Проектът „Светът на траките“ е с одобрено финансиране, съобщиха от

Проектът „Светът на траките“ е с одобрено финансиране, съобщиха от ...

......... 8 657 364,82 лв. Община Казанлък Одобреното финансиране от ОПРР чрез Европейския фонд за регионално развитие е в размер на 6 735 429,83 лв. - безвъзмездна финансова помощ. Финансирането чрез финансов инструмент бе осигурено още през месец август тази година и е в размер на 1 921 935 лв. от Фонд за устойчиви градове.


Гинка Колева и Георги Георгиев са брат и сестра, които

Гинка Колева и Георги Георгиев са брат и сестра, които ...

......... да гласуват. И двамата са обществени личности. Георги винаги е помагал на всеки, който се обърне към него. Сестра му се е отзовавала за всяко нещо. Не мога да кажа повече нито за единия, нито за другия. Ще бъде много труден балотаж”, заяви секретарят на кметството в Могила Радка Иванова.


Пикник е причината за голям пожар в подножието на Бузлуджа.

Пикник е причината за голям пожар в подножието на Бузлуджа. ...

......... и се разраснал. БГНЕС Първоначално огънят е тръгнал от сухи треви и ниска растителност, след което се прехвърля по билото на местността хайдушка поляна, където има смесена гора. БГНЕС Има опасност да навлезе в борова гора. Местността е труднодостъпна, като пожарникари и горски се опитват да спрат огъня на ръка.-->БГНЕС


Гласувах да продължи промяната на Стара Загора,  за да има

Гласувах да продължи промяната на Стара Загора,  за да има ...

......... думите му, предизборната кампания е преминала в спокоен и нормален тон, с представяне на идеи и политики.Стара Загора трябва да продължи да се развива в посока на това да привлича бизнес, да развива инфраструктурата си и да създава условия за живот и работа на младите хора, добави още Тодоров.  


Изграждането на четирилентов път от АМ „Тракия“ към Стара Загора

Изграждането на четирилентов път от АМ „Тракия“ към Стара Загора ...

......... До две години там ще бъдат пробити тунелите“.Стара Загора може да разчита на средства от държавата за изграждането на многофункционална спортна зала в парк „Артилерийски“, но това ще стане след изборите, обеща още Борисов. "Стара Загора е спортен град и напълно заслужава в този хубав парк да има зала".  


Газова бутилка пламна в апартамент на 8-ия етаж в блока

Газова бутилка пламна в апартамент на 8-ия етаж в блока ...

......... на 8-ия етаж в блока на БКП-то в Стара Загора. Сигнал за инцидента е получен около 11:45 часа. На място са пристигнали огнеборци с един противопожарен автомобил, които бързо потушили огъня. Dariknews.bg   При възпламеняването на газовата бутилка леко е пострадала възрастна жена. Тя е откарана за преглед в старозагорската болница.  Малкото подбалканско градче Шивачево е потресено от смъртта на четирима

Малкото подбалканско градче Шивачево е потресено от смъртта на четирима ...

......... на катастрофата е до 60 км/час. БГНЕС В момента на инцидента - 18:35 часа в петък, асфалтът на пътя е бил леко влажен, тъй като току-що е започнало да вали. Жертвите на инцидента ще бъдат погребани утре. Бащата настоявал и четиримата да бъдат заедно, така, както са срещнали смъртта си. 


Рецидивисти пребиха брутално възрастно семейство и го ограбиха. Престъплението се

Рецидивисти пребиха брутално възрастно семейство и го ограбиха. Престъплението се ...

......... двамата е над 20 години. Те обаче са се възползвали от възможността за кумулация и престоят им в затвора е по-малък, излежали са половината. В момента срещу тях има повдигнато обвинение и са задържани за срок от 72 часа”, каза ст. инспектор Христо Петров, „Криминална полиция” към РУП – Казанлък.


В неизвестност от 1 октомври е 30-годишният Тодор Тодоров от

В неизвестност от 1 октомври е 30-годишният Тодор Тодоров от ...

