Коронавирусната пандемия изправи много индустрии пред криза, а търговията на

Коронавирусната пандемия изправи много индустрии пред криза, а търговията на ...

......... миналия месец Nike работи съвместно с луксозната марка Dior за пускането на маратонките Air Jordan 1 OG, над 5 млн. души се регистрираха за шанса да се сдобият с чифт. „Поведението на някои хора не се променя, а дори се засилва. Редките предложения остават силен двигател на желанието“, коментира тя.  


Ralph Lauren обмисля да обнови оперативната си структура, опитвайки се

Ralph Lauren обмисля да обнови оперативната си структура, опитвайки се ...

......... с 57%, като също не изпълниха прогнозите. Най-голям спад има в приходите в Северна Америка, които са се сринали със 77 на сто до 165 млн. долара. В Европа понижението е с 67%, а в Азия – с 34%. И на трите пазара обаче се наблюдава ръст на дигиталните продажби.


Приходите на конгломерата за луксозни стоки LVMH отбелязват спад през

Приходите на конгломерата за луксозни стоки LVMH отбелязват спад през ...

......... световен мащаб, включително за емблематичните си чанти с 5% в края на юни и началото на юли. Също така някои от най-добре продаваните продукти на Dior също вече са в търговската мрежа при по-висока цена. Акциите на LVMH, търгувани в Париж, поевтиняват с близо 5% минути след 11:30 ч. българско време.


Японският моден дизайнер Кансай Ямамото, известен със своите авангардни колекции

Японският моден дизайнер Кансай Ямамото, известен със своите авангардни колекции ...

......... концепция за "басара", създавайки невероятно смели, дръзки дизайни, които поддържат идеята за минимализъм. Ямамото е в основата на грандиозни събития на различни места по света, от Червения площад в Москва до лондонския музей на Виктория и Алберт (V&A), където той провежда серия от модни ревюта на живо през 2013 г.


Една от причините продуктите на Wooden Spoon да са повече

Една от причините продуктите на Wooden Spoon да са повече ...

......... новите им проекти.Как работи по време на пандемията екипът на Wooden Spoon? Какви са плановете при евентуална втора вълна на коронакризата? Ще се преориентира ли компанията към продукти с по-нисък ценови клас?Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю” вижте тук.


Търговецът на дрехи Asos Plc очаква печалбата му за годината

Търговецът на дрехи Asos Plc очаква печалбата му за годината ...

......... на обществения интерес след поредица от обвинения за злоупотреби с труд във фабрики и расистко отношение към клиенти, които досега засегнаха Boohoo и някои други компании, но поне засега не и Asos. Минути преди 13:30 ч. българско време акциите на търговеца на дребно поевтиняват с 3,8% на борсата в Лондон.Въпреки икономическия шок от коронавируса анализатори твърдят, че търсенето на

Въпреки икономическия шок от коронавируса анализатори твърдят, че търсенето на ...

......... второто полугодие, и ще нарасне до 38 млрд. юана през следващата година. Въпреки че китайската икономика е засегната, Чън твърди, че потребителите от страната все още са склонни да купуват луксозни продукти. Същевременно търсенето кара много луксозни марки да направят експанзия в китайския бързо развиващ се сектор на онлайн пазаруването.


Приходи от продажби на производителя на деним Levi Strauss &

Приходи от продажби на производителя на деним Levi Strauss & ...

......... цента на акция при 486 млн. долара приходи, сочат данни на Refinitv. Levi’s твърди, че загубата на компанията отчасти е компенсирана от онлайн бизнеса, който е нараснал с 25% през второто тримесечие, носейки 15% от общите нетни приходи за периода. Преди година делът му е бил едва 5 на сто.


Роджър Федерер се завърна. Не на тенис корта, защото турнирите

Роджър Федерер се завърна. Не на тенис корта, защото турнирите ...

......... костите. Но едно е ясно – в The Roger се съдържат 60 процента рециклиран полиестер. В крайна сметка клиентите плащат 240 евро на чифт. И то въпреки факта, че изкуствената кожа често е дори по-евтина като суровина от животинската кожа. P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx }


Macy’s обяви, че планира да съкрати хиляди работни места в

Macy’s обяви, че планира да съкрати хиляди работни места в ...

