Федералните власти в Сиатъл разследват китайския технологичен гигант Huawei Technologies

Федералните власти в Сиатъл разследват китайския технологичен гигант Huawei Technologies ...

......... изключването на конкретни производители или конкретни продукти може да бъде законо", заяви говорител на вътрешното министерство през декември. Ако е необходимо обаче, изискването за сигурност трябва да бъде адаптирано в Закона за далекосъобщенията. „Ние вярваме, че сигурността и конфиденциалността на използваната мрежова инфраструктура трябва да бъдат гарантирани от всички страни“.


Българскта компания Albania Telecom Invest купува от гръцката ОТЕ, собственост

Българскта компания Albania Telecom Invest купува от гръцката ОТЕ, собственост ...

......... от силна и предприемаческа инвестиционна група гарантира растежа ѝ и създава условия за допълнително заздравявяване на пазарната ѝ позиция, казва още Цамас в изявлението. Сделката подлежи на обичайните крайни условия, включително одобрението на компонентните местни власти и финансиран, и се очаква да бъде завършена през първата половина на 2019 г.


Nokia ще съкрати около 350 от своите 6000 служители във

Nokia ще съкрати около 350 от своите 6000 служители във ...

......... преструктуриране и ограничаване на разходите също така покрива и други страни. „Плановете и мерките ще варират според местните закони и практики“, посочва още Nokia. По-рано този месец Nokia финализира продажбата на мажоритарния дял от IP Video на Volaris Group, канадска софтуерна компания. Финансовите условия на сделката не бяха обявени.  


Европейският съюз (ЕС) и НАТО трябва да намерят общ подход

Европейският съюз (ЕС) и НАТО трябва да намерят общ подход ...

......... в подвеждане на редица финансови институции и прикриване на дейност на Huawei, свързана с нарушаване на американските санкции срещу Иран. Скорошно разследване на Ройтерс пък разкри, че компанията е имала връзки с фирми, оперирали в Иран и Сирия. Официалното разследване по случая все още тече. Huawei отрича всички обвинения.  


Полските власти задържаха и отправиха обвинения към местния директор по

Полските власти задържаха и отправиха обвинения към местния директор по ...

......... ползва от висшестоящите, посочва още телевизията. И двамата мъже са обвинени в шпионаж, допълва тя – престъпление, което може да им донесе 10 години затвор. Задържаните твърдят, че не са виновни. "Huawei е наясно със ситуацията и я разглеждаме“, коментира говорител на компанията. Полската агенция не е открита за коментар. 


Vodafone Group обяви, че планира да съкрати 1200 работни места

Vodafone Group обяви, че планира да съкрати 1200 работни места ...

......... тематаНовият лидер на Vodafone продължава съкращаването на разходите Търсенето на телекомуникационни услуги в Испания се увеличава, но ниските и средните ценови предложения натежават, коментира Vodafone. Компанията твърди, че съкращенията на работната сила имат за цел да защитят инвестиционните възможности и ще направят организацията по-конкурентоспособна и по-адаптирана към нуждите на потребителите.Шведският производител на телекомуникационно оборудване Ericsson ще се сбогува с

Шведският производител на телекомуникационно оборудване Ericsson ще се сбогува с ...

......... постигна успех в голяма част от бизнесите ѝ, след години на криза, в която телекомуникационните оператори свиха разходите си. Компанията заяви, че предвижда допълнителни разходи за преструктурирането, свързани с планираните мерки, включително намаляване на броя на служителите. Разходите се равняват на 1,5 млрд. крони и ще бъдат направени тази година.


Норвегия обмисля дали да се присъедини към други западни страни,

Норвегия обмисля дали да се присъедини към други западни страни, ...

......... и 4G станции и няма да използва китайската компания за централните части на следващата мрежа. Telenor заяви, че възприема сериозно сигурността. "Норвегия има пълен контрол над критичната инфраструктура в продължение на много, много години и ние в Telenor приемаме темата много сериозно", заяви главният изпълнителен директор на компанията Сигве Бреке.


Американското разследване на главния финансов директор на китайската технологична компания

Американското разследване на главния финансов директор на китайската технологична компания ...

......... Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Ройтерс: Нови документи свързват Huawei с компании в Иран и СирияОснователят на Oracle вече е вторият най-голям индивидуален инвеститор в TeslaНовата платформа на Nvidia за автономни коли ще бъде пусната догодина


Опасенията на САЩ, свързани с Huawei Technologies, може би са

Опасенията на САЩ, свързани с Huawei Technologies, може би са ...

......... правителства. Представители на Nokia и Ericsson съветват правителствата на САЩ, Канада и Великобритания за проблеми с киберсигурността, твърдят източници, запознати с въпроса, които посочват, че разговорите са нормална част от отношенията с властите.  Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 23   Още видео0 гласа


Някои от водещите турски банки поеха контрол над Turk Telekom

Някои от водещите турски банки поеха контрол над Turk Telekom ...

......... заменя Мохамед Харири. Дружеството със специална цел – Levent Yapilandirma Yonetimi – излезе с отделно изявление, в което казва, че основната му цел е да позволи прехвърлянето на дял към експертен инвеститор възможно най-бързо, което е в интерес както на Turk Telekom, така и на страната като цяло, съобщава Anadolu.Cпac Pyceв e cпeчeлил тъpгa зa втopия по гoлeмина мобилен

Cпac Pyceв e cпeчeлил тъpгa зa втopия по гoлeмина мобилен ...

......... cи Соѕmоtе. 9 гoдини пo-ĸъcнo Dеutѕсhе Теlеkоm придоби ОТЕ Grоuр и aлбaнcĸaтa ĸoмпaния влезе в нея. Днес DT държи 99,79 на сто от акциите, а пазарният дял на оператора е 39 на сто от потребителите към декември 2017 г. Теlеkоm Аlbаnіа има 1,94 млн. абоната и разполага с 385 служители.   


Шеф на Huawei е заплашен да бъде обвинен от САЩ

Шеф на Huawei е заплашен да бъде обвинен от САЩ ...

......... да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Арест на директор и притеснения за сигурността спъват HuaweiGeneral Electric е подала тайно проспект за IPO на звеното си за здравеопазванеFacebook отрече да е давала неправомерен достъп до данниНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Книжата на японския телекомуникационен бизнес на SoftBank Group Corp. се

Книжата на японския телекомуникационен бизнес на SoftBank Group Corp. се ...

......... време ще задържа акциите, очаквайки плащането на високи дивиденти". SoftBank се опитва да изкуши инвеститорите с коефициент на изплащане на дивиденти от около 85% от нетната печалба. Въз основа на нетната печалба през последната фискална година и първичната цена от 1500 йени, това ще доведе до доходност от почти 5%.


Китайската компания Huawei Technologies обяви, че ще инвестира 2 млрд.

Китайската компания Huawei Technologies обяви, че ще инвестира 2 млрд. ...

......... оператора в страната не планират да използват сегашното си оборудване и бъдещо такова за 5G от Huawei, а Франция обмисля да добави продукти в своя списък за “повишено внимание”, които са насочени към Huawei. От своя страна, китайският гигант многократно заяви, че Пекин не му влияе по никакъв начин.  


Технологичните компании Nokia, Elisa и Efore представиха базови станции с

Технологичните компании Nokia, Elisa и Efore представиха базови станции с ...

......... станции, които използват въздушно охлаждане. Според Влад Григоре, главен технологичен директор в Efore, компанията се е посветила на предоставянето на ефективни и надеждни решения за електрозахранване, съобразени с нуждите на клиентите. „Новата охладителна технология спомага за намаляване на потреблението на енергия и ограничаване на вредните емисии парникови газове“, подчертава Григоре.259 проекта от всички 28 области в страната подадоха проекти

259 проекта от всички 28 области в страната подадоха проекти ...

......... Веселка Вуткова (директор „Корпоративни комуникации” във VIVACOM) и Надя Шабани (директор на Български център за нестопанско право). Общата стойност на наградния фонд в четвъртото издание на програмата VIVACOM Регионален грант е 60 000 лева. Всеки един от финалистите ще получи безвъзмездна помощ за реализация на своя проект до 5000 лв.


Нарастващите опасения за сигурността, които обграждат Huawei Technologies, може да

Нарастващите опасения за сигурността, които обграждат Huawei Technologies, може да ...

