Turkish Airlines отчете пореден ръст в резултатите си, достигайки 83.4%

Turkish Airlines отчете пореден ръст в резултатите си, достигайки 83.4% ...

......... затоварване се е увеличил с 3 пункта, достигайки 82%, а вътрешният – с 2 пункта до 86%.<!--![endif]--><!--![if--><!-- --><!--[if--><!--[endif]-->Броят на международните пътници, изключвайки транзитните такива, също се е увеличил значително – с 13%.<!--![endif]--><!--![if--><!-- --><!--[if--><!--[endif]-->През изминалите месеци превозът на товари / поща е нараснал с 25%,  надвишавайки така 1 милион тона.<!--![endif]--><!--![if--><!--[if--><!--[endif]--> <!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if-->


Осребряването на активите на "Булгартабак" върви с пълна сила. След

Осребряването на активите на "Булгартабак" върви с пълна сила. След ...

......... решение обаче беше обжалвано от "Аполо" .Какъв е бизнесът на иранеца и какви точно са били връзките му както с фалираната банка, така и с "никъде нефигуриращия" (по думите на Йордан Цонев) в нея депутат от ДПС Делян Пеевски, който също "няма нищо общо" с "Булгартабак", ще продължим да гадаем. 


Процедурата по отдаването на концесия на "Летище София" навлиза в

Процедурата по отдаването на концесия на "Летище София" навлиза в ...

......... е за сметка на държавата?"Маржът на печалбата при операторите на летищата е около 45 процента. Излиза, че обществото ще плаща на концесионера, за да задоволи неговия финансов интерес, чрез по-скъпи услуги и такси, докато за държавната собственост на летището нормата на възвръщаемост е най-малко три пъти по-ниска", обяснява още Трифонов.


Цяла година е изгубена в безсмислени обсъждания на новата схема

Цяла година е изгубена в безсмислени обсъждания на новата схема ...

......... промените към Закона за регионалното развитие е записано, че те ще "изпълняват функции по съгласуване, оценка и избор на проекти", финансирани с пари от еврофондове или от бюджета. Една от препоръките при обсъжданията беше да се ограничи броят на хората в регионалните съвети, особено при сегашното окрупняване на районите.  


Правителството и петролният бранш се събраха, за да обсъдят мерки

Правителството и петролният бранш се събраха, за да обсъдят мерки ...

......... За последно установиха дъмпинг от страна на веригата бензиностанции на Веселин Марешки. Но нарушението бе определено като леко и беше наложена санкция от 0.1% от оборота на "Трейднет Варна", което се равнява на малко над 175 хил. лева. Проверка имаше и през октомври 2016-а, но няколко дни след последните парламентарни избори производството бе прекратено. 


Възможностите за енергийна свързаност между България и Гърция - интерконекторната

Възможностите за енергийна свързаност между България и Гърция - интерконекторната ...

......... технологии и съобщенията Росен Желязков. Обсъдени бяха още възможностите за по-нататъшно развитие на транспортния коридор, чрез изграждане на автомагистрала или скоростен път между Александруполис и Бургас, както и за удължаване на коридора от Солун до пристанище Патра, за да има възможност за връзка по море и към Италия и Испания. Оборотът на предприятията в обувната промишленост и производството на облекло

Оборотът на предприятията в обувната промишленост и производството на облекло ...

......... чужди пазари, недостига на кадри и др.IndustriAll е федерация на независими и демократични профсъюзи, представляващи както ръчно, така и не-ръчно работещи работници в секторите метал, химикали, енергетика, минно дело, текстил, облекло и обувки и свързаните с тях отрасли и дейности. Те включват 177 национални синдикални организации в 38 европейски страни.


ВМЗ Сопот подписа договор за сътрудничество и трансфер на технологии

ВМЗ Сопот подписа договор за сътрудничество и трансфер на технологии ...

......... компания е глобален лидер в производството и дизайн на безпилотни летателни апарати, има над 70 клиента по целия свят, в това число продава и на НАТО. Договорът за трансфер на технологии ще даде възможност на ВМЗ за собствен бранд български безпилотни летателни апарати, както и тяхното сервизиране,  поддръжка и обслужване.  


Европейският съюз отпуска 293,4 млн. евро по линия на Кохезионния

Европейският съюз отпуска 293,4 млн. евро по линия на Кохезионния ...

