Полицаите в Бяла Слатина са разкрили и арестували наркодилър в

Полицаите в Бяла Слатина са разкрили и арестували наркодилър в ...

......... направен по време на специализираната полицейска операция срещу наркоразпространението. Тя е проведена днес в ранния следобед.  След разследване униформените са направили обиск в дома на криминално проявен мъж от града. Там те се натъкнали на 45 сгъвки дизайнерски чай, третиран с метамфетамин.  Дилърът е задържан в районното полицейско управление.   


Изложба с най-хубавите снимки на клуба по фотография към средно

Изложба с най-хубавите снимки на клуба по фотография към средно ...

......... много добри резултати. Изложбата ще бъде открита днес и ще продължи до 29 юни, за да може повече граждани да я посетят. Снимаме различни архитектурни забележителности, хора, природа- всичко, което може да е интересно на хората" Организатор на проявата е учителят по английски език Джон Блументал, който е от САЩ.


Изложба-живопис на Владимир Ганецовски ще има във Враца. Събитието е

Изложба-живопис на Владимир Ганецовски ще има във Враца. Събитието е ...

......... Изложба-живопис на Владимир Ганецовски ще има във Враца. Събитието е по повод 80 години от рождението на видния врачански художник. Изложбата е подредена в Голямата зала на художествената галерия „Иван Фунев” в града. Официалното откриване ще бъде днес от 17 часа.


Днес е положен нов асфалт на улица "Рибарска" във Видин.

Днес е положен нов асфалт на улица "Рибарска" във Видин. ...

......... направена, но сравнение с преди е чудесно... Асфалт почти не беше останал. Аз съм от 13 години тук и не е била пипана и кърпена... По-добре е от преди, коренна разлика", казаха работещи на "Рибарска" видинчани. Това е поредната асфалтирана тази година улица в град Видин, уточни инж. Георги Кардашимов./БНР


Монтана е сред 6-те области в България, които сами ще

Монтана е сред 6-те области в България, които сами ще ...

......... страната се нуждае от близо 12 млрд. лв. и тези средства не могат да бъдат осигурени от цените на ВиК услугите, без да се надвиши прагът на социална поносимост, твърдят от МРРБ. Към момента средства за подобряване на ВиК системите по ОПОС могат да получат 22 административни области в страната.


Тялото на индийския маг Чанчал Лахири, който не изплува, след

Тялото на индийския маг Чанчал Лахири, който не изплува, след ...

......... живота си заради магията. "Ако го направя правилно, ще бъде магия. Ако направя грешка, ще стане трагедия", казал Лахири с усмивка. Той добавил, че иска да възобнови интереса към фокусите.  Преди повече от 20 години Чанчал Лахири е спуснат в стъклен сандък в същата река и излиза от нея успешно.За трети път в празничната програма, посветена на Свети Дух

За трети път в празничната програма, посветена на Свети Дух ...

......... представителен ансамбъл „Дружба” – Украйна. В 20:30 ч. започва съвместната изява на танцов ансамбъл „Младостст” към Общински младежки дом - Монтана, танцов състав „Онс Борехуд” - Холандия, и Фолклорен ансамбъл „Падуреанка” – Румъния. Мястото е известно: площад “Жеравица”. При дъждовно време концертите ще се състоят в Драматичен театър – Монтана.


Студенти за работа по благоустрояване на общински обекти в Мездра

Студенти за работа по благоустрояване на общински обекти в Мездра ...

......... на зелените пространства и кътовете за отдих", съобщи Павел Петров, старши специалист "Комуникации" в общинската администрация.  Документи се подават в Центъра за информация и административни услуги на гражданите от днес до 10 юли. Студентската бригада ще започне в средата на юли. Студентите ще получат заплащане от общината за своя труд.


Община Вършец уведомява жителите и гостите на общината, че басейнът

Община Вършец уведомява жителите и гостите на общината, че басейнът ...

......... че басейнът в село Спанчевци – местността „Минкови бани“ отваря врати утре /20.06.2019 г./ Работното време на общинския басейн е всеки ден от 9.30 до 19 часа. Цените за децата до 8 години са 3 лева, а за възрастни и деца над 8 години – 5 лева, съобщават от местната администрация.   


