ОПЕК и Русия отлагат планираната за понеделник среща за по-късно

ОПЕК и Русия отлагат планираната за понеделник среща за по-късно ...

......... света, е отворена за присъединяване към евентуално глобално споразумение. В петък Международната агенция за енергия (МАЕ) предупреди, че свиване с 10 млн. барела дневно няма да е достатъчно за компенсиране на огромния спад на търсенето. Дори с такова съкращаване наличностите ще нараснат с 15 млн. барела дневно през второто тримесечие.


Саудитска Арабия отрече твърденията на руския президент Владимир Путин, че

Саудитска Арабия отрече твърденията на руския президент Владимир Путин, че ...

......... която заплашва с глобална рецесия тази година. Преди две седмици Путин изглеждаше решен да продължи ценовата война със Саудитска Арабия, която започна след оттеглянето на Москва от споразумението за ограничаване на предлагането. Това накара саудитците да наводнят пазара с петрол, тласкайки цените до най-ниското им ниво от близо две десетилетия.


Тъй като пандемията увеличава необходимостта от гумени защитни ръкавици, пазарните

Тъй като пандемията увеличава необходимостта от гумени защитни ръкавици, пазарните ...

......... стигна фармацевтичната индустрия в борбата срещу COVID-19?1Китайските петролни компании свиват капиталовите разходи заради ниските цени„Каучук“ АД с дивидент от 8,5 лв. на акция1 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! Изпрати


Обединението на ОПЕК и страните съюзнички, известни заедно като ОПЕК+,

Обединението на ОПЕК и страните съюзнички, известни заедно като ОПЕК+, ...

......... според Citigroup и Goldman Sachs то ще е прекалено недостатъчно, тъй като търсенето така или иначе понася силен удар заради коронавирусната пандемия. „Изглежда най-накрая има колектилно съгласие, че пазарът се намира в толкова извънредно състояние на свръхпредлагане, че е необходемо предприемането на координирани действия“, посочва Калъм Макферсън от Investec Bank.


Беларус е постигнала споразумение с най-големия производител на петрол в

Беларус е постигнала споразумение с най-големия производител на петрол в ...

......... Руски производители са поискали капацитет в националната петролопроводна система за доставка на около 1 млн. тона суров петрол на беларуски рафинерии този месец, което е четири пъти повече от обема за март, но все още не са предоставили необходимите документи за започване на доставките, съобщи по-рано тази седмица операторът Транснефт.


Цените на петрола скочиха рязко днес, след като американският президент

Цените на петрола скочиха рязко днес, след като американският президент ...

......... Energy. „Според нас в най-добрия случай страните ще се съгласят да продължат разговорите и да наблюдават ситуацията на пазара“, допълва той. Цените на петрола получиха тласък днес и от съобщението на Bloomberg News, която се позова на запознати източници, че Китай ще започне да купува петрол за извънредните си резерви.Глобалната криза, причинена от пандемията от коронавирус, ще се усети

Глобалната криза, причинена от пандемията от коронавирус, ще се усети ...

......... на петрола ще повлияе на перспективите за прехода на чиста енергия като фокусирането върху природния газ. „Петролът с цена от 25 долара за барел би направил някои международни доставчици на газ неспособни да покрият оперативните си разходи, а потиснатият газов спот пазар няма да осигури никакво облекчение“, подчертават от МАЕ.


Пазарните стойности на петрола се повишават рязко в четвъртък, след

Пазарните стойности на петрола се повишават рязко в четвъртък, след ...

......... (Chapter 11) от Кодекса на несъстоятелността на САЩ. Петролният производител заяви, че ще работи за намаляване на разходите си и ще продължи да работи по предложения план за преструктуриране. От своя страна цената на златото бележи ръст от 0,42% до ниво от 1598,60 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:15 ч.  


Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в сряда (2 април),

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в сряда (2 април), ...

