ES File Explorer съдържа бъг, който позволява кражба на данниМобилната

ES File Explorer съдържа бъг, който позволява кражба на данниМобилната ...

......... – не само от паметта на смартфона, но и от картите памет. За да стане възможна кражбата, атакуващият и жертвата с инсталиран ES File Explorer на мобилното устройство трябва да са свързани към една и съща точка за достъп. Уязвимостта е потвърдена във всички версии на ES File Explorer, вкл. 4.1.9.5.2.


Сделката, сключена през октомври м.г., е на стойност 34 милиарда

Сделката, сключена през октомври м.г., е на стойност 34 милиарда ...

......... отворен изходен код и да се придържа към собствената си стратегия. Обединени, IBM и Red Hat ще имат силни позиции и лидерство в областта на хибридните облаци, което ще им позволи да отговорят на нарастващото търсене на услуги за сигурно преместване на бизнес приложения в отворена многооблачна среда, коментират от IBM.


Ще ни засегнат, но това няма да е голям проблем,

Ще ни засегнат, но това няма да е голям проблем, ...

......... е да се изграждат много скъпи мрежи. „Нашите продукти са много по-добри от тези на конкурентите и [клиентите] имат всички основания да купуват нашите [продукти]“. Рен Женфей описва антагонизма към Huawei в САЩ като шум, предизвикан от малцинство от политици. Според него, тези настроения не са представителни за широкото американско общество.


Новата версия 1.11 на мобилното приложение MyTelenor, която вече е

Новата версия 1.11 на мобилното приложение MyTelenor, която вече е ...

......... и Черна Гора, са част от PPF Group. PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, Азия и Северна Америка. Групата притежава активи на стойност почти 38 млрд. евро (към 30 юни 2018 г.).


Първоначално такива дисплеи ще имат само флагманските моделиВсе по-често ще

Първоначално такива дисплеи ще имат само флагманските моделиВсе по-често ще ...

......... – предстои комерсиализиране на проекта „Big Format Gaming Display“ (BFGD), иницииран от Nvidia, HP, Asus и Acer преди една година. Анонсът на BFGD се състоя по време на миналогодишното изложение CES 2018 в Лас Вегас, но по-късно инициаторите на проекта обявиха, че началото на неговата комерсиализация се пренася за 2019 г.


Учениците трябва да разполагат с индивидуални устройстваВ поредната дискусия на

Учениците трябва да разполагат с индивидуални устройстваВ поредната дискусия на ...

......... на обучение, е предпоставка за адекватна и успешна реализация на учениците в живота и на пазара на труда, смята участниците в дискусията. Всяко дете на възраст 9-17 години използва интернет всеки ден. В същото време училището не е готово изобщо за този свят, е заключението на Центъра за безопасен интернет.Половината сваляния на апликации са от потребители в КитайПотребителите по

Половината сваляния на апликации са от потребители в КитайПотребителите по ...

......... потребителите са изразходвали 18 млрд. часа в избор и покупки на приложения, което е с 45% повече спрямо 2016 г. Статистиката сочи още, че през 2018 г. един потребител е прекарвал средно около три часа на ден в различни мобилни приложения. Най-популярното приложение в света (с изключение на Китай) е YouTube.


Заради децентрализацията, при блокчейн на практика няма слаба входна точка,

Заради децентрализацията, при блокчейн на практика няма слаба входна точка, ...

......... да се страхуват от нарушаване на авторското право. На всяка стъпка от процеса бизнесът може да гарантира, че продуктът е изцяло автентичен. Това предпазва от кражби. Накратко, може би ще се окаже, че най-голямата полза от развитието на блокчейн технологията всъщност е за електронната търговия, позволявайки възможно най-добра защита на данните.


Вложенията през 2018 г. възлизат на 5,3 милиарда долараКомпании от

Вложенията през 2018 г. възлизат на 5,3 милиарда долараКомпании от ...

......... наполовина: 12,7%. още по темата „Накратко, невероятни и ценни технологични компании се създават извън САЩ“, заключава докладът. Въпреки това Ахърн очаква известно отстъпление в инвестициите за тази година. „Все още има много пари, които да бъдат впрегнати на работа през 2019 г. Но мисля, че инвеститорите са малко уморени“, коментира той.