......... преднината на Samsung. Но опасенията за глобалния бизнес на китайската компания се засилват, откакто главният финансов директор Мън Уанджоу беше арестувана по обвинение, че е подвела няколко банки и е нарушила американските санкции срещу Иран. Мън беше освободена под гаранция във вторник, но може да бъде екстрадирана в Съединените щати.


Китай обвини Канада за предизвикването на публичен гняв с ареста

Китай обвини Канада за предизвикването на публичен гняв с ареста ...

......... да остави малки възможности на Пекин за компромис в рамките на търговските преговори, въпреки че Китай понякога използва гнева като полезен инструмент за натиск върху чуждестранни правителства, които иска да преразгледат политиките си.  Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 24   Още видео0 гласа


Японският конгломерат SoftBank планира да замени 4G мрежовото си оборудване,

Японският конгломерат SoftBank планира да замени 4G мрежовото си оборудване, ...

......... тежката задача да реши дали наистина да се стигне от екстрадиция. Мън няма криминално минало никъде по света, а арестът ѝ нарушава споразумението между САЩ и Канада по отношение на екстрадицията, посочва Global Times, допълвайки, че Канада трябва веднага да сложи край на тази криза, като напълно освободи Мън.  


Американската технологична компания Verizon Communications Inc ще зачеркне между 1,8

Американската технологична компания Verizon Communications Inc ще зачеркне между 1,8 ...

......... Wall Street за нетен брой нови абонати, които плащат месечна сметка, подпомогната от промоционалните оферти за новите модели iPhone на Apple. Най-големият мобилен оператор в САЩ по брой абонати се сблъсква с конкуренция от компании като T-Mobile US и Sprint, които предлагат намаления за обаждания и специални планове с данни.


Главният финансов директор на китайската технологична компания Huawei Мън Уанджоу

Главният финансов директор на китайската технологична компания Huawei Мън Уанджоу ...

......... срещу Иран и от сериозни глоби, се казва в съдебен документ. Китай разкритикува задържането на Мън и поиска незабавното ѝ освобождаване. Арестът ѝ разтърси пазарите, тъй като инвеститорите се обезпокоиха, че той може да подкопае опитите за потушаване на търговската война между САЩ и Китай.Всичко по темата четете тук!  


Европейският съвет окончателно подписа новия европейски Кодекс за електронните съобщения,

Европейският съвет окончателно подписа новия европейски Кодекс за електронните съобщения, ...

......... от 2016 г. насам и е вече бе критикуван многократно, особено по отношение на минималния срок на лицензите за РЧ спектър и за правомощията, предоставени на регулаторите. През юни организацията на операторите GSMA описа предложеното законодателство като „политически компромис“, който може да попречи на разгръщането на нови мрежи в Европа.


Куба обяви, че ползвателите на мобилни телефони в цялата страна

Куба обяви, че ползвателите на мобилни телефони в цялата страна ...

......... третото поколение технологии за безжична мобилна телекомуникация. В началото на ноември кубинското правителство съобщи, че ръстът на страната през 2018 г. ще достигне около 1% спрямо прогнозираните преди това 2%. БВП на Куба намаля рязко през 90-те години на миналия век след разпадането на Съветския съюз, който подкрепяше финансово страната.


Александър Димитров е новият „Мистър Икономика 2018”. Председателят на управителния

Александър Димитров е новият „Мистър Икономика 2018”. Председателят на управителния ...

......... години призът се връчва на предприемачи, икономисти и финансисти, допринесли в най-голяма степен за развитието на българската икономика. Конкурсът е предшестван от номинации на кандидати за призовете. Номинациите за наградите в конкурса тази година бяха 32, като победителите бяха определени от жури, съставено от членовете на Управителния съвет на КРИБ.


Американският технологичен концерн Apple Inc. възнамерява да задържи до 2020

Американският технологичен концерн Apple Inc. възнамерява да задържи до 2020 ...

......... могат да изграждат собствени 5G модеми – това не е запазена марка само за Intel и Qualcomm. Но Apple едва ли ще използва чипове от конкурентите си, а освен това компаниите могат да се затруднят да произведат достатъчно бройки за огромните обеми на iPhone - повече от 200 милиона годишно.


