Задържаха трафикант на мигранти край село Нови хан, съощиха от

Задържаха трафикант на мигранти край село Нови хан, съощиха от ...

......... "отцепка" за безпрепятствено транспортиране от Свиленград до Нови хан. Г.Д. има съдебно минало, като извършеното пшрестъпление, за което е бил привлечен към наказателна отговорност, е извършено в изпитателния срок на предишното осъждане. Предстои Районната прокуратура в Елин Пелин да внесе в съда искане за налагането на мярка за неотклонение "задържане под стража".


След близо четиричасова остра дискусия Висшият съдебен съвет прие само

След близо четиричасова остра дискусия Висшият съдебен съвет прие само ...

......... силното влияние на главния прокурор в пленума на Съвета. Статутът на обвинител номер едно е самостоятелен акцент в доклада. Очакванията на ЕК са в България да бъде въведен ефективен механизъм за отчетност и разследване на главния прокурор като отново се обръща внимание, че за това от години настоява Венецианската комисия.


Главната прокуратура в Молдова е започнала разследване срещу монополизацията на

Главната прокуратура в Молдова е започнала разследване срещу монополизацията на ...

......... изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, както и за подбудителство към убийствата на четири лица и за изнасилвания. Според държавата освен това, укриващият се в Дубай бизнесмен не е платил данъци от хазартната си дейност в размер на близо 700 млн. лв.


Главният прокурор Иван Гешев отказа да участва в заседанието на

Главният прокурор Иван Гешев отказа да участва в заседанието на ...

......... на главния прокурор, нито личността му, нито публичните му изявления създават тревога за опазване на принципите на правовата държава", каза Имова. След три часа дебат по темата мнозинството във ВСС с 19 гласа "за" и само 3 "против" защити Гешев и прие искането на Съюза на съдиите само за сведение.


Певицата ЛиЛана вече ще може да напуска дома си, след

Певицата ЛиЛана вече ще може да напуска дома си, след ...

......... АПИ, че ще остане без работа, той се почувствал заплашен, че ще му искаме оставка, че свикаме пресконференция и ще сезираме прокуратурата. Ние като граждани какво трябва да направим, ако видим, че дадена институция не работи - да емигрираме или да подадем сигнал?", коментира тя неотдавна в интервю за bTV. 


В отсъствието на главния прокурор и с протест под прозорците

В отсъствието на главния прокурор и с протест под прозорците ...

......... са пострадали и не попадат в неговото обкръжение за битова престъпност", репликира Атанаска Дишева, един от отявлените му критици. Дискусията продължава като доминират изказванията в защита на Иван Гешев.  Адвокатите от Пловдив пък обявиха, че ако днес не се стигне до предсрочното освобождаване, ще обсъдят дали да започнат стачни действия.Специализираният наказателен съд определи най-леката мярка за неотклонение

Специализираният наказателен съд определи най-леката мярка за неотклонение "подписка" на ...

......... и съдружникът й Мартин Димитров са обвинени в участие на организирана престъпна група и източване на евросредства по програмата "Иновации и конкурентоспособност". Братът на певицата - Александър Деянов, беше пуснат под гаранция от 50 хил. лв. Той отказа да ги плати в знак на протест, но прокуратурата не го задържа.


Военноокръжната прокуратура в Сливен отказа да се занимава с гардовете

Военноокръжната прокуратура в Сливен отказа да се занимава с гардовете ...

......... за някои проблеми в държавата и незаконни действия на лица от политическия елит на държавата. Тези цели са били изпълнени в пълен обем", смята прокурор Байчо Кулев. Заради всичко това той не намира данни за извършено престъпление по смисъла на НПК от страна на НСО и отказва да образува досъдебно производство.


35-годишен американец с немски паспорт, който живее във Варна, е

35-годишен американец с немски паспорт, който живее във Варна, е ...

