Ръстът на приходите от продажби на веригата за облекло Hennes

Ръстът на приходите от продажби на веригата за облекло Hennes ...

......... са в нейна полза, тъй като по същото време през 2018 г. тя се бореше с логистични проблеми, които изостриха ситуацията с инвентара. От началото на годината стойността на книжата на компанията се е увеличила с 47 на сто. Пълният отчет на H&M е планиран за публикуване на 3 октомври.


Брандът Old Navy на Gap планира да открие стотици магазини,

Брандът Old Navy на Gap планира да открие стотици магазини, ...

......... света. Главният изпълнителен директор на Gap Арт Пек ще продължи да управлява компанията майка, която ще включва брандовете Gap, Banana Republic, Athleta, Intermix и новата спортна марка Hill City. Главният изпълнителен директор на Old Navy Соня Сингал ще управлява отделилото се звено, което генерира около 8 млрд. долара годишни приходи.


Приходите и печалбата на американската компания за луксозни стоки Nordstrom

Приходите и печалбата на американската компания за луксозни стоки Nordstrom ...

......... както и заради значително ефективните разходи“, коментира Nordstrom. Запасите на фирмата са спаднали с близо 7% на годишна база. Nordstrom се насочи към промени в бизнеса си, като инвестира в електронна търговия и експериментира с нови видове магазини, но все още се бори за ръст на приходите и печалбата.  


Приходите на L Brand са се свили през последното тримесечие,

Приходите на L Brand са се свили през последното тримесечие, ...

......... увеличили с 10 на сто през отчетния период до 1,06 млрд. долара спрямо същото тримесечие на миналата година. По време на следборсовата търговия книжата на L Brands загубиха 0,4% от стойността си. Компанията увери, че прогнозата ѝ за коригираната печалба за годината е между 2,30 и 2,60 долара на акция.


Zalando, най-големият европейски онлайн търговец на модни стоки, повиши прогнозата

Zalando, най-големият европейски онлайн търговец на модни стоки, повиши прогнозата ...

......... е „около“ ниската част от диапазона 20-25%, вместо „в“ ниската част. Миналия месец британският конкурент Asos отправи трето предупреждение за печалбата си от декември насам, посочвайки, че проблемите в складовете му в САЩ и Германия са повлияли на наличността на някои продукти, свили са продажбите и са увеличили разходите.  


Компанията за спортни стоки Under Armour сви прогнозата за годишните

Компанията за спортни стоки Under Armour сви прогнозата за годишните ...

......... 95,5 млн. долара, или 21 цента на акция, година по-рано. Като се изключат някои елементи, Under Armour отчита 3 цента на акция загуба, докато анализаторите очакваха загуба от 5 цента на акция. Нетните приходи са нараснали до 1,19 млрд. долара от 1,17 млрд. долара, почти отговаряйки на очакванията на анализаторите.Представете си да притежавате 15 000 от най-значимите облекла на

Представете си да притежавате 15 000 от най-значимите облекла на ...

......... вече не съществуват. „Събраните с голяма страст артикули, както и абсолютната решителност на Санди да ни подари част от тях, ще внесат редки дизайни в музея ни и ще ни позволят да разкажем по-нюансирана модната история. Развълнувани сме и с чест ще получим тези съкровища“, казват от Института за костюми.


Книжата на Sports Direct International понижиха стойността си, след като

Книжата на Sports Direct International понижиха стойността си, след като ...

......... твърди, че няма да обяви финален дивидент. Sports Direct посочи още, че ще осъществи обратно изкупуване на акции за 30 млн. паунда до 10 септември. Sports Direct заяви, че е получила и уведомление, че трябва да плати 674 млн. паунда (749 млн. долара) след одит на данъците ѝ в Белгия.


Най-големият син на Ели Сааб - Ели Сааб-младши, се ожени

Най-големият син на Ели Сааб - Ели Сааб-младши, се ожени ...

