Полицията издирва 12-годишно момче от град Стамболийски, съобщиха от пресцентъра на

Полицията издирва 12-годишно момче от град Стамболийски, съобщиха от пресцентъра на ...

......... кафяви очи. Било е облечено със син анцуг, черно шушляково яке и сини гуменки. Според родителите леко заеква, има проблеми с ориентацията за време и пространство. Хората, които разполагат с информация за издирваното дете, могат да сигнализират на тел.: 112, 033963311 в РУ Стамболийски или в най-близкото поделение на МВР.


Европейският съюз е колонизиран от немците. Моделът на управление на

Европейският съюз е колонизиран от немците. Моделът на управление на ...

......... Русия не е опасност. Не Русия дойде във Франция да убива хора, а "Ислямска държава". Аз искам да имам добри взаимоотношения със САЩ, Русия, Китай или Индия, но без да сме под властта на едни или други", подчерта Льо Пен. По-рано днес френският политик и европейските националисти подкрепиха ВОЛЯ за евровота.


Подписан е договор за изграждането на 14,5 км от път

Подписан е договор за изграждането на 14,5 км от път ...

......... Близкия и Средния Изток. Участъкът ГКПП "Калотина" - София осигурява връзка към трансевропейския коридор "Ориент/Източно Средиземноморски". Очаква се модернизацията на пътния участък да подобри трансграничната връзка между България и Сърбия. С изграждането на отсечката ще се намали времето за пътуване и ще се осигурят удобни и безопасни условия за движение.


Лидерът в онлайн кредитирането, Credissimo, първи въведе моментално одобрение на

Лидерът в онлайн кредитирането, Credissimo, първи въведе моментално одобрение на ...

......... като тенденцията е тази цифра да расте. Като лидер в сектора Credissimo продължава да развива и налага позитивни тенденции в областта на небанковото кредитиране, а след успешното си навлизане на пазарите в Македония и Полша до края на годината компанията планира да даде и първите си онлайн кредити в Колумбия.


Днес движението в тунел

Днес движението в тунел "Траянови врата" на АМ "Тракия" ще ...

......... спазват стриктно въведената временна организация и да карат внимателно. От 9 ч. до 17 ч. движението по АМ "Люлин" в платното за София при 9-ти км ще се извършва в изпреварващата лента. Преминаването в активната и аварийната лента ще бъде ограничено поради довършителни дейности по укрепване на ската над магистралата.


Пореден ден на протести срещу високите цени на горивата се

Пореден ден на протести срещу високите цени на горивата се ...

......... правителството са се обединили около факта, че по принцип по-рисковите шофьори трябва да плащат повече (по системата "бонус-малус" - б.р.). Според Горанов това е една мярка, която има икономически и екологичен смисъл и тежестта върху по-старите автомобили не е такава, че да се превърне в непосилно бреме за българските граждани.Бонусите на служителите от Търговския регистър и системата

Бонусите на служителите от Търговския регистър и системата "бонус-малус" поставят ...

......... тези практики и експерти, които да предлагат работещи и адекватни решения, е възможно скоро да се стигне до нова, много сериозна управленска криза и до предсрочни избори." - казват в заключение от СДС. Цачева обеща безкомпромисност за бонусите, ако има нарушения Трима служители в Търговския регистър не са получили бонуси


Средно по 300 млн. евро на месец е българският експорт

Средно по 300 млн. евро на месец е българският експорт ...

......... време на срещата. Заместник-министър Манолев е на посещение в Германия за участие в Източно-германския икономически форум - едно от най-значимите и авторитетни събития в региона. То е място за среща на най-значимите компании на Източна Германия, а по време на него ще бъде представена България като атрактивна дестинация за инвестиции.


Искаме цялостно разследване на убийството на Джамал Кашоги. Такава е и

Искаме цялостно разследване на убийството на Джамал Кашоги. Такава е и ...

......... време ЕС е обезпокоен от обстоятелствата около смъртта му. ЕС настоява за цялостно, прозрачно разследване, изтъкна Захариева. Синовете на Джамал Кашоги поискаха трупа на баща си Журналистът може да бъде погребан в Медина Припомняме, опозиционният журналист Джамал Кашоги беше убит в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври.