......... Това ще направи пътуването с влак конкурентно на автомобилния транспорт и ще насърчи по-екологосъобразна мобилност в страната.В същото време редица мерки ще доведат до повишаване на безопасността по линията благодарение на новите системи за сигнализация и телекомуникации и заменянето на съществуващите железопътни прелези с 29 надлеза, пешеходен надлез и подлез.


Управителният съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България

Управителният съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България ...

......... „За нас влизането в еврозоната няма алтернатива и в момента считаме, че правителството прави всичко необходимо тази задача да бъде изпълнена. Същото се отнася и за приемането на България в Шенген“.В края на срещата беше постигната договореност диалогът между КРИБ и дипломатите в България да продължи на всеки шест месеца. 


До края на годината около 66% от територията на страната

До края на годината около 66% от територията на страната ...

......... картографски и геодезически данни, данни и снимки от спътникови заснемания и др. Същевременно кадастралните данни могат да се комбинират с географската информация, като се добавят такива и за пространствата (3D кадастър), времето (4D кадастър), инфраструктурата и други. Заместник-министър Йовев изтъкна и значението на GIS технологиите в създаването на "умни градове". Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ)

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) ...

......... на КРИБ и нейни компании-членове в презентации пред студенти, лекции, семинари или други събития, организирани от ТУ-София. От съществено значение са и предвидените съвместни анализи за текущата ситуация на пазара на труда, нуждите на бизнеса от кадри, особено в сектори, където остро се усеща тяхната липса, като машиностроене и енергетика. 


В София пристигат 10 автобуса, които са предназначени да обслужват

В София пристигат 10 автобуса, които са предназначени да обслужват ...

......... им станции. До края на годината очакваме още 22 единични автобуса на природен газ. През 2019 г. 90% от автобусите на линия в градския транспорт ще са нови. Целта на програмата ни за модернизация е повече комфорт за пътниците и е част от мерките за подобряване на качеството на въздуха.


Добричкият окръжен съд е увеличил след протест на районната прокуратура

Добричкият окръжен съд е увеличил след протест на районната прокуратура ...

......... оттегля иска си, тъй като дружеството-длъжник е превело по сметка на кредитора  сумата от 450 000 лева, с което натрупаните задължения са били погасени. Поради тази причина ищецът поиска производството по делото да бъде прекратено.Производството за несъстоятелност се ползва като силов метод за постигане на спогодба по конкретен търговски спор.


Концепцията за изграждане на газоразпределителен център на територията на България

Концепцията за изграждане на газоразпределителен център на територията на България ...

......... маршрутите и гарантиране сигурността на доставките", подчерта тя. По нейните думи, много добре развитата национална и транзитна инфраструктура в страната осигурява отлични възможности за изграждане на газоразпределителния център."Радваме се, че можем да помогнем за реализацията на този проект и да задълбочим сътрудничеството си в енергийната област", заключи посланикът на  Иран. 


Приключва поредният етап от реконструкцията на Северен парк. Над 95

Приключва поредният етап от реконструкцията на Северен парк. Над 95 ...

......... навакса през следващите месеци и да спази сроковете.През следващата година продължаваме нашата политика за разширяване и поддръжка на зелените системи  със  следващия етап на Северния парк, с новия  етап на  парка във „Възраждане“, с изграждане на нови алеи в Борисовата градина,  парк „Дружба“ и реконструкцията на Западен парк, подчерта Фандъкова.Националната електрическа компания и руската "Атомстройекспорт" са подписали договор за

Националната електрическа компания и руската "Атомстройекспорт" са подписали договор за ...

......... че до края на тази година България планира да обяви нова процедура за строителството на АЕЦ „Белене“. През май пък руският президент Владимир Путин каза, че  Русия е готова да се върне към проекта за строителството на АЕЦ „Белене“ на пазарен принцип, ако София вземе решение за изграждането на атомната централа.


България подкрепя Европейския фонд за отбрана и настоява той да

България подкрепя Европейския фонд за отбрана и настоява той да ...

......... твърде специфични", е посочила министър Захариева.Бенковска е отбелязала, че от досегашните си срещи в Източна Европа е срещнала редица представители на малкия и среден бизнес в сектора."Проблемът при тях е, че обикновено не са наясно с новите инвестиционни възможности, които им се дават с Европейския отбранителен фонд", е казала тя.


