Цените на петрола се понижават в понеделник поради притесненията от

Цените на петрола се понижават в понеделник поради притесненията от ...

......... през август, като добави около 1,5 милиона барела на ден към глобалното предлагане. Американските енергийни компании запазиха непроменен броя на кладенците за петрол и природен газ на рекордно ниското ниво, докато броят на платформите спадна за пети пореден месец, въпреки че юли бележи най-малкия месечен спад за петте последните месеца. 


Големите петролни компании са преживели едно от най-тежките си втори

Големите петролни компании са преживели едно от най-тежките си втори ...

......... е нараснал с 8,8 млрд. долара през второто тримесечие, сочат данни на Goldman Sach, според която Exxon ще се нуждае от цена на петрола от около 75 долара за барел през 2021 г., за да покрие дивидентните си плащания от парични потоци. Exxon съобщи, че няма да поеме допълнителен дълг.


Цената на златото поскъпна отново, отбелязвайки пореден рекорд, тласкана нагоре

Цената на златото поскъпна отново, отбелязвайки пореден рекорд, тласкана нагоре ...

......... е последна утеха за инвеститорите предвид заплахата на инфлацията срещу долара. Банката прогнозира рали до 2300 долара. Bank of America Corp. прави дори още по-смела прогноза, изпращайки цената до 3000 долара за тройунция. От своя страна JPMorgan Chase & Co. очаква обаче ралито да загуби инерция към края на годината.


Цената на петрола започна постепенно да се възстановява в петък,

Цената на петрола започна постепенно да се възстановява в петък, ...

......... с годишен темп от 32,9% през второто тримесечие – най-дълбокият спад от началото на статистиката през 1947 г. В Германия също бе отчетено рекордно понижение на производството – най-голямата икономика в Европа се свива с 10,1% на тримесечна основа в периода от април до юни.*Информацията е актуална към 9:15 ч.


През последните дни инвеститорите се съсредоточиха върху рекордните ръстове на

През последните дни инвеститорите се съсредоточиха върху рекордните ръстове на ...

......... правителствените сребърни кюлчета са привлекателен начин за инвестиране, добавя той, като правителствата гарантират теглото, съдържанието и чистотата на всяка монета. Говорителят на американския монетен двор заяви, че бюрото е доставило с 604 000 тройунции сребърни кюлчета повече през тази година до юни, в сравнение със същото време през миналата година.


Германия отново стана най-важният пазар за продажби на златни кюлчета

Германия отново стана най-важният пазар за продажби на златни кюлчета ...

......... монети през този период", каза мюнхенският търговец на злато. През втората половина на юли търсенето се е повишило значително след по-слабите седмици през май и юни. „Въпреки високите нива на цените 85 процента от нашите клиенти бяха на страната на купувачите“, поясняват от Pro Aurum. P { margin-bottom: 0.08in }Миннодобивният гигант ArcelorMittal предложи предпазливо оптимистични перспективи за световната стоманодобивна

Миннодобивният гигант ArcelorMittal предложи предпазливо оптимистични перспективи за световната стоманодобивна ...

......... в региони, в които блокировките са приключили, но очевидно е разумно да останем предпазливи относно перспективите“, заяви Митал, добавяйки: „В този контекст ние проучваме какви структурни промени може да са необходими, за да се гарантира, че компанията ще бъде добре конфигурирана да просперира през следващите години с възстановяването на търсенето“.


Цените на петрола отбелязват слаба промяна във вторник, ограничена от

Цените на петрола отбелязват слаба промяна във вторник, ограничена от ...

......... се случва в момент, в който групата на Страните производителки на петрол (ОПЕК) и техните съюзници се готвят да увеличат добива си през август, прибавяйки 1,5 млн. барела дневно към досегашните стойности. В четвъртък цената на златото намалява с 0,15% до 1950,55 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 8:45 ч.


През юни цените на природния газ в търговията в САЩ

През юни цените на природния газ в търговията в САЩ ...

