Haчaлoтo нa тъpгoвcĸaтa 5G мpeжa нa "Теленор" в Бългapия щe

Haчaлoтo нa тъpгoвcĸaтa 5G мpeжa нa "Теленор" в Бългapия щe ...

......... министерство има изключително ползотворен диалог с телеком операторите. Джейсън Кинг пък изказа специална благодарност на министър Желязков за успешния диалог на тема ефективно разпределение на спектъра и ревизия на цените за предоставяне на честоти.В рамките на събитието днес, бе извършен медицински преглед от разстояние на пациент в Хасково от лекари в София.


На фона на хакерската атака от преди седмица, обществените поръчки

На фона на хакерската атака от преди седмица, обществените поръчки ...

......... специалисти, които направиха  сравнение между нас и Естония (която отдавна се дава за пример в е-управление), чиито харчове не надвишаваха 50 милиона лева. Тази информация беше посочена  в сравнителен анализ на Българската стопанска камара , озаглавен "Стига вече!".Това „стига“, очевидно обаче не „стигна“ до ушите, които трябваше да го чуят.


Производителят на азотни, фосфорни и комбинирани торове "Агрополихим" АД ще

Производителят на азотни, фосфорни и комбинирани торове "Агрополихим" АД ще ...

......... фосфорни и комбинирани торове, амоняк, соли и сгъстени газове, както и извършването на лабораторно-изпитателна дейност.Министър Караниколов съобщи, че по Закона за насърчаване на инвестициите предстоят да бъдат сертифицирани 70 проекта с общ размер на планираните инвестиции за над над 1.5 млрд. лв., които ще разкрият над 7015 нови работни места.<!--[if--><!--[endif]--><!--![endif]--><!--![if--><!--[if--><!--[endif]--><!--![endif]--><!--![if-->


Държавната компания оператор на газопреносната мрежа в Румъния - "Трансгаз"

Държавната компания оператор на газопреносната мрежа в Румъния - "Трансгаз" ...

......... ЕС чрез т.нар. Механизъм за проекти от общ интерес."Чрез  БРУА Румъния ще може да експлоатира огромния си потенциал от залежи на природен газ в Черно море и по този начин ще се превърнем във фактор за енергийната сигурност в тази част на Европа", изтъква румънският министър на енергетиката Антон Антон.


Столична община ще решава проблемите със задръстванията и мръсния въздух

Столична община ще решава проблемите със задръстванията и мръсния въздух ...

......... лв. от спестявания по ОПОС са насочени към електрификация на градския транспорт, които ще са достъпни до края на годината за други 11 общини. Още около 80 млн. се очаква да бъдат осигурени за общините, които не можаха да кандидатстват по първата процедура за подобряване качеството на въздуха по ОПОС. 


Завод за производството на каучукови и пластмасови съединения за автомобили

Завод за производството на каучукови и пластмасови съединения за автомобили ...

......... в него ще бъдат първоначално 500, с перспектива да станат 1000.Плановете на компанията е да разширява дейността си района на Враца. Проектите са свързани с високотехнологични продукти за хибридни автомобили на световноизвестни производители. Над 20 на сто от общата продукция на предприятията от "Теклас" е предназначена за електромобили от различни марки.Лондонското метро ще има 4G обхват в своите тунели и

Лондонското метро ще има 4G обхват в своите тунели и ...

......... за данни в подземна мрежа на метрото. Пътниците на метрото в Москва и Токио от години имат възможност да използват телефоните си под земята. Въпреки това The Guardian отбелязва, че метрото в Лондон е по-трудна задача, поради сравнително тесните и извиващи се тунели, които могат да блокират сигналите на телефона. 


Васил Грудев е новият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". Той беше заместник-изпълнителен

Васил Грудев е новият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". Той беше заместник-изпълнителен ...

......... че фирмите на Стайков са получавали неправомерно европейски пари за развитие на селските райони. Цитираната от обвинението сума е в размер на 1.8 млн. лева.Баща на Калоян Костадинов е председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов, който твърди, че синът му не се познава със Стайков и не е получил от него луксозен автомобил. 


