на "Станке Лисичково", "Златарево" и "Оряхово". Въвеждането на електронна винетка е само част от продукта тол система, който ще бъде цялостно въведен през август тази година, когато ще стартира тол таксуване за автомобилите над 3,5 тона, каза инж. Глосов.


Зелените трамвайни релси от Руски паметник ще бъдат удължени до

Зелените трамвайни релси от Руски паметник ще бъдат удължени до ...

......... българска страна трябва да преработят документацията. Целта ни е през април да стартира отново процедурата за избор на изпълнител на цялостния ремонт на трасето на трамвай №5. Промените, които правим, ни дават възможност да направим по-зелена градска среда и да увеличим пешеходните пространства и зоните за почивка, заключи Фандъкова. Източник:


"Новата година започна с проблеми, с напрежение, с тревоги. Проблемът ...

......... система виси сама, без да има каквато и да е връзка. Източник: Къде в системата за електронно управление попадат електронните винетки, питат от партията. За социалистите това е "поредният случай, в който имаме провал в иначе елементарна и нескъпоструваща електронна система". По-рано днес Борисов разпореди три уволнения заради хаоса с винетките.


ГКПП-Кулата е затворен за камиони заради снега. Решението е на

ГКПП-Кулата е затворен за камиони заради снега. Решението е на ...

......... района на пункта е едва 2 см, но между Серес и Солун положението е по-сериозно и има риск от тапи по пътя, отбелязва телевизията. Около 100 км преди Игуменица има и голямо изкачване, като шофьорите признават, че ако не е добре разчистено, камионите няма да могат да минат лесно. Източник:


Шефът на Агенция

Шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Светослав Глосов не ...

......... КАТ обаче няма да глобяват за електронни винетки, а за липса на действаща книжна винетка, при положение че няма друга", отбеляза още той. Обновена В министерството не са смятали поддръжката на винетната система след гаранцията От понеделник електронни винетки могат да се купят и на каси за плащане на сметкиСистемата за купуване на електронни винетки работи. Данните, които хората

Системата за купуване на електронни винетки работи. Данните, които хората ...

......... поддръжката. АПИ с винетната такса, която събира, поддържа тази мрежа - строи пътища, рехабилитира, ремонтира, обясни министър Аврамова. Тангентата е построена като скоростна отсечка, специално за транзитно преминаващи, напомни регионалният министър. Тя изрази надежда Столична община да помисли за искането и допълни, че предстоят нови срещи между общината и АПИ.


През изминалата година не сторихме нужното, за да може 2019-а

През изминалата година не сторихме нужното, за да може 2019-а ...

......... я сътворим с общи усилия. Нека тя да донесе здраве във всеки дом, сила на духа, за да преодолеем трудностите и дързост в сърцата, за да сбъднем мечтите си. Да ни е честита Новата 2019 година. Честита 2019 година! Да запазим вярата си, да правим добро и да бъдем човеци


2018 година премина сякаш в постоянното очакване за предсрочни избори,

2018 година премина сякаш в постоянното очакване за предсрочни избори, ...

......... Хора, които участват в протестите се оплакаха, че са издадени множество актове на протестиращи без правно основание. Нинова обвини управляващите, че властта в страната се крепи с репресии. Бяха направени аналогии с протестите от 2013 година, но 2018 не донесе нито ясни искания, нито оставка на правителството и предсрочен вот.


В края на 2018 година от Центъра за анализ и

В края на 2018 година от Центъра за анализ и ...

......... да остане при Априлския пленум като комуникационен похват. 2018 година беше изпълнена с кризи и липса на адекватни комуникации, пишат доц. д-р Александър Христов, Любомир Аламанов и Даниел Киряков. На прага на новата година, ако не си извадим изводи от предишните кризи, няма да знаем как да реагираме при следващите.


Президентът на Турция Реджеп Ердоган издаде смъртната ми присъда. Това

Президентът на Турция Реджеп Ердоган издаде смъртната ми присъда. Това ...

......... подобна присъда. Смятаха, че заради изтезанията и заплахата за смърт няма да отида в полицията. Нямат идея кого имат за противник. Имената на извършителите и онези, които подстрекават убийството, са в ръцете на полицията. Оставям на вас скъпи приятели и близки изводите от случилото се. Останете с добро", написа той.


