Книжата на L Brands, компанията майка на Victoria’s Secret и

Книжата на L Brands, компанията майка на Victoria’s Secret и ...

......... остава твърдо мечи настроен след последните резултати. Both & Body Works все още е “силна” марка, но Victoria’s Secret “се срива”, пише той. “По наше мнение Victoria’s Secret скоро ще излезе на загуба, когато продажбите на PINK се свият", посочва още той. Коник препоръчва продажбата на акциите на L Brands.


Модният гигант Kering обяви, че вече няма да наема модели

Модният гигант Kering обяви, че вече няма да наема модели ...

......... над 18 години изглежда по-подходящо за ритъма и изискванията на професията. Подобно решение миналата година анонсира и Американският съвет на модните дизайнери. "Младите модели все още се развиват. Може да им липсва увереност, сила, опит и зрялост да се справят с напрежението в професията", заяви тогава Стивън Колб от организацията.


Прогресът на модната индустрия в намаляването на отпечатъка ѝ върху

Прогресът на модната индустрия в намаляването на отпечатъка ѝ върху ...

......... за да намалят влиянието на марките върху природата в абсолютни стойности. Говорителка на H&M заяви, че докладът не отразява напълно напредъка, който обещаха. Шведският търговец на дребно намали общите си вредни емисии с 11% от 2017 г. насам и насърчи използването на рециклирани, органични и памучни дрехи до 95%.  


Hermes International обяви, че търсенето от страна на китайските потребители

Hermes International обяви, че търсенето от страна на китайските потребители ...

......... страната са нараснали само с 1%, изоставайки значително спрямо останалата част от бизнеса. LVMH постави летвата високо, след като отчете 15% растеж на бизнеса си с модни и кожени стоки по-рано този месец. Kering разкри, че приходите на марката Gucci са скочили с 20 на сто през тримесечието.    


Шведският моден търговец на дребно H&M отчете по-малък от очакваното

Шведският моден търговец на дребно H&M отчете по-малък от очакваното ...

......... през второто тримесечие. „Продължаващата ни трансформация допринася за по-силни колекции с ръст на продажбите на пълни цени, по-малки намаления и увеличаващи се пазарни дялове“, заяви главният изпълнителен директор Карл-Йохан Першон. H&M каза още, че намаленията спрямо продажбите са се понижили с около 1,5 пр.п. през първото тримесечие на годишна база.


Американският производител на дънки Levi Strauss & Co постигна по-висока

Американският производител на дънки Levi Strauss & Co постигна по-висока ...

......... партньор през 1873 г. получават патент да използват нитове за производство на дрехи – практика, която все още отличава дънките на компанията. През годината Levi’s добавя нови линии, включително подходящия за офис бранд Dockers. Постъпленията от IPO-то ще увеличат средствата за инвестиции на компанията, насочени към разширяване на продуктовата линия.Италианската компания за дамски чанти Furla планира да остане самостоятелна

Италианската компания за дамски чанти Furla планира да остане самостоятелна ...

......... сигурност не е спешно“, добавяйки, че няма признаци членовете на семейство, които притежават миноритарни дялове, да искат да ги продават.Фурлането, която наследява Furla от баща си заедно с двамата си братя, има мажоритарен дял в групата, управлявана от външни мениджъри. Синът ѝ е част от борда, но няма оперативна роля.


Собственикът на Zara – испанската компания Inditex, повиши дивидента си

Собственикът на Zara – испанската компания Inditex, повиши дивидента си ...

......... на новата финансова година – от 1 февруари до 9 март, тъй като потребителите са купували продукти от колекции пролет/лято. Inditex стартира онлайн продажби на Zara на 106 нови пазара през ноември. Общите ѝ онлайн продажби са се повишили с над една четвърт до 12% от общите продажби през годината.


Компанията за спортни стоки Puma пуска съвместна колекция с Porsche

Компанията за спортни стоки Puma пуска съвместна колекция с Porsche ...

......... по-скъпи маратонки.Спортните обувки в колекцията на Puma-Porsche ще се продават за до 250 евро, а якетата за до 450 евро и ще се предлагат в 150 магазина на Porsche Design, както и онлайн. „Имаме общи ценности от гледна точка на дизайна и иновациите“, каза шефът на Porsche Design Ян Бекер.


