Microsoft обяви, че спира поддръжката на операционната система Windows 10

Microsoft обяви, че спира поддръжката на операционната система Windows 10 ...

......... месеца от деня на прекратяване на поддръжката„.Интересно е, че Microsoft препоръчва на потребителите с Windows 10 Mobile да преминат към използването на iOS или Android устройства.„С окончателното спиране поддръжката на ОС Windows 10 Mobile, ние препоръчваме на потребителите да преминат към поддържаните към днешен ден устройства с iOS и Android“.


Компанията Xiaomi публикува списъка с мобилните устройства, които през 2019-та

Компанията Xiaomi публикува списъка с мобилните устройства, които през 2019-та ...

......... с умния дом. Подготвя се усъвършенстване на системата за управление с жестове, ще се промени интерфейса на операционната система и на стандартните приложения, ще има нови звуци, иконки и тапети. MIUI 11 се базира на операционната система Android Q, първата бета версия на която се очаква да излезе тази пролет.


Продажбите на смартфона Redmi Note 7 трябваше да счупят всички

Продажбите на смартфона Redmi Note 7 трябваше да счупят всички ...

......... площадка JD.com опашката от желаещи да закупят новия Redmi Note 7 вече наброява 410 хиляди души. Очакванията са смартфонът да остане дефицитен чак до китайската Нова година, която настъпва на 5 февруари. Но фона на тези проблеми, Redmi Note 7 явно и на глобалния пазар ще излезе с известно закъснение.


Следващият месец започва изложението Mobile World Congress 2019, на което

Следващият месец започва изложението Mobile World Congress 2019, на което ...

......... Очаква се LG G8 да се базира на флагманския процесор Snapdragon 855. Предполага се, че телефонът ще поддържа 5G мобилните мрежи.Освен това, очаква се на MWC компанията LG да представи собствен сгъваем смартфон. Екранът няма да е гъвкав: това ще бъдат два дисплея, които при разгъване образуват един общ дисплей.


 Световната премиера на новия флагман HONOR View 20, с който

 Световната премиера на новия флагман HONOR View 20, с който ...

......... на телефонния корпус – сапфирно синьото при HONOR 8 през 2016 г. и на ледено сивото при HONOR 9 през 2017 г. След това HONOR излезе извън границите на едноцветните дизайни и пусна на пазара HONOR 10 в преливащи цветови комбинации (градиент), както и HONOR 8X, който има двойна текстура.


Лятото на 2018 г. беше вълнуващ период за смартфон дизайна

Лятото на 2018 г. беше вълнуващ период за смартфон дизайна ...

......... скрива в себе си камерата, докато vivo ще има частичен изскачащ механизъм, показващ се от дясната част.Заготовките разкриват още, че компаниите не планират да използват скенери за пръстови отпечатъци на гърба. Това пък означава, че Oppo R19 и vivo X25 ще имат такива биометрични сензори директно под своите OLED екрани.Компанията Oukitel е специализирана в производството на съвременни смартфони с

Компанията Oukitel е специализирана в производството на съвременни смартфони с ...

......... намират в официалния магазин на Oukitel в Латвия, като доставките се осъществяват за една седмица. Акцията продължава до 20 януари. Внимание, наличните телефони с тази цена са ограничено количество. Акцията може да приключи по-рано при изчерпване на складовите наличности. По-подробните технически характеристики са дадени в уеб страниците на всеки смартфон.


Китайската компания Doogee стартира в Kickstarter нова кампания за събиране на

Китайската компания Doogee стартира в Kickstarter нова кампания за събиране на ...

......... най-разнообразни модули. По-интересните са захранващият модул с 5000 mAh батерия и модула за радиостанция, осигуряващ връзка на разстояние до 10 км на честоти 400-480 MHz. Радиостанцията е удобна, когато липсва мобилна връзка.Цената приятно изненадва. Първите, инвестирали в Doogee S90  получават смартфона за $299, а за $399 се добавят и двата модула.


Компанията Lenovo, притежател на търговската марка Motorola, възнамерява да представи

Компанията Lenovo, притежател на търговската марка Motorola, възнамерява да представи ...

......... не се развалят и продължават да работят. Засега не са публикувани други технически подробности за Motorola RAZR с гъвкав екран.Това не е първият опит на Motorola да върне на пазара много успешният преди време бранд Razr. През 2011 и 2012 години компанията отново с Verizon представи на пазара Droid RAZR.


