С празничен водосвет и литургия на 23 април бе проведена

С празничен водосвет и литургия на 23 април бе проведена ...

......... в строителството. Портфолиото на дружеството включва успешно изградени и реализирани девет жилищни сгради, две сгради с обществено предназначение и две новостроящи се, с общо РЗП 75300 кв. м. Мотото на "Явор" АД е "Създаваме дом и среда". Това се вижда във всички техни реализирани и новостроящи се проекти. Явор АД[email protected]


България и българският народ се опълчиха на омразата, расизма и

България и българският народ се опълчиха на омразата, расизма и ...

......... заключение Екатерина Захариева. Ако досега борбата с езика на омразата и антисемитизма беше дело само на еврейската общност, днес МВнР, министър Захариева, Георг Георгиев, българската дипломация и държавата обединиха усилията си, Това заяви председателят на Организацията на евреите в България "Шалом" Александър Оскар. Той призова да отстояваме своите демократични ценности.


Конкретни предложения за взаимно сътрудничество. Това обсъди министърът на транспорта,

Конкретни предложения за взаимно сътрудничество. Това обсъди министърът на транспорта, ...

......... работодателска организация в сферата на туризма се обединиха около мнението, че развитието на транспортната инфраструктура трябва да бъде погледнато и от гледна точка на туристическия бранш. По този повод те обсъдиха отдаването на концесия на летището в Балчик, което ще даде възможност за разгръщането на потенциала на Северното Черноморие.  


"България ще продължи да подкрепя Сърбия по пътя й към ...

......... за сближаване на сръбското и европейското образование и други. Страната ни осигурява и 35 000 лв. за продължаване на проекта на Центъра за изследване на миграцията в Сърбия, в резултат на който за първи път през 2018 г. в национален сръбски всекидневник бяха публикувани статии и новини на български език.


Много от търговците на употребявани автомобили са пред фалит, след

Много от търговците на употребявани автомобили са пред фалит, след ...

......... ни се оплакват, че са им пробутали автомобил със строшен двигател или скоростна кутия или друга повреда. Аз лично не мога да си позволя да продам на някого кола, без да я изпробва, а ако забележа някой дефект, да не го оправя, преди да дам колата на клиента", коментира Доросиев.


Да помогнеш, да направиш добро, да правиш добро означава да

Да помогнеш, да направиш добро, да правиш добро означава да ...

......... активна пенсионна възраст. ГЕРОИТЕ 2019 се осъществяват по проект на Фондация "Америка за България" и с подкрепата на UniCredit Bulbank - суперпартньор и Hewlett Packard Enterprise - партньор. Повече информация, както и подробните критерии на наградите, ще намерите на awards.timeheroes.org. Можете да разгледате предните две издания тук: https://awards.timeheroes.org/geroite-2018 и https://awards.timeheroes.org/geroite-2017.13 души са били задържани преди, по време на и

13 души са били задържани преди, по време на и ...

......... за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Общо 12 души във видимо нетрезво състояние са били върнати от входовете на стадиона. ЦСКА и Левски не успяха да излъчат победител в дербито от 30-ия кръг на Първа лига. Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" завърши 0:0, съобщи Topsport.bg.


Сайтът на парламента parliament.bg не работи. При опит да бъде

Сайтът на парламента parliament.bg не работи. При опит да бъде ...

......... Сайтът на парламента parliament.bg не работи. При опит да бъде отворен, той не се зарежда в продължение на няколко часа. Това установи проверка на News.bg.  Все още няма информация дали става въпрос за технически проблем.  


Не трябва да има политици с почти пожизнена охрана като

Не трябва да има политици с почти пожизнена охрана като ...

......... гърба на данъкоплатеца." - обобщи той. Ген. Владимиров коментира, че във ведомствата, в които няма нужда от най-висок клас автомобили, НСО трябва да използва коли "среден клас", за да не свързват хората службата само с лъскавите возила и да не я обвиняват службата, че се превръща в "скъпоструваща таксиметрова компания".


