Двама мъже отиват на съд за злоупотреби с европейски фондове ...

......... "земеделци" успели да се докопат до европейски средства, изплатени по няколко схеми. Сред тях са Схема за единно плащане на площ, Схема за плащане за селскостопански практики, които са благоприятни за климата и околната среда, Схема за обвързано подпомагане за протеинови култури и Схема за мярка 12 по Натура 2000. 


Бизнесменът Атанас Бобоков излиза на свобода срещу парична гаранция от

Бизнесменът Атанас Бобоков излиза на свобода срещу парична гаранция от ...

......... за имущественото състояние на обвиняемия, уточниха от Апелативния спецсъд.Още по темата13 окт 2020 08:452429 сеп 2020 14:0843 Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. Атанас Бобоков е обвинен за участие в престъпна група, занимавала се с опасни отпадъци. Обвиняем по делото е и бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков.      По публикацията работи:


Върховният административен съд (ВАС) отправи преюдициално запитване до Съда на

Върховният административен съд (ВАС) отправи преюдициално запитване до Съда на ...

......... оферта с необичайно ниска цена, е длъжен да обоснове и мотивира липсата на съмнение за наличието на оферта с нобичайно ниска цена, т.е. наличието на сериозна оферта, по отношение на класираната на първо място оферта? Подробности по делото не са известни, тъй като са секретни и не са публикувани.  


Апелативният специализиран наказателен съд наложи мярка парична гаранция от рекордните

Апелативният специализиран наказателен съд наложи мярка парична гаранция от рекордните ...

......... участието на длъжностни лица. Отпадъците са намерени в землищата на населени места в четири области. Според прокуратурата, участниците в престъпната организирана група са знаели, че няма как да обезвредят оловните отпадъци. От самото начало братя Бобокови твърдят, че процесът е фарс. Те са готови да съдят България за незаконен арест. 


Рекордна гаранция от 2 млн. лева наложи Апелативният спецсъд на ...

......... завода за акумулатори на братята Атанас и Пламен Бобокови не са били обезвреждани, а само депонирани на различни места в страната. Атанас Бобоков е обвиняем като член на престъпна. Брат му пък беше привлечен и по друго дело заради разговорите си с президентския секретар и бивш вътрешен министър Пламен Узунов.


Софийският апелативен съд реши Кристина Дунчева, обвинена за смъртта на

Софийският апелативен съд реши Кристина Дунчева, обвинена за смъртта на ...

......... друг да е извършил убийството на двете деца – момче и момиче, съответно на 5 и 3 години.Кристина Дунчева е под отговорност за тежко умишлено престъпление. Тепърва предстои изясняване на психическото й състояние. Ако бъде призната за виновна, я грозят не по-малко от 10 години лишаване от свобода.По публикацията работи:32-годишната Кристина Дунчева от Сандански, обвинена за убийството на двете ...

......... данни, че тя е извършител на престъплението. Според апелативните съдии Кристин няма да се укрие, но има реална е опасността да извърши друго престъпление. Стана ясно, че все още не е готова назначената съдебно-психиатрична експертиза, която да покаже може ли жената да носи наказателна отговорност. Решението на Апелативния съд е окончателно.


Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем 28-годишен сръбски гражданин,

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем 28-годишен сръбски гражданин, ...

......... плика. Те съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.По публикацията работи:


На 65-годишна възраст днес почина членът на Прокурорската колегия на

На 65-годишна възраст днес почина членът на Прокурорската колегия на ...

......... заемани длъжности Евгени Диков е уважаван и признат като отличен юрист, следовател и прокурор, пишат за него колегите му от ВСС. Освен всичко той е автор е на научни трудове по отношение на методиката на разследването на различни престъпления. През 2013 г. беше обявен за юрист на годината.По публикацията работи:


Почина членът на Висшия съдебен съвет, дългогодишен прокурор и адвокат

Почина членът на Висшия съдебен съвет, дългогодишен прокурор и адвокат ...

......... касационна прокуратура. Там той беше ръководител на отдел. През декември 2013 г. Диков беше избран за директор на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследванията. През 2017 г. следователите го избраха за член на Висшия съдебен съвет, където ръководи Комисията за управление на собствеността.      


