Кметът на община Казанлък Галина Стоянова бе избрана за председател

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова бе избрана за председател ...

......... в процедура на регистрация в Министерството на туризма са районите „Софийски“ и „Старопланински“. Сдружения и фирми, които извършват дейност на територията на туристически район “Долината на розите” могат да станат членове на организацията му за управление. Как могат да го направят и да се запознаят с устава тук    


Цялостната реконструкция на 4-етажната сграда на бившата Метрология ще осигури

Цялостната реконструкция на 4-етажната сграда на бившата Метрология ще осигури ...

......... на проекта не само да се осигурят подслон и нормални условия на живот за уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението, които нямат собствен дом и не могат да си позволяват жилище под наем на пазарни цени, но и ползвателите на социалните жилища успешно да бъдат интегрирани в обществото.


Стара Загора. Община Стара Загора подписа договор за безвъзмездна финансова

Стара Загора. Община Стара Загора подписа договор за безвъзмездна финансова ...

......... в училищна възраст; включване на безработните в образователно-квалификационните програми, както и в програми за осигуряване на заетост, предложени от общината; включване в програми за социална интеграция; лицата трябва да имат избран личен лекар, а родителите ще са длъжни да водят децата си на имунизации и проверка на здравния им статус.


С предизвикателството се е нагърбил 26-годишният българин Тодор Андреев. В

С предизвикателството се е нагърбил 26-годишният българин Тодор Андреев. В ...

......... са по шест часа, а на 3 март трябва да се изкачи на връх Шипка за честване на националния празник. Тодор Андреев е от Каспичан, завършил е живопис в Националната художествена гимназия за пластични изкуства и дизайн “Академик Дечко Узунов” в Казанлък. От четири години живее и работи в Германия.


Подадените масово от граждани сигнали на горещия телефон на община

Подадените масово от граждани сигнали на горещия телефон на община ...

......... се гражданите да бъдат внимателни, както и да обезопасят предмети на тераси и прозорци на жилища и офиси, които не са добре закрепени. Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология в област Стара Загора духа силен и временно бурен северозападен вятър с пориви до 24 метра в секунда.


Документалната филмова поредица „Помни войната 1915 - 1918“, посветена на 100-годишнината

Документалната филмова поредица „Помни войната 1915 - 1918“, посветена на 100-годишнината ...

......... 21 януари 2019 г. от 18:00 часа в Държавната опера - Стара Загора. Прожекцията на документалната поредица на Военния телевизионен канал е под патронажа на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и се организира от информационния център на Министерството на отбраната със съдействието на община Стара Загора, вход свободен.Стара Загора. Криминално проявен циганин заби брадва в автомобил на

Стара Загора. Криминално проявен циганин заби брадва в автомобил на ...

......... Йордан Пенев са взети проби за алкохол. „Разследването е в изключително ранен етап. Следва да се съберат значителен обем доказателства, ще се проверят и всички данни за това, какво поведение е имал водачът на „Ауди” – то”, каза Димитрова. Активната работа по бързото производство продължава под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък.


“Иска ми се с останалите земеделски формации - БЗНС на

“Иска ми се с останалите земеделски формации - БЗНС на ...

......... смята, че значителното увеличение на цените на водата, парното и тока ще изкара хиляди хора на улиците през март - април. Но не очаква предсрочни избори, защото нагласите в парламента са 4-годишният мандат на правителството да се изпълни. Най-важните проблеми за решаване пред управляващите са корупцията и доходите на населението.


Казанлък. Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък се извършва

Казанлък. Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък се извършва ...

......... са взети проби за алкохол. „Разследването е в изключително ранен етап. Следва да се съберат значителен обем доказателства, ще се проверят и всички данни за това, какво поведение е имал водачът на „Ауди” – то”, каза Димитрова. Активната работа по бързото производство продължава под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък. Славяна ГАЙДАРОВА


Във връзка с регистрираната висока заболеваемост през последната седмица (07.01.

Във връзка с регистрираната висока заболеваемост през последната седмица (07.01. ...