Гражданските сдружения  "Бетономорие" и "Да запазим Корал", настояват за преразглеждане

Гражданските сдружения  "Бетономорие" и "Да запазим Корал", настояват за преразглеждане ...

......... основното право на гражданите свободно да се придвижват на територията на страната, гарантирано от чл. 35 на Конституцията на Република България. В заключение адвокат Бораджиев споделя недоумението си как една община, в която туризмът е основен поминък, ще въвежда толкова необоснована, нелогична и най-вече незаконосъобразна административна тежест за туристите си.


Жълтата каска след пожар си я хващах и като Уди Кълвача

Жълтата каска след пожар си я хващах и като Уди Кълвача ...

......... са инвестициите в района в момента. След големите пътни артерии, фокусът се пренася към междублоковите пространства и парковете. Правят се нови паркове с детски площадки. Обновяват се площадките в яслите и детските градини. Модернизират се спортните игрища в училищата. Пречиствателната Станция на Златни пясъци се доизгражда по график", уточни Борисов.


С 8% ще се увеличи бюджетът от европейските фондове, с който

С 8% ще се увеличи бюджетът от европейските фондове, с който ...

......... приоритизират коя инвестиция е по-важна за населението и региона. Предвижда се регионалните съвети да предоставят писма за подкрепа на кандидат-бенефициентите по програмите за териториално сътрудничество. Експертите на Световната банка са разработили общо четири варианта за промяна на функциите и отговорностите им, които ще бъдат обсъждани на всички  стратегически консултации в страната. Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google maps.

Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google maps. ...

......... в качеството си на най-екологично чист транспорт, отделя най-малко вредни емисии в атмосферата, отбелязват от компанията. Още през февруари екипът на БДЖ започна кореспонденция за включването на националния железопътен превозвач като възможност за превоз, а през март сключи лицензирано споразумение с Google maps за предоставяне на данни за разписанието на влаковете.


Народното събрание ратифицира договорите за покупката на осем изтребителя F-16

Народното събрание ратифицира договорите за покупката на осем изтребителя F-16 ...

......... ГЕРБ срещна подкрепата единствено на ДПС и ВМРО. Изтребителите следва да бъдат доставени до 2023 година, въпреки че първоначалните български изисквания бяха първите машини да пристигнат до две години след сключването на договора.В бъдеще правителството планира да купи още 8 изтребителя. Засега обаче няма обявен срок за нови преговори с Вашингтон.Очаквайте подробности


Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия ...

......... и благоустройство да започне този процес по чертане на нови региони. Те трябва да важат от 2020 г. за следващия програмен период. Истинската причина е, че сегашното разделение на страната на шест региона не отразява нито настоящото състояние, нито икономическия потенциал, нито помага за каквато и да е регионална политика.


Велико Търново е една от шестте новоконсолидирани области, за които

Велико Търново е една от шестте новоконсолидирани области, за които ...

......... здравни и социални заведения.В област Велико Търново от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора. Обновяват се 19 образователни институции, модернизирани са 17 обекта за социални услуги. Изпълняват се 5 проекта за подобряване на градската среда и се ремонтира републиканска пътна мрежа. 


България е на десето място в Европейския съюз по годишен ръст

България е на десето място в Европейския съюз по годишен ръст ...

......... бил най-висок в Словения с 4.1% увеличение, следвана от Франция с ръст с 1.9% и Холандия - с 1.4% по-висок показател. Продукцията в сектор строителство в ЕС и еврозоната е намаляла с по 0.3% през май спрямо април, а на годишна основа е регистриран ръст от 2% в еврозоната и 2.5% в ЕС. Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), Българската асоциация

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), Българската асоциация ...

......... международни пазари и никой жот техните контрагенти няма как да бъде задължен да си вкара софтуер, който нашата страна е пожелал. Да не говорим, че до този момент в самата НАП няма нито един лицензиран такъв продукт, който да отговаря на изискванията поставени от самата приходна Агенция. Очаквайте още информация по темата.


България и Групата на Световната банка имат устойчивото и дългогодишно

България и Групата на Световната банка имат устойчивото и дългогодишно ...