......... по-лежерна, но по нищо не отстъпва на останалите. Вижте тази публикация в Instagram. Swipe for more [email protected] gorgeous bride ???????? ???? amazing 3 nights ???????????? congratulations Mr & Mrs Saab, you guys are awesome!! ❤️❤️ @eliesjr @eliesaabworld #eliekika #eliesaab #eliesaabworld #lebaneseweddings Публикация, споделена от Micol Sabbadini - Micky (@micolsabbadini) на


Скарлет Йохансон заблестя с появата си на международния фестивал Comic-Con,

Скарлет Йохансон заблестя с появата си на международния фестивал Comic-Con, ...

......... Scarlett account atm but I`m just so freaking happy about this whole situation so yeah ????????‍♀️???? · · · #blackwidow #sdcc #marvel #finally #engagement #love #colinjost #ScarlettJohansson #cute #couple #couplegoals #favs #ScarJost #SNL #SaturdayNightLive #WeekendUpdate #NewYork #Boston #LiveFromNewYork #Comedy #StandUp #Funny #PictureOfTheDay #MCE #WCE #myhappiness Публикация, споделена от CJ (@daily.colin) на


Книжата Asos понижиха стойността си, след като онлайн платформата за

Книжата Asos понижиха стойността си, след като онлайн платформата за ...

......... в диапазона 30-35 млн. паунда (37-44 млн. долара). Консенсусната прогноза на анализаторите е за 55,9 млн. паунда. Анализаторите от Barenberg твърдят, че е трудно да разберат защо проблемите не са станали известни по-рано, като се има предвид, че Asos пуска в реално време данни за продажбите и за други показатели.Фондацията Фрида Кало в сътрудничество с американската компания

Фондацията Фрида Кало в сътрудничество с американската компания "Ултра бюти" ще ...

......... непрекъснато расте през последните десетилетия и е напът да надмине тази на известния й съпруг, художника Диего Ривера. Фрида се спомина през 1954 година. Предишни опити да бъде използван образът на Кало с търговска цел, като пускането на пазара на куклата Фрида през 2018 година, бяха посрещнати с противоречиви чувства от потребителите.


Richemont отчете изненадващ спад на приходите от бизнеса си с

Richemont отчете изненадващ спад на приходите от бизнеса си с ...

......... 11% през юни, обяви Федерацията на швейцарската часовникарска индустрия. Продажбите в Хонконг са спаднали с 27% през юни и с 6,6% през първото полугодие. Дори и преди протестите, които започнаха миналия месец, пазарът отслабваше, докато Китай се опитва да засили потреблението на луксозни стоки на вътрешния си пазар.    


Цената на акциите на Burberry се повиши, след като британската

Цената на акциите на Burberry се повиши, след като британската ...

......... влиянието на продължаващото затваряне на магазини. Burberry намалява броя на своите магазини за нелуксозни и намалени стоки, за да засили възприемането на бранда като висок клас. Година след наемането на Тиши от Burberry неговите модели са били повече от половината от продуктите в магазините до края на тримесечието, обяви компанията.


LVMH придоби миноритарен дял от модната къща, създадена от Стела

LVMH придоби миноритарен дял от модната къща, създадена от Стела ...

......... посока устойчивост. Компаниите за луксозни стоки се опитват да привлекат младите купувачи, които все повече мислят за устойчиви решения и за етичното отношение към животните. Стела Макартни беше „първата, която постави въпросите за устойчивостта и етиката на преден план, и изгради модната си къща около тези проблеми“, твърди Арно.  


Книжата на Sports Direct International записаха най-големото си поевтиняване от

Книжата на Sports Direct International записаха най-големото си поевтиняване от ...

......... за четвъртък. Sports Direct заяви, че планира да публикува одитираните си резултати между 26 юли и 23 август. Съветът за финансова отчетност във Великобритания проучва поведението на Grant Thornton и един от служителите ѝ, след като те разкриха бизнес отношенията между Майк Ашли, който контролира Sports Direct, и неговия брат.Моника Белучи и Венсан Касел бяха любима двойка на милиони

Моника Белучи и Венсан Касел бяха любима двойка на милиони ...

......... първия ред, за да гледа представянето на колекцията на Dolce & Gabanna за пролет/лято 2020 година. След публикуване на снимки от събитието, всички в социалните мрежи коментират, а самата Дева има хиляди почитатели. Срещат се възклицания като: „Одрала е кожата на Моника Белучи!“, „Красавица като майка си!“, „Гените не лъжат“.


