Китай е препоръчал на Индия да не забранява на Huawei

Китай е препоръчал на Индия да не забранява на Huawei ...

......... Dr Reddy’s Laboratories, Mahindra & Mahindra се занимават с производство, здравеопазване, финансови услуги и аутсорсинг в страната. Потенциален удар върху Huawei може да възроди напрежението в отношенията между Индия и Китай, точно когато двете страни се опитват да положат големи усилия, така че старите им териториални спорове да не ескалират.


За четвърта поредна година Теленор дава начало на стажантската си

За четвърта поредна година Теленор дава начало на стажантската си ...

......... и мотивираща работна среда. След края на програмата стажантите, които са се представили добре, може да получат предложение за постоянна работа в Теленор. Подробна информация за стажантската програма Hub by Telenor и описание на конкретните задължения и изисквания към кандидатите за всяка позиция са публикувани в интернет страницата на оператора. 


Японският телеком SoftBank обяви, че оперативната му печалба за тримесечието,

Японският телеком SoftBank обяви, че оперативната му печалба за тримесечието, ...

......... планира да изнася. Подобни съвместни предприятия ще изискват високоскоростни 5G услуги. Очаква се те да бъдат пуснати в Япония през следващата година. Главният изпълнителен директор на SoftBank Кен Мияучи твърди, че това ще насърчи растежа на телекомуникационния бизнес и ще успокои опасенията, че пазарът в страната е достигнал своята зрялост.


Verizon Communications надмина прогнозите за печалбата си за второто тримесечие,

Verizon Communications надмина прогнозите за печалбата си за второто тримесечие, ...

......... на акция, година по-рано. На коригирана база Verizon е спечелила по 1,23 долара на акция, надминавайки средната прогноза за 1,20 долара за брой, сочат данни на Refinitiv. Общите оперативни приходи са се свили с 0,4 на сто до 32,1 млрд. долара, като не отговориха на прогнозата за 32,41 млрд. долара.


Американското министерство на правосъдието съобщи, че одобрява придобиването от T-Mobile

Американското министерство на правосъдието съобщи, че одобрява придобиването от T-Mobile ...

......... и заяви в комюнике в петък, че скоро ще публикува официално нареждане. Очаква се комисията да даде на Dish повече време да използва радиочестотния спектър, който придоби преди време, но също така ще наложи строги наказания, ако тя не успее да създаде безжична мрежа за потребителите в определената времева рамка.


Британската телекомуникационна компания Vodafone планира да обособи своите клетъчни станции

Британската телекомуникационна компания Vodafone планира да обособи своите клетъчни станции ...

......... от 16 млрд. евро, в зависимост от структурата на компанията, смята Джеймс Рацър, анализатор в New Street Research. Vodafone обяви своите планове заедно с финансовите резултати за първото тримесечие, които надминаха прогнозите на анализаторите, тъй като компанията се възползва от ценовите промени в Италия и забави загубите при клиентската база.Американската транспортна компания FedEx Corp. вероятно е задържала повече от

Американската транспортна компания FedEx Corp. вероятно е задържала повече от ...

......... юана, като все още се опитва да си получи обратно останалите. Flex заяви в петък в тримесечния си отчет, че ще ускори процеса по намаляване на експозицията си към определени продукти в Китай и Индия след последните геополитически сътресения, които сериозно са повлияли най-вече на един конкретен „клиент в Китай“.


Новият британски премиер ще трябва спешно да вземе решение за

Новият британски премиер ще трябва спешно да вземе решение за ...

......... причинява сериозни щети на нашите международни отношение: решение трябва да бъде взето по спешност“. ISC заяви,че британските власти, отговарящи за киберсигурността, са били пределно ясни, че проблемът не е само до една страна или компания, а за това, че националните мрежи трябва да издържат всякакви атаки или обикновени човешки грешки.


Европейската комисия (ЕК) одобри придобиването от Vodafone на дейностите на

Европейската комисия (ЕК) одобри придобиването от Vodafone на дейностите на ...

......... ще стане водещ собственик на мрежи от следващо поколение в Европа, достигайки общо 110 милиона домакинства и компании, пише БТА.  Компенсациите, предложени от компанията, трябва да гарантират, че клиентите ще продължат да се радват на справедливи цени, услуги с високо качество и иновативни продукти, заяви еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер. 


