Община Берковица спечели три проекта за енергийна ефективност на многофамилни

Община Берковица спечели три проекта за енергийна ефективност на многофамилни ...

......... „Изгрев“, бл. 9, бл. 10 и бл. 11; ж.к. „Изгрев“, бл. 74; ж.к. „Заряница“, бл. 27, бл. 28, бл. 29 и бл. 30; бл. „Звезда“ на ул. „Христо Ботев“ № 3; ж.к. „Заряница“, бл. 31, бл. 32 и бл. 33 и ж.к. „Заряница“, бл. 15, бл. 16 и бл. 17.


Мощна врачанска група от сезонни работници, живеещи във Франция, подкрепи

Мощна врачанска група от сезонни работници, живеещи във Франция, подкрепи ...

......... Мощна врачанска група от сезонни работници, живеещи във Франция, подкрепи протестите в България срещу управляващите. С плакати „Оставка”, „Не сте сами”, „Българските сезонни работници ви презират” и „Заради вас сме тук мутри” емигрантите подкрепиха сънародниците си.  


Българите, родени в Северозапада, подариха по един лаптоп на регионалните

Българите, родени в Северозапада, подариха по един лаптоп на регионалните ...

......... подариха по един лаптоп на регионалните библиотеки във Враца, Монтана и Видин. Инициативата е на сънародници от региона, които ежегодно организират в Чикаго землячески срещи и отделят средства за благотворителност. От библиотеките благодарят за новите придобивки, които ще се използват за реализирането на иновативни форми при работа с потребителите.  


Изключително мобилизирано се работи по пътния участък от главния път

Изключително мобилизирано се работи по пътния участък от главния път ...

......... пътуващите към София преминават през „Петрохан“, а трафикът за Видин е през Искърското дефиле - път II-16. „Всичко това е направено, за да намалим риска от тежки инциденти", подчерта Терзийски. Той посочи, че целта е до края на 2021 г. модернизираният участък от скоростния път Мездра-Ботевград да е готов.  


РИОСВ – Враца ще наложи нова глоба от 20 000

РИОСВ – Враца ще наложи нова глоба от 20 000 ...

......... проверката, отпадъкът е тръгнал към България като неопасен. От РИОСВ смятат, че вероятността за замърсяване на почвата при валежи от касетите е малка, тъй като са складирани на бетонирана площадка. Съхранението им обаче е нарушение, тъй като фирмата не е лицензирана по изискванията на закона за управление на отпадъците.  


Таня Ячковска е единственият кандидат за директор на СУ „Васил

Таня Ячковска е единственият кандидат за директор на СУ „Васил ...

......... изпит-тест най-късно 15 мин. преди началото му. Необходимо е да носи документ за самоличност и лични предпазни средства. Комисията ще оценява кандидата по няколко компетентности: - Педагогическа компетентност; - Управленска компетентност, включваща административна и правна култура, умения за планиране, организиране и контрол, умения за управление на ресурси, гражданска и социална компетентност.Съветниците в Берковица дадоха съгласието си ОУ „Св.св. Кирил и

Съветниците в Берковица дадоха съгласието си ОУ „Св.св. Кирил и ...

......... лица с умствена изостаналост за 2019 г., докладван от директора на социалното заведение Цветко Русинов. Сенаторите гласуваха за безвъзмездно прехвърляне на правото на собственост на държавата на три язовира, които не могат да бъдат стопанисвани и управлявани от общината. Въпросните водоеми са „Широка поляна“, „Мишковец“ и „Валога” в село Гаганица.


С решение на правителството се отчуждават имоти — частна собственост,

С решение на правителството се отчуждават имоти — частна собственост, ...

......... Орешец, Скомля и Медовница, община Димово, и землището на Ружинци, община Ружинци. Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция „Пътна инфраструктура“. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождението на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административно-процесуалния кодекс.


Туристическата спалня в Лом ще бъде превърната в туристически център.

Туристическата спалня в Лом ще бъде превърната в туристически център. ...

