Берлин е един от градовете, който преживя дълги години разделен.

Берлин е един от градовете, който преживя дълги години разделен. ...

......... свободен.След Втората световна война Берлин е разделен. Източен Берлин се превръща в столица на Германската демократична република (ГДР), докато Западен Берлин остава в територията на Западна Германия, заобиколен от Берлинската стена (1961-1989 г.). След обединението на 3 октомври през 1990 г. градът получава статуса си на столица на цяла Германия.


В Бургас с поредица от събития ще бъде отбелязана годишнината

В Бургас с поредица от събития ще бъде отбелязана годишнината ...

......... се концентрира върху историята на съвременно бургаско момиче, също на име Петя. Александър Косев ("Столичани в повече", "Домашен арест", "Кантора Митрани", "Дървото на живота", "Връзки") ще е режисьор на филма. Партньор на проекта е и домът-музей "Петя Дубарова", а авторите имат пълното съдействие на сестрата на поетесата - Елица Дубарова.


Днес в Софийската градска художествена галерия се открива първата изложба

Днес в Софийската градска художествена галерия се открива първата изложба ...

......... в различни вариации и типове.Изложбата Вивиан Майер "В нейните ръце"  е единадесетото издание от "Майстори на фотографията", на фондация МУСИЗ, което се организира в партньорство със Столична oбщина, Посолство на САЩ, VIVACOM и Samsung, със съдействието на diChroma photography и с благодарност към Колекция Maloof и галерия Howard Greenberg,Ню Йорк.


Днес в Балабановата къща ще бъде дадено началото на поредица

Днес в Балабановата къща ще бъде дадено началото на поредица ...

......... Пловдив е обявен за архитектурно-исторически резерват, а през 1979 г. получава златен европейски медал за опазване на паметниците от миналото. Спогодба между България и ЮНЕСКО, подписана през 2004 г., определя статута на резервата "Старинен Пловдив" като част от допълнителния списък на обектите на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.


Град Коломбо влезе в световните новини след поредицата атентати в

Град Коломбо влезе в световните новини след поредицата атентати в ...

......... преговори е постигнато споразумение между Индия и Шри Ланка на 29 юли 1987 г., според което тамилите получават автономна провинция в северозападната част на Шри Ланка. По-късно същата година тамилският език е признат за официален чрез конституционно изменение.Основни стоки на износ от Шри ланка са чай, каучук и кокосови орехи.


Днес Елизабет II (Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери

Днес Елизабет II (Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери ...

......... относно световната обстановка са толкова големи, че Уинстън Чърчил заявява при оттеглянето си: "Аз несъмнено ще съветвам моя наследник да си подготвя домашното старателно преди аудиенция при кралицата". Чърчил е бил министър и премиер при четирима британски монарси и е бил впечатлен и възхитен от знанията и остроумието на Елизабет.На днешния ден през 1956 г. хитът на Елвис Пресли Heartbreak

На днешния ден през 1956 г. хитът на Елвис Пресли Heartbreak ...

......... 50-те и 60-те години на миналия век участва и в киното и издава филмова музика, но след 1968 година подновява концертната си дейност, до смъртта си през 1977 година.Елвис Пресли е номиниран за 14 награди "Грами", като печели три от тях, а освен това получава и "Грами" за цялостен принос.


София и Техеран ще се свържат с директна авиовръзка. Българските

София и Техеран ще се свържат с директна авиовръзка. Българските ...

......... Техеран се е провела международната конференция на главите на правителствата на трите основни държави от антихитлеристката коалиция - СССР, САЩ и Великобритания, на която са определени примерни срокове за откриването на втори фронт. На конференцията са дадени и гаранции за независимостта и териториалната цялост на Иран след края на войната.


На днешния ден през 1984 г. Христо Проданов става първият

На днешния ден през 1984 г. Христо Проданов става първият ...

......... и югоизточният склон на върха представляват граничната линия между двете страни. Най-високият връх на Земята е наречен така на името на директора на Индийската топографска служба полковник Джордж Еверест, заемал този пост през 1830-1843 година. Откъм Непал е разположен в Националния парк Сагарматха, който е биосферен резерват, защитен от ЮНЕСКО.


