С ефектен флашмоб

С ефектен флашмоб "Г-н Борисов, помогнете ни" под прозорците на ...

......... изпълнени. Стефан Димитров отчете, че годишно се умъртвяват над 120 000 норки в газови камери, а по думите му целта е да се достигне до 400 000 животни. 64 организации искат забрана за отглеждане и умъртвяване на животни за кожи Призовават депутатите да вземат информирано, морално, отговорно и общественополезно решение


БСП поиска отлагане на точката от дневния ред за намаляване

БСП поиска отлагане на точката от дневния ред за намаляване ...

......... Филип Попов настоя с една седмица да се удължи срокът за внасяне на предложения. Припомняме, левите стартираха дебати за размера на партийните субсидии. ГЕРБ не се отзоваха. Обединените патриоти също не отидоха на срещата. Разговори се проведоха само с ДПС. Предложението на червените не мина. Попов поиска прегласуване, но резултатът беше същият.


Анализът на статистиката показва, че над 100 живота можеха да

Анализът на статистиката показва, че над 100 живота можеха да ...

......... алкохола върху човешкото поведение със специални алкоочила. Експерти и доброволци от Български Червен кръст организираха демонстрации за оказване на първа помощ при инцидент на пътя. Специално внимание бе отделено и на децата, за които бяха организирани открити уроци и игри, които да ги научат на основни правила за пътна безопасност.


Омбудсманът Мая Манолова съобщи, че не иска БСП да я

Омбудсманът Мая Манолова съобщи, че не иска БСП да я ...

......... номинирали, благодаря, но решенията ги вземам аз. Със сигурност, давайки цялата си енергия да съм адвокат на гражданите, няма как да се обвържа с партия.... Не съм чула да има кандидати, обявили се, за кмет на София, а мен ме питат вече повече от една година", аргументира тя позицията си.


Днес е Петдесетница - един от най-големите православни празници. Той

Днес е Петдесетница - един от най-големите православни празници. Той ...

......... странстванията в пустинята и освобождението от Египет. В по-късни времена на този ден се отбелязвало получаването на Синайското законодателство, петдесет дни след излизането на евреите от Египет. Празникът бил тържествен и радостен, в Йерусалим се стичало голямо множество хора, за да принесат в благодарност на Бога установената от закона жертва.


Партията не печели доверие. Това заяви Михаил Миков пред Нова

Партията не печели доверие. Това заяви Михаил Миков пред Нова ...

......... на Корнелия Нинова, изтъкна той и отново предупреди, че драматизмът може да премине във фарс и водевил. Михаил Миков се заяде с "моралния стожер" Румен Овчаров, който явно бил бъдещето на партията. Румен Овчаров: БСП ще загуби местните избори "Няма настроение в партията след всички тези неща, които се получават"За общи усилия на цялото общество срещу дезинформацията и фалшивите

За общи усилия на цялото общество срещу дезинформацията и фалшивите ...

......... от над 100 държави от 5-те континента, сред които изпълнителния директор на "Прес асосиейшън" и президент на Световния съвет на информационните агенции - Клайв Маршал, президентът на ДПА и президент на Европейския алианс на информационните агенции, директорът на Института на Ройтерс Расмус Нилсен, журналистът и писател Ерик Уайнър и др.


Няма данни български граждани да са в екипажите на атакуваните

Няма данни български граждани да са в екипажите на атакуваните ...

......... и за Оман, са в контакт с местните власти по случая, допълва ведомството ни. При необходимост българските граждани могат да потърсят съдействие в посолството ни в Иран - на тел. +98 21 88 77 56 62 и в посолството ни в Катар - на телефон +974 44 12 00 23.


Започва описването на щетите, причинени от наводненията в община Стражица.Бедственото

Започва описването на щетите, причинени от наводненията в община Стражица.Бедственото ...