......... собственост на дружеството, и закупуване на оборудване и обзавеждане.  През следващите 36 месеца ще се обнови покривът на сградата /163 кв. м/, фасадата /330 кв. м/, вътрешни помещения, стълбищни клетки и санитарни възли. Помислено е и за хората с увреждания - ще бъде осигурен подход и санитарен възел за инвалиди. 


Десет проекта за развитие на туризма в Северозападна България ще получат финансиране от фондация "Америка за България".

Десет проекта за развитие на туризма в Северозападна България ще получат финансиране от фондация "Америка за България". ...

......... Велообиколки на Северозапада Заветът ЕООД| Водни приключения из дивия Северозапад Сдружение „Регионални партньорства за устойчиво развитие“ - Видин| Балон Фиеста – Белоградчик Нов български университет, Център за книгата| Видин - портал към Европа Колоездачен клуб ,,Враца Велообщество"| Велоприключения в Северозапада Хенд Плейд ООД| Игровизация на пешеходни маршрути в Северозападна България


418 заявления за отпускане на еднократна помощ за първокласници са

418 заявления за отпускане на еднократна помощ за първокласници са ...

......... детето. Еднократната помощ за първокласник се изплаща на два пъти. Половината от сумата се изплаща след влизане в сила на заповедта за отпускането й, а остатъкът се дава в началото на втория учебен срок, ако детето редовно посещава училище. Заявления за отпускане на целевата помощ се подават до 15 октомври.В началото на юлското заседание на общинския съвет в Берковица,

В началото на юлското заседание на общинския съвет в Берковица, ...

......... средствата, в размер на 1 000 лв. от отмененото събитие „Гушански сбор по Спасовден“ в с. Замфирово да бъдат пренасочени за подготовката и провеждането на 20-годишния юбилей на Ансамбъл за изворен фолклор „Гушанци“, представителен ансамбъл на НС на ЦИОФФ – България, който е носител на много български и международни отличия.


Над 100 любители на старите коли направиха парад във Видин.

Над 100 любители на старите коли направиха парад във Видин. ...

......... от 1973 година. Дошъл е от Америка, не е правен още, най-големият двигател 7.5. Беше внесен от колега - фен от Варна и от него я купих", разказва Горанов. Ретро парадът стартира в центъра и продължава край крепостта "Баба Вида". Осигурени са 25 специални награди и грамоти за всички участници.


Мъж на 43 години от Враца е задържан за денонощие,

Мъж на 43 години от Враца е задържан за денонощие, ...

......... за неправилно паркиран автомобил в курортния град. На мястото бил изпратен дежурен патрул. Докато единият от полицаите уточнявал нарушението, 43-годишният собственик на колата отворил дясната врата на патрулката и започнал да заплашва другия полицай. Агресията на шофьора нараствала и полицаите го задържали. По случая се води разследване. *Снимката е илюстративна


В 40-градусовите жеги брегът на Дунав се напълни с търсещи

В 40-градусовите жеги брегът на Дунав се напълни с търсещи ...

......... да поеме риска в такива условия”, заяви Спасимир Димитров, началник по сигурността в Община Русе. Проби от реката край Русе се вземали поне два пъти годишно, казаха от РЗИ. Засега не е ясно колко чиста е водата на Дунав, но пък е ясно, че къпането навсякъде в русенско е забранено.


Нов туристически продукт ще бъде създаден по инициатива на Регионалния

Нов туристически продукт ще бъде създаден по инициатива на Регионалния ...

......... атрактивната игра да бъде включена в програмата на замъка "Баба Вида" през следващата година. За да осъществи идеята си, музеят ще получи финансиране в размер на 14 500 лева. По друг проект културната институция е партньор на Нов български университет. Неговата цел е разработването на два нови архитектурно-исторически маршрута.  Всички детски съоръжения за игра, пейки и кофи за боклук

Всички детски съоръжения за игра, пейки и кофи за боклук ...

......... Всички детски съоръжения за игра, пейки и кофи за боклук в местността на атракционен парк "Приключенци" бяха пребоядисани, съобщиха от местната управа.  Инициативата за обновяването на парка е на кмета на общината Пламен Петков и общинска администрация.  Тревните площи вече са изчистени и приветливи за туристите.  