Българската народна банка е приложила надзорни мерки спрямо четири банки,

Българската народна банка е приложила надзорни мерки спрямо четири банки, ...

......... на вътрешен анализ на рисковете и адекватността на капитала. Препоръката на Централната банка е направена заради изискването за по-добра устойчивост на кредитните институции в условията на стрес и необходимостта да се предвидят всички значими рискове, пише още в отчета на институцията. В документа се посочва, че банковата система е стабилна.


Агресията от страна на пациентите идва от неразбиране на материята.

Агресията от страна на пациентите идва от неразбиране на материята. ...

......... разум призовава професорът. А трудни случаи има. Те се отработват по система, както обяснява той. Загубата на пациент е част от играта, всеки познава това горчиво чувство, разказва Никола Владов. Следвай мечтите си, каза той. Пожелавам си на първо място здраве, защото без здраве нищо не се получава, отбеляза Владов.


Катастрофа затрудни движението по АМ

Катастрофа затрудни движението по АМ "Струма". Това съобщават от АПИ. ...

......... Катастрофа затрудни движението по АМ "Струма". Това съобщават от АПИ. Временно е ограничено движението в активната лента при 144 км в посока София. Трафикът се осъществява в изпреварващата лента и се регулира от Пътна полиция.


България ще предостави 20 000 щатски долара в подкрепа на

България ще предостави 20 000 щатски долара в подкрепа на ...

......... свързани с правата и благоденствието на децата. Приоритетите на България в национален и в международен план в областта на правата на човека са за по-тясно ангажиране с въпросите на правата на децата. Закрилата на правата на детето беше и сред основните приоритети на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.


Закриват Министерството за българското европейско председателство, предаде

Закриват Министерството за българското европейско председателство, предаде "Сега". Лиляна Павлова ...

......... правителството и на какъв пост. Това става ясно от предложение на премиера Борисов до депутатите с дата 17 декември. Очаква се да бъде гласувано в четвъртък. Припомня се, че в края на годината завършва и тройното председателство на Естония, България и Австрия. На 1 януари 2019 г. председател става Румъния.


През наближаващата 2019 г. година ще бъдат пуснати в движение

През наближаващата 2019 г. година ще бъдат пуснати в движение ...

......... приоритетни Третата линия на метрото ще има две общи спирки със съществуващите линии на метрото - станциите "Национален дворец на културата" и "Орлов мост". По линията ще се движат нови метровлакове, произведени от "Сименс". За тях общината плати над 400 млн. лв., като основните средства са по оперативна програма "Транспорт".


Петкратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк

Петкратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк ...

......... оценка на новия план за управление на Национален парк "Пирин". Така се отменя решението на МОСВ да няма екологична оценка. Според министерството характерът на актуализацията на плана за управление не изисква изготвяне на екооценка. Екозащитниците пращат на съд решението за втори лифт в Банско Протести в 12 града в страната


Инцидентът с колата на НСО от февруари бе представен в медиите

Инцидентът с колата на НСО от февруари бе представен в медиите ...

......... тогава във "Фейсбук", че не е била в автомобила. "Днес в публичното пространство се завъртя клип, показващ пререкания между служители на НСО и МВР. Покрай него отново беше намесено моето име. За да няма съмнения, заявявам, че в този момент изобщо не съм била в този автомобил" - твърдеше тя.


Строителите излизат на протест срещу обвиненията за корупция в сектора,

Строителите излизат на протест срещу обвиненията за корупция в сектора, ...

......... обявиха, че излязат на "Цариградско шосе" с 1000 машини строителна техника. Машините ще са без вериги и ще бъдат разположени в при изхода от София в посока Пловдив. Те ще внесат в парламента, президентството и в министерския съвет подписка в подкрепа на строителните фирми, подкрепена от около 53 000 души.


Български гражданин е загинал в Италия след тежка катастрофа с

Български гражданин е загинал в Италия след тежка катастрофа с ...

......... водачът на първия камион натиснал рязко спирачки. В този момент обаче тирът на българина е бил ударен силно от третия камион. Водачите на другите два тира не са пострадали при произшествието. Катастрофата причинила 7-километрова опашка от чакащи по магистралата коли. Движението в платното към Венеция било затворени за няколко часа.


Тя се съмняваше, че я подслушват. Каза ми, че подозира,

Тя се съмняваше, че я подслушват. Каза ми, че подозира, ...

