Слави Трифонов има шансове за следващия парламент при избори сега,

Слави Трифонов има шансове за следващия парламент при избори сега, ...

......... и продължаващите вече месец в страната протести срещу управлението. "Когато ножът опре до кокала, хората винаги се активират. Фактът, че протестите продължават 20 и повече дни доказва, че тези действия са сериозни и зад тях стоят доста хора. Според мен през септември ще има по-голяма масовост на протестите", каза Стойчев.


Пореден протестен ден в цялата страна, предаде bTV. Палатков лагер

Пореден протестен ден в цялата страна, предаде bTV. Палатков лагер ...

......... решения и празно политическо говорене. Когато един министър забрави, че първо е човек, а после министър значи му е дошло времето да си ходи, категорични са те. Припомняме, че майките от "Системата ни убива" също са част от антиправителствения протест в страната. На протеста днес те заявиха, че искат реформа.


"Отровното трио", в което влизат адвокат Николай Хаджигенов, Армен Бабикян ...

......... че хората ще получат оставката на главния прокурор Иван Гешев. Протестите ще ескалират всеки ден, закани се адвокатът и подчерта, че гражданите трябва да бъдат граждани, а "Отровното трио" им показало как да бъдат такива. Кога правителството на ГЕРБ е казвало истината за последните 10 години, запита още адвокат Хаджигенов.


Сигнал до всички прокурори чрез главния прокурор подаде днес Христо

Сигнал до всички прокурори чрез главния прокурор подаде днес Христо ...

......... до злоупотреба с власт, незаконно влияние, корупция и т.н., т.е. "всичко това, от което страда България." "Демократична България" не подкрепя идеята за цялостно премахване на поста "главен прокурор", защото премахването му би довело да изникването на 6 "главни прокурори" на апелативно ниво и би могло да доведе до "прокурорски феодализъм".


Военни унищожиха две ръчни гранати, открити в с. Садовец, област

Военни унищожиха две ръчни гранати, открити в с. Садовец, област ...

......... област Плевен днес, съобщи министерството на отбраната. Боеприпасите бяха открити в къща. Действията на военните по унищожаване на боеприпасите бяха ръководени от капитан Мартин Станчев. Задачата по унищожаването им бе възложена на специализирания екип от 55-ти инженерен полк - Белене със заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.


По заповед на директора на ОДМВР-Благоевград комисар Дойчин Дойчинов е

По заповед на директора на ОДМВР-Благоевград комисар Дойчин Дойчинов е ...

......... бомбичка полицай. За бити брутално протестиращи се разбра едва в неделния, 12 юли, вследствие на публикуваните в социалните мрежи видеа и реакцията на родителите и близките на двамата млади мъже, настанени в "Пирогов". За сметка на това обаче на 11 имаше кратък брифинг на полицаи, участвали в охраната на протеста.Пациентски организации

Пациентски организации "Заедно с теб" настояват за оставката на министъра ...

......... протест в страната. На протеста днес те заявиха, че искат реформа. Вчера социалният министър Деница Сачева изказа своята позицията. Според нея това не е протест на майки на деца с увреждания, а политически провокации и тежка злоупотреба с каузата на хората с увреждания. По думите й не системата убива, а омразата.


Стартира ремонтът на Околовръстния път на Исперих от утре- 4

Стартира ремонтът на Околовръстния път на Исперих от утре- 4 ...

......... се извършва в една лента. Трафикът по ул. "Ахинора" ще се ограничи изцяло за времето на ремонта поради по-тесния габарит на пътя. Ще се пропускат само автомобили на спешна помощ, обслужващи близката болницата. Останалите моторни превозни средства ще се пренасочват по обходен маршрут през улиците "Гео Милев" и "Димитър Полянов".


Младите хора няма да се усетят как ще бъдат използвани,

Младите хора няма да се усетят как ще бъдат използвани, ...

......... започна атаката на главния прокурор. Радев започна да обикаля и да дава изявления. Васил Божков започна да заплашва с "Българско лято". Не искам да живея в лятото на Радев и Божков. Искам да направя една или две партии, да влязат в парламента и да управляват България, заяви в заключение Михайлов.