От 3 август /понеделник/ влиза в сила новото разписание на

От 3 август /понеделник/ влиза в сила новото разписание на ...

......... „Сениче“, „Младост, кв. „Кулата“, както и двата нови завода – МД Електроник и Теклас България. Началният част по Линия №9 е 05:50 часа с крайна спирка ж.к. „Младост“ №11, където последният час на тръгване е в 21:00 часа. Разписанието е разпространено в павилионите за продажба на билети, в превозните средства,


Видин е най-горещият областен град в Северозапада, с температура от

Видин е най-горещият областен град в Северозапада, с температура от ...

......... Националният институт по метеорология и хидрология, филиал Плевен. "Евентуално ще стане към 37-38 градуса максимална температура за днес, с усилване на вятъра от запад. За Враца и Монтана някъде от порядъка на 35 градуса. За 31-ви за Видин имаме 38.5 градуса през 1985 г. Утре ще паднат температурите", заяви той. 


Проверки за спазване на противоепидемичните мерки се извършват във Видин,

Проверки за спазване на противоепидемичните мерки се извършват във Видин, ...

......... на жалби и сигнали, веднага се откликва и най-вероятно ще има и актове", каза директорът на РЗИ - Видин д-р Венцислав Владински. Проверяват се обществени сгради, търговски обекти и заведения за хранене. В екипите участват представители на Регионалната здравна инспекция, Агенцията по храните и Областна дирекция на МВР, допълни д-р Владински. 


На 2 август, неделя, ще бъде открит пленерът по дървопластика

На 2 август, неделя, ще бъде открит пленерът по дървопластика ...

......... вдъхновени от красивата природа на селото. Тази година участие ще вземат скулптурите Милен Иванчев и Катерина Бурова, художниците Емилия Върбанова от Враца, Георги Паунов-Паунец, Румен Атанасов, Любомил Драганов – преподавател в Художествената академия. Пленерът ще завърши с изложба, която ще бъде открита на 8 август в Шато Слатина в селото.


На 30.07.2020 г. в детска градина „Слънчице“ - Мездра се

На 30.07.2020 г. в детска градина „Слънчице“ - Мездра се ...

......... пред нашите социални партньори, като редовно ги информираме за нашата политика и действия.  3. Да повишим осведомеността на обществеността по въпросите на многообразието, като предоставяме публична информация, относно нашите ангажименти и практики.  4. Да работим съвместно с институциите на община Мездра и неправителствени организации за укрепване ценностите на многообразието.  


Традиционната лятна читалня, организирана от библиотека „Йордан Радичков”- Берковица, се

Традиционната лятна читалня, организирана от библиотека „Йордан Радичков”- Берковица, се ...

......... се включваха и помагаха и с доброволна дейност по подреждането и пренасянето на книгите. Безплатен библиотечен абонамент за следващата година получи бъдещата второкласничка Памела Петрова от класа на г-жа Ф. Горанова в III ОУ „Иван Вазов”, която с голямото желание и ентусиазъм при всяко посещение четеше изразително и без притеснение.


Отменят празника на Балкана в Берковица, съобщиха от местната управа.

Отменят празника на Балкана в Берковица, съобщиха от местната управа. ...

......... Отменят празника на Балкана в Берковица, съобщиха от местната управа. "Във връзка с въведените строги противоепидемични мерки на територията на Република България, поради нарастващия брой заболели от COVID – 19, с цел ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция, тазгодишният традиционен празник на Балкана /01.08 – 02.08.2020 г./, няма да се състои".


Общинският съвет одобри за финансиране и изпълнение в срок до

Общинският съвет одобри за финансиране и изпълнение в срок до ...

......... Общинският съвет изрази отрицателно становище за опрощаване на дължими държавни вземания на Стефан Здравков от Мездра за разноски, направени за адвокатски хонорари по административно дело №32/2019 г. на Административен съд - Враца и по административно дело №7783/2019 г. на Върховния административен съд в общ размер на 1 600 лв.   


10 700 жители на област Враца са подали от началото

10 700 жители на област Враца са подали от началото ...

