ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е осигурила 13% от цялата

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е осигурила 13% от цялата ...

......... 2019 г., използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).


ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ работи на пълна мощност в

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ работи на пълна мощност в ...

......... в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).


"Ежедневно под карантина на територията на община Стара Загора се ...

......... техни преподаватели, една част от тях вече работят в Инфекциозна клиника в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" и в болницата, там където се налага",съобщи Микова.Със заповед на кмета Живко Тодоров, считано от 27 март до второ нареждане, се удължава срокът на въведените противоепидемични мерки на територията на Община Стара Загора.


Тази вечер кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров проведе онлайн

Тази вечер кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров проведе онлайн ...

......... здравна инспекция. „Имаме информация, че се правят планови проверки“, допълни Делян Иванов.В помощ на всички граждани, които търсят информация, на официалния сайт на Община Стара Загораима изработена специална секция, в която хората могат да се информират, както и да открият синтезирана най-важната информация, свързана с мерките за ограничаване на вируса.


Поредна вандалска проява в Стара Загора беше установена днес, съобщиха

Поредна вандалска проява в Стара Загора беше установена днес, съобщиха ...

......... Загора Това е установила проверката на служители на Община Стара Загора след получен сигнал за нанесените щети.Община Стара ЗагораOбщинa Cтapa Зaгopa пpизoвaвa жителите и гостите на града дa пpoявявaт нeтъpпимocт ĸъм всички хулигански прояви и дa cигнaлизиpaт за тях нa дeнoнoщния Гopeщ тeлeфoн - 0800/ 157-37 или нa тeл. 112.


Във връзка с писмо от канцеларията на Св. Синод на

Във връзка с писмо от канцеларията на Св. Синод на ...

......... ще бият в продължение на 10 минути, в 20:00 часа. Именно тогава Предстоятелят на нашата родна Православна Църква, Светейшият патриарх Неофит, ще отправи молитва към Всеподателя Бога за изцерение от коронавируса (COVID-19). Призовават се миряните да останат по домовете си и да вземат дейно участие в молитвата на нашия патриарх.Българското дружество по офталмология, представлявано от доц. д-р Димитър Джелебов

Българското дружество по офталмология, представлявано от доц. д-р Димитър Джелебов ...

......... да оцелеем физически и психически“, каза Иванка Сотирова, зам.-кмет „Образование, здравеопазване и социални дейности“ в Община Стара Загора. Тя благодари от името на Общината за жизнено необходимото и навременно дарение.Община Стара Загора„Това няма да е еднократен жест, следващата седмица очакваме още доставки, когато имаме възможност закупуваме“, сподели доц. д-р Джелебов.


Всички северни входно-изходни артерии на ромския кв. „Кармен” откъм бул.

Всички северни входно-изходни артерии на ромския кв. „Кармен” откъм бул. ...

......... Казанлък.  Служителите на реда ще проверяват личните документи на влизащите в кв. „Кармен” и ще контролират спазване на карантина на съответните лица. Медиаторите, работещи с живущите там, ще разясняват с помощта на мегафони санитарно-хигиенните изисквания и останалите мерки, които държавата и Общината, предприема в борбата с разпространението на коронавирус - COVID-19.


От 17 март до 31 март се прекратява работата по

От 17 март до 31 март се прекратява работата по ...

......... оперативен щаб в Стара Загора. Предприемат се различни форми за неприсъствие на работа, целящи минимизиране броя на необходимия персонал за нормалното протичане на дейността на комплекса и осигуряване на нормалните доставки на въглища за централите.От днес достъпът на външни лица в сградите на територията на „Мини Марица-изток“ ЕАД е прекратен.


Мерките, които взема Община Стара Загора, спрямо създалата се обстановка,

Мерките, които взема Община Стара Загора, спрямо създалата се обстановка, ...

