Руският петролен гигант „Лукойл“ не обмисля да купува акции на

Руският петролен гигант „Лукойл“ не обмисля да купува акции на ...

......... тъй като спадът в производството в Иран и Венецуела се заменя от увеличаване на производството в САЩ и някои други страни. „Лукойл“ обмисля варианти за изпълнение на газохимически проекти в Арктическия регион с участието на „Газпром“ и „Газпром Нефт“, но този въпрос все още се обсъжда, разкри ръководителят на дружеството.


BP Plc, Royal Dutch Shell Plc, Total SA и Vitol

BP Plc, Royal Dutch Shell Plc, Total SA и Vitol ...

......... е най-изобилният петролен сорт на Adnoc, с приблизителни количества от 1,7 млн. барела на ден и представлява повече от половината от суровия петрол, изпомпван в Обединените арабски емирства (ОАЕ). Абу Даби държи по-голямата част от петрола в ОАЕ, третият по големина производител в Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК).


Глобалното търсене на петрол може да достигне своя връх през

Глобалното търсене на петрол може да достигне своя връх през ...

......... Салман заяви, че Aramco трябва да бъде оценена на 2 трлн. долара, но банкерите, които прогнозират евентуалната ѝ пазарна стойност, допускат, че тя може да струва между 1,1 и 2,5 трлн. долара. Инвеститорите ще имат възможността да започнат да наддават за закупуване на акции в петролната компания на 17 ноември.


Бразилия може да участва в заседанието на страните от формата

Бразилия може да участва в заседанието на страните от формата ...

......... Бразилия участва в техническите консултации по споразумението между ОПЕК и партньорите ѝ за намаляване на добива. След няколко срещи обаче бразилските представители заявиха, че страната не възнамерява да свива производството си и дори планира да пусне в експлоатация няколко перспективни проекта. Бразилия добива около 2,8 млн. барела петрол дневно. /БТА/


Цените на петрола отбелязват спад в понеделник на фона на

Цените на петрола отбелязват спад в понеделник на фона на ...

......... седмица. До 8 ноември е било прекратено производството на седем инсталации, с което общият брой на работещите намалява до 684 – най-малкият брой от април 2017 г. насам. От своя страна, цената на златото бележи ръст от 0,20% до ниво от 1465,80 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:50 ч.


Американските военни сили в близост до петролните находища в Северна

Американските военни сили в близост до петролните находища в Северна ...

......... да помогнат на кюрдите в района. „Петролните полета, обсъдени в речта ми за Турция и кюрдите, бяха под контрола на ИДИЛ, след което САЩ ги превзеха с помощта на кюрдските съюзници. НИКОГА няма да позволим ИДИЛ отново да придобие тези полета! ”, написа в Twitter Тръмп в края на октомври.Цените на петрола се понижават в петък сутринта на фона

Цените на петрола се понижават в петък сутринта на фона ...

......... от страна на рафинериите. По данни на АЕИ запасите в Кушинг, Оклахома, където е разположен центърът за доставка на WTI, са се повишили с 1,7 милиона барела. От своя страна, цената на златото бележи ръст от 0,33% до ниво от 1471,30 долара за тройунция. *Информацията е актуална към 09:55 ч.


Цените на петрола се повишават в сутрешните часове на търговията,

Цените на петрола се повишават в сутрешните часове на търговията, ...

......... към прекратяване на търговската война, да не бъде постигнато, но сделка изглежда все по-вероятна. Очакванията за размразяване на търговското напрежение подкрепиха цените на петрола през последните няколко сесии. От своя страна цената на златото бележи спад от 0,30% до ниво от 1488,60 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:35 ч.


Най-големите производители в обединението ОПЕК+, което събира страните членки на

Най-големите производители в обединението ОПЕК+, което събира страните членки на ...

......... относно по-задълбочена намеса. Енергийният министър Александър Новак заяви в сряда, че цена на петрола от 60 долара за барел говори за стабилен пазар и производителите ще продължат да наблюдават ситуацията и в началото на 2020 г. Русия вече превиши целта си за съкращения в продължение на няколко месеца тази година.


