Нов скандал избухна в община Козлодуй, научи агенция BulNews. Това

Нов скандал избухна в община Козлодуй, научи агенция BulNews. Това ...

......... екип е допуснал непрофесионализъм при избора на посочената фирма за изпълнител на реконструкцията и сега тази тяхна грешка се отстранява. Някак натрапчиво в обществото остава усещането, че има връзка между палежа на личното й „Ауди“ и прекратяването на цитирания договор. Дали това е така, ще трябва да установят компетентните органи…


Училища от община Видин представиха утвърдения си план-прием за учебната

Училища от община Видин представиха утвърдения си план-прием за учебната ...

......... английската, езиците ми се отдават, харесвам английски език, знам италиански." Всички ученици бяха активни и инициираха различни презентации с, които популяризираха своите учебни заведения. Най-колоритно, обаче, беше пред щанда на училището по изкуства във Видин- "Св. Св. Кирил и Методий". Ученици в народни носии пяха песни и играха хора. /БНР


Граждани и гости на Видин ще могат да се възползват

Граждани и гости на Видин ще могат да се възползват ...

......... – бл. „Кокиче“ – бензиностанция ОМВ – Къща с куклите – ж.к. “Вида”– магазин Кауфланд – “Панония” бл.4- “Панония” бл.10– магазин Технополис– нафтопункт (кв. “Калето“) – ГПЧЕ– бивше кино “Вапцаров”– бивше Военно поделение– бл. “Палма – бл. “Лотос“ – музей „Конака”– ж.п. гара– 120 ап. – кв. „Селището“.    


Всички потребители на услугата „Домашен социален патронаж“, обществената трапезария и

Всички потребители на услугата „Домашен социален патронаж“, обществената трапезария и ...

......... за да дарят надежда и внесат багри в домовете на хората. Приятелите на община Мездра от фондация Be Cause, които помагат на възрастни самотни хора, не са забравили и най-светлия християнски празник да покажат грижа. Те са написали 205 поименни писма, с които да отправят поздрави за Възкресение Христово.  


Във връзка с изкопни дейности, свързани с присъединяване на частен

Във връзка с изкопни дейности, свързани с присъединяване на частен ...

......... 08:00 ч. на 25 април до 24:00 ч. на 26 април ще бъде ограничено движението по ул. „Йордан Радичков“ при блок 55 в ж.к „Сениче“, информират от Община Враца. Фирмата, извършваща дейностите, е уведомила Община Враца и компетентните институции в регламентирания срок и е създадена временна организация за движение.   


В центъра за подкрепа на личностното развитие в Мездра, беше

В центъра за подкрепа на личностното развитие в Мездра, беше ...

......... -СУ „Иван Вазов“ Второ място: Наталия Величкова СУ „Иван Вазов“ Втора група -от 11 до 13 години Първо място: Емили Илиева - СУ „Иван Вазов“ Класираните на първо място рисунки продължават своето участие в областния етап на конкурса „С очите си видях бедата“. Всички участници получиха сертификат за участие.  Двойка от Северозапада завоюва челните места в най-голямото състезание по

Двойка от Северозапада завоюва челните места в най-голямото състезание по ...

......... и Павел бяха най-младите представители от родината ни. Независимо от това те изпревариха двойки с дългогодишен опит.  Рапонска и Тодоров са възпитаници на Николай Йорданов - ръководител на клуб по спортни танци ProDance - София. Това е първото им състезание за сезона и се очакват още много престижни отличия.  


Дирекцията „Бюро по труда“ във Враца обяви свободните работни места

Дирекцията „Бюро по труда“ във Враца обяви свободните работни места ...

......... електрически съоръжения – 700 лева заплата Работник по производство на облекло  Водачи на тежкотоварни автомобили и автобуси – 3-ма работника  Ковач, производители на инструменти – 800 лева заплата Други неквалифицирани работници  Продавач в магазин Общи административни служители  Леяри, заварчици, тенекеджии, монтажници на метални конструкции и сродни на тях  Готвачи   


Областната дирекция „Земеделие“ в Монтана обяви свободно работно място за

Областната дирекция „Земеделие“ в Монтана обяви свободно работно място за ...

