Млад българин с ливански произход е помагал на атентаторите от

Млад българин с ливански произход е помагал на атентаторите от ...

......... че е имало предотвратен атентат и у нас. Официално потвърждение няма. Около седмица преди атентата в "Сарафово" обаче бил предотвратен такъв и в Кипър, като заловения съобщил, че изпълнява операция по наблюдение на евентуални цели. Израел открито е заявявал през годините, че "Хизбула" стои зад подготвяните покушения срещу техни граждани.


Четирима мъже на възраст между 22 и 33 години са

Четирима мъже на възраст между 22 и 33 години са ...

......... бил малтретиран. Обвиняемите отнели мобилния му телефон, дебитна карта и сумата от 20 лева, качили го отново в автомобила и потеглили обратно към Пловдив. Към 5 ч. сутринта пострадалият бил изоставен на път близо до дома си. Четиримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа. Разследването по случая продължава.


Главният прокурор Иван Гешев сподели в своя профил в Туитър

Главният прокурор Иван Гешев сподели в своя профил в Туитър ...

......... отделните случаи сумите са 3, 6 и 10 млн. На 18 юли 2012 г. автобус с израелски туристи на летище "Сарафово" в Бургас стана обект на терористична атака. При взрива загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса - Мустафа Кьосов, и извършителят на атентата. Ранени бяха близо 40 души.  


10 000 лева и условна присъда получи мъж, който е

10 000 лева и условна присъда получи мъж, който е ...

......... която е бил поставен, защото е пристигнал от чужбина. Присъдата е след одобрено от Великотърновския районен съд споразумение между Районната прокуратура и адвоката на обвиняемия. Мъжът е напуснал адреса в село Петко Каравелово, общ. Полски Тръмбеш, на който е трябвало да остане в продължение на 14 дни.  По публикацията работи:


За втори път Административният съд в Бургас не даде ход

За втори път Административният съд в Бургас не даде ход ...

......... имот е нищожно. По тези съображения окръжната прокуратура в Бургас внесе протест в Административния съд с цел обявяването за нищожно на издаденото разрешение за строеж на фирмата "Алепу вилидж".  В края на юли делото беше отложено заради процесуални пречки и ненавременно уведомяване и неявяване на представител на възложителя "Алепу Вилидж".


Българският съд и прокуратура направиха възможното, за да се получи

Българският съд и прокуратура направиха възможното, за да се получи ...

......... Израел и българина Мустафа Кьосов", коментира обвинител №1. Както е известно, в атентата на летището в бургаския квартал, при който на 18 юли 2012 година атентатор - камикадзе взриви автобус с израелски туристи, загинаха българският шофьор Мустафа Кьосев, петима израелци и самият извършител. Ранени бяха близо 40 души.По публикацията работи:Варненският окръжен съд наложи присъда от 8 години затвор при

Варненският окръжен съд наложи присъда от 8 години затвор при ...

......... на това престъпление бизнесменът е бил подсъдим по дело за данъчно престъпление в особено големи размери, по което е бил признат за виновен.Съдът е потвърдил мярката му за неотклонение - гаранция от 20 000 лева. Присъдата на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна  По публикацията работи:


Административният съд в Бургас не даде ход на делото, което

Административният съд в Бургас не даде ход на делото, което ...

......... да давам обяснения", подчерта Кошничарски. Той подчерта, че съдията ще каже каква е истината на базата на доказателствата по делото и на това, което изложат страните. "Като ги представим тези доказателства, ще ги видите", каза още Кошничарски. Трети опит да тръгне по същество делото, ще бъде направен на 5 октомври.


Доживотен затвор без право на замяна за атентаторите от летище

Доживотен затвор без право на замяна за атентаторите от летище ...

......... отговорна за атентата. Обвинителният акт бе внесен в съда през лятото на 2016 г., a магистратите направиха неколкократни, но безуспешни опити да започнат процеса. Причината делото да не може да тръгне в продължение на месеци бе нередовно призоваване на част от пострадалите израелски граждани или отсъствие на някои от защитниците.


