Стара Загора. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров приветства легендарния

Стара Загора. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров приветства легендарния ...

......... на срещата и личен подарък от първия си командир във В.Ф. 26110 в Стара Загора Атанас Ангелов – автентична войнишка униформа каквато е носил Камата през 80-те години, докато е служил в старозагорското поделение. Малко след това той се разходи по плаца и се върна към спомени от младежките години.


Мярка за неотклонение „задържане под стража

Мярка за неотклонение „задържане под стража" за 51-годишен мъж определи ...

......... дъщеря или на свидетели по делото. Съдът е взел предвид и аргумента на представителя на Районна прокуратура - Чирпан, за законосъобразност на взетата мярка, че има риск и мъжът да продължи блудствените си действия с малолетната. Определението на чирпанския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Стара Загора.


Два нови токографа получи днес Клиниката по акушерство и гинекология

Два нови токографа получи днес Клиниката по акушерство и гинекология ...

......... антибактериално покритие по стените в неонтологията и най-модерна техника, която да гарантира адекватни грижи за родилки и новородени. От началото на юли бебетата на Стара Загора вече проплакват в новата база на клиниките по акушерство и гинекология и по неонатологията, а капацитетът им е за 40 родилки и 28 бебета. 


С информационна кампания в Стара Загора Дружеството на кардиолозите в

С информационна кампания в Стара Загора Дружеството на кардиолозите в ...

......... сто от тях са на възраст над 60 години, мъжете са 46%, а жените - 54. В Старозагорска област са диспансеризирани са 7868 души, предимно възрастни хора. Миналата година 3053 души са били хоспитализиран заради заболяването в Стара Загора, а болничното им лечение е струвало 1 милион 445 хиляди лева. 


Стотици се поклониха пред подвига на четата на Хаджи Димитър

Стотици се поклониха пред подвига на четата на Хаджи Димитър ...

......... щастлив живот. Да бъдем достойни за тази саможертва!”, призова директорът на НПМ „Шипка - Бузлуджа”.Казанлъшки духовници отслужиха панихида в памет на загиналите герои, а стотици граждани изразиха почитта си подвига им пред паметника на Хаджи Димитър. Организатори на честванията са община Казанлък, Исторически музей „Искра“ и НПМ „Шипка - Бузлуджа“.


Стара Загора. В навечерието на Илинден, честван като храмов празник

Стара Загора. В навечерието на Илинден, честван като храмов празник ...

......... Чакърова – Николова, кметове от съседни села, десетки приятели на Бъдеще. Кметът на селото Иванка Иванова получи поздрави по повод празника от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, председателя на Общинския съвет Таньо Брайков, народния представител Радостин Танев, както и от колегата си от село Стрелец – Димитър Димитров.Стара Загора. Община Стара Загора организира общоградско възпоменание на загиналите

Стара Загора. Община Стара Загора организира общоградско възпоменание на загиналите ...

......... и гонения, отвлечени са над 10 хиляди млади жени, момчета и момичета. Само в църквата „Св. Троица“ са изклани близо 3000 души. През 2019 г. се навършват 142 години от боевете за защитата на града по време на Руско-турската освободителна война. Община Стара Загора ще отбележи годишнината със специална програма.


За улавяне на повърхностните дъждовни води на проблемни участъци в

За улавяне на повърхностните дъждовни води на проблемни участъци в ...

......... и ул. „Хаджи Димитър Асенов“; - напречните улици на ул. „Св. Княз Борис“ в участъка от ул. „Княз Александър Батенберг“ до ул. „Хаджи Димитър Асенов“. Заради налагащото се временно спиране на движението при монтажа на съоръженията жителите на Стара Загора ще бъдат информирани предварително къде ще се извършват монтажни дейности. 


Стартирана е административнонаказателна поцедура срещу „Брикел” ЕАД за неизпълнение на

Стартирана е административнонаказателна поцедура срещу „Брикел” ЕАД за неизпълнение на ...

......... около 350 декара, беше потенциална заплаха за запрашаване на въздуха в Гълъбово. 90 на сто от площта й вече е запечатана с глина от Рудник "Трояново-1", а до края на годината трябва да се запечата напълно. С което проблемите на жителите на града със запрашаването няма да се решат напълно...