Вместо да се застъпва за по-сериозно свиване на добива, най-големият

Вместо да се застъпва за по-сериозно свиване на добива, най-големият ...

......... произвеждат над поставените граници. Саудитска Арабия, от своя страна, продължава да добива по-малко количество петрол от гласуваното ограничение в размер на 400 000 барела на ден съкращение. Квотата за Кралството е 10,311 млн. барела дневно петрол, докато саудитците изпомпват едва 9,9 млн. барела на ден през октомври, установява проучване на Ройтерс.


Близкият Изток е синоним на петрол. Всъщност страните там разполагат

Близкият Изток е синоним на петрол. Всъщност страните там разполагат ...

......... цялостна енергийна диверсификацияВалентин Кънев: Диверсификацията на газовия пазар не винаги е безплатна1Откритите петролни и газови находища през 2017 г. са били най-малък брой от 30 г3 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! Изпрати


Първият търговски излишък на петрол за повече от 40 години

Първият търговски излишък на петрол за повече от 40 години ...

......... петрол в САЩ водят до разширяване на клиентското портфолио на американските енергийни компании, надминавайки броя на страните, от които САЩ внасят петрол. Между януари и юли 2019 г. източниците на внос на петрол за САЩ спадат до 27, докато дестинациите за износ на американски суров петрол се увеличават до 31.


Правителство на Саудитска Арабия е наложило едногодишно ограничение за продажба

Правителство на Саудитска Арабия е наложило едногодишно ограничение за продажба ...

......... момент все още не е предоставена информация за продължителността му. Презентирането на Aramco пред инвеститори ще започне на 18 ноември, а окончателното ценообразуване на акциите е насрочено за 5 декември, казаха източници, запознати с въпроса. По думите им акциите на Aramco ще започнат да се търгуват на 11 декември.  


Цените на петрола отбелязват понижение в сряда заради от по-голямо

Цените на петрола отбелязват понижение в сряда заради от по-голямо ...

......... 1,2 милиона барела дневно до март 2020 г. Т. нар. Група ОПЕК+ ще проведе своя среща в началото на декември, за да преразгледа политиката си за производството. От своя страна цената на златото бележи ръст от 0,11% до ниво от 1 488,52 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:41 ч.


Презапасяването с петрол на Венецуела през последните месеци изглежда приключва,

Презапасяването с петрол на Венецуела през последните месеци изглежда приключва, ...

......... гнева на Вашингтон. Миналия месец държавната петролна компания на Венецуела PDVSA обяви плановете си да увеличи производството през 2020 г. до 1,2 млн. барела дневно, въпреки че не разкри каквито и да било подробности за плана, освен да предположи, че ще проведе „кампания на строги икономии“ относно разходите за служителите.


Перспективите за пазара на петрол за 2020 г. могат да

Перспективите за пазара на петрол за 2020 г. могат да ...

......... към картела, но страната все още не е направила официално допитване. Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви миналия месец, че желае страната му да се присъедини към ОПЕК, което ще добави нов силен производител към редиците на ОПЕК, но предложението на президента срещна вълна от скептицизъм в енергийната индустрия на Бразилия.Съживяването на американския износ на втечнен природен газ (LNG) към

Съживяването на американския износ на втечнен природен газ (LNG) към ...

......... за финансиране и мултимилиардните дългосрочни споразумения за износ с китайски енергийни фирми може да се окажат точно това, от което се нуждаят. Но погледнато в по-краткосрочен план нуждите от втечнено гориво на Китай са относително по-скромни, тъй като към този момент страната е добре запасена заради наближаването на зимния сезон.


Цените на петрола остават стабилни във вторник, след като в

Цените на петрола остават стабилни във вторник, след като в ...

......... в Саудитска Арабия след атаките срещу петролната ѝ инфраструктура през септември. Увеличението в производството на Кралството е компенсирало загубите в Еквадор и доброволните съкращения в рамките на организацията. От своя страна цената на златото бележи спад от 0,14% до ниво от 1509,00 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:35 ч.


Цените на петрола се понижават днес въпреки надеждите за намиране

Цените на петрола се понижават днес въпреки надеждите за намиране ...