Американският телекомуникационен оператор АТ&T обяви, че иска да намали големия

Американският телекомуникационен оператор АТ&T обяви, че иска да намали големия ...

......... продължаващия спад на броя потребители на нейната компания за сателитна телевизия DirecTV. Телекомът очаква спад на броя видео абонати и през 2019 г. с темпа, който видяхме през третото тримесечие на 2018 г.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgariaгледано: 47   Още видео0 гласа


Ново решение за интелигентно Wi-Fi покритие на вътрешни и външни

Ново решение за интелигентно Wi-Fi покритие на вътрешни и външни ...

......... месечен абонамент от 25,90 лева. Smart Net Outdoor се осъществява с устройство Cisco Meraki MR 70 и се предлага срещу месечен абонамент от 40,90 лева. Двата пакета могат да се заявят и с управление на услугата от А1 срещу 34,90 лева (Smart Net Indoor) и 49,90 лева (Smart Net Outdoor).


А1 предлага ново решение за интелигентно Wi-Fi покритие на вътрешни и

А1 предлага ново решение за интелигентно Wi-Fi покритие на вътрешни и ...

......... месечен абонамент от 25,90 лева. Smart Net Outdoor се осъществява с устройство Cisco Meraki MR 70 и се предлага срещу месечен абонамент от 40,90 лева. Двата пакета могат да се заявят и с управление на услугата от А1 срещу 34,90 лева (Smart Net Indoor) и 49,90 лева (Smart Net Outdoor).


С 5,3 на сто увеличение на приходите за периода януари

С 5,3 на сто увеличение на приходите за периода януари ...

......... услугите, които използва. Освен това Vivacom развива и иновативните решения в областта на Интернет на нещата (IoT). Отскоро те са обединени в единна и изцяло нова платформа – VIVA SMART, чрез която телекомът ще предлага „умни“ услуги в 3 направления: умен град, центрове за данни (data hub) и умно образование.


Телекомуникационният оператор Vivacom отчита най-големи общи приходи за деветмесечието в

Телекомуникационният оператор Vivacom отчита най-големи общи приходи за деветмесечието в ...

......... телевизия дори в малки населени места чрез оптична мрежа, изградена във FTTC (Fiber to the Curb) топология. Към края на септември 2018 г. с тази технология са покрити над 200 000 домакинства в общо 91 населени места. Тя позволява гледане на IPTV на до три приемника в едно домакинство.  


Американското правителство се опитва да накара телекомуникационните и интернет доставчиците

Американското правителство се опитва да накара телекомуникационните и интернет доставчиците ...

......... наполовина през тази година заради тримесечната забрана на САЩ американски фирми да ѝ продават технологии, както и заради споразумението, в рамките на което ZTE трябваше да плати 1,4 млрд. долара. В петък индексът, следящ основните телекомуникационни фирми в континенталната част на Китай, се понижи с повече от 3 на сто.


Ръководителят на звеното за мобилни мрежи Марк Руан напусна Nokia

Ръководителят на звеното за мобилни мрежи Марк Руан напусна Nokia ...

......... амбициозна прогноза за годишна печалба, като заяви, че търсенето на 5G мрежи ще се повиши през остатъка от годината. Акциите на Nokia се търгуват с понижение от 2,06 на сто в 13:10 ч. българско време. Вижте повече технологични новини в материала на Bloomberg TV Bulgaria! гледано: 220   Още видео0 гласа


Telecom Italia взе решение да наеме Луиджи Губитози за нов

Telecom Italia взе решение да наеме Луиджи Губитози за нов ...

......... Telecom Italia, свързани с Vivendi, включително Гениш, който остава в борда, са гласували против назначението, твърдят източници, запознати с въпроса. Самият Губитози се е въздържал, но другите девет директори, лоялни на Elliott, са го подкрепили, коментират източниците, пожелали да останат анонимни. Представител на Elliott е отказал да коментира въпроса.  


А1 вече предоставя възможност на своите клиенти да подписват дигитално

А1 вече предоставя възможност на своите клиенти да подписват дигитално ...