......... разширят услугите, предоставяни от централата на Световната банка, и ще бъдат ангажирани с разработването на продукти с висока добавена стойност. Реализацията на проекта ще се осъществява поетапно. Началната фаза стартира през настоящия месец юли, а пълният капацитет от над 300 заети места се планира да бъде достигнат в петгодишен срок.


Германски инвеститор от автомобилната индустрия има интерес за развитие на

Германски инвеститор от автомобилната индустрия има интерес за развитие на ...

......... създадена именно, за да подпомага разширяването и задълбочаването на икономическите и търговските взаимоотношения между двете страни, както и за създаването на нови бизнес контакти и възможности за партньорство. В момента камарата оказва съдействие на инвеститорите в проучването на условията и възможностите за откриване и развиване на производствено предприятие в България.


Столичната община пуска нова мобилна услуга, която ще ни информира

Столичната община пуска нова мобилна услуга, която ще ни информира ...

......... От 14-30 април са постъпили 250 сигнала, които се обработват в момента и за които предстои да се предприемат мерки и тези автомобили да бъдат премахнати от районите. Данни в последните 10 години пък сочат, че над 8 000 автомобила доброволно са премахнати от собствениците, а принудително преместени са над 1 500.


Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи пет сертификата за инвестиции

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи пет сертификата за инвестиции ...

......... в с. Телиш, община Червен бряг, собственост на НКИЗ. “ИТТ Австрия производство” ЕООД, гр. Червен бряг, e утвърден производител на съоръжения, метални конструкции и машини в областта на промишлената индустрия в Австрия. Инвестицията възлиза на 600 000 лв. и като резултат от нея ще бъдат открити 10 нови работни места.


Правителството усилено се подготвя  за предстоящите кметски избори на есен. Напоследък

Правителството усилено се подготвя  за предстоящите кметски избори на есен. Напоследък ...

.........  предоставя услуги за деветдесет  лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания, в това число: дневна и почасова грижа, консултиране, информиране и подкрепа, осигуряване на терапевтична помощ и рехабилитация, включително и на лицата, полагащи грижи за лицата от целевата група, извършване на мобилна работа, краткосрочно настаняване в Центъра (заместваща грижа).   


Ръст от близо 25% е регистрирал българският износ за Република

Ръст от близо 25% е регистрирал българският износ за Република ...

......... оценяваме дейността на корейските компании в България и сме готови да разширим подкрепата си за бъдещи корейски проекти тук", заяви Борисов и допълни, че може да се постигне много повече за привличането на корейски инвестиции в България, които за периода от 1996 до 2018 г. възлизат на над 210 млн. евро.


Президентът на България (2011 – 2016) и председател на автомобилния

Президентът на България (2011 – 2016) и председател на автомобилния ...

......... допълни, че ще се водят преговори за допълнителни стимули от държавата не само за големи производители, но и за първостепенни доставчици. Ще се помисли и за европейско финансиране, както и промени в законовите наредби. Всичко това обаче ще бъде включено в нова национална стратегия за развитието на автомобилния сектор у нас.


Пречиствателната станция за питейни води Студена-Перник ще бъде ремонтирана с

Пречиствателната станция за питейни води Студена-Перник ще бъде ремонтирана с ...

......... стената на язовир "Студена" започна през юли 2017 година в условия на непрекъсната експлоатация, без източване на язовира, а част от дейностите се извършваха под вода. Използваните методи са нови за България и се разчита на водолази, за да се гарантира непрекъснатото водоснабдяване на близо 100 000 потребители в област Перник.


Нов посланик ще представлява Кралство Испания в София. Вицепремиерът и

Нов посланик ще представлява Кралство Испания в София. Вицепремиерът и ...

......... е видимо и днес, като испанският е вторият най-разпространен език в света и е официален в 21 държави.Според конституцията от 1978 г. Испания е социална и демократична правова държава под формата на парламентарна конституционна монархия. Съвременна Испания е високоразвита индустриално-аграрна страна. Тя става член на Европейския съюз през 1986 година.


Античният център "Сердика" в София ще претърпи трети ремонт за

Античният център "Сердика" в София ще претърпи трети ремонт за ...

