Днес правителството взе решение и разпореди имот от публична държавна

Днес правителството взе решение и разпореди имот от публична държавна ...

......... млрд. лв. На 28 април бяха избрани членовете на Управителния съвет на най-младия държавен мастодонт - "Български ВиК холдинг" ЕАД: председател ще е  Иван Иванов (шеф на Българската асоциация по водите), а  членове - Илиян Илиев (директор на "ВиК Шумен" и Венцислав Тодоров (ръководител на Район "Самоков" на "ВиК София").


Спадът на чартърните полети за летния сезон до летище "Бургас"

Спадът на чартърните полети за летния сезон до летище "Бургас" ...

......... за насърчаване на чартърните полети и по други пазари като Турция, Русия, Беларус, Израел и пр., когато условията на реципрочност в епидемичната обстановка позволят това.Вицепремиерът подчерта също, че във всички хотели и заведения се спазват стриктно санитарно-хигиенните изисквания против вируса и изказа увереност, че това се прави и от летателните екипи.


До края на тази седмица се очаква да бъде подписан

До края на тази седмица се очаква да бъде подписан ...

......... от 2015 г. до днес е над 150 млн. лева. Като се включат лихвите, сумата надвишава 200 млн. лева.Срещите между партньорите продължават, а целта е договореното в документа да съдържа такива параметри, които да гарантират пълноценното опазване здравето и живота на гражданите на България и финансовата устойчивост на системата.   


Погромите от  химерите, опаковани  в лъскава реклама и лансирани от

Погромите от  химерите, опаковани  в лъскава реклама и лансирани от ...

......... продажбите може и да потръгнат.  Съвсем друг обаче е въпросът, кой "умник" е подписал разрешението за строеж на база на т. нар. обвързващ проект, при който общината е длъжна да осигури  паркоместата на инак частната сграда? Въпрос, който „БАНКЕРЪ“ зададе  още преди две години, но отговор така и не получи.


Курортният комплекс "Албена" започна поетапното затваряне на хотелите. Причината е

Курортният комплекс "Албена" започна поетапното затваряне на хотелите. Причината е ...

......... при туристите обаче не е бил регистриран. От събота всички завръщащи се в Германия от високорискови райони задължително ще бъдат тествани на пристигане в Германия, съобщи здравният министър Йенс Шпан.Досега отделните германски провинции можеха да поискат от пристигащите от високорискови райони да се подложат на 14-дневна карантина, но тестването беше доброволно. 


Общините у нас преживяват трудни месеци от началото на годината.

Общините у нас преживяват трудни месеци от началото на годината. ...

......... Видин е започнала през 1923 година. Основна водна артерия е река Дунав. За регулация и акумулация на пролетния отток са изградени два язовира - “Божурица”, “Бела Рада” и на р. Видбол. В участъка Видин-Сланотрън-Кошава има находище на високо минерализирани термални води. На територията на общината се намира единственото гипсово находище в България.Експерти на Министерството на туризма направиха спешна проверка за състоянието

Експерти на Министерството на туризма направиха спешна проверка за състоянието ...

......... е нормално на моменти да има изхвърлени на брега водорасли, но те се отстраняват всекидневно. Никъде не се виждат купчини от тях.Тази част от пясъчната ивица е сред най-посещаваните и предпочитани в града. През този летен сезон плажът предлага безплатни чадъри и шезлонги, се посочва в съобщението на ресорното министерство.


Производството на електроенергия у нас продължава да спада и през

Производството на електроенергия у нас продължава да спада и през ...

......... насока ще достигне през тази година 1 милиард евро.Според плановете на Northvolt първоначално фабриката ще има годишен производствен капацитет от 16 гигаватчаса, който ще бъде увеличен до 40 ГВч. За сравнение, Китай - най-големия световен производител в тази сфера, е разполагал през 2019-а с гигафабрика с капацитет 230 гигаватчаса. Пламен Симеонов


Летният сезон започна, но туристите ги няма. Карантина, страхове, безпокойство

Летният сезон започна, но туристите ги няма. Карантина, страхове, безпокойство ...