За една година доставките в световен мащаб са намелели с

За една година доставките в световен мащаб са намелели с ...

......... високопроизводителни HDD регистрира ръст и възлиза на 5,5 млн. броя. Лидер на световния пазар за твърди дискове през четвъртото тримесечие на годината е Seagate с дял от 41,6-41,5%. След него се нарежда компанията WDC, която контролира 34,5% от доставките, а на трето място е Toshiba с 23,9-24,1%, сочи анализът на TrendFocus.


RGB DDR4 модулът Spectrix D80 на Adata работи на честота

RGB DDR4 модулът Spectrix D80 на Adata работи на честота ...

......... рода си учреждение от такъв вид сред производителите на DRAM памети. За първи път подобен рекорд се поставя с 9-о поколение Intel Core i9 процесор (източник: Adata / HWBOT) XPG Overclocking Lab e създадена с цел да тества максималната ефективност и производителност на паметите на Adata, достигайки екстремни резултати, уточниха от компанията.За сигурността на шефа си Facеbook плаща около $10 млн.

За сигурността на шефа си Facеbook плаща около $10 млн. ...

......... той напусна компанията). Най-скъп за опазване обаче е Марк Зукърбърг – през 2017 г. Facebook е похарчила за неговата сигурност внушителната сума от 7,3 млн. долара, а предполагаемият разход по това перо за 2018 г. възлиза на 10 млн. долара, или над 30 пъти повече отколкото Apple плаща за Тим Кук.


Явления като Брекзит и търговските войни също тревожат компаниите Кибер

Явления като Брекзит и търговските войни също тревожат компаниите Кибер ...

......... – като например управление на кибер или репутационен риск, тъй като повечето от тези позиции не са съществували преди 10 години“. Дори атрактивните заплати не са достатъчни, тъй като потокът от служители с необходимия набор от умения е ограничен, а спешната нужда от кадри не позволява обучение на място, допълва Субран.


Компанията с офис у нас ще вложи средствата в разширяване

Компанията с офис у нас ще вложи средствата в разширяване ...

......... и да ги въведе в електронна система без човешка намеса. още по темата „Имаме продукт, който работи и пазарна ниша, в която той пасва феноменално добре”, сподели изпълнителният директор на HyperScience Питър Бродски. „Това, което ще определи успеха ни, е способността ни да увеличаваме и развиваме екипа си“, добави той.


Десетото издание на конференцията ще се проведе в София през

Десетото издание на конференцията ще се проведе в София през ...

......... подразделение – tekom България. Общността на tekom България продължава своето динамично развитие. През изминалата година тя организира поредица събития, популяризиращи длъжността „автор на техническа документация“ – в Габрово, Бургас, Варна и Шумен, както и събитието „Women in Tech Comm“. Също така към инициативния комитет се присъединиха Ани Койчева и Елвира Йорданова.


Компанията на Boeing и Lockheed Martin ще конкурира SpaceXULA е

Компанията на Boeing и Lockheed Martin ще конкурира SpaceXULA е ...

......... се очаква да доведе до рязко намаляване на цената на космическия транспорт. Междувременно компанията Blue Origin на Джеф Безос – основателя на Amazon.com – обяви, че ще изстреля ракетата си „Ню Глен“, все още в процес на разработка, през 2021 г. – същата година, в която трябва да излети и „Вулкан“.Бизнес клиентите на А1 вече могат да закупят електронни винетки

Бизнес клиентите на А1 вече могат да закупят електронни винетки ...

......... цена от 10 лева. Електронната винетка е достъпна в търговската мрежа на А1 в партньорство с „Интелигентни Трафик Системи” ЕАД, които са единственият национален доставчик на услуги за електронно събиране на такса за изминато разстояние и официален партньор на АПИ. Допълнителна информация за електронните винетки можете да видите на www.a1.bg/e-vinetki.


модерната технология за биометрично заключване и отключване гарантира повече сигурност

модерната технология за биометрично заключване и отключване гарантира повече сигурност ...

......... леко и автономно. Xiaomi Roidmi F8E Handheld Wireless Vacuum Cleaner е подходящо решение за почистване както на дома, така и на автомобила Можете да купите тази стилна прахосмукачка тук: Xiaomi Roidmi F8E Handheld Wireless Vacuum Cleaner – на цена от €211,83, валидна с купон за отстъпка L741PA до 15 февруари 2018 г.


