Община Ямбол монтира камера за онлайн видеонаблюдение на централната градска

Община Ямбол монтира камера за онлайн видеонаблюдение на централната градска ...

......... могат да наблюдават от дома си какво се случва в реално време в централната част на град Ямбол. Камерата е достъпна на официалния сайт на общината - www.yambol.bg. Връзката е: https://yambol.bg/camera_online. До 30 юни 2020 г. ще бъдат монтирани още две камери, които ще бъдат достъпни за гражданите на Ямбол.


Полицаи на летище

Полицаи на летище "София" откриха дрога в раницата на пътник, ...

......... представляващо хашиш с процентно съдържание на наркотичния компонент тетрахидроканабинол 3% и тестени изделия, съдържащи тетрахидроканабинол с процентно съдържание на наркотичния компонент тетрахидроканабинол 0,1 %. Според оценителна експертиза общата стойност на държаните наркотични вещества е 515,38 лв. Днес Софийска районна прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъжа.


Върховна административна прокуратура (ВАП) изисква от агенция

Върховна административна прокуратура (ВАП) изисква от агенция "Митници" информация за ...

......... складове. Готови сме да произвеждаме над 300 000 л спирт на ден Това сочи анализ на Агенция "Митници" ВАП изисква от Агенция "Митници" данни дали съхраняваното количество етилов алкохол е действително разполагаемо и отговаря ли на повишеното търсене, както и създадена ли е организация за мониторинг по отношение на цените.


Спестените средства от замразяване на депутатските заплати ще се превеждат

Спестените средства от замразяване на депутатските заплати ще се превеждат ...

......... изказват. По време на дебатите за замразяването на заплатите се оказа, че пари в бюджета на Народното събрание ще влязат за пълни заплати на законотворците. Именно затова Йордан Цонев от ДПС предложи това, което ще се спести от замразяването, да бъде дарено на Министерство на здравеопазването в битката срещу Covid-19.


30 милиона лева подкрепа предлага БСП за овощарство, зеленчукопроизводство и

30 милиона лева подкрепа предлага БСП за овощарство, зеленчукопроизводство и ...

......... едва 228 фирми искат помощ по схемата 60/40 от 60 000, които са спрели работа. Работодателите поискаха да не бъдат натоварвани с разходи за трудови възнаграждения и свързаните с тях осигурителни вноски в случаите, когато работата на предприятието е спряна (напълно или частично) и когато работникът или служителят не полага труд.


Очаква се становището на Светия синод за предстоящите празници за

Очаква се становището на Светия синод за предстоящите празници за ...

......... За Великден също традициите ще бъдат спазвани, но отново отвън. Ще се спазва отстояние между хората, за да може да не се допусне голямо струпване на хора. Според него взетите мерки са достатъчно строги и правилни. Митрополит Антоний: Църквата призовава хората да останат в своите домове, да посрещнат там празниците.31-годишен българин е починал в Лондон от коронавирус, съобщи проф.

31-годишен българин е починал в Лондон от коронавирус, съобщи проф. ...

......... - 40 нови, 399 установени 1 април - 23 нови, 422 установени - девета и десета жертва 2 април - 35 нови, 457 установени 3 април - 28 нови, 485 установени - четири смъртни случая, до 14 жертви 4 април - 13 нови, 498 установени, един починал българин в Лондон.


Аз експеримент с хората не мога да си правя. Това

Аз експеримент с хората не мога да си правя. Това ...

......... нови, 359 установени 31 март - 40 нови, 399 установени 1 април - 23 нови, 422 установени - девета и десета жертва 2 април - 35 нови, 457 установени 3 април - 28 нови, 485 установени - четири смъртни случая, до 14 жертви 4 април - 13 нови, 498 установени.


Главният прокурор Иван Гешев сезира Европейската комисия (ЕК) за системата

Главният прокурор Иван Гешев сезира Европейската комисия (ЕК) за системата ...

......... бъде сравнено с коронавирус в съдебната ни система, подчерта той. Това е трагедия, по думите му, защото се засягали хиляди съдби. Гешев изтъкна, че тази фирма явно е филантроп, защото не искала пари за поддръжка. Иван Гешев предупреди да се готвим за военно положение Главният прокурор настоя за радикални мерки


Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че актуализацията на бюджета

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че актуализацията на бюджета ...

