Държавните горски предприятия да възстановят изкупуването на малки поземлени имоти

Държавните горски предприятия да възстановят изкупуването на малки поземлени имоти ...

......... от присъстващите представители на пчеларски организации. От своя страна те декларираха пълна готовност за комуникация и координация с горските стопанства.„Към момента няма пчелар, който да не е получил съдействие за поставяне на пчелини в горски територии, за което изказваме нашата благодарност“, подчерта Михаил Михайлов, председател на Обединения български пчеларски съюз.


Пакистан е наш значим икономически партньор в Азия. През последните

Пакистан е наш значим икономически партньор в Азия. През последните ...

......... млн. щ.д., като основни стоки са: сурови или необработени тютюни; отпадъци от тютюн, артикули и дрехи, други двигател, помпи за течности и др.Вносът от Пакистан в периода януари-декември 2018 г. е 20,7 млн.щ.д., като включва основно следните стоки: спално бельо, памучни тъкани, тъкани от синтетични щапелни влакна, памук и др.


Едно от най-големите предприятия в региона  - Вагоноремонтният завод в

Едно от най-големите предприятия в региона  - Вагоноремонтният завод в ...

......... собственик смята да възобнови производството на товарни вагони и ремонта на такива, нещо което българският завод е правил успешно години наред. А на по-късен етап немците планират да разширят дейността с ремонт и поддръжката и на локомотиви. Очаква се заводът да отвори врати през септември, като бъдат наети 70 човека.


Добра инвестиция с 200 нови работни места. Това е индустриализацията

Добра инвестиция с 200 нови работни места. Това е индустриализацията ...

......... Вие сте златни“, обърна се премиерът Борисов към служителите в завода.Борисов подчерта, че правителството води активна политика по отношение на инвестициите.„И Томислав Дончев, и Владислав Горанов и всички колеги са създали идеални условия за инвеститори“, допълни още премиерът Бойко Борисов и уточни, че всеки ден се откриват нови работни места


От 17 юни до 27 юни се отваря първият прием

От 17 юни до 27 юни се отваря първият прием ...

......... и винени продукти.С успех се прилага Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2019-2023 г. с бюджет 133 810 000 евро. Мерките, по които се подпомагат стопаните са "Преструктурирране и конверсия на лозя", "Промоция в трети страни", "Застраховане на реколтата" и "Инвестиции в предприятия", с годишен бюджет  26 762 000 евро, отбелязвя Лозана Василева.


Оставките на енергийния министър Теменужка Петкова и на председателя на

Оставките на енергийния министър Теменужка Петкова и на председателя на ...

......... енергетиката, че повече от четири години не спазват закона и поради тази причина 273 фирми от бранша са обречени на фалит, а вече 1000 работни места са загубени. Затова те заплашиха, че след изборите ще унищожат публично фотоволтаична централа в Централна България и планират да затварят основните пътища в страната и граници.Удължаването на живота на пети и шести блок на АЕЦ

Удължаването на живота на пети и шести блок на АЕЦ ...

......... предстои това да се случи за шести блок. АЕЦ "Козлодуй" изпълнява предвидените за това мерки изцяло със собствени средства. Централата е в отлично финансово състояние - печалбата й за миналата година е 167 млн. лв., а над 360 млн. лв. са наличностите по банковите сметки на компанията, акцентира енергийният министър.


Съвместен проект между община Бургас и Националната компания „Индустриални зони“

Съвместен проект между община Бургас и Националната компания „Индустриални зони“ ...

......... интернет, газ и други комуникации. Докато Северната индустриална зона е насочена повече към малки и средни инвеститори, новата зона на юг ще даде възможност за развитие и на големи предприятия. На инвеститорите ще се предлагат парцели между 16 и 150 дка, докато в старата зона парцелите са с по-малки площи. 


Германският министър на външните работи Хайко Маас, който е на

Германският министър на външните работи Хайко Маас, който е на ...

......... мениджмънта още през този месец, което доведе до тълкувания, че концернът е отложил решението си. Потенциалната инвестиция е в размер на над 1 млрд. евро. Предвижда се фабриката да има 5 000 служители, от които до 650 инженери. Идеята е в завода да се сглобяват модели на "Шкода", "Фолксваген" и "Сеат".


