Великобритания ще даде на Huawei Technologies ограничена роля в изграждането

Великобритания ще даде на Huawei Technologies ограничена роля в изграждането ...

......... мрежата, както и достъпът до не особено ключовите части също ще е ограничен. Втори източник е потвърдил информацията пред информационната агенция. И двамата източници са пожелали да останат анонимни. Компромисът на Великобритания може да послужи за пример за други държави, които да последват стъпките ѝ. Huawei приветства решението на Лондон.


Verizon Communications повиши прогнозата за годишната си печалба и надмина

Verizon Communications повиши прогнозата за годишната си печалба и надмина ...

......... 1,11 долара на акция. На коригирана база Verizon е спечелила по 1,20 долара на акция, надминавайки прогнозите на анализаторите за 1,17 долара на акция според данни на Refinitiv. Общите оперативни приходи са се увеличили с 1% до 32,12 млрд. долара, което се оказа малко под очакваните 32,16 млрд. долара.  


Американското разузнаване (ЦРУ) обвини Huawei Technologies, че е финансирана от

Американското разузнаване (ЦРУ) обвини Huawei Technologies, че е финансирана от ...

......... по време на среща в Прага, която ще се проведе през май, САЩ ще се опитат да притиснат съюзниците си да въведат повече политики и мерки за сигурност, които да направят така, че на Huawei да ѝ е по-трудно да доминира на пазара на оборудване за следващото поколение 5G мрежи.


Производителят на телекомуникационно оборудване Ericsson надмина прогнозата за резултатите си

Производителят на телекомуникационно оборудване Ericsson надмина прогнозата за резултатите си ...

......... Прогнозата беше за 48,2 млрд. крони. Ericsson разчита за своето възстановяване на нарастващото търсене на 5G оборудване. Някои анализатори смятат, че тя може да се възползва от сегашните сътресения около пазарния лидер Huawei.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 54   Още видео0 гласа


Властите в Китай разследват шведския производител на телекомуникационно оборудване Ericsson,

Властите в Китай разследват шведския производител на телекомуникационно оборудване Ericsson, ...

......... всеки съветник, който може да се застъпва за Huawei според правилата в САЩ“. От компанията твърдят, че това е „нормална практика за осигуряване на корпоративна прозрачност“. Джаин не е отговорил запитването за коментар.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 52   Още видео0 гласа


Kитайската компания Huawei Technologies обяви, че до края на март

Kитайската компания Huawei Technologies обяви, че до края на март ...

......... в начина, по който правителството на САЩ иска да принуди своите съюзници да се откажат от Huawei и други 5G доставчици в бъдеще, за които Вашингтон вярва, че представляват риск за националната сигурност. Източникът определя този подход като „по-лек“. Говорител на Huawei не е отговорил веднага на запитването за коментар.Швейцарският ALSO Holding AG придобива най-големия български IT дистрибутор „Солитрон“,

Швейцарският ALSO Holding AG придобива най-големия български IT дистрибутор „Солитрон“, ...

......... Group от Дюселдорф. Droege Group е основана през  1988 г. и е независима консултантска и инвестиционна компания, напълно семейна собственост. Фирмата оперира като специалист по програми за трансформация по поръчка с цел повишаване на корпоративната стойност. Компанията осъществява преки инвестиции с дялово участие в групови дъщерни дружества и средни предприятия. 


Конкуренцията за честотите за новия мобилен стандарт 5G води до

Конкуренцията за честотите за новия мобилен стандарт 5G води до ...

......... вече няма да е възможно да се инвестира в кули например. Това може да е „радостно само за министъра на финансите", каза още мениджърът. 5G ще позволи скорости на данните, които са поне сто пъти по-бързи от тези на настоящите 4G мрежи и ще осигурят много ниско време за реакция.


Норвежкият мобилен оператор Telenor ASA продължава с разширяването на портфолиото

Норвежкият мобилен оператор Telenor ASA продължава с разширяването на портфолиото ...

