Руската инвестиционна банка „ВТБ Капитал“, намираща се в състава на

Руската инвестиционна банка „ВТБ Капитал“, намираща се в състава на ...

......... на компанията през 2004 г. В съобщение на Vivacom се казва, че телекомуникационната компания осигурява услуги на над 1,8 милиона потребители. Компанията е първият исторически телеком оператор в страната, а в момента предлага иновативни услуги като оптичен широколентов интернет, мобилни комуникации, IPTV както на частни, така и на бизнес клиенти.


United Group е сключила сделка за придобиване на българския телекомуникационен

United Group е сключила сделка за придобиване на българския телекомуникационен ...

......... продължение на 3 десетилетия. В момента BCPartners осъществява своята дейност на пазара чрез интегриран екип от офисите си в Европа и Северна Америка. От създаването и досега BCPartnersPrivateEquity е финализирала 111 инвестиции в компании с обща стойност от над 135 млрд. евро. В момента компанията инвестира в десетия си фонд.


Милиардерът основател на Huawei Technologies Рън Джънфей заяви, че засега

Милиардерът основател на Huawei Technologies Рън Джънфей заяви, че засега ...

......... че шпионира в полза на Пекин, за да изпълни амбициите на Китай да се превърне в технологична суперсила. Компанията многократно отрече тези обвинения. Вторият по големина производител на смартфони в света очаква, че за тази година продажбите му на смартфони ще скочат с около 21% до 250 млн. бройки.  


Telenor България даде начало на петото издание на своята програма

Telenor България даде начало на петото издание на своята програма ...

......... и за кариерното им развитие. „От 1 януари до 30 октомври тази година над 12 хил. лица с увреждания са започнали работа през Бюрата по труда в страната. За сравнение през същия период на миналата година броят им е бил 8000, така че определено се наблюдава голям ръст“, заяви той. 


Vivacom и Apple сключиха примирие по казуса, който се породи

Vivacom и Apple сключиха примирие по казуса, който се породи ...

......... технологичният гигант има ексклузивни договорни отношения с другите два телекома, опериращи у нас – Telenor и A1. Припомняме, че Vivacom подаде жалбата си до КЗК през юли тази година. От документите в сайта на регулатора стана ясно, че случаят е свързан с евентуална злоупотреба с по-силна пазарна позиция при договаряне.


Китайската компания Huawei Technologies очаква около 480 хил. домакинства по

Китайската компания Huawei Technologies очаква около 480 хил. домакинства по ...

......... коментира Сън, допълвайки, че най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света работи усилено, за да направи 5G устройствата по-достъпни. Според Сън в момента има над 130 умни устройства от различни производители, които струват около 500 долара, а цените вероятно ще започнат да се спадат през втората половина на 2020 г.5G ще направи революция в България и то съвсем скоро,

5G ще направи революция в България и то съвсем скоро, ...

......... Hewlett Packard Enterprise, потвърди, че Четвъртата индустриална революция ще промени изцяло начина, по който бизнесът функционира. „Индустрия 4.0 дава повече свобода и позволява персонализация. България има шанс да се възползва ефективно от възможностите на Четвъртата индустриалната революция и да направи големи крачки по отношение на бизнеса и конкурентноспособността“, каза Хира.


АТ&T постигна примирие с инвеститор активист, който притискаше телекомуникационния гигант

АТ&T постигна примирие с инвеститор активист, който притискаше телекомуникационния гигант ...

......... такива клиенти. AT&T отчете 3,7 млрд. долара печалба, или 50 цента на акция, за последното тримесечие. Година по-рано тя беше 4,72 млрд. долара, или 65 цента на акция. Приходите са се свили с 2,5% до 44,6 млрд. долара. Приходите на WarnerMedia са се свили с 4,4% до 7,8 млрд. долара.


Американската телекомуникационна компания Verizon Communications надмина прогнозите на Wall Street

Американската телекомуникационна компания Verizon Communications надмина прогнозите на Wall Street ...

......... долара. Приходите на медийното звено обаче са записали спад от 2% до 1,8 млрд. долара. Телекомът се опитва да възстанови медийното си подразделение Verizon Media, което включва Yahoo, HuffPost и TechCrunch. Наскоро компанията продаде социалната мрежа Tumblr. Акциите на Verizon повишиха цената си с 1% преди началото на борсовия ден.