На 20 май стартира кандидатстването по  програма „Зелена София“ на Столична

На 20 май стартира кандидатстването по  програма „Зелена София“ на Столична ...

......... за подаване на проектните предложения е до 17,00 ч. на 20.06.2019 г. в деловодството на съответната районна администрацияПравилата на Програмата, Насоките за кандидатстване, образци на документите за кандидатстване и друга информация, необходима при подготовка на проектите е публикувана на интернет страницата на Столична община в раздел Околна среда на адрес:https://www.sofia.bg/program-green-sofia-2019


Лизингът в момента се очертава като основната схема за финансиране

Лизингът в момента се очертава като основната схема за финансиране ...

......... експерти предлагат да има ограничения за внос на амортизирани употребявани машини. От друга страна, вече има очертана трайна, макар все още с бавни темпове тенденция на пазара на агротехника, за обновяване. Важно е в случая фермерите да знаят, че могат да разчитат на гъвкавост при финансирането на една такава инвестиция.John Cockerill Defense има интерес към процеса на модернизация на

John Cockerill Defense има интерес към процеса на модернизация на ...

......... промишленост, околна среда, услуги и отбрана. John Cockerill Defense покрива целия процес по проектиране, разработване, въвеждане в експлоатация и поддръжка през целия жизнен цикъл на оръжейните системи с марката Cockerill®.Днес компанията работи в региони от целия свят - Белгия, Бразилия, Франция, Индонезия, Полша, Саудитска Арабия, ОАЕ, Испания, САЩ и Сингапур.


Достигане на средна заплата до 1950 лв в България е

Достигане на средна заплата до 1950 лв в България е ...

......... на минимално възнаграждение. Основен проблем в България е силното разделение между най-ниските и най-високи доходи, което е осем пъти. В Германия същото съотношение е два пъти по-малко", обясни експертът.Според Димитров единна европейска минимална заплата не може да има. Става дума само за общи критерии за определяне на европейски минимални заплати.


Проектът за най-големия исторически парк у нас беше представен пред

Проектът за най-големия исторически парк у нас беше представен пред ...

......... на политиците. Всеки ден трябва да вършим неща, с които да я правим по-добра. Нека с действията си възвеличаваме България, защото това прави велики и нас”.Всичко това със сигурност може  да пробуди и раздвижи  у всеки от нас  онази потънала в проблемите на времето надежда, че не всичко е загубено. 


До средата на юни Министерството на отбраната ще има готовност

До средата на юни Министерството на отбраната ще има готовност ...

......... Швейцария, Испания и други страни.Този проект се е оказал доста труден, тъй като се прави за първи път от екипа на Сухопътните войски. Освен това страната ни изисква минимум 20% от оборудването и въоръжението на тази машина да е българско производство, а също така тя да се сглобява в България.


Над 1,3 млн. лв. са изплатени към момента на тютюнопроизводители

Над 1,3 млн. лв. са изплатени към момента на тютюнопроизводители ...

......... дейност, с които се занимавате“, каза Танева.Премиерът заяви, че е дошъл в Пристое да провери дали Министерството и Държавен фонд „Земеделие“ изпълняват това, което им е разпоредил. Той призова производителите да застраховат продукцията си, за да е по-лесно след това подпомагането при бедствия.От общо 808 приети заявления са изплатени близо 350.   Защото успехът е начин на живот. За да си пълен

Защото успехът е начин на живот. За да си пълен ...

......... формата е от значение и колкото и добра душа да сте - опаковката винаги грабва първа вниманието и по-късно разбираме, какво се крие в нея! Второто нещо, което трябва да поставите в съзнанието си, е дисциплината. Именно дисциплината е изградила най-успешните хора като такива. Защото успехът е начин на живот!


Изграждането на последните участъци от Южната дъга на Софийския околовръстен

Изграждането на последните участъци от Южната дъга на Софийския околовръстен ...