На днешния ден през1944 г. случайно е открита Казанлъшката гробница,

На днешния ден през1944 г. случайно е открита Казанлъшката гробница, ...

......... на Конвенцията за опазване на световното културно и природно наследство.С цел съхраняване на стенописите достъпът до оригиналната Казанлъшката гробница е строго ограничен. Достъпна за посещения е изградената в близост гробница-копие. Тя е по проект на арх. Младен Панчев. Художниците, пресъздали стенописите, са професор Любен Прашков, Златка Кожухарова и Слави Войков.


На днешния ден през 1909 г. Жана д'Арк е обявена

На днешния ден през 1909 г. Жана д'Арк е обявена ...

......... разпита на свидетелите. Първият процес е обявен за невалиден, а копие от протоколите и обвинителния акт символично са скъсани пред събралата се тълпа. Доброто име на Жана д'Арк е възстановено.През 1909 г. папа Пий Х я обявява за блажена, а на 16 май 1920 г. папа Бенедикт ХV я канонизира.На днешния ден през 1951 г. Франция, ФРГ, Италия и

На днешния ден през 1951 г. Франция, ФРГ, Италия и ...

......... дирекция G (Индустриални технологии) на главна дирекция Проучвания (Research), част от Европейската комисия. Разпределянето на средствата се ръководи от Комитет за въглища и стомана (COSCO), чиито членове са националните представители. По решение на съвета, годишните средства се разпределят по 27.2% за изследвания на въглища и 72.8% за изследвания на стомана.


Около 1.5 милиона от българите са със свръхнаднормено тегло и

Около 1.5 милиона от българите са със свръхнаднормено тегло и ...

......... лечението на затлъстяването е комплексно и дългосрочно и няма универсален подход, валиден за всички. То включва промяна на хранителните навици, диетичен режим, физическа активност, поведенческа психотерапия, медикаменти и като крайна мярка - бариатрична хирургия. За период от две години в програмата са включени повече от 150 пациенти, подходящи за оперативно лечение. 


На днешния ден през 1967 г. Rolling Stones изнася първия

На днешния ден през 1967 г. Rolling Stones изнася първия ...

......... Fingers" (1971 г.) поставя началото на поредица от осем студийни албума, които достигат първо място в американските класации.През 1989 година музикантите са включени в Залата на славата на рокенддрола, а през 2004-а са поставени на четвърто място в класация на списание "Ролинг Стоун" на 100-те най-велики изпълнители на всички времена.


VIVACOM подарява среща с нашумелите изпълнители Pavell &Venci Venc. Един

VIVACOM подарява среща с нашумелите изпълнители Pavell &Venci Venc. Един ...

......... Без религия 4Magic – Колко ми липсваш Pavell & Venci Venc' – Havana DARA – Все на мен Михаела Маринова - Tiempo (by Monoir) KAZKA – Плакала Ева Пармакова ft. Pavell & Venci Venc' – Ти губиш Yoana - Issa Game (by Monoir) Pavell & Venci Venc’ – Добър живот


Неапол (на италинаски: Napoli, от гръцки Nea polis, Нов град)

Неапол (на италинаски: Napoli, от гръцки Nea polis, Нов град) ...

......... Мегариде) и Sant'Elmo (завършен е през 1329 г. и има форма на звезда). Интересна е подземната геотермална зона на Неапол. Това е система от пещери и структури, които са следствие на дейности в мините през вековете. Организират се турове в подземния Неапол, като там можете да посетите дори и музей.Рим е столицата на Италия и на област Лацио, администартивен

Рим е столицата на Италия и на област Лацио, администартивен ...

......... е разположен внушителен музеен комплекс - Musei Capitolini, в които се съхраняват много образци от римската култура от различни периоди, включително и статуята на вълчицата с Ромул и Рем.В една от парадните зали на музея през 1957 г. е подписан Договорът от Рим, считан днес за начало на Европейския съюз.


Японските власти избраха названието за епохата на управление на новия

Японските власти избраха названието за епохата на управление на новия ...

......... се на преклонната си възраст. На следващата година представители на Комисията по делата на семейството утвърдиха датата, на която императорът може да излезе в пенсия. Тъй като случаят беше прецедент, се наложи поправка в японския основен закон. Тя ще бъде отстранена веднага след абдикирането на Акихито в края на април.


