Във връзка с постъпило уведомление от Община Пловдив за организирани

Във връзка с постъпило уведомление от Община Пловдив за организирани ...

......... в Пловдив може да има проблеми с трафика. За времето от 8.00 ч. до 13.30 ч., са възможни затруднения в движението по маршрута бул. "България" - бул. Васил Априлов - бул. Шести септември - бул. Източен - бул. Христо Ботев - ул. Авксентий Велешки - бул. Иван Вазов, гласи съобщението.


Ограничено ще е движението на автомобили по Панаирния мост над

Ограничено ще е движението на автомобили по Панаирния мост над ...

......... 09:00 ч. до 14:00 ч. утре – 17 ноември (събота). Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Причината са строително-монтажни работи за премахване на дефектирала коледна украса. Моторните превозни средства ще се движат в едната пътна лента. От общинското предупреждават шофьорите да карат автомобилите си с повишено внимание.За старта на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“

За старта на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ ...

......... спирките, с който гражданите да ползват всички рейсове за 1 час. „Все по-популярни стават електронните карти. Вече много граждани използват картите, които са за цялата градска мрежа. Има още 4 автобусни линии, в които продължава дооборудването, смятам че ще спазим всички срокове. Другите 25 линии вече са готови“, съобщи Велев.


Тежък инцидент се е случил на булевард

Тежък инцидент се е случил на булевард "Васил Априлов" преди ...

......... Тежък инцидент се е случил на булевард "Васил Априлов" преди минути. Според очевидци автобус от градския транспорт №113 е блъснал жена. Тя лежи на земята и все още не е ясно какво е състоянието й. Движението в посока Гиросите е спряно. Очаквайте подробности!


Западното платно на бул.

Западното платно на бул. "Цар Борис III Обединител“ в отсечката ...

......... обратна посока маршрутът остава непроменен. Линия №99 (ТК "Марица" – ЖР "Тракия"): бул. "Шести септември" - спирка №117, надясно по бул. "Руски" - спирки №167,168 , наляво по бул. "Христо Ботев" - спирки №206, 43, 338, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът остава непроменен.Здравейте, „Марица”! От двадесетина дни светофарът на Околовръстното шосе на

Здравейте, „Марица”! От двадесетина дни светофарът на Околовръстното шосе на ...

......... по-скъп и не знам защо никой не се е сетил за него - да беше направено кръгово движение като на пътя за Куклен. Мариана Златанова, пловдивчанка, която всяка вечер минава по Околовръстното шосе Заб.: Светофарната уредба на отбивката за село Марково бе поставена в края на месец юни 2016 година.


Две дини под една мишница продължава да носи директорът на

Две дини под една мишница продължава да носи директорът на ...

......... и нощ. Може би поради това, че не доспива и е уморен, тапите в града се множат. От Община Пловдив бяха приканили всеки, който е с акъла си, да кандидатства за директорския пост с надеждата, че ще регулира светофарите и поне малко да намали хаоса. Но засега нов директор няма.


Движението в района на Централна гара е пълна лудница. Специалистите

Движението в района на Централна гара е пълна лудница. Специалистите ...

......... ленти, за да се престроят за левия завой. Кошмарно е движението и в самото кръгово при вливането в него на бул. "Васил Априлов". Пред магазините и заведенията там редовно спират клиенти или доставчици, което тотално блокира трафика. Полицията трябва да отвори там постоянен пост, за да се справи с нарушителите.


С повишено внимание трябва да шофират водачите на моторни превозни

С повишено внимание трябва да шофират водачите на моторни превозни ...

......... от ОП „Организация и контрол на транспорта“. От 08:00 ч. до 13:00 ч. в неделя светофарната уредба ще бъде изключена заради подмяна на захранващите кабели. Очаква се служители на „Пътна полиция“ да се включат в регулиране на движението. От общинското предприятие напомнят на шофьорите да спазват правилата и пътните знаци.


Градският транспорт под тепетата да стане безплатен през 2019 г.,

Градският транспорт под тепетата да стане безплатен през 2019 г., ...

