Nike няма лечение за коронавируса, но компанията има план как

Nike няма лечение за коронавируса, но компанията има план как ...

......... започнали да отварят отново. Донахю твърди, че това подкрепя вярването на компанията, че физическите магазини и електронната търговия се надграждат. Същевременно Nike се бори с вируса на друг фронт. Компанията разглежда възможностите да произвежда защитни облекла за лекари и медицински сестри, посочва Донахю. Nike има и прототипи за защитни шлемове.


Бюджетната модна верига Primark, която е собственост на Associated British

Бюджетната модна верига Primark, която е собственост на Associated British ...

......... да затвори всичките си британски магазини, както направи Greggs. Онлайн бизнесът на Next продължава да работи. От своя страна, Kingfisher отложи обявяването на финансовите си резултати за годината с две седмици. Книжата на AB Foods понижиха цената си над 7 на сто, а тези на Kingfisher – с 14%.  


Inditex, компанията зад марките Zara и Massimo Dutti, може временно

Inditex, компанията зад марките Zara и Massimo Dutti, може временно ...

......... същия принцип хиляди служители в Испания. Авиокомпанията Iberia заяви вчера, че планира да съкрати около 90% от въздушния персонал, тъй като самолетите са заземени в момента.   Масовите временни съкращения не са ограничени в Испания. Volvo заяви, че ще се раздели временно с всичките си 20 хил. служители в Швеция.


Британският търговец на дребно Marks & Spencer предупреди, че следващите

Британският търговец на дребно Marks & Spencer предупреди, че следващите ...

......... бизнес с храни, където търговията засега остава силна. Около 4600 души вече са били пренасочени. M&S обяви, че въз основа на „продължаващия спад“ на търсенето на дрехи и стоки за дома, компанията се подготвя за извънредни ситуации, в които част от магазините може да се наложи временно да затворят врати.


Испанският моден гигант Inditex, собствени на марките Zara и Massimo

Испанският моден гигант Inditex, собствени на марките Zara и Massimo ...

......... е Испания, където правителството обяви извънредно положение на 14 март. Компанията твърди, че веригата ѝ за доставки все още работи нормално, подпомогната от фокуса на фирмата върху гъвкавите покупки.   Inditex твърди, че все още е прекалено рано да каже какво ще е влиянието на пандемията върху годишните ѝ резултати.


Nordstrom обяви, че временно ще затвори магазините си в САЩ

Nordstrom обяви, че временно ще затвори магазините си в САЩ ...

......... особено на ключовите си пазари като Сиатъл, Ню Йорк и Лос Анджелис. Районът на Сиатъл се оказа център на епидемията в САЩ, а във Вашингтон вече има 904 потвърдени случая, както и 48 смъртни. Ню Йорк и Лос Анджелис пък наредиха на ресторанти, театри, барове и кина да затворят врати.Nike затваря всичките си магазини в Съединените щати, както тези

Nike затваря всичките си магазини в Съединените щати, както тези ...

......... на 2019 г., сочат документи, подадени към Комисията за ценните книжа и фондовите борси. В международен план компанията разполага с над 750 обекта. В глобален мащаб броят на случаите на заразени с коронавирус нарасна до над 156 хил., сочат данни на John Hopkins University. Смъртните случаи са поне 5833.  


Burberry Group не потвърди финансовата си прогноза за годината, предупреждавайки,

Burberry Group не потвърди финансовата си прогноза за годината, предупреждавайки, ...

......... компании“. Ударът върху продажбите се случва в особено деликатен момент за Burberry, която преминава през стилови промени благодарение на новия си дизайнер Рикардо Тиши. Burberry твърди, че отзивите за новата му линия са добри и остава планът за обновяване на магазините, както и за пускане на нови продукти въпреки вируса.


Burberry Group е поредният потърпевш от демонстрациите в Хонконг, след

Burberry Group е поредният потърпевш от демонстрациите в Хонконг, след ...

......... и този в търговския център в Доусънвил, Джорджия, преходът ще отнема време. „Привлекателността на марката се подобрява, но не сме сигурни, че тя е достатъчно силна, за да вземе пазарен дял от първенците в сектора“, коментира Пирал Дадания, анализатор в RBC.  По-рано Burberry прогнозираше продажби без значителна промяна тази година. 


