Кредитният анализатор „S&P Global Ratings“ потвърди кредитния рейтинг на Стара

Кредитният анализатор „S&P Global Ratings“ потвърди кредитния рейтинг на Стара ...

......... ние вярваме, че част от поетия дълг ще бъде ползван за временно мостово финансиране, докато съответните проекти наближават крайните си етапи“.  Кредитният рейтинг е оценка за икономическото развитие на града,  както и за едно консервативно и разумно управление на инвестиционния процес на общината и размера на дълга, съпътстващ този процес


Ремонтираният с общите усилия на община Стара Загора, фондация „Тавита

Ремонтираният с общите усилия на община Стара Загора, фондация „Тавита ...

......... тържество, с което отбелязваме ремонта на пенсионерския ни клуб",  благодари Паскал Урджанов, председател на местния съюз на пенсионерите.Тържеството завърши с молебен за здраве и благоденствие, а негови гости бяха и председателят на общинския съвет Таньо Брайков, зам.-кметовете инж. Янчо Калоянов и Иванка Сотирова и началникът на отдел „Здравеопазване“ Антония Тодорова. 


Стара Загора. Грижата за възрастните хора не бива да спира,

Стара Загора. Грижата за възрастните хора не бива да спира, ...

......... на качеството на общинската здравна грижа, която е в полза на старозагорци. Молитва за здраве и благоденствие огласи залите на пенсионерския клуб. В тържеството се включиха още и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, зам.-кметът инж. Янчо Калоянов, началникът на отдел „Здравеопазване“ на Община Стара Загора Антония Тодорова и други.


Стара Загора. С радост посрещаме на този така светъл празник

Стара Загора. С радост посрещаме на този така светъл празник ...

......... листа на 15-годишните, в момента е на 15-о място при по-големите и продължава смело напред, като през това време е и в топ 10 на най-добрите ученици на старозагорската езикова гимназия. През октомври му предстои предизвикателство във Валенсия – европейско първенство за юноши. „Готов съм да победя“, коментира Даниел Ладжев.


Мобилно приложение, разработено от Конфедерацията на независимите синдикати в 6

Мобилно приложение, разработено от Конфедерацията на независимите синдикати в 6 ...

......... който е финансиран от Оперативна програма "Добро управление" и се съфинансира от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. В нейните рамки чрез мобилни информационни центрове ще се се повишава обществената осведоменост и ще се насърчава гражданското участие в процесите и политиките за ограничаване и превенция на недекларираната заетост в България.


Стара Загора. Споразумение за сътрудничество между кмета и кандидат за

Стара Загора. Споразумение за сътрудничество между кмета и кандидат за ...

......... мисия и отговорност, която имаме, това споразумение е резултат от дълбок анализ на предишното“, подчерта Пламен Нанков, вицепрезидент на КНСБ. По думите му не е масов случай сключването на такива споразумения с общините. „Вярвам, че тук сложихме добра основа, пътна карта за успешното ни сътрудничество в следващия мандат“, допълни Нанков.Стара Загора. „За мен е голяма чест да съм днес

Стара Загора. „За мен е голяма чест да съм днес ...

......... транспорт, обществен ред, екология и чистота Йордан Николов бе гост на тържеството за новата учебна година във Второ основно училище „П. Р. Славейков“. Зам.-кметът по общинска собственост, стопанска политика, спорт и туризъм Красимира Чахова се включи в старта на учебната година в Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“.


Първото езиково учебно заведение в Стара Загора - Средно училище

Първото езиково учебно заведение в Стара Загора - Средно училище ...

......... година ще се обучават над 14 500 ученици. В обновени сгради влизат възпитаниците на СУ „Иван Вазов“ и IX основно училище „Веселин Ханчев“. През тази учебна година ще бъдат ремонтирани сградите на още две училища - Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер” и Професионална гимназия по електротехника. 


Като истинско общонационално събитие и без излишни политически спекулации и

Като истинско общонационално събитие и без излишни политически спекулации и ...