Огромният интерес към изложбата

Огромният интерес към изложбата "Васил Иванов (1909 - 1975). Колекция ...

......... Ще прозвучат произведения на учителя Петър Дънов и специално подбрани за темата класически произведения, в изпълнение на Гиргина Гиргинова - сопран, Йоана Стратева - цигулка и Ивелина Иванчева - пиано. Изложбата може да видите до 19 май 2019 г. в залите на Национална галерия Двореца. Повече за двете събития: https://www.facebook.com/events/2691678767516235/https://m.facebook.com/events/1541706302629459/


Без документи е изградена сауната на терасата в жилището на шефа

Без документи е изградена сауната на терасата в жилището на шефа ...

......... нередности с имот Георгиев заяви, че няма да влиза в обяснителен режим. На 4 април, след като главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще иска проверка срещу него, Георгиев излезе в отпуск. Скандалът "Апартаментгейт" продължава да разтърсва властта. Днес бе подадена поредната оставка - на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев.Написал съм тази книга за тези, които не са преживели

Написал съм тази книга за тези, които не са преживели ...

......... Затова България катастрофира много тежко и обяви фалит. До втората икономическа катастрофа се стигна заради отказа да се осъществят реформите, започнати по времето на Димитър Попов и от правителството на Филип Димитров. Лошо управление и отказ да се правят реформи доведоха до втората икономическа криза в страната, заяви още експремиерът.


Окръжният съд в Габрово остави окончателно в ареста тримата биячи

Окръжният съд в Габрово остави окончателно в ареста тримата биячи ...

......... на 11 април, военният министър Красимир Каракачанов свика извънредна среща в МС, на която увери, че ситуацията е овладяна. Източник: Стотици габровци се събираха няколко вечери подред на протести след случая, като се стигна и до сблъсъци.  Ромите в града пък твърдят, че от страх спират децата си от училище. 


Пътната полиция започва засилени проверки по пътищата от днес до

Пътната полиция започва засилени проверки по пътищата от днес до ...

......... за използването на обезопасителни средства при пътуване. Едновременно с това водачите ще бъдат проверявани за употреба на алкохол. Особено внимателно ще се следи и за спазването на ограниченията на скоростта. Съобщава се, че специално внимание ще бъде отделено за водачите на мотоциклети и правилното поставяне на регистрационните табели на моторите.


Пета поредна вечер на протести в Габрово, предаде bTV. Стотици

Пета поредна вечер на протести в Габрово, предаде bTV. Стотици ...

......... петък отново се състоя протест, като този път се събраха хиляди недоволстващи. Стигна се до сблъсъци и ранени граждани. В размириците пострадаха оператор, репортер и полицай. Така се стигна и до подаването на оставка от страна на шефа на полицията в Габрово в града по искане на премиера Бойко Борисов.


След девет часа дебати, избрахме своята листа за европейските избори.

След девет часа дебати, избрахме своята листа за европейските избори. ...

......... на Националният съвет, което уважавам. От тук нататък за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет. Пожелавам ви успех и съм сигурна в победата, каза още Нинова. Премиерът Бойко Борисов се подигра с листата на БСП. По думите му тя била на принципа - шионин, Държавна сигурност, шпионин, Държавна сигурност.Президентът на ПЕС Сергей Станишев е пети в евролистата на

Президентът на ПЕС Сергей Станишев е пети в евролистата на ...

......... заяви, че ще настоява за нова процедура. Борисов за евролистата на БСП - шпионин, ДС, шпионин, ДС И герберите щели да станат разследващи журналисти, когато са опозиция Премиерът Бойко Борисов се подигра с листата на БСП. По думите му тя била на принципа - шионин, Държавна сигурност, шпионин, Държавна сигурност.


Стотици хора чакаха с часове, за да влязат на премиерата

Стотици хора чакаха с часове, за да влязат на премиерата ...

......... в сила думите на Йордан Соколов от 1992 г. , че в България има мафия, Костов припомни, че тогава много хора са го иронизирали. Костов обясни, че именно обстоятелството, че дълго време в представите на българите е изглеждал като човека, заграбил половината страна, го е мотивирало да напише и книгата.