......... арест". Веднага след решението на съда обаче спецпрокуратурата обжалва това определението и пускането на двете беше стопирано, докато Апелативният съд се произнесе окончателно по протеста на обвинението. Именно спряното освобождаване на Иванчева и Петрова, въпреки решението на спецсъда, беше посочено като абсурдно от адвоката на обвинената бивша кметица Марин Марковски.


Живеем в тревожно историческо време, в което агресивният национализъм и

Живеем в тревожно историческо време, в което агресивният национализъм и ...

......... се обедини, за да сътвори чудото на спасението, като не пусна своите евреи и така се нареди измежду праведниците", припомни държавният глава. Радев призова да помним историческата истина и да не допускаме нищо да не бъде забравено. По думите му паметта за достойните е най-мощното оръжие срещу призраците на миналото.


Заместник-кметът на София Дончо Барбалов поиска от Асоциацията на индустриалния

Заместник-кметът на София Дончо Барбалов поиска от Асоциацията на индустриалния ...

......... градини. Представителите на АИКБ и заместник-кметът на София коментираха още теми като реформата при "Такса битови отпадъци" на принципа "замърсителят плаща", въвеждането на система за почасово таксуване на пътници в градския транспорт, възможност за привличане на инвеститори - производители на "зелен транспорт", изграждането на нови булеварди и улици и др.


Разкриха незаконна печатница за документи при полицейска операция в Костенец,

Разкриха незаконна печатница за документи при полицейска операция в Костенец, ...

......... за изстрелване на боеприпаси, без да е налице надлежно разрешително за законното им притежаване, както и различни други веществени доказателства, съотносими към извършваната престъпна дейност. Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа. Източник: Задържаният е заплашен от няколко години затвор за незаконно притежание на боеприпаси и фалшифициране на документи.


Любомир Спасов няма да бъде директор на болница

Любомир Спасов няма да бъде директор на болница "Лозенец", след ...

......... на деца, ще бъде прелокирани към другите университетски болници в София, които са специализирани в даденото лечение за възрастни хора", обясни Ананиев. Министърът на здравеопазването увери, че медицинският факултет към СУ ще продължи да функционира. Специалистите пък ще имат избор дали да останат на същото място или да се прехвърлят.


1544 многофамилни жилищни сгради в страната са обновени по Националната

1544 многофамилни жилищни сгради в страната са обновени по Националната ...

......... са в етап на строителство, други 16 - на етап обследване. Обновителните дейности по 71 от общо 75 сгради със сключени договори за целево финансиране от програмата в Стара Загора са изпълнени. По последните 4 текат строителни работи. В Пазарджик са завършени всички 41 сгради със сключени договори за обновяване.


Хванаха гръцки гражданин с близо 98 000 къса контрабандни цигари,

Хванаха гръцки гражданин с близо 98 000 къса контрабандни цигари, ...

......... голямо количество цигари от 3 марки без акцизен бандерол. Общото количество на укритите цигари е 4 899 кутии с 97 980 къса. Източник: Гръцкият гражданин е задържан. Днес районният съд в Свиленград осъди гръцкия гражданин на 2 години и половина лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок. Източник:


Движението на метрото в София се извършва по график, съобщава

Движението на метрото в София се извършва по график, съобщава ...

......... заради планирани ремонти. Спират метрото в центъра на София заради третия лъч Изгражданият тунел ще е с дълбочина 22 метра Движението на метрото по двете линии се извършва по график, информираха от пресцентъра. Няма планирани спирания на метрото. Информацията, разпространена в някои медии, не отговаря на истината, подчертават от общината.


Най-красивото нещо на Коледа са детските усмивки, които ни показват,

Най-красивото нещо на Коледа са детските усмивки, които ни показват, ...

......... Спортен клуб по художествена гимнастика "Финес", Студио за класически и модерен балет `Ирина Стоянова" - Симона Кюрчева и Вокално студио за поп и джаз "Икономов" - Ая Христова. Изпълнение на саксофон направи Добромир Добрев - възпитаник на Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова" в Стара Загора. Източник:


Пожар уби двама души в Ново село. Това съобщават от

Пожар уби двама души в Ново село. Това съобщават от ...

