Над 300 деца танцьори ще вземат участие в станалия вече

Над 300 деца танцьори ще вземат участие в станалия вече ...

......... майсторство разкриват националните черти и красотата на народното изкуство. До края на май „Европейски музикален фестивал“ представя още един интересен акцент в програмата си - концерта TangoCampanella със солист Мила Георгиева. На 29 май цигуларката ще изнесе и майсторски клас с деца от Националното музикално училище „Л. Пипков“ в София.


ONE DANCE WEEK 2019 ще продължи от 20 септември до

ONE DANCE WEEK 2019 ще продължи от 20 септември до ...

......... иновативно и съществено културно съдържание, целящо цялостно развитие културната сцена. ONE DANCE WEEK се организира от Фондация „ЕДНО за култура и изкуства“ и е един от основните акценти в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата на Република България.


Компанията Google състави рейтинг на десетте финалисти на международния музикален

Компанията Google състави рейтинг на десетте финалисти на международния музикален ...

......... предсказа победителя в конкурса, а през 2018 г. първото място на Евровизия зае един от фаворитите на интернет аудиторията“, съобщава пресслужбата на компанията. Финалът на Евровизия ще се проведе в събота вечер в Тел Авив, където представители от 26 страни ще се състезават за първо място в популярния музикален конкурс.


"СЛЕДОБЕДЪТ НА ЕДИН ФАВН" – хореография - Мила Искренова и ...

......... Колева Васил Дипчиков, Стефан Вучов, Филип Миланов Хореографът Морис Кози превръща хлапашкото безгрижие, младежката свежест, култът да бъдеш готин, cool модата и веселия непукизъм в ироничен и безжалостен инструмент за разобличаване на късмета да живееш в постмодерните времена. Спектакълът е в задъхано, почти шеметно темпо, цветен, пъстър и нахакан. (П.Пламенов)


Рок купон с класици в жанра предстои на летен фестивал

Рок купон с класици в жанра предстои на летен фестивал ...

......... цел е българските занаятчийски продукти да достигнат до по-широка аудитория извън пределите на големите градове. Потребителите да се запознаят с малки производители, които гарантират за автентичността и качеството на продукцията си. Искаме да променим схващането, че вносните продукти са по-добри, да покажем, че на българския пазар има достатъчно добра алтернатива.


На 18 и 19 май от 11 часа на голямата

На 18 и 19 май от 11 часа на голямата ...

......... на близнаците – Лъчезар Лазаров, Иван Александров БАЛЕТ- СОЛИСТИ: Ивана Пъдпъдъкова, Лора Николаева, Юлита Тодорова, Теодора Кралева, Марина Стоилова, Моника Есова, Вера Иванова, Евелина Тодорова, Мартин Виденов, Кръстьо Методиев, Станислав Стефанов, Теодор Добрев, Радослав Ачов, Трайче Стойковски, Дарио Йовчевски, Деян Иванов Оркестър на Националния музикален театър с диригент Людмил ГорчевНа 18 и 19 май от 11 часа на голямата

На 18 и 19 май от 11 часа на голямата ...

......... на близнаците – Лъчезар Лазаров, Иван Александров БАЛЕТ- СОЛИСТИ: Ивана Пъдпъдъкова, Лора Николаева, Юлита Тодорова, Теодора Кралева, Марина Стоилова, Моника Есова, Вера Иванова, Евелина Тодорова, Мартин Виденов, Кръстьо Методиев, Станислав Стефанов, Теодор Добрев, Радослав Ачов, Трайче Стойковски, Дарио Йовчевски, Деян Иванов Оркестър на Националния музикален театър с диригент Людмил Горчев


На 11 и 12 октомври ONE DANCE WEEK поставя фокус

На 11 и 12 октомври ONE DANCE WEEK поставя фокус ...

......... намерите онлайн в мрежата на EpayGo, както и на касите на EasyPay. *** ONE DANCE WEEK се организира от Фондация „ЕДНО за култура и изкуства“ и е акцент в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата на Република България.


Заповядайте на откриването на Пътуваща изложба

Заповядайте на откриването на Пътуваща изложба "Последвай стъпките" на 13. ...

......... от стъпките на хорáта в комбинация с типичните етно цветове за всеки регион. Създадохме този „графичен език“ и се заехме с мисията чрез него достъпно и забавно да представим народните ни танци пред българи и чужденци с реализирани до момента над 15 интерактивни безплатни изложби и 20 работилници за деца.