......... и продължителна да бъде кризата, държавата ще продължи да функционира. Когато имаме достатъчно ликвидност във фискалния резерв, заедно можем да вземем всякакви решения. Ако нямаме ликвидни буфери, не можем да взимаме никакви решения, аргументира се Горанов. Правителството потушава с 4.5 млрд. лв. икономическите щети Премиерът смята, че няма да стигнат


Над 140 000 посещения в платформите за електронно обучение са

Над 140 000 посещения в платформите за електронно обучение са ...

......... Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt. КЛЕТ България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.Митничари са намерили 39 пакета от 1 кг. тютюн за

Митничари са намерили 39 пакета от 1 кг. тютюн за ...

......... 1 кг. тютюн. В рамките на разследването от отдела по сигурността на куриерската компания е оказано съдействие като част от оперативното взаимодействие между митническата администрация и икономическите оператори за противодействие на незаконното разпространение на акцизни стоки. По случая са установени лица, имащи отношение към извършеното престъпление. Образувано е досъдебно производство.


От началото на извънредното положение в страната в общините са

От началото на извънредното положение в страната в общините са ...

......... екипи ( за доброволците със съответното образование и квалификация). Доброволци ще подпомагат дейността на Националния кризисен щаб, на органите а реда и структурите на Министерството на здравеопазването по контрола на карантинирани лица. Обновена Информация и телефони за връзка заради коронавируса Общини откриват телефони за доставки за продукти от първа необходимост


Община Левски временно няма да събира наеми до края на

Община Левски временно няма да събира наеми до края на ...

......... струпват хората в публичните площи на града и на селата в община Левски", добави Кметът Любка Александрова. Продължава безплатното раздаване на маски за всички жители на общината, което започна в края на март. Осигурени са близо 20 хиляди маски за всички населени места. Изработват се близо 200 броя на ден.


Въпреки че не е на първа линия в борбата с

Въпреки че не е на първа линия в борбата с ...

......... Скопие да се присъедини към Алианса Министрите одобриха НАТО да поеме от САЩ водещата роля в обучителни програми на иракските сили за сигурност, осъществяване в момента в рамките на Глобалната коалиция за борба с т.нар. Ислямска държава. Министрите утвърдиха и набор от допълнителни инициативи за сътрудничество с Грузия и Украйна.


Уважаеми клиенти, Във връзка с предстоящото изплащане на пенсии, ние

Уважаеми клиенти, Във връзка с предстоящото изплащане на пенсии, ние ...

......... 7, 8 и 9 април 2020 г. (вторник, сряда или четвъртък), до 12:00 часа в клоновете на Банка ДСК и Експресбанк ще се обслужват приоритетно клиенти за получаване на пенсии. Създаваме настоящата организация на работа с грижа за Вашето здраве. Благодарим Ви за разбирането! Екипът на Банка ДСК и ЕкспресбанкЗимното преброяване и наблюдение на прилепите в България е приключило.

Зимното преброяване и наблюдение на прилепите в България е приключило. ...

......... вътрешността на пещерите, вандализъм и категорично безпокойство. пещера Моровица - пещерата не е благоустроена, но често се посещава от неорганизирани туристи, които посещават Гложенския манастир. Туристи навлизат в пещерата и безпокоят прилепите, но посещението крие и риск за здравето им, тъй като пещерата е опасна за неподготвени, влизащи с маратонки.


Общинският съветник Борис Бонев внесе доклад в Столичния общински съвет,

Общинският съветник Борис Бонев внесе доклад в Столичния общински съвет, ...

......... предизвика раздразнение у част от колегите ми общински съветници, тъй като ръководствата на столичните пазари от години са място за изпращане на "наши хора". Като резултат имаме пет директора и съвети на директорите, на които се плащат заплати. Тази практика трябва незабавно да бъде прекратена!", допълни Бонев от Спаси София.


Отменя се похода до

Отменя се похода до "По пътя на Ботевата чета "Козлодуй ...

......... администрация - Враца за обезпечаване на туристическия поход, са възстановени в Държавния бюджет. Във връзка с постъпилите запитвания от страна на учебните заведения, Областна администрация - Враца е уведомила началниците на Регионалните управления на образованието, които да съдействат за разпространение на информацията до всички заинтересовани и потенциални участници в похода.


