Жители на двете села Мало и Голямо Пещене излязоха на мълчалив

Жители на двете села Мало и Голямо Пещене излязоха на мълчалив ...

......... на кмета на Голямо Пещене Тодор Тодоров. Той ще запознае с нея всички участници в експертната комисия, която заседава днес следобед, за да приеме оценката за въздействие върху околната среда на този проект. За заседанието пристигна и Никола Вардев, който е представител на концесионера. Той бе посрещнат от протестиращите с освирквания.


Жълт код за поледици е обявен за осем области на

Жълт код за поледици е обявен за осем области на ...

......... за поледици. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили и отново ще нахлуе студен въздух. През нощта срещу четвъртък в Северна и по високите котловинни полета на Западна България ще вали сняг, в Южна - дъжд. В четвъртък валежите ще отслабнат, до вечерта ще спрат, вятърът ще отслабне.


Въпреки студеното време и снега, който заваля вчера, живущите от

Въпреки студеното време и снега, който заваля вчера, живущите от ...

......... ум, работи се открито, работи се честно, и се работи за нас. Удовлетворени сме от това, което се прави, просто виждаме една промяна в целия град. Благодаря Ви!”, каза една от присъстващите. Въпросите и мненията от страна на гражданите бяха много и от различно естество. Срещата протече диалогично и благонамерено.


Отворен за движение е главният път Е-79 между Монтана и

Отворен за движение е главният път Е-79 между Монтана и ...

......... отрицателна. Той изчакал да претоварят стоката му и продължил по маршрута си. През последните дни това е поредният инцидент на главния път. В неделя движението бе блокирано, докато бъде изтеглен аварирал друг ТИР при началото на обхода на Монтана. Тежката машина прекарвала хладилници и палетата били претоварени на друг камион.


Мокрият сняг, който заваля в неделя вечер в Северозападна България,

Мокрият сняг, който заваля в неделя вечер в Северозападна България, ...

......... валяло в равнината, там снегът е 11 – 12 см. Валежите от сняг, примесен с дъжд, ще продължат и в следващите дни. Минималните температури ще са между -7 и -2 градуса, максимални до 5 градуса. Съществена промяна на времето ще настъпи в петък, когато  се очаква и повишение на температурите.


Средновековна крепост в Пирот – Сърбия и раннохристиянска базилика в

Средновековна крепост в Пирот – Сърбия и раннохристиянска базилика в ...

......... презентация с модерни методи на виртуална и разширена реалност, както и с приложението за смартфони Momcilovgrad, което може да бъде изтеглено от официалния магазин Google Play. Проектът започна преди две години и приключи в одобрения срок. Общият бюджет е 695 167,85 евро. Финансирането  от Европейския съюз е 505 263,55 евро.Доброволци от Български младежки червен кръст – Мездра, съвместно с

Доброволци от Български младежки червен кръст – Мездра, съвместно с ...

......... и към хората, които ни обичат“, каза инж. Събков. Ръководителят на младежите от Зверино Петя Илиева изказа своята благодарност от съвместната работа на доброволци, община и полиция. Мероприятията бяха организирани на КПП „Ребърково“, само на метри от т.нар. „Турски завой“, където често стават пътно-транспортни произшествия, повечето – с летален край.


Във връзка с извършване на строително-ремонтни работи на частен обект,

Във връзка с извършване на строително-ремонтни работи на частен обект, ...

......... Във връзка с извършване на строително-ремонтни работи на частен обект, на 19 ноември /понеделник/, от 13 ч. до 19 ч. ще бъде затворена за движение улица „Трапезица“. Строителната фирма, извършваща дейностите е уведомила община Враца и компетентните институции. Ще бъде създадена временна организация на движение.


Комплекс за социални услуги за деца и лица с увреждания

Комплекс за социални услуги за деца и лица с увреждания ...