Словашки геофизици проучват неизследвани досега терени в Стария Преслав, предаде

Словашки геофизици проучват неизследвани досега терени в Стария Преслав, предаде ...

......... й, то трябва да се прави в продължение на няколко сезона, за да има сигурни резултати. Преди седмица нейният екип започна изследователска работа с 25 чуждестранни студенти в района на Владетелската базилика, където миналата година бяха открити гробове, полуземлянка и жилища от края на Х и началото на ХІ век.


Пореден протест срещу властта се провежда днес в столицата, предаде

Пореден протест срещу властта се провежда днес в столицата, предаде ...

......... обвинение, но за сметка на това е задържан за 24 часа в Първо районно полицейско управление. Адвокат Александър Кашъмов официално е поел неговата защита и нямало подадена жалба срещу Кърджилов. Огромна част от гражданите били солидарни с протестиращите и им носели храна и вода, като никога не е имало агресия.Възмутената от блокадата гражданка от тази сутрин на Орлов мост

Възмутената от блокадата гражданка от тази сутрин на Орлов мост ...

......... абдикация от отговорността. Иначе за управляващите би било много по-лесно сега да се направят избори, чисто стратегически. "Жалкото е, че забравяме хубавите неща, които се случиха напоследък, като приемането на България в клуба на най-богатите държави, коментира Ненков. Той похвали правителството, че се справя добре, много по-добре от другите държави.


Близо 700 млн. лв. са дълговете на болниците у нас,

Близо 700 млн. лв. са дълговете на болниците у нас, ...

......... лечебните заведения с 19 млн. лв. за общинските болници, които ще се раздадат по методика за неблагоприятни условия, както и с над 7 млн. лв. за инфекциозните отделения на държавните. Дейността на всички клиники ще се подпомогне от 1 август и с увеличаването на цените на клиничните пътеки с 10%.


Народното събрание избра за член на КЕВР Владко Владимиров. Той

Народното събрание избра за член на КЕВР Владко Владимиров. Той ...

......... преговори. Новата ценова формула ще се прилага ретроактивно, считано от 5 август 2019 г. По тази причина "Булгаргаз" съобщи, че ще възстанови на клиентите си пари със стара дата. Заради поевтиняването на газа, от КЕВР съобщиха, че се очаква от 1 април парното да поевтинее средно с 20% за страната.


Главният прокурор Иван Гешев участва в работно съвещание на Специализирана

Главният прокурор Иван Гешев участва в работно съвещание на Специализирана ...

......... по високите етажи на властта и организираната престъпност, както и противодействието на тероризма. Той изказа благодарност към прокурорите, следователите и служителите на Специализираната прокуратура за добрите резултати от работата им и положените усилия в интерес на българските граждани. Припомняме, през февруари главният прокурор Иван Гешев обяви война на битовата престъпност.


Какви са предимствата на виртуалната карта на Банка ДСК? Защо

Какви са предимствата на виртуалната карта на Банка ДСК? Защо ...

......... защита при плащания в интернет, Банка ДСК изисква използването на 3-D парола. 3-D паролата представлява еднократен код, свързан с конкретно плащане, и използването й е задължително при пазаруване в сайтове на търговци, включени в програмите за сигурност на Visa и Mastercard. Повече за виртуалната карта на Банка ДСК на https://dskbank.bg/virtualcard.Вече 22 ден продължава протестът в триъгълника на властта. Гражданите

Вече 22 ден продължава протестът в триъгълника на властта. Гражданите ...

......... Същевременно вече 24 часа протестиращите дежурят неуморно на палатковия лагер. Припомняме, че вчера протестиращите опънаха около 10 палатки на Орлов мост в знак на протест. На президентството имаше около 8 палатки. Цяла нощ полицията е водила разговор с протестиращите, като към малките часове постигнали резултати и 4-5 възлови кръстовища били освободени.


Екоинспекцията провери сигнал за позеленяла вода в язовир

Екоинспекцията провери сигнал за позеленяла вода в язовир "Бели Лом" ...