Стара Загора. Деца и възрастни отрупаха с цветя паметника на

Стара Загора. Деца и възрастни отрупаха с цветя паметника на ...

......... на признателност бяха поднесени от Община Стара Загора, Втора механизирана бригада, Общинския съвет, Областния управител и Старозагорската митрополия. Цветя на паметника положиха децата на Стара Загора, патриотични, политически и обществени организации, признателното старозагорско гражданство. В ритуала участваха още Военният духов оркестър, почетен караул и знаменна група от Втора механизирана бригада.


Заради строително-монтажните дейности, които се извършват на бул. „Крайречен“, на

Заради строително-монтажните дейности, които се извършват на бул. „Крайречен“, на ...

......... запад е без промяна на маршрутите. Две временни временни автобусни спирки ще бъдат обособени и обозначени със знаци на западното пътно платно на ул. „Ангел Кънчев“ южно от ул. „Христо Ботев“ и на източното пътно платно на ул. „Ангел Кънчев“ северно от ул. „Св. Княз Борис“ (до Административно бюро Изток).След месец и половина Красимира и Михаил Иванови, чиято къща

След месец и половина Красимира и Михаил Иванови, чиято къща ...

......... подпомогна процеса с логистика, с експертна помощ и координация. Постигнато е това, което най–много плашеше стопаните, че дъждовете са много, а няма покрив. Е, вече имат покрив", казва Галина Стоянова.  15 казанлъшки фирми са дарили труд и строителни материали на обща стойност 23 200 лева за възстановяването на изгорелия покрив. 


За 182-рата годишнина от рождението на Васил Левски, която отбелязваме

За 182-рата годишнина от рождението на Васил Левски, която отбелязваме ...

......... от първите биографи на Васил Левски, Стоян Заимов в Ески Загра "синът на Гина Кунчева получава първата душевна луча за правда и свобода". Дори когато се постригва за монах в Сопотския манастир, Апостолът избира името дякон Игнатий в памет на един от мъчениците за православна вяра - св. Игнатий Старозагорски.


Първи потвърден случай на морбили е регистриран в област Стара

Първи потвърден случай на морбили е регистриран в област Стара ...

......... ваксина срещу срещу морбили, паротит, рубеола. Припомняме, че на 21 юни старозагорската здравна инспекция апелира да се вземат превантивни мерки срещу инфекциозното заболяване заради мобилността на работещите хора и набиращият скорост летен туристически сезон, в който в страната пристигат чужденци - фактори, които са предпоставка за бързо разпространение на инфекцията. 


С информационен семинар на 19 юли, петък, в Стара Загора

С информационен семинар на 19 юли, петък, в Стара Загора ...

......... Сдружение „Асоциация на пациентите с  ревматоиден артрит“ е неправителствена организация, чиито основни цели са насочени към отстояване интересите на лицата, страдащи от ревматоиден артрит; подпомагане социалната интеграция, личностна реализация и изява на пациентите в различни сфери на обществения живот; провеждане на образователна политика относно заболяването ревматоиден артрит и неговото лечение. 


Стара Загора. В града ще се проведе информационен семинар, посветен

Стара Загора. В града ще се проведе информационен семинар, посветен ...

......... че поставянето на диагноза закъснява средно между 5 и 10 години, а това повишава риска от инвалидизация, при това в млада възраст. Това се явява следствие от ненавременното разчитане на симптоматиката и закъснелия достъп до ревматолог. В кампанията се включват още градовете Бургас, Варна, Пловдив, Смолян, София, Бургас и Русе.Стара Загора. Областната епизоотична комисия, председателствана от областния управител Гергана

Стара Загора. Областната епизоотична комисия, председателствана от областния управител Гергана ...

......... среща в Областна администрация, на която отново ще бъдат обсъдени мерки за ограничаване на разпространението на африканската чума по свинете. На нея освен представителите на Епизоотичната комисия ще присъстват и председатели на Общински съвети на общините от областта, кметове на населени места, началници на полицейски участъци, собственици на големи свинеферми.