......... означава да оперираш по-ефективно“, коментира Симиън Сийгъл, анализатор търговия на дребно в BMO Capital Markets. Но Macy’s беше започнала действия по свиването си още преди пандемията. През февруари веригата заяви, че съкращава около 9% от работната си сила, или 2000 места, във връзка със своя план за преобръщане на бизнеса.


Френската луксозна марка Christian Dior обяви, че от юли ще

Френската луксозна марка Christian Dior обяви, че от юли ще ...

......... може и да има публика на първия ред. “Модната седмица е важна не само за модното семейство, но и за града, в който се провеждат ревютата“, посочва дизайнерът на Dior Мария Грация Киури. Модните събития обичайно представляват огромен бизнес за градове като Париж, където хотелите се пълнят през този период.Индустрията за луксозни стоки ще усеща негативите от коронавирусната криза

Индустрията за луксозни стоки ще усеща негативите от коронавирусната криза ...

......... сектор за луксозни стоки ще се сблъска с 35% спад на приходите от продажби тази година. Chanel, която все пак очаква да генерира печалба тази година, свива рекламата и промоциите си с повече от четвърт, намалява производството и отмени всичките си събития, освен модните шоута, тази година, посочва още Блондио.


Най-големият азиатски търговец на дребно залага, че има правилния продукт,

Най-големият азиатски търговец на дребно залага, че има правилния продукт, ...

......... по 500 хил. пакета маски седмично, ще използва лесен за дишане плат, който е разработен от японската текстилна компания Toray Industries. Маската филтрира 99% от микроорганизмите, като това ѝ свойство се запазва дори след 20 пранета, гласи изявлението. Платът, наречен AIRism, често се ползва за производството на дишащи летни дрехи.


Mодната индустрия е изправена пред огромно творческо предизвикателство – как

Mодната индустрия е изправена пред огромно творческо предизвикателство – как ...

......... бяха „доказан начин за показване на модата и на дизайнерските визии от десетилетия, много, много десетилетия“, твърди Фърн Малис, създателят на това, което се превърна в Седмицата на модата в Ню Йорк. „Това е нещото, с което индустрията се бори в момента, опитвайки се да открие какви са другите възможности“.


Стоманата може да бъде много скъпа. Това е особено вярно,

Стоманата може да бъде много скъпа. Това е особено вярно, ...

......... въпроса с емисиитеКадър на деня за 12 юни„Предприемачи на бъдещето“: Да си направиш дрехи от рециклирани материалиДоналд Тръмп трябва да спре да се бори срещу Доналд Тръмп Още по тематаПоследните германски фискални стимули - една голяма изненада в курса1Страховете от търговска война пренасочват капитали от Азия към Латинска Америка

Inditex разкри, че планира да инвестира по 900 млн. евро

Inditex разкри, че планира да инвестира по 900 млн. евро ...

......... се е удвоила. Повечето блокади на ключови пазари за модния гигант, като Испания и Италия, се случиха през април. Над две трети от магазините вече са отворени след разхлабването на мерките. На пазарите, които са напълно отворени, приходите от продажби са спаднали с 16% през първите няколко дни на юни.Tiffany & Co. заяви, че бизнесът ѝ с бижута в

Tiffany & Co. заяви, че бизнесът ѝ с бижута в ...

......... Сандърс, управляващ директор на консултантската компания GlobalData, коментира, че спадът в социализирането засяга Tiffany. По думите му компанията ще загуби и от по-малкия брой туристи в големите американски градове като Ню Йорк. Според него възстановяването на продажбите на бижута в Китай не подсказва как ще реагират потребителите в други страни.


Британското звено на собственика на Victoria’s Secret – L Brands,

Британското звено на собственика на Victoria’s Secret – L Brands, ...

......... Bath & Body Works в отделна публично търгувана компания. Компанията затвори своите магазини в САЩ още през май и заяви, че ще пусне в неплатен отпуск повечет от служителите си там. Към 1 февруари тя имаше 94 хил. работници в глобален мащаб, включително тези, които работят на непълно работно време.


