Внимавайте за измами и подвеждащи реклами по време на Черния

Внимавайте за измами и подвеждащи реклами по време на Черния ...

......... играчки, но и за вашите дрехи или купата за храна на кучето; Прочетете общите условия - важно е да сте наясно със срока за доставка (обикновено заради Черния петък той е по-дълъг от нормалното), както и за условията за връщане на продукта, ако не ви хареса или си промените решението.


Днес се навършват 30 години от свалянето от власт на

Днес се навършват 30 години от свалянето от власт на ...

......... юли 1990 г. след масови протести, създаване на палатковия Град на истината пред президентството и гладната стачка на студентите в Софийския университет. Петър Младенов не признава да е изричал тази реплика, но след експертиза на запис от изявлението му, доказващ, че думите са автентични, той е принуден да се оттегли.


Задържането в Полша на украинския ветеран от войната в Донбас

Задържането в Полша на украинския ветеран от войната в Донбас ...

......... невинността на Игор Мазур по руските обвинения." - категорична е заместник-председателката на полския Сейм. Мазур беше задържан в Полша по искане на Русия, отправено чрез Интерпол. Мазур е член на Секретариата на пълномощника по правата на човека на украинската Върховна рада. Избраха южнокореец начело на Интерпол Отхвърлиха кандидата на Русия


Историята помни редица повратни моменти, допринесли за развитието на човечеството.

Историята помни редица повратни моменти, допринесли за развитието на човечеството. ...

......... за приключил преход към демокрация, но продължава играта на демокрация. Затова точно по време на годишнината от 10 ноември, и то след три десетилетия, отново трябва да се замислим за ценностите, свободата и демократичността и да ги отстояваме, за да продължим в положителна посока започнатото на 10 ноември 1989 година.


Днес News.bg вече прекрачва в един следващ период. Няма да

Днес News.bg вече прекрачва в един следващ период. Няма да ...

......... само за зрялост. News.bg поздравява всички работили и отдали от времето, мислите и емоциите си за новинарския сайт, благодари за доверието на своите партньори и най-вече благодари на Негово Величество Читателя. Благодарим, че бяхте и сте с нас през всичките тези 21 години. Продължаваме (и в момента пишем следваща новина)...


Kaufland България подготвя по-ранен и по-дълъг черен петък за своите

Kaufland България подготвя по-ранен и по-дълъг черен петък за своите ...

......... видеорегистратор NAVIGEL. Тези изключения са отбелязани в седмичната брошура на Kaufland, валидна в периода 11.11.19 - 17.11.19. **Стандартът GOTS (Глобален органичен текстилен стандарт) e световно признат стандарт, който гарантира устойчиво производство на текстил - от добива на биологично произведени естествени суровини, през екологично и социално отговорно производство, до прозрачното обозначаване.Изявлението на финансовия министър Владислав Горанов, че данъците в България

Изявлението на финансовия министър Владислав Горанов, че данъците в България ...

......... на управление. Затова министърът малко ми напомня на френската кралица Мария-Антоанета с нейната реплика: "Като няма хляб, да ядат пасти". Ако г-н Горанов толкова държи да повтори грубата грешка на Дянков, да беше обявил това си намерение още преди изборите. Така щеше да е честно и почтено пред всички избиратели.


Административен съд Сливен разпореди повторно преброяване на бюлетините за избор

Административен съд Сливен разпореди повторно преброяване на бюлетините за избор ...

......... мандат Коалиция "НФСБ - БЗНС", Християндемократическата партия, гражданско сдружение "Свети Георги Победоносец" и партия БАСТА оспорват резултатите във всички избирателни секции. До 11 ноември партиите и коалициите трябва да представят списък с вещите лица, които да извършат повторното преброяване, разпореди съдът. Следващото заседание по делото ще бъде на 21 ноември.


Правосъдният министър Данаил Кирилов проведе среща с експерти от Венецианската

Правосъдният министър Данаил Кирилов проведе среща с експерти от Венецианската ...

