София. От днес до 22 септември на територията България, както

София. От днес до 22 септември на територията България, както ...

......... се окаже фатално. Според Закона за движение по пътищата на водачите е забранено да използват мобилни телефони по време на движение, освен чрез устройство, позволяващо това да става без участието на ръцете. Санкцията за подобно нарушение, предвидена в ЗДвП, е глоба от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки.


София. Колона от автомобили се е образувала в участъка от

София. Колона от автомобили се е образувала в участъка от ...

......... София. Колона от автомобили се е образувала в участъка от Свети Влас до Поморие, движението е силно затруднено. Това съобщи слушател на Радио „Фокус“. Автомобилите се движат изключително бавно. "Фокус" призовава пътуващите от Варна към Бургас да избират обходни маршрути.


София. Леко натоварено е движението по бул. „Цариградско шосе“ в

София. Леко натоварено е движението по бул. „Цариградско шосе“ в ...

......... София. Леко натоварено е движението по бул. „Цариградско шосе“ в посока изхода на София. Това съобщи за Агенция „Фокус“ комисар Любомир Костадинов, зам.- началник на отдел „Пътна полиция“ към СДВР. Той обясни още, че няма задръствания или инциденти в столицата. Теодора ПАТРОНОВА


София. Движението през тунел

София. Движението през тунел "Кричим" ще се спира през нощта ...

......... подизпълнител е „ИСА 2000“ ЕООД. Стойността на договора за строителство е 22 777 396,14 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява „ПЪТКОНСУЛТ 2000“ ЕООД. Договорът им е за 436 800 лв. с ДДС. Авторският надзор ще бъде осъществен от „Илия Бурда” ЕООД. Техният договор е за 9 258 лв. с ДДС.


София. Въвежда се временна организация на движението за тържествена смяна

София. Въвежда се временна организация на движението за тържествена смяна ...

......... за тържествена смяна на почетния гвардейски караул в София на 6 септември 2019 г. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 11.30 до 12.30 часа на 6 септември 2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Леге” в участъка между бул. „Цар Освободител” и ул. „Съборна”.


София. От 14.00 в петък до 10.00 часа в неделя

София. От 14.00 в петък до 10.00 часа в неделя ...

......... забранява движението по пътната връзка от път Е-79 към автомагистрала „Струма“, при пътен възел „Дупница Север“ при км 51+236 и по пътните връзки от път ІІ-62 Дупница-Кюстендил към АМ „Струма“ на пътен възел „Дупница Юг“ по направленията: Кюстендил – Благоевград, Кюстендил – София, Дупница – Благоевград и Дупница – София.София. Завърши рехабилитацията на 20.8 км от път II-81 Бучин

София. Завърши рехабилитацията на 20.8 км от път II-81 Бучин ...

......... проекта BG16RFOP001-7.001-0010 лот 3 „Път ІІ-81 Бучин проход – Берковица от км 30+400 до км 51+235, с обща дължина 20.835 км, област София“ е 12 546 470 лв. с ДДС. Финансирането от Европейския съюз е 10 664 499.50 лв. с ДДС. Националното съфинансиране е 1 881 970.50 лв. с ДДС.


София. ГД “Гранична полиция“ уведомява пътуващите през граничните контрол-пропускателни пунктове

София. ГД “Гранична полиция“ уведомява пътуващите през граничните контрол-пропускателни пунктове ...

......... за малолетни и непълнолетни – необходимите придружителни документи за удостоверяване съгласието на отсъстващия родител /и за пътуване на детето в чужбина. От ГДГП препоръчват и алтернативни маршрути за преминаване – през граничните пунктове Малко Търново и Лесово на границата с Турция и Връшка чука и Стрезимировци на границата със Сърбия.


София. Във връзка с ремонтни дейности на кръстовището на ул.

София. Във връзка с ремонтни дейности на кръстовището на ул. ...

......... по бул. „Ботевградско шосе“, наляво по ул. „Летоструй“, обръщане посоката на движение на автостанция „Изток“, по ул. „Летоструй“, надясно по бул. „Ботевградско шосе“ и след кръстовището бул. „Ботевградско шосе“ - ул. „Витиня“ направо по маршрута. В обратна посока маршрута не се променя. Закрива се спирка с код 1841 „Ул. Бесарабия“.