......... по дипломатически път да се улесни издаването на визи, което да стимулира туристопотока. От пряка полза за бизнеса са мярката за финансиране на туристическите чартъри с по 35 евро за седалка, пилотният проект за грантова схема от 10 млн. лв. по ОПИК за туроператори и турагенти, схемата 80:20 и други. 


През второто тримесечие на тази година строителите са имали повече

През второто тримесечие на тази година строителите са имали повече ...

......... се вземат предвид цените на пазара на недвижими имоти и финансовото състояние на българите - особено в условията на пандемията от коронавируса, е обяснимо, че най-висок е делът на новопостроените жилища с две стаи  (37.5%), следват тези с три стаи (35.5%), а най-нисък е делът на жилищата с шест и повече стаи.


 През последните години все повече български и чуждестранни туристи предприемат

 През последните години все повече български и чуждестранни туристи предприемат ...

......... Технологии."Пловдив полага изключителни усилия да продължи да развива културния и историческия туризъм, както и да влезе в нишата на религиозния туризъм“, заяви градоначалникът. По думите му дори и в условията на пандемия Община Пловдив продължава да привлича туристи чрез своята богата културна програма, множеството фестивали и концерти на открити сцени.Филтър на маска за лице, която е предназначена за индивидуална

Филтър на маска за лице, която е предназначена за индивидуална ...

......... многократна употреба чрез изпиране до 60°. Нано частиците, с които са покрити текстилните платове са здраво прилепнали към влакната и осигуряват преминаването на йони с различен електрически потенциал от единия слой покритие към другия, при което патогени и вируси, които се съдържат във влажните капки при дишане издишване се деактивират.


С решение правителството одобри Доброволното споразумение за гаранция съгласно Регламент (ЕС)

С решение правителството одобри Доброволното споразумение за гаранция съгласно Регламент (ЕС) ...

......... в общ размер на 25 млрд. евро.Размерът на изискуемата гаранция от дадена държава членка е пропорционален на относителния дял на брутния й национален доход в този на ЕС - съответно максималният размер на ангажимента от България е приблизително 107,5 млн. евро или 0,4 % от брутния национален доход на съюза.


Министерският съвет разреши изпълнението на хидротехнически работи във връзка с

Министерският съвет разреши изпълнението на хидротехнически работи във връзка с ...

......... на терминалите и пристанищата, разположени в района на пристанище Варна.С изпълнение на обекта ще се постигне съответствие между съществуващите възможности на корабните места в отделните пристанища и ще бъдат осигурени нужните условия за развитие на всички пристанища, в съответствие с добрата морска практика за подобряване на условията за безопасно корабоплаване.


На днешното заседание на Министерски съвет бяха отпуснати или преразпределени

На днешното заседание на Министерски съвет бяха отпуснати или преразпределени ...

......... насочени за персонала ангажиран в мерките целящи ограничаване разпространението на епидемията, в частност за Изпълнителна агенция по околна среда, Регионални инспекции по околна среда  и води и Басейнови дирекции към Министерството на околната среда и водите, чиито задължения включват обслужване и контрол „на терен“ с пряк контакт с други лица. 


Осигурителите и самоосигуряващите се лица ще подават само по електронен

Осигурителите и самоосигуряващите се лица ще подават само по електронен ...

......... ще бъдат улеснени при необходимост от подаване на документи при промяна на обстоятелствата, свързани с изплащане на обезщетения и помощи, като се предвижда заявлението-декларация да се подава и по електронен път с КЕП или с ПИК, издаден от НОИ.С промените ще се намали административната тежест за гражданите, работодателите, самоосигуряващите се.Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет ще проведат

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет ще проведат ...

......... Вносител е министърът на околната среда и водите.Ще бъде обсъден и проект на постановление за изменение и допълнение на Наредбата за паричните обeзщетения и помощи от Държавното обществено осигуряване, приета с ПМС № 188 на Министерския съвет от 2015 година. Той е внесен от министъра на труда и социалната политика. 


На днешния ден можем да си спомним за Василий Леонтиев

На днешния ден можем да си спомним за Василий Леонтиев ...