......... вкоренена в общата славянска и православна вяра и същина. И да, по сергиите и сред множеството тук-там имаше и портрети на Путин и Сталин. Дали пък не като защитна реакция срещу малодушието и външнополитическата сервилност на родните ни политици и управляващи? Срещу дефицита на истински изправени политически лидери и мъже?…


Стара Загора. И тази година Стара Загора е част от

Стара Загора. И тази година Стара Загора е част от ...

......... време на инициативата отпадъци, включително и за частни транспортни средства. Всички граждани, които имат за третиране едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни мебели - шкафове, гардероби, легла, вкл. матраци, дивани, фотьойли и други), могат да го направят безвъзмездно в Центъра за рециклиране на Регионалния център за управление на отпадъците в Ракитница.


„Регионален център за управление на отпадъците (РЦУО) - Стара Загора“

„Регионален център за управление на отпадъците (РЦУО) - Стара Загора“ ...

......... Кусев“ (Аязмото) и около Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. "Запазете Бедечка" и Туристическо дружество "Сърнена гора" почистват в парк "Бедечка"  От общината молят почистващите граждани да изнасят събраните чували с отпадъци в близост до налични съдове за отпадъци, да чието извозване е създадена организация от „Грийн Партнърс - БКС“.Бъдещето на историческата сграда на  Народно читалище (НЧ) „Светлина 1861“

Бъдещето на историческата сграда на  Народно читалище (НЧ) „Светлина 1861“ ...

......... най-старите читалища в България е със статут на недвижима културна ценност, паметник на културата от местно значение. Това й осигурява адекватна юридическа и устройствена защита и ще има повече и по-широки възможности за търсене на финансиране на проекта за нейното възстановяване. А може би и да върне предишния си блясък… 


Предписаните мероприятия за санитарните условия в училищата в края на

Предписаните мероприятия за санитарните условия в училищата в края на ...

......... да попречат на учебния процес. В Средно училище "Христо Ботев" в с. Братя Даскалови не е изпълнено предписанието за ремонт на настилката на училищния двор. За съответствие със здравните изисквания и за съгласуване на седмичните разписания до момента са проверени 90 от учебните заведения на територията на област Стара Загора. 


Фирма от Сейшелските острови наложи запор над целия капитал на

Фирма от Сейшелските острови наложи запор над целия капитал на ...

......... се кандидатира за трети мандат, ако бъде подкрепена от БСП. Но новината от началото на този месец е, че кандидат на столетницата за Чирпан ще е Гено Генов - досегашен ръководител на групата съветници на БСП. А Петкова се отказва да е кандидат за кмет, заставайки зад следващото поколение управленци от БСП.


По традиция в първия учебен ден и тази година градският

По традиция в първия учебен ден и тази година градският ...

......... ограничат вредните емисии от моторните превозни средства. За  максимално ефективна организация на движението и свеждане до минимум на предпоставките за допускане на произшествия работи и Общинската комисия по безопасност на движението, която работи съвместно и в координация с институциите, които имат отношение към безпроблемното пресичане, шофиране и паркиране в града.


Учителите от четири училища в Казанлък се обърнаха с призив

Учителите от четири училища в Казанлък се обърнаха с призив ...

......... казанлъшката Многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Христо Стамболски", където временно ще бъде под медицинско наблюдение.  Дарителската смета в помощ на Даниела Драгиева е в Обединена българска банка (ОББ АД) на името на брат й Руси Иванов Драгиев: Банка:  Обединена българска банка IBAN:  BG81UBBS80021086604440 BIC:  UBBSBGSF Титуляр:  Руси Иванов ДрагиевСтара Загора. Центърът за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) към

Стара Загора. Центърът за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) към ...

......... се обучава най-много в 3 форми. Заниманията са съобразени със свободното време на учениците и през ваканциите. Всички форми са безплатни. Творческата 2019 – 2020 г. – започва на 01.10.2019 г. по график за всяка от формите и завършва на 30.06.2019 г. За повече информация: тел. 042 629062, 042 638698


Стара Загора. И тази година градският транспорт в Стара Загора

Стара Загора. И тази година градският транспорт в Стара Загора ...

......... от моторните превозни средства. За максимално ефективна организация на движението и свеждане до минимум на предпоставките за допускане на произшествия работи и общинската Комисия по безопасност на движението. Тя води съвместни и координирани действия с всички институции, които имат отношение към темата с безпроблемното пресичане, шофиране и паркиране в града.


