Кипър удължи с 14 дни пълната забрана за полети заради

Кипър удължи с 14 дни пълната забрана за полети заради ...

......... 06:00 часа, с изключение на тези, които ходят на работа и разполагат с необходимото за целта удостоверение. Забранява се да се приемат гости вкъщи и да се ходи на гости. Според информация на медиите, по време на проверка полицията попаднала на жилище, в което 24 чужденци си били устроили купон.


Много туристически обекти в Шанхай, които бяха отворени отново в

Много туристически обекти в Шанхай, които бяха отворени отново в ...

......... че завръщащите се в страната може да донесат отново заразата и взеха радикални мерки за спиране на влизането на чужденци и намаляване на международния въздушен трафик. През последното денонощие в Китай са били регистрирани 48 нови случая на заразяване, като всички те идват от чужбина, сочат данни на здравното министерство.


На 18-и март германските издания

На 18-и март германските издания "Шпигел", "Велт" и телевизионният канал ...

......... каза в коментар за предаването "12+3" международният редактор в програма "Хоризонт" Весела Владкова. Според нея грешките в случая са седмица закъснение, хаотично напускане на туристите и изчакване на края на седмицата, за да бъде обявен край на сезона. "Проблемът не е на пистата, проблемът е в долината“, каза още Владкова.


Лyĸcoзeн швeйцapcĸи xoтeл пpeдлaгa нoв 5-звeздeн пaĸeт ycлyги, ĸoйтo вĸлючвa

Лyĸcoзeн швeйцapcĸи xoтeл пpeдлaгa нoв 5-звeздeн пaĸeт ycлyги, ĸoйтo вĸлючвa ...

......... oгнищeтo и дa избягвaт бoлницитe, и дa имaт дocтъп дo лeĸapи и cecтpинcĸи гpижи. Ho 5-звeзднaтa ycлyгa нe e eвтинa: Tecтът e oĸoлo 400 пayндa, a пpи пoceщeниe нa мeдицинcĸa cecтpa двa пъти нa дeн cyмaтa cтaвa 1 500 пayндa. Πълният пaĸeт oт 24-чacoвo нaблюдeниe oт мeдицинcĸa cтpyвa 4000 пayндa.


„Ако ситуацията продължи повече от 2-3 месеца, ще има фалити

„Ако ситуацията продължи повече от 2-3 месеца, ще има фалити ...

......... до туризма. Обсъждахме мерките и с вицепремиера Дончев и министър Караниколов. Чака се одобрение от Европейската комисия за възможности за ваучери, до 25 хиляди евро, за малките фирми. Трябва да има ясни критерии, които предстоят да се изяснят. Надявам се до седмица това да се случи”, каза още Николина Ангелкова.


Πaндeмиятa oт ĸopoнaвиpyc пpeдизвиĸa иcтинcĸa бypя нa фoндoвитe пaзapи. Oт

Πaндeмиятa oт ĸopoнaвиpyc пpeдизвиĸa иcтинcĸa бypя нa фoндoвитe пaзapи. Oт ...

......... дoлapa дo 25,7 милиapдa дoлapa. Нуаtt Ноtеlѕ, ĸoятo тpябвa дa oтвopи пъpвия cи xoтeл y нac, нaмиpaщ ce нa плoщaд "Bacил Лeвcĸи" в cтoлицaтa, e изгyбилa 46 нa cтo дo 4,9 милиapдa дoлapa oт 9,1 милиapдa дoлapa. Ніltоn e c 38% нaдoлy дo 19,4 милиapдa дoлapa oт 31,3 милиapдa дoлapa."Току-що от Делхи излетя самолет на българската авиокомпания Би Ейч ...

......... малко от летището Денпасар на остров Бали излетя и евакуационен полет, организиран от ЕС. На борда на самолета, който ще кацне във Франкфурт, е и група български туристи" съобщи Захариева. Посолствата и консулствата ни в целия свят продължават непрекъснатата работа по организиране на завръщането на още български граждани в родината.


Под Айфеловата кула вече е тихо. Липсата на шум е

Под Айфеловата кула вече е тихо. Липсата на шум е ...