Нова конспиративна теория се завъртя в онлайн пространството - в

Нова конспиративна теория се завъртя в онлайн пространството - в ...

......... потребител може да изключи лицевото разпознаване от настройките на профила си по всяко време", коментираха от компанията. Все още няма данни тази визуална информация да е използвана по някакъв начин от компанията, но заради множеството скандали с нарушени права на потребителите, много смятат, че това ще се случи в бъдеще.


Робот сканира всеки ден строителните обекти, за да следи как

Робот сканира всеки ден строителните обекти, за да следи как ...

......... с 38% спрямо първоначалната прогноза в бюджета на проекта. В крайна сметка проектът е осъществен, като изразходваните средства възлизат на сума, с 11% по-малка от предвидения бюджет. Е, това е само един пример и навярно различните строителни проекти биха постигнали различни резултати. Но в строителството дори един-два процента са много значителни.


Инициативата

Инициативата "Промяната" вече става все по-популярна в България, предвид проектите, ...

......... Какви проекти Ви предстои оттук-нататък? Работим вече успешно с частни училища, но бихме искали да имаме повече възможност да работим и с държавни. Предстои ни да организираме едно състезание с водородни коли, в което искаме да включим поне 3 държавни училища от по-малки градове в страната. Интервю на Ивайло Ачев


Той ще има нелеката задача да ръководи застрашена компанияОчаква се

Той ще има нелеката задача да ръководи застрашена компанияОчаква се ...

......... стратегия е необходим мениджър, коментира анализаторът Кевин Касиди от Stifel Nicolaus & Co. Според него, Intel трябва в кратки срокове да реши проблема със забавянето на доставките на чипове, произвеждани по нови технологични процесори. В противен случай компанията рискува нейните клиенти да потърсят други партньори, които произвеждат чипове по по-напреднали технологии.


Ще доставя корпоративни услуги за близо 1,8 млрд. долараПентагонът ще

Ще доставя корпоративни услуги за близо 1,8 млрд. долараПентагонът ще ...

......... спец-операции на вражеска територия. Партньорството на ИТ бизнеса с военните все по-често е критикувано от страна на служителите на компаниите. Под тяхно давление наскоро Google оттегли кандидатурата си за реализация на облачен проект за Пентагона на стойност 10 млрд. долара. Microsoft пък се надява да спечели поръчката, въпреки недоволството на служителите.


Всички нови програми да имат 64-битови версии от 1 август

Всички нови програми да имат 64-битови версии от 1 август ...

......... на 64-битови устройства на 1 август 2021 г., когато се очаква да излезе версия Android S. Графикът на Google за преминаване към 64-битови приложения (източник: Google) Apple, която развива конкурентната мобилна платформа iOS, застави разработчиците да преминат към 64-битови приложения още с излизане на версия iOS 11 през есента на 2017 г.


Модулната технология прави възможни всякакви формати и размериИзумителният The Wall

Модулната технология прави възможни всякакви формати и размериИзумителният The Wall ...

......... и се стигне до нетрадиционните като 32:9 и дори 1:1, без да се правят компромиси с качеството на картината. Тъй като Micro LED дисплеите са без панелни, няма лимит в броя на модулите. Резултатът е дисплей с елегантност, присъща на инфинити басейните, който безпроблемно се вписват във всяко житейско пространство.


Партньор в амбициозния проект на финансовата институция е Софтуер ГрупКалин

Партньор в амбициозния проект на финансовата институция е Софтуер ГрупКалин ...

......... България, което проследява доверието на висшия банков мениджмънт към икономиката, банките и банковата система през 2018-а година, 100% от банките в България посочват оптимизирането на процесите като един от най-важните приоритети за тяхната институция. Те определят като приоритет също така и инвестицията в технологии за подобряване на обслужването на клиенти.


Това е най-екологичният монитор в света, според производителяЕкологичният Philips 241B7QGJ

Това е най-екологичният монитор в света, според производителяЕкологичният Philips 241B7QGJ ...

......... дори след като са изключени от бутона. Мониторът консумира 11W енергия, измерени от EnergyStar 7.0, и отговаря на енергиен клас A++, коeто доказва несравнимата ефективност на Philips 241B7QGJ. Philips 241B7QGJ ще дебютира на пазара у нас този месец на препоръчителна крайна цена от 449 лв. с ДДС, уточниха представителите на MMD.


