Някои наричат Елина Гаранча новата Калас. Сравнение, което сами можем

Някои наричат Елина Гаранча новата Калас. Сравнение, което сами можем ...

......... партньор на Елина на сцената и в живота. Семейството се радва на щастлив брак и две дъщери. Билетите за концерта на Елина Гаранча и Софийската филхармония са на цени от 60 до 150 лв. и са налични в Билетен център НДК, касата на зала „България“, мрежата на Ивентим и Ипей.


През последните години насилието в семейна среда отбелязва ръст. Това

През последните години насилието в семейна среда отбелязва ръст. Това ...

......... да провокират публиката да сподели преживяванията си. Чрез сесиите по "Playback theatre" зрител избира доброволно да седне на стола на разказвача и да сподели. Артистите отиграват неговата ситуация, а той я поглежда отстрани. Целият този процес предразполага и провокира личностния потенциал на участника за справяне със спомена от споделената ситуация.


Най-мащабното издание на One Dance Week започва на 20 и

Най-мащабното издание на One Dance Week започва на 20 и ...

......... на касите на EasyPay. Поради високия интерес към фестивала силно препоръчваме предварителното закупуване на билети. One Dance Week се организира от Фондация ЕДНО за Култура и Изкуства като част от програмата на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата и с подкрепата на Министерството на културата на Република България.  


Музикалният театър открива новия си сезон на 29 септември, неделя,

Музикалният театър открива новия си сезон на 29 септември, неделя, ...

......... НА КОНЦЕРТА-СПЕКТАКЪЛ ЗА НАЧАЛОТО НА НОВИЯ СЕЗОН! БИЛЕТИ МОЖЕ ДА КУПИТЕ ПРЕЗ САЙТА И НА КАСАТА НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР. Преди официалното откиване на сезона Музикалният театър гостува на 21-ви септември от 20:00 на Летния театър в Сандански с концерта –спектакъл „МУЗИКАЛНА ФЕЕРИЯ”. Билети - в Туристическия информационен център на града.


Монасите от Шаолин са безспорно явление, което всеки път впечатлява

Монасите от Шаолин са безспорно явление, което всеки път впечатлява ...

......... майсторство, постигнато с дългогодишен труд. Българската публика ще се потопи в тайните на китайската философия и митове, мъдростта на Дзен будизма и изумителни сцени, постигнати благодарение на овладяването на вътрешната Ки енергия. Интерактивните спектакли ще помогнат на публиката да надникне в тайнствения свят на китайските монаси и тяхната мистична енергия!


Националният музикален театър ще представи за първи път в Сандански

Националният музикален театър ще представи за първи път в Сандански ...

......... Денко Проданов, Христо Сарафов Водещи: Тодор Велков и Стефан Петков Солисти на Балета: Татяна Янева, Йоана Стоянова, Магдалена Илиева Хор, балет и оркестър на Националния музикален театър Националният музикален театър поднася една музикална феерия на жителите и гостите на Сандански – 21-ви септември от 20 часа в Летният театър -заповядайте!Над 500 кандидат-студенти подадоха документите си в НАТФИЗ. Броят им

Над 500 кандидат-студенти подадоха документите си в НАТФИЗ. Броят им ...

......... (сцени, ателиета, студиа и т.н.) в трите сгради на Академията, очакват да видят и оценят представянето на кандидат-студентите. Те ще разполагат с десет дни, от 1 до 10 септември, за да покажат най-доброто от себе си. Новоприетите ще бъдат 220. НАТФИЗ пожелава на добър час на всички кандидат-студенти!    


"Нов етюд от моя живот, който ме накара да се ...

......... повече да се движи. С рехабилитацията, която е започнал, актьорът е категоричен, че няма да пропусне нито едно от планираните представления на пиесата "Актрисата". Въпреки болката, Стефан Данаилов не спира да се шегува. Благодарен е за лекарските грижи и за безкрайната любов, която получава и на сцената и зад нея.


Музикалният театър, макар и във ваканция, вече се готви за

Музикалният театър, макар и във ваканция, вече се готви за ...

......... на 24, 25 и 26 януари 2020 г. са премиерните спектакли на другия култов бродуейски мюзикъл - "Цигулар на покрива" - композитор Джери Бок, либретисти Джоузеф Стейн и Шелдън Херник. Касата на театъра ще отвори на 3 септември, но билетите са в продажба и могат да бъдат закупувани и онлайн на https://musictheatre.bg/programa/.