......... Таймс" използват определението „първият университетски икономист на ХХ век“.Пол Самюелсън е автор на най-продаваното ръководство по икономика за всички времена – Economics: An Introductory Analysis (първа публикация 1948 г.), преведена на над 40 езика. -Робърт Солоу (Robert Solow) е американски икономист, удостоен с Нобеловата награда за икономика през 1987 г. за приноса му към теорията на икономическия растеж.


Туроператори и турагенти излязоха на митинг пред Народното събрание. Те настояват

Туроператори и турагенти излязоха на митинг пред Народното събрание. Те настояват ...

......... които ще се разпределят грантовите схеми, второ – в какви срокове. Първо ще получим тази малка спасителна сума и какво предвиждат по-нататък, в какви срокове да се достигнат сумите, които ние искаме и са ни необходими, за да се спаси секторът", обясни Евгения Димова собственик на туроператорска агенция, цитирана от "Дарик".


През второто тримесечие на тази година местните администрации са издали

През второто тримесечие на тази година местните администрации са издали ...

......... жилищни сгради се увеличават с 15.6%, жилищата в тях - със 7.0%, а разгънатата им застроена площ - със 17.5%.Броят на започнатите административни сгради нараства със 75.0%, а тяхната РЗП - над четири пъти. Започнатите други видове сгради са повече със 7.2%, но общата им застроена площ намалява с 42.4%. 


В Русе официално бе открита обновената крайбрежна зона. Дейностите са

В Русе официално бе открита обновената крайбрежна зона. Дейностите са ...

......... крайбрежната зона по проекта се осъществи и реконструкция и рехабилитация на четири улици, свързващи центъра на града с кея - "Баба Тонка", "Славянска", "Църковна независимост" и "Райко Даскалов". Обнови се и Розариумът и зоната около него в Парка на младежта. Общата стойност на проекта е 16 860 657, 16 лева.


В опит да бъде закрепен кабинетът "Борисов 3", началниците на

В опит да бъде закрепен кабинетът "Борисов 3", началниците на ...

......... която стърчеше на плажа. Не бяха забелязали и пясъка около нея, защото беше покрит с изкуствена трева, върху която имаше кътове за отдих и за софри, фитнес уреди и паркинг.Но... както прекрасно знаем, тук е така - има си време за гледане и виждане, има си време и за слепота...


Фондът за иновации на Европейската комисия обяви началото на първи

Фондът за иновации на Европейската комисия обяви началото на първи ...

......... за малки проекти (с капитал под 7.5 милиона евро) в края на тази година.Фондът за иновации представлява една от най-големите програми в света за подкрепа на иновациите в нисковъглеродните технологии. Той се финансира от приходи от търгове на квоти за емисии от Схемата за търговия с емисии на Европейския съюз.  


Китай е един от важните партньори на България през годините.

Китай е един от важните партньори на България през годините. ...

......... у нас, в които да участват китайски инвестиции. Проблемът е, че българското правителство не дава държавни гаранции, а китайците са свикнали да работят по такъв  начин. И още нещо специфично за бизнеса от тази азиатска страна - самоучастието в проектите. А то  е сред основните изисквания за финансиране от Китай.


Китай шества по света - и в качеството на  търговец,

Китай шества по света - и в качеството на  търговец, ...

......... китайците на европейските пазари. А Югоизточна Европа е един от маршрутите, през които става навлизането. И това е и причина  Китай да се ориентира към проекти в инфраструктурата - пътища, мостове, пристанища, летища, жп линии, вятърни паркове... И е напълно възможно да се случи при близостта ни с  това кръстовище.


Кметът на Пловдив Здравко Димитров предприема сериозни действия за ускоряването

Кметът на Пловдив Здравко Димитров предприема сериозни действия за ускоряването ...

......... наем и през лятото се посещават от почиващи и туристи. Около тях може да се кара водно колело, лодка или джет.Край бреговете на язовира има добри условия за туризъм. Създадени са почивни станции и хотели. Покрай язовира минава пътят Кричим-Девин. Добра гледка към местността се разкрива от връх Свети Илия.


Премиерът Бойко Борисов обеща втора мащабна сума за подпомагане в рамките

Премиерът Бойко Борисов обеща втора мащабна сума за подпомагане в рамките ...