......... мобилни данни в света. Графика: Bloomberg През 2013 г. Telenor стъпи и на българския пазар, придобивайки родния телеком Глобул, а през март 2018 г. продаде бизнеса си в Източна Европа на PPF Group за 2,8 млрд. евро. Какви са амбициите на норвежците вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!              


Американски прокурори заявиха, че правителството тайно е провело електронно разследване

Американски прокурори заявиха, че правителството тайно е провело електронно разследване ...

......... е възможно да има задни вратички в 5G технологията ѝ, която да позволява на китайското правителство да шпионира американските комуникации. Huawei отрича тези обвинения, посочвайки, че не е инструмент, използван от Пекин.  Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 2   Още видео0 гласа  


Шестте страни от Западните Балкани се съгласиха да намалят и

Шестте страни от Западните Балкани се съгласиха да намалят и ...

......... подпишат споразумението въпреки обтегнатите си отношения. „Ще направим всичко възможно да дадем шанс на региона да просперира“, каза тя по време на церемонията по подписването. Споразумението предвижда цената за минута разговор по мобилен телефон и за единица мобилни данни да не надвишава 0,2 долара без ДДС, индексирани в национални валути.Южна Корея ще се превърне в една от първите страни,

Южна Корея ще се превърне в една от първите страни, ...

......... от Олимпийските игри като първите клиенти на 5G. SK Telecom работи със своето звено SK Hynix, което произвежда чипове, по изграждането високо дигитализирана и свързана фабрика, която да работи с 5G технология. Операторът очаква да достигне 1 млн. 5G клиенти до края на 2019 г. и общо 27 млн. потребители.


Ако Франция се опитва да държи Huawei Technologies по-далече от

Ако Франция се опитва да държи Huawei Technologies по-далече от ...

......... Тръмп се опитва да накара страни по целия свят да изключат Huawei от своите 5G мрежи, посочвайки, че според китайските закони всички организации от азиатската страна, както и всички граждани, са длъжни да сътрудничат на службите, ако те поискат достъп до информация, което според САЩ прави организацията инструмент за шпионаж. 


А1 разработи първото по рода си приложение с кауза – А1 SmartAD.

А1 разработи първото по рода си приложение с кауза – А1 SmartAD. ...

......... форми на финансиране над 300 000 лева за приемната грижа у нас. Телекомът подпомага провеждането на ежегоден национален лагер за приемни деца, осигурява образователни пособия за учениците от приемни семейства, а по-големите от тях получават кариерно консултиране за младежи. През последните години бяха организирани специални вечери за абитуриентите от приемни семейства.


Българския телекомуникационен оператор Vivacom очаква освобождаването на честотите, които са

Българския телекомуникационен оператор Vivacom очаква освобождаването на честотите, които са ...

......... опасения за извършването на шпионаж в полза на Пекин, редица правителства се изправиха пред въпроса как да заменят изключително развитото оборудване на китайската компания, която е лидер в тази индустрия, разчитайки на европейските играчи в лицето на Ericsson и Nokia, след като всичко това би забавило пускането на 5G.  


Книжата на китайския технологичен концерн ZTE повишиха стойността си с

Книжата на китайския технологичен концерн ZTE повишиха стойността си с ...

......... че приходите за тримесечието, завършило през декември, са достигнали 26,7 млрд. юана, докато годишните приходи са се свили с 21,4% до 85,5 млрд. юана, спрямо средна прогноза на 12 анализатори за 87 млрд. юана.  Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 42   Още видео0 гласаЕвропейската комисия (ЕК) разкри свой план, който препоръчва на 28-те

Европейската комисия (ЕК) разкри свой план, който препоръчва на 28-те ...

......... набора от мерки, използвани на национално ниво, включително сертифициращи изисквания, контрол, идентифициране на продукти или доставчици, които се смятат за „потенциално несигурни“. До 1 октомври 2020 г. страните членки в координация с Еврокомисията ще трябва да оценят ефектите от предприетите мерки и ще преценят дали има нужда от последващи действия.


Докато САЩ полагат всички усилия, за да се отделят от

Докато САЩ полагат всички усилия, за да се отделят от ...

