190 пpедставления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития,

190 пpедставления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития, ...

......... и експеримента с Пространството Нощта случва стотици интересни съдържания, присъединява разнообразни локации, развива програма от сутринта до полунощ, дава възможност за изява на институционален и алтернативен театър, привлича зрители и участници от различни възрасти. Всичко това направи Нощ на театрите една от най-мащабните и силни театрални инициативи в България.  


Смолянчани снощи отново доказаха, че сърцата им са големи и

Смолянчани снощи отново доказаха, че сърцата им са големи и ...

......... заспáва! Йе чόстиш гльόдам да съм с Тоша, пък майка му е йѐце лоша! У тех нивеста ти ако ùдиш, хайване с дрипи ти там ша видиш! Тебе та Минчо най-прилѐга и чόстиш той ма залесѐва, чи той си има фирма богата и ша та гльόда лю във устата!“  


Емблематичната приказка на големия датски разказвач Ханс Кристиан Андерсен „Снежната

Емблематичната приказка на големия датски разказвач Ханс Кристиан Андерсен „Снежната ...

......... Мусоргски, Григ и др., с което отново ще напомним на зрителите за богатството на тези музикални шедьоври . От друга страна, участието на целия състав на балет „Арабеск“ в творбата, многообразието от различни герои, разкрива яркия талант на трупата не само като танцьори, но и силното и въздействащо актьорско присъствие.


Държавният балет на лед „Санкт Петербург“ следва традицията да гастролира

Държавният балет на лед „Санкт Петербург“ следва традицията да гастролира ...

......... „Лешникотрошачката“, 17:30 и 20:00 ч 23.11 „Лебедово езеро“, 16:30 и 19:00 ч 24.11 Лешникотрошачката, 16:30 и 19:00 ч. 26.11 „Лебедово езеро“, 17:30 и 20:00 ч 28.11 „Лебедово езеро“, 19:00 ч 30.11 „Лебедово езеро“, 16:30 и 19:00  2.12 „Лебедово езеро“, 17.30 ч 2.12 „Лешникотрошачката“, 20:00 ч 3.12 „Лебедово езеро“, 20:00 ч


Емблематичната приказка на големия датски разказвач Ханс Кристиан Андерсен „Снежната

Емблематичната приказка на големия датски разказвач Ханс Кристиан Андерсен „Снежната ...

......... Мусоргски, Григ и др., с което отново ще напомним на зрителите за богатството на тези музикални шедьоври . От друга страна, участието на целия състав на балет „Арабеск“ в творбата, многообразието от различни герои, разкрива яркия талант на трупата не само като танцьори, но и силното и въздействащо актьорско присъствие.


Само след месец емблематичната руска група „Любе“ ще зарадва българските

Само след месец емблематичната руска група „Любе“ ще зарадва българските ...

......... заедно с „Коледни срещи“ и Алла Пугачова. Групата „Любе“ има издадени 16 студийни албума и концерти в целия свят. През последните три десетилетия любимците на руската и българска публика, заемат челни позиции в много музикални класации, с незабравимите си хитове, навяващи носталгия и способни да усмихнат и разплачат всеки слушател.Актьорът Стефан Данаилов, който лежи в реанимацията на ВМА с

Актьорът Стефан Данаилов, който лежи в реанимацията на ВМА с ...

......... в т.нар. медикаментозна кома, макар че в медицината официално такъв термин няма. Посещенията при големия актьор са силно ограничени, защото имунната му система е много податлива и дори слаб по принцип за здрав човек вирус може да го убие. Засега и прогнозите не са много оптимистични, но надеждата остава жива.


С концерта на Националния музикален театър „Музикална феерия” на 7

С концерта на Националния музикален театър „Музикална феерия” на 7 ...

......... Тупарова, Зорница Дамянова, Христо Сарафов, Александър Мутафчийски, Пеньо Пирозов, Денко Проданов и други. Режисьор е Александър Мутафчийски Солистите - заедно с хора, балета и оркестъра - ще ви оставят без дъх от това незабравимо музикално преживяване в ритъма на виенския валс, унгарския чардаш, руския казачок, испанското фламенко и гръцкото сиртаки.


Ансамбъл „Чинари“ ще представя страната ни на Форум за културно

Ансамбъл „Чинари“ ще представя страната ни на Форум за културно ...