......... обвиняем за опит да пренесе през границата на страната високорисково наркотично вещество. След първоначалното му задържане за срок до 72 часа наблюдаващият прокурор в Софийска градска прокуратура е внесъл в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо чужденеца, което е уважено от съда.По публикацията работи:


Апелативният съд в Бургас остави за постоянно в ареста 51-годишния Октавиян

Апелативният съд в Бургас остави за постоянно в ареста 51-годишния Октавиян ...

......... е опитал да помогне на пострадалите хора. „Не съм отишъл там да паркирам“, посочи той в съдебната зала. Адвокатите му допълниха, че именно той е оказал първа помощ на пострадалите, останал е на местопроизшествието и е съдействал на полицията. За подобно престъпление се предвижда затвор от 5 до 20 години.


Състав на Варненския окръжен съд уважи искането за условно предсрочно

Състав на Варненския окръжен съд уважи искането за условно предсрочно ...

......... за Стоичков.   На 20 февруари 2019 г. Апелативният съд във Варна потвърди определение на Окръжния съд за условно предсрочно освобождаване на Стоичков, като установи изпитателен срок от 5 години. Определението на Варненския окръжен съд за предсрочното освобождаване на Георги Желязков може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна.Американски гражданин се опита да пренесе марихуана по пощата за

Американски гражданин се опита да пренесе марихуана по пощата за ...

......... присъди за телесни повреди и разпространение на канабис и амфетамини. По сигнал на българските власти немската митническа криминална служба е направила проверка на две пратки в процес на доставка в Германия. В тях са били открити общо 5 кг марихуана. Задържан е и получателят на пратките – майката на изпращача.


Подсъдимият Йоан Матев запази мълчание пред медиите по време на

Подсъдимият Йоан Матев запази мълчание пред медиите по време на ...

......... градина", като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил непълнолетния Г. И. като му нанесъл един удар с нож. В резултат на това били засегнати жизнено важни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия.


Четиримата, обвинени за участие в организирана престъпна група за разпространение

Четиримата, обвинени за участие в организирана престъпна група за разпространение ...

......... над 100 литра прекурсори, три таблетиращи машини, 4675 лв., 1500 евро и 3300 швейцарски франка. От събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че четиримата може да извършат друго престъпление. За лидера на групата съдът установи и опасност да се укрие. Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно.


С пълно единодушие Конституционният съд допусна за разглеждане искането на

С пълно единодушие Конституционният съд допусна за разглеждане искането на ...

......... да приеме caмo Bелико народно събрание. Досега въпросната парламентарна комисия се е събирала сама веднъж. В нея не участват БСП и ДПС. На това заседание беше даден срок до днес на съсловни и експертни организации да кажат какво мислят за проекта. Комисията е със срок на работа до 2 декември.


Конституционният съд (КС) допусна за разглеждане по същество искането на

Конституционният съд (КС) допусна за разглеждане по същество искането на ...

......... С него се придаде обратно действие от 20 юни 2014 г. на преформулираните през 2018 г. основания (чл. 59 ЗБН) за относителна недействителност на извършени от кредитори на банката или от самата нея прихващания. Същевременно с друга разпоредба срокът за предявяването на исковете беше променен от 2 на 5 години.Прокуратурата трябва да плати обезщетение от почти 100 000 лв.

Прокуратурата трябва да плати обезщетение от почти 100 000 лв. ...

......... и за тях заради неоснователното обвинение. Данчният е написал в исковата си молба, че делото се е отразило пагубно на семейството му. Разболял се, разделил се с приятелката си, едната му дъщеря получавала паник атаки и косата ѝ побеляла. Другата също понесла тежко публичните обвинения и ареста на баща си.


Условна присъда след споразумение получи подсъдим за това, че е

Условна присъда след споразумение получи подсъдим за това, че е ...

......... опитвал да извлече информация за съдържанието и пинкода на картите. Поставил записващо устройство и две акумулаторни батерии, като с него се целяло скрито записване на действията, извършвани на клавиатурата на банкомата.  Съдът призна мъжа за виновен и му наложи наказание от 10 месеца "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок. 