......... по-рано античният център "Сердика" пак бе ремонтиран. Изпълнител на проекта е консорциумът ЗЗД "Антична Сердика" с водещ партньор "Пътища и мостове" ЕООД. В обединението участват също "Реставрация" ЕАД, "Пътстрой - Варна" ЕООД и "Финанс груп 2013 г.". Проектант е "Пътстрой - Варна". Те сключиха договор с министерството за сумата от 17.7 млн. лева.


Подземни кантари в обхвата на тол системата ще изчисляват в

Подземни кантари в обхвата на тол системата ще изчисляват в ...

......... без значение дали са български или чуждестранни. Нанков се съгласи и допълни, че се обсъжда тежкотоварни превозни средства, които имат изминати повече от 10 хил. километра на месец, да получат отстъпка от 30%. При изминати над 7500 километра месечно тя да е 20%, а при над 5000 км – 10%. 


Мъките на гражданите, причинени им от  изгърмелият  преди  десетина  години

Мъките на гражданите, причинени им от  изгърмелият  преди  десетина  години ...

......... в експлоатация.С всичко свършено да този момент, може да се очаква, работата на синдика при следващия търг да бъде с по-добър резултат и този път наистина да се намерят купувачи за непродадените имоти. А  парите от  „светналия“ Небостъргач да могат покрият макар и минимален процент от дълговете на фалиралата компания. 


На 15 юли се случи безпрецедентно изтичане на огромни масиви

На 15 юли се случи безпрецедентно изтичане на огромни масиви ...

......... в позицията на камарата. Не на последно място, скандалът с теча на информация прави повече от наложителни промените в Наредба Н-18, вкл. прецизиране на текстове и промяна на срокове, така че Наредбата да бъде приложима и да не поставя в рискови условия, както дейността на фирмите, така и функционирането на данъчната система. 


Глобалната програма на платформата за онлайн търговия eBay за подкрепа на

Глобалната програма на платформата за онлайн търговия eBay за подкрепа на ...

......... вкусове и стилове към платформата, като по този начин подпомагат eBay да доставя възможно най-динамичното и разнообразно пазарно пространство и неповторимо изживяване при самото пазаруване.Програмата е напълно безплатна за желаещите да се включат фирми. Всички сесии ще бъдат на български език, като предишен опит в онлайн продажбите не е необходим.  


Грешки на проектанта са най-вероятната причина за задаващия се трети

Грешки на проектанта са най-вероятната причина за задаващия се трети ...

......... "Пътстрой - Варна" ЕООД и "Финанс груп 2013 г.". Проектант е "Пътстрой - Варна". Градската управа уточнява също така, че протоколите с констатираните дефекти се изпращат в Министерството на културата, а то сигнализира строителната фирма. Компанията казва, че до момента при нея сигнали за нередности няма. Гаранцията на обекта е 10-годишна. 


Републиканската пътна мрежа е 20 хил. км, а ВиК мрежата

Републиканската пътна мрежа е 20 хил. км, а ВиК мрежата ...

......... в сектора не стои на дневен ред, каза заместник-министър Нанков.При подготовката на Закона за ВиК ще се спазва принципът за запазване на социалната поносимост на цената на услугите, обещават от министерството. Ще се предложи и механизъм, по който уязвимите групи да се възползват от помощ за осигуряване на питейна вода.


Паветата над Ларгото в София се рушат. Обектът бе ремонтиран

Паветата над Ларгото в София се рушат. Обектът бе ремонтиран ...

......... то сигнализира строителната фирма. Компанията казва, че до момента при нея сигнали за нередности няма. Гаранцията на обекта е 10-годишна. През март 2018 г. бяха публикувани снимки на обекта, показващи счупени плочки, разместени павета, паднала облицовка, напукани стъкла. Две години по-рано античният център "Сердика" бе ремонтиран за сумата от 17.7 млн. лева.


В следващите пет години съветът на директорите на "Химснаб България"

В следващите пет години съветът на директорите на "Химснаб България" ...