......... Пловдив масовият транспорт да стане отново общински. Идеята на "Бизнесът за Пловдив" ще се разглежда в постоянните комисии в местния парламент, а успоредно с това - и в администрацията. Сесията е насрочена за понеделник, но не е сигурно, че в дневния ред ще бъде включена и точка за безплатен транспорт.Антон Антонов е назначен за директор на Националното тол управление

Антон Антонов е назначен за директор на Националното тол управление ...

......... отдел „ТОЛ“ в дирекция „Пътни такси и разрешителни“. В периода 2005-2009 г. е представител на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в Постоянното представителство на България в Брюксел. Завършил е „Счетоводство и финанси“ в Университета Оксфорд Брукс, Англия и има магистратура по бизнес администрация от Университета Уорик в Ковънтри, Англия.


По-скъпа „Гражданска отговорност” при покупка на кола от собственик с

По-скъпа „Гражданска отговорност” при покупка на кола от собственик с ...

......... Това обаче ще става поетапно. До намалението от 25% на цената на „Гражданска отговорност” те ще могат да стигнат, ако 7 години са карали без нарушения. Тоест всяка година, в която водачът кара като спазва закона, той ще преминава в по-нисък клас, а с това ще расте и отстъпката му.


Поради авариен ремонт на магистрален водопровод участъкът на ул. „Даме

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод участъкът на ул. „Даме ...

......... ляв завой по ул. „Даме Груев”, десен завой по бул. „Македония” – спирка №42 – срещу магазин „Била 2”, десен завой бул. „Христо Ботев” – спирка №43 – Сточна гара, ляв завой по бул.„Цар Борис III Обединител” – спирка №44 – „Байкал”, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.


ИЗВЪНРЕДНО! Кола се разцепи в катастрофа до SPS СНИМКИ БМВ-то

ИЗВЪНРЕДНО! Кола се разцепи в катастрофа до SPS СНИМКИ БМВ-то ...

......... мястото на катастрофата коли. То обаче е отцепено от полицията и някои ще трябва да почакат доста, за да си вземат возилата. Други пък все още не са разбрали, че автомобилите им са пострадали. Все още няма информация от Спешното какво е състоянието на откарания с линейка спътник на водача.


Временно е ограничено движението на места по магистрала

Временно е ограничено движението на места по магистрала "Тракия" в ...

......... Временно е ограничено движението на места по магистрала "Тракия" в посока София заради ремонти, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. Движението се осъществява в активната лента от 184 до 186 километър и от 188 до 190 километър. Движението се пренасочва в изпреварващата лента.Младеж е загинал след катастрофа вчера в Пловдив. Сигналът е

Младеж е загинал след катастрофа вчера в Пловдив. Сигналът е ...

......... ч., информират от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи - Пловдив. На бул. "Васил Априлов", срещу ВМИ, мотоциклет Кавазаки се блъснал в мантинела. В болница бил откаран 20-годишният водач, но часове по- късно било съобщено, че е издъхнал. Младежът управлявал без необходимата категория, а моторът бил без регистрационни табели.


Над 100 жълти коли се събраха на паркинга пред стадион

Над 100 жълти коли се събраха на паркинга пред стадион ...

......... скочили с близо 20 стотинки само миналия уикенд и тенденцията продължава. Според тях скокът в цените е заради картела и монопола на Лукойл и няколкото големи вериги от бензиностанции. Те протестират и срещу отказа на местния парламент да намали годишния им данък, който остава 750 лева и за следващата година.


Успешно се възстановява майката, блъсната с детето на пешеходна пътека

Успешно се възстановява майката, блъсната с детето на пешеходна пътека ...

......... кръстовището между ул. "Съединение" и ул. "Недялка Шилева" в "Тракия" я блъсна на пешеходна пътека. Тя успя да избута бебешката количка с детето си и така го запази невредимо. В резултат на възникналия инцидент обаче жената получи множество фрактури и травми по тялото и бе приета в УМБАЛ "Свети Георги".


Отпушването на „Южен“ - мисия невъзможна На „Кукуш“ нищо не

Отпушването на „Южен“ - мисия невъзможна На „Кукуш“ нищо не ...