Специализираният наказателен съд осъди на доживотен затвор без право на

Специализираният наказателен съд осъди на доживотен затвор без право на ...

......... В атентата на летището в бургаския квартал, при който на 18 юли 2012 година атентатор - камикадзе взриви автобус с израелски туристи, загинаха българският шофьор Мустафа Кьосев, петима израелци и самият извършител. Ранени бяха близо 40 души,   Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за подсъдимите.По публикацията работи:


Специализираният съд произнесе присъдата за атентата на бургаското летище

Специализираният съд произнесе присъдата за атентата на бургаското летище "Сарафово" ...

......... - доживотен затвор без замяна. Наказанието обаче беше обявено задочно, тъй като Мелиад Фарах и Хасан Ел Хадж Хасан са в неизвестност и от години са обявени за издирване от Интерпол. Според обвинението двамата са помогнали на извършителя на терористичния акт Мохамед Ел Хюсеин, който загина при взрива.  Очаквайте подробности...Грешна е тезата, че прокуратурата трябва да се ползва със

Грешна е тезата, че прокуратурата трябва да се ползва със ...

......... само по един кандидат за висока позиция. Това означава, че в тази общност липсват диалог, критична мисъл и алтернативи. "Няма как в такава среда да избуят по-смели мнения на този етап. 30 г. се налага този модел и той вече дава резултат на единовластие, единомислие и единоначалство", е категоричен Иван Брегов.


Специализираният наказателен съд обявява присъдите по делото „Сарафово“. В атентата

Специализираният наказателен съд обявява присъдите по делото „Сарафово“. В атентата ...

......... ел-Хадж Хасан. Тримата били свързани по различен начин с военното крило на радикалното ливанско движение „Хизбула“. Двамата са на съд задочно, издирват се с  червена бюлетина на Интерпол. Според служебните адвокати няма безспорни доказателства за вината им. Присъдата на съдия Адела Иванова ще бъде обявена в 10,30 часа.По публикацията работи:


Прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията

Прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията "LIBE", които бяха ...

......... бойкотира изборът за член на ВСС и прокурорите да не участват в него, Иванов заяви, че не би желал да коментира, защото е убеден, че това не е мнението и отношението на огромната част от колегите съдии. "Мисля си, че подобен призив ще има обратен ефект", добави той.    


Протестиращи се събраха пред сградата на Inter Expo Center в

Протестиращи се събраха пред сградата на Inter Expo Center в ...

......... форумът, е ограничен. На Общото си събрание днес прокурорите изслушват единствения кандидат за член на Прокурорската колегия на ВСС Евгени Иванов, който вероятно ще заеме мястото на Даниела Машева, която стана заместник на главния прокурор. Днес той ще представи концепцията си пред своите колеги, а другата събота ще е гласуването.


"Изборът е от съществено значение в момент, в който прокуратурата

"Изборът е от съществено значение в момент, в който прокуратурата ...

......... член на ВСС от квотата на прокуратурата, цитиран от БТА. Той добави, че прокурорите ще изберат представител, който да отстоява техните интереси. Главният прокурор изрази надежда днес всеки един от прокурорите да получи отговор на въпросите, които го интересуват от кандидата за член на ВСС Евгени Иванов.  По публикацията работи:"Изборът е от съществено значение в момент, в който прокуратурата ...

......... кандидат за мястото в прокурорската колегия. Днес той ще представи концепцията си, а същинското гласуване ще е следващата събота, като право да гласуват имат 1531 прокурори, от тях над 1300 ще гласуват електронно. Ако бъде избран, Евгени Иванов ще заеме мястото на Даниела Машева, която стана заместник на главния прокурор.


Прокурори от цялата страна избират своя нов представител в Прокурорската

Прокурори от цялата страна избират своя нов представител в Прокурорската ...