......... получи също и перална машина – Bosch, дарена от БСХ „Домакински уреди България“ ЕООД  София, кани за филтриране на вода Brita и 6 бр. филтри - от фирма „Брита“ ООД гр. Бургас и 4 зимни гуми за нуждите на микробус, собственост на КСУДЛУ от „Медина Мед“ ООД - Стара Загора.


В Берковица започна кампания за топъл обяд за нуждаещите се.

В Берковица започна кампания за топъл обяд за нуждаещите се. ...

......... възрастни хора, пенсионери под социалния минимум, самотни хора, инвалиди. Пакетите ще се разнасят по домовете. Самата кампания може би ще бъде проведена на 8 декември“, обясни Радослав Григоров от Инициативна група „Заедно за Берковица“. Хората, които ще получат помощта, се избират след консултация с кметовете и кметските наместници, каза Григоров.


12 села са без ток, други 6 и част от

12 села са без ток, други 6 и част от ...

......... ОП „Чистота“ започнаха работа още в неделя вечерта. Благодарение на отличната организация на работа всички улици в града са почистени. Усложнена е зимната обстановка на територията на цялата област Враца. Умоляват се гражданите да се съобразяват с метеорологичната прогноза и да паркират своите автомобили така, че да не затрудняват снегопочистването.Община Монтана е готова с празничната си програма за Коледните

Община Монтана е готова с празничната си програма за Коледните ...

......... г. Коледно представление на Общински куклен театър "Патилан" - Монтана 18:30 ч., Куклена зала на Драматичен театър 31 декември 2018 г. Тържествено посрещане на Новата година с концертна програма на народните певци Соня Чакърова и Димитър Аргиров и ПТА "Пъстрина" към НЧ "Разум 1883" и томбола 23:30 ч., пл. "Жеравица"


Освен най-беден регион в ЕС, Северозападна България е и регионът

Освен най-беден регион в ЕС, Северозападна България е и регионът ...

......... и на места напълно съсипани шосета в много населени места по тези краища напоследък бяха организирани протести. Обещанията на управляващите за сериозен ремонт на пътищата от Монтана към Видин и от Ботевград до Мездра, както и за изграждане на магистрала от Русе до Велико Търново, засега са в бъдеще време. 


Около 20 см сняг натрупа в Северозападна България. Толкова е

Около 20 см сняг натрупа в Северозападна България. Толкова е ...

......... сняг,  а в Кнежа – 22. От община Враца съобщават, че пътните артерии за масов градски транспорт, основни улици и отсечки във Враца са напълно почистени от снега. Към момента се обработват ръчно и с роторни машини - тротоарните площи, както и пространства пред болницата, детски и учебни заведения.  


Повече от 300 ученици, студенти, представители на институциите участваха във

Повече от 300 ученици, студенти, представители на институциите участваха във ...

......... алкохол и наркотици чрез тренировки със специални симулатори и алкоочила. Посланието на форума да събере последователи, съмишленици и да ни направи активни и непримирими към войната на пътя достигна до хората, споделили инициативата и неминуемо ще ги промени – като отношение и поведение към един от най-важните обществено значими въпроси.


Частен съдебен изпълнител обяви за продан стадо крави на затънало

Частен съдебен изпълнител обяви за продан стадо крави на затънало ...

......... крави, като цената за всяко едно от добичетата е 960 лева. Стадото се намира в село Медковец, пояснява съдебният изпълнител. Началната цена, от която започва наддаването за 12-те крави, е 11 520 лева.  Търгът ще се проведе на 20 декември от 13.30 часа в районния съд в Лом.     Областната администрация във Видин преустанови хартиената си кореспонденция с държавни

Областната администрация във Видин преустанови хартиената си кореспонденция с държавни ...

......... дейност. Областният управител Албена Георгиева призова общините и те да се  присъединят съм системата за електронен обмен на съобщенията. Това ще доведе до улесняване на работата и намаление на административната тежест при общуването с гражданите и бизнеса, изтъкна тя. Същият апел губернаторът отправи и към териториалните звена на държавната администрация.