......... а от ток от ВЕИ). Затова и Европейската зелена сделка залага на т.нар. водородна икономика. За съжаление пред водорода все още стоят много високи технически и икономически бариери, които няма как да бъдат преодолени само със силата на желанието и говоренето за "прекрасен нов свят". P { margin-bottom: 0.08in }


Петролните цени се повишават, след като доклад на американската петролна

Петролните цени се повишават, след като доклад на американската петролна ...

......... в безпорядък, след като някои от републиканците не се съгласиха с плана на партията за подкрепа в размер на 1 трилион долара. Властите в Хонконг предупредиха по-рано днес, че градът е на ръба на мащабна коронавирусна епидемия и призоваха хората да останат по домовете си.*Информацията е актуална към 08:55 ч.


Цените на петрола остават относително стабилни във вторник, като притесненията

Цените на петрола остават относително стабилни във вторник, като притесненията ...

......... на данните за американските петролни запаси на Американския петролен институт, който трябва да излязат по-късно през деня, както и тези на правителството в сряда. Очакванията са, че обемите на рафинираните продукти са намалели миналата седмица, докато тези на суров петрол са се задържали относително стабилни.*Информацията е актуална към 9:45 ч. Златото не дава нито лихва, нито дивиденти, от финансова гледна

Златото не дава нито лихва, нито дивиденти, от финансова гледна ...

......... на пазара на злато. Но този път това може да бъде само началото на нова циклична възходяща тенденция за благородните метали. Сега, в тези времена на необосновано търсене, Bank of America очаква цената му след две години да достигне цифром и словом.... 3000 долара тройунция. P { margin-bottom: 0.08in }


Едно е сигурно: 2020 г. ще навлезе в учебниците по

Едно е сигурно: 2020 г. ще навлезе в учебниците по ...

......... тона. Така индексните фондове замениха германската бундесбанка като втория по големина притежател на злато в света. „Нарастващото търсене на сигурни убежища във времена на голяма несигурност, както и падащите реални лихвени проценти и по-високите очаквания за инфлация, допринесоха за скорошния скок на цените", казва Патерсън. P { margin-bottom: 0.08in }


Египетският петролопровод Сумед е проектиран да пренася ежедневно 2,5 млн.

Египетският петролопровод Сумед е проектиран да пренася ежедневно 2,5 млн. ...

......... Търсенето също може да помогне на потока да ускори своето възстановяване, посочват от Bloomberg. При много от петролопроводите по света се наблюдава сериозно забавяне на темпото на доставка и спад в количествата, тъй като търсенето на горива остава слабо, докато ОПЕК+ продължава да налага своята политика на ограничаване на добива.


Цените на петрола се понижиха в понеделник, тъй като нарастващите

Цените на петрола се понижиха в понеделник, тъй като нарастващите ...

......... на Baker Hughes, което е знак, че спадът в производството на нефт в САЩ може да е достигнал дъното. „Въпреки че вярваме, че активността на платформите е достигнала дъното, не очакваме скоро възстановяване при сегашните ценови нива“, поясняват от ING.*Информацията е актуална към 9:05 ч. P { margin-bottom: 0.08in }


Златото е по-скъпо от всякога – преди всичко заради икономическите

Златото е по-скъпо от всякога – преди всичко заради икономическите ...

......... основните причини е пандемията на коронавируса с нейните драстични икономически последици. Те включват високото ниво на несигурност за продължението на кризата, рязкото покачване на държавния и корпоративния дълг и постоянно ниските лихви по целия свят. Златото се използва традиционно за защита от кризи и инфлация. P { margin-bottom: 0.08in }Израелският кабинет миналата седмица одобри тръбопровод за пренасяне на офшорен

Израелският кабинет миналата седмица одобри тръбопровод за пренасяне на офшорен ...

......... си проучвания и сондажни дейности, сблъсъкът с Израел и Гърция изглежда неизбежен. Целта на Израел ще бъде да насърчи САЩ и ЕС, както и Русия, да помогнат за намирането на компромис. Веднъж решил да навлезе в проблемните води на Източното Средиземноморие, Израел вече не може да излезе сух от водата.