Новият министър на правосъдието Данаил Кирилов отказа да коментира дали

Новият министър на правосъдието Данаил Кирилов отказа да коментира дали ...

......... длъжности. Лозан Панов не бил подал декларация пред Сметната палата. Името на Панови бе замесено в скадал с покупката на имот, за който се твърди, че Панова е придобила на съмнително ниска цена. По това време обаче двамата все още не са били семейство.   Самият Панов отказа да подава оставка. 


В усложнената геополитическа обстановка Военноморските сили на България са гарант

В усложнената геополитическа обстановка Военноморските сили на България са гарант ...

......... модулен патрулен кораб за ВМС е без алтернатива", заяви той в изказването си. Участниците в научния форум присъстваха на откриването на изложбата "На борда на флотската история", в която са представени предмети, документи и художествени произведения от фондовете на Националния военноисторически музей и неговия филиал - Военноморския музей във Варна.


От три фирми се очакват предложения за нови кораби за

От три фирми се очакват предложения за нови кораби за ...

......... е заявила участие, но това обикновено ставало в последния ден. Към момента обаче оферти се очаквали от три фирми - "Люрсен" от Германия, "Фикантиери" от Италия и МТГ "Делфин" от България. Запитан за мигрантския натиск контраадмирал Петев отбеляза, че по морската ни граница няма индикации за засилване на бежанската вълна.


Жителите на столичния квартал

Жителите на столичния квартал "Горубляне" за пореден път блокираха Цариградско ...

......... миналата година. Източник: Собствениците водят четири дела в Страсбург. Сезирали са и главния прокурор, че Общината умишлено блокира процеса на възстановяване на собствеността. В същото време върху иззетите им частни земи се разрешава строежът на частно училище и се изсипват строителни отпадъци, за които са предупредени, че трябва да изчистят.


Хомофобски скандал удари Пловдив - Европейската столица на културата, пише

Хомофобски скандал удари Пловдив - Европейската столица на културата, пише "Гардиън". ...

......... малко или много консервативен град. Други проекти трябва да са приоритет", смята Евелин Парасков, зам.-председател на Общинския съвет от групата на Съюз за Пловдив. Той подкрепя отстраняването на Куюмджиева. Според него основният проблем е липсата на прозрачност при харченето на общински средства за Пловдив 2019, а не толкова ЛГБТ съдържанието.


Български гражданин е задържан за трафик на 21,8 килограма хероин

Български гражданин е задържан за трафик на 21,8 килограма хероин ...

......... 40 пакета. Той е открит в специално приготвен тайник в лек автомобил "Фолксваген" с български регистрационни номера, информира БГНЕС. Източник: Колата е била управлявана от българин с инициали А.В.Д. В момента той е с мярка задържане под стража за 48 часа. Българинът е задържан на граничния пункт "Батровци" с Хърватия.


Демонтираха

Демонтираха "Водната стена" на столичния площад "Гарибалди", съобщава БГНЕС. Обновена ...

......... реакция на софиянци и масовото поднасяне на венци и цветя пред неразбрания монумент, столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че този обект ще бъде премахнат. Според Фандъкова процедурата за ул. "Граф Игнатиев" сега е "урок" за всички следващи, но даже и при най-подробните обсъждания след началото на работата ще има недоволни. Източник:


72 процента от българите на възраст над 16 г. определят

72 процента от българите на възраст над 16 г. определят ...

......... от мъжете и 87% от жените на възраст между 16 и 44 г. определят здравето си като добро или много добро; 69% при мъжете и 65% при жените между 45 и 64 г. и 45% при мъжете и 39 на сто при жените на възраст 65 и над 65 г.


Протекционизъм в пакета

Протекционизъм в пакета "Мобилност" вижда председателят на ПЕС и евродепутат ...

......... мен Сергей Станишев не трябва да бъде в листата на БСП за предстоящия евровот." Това заяви по-рано лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Тя е категорична за мнението си. Според нея Станишев като президент на ПЕС има много задължения. В БСП силово се налагат еднолични решения. Така Станишев коментира нейното изказване.