......... толкова настоятелно да търсят национално съгласие как да преодолеем зимата, приказват“, каза министър-председателят.По време на срещата животновъдите изразиха удовлетворение от бързото изплащане на средства от „Фонд Земеделие“ въпреки трудностите, породени от кризата с COVID-19. Премиерът Борисов отбеляза, че правителството ще продължи да работи в подкрепа на всички браншове в сектора.


Вече имаме разписан пилотен проект за около 10 млн. лв.

Вече имаме разписан пилотен проект за около 10 млн. лв. ...

......... и да се разглеждат възможностите за уеднаквяване на изискванията спрямо актуалната епидемична обстановка. Участниците в съвета настояха да бъде направен анализ и на ситуацията по отношение на Турция, както е един от големите пазари за нас, и да се коментират възможностите също за отваряне на пътувания от южната ни съседка.


KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия и ОББ Асет Мениджмънт, и

KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия и ОББ Асет Мениджмънт, и ...

......... каза Йохан Лема, Главен изпълнителен директор на КВС Асет Мениджмънт Груп.  Всякаква актуална информация, относима към инвеститорите, ще бъде също така публикувана на корпоративния уебсайт в специален раздел, създаден за тази цел, а служителите от Контактния център на ОББ са готови да отговорят на всякакви запитвания на телефон 0700 117 17. 


Проект за изменение на наредба предвижда възможността собствениците или превозвачите

Проект за изменение на наредба предвижда възможността собствениците или превозвачите ...

......... на администрацията, управляваща пътя, лицата, които извършват превозите, и службите за контрол.Публикуваният за обществено осъждане проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 11 от 2001 г. за движение на извънгабаритни и/или тежки пътни превозни средства е разработен на основание чл. 139 от Закона за движението по пътищата.


Подозрителен търг за електроенергия на „Топлофикация София“ накара едрия бизнес

Подозрителен търг за електроенергия на „Топлофикация София“ накара едрия бизнес ...

......... не може да се проследи поради това, че по веригата дружеството е собственост на различни юридически лица от чужбина, които се явяват компании майки една на друга? На кого са препродадени впоследствие количествата електроенергия, предмет на далаверата? Дали няма да се стигне до познати имена в сенчестите електроенергийни среди?“Пламен Симеонов


Под ръководството на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова

Под ръководството на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова ...

......... да се възползваме по най-добрия начин от нея.Николова прогнозира, че и през следващата година туристите в световен мащаб ще избягват голямата концентрация на хора на едно място или прекалената физическа близост.Тя припомни, че правителството вече е предприело редица мерки, за да подпомогне на бранша и да намали икономическите последици за сектора.


VIVACOM става част от водещия телекомуникационен и медия оператор в

VIVACOM става част от водещия телекомуникационен и медия оператор в ...

......... - обединявайки активи като сръбския оператор SBB, Telemach Словения и Telemach Босна и Херцеговина.БТК, която оперира под марката "Виваком" бе приватизирана през 2004 г. и оттогава смени собствеността си пет пъти за 10 години, преди да попадне в ръцете на кредиторите от VTB, а след това на консорциума, оглавен от Спас Русев.


Министърът на икономиката Лъчезар Борисов обяви пред журналисти в Народното

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов обяви пред журналисти в Народното ...

......... дали се отпускат пари. Единият сигнал вече е предаден на прокуратурата, уведомен е и премиерът Бойко Борисов. Започва и проверка на вече съществуващи проекти, за да се установи дали, ако се отпуснати средства за машини, те са били закупени. От икономическото министерство откриват специален имейл адрес и горещ телефон за подаване на сигнали.  


Министерството на здравеопазването ще раздава субсидии на инфекциозните отделения. Парламентът

Министерството на здравеопазването ще раздава субсидии на инфекциозните отделения. Парламентът ...

......... обявена извънредна епидемична обстановка.В доклада на Комисията по здравеопазване се посочва, че предложените изменения няма да доведат до въздействие върху държавния бюджет, тъй като субсидирането на лечебните заведения за болнична помощ се извършва в рамките на средствата за тези дейности по бюджета на Министерството на здравеопазването за съответната календарна година.


Близо половин милиард лева ще бъдат инвестирани в жп участъка

Близо половин милиард лева ще бъдат инвестирани в жп участъка ...

