Карлово. Започва изграждането на кръгово кръстовище на Подбалканския път I-6,

Карлово. Започва изграждането на кръгово кръстовище на Подбалканския път I-6, ...

......... на южната част на кръговото кръстовище. При извършването на строителните работи ще бъде въведена временна организация с двупосочно движение, а скоростта ще е ограничена до 40 км/ч. Очаква се строителните работи да приключат преди началото на активния туристически сезон, тъй като Подбалканският път I-6 е алтернативен маршрут на АМ „Тракия“.


София. Сухи треви и храсти горят в района на 68

София. Сухи треви и храсти горят в района на 68 ...

......... София. Сухи треви и храсти горят в района на 68 км на автомагистрала „Хемус“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Огънят гори встрани от платното в посока София. Димът не затруднява движението в района.


Ямбол. От 25 март, понеделник, улица „Преслав“ в Ямбол ще

Ямбол. От 25 март, понеделник, улица „Преслав“ в Ямбол ще ...

......... „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“, договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-1.017-0001-C01, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на строително-монтажните работи по обекта е в размер на 2 381 066 лева.


Карлово. Във връзка със стартиране изграждането на обект „Кръгово кръстовище

Карлово. Във връзка със стартиране изграждането на обект „Кръгово кръстовище ...

......... обходен маршрут: от кръстовището на ул. „Ген. Карцов“ и ул. „Дъбенско шосе“, по ул. „Дъбенско шосе“ до кръстовището на Околовръстен път с пътя за село Дъбене и обратно. Като алтернативен маршрут може да се използва и ул. „Ген. Заимов“, която осигурява удобна връзка между улиците „Ген. Карцов“ и „Теофан Райнов“.


Бургас. Започва цялостен ремонт на бул.

Бургас. Започва цялостен ремонт на бул. "Проф. Яким Якимов". Това ...

......... път III-9008, път BGS-1030 /обход Лукойл/, път III-6008 посока път I-6 "София-Бургас"; - ул. "Крайезерна", бул. "Т. Александров", бул. "Захари Стоянов", разклон кв. "Горно Езерово", път III-7909, път III-5392, път III-6008 посока АМ "Тракия". Община Бургас се извинява за причиненото временно неудобство и призовава шофьорите да бъдат внимателни на пътя.


Хасково. Интензивен е трафикът за товарни автомобили на пункт „Капитан

Хасково. Интензивен е трафикът за товарни автомобили на пункт „Капитан ...

......... Хасково. Интензивен е трафикът за товарни автомобили на пункт „Капитан Андреево“ на изход от страната. Това съобщиха от ГД „Гранична полиция“.Трафикът по границите със Сърбия, Северна Македония, Гърция и Румъния е нормален.София. Нормален е трафикът на входовете на столицата. Това съобщи

София. Нормален е трафикът на входовете на столицата. Това съобщи ...

......... Горубляне. „Протестът приключи и нормализираме движението. Насочили сме екипи, които регулират движението“, посочи Любомир Костадинов. „На бул. „Цариградско шосе“ има леко засилване на трафика. Запушването на кръстовището затормози автомобилите, които искат да се придвижват към София“, заяви комисарят и уточни, че по-интензивен трафик по булеварда не се очаква. Теодора ПАТРОНОВА


София. Интензивен е трафикът за товарни автомобили на пунктовете „Капитан

София. Интензивен е трафикът за товарни автомобили на пунктовете „Капитан ...

......... София. Интензивен е трафикът за товарни автомобили на пунктовете „Капитан Андреево“ и „Дунав мост- Видин“ на изход от страната. Това съобщиха от ГД „Гранична полиция“. По границите със Сърбия, Македония и Гърция трафикът е нормален.


Шумен. Товарен автомобил е разпилял каси с бира по ул.

Шумен. Товарен автомобил е разпилял каси с бира по ул. ...