Враца софтуер общество стартира серия от безплатни демо уроци. Всички

Враца софтуер общество стартира серия от безплатни демо уроци. Всички ...

......... рутинната работа и да се преквалифицираш в някоя от професиите на бъдещето. Успешно завършилите курсисти ще имат възможност да започнат в стаж в софтуерна компания в града. Обученията са предназначени за ученици в гимназия и възрастни. За повече информация и кандидатстване за цялостната програма може да посетите страницата http://school.vratsasoftware.com/train-devs.  


Ужасяващи данни лъснаха от доклад за безстопанствените кучета на територията

Ужасяващи данни лъснаха от доклад за безстопанствените кучета на територията ...

......... четири години на територията на общината са обработени близо 2 000 бездомни кучета. Въпреки това броят им продължава да нараства значително. По тази причина от местната управа се ангажират да направят всичко възможно да намерят дом на животните, а стопаните на домашни кучета да бъдат запознати с ползите от кастрацията. Зловеща гледка стресна хора във Видинско, научи BulNews.bg. Червена като

Зловеща гледка стресна хора във Видинско, научи BulNews.bg. Червена като ...

......... на мъжа.  При огледа на участъка станало ясно, че отводнителният канал е обрасъл с храсталаци. Водата в него била застояла, а на места било забелязано оцветяване в бледорозово.  По данни на еколозите в района не са констатирани проблеми, а като вероятна причина за плашещия цвят е посочено „цъфтеж на водата“.


Частен съдебен изпълнител продава на търг апартамент на врачанка заради

Частен съдебен изпълнител продава на търг апартамент на врачанка заради ...

......... на имота е 32 700 лева. Началната цена, от която стартира наддаването при публичната продан, е 26 160 лева. Върху имота има наложена договорна ипотека и три броя възбрани, пояснява частният съдебен изпълнител. Търгът ще се проведе на 17 юли от 13.30 часа в сградата на районния съд във Враца.


Община Видин предприема извънредна обработка срещу комари. Причината е по-голямата популация на

Община Видин предприема извънредна обработка срещу комари. Причината е по-голямата популация на ...

......... При благоприятни метеорологични условия тя ще бъде направена тази вечер в трите парка на град Видин: Крайдунавски, „Рова“ и „Владикина бахча“. Ако времето не позволи, ще се планира при първа възможност. За 20 юни (четвъртък) е предвидена мащабна имагоцидна обработка на територията на Видин и всички населени места по поречието на Дунав.


Група почитатели на прелестите на родния край създадоха място за

Група почитатели на прелестите на родния край създадоха място за ...

......... язовир ”Огоста” в Монтана. Групата, в която най-активни са членове на местния мотоклуб, е почистила терена и със собствени средства и с  помощта на приятели е доставила и монтирала градински мебели и кошче за отпадъци. "Сега остава само всички, които ще ползват мястото за почивка, да го пазят", казват ентусиастите. 


Молебен за здраве и благополучие на жителите на село Сираково

Молебен за здраве и благополучие на жителите на село Сираково ...

......... Илиян Буковски, Николай Христов, Гриша Георгиев, представители на общинска администрация и жители на селото.  Врачанският митрополит Григорий благослови жителите и всички присъстващи, които участваха в църковното служение. В края на църковната служба с благословията на Негово Високопреосвещенство митрополит Григорий беше осветен и раздаден курбан за здраве на всички присъстващи.   Медицински сестри и специалисти от целия Северозапад блокираха за час

Медицински сестри и специалисти от целия Северозапад блокираха за час ...

......... протестите ще продължат докато не постигнат целите си.  „Този път няма да се откажем и няма да повярваме наивно на гръмки обещания. Ще отстояваме позициите си докато проблемите не се решат“, заявиха протестиращите, които очакват в следващите протести да се включат още техни колеги от всички здравни заведения в региона. 


Щедър на творчески завоевания се оказа сезонът 2018 – 2019-а

Щедър на творчески завоевания се оказа сезонът 2018 – 2019-а ...

