През последните години автомобилните изложения се промениха доста и все

През последните години автомобилните изложения се промениха доста и все ...

......... През последните години автомобилните изложения се промениха доста и все по-често насочват вниманието към алтернативните превозни средства. На салона в Лас Анджелис дебютира новото издание на най-малкия електрически скутер в света. " title="Сгъваем електрически скутер за | ФАКТИ.БГ" src="//fakti.bg/img/news/74/426074/339c27b399d77dc8cd0110ec322ecaa2.jpg" width="100%" />


Технологията ще помага на готвачите да създават нови вкусовеИзкуственият интелект

Технологията ще помага на готвачите да създават нови вкусовеИзкуственият интелект ...

......... McCormick, за да използва изкуствен интелект при разработване на аромати и хранителни продукти. В бъдеще Sony предвижда създаване на роботизирана кухня, която да помогне на възрастните хора да си приготвят храна у дома, но без използване на открит пламък. Възможен е също сценарий за ресторант, в който роботите готвят пред гостите.


450 000 автомобила от марките Nissan и Infiniti ще трябва

450 000 автомобила от марките Nissan и Infiniti ще трябва ...

......... да предизвика късо съединение и възпламеняване. От Nissan признават, че вече има 5 официално доказани случая на подобни инциденти на различни места по цял свят. Анализът на данните показва, че повечето от засегнатите автомобили са продадени в Северна Америка. Поне 30% от опасните коли обаче са реализирани на други пазари.


Екипите ще осъществяват контрол чрез специализирана системаПроект по ОП „Добро

Екипите ще осъществяват контрол чрез специализирана системаПроект по ОП „Добро ...

......... Това ще доведе до спиране на злоупотребите при техническите прегледи и повишаване на контрола при изпитите на кандидатите за водачи”, посочи Войновски. Проектът се съфинансира от Европейския социален фонд, чрез Оперативна програма „Добро управление”. Стойността на проекта е 990 553 лева, като срокът за изпълнение е до 31 октомври 2020 г.


Startup World Cup, глобалното състезание за стартъпи с голяма награда

Startup World Cup, глобалното състезание за стартъпи с голяма награда ...

......... и инвеститори. За Startup World Cup Startup World Cup е едно от най-големите стартъп състезания в цял свят с над 36 регионални локации. Организатор на събитията е водещият технологичен инвеститор Pegasus Tech Ventures. Целта на фонда е изграждане на широка глобална мрежа от корпоративни партньори, рискови инвеститори и стартиращи компании.


От 1 юли 2020 г. в Русия няма да може

От 1 юли 2020 г. в Русия няма да може ...

......... на първо четене) за административната отговорност на продавачите на техника без инсталирани руски програми. Според тях глобата от 1 януари 2021 г. трябва да бъде 50 - 200 хиляди рубли (706 - 2825 евро) за юридически лица и 30 - 50 хиляди рубли (424 - 706 евро) за длъжностни лица.Компанията ще вложи 1 милиард долара в сградата в ОстинНовият

Компанията ще вложи 1 милиард долара в сградата в ОстинНовият ...

......... 50% повече, в сравнение с 2014 г. Приблизително 500 служители са ангажирани в производството на Mac Pro. Apple възнамерява също така да инвестира 10 милиарда долара в изграждане и разширяване на центрове за данни в САЩ през следващите пет години. Предвижда се та да осигурят работа на още 20 хиляди души.


Прототипът на междупланетния апарат Starship, разработван от космическата компания SpaceX,

Прототипът на междупланетния апарат Starship, разработван от космическата компания SpaceX, ...

......... вид Starship трябва да има шест двигателя - три, оптимизирани за работа в атмосферата и три, предназначени за вакуум.Вторият вариант на Raptor обаче още не е официално готов.Мъск също така се надяваше, че първите изпитания на апарата в открития космос ще могат бъдат проведени в рамките на следващите шест месеца.


Ракетата прототип Starship на американската компания SpaceX претърпя голяма авария

Ракетата прототип Starship на американската компания SpaceX претърпя голяма авария ...

......... повече, всъщност. Starship беше рекламиран шумно за конкурент на голямата нова ракета на американската космическа агенция НАСА, наречена Space Launch System (SLS), която ще бъде използвана за изпращане на астронавти на Луната и Марс. Засега НАСА разглежда Starship само като потенциален товарен кораб за доставката на товар до лунната повърхност.


