Румъния планира да започне търг за честотния спектър, необходим за

Румъния планира да започне търг за честотния спектър, необходим за ...

......... европейски конкуренти на технологичния гигант като Nokia Oyj и Ericsson AB да спечелят повече сделки, отговорът на призива от страна на някои източноевропейски страни е по-хладен. Унгария например, която се опитва да постигне по-близки отношения с Китай и другия месец стартира своя търг за 5G, определя Huawei като „стратегически партньор“.


Федералната комуникационна комисия (FCC) в САЩ ще гласува през юли

Федералната комуникационна комисия (FCC) в САЩ ще гласува през юли ...

......... предложението ще създаде „конкурентна тръжна процедура“. През тази година са планирани няколко търга на FCC. Представителят на комисията Брендън Кар заяви миналата година, че 2,5 GHz обхватът е неизползван от половината страна, а повече от 90% от лицензите, притежавани от образователни институции са отдадени под наем на други организации.  


Китайската компания Huawei Technologies очаква приходите ѝ от продажби да

Китайската компания Huawei Technologies очаква приходите ѝ от продажби да ...

......... Шънджън с двама американски технологични експерти – Джордж Гилдър и Никълъс Неграпонте. Рън допълни, че няма да свие разходите за проучвания и развитие, въпреки очаквания удар върху финансите на компанията. Съединените щати поставиха Huawei в черния си списък, който забранява на американски фирми да правят бизнес с китайската компания.  


След 12 седмици наддаването за честотите за 5G мрежата в

След 12 седмици наддаването за честотите за 5G мрежата в ...

......... ценно време. В Европа няма да сме сред първите, които да стартират 5G“, каза той пред Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ). Милиардите евро, които телекомуникационните компании сега трябва да плащат само за лицензи, ще липсват при спешно необходимите инвестиции в германската мобилна мрежа. „В това отношение резултатът е катастрофален", заяви той.


Група щатски прокурори заведe дело във вторник, за да блокират

Група щатски прокурори заведe дело във вторник, за да блокират ...

......... фонд. Понастоящем T-Mobile е на трето място на пазара на мобилните оператори в САЩ и расте бързо. Конкурентът Sprint е номер четири, но е ясно, че няма да може да се задържи дълго на пазара без сливане. С обединението си двата оператора искат да атакуват големите конкуренти AT&T и Verizon.


Битката на администрацията на Доналд Тръмп срещу китайската Huawei Technologies

Битката на администрацията на Доналд Тръмп срещу китайската Huawei Technologies ...

......... от критики, включително, че е опит за копиране на китайската Great Firewall и е опит за ограничаване на достъпа до информация. Критиците обвиниха Кремъл, че се опитва да цензурира част от активистите, които открито изразяват мнението си онлайн, а същевременно общественото доверие в Путин спада заради засилването на икономическите проблеми.„Теленор“ получи първа награда в категория „Телекомуникации“ в тазгодишния конкурс

„Теленор“ получи първа награда в категория „Телекомуникации“ в тазгодишния конкурс ...

......... Гора, са част от PPF Group. PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, Русия, Азия и Северна Америка. Групата притежава активи на стойност почти 38 млрд. евро (към 30 юни 2018 г.). 


Някои от най-големите в света технологични компании са казали на

Някои от най-големите в света технологични компании са казали на ...

......... той. Служители на по-малки телекомуникационни компании твърдят, че не им е казано да избягват разговори с Huawei по време на срещите за стандартите, а много производители продължават да подкрепят съществуващите сделки с компанията. Не е ясно каква част от комуникациите с Huawei са ограничени в технологичната индустрия на този етап.


Китайските власти са поканили някои от големите чуждестранни технологични компании

Китайските власти са поканили някои от големите чуждестранни технологични компании ...

......... да се справи с това, след което ще изгони чуждестранните компании. По данни на The New York Times сред поканените компании личат имената на американската Dell Technologies Inc, южнокорейските Samsung Electronics Co Ltd и SK Hynix Inc., както и на британската ARM, която през май прекрати доставките си за Huawei.