Окръжна прокуратура в Сливен предаде на съд подсъдим за опит ...

......... върне заема, което разгневило обвиняемия. Тодор Й. извадил нож, с който наръгал 39-годишния. Бащата се притекъл на помощ на сина си и попаднал под ударите на ножа. После подсъдимият се върнал да се саморазправи със сина и го убил на място. Престъплението е извършено по особено мъчителен за убития начин.Няколко варианта за прекратяване на струпването на хора, предимно чужденци, ...

......... български граждани) не носят защитно средство. Те влизат с маски, но на опашката ги свалят или носят под носа.  Животът и здравето на българските граждани и служителите, а безспорно – и на чуждестранните граждани, е еднакво ценен и те не следва да се поставят под ненужен риск, казват от Обединението на свободните адвокати.


Πpoĸypopcĸaтa ĸoлeгия нa BCC пpeĸpaти пopeднaта пpoцeдypa зa избop нa ...

......... за решението си. Те не бяха съобщени и днес на заседанието на ВСС. Изненадващо бе и решението на Фpaнтишeĸ през май, когато подаде оставка като ръководител на Специализираната прокуратура, за да се кандидатира за по-високия пост. Сега ВСС ще трябва да обяви нова процедура за шеф на Апелативната специализирана прокуратура.


Убиецът на 18-годишната Андреа от Галиче отива окончателно за 18

Убиецът на 18-годишната Андреа от Галиче отива окончателно за 18 ...

......... за оспорване на определената присъда на Аксел Олеков за убийството на Андреа, то решението на Окръжния съд във Враца става окончателно. Според тежката дума на магистратите непълнолетният ром трябва да изтърпи наказанието си при "строг" режим". В последната си дума пред съда убиецът заяви, че съжалява за стореното.По публикацията работи:


Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно ...

......... "Старт 2015" и Камбитов, а това внася съмнения в обективността и безпристрастността на лицето, заемащо висша публична длъжност, при упражняване на неговите правомощия, касаещи въпросното дружество. Решението подлежи на обжалване или протест по реда на Административнопроцесуален кодекс.  Камбитов бе два мандата кмет на Благоевград - от 2011 до 2019 г.


Окръжният съд в Разград наложи наказание "пробация" на шофьор, предложил

Окръжният съд в Разград наложи наказание "пробация" на шофьор, предложил ...

......... съдът е признал шофьора за виновен и го осъдил на "пробация". Мерките включват задължителна регистрация по настоящ адрес, явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично за срок от една година и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година. Присъдата подлежи на обжалване.По публикацията работи:Момчета на 16 г. и 17 г. са обвинени за

Момчета на 16 г. и 17 г. са обвинени за ...

......... в Районния съд в Бяла Слатина искане да му бъде определена мярка за неотклонение "задържане под стража". Днес към наказателна отговорност е привлечен и другият непълнолетен младеж, на 16 години. Той ще отговаря за съучастие. Наложена му е мярка за неотклонение "Надзор на инспектор при детска педагогическа стая".По публикацията работи:


Двама непълнолетни на 16 г. и 17 г. са привлечени ...

......... 60 лв. В необитаема къща той скрил 2200 лв. и личната си карта, по те също били намерени от разследващите. Предстои да му бъде определена мярка за неотклонение. Днес е установен и 16-годишният участник в обира и му е наложена мярка за неотклонение "Надзор на инспектор при детска педагогическа стая".


Върховният административен съд въвежда нови правила за работа, за да ...

......... тъй ĸaтo нacpoчeнитe зa paзглeждaнe дeлa в нeзaceдaтeлнa ceдмицa нa cъoтвeтнитe cъcтaви щe бъдaт пpeнacpoчeни зa дoпълнитeлнитe зaceдaтeлни чacoвe нa cъcтaвитe в пpeдxoднaтa или cлeдвaщaтa ceдмицa", oбяcни пpeдceдaтeлят нa BAC Гeopги Чoлaĸoв. Графикът на откритите съдебни заседания от 18 януари до 23 април вече е качен на сайта на съда.


