Южна Корея се бори да запази водещата си позиция в

Южна Корея се бори да запази водещата си позиция в ...

......... на Samsung Electronics е казал на акционерите в средата на март, че търсенето на 5G смартфони се очаква да нарасне тази година. В опит да насърчи обемите, Samsung планира да пусне по-достъпни 5G смартфони, като серията А71 в Южна Корея през първата половина на тази година, разкрива източник от телеком.


Поредните проблеми и напрежение между САЩ и Китай във връзка

Поредните проблеми и напрежение между САЩ и Китай във връзка ...

......... също ще повлияе негативно на търсенето на 5G смартфони – друг потенциален източник на растеж за компаниите за производство на чипове. Сагата с Huawei беше голямата технологична история на 2019 г. Дори при всички промени, предизвикани от Covid-19, няма никаква причина да мислим, че тази година нещата ще бъдат по-различни.


След повече от две години Deutsche Telekom постигна най-голямата си

След повече от две години Deutsche Telekom постигна най-голямата си ...

......... Хьотгес си постави за цел американският бизнес да финансира сам себе си. T-Mobile ще върне общо 14 милиарда долара на германската компания, осем милиарда от които директно. Дългът в Съединените щати ще се поеме чрез мостово финансиране от банков консорциум за срок до две години. P { margin-bottom: 0.08in }


Покрай глобалната пандемия с COVID-19, добрите новини като че ли

Покрай глобалната пандемия с COVID-19, добрите новини като че ли ...

......... работещите от дома. А1 дарява по 1 лев на Министерството на здравеопазването.за всяка сметка, платена онлайн през мобилното приложение Моят А1 и уеб версията му на сайта А1.bg, Компанията дарява на МЗ и 1% от стойността на всяка трансакция, извършена на POS терминал или онлайн през дигиталния портфейл А1 Wallet.


Испания ще отложи планираният търг за честоти за 5G заради

Испания ще отложи планираният търг за честоти за 5G заради ...

......... нов срок за 700-те MHz спрямо евентуалната крайна дата на извънредното положение. В момента рестрикциите в страната ограничават и движението на хората. Австрия също отложи търга си за честоти миналата седмица. Главният изпълнителен директор на френската група Iliad пък коментира, че предстоящият аукцион във Франция вероятно ще има същата съдба.


VIVACOM и United Group даряват  900 000 лв. на  Министерството

VIVACOM и United Group даряват  900 000 лв. на  Министерството ...

......... персонал, който показва безапелационен професионализъм в критичната ситуация“ , каза главният изпълнителен директор на VIVACOM Атанас Добрев. С дарението от 900 000 лв. VIVACOM и United Group ще допринесат за взимане на необходимите мерки за овладяване на ситуацията и по-скорошното връщане към нормалния начин на живот и работа на обществото. А1предлага специален пакет за представителите на малкия и среден бизнес,

А1предлага специален пакет за представителите на малкия и среден бизнес, ...

......... от дома. А1 обяви също, че ще дарява по 1 лев за всяка сметка, платена онлайн през мобилното приложение Моят А1и портала Моят А1на сайта на компанията, към дарителската сметка на Министерство на здравеопазването за преодоляване на епидемията от коронавирус. P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx }


Министерството на индустрията и информационните технологии на Китай публикува дълъг

Министерството на индустрията и информационните технологии на Китай публикува дълъг ...

......... председателят на China Mobile Ян Дзие заяви, че телекомът ще изгради 250 хил. базови станции тази година и е отделил 100 млрд. юана (14,13 млрд. долара) за 5G инвестиции. През периода на забавяне на бизнеса заради коронавируса много от местните власти в Китай дадоха обещания за свързани с 5G проекти.


А1ще дарява по 1 лев на дарителската сметка на Министерството

А1ще дарява по 1 лев на дарителската сметка на Министерството ...