Финансовият министър Владислав Горанов против служителите на Търговски регистър да

Финансовият министър Владислав Горанов против служителите на Търговски регистър да ...

......... 120 терабайта дисково пространство На мнение съм, че служителите, които добросъвестно са изпълнявали дейностите си в Агенцията и които не носят пряка отговорност и вина за техническия проблем, възникнал в Агенцията, биха могли да получат допълнително възнаграждение, предположи Горанов. Занижен контрол сринал Търговския регистър Според специалиста по киберсигурност Ясен Танев


За поредна вечер в столицата и страната се провеждат протести

За поредна вечер в столицата и страната се провеждат протести ...

......... мнение, че вицепремиерът Валери Симеонов трябва да подаде оставка във връзка с изказването си за майките на деца с увреждания. Това показват резултатите от допитване на социологическата агенция "Галъп Интернешънъл", проведено от 27 октомври до 2 ноември сред 800 пълнолетни души в цялата страна. Резултатите бяха огласени по-рано тази седмица.Трябва да се обсъдят всички възможности и да се направи

Трябва да се обсъдят всички възможности и да се направи ...

......... се съхранява в информационна система, която е от най-модерен тип", обясни Терзийски. На въпрос на news.bg спазват ли се предписанията на полицията за Акция "Зима", главен комисар Терзийски отбеляза, че предписанията на полицията отчасти се спазват. Той се закани, че ще бъдат налагани глоби на водачите, които не ги спазват.


"Професията полицаи е от изключителна важност за държавността. Няма държавност ...

......... гарантиране сигурността на българските граждани. Той обеща, че с подкрепата на всички граждани и всички държавни институции полицията ще бъде страж на законността и добруването на цялото българско общество. Маринов иска пряка връзка между финансите и поведението на шофьорите Всеки водач да си плаща нарушенията по най-бързия начин, иска министърът


За 16-а вечер в центъра на столицата се провежда протест

За 16-а вечер в центъра на столицата се провежда протест ...

......... на деца с увреждания. Това показват резултатите от допитване на социологическата агенция "Галъп Интернешънъл", проведено от 27 октомври до 2 ноември сред 800 пълнолетни души в цялата страна. 81% от българите искат оставката на Симеонов Мнозинството българи обаче не смятат, че правителството трябва да подава оставка Резултатите бяха огласени вчера.


Хроничният стрес води до трайно повишаване на кръвното налягане, твърдят

Хроничният стрес води до трайно повишаване на кръвното налягане, твърдят ...

......... което се счита, че не дразни стомаха. Това е показател, който е важен при избора на продукт, съдържащ екстракт от Гинко билоба. Една таблетка дневно осигурява необходимото количество от екстрактите за проява на благотворния ефект. Можете да намерите GinkgoVin в аптеките без рецепта и онлайн на www.botanic.cc директно от производителя.


Между 7 и 13 ноември в Белгия е обявена ротационна

Между 7 и 13 ноември в Белгия е обявена ротационна ...

......... Между 7 и 13 ноември в Белгия е обявена ротационна стачка на пощенските служители. Протестът ще засегне всички пощенски услуги, предупреждават от пресцентъра на "Български пощи" ЕАД. Клиентите на "Български пощи" ЕАД могат да следят развитието на ситуацията чрез сайта на дружеството.Днес се навършват 6 години от смъртта на Българския патриарх

Днес се навършват 6 години от смъртта на Българския патриарх ...

......... отбелязана с Архиерейска заупокойна света литургия, която ще води Негово светейшество патриарх Неофит. Тя ще бъде отслужена в Троянския манастир, където патриарх Максим беше погребан и откъдето започна монашеският му път, съобщиха от Българската патриаршия. Литургията ще започне в 9.00 часа, а към 10.30 часа ще бъде отслужена и панихида.


Фондът на Националния исторически музей ще се обогати със скъпи

Фондът на Националния исторически музей ще се обогати със скъпи ...