......... остава като неразпределен положителен финансов резултат.Акционерите направиха промяна в борда на директорите, като избраха нови членове с мандат от пет години, и гласуха възнаграждението им. Всеки от тях, с изключение на изпълнителния директор, ще взема месечно брутната сума от 900 лв., а заплата на изпълнителния директор ще е 3000 лева.


Всички общини на територията на страната са задължени да използват

Всички общини на територията на страната са задължени да използват ...

......... състояние в чужбина, както и издаване на многоезично извлечение от акт за гражданско състояние.През 2018 г. кабинетът започна процеса по стандартизация в областната администрация. По този начин се облекчават гражданите и бизнесът, намалява се административната тежест чрез отпадане на документи и се спестява време при получаването на резултата от извършената услуга.


България отбелязва 20 години от установяването на услугите по управление

България отбелязва 20 години от установяването на услугите по управление ...

......... информация. Тя ще свързва множество информационни системи и ще позволява интелигентен и сигурен обмен на данни между всички заинтересовани страни. Внедряването на новата система ще бъде поредната крачка в развитието и модернизирането на българските пристанища, които, благодарение на непрестанните инфраструктурни подобрения, могат да се похвалят с визия на европейско ниво.


Община Перник планира закупуването на електробуси за обществения транспорт. Екологичните транспортни

Община Перник планира закупуването на електробуси за обществения транспорт. Екологичните транспортни ...

......... но ще доведе до подобряване на качеството на атмосферния въздух, до намаляване на шумовите замервания и вибрации, както и до значително спестяване на енергия в градския транспорт", отбеляза кметът на Перник Вяра Церовска. Общината ще кандидатства с проект по Оперативна програма "Околна среда 2014- 2020" с максималното финансиране на стойност 6 млн. лева.


Над 10.3 млн. евро са инвестирани от началото на настоящия

Над 10.3 млн. евро са инвестирани от началото на настоящия ...

......... пограничния регион са огромни придобивки. Включени са голям брой обекти, които се модернизират. Политиката на Република Северна Македония е посветена на интеграцията на страната в ЕС. Това означава изграждане на европейски ценности и стандарти. За нас е важна в тази връзка трансграничното сътрудничество с всички наши съседи“, заяви той.     


Британският вестник  "Сън" препоръчва  България като най-евтината дестинация за "алкохолна

Британският вестник  "Сън" препоръчва  България като най-евтината дестинация за "алкохолна ...

......... че на всеки плаж трябва да има табели с цените, а ако липсват глобата е между 5 000 и 10 000 лева.Министърът на туризма съобщи още, че миналата година 120 000 лева са били глобите само на един плаж. Откакто има Министерство на туризма, има 31% ръст на чуждестранните туристи.


Натрапчивото усещане за безкрайно  дежавю̀ ( в превод от френски

Натрапчивото усещане за безкрайно  дежавю̀ ( в превод от френски ...

......... „Харчове без надзор“  пък разказахме как точно  е била проведена  тази поръчка и за пореден път изнесохме факти, които показваха „лукса“, с който    горските началници обличат служителите си.Явно обаче, всичко това не прави особено впечатление на тези, които уж трябва да се грижат обществения ресурс да отива за обществени нужди.  


Ако погледнем твърдите данни от първото тримесечие, българската икономика нарасна

Ако погледнем твърдите данни от първото тримесечие, българската икономика нарасна ...

......... година няма да е година на спад. Ако имаме забавяне, няма да е значително - вероятно такова ще се случи през 2021 г., ако следваме логиката на цикличността", подчерта още той."Банкова система подкрепя кредитирането и оттам - икономическия ръст. Неконтролирано свиване би могло да се обуслови от геополитическото напрежение", посочи анализаторът. 


Електрическите тротинетки могат да бъдат бъдещето на градската мобилност, тъй

Електрическите тротинетки могат да бъдат бъдещето на градската мобилност, тъй ...

......... в областта - Lime и Voi, изявиха желание да си партнират със Столична община и да предоставят услугата. Третият потенциален доставчик е от България - стартиращата компания за споделени скутери Hobo. За да подпомогне процеса, общината е разработила схема с 200 паркоместа за наемане и връщане на тротинетки, велосипеди, скутери.