......... Картите показват, че дори в центъра на Париж децибелите са като на паркинг в предградията.По някои улици нивото на звука е намаляло с 90 процента в сравнение с миналата седмица.Зони с прекалено силен шум на практика вече няма. Едни звуци, обаче, напоследък се чуват по-добре в Париж - птичите песни.


С 1% са увеличени пътуванията в чужбина през февруари 2020

С 1% са увеличени пътуванията в чужбина през февруари 2020 ...

......... 2020 г. са реализирали гражданите от: Турция - 95.8 хил., Румъния - 63.0 хил., Сърбия - 57.0 хил., Гърция - 53.8 хил., Република Северна Македония - 43.2 хил., Обединеното кралство - 32.7 хил., Украйна - 16.9 хил., Израел - 16.3 хил., Германия - 14.0 хил., Руска федерация - 10.9 хиляди.


10 000 българи са пътували до най-засегнатата държава в Европа

10 000 българи са пътували до най-засегнатата държава в Европа ...

......... 2020 г. са реализирали гражданите от: Турция - 95.8 хил., Румъния - 63.0 хил., Сърбия - 57.0 хил., Гърция - 53.8 хил., Република Северна Македония - 43.2 хил., Обединеното кралство - 32.7 хил., Украйна - 16.9 хил., Израел - 16.3 хил., Германия - 14.0 хил., Руска федерация - 10.9 хиляди.


Изключително тежко е състоянието на туристическия бранш в момента. Туризмът

Изключително тежко е състоянието на туристическия бранш в момента. Туризмът ...

......... или той да бъде прехвърлен към друг туроператор, каза Ангелкова. Апелираме за единност и солидарност, да се приеме ваучерът от потребителите, ако имат възможност, призова Ангелкова. Дали сме възможност за пренасочване на пътуването за друга дата до 24 месеца и възстановяване на сумата, така ни задължава директивата, подчерта още министърът."Джедар" ЕООД е новият концесионер на плаж "Равда - Олимпийски ...

......... се срокът на концесиите да е по 20 години.Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за морския плаж "Шкорпиловци - централен" е 24 923.99 лева без ДДС, а за "Делфин" - 26 071.25 лева без ДДС. На двата плажа задължително трябва да има спасители, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане.


Втората половина на юни и особено през юли и август

Втората половина на юни и особено през юли и август ...

......... въпрос дали ще останат затворени част от хотелите, той не изключи възможността някои от хотелите в Горна зона да не отворят. Но пак направи уговорката, че всичко зависи как ще се развие ситуацията с коронавируса. Важна е и реакцията на банките по отношение на отпусканите кредити, убеден е туристическият шеф.


Гигантът в краткосрочните наеми Airbnb обмисля да набере капитал от

Гигантът в краткосрочните наеми Airbnb обмисля да набере капитал от ...

......... миналата седмица изразиха увереност, че бизнесът им ще оцелее. „Макар за всички ни да е ясно, че коронавирусът засяга дълбоко нашата общност, знаем, че този момент ще отмине и отново ще се пътува", заявиха съоснователите в съвместно комюнике. Те допълниха, че хората вече започват да използват Airbnb за дългосрочни резервации.


22 хотела в Кипър ще бъдат превърнати в центрове за

22 хотела в Кипър ще бъдат превърнати в центрове за ...

......... без пътници за прибиране на желаещи да напуснат острова. От двете международни летища излитат последните самолети, с които чуждестранните туристи си заминават. Според информацията до момента се очаква самолет на българската авиокомпания „България еър” с полет от София да кацне на летището в Ларнака утре сутринта и да излети обратно.


Ваучери за ползване на провалени заради коронавируса почивки с валидност

Ваучери за ползване на провалени заради коронавируса почивки с валидност ...

......... на карантина на хора, за които има риск да са носителите на коронавируса.В момента са останали малко български туристи, които не могат да се приберат в страната, заради спрените транспортни връзки между държавите. Те са на места като Куба, Доминикана, Занзибар и Великденски острови.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (838)/КРОСс/ Най-голямата руска авиокомпания „Аерофлот”, на фона на пандемията от

/КРОСс/ Най-голямата руска авиокомпания „Аерофлот”, на фона на пандемията от ...