С вечерна служба от 17 часа енорийския храм „Света Троица”

С вечерна служба от 17 часа енорийския храм „Света Троица” ...

......... е построен и скромен паметник от служителите на отдел Чистота към Община Стара Загора."  През 1998-а мавзолеят е обявен за паметник на културата с национално значение, а през 2006 г. сградата и районът около нея са ремонтирани основно по проект „Красива България“ и в двора е поставена каменна композиция „Пиета“. 


Представянето на биографичната книга 

Представянето на биографичната книга "Историята" на Христо Стоичков в Стара Загора ...

......... дрийм тимът на "Барселона" и отборът на Стоичков и приятели. Макар и със закъснение той лично прие символите на званието на 13 декември 2018-а, когато заяви, че го приема "като задължение оттук нататък, където и да съм по света да казвам, че Христо Стоичков е гражданин и на Стара Загора“.


Жители на няколко села от Старозагорско вече втори месец са

Жители на няколко села от Старозагорско вече втори месец са ...

......... и в селата Стоян Заимово и Могилово. За проблеми с тока съобщават и от селата Яздач, Яворово и Ракитница. От ЕVN признаха за проблема и го обясниха с комплексни причини - метереологичното обстановка и планови ремонти. Уверенията на компанията са, че го края на седмицата казусът трябва да бъде разрешен.


Стара Загора. Легендата на българския футбол Христо Стоичков ще представи

Стара Загора. Легендата на българския футбол Христо Стоичков ще представи ...

......... 2017 година. Той бе удостоен с него след организирането на уникално футболно шоу, което се случи на старозагорския стадион „Берое“ - дрийм тимът на Барселона излезе на терен срещу отбора на Стоичков и приятели. Турнето за представяне на книгата на Христо Стоичков преминава през шест града, като започна от Панагюрище.


Младежи на 18 и 19 години са загинали вчера при

Младежи на 18 и 19 години са загинали вчера при ...

......... настане още двама пътници - на 16 и на 19 години от Първомай и Чирпан. В болницата е настанен за наблюдение и водачът на автомобила, който е с множество натъртвания по тялото. 25-годишният мъж е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, но пробите от техническото средство са отрицателни.


Стара Загора. Денят на възпоменание на жертвите-православни християни, загинали при

Стара Загора. Денят на възпоменание на жертвите-православни християни, загинали при ...

......... на града старозагорци. По време на драматичните събития в града и района са избити над 14 000 българи, повече от 1 000 местни жители умират от глад и гонения, отвлечени са над 10 000 млади жени, момчета и момичета. Само в църквата „Св. Троица“ са изклани близо 3 000 души.


Стара Загора. На 18 юли 2019 г. се навършват 182

Стара Загора. На 18 юли 2019 г. се навършват 182 ...

......... посетители с работно време от 09.30 до 17.30 часа. За учениците от 10.00 до 11.00 часа и от 14.00 до 15.00 часа ще се проведе музейно-образователна програма „Заветите на Апостола“, включваща специализирана беседа и занимателни игри. Желаещите могат да заявят участието си на телефони: 042/919 214; 0884/477 060; 0884/477 140.


Изложба „Строителите на Паметника на Свободата” с ценни документи и

Изложба „Строителите на Паметника на Свободата” с ценни документи и ...

......... военните училища са присвоени офицерски звания. Любопитен факт е, че на освещаването, извършено от старозагорския митрополит Павел и оповестено със 101 топовни изстрела, главният майстор Пеньо Атанасов - Бомбето и строителите на монумента не били сред поканените. Гледат откриването на Паметника на Свободата, изграден с техния тежък и всеотдаен труд, отдалече. 


Покана към гражданите и към заинтересованите лица за участие в

Покана към гражданите и към заинтересованите лица за участие в ...

......... по улиците "Македония" и "Стара планина". Ще бъдат обновени осветлението, дъждоприемните шахти и високото озеленяване, част от което ще бъде запазена. Общественото обсъждане ще се проведе на 17 юли, сряда, от 17:30 часа в залата на Културно-информационния център на ул. „Искра“ 4. Гражданите могат да се запознаят с проекта тук. 