......... беше обявено в село Дряновец, община Бяла, след като река Шипа излезе от коритото си. Освен обилните валежи, причина за това е и изпусната вода от язовирите край селата Нова Върбовка и Камен, твърдят от кметството. Отмениха бедственото положение в община Стражица Предстои комисия да описва щетите в община Стражица


Сигнал за бомба затвори Централната гара в София, съобщава БНР.

Сигнал за бомба затвори Централната гара в София, съобщава БНР. ...

......... допускат и автомобили, допълва радиото. От пресцентъра на МВР поясняват, че към 18.30 часа днес на телeфон 112 е получено злоумишлено телефонно обаждане за района на Централна жп гара в София. Веднага към мястото са насочени специализирани екипи. Предприемат се стандартни процедури в района и действия за изясняването на сигнала.


Проливен дъжд се изля над Севлиево в понеделник, предаде БНР.

Проливен дъжд се изля над Севлиево в понеделник, предаде БНР. ...

......... електрозахранването. Проблемите в енергийната мрежа на средно напрежение вече са отстранени. Получени са 20 сигнала за наводнени мазета, включително и в детски градини. Екипите, отговорни за защита на населението, се отзовават своевременно на сигналите на хората по места.​​ Ситуацията в общината остава спокойна. Наблюдават се​ язовирите​ и нивата на реките​​.При засилено полицейско присъствие в столицата се провежда

При засилено полицейско присъствие в столицата се провежда "София прайд". ...

......... на традиционното семейство между мъж и жена се проведе в още няколко големи града в страната - Пловдив, Варна и Русе. Организатори са Националната асоциация "Поход за семейството" в партньорство с протестантски църкви. Навсякъде участниците приеха обща декларация за насърчаване на семейните двойки и против джендър образованието и джендър политиките.


Заради пролетно-летния сезон, в който консумацията на плодове и зеленчуци

Заради пролетно-летния сезон, в който консумацията на плодове и зеленчуци ...

......... предотвратяване на нелоялни търговски практики и недопускане на заблуда на потребителите относно произход, качество и безопасност на плодовете и зеленчуците, предлагани на пазара.  Ще се отчитат произходът на продуктите, правилното етикетиране, съответствието с пазарния клас, посочен в документите с този на етикетите им, за съпроводителните документи и съответствието на стоката.


Ще продължим да толерираме и малкия, и средния, и едрия

Ще продължим да толерираме и малкия, и средния, и едрия ...

......... министър-председателят посочи, че в момента приходните агенции работят активно и допълни, че единственият шанс да се вдигнат доходите е тази икономическа стабилност да продължи. Надпреварата на политическите партии за това дадено нещо да бъде безплатно, ще доведе до тежък катаклизъм. Безплатното за едни, означава по-високи данъци за други, обясни премиерът.


Отворено писмо, подписано от общественици, по повод

Отворено писмо, подписано от общественици, по повод "разпространение на дезинформация" ...

......... организации, които целенасочено спъват работата на държавата по закрила на детето. Настояваме държавата да започне да работи в интерес на своите граждани, а не да бездейства, докато пропагандата и дезинформацията всяват страх в българското общество." В отвореното писмо се задават и поредица от въпроси, предизвикани от предаването на Мартин Карбовски.


Да се говори за Ботев е трудно, защото той е

Да се говори за Ботев е трудно, защото той е ...

......... на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България за държавния глава е и ден на живите. Той е нашата възможност да преоткрием неспокойния патриотизъм и парещото чувство за справедливост на Ботев. Да продължим похода на достойните, който свързва свободните духом с неродените още българи, каза още Радев.Арестуваният кмет на пловдивския район

Арестуваният кмет на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев в живее ...

......... на Ралев, както и колегите му районни кметове отказаха коментар за ареста. Служителите в район "Северен" работиха при спуснати щори. Арестът на кмета и разследването срещу него не попречиха на административното обслужване на хората. Прокуратурата не казва за какво обвинява районния кмет на Пловдив От 5 месеца имало досъдебно производство


Най-хубавите български стихове прозвучаха в пленарната зала. Родолюбиви стихове изместиха

Най-хубавите български стихове прозвучаха в пленарната зала. Родолюбиви стихове изместиха ...