В едно от селата в Северозапада няма престъпност и кражби.

В едно от селата в Северозапада няма престъпност и кражби. ...

......... в животновъдството, но и за туризъм, включително селски. Така ли е обаче на практика и какво не достига, за да се случи всичко това, попитахме и жители на селото: "Тук имаме много напуснати домове, но кражби, както се говори по телевизията за другите села, тук няма", категоричен е Еленков.  


Във връзка със стартиралите валежи от сняг, екипи на ОП

Във връзка със стартиралите валежи от сняг, екипи на ОП ...

......... главните пътни артерии във Враца. Към момента специализирана техника на предприятието почиства пътни участъци, като дейностите ще продължат през цялата нощ. От Националния институт по метеорология и хидрология към БАН е обявен жълт код за област Враца за валежи от сняг. Снежната покривка на места ще достигне до 10 см.


За пореден път протест с искане за смяна на системата

За пореден път протест с искане за смяна на системата ...

......... Видин. Протестиращите потеглиха от бул."Панония" на изхода на града в посока "Дунав мост-2", преминаха през центъра на града и около паметника на "Скърбящия воин" до жп гарата.  Протестиращите се отбиха до паркинга на община Видин, където всички участници запалиха по една свещ в памет на жертвите на пътно- транспортни произшествия. 


Близо 100 човека се събраха в началото на прохода „Петрохан“,

Близо 100 човека се събраха в началото на прохода „Петрохан“, ...

......... 15 минути, но отклоняването на движението целеше да се омаловажат действията ни и да не се предизвика напрежение." Липсата на голяма активност Милован Панталеев си обяснява със страха, който владее местните хора, а и с налегналата ги вече апатия. „Ако беше концерт на чалга изпълнител сигурно щеше да е пълно.“


Месечна стипендия за втория учебен срок ще получат три деца

Месечна стипендия за втория учебен срок ще получат три деца ...

......... знаеш и да следваш правилата. Може би това, че ме третираха като нормален, ми помогна да се чувствам човек.“, споделя Александър. Затова Александър инициира стипендиантската програма. По този начин той иска да насърчи равния достъп до образование на децата, без значение от предизвикателствата, през които те или техните семейства преминават.


Днес  е Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни

Днес  е Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни ...

......... и много от тези катастрофи са били предотвратими. Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден на размисъл за осъзнаване на необходимостта на ново отношение и култура на поведението на участниците в движението по пътищата, като част от големия проблем – култура на здравословен начин на живот.


Над 200 шофьора се събраха днес с автомобилите си в

Над 200 шофьора се събраха днес с автомобилите си в ...

......... часа в Бързия е насрочена блокада на пътя София-Берковица-Монтана-Видин през прохода Петрохан, където в момента преминават множество автомобили. Протестиращите в Монтана закачиха на колите си стикер "Не на социалното убийство в България" и поискаха да спре покачването на данъци и застраховки за автомобили, цени на горива и поскъпването на живота.


Частен съдебен изпълнител за пореден път обяви на търг бивш

Частен съдебен изпълнител за пореден път обяви на търг бивш ...

......... опит имотът да бъде продаден. Мераклиите да станат собственици на сградата могат да я огледат и да подадат документи от 18 ноември до 18 декември. Търгът ще се проведе на следващия ден от 13.30 часа в районния съд във Враца, след приключването на процедурата по прием на заявления за участие.


Частен съдебен изпълнител обяви на търг къща в китното врачанско

Частен съдебен изпълнител обяви на търг къща в китното врачанско ...

......... с къщата могат да направят оглед всеки делничен ден от 9 до 13 часа. След това кандидатите трябва да подадат заявление с предложената от тях цена в канцеларията на районния съд във Враца. На 19 декември от 13.30 часа офертите ще бъдат отворени, като присъстващите могат да наддават още.  


Недоволни родители от селата Комарево и Тлачене се събраха пред

Недоволни родители от селата Комарево и Тлачене се събраха пред ...

