След 7 часа утре сутринта четири тежкотоварни автомобила с извънгабаритен

След 7 часа утре сутринта четири тежкотоварни автомобила с извънгабаритен ...

......... страна на областната дирекция на МВР е създадена необходимата организация превозът да се съпровожда от екипи на сектор “Пътна полиция”. Напомняме на водачите на моторни превозни средства да бъдат с повишено внимание в посочените пътни участъци и да изпълняват указанията на полицейските служители, за да се избегнат евентуални пътнотранспортни произшествия.


Движението на моторни превозни по бул. „Цар Борис III Обединител”,

Движението на моторни превозни по бул. „Цар Борис III Обединител”, ...

......... като автобусите по линии № 1, 4, 7, 9, 11, 20, 26, 27, 37, 44, 93 и 99 продължават да се движат по временните маршрути. От общинското предприятие уточниха, че след демонтажа на голямата сцена по булеварда се възстановяват светофари, улични стълбове за осветление и други елементи от пътната инфраструктура.


Тежка катастрофа блокира движението на Асеновградско шосе. Инцидентът е станал

Тежка катастрофа блокира движението на Асеновградско шосе. Инцидентът е станал ...

......... Тежка катастрофа блокира движението на Асеновградско шосе. Инцидентът е станал преди минути на изхода на Пловдив в района на надлеза, съобщиха очевидци. Очаквайте подробности!


Катастрофа с три автомобила е станала на кръстовището между бул.

Катастрофа с три автомобила е станала на кръстовището между бул. ...

......... е станала на кръстовището между бул. "Христо Ботев" и бул. "Найчо Цанов", съобщиха от полицията . Сигналът за произшествието е получен около 14.20 часа. В болница за преглед е откарана жена, която шофирала една от колите. Движението е леко затруднено. Най-вероятно ще бъде взето административно отношение от сектор "Пътна полиция".


Лек автомобил „БМВ“ се разби в масивен чинар до Панаира.

Лек автомобил „БМВ“ се разби в масивен чинар до Панаира. ...

......... бил отзад, загубил контрол над автомобила си, ударил се в разделителната мантинела вляво, преминал в насрещното, завъртял се на 180 градуса и се разбил в намиращия се край пътя чинар.Към мястото веднага са били изпратени екипи на полицията и Бърза помощ. По първоначални данни няма сериозно пострадали. Движението е затруднено.


Най-късно до 20 януари Пловдив ще възстанови нормалния си трафик

Най-късно до 20 януари Пловдив ще възстанови нормалния си трафик ...

......... тече и възстановяване на самата пътна инфраструктура. Така към първоначалния срок ще бъдат добавени още един-два дни. Става въпрос за вазстановяване светофарните уредби и премахната ограда между двете платна. Най-късно в понеделник трафикът ще е напълно възстановен. Това обаче може да стане и още в събота, обещават от Общината. /ПловдивБус гори на 109-и километър на магистрала „Тракия“ край Пловдив,

Бус гори на 109-и километър на магистрала „Тракия“ край Пловдив, ...

......... Бус гори на 109-и километър на магистрала „Тракия“ край Пловдив, съобщиха очевидци. Инцидентът е станал на платното в посока Бургас. На мястото все още няма коли на пожарната. Засега не е ясно защо е пламнал автомобилът и има ли пострадали. Очаквайте подробности.


Южното платно на бул. „Шести септември” в отсечката между кръстовищата

Южното платно на бул. „Шести септември” в отсечката между кръстовищата ...

......... по ул. „Никола Войводов“, надясно по бул. „Марица-юг“ – временна спирка №1 – пред „Родопски пансион“, временна спирка №2 – пощенската станция, надясно по бул. „Източен“, наляво по бул. „Шести септември“ – спирка №157 – срещу „Нордикс”, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.В обратна посока маршрутът остава непроменен.


И в деня на откриването на Европейската столица на културата

И в деня на откриването на Европейската столица на културата ...

