Пореден случай на провалена ваканция в чужбина - този път

Пореден случай на провалена ваканция в чужбина - този път ...

......... недоволни, тъй като собствеността на обекта се сменяла и те не получавали редовно заплатите си. От Министерството на туризма потвърдиха тази информация и обясниха, че българите, които вече имат резервации за същия хотел, могат да ги променят или да ги отменят и да получат парите си обратно. Кадър Нова тв


Около 90 руснаци са починали в Турция това лято, докато

Около 90 руснаци са починали в Турция това лято, докато ...

......... почиват по банални причини. "Например здравословни проблеми. Това често са хора на преклонна възраст, страдащи от сърдечно-съдови заболявания. Пристигат в Турция, където през лятото атмосферните условия са много различни от типичните за Русия - горещо е, задушно, с висока влажност. От това следват инсулти, инфаркти и много други", казва Ерхов.


Общият брой на нощувките във всички места за настаняване, регистрирани

Общият брой на нощувките във всички места за настаняване, регистрирани ...

......... звезди - 61.6%, и с 1 и 2 звезди - 40.7%. Приходите от нощувки през юли 2019 г. достигат 345.8 млн. лв., или с 2.9% повече в сравнение с юли 2018 година. Регистрирано е увеличение на приходите от български граждани с 19.9%, докато тези от чужди граждани намаляват с 0.4%.


Туристически пътеводител, фотоалбум и кратки промоционални клипове ще бъдат създадени

Туристически пътеводител, фотоалбум и кратки промоционални клипове ще бъдат създадени ...

......... продукти, места за настаняване и възможности за хранене. Фотоалбумът ще съдържа 100 снимки от населените места. Бизнес центърът за подпомагане на малки и средни предприятия в Русе изпълнява европроекта заедно с асоциация "Конгресно и посетителско бюро Източен Дунав" от Гюргево, Румъния. Той е на обща стойност около 300 000 евро.


Международният туризъм е нараснал с 4% през първата половина на

Международният туризъм е нараснал с 4% през първата половина на ...

......... увеличил с 4%, подхранвани главно от вътрешнорегионалното търсене и натоварения период през Великденските празници. За цялата 2019 г. агенцията прогнозира, че броят на международните туристически посещения ще нарасне между 3-4%, в съответствие с историческите тенденции, след като се увеличи с 6% през 2018 г. и със 7% през 2017 г.


Броят на международните туристи се е увеличил с 4 процента

Броят на международните туристи се е увеличил с 4 процента ...

......... процента) и Азиатско-тихоокеанския регион (+6 процента). Европа е с увеличение от 4 процента благодарение на американските, китайските, японските туристи и идващите от Залива.Африка (+3 процента) и Америките (+2 процента) отчитат по-умерен растеж, като вторият регион е особено засегнат от спад с 5 процента на южноамериканския пазар заради трудностите на Аржентина.Девствена природа, скрита зад пясъчни дюни скоро ще бъде достъпна

Девствена природа, скрита зад пясъчни дюни скоро ще бъде достъпна ...

......... В комплексите няма да има разделение по полов признак, ще се разрешава и употребата на алкохол. Работата по проекта ще започне тази есен и ще приключи през 2022-ра година, като се очаква да разкрие 35 000 работни места и да генерира приходи в размер на 4 милиарда долара годишно.  


По-малко спасители ще има на плажа във Варна и в

По-малко спасители ще има на плажа във Варна и в ...

......... морето с фатален край са два. Спасителите предупреждават, че морето през септември е опасно. “Неприятното е, че има силно слънце, хубаво време, а големи вълни и стават най-лошите инциденти”, обяснява спасителят Димитър Димитров. Той и колегите му призовават летовниците да спазват указанията им, за да избегнат критични ситуации в морето.


Банкок е бил най-посетеният от чуждестранни туристи град миналата година,

Банкок е бил най-посетеният от чуждестранни туристи град миналата година, ...

......... седми с 13,6 милиона. Сред първите 10 града в класацията само Лондон регистрира спад на чуждестранните туристи (от близо 4 процента).Дубай е на първо място по потребление. Чуждестранните туристи са похарчили там близо 31 милиарда долара миналата година. Следват Мека и Банкок с по малко повече от 20 милиарда долара.