......... нямаха възможността да се насладят на чистите детски сърца. Това е истински празник за децата, тъй като утре е 1 юни - Денят на детето. Това е двоен празник за учениците, тъй като те вече са завършили учебната година, а Цвета Караянчева лично им връчи удостоверенията за завършен трети клас.


Бизнесменът Иван Саздов съди депутата от БСП Елена Йончева за

Бизнесменът Иван Саздов съди депутата от БСП Елена Йончева за ...

......... делото. Саздов обяви намерението си след подадените от нея сигнали за злоупотреби на премиера Бойко Борисов. Припомняме, че в скандала бе замесено и името на Саздов, който отрича да е купил къща в Барселона за Бойко Борисов и да има офшорка "Палмс Ентерпрайсиз", в която е превел 1,7 милиона евро.


БСП подаде сигнал срещу купуване на гласове в Плевенско от

БСП подаде сигнал срещу купуване на гласове в Плевенско от ...

......... и центъра на града сума в размер на 40 лв. в полза на гласуване за ГЕРБ. "Настоявам за Вашата компетентна намеса за прекратяване на опитите за манипулиране на изборните резултати. Надяваме се на адекватна и бърза реакция от Ваша страна, предвид разписаните Ви в изборното законодателство правомощия", пише още Ботева.


Катастрофа с няколко автомобила причини задръствания по

Катастрофа с няколко автомобила причини задръствания по "Цариградско шосе" в ...

......... ранени при 391 произшествия. От началото на 2019 г. общо са загинали 172 души, а 2703 души са ранени при 2134 катастрофи. При сравнение с реалните данни за загиналите (187) през същия период на 2018 г. се отчитат 15 (петнадесет) по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2019 г.


Улесняват движението заради очакван натоварен трафик в неделя. Утре от

Улесняват движението заради очакван натоварен трафик в неделя. Утре от ...

......... За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 26 май ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по- удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Струма".


Сътрудничеството бе сред основните обсъждани теми по време на срещата

Сътрудничеството бе сред основните обсъждани теми по време на срещата ...

......... В рамките на визитата по-рано тя проведе среща и с президента Румен Радев.  Имаме подкрепата от страна на ЮНЕСКО подводните проучвания в Черно море да бъдат извършвани ефективно. Това стана ясно след срещата.  Утре Офри Азуле ще се включи в празничното шествие по случай Деня на българската просвета и писменост.


Собственикът на тенис клуб

Собственикът на тенис клуб "Банкя" Иван Саздов заведе дело за ...

......... информация. Припомняме, че в събота депутатът от БСП се закани да предостави на главния прокурор Сотир Цацаров всички необходими документи по случай с къщата в Барселона и т.нар. от нея кръг "Банкя". Социалистите изготвят сигнал съвместно с юристи и настояват Цацаров да проучи случая заедно с проверката на офшорните сметки.


Трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова е направила опит

Трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова е направила опит ...

......... преди месец в Букурещ, Румъния, в категория до 59 кг. Тя има и златен медал от европейското първенство до 23 години в Истанбул, Турция през миналата година. На световното през 2018 г. пък Дудова спечели сребро. В класацията Спортист на годината за 2018 г. тя се нареди на 4-то място.


БДЖ ще осигури над 8 000 допълнителни места във влаковете

БДЖ ще осигури над 8 000 допълнителни места във влаковете ...

......... до 30 % намаление от редовната цена на билета. Клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете през почивните дни от служителите на гишетата "Информация" и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната или на националния информационен телефон 0700 10 200.


Изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова назначи

Изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова назначи ...