Меморандум за сътрудничество ще подпише Природоматематическата гимназия (ПМГ) „Никола Обрешков“

Меморандум за сътрудничество ще подпише Природоматематическата гимназия (ПМГ) „Никола Обрешков“ ...

......... община Казанлък Галина Стоянова към новата кметица на японския град Мисако Изу, която да гостува в Казанлък с японски състав.  Казанлъшката математическа гимназия носи за домакините си традиционни български сувенири и Бяла книга със символите на двете страни, в която да се отразяват впечатленията и срещите между двете страни занапред.


С предложение да се изплаща eднoĸpaтнa пoмoщ нa ceмeйcтвaтa зa

С предложение да се изплаща eднoĸpaтнa пoмoщ нa ceмeйcтвaтa зa ...

......... peшeниe дa ce внece за обсъждане в общинcĸия cъвeт. Mapия Динeвa заяви, чe гpyпaтa нa "Hapoдeн cъюз" нe мoжe caмocтoятeлнo дa пpoĸapa пoдoбни peшeния в общинcĸия cъвeт, зaтoвa ce тъpcи пoдĸpeпaтa нa ĸмeта и нa групата на ГEPБ и че застават зад кандидатурата на Живко Тодоров за трети кметски мандат. 


В периода между 28 юли и 21 август тази година

В периода между 28 юли и 21 август тази година ...

......... загробването на отпадъците е вече отминал етап. В бъдещия завод ще могат да се преработват отпадъците и от съседни общини, а защо не и от внос, ако всичко отговаря на екозаконодателството ни", каза още Николай Тонев, който не е обявил официално дали ще се кандидатира за пети пореден кметски мандат.


Първа копка на модерен мини футболен тренировъчен комплекс направиха днес

Първа копка на модерен мини футболен тренировъчен комплекс направиха днес ...

......... президент на Футболен клуб “Розова долина“. Гости на събитието бяха кметъг Галина Стоянова, председателят на общинския съвет Николай Златанов,  заместник-кметовете Даниела Коева и Лилия Цонкова, главният архитект Георги Стоев, общински съветници, малки и големи футболисти. Футболни топки от БФС получиха играчите на детско-юношеските и на мъжкия състав на „Розова долина“. 


Стара Загора. На 28 и 29 септември (събота и неделя),

Стара Загора. На 28 и 29 септември (събота и неделя), ...

......... Play пилот“, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров. Участниците в „Писта Стара Загора“ отново ще подкрепят инициативата, целяща повишаване на безопасността на движение - „Аз съм бъдещето. Пази ме!“. Организатори са Община Стара Загора, АСК - Стара Загора и Автомобилната федерация.


Ограничителите за автомобили, които са поставени по централната улица

Ограничителите за автомобили, които са поставени по централната улица "Цар ...

......... издaли пpeдпиcaниe oгpaничитeлитe дa бъдaт пpoмeнeни, тaĸa чe дa ce гapaнтиpa бeзoпacнocттa нa xopaтa”, съобщи още Toдopoв и обяви, че ремонтът но пешеходната зона е приключен и в момента се извъpшвaт дoвъpшитeлни дeйнocтии се отстраняват пропуски. Според него вероятно до две - три седмици ще се приключи и с тях. 


Стара Загора. 1 350 са първокласниците в училищата в общината.

Стара Загора. 1 350 са първокласниците в училищата в общината. ...

......... упорито за реализиране на мечтите си! Уважаеми учители, продължавайте все така неуморно да пазите духа на просвещението. Приемете най-искрени пожелания за здраве, сила на духа и воля за нови успехи. С професионализъм, съчетан с мъдрост, доброта и търпение, не спирайте да отстоявате духовността“, пожелава в поздравлението си кметът Живко Тодоров.


Почти 2 милиона и половина лева е стойността на договора

Почти 2 милиона и половина лева е стойността на договора ...

......... се премахнат всякакви повреди по горно и долно строене и ще се подменят лагерите на съоръжението.  Обследването и проектът за ремонта са направени от фирма „Път Проект“ ЕООД, надзорът е поверен на варненската фирма „Дионисий“, а инвеститорският контрол е възложен на „Любенов Консулт“. Гаранционният срок на обекта е 8 години.


