Младежката организация на Българския червен кръст в Мездра почетe празника

Младежката организация на Българския червен кръст в Мездра почетe празника ...

......... поздрави и майките, дали живот на своите рожби в близките дни. Завеждащият отделението д-р Владимир Цеков посрещна децата и техните ръководители Наталия Христова, Христина Иванова и Петя Илиева, които подариха на отделението шишета за хранене, подвижна лампа, а на двете родилки - цветя и специфични пособия за родилка и новородено.


Днес в населените места в община Борован отпразнуваха Денят на

Днес в населените места в община Борован отпразнуваха Денят на ...

......... си и дома на Йорданка Кръстева. Там също беше организирано мероприятие по случай „Бабинден“, където се разигра и томбола с интересни награди. На всички празнуващи Десислава Марковска поднесе поздравителни адреси и пожела още дълго да са сред нас и да дават съвети и опора на младите жени и майки.  


На 21 януари - датата, на която преди 15 години

На 21 януари - датата, на която преди 15 години ...

......... изречение, написано с много любов, но пълно с правописни грешки. В Берковица е и първият паметник на сладкодумния разказвач - Дървото на живота, в което са вплетени образи от неговото творчество - свраки, врабчета, кучета и колело на каруца. Пластиката е дело на скулптора Димитър Гоцак и дърворезбаря Чавдар Антов. 


Емоционален и трогателен беше празникът по повод Деня на родилната

Емоционален и трогателен беше празникът по повод Деня на родилната ...

......... Днес, навръх празника, проплака за първи път момченце от Видин, което родителите ще кръстят Божидар. 716 са новородените през 2018 г. в монтанската болница, спрямо 655 родени бебета за 2017 г. Техният брой расте не заради обрат в демографската криза в района, а заради предпочитанията на майки от по-далечни общини.


Екипът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ – Мездра чества своя

Екипът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ – Мездра чества своя ...

......... родилната помощ и на акушерките и гинеколозите.  Бабинден е един от големите народни женски празници, посветен на "бабите" – жените, които помагали при раждане на младите булки и невести. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, "бабували" на родилките.


Областният управител Малина Николова участва днес в церемонията по откриването

Областният управител Малина Николова участва днес в церемонията по откриването ...

......... Областният управител Малина Николова и Председателят на Общински съвет – Враца Румен Антов отбелязаха при откриването, че предстои събирането на средства от общинските съветници от ПП ГЕРБ и общинското ръководство на партията, с които средства да бъде закупено ново оборудване, необходимо за дейността на Детската консултация в Диагностично-консултативния център.   



Дознател в Областната дирекция на МВР във Враца е класиран

Дознател в Областната дирекция на МВР във Враца е класиран ...

......... януари беше обявено и класирането на кандидатите. Дознателят Борислав Методиев, кандидатствал с първо желание за РС-Козлодуй, е събрал най-голям бал от двата изпита и е на първо място в класирането. Предстои изготвяне на предложение на Комисията за избора на нови съдии и след това назначаването им от Висшия съдебен съвет.


Полицайка от Враца стана звезда в световното шоу The Illusionists,

Полицайка от Враца стана звезда в световното шоу The Illusionists, ...

......... МВР. Миналата година публикувахме нейни горещи снимки, които бяха препечатани от доста медии. Това направи Йоана една от най-обсъжданите жени сред полицаите, а ухажорите й се събираха в няколко автобуса. Сега красавицата вече ще има уникалната привилегия да се хвали пред колегите си, че е оковала в белезници световна звезда.


От полицията съобщиха официална информация за случая с убития мъж

От полицията съобщиха официална информация за случая с убития мъж ...

......... Враца са предприели бързи процесуално-следствени действия,  от които  е установено, че нараняванията са причинени от 31-годишния му приятел Юлиян Чеков от Козлодуй. До там се стигнало след скандал, който прераснал в побой. Извършителят на престъплението направил опит да напусне страната, но е задържан на КПП-Калотина. Работата по случая продължава.  