......... Шумен, предаде репортер на Радио „Фокус“-Шумен. На платното вдясно в посока „Арена Шумен“ и по тротоара има разпилени каси и бутилки. Няма пострадали при инцидента.​ Служителите на реда регулират движението в района на инцидента. Водачите на превозни средства трябва да използват обходни маршрути в посока към Пети полк. Ивелина ИВАНОВА


Ловеч. Започна разчистването на Троянския проход. Целта е поетапно възстановяване

Ловеч. Започна разчистването на Троянския проход. Целта е поетапно възстановяване ...

......... места до 3-4 метра. Разчистването на пътното платно от огромните снегонавявания се извършва от специализирани машини - роторен снегорин, грейдери, багери и т. н. С пускането на движението през Троянския проход ще се улесни пътуването на шофьорите от областите Ловеч и Пловдив, както и връзката между Северна и Южна България.


Благоевград. Катастрофа между два леки автомобила е станала на ул.

Благоевград. Катастрофа между два леки автомобила е станала на ул. ...

......... два леки автомобила е станала на ул. „Владо Черноземски“, няма пострадали, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Нанесени са само материални щети. Движението не е затруднено. Необходимо е да се шофира с повишено внимание в района, защото улицата е двулентова, а катастрофиралите коли са в едното платно. Ливия НИНОВАБлагоевград. 10 са отворените оферти в обществената поръчка за избор

Благоевград. 10 са отворените оферти в обществената поръчка за избор ...

......... лот 3.2.2 е 430 525 209 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на всяка от обществените поръчки е 1556 дни и включва времето за проектиране и строителство. Проектът се планира да се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.


Русе. Временно се ограничава движението по път I-5 Русе –

Русе. Временно се ограничава движението по път I-5 Русе – ...

......... Русе. Временно се ограничава движението по път I-5 Русе – Бяла поради катастрофирал тежкотоварен камион. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се осъществява по обходен маршрут през Две могили и се регулира от Пътна полиция.


Варна. Товарен автомобил се е обърнал на автомагистрала „Хемус“ между

Варна. Товарен автомобил се е обърнал на автомагистрала „Хемус“ между ...

......... пострадали. Това съобщиха от ОДМВР - Варна. Инцидентът е станал около 12.30 часа. Товарен автомобил се е обърнал на пътното платно, където има разпилян товар - фуражни смески. При инцидента няма пострадали хора. Към момента се налага пренасочване на движението на автомобили и в двете посоки по стария път I-2.


Видин. Временно се ограничава движението в двете посоки по път

Видин. Временно се ограничава движението в двете посоки по път ...

......... двете посоки по път I-1 Видин - Монтана в участъка Ружинци - Белотинци заради обърналия се ТИР. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Трафикът се осъществява по път III-114 Ружинци - Тополовец - път III-112 Тополовец - Брусарци - Смирненски - общински път Смирненски - Буковец - Белотинци.


Видин. ТИР се е обърнал на пътя I-1 Видин –

Видин. ТИР се е обърнал на пътя I-1 Видин – ...

......... Видин. ТИР се е обърнал на пътя I-1 Видин – Монтана след село Ружинци преди село Плешивец, движението е спряно и в двете посоки. Това съобщи слушател на Радио „Фокус“. Обходният път за пътуващите е през село Брусарци.Габрово. Катастрофа между два леки автомобила е станала на път

Габрово. Катастрофа между два леки автомобила е станала на път ...

......... Габрово. Катастрофа между два леки автомобила е станала на път II-44 Севлиево - Габрово в района на Враниловци, съобщи читател на Агенция "Фокус". На мястото има полицейски екипи, които регулират трафика.


Благоевград. Продължава разчистването на паднали дървета в района на прохода

Благоевград. Продължава разчистването на паднали дървета в района на прохода ...

......... внимателно. Колони от автомобили се образуват на моменти на кръговото кръстовище на булевард „Васил Левски“, както и по булевард „Св. Димитър Солунски“. През нощта няма регистрирани катастрофи в областния град. Градският транспорт се движи по разписание и без отклонения от редовния си маршрут. Светофарните уредби са в изправност. Ливия НИНОВА


Смолян. Отпада ограничението за движение с вериги през прохода Рожен.

Смолян. Отпада ограничението за движение с вериги през прохода Рожен. ...

......... Смолян. Отпада ограничението за движение с вериги през прохода Рожен. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Остават ограниченията за движение на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета.