Книжата на Nokia понижиха стойността си с над 20%, след

Книжата на Nokia понижиха стойността си с над 20%, след ...

......... долара година по-рано. Компанията заяви, че коригираната ѝ печалба за тримесечието, завършило на 30 септември, е достигнала 264 млн. долара, в сравнение с 309 млн. долара година по-рано. Проходите за тримесечието са се увеличили с 4,2 на сто до 5,69 млрд. долара. Прогнозата на анализаторите беше за 5,62 млрд. долара.


Норвежкият телекомуникационен концерн Telenor изпрати трудно трето тримесечие – период,

Норвежкият телекомуникационен концерн Telenor изпрати трудно трето тримесечие – период, ...

......... първите девет месеца на 2019 г., като тя спада от 7 милиарда норвежки крони на годишна база до 6,5 милиарда норвежки крони, въпреки че Telenor отбеляза, че спадът е „частично компенсиран от по-ниската амортизация в Тайланд“. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }United Group, кабелна компания, която е собственост на фондове за

United Group, кабелна компания, която е собственост на фондове за ...

......... миноритарен дял в United Group. Очаква се Виваком да бъде оценена на около 1,2 млрд. евро въз основа на последните сделки в региона за телекомуникационни активи. Офертата на United е близо до тази цифра. Очаквайте подробности! p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }


Ericsson повиши целта за приходите си от продажби за 2020

Ericsson повиши целта за приходите си от продажби за 2020 ...

......... са работили с китайския играч, включително Telia в Норвегия и TDC в Дания. Книжата на Ericsson понижиха стойността си с 4,9% от средата на юли, когато компанията отчете печалба, която не отговори на очакванията на анализаторите. Тогава фирмата предупреди, че изграждането на новите 5G мрежи ще натежи на нейната рентабилност.


С 3 на 2 гласа федералната комуникационна комисия (FCC) в

С 3 на 2 гласа федералната комуникационна комисия (FCC) в ...

......... сливане като това“, заяви комисарят демократ Джесика Розенворсел след гласуването. Сега при авиокомпаниите трябвало да се плаща още за багажа, а местата са по-тесни, а във фармацевтичната индустрия няколко компании биха могли да повишат цените на животоспасяващите лекарства. „Няма причина да предполагаме, че този път ще бъде различно“, предупреждава Розенворсел.


А1 България продължава тенденцията от края на 2016 г. за

А1 България продължава тенденцията от края на 2016 г. за ...

......... и тук най-голям е ръстът при тези от фиксирани услуги (15%), а спад се наблюдава в графата „други приходи“ (-28,5%). За деветмесечието мобилните услуги на компанията отчитат добри резултати и в двата сегмента – корпоративни и частни клиенти, следвайки тенденция на ръст при средния приход от абонат (ARPU) от 9,3%.


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не откри нарушения след

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не откри нарушения след ...

......... и „Маx Sport“4 ответното от А1 са действали в рамките на добросъвестната търговска практика, давайки възможност на своите абонати да бъдат информирани коректно, за да може те да направят самостоятелно своя избор. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд – София област в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.Първичното публично предлагане на монети (ICO) на услугата за шифроване

Първичното публично предлагане на монети (ICO) на услугата за шифроване ...

......... докато, от друга страна руската компания вече има история и много потребители. Създаването на цифровата валута ще даде на Telegram независимост от правителства и банки – нещо, което Дуров желае отдавна, след като инвеститорите „превзеха“ последната му компания – Вконтакте. p { margin-bottom: 0.25cm; } p { margin-bottom: 0.25cm; }


Бизнес клиентите на А1 могат да се възползват от най-новата услуга на

Бизнес клиентите на А1 могат да се възползват от най-новата услуга на ...

......... на автомобилния трафик. A1 Video Security е подходяща за общини, магазини, търговски центрове, производствени предприятия, складове, болнични и медицински центрове, училища, детски градини и още редица обекти. Услугата не само осигурява защита и спокойствие, но намалява до голяма степен разходите за сигурност, като в същото време гарантира прецизност и надеждност.