Приходите от продажби на Gap са се понижили с 43%,

Приходите от продажби на Gap са се понижили с 43%, ...

......... Athleta, която продава продукти за спортни тренировки, се радва на 49% ръст онлайн, посочва компанията. Онлайн продажбите на Old Navy са скочили с 20 на сто, докато при Banana Republic онлайн бизнесът е с 2% надолу през тримесечието. Дигиталните приходи на Gap пък са се свили с 5 на сто.


Германският производител на спортно облекло Adidas заяви, че продажбите в

Германският производител на спортно облекло Adidas заяви, че продажбите в ...

......... от него скочиха с 15%. Компанията твърди, че три четвърти от магазините ѝ в Европа са отворили отново врати, въпреки че повечето работят със съкратено работно време. Около половината търговски обекти в Русия вече работят, но под половината от тези в Северна и Южна Америка са се върнали към бизнеса.


Pandora A/S – най-големият производител на бижута в света, ще

Pandora A/S – най-големият производител на бижута в света, ще ...

......... въглероден диоксид, като над една трета от този обем идва директно от добивната промишленост и процеса по претопяване, показват данни на Световния съвет за златото. По думите на Pandora 71% от използваните от нея злато и сребро са рециклирани. В световен мащаб около 15% от среброто идват от рециклирани източници.


Burberry Group заяви, че магазините ѝ в континенталната част на

Burberry Group заяви, че магазините ѝ в континенталната част на ...

......... завършили на 28 март. Анализаторите очакваха понижение от 4,6%. Burberry оттегли дивидента си и програмата за обратно изкупуване на акции и засилва програмата си за съкращеня на разходи, за да помогне за справяне с пониженията. Компанията разполагаше с 887 млн. паунда (1,1 млрд. долара) в брой към края на март.


Компанията майка на Victoria’s Secret – L Brands, отчете трето

Компанията майка на Victoria’s Secret – L Brands, отчете трето ...

......... да стане частна. Въпреки това Sycamore Partners се опита да сложи край на сделката с L Brands през април, позовавайки се на затварянето на магазините и пропуснатите плащания на наеми по време на пандемията. Така се стигна до прекратяване на споразумението този месец, за да се избегнат „скъпоструващите съдебни спорове“.


Когато луксозните бутици в близост до „Шанз-Елизе“ бяха отворени отново

Когато луксозните бутици в близост до „Шанз-Елизе“ бяха отворени отново ...

......... цени в Европа, отколкото в САЩ. Докато китайците са принудени да си стоят у дома, те пазаруват луксозни стоки в собствената си страна. Но компаниите от сектора твърдят, че общите разходи на китайските потребители са се понижили спрямо времената преди пандемията, когато пазаруваха както у дома, така и в чужбина.


Председателят на швейцарската часовникарска империя Richemont попари надеждите на индустрията

Председателят на швейцарската часовникарска империя Richemont попари надеждите на индустрията ...

......... континентналната част на Китай. Докато повечето полети са спрени, а китайските туристи, които подхранват продажбите на висок клас стоки, ще стоят основно у дома през следващите месеци, прогнозата за търговията на дребно, свързана с туризма, е слаба. Предупрежденията за потенциална карантина за посетителите на страни като Великобритания влошават допълнително перспективите.


Италианската модна група Dolce & Gabbana ще загуби „доста“ тази

Италианската модна група Dolce & Gabbana ще загуби „доста“ тази ...

......... очаква да се свият с между 50 до 60 процента през второто тримесечие на тази година, обяви миналата седмица консултантската фирма Bain. Долче и Габана заявиха, че след пандемията модната индустрия ще трябва да се адаптира към новия начин на живот на потребителите, с по-малко ревюта и повече онлайн пазаруване.


Under Armour прогнозира между 50 и 60% понижение на приходите

Under Armour прогнозира между 50 и 60% понижение на приходите ...

......... година по-рано. Анализаторите прогнозираха 949 млн. долара приходи според данни на Refinitiv. Като се изключат еднократните елементи, Under Armour отчита загуба от 34 цента на акция, спрямо очакваните от анализаторите 19 цента на акция загуба. Компанията планира да намали първоначално планираните оперативни разходи за годината с около 325 млн. долара.