Конституционният съд ще се произнесе допустимо ли е искането на

Конституционният съд ще се произнесе допустимо ли е искането на ...

......... за да предоставят становища по спора. Решаването на казуса по същество може да стане до края на годината и дотогава да е ясно противоконституционно или не е решението на Народното събрание за създаването на специална комисия за проекта на нов основен закон. Съдия-докладчик е Анастас Анастасов, бивш депутат от ГЕРБ.


Два обвинителни акта за данъчни престъпления срещу трима души внесе

Два обвинителни акта за данъчни престъпления срещу трима души внесе ...

......... се извършвали от друг човек. През периода януари 2015 г. до март 2016 г. обвиняемите представили документи с невярно съдържание по Закона за ДДС. Те не са издавали фактури и касови бележки и са си спестили дължимия ДДС и корпоративен данък за 2015 г. Общият размер е 20 989.74 лв.


"Убеден съм в професионалния потенциал и компетентност на следователите, както ...

......... написа главният прокурор Иван Гешев в поздравителен адрес до Камарата на следователите в България. Следователите проведоха годишното си отчетно събрание в Пловдив. На него бе продължен мандатът на сегашния председател Петко Петков и членовете на Управителния съвет Стефан Петров, Мария Павлова, Ясен Тодоров, Владимир Петров, Преслава Петкова и Николай Кръстев.


Басейнът и оградата на Иво Прокопиев в "Буджака" са незаконни,

Басейнът и оградата на Иво Прокопиев в "Буджака" са незаконни, ...

......... разрешението за строеж от 10.09.2018г., издадено от главния архитект на Община Созопол за „Алепу вилидж“, както и срещу осем разрешения за строеж от 05.12.2019 г., издадени от главния архитект на община Несебър за „Комплекс „Венид Еко вилидж“ - жилищни сгради и хотел - етапно строителство, 36 броя къщи/къщички.По публикацията работи:


Спрян е строеж на басейн и е наредено премахването на

Спрян е строеж на басейн и е наредено премахването на ...

......... за строеж от 10.09.2018 г., издадено от главния архитект на община Созопол за "Алепу вилидж", както и срещу осем разрешения за строеж от 5 декември 2019 г., издадени от главния архитект на община Несебър за "Комплекс "Венид Еко вилидж" - жилищни сгради и хотел - етапно строителство, 36 броя къщи/къщички.


Кметът на Созопол спря строежа на открит басейн и плътна

Кметът на Созопол спря строежа на открит басейн и плътна ...

......... строежи и премахване на други в парк „Росенец“, на плажа „Обзор“, а във връзка с открити нарушения бе внесен протест срещу разрешението за строеж за „Алепу вилидж“, както и срещу осем разрешения за строеж, издадени от главния архитект на Несебър за Комплекс "Венид Еко вилидж" - жилищни сгради и хотел.


Пиян шофьор се опита да подкупи полицаи със златно кюлче. То

Пиян шофьор се опита да подкупи полицаи със златно кюлче. То ...

......... златното кюлче. "Момчета, това злато ще ви го дам, ако трябва и пари ще ви дам, за да ме пуснете да си ходя", предложил мъжът на служителите на реда. Те обаче уведомили незабавно дежурния разследващ полицай. Обвиняемият бил задържан. Бързото производство е внесено за разглеждане в Окръжен съд – Пловдив.


Задържан е 39-годишен за шофиране в нетрезво състояние. Той управлявал

Задържан е 39-годишен за шофиране в нетрезво състояние. Той управлявал ...

......... нетрезво състояние. Той управлявал колата си с 3.10 промила алкохол и е отказал кръвна проба. Обвиняемият е осъждан. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда затвор от една до три години и  глоба от 200 лв. до 1000 лв. Предвид високата обществена опасност на деянието извършителят е задържан за 72 часа. 


Спецакция се провежда в Горна Оряховица, разкрита е огромна нарколаболатория. 
Помещенията

Спецакция се провежда в Горна Оряховица, разкрита е огромна нарколаболатория.  Помещенията ...