Поради тази причина фестивалът добавя втори дати за представянето на

Поради тази причина фестивалът добавя втори дати за представянето на ...

......... ще намерите онлайн в системата на EpayGo.bg, както и на касите на EasyPay в цялата страна. ONE DANCE WEEK се организира от Фондация „ЕДНО за култура и изкуства“ и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата.


Поради големия зрителски интерес, Националният музикален театър ще повтори отново

Поради големия зрителски интерес, Националният музикален театър ще повтори отново ...

......... Координатор на проекта: Пеньо Пирозов Участват солистите на Националния музикален театър: Марияна Арсенова, Александър Василев, Олга Динова, Румен Григоров, Илона Иванова, Владимир Грудков, Людмила Козарева, Александър Мутафчийски, Валентина Корчакова, Стефан Петков, Еделина Кънева, Пеньо Пирозов, Десислава Николова, Денко Проданов, Катерина Тупарова, Христо Сарафов, Богомил Спиров Балет и оркестър на Националния музикален театърНа 09 май в 19:00 часа в KICK’s в София

На 09 май в 19:00 часа в KICK’s в София ...

......... април - рожденият ден на легендарния френски балетист и хореограф Жан-Жорж Новер, който от 1982 г. насам, по идея на ЮНЕСКО и Международния театрален институт, се отбелязва като Световен ден на танца. Повече за Списание за танц може да научите съвсем скоро на dancemag.eu, както и във Фейсбук и Инстаграм.


Световно признатата грандиозна продукция Walking With Dinosaurs – The Arena

Световно признатата грандиозна продукция Walking With Dinosaurs – The Arena ...

......... един от спектаклите ще отворят 60 минути преди обявения начален час на всяко шоу. Билети за всяко от четирите представления Walking With Dinosaurs – The Arena Spectacular все още могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, както и на място на касата на Арена Армеец в деня на събитието.


12-то издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс

12-то издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ...

......... с Александра Янева-Имфелд продължава до 05 май. Част от образователната платформа „Без дистанция“, стремяща се да скъси дистанцията между съвременното изкуство и публиката, са също модерираните разговори след представленията между публиката и артистите, както и т.нар. „загрявки” между артисти и публика преди представленията, превърнали се вече в традиция за „Антистатик”.


Спектакълът “Танцувам, защото не вярвам на думи”, ще бъде поставен

Спектакълът “Танцувам, защото не вярвам на думи”, ще бъде поставен ...

......... “Танцувам, защото не вярвам на думи” на 28 септември на Камерната сцена в Драматичен театър Пловдив. Спектакълът гостува в Пловдив с подкрепата на EU Japan Fest. Билети ще намерите в мрежата на ePay Go, както и онлайн от: http://bit.ly/KaoriItoODW “Танцувам, защото не вярвам на думи” има субтитри на български език.


Една страхотна новина за всички фенове на приказните сюжети и

Една страхотна новина за всички фенове на приказните сюжети и ...

......... декември 2018 г. постановката „Лебедово езеро“ реализира своеобразен рекорд – цели три изцяло запълнени салона в зала 1 на НДК. През 2017 г. създаденият от уважавания хореограф Константин Боярски Държавен балет на лед „Санкт Петербург“ отбеляза своя 50-годишен юбилей със серия от представления в целия свят, между които и България.Спектакълът «Всяка година по същото време» е поредният съвместен проект

Спектакълът «Всяка година по същото време» е поредният съвместен проект ...

......... Константинов №1, тел.0899 899 008; 0897 067 909 и в мрежата на Eventim.bg   22 април 2019 г. ШУМЕН ДКТ,,Васил Друмев‘‘ Начало: 19 ч. Билети: на касата на театъра и в мрежата на Eventim.bg   23 април 2019 г. ДОБРИЧ Концертна зала Добрич Начало:19ч. Билети на касата на залата и в мрежата на ЕVENTIM.bg


На 15 април, (понеделник) зала 1 на НДК ще посрещне

На 15 април, (понеделник) зала 1 на НДК ще посрещне ...

......... можете да  намерите в интернет в системата на Ticketportal.bg и още в Билетен център в НДК, Билетна каса на „Арена Армеец София”, бензиностанции ОМВ, магазини Orange. Цената им е от 20 до 40 лв. според мястото в залата.   Присъединете се към събитието във фейсбук ТУК. Билети има ТУК.  