......... по искане за предварително изпълнение на актове за отчуждаване, направени в защита на "особено важни държавни или обществени интереси.Министърът съобщи още, че към момента има образувани над 69 съдебни производства от частни собственици пред Софийския административен съд срещу размера постановеното обезщетение. Кога и как ще приключат те, не е ясно.  


Предстои процедура по събиране и оценяване на оферти за концесията

Предстои процедура по събиране и оценяване на оферти за концесията ...

......... изискваха при предишната процедура. "Това е нормална практика при процедурите за сериозни обекти, какъвто е и "Летище Пловдив". Гаранциите ще са за участие в процедурата и за сигурност на намеренията на кандидатите", разясни министърът. Според него тези гаранции ще помогнат и на ведомството, което разходвало немалко средства за подготовка на процедурата.  


България като член на Европейския съюз стриктно спазва основните цели

България като член на Европейския съюз стриктно спазва основните цели ...

......... най-амбициозният законодателен пакет на Стария континент в областта на енергетиката е "Чиста енергия за всички европейци". А част от инициативите по него бяха осъществени в рамките на българското европредседателство през миналата година, когато са приключили преговорите за промените на директивите за възобновяемите енергийни източници, за енергийната ефективност и няколко регламента.


Общо 31 проекта ще получат общо над 8 млн. евро

Общо 31 проекта ще получат общо над 8 млн. евро ...

......... туризъм“, 8   за над 1 млн. евро, ще подпомагат младежите в трансграничния регион, а 9 проекта, за над 3,5 млн.евро, са за мерки, свързани с управление на риска и опазване на околната среда. 9 от одобрените за финансиране проекти са с инвестиционен компонент и 22 проекта от типа “меки мерки“. 


Националният иновационен фонд за финансиране на проекти за научно развойната и

Националният иновационен фонд за финансиране на проекти за научно развойната и ...

......... партньори, бизнес форуми в страната, търговски мисии и бизнес делегации зад граница до организирани фирмени участия на международни изложби в страната и чужбина.“, каза още експертът. Анализите на резултатите от прилагането на тези мерки показват, че между 70% и 90% от фирмите, които участват в промоционалните прояви,  подписват договори с чуждестранни партньори. 


Световната банка ще се запознае и оцени програмите и проектите,

Световната банка ще се запознае и оцени програмите и проектите, ...

......... проекта от общо 8, финансирани по програмите Eurostars и Eureka. Програмите са предназначени за подкрепа на малки и средни предприятия, които извършват научноизследователска и развойна дейност и които желаят да работят заедно на транснационално равнище“, обясни още главният директор на главна дирекция “Развитие на малките и средните предприятия” Виолета Панталеева. 


Поредна сделка за стратегическо за България дружество е на хоризонта.

Поредна сделка за стратегическо за България дружество е на хоризонта. ...

......... на телекомуникационни услуги. Само преди седмица той придоби Telecom Albania в тандем с предприемача Елвин Гури за сумата от 50 млн. евро. Неофициално се твърди, че Русев ще наддава и за телеком в Румъния. Неотдавна Русев се раздели и с футболния клуб "Левски", който бе придобит от бизнесмена Васил Божков чрез "Нове Холдинг".


Пощенските услугите, които свързват хората с писма, телеграми, пратки, се

Пощенските услугите, които свързват хората с писма, телеграми, пратки, се ...

......... сектора здраве и гордост от това което правят, защото го правят за цялото общество и то им е признателно за това.Юбилейното пощенско филателно издание се състои от пощенска марка в блок, който се отпечатва в тираж от 5 100 броя и илюстрована карта, от която  са издадени 10 705  броя. 


Премиерът Бойко Борисов и гръцкият премиер Алексис Ципрас ще дадат

Премиерът Бойко Борисов и гръцкият премиер Алексис Ципрас ще дадат ...

......... IGI Poseidon (50%). Акционери с равни дялове в IGI Poseidon са DEPA, Гърция и Edison, Италия.Газова връзка на българска територия е с дължина 140 километра. Предвиденият първоначален капацитет на съоръжението е 3 млрд. кубически метра синьо гориво годишно, а максималният на един следващ етап - до 5,5 млрд. куб. метра. 