......... САЩ за блокиране на Huawei Technologies. Huawei категорично отрича всички тези обвинения. По-рано този месец тя дори заведе дело срещу правителството на САЩ по този въпрос. Според Лорд междувременно военните дискусии за бъдещето на 5G мрежите протичат добре. „Има голям диалог за това какъв е пътят напред“ според Лорд.  


A1 Group, която е контролирана от мексиканската America Movil и

A1 Group, която е контролирана от мексиканската America Movil и ...

......... коментира главният изпълнителен директор на A1 Austria Маркус Граусъм. "Разчитаме на доверен и дългогодишен партньор, с който вече успешно сме работили по няколко големи проекта“. A1 Group обяви, че ще плати 64,3 млн. евро (72,8 млн. долара) за честоти в Австрия в рамите на първия 5G търг по-рано този месец. 


А1 получи поредно признание за своето ребрандиране – компанията бе отличена

А1 получи поредно признание за своето ребрандиране – компанията бе отличена ...

......... да се фокусира общественото внимание върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса и компанията, като по този начин се поощри предприемачеството сред българската общественост. A1 е традиционен победител в конкурса. През миналата година телекомът бе отличен с приза „Грижа за обществото и клиентски подход” в неговото четвърто издание.


Полша ще изостане спрямо останалата част на Европа по отношение

Полша ще изостане спрямо останалата част на Европа по отношение ...

......... дигиталните въпроси в Полша Ванда Бук. Представители на телекомуникационната индустрия и на правителствата са коментирали пред Ройтерс, че оборудването на Ericsson е смятано за значително по-скъпо от китайските алтернативи, ето защо повечето оператори в Полша са предпочели това, произведено от Huawei. По думите на Мелър цените на Ericsson са конкурентни.


Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли предупреждението на американския посланик в

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли предупреждението на американския посланик в ...

......... търговското предприятие," каза ръководителят на Huawei за Западна Европа и член на борда на директорите Винсент Пан в материал за Handelsblatt. Тази вечер в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria очаквайте и разговор с Лонгруи Циу, регионален мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Македония, по темата. 


Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е казала на германското

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е казала на германското ...

......... продължат да споделят данни с Берлин, дори и Германия да позволи на Huawei да участва в 5G мрежата, но не на същото ниво, както до момента, и не със същата степен на прозрачност.  Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 65   Още видео0 гласа


А1 Австрия спечели на търг лиценз за ползване между 100

А1 Австрия спечели на търг лиценз за ползване между 100 ...

......... насам в модернизацията на своята мрежа. В края на 2018 г. тя внедри и 4,5G технология у нас. Тя осигурява с 30% по-висока скорост на връзката спрямо досегашната чрез т.нар. „обединяване на честоти“. Това пък ще даде възможност за по-бързо преминаване към 5G, когато са налични необходимите за това условия.


Топ дипломат от китайското правителство – държавният съветник Уан И,

Топ дипломат от китайското правителство – държавният съветник Уан И, ...

......... за несправедливи условия, тъй като могат да бъдат обект на политическо възмездие и да нямат правна защита поради строгия контрол на управляващата Комунистическа партия. Huawei, която е частна компания, се сблъска с критики по цял свят, че може да използва телекомуникационното си оборудване, за да шпионира в полза на Китай.


Китайският производител на телекомуникационно оборудване Huawei Technologies заведе дело срещу

Китайският производител на телекомуникационно оборудване Huawei Technologies заведе дело срещу ...

......... което могат да опитат в опит да забавят федералното правителство“, заяви пред Bloomberg Питър Хенинг, професор в Wayne State University Law School. Правни експерти оценяват на много малък шанса на Huawei за успех въз основа на неотдавнашен подобен случай, подаден от базираната в Москва фирма за киберсигурност Kaspersky Lab Inc.


Китайската компания Huawei призова правителствата, телекомуникационната индустрия и регулаторите да

Китайската компания Huawei призова правителствата, телекомуникационната индустрия и регулаторите да ...