......... своето първично публично предлагане (IPO) в неделя, но предостави оскъдна информация за броя на акциите, които ще бъдат продадени, цените им и датата за стартиране на процедурата. От своя страна, цената на златото бележи спад от 0,11% до ниво от 1 513,84 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:30 ч.


Глобалната петролна индустрия е силно доходоносен сектор, който е сериозно

Глобалната петролна индустрия е силно доходоносен сектор, който е сериозно ...

......... рискове създават несигурност и прогонват бизнеса. Поддържаните от държавата руски компании обаче имат както политически, така и финансови цели. Инвестициите, предразположени към рискове, потенциално имат много по-големи финансови приходи и политически резултати, ако бъдат успешни. Венецуела може да се окаже добра политическа и финансова инвестиция от гледна точка на Москва.


Пазарният регулатор на Саудитска Арабия одобри първичното публично предлагане (IPO)

Пазарният регулатор на Саудитска Арабия одобри първичното публично предлагане (IPO) ...

......... всички времена, сочат данни на Refinitiv. Но продажба на 2% от акциите на компанията при оценка от 1,5 трлн. долара ще я превърне в най-голямото IPO на всички времена, надминавайки Alibaba. Aramco нае девет банки като глобални координатори на IPO-то, сред които JPMorgan, Morgan Stanley и саудитската Национална търговска банка.


Цените на двата основни сорта петрол вървят в различни посоки

Цените на двата основни сорта петрол вървят в различни посоки ...

......... (ОПЕК) се е възстановила през октомври от осемгодишно дъно, тъй като бързото възстановяване на производството в Саудитска Арабия от атаките на 14 септември компенсира загубите в Еквадор. От друга страна, цената на златото бележи спад от 0,09% до ниво от 1513,50 долара за тройунция. *Информацията е актуална към 09:47 ч.


Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро, заяви че Саудитска Арабия е

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро, заяви че Саудитска Арабия е ...

......... милиона барела на ден през 2018 г. Агенцията прогнозира средното производство на страната да достигне 2,9 милиона през тази година и 3,22 милиона през 2020 г. Последният доклад на МАЕ сочи, че бразилското производство през август се е покачило с 220 000 барела на ден до рекордните 3,1 милиона барела.


Цените на петрола се повишиха в четвъртък, след като отчетоха

Цените на петрола се повишиха в четвъртък, след като отчетоха ...

......... ръст от 1,6 милиона барела, . За сметка на това, според АИЕ, запасите от бензин продължават да намаляват, дори и след увеличаването на производството от страна на рафинериите. В същото време цената на златото бележи ръст от 0,26% до ниво от 1501,96 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:36 ч.


Цените на петрола се понижават в сряда на фона на

Цените на петрола се понижават в сряда на фона на ...

......... на суровината. По-рано днес той посочи, че е твърде рано да се говори за по-дълбоки съкращения на продукцията от страна на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и нейните съюзници. Цената на златото бележи ръст от 0,12% до ниво от 1487,39 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:35 ч.


Цените на петрола се понижават във вторник, докато инвеститорите чакат

Цените на петрола се понижават във вторник, докато инвеститорите чакат ...

......... срещата на върха на Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество в Чили. Търговската война засегна икономическия растеж в световен мащаб и в продължение на месеци създава притеснения за цените на петрола. От друга страна, цената на златото бележи ръст от 0,07% до ниво от 1493,78 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:30 ч.


Светът все още се радва на огромни петролни открития. Конвенционалните

Светът все още се радва на огромни петролни открития. Конвенционалните ...

......... започне да добива над 900 000 барела петролен еквивалент на ден до следващата година. Производството на суров петрол в Мексиканския залив достига средно 1,8 млрд. барела на ден през 2018 г., като се очаква то да достигне 1,9 млрд. барела през тази година, и 2 млрд. барела през 2020 г.


След силното повишение от миналата седмица цените на петрола стартират

След силното повишение от миналата седмица цените на петрола стартират ...

......... предложението на президента на САЩ Доналд Тръмп Exxon Mobil или друга нефтена компания в САЩ да управлява сирийски нефтени находища привлече голяма доза недоволство от правни и енергийни експерти. От своя страна, цената на златото бележи ръст от 0,09% до ниво от 1508,46 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:45 ч.