Арт-формацията

Арт-формацията "Art Crew" усилено продължава да радва малките фенове с ...

......... във всяка каса на "ИзиПей", както и онлайн, в мрежата на ePaygo! С приходите от концертите, групата възнамерява да разплати разноските по турнето, както и да финансират следващия си проект. С участието на: Любомира Джорова, Франческо Ночев, Калина Вълчева, Богомил Райков, Кристина Ангелова, Мартин Дизов, Цветелина Славова и Мартина Кънчева.


Нова Проектна програма на НАТФИЗ е готова да подкрепи професионалното

Нова Проектна програма на НАТФИЗ е готова да подкрепи професионалното ...

......... състои от представител на Министерство на културата, режисьор, сценограф, драматург, директор на столичен театър и член от настоятелството на НАТФИЗ. Срокът за подаване на документи изтича на 31.05.2019 г. Обстойна информация ще откриете в приложения файл, както и на страницата на НАТФИЗ. ВРЕМЕТО ДА ПРОВЕРИТЕ „ГОТОВИ ЛИ СТЕ?!“ Е СЕГА!


На 04.04.2019г. в град София в клуб City Stage ще

На 04.04.2019г. в град София в клуб City Stage ще ...

......... първи ще го натисне! Елате да видим! Freak Show Започва сега на 04.04.2019г. от 20:00ч.! Режисьор: Ованес Торосян Участват (по азбучен ред): Георги Гоцин, Екатерина Георгиева, Илия Атанасов, Милена Ерменкова, Стефан Додуров. Фотограф и дизайн: Адриана Янкулова Чапкънова Грим: Ина Михова Видео: Стоян Анов Монтаж: Пресиян Димитров Лого: Ана Балева


Актьорът Георги Мамалев ще пее хитове от големия български композитор

Актьорът Георги Мамалев ще пее хитове от големия български композитор ...

......... на Москва „Руска филхармония“ и др. През 2015 година фестивалът получи Наградата на Столична община в област „Музика“ за ярки постижения в областта на културата. През април 2017 фестивалът бе отличен за втори път със сертификат за качество от платформата „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ на Европейската фестивална асоциация.


Представлението

Представлението "NeoДачници" по Максим Горки в Народния театър взе две ...

......... Педро Калдерон Де ла Барка, играна в Театър Зонг и Центъра за култура и дебат "Червената къща", предаде БНТ. "Драматургичният текст е наблюдаването на живота и преживяването на радости, тъги, безобразия, мързел. Интересно е оттук нататък какво ще се случи", каза Ива Тодорова. Вижте моменти от церемонията в галерията ТУК


На 27 март се отбелязва Международния ден на театъра. Датата

На 27 март се отбелязва Международния ден на театъра. Датата ...

......... ще ѝ бъде връчена от проф. Николай Вълканов – председател на УС на Минстрой Холдинг, който е и Златен спонсор на церемонията. Билети вече се продават на касите на Народния театър „Иван Вазов“. Всички приходи от тях постъпват директно в Здравния фонд на САБ в помощ на нуждаещи се артисти.


Aко сте от хората, които вярват в стряскащата сила на

Aко сте от хората, които вярват в стряскащата сила на ...

......... искате да споделите идеите си и да чуете идеите на другите като вас. Ако сте изкушени от промените в  средата, от вдъхновяващи личности, от общуването с хора с идеи и искате да се заредите с вдъхновение – TEDxSofia е точно за вас. Повече за събитието можете да откриете на tedxsofia.org.


Победителката от X Factor излиза на 23 март на сцената

Победителката от X Factor излиза на 23 март на сцената ...

......... 23 март. Той ще се играе единствено до 14 април през този театрален сезон. След изчерпването на билетите за всичките първоначално договорени 25 спектакъла театърът води дълги преговори и откупи нови десет спектакъла. Така вместо до 30 март „Фантомът на операта” ще се играе до 14 април в Музикалния театър.


Държавният културен институт Къща музей „Панчо Владигеров” и „Европейски музикален

Държавният културен институт Къща музей „Панчо Владигеров” и „Европейски музикален ...

......... на Москва „Руска филхармония“ и др. През 2015 година фестивалът получи Наградата на Столичната община в област „Музика“ за ярки постижения в областта на културата. През април 2017 фестивалът бе отличен за втори път със сертификат за качество от платформата „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ на Европейската фестивална асоциация.


