Теленор

Теленор" започна серия от практически тестове на 5G мрежата си, ...

......... и в други градове. Те ще са свързани с виртуална реалност, стрийминг на видеосъдържание и гейминг и ще са публично достъпни.Най-видимите и осезаеми предимства на 5G технологията спрямо достъпните днес са значително по-високите скорости на достъп, практически моменталната връзка между две страни и по-високата надеждност на връзката, коментират от "Теленор".


Реплика на култовия Батмобил, която е оборудвана със свръхмощен двигател

Реплика на култовия Батмобил, която е оборудвана със свръхмощен двигател ...

......... Реплика на култовия Батмобил, която е оборудвана със свръхмощен двигател от Lamborghini, катастрофира във Франция. Сблъсъкът на странната кола е бил с Renault Scenic, като струващият над един милион евро Батмобил е доста по-сериозно пострадал. За щастие пътниците и в двата автомобила са без сериозни наранявания.


Имат си лидер, който координира действията на всеки член от

Имат си лидер, който координира действията на всеки член от ...

......... колективният им интелект и леките, подвижни форми им позволяват да изпълняват работата по-ефективно от по-големите и мощни роботи. Засега се произвеждат единствено прототипи, но въпреки това робо-мравките имат значителни предимства пред други подобни проекти с колективен интелект. Работата по тях продължава усилено и предстоят още впечатляващи подобрения. Автор: Катерина Костадинова, Софтуерен университет


Компанията участвала тайно в изграждането на безжична мрежаВодещи медии в

Компанията участвала тайно в изграждането на безжична мрежаВодещи медии в ...

......... компанията са лаконични, че Huawei няма „бизнес присъствие” в Северна Корея. Министерството на търговията на САЩ е проучило възможни връзки между Huawei и Северна Корея от 2016 г., но не свързва публично двете страни. Huawei и Panda освободиха офиса си в Пхенян през първата половина на 2016 г., припомня Вашингтон пост.


Технологията 5G е революция за икономиката, индустрията, обществото и за

Технологията 5G е революция за икономиката, индустрията, обществото и за ...

......... на спектъра и ревизия на цените за предоставяне на честоти. Наличността на спектъра, приемливите цени и съществената либерализация на регулациите за изграждане, са това, от което индустрията има нужда, добави Джейсън Кинг.В рамките на събитието днес, бе извършен медицински преглед от разстояние на пациент в Хасково от лекари в София.


Телекомуникационният оператор Telenor демонстрира първия 5G видео разговор в България.

Телекомуникационният оператор Telenor демонстрира първия 5G видео разговор в България. ...

......... надградени, обясняват специалисти. "Има много възможни приложения и огромен потенциал на 5G технологиите, с които те могат да допринесат за реалния живот. 5G е бъдещето, което ще позволи предоставянето на по-комплексни високотехнологични услуги. 5G мрежите са съчетание между традиционните и нови мрежи", обясни Владимир Радойчич, главен директор "Технологии" на Telenor.Теленор използва за демонстрацията оборудване от HuaweiЛекарите преглеждат дистанционно пациент

Теленор използва за демонстрацията оборудване от HuaweiЛекарите преглеждат дистанционно пациент ...

......... тежест, поясни Росен Желязков. Благодарение на 5G технологията, достъпът до експертна медицинска помощ ще  бъде по-лесен дори за онези пациенти, които са на труднодостъпни места, коментира проф. Балтов. Най-видимите и осезаеми предимства на 5G технологията са значително по-високите скорости на достъп, практически моменталната връзка между две страни и по-високата надеждност на връзката.


Теленор стартира серия от практически тестове на 5G, представяйки първия

Теленор стартира серия от практически тестове на 5G, представяйки първия ...

......... и работещите в „Бизнес парк София“, където е и централният офис на Теленор, също имаха възможност да тестват на живо възможностите на 5G. Най-видимите и осезаеми предимства на 5G технологията, спрямо достъпните днес, са значително по-високите скорости на достъп, практически моменталната връзка между две страни и по-високата надеждност на връзката.


Технологии Telenor демонстрира лекарски преглед през 5G мрежа Телекомът започва

Технологии Telenor демонстрира лекарски преглед през 5G мрежа Телекомът започва ...

