Частен съдебен изпълнител обяви на търг автомобилите на видинска фирма,

Частен съдебен изпълнител обяви на търг автомобилите на видинска фирма, ...

......... с първоначална регистрация от 3 юни 1988 година и начална цена при търга от 648 лева. Към момента всички автомобили са в движение, пояснява съдебният изпълнител. Търгът ще се проведе на 12 декември от 10 часа в присъствието на явилите се купувачи в районния съд в Белоградчик. *Снимката е илюстративна.


Готовността за зимно поддържане на пътищата беше обсъдена на заседания

Готовността за зимно поддържане на пътищата беше обсъдена на заседания ...

......... и Белотинци - Смоляновци на път I-1, край Липен на второкласния път II-11, по пътя през прохода "Петрохан" и др.  АПИ апелира всички шофьори да подготвят автомобилите си за движение при зимни условия, да не чакат първите минусови температури, и да следят за доброто техническо състояние на превозното средство."  


Новоизбраният кмет на община Видин д-р Цветан Ценков, общинските съветници

Новоизбраният кмет на община Видин д-р Цветан Ценков, общинските съветници ...

......... приемливо нашият град да бъде на последно място...", допълни Ценков.  Досегашният кмет на община Видин Огнян Ценков връчи на Цветан Ценков символите на властта.  При тайно гласуване за председател на общинския съвет във Видин бе избран Генади Велков от СДС. Другите номинирани бяха Борислав Василев /БСП/ и Огнян Ценков /ГЕРБ/. 


Национално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения се

Национално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения се ...

......... Рачева от 10 клас. Те са възпитаници на СУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Козлодуй, и ОУ „Христо Ботев”, село Крушовица. Ръководител на децата, подготвени в образователен център "Галекса" е Галина Рупчанска. Транспортът на учениците бил осигурен от община Козлодуй, за което центърът и родителите изказват своята благодарност.  


Жители и гости на мездренското село Типченица се радват на

Жители и гости на мездренското село Типченица се радват на ...

......... Враца, ЛКС ООД – Мездра, „Еспейс“ ООД – гр. София и безвъзмезден труд на младежите от селото. Бригадата работи усърдно около 10-12 дни за направата на път, изливане на бетон и прокопаване на канал за захранващ кабел. В момента се извършват довършителни дейности по изграждането на дървена беседка за отдих.  


Ден на здравословното хранене организира Ученическият съвет на ППМГ „Акад.

Ден на здравословното хранене организира Ученическият съвет на ППМГ „Акад. ...

......... базар следства ще бъдат използвани за закупуване на апарати за измерване на кръвна захар и кръвно налягане, необходими за оборудването на спешна чанта, уточни педагогическият съветник Лорита Иларионова. Благотворителната кампания за набирането на средства ще продължи и през декември, когато ще бъде организиран ден на чая в училището.    На неочаквана гледка са попаднали шофьорите по пътя от Видин

На неочаквана гледка са попаднали шофьорите по пътя от Видин ...

......... за детски колички и за хора с увреждания, разполагат със звукова сигнализация за незрящи хора. Осигурено е и видеонаблюдение. Трамваите са с дължина 30 метра, като са предвидени специални места за хора с увреждания и майки с детски колички. Новите мотриси ще заменят превозните средства на трамвайна линия №5.  


Ден на отворените врати ще проведе военното формирование 54 990

Ден на отворените врати ще проведе военното формирование 54 990 ...

......... на 15 ноември във военното формирование ще се проведе „Ден на отворените врати” с показ на въоръжение и бойна техника. През времето за провеждане на мероприятието, съвместно с представители от Военно Окръжие – Враца, ще бъдат проведени и единни комплексни занятия с учениците от областите Враца, Монтана и Видин.  


Ударен ремонт на плочките на стълбището на село Галиче е

Ударен ремонт на плочките на стълбището на село Галиче е ...

......... е да правим нещо за селото”, смята майсторът. Всички паднали и счупени плочи ще бъдат подменени. Целта е жителите да стигат до кметския кабинет без риск. Дали заради неотшумелите все още изборни страсти, част от местните категорично отказват коментар, но други са по-смели и хвалят новия си кмет за инициативността.