С оперетата на Калман „Царицата на чардаша”, чиято премиера е

С оперетата на Калман „Царицата на чардаша”, чиято премиера е ...

......... – Катерина Тупарова ЦИЛИКА – Марияна Арсенова БОНИ – Александър Мутафчийски ФЕРИ БАЧИ – Христо Сарафов МИШКА – Румен Григоров ГЕНЕРАЛЪТ – Лъчезар Лазаров КНЯЗЪТ – Иван Панев КИШ – Венцислав Динов ПИКОЛО – Александър Василев Участват солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален театър с диригент Юли Дамянов.


Световната премиера на CAGED ще се състои на 7 септември

Световната премиера на CAGED ще се състои на 7 септември ...

......... към момента изучава Журналистика в СУ “Св. Климент Охридски”. Има опит в работата с различни неправителствени организации с обучителни и социални цели. CAGED - световна премиера 7 септември 2019 - 19:30 ч. Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив Билети ще намерите онлайн в мрежата на EpayGo. Събитието следете тук.  Брус Дикинсън е един от музикантите с изключително интересен и

Брус Дикинсън е един от музикантите с изключително интересен и ...

......... - той отговаря на всички чудати и директни въпроси по един невероятно импровизиран и остроумен начин. Всичко това, прави шоуто увлекателно и незабравимо. Не пропускайте уникалната възможност да се докоснете до фантастичния разказвач и  ненадминат шоумен Брус Дикинсън в една незабравина вечер на 23 декември в зала 1 на НДК.


Творби на легендите

Творби на легендите "The Connor Brothers" ценителите могат да видят ...

......... Базел Маями. Tехни фенове са Принц Хари и Мегхан Маркъл, които наскоро подаряват работа на Тhe Connor Brothers на техни близки приятели за сватбата. В изложбата посетители могат да разгледат и творби на други световноизвестни имена в съвременното британско изкуство, сред които Деймиън Хърст, Марк Куин и Сър Питър Блейк.


На 10 юли в приятната обстановка на откритата лятна сцена

На 10 юли в приятната обстановка на откритата лятна сцена ...

......... подиум и чалга културата - естествена среда на съвременните "карменситки". Нарцистичната жена оглежда себе си в очите на възхитения мъж. Тя харесва себе си толкова повече, колкото по-силно я обича мъжът. Голямата й привлекателност има и своята обратна страна - незадоволеността на влюбения мъж и съмнението в любовта на жената.


CAGED e мултидисциплинарна международна колаборация, в която се сливат съвременен

CAGED e мултидисциплинарна международна колаборация, в която се сливат съвременен ...

......... Община Пловдив, Media Networks и Европейски Пътища CAGED - световна премиера 7 септември 2019 - 19:30 ч. Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив Билети ще намерите онлайн в мрежата на EpayGo. Събитието следете тук. За повече информация следете Фондация “ЕДНО за Култура и Изкуства” и GAYA Dance Company във Facebook.


Нови попълнения от актьори, режисьори, сценографи, кинорежисьори, монтажисти, оператори, фотографи,

Нови попълнения от актьори, режисьори, сценографи, кинорежисьори, монтажисти, оператори, фотографи, ...

......... и август (по предварително обявен на сайта на НАТФИЗ график); такси: 300 лв. (групови консултации) и 30 лв. (индивидуални за академичен час). Документи за кандидатстване по всички специалности: от 23-ти до 28-ми август (включително); таксата за участие във всеки от изпитите - 50 лв. Изпити: от 1-ви до 10-ти септември.Спектакълът СвободниСтъпки и солото с вход свободен СвободниСтъпки - Нини

Спектакълът СвободниСтъпки и солото с вход свободен СвободниСтъпки - Нини ...

......... стъпки на сцената. Оригиналният движенчески език на Луна Ченере разказва за разлома в понятията, с които възприемаме реалността. В съвременния свят нищо не е еднозначно „добро“, „лошо“, „красиво“ или грозно“. Спектакълът е за зрители над 18 години. Билети ще намерите на касите на ЕasyPay и онлайн в мрежата на EpayGo.


За първи път на фестивала „Франкофоли“ в Благоевград, който започва

За първи път на фестивала „Франкофоли“ в Благоевград, който започва ...