Пиратската дейност в Мексиканския залив нараства, както и кражбите на

Пиратската дейност в Мексиканския залив нараства, както и кражбите на ...

......... от пиратската дейност. Според някои мексикански служители реформата на енергийния сектор е виновна за нарастването на кражбите на петрол. Отварянето на местната петролна и газова промишленост за частни играчи увеличи броя на целите на пиратите в офшорното пространство и това включва не само петролът, но и оборудването и помощните материали.


Цените на петрола се понижават в петък заради подновените опасения

Цените на петрола се понижават в петък заради подновените опасения ...

......... лидер на ОПЕК, иска първо страните от групата, известна като ОПЕК+, да гарантират, че ще се придържат към пакта за намаляване на продукцията, преди да се ангажират с по-големи съкращения. Цената на златото бележи ръст от 0,23% до ниво от 1508,20 долара за тройунция. *Информацията е актуална към 09:50 ч.


Цените на петрола се понижиха в четвъртък заради слабите перспективи

Цените на петрола се понижиха в четвъртък заради слабите перспективи ...

......... цел да подкрепят пазара и да повишат цената на ресурса. Сега се планира производителите да се срещнат, за да преразгледат политиката си на двудневно заседание на 5-6 декември. В същото време цената на златото бележи спад от 0,06% до ниво от 1493,90 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:40 ч.


При липса на „значими“ шокове на енергийния пазар международният бенчмарк

При липса на „значими“ шокове на енергийния пазар международният бенчмарк ...

......... следващата година. Goldman Sachs понижи прогнозата си за растеж на търсенето на петрол от 1,25 милиона барела на ден до 950 000 барела на ден през 2019 г. Освен това банката намали прогнозата си за ръст на търсенето през 2020 г. от 1,45 милиона до 1,25 милиона барела на ден.


Цените на петрола се понижиха в сряда, след като отбелязаха

Цените на петрола се понижиха в сряда, след като отбелязаха ...

......... фаза на търговско споразумение, което Тръмп и китайският президент Си Дзинпин ще подпишат през ноември на срещата на върха на Организацията за азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество в Чили. От друга страна, цената на златото бележи ръст от 0,38% до ниво от 1493,20 долара за тройунция. *Информацията е актуална към 09:50 ч.


Цените на петрола отбелязаха спад във вторник, тъй като продължаващите

Цените на петрола отбелязаха спад във вторник, тъй като продължаващите ...

......... страната за зимния сезон. Освен това, предварителна анкета на Ройтерс от понеделник показва, че се очаква американските запаси от суров петрол да се увеличат за шеста поредна седмица. От друга страна, цената на златото бележи ръст от 0,07% до ниво от 1486,43 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:31 ч.


Цените на петрола отбелязват леки изменения  в понеделник на фона

Цените на петрола отбелязват леки изменения  в понеделник на фона ...

......... съвместно управлявани находища в неутралната зона между страните засилиха опасенията от нарастване на предлагането. Заместник-министърът на външните работи на Кувейт заяви в събота, че преговорите са „много положителни“. От друга страна, цената на златото бележи спад от 0,13% до ниво от 1488,28 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:39 ч.


САЩ успяха да поемат контрола над петрола в района на

САЩ успяха да поемат контрола над петрола в района на ...

......... САЩ заявиха, че присъствието им в Сирия вече не е необходимо. По-рано тази седмица Турция се съгласи да спре военната си офанзива в Сирия, в замяна на това кюрдските сили да напуснат безопасната зона в североизточната част на страната, а САЩ се съгласиха да премахнат наложените наскоро санкции срещу Анкара.


Въпросният метал се използва в 75% от всички достъпни енергийни

Въпросният метал се използва в 75% от всички достъпни енергийни ...

......... група, Европейската агенция по химикалите, тази година добави оловото към списъка с опасни вещества заедно с още четири оловни съединения, много от тях използвани в оловно-киселинни батерии. Токсичното наследство продължава да е живо. И докато остава така, оловото ще продължи да бъде металът, за който никой не иска да говори.


Елитната правителствена група Национална комисия по консервация е била натоварена

Елитната правителствена група Национална комисия по консервация е била натоварена ...