......... институция, която е реагирала бързо, е полицията, която е иззела металната палка от автобуса. Охранителят опитал да прикрие палката, но полицаите са я намерили. Родителите искат охранителят да не се вози повече с децата им и да бъде уволнен. Съставен му е протокол и срещу него е образувано досъдебно производство.


Община Мездра организира златни сватби за Деня на християнското семейство

Община Мездра организира златни сватби за Деня на християнското семейство ...

......... да си кажат „Да“ за следващите семейни години. Ритуалът ще се води лично от кмета инж. Генади Събков, който ще връчи на златните младоженци удостоверение за златна сватба и подаръци. По-късно през деня кметът ще посети най-възрастната двойка в Мездра. Двамата съпрузи са сключили брак на 2 юни 1957 година.


Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия ще отбележи

Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия ще отбележи ...

......... паметта на загиналите на пътя и призовават водачите, пътуващи по Е-79 в участъка между Мездра и с. Ребърково, за повече търпение и толерантност. С Резолюция на Генералната асамблея на ООН от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва като Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия.


Фестивалът на занаятите и изкуствата - Козлодуй е сред претендентите

Фестивалът на занаятите и изкуствата - Козлодуй е сред претендентите ...

......... е сред претендентите за отличие в категория "Туристическо събитие" в рамките на третите Годишни награди в туризма, организирани от Министерството на туризма. Победителят в категорията се избира чрез онлайн гласуване, което ще бъде активно до 5 декември 2018 г. Може да подкрепите номинацията на събитието, като гласувате на следния линк: https://tourismawards.bg/cat/turistichesko-subitie/


Близо 50 военнослужещи от врачанското поделение 54 990 получиха призове за

Близо 50 военнослужещи от врачанското поделение 54 990 получиха призове за ...

......... настоящия облик на Сухопътните войски. Желая Ви повече успехи в службата и живота”, заяви в приветственото си слово към военнослужещите майор Цеков. Тържествената церемония продължи с концерт, в който участваха балетите „Меджик” и „Скай”, „Харизма тийм”, квартет „Чирити”, както и танцовият състав при Центърът за работа с деца във Враца.


Днес е починал един от строителите на съвременна Враца инж.

Днес е починал един от строителите на съвременна Враца инж. ...

......... своята висока компетентност и несломим дух, през годините на демокрацията, той построи 26 жилищни блока с над 350 апартамента. С голяма болка на душата се разделяме с един достоен и скромен човек, дал всичко от себе си за родния град“, написаха негови колеги в социалните мрежи. Поклон пред паметта му!


Над 28 милиона касови бележки са регистрирани до този момент

Над 28 милиона касови бележки са регистрирани до този момент ...

......... си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през предходния сезон, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.


Пътни полицаи от Видин гостуваха на ученици от местната езикова

Пътни полицаи от Видин гостуваха на ученици от местната езикова ...

......... наркотици и запознаха учениците с действията, които предприемат при контролни проверки по пътищата в региона. ОД МВР – Видин подкрепя всяка превантивна инициатива по пътна безопасност в региона, свързана с повишаване на информираността на малки и големи, и фокусираща вниманието на всички към задължението да спазват правилата на пътя.  


Комплексният онкологичен център във Враца успешно завършва проект, финансиран от

Комплексният онкологичен център във Враца успешно завършва проект, финансиран от ...

......... за организация на труда, което ще доведе до удължаване на професионалния живот на служителите в предпенсионна и пенсионна възраст. „За нас - работещите в аптеката, реализацията на този проект бе от изключителна важност. С новата апаратура ще се предпазим от директната работа с канцерогенните материали“, съобщи аптекарят Венета Йошева.  


Екипите и техниката на общинско предприятие „Чистота” имат пълна готовност

Екипите и техниката на общинско предприятие „Чистота” имат пълна готовност ...