Благоевград. Опашка от автомобили се образувала на главен път Е-79

Благоевград. Опашка от автомобили се образувала на главен път Е-79 ...

......... Благоевград. Опашка от автомобили се образувала на главен път Е-79 след Благоевград в посока кулата, предаде репортер на Агенция "Фокус". На изхода на областния град е разположен полицейски патрул. Деница КИТАНОВА


Видин. 7 км. е опашата от автомобили на ГКПП „Дунав

Видин. 7 км. е опашата от автомобили на ГКПП „Дунав ...

......... автомобили на изход от страната, които заемат две трасета. Другите две трасета са за тежкотоварни автомобили и там натоварването е голямо. Заради монтирането на датчици румънците затварят по едно от действащите трасета. Очаква се до края на деня да се увеличи и опашката на вход на граничния пункт. Анна ЛОЗАНОВАДупница. На 23 август в 8.30 часа председателят на Управителния

Дупница. На 23 август в 8.30 часа председателят на Управителния ...

......... който директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната трябва да представят на УС на АПИ доклади за извършените от тях обходи на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут. Обобщените резултати от проверките ще бъдат представени в началото на следващата седмица.


Пловдив. Специализираната полицейска операция е насочена към предотвратяване на нерегламентирани

Пловдив. Специализираната полицейска операция е насочена към предотвратяване на нерегламентирани ...

......... заради незаплатени в срок наказателни постановления. Продължават ежедневните действия на служителите от ОДМВР – Пловдив за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и недопускане на тежки катастрофи. В изпълнение на планираните мерки са предприети и съвместни инспекции с представители на ТДНАП и ДАИ на учебните центрове за обучение на водачи на МПС.


Бургас. За първите 6 месеца на годината 757 водачи са

Бургас. За първите 6 месеца на годината 757 водачи са ...

......... година. Въпреки намаляването на негативната статистика, постигнатите резултати не са достатъчни, докато хора продължават да загиват по пътищата. Затова институциите инициират допълнителни мерки за превенция и призовават хората да карат внимателно, да тръгват отпочинали на път, да обезопасят себе си и децата в колата и да спазват ограниченията на скоростта.


София. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание в

София. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание в ...

......... района от 195 км до 197 км на автомагистрала „Тракия“ в посока София заради разпилени на пътя предмети, предаде репортер на Радио „Фокус“. Не е ясен произходът на разпиляната в района продукция. Водачите трябва да се движат със съобразена скорост в този участък заради опасност от възникване на пътнотранспортни произшествия.


Варна. Две жени са пострадали по време на катастрофа с

Варна. Две жени са пострадали по време на катастрофа с ...

......... на движение не спазва разпоредбите на пътен знак „Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство“ и блъска автобуса. Вследствие на инцидента леко са пострадали двете жени – на 44 и на 68 години. Те са пътували в автобуса. Прегледани са и са освободени, без опасност за живота.София. Въвеждат се промени във временната организация на движението по

София. Въвеждат се промени във временната организация на движението по ...

......... код 2312 „Хладилен завод“ на ул. „Индустриална“ за автобусни линии №79 и 309; Закрива се спирка с код 6281 „Католически гробища” (на 20 м след входа на „Централен гробищен парк“ на ул. „Каменоделска“ в посока пл. „Централна гара“), за автобусни линии №20 и 21/22 и временната автобусна линия № А-ТМ4.


Кюстендил. С нормална интензивност е трафикът по пътищата в областта.

Кюстендил. С нормална интензивност е трафикът по пътищата в областта. ...

......... Ремонтни дейности на мостово съоръжение се извършват по пътя Кюстендил – Дупница. В района на град Дупница движението се осъществява в една лента поради ремонтни дейности на мостово съоръжение над река Тополница. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци и светофарна уредба. Срокът е до 12 август 2019 година. Венцеслав ИЛЧЕВ


Гоце Делчев. На 3 август 2019 г. около 16.50 часа

Гоце Делчев. На 3 август 2019 г. около 16.50 часа ...

......... в гръдния кош и 6-годишно момиче от с. Триводици, пътуващо в лекия автомобил „Мазда“, което е с фрактура на лява ръка. Пострадалите са настанени за лечение в МБАЛ-Гоце Делчев без опасност за живота. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на лекия автомобил „Мицубиши Паджеро“ е отрицателна.