Покана към гражданите и към заинтересованите лица за участие в

Покана към гражданите и към заинтересованите лица за участие в ...

......... по улиците "Македония" и "Стара планина". Ще бъдат обновени осветлението, дъждоприемните шахти и високото озеленяване, част от което ще бъде запазена. Общественото обсъждане ще се проведе на 17 юли, сряда, от 17:30 часа в залата на Културно-информационния център на ул. „Искра“ 4. Гражданите могат да се запознаят с проекта тук. 


20 излезли от употреба автомобила са принудително премахнати през първото

20 излезли от употреба автомобила са принудително премахнати през първото ...

......... предадени доброволно в център за разкомплектоване.  Дейностите по третиране и оползотворяване на тези коли са в изпълнение на Закона за управление на отпадъците и Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства. Площадката за разкомплектоване в Стара Загора е разположена в кв. „Индустриален“, а за нея отговаря „ДК Софтрейд“ ЕООД. 


Стара Загора. 20 излезли от употреба автомобила са принудително премахнати

Стара Загора. 20 излезли от употреба автомобила са принудително премахнати ...

......... Проверки се извършват редовно и по информация на граждани, които са забелязали паркирани от дълго време коли, видимо в лошо състояние, на които липсват стикери за техническа изправност или са без регистрационни табели. Сигнали може да бъдат подавани на безплатния "горещ телефон" на Община Стара Загора - 0800 157 37.


Десет млади черношипи ветрушки освободиха заедно със старозагорски деца от

Десет млади черношипи ветрушки освободиха заедно със старозагорски деца от ...

......... черношипата ветрушка е птица от семейство Соколови, която се среща и в нашата страна, не е защитен вид. За разлика от повечето от видове грабливи птици не е силно застрашена от изчезване, но в последните години има спад в числеността му в България и не е обявена за защитен вид. 


През следващата седмица, 16 - 23 юли, в Стара Загора

През следващата седмица, 16 - 23 юли, в Стара Загора ...

......... са напредването на възрастта и хормоналните проблеми. Затова и най-често с оплаквания за сухо око са жените, навлизащи в менопауза. Синдромът се среща често и при хора с автоимунни и други заболявания, постоянно работещите с компютър, както и при носещи контактни лещи или преминали през лазерна или рефрактивна очна хирургия.


Нова зала „Природа“ беше открита днес в Основно училище (ОУ)

Нова зала „Природа“ беше открита днес в Основно училище (ОУ) ...

......... спортна площадка и външна класна стая в градина с редки растения, заради което е и учебна база на Педагогическия факултет в Тракийския университет за обучения и практика на студенти.На откриването на зала "Природа" днес присъства и правнукът на патрона на училището Кирил Христов Владимир Николов заедно със и семейството си. 


Стара Загора. Възпитаниците на иновативното училище „Кирил Христов“ в Стара

Стара Загора. Възпитаниците на иновативното училище „Кирил Христов“ в Стара ...

......... е просторна и модерно оборудвана конферентна зала, използвана за учебни тържества, обучения и семинари. ОУ "Кирил Христов" разполага още с два физкултурни салона, голяма спортна площадка, външна класна стая в градина с редки растения. Училището е учебна база на Педагогическия факултет в Тракийски университет за обучения и практика на студенти.


Амфитеатрална трибуна с 500 седящи места ще изградят в Стара

Амфитеатрална трибуна с 500 седящи места ще изградят в Стара ...

......... бъде старозагорската актриса Светла Тодорова. В балетната вечер на Античния форум зрителите ще видят и балетната миниатюра „Лотос“ на  италианската хореографка Алесандра Скаламбрино, чиято премиера беше на 10 юли.  „Летните музикални вечери на античния форум“ са част от инициативата на Държавна опера - Стара Загора, "Изкуството не излиза в отпуск". 


Вече повече от 10 години православни християни полагат усилия да

Вече повече от 10 години православни християни полагат усилия да ...