......... се прехвърлили с лодки-еднодръвки в Златния рог и се опитали да атакуват града по море. Обсадата обаче завършила без успех и съюзниците трябвало да се оттеглят. През 70-те години на VII в. Византия отново владеела цялото черноморско крайбрежие, но засега липсват данни Хрисосотира да е бил населяван след славяно-аварските нашествия.


Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви, че трябва да се

Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви, че трябва да се ...

......... Менда Стоянова, Цонев е на мнение, че има проблем в застраховането и той върви по линия на зелената карта за обезщетения и тълкувателното решение на Върховния касационен съд (ВКС). Според Цонев основната грешка е, че законопроектът е бил внесен от Менда Стоянова, а не от Комисията по финансов надзор (КФН).


За българското правителство е важно да работи за това българите

За българското правителство е важно да работи за това българите ...

......... Брекзит, темата за миграцията, запазването на приоритета за европейската перспектива на страните от Западните Балкани и други. БНР съобщава, че отпадането на американските визи за български граждани ще обсъдят Захариева и държавният секретар на САЩ Майк Помпео във Вашингтон. Това е първата официална среща между двамата по покана на Помпео.


За 14 поредна вечер майки на деца с увреждания и

За 14 поредна вечер майки на деца с увреждания и ...

......... тя. Запитани дали не се чувстват употребени за политически цели, майките заявяват, че за тях е важно двата закона, за които се борят, да бъдат приети в Народното събрание и са убедени, че ако поискат оставката на цялото правителство и премиера, в центъра на София ще се съберат десетки хиляди души.


Не сме изоставили нашия приятел. Това твърдят в писмо до

Не сме изоставили нашия приятел. Това твърдят в писмо до ...

......... тях са участвали в пренасянето на тленните останки, уточнява тя. Наложило се е преди това част от групата да слезе поради различни заболявания и измръзвания на членове от нея. Жената е убедена, че всичко необходимо е било направено и благодари за усилията на приятелите им, доброволците от ПСС и лекарите.


За 13-а поредна вечер се провежда протест с искане за

За 13-а поредна вечер се провежда протест с искане за ...

......... и отделен молебен за вразумяването на Валери Симеонов. Повод за протестите са думи на Симеонов в коментар за Закона за хората с увреждания, в който той нарече майките "кресливи жени" на "уж болни деца". Протестите бяха организирани чрез социалните мрежи и се провеждат и в много други градове на страната.


Викторио Александров ще получи 30 г. затвор. Това прогнозира адвокат

Викторио Александров ще получи 30 г. затвор. Това прогнозира адвокат ...

......... морално луди", обясни адвокатът. Той коментира и поведението на таксиметровия шофьор, който е возил Викторио Александров до бензиностанцията, където е убил детето си. По думите му той не трябва да бъде укоряван от обществото. Психиатър видя ревностна параноя в убиеца от квартал "Надежда" Убитата е била свита, притеснена и потисната


Днес е Архангелова задушница, съобщава БНТ. На този ден се

Днес е Архангелова задушница, съобщава БНТ. На този ден се ...

......... ноември (Архангеловден). Това е една от големите задушници в годината. Във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища ще бъде отслужена панихида. На ритуала ще присъстват президентът Румен Радев, военният министър Красимир Каракачанов и висши военни. Столичната община е осигурила допълнителни автобуси и трамваи до гробищните паркове в София, допълва телевизията.


България ще дари два ястребови орела на Испания, съобщават от

България ще дари два ястребови орела на Испания, съобщават от ...

......... Тъй като видът не е разпространен у нас, екипът на Зелени Балкани ще повери грижите за птиците на испанската организация GREFA, която работи по програма за завръщане на вида в Испания. В новия си дом орлите ще бъдат включени в размножителни двойки и техните поколения ще летят свободно в небето.


Забрана за разполагане на рекламни съоръжения в тунели, както и

Забрана за разполагане на рекламни съоръжения в тунели, както и ...

......... в зоните за престрояване пред кръстовища и пътни възли, шлюзове, връзки на пътни възли и уширени пътни участъци, предназначени за кацане на самолети. Ако предписаните мерки не бъдат изпълнени, ще се отнема разрешението за специално ползване на пътя и рекламните съоръжения ще бъдат демонтирани. Наредбата е публикувана за обществено обсъждане.