......... IV младши ранг. С предимство ще са мераклиите, които имат компютърни умения и свидетелство за управление на МПС - категория „В”. Стартовата заплата за длъжността е 610 лева.  Конкурсът ще бъде проведен на два етапа – решаване на тест и интервю. Документи могат да се подават до 30 април.  


Частен съдебен изпълнител сложи на тезгяха огромен център за здраве

Частен съдебен изпълнител сложи на тезгяха огромен център за здраве ...

......... студио, коридор, сервизни и обслужващи площи. Към двата етажа има и склад с котелно помещение с площ от 44.78 квадратни метра. Началната цена, от която започва наддаването за имота, е 164 800 лева, като търгът ще се проведе на 14 юни от 11.30 часа в районния съд във Видин.   


В навечерието на предстоящите Великденски празници, атракционното влакче отново тръгва

В навечерието на предстоящите Великденски празници, атракционното влакче отново тръгва ...

......... ч. и от 16:00 ч. до 19:00 ч. Атракционното влакче е с капацитет от 40 места. Цените на билетите са: възрастни – 2 лв.; ученици и пенсионери – 1,50 лв.; деца от 4 до 7 г. – 1 лв. При промяна на разписанието на влакчето гражданите ще бъдат своевременно уведомявани.Декоративни яйца изработваха ученици от Монтана във "Великденска работилница". В

Декоративни яйца изработваха ученици от Монтана във "Великденска работилница". В ...

......... 4-ти клас на 3 училище “Д-р Петър Берон”: "Изработвам по техниката декупаж, правя и брокатено червено-синьо яйце..." Жури определи най-сполучливите и оригинални декоративни яйца и награди победителите. На Велики четвъртък в Младежкия дом ще има благотворителен базар. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на две деца – близнаци.  


Спад на безработицата в област Видин е отчетен през месец

Спад на безработицата в област Видин е отчетен през месец ...

......... В сравнение с предходния месец броят им е намалял с 251 лица или с близо 4,5%. През месеца равнището на безработица в област Видин е 14% в сравнение с предходния месец се отчита лек спад с 0,66%." Безработицата в област Видин е близо три пъти по-висока от средната за страната.


Днес се проведе областно ученическо състезание по безопасност на движението,

Днес се проведе областно ученическо състезание по безопасност на движението, ...

......... са представени изучаваните познавателни структури.  На първо място се класира отборът на СУ „Христо Ботев“ град Враца, който ще вземе участие в Националното ученическо състезание по безопасност на движението. Второто място е за  ОУ „Отец Паисий“ село Борован с ръководител Евгения Коцовска, а трети са ОУ „Отец Паисий“ град Мизия.


Над 530 нарушения на трудовото законодателство във Видин са констатирани

Над 530 нарушения на трудовото законодателство във Видин са констатирани ...

......... заплати. Предприятията, които са забавили изплащането на работната заплата, са от сферата на сухопътния транспорт, производство на мебели и събиране и обезвреждане на отпадъци. От началото на годината са издадени 26 акта и 27 наказателни постановления. 22 са влезли в сила с общ размер на санкциите над 43 000 лева.


Правителството възложи на Агенцията по приватизация да продаде чрез търг с

Правителството възложи на Агенцията по приватизация да продаде чрез търг с ...

......... Вторият обект с площ 15 840 кв. м. е на ул. „Макгахан“ № 14 и е с незавършена едноетажна сграда от 1 064 кв. м. Имотът е бил предвиден за учебна база на средно училище в Монтана преди повече от 30 г. Проектирани са учебни работилници и полигон за обучение на шофьори.Правителството възложи на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол да

Правителството възложи на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол да ...

......... застроена площ 1 064 кв. м.  Вторият имот се намира на ул. „Сирма войвода“ № 2 и е с площ 26 501 кв. м, ведно с построената в него девететажна сграда - незавършено строителство, в груб строеж, със застроена площ 3 151 кв. м, с предназначение за здравно заведение.  