......... е подновявана, с европейски ресурс. Благодарен съм на нашите европейски партньори от Механизма за свързване на Европа, благодарен съм и на колегите, които в този не лек момент правят невъзможното. По този начин наваксаме всички затруднения, които изпитахме  по нелекия път за управление на ресурсите в този програмен период  транспортния министър.


"Ще отпуснем няколкостотин милиона за детски градини и ясли, искам

"Ще отпуснем няколкостотин милиона за детски градини и ясли, искам ...

......... столицата, а за второ класиране свободните места бяха едва 3000. Недоволните родители искат за всички деца, останали извън общинските детски заведения, да бъдат изплащани парични компенсации в размера на издръжката на прието в градина дете под формата на ваучери. Те настояват и за ударно строителство на нови детски заведения и ясен план за строежа им.  


След края на пандемията с COVID-19 ще търсим начини да

След края на пандемията с COVID-19 ще търсим начини да ...

......... експлоатация 1876 сгради, като остават да се обновят 146 броя, намиращи се на територията на 15 общини.Програмата за саниране започна през 2015 г., в навечерието на тогавашните местни избори, като за нея бяха предвидени 1 млрд. лв. от държавния бюджет. Две години по-късно бюджетът отпусна още 1 млрд. лв. за довършване на започнатите дейности. 


В районната администрация е постъпил проект за промяна на регулационния

В районната администрация е постъпил проект за промяна на регулационния ...

......... напред. При сегашната несигурна икономическа ситуация реализацията на подобни смели инвестиционни инициативи е много несигурна и би могла да се проточи допълнително. Това от своя страна създава предпоставка за пореден спрян голям строеж, което би се отразил много негативно на визията на най-представителната градска част", се казва в неговото становище. 


"Амбициите са ни до края на годината да сертифицираме и

"Амбициите са ни до края на годината да сертифицираме и ...

......... се разглеждат проектни предложения на още 68 компании. Вероятно през август месец ще започне и една нова голяма инвестиция в разширяване на българско предприятие на стойност 130 млн .лева.Ресорният министър съобщи и че ще има и мерки в помощ на българските превозвачи, като за тази цел са заделени 30 млн. лева. 


"Морето във Варненско е на 100% идеално за къпане", изтъкна

"Морето във Варненско е на 100% идеално за къпане", изтъкна ...

......... Затова не ни харесват. Десетилетия всичко е текло в морето. Сега водата е чиста. Това е добре за туризма, това е добре за хората. Магистралата върви, огромни отсечки вече са на асфалт, газопроводите вървят. Заслужаваме да не ни харесват – като се прави много, това не им харесва", констатира министър-председателят.


Преносът на природен газ за Гърция е възобновен от днес,

Преносът на природен газ за Гърция е възобновен от днес, ...

......... България към Гърция, така и в обратна посока.„И през нощта продължиха ремонтните работи”, заяви директорът на „Булгартрансгаз” Владимир Малинов по време на инспекция на „Балкански поток” в Северна България с премиера Бойко Борисов.В Гърция днес се очаква пик на консумацията на природен газ, защото температурите ще бъдат около 40 градуса. 


Няколко години подред един куп български превозвачи, транспортното министерство и

Няколко години подред един куп български превозвачи, транспортното министерство и ...

......... и контролните органи ще спират и проверяват на пътя само него. Но всичко това в България засега остава далеч на  заден план. Като част от ЕС, пакетът ще бъде приложен и у нас, но след като бъде преодоляна традиционната съпротива на тъмните сили“, коментира проф. д-р инж. Симеон Ананиев.Бисер Липов 


Българският телеком Нетера спечели конкурсите по програмата на Европейската комисия

Българският телеком Нетера спечели конкурсите по програмата на Европейската комисия ...

......... Средствата се отпускат на общините, а те избират дружествата-изпълнители.От 2019 г., когато стартира инициативата, българският телеком спечели конкурсите за изпълнител в редица общини, като вече успя да завърши проекта и да активира Wi-Fi мрежи на територията на общините Тополовград, Разград, Павел Баня, Бяла (Варненско), Макреш, Пазарджик, Бобошево, Тунджа и др. 


