ЗдравеопазванеПоръчай си доктор Базираният в Лондон и Берлин стартъп Medbelle

ЗдравеопазванеПоръчай си доктор Базираният в Лондон и Берлин стартъп Medbelle ...

......... записвания за над 6 млрд. долара. Shedul работи на B2C и B2B модел - от една страна, потребителите могат да запазват часове през приложение и сайт, а от друга - салоните получават достъп до клиенти и платформа за управление на бизнеса си. Компанията печели, като получава комисиона на всяко резервиране.


© Капитал Част от темата В балона на алгоритмите Как Facebook

© Капитал Част от темата В балона на алгоритмите Как Facebook ...

......... на хората или рекламодателите, но и как може да бъде използван за лоши цели – съответно се опитваме да минимализираме възможните щети. Трудното е да комбинираш позитивна нагласа с реалистична нагласа. Не искаме да попадаме в ситуация, в която системата ни да бъде използвана по лош начин.Интервюто взе Йоан Запрянов


[Shutterstock] Част от темата В балона на алгоритмите Как Facebook

[Shutterstock] Част от темата В балона на алгоритмите Как Facebook ...

......... нашия профил, включително и такива, които вероятно не харесваме, но са ни накарали да реагираме или да коментираме дадена публикация. Съответно тези интереси могат да бъдат премахнати, за да не се получава насочена реклама, базирана на тях. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Темата накратко Алгоритмите на Facebook са

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Темата накратко Алгоритмите на Facebook са ...

......... възможност за нова проба. Това не е точно апокалиптичната война между хора и машини, за която научнофантастичните книги и филми ни предупреждават от времето на Айзък Азимов, но антиутопични аналогии не липсват. Проверете, алгоритмите вероятно са преценили коя точно е подходяща за вас и са я пуснали в балона ви.


Още по темата

Още по темата "Виваком" ще предлага на общини платформа за ...

......... системи за видеонаблюдение, инсталирани и управлявани от Vivacom, са 30. Платформата Viva Smart е усилие в посока обединение на постигнатото от всяка община в сферата на IoT технологиите до днес и е предпоставка за по-лесна реализация на следващите инициативи в посока умен град, умно образование, управление и съхранение на данни.


Битката на Виктория беше да се справя с малки и

Битката на Виктория беше да се справя с малки и ...

......... признал за нанесените удари върху Виктория, но не и за изнасилването. „Времето лекува, но дали ще се излекуваме по-бързо или по-бавно, може би зависи от добрите дела, които ще направим през това време”, изтъкна бившият съпруг на Виктория Маринова. Той се зарече, че ще продължи всяко едно от нейните дела.[Shutterstock] Още по темата Принтирано небето, принтирано морето 3D отпечатани

[Shutterstock] Още по темата Принтирано небето, принтирано морето 3D отпечатани ...

......... сме изложени на подобно замърсяване постоянно - от емисиите на дизеловите коли например. Проблемът е, че процесът не е регулиран и хората не са му обърнали достатъчно внимание до момента", обяснява Уебър. Според него за момента най-добрата практика, която може да се въведе съвсем лесно, е добро проветрение при принтиране.


Снежана Янева, Любомир Бабуров и Петко Желязов са част от

Снежана Янева, Любомир Бабуров и Петко Желязов са част от ...

......... първоначалната си задача да вкарат популярната наука сред културната програма в България. Желязов обаче е умерено оптимистичен и отбелязва, че сред масовото общество и медии в страната доминира псевдонауката. За Бабуров обаче време за песимизъм няма: екипът вече работи по следващите две конференции, които ще се проведат през 2019 г.


© Цветелина Белутова Още по темата Плащанията с карта остават в

© Цветелина Белутова Още по темата Плащанията с карта остават в ...

......... за да намерите нов път. Всичко се свежда до намеренията. Каква е целта ви? Целта не е самото нарушение на правилата, а разбиване на пречки, които те спират да създадеш нещо голямо. Въпрос на перспектива е. Това кара обществото да върви напред, това поражда прогрес и това прави иновацията възможна.