Модният дизайнер Карл Лагерфелд почина на 85-годишна възраст в Париж,

Модният дизайнер Карл Лагерфелд почина на 85-годишна възраст в Париж, ...

......... Германия. Мести се в Париж още като тинейджър и става един от асистентите на Пиер Балмен, преди да започне работа за Fendi и Chloe през 60-те години. Лагерфелд започва дългогодишната си кариера в Chanel през 1983 г., десетилетие след смъртта на Коко Шанел. Година по-късно той създава собствената си марка.


Британската рок група Led Zeppelin обяви чрез официалния си Twitter

Британската рок група Led Zeppelin обяви чрез официалния си Twitter ...

......... е преплетен цепелинът „Хинденбург", който е на корицата на дебютния едноименен албум на бандата от 1969 г. В колекцията ще има още два модела тениски – по една, посветена на корицата на всеки един от двата албума-вдъхновение на Led Zeppelin. Освен всичко това, Vans ще пуснат и тематична бейзболна шапка.Американският производител на дънки Levi Strauss & Co. подаде документи

Американският производител на дънки Levi Strauss & Co. подаде документи ...

......... само 3% от приходите на Levi's, добавиха от компанията. Постъпленията от IPO-то ще бъдат ползвани за общи корпоративни цели, включително придобивания или други стратегически инвестиции, както и за оперативни и капиталови разходи. След новината акциите на други компании в сферта, включително на American Eagle Outfitters и Abercrombie & Fitch, поевтиняха.


Производителят на спортни стоки Under Armour постигна напредък в преобръщането

Производителят на спортни стоки Under Armour постигна напредък в преобръщането ...

......... Under Armour повишиха стойността си с 2,4% до 21,28 долара в 10:03 ч. местно време в Ню Йорк, след като по-рано отчетоха понижение от 5 на сто – най-големият спад от декември. От началото на годината до приключването на борсовата сесия в понеделник цената на акциите е скочила с 18%.


Kering, френската компания, която е собственик на луксозната марка Gucii,

Kering, френската компания, която е собственик на луксозната марка Gucii, ...

......... обяви окончателно решение по случая, сочи изявление. Kering твърди, че не разполага с необходимата информация по случая и е наложила строг мониторинг на данъчните рискове. Френският информационен сайт Mediapart съобщи, че компанията е заложила на бизнес в други страни, където е плащала по-ниски данъци, отколкото би имала в Италия.  


Приходите от продажби на Nike са се повишили с 10%

Приходите от продажби на Nike са се повишили с 10% ...

......... прогнозата за 9,17 млрд. долара по данни на FactSet. Nike е генерирала 847 млн. долара печалба за второто фискално тримесечие, или 52 цента на акция, в сравнение със 767 млн. долара, или 46 цента на акция, година по-рано. Анализаторите, анкетирани от FactSet, очакваха печалбата да е 46 цента на акция.


ASUS продължава да залага сериозно на гейминг решенията при преносимите

ASUS продължава да залага сериозно на гейминг решенията при преносимите ...

......... ASUS TUF Gaming FX505 ще отговори на гейминг нуждите ви със стил и издръжливост. Параметрите, които предлага серията са достатъчни, за да можете да се насладите на гладък гейминг в голяма част от съвременните гейм заглавия. Подсилената конструкция и ефективна охладителна система гарантират дълъг живот на системата в оптимално качество.Часовникът винаги е бил необходим аксесоар за всеки човек. Той

Часовникът винаги е бил необходим аксесоар за всеки човек. Той ...

......... спортно ходене и други) и дават възможно най-адекватните данни за вида тренировка. В заключение ще отбележим, че и смарт часовниците и тези за планинари си имат своите предимства. А на кой от двата вида да се спрете зависи единствено от вас и от причините, поради които желаете да ги закупите.


Вторият по големина търговец на модни стоки в света H&M

Вторият по големина търговец на модни стоки в света H&M ...

......... и едноименна марка на H&M, която се бори да се адаптира към онлайн реалностите в индустрията, все още представлява по-голямата част от бизнеса на компанията. H&M заяви, че иска да завърши закриването на Cheap Monday до края на юни 2019 г. Този ход ще засегне около 80 служители на компанията. 