......... средномесесечен доход от определения диференциран доход за отопление на лицата или семействата; -  липса на необходимата 6-месечна регистрация в ДБТ; - продажба на недвижим имот през последните 5 години, като материалният интерес от сделката за лицата надвишава 4 500 лв. и др. Крайният срок за подаване на заявленията е 31.10.2020г.


Започна ремонт на отводнителната система на "Стамбол капия" във Видин.

Започна ремонт на отводнителната система на "Стамбол капия" във Видин. ...

......... подобри оттичането на дъждовните води, които при интензивни валежи заливат историческия обект и възпрепятстват движението на пешеходци, обясниха строителите. Временно преминаването през "Стамбол капия" е преустановено. Поставени са заграждения и сигнални ленти. Ремонтът се извършва от строителната група на Община Видин. Срокът за изпълнение е до края на седмицата.  


Инициативният комитет за издигане паметник на жертвите на комунизма в

Инициативният комитет за издигане паметник на жертвите на комунизма в ...

......... на комунизма от региона, ще бъде издигнат в черковната градинка в града на Огоста. Автори са арх. Методи Методиев и художникът Теодоси Антонов. Инициативният комитет продължава да издирва данни за пострадали от комунистическия режим. Досега са събрани над 500 имена, съобщи Борис Ангелов, един от инициаторите за издигане на монумента.


Дете на 2 години от Врачанско е било изоставено от

Дете на 2 години от Врачанско е било изоставено от ...

......... Четири приемни семейства от Врачанско са били заличени от регистъра на социалните през миналия месец, сочат още данните. Причината за три от тях са постъпили становища, че не се справят със задълженията си като приемни родители, а другото семейство само е подало заявление с желание за заличаване от регистъра.  


Видинчани скочиха срещу румънци, паркирали неправилно в града им, научи

Видинчани скочиха срещу румънци, паркирали неправилно в града им, научи ...

......... със специален режим. Под публикациите заваляха куп реакции и коментари.  Видинчани се разделиха на два лагера, като част от тях подходиха с насмешка, а останалите бяха категорични, че нарушителите трябва да бъдат глобени от органите на реда и призоваха съгражданите си да подадат сигнал, когато стават свидетели на нарушения.   


Дирекция „Бюро по труда“ във Видин обяви свободните работни места

Дирекция „Бюро по труда“ във Видин обяви свободните работни места ...

......... шпакловчик 6 монтажник, електронни елементи 1 фрезист 2 машинен оператор, производство на каучукови изделия 1 камериерка 1 майстор, производство на тестени изделия 1 автомонтьор 30 машинен оператор, шиене ДИРЕКЦИЯ "БЮРО ПО ТРУДА" - КУЛА Работни места за средно професионално, средно общо и основно образование: 1 сервитьор 1 общ работник  


Едностаен апартамент е обявен за публична продан в Лом, научи

Едностаен апартамент е обявен за публична продан в Лом, научи ...

......... агенция BulNews. Жилището се намира на ул. „Призрен“ № 31, вх. Д, ап. 60. Общата площ на имота е 41 квадратни метра. Началната цена, от която започва наддаването, е 8 280 лева. Търгът ще се проведе на 14 септември от 9.30 часа в сградата на Районния съд в Лом.  


Във второто издание на Фермерския пазар във Враца ще се

Във второто издание на Фермерския пазар във Враца ще се ...

......... на производител на традиционния за Северна България – крокмач. Във второто издание ще има и натурална козметика, масла от лавандула, билкови тинктури и лечебни кремове. Основната цел на традиционния фермерски пазар във Враца е да се предостави възможност на българските производители да реализират своята продукция и да презентират екологични продукти.


Областният управител Малина Николова връчи Почетното отличие на Министерството на

Областният управител Малина Николова връчи Почетното отличие на Министерството на ...

......... на образованието Галина Евденова. Успехите на Зорница са плод на упоритост, труд и постоянство, безспорен талант, в резултат на които тя има високи постижения на международно и национално ниво по математика и информационни технологии. Отличената възпитаничка на ППМГ ще продължи висшето си образование в България в областта на математическите науки. 


Рано тази сутрин бе извършено комбинирано третиране против комари във

Рано тази сутрин бе извършено комбинирано третиране против комари във ...