......... лицата под 18 години ще влизат след попълнена декларация от техните родители/настойници. За фестивалното настроение ще допринесат и шатрите, на които ще се предлагат храни и напитки. Програмата 21 юни, петък: 20:30-22:00 Caravan Palace 22:30-00:00 LP 00:00-01:30 Dan Balan 22 юни, събота: 20:00-21:30 Kottarashky 22:00-23:00 Morandi Official Page 23:30-00:30 Kendji


120 души от Кубанския казашки хор са вече в София.

120 души от Кубанския казашки хор са вече в София. ...

......... генерал атаман Георги Владев от„Единен казашки съюз – България” им връчи знаме с извезана Богородица, почетен знак и плакет. В следващите дни казаците продължават с турнето си в България – на 19 юни във Велико Търново, 20 юни - Варна, 21 юни - Бургас и на 22 юни - Пловдив.


През юли Националният музикален театър и балет „Арабеск” гостуват на

През юли Националният музикален театър и балет „Арабеск” гостуват на ...

......... (Херцогът), Катерина Тупарова(Чиболета), Богомил Спиров(Кармело), Александър Мутафчийски(Папакода), Румен Григоров(Тестачо), Иван Панев (Делакуа), солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Огнян Митонов. В началото на юли заповядайте на спектаклите на Музикалния театър и Балет „Арабеск” под звездите на откритата лятна сцена в парка на Военната академия в София!


Чешкият хореограф Мартин Талага гостува със спектакъла си

Чешкият хореограф Мартин Талага гостува със спектакъла си "СОМА" на ...

......... изчистен танц и хореография, техническа прецизност, функционално осветление и декори. Представянето на “СОМА” се случва в партньорство с Чешки център - София. Билети за “СОМА” ще намерите онлайн в мрежата на EpayGo, както и на касите на EasyPay. Мартин Талага гостува в България с подкрепата на Чешки център - София.


Театралният сезон на Драматичен театър „Гео Милев” и тази година

Театралният сезон на Драматичен театър „Гео Милев” и тази година ...

......... Николай Урумов. На 9 и 10 юли зрителите ще си наслаждават на постановката на Юрий Дачев „Нощно слънце” по разкази на Йордан Йовков. На 12 юли в Лапидариума ще бъде показан спектакълът на Христофор Недков "Прелестите на изневярата” от Валентин Красногоров. Всички представления ще са от 21 часа.    


Заместник-главният редактор на Райко Байчев спечели престижна награда от конкурса

Заместник-главният редактор на Райко Байчев спечели престижна награда от конкурса ...

......... категорията "Култура и изкуство" достигнаха и Константин Мравов, Klinklin.bg: Румен Стоянов: "Превеждах "Сто години самота" с помощта на 25 души"; Даниел Димитров, Btvnovinite.bg: "Анна Томова-Синтова: Разпявам се всеки ден, но за мен сцената беше дотук". От целия екип на - честито, Райко! И продължавай все така силно да уважаваш думите!


Любовната история на

Любовната история на "Ромео и Жулиета" ще бъде пресъздадена на ...

......... Къде в днешно време остава любовта?. Дали това е временна психоза, носеща опустошение на себе си и на другите, логично продължение на несъзнаваната предпоставка „моята душа е в ръцете на другия“ или велика наивност? Проектът е финансиран от Програма „Култура” на Столична община” и с подкрепата на Министерство на културата.


„Фантомът на операта” се завръща на сцената на Музикалния театър

„Фантомът на операта” се завръща на сцената на Музикалния театър ...

......... Ню Йорк и Уест Енд в Лондон. Спечелил е над 70 театрални награди, от които 21 награди „Тони“ - ненадминат рекорд и досега. Датите са лимитирани – 3, 9, 10, 13, 14,15,16 и 17 ноември. Билетите вече са в продажба на касата и на сайта на Музикалния театър - https://musictheatre.bg/.


Пет години след последното си гостуване в България младият цигулар

Пет години след последното си гостуване в България младият цигулар ...

......... на Столична програма „Култура“. През последните години в цикъла се изявиха цигуларите Летисия Морено (Испания), Мила Георгиева, Алекси Кени (САЩ) и др. Програмите „Българска класика“ и „Млади таланти“ от цикъла „Концертмайсторите“ 2014 бяха представени с голям успех на престижния музикален фестивал „Европейски дни на културата“ във Франкфурт на Майн (Германия).


В Световния ден на детето Балет „Арабеск“ прави подарък на

В Световния ден на детето Балет „Арабеск“ прави подарък на ...