Забравете класиката на богатите и известните Порто Черво и Порто

Забравете класиката на богатите и известните Порто Черво и Порто ...

......... неговия курорт тържествено отбелязват рождения му ден. Всички пеят и танцуват, облечени в любимите на аристократа – основател бели туники. Днес неговата вила е превърната в бутиков хотел: уникален, малко ретро, мъничък с двата си етажа, с изискан ресторант и много предлагани възможности за активности и развлечения на високо ниво.


От 9 до 16 септември на българското Черноморие (в градовете

От 9 до 16 септември на българското Черноморие (в градовете ...

......... Кметството, гр. Бургас14:00 откриване на Фестивала в Морска градина, гр. Бургас; бизнес срещи; презентация на туристически потенциал на Северен Кавказ 11 септември15:30 мини представления в Стария град, гр. Несебър18:00 концертна програма в Амфитеатъра, гр. Несебър 12 септември18:30 концертна програма в Летен театър, гр. Варна19:00 концертна програма в к/к „Златни пясъци"Спад от 13,7% на туристите по Южното Черноморие този сезон

Спад от 13,7% на туристите по Южното Черноморие този сезон ...

......... по-слаб. „Кои са най-тревожните тенденции - масово неподписаните договори по фирми за сезон 2020. Изводът е само един. Ако държавата не се заеме конкретно с проблемите на туризма, тъй като министерството се занимава само с плажовете, ние отново ще бъдем поставени в изключително сложна ситуация за 2020 година“, допълни Иванов.


Планираме обща среща с руски туроператори, на която да предложим

Планираме обща среща с руски туроператори, на която да предложим ...

......... участват, се правят значителни отстъпки в таксите за включване. Инициираме и срещи с туроператори, на които каним представители на бизнеса, общините и множество организации, работещи в сектора, информира министърът. Тя благодари на общината и областната управа на Шумен за подготовката на дискусията, както и за домакинството на „Дворът на Кирилицата“.


От началото на годината до 31 август в турския курорт

От началото на годината до 31 август в турския курорт ...

......... Русия - 3 865 310 души, следвани от германските туристи /1 697 824/, украинските туристи /596 645/, туристите от Великобритания /530 444/ и полските туристи /400 214/. Миналата година Анталия отбеляза рекорд, като посрещна 13 642 000 туристи, а тази година си поставя за цел да посрещне 16 милиона туристи.


Турист почина пред заведение в „Слънчев бряг

Турист почина пред заведение в „Слънчев бряг", други почиващи лежат ...

......... вече ги няма. Отделни туристи може да се напият, може да използват наркотици, но това го има във всеки курорт, заяви Копчев. По думите му там има засилен полицейско присъствие. Има командировани служители на реда до 15 септември, а всеки хотелиер си има допълнително охрана, благодарение на частни такива фирми.


В случай че сте решили това лято да използвате отпуската

В случай че сте решили това лято да използвате отпуската ...

......... платят за покупката на една и съща стока или услуга по-висока цена от местните жители. Пазете касовата бележка и гаранционната карта!Тези документи ще Ви бъдат необходими в случаите, в които ще се наложи да предявите рекламация за дефектна стока или да отправите някаква претенция към търговеца, от който сте пазарували.В какво се изразява перфектното пътуване? Посещение на исторически забележителности,

В какво се изразява перфектното пътуване? Посещение на исторически забележителности, ...

......... са множеството протести, които в последно време се превръщат в доста опасни и агресивни. Сблъсъкът между граждани и полиция все повече отказва туристите от града. Докладът показва, че градове в по-развитите държави, се определят като по-безопасни. В дъното на класацията е нигерийският Лагос, който е оценен с едва 38 точки.


От 1 септември поевтиняват туристическите услуги в Гърция, съобщава БНР.

От 1 септември поевтиняват туристическите услуги в Гърция, съобщава БНР. ...

......... в последния момент и не може да се прогнозира техният интерес, коментират туроператорите. Министерството на здравеопазването на Гърция задължи хотелиерите да информират на няколко езика за риска от разпространение на западнонилска треска, от която в страната досега има 10 смъртни случая. Препоръчват се предпазни средства срещу комари.       