Съвременните смартфони разполагат с многоядрени процесори и минимум 2 GB

Съвременните смартфони разполагат с многоядрени процесори и минимум 2 GB ...

......... 2021 година всички приложения, които нямат 64-битова версия, ще бъдат премахнати от магазина. Това изискване не важи за Wear OS и Android TV, понеже тези платформи не поддържат 64-битовия код. За обикновените потребители нищо няма да се промени, но техните приложения ще могат да използват целия потенциал на 64-битовия код.


Много Android потребители все още нямат – и няма да

Много Android потребители все още нямат – и няма да ...

......... Вероятно ще трябва да бъдете търпеливи, преди да можете да опитате сами Android Q, независимо от това, колко елемента оцелеят след тестове. Google пусна публичния преглед на Android P чак през май 2018 г., а завършената версия чакаше до август. Това е по-скоро ориентировъчен поглед към бъдещето, отколкото окончателен изглед.Xiaomi повече няма да произвежда и продава евтини смартфони със

Xiaomi повече няма да произвежда и продава евтини смартфони със ...

......... Poco F1 Armoured Edition има лек и здрав корпус с покритие от кевлар и повече памет. Най-вероятно идеята за смяна на стратегията и представянето на няколко търговски марки се е появила на фона на успехите на Huawei и неговия бранд Honor, под който излизат както флагмани, така и по-евтини смартфони.


Компанията Oppo официално потвърди, че разработва камера за смартфони от

Компанията Oppo официално потвърди, че разработва камера за смартфони от ...

......... по време на сегашния Mobile World Congress 2019, но не се знае, дали това ще бъде комерсиален продукт. Компанията каза още, че на MWC 2019 ще покаже и нов екранен скенер за пръстови отпечатъци, който е с 15 пъти по-голяма площ от дактилоскопичните скенери, поставяни на задния панел на смартфоните.


Лин Бин, президент и съосновател на компанията Xiaomi показа прототип

Лин Бин, президент и съосновател на компанията Xiaomi показа прототип ...

......... устройства, като например Oppo. Тази компания също показа клип, с който демонстрира работата на новата система.Площта на дактилоскопичния скенер от ново поколение е 50 х 25 мм, което наистина е пет пъти повече от сегашните екранни скенери за пръстови отпечатъци и 15 пъти повече от скенерите, поставяни на задния панел.


Потвърждавайки слуховете от миналия месец, Apple официално пусна серия от

Потвърждавайки слуховете от миналия месец, Apple официално пусна серия от ...

......... часа видео възпроизвеждане. Наличността се различава в зависимост от модела. Всичките три кейса могат да бъдат поръчани днес чрез онлайн магазина на Apple, но моделите за iPhone XS и XS Max показват в магазина като дата 17 януари, спрямо модела за iPhone XR, който ще е наличен на 31 януари.


Компанията Sony изпрати до журналистите и специалистите показни за презентацията

Компанията Sony изпрати до журналистите и специалистите показни за презентацията ...

......... работи под управлението на операционната система Android 9 Pie.Въпреки очакванията, моделът XZ4 Compact няма да излезе. Компанията официално обяви за закриването на тази серия компактни флагмани. Представеният миналата година Xperia XZ2 Compact бе последният представител на тази серия и ще получава обновявания на софтуера и по сигурността до 2020 година.Соред аналитиците на компанията Credit Suisse, съвсем скоро се очаква

Соред аналитиците на компанията Credit Suisse, съвсем скоро се очаква ...

......... Suisse, то новото ниво на производство ще стане най-ниският тримесечен показател, считано от 2013 година до днешен ден. И още, аналитичната компания счита, че това съвсем не е дъното и продажбите могат да паднат още. За да се избегне това, производителите някак трябва да накарат потребителите да купуват нови смартфони.


Световният пазар все още очаква продажбите на потенциалния бестселър Xiaomi

Световният пазар все още очаква продажбите на потенциалния бестселър Xiaomi ...

......... Не се знае, кога точно ще започне продажбата на новия смартфон в другите държави. Но ръководителят на Xiaomi обеща, че ще увеличи производството и ще осигури по един нов смартфон на всички желаещи.Минималната конфигурация на Redmi Note 7 с 3/32 GB памети струва $147, а максималната с 6/64 GB – $206.