......... (Великобритания), Берлин (Германия), Дъблин (Ирландия), Мадрид (Испания), Рим (Италия), Амстердам (Холандия), Букурещ (Румъния), Женева (Швейцария), Париж (Франция). Авиокомпанията също намалява броя на полетите до Берлин, Брюксел, Амстердам. Русия и редица други страни на фона на пандемията от коронавирус значително ограничиха въздушния трафик. Авиокомпаниите бяха принудени да отменят голям брой полети.


Куба обяви, че от идния вторник затваря границите си за

Куба обяви, че от идния вторник затваря границите си за ...

......... Той допълни, че повечето от хотелите ще затворят. Потвърдените случаи в страната са 21, като един италиански турист вече почина. На кубинците, намиращи се в чужбина, ще бъде разрешено да се приберат, а на чужденците в Куба - да я напуснат. В момента там се намират около 60 хиляди туристи.


Туристическата индустрия в момента е изключително засегната в световен мащаб.

Туристическата индустрия в момента е изключително засегната в световен мащаб. ...

......... доста по-уязвими в настоящите обстоятелствата. “Трябва да сме наясно, че цялата индустрия се намира пред колапс. Има хора, които правят резервации за втората половина на годината, но има и такива, които анулират за бъдещи периоди”. Според него първото нещо, което туристическите компании трябва да направят, е да оптимизират разходите си.


Туристическият бранш масово иска оставката на ресорния си министър Николина

Туристическият бранш масово иска оставката на ресорния си министър Николина ...

......... транспортните фирми…, има и куп още други бизнеси, които са част от туристическата картина на България. Днес те са чувстват предадени и не се срамуват да го напишат във фейсбук. Чувстват се омерзени, че десетилетия са работили честно, инвестирали са милиони, а сега са изкарани безотговорни. *Източник: Руслан Йорданов, https://bgtourism.bg/


На извънреден брифинг в Министерския съвет министърът на туризма Николина

На извънреден брифинг в Министерския съвет министърът на туризма Николина ...

......... към отговорно поведение в тази тежка ситуация, категорична бе министър Ангелкова. Буквално нямаме туризъм, спадът е драстичен, но това е нормално предвид безпрецедентната ситуация с коронавируса, изказа съжалението си министърът. От общо 2006 туристи, 961 са чуждите граждани в цялата страна, нощували в местата за настаняване по последни данни.  


Организира се прибирането на чужденците от родните ни зимни курорти,

Организира се прибирането на чужденците от родните ни зимни курорти, ...

......... има 25 чужденци, а в Пампорово - 16. За пореден път Ангелкова подчерта, че сега не е време българите да ходят на пътешествия и изнесе данни, че има 47 българи, които още не са се завърнали у дома. Те са на екскурзии в Куба, Мексико, Буенос Айрес, Занизибар, Великденските острови.


Ограниченията за пътуване са с цел овладяване на пандемията COVID-19

Ограниченията за пътуване са с цел овладяване на пандемията COVID-19 ...

......... получат банков превод или превод към банкова карта, в отделен имейл. В този случай клиентите ще имат право само на 100% от първоначално платената тарифа. Пътниците, които са направили своите резервации чрез туристически агенции, включително онлайн туристически агенции, трябва да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си.


Кметска заповед затвори всички водопийни павилиони с чешми с минерална

Кметска заповед затвори всички водопийни павилиони с чешми с минерална ...

......... заяви кметът на курортния град инж. Пенка Ганева. За известно време хората могат да не получават тази придобивка в името на здравето на всички, заяви Ганева. Край чешмите с всевъзможни съдове - туби и пластмасови бутилки се събират много хора, а това в тази ситуация не е безопасно, припомни Ганева.


Комисията по икономическа политика и туризъм изслуша министър Николина Ангелкова

Комисията по икономическа политика и туризъм изслуша министър Николина Ангелкова ...

......... на всички резервации, които към момента има направени за летния туристически сезон. Тепърва ще можем да направим или края на месеца, може би още другата седмица дали ще тотална отмяна на всичко", уточни още министърът. Министърът на икономиката Емил Караниколов също отчете, че секторите в изключително тежко състояние са хотелиерството


Около 296 хил. души са заетите в сектор „туризъм

Около 296 хил. души са заетите в сектор „туризъм" у ...