......... българското правителство да се съобрази със съветите и насоките на Венецианската комисия по темата. От своя страна експертите поканиха министъра на правосъдието на следващото заседание на Венецианската комисия, което ще се проведе на 7 и 8 декември 2019 г., за да защити законопроекта за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс.


Европейската перспектива за страните от Западните Балкани е двигател за

Европейската перспектива за страните от Западните Балкани е двигател за ...

......... единична цена до пет пъти по-ниска от тази, определена в Дигиталната програма. Като друга ключова тема за региона премиерът посочи енергийната сигурност, свързаността и диверсификацията. Той специално акцентира върху работата на българското правителство по изграждането на междусистемната газова връзка между България и Гърция, както и по отношение на "Балкански поток".


Българите са най-неудовлетворени от живота си в Европейския съюз, показва

Българите са най-неудовлетворени от живота си в Европейския съюз, показва ...

......... 2018 г.) и по удовлетворение във връзка с финансовата ситуация. Най-удовлетворени от финансите са в Дания (7.6), Финландия и Швеция. Страната ни е на последно място (5.7 през 2013 г. и 6.6 през 2018 г.) и при личните отношения. Най-удовлетворени от личните отношения са в Малта (8.6), Австрия и Словения.442 000 са болните от диабет в България. Това стана

442 000 са болните от диабет в България. Това стана ...

......... до 2045 г. заболеваемостта ще се увеличи с 45% в световен мащаб.  Форумът е под патронажа на Комисията по здравеопазването към 44-ото Народно събрание и по инициатива на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM). Кръглата маса е посветена на 14 ноември - световен ден на борбата с диабета. 


Кандидатът на ГЕРБ и досегашен кмет на Шумен Любомир Христов

Кандидатът на ГЕРБ и досегашен кмет на Шумен Любомир Христов ...

......... Любомир Христов събра 32,35% от гласовете на избирателите, а Венцислав Венков от БСП получи 22,02% от подкрепата на шуменци. В общинският съвет местата ще бъде разпределени в следния ред: ГЕРБ - 27,95%, БСП - 20,44%, Местна коалиция ДБГ (БНД, ЕНП, ССД, Глас народен, НДСВ) - 11,42% и ДПС с 10,53%.


Настоящият кмет на Плевен Георг Спартански печели нов мандат, сочат

Настоящият кмет на Плевен Георг Спартански печели нов мандат, сочат ...

......... На първи тур Спартански получи 36.9% от гласовете, Петров - 30.29%. В гласуването за общински съветници на първи тур най-висок резултат има ГЕРБ - 21.49%. Следват "БСП за България" със 17.55%, местната коалиция "Демократична България - обединение" (СДС,БЗНС) с 15.24%, ВМРО с 9.5%, Български демократичен център - БДЦ с 8.00%.


Иван Портних печели нов мандат като кмет на Варна, показват

Иван Портних печели нов мандат като кмет на Варна, показват ...

......... "Демократична България" - 6.75%. Портних беше кандидат на ГЕРБ за кмет на община Варна на частичните местни избори на 30 юни 2013 г., които спечели на втори тур на 7 юли 2013 г. Избран на първи тур за кмет на община Варна през октомври 2015 г. за мандат 2015-2019 г.


Тази обстановка - отстояването на националните и съюзни интереси, е

Тази обстановка - отстояването на националните и съюзни интереси, е ...

......... да търсите новите знания през цялата са кариера. Президентът призова завършващите офицери да останат верни на своя осъзнат избор и да служат на народа и отечеството. Никога не забравяйте, че да си офицер от българската армия не е просто професия, а признание и дълг към отечеството, завърши държавният глава. Източник:Точно в 21 часа Централната избирателна комисия обяви края на

Точно в 21 часа Централната избирателна комисия обяви края на ...

......... го чакаха пред изборната секция в Пловдив. Има още 5 предложения за снемане на имунитет. преди 1 ден Арестуваха още един кандидат за общински съветник в Несебър.  преди 1 ден Спокойно начало на изборния ден. Изборните секции са над 11 600. Във Велико Търново 92-ма чужденци искат да участват в изборите. 