Заради ремонтни дейности движението по пътя София – Перник през

Заради ремонтни дейности движението по пътя София – Перник през ...

......... ще се осъществява двупосочно в две от трите ленти. Промяната се налага заради рехабилитация на тротоара на моста над река Владайска.От Агенция „Пътна инфраструктура” допълват, че алтернативен обходен маршрут АМ „Люлин“, а леките автомобили могат да ползват и третокласния път през Суходол – Мало Бучино – Голямо Бучино – Перник.


Германска компания ще разкрие 700 нови работни места в района

Германска компания ще разкрие 700 нови работни места в района ...

......... срещата.Зам.-министър Манолев се ангажира да им съдейства с цялата нужна административна подкрепа и отправи покана следващата среща с мениджмънта на компанията да се състои в България.„BADER“ са един от най-старите и авторитетни производители на автомобилен интериор в света. Те имат повече от 11 300 служители и производства на пет континента.


Камарата на строителите в България заплаши, че ще изкара служителите

Камарата на строителите в България заплаши, че ще изкара служителите ...

......... взети мерки до 18 ноември относно публичното поведение и отправяните обидни към бранша твърдения, КСБ и нейните фирми членове ще предприемат стъпки към граждански протести, чрез което няма да позволим на депутати, уронващи престижа на бранша, да влязат в сградата на Народното събрание"                         ...


Катастрофата край Своге, отнела живота на 20 души, пришпори управляващите

Катастрофата край Своге, отнела живота на 20 души, пришпори управляващите ...

......... край Своге тогавашният вътрешен министър Валентин Радев е внесъл седем (?!) годишни доклада.Проектодокументът предвижда Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата да продължи да съществува. Тя ще е консултативен орган към Министерския съвет и ще се управлява от председателя на бъдещата агенция, т.е.  от Малина Крумова.


Българските енергийни специалисти се усетиха, че 2020 г. вече чука

Българските енергийни специалисти се усетиха, че 2020 г. вече чука ...

......... показват, че щом се разшири българската газопреносна мрежа, средствата, които държавата ще прибира от транспортирането на синьо гориво може да достигнат 400 млн. лева. Може, ама доколко са реалистични всички тези очаквания  предстои да разберем. Съдейки по досегашния опит, у нас повече говорим за проектите, отколкото да ги реализираме.Пламен Симеонов 


Средно по 300 млн. евро на месец е българският експорт

Средно по 300 млн. евро на месец е българският експорт ...

......... по време на срещата.Заместник-министър Манолев е на посещение в Германия за участие в Източно-германския икономически форум – едно от най-значимите и авторитетни събития в региона. То е място за среща на най-значимите компании на Източна Германия, а по време на него ще бъде представена България като атрактивна дестинация за инвестиции.


 Държавата се юрна да прави проверки в сектори с дългогодишни проблеми.

 Държавата се юрна да прави проверки в сектори с дългогодишни проблеми. ...

......... железниците към участниците в надпреварата  жалба подаде и германската "Сименс Мобилите". Други две жалби - от "Сименс" и "Шкода", бяха подаден през септември, само че те атакуват директно условията на конкурса. Междувременно изтече срокът за подаването на офертите и това обстоятелство може да накара новия министър на транспорта да поиска рестарт на процедурата.


До края на декември земеделските производители ще получат между 600

До края на декември земеделските производители ще получат между 600 ...

......... как по-ефективно да бъде разпределен ресурсът в сектора, коментира Румен Порожанов.Според него трябва да отидат повече  пари за биологично земеделие, а не за мерки като сеитбооборот и ерозия за агроекология. Стопаните задаваха въпроси за новия закон за поземлените отношения, подпомаганото на пчеларството, наредбата за горивата, тавана на плащанията в ОСП. 


Вече става традиция, неотложните проблеми на столицата, чиито  решения  са

Вече става традиция, неотложните проблеми на столицата, чиито  решения  са ...

......... на Аполон медикус, бога на здравето, и богиня Тюхе - покровителка на градовете.Високите художествени постижения при оформлението  на фасадите на Софийската минерална баня са дело на изтъкнатите български художници проф. Хараламби Тачев, проф. Стефан Димитров и каменоделеца Георги Киселинчев.Какво от това ще бъде запазено за поколенията  можем само да гадаем.