Предполагали ли сте някога, че ще живеете във време на

Предполагали ли сте някога, че ще живеете във време на ...

......... безпочвените конспирации, с които заинтересовани лица злоупотребяват. Спестете си тези излишни и безпочвени страхове. Вместо това се свържете с близките си, дори и да е само за да им пожелаете да са здрави. И си спомнете, че с 5G това би било още по-бързо, лесно и достъпно. *Автор: Мануела Геренова


Община Троян освобождава ползвателите на общински недвижими имоти от наеми

Община Троян освобождава ползвателите на общински недвижими имоти от наеми ...

......... маски Тя добави, че за времето на извънредното положение няма да се плаща и за открити търговски площи. "Считаме, че това е справедливо, защото в търговските обекти рязко намаля оборота, в лекарските кабинети притока на пациенти и се надяваме, че това ще бъде глътка въздух за местния бизнес", допълни кметът.


Всички автомобили до 12 тона задължително трябва да се движат

Всички автомобили до 12 тона задължително трябва да се движат ...

......... автомобили над 12 т през прохода Предела в област Благоевград - поради силното снегонавяване и работите по снегопочистване. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.


Специалистите от първата линия в битката с COVID-19 във Военномедицинската

Специалистите от първата линия в битката с COVID-19 във Военномедицинската ...

......... инфекциозни болести публикуваха снимка от необичайната си акция и написаха: „Вие сте вкъщи. Ние сме на работа. И ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД!” Снимката е споделена около 2700 пъти и събра над 7000 лайка. Лекар от първата линия: Помогнете ни да спечелим битката! Д-р Борис Таблов е анестезиолог в клиниката "Рупинер"...


Открива се процедура за възлагане на концесия за морски плаж

Открива се процедура за възлагане на концесия за морски плаж ...

......... размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер от 11,40 на сто без ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 57 083 лв. без ДДС. Началната дата на концесията е датата на влизане в сила на концесионния договор.


Магистрати и съдебни служители дариха кръв във Военномедицинската академия. Те

Магистрати и съдебни служители дариха кръв във Военномедицинската академия. Те ...

......... хиляди българи годишно подкрепят каузата. Освен това всеки желаещ може да дари кръв в Кръвния център на ВМА всеки ден от 8.00 до 16.00 часа. Според световни научни проучвания няма данни за предаването на коронавируси чрез трансфузия или трансплантация, следователно желаещите могат да дарят кръв без риск за здравето им.


Правителството одобри изменения и допълнения на Тарифа № 11 за

Правителството одобри изменения и допълнения на Тарифа № 11 за ...

......... пазара, пакетирани, етикетирани и разпространявани в България. По този начин използването на твърдите горива за битово отопление с ниско съдържание на сяра и пепел ще допринесе както за намаляване на емисиите на фини прахови частици (ФПЧ) и серен диоксид през отоплителния сезон, така и за намаляване на емисиите на замърсителите.


220 машини са по пътищата на страната и обработват районите

220 машини са по пътищата на страната и обработват районите ...

......... на които им се налага да пътуват, да тръгват само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на почистващата техника и възпрепятства пътуването на останалите шофьори.


Наемателите на общинска собственост в Тетевен са освободени от месечния

Наемателите на общинска собственост в Тетевен са освободени от месечния ...

......... в града по предложение на Кмета на Община Тетевен Целта е да се окаже помощ на всички засегнати в извънредното положение. Според д-р Мадлена Бояджиева в тази трудна ситуация трябва да се облекчат наемателите и ползвателите им, като подчерта, че много фирми са затворили обектите си, защото нямат никакви приходи.


Забраниха достъпа до природен парк Шуменско плато. Мярката бе взета

Забраниха достъпа до природен парк Шуменско плато. Мярката бе взета ...

......... Забраниха достъпа до природен парк Шуменско плато. Мярката бе взета с цел ограничаване на заразата на COVID-19, както и заради забраната за посещаване на обществени места., съобщи БГНЕС. При неспазване на забраната, властите заплашват с глоби нарушителите. Припомняме, че вече имаше глобени във Варна и Пловдив.


На ТИР-паркинг в Хасково полицаите от ГДБОП са сгащили шофьор

На ТИР-паркинг в Хасково полицаите от ГДБОП са сгащили шофьор ...