......... съзнателно планиране, който бихме искали да видим от партньорите ни, и не насърчава нашия споделен интерес към стабилни пазари“, заяви говорителката на министерството Шейлин Хайнс. Тя допълни, че министърът на енергетиката Дан Бройлет разговаря с колегите си от големите страни, които добиват петрол, за да се опита да стабилизира пазарите.


И трите основни производителя на петрол в Китай посочиха, че

И трите основни производителя на петрол в Китай посочиха, че ...

......... млрд. юана в активите за проучване и производство. „Компанията отчита обезценка през последните години, въпреки че цената на петрола беше доста над ниските стойности от 2016 г. Инвеститорите могат да поставят под съмнение качеството на своите активи нагоре по веригата“, пишат от BOCI Research, дъщерно дружество на Bank of China.


Доставчиците на втечнен природен газ (LNG) заливат пазара с излишни

Доставчиците на втечнен природен газ (LNG) заливат пазара с излишни ...

......... друг купувач, заяви представител на индустрията. Подробностите не могат да бъдат потвърдени, тъй като компаниите обикновено не коментират спот сделки. Азиатските спот цени на втечнен газ LNG-AS паднаха под 3 долара на милион британски топлинни единици (mmBtu) тази седмица, след като отчетоха ръст три последователни седмици преди това, заявиха търговците.Цените на петрола се понижават в сряда, следвайки най-големите си

Цените на петрола се понижават в сряда, следвайки най-големите си ...

......... на сорта Брент ще възлиза средно на 38,76 долара за барел през 2020 г., което е с 36% по-ниско от очакваната  пазарна стойност от 60,63 долара в проучването през февруари. От своя страна цената на златото бележи ръст от 0,1% до ниво от 1598,20 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:01 ч.


Веднага след като американските шистови компании напуснат пазара, цените на

Веднага след като американските шистови компании напуснат пазара, цените на ...

......... по-ниски разходи за сондажна дейност. Благодарение на технологичния напредък със сигурност има повече място за подобряване на ефективността при извличането на петрол от шистови образувания. Тези подобрения на ефективността вероятно ще доведат до по-ниски нива на сондажните разходи за онези компании, които в крайна сметка ще успеят да преживеят кризата.


Ако спадът в търсенето на петрол по света продължи заедно

Ако спадът в търсенето на петрол по света продължи заедно ...

......... на производство, което да помогне за балансиране на пазара, заплашен да изгуби над 20 млн. барела на ден по отношение на търсенето. Президентът на САЩ Доналд Тръмп обсъди потенциално петролно споразумение в понеделник с руския държавен глава Владимир Путин, като двамата се съгласиха да продължат диалога със своите енергийни министри.


Цената на петрола се оттласна от достигнатото снощи 18-годишно дъно,

Цената на петрола се оттласна от достигнатото снощи 18-годишно дъно, ...

......... планира да увеличи износа на нефт до 10,6 млн. барела на ден от май при по-ниско вътрешно потребление, заяви служител на саудитското министерство на енергетиката. Същевременно глобалните рафинерии намаляват капацитетите си поради спада в търсенето на горива. Европейските рафинерии намаляват продукцията с най-малко 1,3 млн. барела, посочват източници на Ройтерс.


Цената на петрола се срина до 18-годишно дъно на фона

Цената на петрола се срина до 18-годишно дъно на фона ...

......... суровина се предлага на 10-годишно дъно. Падането на цените предизвиква смущения в някои държави от ОПЕК. Алжир, който е ротационен председател на картела, призова секретариата да свика спешно заседание, но призивът не успя да събере подкрепата на мнозинството, която е необходима. Рияд е сред онези, които се противопоставят на идеята.Цените на петрола се понижават в понеделник, тъй като пандемията

Цените на петрола се понижават в понеделник, тъй като пандемията ...

......... преработка на петрол обявиха планове за намаляване на капиталовите си разходи, а стотици вече съкращават служителите си в очакване цените на суровината да спаднат под 20 долара за барел. От своя страна цената на златото бележи спад от 0,74% до ниво от 1641,90 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:03 ч.  