[Shutterstock] Още по темата Internet of Things #1: Добре дошли

[Shutterstock] Още по темата Internet of Things #1: Добре дошли ...

......... сектор, колкото и невидим да остава той за крайния потребител, ни най-малко не изглежда скучно и предсказуемо.В специалната поредица на "Капитал" и VIVACOM предстои да разгледаме по-конкретни примери за вече работещи решения за умен град като дигитализираните училища в Стара Загора, интелигентното паркиране в Бургас, видеонаблюдението във Враца и други.


© Цветелина Белутова Клас:Среден към високПлюсове:+ Заедно с добавения модул батерия

© Цветелина Белутова Клас:Среден към високПлюсове:+ Заедно с добавения модул батерия ...

......... телефона си в станция за забавление. При представянето на концепцията от Motorola обещаха, че модулите ще са съвместими поне за 3 поколения напред, като Z3 Play е третото. Ранните индикации обаче са, че фирмата ще продължи да произвежда нови модули, които да са съвместими и с по-старите телефони в бъдеще.Изпълнителният директор на Twitter Джак Дорси нямаше отговор на всички

Изпълнителният директор на Twitter Джак Дорси нямаше отговор на всички ...

......... близо 25% от пазарната си капитализация, същото се случи и с Twitter. Причината: въпреки нарастващите приходи и третото поредно тримесечие на печалба очакванията на компанията за бъдещето са по-нисък растеж. А и още преди акциите на компанията да се възстановят напълно, дойде втори удар - изслушването в Конгреса (виж графиката).


Въпреки отсъствието на някои големи компании, на IFA все пак

Въпреки отсъствието на някои големи компании, на IFA все пак ...

......... не са известни.Американската Motorola, собственост на китайската Lenovo, представи нов смартфон - Motorola One, която ще бъде с операционна система Android One и обещава тригодишни ъпдейти за сигурност. Самата Lenovo под собствения си бранд представи няколко нови лаптопа, сред които и Lenovo Yoga Book C9300, който разполага с E-Ink клавиатура.


Прочети ми тази статия, GoogleGoogle търси все по-иновативни начини да

Прочети ми тази статия, GoogleGoogle търси все по-иновативни начини да ...

......... да спират платените послания за своите зрители, ако пожелаят. Още по темата Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 17 авг 2018 Дигитални модели Кои са дигиталните иновации от последната седмица 20 юли 2018 Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 8 юни 2018


Добавена реалностИновативна навигация Британският стартъп Blippar, специализиран в разработването на

Добавена реалностИновативна навигация Британският стартъп Blippar, специализиран в разработването на ...

......... предвидени. Още по темата Бавното бъдеще на дигиталния портфейл Плащането без кеш и без карта вече е възможно. Но на каква цена? 10 авг 2018 Дигитални модели Кои са дигиталните иновации от последната седмица 20 юли 2018 Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 8 юни 2018


ПлатформаТърся си строителиВсяка компания, която иска да разшири бизнеса си

ПлатформаТърся си строителиВсяка компания, която иска да разшири бизнеса си ...

......... Dropbox, разбраха това отдавна", казва Кокбърн пред TechCrunch. Още по темата Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 8 юни 2018 Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 4 май 2018 Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 20 апр 2018© Honor Още по темата Мечтата на фотографа Huawei P20 Pro

© Honor Още по темата Мечтата на фотографа Huawei P20 Pro ...

......... едно от най-добрите решения на пазара за хора, които искат да имат телефон с водещи показатели и камера, без да плащат прекалено много. Цената на Honor 10 с 64 GB памет е 900 лв., а със 128 GB – 1000 лв. Смартфонът все още не се предлага от мобилните оператори.


[Shutterstock] Още по темата

[Shutterstock] Още по темата "Мобиле сапиенс": Светът в моя джоб ...

......... стълбове за осветление.- Умно паркиране, което може да засече свободните паркоместа и дава възможност за запазване онлайн, както и автоматично определя най-краткия маршрут до мястото. То позволява и безкасово плащане.Неотдавна А1 интегрира и умна система за видеонаблюдение в Перник, която разчита регистрационни номера на автомобили, охранява и алармира при нередности.