Глобалните продажби на луксозни стоки се насочват към спад в

Глобалните продажби на луксозни стоки се насочват към спад в ...

......... персонални луксозни стоки да достигне между 320 и 330 млрд. евро до 2025 г. отчасти заради нарастването на потреблението от страна на китайските потребители. След пет години Китай ще е отговорен за почти половината от всички разходи за луксозни продукти в глобален мащаб спрямо 35% през 2019 г., допълва Bain.


Германската модна къща Hugo Boss очаква влиянието на пандемията на

Германската модна къща Hugo Boss очаква влиянието на пандемията на ...

......... насочва към допълнително съкращаване на разходите от поне 150 млн. евро тази година. През март Hugo Boss обяви, че главният ѝ изпълнителен директор Марк Лангър ще напусне на 30 септември, но ще остане до края на тази година като консултант заради кризата с коронавируса, докато компанията търси наследник на поста.


Adidas отчете 93% срив на печалбата за първото тримесечие и

Adidas отчете 93% срив на печалбата за първото тримесечие и ...

......... му са нараснали с 5,1% през периода, тъй като силното търсене онлайн е компенсирало по-слабите продажби в Китай. Adidas твърди, че разполага с 1,975 млрд. долара в брой към 31 март. На 14 април компанията е получила одобрение за заем от държавата, който да ѝ помогне да премине през кризата.


Френската модна компания Kering даде предпазлива оценка на възстановяването на

Френската модна компания Kering даде предпазлива оценка на възстановяването на ...

......... да обуздаят разходите си. Това предизвика спор дали сега има реално възстановяване на покупките на луксозни стоки или просто е крактотраен ефект от кризата с коронавируса. Kering предложи да свие дивидента си за 2019 г. с 30%, както и да намали възнагражденията на главния си изпълнителен директор и неговия заместник.


Новата реалност за търговците включва временно затворени обекти и значителен

Новата реалност за търговците включва временно затворени обекти и значителен ...

......... за връщане до 1 юли. Kohl’s вече има период от 180 дни за връщанията, но за хората, които имат нужда от допълнително време, този период може да бъде удължен с 30 дни от отварянето на магазините, твърди компанията. Също с 30 дни допълнително удължава периода за връщане и Victoria’s Secret.


Основният център за внос и износ на стоки на Inditex

Основният център за внос и износ на стоки на Inditex ...

......... бъдат изпратени до страната, а след това се изнасят до магазините ѝ по целия свят. Пиарът на Inditex е отказал да коментира въпроса. Активността на компанията в Сарагоса показва, че Inditex е успяла да продължи някои свои операции в Испания, въпреки заповедта на правителството да се замразят несъществените икономически активности.


Британският онлайн търговец на модни стоки Asos планира да набере

Британският онлайн търговец на модни стоки Asos планира да набере ...

......... за януари и февруари да е по-добро от очакваното, сочат документите. Освено това компанията е посочила, че е постигнала „значителен напредък“ в намаляването на разходите и е отчела „силна“ печалба за тази половин година. Asos трябва да обяви финансовите си резултати за първата половина на фискалната си година тази сряда.


Германският производител на спортни стоки Adidas търси над 1 млрд.

Германският производител на спортни стоки Adidas търси над 1 млрд. ...

......... стойност 10,6 млрд. евро. Миналата седмица туроператорът TUI AG си осигури 1,8 млрд. евро заем от KfW в рамките на една от най-големите подобни сделки в Германия до този момент. Търговецът на потребителска електроника на дребно Ceconomy също е сред фирмите, които искат да участват в програмата, научи Bloomberg News.


Шведската компания за модни стоки Hennes & Mauritz прогнозира загуба

Шведската компания за модни стоки Hennes & Mauritz прогнозира загуба ...

......... правителствена подкрепа, посочвайки, че оценява помощта, която различните страни са предложили, но ще бъдат необходими допълнителни мерки. Търговците на дребно заплашват, че няма да платят наемите си и ще се откажат от някои от договорите си. От своя страна, акциите на компанията загубиха една трета от стойността си през март.