Почина вокалистът на Gravity Co Явор Захариев, съобщава Нова телевизия.

Почина вокалистът на Gravity Co Явор Захариев, съобщава Нова телевизия. ...

......... той беше открит в безпомощно състояние със счупен нос. Неофициално от полицията обявиха, че няма следи от насилие и влизане с взлом. БГНЕС припомня, че Gravity Co е една от най-иновативните български групи. Банда - пионер в съвременната електронно-китарна музика у нас, която имаше изключително силни години в близкото минало.


Обществена поръчка за закупуването на 3000 машини за гласуване на

Обществена поръчка за закупуването на 3000 машини за гласуване на ...

......... на комисията Стефка Стоева. Което е в рамките на нашата компетентност, ще го направим , за да може да има машинно гласуване, каза новият говорител на ЦИК Александър Андреев по отношение забавянето на обществената поръчка за машинното гласуване. Надяваме се тази седмица да бъде обявена обществената поръчка, допълни тогава той.


Пътната полиция започва масирани проверки по пътищата в цялата страна,

Пътната полиция започва масирани проверки по пътищата в цялата страна, ...

......... да използва целия си ресурс, съобщават от Пътната полиция. Към водачите се отправя предупреждение, че всички налични мобилни камери вече са на пътя, а проверяващите ще бъдат безкомпромисни към нарушителите. Хванаха шофьор да кара с над 190 км/час в Тъговищко Засечен е на пътя София - Варна в местността "Фисека"


Втори пожар избухна край Благоевград около 17 ч. днес -

Втори пожар избухна край Благоевград около 17 ч. днес - ...

......... но и млада борова гора. С огъня се борят три пожарни екипа, местни хора, служители на ЮЗДП. По-рано беше съобщено, че в една от махалите на село Бистрица е пламнал пожар, който е обхванал 40 декара смесена гора. Обновена Горски пожар възникна над Благоевград Пожарът е обхванал 40 дка гори


Трима души са били ранени след челен удар между две

Трима души са били ранени след челен удар между две ...

......... души. Една от колите рязко е навлязла в насрещното платно. Екипи на КАТ изясняват причините за инцидента. Катастрофата причини голямо задръстването на 17 километра преди Русе и в двете посоки. Движението се пропускаше, но само в една лента, тъй като другата бе затворена заради множеството разпилени части от катастрофиралите коли.


Причината за инциденти с асансьорите не се дължи само на

Причината за инциденти с асансьорите не се дължи само на ...

......... се правят без необходимата документация, въпреки че тя трябва да бъде заверена от техническия надзор. Както при автомобилите, след преустройство асансьорите също трябва да преминат през технически преглед, което да гарантира качествения ремонт. Често обаче поради незнание от страна на и на собствениците, и на фирмите тези стъпки се прескачат.


ДНСК незабавно трябва да спре строителството на небостъргача на ул.

ДНСК незабавно трябва да спре строителството на небостъргача на ул. ...

......... съобразено с новите правила по градоустройството. Считаме, че след оставката на г-н Цветанов, логичната следваща стъпка следва да бъде търсене на отговорност от страна на Дирекция "Национален строителен контрол", които година и половина бездействат по този казус. Очакваме оставката на арх. Несторов и спиране на строителството на върха на Лозенец.


Матраци НАНИ се представят на специализираното изложение ТЕХНОМЕБЕЛ 2019 в Експо

Матраци НАНИ се представят на специализираното изложение ТЕХНОМЕБЕЛ 2019 в Експо ...

......... участват в изложение ТЕХНОМЕБЕЛ 2019 в периода 26 до 30 март в ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР - София. На щанда си в зала 4 марката показва модели от новата КОЛЕКЦИЯ НАНИ 2019. Всички посетители ще имат възможността да разгледат и да изпитат най-новите достижения на експертите в продуктите за сън. Източник:


Обявиха конкурс за заемане на 64 вакантни войнишки длъжности в

Обявиха конкурс за заемане на 64 вакантни войнишки длъжности в ...