......... българските служби си сътрудничат със службите от други държави, като още двама се издирват и са обявени за международно издирване. Лидерът С.А. е задържан за 72 часа и прокуратурата ще иска постоянно задържане. На другия обвиняем за участие в групата е наложена "Парична гаранция" в размер на 20 000 лева.


Близо 130 000 лв са постъпилите дарения по кампанията на

Близо 130 000 лв са постъпилите дарения по кампанията на ...

......... колегии в: Бургас, Варна, В.Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник. За всички, които искат да се включат към дарението може да го направят чрез дарение на: Титуляр: Български лекарски съюз Банка: Райфайзенбанк IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN BIC: RZBBBGSF Основание: Дарение COVID-19


Програмата за предоставяне на топъл обяд за нуждаещи се ще

Програмата за предоставяне на топъл обяд за нуждаещи се ще ...

......... общини могат да получат финансиране за патронажна грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване, лица с увреждания и хора в риск. Целта е общините да наемат служители, които да доставят храна и лекарства по домовете на хора с увреждания , както да им помагат със заплащането на битови сметки.


За днешния ден са извършени 164 проверки в паркове, градини

За днешния ден са извършени 164 проверки в паркове, градини ...

......... бяха глобени 23 души , нарушили забрана за разходки в парковете. Полицията във Варна провери 1305 лица поставени под задължителна карантина. Заведени са 4 досъдебни производства заради неспазване на карантината. Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.


От днес всички общини могат да получат финансиране за патронажна

От днес всички общини могат да получат финансиране за патронажна ...

......... искане за допълнително споразумение за определената в Условията за кандидатстване сума и минимален брой потребители. Останалите общини, както и районите на Столична община ще могат да кандидатстват самостоятелно или в партньорство. Условията за кандидатстване ще бъдат публикувани на www.esf.bg и в ИСУН 2020. Въпроси могат да се задават на [email protected]


Днес се очаква всички училища на територията на София да

Днес се очаква всички училища на територията на София да ...

......... продължат мерките Директорът на Дирекция "Образование" в Столична община Мария Минчева обясни, че водещ принцип при приема продължава да бъде уседналостта. Остават в сила прилежащите райони на училищата, които дават най-много точки при кандидатстване: "В тези райони са добавени единствено нововъведени административни адреси и са премахнати закрити такива", добави Минчева.


Съставени са над 300 акта за нарушения на забраната акта

Съставени са над 300 акта за нарушения на забраната акта ...

......... на МВР уточни и че личните карти вече не се пипат от служителите на реда на КПП-тата, а само се поглеждат. По негови данни заради КПП-тата автомобилният трафик е спаднал с 60%. 354 са вече случаите на коронавирус у нас 127 души са в болница, 13 са в интензивни отделения


Във връзка с епидемията от новия коронавирус, пред която е

Във връзка с епидемията от новия коронавирус, пред която е ...

......... за по-лесен достъп, информация и превантивни мерки сред ромите", настояват от партия "ДРОМ".  "ДРОМ" уверяват, че са готови да съдействат на доброволни начала в работата на Националния оперативен щаб в борбата срещу епидемията. 338 вече са потвърдените случаи на коронавирус у нас 7 са новите положителни проби, 8 станаха жертвите


Вече няколко седмици живеем в извънредна ситуация - като общество

Вече няколко седмици живеем в извънредна ситуация - като общество ...

......... от екипа на "ДАТА ПРОТЕКШЪН" ООД и не представлява консултация, свързана с обработката на лични данни. Целта на статията е да предостави обща информация и тълкуване на разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679 на широк кръг български граждани. Повече информация по теми касаещи защитата на личните данни може да откриете тук.


3260 са доброволците в България, които са обучени, подготвени и

3260 са доброволците в България, които са обучени, подготвени и ...

......... Здравни инспекции, които са изключително натоварени и се занимават и включително с контрол на КПП-та и на карантинираните. Утре ще се обсъди и план за реакция и взаимодействие с общините, както и ще се създаде ред за подкрепа на тези доброволци. "Истинско изкуство е да създадеш най-добрата среда за доброволците."


От 27 март 2020 г. застрахователна компания УНИКА предоставя свободен

От 27 март 2020 г. застрахователна компания УНИКА предоставя свободен ...