......... единен стандарт, законово и технически установен, ще помогне за създаването на доверие в индустрията. Ху, който се срещна с свропейския комисар, отговарящ за единния цифров пазар, Андрус Ансип, заяви, че двамата са обсъдили възможността за създаването на стандарт за киберсигурност в съответствие с Общия регламент за защита на личните данни (GDPR). 


Най-голямата румънска опозиционна партия ще задейства публично разследване за приноса

Най-голямата румънска опозиционна партия ще задейства публично разследване за приноса ...

......... в държавните мрежи. „Все още трябва да получим отговор, който чакаме и скоро ще дадем старт на нашия екшън план“, коментира той. Правителството планира да пусне първите оферти за 5G лицензи по-късно тази година, вероятно през последното тримесечие, за обща инвестиция от около 3 млрд. евро, посочват властите в страната.


Huawei Technologies вече не се задоволява просто да се защитава

Huawei Technologies вече не се задоволява просто да се защитава ...

......... първоначалното си задържане, гласи текстът. Huawei се впуска във все по-сериозна битка с американското правителство и неговите съюзници, докато се опитва да запази лидерството си в технологиите за петото поколение мрежи. Държавите междувременно се подготвят да похарчат милиарди за потенциално революционното оборудване, което има за цел пускането на 5G мрежите. 


Доставчиците на Интернет услуги (ISP) вече ще трябва да осигуряват

Доставчиците на Интернет услуги (ISP) вече ще трябва да осигуряват ...

......... потребителите ще изискват все по-високи и по-високи скорости на широколентовия достъп, за да поддържат тези приложения”, каза той. Според него, новите правила ще гарантират, че потребителите получават услугите, от които се нуждаят, и предоставят яснота относно онова, какво точно получават не само в градските райони, а и в отдалечените региони.“


Детска песничка с патриотичен текст, честващ Huawei Technologies, стана особено

Детска песничка с патриотичен текст, честващ Huawei Technologies, стана особено ...

......... може да бъде екстрадирана в САЩ по обвинения, че е нарушила американските санкции срещу Иран. Песента, която се появи в мрежата, беше критикувана и осмивана от интернет потребители, които твърдят, че е прекалено националистическа. "Това е промиване на детски мозъци“, написа потребител на Weibo. “Меката сила на Huawei?”, попита друг. 


Цената от пускането и имплементирането на 5G във всички сектори

Цената от пускането и имплементирането на 5G във всички сектори ...

......... между 6 и 8 години. Забавянето при 5G отразява по-големите нива на разходите и факта, че новото поколение мрежи изисква инсталирането на повече физическа инфраструктура.Повече новини от Световния мобилен конгрес в Барселона можете да прочетете тук. Вижте още технологични новини в материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 72   Още видео0 гласа


Конфликтът между САЩ и Huawei очаквано се пренесе и на

Конфликтът между САЩ и Huawei очаквано се пренесе и на ...

......... на Huawei и какъв ефект би имала тя върху сектора. На въпрос защо САЩ нямат голям играч в сектора, Норман поясни: „Някога САЩ имаха големи играчи, но никой от тях в крайна сметка не оцеля“. Очаквайте скоро цялото интервю с Норман.Още новини от Световния мобилен конгрес можете да прочетете тук. 


Новият огъващ се 5G смартфон Huawei Mate X може да

Новият огъващ се 5G смартфон Huawei Mate X може да ...

......... стъпи на нашия пазар, но с малко закъснение спрямо глобалната си премиера. Огъващите се смартфони оформят изцяло нов сегмент на пазара, който може да тласне индустрията и продажбите нагоре в следващите години. Очевидно големите играчи в индустрията виждат потенциал за реализиране на бройки от тези устройства и на българския пазар.


През четвъртото тримесечие на 2018 г. „Теленор България“ запазва тенденцията

През четвъртото тримесечие на 2018 г. „Теленор България“ запазва тенденцията ...

......... миналата година.  Групата на чешкия милиардер Петр Келнер инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, Русия, Азия и Северна Америка. Тя притежава активи на стойност почти 38 млрд. евро (към 30 юни 2018 г.)


Ericsson ще се прехвърли към 5G през 2019 г. в

Ericsson ще се прехвърли към 5G през 2019 г. в ...