......... женски квартет гъдулки. Всички те, заедно с прекрасните танцьори от ансамбъл „Чинари“ ще бъдат част от „Магията на танца“, спектакълът, който ще завладее зала 1 на НДК на 12 декември. Билети за него, на цени от 20 до 40 лева, можете да намерите на касите на НДК и в www.Ticketportal.bg.


Една от водещите солистки на Музикалния театър - Еделина Кънева

Една от водещите солистки на Музикалния театър - Еделина Кънева ...

......... оперета и опера, но и мюзикъл, джаз и поп. Ще прозвучат прочути дуети от мюзикъли, сред които „Уестсайдска история”, както и джаз и поп-дуети, написани специално за Еделина Кънева и нейнтите партньори на сцената. Участват солисти, хор и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов. Гост-диригент - Любомир Денев.


Една от водещите солистки на Музикалния театър - Еделина Кънева

Една от водещите солистки на Музикалния театър - Еделина Кънева ...

......... оперета и опера, но и мюзикъл, джаз и поп. Ще прозвучат прочути дуети от мюзикъли, сред които „Уестсайдска история”, както и джаз и поп-дуети, написани специално за Еделина Кънева и нейнтите партньори на сцената. Участват солисти, хор и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов. Гост-диригент - Любомир Денев.На 20 декември от 20:00 часа в Зала 1 на

На 20 декември от 20:00 часа в Зала 1 на ...

......... Специално за събитието ще бъдат създадени видео импресии - специален акцент и отдаване на почит към покойните членове на екипа Велко Кънев и Петър (Чочо) Попйорданов. Билети за събитието можете да закупите онлайн от https://epaygo.bg, както и от билетен център НДК.  “Спомен НЛО” се провежда с подкрепата на Столична община.


За премиерата на мюзикъла

За премиерата на мюзикъла "Фантомът на операта" от А.Л. Уебър ...

......... отговори на огромния зрителски интерес. Зрителите ще могат отново да съпреживеят световният мюзикъл "Фантомът на операта" от Андрю Лойд Уебър на родна сцена от 3-ти до 17-ти ноември в изпълнение на солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър. Билетите са в продажба на касата и на сайта на театъра.


Легендата на българския театър Стоянка Мутафова е претърпяла тежка, животоспасяваща

Легендата на българския театър Стоянка Мутафова е претърпяла тежка, животоспасяваща ...

......... актрисата е вдигнала висока температура, потвърждава БНТ. Ситуацията е вече овладяна и Мутафова се възстановява. Прогнозите на лекарите са, че това ще стане бавно и постепенно. Близките на голямата ни актриса, която е на 97 години, казват, че това е трета операция, на която Мутафова се подлага в последно време.


На първи ноември, по повод Деня на народните будители, Музикалният

На първи ноември, по повод Деня на народните будители, Музикалният ...

......... и ще покаже най-невероятните кътчета на театъра, в който вече над 100 години се пази и поддържа духа на класическата оперета, а в по-ново време - и на съвременния мюзикъл. Зрителите, дошли специално за деня на отворените врати, ще получат стикер с надпис „Приятел на Музикалния театър”. Входът е свободен.


Лейбъл за качество EFFE само след две издания получи Международният

Лейбъл за качество EFFE само след две издания получи Международният ...

......... подходи за финансирането на фестивала - мача “Актьори срещу Берое” и други инициативи за акумулиране на средства. С оценката на фестивала от европейската организация той се превръща в устойчив проект, който се развива с всяка следваща година. Третото издание на фестивала ще бъде през есента на 2020-а в Стара Загора.Близо денонощие е необходимо на сценичния персонал на Музикалния театър,

Близо денонощие е необходимо на сценичния персонал на Музикалния театър, ...

......... на илюзионисти и каскадьори. Режисьор на спектакъла е акад. Пламен Карталов. Сценографията е дело на Миодраг Табачки (Сърбия), Иван Савов и Пеньо Пирозов. Художници на костюмите са Цветанка Петкова – Стойнова и Иван Савов. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригенти Юли Дамянов и Людмил Горчев.


Тази нощ ни е напуснал актьорът Йосиф Шамли! Като дългогодишен

Тази нощ ни е напуснал актьорът Йосиф Шамли! Като дългогодишен ...

......... адаптация по едноименния филм на Данис Танович, постановка Стоян Радев, Народен театър „Иван Вазов". Участвал е в над 50 театрални представления в страната, има множество роли в телевизията и киното. През 2003 г. специализира режисура в НБУ при Леон Даниел. Actualno.com поднася съболезнованията си на семейството и близките на актьора!