Днес България отдава почит на народните будители - книжовниците, просветителите

Днес България отдава почит на народните будители - книжовниците, просветителите ...

......... режим. Честването се възобновява със Закона за допълнение на Кодекса на труда, приет от 36-ото Народно събрание на 28 октомври 1992 година, когато е обявен официално за Ден на народните будители и неприсъствен ден за всички учебни заведения в страната. Празникът ще бъде отбелязан с тържествени прояви в цялата страна.


Актуални теми от енергийния сектор обсъдиха днес енергийният министър Теменужка

Актуални теми от енергийния сектор обсъдиха днес енергийният министър Теменужка ...

......... двете американски топлоелектрически централи у нас - "Ей И Ес Гълъбово" и "Контур Глобал". "Двете централи са базова мощност за българската енергетика. Уверена съм, че благодарение на конструктивния диалог, който водим с колегите, ще намерим приемливо и за двете страни решение, що се отнася до дългосрочните договори", отбеляза министър Петкова.


Сътрудничеството в областта на енергетиката, икономиката и транспорта обсъдиха министърът

Сътрудничеството в областта на енергетиката, икономиката и транспорта обсъдиха министърът ...

......... тя допълни, че за България е също важно споразумението за стратегическо партньорство между Азербайджан и ЕС да бъде финализирано възможно най-скоро. "Надяваме се това да стане преди изборите за европейски парламент следващата година", пожела министър Захариева. Мамаярдов вече се срещна с президента Румен Радев и министъра на енергетиката Теменужка Петкова.


Десети пореден протест с искане за оставката на вицепремиера Валери

Десети пореден протест с искане за оставката на вицепремиера Валери ...

......... "маскирали" като самия Симеонов, носеха познатите плакати с лозунги "Позор" и други. Днес те се питаха и "Къде е Валери Симеонов?" , като въпросът бе породен от това, че напоследък вицепремиерът няма публични изяви. По-рано в социалната комисия в парламента беше представен и третият важен законопроект за хората с увреждания.


Жители на Казанлък и региона се събраха днес пред полицейското

Жители на Казанлък и региона се събраха днес пред полицейското ...

......... тежка катастрофа, при която загинаха двама младежи от града на розите. В края на миналата седмица пострадаха общо шестима полицаи, които се опитаха да спрат провеждането и задържат организатори на нелегална гонка с каруци. Те бяха нападнати край село Черганово и в квартал в Мъглиж, където бяха замеряни с камъни.


Донорството обсъдиха по време на срещата си днес министърът на

Донорството обсъдиха по време на срещата си днес министърът на ...

......... трансплантация на бъбрек - 1024 души. Трябва да се работи за преодоляване на предубежденията и преосмисляне на донорството като начин да се помогне на ближния. Затова Министерството на здравеопазването търси подкрепата и на Българската православна църква, която да призове миряните да бъдат съпричастни с чакащите за трансплантация и техните семейства.


Полицейското присъствие в град Мъглиж остава засилено, съобщава БНР. Вчера

Полицейското присъствие в град Мъглиж остава засилено, съобщава БНР. Вчера ...

......... да понесе своята отговорност. В момента обстановката в Мъглиж е спокойна. Има засилено полицейско присъствие на входа и на изхода на града, изградени са КПП-та и се проверяват преминаващите", заяви Хаджиев. Той поясни, че са нанесени материални щети върху полицейската техника, а заради добрата си екипировка униформените са с повърхностни наранявания. Източник:


Мъж на около 50-60 години се е хвърлил под пътническия

Мъж на около 50-60 години се е хвърлил под пътническия ...

......... 50-60 години се е хвърлил под пътническия влак Дупница-Петрич в Благоевград и е загинал на място, предаде БГНЕС. Сигналът е подаден в 17.40 ч. от жк. "Струмско". Инцидентът е станал на 200 м. преди жп-прелеза. Следствена група от Второ РУП извършва оглед. Движението на влаковете по линията Кулата-София е спряно.


