Трябва да работим за надграждане на икономическото сътрудничество и да

Трябва да работим за надграждане на икономическото сътрудничество и да ...

......... обяви, че партньорството в този сектор ще бъде сред акцентите на предстоящия бизнес форум.В генералното консулство на страната ни в Ниш българският вицепремиер се срещна и с наши сънародници от културно-информационните центрове в Цариброд, Босилеград и Звонци. В срещата участваха и представители на българо-сръбските центрове в Зайчар, Враня и Ниш. 


Цената на новия луксозен апартамент на Цветан Цветанов е лична

Цената на новия луксозен апартамент на Цветан Цветанов е лична ...

......... още през 2009 г., преди да стане министър на културата, е декларирал имуществото и средствата пред Сметната палата. "През 2009 г., преди да стана министър на културата, по закон съм си декларирал имуществото и средствата пред Сметната палата и те и до днес са публично достъпни", се казва в позицията. 


Правителството утвърди на днешното се редовно заседание Меморандум за разбирателство

Правителството утвърди на днешното се редовно заседание Меморандум за разбирателство ...

......... изпълнение на съвместни проекти, обмен на информация, сключване на споразумения/декларации за сътрудничество в конкретна област.В документа е предвидено разработване и приемане на Двугодишна програма, която да съдържа конкретни разработки на дейностите по сътрудничеството. С Меморандума за разбирателство се създава Смесена комисия за сътрудничество в областта на опазването на околната среда.


Най-голямата хотелска верига в света - Marriott International Inc., която

Най-голямата хотелска верига в света - Marriott International Inc., която ...

......... Resorts Worldwide и така се създаде най-голямата хотелска група в света - с общо 1.1 млн. хотелски стаи. Сделката пък беше на стойност от 12.5 млрд. долара. А с нея Marriott International добави в портфолиото си и два обекта на Starwood Hotels у нас - "София хотел Балкан" и "Сенс" в столицата.


6 546 466, 29 лв. са отделените средства за програмния период 2014

6 546 466, 29 лв. са отделените средства за програмния период 2014 ...

......... и повишаване качеството на образованието“, посочи Янев. Той отчете, че над 1 млрд. и 380 млн. лв. са средствата, които се отделят за образование в мандата 2017 – 2021 г. „За 2019 г. средната брутна заплата на учителя надвишава средната за страната“, отбеляза още областният координатор на ГЕРБ – Кюстендил.


Промените от 2015 г. доведоха до финансово стабилизиране на пенсионния

Промените от 2015 г. доведоха до финансово стабилизиране на пенсионния ...

......... на база на една съвкупност на хора, на които пенсии вече се изплащат. На база на такива разчети НОИ оповести тези данни”, обясни той.Социалният министър обясни, че ще бъде дадена възможност да се поиска при изчисляването на пенсията да им бъде взето под внимание и доходът от периода 1997-1999 година. Българският туризъм има спешна нужда от 10 млн. лева за

Българският туризъм има спешна нужда от 10 млн. лева за ...

......... и не може да "надвие" наблюдаваната мащабна конкуренция. Парите щели да бъдат насочени не само към международните пазари, но и към българските медии в знак на подкрепа на бранша към инициативата на туристическото министерство 2019 г. да бъде обявена година на българския турист.Средствата щели да подкрепят и зимния туристически сезон. 


Българското дружество за защита на птиците предупреди, че едно от защитените

Българското дружество за защита на птиците предупреди, че едно от защитените ...

......... и последващото опожарявяне да са взаимосвързани действия, които на практика водят до унищожаване на значителна част от влажната зона.В момента е отворен канал за изтичане и на разположеното в близост Дуранкулашко езеро, но за щастие нивата на отток там са много по-слаби, поради специалното съоръжение (шлюз), изградено за тази цел.


Около 90% от предприемачите оценяват икономическото положение в руските региони,

Около 90% от предприемачите оценяват икономическото положение в руските региони, ...

......... и положението се влошава.Вицепрезидентът на Търговско-промишлената палата на Русия подчерта, че системата за изплащане на заплатите е доста трудна за бизнеса, въпреки опитите от страна на правителството да се опростят административните бариери за бизнеса.Друга основна тежест за бизнеса, която Дъбова отбеляза, е необлагането, засягащо различни данъци за околната среда и такси по системата "Платон ”, информира "Инвест-Форсайт'.