......... пъскането е извършено от фирмата изпълнител извън предвиденото по договора. Отново са обработени биотопи по поречието на река Дунав, с цел да се унищожат ларвите. Едновременно с това е направено и аерозолно пръскане край Гребната база, средновековната крепост "Баба Вида", в Крайдунавския парк и в старата част на парк "Рова".


През изминалите дни експерти от РИОСВ във Враца са се

През изминалите дни експерти от РИОСВ във Враца са се ...

......... да се изправи и е паднал от гнездото при опит за летене. Всички щъркели са изпратени за временно настаняване във ветеринарна клиника „Добро хрумване“ – гр. София, като след установяване на състоянието им от ветеринарните специалисти ще бъдат пренасочени към Спасителен център за диви животни в град Стара Загора.  


Заради извънредната епидемична обстановка се отменя се видинският панаир, стана

Заради извънредната епидемична обстановка се отменя се видинският панаир, стана ...

......... си позволим Видин отново да се превърне в огнище на заразата“, категоричен бе той. Борисова потвърди, че най-близките предстоящи събития, които се организират съвместно с Общината - Retro Parade - Vintage Vehicles Vidin 2020 и Summer Vibes Festival Vidin 2020, ще се проведат при спазване на всички необходими противоепидемични мерки. 


С цел подобряване безопасността на движението, от днес започна полагането

С цел подобряване безопасността на движението, от днес започна полагането ...

......... тава място отново в приятно място за разходка и отдих, в бетонни кашпи бяха засадени 1 680 броя от три вида многогодишни декоративни растения - по 630 бр. карекс и лавандула и 420 бр. ехинацея, информира Йоана Димоска, началник сектор „Поддържане на обществените площи и озеленяване“ в ОбП „Чистота“.  


Работна среща между експертите на Асоциация по ВиК на обособената

Работна среща между експертите на Асоциация по ВиК на обособената ...

......... беше подчертано, че след падналите интензивни дъждове в периода 24-26 юли, дебитът на водоизточника, захранващ с. Дърманци, значително се е повишил.  В изпълнение на инвестиционната си програма, от началото на годината ВиК дружеството е вложило 1.3 млн. лева и са подменени 31 км водопровод на територията на цялата област.  


Калин Каменов откри новоизградения „Административно-търговски център“ във Враца, известен сред жителите

Калин Каменов откри новоизградения „Административно-търговски център“ във Враца, известен сред жителите ...

......... град", заяви на официалното откриване кметът Калин Каменов.  54% от центъра са общинска собственост, като процедурата по търга за останалите помещения бе обявен публичен и отворен конкурс. "Нека всички, които имат желание да инвестират, да го направят в модерна сграда, за да развием бизнеса във Враца", каза още градоначалникът.   


Промяна на приходната част на бюджета на Община Козлодуй за

Промяна на приходната част на бюджета на Община Козлодуй за ...

......... даренията администрацията иска за авторски надзор за изграждането на детски площадки, които явно не са били планирани при обявяването на процедурата. Други 1 500 лева се искат за закупуване на нов лаптоп за администрацията. Най-много – 12 000 лева са планирани за изготвяне на Подробен устройствен план на квартал „Янтра“.


Изложба живопис под наслов „Пъстра душа“ подреди в Мездра Феня

Изложба живопис под наслов „Пъстра душа“ подреди в Мездра Феня ...

......... да бъдат по-добри помежду си, по-грижовни към природата и животните, споделя Феня Каранейчева. Ние сме свързани, трябва да го проумеем и да се подкрепяме!“  Изложбата живопис „Пъстра душа“ е подредена във фоайето на втория етаж в сградата на Община Мездра и може да бъде разгледана всеки делничен ден.    


Поради извършване на строително-монтажни работи на частен обект, за периода

Поради извършване на строително-монтажни работи на частен обект, за периода ...

......... ограничено движението в района на ул. „Петропавловска“ във Враца. Алтернативният маршрут за водачите на превозни средства за Крайречен булевард и за бул. „Христо Ботев“ ще се осъществява по ул. „Иван Вазов“. Строителната фирма, извършваща дейностите, е уведомила Община Враца и компетентните институции и е създадена временна организация за движение.  