ЕС губи водещата си роля на международната сцена. Европейският проект

ЕС губи водещата си роля на международната сцена. Европейският проект ...

......... доминиращата на изборите политическа сила. "Еврокомисарите сега се избират на партийна основа според водещата политическа сила в дадена страна, а не пряко от избирателите. Създаването на ресор за даден човек без оглед на най-актуалните и важни политики за европейските граждани и професионалния му профил създават множество проблеми", посочи Илияна Йотова.


Правителството одобри законопроекта за държавния бюджет за 2019 г., обявиха

Правителството одобри законопроекта за държавния бюджет за 2019 г., обявиха ...

......... са осигурени 490 млн. лв. допълнителни средства за разходи и трансфери спрямо закона за бюджета на НЗОК за 2018 г. Основна цел на законопроекта е да се осигури достъпна, качествена и своевременна медицинска помощ на здравноосигурените лица. Правителството одобри и Стратегия за управление на държавния дълг за периода 2019-2021 година.


Реализираните приходи от търговска дейност на приватизирания завод

Реализираните приходи от търговска дейност на приватизирания завод "Полимери" вместо ...

......... помощта на служителите на СДВР се е проникнало в офиса във Варна. Там се наложи да се използва специализираният сектор "Кобра", уточни той и добави, че помещенията в имението на Баневи са били добре укрепени. Припомняме, Николай и Евгения Баневи бяха арестувани на летището в Ница преди няколко дни.  Източник:


Температурен рекорд за днешната дата 28 октомври е отчетен в

Температурен рекорд за днешната дата 28 октомври е отчетен в ...

......... Вятърът ще остане югозападен, към края на деня и през нощта срещу сряда ще отслабне и временно ще се ориентира от северозапад. В сряда времето ще бъде предимно слънчево. Дневните температури в Западна България слабо ще се понижат, на изток още малко ще се повишат. Сутринта ще е малко по-хладно.


Тази сутрин, в 4 часа на 28 октомври, страната ни

Тази сутрин, в 4 часа на 28 октомври, страната ни ...

......... До няколко дни се сменям и аз Един месец съм като болен Тази смяна е добре, пролетта е ужас Дразни ме принципно Виж резултати Не я усещам До няколко дни се сменям и аз Един месец съм като болен Тази смяна е добре, пролетта е ужас Дразни ме принципно  


Откриха тялото на загинал турист в Рила, в района на

Откриха тялото на загинал турист в Рила, в района на ...

......... с която той се е изкачвал, е тръгнала по обратния път заради студеното време, без да дочака спасителите и да се включи в пренасянето на тялото. Съобщава се, че теренът е изключително тежък и това забавя работата на спасителната група. Очаква акцията да приключи в ранните часове на неделния ден.


С освирквания и вувузели около стотина недоволни граждани излязоха на

С освирквания и вувузели около стотина недоволни граждани излязоха на ...

......... през декември 2017 г. е била изготвена финансовата обосновка на таксиметровите шофьори, но и до днес тя не е била приета. Той негодува, че има институции, които видимо нехаят за проблема в автомобилния бранш. Протестът се организира от Национален синдикат "Защита". Източник: Протести срещу скъпите горива Няколко града се бунтуват


Две психолаборатории в София укриват данъци и може фиктивно да

Две психолаборатории в София укриват данъци и може фиктивно да ...

......... е в пъти по-малка - данни, които дават основателно предположение за избегната регистрация на дружеството по ЗДДС. При проверка в другата лаборатория на адреса, на който е регистрирана и на този на медицинския център, към който е прикрепена, било установено, че същите реално не функционират и не извършват никаква дейност.


Иво Прокопиев е разследван не като издател, а като бизнесмен

Иво Прокопиев е разследван не като издател, а като бизнесмен ...

......... изнесат подробности, обясни той. Иван Гешев: Привлечени са двама за източването на "Полимери" От два месеца разследват семейство Баневи, обяви зам.-главният прокурор Главният прокурор очаква и другата известна фамилия Арабаджиеви да бъдат заловени и предадени на българското правосъдие. Спецсъдът блокира 12 банкови сметки на Арабаджиеви В официалните регистри нямали коли


Задържането на олигарси и намалената контрабанда дразнят опозицията. Това мнение

Задържането на олигарси и намалената контрабанда дразнят опозицията. Това мнение ...

