Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще се

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще се ...

......... съобщението. Съдът на практика блокира изграждането на втори лифт в Банско. Един от яростните застъпници на втората кабинка - Валери Симеонов, остро разкритикува окончателното решение на магистратите. "Тъжен ден за българската икономика и туризъм", коментира лидерът на НФСБ, според когото решението е взето под натиск. Очаква се природозащитници отново да поискат оставката на Нено Димов.


Първата среща на министъра на отбраната Красимир Каракачанов от преговорния

Първата среща на министъра на отбраната Красимир Каракачанов от преговорния ...

......... до максимума на цената, която са ни предложили, а да я сваляме надолу. Към момента имаме уверение, че цената ще върви надолу, видяхте и съобщението на Белия дом, но не мога да кажа колко надолу, всичко е въпрос на преговори", обясни Каракачанов.Министърът подчерта, че няма натиск за избора на самолет. 


 Анализът на Българската академия на науките /БАН/ показва, че има

 Анализът на Българската академия на науките /БАН/ показва, че има ...

......... дерогация на ТЕЦ "Марица-Изток" 2. Купуването на емисии за работата на ТЕЦ "Марица-Изток" 2 е една от важните задачи, които в Министерството на енергетиката са успели да свършат, отбеляза Теменужка Петкова. Предстои и искането на дерогация за другите централи - съответно двете американски централи и "Брикел", допълва още енергийният министър.


Правителството прокара предложението за започване на преговори със САЩ за покупката

Правителството прокара предложението за започване на преговори със САЩ за покупката ...

......... сделката не бяха оповестени, но според министъра отклонението от досегашната най-скъпа предложена оферта няма да е повече от 300 млн.Каракачанов не изключи опцията да вземем заем, за да купим самолетите, ако е непреодолимо условието на американската страна да се плати накуп. Но за това вече ще има думата финансовото министерство. 


Нова програма за конкурентоспособност и малките и средни предприятия в

Нова програма за конкурентоспособност и малките и средни предприятия в ...

......... на качествени и чисти храни, а и ще бъде превенция за обезлюдяването на и без това слабо населените планински райони“, каза Момчил Неков преди гласуването.Според евродепутата е неправилно да се третират по един и същи начин предприятията, които са в региони с ограничения, защото за функционирането им са необходими повече ресурси.  


Заместник-министър Николай Кънчев и жени с народни носии откриха новоизградената инсталация

Заместник-министър Николай Кънчев и жени с народни носии откриха новоизградената инсталация ...

......... на работа и 40 човека - при зимен. На инсталацията е планирано да се отделят всички видове рециклируеми материали - безцветни и цветни фолия (LDPE), смесена хартия, велпапе, РЕТ бутилки, разделени по цветове, HDPE, РР, стъкло, цветни и черни метали, като и фракции материали, подходящи за оползотворяване чрез различни технологии.Финансовото състояние на БДЖ е стабилно. В момента акцентът е

Финансовото състояние на БДЖ е стабилно. В момента акцентът е ...

......... работи по подготовката на бюджета. Транспортният министър Росен Желязков е поставил задача разчетите да се изготвят до средата на месеца. Към момента не се мисли за закриване на нерентабилни линии, както и да се пускат автобуси вместо влакове в някои райони на страната. Няма да има и съкращения на служители.


Асфалтът по бул. "Константин Величков" се напука. Само два месеца

Асфалтът по бул. "Константин Величков" се напука. Само два месеца ...

......... до месец и половина.Сава Десподов, който отговаря за ремонтираното трасе, пък обяснява, че пукнатините са се получили от трафика.В понеделник от неправителствената организация "Спаси София" публикуваха снимки, че по асфалтовата настилка, пусната в експлоатация само преди месец, са се появили множество напуквания, пропадания и дупки, а шахтите вече са разбити.


В София стартира проект за изграждане на девет нови социални

В София стартира проект за изграждане на девет нови социални ...

......... с психични разстройства.По проекта ще се осигури и необходимото оборудване и обзавеждане. Изградената нова материална база ще създаде подходяща инфраструктура, в която да се предоставят качествени социални услуги, предназначени за задоволяване на нуждите и потребностите на общо 160 лица с увреждания, които ще получат възможност за по-достоен и пълноценен живот.