Собствени приходи от 4 597 000 лева са предвидени в

Собствени приходи от 4 597 000 лева са предвидени в ...

......... санкции могат да постъпят 64 500 лв., а от други неданъчни приходи - 24 030 лв. Рекорден бюджет от над 16 милиона лева, най-високият от 30 години насам, ще бъде подложен на гласуване в Общинския съвет. Още над 11 милиона лева се очаква да влязат в хазната по европейски проекти. 


До общинските избори остават още 8 месеца, но въпреки това

До общинските избори остават още 8 месеца, но въпреки това ...

......... е кмет, но няма как да се кандидатира, тъй като е компрометирана фигура и от ръководството на партията не му разрешават повече експерименти. Да не говорим, че в централата упорито се коментира, че времето му в ДПС изтича и още след изборите за европарламент ще бъде изпратен в заслужен отдих.



Пътно транспортно произшествие с товарен камион ограничи в следобедните часове

Пътно транспортно произшествие с товарен камион ограничи в следобедните часове ...

......... товарен камион ограничи в следобедните часове движението по пътя Видин-Монтана, при село Белотинци. Камионът е аварирал в страничната канавка и е затруднил движението в пътния участък. Ранени и пострадали при пътния инцидент няма, а движението се осъществява в едната лента и се регулира от пътна полиция. Снимката е илюстративна!  


Тролей се е запалил на бул. „Демокрация“ във Враца, съобщиха

Тролей се е запалил на бул. „Демокрация“ във Враца, съобщиха ...

......... „Космос“. Внезапно по време на движение допотопният тролей започнал да пуши и ватманът незабавно спрял, отворил вратите и евакуирал малкото пътници в него. Няма информация дали на място е идвала пожарна или водачът сам е успял да загаси пламъците. От депото веднага изпрали влекач, който прибрал опушения тролей в гаража.


В голяма част от селата в област Монтана хората няма

В голяма част от селата в област Монтана хората няма ...

......... в населени места, в които има над 350 души по постоянен адрес. По тази причина в област Монтана в 80 села няма да има общински избори. В страната към 15 януари близо 3000 са населените места под тази бройка, където ще бъдат назначени кметски наместници по предложение на общинския кмет.


Една традиция намира нов живот в мездренското село Царевец. Всяка

Една традиция намира нов живот в мездренското село Царевец. Всяка ...

......... бебето, бабата-акушерка беше ритуално „изкъпана“ на селската чешма от жените, които е изродила. Там се изви и кръшно хоро.  Предвождани от кмета на селото Маргарита Петкова, жените обиколиха Царевец, наричайки за здраве и плодовитост. Отбелязването на Бабинден завърши на селския мегдан с хора и музика от самодейците от местното читалище.


Областният управител Малина Николова откри Документалната изложба, посветена на 140

Областният управител Малина Николова откри Документалната изложба, посветена на 140 ...

......... Регионален исторически музей – Враца Георги Ганецовски, директорът на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца Силвия Врачовска, ученици и общественици. Изложбата „140 години от Учредителното събрание, приело Търновската конституция“ е експонирана до 24 януари 2019 г. в Малка зала на Художествена галерия „Иван Фунев“ при Регионален исторически музей – Враца.



"Вкусно, здравословно"- така дамите-диабетици във видинското село Ново село озаглавиха своята кулинарна

"Вкусно, здравословно"- така дамите-диабетици във видинското село Ново село озаглавиха своята кулинарна ...

......... пенсионера и хората с увреждания в Ново село членуват над 50 души. Най-младият член е в детска възраст. Това беше повод на ръководството на секцията да обърне внимание по-скоро на бабите, които отделят от залъка си за внуците, отколкото на майките за проблема на здравословното хранене от най-ранна възраст. /БНР


Запален риболовец от Лом улови в река Дунав 20 кг

Запален риболовец от Лом улови в река Дунав 20 кг ...

......... спорта. За да има такива страхотни преживявания край реката и за други хора и за нас в следващите месеци и години, трябва да пазим рибното богатство!", смята Илиян, който работи в сервиз за гуми в Лом. Той се занимава с любителски риболов от 15 години и участва и в състезания. 