Смолян. По пътя към Пампорово се е образувала тапа от

Смолян. По пътя към Пампорово се е образувала тапа от ...

......... Смолян. По пътя към Пампорово се е образувала тапа от чакащи автомобили поради влошената зимна обстановка. Това съобщи слушател на Радио „Фокус“ и добави, че пътищата не са почистени и са заледени. Информация за пътната обстановка можете да ни изпращате на [email protected] и на тел. 0882802802.


Благоевград. Временно движението по път IІI-198 Гоце Делчев - Катунци

Благоевград. Временно движението по път IІI-198 Гоце Делчев - Катунци ...

......... Благоевград. Временно движението по път IІI-198 Гоце Делчев - Катунци е ограничено за МПС над 10 т поради снегопочистване. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".


Кюстендил. Временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12

Кюстендил. Временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 ...

......... Кюстендил. Временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона по път I-6 ГКПП „Гюешево“ - Кюстендил поради снегопочистване. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.


Смолян. Затруднено е движението по път III-865 Леска - Вехтино

Смолян. Затруднено е движението по път III-865 Леска - Вехтино ...

......... Смолян. Затруднено е движението по път III-865 Леска - Вехтино при км 9 поради паднала земна маса и дървета. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.


Шумен. Челен пътен инцидент е станал на етапната връзка преди

Шумен. Челен пътен инцидент е станал на етапната връзка преди ...

......... на крак. В момента все още ги преглеждат и няма категорични данни за състоянието им. Автомобилите в участъка на инцидента по пътя за Варна при отбивката за Мътница се пренасочват за преминаване през АМ „Хемус“. Екипи на полицията са на място и регулират движението. Водачите да шофират внимателно в участъка.


София. Близо 67% е изпълнението на участъка между Ябланица и

София. Близо 67% е изпълнението на участъка между Ябланица и ...

......... оформяне на терена, взривни работи, трасиране на проектното трасе. Цялостното доизграждане на АМ „Хемус“ е основен приоритет в управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна.


София. Катастрофа между трамвай и лек автомобил е станала на

София. Катастрофа между трамвай и лек автомобил е станала на ...

......... София. Катастрофа между трамвай и лек автомобил е станала на кръстовището при бул. „Шипченски проход“ и ул. „Николай Коперник“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Лекият автомобил е управляван от жена. При инцидента няма пострадали. На местопроизшествието все още не е пристигнал полицейски екип.


Видин. Цистерна се е обърнала на надлез на околовръстния път

Видин. Цистерна се е обърнала на надлез на околовръстния път ...

......... обезопасено с инертни материали. Със специализирана техника обърнатото на пътното платно превозно средство е изправено. Работата на екипите продължава. Полицейски служители са обезпечили района и пренасочват трафика по обходен маршрут. Няма опасност за преминаващите. Предстои платното да бъде обработено с химически състави за неутрализиране на сярната киселина, информират от РДПБЗН-Видин.


София. В края на декември 2018 г. между Агенция „Пътна

София. В края на декември 2018 г. между Агенция „Пътна ...

......... Изградени са участъците между София и Ябланица и от Белокопитово до Варна, които са близо 170 км. В момента със средства от републиканския бюджет се строят 26 км от автомагистралата – 9,3 км в отсечката между Ябланица и Боаза и 16,32 км от п. в. „Буховци“ до п. в. „Белокопитово“.


София. Лек автомобил се е преобърнал на бул. „Мадрид“, предаде

София. Лек автомобил се е преобърнал на бул. „Мадрид“, предаде ...

......... София. Лек автомобил се е преобърнал на бул. „Мадрид“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Инцидентът е станал в близост до кръстовището с ул. „Черковна". На място има два полицейски екипа.


Варна. Предимно сухи са пътните настилки на територията на областта,

Варна. Предимно сухи са пътните настилки на територията на областта, ...