Компанията за луксзони стоки Kering обяви, че ще създаде собствени

Компанията за луксзони стоки Kering обяви, че ще създаде собствени ...

......... си с придобитата компания. Засега Yoox Net-A-Porter все още управлява онлайн магазините на над 20 клиента – от независимата италианска марка Armani до производителя на якета Moncler. Бизнесът донесе 10% от общите ѝ 2,1 млрд. евро приходи за 2017 г. Говорител на Richemont е отказал да коментира новините за Kering.


28-годишният Стефан Карчев е роден в България и се занимава

28-годишният Стефан Карчев е роден в България и се занимава ...

......... и надписите бяха подробно обяснени - това не ги спря, напротив. Ако ви интересува, шест "ОГИТА" скитат из улиците някъде из Азия и едно Оги в Лондон. И оригиналното Оги си е в България - но той е безценен. Творбите на Карчев могат да бъдат разгледани на личния му сайт: http://stefankartchev.com.


145-годишният производител на дънки Levi Strauss & Co планира да

145-годишният производител на дънки Levi Strauss & Co планира да ...

......... превърнат отново в частна. В своя последен тримесечен отчет Levi's обяви, че продажбите ѝ са се повишили с 10 на сто до 1,39 млрд. долара, а нетните приходи са отчели ръст от 44% главно заради засиленото търсене на дънки в магазините за търговия на дребно и в онлайн пространството.  


Модната компания Michael Kors не успя да оправдае очакванията на

Модната компания Michael Kors не успя да оправдае очакванията на ...

......... за третото тримесечие се е понижила до 137,6 млн. долара от 202,9 млн. долара за същия период от миналата година. Общите приходи са се повишили с 9,3 на сто до 1,25 млрд. долара, което също не успява да покрие прогнозите на анализаторите, които предвиждаха те да достигнат 1,26 млрд. долара.


Производителят на спортни стоки Under Armour повиши прогнозата за годишната

Производителят на спортни стоки Under Armour повиши прогнозата за годишната ...

......... е повишила – до 75,3 млн. долара, или 17 цента на акция, за тримесечието, завършило на 30 септември. Година по-рано тя беше 54,2 млн. долара, или 12 цента на акция. Като се изключат някои елементи, Under Armour е спечелила 25 цента на акция, над прогнозите за 12 цента на акция. 


Българският дизайнер Стефан Карчев е създателят на нашумялата дреха с

Българският дизайнер Стефан Карчев е създателят на нашумялата дреха с ...

......... коментирани в редица модни медии, като сред тях е и италианският Vogue.  След като завършва бакалавърска степен, той стажува при белгийския дизайнер Уолтър ван Бейрендонк (Walter Van Beirendonck), докато се подготвя за магистратурата си. Колекциите на Карчев могат да бъдат разгледани на личния му сайт: http://stefankartchev.tumblr.com/. Това са и някои от другите му творби:


Gucci отчете добри продажби за третото тримесечие, показвайки, че няма

Gucci отчете добри продажби за третото тримесечие, показвайки, че няма ...

......... от две години. По думите на Дюпле продажбите на Balenciaga са се забавили, макар че растежът остава над 50%, което прави бранда най-бързо растящият за Kering. Bottega Veneta отчете 8% спад на приходите за тримесечието, подчертавайки предизвикателствата, с които Kering се сблъсква със своята италианска марка за продукти от кожа. 


Тенденциите всяка година са различни - кожи, велур, животински десени.

Тенденциите всяка година са различни - кожи, велур, животински десени. ...

......... винаги внасят по-разчупен поглед на външния ни вид. Независимо дали говорим за широки или за малките парти колани от кадифе или кожа.  Освен колан, бихте могли да заложите и на шал - едноцветен, на листенца, шарен на точки... Какъвто харесвате! Шалът ще внесе есенният чар, нужен на облеклото ви! Снимка: WordPress.com


Акциите на модната верига H&M поскъпнаха с над 10% в

Акциите на модната верига H&M поскъпнаха с над 10% в ...