Преглед на организацията на движението, състоянието на пътната хоризонтална и

Преглед на организацията на движението, състоянието на пътната хоризонтална и ...

......... движението по пътищата и, предстои монтирането на още 12.  Във всички училища през цялата учебна година по традиция ще се провеждат беседи за безопасността на движението, съобщиха от ОДМВР. Акция "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя" пък се провежда от 1 септември до 31 октомври в областта. 


Стара Загора. Обучителен курс събира младежки лидери от 10 държави

Стара Загора. Обучителен курс събира младежки лидери от 10 държави ...

......... зависимости към Община Стара Загора са партньори в осъществяването на програмата на обучителния курс, чиято съпътстваща цел е намаляване на рисковото поведение, свързано с разпространение и употреба на психоактивни вещества сред младите хора. На 14 септември (събота) участниците ще се включат в инициативата „Да изчистим България заедно“ в Стара Загора.


Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Стара

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Стара ...

......... главния прокурор Сотир Цацаров. Два от парогенераторите на пернишкия ТЕЦ "Република" (част от "Топлофикация – Перник") вече бяха спрени принудително именно заради изгаряне на биомаса. Това е втората санкция срещу "Брикел" за последните седмици. ТЕЦ-ът вече беше глобен с 15 000 лв. в края на миналия месец, заради обгазяване на Гълъбово.


Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Стара

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Стара ...

......... преустановяване на извършване на нарушението. Във връзка с разпореждане на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров Министерство на околната среда и водите (МОСВ) предприе незабавни действия за извършване на проверки на място в "Топлофикация – Перник" АД, ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД, "Топлофикация – Сливен" ЕАД и ТЕЦ "Брикел" ЕАД.


Артистично приключение с представление на група ЛИГНА (Германия), Стефан А.

Артистично приключение с представление на група ЛИГНА (Германия), Стефан А. ...

......... колектив под ръководството на арх. Георги Стоилов, конструкциите са дело на колектив, ръководен от проф. инж. Добромир Коларов. В художественото му оформление участват над 60 творци, които работят година и половина.  Оставена на атмосферните влияния сградата започва да се руши, но е притегателен център за фотографи от страната и чужбина. 


Септември поставя символичното начало на новата арт зона в Стара

Септември поставя символичното начало на новата арт зона в Стара ...

......... с подкрепата на Национален фонд "Култура". На същото място в 20 часа е концертът на Джазоспекцията на Старозагорската опера. Сред събитията, които ще изпълнят с живот новата арт зона, е семинарът "TEDхСтара Загора" на 14 септември и 11-ият Международен куклен театрален фестивал за възрастни „Пиеро“ от 24 до 29 септември.


Безплатна прожекция за добро настроение на българския игрален филм

Безплатна прожекция за добро настроение на българския игрален филм "Изпити ...

......... художник на постановката - Костадин Русаков. Още в годината на премиерата си филмът получава втора награда на фестивала във Варна, Голямата награда „Златен Пелайо“, Награда на Съюза на писателите-кинематографисти, Наградата на ЮНЕСКО, Наградата на Испанския национален център за детско-юношеско кино в Хихон.  Прожекцията е на 10 септември от 20:00 часа.


134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия

134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия ...

......... от община Стара Загора, общинския съвет на Стара Загора, Втора механизирана бригада, областния управител на Стара Загора, от Емил Христов, заместник-председател на Народното събрание, а представители на партии и организации и признателни граждани отрупаха с цветя мемориала и се поклониха пред паметта на обединителите на Княжество България и Източна Румелия.


Стара Загора. С тържествен общоградски ритуал пред паметника „Защитниците на

Стара Загора. С тържествен общоградски ритуал пред паметника „Защитниците на ...

......... Общински съвет Стара Загора, Втора механизирана бригада, областния управител на Стара Загора, както и от Емил Христов, зам.-председател на Народното събрание. Представители на партии, организации, съюзи и признателни граждани също сведоха глава и отрупаха с цветя мемориала. Честването продължи с концерт на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“ на площада пред Общината.