Пандемията от коронавируса Covid-19 блокира усилията на САЩ за увеличаване

Пандемията от коронавируса Covid-19 блокира усилията на САЩ за увеличаване ...

......... на военните право на снабдяване с определена техника. Наскоро президентът Тръмп се обърна към същия закон за стимулиране на производството на медицински доставки. Medallion Resources Ltd, и USA Rare Earth and Texas Mineral Resources Corp също чакат в Пентагона, като за момента остава неясно как може да се развие ситуацията.


Руският президент Владимир Путин ще откаже да приеме това, което

Руският президент Владимир Путин ще откаже да приеме това, което ...

......... Брент и WTI до 31 и 28 долара за барелВъглищата вече са най-скъпото изкопаемо гориво в светаРусия запази непроменена основната си лихва на фона на поевтиняващата рубла Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар!


Нова сделка в рамките на  ОПЕК + за балансиране на

Нова сделка в рамките на  ОПЕК + за балансиране на ...

......... коронавируса. Той добави, че до месец тестовите за бързо и масово обществено ползване ще са готови, така че хората да могат да ги поръчат у дома чрез спедиторски услуги и приложенията за доставка на технологичните компании Yandex  и Mail.Ru.  Само една трета от всички тестове ще бъдат изнесени в чужбина.


Цената на златото се насочи към най-голямото си повишение на

Цената на златото се насочи към най-голямото си повишение на ...

......... и очакванията за по-нататъшни стимули трябва отново да повишат цените“, каза Гнанасекар Тиагараджан, директор на Commtrendz Risk Management Services. Други основни благородни метали също отчетоха повищения в пазарните си стойности през тази седмица: цената на среброто се повиши с 15%, платината се покачи с 22%, а паладият скочи с 46%.


Цените на петрола отчитат слаби повишения в петък, след като

Цените на петрола отчитат слаби повишения в петък, след като ...

......... Все пак ангажимента за финансова помощ допринася за нарастването на цените на петрола. Повишения бяха отчетени и на глобалните финансови пазари, след като  все повече правителства въвеждат допълнителни стимули за борба с пандемията. Цената на златото бележи спад от 0,74% до ниво от 1648 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:05 ч.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп е изправен пред все по-големите

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е изправен пред все по-големите ...

......... направиха това, което им беше казал. Но мнението на президента на САЩ вероятно не се е променило по отношение на NOPEC. „САЩ са твърдо ангажирани към отворените, честни и конкурентни пазар за глобална търговия с енергия. Не подкрепяме поведение, нарушаващо пазара, включително и картелите“, заяви той още през 2018 г.


На спот пазара уранът се търгува тази седмица при цена

На спот пазара уранът се търгува тази седмица при цена ...

......... повече от очакваното през февруариКризата с COVID-19 ще доведе до ограничаване на сделките с имотиКараниколов: Бизнесът да не лъже за компенсациите, лесно може да се провериФинландия ще остане единствената страна в ЕС, която обработва уран5Ядрени инспектори на ООН проверяват Иран заради урановите центрофугиФренската ядрена компания Areva става Orano Спонсорирано съдържание

Цените на петрола се понижават в четвъртък след три дни

Цените на петрола се понижават в четвъртък след три дни ...

......... в  която суровинните запаси на страната отчитат повишение. Доставките на петролни продукти, показател за търсенето в САЩ, са спаднали с близо 10% до 19,4 милиона барела на ден, показват данните на АЕИ. Цената на златото бележи спад от 0,63% до ниво от 1623,10 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:03 ч.  


Цените на петрола се повишават за трета поредна сесия в

Цените на петрола се повишават за трета поредна сесия в ...

......... 1,25 милиона барела през изминалата седмица. От друга страна, седмичният доклад за суровинните запаси на страната на Администрацията за енергийна информация трябва да бъде публикуван в 15:30 ч. българско време в сряда. Цената на златото бележи ръст от 0,76% до ниво от 1672,50 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:03 ч.  