Държавата поема ангажимента да осигури допълнителни количества ток на енергийната

Държавата поема ангажимента да осигури допълнителни количества ток на енергийната ...

......... от Република Северна Македония.По обсъдените теми днес в КЕВР трите ЕРП-та ЧЕЗ, ЕВН и Енерго про ще имат една седмица срок да излязат със становище и да предложат нови продукти, с които да се неутрализира недостигът на ток за бизнеса. След това ще има нова среща по мерките в енергетиката.


Има един добър избор на тип боен самолет, който да

Има един добър избор на тип боен самолет, който да ...

......... тласне много напред в бъдещето.По думите му става дума за замяна на остаряла техника, която трябва да бъде снета от въоръжение, а не защото военните искат да си купят "скъпи играчки".Окончателното решение е политическо, ще има 3 гласувания в НС, то обаче трябва да стъпи на експертното решение на комисията.Все още държавните и регионални институции не са установили кой

Все още държавните и регионални институции не са установили кой ...

......... "Пясъчни дюни" и разораването се наказва, заявиха от екоинспекцията.Законът предвижда от 1000 до 10 000 лв. глоба за този род нарушения.От екоинспекцията казват, че заличаването на дюната няма как да стане без знанието на концесионера, но до момента никой не желае да свидетелства кога точно и кой е разорал дюните.


„Булгартабак Холдинг“ затваря предприятието за производство на цигари в Благоевград,

„Булгартабак Холдинг“ затваря предприятието за производство на цигари в Благоевград, ...

......... няма да се противопостави на съкращенията, с които се закрива и най- голямото предприятие в холдинга. Въпреки това те са уведомили синдикалните централи за ситуацията.Според приватизационния договор Булгартабак има ангажимент да запази предмета на производство до 2021 година в България, но не е уточнено къде. Така Благоевград БТ последва съдбата на дружеството в София.


Съвместни екипи от Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно

Съвместни екипи от Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно ...

......... Закона за енергетиката – наредбата за техническата експлоатация на електрически централи и мрежи, наредбата за устройството на електрическите уредби и електропроводните линии, наредбата за дейността на операторите на електроенергийната система и на разпределителните мрежи, както и наредбата за сервитутите на енергийните обекти.КЕВР  ще провери как трите дружества изпълняват своите лицензи. 


Седянката на бизнеса с правителството за скока на цените на

Седянката на бизнеса с правителството за скока на цените на ...

......... интересите на отделните търговски участници на българската борса са "доста различни" - някои са склонни да купуват електроенергия и на по-висока цена от средните нива, защото имат гарантиран пазар. По същия начин стоят нещата и с някои енергийни дружества, които впоследствие могат да получат компенсации през регулациите на пазара.Георги Велев


През изминалите години някои от газовите проекти на Балканите се

През изминалите години някои от газовите проекти на Балканите се ...

......... означава  възможност за  ограничаване на монопола на Русия. Бъдещето ще покаже доколко тези прогнози са реалистични, защото за това ще са необходими огромни финансови средства, специалисти, нормативни промени в сектора на енергетиката, съгласувания между Европейската комисия и Русия по изпълнение на подписани вече договори и работа по много други детайли. Влизането в сила на Закона за административно регулиране на икономическите дейности,

Влизането в сила на Закона за административно регулиране на икономическите дейности, ...

......... че заставаме зад министъра на икономиката и сме доволни от решението му, протестната ни готовност остава", обяви на 9 януари Петър Петков, един от ръководителите на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива. Идеята на браншовата организация бе да протестира срещу законовите разпоредби, както във Франция - с жълти жилетки.


Омбудсманът Мая Манолова изпрати писмо с настояване за съдействие до

Омбудсманът Мая Манолова изпрати писмо с настояване за съдействие до ...

......... протекционистичен подход не съответства на принципите на ЕС и общия пазар и води до неравноправно третиране на някои от субектите на ЕС“.Тя настоява за категорична позиция от Европейския омбудсман срещу приемането на поправките в пакета „Мобилност 1“, които нарушават основни права и принципи на функционирането на общия пазар на ЕС. 