Реализирането на 5G мрежите ще увеличи спектъра от услуги във

Реализирането на 5G мрежите ще увеличи спектъра от услуги във ...

......... на европейско ниво бе приета директива за улесняване на разполагането и ползването на електронни съобщителни мрежи. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията в продължение на няколко години участва в процеса на въвеждането на изискванията на тази директива в Закона за електронните съобщителни мрежи и физическата инфраструктура“, обясни Росен Желязков.


Телевизионният доставчик „Булсатком“ се насочва към финалната фаза на своето

Телевизионният доставчик „Булсатком“ се насочва към финалната фаза на своето ...

......... края на годината трябва да бъде решено и какво ще се случва с мобилната инфраструктура на компанията, защото на този етап в нея не може да се инвестира. По думите на Зеф в момента „Булсатком“ не се подготвя за продажба, въпреки че като цяло се наблюдава силен интерес към сектора.


Двама кандидати с частен капитал се борят да купят най-голямата

Двама кандидати с частен капитал се борят да купят най-голямата ...

......... гpъцĸaтa ОТЕ Grоuр, извecтнa c мapĸaтa cи Соѕmоtе. Девет гoдини пo-ĸъcнo гepмaнcĸaтa Dеutѕсhе Теlеkоm ĸyпyвa ОТЕ Grоuр и тaĸa и aлбaнcĸaтa ĸoмпaния влизa в нeйнoтo пopтфoлиo. Сделката подлежи на обичайните крайни условия, включително одобрението на компетентните местни власти, и се очаква да бъде завършена през първата половина на 2019 г.


Норвегия не планира да блокира китайската Huawei Technologies от изграждането

Норвегия не планира да блокира китайската Huawei Technologies от изграждането ...

......... с правителството“, коментира Питър-Бьоре Фурберг, който ръководи операциите на Telenor на вътрешния ѝ пазар. „Водим процес, който е отворен за всички партнори“. Запитан какво би могло да се случи, ако Telenor бъде поставена в черния списък на САЩ, ако използва компоненти на Huawei, Фурберг отговори: „Това е напълно хипотетичен въпрос“.


Основателят на Huawei Technologies Рън Джънфей е готов да лицензира

Основателят на Huawei Technologies Рън Джънфей е готов да лицензира ...

......... да остане адекватна на пазара на смартфони и на следващото поколение 5G мрежови технологии. Huawei е напът да произведе 600 хил. базови станции тази година и 1,5 млн. през следващата. Компанията може и да се справи без американски компоненти, но предпочита да купува от доставчици от САЩ, коментира Рън.  


Шведският доставчик на мрежово оборудване Ericsson обяви, че ще задели

Шведският доставчик на мрежово оборудване Ericsson обяви, че ще задели ...

......... държала погрешно в миналото, призна изпълнителният директор Бьорйе Екхолм.  Базираната в Стокхолм компания заяви, че е подобрила програмите си за съответствие, без да предоставя допълнителни подробности. Отвъд финансовата провизия компанията заяви, че също така очаква разследванията да причинят щети на репутацията на Ericsson, които ще имат неблагоприятно въздействие в бъдеще.


Тази седмица в Камарата на представителите в САЩ беше представен

Тази седмица в Камарата на представителите в САЩ беше представен ...

......... средства за закупуване на комуникационно оборудване или услуги от всяка компания, която представлява риск за националната сигурност на американските комуникационни мрежи. Освен това изисква Федералната комисия по комуникациите (FCC) да подпомага малките доставчици с разходите по премахването на забраненото оборудване или услугите от техните мрежи и замяна на въпросното оборудване.


Китайският технологичен концерн Huawei Technologies Co. прави последен отчаян опит

Китайският технологичен концерн Huawei Technologies Co. прави последен отчаян опит ...

......... инфраструктурата си. Много други страни в Европа, Азия и Латинска Америка заявиха, че няма да забранят оборудването на компанията, въпреки че някои могат да ограничат използването на продуктите на Huawei в основните части на мрежите си или да увеличат мерките за сигурност, за да се предпазят от потенциални задни врати.


A1 ще внедри система за интелигентно сметосъбиране с аналитични функции

A1 ще внедри система за интелигентно сметосъбиране с аналитични функции ...