......... в глобален мащаб ще се насочат или веднага, или в рамките на шест месеца, към доставчик на услуги, който се прехвърля на 5G”. Междувременно Ericsson вече пуска свои 5G мрежи по света – в САЩ, Азия, Европа и Австралия. Еколм обеща скоро да чуем повече новини от Ericsson по темата.


Ако мобилните оператори в България не спазват от 15 май

Ако мобилните оператори в България не спазват от 15 май ...

......... на регулирана тарифа в рамките на един работен ден, при което може да бъде засегнат конкретен потребител. Вносителите поясняват, че минималните размери на санкциите са съобразени с факта, че новите правила важат не само за големите оператори в България, но и за тези със значително по-малки приходи и пазарен дял. 


Китайският технологичен гигант Huawei ще инвестира 5 млрд. долара за проучвания и

Китайският технологичен гигант Huawei ще инвестира 5 млрд. долара за проучвания и ...

......... той, допълвайки, че през 2018 г. компанията е продала над 100 млн. бройки от тях. С 14% на годишна база са скочили продажбите на таблети, но далеч по-значителен е растежът в други два сегмента – персоналните компютри (335%) и носимите устройства (120%).Какви нови устройства представи компанията очаквайте скоро в Investor.bg.   


Теленор представи на специално събитие нови предложения към своите клиенти.

Теленор представи на специално събитие нови предложения към своите клиенти. ...

......... той очаква наистина добро видео преживяване, дори когато е в движение“, коментира по време на събитието главният маркетинг директор на Теленор Горан Маркович. „Ето защо искаме да предложим на клиентите си възможността свободно да усетят любимите си дигитални услуги с HD качество, благодарение на отличната мрежа на Теленор“, допълни той.


Българските телекоми, и по-специално Vivacom, която работи от над 10

Българските телекоми, и по-специално Vivacom, която работи от над 10 ...

......... че някои централноевропейски страни искат да покажат, че са близки до американската военна политика, Унгария може да е изключение. „Мисля, че този дебат не е започнал в ЦИЕ. Много страни може да изчакат единна позиция на ЕС“, каза още той.Целия разговор вижте във видео материала! гледано: 162   Още видео0 гласа


Българската телекомуникационна компания, известна като Vivacom, и Българо-американската кредитна банка

Българската телекомуникационна компания, известна като Vivacom, и Българо-американската кредитна банка ...

......... БАКБ, нито от капитала на БТК/ и не са водени преговори за каквото и да било придобиване", стана ясно от изявление на банката.  Vivacom е най-големият телекомуникационен оператор в България по приходи, докато Българо-американската кредитна банка е на 16-то място по активи, с активи за около 1,42 млрд. лева.   


Основателят на Huawei Technologies Рън Джънфей заяви в интервю за

Основателят на Huawei Technologies Рън Джънфей заяви в интервю за ...

......... 5G мрежи. Рън твърди, че опитите на САЩ да добавят в черния списък компанията му, няма да спре нейния растеж. "Ако светлините изгаснат на запад, на изток ще игреят. Ако северът стане тъмен, все още го има юга. Америка не представлява света. Америка е само част от света“, коментира Рън.


А1 получи две отличия от престижния конкурс Employer Branding Awards 2019, който се

А1 получи две отличия от престижния конкурс Employer Branding Awards 2019, който се ...

......... което пести време и ресурси за А1 и служителите. Годишните награди на b2b Media отличават бизнеси и личности за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на бранда, за който работят. Основен фокус на конкурса са иновациите в управлението на талантите и новите успешни стратегии в HR.


Телекомуникационната индустрия призова европейските правителства да се присъединят към мобилните

Телекомуникационната индустрия призова европейските правителства да се присъединят към мобилните ...

......... предложения, които биха довели до фактическа забрана на Huawei, твърди представител на властите, допълвайки, че нараства международно напрежение върху базираната в Шънджън компания. Huawei отрича американските твърдения, а европейските оператори посочват, че няма никакви доказателства, че оборудването на Huawei, което ползват в мрежите си, някога е ползвано за подобни цели.