В Евроклуба на ГПЧЕ "Йордан Радичков" - Видин официално беше

В Евроклуба на ГПЧЕ "Йордан Радичков" - Видин официално беше ...

......... "Радвам се, че съм спечелила. Не съм много изненадана. Просто не съм очаквала нищо и се чувствам добре", каза носителката на първата награда в конкурса. Идеята на инициаторите да организират съревнованието, което е само за ученици, идва след като самите те печелят много награди в училище от подобни конкурси. /БНР


Уважението към бабата, помогнала за раждането на нов живот, новоселянките

Уважението към бабата, помогнала за раждането на нов живот, новоселянките ...

......... децата им. Затова по изключение на този женски празник ще има и мъжко присъствие. Кои ще дойдат – ще разберем в деня на празника. Всички 145 участници, записали се в първия голям общински празник за тази година са в очакване, защото организаторите от читалището са подготвили и свои малки изненади. 


Фондация „Искам бебе“ изпрати отворено писмо с предложение за съвместна

Фондация „Искам бебе“ изпрати отворено писмо с предложение за съвместна ...

......... с добра успеваемост!...Искрено се надяваме, Общините, във Ваше лице, да потърсят начини за подпомагане на такива семейства, живеещи на територията на Северозападна България. Поемаме ангажимент да подкрепим създаването и функционирането на такива местни Общински програми, като сме на разположение за безвъзмездна подкрепа и споделяне на богатия ни опит в тази област.“


Трима се борят да оглавят общинското предприятие „Обредни дейности” във

Трима се борят да оглавят общинското предприятие „Обредни дейности” във ...

......... държавен служител. Очаква се комисията да определи дата за следващия етап от надпреварата – оценка на концепцията за развитието на „Обредни дейности” и интервю. Припомняме, че преди около месец от кметския екип обявиха конкурс за управител на общинското предприятие „Обредни дейности”. Той ще ръководи фирмата за срок от 3 години.


Четвъртокласниците от ОУ "Христо Ботев в Мездра присъстваха на нетрадиционен

Четвъртокласниците от ОУ "Христо Ботев в Мездра присъстваха на нетрадиционен ...

......... тогава всеки един от тези хора- акушерки, акушер-гинеколози, педиатри, санитарки, всеки си знае работата, всяка ръка знае какво да пипне и как да го направи, за да може всичко да бъде благополучно." Децата гледаха филм за създаването на плода до неговото раждане, след което пресъздадоха народната традиция на бабуването.   


Постъпила жалба пред Комисията за защита на конкуренцията блокира обществената

Постъпила жалба пред Комисията за защита на конкуренцията блокира обществената ...

......... ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.


Община Враца прекрати втора обществена поръчка заради нарушения, научи агенция

Община Враца прекрати втора обществена поръчка заради нарушения, научи агенция ...

......... поредната прекратена обществена поръчка на екипа на Калин Каменов и то за едни и същи нарушения. Тук е моментът врачани да си зададат въпроса толкова ли са некадърни експертите в общината и не е ли крайно време кметът да поеме отговорност за гафовете на екипа си, който сам е избрал.


Бдителни монтанчани подадоха сигнал до Регионалната инспекция по околната среда

Бдителни монтанчани подадоха сигнал до Регионалната инспекция по околната среда ...

......... жар от печки на твърдо гориво. Те веднага уведомили управителят на ОП „Чистота Монтана“, които да изгасят жарта и да изхвърлят отпадъците от контейнера. През миналия месец екоинспекторите са получили и два сигнала за запалени гуми на изхода на Монтана в посока Враца и на околовръстния път на областния град.


Частен съдебен изпълнител обяви на търг мезонет във Видин, научи

Частен съдебен изпълнител обяви на търг мезонет във Видин, научи ...

......... наддаването за мезонета, е 85 725 лева. На тезгяха е сложен и гараж на същия адрес с площ от 17.36 квадратни метра. Той се търгува на стартова цена от 3 915 лева.    Търгът ще се проведе на 15 февруари от 9 часа в сградата на районния съд във Видин.