Ако имаше класация за най-диво летище в света, Кулусук в

Ако имаше класация за най-диво летище в света, Кулусук в ...

......... с червено и бяло, с малко от японското – игряващото слънце в средата. Там май са произведени сувенирите. В Кусулук хората просто се разхождат с големи мрежи против ужасяващите местни мухи на главите, или пък ловят риба насред безкрайната тишина на изпълнения с малки айсберги поне в три цвята океан.


Испанската авиокомпания Иберия (Iberia) реши да отмени 104 полета заради

Испанската авиокомпания Иберия (Iberia) реши да отмени 104 полета заради ...

......... в историята си 50,1 милиона пътници, което е с 6,1 процента повече, отколкото през 2017 година, припомня ТАСС. На 1 и 2 септември в Испания ще стачкува и кабинният екипаж на ирландската нискотарифна авиокомпания Райънеър (Ryanair), която отмени само под един процент от полетите си - десетина за двата дни.


Индонезийците се впуснаха днес да обсъждат име за новата си

Индонезийците се впуснаха днес да обсъждат име за новата си ...

......... млн. потребители, се предлага името Картанегара - регионът Кутай Картанегара в Източен Калимантан е бил дом на индуистко кралство от IV век. Джакарта - дом на над 10 млн. души е наречена Батавия от холандските колонизатори и преименувана след независимостта. От санскрит Джакарта може да бъде преведено като „Постигната победа“.


Има ли хора, които вземат самолета, само за да посетят

Има ли хора, които вземат самолета, само за да посетят ...

......... едва на 7-а позиция на планетата с неговите 65,6 млн. пасажери миналата година. То привлича полети от 400 града на 100 авиокомпании. В следващите десет години аерогарата ще гради пети терминал, така че – заедно с ремонта на втория си терминал – да надмине 140 млн. пътници през 2030 г.


Градове във Франция призовават туристите

Градове във Франция призовават туристите "да не оставят камък върху ...

......... метри камъни са били преместени. Някои "кули" достигат два метра височина и могат да се срутят върху някое дете, допълва той. Кметът вече се е погрижил за разлепването на плакати с напомнянето, че камъните предпазват крайбрежието от ерозия. Местните власти са решени за следващия летен сезон да организират информационна кампания.


С 45 минути закъснение пристигна днес в Русе легендарният влак

С 45 минути закъснение пристигна днес в Русе легендарният влак ...

......... Белгия, Швейцария, Финландия, Полша, Канада, Япония, Австралия и дори Индонезия. Персоналът на влака е от около 50 души, италианци и французи. Храната в ресторанта е разнообразна, като ястията са предимно класически френски, но на пътниците се предлагат и преработени италиански специалитети. Очаква се днес „Ориент Експрес“ да пристигне в Истанбул.


Около 130 самолетни полета от и до летището в Мюнхен

Около 130 самолетни полета от и до летището в Мюнхен ...

......... преминалите през контрола по сигурността е трябвало отново да го преминат. Според Ройтерс нарушителят е испанец. Не са известни мотивите му. Миналото лято на същото летище бяха отменени около 330 полета, след като жена влезе в "чистата зона", без да бъда подложена на проверка от службите за сигурност, припомня ДПА.


Пътуванията на български граждани в чужбина през юли 2019 г.

Пътуванията на български граждани в чужбина през юли 2019 г. ...

......... на български граждани са осъществени към Турция - 181.3 хил., Гърция - 160.7 хил., Германия - 71.5 хил., Румъния - 69.8 хил., Сърбия - 37.3 хил., Република Северна Македония - 34.9 хил., Италия - 27.7 хил., Австрия - 23.5 хил., Обединено кралство - 21.9 хил., Испания - 19.3 хиляди.  


Барселона е разтревожена от рязкото увеличаване на кражбите и нападенията,

Барселона е разтревожена от рязкото увеличаване на кражбите и нападенията, ...

......... недвижими имоти, неуспяла да постъпи на работа в полицията. Но властите и експерти възразяват срещу тази инициатива. "Разбирам, че хората искат решения. Но да започнат сами да раздават правосъдие не е решение. Един гражданин без образование, без униформа и без контрол не може да играе такава роля", казва Соня Андолз.