„ТУТУРУТКА - смях до дупка” е уникален комедиен спектакъл, който

„ТУТУРУТКА - смях до дупка” е уникален комедиен спектакъл, който ...

......... “ШЕ ТЕ ЛАЙКНА”. €URO ТУТУRНЕТО стартира от столицата в Sofia Live Club, за да премине през Валета, Варна, Памплона, Барселона, Нюрнберг, Мюнхен, Виена, Ларнака, Копенхаген и Малмьо. БИЛЕТИ: на предварителна продажба в мрежата на EVENTIM на цена 15 лева и на място в деня на събитието на цена 20 лева.


Рудолф Хаметович Нуреев е съветско-френски балетист и хореограф от татарско-башкирски

Рудолф Хаметович Нуреев е съветско-френски балетист и хореограф от татарско-башкирски ...

......... и „Баядерка“ (1877). Рудолф Нуреев дълги години партнира с българско-американската prima ballerina assoluta Ева Евдокимова. Снима се много в киното и телевизията, изявява се също и като диригент в последните години от живота си. Умира от СПИН в Париж през 1993 г. Вижте моменти от кариерата му в галерията ТУК


Мариус Куркински е тазгодишният носител на наградата, учредена през 2018

Мариус Куркински е тазгодишният носител на наградата, учредена през 2018 ...

......... Народен театър “Иван Вазов“, по идея и реализация на Антоанета Бачурова и Владимир Люцканов. Във фоайето на Театър Азарян пък е разположена изложба с плакати от постановки на Крикор Азарян през годините, писма от негови приятели, бележки от работата му по Чехов, както и прочутите 10 заповеди към учениците му.


Днес от 18:00 часа в залите на Национална Галерия, Филиал

Днес от 18:00 часа в залите на Национална Галерия, Филиал ...

......... Днес от 18:00 часа в залите на Национална Галерия, Филиал Двореца, се открива изложба на художника Васил Иванов (1909-1975) от Колекция Борис Бекяров. Експозицията е подредена по случай 110 години от рождението на твореца. Ето какво заяви кураторът Иво Милев пред Actualno.com по повод изложбата.      


Днес от 18:00 часа в залите на Национална Галерия, Филиал

Днес от 18:00 часа в залите на Национална Галерия, Филиал ...

......... Днес от 18:00 часа в залите на Национална Галерия, Филиал Двореца, се открива изложба на художника Васил Иванов (1909-1975) от Колекция Борис Бекяров. Експозицията е подредена по случай 110 години от рождението на твореца. Ето какво заяви кураторът Иво Милев пред Actualno.com по повод изложбата. https://v.actualno.com/video/2019/03/14/0190294001552563507.mp4_https://v.actualno.com/tumb/2019/03/14/0190294001552563507.jpg_?fbclid=IwAR1fto6Q8B0ekEAHNfCHpD11Zp8zRKipqWCg3OR6OS2NLcrcMxe5GQT-kWc        


„Фантомът на операта” се завръща на сцената на Националния музикален

„Фантомът на операта” се завръща на сцената на Националния музикален ...

......... 17.00 часа ; - 4, 5, 6 април от 19.00 часа; - 7 април (неделя)от 17.00 часа; - 10, 11, 12, 13 април от 19.00 часа; - и 14 април(неделя) от 17.00 часа. Подробности на сайта на Музикалния театър https://musictheatre.bg/programa/ и на Facebook - https://www.facebook.com/events/322491241816435/ Фантомът на операта е наблизо!


На 14 март от 18:00 часа в залите на Национална

На 14 март от 18:00 часа в залите на Национална ...

......... с луксозен каталог, в които са представени материали, отразяващи основните етапи в творческото развитие и житейския път на този талантлив артист. С този проект Националната галерия показва отново част от колекцията на Борис Бекяров – след преминалата при огромен интерес от страна на публиката изложба на Боян Райнов през 2015.


Националният музикален театър посвещава пролетния си концерт

Националният музикален театър посвещава пролетния си концерт "ЛЮБОВНИ МЕЧТИ" тази ...

......... театър. В анкетата "Любимите ви български оперетни артисти на ХХ век" на предаването "Каста дива" на БНР и сред публиката на Националния музикален театър Видин Даскалов е посочен като най-любимата оперетна звезда на българската публика. Запитването е направено по повод 100 години от началото на професионалното оперетно изкуство в България.