......... лична отговорност към себе си и към другите, тъй като най-добрата предпазна мярка е ограничаване на контактите с болни хора. Това е от особено значение за тези с хронични заболявания, бременни жени и деца. РЗИ - Стара Загора продължава ежедневно да извършва активен надзор над заболеваемостта от грип и ОРЗ.


Тази седмица започват учебни стрелби на територията на учебен център

Тази седмица започват учебни стрелби на територията на учебен център ...

......... На нарушителите на забраната ще бъде търсена съдебна отговорност на основание чл.389, ал.1 от Наказателния кодекс. Чл. 389. (1) Който умишлено или по непредпазливост наруши уставните правила на караулната, постовата или патрулната служба или издадените въз основа на тези правила разпореждания, се наказва с лишаване от свобода до една година.“Всяка пиеса, която кореспондира с мен, имам какво да кажа

“Всяка пиеса, която кореспондира с мен, имам какво да кажа ...

......... От март 1999 г. е художествен ръководител на Младежка театрална студия “Сцена 99” при Народно читалище “Родина” в Стара Загора.За активното присъствие в културния и обществения живот на града през 2018 г. Христофор Недков получи наградата „Стара Загора“ - най-високото отличие на община Стара Загора за литература, изкуство и култура


706 души са били настанени в кризисен център

706 души са били настанени в кризисен център "Самарянска къща" ...

......... деца за справяне с насилието. Целта на едно от предизвикателствата, с които екипът на “Самаряни” се е заел, е набиране на финансов ресурс, който ще помогне в дългосрочен план да се осигурява и оказва необходимата навременна юридическа подкрепа на жени чрез дарителския финансов фонд “Защита на жени, пострадали от насилие”.


124 години от рождението на Гео Милев отбелязват в община

124 години от рождението на Гео Милев отбелязват в община ...

......... къща музей “Гео Милев” в Стара Загора. Гостуването на формацията е на 23.01,19 г. от 18:00 ч. Спектакълът е по текстове на твореца и “е за конфликта между Егото на отделната личност и общество, което не иска да приеме другостта”. Режисьор е Николай Георгиев, а хореографията е на Петя Йосифова.


Със заупокойна молитва община Стара Загора и Старозагорската митрополия ще

Със заупокойна молитва община Стара Загора и Старозагорската митрополия ще ...

......... османците, а през това време тлеят пожарища и е пълно с камари от трупове. След падането на обсадения Плевен руските войски успешно преминават старопланинските проходи и разбиват лагера на османските войски при Шипка-Шейново. При повторното освобождение на Стара Загора ги посреща само Неда Черковина, успяла да оцелее в петмесечния ад. 


Работата по проект „Интегриран градски транспорт на град Казанлък -

Работата по проект „Интегриран градски транспорт на град Казанлък - ...

......... лв. е европейско финансиране, 477 965 лв. - национално и 503 613,33 лв. - от община Казанлък. Продължава приемането на оферти от фирми изпълнители за отделните дейности по проекта. С близо 20 тона годишно се очаква да намалеят парниковите емисии с осигуряването на градски транспорт с електрически автобуси в Казанлък.С беседа за оперния театър в Стара Загора започва през

С беседа за оперния театър в Стара Загора започва през ...

......... бяха за Туристическо дружество “Сърнена гора”, за Държавния куклен театър и за архитектурния ансамбъл от началото на ХХ век - къщата на арх. Димов, родната къща на Веселин Ханчев и сградата на клиниката на родителите му.Срещата с Огнян Драганов е на 14 януари, понеделник, от 19:00 часа в старозагорско заведение.


Много хора купуват живи коледни дръвчета, които изхвърлят, защото няма

Много хора купуват живи коледни дръвчета, които изхвърлят, защото няма ...

......... Тодоров. През уикенда метеоролозите очакват времето в Града на липите да бъде меко и с положителни температури. А според Николай Стоев от общинското звено „Озеленяване“ това го прави подходящо за засаждането на изпълнили задачата си живи коледни дръвчета. При интерес и нужда ще бъде осигурено и подготвено и друго място.