......... столица на културата не се размина без произшествия на пътя. На бул. "Шести септември" пред градата на областната управа са се ударили Ситроен и патрулка. Няма данни за пострадали. На не повече от 300 метра две водачки спретнаха друго ПТП, допълвайки моментния транспортен хаос в Пловдив. Щетите са само материални.


Движението по южното платно бул.

Движението по южното платно бул. "Шести септември" в отсечката между ...

......... Движението по южното платно бул. "Шести септември" в отсечката между бул. "Източен" и ул. "Никола Войводов" вече е възстановено. То беше спряно тази сутрин в 9 ч. заради дефектирал стълб за улично осветление. Предвиждаше се ремонтните дейности да продължат до 17 ч., но работата приключи по-рано.


Във връзка с тържествата по откриването на „Пловдив - Европейска

Във връзка с тържествата по откриването на „Пловдив - Европейска ...

......... контрол на транспорта“. С делнично разписание, съгласно утвърдената общинска транспортна схема, ще се движат автобусите по линии №1, 4, 6, 9, 10, 12 и 21. До 24:00 часа се удължава и крайният им час на изключване. Возилата обаче не минават през затворения център, а обикалят по булевардите "Руски" и "Източен".Поредната катастрофа на Васил Априлов в блозост до IIро РПУ.

Поредната катастрофа на Васил Априлов в блозост до IIро РПУ. ...

......... отговорност, нищо че преди това си си платил всички данъци и такси, но не да живееш в един град,в който паважа се сменя с асфалт, а улиците от по-широки стават по-тесни, светофарите стават повече и малоумни, а важните артерии се затварят една след друга бе на някой да му пука....


Общината ще възстанови тролейбусната мрежа до Тунела, която беше свалена

Общината ще възстанови тролейбусната мрежа до Тунела, която беше свалена ...

......... с всички помощни съоръжения, не може да се използва повторно. "Ако разпоредите извършването на каквито и да било действия в ущърб на собствеността на представляваното от мен дружество, ще ги считаме за самоуправство и ще сезираме за това съответните компетентни органи за унищожената тролейбусна мрежа", подчертава в уведомлението Ангел Батаклиев.


Във връзка с откриването на „Пловдив – Европейска столица на

Във връзка с откриването на „Пловдив – Европейска столица на ...

......... на територията на Пловдив се пускат извънредни рейсове. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. С делнично разписание, съгласно утвърдената общинска транспортна схема, ще се движат автобусите по линии №1, 4, 6, 9, 10, 12 и 21. До 24:00 часа се удължава и крайният им час на изключване.


Тежка катастрофа стана тази сутрин на магистрала

Тежка катастрофа стана тази сутрин на магистрала "Тракия", съобщиха от ...

......... катастрофа стана тази сутрин на магистрала "Тракия", съобщиха от полицията Около 4.30 часа на 143 км на АМ "Тракия", посока Бургас, лек автомобил "Фолксваген" се движил с несъобразена скорост, завъртял се, ударил мантинела и се обърнал по таван. В болница е 39-годишна пътничка. Отрицателна е алкохолната проба на 28-годишният водач.


Невиждани мерки за сигурност на 12-и, забраниха дроновете Строги забрани

Невиждани мерки за сигурност на 12-и, забраниха дроновете Строги забрани ...

......... да се спира, но извън нея - не. През целия ден пет паяка ще вдигат автомобилите, нарушили забраната. За гостите на Културна столица се отреждат три буферни паркинга, където ще може да се паркира безплатно. Единият е до панаира, вторият - пред зала "Колодрума", а третият - край стадион "Пловдив".Във връзка с организиране на откриващото се събитие Пловдив –

Във връзка с организиране на откриващото се събитие Пловдив – ...

......... “Хр. Ботев”, наляво по Бетонен мост, бул. “Македония”, наляво по ул. “Скопие”, надясно по бул. “Цар Борис ІІІ Обединител” – /продължение/, надясно по бул. “Никола Вапцаров, наляво по ул. “Димитър Талев”, надясно по бул. “Ал. Стамболийски”, направо по ул. “Модър” /Транспортна болница/ и обратно по маршрута.Промяната важи до 17.01.2019 г.