......... фондове. При инспекцията на трасето на АМ "Хемус" Борисов информира, че кметовете на Шумен и Търговище са сигнализирали за трудност при отчуждаването на 180 декара земеделска земя. Премиерът Борисов разговаря със собственика на земята, като се разбраха да се търси законово решение, за да не се забавя строежът на магистралата.


Съд в Турция е издал решение за екстрадицията на Димитър

Съд в Турция е издал решение за екстрадицията на Димитър ...

......... всички с обвинения в неизвестност беше само общинският съветник от Несебър Пейко Янков, който се издирваше с червена бюлетина. Няколко дни след това и той беше задържан. Желязков е под стража в Турция от август досега. Обновена Закопчаха Митьо Очите в Истанбул Арестът е извършен тази нощ при съвместна операция


Крайно време е България да има своя агенция за киберсигурност.

Крайно време е България да има своя агенция за киберсигурност. ...

......... евродепутат настоява за повече правомощия и независимост на Европейската агенция за киберсигурност. В момента той участва в преговорите между Европейския парламент, Европейската комисия и Съвета на ЕС по Акта за киберсигурност. БАН и четири университета работят срещу киберпрестъпленията Младен Маринов: Трябват качествени инструменти за гарантиране на мрежовата и информационната сигурност


Всекидневна полицейска охрана ще има за Паметника на Съветската армия

Всекидневна полицейска охрана ще има за Паметника на Съветската армия ...

......... към днешна дата броят им е нараснал на 350. Обясни, че има и кампания "Да изчистим омразата от улицата на София", която цели да се премахнат рисунките и графитите от паметниците. Паметникът на "Альоша" осъмна със свастики На монумента има и послания за говорителката на руското външно министерство Мария Захарова


Тази вечер се проведе пореден протест на близки на деца

Тази вечер се проведе пореден протест на близки на деца ...

......... извини от името на правителството за думите на Валери Симеонов още в петък. Тогава и Симеонов се опита да обясни думите си в социалната мрежа Фейсбук. Също в мрежата Нинова каза на Борисов: "Стига с този театър". Президентът също коментира изказването на вицепремиера като заяви, че безконтролната власт ражда цинизъм.


Пореден протест на майки от

Пореден протест на майки от "Системата ни убива" пред сградата ...

......... скандират "Оставка", "Убийци" и "Затвор". Пред централата на НФСБ протестиращите хвърляха яйца и тоалетна хартия. Те обявиха, че няма да приемат извиненията на Симеонов и поискаха да не заема никаква държавна длъжност.  Източник: Засилено е полицейското присъствие в района. Няма напрежение и безредици. Протест на майки имаше и в Сандански.


Изнесоха извън София авиационната бомба от Втората световна война, която

Изнесоха извън София авиационната бомба от Втората световна война, която ...

......... министър Красимир Каракачанов на място благодари на военнослужещите за бързата и навременна реакция. Въпреки настъпилата тъмнина с професионалните си действия те успяха бързо да извлекат бомбата и да я транспортират извън София. Това даде възможност на евакуираните в близките блокове жители да се приберат в апартаментите си, допълват от ведомството.


Възстановено е движението през кръстовището на бул.

Възстановено е движението през кръстовището на бул."Евлоги и Христо Георгиеви" ...

......... превозни средства през кръстовището на бул."Евлоги и Христо Георгиеви" и ул."Оборище". Възстановено е и движението на автобусите на градския транспорт по редовните маршрути, уточняват от общината. Припомняме, временно беше спряно движението заради стара авиационна бомба, открита по време на строителни работи в района. Бомбата е с маса около 220 килограма.


Тази неделя, 28 октомври, ще преместим стрелките на часовниците и

Тази неделя, 28 октомври, ще преместим стрелките на часовниците и ...