Новият Masterpact MTZ идва с вграден електромер с Клас 1

Новият Masterpact MTZ идва с вграден електромер с Клас 1 ...

......... повреда клиентите могат безопасно да възстановят захранването през смартфона си. Важните показатели (данни от измервания и настройки на защитата) се запазват преди изключването и дори при липса на захранване, благодарение на NFC връзката, се идентифицират причините за прекъсването и се получават инструкции за включване на прекъсвача и възстановяване на захранването.


CLOi SuitBot поддържа кръста и увеличава мускулната силаCLOi SuitBot подсилва

CLOi SuitBot поддържа кръста и увеличава мускулната силаCLOi SuitBot подсилва ...

......... естествено с потребителите, както и да извършват по-комплексни задачи, като отговарят на въпроси и извършват плащания. Тези интелигентни роботи са проектирани да работят самостоятелно, успявайки да достигнат до мястото за зареждане, когато батерията им намалява. Напълно заредени, те се връщат към предварително зададените им задачи, като съответно си правят и диагностика.


Бизнес клиентите на А1 вече могат да закупят електронни винетки

Бизнес клиентите на А1 вече могат да закупят електронни винетки ...

......... 10 лева. Електронната винетка е достъпна в търговската мрежа на А1 в партньорство с „Интелигентни Трафик Системи” ЕАД, които са единственият национален доставчик на услуги за електронно събиране на такса за изминато разстояние и официален партньор на АПИ. Допълнителна информация за електронните винетки можете да видите на www.a1.bg/e-vinetki. Партньорска публикация


Популярни устройства на Motorola вече се предлагат на пазара у

Популярни устройства на Motorola вече се предлагат на пазара у ...

......... до 4 допълнителни камери. Двете бюджетни предложения – Motorola MBP 16 (115 лв.) и Motorola MBP 140 (75 лв.) – разчитат на чувствителни двупосочни микрофони, които позволяват както родителят да чува всеки звук на бебето, така и то да чува неговия глас. Разполагат с колекция от приспивни и успокояващи мелодии.


Има изгледи научните разработки в тази област да се приложат

Има изгледи научните разработки в тази област да се приложат ...

......... разработки за подобряване на лечението на рака чрез нанотехнологии са на етап проучване. Въпреки това изгледите за превръщане на тези лечебни техники в реалност са добри, защото проектите са силно фокусирани. Анализаторите смятат, че е възможно тези усилия да доведат дотам, че ракът да бъде почти елиминиран след около десетилетие.


Градът се превръща в дестинация за споделени центрове за услугиНовите

Градът се превръща в дестинация за споделени центрове за услугиНовите ...

......... на компанията в България. Coca-Cola European Partners е бутилираща компания на продуктите на Coca-Cola за 13 европейски държави в Западна Европа. Тя не бутилира или продава в България, но както и бутилиращата компания за България и региона – Coca-Cola Hellenic Bottling Company, развива своя център за споделени финансови услуги в страната.


280 хиляди броя от гамата Shelly са реализирани само за

280 хиляди броя от гамата Shelly са реализирани само за ...

......... устройствата за домашни любимци MyKi Pet и за автомобили и товари MyKi Auto. Часовниците, тракерът за животни и термометърът вече имат световни успехи, а MyKi Auto, като най-нов продукт на компанията, набира все по-голяма популярност и съвсем скоро се очаква да достигне високите нива на продажби на Shelly и MyKi.


Експерти от над 40 филиала по света предоставят консултантски услугиУстойчивите

Експерти от над 40 филиала по света предоставят консултантски услугиУстойчивите ...

......... R&M ще пусне редица нови продукти, съобщи Александър Петров. Първите от тях ще бъдат официално представени още през януари, като за цялата година се предвижда броят на новите продукти да надхвърли 10. Планира се и провеждане и на традиционното Road Show на компанията, което ще обхване страните от Югоизточна Европа.


Средната цена е била 300-350 лв., според „Коледният топ 10

Средната цена е била 300-350 лв., според „Коледният топ 10 ...