Нa 27 aвгуcт 1895 г. нa Чeрни връх във Витoшa

Нa 27 aвгуcт 1895 г. нa Чeрни връх във Витoшa ...

......... ca цeлитe, зaдaчитe, прoгрaмaтa. Зaпoчвa ce aктивнa oргaнизaтoрcкa и културнa дeйнocт.В първитe гoдини нa 20 в. туриcтичecкитe клoнoвe в cтрaнaтa ce мнoжaт. Зa рaзрacтвaнeтo и рaзвитиeтo нa oргaнизирaнoтo туриcтичecкo движeниe cпoмaгaт oтнoшeниeтo и cъдeйcтвиeтo нa държaвни инcтитуции, Миниcтeрcтвo нa жeлeзницитe, Миниcтeрcтвo нa нaрoднoтo прocвeщeниe, читaлищa, лecничeйcтвa, кмeтcтвa, вoeнни и др.


Все повече ресторанти във Виена правят резервации само за ограничено

Все повече ресторанти във Виена правят резервации само за ограничено ...

......... по този начин ресторантите могат да използват една маса два пъти на вечер. Това правило важи в най-голяма степен за резервации в по-ранните часове, затова от Стопанската камара съветват да се избират по-късни часове за вечеря или питието след вечеря да се пие на бара в ресторанта. Снимки: © MarioLang/Eurocomm-PR


През последните 5 години у нас не е реализиран нито

През последните 5 години у нас не е реализиран нито ...

......... данните от европейската статистика. Сред петте страни на ЕС, най-често избирани за начална точка на пътуването са Испания, Германия, Великобритания и Белгия.  При съседите ни безспорен лидер в круизникте пътувания е Гърция. Освен България, и северната ни съседка Румъния няма реализиран нито един круиз от свое пристанище през миналата година.


Засилва се интересът на българските туристи към почивка в Гърция

Засилва се интересът на българските туристи към почивка в Гърция ...

......... доходите на българите, коментират гръцките медии. В същото време гръцките хотелиери свалят чувствително цената на нощувките от септември, за да устоят на конкуренцията на предлаганите от Турция услуги. През миналата година около милион и половина българи са почивали в Гърция. Очаква се тази бройка да се увеличи през тази година.


Двама летовници, издигнати с парашут над морето на плаж „Каваците

Двама летовници, издигнати с парашут над морето на плаж „Каваците", ...

......... Двамата кръжали около 15 минути във въздуха, преди да се скъса въжето и парашутът да ги отнесе в гората. След около 20 минути били открити на дърво. Преди около три седмици на плажа в Созопол имаше подобен инцидент, но тогава причината не бяха атмосферните условия, а повреденият двигател на лодката.


Услугите на туроператорски фирми използват общо малко над 10% от

Услугите на туроператорски фирми използват общо малко над 10% от ...

......... 19%), също са по-малко от парите за транспорт, независимо какъв е той. При пътуванията по работа разходите са по-различни - средният разход на лице е 168 лева в страната и 1 200 лева в чужбина. "Бетономорие": Депутатите работят против живота, достойнството и правата на личността Действали целенасочено срещу гражданското общество


През второто тримесечие на 2019 г. 1.22 млн. български граждани

През второто тримесечие на 2019 г. 1.22 млн. български граждани ...

......... 2019 г. средният разход при пътуване с лична цел на едно лице на възраст 15 и повече навършени години е 198.34 лв. в страната и 658.74 лв. в чужбина. Същевременно разходите на едно лице за професионално пътуване са средно 168.82 лв. в страната и 1 198.35 лв. в чужбина.  


Иcпaнcĸaтa гpyпa Меlіá Ноtеlѕ Іntеrnаtіоnаl щe oтвopи нoв xoтeл нa

Иcпaнcĸaтa гpyпa Меlіá Ноtеlѕ Іntеrnаtіоnаl щe oтвopи нoв xoтeл нa ...

......... глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa гpyпaтa Гaбpиeл Ecĸapep. Xoтeлcĸaтa вepигa paзвивa дeйнocт в Бългapия oт 2007 гoдинa. Toгaвa тя oтвopи пeтзвeздния Меlіá Grаnd Неrmіtаgе във Bapнa. Πo-ĸъcнo вpaти oтвapят oщe пeт oбeĸтa пoд мapĸaтa нa гpyпaтa Ѕоl bу Меlіá. Чeтиpи oт тяx ce нaмиpaт в Heceбъp и eдин e в Oбзop.