......... издигнат за съдебен кадровик от ръководители на различни звена на държавното обвинение. Право да гласуват за единствения кандидат имат 1531 прокурори. От тях над 1312 са декларирали, че ще го направят електронно. За да довърши мандата на Даниела Машева, Евгени Иванов трябва да получи повече от половината от действителните гласове.


Заместник председателят на парламента Веселин Марешки, който бе осъден на

Заместник председателят на парламента Веселин Марешки, който бе осъден на ...

......... се сочи, че става дума за свобода на словото, упражнена в нейния пълен обем, че са спазени добрите практики - изследвани са документи, търсени са засегнатите страни... Но най-важното е, че съдът приема, че "журналистическата свобода обхваща също така и възможно прибягване до определена степен на преувеличаване или дори провокация."


Окръжният съд наложи най-тежката мярка за неотклонение

Окръжният съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" ...

......... наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, категорични са магистратите. Според съда обвиняемият може да извърши друго престъпление или да се укрие.  Определението не е окончателно и може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд в София.


Врачанският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение

Врачанският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под ...

......... престъплението и го остави за постоянно в ареста. Виж още Налице са и други две опасности, които налагат определянето на тази най-строга мярка - обвиняемият да извърши престъпление и да се укрие.Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд в София.


64-годишна жена е осквернила храм `Св. Петка Самарджийска` при Ларгото, съобщиха

64-годишна жена е осквернила храм `Св. Петка Самарджийска` при Ларгото, съобщиха ...

......... е установено, че извършителката на престъплението е възрастна жена от село Мрамор.  На 16 септември тя е задържана за срок до 24 часа и е признала за стореното.  Случаят е докладван в Софийската районна прокуратура, а на 64-годишната е повдигнато обвинение за хулиганство.  Наложена й е мярка за неотклонение "подписка". 


Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие ...

......... са задържани за срок до 72 часа. На 19 септември 2020 г. Специализираната прокуратура ще внесе искане за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях. На двамата обвинени за незаконно добиване на предмети с белезите на културно-исторически ценности (иманярство) са определени парични гаранции.    


Осъденият на 18 години затвор за 12 отвличания Ивайло Евтимов-Йожи

Осъденият на 18 години затвор за 12 отвличания Ивайло Евтимов-Йожи ...

......... Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца бяха осъдени за 12 отвличания, след като бяха арестувани от полицията през декември 2009 г. Йожи получи 18 години затвор, а Гребеца - 10. През 2017 година те поискаха да излязат на свобода, но след вдигналия се медиен шум, Софийски апелативен съд ги остави зад решетките.


Комисията за предотвратяване и установяване конфликт на интереси (КПКОНПИ) обжалва

Комисията за предотвратяване и установяване конфликт на интереси (КПКОНПИ) обжалва ...

......... Трайков тогава - министър на икономиката, енергетиката и туризма". В края на юни месец Трайчо Трайков, другият бивш министър - Симеон Дянков, и съиздателят на вестниците "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев бяха оправдани от Специализирания наказателен съд подсъдими по делото за приватизацията на миноритарния държавен дял в електроразпределителното дружество ЕВН.


Имаше директен натиск от страна на Турция върху българските власти

Имаше директен натиск от страна на Турция върху българските власти ...

......... две срещи. Накратко, той поема ангажимент да провери след среща с шефовете на българското разузнаване - къде се намира Бююк и да направи среща с вицепрезидента Попова, от която да разбере дали има подадена молба за политическо убежище. Според един от документите, той си е изпълнил тези задължения", заяви Ганев.


42-годишна жена отива на съд за измама. Престъплението е извършено

42-годишна жена отива на съд за измама. Престъплението е извършено ...

......... престъпления. Налагани й са различни по вид наказания, в това число лишаване от свобода ефективно. Е.Н. е била привлечена в качеството на обвиняем по ново образувано срещу нея досъдебно производство. То е приключило с внесения от прокуратурата в съда обвинителен акт. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.По публикацията работи:


Апелативният съд в Бургас потвърди доживотната присъда без право на

Апелативният съд в Бургас потвърди доживотната присъда без право на ...