......... да извозваме сметта и през почивните дни, но проблемът е, че сепариращата инсталация на регионалното депо не работи. Само по изключение и с изричното разрешение на инспекцията по околната среда може да се извозва директно на депо без предварително разделяне на отпадъците, заяви управителят на общинското предприятие „Чистота” Илиян Илиев.


Ежегодно, третата неделя на месец ноември се отбелязва като Световен

Ежегодно, третата неделя на месец ноември се отбелязва като Световен ...

......... 18 ноември. Уважаеми жители на област Видин, Нека всички заедно, в неделя, почетем паметта на загиналите при катастрофи.  Нека всички бъдем дисциплинирани участници в движението по пътищата, нека бъдем и по-толерантни един към друг.  Да бъдем разумни и отговорни, обединени в името на живота, призовават служителите на видинската полиция.  


През настоящата учебна година СУ „Христо Ботев” Враца се включи

През настоящата учебна година СУ „Христо Ботев” Враца се включи ...

......... в дългосрочен план ще може да предоставя дигитални материали за стимулиране на обучението в училище. Първата среща от тригодишното сътрудничество се проведе в седалището на агенция „Студио Гаус” в Берлин. На нея се разгледаха основни моменти от бъдещата работа по проекта, като се фиксираха и задачите на отделните партньори.  


Сняг вали на прохода Петрохан, научи BulNews.bg. Вече има образувана

Сняг вали на прохода Петрохан, научи BulNews.bg. Вече има образувана ...

......... съобщиха от Областното пътно управление в Монтана. От сутринта са излезли машини от базата в Берковица, които са посипали пътя през прохода. Снеговалежът е бил толкова обилен, че се наложило на два пъти да бъде извършено опесъчаване. Няма катастрофи с автомобили на прохода, трафикът е спокоен, казаха още от Пътното.


Доброволци от Общински младежки съвет за превенция на зависимости, заедно

Доброволци от Общински младежки съвет за превенция на зависимости, заедно ...

......... по-толерантни, когато шофират или пресичат. Доброволците бяха на три възлови места в града - в близост до Средно училище  "Цар Симеон Велики", Основно училище "Отец Паисий" и Основно училище  "Иван Вазов".  Припомняме, че според данни на Пътна полиция, всеки втори загинал при пътен инцидент е поради шофиране с несъобразена  скорост.


Пълен провал претърпя поредната обществена поръчка за издирване на фирма

Пълен провал претърпя поредната обществена поръчка за издирване на фирма ...

......... че обществената поръчка включва почистване от сняг и лед, третиране против заледяване (опесъчаване) на пътните настилки и поддържане на пътищата при зимни условия. Дали софийската фирма ще се съгласи да поеме отговорността за поддържане на пътната мрежа на територията на община Враца ще стане ясно в края на другата седмица.


Пореден случай на безобразно паркиране потресе врачани. Възмутен жител на

Пореден случай на безобразно паркиране потресе врачани. Възмутен жител на ...

......... 3-ти ден, а знакът е точно пред него. Спрял е буквално върху тротоара и хората го заобикалят минавайки по шосето“, възмущава се читателят ни. Това е поредното доказателство, че някои шофьори нямат никакво уважение към правилата за движение и не се притесняват, че застрашават с действията си живота на околните.


Частен съдебен изпълнител обяви на търг мебелна къща, кафене и

Частен съдебен изпълнител обяви на търг мебелна къща, кафене и ...

......... на един етаж. Площта е 441 квадратни метра, като е с право на строеж върху общинска земя. Пазарната оценка е 381 240 лева, а началната цена, от която започва наддаването, е 304 992 лева. Търгът ще се проведе на 20 декември от 11 часа в районния съд в Козлодуй.  


Приказен музикален спектакъл за мездренчани поднесоха Илона Иванова и приятели

Приказен музикален спектакъл за мездренчани поднесоха Илона Иванова и приятели ...

