Детското отделение на врачанската болница остава под карантина, въпреки добрите

Детското отделение на врачанската болница остава под карантина, въпреки добрите ...

......... е съвпаднало с болно в отделението дете, което също било изследвано за коронавирус. Неговата проба е отрицателна. От МБАЛ "Христо Ботев" припомниха, че карантина се поставя и снема само от Регионалната здравна инспекция, като допълниха, че към този момент все още няма основание за пускането на пациенти в детското отделение.


От 7 април, когато започва изплащането на пенсиите, доброволци към

От 7 април, когато започва изплащането на пенсиите, доброволци към ...

......... 12 часа. Предвид въведеното извънредно положение, изплащането на пенсиите за месец април 2020 година ще продължи до 23 април. В офис на Easy Pay, на ул. “Христо Ботев” 59, има осигурени дезинфектанти за всички, които ще заплащат битовите си сметки. Очаква се близо 200 лица да използват услугите на офиса.


Вчера са изследвани пробите на медицинските лица от видинската болница,

Вчера са изследвани пробите на медицинските лица от видинската болница, ...

......... имали контакт с първия пациент с доказан коронавирус в областта, след като е минал необходимият инкубационен период, в който тестовете биха били отрицателни. Очакват се резултатите на около 25 лица – медицински персонал от лечебното заведение.  Припомняме, че от Националната референтна лаборатория първоначално отказаха да вземат първите проби на медиците. 


По предложение на Министерството на здравеопазването, РЗИ – Монтана стартира

По предложение на Министерството на здравеопазването, РЗИ – Монтана стартира ...

......... медицински лица. При желание за участие, доброволците трябва да заявят това лично пред РЗИ–Монтана. Тяхното разпределение за участие в конкретни дейности, ще бъде съобразено с тяхната специфика и потребностите в областта, както и със знанията и уменията на лицата. Заявка за Вашето доброволно участие в кампанията изпратете на e-mail: [email protected]


Общинските съветници от Българската социалистическа партия /БСП/ изпратиха до местните

Общинските съветници от Българската социалистическа партия /БСП/ изпратиха до местните ...

......... корекции във връзка с наличието вече на болни на територията на общината.  Същите предложения ще бъдат внесени в комисията по финанси и бюджет на 08.04.2020 г. Заявяваме нашата готовност да подпомогнем организационно действията на щаба. Цветелина Дамяновска, Председател група общински съветници  Група общински съветници ПП „БСП за България“ 05.04.2020 г.


Във врачанското село Руска Бела хората сами ушиха и раздадоха

Във врачанското село Руска Бела хората сами ушиха и раздадоха ...

......... и няма откъде да си го доставят. Имало и новатори, които направили маски даже от кухненска хартия. Хората от селото твърдят, че сами се дисциплинират и си помагат срещу заплахата от коронавируса. А всички маски, които им останат ще бъдат дарени на хората от общинската служба за чистота в Мездра.Заразяването на 66-годишния мъж от село Дреновец с коронанирус, който

Заразяването на 66-годишния мъж от село Дреновец с коронанирус, който ...

......... не сме излизали от вкъщи. Това се опитах да обясня на д-р Славчев, но той най-нагло ми затвори телефона. Пожелавам здраве на всички, на лекарите благодаря, на всички, които се грижат в момента за баща ми. Надяваме се и се молим всичко да е с положителен край", завърши Даниела Петрова.


Пропускателният режим в големите хранителни магазини, спазването на санитарно-хигиенните норми

Пропускателният режим в големите хранителни магазини, спазването на санитарно-хигиенните норми ...

......... от съвместните проверки на Инспектората, полицията и РЗИ във Враца. Мобилни екипи от полицията и експерти от здравната инспекция в града проверяват дали поставените под карантина лица я спазват. Извършени са инспекции и в квартал „Бистрец“ на търговските обекти и обществени пространства, като основната цел е спазването на противоепидемичните мерки.


Част от лекарите в общинската болница Белоградчик са подали молби

Част от лекарите в общинската болница Белоградчик са подали молби ...