......... личните му документи бяха в колата”, разказа брат му Иван Тодоров.   Близките на изчезналия са подали сигнал в полицията в Раднево, но засега резултат няма.   Ако някой е забелязал Тодор или има информация за него, може да се обади на 0883/330691 или 0885/050590. Близките ще бъдат благодарни!  Взрив  стресна старозагорци, които живеят на ул. „Иван Асен II”

Взрив  стресна старозагорци, които живеят на ул. „Иван Асен II” ...

......... нощ. От ударната вълна са нанесени материални щети на леки автомобили, както и на съседен магазин. Всички прозорци в междуетажното пространство на близък 13-етажен блок са избити до 7-ия етаж.Dariknews.bgНяма пострадали хора. Dariknews.bg На мястото все още се извършва оглед от униформените. Тепърва ще се изясняват причините за взрива.  Над 10 000 изтегляния и над 60 подадени сигнала вече

Над 10 000 изтегляния и над 60 подадени сигнала вече ...

......... губи 3 801 лева От пенсии за 22 години, работещият губи 81 776 лева Общата сума на всички изчислени загуби за 30 години е размер 97 081 лева. Вече има и първи разрешен сигнал чрез мобилното приложение - за неизплатени заплати, като работодателят е санкциониран и е получил предписание за изплащане на заплатите. 


Малко над 5 милиона лева са изплатени за почистване и

Малко над 5 милиона лева са изплатени за почистване и ...

......... да се спазват.   При откриването на новата академична година в Тракийския университет в Стара Загора министър Танева благодари на преподавателите за това че през последните три месеца са оказали експертна помощ във връзка с овладяването на заболяването Африканска чума.                      


Обвиненият в шпионаж лидер на движение

Обвиненият в шпионаж лидер на движение "Русофили" Николай Малинов все ...

......... и че отношенията между тях имат своята солидна перспектива. Градим мост към бъдещето“, казва в приветствието си президентът Румен Радев. На събора активисти събираха подписка в подкрепа на задържания в началото на тази седмица и впоследствие освободен, но с повдигнато обвинение за шпионаж лидер на НД „Русофили“ Николай Малинов.  


Като грешка, отчитат от Съюза на офицерите и сержантите от

Като грешка, отчитат от Съюза на офицерите и сержантите от ...

......... 20 хиляди души е членската маса на запасните офицери и сержанти в България, като най-възрастният член е на 103 години - генерал майор Иван Желев от Пловдив. Официалното откриване на 2-рия Национален събор на запасното воинство в България, е утре на Крънското ханче.Третият събор догодина ще се проведе в Ямбол.  


Старозагорски полицаи иззеха близо 400 кг тютюн без бандерол, съобщиха от

Старозагорски полицаи иззеха близо 400 кг тютюн без бандерол, съобщиха от ...

......... от 22-годишенмъж от Пловдив. При извършената проверка е установено, че в товарния отсек на автомобила, водачът превозва 40 полиетиленови чувала, всеки от които съдържащ около 10 кг ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол, или приблизително 400 кг.МВР--> По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа."Екипът на Дома за медико-социални грижи за деца е реагирал ...

......... треви и храсти. Екипи на Районната противопожарна служба работят по овладяване на огъня, Община Стара Загора е изпратила допълнително водоноска.--> На място са били зам. - кметът на Община Стара Загора инж. Янчо Калоянов, секретарят на администрацията Делян Иванов, общински съветници, както и представители на местни и държавни институции.   


Няколко големи пожара горят на територията на Старозагорска област. БГНЕС

Няколко големи пожара горят на територията на Старозагорска област. БГНЕС ...

......... навлизане на пламъци в опасна близост до сградата. Заплашен е също така и новоизграден католически храм. БГНЕС Вторият голям пожар, при който има големи щети, е в село Тъжа, където почти напълно изгоря училището в селото. Тепърва ще се изясняват щетите. БГНЕС Пламъците още бушуват. На място има десетки пожарникари.