На всички ни е известен девизът на столицата - "Расте,

На всички ни е известен девизът на столицата - "Расте, ...

......... ни за в бъдеще е да развиваме концепцията за интернет на нещата у нас и да предлагаме повече иновативни и модерни услуги", заяви главният изпълнителен директор на VIVACOM Атанас Добрев при представянето на системата INVIPO, която вече работи успешно в редица градове по цял свят като Дубай, Измир, Дъблин и други.


Тримата мениджъри на "Холдинг БДЖ" са подписали в среднощна доба

Тримата мениджъри на "Холдинг БДЖ" са подписали в среднощна доба ...

......... България за това, че не е осигурила правилното въвеждане и прилагане на законодателството на общността относно безопасността на железопътния транспорт. Разследването на комисарите е установило, че българското законодателство не гарантира, че разследването на тежки железопътни произшествия и инциденти се извършва от независим разследващ орган.Още по темата - на стр. 25


Около 8000 километра третокласни пътища се нуждаят от ремонт и

Около 8000 километра третокласни пътища се нуждаят от ремонт и ...

......... подчерта, че през август тази година е направена инвентаризация на пътната мрежа в страната.  Според данните от 11 530 километра третокласни пътища - 930 са в отлично състояния; 2700 километра - в добро  състояние;2560 километра са в  задоволително състояние;1610 километра в  незадоволително и 3730 километра са в лошо състояние.  


23 ноември е срокът, в който сформираната в регионалното министерство

23 ноември е срокът, в който сформираната в регионалното министерство ...

......... уредба относно строителството. Министър Аврамова напомни, че в МРРБ е създадена работна група, която има за задача да разработи концепция за промяна в законодателството по отношение на инвестиционния процес.По време на срещата бяха дискутирани квалификацията на кадрите и нормативни промени, чрез които да се завишат изискванията за получаване проектантска правоспособност.


Чиновници и ръководители, отговарящи за Търговския регистър, разпределили солидни бонуси, въпреки

Чиновници и ръководители, отговарящи за Търговския регистър, разпределили солидни бонуси, въпреки ...

......... на Агенцията на база на оценка за неизпълнението на отделните служители е определило подобни допълнителни възнаграждения. На мнение съм, че служителите, които добросъвестно са изпълнявали дейностите си в Агенцията и които не носят пряка отговорност и  вина за техническия проблем, възникнал в Агенцията, биха могли да получат подобно допълнително възнаграждение" 


Чешката енергийна компания ЧЕЗ очевидно все по-силно желае да напусне

Чешката енергийна компания ЧЕЗ очевидно все по-силно желае да напусне ...

......... бе освободен Ярослав Бергер, член на управителния съвет на "ЧЕЗ Електро" и на негово място дойде Димчо Станев, който стана изпълнителен директор и председател на УС. Месец по-рано като член на управителния съвет бе освободена и Кремена Стоянова - дългогодишен служител на компанията. Нейното място бе заето от Леон Връшка. 


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обсъди енергийното сътрудничество между България

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обсъди енергийното сътрудничество между България ...

......... реализира чрез тяхно включване в капитала на проектната компания или чрез договори за изкупуване на електрическа енергия. Посланик Радович заяви, че Черна гора проявява интерес към участие в проекта с миноритарен дял.Петкова и Радович се обединиха около създаването на съвместна работна група, която да разгледа възможността за износ на електроенергия.


Всички теми в сектора на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Всички теми в сектора на транспорта, информационните технологии и съобщенията ...

......... обновяването на подвижния състав, както и подобряването на пътната и жп свързаност в страната.Желязков изтъкна, че ще разчита на подкрепата и съдействието на индустрията за навременното начертаване на конкретните проблеми и предлагането на практични решения, така че да се запази конкурентния принцип, което е гаранция за по-добро предлагане на услугите.


Развитието на текстилната промишленост се отрази върху динамиката на износа,

Развитието на текстилната промишленост се отрази върху динамиката на износа, ...

......... оборудване. Сред участниците са и 13 професионални и четири висши училища. Проекта “ТексТейлърЕкспо” има за цел да се изгради обща платформа, свързваща различни сектори със сходни маркетингови интереси. Водещият акцент е обединяване на техния потенциал в рамките на Балканите, за да се създадат условия за по-силно присъствие на европейския пазар. 