......... мобилна или фиксирана услуга, както и при поръчка на нова услуга за дома от А1. Това може да се осъществи през електронния магазин на компанията или при покупка по телефона. Услугата не е достъпна единствено при поръчка, която изисква доставка на устройство или SIM карта с куриер.      


Има възможност оцененото на 26 млрд. долара придобиване на Sprint

Има възможност оцененото на 26 млрд. долара придобиване на Sprint ...

......... в тази област – Verizon Communications Inc и AT&T Inc. Първият кръг от преговори приключи през 2014 г., след като администрацията на тогавашния президент Барак Обама изрази своето безпокойство по отношение на антимонополните регулации. Картър заяви, че компаниите са предоставили документи до Министерството на правосъдието и изчакват решението на институцията.


Теленор България стартира собствен онлайн магазин, който носи името „Купи

Теленор България стартира собствен онлайн магазин, който носи името „Купи ...

......... била да позиционира най-важната информация на един екран, така че потребителите да бъдат максимално улеснени и да виждат пълни описания на добавените в количката продукти и услуги. „Искахме лесен процес на поръчка с минимум усилия“, коментира още тя. На този етап услугата не се предлага за бизнес клиенти на компанията.


Европейският парламент подкрепи днес решение за цените на телефонните разговори

Европейският парламент подкрепи днес решение за цените на телефонните разговори ...

......... месеца за въвеждане на системата след влизането в сила на промените. Новото законодателство предлага по-добра предсказуемост на инвестициите и насърчава риска и споделянето на разходи сред телекомите. След окончателното одобрение от Съвета на ЕС държавите ще разполагат с две години, за да приемат национално законодателство за прилагане на правилата. /БТА/


Италианската група Telecom Italia уволни главния си изпълнителен директор Амос

Италианската група Telecom Italia уволни главния си изпълнителен директор Амос ...

......... докато той е в чужбина по служебни дела. Срещата е проведена, докато Гениш е бил в Южна Корея. Той се е включил по телефона в разговорите, твърди източник, запознат с въпроса. Книжата на TIM понижиха стойността си с около 1% след изявлението на компанията, но бързо успяха да се възстановят.  


 Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор

 Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор ...

......... организира за единадесети пореден път и се проведе на три етапа в периода юни – октомври. Участници в конкурса са хора на най-високо управленско ниво – управители, изпълнителни директори, председатели на ръководните органи, представляващи водещите компании в България и отговорни за вземането на стратегически решения за тяхното функциониране и развитие.


Новият главен изпълнителен директор на Vodafone заяви, че ще намали

Новият главен изпълнителен директор на Vodafone заяви, че ще намали ...

......... млрд. евро, което е над предишната годишна цел за 5,2 млрд. евро. Vodafone отчете приходи от услуги от 19,7 млрд. долара и коригирана печалба от 7,08 млрд. евро, което е с 2,9% повече на органична годишна база база за шестте месеца до края на септември. Резултатът отговаря на пазарните очаквания. 


Фондовата борса в Токио одобри днес листването на акции на

Фондовата борса в Токио одобри днес листването на акции на ...

......... ще продължи да действа въпреки убийството на саудитския журналист дисидент Джамал Kашоги в началото на октомври. Сон осъди убийството и каза, че е посетил Саудитска Арабия и се е срещнал с престолонаследника принц Мохамед бин Салман и други правителствени представители, като ги е призовал да "стигнат до дъното" на убийството. 


А1 е телекомът с най-бързата 4G мрежа в България за

А1 е телекомът с най-бързата 4G мрежа в България за ...

......... e 1,4 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.


Samsung обяви иновация, която има потенциал да стане революционна. Важното

Samsung обяви иновация, която има потенциал да стане революционна. Важното ...

......... по сгъваеми екрани) също направи крачката. Концернът вече многократно е действал така след наблюдения на експериментите на други производители - по-големи размери на екрана, множество лещи на камерите, заоблено стъкло и други постепенни революции. Нищо от това не е даденост. Стискам палци Samsung и Google да не проиграят възможността.  /БТА/


Американската компания CTI планира да инвестира 10 млн. долара в

Американската компания CTI планира да инвестира 10 млн. долара в ...