......... Спецакция се провежда в Горна Оряховица, разкрита е огромна нарколаболатория.  Помещенията за дрога са в сграда, някога на Булгарплод, а след това превърната във фабрика за производство на пилешки разфасовки, която днес се отдава под наем, съобщи Нова тв. Задържани досега са двама души.  Към мястото пътува главният прокурор Иван Гешев. 


Трима българи са участвали в международна престъпна организация за добиване

Трима българи са участвали в международна престъпна организация за добиване ...

......... на добрите услуги, които предоставя по изпиране на финансови средства. Ядрото на престъпната група е основно на територията на Великобритания. Пострадали са компании от САЩ и ЕС. Според данните до момента QQAAZZ е действала от 4-5 години. Заразявани са компютри от мрежи, от където са били нареждани парите към сметките на организацията. 


В Хасково съдят трима за трафик на хероин за 25,8

В Хасково съдят трима за трафик на хероин за 25,8 ...

......... материали от делото, като издирването и разследването по тях продължават. Спрямо шофьора на тежкотоварния автомобил не са били събрани доказателства за съпричастност към престъплението и с постановление на прокурор спрямо него наказателното производство е било прекратено. Предстои Окръжен съд - Хасково да насрочи разпоредително заседание по делото, допълват от прокуратурата.


Прокуратурата във Враца изпрати на съд криминално проявен за държане

Прокуратурата във Враца изпрати на съд криминално проявен за държане ...

......... установили несъответствия и опровергали твърденията й. По досъдебното производство е било прието, че дамата се опитва да помогне на познатия си, за да избегне наказателно преследване. Обвиняемият е осъждан за държане на акцизни стоки без бандерол, като последното му осъждане е с влязъл в сила съдебен акт от 2018 г.


Роднина, който веднъж е бил разпитван по дело и е

Роднина, който веднъж е бил разпитван по дело и е ...

......... да поемат случаите, свързани с нарушения на служители на МВР, ДАНС, ГДИН и ГДО при правосъдното министерство. Мотивът е, че резултатите от предходните години сочели неефективност по преписки и дела за престъпления, извършени от тези лица, както и отводи на прокурори, работещи в един район със служители на МВР.    


Единадесет души са задържани за управление на автомобили с фалшиви

Единадесет души са задържани за управление на автомобили с фалшиви ...

......... били 31 акта за административни нарушения, от които 7 по Закона за българските лични документи, 24 - по Закона за движението по пътищата и 28 фиша за извършени нарушения също по ЗДвП. Образувани са били досъдебни производства. В хода на специализираната операция са били проверени 217 души и 179 коли. 


Административният съд в София отмени окончателно решение на НАП от

Административният съд в София отмени окончателно решение на НАП от ...

......... данък в размер на 22 528 044 лв. Същият не е подкрепен с доказателства", пише в решението. Срещу Васил Божков са повдигнати 18 обвинения. Сред тях са ръководител на престъпна група, изнасилвания, търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред и пр.


Обвиняемият бизнесмен Васил Божков отговори от Дубай на обвиненията на

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков отговори от Дубай на обвиненията на ...

......... закупените от чужбина артефакти не подлежат на регистрация и контрол от страна на държавата? 2. Не знае ли, че по закон няма срок за регистрация на артефактите? 3. Да не бърка дейността на музея на Фондация „Тракия“ с Васил Божков. PS: Нека има доблестта да върне ритона отново в България."


Съдът в Пазарджик отложи всички дела, насрочени за разглеждане днес.

Съдът в Пазарджик отложи всички дела, насрочени за разглеждане днес. ...

......... няма да работят. Всички помещения ще бъдат основно дезинфекцирани. Гражданите, които имат спешна необходимост от подаването на документи, могат да го направят по електронен път. На сайта на ведомството са дадени допълнителни указания за това. Съдебната палата ще бъде отворена в понеделник и работата на всички звена ще бъде възобновена.


Административният съд-София град е отменил решение на НАП от 11

Административният съд-София град е отменил решение на НАП от 11 ...

