Крепостта "Царевец" ще бъде осветена във лилаво по повод Световния

Крепостта "Царевец" ще бъде осветена във лилаво по повод Световния ...

......... персоналът на отделението ще посрещнат всички свои малки и пораснали пациенти в голямата зала на областната болница. Завеждащият отделението д-р Кина Николова ще представи информация за съвременните грижи за недоносените деца, а старшата сестра Мария Нешева ще изнесе анализ за децата родени в риск, предвиждат се и беседи с психолози. 


Принц Чарлз навършва днес 70 години и все още е

Принц Чарлз навършва днес 70 години и все още е ...

......... и последвалата му женитба с Камила през 2005 г. Мнозина обвиняват именно Камила за провала на брака му.Анкета от януари тази година показа, че принц Чарлз е любимият представител на кралското семейство едва за 9 процента от британците. 54 процента имат добро мнение за него, а 24 процента - лошо.


Намереното днес съкровище на територията на земеделски земи в Плевенския

Намереното днес съкровище на територията на земеделски земи в Плевенския ...

......... от кой период са. Двама специалисти от музея са ангажирани веднага след като е открито съкровището с неговото събиране и документиране, каза директорът на РИМ. Както съобщи по-рано днес директорът на затвора в Плевен Иван Петков на територията на затвора, археологическата находка е открита при обработка на земеделска земя за есенниците.


Талантливите хора подхождат творчески към всичко, дори към собствените си

Талантливите хора подхождат творчески към всичко, дори към собствените си ...

......... обвита с всякакви теории на заговора, завещала всичко, включително бельото си, на своя учител по актьорско майсторство Лий Страсбърг. Личните вещи на актрисата били пазени в гаража му до неговата смърт през 1982 година. След това съпругата на Страсбърг продала наследството на Монро на аукцион, спечелвайки най-малко 20 млн. долара.


Как да превърнеш 5 хил. долара в 1 милиард? Четиридесет

Как да превърнеш 5 хил. долара в 1 милиард? Четиридесет ...

......... са далеч от подкрепата на жените и предприемачеството. Заедно с Антъни Реслър,  съосновател на фонда Apollo Management, тя купи баскетболния тим Atlanta Hawks. Съпругът й - предприемачът Джеси Ицлър, който записва и рап албуми под псевдонима Джеси Джеймс, е почитател на отбора от 2008-а, когато младоженците се установяват в Атланта.


Дружество за ООН в България насочва вниманието на младежи върху

Дружество за ООН в България насочва вниманието на младежи върху ...

......... медийната грамотност между младежи, журналисти, създатели на медийно съдържани и инфлуенсъри като постави фокус върху отговорността на всеки от нас като носител на информация. С края на дискусията ще бъдат отбелязани и 5 години от създаването на онлайн медията UNA News Bulgaria, базирана изцяло на доброволен принцип „от младежи за младежи“.Да, Канал дьо Миди е бил един от най-грандиозните инженерни

Да, Канал дьо Миди е бил един от най-грандиозните инженерни ...

......... и хармонията, царящи по крайбрежието на Канал дю Миди. Днес Canal du Midi се използва основно за развлекателни разходки с лодка и други водни спортове, той е основна туристическа атракция. През 1996 г. каналът и буферната зона от 2000 кв. км около него влизат в списъка на ЮНЕСКО със световно наследство.


Успешното фирмено име е най-важният фактор за успех. За да

Успешното фирмено име е най-важният фактор за успех. За да ...

......... за използване на електрическата мрежа за променлив ток. Изобретателят се преместил в Westinghouse Electric Company и така започнала "Войната на токовете" между системите на Едисън и на самия Тесла. Въпреки че тогава американецът победил със солидно преимущество, иновационното наследство на Никола Тесла получило нов живот в електромобилите на Илън Мъск. 


Еквадор публикува нов набор от правила за създателя на WikiLeaks

Еквадор публикува нов набор от правила за създателя на WikiLeaks ...

......... отворени, заради което е лишен и от слънчева светлина. Дори затворниците имат право на разходка, но не и той. Винаги му нося веганска храна, но той се храни съвсем обикновено", обясни Андерсън. По думите й през пролетта се опитала да посети Асанж, но не била допусната в сградата на посолството.