......... са планирани да бъдат в диапазона до 10 млн. долара. В Уганда мобилният сектор е доминиран от южноафриканската компания MTN Group и индийската Bharti Airtel. Силният икономически ръст и високия прираст позволяват на страната да се превърне в благоприятна среда за чуждестранните инвеститори, сред които се открояват Facebook и Google.


В днешно време забелязваме промяна в облика на тероризма. Той

В днешно време забелязваме промяна в облика на тероризма. Той ...

......... милиони акаунти в социалните мрежи, с излъчвания като холивудски продукции, киберпространството беше използвано за набиране на повече привърженици по един различен начин“. Нищо от това не е било високотехнологично или трудно за осъществяване, но, в крайна сметка, поради неподготвеността на света води до осъществяване на терористични цели, посочи Коен.  


Японската технологична компания Rakuten Inc разкри в четвъртък, че ще

Японската технологична компания Rakuten Inc разкри в четвъртък, че ще ...

......... Акциите на NTT Docomo поевтиняха с почти 15% в четвъртък, след като компанията обяви, че по-ниските такси ще навредят на печалбата от следващата фискална година. Книжата на SoftBank, която планира да осъществи първично публично предлагане на своя мобилен бизнес в началото на декември, също поевтиняха с над 8 на сто.


Третият по брой на потребителите американски телекомуникационен оператор T-Mobile US

Третият по брой на потребителите американски телекомуникационен оператор T-Mobile US ...

......... долара. Нетната печалба се е увеличила до 795 млн. долара, или 93 цента на акция, от 550 млн. долара, или 63 цента на акция, година по-рано. Компанията обяви, че нетната печалба е повлияна от 53-те млн. долара разходи, свързани с придобиването на Sprint. Анализаторите очакваха 85 цента на акция печалба.


Производителят на телекомуникационно мрежово оборудване Nokia обяви нова програма за

Производителят на телекомуникационно мрежово оборудване Nokia обяви нова програма за ...

......... донесат 6-9% оперативен марж. "Въпреки някои рискове, свързани с краткосрочните закъснения на някои проекти и доставки на продукти, ние сме напът да изпълним годишната си цел“, коментира главният изпълнителен директор Раджев Сури. Индустрията се бори със забавянето на растежа от години, откакто търсенето на 4G оборудване достигна своя пик.  


Американският телекомуникационен оператор Verizon Communication успя да надмине очакванията на

Американският телекомуникационен оператор Verizon Communication успя да надмине очакванията на ...

......... кабелни пакети. За сметка на това Fios се е сдобила с 54 хил. интернет потребители, в сравнение с 66 хил. година по-рано. Общите оперативни приходи на компанията са нараснали с 2,8% до 32,61 млрд. долара през тримесечието. Те са надминали прогнозите на анализаторите за 32,51 млрд. долара по според Refinitiv.


Производителят на телекомуникационно оборудване Ericsson отчете по-високи приходи от продажби

Производителят на телекомуникационно оборудване Ericsson отчете по-високи приходи от продажби ...

......... американски градове. 5G се превърна в тест за технологично лидерство в САЩ с цел изпреварването на Китай. Ericsson, която е един от най-големите доставчици на телекомуникационно оборудване, се сблъсква с редица предизвикателства в момента, включително спада на разходите на мобилните оператори и огромната конкуренция от играчи като Huawei и Nokia.  


112,4 милиона евро са приходите на А1 България за третото

112,4 милиона евро са приходите на А1 България за третото ...

......... 499,7 милиона. Средният приход от една фиксирана линия (ARPL) нараства с 8,1 на сто до 12,8 евро на месец. Компанията отчита отделно и приходите от устройства, като те бележат ръст с 24% до 14,4 млн. евро, което се дължи на засилените продажби на по-модерни смарт устройства, посочват от А1 България.


Малките и средни фирми получиха нова възможност да колокират своето

Малките и средни фирми получиха нова възможност да колокират своето ...

......... да разчитат на експерти от Vivacom, които вместо тях ще управляват и обслужват тяхното оборудване”, обясняват от оператора. Освен колокация на ИТ оборудване, Vivacom предлага и други решения за бизнеса като облачни услуги, M2M приложения и IoT телеметрия, комплексни системи за видеонаблюдение, високоскоростен интернет и пренос на данни и други.