Още по темата

Още по темата "Мобиле Сапиенс": Ние сме мрежата Скоростното развитие ...

......... част от услугите. И са с включени устройства - хъб, смарт крушки и контакти, сензори и аларми. Може да се добави и Premium Gateway с батерия и 3GB мобилен интернет, които работят дори при прекъсване на електроснабдяването в жилището.Статията е част от съвместния проект на "Капитал" и А1 "Мобиле сапиенс"


© Цветелина Белутова Още по темата IBM създаде най-мощния суперкомпютър в

© Цветелина Белутова Още по темата IBM създаде най-мощния суперкомпютър в ...

......... Nestum до няколко години. БАН също трябва скоро да се сдобие с нов суперкомпютър, като от академията биха искали той също да бъде от TOP 500. Директорът на ИИКТ-БАН Светозар Маргенов се надява това да стане след около три години и работата му да се застъпи с тази на "Авитохол".


[Shutterstock] Още по темата

[Shutterstock] Още по темата "Мобиле Сапиенс": Ние сме мрежата Скоростното ...

......... услуги – свързани коли, медицина от дистанция и много други приложения. Нашата амбиция е телекомът да не е само средството и средата, а ние да предлагаме всякакви други услуги върху тази инфраструктура."Тодор Ташев, главен технически директор на "А1 България"Статията е част от съвместния проект на "Капитал" и А1 "Мобиле сапиенс"


Още по темата

Още по темата "Мобиле Сапиенс": Ние сме мрежата Скоростното развитие ...

......... планира и собствена кредитна карта и други финансови услуги. Кога ще се предлагат: от август.А1 ще предлага и смартфони под собствената си марка, произведени специално според изискванията на телекома. Те ще включват линия от три модела, които да отговарят на различните очаквания на потребителите. Кога ще се предлага: от юли.


Още по темата Мобиле сапиенс: Как непрекъснатата свързаност промени човечеството

Още по темата Мобиле сапиенс: Как непрекъснатата свързаност промени човечеството ...

......... следи. Ще търсим лукса на офлайн съществуването. А за онлайн живота си ще разчитаме на сигурен партньор, с който ще сме свързани, който ще ни свързва и който ще прави въпросите на утрешния ден още по-неусетно лесни за задаване.Статията е част от общия проект на "Капитал" и А1 "Мобиле сапиенс"


ХранаДонеси ми рецептаMarley Spoon, стартъпът за доставки на продукти и

ХранаДонеси ми рецептаMarley Spoon, стартъпът за доставки на продукти и ...

......... през което се вижда къде има тротинетка и колко е заредена. Цената е около 1 долар плюс 15 цента на минута. Още по темата Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 4 май 2018 Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 13 апр 2018


Марсоходът Curiosity се намира на Марс от 2012 г. насам

Марсоходът Curiosity се намира на Марс от 2012 г. насам ...

......... молекули в кратера Геъл. "Това, което сме открили в скалите, добавя още към възможността за живот на Марс. Събраните материали показват, че някога Марс може да е имала живот", коментира още Айгенброуд. "Всичко, което е било нужно за живот, е било там. Но това не означава, че е имало живот."


12 12 Още по темата DigitalK 2018: Най-добрият маркетинг не

12 12 Още по темата DigitalK 2018: Най-добрият маркетинг не ...

......... пуснем услугата ни Scoober за доставка със скутери. Живеем във вълнуващо време: след време всичко ше е дигиатално и в интернет, не бъркайте, че в момента е. Не знаем какъв точно ще е следващият голям тренд - може да е глас," смята основателят на Takeaway.com Ийтсе Хрун Фотограф: Надежда Чипева


Още по темата Какво друго по света: няколко любопитни идеи

Още по темата Какво друго по света: няколко любопитни идеи ...

......... и летища до пустини и ледници.Но ако някой от частните изследователи на Космоса, които напоследък са все по-активни, реши да стигне до Червената планета, поне ще има какво да вземе със себе си. Ако не друго, това ще е първата нова земя, чието колонизиране ще започне с маслини и босилек.


© Цветелина Белутова Още по темата Стартиращи компании могат да се

© Цветелина Белутова Още по темата Стартиращи компании могат да се ...