......... е, че насрещният трафик, който идва от Коматево, спира на светофара, след като вече свети зелено за левия завой. Така наглеците, които завиват от средната лента и се стремят да карат вдясно, лесно могат да се окажат на пътя на техен колега, който шпори на жълто и бърза към центъра.


ОПУ-Пловдив: Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:

ОПУ-Пловдив: Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: ...

......... Пловдив до гр. Асеновград се извършва двупосочно в едното платно поради ремонтни дейности в участъка. Срок до 02.11.2018 г. Път III-861: Движението по път III-861 Югово – Лъки се осъществява в една лента поради пропадане на част от пътното платно. Движението се регулира с пътни знаци. Срок до 31.10.2018 г.


Участък от Брезовско шосе на изхода от Пловдив за Войводиново

Участък от Брезовско шосе на изхода от Пловдив за Войводиново ...

......... шосе с моста на Адата, е спряно от една година, защото все още окончателно не е приключило отчуждаването на частни имоти, включени в новата улична регулация. В Община Пловдив не са успели да се разберат със собствениците на "Първата шоколадова борса" и затова в момента проектът на булеварда се преработва.


Поредна тапа се заформи на бул.

Поредна тапа се заформи на бул. "Борис III Обединител" в ...

......... Поредна тапа се заформи на бул. "Борис III Обединител" в ранния следобед. Препоръчва се водачите да заобикалят участъка около тунела, за да не се окажат заклещени в задръстването. Тапата е в посока "Тримонциум", а както се вижда на снимките, придвижването в момента е мисия невъзможна.


Три автомобила са се нанизали на кръговото кръстовище на Крумово,

Три автомобила са се нанизали на кръговото кръстовище на Крумово, ...

......... Три автомобила са се нанизали на кръговото кръстовище на Крумово, съобщиха от полицията. Сигналът е около 8.10 ч. Пътник от едната кола е откаран за преглед в болница. Все още не е ясно каква е причината за инцидента. Движението е леко затруднено.


Транспортният комфорт и облекчаване на трафика в Пловдив са проблеми,

Транспортният комфорт и облекчаване на трафика в Пловдив са проблеми, ...

......... при разговори с ръководстватана автобусните превозвачи, както и да участват в Междуведомствената комисия по транспорт, която заседава всеки месец към общината. Удобен градски траспорт и увеличаване на пропускателната способност на пътната ифраструктура– две каузи, около които се обединяват фирмите, членове на сдружението и коитоще подобрят качеството на живот в Пловдив!


Майката на кмета на Пловдив Иван Тотев – Роза, получи

Майката на кмета на Пловдив Иван Тотев – Роза, получи ...

......... Роза Тотева, е бил 4-дневен и се е провел от 1 до 4 октомври тази година. Срещу тази сума „Плутон 1“ ЕООД е осигурил хотелско настаняване и изхранване на участниците, кафе паузи и минерална вода, оборудвани помещения за провеждане на заседанието и офис на Международния секретариат, транспортни и екскурзоводски услуги.


Честването на 57-ата годишнина от създаването на хеликоптерната авиация у

Честването на 57-ата годишнина от създаването на хеликоптерната авиация у ...

......... за подкрепата и съдействието при изпращането на загиналите летци във вечния им път. Шефът на ВВС ген. Цанко Стойков също подчерта, че е наясно с какви ежедневни предизвикателства се сблъсква летателния състав от 24-та авиобаза. Всички положиха венци в памет на загиналите български военни пилоти. /Марица.бг Снимки от Наташа Манева


Временна организация на движението ще бъде създадена по време на

Временна организация на движението ще бъде създадена по време на ...

......... кръговото кръстовище за с. Долни Воден, чрез който ще бъде захранено осветлението на част от трасето. Областният управител отново призова гражданите, пътуващи по път II 86, да проявят разбиране, да шофират с повишено внимание, да спазват пътните знаци и временната маркировка, за да бъдат избегнати катастрофи, особено през зимните месеци.


На Понеделник пазара вече има и паркомафия. За това алармира

На Понеделник пазара вече има и паркомафия. За това алармира ...