......... на Постоянната комисия по здравеопазване. През последните две години участва в работни групи към Министерството на труда и социалната политика за изготвяне на Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика, Плана за изпълнение на Националната стратегия за дългосрочна грижа и приетия през март тази година Закон за социалните услуги.


Ураганен вятър и градушка с големина на бобено зърно нанесоха

Ураганен вятър и градушка с големина на бобено зърно нанесоха ...

......... линия Левски-Свищов в района на село Морава, допълни Генчев. "Има четирима пътници, четирима студенти, в момента са настанени при началника на гарата в село Морава и пътува автобус от Свищов, за да можем да превозим тези пътници." - увери кметът. Сутринта ще бъде направен повторен оглед и оценка на щетите.


"Jump" е една от забележителните творби на скулптора Живко Седларски. ...

......... скулптура в Художествената академия в Берлин, Германия. От 1991 г. живее със семейството си във Франция. Работи в областта на монументалната и малка пластика. Негови творби са притежание на музеи, галерии и частни колекции у нас, във Франция, Белгия, Германия, Испания, Швейцария, САЩ, Ливан, Китай и други страни по света.


Протести срещу Стратегията за детето се проведоха днес в столицата

Протести срещу Стратегията за детето се проведоха днес в столицата ...

......... акт не съществува и не се подготвя. В тази връзка министерството отхвърля манипулативните внушения, че на социалните работници се дават нови правомощия да "отнемат деца", съобщават от ведомството на Бисер Петков. Източник: Според съобщението основният приоритет в работата на социалните е децата да се отглеждат от своите майки и бащи.


Фалшивите новини и обидите, отправяни срещу опонентите и най-вече тези

Фалшивите новини и обидите, отправяни срещу опонентите и най-вече тези ...

......... Ние, Патриотите от ВМРО - Българско национално движение, призоваваме всички политически сили да водят честна, неагресивна кампания, без фалшиви новини и да бранят интересите на хората. Нашите лични, би следвало, когато сме станали политици, да сме оставили на заден план. Защото ние, Патриотите от ВМРО, браним България вече 126 години!


9 май се отбелязва като Денят на Европа от ЕС

9 май се отбелязва като Денят на Европа от ЕС ...

......... Събитието, на което ще присъстват български ветерани и представители на военно-патриотични съюзи и организации, ще започне от 9.00 часа. Пред сградата на президентството на тържествена церемония от 10 часа ще бъде издигнато знамето на Европа. Церемонията ще се състои в присъствието на държавния глава, парламентаристи и представители на изпълнителната власт.


Историята е показала, че не различията са проблемът на човечеството,

Историята е показала, че не различията са проблемът на човечеството, ...

......... каза в приветствието си главният мюфтия Мустафа Хаджи и изрази благодарност към президентската институция за домакинството на вечерята. Ще станем по-силни и щастливи само ако заменим омразата, завистта и желанието за мъст с обич, любов и разбирателство, заяви още главният мюфтия, като подчерта, че Рамазан е време за пречистване.  


Като пряк участник и свидетел на случилото се, ще кажа,

Като пряк участник и свидетел на случилото се, ще кажа, ...

......... изпратени в лагери за години. Могли са да го избегнат, ако откажат сана си, припомня Киприан. Каноните са ясни, от собствената ни воля зависи да ги спазваме или не. Това не е ретроградност и схоластика, а жива истина, която ни съхранява като народ и дух, се казва още в позицията.


България остава водеща в ЕС по дял на хората в

България остава водеща в ЕС по дял на хората в ...

......... с 0,7%, от 2,1% през 2017 г. до 2,8% през изминалата година, Франция (0,6%, от 4,1% през 2017 г. до 4,7 на сто през 2018 г.), Великобритания (0,5%, от 4,1% през 2017 г. до 4,6% през 2018 г.) и Дания (от 3,1% през 2017 г. до 3,4% през изминалата година).