Премиерът Бойко Борисов инспектира "Балкански поток" в Северна България. С него беше

Премиерът Бойко Борисов инспектира "Балкански поток" в Северна България. С него беше ...

......... един от археолозите и допълни, че след няколко месеца "всичко отново ще бъде в жито".Той обяви още, че от днес започва поетапно пускане на водата към Димитровград и Хасково."Днес ще пуснем водата на хората", каза Борисов по темата за замърсяването на река Марица край Димитровград, което спря водоподаването в 48 населени места.    


Правителството задели 94 366 962 лв. за изграждането на участъка между Буховци

Правителството задели 94 366 962 лв. за изграждането на участъка между Буховци ...

......... транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София – Бургас и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на Бургас.По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в областния град.


Общинският съвет в Бургас оттегли решението си, взето на 28 април 2020

Общинският съвет в Бургас оттегли решението си, взето на 28 април 2020 ...

......... служба за охрана, които го изблъскаха обратно във водата. Няколко дни по-късно - на 11 юли, хиляди протестиращи се събраха в парка "Росенец" при акцията "Масово ходене на охраняем плаж", за да изразят недоволството си срещу заграбването на публичния ресурс. Те обаче не бяха допуснати до пътя, водещ към имението на Доган. 


Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова прие представители на

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова прие представители на ...

......... изразиха недоволството си от пренебрегването на техните проблеми, възникнали вследствие на пандемията. Те поставиха ултиматум, че демонстрациите ще продължат, докато не бъде насрочена среща с премиера."Вземането на политически решения налага и поемането на икономическа отговорност, която очакваме от премиера за предотвратяване на масовите фалити на туроператори", заявиха от "Бъдеще за туризма".


До края на 2020 г. в системата на българското здравеопазване

До края на 2020 г. в системата на българското здравеопазване ...

......... по-висок, а при по-добре финансираните – по-нисък.Отпускат се и туристически ваучери на стойност 210 лв. за медиците на първа линия в борбата с COVID-19.До момента здравното министерство е закупило 317 апарата за дихателна реанимация. Предстои те да бъдат разпределени между университетските болници. Ще бъдат закупени и 133 такива апарата за общински болници.


"Откриваме най-високотехнологични заводи с висока добавена стойност в Северозапада", заяви

"Откриваме най-високотехнологични заводи с висока добавена стойност в Северозапада", заяви ...

......... собствен женски професионален волейболен отбор.Каменов сподели пред Борисов, че преди години състоянието на залата е било толкова лошо, че се е налагало спортистите да се преобличат пред публиката.В града се изграждат няколко футболни игрища. Тази година футболният клуб "Ботев" (Враца) навършва 100-годишен юбилей, а по този повод ще бъде ремонтиран и стадионът.


Договорът за модернизация на гаровия комплекс в Нова Загора вече

Договорът за модернизация на гаровия комплекс в Нова Загора вече ...

......... гаров комплекс Нова Загора се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) чрез Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020 г.". Стойността на договора за строителство на обекта е 2 721 279  лв. без ДДС, а  изпълнител е "ВДХ" АД - новото име на "Водстрой 98" АД.


Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обсъди държавната подкрепа за

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обсъди държавната подкрепа за ...

......... гарантира бъдещото му функциониране.Николова увери, че предложенията ще бъдат разгледани. И допълни, че се надява на съвместна конструктивна работа, с която да се търсят навременни и работещи решения в полза на бизнеса.Вицепремиерът представи и днешното решение на правителството за намаляване на ДДС за туроператорите на 9%. Предстои предложението да бъде гласувано от Народното събрание. 


След заседанието на Коалиционния съвет премиерът Бойко Борисов представи новите, одобрени

След заседанието на Коалиционния съвет премиерът Бойко Борисов представи новите, одобрени ...

......... проекти се отпускат 355 млн. лв. на Министерството на регионалното развитие и благоустройството;За допълнителни разходи на Министерството на вътрешните работи се отпускат 3 млн. лв. Намаляване на ДДС на 9% за случайните превози, производители на вино и бира; За пакета от мерки премиерът Бойко Борисов съобщи още в четвъртък, когато анонсира рокадите в кабинета.Очаквайте подробности.