......... технологичен лидер на телеком пазара. Компанията се стреми постоянно да следва световните тенденции, които показват, че „Интернет на нещата” ще играе все по-важна роля. Очаква се IoT връзките в света да бъдат 25 милиарда през 2025 г., като 13,8 милиарда от тях ще бъдат индустриални, а 11,4 милиарда – потребителски.


Някои от най-големите телекоми в света трансформират бизнес моделите си

Някои от най-големите телекоми в света трансформират бизнес моделите си ...

......... дигиталното си портфолио, като това включва развитие на вече съществуващи продукти, интеграция между решения и изцяло нови продуктови линии. И въпреки динамично развиващия се набор от ICT услуги продължаваме да получаваме задания от клиенти, за които е необходимо да пуснем нов продукт, адаптиран или изцяло създаден за съответния проект.  


Парламентът въведе санкции за нарушения на правилата за цените на

Парламентът въведе санкции за нарушения на правилата за цените на ...

......... обем приходи и пазарен дял. Предвидените максимални размери са съобразени с възможността на големите предприятия да заплатят санкциите и с ефекта, който биха имали тези санкции върху печалбите им, като този ефект следва да мотивира предприятията да спазват предвидените изисквания, се посочва в мотивите на вносителя - Министерския съвет.  


Испанският телеком Telefonica е решил да съкрати около 5 хиляди

Испанският телеком Telefonica е решил да съкрати около 5 хиляди ...

......... състои две седмици след като акциите на компанията достигнаха 22-годишно дъно и управлението на компанията обяви предстоящи мерки, сред които и съкращения на персонал. Говорител на компанията е отказал да коментира новината, която излезе първо в някои испански медии. Акциите на компанията поевтиняха с 0.7% в рамките на днешната сесия.


Телекомуникационната компания Deutsche Telekom обяви, че 5G мрежата ѝ е

Телекомуникационната компания Deutsche Telekom обяви, че 5G мрежата ѝ е ...

......... тези на Deutsche Telekom. IFA, най-голямото изложение за потребителска електроника в света, се провежда в момент, в който производители на смартфони и техните доставчици се надяват, че 5G ще подкрепи бизнеса им, след като беше отчетен спад на продажбите през тази година заради търговските проблеми между САЩ и Китай.  


Китайският технологичен гигант Huawei се готви за дълъг конфликт с

Китайският технологичен гигант Huawei се готви за дълъг конфликт с ...

......... счита за ново устройство, за което отлагането на блокадата няма да се прилага. Освен Google Maps и Gmail, приложенията на Google включват и платформата за изтегляне Play Store, която предоставя приложения за устройствата. Huawei вече има собствена платформа за приложения, но в Европа повечето потребители разчитат на услугите на Google. 


Драматична сцена в космоса: Сателит на Европейската космическа агенция (Esa)

Драматична сцена в космоса: Сателит на Европейската космическа агенция (Esa) ...

......... си - милиардера Джеф Безос и неговата компания Amazon.com Inc., които преследват подобно начинание, наречено Project Kuiper.   For the first time ever, ESA has performed a 'collision avoidance manoeuvre' to protect one of its satellites from colliding with a 'mega constellation'#SpaceTrafficpic.twitter.com/kmXvAgpj1U — ESA Operations (@esaoperations) 2 септември 2019 г.


Американският технологичен концерн Apple Inc очевидно слага „на трупчета“ иновативния

Американският технологичен концерн Apple Inc очевидно слага „на трупчета“ иновативния ...

......... да помогне за активизирането на тези усилия за уоки-токи.  Apple обаче наскоро постигна и споразумение с Qualcomm и е в процес на разработване на собствени вътрешнофирмени модеми. The Information отбелязва освен това, че е възможно OGRS да се „появи в бъдещи iPhone“, но няма гаранция за това към този момент. 


И през второто тримесечие на 2019 г. „Теленор България“ запазва

И през второто тримесечие на 2019 г. „Теленор България“ запазва ...

......... в множество пазарни области - банкови и финансови услуги, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, САЩ и Азия. Групата притежава активи на стойност над 45 млрд. евро (към 31 декември 2018 г.). Вижте повече технологични новини във видеото!гледано: 31   Още видео0 гласа


Китай е препоръчал на Индия да не забранява на Huawei

Китай е препоръчал на Индия да не забранява на Huawei ...