......... непрестанна връзка с всички туроператори в страната. Министър Ангелкова заяви пред депутатите, че все още е много трудно да се правят прогнози за предстоящия летен туристически сезон, както и „дали въобще ще има" такъв. Ръководеното от нея ведомство ще започне и работа по кризисна рекламна стратегия в сферата на туризма.


Чадър и шезлонг на плаж

Чадър и шезлонг на плаж "Градина-централен-част 2" ще струват по ...

......... инвестиции за организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за целия срок на концесията.Фирма "Мирикал" е регистрирана в Нови Искър през 2009 година, като основният и предмет на дейност е строителство и ремонти. Едноличен собственик на капитала е Камен Спасов, който притежава още 2 фирми и в една е съдружник.


Общо 47 наши сънародници, които се оказаха блокирани в Мароко

Общо 47 наши сънародници, които се оказаха блокирани в Мароко ...

......... им в Мароко. Завръщането им стана възможно благодарение на усилията на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, която вчера разговаря по телефона с колегите си от Турция и Мароко - Мевлют Чавушоглу и Насер Бурита, и с усилията на посолството ни в Рабат, отбелязват от пресцентъра на МВнР.


47 български туристи от Мароко кацнаха с извънреден полет в

47 български туристи от Мароко кацнаха с извънреден полет в ...

......... нает от туроператора, организирал пътуването им в Мароко. Завръщането им стана възможно благодарение на усилията на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, която вчера разговаря по телефона с колегите си от Турция и Мароко - Мевлют Чавушоглу и Насер Бурита, и с усилията на посолството ни в Рабат.


Преустановяват се екскурзиите на територията на България и в чужбина.

Преустановяват се екскурзиите на територията на България и в чужбина. ...

......... на пътуващите при подобни условия, има вероятност да фалира, тъй като няма кой да се издължи на него, допълни тя. Предложението е плащането да бъде разсрочено, или пък да може да бъде направено под форма на ваучер или нова резервация.  "В противен случай ще има много фалити", категорична бе Ангелкова. 


Wizz Air обяви днес, че в резултат на значително по-големия

Wizz Air обяви днес, че в резултат на значително по-големия ...

......... да бъде сведен до минимум трафика към изключително натоварените кол центрове. Въпреки че е извън контрола на Wizz Air, авиокомпанията се извинява за причиненото неудобство в резултат рестрикциите за пътуване и отменените полети, и гарантира, че обработката на искове и процедурите по възстановяване на суми остават основен приоритет за компанията.


От днес не работи и ски зоната на Витоша, съобщава

От днес не работи и ски зоната на Витоша, съобщава ...

......... заразени лица, мотивира решението ръководителят на оперативния щаб срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. Очаква се утре да спрат работа и най-големите хотели в ски курортите. В последните седмици е имало масови откази от направени резервации. Обновена Затварят ски зоната в Банско Чужденците попълват декларация, че са запознати с извънредното положение


Отчитат масови анулации и нулеви резервации От днес големите ски

Отчитат масови анулации и нулеви резервации От днес големите ски ...

......... нашите партньори туроператори да направят всичко възможно по най-бързия начин да придвижат гостите до дестинацията, от която идват. В хотелите сме взели необходимите мерки. Затворили сме всички зони, които не трябва да работят - спа центровете, баровете, ресторантите. Гостите могат да стоят в своите стаи и да се хранят там."


Група българи, които са били на почивка в Мароко, не

Група българи, които са били на почивка в Мароко, не ...

......... затваря своите граници с Франция, Швейцария и Австрия. Имаме няколко успешни случая на наши съграждани, които са се върнали у нас. Те ми дават надеждата, че системата работи добре. Оказва се необходимост от съдействие. Имаме 25 български тира, които са деблокирани от словенско-италианската граница. Те пътуват към България", уточни Дойков.


Затварят ски зоната в Пампорово заради коронавируса, съобщава Нова телевизия.

Затварят ски зоната в Пампорово заради коронавируса, съобщава Нова телевизия. ...