......... управа в Чипан ще вземе решение гласуваното място за строеж още през 2015 г. да бъде дарено на Старозагорската митрополия. Средства за построяването на параклиса „Св. Пантелеймон“ се събират на следния контакт: Банкова сметка за дарения на Храм „Св. Пантелеймон“ : BG 50 UNCR 7000 15 23 08 58 95


Стара Загора. За поредна година, превърналият се вече в традиция

Стара Загора. За поредна година, превърналият се вече в традиция ...

......... на безалкохолните бира и радлери в портфолиото Zero Zone. За да запазим парк „Загорка“ чист по време и след „BeerФестът“, ще има специални места за разделно събиране на отпадъци, които както и миналата година ще приканват за „Бира за смет“. Организатори на „BeerФестът“ са Община Стара Загора и „Загорка“ АД.


Сигнали за запрашаване и обгазяване от страна на ТЕЦ Брикел,

Сигнали за запрашаване и обгазяване от страна на ТЕЦ Брикел, ...

......... Черно езеро, откъдето вятър подел отпадните продукти от ТЕЦ-а. Христо Христозов, представител на "Брикел", обясни, че преди два дни имало много силен вятър, 3-4 метра в секунда, което било форсмажорно обстоятелство и нямало как да се предвиди. Инж. Минчо Минчев от РИОСВ заяви, че съоръженията на Черното езеро работели нормално.


Минералната вода в Павел баня съдържа флуор и радиоактивния газ

Минералната вода в Павел баня съдържа флуор и радиоактивния газ ...

......... в Павел баня е, че е във вода и в самото положение на тялото. Всички останали екстензии по света се правят в изправено положение“. Годишно около 6000 души преминават през Специализираната болница в Павел баня – както по клинични пътеки и с направления от НОИ, така и на свободен прием.


Незаконни и опасни постройки започна да премахва днес община Казанлък

Незаконни и опасни постройки започна да премахва днес община Казанлък ...

......... Казанлък, последно през април тази година. През годините е била отдавана под наем от общината, но след като е определена като опасна за здравето и живота на хората заради естественото й износване и компрометирането на основната конструкция, тази практика е преустановена с решение на общинския съвет в Града на розите. 


От днес започва реконструкция на кръстовището на бул. „Св. патриарх

От днес започва реконструкция на кръстовището на бул. „Св. патриарх ...

......... озеленяване. Ще бъдат изградени допълнителни дъждоприемни шахти и канализация за дъждовни води и ще бъдат преустроени тролейбусната контактна мрежа и уличното осветление. Срокът на изпълнение на реконструкцията е 80 календарни дни, а общата стойност на дейностите е почти 480 хиляди лева. Промяна на маршрутите на обществения транспорт не се налага.


Стара Загора. От 10 юли, стартира реконструкцията на кръстовището на

Стара Загора. От 10 юли, стартира реконструкцията на кръстовището на ...

......... и озеленяване в елипсата. Ще се изградят допълнителни дъждоприемни шахти и канализация за дъждовни води. Дейностите предвиждат и преустройство на тролейбусната контактна мрежа и улично осветление. Срокът на изпълнение е 80 календарни дни. Стойността на дейностите е близо 480 хил. лева. Не се налага промяна при маршрутите на обществения транспорт.


Заради повишената влажност, която благоприятства увеличаването на популацията на комарите,

Заради повишената влажност, която благоприятства увеличаването на популацията на комарите, ...

......... За дезинсекцията на имаго на комари ще се използват биоцида Цитрол 10/4 УЛВ и Фовал ЕС. Контролът за използването им ще се упражнява Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. Графикът за дезинсекцията в двата дни може да се види в тук. При неблагоприятни условия е възможно той да претърпи промяна.


Обиколки с атракционно влакче започнаха днес за жителите и гостите

Обиколки с атракционно влакче започнаха днес за жителите и гостите ...

......... на кръгъл час до 12:00 часа. . на обед. В периода между 13:00 и 15:30 часа влакчето няма да се движи. Следобедните обиколки ще са от 15:30 до 18:30 часа, когато е последният курс за деня. Разходките с атракционното влакче ще се осъществяват през юли и август без почивен ден.


Осем фонтана в Стара Загора осигуряват прохлада за жителите и

Осем фонтана в Стара Загора осигуряват прохлада за жителите и ...