Златото е нагоре с 25% тази година, достигайки над 1895

Златото е нагоре с 25% тази година, достигайки над 1895 ...

......... физически златни запаси. Но посоката е същата. "Само въпрос на време е" златото да достигне нов исторически връх, заявиха неотдавна анализатори на Citigroup. Златните маниаци могат да се радват, че умните пари на държавните фондове и централните банки са с тях. Застъпниците на акциите може да искат да помислят отново.


На фона на трудно възстановяващата се икономика заради пандемията и

На фона на трудно възстановяващата се икономика заради пандемията и ...

......... Според производители като Canfor Corp. обаче търсенето ще остане силно и ръстът на цените ще продължи и през есента. „Фокусираното върху дома търсене бе силно в сравнение с очакванията на когото и да е било“, посочи главният изпълнителен директор на Canfor Дон Кейн при представянето на тримесечните резултати на компанията.


Златото се търгуват близо до 1900 долара за тройунция, приближавайки

Златото се търгуват близо до 1900 долара за тройунция, приближавайки ...

......... Group повиши краткосрочната си прогноза за благородния метал до 2000 долара за тройунция до края на септември. Благородните метали успяха да привлекат инвестиции от 3,8 млрд. долара през седмицата, завършила на 22 юли, което е и вторият по големина седмичен обем от средства, показват изчисления на Bank of America Corp.


Петролът отбелязва леко поевтиняване в петък сутринта, притиснат от нарастващото

Петролът отбелязва леко поевтиняване в петък сутринта, притиснат от нарастващото ...

......... Вашингтон поиска Пекин да закрие консулството си в Хюстън, на което Поднебесната империя отговори с реципрочно искане за представителството в Чънду. Според анализаторите на Barclays цената на петрола може да претърпи корекция в близко бъдеще, ако възстановяването на търсенето още се забави, особено в САЩ.*Информацията е актуална към 9:10 ч.


Само четири години след последната криза индустрията, която навремето бе

Само четири години след последната криза индустрията, която навремето бе ...

......... при безработица в САЩ нарастват за пръв път от 4 месеца Още по тематаБитката за европари накара ЕК да съкрати с 80% новия си бюджет за здраве1Тръмп не изключва затварянето на още китайски консулства България остава в топ 3 на ЕС по най-нисък дълг спрямо БВП1Ралито на Tes</p></a></div>
</article>
				</div>
<hr />

<div class=

Цените на петрола се понижават в сряда, след като данните

Цените на петрола се понижават в сряда, след като данните ...

......... първите 20 дни на юли е средно 2,70 милиона барела на ден, равен на официалните данни за износа през целия юни, показват данните на Refinitiv Eikon и два индустриални източника. От своя страна цената на златото бележи ръст от 0,9% до ниво от 1860,50 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:07 ч.    


Цените на петрола отчитат слаби повишения във вторник на фона

Цените на петрола отчитат слаби повишения във вторник на фона ...

......... крал Салман бин Абдулазиз, е приет в болница заради възпаление на жлъчния мехур. Царят управлява най-големия износител на суров петрол в света и е близък американския съюзник от 2015 г. От своя страна цената на златото бележи ръст от 0,18% до ниво от 1820,70 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:02 ч.    


Цените на петрола се понижават в понеделник, тъй като възстановяването

Цените на петрола се понижават в понеделник, тъй като възстановяването ...

......... върху глобалното търсене. Производителите в САЩ са намалили броя на работещите платформи за нефт и природен газ до рекордно ниски нива за 11-та поредна седмица, показаха данните, публикувани в петък. От своя страна цената на златото бележи ръст от 0,07% до ниво от 1 811,40 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 08:54 ч.  


Анализаторите от Morgan Stanley смятат, че съотношението между две от

Анализаторите от Morgan Stanley смятат, че съотношението между две от ...

......... Към 16:30 ч. българско време международният бенчмарк Брент поевтинява с 0,01 долара, до ниво от 43,32 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се разменят за 40,81 долара за барел, което е повишение от 0,06 долара. От своя страна цената на златото бележи ръст от 0,53% до ниво от 1809,80 долара за тройунция.  