Вълната от решения за намаляване на разходите в петролна индустрия

Вълната от решения за намаляване на разходите в петролна индустрия ...

......... Energy посочват, че пълните хранилища в крайна сметка ще доведат до нов ценови спад, което ще притисне компаниите допълнително да ограничат добива. В подобна среда е напълно възможно цената на Брент да падне до 10 долара за барел, нещо, което не се е случвало от 1998 г., добавят от JBC.


Настоящата икономическа и финансова криза, причинена от коронавируса, е привидно

Настоящата икономическа и финансова криза, причинена от коронавируса, е привидно ...

......... ще се насочи към големия размер на разходите на Фед, увеличаването на фискалните дефицити на икономиките в световен мащаб  и опасенията относно устойчивостта на Европейския икономически и паричен съюз. „Вярваме, че това вероятно ще доведе до проблеми с обезценяването на валутите, подобно на периода след глобалната финансова криза“, казаха те.


Британският кредитор Barclays намали във вторник прогнозите си за цените

Британският кредитор Barclays намали във вторник прогнозите си за цените ...

......... ли ще облекчи ситуацията за американските производители, добавят от банката. Цените на петрола се повишават във вторник с надеждата, че САЩ ще постигнат скоро споразумение за пакет от стимули от 2 трлн. долара, който може да заглуши икономическото въздействие от епидемията и от своя страна да подкрепи търсенето на петрол.


За да разберете кризата, обхванала най-големите петролни компании в света,

За да разберете кризата, обхванала най-големите петролни компании в света, ...

......... компании5Търсенето на природен газ по света ще се удвои до 2040 г.1BP държи спада на печалбата в границиВР: Прибързаният енергиен преход може да струва скъпо на петролните компании4 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар


Въглищата, най-мръсният и обикновено най-евтиният енергиен източник, сега вече са

Въглищата, най-мръсният и обикновено най-евтиният енергиен източник, сега вече са ...

......... Това изтри около 60% от цената на Брент от началото на годината. Пазарите на електроенергия в Азия, които са най-големите клиенти на въглища за електроенергия, се оказаха по-устойчиви. Сортът Newcastle през по-голямата част от тази година вече се търгуват при енергиен еквивалент над маркера Япония-Корея, бенчмаркът за LNG в Азия.


Цените на петрола започват седмицата със смесени резултати въпреки продължаващото

Цените на петрола започват седмицата със смесени резултати въпреки продължаващото ...

......... отдела за проучвания във Vitol, най-големият търговец на петрол в света. От друга страна Goldman Sachs изчислява, че понижението в нивото на покупките може да възлиза на 8 милиона барела на ден. Цената на златото  бележи ръст от 0,26% до ниво от 1488,60 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:03 ч.


САЩ остават най-големият производител на петрол в света за 2019

САЩ остават най-големият производител на петрол в света за 2019 ...

......... горива в света, е поставена на седмо място с производство в размер на 3,773 млн. барела на ден. Обединените арабски емирства (ОАЕ) са на осма позиция с 3,216 млн. барела на ден. Следвани са от Кувейт с 2,807 млн. барела дневно и Бразилия – с 2,587 млн. барел на ден.


Русия никога не се е стремяла към рязко понижение на

Русия никога не се е стремяла към рязко понижение на ...

......... Сечин заяви, че според него глобалните цени на петрола могат да се върнат до 60 долара за барел до края на 2020 г., ако шистовото производство бъде принудено да излезе от пазара. От друга страна Белоусов смята, че цените на петрола ще се балансират до около 35-40 долара за барел.


Някои хора може би мислят, че решението на Саудитска Арабия

Някои хора може би мислят, че решението на Саудитска Арабия ...