София. Движението от км 71 до км 75 по път

София. Движението от км 71 до км 75 по път ...

......... София. Движението от км 71 до км 75 по път II-16 Ромча - Нови Искър в посока София се осъществява в една лента поради аварийна сеч на дървета. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.


София. На пътя Долни Дъбник – Искър в платното посока

София. На пътя Долни Дъбник – Искър в платното посока ...

......... София. На пътя Долни Дъбник – Искър в платното посока Искър има паднало дърво, съобщи слушател на Радио „Фокус“. Няма поставена сигнализация, шофьорите да се движат с повишено внимание.


София. Интензивен е трафикът през граничните пунктове:

София. Интензивен е трафикът през граничните пунктове: "Калотина", "Кулата", "Маказа", ...

......... изход за леки автомобили. На българо-турската граница на ГКПП-К.Андреево и на ГКПП-Лесово трафикът е интензивен на вход и на изход за леки автомобили. На българо-румънската граница на ГКПП-Русе, ГКПП-Кардам и ГКПП-Дуранкулак трафикът е интензивен на вход за леки автомобили. На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.


Благоевград. Засилен е трафикът на граничен пункт-Илинден в посока Гърция.

Благоевград. Засилен е трафикът на граничен пункт-Илинден в посока Гърция. ...

......... Благоевград. Засилен е трафикът на граничен пункт-Илинден в посока Гърция. Това съобщи слушател на Радио "Фокус". Преминаването от към българска страна се осъществява през три пункта.София. От 00.00 часа на 20 юли до 04.30 часа

София. От 00.00 часа на 20 юли до 04.30 часа ...

......... 79 и 309 се разкрива временна спирка в северното локално пътно платно на ул. „Владайска река” на 70.00 метра преди пл. „Сточна гара”. Пълно затваряне на ул. „Каменоделска" под моста на „Изида" ще се наложи още веднъж на 28 юли. За организацията на движение тогава столичани ще бъдат своевременно информирани.


София. Движението в района на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“

София. Движението в района на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“ ...

......... Преди обяд се е провел ремонт на осветителни тела в тунелите в тунел „Витиня“ и „Топли дол“, което е предизвикало струпване на автомобили. Движението е било пренасочено към стария път и това е предизвикало задръстване. Към момента вече няма затруднения на движението и се преминава спокойно през тунелите. Теодора ПАТРОНОВА


Димово. Движението по път I-1 Ружинци – Видин, в района

Димово. Движението по път I-1 Ружинци – Видин, в района ...

......... Видин, в района на гр. Димово, при км 41, е ограничено поради обърнат ТИР. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се осъществява по обходен маршрут - по път III-114 Ружинци – Дреновец – път III-112 Дреновец – Добри дол – път II-11 с. Добри дол - Дунавци.


Разград. Тежка катастрофа стана на главния път Разград - Русе,

Разград. Тежка катастрофа стана на главния път Разград - Русе, ...

......... със счупена ключица и охлузвания и контактен. Заради катастрофата бе ограничено движението по главния път Разград – Русе. По-късно от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) разпространиха информация, че ограничението остава. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут, през Цар Калоян – Ветово – Сеново – Дряновец – Осенец и обратно. Деница КИТАНОВА


Шумен. Три автомобила са катастрофирали в района на пл. „Кристал“

Шумен. Три автомобила са катастрофирали в района на пл. „Кристал“ ...

......... автомобил „Фиат „Седичи“. Водачът на „Голф“-а го ударил отзад, колата се завъртяла и ударила идващия от Руски паметник лек автомобил „Шкода Суперб“. Водачът на „Фолскаваген“ е откаран за преглед в болницата в Шумен. Тримата шофьориса правоспособни, пробите им за алкохол са отрицателни. Движението в участъка се регулира от полицейски служители.


Пазарджик. Разсипан дървен материал след катастрофа затруднява движението в района

Пазарджик. Разсипан дървен материал след катастрофа затруднява движението в района ...

......... Пазарджик. Разсипан дървен материал след катастрофа затруднява движението в района на 105 км на АМ „Тракия“ в посока Пловдив предаде репортер на Агенция „Фокус“. На място се е образувала колона от автомобили с дължина около 3 км. Цветилена СИМЕОНОВА


Кърджали. Полага се асфалт на моста на река Кьош дере

Кърджали. Полага се асфалт на моста на река Кьош дере ...