......... COVID-19. Дарените средства ще се използват за осигуряване на цялостни предпазни комплекти за работещия медицински персонал, за консумативи и апаратура, в това число и респиратори.Дарителска сметка на МЗ: IBAN BG91BNBG96613300129302 BIC BNBGBGSD Булстат на Министерство на здравеопазването:  BG 000695317   P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx }


Мобилните оператори споделят данни със здравните власти в Италия, Германия

Мобилните оператори споделят данни със здравните власти в Италия, Германия ...

......... от Invenium, отделно звено на Graz University of Technology. Инструментът отговаря на изискванията на GDPR в Европа, който ограничава събирането на чувствителна потребителска информация без изричното знание на собственика ѝ. „С тези данни е възможно да визуализираме потоците на движение на групи от хора“, коментира говорителят на A1 Ливия Дандреа-Боем.


А1 дари безвъзмездно на  университетска болница „Александровска“ средствата, необходими за закупуване

А1 дари безвъзмездно на  университетска болница „Александровска“ средствата, необходими за закупуване ...

......... ден, специалисти на А1 са на линия, за да съдействат. При нужда от съдействие с технически проблем, от А1 препоръчват използването на услугата А1 Видео помощник. Използването на каналите за самообслужване е сигурно, бързо и удобно, затова екипът на А1 гарантира тяхната надеждност дори и в усложнената обстановка в страната.Франция ще позволи използването на част от оборудването на Huawei

Франция ще позволи използването на част от оборудването на Huawei ...

......... е ключово за два от четирите телекомуникационни оператора в страната - Bouygues Telecom и SFR на Altice Europe, тъй като около половината от мобилните им мрежи са изградени от китайската група. Държавната Orange вече избра европейските конкуренти на Huawei - Nokia и Ericsson, които САЩ предпочита пред китайския гигант.  


Американски депутати планират да представят проектозакон, който ще може да

Американски депутати планират да представят проектозакон, който ще може да ...

......... новите правила ключови чуждестранни вериги на доставките остават отвъд обсега на САЩ. Представители на американските власти настояват за налагане на по-строги регулации на бизнеса на компанията в САЩ. Тези усилия обаче са в застой, след като вчера беше отменена среща на високо равнище по въпроса, твърдят източници, запознати с въпроса.


Facebook затвори лондонските си офиси до понеделник за дълбочинно почистване,

Facebook затвори лондонските си офиси до понеделник за дълбочинно почистване, ...

......... крайна сметка незаразени шофьори във Великобритания и Мексико. Uber неведнъж е заявявала, че нейните водачи са правилно класифицирани като изпълнители. Чрез класифицирането на изпълнителите като служители технологичните компании като Uber, DoorDash и Postmates Inc ще бъдат подчинени на трудовото законодателство, което изисква по-високо заплащане и други обезщетения, като медицинска застраховка.


Nokia е взела 500 млн. евро заем от Европейската инвестиционна

Nokia е взела 500 млн. евро заем от Европейската инвестиционна ...

......... Nokia не разкрива подробности, но твърди, че рисковете са ограничени. В последните години в телекомуникационния сектор имаше няколко сравнително големи сделки. Самата Nokia купи Siemens от съвместното им предприятие за мобилни мрежи през 2013 г., а Alcatel-Lucent, която Nokia придоби през 2016 г., беше резултат от сливане през 2006 г.


Китайската Huawei Technologies, най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света,

Китайската Huawei Technologies, най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света, ...

......... американското Futurewei Technologies , че тя се смята за невинна. Главният финансов директор на Huawei Мън Уанджоу се бори срещу екстрадиция от Канада по повод първоначалните обвинения по случая, свързани с с обвиненията с подвеждане на банката HSBC Holdings за отношенията на Huawei със Skycom. Мън твърди, че е невинна.Приходите на норвежката телекомуникационна компания Telenor ще нарастват с до

Приходите на норвежката телекомуникационна компания Telenor ще нарастват с до ...

......... се придържа към капиталови разходи в размер на около 15% от приходите от продажби. В края на януари Telenor обяви по-голям от очакванията ръст на печалбата си през четвъртото тримесечие и заяви, че тя ще се увеличи с между 2% и 4% през 2020 г., след като намаля миналата година.


Изправен пред нестихващите критики на администрацията на Доналд Тръмп, китайският

Изправен пред нестихващите критики на администрацията на Доналд Тръмп, китайският ...