Macy’s, която затвори всичките си магазини на 18 март, в

Macy’s, която затвори всичките си магазини на 18 март, в ...

......... овладее разпространението на коронавируса. През последните дни първоначалните оценки за това кога магазините ще могат отново да отворят врати бяха изместени във времето, а част от обектите са затворени за неопределено време. Президентът Доналд Тръмп каза на американците да очакват запазване на мерките за социално дистанциране до края на април.


Nike няма лечение за коронавируса, но компанията има план как

Nike няма лечение за коронавируса, но компанията има план как ...

......... започнали да отварят отново. Донахю твърди, че това подкрепя вярването на компанията, че физическите магазини и електронната търговия се надграждат. Същевременно Nike се бори с вируса на друг фронт. Компанията разглежда възможностите да произвежда защитни облекла за лекари и медицински сестри, посочва Донахю. Nike има и прототипи за защитни шлемове.


Бюджетната модна верига Primark, която е собственост на Associated British

Бюджетната модна верига Primark, която е собственост на Associated British ...

......... да затвори всичките си британски магазини, както направи Greggs. Онлайн бизнесът на Next продължава да работи. От своя страна, Kingfisher отложи обявяването на финансовите си резултати за годината с две седмици. Книжата на AB Foods понижиха цената си над 7 на сто, а тези на Kingfisher – с 14%.  


Inditex, компанията зад марките Zara и Massimo Dutti, може временно

Inditex, компанията зад марките Zara и Massimo Dutti, може временно ...

......... същия принцип хиляди служители в Испания. Авиокомпанията Iberia заяви вчера, че планира да съкрати около 90% от въздушния персонал, тъй като самолетите са заземени в момента.   Масовите временни съкращения не са ограничени в Испания. Volvo заяви, че ще се раздели временно с всичките си 20 хил. служители в Швеция.


Британският търговец на дребно Marks & Spencer предупреди, че следващите

Британският търговец на дребно Marks & Spencer предупреди, че следващите ...

......... бизнес с храни, където търговията засега остава силна. Около 4600 души вече са били пренасочени. M&S обяви, че въз основа на „продължаващия спад“ на търсенето на дрехи и стоки за дома, компанията се подготвя за извънредни ситуации, в които част от магазините може да се наложи временно да затворят врати.


Испанският моден гигант Inditex, собствени на марките Zara и Massimo

Испанският моден гигант Inditex, собствени на марките Zara и Massimo ...

......... е Испания, където правителството обяви извънредно положение на 14 март. Компанията твърди, че веригата ѝ за доставки все още работи нормално, подпомогната от фокуса на фирмата върху гъвкавите покупки.   Inditex твърди, че все още е прекалено рано да каже какво ще е влиянието на пандемията върху годишните ѝ резултати.


Nordstrom обяви, че временно ще затвори магазините си в САЩ

Nordstrom обяви, че временно ще затвори магазините си в САЩ ...

......... особено на ключовите си пазари като Сиатъл, Ню Йорк и Лос Анджелис. Районът на Сиатъл се оказа център на епидемията в САЩ, а във Вашингтон вече има 904 потвърдени случая, както и 48 смъртни. Ню Йорк и Лос Анджелис пък наредиха на ресторанти, театри, барове и кина да затворят врати.


Nike затваря всичките си магазини в Съединените щати, както тези

Nike затваря всичките си магазини в Съединените щати, както тези ...

......... на 2019 г., сочат документи, подадени към Комисията за ценните книжа и фондовите борси. В международен план компанията разполага с над 750 обекта. В глобален мащаб броят на случаите на заразени с коронавирус нарасна до над 156 хил., сочат данни на John Hopkins University. Смъртните случаи са поне 5833.  


Burberry Group не потвърди финансовата си прогноза за годината, предупреждавайки,

Burberry Group не потвърди финансовата си прогноза за годината, предупреждавайки, ...