Цената на акциите на Superdry се понижи, след като британската

Цената на акциите на Superdry се понижи, след като британската ...

......... пазар на дребно. Дънкъртън ще се фокусира върху намаляването на отстъпките и подобряването на продуктовата линия, като целта е да се заложи на по-дизайнерски подход. Идеята е да се направи експанзия в сферата на женското облекло и спортните колекции. Компанията понижи годишния си дивидент с 90% до 2,2 пенса.  


“Обикновено в живота има едно правило: ако наистина не е

“Обикновено в живота има едно правило: ако наистина не е ...

......... микроби е да оставиш дънките си във фризера, обяснява проф. Гроувс. "Повечето ми познати не перат дънките си, макар че понякога гои носят ежедневно. Правят го главно за да не избледнее цветът", обяснява Гроувс. И добавя, че се надява хората да започнат да прилагат това правило за всичките си дрехи. 


Съдът на Европейския съюз (ЕС) обяви за невалидно логото на

Съдът на Европейския съюз (ЕС) обяви за невалидно логото на ...

......... в бъдеще“, допълват от компанията. Търговската марка е оспорена от белгийската компания Shoe Branding Europe, с която Adidas има дългогодишни спорове. През миналата година Съдът на ЕС обяви за невалидна марката и на Shoe Branding, която се състоеше от две ивици, с мотив, че е сходна с тази на Adidas.


Редица кралски особи присъстваха на тържествената служба на висшия и

Редица кралски особи присъстваха на тържествената служба на висшия и ...

......... избрала рокля на Catherine Walker, като го съчета перлени обици, шапка и клъч от Lock & Co. Тя не за пръв път се вдъхновява от тоалетите, носени някога от майката на съпруга си Уилям. Кралица Летисия бе избрала елегантна копринена рокля от Cherubina, като завърши визията си с черен фасинатор.


Ръстът на приходите на Hennes & Mauritz показва забавяне през

Ръстът на приходите на Hennes & Mauritz показва забавяне през ...

......... края на второто тримесечие“, написа Ричард Чембърлейн, анализатор в RBC Europe. Той допълва, че H&M е изправена пред риск да започнат да очакват отстъпки при така създалата се ситуация. H&M се очаква да обяви финансовия си отчет за второто тримесечие на 27 юни. Анализаторите очакват 3% увеличение на оперативната печалба.


Кейт Мидълтън очарова всички с блясъка на последната си публична

Кейт Мидълтън очарова всички с блясъка на последната си публична ...

......... все още не харесва да бъде център на вниманието сред много хора.  "Тя винаги е била по-срамежлива и се възхищава на спокойствието на Меган", на едно или друго обществено мероприятие с многобройна публика, сочи източник на изданието. Въпреки това, Кейт винаги успява да очарова присъстващите с добри обноски и настроение. 


Компанията PVH Crop., която притежава големи марки като Calvin Klein,

Компанията PVH Crop., която притежава големи марки като Calvin Klein, ...

......... - Стефан Ларсън. Самата Ходжес е част от мениджърския екип на компанията от 2006 година, а през 2018 оглавява The Underwear Group. Главният изпълнителен директор на PVH Corp. - Емануел Чирико, официално поздрави Шерил за новата ѝ позиция, като отбеляза, че това решение ще доведе до много нови успехи в компанията.


Бившият бодигард и дясна ръка на Карл Лагерфелд, който бе

Бившият бодигард и дясна ръка на Карл Лагерфелд, който бе ...

......... реализира идеите си. Освен като дизайнер, сега Жондо ще се прояви отново като модел, в името на своя покровител. Вижте тази публикация в Instagram. Trop fier d avoir mes chemises sur des femmes dans le Vogue allemand ! ???????????????????????????????? @karllagerfeld by me @voguegermany Публикация, споделена от Sebastien Jondeau (@bentoub) на


Мелания Тръмп е модна икона и пример за подражание на

Мелания Тръмп е модна икона и пример за подражание на ...

......... 000 - 63 500 долара. Бялото палто на The Row – брандът на сестрите Олсън, пък струва 6 300 долара. Вижте тази публикация в Instagram. #Repost @10downingstreet ・・・ “Very pleased to welcome President @RealDonaldTrump to Downing Street.” - PM @TheresaMay #USStateVisit ???????????????? Публикация, споделена от The White House (@whitehouse) на


Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания Тръмп ...