......... отказаха да лекуват такива и подадоха молби за напускане. Подавайки тези молби, вече болницата спира да функционира, защото имаме недостиг на лекари." Във вторник или сряда ще бъде свикано заседание на общински съвет Белоградчик, на което ще се обсъдят варианти за спасяване на общинската болница в града, допълни Боян Минков.


Лекарите, прегледали пастора, заразен с коронавирус от Лом, в медицинския

Лекарите, прегледали пастора, заразен с коронавирус от Лом, в медицинския ...

......... Василовци, което почина, както и хора, открити в София, но с постоянен адрес в областта, обясняват специалистите. Двама от заразените са в болница. Пасторът е в Монтана, а лекарят–инфекционист в Лом. Той е почти излекуван. Очакват се двете му последователни отрицателни проби. За случая с пастора е образувано досъдебно производство.


Прокуратурата в Монтана проверява шофьор на ТИР, нарушил карантината, под

Прокуратурата в Монтана проверява шофьор на ТИР, нарушил карантината, под ...

......... районното в Монтана са 6, в полицията в Лом – 5, в Берковица – 2 и 4 във Вършец. За неспазване на мерките  за социална изолация, въведени с извънредното положение, е наложена глоба от 5 000 лева на мъж от Медковец. Човекът е санкциониран, тъй като карал велосипед за удоволствие.В сайтовете на няколко общини вече работят чатботове, които отговарят

В сайтовете на няколко общини вече работят чатботове, които отговарят ...

......... коронавируса, за тестовете, които всеки може да си направи и дори информация за това къде са местните полицейски КПП-та и как може да се плати сметка в съответното населено място. Дори и след извънредното положение чатбот приложенията ще запазят своята популярност в обществения сектор - най-малкото, защото са удобни и полезни. 


Референтната проба на санитарката от детското отделение на врачанската болница

Референтната проба на санитарката от детското отделение на врачанската болница ...

......... е изявила желание да си направи проверка, тъй като е вдигнала температура, докато била на работа. Взета й била и втора проба, която била изпратена до националната референтна лаборатория. В отделението очакват разпореждане в понеделник от здравното министерство за да вдигнат карантината и медицинския персонал да продължи нормалната си работа.


Мъж е намушкал двама души в Югоизточна Франция преди минути.

Мъж е намушкал двама души в Югоизточна Франция преди минути. ...

......... Мъж е намушкал двама души в Югоизточна Франция преди минути. Властите смятат, че нападението е терористичен акт. Инцидентът е станал в град Роман-сюр-Изер, съобщава БГНЕС. Ранени са 7 души. Мъжът е нападнал хората на улицата, преди да бъде арестуван от властите.  


Над 430 нови случая на заразени с коронавирус са регистрирани

Над 430 нови случая на заразени с коронавирус са регистрирани ...

......... с коронавируса в руската столица, предаде ТАСС. Почти половината от заболелите са на възраст от 18 до 45 години. Четиринайсет от заразените са деца, се казва в съобщението. Всички пациенти и лицата, с които са контактували, са под медицинско наблюдение. Общият брой на заразените с коронавирус в Москва е 3357.


Кметът Калин Каменов разпореди на ОП „БКС“ цялостна дезинфекция в

Кметът Калин Каменов разпореди на ОП „БКС“ цялостна дезинфекция в ...

......... е имал симптоми и е решил да се тества за COVID-19. През целия ден ще се провеждат съвместни проверки на Инспектората, РЗИ и полицията, като обект на инспекциите ще е спазването на противоепидемичните мерки, недопускане струпването на много хора на обществени пространства и спазването на санитарно-хигиенните норми в търговските обекти.Затварят болницата в Белоградчик, сигнализира в писмо до министър-председателя, Народното

Затварят болницата в Белоградчик, сигнализира в писмо до министър-председателя, Народното ...

......... това е за лечение на КОВИД- 19 в условия на извънредно положение със съответните изпълнители, посочени по договора. Това е от миналата сряда. След сключения договор, нямам официална информация, постъпила в Касата. Предполагам, че позовавайки се на договорните отношения, в съответния срок ще бъдем уведомени, ако има някаква промяна."  


„На тръни сме през следващите 2-3 седмици и дори месец“,

„На тръни сме през следващите 2-3 седмици и дори месец“, ...