Значително увеличение на приходите от туризъм през първата половина на

Значително увеличение на приходите от туризъм през първата половина на ...

......... 15,3% повече от 4,77 милиарда за същия период на 2018 г. Свързано с това е увеличението със 7,3 % на приходите от транспорт, особено пътнически превози. Вносът нарасна с 4,2% на годишна база през първата половина на 2019 г. до 27,8 милиарда, докато износът нарасна само 1,6%, до 16,2 милиарда.


Времето, прекарано с близки и приятели в заведение, ни носи

Времето, прекарано с близки и приятели в заведение, ни носи ...

......... приходите. Следвате ли тези съвети, може да отпиете кратка горчива глътка, докато сте в заведението, но ще избегнете неприятния продължителен вкус на пълна чаша с разочарование, когато се завърнете в къщи и се замислите за всички направени компромиси в името на това вечерта в ресторанта да премине без излишни разправии.


Атмосферното налягане днес е малко по-високо от средното за месеца

Атмосферното налягане днес е малко по-високо от средното за месеца ...

......... бала. На 18.08.2019 слънцето ще изгрее в 06:36 часа и ще залезе в 20:24 часа. Продължителност на деня 13:48 часа. На 18.08.2019 луната ще изгрее в 22:07 часа и ще залезе в 09:06 часа. Осветеност на диска в 0h UT 94 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.


Почти двойно се е увеличил броят на туристите, които посещават

Почти двойно се е увеличил броят на туристите, които посещават ...

......... комплекси. Най-предпочитани са маршрутите в района на хижа "Вихрен". Такива са например пътят към Рибното езеро, до където се стига след 3-часов преход, заслон "Кончето", "Джамджиев ръб" и връх "Вихрен". От началото на летния сезон хижа „Вихрен" е пълна с туристи. Хижарите дори са осигурили допълнителни спални чували и легла.


Почти двойно се е увеличил броят на туристите, които посещават

Почти двойно се е увеличил броят на туристите, които посещават ...

......... Пирин планина, привлечени от достъпния маршрут към Рибното езеро, до където се стига след 3-часов преход. Други предпочитани маршрути за туристите са заслон "Кончето" , "Джамджиев ръб" и връх "Вихрен". От началото на летния сезон хижа „Вихрен" е пълна с туристи. Хижарите дори са осигурили допълнителни спални чували и легла.


Пльос, Суздал, Кирилов бяха включени в класацията на малките градове

Пльос, Суздал, Кирилов бяха включени в класацията на малките градове ...

......... Ленинградска област (13 туристи), Углич в района на Ярославъл (12 посетители) и Велики Устюг в района на Вологда (9 пътуващи на жител).Списъкът не включва курортни градове.Според оценките на агенцията, туристите обикновено идват в малки градове на Русия за един или два дни през почивните дни или празниците. Снимка РИА Новости


Евакуираха гостите и персонала на хотел във Велинград заради пожар

Евакуираха гостите и персонала на хотел във Велинград заради пожар ...

......... БНТ. След сигнал на телефон 112, към мястото са насочени две пожарни коли. Пожарникари и полицаи са обходили всички етажи на хотела, за да евакуират хората своевременно. От сградата са изведени 200 гости и 50 души персонал. Пожарът е изгасен, размерът на нанесените щети все още се изчислява.    


Напрежение, скандали, викове и разправии на остров Самотраки заради лошата

Напрежение, скандали, викове и разправии на остров Самотраки заради лошата ...

......... разказаха, че са принудени да се редят на дълги опашки, за да се запишат за качване в лодките. Бяха извозени автомобилите им, но хора не бяха допуснати с аргумента, че фериботът не е оборудван със спасителни лодки и не може да превозва пасажери. Извозването на туристите продължава и в четвъртък.


Все още не сте излезли в летен отпуск и ви

Все още не сте излезли в летен отпуск и ви ...