Южнокорейският гигант Samsung Electronics увеличава ресурсите си в бизнеса с

Южнокорейският гигант Samsung Electronics увеличава ресурсите си в бизнеса с ...

......... които работят при надграждането на мрежите, но много от фирмите могат да се окажат под политически натиск да направят промени. "Разширяваме нашия мрежови бизнес, за да се възползваме от пазарните възможности, които идват в момент, в който Huawei е обект на съмнения за сигурността“, твърди един от източниците от Samsung.


Във вторник руските депутати подкрепиха закон, който има за цел

Във вторник руските депутати подкрепиха закон, който има за цел ...

......... между Европа и САЩ претърпи инцидент, то вашият имейл или съобщение в WhatsApp до някого във Вашингтон може просто да мине по друг път. Русия иска да създаде система, където може да контролира другите пътища и да ги спира, когато пожелае. А това ще превърне руския интернет в изключително ненадежден.


Нарастващите глобални опасения за сигурността не пречат на продажбите на

Нарастващите глобални опасения за сигурността не пречат на продажбите на ...

......... за скоростта, с която ще бъде пусната инфраструктурата за новото поколение мобилни мрежи, където Huawei е главен доставчик в света. Бъдещият растеж на компанията в Полша е под въпрос, след като неин служител в страната беше арестуван през януари по подозрение в шпионаж заедно с бивш агент на полските служби.


Главният изпълнителен директор на T-Mobile US Джон Легере заяви, че

Главният изпълнителен директор на T-Mobile US Джон Легере заяви, че ...

......... правителството в Пекин и няма да направи нещо подобно, защото това би сринало нейния бизнес, който разчита на печалба от страни по целия свят. Федералната комисия по комуникациите обмисля дали ефективно да забрани Huawei от американските мрежи. В момента оборудването ѝ е ограничено до малките доставчици, привлечени от ниските цени.


Два важни случая, включващи базирания в Шънджън хардуерен гигант Huawei,

Два важни случая, включващи базирания в Шънджън хардуерен гигант Huawei, ...

......... други страни, като Австралия, новата забрана се очаква да се фокусира върху оборудване за 5G мрежи. Това се случва в момент, в който администрацията на Тръмп предполагаемо е дал препоръки към Съвета за национална сигурност да национализира усилията за 5G, за да може страната да се конкурира по-добре в Китай.


Китайската компания Huawei Technologies заяви, че може да са нужни

Китайската компания Huawei Technologies заяви, че може да са нужни ...

......... компанията да се включи в новите 5G мрежи. Huawei, която е най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света и номер две производител на смартфони, също така води няколко правни битки, свързани с ареста на главния ѝ финансов директор в Канада и обвиненията в кражба на търговски тайни в САЩ.   


Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че Huawei и китайската държава

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че Huawei и китайската държава ...

......... Group Ник Рийд направи подобно изявление при представянето на последните финансови резултати на телеком групата, която оперира мрежа и в Германия, като посочи важното значение на Huawei в екосистемата. Официалната позиция на Германия от ноември 2018 г. гласи, че няма правно основание за забрана на определение доставчици на мрежово оборудване.


Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia успя да надмине прогнозите

Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia успя да надмине прогнозите ...

......... пазар. В края на декември Nokia пусна на пазара базови станции, които редуцират въглеродните емисии до 80%. През януари компанията обяви, че планира да съкрати около 350 служителя във Финландия като част от своята програма за свиване на разходите, която има за цел да ѝ спести 700 млн. долара.  


Когато американската технологична компания Apple обяви своите корпоративни резултати за

Когато американската технологична компания Apple обяви своите корпоративни резултати за ...

......... през последното. В Европа понижението е с 3,31%, или от 21,1 млрд. долара през четвъртото тримесечие на предходната година до 20,4 млрд. долара за това, което завърши на 29 декември 2018 г. Ръст в продажбите се забелязва в Южна и Северна Америка, както и в останалата част на Азиатско-тихоокеанския регион.