Механиците от тима на Red Bull направиха нов световен рекорд

Механиците от тима на Red Bull направиха нов световен рекорд ...

......... гуми. Това се случи по време на състезанието от Формула 1 в Бразилия. Механиците на Aston Martin Red Bull Racing Team, обслужващи болида на Макс Верстапен, успяха да сменят гумите за време 1.82 секунди. Постижението беше официално признато, като отборът получи приза DHL Fastest Pit Stop Award. Просто вижте видеото.


Компютри, телефони, устройства за дома и лична грижа, дронове и

Компютри, телефони, устройства за дома и лична грижа, дронове и ...

......... Google Assistant. Цената им е $26,99 с купон за отстъпка GKB19BF03. KUGOO S1 е популярният сгъваем електрически скутер, с мощен мотор 350W, LCD дисплей за важната информация, три режима на каране и максимална скорост 30 км/ч. Това модерно превозно средство се предлага на цена от $255,99 с купон за отстъпка GKB214S.Дори да изглежда добре отвън и запазена отвътре, кола, в

Дори да изглежда добре отвън и запазена отвътре, кола, в ...

......... Дори да изглежда добре отвън и запазена отвътре, кола, в която е пушено, се познава още с отварянето на вратата. Ако пък собственикът е и мърльо, отстраняването на последствията е по силата само на най-тежката артилерия в професионалното почистване на автомобили.


Експертите по киберсигурност на Checkmarx са установили уязвимост, наречена CVE-2019-2234,

Експертите по киберсигурност на Checkmarx са установили уязвимост, наречена CVE-2019-2234, ...

......... на работа на зловредния софтуер, самите експерти създадоха приложение за прогнозиране на времето, което при стартирането му изисква от потребителя достъп до паметта на смартфона. След като получи достъп до камерите на смартфона, злонамерената програма започва своята шпионска дейност: прави снимки и снима видеоклипове, като ги изпраща на отдалечен сървър.


Тези оригинални снимки са направени в Украйна и ни показват

Тези оригинални снимки са направени в Украйна и ни показват ...

......... Украйна и ни показват нагледно как трябва да изглежда къщата на един истински фен на BMW. Самата къща, която още не е завършена, както и гаражът са украсени с детайли от истински автомобил на баварската компания. Така предницата и задната част на автомобила стават част от екстериора на новия дом.


"Гугъл" обяви нови правила за политическата реклама, съобщи Ройтерс. Рекламодателите ...

......... данни от поведението на потребителите в онлайн пространството, това какво търсят, дали са леви, или десни. Новите правила ще влязат в сила в Обединеното кралство следващата седмица преди изборите, до края на годината в останалата част от ЕС и в целия свят от 6-и юни 2020-а г., предаде Франс прес.


Изкуственият интелект ще се намеси силно в ежедневната им дейност,

Изкуственият интелект ще се намеси силно в ежедневната им дейност, ...

......... всичко друго, докладът сочи и, че добре образованите, добре платени работници с широк кръг от знания и умения ще се окажат много по-добре подготвени да посрещнат промените, които носи изкуственият разум. Те ще съумеят бързо и гъвкаво да се възползват от възможностите, които голямата промяна ще им поднесе, казва Муро.Умните устройства имат положително въздействие и върху здраветоХората се чувстват

Умните устройства имат положително въздействие и върху здраветоХората се чувстват ...

......... и им осигуряват състрадание и емпатия, като градят по-добри връзки между тях”, кочентира резултатите Дилип Батия, вицепрезидент на отдела за „Потребителско и клиентско преживяване” на Lenovo. Според него, „технологиите имат трансформиращата способност да обединяват хората от различни поколения и сфери на живот и да им помагат да живеят по-здравословно и по-пълноценно”.


Всяка поколение мрежи има емблематични приложения и оборудванеВсе още не

Всяка поколение мрежи има емблематични приложения и оборудванеВсе още не ...

......... си представим перспективите, които ще се отворят при преминаване към мрежи от шесто поколение, но индикаторите в момента са впечатляващи. 6G ще предложи мрежова производителност от клас TRUST, където T е Tb/s, R е свръхвисоката надеждност, U е претоварената връзка, S е забавянето под милисекунда, а T – терахерцовият спектър.