......... Dr Reddy’s Laboratories, Mahindra & Mahindra се занимават с производство, здравеопазване, финансови услуги и аутсорсинг в страната. Потенциален удар върху Huawei може да възроди напрежението в отношенията между Индия и Китай, точно когато двете страни се опитват да положат големи усилия, така че старите им териториални спорове да не ескалират.


За четвърта поредна година Теленор дава начало на стажантската си

За четвърта поредна година Теленор дава начало на стажантската си ...

......... и мотивираща работна среда. След края на програмата стажантите, които са се представили добре, може да получат предложение за постоянна работа в Теленор. Подробна информация за стажантската програма Hub by Telenor и описание на конкретните задължения и изисквания към кандидатите за всяка позиция са публикувани в интернет страницата на оператора. 


Японският телеком SoftBank обяви, че оперативната му печалба за тримесечието,

Японският телеком SoftBank обяви, че оперативната му печалба за тримесечието, ...

......... планира да изнася. Подобни съвместни предприятия ще изискват високоскоростни 5G услуги. Очаква се те да бъдат пуснати в Япония през следващата година. Главният изпълнителен директор на SoftBank Кен Мияучи твърди, че това ще насърчи растежа на телекомуникационния бизнес и ще успокои опасенията, че пазарът в страната е достигнал своята зрялост.


Verizon Communications надмина прогнозите за печалбата си за второто тримесечие,

Verizon Communications надмина прогнозите за печалбата си за второто тримесечие, ...

......... на акция, година по-рано. На коригирана база Verizon е спечелила по 1,23 долара на акция, надминавайки средната прогноза за 1,20 долара за брой, сочат данни на Refinitiv. Общите оперативни приходи са се свили с 0,4 на сто до 32,1 млрд. долара, като не отговориха на прогнозата за 32,41 млрд. долара.


Американското министерство на правосъдието съобщи, че одобрява придобиването от T-Mobile

Американското министерство на правосъдието съобщи, че одобрява придобиването от T-Mobile ...

......... и заяви в комюнике в петък, че скоро ще публикува официално нареждане. Очаква се комисията да даде на Dish повече време да използва радиочестотния спектър, който придоби преди време, но също така ще наложи строги наказания, ако тя не успее да създаде безжична мрежа за потребителите в определената времева рамка.


Британската телекомуникационна компания Vodafone планира да обособи своите клетъчни станции

Британската телекомуникационна компания Vodafone планира да обособи своите клетъчни станции ...

......... от 16 млрд. евро, в зависимост от структурата на компанията, смята Джеймс Рацър, анализатор в New Street Research. Vodafone обяви своите планове заедно с финансовите резултати за първото тримесечие, които надминаха прогнозите на анализаторите, тъй като компанията се възползва от ценовите промени в Италия и забави загубите при клиентската база.


Американската транспортна компания FedEx Corp. вероятно е задържала повече от

Американската транспортна компания FedEx Corp. вероятно е задържала повече от ...

......... юана, като все още се опитва да си получи обратно останалите. Flex заяви в петък в тримесечния си отчет, че ще ускори процеса по намаляване на експозицията си към определени продукти в Китай и Индия след последните геополитически сътресения, които сериозно са повлияли най-вече на един конкретен „клиент в Китай“.


Новият британски премиер ще трябва спешно да вземе решение за

Новият британски премиер ще трябва спешно да вземе решение за ...

......... причинява сериозни щети на нашите международни отношение: решение трябва да бъде взето по спешност“. ISC заяви,че британските власти, отговарящи за киберсигурността, са били пределно ясни, че проблемът не е само до една страна или компания, а за това, че националните мрежи трябва да издържат всякакви атаки или обикновени човешки грешки.


Европейската комисия (ЕК) одобри придобиването от Vodafone на дейностите на

Европейската комисия (ЕК) одобри придобиването от Vodafone на дейностите на ...

......... ще стане водещ собственик на мрежи от следващо поколение в Европа, достигайки общо 110 милиона домакинства и компании, пише БТА.  Компенсациите, предложени от компанията, трябва да гарантират, че клиентите ще продължат да се радват на справедливи цени, услуги с високо качество и иновативни продукти, заяви еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер. 