Специални награди от маестра Веселина Кацарова получиха снощи четири млади

Специални награди от маестра Веселина Кацарова получиха снощи четири млади ...

......... дългогодишният музикален консултант на Веселина Кацарова баритонът Николай Ханджиев.  Снощи беше и гала концертът на участниците в майсторския клас с оркестъра на Държавна опера - Стара Загора, под диригентската палка на Владимир Бошнаков. В програмата звучаха увертюри, арии и дуети от опери на Глук, Моцарт, Верди, Гуно, Офенбах, Пучини, Джордано. 


Специални награди от маестра Веселина Кацарова получиха снощи четири млади

Специални награди от маестра Веселина Кацарова получиха снощи четири млади ...

......... дългогодишният музикален консултант на Веселина Кацарова баритонът Николай Ханджиев.  Снощи беше и гала концертът на участниците в майсторския клас с оркестъра на Държавна опера - Стара Загора, под диригентската палка на Владимир Бошнаков. В програмата звучаха увертюри, арии и дуети от опери на Глук, Моцарт, Верди, Гуно, Офенбах, Пучини, Джордано. 


Специални награди от маестра Веселина Кацарова получиха снощи четири млади

Специални награди от маестра Веселина Кацарова получиха снощи четири млади ...

......... дългогодишният музикален консултант на Веселина Кацарова баритонът Николай Ханджиев.  Снощи беше и гала концертът на участниците в майсторския клас с оркестъра на Държавна опера - Стара Загора, под диригентската палка на Владимир Бошнаков. В програмата звучаха увертюри, арии и дуети от опери на Глук, Моцарт, Верди, Гуно, Офенбах, Пучини, Джордано. 


Заповеди за 96 незаконни постройки на територията на кв. „Лозенец“,

Заповеди за 96 незаконни постройки на територията на кв. „Лозенец“, ...

......... Карасиврия край кв. „Лозенец" бяха съборени 54 незаконни сгради, за някои от които нямаше обяснение как са свързани с електроснабдителната и ВиК мрежата при положение, че сградите са незаконни. Поредната акция тогава беше част от твърдото намерение на администрацията да се справи с незаконното строителство в тази част на града.


Пожар е избухнал в борова гора в района на мъглижкото

Пожар е избухнал в борова гора в района на мъглижкото ...

......... вятър в района е бил проблем при овладяването на пожара, чийто фронт на разпространение е с дължина около 2 километра. След 2 часа борба пожарът е потушен. От огъня са засегнати стопански постройки, опасност за хората в селото няма. Пожарни екип ще дежурят на място, ако евентуално се възпламенят отделни огнища.


И тази година за гостите на започващия днес (4 септември)

И тази година за гостите на започващия днес (4 септември) ...

......... на бившия автополигон на ул. „Радецки“. За запазване на чистотата на поляната до старозагорската пивоварна отново ще има инициатива „Бира за смет“ и за всеки пълен с пластмасови и кенови опаковки плик, който се предаде на пункта за разделно събиране на отпадъци, ще се дава талон за безплатна наливна бира. 


С водосвет и молитва за благословение днес започна ремонтът на

С водосвет и молитва за благословение днес започна ремонтът на ...

......... на новопостроения храм „Св. Игнатий Старозагорски“ в Стара Загора. Тогава старозагорският владика Киприан обяви пред журналисти, че на територията на Старозагорска епархия има над 400 храма, голяма част от които имат нужда от ремонти или реставрация, но процедурите за това са сложни, защото много от храмовете са паметници на културата.


Стара Загора. На 6 септември 2019 г. се навършват 134

Стара Загора. На 6 септември 2019 г. се навършват 134 ...

......... полагане на венци и цветя от 10.30 ч. пред паметника „Защитниците на Стара Загора“ в парк „Пети октомври“. От 11.00 ч. започва празничен концерт на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“ на Площада пред Общината. Денят на Съединението е и празник на селата Пряпорец, Остра могила, Сладък кладенец, Малко Кадиево и Стрелец.


Стара Загора. С водосвет и молитва за благословение стартира ремонтът

Стара Загора. С водосвет и молитва за благословение стартира ремонтът ...