......... чужда история Намериха обесена българска студентка в Италия Честит имен ден на всички прекрасни дами с имената... Как изглежда Кейт, когато пазарува в супермаркет (СНИМКИ) Шеф Манчев стана баща на момченце Слънце днес, горещо лятно време в края на седмицата Юджиния Кууни – от жив скелет до желанието за живот


През 2021 година на пазара би следвало да се появи

През 2021 година на пазара би следвало да се появи ...

......... е, че то не е кръгло, а многоъгълно. Според специалистите от BMW чрез тази конфигурация ще може много по-точно да се определя ъгъла на колелата. Още нещо любопитно е, че формата ще позволява на водача да променя положението на краката си и при дълги пътувания те няма да се схващат.


Как във времето на неограничените възможности, лесната и достъпна комуникация

Как във времето на неограничените възможности, лесната и достъпна комуникация ...

......... Докато това се случи, би било хубаво по-често да си припомняме, че трябва да се харесваме такива, каквито сме, че имаме право да бъдем различни и да не чакаме одобрението на останалите – с харесвания или без. Защото къде е границата между привидното и реалното, трябва да решим първо ние.Става дума за една нова технология, разработена от Goodyear и

Става дума за една нова технология, разработена от Goodyear и ...

......... салона е вътрешният резонанс на гумите, който се получава от въздушната вибрация в гумата, предаваща се на структурата на автомобила. Гумите SoundComfort са разработени с вградена бариера на звука. Тази своеобразна акустична бариера намалява въздушните вибрации и приглушава вътрешния шум в колата докато шофирате, като в салона става значително по-тихо.


За първи път е използвана системата MADIS на американския флотДействията

За първи път е използвана системата MADIS на американския флотДействията ...

......... начин теоретично се избягват огнените конфликти. Въпросът е дали това ще предотврати ескалация, която може да включва конвенционални военни действия. Въпреки че на този етап Иран не е започнал широкомащабни контраатаки (конфискуването на кораби не е категоричен отговор), съществуват опасения, че „по-меките” методи могат да предизвикат ожесточени реакции при определени обстоятелства.


Хората трябва да имат и хуманитарни, и технически познанияЗа да

Хората трябва да имат и хуманитарни, и технически познанияЗа да ...

......... научава да установява връзки между различните понятия. още по темата В допълнение, шефът на eBay припомня, че живеем в бързо променящ се свят. Компютрите вече достигат, а понякога и надминават човешките способности. За да не загубят мястото си в света, хората трябва да имат както хуманитарни, така и технически познания.


Сградно-интегираните PV системи все още са в начален стадий, а

Сградно-интегираните PV системи все още са в начален стадий, а ...

......... фотоволтаиката е санирането на сградите. Цифрите тук са тежки, защото темпът трябва да се увеличи от сегашните 1% годишно до най-малко 3% на година, ако искаме ЕС да изпълни дългосрочните си цели в областта на климата и енергетиката. Това означава около 200 милиона сгради да бъдат обновени до 2050 година.


Новият модел ще има реактивни ускорители със сгъстен въздух Илон

Новият модел ще има реактивни ускорители със сгъстен въздух Илон ...

......... от две секунди. В същото време максималният пробег трябва да бъде  620 мили (997,79 км). Първата концепция на модела за 2020 г. се появи неочаквано по време на представянето на електрическия камион Tesla Semi. Новият Roadster ще се продава за 200 хиляди долара с възможност за предварителни поръчки срещу 50 хиляди долара.Китай развива ускорено медицината на база облачни технологииПрез следващата година

Китай развива ускорено медицината на база облачни технологииПрез следващата година ...

......... по-често, отколкото сега, сочи докладът на IDC. До края на тази година пък се очаква повече от 50% от здравните организации да събират, анализират и дори купуват клинични данни за пациентите. През 2020 г. около 15% от данните, използвани от лекарите за диагностика и лечение, ще бъдат осигурени от самите пациенти.


"Цяла нация беше хакната." Под това заглавие CNN разказва във водещ ...