......... компании“. Ударът върху продажбите се случва в особено деликатен момент за Burberry, която преминава през стилови промени благодарение на новия си дизайнер Рикардо Тиши. Burberry твърди, че отзивите за новата му линия са добри и остава планът за обновяване на магазините, както и за пускане на нови продукти въпреки вируса.


Burberry Group е поредният потърпевш от демонстрациите в Хонконг, след

Burberry Group е поредният потърпевш от демонстрациите в Хонконг, след ...

......... и този в търговския център в Доусънвил, Джорджия, преходът ще отнема време. „Привлекателността на марката се подобрява, но не сме сигурни, че тя е достатъчно силна, за да вземе пазарен дял от първенците в сектора“, коментира Пирал Дадания, анализатор в RBC.  По-рано Burberry прогнозираше продажби без значителна промяна тази година. 


Очаква се пазарът на дрехи втора употреба в САЩ да

Очаква се пазарът на дрехи втора употреба в САЩ да ...

......... което купувате, е добро“. По думите на Тулон поръчаните продукти отговарят на описанието си по вид и усещане, което потвърждава наблюдението ѝ, че подобни сайтове предоставят луксозни стоки и висококачествена услуга. Това е далеч от вкоренената представа за кошче с дрехи втора употреба, от което евентуално можете да изровите нещо.


Зад целия си блясък и красота модната индустрия има мръсна

Зад целия си блясък и красота модната индустрия има мръсна ...

......... в създаването им, което намалява въглеродните емисии. Райнхарт сподели, че компанията планира да разшири усилията си в посока устойчивост отвъд калкулатора. И планира да разговаря с търговците на дребно да залагат на преживявания, свързани с препродажбата за своите клиенти, и „да осведомят потребителите за отпадъците, които създават изхвърлените модни стоки“. 


Може би е стратегически ход, но тенденцията е новите брандове

Може би е стратегически ход, но тенденцията е новите брандове ...

......... имената им са толкова странни, че е трудно да се запомнят“, каза Пастернак. Най-лошото е, че някои имена сапрекалено причудливи и това държи купувачите на разстояние. Лейбълът от Лос Анджелис Skin Graft например може би прави  наистина хубави дрехи, но с подобно име колко хора биха се осмелили да проверят?


Американският производител на бижута Tiffany & Co. отчете възстановяване на

Американският производител на бижута Tiffany & Co. отчете възстановяване на ...

......... момент, когато американският производител изпитва трудности заради намалелите разходи на туристите в САЩ и продължаващите протести в Хонконг. Въпреки това акциите на Tiffany поскъпват с 66% от началото на годината до четвъртък, като по-голяма част от ръста дойде, след като стана ясна сделката с френския конгломерат в края на октомври.


"Произведено в Китай" все още е синоним на евтино облекло,

"Произведено в Китай" все още е синоним на евтино облекло, ...

......... име. "Може би защото учих в Китай, стажувах в големи модни къщи като Balenciaga и John Galliano и създадох марката си в Париж, никога не съм бил възприеман като чужденец, дошъл от Китай. Аз съм дизайнер, който живее и работи в Париж и е с китайски произход", обобщава той./БТА/  


Tiffany & Co. очаква двуцифрен ръст в Китай през следващата

Tiffany & Co. очаква двуцифрен ръст в Китай през следващата ...

......... развитите градове, където в момента няма магазини. Болиоло заяви, че Tiffany е наблюдавала двуцифрен спад в продажбите в Хонконг заради протестните демонстрации. Но компанията няма да променя стратегията си там. Главният изпълнителен директор на Tiffany сподели още, че наистина е „уверен в Хонконг, в бъдещата му роля в луксозния свят".


Луксозният конгломерат Tapestry заяви, че ръководителят на неговия бранд Kate

Луксозният конгломерат Tapestry заяви, че ръководителят на неговия бранд Kate ...

......... споделиха миналия месец, че марката Kate Spade би могла да предлага по-причудливи чанти - с форма на слончета или плетени кошници от ракита, за да заинтригува своите клиенти. Тези нови продукти са наброявали между 4% и 5% от стоките на Kate Spade, но броят им е намалял през последната година.