......... мерки, а няма как за толкова кратко време ревизиращите да определят предполагаемия размер на задълженията, както и дали има предпоставки за запори. "Липсва анализ и конкретни данни, въз основа на които да се обоснове извод, че размерът на предполагаемите задължения е 22 528 044 лева", пише съдията.  По публикацията работи:


Административният съд-София град е отменил решение на НАП от 11

Административният съд-София град е отменил решение на НАП от 11 ...

......... налагане на обезпечителни мерки, а няма как за толкова кратко време ревизиращите да определят предполагаемия размер на задълженията, както и дали има предпоставки за запори. "Липсва анализ и конкретни данни, въз основа на които да се обоснове извод, че размерът на предполагаемите задължения е 22 528 044 лева", пише съдията.


22-годишен младеж от Варна получи условна присъда и глоба от 10

22-годишен младеж от Варна получи условна присъда и глоба от 10 ...

......... полет на летището във Варна от рискова страна, младежът бил поставен под задължителна 14-дневна карантина заради пандемията от COVID-19. Той посочил адрес на настаняване в града, където трябвало да пребивава, но през посочения период на карантина нарушил противоепидемичната мярка и напуснал жилището. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


От днес следобед е преустановена работата на съдиите и служителите

От днес следобед е преустановена работата на съдиите и служителите ...

......... на съда. Всички документи могат да бъдат подавани на електронните пощи на институциите. В Съдебната палата се спазва стриктен пропускателен режим.  Сградата ще отвори отново в 8,30 ч. на 19 октомври и ще бъде възобновена работата на Окръжен съд - Пазарджик, Окръжна прокуратура, Районен съд - Пазарджик и Агенция по вписвания.


Бисер Митрев - един от тримата, които нападнаха журналиста Слави

Бисер Митрев - един от тримата, които нападнаха журналиста Слави ...

......... за изменение на мярката му за неотклонение. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. Другите двама - братята Никола и Георги Асенови все още са в ареста. Главният редактор на в. "168 часа" и разследващ журналист Слави Ангелов беше пребит с метални пръти пред дома си на души. .


Не твърдя, че прокуратурата е безгрешна, но твърдя, че не

Не твърдя, че прокуратурата е безгрешна, но твърдя, че не ...

......... които до момента не са изготвени. Лидерът на БСП Корнелия Нинова, заяви, че левицата няма да подкрепи доклада за дейността на главния прокурор, защото освен много статистика, не са получили никакви конкретни отговори. От ВМРО заявиха, че са удовлетворени от доклада на главния прокурор и ще го подкрепят. Очаквайте подробности. 


Конституционният съд премахна необжалваемостта на общите устройствени планове, като обяви

Конституционният съд премахна необжалваемостта на общите устройствени планове, като обяви ...

......... на мероприятия по обществено озеленяване търпят съществени ограничения на правото им на собственост", заявява КС в решението си.  Рaзпopeдбaтa нa чл. 215, aл. 6 ЗУT пъĸ постановява, че не подлежат на обжалване общите устройствени планове, както и техните изменения. От адвокатуратя смятат, че тoвa e oгpaничилo пpaвoтo нa зaщитa нa гpaждaнитe.


Конституционният съд с пълно единодушие oтĸлoни ĸaтo нeдoпycтимo иcĸaнeтo нa

Конституционният съд с пълно единодушие oтĸлoни ĸaтo нeдoпycтимo иcĸaнeтo нa ...

......... втори път през тази година чл.28 от ЗСВ, като запазва възможността за повишаване на някои бивши членове на Висшия съдебен съвет след края на мандата им. ВКС атакува през май т.нар. кариерни бонуси със съображенията, че така се нарушават принципите за разделение на властите и за независимост на съдебната власт.


Тринадесет обвинени за участие в организирана престъпна група за разпространение

Тринадесет обвинени за участие в организирана престъпна група за разпространение ...