......... не харесват смяната на часовото време Всеки пети българин няма мнение по въпроса По тази причина евродепутатът призовава представителите на научните среди и на бизнеса да споделят мнението си относно ефектите от преминаването към зимно или лятно часово време. Допитването на Момчил Неков може да откриете на следния адрес: https://www.facebook.com/momchil.nekov/posts/911462049058218


Синоптиците предупреждават за рязко влошаване на времето през следващото денонощие.

Синоптиците предупреждават за рязко влошаване на времето през следващото денонощие. ...

......... и ще предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места. Припомняме, предупреждения за опасно време са издадени за сряда в цялата страна. От днес има силен вятър от запад-северозапад, а през нощта се очаква и рязко застудяване.


32-годишна жена се нуждае от помощ. През 2005г. на Тихомира

32-годишна жена се нуждае от помощ. През 2005г. на Тихомира ...

......... бъбречна трансплантация в Турция. Операцията е на стойност 25 000 евро - непосилна сума за семейството й. Тихомира отправя молба за съпричастност и вярва, че има добри хора, които ще й подадат ръка. Който желае, може да направи дарение на Дарителска сметка -"УниКредит Булбанк"АД IBAN:BG05UNCR70001523096793 BIC:UNCRBGSF Титуляр: Тихомира Мирославова Маринова


Броят на къдроглавите пеликани в резерват

Броят на къдроглавите пеликани в резерват "Сребърна" нарасна със 100 ...

......... помежду им. За първи път от много години насам в резервата се излюпи и отрасна розов пеликан. В настоящия момент в резервата освен постоянно обитаващите птици могат да се наблюдават сиви и белочели гъски. Те избират езерото Сребърна за временен подслон с понижаването на температурите в северните части на Европа.


Десетки граждани събра протестът на майките на деца с увреждания.

Десетки граждани събра протестът на майките на деца с увреждания. ...

......... е направено след заседание на Тристранката, на 16 октомври, вторник, по повод Закона за хората с увреждания. По-късно премиерът Бойко Борисов се извини за думите на своя вицепремиер. Симеонов се опита да обясни думите си в социалната мрежа Фейсбук. Също в мрежата Нинова каза на Борисов: "Стига с този театър".


С възмущение посрещнахме новината за хулиганската проява срещу Паметника на

С възмущение посрещнахме новината за хулиганската проява срещу Паметника на ...

......... Към момента работници вече са ги почистили, но тече полицейско разследване. "Намираме за възмутително и крайно неуместно изразяването на футболни пристрастия върху този световен паметник на културата на ЮНЕСКО в памет на жертвите на ядрените бомбардировки. Категорично осъждаме посегателството и поднасяме извинения на приятелска Япония", се казва още в изявлението.


Руското влияние у нас е факт, а в страната е

Руското влияние у нас е факт, а в страната е ...

......... внушава доверие. "Българските власти не поставят на обсъждане в Москва нито едни български интерес. Не е необходимо да се търсят косвени признаци. Достатъчно е да се посочи унижението на Румен Радев при посещението в Москва, самоунижението на премиера Бойко Борисов да иска прошка от старшия брат", каза още той.  


Общо 26 свлачища в 20 населени места ще бъдат укрепени

Общо 26 свлачища в 20 населени места ще бъдат укрепени ...

......... с умствена изостаналост - селище Качулка". Проектът, който трябва да приключи в срок от 24 месеца, ще осигури провеждане на мониторингови наблюдения за оценка на състоянието и динамиката на геодинамичните процеси и изготвяне на прогнозни тенденции за развитие на свлачищните процеси. С изпълнението на мерките ще бъдат предпазени 750 жители.


Отцепиха центъра на София заради ежегодния маратон. Според Нова телевизия

Отцепиха центъра на София заради ежегодния маратон. Според Нова телевизия ...

......... за автобусни линии №№ 280 и 306 в посока институт "Пирогов". Автобусна линия № 10ТМ (в посока пл. "Възраждане"): от бул. "Джеймс Баучер", наляво по ул. "Св. Наум", наляво по бул. "Черни връх" до бул. "Джеймс Баучер", направо по бул. "Черни връх" по маршрута си в посока ж.к. Студентски град.


Здравното министерство реанимира българската донорска програма. Това стана ясно от

Здравното министерство реанимира българската донорска програма. Това стана ясно от ...