......... отгоре се държал арогантно и псувал наред шофьорите, отказали да му дадат два лева такса паркинг, пише читателката ни. Вероятно наистина се касае за паркомафия, тъй като регламентираното платено паркиране в Пловдив е от 8,30 до 17,30 ч., а анонимният търгаш е искал пари от шофьорите час и половина по-рано.


Поради извършване на профилактика на системата за управление на градския

Поради извършване на профилактика на системата за управление на градския ...

......... Поради извършване на профилактика на системата за управление на градския транспорт от 18:00 ч. до 24:00 ч. днес оборудването в автобусите и на спирките няма да работи. Това предупредиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“, като се извиняват на гражданите за причиненото неудобство.


Три германски автомобила катастрофираха зрелищно в началото на бул. „Руски“

Три германски автомобила катастрофираха зрелищно в началото на бул. „Руски“ ...

......... газ опитал да завие наляво по ул. „Янко Сакъзов“. При изненадващата маневра обаче ударил завиващия мерцедес. В караманелата пострадало и аудито. На място веднага пристигнали екипи на Спешна помощ и полицията. По първоначални данни няма сериозно пострадали, но най-малко двама са откарани в болница за прегледи и оказване на помощ.


ИЗВЪНРЕДНО! Катастрофа с ТИР затвори магистрала "Тракия" АМ "Тракия" затворена,

ИЗВЪНРЕДНО! Катастрофа с ТИР затвори магистрала "Тракия" АМ "Тракия" затворена, ...

......... магистрала "Тракия" АМ "Тракия" затворена, отклоняват колите СНИМКА Нормализирано е движението на магистралата след мелето с обърнатия тир. Това съобщиха току-що от пловдивската полиция. Освобождаването на пътя стана възможно след приключилото почистване на пътното платно и изтеглянето на преобърналия се в ранните часове на деня турски товарен камиион край Цалапица.


ИЗВЪНРЕДНО! Катастрофа с ТИР затвори магистрала "Тракия" Както марица.бг съобщи,

ИЗВЪНРЕДНО! Катастрофа с ТИР затвори магистрала "Тракия" Както марица.бг съобщи, ...

......... ИЗВЪНРЕДНО! Катастрофа с ТИР затвори магистрала "Тракия" Както марица.бг съобщи, катастрофа с тир затвори магистрала "Тракия" през нощта. Камионът, преобърнал се при 108-ия километър в посока София, затвори аутобана за движение. Трафикът към столицата все още се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „Цалапица“ до пътен възел „Гелеменово“, съобщава.


ИЗВЪНРЕДНО! Катастрофа с ТИР затвори магистрала "Тракия" Както марица.бг съобщи,

ИЗВЪНРЕДНО! Катастрофа с ТИР затвори магистрала "Тракия" Както марица.бг съобщи, ...

......... ИЗВЪНРЕДНО! Катастрофа с ТИР затвори магистрала "Тракия" Както марица.бг съобщи, катастрофа с тир затвори магистрала "Тракия" през нощта. Камионът, преобърнал се при 108-ия километър в посока София, затвори аутобана за движение. Трафикът към столицата все още се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „Цалапица“ до пътен възел „Гелеменово“, съобщава.


Катастрофа с тир затвори магистрала

Катастрофа с тир затвори магистрала "Тракия" в нощта срещу вторник. ...

......... Катастрофа с тир затвори магистрала "Тракия" в нощта срещу вторник. Камионът, преобърнал се при 108-ия километър в посока София, за няколко часа затвори аутобана за движение. Трафикът към столицата се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „Цалапица“ до пътен възел „Гелеменово“, съобщава Нова телевизия.


Поради строително-монтажни работи, включително преасфалтиране на кръговото кръстовище на бул.

Поради строително-монтажни работи, включително преасфалтиране на кръговото кръстовище на бул. ...

......... – Митница ще се движат по следния маршрут: бул. „Марица-юг“ – спирка №412 – бул. „Марица-юг“, направо по бул. „Марица-юг“, наляво по бул. „Източен“, надясно по бул. „Шести септември“ – спирка №138 – магазин „Била1“, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.