Производителят на телекомуникационно оборудване Ericsson отчете печалба за второто тримесечие,

Производителят на телекомуникационно оборудване Ericsson отчете печалба за второто тримесечие, ...

......... и в съответствие с прогнозата за 3,7 млрд. печалба, колкото очакваха анализаторите. Приходите от продажби са се увеличили до 54,8 млрд. крони, над прогнозата за 53,2 млрд. долара. Година по-рано сумата беше 49,8 млрд. долара. Печалбата е негативно повлияна от разходите за споразумението с Intellectual Ventures от 400 млн. крони.


Книжата на Telenor записаха най-големия спад на стойността си от

Книжата на Telenor записаха най-големия спад на стойността си от ...

......... което е под прогнозата за 2% ръст. Тя прогнозира „малък едноцифрен“ спад на Ebitda, в сравнение с предишната прогноза за 1-3% ръст. Новата прогноза взема предвид проблемите на бизнеса ѝ в Бангладеш. Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 101   Още видео0 гласа  


Канада вероятно ще отложи решението дали китайската Huawei Technologies да

Канада вероятно ще отложи решението дали китайската Huawei Technologies да ...

......... предизвикателството от конкурентната Консервативна партия, която твърди, че не би приела 5G технологиите на Huawei. Решение, взето преди октомври, няма да помогне на Трюдо с избирателите, твърди третият източник. Забраняването на Huawei пък ще ядоса Пекин, а положително решение би го оставило открит за атаки, че игнорира съдбата на задържаните.


Норвежката телекомуникационна група Telenor заяви, че печалбата ѝ за второто

Норвежката телекомуникационна група Telenor заяви, че печалбата ѝ за второто ...

......... 299 млн. крони (35,05 млн. долара). Прогнозата за нетната печалба ще бъде свита до 622 млн. крони (72,91 млн. долара) през тримесечието, допълват от компанията. Телекомът ще публикува резултатите си за второто тримесечие във вторник. Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 26   Още видео0 гласа


Въпреки че глобалното внедряване на 5G остава в началните си

Въпреки че глобалното внедряване на 5G остава в началните си ...

......... е на трето място с 5G скорости, достигащи 1 071 Mbps, а най-бързата 4G скорост е 619 Mbps. На други места фактът, че технологията не е напълно зряла, е очевиден - в някои страни (като Австралия) 4G превъзхожда 5G по отношение на скоростта на изтегляне. Още графики може да откриете тук.


Южнокорейците се шегуват помежду си, че са „тестово поле“ на

Южнокорейците се шегуват помежду си, че са „тестово поле“ на ...

......... която реално някой ден ще се стига от Южна Корея до Вашингтон, и виждаш 5G свят. Използвахме различни симулатори, участвахме в операция от разстояние, разказа журналистът. Успяхме да тестваме и 5G автомобил с помощта на виртуална реалност, посочи още Цицелков. Още от разговора вижте във видеото.гледано: 73   Още видео0 гласа


Спекулациите за забавяне на планираното сливане на дъщерното дружество на

Спекулациите за забавяне на планираното сливане на дъщерното дружество на ...

......... расте бързо. Конкурентът Sprint е номер четири, но е ясно, че няма да може да се задържи дълго на пазара без сливане. С обединението си двата оператора искат да атакуват големите конкуренти AT&T и Verizon. Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 5   Още видео0 гласа


Само през 2018 г. Теленор отчита спестени над 143 тона

Само през 2018 г. Теленор отчита спестени над 143 тона ...

......... по-голям брой обучени деца, така и чрез организирането на допълнителни активности, чрез които да достигне до поширока аудитория. В рамките на програмата през 2018 г. успешно преминаха през обучения за онлайн безопасност над 2500 деца от 28 училища в 15 града. Можете да се запознаете в детайли с Доклада тук.


Дейността на NetIX стартира през 2012 г. Компанията се занимава с

Дейността на NetIX стартира през 2012 г. Компанията се занимава с ...