......... ареста на 20-годишния Кристиян Бойков и напомня за пробива, станал в Търговския регистър преди по-малко от година, коментиран от Асен Генов с думите, че през този период обществото, политиците, управляващите страната са знаели много добре колко сериозни са кибер проблемите в правителствената инфраструктура, но не са направили нищо по въпроса.


Със скоростта на вграден SSD, лек и удобен за пренасяне,

Със скоростта на вграден SSD, лек и удобен за пренасяне, ...

......... което поддържа също криптиране. В заключение, това е едно компактно, лесно за използване и надеждно сторидж устройство за бекъп и пренасяне на данни, достъпно на цена, която е по джоба на повечето потребители, които се нуждаят от голям капацитет – в случая 480GB – и от високото бързодействие на SSD носителите.


Технологии Как да подобрим скоростта на интернет връзката си С

Технологии Как да подобрим скоростта на интернет връзката си С ...

......... се изтрият проблемните приложения, или да се преинсталират наново. Новият Android ще пази личните данни по-добре За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Мартин Дешев интернет връзка интернет достъп мрежа онлайн


Производството на такива екрани ще започне през 2020 годинаИндустрията на

Производството на такива екрани ще започне през 2020 годинаИндустрията на ...

......... в комерсиални мащаби. Според наблюдателите на индустрията, предлагането на OLED панели по метода на струен печат ще нарасне от 105 хиляди броя през 2020 г. до 1,3 млн. броя през 2024 г. Сумарната площ на тези панели ще се увеличи за същия период от 209 хил. кв.м. до 7,3 млн кв.м.


В едно свое решение федералната администрация на САЩ пише за

В едно свое решение федералната администрация на САЩ пише за ...

......... вместо ползване на Google Docs и лицензи на Microsoft може да се насърчава използването на софтуер с отворен код. Глобите са добър начин да се съсредоточи вниманието върху главните изпълнителни директори в Силициевата долина. В дългосрочен план обаче се нуждаем от структурни промени. Само парични глоби няма да са достатъчни. 


През май Huawei бе включен в черния списък на САЩ,

През май Huawei бе включен в черния списък на САЩ, ...

......... като все още смартфоните на компанията използват американския Android. Оказва се обаче, че HongMeng, всъщност е платформа за IoT(Internet of Things) - концепция за компютърна мрежа от физически обекти (устройства, превозни средства, сгради и други предмети и вещи), притежаващи вградени електронни устройства за взаимодействие помежду си или с външната среда.


Законопроектът цели да насърчи руските разработчициПазарът на мобилни телефони в

Законопроектът цели да насърчи руските разработчициПазарът на мобилни телефони в ...

......... и след това от горната камара и от президента Владимир Путин. През последните пет години Русия въведе по-строги закони за интернет, които задължават търсачките да изтриват някои резултати, услуги за съобщения да споделят ключовете за криптиране със службите за сигурност, а социалните мрежи да съхраняват потребителските данни на сървъри в страната.


Това, което може да вдъхнови децата да пожелят отново да

Това, което може да вдъхнови децата да пожелят отново да ...

......... предполагат изследователите от Harris Poll. В крайна сметка може би това, което може да вдъхнови децата на Запада да пожелят отново да са учени, инженери и космонавти, е НАСА да се върне в дълбокия космос за първи път от 50 години. Това обаче може може и да не се случи скоро.


Дoĸaтo пoтpeбитeлитe нa coциaлнaтa мpeжa ĸaчвaxa cнимĸитe cи, зa дa

Дoĸaтo пoтpeбитeлитe нa coциaлнaтa мpeжa ĸaчвaxa cнимĸитe cи, зa дa ...

......... peдaĸтиpa и нa нищo дpyгo нe ce oбpъщa внимaниe. Гoнчapoв yтoчни, чe тeзи cнимĸи ce изтpивaт в eлeĸтpoнния oблaĸ 48 чaca cлeд тяxнoтo ĸaчвaнe. B ĸpaйнa cмeтĸa, oĸaзa ce, чe FасеАрр e бeзoпacнo зa пoтpeбитeлитe, a вeлиĸoлeпнaтa идeя, зaлoжeнa в нeгo, пpoдължaвa дa пeчeли мнoгo дoбpи cyми нa нeгoвитe cъздaтeли.