Пожарът в Новозагорско е овладянОвладяването на пожара между новозагорските села

Пожарът в Новозагорско е овладянОвладяването на пожара между новозагорските села ...

......... чийто рудници бяха осигурени булдозери.Министерство на отбранатаПрокарани са просеки за ограничаване на бедствието. Операцията на място ръководи директорът на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Владимир Демирев.  Овладян е и пожарът, който избухна в района на стрелбището, на територията на военна база "Ново село". Чуйте повече в звуковия файл:


Военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти-Сливен със специализирана техника

Военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти-Сливен със специализирана техника ...

......... в гасенето на горски пожар, съобщиха от Министерство на отбраната. Министерство на отбраната Пожарът е възникнал в борова гора в района между селата Еленово и Сокол, Община Нова Загора. С инженерна машина БАТ-М, те изграждат просеки с цел ограничаването на пожара. Действията на военнослужещите се ръководят от капитан Кирил Кирилов.


Огромен пожар пламна край старозагорското село Малка Верея. Сигнал за

Огромен пожар пламна край старозагорското село Малка Верея. Сигнал за ...

......... Причините за пожара се изясняват, но най вероятно е вследствие на недобровсъвестно човешко поведение, коментира Стоян Колев. “В 10.00 часа тази сутрин температурата беше 20 градуса, което ни навежда на мисълта, че пожарът е възникнал, заради човешки действия”.   Няма опасност за жителите на селото, както и за близките къщи.


16-годишното момче, загинало на 20 август в инцидент с АТВ

16-годишното момче, загинало на 20 август в инцидент с АТВ ...

......... е било регистрирано по надлежния ред. Предстоят разговори с близки и евентуални свидели на инцидента. Очакват се и родителите на момчето, които са били на почивка.   Отговорност за трагичния инцидент ще се търси административно. Образувано е досъдебно производство, срещу засега неизвестното лице, което е предоставило АТВ-то на 16-годишното момче.


Пълна блокада пред Министерския съвет готвят медицински специалисти от цялата

Пълна блокада пред Министерския съвет готвят медицински специалисти от цялата ...

......... позволяват да не се съобразяват с българските закони, въпреки че живеем в правова държава. Искрено се надявам все повече хора да повярват в нашата кауза и да разберат, че тя не е само за заплати. Ние се борим за едно по-качествено здравеопазване”, каза Мая Илиева в Стара Загора.   Dariknews


8-годишно момче било пребито без причина от 65-годишен бивш миньор.

8-годишно момче било пребито без причина от 65-годишен бивш миньор. ...

......... арестуван. Ден по-късно в дома му са открити множество боеприпаси. Хората от селото го определят като конфликтна личност.-->   “Разхожда се с едно голямо куче, носи винаги нож. Заяжда се с хората без причина”, сподели Генка Сербезова. Тя се надява на справедливо правосъдие, а бившия миньор е с постоянен арест.


Две тежки катастрофи станаха в Стара Загора на 23 юли

Две тежки катастрофи станаха в Стара Загора на 23 юли ...

......... дърво в средната разделителна ивица на булеварда. Пострадали са водачът на първия автомобил и негов спътник. Настанени са за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота. По двата автомобила са нанесени значителни материални щети.   Водачите са тествани за употреба на алкохол, като пробите са отрицателни.  


Багажникът на автомобил се отваря и от него бива изхвърлено

Багажникът на автомобил се отваря и от него бива изхвърлено ...

......... ще го обичат много.   Така изхвърления малък рошав Лъки намери Дом, Обич, Топлина, и Две сърца, които ще се грижат за него.   Случаят на Лъки и прекрасната Ина е поредно доказателство, че Доброто го има. Близо е. И може да те срещне дори докато просто чакаш на светофара.


Пожар изпепели апартамент в старозагорския квартал „Казански“. След потушаването на

Пожар изпепели апартамент в старозагорския квартал „Казански“. След потушаването на ...

......... момента не е установена самоличността му, а по случая във Второ районно управление на полицията в областния град е образувано досъдебно производство. Предстоят разпити на очевидци и свидетели.Причините за пожара, който е нанесъл материални щети по фасадата на блока и по апартамент на 11-ия етаж, тепърва ще се изясняват.  