Точно в критичната фаза на присъждане на честотите за 5G

Точно в критичната фаза на присъждане на честотите за 5G ...

......... 5G и вместо да похарчат тези пари само за търга, компаниите можеха да построят около 60 000 антени с парите. Като икономическа нация пропуснахме голяма възможност да поставим Германия на пол позишън. Това е трагично, защото индустрията отправни предварително достатъчно предупреждения“, заяви ръководителят на Telefónica Германия Маркус Хаас пред Handelsblatt. 


Китайският гигант Huawei сключи сделка с руската телекомуникационна фирма MTS

Китайският гигант Huawei сключи сделка с руската телекомуникационна фирма MTS ...

......... властите. И все пак някои страни, включително Австралия и Нова Зеландия, блокираха Huawei от 5G. Усилията на Вашингтон да блокира Huawei ескалираха през май, когато администрацията на Тръмп постави компанията в „черния списък“ за търговия. Вижте повече технологични новинивъв видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 75   Още видео0 гласаКитайското министерство на индустрията обяви днес, че ще продължи да

Китайското министерство на индустрията обяви днес, че ще продължи да ...

......... спира да призовава съюзниците на САЩ да последват стъпките им. Вчера Великобритания заяви, че все още не е взела решение за спиране ползването на оборудване от Huawei. Всички правителства обаче разглеждат мерки за сигурност на мрежите и защитата им, преди да предприемат каквото и да било спрямо китайския гигант.  


Канада обяви, че се подготвя за ултрабърза 5G интернет услуга,

Канада обяви, че се подготвя за ултрабърза 5G интернет услуга, ...

......... ползване на спектър за 5G тестове Канада все още не е обявила дали ще използва 5G оборудване, предоставено от китайската компания Huawei Technologies. Съединените щати обвиниха Huawei, че има връзки с китайското правителство и въведоха забрана американската фирма да прави бизнес с американски играчи поради опасения за националната сигурност.  


VIVACOM беше отличена с най-авторитетната бизнес награда на Конфедерацията на работодателите

VIVACOM беше отличена с най-авторитетната бизнес награда на Конфедерацията на работодателите ...

......... на хората.     „Тази награда  е доказателство, че благодарение  на упорития ни труд постигаме  високи резултати и се налагаме  на пазара с иновативни продукти  и решения, от които съвременният  бизнес и общество имат нужда. Иновациите са движещата сила на телеком пазара и VIVACOM ще продължи не просто да следва глобалните тенденции, но да работи проактивно за развитието на продукти и решения, от които съвременният бизнес и общество имат нужда“, коментираха от VIVACOM.


Великобритания не е взела финално решение дали да използва технологии

Великобритания не е взела финално решение дали да използва технологии ...

......... Тръмп призовава съюзниците на САЩ да последват стъпките на страната му и да въведат подобни мерки. Европа няма единна позиция по въпроса, а Европейската комисия остави държавите членки сами да решат как да процедират по отношение на китайския гигант, който е и лидер в производството на телекомуникационно оборудване в света.


Германският телекомуникационен концерн Deutsche Telekom става първият гигант от сектора,

Германският телекомуникационен концерн Deutsche Telekom става първият гигант от сектора, ...

......... на нови устройства, включително Google Maps, WhatsApp или Facebook. Това ще направи мобилните телефони на концерна до голяма степен нефункционални.Повече по темата очаквайте от ексклузивно интервю за технологичното предаване UpDate на Bloomberg TV Bulgaria с Франсиско Джеронимо, асоцииран вицепрезидент „Устройства“ в IDC EMEA - в събота, точно от 19:30 часа!Телекомуникационният оператор Теленор е подал в Комисията за регулиране на

Телекомуникационният оператор Теленор е подал в Комисията за регулиране на ...

......... MHz. Другият нискочестотен спектър – този в 700 MHz, e също частично блокиран, а той е ключов за изграждането на мобилна мрежа от пето поколение. Същото е валидно и за 3,6 GHz – свободният ресурс към момента не е достатъчен за нуждите на сектора", гласи съобщението на компанията до медиите.