Изложбата „Автентични национални носии от Северозападна България – кукли, пана

Изложбата „Автентични национални носии от Северозападна България – кукли, пана ...

......... успяха да създадат много настроение и позитивни емоции. Експонатите показват характерните за родния край автентични носии и оригиналната стилистика и орнаментика през Възраждането.  Кметът Пенка Пенкова пожела на авторките несекващо творческо вдъхновение и още много нови изложби, които да разширяват познавателния кръгозор на посетителите за необятната красотата на българския фолклор. 


Засилени мерки за сигурност започва врачанската полиция за Великденските празници.

Засилени мерки за сигурност започва врачанската полиция за Великденските празници. ...

......... за ограничения по маршрута си Провери за срока на валидност на документите Провери за незаплатени глоби по Закона за движението по пътищата Шофирай концентрирано Запази спокойствие при попадане в колона Бъди отговорен към себе си, семейството си и към останалите на пътя Бъди толерантен При нужда позвъни на телефон 112.


До 1 май се подават уведомления за откриване на пунктове

До 1 май се подават уведомления за откриване на пунктове ...

......... си пред РИОСВ, в срок до 25 април. Физическите лица, нарушители на заповеда, се наказват с глоби от 100 до 1000 лв, а на юридическите лица и на едноличните търговци се налагат имуществени санкции от 200 до 5 000 лева, съгласно разпоредбите на чл. 124 от Закона за биологичното разнообразие.


Видинските полицаи и огнеборци предприеха мерки за обезпечаване на реда

Видинските полицаи и огнеборци предприеха мерки за обезпечаване на реда ...

......... на пожари. У дома не оставяйте свещите да горят без надзор, пламъкът лесно се прехвърля от един предмет на друг. При спешни случаи сигнализирайте на тел.112! Видинските полицаи и огнеборци пожелават светли и спокойни празници на всички жители и гости на областта. Регионален говорител на МВР ОДМВР – Видин  


Над 100 врачани и представители на фирми от региона участваха

Над 100 врачани и представители на фирми от региона участваха ...

.........  регистрираните безработни лица са 2 519, като броят им е със 190 лица по-малко в сравнение с предходния месец февруари 2019 г. и с 412 лица по-малко в сравнение със същия месец на миналата година. Равнището на безработица за община Враца е 5,46%, а 31.03.2019 г. за страната  -  5,93%.


Грамоти, блокчета за рисуване, моливи и пастели получиха учениците, спечелили

Грамоти, блокчета за рисуване, моливи и пастели получиха учениците, спечелили ...

......... Втора възрастова група: 1. Цвети Антонова Иванова – 12 г. от гр. Лом, от ОУ „Константин Фотинов” 2. Гергана Радославова Цекова, 11 г. от гр. Берковица, от Трето ОУ „Иван Вазов” гр. Берковица 3. Сияна Руменова Кнезова – 11 г. , от гр. Лом, от ОУ „Константин Фотинов” гр. Лом


Агенция BulNews публикува днес за първи път снимки на мястото,

Агенция BulNews публикува днес за първи път снимки на мястото, ...

......... и затова работата по него е улеснена. В редакцията на BulNews разполагаме с последната снимка приживе на д-р Иван Кръстев. Тя е направена на Бабин ден и на нея той празнува с колегите си д-р Генка Партовска и доц. д-р Танчев. Три месеца по-късно той вече не е между живите…


Спокоен ден е бил вчерашният за полицията във Видин. През

Спокоен ден е бил вчерашният за полицията във Видин. През ...

......... защита на населението се отзовал на сигнал за коте в беда. Пухкавата животинка се качила на покрива на жилищен блок в комплекс „Панония“ в областния град и не могла да слезе. Съвестни граждани се обърнали за помощ към спасителите и те незабавно отишли на адреса и свалили бедстващата маца.   


За поредна година Общински младежки дом, в партньорство с Регионалната

За поредна година Общински младежки дом, в партньорство с Регионалната ...

......... на живот, посредством събития свързани с физическата активност и спорта, демонстрирайки колко лесно  е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. Инициативата им а за цел да фокусира общественото внимание върху важността от движението  за здравето  и благосъстоянието на населението. В България кампанията се организира от 2012г. от „BG бъди активен”.