......... Юлий Йорданов. Кметът на Община Лом Пенка Пенкова връчи най-новата награда на младата литераторка Ивана Каменова – сертификат за отличие от Светия синод на Българската православна църква в националния литературен конкурс „Възкресение Христово – 2019”. Художественият ръководител връчи на присъстващите на тържеството участници в клуба завоюваните през сезона награди.  


На Свети Дух храмов празник честваха жителите на китното балканско

На Свети Дух храмов празник честваха жителите на китното балканско ...

......... живот на всички твари, източник на всичко живо. Светият Дух, обогатяващ човека с духовни дарове и добродетели – любов, радост, търпение, милосърдие, кротост.  Споделената храна, приятелските разговори, детската гълчава и красивият летен ден оставят оптимистичното усещане за добро, което предстои.  Кубран за здраве беше отслужен и в село Люти дол. 


Съвместна проверка от звено „Инспекторат“ и служители на полицията в

Съвместна проверка от звено „Инспекторат“ и служители на полицията в ...

......... 5, ал. 1, т. 1 от Наредбата за осигуряване на обществения ред, опазване на околната среда и опазване на имуществото на територията общината. Във връзка със започналия цъфтеж на липите, Община Враца апелира гражданите да не осъществяват дейности по отсичането на клони от дърветата. Проверките на Инспектората ще продължат.  


Изложба - живопис в памет на Никодим Ненов, именит врачански

Изложба - живопис в памет на Никодим Ненов, именит врачански ...

......... на неговия син и не са показвани при нас. По всяка вероятност ще бъде любопитно и интересно за хората, както за почитателите на изкуството на Никодим Ненов, така и за другите. Всичките творби са в неговия стил - декоративна живопис." Изложбата ще остане в галерията през лятото, допълни Христо Божков.


Вокална група "Шоколадче" от град Лом подготвя концерт "Лято в

Вокална група "Шоколадче" от град Лом подготвя концерт "Лято в ...

......... различни места през този творчески сезон. Да споделим на публиката и да разкажем в песен какво сме успели да направим." На 11 юли вокална Група "Шоколадче" заминава за фестивал във Флоренция. Участието е с подкрепата на Община Лом. Дарителска кутия ще събира средства за обзавеждане на новата репетиционна зала.  


Центърът за настаняване от семеен тип за деца без увреждания

Центърът за настаняване от семеен тип за деца без увреждания ...

......... градче Пенка Пенкова поздрави екипа и децата от ЦНСТ. Тя отбеляза, че за община Лом социалната политика е приоритет и обърна внимание на добрите резултати от усилията в тази насока през последните години. Гости на празника бяха ръководители и специалисти от социални институции, а за децата имаше награди и лакомства.


Мездренската комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и

Мездренската комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и ...

......... Интерес събуди и втората тема, по която Цветанка Дикова и секретарят на МКБППМН Силвия Петкова беседваха с децата – Срещи с опасни непознати. Лятната работа е полезна за децата, тя запълва и ангажира ваканционното им време със смислени неща, обогатява ги със знания и умения за тяхната безопасност и здраве.


Кметът на Монтана Златко Живков връчи почетен знак на община

Кметът на Монтана Златко Живков връчи почетен знак на община ...

......... най-големите дарители на Монтана. Подкрепя социални институции, лечебни заведения, културни и спортни инициативи. Той дари паричната премия, която придружава почетния знак /в размер на пет минимални работни заплати/ на общината. Същото направиха и Любомир Мартинов и Лукан Луканов – собственици на фирма Фирма „Крос” – световно известен  производител на велосипеди.


Комплексният онкологичен център във Враца ще подмени остарялата си апаратура

Комплексният онкологичен център във Враца ще подмени остарялата си апаратура ...

......... „КОЦ – Враца“ ЕООД за планиране и провеждане на обществените поръчки за 2019 г. Закупуването на медицинската техника ще се обезпечи със собствени средства на лечебното заведение. „Закупуването на апаратурата се налага поради надхвърляне на експлоатационния период и зачестили проблеми“, пише в искането ди до общинските съветници д-р Томов.  