Оросителната система на депото за неопасни производствени отпадъци наТЕЦ „Брикел”

Оросителната система на депото за неопасни производствени отпадъци наТЕЦ „Брикел” ...

......... изпълнение на предписанието. През вчерашния ден сигнали за запрашаване на атмосферния въздух в Гълъбово не са постъпвали в регионалната екоинспекция. РИОСВ извърши незабавна проверка след като днес бе излъчен репортаж в национални медии, а в социалните мрежи бяха публикувани множество снимки и сигнали за снощното запрашаване на въздуха в града.


Пожарът в „ТЕЦ Марица-изток 2“ е възникнал по време на

Пожарът в „ТЕЦ Марица-изток 2“ е възникнал по време на ...

......... НК, което предвижда до пет години лишаване от свобода ако се установи виновност на длъжностно лице, информира окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и увери, че няма данни за саботаж.Dariknews.bg Все още не може да се уточни какви са нанесените щети, тепърва анализ и оценка ще направи застрахователната компания.


На 14 юни вечерта в Първо РУ - Стара Загора

На 14 юни вечерта в Първо РУ - Стара Загора ...

......... сигнал, затова че човек е стрелял с въздушна пушка по бездомно куче в гр. Стара Загора, кв. "Зора". На място е установено, че 50-годишен мъж от гр. Раднево е прострелял кучето със законно притежавана въздушна пушка. Образувано е досъдебно производство и извършителят е задържан за срок до 24 часа.  


Горя трафопост в старозагорската фирма

Горя трафопост в старозагорската фирма "Ате пласт". Сигнал за лумналия ...

......... притесни старозагорци, информира Михаил Михов от РД ПБЗН Стара Загора. Пожарът вече е локализиран. Не е засегнат производственият цех, а работещите хора в него са евакуирани. Няма обгазени и пострадали. Огънят е потушен от огнеборците с два противопожарни автомобила, един е изпратен на дежурство в граничната зона с "Бисер олива".


Екип от над 10 лекари от различни специалности спасиха живота

Екип от над 10 лекари от различни специалности спасиха живота ...

......... добър отговор по отношение на възстановените нервни структури като флексия, екстензия и ротация на засегнатите пръсти. Те имат нормална чувствителност, единствено в палеца детето все още чувства леко изтръпване, което се очаква скоро да отшуми“, обясни д-р Павел Атанасов. Прогнозите са, че детето ще възстанови ръката си на 100%.  


По искане на Районна прокуратура –Стара Загора съдът взе постоянна

По искане на Районна прокуратура –Стара Загора съдът взе постоянна ...

......... от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Евгени Коцев е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – гр.Стара Загора.


Върховният касационен съд взе окончателно решение по делото за жп

Върховният касационен съд взе окончателно решение по делото за жп ...

......... 01.02.2017 година, с която осъди Христо Т. на шест години „лишаване от свобода“, което наказание да изтърпи при първоначален „общ” режим, както и го лиши от правото да упражнява професия на “Машинист - локомотивен, влакова работа” за срок от осем години.   Решението на Върховния касационен съд е окончателно.   


Всеки има право да номинира и подкрепя когото си иска.

Всеки има право да номинира и подкрепя когото си иска. ...

......... защото хората в Европа ни свързват с корупция, което е безобразно и смешно”, обясни подкрепата си за днешния протест млада жена, която работи в Германия.-->Dariknews.bg Преди шествието, медицинските сестри отново заявиха исканията си, част от които са за достойно заплащане, срещу лошите условия на труд, за промяна в категорията труд.


Пороен дъжд се изсипа над Стара Загора. В късните следобедни

Пороен дъжд се изсипа над Стара Загора. В късните следобедни ...

......... и закъсали автомобили има по пътя за Гурково. Dariknews.bgНаводнени са много сгради, счупени са дървета, паднали са клони върху коли. Наводнена е и част от сградата на областната администрация. --> Има множество закъсали автомобили, водата носи улични кошове. Dariknews.bg За пороен дъжд, придружен с градушка сигнализират и пътуващите по автомагистрала „Тракия“.