Светът е изправен пред кибервойна, а във виртуалното сражение участват

Светът е изправен пред кибервойна, а във виртуалното сражение участват ...

......... - например, номер на лична карта. След това има нужда от въвеждането на два ПИН кода. Т.е., не е достатъчно просто някой да ми открадне личната карта или да ми знае паролата, за да има достъп до персоналната ми информация. Подобни данни трябва да бъдат защитени колкото се може по-добре."


Известният създател на

Известният създател на "робокучета" и други умни машини "Бостън дайнамикс", ...

......... дори ги правят по-сложни заради нуждата да ги наглеждат и управляват при нужда.Според изследователите Дарън Аджемоглу и Паскуал Рестрепо, ако тези тенденции се запазят, животът ще става все по-труден за работещите, и без това изложени и в момента на проблеми като позиции в риск от загриване и стагнация на заплатите.


Първоначално отбелязан в reddit, а по-късно представен като демонстрация в

Първоначално отбелязан в reddit, а по-късно представен като демонстрация в ...

......... в бета версиите на iOS 13 до момента. От Apple не са коментирали този бъг, но едва ли дори е нужно, тъй като технологичната компанията, базирана в Купертино, ще го разреши ако не в предстояща бета, то със сигурност в пълната версия на iOS 13, която се очаква през септември.


Това ще ускори работата на приложенията в облака и перифериятаОптимизирани

Това ще ускори работата на приложенията в облака и перифериятаОптимизирани ...

......... могат да намалят времето за възстановяване на данни от базите на SAP S/4HANA с обем 6 терабайта (TB) от 50 минути на само 4. Intel Optane DC осигурява значително по-плътна памет, което позволява на клиентите на SAP S/4HANA да изпълняват повече обработки на данни на един и същ сървър, намалявайки разходите.


Новата платформа ще се конкурира с KaiOS в сегмента на

Новата платформа ще се конкурира с KaiOS в сегмента на ...

......... преработи Android за сензорен интерфейс. Финалната версия Android 1.0 излезе през септември 2008 г., година след появата на iPhone. Сега Google изглежда се връща към корените си, за да заемe и нишата на евтините смартфон апарати с функционалности, които превъзхождат обикновените телефони, но не могат да се сравняват с пълноценните смартфони.


Американският астронавт Нийл Армстронг остава в историята като първия човек,

Американският астронавт Нийл Армстронг остава в историята като първия човек, ...

......... корабът "Аполо 11" с трима астронавти на борда. По повод юбилея, вчера президентът Доналд Тръмп посрещна в Белия дом двамата автронаети от "Аполо 11" Едуин "Баз" Олдрин и Майкъл Колинс.  Тръмп не крие амбицията си скоро САЩ да стъпят и на Марс.  Днес вицепрезидентът Майк Пенс ще посети центъра "Кенеди". 


Проблеми в работата на социалната мрежа Instagram се наблюдават в

Проблеми в работата на социалната мрежа Instagram се наблюдават в ...

......... Downdetector, която следи работата на популярните интернет ресурси, най-големи проблеми има с разглеждането на лентата с новини /около 87%/, около 8% не виждат историите, а около 4% съобщават за проблем с авторизацията. Припомняме, че преди дни имаше сериозен срив на Facebook и Instagram и до мрежите нямаше достъп часове наред.


Мисия с екипаж на борда на кораба е възможна след

Мисия с екипаж на борда на кораба е възможна след ...

......... с електромобилите Tesla и няколко други идеи в развитие. Според Маск, изпращането на хора на Луната на борда на космическия кораб SpaceX ще бъде възможно още през 2023 г., една година преди НАСА да осъществи плана си за първата лунна мисия с жена на борда в рамките на новата програма Артемида.


Volkswagen разработва собствен софтуер, с който да доразвие мултимедийните, инфотейнмънт

Volkswagen разработва собствен софтуер, с който да доразвие мултимедийните, инфотейнмънт ...