Свършиха билетите за спектакъла „Прилепът” на 27 октомври. Все още

Свършиха билетите за спектакъла „Прилепът” на 27 октомври. Все още ...

......... Сарафов. В ролята на Адела ще видим дебюта на Теменужка Трифонова, нашумяла след изпълнението си на Кристин във „Фантомът на операта". Участват хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов. Следващият месец гледайте „Прилепът” на 22 и 24-и ноември. Билети на касата и на сайта на театъра.


Събитията са част от концепцията на Балет

Събитията са част от концепцията на Балет "Арабеск" за сътрудничество ...

......... Нижински – разработки на антични изображения и скулптури, силна изобретателност и поетичност. Декорът и костюмите са по идея на Мила Искренова и Боряна Сечанова – консултант по визията на представлението. Музилен консултант е Весела Цанкова. Билети могат да се закупят от билетен център – НДК и online: https://www.tickets.ndk.bg/ и www.eventim.bg.


Списъкът с теми в спектаклите е отражение на горещите точки

Списъкът с теми в спектаклите е отражение на горещите точки ...

......... Република България и Национален фонд “Култура”. Проектът се организира с финансовата подкрепа на Посолство на Кралство Нидерландия в България, Гьоте-институт България, Френски институт в България, Австрийско посолство София. Медийни партньори на събитието са списание ВИЖ и сайтовете www.actualno.com , www.sofialive.bg , dir.bg , impressio.dir.bg, delo.bg, stand.bg, kafene.bg, jasmine.bg и licatanagrada.com


На 30 и 31 октомври в София (СУ и Дом

На 30 и 31 октомври в София (СУ и Дом ...

......... от групата и интерпретаторите на работата й като “театър на дезорганизацията”, “нечовешки театър” и “театрална оратория” и се основават на една силна идея за театър. Всяко представление на Метеор се стреми към изобретяване на неповторима форма на основата на експериментална работа с текста и продуктивно критическо изследване на театралните техники.


В нова, съвременна трактовка Музикалният театър представя операта на Йохан

В нова, съвременна трактовка Музикалният театър представя операта на Йохан ...

......... а и София има нужда от освежаване на предизборната атмосфера. Предлагаме цяла седмица за размисъл и настроение и два уикенда на размисъл. Нека и в деня за размисъл, и в деня на изборите, който е гласувал да дойде и да си изплакне емоциите с нашия спектакъл", добави режисьорът Марияна Арсенова.


Първата премиера през новия сезон на Музикалния театър е оперетата

Първата премиера през новия сезон на Музикалния театър е оперетата ...

......... Грудков (Габриел Фон Айзенщайн); Добрина Икономова, Олга Динова, Марияна Арсенова и гост-солиста Илина Михайлова (Розалинда); Николай Борисов, Иван Панев и Христо Сарафов (Франк); Стефан Петков и Пеньо Пирозов (Алфред) ; Катерина Тупарова, Теменужка Трифонова, Дайана Фирузи и Исидора Молес (Адела); Кръстан Кръстанов, Добромир Момеков, Александър Мутафчийски (Доктор Фалке) и други.


Мили родители, създайте празник на Вашите деца, изпълнен със смешки

Мили родители, създайте празник на Вашите деца, изпълнен със смешки ...

......... на детската аудитория, а заразява със своето очарование и провокация в играта на детското въображение, което е най-ценното послание в невероятно забавно представената от Балет "Арабеск" приказка за Пепеляшка Спектакълът ще започне в 17.00 ч, в Музикалния театър. Подходящ е за деца от всички възрасти както и за техните родители.


Деветият АСТ Фестивал за свободен театър ще се проведе от

Деветият АСТ Фестивал за свободен театър ще се проведе от ...

......... Както показва мотото на фестивала, и тази година ще проследим относно настоящата ситуация на проекта ТОПЛОЦЕНТРАЛА – с публичен информационен форум и открит дебат и обмяна на опит между международни гости и чуждестранни експерти и представители на Столичен Общински Съвет, Министерство на културата и членовете на борда на Асоциация "Топлоцентрала".


Звездата на Музикалния театър Добрина Икономова изпълнява една от коронните

Звездата на Музикалния театър Добрина Икономова изпълнява една от коронните ...