Правилникът, регулиращ публичното поведение на британското кралско семейство, съществува вече

Правилникът, регулиращ публичното поведение на британското кралско семейство, съществува вече ...

......... имали предишен брак. Но напоследък това правило бе нарушено два пъти. Бащата на Хари и бивш съпруг на принцеса Даяна - принц Чарлз, се ожени за херцогинята на Корнуол Камила, след като Даяна загина, а Камила се разведе с първия си мъж.Меган също е имала брак, преди да срещне Хари.


Еленският бут е великолепен местен деликатес. От най-стари времена с

Еленският бут е великолепен местен деликатес. От най-стари времена с ...

......... Елена: Марков камък - огромен камък, който според легендата е хвърлен от Крали Марко, Раев камък, Дървото на слона - огромен дъб на 1300 г., който има дебел клон, приличащ на хобот, Христовския водопад на река Мийковска, връх Чумерна (1536 м, в близост е хижа "Чумерна"), връх Острец, връх Симаново. Най-старият в света потънал цял кораб беше открит на дъното

Най-старият в света потънал цял кораб беше открит на дъното ...

......... места, но това е най-старият цял запазен кораб, заяви за Би Би Си Експедицията Black Sea Map проучва в продължение на три години дъното на Черно море на площ от над 2000 квадратни километра край българското крайбрежие. Изследванията бяха осъществени със сонар и управляем дистанционно апарат с камери за дълбоководни снимки. 


На днешния ден преди 59 г. отваря врати музеят "Соломон

На днешния ден преди 59 г. отваря врати музеят "Соломон ...

......... Тауър" - 19-етажна кула в Бартълсвил (Оклахома). Тя е втората негова вертикална структура (другата е изследователският център в Расийн, Уисконсин). "Прайс Тауър" е построена по поръчка на Харолд Прайс за неговата нефтохимическа компания и отваря врати през 1956 година. През 2007 г. "Прайс Тауър" е обявена за национална историческа забележителност.


Гръцките власти забраниха туристи с наднормено тегло да се придвижват

Гръцките власти забраниха туристи с наднормено тегло да се придвижват ...

......... туристи, чиито килограми надхвърлят тези на животните. При това изтощените магарета били принуждавани с пръчка да не падат по пътя към скалния манастир Ад Деир. За съжаление защитниците не успяха да се преборят за някакви официални ограничения, затова решиха да преминат към разубеждаване на по-пълните туристи да ползват подобни услуги.


Милиардерът Пол Алън, съосновател на Microsoft, почина в понеделник на 65-годишна възраст

Милиардерът Пол Алън, съосновател на Microsoft, почина в понеделник на 65-годишна възраст ...

......... ако той евентуално почине. През ноември 2000 година Пол Алън се отказва от Microsoft, но след молба от страна на компанията, той остава като съветник относно развитието й. Той се дистанцира от компанията като продава дял от 68 милиона долара. Пол Алън все още притежава дял от Microsoft, който достига 138 милиона долара. 


Река Дунав „преминава“ по Моста на влюбените в София чрез

Река Дунав „преминава“ по Моста на влюбените в София чрез ...

......... поддържане на сътрудничеството към балансирания, устойчив и приобщаващ растеж на региона.Регионът на река Дунав включва следните държави от ЕС: Германия (Баден-Вюртемберг и Бавария), Австрия, Словашката република, Чешката република, Унгария, Словения, Румъния и България, както и държави извън ЕС – Хърватска, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Република Молдова и Украйна.На 6-и и 7-ми октомври (събота и неделя) „БДЖ-Пътнически превози”

На 6-и и 7-ми октомври (събота и неделя) „БДЖ-Пътнически превози” ...

......... отделно седящо място.* Участъци са: София-Мездра; Мездра-Плевен; Горна Оряховица-Шумен; Шумен-Варна; София-Септември; Септември-Пловдив; Пловдив-Карлово; Карлово-София; Варна-Карнобат; Карнобат-Стара Загора; Стара Загора-Горна Оряховица.Предварителната продажба на билети и резервацията на запазени места за пътуване с атракционните влакове стартира от днес 21-ви септември. Билети могат да бъдат закупени от билетните каси и бюрата във всички гари в страната. 