......... на съоръжението. Служители на ОКД и на "Водоснабдяване и канализация" - Стара Загора, съвместно извършват рехабилитация на шахтите по улиците „Любен Каравелов“ и „Христина Морфова“. Очаква се в „Зеления клин“ да започне отново работа и „Водното огледало“. То временно беше спряно заради електрически проблем, който вече е отстранен от ВиК.


Стара Загора. Осем фонтана са изградени на площада пред Общината

Стара Загора. Осем фонтана са изградени на площада пред Общината ...

......... и почистването на съоръжението. В тази връзка, служители на „ОКД“ и „ВиК – Стара Загора“ в момента извършват рехабилитация на шахтите по ул. „Любен Каравелов“ и „Христина Морфова“. Очаква се и „Водното огледало“ в същия парк да заработи отново. Имало е електрически проблем, който от местното дружество вече са отстранили.


50 хиляди стръка нови цветя ще бъдат засадени в Стара

50 хиляди стръка нови цветя ще бъдат засадени в Стара ...

......... От Звено „Озеленяване и комунални дейности“ пък припомнят, че преди време алеята беше засадена с цветни храсти, оформени като емотикони от мобилни приложения. Част от новите цветя ще се използват за освежаване на цветните композиции около кръговите кръстовища по бул. "Славянски," където ще се изгражда и поливна система за растителността.


Стара Загора. 50 хиляди нови цветя ще красят паркове и

Стара Загора. 50 хиляди нови цветя ще красят паркове и ...

......... почти завършена, уточняват от Звено „Озеленяване и комунални дейности“. Те припомниха, че на това място преди време красяха гледката цветни храсти, оформени като познатите от мобилните приложения емотикони. Освежаване и аранжиране ще има и за зелените площи около кръговите кръстовища по бул. „Славянски“. Там ще бъде изградена и поливна система.


55-годишен казанлъчанин е задържан за срок до 24 часа за

55-годишен казанлъчанин е задържан за срок до 24 часа за ...

......... техническо средство. Срещу него е започнато бързо производство по чл. 343б от Наказателния кодекс за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда. Предвиденото от законодателя наказание е лишаване от свобода от една до три години и глоба от двеста до хиляда лева.


Премиери на три танцови миниатюри - „Танц при изгрев слънце“

Премиери на три танцови миниатюри - „Танц при изгрев слънце“ ...

......... класиката до съвременните световни достижения. А  за многонационалната балетна трупа на Държавна опера - Стара Загора, всяка среща с нови идеи, танцови техники и актьорски задачи е не само изява, а и развитие и възход. Балетната вечер е на 10 юли, сряда, от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера.


Нов проект, финансиран с 10 990 евро по програма Еразъм+,

Нов проект, финансиран с 10 990 евро по програма Еразъм+, ...

......... в курс с практическа насоченост в Хелзинки, на който ще се запознаят как работи така популярната през последните години финландска образователна система. По време на курса ще видят и как действа тя и какво е взаимодействието деца - учители с посещения на детски градини и училища в във финландската столица.


Казанлък.Детски летен празник под наслов „Наследниците на Чудомир” организират Литературно-художествен

Казанлък.Детски летен празник под наслов „Наследниците на Чудомир” организират Литературно-художествен ...

......... академия и след това учи в Колеж по дигитални изкуства в Торонто. Специализира филмов монтаж и снима късометражни филми. На лятното празненство ще бъде представена и изложбата на детски рисунки „Да оцветим прочетеното”. Детският празник ще се състои на 11 юли, четвъртък, от 10.00 часа в музей „Чудомир”. Славяна ГАЙДАРОВА


"Видеонаблюдението е най-добрият начин за превенция на нарушения и контрол", ...

......... се обработват и съхраняват за 30 дни, а за регистрационните номера на автомобилите за 60 дни, в два независими data центъра. Три пъти повече стават устройствата за видеонаблюдение в Казанлък с инсталирането на новите 34 камери. Вече действащите са разположени на централните кръстовища, в оживени зони и паркове в града.


50 служители на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи

50 служители на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи ...