......... стана ясно, че в хотел в Банско 9-годишно дете от Англия е с положителна проба за коронавирус. По-късно се установи, че то е било с още 10 души в хотелския комплекс. Туристическият бранш нямало да загине заради коронавируса Очакват се още нощувки, докато не се въведе пълна забрана за пътуванията


Германският туристически гигант „Туи

Германският туристически гигант „Туи" обяви днес, че замразява „по-голямата" част ...

......... бизнеса, докато възстанови нормалните си операции. Компанията освен това оттегли прогнозата си за печалба през текущата финансова година. Берлин обеща в петък „неограничен" кредит в помощ на компании, засегнати от пандемията с коронавируса, като част от пакет за най.малко 550 милиарда евро - най-големият за Германия след Втората световна война.


От кризисният щаб в община Банско искат да бъде прекратен

От кризисният щаб в община Банско искат да бъде прекратен ...

......... търговски обекти на територията на Община Банско, в т. ч. фризьорски и козметични салони и не само. Всички хранителни магазини, аптеки, бензиностанции, банкови и застрахователни офиси да спазват строго определените санитарно – хигиенни условия. В противен случай, ще бъдат предприети всички необходими законови мерки за преустановяване на дейността им.  


Регламентираните плажове и ски курорти в Гърция ще бъдат затворени

Регламентираните плажове и ски курорти в Гърция ще бъдат затворени ...

......... и топло време и вместо у дома, са решили да посетят някои от плажовете до Атина. Гръцките власти обявиха в събота нови 38 случая на заразени с новия коронавирус, с което общият им брой в страната достигна 228. В момента в болниците в страната са настанени 57 пациенти с COVID-19.


Петима граждани на Великобритания - двама възрастни и три деца

Петима граждани на Великобритания - двама възрастни и три деца ...

......... под карантина 14 дни. Засега те нямат симптоми на заболяването, каза за „Хоризонт" директорът на Районната здравна инспекция в Благоевград, д-р Калоян Калоянов.Те не са били спрени от британските власти, тъй като в Кралството все още не са въведени мерки за домашна карантина на лицата, контактни с болни от коронавируса.


Срив на резервациите отчете туристическият бранш. Фирмите поискаха спешна помощ

Срив на резервациите отчете туристическият бранш. Фирмите поискаха спешна помощ ...

......... в Русе: Ние на практика за първото полугодие ще бъдем лишени от всякакви приходи, т.е. ще имаме 0 приходи с много разходи, което ще започне за най-малките, а и за по-големите да обявяват фалити. Очаквайте ги. От туристическия бранш обаче приветстваха въвеждането на извънредно положение и дори поискаха временно законодателство.


Масови фалити прогнозират от туристическия бранш. Според тях ще се

Масови фалити прогнозират от туристическия бранш. Според тях ще се ...

......... продажбите Заетите в този бизнес са най-малко 300 000, а от проучването стана ясно, че 60% от бранша подготвя съкращения заради ситуацията, допълни Стоева. Премиерът Бойко-Борисов да сфромира Национален икономически щаб, който да изготви едногодишна програма за спасение на транспортен и туристически бранш. Предложението е от Националния борд по туризъм.


За всички пътувания до Италия, Франция, Испания, Германия и Румъния, може да се иска възстановяване на

За всички пътувания до Италия, Франция, Испания, Германия и Румъния, може да се иска възстановяване на ...

......... и предотвратяване на фалити на фирмите в сектора. Туристическите организации настояват още за създаване на национален икономически щаб към МС за изработване на работещ икономически план за следващите 12 месеца за туристическия и транспортния сектор, както и специален работен формат на Комисията по икономическа политика и туризъм в парламента.  


Изпълнителният директор на Националния борд по туризъм (НБТ) Поли Карастоянова

Изпълнителният директор на Националния борд по туризъм (НБТ) Поли Карастоянова ...

......... на сто от фирмите в бранша ще са принудени да съкращават работни места, хотелиерският и ресторантьорският сектор отчита спад в текущите продажби над 70 на сто и анулиране на резервации до 80%. Тези данни са динамични, предупредиха от бранша и изтъкнаха, че към днешна дата те ще са още по-катастрофални.


Всичко което трябва да знаем за правата ни при отменен

Всичко което трябва да знаем за правата ни при отменен ...