Иван Вутов, който в момента е замeстник-управител на фирма "Геотехмин"

Иван Вутов, който в момента е замeстник-управител на фирма "Геотехмин" ...

......... В тази връзка много е важно да се използват натрупаните знания, умения и професионализъм за по-високата ресурсна ефективност на предприятията и кръговата икономика. "Също така трябва да обединим усилията на бизнеса, науката, на НТС по МДГМ и клъстера за развитието на иновативни проекти в минната индустрия", отбеля инж. Цоло Вутов.


Министерският съвет прие нов устройствен правилник на Дирекцията за национален

Министерският съвет прие нов устройствен правилник на Дирекцията за национален ...

......... областните центрове,  се очаква да бъде подобрено качеството и бързината на административното обслужване на гражданите, юридическите лица в страната, както и на взаимодействието с другите институции и ведомства.В общата администрация се създават дирекциите "Административно, информационно и финансово- стопанско обслужване" и "Правна" , чиито общ числен състав е 45 щатни бройки. 


Бизнесът и правителство изразиха обща позицията 'за" въвеждането на тол

Бизнесът и правителство изразиха обща позицията 'за" въвеждането на тол ...

......... като последното предложение на регионалното ведомство бе около 55% от пътната мрежа да бъде толувана. Евентуални промени ще бъдат оповестени след тестовете, посочи Аврамова.Строителният министър обясни, че недостигът на средства за "удовлетворяване на всички искания за по-добри пътища" е 600 млн. лева. Най-рано тол системата може да бъде пуснат през ноември. 


Индустриалната продукция в САЩ се е свила с 0,5% спрямо

Индустриалната продукция в САЩ се е свила с 0,5% спрямо ...

......... и най-големият месечен ръст от 2017 г. За сравнение, консенсусната прогноза на анализаторите за миналия месец беше за ръст от 0,2%.Продажбите на дребно са намалели в 13 големи категории, включително при дрехите и електрониката. Скок в продажбите пък има при магазините за храни и напитки, както в ресторантите и баровете.


Започна срещата при премиера Бойко Борисов с представители на превозваческия

Започна срещата при премиера Бойко Борисов с представители на превозваческия ...

......... сила след доказване на функционална и оперативна съвместимост от странана кандидата. Докато не се докаже съвместимост, договор няма и може изобщо да не стане факт, обясни Нанков.Заместник-министърът подчерта, че регистрираният доставчик е с изцяло българско участие и пари от България през офшорни фирми няма да изтичат, каквито внушения днес бяха направени. 


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и министърът

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и министърът ...

......... договори, сключени по Втората покана за подаване на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg - ИПП България - Сърбия 2014-2020 г., съобщиха от регионалното министерство.Церемонията ще се състои днес в Министерството на регионалното развитие и благоустройство. В нея ще участва и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.


По време на посещението си днес във Варна, министър Желязков

По време на посещението си днес във Варна, министър Желязков ...

......... квалификационен център" ЕАД  ще отдаде под наем фериботния кораб "Героите на Севастопол", като наемната цена ще бъде определена от независим оценител. Решението е взето на днешното заседание на Министерския съвет, съобщиха от правителствиния пресцентър. По този начин ще се гарантира изпълнението на международните спогодби за фериботни превози по Черно море.


Нови 63 български общини вече имат безплатен безжичен интернет по инициативата

Нови 63 български общини вече имат безплатен безжичен интернет по инициативата ...

......... в размер на 15 хил. евро. На второ място е Югозападният район. 46% от общините там получават финансиране. Третото място в конкурса заема Северен централен район с 44% общини, успели да се класират в инициативата. В Южен централен район ваучери получават 41% от общините, а в Югоизточен район - 36%.


Образователната организация ERP Academy обяви начало на инициатива "Образователна стипендия

Образователната организация ERP Academy обяви начало на инициатива "Образователна стипендия ...

......... могли да приложат по време на учебните си часове.ERP Academy е иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия, за да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и информационните технологии. 


Кабинетът одобри на днешното си заседание проект на Меморандум за

Кабинетът одобри на днешното си заседание проект на Меморандум за ...