Кметът на Община Бяла Слатина инж. Иво Цветков, общинските съветници

Кметът на Община Бяла Слатина инж. Иво Цветков, общинските съветници ...

......... новосформирания общински съвет няма да позволим партийните пристрастия да вземат връх и водещо пред нас ще бъде развитието на общината в интерес на нейните жители“, сподели при стъпването си в длъжност Веселка Борисова.  На тържественото заседание присъстваха също народният представител Красен Кръстев, заместник областният управител Мирослав Комитски, граждани и общественици. 


„Преди 142 години, нашите предци са се поздравявали с „Христос

„Преди 142 години, нашите предци са се поздравявали с „Христос ...

......... свободата” и паметните плочи на руските прапоршчици Данилевский и Велинский, бяха поднесени венци и цветя. Участие в празника взеха военнослужещи от Военно формирование 54 990, духов оркестър при НЧ „Развитие 1869” - Враца, група „Хармония” при ЦПЛР- Център за работа с деца-Враца и актьорът от Драматично-куклен театър-Враца – Борислав Борисов.Днес АЕЦ „Козлодуй” за пореден път отваря врати за хората,

Днес АЕЦ „Козлодуй” за пореден път отваря врати за хората, ...

......... от АЕЦ, ще имат възможност да проследят демонстрации на работа с противопожарна техника и измервания с мобилната лаборатория за мониторинг на околната среда. АЕЦ „Козлодуй” е единствената атомна централа в България и е най-големият производител на електрическа енергия в страната, като обезпечава повече от една трета от националното годишно електропроизводство.


Избраният за трети мандат кмет на община Борован инж. Десислава

Избраният за трети мандат кмет на община Борован инж. Десислава ...

......... От ПП ГЕРБ влязоха Иван Димитров Костовски, Георги Георгиев Гетовски, Елка Иванова Николова , Цезар Петров Пенчев и Цено Ценов Цоловски.  В дневния ред на първото заседание на новия общински съвет, водено от доайена Христо Неделков, с тайно гласуване за председател на общински съвет беше избран Петър Станев от БСП.


На 7 ноември учениците Мирослав Митев, Емил Тиханов и Цветислав

На 7 ноември учениците Мирослав Митев, Емил Тиханов и Цветислав ...

......... участие в националната инициатива „Мениджър за един ден 2019“, връчен от Маргарита Коркинова - заместник изпълнителен директор „Финанси администрация и сигурност“ в ДП РАО, която им пожела да постигнат много успехи и дори да заемат в бъдеще избраните ръководни позиции, но подчерта, че те изискват дълбока компетентност и висока отговорност.


Днес учениците от СУ „Иван Вазов“ във Вършец се учиха

Днес учениците от СУ „Иван Вазов“ във Вършец се учиха ...

......... Акцентът на дейностите е здравословно хранене и системни занимания със спорт. Голяма част от навиците, свързани с начина на живот, се изграждат в детска възраст. Поради това децата, които са научени правилно да подбират хранителния си режим и да спортуват ежедневно, е по-вероятно да водят здравословен живот като възрастни.   


Днес Българската православна църква почита паметта на Свети Архангел Михаил.

Днес Българската православна църква почита паметта на Свети Архангел Михаил. ...

......... военачалникът на цялото небесно войнство от ангели и архангели да бди над тях и да ги закриля! Днес, професионалния си празник отбелязва и Българската полиция. Нека с достойнство и всеотдайност служите за реда, сигурността и спазването на закона, както и за опазването на мира и спокойствието на гражданите! Честит празник!Днес едно от емблематичните места във Враца - комплекс „Вестителя“,

Днес едно от емблематичните места във Враца - комплекс „Вестителя“, ...

......... има кафене и механа, където може да се види уникална изложба от снимки, показваща историята на комплекс „Вестителя“ от създаването му до наши дни, както и самият градеж от десетки врачани, полагащи основите й. Хижата е запечатана и в една от сцените на големия български филм „Момчето си отива“.  


12-годишният Томас Калин Симеонов от Монтана, който посещава Школата по

12-годишният Томас Калин Симеонов от Монтана, който посещава Школата по ...

