Союз-СПГ ще бъде напълно, а не полу-многократно използваемаНова ракета-носител на

Союз-СПГ ще бъде напълно, а не полу-многократно използваемаНова ракета-носител на ...

......... на ракетата-носител Союз-СПГ руските разработчици няма да се стремят да повтарят постиженията на американските конструктори – задачата им е да ги надминат, подчерта Рогозин. Руският космически шеф не разкри кога ще започнат изпитанията на новата ракета. Към момента е известно единствено, че изстрелванията на Союз-СПГ ще се извършват от Източния космодрум.


Цената на мобилната работна станция достига 46 000 долараMediaworkstations a-XP

Цената на мобилната работна станция достига 46 000 долараMediaworkstations a-XP ...

......... необичаен компютър се позициониран като преносима работна станция(снимка: Mediaworkstations) Базовата конфигурация, ако този термин е приложима изобщо за подобна машина, е на цена от 8 000 долара. Но ако изберете най-скъпата конфигурация, с всички възможни опции, с изключение на аксесоарите, „лаптопът” ще ви струва невероятните 46 615 долара без операционна система.


Действията на Тръмп могат да подкопаят продажбите на iPhoneКитайците могат

Действията на Тръмп могат да подкопаят продажбите на iPhoneКитайците могат ...

......... други потребители просто няма да купуват смартфони на Apple, отбелязва Блумбърг. още по темата От ограничителните действия на правителството на САЩ спрямо китайските продукти могат да спечелят Huawei и други китайски компании. Платформата Android, за разлика от iOS, позволява на потребителите да изтеглят приложения, които не фигурират в официалния магазин.


Решенията на САЩ и Китай все повече осъществяват визията за

Решенията на САЩ и Китай все повече осъществяват визията за ...

......... пише Павел Дуров, основател и изпълнителен директор на приложението за обмен съобщения Telegram. „Скоро всяка голяма държава вероятно ще използва понятието „национална сигурност“ като претекст да ограничи присъствието на международните технологични компании. И, по ирония на съдбата, американските компании като Facebook или Google най-вероятно ще загубят най-много от това“, заключава той.


Amazon изчерпа наличностите и от вчера не приема повече заявкиPixel

Amazon изчерпа наличностите и от вчера не приема повече заявкиPixel ...

......... SE, който беше представен по-рано тази година. Така че офертата на Google изглежда наистина примамливо. Смартфонът има 5,8-инчов дисплей, 6GB оперативна памет и 128GB вътрешна флаш памет. Разчита на процесор Snapdragon 730, оборудван е с 12,2-мегапикселова задна и 8-мегапикселова предна камера, а батерията с капацитет 3140 mAh поддържа бързо зареждане 18W.


Улеснява миграцията на корпоративни ресурси към облакаДа имаш ресурси в

Улеснява миграцията на корпоративни ресурси към облакаДа имаш ресурси в ...

......... направи едно от най-големите разширения на ECX Fabric, включително и в България. Компанията осигури по-голям достъп до екосистемата си от облачни решения, мрежи, партньори и клиенти. Към момента Equinix осигурява над 35% от директната свързаност към Google Cloud в повече от 35 метро локации чрез специализирани корпоративни или партньорски GCI услуги.Тя ще е 50 пъти по-бърза от актуалните сега мрежи

Тя ще е 50 пъти по-бърза от актуалните сега мрежи ...

......... данни от 1 терабайт в секунда (TB/s) и намаляване на латентността до 0,1 милисекунди (ms). Съгласно проекта, 6G мрежата ще е достъпна на височина до 10 км над земята. Очаква се мрежите от шесто поколение да намерят широко приложение в различни индустрии като здравеопазване, автомобили със самостоятелно управление и интелигентни градове.


По-богати от шефа на Facebook са само Джеф Безос и

По-богати от шефа на Facebook са само Джеф Безос и ...

......... за благосъстоянието на изпълнителните директори на големи технологични компании по целия свят, коментират анализаторите. Според наличните данни, пазарната капитализация на най-големите американски технологични компании, вкл. Apple, Amazon, Alphabet (Google), Facebook и Microsoft, се равнява на около 30% от БВП на САЩ. От 2018 г. насам този процент почти се е удвоил.


Амбициозният проект преследва военни и метеорологични целиКонцепция за подводна станция

Амбициозният проект преследва военни и метеорологични целиКонцепция за подводна станция ...