Български компании от хранително-вкусовата и козметичната  промишленост подписаха договори за

Български компании от хранително-вкусовата и козметичната  промишленост подписаха договори за ...

......... вносни стоки участват над 130 държави, а българското национално участие се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ към Министерство на икономиката. Над 3 600 международни компании ще проведат дискусии и B2B срещи с над 400 000 търговски компании от Китай и страни отвъд океана.


Постановлението за създаване на Държавна агенция за пътна безопасност е

Постановлението за създаване на Държавна агенция за пътна безопасност е ...

......... а именно недостатъчно взаимодействие и координация между институциите, недостатъчна синхронизация на данните и липса на системен анализ на причините за пътнотранспортните произшествия и ефекта от въведените мерки, недостатъчно взаимодействие с обществото, бизнеса и научните среди.Структурирането на агенцията ще бъде извършено с компенсирани промени в рамките на общата численост на администрацията.


Антон Антонов е назначен за директор на Националното ТОЛ управление

Антон Антонов е назначен за директор на Националното ТОЛ управление ...

......... на отдел "ТОЛ" в дирекция "Пътни такси и разрешителни". В периода 2005-2009 г. е представител на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в Постоянното представителство на България в Брюксел.Завършил е "Счетоводство и финанси" в Университета Оксфорд Брукс, Англия и има магистратура по бизнес администрация от Университета Уорик в Ковънтри, Англия.


Технологичният гигант Samsung за първи път показа своя сгъваем смартфон. Той

Технологичният гигант Samsung за първи път показа своя сгъваем смартфон. Той ...

......... да пуснат на пазара такъв смартфон още през следващата година. Но Samsung далеч не е единственият производител на телефони, който работи върху сгъваеми устройства. Huawei също планира да пусне сгъваем смартфон през следващата година. Lenovo и Xiaomi също започнаха да показват собствените си прототипи, а и LG работи върху гъвкави OLED дисплеи и телевизори.


Нивото на българската хранителна промишленост и въобще на земеделието се

Нивото на българската хранителна промишленост и въобще на земеделието се ...

......... кампания, в подкрепа на българските производители. "Нека да кажем: Да на българските продукти и отново да акцентираме върху традиционните вкусове и качества на българското производство", подчерта Порожанов.В шестте изложения участват над 500 фирми, от които 100 са чуждестранни. Те се очаква да бъдат посетени от повече от 20 000 души.


Работата на комисията за икономическо сътрудничество между България и Азербайджан

Работата на комисията за икономическо сътрудничество между България и Азербайджан ...

......... Българската селскостопанска академия сключи споразумение с Аграрния научно-информационен консултативен център на Министерството на селското стопанство на Азербайджан. Националната компания Индустриални зони се договори за сътрудничество с химическия индустриален парк Семгайт от каспийската държава. Международното висше бизнес училище в България ще си сътрудничи с Университета по туризъм и управление на Азербайджан.


Браншов преглед по условията на труд бе иницииран от Федерацията

Браншов преглед по условията на труд бе иницииран от Федерацията ...

......... на споразумението бяха изведени няколко приоритни области, по които да се работи занапред: Акценти от Дискусията на резултатите от собствено проучване /анкетиране/ на структурите на ФНСОЛП, определяне на приоритетите за действие за промяна, разработване на конкретен план за действие, осигуряване на ангажираност на участниците и разпределение на отговорностите във времето.


Променяме начина на обучение, изпитите и контрола на младите водачи.

Променяме начина на обучение, изпитите и контрола на младите водачи. ...

......... неправомерно преминаване на технически неизправни автомобили и допускане на такива с неплатени данъци. ИА „Автомобилна администрация“ започва да анулира удостоверенията за техническа изправност, издадени в нарушение. Заместник-министърът заяви още, че в част от пунктовете се подменят камерите за видеонаблюдение с по-добри и се инсталират допълнителни, като това ще обхване всички. 


Договорът между "Булгаргаз" и SOCAR за доставка на 1 млрд.

Договорът между "Булгаргаз" и SOCAR за доставка на 1 млрд. ...