......... тази година1Петролната индустрия в Китай е изправена пред трудна дилемаИзпаряващото се търсене заради коронавируса остави Брент на 30 долара за барелСАЩ се опитват да привлекат германска компания, правеща ваксина за Covid-19Путин трябва да подмени ръководителите на държавните гиганти14Защо саудитският престолонаследник наводни пазарите с петрол?13 Спонсорирано съдържание googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-13`); }); <


Цените на петрола се повишават с повече от 6% в

Цените на петрола се повишават с повече от 6% в ...

......... конструктивна мярка, която ще помогне на някои американски производители да избегнат срив на фона на международната ценова война“, каза Пер Магнус Нисвен, ръководител на компанията за енергийни изследвания Rystad Energy. От своя страна цената на златото също бележи ръст от 1,39% до ниво от 1499,80 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:09 ч.


Петролът е напът да запише най-силния си ръст за един

Петролът е напът да запише най-силния си ръст за един ...

......... пазар. Фючърсите върху Брент за идните шест месеца са на най-мечата си територия от 2009 г. насам, което е признак за голямо насищане. В резултат на това трейдърите търсят доходоносни възможности от съхраняването на петрол в танкери с надеждата да го продадат на печалба по-късно.*Информацията е актуална към 22,01 ч. 


Колко дълго може да продължи ценовата война на петролните пазари

Колко дълго може да продължи ценовата война на петролните пазари ...

......... рамките на дни, докато в исторически план спадът остава по-плавен и с продължителност от месеци. Новата тактика на  Рияд за шокиране на петролните пазари може просто да съкрати битката времево, нанасяйки бързи и ефективни поражения, заради които всички останали да се видят принудени да седнат отново на масата за преговори.


Забраните за пътувания, затварянето на границите и препоръките за самоизолация

Забраните за пътувания, затварянето на границите и препоръките за самоизолация ...

......... ситуация с търсенето. „Ако запасите се запълнят, премахвайки това търсене, цените на петрола със сигурност ще се сринат допълнително и световните пазари ще трябва да се надяват, че спорът между Саудитска Арабия и Русия ще бъде решен, преди положението да стане непоправимо“, заяви Стивън Инес, главен пазарен стратег в AxiCorp.


Цените на петрола се повишават в четвъртък, докато инвеститорите са

Цените на петрола се повишават в четвъртък, докато инвеститорите са ...

......... се борят за пазарен дял. Министерството на енергетиката на Саудитска Арабия нареди националната петролна компания Saudi Aramco да увеличи добива си с 12,3 милиона барела на ден през следващите месеци. От своя страна цената на златото също бележи ръст от 0,91% до ниво от 149130 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:15 ч.


Цените на петрола се сринаха с 24% до 18-годишно дъно,

Цените на петрола се сринаха с 24% до 18-годишно дъно, ...

......... е на път да се наводни с излишни барели“, посочи Bank of America в бележка до клиентите си тази сряда. Във вторник Goldman Sachs сви прогнозата си за петролните цени за второто тримесечие, като очаква Брентът и WTI да достигнат средно 20 долара за барел. *Информацията е актуална към 20:40 ч. 


Цените на петрола се понижиха до най-ниските си нива от

Цените на петрола се понижиха до най-ниските си нива от ...

......... Джон Килдуф от Capita . „Цените се опитват да намерят равновесното си положение, което според мен ще бъде около 18,00 долара за барел WTI", добави той. От своя страна Ирак призова във вторник 14-членния картел ОПЕК и неговите съюзници да проведат спешна среща, предаде Ройтерс.*Информацията е актуална към 17:17 ч.


Цените на петрола се понижават в сряда до най-ниските си

Цените на петрола се понижават в сряда до най-ниските си ...

......... Саудитска Арабия и Русия, която се разрази, след като преговорите за задълбочаване и удължаване на срока по споразумението за съкращаване на добива в рамките на ОПЕК+ се провалиха. От своя страна цената на златото също бележи спад от 1% до ниво от 1510,40 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:09 ч.  