......... и поддържан", смята Тенко Николов, изпълнителният директор и управляващ партньор на SiteGround – компания за хостинг и изработване на софтуер. Основана през 2004 г. в България, в момента SiteGround е една от най-бързо развиващите се IT компании в страната с офиси в София, Пловдив и Стара Загора. Фотограф: Цветана Балабанова


© Цветелина Белутова Още по темата Лекторите на DigitalK 2018: Тенко

© Цветелина Белутова Още по темата Лекторите на DigitalK 2018: Тенко ...

......... в края на втория ден от събитието.В предишното издание на конкурса на DigitalK кандидатстваха над 200 предприемачи от цял свят. На финала журито избра българската стартираща компания ClaimCompass, която е специализирана в предоставянето на правна помощ за обезщетения при закъснели и отменени полети или отказан достъп до борда на самолетите.


© Jim Bourg Още по темата Бизнесът с използване на зловреден

© Jim Bourg Още по темата Бизнесът с използване на зловреден ...

......... зловредния код. При рестартиране на рутера допълнителните приставки изчезват и остава само основният код, който е програмиран да търси определени снимки в платформата Photobucket. Тези снимки обаче са били изтрити и затова кодът се насочва към първоначалната контролна точка. Така ФБР успяла да достигне до сървъра и да го обезвреди.


Действията на Китай възпрепятстват допълнително развитието на чужд бизнес на

Действията на Китай възпрепятстват допълнително развитието на чужд бизнес на ...

......... законите на Световната търговска организация, засягащи обмена на данни, са отпреди създаването на интернет и не са били цялостно изпробвани чрез съдебен процес. Във всеки случай професор Арънсън споделя, че данните традиционно са били адресирани в търговски споразумения като въпрос, касаещ онлайн търговията, но въпросът според нея е далеч по-мащабен.


Една от тръбите, изработени за проекта

Една от тръбите, изработени за проекта "Пречистване океана" [theoceancleanup.com] Още ...

......... предизвикателството, а справянето с причините за замърсяването е отговорност в глобален мащаб.Планът на Боян Слат е амбициозен, но той смята, че в някои случаи е грешка да се започва с по-скромни решения и постепенно да се увеличава обхватът им. В ситуацията с океанската пластмаса мащабните решения са ключови, казва Слат.


© Капитал Още по темата Amazon разширява позициите си на пазара

© Капитал Още по темата Amazon разширява позициите си на пазара ...

......... на пазара. Google Home Mini 49 долараGoogle пусна по-малкия си и евтин високоговорител Home Mini с идеята да се противопостави на малкия Amazon Echo Dot. И макар да няма същата функционалност като асистента Alexa по отношение на поддържаните уреди и опции, просто като умен асистент продуктът на Google е по-завършен.


© Капитал Още по темата Пазарната оценка на шеговитата криптовалута Dogecoin

© Капитал Още по темата Пазарната оценка на шеговитата криптовалута Dogecoin ...

......... Владимир Путин, монетата с чийто лик има пазарна капитализация от цели 3.12 млн. долара. Самият Путин едва ли е голям фен на монетата си, предвид желанието му да наложи крипторублата на пазара на дигитални валути. Легендата на криптоборсите пък разказва, че с путинкойн можеш да си купиш "Новичок" с отстъпка.


Според проф. Джон МакГийхан от Университета в Портсмут ензимът PETase

Според проф. Джон МакГийхан от Университета в Портсмут ензимът PETase ...

......... нови и нови количества петрол.По всяка вероятност новият ензим все още се намира на няколко години разстояние от масовото му прилагане в индустрията. Учените ще трябва да го модифицират още, така че да заработи по-бързо, да стане икономически ефективен и да се превърне в неделима част от процеса по рециклиране.


Още по темата Когато господин Зукърбърг отиде във Вашингтон Рекламодателите

Още по темата Когато господин Зукърбърг отиде във Вашингтон Рекламодателите ...

......... Google. Това прави правилата твърде абстрактни, а детайлите за отделните бизнес сфери все още не са изяснени. Което пък поставя риск GDPR да остане "врата в полето", която позволява на по-големите компании да прилагат регламента формално, вървейки по ръба на правилата. А тази практика им е добре позната и сега.