......... е безплатно, а брокерът ще удържи таксата си (стандартно 25% от размера на компенсацията) само в случаите, когато успее да се пребори за обезщетението Ви. Фирмите, които се занимават с този тип дейност станаха изключително много в последно време. Ние все пак Ви препоръчваме да се доверите на най-доказаните такива.


Германският авиопревозвач „Луфтханза“ съобщи, че ще отмени половината си полети

Германският авиопревозвач „Луфтханза“ съобщи, че ще отмени половината си полети ...

......... да спрат от употреба Еърбъс А380 - най-големият пътнически самолет в света. Компанията отправя молба към пътниците да проверяват статуса на полета си на уебсайта. Авиокомпанията е въвела и замразяване на назначенията, предложила е неплатен отпуск за служителите си и обмисля да намали работното време, за да бъдат избегнати уволнения.


От Турските държавни железници обявиха, че като предпазна мярка във

От Турските държавни железници обявиха, че като предпазна мярка във ...

......... Турските държавни железници обявиха, че като предпазна мярка във връзка с коронавируса временно спират движението на влаковете по редовната линия Истанбул - София. В съобщението не се уточнява кога пътуванията ще бъдат подновени. По-рано Турция спря влаковите превози по линиите Анкара - Техеран и Ван - Техеран като предохранителна мярка.


През януари 2020 г. в страната са функционирали 1 963

През януари 2020 г. в страната са функционирали 1 963 ...

......... за гости, бунгала, почивни домове, хижи, частни квартири и апартаменти и други места за краткосрочно настаняване. Легладенонощия в експлоатация е максималният капацитет на разкритите легла за всеки ден от отчетния месец. В приходите от нощувки в местата за настаняване са включени сумите, заплатени от гостите, без стойността на допълнителните услуги.


Кметът на македонската столица Петре Шилегов премахва един от най-безумните

Кметът на македонската столица Петре Шилегов премахва един от най-безумните ...

......... включително и “Триумфална арка”, които задушават столицата и унищожават инфраструктурата. Повечето паметници бяха “излети” в сръбския металургичен завод “Йеремич”, включително и този на Тодор Александров. От края на 2018 г. Груевски се намира в Унгария, където получи убежище от режима на Виктор Орбан. Той има тригодишна ефективна присъда. *Източник: https://bgnesagency.com/


Aвиoĸoмпaниитe пo cвeтa гyбят xиляди литpи гopивo зapaди

Aвиoĸoмпaниитe пo cвeтa гyбят xиляди литpи гopивo зapaди "пpизpaчни" пoлeти ...

......... Oт ĸoмпaниятa oбмиcлят нaмaлявaнe нa paбoтнoтo вpeмe, a вeчe имa и cлyжитeли, излeзли в нeплaтeн oтпycĸ. B глoбaлeн мaщaб в aвиoиндycтpиятa paбoтят 2,95 милиoнa дyши, coчaт дaннитe нa Аіr Тrаnѕроrt Аѕѕосіаtіоn. Taĸa чe дopи oĸoлo 5% cпaд нa зaeтocттa в ceĸтopa би oзнaчaвaлa зaгyбaтa нa oĸoлo 150 000 paбoтни мecтa.


С поскъпването на билетите през летния сезон Плитвичките езера в

С поскъпването на билетите през летния сезон Плитвичките езера в ...

......... туристи на ден.Плитвичките езера събраха миналата година близо 400 милиона куни приходи. Хина отбелязва, че почти всички известни национални паркове в света имат по-евтини билети /от 2,5 до 35 евро/, някои имат по-евтини билети за местни граждани и по-скъпи за чужденци, а посещението на Ниагарския водопад в Канада е безплатно.


Wizz Air спира полетите от София и Варна до Милано

Wizz Air спира полетите от София и Варна до Милано ...

......... от компанията. От днес Италия наложи практическа изолация на голяма част от северните си райони, в която влиза и финансовата столица Милано, в нов решителен опит да овладее бързо разпространяващата се зараза. Чешкият премиер Андрей Бабиш пък призова властите в Рим да забранят на гражданите да пътуват до европейски държави.


Страните по света бяха нетърпеливи да спечелят пари от увеличаващата

Страните по света бяха нетърпеливи да спечелят пари от увеличаващата ...