......... август, а периодът на пътуване е до март догодина.Хотелското настаняване навсякъде е разнообразно, в зависимост от това, което търсите - квартири, апартаменти, къщи за гости и различни категории хотели - за всеки вкус и всеки джоб.Експертите съветват да не пренебрегвате застраховката за пътуване, без значение дали пътувате наблизо или надалеч.


Държавата ще насочва средства за реклама на туризма според броя

Държавата ще насочва средства за реклама на туризма според броя ...

......... и общините са в преходен период, а след това законът предвижда санкции за всеки, който не се е регистрирал в базата данни. При неспазване на изискванията ще има сериозни санкции, предупредиминистърът.На срещата тя е съобщила, че се води диалог с МВнР визите за туристи от Русия и Турция да станатдългосрочни.


С последните промени в Закона за туризма, които Министерският съвет

С последните промени в Закона за туризма, които Министерският съвет ...

......... както правят нашите съседи, заяви той. На дискусията представителите на бизнеса в Приморско изразиха интереса си към двустранни срещи с чуждестранните туроператори и туристическите борси, където да представят продукта си, потвърдиха необходимостта от по-дългосрочни визи за туристите и по-дълъг срок на наемане на изпълнителските кадри от трети страни по Черноморието.


Имаше няколко случая, включително и медийно оповестени, за дублирани или

Имаше няколко случая, включително и медийно оповестени, за дублирани или ...

......... случаите, в които на летищата се получават закъснения на полети. Може би летищните администрации, авиокомпаниите, операторите на летищата не могат да смогнат, но са длъжни да го направят, защото ние си плащаме, за да пътуваме. Би трябвало да се положат съществени усилия за подобряване на тази услуга", каза още Маргаритов.


Българските туристи, блокирани на гръцкия остров Самотраки, могат да получат

Българските туристи, блокирани на гръцкия остров Самотраки, могат да получат ...

......... товарен, тъй като самият остров остава без всякакви припаси. Надяваме се, че в четвъртък, до края на деня, проблемът ще бъде решен". Писанчев съобщи, че по неофициална информация причина за забавянето на превозването на туристите от острова към континента е технически проблеми на двата ферибота, с които оперира транспортната фирма.


Резервацията Ви в хотела е дублирана... И какво предлагате? Момент...

Резервацията Ви в хотела е дублирана... И какво предлагате? Момент... ...

......... на юни, началото на август или в края на септември, туристите трябва да получат едно и също качество на обслужването", категоричен е Маргаритов. Той апелира към търговците да не се изкушават да свалят качеството на предлаганите от тях туристически услуги и да държат летвата високо до самия край на сезона.


Пожар на гърцкия остров Самотраки. Хиляди туристи останаха в огнен

Пожар на гърцкия остров Самотраки. Хиляди туристи останаха в огнен ...

......... съм резервирал билета си два месеца по-рано. Има много хора, които не разполагат с финансов ресурс, за да си позволят хотел", обясни още българският турист. Николов обясни, че се очаква в 12.30 часа да се качат на ферибота, но вятърът е силен и е възможно това да не се случи.


Престижното испанско издание NuevaTribuna разказва за хилядолетната история на българската

Престижното испанско издание NuevaTribuna разказва за хилядолетната история на българската ...

......... информацията, която испанската медия предлага за най-популярните забележителности, сред които Античния театър, Римския стадион, Джумая джамия, Църквата „Света Богородица", къща „Ламартин", къща „Недкович". Специално внимание се обръща и на близкки до Пловдив дестинации - Бачковския манастир и Асенова крепост, където туристите могат да прекарат незабравим и пълен с емоции уикенд.


Трябва да си купите ключ за иконата, а след като

Трябва да си купите ключ за иконата, а след като ...

......... при иконата и да вземат ключа за нея. Друга отличителна черта на този храм от всеки друг е, че хора от различни вероизповедания могат да дойдат тук. Интересно е да се види тази необичайна опашка от мюсюлмани, православни и католици, които са благославяни от гръцкия свещеник от съседния храм. pochivka.blitz.bg


С 4.4% повече са местата за настаняване, функционирали пред юни

С 4.4% повече са местата за настаняване, функционирали пред юни ...

......... при чужденците - с 3.5%. Българите, нощували в местата за настаняване през юни 2019 г., са 408.2 хил. и са реализирали средно по 2.4 нощувки. Чуждите граждани са 620.6 хил. и са реализирали средно по 4.9 нощувки, като 65.9% от тях са нощували в хотели с 4 и 5 звезди.