......... по възможно най-ефективния начин“, обяви говорител на Huawei в изявление. Компанията „в момента няма договори със съветници в трети страни извън нашите обичайни консултанти“. Huawei се бори все по-ожесточено срещу САЩ, докато се опитва да отговори на усилията на Вашингтон да я изключи от изграждането на 5G мрежите по света.


Главният изпълнителен директор на Nokia Раджев Сури се оттегля от

Главният изпълнителен директор на Nokia Раджев Сури се оттегля от ...

......... има дълга история на големи сделки, включително тази, в рамките на която Fortum придоби германската Uniper за 6,9 млрд. долара. Промяната се случва в момент, в който финландският производител на мрежово оборудване проучва стратегическите варианти за бизнеса си на фона на големите конкурентни предизвикателства и спад на цената на акциите.


Huawei ще изгради първия си европейски завод във Франция, обяви

Huawei ще изгради първия си европейски завод във Франция, обяви ...

......... китайското навлизане в икономиката на Европейския съюз. Лян коментира, че Huawei е обявила плана на групата пред френското правителство. „Това не е офанзива с цел очароване“, допълва той. Франция е в ранна фаза на пускането на 5G мрежата и все още не е избрала на кои доставчици ще разчита.  


Австрийският телекомуникационен концерн A1 удължава тенденциите на растеж на българския

Австрийският телекомуникационен концерн A1 удължава тенденциите на растеж на българския ...

......... преструктуриране, се увеличава с 4,1% поради по-високите приходи от услуги. Ръстът на  EBITDA от 10,8% в международния бизнес (без Австрия) се дължи приети всичко на България, Беларус и Сърбия, става ясно от доклада. Нетната печалба скача от 243,7 млн. евро през 2018 г. до 327,4 млн. евро през 2019 г. 


За първи път правителството на САЩ предостави малко по-конкретни подробности

За първи път правителството на САЩ предостави малко по-конкретни подробности ...

......... използват само от властите и със съдебно решение според законите на всяка една страна. САЩ отдавна оказват натиск върху своите съюзници да се откажат от технологията на Huawei при разширяването на 5G мрежите, като се позовават преди всичко на риска от шпионаж. Досега не бяха споменати конкретни примери или твърдения.


T-Mobile US Inc. е напът да спечели одобрението на съда

T-Mobile US Inc. е напът да спечели одобрението на съда ...

......... спомогна за преобразуването на T-Mobile в индустриален модел и представи поглъщането на Sprint като начин да се конкурира с индустриалните лидери Verizon и AT&T. Легере обяви през ноември, че ще предаде поста си на главния оперативен директор Майк Сиверт през май, но смята да остане в Борда на комбинираната компания.


Японският телекомуникационен играч SoftBank отчете 15% ръст на оперативната печалба

Японският телекомуникационен играч SoftBank отчете 15% ръст на оперативната печалба ...

......... настоява за обратно изкупуване на акции за 20 млрд. долара и промени в управлението на конгломерата, твърдят източници, запознати с въпроса. Американският фонд на стойност 38 млрд. долара иска SoftBank да намали разликата между стойността на акциите си и тази на частите от портфолиото ѝ, където попада делът в Sprint.


Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia отчете изненадващ ръст на

Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia отчете изненадващ ръст на ...

......... конкуренцията да остане висока през 2020 г., докато някои играчи на пазара се опитват да спечелят по-голям пазарен дял в ранните дни на 5G. Финландската компания заяви още, че бордът ѝ няма да предложи дивидент за 2019 г. Анализаторите очакваха дивидент в размер на 0,11 евро, сочи проучване на Refinitiv.


Vodafone Group успя да надмине прогнозите за тримесечните си приходи,

Vodafone Group успя да надмине прогнозите за тримесечните си приходи, ...

......... стойността си с 3,1% в началото на търговията, допълвайки 7-процентния ръст за последните си 12 месеца. Ред се опитва да опрости бизнеса, да дигитализира част от процесите и да генерира по-добра възвръщаемост от бизнеса с телекомуникационна инфраструктура. Днес той заяви, че работи „много активно и ускорено“ по опростяването на операциите. 