......... новата система в САЩ, Франция, Италия и Белгия са довели до допълнителни разходи и продажбите са спаднали с 8% на тези пазари.Като цяло продажбите на останалите 66 пазара обаче са се увеличили с 8% в местна валута през тримесечието.В същото време онлайн продажбите са скочили с 32% през третото тримесечие.


Яке на Хан Соло, носено от Харисън Форд във филма

Яке на Хан Соло, носено от Харисън Форд във филма ...

......... Камшик от “Индиана Джоунс и храмът на обречените” беше продаден за 59 710 долара. Дреха, носена от Форд в класиката от 1982 г. “Блейд Рънър”, накара новия ѝ собственик да се раздели с 22 560 долара. Бейзболна шапка, носена от Том Ханкс във “Форест Гъмп” донесе 13 200 долара.  


Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл оглави класацията за най-добре облечените

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл оглави класацията за най-добре облечените ...

......... Бланшет и Сандра Бълок, съпругатана Джордж Клуни Амал и риалити звездата Ким Кардашиян. Популярната класация на People се оглавява от кралска особа за първи път. Според редакторите на списанието Маркъл си е спечелила първото място благодарение на естествените си шик и елегантност. Нейният стил комбинира тоалети от бутици и дизайнерски облекла по поръчка.


Сара Тао, майка на 3 малки деца, притежава умението да

Сара Тао, майка на 3 малки деца, притежава умението да ...

......... пазара с нови модели дрехи, които се носят за кратък период. Според проучване в САЩ годишно се изхвърлят над 30 кг. дрехи на човек.  За даде своя малък принос за намаляване на свръхпотреблението, Сара възнамерява да създаде собствена линия, градяща се на философията ѝ, като всички приходи ще отиват за деца в нужда.


Финансовите резултати на германската компания за спортни стоки Adidas са

Финансовите резултати на германската компания за спортни стоки Adidas са ...

......... 10% ръст на коригираните приходи от продажби през тази година. Adidas заяви, че е имала „изключителен растеж“ на продажбите на футболен мърчъндайз в Русия, където се проведе Световното първенство, както и в Латинска Америка. Продажбите в тази категория са нараснали с двуцифрен темп и в Северна Америка, и Западна Европа.


Якето, носено от Хан Соло в култовия филм „Междузвездни войни:

Якето, носено от Хан Соло в култовия филм „Междузвездни войни: ...

......... аукционна къща заявиха, че продажбата ще включва някои от най-емблематичните кинематографски артефакти на нашето време, като част от парите ще бъдат дадени за благотворителни цели. Предстоящият търг ще се проведе в BFI Imax в Лондон, където всички 600 артикула, които участват, ще бъдат изложени за преглед от 6 до 20 септември.


Тригодишният спад на продажбите на луксозни часовници в САЩ приключи,

Тригодишният спад на продажбите на луксозни часовници в САЩ приключи, ...

......... на фирмата достигна 36 200 души към края на юни 2018 г. спрямо 35 000 края на юни 2017 г. Основен двигател на тазгодишния бум са азиатските пазари, механичните часовници и относително достъпните стоманени часовници. Износът на механични модели е записал двуцифрен растеж както по обем, така и по стойност.


Най-заможните купувачи в света изпратиха приходите за първото полугодие на

Най-заможните купувачи в света изпратиха приходите за първото полугодие на ...

......... Louis Vuitton - най-големия луксозен бранд по приходи, е било водещо за компанията през първите шест месеца на тази година. Приходите на звеното са нараснали с 25 на сто до 8,6 млрд. евро, макар че увеличението се дължи отчасти на това, че LVMH пое пълния контрол над Dior миналата година.


Дъщерята на президента на САЩ Доналд Тръмп - Иванка Тръмп,

Дъщерята на президента на САЩ Доналд Тръмп - Иванка Тръмп, ...

......... Тръмп заяви, че не знае “кога и дали ще се върна някога към бизнеса”. “Но знам, че фокусът ми в обозримо бъдеще ще бъде работата, която върша тук във Вашингтон, така че да взема това решение е единствената честна развръзка за моя екип и партньорите ми”, посочва тя в изявление.