......... да отговарят кандидатите, и необходимите документи са посочени в обявата за конкурса. Тя е публикувана в интернет страницата на Националната гвардейска част на адрес. Допълнителна информация може да бъде получена и по време на информационните борси в рамките на кампанията "Бъди войник" и на единния национален телефон: 0700 20 407.


Трафикът от 33-ти до 40-ти километър на АМ

Трафикът от 33-ти до 40-ти километър на АМ "Хемус" ще ...

......... ч. движението по АМ "Тракия" в тунел "Траянови врата" в посока Бургас ще се осъществява в изпреварващата лента поради ремонт на осветителната система и видеонаблюдението в изпреварващата лента. Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат разумно и да спазват стриктно въведената временна организация на движението по време на строителните работи.


С ято бели гълъби, символ на Благовещение, на надеждата и

С ято бели гълъби, символ на Благовещение, на надеждата и ...

......... да се включите: Банковата сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, чиито титуляр е Български Червен кръст. IBAN: BG53UNCR70001522802795 Банков код: UNCRBGSF Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК.


Програмата за модернизация на въоръжените сили на България е правилният

Програмата за модернизация на въоръжените сили на България е правилният ...

......... през последното десетилетие ангажиментът на страните членки да увеличат разходите за отбрана до 2% от БВП до 2024 г. Дипломатът обаче предупреди, че НАТО не може да бъде разсейван с идеи и мисли като създаването на армия на ЕС, друг Съвет за сигурност на ООН и европейска версия на НАТО.


Делфинариумът във Варна има бебе, съобщи Нова телевизия. Делфинчето беше

Делфинариумът във Варна има бебе, съобщи Нова телевизия. Делфинчето беше ...

......... във Варна. "Това е външен открит басейн с допълнение към този, със съоръжение за допълнителен комфорт на нашите любимци", коментира управителят на делфинариума Ивелин Симеонов. Преди това малкото делфинче очаква своето кръщене. Неговото име ще бъде избрано чрез конкурс, в който гражданите и гостите на Варна ще дадат своите предложения.


Поредната група украински военни, които бяха у нас по програмата

Поредната група украински военни, които бяха у нас по програмата ...

......... програма на НАТО и на Българи. Преди нея имаше тригодишна програма, организирана от посолството на Украйна, финансирана изцяло от почтните консули на Украйна в Бургас, Пловдив и Русе. По нея преминаха рехабилитация 85 души. Тогава пристигаше по една група на три месеца, за около 10 дни." - допълва Олена Коцева.


Десетки репресирани от комунистическия режим, както и обикновени граждани се

Десетки репресирани от комунистическия режим, както и обикновени граждани се ...

......... голи ръце. Тая рана, която ние сме сложили тука, никога никой не е в състояние да я заличи." - споделя той. В лагера край Ловеч намират смъртта си над 150 души. Предстои в края на март общинският съвет в града да вземе решение за изграждане на параклис в тяхна памет.


Общински служители ще проверяват правата за музиката в търговските обекти.

Общински служители ще проверяват правата за музиката в търговските обекти. ...

......... са включени в съответния регистър на Министерството на културата. Мая Никовска от Министерството на туризма разясни споделената отговорност и споделените задачи на общините и ведомството за категоризацията на туристическите обекти във връзка с въвеждането на Единната система за туристическа информация, която става задължителна за всички хотелиери и ресторантьори от есента. 


Стотици пловдивчани се събраха на протест срещу застрояването на парк,

Стотици пловдивчани се събраха на протест срещу застрояването на парк, ...

......... застроен. Беше обявено и че два дни след като са били засадени нови 40 дръвчета от хората от квартала, е дошла бригада, която е направила опит да ги отреже. По сигнал на хората и след намесата на полицията това е било предотвратено. Планирани са протести и през следващата седмица. Източник:


За втори пореден ден недоволни от управлението на страната се

За втори пореден ден недоволни от управлението на страната се ...