Желаещите могат да кандидатстват както самостоятелно, така и с екип,

Желаещите могат да кандидатстват както самостоятелно, така и с екип, ...

......... се включат трябва да попълнят формата за кандидатстване в сайта на събитието не по-късно от 10 май, където да опишат уменията си и разпределението на екипа. Организаторите посочват, че местата в надпреварата са ограничени и затова участниците ще бъдат подбрани от екипа на компанията според представената информация за уменията им.


© Shutterstock Още по темата От Белград през София до Солун

© Shutterstock Още по темата От Белград през София до Солун ...

......... случаят с австрийската група Telekom Austria, която държи както "Мобилтел" в България, така и VIP Mobile в Сърбия и ONE.VIP в Македония. На Западните Балкани ще работи също така и PPF, която изкупи бизнеса на Telenor в региона. Това може да направи преговорите по-лесни. Но в никой случай не бързи.


Във Вашингтон изпълнителният директор на Facebook захвърли обичайните си тениска

Във Вашингтон изпълнителният директор на Facebook захвърли обичайните си тениска ...

......... Facebook събира информация и насочва реклами. Ако изпълнителният директор на една компания е привикан в щатския Конгрес и е изправен часове наред пред поредица от елементарни въпроси или откровени заяждания, а в същото време акциите на компанията му се вдигат с близо 5%, оценките за победители и победени се обезсмислят.


ПлатформаКак да си направим месоСпоред оценки на ООН доставките на

ПлатформаКак да си направим месоСпоред оценки на ООН доставките на ...

......... присъствието си в Югоизточна Азия, където Amazon.com вече започна бизнес в Сингапур. Още по темата Дигитални модели Какви са последните технологични иновации от седмицата 9 мар 2018 Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 26 яну 2018 Дигитални модели Най-иновативните цифрови бизнеси на седмицата 5 яну 2018


Европейските потребители вече ще могат да гледат онлайн съдържание с

Европейските потребители вече ще могат да гледат онлайн съдържание с ...

......... на „МастърШеф“ или ако отидат на почивка в Гърция, ще могат да проследят на живо финала на Шампионска лига или на „Гласът на България, казва той.Регламентът за достъп до онлайн съдържание влиза в сила автоматично от началото на април. За спазването му ще следи Комисията за защита на потребителите. -->


Китайската космическа станция

Китайската космическа станция "Тянгун 1" ще навлезе в земната атмосфера ...

......... отломки да паднат на сушата. От южнокорейското министерство на науката, информационните и комуникационни технологии казаха днес, че "Тянгун 1" ще навлезе в земната атмосфера в интервала от 7:26 до 15:26 ч. местно време в понеделник (по Гринуич от 22:26 ч. в неделя до 6:26 ч. в понеделник, предаде агенция Йонхап.(БТА)


Илюстрация Купести облаци Увеличаване Купести облаци Автор: PiccoloNamek [Wikimedia commons]

Илюстрация Купести облаци Увеличаване Купести облаци Автор: PiccoloNamek [Wikimedia commons] ...

......... започва да се "накъдря", образувайки по-големи вълни. Келвин-Хелмхолц облаците са рядкост - този процес се случва само ако по-ниската въздушна маса съдържа облак. Тогава той може да очертае вълните, разкривайки сложността на иначе невидимите движения над главите ни. Илюстрация Облаци Келвин-Хелмхолц Увеличаване Облаци Келвин-Хелмхолц Автор: June Grønseth [Wikimedia commons] Смаляване


Търсенето на светове около звезди извън Слънчевата система ще бъде

Търсенето на светове около звезди извън Слънчевата система ще бъде ...

......... на още по-близка инспекция от новото поколение по-големи и по-мощни телескопи, които са в процес на изграждане и ще търсят "издайнически" признаци за живот. "Тес" няма да може да открие живот извън Земята, но ще ни помогне да разберем накъде да насочим нашите по-големи и мощни телескопи", казва Пол Херц.(БТА)


По-малко от половината американци вярват, че социалната мрежа Фейсбук спазва

По-малко от половината американци вярват, че социалната мрежа Фейсбук спазва ...