Частен съдебен изпълнител обяви на търг огромен офис в центъра

Частен съдебен изпълнител обяви на търг огромен офис в центъра ...

......... Началната цена, от която започва наддаването на недвижимия имот, е 70 000 лева.  Всички желаещи да направят оглед могат да го сторят всеки понеделник, сряда и петък от  15 до 17 часа. Търгът ще се проведе в сградата на районния съд в Монтана на 19 юли от 11.30 часа.  


При съвместна проверка на звено „Инспекторат“ и служители на полицията

При съвместна проверка на звено „Инспекторат“ и служители на полицията ...

......... пет акта от страна на Инспектората, за неспазване на чл.5, ал.1, т. 8 от Наредбата за опазване на обществения ред, като санкционираните са почистили замърсените площи. Служителите на районното управление на полицията също са съставили актове на трима от нарушителите, заради увредени лични документи. Проверките на звено „Инспекторат“ ще продължат.


Сребърни медали по роботика спечелиха отборите по роботика на Видинската

Сребърни медали по роботика спечелиха отборите по роботика на Видинската ...

......... пето място в общото класиране в премиер лигата. Членовете на отбора са Анна Борисова- 6 клас, Александър Перчински - 6 клас, Веселин Милчев - 9 клас, Александър Томов - 9 клас и Александър Бисеров - 9 клас.  Ментори на двата отбора са Малинка Митова и Мануела Живкова, преподавателки в гимназията.


Изпълнителната агенция "Медицински надзор" се е самосезирала по случая на

Изпълнителната агенция "Медицински надзор" се е самосезирала по случая на ...

......... ще извърши проверка в Центъра за спешна медицинска помощ - Враца и в МБАЛ "Христо Ботев" - Враца заради починалия по време на медицинско обслужване мъж от същия град. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е информиран за образуваната проверка и резултатите от нея ще му бъдат докладвани, когато тя приключи.


Регионална библиотека „Христо Ботев“ - Враца е горд носител на

Регионална библиотека „Христо Ботев“ - Враца е горд носител на ...

......... достъп до всички чрез сайта. Част от текстовете, както и цялата информация за проекта, са достъпни и на английски език. Сайтът е разработен от Емилиян Кадийски и Светослав Василев, част от партньорската ни организация „Враца софтуер общество”, а концепцията е дело на специалиста в областта на краезнанието Калина Тодорова.   


На 14 юни екипите на видинската противопожарна служба се отзовали

На 14 юни екипите на видинската противопожарна служба се отзовали ...

......... сигнала за пожари без материални щети, извън урбанизирани територии, реагирали огнеборците от Белоградчик на 15 юни. Екипите гасили запалени сухи треви и храсти в землищата на селата Орешец и Роглец.  Вчера сутринта, след получен сигнал от граждани, екип на РСПБЗН-Видин свалил котка от високо дърво на ул.“Бдин“ в областния град. 


Мъжът, който почина във врачанската болница и чиито родители подозират,

Мъжът, който почина във врачанската болница и чиито родители подозират, ...

......... и къде е издъхнал Веселин. В смъртния акт няма дата и час на смъртта. Като причина е посочен инсулт. Майката обаче видяла, че лекарите се опитали да му сложат инжекция с морфин.  Прокуратурата вече се е заела да разследва случая. Екипът на спешната помощ е дал сведения за станалото.   


Монтана отбелязва днес своя празник – Деня на Свети Дух.

Монтана отбелязва днес своя празник – Деня на Свети Дух. ...

......... певческа група „Пъстренец Jr.” към Общински младежки дом, танцов ансамбъл “Пъстрина” и фолклорна формация “Огоста” към НЧ “Разум 1883”, танцов ансамбъл “Северняци” към ОДК “Ние, врабчетата”; от 20.30 ч. - концерт на Yoana от X Factor; от 21,00 ч. Концерт на БТР и в 22 часа ще е тържествената заря.


Съмнения за лекарска грешка във Враца. 28-годишният Веселин Георгиев умира

Съмнения за лекарска грешка във Враца. 28-годишният Веселин Георгиев умира ...