......... „Да целунеш принцеса“ 13.10. неделя 11.00ч. „Котаракът Шарл“ 20.10. неделя 17.00ч. „Прилепът“ – ПРЕМИЕРА 25.10. петък 19.00ч. „Прилепът“ – ПРЕМИЕРА 26.10. събота 19.00ч. – „Прилепът“ – ПРЕМИЕРА 27.10. неделя 17.00ч. – „Прилепът“ – ПРЕМИЕРА 30.10. сряда 19.00ч. – "Опера DIVA" – Балет "Арабеск" -гостува в Пловдив на сцена "Борис Христов"


Кралете на винтиджа гостуват у нас на 7 декември в

Кралете на винтиджа гостуват у нас на 7 декември в ...

......... Скот Брадли ще се срещне. Елате на 7 декември в Music Jam Club, /ул. „Пиротска” №6/, за да видите. „Подгответе се за най-сензационното парти след Гетсби партитата от 20-те на миналия век”, предупреждава Скот Брадли. Затова носете си и обувките за танци. Билетите са в продажба в системата на Ивентим.


Съвременен танц, музика, вокали, звукови и светлинни инсталации се срещат

Съвременен танц, музика, вокали, звукови и светлинни инсталации се срещат ...

......... Унгарският културен институт в София, Национален фонд за култура на Унгария, Унгарската академия по изкуствата, Чешки център в София, Посолство на Израел в България, Програма “Творческа Европа”, проекта Performance Beyond 2 Shores, Съвет по изкуствата на Канада, Съвет по изкуствата и литературата на Квебек, Правителството на Австралия и Australia Council.


Националният музикален театър открива новия си сезон на 29 септември,

Националният музикален театър открива новия си сезон на 29 септември, ...

......... по пиесата „Херцогинята на Падуа” от Оскар Уайлд, написана от Юли Дамянов. Солистите на Музикалния театър Весела Делчева и Денко Проданов ще изпълнят емблематичния любовен дует „Влез в моя сън” от операта-мюзикъл . От същата творба на Юли Дамянов ще прозвучи и Sanctus в изпълнение на Хора на Музикалния театър.


За първи път ансамбъл „Чинари“ ще представи богатството и красотата

За първи път ансамбъл „Чинари“ ще представи богатството и красотата ...

......... танца“ на 12 декември в зала 1 на НДК. Билетите за спектакъла „Магията на танца“, на цени от 20 до 40 лева, са в продажба на касите на НДК и в www.Ticketportal.bg, а само до 18 октомври можете да си изберете най-добрите места с отстъпка 5 лева от редовната цена.


На 15 октомври младият цигулар ще свири в София концерти

На 15 октомври младият цигулар ще свири в София концерти ...

......... на Столична програма „Култура“. През последните години в цикъла се изявиха цигуларите Летисия Морено (Испания), Мила Георгиева, Алекси Кени (САЩ) и др. Програмите „Българска класика“ и „Млади таланти“ от цикъла „Концертмайсторите“ 2014 бяха представени с голям успех на престижния музикален фестивал „Европейски дни на културата“ във Франкфурт на Майн (Германия).


"Балет Арабеск получи наградата на София за спектаклите си през ...

......... културата от Столична община. Очакваме Ви на сцената на Музикален театър: 26.09 – откриване на сезон 2019/2020 с Гала вечер, с която открихме МФ „Аполония“ 4.10.2019 г- един от наградените спектакли на хореографа Мариана Крънчева „ОПЕРА DIVA“ 6.10.2019 г – любимия на малки и големи спектакъл „Пепеляшка“ от 17.00 ч.


Балет „Арабеск“ открива новия си сезон с галавечер, представена на

Балет „Арабеск“ открива новия си сезон с галавечер, представена на ...

......... в репертоара на балет «Арабеск». Той винаги е присъствал в афиша на балета, когато гостува със свои програми не само в страната, но и почти във всички задгранични турнета. Костюмите на Мария Трендафилова също допринасят за оригиналността и колоритността на спектакъла. Спектакълът е поставен за пръв път през 1987 г. 


За Балет „Арабеск“ бе чест да получи голямата награда на

За Балет „Арабеск“ бе чест да получи голямата награда на ...

......... в репертоара на балет «Арабеск». Той винаги е присъствал в афиша на балета, когато гостува със свои програми не само в страната, но и почти във всички задгранични турнета. Костюмите на Мария Трендафилова също допринасят за оригиналността и колоритността на спектакъла. Спектакълът е поставен за пръв път през 1987 г


Времето лети, наближава есента, но София се готви за едно

Времето лети, наближава есента, но София се готви за едно ...