Производителят на телекомуникационно оборудване Ericsson отчете печалба за второто тримесечие,

Производителят на телекомуникационно оборудване Ericsson отчете печалба за второто тримесечие, ...

......... и в съответствие с прогнозата за 3,7 млрд. печалба, колкото очакваха анализаторите. Приходите от продажби са се увеличили до 54,8 млрд. крони, над прогнозата за 53,2 млрд. долара. Година по-рано сумата беше 49,8 млрд. долара. Печалбата е негативно повлияна от разходите за споразумението с Intellectual Ventures от 400 млн. крони.


Книжата на Telenor записаха най-големия спад на стойността си от

Книжата на Telenor записаха най-големия спад на стойността си от ...

......... което е под прогнозата за 2% ръст. Тя прогнозира „малък едноцифрен“ спад на Ebitda, в сравнение с предишната прогноза за 1-3% ръст. Новата прогноза взема предвид проблемите на бизнеса ѝ в Бангладеш. Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 101   Още видео0 гласа  Канада вероятно ще отложи решението дали китайската Huawei Technologies да

Канада вероятно ще отложи решението дали китайската Huawei Technologies да ...

......... предизвикателството от конкурентната Консервативна партия, която твърди, че не би приела 5G технологиите на Huawei. Решение, взето преди октомври, няма да помогне на Трюдо с избирателите, твърди третият източник. Забраняването на Huawei пък ще ядоса Пекин, а положително решение би го оставило открит за атаки, че игнорира съдбата на задържаните.


Норвежката телекомуникационна група Telenor заяви, че печалбата ѝ за второто

Норвежката телекомуникационна група Telenor заяви, че печалбата ѝ за второто ...

......... 299 млн. крони (35,05 млн. долара). Прогнозата за нетната печалба ще бъде свита до 622 млн. крони (72,91 млн. долара) през тримесечието, допълват от компанията. Телекомът ще публикува резултатите си за второто тримесечие във вторник. Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 26   Още видео0 гласа


Въпреки че глобалното внедряване на 5G остава в началните си

Въпреки че глобалното внедряване на 5G остава в началните си ...

......... е на трето място с 5G скорости, достигащи 1 071 Mbps, а най-бързата 4G скорост е 619 Mbps. На други места фактът, че технологията не е напълно зряла, е очевиден - в някои страни (като Австралия) 4G превъзхожда 5G по отношение на скоростта на изтегляне. Още графики може да откриете тук.


Южнокорейците се шегуват помежду си, че са „тестово поле“ на

Южнокорейците се шегуват помежду си, че са „тестово поле“ на ...

......... която реално някой ден ще се стига от Южна Корея до Вашингтон, и виждаш 5G свят. Използвахме различни симулатори, участвахме в операция от разстояние, разказа журналистът. Успяхме да тестваме и 5G автомобил с помощта на виртуална реалност, посочи още Цицелков. Още от разговора вижте във видеото.гледано: 73   Още видео0 гласа


Спекулациите за забавяне на планираното сливане на дъщерното дружество на

Спекулациите за забавяне на планираното сливане на дъщерното дружество на ...

......... расте бързо. Конкурентът Sprint е номер четири, но е ясно, че няма да може да се задържи дълго на пазара без сливане. С обединението си двата оператора искат да атакуват големите конкуренти AT&T и Verizon. Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 5   Още видео0 гласаСамо през 2018 г. Теленор отчита спестени над 143 тона

Само през 2018 г. Теленор отчита спестени над 143 тона ...

......... по-голям брой обучени деца, така и чрез организирането на допълнителни активности, чрез които да достигне до поширока аудитория. В рамките на програмата през 2018 г. успешно преминаха през обучения за онлайн безопасност над 2500 деца от 28 училища в 15 града. Можете да се запознаете в детайли с Доклада тук.


Дейността на NetIX стартира през 2012 г. Компанията се занимава с

Дейността на NetIX стартира през 2012 г. Компанията се занимава с ...