След истерията по посрещането на 97-мия рожден ден на великата

След истерията по посрещането на 97-мия рожден ден на великата ...

......... не се предаваш, да бъдеш себе си, да се бориш и да достигнеш своето столетие. И когато това стане да можеш с усмивка да му кажеш "Добър вечер" и да си щастлив от дългия път, който си извървял", споделя авторката на книгата. Последвайте събитието във Facebook ТУК. Билети има ТУК.


На 14 март, от 20.00 часа, Sofia Live Club ще

На 14 март, от 20.00 часа, Sofia Live Club ще ...

......... място Христо Йоцов – барабани БИЛЕТИТЕ са на предварителна продажба в мрежата на EVENTIM, OMV, Orange Center, Office 1 Superstore на цена 15 лева. В деня на концерта ще са 20 лева. Резервации за концерта могат да се правят в новата резервационна система на сайта на Sofia Live Club: https://www.sofialiveclub.com/events/1057/stage


Заповядайте на традиционния пролетен концерт на Националния музикален театър на

Заповядайте на традиционния пролетен концерт на Националния музикален театър на ...

......... Петя Ковачева Координатор на проекта: Пеньо Пирозов Участват солистите: Марияна Арсенова, Александър Василев, Олга Динова, Румен Григоров, Илона Иванова, Владимир Грудков, Людмила Козарева, Александър Мутафчийски, Валентина Корчакова, Стефан Петков, Еделина Кънева, Пеньо Пирозов, Десислава Николова, Денко Проданов, Катерина Тупарова, Христо Сарафов, Богомил Спиров Балет и оркестър на Националния музикален театър


12 часа са необходими на сценичните работници и театър-майсторите на

12 часа са необходими на сценичните работници и театър-майсторите на ...

......... издига осем метра над сцената и по него се движат част от актьорите в спектакъла. Вместо до края на март, "Фантомът на операта" ще се играе до 14 април. Авторските права за нови десет спектакъла бяха отстъпени след продължителни преговори на ръководството на театъра с фирмата – носител на правата.


София тръпне в очакване на Седмицата на модата, а по

София тръпне в очакване на Седмицата на модата, а по ...

......... Русев, също обявен за Моден гримьор на годината. Моделите бяха облечени от Just Cavalli Бутик София, Trend Box Moschino, Evgeniya Borisova – Haute Couture, обувки от Shoe Aquarium и аксесоари от XO Boutique, Just Cavalli Бутик София и Trend Box Moschino, за декорацията на фотосесията се погрижи Цветомира Танчева Декор, а арт директор е Антон Узунов.


За 45-годишнината от създаването на Националното училище за музикални и

За 45-годишнината от създаването на Националното училище за музикални и ...

......... Николай Дончев, Йордан Петев, Димитър Драгиев и Виктор Иванов. В спектакъла участват и деца от балетната студия на Детско-юношеска студия за опера и балет “Маргаритки“. Премиерните спектакли на мюзикъла „Класният се жени“ ще се играят на 27 февруари, сряда, от 19 часа и на 28 февруари, четвъртък, от 12:30 часа.


Семейството на покойния сръбски певец Шабан Шаулич, който загина при

Семейството на покойния сръбски певец Шабан Шаулич, който загина при ...

......... Дюселдорф. Това е повече от срамно“, написа той във Фейсбук.   Това, че Дервишевич добре се е познавал с Шаулич, личи и от неговия фейсбук профил, на който има много снимки на двамата. За профилна снимка си е оставил обща такава с Шаулич и Мирсад Керич.Превод и редакция: БЛИЦ   


Няколко дни след като Лейди Гага развали годежа с Крисчън

Няколко дни след като Лейди Гага развали годежа с Крисчън ...

......... по-късно фотографите ги уловиха как се прегръщат. По-късно изпълнителката грабна „Оскар“ в категорията „Най-оригинална песен“ и не сдържа сълзите си. В момента певицата е свободна, но актьорът излиза с модела Ирина Шейк. Според част от коментарите, той мисли да се раздели с нея и продължи романса си с Лейди Гага.


Дичо е един от участниците в новия сезон на популярното

Дичо е един от участниците в новия сезон на популярното ...

......... имитира движенията на любимите си звезди. Тайничко се надява, че оттогава артистичното в него се е запазило и сега ще му влезе в употреба в шоуто. Четете в show.blitz.bg кои са големите му страхове в шоуто и какво не иска за нищо на света да му се пада от "бутона на късмета". 