Газопроводът България-Гърция е гръмнал в района на Кулата, съобщи bTV.  Всички

Газопроводът България-Гърция е гръмнал в района на Кулата, съобщи bTV.  Всички ...

......... развитието на пазара и по този начин позволявайки обратно подаване (от България към Гърция) с допълнително изграждане на компресорна станция. Налице е подписан Меморандум за разбирателство между „АЙ СИ ДЖИ БИ” АД и TAP AG относно съвместни действия във връзка с бъдещо свързване на газопровода IGB и с Трансадриатическия газопровод.


Около 1200 общински пътя са в лошо състояние, около 900

Около 1200 общински пътя са в лошо състояние, около 900 ...

......... смятат, че критериите за достъп на общините до Програмата да следва да отчитат състоянието на отсечките, както и разпределението им по райони за планиране и да бъдат изработени съвместно с НСОРБ. Сдружението ще внесе предложението, като част от цялостния пакет на НСОРБ в рамките на преговорите за Бюджет 2021 г.


Братята Динко и Йордан Диневи за пореден път показаха, че

Братята Динко и Йордан Диневи за пореден път показаха, че ...

......... за прилагане на принудителни административни мерки,- брой на случаите с установени данни за извършени престъпления, които са изпратени на съответните "наказателни" прокуратури и компетентните органи на МВР. Звучи много сериозно, нали? Ще видим, защото и тук е като в кулинарията - пресолената манджа е също толкова блудкава, колкото е безсолната... 


Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова призова българите да

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова призова българите да ...

......... Св. Константин и Елена” АД обяви, че очакват през октомври първите германски туристи в рамките на новия проект.Вицепремиерът Марияна Николова подчерта, че програмата ще даде тласък за превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация. По този начин ще се развият СПА курортите Сандански, Велинград, Хисаря, Поморие, Вършец, Девин и др.


Столицата може да има обществени велосипеди до края на годината. Проектът

Столицата може да има обществени велосипеди до края на годината. Проектът ...

......... е 1 лев на час. Всички велосипеди ще са оборудвани с GPS-и, за да може да се следи местоположението им и да се осигури охраната им. Концесионерът ще трябва да инвестира 1.6 млн. лв. за минимум осем години, като за осигуряване на приходи му се предоставят 150 места за външна реклама.


Още едно признание за български мениджър. Георги Ганев поема поста

Още едно признание за български мениджър. Георги Ганев поема поста ...

......... продукция варира от мощни суперковпютри до последните постижения в областта на микро- и наноелектрониката. Компанията е притежател на огромно количество патенти.Разпространеното прозвище на компанията е Big Blue -  "големият син" или "синият гигант".През 1972 г. хоризонталните черти заменят плътните букви, използвани дотогава в логото, за да придават "скорост и динамика".


Аквапаркът в парк „Възраждане“ отваря в понеделник, 27 юли. Това

Аквапаркът в парк „Възраждане“ отваря в понеделник, 27 юли. Това ...

......... дка.Вътрешният басейн работи от средата на юни, а от следващата седмица ще може да се посещава и с карти „Мултиспорт“. Цената на едномесечната карта за плуване е 126 лева, а 340 лева струва тримесечната карта.В спа центъра се предлагат водна аеробика, подводен душов масаж, антиоксидантна вана, ароматерапевтична вана, масажи и солна стая.


Общо 3687 работни места са запазени в област Търговище благодарение

Общо 3687 работни места са запазени в област Търговище благодарение ...

......... Търговище – Шумен – Варна. Тенденциите в развитието на населението са: постепенно намаляване на общото население и възпроизводствения потенциал, повишаване на образователното равнище. Сред големите предприятия са "Божер 2000" АД, "Винпром Търговише" АД, Кока Кола НВС България" АД, "Тракия глас България" ЕАД (Шишеджам), "Терем-Хан Крум" ЕООД, "Мебел Стил" ООД и други.  


Четири знакови сгради – паметници на културата получават финансиране от

Четири знакови сгради – паметници на културата получават финансиране от ...