......... @usmarinecorps #pood #redcarpet #redwhiteblue #ootd #meninuniform #womeninuniform Публикация, споделена от President Donald J. Trump (@realdonaldtrump) на Вижте тази публикация в Instagram. Such a wonderful evening in honor of the Prince of Wales and the Duchess of Cornwall at Winfield House ????????❤️???????? #USStateVisit Публикация, споделена от Tiffany Ariana Trump (@tiffanytrump) на


Престижните модни награди на Съвета на американските модни дизайнери (CFDA) бяха

Престижните модни награди на Съвета на американските модни дизайнери (CFDA) бяха ...

......... cfda (@cfda) на Наградата на Борда на директорите отиде не при човек, а за първи път при кукла. Лауреатката беше не друг, а куклата Барби. Тя получи отличието, защото е "икона и защитник на предоставянето на повече власт и права на жените", се казва в обосновката на борда на директорите.


Цената на акциите на модната компания Gap се понижи, след

Цената на акциите на модната компания Gap се понижи, след ...

......... по 24 цента на акция, разминавайки се с очакваните 32 цента на акция. Базираната в Сан Франциско компания сви прогнозата за годишната си печалба и вече очаква коригираната печалба на акция да е около 2,05 до 2,15 долара тази година. Предишната прогноза беше за 2,40 до 2,55 долара на акция. 


Книжата на Abercrombie & Fitch понижиха стойността си с 24%,

Книжата на Abercrombie & Fitch понижиха стойността си с 24%, ...

......... търговската война се задълбочава, главният изпълнителен директор на Abercrombie & Fitch Фран Хороуиц заяви, че компанията намалява обема на продукцията, която получава от Китай. Така тя ще получи под 20% от продуктите си от страната тази година, в сравнение с 25% през фискалната 2018 г., обясни той пред инвеститорите.  


Книжата на L Brands, компанията майка на Victoria’s Secret и

Книжата на L Brands, компанията майка на Victoria’s Secret и ...

......... остава твърдо мечи настроен след последните резултати. Both & Body Works все още е “силна” марка, но Victoria’s Secret “се срива”, пише той. “По наше мнение Victoria’s Secret скоро ще излезе на загуба, когато продажбите на PINK се свият", посочва още той. Коник препоръчва продажбата на акциите на L Brands.


Модният гигант Kering обяви, че вече няма да наема модели

Модният гигант Kering обяви, че вече няма да наема модели ...

......... над 18 години изглежда по-подходящо за ритъма и изискванията на професията. Подобно решение миналата година анонсира и Американският съвет на модните дизайнери. "Младите модели все още се развиват. Може да им липсва увереност, сила, опит и зрялост да се справят с напрежението в професията", заяви тогава Стивън Колб от организацията.


Прогресът на модната индустрия в намаляването на отпечатъка ѝ върху

Прогресът на модната индустрия в намаляването на отпечатъка ѝ върху ...

......... за да намалят влиянието на марките върху природата в абсолютни стойности. Говорителка на H&M заяви, че докладът не отразява напълно напредъка, който обещаха. Шведският търговец на дребно намали общите си вредни емисии с 11% от 2017 г. насам и насърчи използването на рециклирани, органични и памучни дрехи до 95%.  


Hermes International обяви, че търсенето от страна на китайските потребители

Hermes International обяви, че търсенето от страна на китайските потребители ...

......... страната са нараснали само с 1%, изоставайки значително спрямо останалата част от бизнеса. LVMH постави летвата високо, след като отчете 15% растеж на бизнеса си с модни и кожени стоки по-рано този месец. Kering разкри, че приходите на марката Gucci са скочили с 20 на сто през тримесечието.    


Шведският моден търговец на дребно H&M отчете по-малък от очакваното

Шведският моден търговец на дребно H&M отчете по-малък от очакваното ...

......... през второто тримесечие. „Продължаващата ни трансформация допринася за по-силни колекции с ръст на продажбите на пълни цени, по-малки намаления и увеличаващи се пазарни дялове“, заяви главният изпълнителен директор Карл-Йохан Першон. H&M каза още, че намаленията спрямо продажбите са се понижили с около 1,5 пр.п. през първото тримесечие на годишна база.