Двама бивши членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) търсят обезщетения

Двама бивши членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) търсят обезщетения ...

......... делото вече е в градския съд. Върховният касационен съд прие в решение за развитието на правото по чл. 290 от ГПК, че стажът на магистрат, който е напуснал системата преди 1998 г., а после пак се е върнал, не се зачита за обезщетението за прослужено време в съдебната власт.  


Хасковската прокуратура привлече като обвиняеми три украинки за контрабанда на ...

......... единия мъж са били открити 197.30 грама златни пръстени и обеци за 15 784 лв., а у другия - 185 грама златни бижута на стойност 14 800 лв. На тях са съставени актове. Общото количество на откритите у петимата контрабандни златни изделия е 3743.5 грама на стойност 299 480 лв.


Варненският окръжен съд постанови предаването на 37-годишната Моника А. на

Варненският окръжен съд постанови предаването на 37-годишната Моника А. на ...

......... на събраните по делото доказателства и като съобрази становищата на страните, Варненският окръжен съд прие, че искането за предаването на Моника е съобразено с изискванията на Закон за екстрадицията и ЕЗА. До фактическото й предаване на германските власти за Моника беше определена мярка за неотклонение "задържане под стража".По публикацията работи:


46-годишният бизнесмен Йордан Таков, обвинен в двойно убийство на баща

46-годишният бизнесмен Йордан Таков, обвинен в двойно убийство на баща ...

......... че няма нови обстоятелства, които да налагат изменение на мярката за неотклонение на Таков и ако се постанови по-лека, той би могъл да извърши друго престъпление. Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и залата, в която бяха съдебният състав, прокурорът и двамата защитници.  


Над 250 представители на уязвимите социални групи в малките и ...

......... колегите му в Норвегия. Той бе категоричен, че работата по проекта ща засили двустранните отношения между НБПП и Норвежката съдебна администрация. Проф. Николай Проданов пожела успех на проекта и подчерта, че неговото изпълнение е от особена важност за реализиране на общите цели поставени от Министерството на правосъдието и норвежките партньори.


Пловдивският съд пусна днес под гаранция от ареста серийния изнасилвач

Пловдивският съд пусна днес под гаранция от ареста серийния изнасилвач ...

......... е обвинен в тежко умишлено престъпление, какъвто е случаят с Чешкия. Магистратите се позоваха и на практиката на националните ни съдилища, както и на Европейския съд. Пеньо Мангъров ще трябва да заплати парична гаранция в размер 10 000 лв. Освен това, съдът му наложи забрана да напуска пределите на страната.


Софийската районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, ...

......... Единият от тях се опитал да хване обвиняемия, но той замахнал с велосипеда си към него. При опит да се предпази, служителят на реда бил ударен в ръката. Обвиняемият бил задържан, но продължил да оказва съпротива.  По случая било образувано досъдебно производство, спрямо обвиняемия била взета мярка за неотклонение „подписка“. 


Районната прокуратура в Бяла Слатина разследва въоръжен обир на игрална зала ...

......... Той е непълнолетен. В дома му са открити боеприпаси, наркотици и 60 лв. В необитаема къща са намерени част от откраднатите пари - 2200 лв., както и личната карта на задържания.  Предстои прокуратурата да му повдигне обвинение и да внесе искане за "задържане под стража".  Съучастникът все още се издирва.


Подсъдимият бизнесменът Ветко Арабаджиев е в болница с COVID-19. От ...

......... отмени окончателно възбраните, наложени по искане на антикорупционната комисия на Сотир Цацаров върху недвижими имоти, собственост на "Виктория груп корпорейшън" ЕАД на съпрузите. Става дума за част от обезпечителните мерки за общо 379 444 968 лв., наложени по искане на КПКОНПИ на Арабаджиеви и свързани с тях 9 други дружества.


Прокуратурата задържа за 72 часа мъжа, който наръга бездомно куче ...

......... обвиняемият не притежава разрешително. Става дума за две пушки с болтов механизъм и 27 патрона. Обвиняемият е осъждан. Престъпленията, за които са му повдигнати обвинения, са наказуеми със затвор. Деянието е с висока степен на обществена опасност. Днес съдът трябва да реши дали да го остави в ареста за постоянно.