За първи път са достигнати температури за промишлено производствоСлънчевата инсталация

За първи път са достигнати температури за промишлено производствоСлънчевата инсталация ...

......... чисти горива. Тайната на Heliogen е в използването на алгоритми за компютърно зрение и изкуствен интелект, които по-точно отвсякога досега контролират голям брой огледала, насочващи слънчевата светлина към една точка. Уникалното научно постижение е регистрирано в обект на Heliogen в Ланкастър, Калифорния, още в първия ден след пускане на новата слънчева инсталация.


Новата технология ще доведе до ръст на българската икономикаВнедряването на

Новата технология ще доведе до ръст на българската икономикаВнедряването на ...

......... екипа, проучил данните от научните изследвания до момента. Според нея, не е сигурно доказано, че използването на мобилен телефон води до по-голям риск от рак на мозъка и все още няма налични данни от научни изследвания с новата 5G технология, които доказват, че 5G крие по-голям риск от сегашните технологии.


Huawei обяви официалния ценоразпис за ремонт на Mate X, съобщава

Huawei обяви официалния ценоразпис за ремонт на Mate X, съобщава ...

......... 11 Pro. Самият Mate X се продава за около $2 400 (€2 166). Апаратът има 8-инчов OLED-екран, който се сгъва по средата като книга, и процесор Kirin 980. Отделно има модем Balong 5000 за работа с мрежи от пето поколение, а за захранването отговаря батерия с капацитет 4 500 mAh.


Внедряването на 5G ще е резултат от държавната политика и

Внедряването на 5G ще е резултат от държавната политика и ...

......... на новата технология. Ролята на КРС ще е да играе ролята на медиатор, така че да балансираме диалога, да информираме обществеността и за да гарантираме добра среда за въвеждането и използването на една важна за социалния и икономически живот на страната технология, каквато е 5G“, каза в заключение Иван Димитров.


Google eкспериментира с няколко възможни варианта за маркиранеВ бъдеще Chrome

Google eкспериментира с няколко възможни варианта за маркиранеВ бъдеще Chrome ...

......... и др. Не на последно място, огромно значение има и хостинг доставчика, на който ще се довери собственикът на уебсайт. „Уверете се, че сайтът ви ще бъде разположен на NVMe SSD бързи дискове и че ще имате достъп до кеширащи инструменти. Това ще гарантира по-доброто представяне на сайта ви”, казват експертите.


Конкуренцията в сектора на сгъваемите смартфони нараства с всеки изминал

Конкуренцията в сектора на сгъваемите смартфони нараства с всеки изминал ...

......... на работа на Galaxy Fold. Големият огъващ се вътрешен дисплей, в разгъната форма, има диагонал от 7,3 инча и е с резолюция 2152 х 1536 и поддръжка за HDR10 +. Допълнителният външен екран е 4.6-инчов (1680x720), а страничният ръб има плоска форма, за разлика от заоблените краища на Galaxy Fold.


Това може да забави възприемането на новите услуги5G услуги вече

Това може да забави възприемането на новите услуги5G услуги вече ...

......... че 5G услугите вече са налични в някои райони на Румъния, 4G ще остане водещата мобилна технология, като делът й сред мобилните абонаменти ще нарасне от 38,7% през 2019 г. до 61,8% през 2024 г. Очаква се 5G да достигне 10,9% дял от общия брой мобилни абонаменти през 2024 г.


Ентусиастите ще могат да вземат максимума от процесораAthlon 3000G идва

Ентусиастите ще могат да вземат максимума от процесораAthlon 3000G идва ...

......... по темата Чипът има две CPU ядра (четири нишки), работещи на тактова честота 3,5GHz, и вграден графичен блок Radeon Vega 3. Показателят за разсейвана топлинна мощност (TDP) е 35 вата. Athlon 3000G е проектиран за платформа AM4 и идва на препоръчителната крайна цена от 49 щатски долара (на пазара в САЩ).


Планувано или не, всяко пътуване е повод за вълнение. И

Планувано или не, всяко пътуване е повод за вълнение. И ...