Тъй като големите икономики постепенно спират своите двигатели, търсенето на

Тъй като големите икономики постепенно спират своите двигатели, търсенето на ...

......... се свие с 1 млн. барела на ден между второто и третото тримесечие на годината. Но кредиторът може би подценява въздействието на ниските цени. От IHS Markit заявиха, че свиването на добива на шистово гориво в САЩ може да достигне диапазона 2-4 млн. барела на ден през следващите 18 месеца.


Саудитска Арабия планира да увеличи износа си на петрол до

Саудитска Арабия планира да увеличи износа си на петрол до ...

......... компанията Халид ал Дабаг посочи, че цената от 30 долара за барел ги устройва. „С една дума Saudi Aramco може да поддържа много ниски цени на петроа  и да ги поддържа за дълго време“, посочи той, подчертавайки, че това е така особено в сравнение с други участници в сектора.  


Американската Администрация за енергийна информация (EIA) прогнозира, че по-бързото нарастване

Американската Администрация за енергийна информация (EIA) прогнозира, че по-бързото нарастване ...

......... 37 долара за барел през второто тримесечие, а след това да поскъпне до 42 долара за барел през второто половината от годината. Администрацията очаква Брентът да поскъпне до средно 55 долара за барел през 2021 г., като за това ще помогне и забавящото се натрупване на запаси в глобален план.


Цените на петрола се повишават във вторник, след като резките

Цените на петрола се повишават във вторник, след като резките ...

......... до най-ниските си нива за последните месеци, след като много държави наложиха ограничения за трансграничните пътувания и ограничиха вътрешните движения като част от мерките за забавяне на разпространението на коронавируса. От своя страна цената на златото бележи спад от 0,17% до ниво от 1484 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:02 ч.


Историческият ценови крах на петролните пазари представлява неудобна дилема пред

Историческият ценови крах на петролните пазари представлява неудобна дилема пред ...

......... плащането на всички битови сметки 3Банковите лихви остават на досегашните нива през първото полугодие на 2020 г.Великобритания без забрани за коронавируса, само с препоръки 2 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! Изпрати


Цените на петрола се понижиха с около 10% в понеделник

Цените на петрола се понижиха с около 10% в понеделник ...

......... като напрежението между Саудитска Арабия и Русия ескалира. Goldman Sachs сега очаква средна цена за WTI от 29 долара за барел, а тази на Брент – 30 долара за барел. Това е значително под предишните оценки на банката за 42,50 долара за барел при WTI и 47 долара за Брент.


Приходите от петрол и газ за развиващите се страни ще

Приходите от петрол и газ за развиващите се страни ще ...

......... насочва към рецесия. Ценовият крах на петролните пазари беше породено от разпадането на съюз между ОПЕК и съюзниците ѝ, ръководени от Русия. В изявлението на МАЕ и ОПЕК не се споменават изрично Саудитска Арабия и Русия, които започнаха ценова война за пазарен дял. Двете организации призоваха за стабилност на пазара.


Саудитска Арабия полага огромни усилия да изтласка руския петролен сорт

Саудитска Арабия полага огромни усилия да изтласка руския петролен сорт ...

......... отказва от участие в заседанията на ОПЕК+Производството на петрол в САЩ може да се свие с 20% заради ценовия сривЗащо Русия и Владимир Путин започнаха петролна война със САЩ?76Рияд ескалира петролната война с мащабно увеличение на добива от април6Ирак увеличава петролните продажби за Китай с една трета през февруари Спонсорирано съдържание


Цените на петрола се сринаха с по над 8% в

Цените на петрола се сринаха с по над 8% в ...

......... също така обяви извънредно положение заради коронавируса на територията на страната. Петролът продължава да чувства натиск както от страна на търсенето, така и на предлагането. Коронавирусната пандемия намали търсенето на „черно злато“ заради намалените пътувания, а разпадът на алианса ОПЕК+ означава, че скоро може да има пренасищане на пазара.  