......... интересите на клиентите компанията вече позволява и разплащане с криптовалути. „Заплащането на една услуга понякога е свързано с много други такси. Затова постоянно търсим начини за разплащане, които да улесняват клиентите“, поясни вицепрезидентът "Услуги" на "NetIX".Повече от разговора в студиото вижте във видео материала. гледано: 57   Още видео0 гласа  


Малка компания, свързана с близък съюзник на премиера на Унгария

Малка компания, свързана с близък съюзник на премиера на Унгария ...

......... преди финализиране на придобиването. Според унгарската опозиция бизнес интересите на Месарош са фасада за Орбан – обвинения, които премиерът отрича. Месарош се превърна в най-богатият бизнесмен в Унгария само в рамките на няколко години, показват данни на сп. Forbes, според което той е един от двамата доларови милиардери в страната.


Нов анализ на автобиографиите на служители на Huawei показва силни

Нов анализ на автобиографиите на служители на Huawei показва силни ...

......... следователно “не може да потвърди истинността на информацията, публикувана онлайн”. “Huawei запазва стриктните си политики за наемане на кандидати с военен или правителствен опит. По време на процеса на наемане тези кандидати трябва да предоставят документи, че са прекратили отношенията си с военните или с правителството”, посочва компанията в изявление.


Grameenphone, бангладешското подразделение на норвежката телекомуникационна компания Telenor Group, заяви,

Grameenphone, бангладешското подразделение на норвежката телекомуникационна компания Telenor Group, заяви, ...

......... като сви с 15% честотите ѝ заради за неплащане на 8,67 млрд. така. BTRC защитава ограниченията на честотната лента като мярка за получаване на плащания от двете компании. „Комисията смята, че компаниите ще платят задълженията си, за да обслужват клиентите си с нормален капацитет", казва се в изявление на регулатора.


Английският върховен съд е отхвърлил опит на офшорни компании да

Английският върховен съд е отхвърлил опит на офшорни компании да ...

......... края на юни Bloomberg съобщи, че собствениците на "Българската телекомуникационна компания" са наели съветник, който да намери нови инвеститори за най-голямата телекомуникационна компания в страната. Продажбата на Vivacom, с което име е известна компанията, може да генерира най-малко 1 млрд. евро (1,1 млрд. долара), твърди медията, като се позовава на запознати източници.


Яна Янкова има 12- годишен опит в телекомуникационната индустрия. Тя

Яна Янкова има 12- годишен опит в телекомуникационната индустрия. Тя ...

......... в повечето индустрии ръководните позиции идват след натрупването на определен стаж и развитието на необходимите умения и качества. Затова не бих разглеждала това като значим проблем. Конкретно А1 развива корпоративна култура, в която не малка част от ръководните кадри израстват кариерно в самата компания. Цялото интервю може да намерите тук.


Qualcomm Inc., BMW AG, и Deutsche Telekom AG постигнаха победа

Qualcomm Inc., BMW AG, и Deutsche Telekom AG постигнаха победа ...

......... на техните опасения и да намерим подходящ път напред“. Volkswagen AG, General Motors Co. и Volvo Group са привърженици на законопроекта, приемащ WiFi системите, като твърдят, че индустрията се нуждае от яснота относно това какви системи да използват в най-близко бъдеще и че в момента WiFi е единствената доказана технология.


Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията форсира дейността по

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията форсира дейността по ...

......... работеща базова станция в България”, заяви на събитие за журналисти Красимир Петров, директор “Конвергентна мрежа и услуги” в компанията. В страната сега се ползват 900 MHz, 1800 MHz и 2100 MHz честоти, но, за да се покрият стократните нараствания на трафика на данни, които се очакват, е нужен допълнителен спектър.


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започна разследване срещу "А1

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започна разследване срещу "А1 ...

......... закупят стоки или услуги, налагане на необосновано тежки или дискриминационни условия, или неоснователно прекратяване на търговски отношения.  Вчера телекомуникационният оператор получи право да ползва за 6 месеца честоти в диапазона 3440 до 3540 Mhz за тестове на 5G. В страната в момента се ползват 900 MHz, 1800 MHz и 2100 MHz честоти. 