......... различната „Пепеляшка“ на Балет „Арабеск“ „Пепеляшка“ провокира играта на детското въображение - най -ценното послание в това невероятно забавно представление на Балет „Арабеск“ по приказката за Пепеляшка. Спектакълът ще започне в 11.00 ч, в Музикалния театър. Подходящ е за деца от всички възрасти, както и за техните родители. ОЧАКВАМЕ ВИ!


Всяка година от 1995 година насам престижните отличия „Златно перо“

Всяка година от 1995 година насам престижните отличия „Златно перо“ ...

......... писец, която се изработва от 24-каратово злато. Програмата на церемонията ще включва изпълнения на някои от артистите – носители на почетния знак, а началото на церемонията ще дадат звънките гласове на децата от вокална група „Сладки пуканки“ с Химна на Кирил и Методий. Съорганизатор на форума е Министерството на културата.


В Националния музикален театър започнаха репетициите на „Цигулар на покрива”.

В Националния музикален театър започнаха репетициите на „Цигулар на покрива”. ...

......... на Националния театър в Белград. Той е режисьор и генерален директор на Белградския драматичен театър в периода 2000 - 2008 год. Небойша Брадич е министър на културата на Сърбия в периода 2008 – 2011 година. В момента е главен редактор на Програмата за изкуство и култура на Сръбската Броудкастинг Корпорация.


Над 300 деца танцьори ще вземат участие в станалия вече

Над 300 деца танцьори ще вземат участие в станалия вече ...

......... майсторство разкриват националните черти и красотата на народното изкуство. До края на май „Европейски музикален фестивал“ представя още един интересен акцент в програмата си - концерта TangoCampanella със солист Мила Георгиева. На 29 май цигуларката ще изнесе и майсторски клас с деца от Националното музикално училище „Л. Пипков“ в София.


ONE DANCE WEEK 2019 ще продължи от 20 септември до

ONE DANCE WEEK 2019 ще продължи от 20 септември до ...

......... иновативно и съществено културно съдържание, целящо цялостно развитие културната сцена. ONE DANCE WEEK се организира от Фондация „ЕДНО за култура и изкуства“ и е един от основните акценти в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата на Република България.


Компанията Google състави рейтинг на десетте финалисти на международния музикален

Компанията Google състави рейтинг на десетте финалисти на международния музикален ...

......... предсказа победителя в конкурса, а през 2018 г. първото място на Евровизия зае един от фаворитите на интернет аудиторията“, съобщава пресслужбата на компанията. Финалът на Евровизия ще се проведе в събота вечер в Тел Авив, където представители от 26 страни ще се състезават за първо място в популярния музикален конкурс.


"СЛЕДОБЕДЪТ НА ЕДИН ФАВН" – хореография - Мила Искренова и ...

......... Колева Васил Дипчиков, Стефан Вучов, Филип Миланов Хореографът Морис Кози превръща хлапашкото безгрижие, младежката свежест, култът да бъдеш готин, cool модата и веселия непукизъм в ироничен и безжалостен инструмент за разобличаване на късмета да живееш в постмодерните времена. Спектакълът е в задъхано, почти шеметно темпо, цветен, пъстър и нахакан. (П.Пламенов)


Рок купон с класици в жанра предстои на летен фестивал

Рок купон с класици в жанра предстои на летен фестивал ...

......... цел е българските занаятчийски продукти да достигнат до по-широка аудитория извън пределите на големите градове. Потребителите да се запознаят с малки производители, които гарантират за автентичността и качеството на продукцията си. Искаме да променим схващането, че вносните продукти са по-добри, да покажем, че на българския пазар има достатъчно добра алтернатива.


На 18 и 19 май от 11 часа на голямата

На 18 и 19 май от 11 часа на голямата ...

......... на близнаците – Лъчезар Лазаров, Иван Александров БАЛЕТ- СОЛИСТИ: Ивана Пъдпъдъкова, Лора Николаева, Юлита Тодорова, Теодора Кралева, Марина Стоилова, Моника Есова, Вера Иванова, Евелина Тодорова, Мартин Виденов, Кръстьо Методиев, Станислав Стефанов, Теодор Добрев, Радослав Ачов, Трайче Стойковски, Дарио Йовчевски, Деян Иванов Оркестър на Националния музикален театър с диригент Людмил Горчев


На 18 и 19 май от 11 часа на голямата

На 18 и 19 май от 11 часа на голямата ...