Очаква се пазарът на дрехи втора употреба в САЩ да

Очаква се пазарът на дрехи втора употреба в САЩ да ...

......... което купувате, е добро“. По думите на Тулон поръчаните продукти отговарят на описанието си по вид и усещане, което потвърждава наблюдението ѝ, че подобни сайтове предоставят луксозни стоки и висококачествена услуга. Това е далеч от вкоренената представа за кошче с дрехи втора употреба, от което евентуално можете да изровите нещо.


Зад целия си блясък и красота модната индустрия има мръсна

Зад целия си блясък и красота модната индустрия има мръсна ...

......... в създаването им, което намалява въглеродните емисии. Райнхарт сподели, че компанията планира да разшири усилията си в посока устойчивост отвъд калкулатора. И планира да разговаря с търговците на дребно да залагат на преживявания, свързани с препродажбата за своите клиенти, и „да осведомят потребителите за отпадъците, които създават изхвърлените модни стоки“. Може би е стратегически ход, но тенденцията е новите брандове

Може би е стратегически ход, но тенденцията е новите брандове ...

......... имената им са толкова странни, че е трудно да се запомнят“, каза Пастернак. Най-лошото е, че някои имена сапрекалено причудливи и това държи купувачите на разстояние. Лейбълът от Лос Анджелис Skin Graft например може би прави  наистина хубави дрехи, но с подобно име колко хора биха се осмелили да проверят?


Американският производител на бижута Tiffany & Co. отчете възстановяване на

Американският производител на бижута Tiffany & Co. отчете възстановяване на ...

......... момент, когато американският производител изпитва трудности заради намалелите разходи на туристите в САЩ и продължаващите протести в Хонконг. Въпреки това акциите на Tiffany поскъпват с 66% от началото на годината до четвъртък, като по-голяма част от ръста дойде, след като стана ясна сделката с френския конгломерат в края на октомври.


"Произведено в Китай" все още е синоним на евтино облекло,

"Произведено в Китай" все още е синоним на евтино облекло, ...

......... име. "Може би защото учих в Китай, стажувах в големи модни къщи като Balenciaga и John Galliano и създадох марката си в Париж, никога не съм бил възприеман като чужденец, дошъл от Китай. Аз съм дизайнер, който живее и работи в Париж и е с китайски произход", обобщава той./БТА/  


Tiffany & Co. очаква двуцифрен ръст в Китай през следващата

Tiffany & Co. очаква двуцифрен ръст в Китай през следващата ...

......... развитите градове, където в момента няма магазини. Болиоло заяви, че Tiffany е наблюдавала двуцифрен спад в продажбите в Хонконг заради протестните демонстрации. Но компанията няма да променя стратегията си там. Главният изпълнителен директор на Tiffany сподели още, че наистина е „уверен в Хонконг, в бъдещата му роля в луксозния свят".


Луксозният конгломерат Tapestry заяви, че ръководителят на неговия бранд Kate

Луксозният конгломерат Tapestry заяви, че ръководителят на неговия бранд Kate ...

......... споделиха миналия месец, че марката Kate Spade би могла да предлага по-причудливи чанти - с форма на слончета или плетени кошници от ракита, за да заинтригува своите клиенти. Тези нови продукти са наброявали между 4% и 5% от стоките на Kate Spade, но броят им е намалял през последната година.Модната марка Forever 21 отдавна е основен елемент в търговските

Модната марка Forever 21 отдавна е основен елемент в търговските ...

......... на най-успешния си период Forever 21 отчете повече от 4 млрд. долара годишни продажби. Поглеждайки към бъдещето, Forever 21 заяви, че иска да се съсредоточи върху пазара в САЩ и да гарантира за качеството на облеклото, което предлага, като се надява по този начин да си върне клиентите обратно.  


Inditex отчете ускоряване на продажбите, възползвайки се от от разширяването

Inditex отчете ускоряване на продажбите, възползвайки се от от разширяването ...

......... нещата, благодарение на което е способна да дава съвети по въпроси, засягащи RFID. Ценните книжа на компанията отчитат ръст от 28% тази година, отбелязвайки първото годишно увеличение от три години насам. Акциите на Intidex сa удвоили стойността си за осемте години след финансовата криза въпреки тенденцията за намаляване на потребителите.