Модната марка Forever 21 отдавна е основен елемент в търговските

Модната марка Forever 21 отдавна е основен елемент в търговските ...

......... на най-успешния си период Forever 21 отчете повече от 4 млрд. долара годишни продажби. Поглеждайки към бъдещето, Forever 21 заяви, че иска да се съсредоточи върху пазара в САЩ и да гарантира за качеството на облеклото, което предлага, като се надява по този начин да си върне клиентите обратно.  


Inditex отчете ускоряване на продажбите, възползвайки се от от разширяването

Inditex отчете ускоряване на продажбите, възползвайки се от от разширяването ...

......... нещата, благодарение на което е способна да дава съвети по въпроси, засягащи RFID. Ценните книжа на компанията отчитат ръст от 28% тази година, отбелязвайки първото годишно увеличение от три години насам. Акциите на Intidex сa удвоили стойността си за осемте години след финансовата криза въпреки тенденцията за намаляване на потребителите.


Председателят на Ted Baker Дейвид Бърнстейн и временно изпълняващият длъжността

Председателят на Ted Baker Дейвид Бърнстейн и временно изпълняващият длъжността ...

......... Ted Baker заявиха, че е наета Alix Partners като консултанти, за да преразгледат как може да се намалят разходите. Компанията започна преглед на активите си през октомври. Продажбите през 17-те седмици до 7 декември паднаха с 3,9% на коригирана база, а компанията заяви, че брутната й печалба е под очакванията.


По-рано тази година Ричард Ма, главният изпълнителен директор на базираната

По-рано тази година Ричард Ма, главният изпълнителен директор на базираната ...

......... отдавна са готови да харчат пари за облекла или кожи за своите герои в игрите. Това отчасти вдъхновява The Fabricant да работят в дигиталното пространство. "Когато става въпрос за технологиите и начина, по който хората живеят живота си, ние трябва да сме наясно, че светът се променя", обобщават от компанията.


Продажбите на Salvatore Ferragamo в Хонконг са отбелязали спад с

Продажбите на Salvatore Ferragamo в Хонконг са отбелязали спад с ...

......... догодина. Други компании все още твърдят, че очакват продажбите на територията да се възстановят. "За момента те изпитват известни затруднения, но ние сме напълно уверени, че в един момент ще се възстановят", каза финансовият директор на LVMH Жан-Жак Гуони по време на разговор с анализатори миналия месец, цитиран от Bloomberg.


Часовник на луксозния швейцарски бранд Patek Philippe беше продаден за

Часовник на луксозния швейцарски бранд Patek Philippe беше продаден за ...

......... г.  например най-високата цена за часовник, продаден на търг,  беше 5,7 млн. долара, съобщават от Bloomberg. Christie's провежда годишния си търг на часовници този понеделник в Женева, а в края на месеца ще предложи рядък Patek от 1950 г. в Хонконг. Той има приблизителна оценка от 14 млн. долара.  


Американската модна къща Tapestry надмина очакванията на анализаторите за тримесечната

Американската модна къща Tapestry надмина очакванията на анализаторите за тримесечната ...

......... на наемите Като се изключат някои елементи, Tapestry отчита печалба от 40 цента на акция, което надминава очакванията на анализаторите за 37 цента на акция. Нетните приходи от продажби са се понижили до 1,36 млрд. долара и не оправдаха очакванията от 1,37 млрд. долара, сочат данните на IBES от Refinitiv.


Черното кожено яке и прилепналите панталони, с които Оливия Нютън-Джон

Черното кожено яке и прилепналите панталони, с които Оливия Нютън-Джон ...

......... да й изпратят свои снимки с вещите заедно с лична бележка. Тя каза, че възприема продажбата на голямо количество от нейните притежания като "опростяване“ на живота й. На възраст от 71 години, австралийската актриса, родена в Англия, в момента се лекува от рак на гърдата четвърти стадий.      


Prada ще плати 66 млн. евро (73 млн. долара) на

Prada ще плати 66 млн. евро (73 млн. долара) на ...

......... 2019 г., тъй като Prada понесе удар заради усилията си да укрепи ексклузивния си имидж, като ограничи намалението на цените. Компанията заяви още, че ще редуцира наполовина своя бизнес на едро в опит да придобие по-голям контрол над стоката си, като продава повече от нея в собствените магазини на Prada.