Кметът на Враца издаде заповед с разрешените места за агитационни

Кметът на Враца издаде заповед с разрешените места за агитационни ...

......... – Враца, регистрираните партии и коалиции от партии за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26.05.2019 г. и да се обяви публично чрез средствата за масово осведомяване и на интернет страницата на общината. Контролът по изпълнението на заповедта възлагам на секретаря на община Враца.


Електрически стълбове застрашават живота на хората във врачанското село Брусен,

Електрически стълбове застрашават живота на хората във врачанското село Брусен, ...

......... до детската градина в селцето.  По думите на местни жители стълбове не са подменяни от близо 40 години. Хората многократно са подавали сигнали до ЧЕЗ, но въпреки това резултат няма.  И до днес жителите на врачанското село се страхуват за живота си всеки път, когато преминават покрай необезопасените съоръжения.  


Кметът на Враца Калин Каменов е внесъл в общинския съвет

Кметът на Враца Калин Каменов е внесъл в общинския съвет ...

......... прилагането на измененията и допълненията в наредбата не са необходими допълнителни финансови средства от бюджета на община Враца, казва кметът. Предлаганият проект за изменение и допълнение на наредбата за организация на движението при кратковременно платено паркиране ще се гледа на следващото редовно заседание на общинския съвет на 30 април.   


Частен съдебен изпълнител обяви на търг тристаен апартамент в идеалния

Частен съдебен изпълнител обяви на търг тристаен апартамент в идеалния ...

......... започва от 65 664 лева. Върху имота има наложена възбрана и договорна ипотека, пояснява частният съдебен изпълнител. Мераклиите могат да направят оглед на апартамента всеки делничен ден от 9 до 13 часа. Търгът ще се проведе на 29 май от 13.30 часа в сградата на районния съд във Враца.  


Кметът на Монтана Златко Живков днес чете пред  деца в

Кметът на Монтана Златко Живков днес чете пред  деца в ...

......... кампания, обявена за деня са събирани 50 книги с произведения за деца. В дните преди  Великден част от тях  ще  стигнат до къщичките за книги в двора на ІV-то основно училище. Друга част от дарението ще бъда предоставена на социалните домове в града, съобщи директора на библиотеката Анелия Иванова.  


С шестото издание на „Парад на приказните герои“ и със

С шестото издание на „Парад на приказните герои“ и със ...

......... на любими приказни герои, оживиха залата и предизвикаха заслужените интерес и ръкопляскания на родители и граждани. Приказният свят - забавен и прекрасен, вълнува хората от всички възрасти. Но когато е атрактивно пресъздаден от деца, които живеят в него и вярват в случващите се вълшебства, носи удовлетворение и добри помисли.  


Предвеликденско разкрасяване на града радва жителите на Мездра. Огромна кошница

Предвеликденско разкрасяване на града радва жителите на Мездра. Огромна кошница ...

......... младежкия клуб греят с пъстротата на дъгата и събират малчуганите за весела игра. Шадраванът на площад "България" – обичан символ на Мездра - след зимното мълчание приятно изненадва с ромула си и с пролетните цветя, които го ограждат. Великденските багри носят радост и надежда за нещо добро и красиво.  


Традиционната кампания на Български младежки Червен кръст Враца за фондонабиране

Традиционната кампания на Български младежки Червен кръст Враца за фондонабиране ...

......... касичките бяха отворени на следващия ден, където комисията изброи 1 731,33 лева. По изготвен от училищата списък, средствата ще бъдат разпределени абитуриентите без един или двама родители, които за Враца са 32 (с 9 повече от 2018 г.), а за община Мездра те са 10 ученика от града и село Зверино.


Общо 18 зони за четене, под формата на къщички за

Общо 18 зони за четене, под формата на къщички за ...

......... – Враца 11.30 ч. 9 май ПТГ „Н. Й. Вапцаров” – Враца 12.15 ч. 9 май ПГТР – Враца 12.45 ч. 9 май ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Девене 13.45 ч. 9 май Училище към Затвора – Враца   20 май СУ „Христо Ботев” – Враца    


Националният финал на състезанието за правопис на английски език Spelling

Националният финал на състезанието за правопис на английски език Spelling ...

