Telecom Italia взе решение да наеме Луиджи Губитози за нов

Telecom Italia взе решение да наеме Луиджи Губитози за нов ...

......... Telecom Italia, свързани с Vivendi, включително Гениш, който остава в борда, са гласували против назначението, твърдят източници, запознати с въпроса. Самият Губитози се е въздържал, но другите девет директори, лоялни на Elliott, са го подкрепили, коментират източниците, пожелали да останат анонимни. Представител на Elliott е отказал да коментира въпроса.  


А1 вече предоставя възможност на своите клиенти да подписват дигитално

А1 вече предоставя възможност на своите клиенти да подписват дигитално ...

......... мобилна или фиксирана услуга, както и при поръчка на нова услуга за дома от А1. Това може да се осъществи през електронния магазин на компанията или при покупка по телефона. Услугата не е достъпна единствено при поръчка, която изисква доставка на устройство или SIM карта с куриер.      


Има възможност оцененото на 26 млрд. долара придобиване на Sprint

Има възможност оцененото на 26 млрд. долара придобиване на Sprint ...

......... в тази област – Verizon Communications Inc и AT&T Inc. Първият кръг от преговори приключи през 2014 г., след като администрацията на тогавашния президент Барак Обама изрази своето безпокойство по отношение на антимонополните регулации. Картър заяви, че компаниите са предоставили документи до Министерството на правосъдието и изчакват решението на институцията.


Теленор България стартира собствен онлайн магазин, който носи името „Купи

Теленор България стартира собствен онлайн магазин, който носи името „Купи ...

......... била да позиционира най-важната информация на един екран, така че потребителите да бъдат максимално улеснени и да виждат пълни описания на добавените в количката продукти и услуги. „Искахме лесен процес на поръчка с минимум усилия“, коментира още тя. На този етап услугата не се предлага за бизнес клиенти на компанията.


Европейският парламент подкрепи днес решение за цените на телефонните разговори

Европейският парламент подкрепи днес решение за цените на телефонните разговори ...

......... месеца за въвеждане на системата след влизането в сила на промените. Новото законодателство предлага по-добра предсказуемост на инвестициите и насърчава риска и споделянето на разходи сред телекомите. След окончателното одобрение от Съвета на ЕС държавите ще разполагат с две години, за да приемат национално законодателство за прилагане на правилата. /БТА/


Италианската група Telecom Italia уволни главния си изпълнителен директор Амос

Италианската група Telecom Italia уволни главния си изпълнителен директор Амос ...

......... докато той е в чужбина по служебни дела. Срещата е проведена, докато Гениш е бил в Южна Корея. Той се е включил по телефона в разговорите, твърди източник, запознат с въпроса. Книжата на TIM понижиха стойността си с около 1% след изявлението на компанията, но бързо успяха да се възстановят.   Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор

 Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор ...

......... организира за единадесети пореден път и се проведе на три етапа в периода юни – октомври. Участници в конкурса са хора на най-високо управленско ниво – управители, изпълнителни директори, председатели на ръководните органи, представляващи водещите компании в България и отговорни за вземането на стратегически решения за тяхното функциониране и развитие.


Новият главен изпълнителен директор на Vodafone заяви, че ще намали

Новият главен изпълнителен директор на Vodafone заяви, че ще намали ...

......... млрд. евро, което е над предишната годишна цел за 5,2 млрд. евро. Vodafone отчете приходи от услуги от 19,7 млрд. долара и коригирана печалба от 7,08 млрд. евро, което е с 2,9% повече на органична годишна база база за шестте месеца до края на септември. Резултатът отговаря на пазарните очаквания. 


Фондовата борса в Токио одобри днес листването на акции на

Фондовата борса в Токио одобри днес листването на акции на ...

......... ще продължи да действа въпреки убийството на саудитския журналист дисидент Джамал Kашоги в началото на октомври. Сон осъди убийството и каза, че е посетил Саудитска Арабия и се е срещнал с престолонаследника принц Мохамед бин Салман и други правителствени представители, като ги е призовал да "стигнат до дъното" на убийството. 


А1 е телекомът с най-бързата 4G мрежа в България за

А1 е телекомът с най-бързата 4G мрежа в България за ...