......... следи от оцветяване. Изяснено е още, че водният обем на язовира е намалял, а притоците са пресъхнали и в "чашата" му не постъпва свежа вода. Според експертите оцветяването се дължи на естествени процеси на загниване на микроорганизми, характерни за летния сезон, при които се отделя зелен пигмент и специфична миризма.


Огнище на COVID-19 е установено в частния дом за стари

Огнище на COVID-19 е установено в частния дом за стари ...

......... места за хора, поставени под карантина. А заради недостига на болнични легла, областният управител настоява здравните заведения да преструктурират отделенията си. News.bg припомня, че до този момент 26 нови случая на COVID-19 в дома за стари хора в Русе. За огнището на коронавирус в дома стана ясно на 23 юли.


Хотелиери предложиха обектите за карантиниране на туристи в Слънчев бряг

Хотелиери предложиха обектите за карантиниране на туристи в Слънчев бряг ...

......... екшън план, който ще очертае подготовка за предстоящия зимен сезон, той е много важен. Ще създам специализиран съвет към министерството, в който ще бъдат включени експерти и представители на бизнеса, съобщи също тя. В него ще бъдат подготвени кризисни предложения за новия зимен сезон и преодоляване на последствията от COVID-19.


За идните дни и за този сезон водата за напояване

За идните дни и за този сезон водата за напояване ...

......... информациите, че се точат язовирите за ВЕЦ-овете. По никакъв начин не се отнасяме неуважително към земеделците, категоричен бе екоминистърът, но посочи, че синхронът между институциите е труден. Той увери, че Южното Черноморие има вода за две години напред. Ревизоро изтъкна, че ако тази зима е суша, догодина ще имаме проблем.


Арестуваха два мъже, които отглеждали марихуана в разградското село Островче.

Арестуваха два мъже, които отглеждали марихуана в разградското село Островче. ...

......... се отглеждали още 45 растения, съобщи ОДМВР-Разград. Иззети са 40 шишета с химични вещества и прекурсори за производство на дрога. В отглеждането на канабиса мъжът имал и помощник - 49-годишен мъж от Попово. Изяснено е, че двамата са криминално проявени и осъждани. По-възрастният за наркотици, а по-младият - за иманярство.


При проверка на два имота във Варна, полицията намери множество

При проверка на два имота във Варна, полицията намери множество ...

......... мъжки и дамски модни стоки, обувки и аксесоари с лога на големи производители, за които собствениците не са разполагали с документи. Иззетите артикули са общо 345. Образувани са две досъдебни производства, съобщи ОДМВР-Варна. Припомняме, че вчера имаше подобен случай. Митничари иззеха над 26 000 текстилни изделия на МП "Капитан Андреево"


58% от българите са на мнение, че протестиращите няма да

58% от българите са на мнение, че протестиращите няма да ...

......... до 32% сега. Обновена 13 починали от COVID-19 за ден у нас 284 са новите случаи 44% твърдят, че доходите им вече са намалели заради коронавируса. 9% - че са загубили работно място. За 8% загубата на работа явно предстои. 6% са спрели да плащат кредити, а 2% - лизинги.


Българин с COVID-19 вдигна на крак здравните власти в Кипър

Българин с COVID-19 вдигна на крак здравните власти в Кипър ...

......... сънародник, съобщи БНТ. Заразеният обаче не е открит на посочения адрес, когато екипът за епидемиологично наблюдение извършило проверка. Кипърските власти обявиха случая за сериозен, тъй като носителят на вируса се движи свободно из града и застрашава общественото здраве. След продължила няколко часа полицейска акция - днес следобед българинът е открит.


БЧК осигури близо 80 тона минерална и изворна вода на

БЧК осигури близо 80 тона минерална и изворна вода на ...

......... мястото на произшествието. По-рано днес Димитров съобщи и резултатите от пробите от река Марица - 350 пъти завишение на нитрати, нитрити и амониев азот. На мястото бе и Костадин Ангелов, който предупреди, че ако се пусне вода, тя няма да бъде годна за пиене. По-късно бе пусната водата в Димитровград.