Инвеститорите от Goldman Sachs се запознават с марката Rothy’s през

Инвеститорите от Goldman Sachs се запознават с марката Rothy’s през ...

......... предложи нещо повече. Мнението му се споделя и от Goldman Sachs, така че наред с разработката на сезонните модели се разглежда и възможността за производството на дрехи и аксесоари. Парите, привлечени от Goldman, ще послужат и за откриването на нови магазини, както и за осигуряването на достъп до чуждестранните пазари. 


На днешния ден през 1932 г. е роден руския режисьор и

На днешния ден през 1932 г. е роден руския режисьор и ...

......... български и книгата "Уловеното време" - разказ за сложните отношения на режисьора Андрей Тарковски (изд. "Колибри") с властта, за трудната съдба на неговите филми, за ограниченията и препятствията през годините. Любопитното е, че това е третото издание на този текст на големия режисьор след това на немски и англйски език.


Прочутият  архитект Христо Явашев - Кристо е получил разрешение от френското

Прочутият  архитект Христо Явашев - Кристо е получил разрешение от френското ...

......... „Плаващите кейове“ край италианското селце Сулцано към брега на езерото Изео. По опънатата върху водната шир и дълга 4,5 км жълто – оранжева пътека преминаха свободно хиляди посетители от близо и далеч. За инсталацията творецът плати з 15 млн. евро от собствения си джоб, които после си върна от продажбата на графики и скици на проекта. 


Изложбата „Красивите покриви на София” може да бъде разгледана от 2

Изложбата „Красивите покриви на София” може да бъде разгледана от 2 ...

......... около 1930 година, когато в България са работели архитекти и строители, учили и повлияни от западноевропейският стил и култура. Това са сгради и произведения, които придават аристократичния дух на София и не само са безценно богатсво за града ни, но и пример за отношение към естетиката на градската среда” – споделя авторът.


Галерия на Съюза на българските художници ще представи днес от

Галерия на Съюза на българските художници ще представи днес от ...

......... традиционните награди – Голямата награда на Съюза на българските художници, Награда на секция „Карикатура“, Награда на Столична община на името на Доньо Донев, Награда на Дома на хумора и сатирата в Габрово, както и награди от спонсори, съмишленици и приятели.Изложбата е част от Календара на културните събития на Столична община.


Рим е прочут със своите площади и фонтани, които са

Рим е прочут със своите площади и фонтани, които са ...

......... представления, състезания с коне, кориди. От 1652 г. всяка събота и неделя на август, площадът е ставал езеро в чест на семейство Памфили: състезавали са се с карети, докато е свирела музика. Тези празненства са продължили до 1866 година.В наши дни на пиаца Навона се намира и посолството на Бразилия.


Кръгла маса на тема: "Цар Гаврил Радомир в българската история"

Кръгла маса на тема: "Цар Гаврил Радомир в българската история" ...

......... Гаврил Радомир е измъчван и ослепен, а другите му деца се предават на Василий II в Охрид, след гибелта на цар Иван Владислав през 1018 г., заедно с царица Мария, нейните деца, както и войводите.В чест на Гаврил Радомир от 1942 година, най-високият връх на планината Беласица носи името Радомир.


Адидас - AdidasТова че названието на фирмата "Адидас" произхожда от

Адидас - AdidasТова че названието на фирмата "Адидас" произхожда от ...

......... помощ немците защитавали информацията си по време на Втората световна война. През 1952-ра станало ясно, че Тюринг е хомосексуалист, бил съден и решил да сложи край на живота си. На нощното му шкафче открили нахапана ябълка, в която Тюринг впръскал разтвор на цианкалий. А може би това е само легенда.


В 4-дневния игрови формат Предизвикателство за социална промяна на Фабрика

В 4-дневния игрови формат Предизвикателство за социална промяна на Фабрика ...

......... живота в някое от селата – Ново село и Иново (Видин); Косталево и Челопек (Враца); Дряново и Манастир (Лъки/ Пловдив); Пожарево и Долна Малина (София) - от 11 до 15 април. Предизвикатетлството разпалва местния променотворчески дух за пета година и има зад гръба си 10 града партньори и над 400 участници. 