......... e 1,4 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.


Samsung обяви иновация, която има потенциал да стане революционна. Важното

Samsung обяви иновация, която има потенциал да стане революционна. Важното ...

......... по сгъваеми екрани) също направи крачката. Концернът вече многократно е действал така след наблюдения на експериментите на други производители - по-големи размери на екрана, множество лещи на камерите, заоблено стъкло и други постепенни революции. Нищо от това не е даденост. Стискам палци Samsung и Google да не проиграят възможността.  /БТА/Американската компания CTI планира да инвестира 10 млн. долара в

Американската компания CTI планира да инвестира 10 млн. долара в ...

......... са планирани да бъдат в диапазона до 10 млн. долара. В Уганда мобилният сектор е доминиран от южноафриканската компания MTN Group и индийската Bharti Airtel. Силният икономически ръст и високия прираст позволяват на страната да се превърне в благоприятна среда за чуждестранните инвеститори, сред които се открояват Facebook и Google.


В днешно време забелязваме промяна в облика на тероризма. Той

В днешно време забелязваме промяна в облика на тероризма. Той ...

......... милиони акаунти в социалните мрежи, с излъчвания като холивудски продукции, киберпространството беше използвано за набиране на повече привърженици по един различен начин“. Нищо от това не е било високотехнологично или трудно за осъществяване, но, в крайна сметка, поради неподготвеността на света води до осъществяване на терористични цели, посочи Коен.  


Японската технологична компания Rakuten Inc разкри в четвъртък, че ще

Японската технологична компания Rakuten Inc разкри в четвъртък, че ще ...

......... Акциите на NTT Docomo поевтиняха с почти 15% в четвъртък, след като компанията обяви, че по-ниските такси ще навредят на печалбата от следващата фискална година. Книжата на SoftBank, която планира да осъществи първично публично предлагане на своя мобилен бизнес в началото на декември, също поевтиняха с над 8 на сто.


Третият по брой на потребителите американски телекомуникационен оператор T-Mobile US

Третият по брой на потребителите американски телекомуникационен оператор T-Mobile US ...

......... долара. Нетната печалба се е увеличила до 795 млн. долара, или 93 цента на акция, от 550 млн. долара, или 63 цента на акция, година по-рано. Компанията обяви, че нетната печалба е повлияна от 53-те млн. долара разходи, свързани с придобиването на Sprint. Анализаторите очакваха 85 цента на акция печалба.


Производителят на телекомуникационно мрежово оборудване Nokia обяви нова програма за

Производителят на телекомуникационно мрежово оборудване Nokia обяви нова програма за ...

......... донесат 6-9% оперативен марж. "Въпреки някои рискове, свързани с краткосрочните закъснения на някои проекти и доставки на продукти, ние сме напът да изпълним годишната си цел“, коментира главният изпълнителен директор Раджев Сури. Индустрията се бори със забавянето на растежа от години, откакто търсенето на 4G оборудване достигна своя пик.  Американският телекомуникационен оператор Verizon Communication успя да надмине очакванията на

Американският телекомуникационен оператор Verizon Communication успя да надмине очакванията на ...

......... кабелни пакети. За сметка на това Fios се е сдобила с 54 хил. интернет потребители, в сравнение с 66 хил. година по-рано. Общите оперативни приходи на компанията са нараснали с 2,8% до 32,61 млрд. долара през тримесечието. Те са надминали прогнозите на анализаторите за 32,51 млрд. долара по според Refinitiv.


Производителят на телекомуникационно оборудване Ericsson отчете по-високи приходи от продажби

Производителят на телекомуникационно оборудване Ericsson отчете по-високи приходи от продажби ...

......... американски градове. 5G се превърна в тест за технологично лидерство в САЩ с цел изпреварването на Китай. Ericsson, която е един от най-големите доставчици на телекомуникационно оборудване, се сблъсква с редица предизвикателства в момента, включително спада на разходите на мобилните оператори и огромната конкуренция от играчи като Huawei и Nokia.  


112,4 милиона евро са приходите на А1 България за третото

112,4 милиона евро са приходите на А1 България за третото ...