......... върху едната пътна лента с дължина до 50 м. Скоростта на движение се ограничена до 50 км/ч. В посока курортните комплекси продължават ремонтните дейности по част от пътя, като движението се осъществява двупосочно в едното платно в участъка от Резиденция „Евксиноград“ до курорта Св. св. Константин и Елена. Марияна ВАЛЕНТИНОВА


София. Движението през тунел „Топли дол“ на АМ „Хемус“ се

София. Движението през тунел „Топли дол“ на АМ „Хемус“ се ...

......... София. Движението през тунел „Топли дол“ на АМ „Хемус“ се извършва без ограничения. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. През днешния ден няма да се ограничава трафикът поради оглед на осветителната система.


Кюстендил. 15 специализирани автомобила почистват улиците в Кюстендил и малките

Кюстендил. 15 специализирани автомобила почистват улиците в Кюстендил и малките ...

......... морска сол и 273 тона пясък. Почистването обхваща 310 улици с дължина 104 км в град Кюстендил, 109 км в малките населени места и 298 км международна пътна мрежа. Към момента цялата техника почиства и опесъчава. Няма регистрирани проблемни участъци и на дежурния телефон не са постъпвали сигнали. Венцеслав ИЛЧЕВ


София. Катастрофа между два леки автомобила е станала на бул.

София. Катастрофа между два леки автомобила е станала на бул. ...

......... София. Катастрофа между два леки автомобила е станала на бул. „Брюксел“, съобщи читател на Агенция „Фокус". Инцидентът е станал преди минути. На мястото има служители на полицията. Няма данни за пострадали. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание в района.


Велико Търново. Слаб сняг превалява във Велико Търново. Пътните настилки

Велико Търново. Слаб сняг превалява във Велико Търново. Пътните настилки ...

......... при км 116+650 м в ляво, до бензиностанцията в землището на село Момин сбор. В отсечката максималната скорост за движение в двете посоки е 60 км/ч. Втората камера също е на път I-4, но при км 133+490 м в дясно, до складовата база в землището на село Шереметя. Луиза ТРАНЧЕВА


София. Временно се ограничава движението на МПС над 12 тона

София. Временно се ограничава движението на МПС над 12 тона ...

......... София. Временно се ограничава движението на МПС над 12 тона по АМ „Хемус“ при км 22, в района на Жерково, в посока Варна за снегопочистване и поради силен снеговалеж. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Водачите изчакват на място.


Пазарджик. Заради горящи сухи треви край селата Звъничево и Лозен

Пазарджик. Заради горящи сухи треви край селата Звъничево и Лозен ...

......... стихия. „Няма опасност за сгради и хора, но има опасност за задимяване на пътя и възникване на ПТП. Временно са въведени обходни маршрути, първият - през селата Звъничево-Братаница-Варвара, и втория – Септември – Бошуля – Пазарджик“, уточни Стоянов. Той допълни, че патрули на „Пътна полиция“ указват обходните маршрути. Албена ЖИЛЕКОВА


Петрич. Проходими при зимни условия са пътищата в община Петрич,

Петрич. Проходими при зимни условия са пътищата в община Петрич, ...

......... позиция е за зимното поддържане на улиците в град Петрич. Става въпрос за 95 км улична мрежа. Втората обособена позиция обхваща пътната мрежа в Подгорски и Марикостински райони, която е приблизително 97.1 км. Третата позиция на обявената обществена поръчка е за Ограждански район, където се обхваща 91 км пътна мрежа.


Кюстендил. Пътищата в областта са проходими при зимни условия, на

Кюстендил. Пътищата в областта са проходими при зимни условия, на ...

......... е сигнализиран с пътни знаци. Срокът е до 1 февруари 2019 година. Пътищата в областта са проходими при зимни условия. Пътните настилки са предимно сухи. Видимостта навсякъде е добра. Движението по автомагистрала „Струма“, главен път Е-79 и път Радомир – Кюстендил – ГКПП „Гюешево” се осъществява без проблеми. Венцеслав ИЛЧЕВ


София. От 09.30 до 15.30 часа движението в тунел „Топли

София. От 09.30 до 15.30 часа движението в тунел „Топли ...

......... движение. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


София. След първото за годината правителствено заседание премиерът Бойко Борисов

София. След първото за годината правителствено заседание премиерът Бойко Борисов ...