Кампанията за разширяване на мрежата от достъпни точки за закупуване

Кампанията за разширяване на мрежата от достъпни точки за закупуване ...

......... годишен рафиниращ капацитет от 17.8 млн. тона с повече от 2000 бензиностанции в десет държави. Компанията поддържа хранилища за съхранение на газ в Австрия и Германия, а дъщерното дружество Gas Connect Austria (GmbH) оперира газопреносна мрежа в Австрия. През 2017 г. обемът на продажбите на газ възлиза на 113 TWh.


От КРИБ заявиха по повод напрежението около Закона за горивата,

От КРИБ заявиха по повод напрежението около Закона за горивата, ...

......... КРИБ: "Всеки знае, че той е моторът на този закон и има най-голям интерес да влезе в сила:""Ние не можем заради интересите на един човек и малка групичка хора около него да не защитаваме интересите на българския бизнес", добави Домусчиев. Той смята, че напускането на Петролната асоциация няма да има големи последствия за КРИБ.


Правителството одобри изменение на Спогодбата между България и Русия за

Правителството одобри изменение на Спогодбата между България и Русия за ...

......... партньори на България. През последните пет години най-голям е износът ни на медикаменти, хладилници, фризери, арматурни артикули и други. Заради санкциите от ЕС  за десетте месеца на 2018-а Русия, която преди година е била втори по важност пазар за българските износители, отчита над петдесетпроцентен спад на вноса си от България.


Нови разпоредби за борба с фирмите "пощенски кутии", подобряване на

Нови разпоредби за борба с фирмите "пощенски кутии", подобряване на ...

......... проверки на спазващите закона оператори, се отбелязва също така в съобщението на Европарламента.От пресцентъра потвърждават, че два от докладите по пакета "Мобилност" не са приети от комисията. Координаторите на комисията следва да преценят как да продължи законодателната инициатива на следващата си среща. Конкретна дата и час обаче не е оповестена 


Нов буферен паркинг със 193 паркоместа ще заработи в средата

Нов буферен паркинг със 193 паркоместа ще заработи в средата ...

......... ул. „Странджа“ между булевардите „Т. Александров“ и „Ал. Стамболийски“ (от към НОИ). Там предстои поставянето на фуга и антипаркинг колчета. На други два тротоара е започната работа – на ул. „Братя Миладинови“ и на „Лайош Кошут“. Предстои ремонт по тротоарните настилки на ул. „Самуил“, ул. „Лозенец“, ул. „Княз Борис Първи“. 


Едрият бизнес се разцепи заради Закона за административно регулиране на икономическите дейности,

Едрият бизнес се разцепи заради Закона за административно регулиране на икономическите дейности, ...

......... финансово изражение прагове и изисквания под формата на рестрикции при административното регулиране на дейностите, свързани с петрол и продукти от петролен произход, законодателят на практика ограничава кръга от икономически субекти, които могат да извършват тези дейности и по такъв начин "естествено" се създават условия за ограничаване на конкуренцията и за монополизъм"


Транспортният министър Росен Желязков представи българската позиция по Пакета за

Транспортният министър Росен Желязков представи българската позиция по Пакета за ...

......... на забрана за спане в кабините преди да бъде изграден достатъчен брой охраняеми паркинги по трансевропейската пътна мрежа. Росен Желязков поиска и реалистични срокове за преоборудване на камионите с интелигентни тахографи, тъй като в момента няма наличен продукт на пазара както и адекватно решение относно замяната на картите на водачите.


Влизането в сила на спорният закон за горивата ще бъде

Влизането в сила на спорният закон за горивата ще бъде ...

......... обезпечения може да са финансова тежест и в крайна сметка да доведат до концентрация в бизнеса с горива и недопускане на малките фирми до пазара. Хората на Симеонов предупреждаваха също така, че това е нарушение на правилата на Европейския съюз и може да се стигне до наказателна процедура за страната.