......... Ирина Николаевна, завоюва поредно отличие. Той се върна с първо място и златен медал от Международния конкурс „Muzic in the Vineyards” в Новрегия. Томас е получил покана от организаторите за участие в концерти в Норвегия и Сърбия. С успехите си той носи славата на двата града – Берковица и Монтана.


Единственият светофар в Лом спря да работи. Причината е повреда

Единственият светофар в Лом спря да работи. Причината е повреда ...

......... гарата.  Повреда в софтуера на съоръжението обаче спряла работата му, казаха от общината. Аварията може да бъде отстранена само от специализирана фирма от София. Очаква се ремонтът да бъде извършен най-рано в понеделник или вторник. До тогава кръстовището ще бъде без светофар и шофьорите трябва да минават с повишенов внимание. 


ОДМВР Монтана отбеляза с много награди професионалния празник на българската

ОДМВР Монтана отбеляза с много награди професионалния празник на българската ...

......... комисар Пламен Томов връчи плакет и грамота на началника на група „Оперативен анализ и полицейска статистика” ст. инспектор Петър Петров. По повод празника началникът на РУ Монтана е наградил работата на 8 от своите служители, началникът на РУ Берковица – на 14, а началникът на РУ Лом – на 23-ма полицаи.


Служители на регионалната инспекция по околната среда и водите удариха

Служители на регионалната инспекция по околната среда и водите удариха ...

......... поисканата им информация. От екоинспекцията допълват, че през октомври окончателно са приключили дейностите по препакетиране, почистване и извозване на препаратите за растителна защита с изтекъл срок на годност. Те бяха складирани в местността „Пискавец“. Извозени и предадени за обезвреждане са 203 818.2 кг. отпадъци от препарати за растителна защита.  


Частен съдебен изпълнител обяви на търг машини и коли, собственост

Частен съдебен изпълнител обяви на търг машини и коли, собственост ...

......... двугредов мостов кран за 5 844.60 лева. На тезгяха е сложен и автомобил „Шкода Мадара“ за 2 743.29 лева, полуремарке за 2 824.38 лева, ГАЗ – 53 цистерна за 2 074.68 лева и „Шкода Европа“ за 4 949.55 лева. Търгът ще се проведе на 6 декември от 9 часа в районния съд във Видин.  


На 7 ноември с поредна проява, насочена към младите хора,

На 7 ноември с поредна проява, насочена към младите хора, ...

......... с националната електроенергийна система на България – Откритата разпределителна уредба. Гимназистите получиха специални сертификати за участието си в инициативата, които да им напомнят, че атомната централа е отворена за младите хора и само от тях зависи един ден да се завърнат тук като отлично подготвени професионалисти и бъдещи мениджъри.  


Няма нищо по-хубаво от това детски смях да ти огласи

Няма нищо по-хубаво от това детски смях да ти огласи ...

......... американска медия Кърт споделя, че Джоузеф вече се приспособява към живота в Америка и че е страхотно хлапе.  Че Кърт Енгъл ще осиновява дете от България, стана ясно през лятото. Тогава кечистът качи снимки от Сливен. Семейството на Енгъл има 4 дъщери и 1 син. С Иван-Джоузев синовете стават двама.


22-ма полицейски служители са отличени от директора на ОД МВР-Видин Петър

22-ма полицейски служители са отличени от директора на ОД МВР-Видин Петър ...

......... полиция в Царството се определя денят на Св. Архангел Михаил – 21.11. (8.11. - нов стил)“.  След  55-годишно прекъсване Празникът е възстановен по предложение на Националния полицейски синдикат. С решение на Министерски съвет традицията 8 ноември да се чества като професионален празник на българската полиция е възстановена през 1999 г.


Фирма от Монтана ще отглежда риба в язовир „Ягодник” край

Фирма от Монтана ще отглежда риба в язовир „Ягодник” край ...

......... на определено тегло рибата – обикновено през месеците ноември, декември и януари,  ще бъде улавяна и продавана. Инвеститорът уточнява, че при стопанската дейност  няма да има замърсяване на околната среда, почвата и водите. Фирмата има 10-годишен  договор с община Монтана за ползване на язовира, срещу годишна такса от 4 920 лв.