Цените на петрола отчитат слаби понижения в петък, тъй като

Цените на петрола отчитат слаби понижения в петък, тъй като ...

......... диапазона от 40-45 долара за барел заради нарастващите американски доставки и несигурността относно търсенето на гориво, тъй като може да са необходими нови блокади, за да се ограничи новият пик на COVID-19. От своя страна цената на златото бележи спад от 0,01% до ниво от 1800 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:10 ч.


Представителите на групата на най-големите петролни компании в света, която

Представителите на групата на най-големите петролни компании в света, която ...

......... че осредненият показател за световната индустрия е 18 кг CO2e/boe. OGCI заяви, че колективната интензивност на въглеродния диоксид ще се отчита ежегодно, като данните се преглеждат от EY, като независима трета страна. Целта включва намаляване на емисиите на метан, мощен парников газ, чиито количества групата по-рано се ангажира да намали.


Цените на петрола намаляват в четвъртък, след като страните от

Цените на петрола намаляват в четвъртък, след като страните от ...

......... се търсене, посочва Цутому Косуге, президент на изследователската фирма Marketedge Co. „Очаквам сортът Брент да се задържи в тесния диапазон между 40,5-46,5 долара през следващия месец“, заяви той. По думите му нарастващото напрежение между САЩ и Китай също може да натежи на настроенията на пазара.*Информацията е актуална към 9:10 ч.


Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и нейните съюзници

Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и нейните съюзници ...

......... като потреблението на гориво расте с отмяната на блокадите по света. Съкращенията на картела, равняващи се на близо 10% от глобалното предлагане, помогнаха за нарастването над два пъти на цените на суровия петрол спрямо дъното им от края на април, когато търсенето се сви с над 20 млн. барела дневно.


Цените на петрола се повишават в сряда след рязък спад

Цените на петрола се повишават в сряда след рязък спад ...

......... рекордните 7 млн. барела на ден през 2021 г., след като световната икономика се възстанови от пандемията от коронавирус, въпреки че покупките на суровината ще останат под нивата си от 2019 г. От своя страна цената на златото бележи спад от 0,15% до ниво от 1811,60 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 08:58 ч.


Петролните производители от Близкия Изток се радват на стабилно търсене

Петролните производители от Близкия Изток се радват на стабилно търсене ...

......... Даби се търгуваше с 80 цента по-ниско. Очаква се Съвместният министерски комитет на ОПЕК+ ще заседава в сряда, за да прецени дали алиансът трябва да задържи нивото на съкращения на 9,6 милиона барела на ден за още един месец или да възстанови част от изтритите доставки, както първоначално беше планирано.


Цените на петрола се понижават с около 2% във вторник,

Цените на петрола се понижават с около 2% във вторник, ...

......... с потенциала за ръст на производството в Либия, възвръщането на от 20% до 30% от ограниченото производство в Северна Америка и края на големите покупки на суров петрол от страна на Китай. От своя страна цената на златото бележи спад от 0,80% до ниво от 1799,90 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 08:57 ч.


Цените на петрола се понижават в понеделник, тъй като търговците

Цените на петрола се понижават в понеделник, тъй като търговците ...

......... страната отново наложи форсмажор на целия суровинен износ в неделя. Националният петролен корпус на Либия обвини Обединените арабски емирства, че са инструктирали източните сили в гражданската война в страната да възстановят блокадата. От своя страна цената на златото бележи ръст от 0,46% до ниво от 1810,20 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:03 ч.


Група от няколко производители на петрол, ръководено от Саудитска Арабия,

Група от няколко производители на петрол, ръководено от Саудитска Арабия, ...

......... ОПЕК+ постепенно задълбочи намаляването на продукцията от 2016 г. насам на фона на засилващата се конкуренция от страна на американските производители на петрол. Някои членове на групата направиха нетипично изключение в средата на 2018 г., когато временно увеличиха производството, за да компенсират загубените на иранския добив, ударен от американските санкции.