Съветът за национална сигурност в Лондон издържа на натиска от

Съветът за национална сигурност в Лондон издържа на натиска от ...

......... технологични компании. Британците едва ли ще бъдат засегнати от самоувереното му отношение, но то би му спечелило международно уважение - вероятно дори тайно и от американския президент. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent } a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline } strong { font-weight: bold }


След неколкогодишни преговори с предишното, а отскоро и с новото

След неколкогодишни преговори с предишното, а отскоро и с новото ...

......... А може би най-доброто в цялата история е, че въпреки несъвсем успешните съвместни бизнес проекти двамата партньори успяват да запазят нормални отношения. Доказателството – сключеното извънсъдебно споразумение и дори изказаната пред журналисти възможност някой ден "Булсатком" все пак да стане клиент на "България сат".   P { margin-bottom: 0.08in }


През декември миналата година Чехия забрани на операторите в страната

През декември миналата година Чехия забрани на операторите в страната ...

......... неговите думи отговорността за решението у нас ще е в ръцете на Държавна агенция за национална сигурност и националния координатор по киберсигурност Явор Колев. „Ще трябва да има национални решения“, изтъкна Гуев и добави, че исканията на Брюксел около процеса значат необходимост от повече инженерен капацитет от страна на държавата.


Американският телеком Sprint обяви, че е загубил по-малко от очакваното месечни

Американският телеком Sprint обяви, че е загубил по-малко от очакваното месечни ...

......... акция, сочат данни на Refinitiv. Общите нетни оперативни приходи са се свили с 6,1 на сто до 8,08 млрд. долара, оказвайки се под прогнозата за 8,22 млрд. долара. Книжата на компанията записаха 1,24% спад на цената до 4,78 долара по време на ранната търговия на борсата в Ню Йорк.  


Борис Джонсън подсказа, че се подготвя да даде на Huawei

Борис Джонсън подсказа, че се подготвя да даде на Huawei ...

......... пък ще значи да разочарова избирателите си. Ако позволи на Huawei да работи по мрежата, е изправен пред потенциална загуба на работата с американските служби за разузнаване и може да си навлече гнева на Белия дом в момент, в който Лондон се бори за търговска сделка с най-близкия си съюзник.


Кога ще се ребрандира „Теленор“ и какво ще бъде новото

Кога ще се ребрандира „Теленор“ и какво ще бъде новото ...

......... придобиване. Консолидацията е нещо, което се случва и на този пазар, и няма да спре скоро – не само към мобилните оператори, но и при фиксираните мрежи“, заяви той Кинг.   Не пропускайте ексклузивното интервю, което ще се излъчи в две части по Bloomberg TV Bulgaria в събота и неделя от 19.30 часа.


Ericsson обяви, че ще създаде нов център за проучвания и

Ericsson обяви, че ще създаде нов център за проучвания и ...

......... Йейдлинг, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на мрежовите операции на Ericsson. В момента Ericsson има 15 хил. инженери в Европа, или 60% от всички нейни служители, които се занимават с развойна дейност. Компанията разполага с 18 развойни центъра в Европа, включително във Финландия, Германия, Унгария, Ирландия, Италия, Полша, Испания и Швеция.


Германският канцлер Ангела Меркел призова своите консервативни депутати да изчакат

Германският канцлер Ангела Меркел призова своите консервативни депутати да изчакат ...

......... Китай да шпионира други държави. Базираната в Шънджън Huawei отрича тези обвинени от страна на администрацията на президента Доналд Тръмп, която наложи експортен контрол над Huawei през май. Това нанесе удар на бизнеса й със смартфони и повдигна въпроси дали компанията ще може да запази лидерската си позиция на пазара.


Европейският съюз няма да изрично да иска забрана за Huawei

Европейският съюз няма да изрично да иска забрана за Huawei ...