Вече знаем, че флагманската серия смартфони Galaxy S10 ще бъде

Вече знаем, че флагманската серия смартфони Galaxy S10 ще бъде ...

......... камера са вградени в екрана. Смартфонът е оборудван с 6,7-инчов Super AMOLED дисплей и ще разполага с до 10 GB оперативна памет и до 1 TB флаш диск. Устройството ще използва топ-процесора на Qualcomm или Samsung в зависимост от региона на продажби. Захранването е акумулаторна батерия с капацитет 5000 mAh.


Загрижеността за неприкосновеността на личния живот далеч не е приключила,

Загрижеността за неприкосновеността на личния живот далеч не е приключила, ...

......... от Google, но производителят на Android стриктно спазва изискванията и вече дори е отхвърлил някои искания от програмисти. Отказ са получили дори приложения, създадени специално за SMS/MMS функционалност, които в момента вече са извадени от каталога. Изключение бе направено за приложението Tasker, което е относително популярно, за да привлече вниманието.


В началото на тази година Apple съществено намали прогнозите за

В началото на тази година Apple съществено намали прогнозите за ...

......... Catcher, произвеждаща металните корпуси за iPhone X, отчете спад на дохода от 28%. Доходът на Largan Precision, която предоставя камерите за iPhone, се срина с 33,6%. Продажбите на iPhone неведнъж бяха по-ниски от очакваното, но сега стратегията с повишаване цените на смартфоните не сработи. Може би Apple е достигнала предела.


Компанията Samsung по твърде необичаен начин разкри датата на презентацията

Компанията Samsung по твърде необичаен начин разкри датата на презентацията ...

......... масовото производство на мобилното устройство, възникнаха усложнения. Най-вероятно компанията има нужда от повече време, за да намали процента на брака и да изглади производствения процес.Според изтеклата по-рано информация, Galaxy Fold ще има 7,3-инчов сгъваем OLED дисплей с резолюция 2152х1536 пиксела. Мобилният телефон ще използва следващото поколение процесори Exynos или Snapdragon.


Компанията Samsung официално анонсира новата серия смартфони Galaxy M. Първоначално

Компанията Samsung официално анонсира новата серия смартфони Galaxy M. Първоначално ...

......... система Android 9 Pie.Galaxy M20 се очаква да използва Exynos 7804 или 7885, да има 4 GB RAM и 64 GB ROM, 5000 mAh батерия, 12+5 и 8 МР камери, както и 6,1-инчов дисплей. Моделът M30 ще има 6,38-инчов дисплей, чипсет Exynos 9610, 5000 mAh батерия и тройна основна камера.


Във връзка с 10-годишнината на серията Galaxy на Samsung, компанията

Във връзка с 10-годишнината на серията Galaxy на Samsung, компанията ...

......... продължават да дават множество възможности на потребителите да правят това, което са мислили, че е невъзможно.Скоро ще се отвори следващата глава в историята на смартфоните и със сигурност можем да кажем, че, Samsung ще продължи да развива значителни иновации, които ще ни помагат да правим повече от нещата, които обичаме.


Уникалният смартфон за работа на открито OUKITEL WP2 предлага здрав

Уникалният смартфон за работа на открито OUKITEL WP2 предлага здрав ...

......... да вземете този смартфон с 10 000 mAh батерия само за $215,62 в електронния магазин на OUKITEL, работещ в платформата на Aliexpress. Ако си търсите смартфон, който не се поврежда при изпускане, водоустойчив е и има мощна батерия, можете без колебание да вземете WP2 в електронния магазин на OUKITEL. Платено съобщение


Gizmochina съобщи, че Meizu Note 9 може да бъде първият

Gizmochina съобщи, че Meizu Note 9 може да бъде първият ...

......... интерфейс Flyme UI.Официалната презентация на смартфона Meizu Note 9 се очаква на 2-ри февруари тази година. Като се има предвид, че новият смартфон е замислен като конкурент на Redmi Note 7 с начална цена 999 китайски юана ($147), можем да очакваме най-евтината версия на Note 9 да е малко по-евтина.


Samsung се подготвя за анонса на своите нови топ-смартфони от

Samsung се подготвя за анонса на своите нови топ-смартфони от ...