Двустаен апартамент е обявен за публична продан във Видин, научи

Двустаен апартамент е обявен за публична продан във Видин, научи ...

......... имота е 79.43 квадратни метра. Апартаментът разполага с една стая, хол, кухня и сервизни помещения, като към него има и избено помещение. Началната цена, от която започва наддаването, е 35 280 лева. Търгът ще се проведе на 28 август от 9 часа в сградата на Районния съд във Видин.  


До 31 август се удължава програма "Топъл обяд" във Видин,

До 31 август се удължава програма "Топъл обяд" във Видин, ...

......... предоставя и съпътстваща подкрепа, която се изразява в снабдяване на потребителите с необходимите им лекарства и продукти от първа необходимост, закупени с техни лични средства или със средства от друг произход, но различен от този по договора. Обхванати са крайно нуждаещи се лица от почти всички населени места в Община Видин.


Кръстният път на Спасителя  в 14 икони, създадени специално за

Кръстният път на Спасителя  в 14 икони, създадени специално за ...

......... Скръбна Дева Мария и Апостол Иван. Витражите ще бъдат три – на единия ще бъде изобразено Успение Богородично, като припомняне за старата катедрала, а на втория витраж ще бъде изобразен Свети Франциск, тъй като първите мисионера там са били францисканци и третият вероятно ще бъде стилизиран символ на Дева Мария.


Продължава отчуждаването на имоти, които са частна собственост, намиращи се

Продължава отчуждаването на имоти, които са частна собственост, намиращи се ...

......... Макреш - пътен възел Бела" и "пътен възел Бела - Ружинци". Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция "Пътна инфраструктура". Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождението на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.  


Министерството на културата е одобрило финансово искане на Областна администрация

Министерството на културата е одобрило финансово искане на Областна администрация ...

......... необходимост от предприемане на съответните стъпки с  оглед запазването му, предвид неговата културно-историческа значимост. Изготвянето на проектна документация за консервация и реставрация на обекта е задължителна предпоставка за осигуряване на финансиране и предприемане на конкретни действия по възстановяване, опазване и безопасна експлоатация. Срокът за изпълнение на проекта е 7 месеца.


На 1 август ще се проведе четвъртото издание на Ретро

На 1 август ще се проведе четвъртото издание на Ретро ...

......... с няколко автомобила", разказа още той. Очакванията са да дойдат между 60 до 100 участника от цялата страна и от Румъния, за тях е предвидено посещение на винарска изба в региона, разходка с лодка и официална вечеря Специалните награди включват "Дебютиращ автомобил", "Най-стар автомобил", "Любима кола на публиката" и др.


Изложба с пейзажи на Стефан Кирков е подредена в зала

Изложба с пейзажи на Стефан Кирков е подредена в зала ...

......... и Стара планина. От малък обичам да рисувам, прекъснах един голям период от 35 години, не бях рисувал нищо, обичам истината, да показвам всичко реалистично", добавя още той. Изложбата с пейзажи на Стефан Кирков ще остане до 14 август в експозиционна зала "Кутловица" на булевард "Трети март" №64 в Монтана. 


Служители на звено „Инспекторат“ и полицията съставиха три акта на

Служители на звено „Инспекторат“ и полицията съставиха три акта на ...

......... Служители на звено „Инспекторат“ и полицията съставиха три акта на лица, нарушаващи Наредбата за поддържане и опазване на чистотата. Нарушителите са установени в района на бул. “Демокрация”, като същите са задължени да премахнат разлепените материали. Проверките на Инспектората продължават.  


С обновяването на дървената беседка в село Буковец продължават инициативите

С обновяването на дървената беседка в село Буковец продължават инициативите ...

......... ни подсигури лак, боядисахме цялата беседка, като видим крайния резултат, всички сме доволни..", разказва секретарката. Беседката е с нови дървени летвички, поставени от местен жител, предстои на нея да се сложи дървена табела, на която да пише "Буковец" и да се доукраси с висящи саксии с цветя, допълват младите жени.


Започнаха ремонтни дейности в община Георги Дамяново. 300 хил. лв.