......... коалиция на канцлера Ангела Меркел, които я критикуват заради опозицията й срещу забрана срещу Huawei. Британското правителство също обсъжда ролята на технологичния гигант при разработването на мрежата на страната. Министърът на културата Ники Морган посочи този месец, че Великобритания ще държи Huawei далеч от проекти, свързани с ключова национална инфраструктура.


Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia обяви, че планира да

Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia обяви, че планира да ...

......... на разходите от 700 на 500 млн. евро, най-вече, защото очакваме да направим допълнителни инвестиции в 5G и дигитализация“, коментира ръководителят на звеното за мобилни мрежи на Nokia Томи Уито. През 2019 г. Nokia нае около 370 служители във Финландия, допълва той. Книжата на компанията записаха 0,35% спад след новините.


Борис Джонсън подсказа, че британското правителство може би е готово

Борис Джонсън подсказа, че британското правителство може би е готово ...

......... Великобритания да не знае. Тъй като оборудване на Huawei вече е инсталирано от телекомите, компаниите предупреждават, че пълната забрана би забавила пускането на 5G мрежата и ще струва стотици милиони лири. Освен това може да постави под въпрос обещанието на Джонсън почти цялата страна да има 5G до 2027 г.


Съединените щати правят последния си опит да повлияят на Великобритания

Съединените щати правят последния си опит да повлияят на Великобритания ...

......... по въпроа за Huawei по време на среща, която ще се проведе във Вашингтон тази седмица, твърдят източници. Преди решението Вашингтон планираше да изпрати делегация, която тази седмица да се срещне с представители на британските власти. Пътуването обаче е отменено в последния момент според източници, а причината е лошото време.


Русия затегна хватката си върху технологиите и инфраструктурата в страната

Русия затегна хватката си върху технологиите и инфраструктурата в страната ...

......... гражданите си комуникират и до какво съдържание имат достъп, световната мрежа ще трябва да измине дълъг път преди да бъде разделена на национални мрежи. Но след като суперсили като Китай и Русия се учат как да създават собствени мрежи, възможно е те да бъдат последвани и от други страни.  


Telenor избра шведската компания Ericsson за ключов технологичен доставчик на

Telenor избра шведската компания Ericsson за ключов технологичен доставчик на ...

......... е най-големият телекомуникационен оператор в Норвегия и е активна в останалата част от скандинавските страни, както и в пет азиатски държави, обслужвайки 183 млн. клиенти. Използването мрежови компоненти на Huawei в Норвегия ще бъде прекратено постепенно в рамките на 4-5-годишния период на модернизация, обяви ръководителят на Telenor Norway Петер-Бьор Фурберг.


Валери Шварц е новият мениджър „Корпоративни комуникации“ на Теленор. Той

Валери Шварц е новият мениджър „Корпоративни комуникации“ на Теленор. Той ...

......... и през годините е участвал в организацията и провеждането на почти всички PR кампании и събития на оператора. Преди да се присъедини към Теленор, Валери Шварц е работил като редактор „Новини“ в А Data Pro, a преди това е бил дългогодишен водещ, музикален редактор и продуцент в Дарик Радио.  


Huawei Technologies си осигури възможност да изгради част от германската

Huawei Technologies си осигури възможност да изгради част от германската ...

......... на китайския гигант може да бъде ползвано за шпионаж от страна на Китай. Наскоро германското правителство се обяви против пълната забрана за Huawei, но депутати от управляващата коалиция заплашиха да се борят за изменение на закона за сигурност на далекосъобщенията, което на практика да доведе до изключването на китайската фирма.


Португалия няма да изключи китайски компании от участие в търговете

Португалия няма да изключи китайски компании от участие в търговете ...

......... в скоро време ще бъде поставено началото на търг за възлагане на обществена поръчка за терминал за контейнери в най-голямото национално дълбоководно атлантическо пристанище в град Синеш. Китай се очаква да бъде един от най-силните кандидати в търга, но Сантуш Силва изрази надежда, че американски компании също ще се включат.


Холандия си е поставила за цел да генерира поне 900

Холандия си е поставила за цел да генерира поне 900 ...