Два камиона спряха един срещу друг и запушиха натоварения трафик

Два камиона спряха един срещу друг и запушиха натоварения трафик ...

......... и градски автобуси.За капак на всичко от близката пресечка излязла фадрома на комуналната фирма с натоварени в коша отпадъци, застанала напречно на пътя и започнала да пълни каросерията на чакащия я камион.Това е пример как сами си правим задръстванията, когато шофираме без грам мозък в главата, възмущава се нашият читател.


Жестоки ограничения за паркиране се въвеждат в Пловдив в карето

Жестоки ограничения за паркиране се въвеждат в Пловдив в карето ...

......... номера 1, 4, 6, 9, 10, 12 и 21. Те обхващат всички основни части на града, а освен това са съобразени и с буферните паркинги, увери Велев. Градският транспорт продължава да заобикаля Тунела по обходни маршрути. За центъра се слиза на Сточна гара или пл. "Съединение", откъдето се върви пеша.


Жестоки ограничения за паркиране се въвеждат в карето между бул.

Жестоки ограничения за паркиране се въвеждат в карето между бул. ...

......... буферни зони - до панаира и то - безплатно, на паркинга на Колодрума и около стадион "Пловдив". Оттам гостите ще се предвижват с градския транспорт до центъра. По-често ще минават рейсовете с номера 1, 4, 6, 9, 10, 12 и 21,които продължават да вървят по обходни маршрути до 17 януари.


Повече от 30 минути чакам рейс в час пик на

Повече от 30 минути чакам рейс в час пик на ...

......... е защо е този транспортер хаос в Пловдив? И защо става все по-зле? Защо например вкарват линия 10 в адско задръстване и обикаляне по „Руски“ заради три спирки на „Източен“, пита читателят. Според него е много по-лесно е автобусите по тази линия да минават по „Христо Ботев“ към Централна гара.


Затварят бул. "Цар Борис III", ето откъде ще минаваме Транспортен

Затварят бул. "Цар Борис III", ето откъде ще минаваме Транспортен ...

......... се огромно каре, заключено между булевардите „Руски”, „Източен”, „Шести септември” и „Христо Ботев”, в което гражданите ще могат да се придвижват единствено пеша. Влизането във вътрешните улици с автомобили ще става само от определени за това места. Транспортната схема за следващите 20 дни - на стр. 8 във вестник "Марица"


Празнично разписание на градските автобуси до края на годината, пускат

Празнично разписание на градските автобуси до края на годината, пускат ...

......... културата 2019“, като целта е да се облекчи трафикът.За да се осигури нормалното транспортно обслужване на гражданите, на посочените дати ще бъдат извършени извънредни курсове с час на тръгване на първия курс сутрин по делнично разписание двете посоки по автобусни линии №6, 12, 16, 20, 21, 37 и 222.Източник: dcnews


Временна организация на движение във връзка с откриващото събитие на

Временна организация на движение във връзка с откриващото събитие на ...

......... спирка №14 – срещу Сточна гара, спирка №187 – Автогара Юг, надясно по бул. „Руски“ – спирка №309 – Военно окръжие, спирка №155 – срещу Търговската гимназия, спирка №156 – „Пианото“, наляво по бул. „Шести септември“ – спирка №142 – сладкарница „Неделя”, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.


Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe

Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe ...

......... и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Западното платно на бул.

Западното платно на бул. "Васил Априлов" е под вода, предаде ...

......... Западното платно на бул. "Васил Априлов" е под вода, предаде репортер на "Марица". Не се знае каква е причината за аварията. Водата се лее по булеварда малко след моста до кръстовището с бул. "6-ти септември". Залети са и няколко малки пресечки. Движението е затруднено. Очаквайте подробности! Снимки Наташа Манева


Огромни тапи се образуваха по кръстовищата в Пловдив в последния

Огромни тапи се образуваха по кръстовищата в Пловдив в последния ...