......... разработва около 60% от софтуера, използван в автомобила. Това не е единственото направление, в което автоконцерна търси развитие и инвестира. По-рано тази седмица Volkswagen обяви сътрудничеството си с американския производител на автомобили Ford, като по този начин двете компании ще обединят сили в разработването на автономно шофиране от 4 ниво.


Повечето авиокомпании вече актуализираха своите кокпит системиКокпит екраните на някои

Повечето авиокомпании вече актуализираха своите кокпит системиКокпит екраните на някои ...

......... и е заменил проблемните от тях. Като цяло, остарелите екрани на пилотската кабина се считат за относително нисък риск. Още през 2014 г. Southwest Airlines пусна Wi-Fi тест на Boeing 737s със засегнатата Honeywell система и не отчете проблеми. Въпреки това е по-добре авиокомпаниите да осигурят възможно най-безопасни условия за пасажерите.


На 19 юли е премиерата на Apple Watch за България.

На 19 юли е премиерата на Apple Watch за България. ...

......... постигането на фитнес и здравните цели, които сте си поставили. Устройството съчетава елегантен дизайн - алуминиев корпус, висококачествен екран и удобна каишка, и притежава множество смарт функционалности – GPS, сензори за пулс, възможност за входящи и изходящи обаждания, изпращане и получаване на имейли и съобщения.По публикацията работи: Екип на Dnes.bg


Клубът ще възстановява данните си за по-малко от 15 секундиСергей

Клубът ще възстановява данните си за по-малко от 15 секундиСергей ...

......... че бекъп решенията на компанията са най-бързите на пазара и благодарение на използването им, Интер ще може да възстановява данните си за по-малко от 15 секунди. Компанията също така обещава да обезпечи сигурен достъп до данни от всяка точка на света, което ще е полезно за екипа на Интер при пътувания.


Приложението „замразява” документите във вариант само за четенеПрограмата DocuFreezer конвертира

Приложението „замразява” документите във вариант само за четенеПрограмата DocuFreezer конвертира ...

......... или да позволите на софтуера да ги конвертира пакетно. Избирате изходна папка и формат и след това програмата автоматично ще конвертира вашия списък с документи. В заключение, DocuFreezer е лесно за използване приложение, което може да ви помогне, когато трябва да конвертирате множество Office документи във формати само за четене. Доаунлоуд: DocuFreezer


Google maps вече дава упътваща информация и за пътуване с

Google maps вече дава упътваща информация и за пътуване с ...

......... общото време до Русе, включваща ходенето пеш, градския транспорт и двата влака.Предлаганите варианти за пътуване в навигацията на Google maps се определят на база наличните въведени данни от участващите в програмата превозвачи, като не отразяват всички възможни реални "офлайн`"маршрути и зависят от зададената начална и крайна точка, обект или гара.


Технологии А1 отчита стабилен ръст на всички основни показатели през

Технологии А1 отчита стабилен ръст на всички основни показатели през ...

......... нов филм за живота му Intel изостава, но обещава да върне Закона на Мур Теменужка Петкова освободи шефовете на БЕХ Лятото се завърна, ще бъде ли топло през уикенда Huawei кани на прожекция на трите най-добри филма от Huawei Smartphone Film Festival Евтим Костадинов: Синът ми не познава Миню Стайков


iPhone 6 се е запалил в ръцете на 11-годишно момиче

iPhone 6 се е запалил в ръцете на 11-годишно момиче ...

......... хвърля през стаята. Горящото устройство не е създало големи щети, освен няколко дупки в одеялото, върху което е било метнато. "Телефонът беше в ръката ми, когато видях искри, които летяха навсякъде, и просто го хвърлих върху одеяло. След това iPhone-ът изгоря и направи дупки " - каза момичето пред 23ABC.


Технологии Huawei кани на прожекция на трите най-добри филма от

Технологии Huawei кани на прожекция на трите най-добри филма от ...

......... от членовете на журито, и да участвате в лятна томбола за камерата на фестивала – Huawei P30 Pro. Повече информация може да откриете на www.atrakcia.bg и на страницата на събитието във Фейсбук. Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Александра Грамова


Новото популярно приложение във Фейсбук, което

Новото популярно приложение във Фейсбук, което "състарява" снимките на хората, ...