Видеото ще е отговорно за използването на 90% от данните

Видеото ще е отговорно за използването на 90% от данните ...

......... да носят „над 90% от приходите от 5G добавена реалност“, или около 36 млрд. долара в глобален мащаб. Това е впечатляващо, на фона на факта, че днес тази технология представлява интерес предимно за корпорации. Въпреки прогнозата за голямо търсене на видео, Intel очаква игрите да бъдат ключов двигател на 5G. 


Холандската компания PPF Group N.V., която е контролирана от чешкия

Холандската компания PPF Group N.V., която е контролирана от чешкия ...

......... Group би довело до по-силно обвързване на двете компании у нас, Кинг обясни, че вече се водят преговори с редица компании на българския пазар, с които Теленор да си партнира. “Каквато и връзка би могло да има с Нова, тя няма да повлияе на дългосрочната ни стратегия”, категоричен бе той.


Главният изпълнителен директор на американския телекомуникационен гигант AT&T Рандал Стивънсън

Главният изпълнителен директор на американския телекомуникационен гигант AT&T Рандал Стивънсън ...

......... Когато сезонът на такъв сериал приключи, зрителите престават да гледат телевизията. Новата стратегия за съдържанието на HBO ще следва „запълването на графика“. През юли компанията повиши цената на платформата за видео стрийминг DirecTV Now с 5 долара на месец, но въпреки това тя успя да запази броя на своите абонати.


Китайският милиардер и технологичен предприемач Джак Ма възнамерява в рамките

Китайският милиардер и технологичен предприемач Джак Ма възнамерява в рамките ...

......... който след оттеглянето си от концерна влага голяма част от милиардите си в борба с редица важни болести. Образованието, опазването на околната среда и филантропията са неща, които вероятно ще заемат бъдещето ми, пише Ма. „Светът е голям и все още съм млад, така че искам да опитам нови неща". 


Южнокорейският технологичен гигант Samsung ще представи сгъваем смартфон по-късно  тази

Южнокорейският технологичен гигант Samsung ще представи сгъваем смартфон по-късно  тази ...

......... страна на Apple и Huawei. Сгъваемият телефон вероятно ще се различава съществено от другите смартфони и ще позволи поставянето на по-висока цена. Кох допълни, че Samsung променя стратегията си на пазара за среден клас телефони, за да направи по-достъпни продуктите си за клиентите на възраст между 25 и 35 години.


Британската телекомуникационна компания Vodafone залага на сливане в размер на

Британската телекомуникационна компания Vodafone залага на сливане в размер на ...

......... с 52%. Телекомуникационната индустрия в Австралия е изправена пред редица предизвикателства, адаптирайки се към промените в технологиите и потребителските нужди. Telstra съобщи през юни, че закрива 8 хил. работни места, за да намали разходите. От своя страна Optus затвори 36 магазина на територията на страната, съкращавайки повече от хиляда служители.


Джейсън Кинг ще е новият главен изпълнителен директор на Теленор

Джейсън Кинг ще е новият главен изпълнителен директор на Теленор ...

......... имоти и селско стопанство. Групата оперира в 22 страни в Европа, Азия и Северна Америка. Тя притежава активи на стойност над 38 млрд. евро (към 31 декември 2017 г.), а към 31 декември 2017 г. служителите на PPF Group в световен мащаб са общо 170 000, отбелязват още от компанията.


Австралия се дистанцира сериозно от Huawei и ZTE, налагайки забрана,

Австралия се дистанцира сериозно от Huawei и ZTE, налагайки забрана, ...

......... и австралийските власти са загрижени, че китайските доставчици могат да пуснат 5G мрежа, която е уязвима за инфилтриране и шпионаж. Reuters цитира правителствен служител, според когото забраната на Huawei е наложена, защото компанията вече е изявила интерес да провежда надзор върху развитието на новия комуникационен стандарт в страта.    


Австралия забрани на китайските телекомуникационни компании Huawei Technologies Co. и

Австралия забрани на китайските телекомуникационни компании Huawei Technologies Co. и ...