Американският производител на дънки Levi Strauss & Co постигна по-висока

Американският производител на дънки Levi Strauss & Co постигна по-висока ...

......... партньор през 1873 г. получават патент да използват нитове за производство на дрехи – практика, която все още отличава дънките на компанията. През годината Levi’s добавя нови линии, включително подходящия за офис бранд Dockers. Постъпленията от IPO-то ще увеличат средствата за инвестиции на компанията, насочени към разширяване на продуктовата линия.


Италианската компания за дамски чанти Furla планира да остане самостоятелна

Италианската компания за дамски чанти Furla планира да остане самостоятелна ...

......... сигурност не е спешно“, добавяйки, че няма признаци членовете на семейство, които притежават миноритарни дялове, да искат да ги продават.Фурлането, която наследява Furla от баща си заедно с двамата си братя, има мажоритарен дял в групата, управлявана от външни мениджъри. Синът ѝ е част от борда, но няма оперативна роля.


Собственикът на Zara – испанската компания Inditex, повиши дивидента си

Собственикът на Zara – испанската компания Inditex, повиши дивидента си ...

......... на новата финансова година – от 1 февруари до 9 март, тъй като потребителите са купували продукти от колекции пролет/лято. Inditex стартира онлайн продажби на Zara на 106 нови пазара през ноември. Общите ѝ онлайн продажби са се повишили с над една четвърт до 12% от общите продажби през годината.


Компанията за спортни стоки Puma пуска съвместна колекция с Porsche

Компанията за спортни стоки Puma пуска съвместна колекция с Porsche ...

......... по-скъпи маратонки.Спортните обувки в колекцията на Puma-Porsche ще се продават за до 250 евро, а якетата за до 450 евро и ще се предлагат в 150 магазина на Porsche Design, както и онлайн. „Имаме общи ценности от гледна точка на дизайна и иновациите“, каза шефът на Porsche Design Ян Бекер.


Модният дизайнер Карл Лагерфелд почина на 85-годишна възраст в Париж,

Модният дизайнер Карл Лагерфелд почина на 85-годишна възраст в Париж, ...

......... Германия. Мести се в Париж още като тинейджър и става един от асистентите на Пиер Балмен, преди да започне работа за Fendi и Chloe през 60-те години. Лагерфелд започва дългогодишната си кариера в Chanel през 1983 г., десетилетие след смъртта на Коко Шанел. Година по-късно той създава собствената си марка.


Британската рок група Led Zeppelin обяви чрез официалния си Twitter

Британската рок група Led Zeppelin обяви чрез официалния си Twitter ...

......... е преплетен цепелинът „Хинденбург", който е на корицата на дебютния едноименен албум на бандата от 1969 г. В колекцията ще има още два модела тениски – по една, посветена на корицата на всеки един от двата албума-вдъхновение на Led Zeppelin. Освен всичко това, Vans ще пуснат и тематична бейзболна шапка.


Американският производител на дънки Levi Strauss & Co. подаде документи

Американският производител на дънки Levi Strauss & Co. подаде документи ...

......... само 3% от приходите на Levi's, добавиха от компанията. Постъпленията от IPO-то ще бъдат ползвани за общи корпоративни цели, включително придобивания или други стратегически инвестиции, както и за оперативни и капиталови разходи. След новината акциите на други компании в сферта, включително на American Eagle Outfitters и Abercrombie & Fitch, поевтиняха.


Производителят на спортни стоки Under Armour постигна напредък в преобръщането

Производителят на спортни стоки Under Armour постигна напредък в преобръщането ...

......... Under Armour повишиха стойността си с 2,4% до 21,28 долара в 10:03 ч. местно време в Ню Йорк, след като по-рано отчетоха понижение от 5 на сто – най-големият спад от декември. От началото на годината до приключването на борсовата сесия в понеделник цената на акциите е скочила с 18%.


Kering, френската компания, която е собственик на луксозната марка Gucii,

Kering, френската компания, която е собственик на луксозната марка Gucii, ...