Кметът на Несебър Николай Димитров, който е в ареста за

Кметът на Несебър Николай Димитров, който е в ареста за ...

......... в Несебър няма да повлияят на изборния процес, успокоява Цацаров Кметът на Несебър все пак ще участва в кметската надпревара Втори е Атанас Терзиев от ГЕРБ с 37,5%. Николай Димитров е в Следствения арест на Специализираната прокуратура в София. Преди четири години Димитров спечели на първи тур с над 53%.


Настоящият кмет на Благоевград от ГЕРБ Атанас Камбитов отива на

Настоящият кмет на Благоевград от ГЕРБ Атанас Камбитов отива на ...

......... от 33,2 на сто, а Румен Томов изостава с 10% (23,1 на сто), според прогнозни резултати на "Галъп". Очаквах да стигнем до балотажа, коментира Томов и отбеляза, че очаква подкрепа от всички жители на Благоевград, които искат промяна. Той увери, че няма да има уволнения на служители на партиен принцип.


Плевен отива на балотаж. Настоящият кмет Георг Спартански (независим) получи

Плевен отива на балотаж. Настоящият кмет Георг Спартански (независим) получи ...

......... че Плевен заслужава да излезе от застоя. Той обясни, че жителите на града трябва да помислят внимателно за балотажа. "Ние имаме готов екип, който може да започне работа от първия ден. Плевен заслужава рестарт и да излезе от този застой, в който се намира", каза Мирослав Петров пред Нова телевизия.


Интрига в Русе. Пенчо Милков от БСП води със 7%

Интрига в Русе. Пенчо Милков от БСП води със 7% ...

......... този начин, показвайки идеи, без да се занимаваме с опонентите, изтъкна още той. Досегашният кмет Пламен Стоилов се отказа да се кандидатира за нов мандат, след като беше притиснат да се откаже от ръководството на ГЕРБ и лично от Бойко Борисов. Пламен Стоилов се разглеждаше като приближен на Цветан Цветанов.


10.2% избирателна активност отчете ЦИК в 12 часа. Спрямо предишните

10.2% избирателна активност отчете ЦИК в 12 часа. Спрямо предишните ...

......... го чакаха пред изборната секция в Пловдив. Има още 5 предложения за снемане на имунитет. преди 2 часа Арестуваха още един кандидат за общински съветник в Несебър.  преди 2 часа Спокойно начало на изборния ден. Изборните секции са над 11 600. Във Велико Търново 92-ма чужденци искат да участват в изборите. 


Изборният ден в цялата страна вече започна и до момента

Изборният ден в цялата страна вече започна и до момента ...

......... както и днес до 20 часа е забранена агитацията. На много места в страната е забранена продажбата на алкохол. Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е гласувал малко преди 8 часа в 36 ОУ Максим Горки. По традиция той бе съпроводен от сериозна охрана и депутата от ДПС Велислава Кръстева


Членовете на Националното дружество

Членовете на Националното дружество "Традиция" ще шестват по улиците на ...

......... юристът. Огнян Маринов посочи още, че дружество "Традиция" освен това е и член на Съюза на европейските военно-исторически клубове и дори са награждавани от тях, а награди имат и от Министерство на отбраната. Маринов не разбира действията на МВР и ги тълкува като целенасочени действия срещу Управителния съвет на дружеството.


В 4 часа сутринта на 27 октомври връщаме часовниците с

В 4 часа сутринта на 27 октомври връщаме часовниците с ...

......... смяната сезонното часово време през 2021 г., съобщават от законодателния орган. 2021 г. може да бъде последната година на смяна на сезонното часово време в Европейския съюз. Допитване миналата година показа, че 51% от българите искат лятно часове време. За зимното часово време пък своя глас дадоха 38% от българите.


Пампорово стартира сезона със значителни инвестиции, нови и атрактивни проекти,

Пампорово стартира сезона със значителни инвестиции, нови и атрактивни проекти, ...

......... двама трима", с участието на Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Тихомир Благоев При промяна в предварително обявената културна програма, същата ще бъде отразена в секция "Културна програма" на онлайн платформата на курорта pamporovo.me или оповестена от наш оператор при връзка с номер 0700 17 702.