България високо цени отношенията с Китайската народна република. Надяваме се

България високо цени отношенията с Китайската народна република. Надяваме се ...

......... и обобщи, че България предлага изключителни възможности за инвестиции.„Не на последно място разчитаме на по-нататъшна подкрепа от страна на нашите китайски приятели за увеличаване на пътуванията на китайски туристи в България, както и за засилването на обмена в образованието, културата, науката и контактите между младите хора“, каза още премиерът Борисов. 


Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова участва във

Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова участва във ...

......... се нарежда на първо място в ЕС по участие на жени в сферата на информационните и комуникационни технологии с приблизително 30% при средни за ЕС около 17%. България е на 2-ро място с 53% жени в науката и инженерната област, което значително надминава средния процент за от 41% за ЕС.


Земеделският министър Десислава Танева съобщи, че 15 от общо 295

Земеделският министър Десислава Танева съобщи, че 15 от общо 295 ...

......... обясни министър Танева и подчерта, че инспекцията е и заради сигнали за конфликт на интереси. Такива къщи за гости от всички проверявани са на приближени или роднини на трима кметове, сред които са тези на Долна баня и Луковит. Съмнения има и за къщата на местен бизнесмен, приятел на кмета на Велинград.


Работна група към Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“,

Работна група към Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, ...

......... отчитане на задължителния брой часове по практика.В работната група са взели участие  представители на Министерството на образованието и науката, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на вътрешните работи, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, представители на висши учебни заведения, на браншови организации, на неправителствения сектор и други.


Часовете за практическо обучение на кандидат-шофьорите в категория “B” да

Часовете за практическо обучение на кандидат-шофьорите в категория “B” да ...

......... при отчитане на задължителния брой часове по практика.В работната група участие взеха представители на Министерството на образованието и науката, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на вътрешните работи, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, представители на висши учебни заведения, на браншови организации, на неправителствения сектор и др.


АЕЦ "Козлодуй" ще претърпи ново подобрение на мощностите си, ако

АЕЦ "Козлодуй" ще претърпи ново подобрение на мощностите си, ако ...

......... 60% от капацитета, а ден по-късно ще бъде направена и следващата стъпка до 40% от капацитета.Турбогенераторът ще бъде изключен за няколко часа, след което ще бъде рестартиран, за да повиши постепенно мощността си.През 2017 г. по подобен начин бе увеличен капацитетът на шести реактор. Вече две години той оперира при 104% ефективност.


Заплатите в градския транспорт ще бъдат увеличени от 2020 г.

Заплатите в градския транспорт ще бъдат увеличени от 2020 г. ...

......... ще търсим възможност за увеличаване на работните заплати и отпускане на средства за подобряване на битовите условия, които бяха основен момент в техните искания. Темата с извънредните часове също ги притеснява", припомни Калоян Паргов и подчерта, че иска увеличение на възнагражденията на служителите от днес, а не през 2020 година. 


Три теми са приоритет в дигиталното здравеопазване: приложението на препоръката

Три теми са приоритет в дигиталното здравеопазване: приложението на препоръката ...

......... за реализирането на тези идеи.В програмите „Цифрова Европа“, „Хоризонт Европа“ и по Механизма за свързване на Европа в следващата многогодишна финансова рамка са заложени солидни финансови средства за развитие на изкуствения интелект, суперкомпютрите, научните изследвания и медицината. Това са все области, които имат пряка връзка с развитието на електронното здравеопазване.


За засилване на сътрудничеството в областта на търговията се договориха

За засилване на сътрудничеството в областта на търговията се договориха ...

......... годините преди настъпване на световната икономическа и финансова криза. Най-атрактивни за израелските инвеститори са секторите: "Операции с недвижимо имущество, наемодателна дейност и бизнес услуги", "Търговия, ремонт и техническо обслужване на автомобили и мотоциклети, лични вещи и стоки за домакинството" и "Строителство", които формират две трети от общия размер на инвестициите.


Тази година отбелязваме 140 години от установяването на дипломатически отношения

Тази година отбелязваме 140 години от установяването на дипломатически отношения ...