През последните години дизайнерите и модните марки представят все по-екстравагантни

През последните години дизайнерите и модните марки представят все по-екстравагантни ...

......... могат да ви оберат или че ще ви подрънквате весело заради стотинките. 7. Чанта - спрей Всеки знае колко неприятно да не можете да се зарадвате на пролетните аромати. Ако сте заета дама и нямате време за почивка, тази чанта - освежител за въздух -  ще ви пренесе сред природата само с едно пръсване.


Леопардовият принт отново е на мода, коментират експертите в модата.Това лято

Леопардовият принт отново е на мода, коментират експертите в модата.Това лято ...

......... есенно-зимна колекция с животинската разцветка. „Леопардовият принт ще остане завинаги в модата. С него човек може да се почувства по-зрял, по-млад, по-небрежен и по-секси. Може да се отличи или да се слее с тълпата. Това умение на плата сякаш го прави безсмъртен и го превръща в дългосрочна инвестиция“, добавя Уелдън.


Сиво ферари спира на две крачки от сградата на полското

Сиво ферари спира на две крачки от сградата на полското ...

......... меценатство, отколкото със светския блясък. Собственичката на Raffles Europejski, швейцарката Вера Михалски, която притежава и издателството „Черно на бяло“ (Noir sur Blanc), е финансирала покупката на около 500 творби на съвременни полски художници и скулптори и (за декорирането на хотела си) е предоставила някои творби от личната си колекция. (БТА)


Тя идва у дома. Три думи, които след впечатляващата победа

Тя идва у дома. Три думи, които след впечатляващата победа ...

......... напред или не, но вероятно вероятно ще е доста по-малък. Англия загуби мача си срещу Белгия в четвъртък, но все пак продължи към осминафиналите и ще играе срещу Колумбия във вторник за място на четвъртфиналите. Ако отборът победи, го очакват Швеция или Швейцария, както и силен тласък на икономическия растеж.


Модната индустрия е отговорна за 8% от глобалното замърсяване на

Модната индустрия е отговорна за 8% от глобалното замърсяване на ...

......... за медицински цели. Но след десетилетие може би ще се използва и в модната индустрия за намаляване на прекомерното закупуване на дрехи. 10. Дрехи назаем или под наем Очаква се все повече платформи да насърчават ползването назаем или отдаването под наем на непотребни дрехи, много от които висят неносени в гардеробите.


Докато Световното първенство по футбол е в разгара си, можете

Докато Световното първенство по футбол е в разгара си, можете ...

......... не планира да пуска още тениски, обяви британското звено на компанията в Twitter. Това решение остави много фенове разочаровани. Но ако сте готови да похарчите повече пари, може да намерите тениски, рекламирани като автентични, в уебсайтове като eBay на цена от 398 долара, или три пъти повече от оригиналната цена.


Американската дизайнерка Кейт Спейд бе погребана в родния си град

Американската дизайнерка Кейт Спейд бе погребана в родния си град ...

......... на 55-годишната дизайнерка шокира модния свят. На 5 юни тя бе открита от домашната си помощница мъртва в дома си Ню Йорк. Твърди се, че Спейд е страдала от депресия и тревожност от години, макар съпругът ѝ и баща ѝ да заявиха, че не са забелязали у нея склонност към самоубийство.


Като собственик на модната верига Zara испанският концерн Inditex се

Като собственик на модната верига Zara испанският концерн Inditex се ...

......... 82-годишният основател на Inditex Амансио Ортега отчита спад в класирането си в ранглистата на Bloomberg за най-богатите хора в света. След като бе рамо до рамо до Бил Гейтс и Уорън Бъфет през миналата година, сега той е номер 6, задминат от нови лица, като Джеф Безос и Марк Зукърбърг.


Ефектът на Меган Маркъл достигна и златните бижута, като тласна

Ефектът на Меган Маркъл достигна и златните бижута, като тласна ...

......... г. показват, че 22% от американските жени, които купуват бижута или луксозна мода, са били вдъхновени от списания и вестници, а други 11% не скриват влиянието на известни личности. "Не е изненадващо, че кралската сватба, включително изборът на годежен пръстен и сватбена халка, влияе на поведението на купувачите", заяви той. 