......... трябва да намери законово решение, съобразено с очакванията на столичани, което да осигури финансов ресурс за развитието и поддържането на транспортната инфраструктура. Той подчерта, че предстои да се обсъди дали Столична община ще има възможност да поддържа Северната скоростна тангента, тъй като в момента 16-километровият участък се поддържа от АПИ.


София. Трафикът е нормален на всички български гранични контролно-пропускателни пунктове,

София. Трафикът е нормален на всички български гранични контролно-пропускателни пунктове, ...

......... София. Трафикът е нормален на всички български гранични контролно-пропускателни пунктове, по данни към 16.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция (ГД) "Гранична полиция".


Благоевград. Трафикът по пътя през Кресненското дефиле и по новият

Благоевград. Трафикът по пътя през Кресненското дефиле и по новият ...

......... Благоевград. Трафикът по пътя през Кресненското дефиле и по новият участък от автомагистрала „Струма“, между Кресна и Сандански, се осъществява нормално и в двете посоки. Няма движение. Това съобщи слушател на Радио „Фокус“.


Благоевград. Спокоен е трафикът в Благоевград, по-интензивно движение се наблюдава

Благоевград. Спокоен е трафикът в Благоевград, по-интензивно движение се наблюдава ...

......... Методий“ при Трето основно училище „Димитър Талев“. През нощта няма регистрирани тежки пътни инциденти в областния център. Градския транспорт се движи с обичайното си разписание за делничен ден, без закъснения или отклонения от маршрута си. Светофарните уредби са в изправност, като преминаването през тях отнема около 1-2 минути. Ливия НИНОВА


Смолян. Интензивен е автомобилният трафик от Смолян към вътрешността на

Смолян. Интензивен е автомобилният трафик от Смолян към вътрешността на ...

......... Чепеларе – Асеновград, както и Златоград – Кърджали. „Създадена е необходимата организация и екипи на „Пътна полиция“ са разположени по главните пътни артерии в областта. Те следят за безопасността на движението и нарушения от страна на водачите на моторни превозни средства", каза още директорът на ОДМВР – Смолян. Нели ГЕРГЬОВСКА


София. Километрично задръстване се е образувало в района на 44

София. Километрично задръстване се е образувало в района на 44 ...

......... София. Километрично задръстване се е образувало в района на 44 км на АМ „Хемус“ в посока столицата, предаде репортер на „Фокус“. Движението се осъществява в колони, които започват от включването в магистралата при Ботевград. Причина за задръстването са интензивния трафик и ремонтните дейности в района на тунелите. Натали СТЕФАНОВА


Габрово. 20 см е снежната покривка в прохода Шипка, пътят

Габрово. 20 см е снежната покривка в прохода Шипка, пътят ...

......... при зимни условия. Градските и междуградски автобусни линии функционират. Снежната покривка в курортен комплекс Узана е 20 см, температурата е минус 2 градуса, пътят е почистен и опесъчен. Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност. Мария НЕДЕВА


Кюстендил. Движението между село Пастра и Рилски манастир се осъществява

Кюстендил. Движението между село Пастра и Рилски манастир се осъществява ...

......... 1 февруари 2019 година. Пътищата в областта са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, на места хлъзгави. Видимостта навсякъде е добра. Движението по Автомагистрала „Струма“, път Е-79 и пътят Радомир – Кюстендил – ГКПП – „Гюешево” се осъществява без проблеми, но в условия на зимна обстановка. Венцеслав ИЛЧЕВ


София. Днес, последният работен ден преди петте почивни дни за

София. Днес, последният работен ден преди петте почивни дни за ...

......... по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни в приложения линк -тук.


София. От 1 януари 2019 г. водачите на моторни превозни

София. От 1 януари 2019 г. водачите на моторни превозни ...

......... такси, които ще се плащат за територията на България. Компенсаторната такса е междинна санкция към лицата, които не са платили дължима винетна такса, а ползват пътната мрежа и са нарушители по смисъла на законовите разпоредби за пътно таксуване. Това е таксата, която се заплаща с цел избягване на административни санкции.