Нашата амбиция е да увеличим броя на земеделците, които ползват

Нашата амбиция е да увеличим броя на земеделците, които ползват ...

......... поясни Детелин Куцаров. Той изтъкна, че пластмасата, която се получава от рециклирането на пестицидите, отговаря на всички изисквания от съдържание на пестициди. За това от АРИБ имат ясно определени позиции, в които рециклираните продукти биха могли да бъдат използвани, сред които обличане на кабели за доставчиците на различни телефонни услуги.


"Знакът, който даде Европейският съвет, е доста негативен и за ...

......... Албания и Македония. По предложение на българския премиер Бойко Борисов евролидерите приеха датата за начало на преговорите за членство в ЕС на Македония и Албания да бъде обсъдена преди срещата на върха ЕС-Западни Балкани. Тя предстои да се проведе през май 2020 г. в Загреб в рамките на Хърватското председателство.


Министерството на външните работи на България препоръчва българите да избягват

Министерството на външните работи на България препоръчва българите да избягват ...

......... за спешни случаи: +34 619 217 097 и с посолството в Мадрид на телефони: +34 913 455 761; +34 913 456 651 и на дежурния телефон в извън работно време: + 34 678 013 846. Обща стачка парализира Каталуния За 17,00 часа местно време е планирана голяма демонстрация в Барселона


Столичният градоначалник Йорданка Фандъкова води с 3,5% на основния опонент

Столичният градоначалник Йорданка Фандъкова води с 3,5% на основния опонент ...

......... по-лошо място за живеене. 29,0 на сто са на мнение, че няма промяна. 30,4% са по-скоро доволни от работата на Фандъкова, а 34,7% по-скоро недоволни. Изследването е проведено от 14 до 19 октомври 2019 г. В него са участвали 551 души, жители на община София и е представително за общината.


Убийство при битов скандал в Ловешко, съобщават от пресцентъра на

Убийство при битов скандал в Ловешко, съобщават от пресцентъра на ...

......... от помощ. Линейка на ЦСМП-Ловеч е откарала пострадалия мъж към болница, където малко по-късно той е починал. Криминалисти от РУ и ОД МВР-Ловеч са извършили оглед на мястото и са иззели оръжието, с което е извършено прострелването - законно притежаван пистолет. 59-годишният ловчалия е задържан за срок от 24 часа.


41% от новия път в Кресненското дефиле са подадени за

41% от новия път в Кресненското дефиле са подадени за ...

......... може да стане удобен пътен възел за изход към АМ "Тракия" от Сливен. Тя посочи и че се работи по разширението на пътя Сливен - Ямбол от двулентов в четирилентов. В момента се извършва рехабилитация на 12 км от този път, като за целта са отпуснати над 5 милиона лева.


Над 2 000 тона опасни пестициди са изнесени от България

Над 2 000 тона опасни пестициди са изнесени от България ...

......... по екологосъобразен начин на такъв тип отпадъци. Очаква се по българо-швейцарския проект за близо 40 милиона лева да бъдат почистени негодните пестициди от 100 общини. Еколозите посочват, че е желателно 215-те склада, в които препаратите са били разпилени, да бъдат съборени. Това обаче ще е за сметка на собствениците им.


България цени високо вашия принос за пълноценното присъствие на страната

България цени високо вашия принос за пълноценното присъствие на страната ...

......... и сигурен инвестиционен партньор. "Особено значение отдавам на развитието на културните и образователни връзки между нашите страни. Много от вас помагат пряко на български студенти във вашите държави. Бихме оценили високо усилията да насърчавате и чуждестранни студенти да се обучават в България", призова още в изказването си президентът Румен Радев.


Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, съобщи

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, съобщи ...

......... години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво, Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин. Обновена Държавата къса отношенията си с Българския футболен съюз Заради расистките изпълнения на родните агитки на вчерашния мач с Англия


Три пожара горят около историческата крепост Трапезица във Велико Търново,

Три пожара горят около историческата крепост Трапезица във Велико Търново, ...

