Министерството на туризма ще поиска поне 50 процента увеличение на

Министерството на туризма ще поиска поне 50 процента увеличение на ...

......... малък ръст от 1 процент за летния сезон, на данните за юни ще са определящи. Тя добави и, че единната система за туристическа информация, която предстои да заработи ще е много важна за статистиката. Според нея тя ще помогне в дълбочина за анализ, но и в борбата със сивия сектор. 


Деца и сърфисти влязоха вчера във водата близо до ядрената

Деца и сърфисти влязоха вчера във водата близо до ядрената ...

......... е била отнесена от вълната цунами. - Изпитвам носталгия да се върна тук за първи път от девет години". През март 2011 г. силно земетресение с магнитуд 9 и последвала го вълна цунами опустоши брега в префектурата Фукушима и предизвика тройно изтичане в ядрената електроцентрала. Загинаха около 18 000 души.


Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие заседание на Националния

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие заседание на Националния ...

......... на туризма, който съдейства при формирането и провеждането на политики в сектора. В него са включени както представители на институциите, така и на туристически сдружения и националните курорти. В съвета участват също работодателски организации, членове на Националното сдружение на общините в Република България и национално представените сдружения на потребителите в страната.


Спад на туристите по морето. Данни на НСИ сочат, че

Спад на туристите по морето. Данни на НСИ сочат, че ...

......... през уикенда, то ще пътува 10 часа до Варна, защото „Хемус" е в ремонт. През „Тракия" положението е същото. Защо да дойде тук, след като си има прекрасен път до Гърция? Ние сами си затваряме пътищата и после се чудим на резултатите", коментира Невяна Иванова, собственик на заведение на плажа.


Повече румънци, отколкото българи идват в един от най-малко известните,

Повече румънци, отколкото българи идват в един от най-малко известните, ...

......... стаи дори имат бани със стъклени стени, за да не се изпуска изгледът. Кухнята също е отлична. Цената от 55 евро на нощ с включена закуска е по-ниска от качеството, особено съпоставена с грабителските тарифи на далеч по-лоши хотели по нашето море, само защото са в грозните ни туристически комплекси.


България и Турция са сред най-евтините дестинации в Европа за

България и Турция са сред най-евтините дестинации в Европа за ...

......... в курорта. Това прави Слънчев бряг по-евтин курорт дори от турския Мармарис, пише "Дейли таймс". За едноседмична почивка в българския курорт семействата могат да очакват да похарчат около 225 паунда, което е близо 3 пъти по-малко от средните разходи на семейство по време на ваканция в Италия, Франция или Хърватия.И това лято две туристически влакчета обикалят крайбрежната алея във

И това лято две туристически влакчета обикалят крайбрежната алея във ...

......... туристите да стигнат до плажа без да им се налага да ходят дълго пеш, но и без да ползват личните си автомобили. Туристическите атракциони имат два маршрута от Аквариум и от Морска гара до 4-та буна. Жители и гости на града се надяват атракционът да намали колите по плажната алея.


15% от хората планиращи да отидат на лятна почивка, смятат

15% от хората планиращи да отидат на лятна почивка, смятат ...

......... Черноморие" 42% от участниците в допитването са отговорили, че съседните държави предлагат по-добри условия за лятна почивка, а според 38 % от анкетираните цените на нашето море са високи, а качеството ниско. Само 4 на сто от респондентите все още не са взели решение къде ще прекарат лятната си ваканция.


Шестима чуждестранни туристи, които са се къпали голи в южната

Шестима чуждестранни туристи, които са се къпали голи в южната ...

......... заради празника, свързан с настъпването на будисткия пост. В четвъртък продажбата на алкохола бе възобновена.Всички задържани бяха обвинени в нарушаване на обществения ред и в нескромна, предизвикателно поведение. Те признаха вината си, платиха глоба от 500 тайландски бата (16,6 долара) на човек, след което бяха освободени да си продължат почивката.


Във връзка с множеството закъснели и отменени полети през последните

Във връзка с множеството закъснели и отменени полети през последните ...

......... е уведомила пътниците за отмяната поне 14 дни преди датата на отпътуване, както и ако отмяната се дължи на извънредни обстоятелства. Подобно и на закъснелия полет дължимото обезщетение е в размер от 250 до 600 евро, като то се определя в зависимост от разстоянието, което даден полет трябва да измине.