Учени от БАН в партньорство със свои колеги от СУ

Учени от БАН в партньорство със свои колеги от СУ ...

......... от първостепенно значение. Специално за автомобилната индустрия се разработва хибриден вариант – литиево-натриева батерия, която съчетава високата мощност на литиево-йонната с ниската цена на натриево-йонната. „Това е пилотен проект с многообещаващи първоначални резултати, но постигането на крайната цел изисква още проучвания, изпитания и средства“, обясни проф. Радостина Стоянова от ИОНХ-БАН.


България е класирана на 15-то място от 28-те страни-членки на

България е класирана на 15-то място от 28-те страни-членки на ...

......... населението извършва физическа дейност извън работното време. Най-активните страни са Румъния (96%), Дания (93%) и Холандия (91%).Докладът също така разкрива, че мъжете се занимават с физическа активност повече от жените, като сред по-младите хора дялът им е по-голям. Установено е, че по-ниските нива на образование и финансовите затруднения също оказват влияние. 


Евродепутатите подкрепиха забраната на пластмасови изделия предназначени за еднократна употреба, като

Евродепутатите подкрепиха забраната на пластмасови изделия предназначени за еднократна употреба, като ...

......... изобретени от Младен Джалъзов и Мирослав Запрянов - продукт, който се търси и налага и у нас, и в чужбина. Алтернативи имат и другите продукти - „ядливи“ прибори или клечки за уши с дърво, а не пластмаса. Правилата и инвестициите са най-добрата предпоставка за по-добър живот на идващите поколения европейци“. 


В цифровата ера най-трудният въпрос е да се овладее развитието

В цифровата ера най-трудният въпрос е да се овладее развитието ...

......... до цифровизирането на 199 ръкописа на Ватиканската библиотека. Ще се радвам да продължим партньорството, за да разширим наличната колекция", заяви Мария Габриел. На 25 май Общият регламент относно защитата на данните започва да се прилага във всички държави членки на Европейския съюз. Европейската комисия е отговорна за защитата на личните данни.


Национален парк „Централен Балкан“ получи сертификат за обект на световното

Национален парк „Централен Балкан“ получи сертификат за обект на световното ...

......... парк „Централен Балкан“ българските природни обекти в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО вече са три. През 1983 г., две от най-емблематичните от гледна точка на биологично разнообразие и естетически характеристики природни територии в България, са били включени в Списъка, а именно – Национален парк „Пирин” и Природен резерват „Сребърна”.


Румънските инженери Разван Сабие и Иосиф Тапосу разработиха „летяща чиния“,

Румънските инженери Разван Сабие и Иосиф Тапосу разработиха „летяща чиния“, ...

......... страни има въздушни дюзи за промяна на посоката на полета. В бъдеще плочата ще бъде оборудвана с два турбореактивни двигателя за свръхзвуков полет.Устройството се нарича ADIFO (All Drections Flying Object), т.е. летящ обект, който се движи във всички посоки. Прототипът може да лети като дрон, доста бавно, но с голяма маневреност.  


Днешният ден се отбелязва като Празник на град Елхово (така

Днешният ден се отбелязва като Празник на град Елхово (така ...

......... в странджанските села, и запазената архитектура на къщите им. Общо 70 км от маршрута следва течението на река Велека и дава възмжност всеки турист да намери това, което го вълнува и интересува. Целият маршрута може да бъде изминат за 9 дни пеш или за 3-4 дни с колело, отбелязват организаторите.


Лошите условия на безопасност и здраве при работа струват пари.

Лошите условия на безопасност и здраве при работа струват пари. ...

......... здравето и безопасността на служителите като прилагат необходимите мерки, да предоставят нужната информация и обучение и да осигурят необходимата организация и средства. Примери от практиката на предприятия с висока производителност на труда и конкурентоспособност на пазарите показват колко важно е работодателите да бъдат мотивирани за действията по осигуряване на БЗР.


Валерие Плеш е журналист на свободна практика. Занимава се с

Валерие Плеш е журналист на свободна практика. Занимава се с ...

......... време навойната. Гудман често споделя платформата си с други оцелели от сексуално насилие по време на различни конфликти по света.Оцелелите участват в групова терапия с консултанти от Медика Гякова. В много случаи оцелелите трябва да пътуват тайно от отдалечените си села, за да получат терапия и да се срещнат с други оцелели. 