......... и екипи от съседните общини. Във Фейсбук бяха разпространени снимки с горящия Гарга баир. В коментарите се появиха опасения, че пожарът е умишлен, а причината е да се разчистят терени, тъй като има апетити за застрояване. Откриха средновековен храм на хълма Трапезица Във вътрешността на притвора са намерени и фрагменти


Централната избирателна комисия (ЦИК) не е приела решение, с което

Централната избирателна комисия (ЦИК) не е приела решение, с което ...

......... повторно може да достигне до 15 000 лева. Самият Сидеров обяви, че има намерение да съди БНТ. Той очаква извинение от водещата Добрина Чешмеджиева, че му е спряла микрофона по време на предаването. ЦИК установи нарушение в "Референдум", съставя акт на Волен Сидеров Глобата е между 2000 и 5000 лева


Оспорвана надпревара за кметския пост в София очакват от

Оспорвана надпревара за кметския пост в София очакват от "Алфа ...

......... в бъдещия Столичен общински съвет според "Алфа Рисърч". От социологическата агенция очакват, че бъдещият 61 членен Столичен общински съвет ще бъде почти толкова фрагментиран, колкото и настоящия, което вещае трудни времена за столичния кмет. "Маркет линкс": Манолова изпреварва в битката за София За бившия омбудсман биха гласували 27,4% от запитаните


Среща с представители на Висшия адвокатски съвет, Нотариалната камара и

Среща с представители на Висшия адвокатски съвет, Нотариалната камара и ...

......... посока, е свързването на базите данни на Нотариалната камара и на МВнР. Така консулските служители и нотариусите ще могат да проверяват истинността на даден документ в информационните системи. В хода на разговора бяха обсъдени конкретни действия за осигуряването на взаимен достъп, за да се гарантира безопасността при извършване на заверките.


Възможно ли е овърдрафтът да излезе по-скъпо отколкото тегленето на

Възможно ли е овърдрафтът да излезе по-скъпо отколкото тегленето на ...

......... на документи. Освен това, фирмите за бързи кредити нямат задължително условие за банкова сметка. Повечето фирми предлагат бърз кредит и без постоянен трудов договор, за разлика от овърдрафта, където клиентът трябва да получава заплатата си по същата сметка. Задължителните условия са далеч по-малко, когато се тегли заем от кредитна институция.


Централната избирателна комисия (ЦИК) установи нарушение в предаването

Централната избирателна комисия (ЦИК) установи нарушение в предаването "Референдум" на ...

......... не се държал по този начин при коалиционните срещи Грозните сцени са обида както за гостите в студиото, така и за работещите в телевизията, за цялата журналистическа гилдия и за българските зрители. Това се казва в позиция на председателя на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов по повод поведението на Сидеров.


Военнослужещи от 68-а бригада Специални сили, Военновъздушните и Военноморските сили

Военнослужещи от 68-а бригада Специални сили, Военновъздушните и Военноморските сили ...

......... в Специалните сили. С въвеждането ѝ на въоръжение ще се повишат оперативните способности на Специалните сили при действия и в сложни метеорологични условия", посочи бригаден генерал Явор Матеев. Парашутните скокове днес бяха изпълнени в района на летище Чешнегирово от американски самолет С 130 J "Херкулес" от височина 3 000 метра.


Археолози откриха златно монетно съкровище при проучване на древния град

Археолози откриха златно монетно съкровище при проучване на древния град ...

......... През 1929 г. случайно е открито едно от най-големите съкровища в историята на света, което е от 100 000 сребърни римски монети (около 350 килограма) от времето на Марк Антоний. Предполага се, че е било градската хазна на Марцианопол, укрито при разграбването и опожаряването на града от готите и карпите.


Около 50 протестиращи срещу

Около 50 протестиращи срещу "Стратегията за защита на детето" от Благоевград ...