......... да използва радио кули, които смята за „периферна“ част от 5G мрежата, но твърди, че ще използва „западен“ доставчик за основните части. Освен това твърди, че ще се откаже от Huawei, ако законът го изисква, и планира с времето да премахне оборудването на Huawei от основата на по-ранните си мрежи.


Ericsson е близо до постигане на решение по продължаващото отдавна

Ericsson е близо до постигане на решение по продължаващото отдавна ...

......... коментира въпроса. В имейл Ericsson заяви, че „няма да коментира друго, освен да потвърди, че отделените 1,2 млрд. долара все още се очаква да са нужната сума за покриването на паричните санкции, плюс свързаните със случая разходи“. По думите на Ericsson компанията съдейства на разследването в САЩ от 2013 г.


Huawei Technologies съди Федералната комуникационна комисия в опит за отменяне

Huawei Technologies съди Федералната комуникационна комисия в опит за отменяне ...

......... ноември във връзка с твърдения, направени по телевизията за предполагаемите ѝ връзки с китайското правителство – нещо, което компанията многократно е отричала. Мън Уанджоу, главният финансов директор на Huawei, която е изправена пред възможност да бъде екстрадирана от Канада в САЩ за предполагаеми измами, съди канадските власти за неправомерно задържане. 


Най-голям дял от семейния бюджет на домакинствата в България спрямо

Най-голям дял от семейния бюджет на домакинствата в България спрямо ...

......... четири държави членки разходите за телекомуникации нарастват през последните десет години, като първото място е за държава от Балканите – Румъния (с 2 пр. п.). Тя е следвана от Литва (0,5 пр. п.), Швеция (0,4 пр. п.) и Хърватия (0,2 пр. п.). Още графики на деня може да откриете тук.


България подкрепя развитието на пазара на доставчиците на облачни услуги

България подкрепя развитието на пазара на доставчиците на облачни услуги ...

......... заключения на Съвета за 5G мрежите е добра основа за координирани действия за ефективното изграждане на технологии от пето поколение с акцент върху тяхната сигурност“, коментира министърът след като на заседанието бяха приети заключения относно значимостта на 5G мрежата за европейската икономика и необходимостта от смекчаване на рисковете за сигурността. 


5G спектърът на Франция ще бъде продаден на цена от

5G спектърът на Франция ще бъде продаден на цена от ...

......... че те да могат да пуснат мрежата по-бързо. Германия и Италия генерираха 6,5 млрд. евро всяка чрез аукционите за 5G - сума, която шокира индустрията и засили притесненията сред четирите френски телекомуникационни оператора - Orange, SFR, Iliad и Bouygues Telecoms, чиито маржове вече са засегнати от продължаващата ценова война.  


Германия не може да изключи нито една компания от сключване

Германия не може да изключи нито една компания от сключване ...

......... дни стана ясно, че търговете за честотите от спектъра, които ще се ползват за 5G във Франция, вероятно ще се забавят с три месеца до март 2020 г. Причината е именно липсата на решение в страната за това дали някои компании да бъдат изключени от възможност за участие в мрежата.


Несигурността около това кои телекомуникационни мрежи могат да се ползват,

Несигурността около това кои телекомуникационни мрежи могат да се ползват, ...

......... По думите му всякакви планове за забраняването на Huawei в бъдещата френска 5G мрежа може да доведе до повече забавяния. „Ако утре, един мрежови доставчик бъде забранен, Франция ще има поредно отлагане“, твърди той. Последният търг за спектъра във Франция беше проведен през 2015 г. и набра 2,8 млрд. евро.


За последните три месеца Теленор България отбелязва ръст на печалбата

За последните три месеца Теленор България отбелязва ръст на печалбата ...

......... Черна Гора, са част от PPF Group. Групата има инвестиции в разнообразни пазарни области - банкови и финансови услуги, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, САЩ и Азия. Групата притежава активи на стойност над 45 млрд. евро (към 31 декември 2018 г.).


Китайският телекомуникационен гигант Huawei Technologies заяви, че ще даде 2

Китайският телекомуникационен гигант Huawei Technologies заяви, че ще даде 2 ...