Още с приемането на основния Закон за концесиите преди две

Още с приемането на основния Закон за концесиите преди две ...

......... качеството да бъде наистина добро. Трябва да бъдем иновативни в предлагането на услуги``, допълни министърът на туризма. С приетите промени в законодателството Ангелкова посочи, че последващи влизания на джипове на плажа или морето ще бъдат санкционирани с 10 000 лева, а при повторно нарушение глобата скача до 20 000 лева.Министерството на туризма ще отдава морските плажове на концесия. Това

Министерството на туризма ще отдава морските плажове на концесия. Това ...

......... сблъсък на позиции между министъра на туризма Николина Ангелкова и лидера на НФСБ Валери Симеонов. Той подчерта, че по режима на закона се отдават автобусни линии и малки язовири, например, и попита на какви основания се променят правилата за плажовете. Така, според Симеонов, няма да има прозрачност при тяхното отдаване.


Действията на китайските туристи могат да доведат до изчезването на

Действията на китайските туристи могат да доведат до изчезването на ...

......... си тръгва с пакет от уникалните стъкла. Въпреки че на входа е написано, че не можете да вземете нищо със себе си ", каза местен жител. Според публикации в местните медии, ако това поведение на туристите продължава, учените смятат, че уникалния плаж в Стъкления залив ще изчезне след 20 години.


Старинен град Несебър е един от обектите, които ЮНЕСКО е

Старинен град Несебър е един от обектите, които ЮНЕСКО е ...

......... продължи до 31 юли. Всеки, който желае, може да участва в играта като отговори на 10 въпроса, свързани с обекти на Световното културно наследство на територията на ЕС. Участниците във викторината имат шанса да спечелят безплатни билети за посещение на един от обектите, представени на онлайн платформата на проекта https://visitworldheritage.com


Влизането в Калининградска област с електронна виза беше разрешено от

Влизането в Калининградска област с електронна виза беше разрешено от ...

......... Индия, Индонезия, Иран, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Катар, Кипър, Китай (включително Тайван), Северна Корея, Кувейт, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Малайзия, Малта, Мексико, Монако, Холандия, Норвегия, Оман, Полша, Португалия, Румъния, Сан Марино, Саудитска Арабия, Северна Македония, Сърбия, Сингапур, Словакия, Словения, Турция, Филипините, Финландия, Франция, Хърватия, Чехия, Швейцария, Швеция, Естония и Япония.


Египетските власти разрешиха отново достъпа за туристи до две пирамиди

Египетските власти разрешиха отново достъпа за туристи до две пирамиди ...

......... на западния бряг на река Нил и включва няколко пирамиди."Освен това край пирамидата на Аменемхет II бе открита древна стена, дълга 60 метра", отбеляза министърът. Недалеч от мястото на разкопките бяха открити погребални маски и сечива за дялане на камъни. Тези находки датират от 750 - 332 г. пр. Христа.Пътуващите българи в чужбина са се увеличили с 5% през

Пътуващите българи в чужбина са се увеличили с 5% през ...

......... деяние и вече са сигнализирани всички институции, които са направили проверка. "Туристите трябва да знаят, че те имат права, така че винаги могат да получат защита", каза той. Много е странно, че имаме спад на туристи и празни хотели, а в случая имаме дублиране на стаи, коментира и Димитър Попов.


Хотелиерът, който беше задържан в петък от полицията в Слънчев

Хотелиерът, който беше задържан в петък от полицията в Слънчев ...

......... 764. За миналата година броят им се увеличава със 17,3% спрямо 2017 г. до 244 146. През 2017 г. гражданите на Израел посетили България са били 208 594, което представлява увеличение от 13,7%.В официална позиция от посолството на Израел настояха местните власти да направят всичко необходимо за възстановяване на справедливостта.


Дестинацията, която трябва да изберат британците, търсещи алкохолна ваканция това

Дестинацията, която трябва да изберат британците, търсещи алкохолна ваканция това ...

......... Според статистиката хранене в България за семейство включващо и кафе, кола, бира и вино излиза 32,12 британски паунда и това е най-евтино в Европа. Най-близо до България е Турция, където този пакет струва над 50 лири. На другата крайност е Италия, където ще трябва да платят за това 129.65 паунда.


Остро осъждаме всякакви прояви на грубо отношение с туристи, тъй

Остро осъждаме всякакви прояви на грубо отношение с туристи, тъй ...