„Празният“ работохолизъм, пребиваването в офиса и преработването станаха новата норма за

„Празният“ работохолизъм, пребиваването в офиса и преработването станаха новата норма за ...

......... от здравословни проблеми - физически и психологически.35% от работниците, взели участие в анкетата, определят като най-голям стрес за тях ​​поддържането на баланс между работата и личния живот при условия, при които се очаква да прекарват повече време в офиса. На второ място - 33% - са личните и финансови проблеми, предава ТАСС.


На 30 март между 20:30 ч. и 21:30 ч. ще

На 30 март между 20:30 ч. и 21:30 ч. ще ...

......... и други видове чайове. Фермерските шатри ще са отворени от 10 до 18 часа. Темата и на тазгодишното издание на Часа на Земята е „Свържи се с природата“ и Фермерският фестивал чудесно се вписва в нея: има фермери от райони на Натура 2000 и природни паркове от цялата страна.  


25 март се отбелязва като Ден на Мериленд - щат

25 март се отбелязва като Ден на Мериленд - щат ...

......... сравним с Белгия.Източната част на щата е по-слабо населена от южните и западни окръзи.В Мериленд има голяма общност нелегални имигранти. По-голямата част от тях са от Латинска Америка и Азия. В Мериленд има голяма корейска общност. От европейските имигранти преобладават поляците и и италианците, които са концентрирани основно в Балтимор. 


Татяна Миткова и Велизар Шулев са на по 26 години,

Татяна Миткова и Велизар Шулев са на по 26 години, ...

......... и годишен оборот от близо 1 милион евро. Казват, че успехът има цена – изисква труд и постоянство.Другата тайна на успеха е правилната оценка на пазара. Според младите предприемачи годишно 8 млрд. евро трябва да се изплащат като обезщетения за проблемни полети. От тях по-малко от 5% достигат до пътниците.


Узунджово е село в Южна България, в община Хасково. Любопитното

Узунджово е село в Южна България, в община Хасково. Любопитното ...

......... един от символите на българското, така че, привнасяйки тези елементи в иконостаса, ние го правим не само или просто ортодоксален, но и много български."Уникален елемент от иконостаса на храма е дърворезбованата молитва, изписана на глаголица. Всъщност "Успение Богородично" е единствената църква в България, в чийто иконостас има вплетена глаголична молитва.


Милано е един от магичните градове в Европа. Едва ли

Милано е един от магичните градове в Европа. Едва ли ...

......... Централния аеропорт "Линате" се намира на около 7 км от центъра на града и предлага много и различни възможности за транспортиране. По този начин пътуващите могат много по-бързо и лесно да се придвижат от летището до забележителностите в Милано и в същото време могат да спестят и от бюджета си.<!--![endif]--><!--![if-->


Пиенето на един кен кока-кола дневно може подпомогне за по-бързото разпространение на

Пиенето на един кен кока-кола дневно може подпомогне за по-бързото разпространение на ...

......... съобщи и в. „Дейли мейл“, позовавайки се на изследване на южноафрикански учени.Експертите предупреждават, че пиенето на кока-кола, дори и на диетична, може да повиши риска от преждевременна смърт. Проучвания на експерти показват, че редовната консумация на два кена с кола увеличават с една трета риска от ранна смърт в следствие на сърдечни заболявания, отбелязва The Sun. 


Какво ли не измислят предприемачите, за да примамят нови клиенти

Какво ли не измислят предприемачите, за да примамят нови клиенти ...

......... На Международния панаир на книгата във Франкфурт той бил съсипан от подигравки, което изобщо не го смутило, нито го принудило да се откаже от идеята. Днес тоалетната хартия с анекдоти, афоризми и дори любовни истории се ползва с голям успех, особено сред жените. Бизнесът се развива добре най-вече в Европа.


В навечерието на Международния ден на щастието (20 март) в

В навечерието на Международния ден на щастието (20 март) в ...

......... доколко щастливи се чувстват. През последните години водещи в рейтинга са страните от Северна Европа - Финландия, Дания, Норвегия, Исландия. Колкото до Германия, тя е на 17-а позиция. За сравнение, Русия е на 68-о място, а на последното - 133-о, е Украйна - след Сиера Леоне и Шри Ланка.   