......... носи риск за националната им сигурност, тъй като нейното телекомуникационно оборудване евентуално може да се ползва за шпионаж от страна на Пекин. Huawei продължава да отрича тези обвинения. Компанията е вторият по големина производител на смартфони в света и записа 27% ръст на приходите от този бизнес през третото тримесечие.


Руската инвестиционна банка „ВТБ Капитал“, намираща се в състава на

Руската инвестиционна банка „ВТБ Капитал“, намираща се в състава на ...

......... на компанията през 2004 г. В съобщение на Vivacom се казва, че телекомуникационната компания осигурява услуги на над 1,8 милиона потребители. Компанията е първият исторически телеком оператор в страната, а в момента предлага иновативни услуги като оптичен широколентов интернет, мобилни комуникации, IPTV както на частни, така и на бизнес клиенти.


United Group е сключила сделка за придобиване на българския телекомуникационен

United Group е сключила сделка за придобиване на българския телекомуникационен ...

......... продължение на 3 десетилетия. В момента BCPartners осъществява своята дейност на пазара чрез интегриран екип от офисите си в Европа и Северна Америка. От създаването и досега BCPartnersPrivateEquity е финализирала 111 инвестиции в компании с обща стойност от над 135 млрд. евро. В момента компанията инвестира в десетия си фонд.


Милиардерът основател на Huawei Technologies Рън Джънфей заяви, че засега

Милиардерът основател на Huawei Technologies Рън Джънфей заяви, че засега ...

......... че шпионира в полза на Пекин, за да изпълни амбициите на Китай да се превърне в технологична суперсила. Компанията многократно отрече тези обвинения. Вторият по големина производител на смартфони в света очаква, че за тази година продажбите му на смартфони ще скочат с около 21% до 250 млн. бройки.  


Telenor България даде начало на петото издание на своята програма

Telenor България даде начало на петото издание на своята програма ...

......... и за кариерното им развитие. „От 1 януари до 30 октомври тази година над 12 хил. лица с увреждания са започнали работа през Бюрата по труда в страната. За сравнение през същия период на миналата година броят им е бил 8000, така че определено се наблюдава голям ръст“, заяви той. 


Vivacom и Apple сключиха примирие по казуса, който се породи

Vivacom и Apple сключиха примирие по казуса, който се породи ...

......... технологичният гигант има ексклузивни договорни отношения с другите два телекома, опериращи у нас – Telenor и A1. Припомняме, че Vivacom подаде жалбата си до КЗК през юли тази година. От документите в сайта на регулатора стана ясно, че случаят е свързан с евентуална злоупотреба с по-силна пазарна позиция при договаряне.


Китайската компания Huawei Technologies очаква около 480 хил. домакинства по

Китайската компания Huawei Technologies очаква около 480 хил. домакинства по ...

......... коментира Сън, допълвайки, че най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света работи усилено, за да направи 5G устройствата по-достъпни. Според Сън в момента има над 130 умни устройства от различни производители, които струват около 500 долара, а цените вероятно ще започнат да се спадат през втората половина на 2020 г.


5G ще направи революция в България и то съвсем скоро,

5G ще направи революция в България и то съвсем скоро, ...

......... Hewlett Packard Enterprise, потвърди, че Четвъртата индустриална революция ще промени изцяло начина, по който бизнесът функционира. „Индустрия 4.0 дава повече свобода и позволява персонализация. България има шанс да се възползва ефективно от възможностите на Четвъртата индустриалната революция и да направи големи крачки по отношение на бизнеса и конкурентноспособността“, каза Хира.


АТ&T постигна примирие с инвеститор активист, който притискаше телекомуникационния гигант

АТ&T постигна примирие с инвеститор активист, който притискаше телекомуникационния гигант ...

......... такива клиенти. AT&T отчете 3,7 млрд. долара печалба, или 50 цента на акция, за последното тримесечие. Година по-рано тя беше 4,72 млрд. долара, или 65 цента на акция. Приходите са се свили с 2,5% до 44,6 млрд. долара. Приходите на WarnerMedia са се свили с 4,4% до 7,8 млрд. долара.