......... Огромни тапи се образуваха по кръстовищата в Пловдив в последния работен ден преди почивката за Коледа. Пловдивчани се изнасят от офисите по-рано, за да стартират четиридневната фиеста още от петък следобед. Булевардите са задръстени от коли, а придвижването става изключително бавно. Снимки Наташа Манева


Влак е дерайлирал след падане на скална маса върху него

Влак е дерайлирал след падане на скална маса върху него ...

......... организация за трансбордиране на пътниците между Белица и Якоруда. Аварийни екипи и възстановителна техника са на мястото за отстраняване на щетите.Миналият месец влак дерайлира в кресненското дефиле отново след падане на скална маса. При инцидента имаше 8 пострадали, а машината бе сериозно повреда. По чудо се размина без човешки жертви.


Голямо задръстване се е образувало на Моста на Адата в

Голямо задръстване се е образувало на Моста на Адата в ...

......... движение е останало само едното платно. До сблъсъка се и стигнало, заради неспазена дистанция и шофиране с превишена скорост, довели до удари отзад. Мястото на катастрофата е осеяно със счупени стъкла и парчета от някои от колите. Все още не е ясно дали има тежко пострадали при инцидента. Очаквайте подробности!


Зрелищна каскада! Кола се обърна по таван край Панаира ВИДЕО

Зрелищна каскада! Кола се обърна по таван край Панаира ВИДЕО ...

......... се спряга тезата за „отнето предимство“. По данни на таксиметровия шофьор, той се е движил в средната лента, а жената – в дясната. Според него, униформената е карала с много висока скорост. Той понечил да се престрои вдясно, но последвал удар, а втората кола изхвърчала и се обърнала по капак.


Тежка катастрофа стана близо до кръстовището на Панаира. Сигналът за

Тежка катастрофа стана близо до кръстовището на Панаира. Сигналът за ...

......... до кръстовището на Панаира. Сигналът за произшествието е получен към 13 ч.. Ударили са се два леки автомобила Тойота и Хюндай на бул. "България", след кръговото с бул. "Цар Борис Обединител". Едната от колите е обърната по таван. По първоначални данни при инцидента е пострадала една жена. Движението е затруднено.


Тежка катастрофа стана близо до кръстовището на Панаира. Сигналът за

Тежка катастрофа стана близо до кръстовището на Панаира. Сигналът за ...

......... до кръстовището на Панаира. Сигналът за произшествието е получен към 13 ч.. Ударили са се два леки автомобила Тойота и Хюндай на бул. "България", след кръговото с бул. "Цар Борис Обединител". Едната от колите е обърната по таван. По първоначални данни при инцидента е пострадала една жена. Движението е затруднено.


Пореден хаос очаква пътниците, защото от 27 декември до 17

Пореден хаос очаква пътниците, защото от 27 декември до 17 ...

......... обясниха от предприятието. Кръстовището на ул. „Капитан Райчо“ в посока бул. „Цар Борис III Обединител” ще се затвори с бариери. Ул. „Леонардо да Винчи“ в посока север към ул. „Света Петка“ временно става двупосочна - със забрана за спиране и паркиране. В посока юг няма промяна в организацията на движението.


Поради засиления интерес към временната организация на движение във връзка

Поради засиления интерес към временната организация на движение във връзка ...

......... спирка №14 – срещу Сточна гара, спирка №187 – Автогара Юг, надясно по бул. „Руски“ – спирка №309 – Военно окръжие, спирка №155 – срещу Търговската гимназия, спирка №156 – „Пианото“, наляво по бул. „Шести септември“ – спирка №142 – сладкарница „Неделя”, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.


За пореден път ул.

За пореден път ул. "Даме Груев" ще бъде затворена днес ...

......... пътното платно. Засега няма яснота дали в бюджета ще бъдат планирани средства за реконструкцията за 2019 г. и дали ще започне ремонт. Преди две години ул. "Даме Груев" беше заложена в капиталовата програма на Община Пловдив със сумата от 3 млн. лева, от която не беше усвоен нито един лев.


Поради авариен ремонт на магистрален водопровод ул. „Даме Груев” в

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод ул. „Даме Груев” в ...