Държавата няма вина за шоковото поскъпване на цената на индустриалния

Държавата няма вина за шоковото поскъпване на цената на индустриалния ...

......... трябва да има завършен и одобрен от Европейската комисия план за развитие на енергетиката до 2030 година с хоризонт до 2050 г. Стъпките внимателно се съгласуват с Брюксел. Следващите месеци Министерството на енергетиката ще пусне на сайта си активен линк, на който ще се събират коментари и предложения от специалистите. 


Президентът Румен Радев подкрепи протеста на българските превозвачи в Брюксел.

Президентът Румен Радев подкрепи протеста на българските превозвачи в Брюксел. ...

......... превозвачи. Като израз на тази солидарност министър Желязков лично ще присъства на протеста на превозвачите на площада пред Европейския парламент в Брюксел, а по-късно и на заседанието на транспортната комисия.Междувременно местните власти в Брюксел са дали разрешение за провеждане на протеста. Позволението е за до 600 човека и символичен брой камиони. 


Българското правителство подкрепя категорично исканията на българските превозвачи за приемането

Българското правителство подкрепя категорично исканията на българските превозвачи за приемането ...

......... неприемливо за нас като държава“, коментира премиерът Борисов. Борисов и Желязков още веднъж изразиха подкрепата на правителството за исканията на българските превозвачи. Като израз на тази солидарност министър Желязков лично ще присъства на протеста на превозвачите на площада пред Европейския парламент в Брюксел, а по-късно и на заседанието на транспортната комисия.


С избора на нов тип боен самолет по време на

С избора на нов тип боен самолет по време на ...

......... 20 януари ГЕРБ ще проведе национална работна среща с всички представители на партията в местната, законодателната и изпълнителната власт, на която ще бъдат разчертани хронологично дейностите преди изборите. „Скоро стартираме и граждански диалог „Европа в нашия дом“, с който ще представим ползите от членството ни в ЕС“, каза още Цветанов.  


До 2020 г. в София ще бъде изграден линеен парк.

До 2020 г. в София ще бъде изграден линеен парк. ...

......... жив плет, обясни още арх. Здравков. Главният архитект и неговият екип проверяват какви са възможностите да бъде изграден скейт парк около паметника на Съветската армия в Княжеската градина. Задачата му е възложена от кметицата. Обсъждат се и други две места в центъра на града, които да са удобни за повече млади хора.


Заради прогнозата за опасно студено време у нас през следващата седмица

Заради прогнозата за опасно студено време у нас през следващата седмица ...

......... Ако работниците са на закрито, температурата в помещението през зимата не трябва да е под 16 градуса, а за тежката физическа работа минималните градуси са 13.За работещите на открито трябва да бъде осигурено наблюдение или средства за комуникация, както и първа медицинска помощ и транспорт до медицинско заведение при влошаване на здравословното състояние.


Как един норматив може да предизвика тотално противоположни оценки, да

Как един норматив може да предизвика тотално противоположни оценки, да ...

......... от оборота на "Трейднет Варна" се равнява на малко над 175 хил. лева. Проверка имаше и през октомври 2016-а. В началото от комисията уверяваха, че имат категорични доказателства за договаряне на цените между водещи вериги. Но няколко дни след последните парламентарни избори производството бе прекратено.Картел не бе установен и при инспекциите през 2012-а.


Всички общини, които искат определен пътен участък да бъде освободен

Всички общини, които искат определен пътен участък да бъде освободен ...

......... винетка по банкомат. Максимално трябва да се облекчат гражданите. Проблеми е нормално да има, след като се преминава от хартиена на електронна винетка", коментира Борисов.Той официално се извини на българските шофьори за неуредиците около въвеждането на електронната винетна система. Премиерът постави срок всички проблеми да се изчистят най-късно до 15 дни.


Една година в енергетиката е както много, така и малко

Една година в енергетиката е както много, така и малко ...

......... пък в непрозрачния начин на формирането на сметките. Задачата се утежнява и от факта, че през тази година ще има общински избори. Конкретно Столичната община не е проявила особени грижи за своето топлофикационно предприятие в последните години и то трупа нови и нови задължения към доставчика на гориво "Булгаргаз".Пламен Симеонов


Ръководителят на Националното ТОЛ управление към АПИ Антон Антонов твърди,

Ръководителят на Националното ТОЛ управление към АПИ Антон Антонов твърди, ...