Спас Русев влиза в битка за активи на втория най-голям

Спас Русев влиза в битка за активи на втория най-голям ...

......... акционер в компанията, е с по-малко оптимистична оценка и очаква около 400 млн. евро, съобщават правителствени източници за Economica.net. Deutsche Telekom притежава 54% в Telekom Romania, останалите акции са държавна собственост. Мобилният оператор Telekom Romania Mobile Communications е 70% собственост на Telekom Romania, а гръцката група ОТЕ притежава останалите 30%.  


Телекомуникационният оператор A1 България е получил право да ползва за

Телекомуникационният оператор A1 България е получил право да ползва за ...

......... новото поколение мрежи все още не е факт. Решението е в ръцете на Комисията за регулиране на съобщенията, тъй като честотите на този етап се държат от военните. Редица страни в Европа обаче вече предприеха действия и освободиха необходимите части от сектора, за да може 5G да стане факт по-скоро.


Френският телеком Orange S.A., известен преди като France Telecom, заяви,

Френският телеком Orange S.A., известен преди като France Telecom, заяви, ...

......... свързана със своя дял в BT и иска да го продаде преди сезонно ниската ликвидност през лятото“, посочва анализатор от Jefferies в бележка до инвеститорите. Решението на Orange означава, че компанията вече няма да разполага с експозиция към BT, която търпи сериозно преструктуриране под управлението на новия ръководител Филип Джансън.


Собствениците на "Българската телекомуникационна компания" са наели съветник, който да

Собствениците на "Българската телекомуникационна компания" са наели съветник, който да ...

......... извecтнa c мapĸaтa cи Соѕmоtе. 9 гoдини пo-ĸъcнo гepмaнcĸaтa Dеutѕсhе Теlеkоm ĸyпyвa ОТЕ Grоuр и тaĸa и aлбaнcĸaтa ĸoмпaния влизa в нeйнoтo пopтфoлиo. Сделката подлежи на обичайните крайни условия, включително одобрението на компонентните местни власти и финансиран, и се очаква да бъде завършена през първата половина на 2019 г.  


Осигурените лица вече могат да изберат или да променят фонда

Осигурените лица вече могат да изберат или да променят фонда ...

......... човек трябва да отдели - да вземе тролей или да шофира до физически офис, то не е никак малко. Решението, което сме предложили, позволява електронна идентификация от разстояние. Тя е напълно сигурна, съобразена с всички стандарти за защита на личните данни, за да сме спокойни, че няма да има злоупотреби.”


Румъния планира да започне търг за честотния спектър, необходим за

Румъния планира да започне търг за честотния спектър, необходим за ...

......... европейски конкуренти на технологичния гигант като Nokia Oyj и Ericsson AB да спечелят повече сделки, отговорът на призива от страна на някои източноевропейски страни е по-хладен. Унгария например, която се опитва да постигне по-близки отношения с Китай и другия месец стартира своя търг за 5G, определя Huawei като „стратегически партньор“.


Федералната комуникационна комисия (FCC) в САЩ ще гласува през юли

Федералната комуникационна комисия (FCC) в САЩ ще гласува през юли ...

......... предложението ще създаде „конкурентна тръжна процедура“. През тази година са планирани няколко търга на FCC. Представителят на комисията Брендън Кар заяви миналата година, че 2,5 GHz обхватът е неизползван от половината страна, а повече от 90% от лицензите, притежавани от образователни институции са отдадени под наем на други организации.  


Китайската компания Huawei Technologies очаква приходите ѝ от продажби да

Китайската компания Huawei Technologies очаква приходите ѝ от продажби да ...

......... Шънджън с двама американски технологични експерти – Джордж Гилдър и Никълъс Неграпонте. Рън допълни, че няма да свие разходите за проучвания и развитие, въпреки очаквания удар върху финансите на компанията. Съединените щати поставиха Huawei в черния си списък, който забранява на американски фирми да правят бизнес с китайската компания.  


След 12 седмици наддаването за честотите за 5G мрежата в

След 12 седмици наддаването за честотите за 5G мрежата в ...