Huawei Technologies разкри, че е отворила лаборатория за следващото поколение

Huawei Technologies разкри, че е отворила лаборатория за следващото поколение ...

......... доведат до пробив в области като автономните коли. В момента Huawei предоставя 5G оборудване за малкия южнокорейски телеком LG Uplus. LG Uplus твърди, че не планира да премахва оборудването на Huawei, но обеща да проведе проверки на сигурността. Двата по-големи телекома SK Telecom и KT не ползват продукти на Huawei.


В рамките на преговорите за сливане на американското дъщерно дружество

В рамките на преговорите за сливане на американското дъщерно дружество ...

......... Въпреки това политиците, а също и антимонополният надзор в Министерството на правосъдието, се притесняват, че конкуренцията на пазара ще стане по-малка, след като останат само трима играчи, а това може да доведе до повишение на цените в средносрочен план. Очаква се окончателното решение на ръководителя на агенцията Макан Дерахим.  


Търговски 5G услуги може да има в България още през

Търговски 5G услуги може да има в България още през ...

......... Към 31 декември 2018 г. VIVACOM отчита над 3,71 милиона мобилни потребители, а средния месечен приход от клиент (ARPU) е 12,90 лв. за четвърто тримесечие на 2018 г. и 13,20 лв. за периода януари – март 2019 г. Цялото представяне на Vivacom можете да видите на Facebook страницата на Computerworld:


Японският телекомуникационен гигант SoftBank избра Nokia за новия си стратегически

Японският телекомуникационен гигант SoftBank избра Nokia за новия си стратегически ...

......... които засегнаха компанията, са само част от проблемите, в които тя е забъркана. Междувременно главният финансов директор Мън Уанджоу остава обвинена в нарушаване на санкциите на САЩ срещу Иран, а американският президент Доналд Тръмп се опитва да притиска своите съюзници да не ползват оборудване от компанията заради опасност от шпионаж.


Телекомуникационният оператор Vivacom отчете успешна 2018 г. и първо тримесечие

Телекомуникационният оператор Vivacom отчете успешна 2018 г. и първо тримесечие ...

......... умни градове да излязат от пилотната си фаза, а Vivacom Tech Hall да привлече малки компании и стартъпи, които да тестват как услугите им ще работят с 5G”, коментира Атанас Добрев. Той вярва, че след 3-4 години по-голямата част от операциите, които клиентите извършват с Vivacom, ще се случва онлайн. 


Освобождаването на честотите за 5G и предлагането им на операторите

Освобождаването на честотите за 5G и предлагането им на операторите ...

......... въпрос дали Vivacom планира да предлага нови модели смартфони от Huawei, Добрев коментира: “Докато са в този рестриктивен режим и докато Google е принуден да не дава достъп до услугите си, нови модели от Huawei просто няма да има. Защо да предлагаме нещо, което потребителите няма да могат да ползват?”.


Българският мобилен оператор Теленор представи на вечерно събитие пред медиите

Българският мобилен оператор Теленор представи на вечерно събитие пред медиите ...

......... договор. След изтичането на първата година услугите ще бъдат на преференциална цена. Изборът на трафик пакети и услуги става само през обновеното приложение MyTelenor. Абонатите могат да избират и променят коя от предоставените услуги да бъде част от плана им веднъж на месец. Новите планове Тотал+ се предлагат от днес.


Основателят на Huawei Technologies Co Жън Джънфей коментира с предизвикателен

Основателят на Huawei Technologies Co Жън Джънфей коментира с предизвикателен ...

......... три месеца отсрочка за износа към Huawei2Търговската война може най-сетне да изправи Apple до стената2 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар


Венецуелските власти възнамеряват да изградят 4G комуникационна система в страната

Венецуелските власти възнамеряват да изградят 4G комуникационна система в страната ...

......... санкциите в контекста на продължаващия търговски конфликт между Вашингтон и Пекин. Китай е ключов съюзник на Мадуро, който пък изпада във все по-голяма изолация, тъй като САЩ и десетки други страни са признали лидера на опозицията Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, отбелязва DPA.Всичко по темата Huawei четете тук!