Прочутата испанска оперна певица Монсерат Кабайе почина на 85-годишна възраст

Прочутата испанска оперна певица Монсерат Кабайе почина на 85-годишна възраст ...

......... все така заета с рецитали и концерти, предимно в Германия и Испания, през 2007 участва в представления на Виенската опера. През 2008 участва в концерти, посветени на Олимпийските игри в Пекин а през февруари 2008 участва в откриването на нова концертна зала в Днепропетровск, Украйна.В Сарагоса, Испания, се провежда конкурс, носещ нейното име, където има и майсторски класове, водени от Монсерат Кабайе.


Наричат Бернар Арно "вълк в кашмир". Бившият инженер и строител

Наричат Бернар Арно "вълк в кашмир". Бившият инженер и строител ...

......... другите. Много харесвам компанията Apple и айфоните... Но може ли да кажете със сигурност, че след 20 години хората ще продължат да ползват айфони? Може би ще разполагаме с нов продукт или нещо по-съвършено. Аз  обаче  мога да кажа, че след 20 години хората ще продължават да пият Dom Perignon.


Заблудата, че великият учен и инженер Никола Тесла е кумир

Заблудата, че великият учен и инженер Никола Тесла е кумир ...

......... не може да продължава безкрайно. През тази година, по време на конферентен разговор с инвеститори и анализатори за резултатите от първото тримесечие, предприемачът отказа да отговори на някои въпроси за финансовото състояние на Тesla Motors, наричайки тези въпроси "скучни". По-късно му се наложи да се извинява за некоректното си поведение.


Певецът Шарл Азнавур почина на 94-годишна възраст.Азнавур е роден в

Певецът Шарл Азнавур почина на 94-годишна възраст.Азнавур е роден в ...

......... места по света.През ноември легендата гостува в София. Изпълнението му бе част от прощалното му турне, с което той официално обяви "сбогом" на сцената. На спектакъла в зала "Арена Армеец" присъстваха 5000 души, като билетите свършиха седмици предварително.През май той получи двойна фрактура на лявата си ръка и отмени пет концерта.


Пантеонът (на италиански: Pantheon) е най-старият запазен древноримски храм в

Пантеонът (на италиански: Pantheon) е най-старият запазен древноримски храм в ...

......... се е намирал в Хелиополис в Египет, откъдето при управлението на император Домициан е пренесен и поставен пред храма на Изида и Серапис на Марсово поле. До 1373 г. обелискът се намира на площад Сан Макуто, но през 1711 г. по нареждане на папа Климент XI е поставен пред Пантеона.


Американският конгломерат от производители на предмети на разкоша Michael Kors

Американският конгломерат от производители на предмети на разкоша Michael Kors ...

......... юни за продажбата на контролния си пакет акции съобщи и независимата в миналото модна къща Dries Van Noten. Контролът над бранда придоби испанката корпорация Puig, която притежава марките Carolina Herrera, Jean Paul Gaultier, Nina Ricci и Paco Rabanne. Основателят на къщата - белгийският дизайнер Дрис Ван Нотен, остана миноритарен акционер.


Чували ли сте някога за компанията Relentless? Любопитно е с

Чували ли сте някога за компанията Relentless? Любопитно е с ...

......... сегмент на компанията.Ако смятате, че 1 трлн. капитализация и 2000 долара за акция са върхът, помислете за следното - Amazon предоставя облачно съхранение на данни на Netflix, Snapchat, Dropbox и други бързо развиващи се фирми. А както е известно, най-печелившият бизнес по време на златна треска е да продаваш лопати.


Петдесет и две годишната Хелена Морисей е известен финансов консултант,

Петдесет и две годишната Хелена Морисей е известен финансов консултант, ...

......... я попита как е преминало детството й край мен. Дъщеря ми отговори: "Когато майките се отдават на рожбите си, това е невероятно, но способността на жените да маневрират между работата и семейството също може да вдъхнови децата. Моята майка ми показа, че всяка жена може да се справи с това."


Швейцарските власти отказаха на руския бизнесмен Роман Абрамович разрешение за

Швейцарските власти отказаха на руския бизнесмен Роман Абрамович разрешение за ...

......... към алпийския курорт Вербие, който се намира на територията на кантона.През пролетта на тази година Роман Абрамович се сблъска с трудности при опита да продължи срока на британската си виза, след което се появиха съобщения, че е получил израелско гражданство, което му дава право да посещава Англия без този документ.  