......... особено за предвижващите се от град Ардино към главен път I – 5 за Маказа. До приключването на ремонтните работи може да се използва обходен маршрут през моста на река Арда в кв. Възрожденци“. Интензивен е трафикът на входовете и изходите на града, както и в населеното място. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Пловдив. Интензивен е трафикът по участъка на АМ „Тракия“ в

Пловдив. Интензивен е трафикът по участъка на АМ „Тракия“ в ...

......... се извършва нормално и без затруднения към този час на деня. По-засилено автомобилно движение се отчита по булевардите „Христо Ботев“, „Руски“, „Шести септември“, „Цар Борис III Обединител“, „Найчо Цанов“, „Източен“, „България“, „Освобождение“ и „Санкт Петербург“, както и по входно-изходните артерии. Пътищата в града са сухи и нормално проходими. Тони МИХАЙЛОВ


София. Въвежда се временна организация на движението във връзка с

София. Въвежда се временна организация на движението във връзка с ...

......... От 23.00 часа на 13 юли 2019 г. до 05.00 часа на 14 юли 2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по централното южно пътно платно на СОП в участъка от бул. „България“ до бензиностанция „ЕКО“. Движението ще се извършва в локалното южно пътно платно в същия участък.


София. Трафикът на ГКПП

София. Трафикът на ГКПП "Дунав Мост-Видин" на българо-румънската граница е ...

......... е интензивен и на ГКПП "Калотина" на българо-сръбската граница на вход за леки, на ГКПП "Кулата" на българо-гръцката - на изход за товарни автомобили, и на ГКПП "Капитан Андреево" на границата с Турция - на изход за леки коли. На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.


София. Въвежда се временна организация на движението в района на

София. Въвежда се временна организация на движението в района на ...

......... спешна медицинска помощ, Българския червен кръст и доброволци. Целта е повишаване на готовността за действие на силите и средствата от Единната спасителна система за реагиране при бедствия и извънредни ситуации. Учението се провежда в интерес на гражданите за безопасното им движение по автомагистрала „Хемус“ и преминаването през пътен тунел „Ечемишка“.


Варна. 56-годишен мъж е починал по време на движение на

Варна. 56-годишен мъж е починал по време на движение на ...

......... юли около 09.40 часа на пътя между селата Доброплодно и Ягнило, по време на движение, е починал 56-годишен мъж от Нови пазар. Мъжът е управлявал лек автомобил „Фолксваген“. По случая е образувано досъдебно производство. Към момента е установено, че смъртта на мъжа няма касателство с възникналото в последствие леко ПТП.


София. София: Въвежда се временна организация на движението заради ремонта

София. София: Въвежда се временна организация на движението заради ремонта ...

......... 204 и 304. Закриват се спирки с код 0268 „Бул. "Акад. Гешов“ на бул. „България“ в посока НДК за автобусни линии № 76, 204, 304 и 604 и с код 1736 ПГ „Текстил и моден дизайн“ на бул. „България“ в посока НДК за автобусни линии № 76, 204 и 604.


Кърджали. Извършва се ремонт на третокласен републикански път Ардино -

Кърджали. Извършва се ремонт на третокласен републикански път Ардино - ...

......... ІІІ-505 (с. Манастир), път ІІІ-507 Г. Войводино – Мост – Чифлик – Кърджали; - по направление Минерални бани – Кърджали: път ІІІ-506, път І-5 посока Хасково, път ІІІ-505 (с. Манастир), път ІІІ-507 Г.Войводино – Мост – Чифлик – Кърджали. Интензивен е трафикът на входовете и изходите на града. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Бургас. Мъж е с опасност за живота, след като е

Бургас. Мъж е с опасност за живота, след като е ...

......... регистрация, управляван от 57 годишен бургазлия, отнема предимството и допуска ПТП с пресичащия по пешеходната пътека 43 годишен пешеходец от Малко Търново, който със счупено ляво рамо, ляв глезен, лява тазобедрена става, контузия на главата и гръдния кош, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас, с опасност за живота


София. Трафикът на ГКПП

София. Трафикът на ГКПП "Кулата" на българо-гръцката граница е интензивен ...