......... дни на състезанието накараха учениците да се почувстват специални и оценени, а съпътстващата програма на организаторите, остави у тях хубави спомени и беше мотивиращ фактор за нови успехи. Ръководството на гимназията поздравява Анна Мария за нейното усърдие и постоянство и изказва своята благодарност на нейния подготвящ учител г-жа Калина Николова!


Над 5 000 нови дръвчета се очаква да бъдат засадени

Над 5 000 нови дръвчета се очаква да бъдат засадени ...

......... Крайречен булевард е залесен с нови видове, като до края на месеца ще бъдат доставени още дръвчета. Така заедно с новозасадените 300 броя смърч и явор от инициативата на Екопак и предстоящото залесяване по проекта за пешеходната зона, до края на годината във Враца ще има рекордните над 5000 дръвчета.


Вчера от 10 ч. в сградата на секция "История-Археология" на

Вчера от 10 ч. в сградата на секция "История-Археология" на ...

......... ограда и информационен център с изложбена площ" във Вършец. 3.    Дейности по информация и публичност, включително:  - провеждане на стартираща и заключителна пресконференция по проекта; - публикуване на пресъобщения; - разработване и разпространение на информационни и рекламни материали за популяризиране приноса на финансиращата програма и новият туристически продукт "Трансграничен музей".


В ОУ „Христо Ботев“ – Мездра по атрактивен начин беше

В ОУ „Христо Ботев“ – Мездра по атрактивен начин беше ...

......... търпи да бъде пренебрегвана и прекроявана – каза в заключение г-жа Коловска. Всеки един опит да се намесим в природните закони води до нарушаване на нейната цялост, подреденост и хармония“. Запомнящата се инициатива е част от поредицата мероприятия, посветени на 90-ата годишнина от създаването на ОУ „Христо Ботев“ - Мездра.


Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу двама бивши директори на

Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу двама бивши директори на ...

......... не е окончателно и подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативния специалиализиран наказателен съд.  Зортев и бившите изпълнителни директори Светозар Луканов и Владислав Иванов са обвинени за извършени от тях длъжностни престъпления, сключване на неизгодни сделки и безстопанственост. Спред прокуратурата тримата са ощетили държавната болница с над 12 милиона лева. 


Кметът на oбщина Мездра инж. Генади Събков представи отчета за

Кметът на oбщина Мездра инж. Генади Събков представи отчета за ...

......... ако пчеларите предварително бъдат информирани и вземат мерки. Селото е известно с ароматния планински мед, който не бива да се губи.  Жителите на балканското селце помолиха инж. Събков да съдейства за ремонта на покрива на сградата на кметството, в която се помещава още лекарският кабинет и стаята на кварталния отговорник.


Във връзка с констатирани нарушения при заснемане на епизод на

Във връзка с констатирани нарушения при заснемане на епизод на ...

......... улавяне и умъртвяване на животински видове. Предстои издаване на наказателно постановление от директора на национален парк "Рила“ за неспазване на режимите в парка при заснемането на филма чрез палене на огън на нерегламентирано място в защитената територия. Санкциите са в размер от 1000 до 10 000 лева, съгласно нормативната уредба.


Новоназначеният съдия в Районен съд Козлодуй - Борислав Методиев, положи

Новоназначеният съдия в Районен съд Козлодуй - Борислав Методиев, положи ...

......... Председателят на Окръжен съд – Враца Надя Пеловска се присъедини към приветствията и се обърна към Борислав Методиев с думите: „Наистина професията съдия е призвание – отстоявайте я и я отстоявайте с чест и достойнство, бъдете справедлив като съдия, честен и почтен. Радвам се, че млад колега встъпва в длъжност“.


Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че

Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че ...