......... Монтана. Пазарувал два хипермаркета, платил си здравните осигуровки и отишъл на преглед в частен медицински център в Монтана.  От частния център веднага го насочили към специализирано отделение в болницата в Монтана. От там пасторът е изпратен в Инфекциозното отделение, където е хоспитализиран. Прокуратурата вече проверява действията на лекари в Лом.


1 924 души ще бъдат подпомогнати с храни от първа

1 924 души ще бъдат подпомогнати с храни от първа ...

......... извършва съвместно." Индивидуалните пакети са със средно тегло до 30 кг и съдържат продукти като брашно, олио, ориз, консерви. Заедно с тях ще бъдат предоставени и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус. Раздаването ще се извършва в работните дни, крайният срок е 16 април.


200 000 лева вече са даренията за МБАЛ „ Д-р

200 000 лева вече са даренията за МБАЛ „ Д-р ...

......... към 2 април 2020 година. В битката срещу пандемията от коронавирус с финансови средства са се включили до момента фирми, институции и физически лица от Монтана и цялата страна. Даренията са под формата на апаратура, оборудване, защитни облекла и парични средства, обобщи изпълнителният директор на областната болница д-р Тони Тодоров.


От чужбина се върнал мъжът, заразен с коронавирус от Враца.

От чужбина се върнал мъжът, заразен с коронавирус от Враца. ...

......... Първата проба от бързия тест била положителна, след което била изпратена и втора в националната лаборатория, която потвърдила заболяването на врачанина. „Състоянието на пациента е добро. Той не е приет в болнично заведение, тъй като е с лека симптоматика, ларобаторен е“, каза началникът на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.


На 3 април 2020 г. почина Лилия Тодорова Ганчева -

На 3 април 2020 г. почина Лилия Тодорова Ганчева - ...

......... Отиде си един добър човек, прекрасен педагог и всеотдаен ръководител, който се ползваше със заслужен авторитет сред колеги, родители, деца и съселяни. Отдаден през целия си живот както на своето семейство, така и на работата си.  Община Мездра изказва искрени съболезнования на семейството на починалата! Поклон пред светлата й памет!


Първите 50 домакинства в Монтана получават отоплителни уреди по програма

Първите 50 домакинства в Монтана получават отоплителни уреди по програма ...

......... ще бъдат използвани през предстоящия отоплителен сезон – 2020/2021 година. Надявам се, че така ще елиминираме един от основните замърсители на въздуха, отоплението на твърдо гориво”, каза още Живков. Програма “Лайф” е до 2023 година. До тогава желаещите могат да подават молби, допълни зам.кметът на община Монтана инж. Диман Георгиев:


Започва наблюдение на нивата на реките, преминаващи през територията на

Започва наблюдение на нивата на реките, преминаващи през територията на ...

......... обеми. Събота и неделя ще продължи наблюдението на всички критични участъци на реките, както и наблюдението на язовирите. Столичната община разполага и със Система за ранно предупреждение за покачване на нивата на реките с 23 сензора за дистанционно следене на нивата на реките, която се наблюдава от дирекция „Аварийна помощ и превенция“.


428 лица от Врачанско са останали без работа от началото

428 лица от Врачанско са останали без работа от началото ...

......... 83 лица, като 51 от тях при регистрацията са заявили, че са освободени поради кризата с коронавируса. Вчера на работа са устроени общо 18 безработни лица, като 16 от тях  в реалната икономика, а 67 безработни са постъпили на работа от началото на периода - от 13 март досега.  


От Регионалната здравна инспекция във Враца са връчили предписание за

От Регионалната здравна инспекция във Враца са връчили предписание за ...

......... дала положителна проба за коронавирус при бърз тест в частната болница в града.  Жената сама е изявила желание да си направи теста, тъй като е вдигнала температура. Взета й е втора проба, която е изпратена до Националната референтна лаборатория. Резултатите от нея се очаква да пристигнат в неделя или понеделник. 


Приключи оценката на подадените в Община Мездра заявления за интерес

Приключи оценката на подадените в Община Мездра заявления за интерес ...