......... На територията на общината около 60 човека са под карантина. „Нашият апел към гражданите е да няма притеснения, да не се презапасяват с продукти и лекарства, да не изпадат в паника“, призова Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора и на Общинския щаб за превенция на разпространението на COVID 19.


Делегация от енергийни експерти към Департамента по енергетика на САЩ

Делегация от енергийни експерти към Департамента по енергетика на САЩ ...

......... опита и разработените технологии в САЩ. От Департамента по енергетика на САЩ представиха информация за изследвания и развитие на енергийни системи на основата на въглища, както и за улавяне и съхранение на въглерод. Двете страни се обединиха около възможността за сътрудничество с цел запазване работата на топлоелектрическите централи в България.В Спасителния център за диви животни в Стара Загора се

В Спасителния център за диви животни в Стара Загора се ...

......... родители.Това е седмото малко на единствената двойка брадати лешояди у нас, обясняват от “Зелени Балкани”. Родителите са част от мащабна европейска програма за застрашени видове. По тази причина и малкият лешояд ще бъде предоставен на проекта и ще бъде пуснат на свобода в някой от целевите райони за реинтродуциране.  


Специализиран екип от батальона за защита на силите - Стара

Специализиран екип от батальона за защита на силите - Стара ...

......... 9 март, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Формированието от 6 военнослужещи, товарен автомобил и санитарен автомобил, под ръководството на капитан Росен Русанов, установи, че боеприпасът е 152 мм артилерийски снаряд. Министерство на отбраната При спазване на мерките за безопасност, той бе транспортиран и унищожен на Учебен център „Тюлбето”-Казанлък.


По случай 8-ми март - Международен ден на жената в

По случай 8-ми март - Международен ден на жената в ...

......... на булката по време на най-съкровения празник за всяко семейство - сватбата.Етнографски музей "Чирпанлиева къща"Етнографски музей "Чирпанлиева къща"Изложбата може да бъде видяна само до края на месец март, с работно време от 10:00 до 18:00 часа, от сряда до неделя включително.Етнографски музей "Чирпанлиева къща"Специално на 8-ми март - вход свободен!


Стотици родолюбиви казанлъчани се изкачиха на легендарния връх Шипка, за

Стотици родолюбиви казанлъчани се изкачиха на легендарния връх Шипка, за ...

......... да не се отрекат от Род и Вяра, от православната си надежда и свобода!“, каза в молитвата си Дядо Киприан.Община КазанлъкОбщина КазанлъкТой помоли: „Да съхраним нашата Майка България в едно сърце, в една вяра, в една надежда и една любов! Нека скъпата ни Родина пребъде през вековете!“.Община КазанлъкЧестит празник, България!  


Стара Загора се поклони пред паметта на героите, загинали за

Стара Загора се поклони пред паметта на героите, загинали за ...

......... в знак на признателност поднесоха още зам.-председателят на НС Емил Христов и народни представители, зам.-кметовете Иванка Сотирова, Красимира Чахова, Милена Желева и инж. Янчо Калоянов, председателят на Общинския съвет Мария Динева, зам. областният управител Петя Чакърова, ректорът на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков, десетки общински съветници и много граждани.Откриха възстановения войнишки Паметник на загиналите воини за свободата на

Откриха възстановения войнишки Паметник на загиналите воини за свободата на ...

......... героите, дали живота си за свободата на Родината. Почетна рота от 61-а Стрямска механизирана бригада участва в официалната церемония по издигане на националния флаг на Република България.  Министерство на отбранатаТържествата по повод 142-ата годишнина от освобождението на България завършиха с тържествена проверка (заря) с участието на военнослужещи от Сухопътните войски.


Откриха възстановения войнишки Паметник на загиналите воини за свободата на

Откриха възстановения войнишки Паметник на загиналите воини за свободата на ...

......... паметта на героите, дали живота си за свободата на Родината. Почетна рота от 61-а Стрямска механизирана бригада участва в официалната церемония по издигане на националния флаг на Република България.  Тържествата по повод 142-ата годишнина от освобождението на България завършиха с тържествена проверка (заря) с участието на военнослужещи от Сухопътните войски.