Новата Централна избирателна комисия (ЦИК), чийто състав трябва да бъде

Новата Централна избирателна комисия (ЦИК), чийто състав трябва да бъде ...

......... произвеждане на 2 национални референдума. ЦИК произведе и 119 частични и нови избори, както и подпомогна организирането и произвеждането на 14 местни референдума.Междувременно бе съобщено, че БСП ще предложи Силва Дюкенджиева за заместник-председател на новата Централна избирателна комисия. Дюкенджиева е бивш член на ЦИК и настоящ юристконсулт в Конституционния съд. 


Мнозинството от хората в богатите страни са съгласни да облагат

Мнозинството от хората в богатите страни са съгласни да облагат ...

......... международна икономическа организация на развитите държави с цел стимулиране на икономическия прогрес и световната търговия. Това е форум за страните приемащи принципите на представителната демокрация и пазарната икономика, който дава пространство за сравняване на политическия опит, търсене на отговори на чести проблеми, идентифициране на добрите практики и координиране на вътрешно държавните и международните политики на неговите членове.Посланикът на Белгия у нас Франсоа Бонтан е посетил Русе

Посланикът на Белгия у нас Франсоа Бонтан е посетил Русе ...

......... над 100 хил. белгийски туристи посещават България, а страната се нарежда на 11-то място сред страните в Европейсдкия съюз. През осемте месеца на миналата година 73 104 български туристи са били в Белгия, което е ръст от около една четвърт. Белгия е на 12-то място по предпочитана дестинация от българските туристи.


Столичният кмет Йорданка Фандъкова отказа да приеме ремонта на градинката

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отказа да приеме ремонта на градинката ...

......... Столичният кмет Йорданка Фандъкова отказа да приеме ремонта на градинката "Свети Климент Охридски". Изпълнителите не са отстранили констатираните дефекти.В случая става дума за криви плочки и фуги, счупени плочки и лошо изпълнение на детайлите.Очаквайте подробности


Създадохме 7 балнео- и СПА дестинации съвместно с Българския съюз

Създадохме 7 балнео- и СПА дестинации съвместно с Българския съюз ...

......... и уелнес услуги у нас, за да изпращат повече техни потребители в страната ни, стана ясно от думите й. Както в Наречен, така и в Сапарева баня водите са на едно от първите места по минерализация и лечебни качества. Ще съдействаме този ресурс да бъде използван пълноценно, каза още министърът. 


Русия продължава да търси вариант да транзитира газ през България.

Русия продължава да търси вариант да транзитира газ през България. ...

......... и "Росатом", един заместник-министър и един шеф на национална агенция. По думите му на практика сме пропуснали едно такова сериозно посещение.Доставките на газ през Украйна за България може да спрат и преди да заработи "Турски поток", предупреди Овчаров, но все пак изрази увереност, че политическият разум в случая ще надделее.


Проектната компания ICGB завърши успешно обществената поръчка за избор на

Проектната компания ICGB завърши успешно обществената поръчка за избор на ...

......... евро, посочиха от ICGB. Консорциумът е обединение от чуждестранни и български компании. Откритата процедура беше обявена още в края на 2017 г., но поради обжалвания беше спряна за период от около 10 месеца. През септември 2018 г. дванадесет фирми и обединения подадоха оферти за участие в процедурата, се припомня в съобщението."Ремонт на ремонта" вече е утвърден принцип не само в пътното

"Ремонт на ремонта" вече е утвърден принцип не само в пътното ...

......... пазар", обясни Симов.  Всички редакции ще бъдат придружени от оценка на въздействието и изпратени за становище до антимонополната комисия. После ще бъдат внесени в парламента за одобрение от комисиите и в пленарната зала. Всичко това трябва да се случи до месец юни, когато се предвижда Законът на горивата да влезе в сила.


С бюджет от 127 759 359 лева стартира новият проект

С бюджет от 127 759 359 лева стартира новият проект ...

......... мотивацията за учене на ученици в риск от ранно отпадане чрез стимулиране на творческите им изяви. Също така се планира кариерни консултанти да помогнат на минимум 47 340 ученици от V до VII клас, като ги насочат към желана професия, която да стимулира желанието им да учат, за да се реализират. 