Полицията във Видин не е установила данни и факти, уличаващи

Полицията във Видин не е установила данни и факти, уличаващи ...

......... да бъде „изцапан“ някой. Абстрахирайки се от този случай, знам, че кал се хвърля по този, който работи и се опитва да направи нещо. Защото знаете, засягат се нечии интереси. Водих разговор с началника на участъка в Нов път. Отзивите за него са много добри", споделя ст. комисар Петър Коцин. 


Крадци върлуват от месеци в монтанското село Дългоделци. Апашите режат

Крадци върлуват от месеци в монтанското село Дългоделци. Апашите режат ...

......... защото щетите били под минималната заплата!", разказа кметът Тихомир Георгиев. В Дългоделци, на около 30 км от Монтана по списък живеят 800 души, близо половината обаче са по чужбина и големите градове. В селото са останали предимно възрастни и немощни хора, а над 1/3 от домовете са без стопани.  


На публични места в Чипровци ще има безплатен интернет. Общината

На публични места в Чипровци ще има безплатен интернет. Общината ...

......... размер на 1 695 000 евро, което е приблизително 4.04% от бюджета на инициативата. Всички регистрирани ще станат част от общността на WiFi4EU и ще могат да се свържат с останалите участници в проекта. Средствата за инициативата на Европейската комисия  WiFi4EU трябва да бъдат вложени в срок до 18 месеца.


28 случая на пациенти с остри респираторни заболявания са регистрирани

28 случая на пациенти с остри респираторни заболявания са регистрирани ...

......... инспекция в града. Снегът и ниските температури пречат на циркулацията на вирусите, коментират експерти. Най-често се заразяват деца до 4 годишна възраст и ученици между 5 и 14 години. Няма данни за доказан случай на грип от двата щама, които тази година са най-разпространени в страната, допълват от здравната инспекция.


Изследователска и културна дейност са двете основни насоки, в които

Изследователска и културна дейност са двете основни насоки, в които ...

......... художествена галерия „Вълчо Вълчев”, която също е звено към музея, предвижда две изложби - през месец юли изложба на Йоана Камелиева, Вълчо Вълчев и Теодора Вълчева и през октомври - изложба - живопис на Маргарита Радославова. Активно е и участието на Историческия музей в отбелязването на всички исторически дати./ БНР 


Златен медал за рисунка получи Сияна Яворова Джелебскаот Монтана. Високата награда

Златен медал за рисунка получи Сияна Яворова Джелебскаот Монтана. Високата награда ...

......... учениците от студио „Рени Арт“.  "Честно казано абсолютно никаква идея нямах какво ще стане, не съм очаквала, но съм много щастлива. Гледах да е нещо различно, да бъде пъстро и различно. Харесвам да рисувам, обичам да ходя в студио Рени Арт. Вярвам, че ще успея да стана архитект", сподели Сияна.


Българският Червен кръст започна поетапното предоставяне на индивидуални пакети с

Българският Червен кръст започна поетапното предоставяне на индивидуални пакети с ...

......... реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства за периода 01.01.2018 – 30.06.2018 г. Лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ, въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение за периода 01.01.2018 г. – 30.06.2018 г.


Днес, за първи път в България, във Враца пристигна икона

Днес, за първи път в България, във Враца пристигна икона ...

......... часа в Регионалната библиотека „Христо Ботев“ във Враца ще бъдат представени две книги за свети Ефрем Нови – една за възрастни и една за деца, като представянето ще направи лично авторът на книгите, журналистът Ангел Бончев от ТВ „Европа“. Книги за този светец се издават за първи път в България.


Около 11 часа вчера в река, преминаваща до ул.“Цар Асен“

Около 11 часа вчера в река, преминаваща до ул.“Цар Асен“ ...

......... 11 часа вчера в река, преминаваща до ул.“Цар Асен“ в грaд Смядово, бил намерен починал мъж. При извършения на място оглед било установено, че трупът е на изчезнал 80-годишен дядо. Георги Минев бе обявен за издирване на 27 декември. При извършения първоначален оглед данни за насилствена смърт не са установени.