......... на близнаците – Лъчезар Лазаров, Иван Александров БАЛЕТ- СОЛИСТИ: Ивана Пъдпъдъкова, Лора Николаева, Юлита Тодорова, Теодора Кралева, Марина Стоилова, Моника Есова, Вера Иванова, Евелина Тодорова, Мартин Виденов, Кръстьо Методиев, Станислав Стефанов, Теодор Добрев, Радослав Ачов, Трайче Стойковски, Дарио Йовчевски, Деян Иванов Оркестър на Националния музикален театър с диригент Людмил Горчев


На 11 и 12 октомври ONE DANCE WEEK поставя фокус

На 11 и 12 октомври ONE DANCE WEEK поставя фокус ...

......... намерите онлайн в мрежата на EpayGo, както и на касите на EasyPay. *** ONE DANCE WEEK се организира от Фондация „ЕДНО за култура и изкуства“ и е акцент в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата на Република България.


Заповядайте на откриването на Пътуваща изложба

Заповядайте на откриването на Пътуваща изложба "Последвай стъпките" на 13. ...

......... от стъпките на хорáта в комбинация с типичните етно цветове за всеки регион. Създадохме този „графичен език“ и се заехме с мисията чрез него достъпно и забавно да представим народните ни танци пред българи и чужденци с реализирани до момента над 15 интерактивни безплатни изложби и 20 работилници за деца.


Поради тази причина фестивалът добавя втори дати за представянето на

Поради тази причина фестивалът добавя втори дати за представянето на ...

......... ще намерите онлайн в системата на EpayGo.bg, както и на касите на EasyPay в цялата страна. ONE DANCE WEEK се организира от Фондация „ЕДНО за култура и изкуства“ и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата.


Поради големия зрителски интерес, Националният музикален театър ще повтори отново

Поради големия зрителски интерес, Националният музикален театър ще повтори отново ...

......... Координатор на проекта: Пеньо Пирозов Участват солистите на Националния музикален театър: Марияна Арсенова, Александър Василев, Олга Динова, Румен Григоров, Илона Иванова, Владимир Грудков, Людмила Козарева, Александър Мутафчийски, Валентина Корчакова, Стефан Петков, Еделина Кънева, Пеньо Пирозов, Десислава Николова, Денко Проданов, Катерина Тупарова, Христо Сарафов, Богомил Спиров Балет и оркестър на Националния музикален театър


На 09 май в 19:00 часа в KICK’s в София

На 09 май в 19:00 часа в KICK’s в София ...

......... април - рожденият ден на легендарния френски балетист и хореограф Жан-Жорж Новер, който от 1982 г. насам, по идея на ЮНЕСКО и Международния театрален институт, се отбелязва като Световен ден на танца. Повече за Списание за танц може да научите съвсем скоро на dancemag.eu, както и във Фейсбук и Инстаграм.


Световно признатата грандиозна продукция Walking With Dinosaurs – The Arena

Световно признатата грандиозна продукция Walking With Dinosaurs – The Arena ...

......... един от спектаклите ще отворят 60 минути преди обявения начален час на всяко шоу. Билети за всяко от четирите представления Walking With Dinosaurs – The Arena Spectacular все още могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, както и на място на касата на Арена Армеец в деня на събитието.


12-то издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс

12-то издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ...

......... с Александра Янева-Имфелд продължава до 05 май. Част от образователната платформа „Без дистанция“, стремяща се да скъси дистанцията между съвременното изкуство и публиката, са също модерираните разговори след представленията между публиката и артистите, както и т.нар. „загрявки” между артисти и публика преди представленията, превърнали се вече в традиция за „Антистатик”.


Спектакълът “Танцувам, защото не вярвам на думи”, ще бъде поставен

Спектакълът “Танцувам, защото не вярвам на думи”, ще бъде поставен ...

......... “Танцувам, защото не вярвам на думи” на 28 септември на Камерната сцена в Драматичен театър Пловдив. Спектакълът гостува в Пловдив с подкрепата на EU Japan Fest. Билети ще намерите в мрежата на ePay Go, както и онлайн от: http://bit.ly/KaoriItoODW “Танцувам, защото не вярвам на думи” има субтитри на български език.


Една страхотна новина за всички фенове на приказните сюжети и

Една страхотна новина за всички фенове на приказните сюжети и ...