......... обяви окончателно решение по случая, сочи изявление. Kering твърди, че не разполага с необходимата информация по случая и е наложила строг мониторинг на данъчните рискове. Френският информационен сайт Mediapart съобщи, че компанията е заложила на бизнес в други страни, където е плащала по-ниски данъци, отколкото би имала в Италия.  


Приходите от продажби на Nike са се повишили с 10%

Приходите от продажби на Nike са се повишили с 10% ...

......... прогнозата за 9,17 млрд. долара по данни на FactSet. Nike е генерирала 847 млн. долара печалба за второто фискално тримесечие, или 52 цента на акция, в сравнение със 767 млн. долара, или 46 цента на акция, година по-рано. Анализаторите, анкетирани от FactSet, очакваха печалбата да е 46 цента на акция.


ASUS продължава да залага сериозно на гейминг решенията при преносимите

ASUS продължава да залага сериозно на гейминг решенията при преносимите ...

......... ASUS TUF Gaming FX505 ще отговори на гейминг нуждите ви със стил и издръжливост. Параметрите, които предлага серията са достатъчни, за да можете да се насладите на гладък гейминг в голяма част от съвременните гейм заглавия. Подсилената конструкция и ефективна охладителна система гарантират дълъг живот на системата в оптимално качество.


Часовникът винаги е бил необходим аксесоар за всеки човек. Той

Часовникът винаги е бил необходим аксесоар за всеки човек. Той ...

......... спортно ходене и други) и дават възможно най-адекватните данни за вида тренировка. В заключение ще отбележим, че и смарт часовниците и тези за планинари си имат своите предимства. А на кой от двата вида да се спрете зависи единствено от вас и от причините, поради които желаете да ги закупите.


Вторият по големина търговец на модни стоки в света H&M

Вторият по големина търговец на модни стоки в света H&M ...

......... и едноименна марка на H&M, която се бори да се адаптира към онлайн реалностите в индустрията, все още представлява по-голямата част от бизнеса на компанията. H&M заяви, че иска да завърши закриването на Cheap Monday до края на юни 2019 г. Този ход ще засегне около 80 служители на компанията. 


Компанията за луксзони стоки Kering обяви, че ще създаде собствени

Компанията за луксзони стоки Kering обяви, че ще създаде собствени ...

......... си с придобитата компания. Засега Yoox Net-A-Porter все още управлява онлайн магазините на над 20 клиента – от независимата италианска марка Armani до производителя на якета Moncler. Бизнесът донесе 10% от общите ѝ 2,1 млрд. евро приходи за 2017 г. Говорител на Richemont е отказал да коментира новините за Kering.


28-годишният Стефан Карчев е роден в България и се занимава

28-годишният Стефан Карчев е роден в България и се занимава ...

......... и надписите бяха подробно обяснени - това не ги спря, напротив. Ако ви интересува, шест "ОГИТА" скитат из улиците някъде из Азия и едно Оги в Лондон. И оригиналното Оги си е в България - но той е безценен. Творбите на Карчев могат да бъдат разгледани на личния му сайт: http://stefankartchev.com.


145-годишният производител на дънки Levi Strauss & Co планира да

145-годишният производител на дънки Levi Strauss & Co планира да ...

......... превърнат отново в частна. В своя последен тримесечен отчет Levi's обяви, че продажбите ѝ са се повишили с 10 на сто до 1,39 млрд. долара, а нетните приходи са отчели ръст от 44% главно заради засиленото търсене на дънки в магазините за търговия на дребно и в онлайн пространството.  


Модната компания Michael Kors не успя да оправдае очакванията на

Модната компания Michael Kors не успя да оправдае очакванията на ...

......... за третото тримесечие се е понижила до 137,6 млн. долара от 202,9 млн. долара за същия период от миналата година. Общите приходи са се повишили с 9,3 на сто до 1,25 млрд. долара, което също не успява да покрие прогнозите на анализаторите, които предвиждаха те да достигнат 1,26 млрд. долара.


Производителят на спортни стоки Under Armour повиши прогнозата за годишната

Производителят на спортни стоки Under Armour повиши прогнозата за годишната ...