Трима мъже пострадаха при пожар, избухнал в сушилнята във фирма

Трима мъже пострадаха при пожар, избухнал в сушилнята във фирма ...

......... се суши дървесината при 300 градуса. Пожарът е загасен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци.Dariknews.bg От пожарната в Стара Загора информират, че причината за пожара е технологична неизправност.  Фирмата се занимава с преработка на ПДЧ и МДФ-плоскости. Образувано е досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда при производствена авария.


Правителството ще отпусне близо 500 000 лева за придобиването на 83

Правителството ще отпусне близо 500 000 лева за придобиването на 83 ...

......... по-тежко облагана и ние трябва да говорим с хората в спокойна обстановка. Това е тема, по която не може да се говори с политически окраски“. По повод обвиненията, че с посещенията си в страната прави предизборна агитация, Борисов отговори, че до момента не е присъствал нито веднъж на партийно мероприятие.


Късна, къса и лоша откъм рандеман и качество на розовия

Късна, къса и лоша откъм рандеман и качество на розовия ...

......... е традиционен, а търсенето на дълготрайно решение на проблема  без успех.  Официалните първи туристически розобери са на 24 май. Организирани са общо 8 такива за туристи и гости в Казанлъшко до първата десетдневка на юни. По последни данни малко над 42 000 декара са градините у нас с маслодайна роза.


Математичка е новата 51-ва Царица Роза на Казанлък. Това е

Математичка е новата 51-ва Царица Роза на Казанлък. Това е ...

......... „за отгледаните достойни казанлъчанки и българки“.   На 31-ви май  новата казанлъшка царица официално ще получи короната си от досегашната й носителка - също математичка - Михаела Хаджиева, Царица Роза 2018. Новоизбраната царица на Казанлък ще води празничното шествие в Казанлък, посветено на розата, което ще е на 2-ри юни.


Близо 200 възрастни пациенти и десетки деца са преминали през

Близо 200 възрастни пациенти и десетки деца са преминали през ...

......... визити по домовете с линейка, това е приоритет на колегите от Центъра за спешна медицинска помощ на тел. 112, припомня д-р Ваньо Петров, началник на Спешно приемно отделение в Болница „Тракия“. По време на празничните дни на разположение ще бъдат лекари специалисти от всички отделения, които се повикват при необходимост. 


Спука се газопроводна тръба в Стара Загора на кръстовището на

Спука се газопроводна тръба в Стара Загора на кръстовището на ...

......... дори по-бързо от обичайното. Тръбата вече е тампонирана, така че аварията вече е отстранена и няма никаква опасност за гражданите”, допълни инспектор Михов.-->Dariknews.bg След светкавичната намесата на екип от газовата компания инцидентната случка е минала с минимално изтичане на газ в атмосферата. Безопасността на жителите на града е гарантирана. Dariknews.bg


54 незаконни ромски постройки премахват в местността „Карасиврия” в Стара

54 незаконни ромски постройки премахват в местността „Карасиврия” в Стара ...

......... от полиция и жандармерия.   Dariknews.bg Следващата година община Стара Загора ще премахне още 93 незаконни постройки.   Dariknews.bg До момента са съборени над 170 незаконни къщи в два старозагорски квартала-"Лозенец" и "Кольо Ганчев". Сред собствениците им вече има такива, които са си закупили право на строеж, плащат данъци.  Dariknews.bg


Стара Загора има потенциал да бъде един от иновационните хъбове

Стара Загора има потенциал да бъде един от иновационните хъбове ...

......... се види дали има нещо общо между заглавието и текста по-надолу". Разпознаването и избягването на фалшиви новини зависи от самите нас, обобщи журналистът и добави, че "има медии и автори, на които може да се вярва, има и такива, на които трябва да се провери дали може да се вярва".