Точно една година след ребрандирането си А1 е разпознаваема за

Точно една година след ребрандирането си А1 е разпознаваема за ...

......... разработена специално за клиентите на А1. Тя обединява световната, българска и балканска музика в цялото ѝ разнообразие, като включва над 30 милиона песни и специално създадени плейлисти със световни и български хитове. А1 засили и своето присъствие в социалните мрежи със създаването на свой корпоративен Instagram профил A1.Bulgaria.

През първото тримесечие на 2019 г. Теленор България запази тенденцията

През първото тримесечие на 2019 г. Теленор България запази тенденцията ...

......... инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, Русия, Азия и Северна Америка. Групата притежава активи на стойност почти 38 млрд. евро.  Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 1   Още видео0 гласа


Цената на акциите на T-Mobile US и Sprint скочи, след

Цената на акциите на T-Mobile US и Sprint скочи, след ...

......... ще намалее – от четири на три компании. 180-дневният срок за разглеждане на сделката от FCC приключва през юни. Антитръстовото подразделение на Министерството на правосъдието, което също разглежда сделката, не е дало сигнали дали отстъпките ще бъдат достатъчни за получаване на одобрение. От звеното са отказали да коментират въпроса.  


Китайският технологичен гигант Lenovo отрече появилите се спекулации, че спира

Китайският технологичен гигант Lenovo отрече появилите се спекулации, че спира ...

......... от Huawei, може да се ползва от Пекин за шпиониране на американците. Според представители на властта в страната решението може да затрудни, а и да направи невъзможно за Huawei, която е най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света, да продава част от продуктите си заради своята зависимост от американски доставчици.


Последната офанзива на Доналд Тръмп срещу Huawei Technologies Co. поставя

Последната офанзива на Доналд Тръмп срещу Huawei Technologies Co. поставя ...

......... до забавяне на изграждането на 5G инфраструктурата на САЩ и в крайна сметка ще навреди на интересите на американските компании и крайни потребители, се казва в официално изявление на китайския технологичен концерн. Подобни необосновани ограничения нарушават правата на Huawei и повдигат други сериозни правни въпроси, категорични са още от компанията.


Администрацията на Доналд Тръмп нанесе удар на китайската Huawei Technologies,

Администрацията на Доналд Тръмп нанесе удар на китайската Huawei Technologies, ...

......... на правителството на САЩ. Според представители на властта в страната решението може да затрудни, а и да направи невъзможно за Huawei, която е най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света, да продава част от продуктите си заради своята зависимост от американски доставчици. Решението ще влезе в сила в следващите дни.


„Успехът на нашия европейски модел се базира на икономическа мощ

„Успехът на нашия европейски модел се базира на икономическа мощ ...

......... 2017 година Томас отговаря за европейската стратегия за развитие на Nokia, която включва няколко бизнес направления и пазари. От 2017 до 2018 година той е член на изпълнителният борд на T-Systems Austria GesmbH. Томас Арнолднер поема поста главен изпълнителен директор на A1 Telekom Austria Group от 1 септември 2018 година.


Очаква се тази седмица американският президент Доналд Тръмп да подпише

Очаква се тази седмица американският президент Доналд Тръмп да подпише ...

......... на оборудване и услуги от компании, които представляват заплаха за сигурността на американските комуникационни мрежи. Миналата седмица председателят на Комуникационната комисия Аджит Пай заяви, че очаква Министерството на търговията да изкаже становището си за това как “да се дефинира списъкът от компании”, които да бъдат забранени, съгласно предложението на комисията.


Дивидентът на британския телекомуникационен концерн Vodafone Group Plc се срина

Дивидентът на британския телекомуникационен концерн Vodafone Group Plc се срина ...

......... да се върне към растежа на приходите през юли-септември, докато ускорява цифровия преход, опростява операциите си, генерира по-добра възвращаемост от инфраструктурата си и продължава да продава активи. Акциите на Vodafone поскъпнаха с 2,9%  в началните часове на търговията в Лондон, възстановявайки се от рязкото понижение в самото начало на търговията.