......... канабис, амфетамин, метамфетамин, екстази и редица други наркотици. Различни количества от тях за десетки хиляди левове бяха открити в жилища в няколко столични квартала, автомобили, сервизни помещения, хотелска стая на Гребна база „Панчарево“. Действията по неутрализиране на групата започнаха по време на продажба на амфетамин на едро в столична бензиностанция.


13 дилъри, обвинени за участие в организираната престъпна група за

13 дилъри, обвинени за участие в организираната престъпна група за ...

......... неутрализиране на групата започнаха по време на продажба на амфетамин на едро в столична бензиностанция. Съгласно постигнатото споразумение, около 70 000 лева, придобити от групата чрез престъпна дейност, са отнети в полза на държавата. На пострадалия от изнудване (извършено от участник в групата) са възстановени отнетите близо 13 000 лева.


Всеки, който има правомощия за това, може да разследва главния

Всеки, който има правомощия за това, може да разследва главния ...

......... гардовете на службата. "Мен хора, които да ми носят чантата, нямам нужда. Мога да си я нося сам", допълни още Гешев. Обвинител №1 коментира, че няма как да има доверие на  службата, след като един висш офицер от НСО е част от организирана престъпна група за поръчкови убийства.По публикацията работи:


Премиерът Бойко Борисов три пъти се е явявал пред разследващи

Премиерът Бойко Борисов три пъти се е явявал пред разследващи ...

......... време на първия голям протест на 2 септември пред парламента. „Никоя полиция в Европа няма да изтърпи това, което изтърпя нашата. Нямаше да изтърпи толкова бой, защото и те си имат семейства и родителите. Благодарен съм им, че защитиха институциите и не допуснаха да пострадат граждани“, посочи той.По публикацията работи:


Мъж, вероятно част от протестиращите с искане за оставка на

Мъж, вероятно част от протестиращите с искане за оставка на ...

......... уважава държавни институции, мисля, че греши. Това, че няма да ни харесват е част от работата, нас ни интересува да ни харесват българските граждани", отсече Гешев. Снимка: Bulfoto В същото време пред сградата на парламента се събра група протестиращи, сред които лидерът на "Да,България" Христо Иванов и евродепутатът Радан Кънев.


Прокуратурата спазва закона такъв, какъвто е. Виждам, че сме в

Прокуратурата спазва закона такъв, какъвто е. Виждам, че сме в ...

......... не искат да се знае.". На няколко пъти главният прокурор спомена обвиненията към Васил Божков, без да го назове по име. "Явно някой не иска да каже колко са регистрираните артефакти. Не се харесва", допълни той. Той се възмути и от факта, че държавата е била ощетена от подобни обвиняеми.


Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) постанови, че задържането на обвиняеми

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) постанови, че задържането на обвиняеми ...

......... живот, тъй като е извършено без предварителното разрешение на съдия. Наказателно-процесуалният кодекс допуска последващо одобряване на действията по претърсване само в неотложни случаи, когато това е единствена възможност за събиране и запазване на доказателствата. Националният съд обаче е одобрил протокола от претърсването, без да посочи аргументи за съществуването на неотложност. 


Прокуратурата предлага промени в Наказателно-процесуалния кодекс, като с това се

Прокуратурата предлага промени в Наказателно-процесуалния кодекс, като с това се ...

......... на делата обратно на прокуратурата с твърдения за процесуални нарушения. Сийка Милева припомни, че през май Иван Гешев е сезирал изпълнителната и законодателната власт с експертно предложение за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, в частта му за престъпленията по транспорта заради ръста на катастрофите след употреба на алкохол и наркотици. 


За първите пет месец на годината има спад на телефонните

За първите пет месец на годината има спад на телефонните ...

......... 13,4%. Само  в София се крадяха десетки коли, а в момента има дни, в които няма такъв случай или са няколко на месец. Сериозен е успехът, който е в резултат на работата и той е за най-уязвимите в обществото и това са възрастните“, посочи Гешев.  Очаквайте подробности!  По публикацията работи:


Счетоводителка в Дом за възрастни с деменция е присвоила над

Счетоводителка в Дом за възрастни с деменция е присвоила над ...