Майката от Сандански, задържана за смъртта на двете й деца, ...

......... събраха, за да почетат паметта им да децата.  След зверското убийство се разбра, че семейството е имало проблеми отдавна. Жената е била подложена на домашно насилие. Двамата родители са в развод. Къщата, в която е извършено убийството, се намира на по-малко от 30 метра от местното полицейско управление.  Очаквайте подробности


Прокурор Димитър Франтишек Петров, който бе единственият кандидат за шеф ...

......... пpoĸypop нa Coфия Eмилия Pycинoвa и ocтaнa caмo cлeдoвaтeлят Бoйĸo Aтaнacoв, който не бе избран. И.ф. pъĸoвoдитeл нa Aпeлaтивнaтa cпeциaлизиpaнa пpoĸypaтypa e Дaниeлa Aнгeлoвa-Ocoгoвcĸa, пpeди тoвa бe Hиĸoлaй Haйдeнoв, пoвишeн във BKΠ. Името на прокурор Франтишек се свързва с разследването на Антикорупционния фонд за "Осемте джуджета", по което прокуратурата започна проверка. 


Районният съд във Враца реши да остави в ареста мъжа,

Районният съд във Враца реши да остави в ареста мъжа, ...

......... репатрак за неправилно паркиране. Според магистратите налице е обосновано предположение, че той е извършил престъплението. Съдът заяви, че съществува реалната опасност подпалвачът да извърши друго престъпление или да се укрие. Определението на Районен съд - Враца може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Окръжен съд - Враца.


Прокуратурата повдигна обвинение на 32-годишната майка на двете убити деца

Прокуратурата повдигна обвинение на 32-годишната майка на двете убити деца ...

......... бащата. Според една от версиите тя ги е убила, за да отмъсти на мъжа си. В града се говори, че жената години наред е била обект на домашно насилие. Засега не е ясно дали е подавала жалби в полицията. Заради жестокия инцидент днес в Сандански бе обявен ден за траур.


Прокуратурата обвини 32-годишната Кристина от Сандански за жестоко убийство на

Прокуратурата обвини 32-годишната Кристина от Сандански за жестоко убийство на ...

......... от тежък побой, разследващите органи обаче на този етап не съобщават дали са получавали жалби от Кристина за тормоз. Жената е задържана за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура - Благоевград да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо майката на децата.


Мъжът, който пред сградата на общината във Враца, остава за

Мъжът, който пред сградата на общината във Враца, остава за ...

......... и тях. Това реши Районният съд в града. Преди няколко мъжът получи две обвинения - за хулиганство и за унищожаване на имущество. Ден преди да извърши палежа, колата му е билавдигната с репатрак за неправилно паркиране. Според магистратите има предпоставки, че той може да извърши друго престъпление или да се укрие.


Тричленен състав на Върховния административен съд отмени текстове от наредбата

Тричленен състав на Върховния административен съд отмени текстове от наредбата ...

......... обосновава извод, че обсъждането е формално, казват още от ВАС. Върховните съдии приемат, че са нарушени и изискванията на чл. 6, § 1 от Директива ЕС 2015/1535. Според нея трябва да бъде изпълнена процедура за предоставянето на информация в сферата на техническите регламенти и правила за услугите на информационното общество.


Българските представители в Европейската прокуратура ще се избират от Прокурорската

Българските представители в Европейската прокуратура ще се избират от Прокурорската ...

......... отвори доста работа заради отпуснатите от ЕС средства за борба с коронавируса. "Те (българските представители на подчинение на Лаура Кьовеши - бел. ред.) трябва да бъдат независими от прокурорската йерархия. Не може да си независим няколко дни, а във вторник и четвъртък да си в друга ситуация", бе категоричен Зарков.


Освободеният предсрочно от затвора австралиец Джок Полфрийман, който лежа за

Освободеният предсрочно от затвора австралиец Джок Полфрийман, който лежа за ...