......... декември 2018 г. постановката „Лебедово езеро“ реализира своеобразен рекорд – цели три изцяло запълнени салона в зала 1 на НДК. През 2017 г. създаденият от уважавания хореограф Константин Боярски Държавен балет на лед „Санкт Петербург“ отбеляза своя 50-годишен юбилей със серия от представления в целия свят, между които и България.


Спектакълът «Всяка година по същото време» е поредният съвместен проект

Спектакълът «Всяка година по същото време» е поредният съвместен проект ...

......... Константинов №1, тел.0899 899 008; 0897 067 909 и в мрежата на Eventim.bg   22 април 2019 г. ШУМЕН ДКТ,,Васил Друмев‘‘ Начало: 19 ч. Билети: на касата на театъра и в мрежата на Eventim.bg   23 април 2019 г. ДОБРИЧ Концертна зала Добрич Начало:19ч. Билети на касата на залата и в мрежата на ЕVENTIM.bg


На 15 април, (понеделник) зала 1 на НДК ще посрещне

На 15 април, (понеделник) зала 1 на НДК ще посрещне ...

......... можете да  намерите в интернет в системата на Ticketportal.bg и още в Билетен център в НДК, Билетна каса на „Арена Армеец София”, бензиностанции ОМВ, магазини Orange. Цената им е от 20 до 40 лв. според мястото в залата.   Присъединете се към събитието във фейсбук ТУК. Билети има ТУК.  


Арт-формацията

Арт-формацията "Art Crew" усилено продължава да радва малките фенове с ...

......... във всяка каса на "ИзиПей", както и онлайн, в мрежата на ePaygo! С приходите от концертите, групата възнамерява да разплати разноските по турнето, както и да финансират следващия си проект. С участието на: Любомира Джорова, Франческо Ночев, Калина Вълчева, Богомил Райков, Кристина Ангелова, Мартин Дизов, Цветелина Славова и Мартина Кънчева.


Нова Проектна програма на НАТФИЗ е готова да подкрепи професионалното

Нова Проектна програма на НАТФИЗ е готова да подкрепи професионалното ...

......... състои от представител на Министерство на културата, режисьор, сценограф, драматург, директор на столичен театър и член от настоятелството на НАТФИЗ. Срокът за подаване на документи изтича на 31.05.2019 г. Обстойна информация ще откриете в приложения файл, както и на страницата на НАТФИЗ. ВРЕМЕТО ДА ПРОВЕРИТЕ „ГОТОВИ ЛИ СТЕ?!“ Е СЕГА!


На 04.04.2019г. в град София в клуб City Stage ще

На 04.04.2019г. в град София в клуб City Stage ще ...

......... първи ще го натисне! Елате да видим! Freak Show Започва сега на 04.04.2019г. от 20:00ч.! Режисьор: Ованес Торосян Участват (по азбучен ред): Георги Гоцин, Екатерина Георгиева, Илия Атанасов, Милена Ерменкова, Стефан Додуров. Фотограф и дизайн: Адриана Янкулова Чапкънова Грим: Ина Михова Видео: Стоян Анов Монтаж: Пресиян Димитров Лого: Ана Балева


Актьорът Георги Мамалев ще пее хитове от големия български композитор

Актьорът Георги Мамалев ще пее хитове от големия български композитор ...

......... на Москва „Руска филхармония“ и др. През 2015 година фестивалът получи Наградата на Столична община в област „Музика“ за ярки постижения в областта на културата. През април 2017 фестивалът бе отличен за втори път със сертификат за качество от платформата „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ на Европейската фестивална асоциация.


Представлението

Представлението "NeoДачници" по Максим Горки в Народния театър взе две ...

......... Педро Калдерон Де ла Барка, играна в Театър Зонг и Центъра за култура и дебат "Червената къща", предаде БНТ. "Драматургичният текст е наблюдаването на живота и преживяването на радости, тъги, безобразия, мързел. Интересно е оттук нататък какво ще се случи", каза Ива Тодорова. Вижте моменти от церемонията в галерията ТУК


На 27 март се отбелязва Международния ден на театъра. Датата

На 27 март се отбелязва Международния ден на театъра. Датата ...

......... ще ѝ бъде връчена от проф. Николай Вълканов – председател на УС на Минстрой Холдинг, който е и Златен спонсор на церемонията. Билети вече се продават на касите на Народния театър „Иван Вазов“. Всички приходи от тях постъпват директно в Здравния фонд на САБ в помощ на нуждаещи се артисти.