Изложба на снежни човечета, направени в специална работилница от различни

Изложба на снежни човечета, направени в специална работилница от различни ...

......... град Ройтлинген, във федерална провинция Баден-Вюртемберг, в Югозападна Германия. Снежният човек  е символ на забавата през зимата.  "Снежният човек надмогва политически и религиозни граници. Той е обичан както от по-възрастните поколения, така и от по-младите", казва Корнелиус Грец. Той поздрави учениците и учителката по немски Жулиета Босилкова за подготвената изложба.


Досегашният управител на многопрофилната болница в Мездра д-р Илиана Михайлова

Досегашният управител на многопрофилната болница в Мездра д-р Илиана Михайлова ...

......... 5.38, с което е станала победител в надпреварата.  Затова комисията ще препоръча на общинския съвет, който е принципал на МБАЛ Мездра, да възложи нов управленски мандат на досегашния управител на лечебното заведение. Вероятно решението на изпитната комисия ще бъде внесено за одобрение на следващо заседание на общинския съвет в Мездра.


На 21 януари традиционно се отбелязва Бабинден, обявен през 1951

На 21 януари традиционно се отбелязва Бабинден, обявен през 1951 ...

......... на този ден празнуват акушерките и акушер-гинеколозите. Община Козлодуй, съвместно с Народно читалище „Христо Ботев” и Квартален клуб на пенсионера „Турлашка махала”, организира кратко тържество по случай празника, което ще се състои на централния площад от 11:00 часа. Присъстващите ще имат възможност да станат свидетели на пресъздаването на обичая „Бабуване”.


Налаганите упорито в публичното пространство твърдения за честния и открит

Налаганите упорито в публичното пространство твърдения за честния и открит ...

......... да внася тези 200 000 лева в касата на общината, да захрани спортното дружество и с това да подсигури участието на дублиращия отбор в мъжкия футбол за новия сезон. Иначе, вече е ясно, че на общинските избори след 8 месеца задачата на опонентите да бутнат Калин Каменов значително се улесни…


Председателят на общинския съвет във Враца Румен Антов заяви пред

Председателят на общинския съвет във Враца Румен Антов заяви пред ...

......... капиталовата програма и приоритетите за годината. Освен внимателното преглеждане на всяка една цифра, на съветниците им е било разяснено как ще се повишат приходите в приходната част на бюджета, както и какви приходи ще се формират тази година и как приходите и разходите ще се балансират в новия бюджет.  


Регионалната здравна инспекция в Монтана обяви конкурси за трима експерти,

Регионалната здравна инспекция в Монтана обяви конкурси за трима експерти, ...

......... не се изисква. Минималният размер на основната заплата е 560 лева, като основното трудово възнаграждение се определя в зависимост от професионалния опит на спечелилия конкурса кандидат. Подборът ще бъде проведен на два етапа - решаване на тест и интервю, а срокът за подаване на документи е до 24 януари.  


Частен съдебен изпълнител от Враца обяви на търг вила край

Частен съдебен изпълнител от Враца обяви на търг вила край ...

......... са сложени и парцели в същата местност. Единият  е с площ 1 100 квадратни метра, а другият – 2 387 квадратни метра. Те се търгуват съответно за 1 456 и 2 992 лева. Търгът ще се проведе на 20 февруари от 13.30 часа в сградата на районния съд във Враца.  


Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 316,

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 316, ...

......... ЗСВ, избра чрез жребий дисциплинарен състав: Евгени Диков - председател и докладчик, Пламена Цветанова, Огнян Дамянов. Дисциплинарното производство е образувано по предложение от Инспектората към ВСС за извършено дисциплинарно нарушение по чл. 307, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, изразяващо се в системно неспазване на сроковете, предвиден в процесуалните закони.


Проектът за бюджет на oбщина Мездра за 2019 година в

Проектът за бюджет на oбщина Мездра за 2019 година в ...