В гориста местност до напоителен канал до главния път София

В гориста местност до напоителен канал до главния път София ...

......... В хода на същата операция полицията в Павликени са иззели голямо количество амфетамин, канабис и метаамфетамин от жилище в Бяла черква. Вчера при проверка в жилище, обитавано от 27-годишна жена, известна на полицията. Обитателката на имота е задържана с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.


Започва ремонтът на над 33 км от Айтоския проход от

Започва ремонтът на над 33 км от Айтоския проход от ...

......... тунел, в близост до с. Билка. В участъци от пътя ще бъдат възстановени или надстроени укрепителните стени. Третокласният път осигурява транспортните комуникации на гр. Провадия, на Девня и Варна, на Нови пазар и Шумен с Айтос, Карнобат и Бургас и преминава през населените места - с. Добромир и с. Билка.


Над 26 000 текстилни изделия, парфюми, обувки и аксесоари с

Над 26 000 текстилни изделия, парфюми, обувки и аксесоари с ...

......... проверки, както на камиони, така и на леки коли и автобуси са открити 7601 текстилни изделия - рокли, панталони, блузи, 165 парфюма, 217 чифта спортни обувки и чехли и 372 чанти, портмонета и колани, носещи фигуративното и словесно изображение на известни търговски марки. Ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.


Във Върховна касационна прокуратура (ВКП) постъпиха материалите по следващите 14

Във Върховна касационна прокуратура (ВКП) постъпиха материалите по следващите 14 ...

......... Мед" ЕАД; "Параходство Български морски флот" ЕАД; "Плама" АД; "БТК" ЕАД; "Ремонт верижни машини" ЕООД. Върховна административна прокуратура извършват анализ в три аспекта: наказателно-правен с оглед данни за извършени престъпления и възможностите за наказателно преследване с оглед основания и възможности за оспорване на управленските актове в хода на приватизационния процес.


Свидетели на случката не се появиха, преглеждат се камери и

Свидетели на случката не се появиха, преглеждат се камери и ...

......... недостойно. По автомобила били хвърляни кенчета от бира и кал. Протестите са нерегламентирани, коментира комисар Тодоров и посочи, че още от първия ден протестиращите са в гражданско неподчинение. При тези ситуации не трябва да се използва насилие, но ние още от първия ден сме в гражданско неподчинение, подчерта комисар Тодоров.


Калин Вельов за втори път се закле като народен представител

Калин Вельов за втори път се закле като народен представител ...

......... Владислав Горанов. След като Горанов подаде оставка като министър трябваше да се върне в НС и Вельов да изпадне от редиците на законотворците. Бившият финансов министър обаче декларира оставката си като депутат и така за втори път Вельов стана депутат. Днес отново се закле да служи в името на народа.


Mинистърът на околната среда и водите Емил Димитров издаде заповед

Mинистърът на околната среда и водите Емил Димитров издаде заповед ...

......... на негативните въздействия върху човешкото здраве и околната среда, както и предприемане на спешни мерки в случай на констатиран висок риск от замърсяване, тъй като неправилното съхраняване на препаратите за растителна защита с изтекъл срок на годност може да причини почвено замърсяване и да наруши качеството на прилежащите водни тела.


Дневният ред на НС бил принос към унищожаване на парламентаризма.

Дневният ред на НС бил принос към унищожаване на парламентаризма. ...

......... да напусне трибуната. Шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова поиска да се запази авторитета на НС. Грубо и просташки левите рушили авторитета на законодателния орган. Тя настоя да се даде почивка, за да мине емоционалната криза на социалистите. Червените напуснаха пленарна зала, защото нямало смисъл от днешния дневен ред.


Арестуваха двама мъже, подпалили колата на 48 годишен помориец в

Арестуваха двама мъже, подпалили колата на 48 годишен помориец в ...