......... ценно време. В Европа няма да сме сред първите, които да стартират 5G“, каза той пред Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ). Милиардите евро, които телекомуникационните компании сега трябва да плащат само за лицензи, ще липсват при спешно необходимите инвестиции в германската мобилна мрежа. „В това отношение резултатът е катастрофален", заяви той.


Група щатски прокурори заведe дело във вторник, за да блокират

Група щатски прокурори заведe дело във вторник, за да блокират ...

......... фонд. Понастоящем T-Mobile е на трето място на пазара на мобилните оператори в САЩ и расте бързо. Конкурентът Sprint е номер четири, но е ясно, че няма да може да се задържи дълго на пазара без сливане. С обединението си двата оператора искат да атакуват големите конкуренти AT&T и Verizon.


Битката на администрацията на Доналд Тръмп срещу китайската Huawei Technologies

Битката на администрацията на Доналд Тръмп срещу китайската Huawei Technologies ...

......... от критики, включително, че е опит за копиране на китайската Great Firewall и е опит за ограничаване на достъпа до информация. Критиците обвиниха Кремъл, че се опитва да цензурира част от активистите, които открито изразяват мнението си онлайн, а същевременно общественото доверие в Путин спада заради засилването на икономическите проблеми.


„Теленор“ получи първа награда в категория „Телекомуникации“ в тазгодишния конкурс

„Теленор“ получи първа награда в категория „Телекомуникации“ в тазгодишния конкурс ...

......... Гора, са част от PPF Group. PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, Русия, Азия и Северна Америка. Групата притежава активи на стойност почти 38 млрд. евро (към 30 юни 2018 г.). 


Някои от най-големите в света технологични компании са казали на

Някои от най-големите в света технологични компании са казали на ...

......... той. Служители на по-малки телекомуникационни компании твърдят, че не им е казано да избягват разговори с Huawei по време на срещите за стандартите, а много производители продължават да подкрепят съществуващите сделки с компанията. Не е ясно каква част от комуникациите с Huawei са ограничени в технологичната индустрия на този етап.


Китайските власти са поканили някои от големите чуждестранни технологични компании

Китайските власти са поканили някои от големите чуждестранни технологични компании ...

......... да се справи с това, след което ще изгони чуждестранните компании. По данни на The New York Times сред поканените компании личат имената на американската Dell Technologies Inc, южнокорейските Samsung Electronics Co Ltd и SK Hynix Inc., както и на британската ARM, която през май прекрати доставките си за Huawei.


Точно в критичната фаза на присъждане на честотите за 5G

Точно в критичната фаза на присъждане на честотите за 5G ...

......... 5G и вместо да похарчат тези пари само за търга, компаниите можеха да построят около 60 000 антени с парите. Като икономическа нация пропуснахме голяма възможност да поставим Германия на пол позишън. Това е трагично, защото индустрията отправни предварително достатъчно предупреждения“, заяви ръководителят на Telefónica Германия Маркус Хаас пред Handelsblatt. 


Китайският гигант Huawei сключи сделка с руската телекомуникационна фирма MTS

Китайският гигант Huawei сключи сделка с руската телекомуникационна фирма MTS ...

......... властите. И все пак някои страни, включително Австралия и Нова Зеландия, блокираха Huawei от 5G. Усилията на Вашингтон да блокира Huawei ескалираха през май, когато администрацията на Тръмп постави компанията в „черния списък“ за търговия. Вижте повече технологични новинивъв видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 75   Още видео0 гласа


Китайското министерство на индустрията обяви днес, че ще продължи да

Китайското министерство на индустрията обяви днес, че ще продължи да ...

......... спира да призовава съюзниците на САЩ да последват стъпките им. Вчера Великобритания заяви, че все още не е взела решение за спиране ползването на оборудване от Huawei. Всички правителства обаче разглеждат мерки за сигурност на мрежите и защитата им, преди да предприемат каквото и да било спрямо китайския гигант.  


Канада обяви, че се подготвя за ултрабърза 5G интернет услуга,

Канада обяви, че се подготвя за ултрабърза 5G интернет услуга, ...

......... ползване на спектър за 5G тестове Канада все още не е обявила дали ще използва 5G оборудване, предоставено от китайската компания Huawei Technologies. Съединените щати обвиниха Huawei, че има връзки с китайското правителство и въведоха забрана американската фирма да прави бизнес с американски играчи поради опасения за националната сигурност.  