Има места, чието име се носи от уста на уста.

Има места, чието име се носи от уста на уста. ...

......... езерото Клептуза и парка около него се намират и параклис „Св. Илия“ в местността Маркови скали, тракийско култово светилище. Любопитен факт е, че на територията на Клептуза се пресичат 24 паралел и 42 меридиан.От Клептуза започват множество маркирани пътеки, които водят до местностите Харманите, Брези, Сивата вода и други забележителности. 


Опасностите и вредите от пушенето са добре известни, а употребата

Опасностите и вредите от пушенето са добре известни, а употребата ...

......... обърне рекордните 14 еднолитрови халби с пиво. "Тогава ходех на фестивала през всичките 16 дни - казва с тъжна усмивка Шефер. - Но сега, по финансови съображения, възнамерявам да отида само на четиринадесет. За мен бирата е част от хубавия живот и едва ли ще се откажа някога от нея."   


Изложбата "Елиезер Алшех и „естетиката на безобразието“ ще бъде открита

Изложбата "Елиезер Алшех и „естетиката на безобразието“ ще бъде открита ...

......... ХГ „Димитър Добрович“ – Сливен, ХГ – Стара Загора, ХГ – Пловдив, РИМ – Враца. Включени са картини и от редица частни колекции.Проектът се осъществява в официално партньорство с Историческия факултет при Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Посолството на Република Аржентина в Република България, Организация на евреите в България „Шалом“.


На днешния ден през 1620 г. от Плимут (Англия) потегля

На днешния ден през 1620 г. от Плимут (Англия) потегля ...

......... Следва трудът ѝ за Яне Сандански -"За свобода и съвършенство", Наука и изкуство, 1987 г. - преведен от Веселин Измирлиев.В края на XX век Мерсия Макдермот издава "Български народни обичаи", в която обяснява популярно религиозни, семейно-битови, трудови и други празници и ритуали, включително народни музикални инструменти, вярвания, суеверия и прочее.


Живата легенда на съвременната мода - Карл Лагерфелд, навърши 85

Живата легенда на съвременната мода - Карл Лагерфелд, навърши 85 ...

......... да се бори с всеобщия стремеж  за въвеждане на средностатистически размери в модата. И прие да сътрудничи на масов бранд, специализиран в изработването на дрехи за пълни дами. Но мнозина в модната индустрия отбелязват с усмивка, че докато Карл управлява модния подиум, на него няма да дефилира плюс сайз модел. 


По повод предстоящата кампания Европейска седмица на мобилността (ЕСМ), Регионалната

По повод предстоящата кампания Европейска седмица на мобилността (ЕСМ), Регионалната ...

......... Европейската комисия. организира се всяка година от 16 до 22 септември. Целта на кампанията е да окуражи европейските местни власти да въведат и популяризират мерките за устойчив транспорт и да се поканят гражданите да се възползват от всички алтернативи на автомобила. Тази година ще протече под мотото "Комбинирай, движи се!".


Инженер Веселин Чипев е почетен консул на Молдова в България.

Инженер Веселин Чипев е почетен консул на Молдова в България. ...

......... на 27 март 2018-а бе подписан договор за европейско финансиране  по Мярка 7.2.  от "Програма за развитие на селските райони". Финансирането по тази програма  ще спомогне за реализацията на проекта. Центърът ще разполага със седем еднофамилни къщи, административна сграда със зали за занимания и столова,  басейн и място за усамотение.


София става световна столица на спонтанната комедия от 24 до

София става световна столица на спонтанната комедия от 24 до ...

......... практика на сцена. Специално за българските зрители всяка вечер ще бъде представен различен състав на тяхното All-Star Show. Спектаклите им ще покажат висш пилотаж на спонтанност, партниране и групово творчество. Те обединяват опита на отдадени професионалисти от различни краища на земното кълбо, за да създават вълнуващи представления няколко вечери подред. 


Хора от цял свят измислят необичайни бизнес идеи, които понякога

Хора от цял свят измислят необичайни бизнес идеи, които понякога ...