......... независимо от ситуацията. Иначе при документите за категоризация на хотела не са установени нарушения. От туристическото ведомство припомнят, че туристите - български или чуждестранни, могат да подават сигнали при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия по Закона за туризма на е-mail: [email protected], както и на телефон – 02/ 90 46 895.


Министерството на туризма и КЗП са проверили комплекс в к.к.

Министерството на туризма и КЗП са проверили комплекс в к.к. ...

......... на резервация в хотела. Експерти от Министерството на туризма, заедно със служители на Комисията за защита на потребителите са били на място, за да установят дали е била забавена резервацията. Проверка е направена и по отношение на туроператора, който е имал ангажимент към туристите. Резултатите от проверката ще бъдат обявени по-късно.


Нов скандал може да донесе много сериозни репутационни щети на

Нов скандал може да донесе много сериозни репутационни щети на ...

......... категорични, че само собственикът можело да дава информация, а него го нямало и не се знаело кога ще се върне. От Министерството на туризма обясиха пред медията ни, че случаят се проверявал и че по-късно щели да излязат със становище по глозния случай. Ето и "рекламен" репортаж за родния туризъм:


Безплатно разрешително за купуване на алкохол въвежда Дубай за туристите,

Безплатно разрешително за купуване на алкохол въвежда Дубай за туристите, ...

......... правят копия на паспортите, включително на страницата с печата, който се получава при влизане в страната. Туристите ще получат и листовка с правилата за обществено поведение в Дубай. До момента местните власти издаваха такъв лиценз единствено на чужденци с постоянно жителство в емирството, като той беше с две години давност.


Двуседмичната проверка на екипите на Държавен фонд

Двуседмичната проверка на екипите на Държавен фонд "Земеделие" е установила, ...

......... свиленградското село Мезек, където също не установиха нарушения. Заради констатирани нередности субсидията си трябва да върне къща за гости в Гургулят, която според информация на медиите е на секретарката на община Сливница Ани Иванова. Десислава Танева: Не сме най-черните Има и злоупотреби, но повечето къщи за гости работят като такива


Джип и три каравани паркираха по един от най-забележителните плажове

Джип и три каравани паркираха по един от най-забележителните плажове ...

......... могат да подават сигнали. "Нашата отговорност е свързана със сметосъбирането и сметоизвозването, което вършим отговорно. Плажуващи има, но не са взети никакви мерки за нарушенията от последните дни. Институциите вършат работата си, но не трябва да подценяваме самосъзнанието на хората", каза още кметът на Каварна -Нина Ставрева. Снимка Нова тв.


Броят на нощувките във всички места за настаняване, регистрирани през

Броят на нощувките във всички места за настаняване, регистрирани през ...

......... с три звезди – 18,5%, и с една и две звезди – 15,5%. Приходите от нощувки през май достигат 76,2 млн. лева, или с 2,6% по-малко в сравнение с година по-рано. Регистрирано е намаление на приходите от чужди граждани с 9,9%, докато тези от български граждани се увеличават с 15,5%.


Българските туристи през май са повече от чужденците и се

Българските туристи през май са повече от чужденците и се ...

......... отколкото преди година, докато българите - с 15.5% повече.Общата заетост на леглата е 21.3%, като намалява с 2.3 процентни пункта в сравнение с май 2018 г. Най-висока е в хотелите с 4 и 5 звезди - 25.2%, в тризвездните тя е 18.5%, а в тези с по-ниска категория - 15.5%.


Пловдив е българският град, който навярно най-успешно се справя със

Пловдив е българският град, който навярно най-успешно се справя със ...

......... даде повече самочувствие. Но най-вече хората научиха, че стига да се ангажират, могат да променят нещо", казва още Чолакова. Под материала си „Зюддойче Цайтунг" предлага различни полезни информации за желаещите да пътуват със самолет до България и Пловдив, както и препоръки за хотели, ресторанти и цени. Източник DW Снимка БТА


Концесионерът на плажа

Концесионерът на плажа "Нестинарка" - предложил шезлонг срещу 36 стотинки, ...

......... което гледаме, нанася сериозен ущърб на вътрешния туризъм. Според него е налице "хаос", който е резултат от "доктрината "Ангелкова". Той се възмути и от изказване на министър Ангелкова: "Министърът каза, че туризмът е 100% частен... Министър, който отдава на концесия публична собственост!" В студиото той заяви още, че министърът е "некомпетентен".


Ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за

Ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за ...

......... пясъчните образувания от 1 000 до 3 000 лева.  В мотивите за ветото държавният глава посочва, че ограниченията са значителни в сравнение със сегашния ред, както и че законът въвежда строги санкции, а не определя местата за къмпингуване. През последните седмици в столицата имаше няколко протеста срещу поправките в закона.


Британска туристка осъди компанията, организирала почивката й, за 24 хиляди

Британска туристка осъди компанията, организирала почивката й, за 24 хиляди ...

......... хотела, който бил открит от съда казал, че в периода на престой на жената в неговия хотел е имало 800 туристи и никой не се е оплакал от отравяне. Въпреки това, решението на съда било в полза на туристката, като туроператорът трябва да й плати 21 400 британски лири обезщетение.


Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с председателя

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с председателя ...

......... изменения на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяване на водните площи, която се подготвя съвместно с експертите от Министерство на здравеопазването. Акад. Григоров представи визията на БЧК да бъде възстановено обучението по плуване в училищата. Това би дало дългосрочна перспектива и политика за осигуряване на професионални кадри за водното спасяване.


Зрители на БТВ сигнализираха за ограничаване на достъпа до плажа

Зрители на БТВ сигнализираха за ограничаване на достъпа до плажа ...

......... плажове дали се грижат правилно за него. За нас е важно до морския плаж да има осигурен пешеходен достъп. За нас няма проблем. Кой събира такси за коли и защо, ние не отговаряме, защото е далече от границите на морския плаж, заяви Николай Вълчев от Министерство на туризма Снимка Фейсбук


Снимка на зрител на NOVA показа паркирани автомобили на плажа

Снимка на зрител на NOVA показа паркирани автомобили на плажа ...

......... доста дълга, а само на територията на община Варна е около 30 км, каза той. Пасев обяви, че има подаден сигнал от снощи до Общината и днес ще има проверка на място. Той обяви, че има и втори сигнал за разположени палатки на пясъка отново на същия плаж. Снимка/ NOVA


От началото на сезона са започнали проверките на корабчетата и лодките

От началото на сезона са започнали проверките на корабчетата и лодките ...

......... 25 извънредни проверки. Към момента сезонът е без някакви нарушения. Това, което казват и капитаните на плавателни средства – доста по-малко туристи има тази година“. Капитан Валентин Енчев, директор на "Морска администрация", добави, че проверките на корабчетата и лодките за разходка по Черноморското крайбрежие ще продължат до края на сезона.


Нека не отписваме летния сезон, тъй като е още в

Нека не отписваме летния сезон, тъй като е още в ...

......... концесионера от 6 хил. лв., заради проявената безстопанственост. А ако стопанинът на плажа направи повторно нарушение, след края на сезона неговият договор ще бъде прекратен. С цел превенция ще предложим и законодателни промени за по-високи глоби не само за концесионери, но и за самите извършители на подобни нарушения, каза министърът.


Нека не отписваме летния сезон, тъй като е още в

Нека не отписваме летния сезон, тъй като е още в ...

......... навлязъл в морето. „А ако стопанинът на плажа направи повторно нарушение, след края на сезона неговият договор ще бъде прекратен. С цел превенция ще предложим и законодателни промени за по-високи глоби не само за концесионери, но и за самите извършители на подобни нарушения“, каза министърката в предаването „Лице в лице“.


Ресторантьори се отказват да наемат търговски обекти на Събора на

Ресторантьори се отказват да наемат търговски обекти на Събора на ...

......... Бюджетът, предвиден за организацията на събора, е около 420 000 лв., а община Смолян предоставя от бюджета си 80 000 лв, Министерството на туризма отпуска 10 000 лв, а Министерството на земеделието и храните 40 000 лв. Очаква се и Министерство на културата също да подкрепи финансово събитието. Снимка: Булфото


Едва ли сте чували за градчето в Вишеу де Сус.

Едва ли сте чували за градчето в Вишеу де Сус. ...

......... да дойде времето, когато и нашата страна ще види какво богатство притежава и ще му даде шанс да се развие и да носи популярност за страната по целия свят! Б. ред. - Репортажът е на екип на "Родопската теснолинейка". Публикуваме го с тяхно разрешение. Оригиналната публикация може да прочетете тук.


"Мила, родна картинка :) Поредният комплексиран батка иска да плува ...