Международната агенция по енергетика (МАЕ) увеличи перспективите си за глобалното

Международната агенция по енергетика (МАЕ) увеличи перспективите си за глобалното ...

......... огромното количество запаси, натрупано през първата половина на годината. Глобалните доставки на петрол паднаха до 9-годишен минимум в размер на 86,9 млн. барела на ден през миналия месец, тъй като ОПЕК+ осъществи всички ограничения, които обеща, докато съкращаването на инвестициите и ограничената сондажна дейност удариха добива в САЩ и Канада.


Цените на петрола се понижават в петък, тъй като притесненията

Цените на петрола се понижават в петък, тъй като притесненията ...

......... от януари, се опитва да възобнови износа, след като държавната петролна компания вдигна форсмажора на своя нефтен терминал Ес Сидер в сряда. Един танкер обаче беше възпрепятстван да влезе в пристанището. От своя страна цената на златото  бележи спад от 0,16% до ниво от 1801 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:02 ч.


Цените на петрола се понижават в четвъртък след по-ранен ръст,

Цените на петрола се понижават в четвъртък след по-ранен ръст, ...

......... опитва да възобнови износа си. Националната нефтена корпорация на страната отмени форсмажорните мерки на нефтения терминал Ес Сидер в сряда. Един нефтен танкер обаче все пак беше възпрепятстван да влезе в пристанището. От своя страна цената на златото пък бележи ръст от 0,11% до ниво от 1822,60 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:01 ч.


Цените на петрола се понижават в сряда, след като данните

Цените на петрола се понижават в сряда, след като данните ...

......... съобщиха три източника на Ройтерс. Министрите на държавите от ОПЕК+ трябва да проведат преговори през следващата седмица. Междувременно броят на потвърдените случаи на коронавирус в Съединените щати надвиши 3 милиона във вторник. От своя страна цената на златото пък бележи спад от 0,20% до ниво от 1806,20 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 08:57 ч.


Цените на природния газ отскочиха от 25-годишния минимум, достигнат в

Цените на природния газ отскочиха от 25-годишния минимум, достигнат в ...

......... че отмененият износ на втечнен газ ще добави 760 млрд. куб. фута към американските запаси, които вече са с 30% по-високи от преди година и с 18% над средното ниво за последните пет години. Запасите могат да надхвърлят капацитета на страната за съхраняване на газ през октомври, предупреждават от Goldman.


Цените на петрола се понижават във вторник, тъй като нарастват

Цените на петрола се понижават във вторник, тъй като нарастват ...

......... затварянето на тръбопровода, пренасящ до 570 000 барела на ден, докато завърши задълбочено изследване на въздействието му върху околната среда, вероятно ще отклони някои потоци от петрол към железопътен транспорт. От своя страна цената на златото пък бележи ръст от 0,02% до ниво от 1793,90 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:05 ч.    


Цените на петрола тръгват в различни посоки в понеделник, като

Цените на петрола тръгват в различни посоки в понеделник, като ...

......... бе намален до нов най-нисък рекорд за девета поредна седмица, въпреки че темпът на спад се забави, тъй като по-високите цени на петрола подтикнаха някои производители да започнат отново сондажите. От своя страна цената на златото пък бележи спад от 0,50% до ниво от 1781,10 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:05 ч.    


Суровият петрол е най-важната суровина в света, но той е

Суровият петрол е най-важната суровина в света, но той е ...

......... си в Шайен от рафиниране на суров петрол в завод за възобновяем дизел. Засега обаче компаниите трябва да се справят с по-досадна реалност – пазара. ОПЕК и съюзниците й може да ограничат доставките на суров петрол, подлагайки на натиск рафинериите, но не могат да накарат крайните потребители да консумират гориво.


Анализаторите на Goldman Sachs очакват търсенето на петрол в световен

Анализаторите на Goldman Sachs очакват търсенето на петрол в световен ...