Бившият изпълнителен директор на ''Facebook'' Ники Лeйнън ще вложи близо 4

Бившият изпълнителен директор на ''Facebook'' Ники Лeйнън ще вложи близо 4 ...

......... ​​свят и ще стане популярен франчайз”, заяви в изявление Ларс Джорноу, партньор в "EQT Ventures".  Лейнън напусна работата си във Facebook през 2013 г., за да основе ''WarDucks'', чиято цел е да прави „забавни“, а не „супер-реалистични“ игри. Ромеро, съосновател на "Doom and Quake", ще бъде творчески консултант на компанията ''WarDucks''.


Кръгът от сфери на заетост, които са силно засегнати от

Кръгът от сфери на заетост, които са силно засегнати от ...

......... въвеждането на такава, са едва 10%. Разпространението на гъвкави форми и гъвкави пространства за работа в световен мащаб се ръководи не само от нарастващия „глад“ за квалифицирани работници, но и от повишаването на осведомеността сред бизнес лидерите за ключовата роля на тези форми за постигането на икономически и социален успех. 


Община Казанлък получи собствеността върху имот - частна държавна собственост,

Община Казанлък получи собствеността върху имот - частна държавна собственост, ...

......... съществува от 1800-1600 г. пр.н.е. и Севтополис, който е изграден върху по-ранно селище.Днес само Казанлъшката гробница е получила световно признание като паметник включен в списъка на ЮНЕСКО на Световното културно и природно наследство.В последните няколко години работата на археолозите продължава успешно с проучването на гробниците при селата Долно Изворово и Бузовград.


Роденият в Бразилия физик, астроном и космолог Марсело Глайзър, който

Роденият в Бразилия физик, астроном и космолог Марсело Глайзър, който ...

......... г. е преподавател в колежа ,,Дартмут‘‘. Автор е на редица книги, които засягат разнообразни теми – от произхода на Вселената до съчетаването на науката с духовността.Глайзър е 49-ия носител на наградата,,Темпълтън‘‘, учредена през 1973г.  Преди с нея са удостоявани личности от ранга на Майка Тереза, Александър Солженицин, Дезмънд Туту, Далай Лама.


Интернационалната мюзикъл сензация “The best of ANDREW LLOYD WEBBER“ ще

Интернационалната мюзикъл сензация “The best of ANDREW LLOYD WEBBER“ ще ...

......... Исус, Юда и Мария Магдалена, Гризабела и Рам Там Тагър на най-престижните европейски сцени.Звездата на мюзикъл театъра, диригентът Себастиан Де Доменико, ще Ви поднесе една незабравима вечер с уникалните симфонични оркестрации, които ще прозвучат за първи път в България, преди да бъдат представени на немскоговорящата европейска публика през 2020 г.


На днешния ден през 1958г. в Страсбург се открива първото заседание

На днешния ден през 1958г. в Страсбург се открива първото заседание ...

......... домашен бит, мебели, керамика, играчки, изображения, занаяти, традиционна възстановка на ателиета на занаятчии.Страсбург е важен център на промишлеността (главно машиностроенето), както и възел на пътни, железопътни и речни връзки. Пристанището в града е най-голямото на река Рейн след пристанището в Дуйсбург (Германия).Модерната трамвайна система в Страсбург функционира от 1994 година.


Шведската писателка Селма Отилиа Лувиса Лагерльоф (lang-svSelma Ottilia Lovisa Lagerlöf)

Шведската писателка Селма Отилиа Лувиса Лагерльоф (lang-svSelma Ottilia Lovisa Lagerlöf) ...

......... българското издание от 1980 г., пише в послеслова, че "книгата има грамадна познавателна и възпитателна стойност".От 1991 г. банкнотата от 20 шведски крони е с лика на Селма Лагерльоф. Върху гърба на банкнотата е изобразен мотив от книгата с Нилс Холгерсон на гърба на гъска, летящ над равнините на Сконе.


3D органи, роботи, летящо такси. Това са само част от

3D органи, роботи, летящо такси. Това са само част от ...