Aко сте от хората, които вярват в стряскащата сила на

Aко сте от хората, които вярват в стряскащата сила на ...

......... искате да споделите идеите си и да чуете идеите на другите като вас. Ако сте изкушени от промените в  средата, от вдъхновяващи личности, от общуването с хора с идеи и искате да се заредите с вдъхновение – TEDxSofia е точно за вас. Повече за събитието можете да откриете на tedxsofia.org.


Победителката от X Factor излиза на 23 март на сцената

Победителката от X Factor излиза на 23 март на сцената ...

......... 23 март. Той ще се играе единствено до 14 април през този театрален сезон. След изчерпването на билетите за всичките първоначално договорени 25 спектакъла театърът води дълги преговори и откупи нови десет спектакъла. Така вместо до 30 март „Фантомът на операта” ще се играе до 14 април в Музикалния театър.


Държавният културен институт Къща музей „Панчо Владигеров” и „Европейски музикален

Държавният културен институт Къща музей „Панчо Владигеров” и „Европейски музикален ...

......... на Москва „Руска филхармония“ и др. През 2015 година фестивалът получи Наградата на Столичната община в област „Музика“ за ярки постижения в областта на културата. През април 2017 фестивалът бе отличен за втори път със сертификат за качество от платформата „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ на Европейската фестивална асоциация.


„ТУТУРУТКА - смях до дупка” е уникален комедиен спектакъл, който

„ТУТУРУТКА - смях до дупка” е уникален комедиен спектакъл, който ...

......... “ШЕ ТЕ ЛАЙКНА”. €URO ТУТУRНЕТО стартира от столицата в Sofia Live Club, за да премине през Валета, Варна, Памплона, Барселона, Нюрнберг, Мюнхен, Виена, Ларнака, Копенхаген и Малмьо. БИЛЕТИ: на предварителна продажба в мрежата на EVENTIM на цена 15 лева и на място в деня на събитието на цена 20 лева.


Рудолф Хаметович Нуреев е съветско-френски балетист и хореограф от татарско-башкирски

Рудолф Хаметович Нуреев е съветско-френски балетист и хореограф от татарско-башкирски ...

......... и „Баядерка“ (1877). Рудолф Нуреев дълги години партнира с българско-американската prima ballerina assoluta Ева Евдокимова. Снима се много в киното и телевизията, изявява се също и като диригент в последните години от живота си. Умира от СПИН в Париж през 1993 г. Вижте моменти от кариерата му в галерията ТУК


Мариус Куркински е тазгодишният носител на наградата, учредена през 2018

Мариус Куркински е тазгодишният носител на наградата, учредена през 2018 ...

......... Народен театър “Иван Вазов“, по идея и реализация на Антоанета Бачурова и Владимир Люцканов. Във фоайето на Театър Азарян пък е разположена изложба с плакати от постановки на Крикор Азарян през годините, писма от негови приятели, бележки от работата му по Чехов, както и прочутите 10 заповеди към учениците му.


Днес от 18:00 часа в залите на Национална Галерия, Филиал

Днес от 18:00 часа в залите на Национална Галерия, Филиал ...

......... Днес от 18:00 часа в залите на Национална Галерия, Филиал Двореца, се открива изложба на художника Васил Иванов (1909-1975) от Колекция Борис Бекяров. Експозицията е подредена по случай 110 години от рождението на твореца. Ето какво заяви кураторът Иво Милев пред Actualno.com по повод изложбата.      


Днес от 18:00 часа в залите на Национална Галерия, Филиал

Днес от 18:00 часа в залите на Национална Галерия, Филиал ...

......... Днес от 18:00 часа в залите на Национална Галерия, Филиал Двореца, се открива изложба на художника Васил Иванов (1909-1975) от Колекция Борис Бекяров. Експозицията е подредена по случай 110 години от рождението на твореца. Ето какво заяви кураторът Иво Милев пред Actualno.com по повод изложбата. https://v.actualno.com/video/2019/03/14/0190294001552563507.mp4_https://v.actualno.com/tumb/2019/03/14/0190294001552563507.jpg_?fbclid=IwAR1fto6Q8B0ekEAHNfCHpD11Zp8zRKipqWCg3OR6OS2NLcrcMxe5GQT-kWc        


„Фантомът на операта” се завръща на сцената на Националния музикален

„Фантомът на операта” се завръща на сцената на Националния музикален ...