......... природен газ от Азербайджан. Тези доставки ще задоволят около 30% от потреблението в България, което е сериозен дял и ще повиши значително енергийната сигурност на страната.Петкова отбеляза и възможностите за участие на SOCAR в битовата газификация в България като елемент от задълбочаващите се взаимноизгодни двустранни контакти в областта на енергетиката.  


Със 108 гласа „за“, 62 „против“ и 10 „въздържал се“ бюджетът

Със 108 гласа „за“, 62 „против“ и 10 „въздържал се“ бюджетът ...

......... инвазивни интервенции при пациенти с вродени коагулопатии, в условията на болнична медицинска помощ, които НЗОК заплаща извън стойността на оказваните медицински услуги - 1 117 800 000 лв.; за медицински изделия, прилагани в болничната медицинска помощ - 104 000 000 лв.; за болнична медицинска помощ 2 001 500 000 лв.


Компанията за международен товарен транспорт "Дискордиа" планира на стойност 350 млн. лв.

Компанията за международен товарен транспорт "Дискордиа" планира на стойност 350 млн. лв. ...

......... е в края на 2022 г. да разполага с 1380 автомобила. За същия период от "Дискордиа" планират приходите от целия им бизнес, включващ логистика и спедиция, да достигнат над 346 милиона лева.Компанията е създадена през 1992 година, като към момента тя има офиси в София, Варна, Русе, Бургас, както и в Украйна и Румъния.


Българският туризъм е в подем, ръстът на туристическите визити на

Българският туризъм е в подем, ръстът на туристическите визити на ...

......... също е в експанзия заради улеснените авиовръзки и усилията за популяризиране на огромното материално и духовното наследство на България от минали епохи, коментира още българският министър на туризма.Екипът на National Geographic е изразил интерес да направи ключово проучване на българското културно-историческо наследство с фокус върху съкровищата, открити по българските земи.


Предварителните данни за първите шест месеца на 2018 г. показват

Предварителните данни за първите шест месеца на 2018 г. показват ...

......... 590 млн. евро - това е сумата, която се е плащала досега под формата на мита.Северноамериканската страна е 12-ят по големина търговски партньор на общността с 60 млрд. евро годишен стоков оборот и 30 мрлд. в областта на услугите. Инвестициите й в ЕС пък се изчисляват на 120 млрд. евро.


Процедурата за ремонт на Су-25 е в ход, не е

Процедурата за ремонт на Су-25 е в ход, не е ...

......... Въпреки многократните покани от Министерството на отбраната до "Авионамс" (което е държавно), дружеството до този момент не е предоставило документи за наличие на способности за изпълнение на обявената от Министерството на отбраната поръчка. Освен това решението за откриване на процедурата не е обжалвано от нито една страна, включително от "Авионамс".


За последните 10 години българският износ за Китай се е

За последните 10 години българският износ за Китай се е ...

......... срещата се постигна съгласие държавната компания Индустриални зони съвместно с град Нинбо да стартират действия по създаването в България на съвместна индустриална зона, съобщи Министерството на икономиката. Като първа стъпка, “Национална компания индустриални зони” ЕАД съвместно с китайските партньори ще подготвят и подпишат меморандум, в който определят конкретните действия, на страните.


Siemens България откри нов инженерен хъб във Варна,който ще работи за клиенти от

Siemens България откри нов инженерен хъб във Варна,който ще работи за клиенти от ...

......... с екип от 12 души, като броят им ще нараства успоредно с разширяването на дейността. До края на следващата година се очаква служителите да станат 30.Екипът обединява експерти, специализирани в 4 различни профила – инженери проектанти, инженери програмисти, инженери автоматизация – PLC програмиране, както и инженери автоматизация – роботно програмиране.


1000 лв. за застраховка „Гражданска отговорност” не са плашило. Това

1000 лв. за застраховка „Гражданска отговорност” не са плашило. Това ...

......... средно да се обезщетяват по шест души.„Ние нямаме интерес от драматични събития на застрахователния пазар. Длъжни сме обаче да предупредим обществото, че всяко едно решение на държавата има своите пазарни ефекти. Когато не се държи сметка за икономическия ефект от едно такова решение, се случват подобни неща”, каза още Константин Велев.


Корейски компании от автомобилния сектор проявяват интерес за инвестиции в

Корейски компании от автомобилния сектор проявяват интерес за инвестиции в ...