Стара Загора. На 13 януари 2019 г., (неделя) се навършват

Стара Загора. На 13 януари 2019 г., (неделя) се навършват ...

......... е българката Неда Черковина, която успява да оцелее в петмесечния ад. За нейните страдания пише възрожденецът Г. Димитров в книгата си ,,Страданията на българите и Освобождението на България през 1877-78 год.” Започва бавното и мъчително възстановяване на града от руините, за да достигне до нас, съвременниците в днешния си вид.


Казанлък. От втората половина на 2019 година се очаква в

Казанлък. От втората половина на 2019 година се очаква в ...

......... хил.лева. 2 млн. 708 хил.471 лева са европейско финансиране, 477 хил. 965 лева е национално и 503 хил. 613 лева – от Община Казанлък. Реалните дейности по проекта започнаха още през изминалата 2018-та година с извършения ремонт на участъка на бул. „Розова долина“ от пл.„Севтополис“ до ул.„Бачо Киро“. Славяна ГАЙДАРОВА


Стара Загора. Гражданите на Стара Загора вече могат да засаждат

Стара Загора. Гражданите на Стара Загора вече могат да засаждат ...

......... Вазов“. Желаещите могат да се възползват от мекото време и положителните температури през уикенда, за да извършат засаждането. Моментът за това е подходящ, увери Николай Стоев от общинското звено „Озеленяване“. По думите му, при нужда и интерес от страна на гражданите, ще бъде осигурено друго място и изкопани допълнителни дупки.


Съдия Красимира Дончева не удовлетвори искането за по-лека мярка на

Съдия Красимира Дончева не удовлетвори искането за по-лека мярка на ...

......... обоснова искането си с аргумента, че иска да се погрижи 8-месечната му дъщеря да бъде настанена при по-голямата му дъщеря от друг брак. Адвокатът на Симеонов, Станимир Ченалов, представи клиента си като човек без криминални прояви, ползвал се с добро име и поиска да бъде пуснат под домашен арест.  


Стара Загора. На 18 януари от 14.00 часа в зала

Стара Загора. На 18 януари от 14.00 часа в зала ...

......... и подобряване на експлоатационното ѝ състояние. Проектът включва топлоизолиране на външни стени, подове и покриви, подмяна на съществуваща дограма, подмяна на вътрешната отоплителна инсталация, електроинсталация (подмяна на мълниезащитата на сградата, ел. захранване на външните щори и художествено осветление на фасадата). В обсъждането могат да участват всички граждани и заинтересовани страни.


Почти 11 на сто от прегледаните и изследваните 1950 лица

Почти 11 на сто от прегледаните и изследваните 1950 лица ...

......... заболяемост от онкологични заболявания на 100 000 души от населението са областите Русе и Стара Загора, в които се проведоха безплатни скринингови прегледи. Важно е хората да знаят, че провеждането на профилактични прегледи за онкологични заболявания е важно за условие за ранното диагностициране и за успешното лечение на тези заболявания.


Пети международен детски турнир по класически шахмат е Първи международен

Пети международен детски турнир по класически шахмат е Първи международен ...

......... групи, в които ще играят в седем кръга. Децата ще са в две групи - до 10 и до 14 години с международно ЕЛО до 1599. Третата ще е опен и за възрастни. Всички групи ще важат за ЕЛО точки в световната ранглиста - за класически и за ускорен шахмат.


Лиричната комедия в пет епизода “Прелестите на изневярата” от Валентин

Лиричната комедия в пет епизода “Прелестите на изневярата” от Валентин ...

......... и тъжен в своите пориви и страхове, силен и слаб, велик или жалък... Просто човек - на който нищо човешко не му е чуждо, който вечно търси любовта - все по-нова, по-силна, по-различна, по-истинска, по-засищаща тази вечна, неутолима жажда!...” Спектакълът ще се играе и на 16 и 31 януари.  


6 апостила са издадени от Областна администрация Стара Загора от

6 апостила са издадени от Областна администрация Стара Загора от ...

......... към него. С него се удостоверява истинността на подписите и печатите, положени в документа и има точно определени реквизити, абсолютно еднакви за всички страни, подписали Хагската конвенция от 5 октомври 1961 г. и легализират своите документи с този печат. България е страна по Хагската конвенция от 30 април 2001 г. 