......... „Охрид” (изток), ляв завой по ул. „Даме Груев”, десен завой по бул. „Македония”- спирка №42 – срещу магазин „Била 2”, десен завой бул. „Христо Ботев”- спирка №43 - Сточна гара, ляв завой по бул. „Цар Борис III Обединител”- спирка №44 – „Байкал”, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.


От началото на следващата година данъкът за автомобилите с газови

От началото на следващата година данъкът за автомобилите с газови ...

......... гориво”, обясняват от групата на Патриотите, пише блиц. Те напомнят, че контролът върху газовите уредби също е “изключително завишен” - всяка минава през преглед и е придружена от паспорт. Последните данни сочат, че от 1 април тази година автомобилите, които се движат на газ у нас, са около 600 хиляди.


Днес в 14.00 ч започва продажбата на електронни винетки през

Днес в 14.00 ч започва продажбата на електронни винетки през ...

......... на УС на АПИ ще направят демонстрация пред медии, за да разяснят как шофьорите да попълнят регистрационния номер на автомобила, е-mail адрес, ако потребителят желае на електронната си поща да получи обратна информация за купената винетка, срок за валидност на е-винетката и начална дата за стартирането й, съобщиха от АПИ.


Продажбата на електронни винетки започва от понеделник, 17 декември, в

Продажбата на електронни винетки започва от понеделник, 17 декември, в ...

......... в бензиностанциите. Терминалите ще оперират на 8 езика - български, английски, немски, руски и на езиците на съседните на България държави - гръцки, румънски, сръбски и турски. Плащанията ще се извършват чрез дебитна и кредитна карта. Всички, купили винетка, ще могат да проверят на сайта bgtoll.bg дали тя е валидна.


Двама млади мъже са загинали тази сутрин в катастрофа между

Двама млади мъже са загинали тази сутрин в катастрофа между ...

......... двамата са били неправоспособни, пише Блиц. Те са се блъснали в дърво и са загинали на място. Мъжете са от село Климент. Станимир Маринов Единият се казва Станимир Маринов, роден 1979 година, женен е и оставя две сирачета. Втората жертва се казва Танчо Спасов и е на 30 години, несемеен.


От 17 декември започва продажбата на новите електронни винетки за

От 17 декември започва продажбата на новите електронни винетки за ...

......... се връщат на водача. Ако не се плати веднага следват нови срокове, след които се издава наказателно постановление и се налага глоба от 300 лв.При наложена такава санкция или пък при неплатени глоби за други нарушения автомобилът няма да може да минава годишен технически преглед, както и да напуска страната.


Млада шофьорка е с леки наранявания след като се преобърнала

Млада шофьорка е с леки наранявания след като се преобърнала ...

......... вчера в сектор „Пътна полиция“ постъпил сигнал, че на кръстовище между пътя Пловдив – Асеновград и околовръстния път на областния град лек автомобил „Фолксваген“ излязъл вдясно извън пътя и се преобърнал. След оказана медицинска помощ, за домашно лечение е освободено 18-годишо момиче, управлявало колата. Катастрофата е отработена по административен ред.


Катастрофа е станала на Околовръстното на Пловдив, между Пещерско шосе

Катастрофа е станала на Околовръстното на Пловдив, между Пещерско шосе ...

......... Катастрофа е станала на Околовръстното на Пловдив, между Пещерско шосе и Шести километър към 11 ч. По първоначални данни, са се ударили лек и товарен автомобил. Леко пострадал е един човек. Образувала се е голяма колона с автомобили като опашката от коли е близо километър.


Който твърди, че автоматите за електронни билети по спирките в

Който твърди, че автоматите за електронни билети по спирките в ...

......... по земята се въргаляха стотици квитанции“, разказва читателят ни. На хартийките обаче не била упомената никаква цена. „Изхвърчаха купища билети, но за жалост нямаше как да ги ползваме, тъй като през нощта не минават рейсове“, шегува се пловдивчанинът. Той предполага, че автоматът може би се е повредил от студеното време.