......... 17.00 часа ; - 4, 5, 6 април от 19.00 часа; - 7 април (неделя)от 17.00 часа; - 10, 11, 12, 13 април от 19.00 часа; - и 14 април(неделя) от 17.00 часа. Подробности на сайта на Музикалния театър https://musictheatre.bg/programa/ и на Facebook - https://www.facebook.com/events/322491241816435/ Фантомът на операта е наблизо!


На 14 март от 18:00 часа в залите на Национална

На 14 март от 18:00 часа в залите на Национална ...

......... с луксозен каталог, в които са представени материали, отразяващи основните етапи в творческото развитие и житейския път на този талантлив артист. С този проект Националната галерия показва отново част от колекцията на Борис Бекяров – след преминалата при огромен интерес от страна на публиката изложба на Боян Райнов през 2015.


Националният музикален театър посвещава пролетния си концерт

Националният музикален театър посвещава пролетния си концерт "ЛЮБОВНИ МЕЧТИ" тази ...

......... театър. В анкетата "Любимите ви български оперетни артисти на ХХ век" на предаването "Каста дива" на БНР и сред публиката на Националния музикален театър Видин Даскалов е посочен като най-любимата оперетна звезда на българската публика. Запитването е направено по повод 100 години от началото на професионалното оперетно изкуство в България.


След истерията по посрещането на 97-мия рожден ден на великата

След истерията по посрещането на 97-мия рожден ден на великата ...

......... не се предаваш, да бъдеш себе си, да се бориш и да достигнеш своето столетие. И когато това стане да можеш с усмивка да му кажеш "Добър вечер" и да си щастлив от дългия път, който си извървял", споделя авторката на книгата. Последвайте събитието във Facebook ТУК. Билети има ТУК.


На 14 март, от 20.00 часа, Sofia Live Club ще

На 14 март, от 20.00 часа, Sofia Live Club ще ...

......... място Христо Йоцов – барабани БИЛЕТИТЕ са на предварителна продажба в мрежата на EVENTIM, OMV, Orange Center, Office 1 Superstore на цена 15 лева. В деня на концерта ще са 20 лева. Резервации за концерта могат да се правят в новата резервационна система на сайта на Sofia Live Club: https://www.sofialiveclub.com/events/1057/stage


Заповядайте на традиционния пролетен концерт на Националния музикален театър на

Заповядайте на традиционния пролетен концерт на Националния музикален театър на ...

......... Петя Ковачева Координатор на проекта: Пеньо Пирозов Участват солистите: Марияна Арсенова, Александър Василев, Олга Динова, Румен Григоров, Илона Иванова, Владимир Грудков, Людмила Козарева, Александър Мутафчийски, Валентина Корчакова, Стефан Петков, Еделина Кънева, Пеньо Пирозов, Десислава Николова, Денко Проданов, Катерина Тупарова, Христо Сарафов, Богомил Спиров Балет и оркестър на Националния музикален театър


12 часа са необходими на сценичните работници и театър-майсторите на

12 часа са необходими на сценичните работници и театър-майсторите на ...

......... издига осем метра над сцената и по него се движат част от актьорите в спектакъла. Вместо до края на март, "Фантомът на операта" ще се играе до 14 април. Авторските права за нови десет спектакъла бяха отстъпени след продължителни преговори на ръководството на театъра с фирмата – носител на правата.


София тръпне в очакване на Седмицата на модата, а по

София тръпне в очакване на Седмицата на модата, а по ...

......... Русев, също обявен за Моден гримьор на годината. Моделите бяха облечени от Just Cavalli Бутик София, Trend Box Moschino, Evgeniya Borisova – Haute Couture, обувки от Shoe Aquarium и аксесоари от XO Boutique, Just Cavalli Бутик София и Trend Box Moschino, за декорацията на фотосесията се погрижи Цветомира Танчева Декор, а арт директор е Антон Узунов.


За 45-годишнината от създаването на Националното училище за музикални и

За 45-годишнината от създаването на Националното училище за музикални и ...

......... Николай Дончев, Йордан Петев, Димитър Драгиев и Виктор Иванов. В спектакъла участват и деца от балетната студия на Детско-юношеска студия за опера и балет “Маргаритки“. Премиерните спектакли на мюзикъла „Класният се жени“ ще се играят на 27 февруари, сряда, от 19 часа и на 28 февруари, четвъртък, от 12:30 часа.