Късметът си знае работата! По време на празничните дни се

Късметът си знае работата! По време на празничните дни се ...

......... късметлия от Кубрат, а 3 600 лева повдигнаха настроението в Монтана. Успешни прогнози направиха още мнозина играчи, които усетиха тръпката да бъдат късметлии. Тегленията на играта "Еврошанс" можете да следите в пунктовете на "Евробет" и на eurobet.bg. Забавлявайте се и с новото мобилно приложение, което можете да свалите от ТУК.


Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Това е

Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Това е ...

......... го по убеждение. "Добрият съсед е повече от роднина" казваме в България. Народът се радваше, видях го", посочил министър-председателят. Продължавайте да изграждате мир, сейте добро. Този завет е оставил Франциск на министър-председателя. Борисов се хвали: Папата каза да строим магистрали Посещението на папата е добра реклама за България, убеден е премиерът


Около нас светът се тресе. Това заяви пред БНТ историкът

Около нас светът се тресе. Това заяви пред БНТ историкът ...

......... у нас и към целия свят, според анализатори. Неговите послания винаги са в международен контекст. Посланието за мир между религиите не са празни постулати. Смесени чувства в световните медии за визитата на папа Франциск в България Папата призова за толерантност към бежанците една от най-враждебните към мигранти нации в света


Слави Трифонов слиза от ефира на бТВ на 31 юли.

Слави Трифонов слиза от ефира на бТВ на 31 юли. ...

......... букви, а хора. БТВ в годините смени различни собственици и различни мениджъри. За това, като почтен партньор искам да благодаря на Албърт Парсънс, Светла Василева, Вики Политова, Павел Станчев, Флориан Скала, но, разбира се, най-много искам да благодаря на вас! На вас, уважаемите зрители. Благодаря ви, за мен беше чест!


Папа Франциск посети бежански център в столичния квартал

Папа Франциск посети бежански център в столичния квартал "Враждебна", където ...

......... да ги съпровожда в пътя им, както и благодари за добрата воля и гостоприемството. Молете се за мен, завърши папа Франциск. Децата подариха на папата свои рисунки. От центъра във "Враждебна" папа Франциск заминава за Раковски, където ще се срещне с католическата общност и ще даде първо причастие на деца.


Изпълнихме всички желания на папа Франциск относно организацията и протокола.

Изпълнихме всички желания на папа Франциск относно организацията и протокола. ...

......... своето послание за мир към целия свят заедно с представители на различни вероизповедания. Шест деца - техни представители, ще държат запалени факли, символ на мира. На сцената на събитието ще има маслиново дърво и рози, символ на България. Папа Франциск ще бъде изпратен от премиера Борисов на 7 май сутринта.


Почина Радослав Янкулов, предаде

Почина Радослав Янкулов, предаде "24 часа".  Един от емблематичните спортни ...

......... емблематичните спортни журналисти и бивш директор на Българското национално радио, ни напусна на 66 години. Янкулов завършва ВИФ и журналистика в СУ "Св. Климент Охридски". През 1976 г. постъпва в БНР. В края на 80-те напуска "Хоризонт" и за кратко е зам. главен редактор на спортната редакция в БНТ.    


Без инциденти премина празничната Света литургия в центъра на София,

Без инциденти премина празничната Света литургия в центъра на София, ...

......... Оказана е медицинска помощ на място общо на шестима, четирима от тях - чужди граждани. на живо Папа Франциск на българска земя Папа Франциск идва с послание на мир Две деца, изгубили се в множеството, са били предадени на родителите им. Утре посещението на папа Франциск продължава според предварителната програма.


Преизпълнени с любовта на Христа, бъдете живи свидетели на Евангелието

Преизпълнени с любовта на Христа, бъдете живи свидетели на Евангелието ...

......... на консуматорството и повърхностния индивидуализъм. Днес ние сме призвани да погледнем и да открием това, което Господ е направил в миналото, да вървим с Него към бъдещето, знаейки, че при успех и грешки, Той винаги ще се връща, за да ни призове отново да хвърлим нашите мрежи, призова папа Франциск.