VIVACOM беше отличена с най-авторитетната бизнес награда на Конфедерацията на работодателите

VIVACOM беше отличена с най-авторитетната бизнес награда на Конфедерацията на работодателите ...

......... на хората.     „Тази награда  е доказателство, че благодарение  на упорития ни труд постигаме  високи резултати и се налагаме  на пазара с иновативни продукти  и решения, от които съвременният  бизнес и общество имат нужда. Иновациите са движещата сила на телеком пазара и VIVACOM ще продължи не просто да следва глобалните тенденции, но да работи проактивно за развитието на продукти и решения, от които съвременният бизнес и общество имат нужда“, коментираха от VIVACOM.


Великобритания не е взела финално решение дали да използва технологии

Великобритания не е взела финално решение дали да използва технологии ...

......... Тръмп призовава съюзниците на САЩ да последват стъпките на страната му и да въведат подобни мерки. Европа няма единна позиция по въпроса, а Европейската комисия остави държавите членки сами да решат как да процедират по отношение на китайския гигант, който е и лидер в производството на телекомуникационно оборудване в света.


Германският телекомуникационен концерн Deutsche Telekom става първият гигант от сектора,

Германският телекомуникационен концерн Deutsche Telekom става първият гигант от сектора, ...

......... на нови устройства, включително Google Maps, WhatsApp или Facebook. Това ще направи мобилните телефони на концерна до голяма степен нефункционални.Повече по темата очаквайте от ексклузивно интервю за технологичното предаване UpDate на Bloomberg TV Bulgaria с Франсиско Джеронимо, асоцииран вицепрезидент „Устройства“ в IDC EMEA - в събота, точно от 19:30 часа!


Телекомуникационният оператор Теленор е подал в Комисията за регулиране на

Телекомуникационният оператор Теленор е подал в Комисията за регулиране на ...

......... MHz. Другият нискочестотен спектър – този в 700 MHz, e също частично блокиран, а той е ключов за изграждането на мобилна мрежа от пето поколение. Същото е валидно и за 3,6 GHz – свободният ресурс към момента не е достатъчен за нуждите на сектора", гласи съобщението на компанията до медиите.


Huawei Technologies разкри, че е отворила лаборатория за следващото поколение

Huawei Technologies разкри, че е отворила лаборатория за следващото поколение ...

......... доведат до пробив в области като автономните коли. В момента Huawei предоставя 5G оборудване за малкия южнокорейски телеком LG Uplus. LG Uplus твърди, че не планира да премахва оборудването на Huawei, но обеща да проведе проверки на сигурността. Двата по-големи телекома SK Telecom и KT не ползват продукти на Huawei.


В рамките на преговорите за сливане на американското дъщерно дружество

В рамките на преговорите за сливане на американското дъщерно дружество ...

......... Въпреки това политиците, а също и антимонополният надзор в Министерството на правосъдието, се притесняват, че конкуренцията на пазара ще стане по-малка, след като останат само трима играчи, а това може да доведе до повишение на цените в средносрочен план. Очаква се окончателното решение на ръководителя на агенцията Макан Дерахим.  


Търговски 5G услуги може да има в България още през

Търговски 5G услуги може да има в България още през ...

......... Към 31 декември 2018 г. VIVACOM отчита над 3,71 милиона мобилни потребители, а средния месечен приход от клиент (ARPU) е 12,90 лв. за четвърто тримесечие на 2018 г. и 13,20 лв. за периода януари – март 2019 г. Цялото представяне на Vivacom можете да видите на Facebook страницата на Computerworld:


Японският телекомуникационен гигант SoftBank избра Nokia за новия си стратегически

Японският телекомуникационен гигант SoftBank избра Nokia за новия си стратегически ...

......... които засегнаха компанията, са само част от проблемите, в които тя е забъркана. Междувременно главният финансов директор Мън Уанджоу остава обвинена в нарушаване на санкциите на САЩ срещу Иран, а американският президент Доналд Тръмп се опитва да притиска своите съюзници да не ползват оборудване от компанията заради опасност от шпионаж.