Uber Technologies Inc. привлече 8,1 милиарда долара в рамките на

Uber Technologies Inc. привлече 8,1 милиарда долара в рамките на ...

......... в САЩ се радваха на най-добрия си годишен старт от най-малко едно десетилетие. Ценообразуването - и последващото представяне в търговията - ще бъдат внимателно наблюдавани от поредицата други технологични компании, които се очаква да станат публични тази година, включително Slack Technologies Inc., Postmates Inc., Peloton Interactive Inc. и Airbnb Inc.


Германският телекомуникационен гигант Deutsche Telekom AG отчете по-висока от очакваното

Германският телекомуникационен гигант Deutsche Telekom AG отчете по-висока от очакваното ...

......... и потребители на фиксирани услуги спрямо предходните три месеца. Приходите в страната нарастват леко до 5,36 млрд. евро спрямо предходната година. Акциите на Deutsche Telekom поскъпват леко с 0,12% минути преди 12 ч. българско време на борсата във Франкфурт. Книжата на компанията отчитат ръст от 1,3% от началото на годината.


Verizon Communications търси купувач на блог платформита Tumblr, съобщават запознати

Verizon Communications търси купувач на блог платформита Tumblr, съобщават запознати ...

......... във вторник. К. Гуру Гаурапан, главен изпълнителен директор на Verizon Media Group, който се присъедини към компанията миналата година, преди време спря усилията за продажба на брандове в бизнеса. Той, например, счете, че процесът по продажба на услугата за споделяне на снимки Flickr е твърде скъп и отнемащ много време.


Производителят на чипове и телекомуникационно оборудване Qualcomm обяви в сряда,

Производителят на чипове и телекомуникационно оборудване Qualcomm обяви в сряда, ...

......... бъдеще.  Wall Street Journal обръща специално внимание, че постигнатото споразумение не означава, че всички практики на Qualcomm са приети за напълно законни. Производителят на чипове е обект на продължаващо дело, заведено от страна на Федералната търговска комисия на САЩ, като решението се очаква да излезе всеки момент.      


Българският мобилен оператор А1, част от A1 Group, отчита ръстове

Българският мобилен оператор А1, част от A1 Group, отчита ръстове ...

......... на марката, отчетена преди година. Свободният паричен поток е намалял с 58,3%, което се дължи на  по-високите капиталови разходи и по-ниския нетен паричен поток от оперативната дейност заради сезонно високите нужди от оборотен капитал. Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 36   Още видео0 гласа


Производителят на телекомуникационно оборудване Nokia отчете изненадваща загуба за тримесечието,

Производителят на телекомуникационно оборудване Nokia отчете изненадваща загуба за тримесечието, ...

......... в полза на Пекин. Книжата на Nokia повишиха стойността си с 2,6% от началото на годината. Те се представят по-зле от тези на Ericsson, чиято цена е нараснала с 22% за същия период. Nokia потвърди прогнозата си за печалба на акция между 0,25 и 0,29 евро за тази година.  


Великобритания ще даде на Huawei Technologies ограничена роля в изграждането

Великобритания ще даде на Huawei Technologies ограничена роля в изграждането ...

......... мрежата, както и достъпът до не особено ключовите части също ще е ограничен. Втори източник е потвърдил информацията пред информационната агенция. И двамата източници са пожелали да останат анонимни. Компромисът на Великобритания може да послужи за пример за други държави, които да последват стъпките ѝ. Huawei приветства решението на Лондон.


Verizon Communications повиши прогнозата за годишната си печалба и надмина

Verizon Communications повиши прогнозата за годишната си печалба и надмина ...

......... 1,11 долара на акция. На коригирана база Verizon е спечелила по 1,20 долара на акция, надминавайки прогнозите на анализаторите за 1,17 долара на акция според данни на Refinitiv. Общите оперативни приходи са се увеличили с 1% до 32,12 млрд. долара, което се оказа малко под очакваните 32,16 млрд. долара.  


Американското разузнаване (ЦРУ) обвини Huawei Technologies, че е финансирана от

Американското разузнаване (ЦРУ) обвини Huawei Technologies, че е финансирана от ...