......... Вместо да му поставят урбазон, за да облекчат дишането му, са му поставили морфин. В заключението на лекарите е посочено, че мъжът е починал от инсулт. Майката каза още, че Веселин е бил оставен да чака в тоалетната на болницата. Веднага е уведомена прокуратурата. Започнало е досъдебно производство по случая.


Десетки колекционери на ретро автомобили пристигнаха в Козлодуй от цялата

Десетки колекционери на ретро автомобили пристигнаха в Козлодуй от цялата ...

......... получиха от организаторите благодарствени плакети. Бе връчена и купа на участниците, която бе определена с гласува с бюлетин. Наградата спечели Катя Попова с „Трабант” от Козлодуй. Кулминацията на ретро парад Козлодуй бе обявяването на участника, спечелил купата на кмета. Отличието получи Ангел Ангелов от Враца с „Кадилак Девил”, 1964 г.


Над 50 майстори от цялата страна се включиха в алеята

Над 50 майстори от цялата страна се включиха в алеята ...

......... наредиха групи от читалищата в селата Долно Белотинци, Долна Вереница, Студено буче, Липен и Смоляновци. Приготвянето на огромна тиква, пълна с телешко месо събра погледите на гостите на фестивала. Заради размерите й, тя не се  вмества в обикновена фурна и изобретателните готвачи пекоха тиквеното чудо на огън върху чугунена плоча.


 „Живеем в град, с невероятна природа, която виждаме всеки ден.

 „Живеем в град, с невероятна природа, която виждаме всеки ден. ...

......... младежки театрални школи от Бургас, Русе, София, Стара Загора Перник, както и домакините от Театрална група ТЕМП. Специален гост в програмата на официалното откриване бе родената във Враца певица Нина Николина, заедно с нейния бенд и Калин Вельов. Краят на церемонията бе ознаменуван с уникални 3D лазерно и пиротехническо шоу.


Средно училище „Христо Ботев“ Враца проведе кампания за превенция трафика

Средно училище „Христо Ботев“ Враца проведе кампания за превенция трафика ...

......... предотвратяване въвличането в трафик на хора и дискусия по темата. Учениците бяха информирани кои са специфичните уязвими групи по отношение рисковете от въвличане в схеми на трафик на хора чрез интернет, безопасно ползване на социалните мрежи и сайтове за запознанства, а темата за телефонните измамни предизвика огромен интерес, и коментари.


Община Мездра организира курсове по плуване за ученици от I

Община Мездра организира курсове по плуване за ученици от I ...

......... август 2019 г. - ОУ „Христо Ботев“; V смяна от 19 август до 30 август 2019 г. – за възпитаници на ЦПЛР- Мездра. Цената на плувния курс за 10 дни е 45 лв. Записването и заплащането на курса се извършва в ЦПЛР всеки делничен ден от 8.00 до 12.00 часа.


С още една скулптурна фигура се обогати центъра на Монтана

С още една скулптурна фигура се обогати центъра на Монтана ...

......... центъра на Монтана от днес. Древноримската покровителка на лова – Диана, която се смята за покровителка на града и чията оригинална скултура изчезна преди 30 години от Калето, вече е на площад „Жеравица“. Автор е скулптурът Димитър Ганчев. Отливката и монтажа са реализирани с 31 000 лв събрани от дарители.


Седмото издание на фолклорния фестивал „Пъстра огърлица“ ще се проведе

Седмото издание на фолклорния фестивал „Пъстра огърлица“ ще се проведе ...

......... България, Полша, Украйна, Гърция и Холандия.  От 17 часа, с дефиле на участниците, ще се открие втората фестивална вечер. В нея ще се включат състави от България и Сърбия. Международният фолклорен фестивал „Пъстра огърлица” няма състезателен характер. Всички състави ще получават статуетки и грамоти за участие, както и индивидуални сертификати.


МИГ ЛОМ, с финансовата подкрепа на ОП РЧР, удължава срока

МИГ ЛОМ, с финансовата подкрепа на ОП РЧР, удължава срока ...