1247 лица и 1028 моторни превозни средства са проверени в

1247 лица и 1028 моторни превозни средства са проверени в ...

......... засечени на територията на СДВР и по 1 - в Сливен и Ст. Загора, уредите са отчели над 1,2 на 1000. В СДВР са установени 3 случая на управление от неправоспособни, а в ОД на МВР-Стара Загора - 1. По време на операцията от СДВР е издирен и един мъж.


Иззеха голямо количество римски и тракийски монети, съобщиха от полицията.

Иззеха голямо количество римски и тракийски монети, съобщиха от полицията. ...

......... е задържан 61-годишен мъж от село Зимница, община Мъглиж. При извършените процесуално следствени действия са иззети 103 броя римски и тракийски монети, старинни предмети, 3 броя детектори за метал и газов револвер с преправена цев. По случая е образувано е досъдебно производство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Търсят помощ за строителство на храм в местността Голямата черква.Вече

Търсят помощ за строителство на храм в местността Голямата черква.Вече ...

......... на Света гора „Св. Пантелеймон" също изпрати подкрепа на екипа, заел се с нелеката задача да гради дом на Господа. Кампанията продължава и от църковното настоятелство се надяват, че ще се намерят хора с добри сърца, които ще подкрепят строителството на параклиса "Св. Пантелеймон".Банкова сметка на храм „Св. Пантелеймон": BG50UNCR70001523085895


Усложнена остава обстановката в Старозагорско след падналия сняг и ураганен

Усложнена остава обстановката в Старозагорско след падналия сняг и ураганен ...

......... към момента са затворени пътищата между градовете Крън – Шипка и с.Дунавци – гр.Шипка, както и междуселският път Шейново – Хаджидимитрово. На терен са екипите на РПУ - Казанлък и РСПБЗН – Казанлък и Община Казанлък.Мобилизирана е дежурната техника, за да може да разчиства, при възможност.        


Агенцията по заетостта отново анкетира работодателите за професиите и уменията,

Агенцията по заетостта отново анкетира работодателите за професиите и уменията, ...

......... ключови и личностни умения.-->   Посочените от работодателите очаквания за вид и обхват на търсени след 3 до 5 години професии ще подпомогнат определянето на приоритетите на областно и национално ниво в сферата на образованието, обучението и насърчаване на заетостта, включително при проектиране план-приема в средните и висши училища.  


3 610 лева събра благотворителният концерт „Бъдеще за Михаела

3 610 лева събра благотворителният концерт „Бъдеще за Михаела" в ...

......... е нашето геройче, премина 4 операции ,над 55 химиотерапии и 3 месеца протон терапия . Помогнете ни, за да се приключи този кошмар, в който живее детенцето ни", казва майката на Михаела.Дарителска сметка в лева Уни кредит Булбанк Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45     


Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство, образувано на 14 януари

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство, образувано на 14 януари ...

......... ще бъде наблюдавано от прокурор при Териториално отделение-Гълъбово на Районна прокуратура. Към момента се проверяват всички версии и продължава извършването на неотложните процесуално-следствени действия, като се установява вида, количеството и произхода на установените отпадъци, както и основанията за съхранението и управлението им.Срокът за разследване на досъдебното производство е два месеца.


Старозагорският депутат от БСП  Георги Гьоков е отправил най-много въпроси

Старозагорският депутат от БСП  Георги Гьоков е отправил най-много въпроси ...

......... справка за миналата година  старозагорският депутат.  Според него отговорите на министрите не се харесват на хората, когато нямат конкретни решения и адекватни изказвания. Парламентарната група  на левицата е провела общо 43 заседания, освен редовните са проведени и 16 извънредни, на които са обсъждани въпроси, възникнали по време на заседанията на парламента. 


Три автомобила закъсаха на пътя Шипка-Бузлуджа в снежните преспи. Малко

Три автомобила закъсаха на пътя Шипка-Бузлуджа в снежните преспи. Малко ...