......... по време на среща в Прага, която ще се проведе през май, САЩ ще се опитат да притиснат съюзниците си да въведат повече политики и мерки за сигурност, които да направят така, че на Huawei да ѝ е по-трудно да доминира на пазара на оборудване за следващото поколение 5G мрежи.


Производителят на телекомуникационно оборудване Ericsson надмина прогнозата за резултатите си

Производителят на телекомуникационно оборудване Ericsson надмина прогнозата за резултатите си ...

......... Прогнозата беше за 48,2 млрд. крони. Ericsson разчита за своето възстановяване на нарастващото търсене на 5G оборудване. Някои анализатори смятат, че тя може да се възползва от сегашните сътресения около пазарния лидер Huawei.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 54   Още видео0 гласа


Властите в Китай разследват шведския производител на телекомуникационно оборудване Ericsson,

Властите в Китай разследват шведския производител на телекомуникационно оборудване Ericsson, ...

......... всеки съветник, който може да се застъпва за Huawei според правилата в САЩ“. От компанията твърдят, че това е „нормална практика за осигуряване на корпоративна прозрачност“. Джаин не е отговорил запитването за коментар.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 52   Още видео0 гласа


Kитайската компания Huawei Technologies обяви, че до края на март

Kитайската компания Huawei Technologies обяви, че до края на март ...

......... в начина, по който правителството на САЩ иска да принуди своите съюзници да се откажат от Huawei и други 5G доставчици в бъдеще, за които Вашингтон вярва, че представляват риск за националната сигурност. Източникът определя този подход като „по-лек“. Говорител на Huawei не е отговорил веднага на запитването за коментар.


Швейцарският ALSO Holding AG придобива най-големия български IT дистрибутор „Солитрон“,

Швейцарският ALSO Holding AG придобива най-големия български IT дистрибутор „Солитрон“, ...

......... Group от Дюселдорф. Droege Group е основана през  1988 г. и е независима консултантска и инвестиционна компания, напълно семейна собственост. Фирмата оперира като специалист по програми за трансформация по поръчка с цел повишаване на корпоративната стойност. Компанията осъществява преки инвестиции с дялово участие в групови дъщерни дружества и средни предприятия. 


Конкуренцията за честотите за новия мобилен стандарт 5G води до

Конкуренцията за честотите за новия мобилен стандарт 5G води до ...

......... вече няма да е възможно да се инвестира в кули например. Това може да е „радостно само за министъра на финансите", каза още мениджърът. 5G ще позволи скорости на данните, които са поне сто пъти по-бързи от тези на настоящите 4G мрежи и ще осигурят много ниско време за реакция.


Норвежкият мобилен оператор Telenor ASA продължава с разширяването на портфолиото

Норвежкият мобилен оператор Telenor ASA продължава с разширяването на портфолиото ...

......... мобилни данни в света. Графика: Bloomberg През 2013 г. Telenor стъпи и на българския пазар, придобивайки родния телеком Глобул, а през март 2018 г. продаде бизнеса си в Източна Европа на PPF Group за 2,8 млрд. евро. Какви са амбициите на норвежците вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!              


Американски прокурори заявиха, че правителството тайно е провело електронно разследване

Американски прокурори заявиха, че правителството тайно е провело електронно разследване ...

......... е възможно да има задни вратички в 5G технологията ѝ, която да позволява на китайското правителство да шпионира американските комуникации. Huawei отрича тези обвинения, посочвайки, че не е инструмент, използван от Пекин.  Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 2   Още видео0 гласа  


Шестте страни от Западните Балкани се съгласиха да намалят и

Шестте страни от Западните Балкани се съгласиха да намалят и ...

......... подпишат споразумението въпреки обтегнатите си отношения. „Ще направим всичко възможно да дадем шанс на региона да просперира“, каза тя по време на церемонията по подписването. Споразумението предвижда цената за минута разговор по мобилен телефон и за единица мобилни данни да не надвишава 0,2 долара без ДДС, индексирани в национални валути.


Южна Корея ще се превърне в една от първите страни,

Южна Корея ще се превърне в една от първите страни, ...