......... подадени от въпросните общини, ще бъдат одобрени за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, ще реши Ръководителят на Управляващия орган на ОПРР 2014-2020 г. С протокола от работата на комисията, определена в утвърдената от кмета на община Мездра Процедура за оценка на подадените заявления, можете да се запознаете на: http://download.mezdra.bg/uploads/2020/04/SKM_C554e20040213200.pdf  


Продължава да нараства броят на поставените под карантина лица в

Продължава да нараства броят на поставените под карантина лица в ...

......... в област Враца, информираха от Регионалната здравна инспекция.  Поставените под домашна изолация за последните 24 часа са 21 души, като с това общият им брой на територията на областта става 350.  От началото на пандемията под карантина са били 908 човека, сочат още данните на здравните власти във Враца.   


Нови три проби за коронавирус са взети във Враца, информираха

Нови три проби за коронавирус са взети във Враца, информираха ...

......... още няма потвърден случай на COVID-19 в областта.  Очакват се резултатите от общо 4 проби взети от пациенти със симптоматика на вируса. А три проби са обявени за отрицателни през последното денонощие. От началото на епидемията в област Враца са взети общо 57 проби, като до сега всички са отрицателни.


Над 1 700 са новорегистрираните безработни в бюрата по труда

Над 1 700 са новорегистрираните безработни в бюрата по труда ...

......... предварителни данни са общо 395 лица, като 233 от тях са заявили, че са освободени поради кризата с коронавируса. На 2 април 2020 г. на работа са устроени общо 82 безработни лица, в т. ч. 35 в реалната икономика, а 372 безработни са постъпили на работа от началото на периода.


200 хиляди лева вече са събрани от дарения за МБАЛ

200 хиляди лева вече са събрани от дарения за МБАЛ ...

......... заведение. Даренията са под формата на апаратура, оборудване, защитни облекла и парични средства, обобщи днес изпълнителният директор на областната болница д-р Тони Тодоров. Той изказа гореща благодарност на дарителите, които с високохуманния си жест допринасят за подобряване възможностите за лечение на пациентите и предпазването на медицинските лица, ангажирани в процеса.


Убиецът от криводолското село Осен поиска по-лека мярка от наложената

Убиецът от криводолското село Осен поиска по-лека мярка от наложената ...

......... както и на обществената опасност на самото престъпление и личността му” – се казва в мотивите на съда при потвърджаването на най-тежката мярка за неотклонение спрямо подсъдимия. Определението на Окръжен съд – Враца може да бъде обжалвано или протестирано в седемдневен срок от днес пред Апелативен съд – София.  


От Регионалната здравна инспекция във Враца излязоха с официална информация

От Регионалната здравна инспекция във Враца излязоха с официална информация ...

......... При последвалото влошаване на състоянието на пациентката на жената е оказана първа помощ в „Първа частна МБАЛ-Враца“ ЕООД и е откарана в МБАЛ „Христо Ботев“. Относно съмненията за коронавирус от РЗИ уточниха, че не е установена такава насоченост на диагностика и лечение не е имало в нито едно лечебно завеедние.


Отказан е бърз тест за COVID-19 на медик от видинската

Отказан е бърз тест за COVID-19 на медик от видинската ...

......... да се направи, ще бъде отрицателен. Проф. Кантарджиев многократно обясни, че първите няколко дена след контакт с коронавирус тестовете винаги са отрицателни. Проби се вземат след като се появят симптоми. Такива са указанията. Взети са проби на контактните на този пациент, но от Националната лаборатория са отказали да ги изследват".


29 176 лв. са събраните средства от дарения на МБАЛ

29 176 лв. са събраните средства от дарения на МБАЛ ...

......... гражданите, които се отзоваха на моя призив и направиха дарения на нашата болница!“ – каза кметът д-р Гаврилов. Дарителската кампания продължава. Събраните средства ще бъдат изразходвани за закупуването на медицинска апаратура и консумативи.   БАНКОВА СМЕТКА НА МБАЛ "СВ. НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ" ЕООД - ЛОМ: БДСК ВG65STSA93000020804062 BIC - STSABGSF  


Окръжната прокуратура в Монтана е разпоредила проверка на действията на

Окръжната прокуратура в Монтана е разпоредила проверка на действията на ...