......... които имат отношение към нейното професионално израстване, на публиката за присъствието и отношението. Накрая съвсем спонтанно сподели изненадата си, че за пръв път от 20 години, салонът е бил затоплен. Топлината обаче струеше не само от осигурените от общината отоплителни уреди, но и от фантастичните и професионални сценични изпълнения.  


Няколко лабораторни епруветки с кръв са намерени тази сутрин до

Няколко лабораторни епруветки с кръв са намерени тази сутрин до ...

......... предназначено за това“, обясни д-р Добрева и посочи, че имат договор със столичната специализирана фирма „Екома“ ЕООД, която периодично събира медицинските отпадъци. Управителката заяви, че ще направи проверка, за да разбере как е допуснато това.  Д-р Добрева не изключи възможността и това да е постановка заради конкуренцията между лабораториите.  


По повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни

По повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни ...

......... канят всички жители и гости на Враца да се присъединят към инициативата с послание „Последвай ме! Искам просто да остана жив...”! Посланието е отправено към всеки човек, участник в пътното движение, с идеята да събере последователи, съмишленици или просто да ни направи активни и непримирими към войната на пътя.  


Още през следващата седмица на площад “Христо Ботев” във Враца

Още през следващата седмица на площад “Христо Ботев” във Враца ...

......... в края на ноември като търговците отново ще бъдат настанени в дървени къщички. Базарът ще работи до 31 декември, а не както бе миналата година и по време на празниците през януари. Причината е предстоящия ремонт на площад “Христо Ботев”, който, ако времето позволява, ще започне още на 2 януари.


Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществените поръчки за надзор при изграждането

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществените поръчки за надзор при изграждането ...

......... ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.


Програма за придобиването на педагогическа квалификация на специалисти, които са

Програма за придобиването на педагогическа квалификация на специалисти, които са ...

......... размер на 90 хил. лв. е ремонтиран училищният покрив. Програмата на министъра включва и работни срещи с директори на училища и детски градини, с кметове и представители на социалните партньори в Бяла Слатина, а по-късно и от община Вълчедръм. Там срещата ще е в ОУ „Христо Ботев“ село Долни Цибър.


Започна приемането на номинации за „Спортист на годината 2018“ на

Започна приемането на номинации за „Спортист на годината 2018“ на ...

......... номинираните от вас спортисти може да гласувате онлайн в периода от 1 до 18 декември 2018 г. Събралият най-много гласове спортист ще бъде обявен за „Спортист на гражданите“ на официална церемония. Церемонията по награждаването ще се проведе на 20 декември 2018 г. в ресторант „Родина“ – Мездра от 18 ч.


Румънски ТИР е аварирал на главен път Е-79 между Монтана

Румънски ТИР е аварирал на главен път Е-79 между Монтана ...

......... автомобилите да изчакват и да преминават в лентата за насрещно движение.  Не е ясно колко време ще е нужно още, за да пристигне специализирана техника и да изтегли ТИР от пътното платно. Трафикът се регулира, за да се избегнат инциденти. Призоваваме обаче шофьорите да се движат с повишено внимание.  


Съвместно учение за гасене на горски пожари в трансграничния регион

Съвместно учение за гасене на горски пожари в трансграничния регион ...

......... проекта пожарната в Монтана. Пожарникари от България и Сърбия са обучени в рамките на проекта. Създаден е и центъра край село Трифоново, където и занапред ще се обучават огнеборци от двете страни. Приети са  стандартнr процедури за действия при пожари, така че екипи от двете страни да могат да преминават държавната граница.


Двойка бели лебеди са останали да зимуват в Монтанско, съобщи

Двойка бели лебеди са останали да зимуват в Монтанско, съобщи ...

......... каквато е нашата страна.  Лебедите са птици, защитени от закона. Повечето от тях ще останат в страната до края на февруари, след което ще тръгнат към местата, на които се размножават. Отделни птици могат да се наблюдават в България и през цялата година, на места, на които има храна.  