......... Това би могло да заличи разходи в размер на 73 милиарда долара.Международната организация за гражданска авиация заяви, че най-тежко засегнатите страни вероятно ще са Япония и Тайланд.Организацията изчисли по-рано този месец, че Япония може да загуби 1,29 милиарда долара приходи от туризъм, следвана от Тайланд с 1,15 милиарда долара.  


[Shutterstock] Част от темата Коронакризата Фабрики в стрес Автопроизводителите вече

[Shutterstock] Част от темата Коронакризата Фабрики в стрес Автопроизводителите вече ...

......... най-вероятно ще е по-голямо от всяка друга индустрия по света. Основните причини за това са, че един на всеки 10 души е нает в сектора и че секторът е обвързан с много други - търговия на дребно, ресторантьорство и т.н.", коментира наскоро пред CNN анализаторът от Tourism Economics Адам Сакс.


Нова туристическа карта популяризира съкровищницата на Пловдив сред туристите, които

Нова туристическа карта популяризира съкровищницата на Пловдив сред туристите, които ...

......... ще бъдат различни от Културния календар на Пловдив и ще имат за цел да обогатят туристическия", разказа още Йорданова. Идеята е всяка година фокусът да се променя и така да се засилва интересът към града с нови прояви, които не са амортизирани и ще бъдат любопитни за гостите на Пловдив.


Въпреки че в България няма регистриран случай на коронавирус, паниката

Въпреки че в България няма регистриран случай на коронавирус, паниката ...

......... Фалити не очакваме засега на туроператорските фирми, но ситуацията е напрегната, тъй като голяма част от туроператорите са принудени да връщат средства, когато са правени по-ранни резервации. Ако се задълбочи проблемът, може да се очаква доста сериозно напрежение, но да, като цяло има такива индикации, но не очакваме драстични фалити.


Хотел отказва резервация на италиански граждани, които са тенори и

Хотел отказва резервация на италиански граждани, които са тенори и ...

......... правилна информация, за да максимално да нямат достъп до хотелите, малките къщи, вили, защото това коства семейства, здраве и абсолютно всичко, заяви Моника Югова - управител на хотела. Колеги на италианските тенори казаха, че това е лоша реклама за България, а паниката от коронавируса дори е по-опасна от самия него.


Има такова място, където в бездънно кладенче се крие това,

Има такова място, където в бездънно кладенче се крие това, ...

......... виждат очевидни признаци на нещо паранормално, но въпреки това той бил изплашен почти до смърт. По-късно при анализа на всички кадри той се опитал да обясни всичко странно и ужасно от материалистична гледна точка. Но каква смелост трябва да има човек, за да прекара цялата нощ сам в този ад!


"Датата 3-ти март често се разглежда русофилски и русофобски, но ...

......... се осъзнае, че това не е просто един паметник, това е част от огромен културно-исторически комплекс”, смята Вачкова. “Обектите у нас трябва да се обединяват, да се свързват в контекста на местната култура и традиция”. “Важно е България да има много конкретна идея как да привлича хора”, изтъкна още гостът.


"Българският парламент пропусна шанса да започне с налагането на регулации. ...

......... на постоянно живеещи хора от централните зони на градовете, защото отдаването под наем в Airbnb е поне 2 пъти по-печелившо от традиционните наеми. Това е глобален проблем. Ние не сме против отдаването на апартаменти, но нека общините са внимателни, защото центровете на градовете може да се превърнат в мъртви зони".


Кои са най-търсените туристически дестинации за 2020 г., към кои

Кои са най-търсените туристически дестинации за 2020 г., към кои ...

......... Те, според авторите на класацията, засега остават встрани от интереса на масовия турист, но опитните пътешественици вече се насочват към тях. Ето първите десет: 1. Калилинград, Русия2. Саранда, Албания3. Бейрут, Ливан4. Луксор, Египет5. Науса, Гърция6. остров Рюген, Германия7. остров Фу Куок, Виетнам8. Монополи, Италия9. Ла Пас, Мексико10. остров Кюрасао, Кариби


Затвориха Лувъра в Париж заради коронавируса, съобщава

Затвориха Лувъра в Париж заради коронавируса, съобщава "Франс прес". Тази ...