......... 10 градуса и вятъра беше бурен", каза гл.инспектор Станимир Тончев-директор РСПБЗН в Казанлък.Компанията била на почивка в една от хижите на Бузлуджа. Решили да посетят Шипка по затворения път и не видели знака, че той е затворен за движение. На нарушителите полицията състави акт по Закона за движение по пътищата.


Два центъра за деца с увреждания с потребност от постоянни

Два центъра за деца с увреждания с потребност от постоянни ...

......... броя,  Стара Загора - 2 броя, Благоевград, Кюстендил и Видин, както и за специализирана здравно-социална грижа за деца с високорисково поведение и потребност от специални здравни грижи – в Кюстендил. Предстои да бъдат сключени договори за извършване на инженеринг за изграждане на още 2 центъра – в Разград и Силистра.


Падналият сняг на „Бузлуджа” сътвори истинска зимна приказка. В социалните мрежи

Падналият сняг на „Бузлуджа” сътвори истинска зимна приказка. В социалните мрежи ...

......... 2°, а максималните - между 0° и 5°.    Публикувахте от в  Над планините облачността ще значителна с превалявания от сняг, по-съществени в Стара планина.     Зимна приказка! Публикувахте от в Събота, 28 декември 2019 г. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. По планинските проходи ще има условия за виелици.


Разкриха извършители на множество кражби на електропроводници, съобщиха от пресцентъра

Разкриха извършители на множество кражби на електропроводници, съобщиха от пресцентъра ...

......... други областни центрове в страната. МВР Работата по документирането и доказването на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на ОД на МВР-Сливен, както и от колегите им от Бургас, Стара Загора, Хасково и Ямбол. Предстои внасяне на искане до съда за вземането на мерки за неотклонение спрямо задържаните.Почти няма денонощие, в което да няма задържан в ареста

Почти няма денонощие, в което да няма задържан в ареста ...

......... волана са предизвикали пътни инциденти, при които има и пострадали съвсем невинни хора, станали случайни жертви на безотговорността. БГНЕС Установените нарушения по закона за пътищата за годината надхвърлят 61 хиляди, над 300 са тежките произшествия, а войната на пътя е взела 34 човешки живота само на територията на Старозагорска област. 


Поредна катастрофа стана в тъмната част на денонощието днес. Този

Поредна катастрофа стана в тъмната част на денонощието днес. Този ...

......... като единият е изхвърчал от пътя и е увиснал над реката. Шофьорът явно не е спрял на знак "Стоп" и е бил удрен от идващия от север "Фолксваген".-->БГНЕС Очаква се на мястото да дойдат общински служители, тъй като има прекъснати кабели. Пробите за алкохол и на двамата водачи е отрицателна


Пожар унищожи ресторанта на хотел „Железник“. Съобщение е получено в

Пожар унищожи ресторанта на хотел „Железник“. Съобщение е получено в ...

......... Пожар унищожи ресторанта на хотел „Железник“. Съобщение е получено в 4:19 часа тази сутрин. БГНЕСБГНЕС Три противопожарни коли са загасили огъня. Заради задимяването са евакуирани 41 гости на хотела и двама души от персонала. БГНЕСБГНЕС--> Те не са пострадали. Унищожен е ресторанта, води се досъдебно производство за установяване на причините.


Шофьор блъсна дете на пешеходна пътека в Казанлък и опита

Шофьор блъсна дете на пешеходна пътека в Казанлък и опита ...

......... случай на инцидент на това място. Преди година родители и учители излязоха на протест с настояване за повдигнати пешеходни пътеки, след като там бяха блъснати две деца. Още на следващия ден, бяха поставени знаци и изкуствени неравности по платното. Живеещите в района коментират, че въпреки взетите мерки, ефектът е нулев.