......... отделение, където е хоспитализиран. Не за първи път прокуратурата проверява действията на лекари в Лом, след въведеното извънредно положение . При първата проверка, за пътешествието на музиканта от Лом до София, не са установени нарушения и тя е приключила с отказ на Районна прокуратура – Лом да разследва по-нататък случая.


Потвърден е втори случай на заразен с COVID-19 в област

Потвърден е втори случай на заразен с COVID-19 в област ...

......... се проследяват контактните лица. Предстои да бъде приет във видинската болница. Той е в добро състояние, няма бронхопневмония, уточни д-р Томов. Насочен е към болницата от личния му лекар през Центъра за спешна медицинска помощ. "Състоянието на първия пациент с коронавирус също е добро, не се влошава“, допълни д-р Томов. 


Жена в безизходица от Монтана отправи зов за помощ в

Жена в безизходица от Монтана отправи зов за помощ в ...

......... си. Единствените доходи, на които разчита в момента са от болничния на мъжа ѝ, а сметките се трупат. Младата майка моли единствено за помощ да си намери работа.  Ако имате добрина в сърцето и възможност да осигурите препитание на семейството ѝ, свържете се с Ивелина на телефон 0888 380068.  


Община Вършец приема заявления от желаещите потребители на социалната услуга

Община Вършец приема заявления от желаещите потребители на социалната услуга ...

......... ситуация заради пандемията COVID-19. Наетите служители ще доставят хранителни продукти, лекарства и продукти от първа необходимост на нуждаещите се, които ще се закупуват със средства на потребителите. Хората в нужда биха могли да получат съдействие за заплащането на битовите им сметки или в заявяването и получаването на неотложни административни услуги.


Уникална дезинфекцираща машина посреща клиентите на най-големия хипермаркет в Мездра,

Уникална дезинфекцираща машина посреща клиентите на най-големия хипермаркет в Мездра, ...

......... ръцете и почистване на обувките с хигиенизираща течност. Освен, че създава сигурност и усещане за безопасно пазаруване, преминаването през дезинфекциращата машина не позволява струпването на много хора при влизане в обекта. „Опазването на здравето и живота на гражданите е наша обща грижа. Примерът вече е даден!“, заявиха собствениците на „АРИЕЛ“. 


През първото тримесечие на тази година в Акушеро-гинекологичното отделение на

През първото тримесечие на тази година в Акушеро-гинекологичното отделение на ...

......... с маски. В отделението се спазва строга дезинфекционна дисциплина, не само в периода на извънредно положение. Целият екип на родилното отделение в мездренската болница непрекъснато проявява висок професионализъм в изпълнението на отговорната си работа, тъй като всеки един от тях знае, че те са тези, които помагат и дават живот.


Във връзка с въведеното извънредно положение в Република България, включително

Във връзка с въведеното извънредно положение в Република България, включително ...

......... Община Мездра или на конкретното лице (в зависимост от изразеното желание), за да може същата да бъде предоставена за сведение на лицето.  Информацията за попълване и подаване на Декларация образец №7, както и образец на формуляра, може да намерите на интернет страницата на НАП, в рубриката „Здравно осигуряване”: https://nap.bg/page?id=568   


Шестима цигани са се прибрали в четвъртък по родните си

Шестима цигани са се прибрали в четвъртък по родните си ...

......... на групата и дали са поставени под карантина, но като се има предвид техният обичай да празнуват с роднини завръщането си, не е изключено днес или утре тържествата да започнат. Необходимо е оторизираните служби незабавно да извършат мониторинг над нашите сънародници, за да се предотврати създаването на огнища от коронавирус.


Ръководството на администрацията в Бяла Слатина достави вчера нови количества

Ръководството на администрацията в Бяла Слатина достави вчера нови количества ...

......... дори при спазване на изискванията за дистанция между хората Основната мярка за предпазване от заразяване с коронавирусна инфекция е хигиената на ръцете, която трябва стриктно да се прилага както преди хранене и след посещения на тоалетната, така и след сваляне на защитните маски и след контакт с повърхности и предмети.