Преди броени дни правителството реши да отпусне допълнителни средства за

Преди броени дни правителството реши да отпусне допълнителни средства за ...

......... регламентирани правила (в зависимост от натовареността).4. Връщане на медицинските стандарти.5. Нощен труд – /почасово заплащане/, допълнително заплащане за работа в Спешно и ОАИЛ, клас прослужено време 1.2% на година.6. КТД на национално ниво задължителен за всички структури в здравеопазването.7. Възможност за регламентирана сестринска и кинезитерапевтична практика.8. Промяна в категорията труд


54 незаконни постройки в местността „Карасиврия

54 незаконни постройки в местността „Карасиврия" в Стара Загора ще ...

......... специално разлепени съобщения Община Стара Загора е уведомила обитателите да освободят помещенията от имущество и домашни животни. Предупредени са EVN и ВиК да прекъснат снабдяването с ток и вода преди принудителното премахване.  Първите три незаконни постройки в местността „Карасиврия" ще бъдат премахнати в понеделник в 9:30 часа.      


Ученици от 12

Ученици от 12"а" клас на НПГВМ „Иван Павлов" в Стара ...

......... "Да или не”, учениците се наредиха пред училището, където посрещнаха любимия си преподавател. Йордан Недев-->Цветни димки украсиха двора на гимназията в очакваване на класната Мария Стефанова, Йордан Недевкоято с маркер отговори положително на нестандартната покана за бала на своите ученици.Йордан Недев Балът на бъдещите ветеринарни лекари е на 26 май.


Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със старозагорския митрополит Киприан в

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със старозагорския митрополит Киприан в ...

......... се осъществява по изричната молба на Македонската православна църква.   На срещата митрополит Киприан запозна премиера Борисов със състоянието на храмовете в Старозагорската епархия и по-конкретно – с храм-паметник „Рождество Христово“ към шипченския манастир. „Правителството винаги е подкрепяло Българската православна църква и ще продължи да го прави“, посочи министър-председателят Борисов.


Бус е горял тази нощ на метри от сградата на

Бус е горял тази нощ на метри от сградата на ...

......... Общината в Стара Загора.БГНЕСБГНЕС Инцидентът е станал на улица „Свети Княз Борис“.БГНЕСБГНЕС Тепърва ще се изяснява дали става въпрос за умишлен палеж на микробуса, който е бил паркиран на тротоара в редица с други автомобили.-->БГНЕС Превозното средство е собственост на католическата фондация "Дон Боско", която има офис в близката сграда.


Ученици от 12 ”б” клас от СУ “Максим Горки” поканиха

Ученици от 12 ”б” клас от СУ “Максим Горки” поканиха ...

......... с вълнение и с огромна радост. Тя сподели, че никога не е получавала подобна покана за бал, а чувството да си завладял толкова детски сърца е прекрасно! Dariknews.bg От своя страна тя се надява единствено учениците й да бъдат добри хора в бъдеще и да се радват на успехите си.


Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за отвличане на 13-годишно

Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за отвличане на 13-годишно ...

......... както и автомобила, с който се предвижвали. Предстои те да бъдат привлечени в качеството на обвиняеми. Иззети са видеозаписи, по които се извършва техническа експертиза, назначена е и съдебномедицинска експертиза.Наказанието, което се предвижда за престъпление по чл. 142, ал.2 от НК, е лишаване от свобода от 7 до 15 години.  


21-годишният Теодор Тодоров от гълъбовското село Мъдрец помогнал на човек,

21-годишният Теодор Тодоров от гълъбовското село Мъдрец помогнал на човек, ...

......... близо 1,45 промила и вероятно това е била причината да се забие с колата си в стълба. В момента бил в болница.   Хората от Мъдрец, близките на пострадалия и полицаите от РУ в Гълъбово благодарили на Теодор за бързата му и смела реакция при спасяването на човек в беда.


По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за ...

......... делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.


Въпреки преговорите с правителството, след които въвеждането на новите касови

Въпреки преговорите с правителството, след които въвеждането на новите касови ...