РИОСВ-Стара Загора провери сигнали за мъртва риба в река Сазлийка

РИОСВ-Стара Загора провери сигнали за мъртва риба в река Сазлийка ...

......... източници, като се предполага, че мъртвата риба е донесена от течението на р. Сазлийка от землището на с. Ракитница. Взета е още една проба повърхностна вода за физико-химичен анализ от реката при моста в село Арнаутито. Водните проби и от двата сигнала се анализират, а резултатите ще бъдат обявени допълнително.


Проектът „Светът на траките“ е с одобрено финансиране, съобщиха от

Проектът „Светът на траките“ е с одобрено финансиране, съобщиха от ...

......... 8 657 364,82 лв. Община Казанлък Одобреното финансиране от ОПРР чрез Европейския фонд за регионално развитие е в размер на 6 735 429,83 лв. - безвъзмездна финансова помощ. Финансирането чрез финансов инструмент бе осигурено още през месец август тази година и е в размер на 1 921 935 лв. от Фонд за устойчиви градове.


Гинка Колева и Георги Георгиев са брат и сестра, които

Гинка Колева и Георги Георгиев са брат и сестра, които ...

......... да гласуват. И двамата са обществени личности. Георги винаги е помагал на всеки, който се обърне към него. Сестра му се е отзовавала за всяко нещо. Не мога да кажа повече нито за единия, нито за другия. Ще бъде много труден балотаж”, заяви секретарят на кметството в Могила Радка Иванова.


Пикник е причината за голям пожар в подножието на Бузлуджа.

Пикник е причината за голям пожар в подножието на Бузлуджа. ...

......... и се разраснал. БГНЕС Първоначално огънят е тръгнал от сухи треви и ниска растителност, след което се прехвърля по билото на местността хайдушка поляна, където има смесена гора. БГНЕС Има опасност да навлезе в борова гора. Местността е труднодостъпна, като пожарникари и горски се опитват да спрат огъня на ръка.-->БГНЕС


Гласувах да продължи промяната на Стара Загора,  за да има

Гласувах да продължи промяната на Стара Загора,  за да има ...

......... думите му, предизборната кампания е преминала в спокоен и нормален тон, с представяне на идеи и политики.Стара Загора трябва да продължи да се развива в посока на това да привлича бизнес, да развива инфраструктурата си и да създава условия за живот и работа на младите хора, добави още Тодоров.  


Изграждането на четирилентов път от АМ „Тракия“ към Стара Загора

Изграждането на четирилентов път от АМ „Тракия“ към Стара Загора ...

......... До две години там ще бъдат пробити тунелите“.Стара Загора може да разчита на средства от държавата за изграждането на многофункционална спортна зала в парк „Артилерийски“, но това ще стане след изборите, обеща още Борисов. "Стара Загора е спортен град и напълно заслужава в този хубав парк да има зала".  


Газова бутилка пламна в апартамент на 8-ия етаж в блока

Газова бутилка пламна в апартамент на 8-ия етаж в блока ...

......... на 8-ия етаж в блока на БКП-то в Стара Загора. Сигнал за инцидента е получен около 11:45 часа. На място са пристигнали огнеборци с един противопожарен автомобил, които бързо потушили огъня. Dariknews.bg   При възпламеняването на газовата бутилка леко е пострадала възрастна жена. Тя е откарана за преглед в старозагорската болница.  


Малкото подбалканско градче Шивачево е потресено от смъртта на четирима

Малкото подбалканско градче Шивачево е потресено от смъртта на четирима ...

......... на катастрофата е до 60 км/час. БГНЕС В момента на инцидента - 18:35 часа в петък, асфалтът на пътя е бил леко влажен, тъй като току-що е започнало да вали. Жертвите на инцидента ще бъдат погребани утре. Бащата настоявал и четиримата да бъдат заедно, така, както са срещнали смъртта си. 


Рецидивисти пребиха брутално възрастно семейство и го ограбиха. Престъплението се

Рецидивисти пребиха брутално възрастно семейство и го ограбиха. Престъплението се ...