......... образуваното досъдебно производство. След задържането на 41 годишния в имота му са намерени и иззети дрехи и обувки със следи от запалителна течност, голяма сума пари, бокс и законно притежаван пистолет. Причините за осъществения палеж, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. Работата по случая продължава.


До напрежение се е стигнало късно вечерта във вторник по

До напрежение се е стигнало късно вечерта във вторник по ...

......... добро състояние и не се е стигнало до конфликт с блъсналия го. Демонстрантите обградили и блокирали колата и настояли полицията да вземе проба за алкохол и наркотици от шофьора. Тестовете му са отрицателни. Блокадата на мястото продължава и към полунощ. Демонстрации са се провели и в други градове на страната.


Правителството отпусна 2 432 684 лева за физическо възпитание и

Правителството отпусна 2 432 684 лева за физическо възпитание и ...

......... извърши чрез издаване на нови 5 000 000 поименни акции с номинална стойност 1 лев всяка. Осигурените средства ще бъдат използвани за оборудване на многофункционално спортно съоръжение - Спортна зала "Арена Бургас" в гр. Бургас, чрез създаване на условия за провеждане на международни, национални, местни спортни, културни и социални събития.


Установено е веществото, отровило крави край Димитровград, още не е

Установено е веществото, отровило крави край Димитровград, още не е ...

......... инцидента е спряно водоподаването на общо 48 населени места. По-рано днес главният комисар Николай Николов - директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" съобщи, че една от версиите, по които се работи е човешка грешка. По-късно днес стана ясно, че стопанина на умрелите крави ще получи обезщетение.


Пет медала спечелиха българските ученици на Европейската олимпиада по физика.

Пет медала спечелиха българските ученици на Европейската олимпиада по физика. ...

......... частна математическа гимназия "Питагор" в София. Ръководители на учениците са гл. ас. д-р Нено Тодоров от Физическия факултет на СУ и Георги Александров, който е студент и многократен медалист по физика, астрономия и астрофизика. Припомняме, че само преди седмица български ученици спечелиха два сребърни медала от Менделеевата олимпиада по химия.


Възстановиха предпазна стена край Асеновград две години след като 13-годишно

Възстановиха предпазна стена край Асеновград две години след като 13-годишно ...

......... 33 000 лева. Дължината на изградения парапет е 105 метра. Запазен е и каменния зид, който е паметник на културата. Припомняме, че трагичният инцидент се случи преди две години на Йордановден. пътното платно в областта Метоха. При инцидента детето е било придружено от трима свои приятели. Детето почина в болницата.


БСП оцени мерките на властта като прах в очите на

БСП оцени мерките на властта като прах в очите на ...

......... да може да изведе страната от предстоящата криза. Левите все пак ще отбележат на 1 август Бузлуджа. Ще бъдат поднесени венци и цветя от членове на Изпълнителното бюро на партията. Припомняме, че вместо на Бузлуджа тази година социалистите се събраха на жълтите павета в София с митинг пред Министерски съвет.


Четири ранннонеолитни гроба на почти 8 000 години в селището

Четири ранннонеолитни гроба на почти 8 000 години в селището ...

......... около 500 години, от края на седмото до средата на шестото хилядолетие преди Христа. Предполага се, че от неолитното селище в Слатина тръгва цивилизацията на Европа, каза чл.-кор. Васил Николов и го определи като културно явление. Работата в Слатина е в рамките на спасителни археологически разкопки заради ново жилищно строителство.


За последните три дни са станали общо седем тежки катастрофи,

За последните три дни са станали общо седем тежки катастрофи, ...

......... Na 19 юли бе съобщено, че катастрофа между 3 тира е блокирала пътя за ГКПП "Лесово". Само преди ден Агенция "Пътна инфраструктура" съобщи за втора катастрофа за седмица на 161 км на "Тракия". Припомняме, че на същото място на 12 юли, тир се вряза в насрещното и уби петима души.


Полицията отцепи района до Съдебната палата заради изоставен куфар. По

Полицията отцепи района до Съдебната палата заради изоставен куфар. По ...