......... публикуван на следните интернет адреси: https://еumis2020.government.bg и интернет страницата на МИГ ЛОМ - http://miglom.org/ Проектните предложения по настоящата процедура за подбор на проекти, следва да бъдат подадени само по електронен път като се използва Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020) - https://eumis2020.government.bg.


Днес, 14 юни, се навършват 6 години от официалното откриване

Днес, 14 юни, се навършват 6 години от официалното откриване ...

......... строителния надзор чрез подписването на Акт 15. Няколко дни по-късно, на 13 юни, във Видин се подписва Акт 16 за съоръжението. На следващия ден, 14 юни, в 16:00 ч. на официална церемония е открит Дунав мост Видин - Калафат. Трафикът по него е пуснат в 00:00 ч. на 15 юни.


Монтана може да бъде сериозен обект по новия път на

Монтана може да бъде сериозен обект по новия път на ...

......... град да бъде сериозен обект и по новия път на коприната, и това да даде тласък на развитието  на земеделието, културата и туризма в рамките на централна и източна Европа.  Също така се  надяваме много приятели от Монтана да посетят нашия град, заяви в края на обръщението си Юнфън.  


Над 180 пожарникари и спасители взеха участие в „EU ModEX

Над 180 пожарникари и спасители взеха участие в „EU ModEX ...

......... бяха посетени от зам.-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев, директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, директорът на ОДМВР Монтана ст.комисар Пламен Томов и наблюдатели от Швеция, Турция и Франция. Ръководството на учението и наблюдателите посетиха областната управа, където се срещнаха със зам.-областния управител на Монтана Нина Петкова.


В монтанското село Замфирово се готвят да направят най-дългото северозападно

В монтанското село Замфирово се готвят да направят най-дългото северозападно ...

......... покаже какво може - ще има надигравания, ще има различни задявки... В неделя ще има детско шоу с аниматори, надяваме се времето да бъде хубаво и сме готови да посрещнем всички..." Официалното откриване на "Гушанския събор по Спасовден" е тази вечер, от 20 часа. Забавленията ще продължат до неделя.   


Ст. комисар Пламен Томов е новият директор на ОД на

Ст. комисар Пламен Томов е новият директор на ОД на ...

......... на МВР в страната, съобщиха от министерството. Те отиват по областни дирекции на МВР, които са във вътрешността на страната, и на жандармерийските подразделения, които не попадат в програмата за отпусната финансова помощ на ЕС за пограничните райони. По тази програма миналата година ОД на МВР получи 17 нови автомобила.


Окръжният съд във Враца се оправда за публикуваните на сайта

Окръжният съд във Враца се оправда за публикуваните на сайта ...

......... на чл. 25е от същия закон, като не засяга неблагоприятно правата и свободите на други лица или на обществения интерес. Наред с това, изнасянето на ЕГН-тата на двете починали лица не засяга неприкосновеността на личния им живот и тяхното добро име - чл. 25з ал. 2 т. 2 от ЗЛД. 


Кметът на община Мездра разпореди спешно почистване на коритото на

Кметът на община Мездра разпореди спешно почистване на коритото на ...

......... валежи, почистеното речно корито ще може да поеме оттока на водата, без да има опасност от преливане. Почистена е пешеходната зона около реката и са премахнати остатъците от дървените беседки, изпочупени от недобросъвестни граждани. Предстоят още действия, които ще превърнат тази зона в приятно място за отдих и почивка.  


След внесено предложение от районната прокуратура в Козлодуй, съдът наложи

След внесено предложение от районната прокуратура в Козлодуй, съдът наложи ...

......... това, че не положила достатъчно грижи за него, като го разхождала без повод и намордник, вследствие на което животното нападнало минаващия мъж. С внесеното предложение от прокуратурата тя е освободена от наказателна отговорност и е наложено административно наказание. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Врачанския окръжен съд.


При повишен интерес на творческа вечер в общинската художествена галерия

При повишен интерес на творческа вечер в общинската художествена галерия ...

......... Пенка Пенкова поздрави участниците в конкурса и също благодари на инициаторите и организаторите Милко Христов от Община Лом и Юлий Йорданов, и връчи наградите на призьорите. Актьорът Михаил Меракчийски рецитира стихове на наградените автори. Музикален поздрав отправиха най-малките певци от вокалната група „Млечно шоколадче“с музикален педагог и диригент Росица Кръстева.