Повече от три месеца БСП не са посочили експертите си,

Повече от три месеца БСП не са посочили експертите си, ...

......... 10 и 15 години, а голяма част от отсечките са преминали и гаранционния период. Надявам се, че парламентарната група ще излъчи експерти - пътни инженери, юристи, икономисти, с които ще седнем да уточним всички възможности за извършване на исканата проверка, за да се запази авторитета на България, каза инж. Атанасов.


Пазарът на бизнес имоти в България вече навлиза в своята

Пазарът на бизнес имоти в България вече навлиза в своята ...

......... може  да се увеличат, което пък може да повлияе върху  броя на сключените сделки, и те да намалеят. В следващите три до пет години възможностите за строителство на нови проекти и впоследствие за създаване  на инвестиционен продукт ще продължат да се реализират, което пък ще привлече вниманието на по-активните инвеститори.


Квартал "Младост" е фаворит на бизнеса в София като генерира 13%

Квартал "Младост" е фаворит на бизнеса в София като генерира 13% ...

......... в "Люлин", "Кремиковци" и "Връбница", а най-много работещи - в "Изгрев", "Триадица" и "Лозенец".Най-много автомобили са регистрирани в "Люлин", "Младост" , "Триадица" и "Средец", показва докладът.  Проучването на "Визия за София" разглежда икономическите профили на 24-те столични района. Делът на икономически активните хора на възраст 15-64 г. варира между 42,4% и 77,9 %.


Бъдещата европейска оперативна програма за регионално и градско развитие в

Бъдещата европейска оперативна програма за регионално и градско развитие в ...

......... нужния капацитет на регионално ниво, с който да избират по места най-важните проекти за развитие.  Освен това проектни идеи ще могат да се подават и от неправителствени организации, гражданското общество и бизнеса, с което регионалната програма няма да е само фокусирана върху публичните власти, а ще  отразява нуждите на цялото общество.


Пламенните речи на политиците ни, свързани с "небивалия икономически възход" 

Пламенните речи на политиците ни, свързани с "небивалия икономически възход"  ...

......... така и не се стигна. С думи прости - пиха по една студена вода.Сега е напът да се повтори тази история, но по отношение и на банките кредиторки. Но както се казва - този, който е раздавал кредитите, е трябвало да  помни  добре  старата поговорка : "Доверие всекиму, вересия никому"... 


Държавата официално реанимира "Белене", като намеренията сега са да се

Държавата официално реанимира "Белене", като намеренията сега са да се ...

......... по-добре, отколкото те да се влагат в губещо предприятие.И докато експертите се обясняват, картата "Белене" е сложена на масата с предизборните обещания. Едни политици пак ще чертаят светло ядрено бъдеще на жителите на гр. Белене и на страната, други - като Зелените, категорично ще заклеймяват атомния проект в сеизмична зона. 


Бизнесът, президентът Румен Радев, членове на правителството и депутати обсъдиха

Бизнесът, президентът Румен Радев, членове на правителството и депутати обсъдиха ...

......... призна, че в последните две години не е постигнат абсолютно никакъв напредък по това направление. Депутатът заяви също, че са притеснителни практиките за приемане на закони с отложено действие, под уличен и под лобистки натиск. Той изброи редица нормативи, приети по този начин, които са затруднили значително работата на бизнеса. 


Премиерът Бойко Борисов проведе двустранна среща с Шефик Джаферович, член

Премиерът Бойко Борисов проведе двустранна среща с Шефик Джаферович, член ...

......... направи много по темата за интеграцията на Западните Балкани“, обърна се към българския премиер Шефик Джаферович. Той подчерта пред Борисов, че с всеки свой жест и постъпка българският премиер е показвал, че работи за сътрудничество, уважение, мир и стабилност на Балканите, показвайки как различните народи и култури живеят в единство. 


Очаква се тази година азерската петролна компания СОКАР да започне инвестиции

Очаква се тази година азерската петролна компания СОКАР да започне инвестиции ...