......... 2017 г. Същото се наблюдава и при телевизорите – през 2017 г. 43-инчов LED Smart телевизор е струвал 900-950 лв., докато през декември 2018 г. средната му цена е била 700-750 лева. Развитието на технологиите позволява на хората да си купят повече подаръци, без да се налага да харчат повече средства.


Компанията може да се възползва от ограниченията за HuaweiNokia има

Компанията може да се възползва от ограниченията за HuaweiNokia има ...

......... възползват от ограниченията за закупуване на оборудване от Huawei, които някои страни наложиха през последните месеци. Nokia обяви новия си план за намаляване на разходите през октомври, без да казва нищо относно влиянието на програмата върху работните места. Тепърва се очакват мерки за съкращаване на разходите на стойност 1,2 милиарда евро.


Социалната мрежа ще инвестира 300 милиона долараFacebook ще продължи да

Социалната мрежа ще инвестира 300 милиона долараFacebook ще продължи да ...

......... програма за включване на 1000 журналисти в местни новинарски секции в продължение на пет години. Сред получателите на инвестиции са Център Пулицър, Репортаж за Америка, Фонд за местно трансформиране на местните новини Найт-Ленфест, Местна медийна асоциация и Местен медиен консорциум, Проект за американска журналистика и Проект за новини на общността.


За първи път клауд инфраструктурата излиза пред традиционнатаЗа първи път

За първи път клауд инфраструктурата излиза пред традиционнатаЗа първи път ...

......... и 20,4% за годината. Лидер в продажбите на оборудване за облачни инфраструктури е американската компания Dell, която е увеличила пазарния си дял от 13,9% до 14,2% за една година. Делът на HPE/New H3C Group бележи спад от 12,6% до 9,8%, а третият водещ доставчик, Cisco, регистрира отстъпление от 8,1% до 6,4%.


Цената за ексклузивно партньорство била 1 милиард долараЗа да даде

Цената за ексклузивно партньорство била 1 милиард долараЗа да даде ...

......... пред Ройтерс, че Qualcomm е направила твърде непривлекателно за Apple използването на друг доставчик на чипове за iPhone. Отстъпките са били много, много големи. По неговите думи, в момента Apple разглежда компаниите MediaTek и Samsung като потенциални доставчици на чипове за 5G мрежи, пускането на които е планирано за тази година.


Иновативният метод на учени от Мичиган втвърдява течна смола, положена

Иновативният метод на учени от Мичиган втвърдява течна смола, положена ...

......... обаче има и фотоинхибитор, който отговаря на различна дължина на вълната на светлината. Доклад за метода бе публикуван в сп. Science Advances. Учените вече са подали три патентни заявки, за да защитят създадения от тях иновативен процес, а Скот се готви да основе частна компания, която да поеме комерсиализацията на технологията.


Готов да покрие нуждите на съвременния дом, превзет от мултимедийните

Готов да покрие нуждите на съвременния дом, превзет от мултимедийните ...

......... да се създаде под-мрежа за гости, за да не се компрометира сигурността. Окомплектовка и цени Рутерът се доставя с всичко, което му е необходимо за работа – наред със самото устройство в кутията са неговото захранване и инструкцията за инсталиране. У нас Mercusys AC12 се предлага на цена около 40 лева.


В повечето случаи клиентите на Apple не са много по-богатиМладежите

В повечето случаи клиентите на Apple не са много по-богатиМладежите ...

......... от младежи, както и от жени, докато повечето мъже предпочитат Android устройства – и това са предимно възрастни мъже, твърдят изследователите. В допълнение, те открили, че в повечето случаи притежателите на iPhone не са много по-богати от хората, използващи смартфони с Android, но за тях е важно да демонстрират определен статус.


Новият Cadillac EV ще се доставя за клиенти по целия

Новият Cadillac EV ще се доставя за клиенти по целия ...

......... да реагира бързо на предпочитанията на клиентите с относително кратко време за проектиране и разработка. Най-напредналите компоненти в платформата са задвижващите системи и акумулаторните клетки. Електрическите двигатели могат да бъдат конфигурирани за предно, задно или задвижване на всички колела, а параметрите на батериите ще варират според нуждите на автомобила и клиента.


Очаква се новата гейминг услуга да стартира през следващата годинаМобилният

Очаква се новата гейминг услуга да стартира през следващата годинаМобилният ...