......... винетки ще разпространяват чрез клоновете на Българските пощи. До средата на следващата седмица по граничните пунктове ще бъдат инсталирани 37 терминали за закупуване на електронни винетки. Все още обаче не работи кол-центърът на ТОЛ управлението. И той щял да заработи през следващата седмица. До тогава, шофьорите могат да звънят на телефоните на АПИ.


Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас ...

......... Германия е водещо дружество в областта на решенията за пренос на данни в автомобилната индустрия. Продуктите му са интегрирани в повече от 170 модела на автомобили на над 25 производители. Групата на МД Електроник обхваща четири държави на три континента и има над 5 000 служители, се посочва в съобщението.


Компаниите Bristol-Myers Squibb и Celgene Corporation обявиха, че са сключили окончателно споразумение

Компаниите Bristol-Myers Squibb и Celgene Corporation обявиха, че са сключили окончателно споразумение ...

......... пациенти в редица сериозни заболявания", посочи д-р Джовани Кафорио, изпълнителен директор на Bristol-Myers Squibb.Комбинираната компания ще има девет продукта с годишни продажби за над 1 милиард долара и значителен потенциал за растеж в основни области като онкологията, имунологията и сърдечносъдовите заболявания.Основните франчайзи на компанията в областта на онкологията ще са Opdivo, Yervoy, Revlimid и Pomalys.


Повечето гранични пунктове по границите на страната ни не са

Повечето гранични пунктове по границите на страната ни не са ...

......... 5 хил. броя за около 380 хил. лева. Те могат да се купят чрез терминал за самотаксуване, мобилното приложение, интернет страницата bgtoll.bg или чрез разпространителската мрежа. Цените остават непроменени - за леките коли годишната струва 97 лв., тримесечната - 54 лв., месечната - 30 лв., а седмичната - 15 лева.


Комисията за защита на конкуренцията отказа да направи нова оценка

Комисията за защита на конкуренцията отказа да направи нова оценка ...

......... е потвърдила това.Не се ли нареди "пасиансът", централата в Прага изразява готовност да започне преговори за продажбата на "ЧЕЗ България", "ЧЕЗ Разпределение България", "ЧЕЗ Електро България", "ЧЕЗ Трейд", "Фри Енерджи Проджект Орешец" и "Бара Груп" с втория класиран претендент - India Power. "Инерком" и Върбакова пък могат да се простят с 5 млн. евро  банкова гаранция. 


В хранилището на Гръцкия оператор на националната газопреносна система в

В хранилището на Гръцкия оператор на националната газопреносна система в ...

......... че с доставката хранилището в Ревитуса "отваря пътя за нови перспективи в снабдяването с природен газ и диверсификацията на източниците на доставка и сигурността на снабдяването на Югоизточна Европа, като прави Гърция важен възел за транзита на природен газ в целия регион.""Мария Енерджи" отплава от Тексас в средата на декември.


България е новият ротационен председател на Организацията за черноморско икономическо

България е новият ротационен председател на Организацията за черноморско икономическо ...

......... в съзвучие с един от националните ни външнополитически приоритети – развиване на активни отношения с държавите от широкия Черноморски регион.ЧИС е създадена през 1992 г., като България е сред 11-те учредителки. Днес в Организацията освен нас членуват още Албания, Армения, Азербайджан, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Украйна.


Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Устройствения

Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Устройствения ...

......... Наредбата за прилагане на Класификатора на длъжностите в администрацията. В проекта са отразени и промени по отношение на функциите и минималните изисквания за заемане на конкретни длъжности. Измененията са продиктувани от предвидената в закона разпоредба в структурата на Агенция „Митници“ да се създадат пет териториални дирекции и две главни дирекции.


Експертите от Световната банка се очаква скоро да предложат варианти

Експертите от Световната банка се очаква скоро да предложат варианти ...