Германската модна къща Hugo Boss отчете валутно коригиран ръст на

Германската модна къща Hugo Boss отчете валутно коригиран ръст на ...

......... 97 млн. евро. Върху нея е натежало обезценяването на валутите извън еврозоната.Брандът Boss бележи валутно коригиран ръст на продажбите от 7%, но Hugo, който е насочен към по-младите потребители, отчита спад от 6%. Според компанията това се дължи на заделеното по-голямо пространство в магазините на Boss за сметка на Hugo.


Да вземеш на лизинг дрехи вместо да ги купуваш. Това

Да вземеш на лизинг дрехи вместо да ги купуваш. Това ...

......... вземат дрехи на лизинг или под наем също толкова естествено, колкото коли, още дълго ще остане неизвестно. Въпреки това съответните предприемачи са намерили своята ниша. Берт ван Сон вече е доставил на клиенти 50 000 чифта дънки Mud, една четвърт от които са на лизинг. Има накъде да се расте.


Намирането на перфектния чифт дънки винаги носи положително настроение. Но

Намирането на перфектния чифт дънки винаги носи положително настроение. Но ...

......... свързано с „бързата мода”.Според компанията модната индустрия е вторият по големина замърсител в света - 25% от световните химикали са използвани за производството на текстил, а 10% от въглеродните емисии в световен мащаб - от производството на облекло.С дънки, които са създадени да издържат за цял живот, Half Century Jeans се надява да проправи път към устойчивата мода.


След психическия и емоционален крах, който Кание Уест преживя преди

След психическия и емоционален крах, който Кание Уест преживя преди ...

......... че са изключително удобни, защото не се хлъзгат, докато се къпе", "Ако имам 3D принтер, ще си направя собствени", "Приличат на затворнически обувки", "Изглеждат като закуската на Скуби Ду" и т.н. Рапърът със сигурност ще спечели достатъчно от продажбата на модела, дори да бъдат купени, само да се критикуват. Няма лоша реклама.


Безспорно германското пиво е една от най-популярните бири в света.

Безспорно германското пиво е една от най-популярните бири в света. ...

......... хектолитра през изминалата година. Изненадващо или не, най-големите почитатели на германското пиво са италианците, които внасят бира за 260 млн. евро годишно. Веднага след тях са китайците с внос от 129 млн. евро, следвани от САЩ с 87,8 млн. евро.Графиката в пълен размер може да видите тук

Още трима директори на Nike напускат компанията, включително ръководителят на

Още трима директори на Nike напускат компанията, включително ръководителят на ...

......... на Nike показват, че компанията от години е имала култура, насочена предимно към мъжете. Миналия месец Nike обяви, че Тревър Едуардс, вторият в йерархията на компанията директор, е напуснал своя пост като президент на бранда Nike. Оставката му е влязла в сила веднага, а през август той се пенсионира.  


Модната верига Hennes & Mauritz (H&M) си има ново главоболие

Модната верига Hennes & Mauritz (H&M) си има ново главоболие ...

......... за доставка от сегашния стандарт от пет до седем дни, допълва Густафсон.Потребителите искат от H&M да бъде по-прозрачна. „Сайтът ви твърди, че доставката е между 5 и 7 дни... Ако информацията е грешна, моля променете го, за да знаят потребителите колко наистина е времето за доставка“, пише един от потребителите.


Блу Айви Картър е само на 6 години, но вече

Блу Айви Картър е само на 6 години, но вече ...

......... Art Gala, където момиченцето влезе в заглавията на всички медии, след като даде оферта за 19 000 долара за произведение на изкуството. A post shared by Beyoncé (@beyonce) on Малката Блу Айви вече постави началото и на музикалната си кариера. Тя рапира в свободен стил в последния албум на баща си „4:44“.


Нова криптовалута, наречена Crown Royale (Royl), навлиза на пазара по

Нова криптовалута, наречена Crown Royale (Royl), навлиза на пазара по ...

......... and Country Magazine, за да подпомогне отпечатването на специално издание за сватбата. Автор на идеята е главният редактор на списанието Томас Мейс-Арчър-Милс. „Исках да създам нов и модерен начин хората по света да се почувстват част от кралската сватба“, поясни той. Идеята е реализирана с помощта на стартъпа ICO Rocket.