......... на тези платформи. Подобни услуги имат сериозен потенциал и шансовете им за успех са големи. още по темата В момента Amazon търси партньори, които да предоставят своите игри за новата цифрова платформа на компанията, съобщи The Information. Предполага се, че стрийминг услугата за видеоигри ще стане достъпна през 2020 година.


Най-обикновена снимка постави световен рекорд по брой „лайкове“Снимката на това

Най-обикновена снимка постави световен рекорд по брой „лайкове“Снимката на това ...

......... който вероятно ще бъде кратък, както повечето други подобни „феномени“ на социалните мрежи. Оказва се, че милиона хора могат да бъдат ангажирани в напълно безсмислени „каузи“, без никаква практическа полза.    Вижте тази публикация в Instagram.   Публикация, споделена от EGG GANG 🌍 (@world_record_egg) на Яну 4, 2019 в 9:05 PST


Смартфонът впечатлява с елегантен дизайн, мощен процесор, памет и батерия,

Смартфонът впечатлява с елегантен дизайн, мощен процесор, памет и батерия, ...

......... хибриден слот за SIM карти. P Smart (2019) се захранва от мощната 3400 mAh батерия с функция за бързо зареждане. Смартфонът работи с най-новата софтуерна версия на Android – 9.0 Pie в комбинация с последния интерфейс от Huawei – EMUI 9.0, предлагащи по-голяма производителност, удобство и нови функции. Партньорска публикация!


Потребителите по-рядко купуват нови устройства, няма иновацииЗа пето поредно тримесечие

Потребителите по-рядко купуват нови устройства, няма иновацииЗа пето поредно тримесечие ...

......... в интервю за Business Insider техническият анализатор Джеймс Кордуел от Atlantic Equities. Според тайванската Yuanta Securities Investment Consulting, негативната динамика от последните четири тримесечия ще продължи и през 2019 г. Това обаче няма да се отрази на разположението на силите между производителите и шестте водещи играчи ще останат по местата си.


Имат 50-милиметрови драйвери и спортен RBG светлинен ефектС лек дизайн

Имат 50-милиметрови драйвери и спортен RBG светлинен ефектС лек дизайн ...

......... микрофона и лек дизайн превръщат тези нови слушалки в желания аксесоар за екстремен гейминг. EMIX H20 използват 50-милиметрови драйвери, които осигуряват отлично качество на звука с широк диапазон и оптимизирани баси за пълно звуково потапяне. Слушалките се очакват скоро на пазара у нас, но цената им още не е обявена.


Броят им вече е 430, в процес на изграждане са

Броят им вече е 430, в процес на изграждане са ...

......... геймърски платформи. Всяка от 20-те водещи компании разполага средно с 22 големи центъра за данни. Най-големи мрежи от дейта центрове имат облачните доставчици Amazon, Microsoft, Google и IBM. Техните обекти са разположени в 55 държави по света, в три от основните региони – Северна и Латинска Америка, Азиатско-Тихоокеански регион и ЕМЕА.


Безпилотната машина се приземява и изкопава дупка, омазвайки се в

Безпилотната машина се приземява и изкопава дупка, омазвайки се в ...

......... трудно достъпни по други начини, без намесата ни да оказва въздействие върху околната среда. Там е важно да изкопаем и да вградим сензорите в земята, за да не бъдат отнесени от водите, но в същото време подобни сензори за почвената влажност се нуждаят от добър контакт под повърхността”, пояснява Детвайлер.


Лидарите не са вредни за очите, но повреждат цифровите камериПо

Лидарите не са вредни за очите, но повреждат цифровите камериПо ...

......... се появят на всички нови снимки с камерата, дори направени при затворен капак. още по темата Главният изпълнителен директор на AEye уверява, че лидарите на компанията са напълно безопасни за човешкото око, но признава, че те са способни да повредят сензорите на камерите, тъй като последните са по-чувствителни към лазера.


Моделът е прахо- и водоустойчив по стандарта IP68, издържа на

Моделът е прахо- и водоустойчив по стандарта IP68, издържа на ...

......... са включени захранващ адаптер, кабел, игла за механизма на сим картите и ръководство за потребителя. CUBOT King Kong е водоустойчив според изискванията на стандарта IP68 Можете да купите здравия IP68 смартфон тук: CUBOT King Kong – на цена от €83,99, валидна при въвеждане на купон за отстъпка L03P3 до 15 февруари т.г.