......... очаква да бъде използван в Galaxy S10+ е телефото, с резолюция 13 МР, поддържащ оптична стабилизация на изображението и автоматично фокусиране.В опаковката ще бъдат поставени новите качествени слушалки AKG и бързи зарядни с 20 W мощност на зареждането.Анонсът на новите Galaxy S10 е обявен за 20 февруари в Сан Франциско.


Apple вече е провела разговори със Samsung Electronics и MediaTek

Apple вече е провела разговори със Samsung Electronics и MediaTek ...

......... модеми за iPad Mini 2, защото Apple щеше да загуби отстъпките си, използвайки чиповете на Intel, което прави продуктите на Intel „икономически непривлекателни“ като цяло.По-късно същата година, след като преговорите за цените с Qualcomm се провалиха, Apple стартира „Project Antique“, за да си осигури втори доставчик на модем, свидетелства Блевинс.


Китайските магазини с над 20% намалиха цените на iPhone 8,

Китайските магазини с над 20% намалиха цените на iPhone 8, ...

......... гигант. Акциите на Apple поевтиняха с почти десет процента и инвеститорите възнамеряват да съдят компанията.В началото на годината Apple вече е на пето място по капитализация, като отстъпи лидерската позиция на Huawei, Oppo, Vivo и Xiaomi.През месец февруари Китай празнува Нова година и тези отстъпки могат да привлекат нови купувачи.


На хоризонта вече се вижда новата технология за мобилни връзки

На хоризонта вече се вижда новата технология за мобилни връзки ...

......... всъщност не излиза 5G, а 5G E. Това означава 5G Evolution. Именни този термин ще се използва за мобилните мрежи, в които се използват най-новите LTE технологии, като например обединяване на носещите честоти, 4×4 MIMO, 256 QAM. А реалният 5G ще се нарича 5G+. Тоест, няма никаква лъжа и измама.


Компанията Samsung официално обяви датата на презентацията на новите смартфони

Компанията Samsung официално обяви датата на презентацията на новите смартфони ...

......... постига в AnTuTu над 325 000 точки, което е повече от всяко друго мобилно устройство, работещо под управлението на ОС Android.Очаква се минималният капацитет на оперативната памет да е 6 GB, а на вградената памет – 512 GB. Според предварителна информация, цената на телефоните ще варира от $700 до $1500.


Нов малуер отново се е промъкнал през защитата на Google

Нов малуер отново се е промъкнал през защитата на Google ...

......... изчисления на гиганта, едва 0.09 процента от устройствата с достъп до Google Play Store имат малуер на тях, но това са все пак над 1.8 милиона апарата.Този последен набор от приложения наистина трудно могат да се сбъркат – някои от нежеланите adware продължават да генерират фалшиви импресии на заден фон.


Популярното издание Korea Herald съобщи, че компанията Samsung е провела

Популярното издание Korea Herald съобщи, че компанията Samsung е провела ...

......... OLED дисплей с резолюция 2152х1536 пиксела. Мобилният телефон ще използва следващото поколение процесори Exynos или Snapdragon. Очаква се Galaxy Fold да бъде оборудван с две качествени камери с висока разделителна способност. Всяка секция на дисплея ще има собствена основна и предна камери и акумулаторна батерия с капацитет 5-6 хиляди mAh.


Дни след злополучното решение на американския оператор AT&T да ребрандира

Дни след злополучното решение на американския оператор AT&T да ребрандира ...

......... и S10+ закономерно ще бъдат доста по-скъпи от S10 E. S10 E трябва да предложи 5.8-инчов екран, докато стандартният S10 ще бъде с 6.1-инчов, а Plus моделът – цели 6.4 инча. Всички ще имат безрамкови екрани и прорез за селфи камерата, като в случая със S10+ говорим за два сензора.


Всеки разполага със собствен бюджет за закупуването на нов смартфон.

Всеки разполага със собствен бюджет за закупуването на нов смартфон. ...

......... за две nano SIM карти, скенер за пръстови отпечатъциОперационна система: Android 8.1 Oreo Ако търсите стабилен смартфон за ежедневна работа с много добра производителност, U25 Pro е един много добър избор. От днес смартфонът се продава при цена $96,24. Посетете официалния магазин на OUKITEL и вземете своя U25 Pro. Платено съобщение


Холандската организация за защита правата на потребителите Consumentenbond тества над

Холандската организация за защита правата на потребителите Consumentenbond тества над ...