Изминалите две години бяха трудни за редица големи американски компании

Изминалите две години бяха трудни за редица големи американски компании ...

......... могат да се променят, ако САЩ наложат мита на някои китайски стоки или се появи ръст в цената на памука или в стойността на американския долар. Но също така остава и възможността за налагането на още по-позитивни тенденции, ако условията продължат да се подобряват, а марките - да увеличават цените.


В новите си колекции тази пролет дизайнерите не залагат толкова на

В новите си колекции тази пролет дизайнерите не залагат толкова на ...

......... отново стана хит. Бял потник Тази година белият цвят ще бъде акцент в модните колекции. И по-точно белият потник. Той присъства в колекциите на почти всяка модна къща. Пера Сен Лоран заложи на пера. На всякакви места по дрехите. Тази тенденция успява да накара и най-скучният тоалет да изглежда по-нестандартно.


Петдесет са новите трийсет, шейсет са новите читиридесет. Желанието да

Петдесет са новите трийсет, шейсет са новите читиридесет. Желанието да ...

......... 115 до 125 години.  Извън външните фактори като замърсяване на околната среда, мръсна питейна вода, недостатъчни лекарски грижи, продължителността на живота се определя най-вече от генетични фактори.  „Дали наистина определен човек ще достигне тази възраст, до голяма степен зависи от начина на живот“, казва професор Кристиан Енглерт от института „Лайбниц“. 


Louis Vuitton е брандът с най-голяма стойност сред осемте най-популярни

Louis Vuitton е брандът с най-голяма стойност сред осемте най-популярни ...

......... сектор, в специализирани инвестиционни фондове или в различни луксозни продукти – автомобили, изкуство, бижута или вино, стига да са редки и обект на интерес от страна на колекционери. През последните 10 години най-силен ръст претърпя сегментът на класическите автомобили. В последната година обаче изкуството и виното го изпреварват, заключават експертите.


Модният гигант Zara усъвършенства онлайн стратегията си, която е обект

Модният гигант Zara усъвършенства онлайн стратегията си, която е обект ...

......... и Macy’s процентът е 3%. Шведската H&M предлага същата услуга за четвърт от почти 250 свои магазини във Великобритания. Компанията казва, че работи, за да я въведе в цялата страна и на още шест европейски пазара. Zara от своя страна предлага услугата си в 44 от общо 94 страни, където работи.  


Износът на швейцарски часовници започна 2018 г. с най-силния си

Износът на швейцарски часовници започна 2018 г. с най-силния си ...

......... януари както по стойност, така и по бройки, коментира говорителят на компанията. Продажбите в Китай и Хонконг са скочили съответно с 44% и 21%. Износът в Япония е нараснал с 13 на сто. Продажбите в САЩ са се свили с 1,9% и това е шестият им пореден месец на спад.


Френската компания за луксозни стоки LVMH обяви Серж Бруншвиг за

Френската компания за луксозни стоки LVMH обяви Серж Бруншвиг за ...

......... френските луксозни конгломерати LVMH и Kering, който е собственик на Gucci, растат на фона на по-малките конкуренти в момент, в който инвестициите в подобряването на продуктите и по-доброто достигане до онлайн потребителите се отплаща. LVMH коментира, че е “предпазливо уверена” за 2018 г. въпреки “неблагоприятните валутни колебания и геополитическа несигурност”.


Търговецът на модни стоки Hennes & Mauritz прогнозира, че продажбите

Търговецът на модни стоки Hennes & Mauritz прогнозира, че продажбите ...

......... Arket, в момента носят по-малко от една десета от продажбите ѝ. Мениджмънтът реагира на рекордния спад в продажбите за четвъртото тримесечие с най-голямата си до момента програма за затваряне на магазини от поне две десетилетия, както и със създаването на нов формат – Afound, свързан с продажбата на преоценени стоки.  


Козметичната компания Estee Lauder Cos публикува по-високи от очакваното тримесечна

Козметичната компания Estee Lauder Cos публикува по-високи от очакваното тримесечна ...