......... от ГД „Гранична полиция“. На ГКПП "Капитан Андреево" на границата с Турция трафикът е интензивен на изход за товарни и леки автомобили. На ГКПП "Дунав мост-Видин" на границата с Румъния трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. На българо-сръбската и българо-македонската граница трафикът е нормален на всички контролно-пропускателни пунктове.


София. Приключи ремонтът на виадуктите при 13-ти и 15-ти км

София. Приключи ремонтът на виадуктите при 13-ти и 15-ти км ...

......... може по-бързо. На виадуктите при 13-ти км, с дължина 254 м, и при 15-ти км - 322 м, са извършени ремонтно-възстановителни дейности по връхната конструкция - пътна плоча и греди. Съоръженията са с нова хидроизолация, асфалтобетонова настилка и тротоарни блокове. Подменени са парапетите и мантинелите. Положена е нова хоризонтална маркировка.


София. ТОЛ системата ще бъде в търговска експлоатация след финализиране

София. ТОЛ системата ще бъде в търговска експлоатация след финализиране ...

......... да финализираме тарифите“, обясни Асенов. Той изрази убеденост, че начинът, по който работи ТОЛ системата ще гарантира, че няма да бъдат допускани нарушители, като отбеляза, че на ден се проверяват около 6 000 автомобила, а събраните глоби на дневна база са в размер на до 30 000 лв. Виктория МЕСРОБОВИЧ-КУВЕНДЖИЕВА


София. С цел облекчаване на трафика и намаляване на възможността

София. С цел облекчаване на трафика и намаляване на възможността ...

......... разбирателство и взаимна изгода между България и Турция, коментира регионалният министър. Двете страни имат много допирни точки, по които да си сътрудничат, като регионално развитие, благоустройство, инфраструктура, заяви от своя страна д-р Улусой. Нашата основна цел е да изградим добра инфраструктура, за да улесним гражданите и бизнеса, заключи министър Аврамова.


Варна. Движението по пътя Варна – к. к. „Златни пясъци“

Варна. Движението по пътя Варна – к. к. „Златни пясъци“ ...

......... е качването и слизането от магистралата при двата пътни възела, а трафикът се пренасочва по път I-2 Русе – Варна. Преминаването по път І-9 в участъка Кранево – Варна е ограничено за моторни превозни средства с маса над 10 тона. Алтернативният маршрут е през селата Кичево и Оброчище. Диана СТОЕВА


София. Поради ПТП движението при км 6 на АМ „Струма“

София. Поради ПТП движението при км 6 на АМ „Струма“ ...

......... София. Поради ПТП движението при км 6 на АМ „Струма“ в посока Перник се извършва в активната лента. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват указанията на "Пътна полиция".


София. Ремонтът на платното за Пловдив на виадукта при 20-ти

София. Ремонтът на платното за Пловдив на виадукта при 20-ти ...

......... седмица. За улеснение на движението в петък и събота има две ленти за Бургас и една за София, а в края на уикенда лентите съответно ще са две за София и една за Бургас. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.


София. От 26 юни се спира движението по близо 5

София. От 26 юни се спира движението по близо 5 ...

......... стени и мрежи за птици, а каломаслоуловители ще пречистват повърхностните води от трасето в района Алдомировското блато. Третият участък от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента /от км 32+447 до км 48+61/, с дължина 16 км, ще преминава по ново трасе. В момента се изготвя техническият проект за отсечката.Благоевград. Повишена е опасността от падащи камъни в района на

Благоевград. Повишена е опасността от падащи камъни в района на ...

......... е движението по главен път Е-79, второкласен път 19 Симитли - Гоце Делчев и автомагистрала „Струма“ в участъка от Благоевградска област. От Областно пътно управление - Благоевград отправят апел към водачите на моторни превозни средства шофьорите да се движат със съобразена скорост и да спазват правилата за движение. Денис НИКИФОРОВ


Нови пазар. 24-годишен мъж е загинал, след като се е

Нови пазар. 24-годишен мъж е загинал, след като се е ...