София. 2024 година ще бъде изцяло завършена третата линия на

София. 2024 година ще бъде изцяло завършена третата линия на ...

......... Армеец“ по Цариградско шосе- 6км с 6 станции“, посочи инж. Братоев. Той уточни, че идеята е те да започнат да се строят от 2021 година, а третата линия да бъде изцяло завършена през 2024-2025 година. „Тогава ще бъдат постигнати всички параметри, които са заложени в проекта“, каза още Стоян Братоев.


Разград. Двама души са загинали, а трима са тежко ранени

Разград. Двама души са загинали, а трима са тежко ранени ...

......... в Ортопедично отделение на МБАЛ - Разград с фрактура на дясната ръка. На него и на шофьора на камиона, който е с инициали С.Х. (на 41 години от Шумен), са взети кръвни проби за алкохол. Причините за тежкото произшествие са в процес на изясняване. По случая се води досъдебно производство.


Кюстендил. Трафикът на ГКПП „Гюешево” е с нормална интензивност, пътят

Кюстендил. Трафикът на ГКПП „Гюешево” е с нормална интензивност, пътят ...

......... с нормална интензивност, пътят е проходим при зимни условия. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил дежурният на българо-македонския пункт. Потокът от автомобили към този час на деня е нормален, преминаването се извършва без голямо изчакване. По пътя от и за граничния пункт има заледени и заснежени участъци. Венцеслав ИЛЧЕВ


Пловдив. Вече е затворена за движение и ул. „Шипка“ в

Пловдив. Вече е затворена за движение и ул. „Шипка“ в ...

......... бул. „Освобождение“ до ул. „Цар Симеон“. Това съобщи за Радио „Фокус“-Пловдив говорителят на ОДМВР-Пловдив. Причината са паднали жици на тролейбус върху лек автомобил и пътното платно. Полицейски служители пренасочват автомобилите. По същата причина по рано бе спряно движението по ул. „Съединение“, в участъка между ул. „Ванче Михайлов“ и ул. „Шипка“.


София. Пътят на автомагистрала „Хемус“ след разклона на Ботевград в

София. Пътят на автомагистрала „Хемус“ след разклона на Ботевград в ...

......... София. Пътят на автомагистрала „Хемус“ след разклона на Ботевград в посока София не е почистен и е заледен, съобщи слушател на Радио „Фокус“. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост


Пловдив. Забранено е преминаването на камиони по-високи от 4 метра

Пловдив. Забранено е преминаването на камиони по-високи от 4 метра ...

......... предупреждават от Областното пътно управление. Трафикът в Пловдив е интензивен. Колони от автомобили се образуват на места по булевардите „Христо Ботев“, „Цар Борис III Обединител“, „Източен“, „Руски“, „Шести септември“ и „Васил Априлов“, както и по входно-изходните артерии. Времето е облачно, но не вали дъжд. Пътните настилки са сухи. Мария РУСЕВА

Кюстендил. Движението по път II-62 Кюстендил – Дупница е временно

Кюстендил. Движението по път II-62 Кюстендил – Дупница е временно ...

......... Кюстендил. Движението по път II-62 Кюстендил – Дупница е временно ограничено за всички МПС поради обилен снеговалеж и почистване, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".


София. Жена е блъсната от автомобил на кръстовището на ул.

София. Жена е блъсната от автомобил на кръстовището на ул. ...

......... София. Жена е блъсната от автомобил на кръстовището на ул. „Георги С. Раковски“ и ул. „Неофит Рилски“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. На място е пристигнал екип на Спешна помощ. Движението в раойна се регулира от „Пътна полиция“.


София. Огромно задръстване се е образувало по бул. „Ситняково“ в

София. Огромно задръстване се е образувало по бул. „Ситняково“ в ...

......... София. Огромно задръстване се е образувало по бул. „Ситняково“ в посока Румънскотo посолство, съобщи слушател на Радио „Фокус“. Трафикът в столица е натоварен по всички основни улици и булеварди, както и около големите търговски центрове.


Пазарджик. Натоварено е движението по пътя Варвара – Велинград, колони

Пазарджик. Натоварено е движението по пътя Варвара – Велинград, колони ...