Председателят на Ted Baker Дейвид Бърнстейн и временно изпълняващият длъжността

Председателят на Ted Baker Дейвид Бърнстейн и временно изпълняващият длъжността ...

......... Ted Baker заявиха, че е наета Alix Partners като консултанти, за да преразгледат как може да се намалят разходите. Компанията започна преглед на активите си през октомври. Продажбите през 17-те седмици до 7 декември паднаха с 3,9% на коригирана база, а компанията заяви, че брутната й печалба е под очакванията.


По-рано тази година Ричард Ма, главният изпълнителен директор на базираната

По-рано тази година Ричард Ма, главният изпълнителен директор на базираната ...

......... отдавна са готови да харчат пари за облекла или кожи за своите герои в игрите. Това отчасти вдъхновява The Fabricant да работят в дигиталното пространство. "Когато става въпрос за технологиите и начина, по който хората живеят живота си, ние трябва да сме наясно, че светът се променя", обобщават от компанията.


Продажбите на Salvatore Ferragamo в Хонконг са отбелязали спад с

Продажбите на Salvatore Ferragamo в Хонконг са отбелязали спад с ...

......... догодина. Други компании все още твърдят, че очакват продажбите на територията да се възстановят. "За момента те изпитват известни затруднения, но ние сме напълно уверени, че в един момент ще се възстановят", каза финансовият директор на LVMH Жан-Жак Гуони по време на разговор с анализатори миналия месец, цитиран от Bloomberg.


Часовник на луксозния швейцарски бранд Patek Philippe беше продаден за

Часовник на луксозния швейцарски бранд Patek Philippe беше продаден за ...

......... г.  например най-високата цена за часовник, продаден на търг,  беше 5,7 млн. долара, съобщават от Bloomberg. Christie's провежда годишния си търг на часовници този понеделник в Женева, а в края на месеца ще предложи рядък Patek от 1950 г. в Хонконг. Той има приблизителна оценка от 14 млн. долара.  


Американската модна къща Tapestry надмина очакванията на анализаторите за тримесечната

Американската модна къща Tapestry надмина очакванията на анализаторите за тримесечната ...

......... на наемите Като се изключат някои елементи, Tapestry отчита печалба от 40 цента на акция, което надминава очакванията на анализаторите за 37 цента на акция. Нетните приходи от продажби са се понижили до 1,36 млрд. долара и не оправдаха очакванията от 1,37 млрд. долара, сочат данните на IBES от Refinitiv.


Черното кожено яке и прилепналите панталони, с които Оливия Нютън-Джон

Черното кожено яке и прилепналите панталони, с които Оливия Нютън-Джон ...

......... да й изпратят свои снимки с вещите заедно с лична бележка. Тя каза, че възприема продажбата на голямо количество от нейните притежания като "опростяване“ на живота й. На възраст от 71 години, австралийската актриса, родена в Англия, в момента се лекува от рак на гърдата четвърти стадий.      


Prada ще плати 66 млн. евро (73 млн. долара) на

Prada ще плати 66 млн. евро (73 млн. долара) на ...

......... 2019 г., тъй като Prada понесе удар заради усилията си да укрепи ексклузивния си имидж, като ограничи намалението на цените. Компанията заяви още, че ще редуцира наполовина своя бизнес на едро в опит да придобие по-голям контрол над стоката си, като продава повече от нея в собствените магазини на Prada.


За германската спортна марка Puma категорията стоки, свързани с баскетбола,

За германската спортна марка Puma категорията стоки, свързани с баскетбола, ...

......... че стратегията за съвместeн маркетинг е част от стремежа на компанията да достигне потребителите от Поколението Y. Puma представи и първия си фитнес часовник през септември. Устройството е насочено към феновете на спорта и е дебютът на компанията на претъпкания пазар на носими технологии, като доставките ще започнат следващия месец.


Базираният в Хонконг производител на бельо Hop Lun, сред чиито

Базираният в Хонконг производител на бельо Hop Lun, сред чиито ...