......... сътрудничество с всички оторизирани институции и контролни органи и призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове, се казва още в съобщението. Оттам публикуват и телефон и имейл, на които могат да се подават сигнали: 02/ 90 46 833, [email protected]


Министерство на туризма ще глоби концесионера на плаж Перла, защото

Министерство на туризма ще глоби концесионера на плаж Перла, защото ...

......... сътрудничество с всички оторизирани институции и контролни органи и призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове, се казва в съобщението. Сигнали за нередности на плажа могат да бъдат подавани на телефон 02/ 90 46 833, както и на имейл [email protected]


По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова ще бъде

По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова ще бъде ...

......... и се изисква предприемане на действия по компетентност. Плажовете на Русалка са неохраняеми. Според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за неохраняемите плажове следва да се грижат областните управители и в техните правомощия е да предприемат мерки срещу всички нарушения по тези ивици до влизането в сила на новия ЗУЧК.


По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова ще бъде

По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова ще бъде ...

......... и се изисква предприемане на действия по компетентност. Плажовете на Русалка са неохраняеми. Според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за неохраняемите плажове следва да се грижат областните управители и в техните правомощия е да предприемат мерки срещу всички нарушения по тези ивици до влизането в сила на новия ЗУЧК.


По разпореждане на Николина Ангелкова, министерство на туризма сезира прокуратурата за ограничаване

По разпореждане на Николина Ангелкова, министерство на туризма сезира прокуратурата за ограничаване ...

......... се грижат областните управители и в техните правомощия е да предприемат мерки срещу всички нарушения по тези ивици до влизането в сила на новия ЗУЧК., коментира министерство на туризма. Ангелкова прогнозира "лек" спад в туризма - до 8% по Черноморието Подстрекават туристи да се записват в последния момент за България


Между 5 и 8 на сто е спадът на туристите

Между 5 и 8 на сто е спадът на туристите ...

......... По думите й това са реалистични и очаквани данни с оглед на силната конкурентна среда: Министерството на туризма подготвя специален механизъм за подпомагане на организирания туризъм по опита на Гърция, Испания, Хърватска и Кипър. Механизмът ще бъде подложен за обществено обсъждане през август и ще заработи за летния сезон догодина:


Прогнозира се спад на туристическия поток през летния сезон от

Прогнозира се спад на туристическия поток през летния сезон от ...

......... Има трудни ситуации, но за това се взимат мерки, за да може те да бъдат преодолени. Това, което наблюдаваме в момента като ранни прогнози, съответно да го оправдаем и да се борим да запазим нивата от миналата година и да работим за сезон 2020-2021 г.", допълни още министърът на туризма.


Общински път до плажа край

Общински път до плажа край "Русалка" в Каварна е с бариера ...

......... изготвяне подробни устройствени планове, които да удовлетворят точно това, което е разписано в закона за устройство на черноморското крайбрежие. Общината в момента прави алтернативен път, за да не се налага да се плащат такси", коментира тя. Депутатите улесниха концесионирането на плажове Регионалната комисия прие промените в Закона за черноморското крайбрежие


Министерството на туризма ще стартира ревизия на всички стари концесионни

Министерството на туризма ще стартира ревизия на всички стари концесионни ...

......... концесии на държавата за 2018 година са 18,2 милиона лева. Половината от сумата отива в Сребърния фонд, 40 процента са за общините, на територията на които се намират плажовете, а 10 процента се отчисляват за областните управи за осигуряване на водно спасяване и обслужване на пясъчните ивици, които са неохраняеми.


БНР-Хоризонт публикува във фейсбук снимки, направени днес по обед на

БНР-Хоризонт публикува във фейсбук снимки, направени днес по обед на ...

......... трябвало да са тук. По-късно министърът на туризма Николина Ангелкова ще се срещне в курорта с представители на туристическия бранш, концесионери и наематели на морски плажове. Според предварителния анонс ще се обсъждат възможностите за насърчаване на притока на туристи в активния сезон и развитието на морския туристически продукт на България.


Достъпът до плаж „Русалка

Достъпът до плаж „Русалка" за поредна година е ограничен от ...

......... да бъде узаконен. Закупени са само сградите върху терена. Хотелът е незаконен. Той не би трябвало да работи, обясни пред NOVA бившият кмет на Каварна Цонко Цонев и допълни, че в момента за терена се водят дела. Според него проблемът с паркинга на комплекса трябва да бъде решен от държавата.