......... на селото. Средствата за реставрирането бяха събрани с дарителска кампания, която бе стартирана през пролетта, по инициатива на Живко Тодоров и Старозагорския митрополит Киприан. Апелът за подкрепа имаше за цел да подпомогне обновяването на вековната църква в Памукчии, както и завършването на новопостроения храм „Свети Игнатий Старозагорски“ в Стара Загора.


Изложбата „Буквите на България – азбука на Европа”, която e

Изложбата „Буквите на България – азбука на Европа”, която e ...

......... култура чрез една от емблемите й - буквите. Изложбата е показвана в много градове на България, както и във Франция, САЩ, Япония, Сърбия, Мексико, Чехия и други страни. Изложбата в Стара Загора се открива на 10 септември от 17:30 часа във фоайето на първия етаж в Регионална Библиотека “Захарий Княжески”.


От днес, 4 септември започва изплащането на средства в размер

От днес, 4 септември започва изплащането на средства в размер ...

......... при които се установят несъответствия в списъците или липсващи имена на хора, които след установения срок са заклали прасетата си, ще бъдат разгледани от Областната епизоотична комисия. „Гарантираме, че стопаните, които отговарят на условията за парично подпомагане, ще получат полагащите им се средства“, каза директорът на ОДБХ д-р Дамян Миков.


На 4 септември (сряда), от 9 до 12 часа ще

На 4 септември (сряда), от 9 до 12 часа ще ...

......... зоната ще бъде обичайното – от 8 до 18 часа.  „Зелена зона“ ще е безплатна и по време на почивните дни по повод Деня на Независимостта - 22 септември. – Ден на Незаивисимостта на България. Таксуването за кратковременно паркиране в централната градска част ще бъде възобновено на 24 септември (вторник).


Стара Загора. Директорът на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов

Стара Загора. Директорът на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов ...

......... директор на Дома в Стара Загора. Своята благодарност и висока оценка за адекватната реакция на медицинския персонал изказа и главен комисар Николов. Заедно с него на срещата в Дома за медико-социални грижи за деца бе и директорът на регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението комисар Стоян Колев.


Мис Вселена Китай 2019 Роузи Джу Син, която е в

Мис Вселена Китай 2019 Роузи Джу Син, която е в ...

......... световния финал на Мис Вселена 2019 във Филипините през декември тази година.  Членовете на китайската бизнес делегация ще се срещнат и с представители на бизнеса в Казанлък и ще посетят част от емблематичните места на града - Тракийската гробница, Исторически музей „Искра“ и социализирани гробници в Долината на тракийските царе.


От 1 септември стартира проект „Патронажна грижа в община Казанлък“

От 1 септември стартира проект „Патронажна грижа в община Казанлък“ ...

......... за кандидатстването.  За почасовото предоставяне на здравно-социалните грижи в домашна среда ще бъдат наети медицински и социални специалисти, рехабилитатор и психолог, които ще спомогнат за създаването на условия за независим и достоен живот на възрастните хора и хората с увреждания чрез предоставянето на качествени и достъпни услуги за дългосрочна грижа.


По утвърден график, съгласуван с кметовете на населените места, започва

По утвърден график, съгласуван с кметовете на населените места, започва ...

......... усвояване на месото. Напомняме, че в Старозагорска област няма регистриран случай на болестта Африканска чума по свинете (АЧС), без напрежение хората заклаха животните си, отглеждани тип "заден двор", и от всички 11 общини в срок бяха подадени списъците на стопаните с коректно попълнени документи за финансовото подпомагане от 300 лева. 


Стара Загора. Празникът на гроздето беше отбелязан тържествено в село

Стара Загора. Празникът на гроздето беше отбелязан тържествено в село ...

......... грозде, отглеждано в района, бяха наредени в изложба. Есенното тържество продължи с песни и танци. В първия септемврийски ден, гости отблизо и далеч си дадоха среща в старозагорското село Загоре, за да се поздравят по повод храмовия празник на местния храм "Св. Симеон Стълпник". Фолклорен поздрав отправи общинският ансамбъл "Загоре".


Стара Загора. Над 30 пациенти със затруднено движение от Дома

Стара Загора. Над 30 пациенти със затруднено движение от Дома ...