......... жилища проводниците в най-добрия случай са спретнато закрепени под первазите. Предприемчиви хора създали кабели във формата на бръшлян, чиито листа човек може да разположи навсякъде, като се започне от вътрешните стени на стаята. Тази необичайна идея е подходяща не само за домовете, но и за офиси, кафенета, големи компании, ресторанти.


Сферата на инвестициите също има своите звезди, от които е

Сферата на инвестициите също има своите звезди, от които е ...

......... съвети, отначало Джералдин се подписва като Дж. Вайс и разкрива истинската си самоличност едва в средата на 70-те години. Стратегията за подбор на акциите, която предлага на клиентите си, се оказва много по-успешна и доходоносна в сравнение с тези на конкурентите й. А бюлетинът Investment Quality Trends продължава да съществува.


Млада жителка на Хонконг се оплака, че е участвала в

Млада жителка на Хонконг се оплака, че е участвала в ...

......... около хиляда подобни фалшиви бракове между жители на Китай и местни жители. Китайските граждани, сключили брак с граждани на Хонконг, може да претендират за правото да се преселят в града на половинката си. Както е известно, административният регион със специален статут предлага един от най-високите стандарти на живот в света.   


На днешния ден през 1964 г. край Габрово е открит

На днешния ден през 1964 г. край Габрово е открит ...

......... което се сервира с прочутото бяло сладко. Едно от най-любопитните места в "Етъра" е одаята с чарковете. Казват, че подобни машинарии зърнал габровец в Манчестер. Гледал ги дълго и когато се върнал, по памет не само реконструирал устройствата, но ги и подобрил, така че да спират, когато се скъса нишка.


Американският рапър, продуцент и актьор Снуп Дог  гръмогласно обяви, че

Американският рапър, продуцент и актьор Снуп Дог  гръмогласно обяви, че ...

......... публиката с качествата на стековете, бургерите и кренвиршите на марката по търговския телевизионен канал QVC. Тези му усилия обаче, както и активната рекламна кампания в "Стажантът", където участниците бяха принудени да рекламират бранда, се оказаха напразни - "най-добрият стек в света" залезе само два месеца след като изгря на пазара. 


На 6 септември отбелязваме Деня на Съединението през 1885 г.

На 6 септември отбелязваме Деня на Съединението през 1885 г. ...

......... и Османската империя постигат споразумение, според което Княжество България и Източна Румелия имат общо правителство, парламент, администрация, армия. Единственото разграничение между двете части на страната, запазено до Обявяването на независимостта на България през 1908 г., е това, че българският княз е формално назначаван от султана за генерал-губернатор на Източна Румелия.


Кулата на Херкулес е древноримски фар в град Ла Коруня

Кулата на Херкулес е древноримски фар в град Ла Коруня ...

......... и столица на автономната област Галисия в периода от 1563 до 1982 година. Това е вторият по големина град в областта след Виго (провинция Понтеведра).Понастоящем официалното наименование на града е галисийското А Коруня - съгласно закон от 1983 година. Въпреки това испанската форма Ла Коруня е все още по-широко разпространена.


Тенисистката Мария Шарапова отпадна от престижната класация на най-богатите спортисти

Тенисистката Мария Шарапова отпадна от престижната класация на най-богатите спортисти ...

......... август започна Откритото първенство по тенис на САЩ, където сред възможните съперници на Шарапова са четвъртата ракета в света - Анджелик Кербер, и втората - Каролине Возняцки. Рускинята вече е побеждавала в US Open преди 12 години, но както по всичко личи, сега бизнесът я интересува много повече от спорта.


В началото на септември 2018-а ще излезе книгата с мемоари

В началото на септември 2018-а ще излезе книгата с мемоари ...

......... им става все трудно да повярват в широката душа на Стив Джобс. Достатъчно е да припомни, че десетилетия след като създателят на айфона признава бащинството си, в биографията му на сайта на  Apple се посочва, че има три деца. Лиса Бренън-Джобс, както и преди 40 години, не влиза в сметката.


Море, безкраен плаж с топъл пясък под краката - това

Море, безкраен плаж с топъл пясък под краката - това ...

......... Сардиния изнасят годишно тонове пясък, морски камъчета и черупки за спомен. През 2018-а бе приет специален закон срещу подобни действия, а нарушители ще бъдат глобявани с до 3 хил. евро. А специалното напомняне за туристите: "Моля, оставете пясъка на мястото му", може да се види на много табели в  Сардиния.