......... интересите на клиентите компанията вече позволява и разплащане с криптовалути. „Заплащането на една услуга понякога е свързано с много други такси. Затова постоянно търсим начини за разплащане, които да улесняват клиентите“, поясни вицепрезидентът "Услуги" на "NetIX".Повече от разговора в студиото вижте във видео материала. гледано: 57   Още видео0 гласа  


Малка компания, свързана с близък съюзник на премиера на Унгария

Малка компания, свързана с близък съюзник на премиера на Унгария ...

......... преди финализиране на придобиването. Според унгарската опозиция бизнес интересите на Месарош са фасада за Орбан – обвинения, които премиерът отрича. Месарош се превърна в най-богатият бизнесмен в Унгария само в рамките на няколко години, показват данни на сп. Forbes, според което той е един от двамата доларови милиардери в страната.


Нов анализ на автобиографиите на служители на Huawei показва силни

Нов анализ на автобиографиите на служители на Huawei показва силни ...

......... следователно “не може да потвърди истинността на информацията, публикувана онлайн”. “Huawei запазва стриктните си политики за наемане на кандидати с военен или правителствен опит. По време на процеса на наемане тези кандидати трябва да предоставят документи, че са прекратили отношенията си с военните или с правителството”, посочва компанията в изявление.


Grameenphone, бангладешското подразделение на норвежката телекомуникационна компания Telenor Group, заяви,

Grameenphone, бангладешското подразделение на норвежката телекомуникационна компания Telenor Group, заяви, ...

......... като сви с 15% честотите ѝ заради за неплащане на 8,67 млрд. така. BTRC защитава ограниченията на честотната лента като мярка за получаване на плащания от двете компании. „Комисията смята, че компаниите ще платят задълженията си, за да обслужват клиентите си с нормален капацитет", казва се в изявление на регулатора.


Английският върховен съд е отхвърлил опит на офшорни компании да

Английският върховен съд е отхвърлил опит на офшорни компании да ...

......... края на юни Bloomberg съобщи, че собствениците на "Българската телекомуникационна компания" са наели съветник, който да намери нови инвеститори за най-голямата телекомуникационна компания в страната. Продажбата на Vivacom, с което име е известна компанията, може да генерира най-малко 1 млрд. евро (1,1 млрд. долара), твърди медията, като се позовава на запознати източници.


Яна Янкова има 12- годишен опит в телекомуникационната индустрия. Тя

Яна Янкова има 12- годишен опит в телекомуникационната индустрия. Тя ...

......... в повечето индустрии ръководните позиции идват след натрупването на определен стаж и развитието на необходимите умения и качества. Затова не бих разглеждала това като значим проблем. Конкретно А1 развива корпоративна култура, в която не малка част от ръководните кадри израстват кариерно в самата компания. Цялото интервю може да намерите тук.


Qualcomm Inc., BMW AG, и Deutsche Telekom AG постигнаха победа

Qualcomm Inc., BMW AG, и Deutsche Telekom AG постигнаха победа ...

......... на техните опасения и да намерим подходящ път напред“. Volkswagen AG, General Motors Co. и Volvo Group са привърженици на законопроекта, приемащ WiFi системите, като твърдят, че индустрията се нуждае от яснота относно това какви системи да използват в най-близко бъдеще и че в момента WiFi е единствената доказана технология.


Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията форсира дейността по

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията форсира дейността по ...

......... работеща базова станция в България”, заяви на събитие за журналисти Красимир Петров, директор “Конвергентна мрежа и услуги” в компанията. В страната сега се ползват 900 MHz, 1800 MHz и 2100 MHz честоти, но, за да се покрият стократните нараствания на трафика на данни, които се очакват, е нужен допълнителен спектър.


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започна разследване срещу "А1

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започна разследване срещу "А1 ...

......... закупят стоки или услуги, налагане на необосновано тежки или дискриминационни условия, или неоснователно прекратяване на търговски отношения.  Вчера телекомуникационният оператор получи право да ползва за 6 месеца честоти в диапазона 3440 до 3540 Mhz за тестове на 5G. В страната в момента се ползват 900 MHz, 1800 MHz и 2100 MHz честоти. 


Спас Русев влиза в битка за активи на втория най-голям

Спас Русев влиза в битка за активи на втория най-голям ...