......... Galaxy S9+ SM-G965U1 (US model)WIKO View 2 Смартфоните, за които е трябвало да се бутат настройките за по-добра защита:Honor 7ALG G7 thinQLG G7 thinQ (US version)LG G7 thinQ Dual SIMLG V35 ThinQ (US version)LG V40 ThinQРедица популярни смартфони не са включени в тези списъци и навярно ще бъдат тествани по-късно.


Компанията Sharp официално представи смартфона AQUOS Zero, считан за най-лекият

Компанията Sharp официално представи смартфона AQUOS Zero, считан за най-лекият ...

......... вода от клас IP68. Звукът от говорителите е стерео с поддръжката на стандарта Dolby Atmos. Устройството работи под управлението на операционната система Android 9.0 Pie.Продажбите на смартфона Sharp AQUOS Zero стартират на 15 януари в Тайван. Цената е около $650. Няма информация, дали ще се продава и в други страни.


Компанията Xiaomi анонсира в Китай безжичните слушалки AirDots Pro. Тяхното

Компанията Xiaomi анонсира в Китай безжичните слушалки AirDots Pro. Тяхното ...

......... шума. Слушалките автоматично се изключват след около 30 минути след като са свалени. Само 10 минути зареждане осигуряват 70 минути музика.Времето на автономна работа на безжичните слушалки AirDots Pro е 4 часа, но с използването на кейса достига 10 часа. Зареждането чрез USB Type-C порта става за около един час.


HONOR представи предпремиерно своя най-нов флагмански модел – HONOR View

HONOR представи предпремиерно своя най-нов флагмански модел – HONOR View ...

......... със стъклено тяло с 2.5D двойно текстура с решетъчен ефект, осигуряваща елегантен и гладък вид и усещане. От старта на продажбите си през миналия септември в световен мащаб Honor 8X е регистрирал над шест милиона продажби. Като цяло серията X вече има над 50 милиона продадени броя по цял свят.


Samsung Electronics публикува своите прогнози за тримесечието, което приключи на

Samsung Electronics публикува своите прогнози за тримесечието, което приключи на ...

......... новите iPhone са много по-ниски от очакваното.По този начин, явно Huawei ще стане номер едно на пазара за смартфони. Китайската компания има голям ръст на продажбите и по всичко личи, че ще стане първи в този сектор. Както съобщихме преди време, новата 2019 година явно ще е годината на Huawei.


Аналитичната компания Counterpoint публикува своите отчети за продажбите за смартфоните

Аналитичната компания Counterpoint публикува своите отчети за продажбите за смартфоните ...

......... смартфон има огромен брой конкуренти в Китай, които са с по-ниска цена и имат по-привлекателни характеристики и дизайн.Според статистиките на Canalys, през третото тримесечие на 2018 година, на китайския пазар лидер е Huawei. Apple е на пето място, отстъпвайки позиции на Huawei (25%), Vivo (23%), Oppo (21%) и Xiaomi (13%).


Малко известната компания Royole от 2012 година тайно работи върху

Малко известната компания Royole от 2012 година тайно работи върху ...

......... под управлението на операционната система Android 9.0 Pie.„FlexPai почти опиянява в една епоха, когато всички мобилни устройства си приличат. Но това е Таблет! Това е и Телефон! Какво още е необходимо?“ – възхищава се Engadget.Royole вече продава версията на FlexPai за разработчици. Версията със 128 GB вградена памет струва $1318.


Компанията Qualcomm представи флагманската система върху чипа Snapdragon 855 още

Компанията Qualcomm представи флагманската система върху чипа Snapdragon 855 още ...

......... ускорител е Adreno 640, а вграденият 5G модем е Snapdragon X50 5G.Показаните резултати са много добри. Да си припомним, че Snapdragon 855 постави рекорд и в бенчмарка AnTuTu. Там той показа 362 292 точки, което е повече от тези като на SoC Kirin 980, така  и на чипа Exynos 9820.


Намалялото търсене на iPhone се отрази на финансовите показатели на

Намалялото търсене на iPhone се отрази на финансовите показатели на ...