В понеделник, САЩ официално внесоха обвинения срещу Huawei Technologies, твърдейки,

В понеделник, САЩ официално внесоха обвинения срещу Huawei Technologies, твърдейки, ...

......... нейно дъщерно дружество или филиал са извършили някое от посочените в обвинителните актове нарушения на американското законодателство и не е наясно с каквито и да било нарушения от страна на г-жа Мън. Вярваме, че в крайна сметка американският съд ще стигне до същото заключение”, коментират още от китайския технологичен гигант.


Съединените щати отправиха криминални обвинения към китайската компания Huawei Technologies,

Съединените щати отправиха криминални обвинения към китайската компания Huawei Technologies, ...

......... развитието вероятно ще повлияе на разговорите между Пекин и Вашингтон тази седмица, които са част от планирания опит за отслабване на търговското напрежение между двете най-големи икономики в света. Съгласно канадските закони Министерство на правосъдието ще има 30 дни от получаването на искане за екстрадиция, за да вземе решение.  


Китайската компания Huawei Technologies ще поиска по-бързо решение на случая

Китайската компания Huawei Technologies ще поиска по-бързо решение на случая ...

......... от Huawei заради опасенията, че то може да се ползва за шпионаж от Пекин. Тази седмица основателят на компанията отрече тя да е ползвана от китайското правителство за подобни цели. Арестът на Мън обтегна още повече отношенията на Китай със САЩ и Канада в момент, в който тече търговска война.


Федералните власти в Сиатъл разследват китайския технологичен гигант Huawei Technologies

Федералните власти в Сиатъл разследват китайския технологичен гигант Huawei Technologies ...

......... изключването на конкретни производители или конкретни продукти може да бъде законо", заяви говорител на вътрешното министерство през декември. Ако е необходимо обаче, изискването за сигурност трябва да бъде адаптирано в Закона за далекосъобщенията. „Ние вярваме, че сигурността и конфиденциалността на използваната мрежова инфраструктура трябва да бъдат гарантирани от всички страни“.


Българскта компания Albania Telecom Invest купува от гръцката ОТЕ, собственост

Българскта компания Albania Telecom Invest купува от гръцката ОТЕ, собственост ...

......... от силна и предприемаческа инвестиционна група гарантира растежа ѝ и създава условия за допълнително заздравявяване на пазарната ѝ позиция, казва още Цамас в изявлението. Сделката подлежи на обичайните крайни условия, включително одобрението на компонентните местни власти и финансиран, и се очаква да бъде завършена през първата половина на 2019 г.


Nokia ще съкрати около 350 от своите 6000 служители във

Nokia ще съкрати около 350 от своите 6000 служители във ...

......... преструктуриране и ограничаване на разходите също така покрива и други страни. „Плановете и мерките ще варират според местните закони и практики“, посочва още Nokia. По-рано този месец Nokia финализира продажбата на мажоритарния дял от IP Video на Volaris Group, канадска софтуерна компания. Финансовите условия на сделката не бяха обявени.  


Европейският съюз (ЕС) и НАТО трябва да намерят общ подход

Европейският съюз (ЕС) и НАТО трябва да намерят общ подход ...

......... в подвеждане на редица финансови институции и прикриване на дейност на Huawei, свързана с нарушаване на американските санкции срещу Иран. Скорошно разследване на Ройтерс пък разкри, че компанията е имала връзки с фирми, оперирали в Иран и Сирия. Официалното разследване по случая все още тече. Huawei отрича всички обвинения.  


Полските власти задържаха и отправиха обвинения към местния директор по

Полските власти задържаха и отправиха обвинения към местния директор по ...

......... ползва от висшестоящите, посочва още телевизията. И двамата мъже са обвинени в шпионаж, допълва тя – престъпление, което може да им донесе 10 години затвор. Задържаните твърдят, че не са виновни. "Huawei е наясно със ситуацията и я разглеждаме“, коментира говорител на компанията. Полската агенция не е открита за коментар. 


Vodafone Group обяви, че планира да съкрати 1200 работни места

Vodafone Group обяви, че планира да съкрати 1200 работни места ...