......... на 500-те безплатни консултации, приложението ще бъде достъпно за всички, като запитванията на потребители със здравна застраховка "УНИКА за нашето здраве" ще се покрива от полицата им, както и разходи за лекарства и изследвания, като клиентът има възможност да подаде своята претенция за обезщетение от застрахователната компания в самото приложение.


Правителството преди няколко дни обяви мерките си за подкрепа на

Правителството преди няколко дни обяви мерките си за подкрепа на ...

......... при липсата на мерките на правителството и намесата на Българска банка за развитие. При по-оптимистичните сценарии, вероятно може да се изчисли и мултипликаторен ефект, който да повиши оценката от 2.5%. Но нека бъдем консервативни в очакванията си, така че ако ефектът е по-голям от тях, това да бъде добра новина.


Конфедерацията на независимите синдикати в България е обезпокоена, че България

Конфедерацията на независимите синдикати в България е обезпокоена, че България ...

......... са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи. (2) Свободата на съвестта и на вероизповеданието не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други граждани.


Банка ДСК и пенсионноосигурителна компания ДСК-Родина започват нова дарителска кампания

Банка ДСК и пенсионноосигурителна компания ДСК-Родина започват нова дарителска кампания ...

......... лечебните центрове и директно по техните сметки, за закупуване на необходима медицинска апаратура и консумативи. Банка ДСК и ПОК ДСК-Родина ще публикуват информация на корпоративните си страници с представяне отчетността за изразходване на средствата. До момента Банка ДСК и ПОК ДСК-Родина са дарили 200 000 лв. на УМБАЛ "Александровска" ЕАД.


Ежедневни проверки се извършват в Стара Загора за спазването на

Ежедневни проверки се извършват в Стара Загора за спазването на ...

......... последните два дни на територията на общината. Образувани са 5 досъдебни производства за неспазване на карантинните мерки. Има образувано досъдебно производство за хулиганство на Контролно-пропусквателен пункт и неспазване на ограниченията. Над 4300 заявления за промяна на настоящ адрес са подадени в Административните бюра и кметствата на селата от старозагорска община.


Полицаи откриха 20 000 къса цигари в автомобил, съобщи МВР.

Полицаи откриха 20 000 къса цигари в автомобил, съобщи МВР. ...

......... открили и иззели пистолет "Екол", пушка с дървен приклади и патрон. От борса за строителни материали в Белоградчик, стопанисвана от мъжа, разследващите иззели и плик с нарязан тютюн без бандерол и около 10 кг обгорели медни проводници. Случаят е докладван в прокуратурата. Разследването продължава, в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.


Правителството оставя един от най-засегнатите сектори извън помощта за запазване

Правителството оставя един от най-засегнатите сектори извън помощта за запазване ...

......... мерките в помощ на бизнеса. Днес пък от БСК заявиха, че опитите да се посочат изчерпателно всички икономически дейности, създава риск засегнати работодатели да останат извън обхвата на Постановлението. БСК синализира за пропуснати работодатели по мярката 60/40 Заради опитите да се посочат изчерпателно всички икономически дейности в обхвата на приложението


Инвеститорите използват активи убежища, за да опитат да ограничат рисковете

Инвеститорите използват активи убежища, за да опитат да ограничат рисковете ...

......... щатски долар и дефанзивни акции са сред най-популярните активи убежища. Но не е задължително при всеки спад на пазарите, всички те да се представят силно. Важно е да подберете правилните активи убежища за настоящия пазарен спад, за да можете максимално добре да предпазите своите капитали и портфолиото си от активи.


Отчита се рязък спад на издадените лични карти и свидетелства

Отчита се рязък спад на издадените лични карти и свидетелства ...

......... не се наблюдава увеличение на техния брой. От началото на годината те са около 200, като 125 от тях са върнати. Спрямо всеки незаконно пребиваващит чужденец се въвежда карантинен период, като след изтичането му той може да подаде молба за международна закрила и да бъде предаден на Агенцията за бежанците.


На този етап няма установени бежанци на територията на България,

На този етап няма установени бежанци на територията на България, ...

......... пребивават с документи със срок до 1 година, трябва да предприемат съответните мерки по удължаване на разрешителното си за престой до 14 дни след изтичане на срока на извънредното положение. Разпоредбата важи и за чужденците, които към момента не се намират на територията на България, такива например са турските студенти.


Всички ние сме създали някакви лични удобства, на които, за

Всички ние сме създали някакви лични удобства, на които, за ...