Двуседмична каратина е наложена на съпругата на 66-годишния мъж от

Двуседмична каратина е наложена на съпругата на 66-годишния мъж от ...

......... в понеделник. В задоволително общо състояние е. Развил е двойна бронхопневмония. Кантактна с него е съпругата му, тя е под карантина. Вчера екип е бил там. Връчено ѝ е предписание за карантина под наблюдението на личния лекар. Взета ѝ е проба и сега чакаме резултатите от пробата", заяви д-р Владински.


Тазгодишният детски фестивал на изкуствата "Лачени обувки" няма да се

Тазгодишният детски фестивал на изкуствата "Лачени обувки" няма да се ...

......... запазени. Детският форум на изкуствата включва четири раздела – забавна песен, модерни танци, изобразително изкуство и театър. Фестивалът се провежда в Народно читалище "Иван Вазов – 1872" в Берковица, то е в процес на оборудване и обзавеждане, включително и с нови кресла в големия салон, ново осветление и озвучаване.   


Заразеният пастор в Лом е бил на евангелистки събор във

Заразеният пастор в Лом е бил на евангелистки събор във ...

......... приет с обща отпадналост, повишена температура, болки по мускулите, кашлица, затруднено дишане. „Той влезе през специален отделен вход, който сме приспособили и директно срещу бокс, в който беше изолиран. Нямал е контакт с други болни, ние бяхме подготвени с маски и облекла, както е по изисквания“, допълни още доктор Събчева


Днес са получени три резултата от проби, взети от пациенти

Днес са получени три резултата от проби, взети от пациенти ...

......... резултата от проби, взети от пациенти със съмнение за коронавирус, информираха от Регионалната здравна инспекция във Враца. И трите са с отрицателен резултат. Припомняме, че към момента във Врачанско няма потвърден случай на смъртоносната зараза. Очаква се да пристигнат резултатите на още 4 проби, изпратени в Националната референтна лаборатория.  


Броят на поставените под домашна карантина в област Враца се

Броят на поставените под домашна карантина в област Враца се ...

......... като общият им брой във Врачанско към днешна дата е 410 души.  От началото на пандемията под карантина в на територията на областта са били 887 човека, сочат данните на здравните власти.  Само за последните 24 часа са проверени 171 лица, а от началото на извънредното положение те са 1 438. 


Екип на Регионалната здравна инспекция във Видин пътува към село

Екип на Регионалната здравна инспекция във Видин пътува към село ...

......... на двустранна бронхопневмония. В момента той е в добро състояние, незастрашаващо живота. До миналата седмица от област Видин са взети общо 30 проби, като всички са отрицателни. От началото на седмицата са изпратени 5 проби, една от които е на въпросното лице. Днес са взети още 3, а резултатите се очакват.


Три реаниматорски екипа са сформирани в МБАЛ "Света Петка" във

Три реаниматорски екипа са сформирани в МБАЛ "Света Петка" във ...

......... и санитарка. При тежки случаи първият екип поема пациента. След 14 дни вторият, а първият излиза в 14-дневна карантина, после влиза третият. Ако има болни медици от първия екип, те остават в изолатора и продължават да лекуват пациента. Но ако това продължи по-дълго време? Ресурс човешки. Това е проблемът.", заяви той. 


"34 сантиметра е най-дебелата снежна покривка в област Монтана. Най-много

"34 сантиметра е най-дебелата снежна покривка в област Монтана. Най-много ...

......... 12 л и 14 см снежна покривка, Вършец - 39.8 л./кв.м и 31 см сняг и Бъзовец -10 л./кв.м. валеж и 8 см снежна покривка", уточни тя. До края на седмицата времето ще се подобрява, като максималните температури ще се повишават и ще достигнат до 14 градуса, допълни Леночка Ангелова. 


Уважаеми съграждани, В условията на извънредно положение в Република България

Уважаеми съграждани, В условията на извънредно положение в Република България ...

......... брой или чрез ПОС устройство в Центъра за услуги и информация на гражданите към Община Мездра; • в пощенските станции на „Български пощи” ЕАД; • на касите на Изипей (Easypay) или в „Обединена българска банка“ (ОББ) АД; • в Кметствата по населени места. ИВАН АСПАРУХОВ, Кмет на община Мездра  


Десетки жители на ломския квартал „Хумата“ подкрепиха в социалните мрежи

Десетки жители на ломския квартал „Хумата“ подкрепиха в социалните мрежи ...