......... 499,7 милиона. Средният приход от една фиксирана линия (ARPL) нараства с 8,1 на сто до 12,8 евро на месец. Компанията отчита отделно и приходите от устройства, като те бележат ръст с 24% до 14,4 млн. евро, което се дължи на засилените продажби на по-модерни смарт устройства, посочват от А1 България.


Малките и средни фирми получиха нова възможност да колокират своето

Малките и средни фирми получиха нова възможност да колокират своето ...

......... да разчитат на експерти от Vivacom, които вместо тях ще управляват и обслужват тяхното оборудване”, обясняват от оператора. Освен колокация на ИТ оборудване, Vivacom предлага и други решения за бизнеса като облачни услуги, M2M приложения и IoT телеметрия, комплексни системи за видеонаблюдение, високоскоростен интернет и пренос на данни и други.


Видеото ще е отговорно за използването на 90% от данните

Видеото ще е отговорно за използването на 90% от данните ...

......... да носят „над 90% от приходите от 5G добавена реалност“, или около 36 млрд. долара в глобален мащаб. Това е впечатляващо, на фона на факта, че днес тази технология представлява интерес предимно за корпорации. Въпреки прогнозата за голямо търсене на видео, Intel очаква игрите да бъдат ключов двигател на 5G. 


Холандската компания PPF Group N.V., която е контролирана от чешкия

Холандската компания PPF Group N.V., която е контролирана от чешкия ...

......... Group би довело до по-силно обвързване на двете компании у нас, Кинг обясни, че вече се водят преговори с редица компании на българския пазар, с които Теленор да си партнира. “Каквато и връзка би могло да има с Нова, тя няма да повлияе на дългосрочната ни стратегия”, категоричен бе той.


Главният изпълнителен директор на американския телекомуникационен гигант AT&T Рандал Стивънсън

Главният изпълнителен директор на американския телекомуникационен гигант AT&T Рандал Стивънсън ...

......... Когато сезонът на такъв сериал приключи, зрителите престават да гледат телевизията. Новата стратегия за съдържанието на HBO ще следва „запълването на графика“. През юли компанията повиши цената на платформата за видео стрийминг DirecTV Now с 5 долара на месец, но въпреки това тя успя да запази броя на своите абонати.


Китайският милиардер и технологичен предприемач Джак Ма възнамерява в рамките

Китайският милиардер и технологичен предприемач Джак Ма възнамерява в рамките ...

......... който след оттеглянето си от концерна влага голяма част от милиардите си в борба с редица важни болести. Образованието, опазването на околната среда и филантропията са неща, които вероятно ще заемат бъдещето ми, пише Ма. „Светът е голям и все още съм млад, така че искам да опитам нови неща". 


Южнокорейският технологичен гигант Samsung ще представи сгъваем смартфон по-късно  тази

Южнокорейският технологичен гигант Samsung ще представи сгъваем смартфон по-късно  тази ...

......... страна на Apple и Huawei. Сгъваемият телефон вероятно ще се различава съществено от другите смартфони и ще позволи поставянето на по-висока цена. Кох допълни, че Samsung променя стратегията си на пазара за среден клас телефони, за да направи по-достъпни продуктите си за клиентите на възраст между 25 и 35 години.


Британската телекомуникационна компания Vodafone залага на сливане в размер на

Британската телекомуникационна компания Vodafone залага на сливане в размер на ...

......... с 52%. Телекомуникационната индустрия в Австралия е изправена пред редица предизвикателства, адаптирайки се към промените в технологиите и потребителските нужди. Telstra съобщи през юни, че закрива 8 хил. работни места, за да намали разходите. От своя страна Optus затвори 36 магазина на територията на страната, съкращавайки повече от хиляда служители.


Джейсън Кинг ще е новият главен изпълнителен директор на Теленор

Джейсън Кинг ще е новият главен изпълнителен директор на Теленор ...

......... имоти и селско стопанство. Групата оперира в 22 страни в Европа, Азия и Северна Америка. Тя притежава активи на стойност над 38 млрд. евро (към 31 декември 2017 г.), а към 31 декември 2017 г. служителите на PPF Group в световен мащаб са общо 170 000, отбелязват още от компанията.