Цените на петрола продължават своя спад в понеделник, след като

Цените на петрола продължават своя спад в понеделник, след като ...

......... „Големият губещ ще бъдат американски шисти. Вероятно доста скоро републиканското правителство ще се изправи пред необходимостта за спасяване на силно задлъжнялата индустрия“, заяви Джефри Халей, старши пазарен анализатор в OANDA. От своя страна цената на златото бележи ръст  от 1,79% до ниво от 1543,8 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:08 ч.


Световното търсене на петрол е в положение на свободно падане

Световното търсене на петрол е в положение на свободно падане ...

......... от предходния по отношение на търсенето“, коментира главният икономист в петролната търговска компания Trafigura Group. Финансовата компания Goldman Sachs прогнозира, че търсенето на петрол ще се свива с над 4 млн. барела дневно до април. Други инвеститори очакват много по-големи спадове в краткосрочен план.Още новини четете в Bloomberg TV Bulgaria. 


Вследствие на катастрофата на петролните пазари през 2014 г. американската

Вследствие на катастрофата на петролните пазари през 2014 г. американската ...

......... хеджирането си и управляват капиталовите си разходи в светлината на ценовия спад. В петък компанията заяви, че е добавила около 30 милиона повече суапове в хеджиране за 2021 г. Occidental Petroleum Corp. също планира да намали капиталовите разходи, след като цените паднаха под някои от хеджиращите нива и заплашиха дивидента.


Саудитска Арабия наводнява пазарите с петрол на цени от едва

Саудитска Арабия наводнява пазарите с петрол на цени от едва ...

......... от суровини на рафинериите по света от Европа до Индия. Цената на международния бенчмарк Брент е напът да запише най-големия си седмичен спад от финансовата криза през 2008 г. в петък, тъй като инвеститорите са притеснени от въздействието на вируса върху търсенето и ценовата война между Русия и Саудитска Арабия.


Само за 24 часа престолонаследникът на Саудитска Арабия започна ценова

Само за 24 часа престолонаследникът на Саудитска Арабия започна ценова ...

......... барела на ден69БПГА: Цените на горивата ще се понижат с 10-15 ст. до края на март10Защо Русия и Владимир Путин започнаха петролна война със САЩ?76Рентабилността започва все повече да се изплъзва на американската шистова индустрия5Зелената революция за 10 трлн. долара може да се възползва от краха на петрола11 Спонсорирано съдържание


Енергийните пазари предупреждават: светът плува в суров петрол и пренасищането

Енергийните пазари предупреждават: светът плува в суров петрол и пренасищането ...

......... за намаляване на производството изтече на 1 април. Инвеститорите казват, че разликата в цените на петрола за различните дати може да продължи да се увеличава, когато последиците от тези решения станат по-очевидни в действителните физически движения на петрола по света, смята Ричард Фулартън, главен инвестиционен директор в Matilda Capital Management.


Епидемията от коронавирус има потенциала да окаже най-силното влияние върху

Епидемията от коронавирус има потенциала да окаже най-силното влияние върху ...

......... занимаващи се с проучване и добив на нефт и газ. Увеличен брой фалити в сектора през 2020 г. изглежда неизбежен, но по-ниските цени на петрола биха могли да предоставят възможност за увеличение на маржовете по веригата на петролната промишленост, например рафиниране, транспорт, търговия и други, посочват от Coface за България.


Белият дом обмисля спасителен пакет от мерки за американската шистова

Белият дом обмисля спасителен пакет от мерки за американската шистова ...

......... петролен резерв (SPR), за да отстрани част от излишното предлагане на пазара. Според медията администрацията също обмисля намаляване на роялти таксата за сондажни компании, работещи на федерална земя. Вече мнозина в Конгреса, както демократи, така и републиканци, смятат, че нивата на въпросните роялти такси така или иначе са твърде ниски.


Организацията на страните износителики на петрол (ОПЕК) обяви, че отменя

Организацията на страните износителики на петрол (ОПЕК) обяви, че отменя ...