......... от Олимпийските игри като първите клиенти на 5G. SK Telecom работи със своето звено SK Hynix, което произвежда чипове, по изграждането високо дигитализирана и свързана фабрика, която да работи с 5G технология. Операторът очаква да достигне 1 млн. 5G клиенти до края на 2019 г. и общо 27 млн. потребители.


Ако Франция се опитва да държи Huawei Technologies по-далече от

Ако Франция се опитва да държи Huawei Technologies по-далече от ...

......... Тръмп се опитва да накара страни по целия свят да изключат Huawei от своите 5G мрежи, посочвайки, че според китайските закони всички организации от азиатската страна, както и всички граждани, са длъжни да сътрудничат на службите, ако те поискат достъп до информация, което според САЩ прави организацията инструмент за шпионаж. 


А1 разработи първото по рода си приложение с кауза – А1 SmartAD.

А1 разработи първото по рода си приложение с кауза – А1 SmartAD. ...

......... форми на финансиране над 300 000 лева за приемната грижа у нас. Телекомът подпомага провеждането на ежегоден национален лагер за приемни деца, осигурява образователни пособия за учениците от приемни семейства, а по-големите от тях получават кариерно консултиране за младежи. През последните години бяха организирани специални вечери за абитуриентите от приемни семейства.


Българския телекомуникационен оператор Vivacom очаква освобождаването на честотите, които са

Българския телекомуникационен оператор Vivacom очаква освобождаването на честотите, които са ...

......... опасения за извършването на шпионаж в полза на Пекин, редица правителства се изправиха пред въпроса как да заменят изключително развитото оборудване на китайската компания, която е лидер в тази индустрия, разчитайки на европейските играчи в лицето на Ericsson и Nokia, след като всичко това би забавило пускането на 5G.  


Книжата на китайския технологичен концерн ZTE повишиха стойността си с

Книжата на китайския технологичен концерн ZTE повишиха стойността си с ...

......... че приходите за тримесечието, завършило през декември, са достигнали 26,7 млрд. юана, докато годишните приходи са се свили с 21,4% до 85,5 млрд. юана, спрямо средна прогноза на 12 анализатори за 87 млрд. юана.  Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 42   Още видео0 гласа


Европейската комисия (ЕК) разкри свой план, който препоръчва на 28-те

Европейската комисия (ЕК) разкри свой план, който препоръчва на 28-те ...

......... набора от мерки, използвани на национално ниво, включително сертифициращи изисквания, контрол, идентифициране на продукти или доставчици, които се смятат за „потенциално несигурни“. До 1 октомври 2020 г. страните членки в координация с Еврокомисията ще трябва да оценят ефектите от предприетите мерки и ще преценят дали има нужда от последващи действия.


Докато САЩ полагат всички усилия, за да се отделят от

Докато САЩ полагат всички усилия, за да се отделят от ...

......... САЩ за блокиране на Huawei Technologies. Huawei категорично отрича всички тези обвинения. По-рано този месец тя дори заведе дело срещу правителството на САЩ по този въпрос. Според Лорд междувременно военните дискусии за бъдещето на 5G мрежите протичат добре. „Има голям диалог за това какъв е пътят напред“ според Лорд.  


A1 Group, която е контролирана от мексиканската America Movil и

A1 Group, която е контролирана от мексиканската America Movil и ...

......... коментира главният изпълнителен директор на A1 Austria Маркус Граусъм. "Разчитаме на доверен и дългогодишен партньор, с който вече успешно сме работили по няколко големи проекта“. A1 Group обяви, че ще плати 64,3 млн. евро (72,8 млн. долара) за честоти в Австрия в рамите на първия 5G търг по-рано този месец. 


А1 получи поредно признание за своето ребрандиране – компанията бе отличена

А1 получи поредно признание за своето ребрандиране – компанията бе отличена ...

......... да се фокусира общественото внимание върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса и компанията, като по този начин се поощри предприемачеството сред българската общественост. A1 е традиционен победител в конкурса. През миналата година телекомът бе отличен с приза „Грижа за обществото и клиентски подход” в неговото четвърто издание.