Тежка катастрофа между автомобил и автобус от градския транспорт е

Тежка катастрофа между автомобил и автобус от градския транспорт е ...

......... малко повече от час. На място има полиция и пожарна.По първоначални данни Опел е навлязъл в насрещното платно и се е ударил с автобус. Пострадали са водачът и пътничка в колата, и двамата на 62 години. Те са откарани в болница за прегледи. Участниците в инцидента не са употребили алкохол.


Депутатите приеха окончателни промени в Закона за движение по пътищата.С

Депутатите приеха окончателни промени в Закона за движение по пътищата.С ...

......... и заплащане на пътните такси. По пътищата, отворени за обществено ползване, ще се допускат само превозни средства и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер.Агенция „Митници“ ще контролира маршрутите на превозвачите, които напускат страната. Длъжностни лица от Агенция „Митници“ ще осъществяват контрол върху заплащането на таксите.


Катастрофа между джип и лека кола е станала преди минути.

Катастрофа между джип и лека кола е станала преди минути. ...

......... Катастрофа между джип и лека кола е станала преди минути. Леката кола е със сериозни щети. Инцидентът е станал на бул. "6-и септември" в близост до ресторант 19-и век. Линейка и полиция са пристигнали на мястото. Все още няма данни за пострадали. Очаквайте подробности.


Ул.

Ул. "Стефан Стамболов" ще бъде затворена днес за ремонт на ...

......... ул. „Съединение“. Стълбовете ще бъдат демонтирани, за да се извърши текущ ремонт на амортизирани секции и други елементи на съоръженията, обясниха от Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Очаква се светофарите да бъдат възстановени до 20 декември. Прави се всичко възможно този срок да бъде съкратен, уточниха от предприятието.


Милиони потънаха в незавършени строежи Арабаджиеви осъдени за заграден тротоар

Милиони потънаха в незавършени строежи Арабаджиеви осъдени за заграден тротоар ...

......... тази година. От 6 години не се работи на жилищната кооперация на бул. "Никола Вапцаров" срещу бившето заведение "Камела". Строежът беше започнат от реститути, които застроиха градинката пред жилищен блок, но нямали пари да го завършат.Няма проблеми с незавършените обекти, ако не представляват опасност за хората, твърдят от Община Пловдив.


Започна строителството на паркинг пред блок 322 в „Тракия“. Кметът

Започна строителството на паркинг пред блок 322 в „Тракия“. Кметът ...

......... „През следващата седмица ще проведем среща с гражданите от входовете, пред които облагородяваме, за да уточним заедно детайли около изграждането на тротоара“, обясни Димитров. Той допълни, че освен този паркинг остава да се довърши още един в зона А 12, с което приключва изпълнението на капиталовата програма за 2018 г.


Работници от изток заменят пловдивчаните на запад Собствениците на трите

Работници от изток заменят пловдивчаните на запад Собствениците на трите ...

......... и обучения”, заяви Дошков за „Марица”. Според транспортния бранш държавата създава и инвестира в обучението и подготовката на кадри, от които после се ползват задгранични фирми. Превозвачите в Пловдив са категорични - решението е либерализация на пазара на труда и опростяване на процедурите за наемане на работници от трети страни.


Преференциални карти за градския транспорт започват да продават за 2019

Преференциални карти за градския транспорт започват да продават за 2019 ...

......... 8 до 17 часа на ул. „Отец Паисий” 42, на автогара „Север”, зад паркинга на автогара „Родопи”, на „Байкал”, на ул. „Младежка”, в „Тракия” до блок 10 и на бул. „Източен” 48. Всички бюра работят без почивка на обяд, с изключение на ул. „Младежка”, защото се обслужва от една служителка.


Катастрофа затруднява движението на кръговото на бул. Васил Априлов. Ударили

Катастрофа затруднява движението на кръговото на бул. Васил Априлов. Ударили ...

......... Катастрофа затруднява движението на кръговото на бул. Васил Априлов. Ударили са се джип Мерцедес и лека кола Хонда. Единият автомобил още е в средата на кръстовището. Не е ясно има ли пострадали, но колите са със значителни поражения.