Първо искам да уточня, че цената от 70 лева за

Първо искам да уточня, че цената от 70 лева за ...

......... табела. Това каза от своя страна Василка Цанева отговаряща за концесиите в Министерството на туризма. В случая на плажа се предлагат и единични чадъри и шезлонги, които са по 7 лева на бройка, има и свободна зона, а въпросния скъп пакет в никакъв случай не е задължителен, коментира още тя.


Популярното видео, което показва в детайли срива на българския морски

Популярното видео, което показва в детайли срива на българския морски ...

......... В социалните мрежи е изключително масово мнението, че качеството на обслужването в БГ курортите е отвратително, а цените - абсурдно високи. Мнозина са убедени и че българската държава нарочно бави преминаването през граничните пунктове към Гърция само и само за да задържи повече хора в бетонните гета по родното Черноморие.


70 лева за удоволствието да лежите под чадър на плаж

70 лева за удоволствието да лежите под чадър на плаж ...

......... дестинация - Халкидики, цената е 5-7 евро, която може да бъде „опростена", ако си поръчате напитка от бара. По-скъпо е единствено на парти дестинацията „Парадайс бийч" - 39,10 лв. за два шезлонга и чадър, докато у нас, в Слънчев бряг, за подобна услуга ще трябва да си платите 30 лв.


Една нощ в хотел в Черноморец излиза колкото 2 шезлонга

Една нощ в хотел в Черноморец излиза колкото 2 шезлонга ...

......... периода януари-май 2019 визитите на чужденци у нас са 2 443 029, което прави увеличение от 0,3% в сравнение с януари-май 2018 г., сочат още данните на туристическото министерство. От там добавиха още, че изследване от последните дни показва, че 54% от българите ще почиват това лято на Черноморието ни.40 лева за шезлонг на плажа на Черноморец е бил

40 лева за шезлонг на плажа на Черноморец е бил ...

......... от дейността си на този плаж. Плащам почти 120 000 лева наем за този плаж всяка година", посочи той и допълни, че за да избие тези пари би трябвало да сложи цена над 80 лева. "Работя на загуба, но това не ми пречи да дотирам тази си дейност", посочи Янков.


Пампорово се превръща в целогодишна дестинация, която предлага условия за

Пампорово се превръща в целогодишна дестинация, която предлага условия за ...

......... "Имаме проект и за лифтове, и за писти между двата курорта, но все още работим по обезпечаване на земите, по които ще минават те. Това е една много дълга и сложна процедура и ние няма да пристъпим към изпълнение на проекта, преди да получим всички необходими разрешения", обясни още Бориславова.


За едно денонощие през ГКПП Кулата са преминали 30 780

За едно денонощие през ГКПП Кулата са преминали 30 780 ...

......... Ивайловград, Златоград и Капитан Петко Войвода. Пътят за Гърция през Маказа минава по цялото протежение на Кърджали, което през лятото е повод за недоволство на местните жители, тъй като все още няма околовръстно шосе, а наличният булевард "Беломорски" едва поема трафика, тъй като не е построен да поема подобно натоварване.


Ако търсите дестинация за разходка в съботния ден Празник на

Ако търсите дестинация за разходка в съботния ден Празник на ...

......... бъдат отворени Музеят на киселото мляко в село Студен извор и Музеят на бусинската керамика в село Бусинци. Двата музея ще работят без такса за вход. Ще има концертна програма, а освен киселото мляко и млечните продукти посетителите ще могат да дегустират и различни видове домашно приготвени сладка и мед.


Правим масирани проверки на екскурзоводи по Черноморието, като инспекциите ще

Правим масирани проверки на екскурзоводи по Черноморието, като инспекциите ще ...

......... от разнообразния туристически продукт на дестинацията. Тя обясни, че ще се проведат дискусии, за да се прецени какво трябва да се промени, за да развиваме успешно този вид туризъм. Протестиращи опънаха палатки пред МС в подкрепа на свободното къмпингуване И извадиха некролога на чл. 35 от Конституцията на Р. България


Правим масирани проверки на екскурзоводи по Черноморието. Инспекциите ще продължат

Правим масирани проверки на екскурзоводи по Черноморието. Инспекциите ще продължат ...