......... на главен прокурор. Протестиращи с жълти жилетки искат оставка на правителството пред НС Демонстрантите блокираха движението и заплашиха с щурм на парламента Вчера около 100 души се събраха на протест пред сградата на Народното събрание. Демонстрацията беше обявена като мегапротест, но се събраха едва 100 души, облечени в жълти жилетки.


Граждани на

Граждани на "Горубляне" блокираха "Цариградско шосе" в знак на протест, ...

......... миналата година. Собствениците водят четири дела в Страсбург. Сезирали са и главния прокурор, че Общината умишлено блокира процеса на възстановяване на собствеността. В същото време върху иззетите им частни земи се разрешава строежът на частно училище и се изсипват строителни отпадъци, за които са предупредени, че трябва да изчистят. Източник:


Елена Йончева е избрана за водач на листата на БСП

Елена Йончева е избрана за водач на листата на БСП ...

......... е избрана за водач на листата на БСП на вота за Европейски парламент. Тя беше избрана на пленума на БСП след тайно гласуване. По-рано лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска Йончева да оглави листата. Обновена Гергов иска Станишев начело на евролистата на БСП Друг водач би бил лош знак към социалистите Очаквайте подробности!


След получен анонимен сигнал за поставено взривно устройство от 18:10

След получен анонимен сигнал за поставено взривно устройство от 18:10 ...

......... от БДЖ. Обновена Евакуираха жп гарата и автогарата в София Заради сигнал за бомба Не е имало прекъсване на движението на влаковете, като клиентите на БДЖ са насочвани да си закупуват билети от превозния персонал в композициите. В момента движението на влаковете през Централна гара София се осъществява по разписание.


28-годишният австралиец Брентън Тарант, основният заподозрян за терора в Нова

28-годишният австралиец Брентън Тарант, основният заподозрян за терора в Нова ...

......... в две джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия. По-рано беше разпространена информация, че разследват Тарант за връзки с паравоенни у нас. Вчера стана ясно, че е имало надписи на български на пълнителите на стрелеца. Какво пише на оръжията на стрелеца от Нова Зеландия? На оръжията има и надписи на български език


"Ай Си Джи Би" АД (ICGB) успешно финализира обществената поръчка ...

......... развитието на пазара и по този начин позволявайки обратно подаване (от България към Гърция) с допълнително изграждане на компресорна станция. Налице е подписан Меморандум за разбирателство между "АЙ СИ ДЖИ БИ" АД и TAP AG относно съвместни действия във връзка с бъдещо свързване на газопровода IGB и с Трансадриатическия газопровод.


БСП е демократична партия, това е наше предимство, заяви лидерът на

БСП е демократична партия, това е наше предимство, заяви лидерът на ...

......... "Турски поток" - след Турция той влиза в Европа Влизам в тази кампания, за да победя ГЕРБ, закани се президентът на ПЕС. Имам какво да предложа и да дам за тази кампания, увери той. От думите му стана ясно, че не е поставян въпросът за изключване на столетницата от ПЕС.


На Балканите върви една вълна на радикализация. Това коментираха пред

На Балканите върви една вълна на радикализация. Това коментираха пред ...

......... на Балканите. Божилов смята, че атентаторът е действал сам. Радикализацията върви, притеснен е експертът по сигурността. Много са факторите, които могат да радикализират една личност, по мнението на Божилов. Терористът от Нова Зеландия написал Булаир и Фружин на пълнителите си Записани са и други исторически събития и личности от Европа


Все повече двойки у нас имат репродуктивни проблеми. По последните

Все повече двойки у нас имат репродуктивни проблеми. По последните ...

......... но много от бременните жени са с оплаквания още от средата на бременността. "Физиотерапията е отличен метод за справяне с подобни здравословни проблеми", подчерта Мирослав Маринов. Според медиците при част от жените болките по време на бременността стават хронични. В този случай физиотерапията е задължителна, за да се избегне дискомфорта.


Броени дни след като каменните ограничители по столичната улица

Броени дни след като каменните ограничители по столичната улица "Граф ...