......... Полицията отцепи района до Съдебната палата заради изоставен куфар. По информация на News.bg чантата се намира на кръстовището на ул. Алабин и пешеходната част на бул. Витошка. Полицията и пожарната са помолили граждани да се отместят далеч от предполагаемата адска машина. Очакват се специализирани екипи за по-нататъшни действия.


Кметството във Варна нае ловец на змии заради нашествие на

Кметството във Варна нае ловец на змии заради нашествие на ...

......... но се случва да пропълзят и в автомобили. Успокояващото в случая е, че в града много рядко има отровни видове. У нас се срещат 17 вида змии. Пет от тях имат способността да произвеждат токсини, но само на два вида отровата е опасна за човека. Това са усойницата и пепелянката.


Общински съветник от Дупница е задържан заради скандал с роми

Общински съветник от Дупница е задържан заради скандал с роми ...

......... по повод наемане на работа. Други пък казват, че разправията тръгнала на политическа основа, съобщи "24 часа". Скандалът е прераснал в побой, при който е пострадал 27-годишен мъж от селото. Съветникът размахал пистолет и също участвал в свадата и физическата саморазправа. Задържани са няколко човека от махалата, както и съветникът.


19 поредна вечер гражданите се събраха в триъгълника на властта

19 поредна вечер гражданите се събраха в триъгълника на властта ...

......... бомбичка полицай. За бити брутално протестиращи се разбра едва в неделния ден вследствие на публикуваните в социалните мрежи видеа и реакцията на родителите и близките на двамата млади мъже, настанени в "Пирогов". За сметка на това обаче на 11-ти юли имаше кратък брифинг на полицаи, участвали в охраната на протеста.


Корветата

Корветата "Бодри" се завърна днес от петдневното американо-украинско учение "Sea ...

......... на Първи дивизион патрулни кораби от Флотилия бойни и спомагателни кораби на Военноморските сили се завърна днес в пункт за базиране Варна. По време на него бяха проведени действия по противокорабна, противовъздушна и противоподводна отбрана, сигнални и комуникационни учения. В тях взе участие и Втората постоянната група кораби на НАТО.


Превишаване на служебни правомощия от страна на четирима полицейски служители

Превишаване на служебни правомощия от страна на четирима полицейски служители ...

......... неделния ден вследствие на публикуваните в социалните мрежи видеа и реакцията на родителите и близките на двамата млади мъже, настанени в "Пирогов".  За сметка на това обаче на 11-ти юли имаше кратък брифинг на полицаи, участвали в охраната на протеста. Събраните материали са изпратени на Софийска районна прокуратура по компетентност.


България иска отварянето на още ГКПП-та с Гърция. Вицепремиерът и

България иска отварянето на още ГКПП-та с Гърция. Вицепремиерът и ...

......... двустранният стокообмен с Гърция възлиза на 3,5 млрд. евро, като бележи 8,3% ръст. Износът ни към Гърция се е увеличил с 6,5% и е в размер на 2 млрд. евро. Вносът се е увеличил с 10,7% и е в размер на 1,5 млрд. евро. Салдото е положително (461 млн. евро).


Мъж загина, след като колата му изхвърча от пътя и

Мъж загина, след като колата му изхвърча от пътя и ...

......... в пропаст. Сигналът за инцидента е получен на 25 юли, съобщи ОДМВР-Стара Загора. На място е установен джип, който е излязъл от очертанията на горски път и се е преобърнал в пропастта. При инцидента е загинал водачът на автомобила, мъж на 58-години. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство.


8 момчета и 12 момичета, са приети да се обучават

8 момчета и 12 момичета, са приети да се обучават ...

......... настаняване, хранене, военно и медицинско облекло, учебници и учебни пособия, стипендии, участия в научни форуми - таксите, за които се поемат изцяло от ВМА. А след края на обучението - възможност за специализация във ВМА и повишаване на квалификацията не само в България, но и във всички страни-членки на НАТО.


Военни изтеглиха джип, катастрофирал в парк

Военни изтеглиха джип, катастрофирал в парк "Централен Балкан", съобщи министерството ...