Животът на Димитър Маринов е история за мъка, унижения, търпение,

Животът на Димитър Маринов е история за мъка, унижения, търпение, ...

......... приютяват; по-късно Митко научава защо – защото е роден на една и съща дата със загиналото момче. Години по-късно, той кръщава своя по-малък син Майкъл на името на американския си благодетел.Димитър Маринов е участвал във филми заедно с холивудските звезди Махерашал Али, Виго Мортенсен, Матю Пери, Селена Гомез, Аштън Кътчър.


Лейди Гага ликува, след като спечели „Оскар“ в категория за

Лейди Гага ликува, след като спечели „Оскар“ в категория за ...

......... да се борите“, заяви взимайки "Oскара" през сълзи Гага от сцената.   Вижте големите победители, които грабнаха наградите "Оскар" (СНИМКИ)    На церемонията Гага бе придружена от мениджъра си Боби Кембъл, след като стана ясно, че се е разделила с годеника си Крисчън Карино.   Превод и редакция БЛИЦ  


Филмът, в който взима участие българския актьор Димитър Маринов - 

Филмът, в който взима участие българския актьор Димитър Маринов -  ...

......... „Фаворитката”. Рами Малек от своя страна сякаш очаквано грабна статуетка за превъплъщението си в легендарния Фреди Меркюри в „Бохемска рапсодия”. Малек благодари на майка си и на всички хора, които са му помогнали да стигне дотук. Алфонсо Куарон взе статуетката за най-добър режисьор за филма си „Рома”. Превод и редакция: БЛИЦ  


Американската киноакадемия съобщи първите носители на престижните награди

Американската киноакадемия съобщи първите носители на престижните награди "Оскар". Американската ...

......... Маринов.Българският флаг се появи на червения килим в Лос Анджелис (ВИДЕО) При откриването на 91-ата церемония „Оскар“ на сцената се появиха рок група Queen и Адам Ламберт.Превод и редакция: БЛИЦБЛИЦ за поредна година ще ви направи съпричастни с всичко най-интересно и важно от тазгодишната 91-ва церемония по връчването на „Оскарите”!  


Сред звездите, които стъпиха тази вечер на червения килим на

Сред звездите, които стъпиха тази вечер на червения килим на ...

......... извади от джоба на сакото си българския флаг. „Ако довечера излезем на сцената, ще го развея”, обеща Маринов. „България винаги е имала място на червения килим”, заяви още актьорът.  БЛИЦ за поредна година ще ви направи съпричастни с всичко най-интересно и важно от тазгодишната 91-ва церемония по връчването на „Оскарите”!  


Американската актриса Реджина Кинг получила наградата

Американската актриса Реджина Кинг получила наградата "Оскар" за поддържаща женска ...

......... Адамс за ролята си във "Вице", Марина Де Тавира за ролята си в "Рома", Ема Стоун за своята роля във "Фаворитката", както и Рейчъл Вайс във "Фаворитката".Превод и редакция: БЛИЦБЛИЦ за поредна година ще ви направи съпричастни с всичко най-интересно и важно от тазгодишната 91-ва церемония по връчването на „Оскарите”!  


Актьорът и певец от САЩ Били Портър пристигна на церемонията

Актьорът и певец от САЩ Били Портър пристигна на церемонията ...

......... щати, в дамска рокля. Той я демонстрира на знаменития червен килим заедно с мъжа си Адам Смит. Това вече стана предмет на обсъждане на всички модни таблоиди.Превод и редакция: БЛИЦБЛИЦ за поредна година ще ви направи съпричастни с всичко най-интересно и важно от тазгодишната 91-ва церемония по връчването на „Оскарите”!  


От рекордите до гафовете - най-ярките моменти от раздаването на

От рекордите до гафовете - най-ярките моменти от раздаването на ...

......... „Оскарите” е комикът Чарли Чаплин. След като получава почетната награда на Академията,  овациите продължават дългите 12 минути. Напомняме, че тази нощ в Лос Анджелис ще се вдигне завесата за 91-вата церемония за наградите "Оскар" и БЛИЦ ще ви информира за всичко най-важно и интересно по време на награждаването.    


Истината е, че не трябваше да се стига дотук. Случиха

Истината е, че не трябваше да се стига дотук. Случиха ...