Започнаха ремонтни дейности в община Георги Дамяново. 300 хил. лв. ...

......... в Меляне, улица "Седма", тя води към музея на известния резбар Чавдар, за да могат гостите да го посещават", съобщи кметът Нина Петкова. В Меляне ще бъдат инвестирани още 10 хил.лв. , като с тях ще бъде изградена нова детска площадка. Общината спечели финансиране от националната кампания за чиста околна среда


Д-р Дилян Петров е новият директор на болницата в Козлодуй,

Д-р Дилян Петров е новият директор на болницата в Козлодуй, ...

......... е получил средна оценка – много добър 4.67, докато другият претендент е оценен с много добър 5.44. При последвалото събеседване, на което членовете на комисията са задавали въпроси по стратегиите на двамата кандидати, д-р Дилян Петров е получил отлична оценка – 5.50, докато Ангел Ангелов е оценен със среден.  


Детската площадка до Медицинския филиал „Проф. д-р Иван Митев“ в

Детската площадка до Медицинския филиал „Проф. д-р Иван Митев“ в ...

......... На мястото не е поставена и рампа за децата инвалиди и така съоръженията са неизползваеми за тях, споделиха още живущите в ж.к. „Младост“.  Жителите на квартала се надяват отговорните за поддръжката да обърнат внимание на техния сигнал и да приведат площадката в нормален вид за използване от децата им.   


Броят на състезателите, мечтаещи за приза "най-неграмотен шофьор" във Видин

Броят на състезателите, мечтаещи за приза "най-неграмотен шофьор" във Видин ...

......... по-убаво от това нема шанс да спре“, „Невиждан талант“, и „Майстор на паркирането“, са само част от хапливия хумор на видинчани. Въпреки насмешката, с която приемат поведението на своите нагли съграждани, местните се молят органите да вземат необходимите мерки и да се спре това безумно поведение в крайдунавския град.  


Регионалните дирекции „Бюро по труда“ обявиха свободните работни места към

Регионалните дирекции „Бюро по труда“ обявиха свободните работни места към ...

......... на пластмасови изделия 1 готвач, с опит 1 помощник-готвач 2 работник, кухня 2 общ работник 1 фрезист 1 стругар 1 шлайфист 10 Работник, консервна фабрика 1 продавач-консултант 5 машинен опеартор, шиене на облекла 1 гладач, ютия 1 опаковач 1 гладач, ютия 3 готвач 3 камериерка 1 шофьор, лекотоварен автомобил  


Частен съдебен изпълнител обяви за публична продан производствен имот в

Частен съдебен изпълнител обяви за публична продан производствен имот в ...

......... градчето. Неговата обща площ е 16 879 квадратни метра, в които има построени 4 сгради. Тяхното предназначение е производствена и складова дейност. Началната цена, от която започва наддаването, е 242 180.63 лева. Търгът ще се проведе на 3 септември от 11 часа в сградата на Районния съд в Оряхово.  


Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджета на община Враца за

Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджета на община Враца за ...

......... ремонтирането на улицата към новите заводи край Враца. С отпускането им ще се осигурява достъп до двете нови предприятия за автомобилни компоненти, които се изграждат в момента и предстои тяхното откриване. Необходимите средства за общината ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.


В Монтана от 1 година активно работи сдружението "Бъдеще за

В Монтана от 1 година активно работи сдружението "Бъдеще за ...

......... заедно с децата си, когато в един проект участват и родители те придобиват знания и мотивация да продължат с още проекти за децата с увреждания." Сдружението се надява да получи помощ от Община Монтана за офис и зала за децата и младежите, които са с интелектуални и физически затруднения.  


Въпреки забраните, регламентирани в Закона за движението по пътищата и

Въпреки забраните, регламентирани в Закона за движението по пътищата и ...

......... и паркиране на МПС и превозни средства с жива тяга по тротоари, алеи на градини и паркове, както и в зелени площи, варира от 10 до 200 лв.  За съжаление, неправилното паркиране на ул. „Димитър Благоев“ не е изолиран случай, а често срещано закононарушение по градските улици на Мездра.  