.........  пастора си, настанен в болницата в Монтана с коронавирус, установи проверка на агенция BulNews. От години той ръководи евангелската църква „Синай“ в квартала, в който живеят няколко хиляди души. Kъм момента властите не съобщават, през какъв  кабинет е преминал 64-годишният мъж преди да бъде насочен към Инекционното отделение в Монтана. 


Днес, екип на ТВ Враца бе в Средно училище „Христо

Днес, екип на ТВ Враца бе в Средно училище „Христо ...

......... на платформите в защитена среда. Училището използва електронните платформи – Shkolo.bg ; Мicrosoft Teams. Ръководството на Средно училище „Христо Ботев“- Враца благодари на своите учители, ученици и родители за проявеното отговорно отношение и солидарност да организираме и реализираме дистанционно обучение - едно предизвикателство, за което никой нямаше предварителна готовност.  


По-малко от месец, след като бяха поставени, чисто новите светофари

По-малко от месец, след като бяха поставени, чисто новите светофари ...

......... коронавирус или с некадърност. Оптимизацията на светофарните уредби във Враца става след обявена обществена поръчка и включва цялостна подмяна на 7 от сегашните 10 съоръжения. Реализираните дейности се изпълняват със средства от бюджета на общината, като инвестицията е в размер на 214 200 лв., а фирмата-изпълнител е „Александър Електрик“ ЕООД.


В отговор на молба, отправена от Фондация „Проект Северозапад“, Община

В отговор на молба, отправена от Фондация „Проект Северозапад“, Община ...

......... дарителите от Фондация „Проект Северозапад“. Можете да ни подкрепите като изпратите дарителски SMS на номер 17 777 с текст ZA BABA или като направите дарение на https://bit.ly/2WBRbS4. Изберете удобен за вас начин и на: https://severozapad.net/help-us.html Нуждаем се от тази помощ повече от всякога! Благодарим ви от сърце за подкрепата!  


Късно снощи е починала 52-годишната жена, която бе приета в

Късно снощи е починала 52-годишната жена, която бе приета в ...

......... точната диагноза, след което й бил направен и скенер.  След образната диагностика и проведените прегледи се оказало, че тънките черва на болната били перфорирани на цели четири места. Това наложило спешна операция на жената, след като била лекувана по телефона от коронавирус. Нейното състояние обаче било изключително тежко и тя починала. 


Областна администрация – Враца, като основен организатор по провеждането на

Областна администрация – Враца, като основен организатор по провеждането на ...

......... – Враца за обезпечаване на туристическия поход, са възстановени в Държавния бюджет. Във връзка с постъпилите запитвания от страна на учебните заведения, Областна администрация – Враца е уведомила началниците на Регионалните управления на образованието, които да съдействат за разпространение на информацията до всички заинтересовани и потенциални участници в похода.  


В момента Регионалната здравна инпекция и Областният кризисен щаб във

В момента Регионалната здравна инпекция и Областният кризисен щаб във ...

......... двамата - и мъжът, и жената. Не са ходили в чужбина, мисля, че нямат и контакти с лица от чужбина, но това се установява от органите на реда и службите, които от снощи работят по въпроса. Ние държим пряка връзка непрекъснато с тях от Областния кризисен щаб", допълни още Александров. 


Търсят контактните лица на заразения с коронавирус пастор от Лом,

Търсят контактните лица на заразения с коронавирус пастор от Лом, ...

......... и снощи пробата му COVID-19 за е излязла положителна. Болният мъж е пастор в Лом и все още не се знае с колко души е бил контактен. Преди да стигне до инфекциозното отделение е посетил и медицински център в Монтана, за да бъде прегледан. В момента състоянието му е добро.


За първия потвърден случай на коронавирус във Видин съобщи на

За първия потвърден случай на коронавирус във Видин съобщи на ...