......... по повод четвъртия рожден ден на Sofia Touch Team - първият и засега единствен в България отбор от голямото семейство на американската танцова компания Island Touch Dance Academy, с творчески директори световноизвестните танцьори и хореографи Атака и Ла Алемана. Билети за събитието могат да е намерят на https://ticket.eventzone.bg/product_info.php?cPath=49&products_id=1072&fbclid=IwAR26ZMzzA66pcrukaJh5hmgg61cBdUv76irkbblir679rGhpeyWEHgE6I4Q или https://epaygo.bg/0808160394


Някои наричат Елина Гаранча новата Калас. Сравнение, което сами можем

Някои наричат Елина Гаранча новата Калас. Сравнение, което сами можем ...

......... партньор на Елина на сцената и в живота. Семейството се радва на щастлив брак и две дъщери. Билетите за концерта на Елина Гаранча и Софийската филхармония са на цени от 60 до 150 лв. и са налични в Билетен център НДК, касата на зала „България“, мрежата на Ивентим и Ипей.


През последните години насилието в семейна среда отбелязва ръст. Това

През последните години насилието в семейна среда отбелязва ръст. Това ...

......... да провокират публиката да сподели преживяванията си. Чрез сесиите по "Playback theatre" зрител избира доброволно да седне на стола на разказвача и да сподели. Артистите отиграват неговата ситуация, а той я поглежда отстрани. Целият този процес предразполага и провокира личностния потенциал на участника за справяне със спомена от споделената ситуация.


Най-мащабното издание на One Dance Week започва на 20 и

Най-мащабното издание на One Dance Week започва на 20 и ...

......... на касите на EasyPay. Поради високия интерес към фестивала силно препоръчваме предварителното закупуване на билети. One Dance Week се организира от Фондация ЕДНО за Култура и Изкуства като част от програмата на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата и с подкрепата на Министерството на културата на Република България.  


Музикалният театър открива новия си сезон на 29 септември, неделя,

Музикалният театър открива новия си сезон на 29 септември, неделя, ...

......... НА КОНЦЕРТА-СПЕКТАКЪЛ ЗА НАЧАЛОТО НА НОВИЯ СЕЗОН! БИЛЕТИ МОЖЕ ДА КУПИТЕ ПРЕЗ САЙТА И НА КАСАТА НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР. Преди официалното откиване на сезона Музикалният театър гостува на 21-ви септември от 20:00 на Летния театър в Сандански с концерта –спектакъл „МУЗИКАЛНА ФЕЕРИЯ”. Билети - в Туристическия информационен център на града.


Монасите от Шаолин са безспорно явление, което всеки път впечатлява

Монасите от Шаолин са безспорно явление, което всеки път впечатлява ...

......... майсторство, постигнато с дългогодишен труд. Българската публика ще се потопи в тайните на китайската философия и митове, мъдростта на Дзен будизма и изумителни сцени, постигнати благодарение на овладяването на вътрешната Ки енергия. Интерактивните спектакли ще помогнат на публиката да надникне в тайнствения свят на китайските монаси и тяхната мистична енергия!


Националният музикален театър ще представи за първи път в Сандански

Националният музикален театър ще представи за първи път в Сандански ...

......... Денко Проданов, Христо Сарафов Водещи: Тодор Велков и Стефан Петков Солисти на Балета: Татяна Янева, Йоана Стоянова, Магдалена Илиева Хор, балет и оркестър на Националния музикален театър Националният музикален театър поднася една музикална феерия на жителите и гостите на Сандански – 21-ви септември от 20 часа в Летният театър -заповядайте!


Над 500 кандидат-студенти подадоха документите си в НАТФИЗ. Броят им

Над 500 кандидат-студенти подадоха документите си в НАТФИЗ. Броят им ...

......... (сцени, ателиета, студиа и т.н.) в трите сгради на Академията, очакват да видят и оценят представянето на кандидат-студентите. Те ще разполагат с десет дни, от 1 до 10 септември, за да покажат най-доброто от себе си. Новоприетите ще бъдат 220. НАТФИЗ пожелава на добър час на всички кандидат-студенти!    


"Нов етюд от моя живот, който ме накара да се ...