Бъдещите чипове ще се произвеждат по нова технология GAAFETSamsung ще

Бъдещите чипове ще се произвеждат по нова технология GAAFETSamsung ще ...

......... литография” (EUV). Корейската компания вече има чипове по тази технология, а към средата на годината планира да пусне масовото им производство. още по темата Конкурентите TSMC и Global Foundries, на свой ред, все още се намират на по-ранни етапи на усвояване на EUV литографията, отбелязват наблюдателите на пазара за полупроводници.


Електронният пластир е създаден от европейски разработчициНовият пластир с вграден

Електронният пластир е създаден от европейски разработчициНовият пластир с вграден ...

......... от SpO2 може да предотврати спиране на дишането и спиране на сърцето, което прави разработката особено ценна. Пластирът е изработен от биосъвместими материали, толерантни към кожата. Основата – тънка, гъвкава и еластична – е направена от термопластичен полиуретан. Все още обаче няма информация кога ще бъде готов комерсиалният вариант на продукта.


Потребителите все по-често стават жертви и на криптомайнериСлед известно затишие,

Потребителите все по-често стават жертви и на криптомайнериСлед известно затишие, ...

......... на 2018 г. делът на атаките с WannaCry в руската столица е достигнал 28%. В допълнение, специалистите по сигурност наблюдават нарастващ интензитет на атаките, при които на компютрите на жертвите се инсталират програми за добив на криптовалута. Освен че отнемат системни ресурси, криптомайнерите могат да крадат и потребителски данни, предупреждават експертите.


Технологията на Apple се оказва единствен шанс за катастрофиралiPhone и

Технологията на Apple се оказва единствен шанс за катастрофиралiPhone и ...

......... на оператора. Пристигналите на място спасители използвали механична ножица, за да извадят Нейт от автомобила, след което го закарали в болница. Макар че сега се нуждае от инвалидна количка, Нейт Филипс е имал късмет, защото без Siri едва ли някой би го открил дори след няколко дни в местността на инцидента.  


Нови, по-строги изисквания влизат в сила от юли тази годинаОт

Нови, по-строги изисквания влизат в сила от юли тази годинаОт ...

......... системата ще блокира всички реклами, а не само проблемните блокове. За неприемливи рекламни елементи на десктоп компютри се считат: В мобилните системи списъкът изглежда така: В момента около 70 издатели от 27 държави, отговорни за около 300 домейна, са привели своите уеб ресурси в съответствие с новите изисквания на Google.  


Освен финансиране на технологии за електромобили, инвеститорите виждат все повече

Освен финансиране на технологии за електромобили, инвеститорите виждат все повече ...

......... от малките фирми, привлекли капитала на големи компании и инвестиционни фондове от цял свят, искат да станат Tesla-та на бъдещето именно в Китай. Сред тях са както големи имена, като Baidu и Alibaba Group Holding, така и по-малко известни – като FAW Car, Contemporary Amperex Technology, Zhejiang Geely Holding Group.


Виетнам отправя обвинения към социалната мрежа, за нарушаването на новия

Виетнам отправя обвинения към социалната мрежа, за нарушаването на новия ...

......... бе приет закона. Репутацията на Виетнам като увеличаващ се пазар на startup-и, нараства значително, но законът за киберсигурността ще повлияе негативно на тази тенденция. Неговите широкообхватни понятия дават свобода на правителството да тълкува всяко съдържание с което не е съгласно, като заплаха или невярна информация и да изисква неговото премахване.


За космическата компания в момента работят около 6000 душиSpaceX трябва

За космическата компания в момента работят около 6000 душиSpaceX трябва ...

......... изтъква още представителят на SpaceX като аргумент за съкращаването на всеки десети служител в компанията. През юни миналата година Илон Мъск уволни седем души от старшия мениджърски екип, ръководещ проекта за спътници в SpaceX, припомня Ройтерс. Уволненията бяха свързани с разногласия относно скоростта, с която екипът разработва и тества спътниците Starlink.


Въпреки, че вече се продават свободно зарядни подложки, истинската революция

Въпреки, че вече се продават свободно зарядни подложки, истинската революция ...