......... Туит, споделен от хиляди в мрежата твърди, че в момента, в който започнете да избирате коя от снимките в телефона си да изпратите за обработка, FaceApp получава достъп до всичките ви снимки. Редица известни личности публикуваха снимки, които са преправили чрез FaceApp, сред тях са музикантите Дрейк и Джонас брадърс.


Страната ни е в заглавията на световните технологични медииРекламирала се

Страната ни е в заглавията на световните технологични медииРекламирала се ...

......... един от първите „образци” на брутално нарушение на GDPR – нарушение от страна на голям държавен орган. Може би дори ще я впишат в наръчниците по прилагане на регламента като пример какво не трябва да се прави. Още едно заглавие, в което ще ни споменават… А ние пак ще си платим.


Потребителите на Android обаче могат да се чувстват спокойниОт умни

Потребителите на Android обаче могат да се чувстват спокойниОт умни ...

......... от проследяване. Алгоритъмът обаче дава възможност да се открие закономерност, която при въвеждане на определен обем данни разкрива автентичния ID на устройството. За да затворят тази уязвимост, Apple и Microsoft трябва да направят корекции в Bluetooth механизма за представяне, но към момента няма информация, че двете компании работят по този въпрос.


Технологичното решение няма аналог в страната и на Балканите, но

Технологичното решение няма аналог в страната и на Балканите, но ...

......... състои от висококвалифицирани специалисти в областта на информационната сигурност. На всеки етап от проекта те показваха изключителна компетентност, надеждност и професионализъм. Мнемоника е партньор, ориентиран към постигане на резултати, на който може да се разчита за сложни в техническо и концептуално отношение проекти, какъвто беше Security Cloud”, обобщи Мария Мънзова.


Netflix са добавили по-малко от планираните нови абонати за последните

Netflix са добавили по-малко от планираните нови абонати за последните ...

......... милиона нови абонати. Предварителните прогнози предвиждат 6,5 милиона. Ако погледнем в по-общ план, от началото на годината акциите на “Netflix” са поскъпнали с 35%. Това е второто най-добро постижение от компаниите в групата FAANG, както американците наричат неформалната група от Facebook, Apple, Amazon, Netflix и Alphabet - компанията-майка на Google.


Близо 2/3 от комерсиалните проекти ползват оборудване на компаниятаПродажбите на

Близо 2/3 от комерсиалните проекти ползват оборудване на компаниятаПродажбите на ...

......... обезпечен от пазарите в Северна Америка и Северо-Източна Азия. Тласък на приходите дават и продажбите на 5G оборудване по нови договори. По данни на Ericsson, в момента решения на компанията се използват в 15 комерсиални 5G мрежи. Това са почти 2/3 от всички търговски 5G мрежи, които се експлоатират в света.


Над една четвърт от собствениците на модела X преминават към

Над една четвърт от собствениците на модела X преминават към ...

......... магазинът не предоставя данни за това колко потребители на Galaxy S9 са се прехвърлили към друга марка смартфон с Android. Обобщавайки данните, източникът твърди, че лоялността на потребителите на iPhone вече е 73%, което е най-ниската й стойност от 2011 г. насам. За сравнение през 2017 г. този показател беше 92%.


Автоконцернът Toyota и японската аерокосмическа агенция JAXA подписаха тригодишен договор

Автоконцернът Toyota и японската аерокосмическа агенция JAXA подписаха тригодишен договор ...

......... тригодишен договор за сътрудничество, в рамките на който ще бъде направен т.нар. пилотиран дом на колела за изучаване на повърхността на Луната. Интересното е, че в основата на лунохода ще лежи сериен модел на Toyota. Първият готов прототип ще се появи през 2022 година и ще бъде изпитан на земята.


Ново сторидж устройство на Adata идва във форм-фактор M.2 2280Ultimate

Ново сторидж устройство на Adata идва във форм-фактор M.2 2280Ultimate ...

......... предлага във варианти с капацитет 120GB, 240GB и 480GB. Устройството има MTBF рейтинг от 2 млн. часа и 80% по-висока енергоефективност в сравнение с обикновени HDD дискове. Ultimate SU650 е придружен с безплатен софтуер, който предоставя доста опции за управление на устройството и бърза миграция на информацията на новата сторидж платформа.