......... сравнение със същия период година по-рано. Анализаторите от Goldman Sachs заявиха че в дългосрочен план очакват търсенето на петрол да достигне пик едва през 2030 година. „Вярваме, че страните извън ОИСР и по-специално нефтохимическият сектор ще бъдат ключовите двигатели на растежа на търсенето на петрол през следващото десетилетие“, заявиха анализаторите.


Цените на петрола се понижават в петък, тъй като новият

Цените на петрола се понижават в петък, тъй като новият ...

......... американци да тръгнат на път. Запасите от бензин в САЩ са нараснали с 1,2 милиона барела през седмицата, завършила на 26-и юни, сочат данните на Администрацията за енергийна информация, публикувани в сряда. От своя страна цената на златото пък бележи спад от 0,27% до ниво от 1785,20 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 08:56 ч.


До 12 месеца цената на петрола ще скочи до 60

До 12 месеца цената на петрола ще скочи до 60 ...

......... рафинериите да продължат производството при по-ниски цени. Citi прогнозира, че цената на международния бенчмарк Брент ще се задържи около 39 долара за барел през третото тримесечие на 2020 г., 48 долара през четвъртото тримесечие на 2020 г. За догодина експертите на банката очакват цена между 53 и 61 долара за барел. 


Най-бързо растящият пазар на петрол в света показва неравномерно възстановяване

Най-бързо растящият пазар на петрол в света показва неравномерно възстановяване ...

......... в страната да се върне към обичайните предпандемични нива до края на септември. Прогнозата му беше сравнително по-оптимистична от тези на Международната агенция по енергетика (МАЕ) и Организацията на страните износители на петрол (ОПЕК), които не очакват потреблението на гориво в Индия да се възстанови до края на тази година.


Цените на петрола се повишават в сряда, след като бе

Цените на петрола се повишават в сряда, след като бе ...

......... 0,09% до ниво от 1802,10 долара за тройунция. Във вторник фючърсите върху златото поскъпнаха до над 1800 долара за за първи път от 2011 г., завършвайки тримесечието до края на юни с ръст в цената от 12,8%. А за полугодието златото е добавило 18% към стойността си.*Информацията е актуална към 08:59 ч.


Цените на петрола се понижават във вторник, след като тревогите

Цените на петрола се понижават във вторник, след като тревогите ...

......... възобнови износа си, блокиран от януари на фона на гражданската война в страната. Националната петролна корпорация на Либия заяви в понеделник, че постига напредък в преговорите със съседните страни за премахване на блокадите. Цената на златото пък бележи ръст от 0,05% до ниво от 1781,60 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 08:59 ч.    


Цените на петрола се понижават в понеделник, след когато случаите

Цените на петрола се понижават в понеделник, след когато случаите ...

......... своя страна американската петролна компания Chesapeake Energy Corp стана поредната, която подаде молба за защита от фалит в неделя, позовавайки се на високите си дългове и въздействието на коронавируса върху енергийните пазари. Цената на златото пък бележи ръст от 0,33% до ниво от 1786,20 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:02 ч    


Петролната индустрия в Либия е пред колапс след над девет

Петролната индустрия в Либия е пред колапс след над девет ...

......... все още се контролира от бунтовниците. Когато Хафтар, който получава подкрепата на Русия и Египет, призова за прекратяване на огъня през този месец, правителството в Триполи отказа с аргумента, че първо ще превземе обратно Сирт и ключовата въздушна база „Джуфра“. Така краят на войната все още не изглежда много близо.


Докато пандемията от коронавирус продължава да марширува по света, предизвиквайки

Докато пандемията от коронавирус продължава да марширува по света, предизвиквайки ...

......... Covid-19 на границата с България и ГърцияКадър на деня за 27 юниЕС не успя да се разбере за списъка с безопасни държавиКъм момента управляващите не планират ново затягане на меркитеJPMorgan: Инвеститорите да бъдат предпазливи със залозите срещу долара1Марк Зукърбърг обедня със 7,2 млрд. долара„Белене“ – оти ги руча‘ме жабетата5


Цените на петрола се повишават в петък, стимулирани от оптимизма

Цените на петрола се повишават в петък, стимулирани от оптимизма ...