......... приберат творби на Леонардо да Винчи, дадени под наем за юбилейната изложба. Припомняме, вчера френският здравен министър съобщи, че правителството е взело решение да бъдат отменени всички обществени мероприятия на закрито с участието на над 5000 души. Към момента във Франция случаите на заразени с новия коронавирус са над 100.


Коронавирусът, макар и все още ненавлязъл в България, отмени стотици

Коронавирусът, макар и все още ненавлязъл в България, отмени стотици ...

......... че има хотели, които връщат чужденци от Япония и Южна Корея. "Хотелиерите са изправени пред необикновена ситуация заради коронавируса. Тенденциите показват, че пътуванията няма да спрат, а здравият разум почва да надделява над паниката. Потребителите се научиха, че не е в техен интерес да анулират пътуванията си", каза още тя.


Край на абонаментните карти и билетите: Люксембург премина към безплатен

Край на абонаментните карти и билетите: Люксембург премина към безплатен ...

......... а 71% - за развлекателни цели, сочи проучване от 2018 година на Те Ен Ес Илрес (TNS Ilres).Министърът на устойчивото развитие и инфраструктурата Франсоа Бош, който е еколог, заяви пред АФП, че "наистина е необходимо системата да се промени".Той мечтае да превърне Люксембург в "лаборатория за мобилността на 21-ви век".


Планински спасители от Банско извадиха жив руски турист, след като

Планински спасители от Банско извадиха жив руски турист, след като ...

......... да извадят затрупания мъж. „Той е бил под 1,5 метра сняг. Цяло чудо е, че е оцелял след 2 часа“, коментира Баряков. Той призова туристите да не излизат по непочистени писти и да използват мобилното приложение на ПСС, с което могат да подават сигнали за инциденти в планината на момента.


Обявите в Airbnb вече са толкова популярни, че едва ли

Обявите в Airbnb вече са толкова популярни, че едва ли ...

......... басейн със солена вода, две пещи за пица с дърва и 45 декара градини, където има множество дървета и дори маслинова горичка. В къщата на разположение е местният готвач Мария, която приготвя традиционни италиански ястия със зеленчуци от градината и може да ви проведе майсторски клас по готвене, при желание.


Изключителна тежка е ситуацията заради коронавируса, заяви в студиото на

Изключителна тежка е ситуацията заради коронавируса, заяви в студиото на ...

......... са посетили Италия и около 153 000 италианци - България. Според данните на 80% от туроператорите - около 15 500 българи са планирали почивка извън страната до юни. 80 процента от тях в Италия, Испания и Франция. 20 000 италианци са посетили България от декември до януари, каза още тя.


Във връзка с появата на първи случаи на заразени с

Във връзка с появата на първи случаи на заразени с ...

......... Телефонен секретар и оператор: +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106 Генерално консулство Солун: • Телефони: +30 2310 829 210, +30 2310 869 510 • Дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520 За допълнителна информация: Стефан Дончев Дирекция „Пресцентър“ на МВнР +359 89 645 1532


14% ръст отчитаме в заявените полети за летището в Бургас

14% ръст отчитаме в заявените полети за летището в Бургас ...

......... се променя. Ангелкова заяви, че само за миналата година над 245 000 българи са посетили Италия и около 153 000 италианци – България. Според данните на 80% от туроператорите - около 15 500 българи са планирали почивка извън страната до юни. 80 процента от тях в Италия, Испания и Франция.


Изключителна тежка е ситуацията заради коронавируса, заяви в студиото на

Изключителна тежка е ситуацията заради коронавируса, заяви в студиото на ...

......... са посетили Италия и около 153 000 италианци - България. Според данните на 80% от туроператорите - около 15 500 българи са планирали почивка извън страната до юни. 80 процента от тях в Италия, Испания и Франция. 20 000 италианци са посетили България от декември до януари, каза още тя.


Обявите в Airbnb вече са толкова популярни, че едва ли

Обявите в Airbnb вече са толкова популярни, че едва ли ...

......... басейн със солена вода, две пещи за пица с дърва и 45 декара градини, където има множество дървета и дори маслинова горичка. В къщата на разположение е местният готвач Мария, която приготвя традиционни италиански ястия със зеленчуци от градината и може да ви проведе майсторски клас по готвене, при желание.