......... сътрудничество и привличане на инвестиции имат преработващата промишленост, инфраструктурното строителство и енергетиката.Икономическият заместник-министър проведе среща и със заместник – министъра на външните работи на Република Корея Юум Канг-Хион, на която изтъкна че Корея е стратегически икономически партньор в източноазиатския регион и посочи, че ще бъде насърчено по-нататъшното развитие на двустранните отношения. 


Високите цени на горивата в момента се определят от страните,

Високите цени на горивата в момента се определят от страните, ...

......... функционира, взима данъци, мита, такси", коментира депутатът.Според него цените у нас са по-ниски от съседните държави. "Защо хората от пограничните райони не зареждат колите си в Гърция, Сърбия и Румъния? Защото там цените са по-високи", посочи Ревизоро.Той смята, че протестите от последните дни са инспирирани от политическа сила, която е извън парламента.


Докато в прокуратурата продължават разследвания за ремонта на столичната улица

Докато в прокуратурата продължават разследвания за ремонта на столичната улица ...

......... всички допълнителни споразумения към контрактите.Интересното е, че точно тези текстове бяха оспорени от Камарата на строителите с настояването задължението да отпадне и да бъде записано като "възможност". Тогава парламентаристите така и не взеха под внимание тези съображения, но при новата ситуация няма да е изненада, ако сега бъдат включени към предстоящите промени в закона.


Неписаните закони на предизборните кампании у нас гласят, че те

Неписаните закони на предизборните кампании у нас гласят, че те ...

......... трасе и две станции. Четвъртият строител е "Гражданско дружество ДВУ", обединяващо "Доуш иншаат ве тинджарет" АД, "ВИА Конструкт Груп" ЕООД и "Ултрастрой" ЕООД". Неговата оферта бе 195 млн. лева.Изграждането на третата линия на метрото се финансира по оперативната програма "Транспорт и транспортна инфраструктура". Отпуснатите средства от Европейския съюз са в размер на 390 млн. евро.


Близо 20 дни след като бе оповестено, че "Джи Пи

Близо 20 дни след като бе оповестено, че "Джи Пи ...

......... Класиран на второ място в търга за тунела "Железница" бе консорциум, оглавяван от "Главболгарстрой". Съоръжението трябва да е готово преди 2023-а, защото в противен случай страната ще загуби европейското финансиране, осигурено по оперативната програма "Транспорт". За българската част от паневропейския коридор №4, свързващ Германия и Гърция, правителството получи над 1.5 млрд. лв. от Европейската комисия. 


Търговският център Plovdiv Plaza ще отвори врати на 22 ноември.

Търговският център Plovdiv Plaza ще отвори врати на 22 ноември. ...

......... сградата му ще бъде разположен и модерен офис център, който ще разполага с разгъната застроена площ от 12 хил. кв. м, самостоятелен вход с лоби и връзка с мола. Търговският център ще има също три надземни паркоетажа с 1200 места, както и 50 външни паркоместа и 50 в подземен паркинг.


Движението на влаковете на метрото между метростанция "Сердика" и метростанция

Движението на влаковете на метрото между метростанция "Сердика" и метростанция ...

......... която ще има 12 станции и ще е с дължина 12 км, се строи на два етапа. Вече са изградени 4 км от тунелите. Линията ще е от бул. "Вл. Вазов" през центъра, "Красно село" и "Овча купел". Първите 5 станции се очаква да бъдат пуснати през септември 2019 г.


Британската авиокомпания easyJet отчете напредък по плана си за разработването

Британската авиокомпания easyJet отчете напредък по плана си за разработването ...

......... е повишила рязко тази година, посочват анализаторите.Затова редица високопоставени инженерингови компании работят върху разработването на такъв самолет.Например Zunum, подкрепяна от Boeing Co, ще използва турбина от френската Safran SA за задвижване на електродвигател за хибриден самолет, докато Siemens работи по разработването на електрически мотори за самолети в сътрудничество с Airbus.


В огромна сделка, която може да промени бизнеса с "облачни услуги",

В огромна сделка, която може да промени бизнеса с "облачни услуги", ...

......... справят с проблема с забавянето при трансфера на данните".Сделката помежду им означава, че ще започне да осигурява облачна технология на своите най-големи конкуренти, включително Amazon, Microsoft и Google. Red Hat партньори с всички от тях, а IBM обяви, че ще продължи партньорството след придобиването и ще работи за разширяването му.