......... от Райд през 1992 г., притежава осем производствени съоръжения в три страни, включително Китай, и има близо 30 000 служители според уебсайта ѝ.  Компанията е определила петгодишен план с цели за разширяване на производствения капацитет в страни като Мианмар, Камбоджа, Виетнам и Етиопия, става ясно от информация в нейния уебсайт.


Швейцарският производител на часовници Swatch Group AG заяви, че няма

Швейцарският производител на часовници Swatch Group AG заяви, че няма ...

......... долара), казва Вебер, съобщават от Bloomberg. Напоследък часовниците ниския ценови диапазон страдат от конкуренция в лицето на смарт часовниците и модните часовници на марки като Michael Kors или Fossil. Освен това много от традиционните канали за търговия на дребно изчезват в резултат на съревнованието между търговските центрове.      


Австралийската онлайн платформа за дизайн Canva обяви, че е събрала

Австралийската онлайн платформа за дизайн Canva обяви, че е събрала ...

......... 19-годишна възраст Пъркинс и Клиф Обрехт стават бизнес партньори и стартират първата си платформа за дизайн - Fusion Books. След това през 2013 г. Камерън Адамс се присъединява към тях и тримата основават Canva. Днес Canva се използва в 190 страни. Компанията има повече от 20 милиона активни потребители месечно.


Компанията LVMH изпълнява обещанието си да създаде повече работни места

Компанията LVMH изпълнява обещанието си да създаде повече работни места ...

......... шампанско бяха пощадени от митата върху европейския износ, които трябва да влязат в сила в петък. Списъкът включва други луксозни артикули и напитки като френско вино и ирландско уиски. Louis Vuitton вече се е занимавала с производство в САЩ, правейки чанти и малки аксесоари в заводи в Сан Димас, Калифорния.


Свръхбързият растеж на електронната търговия и рязката промяна на навиците

Свръхбързият растеж на електронната търговия и рязката промяна на навиците ...

......... дрехи?Домът на луксозните чанти "Made in Italy" привлича световните модни гигантиИндустрията за бърза мода налага все по-спешни за решаване екологични проблеми1Дрехи втора употреба за над 22 млн. лв. са внесени в България за годинаФренски модни империи забраниха използването на прекалено слаби манекенкиПроизводител на облекло залага на биоразградимите тениски2 Спонсорирано съдържание

Louis Vuitton, Chanel, Hermès и Dior са сред първите пет марки,

Louis Vuitton, Chanel, Hermès и Dior са сред първите пет марки, ...

......... поддържат успеха си на този пазар. „Наистина е важно да можем да се погрижим и за по-младите поколения“, казwа Флора. „Луксозните купувачи са много по-млади в Китай. Те следват собствена селекция от модни тенденции и известни личности, които марките трябва да ги включат в своите стратегии за дигитален маркетинг. "


LVMH отслаби опасенията за въздействието на протестите в Хонконг върху

LVMH отслаби опасенията за въздействието на протестите в Хонконг върху ...

......... Чуве. „Това поставя летвата за конкурентите доста високо“. Общите приходи от продажби на конгломерата са нараснали с 11% до 13,3 млрд. евро, надминавайки консенсусната прогноза за 9%. „Съединените щати и Европа се радват на добър напредък през третото тримесечие, както и Азия, въпреки по-сложните условия в Хонконг“, посочва компанията.  


Британският моден бранд Ted Baker загуби повече от една трета

Британският моден бранд Ted Baker загуби повече от една трета ...

......... Томлинсън, анализатори от Liberum Capital, понижиха прогнозата си за годишната печалба на компанията преди облагането с данъци с около 39%. „Прогнозите и перспективите са повлияни от тежката ситуация на пазара, където преобладават отстъпките, а несигурността на потребителите води до непредвидимост в търговията“, коментират Браун и Томлинсън в съобщение до клиентите.


Ръстът на приходите от продажби на веригата за облекло Hennes

Ръстът на приходите от продажби на веригата за облекло Hennes ...

......... са в нейна полза, тъй като по същото време през 2018 г. тя се бореше с логистични проблеми, които изостриха ситуацията с инвентара. От началото на годината стойността на книжата на компанията се е увеличила с 47 на сто. Пълният отчет на H&M е планиран за публикуване на 3 октомври.


Брандът Old Navy на Gap планира да открие стотици магазини,

Брандът Old Navy на Gap планира да открие стотици магазини, ...