......... докато други малки консуматори, които не могат да използват този метод, са наоколо да се заредят. Плановете на Energous включват технология, която да захранва по-енергоемки устройства от по-голямо разстояние (приблизително до 4.5 метра), като това устройство трябва да се появи до края на 2020 г. Автор: Георги Кацаров, Софтуерен университет


Иновативният модел идва и с функции на изкуствен интелектLG Signature

Иновативният модел идва и с функции на изкуствен интелектLG Signature ...

......... Dashboard или пък за виртуална рамка за снимки. С функцията Zero View всичките 65 инча на LG Signature OLED TV R се скриват и телевизорът се навива в своята основа. Дори и с тази функция обаче потребителите могат да се наслаждават на музика и друго аудио със системата Dolby Atmos.


Двата нови модела се очакват на пазара по-късно този месецМоделите

Двата нови модела се очакват на пазара по-късно този месецМоделите ...

......... дизайн на дистанционния контролер на AG273QCX AOC Game Pad позволява и лесна работа с различни настройки от OSD менюто. И двата монитора предлагат: Препоръчителните крайни цени на AOC AG273QCX и AG273QCG са съответно 1369 лв. с ДДС и 1559 лв. с ДДС. Двата монитора се очакват на пазара по-късно този месец.


За 26-та поредна година IBM оглавява списъка с най-много регистрацииОбщо

За 26-та поредна година IBM оглавява списъка с най-много регистрацииОбщо ...

......... патента и втора корейска компания – LG Electronics, която е регистрилала 2474 патента. още по темата Други две корейски компании също са доста напред в списъка. Samsung Display и Hyundai Motor заeмат съответно 14 и 19 място сред компаниите с най-много регистрирани патенти на територията на САЩ през 2018 г.


Клиентите могат да очакват смартфони на още по-достъпни цениRedmi Note

Клиентите могат да очакват смартфони на още по-достъпни цениRedmi Note ...

......... се съсредоточи в пускането на достъпни смартфони, вкл. такива с флагмански процесори. Xiaomi и брандът Mi ще налагат на пазара устройствата от среден и висок клас С подобна структура на пазара оперират и други китайски производители. Huawei, например, позиционира изключително успешно бранда Honor, а Oppo даде самостоятелен живот на марката Realme.


Един от най-добрите модели от среден клас на Xiaomi от

Един от най-добрите модели от среден клас на Xiaomi от ...

......... 24-мегапикселова селфи камера със сензор Sony IMX576 и бленда f/2.2 за повече детайли в изображението. Батерията на устройството е с капацитет 3350 mAh и поддържа технология за бързо зареждане. Смартфонът привлича със своя стилен дизайн - задният панел на Mi 8 Lite е изработен от стъкло, което осигурява огледален ефект.


Иновацията на L’oreal дебютира на изложението CES 2019 в Лас

Иновацията на L’oreal дебютира на изложението CES 2019 в Лас ...

......... Той е разработен съвместно от L’Oreal и нейния бранд за грижа за кожата La Roche-Posay. My Skin Track pH ще бъде доставен тази година на избрана група от дерматолози, партниращи си с La Roche-Posay в САЩ, като целта е продуктът да се тества, след което ще излезе на масовия пазар.


Инструментите за компютърно зрение могат значително да опростят трудния и

Инструментите за компютърно зрение могат значително да опростят трудния и ...

......... се влияе от уникалността на съвпадението и размера на фрагмента. Изследователите са тествали алгоритъма си върху десетки истински археологически обекти от Британския музей и фрески от различни църкви по света. Открили са, че той се представя забележително добре, като успешно напасва и „сглобява“ огромното мнозинство от тези счупени артефакти и фрески.


Финансовата институция отговори на изискванията на IFRS9 стандартитеСтандартът IFRS9 предполага

Финансовата институция отговори на изискванията на IFRS9 стандартитеСтандартът IFRS9 предполага ...

......... преодолеем предизвикателствата на изискванията по стандарта IFRS9“, коментира Юри Генов, член на УС и изпълнителен директор на Банка ДСК. IFRS9 представлява симбиоза между счетоводна отчетност и регулативни правила. Решението променя начина, по който Банка ДСК борави с провизии, риск и данни, поясни Атанас Раков, изпълнителен директор на SAS Analytics България.