......... технологиите и потребителските стоки в The Motley Fool.„Приходът се поддържа единствено от по-високите цени и развитието на услугите. Слабото търсене на iPhone свали цената на акциите на Apple и между другото, на нейните ключови доставчици. Сега Apple ще трябва да се сблъска с реалността на пренаситения пазар“ – каза аналитикът.


Всеки смартфон дава възможност за правене на снимки, но далече

Всеки смартфон дава възможност за правене на снимки, но далече ...

......... Google Pixel 3. Смартфонът на интернет гиганта бе отбелязан и като най-доброто мобилно устройство за заснемане на видео, което е от класа на Huawei P20 Pro. Експертите на лабораторията DxOMark дадоха високи оценки и на няколко мобилни телефона от средно ниво: Smartisan Pro 2S, ZenFone 5 и Vivo X20 Plus.


Южнокорейската технологична компания Jenax заяви, че нейната гъвкава акумулаторна батерия

Южнокорейската технологична компания Jenax заяви, че нейната гъвкава акумулаторна батерия ...

......... съпроводено с изявление на компаниите Philips, Abbott и Johnson & Johnson, добре известни със значителните си инвестиции в цифровите технологии за подобряване на здравето.Технологията на Jenax е особено полезна за съвременните смартфони. Samsung и редица други производители възнамеряват да представят сгъваеми смартфони, един от компонентите на които е сгъваемата батерия.


В App Store на Apple обикновено има по-малко проблеми със

В App Store на Apple обикновено има по-малко проблеми със ...

......... само малка част от тази група телефони се свързва със зловреден софтуер. След всичко казано дотук, констатации като тази са още едно напомняне за изтегляне само на тези приложения, които познавате, на които можете да се доверите, дори ако операторът на магазина обикновено е добър при мониторинга на опасните програми.


На CES 2019 в Лас Вегас TCL Communication отново показва

На CES 2019 в Лас Вегас TCL Communication отново показва ...

......... страхотни дисплеи, достъпни за клиенти по целия свят. Миналата година показахме, че можем да внедрим тази технология в мобилни устройства с нашите Alcatel Full View дисплеи, а с демонстрациите на CES тази година, ще покажем какви TCL технологии, клиентите могат да очакват от нашите смартфони и други устройства в бъдеще.”


Като водещ производител на издръжливи смартфони, Blackview предлага първокласни защитени

Като водещ производител на издръжливи смартфони, Blackview предлага първокласни защитени ...

......... с по $2 всеки ден до 20 януари, Имате възможност да участвате и в кампанията, в рамките на която можете да получите безплатен BV5500, само като отговорите на няколко въпроса. Ако искате да се запознаете по-детайлно със смартфона и с новата кампания, можете да посетите официалния уебсайт на Blackview.Платено съобщение


В мрежата се появиха CAD рендъри на предстоящия флагман Huawei

В мрежата се появиха CAD рендъри на предстоящия флагман Huawei ...

......... дебелината е 9.3 мм.Малко изненадващо и за щастие, апаратът има 3.5-милиметров аудио жак. Самото зареждане е с USB-C каел. На десния страничен панел е бутонът за пускане, а над него е този за регулиране на звука.Операционната система е Android 9 Pie, върху който Huawei поставя своя собствен интерфейс EMUI 9.0.


Германският търговец Gravis, който е местният партньор на Apple, обяви,

Германският търговец Gravis, който е местният партньор на Apple, обяви, ...

......... добавяйки, че „въпросът за уреждане на спора ще бъде воден от американския казус, а не от случая в Германия“.Рутинг заяви, че Apple има силни аргументи за отмяна на решението на германския съд при обжалването. Ако това се случи, гаранциите на Qualcomm ще бъдат използвани за компенсиране на Apple, казва той.


Миналия месец мюнхенският съд забрани продажбите на някои модели iPhone

Миналия месец мюнхенският съд забрани продажбите на някои модели iPhone ...

......... решение.Да си припомним, че Qualcomm по същия начин спечели подобно дело и в Китай. Китайският съд взе решение да бъде спряна продажбата на iPhone 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus и X. Но Apple само обнови операционната си система и продължи да продава своите телефони в Китай.


Двама служители на Huawei си навлякоха гнева на компанията заради

Двама служители на Huawei си навлякоха гнева на компанията заради ...