......... света. Главният изпълнителен директор на Gap Арт Пек ще продължи да управлява компанията майка, която ще включва брандовете Gap, Banana Republic, Athleta, Intermix и новата спортна марка Hill City. Главният изпълнителен директор на Old Navy Соня Сингал ще управлява отделилото се звено, което генерира около 8 млрд. долара годишни приходи.


Приходите и печалбата на американската компания за луксозни стоки Nordstrom

Приходите и печалбата на американската компания за луксозни стоки Nordstrom ...

......... както и заради значително ефективните разходи“, коментира Nordstrom. Запасите на фирмата са спаднали с близо 7% на годишна база. Nordstrom се насочи към промени в бизнеса си, като инвестира в електронна търговия и експериментира с нови видове магазини, но все още се бори за ръст на приходите и печалбата.  


Приходите на L Brand са се свили през последното тримесечие,

Приходите на L Brand са се свили през последното тримесечие, ...

......... увеличили с 10 на сто през отчетния период до 1,06 млрд. долара спрямо същото тримесечие на миналата година. По време на следборсовата търговия книжата на L Brands загубиха 0,4% от стойността си. Компанията увери, че прогнозата ѝ за коригираната печалба за годината е между 2,30 и 2,60 долара на акция.


Zalando, най-големият европейски онлайн търговец на модни стоки, повиши прогнозата

Zalando, най-големият европейски онлайн търговец на модни стоки, повиши прогнозата ...

......... е „около“ ниската част от диапазона 20-25%, вместо „в“ ниската част. Миналия месец британският конкурент Asos отправи трето предупреждение за печалбата си от декември насам, посочвайки, че проблемите в складовете му в САЩ и Германия са повлияли на наличността на някои продукти, свили са продажбите и са увеличили разходите.  


Компанията за спортни стоки Under Armour сви прогнозата за годишните

Компанията за спортни стоки Under Armour сви прогнозата за годишните ...

......... 95,5 млн. долара, или 21 цента на акция, година по-рано. Като се изключат някои елементи, Under Armour отчита 3 цента на акция загуба, докато анализаторите очакваха загуба от 5 цента на акция. Нетните приходи са нараснали до 1,19 млрд. долара от 1,17 млрд. долара, почти отговаряйки на очакванията на анализаторите.


Представете си да притежавате 15 000 от най-значимите облекла на

Представете си да притежавате 15 000 от най-значимите облекла на ...

......... вече не съществуват. „Събраните с голяма страст артикули, както и абсолютната решителност на Санди да ни подари част от тях, ще внесат редки дизайни в музея ни и ще ни позволят да разкажем по-нюансирана модната история. Развълнувани сме и с чест ще получим тези съкровища“, казват от Института за костюми.


Книжата на Sports Direct International понижиха стойността си, след като

Книжата на Sports Direct International понижиха стойността си, след като ...

......... твърди, че няма да обяви финален дивидент. Sports Direct посочи още, че ще осъществи обратно изкупуване на акции за 30 млн. паунда до 10 септември. Sports Direct заяви, че е получила и уведомление, че трябва да плати 674 млн. паунда (749 млн. долара) след одит на данъците ѝ в Белгия.


Най-големият син на Ели Сааб - Ели Сааб-младши, се ожени

Най-големият син на Ели Сааб - Ели Сааб-младши, се ожени ...

......... по-лежерна, но по нищо не отстъпва на останалите. Вижте тази публикация в Instagram. Swipe for more [email protected] gorgeous bride ???????? ???? amazing 3 nights ???????????? congratulations Mr & Mrs Saab, you guys are awesome!! ❤️❤️ @eliesjr @eliesaabworld #eliekika #eliesaab #eliesaabworld #lebaneseweddings Публикация, споделена от Micol Sabbadini - Micky (@micolsabbadini) на


Скарлет Йохансон заблестя с появата си на международния фестивал Comic-Con,

Скарлет Йохансон заблестя с появата си на международния фестивал Comic-Con, ...