......... началото на срещата.Президентът Алиев посочи още, че скоро се е провело заседание на Консултативния съвет за Южния газов, който е важен орган за развитието на диверсификацията. На заседанието от българска страна е участвала и министърът на енергетиката Теменужка Петкова. „Приближаваме се до заключителния стадий на този проект“, заяви още Алиев.  


Премиерът Бойко Борисов проведе среща с президента на Молдова Игор

Премиерът Бойко Борисов проведе среща с президента на Молдова Игор ...

......... Република Молдова заема 10-11 място по брой чуждестранни туристи, посетили България.Българският премиер заяви, че българската диаспора в Молдова, която е втората по-големина след тази в Украйна, е мост в отношенията между двете държави. „Това допълнително  отваря възможностите за двустранни контакти и сътрудничество между страните ни“, посочи още министър-председателят Бойко Борисов. 


Агенция "Митници" ще закупи имот, който се намира на територията

Агенция "Митници" ще закупи имот, който се намира на територията ...

......... построеният вече участък от Северната скоростна тангента. Автомагистрала "Европа" трябва да свързва столицата с гранично-пропусквателния пункт на сръбската граница при Калотина, където ще има връзка с проектираната сръбска магистрала А4, с паневропейските коридори №4 и 10 и Европейски път Е80 и така ще стане по-бързо пътуването до Ниш и Белград.


Презентираните във вторник проекти за подмяна на 10 000 печки

Презентираните във вторник проекти за подмяна на 10 000 печки ...

......... на подмяната на отоплителните инсталации по проекта LIFE+ и ОП "Околна среда". И не на последно място - как ще бъде контролирано качеството, в това число и на влажността на доставените за новите инсталации пелети и брикети. Въпросите са изключително много. Надявам се да получим конкретни отговори и то своевременно".


Бойко Борисов ще бъде на работно посещение в Азербайджан. По

Бойко Борисов ще бъде на работно посещение в Азербайджан. По ...

......... ролята на големите сили в промяната на глобалната политика - Китай, САЩ, Русия и ЕС, както и предизвикателствата пред устойчивото развитие.В рамките на работното си посещение в Баку премиерът Борисов ще се срещне с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Във водената от министър-председателя делегация е министърът на енергетиката Теменужка Петкова. 


Задават се ново прекрояване на спорния Закон за горивата. Очаква

Задават се ново прекрояване на спорния Закон за горивата. Очаква ...

......... дистрибуция за вътрешния пазар бе намален на 100 хил. лева. Това е достатъчно фирма, която е на пазара да гарантира рисковите процеси", разясни Симов.Към момента Законът за горивата е със спряно действие. Той ще влезе в сила от лятото, въпреки че първоначалната идея бе това да се случи от януари.


Заплатите на шофьорите и ватманите от столичния градски транспорт ще

Заплатите на шофьорите и ватманите от столичния градски транспорт ще ...

......... на годишна база това за автотранспорта означава 3 млн. и 200 км по-малко и премахване на нощния транспорт, намаляване на разписанията, но запазване на брутните възнаграждения на шофьорите.Средно по 28,7 часа извънредно са работили ватманите и шофьорите на тролеи през януари, а през февруари извънредният труд е намалял с около 5 часа.  


Български компании в САЩ ще приемат на стаж европейски студенти

Български компании в САЩ ще приемат на стаж европейски студенти ...

......... от страната ни към САЩ. Именно тази компания участва в редица значими проекти през годините, сред които производството на военни роботи-сапьори за обезвреждане на мини и самоделни взривни устройства. Продуктите й са използвани от американските войски в Ирак. Основната специализация на компанията е в изработката на роботи за полупроводниковата индустрия.


На четвъртото издание на международното изложение „Управление на инвестициите“, което

На четвъртото издание на международното изложение „Управление на инвестициите“, което ...

......... отбеляза, че усилията на българското правителство са насочени към създаване на все по-атрактивни условия за привличане на чуждестранните инвеститори, включително чрез предприемане на мерки за облекчаване на административните процедури и подобряване на бизнес климата. „Високо ценим партньорството с Хесен, което генерира реална добавена стойност към цялостното българско-германско сътрудничество“, сподели вицепремиерът. 


Неправителствената организация "Спаси София" настоя ограничителите край трамвайното трасе по

Неправителствената организация "Спаси София" настоя ограничителите край трамвайното трасе по ...