Две информационни табла вече улесняват туристите във Вършец, похвалиха се

Две информационни табла вече улесняват туристите във Вършец, похвалиха се ...

......... общината. Ново табло е поставено на входа на Слънчевата градина в центъра на курортното градче. Обновена е съществуващата табела при Туристическия информационен център в града. На тях като карта са показани всички забележителности и местата за настаняване. Идеята е на ТИЦ-Вършец, а таблата са осветени, за да се ползват целодневно.


През следващото денонощие ще бъде динамично и топло за сезона.

През следващото денонощие ще бъде динамично и топло за сезона. ...

......... Рило-Родопския масив. На отделни места там е възможно да прегърми. Над Странджа-Сакар и Източна Стара планина ще има временни разкъсвания на облачността и повече слънце. Ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.


Днес внезапно е бил сменен началникът на управление „Сигурност“ на

Днес внезапно е бил сменен началникът на управление „Сигурност“ на ...

......... пъти. Първият му период продължи 2 г., а настоящият – 5 г. До ноември 2013 г. Росен Иванов оглавяваше ОД на МВР Враца, а след това започна работа в „Пожарна безопасност“ в атомната централа. По негово време Тошко Георгиев беше зам.-директор на полицията, след което започна работа в АЕЦ „Козлодуй“.


Готов е графикът за изплащане на възнаграждения на секционните избирателни

Готов е графикът за изплащане на възнаграждения на секционните избирателни ...

......... ОИК и лична карта. Ето и графикът за изплащане:   Дата Секция № Работно време 11.11.2019 г. 1 – 20 13,00-14,30 ч. 12.11.2019 г. 21 – 45 13,00-16,00 ч. 13.11.2019 г. 46 – 70 13,00-16,00 ч. 14.11.2019 г. 71 – 95 13,00-16,00 ч.  15.11.2019 г. 96 - 110 13,00-16,00 ч.  


Пламен Петков положи официално клетва за кмет на община Чипровци.

Пламен Петков положи официално клетва за кмет на община Чипровци. ...

......... на община Чипровци Пламен Петков също положи клетва. „С тази подкрепа, която получих- над 77%, получих повсеместно доверие. Това е и много добре, но и голяма отговорност. Надявам се, че ще оправдая доверието на хората и на всички мои избиратели. Благодаря на всички, които ме подкрепиха“, каза кметът Пламен Петков.


Най-малката община в област Монтана – Георги Дамяново, си избра

Най-малката община в област Монтана – Георги Дамяново, си избра ...

......... на голяма част от хората в общината. Архимандрит Нифонт от Лопушанския манастир благослови новите управници и им пожела спорна работа. А новият кмет Нина Петкова освен поздравления получи и много цветя. По данни на ЦИК  Георги Дамяново и Белене са общините с най-висока избирателна активност  на местните избори – 2019.


Бдителни врачани подадоха сигнал до Регионалната инспекция по околната среда

Бдителни врачани подадоха сигнал до Регионалната инспекция по околната среда ...

......... твърдо гориво  - въглища, но за първоначално запалване се използват отпадъци от мебелното производство - дървени изрезки. Гуми и пластмаса не били горени, а от фирмата представили договор с община Враца за депониране на отпадъците, получени от производствената дейност на мебелния цех, както и кантарни бележки за предавани такива.  


Поредният случай на безобразно паркиране шокира видинчани. Възмутен жител на

Поредният случай на безобразно паркиране шокира видинчани. Възмутен жител на ...

......... си ти когато си гладен, даже правилника се забравя“, „Гладът е по силен и от правилата, не само от тока“, възмущават се негови съграждани в коментарите под ценния кадър. Видинчани призовават органите на реда да вземат необходимите мерки и да накажат нарушителя, който застрашава живота и здравето на хората.   


Частен съдебен изпълнител сложи на тезгяха петстаен апартамент в Монтана,

Частен съдебен изпълнител сложи на тезгяха петстаен апартамент в Монтана, ...