......... си през Моят А1. До края на декември всеки, който направи това през мобилното приложение, ще получи бонус от 10 000 MB мобилен интернет на максимална скорост. Клиентите на А1 могат да активират мегабайтите на своя номер или да ги предоставят на свои близки – клиенти на мобилна услуга от А1.


Сред новаторските идеи е изследване на качеството на въздухаД-р Евгения

Сред новаторските идеи е изследване на качеството на въздухаД-р Евгения ...

......... Тя е амбициозен млад химик и в момента е главен асистент във Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Климент Охридски”. Проектът, с който д-р Романова печели стипендията, е фокусиран върху създаването на нови органични материали, които ще бъдат използвани в соларните клетки с цел повишаване на техния капацитет.


Анонсираната през септември система UAZ Connect, вече е налична в

Анонсираната през септември система UAZ Connect, вече е налична в ...

......... телематика е разработен съвместно с компанията C-Cars. Системата ще е особено полезна за корпоративни клиенти, разполагащи с по-голям автопарк. Първата доставка на УАЗ-ки с тази система е за руска компания, разполагаща с 617 автомобила, част от които нови Patriot-и и част от по-старите Пикап и Профи, както и култовата "Буханка".


Технологии Тим Кук смята, че потребителите са излъгани Идеята, че

Технологии Тим Кук смята, че потребителите са излъгани Идеята, че ...

......... да натрупа голям пазарен дял, аргументира се Кук. Гейтс: Допуснах най-голямата грешка на всички времена Безос: Трябва да отидем на Луната, за да спасим Земята Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Мартин Дешев Тим Кук Apple ИТ индустрия киберсигурност общество


Нов анализ на MIT Energy Initiative сочи, че постоянното намаляване

Нов анализ на MIT Energy Initiative сочи, че постоянното намаляване ...

......... производствени разходи, казват анализаторите на MIT. Откъде обаче биха могли да дойдат подобни намаления е трудно да се посочи. Фактор, който не бива да се забравя, е и това, че с навлизането на по-голям брой електромобили в ежедневието ще стане нужно и пълното преустройване на електрозахранващите системи, на които разчитаме днес.


Хакери получили достъп до информация за 3,8 хиляди компании и

Хакери получили достъп до информация за 3,8 хиляди компании и ...

......... използва за  пране на пари от различни лица и структури. Изложеният масив от данни е наречен Sherwood. Той съдържа информация за 3,8 хиляди компании, тръстове и лични сметки, управлявани от Cayman National Bank, включително данни за баланса на средствата. По отношение на мащаба, течът вече се сравнява с известния Панамски архив.


Това сочат данни на Neustar за третото тримесечие на 2019

Това сочат данни на Neustar за третото тримесечие на 2019 ...

......... година. Броят на мащабните атаки (със скорост от 100 Gb/s и по-висока) също продължава да расте на годишна база – с почти 200%, но самите те стават все по-малки. Според експертите, това се дължи на факта, че малките атаки са по-лесни за организиране и скриване, което пречи за навременното им отблъскване.


На отворен уъркшоп за творческо себеизразяване в социалните мрежи по

На отворен уъркшоп за творческо себеизразяване в социалните мрежи по ...

......... с изкуствен интелект и интелигентна 32MP селфи камера. На българския пазар той се предлага в три изразяващи различни стилове цвята – пурпурно „Midsummer Purple” , класическо черно и неустоимо „Crush Blue“ синьо, с цена под 800 лева при свободна продажба и с атрактивни абонаментни планове от A1, Теленор и Виваком.


RDNA архитектура повишава графичната производителностAMD Radeon Pro W5700 предлага нови

RDNA архитектура повишава графичната производителностAMD Radeon Pro W5700 предлага нови ...

......... вече е налична на пазара на цена от $799 от ритейлъри като B&H Photo и Newegg (Северна Америка),  Elmtec, Schneider и Tarox (EMEA), JD.com и Mwave (Азиатско-тихоокеански регион). AMD демонстрирана картата на щанда си на Autodesk University 2019, който се провежда от 19 до 31 ноември в Лас Вегас, Невада. 


Реактивният автомобил Bloodhound LSR измина още една крачка към постигането

Реактивният автомобил Bloodhound LSR измина още една крачка към постигането ...