......... трябвало да бъде между 36 и 41 долара за барел, за да възстановят продукцията си. Други 27% са казали, че цените ще трябва да варират между 41 и 45 долара за барел. От своя страна, стойността на златото бележи спад от 0,17% до ниво от 1767,60 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:02 ч


Цените на петрола се понижават в сряда, след като американските

Цените на петрола се понижават в сряда, след като американските ...

......... седмица, тъй като опасенията за втора вълна на пандемията от коронавирус ще ограничат печалбите, докато намаленото предлагане от ОПЕК+ ще продължи да оказва подкрепа", каза Чъйоки Ченг, главен анализатор в Sunward Trading. От своя страна, стойността на златото бележи ръст от 0,25% до ниво от 1786,50 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:09 ч


Цените на петрола се понижават във вторник, след като пазарите

Цените на петрола се понижават във вторник, след като пазарите ...

......... Работещите американските петролни платформи са намалели с 10 до 189 през миналата седмица, достигайки най-малкия си брой от юни 2009 г., показват седмичните данни на компанията за енергийни услуги Baker Hughes Co. От своя страна, цената на златото бележи спад от 0,06% до ниво от 1765,40 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:05 ч


Цената на златото е напът да отбележи пореден връх, невиждан

Цената на златото е напът да отбележи пореден връх, невиждан ...

......... на силно възстановяване. Но единственото нещо, което пазарите няма да могат да игнорират, е повторно икономически забавяне и заплахата от нов кръг блокади“, посочва Шон Маклийн, стратег на Pepperstone Ltd. Общо притежанията на подкрепени от злато борсово търгувани фондове достигнаха почти 30 тона в петък, показва първоначална информация на Bloomberg.


Цените на петрола се понижават в понеделник въпреки ограничените доставки

Цените на петрола се понижават в понеделник въпреки ограничените доставки ...

......... в Северна и Южна Америка. „Потенциалните икономически щети от нов кръг от мерки за противодействие на COVID-19 вероятно ще намалят ентусиазмът на инвеститорите“, заяви Майкъл Маккарти, главен пазарен стратег в CMC Markets. От своя страна, цената на златото бележи ръст от 0,84% до ниво от 1767,70 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 08:53 ч.


При повторна вълна на коронавируса няма да има в такъв

При повторна вълна на коронавируса няма да има в такъв ...

......... почти достигнаха нива от преди коронавируса с изключителни ръстове в определени дни от миналата седмица, тъй като Федералният резерв обяви в понеделник, че започва нова програма по изкупуването на корпоративен дълг". По думите му в Пекин и в САЩ започва втора вълна на коронавируса, но инвеститорите вече пренебрегват подобни страхове.


Натрупването на петролни танкери по китайското крайбрежие нараства и корабите

Натрупването на петролни танкери по китайското крайбрежие нараства и корабите ...

......... изтъкват от ICIS. В своя пик печалбата на трейдърите за май достигна 7 долара за барел, но след това спредът нарасна до загуба от 2 долара за барел. Това направи търговията непривлекателна, като по-слабите покупки от страна на трейдърите ще помогнат да се реши проблемът със съхранението през следващия месец.


Цените на петрола се повишават в петък, след като производителите

Цените на петрола се повишават в петък, след като производителите ...

......... между 40 и 41 долара. Анализаторите смятат това ниво за точката, в която повече американски производители ще възобновят сондажите си. "Това се противопоставя на агресивната търговия с дълги позиции", каза Маккарти. От своя страна, цената на златото бележи ръст от 0,38% до ниво от 1737,60 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:09 ч.  


Американският добив на суров петрол достигна най-ниското си ниво от

Американският добив на суров петрол достигна най-ниското си ниво от ...

......... че възстановяването върви бавно. „Комбинацията от по-висок внос на американски суров петрол и по-ниски обороти на американските рафинерии е основният двигател за достигането на нов рекорден връх на запасите. Той може да е още по-голям, ако тропическата буря „Кристобал“ не беше нарушила добива в Мексиканския залив миналата седмица“, казва Стауново.