......... мрежа. Изградена е вертикална планировка и улиците в района са с трайна настилка. Началната цена, от която започва публичната продан е 70 320 лева. Върху имота има наложена възбрана и договорна ипотека. Търгът ще се проведе на 5 декември от 15 часа в сградата на районния съд в Монтана.  


Полицията във Вършец е с нов шеф, научи BulNews.bg. Със заповед

Полицията във Вършец е с нов шеф, научи BulNews.bg. Със заповед ...

......... 2010 г. е началник група в криминална полиция на РУ Монтана. От 2013 г. до момента бе началник сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в ОДМВР Монтана. По време на служебната си дейност е награждаван с три награди „обявяване на благодарност” и три награди „писмена похвала” от ръководството на ОДМВР Монтана.


Ловците от дружинката в планинското село Челюстница отстреляха за по-

Ловците от дружинката в планинското село Челюстница отстреляха за по- ...

......... дружинка в Челюстница е отстреляла 13 диви свине. Всички са изследвани и нито едно не е било заразено с африканска чума. „В района си имаме много дивеч, защото не само стреляме, но и се грижим за животните. Само това лято сме изнесли в Балкана над 5 тона зърно!”, разказаха ловците.


На тържественото си първо заседание новите общински съветници във Враца

На тържественото си първо заседание новите общински съветници във Враца ...

......... 37-те общински съветници й гласуваха доверие. Трима от новите представители на врачанската общественост обаче не подкрепиха предложението и пуснаха в урната празни бюлетини. Преди да упражни вота си общинският съветник от БАСТА Борислав Банчев в знак на протест дори попита защо в бюлетината няма квадратче за „Не подкрепям никого“.   


В Монтана вчера и днес са отчетени температурни рекорди за 5 и

В Монтана вчера и днес са отчетени температурни рекорди за 5 и ...

......... 19 градуса, а най-ниската минус 4 градуса, уточниха от метеорологичната станция в Монтана. Заради топлото време улици и паркове в Монтана са пълни с хора, масите на заведенията са изнесени на открито и дори пчели са излезли от кошерите, макар да няма цвят и да не могат да събират мед.


Изложба, посветена на 90-годишнината на Галилей Симеонов, бе открита в

Изложба, посветена на 90-годишнината на Галилей Симеонов, бе открита в ...

......... таланта му на художник и на приноса му като преподавател, създал огромен човешки капитал. Подготвя се и трета изложба, посветена на достолепната годишнина на проф. Галилей Симеонов. Неин домакин ще бъде галерия „Поломие” в Лом, каза художникът. Изложбата ще остане в галерията на ул. „Цар Борис III 19”до 30 ноември. 


20 килограма риба дариха от ИАРА на Дома за стари

20 килограма риба дариха от ИАРА на Дома за стари ...

......... платежни документи, за което му е съставен акт. Рибата, която е била различен вид – шаран, бяла мряна, платика, бяла риба и бял амур, с общо тегло около 20 килограма е дарена в Дом за стари хора в Хайредин. При съмнения за нередности сигнализирайте на телефон 112, апелират от ИАРА.


Кметът на Враца Калин Каменов размести редиците на новия общински

Кметът на Враца Калин Каменов размести редиците на новия общински ...

......... е ясно дали те ще останат на същите позиции и през втория му мандат на управление, но останаха извън врачанския парламент.  На техните места в общинския съвет на Враца влизат следващите в листата. Това са Таня Георгиева и Христина Младенова. Те вече положиха клетва и официално встъпиха в длъжност.   


“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че

“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че ...

......... “Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради възникнала авария, водоподаването ще бъде спряно днес от 12 до 16 часа в района между улиците – “Подбалканска”, “Рила” и “Мусала”. Телeфони за информация: Тел.: 092 66 11 19 Моб.Тел.: 0889 316 774  


На тържествена първа сесия на общинския съвет във Враца новият

На тържествена първа сесия на общинския съвет във Враца новият ...

......... продължи да работи усилено за врачани. След него клетва положиха и новоизбраните кметове на населените места от общината.  Новите членове на общинския съвет се заклеха да спазват конституцията и законите на Република България, във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите и да работят за тяхното благоденствие.


„Топлофикация“ – Враца излезе с позиция по повод материал на

„Топлофикация“ – Враца излезе с позиция по повод материал на ...

......... надеждно топлоподаване. На бул. Христо Ботев скоро не сме извършвали никакви ремонтни дейности и нямаме нищо общо с кръпките на асфалта на въпросното място. Апелираме към обществеността в града да не се спекулира с името на нашето Дружество и да не се правят опити да бъдем въвличани в измислени скандали!


Собственик на смесен магазин, залял улица в Мизия с фекалии,

Собственик на смесен магазин, залял улица в Мизия с фекалии, ...

......... тръбата с помощта на специализирана техника и така изпражненията се озовали на улицата.  Като видял стичащата се по пътното платно гнусотия, натопеният веднага започнал да почиства замърсяването с дезинфекциращи препарати.  Екоинспекторите проверили и всички контейнери за боклук и не открили никъде месо и месни изделия с изтекъл срок на годност.


Училищата и детските градини в Монтанско пламнаха от въшки, а

Училищата и детските градини в Монтанско пламнаха от въшки, а ...

......... прозрачна, и трудно може да се открие в косата. Около час по-късно тя е в състояние да смуче кръв. За 18-20 дни след излюпването се появяват полово зрели мъжки и женски. Въшките смучат кръв с помощта на хоботче, разположено в предната част на тялото, по няколко пъти на ден.  


Частен съдебен изпълнител обяви на търг бензиностанция в монтанското село

Частен съдебен изпълнител обяви на търг бензиностанция в монтанското село ...

......... площадков водопровод и собствен водоизточник, площадкова канализация и септична яма, както и зелени площи. Сградата обслужваща бензиностанцията е построена е през 2003 г. и е в добро състояние. Началната цена, от която започва наддаването, е 41 280 лева, като търгът ще се проведе на 5 декември от 15.30 часа.  


Дългогодишният директор на средно училище "Христо Ботев" в Козлодуй Николинка

Дългогодишният директор на средно училище "Христо Ботев" в Козлодуй Николинка ...

......... директорското място на СУ "Христо Ботев". Тодорова и останалите й колеги положиха тържествена клетва в присъствието на областния управител на Враца Малина Николова, нейният заместник Мирослав Комитски, новоизбраните кметове на общината и селата, граждани, медии и общественици. Съветниците се разбраха да проведат първото си редовно заседание в края на месеца. 


Във връзка с предстоящия зимен сезон и с цел осигуряване

Във връзка с предстоящия зимен сезон и с цел осигуряване ...

......... уведомят общинската администрация, както и за обекти от национално или общинско значение, след изрично разрешение от общината. В разпоредбата се посочва също, че започнатите към датата на издаване на заповедта обекти трябва да бъдат приключени до 25 ноември, а на неспазилите срока възложители и експлоатационни дружества, ще бъдат съставени актове.


"Нема к‘во" и Шкумбата пристигат във Враца на 7 ноември

"Нема к‘во" и Шкумбата пристигат във Враца на 7 ноември ...

......... 8 български града, на 8 български сцени, сред хиляди хора в публиката. Не е за вярване, но това шоу наистина няма да промени живота ви! Достъпът на лица, колкото и красиви да са, под 16 години е ограничен! Представлението във Враца ще бъде в градската концертна зала от 20.00 часа.


Новите кметове и общински съветници в Монтана положиха клетва. Това

Новите кметове и общински съветници в Монтана положиха клетва. Това ...

......... община Монтана” , заяви Иво Иванов. Само един съветник, избран с листата на НДСВ – ДПС се отказва от мандата си. Мястото на Марян Димитров ще бъде заето от следващия в листата. Няма да има персонални промени в кметствата, нито ще бъдат сменяни кметски наместници, каза кметът Златко Живков.   


Специализираният наказателен съд ще заседава на 5 ноември срещу бившия

Специализираният наказателен съд ще заседава на 5 ноември срещу бившия ...

......... Кочо Кочев и Милена Миланова (пълномощник). Тримата имали дългогодишно познанство и били в близки отношения. Освен това, бащата на Миланова бил назначен от Видов за кметски наместник на село Долни Бошняк, а бащата на Кочов работил в общинската администрация. Милена Миланова и Кочо Кочев бяха признати за виновни в съучастие.


Продължава записването за новото издание на 9-месечните курсове по програмиране

Продължава записването за новото издание на 9-месечните курсове по програмиране ...

......... хора в България. След като наскоро създадоха първото споделено работно пространство (coworking space) във Враца, от организацията споделят, че след обученията по програмирането и дигитален маркетинг, врачани съвсем скоро ще имат възможност да се обучават и на дизайн. Ако искате да сте част от дигиталната промяна във Враца, кандидатствайте тук. 


Тристаен апартамент в центъра на Мездра се продава на търг

Тристаен апартамент в центъра на Мездра се продава на търг ...

......... на собствениците към банкова институция. Върху имота има наложена възбрана и договорна ипотека, пояснява частният съдебен изпълнител. Мераклиите могат да направят оглед на апартамента всеки делничен ден от 10 до 16 часа. Търгът ще се проведе на 29 ноември от 10.30 часа в сградата на районния съд в Мездра.  


Още осем студенти станаха стипендианти на АЕЦ „Козлодуй”, след като

Още осем студенти станаха стипендианти на АЕЦ „Козлодуй”, след като ...

......... е важно да останем в България, в региона, където сме родени, и тази програма на АЕЦ „Козлодуй” ни дава възможност за това. Аз съм от Враца, знам много за централата, знам, че компанията има невероятно отношение към своите служители, което бе още една причина да стана стипендиант на АЕЦ.  


Тайно смениха шефа на районното управление на полицията във Враца

Тайно смениха шефа на районното управление на полицията във Враца ...

......... Последователно е заемал длъжностите разузнавач и е бил временно преназначен на длъжността началник на група и началник на сектор в ОДМВР - Враца.  На 7 октомври той е бил временно преназначен на ръководната длъжност началник І степен на Районно управление - Враца при Областна дирекция на МВР - Враца.   


Приключи поредната работна среща по програма „Еразъм+”, финансирана от Европейската

Приключи поредната работна среща по програма „Еразъм+”, финансирана от Европейската ...

......... на скалите преди хилядолетия. В рамките на доброволческите дейности учениците засадиха дървета в парка „Алказар”, където бяха приветствани и от кмета на града. Следващата среща по проекта ще се проведе в Сату Маре, Румъния, където наред с предвидените доброволчески дейности учениците ще се потопят и в предколедната атмосфера на града.


Община Враца подготви проект за преустройство и пълно оборудване на

Община Враца подготви проект за преустройство и пълно оборудване на ...

......... на Община Враца, който предстои да бъде реализиран. Към момента са завършени дейностите по въвеждане на мерки за енергийна ефективност в 15 жилищни сгради, ремонт на сградата на общинска администрация и градска концертна зала, обновяване на обектите от образователната инфраструктура. В процес на изпълнение е ремонтът на Централната пешеходна зона.


Бушуващият от вчера вятър съборил улична лампа на Крайречния булевард

Бушуващият от вчера вятър съборил улична лампа на Крайречния булевард ...

......... Бушуващият от вчера вятър съборил улична лампа на Крайречния булевард във Враца, видя първо репортер на агенция BulNews. Най-вероятно уличната конструкция не издържала, защото била изгнила. По чудо тя паднала на острова между двете пътни платна и няма пострадали.   


„Топлофикация“ ЕАД упорито продължава да съсипва прясно асфалтираните улици на

„Топлофикация“ ЕАД упорито продължава да съсипва прясно асфалтираните улици на ...

......... „Топлофикация“ да промени отношението към гражданите и улиците в града, тъй като сегашното високомерие ще означава фалит. Врачани искат да шофират по хубави улици в града и една частна фирма, пък била тя дори на Ковачки, няма право да застава срещу това тяхно желание. Тези мръсни игри трябва да спрат!


В деня на балотажа жандармерия охранява врачанското село Галиче. Има

В деня на балотажа жандармерия охранява врачанското село Галиче. Има ...