......... който е обвинен в участие в организирана престъпна група заедно с полицейски инспектори, за това, че на адрес в София е държал хероин.  Комисията иска отнемане на 104 998,24 лв. от организатор на група за убийства и разпространение на наркотици. Милчо Петров е ръководел групата на територията на Перник, Радомир и София.


Не всяко формално нарушение в процеса на събиране на доказателства

Не всяко формално нарушение в процеса на събиране на доказателства ...

......... изключителна детайлност и сложност, което затруднява изготвянето им. Тя обясни, че за да се стигне до по-опростени актове и по-малко детайлизиране трябва нормите да предвиждат по-малко изисквания и да се излагат фактите в по-опростена форма, като се държи сметка само за признаците на престъплението, без да има анализ на доказателствата.


Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно ...

......... наркотици. Срещу Снежанка Стоенчева Комисията внася иск в Софийски градски съд. Тя е обвинена за това, че в качеството си на длъжностно лице – счетоводител в Дом за възрастни с деменция, е присвоила значителна парична сума. Искът срещу нея е в размер на 75 863.90 лв.    По публикацията работи:


Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно ...

......... 75 863.90 лв. Срещу Милчо Петров се предявява искова молба на стойност 104 998.24 лв. пред Окръжен съд - Перник. Проверката срещу него е започнала след наказателно производство за това, че е ръководел организирана престъпна група на територията на Перник, Радомир и София за убийства и разпространение на наркотици.  


Вицепремиерът и здравен министър в служебния кабинет

Вицепремиерът и здравен министър в служебния кабинет "Герджиков" Илко Семерджиев, ...

......... напусне, а той отговорил, че не иска оставката ѝ. Тогава Стоименова му казала да я уволни, защото няма да назначи Доганов и последвала репликата, че може да я уволни, "а може и други неща да ѝ направи и че не тя е човекът, който да го учи какво да прави".


Апелативният специализиран наказателен съд прецени, че няма основания за изменение

Апелативният специализиран наказателен съд прецени, че няма основания за изменение ...

......... внос и преработка на отпадъци. Съдебният състав е намерил и за неоснователни посочените в жалбата на обвиняемия оплаквания във връзка със здравословни проблеми, след като по делото е била изслушана комплексна тройна съдебно-медицинска експертиза. Апелативният спецсъд е счел още, че по делото на Бобоков се работи "ритмично и интензивно". /БТА


Софийската градска прокуратура е приключила разследвания по две досъдебни производства

Софийската градска прокуратура е приключила разследвания по две досъдебни производства ...

......... закупените стоки, както и МПС за тяхното транспортиране. "Служителите" били социално слаби или неграмотни. Някои от тях са заявили, че са изгубили личните си документи, а други, че са подписвали документи срещу заплащане. Фактът, че Д.Б. е бил данъчен служител, а после ръководел дружество, предоставящо счетоводни услуги, утежнява положението му.


Ямболският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под

Ямболският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под ...

......... повдигнато обвинение за нарушаване на правилата за движение, следствие на което е последвало тежко ПТП, при което е загинал повече от 1 човек, а на други са нанесени средни телесни повреди. Решението на Окръжния съд в Ямбол може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас. По публикацията работи:


Седем телефонни измамници от град Левски получиха ефективни присъди и

Седем телефонни измамници от град Левски получиха ефективни присъди и ...

......... От тях 4443,29 лв. - на наследниците на измамена от групата възрастна жена, която е починала при катастрофа. Осъдените ще платят и разноските по делото в размер на 21 519,87 лв. Решението на Специализирания наказателен съд има последиците на влязла в сила присъда и подлежи на незабавно изпълнение.По публикацията работи:


Ямболският окръжен съд остави за постоянно в ареста шофьора на

Ямболският окръжен съд остави за постоянно в ареста шофьора на ...