......... защото, по думите им, всички изменения допълнително натоварват дребните и средни търговци. Според тях, въпреки дадената отсрочка, бизнесът ще трябва да плати нови налози на висока стойност.БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ--> Това, от което се интересуват търговците, е колко ще струват нововъведенията в сектора, тъй като парите за тях трябва да бъдат отделени планово. Източник:


Първото заседание по делото срещу Мария Гиздева се проведе в

Първото заседание по делото срещу Мария Гиздева се проведе в ...

......... по общия ред.  Дарик Стара ЗагораДелото срещу Мария Гиздева започна близо три години след като в Стара Загора бе открит мъртъв 62-годишният Богдан Динев. 18-годишната тогава ученичка от Стара Загора направи самопризнания. Тя обясни, че пробола с нож в бедрото възрастния мъж при самоотбрана, защото той опитал да я изнасили.


Няма да има поскъпване на лекарствата заради въвеждането на системата

Няма да има поскъпване на лекарствата заради въвеждането на системата ...

......... верифицира лекарството, което продава на пациента. От гилдията признават, че текучеството на кадри е най-слабо в сравнение с останалите медицински специалисти у нас. Магистър-фармацевтите са 6 504, на средна възраст 48-55 години, като 80% от тях са жени. Тази година домакин на Деня на съсловната организация на магистър-фармацевтите е Стара Загора.


За пътя на две сребърни кръстчета, подарени на деца в

За пътя на две сребърни кръстчета, подарени на деца в ...

......... жител, най-възрастният в селото. А кметът Стоянова споделя, че и занапред ще търси и ще проучва неизвестната история на селото, част от която е пътят на две сребърни кръстчета...Подарени на две медовски деца от Апостола на свободата Васил Левски.  Снимките са предоставени от кмета на село Медово Станка Стоянова.  


Отново нападение над възрастна жена. Този път случката е от

Отново нападение над възрастна жена. Този път случката е от ...

......... се да я удуши, за да я обере. Жената проявила храброст и се сборила с нападателя си, който обаче успял да ѝ отмъкне всичките пари - 35 лв.Нападателят е задържан.БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ Днес близките на пострадалата жена я откараха в старозагорската болница, защото възрастната жена изпитва болки в гърдите и главата.


29-годишният шофьор от среднощната гонка на територията на няколко области

29-годишният шофьор от среднощната гонка на територията на няколко области ...

......... и Пловдив. Била поставена лента с шипове на пътното платно в участъка между селата Ръжена и Ягода и след като колата била спряна, водачът успял да избяга. Задържани са спътниците му - двама мъже на 23 и на 32 години, единият от които криминално проявен. Шофьорът бе задържан край Шаново.


До 5 г. затвор грозят мъжа, нападнал с брадва курсанти

До 5 г. затвор грозят мъжа, нападнал с брадва курсанти ...

......... същото и с маратонките.   Нанси нарекла жабката Райли, на починалата си котка. След като се погрижила за настинката й и обезводняването и я нахранила, потърсила службата за помощ на животните в Балтимор. Тя сега търси зоологическа градина, която да приюти бегълката. Райли е представителка на вида западна леопардова жаба.


До 5 г. затвор грозят мъжа, нападнал с брадва курсантиДо

До 5 г. затвор грозят мъжа, нападнал с брадва курсантиДо ...

......... Сливен към с. Гурково. Автомобилът им Ауди 80 е засечен от друг автомобил - Опел Корса. След принудителното спиране, нападателят излиза от автомобила си и нанася удари с брадва по предното стъкло на колата на курсантите. След подаден сигнал на телефон 112 служителите на МВР са издирили и задържали нападателя. БГНЕС


До 5 г. затвор грозят мъжа, нападнал с брадва курсанти

До 5 г. затвор грозят мъжа, нападнал с брадва курсанти ...

......... като мярката изчита в 19.30 часа в сряда. След това ще се внесе искане за задържане под стража, допълни прокурор Димитрова.   Като веществено доказателство е иззета и брадвата, с която Йордан, който е от ромски произход, потроши предното стъкло и капак на автомобила, в който са пътували курсантите. БГНЕС


РЗИ обяви грипна епидемия в област Стара Загора от утре

РЗИ обяви грипна епидемия в област Стара Загора от утре ...