Зимата и първият голям снеговалеж са на прага, предстоят и

Зимата и първият голям снеговалеж са на прага, предстоят и ...

......... колата ще е като остров сред голяма локва, а вие ще търсите гумени ботуши. Не по-приятна е и обратната ситуация. Паркирали сте в локва, а на сутринта гумите са замръзнали. Тогава ще се наложи да носите с кофа топла вода или да разбивате леда с лост и лопата. Източник: auto.blitz.bg


При добри климатични условия двете платна на пътя Пловдив-Асеновград ще

При добри климатични условия двете платна на пътя Пловдив-Асеновград ще ...

......... основното трасе от пътя Пловдив-Асеновград при зимни условия започва полагането на временна пътна маркировка. Тя ще бъде валидна до приключване изграждането на локалните платна. Областният управител отново призова гражданите, пътуващи по път II 86, да проявят търпение и разбиране, да спазват знаците и пътната маркировка и им пожела безаварийно пътуване.


Микробус се запали на АМ

Микробус се запали на АМ "Тракия". Пожарът е станал на ...

......... Микробус се запали на АМ "Тракия". Пожарът е станал на Вакарел, на 26-и км преди София. На място има екип на пожарната и полицейски патрул. Все още не е ясно каква е причината за инцидента. Очаквайте подробности!


Чистят пътищата на добра воля Плащаме 3,60 на час за

Чистят пътищата на добра воля Плащаме 3,60 на час за ...

......... общините и фирмите, ангажирани със зимното поддържане пътната мрежа. Всички общински служби и фирми, които отговарят за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха, че са в пълна готовност, разполагат с необходимата техника, която е преминала необходимите проверки. Екипите са в готовност и са раздадени маршрути за обхвата на снегопочистване.


Бизнесът удря рамо на държавата за Околовръстното Кръговото до караулката

Бизнесът удря рамо на държавата за Околовръстното Кръговото до караулката ...

......... и да му докладва как върви строителството, а също така и какви проблеми възникват в общините, които трябва да проведат отчуждителните процедури на имоти заради локалните платна. Оттогава в областта са проведени десетки срещи с кметове, бизнеса и представители на институции. Изграждането на подходите ще се финансира от държавния бюджет.


Във връзка с характерното за предстоящите зимни месеци застудяване, снеговалежи

Във връзка с характерното за предстоящите зимни месеци застудяване, снеговалежи ...

......... като съобщите местоположението си, броя на хората в превозното средство, тяхната възраст и физическо състояние. Не злоупотребявайте със сигналите до тел. 112. Пренасочване на екипи от различни институции (Агенция „Пътна инфраструктура”, МВР, Спешна помощ) при фалшив сигнал, може да коства човешки живот в реална ситуация. РДПБЗН – Пловдив 2018 г.


Лек автомобил изгоря зрелищно тази нощ в пловдивския квартал „Кючук

Лек автомобил изгоря зрелищно тази нощ в пловдивския квартал „Кючук ...

......... возило било джип BMV Х5, пише блиц. Опожарената кола била паркирана много близо до жилищен блок, пламъците са засегнали фасадата на сградата. Счупени са и три прозореца на апартамент на първия етаж, пламъците вилнели непосредствено под тях. Автомобилът е изгорял напълно. Причините се изясняват, една от версиите е умишлен палеж.


Юлиан Попов: Още мръсни коли идват от Запад Дани Каназирева:

Юлиан Попов: Още мръсни коли идват от Запад Дани Каназирева: ...

......... 30 млн. 2. Драгиев и Ко27,6 млн. 3. Пътища АД и Агромах 27 млн. 4. Пътинженеринг 23,7 млн. 5. ИПС 6 млн. 6. ИСА 2000 5 млн. Заб.: В сумите не са включени парите за изграждане на велоалеите по Транспортния проект, в които са вложени 11,6 млн. лева без ДДС


Ако сте шофьор и карате колата си в Пловдив, има

Ако сте шофьор и карате колата си в Пловдив, има ...