Нововъведение в света на технологиите. Bluetooth устройство намира загубени ключове,

Нововъведение в света на технологиите. Bluetooth устройство намира загубени ключове, ...

......... - при изчезнал телефон, SpotyPal има бутон, чрез който да позвъни и мобилното устройство да бъде локализирано. Търсачът на вещи се продава поединично и в комплект от три или осем устройства, в зависимост от това колко неща имате нужда да съхраните. Цената му пък варира от 29 до 179 евро.


През последните години гейминг индустрията преживява сериозни промени. Днес тя

През последните години гейминг индустрията преживява сериозни промени. Днес тя ...

......... успешно. Сред тях най-голям интерес предизвикват March of Empires, War Planet Online, World at Arms, Zombie Infection. С развитието на мобилния високоскоростен интернет, както и на нови класове устройства мобилният гейминг ще става все по-предпочитан, а очакванията са българското студио на Gameloft да добави ново заглавие към портфолиото си скоро.


Летният фотографски конкурс InFocus Awards за снимки и кратки видеа

Летният фотографски конкурс InFocus Awards за снимки и кратки видеа ...

......... тях са посветени на мобилната фотогофрафия - #Emotion Tag, Hello, Life!, Faces, Going the Distance, Storyboard, и една на мобилната видеография - Life Now, където можете да участвате с видеоклип с продължителност 30 секунди. Заявките за участие се подават на официалния сайт на конкурса от 24 юни до 11 август.


Не трябва да следваме техния модел на регулации, казва Ро

Не трябва да следваме техния модел на регулации, казва Ро ...

......... и контрола на данните са две области, които биха могли да получат двупартийна подкрепа, казва той. „Ние трябва да имаме компании, които получават съгласието на лицата, преди да събират техните данни, и трябва да имаме право да знаем какво се случва с нашите данни и дали те се прехвърлят”, настоява конгресменът.


„Нивото на защита на информационните системи в някои от ведомствата

„Нивото на защита на информационните системи в някои от ведомствата ...

......... персонален идентификатор на физическите лица. Подобен идентификатор имат НОИ, НЗОК, но те нямат онази защита, която има електронният подпис. От години говорим, че трябва да се направи интеграция на документа за самоличност на гражданите с неговия електронен подпис и с него да се идентифицира в киберпространството, когато заявява електронни услуги".


Повечето заинтересовани хора вече са напуснали централизираните социални медии или

Повечето заинтересовани хора вече са напуснали централизираните социални медии или ...

......... на своеобразна „сделка”, в която приемат да правят компромис със себе си в името на нещо, което смятат за потребно и важно. А може би мнозинството потребители не се интересуват, стига да получават своята ежедневна доза забавление в социалните медии – своята виртуална „доза наркотик” под формата на публикации и лайкове.


Всъщност, голяма част от автомобилите имат по пет колела, но

Всъщност, голяма част от автомобилите имат по пет колела, но ...

......... от рода на Cadillac значително по-маневрени. Самият механизъм обаче се оказва прекалено сложен, доста тежък, и като цяло ненадежден. Освен това той оскъпява много автомобила, а действието му се отразява негативно на предните колила и те се износвали прекалено бързо. Ето и нагледно какво са представлявали автомобилите с пет колела.


В нашия регион горивото е по-достъпно в Гърция и РумънияСредната

В нашия регион горивото е по-достъпно в Гърция и РумънияСредната ...

......... и Мадагаскар, не бихте могли да купите и 50 литра за една месечна заплата. още по темата Проучването се базира на средната цена за 1 литър бензин А95 през последните шест месеца (януари – юни 2019 г.), както и на официалните статистики за средната заплата във всяка от анализираните страни.


Социалната мрежа Instagram започва пробно премахване на брояча на лайкове

Социалната мрежа Instagram започва пробно премахване на брояча на лайкове ...