......... предимства се допълват и от географската близост, която улеснява връзките и бизнеса на фирмите от двете страни.Италия е сред най-предпочитаните от българите страни на Стария континент за почивка и екскурзия. За миналата година 66 047 българи са посетили Ботуша. В същото време двойно повече италианци са били у нас (157 743 туристи).


Министерство на земеделието, храните и горите отчита устойчив ръст при

Министерство на земеделието, храните и горите отчита устойчив ръст при ...

......... се надяват , че този тренд на развитие ще продължи и занапред.Едно от предизвикателствата, които срещат производителите, е недостигът на работна ръка. Предстоя срещи с Министерството на труда и социалната политика, по време на които ще търсим решение и ще се обсъждат предложения от различни браншови организации в тази област.


Компанията "Телетол" обяви, че е внесла сигнал в прокуратурата и

Компанията "Телетол" обяви, че е внесла сигнал в прокуратурата и ...

......... АПИ уточняват, че на 4 юни 2019 г. заявление за регистрация е подадено и от четвърти кандидат за национален доставчик на услуги – “Иком” ООД, който все още е в първия етап от процедурата – да се установи дали отговаря на условията и едва тогава да се впише в регистъра.Очаквайте подробности


Кабинетът е дал мандат на министъра на отбраната Красимир Каракачанов

Кабинетът е дал мандат на министъра на отбраната Красимир Каракачанов ...

......... се придържа към позицията, че САЩ трябва да ни подарят техниката, тъй като разположили свои бази на българска земя, без да плащат.С други думи, ГЕРБ ще трябва да разчитат на ДПС. Именно с гласовете на депутатите от движението Народното събрание разреши през януари на кабинета да започне преговори с американците.


Секторът на информационните и комуникационните технологии, наричан още ICT сектор,

Секторът на информационните и комуникационните технологии, наричан още ICT сектор, ...

......... ИТ индустрията да се връщат и млади хора от чужбина", отбеляза Стойчев и поясни, че в страната ни вече има доста добра култура на финансиране на стартъп компании. Според него много международни бизнес компании, сред които американски и азиатски, както и такива от целия Европейски съюз, вече оглеждат средата у нас.


Повече проверки и по-малко нарушения по Южното Черноморие са резултатите след първата

Повече проверки и по-малко нарушения по Южното Черноморие са резултатите след първата ...

......... специален код, каквито са новите изисквания за отчитане на продажбите и касовите бележки. НАП в Бургас и на отдел "Фискален контрол" проверяват хотели, ресторанти, барове, магазини, атракциони, паркинги, както борсите и тържищата в региона, от които се снабдяват хотелите с храни и напитки. Данъчните инспектират също апартхотелите, както и туроператори, предлагащи услуги по крайбрежието.


Държавата да се намеси и регламентира ол инклузива, за да

Държавата да се намеси и регламентира ол инклузива, за да ...

......... този бизнес не е заподценяване. А още по-малко, като се има в предвид кой са основните играчи в него.Очевидно е, че в управлението на нашия туризъм нещата трябва да се променят категорично, но както знаем, едно е да искаш, друго е да можеш и трето и четвърто да го направиш.


Европейският съюз значи не само европейски фондове, не само милиарди

Европейският съюз значи не само европейски фондове, не само милиарди ...

......... на Договора за добросъседство, Република Северна Македония рязко се отличи. „Дръпна напред. РСМ има шанс и перспектива да успее, просто не трябва да се подвежда по тези медии, които там бълват антибългарската пропаганда. Техният президент даде действително добър пример как се говори“, каза още премиерът Борисов в Босна и Херцеговина.  


Съветът по заетостта и социалната политика на Европейския съюз обсъди

Съветът по заетостта и социалната политика на Европейския съюз обсъди ...

......... вече не стимулира седенето вкъщи. Има стимули, които се отразяват на данъчната политика, когато втори или трети човек в семейството работи. И не на последно място – културата. Каквото и да прави държавата, ако в семейството не е възпитано, нищо няма да сработи," заяви почетният консул на Финландия в България.