......... Военни изтеглиха джип, катастрофирал в парк "Централен Балкан", съобщи министерството на отбраната. Екипът е задействан вчера по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Специализираният екип под ръководството на капитан Данаил Колев е извършил изтеглянето със ЗИЛ-131, оборудван с допълнителни буксирни въжета.


Инвестициите в акции, които изплащат дивиденти, е една от най-често

Инвестициите в акции, които изплащат дивиденти, е една от най-често ...

......... време да се насочим към практическата част, а именно - покупката на набелязаните компании. За да започнете инвестиции в дивиденти акции, трябва да направите следните стъпки: Изберете инвестиционен посредник Отворете си сметка за търговия с акции Изтеглете платформа за търговия с акции Намерете избраната от Вас акция и я купете


Туроператори и туристически агенти излизат на протест в 11.00 ч.

Туроператори и туристически агенти излизат на протест в 11.00 ч. ...

......... политически решения налага и поемането на икономическа отговорност, която очакваме от премиера за предотвратяване на масовите фалити на туроператори, заявиха от бранша. Зад платформата стоят 300 000 заети в сферата на туризма - туроператори, туристически агенти, хотелиери, ресторантьори, собственици на къщи за гости и места за настаняване, екскурзоводи и превозвачи.


15-годишно момче се е удавило в неохраняема зона на плажа

15-годишно момче се е удавило в неохраняема зона на плажа ...

......... в морето в района на третия залив на плажа "Крайморие" е изчезнало момче. То било на плаж със семейството си. В операцията по издирването му участвали спасители, служители на "Гранична полиция" и "Морска администрация". Около 40 минути по-късно тялото на момчето е извадено от водата. Жертвата е от село Дебелт.


Пожарът край село Дълбоки е локализиран. Това съобщи директорът на

Пожарът край село Дълбоки е локализиран. Това съобщи директорът на ...

......... като и огън лумна в землището на село Светлина, община Тополовград. Там пламъците са тръгнали от сухи треви, но впоследствие пожарът е обхванал борова гора. Трима възрастни са били евакуирани, тъй като стихията е заплашвала домовете им. Голям горски пожар край Тополовград Гори борова гора в землището на село Светлина


Проливен дъжд се изля над София тази вечер, предаде bTV.

Проливен дъжд се изля над София тази вечер, предаде bTV. ...

......... Жълт код за валежи в следващите часове е обявен за области Кюстендил, София и Перник. Поройни дъждове удариха Северозапада По-тежко е положението в Монтана и Враца Припомняме, че поройни дъждове, придружени в някои райони с градушки, удариха и Северозападна България днес, предаде "Нова". По-тежко е положението в Монтана и Враца.


За 17-ти пореден ден се събраха протестиращи пред сградата на

За 17-ти пореден ден се събраха протестиращи пред сградата на ...

......... тя и призова "Оставка". В България има паралелна държава, категорична е тя. БСП се събра на жълтите павета, за да спаси България от поробителите БСП има план за България Задкулисието в съдружие с официалната власт разграбват държавата, по думите й. Те превърнаха красивото ни отечество в сметище, категорична е Нинова.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова ходела пеш до Софийския университет

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ходела пеш до Софийския университет ...

......... ескалира. Участници в антиправителствените протести блокираха възлови кръстовища в столицата и сградата на БНТ. В продължение на два часа те не позволяваха на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и на лидера на БСП Корнелия Нинова да напуснат телевизията. Днес от СДВР съобщиха, че няма задържани на вчерашните протести.


БСП се събра на жълтите павета, за да спаси България

БСП се събра на жълтите павета, за да спаси България ...

......... призова още той. Ще свалим шайката и ще открием нови пътища за развитие на България, категоричен бе Гечев. Многохилядният митинг на левите започна от "Александър Невски", по ул. "Раковски" до триъгълника на властта. Корнелия Нинова след ремонта: Агонията продължава Този филм сме го гледали 12 пъти - имитация на промяна


Няма задържани лица по време на вчерашните протести, съобщиха от

Няма задържани лица по време на вчерашните протести, съобщиха от ...