Светата литургия, смятана за централната част от апостолическото пътуване на папа

Светата литургия, смятана за централната част от апостолическото пътуване на папа ...

......... препратка към Великден, който между католици и православни се празнува отделно. В нашата католическа църква макар да има литургия по западен обряд, има и по източен, но Великден сме празнували с православните, щом сме в дадена държава. Две момичета припаднаха по време на литургията, оказана им е медицинска помощ. Източник:


Стотици се събраха на площад

Стотици се събраха на площад " Княз Александър I" в очакване ...

......... Папа Франциск: България винаги е била мирен мост между Изтока и Запада Бог да благослови България! Поканени на събитието са представители на дипломатическия корпус, както и от всички вероизповедания в страната. Вече мина официалната репетиция за литургията и се очаква след броени минути да започне - точно в 16:45 часа.


Двама души са загинали, а други трима са ранени при

Двама души са загинали, а други трима са ранени при ...

......... в автомобил "Тойота" , а ранените в джипа. От "Агенция пътна инфраструктура" информират, че временно движението по път II-86 Пловдив - Асеновград при км 18 се осъществява двупосочно в една лента поради катастрофа. Шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на "Пътна полиция", призовават от АПИ.


Днес е Томина неделя - почита се паметта на св.

Днес е Томина неделя - почита се паметта на св. ...

......... Светла или Празна неделя, защото е "празна" откъм работа - в седемте дни не се работи. На Томина неделя жените повторно боядисват яйца и ги раздават за душите на покойните си близки, като вярват, че така ще ги предпазят от превъплъщаване. Имен ден празнуват всички, носещи имената Тома, Томислав, Томислава.


Пчелари с протест пред областната администрация в Плевен, съобщава БНР.

Пчелари с протест пред областната администрация в Плевен, съобщава БНР. ...

......... равносилно да се запали пшеница преди жътва и градушка да убие реколтата или някакво бедствие. Пчелари готвят блокада на пътя Плевен-София заради натровени пчели Заради забранени препарати пчелите в Плевенско масово измират Тази година проблем с масовия мор сред пчелите имаше в Смолянско, в района на Бургас, Добрич и Сливен.


Министър-председателят Бойко Борисов ще подари златовезана икона, омофор и българско

Министър-председателят Бойко Борисов ще подари златовезана икона, омофор и българско ...

......... одежди. Програмата на папа Франциск в България Папа Франциск пристига у нас с делегация на най-високо ниво Министър-председателят Бойко Борисов ще подари на Светия отец и традиционно българско кисело мляко. Продуктът, който целият свят свързва с нашата страна, е добре познат на папа Франциск още от детството му в Аржентина.


За първи път българските граждани в Германия ще могат да

За първи път българските граждани в Германия ще могат да ...

......... е упражнил правото си на глас същия ден в България, както и обратно - никой, гласувал в Германия за европарламент българин не може да гласува повторно у нас. Денонощен телефон за съдействие на български граждани в чужбина на дирекция "Ситуационен център": +359-2-948-2404; +359-2-971-3856 Телефон за спешни случаи на ЕС: 112


Премиерът на България Бойко Борисов очаква посещението на папа Франциск

Премиерът на България Бойко Борисов очаква посещението на папа Франциск ...

......... за продължаващата традиция всяка година на 24 май българска делегация да бъде на аудиенция при него. Надявам се всичко при посещението да мине добре, огромна работа е свършена, каза още министър-председателят. Папа Франциск приветства българите преди посещението си Папа Франциск изтъкна делото на светите Кирил и Методий в обръщението си


СДС и

СДС и "Движение Гергьовден" се подписаха под политическо споразумение в ...