......... по-малко целева реклама в бъдеще прямо 9 процента, които биха искали повече. Мнозинството пълнолетни потребители посочват, че биха искали правителството да има по-голяма роля в контрола на използването на потребителските данни от интернет компаниите. Според анкетата 46 процента от пълнолетните искат по-силна правителствена регулация спрямо 17 процента, предпочитащи по-слаба регулация.


При 5G мрежите, скоростта на интернет може да бъде с

При 5G мрежите, скоростта на интернет може да бъде с ...

......... като според европейския комисар Гюнтер Йотингер 5G ще бъде "гръбнакът на дигиталните икономика и общество по света".До 2 април билетите за най-голямото технологично събитие, насочено към бизнеса, са на специална early bird цена. Научи повече за лекторите и програмата на Digitalk 2018 и купи своя билет на www.digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon/


До 2 април билетите за двудневната конференция за дигитални технологии

До 2 април билетите за двудневната конференция за дигитални технологии ...

......... закъснели или отменени самолетни полети.Повече за всеки от лекторите на DigitalK, както и интервюта с тях, ще откриете на страниците на в."Капитал" в следващите седмици. В специалната рубрика по повод събитието ще търсим и отговори на най-важните въпроси за социалните мрежи, изкуствения интелект, финтех индустрията, умните устройства и дигиталния бизнес.


Пореден успех за българските ученици в конкурса за космически колонии

Пореден успех за българските ученици в конкурса за космически колонии ...

......... идеи са от космоса да помогнат на нашата планета да оцелее, на човешката цивилизация да оцелее и уверено да стъпи на своя път към звездите”, коментира доц. Веселка Радева от планетариума на Висшето военноморско училище.Младежите ще представят проектите си на Конференцията за международно космическо развитие на НАСА през май. -->


Учени от университета в Кембридж, изследвайки невронните връзки в мозъка,

Учени от университета в Кембридж, изследвайки невронните връзки в мозъка, ...

......... се съхранява цялата получена информация, човешкият мозък изгаря 20 процента от употребяваните от нас калории.По думите на автора на изследването Ана Гонсалес Руеда, заличаването на спомените помага да се предотврати превъзбуждане на нервната система. Мозъкът може да съхранява важната информация в продължение на дълъг период, без да губи необходимите факти.


Изкуственият интелект вече има много различни и нестандартни, а понякога

Изкуственият интелект вече има много различни и нестандартни, а понякога ...

......... окажат без работа, въпреки че са прекарали живота си именно в подготовка за "професиите на бъдещето".До 2 април билетите за най-голямото технологично събитие, насочено към бизнеса, са на специална early bird цена. Научи повече за лекторите и програмата на Digitalk 2018 и купи своя билет на www.digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon/ .


На 76-годишна възраст почина астрофизикът Стивън Хокинг. Почит към неговия

На 76-годишна възраст почина астрофизикът Стивън Хокинг. Почит към неговия ...

......... като „и човек, който се интересува изключително много от близките си, който се грижи не единствено за прогреса на науката, но и на човечеството като цяло”. *”Тихите хора имат най-гръмки умове” е житейска мъдрост, която често е приписвана именно на Хокинг, който можеше да говори единствено с помощта на компютър.


© Valentyn Ogirenko Още по темата Офисът на бъдещето Четири нови

© Valentyn Ogirenko Още по темата Офисът на бъдещето Четири нови ...

......... от населението на света и използва данни от 4267 интервюирани.В дъното на класацията се нареждат страни като Конго, Мадагаскар и Либерия. Позицията на България е успех, като се има предвид, че страната се нарежда пред държави като Португалия, Италия, Тайван, Ирландия, Швейцария, Русия и Румъния.Цялата класация можете да разгледате тук.


ЧатИнвеститор: НПОПриложението за криптирани съобщения Signal досега успяваше не само

ЧатИнвеститор: НПОПриложението за криптирани съобщения Signal досега успяваше не само ...