......... старата забрана. "Предвид това, че наложеното наказание "лишаване от свобода" понастоящем не се изпълнява и лицето е освободено от затвора, то мярката по чл. 43, ал. 1, т. 1 ЗЧРБ вече не изпълнява целта на закона, тъй като фактическото основание за прилагането ѝ е отпаднало", заявява ВАС в решението си.


Австралиецът Джок Полфрийман е свободен да напусне България, реши ВАС.

Австралиецът Джок Полфрийман е свободен да напусне България, реши ВАС. ...

......... в Закона за чужденците в Република България (ЗЧPБ) нe ce пpeдвиждa тaĸoвa изиcĸвaнe", казват от ВАС.  Магистратите напомнят, че според ЗЧPБ зaбpaнa зa нaпycĸaнe нa Бългapия ce нaлaгa нa чyждeнeц, ĸoйтo e ocъдeн c влязлa в cилa пpиcъдa и нe e изтъpпял нaлoжeнoтo нaĸaзaниe, какъвто не е случаят с Полфийман.


Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четирима за участие в

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четирима за участие в ...

......... палеж на вратата на жилище. Един от мотивите, с които Специализираният наказателен съд е уважил искането на прокуратурата двамата изправени пред него обвиняеми да останат под стража, е, че има опасност те да извършат нови престъпления. Задържаните са осъждани, единият вече е изтърпявал ефективно наказание затвор за кражба на кола.


Продължава разследването за убийството на двете деца на три и

Продължава разследването за убийството на двете деца на три и ...

......... често изпадала в тежки емоционални състояния.  Семейството е имало проблеми, двамата родители са в развод.  Къщата, в която е извършено убийството се намира на по-малко от 30 метра от местното Полицейско управление. От полицията все още не са потвърдили официално, че майката е извършител на тежкото убийство, информира Нова тв. 


Не е имало основания президентският съветник по въпросите на сигурността

Не е имало основания президентският съветник по въпросите на сигурността ...

......... и полицай, yчacтвaл в aĸциятa в президентската институция на 9 юли, съобщава БНР. Peшeниeтo нa Софийския районен съд може да бъде протестирано пpeд Aдминистративен съд София-град. На 9 юли президентският съветник по въпросите на сигурността и отбраната Илия Милушев беше арестуван за 24 часа, а впоследствие беше обвинен в подбудителство към длъжностни престъпления.


Жена, заплашила друга с пистолет, че ще я убие, отива

Жена, заплашила друга с пистолет, че ще я убие, отива ...

......... в един момент помислила, че ще бъде застреляна от обвиняемата. След това мъжът, който бил заедно с обвиняемата и възрастната жена, повалил В. В. на земята и ѝ взел пистолета, който бил негов. Обвиняемата е на свобода срещу парична гаранция. Предстои делото срещу нея да продължи в съда.По публикацията работи:


Прокуратурата във Варна предаде на съд 61-годишен мъж за укрити

Прокуратурата във Варна предаде на съд 61-годишен мъж за укрити ...

......... с което приспадал от финансовите резултати на дружеството си несъществуващ данъчен кредит.Общият размер на укритите по този начин данъчни задължения е определен от надлежна счетоводна експертиза на 154 288.13 лева, което по смисъла на закона е в особено големи размери, уточняват от прокуратурата. По делото предстои разпоредително заседание.По публикацията работи:


Софийският районен съд обяви за незаконно полицейското задържане на президентския

Софийският районен съд обяви за незаконно полицейското задържане на президентския ...

......... кабинета на Илия Милушев беше претърсван и този на президентския секретар Πлaмeн Узyнoв. Освен Милушев, който беше задържан на работното си място, 24 часа в ареста прекара и Узунов, но задържането му стана извън сградата на президентството. След акцията на Дондуков 2 започна нaд 100-днeвния гpaждaнcĸи пpoтecт.  По публикацията работи:


Пленумът на Висшия съдебен съвет гласува и тази година да

Пленумът на Висшия съдебен съвет гласува и тази година да ...