Пловдивските катаджии знаят как да поздравяват шофьорите за добре дошли.

Пловдивските катаджии знаят как да поздравяват шофьорите за добре дошли. ...

......... в социалните мрежи и втрещи водачите. Особено неизрядните. На кадъра се вижда върволица от спрени за проверка автомобили, като до всеки от тях има по един униформен. Подредените в индианска нишка коли са поне десетина. Според автора на снимката тя е направена вчера на входа на града на Карловско шосе.


На много места в града кипят ремонти, които продължават да

На много места в града кипят ремонти, които продължават да ...

......... На много места в града кипят ремонти, които продължават да затрудняват трафика в града. Карайте внимателно и вижте в Марица.бг кои участъци от все булеварди са в ремонт. За капак, по обяд престанаха да работят умните светофари на бул. "Руски" на пресечката с "Данаил Николаев". /Марица.бг


"Марица" направи класация на десетте най-инфаркти места, на които се ...

......... в Пловдив:1. Кръговото на Водната палата2. Кръстовището на ресторант "Стадиона"3. Брезовско шосе към Търговиите4. Прелезите на бул. "Копривщица"5. Бул. "Шести септември" до Адата 6. Светофарите по бул. "Н. Вапцаров" 7. Кръстовището на Сточна гара8. Кръстовището на Чифте баня9. Тунела-север - заради ремонта10. Кръстовището на бул. "Ал. Стамболийски" с "Бр. Бъкстон"


Поредна тежка катастрофа с ранени стана край Пловдив, научи Марица.бг.

Поредна тежка катастрофа с ранени стана край Пловдив, научи Марица.бг. ...

......... пътя за Ягодово на околовръстното, внезапно е излязло от пътя и се е забило в мантинелата. Свидетел на инцидента станал патрул на ДАИКС. Охрнителите са сигнализирали 112, извадили и оказала първа помощ на хората в колата. Най-тежко е пострадал пътникът до шофьора.Засега не е ясно какво е състоянието на ранените.


Ад по кръстовищата в Кючука Шофирането в централната част на

Ад по кръстовищата в Кючука Шофирането в централната част на ...

......... малка, е, че колите пъплят едва-едва и по тази причина е намалял броят на тежките катастрофи на тези участъци. Големият минус на задръстванията обаче е там, че бръмчащите на място автомобили замърсяват допълнително и без това опасния за дишане въздух в града. И естествено, късат до нетърпимост нервите на шофьорите.


38-годишен моторист е пострадал при пътно произшествие около 16.10 ч.

38-годишен моторист е пострадал при пътно произшествие около 16.10 ч. ...

......... 38-годишен моторист е пострадал при пътно произшествие около 16.10 ч. на Кукленско шосе, край Митницата. По първоначални данни мотоциклетът му бил блъснат от автомобил "Мерцедес". На мъжа се оказва медицинска помощ в болница.


Лек автомобил БМВ със старозагорска регистрация блъсна велосипедист на пешеходна

Лек автомобил БМВ със старозагорска регистрация блъсна велосипедист на пешеходна ...

......... десен завой. Не е видял пресичащия и се стигнало до сблъсъка. Пострадалият е откаран за прегледи в болница с лека травма на главата. Велосипедът е на парчета. На мястото в момента има екип на полицията, който извършва оглед. Движението в района е затрудено. Съветваме преминаващите да карат с повишено внимание.


Тир с иранска регистрация създаде голяма суматоха на Кукленско шосе,

Тир с иранска регистрация създаде голяма суматоха на Кукленско шосе, ...

......... на "Марица". Машината е спряла аварийно на светофара в самото началото на надлез "Родопи". Въпреки надлежното обозначение, сложено от шофьора, тир-ът се намира в ключовата за останалите водачи средна лента. Задръстването в участъка е огромно. Изнервени шофьори, престрояване в последния момент и тромав трафик съпътстват хаоса, заформен от закъсалия тир.


Нови супермодерни камери започват да следят от движение и на

Нови супермодерни камери започват да следят от движение и на ...