......... се слива с настилката, което ги прави трудно забележими. От Столичната община отказаха коментар. Според столичани, ако "перките" поне бъдат направени по-цветни, ще привличат вниманието и няма да са така опасни. Фандъкова глоби със 100 хил. лв. строителя на "Граф Игнатиев" По думите ѝ следващата стъпка е прекратяване на договора


На днешната дата преди 101 години е сключен Брест-Литовският мирен

На днешната дата преди 101 години е сключен Брест-Литовският мирен ...

......... кв. км и 325 000 души население. Русия от друга страна губи 1 милион квадратни километра (26% от своята територия) и над 60 милиона души население. В учебниците по история и в нашата публичност тези факти дълго са премълчавани заради господстваща русофилска тенденция в историографията ни, наложена след 9.9.1944 г.


Специален ред за движението към връх Шипка е организиран във

Специален ред за движението към връх Шипка е организиран във ...

......... към връх Шипка. От 13 до 18 ч движението отново е еднопосочно, но в обратната посока. Трафикът ще се пренасочва през Прохода на Републиката по маршрута Русе - Велико Търново - Дебелец - Прохода на Републиката - Гурково - Казанлък и обратно. Ограниченията не важат за организирания междуградски автобусен транспорт.


Работната вечеря на премиера Бойко Борисов и генералния секретар на

Работната вечеря на премиера Бойко Борисов и генералния секретар на ...

......... на генералния секретар. Тази година Северноатлантическият алианс отбелязва своята 70-та годишнина, а България - 15 години пълноправно членство в НАТО. Източник: Годишнините ще бъдат отбелязани с редица събития. Документален филм, публични лекции и фотографска изложба в София са само част от включените в Националния план от инициативи по този повод.


За проекти на общините да бъдат разпределени допълнително 24 млн.

За проекти на общините да бъдат разпределени допълнително 24 млн. ...

......... за доставка на нови автобуси, тролеи и трамваи за столицата. Пред журналисти заместник-регионалният министър коментира, че община Пловдив изпълнява с ускорени темпове проектите си, финансирани от ОПРР. Сред участниците във форум са Аурелио Сесилио, Райчъл Беамонт и Йо Говаертс от Генерална дирекция "Регионална и градска политика" в Европейската комисия.  


"Безпрецедентно е в историята на адвокатурата да ни се вменяват задължения ...

......... да водим гражданите с нас за ръчичка по различните служби", поясни адвокат Вълчев. Органи на адвокатските колегии се избират с пълномощни, а избирателното право винаги трябва да бъде пряко и лично, категорични бяха от гилдията в искането си за електронно гласуване за избор на висши органи на адвокатурата у нас.


Полицията откри над 4 тона безакцизен алкохол в пункт за

Полицията откри над 4 тона безакцизен алкохол в пункт за ...

......... в панагюрското село Левски. В хода на инспекцията е установено, че 62-годишният жител на селото съхранявал там голямо количество алкохол, разфасован в различни по вид и обем съдове. Общият обем на установената стока без бандерол е 4271 литра. Алкохолът е иззет, а мъжът е задържан в ареста на РУ-Пазарджик. Източник:


БСП диша във врата на ГЕРБ за изборите за Европейски

БСП диша във врата на ГЕРБ за изборите за Европейски ...

......... обаче може да се окаже и потенциален електорален резерв за някои формации. Проучването ни през март ще покаже дали промените в изборните правила и последвалите събития ще дадат отражение върху партийните предпочитания на българите, заключават от "Тренд". Изследването е проведено между 5 и 13 февруари. В него са участвали 1007 души.


Бурен вятър от над 100 километра в час и снеговалеж

Бурен вятър от над 100 километра в час и снеговалеж ...

......... от пътя. Видимостта на моменти е нулева. Източник: Машините на пътноподдържащата фирма постоянно почистват. Пътното платно е заснежено, опесъчено и проходимо при зимни условия. Очаква се снеговалежът да продължи днес до обяд, а вятърът ще стихне чак утре. Източник: Застудяването продължава Жълт код за валежи и вятър в цялата страна


Полицията в Благоевград издирва двама души след катастрофа в града

Полицията в Благоевград издирва двама души след катастрофа в града ...