......... Следващият спънал се пешеходец може да попадне под колелата на преминаващ трамвай. Всяко действие след подобен инцидент ще е твърде закъсняло, затова ви призоваваме да реагирате превантивно и да отстраните допуснатата грешка сега. Разчитаме на вашата бърза реакция", завършва становището на неправителствената организация.В него са предложени и различни варианти за замяна на ограничителите


Три компании официално са заявили предварителен интерес към проекта АЕЦ

Три компании официално са заявили предварителен интерес към проекта АЕЦ ...

......... комисия, той е одобрен от Европейската комисия през декември 2007 г. Петкова обясни, че трябва допълнително да нотифицираме ЕК за промените в инвестиционния проект,.Тя определи АЕЦ "Белене" като проект, който е важен както за България, така и за целия регион. "Горещо се надявам процедурата да приключи с успех", заяви още Петкова.


И България, и Словения работят за съхраняването на кохезионната политика

И България, и Словения работят за съхраняването на кохезионната политика ...

......... на смесени предприятия и износ на трети пазари, е следващата логична стъпка за увеличаване на двустранния икономически обмен.Днес държавният глава има среща с кмета на Любляна Зоран Янкович. Темите на разговора ще бъдат от взаимен интерес. От Любляна ще споделят опита си за опазване на културно-историческото наследство и развитието на града.


Одобрението на регламентите за Общата селскостопанска политика след 2020 г.

Одобрението на регламентите за Общата селскостопанска политика след 2020 г. ...

......... разговорите да се запази бюджета за земеделие и през следващия програмен период. Направени са и първите стъпки за т.нар. външна конвергенция или сближаване на нивата на плащания между страните-членки. Конкретните финансови параметри ще са ясни след приемането на Многогодишната финансова рамка, което се очаква да стане до края на годината.


Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря в руската столица със

Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря в руската столица със ...

......... Търново. Фактът, че събитието ще е в Старопрестолния град  ще позволи на руските туроператори и представителите на регионите да се запознаят отново с богатите възможности за културно-исторически туризъм в България.Ръководителят на руския туризъм подчерта, че реализация на фериботната линия Бургас- Новоросийск ще засили допълнително обмяната на туристи между двете страни.


Регионалното министерство ще изработи нови правила за управление на етажната собственост,

Регионалното министерство ще изработи нови правила за управление на етажната собственост, ...

......... в контрола по прилагането на закона, което ще помогне за по-доброто управление на сградите в режим на етажна собственост.Идеята е да се въведе и регулиране на отношенията при управлението на етажната собственост от различен характер – сгради със смесено предназначение (жилища, офиси, търговски площи), комплекси от затворен тип, ваканционни комплекси. 


Турската група "Аджибадем" официално потвърди информацията, че няма да продава

Турската група "Аджибадем" официално потвърди информацията, че няма да продава ...

......... факторите в турската финансова стабилност и намаляващия валутен риск", казват от компанията. От "Аджибадем" посочват още, че предстои и реализирането на нови инвестиции. През следващата една година инвестиционния план на групата възлиза на 18 млн. лева, които ще бъдат разпределени за технологии и подобряване на сградния фонд в лечебните заведения.


Европейските избори ще покажат какво е нивото на киберсигурността в

Европейските избори ще покажат какво е нивото на киберсигурността в ...

......... еврокомисар, чийто ресор е пряко свързан с киберзащитата и киберсигурността. Според Цветанов, когато е налице координирана работа между българските институции и активно партньорство с Мария Габриел и ЕК, това може да предостави добавена стойност в работата на страната по гарантираните на киберсигурността, която е неизменна част и от националната сигурност. 


С новия закон за чуждестранните инвестиции, представен на законодателите за

С новия закон за чуждестранните инвестиции, представен на законодателите за ...

......... Университета Цинхуа. „Китай потвърди обещанието си, че няма да затваря вратите си към света, а ще става все по-открит", добави той.В перспектива новият закон ще предложи на чуждестранните фирма правна защита, която е в крак с времето, и ще направи Китай магнит за все повече мултинационални компании, добави Джон Уилямс.