Цените на петрола се понижават в четвъртък, след като ръста

Цените на петрола се понижават в четвъртък, след като ръста ...

......... предлагането извън групата да бъде по-високо с около 300 000 барела на ден, отколкото се смяташе по-рано. „Тази оценката на ОПЕК  добави към отрицателните настроения“, посочиха анализатори от ANZ в бележка. От своя страна, цената на златото бележи ръст от 0,02 до ниво от 1736 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:05 ч.


Цените на петрола се понижават в сряда, след като данните

Цените на петрола се понижават в сряда, след като данните ...

......... петрол (ОПЕК) и техните съюзници, колективно известни като групата ОПЕК+, се съгласиха да намалят продукцията си с рекордните 9,7 милиона барела на ден или около 10% от търсенето преди пандемията до края на юли. От своя страна, цената на златото достига ниво от 1736,80 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:02 ч.


Цените на петрола се разминаха във вторник на фона на

Цените на петрола се разминаха във вторник на фона на ...

......... са намалели, а броят на нефтените платформи е спаднал под 200 през миналата седмица, достигайки най-ниското си ниво от юни 2009 г., заявиха от компанията за енергийни услуги Baker Hughes Co. От своя страна, цената на златото бележи ръст от 0,39% до ниво от 1733,90 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:07 ч.


Саудитска Арабия намали количеството на петролната суровина, която ще достави

Саудитска Арабия намали количеството на петролната суровина, която ще достави ...

......... петрол, след като Ирак, който беше обвинен в неспазване на съкращенията, приложи допълнителни ограничения на фона на по-строгите мерки за спазване на квотите по споразумението на  ОПЕК+ и тъй като обемът на продукцията във Венецуела се срина до най-ниското си ниво от 1945 г. насам заради американските санкции.    


Базираната в Денвър, Колорадо, петролна компания Extraction Oil & Gas

Базираната в Денвър, Колорадо, петролна компания Extraction Oil & Gas ...

......... LLC действат като финансови съветници. Alvarez & Marsal участва като съветник в процеса по преструктуриране на компанията, съобщава Globe Newswire. Повече от 200 производители в Северна Америка до момента са подали заявления по Глава 11 от началото на 2015 г., според доклад от май на адвокатската кантора Haynes & Boone.


Цените на петрола се понижават в понеделник, тъй като броят

Цените на петрола се понижават в понеделник, тъй като броят ...

......... си да съкрати допълнително продукцията си през юни. По-късно министърът на петрола на страната заяви, че през юни износът на страната ще бъде средно 2,8 милиона барела на ден. От своя страна, цената на златото бележи спад от 0,39% до ниво от 1730,50 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 08:57 ч.  


Когато шистовите сондажни компании на територията на най-големия производител на

Когато шистовите сондажни компании на територията на най-големия производител на ...

......... възобновяеми енергийни източници“, споделя изпълнителният директор на компанията Ал Монако. По този начин Enbridge всъщност представлява изключение в индустрията, което много скоро може да бъде последвано и от други компании. Петролната криза беше безпрецедентна и напълно неочаквана. Но след като тя настъпи, каква е гаранция, че няма да се повтори?


Екстремалната дислокация на световния пазар на злато в началото на

Екстремалната дислокация на световния пазар на злато в началото на ...

......... тя. Това може да включва преглед за определяне на спот цена, която досега често се извлича от Comex. Лондонската борса за метали започна търговията със злато преди три години в опит да предложи алтернатива на Comex. Но обемите на борсата все още са само част от търговията в Ню Йорк.


Цените на петрола продължават да спадат в петък, тъй като

Цените на петрола продължават да спадат в петък, тъй като ...

......... своя страна Лина Идалго, окръжен съдия и политик от щата Тексас - сърцето на нефтената промишленост на САЩ, коментира сегашната ситуация, казвайки: „може би се приближаваме до бездната на бедствието“. От своя страна, цената на златото бележи спад от 0,33% до ниво от 1734,10 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:03 ч.