......... тематаНовият лидер на Vodafone продължава съкращаването на разходите Търсенето на телекомуникационни услуги в Испания се увеличава, но ниските и средните ценови предложения натежават, коментира Vodafone. Компанията твърди, че съкращенията на работната сила имат за цел да защитят инвестиционните възможности и ще направят организацията по-конкурентоспособна и по-адаптирана към нуждите на потребителите.


Шведският производител на телекомуникационно оборудване Ericsson ще се сбогува с

Шведският производител на телекомуникационно оборудване Ericsson ще се сбогува с ...

......... постигна успех в голяма част от бизнесите ѝ, след години на криза, в която телекомуникационните оператори свиха разходите си. Компанията заяви, че предвижда допълнителни разходи за преструктурирането, свързани с планираните мерки, включително намаляване на броя на служителите. Разходите се равняват на 1,5 млрд. крони и ще бъдат направени тази година.


Норвегия обмисля дали да се присъедини към други западни страни,

Норвегия обмисля дали да се присъедини към други западни страни, ...

......... и 4G станции и няма да използва китайската компания за централните части на следващата мрежа. Telenor заяви, че възприема сериозно сигурността. "Норвегия има пълен контрол над критичната инфраструктура в продължение на много, много години и ние в Telenor приемаме темата много сериозно", заяви главният изпълнителен директор на компанията Сигве Бреке.


Американското разследване на главния финансов директор на китайската технологична компания

Американското разследване на главния финансов директор на китайската технологична компания ...

......... Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Ройтерс: Нови документи свързват Huawei с компании в Иран и СирияОснователят на Oracle вече е вторият най-голям индивидуален инвеститор в TeslaНовата платформа на Nvidia за автономни коли ще бъде пусната догодина


Опасенията на САЩ, свързани с Huawei Technologies, може би са

Опасенията на САЩ, свързани с Huawei Technologies, може би са ...

......... правителства. Представители на Nokia и Ericsson съветват правителствата на САЩ, Канада и Великобритания за проблеми с киберсигурността, твърдят източници, запознати с въпроса, които посочват, че разговорите са нормална част от отношенията с властите.  Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 23   Още видео0 гласа


Някои от водещите турски банки поеха контрол над Turk Telekom

Някои от водещите турски банки поеха контрол над Turk Telekom ...

......... заменя Мохамед Харири. Дружеството със специална цел – Levent Yapilandirma Yonetimi – излезе с отделно изявление, в което казва, че основната му цел е да позволи прехвърлянето на дял към експертен инвеститор възможно най-бързо, което е в интерес както на Turk Telekom, така и на страната като цяло, съобщава Anadolu.


Cпac Pyceв e cпeчeлил тъpгa зa втopия по гoлeмина мобилен

Cпac Pyceв e cпeчeлил тъpгa зa втopия по гoлeмина мобилен ...

......... cи Соѕmоtе. 9 гoдини пo-ĸъcнo Dеutѕсhе Теlеkоm придоби ОТЕ Grоuр и aлбaнcĸaтa ĸoмпaния влезе в нея. Днес DT държи 99,79 на сто от акциите, а пазарният дял на оператора е 39 на сто от потребителите към декември 2017 г. Теlеkоm Аlbаnіа има 1,94 млн. абоната и разполага с 385 служители.   


Шеф на Huawei е заплашен да бъде обвинен от САЩ

Шеф на Huawei е заплашен да бъде обвинен от САЩ ...

......... да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Арест на директор и притеснения за сигурността спъват HuaweiGeneral Electric е подала тайно проспект за IPO на звеното си за здравеопазванеFacebook отрече да е давала неправомерен достъп до данниНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Книжата на японския телекомуникационен бизнес на SoftBank Group Corp. се

Книжата на японския телекомуникационен бизнес на SoftBank Group Corp. се ...

......... време ще задържа акциите, очаквайки плащането на високи дивиденти". SoftBank се опитва да изкуши инвеститорите с коефициент на изплащане на дивиденти от около 85% от нетната печалба. Въз основа на нетната печалба през последната фискална година и първичната цена от 1500 йени, това ще доведе до доходност от почти 5%.