......... „Люлин”. Скоро ще заработи на шосето Пловдив-Карлово, а след това на две отсечки от по над 8 км. край Микре и на пътя Русе-Бяла”, разясни началникът на Пътна полиция. По думите му това е най-ефективният контрол, защото стационарните и мобилни радари засичат колите на разстояние между 500 и 800 метра.


Огромно задръстване се образува на булевард

Огромно задръстване се образува на булевард "Цар Борис III Обединител" ...

......... само не започнат да спират на аварийни в дясната лента, защото това се случва често и ще стане ужас", коментира шофьор от градския транспорт, който търпеливо чакаше да премине през задръстването. Медията ни призовава шофьорите да използват алтернативни маршрути при нужда и да не нарушават правилата за движение по пътищата.


Не довършиха 35 г. сградата на ЖП управление Пловдив Партията

Не довършиха 35 г. сградата на ЖП управление Пловдив Партията ...

......... сигнализация, телекомуникация и SCADA на цялата жп линия е консорциумът "Талес - Алкател - Лусент". Дейностите са част от проекта "Електрификация и реконструкция на железопътната линия Пловдив - Свиленград - турска/гръцка граница", финансиран по програма ИСПА и ОП "Транспорт". Общата стойност на договора е 38 615 986,66 евро.Снимки Наташа Манева


Огромна тапа се е образувала в района на Тунела, съобщиха

Огромна тапа се е образувала в района на Тунела, съобщиха ...

......... Огромна тапа се е образувала в района на Тунела, съобщиха читатели на marica.bg. Част от дясната лента на съоръжението е затворена за ремонт. Това причинява голямо забавяне в трафика. Ако имате възможност, използвайте друг маршрут. Снимки Никола Николов


Поради преасфалтиране на кръстовището на бул. „Асеновградско шосе“ с бул.

Поради преасфалтиране на кръстовището на бул. „Асеновградско шосе“ с бул. ...

......... по ул. „Проф. Цветан Лазаров“ – спирка №106, срещу блок №201, спирка №421 – „Оптикоелектрон“, десен завой по бул. „Цар Симеон“, десен завой по бул. „Асеновградско шосе“ – спирка №356 - „Мега“, направо по бул. „Асеновградско шосе“ – спирка№ 84 - „Хоуммакс“, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.


Западното платно на бул. „Цар Борис III Обединител” в участъка

Западното платно на бул. „Цар Борис III Обединител” в участъка ...

......... двете линии остава непроменен. Промяната стана възможна, тъй като от днес градските автобуси тръгват по бул. „Шести септември“. Там вече са приключени строително-монтажните работи в южното платно. В посочения участък се възстановява маршрутът на автобусни линии №6, 10, 21, 22, 25, 26, 66 и 116, утвърден с общинската транспортна схема.


Временна организация на движението е създадена на автомагистрала

Временна организация на движението е създадена на автомагистрала "Тракия", в ...

......... движението е създадена на автомагистрала "Тракия", в района на 112 км, посока Бургас, съобщиха от МВР. Поради ремонт на участък от около 600 метра на моста над Цалапица автомобилите се пропускат само в лява активна лента с ограничение на скоростта 50 км. Очаква се ремонтът да приключи до 3 дни.


Около 7.30 ч. тази сутрин е получен сигнал, че 58-годишен

Около 7.30 ч. тази сутрин е получен сигнал, че 58-годишен ...

......... Около 7.30 ч. тази сутрин е получен сигнал, че 58-годишен мъж скочил от 10. етаж на болница на Пещерско шосе. На място веднага са били изпратени медицински екипи и полиция, които констатирали смъртта на мъжа. Няма данни за насилие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Очаквайте подробности!


Движението по бул.

Движението по бул. "Шести септември" в участъка от ул. „Никола ...

......... От администрацията поясниха, че работата продължава по южното платно, а северното вече е преасфалтирано. От утре машините влизат в следващия участък - от колелото с бул. "Източен" до светофара на моста на Адата. Движението там обаче няма да се спира, а ще се създаде временна организация на преминаване на автомобилите.