......... двама души в Ново село. Това съобщават от ОДМВР-Видин, цитирани от Агенция "Фокус". Възрастни мъж и жена са загинали този следобед в дома си. Телата им са били транспортирани за аутопсия.  Пожарът е тръгнал от стая в двуетажната къща на двамата съпрузи.  Извършен е оглед. Изясняват се причините за трагичния инцидент. 


Атлантическият съвет призова правителството да ускори превъоръжаването на военновъздушните ни

Атлантическият съвет призова правителството да ускори превъоръжаването на военновъздушните ни ...

......... като получените от продажбата средства бъдат използвани за ускорено въвеждане на въоръжение на новите бойни самолети, придобиване на нови радари и на модерни зенитно-ракетни комплекси. Атлантическият съвет: С поръчката за СУ-25 България бламира решение на НАТО Абсурдно е да повериш оръжията си на този, който те е обявил за враг...


С над 143 млн. лева се ремонтират 17 виадукта на

С над 143 млн. лева се ремонтират 17 виадукта на ...

......... II-99 Бургас - Царево, при 20- ти и 43-ти километър. Изгражда се и нов мост над река Искър на третокласния път ІІI-306 Червен бряг - Чомаковци. Съоръжението е с дължина близо 10 метра. Предвижда се нов мост да бъде построен и над река Мелнишка при 11-ти км на път ІІІ-109.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" предлага социалистите да посочат експерти, които да ...

......... рамки, подписаните договори за безвъзмездна финансова помощ и на международния опит. В отговора се посочва, че евентуалното съгласие за експертиза е необходимо да бъде предшествано от уточняване на вида изследване, точно на кой метър от участъка ще бъде извършено, при какви мерки за безопасност, при какви условия и от кого.


На много места в страната пътищата са хлъзгави заради дъжда

На много места в страната пътищата са хлъзгави заради дъжда ...

......... позволи да реагирате адекватно на рискова ситуация. Към пешеходците от МВР също имат съвети - да се движат внимателно, да пресичат само на определените за това места и то след като се огледат. В никакъв случай да не правят опити за пресичане, ако светофарът сигнализира в жълто, посочват от МВР.


Бяла Карта ще подкрепи инциативата на неправителствената организация I CAN

Бяла Карта ще подкрепи инциативата на неправителствената организация I CAN ...

......... за закупуването на специализиран автомобил, с който децата и мобилните терапевти да се придвижват в града. Това ще даде възможност на децата от Центъра да имат достъп до рехабилитация и социален начин живот. Бяла Карта казва "Да" на достъпната рехабилитация за деца с увреждания. Харесайте видеото и споделете нашата кауза!


Ще отбележим с Македония Деня на светите братя Кирил и

Ще отбележим с Македония Деня на светите братя Кирил и ...

......... че са част от общата история и трябва да получат необходимото внимание и на политическо ниво. Ще обсъждаме и по-нататък. Обществото трудно приема такива промени. Колкото по-лесно преодоляваме бариерите, които са стояли между нас, толкова по-сигурно е, че Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество ще бъде пълноценно приложен", каза той.


Тази вечер грейна празничната елха на София. Събитието започна в

Тази вечер грейна празничната елха на София. Събитието започна в ...

......... Организирана бе празнична програма с участието на вокална група към Столичен център за работа с деца "Бели Брези", балетна школа "Силует", вокална група "Сладки пуканки - мъничета" към Националния дворец на децата, солисти от Арт център "Стринджендо" и фолклорна формация към 144 СУ "Народни будители". Програма завърши с празнична заря.


"Приятно ми е да получавам награди, още по-приятно ми е ...

......... цар Симеон Велики и грамота за значим принос в утвърждаването на българската култура и националната идентичност. Сред наградените тази година са поетът Иван Цанев, актрисата Татяна Лолова, певицата Маргарет Николова, Жанета Кацарова, Галина Костова, д-р Георги Саракинов, един от авторите на действащия Закон за авторското право и сродните му права.


Откакто свят светува, човечеството използва размяната като метод за оценка

Откакто свят светува, човечеството използва размяната като метод за оценка ...

......... биват управлявани добре. 3 000 монети с номинал 1 iuvo се очаква да пристигнат при своите получатели в цяла Европа. Мисията на кампанията е да направим Земята по-зелена. Включи се в кампанията ни днес и направи инвестиция в бъдещето на планетата ни! Поръчай своята монета напълно безплатно. Виж как тук.