......... предвижда тежкотоварните превозни средства да могат да преминават еднократно разстояние в обхвата на платената пътна мрежа от начална до крайна точка след издаване на маршрутна карта при предварително плащане на тол такса. Маршрутът може да включва и допълнителни, предварително посочени междинни точки, които не може да са повече от четири. 


В България има резерв на пазара на труда от минимум

В България има резерв на пазара на труда от минимум ...

......... дават сметка, че това е улица без изход,тъй като ще доведе до много допълнителни разходи за тях. "Защото предстои навлизането на големи групи хора, а не на по десет камериерки, които да бъдат настанени в хотела, в който работят и да им се поемат разходите за храна", аргументира се експертът.


Автомобилната индустрия е един от най-печелившите сектори на световната икономика,

Автомобилната индустрия е един от най-печелившите сектори на световната икономика, ...

......... "Волво" и други. Компанията е част от канадската група "Линамар" - вторият най-голям производител на автомобилни компоненти в света. Турция също е много активна в този сектор. Нейни фирми са в основата за развитието на индустриалната зона край Кърджали, имат свои заводи в Шумен, Търговище, Стара Загора  и други градове. 


У нас нещата винаги са динамични, граничещи дори и със

У нас нещата винаги са динамични, граничещи дори и със ...

......... защото възвръщаемостта им не е достатъчна добра за компаниите. В същото време Европа си е поставила за цел 27% от електроенергията на Стария континент през 2027 г.  да идва от възобновяеми източници. Това означава, че България ще трябва да търси нови стимули, за да върне ВЕИ инвеститорите обратно у нас.  


Пътната отсечка между столицата и граничния пункт "Калотина" ще се

Пътната отсечка между столицата и граничния пункт "Калотина" ще се ...

......... от 1 януари хартиените винетни стикери стават изцяло електронни. Цените остават същите - за леките автомобили годишната е 97 лв., тримесечната - 54 лв., месечната 30 лв., а седмичната 15 лева. Въвежда се и нова "уикенд винетка" на цена от 10 лв., която ще важи за дните от петък до неделя. 


Бр.2 Протеже на Пеевски  придоби имот за 25 милионаПротежето на

Бр.2 Протеже на Пеевски  придоби имот за 25 милионаПротежето на ...

......... на завършеност "груб строеж“.Какъвто и да беше бумът в цените на имотите у нас през последната година, няма как подобна сделка да не бъде определена като "удар". Според брокери на недвижими имоти в този случай или става въпрос за харч, направен в нетрезво състояние, или в имота има закопано съкровище...?! 


Няма да се изискват винетки за северната част на Околовръстния

Няма да се изискват винетки за северната част на Околовръстния ...

......... от 1 януари хартиените винетни стикери стават изцяло електронни. Цените остават същите - за леките автомобили годишната е 97 лв., тримесечната - 54 лв., месечната 30 лв., а седмичната 15 лева. Въвежда се и нова "уикенд винетка" на цена от 10 лв., която ще важи за дните от петък до неделя. 


Няма да се изискват винетки за северната част на Околовръстния

Няма да се изискват винетки за северната част на Околовръстния ...

......... от 1 януари хартиените винетни стикери стават изцяло електронни. Цените остават същите - за леките автомобили годишната е 97 лв., тримесечната - 54 лв., месечната 30 лв., а седмичната 15 лева. Въвежда се и нова "уикенд винетка" на цена от 10 лв., която ще важи за дните от петък до неделя. 


Френският гигант в управлението на летища Vinci Airports обяви, че

Френският гигант в управлението на летища Vinci Airports обяви, че ...

......... Концесионерът ще трябва да изгради трети терминал през първите десет години от избирането му. Освен това е необходимо неговите общи инвестиции да са минимум 600 млн. евро. Отделно държавата ще получава годишно не по-малко от 15 млн. лв. без ДДС, или 10% от общия размер на общите приходи от всички дейности.


 Най-богатите хора в света са се разделили с над 500

 Най-богатите хора в света са се разделили с над 500 ...