......... долара; тъкани  от  синтетични  щапелни влакна-2,4 млн.долара.; памучни тъкани -1,8 млн.долара.; медицински, хирургически, зъболекарски  или  ветеринарни инструменти  и апарати  -1,4 млн.долара;  полиацетали, други полиетери и епоксидни смоли в първични форми; поликарбонати, алкидни смоли, алилни полиестери и други  полиестери  в първични форми -1,2 млн.долара; отпадъци и отломки от мед -765 хил. долара.  


Нова дирекция на Дирекцията за национален строителен контрол ще контролира

Нова дирекция на Дирекцията за национален строителен контрол ще контролира ...

......... администрация се създават дирекциите „Административно, информационно и финансово- стопанско обслужване“ и „Правна“ с общо 45 щатни бройки.В специализираната администрация на ДНСК се създава и Главна дирекция „Строителен контрол“. Към нея ще бъдат сформирани 28 регионални дирекции след преструктуриране на съществуващите в момента 6 РДНСК с общо 28 отдела към тях.  


Депутатите гласуваха предложените промени в Закона за държавната собственост на

Депутатите гласуваха предложените промени в Закона за държавната собственост на ...

......... да определи и парична гаранция в размер на една трета от размера на внесеното от инвеститора обезщетение.В закона е записана, че за "национален обект" се определет и индустриалните зони или технологичните паркове с необходимата техническа инфраструктура за привличане на инвестиции, което би било едно улеснение за инвеститорите при заявен интерес.


Нивото на безработица в Република Корея през април достигна своя

Нивото на безработица в Република Корея през април достигна своя ...

......... социалното осигуряване броят на работните места се е увеличил със 127 хиляди спрямо миналата година, в образованието - с 55 хиляди, в науката и технологията - с 49 хиляди. Същевременно заетостта в промишленото производство намалява с 52 хиляди, а в търговията на едро и дребно - със 76 хиляди души.


От днес влиза в сила новата максимална цена за всички

От днес влиза в сила новата максимална цена за всички ...

......... разговор към друга страна от стационарен или мобилен телефон е средно три пъти по-висока от тази за национално обаждане, а цената за изпращане на есемеси е над два пъти по-висока.Тези нови правила в ЕС са ограничени обаче само до частните клиенти. Бизнес потребителите са изключени от тази регулация на цените.


Днес ще има среща на министъра на икономиката Емил Караниколов

Днес ще има среща на министъра на икономиката Емил Караниколов ...

......... Александър Манолев, Караниколов напомни, че по закон министрите не назначават заместниците си, а това се прави от премиера. Към момента Министерството е разпределило задачите и функциите си, нямаме необходимост от нов човек, но това ще го решим в по-късен етап и е решение все пак на премиера, коментира министър Караниколов.


Движението по 6,5 км от автомагистрала "Струма" след Благоевград ще

Движението по 6,5 км от автомагистрала "Струма" след Благоевград ще ...

......... дейности по преместване и теренна консервация на археологическите ценности, както и изграждането на подпорна стена за отделянето им от трасето на автомагистралата, е 1.2 млн. лева. На следващ етап, извън компетенциите на АПИ, ще бъде изработването на интегрирана консервация на археологическия парк и проект за цялостното му експониране и социализация.


Двайсет нови автобуса МАН ще тръгнат по линия 11 от

Двайсет нови автобуса МАН ще тръгнат по линия 11 от ...

......... 30 нови автобуса тръгнаха по улиците на София. Те се движат по линиите 72 и 84 и са част от мащабната програма за модернизация на градския транспорт в столицата. От февруари заплатите на всички работещи в столичния транспорт бяха увеличени средно с 10%. За целта от общината отпусна 10 млн. лева.


Ръководството на Камарата на строителите в България  и Управителният съвет

Ръководството на Камарата на строителите в България  и Управителният съвет ...

......... фирмата, обжалваща поръчките, ще плати глоба само 200 лв., а ние загубихме година и два месеца и сега това ще се отрази върху изпълнителя, който ще трябва да работи в съкратени срокове“, коментира Живков и подчерта, че това е сфера, в която трябва да се търсят промени в нормативната база.  


За възобновяване на работата на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество

За възобновяване на работата на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество ...