Отскоро да не  знаеш името на министър-председателя в Австралия вече

Отскоро да не  знаеш името на министър-председателя в Австралия вече ...

......... една година.През последните десет години Джулия Гилард е единственият премиер на страната, чийто восъчен двойник е завършен и експониран в музея преди изтичането на мандата й. Впрочем австралийските лидери невинаги са се сменяли толкова често -  от 1983 г. до 2007 г., например,  страната е имала само от трима премиер-министри.


Аткракционен влак с парен локомотив ще пътува по маршрута Горна

Аткракционен влак с парен локомотив ще пътува по маршрута Горна ...

......... на прочитането на Манифеста за обявяване на независимостта на България, както и обявяването на Княз Фердинанд за български цар.След пресъздаването на историческата възстановка на гара Трапезица атракционната композиция ще продължи своето пътуване по маршрута си до Трявна. От гара Трявна в посока Горна Оряховица влакът ще замине в 15:00 ч.


Античният град Хераклея Синтика, който се намира близо до Петрич,

Античният град Хераклея Синтика, който се намира близо до Петрич, ...

......... Людмил Вагалински пред Нова телевизия.Заради безпаричието разкопките се случват бавно. През май месец правителството отпусна 100 000 лева. В последния ден на дейностите, които бяха позволени в рамките на тази сума, беше открита тази статуя. За да продължат проекта си, е нужно допълнително финансиране. Това, което предстои е да се открие целият площад.


Село Белащица (до 1945 г.: Бѣлащица) влезе в новините, след

Село Белащица (до 1945 г.: Бѣлащица) влезе в новините, след ...

......... но е възможно да бъдат отглеждани и на по-сухи места. Източният чинар е реликтен вид, у нас е разпространен в няколко изолирани находища. В Пловдивска област се среща по Бачковска река - от Асеновград до Бачковския манастир, в защитената местност "Чинар дере" край асеновградското село Тополово и край с. Белащица.


В продължение на пет и половина години Джесика Иклисой и

В продължение на пет и половина години Джесика Иклисой и ...

......... на различни съставки в органичната козметика. Бизнесдамата се надява, че септемврийското прераждане на линията от детски козметични средства на California Baby ще докаже на чиновниците, че индустриалното им производство въз основа на изцяло растителен консервант все пак е възможно, и мечтае за създаването на юридическо определение на понятието "органична козметика".


Когато отсядат в хотел, на повечето клиенти едва ли им

Когато отсядат в хотел, на повечето клиенти едва ли им ...

......... в различни региони по  цял свят.Досега преработен сапун са получили над 10 млн. души от 127 държави. Към кампанията на Шон Спейлър вече са се присъединила около 4 хил. хотела. Представител на един от тях  обясни в интервю, че този обикновен жест може да направи света по-безопасно място за живеене. 


Парашутисти от цял свят се събират край Монтана за грандиозен

Парашутисти от цял свят се събират край Монтана за грандиозен ...

......... представител. Най-голяма е делегацията на Русия, както и на Китай. Това са ни и най-големите конкуренти за медалите. Очакват се над 400 гости общо с обслужващите екипи от цяла Европа, Австралия, Канада, САЩ, Бразилия, Аржентина, Китай, Русия, Монголия и др.", каза основният организатор и национален състезател по парашутизъм Ани Стаменова.


Студенти от пет държави си дават среща на ХI Международен

Студенти от пет държави си дават среща на ХI Международен ...

......... и България. Сред музикалните събития се отличават концертът на Пиано квартет "Анимато" от Университета по изкуствата в Белград и съвместната изява на Дуо "Колаж" и възпитаници на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". В заключителния концерт на 18 септември в читалище "П. Хилендарски" ще бъдат представени песни от популярни мюзикъли.


Туристическият център в Пампорово организира екскурзии, пешеходни и вело турове,

Туристическият център в Пампорово организира екскурзии, пешеходни и вело турове, ...

......... пешеходен маршрут до вр. Орфей.Плувният басейн в хотел "Перелик" работи, осигурявайки прохлада в летните жеги, уточняват от Туристическия информационен център. Лятната програма в Пампорово залага на богата гама от възможности за практикуване на различни спортове - планинско колоездене, плуване, конна езда, пешеходен туризъм, тенис, футбол, риболов, алпийски маршрути и др.