Австралия се дистанцира сериозно от Huawei и ZTE, налагайки забрана,

Австралия се дистанцира сериозно от Huawei и ZTE, налагайки забрана, ...

......... и австралийските власти са загрижени, че китайските доставчици могат да пуснат 5G мрежа, която е уязвима за инфилтриране и шпионаж. Reuters цитира правителствен служител, според когото забраната на Huawei е наложена, защото компанията вече е изявила интерес да провежда надзор върху развитието на новия комуникационен стандарт в страта.    


Австралия забрани на китайските телекомуникационни компании Huawei Technologies Co. и

Австралия забрани на китайските телекомуникационни компании Huawei Technologies Co. и ...

......... е пречка за глобалните амбиции на Huawei в надпреварата за разработване на 5G технология от следващо поколение. Да бъде лидер в 5G технологията е приоритет за Huawei, тъй като се очаква телекомите да купуват 5G софтуер и оборудване в продължение на години, докато стандартът се разпространява в световен мащаб.  


Телекомуникационният оператор Vivacom отчете ръст от 4,8% на общите приходи

Телекомуникационният оператор Vivacom отчете ръст от 4,8% на общите приходи ...

......... клиенти с абонамент за платена телевизия към края на първото полугодие на 2018 г. са избрали именно интерактивната телевизия. През първото полугодие на 2018 г. инвестициите на компанията са в размер на 65 млн. лв. 66% от общите инвестиции са вложени в развитие на технологичната инфраструктура.        


Възпитаници на NASA, SpaceX и Станфордкския университет основаха компанията Audacy,

Възпитаници на NASA, SpaceX и Станфордкския университет основаха компанията Audacy, ...

......... може да предоставите тази информация до различни важни приложения като прогнозата за времето, управлението на транспорта, движението на даден айсберг или развитието на нечие бедствие“, добави още той. Преди активирането на трите основни сателита компанията ще пусне два тестови сателита, които ще проверят радиочестотния спектър и комуникацията с наземните станции.


Германският телеком концерн Deutsche Telekom повиши своята прогноза за печалбата

Германският телеком концерн Deutsche Telekom повиши своята прогноза за печалбата ...

......... анализаторите. Коригираната EBITDA също е поела надолу – с 0,3%, макар и да е надминала прогнозите. Ако не се има превдид влиянието на валутните колебания, приходите и коригираната печалба са нараснали съответно с 1,3% и 3,9%. Коригираната нетна печалба се е увеличила с 3,3 на сто до 1,238 млрд. евро.


Съединените щати бяха изпреварени от Китай в състезанието за изграждане

Съединените щати бяха изпреварени от Китай в състезанието за изграждане ...

......... да бъде внимателно оценена и да бъдат предприети бързи действия“. Съединените щати все още могат да наваксат, сочи докладът, който препоръчва на страната да коригира политиката си, за да намали времето за интеграция, да насърчи телекомите да си сътрудничат и да внедри база данни със статистическа информация и най-добри практики.


T-Mobile US обяви, че е добавила повече мобилни абонати отколкото

T-Mobile US обяви, че е добавила повече мобилни абонати отколкото ...

......... в горния диапазон на прогнозата за между 4,9 и 5,3 млрд. долара, тъй като компанията работи по 5G мрежата си. Нетната печалба за тримесечието е нараснала с 35 на сто до 782 млн. долара, или 92 цента на акция, от 581 млн. долара, или 67 цента на акция, година по-рано.


Американската телекомуникационна компания Sprint успя да задмине прогнозите на анализаторите

Американската телекомуникационна компания Sprint успя да задмине прогнозите на анализаторите ...

......... рамките на сделка за 26 млrd. долара изцяло в акции. Sprint разкри, че е привлякла 87 хил. нови абонати, които плащат месечни сметки, което е повече от два пъти от очакваните 40 хил. от анализаторите.  Общите оперативни приходи са се свили до 8,13 млрд. долара от 8,16 млрд. долара година по-рано.


Финансово-инвестиционната корпорация PPF Group на чешкия милиардер Петър Келнер съобщи

Финансово-инвестиционната корпорация PPF Group на чешкия милиардер Петър Келнер съобщи ...