Освен пътния участък Боровци – Благово ще бъде ремонтирана и

Освен пътния участък Боровци – Благово ще бъде ремонтирана и ...

......... две съществуващи големи съоръжения: мост над река Огоста и пътен надлез над жп линия. Стойността на проекта е 3 737 783.92 евро като 85 % от средствата осигурява Европейският фонд за регионално развитие по програма "Интеррег" Румъния – България. 485 874.54 е национално съфинансиране, основнен партньор по изпълнението е АПИ.


Проектът на Регионален исторически музей-Видин за археологически разкопки на антична

Проектът на Регионален исторически музей-Видин за археологически разкопки на антична ...

......... Антична Бонония има всички предпоставки да се превърне в привлекателен архуологически обект, защото стените са запазени във височина и няма да има необходимост да се надграждат бутафорно със съвременни мотериали, обясняват още археолозите. Тазгодишните проучвания на античния град Рациария край Арчар също получават финансиране в размер на 25 000 лева.


Допълнителна финансова помощ ще получат медицински специалисти във Видин, които

Допълнителна финансова помощ ще получат медицински специалисти във Видин, които ...

......... за положения труд на първа линия. Припомняме, че те се включиха доброволно, за да подпомогнат институциите за осъществяване на по-експедитивен контрол на моста при Видин - Калафат, където трафикът бе изключително натоварен. Екипи на дбщината ще продължат да съдействат и в условията на извънредната обстановка до края на месец септември.


Прекратяват договора за концесия на язовир „Ливадето” край Върбица, стана

Прекратяват договора за концесия на язовир „Ливадето” край Върбица, стана ...

......... месечен план. Задълженията не са изплатени доброволно и местната управа ще предприеме действия за принудителното им събиране, ведно с изтеклите лихви, неустойки и разноски, по законоустановения съдебен ред, включително чрез изпълнително производство със съдействието на частен съдебен изпълнител. До момента врачанската управа е прехвърлила безвъзмездно в полза на държавата 8 водоема.


“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че

“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че ...

......... “Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради възникнала авария, водоподаването ще бъде спряно днес – 28.07.2020 г. до 14 часа в района на ул."Стрежер". Тел.: 092 66 11 19 Моб.Тел.: 0889 316 774  


Регионалните дирекции „Бюро по труда“ обявиха свободните работни места в

Регионалните дирекции „Бюро по труда“ обявиха свободните работни места в ...

......... "БЮРО ПО ТРУДА" – ОРЯХОВО ул. “А. Чапразов” №29, тел. 09171/24-65 Работни места за специалисти с висше образование: 1 учител,общообразователен предмет в гимназиален клас – обучение по химия 1 учител,практическо обучение по технология на кулинарната продукция Работни места за средно професионално, средно общо и основно образование: 5 работник кухня  


Във връзка с изпълнението на обект „Текущ ремонт на улична

Във връзка с изпълнението на обект „Текущ ремонт на улична ...

......... 12 август включително, се преустановява движението на МПС-та по ул. „Хан Крум“, в участъка от ул. „Христо Ботев“ до ул. „Любен Каравелов“ в Бяла Слатина. Движението се пренасочва по улиците „Сладница“ и „Цар Калоян“. Кметът Иво Цветков отправи апел към своите съграждани да проявят разбиране при извършването на ремонтните дейности.


Частен съдебен изпълнител обяви за публична продан тристаен апартамент в

Частен съдебен изпълнител обяви за публична продан тристаен апартамент в ...

......... столова, дневна, спалня, детска стая, тоалетна и входно антре. Към него има и избено помещение, което е с площ от 7.40 квадрата. Началната цена, от която започва наддаването, е 21 600 лева. Търгът ще се проведе на 28 август от 9.30 часа в сградата на Районния съд в Берковица.  


"Чипровският килим - постланият път към Бога" е луксозно издание

"Чипровският килим - постланият път към Бога" е луксозно издание ...

......... е член кореспондент проф. Мила Сантова.   Изданието е в тираж от 1 000 броя, като 100 от тях са дарени на Яков ван Бейлен. Албумът може да се закупи срещу 30 лева. „Чипровският килим - постланият път към Бога" го има в резюме на английски, италиански и японски език.