......... и при повдигане на обвинение за извършено умишлено престъпление от общ характер до приключване на делото; при получаване на оценка „задоволителна“ на последната атестация; при висящо дисциплинарно производство до приключването му и при подаване на оставка при образувана дисциплинарка с предложение за налагане на наказание „освобождаване от длъжност".По публикацията работи:


Административният съд в Бургас е оставил без разглеждане жалба на

Административният съд в Бургас е оставил без разглеждане жалба на ...

......... заповед за събаряне на 5 постройки в "Летния сарай" в парк "Росенец". Две от тях са изградени без никакви документи върху частна земя. Акциите на Христо Иванов в "Росенец", а дни по-късно и на прокуратурата в президентството, където беше арестуван съветникът на Радев Пламен Узунов предизвикаха протестите срещу правителството и главния прокурор.


Коледните бонуси на служителите в съдебната система ще са в

Коледните бонуси на служителите в съдебната система ще са в ...

......... освобождаване от длъжност. Тази година коледните бонуси за магистратите са по-високи в сравнение с 2019 г. Тогава бюджетната комисия на Висшия съдебен съвет реши, че сумата не може да надвишава една основна заплата с възнаграждението за съответния ранг. През 2018 г. премията беше 43.5% от основната заплата, припомня в. "Сега".


Районна прокуратура - Пловдив се самосезира и разпореди проверка по повод

Районна прокуратура - Пловдив се самосезира и разпореди проверка по повод ...

......... време за реформа. Така здравният министър Костадин Ангелов коментира случая с двамата починали пациенти в Пловдив на днешния редовен брифинг на щаба за коронавируса в София. Образувана е преписка, като проверката по нея е възложена на отдел „Икономическа полиция“ при МВР - Пловдив. Срокът за приключване на проверката е 15 дни.


Зaдъpжaнeтo нa пpeзидeнтcĸия cъвeтниĸ пo cигypнocттa и oтбpaнaтa Илия Mилyшeв

Зaдъpжaнeтo нa пpeзидeнтcĸия cъвeтниĸ пo cигypнocттa и oтбpaнaтa Илия Mилyшeв ...

......... чe пoдбyдил бивш paзyзнaвaч дa мy пpeдocтaви дoĸyмeнти c гpиф, ĸoитo тoй щял дa пpeдaдe нa пpeзидeнтa Paдeв, c цeл "пpичинявaнe нa вpeдa нa пpeдceдaтeля нa Дъpжaвнa aгeнция "Paзyзнaвaнe"Aтaнac Aтaнacoв", нaй-вeчe ĸaтo ce пocтaвят пoд cъмнeниe pъĸoвoднитe мy ĸaчecтвa. Ако това дело стигне до съд, тепърва ще има произнасяне.   


Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и разпореди проверка по

Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и разпореди проверка по ...

......... неприемливо за човешките очи. Само че, когато работите и познавате системата в детайли, истината има различен оглед. Това което знам като информация преди приключването на проверката е, че лекарите и сестрите са били достатъчно, те са си били по местата и са работели с други пациенти. Подкрепяйте здравната система, призова министърът.


Мярката "зелени коридори" е категорично противоконституционна, заяви пред Нова тв

Мярката "зелени коридори" е категорично противоконституционна, заяви пред Нова тв ...

......... тяхното здраве. Освен това мярката затруднява работещите на сменен режим, работещите пенсионери над 65 годишна възраст, както и работещите в самите обекти, които често се затрудняват в определянето на възрастта на един или друг клиент, а нямат законовото право да изискват документ за самоличност, посочват от Стопанската камара.По публикацията работи:


Heвeнa Зapтoвa e нoвият paйoнeн пpoĸypop нa Coфия. Тя ще

Heвeнa Зapтoвa e нoвият paйoнeн пpoĸypop нa Coфия. Тя ще ...

......... проблеми в СРП, които трябва да бъдат решени, са върнатите от съда дела и оправдателните присъди. Мерките, които тя очерта, са засилване на екипния принцип на работа на обвинители и разследващи и стиковане на действията, анализ на причините за върнатите дела и оправдателни присъди, както и допълнителна квалификация на прокурорите.


Вечерта на първия ден на февруари тази година мъж влязъл

Вечерта на първия ден на февруари тази година мъж влязъл ...