Комисията за защита на конкуренцията одобри сделката за придобиването на

Комисията за защита на конкуренцията одобри сделката за придобиването на ...

......... на дружеството е в размер на 5.2 млн. лева. Едноличен собственик на капитала на е регистрираната в Нидерландия "Марга Б.В.". Дружеството се управлява и представлява от трима управители: Клара Станциу, Румъния, Жорди Аихандри Ротгер, Испания и Мачей Карол Селински, Полша. През 2011 г. "Юниливър" придоби и сладоледите "Дарко", както и производствените линии на компанията.


Американските власти разследват германската автомобилна група "Мерцедес-Бенц" (Mercedes-Benz). Според тях

Американските власти разследват германската автомобилна група "Мерцедес-Бенц" (Mercedes-Benz). Според тях ...

......... вземат решенията за изтегляния и уведомяване на властите за тях.В разпространено вчера изявление Мерцедес заяви, че прави всичко възможно да гарантира, че кампаниите по изтегляне на автомобили и известяването на клиентите за тях се правят навреме. Компанията посочи, че ще работи в тясно сътрудничество с властите в САЩ при разследването.


Руската страна потвърди интереса си към проекта АЕЦ „Белене“, съобщиха

Руската страна потвърди интереса си към проекта АЕЦ „Белене“, съобщиха ...

......... който е конструктор на АЕЦ „Белене“ и производител на оборудването за централата.Двамата министри обсъдиха развитието на двустранните отношения в областта на енергетиката и потвърдиха съществуващия потенциал за задълбочаването им. Министър Петкова е информирала своя руски колега за резултатите от проведеното 16-то заседание на междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. 


Работодателите се обявиха срещу държавния бюджет за 2019 г. Основният

Работодателите се обявиха срещу държавния бюджет за 2019 г. Основният ...

......... и съобщиха, че поддържат предлаганите бюджети. Оттам обаче възразиха срещу замразяването на помощите за безработица и втората година на майчинството.Председателят на "Подкрепа" Димитър Манолов също така изтъкна, че синдикатът се отнася “със симпатия” към бюджета на Здравната каса, но предупреди управляващите, че заложените текстове могат да създадат проблеми в бъдеще. 


Компютризацията навлиза все по-дълбоко в нашето всекидневие.Тя носи постоянни подобрения

Компютризацията навлиза все по-дълбоко в нашето всекидневие.Тя носи постоянни подобрения ...

......... данните от диска си. При това ги правете на отделен диск, който не е постоянно свързан с компютъра ви. Това ще ви позволи да ги възстановите не само ако бъдете атакувани от рансомуер, но и просто ако дискът ви се повреди.<!--![endif]--><!--![if-->Д-р инж. Веселин БончевНационален институт по компютърна вирусология към БАН  <!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if-->


От години софийското кметство се бори със собствениците на сгради-паметици

От години софийското кметство се бори със собствениците на сгради-паметици ...

......... на сградата на бул. “М. Луиза” №26 да бъде даден статут на паметник на културата от национално значение, за да бъде спасена. Причината е, че тя е обявена за продажба, а филмовите дейци искат държавата да предложи друг равностоен терен на собствениците, за да може бившото кино да бъде спасено.  


Компания, която е сред глобалните лидери в опаковъчния бизнес, проучва

Компания, която е сред глобалните лидери в опаковъчния бизнес, проучва ...

......... тежест за бизнеса и гражданите. Той представи и индустриалните зони, които се оперират от Министерството на икономиката като възможност за инвестиция с добавена стойност. „Редица външни проучвания показват, че чуждият бизнес се чувства добре в страната ни, а не малко компании планират разширение на своята дейност“, посочи още Александър Манолев.


Ясна е вече и цената на бъдещата уикенд винетка, която

Ясна е вече и цената на бъдещата уикенд винетка, която ...

......... различно от поемането на политическа отговорност. На мястото трябва да се намери подходящият човек. Смятам, че той е подходящият човек, на мястото на което се намира. Приемам всякакви идеи от целия екип, но решенията ги взимам аз. Аз съм готова да нося, своята и политическа, и морална отговорност”, коментира Аврамова.