......... Реактивният автомобил Bloodhound LSR измина още една крачка към постигането на целта на създателите си да подобри световния рекорд за скорост на суша. По време на заключителни изпитания в пустинята Калахари пилотът Анди Грийн е успял да ускори машината до 1 010 км/ч.


Широкият дисплей с формат 32:10 поддържа резолюция 3840x1200 пикселаPhilips 439P9H

Широкият дисплей с формат 32:10 поддържа резолюция 3840x1200 пикселаPhilips 439P9H ...

......... камера Windows Hello с технология за разпознаване на лица осигурява сигурно вписване. Въртящата се и накланяща се стойка с настройка по височина и VESA отворите за монтиране гарантират постигането на оптимална зрителна позиция. Philips 439P9H е наличен на българския пазар от този месец на препоръчителна крайна цена от 1919 лв. с ДДС.


Китай обаче ги изпреварва по брой на машините в класациятаSummit

Китай обаче ги изпреварва по брой на машините в класациятаSummit ...

......... петафлопа, а вторият – 94,6 петафлопа. Близо до тях е китайският Sunway TaihuLight с резултат 93,0 петафлопа. Този суперкомпютър стъпва на процесор Sunway SW26010. След него се нарежда още една китайска машина – Tianhe-2A (Milky Way-2A), която се базира на Intel Xeon CPUs и Matrix-2000 ускорители и постига резултат 61,4 петафлопа.


Ще бъде облекчен режимът за изграждане на мобилни станцииИнвестициите в

Ще бъде облекчен режимът за изграждане на мобилни станцииИнвестициите в ...

......... пазят потребителите и базите данни. Тази критична инфраструктура е свързана с множество услуги, които са есенциални за обществото – електроснабдяване, енергетика, здравеопазване и други”, обясни той. В заключение, министърът заяви, че по отношение са стандартизацията и сертификацията на услуги, процеси и мрежи, индустрията и държавата трябва да бъдат ръка за ръка.


Дискът тежи само 35 грама и е дебел колкото смартфон

Дискът тежи само 35 грама и е дебел колкото смартфон ...

......... От компанията твърдят, че 10GB 4K филм може да бъде прехвърлен за едва 20 секунди. SSD дискът ще се предлага с капацитет от 250GB, 500GB, 1TB и 2TB, отговаряйки на различните нужди на потребителите от сторидж пространство. Устройството идва на пазара у нас с 3-годишна гаранция от официалния дистрибутор Мост Компютърс.


Наталия Футекова е сред менторите на събитието във Велико Търново„Ако

Наталия Футекова е сред менторите на събитието във Велико Търново„Ако ...

......... профил и ще се практикува наученото съвместно с професионалисти от различни бизнеси. Световният кариерен акселератор Pitch Bootcamp стъпи в България през 2016-та година с мисията да предизвика младежите да са отговорни към бъдещето си, като им помогне да открият своето кариерно и личностно призвание и ги подготви за пазара на труда.


През 2020 година в България ще има „умни“ градове с

През 2020 година в България ще има „умни“ градове с ...

......... потребителите и базите данни. Тази критична инфраструктура е свързана с множество услуги, които са есенциални за обществото – електроснабдяване, енергетика, здравеопазване и други“, обясни той. На финала, министърът заяви, че по отношение са стандартизацията и сертификация на услуги, процеси и мрежи, индустрията и държавата трябва да бъдат ръка за ръка.


С нулев растеж тази година компанията измества SamsungС приходи от

С нулев растеж тази година компанията измества SamsungС приходи от ...

......... включва и един контрактен производител в лицето на TSMC, както и четири компании без собствен производствен капацитет. Ако TSMC бъде изключена, на нейно място ще влезе китайският разработчик на чипове HiSilicon, контролиран от Huawei, който през 2019 г. се очаква да увеличи приходите си с 24% до 7,5 милиарда долара.


Какво би се случило с лек автомобил при ядрена експлозия

Какво би се случило с лек автомобил при ядрена експлозия ...

......... вълна, предизвикана от ядрен взрив. В ролята на опитно зайче влиза ВАЗ-21099, върху който е поставен телевизор. Както може лесно да се предположи, след взрива от цялата инсталация не остава почти нищо. Телевизорът излита някъде в гората със скоростта на куршум, а от "ладата" се превръща в куп разкривени тенекии.