Възможностите за сътрудничество в сферата на икономиката, екологията, транспорта, културата

Възможностите за сътрудничество в сферата на икономиката, екологията, транспорта, културата ...

......... българите, които пътуват между двете страни. През 2018 г. България е посетена от 203 363 френски туристи, като се наблюдава ръст от 3.3% в сравнение със същия период на 2017-а. Във Франция пък са пътували 148 953 български граждани, което означава, че броят им расте с 5% на годишна база.


Министърът на туризма Николина Ангелкова призова да не отписваме летния

Министърът на туризма Николина Ангелкова призова да не отписваме летния ...

......... не сравняваме ябълки с круши. Там плажната ивица е много голяма и затова има повече зони с евтини плажни принадлежности", каза Николина Ангелкова. Тя отчете, че откакто има Министерство на туризма, има 31% ръст на чуждестранните туристи и обяви, че е готова да подаде оставка, когато премиерът Бойко Борисов я поиска.


Регионалното министерство започва серия от стратегически консултации в страната във

Регионалното министерство започва серия от стратегически консултации в страната във ...

......... местните власти от Югоизточния район. На 23 юли в Областна администрация – Разград ще се проведе срещата за общините от Северен централен район, а на 24 юли в Търговище ще е консултацията за Североизточен район. На 24 юли в Смолян е предвидена среща със заинтересованите страни от  Южен централен район.


Концесионирането на плажовете е вредно. На това мнение са повечето

Концесионирането на плажовете е вредно. На това мнение са повечето ...

......... сред браншовиците има и такива, които смятат, че цените на плажните принадлежности у нас не са толкова непоносимо високи. Но  за всички отдавна е  безспорно ясно, че „поносимостта“ на нашенските услуги  отпраща и  българите към  плажове  извън страната.Кога и как Ангелкова ще  проумее тези особености -  няма как да отгатнем.


Индустрията на изнесените услуги е сред най-добрите работодатели в България

Индустрията на изнесените услуги е сред най-добрите работодатели в България ...

......... на борда на на Българската аутсорсинг асоциация Ивайло Славов.Аутсорсинг секторът е сред най-големите инвеститори в областта на образованието. Друга обща черта за индустрията на изнесените услуги са инвестициите в социално отговорни кампании, свързани с превенция на здравето и безопасността, етичните норми на поведение, насърчаването на разделното събиране на отпадъци и рециклирането.


България, със своя силен сектор по информационни технологии, има потенциал

България, със своя силен сектор по информационни технологии, има потенциал ...

......... все още създава основна пречка в областта на изкуствения интелект в България и ЕС, когато става въпрос за обучение на хора и системи. Дова води до отказ от страна на големи международни компании да аутсорсват развитието на изкуствения интелект, опасявайки се, че ще загубят конкурентно предимство като разпространят знанията си.


В БТПП се проведе семинар на тема “Възможности и предизвикателства,

В БТПП се проведе семинар на тема “Възможности и предизвикателства, ...

......... са с произход в границите на Митническия съюз, могат да циркулират на негова територия при условие, че са придружени със специален сертификат.По време на дискусията взеха участие представители на български фирми, които споделиха част от трудностите, които срещат при търговията с Турция на фона на условията, установени от Митническия съюз.


От днес започва последният етап на самолетно заснемане за изготвяне

От днес започва последният етап на самолетно заснемане за изготвяне ...

......... от страната.Данните от картата се използват в Системата за идентификация на земеделските парцели (СЕЗП), която е основна подсистема на Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК). Именно поради тази причина, те трябва да са максимално актуални и достоверни, тъй като се използват при изчисляване на директните плащания на земеделските стопани.


Все очакваме големия инвеститор, който да влезе в България и

Все очакваме големия инвеститор, който да влезе в България и ...

......... на годишните разходи за труд у нас. Те са по-високи от икономическия растеж, което означава, че основното конкурентно предимство - ниската цена на труда, ще стане безпредметно само след четири или пет години, или по-скоро. "То не може и не бива да бъде наше конкурентно предимство", посочи вицепремиерът Томислав Дончев.