Бившият генерален секретар на ООН Кофи Анан почина на 80-годишна

Бившият генерален секретар на ООН Кофи Анан почина на 80-годишна ...

......... намиране на мирно решение на конфликта.Кофи Анан е роден в Гана. Получава добро образование – първо в родината си, а след това в САЩ и Швейцария.От 1962 г. работи в различни структури на ООН, включително е ръководил миротворческите мисии на организацията в Сомалия и по време на геноцида в Руанда. 


18 август се отбелязва като Международен ден на морските фарове.

18 август се отбелязва като Международен ден на морските фарове. ...

......... Кулата, която по време на Кримската война многократно е събаряна и градена наново, е възстановена по проект на френски инженер през 1856 г., когато светва и фарът.150-годишнината от откриването на Шабленския фар е отбелязана през август 2006 г. със специален ритуал на Военноморските сили, откриване и освещаване на обновения фар.


В Калофер започва подготовка за кандидатстване по вписване в ЮНЕСКО на

В Калофер започва подготовка за кандидатстване по вписване в ЮНЕСКО на ...

......... се прехвърлят от майка на дъщеря и от баба на внучка.В днешното училище „Иванка Ботева“ има свободно избираем предмет – плетене на калоферска дантела. В читалището в Калофер пък са запазени и до ден днешен автентичните дипломи от Дантеленото училище, в него е създаден и златен фонд на калоферските дантели.  


В Троянския манастир започна светата литургия, която ще отслужи негово

В Троянския манастир започна светата литургия, която ще отслужи негово ...

......... свързани с жертвоприношение – курбан за живот, за здраве, за плодородна година, против премеждия и болести. Традиционни ястия на трапезата са прясна питка, украсена с орнамент, пиле каша, варено жито, царевица и тиква. Непременно се ядат диня и грозде. Вярващите даряват на Църквата свещи, домашно тъкано платно, месал, кърпа и пари.  


Бившият заместник-министър на вътрешните работи Румен Андреев е сложил край

Бившият заместник-министър на вътрешните работи Румен Андреев е сложил край ...

......... за причината за действията на бившият зам.вътрешен министър.Според "24 часа" Андреев се е пострелял в главата в семейната вила в Софийската местност "Щъркелово гнездо".Предполага се, че самобуийството е спонтанно, станало след скандал със съпругата му, съобщава вестникът.Румен Андреев беше зам.министър на МВР, по времето, когато начело на ведомството беше Румен Петков.


В Ню Брънзуик, Канада, се разгърна необичайна кампания - местните

В Ню Брънзуик, Канада, се разгърна необичайна кампания - местните ...

......... пилешки трупове, горейки гуми и сено.През миналата година творческият порив на белгийските агропроизводители стигна още по-далеч. Докато протестираха отново срещу занижените цени, те докараха селскостопанска техника на площад "Шуман", в непосредствена близост до сградите на Еврокомисията и Съвета на ЕС, и разпръснаха един тон сухо мляко с помощта на вентилатори. 


Японката Секаи Мори наистина е дъщеря на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу, който почина през

Японката Секаи Мори наистина е дъщеря на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу, който почина през ...

......... бащинството на Сюлейманоглу, отбелязва НТВ.Тялото на легендарния щангист бе ексхумирано на 4 юли, за да бъдат взети проби за ДНК анализ за доказване на бащинството.Две от дъщерите на Сюлейманоглу се противопоставиха силно на ексхумацията, но турски съд разреши да бъде извършена процедурата.Близки на Наим Сюлейманоглу чрез турското посолство в Токио откриха Секаи Мори в Япония.


Социалната мрежа Facebook стоически понасяше през последните няколко години критиките

Социалната мрежа Facebook стоически понасяше през последните няколко години критиките ...

......... от повечето фирми в Силициевата долина, където на тези позиции се намират двама различни човека. Инвеститорите считат, че концентрацията на цялата власт в ръцете на една личност, която управлява сама бизнес за милиарди долари, е анахронизъм.Само че инвеститорите могат да уволнят Зукърбърг само при извънреден случай, например "втора Cambridge Analytica". 