......... ръст от 7,5 на сто спрямо същия период на 2017 г. Печалбата преди данъци и амортизации (EBITDA) за периода също нараства - до 68 млн. лв. спрямо 63 млн. лева преди година, което представлява годишен ръст от 7,9%, става ясно от  междинния финансов отчет на компанията майка Telenor Group.  


Европейската комисия одобри сделката за придобиване на мобилните операции на

Европейската комисия одобри сделката за придобиване на мобилните операции на ...

......... трябва да се произнесе, като наскоро тя спря друга сделка на PPF Group за изкупуване на NOVA Broadcasting Group от шведската медийна група MTG. Смята се, че един от необявените мотиви на антимонополната комисия за спиране на тази сделка е именно придобиването на мобилния оператор Telenor България от PPF Group.


Американският мобилен оператор T-Mobile US ще използва услугите на финландската

Американският мобилен оператор T-Mobile US ще използва услугите на финландската ...

......... чрез своята платформа AirScale заедно с хардуер, обвързан с облачните технологии, софтуер и ускорителни услуги. Бизнесът в областта на мрежовото оборудване, който се ръководи от три големи компании – китайската Huawei, Nokia и шведската Ericsson, се бори за растеж, след като през 2015 г. 4G технологията достигна своя връх.  


Европейската комисия даде зелена светлина пред оценената на 2,8 млрд.

Европейската комисия даде зелена светлина пред оценената на 2,8 млрд. ...

......... представлява ръст от 7,5 на сто спрямо същия период на 2017 г. Печалбата преди данъци и амортизации (EBITDA) за периода също нараства - до 68 млн. лв. спрямо 63 млн. лева преди година, което представлява годишен ръст от 7,9%, става ясно от  междинния финансов отчет на компанията майка Telenor Group.


SMS (short message service) комуникацията е мъртва, а гласовата поща

SMS (short message service) комуникацията е мъртва, а гласовата поща ...

......... че определено входящо обаждане е спам или маркетингово, то въобще не стига до телефона, а до гласова поща. Дори Linkedin се обърна към тази остаряла технология. Миналата седмица компанията обяви, че потребителите вече могат да изпращат гласови съобщения, записани чрез мобилни приложения, които пристигат в електронната ви поща в платформата. 


А1 става първият телеком в България, който предлага финансовите услуги

А1 става първият телеком в България, който предлага финансовите услуги ...

......... от банкомат в страната и чужбина и ще бъде без такси за годишно обслужване. Процесът по кандидатстване за А1 кредитна карта ще е лесен и удобен за клиентите. Предвидено е предлагането да започне след 15 Август, като повече информация желаещите може да получат, като се свържат с А1 на *88.


Редица анализатори и инвеститори смятат, че наддаването между 21st Century

Редица анализатори и инвеститори смятат, че наддаването между 21st Century ...

......... трябва да платят. Агенцията има правомощието да постави минимална цена при всяка оферта за Sky, фактор, който може да добави милиарди долари към самите оферти. Disney  заяви, че всяко следващо повишаване в офертата за Sky ще добави около 1,5 млрд. долара допълнителен данък и 60 млн. долара допълнителна годишна лихва.


Twenty-First Century Fox и Walt Disney Co съобщиха, че акционерите

Twenty-First Century Fox и Walt Disney Co съобщиха, че акционерите ...

......... 22 от регионалните спортни мрежи на Fox. Disney все още трябва да получи одобрение на сделката от десетина страни, включително Китай, Русия и регулаторите от ЕС. Fox ще отдели мрежата Fox Broadcasting, Fox Channel, Fox Business Network и спортните си канали FS1, FS2 и Big Ten Network в новорегистрирана компания.


Телекомът А1 пуска на пазара първия брандиран с името на компанията смартфон в

Телекомът А1 пуска на пазара първия брандиран с името на компанията смартфон в ...

......... модели в сегмента. Той разполага с 1.28 GHz четириядрен процесор, 16 GB вградена памет и 2 GB RAM. A1 Smart N9 се предлага в два цвята - черен със златисти акценти (Black Dark) и бял със сребристи акценти (White Silver) и може да се закупи ексклузивно само от клиентите на А1.