......... това колко мандата ще получи ЕНП в следващия ЕП, а доколкото знам "Да, България" ще изпратят своя представил другаде, ако той влезе. Без подкрепата и доверието на ЕС сме заникъде. Преди няколко години бяхме в такава ситуация, спряха ни еврофондовете", каза почетният председател на "Движение Гергьовден" Любен Дилов - син.


За сигурността на папа Франциск по време на неговата визита

За сигурността на папа Франциск по време на неговата визита ...

......... с проповядване на мир, диалог, любов към ближния. На сцената за събитието ще има маслиново дърво като символ на мира и рози, символизиращи България. Вчера папа Франциск излезе с приветствие към българите. Акцент в него е делото на братята Кирил и Методий и уважението към Българския патриарх Неофит и Светия синод.


В неделя папа Франциск пристига у нас с делегация на

В неделя папа Франциск пристига у нас с делегация на ...

......... отправи своето послание за мир към целия свят заедно с представители различни вероизповедания. Шест деца - техни представители, ще държат запалени факли, символ на мира. На сцената на събитието ще има маслиново дърво и рози, символ на България. Папа Франциск ще бъде изпратен от премиера Борисов на 7 май сутринта.


Екстрадират заловените край Горна Оряховица нелегални мигранти, информира Нова телевизия. Вчера беше

Екстрадират заловените край Горна Оряховица нелегални мигранти, информира Нова телевизия. Вчера беше ...

......... транзитния бежански център в Любимец. Медицинските прегледи установили, че са заразени с краста. По неофициална информация те са били свалени от микробус край землището на село Янтра, преминали са много дълго разстояние пеша. Късно през нощта те трябвало да бъдат натоварени в камион и да отпътуват по неизвестен засега маршрут.


С тържествен ритуал днес бяха изпратени военнослужещите от 38-ия контингент

С тържествен ритуал днес бяха изпратени военнослужещите от 38-ия контингент ...

......... на НАТО в Афганистан "Решителна подкрепа" е фокусирана върху подготовката и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона. Участието ни в мисията е част от членството на България в НАТО.


Огромен плъх се опита да нахлуе в Министерския съвет рано

Огромен плъх се опита да нахлуе в Министерския съвет рано ...

......... бъдат допуснати в сградата. Плъхът се покатери на вратата на централния вход на сградата, където заседават министрите и се посрещат важните чуждестранни гости. Наложи се и намесата на служител на реда, който подгони неканения гост. Той обаче не се отказа и тръгна към входа за служители и за конституционните съдии.


Не от месии се нуждаем днес, а от водачи, не

Не от месии се нуждаем днес, а от водачи, не ...

......... си позволи да каже, че ние, българите, сме получили свободата си даром. На зарята-проверка Цвета Караянчева прие строя и поздрави почетните роти на Българската армия. При тържествения ритуал воините носеха знамената-светини, с които предците ни са излезли в славните дни на Априлското въстание да воюват за свободата на народа ни.


Има ли Делян Пеевски право да се кандидатира за ЕП.

Има ли Делян Пеевски право да се кандидатира за ЕП. ...

......... поща на Сдружението - [email protected] за резултатите от извършената проверка и взетите от Комисята решения по повод на настоящият сигнал. Поради високият и надделяващ обществен интерес към внесеният сигнал, БОЕЦ ще информираме незабавно медиите и обществото за вашите действия и отговори. Изборите за Европейски парламент са насрочени за 26 май. 


Във връзка с провеждането на военния парад в Деня на

Във връзка с провеждането на военния парад в Деня на ...

......... и Ямбол. За транспортирането на техниката, която ще участва в парада, ще бъде използван железопътен транспорт. От военното ведомство умоляват гражданите да спазват мерките за безопасност на "Военна полиция", които ще ескортират колоните. Борисов обеща Военновъздушно училище за парада на 6 май Да бъде възстановено Военновъздушното училище в Долна Митрополия


Днес православната църква чества Велика събота. Това е последният ден

Днес православната църква чества Велика събота. Това е последният ден ...