Полша ще изостане спрямо останалата част на Европа по отношение

Полша ще изостане спрямо останалата част на Европа по отношение ...

......... дигиталните въпроси в Полша Ванда Бук. Представители на телекомуникационната индустрия и на правителствата са коментирали пред Ройтерс, че оборудването на Ericsson е смятано за значително по-скъпо от китайските алтернативи, ето защо повечето оператори в Полша са предпочели това, произведено от Huawei. По думите на Мелър цените на Ericsson са конкурентни.


Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли предупреждението на американския посланик в

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли предупреждението на американския посланик в ...

......... търговското предприятие," каза ръководителят на Huawei за Западна Европа и член на борда на директорите Винсент Пан в материал за Handelsblatt. Тази вечер в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria очаквайте и разговор с Лонгруи Циу, регионален мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Македония, по темата. 


Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е казала на германското

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е казала на германското ...

......... продължат да споделят данни с Берлин, дори и Германия да позволи на Huawei да участва в 5G мрежата, но не на същото ниво, както до момента, и не със същата степен на прозрачност.  Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 65   Още видео0 гласа


А1 Австрия спечели на търг лиценз за ползване между 100

А1 Австрия спечели на търг лиценз за ползване между 100 ...

......... насам в модернизацията на своята мрежа. В края на 2018 г. тя внедри и 4,5G технология у нас. Тя осигурява с 30% по-висока скорост на връзката спрямо досегашната чрез т.нар. „обединяване на честоти“. Това пък ще даде възможност за по-бързо преминаване към 5G, когато са налични необходимите за това условия.


Топ дипломат от китайското правителство – държавният съветник Уан И,

Топ дипломат от китайското правителство – държавният съветник Уан И, ...

......... за несправедливи условия, тъй като могат да бъдат обект на политическо възмездие и да нямат правна защита поради строгия контрол на управляващата Комунистическа партия. Huawei, която е частна компания, се сблъска с критики по цял свят, че може да използва телекомуникационното си оборудване, за да шпионира в полза на Китай.


Китайският производител на телекомуникационно оборудване Huawei Technologies заведе дело срещу

Китайският производител на телекомуникационно оборудване Huawei Technologies заведе дело срещу ...

......... което могат да опитат в опит да забавят федералното правителство“, заяви пред Bloomberg Питър Хенинг, професор в Wayne State University Law School. Правни експерти оценяват на много малък шанса на Huawei за успех въз основа на неотдавнашен подобен случай, подаден от базираната в Москва фирма за киберсигурност Kaspersky Lab Inc.


Китайската компания Huawei призова правителствата, телекомуникационната индустрия и регулаторите да

Китайската компания Huawei призова правителствата, телекомуникационната индустрия и регулаторите да ...

......... единен стандарт, законово и технически установен, ще помогне за създаването на доверие в индустрията. Ху, който се срещна с свропейския комисар, отговарящ за единния цифров пазар, Андрус Ансип, заяви, че двамата са обсъдили възможността за създаването на стандарт за киберсигурност в съответствие с Общия регламент за защита на личните данни (GDPR). 


Най-голямата румънска опозиционна партия ще задейства публично разследване за приноса

Най-голямата румънска опозиционна партия ще задейства публично разследване за приноса ...

......... в държавните мрежи. „Все още трябва да получим отговор, който чакаме и скоро ще дадем старт на нашия екшън план“, коментира той. Правителството планира да пусне първите оферти за 5G лицензи по-късно тази година, вероятно през последното тримесечие, за обща инвестиция от около 3 млрд. евро, посочват властите в страната.


Huawei Technologies вече не се задоволява просто да се защитава

Huawei Technologies вече не се задоволява просто да се защитава ...

......... първоначалното си задържане, гласи текстът. Huawei се впуска във все по-сериозна битка с американското правителство и неговите съюзници, докато се опитва да запази лидерството си в технологиите за петото поколение мрежи. Държавите междувременно се подготвят да похарчат милиарди за потенциално революционното оборудване, което има за цел пускането на 5G мрежите.