......... инвестиции от над 50 млн. долара. Още по темата Дигитални модели Технологичните тенденции от последната седмица, които ни направиха най-силно впечатление 2 мар 2018 Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 9 фев 2018 Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 2 фев 2018


[Shutterstock] Още по темата Банкирай електронно Удобството и по-ниските цени

[Shutterstock] Още по темата Банкирай електронно Удобството и по-ниските цени ...

......... и компютрите, тъй като те са свързани с интернет. Ако обаче този текст ви е накарал да се съмнявате във всичко цифрово, винаги може да разчитате на добрия стар ръчен часовник, или в случай че сте от още по-старата школа – да си направите свой собствен слънчев часовник на двора.


Инцидент с едногодишно момиченце преди близо 2 десетилетия вдъхновява белгийски

Инцидент с едногодишно момиченце преди близо 2 десетилетия вдъхновява белгийски ...

......... изтеглила заем от 500 000 евро. Получила е банкова гаранция от Европейския фонд за стратегически инвестиции.През 2016 г. компанията е продала 800 000 опаковки на медикамента и е осигурилa работа на 80 души. Момичето, което получило тежки изгаряния, оцелява. Инцидентът с нея става повод други пациенти да получат по-добър шанс.


UberЕдин стартъп купува другОсновна част от бизнес стратегията на новия

UberЕдин стартъп купува другОсновна част от бизнес стратегията на новия ...

......... стратегия с цел да достигне до повече пациенти. Още по темата Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 9 фев 2018 Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 2 фев 2018 Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 26 яну 2018


Дарители събраха парите, необходими на български ученици, за да участват

Дарители събраха парите, необходими на български ученици, за да участват ...

......... за да участват в международен научен турнир. След репортаж на bTV, пътуването им е гарантирано.Учениците са медалисти от национални състезания по природо-математически науки. Те ще се състезават това лято в Грузия с най-добрите естествоизпитатели от цял свят.Много дарители помогнаха със средства, а две трети от сумата предостави голяма българска банка.


© Michael Berrigan Още по темата Новият проект на SpaceX Космическата

© Michael Berrigan Още по темата Новият проект на SpaceX Космическата ...

......... да бъдат улавяни от нов тип кораб-дрон, наречен "Mr. Steven". По този начин SpaceX прави още една малка стъпка към поевтиняването на изстрелванията в орбита и подобряването на техните ракети за многократна употреба. И тази стъпка няма да е последната за тази година.Повече подробности – в новия брой на "Капитал".


Изпращането на пилотирана мисия до Марс изглежда все по-възможно, но

Изпращането на пилотирана мисия до Марс изглежда все по-възможно, но ...

......... на Марс.По време на полета обаче се натрупва и т.нар интегрална радиация, която може да достигне опасни за живота нива. Именно поради това се правят замервания на нейните стойности. Това се прави и с помощта на друг уред, разработен от БАН, който в момента работи на спътник около Червената планета.


Още по темата Лекторите на Innovation Explorer 2018: Стамен Янев

Още по темата Лекторите на Innovation Explorer 2018: Стамен Янев ...

......... бъде лектор на форума за иновации Innovation Explorer, организиран от Innovation Starter и "Капитал", който ще се проведе на 22 февруари в Sofia Event Center. Той ще разкаже как технологиите са най-маловажната част от дигитализацията, в която човекът трябва да заема централно място. Повече информация за събитието - на www.innovationexplorer.bg/


Мащабна манипулация на платформата за слушане на музика „Спотифай” (Spotify)

Мащабна манипулация на платформата за слушане на музика „Спотифай” (Spotify) ...

......... и даже от гледна точка на „Спотифай” в случая има успех, защото за всички фалшиви акаунти са плащани пари, които са влезли в платформата. Въпросът е, че отчисленията, с които някой у нас е станал милионер, са можели да отидат в ръцете на тези, чиято музика слушат и истински хора.


© Надежда Чипева Още по темата Трети дататон ще се проведе

© Надежда Чипева Още по темата Трети дататон ще се проведе ...

......... си, като според тях реалните здания в дататона пък могат да привлекат вниманието на IT специалистите към компаниите, партньори на проекта. "Решенията които участниците предлагат са реални и се е случвало миналите години да намерят по-добро решение от това, което компанията вече ползва", обясняват за "Капитал" от Data Science Society.