Срещу депозит от $10 купувачите ще получат за Черния петък

Срещу депозит от $10 купувачите ще получат за Черния петък ...

......... да спестите $25. Моделът има е рамка от алуминий с авиационно качество, пневматична спирачка и специализирана поддръжка от мобилни приложения. Black Friday за други продукти Освен е-скутерите, GeekBuying подготвя атрактивни Black Friday оферти и за огромен брой други продукти. Можете да следите актуалните предложения на онлайн магазина на уебстраницата Black Friday Sale.


Ако при проверка на маслото в двигателя, установите, че то

Ако при проверка на маслото в двигателя, установите, че то ...

......... Ако при проверка на маслото в двигателя, установите, че то е под минимума, то не бързайте да изпадате в паника. Ако няма видими и силни течове на масло, тогава можете да продължите да карате, докато стигнете до място, откъдето можете да купите масло.


Една от най-интересни дизайнерски особености на новия Ford Mustang Mach-E

Една от най-интересни дизайнерски особености на новия Ford Mustang Mach-E ...

......... Една от най-интересни дизайнерски особености на новия Ford Mustang Mach-E е липсата на дръжки на вратите. Отстрани на електрическото крос купе няма дори вдлъбнатини, в които да са скрити лостчета за отваряне.


Корпорацията Google стана обект на разследване от изданието Wall Street

Корпорацията Google стана обект на разследване от изданието Wall Street ...

......... позволява да контролирате издаването на резултати от търсенето. По-специално големите корпорации или политически приемливите за компанията партии имат приоритет в резултатите от търсенето. След журналистическото разследване американските регулатори възнамеряват да започнат антитръстово разследване на Google. Представителите на платформата за търсене твърдят, че алгоритмите на Google са абсолютно обективни и независими.


Πpaвитeлcтвoтo нa Чexия oдoбpи пpeдлoжeниe зa 7 пpoцeнтa дигитaлeн дaнъĸ,

Πpaвитeлcтвoтo нa Чexия oдoбpи пpeдлoжeниe зa 7 пpoцeнтa дигитaлeн дaнъĸ, ...

......... гoдинa, aĸo влeзe в cилa пpeз юни, и пo oĸoлo 5 милиapдa гoдишнo пpeз cлeдвaщитe гoдини. Чexия нe e eдинcтвeнaтa cтpaнa, ĸoятo въвeждa дaнъĸ cpeщy пpиxoдитe нa интepнeт гигaнтитe ĸaтo Fасеbооk и Gооglе, ĸaтo пoдoбeн xoд вeчe пpeдпpиexa Фpaнция и Итaлия. CAЩ, дoм нa пoвeчeтo гигaнти, e пpoтив нoв нaлoг.


Тесла

Тесла" ще увеличи размера на на най-голямата в света литиево-йонна ...

......... на такива проекти може да дестабилизира мрежата. Тази опасност тревожи австралийските власти от 2016 г., когато буря остави без ток цяла Южна Австралия."Неоен" междувременно работи и по собствени проекти с обща мощност 900 мегавата и първоначални инвестиции за 1 млрд. австралийски (680 млн. щатски) долара в Южна Австралия, пише "Блумбърг".


На повечето водачи на моторни превозни средства им се налага

На повечето водачи на моторни превозни средства им се налага ...

......... смяната им не е задължителна. Другият редовен "трик" е крива джанта. Ако при въртене на стенда не виждате визуални колебания и преди да посетите сервиза автомобилът ви се е движел нормално без вибрации, идващи от колелата, то спокойно можете да откажете изправяне на джантата. Определено ще си спестите доста пари.


Кривата на енергопотреблението „излита” нагоре: изчислителната мощност, необходима за най-често

Кривата на енергопотреблението „излита” нагоре: изчислителната мощност, необходима за най-често ...

......... Amazon, Facebook – всички те имат договори с местни ферми за соларна и вятърна енeргия, за да си гарантират, че колкото енергия консумират, толкова се произвежда от ВЕИ. Но машинното самообучение тепърва ще се разгръща. Ще смогнем ли да изграждаме толкова ВЕИ, колкото са нужни, за да нахраним новата енергийна ламя?