Шофьор е в тежко състояние след катастрофа на автомагистрала „Тракия“.

Шофьор е в тежко състояние след катастрофа на автомагистрала „Тракия“. ...

......... се блъснал отзад в товарен автомобил „Скания“ с полуремарке. С опасност за живота в болница е настанен 41-годишен мъж, управлявал колата. Назначена му е кръвна проба за алкохол. С дрегер бил тестван 57-годишният водач на камиона, резултатът е отрицателен. Причините и обстоятелствата около пътния инцидент се разследват в досъдебно производство.


Движението по ремонтирания участък на бул.

Движението по ремонтирания участък на бул. "Шести Септември" от ул. ...

......... 16 октомври, съобщиха от общината. В момента се работи южното платно на булеварда, а северното вече е преасфалтирано. От сряда започват ремонтни дейности в участъка от колелото с бул. "Източен" до моста на Адата. Движението тям няма да се спира, а ще се създаде временна организация на минаването на автомобилите.


По стара традиция трафикът в града е парализиран от мощно

По стара традиция трафикът в града е парализиран от мощно ...

......... от мощно понеделнишко задръстване. Читателка на "Марица" илюстрира нагледно ситуацията със снимки от Кърщияка тази сутрин. Участъкът между колелото на Панаира и колелото на водната палата е блокиран, а изнервени шофьори и закъснели автобуси на градския транспорт само допълват пейзажа. Задръстването продължава до тунела, затова избягвайте маршрута, ако имате възможност.


36-годишен мъж е загинал след пътен инцидент днес в Асеновград,

36-годишен мъж е загинал след пътен инцидент днес в Асеновград, ...

......... за катастрофата е получен в 7.45 часа. По първоначални данни, на ул. "Цар Иван Асен ІІ" лек автомобил "Мерцедес" блъснал 36-годишен велосипедсит. На път за болница пострадалият е издъхнал. Колата управлявал 59-годишен шофьор. Местопроизшествието е запазено и посетено от служителите на реда. Извършен е оглед, причините около инцидента се изясняват.


Малък мерцедес А-класа изкърти предпазните пана на новото кръгово между

Малък мерцедес А-класа изкърти предпазните пана на новото кръгово между ...

......... Остромила и Беломорски на ул. „Димитър Талев“. Инцидентът е станал рано тази сутрин, като все още се изясняват обстоятелствата, при които малката кола е яхнала мантинелата. Засега не е ясно и дали има пострадали при мелето. Пловдивчани са заснели кадри минути след катастрофата с пристигналата на място патрулка. Очаквайте подробности!


Тежка катастрофа блокира пътя Асеновград-Бачково Движението по пътя Асеновград-Бачково вече

Тежка катастрофа блокира пътя Асеновград-Бачково Движението по пътя Асеновград-Бачково вече ...

......... получен в 16.30. Сблъскали се форд със смолянска регистрация с 47-годишна шоьорка и мотор, управлява от 26-годишен пловдивчанин. Не е установено някой от участниците в мелето да е употребил алкохол. Пострадал е мотористът. Той е откаран в болница, но животът му е вън от опасност. Причините за инцидента се изясняват.


Огромна авария в Пловдив, улица изчезна под вода СНИМКИ Вода

Огромна авария в Пловдив, улица изчезна под вода СНИМКИ Вода ...

......... само преди няколко месеца беше положен асфалт. Както marica.bg снощи писа, срещу стадиона се е получил пробив на водопровод и от крана, монтиран в асфалтовата настилка, от четвъртък извира вода по булеварда. Вади се стичат по асфалта и от днес ВиК започна ремонт, съобщиха читатели на marica.bg. Снимки Наташа Манева


Реконструкцията на пътя между Пловдив и Асеновград ще бъде замразена,

Реконструкцията на пътя между Пловдив и Асеновград ще бъде замразена, ...

......... да бъде издадено до средата на ноември. Цялото трасе ще бъде осветено като градски булевард, въпреки че по проект осветление трябва да има само на 200 метра от кръговите. „Имате си бюджети, двете общини си финансирайте осветлението”, заяви Борисов пред кметовете на Пловдив и Асеновград Иван Тотев и Емил Караиванов.