......... за настоящата година, като за това време общинските съветници ще останат без възнагражденията си, според законът. Директор дирекция „Финанси, икономика и проекти“ Цеца Костова призова за отговорност и екипност, които са същността на бюджета. Ако тези компоненти ги има в работата в публичния сектор, то „предизвикателството Бюджет 2019“ е преодолимо.


Жителка на Лом написа благодарствено писмо до полицията, след като

Жителка на Лом написа благодарствено писмо до полицията, след като ...

......... били намерени и върнати на собственичката. Двама от крадците са били прибрани в килии за срок от 72 часа, а третият - за 24 часа.  6 знак на благодарност жената е написали и изпратила благодарствено писмо, с което поздравява полицейските служители, работили по случая, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 


Грипът започва да настъпва и към Лом, каза управителят на

Грипът започва да настъпва и към Лом, каза управителят на ...

......... Регионалната здравна инспекция в Монтана при определени условия – броят на заболелите трябва да достигне определени нива. Тогава има определени изисквания за болниците – прекратяване дейността на женските консултации, прекратяване на плановите операции и на свижданията“, каза д-р Савков. Той допълни, че грипът засяга предимно малки деца и възрастни хора.


Документална изложба "Безпределният космос на човешкия ум" беше открита в Белоградчик. Експозицията разказва

Документална изложба "Безпределният космос на човешкия ум" беше открита в Белоградчик. Експозицията разказва ...

......... града. На церемонията присъства и Боян Минков, който е купил родната къща на Виден Табаков в село Стакевци и има намерение да я реставрира и превърне в музей.  Изложбата ще може да се види до 22 януари. Тя ще бъде показана след това в Пловдив и други градове на страната.


9 000 деца са върнати обратно в клас от началото

9 000 деца са върнати обратно в клас от началото ...

......... онези момичета, на възраст 10-13 години, за съжаление за областта имаме осем такива момичета, които са бременни или вече са родили”, обясни Галина Евденова, директор РУО – Враца. У нас близо 13% от учениците са извън системата, но за първи път тази година тенденцията е към намаляване, казват от министерството.


Този уикенд се проведе 43-то Среднозимно преброяване на водолюбивите птици

Този уикенд се проведе 43-то Среднозимно преброяване на водолюбивите птици ...

......... зони. Това е информация, която може да бъде много важна при планиране на бъдещи природозащитни дейности, а на територията на община Козлодуй попадат 5 защитени зони от Националната екологична мрежа Натура 2000. Всички наблюдения ще бъдат въведени в модерната интернет платформа за събиране на данни на БДЗП – SmartBirds Pro.


Около 20 януари, Ивановден (по стар стил), в Кула се провежда уникалният

Около 20 януари, Ивановден (по стар стил), в Кула се провежда уникалният ...

......... обредите, извършвани в други краища на страната. Миналата година групата взе участие в големия кукерски фестивал „Сурва“ във Перник, където спечели сребърен медал точно заради тази оригиналност на обичая и костюмите. Тази година кулските къпачи няма да участват във Перник, но ще се включат в някои от по-късните маскарадни фестивали.


Областна администрация – Враца представя Документална изложба „140 години от

Областна администрация – Враца представя Документална изложба „140 години от ...

......... на Художествена галерия „Иван Фунев“ при Регионален исторически музей – Враца. Тя ще бъде експонирана от 19 до 24 януари 2019 г. Областна администрация – Враца кани жителите и гостите на област Враца на откриването на изложбата и в дните, в които тя е експонирана в Регионален исторически музей.  


Във Враца плъзнаха упорити слухове, че шефът на общинското предприятие

Във Враца плъзнаха упорити слухове, че шефът на общинското предприятие ...

......... интереси срещу Димитров, тъй като кметът на Враца Калин Каменов е бил кум на сватбата му. На това твърдение комуналният шеф буквално се изсмя и заяви, че фантазията на някои хора е доста развихрена „Не. Калин Каменов не е бил кум на сватбата ми. Това вече е много смешно“.  