......... дo Kиeв (Уĸpaйнa), и oт Hopвeгия дo Typция", нaпиca в Тwіttеr шeфът й Илън Mъcĸ. Повече от 1000 т некачествени горива са изтеглени от пазара през 2018-а след проверки на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Наложените санкции са за над 1 млн. лева. Според агенцията случаите на некачествени горива намаляват.  


Докато Комисията за енергийно и водно регулиране решаваше с колко окончателно

Докато Комисията за енергийно и водно регулиране решаваше с колко окончателно ...

......... Бургас, където увеличението е най-голямо, в столицата водата ще поскъпне с 23 стотинки, а най-скъпа като абсолютна стойност е водата в Шумен - 1 кубик ще струва почти 3,40 лв. Един от протестиращите бе и Велизар Енчев, лидер на радикално движение "Българска пролет", който поиска национализация в енергетиката и на водната инфраструктура. 


Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство

Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство ...

......... реални търговски канали в източната страна.В платформата "16+1" всеки земеделски производител ще може да представи своето стопанство, като тази информация ще достигне не само до китайските компании, но и до крайния потребител. При наличие на електронен магазин може да бъде направена препратка към него, но това не е задължително условие.


Българският лекарски съюз /БЛС/ и Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ подписаха

Българският лекарски съюз /БЛС/ и Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ подписаха ...

......... пакета дейности, който заплаща здравната каса. Предвижда се медицинското за работа и свидетелството за брак, които също издават личните лекари да станат платени. Дали промените ще бъдат одобрени ще стане ясно след подписването на анекса към Националния рамков договор, което се очаква в края на тази или началото на следващата година. 


Френският гигант в управлението на летища Vinci Airports обяви, че

Френският гигант в управлението на летища Vinci Airports обяви, че ...

......... 35 летища в страни като Япония, Бразилия, Франция и Камбоджа. Фирмата работи и по изграждането на тол системи, както и на пътна инфраструктура.В началото на година френският оператор спечели 35-годишната концесия на летището в Белград.Vinci Airports брои 501 млн. евро за концесията и е поела ангажимент да инвестира още 732 млн. евро. 


Правителството одобри на последното си редовно заседание за годината проект на

Правителството одобри на последното си редовно заседание за годината проект на ...

......... на постановеното съдебно решение, в това число и разпоредби, отнасящи се до възможността митническите органи да задържат стоки на границата въз основа на допуснато от съда обезпечение или въз основа на влезли в сила съдебни актове. Регламентирана е и възможността за налагане на подходящи мерки при злоупотреба с процесуални права. 


АМ „Люлин“ става част от АМ „Струма“, а пътят Калотина

АМ „Люлин“ става част от АМ „Струма“, а пътят Калотина ...

......... отделно съоръжение по републиканските пътища, съгласно разпоредбата на Закона за пътищата, аналогично на сегашното положение.Изменението в списъка на републиканските пътища се прави поради множеството настъпили промени, свързани с въвеждането в експлоатация на нови пътни отсечки, които са част от републиканската пътна мрежа на страната, или отпадане на трасета от нея.   


Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на икономиката Емил

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на икономиката Емил ...

......... на офертите, постъпили от страните-участници в процедурата. На тази база се предлага конкретен вариант за решение на Министерския съвет и Народното събрание, с който да бъде продължена и окончателно финализирана процедурата за придобиване на нов многоцелеви изтребител съгласно технико-тактическите данни на предложените самолети, ценовите предложения и геостратегическите интереси на страната.


Цената на тока и топлинната енергия няма да се повишава

Цената на тока и топлинната енергия няма да се повишава ...

......... няма да има значително повишение на цената на тока за бита. КЕВР ще се стреми увеличението да бъде равно или по-малко от годишната инфлация. Той бе категоричен, че предстоящото поскъпване на водата от 1 януари е неизбежно, защото Комисията ще бъде осъдена от Административния съд, че не прилага съгласуваните бизнес планове. 


САЩ приветстват плановете на България за модернизация на отбраната и

САЩ приветстват плановете на България за модернизация на отбраната и ...

......... в изявлението на Помпео. Допълва се, че САЩ са инвестирали над 200 млн. долара за отбранителна помощ в България през последните 25 години и за повишаване на военни професионализъм и съвместимост с изискванията на НАТО. САЩ ще продължи да приоритизира инвестициите в България, за да изгради съвместимост с НАТО, завършва съобщението.