......... за училище с разширено изучаване на български език в Одеса“, отбеляза заместник министър-председателят и призова украинската страна да ускори финализирането на процедурата.На официална церемония в Националната музикална академия на Украйна „П. И. Чайковски“, Николова и Кубив откриха мемориална плоча по случай 100-годишнината от установяването на дипломатически отношения между двете страни. 


Пол Уилмот, старши партньор в анализаторската компания McKinsey & Co

Пол Уилмот, старши партньор в анализаторската компания McKinsey & Co ...

......... живот. В страните също трябва да се инвестира, за да сме сигурни, че новите работни места имат подходящите инструменти," отбеляза Уилмот.McKinsey & Co е глобална компания, предлагаща услуги в областта на управленското консултиране. Компанията работи като консултант с много от водещите световни фирми, както и с много правителства и правителствени институции. 


Днес в столицата беше открит първият  Българо-американски туристически форум. В

Днес в столицата беше открит първият  Българо-американски туристически форум. В ...

......... на туристите от двете държави. В срещата участваха представители на Българо-американската комисия за образователен обмен, зам.-кметът на София д-р Тодор Чобанов, кметове от страната, ръководствата и представители на Националния борд по туризъм, Българската стопанска камара, АИКБ, БУБСПА, Националната асоциация за СПА и уелнес туризъм, АБТТА, Сдружение туризъм, НБУ  и други.


САЩ са сред 20-те водещи пазара за входящ туризъм на

САЩ са сред 20-те водещи пазара за входящ туризъм на ...

......... хедж фондове, финансови институции, маркетолози и др., включително ръководители и експерти от световни американски вериги като „Мариот“, „Орбис“, „Хаят“ и др. На форума ще бъде акцентирано върху възможностите на българските курорти за конгресен туризъм, така че да се ползва богатата им материална база за провеждане на събития през цялата година.  


Общо 1 336 проекта за селскостопанска техника са одобрени по

Общо 1 336 проекта за селскостопанска техника са одобрени по ...

......... техника и необходимостта от преминаване към съвременни начини на производство е това, от което се нуждае българския земеделски стопанин, който има амбициите да се развива и да затвърждава позициите си на пазара. За периода 2012-2018 г. в страната са регистрирани 9933  нови колесни трактори и  1549 нови зърнокомбайни“, допълни заместник-министърът.


Премиерът Бойко Борисов предлага Десислава Танева за министър на земеделието.

Премиерът Бойко Борисов предлага Десислава Танева за министър на земеделието. ...

......... земеделието и горите в 41 Народно събрание от 29 юли 2009 до 14 март 2013 г. Министър е на земеделието и храните е от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 г.От 10 май 2017 г. Десислава Танева е председател на Комисията по земеделието и храните в 44 Народно събрание.


На откриването на най-голямото събитие за дигитална икономика и иновации

На откриването на най-голямото събитие за дигитална икономика и иновации ...

......... много важно – че алгоритмите и софтуерът, които се разработват днес, ще влияят върху ценностите и формирането на моделите на поведение утре", коментира президентът.Румен Радев призова гостите на форума да се възползват от визитата си в България и възможността за взаимодействие с българските компании, които са пример за инициативност и гъвкавост.


Оставката на Румен Порожанов не е прибързан акт. Проверявам много неща, а

Оставката на Румен Порожанов не е прибързан акт. Проверявам много неща, а ...

......... отговорност. Така че данъкоплатецът няма да пострада от тази работа. А тя е и добра превенция за всеки, който мисли да нарушава за в бъдеще", коментира Бойко Борисов.Борисов каза, че името на новия земеделски министър ще стане ясно още утре. "Желаещи за министри все още има, не се притеснявайте!", допълни той.  


С приветствие на президента Румен Радев започна 11-ото издание на

С приветствие на президента Румен Радев започна 11-ото издание на ...

......... Defence and Space Дирк Хоке, вицепрезидентът на Amazon Пол Майснер, съоснователят на Crispin Porter + Bogusky, Чък Портър, президентът на D-Wave Systems Бо Евалд, старши партньорът в McKinsey & Co, Пол Уилмот, заместник-директорът на Световната търговска организация Янов Фредерик Ага, еврокомисарят по дигитална икономика и дигитално общество Мария Габриел и други.