......... двамата е над 20 години. Те обаче са се възползвали от възможността за кумулация и престоят им в затвора е по-малък, излежали са половината. В момента срещу тях има повдигнато обвинение и са задържани за срок от 72 часа”, каза ст. инспектор Христо Петров, „Криминална полиция” към РУП – Казанлък.


В неизвестност от 1 октомври е 30-годишният Тодор Тодоров от

В неизвестност от 1 октомври е 30-годишният Тодор Тодоров от ...

......... личните му документи бяха в колата”, разказа брат му Иван Тодоров.   Близките на изчезналия са подали сигнал в полицията в Раднево, но засега резултат няма.   Ако някой е забелязал Тодор или има информация за него, може да се обади на 0883/330691 или 0885/050590. Близките ще бъдат благодарни!  Взрив  стресна старозагорци, които живеят на ул. „Иван Асен II”

Взрив  стресна старозагорци, които живеят на ул. „Иван Асен II” ...

......... нощ. От ударната вълна са нанесени материални щети на леки автомобили, както и на съседен магазин. Всички прозорци в междуетажното пространство на близък 13-етажен блок са избити до 7-ия етаж.Dariknews.bgНяма пострадали хора. Dariknews.bg На мястото все още се извършва оглед от униформените. Тепърва ще се изясняват причините за взрива.  


Над 10 000 изтегляния и над 60 подадени сигнала вече

Над 10 000 изтегляния и над 60 подадени сигнала вече ...

......... губи 3 801 лева От пенсии за 22 години, работещият губи 81 776 лева Общата сума на всички изчислени загуби за 30 години е размер 97 081 лева. Вече има и първи разрешен сигнал чрез мобилното приложение - за неизплатени заплати, като работодателят е санкциониран и е получил предписание за изплащане на заплатите. 


Малко над 5 милиона лева са изплатени за почистване и

Малко над 5 милиона лева са изплатени за почистване и ...

......... да се спазват.   При откриването на новата академична година в Тракийския университет в Стара Загора министър Танева благодари на преподавателите за това че през последните три месеца са оказали експертна помощ във връзка с овладяването на заболяването Африканска чума.                      


Обвиненият в шпионаж лидер на движение

Обвиненият в шпионаж лидер на движение "Русофили" Николай Малинов все ...

......... и че отношенията между тях имат своята солидна перспектива. Градим мост към бъдещето“, казва в приветствието си президентът Румен Радев. На събора активисти събираха подписка в подкрепа на задържания в началото на тази седмица и впоследствие освободен, но с повдигнато обвинение за шпионаж лидер на НД „Русофили“ Николай Малинов.  


Като грешка, отчитат от Съюза на офицерите и сержантите от

Като грешка, отчитат от Съюза на офицерите и сержантите от ...

......... 20 хиляди души е членската маса на запасните офицери и сержанти в България, като най-възрастният член е на 103 години - генерал майор Иван Желев от Пловдив. Официалното откриване на 2-рия Национален събор на запасното воинство в България, е утре на Крънското ханче.Третият събор догодина ще се проведе в Ямбол.  


Старозагорски полицаи иззеха близо 400 кг тютюн без бандерол, съобщиха от

Старозагорски полицаи иззеха близо 400 кг тютюн без бандерол, съобщиха от ...

......... от 22-годишенмъж от Пловдив. При извършената проверка е установено, че в товарния отсек на автомобила, водачът превозва 40 полиетиленови чувала, всеки от които съдържащ около 10 кг ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол, или приблизително 400 кг.МВР--> По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


"Екипът на Дома за медико-социални грижи за деца е реагирал ...

......... треви и храсти. Екипи на Районната противопожарна служба работят по овладяване на огъня, Община Стара Загора е изпратила допълнително водоноска.--> На място са били зам. - кметът на Община Стара Загора инж. Янчо Калоянов, секретарят на администрацията Делян Иванов, общински съветници, както и представители на местни и държавни институции.   