......... на Районно управление на МВР-Нови пазар регулират движението. Препоръчва се водачите на моторни превозни средства да преминават през селата Избул и Върбяне с повишено внимание. Пътен инцидент е станал и на автомагистрала "Хемус" край бензиностанция "Шел" в посока Варна. Лек автомобил "Мерцедес" се е превъртял през тавана си. Пострадали няма.


София. Напредва ремонтът на виадуктите по АМ „Тракия“ при 13-ти,

София. Напредва ремонтът на виадуктите по АМ „Тракия“ при 13-ти, ...

......... 254 м, при 15-ти км - 322 м, а при 20-ти км - 400 м. Пътноподдържащото дружество „Автомагистрали“ ЕАД работи изключително мобилизирано, за да може предвидените строителни работи да завършат колкото се може по-скоро и да не се затруднява трафикът. Амбицията им е до края на месеца ремонтите да приключат.


Варна. Ремонтни дейности по част от тротоарите затрудняват движението в

Варна. Ремонтни дейности по част от тротоарите затрудняват движението в ...

......... на спирка „Балкан“, след „Евксиноград“. Тротоарите по пътя Варна – Златни пясъци са в окаяно състояние, като на много места липсва настилка, а тревната покривка и храстите не се поддържат. На много места, след пътните ремонти са насипани отпадни материали от реконструкцията и това допълнително затруднява придвижването пеш. Диана СТОЕВА


Благоевград. Затруднено е движението по пътя Благоевград – Сандански при

Благоевград. Затруднено е движението по пътя Благоевград – Сандански при ...

......... Благоевград. Затруднено е движението по пътя Благоевград – Сандански при разклона за Банско поради аварирал тежкотоварен автомобил. Това съобщи слушател на Радио „Фокус“ – Пирин. Няма данни за тежко пострадали при инцидента. Преминаването в района трябва да се извършва с повишено внимание.


Шумен. Дъжд вали в Шумен, пътните настилки, предаде репортер на

Шумен. Дъжд вали в Шумен, пътните настилки, предаде репортер на ...

......... Шумен. Дъжд вали в Шумен, пътните настилки, предаде репортер на Радио „Фокус“-Шумен. Валежът е с променлива интензивност. Придружен е от единични гръмотевици. Улиците и тротоарите се напълниха с вода. Ивелина ИВАНОВА


Благоевград. Интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата” в посока Гърция,

Благоевград. Интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата” в посока Гърция, ...

......... „Фокус” - Пирин. Колоната от автомобили започва на няколко километра преди граничния пункт като предвижването до него се осъществява за около час. На пункта работят три гишета за леки и едно за товарни автомобили. „Фокус” отправя апел към водачите на МПС да шофират разумно и да бъдат търпеливи. Денис НИКИФОРОВ


Благоевград. Километрична опашка от леки и товарни автомобили се е

Благоевград. Километрична опашка от леки и товарни автомобили се е ...

......... товарни автомобили се е образувала на ГКПП “Кулата”, предаде репортер на Радио “Фокус” - Пирин. Автомобилите се предвижват изключителни бавно на 1 километър от граничния пункт и в двете платна в посока Гърция. Струпването на автомобили се увеличава и през различни интервали от време се налага да спират. Денис НИКИФОРОВ


София. Временно движението по път I-5 през прохода Шипка при

София. Временно движението по път I-5 през прохода Шипка при ...

......... София. Временно движението по път I-5 през прохода Шипка при км 180, в посока Габрово се осъществява в една лента двупосочно поради свличане на скална маса. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се регулира с пътни знаци.


София. Столичната община осигурява допълнителен градски транспорт за Черешова задушница.

София. Столичната община осигурява допълнителен градски транспорт за Черешова задушница. ...

......... „Васил Кънчев” и бул. „Ген. Владимир Вазов", както и пред централния вход на ул. „Жак Дюкло". Напомняме на водачите на пътно превозни средства, че движението в зоната около Централни софийски гробища затруднено във връзка с ремонта на ул. „Каменоделска“. Столична дирекция на вътрешните работи организира реда и контрола на движение.


София. Спряно е движението в района на

София. Спряно е движението в района на "Орлов мост", съобщиха ...

......... София. Спряно е движението в района на "Орлов мост", съобщиха от пресцентъра на Столична община. От там уточнява, че движението на кръстовище е временно преустановено заради провеждащ се нерегламентиран протест.