......... да изплувам и да видя лъча светлина. Искам да се катеря нагоре, да изляза на зелена поляна с бели маргаритки, това искам и да чуя птичка. Кога ще стане? Не знам... Научих се на търпение и да не си правя планове, а да живея ден за ден", заяви Сърчаджиева.   


Аз съм в нищото, на дъното съм. Объркана съм, не

Аз съм в нищото, на дъното съм. Объркана съм, не ...

......... за да го прегърна"", спомни си Сърчаджиева. "Аз се покрих, имам нужда от време, за да се спася. На цялата ми трагедия трябваше да обяснявам какво е жълта преса и какви глупости пишат. Замълчете малко! Дайте шанс на човек да поеме глътка въздух и леко да издрапа", каза Сърчаджиева.   


Британската актриса Кийра Найтли вече ще отказва да се снима в

Британската актриса Кийра Найтли вече ще отказва да се снима в ...

......... довери, че когато била на 22 години, изпаднала в депресия, защото загубила доверие в себе си, след като била затрупана с критики относно актьорската й кариера. Тя изживяла сериозен психически срив, след който дълго време не могла да се съвземе. Но сега се чувствала много уверена и знаела какво иска от живота.


В САЩ е починал актьорът и телевизионен водещ Кларк Гейбъл

В САЩ е починал актьорът и телевизионен водещ Кларк Гейбъл ...

......... Тексас в петък. Приятелката му го е намерила в безсъзнание, а лекарите в болницата само констатирали смъртта му. Причините за кончината му не се съобщават.   Дядото на Гейбъл е един от най-известните актьори на Холивуд. Сред многобройните му роли е тази на Рет Бътлър от филма „Отнесени от вихъра“.  


Американският R&B изпълнител Ар Кели е арестуван. Срещу него са

Американският R&B изпълнител Ар Кели е арестуван. Срещу него са ...

......... пред съда в събота. Ар Кели е обвинен в сексуално насилие над непълнолетни. По данни на прокуратурата, жертвите на певеца са четири момичета на възраст между 13 и 16 години. По законите на щата Илинойс, максималното наказание за този вид престъпление е 7 години лишаване от свобода.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ


Татяна Лолова ще получи наградата за цялостно творчество на името

Татяна Лолова ще получи наградата за цялостно творчество на името ...

......... Жолт Пожгаи в Театър "Възраждане" и Николай Урумов за "Двама съвсем голи мъже" от Себастиен Тиери в Русенския театър.   Постановките на Абаджиева и Урумов са и в надпреварата за най-добър спектакъл заедно с "Камъни в джобовете" от Мари Джоунс под режисурата на Венцислав Асенов, продукция на сдружението "Арт перспектива".


Новият гробищен парк в Белград се оказа прекалено малък, за

Новият гробищен парк в Белград се оказа прекалено малък, за ...

......... Най-често пеехме заедно! Имахме много планове - и всичко това, куме, приключи, това вече го няма! Ти беше моят певец за всички времена, лети с ангелите и вечна ти слава!", каза известната певица Зорица Брунцлик в памет на кума си Шабан Шаулич и разплака за пореден път семейството на народния певец.  


Пред Общинския съвет на Белград започнаха да се събират приятели

Пред Общинския съвет на Белград започнаха да се събират приятели ...

......... поклонението. Зорка Брунклик и Кемис, Раде Йорович, Даяна Паунович, Снеки Бабич, Бене Ружич дойдоха на печалното събитие, а дъщерята на певеца Илда Саулич дойде видимо потресена. След поклонението Шабан ще бъде погребан в 15:00 местно време В Алеята на заслужилите граждани на Новото гробище в БелградПревод: БЛИЦОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


Оперната дива Анждела Георгиу пристигна в София в перфектна форма

Оперната дива Анждела Георгиу пристигна в София в перфектна форма ...

......... на сцената на Роял Опера Хаус в ролята на Флория Тоска.   Концертът на Анджела Георгиу на 25 февруари в Зала 1 в НДК е уникално културно събитие, което не бива да пропускате. Билети за него все още са налични в мрежата на Ивентим и на касата на зала „България“.


Бирманската котка на име Шупет благодари на света за съболезнованията

Бирманската котка на име Шупет благодари на света за съболезнованията ...