Едно от най-китните села в Родопите, Момчиловци е на път

Едно от най-китните села в Родопите, Момчиловци е на път ...

......... Шанхай, а в покрайнините на селото вече работи демонстрационна мандра. Кметицата припомня, че вече е започнала подготовката за тазгодишния фестивал на киселото мляко, където ще бъде избрана и новата Мис Родопи, пише Монитор. Фестът, който е под патронажа на министъра на туризма ще се проведе от 21 до 23 септември.


Най-големият круизен оператор във Великобритания спира бизнеса в Персийския залив

Най-големият круизен оператор във Великобритания спира бизнеса в Персийския залив ...

......... залив през този есенно-зимен сезон. Ето защо ние предприехме необичайната стъпка за изтегляне на круизите от региона за предстоящия сезон ", съобщи списание Arabian Business, цитирано от Спутник и БГНЕС. Всички съществуващи резервации ще бъдат анулирани и напълно възстановени на клиентите, докато не бъдат организирани нови круизи, добавиха от компанията.


Българският туризъм е изправен пред парадокс - собственици на хотели

Българският туризъм е изправен пред парадокс - собственици на хотели ...

......... видове туризъм има своята клиентела и своето място на нашето Черноморие, но трябва да има по-добра дефинираност на продукта, обясни Стоева. По тази причина по думите й търсенето на морския туристически продукт силно се влияе от международната пазарна конюнктура, а в момента това не е в полза на страната ни.


Градската управа в Рим забрани на туристите да сядат и

Градската управа в Рим забрани на туристите да сядат и ...

......... година след като бе изцяло реставрирано. "Ла Скалината" беше силно замърсена от бензиновите изпарения, от изхвърлените дъвки от туристите и от разлятото вино и кафе по стъпалата. Тази архитектурна забележителност беше проектирана между 1723 и 1726 година от архитекта Франческо де Санктис. Италианското стълбище има 135 стъпала на три нива.


Правителството реши днес да даде на Бургас правото на собственост

Правителството реши днес да даде на Бургас правото на собственост ...

......... в Ченгене скеле да бъдат заменени от автентични рибарски хижи, а пристанището да бъде ремантирано, като се осигурят допълнителни 110 места за акостиране на рибарски съдове (рибарски лодки и риболовни кораби до 20 м.). В допълнения има идея да се изграден и рибен пазар.Всичко, което трябва да знаете за:Региони (7434)


Чуждестранните посетители и турските граждани, пребиваващи в чужбина и пристигнали

Чуждестранните посетители и турските граждани, пребиваващи в чужбина и пристигнали ...

......... и 537 милиона долара. Туристите са похарчили 152 милиона долара за спорт, образование и култура и над 51 милиона долара за туристически услуги. Дрехите и обувките имат 12% дял, възлизайки на близо 1,55 милиарда долара. Посетителите също са похарчили 545 милиона долара за сувенири и 52 милиона долара за килими


Румънското външно министерство публикува съобщение във Фейсбук, с което изразява

Румънското външно министерство публикува съобщение във Фейсбук, с което изразява ...

......... по свинете: "С румънските туристи дойде, аз съм убеден. Те ядат по пътищата, хвърлят остатъците, минават после птици, прасета диви, изяждат. Ей сега чистим, чистим, чистим. То е огромен поток…“. Румъния ще предостави на българските власти техническа информация от своите национални служби по санитарно-ветеринарен контрол и по сигурност на храните.


Съвсем неусетно „следобедът на лятото

Съвсем неусетно „следобедът на лятото"- месец август - започна и ...

......... уникална гледка към морето, може да се похвали и с истинска еко кауза, за която работи от самото си създаване? А знаете ли, че в сърцето на Царево има своеобразен горски оазис, който съчетава в себе си приключенски парк, къмпинг, ко-уъркинг спейс, и всякакви други атракции за малки и големи?


Руски туристи са били пренасочени от летището в Бургас на аеропорта във

Руски туристи са били пренасочени от летището в Бургас на аеропорта във ...