Китайската Wingtech осигурява 8% от общия обем тази годинаSamsung разчита

Китайската Wingtech осигурява 8% от общия обем тази годинаSamsung разчита ...

......... компания има три предприятия там, които произвеждат смартфони, телевизори и домакински уреди. Изследователската компания IHS Markit твърди, че Wingtech ще произведе 24 милиона смартфона за Samsung през 2019 г., или 8% от общия обем устройства на най-големия доставчик на смартфони в света. През 2017 г. този дял е бил около 3%.


Британският производител на селскостопанска и строителна техника JCB подобри собствения

Британският производител на селскостопанска и строителна техника JCB подобри собствения ...

......... Британският производител на селскостопанска и строителна техника JCB подобри собствения си световен рекорд за скорост с трактор. Новото върхово постижение е дело на мотоциклетиста Гай Мартин, който през лятото успя да ускори машината Fastrac до 167 км/ч.


Московски експертен център разработи нови вид светофари с квадратна форма.

Московски експертен център разработи нови вид светофари с квадратна форма. ...

......... цвета", обяснява Шумский. От Probok.net признават, че всички отдавна са свикнали с кръглите светлини и нововъведението вероятно ще бъде посрещнато на нож от някои участници в движението. Шумский обаче смята, че всичко опира до време, а навиците невинаги са рационални. Той напомня, че кръглата форма е обусловена от кръглите крушки.


За 10 години износът е претърпял значителни промени„Икономиката на България

За 10 години износът е претърпял значителни промени„Икономиката на България ...

......... метали. „У нас нищо не се произвежда. В България няма индустрия”. Това е нещото, което най-често четем в социалните мрежи и слушаме по улиците. Всъщност, малко от българите знаят, че България е далеч от над средноевропейското равнище по дял на индустрията в брутната добавена стойност, коментира Васил Велев, председател на АИКБ.


Германската асоциация за технически надзор на автомобилния транспорт подложи Nissan

Германската асоциация за технически надзор на автомобилния транспорт подложи Nissan ...

......... е значително по-висока, отколкото в аналогичните изпитания на Euro NCAP, в които японският електромобил получава максималните 5 звезди за безопасност. В симулацията на страничен удар в неподвижно препятствие със 75 км/ч Leaf буквално се сгъва на две. Шансовете на водача и пътниците да оцелеят в такава катастрофа клонят към нула.


Проектът се развива от съоснователя на Wikipedia Джими УейлсНовата социална

Проектът се развива от съоснователя на Wikipedia Джими УейлсНовата социална ...

......... надхвърли 50 хиляди души, а Джими Уейлс очаква аудиторията да нарасне до 500 милиона. Засега в компанията, която се занимава с развитието на социалната мрежа, работят само няколко души. Уейлс казва, че не е събирал пари за стартиране на проекта, започвайки от нулата, за да контролира самостоятелно всички приходи и разходи.


Новият смартфон Motorola RAZR получи гъвкав екран, който се сгъва

Новият смартфон Motorola RAZR получи гъвкав екран, който се сгъва ...

......... такива проблеми. Според експерти, преди излизането на Motorola RAZR, са извършени всички необходими тестове на дисплея Flex View. В резултат на дълго проучване инженерите стигат до извода, че екранът RAZR ще работи ефективно и без технически неизправности доста дълго време и няма да се различава от смартфоните с твърд дисплей.


Служителите на А1 получиха специално признание по време на наградите

Служителите на А1 получиха специално признание по време на наградите ...

......... e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.


Електромобилът е преди всичко лека кола. И следователно - когато

Електромобилът е преди всичко лека кола. И следователно - когато ...

......... оцени състоянието на акумулатора е с помощта на специални компютърни програми (те са достъпни в сервизите на оторизираните дилъри). Не само това, сега има приложение за смартфони, което помага за прецизна оценка на състоянието на батерията. Например, за най-разпространеният електромобил на вторичния пазар Nissan Leaf, е налично приложението Leaf Spy.


Ще интегрира гласовия асистент дълбоко в средата на Microsoft 365Cortana

Ще интегрира гласовия асистент дълбоко в средата на Microsoft 365Cortana ...