Повече от 160 снегорини чистят столицата днес. Пътищата и улиците

Повече от 160 снегорини чистят столицата днес. Пътищата и улиците ...

......... Припомняме, че за днес в цялата страна са обявени оранжев и жълт кодове за валежи от сняг и дъжд, придружени от силен вятър.  Очакват се продължителен снеговалеж и понижаване на температурите.  От МВР и АПИ предупредиха и шофьорите, и пешеходците да бъдат внимателни и да се съобразяват с усложнената обстановка. 


Таксиметрови шофьори от цяла България излизат на протест в София

Таксиметрови шофьори от цяла България излизат на протест в София ...

......... лев на километър през деня и 1,14 през нощта "Моето мнение е, че тези цени несправедливо се хвърлят за решение в Общинския съвет. Това трябва да бъде инициатива, която Народното събрание трябва да разглежда", смята общинският съветник Симеон Славчев. Потребителите обаче са категорични, че цената не трябва да се вдига. 


Парламентът ще продължи на днешното си заседание гласуването на бюджета

Парламентът ще продължи на днешното си заседание гласуването на бюджета ...

......... на бюджета на ДОО. Не бяха приети предложенията на БСП и ДПС за уеличаване на разходите за пенсии и социални плащания.  Последно бе гласуван бюджетът на фонд "Пенсии". Дефицитът в него е малко над 3,7 млрд. лева.  Разходите са над 8.8 млрд. лева, а приходите - 5, 1 млрд. лева. 


Присъединяването на България към Шенген, двустранните контакти, туризмът, както и

Присъединяването на България към Шенген, двустранните контакти, туризмът, както и ...

......... по-ценена като туристическа дестинация от полските граждани и през последните години има увеличение на полските туристи. България предлага много добри условия за туризъм и целта ни е да стане целогодишна туристическа дестинация, подчерта Цвета Караянчева. Сред сферите, в които двустранните отношения могат да бъдат развивани, са още културата и образованието.


През 2018 г. е отчетен 60 % спад на добива

През 2018 г. е отчетен 60 % спад на добива ...

......... да го продава и в един момент се оказва, че в меда има такива пестициди. Тогава този мед той няма какво да го прави, обясни Куменов и посочи, че на 10 декември ще се проведе национален пчеларски протест, с който ще завърши една много тежка година за пчеларите в България.Военноморските ни сили ще имат високо технологичен комплекс за подводни

Военноморските ни сили ще имат високо технологичен комплекс за подводни ...

......... помощ на населението при авария, бедствия във водоеми, водни басейни." - допълни командирът на ВМС. Военноморските сили участват в проекта съвместно с Франция и Гърция. Срокът за реализацията му е две години. Проект на българските ВМС е приоритетен за отбраната на ЕС Предвижда изграждане на модулен елемент за подводни интервенции


Ремонтират студентски общежития със средства на Конфедерацията на независимите синдикати

Ремонтират студентски общежития със средства на Конфедерацията на независимите синдикати ...

......... ремонтирани единствено с пари от икономии. По тази причина състоянието им вече не отговаря на условията за нормално ползване. От предвидените 29,4 млн. лева 5 млн. ще бъдат предназначени за поставяне на ограждения около общежитията. Целта е да бъдат оформени кампуси, които да гарантират сигурността на живеещите в тях студенти.


Има разлика между съобщенията за намаления и действителното намаление на

Има разлика между съобщенията за намаления и действителното намаление на ...

......... обект, и то без съобщение за намаление, твърдят от организацията. Те съветват да не се пазарува от непознати сайтове и предупреждават, че най-големи измами се очакват в ценовия сегмент между 10 и 20 лв., защото там преобладават социално слабите потребители, които нямат финансова възможност да предявят рекламация с успешен край.


Авторът на видеото с колата на Десислава Радева, което взриви

Авторът на видеото с колата на Десислава Радева, което взриви ...

......... как пътен полицай прави забележка на шофьор от НСО. "После дойде още една патрулка, с петима полицаи. Пристигнаха още двама цивилни с "Опел" и се обясняваха." - каза още той. Според източници на bTV, шофьорът на автомобила на НСО ще бъде санкциониран заради нарушаване на Закона за движение по пътищата.


Във връзка с наближаващия

Във връзка с наближаващия "черен петък" от полицията напомнят да ...