......... е повишила – до 75,3 млн. долара, или 17 цента на акция, за тримесечието, завършило на 30 септември. Година по-рано тя беше 54,2 млн. долара, или 12 цента на акция. Като се изключат някои елементи, Under Armour е спечелила 25 цента на акция, над прогнозите за 12 цента на акция. 


Българският дизайнер Стефан Карчев е създателят на нашумялата дреха с

Българският дизайнер Стефан Карчев е създателят на нашумялата дреха с ...

......... коментирани в редица модни медии, като сред тях е и италианският Vogue.  След като завършва бакалавърска степен, той стажува при белгийския дизайнер Уолтър ван Бейрендонк (Walter Van Beirendonck), докато се подготвя за магистратурата си. Колекциите на Карчев могат да бъдат разгледани на личния му сайт: http://stefankartchev.tumblr.com/. Това са и някои от другите му творби:


Gucci отчете добри продажби за третото тримесечие, показвайки, че няма

Gucci отчете добри продажби за третото тримесечие, показвайки, че няма ...

......... от две години. По думите на Дюпле продажбите на Balenciaga са се забавили, макар че растежът остава над 50%, което прави бранда най-бързо растящият за Kering. Bottega Veneta отчете 8% спад на приходите за тримесечието, подчертавайки предизвикателствата, с които Kering се сблъсква със своята италианска марка за продукти от кожа. 


Тенденциите всяка година са различни - кожи, велур, животински десени.

Тенденциите всяка година са различни - кожи, велур, животински десени. ...

......... винаги внасят по-разчупен поглед на външния ни вид. Независимо дали говорим за широки или за малките парти колани от кадифе или кожа.  Освен колан, бихте могли да заложите и на шал - едноцветен, на листенца, шарен на точки... Какъвто харесвате! Шалът ще внесе есенният чар, нужен на облеклото ви! Снимка: WordPress.com


Акциите на модната верига H&M поскъпнаха с над 10% в

Акциите на модната верига H&M поскъпнаха с над 10% в ...

......... новата система в САЩ, Франция, Италия и Белгия са довели до допълнителни разходи и продажбите са спаднали с 8% на тези пазари.Като цяло продажбите на останалите 66 пазара обаче са се увеличили с 8% в местна валута през тримесечието.В същото време онлайн продажбите са скочили с 32% през третото тримесечие.


Яке на Хан Соло, носено от Харисън Форд във филма

Яке на Хан Соло, носено от Харисън Форд във филма ...

......... Камшик от “Индиана Джоунс и храмът на обречените” беше продаден за 59 710 долара. Дреха, носена от Форд в класиката от 1982 г. “Блейд Рънър”, накара новия ѝ собственик да се раздели с 22 560 долара. Бейзболна шапка, носена от Том Ханкс във “Форест Гъмп” донесе 13 200 долара.  


Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл оглави класацията за най-добре облечените

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл оглави класацията за най-добре облечените ...

......... Бланшет и Сандра Бълок, съпругатана Джордж Клуни Амал и риалити звездата Ким Кардашиян. Популярната класация на People се оглавява от кралска особа за първи път. Според редакторите на списанието Маркъл си е спечелила първото място благодарение на естествените си шик и елегантност. Нейният стил комбинира тоалети от бутици и дизайнерски облекла по поръчка.


Сара Тао, майка на 3 малки деца, притежава умението да

Сара Тао, майка на 3 малки деца, притежава умението да ...

......... пазара с нови модели дрехи, които се носят за кратък период. Според проучване в САЩ годишно се изхвърлят над 30 кг. дрехи на човек.  За даде своя малък принос за намаляване на свръхпотреблението, Сара възнамерява да създаде собствена линия, градяща се на философията ѝ, като всички приходи ще отиват за деца в нужда.


Финансовите резултати на германската компания за спортни стоки Adidas са

Финансовите резултати на германската компания за спортни стоки Adidas са ...

......... 10% ръст на коригираните приходи от продажби през тази година. Adidas заяви, че е имала „изключителен растеж“ на продажбите на футболен мърчъндайз в Русия, където се проведе Световното първенство, както и в Латинска Америка. Продажбите в тази категория са нараснали с двуцифрен темп и в Северна Америка, и Западна Европа.


Якето, носено от Хан Соло в култовия филм „Междузвездни войни:

Якето, носено от Хан Соло в култовия филм „Междузвездни войни: ...