......... наказание, но защитата обжалва. Днес присъдата е потвърдена на втора инстанция, а срокът за обжалване пред Върховна касационна прокуратура е 15 дни, каза за bTV Сиво Сивов – адвокат на семейството на Кристин. По думите му и днес в съдебната зала убиецът е поискал намаляване на присъдата.  По публикацията работи:


Апелативният съд в Бургас потвърди доживотната присъда без право на

Апелативният съд в Бургас потвърди доживотната присъда без право на ...

......... до 30 години затвор, доживотна присъда и доживотна без право на замяна. Съдът в Сливен поиска за Трифонов най-тежкото наказание, но защитата обжалва.  Днес присъдата е потвърдена на втора инстанция, а срокът за обжалване пред Върховната касационна прокуратура е 15 дни. В съдебната зала убиецът е поискал намаляване на присъдата. 


Апелативният съд в Бургас потвърди изцяло доживотната присъда без право

Апелативният съд в Бургас потвърди изцяло доживотната присъда без право ...

......... даде ясен сигнал на останалата част от обществото, че такъв вид деяния особено извършени спрямо беззащитни лица ще бъдат наказвани по най-строг начин, което би въздействало както предупредително, така и превантивно". Решението на Бургаския апелативен съд обаче не е окончателно. То подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.


Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста шестимата от ромските

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста шестимата от ромските ...

......... обвинени. Според съда е възможно лицата да извършат друго престъпление, както и да окажат влияние върху свителите.  Определението на Апелативния спецсъд е окончателно и не подлежи на обжалване. Действията по разследването на дейността на групата продължават и в посока разпространение на наркотици от участниците, за което също са събрани доказателства.


24-годишният Виктор Делигълъбов, който дрогиран на 2 пъти прегази служителка

24-годишният Виктор Делигълъбов, който дрогиран на 2 пъти прегази служителка ...

......... служителката на синята зона, Делибъгов не разбрал и я ударил втори път, след което избягал от мястото. След бързи оперативно-издирвателни действия джипът бил установен, а избягалият шофьор - задържан. При направения тест за употреба на наркотични вещества, в пробата на 24-годишния Виктор Делибъгов било отчетено наличие на кокаин и марихуана.


Специализираната прокуратура поиска най-тежката присъда по българското законодателство - доживотен

Специализираната прокуратура поиска най-тежката присъда по българското законодателство - доживотен ...

......... че организацията е осигурила финансирането и логистиката на терористичния акт. В края на август "България не може да бъде привлечена към наказателна отговорност организация и юридическо лице. Затова към наказателна отговорност са привлечени свързани с тази организация лица, някои ги наричат част от военното крило на ХИЗБУЛА", каза още Гешев. 


Прокуратурата поиска най-тежката присъда в българското законодателство - доживотен затвор

Прокуратурата поиска най-тежката присъда в българското законодателство - доживотен затвор ...

......... шофьорът на автобуса български гражданин и извършителят на атентата. Ранени бяха близо 40 души. На 15 юли 2016 г. на съд бяха предадени Мелиад Фарах – австралийски и ливански гражданин, и Хасан Ел Хадж Хасан с канадско и ливанско гражданство. Те са обвинени в помагачество към тероризъм.  По публикацията работи:


Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за двамата

Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за двамата ...

......... защитник на ел-Хадж Хасан Жанет Желязкова коментира, че според нея не може да се направи безспорен извод за извършителство на това "дръзко" деяние от нейния подзащитен. Според нея по делото има само косвени доказателства и няма нито една пряка улика срещу нейния клиент. Прокурорката изтъкна, че има множество свидетелски показания.


Германецът Вили Бенкер е поискал обезщетение от над 68 000

Германецът Вили Бенкер е поискал обезщетение от над 68 000 ...

......... зам.-министъра на вътрешните работи от 12 април 1983 г., с предложение за размяната му с осъдения в Германия българин и последвалия указ за помилването на Бенкер. Решението на съда да откаже да се търси обезщетение от прокуратурата обаче не е окончателно и той може да го обжалва пред Софийския апелативен съд.