......... придобиването на Too Faced и Becca Cosmetics, които добавят около 2 процентни пункта към ръста на продажбите. Продажбите нарастват с 16,7% до 3,74 млрд. долара, като надминават очакванията на анализаторите за 3,68 млрд. долара. Акциите на базираната в Ню Йорк компания поскъпват с 1,1% до 136 долара в предборсовата търговия. 


Тазгодишните награди

Тазгодишните награди "Грами" бяха раздадени днес в 2:30 българско време ...

......... известните личности не пропуснаха да заложат и на атрактивна визия. Представяме ви някои от най-впечатляващите тоалети от Червения килим на музикалните награди за 2018 година: Камила Капейо Ник Джонас и Алесия Кара Майли Сайръс и Рита Ора Бруно Марс Рита Ора Бионсе и Джей Зи Криси Тийгън и Джон Леджънд


Резултатите на френската компания LVMH продължават да се насърчават от

Резултатите на френската компания LVMH продължават да се насърчават от ...

......... отплаща. Китай отново излиза на преден план като източник на растеж за индустрията, след като продажбите на луксозни стоки се свиха заради продължилата няколко години кампания за борба с корупцията в азиатската страна. LVMH коментира, че е “предпазливо уверена” за 2018 г. въпреки “неблагоприятните валутни колебания и геополитическа несигурност”.  


Продажбите на чанти Gucci и козметика Chanel, които в Китай

Продажбите на чанти Gucci и козметика Chanel, които в Китай ...

......... купувачи все още правят три четвърти от луксозните си покупки в чужбина. Bain твърди, че китайският пазар на луксозни стоки ще се радва на добър растеж през тази година, подпомогнат от младите купувачи. Възходът се дължи предимно на поколението между 20 и 34-годишни хора, които като цяло предпочитат бързата мода.  


Британската луксозна марка Burberry отчете спад от 2% на приходите

Британската луксозна марка Burberry отчете спад от 2% на приходите ...

......... печалба за цялата 2017-18 година и заяви, че е напът да реализира общи икономии за 60 млн. паунда през годината. „Постигаме добър напредък, изпълнявайки стратегическата си визия в организацията“, каза Гобети. Burberry обяви през ноември, че Кристофър Бейли – дизайнерът, който превърна компанията в глобален бранд, ще напусне тази година.


Около 1,5 млн. туристи от цял свят се очакват за

Около 1,5 млн. туристи от цял свят се очакват за ...

......... Миналата година, едва един месец след избирането му за кмет на Рио, той не присъства на нито едно карнавално шествие. Кривела отсъства дори по време на традиционното връчване на ключа на града на крал Момо. Тази година церемонията, която отбелязва началото на карнавалните празненства, е предвидена за 9 февруари. /БТА/ 


Десислава Радева благодари на дизайнерката Невена, създала роклята ѝ за новогодишното

Десислава Радева благодари на дизайнерката Невена, създала роклята ѝ за новогодишното ...

......... Николова по време на срещата на НАТО през юни 2016 година. Десислава и Румен Радеви бяха почетни гости на Новогодишния концерт на Виенската филхармония в златната зала на „Музикферайн“, а произведението на Йохан Щраус-син – „Празничен марш” беше посветено на поемането на България на Председателството на Съвета на Европейския съюз.


2017-а година бе изпълнена с нови тенденции и завръщане на

2017-а година бе изпълнена с нови тенденции и завръщане на ...

......... 9. Кара Делевин Девелин обръсна главата си за ролята във филма "Една година живот", а костюмът ѝ завърши нестандартната визия. 10. Бионсе Бионсе се появи на наградите "Грами" бременна и облечена като богиня. Хората реагираха доста остро на смелото облекло и заявиха, че певицата прекалява, но въпреки това изпълнението ѝ бе едно от най-запомнящите се.


Inditex SA, най-големият търговец на дрехи в света, търси купувач

Inditex SA, най-големият търговец на дрехи в света, търси купувач ...

......... Алън. Сред предложените за продажба магазини са и този за женски дрехи "Zara" на Calle Preciados, най-скъпата улица в Мадрид по цени на наемите. Inditex е основана през 1963 г. като семеен бизнес, който прави достъпни дрехи за жени, а сега има повече от 7 хил. магазина в 94 страни.