......... – Враца уведомява своите потребители, че във връзка с извършването на строително ремонтни дейности, днес 23.04.2019 г. водоподаването ще бъде спряно от 10:30 до 14:00 чaса в района на бул.”Христо Ботев” в участъка от бул.”Втори юни” до ул.”Искър” и в района на ул.”Искър”. Телефони за информация: 092 66 11 19 0889 316 774   


В Чупрене, заради липсата на кмет е блокирана работата на

В Чупрене, заради липсата на кмет е блокирана работата на ...

......... наблюдаващия прокурор да разреши кмета да подпише заповед, с която да назначи човек, който да го замества до неговото връщане на работа." В Чупрене казват, че все още очакват отговор. За ситуацията са уведомили и общинската избирателна комисия, но от там са отговорили, че въпросът не е от тяхната компетенция.


Врачанският митрополит Григорий бе гост в часа по религия на

Врачанският митрополит Григорий бе гост в часа по религия на ...

......... Христос” – пожела Врачанският митрополит. Владиката подари на децата от СИП-а по религия детски молитвеничета и икони на Възкресение Христово. На открития урок присъстваха също областният управител Малина Николова и директорът на училището Таня Георгиева. Областният управител подари на митрополита “Златна книга на българските икони” по повод предстоящите празници.  


Поредна изява, посветена на 90-ата годишнина на ОУ „Христо Ботев“

Поредна изява, посветена на 90-ата годишнина на ОУ „Христо Ботев“ ...

......... също са много опасни, затова е необходима родителска намеса и контрол. Гостът посъветва децата да различават измисления свят от реалния. Даде личен пример, че извън служебните си задължения не прекарва дълго време в нтернет.  Възпитаниците на училището – бъдещи компютърни специалисти или успели гимнастички – поднесоха цветя на своите гости.


Нагъл шофьор вбеси врачани, като спря колата си по безумен

Нагъл шофьор вбеси врачани, като спря колата си по безумен ...

......... е бързал да влезе в храма на християнския празник, но е нарушил всички законови и морални норми, излагайки на риск живота и здравето на пешеходците. Изглежда хората, които шофират „Мерцедес“-и, си мислят, че са над закона, коментира авторът на кадрите. Врачани се надяват компетентните органи да вземат отношение по въпроса.


Регионалната здравна инспекция във Видин обяви конкурс за трима инспектори

Регионалната здравна инспекция във Видин обяви конкурс за трима инспектори ...

......... не е необходим, става ясно от обявата.     Минималният размер на заплатата е 590 лева, като тя се определя в зависимост от професионалния опит на спечелилия кандидат. Конкурсът ще се проведе на два етапа - решаване на тест и интервю. Документите се подават до 17 часа на 30 април.   


Бум на варицела се отчита във Врачанско, научи BulNews.bg. През

Бум на варицела се отчита във Врачанско, научи BulNews.bg. През ...

......... Тя протича с обрив по кожата и се пренася по въздушно-капков път. Тъй като носният секрет, съдържащ вируса, обикновено предхожда обривите с 1-2 дни, малчуганите често пренасят заразата на своите връстници в училища и детски градини, преди болестта да бъде разпозната. Симптомите обикновено отминават по естествен път след около две седмици.


Частен съдебен изпълнител обяви за продан китна къщичка във Враца,

Частен съдебен изпълнител обяви за продан китна къщичка във Враца, ...

......... за продажба. Тя е със застроена площ от 52 квадратни метра. Върху имота има учредена ипотека, пояснява съдебният изпълнител. Пазарната оценка е 27 800 лева, като наддаването стартира от 20 016 лева. Търгът ще се проведе в сградата на районния съд във Враца на 29 май от 13.30 часа.   


Завърши първото състезание по предприемачество „Аз избирам да се развивам

Завърши първото състезание по предприемачество „Аз избирам да се развивам ...

.........         Петко Николаев Герасимов - XII-ти "а" клас                         Ванеса Николаева Нинова - XII-ти "б" клас                           Йоана Руменова Лалконска - XI-ти "а" клас


Близо 780 хиляди лева ще бъдат инвестирани в укрепване на

Близо 780 хиляди лева ще бъдат инвестирани в укрепване на ...