......... Пенков. В момента има два подготвени лицензирани центъра за трансплантация на бял дроб и сърце.  Междувременно БНР съобщава, че Адриан Петков, един от българите, чакащи за белодробна трансплантация, е починал в Правителствена болница. Младият мъж беше включен в листата от чакащи към Изпълнителната агенция по трансплантации през февруари тази година.


Жените социалистки искат семейно подоходно облагане, безплатни детски градини и

Жените социалистки искат семейно подоходно облагане, безплатни детски градини и ...

......... добри предложения, които направиха жените социалистки, да намерят своето място в окончателния вариант на "Визия за България". От кръглата маса стана ясно, че през следващата година акцент ще бъде темата за включване на повече жени в политиката и участието им в предстоящите избори през 2019 г. и най-вече в местните.


Държавата ще поеме до 50% от инвестициите за разкриването на

Държавата ще поеме до 50% от инвестициите за разкриването на ...

......... по цифрова икономика и общество Мария Габриел обяви, че целта на Еврокомисията е и в следващата обща селскостопанска политика да има ресурси, които да позволят модернизация на земеделието. Габриел каза още, че за следващите две години са предвидени 160 милиона лева за финансиране, свързано с новите технологии в селското стопанство.


До момента Военномедицинска академия (ВМА) е извършила чернодробна трансплантация на

До момента Военномедицинска академия (ВМА) е извършила чернодробна трансплантация на ...

......... благодарността си към лекарите и близките на донора: "Това не може да оцени, няма равностойност. Благодарение на тези хора живея втори живот. Всеки си мисли, че на него няма да се случи, но никой не е застрахован. Трябва да е ясно - един умира, но дава живот на трима-четирима други".


Софийската градска прокуратура /СГП/ е образувала досъдебно производство по сигнали

Софийската градска прокуратура /СГП/ е образувала досъдебно производство по сигнали ...

......... пари", което е в съответствие със закона за мерки срещу изпирането на пари. "По сигнала се работи изключително интензивно. Блокиран е паричен превод в евро, който граничи с размера на 14 млн. евро", каза още главният прокурор. Дончев е подал сигнал за злоупотреби при усвояването на средства от европейските фондове.


Виктория Маринова вероятно е убита от психопат. Това смята бившият

Виктория Маринова вероятно е убита от психопат. Това смята бившият ...

......... по думите му, убийството на Виктория ще бъде разкрито. Тялото на 30-годишната журналистка Виктория Маринова, която е брутално бита, изнасилена и обезобразена, беше открито в Русе в събота. Все още няма задържани за убийството. Според разследващите полицаи все повече избледнява версията, че Виктория е била жертва на професионалната си дейност.


Бяло тефтерче на Десислава Иванчева е едно от основните доказателства

Бяло тефтерче на Десислава Иванчева е едно от основните доказателства ...

......... от ареста, че назначава пиара на района Петър Кърджилов за зам.-кмет на "Младост". В края на май месец спецсъдът отстрани Иванчева като кмет на столичния район "Младост". На 1 август бившата кметица Десислава Иванчева влезе в болница, окована с белезници и на краката. Заедно с нея бе прегледана и Петрова.


Aтракционен влак тръгна от Централна гара по повод 130 години

Aтракционен влак тръгна от Централна гара по повод 130 години ...

......... неделния са теглени от парен локомотив № 16.27, а в съставите им пътуват личният вагон-салон на цар Борис III от "Корона експрес" и най-големият салонен вагон от царския влак. Всеки от тези влакове е съставен и от вагона за настаняване на пътниците. Всички имат възможност да разгледат специално прикачените вагони.


На единението на нацията акцентира в речта си президента Румен

На единението на нацията акцентира в речта си президента Румен ...

......... политиката. Че наследените обществени разломи трябва да се преодоляват, а не да бъдат употребявани за злободневен политически бизнес. Че ожесточението от миналото, минира пътя към бъдещето. България избра пътя на европейска демокрация и трябва да гради своето бъдеще около принципите на свободата, законността, справедливостта и уважението към човека, каза още той.