......... стопанска група. Днес Областна дирекция на МВР - Стара Загора, като структурно звено на  продължава да изпълнява основните задачи по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, защита на правата и свободите на гражданите, опазване на живота, здравето и имуществото им и разследване на престъпления на територията на Старозагорска област.


Стара Загора. В Детска градина №10 „Светлина” в Стара Загора

Стара Загора. В Детска градина №10 „Светлина” в Стара Загора ...

......... работа „Учене чрез преживяване“. Изключително важна част от проекта е международният обмен на опит в предучилищното възпитание, в който ще участват и педагози от детската градина. Първият курс е на тема „Геймификацията в образованието“, която ще се проведе в периода 20 юли - 26 юли 2019 в испанската столица Мадрид.


Стара Загора. Приключва възстановяването на паметника на Свети Георги Победоносец

Стара Загора. Приключва възстановяването на паметника на Свети Георги Победоносец ...

......... българските земи. От Признателна Ст. Загора." На източната страна на пресечената пирамида: "1915 - 1918 г. Първа световна война Загинали 1806." На северната страна на пресечената пирамида: "1912 - 1913 г. Балкански войни. Загинали 804." На южната страна на пресечената пирамида: "1941 - 1945 г. Втора световна война. Загинали 112.".


Три пожара - край селата Остра могила и Малко Кадиево

Три пожара - край селата Остра могила и Малко Кадиево ...

......... пресцентъра на общинската администрация съобщават, че не са регистрирани тежки инциденти. Днес служителите на общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ са разчиствали основно паднали клони. Превантивните мерки за поддръжка на градската растителност и своевременното отстраняване на опасни дървета са предотвратили тежки щети от бурния вятър и силните валежи.


Важни технически проблеми в сградата на Държавна опера - Стара

Важни технически проблеми в сградата на Държавна опера - Стара ...

......... на повредената въртяща сцена, който ще се извърши от немската фирма, изградила съоръжението. По време на посещението Живко Тодоров се срещна с директора Огнян Драганов, главния диригент Ивайло Кринчев, заместник-директора Славчо Николов и художествения ръководител на балета Силвия Томова. Кметът се запозна и с артистите от многонационалната трупа на балета.


Мария Нейкова, Снежана Дескова и Мария Жекова са трите номинации,

Мария Нейкова, Снежана Дескова и Мария Жекова са трите номинации, ...

......... за трите тазгодишни номинации могат да се разгледат тук. Званието се присъжда за първи път през 1963 г., когато негови носители стават поетът Веселин Ханчев за заслуги към българската литература и трима съветски граждани - космонавтите Валентина Терешкова и Валерий Биковски, и участвалият в строителството на Азотно-торовия завод Василий Банников.


Стара Загора. Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров посети

Стара Загора. Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров посети ...

......... контрол в Общината ще извърши проверка и ще предложи план за ремонт. В разговорите днес Милена Желева, председател на Постоянната комисия по култура в Общински съвет-Стара Загора информира, че е гласувана сумата за ремонт на повредената въртяща сцена на Операта, който ще бъде извършен от немската фирма, изградила модерното съоръжение.


Започва ремонт на бул. „Крайречен“ в отсечката от улица

Започва ремонт на бул. „Крайречен“ в отсечката от улица "Христина ...

......... необходимо ще бъде заздравена. Ще бъде подменено и уличното осветление на целия булевард. Ще се поставят нови пътни знаци и ще бъде положена нова пътна маркировка и знаци. Предвидено е да се да се поставят и нови дъждоприемни шахти.  Ремонтните дейности трябва да приключат за срок от два месеца.  


Стара Загора. Започва рехабилитация на бул. „Крайречен“ в отсечката от

Стара Загора. Започва рехабилитация на бул. „Крайречен“ в отсечката от ...

......... бордюри, ремонт на западния тротоар и изграждане на нов от източната страна. Цялостно ще бъде преасфалтирана и заздравена основата в участъците, където е необходимо. Дейностите включват още и подмяна на уличното осветление на целия булевард, както и полагане на нова пътна маркировка и знаци. Ремонтът е със срок два месеца.


23,8% от населението на Старозагорска област са живели под прага

23,8% от населението на Старозагорска област са живели под прага ...