Няколко големи пожара горят на територията на Старозагорска област. БГНЕС

Няколко големи пожара горят на територията на Старозагорска област. БГНЕС ...

......... навлизане на пламъци в опасна близост до сградата. Заплашен е също така и новоизграден католически храм. БГНЕС Вторият голям пожар, при който има големи щети, е в село Тъжа, където почти напълно изгоря училището в селото. Тепърва ще се изясняват щетите. БГНЕС Пламъците още бушуват. На място има десетки пожарникари.


Пожарът в Новозагорско е овладянОвладяването на пожара между новозагорските села

Пожарът в Новозагорско е овладянОвладяването на пожара между новозагорските села ...

......... чийто рудници бяха осигурени булдозери.Министерство на отбранатаПрокарани са просеки за ограничаване на бедствието. Операцията на място ръководи директорът на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Владимир Демирев.  Овладян е и пожарът, който избухна в района на стрелбището, на територията на военна база "Ново село". Чуйте повече в звуковия файл:


Военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти-Сливен със специализирана техника

Военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти-Сливен със специализирана техника ...

......... в гасенето на горски пожар, съобщиха от Министерство на отбраната. Министерство на отбраната Пожарът е възникнал в борова гора в района между селата Еленово и Сокол, Община Нова Загора. С инженерна машина БАТ-М, те изграждат просеки с цел ограничаването на пожара. Действията на военнослужещите се ръководят от капитан Кирил Кирилов.


Огромен пожар пламна край старозагорското село Малка Верея. Сигнал за

Огромен пожар пламна край старозагорското село Малка Верея. Сигнал за ...

......... Причините за пожара се изясняват, но най вероятно е вследствие на недобровсъвестно човешко поведение, коментира Стоян Колев. “В 10.00 часа тази сутрин температурата беше 20 градуса, което ни навежда на мисълта, че пожарът е възникнал, заради човешки действия”.   Няма опасност за жителите на селото, както и за близките къщи.


16-годишното момче, загинало на 20 август в инцидент с АТВ

16-годишното момче, загинало на 20 август в инцидент с АТВ ...

......... е било регистрирано по надлежния ред. Предстоят разговори с близки и евентуални свидели на инцидента. Очакват се и родителите на момчето, които са били на почивка.   Отговорност за трагичния инцидент ще се търси административно. Образувано е досъдебно производство, срещу засега неизвестното лице, което е предоставило АТВ-то на 16-годишното момче.


Пълна блокада пред Министерския съвет готвят медицински специалисти от цялата

Пълна блокада пред Министерския съвет готвят медицински специалисти от цялата ...

......... позволяват да не се съобразяват с българските закони, въпреки че живеем в правова държава. Искрено се надявам все повече хора да повярват в нашата кауза и да разберат, че тя не е само за заплати. Ние се борим за едно по-качествено здравеопазване”, каза Мая Илиева в Стара Загора.   Dariknews


8-годишно момче било пребито без причина от 65-годишен бивш миньор.

8-годишно момче било пребито без причина от 65-годишен бивш миньор. ...

......... арестуван. Ден по-късно в дома му са открити множество боеприпаси. Хората от селото го определят като конфликтна личност.-->   “Разхожда се с едно голямо куче, носи винаги нож. Заяжда се с хората без причина”, сподели Генка Сербезова. Тя се надява на справедливо правосъдие, а бившия миньор е с постоянен арест.


Две тежки катастрофи станаха в Стара Загора на 23 юли

Две тежки катастрофи станаха в Стара Загора на 23 юли ...

......... дърво в средната разделителна ивица на булеварда. Пострадали са водачът на първия автомобил и негов спътник. Настанени са за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота. По двата автомобила са нанесени значителни материални щети.   Водачите са тествани за употреба на алкохол, като пробите са отрицателни.  


Багажникът на автомобил се отваря и от него бива изхвърлено

Багажникът на автомобил се отваря и от него бива изхвърлено ...