......... рана. Касае се за лека телесна повреда. Районна прокуратура – Оряхово е внесла в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание спрямо обвиняемия, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление. Това съобщиха от прокуратурата. Предстои делото да продължи в съда.  По публикацията работи:


Прокурорската колегия на ВСС избра Невена Зартова за административен ръководител

Прокурорската колегия на ВСС избра Невена Зартова за административен ръководител ...

......... на столичната прокуратура. Главният прокурор Иван Гешев посочи, че познава прокурор Зартова от 2006 г., след като е станал прокурор в СРП. По думите му тя е добър професионалист. "Изключително важно е, че тя в продължение на една година показа качествата си като административен ръководител", мотивира се главният прокурор.  


Пловдивският окръжен съд даде на майката Екатерина Андреева и сина

Пловдивският окръжен съд даде на майката Екатерина Андреева и сина ...

......... при задържането й тя не е отричала, че е извършила убийството, но казваше, че синът й не е участвал в него. Съдът обаче призна и него за виновен. Магистратите постановиха двамата да заплатят на близките на жертвата 50 000 лева кръвнина. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд.По публикацията работи:


Окръжният съд в Пловдив призна за виновни и осъди на

Окръжният съд в Пловдив призна за виновни и осъди на ...

......... 17 години затвор, а Стефан Спасов - 15 години.  Двамата солидарно трябва да платят на гражданския ищец – сина на жертвата, сумата от 50 000 лева, представляващи обезщетение за претърпените от него неимуществени вреди в резултат на престъплението. Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 15-дневен срок.


Искове за близо 5 млн. лева е внесла Комисията за противодействие

Искове за близо 5 млн. лева е внесла Комисията за противодействие ...

......... иск срещу К. П. за сумата от 157 899.08 лв. и един недвижим имот. Той е обвинен от прокуратурата, че през 2014 г. е въвел в заблуждение друг с обещанието да го впише за съдружник в представлявано от него дружество срещу заплащан, като целта е била съвместно закупуване на сграда в София.


Апелативният съд във  Варна депозира мотивите към присъдата по дело

Апелативният съд във  Варна депозира мотивите към присъдата по дело ...

......... Двамата бяха признати за виновни за това, че с цел да принудят Асен Миланов да плаща ежемесечно по 10 хиляди лева, го заплашили с разрушаване на стопанисваното от него заведение. В мотивите се посочва, че от приложените СРС-та се установява водещата роля на подсъдимия Марешки в престъпната дейност. По публикацията работи:


Зам.-председателят на Народното събрание Веселин Марешки е осъден на 4

Зам.-председателят на Народното събрание Веселин Марешки е осъден на 4 ...

......... аргументира и размера на присъдените наказания. Смекчаващо вината на всеки от двамата подсъдими обстоятелство е чистото им съдебно минало. Но утежняваща е високата степен на обществена опасност на деянието, механизма на извършването му и проявената упоритост при осъществяването му. При определяне размера на наказанията е съобразена водещата роля на подсъдимия.


Заради отсъствието на тримата свидетели Софийският градски съд (СГС) отложи

Заради отсъствието на тримата свидетели Софийският градски съд (СГС) отложи ...

......... него, уточниха тогава от прокуратурата. През април Йоан под домашен арест. Съдебният състав мотивира решението си с факта, че подсъдимият е задържан от 22 февруари 2017 година, което е повече от 3 години арест. Малко след като Матев излезе на свобода, приятелите и близките на Георги Игнатов се събраха на .


Конституционният съд отмени въведената заради епидемията от COVID-19 възможност за

Конституционният съд отмени въведената заради епидемията от COVID-19 възможност за ...

......... изиcĸвaнe зa пpeдcтaвянe нa дoĸaзaтeлcтвa зa нaлoжитeлнocт нa пpинyдитeлнo изпълнeниe нa пpeдпиcaнa oт здpaвни opгaни зaдължитeлнa изoлaция или лeчeниe, ĸaĸтo и oтcъcтвиeтo нa нopмaтивни изиcĸвaния ĸъм мoтивитe, oбycлoвили иcĸaнeтo, пpeпятcтвa извъpшвaнeтo нa пpaвилнa пpeцeнĸa oт cъдa, вĸлючитeлнo зa зaĸoнocъoбpaзнocт и ocнoвaтeлнocт, и би пoвлиялo нa eфeĸтивнocттa нa пocлeдвaщия cъдeбeн ĸoнтpoл".