Нов общински съветник положи клетва във Враца, видя BulNews.bg. Това

Нов общински съветник положи клетва във Враца, видя BulNews.bg. Това ...

......... лидер на Земеделски народен съюз Пламен Ганецовски, който почина преди няколко дни. На негово място в общинския съвет влиза Огнян Огнянов. Той е от квотата на коалиция "Народен съюз" - Враца и е инженер по образование. Заседанието на сенаторите започна с минута мълчание в памет на покойния им колега.   


На 16 януари светът отбелязва Световния ден на „Бийтълс". На тази

На 16 януари светът отбелязва Световния ден на „Бийтълс". На тази ...

......... Останалите живи членове на Бийтълс – Маккартни и Стар – продължават музикалните си кариери. „Бийтълс" издават общо 12 албума, 13 мини албума и 22 сингъла, продадени до днес в тираж над 1,3 млрд. копия. Според списание „Ролинг стоун" ливърпулската четворка е първенец в списъка със 100-те най-добри изпълнители на всички времена.


Възелът около изоставената спортна зала в двора на училище „Христо

Възелът около изоставената спортна зала в двора на училище „Христо ...

......... носи пълната отговорност за проваления проект, за който лично беше публично гарантирал. В този случай скандалът е невиждан, тъй като фирмата е избрана не с обществена поръчка, а чрез пряко договаряне. Този подход във всички европейски директиви е сочен като ярък пример за корупционни практики при разпределянето на публични средства.


Областните дирекции към бюрото по труда обявиха свободните работни места

Областните дирекции към бюрото по труда обявиха свободните работни места ...

......... Готвач 5 Сервитьор 2 Камериер/камериерка 1 Майстор за производство на тестени изделия 2 Окачествител 1 Шофьор на товарен автомобил 10 Кофражист 1 Шофьор на автобус 1 Общ работник 14 Личен асистент Дирекция „Бюро по труда“ – Кула Работни места за специалисти с висше образование 1 Главен счетоводител 1 Счетоводител  


Частен съдебен изпълнител обяви на търг красива битова къща във

Частен съдебен изпълнител обяви на търг красива битова къща във ...

......... има иззидана голяма камина, която е украсена с множество ловни трофеи. В имота има и малка стопанска постройка с лозови насаждения. Началната цена, от която ще започне наддаването, е 26 325 лева. Търгът ще се проведе в сградата на районния съд във Видин на 15 февруари от 9 часа.  


Сигнал за инцидент с цистерна с опасен товар на надлеза

Сигнал за инцидент с цистерна с опасен товар на надлеза ...

......... оказали помощ на шофьора. "Ако се разлее нещо сме готови да опесъчим пътя. Киселина има в тази цистерна", съобщи служител от поддържаща пътна фирма. Сярната киселина не е взривоопасна, сега времето е студено и няма опасност за хората, заявиха от противопожарната служба. Движението е пренасочено по обходен път около надлеза.


Част от кметствата в община Монтана стават наместничества след изборите

Част от кметствата в община Монтана стават наместничества след изборите ...

......... стават наместничества след изборите през есента. Това стана ясно на днешното обсъждане на бюджета на общината за 2019 година. Причината е, че 7 от селата са с население под 350 души, кавото е изискването за пряк избор на кмет. Така кметствата в общината от 15 ще останат едва 8.  


Няма да се вдигат местните данъци и такси в Монтана

Няма да се вдигат местните данъци и такси в Монтана ...

......... бютжет 2019, към тази сума се добавят и още 11 млн лв от изпълнението на еврпроекти и други  програми. 25 млн лв осигурява държавата, собствените приходи са 14 млн, а изравнителната субсидия 4 млн лв. 880 000 лв са предвидени за  капиталови разходи, със 70 000 повече в сравнение с 2018 година.


Във връзка с разработване на Областен план за развитие на

Във връзка с разработване на Областен план за развитие на ...