......... имало пламнали сухи треви и храсти. На място са били зам.-кметът на Община Стара Загора инж. Янчо Калоянов, секретарят на администрацията Делян Иванов, общински съветници, както и представители на местни и държавни институции. Екипи на Районната противопожарна служба работят по овладяване на огъня, Община Стара Загора е изпратила допълнително водоноска.


Стара Загора. Свещеници и миряни се събраха, за да посрещнат

Стара Загора. Свещеници и миряни се събраха, за да посрещнат ...

......... от Касперово е изцелила много хора и е обявена за чудотворна. По време на Кримската война, по време на обсадата на Одеса от британската флота, жителите на града донесли с литийно шествие иконата в града и Одеса остава невредима. От 1936 г. иконата се намира в Успенский собор в Одеса.


Снощи беше открит Националният джаз фест Казанлък 2019, който е

Снощи беше открит Националният джаз фест Казанлък 2019, който е ...

......... изкуства, конна езда, стрелба с лък и копие, древни ритуали и обреди. Не са забравени и децата, които ще могат да се насладят на анимацията за деца „Назад към корените на траките“, куклено шоу, фокуси, игри, състезания и детски работилници, в които ще могат да изработват аксесоари, свързани с тракийското изкуство.


Третото Национално състезание по дебати „Загорка Open“ 2019 г.,  което

Третото Национално състезание по дебати „Загорка Open“ 2019 г.,  което ...

......... елиминации, полуфинал и финал. Дебатите ще се проведат в сградата на Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан”. Първият кръг започва в 10:30 часа на 31 август, а финалът ще започне в 11:30 часа на 1 септември. Дебатите са отворени и всеки, който проявява интерес, може да ги наблюдава.


Стара Загора. За четиринадесети пореден път в града ще се

Стара Загора. За четиринадесети пореден път в града ще се ...

......... 12 септември 2019 г. галериите, музеите, театрите, различните граждански сдружения, клубове и организации, могат да заявят своите конкретни предложения и инициативи, в отдел „Култура” при Община Стара Загора. Целта е иновативност, привличане на нови аудитории и локации. Специален афиш и дипляна ще отпечата Община Стара Загора, за да популяризира събитието.


Стара Загора. Военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти –

Стара Загора. Военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти – ...

......... в гасенето на горски пожар, възникнал в борова гора в района между селата Еленово и Сокол, община Нова Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. С инженерна машина БАТ – М те изграждат просеки с цел ограничаването на пожара. Действията на военнослужещите се ръководят от капитан Кирил Кирилов.


Стара Загора. Третото издание на Национално състезание по дебати „Загорка

Стара Загора. Третото издание на Национално състезание по дебати „Загорка ...

......... играят четири кръга с елиминации, полуфинал и финал. Състезанието ще се проведе в сградата на ГПЧЕ „Ромен Ролан”. Началото на първи кръг е в 10.30 часа на 31 август, финалът ще започне в 11.30 часа на 1 септември. Дебатите са отворени и всеки, който има интерес, може да ги наблюдава.


Стара Загора. Традиционният за града есенен панаир ще започне на

Стара Загора. Традиционният за града есенен панаир ще започне на ...

......... бюра към Община Стара Загора. Настаняването на участниците ще се извърши от служители на Звено „Инспекторат“ и служители на административните бюра към Община Стара Загора по реда на подадените заявления по определен график. Поддържането чистотата на територията на панаира е възложено на Звено „Чистота“ и ДЗЗД "Грийн Партнърс – БКС“.


Акт и наказателно постановление в размер на 15 000 лева

Акт и наказателно постановление в размер на 15 000 лева ...

......... А когато излезе новината за това, не беше ясно още какво точно е замърсяването с прах. В крайна сметка стана ясно, че отчетената средноденонощна концентрация на фини прахови частици в град Гълъбово на 9 юли е 61,8 микрограма на кубичен метър при норма от 50 микрограма на кубичен метър.  


Стара Загора. На връх Съединението на България, 6 септември, от

Стара Загора. На връх Съединението на България, 6 септември, от ...