......... единият от двамата провинили се е шеф на екипа за дигитален маркетинг. Мъмрене са отнесли и други служители. Изводите на телекомуникационния гигант са, че компанията се нуждае от „повече контрол върху партньорите и доставчиците“ и че грешката е извадила на бял свят проблемите в собственото управление и процеси на Huawei.


Освен директните наследници на Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+

Освен директните наследници на Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ ...

......... дълго време модификация на S серията с плосък дисплей. Неговият диагонал ще бъде 5,8 инча. Това ще бъде традиционен дисплей, а не Infinity-O, както ще е при другите модели Samsung Galaxy S10.Предполага се, че Samsung както обикновено ще стартира предварителните продажби две седмици след презентацията. Тоест, малко преди 8 март.


Фирмената потребителска среда MIUI 10 официално бе представена на 31

Фирмената потребителска среда MIUI 10 официално бе представена на 31 ...

......... 6, Mi 6X, Mi Note 2, Mi 5, Redmi 6 Pro, Redmi 6, Redmi 6A, Redmi S2, Redmi 5 и Redmi Note 5.Новата фирмена среда значително променя външния вид на целия интерфейс, въвежда по-добър режим на многозадачност, нови мелодии и анимации. Повишено е бързодействието, като работата с приложенията става по-гладка.


До презентацията на Xiaomi Mi 9 не остана много: тя

До презентацията на Xiaomi Mi 9 не остана много: тя ...

......... работи под управлението на операционната система Android 9.0 Pie с фирмения потребителски интерфейс MIUI 10. Съобщава се още, че габаритните размери са 155 х 75 х 7,6 мм. Анонсът на Xiaomi Mi 9 се очаква през месец март тази година, а според тази информация цената на устройството ще бъде $437.


Новото устройство ще бъде един от представителите на нова серия

Новото устройство ще бъде един от представителите на нова серия ...

......... изключва да бъде поставен и по-съвременният процесор Exynos 7904. Устройството ще работи под управлението на операционната система Android 8.1 Oreo. Ще има две версии на Galaxy M20: с 3 GB оперативна памет и 32 или 64 GB флаш-диск. Ще се предлагат телефони с два цвята на корпуса: син и тъмносив.


През новата 2019 година се очаква представянето на няколко смартфона

През новата 2019 година се очаква представянето на няколко смартфона ...

......... другия.Това е неофициална информация и няма как да бъде потвърдена истинността на това мобилно устройство. Не е изключено това да се окаже фалшификат и дори този хибрид да не е на Xiaomi. Това че устройството е именно на Xiaomi се потвърждава само от леко промененият фирмен потребителски интерфейс MIUI 10.


Относително слабата година за iPhone като хардуер донякъде се компенсира

Относително слабата година за iPhone като хардуер донякъде се компенсира ...

......... При приложенията, най-сваляни са програми за здраве, образование и продуктивност. Независимо от това, не всичко е розово. Наскоро стрийминг гигантът Netflix обяви, че спира поддръжката за абонамент директно от iOS приложенията, което ще лиши Apple от солиден дял от приходи. Epic Games също възнамерява да извади Fortnite от App Store.


Китайският производител на мобилна електроника Huawei официално представи бюджетния смартфон

Китайският производител на мобилна електроника Huawei официално представи бюджетния смартфон ...

......... стартираха в някои държави на Азия и Африка при цена около 100 евро или приблизително 120 американски долара. Засега устройството се продава в Пакистан и Филипини и не се знае, кога ще започнат продажбите на новия телефон и в Европа. Предлагат се модели с черен и син цвят на корпуса.


Днес китайският производител на мобилна електроника Xiaomi направи важно изявление.

Днес китайският производител на мобилна електроника Xiaomi направи важно изявление. ...

......... камера. По този начин, новият смартфон Redmi може да стане конкурент на Honor View 20, представен през месец декември миналата година.Това е вторият суббранд на Xiaomi. Миналата година компанията представи Pocophone за своите смартфони на европейския пазар. Първото устройство под този бранд бе Pocophone F1 с флагманската SoC Snapdragon 845.


Дългоочакваният гъвкав смартфон на Samsung се радва на особено внимание

Дългоочакваният гъвкав смартфон на Samsung се радва на особено внимание ...