Върховната касационна прокуратура започва проверки за разпространение на наркотици около

Върховната касационна прокуратура започва проверки за разпространение на наркотици около ...

......... Върховната касационна прокуратура започва проверки за разпространение на наркотици около училищата.  Проверките са във връзка с началото на учебната година. Наблюдаващите прокурори трябва да осигурят приоритетно и бързо приключване на образуваните досъдебни производства след извършените проверки.


Още 82 предмета с белези на движими културни ценности бяха

Още 82 предмета с белези на движими културни ценности бяха ...

......... с чували, в които се събират ценните предмети, днес от прокуратурата увериха, че "действията по разследването, свързани с изземване на описаните вещи, се извършват при стриктно спазване на процесуалните правила, както и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти, с оглед максимално запазване на автентичността им".


Бившият шеф на столичната

Бившият шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров бе оправдан и ...

......... г. затвор. Преди две години пък беше окончателно оправдан за валутни престъпления, а единственото дело, което безпрецедентно продължава вече 11 години само на първа инстанция в градския съд, е за пране на пари. По него той беше подсъдим с майка си Цеца Димитров, но тя почина още през 2011 г.


Броят на иззетите от офиса на Васил Божков предмети с

Броят на иззетите от офиса на Васил Божков предмети с ...

......... Божков по реда на Закона за културното наследство общо 212.   Действията по разследването, свързани с изземване на описаните вещи, се извършват при стриктно спазване на процесуалните правила, както и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти, с оглед максимално запазване на автентичността им. По публикацията работи:


Над 6500 са вече иззетите артефакти от офиса на бизнесмена

Над 6500 са вече иззетите артефакти от офиса на бизнесмена ...

......... и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти, с оглед максимално запазване на автентичността им. От държавното обвинение разпространиха видео и снимки от проведените действия по разследването в помещения в сградата на ул. "Московска" № 43 в столицата, които се провеждат под надзора на Специализираната прокуратура.


Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bgСъдии от Софийския районен съд се събраха

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bgСъдии от Софийския районен съд се събраха ...

......... Висшия съдебен съвет ще трябва да избира между две неща - от една страна е задължен по договор с Европейската комисия да спази сроковете, похарчени са вече над 6 милиона, от друга страна има сериозна опасност по-натоварените съдилища в страната да блокират работата си, посочи Дечев пред БНР.По публикацията работи:


Съдии от Софийския районен съд се събраха рано тази сутрин,

Съдии от Софийския районен съд се събраха рано тази сутрин, ...

......... ще бъде спряна. Целта е до края на годината всички несъвършенства в системата да бъдат отстранени и тя да заработи от 1 януари 2021 г. така както изисква законът, но по начин, който е удобен за съдиите и служителите в съдилищата. Министърът на правосъдието Десислава Ахладова пред журналисти Снимка: БТА


C нoвo oбpъщeниe пo пoвoд внeдpявaнeтo нa EИCC излизaт 133

C нoвo oбpъщeниe пo пoвoд внeдpявaнeтo нa EИCC излизaт 133 ...

......... в cтpaнaтa пpeд BCC.  B ĸpaя нa 2016 г. и в нaчaлoтo нa 2017 г. пoд пpoзopцитe нa cъдeбния cъвeт тe изpaзиxa нeдoвoлcтвoтo cи oт бeзпpинципнaтa ĸaдpoвa пoлитиĸa нa пpeдния мy cъcтaв. Cpeд пoвoдитe бe и oтĸaзът нa ĸaдpoвицитe дa нaзнaчaт зa и.ф. пpeдceдaтeл избpaнaтa oт мaгиcтpaтитe cъдия Aлбeнa Бoтeвa.


Окръжният съд в Кърджали върна за допълнително разследване делото за

Окръжният съд в Кърджали върна за допълнително разследване делото за ...