......... постройка в този квартал и единствената, строена за жилищни нужди.-  Сградата на БАН  на ул. „Московска” № 45 също е по проект на арх. Георги Кунев. Тя е построена през 1924 – 1925 г. за жилище на сестрата на Никола Мушанов и е свързана във втори етаж с неговата къща.


Административният съд София-област отмени решението на Комисията за защита на

Административният съд София-област отмени решението на Комисията за защита на ...

......... указания дадени в мотивите на съдебното решение" и "осъжда Комисия за защита на конкуренцията да заплати на „Еврохолд“ разноските по делото в размер на малко над 10 хил. лева", е записано в съдебното решение.  Пояснено е обаче, че решението може да се обжалва с касационна жалба в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.Очаквайте подробности


Столична община ще възложи независима техническа експертиза за възстановяване на

Столична община ще възложи независима техническа експертиза за възстановяване на ...

......... да възстановяват, разширяват и изграждат лифтови съоръжения. Моята цел е да възстановим във възможно най-кратки срокове Княжевския, а и след това и Драгалевския лифт."Убедена съм, че това може да се случи, без да превръщаме планината и достъпа на софиянци до нея в заложници на корпоративни интереси и процедурни хватки",  каза също кметицата.


Договорът за модернизация на железен път, контактна мрежа и системи

Договорът за модернизация на железен път, контактна мрежа и системи ...

......... ЕООД. Обект „Модернизация на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в железопътни участъци Пловдив-Крумово и Пловдив–Скутаре, включително в гарите Пловдив разпределителна, Крумово, Скутаре и разделен пост Тракия“ е част от проект „Развитие на железопътен възел Пловдив“ и се съфинансира със средствапо Механизма за свързване на Европа (МСЕ).


Депутатите приеха промените за студения резерв. Те бяха заложени в

Депутатите приеха промените за студения резерв. Те бяха заложени в ...

......... при сделката с почетния председател на ДПС била по-ниска, защото дружеството имало кредити и задължения.Преди година най-голяма сума за подсигуряване на мощности получи ТЕЦ "Варна" - 26.5 млн. лева. Договорът за т.нар. студен резерв е до 31 юли 2020 г.  През 2018 г. ТЕЦ "Варна" получи 27,8 млн. лв. за предоставяне на студен резерв.


Депутатите приеха окончателно промените в Закона за хазарта. В новите

Депутатите приеха окончателно промените в Закона за хазарта. В новите ...

......... в измененията мафиотски игри и лобизъм. Според протестиращите вдигането на лицензите за отваряне на игрални зала и казина обрича на гибел малките и средни играчи в бранша.От браншовите организации също изказаха недоволство, че промените, внесени между първо и второ четене на закона, се приемат без обществено обсъждане с представители на бранша и оценка на въздействието.  


"ЧЕЗ ЕСКО България" ЕООД е сключило договор с "Трейс Ипома"

"ЧЕЗ ЕСКО България" ЕООД е сключило договор с "Трейс Ипома" ...

......... до 330 000 тона. Ще спаднат и генерираните количества отпадъчна пепел, сгурия и гипс с около 150 000 тона, а ще се намалят и емитираните замърсители от изгаряне на въглища:прах, серни оксиди, азотни оксиди и въглероден оксид. "Топлофикация - Перник" се готви до пет години да премине изцяло на газ.


Общо 339 работодатели от област Русе са се възползвали до

Общо 339 работодатели от област Русе са се възползвали до ...

......... централна зона, пояс от жилищни квартали и две промишлени зони - Източна и Западна, където е концентрирана по-голямата част от индустрията на Русе.Сред големите компании в областта на "Монтюпе" ЕООД и "Витте Аутомотив България" ЕООД за производдтво на компанинети за автомобили, "Каолин" ЕАД, "Дунарит" АД, "Еконт Експрес" ООД и други.


От 9 часа ще има пленарно заседание на Народното събрание.Предстои

От 9 часа ще има пленарно заседание на Народното събрание.Предстои ...

......... местното самоуправление и местната администрация (Общ проект, изготвен от Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление въз основа на приетите на първо гласуване на 16 юли. законопроекти с вносители: Александър Ненков и група народни представители (1 юли); Искрен Веселинов, Емил Христов, Александър Ненков и Младен Шишков (на 9 юли).