© БАИ Още по темата Лекторите на Innovation Explorer 2018 г.:

© БАИ Още по темата Лекторите на Innovation Explorer 2018 г.: ...

......... ще бъде лектор на форума за иновации Innovation Explorer, организиран от Innovation Starter и "Капитал", който ще се проведе на 22 февруари в Sofia Event Center. Той ще представи данни за чуждестранните инвестиции и ще говори за възможността за капиталовложения в иновации в България. Повече информация за събитието на www.innovationexplorer.bg/


Още по темата Вечерни новини: По-важното от уикенда и какво

Още по темата Вечерни новини: По-важното от уикенда и какво ...

......... и директор в PanTel. Също така е била дипломат. Чех ще бъде лектор на форума за иновации Innovation Explorer и ще говори за фалшивите новини. Форумът е организиран от Innovation Starter и "Капитал" и ще се проведе на 22 февруари в Sofia Event Center. Повече информация за събитието на innovationexplorer.bg/


Астрономическо шоу във февруарското небе – няколко от най-ярките планети

Астрономическо шоу във февруарското небе – няколко от най-ярките планети ...

......... на Сатурн”, обяснява доц. д-р Евгени Овчаров.Той е категоричен, че няма абсолютно нищо фатално в подреждането на планетите. „Това е много добър повод да погледнем към небето и да се насладим на красотата на планетите”, казва Овчаров.Ако направите красиви снимки на „Парада на планетите”, изпратете ги в платфомата „Аз, репортерът”.


НАСА публикува снимка на Земята и Луната от 63,6 милиона

НАСА публикува снимка на Земята и Луната от 63,6 милиона ...

......... заснет на 17 януари, но се разпространява сега.Земята е най-голямата и най-ярката точка в центъра на снимката, а Луната е по-малка и е вдясно. Няколко съзвездия също се виждат в заобикалящото пространство. „Озирис-Рекс” се е отдалечавала от Земята със скорост от 30 600 км/ч, когато навигационната камера е заснела кадъра.


Българинът Орлин Велев е сред най-младите специалисти, работили по тежкотоварната

Българинът Орлин Велев е сред най-младите специалисти, работили по тежкотоварната ...

......... в „Спейс екс”. Те нямат разрешение да дават интервюта. Преди 2 г. младежът печели стипендия от Американската научна фондация, но избира да работи по космическите програми на Илон Мъск. Баща му споделя, че Орлин има интерес да види родината си и, ако има възможност, ще го направи през лятото. -->


Ракетата „Фалкон Хеви” на „Спейс Екс” доказа, че Марс е

Ракетата „Фалкон Хеви” на „Спейс Екс” доказа, че Марс е ...

......... 50 години трябва да колонизираме Луната или Марс.Иначе има риск изстреляната от „Фалкон Хеви” и запътила се към Астероидния пояс „Тесла” да остане единственият спомен за човечеството. „На червения автомобил има кварцов диск с информация – един Ноев ковчег с история, култура и класика от Земята”, посочи д-р Владимир Божилов.


Учени отгледаха за първи път човешки яйцеклетки в лабораторни условия

Учени отгледаха за първи път човешки яйцеклетки в лабораторни условия ...

......... предварителни изследвания преди яйцеклетките да бъдат оплодени със сперматозоиди.„Трябва да се уверим дали тези яйцеклетки остават нормални по време на процеса и могат да бъдат оплодени, така че от тях да се формират ембриони, които да станат здрави бебета”, обясни преподавателят по ендокринология Али Абара от Имперския колеж в Лондон.


Falcon Heavy – най-голямата ракета на частната компания Space X

Falcon Heavy – най-голямата ракета на частната компания Space X ...

......... многократно. Преди изстрелването Мъск коментира, че критично ще е отделянето на ускорителите в първите минути след пуска. Това мина без аварии, като двата компонента се приземиха напълно вертикално на предназначените за целта площадки.Символично или не, тя излетя от площадката, използвана от НАСА по време на програмата „Аполо” преди 40 години.