За германската спортна марка Puma категорията стоки, свързани с баскетбола,

За германската спортна марка Puma категорията стоки, свързани с баскетбола, ...

......... че стратегията за съвместeн маркетинг е част от стремежа на компанията да достигне потребителите от Поколението Y. Puma представи и първия си фитнес часовник през септември. Устройството е насочено към феновете на спорта и е дебютът на компанията на претъпкания пазар на носими технологии, като доставките ще започнат следващия месец.


Базираният в Хонконг производител на бельо Hop Lun, сред чиито

Базираният в Хонконг производител на бельо Hop Lun, сред чиито ...

......... от Райд през 1992 г., притежава осем производствени съоръжения в три страни, включително Китай, и има близо 30 000 служители според уебсайта ѝ.  Компанията е определила петгодишен план с цели за разширяване на производствения капацитет в страни като Мианмар, Камбоджа, Виетнам и Етиопия, става ясно от информация в нейния уебсайт.


Швейцарският производител на часовници Swatch Group AG заяви, че няма

Швейцарският производител на часовници Swatch Group AG заяви, че няма ...

......... долара), казва Вебер, съобщават от Bloomberg. Напоследък часовниците ниския ценови диапазон страдат от конкуренция в лицето на смарт часовниците и модните часовници на марки като Michael Kors или Fossil. Освен това много от традиционните канали за търговия на дребно изчезват в резултат на съревнованието между търговските центрове.      


Австралийската онлайн платформа за дизайн Canva обяви, че е събрала

Австралийската онлайн платформа за дизайн Canva обяви, че е събрала ...

......... 19-годишна възраст Пъркинс и Клиф Обрехт стават бизнес партньори и стартират първата си платформа за дизайн - Fusion Books. След това през 2013 г. Камерън Адамс се присъединява към тях и тримата основават Canva. Днес Canva се използва в 190 страни. Компанията има повече от 20 милиона активни потребители месечно.


Компанията LVMH изпълнява обещанието си да създаде повече работни места

Компанията LVMH изпълнява обещанието си да създаде повече работни места ...

......... шампанско бяха пощадени от митата върху европейския износ, които трябва да влязат в сила в петък. Списъкът включва други луксозни артикули и напитки като френско вино и ирландско уиски. Louis Vuitton вече се е занимавала с производство в САЩ, правейки чанти и малки аксесоари в заводи в Сан Димас, Калифорния.


Свръхбързият растеж на електронната търговия и рязката промяна на навиците

Свръхбързият растеж на електронната търговия и рязката промяна на навиците ...

......... дрехи?Домът на луксозните чанти "Made in Italy" привлича световните модни гигантиИндустрията за бърза мода налага все по-спешни за решаване екологични проблеми1Дрехи втора употреба за над 22 млн. лв. са внесени в България за годинаФренски модни империи забраниха използването на прекалено слаби манекенкиПроизводител на облекло залага на биоразградимите тениски2 Спонсорирано съдържание

Louis Vuitton, Chanel, Hermès и Dior са сред първите пет марки,

Louis Vuitton, Chanel, Hermès и Dior са сред първите пет марки, ...

......... поддържат успеха си на този пазар. „Наистина е важно да можем да се погрижим и за по-младите поколения“, казwа Флора. „Луксозните купувачи са много по-млади в Китай. Те следват собствена селекция от модни тенденции и известни личности, които марките трябва да ги включат в своите стратегии за дигитален маркетинг. "


LVMH отслаби опасенията за въздействието на протестите в Хонконг върху

LVMH отслаби опасенията за въздействието на протестите в Хонконг върху ...

......... Чуве. „Това поставя летвата за конкурентите доста високо“. Общите приходи от продажби на конгломерата са нараснали с 11% до 13,3 млрд. евро, надминавайки консенсусната прогноза за 9%. „Съединените щати и Европа се радват на добър напредък през третото тримесечие, както и Азия, въпреки по-сложните условия в Хонконг“, посочва компанията.