Класираният на второ място участник в процедурата за концесията на

Класираният на второ място участник в процедурата за концесията на ...

......... доколко предложението за прекратяване на процедурата за концесия на летище Пловдив е в съответствие със закона, като вместо това да предложите на Министерски съвет да вземе решение, с което да определите Обединение "Консорицум Летище Пловдив" за концесионер на „Гражданско летище за обществено ползване Пловдив“. С уважение: Владимир Зайков, Васил Лясков


Адско задръстване затруднява трафика в района на Тунела и кръстовището

Адско задръстване затруднява трафика в района на Тунела и кръстовището ...

......... на Чифте баня, сигнализираха вбесени шофьори. Опашката от автомобили е в източното платно на бул. „Цар Борис Трети Обединител“, като се е проточила назад от светофара чак до Тримонциум. Уж всеки ден правят нещо, за да се нормализира движението в Пловдив, а то става все по-трудно, коментират читателите на Марица.бг.


Читатели: Сменете светофара на „Авксентий Велешки“ СНИМКИ Петък започна с

Читатели: Сменете светофара на „Авксентий Велешки“ СНИМКИ Петък започна с ...

......... на "Марица" улови задръстванията, но можете и сами да си представите клаксоните, цветущите обиди и нервите, които съпровождат движението. Едната колона от автомобили се намира на ул. "Ясна поляна", другата - на Карловско шосе. Препоръчва се да избягвате участъците, за да си спестите време и неприятни емоции. снимки: Стоян Илиев


Най-новата тапа в Пловдив вече е факт. След като в

Най-новата тапа в Пловдив вече е факт. След като в ...

......... за да се напаснат фазите на светофара така, че да не стават задръствания и движението да се нормализира“, казаха от общинското предприятие за Марица.бг. На днешната сесия на Общинския съвет кметът обясни, че хаосът в трафика се дължи на факта, че ОП „Организация и контрол на транспорта“ е без директор.


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ще

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ще ...

......... обекта на концесията и дължимия ДДС върху сумата. За възлагането на нова концесия ще бъдат изготвени нови концесионни анализи, като документацията за концесията ще бъде съобразена с новия Закон за концесиите и актовете по негово прилагане. Община Пловдив поиска преди време от Министерския съвет да й прехвърли летището за управление.


Тежка катастрофа с две леки коли затапи движението по АМ

Тежка катастрофа с две леки коли затапи движението по АМ ...

......... смачкани до неузнаваемост. Читателка на "Марица" ни изпрати видео, на което се вижда колко тежки са пораженията от удара. Все още не е ясно дали има загинали в мелето. Две линейки и полицейски патрул се намират на мястото на катастрофата. Движението се отбива, а тапата от автомобили около 3 километра.


Катастрофа е станала на коматевския възел и е причинила голямо

Катастрофа е станала на коматевския възел и е причинила голямо ...

......... Катастрофа е станала на коматевския възел и е причинила голямо задръстване. На място са пристигнали линейка,пожарна и полиция. Според очевидци колата е прелетяла във аквадукта. Очаквайте подробости.


Голяма тапа от автомобили блокира един от централните булеварди на

Голяма тапа от автомобили блокира един от централните булеварди на ...

......... блокира един от централните булеварди на града. Задръстването парализира „Цар Борис III – Обединител", видя репортер на "Марица" . Тапата обхваща участъка след тунела, в посока хотел "Тримонциум". Придвижването е почти невъзможно, затова заобикаляйте района, ако имате възможност. Ще си спестите не само време, но и нерви. Снимки: Никола Николов


Временно се ограничава движението в изпреварващата лента на автомагистрала

Временно се ограничава движението в изпреварващата лента на автомагистрала "Тракия" ...

......... движението в изпреварващата лента на автомагистрала "Тракия" от км 12 до км 14, в посока София поради ремонт на ограничителни системи в разделителната ивица. Трафикът се осъществява в активната лента, съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". От агенцията съветват шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.