Църквата „Света Троица“ в Гложене е с нова подова настилка.

Църквата „Света Троица“ в Гложене е с нова подова настилка. ...

......... новата подова настилка в размер на 10 000 лева са отпуснати от фонд по вероизповеданията. През тази година от дарения храмът в Гложене има каменна чешма в двора и икона на „Дева Мария и младенеца“. АЕЦ „Козлодуй“ дари сумата от 29 500 лв. за реставрация на стенописите и частичен ремонт.


Клиент се натъкна на отвратителна находка в ресторант в Монтана,

Клиент се натъкна на отвратителна находка в ресторант в Монтана, ...

......... хора от улицата за готвачи така ще бъде. Ще дават на хората да ядат боклуци, за да печели работодателя. Жалко много жалко…“, коментира жена от готварския бранш. Доставчик на ресторантите в града пък е категоричен, че ако хората знаят какво ядат в голяма част от ресторантите ще намразят храната изобщо.


Жителите на Дунавци за пореден път се вдигат на бунт

Жителите на Дунавци за пореден път се вдигат на бунт ...

......... във Видин изграждането на 10-те сгради не е незаконно. За да бъде затворена отново фермата, пък трябва да се докаже вреда за околната среда. Въпреки това, жителите на града се оплакват до институциите и се готвят да изпратят подписката до парламента, като вече са получили подкрепата на омбдусмана Мая Манолова. 


Частен съдебен изпълнител продава на търг магазин в центъра на

Частен съдебен изпълнител продава на търг магазин в центъра на ...

......... декември всеки желаещ може да направи оглед на обекта. Това е поредния опит магазинът да бъде продаден, пояснява частният съдебен изпълнител. Върху имота има наложена възбрана и договорна ипотека, пояснява частният съдебен изпълнител. Наддаването ще се извърши на 19 декември от 13.30 часа в сградата на районния съд във Враца.


Демонстрационно почистване на нереглементираносметище се проведе във видинското село Капитановци. Отпадъците се

Демонстрационно почистване на нереглементираносметище се проведе във видинското село Капитановци. Отпадъците се ...

......... и ние, селата. За съжаление, във всяко село се образуват тези нерегламентирани селища. Причината е тази, че всяка една къща има дворно място и рано или късно то трябва да се почисти. Застаряващо население, нямат възможност къде другаде да си изхвърлят отпадъците и се получават тези малко нерегламентирани сметища", Венелинова. 


Остават пет дни за кандидатстване за програмата за професионално и

Остават пет дни за кандидатстване за програмата за професионално и ...

......... получават месечен финансов стимул като допълнение към заплатата от училище. Участниците, които нямат педагогическа квалификация, преминават квалификационна програма в университет партньор на “Заедно в час”. Организацията продължава да подкрепя участниците в програмата й, които и след двете години преподаване продължават да работят за подобряване на качеството на образованието в България.


Онлайн гласуване ще определи победителите в третите Годишни награди в

Онлайн гласуване ще определи победителите в третите Годишни награди в ...

......... Берковица, връх Ком, Исторически музей в Чипровци. Одобрените финалисти са публикувани на сайта на конкурса, където и ще се гласува за 125 предложения  до 5 декември. Всеки може да гласува еднократно за един участник в една категория. Призьорите ще бъдат обявени на церемония на 11 декември 2018 г. в София.


“С огъня игра не бива” е заглавието на най-новата постановка на

“С огъня игра не бива” е заглавието на най-новата постановка на ...

......... Пенкова и Константина Самарджиева, чието участие ще е дебютно.  "Ще ги запознаем как да се пазят от огъня... Ще ги впечатлим с най-различните фокуси и магийки, които правим", казаха актрисите. Премиерата на спектакъла “С огъня игра не бива” е днес, 14 ноември, от 18 часа, в залата на Кукления театър в Монтана.


Работно посещение в областите Враца и Монтана ще проведе министърът

Работно посещение в областите Враца и Монтана ще проведе министърът ...