......... значи нещо се случва и то е правилно”, казва организаторът на Webit Пламен Русев пред Нова телевизия.Eдин от най-атрактивните гости е Марк Кюбан. Започва бизнеса си с нищожните 60 долара. Днес той е милиардер и един от най-богатите американци. Списание Forbes изчислява личното му богатство на над 4 милиарда долара.


Един от главните символи на Бургас безспорно е катедралният храм

Един от главните символи на Бургас безспорно е катедралният храм ...

......... антични и средновековни селища, Черно море и ежегодните фестивали привличат множество туристи. Бургаската катедрала, носеща името на Кирил и Методий, и защитената местност Пода са сред 100-те национални туристически обекта. Манастирът „Света Анастасия“ на едноименния остров във водите на Бургаския залив е единственият запазен средновековен островен манастир в Черно море.


На днешния ден през 1995 г. ученият Норман Ърл Тагард

На днешния ден през 1995 г. ученият Норман Ърл Тагард ...

......... стартира оттам. На борда на станцията "Мир" подобрява още един рекорд - американския рекорд по продължителност на полета от 1974 година. Приземява се със совалката "Атлантис" (мисия STS-71) в базата "Едуардс" след 115-дневен полет в Космоса.Тагард има общо  140 дни 13 часа 32 минути и 7 секунди престой в Космоса.


Меган Маркъл планира да изгради в новия си дом паник

Меган Маркъл планира да изгради в новия си дом паник ...

......... не е задоволително. През 80-те години на ХХ в. той вече беше ремонтиран за херцозите на Йорк, но те така и не заживяха във "Фрогмор". Но Хари и Меган са твърдо решени да го превърнат в своя семейна резиденция и да се нанесат веднага щом майсторите приключат окончателно работата си.  


Доходите на мъжете и жените в Германия се различават с

Доходите на мъжете и жените в Германия се различават с ...

......... през 2014 г. на сходни позиции и отговорности, разликата между половете също е била налице, макар и много по-малко значима - едва 6%. Това обаче са данни за 2014 г., тъй като тези статистически данни на Федералната статистическа служба на Германия се актуализират веднъж на всеки четири години и все още не са публикувани по-нови оценки.   


Жителите на Челопеч, една от най-малките общини в България, дариха

Жителите на Челопеч, една от най-малките общини в България, дариха ...

......... Това е и причината процентът на недоносени бебета в болницата да е по-висок от средния за страната. Клиниката по неонатология в “Майчин дом” е разположена на три етажа и се състои от физиологично отделение с 65 легла и интензивно отделение с 45 легла. Тя е най-голямата за новородени у нас. 


Класация на Международната федерация на звукозаписната индустрия обяви саундтрака към "Най-великият

Класация на Международната федерация на звукозаписната индустрия обяви саундтрака към "Най-великият ...

......... музикални албуми в света.Основните два критерия за включването на даден албум в този списък е да бъде посочен благонадежден източник, който доказва осъществените продажби, и да има продадени над 20 милиона копия. Списъкът включва всякакви видове албуми: студийни, компилации, най-доброто, саундтраци, ремикс албуми и албуми, включващи повече от един изпълнител. 


Сдружението за антични реконструкции „Mos Мaiorum Ulpiae Serdicae“ направи петиция в

Сдружението за антични реконструкции „Mos Мaiorum Ulpiae Serdicae“ направи петиция в ...

......... Известно време императорът дори замисля да премести центъра на управлението именно тук. Едва шест години след смъртта на Константин се провежда и Сердикийският църковен събор, свикан от синовете на владетеля. Това още веднъж свидетелства за значението на града както за античния свят изобщо, така и за семейството на великия император.


Двутактовият шум на "Трабант фест - Велико Търново - 2019"

Двутактовият шум на "Трабант фест - Велико Търново - 2019" ...

......... Wartburg формират над 50% от износа на страната. През 1990 г. започва производството на 4-тактов Trabant с двигател на Volkswagen, който купува завода - VW 1100 cm³ (от Volkswagwn Polo) с 41 к.с. мощност и максимална скорост 130 km/h. След падането на социализма Trabant остава като символ на онази епоха.<!--![endif]--><!--![if-->


Южна Америка е едно от най-странните и интересни места за

Южна Америка е едно от най-странните и интересни места за ...