......... дни. Отсечката се използва и от пътуващите за Сърница и Юндола, които също са сред предпочитаните места за отдих през зимата. По направлението на места има опасност от падащи камъни и водачите трябва да преминават с повишено внимание. На входа на дефилето има светлинно табло, което указва опасността. Радослава Мурджева


Благоевград. Един снегопочистващ автомобил и служители на „Биострой“ обработват пулиците

Благоевград. Един снегопочистващ автомобил и служители на „Биострой“ обработват пулиците ...

......... да изкарваме. На терен имаме ѝ хора, които почистват районите около спирките, централна градска част, стълбите на подлезите, подстъпите към болница и така нататък“, каза още Бачев. Той добави, че служителите на общинска фирма „Биострой“ са навън още от ранните часове на деня, когато са започнали самите валежи. Ливия НИНОВА


Търговище. Пътните настилките на територията на област Търговище са преобладаващо

Търговище. Пътните настилките на територията на област Търговище са преобладаващо ...

......... са преобладаващо сухи, на места има мокри участъци. Това съобщи за Радио „Фокус“- Шумен дежурният в Областно пътно управление. Пътищата са обработени, опесъчени. Движението се извършва при зимни условия. Котленският проход е отворен за движение, настилките в прохода са мокри. В региона няма намаление на видимостта поради мъгла. Ивелина ИВАНОВА


София. Първите електробуси ще бъдат пуснати по линиите на градския

София. Първите електробуси ще бъдат пуснати по линиите на градския ...

......... часа на паркинга на зала Арена Армеец. Превозните средства отговарят на екологичен стандарт Евро 6. В събитието ще вземат участие кметът на София Йорданка Фандъкова и посланикът на НР Китай Джан Хайджоу. Журналистите и присъстващите на събитието ще имат възможност да участват в тестова обиколка с едно от превозните средства.


София. На пътя Своге - София се поставя най-високия клас

София. На пътя Своге - София се поставя най-високия клас ...

......... ще бъде обезопасен и проектът ще бъде надграден, съгласно направения одит по пътна безопасност. Целта ние да се гарантира безопасността на пътуване през дефилето, въпреки че според данните от трафик камерите 99% от превозните средства не спазват ограничението на скоростта от 30 км/ч в участъка в момента, подчерта инж. Атанасов.


Кюстендил. Автобус, неспазващ дистанция се е ударил в товарен автомобил

Кюстендил. Автобус, неспазващ дистанция се е ударил в товарен автомобил ...

......... на автомагистрала „Струма“ между Кюстендил и Дупница, няма пострадали. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пирин Катя Табачка, говорител на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Не са били въвеждани ограничения за движението в района на инцидента. Двамата шофьори са тествани за алкохол, като пробите са били отрицателни. Ливия НИНОВА


София. Интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата“, „Лесово“, „Капитан Андреево“,

София. Интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата“, „Лесово“, „Капитан Андреево“, ...

......... е трафикът на ГКПП „Кулата“, „Лесово“, „Капитан Андреево“, „Дунав мост-Видин“ и „Дунав мост-Русе“ на изход за товарни автомобили. Това съобщиха от ГД „Гранична полиция“. Информацията за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове е към 13.00 часа. На българо-сръбската и на българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.


Благоевград. Катастрофа затруднява движението по главен път Е-79 в района

Благоевград. Катастрофа затруднява движението по главен път Е-79 в района ...

......... посока София. Задръстването започва малко след Симитли. Говорителят на Областна дирекция на МВР - Благоевград Йорданка Шаркова каза, че на различни места в областта са станали още няколко леки пътнотранспортни произшествия без ранени, но с материални щети. Тя призова водачите да карат внимателно, съобразявайки се с метеорологичната обстановка. Ливия НИНОВА


Благоевград. Колона от автомобили се е образувала на главен път

Благоевград. Колона от автомобили се е образувала на главен път ...

......... Благоевград. Колона от автомобили се е образувала на главен път Е-79 след Монца в платното към Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. Към момента не е ясна причината за затруднения трафик. На пътя има снегопочистваща техника и в двете посоки. Ливия НИНОВА