Амepиĸaнcĸият пpoизвoдитeл нa бaтepии ЕnеrЅуѕ щe зaтвopи cвoя зaвoд в

Амepиĸaнcĸият пpoизвoдитeл нa бaтepии ЕnеrЅуѕ щe зaтвopи cвoя зaвoд в ...

......... 2017 г. oт нeтнa зaгyбa oт 1,13 милиoнa лeвa пpeз 2016 гoдинa. Πpиxoдитe зa двeтe гoдини ca oбщo 21 милиoнa лeвa.Koмпaниятa пpидoби зaвoдa "Eнepгия" пpeз 2007 г. Oщe пpeз 2014 гoдинa oбaчe дpyжecтвoтo cъĸpaти 420 дyши oт oбщo 560, cпopeд мeдийни пyблиĸaции, ĸaтo cпpя пpoизвoдcтвoтo нa тягoви и cтaциoнapни бaтepии.


Никога не сме гледали на тази тръба като български участък

Никога не сме гледали на тази тръба като български участък ...

......... на компанията. Никога не сме разглеждали варианта да вземем пари от "Газпром", посочи той. Всяка една банка, която отговаря на нашите изисквания и даде най-добри условия е добре дошла, каза Малинов запитан дали е готов да вземе кредит от руски банки. В момента фирмата не ползва финансов консултант, допълни той. 


Гости от висок ранг посетиха българския национален щанд минути след

Гости от висок ранг посетиха българския национален щанд минути след ...

......... година е над 850 хил. През периода юни-септември 2018 г. включително Федералната република е на второ място по брой туристически посещения сред чужденците у нас - близо 670 хил. визити.Международното туристическо изложение ITB-Берлин продължава до 10 март, на тазгодишното му издание се представят над 10 000 изложители от цял свят.


Държавният секретар на САЩ Майк Помпео, премиерът на Гърция Алексис

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео, премиерът на Гърция Алексис ...

......... трябва да премине през израелското подводно газово находище "Левиатан" и кипърското "Афродита" и да достигне до Гърция и Италия. Проектният му капацитет е 12 - 16 млрд. куб. м природен газ годишно.Интересът към проекта се засили след обявеното през последните дни откритие на ново голямо находище край Кипър - "Глафкос".


За 25-та поредна година сдружението „Произведено в България – съюз

За 25-та поредна година сдружението „Произведено в България – съюз ...

......... се връчват в 5 категории – за компания, наложила на пазара успешна търговска марка и завоювала доверието на българските потребители; за успешно стартирала компания с иновативно производство; за политик,  отстояващ интересите на българския бизнес и с дългогодишен принос за подобряване на бизнес средата в България; за успешно женско предприемачество; за успешно стартиращо предприятие. 


Германският автомобилен гигант "Фолксваген" решил да изгради новата си фабрика

Германският автомобилен гигант "Фолксваген" решил да изгради новата си фабрика ...

......... е на стойност около 1.4 млрд. евро. Предвижда се фабриката да има 5 000 служители, от които до 650 инженери. Очаква се "Фолксваген" да вземе решение в следващите два месеца. От медийните публикации по темата България и Сърбия се оформят като фаворити. В новия завод следва да се сглобяват пет модела на "Фолксваген" и "Шкода".


Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на ...

......... на община Чепеларе в размер на 0,4 млн. лв.Ресурсът е предназначен за обезпечаване на част от разходите по организацията и провеждането на международния форум на световната организация на ски учителите „Интерски конгрес 2019“.Допълнителните средства се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2019 година. 


Министърът на туризма Николина Ангелкова е на работно посещение в

Министърът на туризма Николина Ангелкова е на работно посещение в ...

......... Германската туристическа индустрия, Томас Барис, парламентарен секретар на Федералното министерство на икономическо развитие и енергетиката и комисар по туризъм на федералното правителство. Планирано е министър Ангелкова да разговаря  с Марк Окерстром, изпълнителен директор на Експедия груп. Българският министър ще участва и в деветата министерска среща по проекта „По пътя на коприната“.


Сметната палата отправи остри критики към Министерството на културата. Според

Сметната палата отправи остри критики към Министерството на културата. Според ...

......... притежаваните качества на културна ценност. А определянето на режима за опазване на един обект е от ключово значение, тъй като регламентира точното местонахождение и площ на обекта, зоната около него, която попада под защита на закона, допустимите намеси в обекта и устройството и условията за ползване на техните територии и охранителни зони.