......... ще го обичат много.   Така изхвърления малък рошав Лъки намери Дом, Обич, Топлина, и Две сърца, които ще се грижат за него.   Случаят на Лъки и прекрасната Ина е поредно доказателство, че Доброто го има. Близо е. И може да те срещне дори докато просто чакаш на светофара.


Пожар изпепели апартамент в старозагорския квартал „Казански“. След потушаването на

Пожар изпепели апартамент в старозагорския квартал „Казански“. След потушаването на ...

......... момента не е установена самоличността му, а по случая във Второ районно управление на полицията в областния град е образувано досъдебно производство. Предстоят разпити на очевидци и свидетели.Причините за пожара, който е нанесъл материални щети по фасадата на блока и по апартамент на 11-ия етаж, тепърва ще се изясняват.  


Оросителната система на депото за неопасни производствени отпадъци наТЕЦ „Брикел”

Оросителната система на депото за неопасни производствени отпадъци наТЕЦ „Брикел” ...

......... изпълнение на предписанието. През вчерашния ден сигнали за запрашаване на атмосферния въздух в Гълъбово не са постъпвали в регионалната екоинспекция. РИОСВ извърши незабавна проверка след като днес бе излъчен репортаж в национални медии, а в социалните мрежи бяха публикувани множество снимки и сигнали за снощното запрашаване на въздуха в града.


Пожарът в „ТЕЦ Марица-изток 2“ е възникнал по време на

Пожарът в „ТЕЦ Марица-изток 2“ е възникнал по време на ...

......... НК, което предвижда до пет години лишаване от свобода ако се установи виновност на длъжностно лице, информира окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и увери, че няма данни за саботаж.Dariknews.bg Все още не може да се уточни какви са нанесените щети, тепърва анализ и оценка ще направи застрахователната компания.


На 14 юни вечерта в Първо РУ - Стара Загора

На 14 юни вечерта в Първо РУ - Стара Загора ...

......... сигнал, затова че човек е стрелял с въздушна пушка по бездомно куче в гр. Стара Загора, кв. "Зора". На място е установено, че 50-годишен мъж от гр. Раднево е прострелял кучето със законно притежавана въздушна пушка. Образувано е досъдебно производство и извършителят е задържан за срок до 24 часа.  


Горя трафопост в старозагорската фирма

Горя трафопост в старозагорската фирма "Ате пласт". Сигнал за лумналия ...

......... притесни старозагорци, информира Михаил Михов от РД ПБЗН Стара Загора. Пожарът вече е локализиран. Не е засегнат производственият цех, а работещите хора в него са евакуирани. Няма обгазени и пострадали. Огънят е потушен от огнеборците с два противопожарни автомобила, един е изпратен на дежурство в граничната зона с "Бисер олива".


Екип от над 10 лекари от различни специалности спасиха живота

Екип от над 10 лекари от различни специалности спасиха живота ...

......... добър отговор по отношение на възстановените нервни структури като флексия, екстензия и ротация на засегнатите пръсти. Те имат нормална чувствителност, единствено в палеца детето все още чувства леко изтръпване, което се очаква скоро да отшуми“, обясни д-р Павел Атанасов. Прогнозите са, че детето ще възстанови ръката си на 100%.  


По искане на Районна прокуратура –Стара Загора съдът взе постоянна

По искане на Районна прокуратура –Стара Загора съдът взе постоянна ...

......... от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Евгени Коцев е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – гр.Стара Загора.


Върховният касационен съд взе окончателно решение по делото за жп

Върховният касационен съд взе окончателно решение по делото за жп ...

......... 01.02.2017 година, с която осъди Христо Т. на шест години „лишаване от свобода“, което наказание да изтърпи при първоначален „общ” режим, както и го лиши от правото да упражнява професия на “Машинист - локомотивен, влакова работа” за срок от осем години.   Решението на Върховния касационен съд е окончателно.