Британската телевизионна компания Sky повиши залога в битката между Comcast

Британската телевизионна компания Sky повиши залога в битката между Comcast ...

......... Германия и ако Comcast успее да спечели надпреварата, ще си осигури широк коридор към европейския пазар. Нарастващата популярност на стрийминг платформите Netflix и Amazon превръща Sky в примамлива цел за медийните гиганти заради своите права за излъчване на британската футболна Висша лига и сериали от ранга на Game of Thrones.


Телекомуникационната компания Vodafone Group потвърди прогнозата си за фискалната 2019

Телекомуникационната компания Vodafone Group потвърди прогнозата си за фискалната 2019 ...

......... нараснали с 1,1% на база на новите счетоводни стандарти, обяви Vodafone. Ако се имат предвид предишните изисквания за счетоводството, растежът за първото тримесечие е 0,3 на сто. Vodafone потвърди, че все още очаква коригираната ѝ печалба да нарасне между 1 и 5% през годината, завършваща на 31 март 2019 г.


Българският мобилен оператор A1 България, част от A1 Group, се

Българският мобилен оператор A1 България, част от A1 Group, се ...

......... устройства се дължи на промяна при оборудването и по-високи разходи за ИКТ оборудване. В допълнение, увеличават се и разходите за междусистемни връзки и роуминг поради повече изходящи връзки към други мрежи. Тези ръстове са почти компенсирани  от намаления провизиите при продажба и на оптимизиране на разходите за поддръжка на мрежата.


Verizon Communications отчете по-високи от очакваното печалба и приходи за

Verizon Communications отчете по-високи от очакваното печалба и приходи за ...

......... долара, или 1,07 долара на акция, година по-рано. Общите оперативни приходи са се увеличили до 32,30 млрд. долара от 30,55 млрд. долара година по-рано, надминавайки прогнозата за 31,78 млрд. долара. На коригирана база компанията е спечелила 1,20 долара на акция, изпреварвайки очакванията на анализаторите за 1,14 долара на акция.  


Американският телекомуникационен оператор AT&T разширява своите 5G-услуги. Оклахома Сити и

Американският телекомуникационен оператор AT&T разширява своите 5G-услуги. Оклахома Сити и ...

......... да се конкурира с кабелните компании, включително Comcast Corp. и Charter Communications Inc. Двата по-малки оператора, T-Mobile US Inc. и Sprint Corp., също гледат на 5G като на ключ към бъдещето си. Те твърдят, че предложеното сливане между двете компании ще им помогне да разгърнат новата технология по-бързо и ефективно.


Технически проблеми и проблеми с веригата на доставки, включваща оборудване

Технически проблеми и проблеми с веригата на доставки, включваща оборудване ...

......... и системи за управление на риска“, допълва той. Huawei твърди, че нито една от проверките ѝ не е открила уязвимости в нейното оборудване. Тя посочва, че е частна компания, която не е под контрола на китайското правителство и не е подчинена на китайските закони за сигурност, когато оперира в чужбина.


Комунистическа Куба започва да предоставя интернет на мобилните телефони на

Комунистическа Куба започва да предоставя интернет на мобилните телефони на ...

......... Wi-Fi точки. Много преди да поеме поста от Раул Кастро през април 58-годишният Диас-Канел защитаваше тази кауза. „Трябва да можем да публикуваме съдържанието на революцията онлайн“, каза той пред парламента миналия юли, още като вицепрезидент, добавяйки, че така кубинците „ще се преборят с лавината от псевдокултурно, банално и вулгарно съдържание“.


Малко преди приключването на сделката си за придобиване от страна

Малко преди приключването на сделката си за придобиване от страна ...

......... тримесечие бяха постигнати много добра работа на телекомите в Скандинавия, особено на мобилния пазар в Норвегия. В Малайзия постигнахме ръст на приходите за второ поредно тримесечие, резултат от усилията ни за преориентиране“, допълват в доклада, визирайки и предстоящото спиране на дейността в Централна и Източна Европа, както и в Индия.


Едва ли Comcast ще отправи друга по-добра оферта за 21st

Едва ли Comcast ще отправи друга по-добра оферта за 21st ...