......... акционер в компанията, е с по-малко оптимистична оценка и очаква около 400 млн. евро, съобщават правителствени източници за Economica.net. Deutsche Telekom притежава 54% в Telekom Romania, останалите акции са държавна собственост. Мобилният оператор Telekom Romania Mobile Communications е 70% собственост на Telekom Romania, а гръцката група ОТЕ притежава останалите 30%.  


Телекомуникационният оператор A1 България е получил право да ползва за

Телекомуникационният оператор A1 България е получил право да ползва за ...

......... новото поколение мрежи все още не е факт. Решението е в ръцете на Комисията за регулиране на съобщенията, тъй като честотите на този етап се държат от военните. Редица страни в Европа обаче вече предприеха действия и освободиха необходимите части от сектора, за да може 5G да стане факт по-скоро.


Френският телеком Orange S.A., известен преди като France Telecom, заяви,

Френският телеком Orange S.A., известен преди като France Telecom, заяви, ...

......... свързана със своя дял в BT и иска да го продаде преди сезонно ниската ликвидност през лятото“, посочва анализатор от Jefferies в бележка до инвеститорите. Решението на Orange означава, че компанията вече няма да разполага с експозиция към BT, която търпи сериозно преструктуриране под управлението на новия ръководител Филип Джансън.


Собствениците на "Българската телекомуникационна компания" са наели съветник, който да

Собствениците на "Българската телекомуникационна компания" са наели съветник, който да ...

......... извecтнa c мapĸaтa cи Соѕmоtе. 9 гoдини пo-ĸъcнo гepмaнcĸaтa Dеutѕсhе Теlеkоm ĸyпyвa ОТЕ Grоuр и тaĸa и aлбaнcĸaтa ĸoмпaния влизa в нeйнoтo пopтфoлиo. Сделката подлежи на обичайните крайни условия, включително одобрението на компонентните местни власти и финансиран, и се очаква да бъде завършена през първата половина на 2019 г.  


Осигурените лица вече могат да изберат или да променят фонда

Осигурените лица вече могат да изберат или да променят фонда ...

......... човек трябва да отдели - да вземе тролей или да шофира до физически офис, то не е никак малко. Решението, което сме предложили, позволява електронна идентификация от разстояние. Тя е напълно сигурна, съобразена с всички стандарти за защита на личните данни, за да сме спокойни, че няма да има злоупотреби.”


Румъния планира да започне търг за честотния спектър, необходим за

Румъния планира да започне търг за честотния спектър, необходим за ...

......... европейски конкуренти на технологичния гигант като Nokia Oyj и Ericsson AB да спечелят повече сделки, отговорът на призива от страна на някои източноевропейски страни е по-хладен. Унгария например, която се опитва да постигне по-близки отношения с Китай и другия месец стартира своя търг за 5G, определя Huawei като „стратегически партньор“.


Федералната комуникационна комисия (FCC) в САЩ ще гласува през юли

Федералната комуникационна комисия (FCC) в САЩ ще гласува през юли ...

......... предложението ще създаде „конкурентна тръжна процедура“. През тази година са планирани няколко търга на FCC. Представителят на комисията Брендън Кар заяви миналата година, че 2,5 GHz обхватът е неизползван от половината страна, а повече от 90% от лицензите, притежавани от образователни институции са отдадени под наем на други организации.  


Китайската компания Huawei Technologies очаква приходите ѝ от продажби да

Китайската компания Huawei Technologies очаква приходите ѝ от продажби да ...

......... Шънджън с двама американски технологични експерти – Джордж Гилдър и Никълъс Неграпонте. Рън допълни, че няма да свие разходите за проучвания и развитие, въпреки очаквания удар върху финансите на компанията. Съединените щати поставиха Huawei в черния си списък, който забранява на американски фирми да правят бизнес с китайската компания.  


След 12 седмици наддаването за честотите за 5G мрежата в

След 12 седмици наддаването за честотите за 5G мрежата в ...

......... ценно време. В Европа няма да сме сред първите, които да стартират 5G“, каза той пред Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ). Милиардите евро, които телекомуникационните компании сега трябва да плащат само за лицензи, ще липсват при спешно необходимите инвестиции в германската мобилна мрежа. „В това отношение резултатът е катастрофален", заяви той.