......... аукционна къща заявиха, че продажбата ще включва някои от най-емблематичните кинематографски артефакти на нашето време, като част от парите ще бъдат дадени за благотворителни цели. Предстоящият търг ще се проведе в BFI Imax в Лондон, където всички 600 артикула, които участват, ще бъдат изложени за преглед от 6 до 20 септември.


Тригодишният спад на продажбите на луксозни часовници в САЩ приключи,

Тригодишният спад на продажбите на луксозни часовници в САЩ приключи, ...

......... на фирмата достигна 36 200 души към края на юни 2018 г. спрямо 35 000 края на юни 2017 г. Основен двигател на тазгодишния бум са азиатските пазари, механичните часовници и относително достъпните стоманени часовници. Износът на механични модели е записал двуцифрен растеж както по обем, така и по стойност.


Най-заможните купувачи в света изпратиха приходите за първото полугодие на

Най-заможните купувачи в света изпратиха приходите за първото полугодие на ...

......... Louis Vuitton - най-големия луксозен бранд по приходи, е било водещо за компанията през първите шест месеца на тази година. Приходите на звеното са нараснали с 25 на сто до 8,6 млрд. евро, макар че увеличението се дължи отчасти на това, че LVMH пое пълния контрол над Dior миналата година.


Дъщерята на президента на САЩ Доналд Тръмп - Иванка Тръмп,

Дъщерята на президента на САЩ Доналд Тръмп - Иванка Тръмп, ...

......... Тръмп заяви, че не знае “кога и дали ще се върна някога към бизнеса”. “Но знам, че фокусът ми в обозримо бъдеще ще бъде работата, която върша тук във Вашингтон, така че да взема това решение е единствената честна развръзка за моя екип и партньорите ми”, посочва тя в изявление.


През последните години дизайнерите и модните марки представят все по-екстравагантни

През последните години дизайнерите и модните марки представят все по-екстравагантни ...

......... могат да ви оберат или че ще ви подрънквате весело заради стотинките. 7. Чанта - спрей Всеки знае колко неприятно да не можете да се зарадвате на пролетните аромати. Ако сте заета дама и нямате време за почивка, тази чанта - освежител за въздух -  ще ви пренесе сред природата само с едно пръсване.


Леопардовият принт отново е на мода, коментират експертите в модата.Това лято

Леопардовият принт отново е на мода, коментират експертите в модата.Това лято ...

......... есенно-зимна колекция с животинската разцветка. „Леопардовият принт ще остане завинаги в модата. С него човек може да се почувства по-зрял, по-млад, по-небрежен и по-секси. Може да се отличи или да се слее с тълпата. Това умение на плата сякаш го прави безсмъртен и го превръща в дългосрочна инвестиция“, добавя Уелдън.


Сиво ферари спира на две крачки от сградата на полското

Сиво ферари спира на две крачки от сградата на полското ...

......... меценатство, отколкото със светския блясък. Собственичката на Raffles Europejski, швейцарката Вера Михалски, която притежава и издателството „Черно на бяло“ (Noir sur Blanc), е финансирала покупката на около 500 творби на съвременни полски художници и скулптори и (за декорирането на хотела си) е предоставила някои творби от личната си колекция. (БТА)


Тя идва у дома. Три думи, които след впечатляващата победа

Тя идва у дома. Три думи, които след впечатляващата победа ...

......... напред или не, но вероятно вероятно ще е доста по-малък. Англия загуби мача си срещу Белгия в четвъртък, но все пак продължи към осминафиналите и ще играе срещу Колумбия във вторник за място на четвъртфиналите. Ако отборът победи, го очакват Швеция или Швейцария, както и силен тласък на икономическия растеж.


Модната индустрия е отговорна за 8% от глобалното замърсяване на

Модната индустрия е отговорна за 8% от глобалното замърсяване на ...

......... за медицински цели. Но след десетилетие може би ще се използва и в модната индустрия за намаляване на прекомерното закупуване на дрехи. 10. Дрехи назаем или под наем Очаква се все повече платформи да насърчават ползването назаем или отдаването под наем на непотребни дрехи, много от които висят неносени в гардеробите.