Производителите на бельо от десетилетия втълпяват на жените, че продуктите

Производителите на бельо от десетилетия втълпяват на жените, че продуктите ...

......... към женското тяло. Докато марката за бельо Savage x Fenty, създадена от певицата Риана, постига успехи сред съвременната публика и в социалните мрежи. Нейната философия е, че няма "неудобни" части на тялото, които трябва да бъдат прикривани, например с актуалните по-рано повдигащи сутиени, защото тялото на всеки човек е прекрасно.


Семейството на Румен Овчаров поздрави от връх Елбрус БСП по случай 127-ата

Семейството на Румен Овчаров поздрави от връх Елбрус БСП по случай 127-ата ...

......... Семейството на Румен Овчаров поздрави от връх Елбрус БСП по случай 127-ата годишнина. Те покориха първенеца на Русия, който се извисява на 5642 метра над морското равнище, и развяха българското знаме.На 2 август се навършват 127 години от началото на организираното социалистическо движение в България. 


Конституционният съд на Грузия анулира глобите, наложени до момента на

Конституционният съд на Грузия анулира глобите, наложени до момента на ...

......... Тбилиси под звуците на електронна музика в знак на протест срещу полицейски акции в дискотеките в рамките на кампания за борба с употребата на наркотици.Според някои от присъствалите посетители на заведенията полицията е използвала спрямо тях непропорционална сила, а откриването на дрога при обиските е било постановка, разиграна от полицаите.


Данните сочат, че все повече работодатели в България осигуряват вода

Данните сочат, че все повече работодатели в България осигуряват вода ...

......... да потърсим контакт с лицензиран официален доставчик на водеща марка вода, който да ни гарантира дългосрочен ангажимент чрез договор и осигуряването на качествен продукт и постоянна поддръжка.*Данните обобщават отговорите на 90 компании, членове на Българската асоциация за управление на хора, анкетирани в периода между 4 – 14 юни 2018 г.  


75-ят международен кинофестивал във Венеция ще бъде открит на 29

75-ят международен кинофестивал във Венеция ще бъде открит на 29 ...

......... век.Градът и лагуната са включени в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, защото градът е уникален както в архитектурата на сградите, така и в основите на града. Венеция е построена върху дървени подпори (пилони). Заради слягането на почвата и основите си Венеция е застрашена от постоянни наводнения.


Amazon.com, най-голямата корпорация в сферата на онлайн търговията и интернет

Amazon.com, най-голямата корпорация в сферата на онлайн търговията и интернет ...

......... изцяло се губи.  Известно е, че Уорън Бъфет и Бил Гейтс са предлагали на Джеф Безос да се присъедини към "The Giving Pledge" (Дарителска клетва), която обединява милиардерите в цял свят. Но шефът на Amazon преценил, че не иска да се разделя с половината си състояние и е отклонил офертата.


Българският отбор на Международната олимпиада по биология в Иран се завръща

Българският отбор на Международната олимпиада по биология в Иран се завръща ...

......... с най-високи резултати от началото досега бе 2017-а. Състезателите ни са спечелили 59 медала: 5 златни, 11 сребърни и 43 бронзови и почетна грамота.За 29-годишната история на олимпиадата страната ни е била домакин веднъж - във Варна през 1994 година.През 2019-а домакин ще бъде Унгария, а през 2020-а - Япония. 


Лято е. Все повече хора излизат в заслужен отпуск -

Лято е. Все повече хора излизат в заслужен отпуск - ...

......... грузинските ястия са зехтин, нар, мляко, агнешко, ароматни подправки, сирене.Грузинското вино е признато за едно от най-добрите в света. И няма как да не е така - с поред направени археологически проучвания по тези земи се прави вино от повече от 8000 години! Най-добрите винарни ще откриете в град Кахети.


Бизнесменът Илън Мъск е известен с безупречните си пиар кампании,

Бизнесменът Илън Мъск е известен с безупречните си пиар кампании, ...

......... че скриншотовете са му изпратени от хора, които не работят за него, но също не харесват лицемерите.Изброените примери биха могли да дискредитират всеки, но не и Илън Мъск, чийто кредит на доверие засега е прекалено висок. Което не променя факта, че понякога реакциите му в Twitter са буквално на ръба.