......... °С).Република Парагвай (на испански: República del Paraguay) е държава в Южна Америка. Граничи на юг-югозапад с Аржентина, с Бразилия на североизток и с Боливия на северозапад. Парагвай е вътрешноконтинентална държава, която подобно на Боливия, няма излаз на море или океан. Те са единствените две страни в Южна Америка, без пристанище.


Градският съвет на Филаделфия е гласувал решение, с което се

Градският съвет на Филаделфия е гласувал решение, с което се ...

......... на Вашингтон. В тази сграда е приет Законът за правата (първите десет поправки на Конституцията). Наблизо е също и тежката 942 кг Камбана на свободата (Liberty Bell), излята в английска леярна през 1752 г. и в продължение на повече от два века един от най-важните символи на свободата в света.


Български фонд за жените е сред организаторите на Шествие за

Български фонд за жените е сред организаторите на Шествие за ...

......... да повярва в смисъла на тази кауза, за да бъдат заставени управляващите партии да работят за закони и институции, които закрилят и утвърждават човешките права и човешкото достойнство на всички жени, без значение от тяхната етническа и религиозна принадлежност, възраст, сексуална ориентация, полова идентичност, мигрантски и социо-икономически статус или увреждане. 


Титанът на луксозните стоки Бернар Арно изпревари легандарния инвеститор и ръководител на

Титанът на луксозните стоки Бернар Арно изпревари легандарния инвеститор и ръководител на ...

......... хора в света. Той е и единственият европеец в челото на подреждането. По-голямата част от богатството на Арно е обвързана с неговите луксозни притежания - Christian Dior и Louis Vuitton, като акциите на двете компании скочиха с 20% тази година при рекордни продажби.Лидер в класацията остава собственикът на Amazon - Джеф Безос. 


Празнувайки половинвековния юбилей от Уудсток, 23-тото издание на Международния фестивал,

Празнувайки половинвековния юбилей от Уудсток, 23-тото издание на Международния фестивал, ...

......... негови филми, както и най-новата му творба ЕТЕР, чиято премиера беше преди месеци на фестивала в Рим.Рок музикантът Кирил Маричков ще получи Наградата на СОФИЯ на Столична община за своя принос към изкуството на киното и музиката. В негова чест ще бъде показан филмът „Щурците – 20 години по-късно” (1988).


Площад "Испания" (Piazza di Spagna) е един от символите на

Площад "Испания" (Piazza di Spagna) е един от символите на ...

......... Неговите писма имат голяма стойност, описвайки естетическата теория за "негативната дееспособност".На площада се намира и фонтанът Barcaccia (така се наричали лодките, които пренасяли бъчвите с вино в античния Рим). Според легендата папа Урбан VІІІ поставя фонтана тук, след като е бил впечатлен от лодка, довлечена от наводнение от река Тибър.


Имението на Майкъл Джексън - "Невърленд", отново е обявено за

Имението на Майкъл Джексън - "Невърленд", отново е обявено за ...

......... са били деца. Адвокатите на покойната звезда обявиха, че ще съдят телевизията HBO заради излъчването на филма. Те твърдят, че лентата не представя всички гледни точки и е пропаганда. Представителите на Майкъл Джексън са категорични, че медии отново се опитват да се възползват от името на певеца за собствени облаги, пише "Гардиън". 


Експерти на Fortune съвместно с американската консултантска компания Korn Ferry

Експерти на Fortune съвместно с американската консултантска компания Korn Ferry ...

......... куриерски и други логистични услуги в цял свят. Основана е през 1971 г. в Литъл Рок, щата Арканзас под названието Federal Express. Флотът от товарни самолети на FedEx е сред най-големите в света и се състои от 379 машини за средни и дълги разстояния и 291 самолета за кратки разстояния.


Всяка година в последния ден на февруари светът отбелязва Деня

Всяка година в последния ден на февруари светът отбелязва Деня ...

......... храни (25%).Диагностицираните пациенти в България с редки форми на ангиоедем са 85, като мнозинството от тях са C1-INH-HAE тип 1 и 2. Средната възраст на поява на оплакванията от ангиоедем в България е 14.64 години, като средното забавяне от проява на симптомите до поставяне на правилна диагноза е 10.21 години.