......... че трябва да сте безкомпромисни. 9. Правилникът за движение е пожелателен. Няма нужда да го спазвате, защото никой не го спазва. 10. Не се съобразявайте с никого, но най-вече с учебни коли, нови шофьори, майки с колички и друга подобна паплач. Нека научат от рано, че животът не е лесен.


Безплатни прегледи ще се проведат в пловдивски болници за пациенти

Безплатни прегледи ще се проведат в пловдивски болници за пациенти ...

......... са на телефон 032/674-112 или на място. На 28 и 30 ноември, 5 и 7 декември от 10:00-14:00 ч. ще са прегледите в УМБАЛ "Еврохоспитал", а записването е на телефон 032/207-015. Прегледите в УМБАЛ „Пълмед“ са насрочени за 30 ноември по график на специалистите, а записването става на телефон 032/607-349.


Мъж на средна възраст реши да демонстрира танцувалните си умения

Мъж на средна възраст реши да демонстрира танцувалните си умения ...

......... 112, нещата взе в ръце случайно преминаващ служител на полицията. Той спря личния си автомобил „Рено Сценик“ на пресечената линия и отведе нарушителя на тротоара. Там му изчете кратко конско и го отпрати. Танцьорът се отказа от екстремните си начинания и продължи да върви по тротоара в посока Сточна гара.


Само един имот е останал за отчуждаване по пловдивския булевард

Само един имот е останал за отчуждаване по пловдивския булевард ...

......... е предвидено да има още едно пътно платно. По проект, възложен още през 2012 година от община Пловдив, булевардът трябва да бъде разширен в участъка между Пещерско шосе и бул. „Шести септември“. Предвидени са две платна с по три ленти с общ габарит 14,5 метра, с разделителна ивица по средата.


Намерение на Агенция „Митници“ да преструктурира дейността си през 2019

Намерение на Агенция „Митници“ да преструктурира дейността си през 2019 ...

......... в региона северно от Пловдив, заяви своята категорична позиция Кабаиванов. Писмото бе изпратено и до директора на Агенция „Митници“ Георги Костов, председателя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова, народните представители от 17 многомандатен район Пловдив - област и областния управител на област Пловдив Здравко Димитров.


Родопчанин осъди смолянска фирма за смачкания си хеликоптер. Димитър Петканов

Родопчанин осъди смолянска фирма за смачкания си хеликоптер. Димитър Петканов ...

......... собственикът на халето да плати 48 203 лв. обезщетение за претърпените вреди. Мотивите им са, че вредата е резултат от съчетаното действие на свойствата на наетата вещ и природните фактори, които не могат да се приемат за непредвидим и непредотвратим фактор. Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.


Тежка катастрофа е станала тази сутрин на изхода от моста

Тежка катастрофа е станала тази сутрин на изхода от моста ...

......... Предполага се, че причината за мелето е отнето предимство. Друга катастрофа пък затапи временно движението на входа на село Труд по пътя Пловдив-Карлово. От снимки в социалните мрежи се вижда рено, което се е завъртяло и се е забило в мантинелата. Според потребители и там трафикът е превърнат в ад.


Жълт код за сняг и дъжд обявиха в Пловдивска област,

Жълт код за сняг и дъжд обявиха в Пловдивска област, ...

......... сняг. Очакваните количества валежи са 15-25 л/кв.м. В северна България, София област, София-град, Перник и Кюстендил се очаква да се образува снежна покривка с дебелина до 10 см. В областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково и Кърджали ще има значителни валежи от дъжд, като очакваните количествата са 20-30 л/кв.м.


Във връзка с постъпило уведомление от Община Пловдив за организирани

Във връзка с постъпило уведомление от Община Пловдив за организирани ...

......... в Пловдив може да има проблеми с трафика. За времето от 8.00 ч. до 13.30 ч., са възможни затруднения в движението по маршрута бул. "България" - бул. Васил Априлов - бул. Шести септември - бул. Източен - бул. Христо Ботев - ул. Авксентий Велешки - бул. Иван Вазов, гласи съобщението.