Телекомуникационният оператор Vivacom отчете успешна 2018 г. и първо тримесечие

Телекомуникационният оператор Vivacom отчете успешна 2018 г. и първо тримесечие ...

......... умни градове да излязат от пилотната си фаза, а Vivacom Tech Hall да привлече малки компании и стартъпи, които да тестват как услугите им ще работят с 5G”, коментира Атанас Добрев. Той вярва, че след 3-4 години по-голямата част от операциите, които клиентите извършват с Vivacom, ще се случва онлайн. 


Освобождаването на честотите за 5G и предлагането им на операторите

Освобождаването на честотите за 5G и предлагането им на операторите ...

......... въпрос дали Vivacom планира да предлага нови модели смартфони от Huawei, Добрев коментира: “Докато са в този рестриктивен режим и докато Google е принуден да не дава достъп до услугите си, нови модели от Huawei просто няма да има. Защо да предлагаме нещо, което потребителите няма да могат да ползват?”.


Българският мобилен оператор Теленор представи на вечерно събитие пред медиите

Българският мобилен оператор Теленор представи на вечерно събитие пред медиите ...

......... договор. След изтичането на първата година услугите ще бъдат на преференциална цена. Изборът на трафик пакети и услуги става само през обновеното приложение MyTelenor. Абонатите могат да избират и променят коя от предоставените услуги да бъде част от плана им веднъж на месец. Новите планове Тотал+ се предлагат от днес.


Основателят на Huawei Technologies Co Жън Джънфей коментира с предизвикателен

Основателят на Huawei Technologies Co Жън Джънфей коментира с предизвикателен ...

......... три месеца отсрочка за износа към Huawei2Търговската война може най-сетне да изправи Apple до стената2 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар


Венецуелските власти възнамеряват да изградят 4G комуникационна система в страната

Венецуелските власти възнамеряват да изградят 4G комуникационна система в страната ...

......... санкциите в контекста на продължаващия търговски конфликт между Вашингтон и Пекин. Китай е ключов съюзник на Мадуро, който пък изпада във все по-голяма изолация, тъй като САЩ и десетки други страни са признали лидера на опозицията Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, отбелязва DPA.Всичко по темата Huawei четете тук!


Точно една година след ребрандирането си А1 е разпознаваема за

Точно една година след ребрандирането си А1 е разпознаваема за ...

......... разработена специално за клиентите на А1. Тя обединява световната, българска и балканска музика в цялото ѝ разнообразие, като включва над 30 милиона песни и специално създадени плейлисти със световни и български хитове. А1 засили и своето присъствие в социалните мрежи със създаването на свой корпоративен Instagram профил A1.Bulgaria.

През първото тримесечие на 2019 г. Теленор България запази тенденцията

През първото тримесечие на 2019 г. Теленор България запази тенденцията ...

......... инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, Русия, Азия и Северна Америка. Групата притежава активи на стойност почти 38 млрд. евро.  Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 1   Още видео0 гласа


Цената на акциите на T-Mobile US и Sprint скочи, след

Цената на акциите на T-Mobile US и Sprint скочи, след ...

......... ще намалее – от четири на три компании. 180-дневният срок за разглеждане на сделката от FCC приключва през юни. Антитръстовото подразделение на Министерството на правосъдието, което също разглежда сделката, не е дало сигнали дали отстъпките ще бъдат достатъчни за получаване на одобрение. От звеното са отказали да коментират въпроса.  


Китайският технологичен гигант Lenovo отрече появилите се спекулации, че спира

Китайският технологичен гигант Lenovo отрече появилите се спекулации, че спира ...

......... от Huawei, може да се ползва от Пекин за шпиониране на американците. Според представители на властта в страната решението може да затрудни, а и да направи невъзможно за Huawei, която е най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света, да продава част от продуктите си заради своята зависимост от американски доставчици.


Последната офанзива на Доналд Тръмп срещу Huawei Technologies Co. поставя

Последната офанзива на Доналд Тръмп срещу Huawei Technologies Co. поставя ...