......... движението в района на кръговото се задръсти. На протестиращите ще бъдат съставени актове на базата на взетите им лични данни. След суматохата и пристигналите допълнителни полицейски сили, трафикът бе възстановен. Обявиха пореден протест срещу Стратегията за детето На 16 септември струпват грамада от бутилки с вода пред вратите на МОН


Временни промени в движението на 14 влака по различни направления

Временни промени в движението на 14 влака по различни направления ...

......... ще заминава от гара Варна с 5 минути по-рано от обичайното му разписание, т.е. в 17:25 ч. и ще спира допълнително на гарите и спирките в крайградския регион на Варна до гара Синдел разпределителна по маршрута на пътническия влак. От БДЖ се извиняват на клиентите си за причиненото им неудобство.


Само за първите 6 месеца на 2019 г. с 36%

Само за първите 6 месеца на 2019 г. с 36% ...

......... да стане кмет, да разполага с милиард и 700 хиляди бюджет,  да не постави като приоритет здравето на хората, а не икономическото или личното удоволствие и комфорт, подчерта лидерът на гражданската организация. "Време е за смели мерки и решения, а не само за празни приказки и общи благопожелания", призова Бонев.


Нестандартен протест в Кресненското дефиле срещу строежа на магистрала

Нестандартен протест в Кресненското дефиле срещу строежа на магистрала "Струма", ...

......... рафтинг-клубове. Недоволните активисти протестират срещу последното решение едното платно на магистралата в посока Кулата да минава по съществуващия път в Кресненския пролом, а другото платно да бъде изнесено високо в планината. Те настояват цялата магистрала да е извън пролома, тъй като застрашава биоразнообразието и местния бизнес с рафтинга и каякинга.


Дрон следи за нови огнища на пожар във военния завод

Дрон следи за нови огнища на пожар във военния завод "Дунарит", ...

......... за сигурността на хората. Работим по всички версии, но това, което в момента имаме като информация, е най вероятно за техническа неизправност", коментира той. Маринов е в Плевен за откриването на 27-ото национално състезание "Пътен полицай на годината". Обновена Горя цехът за тротил в завод "Дунарит" Работниците са били евакуирани


Около 7 000 хиляди специалисти по здравни грижи от цялата

Около 7 000 хиляди специалисти по здравни грижи от цялата ...

......... не се изпълняват. "Проблемите при нас ще се задълбочават, защото 1/3 от персонала е на предпенсионна възраст", посочи Василева. Тя се закани, че те ще отстояват исканията на специалистите по здравни грижи, ще продължат да ги отстояват и ако не бъдат изпълнени, няма да носят никаква отговорност за българското здравеопазване.


Няма тлеещи огнища във военния завод

Няма тлеещи огнища във военния завод "Дунарит". Обстановката вече се ...

......... разговорите, проведени с работниците на предприятието, е станало ясно, че най-вероятно става въпрос за фабричен дефект на детайл, който е изработен преди години от фирма, която е създала това оборудване, обясни Гебрев. Днес предстоят още огледи на място. Обновена Горя цехът за тротил в завод "Дунарит" Работниците са били евакуирани


Започва предизборната кампания за местните избори на 27 октомври. Общо

Започва предизборната кампания за местните избори на 27 октомври. Общо ...

......... местните избори, а ВМРО получи номер 34. Обновена БЗНС с №1, ДБ - последни в жребия на ЦИК ГЕРБ и ВМРО с огледални номера 43 и 34 ПП БЗНС получиха първо място в бюлетината за изборите, а БСП взеха номер 56. ЦИК и СЕМ настояха за добър тон на изборите.


Липсата на държавна стратегия за развитието на морската индустрия е

Липсата на държавна стратегия за развитието на морската индустрия е ...

......... в Парижкия меморандум, трябва да има поне 30 посещения на кораби под български флаг в пристанища на държави, които участват в него. За последните 3 години обаче тези посещения били само 26 по негови думи. Що се отнася до морската индустрия, България вече не е морска държава, обобщи ситуацията Крайчев.


Очакванията към 74-ата сесия на Общото събрание на ООН са

Очакванията към 74-ата сесия на Общото събрание на ООН са ...