......... за пътуванията на европейци за САЩ е допълнителен фактор за падащите петролни цени. Фючърсите върху Брент с доставка през май се понижават в четвъртък с 6,9% под 33,32 долара за барел, а тези на американския лек суров петрол с доставка през април поевтиняват със 7,13% до 30,63 долара за барел. 


Цените на петрола се понижават в четвъртък, след като президентът

Цените на петрола се понижават в четвъртък, след като президентът ...

......... тримесечие. От друга страна запасите от суров петрол в САЩ са се увеличили със 7,7 милиона барела на седмична база, но запасите от бензин и дизел са отчели рязък спад. От своя страна цената на златото бележи спад от 0,36% до ниво от 1636,40 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:03 ч.


Представителите на Руската федерация ще вземат участие в срещата на

Представителите на Руската федерация ще вземат участие в срещата на ...

......... ценовата война с Русия, която започна след провала на преговорите във Виена. Междувременно днес петролът поевтинява след вчерашния ръст, като цената на WTI e надолу с 3,45% до 33,17 долара за барел, докато тази на Брент спада с 3,4 на сто до 35,95 долара за барел към 14:30 българско време.


Само ден след като Saudi Aramco във вторник, че от

Само ден след като Saudi Aramco във вторник, че от ...

......... коронавирус. Саудитска Арабия разполага с повече резервни производствени мощности от Русия. Кралството обяви преди повече от десетилетие плановете си да повиши и поддържа капацитета си на ниво от 12 млн. барела на ден и работи за постигането на тази цел чрез разширяване на наличните полета, включително полетата Манифа и Шайбах.


Производството на петрол в САЩ може се понижи с близо

Производството на петрол в САЩ може се понижи с близо ...

......... създаден недостиг на петрол, което да доведе до по-високи цени след 2022 г., прогнозира Шефилд. „Ще бъде трудно да увеличим производството навсякъде по света, така че в този момент бихме могли да имаме дву- или тригодишен супер цикъл при цени на петрола между 60 и 100 долара“, посочи още той.


Цените на петрола се повишават за втори пореден ден в

Цените на петрола се повишават за втори пореден ден в ...

......... „Ако понижаващите се цени на петрола принудят американските производители  да намалят производството до юни, има вероятност ОПЕК+ да се върне към идеята за споразумение за съкращаване на добива“, заяви Йошида. От своя страна цената на златото бележи ръст от 0,36% до ниво от 1666,30 долара за тройунция.*Информацията е актуална към 09:13 ч.


Руският президент Владимир Путин знае, че крехката петролна индустрия в

Руският президент Владимир Путин знае, че крехката петролна индустрия в ...

......... петрола от 25 долара за барел години наред24Прогнозите за търсенето на петрол стават все по-мрачни1Шистовата индустрия в САЩ се нуждае от чудо, за да задържи нивото на добива3Саудитска Арабия преустановява поклонническите визити в Мека заради коронавируса Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Име


Американските шистови производители изпитваха затруднения с рентабилността. Сега този проблем

Американските шистови производители изпитваха затруднения с рентабилността. Сега този проблем ...

......... края на тази година до края на следващата, предупреждават от Rystad. Това би означавало спад от около 20%. В понеделник цената на американския лек суров петрол WTI падна с 25%, за да достигне 31,13 долара за барел, като някои анализатори виждат, че понижението ще продължи до 20 долара за барел.


Петролът изтри над една трета от стойността си тази седмица

Петролът изтри над една трета от стойността си тази седмица ...

......... за всички страни от Съвета за сътрудничество в Персийския залив“, казва Ян Фридрих, ръководител на отдела за суверенни рейтинги за Близкия изток и Африка във Fitch Ratings. „Но поне страните с по-висок рейтинг, особено Кувейт, Катар и Абу Даби, имат широки буфери, главно под формата на суверенни фондове“, допълва той.