......... повече да се движи. С рехабилитацията, която е започнал, актьорът е категоричен, че няма да пропусне нито едно от планираните представления на пиесата "Актрисата". Въпреки болката, Стефан Данаилов не спира да се шегува. Благодарен е за лекарските грижи и за безкрайната любов, която получава и на сцената и зад нея.


Музикалният театър, макар и във ваканция, вече се готви за

Музикалният театър, макар и във ваканция, вече се готви за ...

......... на 24, 25 и 26 януари 2020 г. са премиерните спектакли на другия култов бродуейски мюзикъл - "Цигулар на покрива" - композитор Джери Бок, либретисти Джоузеф Стейн и Шелдън Херник. Касата на театъра ще отвори на 3 септември, но билетите са в продажба и могат да бъдат закупувани и онлайн на https://musictheatre.bg/programa/.


С оперетата на Калман „Царицата на чардаша”, чиято премиера е

С оперетата на Калман „Царицата на чардаша”, чиято премиера е ...

......... – Катерина Тупарова ЦИЛИКА – Марияна Арсенова БОНИ – Александър Мутафчийски ФЕРИ БАЧИ – Христо Сарафов МИШКА – Румен Григоров ГЕНЕРАЛЪТ – Лъчезар Лазаров КНЯЗЪТ – Иван Панев КИШ – Венцислав Динов ПИКОЛО – Александър Василев Участват солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален театър с диригент Юли Дамянов.


Световната премиера на CAGED ще се състои на 7 септември

Световната премиера на CAGED ще се състои на 7 септември ...

......... към момента изучава Журналистика в СУ “Св. Климент Охридски”. Има опит в работата с различни неправителствени организации с обучителни и социални цели. CAGED - световна премиера 7 септември 2019 - 19:30 ч. Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив Билети ще намерите онлайн в мрежата на EpayGo. Събитието следете тук.  


Брус Дикинсън е един от музикантите с изключително интересен и

Брус Дикинсън е един от музикантите с изключително интересен и ...

......... - той отговаря на всички чудати и директни въпроси по един невероятно импровизиран и остроумен начин. Всичко това, прави шоуто увлекателно и незабравимо. Не пропускайте уникалната възможност да се докоснете до фантастичния разказвач и  ненадминат шоумен Брус Дикинсън в една незабравина вечер на 23 декември в зала 1 на НДК.


Творби на легендите

Творби на легендите "The Connor Brothers" ценителите могат да видят ...

......... Базел Маями. Tехни фенове са Принц Хари и Мегхан Маркъл, които наскоро подаряват работа на Тhe Connor Brothers на техни близки приятели за сватбата. В изложбата посетители могат да разгледат и творби на други световноизвестни имена в съвременното британско изкуство, сред които Деймиън Хърст, Марк Куин и Сър Питър Блейк.


На 10 юли в приятната обстановка на откритата лятна сцена

На 10 юли в приятната обстановка на откритата лятна сцена ...

......... подиум и чалга културата - естествена среда на съвременните "карменситки". Нарцистичната жена оглежда себе си в очите на възхитения мъж. Тя харесва себе си толкова повече, колкото по-силно я обича мъжът. Голямата й привлекателност има и своята обратна страна - незадоволеността на влюбения мъж и съмнението в любовта на жената.


CAGED e мултидисциплинарна международна колаборация, в която се сливат съвременен

CAGED e мултидисциплинарна международна колаборация, в която се сливат съвременен ...

......... Община Пловдив, Media Networks и Европейски Пътища CAGED - световна премиера 7 септември 2019 - 19:30 ч. Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив Билети ще намерите онлайн в мрежата на EpayGo. Събитието следете тук. За повече информация следете Фондация “ЕДНО за Култура и Изкуства” и GAYA Dance Company във Facebook.


Нови попълнения от актьори, режисьори, сценографи, кинорежисьори, монтажисти, оператори, фотографи,

Нови попълнения от актьори, режисьори, сценографи, кинорежисьори, монтажисти, оператори, фотографи, ...

......... и август (по предварително обявен на сайта на НАТФИЗ график); такси: 300 лв. (групови консултации) и 30 лв. (индивидуални за академичен час). Документи за кандидатстване по всички специалности: от 23-ти до 28-ми август (включително); таксата за участие във всеки от изпитите - 50 лв. Изпити: от 1-ви до 10-ти септември.