......... до забавяне на изграждането на 5G инфраструктурата на САЩ и в крайна сметка ще навреди на интересите на американските компании и крайни потребители, се казва в официално изявление на китайския технологичен концерн. Подобни необосновани ограничения нарушават правата на Huawei и повдигат други сериозни правни въпроси, категорични са още от компанията.


Администрацията на Доналд Тръмп нанесе удар на китайската Huawei Technologies,

Администрацията на Доналд Тръмп нанесе удар на китайската Huawei Technologies, ...

......... на правителството на САЩ. Според представители на властта в страната решението може да затрудни, а и да направи невъзможно за Huawei, която е най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света, да продава част от продуктите си заради своята зависимост от американски доставчици. Решението ще влезе в сила в следващите дни.


„Успехът на нашия европейски модел се базира на икономическа мощ

„Успехът на нашия европейски модел се базира на икономическа мощ ...

......... 2017 година Томас отговаря за европейската стратегия за развитие на Nokia, която включва няколко бизнес направления и пазари. От 2017 до 2018 година той е член на изпълнителният борд на T-Systems Austria GesmbH. Томас Арнолднер поема поста главен изпълнителен директор на A1 Telekom Austria Group от 1 септември 2018 година.


Очаква се тази седмица американският президент Доналд Тръмп да подпише

Очаква се тази седмица американският президент Доналд Тръмп да подпише ...

......... на оборудване и услуги от компании, които представляват заплаха за сигурността на американските комуникационни мрежи. Миналата седмица председателят на Комуникационната комисия Аджит Пай заяви, че очаква Министерството на търговията да изкаже становището си за това как “да се дефинира списъкът от компании”, които да бъдат забранени, съгласно предложението на комисията.


Дивидентът на британския телекомуникационен концерн Vodafone Group Plc се срина

Дивидентът на британския телекомуникационен концерн Vodafone Group Plc се срина ...

......... да се върне към растежа на приходите през юли-септември, докато ускорява цифровия преход, опростява операциите си, генерира по-добра възвращаемост от инфраструктурата си и продължава да продава активи. Акциите на Vodafone поскъпнаха с 2,9%  в началните часове на търговията в Лондон, възстановявайки се от рязкото понижение в самото начало на търговията.


Uber Technologies Inc. привлече 8,1 милиарда долара в рамките на

Uber Technologies Inc. привлече 8,1 милиарда долара в рамките на ...

......... в САЩ се радваха на най-добрия си годишен старт от най-малко едно десетилетие. Ценообразуването - и последващото представяне в търговията - ще бъдат внимателно наблюдавани от поредицата други технологични компании, които се очаква да станат публични тази година, включително Slack Technologies Inc., Postmates Inc., Peloton Interactive Inc. и Airbnb Inc.


Германският телекомуникационен гигант Deutsche Telekom AG отчете по-висока от очакваното

Германският телекомуникационен гигант Deutsche Telekom AG отчете по-висока от очакваното ...

......... и потребители на фиксирани услуги спрямо предходните три месеца. Приходите в страната нарастват леко до 5,36 млрд. евро спрямо предходната година. Акциите на Deutsche Telekom поскъпват леко с 0,12% минути преди 12 ч. българско време на борсата във Франкфурт. Книжата на компанията отчитат ръст от 1,3% от началото на годината.


Verizon Communications търси купувач на блог платформита Tumblr, съобщават запознати

Verizon Communications търси купувач на блог платформита Tumblr, съобщават запознати ...

......... във вторник. К. Гуру Гаурапан, главен изпълнителен директор на Verizon Media Group, който се присъедини към компанията миналата година, преди време спря усилията за продажба на брандове в бизнеса. Той, например, счете, че процесът по продажба на услугата за споделяне на снимки Flickr е твърде скъп и отнемащ много време.


Производителят на чипове и телекомуникационно оборудване Qualcomm обяви в сряда,

Производителят на чипове и телекомуникационно оборудване Qualcomm обяви в сряда, ...

......... бъдеще.  Wall Street Journal обръща специално внимание, че постигнатото споразумение не означава, че всички практики на Qualcomm са приети за напълно законни. Производителят на чипове е обект на продължаващо дело, заведено от страна на Федералната търговска комисия на САЩ, като решението се очаква да излезе всеки момент.