......... и твърда позиция в борбата с изменението на климата. Нещо повече, ако светът продължи да действа, както досега, ние ще продължаваме да се доближаваме до времето, в което предупрежденията за изчерпване на запасите от петрол се окажат реалност. Ако историята на петролната индустрия ни учи на всичко, то очаквайте неочакваното.


Цените на петрола се понижиха в петък, след като Китай,

Цените на петрола се понижиха в петък, след като Китай, ...

......... до 0,98 млн. bpd, но остави своята прогноза за растеж на търсенето през 2020 г. непроменена на 1,08 милиона bpd. Това се посочва в последния месечен доклад на OPEC.От друга страна, цената на златото бележи спад от 0,19% до ниво от 1493,60 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:42 ч.


Международният валутен фонд (МВФ) отново намали прогнозата си за глобален

Международният валутен фонд (МВФ) отново намали прогнозата си за глобален ...

......... да надценява търсенето. „Липсата на някакво значително намаляване на прогнозите на МАЕ е особено изненадващо, като се имат предвид ревизиите в посока надолу в последната междинна икономическа перспектива на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), която е вградена в модела за търсене на МАЕ”, пише в коментар Standard Chartered.


Цените на петрола се повишиха на азиатските пазари в сряда,

Цените на петрола се повишиха на азиатските пазари в сряда, ...

......... САЩ и Китай и увеличаващите се американски запаси също оказваха натиск върху цените. Във вторник от Международния валутен фонд заявиха, че търговската война между САЩ и Китай ще намали глобалния растеж за 2019 г. до най-бавните му темпове след финансовата криза през 2008-2009 г. *Информацията е актуална към 09:34 ч. 


Най-голямата петролна рафинерия в Азия и в Китай, Sinopec, обмисля

Най-голямата петролна рафинерия в Азия и в Китай, Sinopec, обмисля ...

......... от Bloomberg. Sinopec също обмисля да намали вноса на петрол за декември, споделят четирима източници, запознати с проблема, пред Ройтерс във вторник. Рафинериите в Азия могат да намалят вноса на суров петрол на фона на високите разходи за доставка, като повлияят негативно на общото търсене на петролни продукти в региона.


Цените на петрола се понижават за втора поредна сесия във

Цените на петрола се понижават за втора поредна сесия във ...

......... от геополитическо напрежение в Близкия изток. В понеделник президентът на САЩ Доналд Тръмп наложи санкции срещу Турция. Американският президент беше категоричен, че военното нахлуване в Североизточна Сирия трябва незабавно да бъде спряно, защото води само до удължаване на политическия и военен хаос в ислямската страна.*Информацията е актуална към 09:40 ч.


В понеделник цените на петрола отбелязват понижение за сметка на

В понеделник цените на петрола отбелязват понижение за сметка на ...

......... говорителят на китайските митници Ли Куйвен. Вносът на Китай от САЩ, от друга страна, е спаднал с 26,4% през първите девет месеца от покачването на напрежението. Търсенето на петрол от страна на Китай остава силно, като вносът за септември отразява 10,8% ръст спрямо година по-рано.*Информацията е актуална към 09:36 ч.


Безспорно Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) е основна

Безспорно Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) е основна ...

......... ОПЕК се определя от цената на така наречената кошница на ОПЕК. Тази кошница обединява цените на петрола от всяка страна членка на картела, обособявайки своеобразна средна цена. Кошницата на ОПЕК е един от най-важните показатели за цените на суровия петрол в световен мащаб наред с Брент, West Texas Intermediate (WTI).


Петролните пазари през септември издържаха на случай на мащабно прекъсване

Петролните пазари през септември издържаха на случай на мащабно прекъсване ...

......... от последните седмици е, че светът има голяма застрахователна полица под формата на акции. Членовете на МАЕ притежават допълнителни 1,6 млрд. барела стратегически резерви и бързата реакция на Агенцията да разгледа спешното освобождаване на запаси помогна за успокояването на пазарите. Въпреки това обаче сигурността на доставките остава много актуална тема.


Всичко започна, когато една верига кафенета започна да заменя пластмасовите

Всичко започна, когато една верига кафенета започна да заменя пластмасовите ...