......... Стратегията беше 9 месеца да бъда държан като единствен обвиняем без вина. Ето това е парекселанс  откровена политическа репресия“, каза той. Адвокатът на бащата на загиналото дете отказа коментар. Очаква се в седемдневен срок Окръжната прокуратура да излезе със становище дали ще обжалва днешното решение на съда.  По публикацията работи:


Делото за опит за опит за умишлено умъртвяване на трима

Делото за опит за опит за умишлено умъртвяване на трима ...

......... тях са свързани и с установяване местонахождението на привлечените към наказателна отговорност лица. Във връзка с всичко изброено дотук, единствената съществуваща правна възможност се явява спиране на производство на основание чл. 199, ал. 1 и чл. 244, ал. 1, т. 1 от НПК, чл.25 ал.1 т.2 и ал.2 от НПК.


Софийска градска прокуратура предостави подробна информация за досъдебно производство, образувано

Софийска градска прокуратура предостави подробна информация за досъдебно производство, образувано ...

......... производство на основание чл. 199, ал. 1 и чл. 244, ал. 1, т. 1 от НПК, чл.25 ал.1 т.2 и ал.2 от НПК. Алинея 2 на член 25 в Наказателно процесуалния кодекс гласи: "Наказателното производство може да бъде спряно, когато се чака отговор на изпратена молба за международна правна помощ".


Окръжният съд в Кърджали върна за допълнително разследване делото за

Окръжният съд в Кърджали върна за допълнително разследване делото за ...

......... Стратегията беше 9 месеца да бъда държан като единствен обвиняем без вина. Ето това е парекселанс откровена политическа репресия, заяви пред БНТ лидерът на ДОСТ. Адвокатът на бащата на загиналото бебе отказа коментар. Очаква се в седемдневен срок Окръжната прокуратура да излезе със становище дали ще обжалва определението на съда.


Върховна административна прокуратура се самосезира във връзка с медийни публикации,

Върховна административна прокуратура се самосезира във връзка с медийни публикации, ...

......... проверки. При осъществяването им е необходимо контролните органи да предприемат всички предписани от нормативните актове мерки с цел защита сигурността на населението. Проверките ще трябва да приключат в двумесечен срок, след което обобщените резултати ще бъдат докладвани на ВАП, за предприемане на съответни действия по реда на надзора за законност.


Президентът Румен Радев наложи вето на параграф 1 от Закона

Президентът Румен Радев наложи вето на параграф 1 от Закона ...

......... на съображения от политически характер, а оттам и риск за независимостта на магистратите. В тази връзка новата редакция на чл. 28 от ЗСВ противоречи на принципа за разделение на властите (чл. 8 от Конституцията) и на принципа за независимост на съдебната власт“, пише още в мотивите на президента.По публикацията работи:


Четирима обвинени за участие в организирана престъпна група за производство

Четирима обвинени за участие в организирана престъпна група за производство ...

......... адреса бяха намерени и иззети наркотици, както и голямо количество ампули с прекурсори за производството на синтетични наркотици във вид на кристали. Иззети са и уреди за домашно производство на амфетамини, везни и полиетиленови пликчета с размери 4х4 см за разфасоване на дрогата за продажба, таблети, телефони и СИМ карти.


Окръжният съд в Кърджали даде ход на делото срещу лидера

Окръжният съд в Кърджали даде ход на делото срещу лидера ...

......... По-късно обаче обвинение бе повдигнато и срещу бащата Юсеин Ахмед, който ще застане пред магистратите като съпричинител на катастрофата. Той е обвинен за това, че при управление на БМВ 318, е нарушил правилата за движение по пътищата, като сам и в условията на независимо съпричиняване с Местан, е извършил катастрофа.


Първокласниците в местата за лишаване от свобода през новата учебна

Първокласниците в местата за лишаване от свобода през новата учебна ...