......... в събота сутринта не е успял да излети. Надяваме се, че в близките часове авиокомпанията ще изпълни своите задължения и прати туристите по домовете им чрез други полети от летището в Бургас или във Варна“, допълни още той, пояснявайки, че става въпрос за два самолета и съответно два различни полета.


Близо 255 000 българи са избрали да почиват извън страната

Близо 255 000 българи са избрали да почиват извън страната ...

......... вероятно да завърши пътешествието си зад решетките с опасност от смъртно наказание. И както отново тайландците обичат да казват "Неуспехът учи човека как да бъде успешен". Звучи вярно, но в този случай е по-добре някои неуспехи да бъдат избегнати навреме. За да има наистина усмивки и шанс за връщане назад.


Успехът на минисериала на HBO “Чернобил“, който пресъздаде сцените от

Успехът на минисериала на HBO “Чернобил“, който пресъздаде сцените от ...

......... публикация в Instagram. Nuclear infinity Публикация, споделена от Vai Vai Dzin (@dzinvai) на Литва, която и преди това бе популярна дестинация за снимане на филми, получи икономически ползи от минисериала на HBO. Общата сума на чуждестранния капитал, инвестиран в снимане на филми, достигна миналата година 45.5 милиона евро, предава БТА.


Бум на отказани резервации за почивка в Гърция в последния

Бум на отказани резервации за почивка в Гърция в последния ...

......... за хора, които отиват директно на мястото и разбират, че няма къде да нощуват. При нас поне малко по-рано ни казаха, добави Борис Димитров. За другата резервирана почивка - за остров Корфу, получават безпроблемно парите си след анулирането на резервацията, но дори не са получили обяснение за причината за отказа.


Холандският град Утрехт превърна над 300 автобусни спирки в екологична среда

Холандският град Утрехт превърна над 300 автобусни спирки в екологична среда ...

......... в Instagram. Day 1 in #Holland #ultrecht #cyclingtour #cycling ???????? #dutchadventure Публикация, споделена от Claire Jefferson Gilbey (@c.j.gilbey) на Управата на града цели да стимулира гражданите да се включват в зелените инициативи. Те предлагат финансови стимули за тези, които искат да превърнат покривите на къщите си в домове за пчели.


Пътуванията на български граждани в чужбина през юни 2019 г.

Пътуванията на български граждани в чужбина през юни 2019 г. ...

......... 2019 г. са реализирали гражданите от: Румъния - 252.0 хил., Гърция - 161.2 хил., Турция - 140.8 хил., Германия - 123.1 хил., Украйна - 123.1 хил., Руската федерация - 108.5 хил., Обединеното кралство - 70.6 хил., Полша - 64.7 хил., Сърбия - 59.5 хил., Република Северна Македония - 43.1 хил.


Пътуванията на български граждани в чужбина през юни 2019 г.

Пътуванията на български граждани в чужбина през юни 2019 г. ...

......... г. са реализирали гражданите от: Румъния - 252.0 хил., Гърция - 161.2 хил., Турция - 140.8 хил., Германия - 123.1 хил., Украйна - 123.1 хил., Руската федерация - 108.5 хил., Обединеното кралство - 70.6 хил., Полша - 64.7 хил., Сърбия - 59.5 хил., Република Северна Македония - 43.1 хиляди. Източник:


Лятото е сезонът на почивките, пътуванията и положителните емоции. Тук

Лятото е сезонът на почивките, пътуванията и положителните емоции. Тук ...

......... град на брега на Атлантическия океан, на 30 километра от Лисабон, Португалия. Кашкайш е бил рибарско селище когато Португалското кралско семейство построява резиденция тук в края на 19 век. Космополитен център и желана туристическа дестинация, както и едно от най-завладяващите места в Португалия. На основната снимка Палма де Майорка, Испания


Илон Мъск, известен с новаторските си хрумвания, изкуши потребителите в

Илон Мъск, известен с новаторските си хрумвания, изкуши потребителите в ...

......... безаварийно, за разлика от миналогодишното тестово изстрелване на ракетата, когато централният бустер пропусна целта си - безпилотен кораб в Атлантическия океан и се разби във водата. По време на същата тази мисия, проведена през февруари миналата година, Мъск изведе в орбита спортен автомобил „Тесла" с манекен зад волана.Източник Списание 8