......... да ни помогнат или да навредят на финансовото ни състояние. Понякога, въпреки стриктното следване на всички съвети, човек може да изпита затруднения и да се нуждае спешно от пари. В такъв случай, бързите кредити са един удобен начин да се сдобиете с желаната сума и то в рамките на минути.


Има достатъчно мощности и суровини за производство на спирт и

Има достатъчно мощности и суровини за производство на спирт и ...

......... В данъчните складове под режим отложено плащане на акциз се съхраняват над 4 000 000 литра етилов спирт, който може да се използва за производството на медицински спирт и дезинфектанти. Митниците дават 158 000 л иззет спирт на здравните каси и на пожарната Безопасен е, ако се ползва за дезинфекция


26 студенти от Тракийски университет, специалност медицина, се включиха в

26 студенти от Тракийски университет, специалност медицина, се включиха в ...

......... документална помощ, за да могат те да са съсредоточени върху същинската част от работата - лекуването. Страх от заразяване винаги има, но това е лекарската професия. Повече от заявилите се са студенти по медицина в горните курсове, но има и от специалност "Медицинска сестра", "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" и "Акушерство".


Полицейска операция по противодействие на разпространението на акцизни стоки без

Полицейска операция по противодействие на разпространението на акцизни стоки без ...

......... последвали претърсвания на два адреса в Панагюрище са открити и иззети общо 20 4000 къса контрабандни цигари, 205 литра алкохол, разпределен в туби от по 10 литра, както и два казана за варене на ракия. По случаите се водят полицейски производства, работата по документирането им продължава под наблюдението на прокуратурата.


Проверки за декларации за работа забавя движението на КПП

Проверки за декларации за работа забавя движението на КПП "Антените". ...

......... Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ (служебна карта, пропуск), който носят в себе си. Една от преминаващите коментира, че одобрява взетите мерки донякъде, въпреки че в тази ситуация е била неподготвена, тъй като не е била информирана за промените в декларациите.


Продължават километричните опашки от камиони на ГКПП

Продължават километричните опашки от камиони на ГКПП "Капитан Андреево". През ...

......... пасажери и шофьори. 50 км колона от камиони се образува на ГКПП "Капитан Андреево" Рекордно дългата опашка стига почти до Харманли От БЧК съобщиха, че разполагат с храна за 3-4 дни. За последното денонощие през ГКПП "Капитан Андреево" в двете посоки са преминали 1532 ТИР-а, от които 1025 на изход


Държавата готви още мерки за подкрепа на икономиката. Това стана

Държавата готви още мерки за подкрепа на икономиката. Това стана ...

......... милиона лева се дават за безлихвени кредити до 1500 лева за хора в неплатен отпуск. Условието е те да представят пред банката трудов договор. Идеята на мерките е търговските банки да станат по-гъвкави, по думите на икономическия министър. Дали ще има удължаване на мерките щели да решат в оперативния щаб.


Продължителният снеговалеж прекъсна електрозахранването на места в областите Враца и

Продължителният снеговалеж прекъсна електрозахранването на места в областите Враца и ...

......... недостъпните участъци и преминаване по непочистените пътища. От дружеството пренасочват екипи от други области, но включването им в отстраняване на повредите зависи от времето за преминаване през контролно-пропускателните пунктове. В четири села на Русенска област няма ток - Борисово, Тръстеник, Щръклево и Мечка, а екипи на електроразпределителното дружество отстраняват повредите.


МРРБ стартира процедурата за покупка на два медицински хеликоптера на

МРРБ стартира процедурата за покупка на два медицински хеликоптера на ...

......... приложенията към тях са публикувани на интернет страниците на оперативната програма и на МРРБ, както и в Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България. Крайният срок за подаване на проектното предложение е 19:00 часа на 29.05.2020 г.


Психиатър, адвокат, зъболекар, фармацевт и лекари, с различни специалности, имунолози

Психиатър, адвокат, зъболекар, фармацевт и лекари, с различни специалности, имунолози ...

......... да се справят със стреса, както и ще се набележат мерки за лекарите на предна линия, за да не се стигне до синдрома на професионалното прегаряне. На брифинга присъства и заместник-министърът на здравеопазването доктор Бойко Пенков, който успокои, че има достатъчно много инфекциозни легла и клиники в София и страната.