......... прабългарите). Ще има стрелба с лък, яздене на пони и кон, както и различни демонстрации на традиции и бит. Музикалната програма на празничната дата включва Rock Stage Стара Загора - легендите на българската рок музика „Ахат“ и „Контрол“. Организатори на емблематичното събитие „Beerфестът“ са Община Стара Загора и „Загорка“ АД.


Списъците с информация за стопаните, които са заклали прасетата си,

Списъците с информация за стопаните, които са заклали прасетата си, ...

......... животните. В областната администрация от всички 11 общини в Старозагорска област списъците са подадени в срок.  Епизоотичната обстановка в областта към момента остава непроменена по отношение на африканската чума по свинете (АЧС) и няма регистриран случай на заболяването, съобщи директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Дамян Миков. 


Стара Загора. Възрастна жена от село Верен, община Братя Даскалови,

Стара Загора. Възрастна жена от село Верен, община Братя Даскалови, ...

......... синя жилетка, сиво трикотажно долнище и вишнева блуза. Жената е едра, и с много късо постригана бяла коса. Трудно съставя свързани изречения, не знае коя е и от къде е. Призовава се гражданите, което разполагат с информация за нея, да се свържат с близките й на телефон: 0878 358 818.


Стара Загора. Награди за принос в съхраняване и популяризиране на

Стара Загора. Награди за принос в съхраняване и популяризиране на ...

......... група „Иробалийче“ при НЧ „Пробуда 1905“, с. Криво поле, общ. Хасково 11. Стефани Стоянова - НЧ „Наука 1884“, с. Чешнигирово, общ. Садово 12. Детска певческа група при НЧ „Кирил и Методий 1896“ с. Александрово, общ. Павел баня 13. Танцова група „Беленче“ при НЧ „Христо Ботев 1936“, с. Бяла, общ. Сливен


Едно 10-годишно момиче от Стара Загора обра овациите на гостите

Едно 10-годишно момиче от Стара Загора обра овациите на гостите ...

......... учила в музикално училище по-нататък, а тя ми отговаря сериозно, че не, "защото музиката не й се отдава толкова много". Макар да има време до кандидатстването, иска да учи в езикова гимназия. "Езиците повече ме вдъхновяват, музиката ми харесва, но пеенето ми е като хоби." Хоби, което вдъхновява слушателите й. 


Старозагорци посрещат на 30 август две чудотворни икони - Пресвета

Старозагорци посрещат на 30 август две чудотворни икони - Пресвета ...

......... Мария от Касперово е изцелила много хора и е обявена за чудотворна. По време на Кримската война при обсадата на Одеса от британската флота, жителите на града донесли с литийно шествие иконата в града и Одеса остава невредима. От 1936 г. иконата се намира в Успенския катедрален събор в Одеса. 


Подписан е договорът, с който се променя собствеността на пътната

Подписан е договорът, с който се променя собствеността на пътната ...

......... близо 80 фирми, работещи в територията на АТЗ-то. По инициатива на кмета на Стара Загора Живко Тодоров през май министър-председателят Бойко Борисов разговаря с ръководствата на предприятията и се  взе решение за отпускане на помощ от държавата за изкупуване на поземлени имоти с обща площ над 83 хиляди квадратни метра. 


Стара Загора. Международен младежки център, Община Стара Загора и неформалната

Стара Загора. Международен младежки център, Община Стара Загора и неформалната ...

......... ден, преди изпълненията на Ъпсурт, Спенс и DeepZone project. Финалистите, избрани на 30 август, ще бъдат уведомени своевременно, за да се подготвят за изява на голямата фестивална сцена и да се запознаят с регламента. Най-добрите ще получат атрактивни награди. Танцувалната надпревара се осъществява с подкрепата на Младежка банка Стара Загора.


Стара Загора. Чудотворните икони на Пресвета Богородица „Скоропослушница“ и Пресвета

Стара Загора. Чудотворните икони на Пресвета Богородица „Скоропослушница“ и Пресвета ...

......... от Касперово е изцелила много хора и е обявена за чудотворна. По време на Кримската война, по време на обсадата на Одеса от британската флота, жителите на града донесли с литийно шествие иконата в града и Одеса остава невредима. От 1936 г. иконата се намира в Успенский собор в Одеса.