......... Sky и че всяко следващо наддаване за телевизията би изискало съгласието на Disney, която има свободата да реши да не го прави. Акциите на Comcast увеличиха стойността си с 0,9%, докато тези на Fox понижиха цената си с 1,8%. Акциите на Disney също отчетоха спад на стойността - с 0,3%.


Битката за контрола над европейския платен телевизионен гигант Sky PLC

Битката за контрола над европейския платен телевизионен гигант Sky PLC ...

......... заяви, че ще вземе отношение по въпроса, но не поясни кога. Действията на Comcast по сделката със Sky отчасти се дължат на сроковете на регулаторните органи на Обединеното кралство, информира The Wall Street Journal. Очаква се компанията да формализира офертата до петък, като е доста вероятно тя да се повиши.


Клиентите на А1 вече ще имат възможност да гледат приложението

Клиентите на А1 вече ще имат възможност да гледат приложението ...

......... телевизия за пакети ТВ Стандартен, ТВ Разширен, ТВ Разширен + и ТВ Премиум, и се регистрират до 31 юли 2018 г.  могат да ползват A1 NOW безплатно в продължение на 2 месеца. Бърз и лесен достъп до приложението получават и абонатите на мобилни планове A1 ONE и A1 ONE Unlimited.


Китайската компания ZTE е назначила нов екип от топ директори,

Китайската компания ZTE е назначила нов екип от топ директори, ...

......... лидерски позиции и да накаже отговорните за грешката ръководители. Джао Сяомин вече не е главен изпълнителен директор на ZTE, обяви тя. Петима директори са били премахнати от постовете си на изпълнителни вицепрезиденти. Новите назначения идват след като миналата седмица ZTE избра нов борд, воден от 54-годишния Ли Дзъсюе като председател.  


Този текст е част от проекта "Интелигентна компания в 21

Този текст е част от проекта "Интелигентна компания в 21 ...

......... откриване на измами, автоматизиране на анализите и премахване на заплахи, както и за създаване на препоръки. Второ и трето място по обем на закупуване заемат търговията, където когнитивните системи обезпечават работата на агентите за автоматизирано обслужване на клиенти и мърчандайзинга, и здравеопазването, където такива системи помагат за диагностика и лечение.


Правителството на САЩ увеличи в понеделник усилията си, за да

Правителството на САЩ увеличи в понеделник усилията си, за да ...

......... "значителни и неприемливи рискове за националната сигурност и правоприлагане в сегашната среда за национална сигурност". Американски сенатори и директори на редица агенции по сигурността предупредиха през февруари, че Китай се опитва чрез различни средства, като телекомуникационни фирми, да получи достъп до чувствителна информация и технологии и интелектуални права на САЩ.


Новите функционалности на приложението MyTelenor, които бяха представени днес, ще

Новите функционалности на приложението MyTelenor, които бяха представени днес, ще ...

......... която е налична. Наградите ще могат да се получар до средата на месец август“, уточнява Овачарова. Днешното събитие е част от инициативата Telenor Park Office, която продължава до края на седмицата. Чрез нея компанията се опитва да разчупи стереотипите и да насърчи хората да излязат извън своите обичайно работни пространства.


AT&T Inc, вторият по големина мобилен оператор в САЩ, приключи

AT&T Inc, вторият по големина мобилен оператор в САЩ, приключи ...

......... и развлекателния бизнес, показват данните на Thomson Reuters. Това ще бъде и 12-ата по големина сделка в който и да е сектор, показват данните. AT&T вече реализира няколко хода от плановете си да се превърне в медийна сила. Компанията придоби доставчика на сателитна телевизия DirecTV през 2015 г. за 48,5 млрд. долара.


Американският кабелен концерн Comcast внесе подобрена оферта за закупуването на

Американският кабелен концерн Comcast внесе подобрена оферта за закупуването на ...

......... се опитват да добавят нови възможности за създаване на съдържание, което разпространяват в своите мрежи. Viacom и CBS също опипват сделка, която ще свърже кабелните мрежи и филмовото студио Paramount Pictures с мрежите на CBS и местните телевизионни станции. Сега с нетърпение пазарите очакват как ще реагират Disney и Fox.