......... личните си лекари и да не ходят болни на работа. Спазването на препоръките е въпрос на лична отговорност към себе си и към другите, тъй като най-добрата предпазна мярка е ограничаване на контактите с болни хора. Това е от особено значение за тези с хронични заболявания, бременни жени и деца.


Пет автомобила са катастрофирали по пътя от Казанлък за град

Пет автомобила са катастрофирали по пътя от Казанлък за град ...

......... началникът на ОПУ Илия Златев. Ситуацията обаче се усложнила заради образувалия се т. нар. черен лед и падналата мъгла.-->   БГНЕСНяма ограничения по пътната мрежа в Старозагорска област. Движението е нормално и по двата старопалнински прохода Шипка и Република, както и в участъците на автомагистралите "Тракия" и "Марица".   БГНЕС


Постоянна мярка „задържане под стража” постанови съдът за 65-годишния Митко

Постоянна мярка „задържане под стража” постанови съдът за 65-годишния Митко ...

......... 65-годишният мъж умъртви жена си в апартамент в кв. „Железник“. Сигнал в полицията подали съседи. Жената била намерена с две прободни рани - в сърцето и в ръката. При огледа на местопроизшествието бяха иззети два ножа.--> Юлияна и Митко имат 8-месечна дъщеричка, а грижи за нея са поели социалните служби.


Мъж на 65 години намушка с нож 25-годишната си съпруга.

Мъж на 65 години намушка с нож 25-годишната си съпруга. ...

......... Семейството е от Стара Загора, а до фаталния край се стигнало след семеен скандал.Съпрузите имат няколкомесечно момиченце. Сигналът е получен от съседи на 7 януари, в 15.50 часа, а възрастният мъж е задържан веднага след убийството. Убитата Юлиана Иванова е завършила висшето си образование в Тракийския университет, специалност "Социални дейности".


33-годишен мъж от Стара Загора бе ударен от влак. Инцидентът

33-годишен мъж от Стара Загора бе ударен от влак. Инцидентът ...

......... възникнал в стая на къщата, като в нея е намерено и тялото на обитаващия дома мъж.   Пожарът е потушен от екип на РС ПБЗН – Раднево. Причините за възникването му са в процес на изясняване. Не са установени данни за умишлен палеж и насилствена смърт на мъжа.    


С един изстрел в слепоочието е прострелян Тодор Николов. Първоначалните

С един изстрел в слепоочието е прострелян Тодор Николов. Първоначалните ...

......... служебния му пистолет „Макаров“, а началникът на РУ Казанлък Стойчо Крачолов съобщи, че Николов имал здравословни проблеми, за които той сам му споменал. Тепърва разследващите ще установяват причините, довели до самоубийството.  Съселяните на Тодор Николов в Бузовград го описват като добър и харизматичен човек, който нямал конфликти с никого.  


Откриха тялото на изчезналия началник на КАТ-Казанлък Тодор Николов в

Откриха тялото на изчезналия началник на КАТ-Казанлък Тодор Николов в ...

......... криминалисти, както и директорът на ОД МВР-Стара Загора.Очаква се по-късно официална информация.Тодор Николов се издирва вече почти две денонощия. Сигнал за изчезването му подаде неговата сестра. Установено беше, че липсват личният му автомобил и служебното му оръжие пистолет „Макаров”. БГНЕС 44-годишният Тодор Николов работи в системата на МВР от 2005 година.


Повече от 40 часа полицията не разполага с информация за

Повече от 40 часа полицията не разполага с информация за ...

......... свързано със служебните му задължения“.   БГНЕС--> И трите телефона на Николов все още са изключени.Сигнал за изчезването на шефа на КАТ Казанлък подала сестра му Мирослава, тъй като Николов оставил входната врата на къщата отворена и ключовете на вратата, което я накарало да се притесни и сигнализира в полицията.