Прясно назначеният пиар на врачанския Окръжен съд Даниела Хитова започна

Прясно назначеният пиар на врачанския Окръжен съд Даниела Хитова започна ...

......... е било предупредено, че фаворизираната от бивш червен депутат Хитова не е подходящият журналист за мястото, но въпреки това тя бе предпочетена пред далеч по-подготвен кандидат. На този етап пиарката е назначена на изпитателен срок, който ще развърже ръцете на нейните работодатели да вземат правилното решение в края на периода.


Частен съдебен изпълнител сложи на тезгяха половин апартамент на мъж

Частен съдебен изпълнител сложи на тезгяха половин апартамент на мъж ...

......... се обявява за продан за първи път, като върху него има наложена възбрана. Оценката на половината имот е в размер на 32 400 лева, а началната цена, от която започва наддаването, е 25 920 лева. Търгът ще се проведе на 16 юли от 10.30 часа в районния съд в Мездра.


Преди минути за кратко бе блокирано движението по бул. „Демокрация“

Преди минути за кратко бе блокирано движението по бул. „Демокрация“ ...

......... Минути по-късно на мястото на необичайния протест пристигна патрулка с полицаи, които вдигнаха човека и го закараха към районното управление. Въпреки големия интерес на случайните свидетели на случката, никой не успя да разбере дали това е протест срещу нещо или просто това е първата жертва на жегата във Враца.  


Днес в 13:30 чaса видинската структура на БСП оказа подкрепа

Днес в 13:30 чaса видинската структура на БСП оказа подкрепа ...

......... много предупредителни такива. „Невъзможно е да се работи с този интензитет срещу минимално трудово възнаграждение. Положението с всяка изминала година става все по-тежко. Аз съм единствена сестра в отделението от 7:30 до 13:30 ч. Дали е нормално?“ – запита реторично една от протестиращите. Очаква се отговорът на министъра на здравеопазването.


Днес в Борован се състоя финалът на общински футболен турнир

Днес в Борован се състоя финалът на общински футболен турнир ...

......... място – ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ село Добролево Всички участници получиха топки, купи, медали и тениски с надписи „Не на насилието и агресията в община Борован - 2019г.“.  Отборите бяха наградени от заместник-кмета Десислава Марковска, която поздрави всички участници и им пожела бъдещи успехи в областта на спорта.  


19 проекта с европейски средства се изпълняват в момента в

19 проекта с европейски средства се изпълняват в момента в ...

......... ремонтиране е там, паркът е там, черквата е там. В малката инициатива на "Агора" има спортна площадка в Долна Вереница. Тя трябваше да е 3000 лв. Сега се оказа, че има укрепване на стена, има ограда, има шумоизолиращи и други площадки, 15 000 лв ще отидат. Това всичко е важно." 


Детска полицейска академия – Мездра започна своето лятно обучение по

Детска полицейска академия – Мездра започна своето лятно обучение по ...

......... възникнало бедствие.  В поднесената презентация особено внимание беше обърнато на наводнението като основно бедствие. Нагледно беше обяснено какво трябва да съдържа личната раница за бедствия.  Детската полицейска академия продължава в петък, 14 юни, в РУП – Мездра и РС ПБЗН, където на децата ще бъде показано нагледно  обясненото в лекцията. 


Само един прокурор иска да оглави държавното обвинение в Мездра.

Само един прокурор иска да оглави държавното обвинение в Мездра. ...

......... районният прокурор и изпълняващ функциите административен ръководител на Цветомила Пашовска-Николовска. Процедурата за шеф на държавното обвинение в железничарския град е открита с решение на прокурорската колегия на 26 септември миналата година. Същинският конкурс за високата позиция ще се състои на 3 юли тази година, съобщиха от Висшия съдебен съвет.  


Община Брегово създаде своя инвитро програма. Първите 4 двойки с

Община Брегово създаде своя инвитро програма. Първите 4 двойки с ...