Насърчаването на дейността на новостартиращите компании в сферата на високите

Насърчаването на дейността на новостартиращите компании в сферата на високите ...

......... имат осъществени успешни проекти в България или чужбина в областта на киберсигурността, образованието и космическите технологии. На срещата бяха обсъдени и теми, свързани с подобряване на диалога на малките фирми с институциите, както и за приобщаване на техните вече доказани разработки и в сферата на сигурността и отбраната в България. 


Александър Николов отново е назначен в ръководството на АЕЦ "Козлодуй",

Александър Николов отново е назначен в ръководството на АЕЦ "Козлодуй", ...

......... дружество със 100% държавно участие. От септември 2008 г. АЕЦ "Козлодуй" ЕАД е дъщерно дружество на "Български енергин холдинг ЕАД.Управлението на АЕЦ "Козлодуй" се осъществява от съвет на директорите. В момента Жаклен Коен е председател на борда, а членове са Наско Михов, който е и изпълнителен директор, и Иван Йончев.


В последните дни кметът Йорданка Фандъкова обърна внимание на проблемите

В последните дни кметът Йорданка Фандъкова обърна внимание на проблемите ...

......... проблема с извънредния труд?".Председателят на БСП - София настоява да получи отговор и на въпроса как ще бъдат защитени правата на протестиращите шофьори, които не са членове на двата синдиката. "Защо кметът отказва да се срещне с тях? Въпросът за социалния диалог с тези хора стои без отговор, коментира Калоян Паргов.


Този път не трябва да допуснем външен пръст да спре

Този път не трябва да допуснем външен пръст да спре ...

......... Сидеров.Той подчерта, че днес имаме правителство и премиер, които водят по-балансирана политика и ще удържат националния интерес.„България да се еманципира и да започне да гледа интереса си. Да паднат тези нелепи санкции на ЕС срещу Русия и да се нормализират икономическите ни отношения, за което аз работя”, коментира още Сидеров. 


Отношенията на България и Австрия са станали по-активни след присъединяването

Отношенията на България и Австрия са станали по-активни след присъединяването ...

......... и дали някога Европа може да стане енергийно независима от Русия: „Ако искаме да сме по-малко енергийно зависими от Русия, трябва да търсим други източници, а това ще увеличи цените. Друга възможност е ако се увеличи делът на възобновяемите източници, който може да измести в известна степен тази енергийна зависимост.“


България традиционно е предпочитана дестинация за голям брой руски граждани

България традиционно е предпочитана дестинация за голям брой руски граждани ...

......... руската страна за сигурността в курортите, такава е осигурена и в планинските курорти. Премиерът изтъкна стабилността на националната ни валута, спазването на финансовата дисциплина и каза, че затова очакваме през юли да ни поканят в чакалнята на Еврозоната. Той посочи, че този факт ни прави прогнозируеми в други сфери на икономиката.   


От ЦИК се оказаха рецидивисти по отношение невъвеждането на машинното

От ЦИК се оказаха рецидивисти по отношение невъвеждането на машинното ...

......... Манолова и допълни, че ще получи информация, която ще предостави на гражданите - колко пари са им прибрали през 2015 г. По думите ѝ всички граждани ще могат да получават отговори за дейността на дружеството.След получаване на съобщението, "Топлофикация" има 2 седмици да отговори на 10-те въпроса, отправени от омбудсмана.


“Газпром“ не планира да участва в газовия хъб „Балкан“ в

“Газпром“ не планира да участва в газовия хъб „Балкан“ в ...

......... Компанията ще оперира платформи за търговия за нуждите на пазарите на природен газ в рамките на газов хъб „Балкан“. В синергия с физическата инфраструктура на газоразпределителния център ще се осигурят необходимите предпоставки за изграждане на първия ликвиден физически и търговски газов хъб в региона на Югоизточна Европа, базиран в България. 


Енергийният министър уточни, че липсващата инфраструктура по трасето за "Турски

Енергийният министър уточни, че липсващата инфраструктура по трасето за "Турски ...