Спектакълът СвободниСтъпки и солото с вход свободен СвободниСтъпки - Нини

Спектакълът СвободниСтъпки и солото с вход свободен СвободниСтъпки - Нини ...

......... стъпки на сцената. Оригиналният движенчески език на Луна Ченере разказва за разлома в понятията, с които възприемаме реалността. В съвременния свят нищо не е еднозначно „добро“, „лошо“, „красиво“ или грозно“. Спектакълът е за зрители над 18 години. Билети ще намерите на касите на ЕasyPay и онлайн в мрежата на EpayGo.


За първи път на фестивала „Франкофоли“ в Благоевград, който започва

За първи път на фестивала „Франкофоли“ в Благоевград, който започва ...

......... лицата под 18 години ще влизат след попълнена декларация от техните родители/настойници. За фестивалното настроение ще допринесат и шатрите, на които ще се предлагат храни и напитки. Програмата 21 юни, петък: 20:30-22:00 Caravan Palace 22:30-00:00 LP 00:00-01:30 Dan Balan 22 юни, събота: 20:00-21:30 Kottarashky 22:00-23:00 Morandi Official Page 23:30-00:30 Kendji


120 души от Кубанския казашки хор са вече в София.

120 души от Кубанския казашки хор са вече в София. ...

......... генерал атаман Георги Владев от„Единен казашки съюз – България” им връчи знаме с извезана Богородица, почетен знак и плакет. В следващите дни казаците продължават с турнето си в България – на 19 юни във Велико Търново, 20 юни - Варна, 21 юни - Бургас и на 22 юни - Пловдив.


През юли Националният музикален театър и балет „Арабеск” гостуват на

През юли Националният музикален театър и балет „Арабеск” гостуват на ...

......... (Херцогът), Катерина Тупарова(Чиболета), Богомил Спиров(Кармело), Александър Мутафчийски(Папакода), Румен Григоров(Тестачо), Иван Панев (Делакуа), солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Огнян Митонов. В началото на юли заповядайте на спектаклите на Музикалния театър и Балет „Арабеск” под звездите на откритата лятна сцена в парка на Военната академия в София!


Чешкият хореограф Мартин Талага гостува със спектакъла си

Чешкият хореограф Мартин Талага гостува със спектакъла си "СОМА" на ...

......... изчистен танц и хореография, техническа прецизност, функционално осветление и декори. Представянето на “СОМА” се случва в партньорство с Чешки център - София. Билети за “СОМА” ще намерите онлайн в мрежата на EpayGo, както и на касите на EasyPay. Мартин Талага гостува в България с подкрепата на Чешки център - София.


Театралният сезон на Драматичен театър „Гео Милев” и тази година

Театралният сезон на Драматичен театър „Гео Милев” и тази година ...

......... Николай Урумов. На 9 и 10 юли зрителите ще си наслаждават на постановката на Юрий Дачев „Нощно слънце” по разкази на Йордан Йовков. На 12 юли в Лапидариума ще бъде показан спектакълът на Христофор Недков "Прелестите на изневярата” от Валентин Красногоров. Всички представления ще са от 21 часа.    


Заместник-главният редактор на Райко Байчев спечели престижна награда от конкурса

Заместник-главният редактор на Райко Байчев спечели престижна награда от конкурса ...

......... категорията "Култура и изкуство" достигнаха и Константин Мравов, Klinklin.bg: Румен Стоянов: "Превеждах "Сто години самота" с помощта на 25 души"; Даниел Димитров, Btvnovinite.bg: "Анна Томова-Синтова: Разпявам се всеки ден, но за мен сцената беше дотук". От целия екип на - честито, Райко! И продължавай все така силно да уважаваш думите!


Любовната история на

Любовната история на "Ромео и Жулиета" ще бъде пресъздадена на ...

......... Къде в днешно време остава любовта?. Дали това е временна психоза, носеща опустошение на себе си и на другите, логично продължение на несъзнаваната предпоставка „моята душа е в ръцете на другия“ или велика наивност? Проектът е финансиран от Програма „Култура” на Столична община” и с подкрепата на Министерство на културата.


„Фантомът на операта” се завръща на сцената на Музикалния театър

„Фантомът на операта” се завръща на сцената на Музикалния театър ...

......... Ню Йорк и Уест Енд в Лондон. Спечелил е над 70 театрални награди, от които 21 награди „Тони“ - ненадминат рекорд и досега. Датите са лимитирани – 3, 9, 10, 13, 14,15,16 и 17 ноември. Билетите вече са в продажба на касата и на сайта на Музикалния театър - https://musictheatre.bg/.