......... е пречка за глобалните амбиции на Huawei в надпреварата за разработване на 5G технология от следващо поколение. Да бъде лидер в 5G технологията е приоритет за Huawei, тъй като се очаква телекомите да купуват 5G софтуер и оборудване в продължение на години, докато стандартът се разпространява в световен мащаб.  


Телекомуникационният оператор Vivacom отчете ръст от 4,8% на общите приходи

Телекомуникационният оператор Vivacom отчете ръст от 4,8% на общите приходи ...

......... клиенти с абонамент за платена телевизия към края на първото полугодие на 2018 г. са избрали именно интерактивната телевизия. През първото полугодие на 2018 г. инвестициите на компанията са в размер на 65 млн. лв. 66% от общите инвестиции са вложени в развитие на технологичната инфраструктура.        


Възпитаници на NASA, SpaceX и Станфордкския университет основаха компанията Audacy,

Възпитаници на NASA, SpaceX и Станфордкския университет основаха компанията Audacy, ...

......... може да предоставите тази информация до различни важни приложения като прогнозата за времето, управлението на транспорта, движението на даден айсберг или развитието на нечие бедствие“, добави още той. Преди активирането на трите основни сателита компанията ще пусне два тестови сателита, които ще проверят радиочестотния спектър и комуникацията с наземните станции.


Германският телеком концерн Deutsche Telekom повиши своята прогноза за печалбата

Германският телеком концерн Deutsche Telekom повиши своята прогноза за печалбата ...

......... анализаторите. Коригираната EBITDA също е поела надолу – с 0,3%, макар и да е надминала прогнозите. Ако не се има превдид влиянието на валутните колебания, приходите и коригираната печалба са нараснали съответно с 1,3% и 3,9%. Коригираната нетна печалба се е увеличила с 3,3 на сто до 1,238 млрд. евро.


Съединените щати бяха изпреварени от Китай в състезанието за изграждане

Съединените щати бяха изпреварени от Китай в състезанието за изграждане ...

......... да бъде внимателно оценена и да бъдат предприети бързи действия“. Съединените щати все още могат да наваксат, сочи докладът, който препоръчва на страната да коригира политиката си, за да намали времето за интеграция, да насърчи телекомите да си сътрудничат и да внедри база данни със статистическа информация и най-добри практики.


T-Mobile US обяви, че е добавила повече мобилни абонати отколкото

T-Mobile US обяви, че е добавила повече мобилни абонати отколкото ...

......... в горния диапазон на прогнозата за между 4,9 и 5,3 млрд. долара, тъй като компанията работи по 5G мрежата си. Нетната печалба за тримесечието е нараснала с 35 на сто до 782 млн. долара, или 92 цента на акция, от 581 млн. долара, или 67 цента на акция, година по-рано.


Американската телекомуникационна компания Sprint успя да задмине прогнозите на анализаторите

Американската телекомуникационна компания Sprint успя да задмине прогнозите на анализаторите ...

......... рамките на сделка за 26 млrd. долара изцяло в акции. Sprint разкри, че е привлякла 87 хил. нови абонати, които плащат месечни сметки, което е повече от два пъти от очакваните 40 хил. от анализаторите.  Общите оперативни приходи са се свили до 8,13 млрд. долара от 8,16 млрд. долара година по-рано.


Финансово-инвестиционната корпорация PPF Group на чешкия милиардер Петър Келнер съобщи

Финансово-инвестиционната корпорация PPF Group на чешкия милиардер Петър Келнер съобщи ...

......... ръст от 7,5 на сто спрямо същия период на 2017 г. Печалбата преди данъци и амортизации (EBITDA) за периода също нараства - до 68 млн. лв. спрямо 63 млн. лева преди година, което представлява годишен ръст от 7,9%, става ясно от  междинния финансов отчет на компанията майка Telenor Group.  


Европейската комисия одобри сделката за придобиване на мобилните операции на

Европейската комисия одобри сделката за придобиване на мобилните операции на ...

......... трябва да се произнесе, като наскоро тя спря друга сделка на PPF Group за изкупуване на NOVA Broadcasting Group от шведската медийна група MTG. Смята се, че един от необявените мотиви на антимонополната комисия за спиране на тази сделка е именно придобиването на мобилния оператор Telenor България от PPF Group.