......... технология ще намали също така времето за предаване на събираните данни. Подводните дронове вече няма да се нуждаят от изплуване на повърхността на океана, за да комуникират с командния център. В следващата фаза на разработкаката Northrop Grumman и Seatrec трябва да представят проект за изготвяне на прототип на подводната зарядна станция.


Феновете на Apple могат да са спокойни – iPhone не

Феновете на Apple могат да са спокойни – iPhone не ...

......... уязвимости с идентификатори CVE-2020-11201, CVE-2020-11202, CVE-2020-11206, CVE-2020-11207, CVE-2020-11208 и CVE-2020-11209 и пусна кръпки, които намаляват риска от хакване. Сега остава производителите на смартфони да изотвят и разпространят актуализации за своите устройства, което може да отнеме известно време или дори да не се случи изобщо, ако уязвимият смартфон вече не се поддържа.


След като стана първият телеком в България, който предложи услугата

След като стана първият телеком в България, който предложи услугата ...

......... си винаги в себе си. Изключително подходящ е за излизане сред природата или посещение на масови мероприятия, където носенето на смартфон може да не е удобно. Всеки клиент на А1 може да клонира номера си на новото си устройство с услугата А1 Extra SIM, без значение кой модел часовник избере.Huawei AppGallery вече предоставя възможност и за мобилна телевизия от

Huawei AppGallery вече предоставя възможност и за мобилна телевизия от ...

......... само гарантирана сигурност и поверителност на своите потребители, но и отваря вратите на един богат свят от мобилни приложения, за всеки сценарий, в над 18 категории. Свалете мобилното приложение на Bulsatcom TV от AppGallery и се радвайте на мобилна телевизия по всяко време, от всяка точка и от всяко устройство!


Регистриран е спад от 9% през юли спрямо предходния месецОбявите

Регистриран е спад от 9% през юли спрямо предходния месецОбявите ...

......... и летният отпускарски сезон, в който традиционно предложенията за работа са по-малко, коментира JobTiger. Изглежда, че засиленото в последните месеци предлагане на работа в сектора „Хотелиерство и ресторантьорство”, предхождащо туристическия сезон, е достигнало своя пик, като намалелият брой обяви в този сектор през юли оказва допълнително влияние върху общия брой предложения.


ByteDance има 45 дни да продаде американския си бизнесРазработчикът на

ByteDance има 45 дни да продаде американския си бизнесРазработчикът на ...

......... Microsoft обяви, че преговаря за закупуване на американския бизнес на TikTok и възнамерява да финализира сделката до 15 септември. Забраната на Тръмп влиза в сила малко по-късно, така че ако Microsoft не успее да се договори с ByteDance, китайската компания ще разполага с около седмица, за да вземе друго решение.


Германски проект използва LTE и 5G мрежи, свързани чрез инфраструктурата

Германски проект използва LTE и 5G мрежи, свързани чрез инфраструктурата ...

......... без да спира. Подобно развитие на технологиите за автономно шофиране ще направи градския трафик не само по-безопасен, но и по-плавен“. Инфраструктурата в Улм ще остане налична за сходни изследователски проекти. Резултатите от проекта пък ще бъдат използвани за по-нататъшно разработване на автомобилните технологии, автоматизираното шофиране и клетъчните технологии, казват от Bosch.


Превъзходен звук с водещо в индустрията шумопотискане Насладете се на

Превъзходен звук с водещо в индустрията шумопотискане Насладете се на ...

......... предшественика си, които са оптимизирани за Google Assistant и Amazon Alexa, за да можете да управлявате деня си само с въпроси към любимия си гласов асистент.Водещите в индустрията шумопотискащи слушалки WH-1000XM4 ще се предлагат на цена от приблизително 729 лв. ще бъдат налични това лято в черен и сребрист цвят.Daimler изхвърля цялата хартия от фабриките си. Производството на автомобилния

Daimler изхвърля цялата хартия от фабриките си. Производството на автомобилния ...

......... понижава за първи път от шест години Още по тематаРекорден ръст за германските фабрични поръчки през юниWirecard: Смърт в Манила5Втората по големина германска банка се отправя към годишна загуба Защо употребяваните автомобили в Турция са по-скъпи от новите?Volkswagen отчете загуба за 1,4 млрд. евро и съкрати дивидента