......... си налагат ограничения при отоплението на жилището. Според статистиката през 2018 г. 19 на сто са живели в материални лишения (налагали са си ограничения по 4 от 9 показателя), а 18 600 души или 34% от населението на област Стара Загора са били в риск от бедност и социално изключване.


Течение на френското списание „Илюстрасион” от първата половина на 1913

Течение на френското списание „Илюстрасион” от първата половина на 1913 ...

......... рота в 23-ти Пехотен Шипченски полк и прави снимки от Одринския фронт. Той изпраща няколко на авторитетното списание "Илюстрасион" и редакторите ги публикуват. През 1964 г. Държавното военно издателство издава част от писмата му в книга, илюстрирана с негови фотографии - "Писма от Одрин", която е преиздадена през 2009 г.


9150 лева и златни накити с общо тегло около 25

9150 лева и златни накити с общо тегло около 25 ...

......... гълъбовката е подала вчера сутринта в Районно управление - Гълъбово. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209 от Наказателния кодекс (НК) за измама, който предвижда наказание с лишаване от свобода от една до шест години, а в маловажни случаи - лишаване от свобода до една година или пробация.


Стара Загора. На спортен комплекс „Колодрума“ днес бе открита „Седмица

Стара Загора. На спортен комплекс „Колодрума“ днес бе открита „Седмица ...

......... от организаторите на лагера. Участниците са деца от Стара Загора, както и възпитаници на домовете за деца лишени от родителска грижа. „Лагерът се провежда за втора поредна година и се надяваме децата да преживеят една страхотна седмица и да останат доволни“, коментира Ганчо Илиев, председател на сдружение „Свят без граници“.


Втори тренировъчен лагер за лидери се проведе през почивните дни

Втори тренировъчен лагер за лидери се проведе през почивните дни ...

......... предизвикателство, която трябваше да решат до сутринта. На другия ден те участваха в игри на "терен" и трябваше да покажат креативност, технически умения, работа в екип и лидерство. Целта на игрите и да се прецени капацитетът на отборите, могат ли да работят заедно, спорят ли и успешно ли преодоляват противоречията.


Стара Загора. Летен лидерски лагер се проведе в Международен младежки

Стара Загора. Летен лидерски лагер се проведе в Международен младежки ...

......... лидери. За първи път в България Община Стара Загора и Международния младежки център организираха тренировъчен лагер „Лидери на бъдещето“ миналата година. Той се проведе на Старозагорските минерални бани и в него участваха четири отбора от старозагорските гимназии ГПЧЕ „Ромен Ролан“, ПГАСГ „Лубор Байер“, ППМГ „Гео Милев“ и СУ „Максим Горки“.


За любителите на минералните бани и спа процедурите и за

За любителите на минералните бани и спа процедурите и за ...

......... и статуята му посреща гостите на входа на комплекса в Скобелево, Севтополис - столицата на Одриското царство от 320 г. пр. Хр., потопена на дъното на язовир "Копринка", известната по цял свят с уникалните си стенописи казанлъшка Тракийска гробница. И да се порадвате на гостоприемството на жителите на Розовата долина.


Стара Загора. Любители на писаното слово се събраха в пространството

Стара Загора. Любители на писаното слово се събраха в пространството ...

......... към нея е наша основна мисия. Книгите от акцията за размяна, които не достигнат до своите читатели днес, ще бъдат дарени на читалищните библиотеки в селата от община Стара Загора”, обяви омбудсманът Надежда Чакърова. Водещи на празника бяха Бетина Радева, млад омбудсман на Стара Загора и заместникът й Калоян Максимов.


Вътрешноградските автобусни и тролейбусни линии в Стара Загора от 1

Вътрешноградските автобусни и тролейбусни линии в Стара Загора от 1 ...

......... от 1 юли, понеделник, ще се движат съгласно утвърдените маршрутни разписания за работни неучебни дни, уведомяват от общинската администрация. Автобусна линия N 204 с маршрут Тракийски университет - кв. „Кольо Ганчев“ няма да се движи до 15 септември. Маршрутните разписания на автобусните и тролейбусните линии може да се видят тук.