Германският автомобилен гигант "Фолксваген" започва конкретни преговори с оставащите кандидати

Германският автомобилен гигант "Фолксваген" започва конкретни преговори с оставащите кандидати ...

......... групи във "Фолксваген". Изглежда обаче синдикатите са подкрепили плановете на мениджмънта. В прессъобщение на VW, публикувано на 13 май, ръководителят на работническия съвет Бернд Остерлох заяви, че синдикатът подкрепя всички решения от последното заседание на Надзорния съвет.По неофициална информация окончателното решение за новия завод на "Фолксваген" ще бъде взето в периода октомври-ноември.   


Двустранното сътрудничество и възможностите за задълбочаването му обсъдиха на среща

Двустранното сътрудничество и възможностите за задълбочаването му обсъдиха на среща ...

......... българския износ", е посочил китайският посланик.Йотова е изтъкнала значението на културната дипломация в двустранните отношения и необходимостта от задълбочаване на културния обмен. Дун Сяоцзюн благодарил за подкрепата на българската страна за успешното функциониране на Институт "Конфуций" и споделил впечатлението си от големия интерес на българите към изучаването на китайски език.


Единственият кандидат за стопанисването на трите камчийски плажове- едноличното дружество

Единственият кандидат за стопанисването на трите камчийски плажове- едноличното дружество ...

......... образуват при вливането на реката в морето.Според някои ниската цена на наема, определена от министерството  се дължи на факта, че интерес към него не е имало, а и плажът на Камчия се пълни ефективно само в почивните дни, а обезопасяването му  било по-трудно заради водовъртежите край устието на река Камчия.  


Двустранното сътрудничество, стабилните икономически отношения и възможностите за задълбочаванета им

Двустранното сътрудничество, стабилните икономически отношения и възможностите за задълбочаванета им ...

......... на българско вино, за износ на розово масло и козметика, за изграждане на нова централа за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия и други.Министерството на икономиката и ИАНМСП организираха тогава мащабен бизнес форум с участието на над 1000 представители на бизнеса от България, Китай и Централна и Източна Европа.


От 15 май влиза в сила нова максимална цена за

От 15 май влиза в сила нова максимална цена за ...

......... 28 държави членки, считано от 15 май, а скоро и в Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.Максималната цена е ограничена само за лично ползване, т.е. за частни клиенти. Бизнес клиентите са изключени от това регулиране на цените поради факта, че няколко доставчика имат специални оферти, които са особено привлекателни за бизнес клиенти.


Президентът Румен Радев и неговият екип нямат нищо общо с

Президентът Румен Радев и неговият екип нямат нищо общо с ...

......... посочи, че представители на „Шкода“, която е дъщерна на „Фолксваген“, преговарят с правителството и с Автомобилния клъстер вече повече от година.„Ние водим преговори ежеседмично – това е повече от година. И е добре да се знае от обществото, че президентът Радев и неговият екип нямат нищо общо“, заяви Росен Плевнелиев.


Украинската компания Укртранснафта възобнови днес транзита на руски петрол за

Украинската компания Укртранснафта възобнови днес транзита на руски петрол за ...

......... и са потвърдили готовността си да го приемат.Доставките през украинска територия бяха временно преустановени на 25 април, след като европейски потребители отказаха да приемат руски петрол с влошено качество.Впоследствие недостатъците бяха отстранени и петрол, отговарящ на стандартите, постъпи по петролопровода "Дружба" на границата с Беларус на 2 май, припомня ТАСС.


Делегатите на 70-ия извънреден събор на Българския лекарски съюз дадоха

Делегатите на 70-ия извънреден събор на Българския лекарски съюз дадоха ...

......... на съюза от председател, двама зам.-председатели и главен секретар. Не е било прието предложението заемащите платени длъжности в УС на БЛС да нямат право да заемат и длъжност управител на общински и частни ДКЦ и медицински центрове. Според приетите промени в устава, БЛС вече ще поддържа печатен и/или електронен орган.