......... при Божи гроб. При слизането на Благодатния огън в параклиса е само йерусалимският патриарх. Известно време пламъкът не топли и не пари. С него патриархът запалва снопчета от по 33 свещи, които държи в ръцете си и ги изнася на поклонниците в храма. Оттам свещеният огън тръгва по целия свят.


41% от българите вярват, че ваксините често причиняват тежки нежелани

41% от българите вярват, че ваксините често причиняват тежки нежелани ...

......... ваксина, може да доведе до сериозни здравословни проблеми. 77% са съгласни, че ваксините са важни, за да защитят здравето на всички. 73 на сто от анкетираните българи биха се обърнали за информация за ваксините към личния лекар. Под 10% биха потърсили информация в социалните мрежи (6%) и в интернет (8%).


"Днес е може би най-тъжният ден от гледна точка на ...

......... значи, че имат доверие към Църквата", каза още той. По думите му негативните моменти винаги са съпътствали живота на Църквата, но никога не са оставяли трайни следи. Епископ Сионий похвали работата на управляващите и заяви, че българското правителство помага за живота на Църквата с обновяването на десетки храмове и манастири.


Негово светейшество Патриарх Неофит отслужи празнична литургия в църквата

Негово светейшество Патриарх Неофит отслужи празнична литургия в църквата "Св. ...

......... храмовете, за да запалят свещ. А на площада до църквата националния омбудсман Мая Манолова боядиса 1000 яйца с деца в помощ и за радост на възрастни и бедни хора. По-късно в 18.00 часа патриарх Неофит ще вземе участие и в Последованието на 12-те евангелия в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".


С празничен водосвет и литургия на 23 април бе проведена

С празничен водосвет и литургия на 23 април бе проведена ...

......... в строителството. Портфолиото на дружеството включва успешно изградени и реализирани девет жилищни сгради, две сгради с обществено предназначение и две новостроящи се, с общо РЗП 75300 кв. м. Мотото на "Явор" АД е "Създаваме дом и среда". Това се вижда във всички техни реализирани и новостроящи се проекти. Явор АД[email protected]


България и българският народ се опълчиха на омразата, расизма и

България и българският народ се опълчиха на омразата, расизма и ...

......... заключение Екатерина Захариева. Ако досега борбата с езика на омразата и антисемитизма беше дело само на еврейската общност, днес МВнР, министър Захариева, Георг Георгиев, българската дипломация и държавата обединиха усилията си, Това заяви председателят на Организацията на евреите в България "Шалом" Александър Оскар. Той призова да отстояваме своите демократични ценности.


Конкретни предложения за взаимно сътрудничество. Това обсъди министърът на транспорта,

Конкретни предложения за взаимно сътрудничество. Това обсъди министърът на транспорта, ...

......... работодателска организация в сферата на туризма се обединиха около мнението, че развитието на транспортната инфраструктура трябва да бъде погледнато и от гледна точка на туристическия бранш. По този повод те обсъдиха отдаването на концесия на летището в Балчик, което ще даде възможност за разгръщането на потенциала на Северното Черноморие.  


"България ще продължи да подкрепя Сърбия по пътя й към ...

......... за сближаване на сръбското и европейското образование и други. Страната ни осигурява и 35 000 лв. за продължаване на проекта на Центъра за изследване на миграцията в Сърбия, в резултат на който за първи път през 2018 г. в национален сръбски всекидневник бяха публикувани статии и новини на български език.


Много от търговците на употребявани автомобили са пред фалит, след

Много от търговците на употребявани автомобили са пред фалит, след ...

......... ни се оплакват, че са им пробутали автомобил със строшен двигател или скоростна кутия или друга повреда. Аз лично не мога да си позволя да продам на някого кола, без да я изпробва, а ако забележа някой дефект, да не го оправя, преди да дам колата на клиента", коментира Доросиев.