......... Scarlett account atm but I`m just so freaking happy about this whole situation so yeah ????????‍♀️???? · · · #blackwidow #sdcc #marvel #finally #engagement #love #colinjost #ScarlettJohansson #cute #couple #couplegoals #favs #ScarJost #SNL #SaturdayNightLive #WeekendUpdate #NewYork #Boston #LiveFromNewYork #Comedy #StandUp #Funny #PictureOfTheDay #MCE #WCE #myhappiness Публикация, споделена от CJ (@daily.colin) на


Книжата Asos понижиха стойността си, след като онлайн платформата за

Книжата Asos понижиха стойността си, след като онлайн платформата за ...

......... в диапазона 30-35 млн. паунда (37-44 млн. долара). Консенсусната прогноза на анализаторите е за 55,9 млн. паунда. Анализаторите от Barenberg твърдят, че е трудно да разберат защо проблемите не са станали известни по-рано, като се има предвид, че Asos пуска в реално време данни за продажбите и за други показатели.


Фондацията Фрида Кало в сътрудничество с американската компания

Фондацията Фрида Кало в сътрудничество с американската компания "Ултра бюти" ще ...

......... непрекъснато расте през последните десетилетия и е напът да надмине тази на известния й съпруг, художника Диего Ривера. Фрида се спомина през 1954 година. Предишни опити да бъде използван образът на Кало с търговска цел, като пускането на пазара на куклата Фрида през 2018 година, бяха посрещнати с противоречиви чувства от потребителите.


Richemont отчете изненадващ спад на приходите от бизнеса си с

Richemont отчете изненадващ спад на приходите от бизнеса си с ...

......... 11% през юни, обяви Федерацията на швейцарската часовникарска индустрия. Продажбите в Хонконг са спаднали с 27% през юни и с 6,6% през първото полугодие. Дори и преди протестите, които започнаха миналия месец, пазарът отслабваше, докато Китай се опитва да засили потреблението на луксозни стоки на вътрешния си пазар.    


Цената на акциите на Burberry се повиши, след като британската

Цената на акциите на Burberry се повиши, след като британската ...

......... влиянието на продължаващото затваряне на магазини. Burberry намалява броя на своите магазини за нелуксозни и намалени стоки, за да засили възприемането на бранда като висок клас. Година след наемането на Тиши от Burberry неговите модели са били повече от половината от продуктите в магазините до края на тримесечието, обяви компанията.


LVMH придоби миноритарен дял от модната къща, създадена от Стела

LVMH придоби миноритарен дял от модната къща, създадена от Стела ...

......... посока устойчивост. Компаниите за луксозни стоки се опитват да привлекат младите купувачи, които все повече мислят за устойчиви решения и за етичното отношение към животните. Стела Макартни беше „първата, която постави въпросите за устойчивостта и етиката на преден план, и изгради модната си къща около тези проблеми“, твърди Арно.  


Книжата на Sports Direct International записаха най-големото си поевтиняване от

Книжата на Sports Direct International записаха най-големото си поевтиняване от ...

......... за четвъртък. Sports Direct заяви, че планира да публикува одитираните си резултати между 26 юли и 23 август. Съветът за финансова отчетност във Великобритания проучва поведението на Grant Thornton и един от служителите ѝ, след като те разкриха бизнес отношенията между Майк Ашли, който контролира Sports Direct, и неговия брат.


Моника Белучи и Венсан Касел бяха любима двойка на милиони

Моника Белучи и Венсан Касел бяха любима двойка на милиони ...

......... първия ред, за да гледа представянето на колекцията на Dolce & Gabanna за пролет/лято 2020 година. След публикуване на снимки от събитието, всички в социалните мрежи коментират, а самата Дева има хиляди почитатели. Срещат се възклицания като: „Одрала е кожата на Моника Белучи!“, „Красавица като майка си!“, „Гените не лъжат“.


Цената на акциите на Superdry се понижи, след като британската

Цената на акциите на Superdry се понижи, след като британската ...

......... пазар на дребно. Дънкъртън ще се фокусира върху намаляването на отстъпките и подобряването на продуктовата линия, като целта е да се заложи на по-дизайнерски подход. Идеята е да се направи експанзия в сферата на женското облекло и спортните колекции. Компанията понижи годишния си дивидент с 90% до 2,2 пенса.  


“Обикновено в живота има едно правило: ако наистина не е

“Обикновено в живота има едно правило: ако наистина не е ...