България има амбицията да се превърне в газоразпределителен център на

България има амбицията да се превърне в газоразпределителен център на ...

......... на газовите хъбове и ликвидни места за търговия с газ, свързани с основния европейски газоразпределителен център в Баумгартен, Австрия. По този начин австрийският партньор ще помогне на българския газопреносен оператор да прецени как да развие и превърне газов хъб "Балкан" във важно място за търговия с природен газ в региона.


Първите две линейки, закупени по проекта за модернизация на спешната

Първите две линейки, закупени по проекта за модернизация на спешната ...

......... 163 897 815,62 лв. и тригодишен срок за изпълнение, до 23.10.2021 г. Проектът обхваща не само доставката на 400 оборудвани медицински превозни средства, а и строителство, реконструкция, ремонт, преустройство и подобряване на достъпа в 237 обекта от системата на спешна медицинска помощ и модернизиране на помещенията чрез доставка на оборудване и обзавеждане.


Комисията за защита на конкуренцията започна нова оценка на сделката

Комисията за защита на конкуренцията започна нова оценка на сделката ...

......... и "ЧЕЗ Разпределение".Не се ли нареди "пасиансът", централата в Прага изразява готовност да започне преговори за продажбата на "ЧЕЗ България", "ЧЕЗ Разпределение България", "ЧЕЗ Електро България", "ЧЕЗ Трейд", "Фри Енерджи Проджект Орешец" и "Бара Груп" с втория класиран претендент - India Power. "Инерком" и Върбакова пък могат да се простят с 5 млн. евро  банкова гаранция. 


Имаме консултанти, с които сме обсъдили възможността част от глобата

Имаме консултанти, с които сме обсъдили възможността част от глобата ...

......... в чужда страна. По отношение на първите две обвинения нашето твърдение е, че този достъп е осигуряван винаги съгласно правилата, които са били приложими към съответния момент. Може нашите правила да не са били изцяло в съответствие с европейските норми, но винаги сме работили съгласно наличните правила", каза още Иванов.


Кабинетът одобри на днешното си редовно заседание увеличаване на максималния

Кабинетът одобри на днешното си редовно заседание увеличаване на максималния ...

......... възможност за включване на нови отсечки, което ще позволи ефективното използване на вече предоставения ресурс в размер на общо 150 млн. лв. за ремонт на пътни отсечки. Така ще се осигури инвестиция за подобряване на състоянието на нови участъци от републиканската пътна мрежа и ще се повиши безопасността на движение.


С един банков превод юридическите лица могат да купят до

С един банков превод юридическите лица могат да купят до ...

......... Агенцията ще оперира и поддържа Електронна система за събиране на пътни такси, в т.ч. техническата и софтуерната поддръжка на компонентите на системата.С приетите промени подзаконовият нормативен акт се привежда в съответствие с измененията в Закона за пътищата предвид въвеждането на смесената система за заплащане за преминаване по републиканската пътна мрежа. 


Кабинетът даде съгласието си на днешното си редовно заседание Управляващият орган

Кабинетът даде съгласието си на днешното си редовно заседание Управляващият орган ...

......... чрез повишаване на транзитния капацитет към страните от Югоизточна Европа, като осигури диверсификация на внасяния газ чрез допълнителни източници за доставка от Каспийския регион, Близкия изток и Източното Средиземноморие.Реализацията на газовата инфраструктура ще повиши енергийната сигурност на страната и ще оптимизира енергийния микс при прехода на България към нисковъглеродна икономика. 


Европейската комисия наложи глоба на Българския енергиен холдинг за 77

Европейската комисия наложи глоба на Българския енергиен холдинг за 77 ...

......... от Министерство на финансите. Български граждани са осъдили представители на правителството за нарушаване на техните права за 15 563 961 лв. Тези пари са платени. Ще бъдат платени сега и тези 150 млн. лв. Въпросът ми е кога, уважаеми г-н премиер, ще започнете да изпълнявате законите на България", пита Нинова.