......... на това, че Октавиян не е български гражданин. Адвокатът на шофьора заяви, че ширината на пътя от 7,5 м е нарушение на всички европейски регламенти и вина за това носи държавата. Мярката за неотклонение на шофьора ще бъде обжалвана от защитниците му на 20 октомври пред Апелативния съд в Бургас.


Украинският шофьор на товарния камион от катастрофата край Лесово остава

Украинският шофьор на товарния камион от катастрофата край Лесово остава ...

......... защото се основава на факта, че шофьорът не е български гражданин. Адвокатът обясни още, че широчина на пътя от 7.5 м е нарушение на всички европейски регламенти и вина за това носи държавата. Мярката за неотклонение на шофьора ще бъде обжалвана от защитниците му на 20 октомври пред Апелативния съд в Бургас.


Антикорупционната комисия за тази година е спечелила дела за незаконно

Антикорупционната комисия за тази година е спечелила дела за незаконно ...

......... пране на пари. Уважен е и иск на КПКОНПИ от ОС – Велико Търново, срещу Ивелин Шишков. Общият размер на отнетото имущество е 683 193 лв., като решението е влязло в сила. Шишков има присъда за трафик на хора в Белгия и обвинение за пране на пари в България.По публикацията работи:


21-годишен е в ареста, а 17-годишен е под надзора на

21-годишен е в ареста, а 17-годишен е под надзора на ...

......... все пак била спряна. В автомобила пътували 11 мигранти, влезли незаконно у нас през „зелената“ граница. Прокуратурата поиска задържане под стража на двамата обвиняеми. Съдът в Свиленград обаче реши арест само за 21-годишния. Той е извършил сегашното провинение в изпитателния срок на предходно условно осъждане. Определението на съда може да се обжалва.


Седем от обвинените от Специализираната прокуратура като участници в организирана

Седем от обвинените от Специализираната прокуратура като участници в организирана ...

......... групата възрастна жена, която е починала при катастрофа.  Всеки от осъдените ще плати солидарно и по 2689,99 лв. разноски по делото – една осма от общата сума в размер на 21 519,87 лв. Решението на Специализирания наказателен съд има последиците на влязла в сила присъда и подлежи на незабавно изпълнение.


Седем от обвинените участници в организирана престъпна група за телефонни

Седем от обвинените участници в организирана престъпна група за телефонни ...

......... групата възрастна жена, която е починала при катастрофа. Всеки от осъдените ще плати солидарно и по 2689,99 лв. разноски по делото – една осма от общата сума в размер на 21 519,87 лв. Решението на Специализирания наказателен съд има последиците на влязла в сила присъда и подлежи на незабавно изпълнение.


Окръжният съд в Пловдив наложи глоба от 500 лева на актьора

Окръжният съд в Пловдив наложи глоба от 500 лева на актьора ...

......... с казуса за хвърлените яйца трябва да бъде запознат Европейският съд по правата на човека. На 6 септември актьорът Даниел Михайлов съобщи пред редица медии, че е уволнен от Габровския театър и обвързва това с участието му в протестите. От ръководството на театъра обаче твърдят, че той е уволнен "".


500 лева глоба за актьора Даниел Михайлов, обвинен, че е

500 лева глоба за актьора Даниел Михайлов, обвинен, че е ...

......... от което се оплака Караджов. По време на съдебното заседание пред Съдебната палата в Пловдив се събраха протестиращи в защита на двамата обвинени. Въпреки желанието на протестиращите да присъстват на делото, те не бяха допуснати вътре, а кордон от полиция пазеше входа на Съдебната палата.Вижте повече в репортажаПо публикацията работи:


Дворецът

Дворецът "Царска Бистрица" окончателно остава на бившия премиер Симеон Сакскобургготски ...

......... за разноски по делото, а на сестра му - 62 354 лв. Това е първото дело от серията за царските имоти. Досега държавата спечели окончателно делата за "Cитняĸoвo", "Capъгьoл", както и за бившeтo cтoпaнcтвo нa УБO ĸpaй Bpaнa. Делото за "Царска Бистрица" беше спечелено от държавата на първите две инстанции.