......... микроби е да оставиш дънките си във фризера, обяснява проф. Гроувс. "Повечето ми познати не перат дънките си, макар че понякога гои носят ежедневно. Правят го главно за да не избледнее цветът", обяснява Гроувс. И добавя, че се надява хората да започнат да прилагат това правило за всичките си дрехи. 


Съдът на Европейския съюз (ЕС) обяви за невалидно логото на

Съдът на Европейския съюз (ЕС) обяви за невалидно логото на ...

......... в бъдеще“, допълват от компанията. Търговската марка е оспорена от белгийската компания Shoe Branding Europe, с която Adidas има дългогодишни спорове. През миналата година Съдът на ЕС обяви за невалидна марката и на Shoe Branding, която се състоеше от две ивици, с мотив, че е сходна с тази на Adidas.


Редица кралски особи присъстваха на тържествената служба на висшия и

Редица кралски особи присъстваха на тържествената служба на висшия и ...

......... избрала рокля на Catherine Walker, като го съчета перлени обици, шапка и клъч от Lock & Co. Тя не за пръв път се вдъхновява от тоалетите, носени някога от майката на съпруга си Уилям. Кралица Летисия бе избрала елегантна копринена рокля от Cherubina, като завърши визията си с черен фасинатор.


Ръстът на приходите на Hennes & Mauritz показва забавяне през

Ръстът на приходите на Hennes & Mauritz показва забавяне през ...

......... края на второто тримесечие“, написа Ричард Чембърлейн, анализатор в RBC Europe. Той допълва, че H&M е изправена пред риск да започнат да очакват отстъпки при така създалата се ситуация. H&M се очаква да обяви финансовия си отчет за второто тримесечие на 27 юни. Анализаторите очакват 3% увеличение на оперативната печалба.


Кейт Мидълтън очарова всички с блясъка на последната си публична

Кейт Мидълтън очарова всички с блясъка на последната си публична ...

......... все още не харесва да бъде център на вниманието сред много хора.  "Тя винаги е била по-срамежлива и се възхищава на спокойствието на Меган", на едно или друго обществено мероприятие с многобройна публика, сочи източник на изданието. Въпреки това, Кейт винаги успява да очарова присъстващите с добри обноски и настроение. 


Компанията PVH Crop., която притежава големи марки като Calvin Klein,

Компанията PVH Crop., която притежава големи марки като Calvin Klein, ...

......... - Стефан Ларсън. Самата Ходжес е част от мениджърския екип на компанията от 2006 година, а през 2018 оглавява The Underwear Group. Главният изпълнителен директор на PVH Corp. - Емануел Чирико, официално поздрави Шерил за новата ѝ позиция, като отбеляза, че това решение ще доведе до много нови успехи в компанията.


Бившият бодигард и дясна ръка на Карл Лагерфелд, който бе

Бившият бодигард и дясна ръка на Карл Лагерфелд, който бе ...

......... реализира идеите си. Освен като дизайнер, сега Жондо ще се прояви отново като модел, в името на своя покровител. Вижте тази публикация в Instagram. Trop fier d avoir mes chemises sur des femmes dans le Vogue allemand ! ???????????????????????????????? @karllagerfeld by me @voguegermany Публикация, споделена от Sebastien Jondeau (@bentoub) на


Мелания Тръмп е модна икона и пример за подражание на

Мелания Тръмп е модна икона и пример за подражание на ...

......... 000 - 63 500 долара. Бялото палто на The Row – брандът на сестрите Олсън, пък струва 6 300 долара. Вижте тази публикация в Instagram. #Repost @10downingstreet ・・・ “Very pleased to welcome President @RealDonaldTrump to Downing Street.” - PM @TheresaMay #USStateVisit ???????????????? Публикация, споделена от The White House (@whitehouse) на


Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания Тръмп ...

......... @usmarinecorps #pood #redcarpet #redwhiteblue #ootd #meninuniform #womeninuniform Публикация, споделена от President Donald J. Trump (@realdonaldtrump) на Вижте тази публикация в Instagram. Such a wonderful evening in honor of the Prince of Wales and the Duchess of Cornwall at Winfield House ????????❤️???????? #USStateVisit Публикация, споделена от Tiffany Ariana Trump (@tiffanytrump) на


Престижните модни награди на Съвета на американските модни дизайнери (CFDA) бяха

Престижните модни награди на Съвета на американските модни дизайнери (CFDA) бяха ...