Американската телекомуникационна компания Verizon Communications надмина прогнозите на Wall Street

Американската телекомуникационна компания Verizon Communications надмина прогнозите на Wall Street ...

......... долара. Приходите на медийното звено обаче са записали спад от 2% до 1,8 млрд. долара. Телекомът се опитва да възстанови медийното си подразделение Verizon Media, което включва Yahoo, HuffPost и TechCrunch. Наскоро компанията продаде социалната мрежа Tumblr. Акциите на Verizon повишиха цената си с 1% преди началото на борсовия ден.


Книжата на Nokia понижиха стойността си с над 20%, след

Книжата на Nokia понижиха стойността си с над 20%, след ...

......... долара година по-рано. Компанията заяви, че коригираната ѝ печалба за тримесечието, завършило на 30 септември, е достигнала 264 млн. долара, в сравнение с 309 млн. долара година по-рано. Проходите за тримесечието са се увеличили с 4,2 на сто до 5,69 млрд. долара. Прогнозата на анализаторите беше за 5,62 млрд. долара.


Норвежкият телекомуникационен концерн Telenor изпрати трудно трето тримесечие – период,

Норвежкият телекомуникационен концерн Telenor изпрати трудно трето тримесечие – период, ...

......... първите девет месеца на 2019 г., като тя спада от 7 милиарда норвежки крони на годишна база до 6,5 милиарда норвежки крони, въпреки че Telenor отбеляза, че спадът е „частично компенсиран от по-ниската амортизация в Тайланд“. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }


United Group, кабелна компания, която е собственост на фондове за

United Group, кабелна компания, която е собственост на фондове за ...

......... миноритарен дял в United Group. Очаква се Виваком да бъде оценена на около 1,2 млрд. евро въз основа на последните сделки в региона за телекомуникационни активи. Офертата на United е близо до тази цифра. Очаквайте подробности! p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }


Ericsson повиши целта за приходите си от продажби за 2020

Ericsson повиши целта за приходите си от продажби за 2020 ...

......... са работили с китайския играч, включително Telia в Норвегия и TDC в Дания. Книжата на Ericsson понижиха стойността си с 4,9% от средата на юли, когато компанията отчете печалба, която не отговори на очакванията на анализаторите. Тогава фирмата предупреди, че изграждането на новите 5G мрежи ще натежи на нейната рентабилност.


С 3 на 2 гласа федералната комуникационна комисия (FCC) в

С 3 на 2 гласа федералната комуникационна комисия (FCC) в ...

......... сливане като това“, заяви комисарят демократ Джесика Розенворсел след гласуването. Сега при авиокомпаниите трябвало да се плаща още за багажа, а местата са по-тесни, а във фармацевтичната индустрия няколко компании биха могли да повишат цените на животоспасяващите лекарства. „Няма причина да предполагаме, че този път ще бъде различно“, предупреждава Розенворсел.


А1 България продължава тенденцията от края на 2016 г. за

А1 България продължава тенденцията от края на 2016 г. за ...

......... и тук най-голям е ръстът при тези от фиксирани услуги (15%), а спад се наблюдава в графата „други приходи“ (-28,5%). За деветмесечието мобилните услуги на компанията отчитат добри резултати и в двата сегмента – корпоративни и частни клиенти, следвайки тенденция на ръст при средния приход от абонат (ARPU) от 9,3%.


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не откри нарушения след

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не откри нарушения след ...

......... и „Маx Sport“4 ответното от А1 са действали в рамките на добросъвестната търговска практика, давайки възможност на своите абонати да бъдат информирани коректно, за да може те да направят самостоятелно своя избор. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд – София област в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.


Първичното публично предлагане на монети (ICO) на услугата за шифроване

Първичното публично предлагане на монети (ICO) на услугата за шифроване ...

......... докато, от друга страна руската компания вече има история и много потребители. Създаването на цифровата валута ще даде на Telegram независимост от правителства и банки – нещо, което Дуров желае отдавна, след като инвеститорите „превзеха“ последната му компания – Вконтакте. p { margin-bottom: 0.25cm; } p { margin-bottom: 0.25cm; }