......... къмпингуването като част от разнообразния туристически продукт на дестинацията. Трябва да има диалог, за да се чуят всички гледни точки. Инициираме широки дискусии, за да се прецени кои текстове ще са работещи и какво трябва да се промени, за да можем да имаме такъв вид туризъм, съобразен с европейските норми.


Европейското председателство през първата половина на 2018 г. и свързаната

Европейското председателство през първата половина на 2018 г. и свързаната ...

......... и Grand Hotel Millennium Sofia до 2021 г. предлагането в най-високата категория в столицата ще нарасне с близо 50%, припомнят от компанията. Прогнозите са новото предлагане да отговори на нуждата от инвестиции в петзвездния сегмент и интересът за отваряне на нови площи да се насочи към средния ценови клас хотели.


Спиране на новите изисквания на Закона за шума искат ресторантьори

Спиране на новите изисквания на Закона за шума искат ресторантьори ...

......... от депутатите миналата седмица. Според новите правила всички заведения - ресторанти, дискотеки, градини или открити плажни барове трябва да затварят в 22.30 часа. В противен случай предвидената глоба е от 3000 до 12 000 лева. Според бизнеса от прилагането на Закона ще последват големи икономически загуби за целия туристически сектор.


В разгара на летния сезон, все още трудно се намира

В разгара на летния сезон, все още трудно се намира ...

......... в момента са пълни. Не такова е положението в по-малките бази за летен отдих и почивка. Сезонът ще бъде решен при записвания в последната минута, смятат хотелиерите. Това обаче ще доведе и до намаление на приходите, а голямата битка на сектора ще бъде накрая да не се излезе на червено.


Бургас е първата българска община, която се включва в инициативата

Бургас е първата българска община, която се включва в инициативата ...

......... обитаем остров "Света Анастасия", туристическия комплекс "Аква Калиде" и Бургаската художествена галерия. В инициативата „Денят за вас" ще се включат и други морски общини в областта. Засега участие са заявили още Приморско и Поморие. Идеята е културно-историческите забележителности и атракциите да привлекат повече посетители, за да се стимулира вътрешният туризъм.


Омбудсманът Мая Манолова се срещна днес с представители на Българското

Омбудсманът Мая Манолова се срещна днес с представители на Българското ...

......... никакво колебание да подкрепи протестиращите, тъй като институцията на омбудсмана има последователно поведение по отношение защита на правата на гражданите да живеят в благоприятна околна среда.„Безобразията по българското Черноморие са най-видими и последователни извършвани. Няма човек, който да не настръхне, когато види поредната сценка на изливане на бетон", заключи омбудсманът.


В събота (29 юни) всички лифтове и атракции в курорта

В събота (29 юни) всички лифтове и атракции в курорта ...

......... За запалените по колоезденето е Велопаркът, с 15 трасета с различни нива на трудност и обща дължина над 35 километра. В Уелнес-оздравителния център в един от хотелите се предлагат различни терапии и здравословни процедури за отдих. Гости на откриването на летния сезон ще бъдат актьорите Теодора Духовникова и Владимир Карамазов.


Лифтовете до Черни връх вече ще работят и през лятото.

Лифтовете до Черни връх вече ще работят и през лятото. ...

......... съоръженията решиха да подновят вече позабравевната традиция - Лалето да работи и през лятото.Досега туристите през лятото на Витоша можеха да използват Драгалевския лифт, по-известен като "Бай Кръстьо", и да се качат в подножието на Голи връх. Сега с Лале 2 те ще могат да стигнат почти до Черни връх.


„Намирам за добра идея да се сложаит в ред правилата,

„Намирам за добра идея да се сложаит в ред правилата, ...

......... изтъкна Карастоянова. „Туристите и гостите на България, които търсят тишина и спокойствие, го намират в Албена, Златни пясъци и други комплекси от затворен тип. Всички други, които търсят силна музика и забавления ги намират в Слънчев бряг. Не очаквам по-малко туристи към Слънчев бряг, въпреки закона", каза още Полина Карастоянова.


Министерството на туризма стартира инициативата „Денят за вас“, която ще

Министерството на туризма стартира инициативата „Денят за вас“, която ще ...

......... проведе на 6 септември с атракциите Исторически музей Тракийска гробница и Музей на солта. На 21 септември обектите към Исторически музей-Балчик също ще бъдат с вход свободен. Инициативата е отворена и към нея могат да се присъединят и други общини както по Черноморското крайбрежие, така и във вътрешността на страната.