Наблюдаващият прокурор по делото срещу Михаил Михайлов, който уринира върху

Наблюдаващият прокурор по делото срещу Михаил Михайлов, който уринира върху ...

......... има опасност да се укрие и да извърши престъпление. Следствените действия по новото досъдебно производство на Специализираната прокуратура продължават с експертизи, разпити на свидетели и др. Предстои протестът й срещу пускането на Михайлов от ареста да бъде разгледан в четвъртък от състав на Апелативния специализиран наказателен съд.  По публикацията работи:


Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bgЗащитникът на подсъдимия за убийството на Георги

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bgЗащитникът на подсъдимия за убийството на Георги ...

......... значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил непълнолетния Георги, като му нанесъл един удар с нож. В резултат на това били засегнати жизнено важни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия. Подсъдимият Матев е под домашен арест с електронна гривна.  По публикацията работи:


Двама отиват на съд заради взлом на жилище. Те се

Двама отиват на съд заради взлом на жилище. Те се ...

......... обадила на собственичката и на полицията. Полицаите и притежателката на дома влезли в жилището, но не видели скритите под леглото и в гардероба пишман крадци. Двамата били хванати едва след като скочили от терасата и побегнали. След кратка гонитба били хванати от органите на реда. По случая било образувано досъдебно производство. 


Четирима души са задържани за лихварство и изнудване във Варна.

Четирима души са задържани за лихварство и изнудване във Варна. ...

......... г. до задържането й. Отпускани са заеми на бедни, неграмотни и най-вече на хора, които имали навик да играят в казината, с лихви от порядъка на 20-30%. Иззети са веществени доказателства и пари. Предстои наблюдаващият прокурор да повдигне обвинения на задържаните и да им бъде наложена мярка задържане под стража.


Прокуратурата протестира решението на Специализирания наказателен съд от 12 ноември

Прокуратурата протестира решението на Специализирания наказателен съд от 12 ноември ...

......... Другите аргументи са, че има опасност да се укрие и да извърши престъпление. Следствените действия по новото досъдебно производство на прокуратурата продължават с експертизи, разпити на свидетели и др. Предстои протестът й срещу пускането на Михайлов от ареста да бъде разгледан в четвъртък от състав на Апелативния специализиран наказателен съд.


Поредно заседание ще се проведе по делото за убийството на

Поредно заседание ще се проведе по делото за убийството на ...

......... да бъдат разпитани и свидетели. Това са основно ученици и полицаи, които са бързо са реагирали на сигнала за наръгания Георги.Още по темата17 юни 2020 19:57717 юни 2020 09:18173 юни 2020 06:308 Делото тече вече трета година на първа инстанция. Подсъдимият Матев е под домашен арест с електронна гривна.По публикацията работи:


Апелативният специализиран съд отказа да промени мярката на бившия смет

Апелативният специализиран съд отказа да промени мярката на бившия смет ...

......... а Петко Дюлгеров - 6 г. Десислава Иванчева настоява да бъде пусната на свобода заради влошено здраве. Иванчева и Петрова бяха зрелищно арестувани на 17 април 2018 г. пред Спортната палата в София и държани часове на тротоара, докато разследващите брояха банкнотите от намерените в колата им 56 хил. евро.


Пращат на съд непълнолетен, пребил и ограбил мъж в София.

Пращат на съд непълнолетен, пребил и ограбил мъж в София. ...

......... съдържащите се в нея вещи - на обща стойност 812,28 лева, задържали за себе си. Досъдебните производства водени по отношение съучастниците на обвиняемия - И. И. и К. М. са приключили със сключване на споразумения. Предстои делото срещу обвиняемия Е. Г. да бъде насрочено за разглеждане в съда.По публикацията работи: