"Всички знаем как се става студент, подготвяш се, учиш много,

"Всички знаем как се става студент, подготвяш се, учиш много, ...

......... е трета година в университета и успява да си помага като работи допълнително и то по специалността си във фирма на частен съдебен изпълнител. "Старая се да не разочаровам хората, които вярват в мен. Искам да покажа, че когато силно искаш нещо, независимо от препятствията, то се случва", завършва Бети.


За четвърти пореден път днес във врачанското село Малорад се

За четвърти пореден път днес във врачанското село Малорад се ...

......... За всички участници  бяха осигурени  плакети и грамоти за достойно представяне. Изненадата на фестивала направи инж. Десислава Тодорова, която в разгара на тържеството взе микрофона и запя македонски песни на сцената, заедно със самодейците от Вършец. С изпълнението си тя обра овациите на публиката и заслужено получи грамота и плакет.


Днес беше проведена конференция на общинската организация на БСП в

Днес беше проведена конференция на общинската организация на БСП в ...

......... За кандидат за кмет на общината единодушно е бил издигнат инж. Иван Иванов. Иван Иванов е председател на БСП от 2014 г. и общински съветник през настоящия  мандат. Завършил е ТУ София, следдипломна квалификация в УНСС-„Икономика и мениджмънт на вик сектора“, както и „политически мениджмънт“ в  Институт за социална интеграция.


Ужилване от пчела е убило 30-годишен мъж в Мизия, научи

Ужилване от пчела е убило 30-годишен мъж в Мизия, научи ...

......... село Софрониево. Снощи бил на гости на приятелката си в Мизия, където останал да пренощува. Доскоро е работел в чужбина, но се върнал в родния си край и очаквал скоро нов ангажимент. Кметът на селото Демира Димитрова потвърди инцидента, като заяви, че всички са покрусени от смъртта на младия мъж.


За пореден път възпитаници на Олга Младенова от ДШИ към

За пореден път възпитаници на Олга Младенова от ДШИ към ...

......... и Фестивал“ Трявна АРТ“ в рамките, на който всяка вечер имаше концерти. Публиката имаше удоволствието да се докосне до красива класическа музика и майсторството и виртуозността на изпълнителите. Тези културни събития станаха възможни благодарение на подкрепата  на Община Трявна, читалище “Пенчо Славейков 1871“ и Българската телевизия за изкуство Live7 TV.


БДЖ ще осигури безплатното пътуване до морето на деца от

БДЖ ще осигури безплатното пътуване до морето на деца от ...

......... на летния лагер (29-и август),  БДЖ ще осигури и прибирането на децата в Роман. БДЖ традиционно организира и подкрепя инициативи за социална адаптация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни граждани на нашето общество, както и правото им на качествен и достоен живот.След почти половин век 3.5 км от коритото на реката

След почти половин век 3.5 км от коритото на реката ...

......... работа по програма, финансирана от Социалното министерство. Те ще са ангажирани с почистване на улиците, тротоарите и обществените пространства в селото до края на годината. За това ще получават минимална работна заплата. След това ще имат възможност да се регистрират отново в Бюрото по труда за ново наемане на работа.


Служители на дирекция „Вътрешна сигурност“–МВР анкетираха преминаващите през ГКПП-Връшка чука,

Служители на дирекция „Вътрешна сигурност“–МВР анкетираха преминаващите през ГКПП-Връшка чука, ...

......... вътрешните работи на Сърбия, сектор „Професионална работа, превенция и почтеност“ на Министерството на вътрешните работи на Северна Македония, областните администрации в България, Русенският университет „Ангел Кънчев“, Югозападният университет „Неофит Рилски“ –Благоевград, Академията на МВР, синдикални федерации на служителите от МВР, Асоциацията на криминолозите в България и други неправителствени организации.  


Експертите от звено „Инспекторат" съставиха акт за нарушение на чл. 5,

Експертите от звено „Инспекторат" съставиха акт за нарушение на чл. 5, ...

......... територията на община Враца. Нередността  е констатирана в района на ул. „Екзарх Йосиф“ в града под Околчица, където е установено лице да разлепва рекламни материали на нерегламентирани за това места. Актът е съставен в присъствието на представители на Районното управление на полицията. Проверките, свързани с изпълнението на общинските наредби, продължават.


Започнаха проверките на областната дирекция по безопасност на храните град

Започнаха проверките на областната дирекция по безопасност на храните град ...

......... на фермите във Дунавци и на Новоселци са отрицателни. Има леко разминаване в това, което първоначално са дали собствениците на домашни прасета с това, което в последствия при проверката се установява при проверката. Другата седмица ще почнат проверки в Ново село след това Грамада и Димово", уточни д-р Данков.  


Поради извършване на строително-ремонтни дейности на частен обект, на 18

Поради извършване на строително-ремонтни дейности на частен обект, на 18 ...

......... са, както следва: - Посока Младежки дом – по ул. „Екзарх Йосиф“, ул. „Ген. Леонов“, бул. „Втори юни“; - Посока Болница – по ул. „Васил Априлов“, ул. „Ген. Леонов“, бул. „Втори юни“. Строителната фирма, извършваща дейностите, е уведомила Община Враца и компетентните институции и е създадена временна организация за движение.Докога ще ядем скъпи и некачествени храни? Това е въпросът,

Докога ще ядем скъпи и некачествени храни? Това е въпросът, ...

......... предвид, че африканската чума удари почти всички прасета в страната и свинското вече е дефицит, то скоро може в състава на така наречените „телешки“ продукти до някой и друг ден да има само вода и стабилизатори. Интересно, дали и тогава трябва да се консумират в рамките само на един ден? 


Човек, отдаден изцяло на изкуството и прекарал повече от 20

Човек, отдаден изцяло на изкуството и прекарал повече от 20 ...

......... починал преди пристигането й. Вече е изяснена и причината за смъртта му – получил е втори инфаркт, за съжаление фатален. Изказвам своето съчувствие към близките на Илиян Шалатаров”, каза председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, наблягайки на това, че липсва криминален или аморален елемент в разигралата в базата трагедия.


Едно малко село в Монтанско сбъдна молитвите на предците си

Едно малко село в Монтанско сбъдна молитвите на предците си ...

......... параклиса. До днес, когато отец Николай отслужи тържествена литургия и благослови всички, дошли на празника. На двете стени на малкия храм, близо до иконите на Божията майка и Христос, личат имената на дарителите, възстановили параклиса – Славчо Спасов, Рангел Дкмитров, Димитър Димитров. А празника завърши с голяма трапеза и курбан.


Церемонията за телевизионните награди “Еми” също ще бъде без водещ

Церемонията за телевизионните награди “Еми” също ще бъде без водещ ...

......... време. “Ако тази година е същото, компаниите ще видят, че това е причината. Аз лично си спомням Били Кристъл и Стив Мартин като водещи и за мен беше много интересно да ги наблюдавам на сцената, по-интересно отколкото самите награди”, коментира Кимъл. Тазгодишните награди “Еми” ще се състоят на 22 септември.


Бялата американска пеперуда превзема Видин, съобщават от общината. Дърветата по

Бялата американска пеперуда превзема Видин, съобщават от общината. Дърветата по ...

......... оформените гнезда на гъсениците от дърветата в личните си дворове, пред къщите и в междублоковите пространства.  Пеперудата и други години е нападала дърветата във Видин, но толкова широко разпространение се среща за първи път. Тя не може да бъде унищожена напълно, пръсканията целят намаляване на популацията и, обясниха от общината.Комисията за защита на потребителите обяви свободно работно място за

Комисията за защита на потребителите обяви свободно работно място за ...

......... минимум две години професионален опит. Минималният размер на основната заплата за позицията е 806 лева, като той се определя в зависимост от професионалния опит на спечелилия конкурса кандидат. Надпреварата ще бъде на два етапа – решаване на тест и интервю. Крайният срок за подаване на документи е до 23 август.


Частен съдебен изпълнител разпродава голяма складова база на фирма „Валерина

Частен съдебен изпълнител разпродава голяма складова база на фирма „Валерина ...

......... врата. Захранена е с ток, но не и с вода. Пазарната оценка на имота е 151 900 лева, а началната цена, от която започва публичната продан, е 109 368 лева. Търгът ще се проведе на 19 септември от 13.30 часа в сградата на районния съд във Враца. *снимката е илюстративна    


Близо 500 дка сухи треви, стърнища и храсти изгоряха в

Близо 500 дка сухи треви, стърнища и храсти изгоряха в ...

......... сряда и на сигнал за пожар в апартамент в жилищен квартал „Младост 2”. При пристигане на мястото обаче униформените установили, че стопанинът на жилището е забравил на включения в кухнята котлон тиган с олио. Гъстият дим разтревожил съседите и те потърсили помощ. Пожар, пострадали хора и нанесени щети обаче нямало.


Днес на големия християнски празник Успение на пресвета Богородица и

Днес на големия християнски празник Успение на пресвета Богородица и ...

......... на общинска администрация и жители на село Малорад. Инж. Тодорова се помоли заедно със жителите на Малорад за здраве и благоденствие. Отец Димитър благослови всички присъстващи, които участваха в църковното служение и в  края на църковната служба с неговата благословия беше осветен и раздаден курбан за здраве на всички присъстващи.


Валя Балканска, Петър Янев и смолянските гайдари и Светлин Миланов

Валя Балканска, Петър Янев и смолянските гайдари и Светлин Миланов ...

......... да участват вокални групи, духови оркестри, фолклорни ансамбли, танцови колективи, хорове за народни песни след предварително записване. Пълната програма ще бъде изготвена след приключване на заявките, които се приемат до 25.08.2019 г. Празникът се провежда за четвърта  поредна година в дните около голяма Богородица /по стар стил/ и празника на каменоделеца.


На основание Наредба за организация на движението на територията на

На основание Наредба за организация на движението на територията на ...

......... панаир.  В заповедта се упоменават и обособените места за паркиране на пътните превозни средства. Промените в движението ще бъдат регулирани и обозначени с пътни знаци. Общинска администрация Видин призовава шофьорите да спазват направените промени с цел спокойното придвижване на всички участници в движението и предотвратяването на инциденти и пътнотранспортни произшествия. 


Стотици християни се помолиха за здраве и закрила пред иконата

Стотици християни се помолиха за здраве и закрила пред иконата ...

......... на този ден, според последното й желание да види Светите апостоли заедно, те се събрали от местата, където проповядвали, за да се простят със Света Богородица. На Голяма Богородица, след тържествена литургия в църквата, се освещават обредни хлябове за здраве и за починалите близки. Вярващите търсят покровителството на Света Богородица.


Черепишкият манастир „Успение на Пресвета Богородица" отбеляза днес храмовия си

Черепишкият манастир „Успение на Пресвета Богородица" отбеляза днес храмовия си ...

......... обител е приютявала първия български епископ и виден възрожденец - Свети Софроний Врачански.  През 19-ти век манастирът и монашеското братство са свързани с националноосвободителните борби на българския народ. Храмът е и любимо място на великия български писател Иван Вазов, който при престоя си в манастира пише емблематичния разказ „Една българка“.


Директорът на областната дирекция на МВР в Монтана ст. комисар

Директорът на областната дирекция на МВР в Монтана ст. комисар ...

......... срещна с тях в полицията във Вършец и в присъствието на състава на районното управление им благодари сърдечно за честната постъпка. Като знак на признателност за проявената морална постъпка той им връчи благодарствени писма, в които се посочва, че поведението им е пример за подражание за хората от всички възрасти.


843 са подадените заявления за енергийни помощив дирекцията по социално

843 са подадените заявления за енергийни помощив дирекцията по социално ...

......... училище; деца, които не ходят на училище, но са регистрирани в дирекции “Бюро по труда“ и родители, отглеждащи деца, които не ходят на училище. Приемът на документи ще продължи до 31.10.2019 г. като документите се разглеждат месец за месец и средствата се отпускат всеки следващ месец от подаването на заявленията. 


Инцидент в центъра на Враца вдигна на крак екип на

Инцидент в центъра на Враца вдигна на крак екип на ...

......... намира до банкомата. Докато пазарувала, възрастната жена пребледняла и се свлякла на пода. Паникьосаната служителка в обекта веднага сигнализирала на тел. 112 и минути по-късно на мястото се отзова екип на спешния център. Медиците оказаха първа помощ на жената, стабилизираха я и я откараха за допълнителни изследвания в болницата.  


Напливът от мераклии да работят за „Теклас – България“ ЕАД

Напливът от мераклии да работят за „Теклас – България“ ЕАД ...

......... машинен инженер, инженер по проекти, инженер по качеството и инженер по производството. Търси се и специалист по логистика. Изискванията за заемане на позициите са висше техническо образование, отлично владеене на английски и немски език, компютърна грамотност, както и предишен професионален опит. За някои от длъжностите е необходима шофьорска книжка.   


Ефория „Зограф” получи документите си за собственост на 120 дка

Ефория „Зограф” получи документите си за собственост на 120 дка ...

......... в грижата си за нашите монаси в Атон е стигнала до това решение: да се основе държавен орган, който отговорно да се грижи за имотите на манастира. В управителния съвет на Ефорията (думата означава „надзор”) са включени министри, висши държавни служители, които да са гаранти за правилното стопанисване на имотите.


Ремонтни дейности ограничават движението пред бл. №22 в ж.к. „Дъбника“

Ремонтни дейности ограничават движението пред бл. №22 в ж.к. „Дъбника“ ...

......... Ремонтни дейности ограничават движението пред бл. №22 в ж.к. „Дъбника“ във Враца. Във връзка с реализирането на дейности по възстановяването на настилката, в периода 15 август – 22 август, от 8 до 17 часа, временно ще бъде ограничено движението на автомобили в района.


Жена от Монтана изпаднала в нервна криза заради нападение от

Жена от Монтана изпаднала в нервна криза заради нападение от ...

......... хората престанаха да се плашат от дивите животни, които най-нахално се опитват да влязат в домовете им. Припомняме, че в средата на юни лисица се заклещи на открехнат прозорец в блок в Монтана, а кадрите как се мъчи да се освободи предизвикаха истински фурор в интернет пространството.        


Областните дирекции към бюрото по труда обявиха свободните работни места

Областните дирекции към бюрото по труда обявиха свободните работни места ...

......... зидаромазач 2 машинен оператор по кроене 2 гладач на ютия 1 монтьор за вътрешно отоплителни инсталации Дирекция „Бюро по труда“ – Кула Работни места за лица с висше образование 1 медицинска сестра  1 начален учител Работни места за средно професионално, средно общо и основно образование 10 камериер/камериерки  6 администратор  


Частен съдебен изпълнител сложи на тезгяха голям етаж от къща

Частен съдебен изпълнител сложи на тезгяха голям етаж от къща ...

......... се намира на ул. „Цар Симеон Велики“ №105 в крайдунавския град. Началната цена, от която започва наддаването за обекта, е 47 200 лева. Върху имота има вписана договорна ипотека, пояснява съдебният изпълнител. Търгът ще се проведе на 13 септември от 9 часа в сградата на районния съд във Видин.  


На ГКПП „Дунав мост 2“  при влизане и излизане от

На ГКПП „Дунав мост 2“  при влизане и излизане от ...

......... с оглед последващо санкциониране.  Това означава, че за превозните средства се изисква винетка и при пътуване до Калафат. Ако такава не е закупена е възможно при бъдещи пътувания водачите на тези превозни средства да бъдат санкционирани за минал период, когото са били регистрирани от камерите, но не са закупили винетка.


Доц. д-р Нарцис Торбов получи почетна грамота по повод 30-годишния

Доц. д-р Нарцис Торбов получи почетна грамота по повод 30-годишния ...

......... пръстен, намерен тази сутрин. Бяха обсъдени идеи за облагородяване на района и превръщането му във важен за града туристически обект. Една от основните инициативи на екипа е заснемането на рекламен видеоклип, който цели да популяризира местността Градище и прохода Вратцата.  Разкопките в местността Градище ще продължат до края на септември.


По традиция и тази година на 15 август, когато се

По традиция и тази година на 15 август, когато се ...

......... над кв. "Бистрец" ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве. За желаещите да посетят мероприятието има организиран транспорт с тръгване от центъра на кв. „Бистрец“ в 9 ч. и 10 ч. Транспортът в обратна посока е в 13 ч. и в 14 ч. Цената на еднопосочен билет е 1 лв.


Кметовете на населени места в Монтанско, които попаднаха в санитарните

Кметовете на населени места в Монтанско, които попаднаха в санитарните ...

......... вируса на африканската чума. Първи случаи на АЧС бяха обявени официално и от властите в съседна Сърбия. Продължават проверките на Агенцията за бедопасност на храните по пазарите и тържищата в региона за недопускане търговия със свинско месо. Полиция охранява нощем двете кланици в областта  – в Берковица и село Боровци.


Тaзи година Националният мотосъбор Видин 2019 ще се проведе на

Тaзи година Националният мотосъбор Видин 2019 ще се проведе на ...

......... по този начин се популяризира и нашият старопрестолен град", каза Емилия Николова от община Видин. Официалното откриване на Национален мотосъбор Видин 2019 ще е в петък, 16 август, от 18.00 часа в бившето поделение до замъка "Баба Вида", а за всички посетители ще има символичен вход, обявиха организаторите на събитието.


Директорът на областната дирекция на МВР-Враца ст. комисар Янко Янколов

Директорът на областната дирекция на МВР-Враца ст. комисар Янко Янколов ...

......... време в района. Празнуващите обаче не се смутили, а някои не спират и до днес да се хвалят с изявата. Видео от затварянето на трафика и стрелбата бе качено дори като стори на профила на един от сватбарите, а според запознати със случката мъжът с оръжието е Чавдар Костов.  


Нина Борисова встъпи в изпълнение на длъжността „административен ръководител –

Нина Борисова встъпи в изпълнение на длъжността „административен ръководител – ...

......... колегия на Висшия съдебен съвет, взето на 25 юли 2019 г. Прокурор Нина Борисова има 16 години юридически стаж. Работила е в Софийска районна прокуратура и в Софийска градска прокуратура. От 17 юли 2014 г. до 17 юли 2019 г. Борисова е била административен ръководител на Окръжна прокуратура – Монтана.


"Горчиви гроздови зърна" е дебютната книга на д-р Мария Георгиева.

"Горчиви гроздови зърна" е дебютната книга на д-р Мария Георгиева. ...

......... която се грижи за него. По-големи дарения могат да се направят чрез банков превод на сметка: Титуляр: Даниел Маринов IBAN: BG19FINV91501316841132 БАНКА: Първа инвестиционна Банка BIC: FINVBGSF Представянето на книгата "Горчиви гроздови зърна" се организира от библиотеката към НЧ  "Развитие 1893г." в Белоградчик от 17.30 часа в четвъртък 15 август.


Място с особена енергия – така хората от село Долна

Място с особена енергия – така хората от село Долна ...

......... да стои. От Врачанската епархия казаха за bTV, че предстоят разговори за възстановяването на църквата, но не се ангажираха със срокове кога ще стане това. А междувременно доброволците, които поддържат манастира, биха са радвали на помощ, ако не от държавата, то поне от други като тях, които искат да помогнат.


Безумна ситуация се е разиграла по време на почивните дни

Безумна ситуация се е разиграла по време на почивните дни ...

......... или в барабана не бива да има. В обществени заведения за хранене и увеселение, на политически, синдикални, културни и спортни мероприятия също е разписано, че оръжие не бива да се носи. Изрично е забранено боравенето с оръжие при и след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества.      


Семейство от Монтанско наводнявало системно имота на комшията си, научи

Семейство от Монтанско наводнявало системно имота на комшията си, научи ...

......... посочената в сигнала улица, съвместно с представител на община Монтана. При огледа е установено, че битовите отпадъчни води от яма към къщата на съседите се изливат в двора на потърпевшия. На собствениците на жилищния имот е дадено предписание за премахване на източника на замърсяване и почистване на съществуващата яма.  


Частен съдебен изпълнител обяви на търг три обекта в Козлодуй,

Частен съдебен изпълнител обяви на търг три обекта в Козлодуй, ...

......... кв.м. са интернет клуб, а 196 кв.м. са обособени като котелни помещения и абонатна станция.  Пазарната оценка на имота е 227 000 лева, а началната цена, от която започва наддаването, е от 163 440 лева. Търгът ще се проведе на 26 септември от 11 часа в районния съд в Козлодуй.  


Отворени са офертите в обществената поръчка за проектиране и строителство

Отворени са офертите в обществената поръчка за проектиране и строителство ...

......... ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.


Осмите „Бели нощи“ започват в четвъртък в Бели извор. Традиционно,

Осмите „Бели нощи“ започват в четвъртък в Бели извор. Традиционно, ...

......... състав „Чомстил“ от Търнава, програмата на местните самодейци, читалищата в Девене и Паволче, а кулминацията ще бъдат децата от основното училище в Търнава.   Неделната програма ще стартира отново с програма на домакините от читалището, след което на сцената ще се качи фолк звездата на  региона – Светлин Миланов.  


Има случаи на припаднали хора от горещините във Видин, каза

Има случаи на припаднали хора от горещините във Видин, каза ...

......... е имало и дни, в които са пътували по две линейки с два екипа за София и във Видин е оставал дежурен само един екип. Д-р Поломски посочи, че през горещите летни дни трябва да се употребяват повече течности, алкохолът да се избягва и да се носят предимно светли дрехи.


Спад с повече от 3% бележи криминалната престъпност във Видин

Спад с повече от 3% бележи криминалната престъпност във Видин ...

......... взломните кражби с 10,10 %", отчете директорът на областната дирекция на МВР комисар Петър Коцин. Регистрираните икономически престъпление през първото полугодие на тази година са 62 - с близо 50% по-малко от същия период на 2018 година. Трайно намаляват и иманярските набези в област Видин, отбеляза още директорът на полицията.


Група от 13 студенти-етнолози от Чехия, учещи във Варловски университет,

Група от 13 студенти-етнолози от Чехия, учещи във Варловски университет, ...

......... заявяват, че много обичат България и са очаровани от сърдечното посрещане от игуменът на манастира йеромонах Йоаникий. В манастира се очаква днес да пристигне още една група от Чехия / 16 човека /, която също ще се включи към основната група. Същевременно помощ оказват и група пенсионерки от видинския край.


По случай 12 август, обявен от ООН за международeн ден

По случай 12 август, обявен от ООН за международeн ден ...

......... с "Диплом за отличие" е награден Международен младежки театрален фестивал „Време“ – Враца. Той има принос и към националния културен календар, като единствено по рода си събитие за страната, с международно участие от 1987 година. Честито на целия екип и на всички партньори, худ. ръководители и участници в творческите формации!


Веселин Маринов, квартет „Славей“ и театрална постановка по Джани Родари

Веселин Маринов, квартет „Славей“ и театрална постановка по Джани Родари ...

......... – театрална постановка за най-малките - „Магазинче Надежда“ по Джани Родари от Театрално студио „Малчуганче“, 17.30 ч. – площад „България“; „Любов“ – два последователни концерта на квартет „Славей“, 18.30 ч. – площад „България“; „Песни за любовта“ на Веселин Маринов, 20.00 ч. – площад „България“. Програмата ще завърши с тържествена заря. 


Участниците в 64-ия международен гребен поход по река Дунав ТИД

Участниците в 64-ия международен гребен поход по река Дунав ТИД ...

......... Словакия, Сърбия, Унгария, Холандия, Хърватия, Швейцария и България. Те пристигнаха на видинския бряг на 11 август и се настаниха в палатковия лагер до крепостта „Баба Вида“. Най-малкият участник е деветгодишният Виктор от Сърбия, а най-възрастните - Майкъл Килиън от Англия и Матилде Рост от Германия, които са на осемдесет години.


Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова кани  на тържествен

Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова кани  на тържествен ...

.........  Богородично“ в село Малорад. Мероприятието ще се състои на 15 август /четвъртък/.  Програма на събитието: 13.30 часа – тържествен водоствет и освещаване на курбан 14.00 часа - раздаване на осветен курбан за здравето на жителите на село Малорад „Ще се радваме да бъдете наши гости“, казаха от община Борован.  


Безплатен достъп до интернет бе осигурен за всички жители и

Безплатен достъп до интернет бе осигурен за всички жители и ...

......... общо 26.86 GB информация.  Целта на инициативата е не само да свързва отделните хора, но и да улесни културния и исторически обмен на информация.  Мездра е сред 115-те одобрени за финансиране от общо 209 кандидатствали общини в България. Големият процент на успеваемост поставя българските администрации на челни позиции в Европа.


Горещото време във Врачанско разпали и горещи страсти с нестандартни

Горещото време във Врачанско разпали и горещи страсти с нестандартни ...

......... си пациент и го препратили към Враца. В областното лечебно заведение били принудени да оперират мъжа, за да успеят да му върнат любимия вибратор. На този етап така и не става ясно колко сантиметра и какъв цвят е била секс играчка, създала толкова главоболия на двамата любители на нестандартната любов.


Загиналият работник в бетонобъркачка край бойчиновското село Портитовци е 44-годишният

Загиналият работник в бетонобъркачка край бойчиновското село Портитовци е 44-годишният ...

......... работа е почиствал машината и до сега не е имал никакви проблеми. Какво точно е станало вчера и как бетонобъркачката се е задействала ще се изяснява от полицията и инспекцията по труда.  По данните на трудовите инспектори Георгиев е имал трудов договор и е работил на възела напълно законно.  


Нивото на Дунав в началото на българския участък на реката

Нивото на Дунав в началото на българския участък на реката ...

......... см. Край Лом през последното денонощие е измерено понижение от 4 см и водният стоеж е 202 см. Нивото на реката край Оряхово е 93 см, там е регистрирано понижение за последното денонощие от 9 см. Температурата на водата край Ново село е 26.4 градуса, край Оряхово е 27.7 градуса.


Красиво кътче във Врачанския Балкан е заринато от боклуци, алармира

Красиво кътче във Врачанския Балкан е заринато от боклуци, алармира ...

......... всички, които заминават отпадъците си където им падне. Дори някой да се постарае да направи всички удобства,  все ще има такива, които да чупят, мърсят и развалят гледката на тези след тях. „Проблемът е в манталитета. Помаците са в пъти по-добри хора от врачани!“ – е равносметката на нашия читател.


Високите температури от последните дни във Врачанско взеха първата жертва,

Високите температури от последните дни във Врачанско взеха първата жертва, ...

......... излагане на жаркото слънце. Необходимо е да се пият повече течности и да се стои на сянка. В момента слънчевите лъчи са наистина много опасни и могат да причинят редица от проблеми при млади и стари – започвайки със обикновен слънчев удар и достигайки до отключването на инфаркти и инсулти.


Жител на монтанското село Комарево сигнализира на спешния телефон 112,

Жител на монтанското село Комарево сигнализира на спешния телефон 112, ...

......... установено оцветяване на реката. Няколко дни по-късно била извършена повторна проверка от експерти на РИОСВ и регионалната лаборатория в Монтана. Взети са две проби от повърхностни води на реката – преди и след заустването, както и една от отпадъчните води на предприятието. Резултатите не показват превишения на индивидуалните емисионни ограничения.


Областната администрация в Монтана обяви конкурс за младши експерт, научи

Областната администрация в Монтана обяви конкурс за младши експерт, научи ...

......... опит не се изисква. Минималният размер на основната заплата за позицията е 590 лева, като той се определя в зависимост от професионалния опит на спечелилия конкурса кандидат. Конкурсът ще бъде проведен на два етапа – решаване на тест и интервю. Крайният срок за подаване на документи е до 19 август.


Жесток инцидент се е разиграл към края на работния ден

Жесток инцидент се е разиграл към края на работния ден ...

......... го погълнала. Мъжът загинал на място. Загиналият е имал трудов договор. Полицията и Инспекцията по труда установяват, как се е стигнало до инцидента и спазени ли са всички безопасни условия на труд. По случая веднага е започнало разследване на инспекцията по труда в Монтана и на полицейската дирекция в града.


Увеличава се броят на измамените от Елка Николова. Както BulNews

Увеличава се броят на измамените от Елка Николова. Както BulNews ...

......... начало смятали, че само те са "опарените". Съмнявали се в информацията за катастрофата, защото никъде по медиите не пишело за такъв пътен инцидент. Все пак Мизинов и приятелите му отишли на почивка, но си взели поука да не резервират от случайни сайтове и да проверят дали офертите са действителни.  


„Три чебабче плийс“, поръчва си участничка в регатата „ТИД“, застанала

„Три чебабче плийс“, поръчва си участничка в регатата „ТИД“, застанала ...

......... крепост Баба Вида, участниците в регатата бяха нагостени с чорба от два вида риба в специално приготвена за случая шатра от домакините от местното туристическо дружество „Бонония“. Накрая австралийката Морийн, както и другите участници от по-далечните страни, ще продадат каяците си на символични цени, и догодина пак са на Дунава…


12-годишният пианист от Монтана Томас Симеонов завоюва с поредно отличие.

12-годишният пианист от Монтана Томас Симеонов завоюва с поредно отличие. ...

......... възрастова група, Категория „А“. Младият пианист има вече богата колекция от медали, като златните са най-много. Наскоро взе и златен медал и Гран при на престижен конкурс в Англия. На ден пред пианото у дома Томи прекарва по шест часа. Почти всеки ден посещава и уроци в Берковица и София.


На 9 август около 20.45 часа на ул.“Акад.Стефан Младенов“ във

На 9 август около 20.45 часа на ул.“Акад.Стефан Младенов“ във ...

......... средство полицейските служители открили две топчета със зелена суха листна маса и две топчета с бяло прахообразно вещество. При полевия наркотест тревата индикирала на канабис, а веществото – на амфетамин. Водачът и спътникът му били задържани за срок до 24 часа в полицейския арест. По случая е образувано досъдебно производство.


Почина известният музикант от видинския Ансамбъл за народни песни и

Почина известният музикант от видинския Ансамбъл за народни песни и ...

......... изключителен професионалист. Човек, който влагаше и сърце и душа за работата. Думите не са достатъчно, имаше още какво да даде на ансамбъла, макар да е бил в него 35 години." Инструментът, на който Кръстемир Кръстев свири, е тъпан. През 2017 година музикантът получи "Сребърна лира" за своята дългогодишна музикална дейност. 


60-годишната жена от Монтана, при която беше установен случай на Западнонилска

60-годишната жена от Монтана, при която беше установен случай на Западнонилска ...

......... лято те са сред най-продаваните продукти. Специалисти казват, че реакцията на тялото след ухапване от комар е силно индивидуална, а зависи и от вида на насекомите – дали са в гора, край море или край реки. Пак според специалисти проблемът се решава при третиране на развъдните места с правилния инсектицид.


Работният ден обичайно започва в 9 сутринта, но за 28

Работният ден обичайно започва в 9 сутринта, но за 28 ...

......... 3000 - Франция и Испания. Българите работещи в Италия са 1600, а в Чехия и Холандия - по 1000. Всъщност действителната бройка е далеч по-голяма, но част от българите нямат адресна регистрация в съответната държава. Поради това Евростат ги брои като такива, които работят там, но живеещи в България.