Иван Гайдаров В България има дългогодишен проблем с интелектуалната собственост,

Иван Гайдаров В България има дългогодишен проблем с интелектуалната собственост, ...

......... на местна почва от представителите на телекомуникационната индустрия, като след това тя ще бъде предоставена на ресорните държавни органи, които единствено ще могат да достъпват информация от нея. Тя ще се управлава през централизиран интерфейс и ще осигурява постояннен мониторинг на излъчваното телевизионно съдържание на всички оператори у нас.  


Този сезон А1 разшири обхвата на 4.5G мрежата си и

Този сезон А1 разшири обхвата на 4.5G мрежата си и ...

......... края на миналата година телекомът стартира внедряването на 4.5G в зимните и спа курортите в България, с което осигури увеличение с 30% на скоростта на връзката спрямо досега. Технологията, която позволя това, се нарича „Обединяване на честоти” (Carrier Aggregation) и генерира многократно по-бърз интернет в зависимост от използвания честотен спектър.


Китайската технологична компания ZTE Corp ще бъде "затворена в САЩ,

Китайската технологична компания ZTE Corp ще бъде "затворена в САЩ, ...

......... сделката включва предпазни мерки, като например изискване дружеството да задържи екип за съответствие, назначен от американското Министерство на търговията, в продължение на 10 години. Компанията вече е наблюдавана от екип, назначен от съд в САЩ. Вижте повече технологични новини в материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 106   Още видео0 гласа


Комуникационният гигант Verizon Communications посочи главния технологичен директор и бивш

Комуникационният гигант Verizon Communications посочи главния технологичен директор и бивш ...

......... откакто МакАдам пое управлението над компанията на 1 август 2011 г.Акциите на компанията леко поевтиняха до 48,75 долара преди старта на търговията днес. Много от производителите на чипове и големите технологични компании обаче отчитат спад в цените си заради твърденията, че Apple очаква да намали производството на iPhone тази година.


От 30 май 2018 VIVACOM дава възможност на своите клиенти

От 30 май 2018 VIVACOM дава възможност на своите клиенти ...

......... на клиентите си да общуват свободно при своите пътувания в страните от Западни Балкани срещу само 4 лв. с ДДС на ден. Стандартните цени без активиран пакет за роуминг в тези страни започват от 2.29 лв. за минута разговор, от 0.59 лв. за изпратен SMS и от 14.99 на МВ.


Продажбите на смартфони са се свили леко миналата година за

Продажбите на смартфони са се свили леко миналата година за ...

......... и че Apple ще бъде "изоставащ" в ерата след смартфоните. Новата вълна иновации при смарт устройствата ще бъде водена от Google и Amazon, тъй като очевидната им сила в основни сектори на растеж, особено компютърната наука, позволява по-гъвкав подход при предлаганото взаимодействия между потребител и следващо поколение устройство, казва Маккуин.


Успоредно с анонсираното от днес ребрандиране първият български мобилен оператор 

Успоредно с анонсираното от днес ребрандиране първият български мобилен оператор  ...

......... една компания с обща стратегия и единен бранд, който прави живота в дигиталната ера по-лесен и удобен”, коментира Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на А1 Group.Интервю с Александър Димитров и ексклузивен разговор с Алехандро Платер очаквайте тази събота, 26 май, в UpDate по Bloomberg TV Bulgaria, точно от 19,30 часа. 


Иван Гайдаров След 23 години на пазара и над 4

Иван Гайдаров След 23 години на пазара и над 4 ...

......... по-лесно да се ориентират в цените на услугите и продуктите, които ползват. Като комплимент към своите клиенти А1 ще предлага и смартфон устройства със своя бранд, които ще бъдат специално разработени, за да дават на потребителите това, от което имат нужда, без то задължително да е свързано с големи разходи.


След 23 години на пазара и инвестиции за над 4

След 23 години на пазара и инвестиции за над 4 ...

......... А1 Group и America Movil – компанията на Карлос Слим, която е мажоритарен собственик на компанията майка на оператора. В България платформата ще разполага с над 30 млн. песни, включително и цялата българска музика, събрана на едно място. Също така операторът ще предлага и собствена линия смартфони с бранда А1.