......... заплащат изследвания и процедури, извършени единствено в лицензирани клиники, а когато се касае за инвитро процедури - в клиники, които имат сключен актуален договор с Центъра за асистирана репродукция.  Проектът на правилник за финансово подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми предстои да бъде гласуван от oбщинския съвет в Брегово.  


Вчера премиерът Бойко Борисов участва в тържество в София, по

Вчера премиерът Бойко Борисов участва в тържество в София, по ...

......... различни кризисни ситуации. Зад гърба той си има десетки успешни реализации и по тази причина продължава защитава с чест репутацията си на смел полицай. От вчера той е още по-популярен сред колегите и колежките си, след като самият Бойко Борисов качи в своя профил във фейсбук снимки с врачанския Рамбо.


Нивото на Дунав в началото на българския участък на реката

Нивото на Дунав в началото на българския участък на реката ...

......... Лом през последното денонощие понижението в нивото на реката е 31 см и водният стоеж е 725 см. Нивото на реката край Оряхово е 609 см, там е регистрирано понижение за последното денонощие от 28 см. Температурата на водата край Ново село е 20 градуса, край Оряхово е 20.9 градуса.


На 14 юни от 18 часа в регионална библиотека „Христо

На 14 юни от 18 часа в регионална библиотека „Христо ...

......... най-малките гости в детския отдел на регионалната библиотека; •    Кахут игри с тийнейджърите; •    Дебат с участието на ученици от гимназиален етап; •    Представяне на филм „Памет и забрава“, изготвен от учениците от 10 б клас. Събитието е съвместна изява на средно училище „Христо Ботев“ и регионалната библиотека във Враца.


“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че

“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че ...

......... “Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че във връзка с извършването на строително ремонтни дейности, днес водоподаването ще бъде спряно от 10 до 12 чaсa в района на Западна промишлена зона. Телефони за информация: 092 66 11 19 0889 316 774  


От днес сме в ефективни стачни действия. Това заяви пред

От днес сме в ефективни стачни действия. Това заяви пред ...

......... медицинска сестра. "Работим на по две и три места, за да се справяме. Нямаме време за семействата си. Уморени сме. Справяме се трудно, издържаме студенти, много ни е трудно", разкриха други медицински работници. "Младите няма да дойдат да работят по 24 часа непрекъснато за тези пари", допълниха протестиращите медицински сестри.


Откриха опасни бактерии във водата на 9 видински села, научи

Откриха опасни бактерии във водата на 9 видински села, научи ...

......... патогенност. Присъствието им е показател за фекално замърсяване. Те могат да са възбудители на инфекции на пикочните пътища, инфекции на органите в областта на малкия таз, инфекции на рани особено при лежащо болни, при нарушение на функцията на кожата, при потискане на нормалната микрофлора с прием на антибиотици, имуносупресия.   


Националния осигурителен институт във Видин обяви свободно работно място за

Националния осигурителен институт във Видин обяви свободно работно място за ...

......... трябва също така да имат професионален опит от поне 4 години. Минималният размер на основната заплата за длъжността е 1000 лева. Конкурсът ще бъде проведен на три етапа - практически изпит, решаване на тест и интервю. Крайният срок за подаване на документи е до 17 часа на 17 юни.  


Съдия-изпълнител продава апартамента на врачанско семейство заради стари задължения за

Съдия-изпълнител продава апартамента на врачанско семейство заради стари задължения за ...

......... наддаването при публичната продан, е 39 280 лева. Върху имота има наложена възбрана, пояснява частният съдебен изпълнител. Мераклиите могат да направят оглед на апартамента всеки делничен ден от 9 до 13 часа. Търгът ще се проведе на 17 юли от 13.30 часа в сградата на районния съд във Враца.  


С посещение на китайска делегация днес в Монтана започнаха проявите

С посещение на китайска делегация днес в Монтана започнаха проявите ...

......... работеща част на Монтана. За да нормализираме трафика и да подобрим условията и за работа, и за транспортна комуникация. До края на лятото трябва да приключим с ремонта на Индустриална зона..." Няколко са фирмите и цеховете, които се намират в Индустриалната зона на Монтана, в тях работят стотици хора.