......... панкреаса. Дизайнерът работи в модни къщи Fendi, Chloe, Krizia. Той основава компанията, наречена на негово име през 1974 година. През 1983 г. Лагерфелд става артистичен директор на Chanel, където първоначално работи върху създаването на колекции прет-а-порте, а след това основава KL и KL by Karl Lagerfeld.Превод и редакция: БЛИЦ   


Държавна опера Пловдив ще представи на сцената на Народния театър

Държавна опера Пловдив ще представи на сцената на Народния театър ...

......... множество музикантски качества, физическа издържливост и издръжливост на психологическото натоварване, което носи в себе си този нееднозначен и сложен образ. Ролята срещна своята изпълнителка, а певицата срещна своята роля - при авторитетното музикално ръководство на диригента Диан Чобанов, музикален директор на Пловдивската опера и ярката режисура на Вера Немирова. http://bnr.bg/sofia/post/101081436/plovdivskata-opera-predstava-v-sofia-operata-katerina-izmailova?fbclid=IwAR2nMhNMdXYwr5xPl2taB1vn_Crs-QEiMQ6hVUvGgFB9AOAwVtz-pz1eWi8


Постижението на легендарната група The Beatles, поставено през 1964 г.,

Постижението на легендарната група The Beatles, поставено през 1964 г., ...

......... вторият изпълнител след „Бийтълс“, който успя да направи това. В далечната 1964 г. три композиции на знаменитата група от Ливърпул - Can`t Buy Me Love, Twist and Shout и Do You Want to Know a Secret заеха топ-3 на класацията на Billboard в продължение на пет седмици от март до април.Превод и редакция: БЛИЦ    


Дългоочакваният последен сезон на кървавата сага „Игра на тронове“ ще

Дългоочакваният последен сезон на кървавата сага „Игра на тронове“ ще ...

......... на „Игра на тронове“,  бродниците приемат новородени бебета като жертвоприношние. Затова е възможно бременната Церсей да предаде и така пожертва последното си дете от Джайм в името на общото благо. Имайки предвид, че тя е сред злодеите в „Игра на тронове“, това е слабо вероятно, но би бил свеж обрат.


След като Кийт Ричардс обяви, че най-накрая се е отказал

След като Кийт Ричардс обяви, че най-накрая се е отказал ...

......... е забелязан миналата седмица на партито на „Юнивърсъл Мюзик“ след наградите „Грами“. Източник, който го е видял заедно с Мелани, разказва: „Той изглежда много щастлив и доволен в нейната компания. Не погледна друга жена цяла нощ. Не съм го виждал толкова щастлив от години“.   Превод и редакция: БЛИЦ  


Анджела Георгиу - бляскава, талантлива и световнопризната оперна дива, ще

Анджела Георгиу - бляскава, талантлива и световнопризната оперна дива, ще ...

......... любими оперни дуети. На сцената на Зала 1 на НДК националният ни оркестър ще блести в пълен състав, а към него ще се присъедини и филхармоничия хор “Светослав Обретенов”. Билети за класното събитие на 25 февруари все още са налични в мрежата на Ивентим и на касата на зала „България“.


Милиони фенове на сръбската музика са покрусени заради внезапната смърт

Милиони фенове на сръбската музика са покрусени заради внезапната смърт ...

......... в социалните мрежи, пише show.blitz.bg. Една от тях бе Ваня Джаферович, който сподели нещо много лично за големия певец. Бившият футболист се върна години назад в детските си години и потъна в неистова тъга по любимите си хора.Вижте емоционалното признание на Ваня Джаферович след смъртта на Шабан Шаулич в show.blitz.bg


Фаворит на меломаните в първия месец на 2019-та година отново

Фаворит на меломаните в първия месец на 2019-та година отново ...

......... са за звездата на музикална компания “Пайнер“. Лидер в подредбата е най-новият й музикален проект “Сърце“, който само за дни след премиерата си докосна феновете и те го избраха да оглави чарта. “Феноменален“ задържа втората си позиция, като продължава да e сред предпочитаните заглавия в клубовете и стрийминг платформите.  


Кралят на сръбската музика Шабан Шаулич умря само два месеца

Кралят на сръбската музика Шабан Шаулич умря само два месеца ...

......... до България, изкъпа се в хотела и 3 часа пя! Беше ми приятел и винаги е бил любезен и културен човек! Страхотен професионалист! Жалко", споделила пред "Телеграф" родната певица Вили Рай, която дълги години без звезда на сръбската музика, докато бе съпруга на легендарния певец Зоран Милевоевич.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!