......... размер на 90 хил. лв. е ремонтиран училищният покрив. Програмата на министъра включва и работни срещи с директори на училища и детски градини, с кметове и представители на социалните партньори в Бяла Слатина, а по-късно и от община Вълчедръм, която ще се проведе в ОУ „Христо Ботев“ село Долни Цибър.


Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 4 374 000

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 4 374 000 ...

......... чиято стойност е 10 128 960 лв. На изпълнителя по договора досега са платени 5 760 000 лева е ДДС. Остават дължими още 4 374 000 лева с ДДС, разпределени за противоградови ракети на стойност 4 368 960 лв. и за транспорт на ракетите през годината - 5 040 лв.


Многобройните фенове на хитовия сериал "Игра на тронове" ще трябва

Многобройните фенове на хитовия сериал "Игра на тронове" ще трябва ...

......... сезонът ще бъде под мотото #затрона. "Всяка битка. Всяко предателство. Всеки съюз. Всеки риск. Всеки двубой. Всяка жертва. Всяка смърт. Всичко е #затрона", се казва във видеото. Съдбата на трона, на Таргарианите, Старките, Ланистър и компания ще се реши в 6 епизода. И докато чакаме април с нетърпение, вижте трейлъра-компилация.


Зимният сезон е период, през който рязко се усложнява пожарната

Зимният сезон е период, през който рязко се усложнява пожарната ...

......... личен риск - опитайте се да загасите пожара с пожарогасител или с подръчни средства. Спрете гасенето на пожара, ако забележите, че той се разпространява към горната част на помещението или в посока изхода и незабавно излезте навън. Затворете прозорците и вратите на помещенията преди да ги напуснете, съветват още огнеборците. 


Млади певци от Монтана заеха призови места на конкурса "Pearl

Млади певци от Монтана заеха призови места на конкурса "Pearl ...

......... 22 декември талантите от Монтана ще имат участие във финала на Детската мелодия на годината в зала №1 на НДК. По този начин те ще подкрепят Ивет Румянова, която също е част от класа по пеене, и заедно с други деца е избрана да изпълни една от песните финалисти в конкурса. 


Пациенти на хемодиализа подават колективен съдебен иск срещу болницата във

Пациенти на хемодиализа подават колективен съдебен иск срещу болницата във ...

......... лечението си в Монтана – въпреки наличието на частен диализен център във Видин, който продължава да чака разрешение за работа. „Решихме да заведем съдебен иск за трайно увреждане на нашето здраве и за невъзможност за трансплантиране”, каза пациентът Валери Нинков. Иск срещу болницата ще подадат и близките на починалия пациент.


Истинско чудо се случи, след като близо година общинските съветници

Истинско чудо се случи, след като близо година общинските съветници ...

......... съвет на директорите и възлагане на управлението се прекратява и стартира няколко пъти, но ефект така и нямаше. В търсенето на управници на телевизията дори се стигна до там, че бе взето решение да могат да кандидатстват не само хора от региона и страната, но и от целия Европейски съюз.


Земеделски машини се продават на скандално ниски цени, научи агенция

Земеделски машини се продават на скандално ниски цени, научи агенция ...

......... скрап – 400 лева Колесен трактор „ЮМЗ – 6Л“ – червен цвят, дата на първоначална регистрация на 13.04.1999г., на 32 години - 640 лева Общата стойност на селскостопанската техника е 5 840 лева.  Търгът ще се проведе на 20 декември от 13.30 часа в сградата на районния съд в Лом.


Експерти от регионалната инспекция по опазване на околната среда и

Експерти от регионалната инспекция по опазване на околната среда и ...

......... оман. Лечебното растение е забранено за събиране от естествени находища на територията на цялата страна и за действието си чиновникът отнесъл санкция в размер на 200 лева. За периода експертите са извършили 95 проверки, от които 19 са или извънредни, а 4 са били по сигнали и жалби на граждани.