......... отговорност са решили да напуснат БНТ, непосредствено една след друга. Протестът ескалира - Дариткова и Нинова бяха блокирани в БНТ Блокади и по ключови кръстовища... Към двете е изразена силно вербална агресия, хвърляни са кенчета от бира, което е наложило намесата на полицията, с цел осигуряване на кордон, добави той.


КТ

КТ "Подкрепа" ще работи лесно с новите министри на финансите ...

......... Кирил Ананиев се връща в министерство на финансите, но вече като министър. Здравното министерство ще се поеме от директора на Александровска болница Костадин Ангелов. Министър на туризма ще бъде Марияна Николова, сега вицепремиер по икономическата и демографската политика, която замести Валери Симеонов. Мотив за оставката на Ангелкова не бе посочен.


Аквапаркът в парк

Аквапаркът в парк "Възраждане" отваря врати в понеделник на 27 ...

......... юни, а от другата седмица ще има възможност за посещение и с карти "Мултиспорт". Има открит външен бар и 300 шезлонга с чадъри. От понеделник при слънчево време водните пързалки и откритите басейни ще посрещат посетители. Деца до 90 см влизат безплатно с придружител, пенсионерите получават 30% отстъпка от цените.


На територията на цялата страна стартира акция. Това каза на

На територията на цялата страна стартира акция. Това каза на ...

......... тир се вряза в насрещното и уби петима души. News.bg припомня, че по данни на МВР, от началото на месеца до момента в цялата страна са пострадали 474 души в общо 354 катастрофи. Общият брой на жертвите на пътя от началото на годината е 193, а на катастрофите - 2726.


Адвокати от цялата страна излязоха на протест в столицата. Те

Адвокати от цялата страна излязоха на протест в столицата. Те ...

......... Адвокат Елена Радева от Смолянската адвокатска колегия заяви, че отдавнашна политика на Висшия адвокатски съвет е да неглижира различните гласове. Когато при прокуратурата виждаме ежедневно погазване на върховенството на правото и когато адвокатурата е мълчалива и неединна, балансът е нарушен. Това се отразява върху състоянието на цялото общество, заяви Радева.


Започва монтаж на колчета за безопасност до пешеходни пътеки по

Започва монтаж на колчета за безопасност до пешеходни пътеки по ...

......... жълти ограничители са монтирани на бул. "Ал. Стамболийски", като пешеходните пътеки по цялото продължение на булеварда ще бъдат обезопасени. Следващите ще бъдат поставени за обезопасяване на пешеходните пътеки по протежението на бул. "Христо Ботев" и бул. "Мария-Луиза", поради констатираните множество нарушители, паркиращи в зоната на пешеходните пътеки по тези булеварди.


На БСП им липсва премиерът Бойко Борисов. За пореден път

На БСП им липсва премиерът Бойко Борисов. За пореден път ...

......... не иска да се използва Томислав Дончев като премиер или пък Дончев да бъде избран за министър-председател. БСП вика оставка, а на ум викат заплатка, това заяви Юлиян Ангелов от ВМРО в отговор и настоя за ред в залата. За тях (левите, бел.ред.) заплатата е по-важна от оставката, изтъкна Ангелов.


Депутатът от ГЕРБ Тома Биков обясни смяната на министъра на

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков обясни смяната на министъра на ...

......... България и ДПС под маската на Конституционната реформа, която ще се осъществи през преговори с нас", каза още Тома Биков. Според него нито едно служебно правителство няма да може да вземе нито една правилна мярка срещу коронавируса. ГЕРБ не иска предсрочни избори, за да не въвлича страната в политическа криза.


От

От "Витоша ски" обявиха, че подкрепят желанието на кмета на ...

......... ход, и издадено становище от арх. Здравков и без да е ясно дали подмяната на лифтовете въобще е възможна по сега действащото законодателство. Според тях това е недопустима намеса в собствеността и правомощията на дружеството. Припомняме, по-рано днес стана ясно, че столичният кмет иска независима техническа експертиза за възстановяването на Княжевския лифт.