......... на Казахстан към нова динамика в търговските връзки и задълбочаване на диалога с България е и повишаването на ранга на дипломатическата мисия на Казахстан у нас и решението да бъде акредитиран извънреден и пълномощен посланик. Възможностите за засилването на образователния и научен обмен също бяха обсъдени по време на срещата.


Генералният директор на Българското национално радио Светослав Костов публикува отворено

Генералният директор на Българското национално радио Светослав Костов публикува отворено ...

......... носят журналистите в Българското национално радио. Вярвам във всички работещи в БНР, вярвам в екипа, сигурен съм, че ще излезем по-силни от тази криза. Радиа много, БНР е едно! Светослав Костов Генерален директор на БНР Не се е налагала профилактика на БНР, категоричен Цацаров Имало е възможност да се излъчва


На последните две заседания работата на Съвместната комисия по исторически

На последните две заседания работата на Съвместната комисия по исторически ...

......... страната ни ще се застъпи за истината и ако не се стигне до консенсус, София може да се оттегли от работата на смесената комисия. Историята и честването на Гоце Делчев остават крайъгълен камък и на коридор 8 Външните министри на България и Македония искат истинско узряване в погледа към историята


На 81-годишна възраст почина изтъкнатият литературовед, литературен критик, културолог и общественик

На 81-годишна възраст почина изтъкнатият литературовед, литературен критик, културолог и общественик ...

......... на десетки езици.   През 2000 г. получава Хердерова награда за литература. Носител е и на Националната награда за литературна критика "Иван Радославов и Иван Мешеков". Доктор хонорис кауза е на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Дисидент по време на комунистическия режим, той отказва да влиза в политиката и след демократичните промени.


Ще съдействаме максимално според правомощията си на всички, засегнати от

Ще съдействаме максимално според правомощията си на всички, засегнати от ...

......... Кук", за да минимизираме максимално негативните последици и да направим възможното, за да защитим пазара, увери още тя. Министърът прогнозира, че този фалит ще доведе до затруднения за сезон 2020. Предстоят сериозни анализи и разговори за следващото лято. Риск за всички, които работят с "Томас Кук", има, коментира още тя.


​Българското правителство активно работи не само за осигуряването на качествено

​Българското правителство активно работи не само за осигуряването на качествено ...

......... от Източна Европа, които в бъдеще ще прилагат високите технологии и новите хирургични методи. По време на срещата с премиера, на която присъства и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, лекарите припомниха, че през миналата година МУ-Плевен отбеляза 10 години от въвеждането на роботизираната хирургия в Югоизточна Европа и в България.


"Гугъл" отбеляза есенното равноденствие. Тази година есенното равноденствие по нашите ...

......... хората и на късмета като цяло. Това е подходящо време човек да възстанови енергията и силите си. Което несъмнено ще е много добре, имайки предвид, че през 2019 г. знаменателното събитие се пада в понеделник - първия ден от работната седмица, който е и един от най-натоварените със служебни ангажименти.


Все повече бизнес процеси, продукти и услуги са подкрепени от

Все повече бизнес процеси, продукти и услуги са подкрепени от ...

......... предприемачи по веригата", казва Георгиев. Как се създава стартъп за милиони - на Клуб Investor "Предприемачи на бъдещето" Дискусията за развитието и предизвикателствата пред предприемачеството Повече за социалното предприемачество и предизвикателствата пред бизнеса ще можете да разберете на събитието Клуб Investor "Предприемачи на бъдещето" - 25 септември в Capital Fort.


На 22 септември се навършват 111 години от обявяването на

На 22 септември се навършват 111 години от обявяването на ...

......... от новата история не се оценява, но на тази дата през 1908 г. България - една от най-старите държави в Европа, отново се появява на световната карта след петвековно османско владичество. Денят на Независимостта се отбелязва тържествено в различни краища на страната, но център на националното честване е Велико Търново.


Днес от 10.00 ч. в централата на ВМРО - гр.

Днес от 10.00 ч. в централата на ВМРО - гр. ...