"Неохим" АД завърши миналата година със загуба от 19.15 млн.

"Неохим" АД завърши миналата година със загуба от 19.15 млн. ...

......... предложените от мениджърите договори за дистрибуция на "Неохим" АД (като продавач) с "Евро Ферт" АД и "Бореалис Л.А.Т" ООД (Borealis L.A.T. GmbH), Австрия, като дистрибутори. Ще се разгледа и рамков договор за продажба между "Неохим" (купувач) и "Асенова крепост" АД (продавач) с периодични доставки на полимерни опаковки за торовия завод.


Летният сезон ще е "борба" за всеки турист.  В петък

Летният сезон ще е "борба" за всеки турист.  В петък ...

......... 2019г.Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подчерта, че ролята на туризма за икономическото развитие на страната е от изключително значение. „Контролът и проверките ще се извършват единствено и само по смисъла на законите, които действат. Ако възникнат проблеми, веднага ще предприемем необходимите мерки за нормалното протичане на сезона“, каза още Ананиев. 


Общо 20% от печалбата след данъци, а именно 2 714

Общо 20% от печалбата след данъци, а именно 2 714 ...

......... съоръжения, отбелязват мениджърите в доклада за дейността на "Алкомет". След приключването на цялостната инвестиционна програма се очаква общия обем на продукцията да нарасне с минимум 35 на сто.При запазване на цената на алуминия на Лондонската метална борса директорите на дружеството очаква през 2019 г. продажби за около 440 млн. лева.


В Пловдив започва петото издание на фестивала "Вино и гурме".

В Пловдив започва петото издание на фестивала "Вино и гурме". ...

......... и тяхната култура за дегустация на вино. Ще имат ръководител в това тяхно пътешествие. Нашите студенти, които сме ги подготвили със знания и умения, така че да бъдат полезни на всички".В съпътстващата програма на фестивала са предвидени работилници. Желаещите да посетят културно-историческите забележителности на Пловдив ще могат да ползват отстъпки.  


Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира строителството на

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира строителството на ...

......... Перник пътуват 27 000 превозни средства, което именно налага вземането на мерки за намаляване напрежението на входовете на града.Кметът на общината информира, че е финализирана вече обществената поръчка за избор на изпълнител за ремонта на пътя Драгичево-Рударци- Кладница, където живеят около 8000 жители на София , както 1500 души местно население.


Малко преди старта на летния туристически сезон министърът  на туризма

Малко преди старта на летния туристически сезон министърът  на туризма ...

......... е дошло, защото и до ден днешен  е ясно, че няма и сантиметър отчуждена дюна. Не е само това -  регионалният  министър Петя Аврамова дори  намекна, че това било невъзможно , като се аргументира  със  сметка за разходи по одържавяването,  надхвърляща  един милиард лева, която все още нямала  финансова обосновка.   


Днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков

Днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ...

......... достъп до пероните."Това реално ще бъде една нова гара, която ще запази духа на времето, когато е строена, за да има устойчивост и приемственост. Строителството ще продължи две години, като през този период няма да бъде преустановена дейността на гарата, за да продължи да обслужва пътниците", отбеляза още Росен Желязков. 


Единната европейска регулация по отношение на двойното качество на храните

Единната европейска регулация по отношение на двойното качество на храните ...

......... „Считам, че за развитието на растежа и трансформацията на земеделския сектор е необходимо да се насърчава обменът на добри практики и трансферът на резултатите от научните изследвания към земеделските стопанства“, допълни зам.-министър Кръстева.В рамките на събитието, министрите подписаха Обща декларация относно бъдещата роля на инициативата  контекста на Програмата „Хоризонт Европа“.


Близо 4000 свободни работни места представиха 500 работодатели от различни

Близо 4000 свободни работни места представиха 500 работодатели от различни ...

......... своята дейност.32 общи трудови борси са били организирани за месеца от бюра за труда в цялата страна, в които 419 работодатели са взели участие и са обявили 3018 свободни работни места. Бизнесът търси кадри предимно в сферата на строителството, производството и услугите. Презентирани са също и свободни длъжности в Българската армия.