......... общината в Бяла Слатина напомнят, че прокуратурата проверява колко от гласувалите на първи тур в подвижни секции, са болни в действителност и колко са псевдоинвалиди. Разследването започна, след като се оказа, че в един и същи ден, десетки жителите на Бяла Слатина са получили „болки в кръста, слизащи към крайниците”.


По време на охраната на изборните помещения МВР няма възникнали

По време на охраната на изборните помещения МВР няма възникнали ...

......... с цел заснемане на начина на гласуване.  Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.  Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.


Денят на балотажа във Видинско започна спокойно, съобщиха от областната

Денят на балотажа във Видинско започна спокойно, съобщиха от областната ...

......... безопасност и осигуряване на спокойното протичане на изборния ден в областта. Припомняме, че в секциите за гласуване не се допускат въоръжени, в нетрезво или неадекватно състояние, лица. Охраняващите служители от МВР нямат право да влизат в секциите, а при необходимост ще се намесват само по искане на председателите на СИК.


Венци и цветя поднесоха ученици от видински училища, духовнци и

Венци и цветя поднесоха ученици от видински училища, духовнци и ...

......... Априлов, учителството на Ботьо Петков, революционната дейност на Васил Левски и още много много други, които по най-различен и разнообразен начин проявиха любовта към ближния и живяха с тази любов повече отколкото с любовта към себе си", каза Даниил. За празничното настроение допринесе участието и на Градския духов Оркестър.  


До 22 ноември, община Враца и „Тролейбусен транспорт“ ще събират

До 22 ноември, община Враца и „Тролейбусен транспорт“ ще събират ...

......... 17:00, 18:00, 18:30, 19:30 кв. „Кулата“ – 6:20, 06:50, 7:30, 07:50, 08:20, 09:20, 09:50, 10:50, 11:20, 12:20, 12:50, 13:50, 14:20, 15:20, 15:50, 16:50, 17:20, 18:20, 18:50. 19:50 ж.к. „Младост“, бл. №10 - 6:45, 07:15, 08:15, 08:45, 09:45, 10:15, 11:15, 11:45, 12:45, 13:15, 14:15, 14:45, 15:45, 16:15, 17:15, 18:45, 19:15, 20:15.


Областният управител Малина Николова присъства на тържественото отбелязване на Деня

Областният управител Малина Николова присъства на тържественото отбелязване на Деня ...

......... предоставя възможност за занимания на учениците. Антоанета Сиракова благодари на Калин Каменов, по чиято инициатива е изградено игрището и пожела успешна реализация на нови съвместни проекти. В знак на преклонение пред живота и делото на Свети Софроний Врачански, областният управител Малина Николова поднесе цветя пред паметника на народния будител.   


С поднасяне на цветя пред паметниците и барелефите на патроните

С поднасяне на цветя пред паметниците и барелефите на патроните ...

......... Априлов, Васил Левски, Христо Ботев, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Любен Каравелов, Добри Чинтулов, Никола Бацаров, Иван Вазов, Григор Пърличев, Александър Екзарх, Козма Тричков, Никола Бобев,Стефан Антонов, Иван Богоров, Нешо Бончев, Найден Геров, Йоаким Груев, Христо Г. Данов, Васил Кънчов, Акад. Иван Ценов, Иванчо Младенов, Христанчо Матов и още много други.


Факелно шествие под надслов „Да запазим светлината“ освети Враца в

Факелно шествие под надслов „Да запазим светлината“ освети Враца в ...

......... на Св. Софроний Врачански, деца в народни носии поднесоха общ гирлянд. В Деня на народните будители - 1 ноември, всяко едно училище ще постави цветя пред паметника на своя патрон. Временно изпълняващият кмет на Община Враца – Мария Попова ще поднесе цветя пред монумента на светите братя Кирил и Методий.


Слаб сняг вали на прохода Петрохан, каза дежурният служител в

Слаб сняг вали на прохода Петрохан, каза дежурният служител в ...

......... Монтана. Снегът не се задържа на пътното платно. Една машина е излязла да опесъчи усойните места, където може да се образува заледяване. Температурата на прохода вече е положителна. Трафикът през Петрохан е с нормална интензивност и в двете посоки. Остава забраната за преминаване на автомобили над 12 тона през прохода.