......... цел да ни помогнат да съхраним ролята си в транзита на природен газ. Всички те се извършвали в съответствие с европейското законодателство."Изглеждаме ли ви толкова безотговорни да се стартира строителството на едно съоръжение, ако няма ясен и сигурен сценарий за възвръщане на парите и генериране на печалба след това", коментира Дончев.


Много ясно сме артикулирали, че България ще участва в разпределението

Много ясно сме артикулирали, че България ще участва в разпределението ...

......... сферите на икономиката, енергетиката и туризма. Българският премиер от своя страна заяви, че през последните години има доста теми за дебатиране. По една или друга причина това е довело и до спад на стокообмена.Борисов разкри още, че с руския си колега обсъждат пускането на нов ферибот от Бургас до Новорусийск.  


Автомобилната индустрия на Германия ще инвестира над 40 милиарда евро

Автомобилната индустрия на Германия ще инвестира над 40 милиарда евро ...

......... автомобили. Потребителите пък продължават да залагат на традиционните возила заради ограничените възможности при движението и слабата инфраструктура за зареждане на автомобилите. Според Бернхард Матес това може да се промени, ако цяла Европа въведе допълнителни стимули за водачите, ползващи електромобили. Очакванията са броят на електрическите модели на Volkswagen, Daimler и BMW да достигне около 100 през следващите три години


Правителството даде съгласие седем имота - частна държавна собственост, намиращи

Правителството даде съгласие седем имота - частна държавна собственост, намиращи ...

......... за инвеститорите.Зоната е стратегически разположена дo тoвapнaта гapa и ползва  диpeĸтнa жп линия и шoceйнa вpъзĸa дo "Πopт Бypгac", което е удобство и за логистичните компании. Освен това е рaзпoлoжeна само на 10 ĸм oт "Лeтищe Бypгac", нa 4 ĸм oт пpиcтaнищe Бypгac и нa 3 ĸм oт AM "Tpaĸия".


Много амбициозно правителството прехвърля  всичките си усилия  към Северна България

Много амбициозно правителството прехвърля  всичките си усилия  към Северна България ...

......... това до Варна - шосе с три ленти, вместо да се изгражда планираната магистрала "Черно море". За това още преди три години говореше и Лиляна Павлова, когато беше регионален министър. Премиерът Бойко Борисов мечтае и за концесиониране на този проект, но кой се сеща за успешна пътна концесия у нас.


Управляващите съвсем загубиха връзка с реалността. Нарцисизмът ги облада неспасяемо.

Управляващите съвсем загубиха връзка с реалността. Нарцисизмът ги облада неспасяемо. ...

.........  Но и в това има уловка - медиите са виновни, журналистите са тези , които подвеждат. Но, както всички знаем, наведените хора  трудно виждат хоризонта . А ако са и журналисти, компромисите, които правят със съвестта си в името на хляба, чертаят пътя към заника на тази професия у нас. 


Днес изтича крайния срок за  възобновяване на спряното преди месец

Днес изтича крайния срок за  възобновяване на спряното преди месец ...

......... по приватизационния договор. Ден преди изтичането на срокът, членът на Надзорния съвет на Агенцията Руси Статков обеща такава проверка да бъде направена.Колко задълбочена ще бъде тя и по отношение на другите ликвидирани тютюневи предприятия, които бяха част от активите на холдинга при неговата приватизация, очакваме да разберем?!Още по темата четете: http://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/proletno-prochistvane-po-peevski


Столичният общински съвет одобри плана за новото разширение на метрото.

Столичният общински съвет одобри плана за новото разширение на метрото. ...

......... Мол" и да има връзка между метрото и лифта. Очаква се в следващите два месеца главният архитект Здравко Здравко да промени общия устройствен план на София и да го прати за одобрение от правителството. Идеята поне засега е отново да се разчита на европейско финансиране през новия програмен период - от 2021 година.


По повод изказвания в социалните мрежи от страна на представители

По повод изказвания в социалните мрежи от страна на представители ...

......... на нови скъпи молекули, както и на ежегодното нарастване на броя на здравноосигурените лица, които са се обърнали към системата.В областта денталната медицина докладът показва нисък дял на пациентите, които са ходили на зъболекар, като в област Силистра едва 18% от гражданите са посетили зъболекарски кабинет за цялата 2017 година.