......... обсъждане 13 ч., Общинска администрация, Заседателна зала Община Вълчедръм Общинска администрация, Заседателна зала Ден 4 – 22.02.2019 Община Лом Обществено обсъждане 9 ч., Общинска администрация, Заседателна зала, ет. 3 Община Брусарци Обществено обсъждане 11.30 ч., Зала Читалище „Просвета - 1891“ Община Медковец Обществено обсъждане 14 ч. Общинска администрация, Заседателна зала


Започваме годината с разплатени 1 689 000 лева, това съобщи

Започваме годината с разплатени 1 689 000 лева, това съобщи ...

......... няма готовност за актуализиране на заплатите на избираемите длъжности, въпреки че кметовете трябва да получават достойно възнаграждение. „Поемаме само ангажименти, които можем да изпълним. През настоящата финансова година ще ни бъде изключително трудно, защото трудно се лети без крила… Ще подскачаме, но няма да пълзим“, заяви в заключение инж. Събков.


Детската градина във видинското село Черно поле затвори за месец. Причината

Детската градина във видинското село Черно поле затвори за месец. Причината ...

......... имало едва 8 деца и тогава е взето решението за временното затваряне на детското заведение. "Използваме студеното време, така или иначе даваме ваканции, а и персоналът трябва да си вземе полагаемите отпуски", обясни Александров. В момента се търси заместник на директора, на който му предстои операция и ще бъде в дълъг болничен. Обучени кадри в селото обаче няма, допълни кметът. 


За първи път след много години в община Хайредин бе

За първи път след много години в община Хайредин бе ...

......... възродена традицията и се пресъздадоха обичаи, неизпълнявани от дълго време. Празникът се проведе в четири от населените места в общината – Хайредин, Михайлово, Манастирище и Рогозен. Трапезите бяха подредени с традиционни гозби. Гостите имаха възможност да видят пресъздадени истории и обичаи за куция Васил, изпълнени на фона на горящия огън.


Бурен вятър се изви над Монтана днес. Силата му стига

Бурен вятър се изви над Монтана днес. Силата му стига ...

......... стигнаха до 6 м.в секунда. Положителни са температурите и в двете области, в Монтана е 1,5 градуса, във Видин е по-висока – 2,5 градуса. Във Враца вятърът не бе толкова силен - стигна до 5 м. в секунда, но е по студено.  Няма подадени сигнали за нанесени поражения от вятъра. 


За втора поредна година Център за творческо обучение – София

За втора поредна година Център за творческо обучение – София ...

......... есе на една от следните теми: „Промени ли NASA света за последните 60 години“, „Екзопланетите  – Нови светове“ и „Изненада! Аз съм извънземно“. Обемът на писмените работи не трябва да надвиша 400 думи, а на видео есето – 5 минути. Срокът за подаване на материалите онлайн е до 7 февруари.


Във видинския квартал „Нов път” по традиция се проведе конкурса

Във видинския квартал „Нов път” по традиция се проведе конкурса ...

......... Марияна Георгиева, която получи своята корона и лентата с престижното отличие от кмета на Видин Огнян Ценков. Нейни подгласнички станаха Теди Борисова и Денислава Георгиева. Както всяка година община Видин осигури необходимите за празника в ромския квартал финансови средства. За финал на тържеството участици и гости си направиха обща снимка.


Община Вършец реализира проект, финансиран в рамките на националната програма

Община Вършец реализира проект, финансиран в рамките на националната програма ...

......... игра, естетична и добра поддържана среда, което се постига чрез изграждането на детски площадки. Чрез реализиране на дейностите по проекта бяха постигнати целите на проекта  за подобряване на градския пейзаж и качеството на живот на жителите и гостите на град Вършец чрез изграждането на зони за отдих, развлечение и спорт.


Скандалът с непостроената спортна зала във Враца, вместо да утихва,

Скандалът с непостроената спортна зала във Враца, вместо да утихва, ...

......... в нея са вложени не повече от 350 000 лева и въпреки това изпълнителят Здравко Караиванов иска още пари от общината, за да продължи реализирането на проекта. Защо парите свършиха толкова бързо и къде е разликата от 330 бона, част от получените 680 000 народна пара, сал един Аллах знае…