......... след катастрофа в града вчера, предаде БГНЕС. Лек автомобил се е ударил в задната част на ТИР при навлизане в бензиностанция на Е79 край Благоевград. Водачът и спътникът му са избягали и се издирват. Сигналът за пътния инцидент е подаден малко след полунощ от района на Полигона в посока Симитли.


Пореден протест в столичния

Пореден протест в столичния "Младост 1" се проведе тази вечер, ...

......... отстранената кметица тя е станала жертва на имотна измама. на 18 октомври, се появи информацията, че Иванчева и Петрова са пуснати под домашен арест, но до реалното изпълнение на това решение не се стигна. Това се случи едва на 22 декември. Те напуснаха следствения арест в навечерието на коледните празници.


Съвместна българо-американска подготовка започва на учебен полигон

Съвместна българо-американска подготовка започва на учебен полигон "Ново село", съобщиха ...

......... щатно въоръжение и бойни припаси от Въоръжените сили на САЩ в Европа. Пристигат и бойни машини на пехотата M2A3 "Брадли", хеликоптери UH-60 "Blackhawk" и HH-60 "Pave Hawk", самоходни минохвъргачки М1064, транспортна, спомагателна и ремонтна техника. В рамките на съвместната тренировка ще бъдат провеждани стрелби и тренировъчни полети на военните хеликоптери.


От

От "Дискавъри" излязоха с позиция във връзка с казуса с ...

......... самата поредица не е продукция на Discovery Communications, а е външна такава, се допълва в позицията. Вярваме, че красотата на България заслужава да бъде представена по достоен начин не само у нас, но и в целия свят, което е основна цел и задача на този конкретен епизод, заключават от "Дискавъри".


Πpeдceдaтeлят нa Koнфeдepaциятa нa индycтpиaлнитe paбoтoдaтeли в Бългapия (KPИБ) Kиpил

Πpeдceдaтeлят нa Koнфeдepaциятa нa индycтpиaлнитe paбoтoдaтeли в Бългapия (KPИБ) Kиpил ...

......... нa МТG в Бългapия. He e извecтнa cyмaтa, ĸoятo Kиpил Дoмycчиeв щe плaти, нo e твъpдe вepoятнo тя дa e пo-ниcĸa. Πpeз 2008 г. швeдcĸaтa ĸoмпaния плaти €620 милиoнa. Дoмycчиeв e coбcтвeниĸ нa ΠKФ "Лyдoгopeц", ĸaĸтo и нa фapмaцeвтичнитe "Xювeфapмa", "Биoвeт", ĸaĸтo и нa "Πapaxoдcтвo Бългapcĸи мopcĸи флoт" и дpyги.


Най-истинското признание за Апостола ще бъдат нашите дела, с които

Най-истинското признание за Апостола ще бъдат нашите дела, с които ...

......... С тях един дякон поведе цял народ. Показа ни, че дори робът може да е свободен, както може и свободният да погуби свободата си, защото това е въпрос на избор, въпрос на борба, заяви в словото си на тържествената церемония пред Паметника на Васил Левски в София президентът Румен Радев.


Преди 146 години Апостолът на българската свобода Васил Левски прекрачи

Преди 146 години Апостолът на българската свобода Васил Левски прекрачи ...

......... ни. Българската публичност и днес в дълг пред паметта на Левски, към която може да бъде отдадена истинска почит единствено с уважение към фактите, делото и заветите му. 145 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски Обесването на Апостола от османците се случва на 6 февруари 1873 година


Стотици жители на Карлово и гости на града почетоха с

Стотици жители на Карлово и гости на града почетоха с ...

......... много места в страната. В Петрич председателят на Народното събрание Цвета Караянчева взе участие в полагането на венци и цветя, а в Брезник официално беше открит паметник на Левски. Възстановка на заседание на Революционния комитет на Васил Левски направиха деца в Чепеларе в навечерието на 146-ата годишнина от неговото безсмъртие.