......... компанията да наложи собствена мобилна операционна система. още по темата Cortana е виртуален гласов асистент с елементи на изкуствен интелект. Той се появи през 2015-та – една година след пускане на подобен продукт от Amazon, известен като Alexa. Водещи играчи на този пазар са още Google Assistant и Apple Siri.


Мобилните оператори ще получат честотен ресурс, на който да започнат

Мобилните оператори ще получат честотен ресурс, на който да започнат ...

......... "До края на октомври 2019 г. са постъпили общо 1897 жалби в КРС. За сравнение, за същия период на 2018 г. жалбите са 2601", уточнява Иван Димитров. Най-често оплакванията са по отношение на тарифи и сметки, прекратяване на договори, пограничен роуминг и услугата пренос на данни в роуминг извън ЕС.


Компанията е най-големият доставчик на решения за ресторантьорствотоБен Худ, съосновател

Компанията е най-големият доставчик на решения за ресторантьорствотоБен Худ, съосновател ...

......... допълни той. Бен Худ, съосновател и главен изпълнителен директор на Fourth, остава главен изпълнителен директор на новосъздадената компания. Част от ръководния ѝ екип ще са също Дейвид Канту, съосновател и главен директор „Клиенти” в HotSchedules, Саймън Бока, главен директор „Развитие”, Мат Леоне, главен директор „Операции” и Кристиан Бертелсен, главен технологичен директор.


Компанията Bentley обяви официално 60-годишнината на своя V-образен осемцилиндров двигател.

Компанията Bentley обяви официално 60-годишнината на своя V-образен осемцилиндров двигател. ...

......... достатъчно мощен и много надежден. Mulsanne Speed е с 6.75-литров мотор и ускорява до 100 км/ч за 4.8 секунди. Същият мотор позволява на колата да достигне максимална скорост от 305 км/ч. От компанията твърдят, че именно моторът 6¾ ще е последният двигател с вътрешно горене, от който ще се откажат.


Мобилните оператори ще получат честотен ресурс, на който да започнат

Мобилните оператори ще получат честотен ресурс, на който да започнат ...

......... "До края на октомври 2019 г. са постъпили общо 1897 жалби в КРС. За сравнение, за същия период на 2018 г. жалбите са 2601", уточнява Иван Димитров. Най-често оплакванията са по отношение на тарифи и сметки, прекратяване на договори, пограничен роуминг и услугата пренос на данни в роуминг извън ЕС.


Масата потребители планира да похарчи между 100 и 750 лeваОнлайн

Масата потребители планира да похарчи между 100 и 750 лeваОнлайн ...

......... от тях правят покупки онлайн). На въпроса колко възнамеряват да похарчат по време на Black Friday, 63,1% от анкетираните, пазарували онлайн, са посочили сума между 100 и 750 лв., като 17,9% от тях са предвидили между 350 и 500 лв., а 5,5% имат намерение да направят покупки за над 1200 лв.


Нова услуга за оценка на състоянието на двигателя по звука

Нова услуга за оценка на състоянието на двигателя по звука ...

......... да използваме технологията на изкуствения интелект за определяне на състоянието на колата и пробега на същия принцип", коментира Ярослав Федосеев, прессекретар на НП "ГЛОНАСС", което ще разработва услугата. Средства за финансирането на проекта вече са отделени и по план "Автошазам" трябва да бъде включен в платформата "Автодата" след две години.


Тя ще помогне на демографи, социолози, икономисти и всякакви други

Тя ще помогне на демографи, социолози, икономисти и всякакви други ...

......... и всякакъв вид други изследователи да разберат по-добре човешките селища и тяхното въздействие върху света. „Човешките селища са причина и следствие от повечето промени в околната среда и обществото на Земята”, казват учените. Новата карта има потенциала да помогне на всички учени по света да разбират по-добре и проследяват тези промени.


Обучението се извършва чрез гледане и анализ на видео клиповеРоботите

Обучението се извършва чрез гледане и анализ на видео клиповеРоботите ...

......... видеото и са анализирали действията на хората. Резултатите от експериментите показват, че новият метод, който се основава на размисли и заключения за последващи движения, увеличава способността за обучение на роботите с 20%. Оказва се, че роботите успешно откриват безсмислените движения на хората, показани във видеото с готвене, и не ги повтарят.