......... Подобни периоди без брояч на лайковете ще има още в Нова Зеландия, Япония, Ирландия, Италия и Бразилия. Мия Гарлик, директор на политиката на Facebook в Австралия и Нова Зеландия, казва, че Instagram трябва да е място, където хората с удобство изразяват вижданията си, а не място, където да бъдат съдени.


Службите се нуждаят от инструменти за прихващане на разговоритеКатрин Де

Службите се нуждаят от инструменти за прихващане на разговоритеКатрин Де ...

......... ЕС чрез разработване на цифрови инструменти и технологии, подчерта Де Боле. За тази цел Европол ще се нуждае от по-голяма политическа и финансова подкрепа от европейските институции. В следващия седемгодишен бюджетен период на ЕС от 2021 до 2027 г. „се нуждаем от удвояване на парите, които имаме днес”, каза Де Боле.


Новото популярно приложение във Facebook, което

Новото популярно приложение във Facebook, което "състарява" снимките на хората, ...

......... Туит, споделен от хиляди в мрежата твърди, че в момента, в който започнете да избирате коя от снимките в телефона си да изпратите за обработка, ФейАп получава достъп до всичките ви снимки. Редица известни личности публикуваха снимки, които са преправили чрез ФейсАп, сред тях са музикантите Дрейк и Джонас брадърс.


От 17 до 31 юли включително VIVACOM предлага таблети с

От 17 до 31 юли включително VIVACOM предлага таблети с ...

......... за мултитаскинг, чрез разпределяне на задачите към отделните ядра. Батерията му е с издръжливост до 13 часа, а опцията Quick Connect позволява лесното прехвърляне на филми, видеа и снимки директно към smart телевизор. Samsung Galaxy Tab A се предлага на цена от 9,98 лв. на месец с план i-Traffic L+.


Специалният режим бе представен за първи път с модела P30

Специалният режим бе представен за първи път с модела P30 ...

......... този режим, смартфонът автоматично разпознава луната, след което камерата се фокусира върху обекта. В този режим се правят няколко снимки с различни параметри на експозиция и в крайна сметка се получава фотография с ясен контур и детайли. На подобен принцип в много от съвременните смартфони е реализиран нощният режим на снимане.


Една от най-популярните социални мрежи спря да функционира преди минути.

Една от най-популярните социални мрежи спря да функционира преди минути. ...

......... каква е причината за проблема и кога той ще бъде отстранен. Според информация на Downdetector Фейсбук и Инстаграм са недостъпни за потребителите от цяла Европа. Изданието публикува информация и за друг голям срив, който е станал вчера вечерта. Той е засегнал потребители от цяла Западна Европа, САЩ, Мексико и Филипините.


А1 продължава да бележи ръст във финансовите си показатели и

А1 продължава да бележи ръст във финансовите си показатели и ...

......... намаляват вследствие на намалените разходи за оборудване, устройства и реклама, които успяват да компенсират повишените инвестиции в персонал и телевизионно съдържание. Вследствие на тези фактори А1 отбелязва солиден ръст на печалбата преди данъци, такси, лихви и амортизация EBITDA от 13.3% до 87,9 млн. евро за първите шест месеца на годината.


Основаната от Илон Мъск компания NeuraLink с цел да проучи

Основаната от Илон Мъск компания NeuraLink с цел да проучи ...

......... вид свръхинтелигентност в човешкия мозък - добави той - нещо, което хората вече имат чрез телефоните си. Разрешението за тестване върху хора се очаква от американската агенция за храните и лекарствата. През това време Мъск има намерение да привлече още учени към компанията, в която към момента работят 100 души.


А1 продължава да бележи ръст във финансовите си показатели и

А1 продължава да бележи ръст във финансовите си показатели и ...

......... e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.


Социалните мрежи Facebook и Instagram се сринаха. Към 15:30 часа

Социалните мрежи Facebook и Instagram се сринаха. Към 15:30 часа ...

......... Още снощи потребители в редица страни съобщиха за проблеми в работата на Facebook, написа Downdetector. Неизправността се наблюдава от 19.01 ч. българско време. Най-много оплаквания са постъпили от САЩ и Великобритания. За проблеми се съобщава още във Франция, Холандия, Белгия, Германия, Мексико и Филипините. В Русия има сигнали от Москва.