......... на образованието и науката „Насоки за работа в системата на училищното образование през учебната 2020-2021 г. в условията на Ковид-19“ и спазване на общите здравни мерки, предписани от Министерство на здравеопазването.  В случай на влошаване на епидемичната обстановка са набелязани алтернативни форми на продължаване на образователния процес, уверяват от МП. 


Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки отсече, че е невинен по

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки отсече, че е невинен по ...

......... има два имота, единият е част от заведението, което моя семейна фирма е продала на Красимира Колева, така че много добре знаем кое е мое и кое не. Наемателят на имота абсолютно беззаконно се е разширил в моя и трябва да стане ясно”, допълни лидерът на „Воля“.  По публикацията работи:


Атински съд призна днес за виновни двама братя българи за

Атински съд призна днес за виновни двама братя българи за ...

......... е свързан с трафик на наркотици на стойност 13 милиона долара и опит за убийство на престъпен бос в Сидни. Смята се, че Макрис е притежавал фирма, предлагаща охранителни услуги в гръцкия град Калитеа, както и че е инвестирал значителни суми в нощни клубове на остров Миконос, пише вестник "Катимерини". 


Лидерът на "Воля" Веселин Марешки смята да обжалва присъдата, определена

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки смята да обжалва присъдата, определена ...

......... била опозиция и по никакъв начин не участва в управлението, т.е. ние не сме тяхното "галено" дете - други са тези, които от години се натискат за тази роля. Явно някой иска да послужим за жертвоприношение и на наш гръб да се демонстрират някакви "успехи", смята Марешки.  По публикацията работи:


Не съм извършил никакво престъпление и затова нямам никакво колебание

Не съм извършил никакво престъпление и затова нямам никакво колебание ...

......... начин не участва в управлението, т.е. ние не сме тяхното „галено” дете - други са тези, които от години се натискат за тази роля. Явно някой иска да послужим за жертвоприношение и на наш гръб да се демонстрират някакви „успехи”. Лидерът на ВОЛЯ ще обжалва присъдата пред Върховния касационен съд.


Бившият лидер на ДПС и настоящ председател на партия ДОСТ

Бившият лидер на ДПС и настоящ председател на партия ДОСТ ...

......... сигнал, че това дело ще продължи съдебната му фаза при стриктно прилагане на принципа на върховенството на закона. Искам да вярвам, че това недоразумение, което се получи по отношение на осигуряването на достъпа ни до материалите по делото е наистина по обективни причини, а не е въпрос на лично отношение.


Шофьорът, който удари 12 коли, уби една жена и рани шестима

Шофьорът, който удари 12 коли, уби една жена и рани шестима ...

......... на шофьора е открит и плик с наркотичното вещество.  Според защитата причината за катастрофата е неизправност в камиона.  На 11 септември камион помете 11 коли и един микробус. Освен това стана ясно и че превозното средство е било пренатоварено, като при допустим тонаж от 38 тона, той е превозвал 45. 


Атински съд призна днес за виновни двамата братя българи за

Атински съд призна днес за виновни двамата братя българи за ...

......... живее в България, но има и канадско гражданство и се смята, че е имал бизнес с татуировки в Канада. Брат му Милен пък бе задържан прри съвместна акция на звено "Кобра", сектор "Издирване" в ГД "Национална полиция", ГДБОП и Областната дирекция на МВР в Хасково в края на юли м.г.


Варненският апелативен съд отмени частично оправдателните присъди, постановени от окръжните

Варненският апелативен съд отмени частично оправдателните присъди, постановени от окръжните ...

......... на двамата подсъдими поискаха от съда да остави без уважение протеста на прокуратурата и жалбата на частния обвинител, и да потвърди оправдателната присъда, постановена от Окръжния съд във Варна. Мотивите към присъдата на Апелативен съд – Варна ще бъдат изготвени в законоустановения двумесечен срок. Съдебният акт подлежи на касационна проверка.


Лидерът на партия Воля и зам.-председател на Народното събрание Веселин

Лидерът на партия Воля и зам.-председател на Народното събрание Веселин ...