......... 3.0 на персоналния асистент Bixby. Сгъваемият телефон разполага с един 4.6-инчов външен екран и по-голям 7.3-инчов, когато е разгънат. Нямаме идея дали той ще предложи 5G функционалност, но това по-скоро изглежда малко вероятно.Очаква се Samsung да направи неофициална демонстрация на гъвкавия си модел през февруари на MWC 2019 в Барселона.


Huawei патентова смартфон кейс за модел с петорна конфигурация от

Huawei патентова смартфон кейс за модел с петорна конфигурация от ...

......... със сигурност не е единственият производител, който се стреми да пусне телефон с пет задни камери през 2019 г. Предполага се, че HMD Global ще пусне Nokia 9 Pureview също с пет сензора на MWC 2019. Именно тя трябва да стане първият модел в света с пет камери на гърба.


В сайта на популярния бенчмарк AnTuTu за тестване на смартфони

В сайта на популярния бенчмарк AnTuTu за тестване на смартфони ...

......... е за геймърския модел Xiaomi Black Shark Helo (300 211 точки), а на осмо място е класиран смартфонът OnePlus 6T (296 278 точки).Новият рейтинг на AnTuTu приключва с мобилните телефони Xiaomi Black Shark и Nubia X, които имат почти еднакви около 294 000 точки в синтетичните тестове на бенчмарка AnTuTu.


Излезлият наскоро OUKITEL U25 Pro е перфектен смартфон от среден

Излезлият наскоро OUKITEL U25 Pro е перфектен смартфон от среден ...

......... 850/900/1800/1900, 3G: 900/2100 и 4G: 1/3/7/8/20. Оригиналната цена на смартфона U25 Pro е $119,99, но до 10-ти януари 2019 година той ще се продава само за $99,99. Доставките на телефона започват още в началото на месец януари. Смартфонът може да бъде закупен от онлайн магазина на OUKITEL в Aliexpress. Платено съобщение


Нов доклад на организацията Privacy International предупреждава, че определени Android

Нов доклад на организацията Privacy International предупреждава, че определени Android ...

......... след влизането в сила на Общия регламент за защита на данните (GDPR). Тази наредба не позволява на компаниите да използват личните данни на абоната без съгласие. Компаниите, които не спазват правилата, могат да бъдат глобявани с 4% от глобалните приходи или от еквивалентните 23 млн. долара – което е по-високо.


Ново видео ни дава добра представа за размерите на очаквания

Ново видео ни дава добра представа за размерите на очаквания ...

......... различни. Тъй като се очаква Galaxy S10+ да има 6.4-инчов екран, то вероятно той ще разполага със същия диагонал като Galaxy Note 9, но в много по-малко тяло.Очакваме Samsung Galaxy 10 и Galaxy S10+ да бъдат анонсирани на събитието на Samsung на 20 февруари точно преди старта на MWC 2019.


Тази есен китайските медии съобщиха, че Apple значително е намалила

Тази есен китайските медии съобщиха, че Apple значително е намалила ...

......... модел. Аналитикът Уилям Йънг счита, че през следващите 3 месеца прогнозата на Apple за продажбите на iPhone от 2018 година ще бъде намалена с 5 милиона броя. Инвестиционната компания Rosenblatt от своя страна заяви, че през първото тримесечие на 2019 година продажбите на iPhone ще паднат с 2,5 милиона броя.


Японската компания Sony представи зарядно за мобилни устройства с мощност

Японската компания Sony представи зарядно за мобилни устройства с мощност ...

......... Засега няма информация за цената, но тя едва ли ще е много висока. Продажбите ще стартират първоначално в Япония.Да си припомним, че Sony, както и Apple, комплектува своя актуален флагмански смартфон Xperia XZ3, поддържащ USB Power Delivery стандарта, с обикновено зарядно, подаващо 5V, което не е подходящо за бързо зареждане.


В САЩ бяха прекратени продажбите на смартфона Essential PH-1, познат

В САЩ бяха прекратени продажбите на смартфона Essential PH-1, познат ...

......... прорез и предлага телефони с много тесни рамки и двойни камери. Смартфонът Essential PH-1 неизвестно защо дълго време не получи необходимите сертификати и неговите продажби започнаха късно. Това се оказа фатално – през това време се появиха редица модели на други компании и Essential PH-1 бе посрещнат хладно от потребителите.