......... Дреновец По думи на прокуристът на лечебното заведение Ивета Найденова, във видинската болница са започнали организационни действия, планирани за подобна ситуация. "Пациентът не е от град Видин, докаран е от друго населено място в областта, с двустранна пневмония. Мъжът не е в тежко животозастрашаващо състояние към момента", заяви тя.   


Три реанимационни легла с пълно оборудване – респиратори, инфузионни помпи

Три реанимационни легла с пълно оборудване – респиратори, инфузионни помпи ...

......... Лом и Берковица и на „Сити клиник Свети Георги”, допълни д-р Джурджов. Предстои лекарският съюз да разпредели поредните предпазни маски, очила и облекла получени от кампанията „За героите в бяло”. Миналата седмица оттам в Монтана са пристигнали и раздадени на общопрактикуващи лекари маски, защитно облекло и 102 броя защитни очила.


Община Бойница обяви конкурс за длъжността Главен счетоводител, научи агенция

Община Бойница обяви конкурс за длъжността Главен счетоводител, научи агенция ...

......... документи е 13 април. Те ще се приемат в сградата на общината в Бойница на ул."Георги Димитров" №1. Конкурсът ще се проведе в три етапа. Първият ще е практически изпит, вторият - решаване на тест, а в последния ще бъде проведено интервю с мераклиите, преминали успешно първите два етапа.  


В община Бяла Слатина стартира проект „Патронажна грижа за възрастни

В община Бяла Слатина стартира проект „Патронажна грижа за възрастни ...

......... на кръвно налягане, кръвна захар, следене на редовния лекарствен прием, промоция и превенция на здравето, предоставяне на здравна информация. Рехабилитатора обслужва 20 потребители, а психолога 33. Обслужват се 8 бр. семейства (съпруг и съпруга) и едно семейство, състоящо се от майка и син. Продължителността на проекта е една година.  


Дарение от 170 маски за многократна употреба е получил Центърът

Дарение от 170 маски за многократна употреба е получил Центърът ...

......... Станислав Поломски. "Преди няколко дни бяхме дали молба за тях. За момента имаме, но може да се окажат недостатъчни. Бързо се отзоваха хората, благодарни сме на екипа на ПГ "Михалаки Георгиев". Маските ще бъдат за служителите във филиалите на Центъра. Всеки ще получи по една маска, допълни д-р Поломски.  


Броят на поставените под домашна карантина в област Враца е

Броят на поставените под домашна карантина в област Враца е ...

......... поставените под домашна изолация и се информират ежедневно за тяхното състояние.  Издадените предписания от ГКПП-Оряхово до момента са 673, като броят им е нарастнал с 147 за последните 24 часа. От началото на обявеното извънредно положение съвместните проверки проведени в областта са 1 269, а само последното денонощите те са 169.


Във връзка с писмо изх. № 04-04-47/ 31.03.2020 г. на

Във връзка с писмо изх. № 04-04-47/ 31.03.2020 г. на ...

......... заразяване с вирусни и бактериални причинители, напомнят от здравното министерство. Основна мярка за предпазване от заразяване с COVID-19 e хигиената на ръцете, която трябва стриктно да се прилага както преди хранене и след посещения в тоалетна, така и след сваляне на защитните маски и след контакт с повърхности и предмети.


За последните 24 часа е взета още една проба за

За последните 24 часа е взета още една проба за ...

......... За последните 24 часа е взета още една проба за коронавирус от жител на врачанския квартал "Бистрец", съобщиха от Регионалната здравна инспекция.  Припомняме, че към момента във Врачанско няма потвърден случай на смъртоносната зараза. Очаква се да пристигнат резултатите на още 6 проби, изпратени в Националната референтна лаборатория.   


Инж. Даниела Петрова е новият управител на ВиК-Берковица, научи агенция

Инж. Даниела Петрова е новият управител на ВиК-Берковица, научи агенция ...

......... новият управител на ВиК-Берковица, научи агенция BulNews. Тя пое общинското дружество след спечелен конкурс и встъпи в длъжност днес, на 1 април. Даниела Петрова има нужния управленски опит. През последните три години бе директор на „Напоителни системи” в Монтана. Преди това в продължение на 17 години работи в Регионалната здравна инспекция.