......... cfda (@cfda) на Наградата на Борда на директорите отиде не при човек, а за първи път при кукла. Лауреатката беше не друг, а куклата Барби. Тя получи отличието, защото е "икона и защитник на предоставянето на повече власт и права на жените", се казва в обосновката на борда на директорите.


Цената на акциите на модната компания Gap се понижи, след

Цената на акциите на модната компания Gap се понижи, след ...

......... по 24 цента на акция, разминавайки се с очакваните 32 цента на акция. Базираната в Сан Франциско компания сви прогнозата за годишната си печалба и вече очаква коригираната печалба на акция да е около 2,05 до 2,15 долара тази година. Предишната прогноза беше за 2,40 до 2,55 долара на акция. 


Книжата на Abercrombie & Fitch понижиха стойността си с 24%,

Книжата на Abercrombie & Fitch понижиха стойността си с 24%, ...

......... търговската война се задълбочава, главният изпълнителен директор на Abercrombie & Fitch Фран Хороуиц заяви, че компанията намалява обема на продукцията, която получава от Китай. Така тя ще получи под 20% от продуктите си от страната тази година, в сравнение с 25% през фискалната 2018 г., обясни той пред инвеститорите.  


Книжата на L Brands, компанията майка на Victoria’s Secret и

Книжата на L Brands, компанията майка на Victoria’s Secret и ...

......... остава твърдо мечи настроен след последните резултати. Both & Body Works все още е “силна” марка, но Victoria’s Secret “се срива”, пише той. “По наше мнение Victoria’s Secret скоро ще излезе на загуба, когато продажбите на PINK се свият", посочва още той. Коник препоръчва продажбата на акциите на L Brands.


Модният гигант Kering обяви, че вече няма да наема модели

Модният гигант Kering обяви, че вече няма да наема модели ...

......... над 18 години изглежда по-подходящо за ритъма и изискванията на професията. Подобно решение миналата година анонсира и Американският съвет на модните дизайнери. "Младите модели все още се развиват. Може да им липсва увереност, сила, опит и зрялост да се справят с напрежението в професията", заяви тогава Стивън Колб от организацията.


Прогресът на модната индустрия в намаляването на отпечатъка ѝ върху

Прогресът на модната индустрия в намаляването на отпечатъка ѝ върху ...

......... за да намалят влиянието на марките върху природата в абсолютни стойности. Говорителка на H&M заяви, че докладът не отразява напълно напредъка, който обещаха. Шведският търговец на дребно намали общите си вредни емисии с 11% от 2017 г. насам и насърчи използването на рециклирани, органични и памучни дрехи до 95%.  


Hermes International обяви, че търсенето от страна на китайските потребители

Hermes International обяви, че търсенето от страна на китайските потребители ...

......... страната са нараснали само с 1%, изоставайки значително спрямо останалата част от бизнеса. LVMH постави летвата високо, след като отчете 15% растеж на бизнеса си с модни и кожени стоки по-рано този месец. Kering разкри, че приходите на марката Gucci са скочили с 20 на сто през тримесечието.    


Шведският моден търговец на дребно H&M отчете по-малък от очакваното

Шведският моден търговец на дребно H&M отчете по-малък от очакваното ...

......... през второто тримесечие. „Продължаващата ни трансформация допринася за по-силни колекции с ръст на продажбите на пълни цени, по-малки намаления и увеличаващи се пазарни дялове“, заяви главният изпълнителен директор Карл-Йохан Першон. H&M каза още, че намаленията спрямо продажбите са се понижили с около 1,5 пр.п. през първото тримесечие на годишна база.


Американският производител на дънки Levi Strauss & Co постигна по-висока

Американският производител на дънки Levi Strauss & Co постигна по-висока ...

......... партньор през 1873 г. получават патент да използват нитове за производство на дрехи – практика, която все още отличава дънките на компанията. През годината Levi’s добавя нови линии, включително подходящия за офис бранд Dockers. Постъпленията от IPO-то ще увеличат средствата за инвестиции на компанията, насочени към разширяване на продуктовата линия.