......... селото, от която всички жители си наливат вода, се нуждае от частичен ремонт, тъй като при проливни дъждове там се задържа вода и е трудно да се достигне до нея. Инж. Генади Събков обеща да изпрати техник, който да потърси начин за корекция на площадката и решаване на този проблем.


Денят на земята приобщава хората към идеята за опазване на

Денят на земята приобщава хората към идеята за опазване на ...

......... за тази инициатива дошла именно от нея и е под надслов „Да пуснем корени в община Борован“. В навечерието на най-светия християнски празник и началото на страстната седмица, всеки ден от нея се нарича „Велики“! "Нека бъдем смирени, с чисти мисли и с надежда за по-добро бъдеще!", казаха от общината.


Днес в 15 часа стартира състезанието по предприемачество „Аз избирам

Днес в 15 часа стартира състезанието по предприемачество „Аз избирам ...

......... на база постъпили целеви дарения на обща стойност 11 400 лв., вкл. от Алумни клуб „Финанси 2013“ с председател Мартин Харизанов, преподаватели, банки и застрахователни дружества. Целта на състезанието е младите хора да докажат, че има смисъл да останат във Враца и да създават бизнес в сърцето на Северозапада.   


Ема Дилова Петрова от 7-и клас на профилираната природо-математическа гимназия

Ема Дилова Петрова от 7-и клас на профилираната природо-математическа гимназия ...

......... рамките на два последователни дни. В първият тур участниците решаваха четири задачи за пет астрономически часа, а на втория - 8 въпроса със затворен отговор и 6 изчислителни задачи. Ръководството на гимназията изказва своите проздравления и благодарности за отличното представяне на Ема Петрова и нейния подготвящ учител г-жа Марияна Ганчева.


Старата чешмичка в центъра на Мездра, разположена до хотел „Родина“,

Старата чешмичка в центъра на Мездра, разположена до хотел „Родина“, ...

......... „Родина“, отново ще разхлажда жителите и гостите на града. От трите чучура след повече от 25 години отново бликна вода.  В продължение на няколко дни ОП “Чистота“ съвместно с поделението на ВиК в Мездра възстановиха един от символите на града. С това центът на Мездра стана по-уютен и привлекателен.   


За десета година дирекцията на природен парк "Врачански Балкан" и

За десета година дирекцията на природен парк "Врачански Балкан" и ...

......... природен парк "Врачански Балкан" или във фейсбук страницата на природозащитен център "Натура". Преходите са по 6 часа и не са подходящи за деца под 7-8 годишна възраст. Задължителни са удобни туристически обувки, дълъг панталон, дъждобран, суха храна и вода. Записванията се правят в природозащитен център „Натура“ на телефон: 092/ 66-03-18


Два проекта, подадени от община Мездра, одобри Предприятието за управление

Два проекта, подадени от община Мездра, одобри Предприятието за управление ...

......... от МОСВ и ПУДООС конкурс „Обичам природата и аз участвам“. Целта на кампанията е да изгради обществено отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда, да повиши екологичната култура и загрижеността към мястото, в което живеем. Всеки от класираните проекти ще получи допълнителни указания и договор, който да подпише.


До края на годината делегации от Монтана и китайския град

До края на годината делегации от Монтана и китайския град ...

......... местните власти от двата града са обсъдили размяна на гостувания при празнични, спортни и културни събития. Делегация от управата на Инчуан ще пристигне в Монтана преди празника на града през юни.  От българска страна група спортисти ще посетят китайския град през есента, когато там се провежда фестивал на бойните изкуства.


Близо 7 километра е опашката от чакащи автомобили на Дунав

Близо 7 километра е опашката от чакащи автомобили на Дунав ...

......... Дунав мост Видин-Калафат е мобилно приложение на дружеството, което е съвместимо с всички видове мобилни операционни системи. В мобилното приложение може да бъде открита актуална информация за трафика на моста, тарифите за таксуване при преминаване и новини, касаещи преминаващите по моста. Информацията се актуализира на всеки два часа, допълни Низамов.


Поетапно ще бъдат подменени счупените седалки на игрището в двора

Поетапно ще бъдат подменени счупените седалки на игрището в двора ...