Пет години след последното си гостуване в България младият цигулар

Пет години след последното си гостуване в България младият цигулар ...

......... на Столична програма „Култура“. През последните години в цикъла се изявиха цигуларите Летисия Морено (Испания), Мила Георгиева, Алекси Кени (САЩ) и др. Програмите „Българска класика“ и „Млади таланти“ от цикъла „Концертмайсторите“ 2014 бяха представени с голям успех на престижния музикален фестивал „Европейски дни на културата“ във Франкфурт на Майн (Германия).


В Световния ден на детето Балет „Арабеск“ прави подарък на

В Световния ден на детето Балет „Арабеск“ прави подарък на ...

......... различната „Пепеляшка“ на Балет „Арабеск“ „Пепеляшка“ провокира играта на детското въображение - най -ценното послание в това невероятно забавно представление на Балет „Арабеск“ по приказката за Пепеляшка. Спектакълът ще започне в 11.00 ч, в Музикалния театър. Подходящ е за деца от всички възрасти, както и за техните родители. ОЧАКВАМЕ ВИ!


Всяка година от 1995 година насам престижните отличия „Златно перо“

Всяка година от 1995 година насам престижните отличия „Златно перо“ ...

......... писец, която се изработва от 24-каратово злато. Програмата на церемонията ще включва изпълнения на някои от артистите – носители на почетния знак, а началото на церемонията ще дадат звънките гласове на децата от вокална група „Сладки пуканки“ с Химна на Кирил и Методий. Съорганизатор на форума е Министерството на културата.


В Националния музикален театър започнаха репетициите на „Цигулар на покрива”.

В Националния музикален театър започнаха репетициите на „Цигулар на покрива”. ...

......... на Националния театър в Белград. Той е режисьор и генерален директор на Белградския драматичен театър в периода 2000 - 2008 год. Небойша Брадич е министър на културата на Сърбия в периода 2008 – 2011 година. В момента е главен редактор на Програмата за изкуство и култура на Сръбската Броудкастинг Корпорация.


Над 300 деца танцьори ще вземат участие в станалия вече

Над 300 деца танцьори ще вземат участие в станалия вече ...

......... майсторство разкриват националните черти и красотата на народното изкуство. До края на май „Европейски музикален фестивал“ представя още един интересен акцент в програмата си - концерта TangoCampanella със солист Мила Георгиева. На 29 май цигуларката ще изнесе и майсторски клас с деца от Националното музикално училище „Л. Пипков“ в София.


ONE DANCE WEEK 2019 ще продължи от 20 септември до

ONE DANCE WEEK 2019 ще продължи от 20 септември до ...

......... иновативно и съществено културно съдържание, целящо цялостно развитие културната сцена. ONE DANCE WEEK се организира от Фондация „ЕДНО за култура и изкуства“ и е един от основните акценти в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата на Република България.


Компанията Google състави рейтинг на десетте финалисти на международния музикален

Компанията Google състави рейтинг на десетте финалисти на международния музикален ...

......... предсказа победителя в конкурса, а през 2018 г. първото място на Евровизия зае един от фаворитите на интернет аудиторията“, съобщава пресслужбата на компанията. Финалът на Евровизия ще се проведе в събота вечер в Тел Авив, където представители от 26 страни ще се състезават за първо място в популярния музикален конкурс.


"СЛЕДОБЕДЪТ НА ЕДИН ФАВН" – хореография - Мила Искренова и ...

......... Колева Васил Дипчиков, Стефан Вучов, Филип Миланов Хореографът Морис Кози превръща хлапашкото безгрижие, младежката свежест, култът да бъдеш готин, cool модата и веселия непукизъм в ироничен и безжалостен инструмент за разобличаване на късмета да живееш в постмодерните времена. Спектакълът е в задъхано, почти шеметно темпо, цветен, пъстър и нахакан. (П.Пламенов)


Рок купон с класици в жанра предстои на летен фестивал

Рок купон с класици в жанра предстои на летен фестивал ...

......... цел е българските занаятчийски продукти да достигнат до по-широка аудитория извън пределите на големите градове. Потребителите да се запознаят с малки производители, които гарантират за автентичността и качеството на продукцията си. Искаме да променим схващането, че вносните продукти са по-добри, да покажем, че на българския пазар има достатъчно добра алтернатива.