София. Днес приключва ремонтът на пътните връзки на пътен възел

София. Днес приключва ремонтът на пътните връзки на пътен възел ...

......... пътен възел „Цалапица“ без временни организации заради ремонти. През следващата седмица предстои възстановяване на банкетите и полагане на нова хоризонтална маркировка. Дейностите ще се изпълняват без спиране и пренасочване на движението по обходни маршрути. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.


Смолян. На 12 юни и на 13 юни от 9.00

Смолян. На 12 юни и на 13 юни от 9.00 ...

......... 9.00 часа до 18.00 часа движението по участък от път III-867 Мадан - Златоград в района на кръстовището за Неделино ще се извършва в една лента поради монтаж на автоматични устройства за пътния трафик. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост.


Кърджали. Движението по третокласен път Бял извор – Неделино от

Кърджали. Движението по третокласен път Бял извор – Неделино от ...

......... ремонти на пътното тяло и асфалтови работи, в срок до 1 септември. Движението по второкласен път Карамфил – Крумовград от км 30 до км 36 се осъществява с повишено внимание, поради извършване на подокопен дренаж, преоткосиране, ремонт на водостоци и облицоване на окопи в срок до 30 юни. Дарина ДЕЕНИЧИНА


София. От 10 юни /понеделник/ започва ремонт на пътните връзки

София. От 10 юни /понеделник/ започва ремонт на пътните връзки ...

......... Пазарджик-Пловдив - кръгово кръстовище - с. Цалапица. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация. Ремонтните дейности се финансират от бюджета на АПИ по програмата за текущ ремонт. Предвидените средства за обновяване на пътните връзки на п. в. „Цалапица“ са около 400 хил. лв. с ДДС.


Варна. Силен дъжд вали във Варна, пътните настилки са мокри

Варна. Силен дъжд вали във Варна, пътните настилки са мокри ...

......... Вода се събира в по-ниските места на улиците, което затруднява преминаването на превозните средства. Шофьори сигнализират, че големи количества вода са се събрали по някои от големите кръстовища в града. Към момента има информация, че светофарната уредба на кръстовището при бул. „Владислав Варненчик“ до бизнес центъра не работи. Бояна АТАНАСОВАБлагоевград. След 17.00 часа на ГКПП

Благоевград. След 17.00 часа на ГКПП "Златарево" в сградата на ...

......... ГКПП "Златарево" в сградата на митницата е възникнал пожар в електрическо табло. Огънят бързо е обхванал цялата сграда. Това съобщиха от ГД "Гранична полиция". Поради тази причина е преустановено пропускането на автомобили в двете посоки. Препоръчваме на пътуващите към Република Северна Македония да използват граничните пунктове Гюешево и Станке Лисичково.


Пловдив. Шофьорите да карат с повишено внимание по път II-64

Пловдив. Шофьорите да карат с повишено внимание по път II-64 ...

......... Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". През следващата седмица се предвижда да започне и ремонт на ж. п. надлез на същия път в началото на Карлово. Двете съоръжения ще се ремонтират със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Общата им стойност е 390 хил. лв. с ДДС.


Лясковец. Временно се ограничава движението в двете посоки от км

Лясковец. Временно се ограничава движението в двете посоки от км ...

......... в двете посоки от км 14 до км 16 на път II-53 - околовръстен път на Лясковец за отводняване на пътя. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Обходният маршрут за леките автомобили е през Лясковец за Г. Оряховица, а за тежкотоварните през Козаревец - Г. Оряховица и обратно.


София. Временно е спряно движението на трамваите в района на

София. Временно е спряно движението на трамваите в района на ...

......... София. Временно е спряно движението на трамваите в района на Съдебната палата заради протест на родители срещу Националната стратегия за детето, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Протестното шествие се отправя към Министерски съвет. Засилено е полицейското присъствие в района. Теодора ПАТРОНОВА


Велико Търново. Нови дупки затрудняват движението по част от улиците

Велико Търново. Нови дупки затрудняват движението по част от улиците ...

......... и в други квартали в града. Частични ремонти се извършват по много улици във Велико Търново. Те са финансирани от местния бюджет и се извършват от служители на Общината. Запълват се пропаднали участъци, полага се нова маркировка. Престои цялостно преасфалтиране и на два от основните булеварди в града. Луиза ТРАНЧЕВА