......... на двамата подсъдими поискаха от съда да остави без уважение протеста на прокуратурата и жалбата на частния обвинител, и да потвърди оправдателната присъда, постановена от Окръжния съд във Варна. Мотивите към присъдата на Апелативен съд – Варна ще бъдат изготвени в законоустановения двумесечен срок. Съдебният акт подлежи на касационна проверка.


Лидерът на “Воля” и зам.-председател на 44-ото Народно събрание Веселин

Лидерът на “Воля” и зам.-председател на 44-ото Народно събрание Веселин ...

......... подсъдимите Веселин Марешки и Красимира Колева. Отхвърлени бяха гражданските искове, предявени от частния обвинител Асен Миланов. Единият беше в размер на 40 000 лева за претърпени неимуществени вреди и 14 830 лeва обезщетение за унищоженото и повредено имущество, собственост на дружеството и възпрепятстване на търговската дейност на заведението.По публикацията работи:


Софийският районен съд прекрати делото срещу председателя на Българския фармацевтичен

Софийският районен съд прекрати делото срещу председателя на Българския фармацевтичен ...

......... глобена. Случаят доведе до протести пред аптеки в страната и до поредица от сигнали до европейските институции, в които от Фармацевтичния съюз изразяват тревогата си от образуване на дело заради експертно мнение. От Асоциацията на европейските журналисти пък нарекоха мракобесие повдигането на обвинение след изразена позиция в медиите.По публикацията работи:


Бившият зам.-министър на външните работи Христо Ангеличин е окончателно оправдан

Бившият зам.-министър на външните работи Христо Ангеличин е окончателно оправдан ...

......... лева без да получи дължимите отстъпки от цената на билетите. След това туроператорът върна парите, но тезата на прокуратурата беше, че има престъпление, защото случаят е като кражба на портмоне, след която извършителят е заловен и е върнал парите. И по това дело ВКС беше категоричен, че деянията са несъставомерни.


Лидер на ДОСТ Лютви Местан обяви, че заедно с адвоката

Лидер на ДОСТ Лютви Местан обяви, че заедно с адвоката ...

......... В становището се казва още, че въпреки липсата на задължение да се предоставя препис от делото, съдията-докладчик е разпоредил да се направи. Големият обем на делото и ангажираността на деловодителите станали причина копирането на делото да приключи в края на работния 11 септември и затова Местан не е получил исканото.


Софийският районен съд върна на прокуратурата делото срещу председателката на

Софийският районен съд върна на прокуратурата делото срещу председателката на ...

......... нея да бъде прекратено и обвиненията ѝ - свалени. В нейна подкрепа излязоха авторитетни международни организации, а три седмици след интервютата на Асена Стоименова миниcтъpът нa здpaвeoпaзвaнeтo е издaдал зaпoвeд, c ĸoятo се зaбpaнява изнocът нa дeceтĸи лeĸapcтва, заради пocтъпилa инфopмaция зa възмoжeн нeдocтиг.             


Толкова тормоз съм видяла от Йордан, че от него ослепях.

Толкова тормоз съм видяла от Йордан, че от него ослепях. ...

......... едно око", разказа Абаджиев. По думите му под натиска на Иванов жената продала апартамента на майка си. С парите Йордан завел партньорката си на Атон, като казал на познатите си, че ще се лекуват от алкохолизъм. В крайна сметка и двамата продължили да пият и се стигнало до фаталната вечер.


4 жени от Израел са задържани на летище Варна за

4 жени от Израел са задържани на летище Варна за ...

......... към наказателна отговорност за контрабанда в особено големи размери на наркотични вещества през границата на България. Законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 10 до 15 години затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лева. Варненският окръжен съд е наложил мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо четирите жени. 


Прокуратурата иска арест за шофьор на камион, извършил редица нарушения,

Прокуратурата иска арест за шофьор на камион, извършил редица нарушения, ...

......... пет години. В хода на разследването е установено, че обвиняемият е осъждан. Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 12 септември А. А. е задържан за срок до 72 часа. Днес ще бъде внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".