......... под различни форми Публично ще бъдат оповестени имената на кандидата на ВМРО за кмет на София, кандидатите от листата за общински съветници и кандидатите за кметове на райони. Решението на Софийската организация на ВМРО бе партията да се яви самостоятелно на изборите за местна власт на 27 октомври 2019 година. 


И през тази година запазваме тенденцията за България като устойчива

И през тази година запазваме тенденцията за България като устойчива ...

......... премиера и на правителството са осигурени 15 млн. лв. за мерки за насърчаване на организирания туризъм през реклама, каза министърът. Тя благодари на кметовете на община Бургас Димитър Николов и на община Варна Иван Портних, че още от февруари месец се включиха при разработването и обсъждането на този специален механизъм.


Как се развива успешен предприемачески проект и как се създава

Как се развива успешен предприемачески проект и как се създава ...

......... сайта на Клуб Investor.bg, където може да се регистрирате за участие. Генерален партньор на Клуб Investor "Предприемачи на бъдещето" е Българска банка за развитие. Събитието се провежда с подкрепата на PwC и Пощенска банка. Медийни партньори на Клуб Investor.bg "Предприемачи на бъдещето" са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Money.bg и SmartMoney.bg.


Интензивен трафик и засилени проверки по пътищата ще има от

Интензивен трафик и засилени проверки по пътищата ще има от ...

......... Ще се проверяват и пътническите автобуси за документи и поставени предпазни колани. Допълнителни екипи ще следят за облекчаване на движението по изходите на големите градове. За по-голяма безопасност между 16 и 20 часа днес ще се ограничи и движението на товарни автомобили над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища.


409 пожара са гасени в страната само за ден. Това

409 пожара са гасени в страната само за ден. Това ...

......... служители на ДГС се включиха в гасенето По повод пожара в боровата гора край варненското село Каменар, главен комисар Николов заяви, че той е обхванал 60 декара гора, но няма разрастване на площта и пострадали хора. Стана ясно, че в пожарната има 3115 доброволци, които помагат на пожарникарите след обучение.


Нови два трупа на белоглави лешояди бяха открити в района

Нови два трупа на белоглави лешояди бяха открити в района ...

......... другият около Лъкатник. Едната птица е маркирана с крилна марка, което показва, че лешоядът е от колонията във Врачански Балкан, освободен още през 2011 г. Другата птица е немракиран млад лешояд, най-вероятно от местната колония. Защитени видове птици измират в Искърското дефиле, вероятно са отровени Белоглави лешояди и скален орел…


Държавната агенция

Държавната агенция "Електронно управление" (ДАЕУ) установява пропуски в работата на ...

......... и информационната сигурност, като са поставени изисквания за организационни мерки за защита на мрежите и информационните системи и свързаната с тях информация, попадащи в обхвата на Закона за киберсигурност. В НАП изобщо нямало разписани правила за защита на личните данни Това установи проверката на Комисията за защита на личните данни


Тази eceн cтapтиpa инoвaтивeн пpoeĸт мeждy Fіbаnk, Gаrmіn и Маѕtеrсаrd,

Тази eceн cтapтиpa инoвaтивeн пpoeĸт мeждy Fіbаnk, Gаrmіn и Маѕtеrсаrd, ...

......... МАRQ вĸлючвaт: МАRQ Drіvеr, МАRQ Аvіаtоr, МАRQ Сарtаіn, МАRQ Ехреdіtіоn и МАRQ Аthlеtе - пo eдин зa вcяĸo нaпpaвлeниe, в ĸoeтo paбoти Gаrmіn. С този нов проект Fibank отново затвърждава позицията си на иновативната банка в България. Първа инвестиционна банка (Fibank) е с основни акционери Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев.


Мъртви лешояди са немерени в района на селата Гара Бов

Мъртви лешояди са немерени в района на селата Гара Бов ...

......... Центърът на "Зелени Балкани" в Стара Загора изпълнява дейности по възстановяването на популациите на белоглавия и черния лешояд във Врачанския Балкан и Искърския пролом, съвместно с Дружеството за защита на хищните птици и Фонда за дивата флора и фауна. Дейностите са координирани и с дирекцията на природния парк "Врачански Балкан".