Заради снега има усложнения по пътищата в Североизточна България. Инспекторът

Заради снега има усложнения по пътищата в Североизточна България. Инспекторът ...

......... трябва да са снабдени гражданите, е публикувана на сайта на МВР www.mvr.bg. Тези, които пътуват по работа, могат да го удостоверят със служебна бележка от работодател. Обезпечено е приоритетното пропускане на товарни автомобили за доставка на хранителни продукти и лекарства, както и на автомобили на ВиК, електроснабдителните и топлоснабдителните дружества.


С оглед на въведеното извънредно положение в страната, свързано с

С оглед на въведеното извънредно положение в страната, свързано с ...

......... подкрепим нашите клиенти, като им осигурим необходимия финансов комфорт в този труден за всички момент и оптимален спектър от услуги за дистанционно банкиране" - сподели г-н Никола Бакалов, главен изпълнителен директор на Fibank. Безплатният пакет от услуги се активира автоматично и не се изискват допълнителни действия от страна на клиентите.


Мярката на правителството да поеме 60% от заплатите на работниците

Мярката на правителството да поеме 60% от заплатите на работниците ...

......... истерията там е много по-малка, отколкото в България. Дацов добави, че посланията, които се изпращат в Испания са много по-различни от тези в България. "Испанците се опитват да изпратят послания на хората да бъдат щастливи", добави още Дацов и обясни, че се залага много повече на образователни и разяснителни кампании.


Covid-19 се подчинява на втория закон на Нютон и се

Covid-19 се подчинява на втория закон на Нютон и се ...

......... се пипаме по входните места за вируса: нос, уста, очи. Той съветва да не се преминава към самолечение. Най-важното е да се спазва дистанция. Воденичаров смята, че трябва да се справим и с паниката. Днес ще бъде по-добре от вчера, утре ще бъде по-добре от днес, цитират той френски психиатър.


Тежка катастрофа затрудни за часове движението по прохода Хаинбоаз този

Тежка катастрофа затрудни за часове движението по прохода Хаинбоаз този ...

......... той се завъртял и се ударил последователно в насрещно движещите се товарни автомобили. Пострадала е жената, която е откарана в Спешното отделение на болницата във Велико Търново с данни за фрактура на ръката. В продължение на няколко часа движението в района на инцидента се регулираше от служители на Пътна полиция.


Захариева иска коридор в ЕС за българите, които искат да

Захариева иска коридор в ЕС за българите, които искат да ...

......... Тя засегна и въпроса с необходимостта от координирано противопоставяне на дезинформацията и фалшивите новини, свързани с разпространението на коронавируса. Министрите обсъдиха редица аспекти на кризата с пандемията от COVID-19, сред които съвместни действия за преодоляване на недостига на медицинско оборудване и екипировка, включително чрез осигуряване на доставки от трети страни.


Русенският университет се включи в мащабната национална кампания за производство

Русенският университет се включи в мащабната национална кампания за производство ...

......... в два други корпуса на университета и целта е да удвоим капацитета. Да можем да печатаме по около 80 предпазни шлемове на ден", обясни чл.к-т проф. Христо Белоев. Белоев коментира, че университета купува своите материали по изработката. Целта ние за една седмица да може да произвеждаме 1000 шлема, съобщи БГНЕС.


Шофьорите, на които утре им се налага да пътуват е

Шофьорите, на които утре им се налага да пътуват е ...

......... фирми работят на 24-часов режим и са в готовност. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


"Софийска вода" АД ще предоставя водни количества на "Водоснабдяване и ...

......... вода от "Белмекен" и да се доведе до Перник, беше взето от Министерския съвет като единственото възможно, което да подпомогне Перник и кризата с обема на язовир "Студена". То беше прието и с гласуване от Столичния общински съвет, с което се даде разрешение за включване към ВиК мрежата на София.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" стартира процедура за определяне на изпълнител при ...

......... надлез. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 пътни възли. Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.


Забранява се износ на наличните запаси от предпазни медицински средства.

Забранява се износ на наличните запаси от предпазни медицински средства. ...

......... 159/2020 се изменя, като се забранява износът на предпазни средства, както и дезинфектанти и техни производни, без разрешение за износ, издадено по реда и условията на Регламента от министъра на здравеопазването или оправомощено от него лице. Забраната е в сила за периода на действие на Регламента за изпълнение на Комисията.