......... продукти, като чаши за кафе например. Председателят на WestRock Пат Линднер признава, че понякога опаковките от рециклирана хартия няма да са толкова евтини колкото тези направени от пластмаса. Въпреки това той изразява увереност, че кампаниите ще ги предлагат с оглед на това, че населението вече търси повече екологично чисти продукти.


Еквадорската държавна петролна компания Petroecuador обяви чрез туит в сряда

Еквадорската държавна петролна компания Petroecuador обяви чрез туит в сряда ...

......... Еквадор, която разполага с петролни запаси в размер на 8,27 млрд. барела, възнамерява да напусне ОПЕК на 1 януари 2020 г. поради тежкото си икономическо положение. Страната е член на картела от 1973 г. През 1992 г. тя преустановява членството си, а през 2007 г. се връща обратно в групата.


Цените на петрола се повишиха, като успяха да надминат стойностите

Цените на петрола се повишиха, като успяха да надминат стойностите ...

......... да успеят да намалят напрежението и да отложат увеличението на митата от страна на САЩ, планирано за следващата седмица. От Белия дом съобщиха, че се очаква президентът Доналд Тръмп да се срещне днес с вицепремиера на Китай Китай Лю Хъ в 21:45 ч. българско време.*Информацията е актуална към 09:30 ч.


Големите петролни компании (известни още като Big Oil) наскоро повишиха

Големите петролни компании (известни още като Big Oil) наскоро повишиха ...

......... 75 млрд. долара“, посочват от компанията. На фона на нарастващите призиви за смислени действия в областта на климата и опасността натиск от страна на инвеститорите спрямо Big Oil за бърза смяна на фокуса, Aramco и всички други големи петролни компании сега ще изиграят своя най-добър коз – удовлетворяването на акционерите.


Приоритет на Иран в оптимизирането на петролния износ на страната,

Приоритет на Иран в оптимизирането на петролния износ на страната, ...

......... първоначален капацитет от по 500 000 барела. Като цяло намерението е съоръжението в Яск да има капацитет за съхранение до 30 милиона барела и да изнася един милион барела на ден суров петрол. Това превръща дестинацията в изключително удобно място за Китай по отношение на петролните доставки, заключва иранският източник.


Цените на петрола поевтиняха в четвъртък поради опасения, че търсенето

Цените на петрола поевтиняха в четвъртък поради опасения, че търсенето ...

......... член на ОПЕК, също ще увеличи износа си въпреки американските икономически санкции, които ограничиха доставките от страната. Индийската рафинерия Reliance Industries планира да започне да зарежда венецуелската суровина след четиримесечна пауза, което е още един знак за разширяване на предлагането на суров петрол на пазара.*Информацията е актуална към 9:50 ч. 


Тъй като глобалното напрежение ескалира и признаците за забавяне на

Тъй като глобалното напрежение ескалира и признаците за забавяне на ...

......... Председателят на Societe Generale SA Лоренцо Бини Смаги заяви, че твърдият Brexit може да хвърли света в рецесия и да бъде катастрофален за финансовата система. Кристалина Георгиева - в първото си голямо обръщение като ръководител на Международния валутен фонд - предупреди, че глобалната икономика сега се изправя пред „синхронизирано забавяне“.


Цените на петрола се понижиха за трета поредна борсова сесия

Цените на петрола се понижиха за трета поредна борсова сесия ...

......... покачване от 1,25 милиона bpd. Очаква се продукцията през 2020 г. да нарасне с 910 000 барела на ден до 13,17 милиона барела на ден, казаха от Агенциата, понижавайки предходната си прогноза за покачване от 990 000 барела на ден до 13,23 милиона барела дневно.*Информацията е актуална към 9:44 ч.


По-голяма част от най-големите производители на природен газ са енергийни

По-голяма част от най-големите производители на природен газ са енергийни ...

......... ограничава парниковите емисии със 70% до 2030 г.1Отчетът на Equinor надмина очакванията заради силните производствени данниСтратегията на BP ѝ помогна да регистрира силно първо тримесечиеАмериканската компания PG&E е застрашена от банкрут заради пожара в Калифорния Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!