......... счупени и изгорели от слънцето ще продължи. Целта е да се освежи игрището и то да стане още по-приятно за посетителите. Мястото се използва от редица местни клубове както за тренировки, така и за провеждането на спортни мероприятия.  "Игрището заслужава нова визия но предполага и отговорно стопанисване", апелират от oбщината.


Маратон на четенето събира във вторник почитатели на книгите от

Маратон на четенето събира във вторник почитатели на книгите от ...

......... творци. В благотворителната акция „Деца даряват книги“ ще бъдат събрани детски книжки с приказки, комикси, книжки за оцветяване и др. Събирането на дарения ще продължи от 10 до 12 часа на специално обозначен щанд. В края на мероприятието ще бъде обявено колко книги са събрани и къде ще бъдат дарени.


Утре от 12:30 ч. във врачанския храм “Св. Св. Константин

Утре от 12:30 ч. във врачанския храм “Св. Св. Константин ...

......... Утре от 12:30 ч. във врачанския храм “Св. Св. Константин и Елена” ще се състои поклонението пред тленните останки на обичания врачански лекар – Иван Кръстев. Погребението ще бъде от 14:00 ч. на Новите гробища във Враца.


В модерен мултифункционален културен и туристически център ще се превърне

В модерен мултифункционален културен и туристически център ще се превърне ...

......... до туристически атракции в Пантелей и Лом чрез подобряване на туристическата инфраструктура и увеличаване броя на туристите" е на стойност 598 563,14 евро, от които за Община Лом са определени 369 416.24 евро, а за Градска Община Пантелей - 219 720.38 евро. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.


Сдружение "Алианс Балкани" и община Враца организират конкурс за детска

Сдружение "Алианс Балкани" и община Враца организират конкурс за детска ...

......... култура“, стая № 95. На гърба на рисунката е необходимо да бъдат посочени: трите имена на участника; възраст; клас; училище/школа; ръководител. Организаторите на конкурса са осигурили предметни награди и грамоти на отличените участници в надпреварата. Всички рисунки ще бъдат подредени в изложба. Конкурсни творби не се връщат, съобщават още организаторите.


И тази година възпитаниците на профилираната природо-математическа гимназия "Акад. Иван

И тази година възпитаниците на профилираната природо-математическа гимназия "Акад. Иван ...

......... клас)- Много добър (5.25) ) с ръководител Ивайло Лалков; 5.    Милена Евгениева Кирилова (11 клас) - Много добър (4.75) ) с ръководител Детелина Харизанова. Ръководството на гимназията поздравява талантливите ученици и поднася специални благодарности на техните подготвящи учители по биология и здравно образование: г-н Ивайло Лалков и г-жа Детелина Харизанова.


Телевизионната водеща Петя Дикова и поетът Илиян Любомиров станаха горди

Телевизионната водеща Петя Дикова и поетът Илиян Любомиров станаха горди ...

......... тази нощ в „Майчин дом“ в София. Двойката е избрала името Александър за своето дете. Новороденото се е родило с мерки 4,260кг и 55 см. Щастливите родители изказват специални благодарности на екипа на болницата, както и на д-р Дуковски, който е изродил преди 25 години брата на Петя, Ангел Караньотов.


Днес и утре ще се извърши пръскане срещу кърлежи и

Днес и утре ще се извърши пръскане срещу кърлежи и ...

......... Обработката ще се извърши от 20.00 ч. На 23 април, отново при подходящи метеорологични условия, ще бъдат третирани дворовете на детски градини, ясли и общинските социални центрове. Ще бъде използван препарат "Фендона 60 СК", при доза 9 мл. в 6 л. вода на 100 кв.м., с карантинен срок 24 часа.


“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че

“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че ...

......... своите потребители, че във връзка с извършването на строително ремонтни дейности, днес, 22.04.2019 г., водоподаването ще бъде спряно от 10:00 ч до 16:00 ч. в района на бул.”Христо Ботев” в участъка от бул.”Втори юни” до ул.”Искър” и в района на ул.”Искър” Тел.: 092 66 11 19 Моб.Тел.: 0889 316 774