......... или да се губят от поглед. Напомня се и на онлайн потребителите да не се доверяват на сайтове без конкретно юридическо лице и ЕИК на фирмата. С особено внимание трябва да се пазарува от новосъздадените сайтове или от такива, които се представят за български, но посочват чуждестранна сметка за плащане.


Отношенията в управляващата коалиция, цените на горивата, неясните обществени поръчки

Отношенията в управляващата коалиция, цените на горивата, неясните обществени поръчки ...

......... да ви е критикувал? А други премиери ви завираха в дупките", заяви Борисов. ГЕРБ подкрепи медийния закон на Пеевски, защото и други партии са го направили, призна Борисов. Докато медиите на Пеевски са с 5% дял, всички други си имат други собственици и много често всеки олигарх прави свои медии.  


Двайсетина коли се включиха в протестното шествие в Сливен тази

Двайсетина коли се включиха в протестното шествие в Сливен тази ...

......... последните промени в правителството.  Според нея днешното назначение на Марияна Николова за вицепремиер е търсене на пост за човека, а не човек за поста. Продължават да летят "калинките" във властта, каза тя.  Припомняме, че през последните седмици в страната се провеждат масови протести срещу властта и увеличението на цените на горивата.   


Проект на Българските военноморски сили е одобрен като приоритетен за

Проект на Българските военноморски сили е одобрен като приоритетен за ...

......... безпилотни подводни апарати. Иновативната концепция на проекта ще подобри възможностите за бърз и фокусиран отговор и гъвкав подход в широк спектър от сценарии, както на море така и във вътрешни водни басейни, в рамките на мисии и операции по линия на Общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз.


През октомври Българската агенция по безопасност на храните е извършила

През октомври Българската агенция по безопасност на храните е извършила ...

......... напитки. Количеството е иззето от производствени обекти, складове, магазини и заведения за обществено хранене. Част от конфискуваните храни са били неправилно съхранявани, некоректно етикетирани или с изтекъл срок на годност, а други са нямали здравна и идентификационна маркировка. Вследствие на проверките дейността на 7 обекта в страната е временно преустановена.


Близо 10 души са пострадали при катастрофата с влак в

Близо 10 души са пострадали при катастрофата с влак в ...

......... съобщиха, че ударът е бил доста сериозен, тъй като локомотивът се е наклонил на 45 градуса. Локомотивът и един от вагоните са в лошо състояние, след като паднал голям скален къс от около 40 кубика и един по-малък около 10 кубика - общо около 100 кубика скална и земна маса.


София и кметът Йорданка Фандъкова очакват трафика при зимна обстановка.

София и кметът Йорданка Фандъкова очакват трафика при зимна обстановка. ...

......... са потърсили покрив в центровете. Кметът призова гражданите, ако видят хора в беда, да сигнализират, така че службите да могат да реагират и да приберат на топло всички. 169 снегорина са мобилизирани в София за предстоящия сняг Във връзка с прогнозата за започване на снеговалеж след 18,00 часа в столицата


Един човек е в болница след верижна катастрофа край село

Един човек е в болница след верижна катастрофа край село ...

......... човек е в болница след верижна катастрофа край село Саранци, предаде "Фокус", като цитира съобщение на МВР. Раненият е откаран за преглед, но не се съобщават подробности около състоянието му. Сигналът за катастрофата е подаден около 18 часа днес. Сблъскали са се 7 автомобила. Движението се отклонява през Горна Малина.


С изпълнение на песента

С изпълнение на песента "Бог да пази България" и националния ...

......... случващото се в България. Те не са безразлични и ще продължат да реагират за спазване на постигнатите международни договорености, заканиха се протестиращите. Недоволстващите заявиха, че всеки ден се молят за просперитета на България, както и за здравето на всички хора. Предвидено е и молитвеното шествие с маршрут до парк НДК.


Повече от 2000 полицаи са мобилизирани в страната за охрана

Повече от 2000 полицаи са мобилизирани в страната за охрана ...

......... такива, които се организират през социалните мрежи без знанието на полицията и общинските власти. Протестите за горивата са основателни, смята енергиен експерт Това обяви енергийният експерт Христо Казанджиев В София се очакват няколко протеста. Пред сградите на Народното събрание и Министерски съвет са засилени мерките за сигурност. Разположена е жандармерия.