Неотложни ремонтни дейности по системен електропровод “Сила” (220 киловолта), който

Неотложни ремонтни дейности по системен електропровод “Сила” (220 киловолта), който ...

......... на схемата на електрозахранване в периода между 8:00 и 18:00 часа. От електроразпределителното предприятие уверяват, че ще бъде създадена организация за регулирано електрозахранване, за да се намали времето на изключване за клиентите. При липса на електричество може да се звъни на денонощен телефон 0700 1 0007, припомнят от Eлектроразпределение Юг.


Казанлък. Общински театър „Любомир Кабакчиев” - Казанлък излиза през месец

Казанлък. Общински театър „Любомир Кабакчиев” - Казанлък излиза през месец ...

......... голямо и летвата е много висока”, заяви Димитър Кабаков. Амбициите на творческия екип са спектакълът да бъде игран през цялото лято в Алиоловата къща. Кабаков поясни, че в Алиоловата къща ще бъдат представени и още две театрални премиери – „Цветя на злото“ по текстове на Бодлер и „Жарава“. Славяна ГАЙДАРОВА


Казанлък. В рамките на тазгодишните Чудомирови празници в Казанлък Фондация

Казанлък. В рамките на тазгодишните Чудомирови празници в Казанлък Фондация ...

......... пространства за млади таланти и представяне на утвърдени автори в различни сфери на изкуството. Като особено голям успех за музея през 2018 година Добрина Матова определи въвеждането на интерактивен екскурзовод, с което ЛХМ „Чудомир“ се отличава като четвъртият музей с подобно нововъведение и първият литературен в цялата страна. Славяна ГАЙДАРОВА


Затворената от 7 декември електронна система за кандидатстване и прием

Затворената от 7 декември електронна система за кандидатстване и прием ...

......... „Класирания“. Първото класиране за децата, родени през 2016 година, кандидатстващи за първа група в детските градини ще излезе на 21 март. За родителите е важно да знаят, че в графика на предстоящите класирания няма да бъдат обявени свободни места в детска градина № 6 „Камбанка“. Повече за приема ще откриете тук.


По традиция в двора на девическия манастир “Въведение Богородично” казанлъчани

По традиция в двора на девическия манастир “Въведение Богородично” казанлъчани ...

......... читалище „Братство-1869“. За драматичните исторически обрати разказа Добрина Матова, директор на Литературно-художествен музей „Чудомир“, позовавайки се на краеведски материал на големия писател. На честването десетки казанлъчани, Галина Стоянова, кмет на община Казанлък, общински съветници, представители на културни институции и патриотични организации, на училища и детски градини от Града на розите.


Стара Загора. Електронната система за кандидатстване и прием в детски

Стара Загора. Електронната система за кандидатстване и прием в детски ...

......... на системата, както и класиранията са посочени в раздел „Класирания“ на Системата за електронно централизирано класиране за прием на децата в общинските детски заведения на територията на община Стара Загора. Първото класиране за децата родени през 2016 година, които кандидатстват за първа група в детските градини е на 21 март.


Романът „Опърничавите” на Драско Закеф ще бъде представен на 11

Романът „Опърничавите” на Драско Закеф ще бъде представен на 11 ...

......... за „Иновативни технологии в традиционни сектори“. През февруари предстои и премиера на филма със същото заглавие, заснет по романа. Режисьор на лентата е Георги Костов, а в главните роли зрителите ще видят Симеон Лютаков и Анастасия Левордашка. “Опърничавите” е втора книга на Младен Стоянов след издадената през 2013-а “Ново начало”.


25-годишна старозагорка беше убита с нож в сърцето от мъжа

25-годишна старозагорка беше убита с нож в сърцето от мъжа ...

......... мъжа си в следобедните часове вчера. По всяка вероятност причината за убийството е ревност. Сигналът за случилото се е подаден от съседи на семейството. Младата жена живеела от десет години с мъжа, с когото имат 8-месечно момиченце. Убитата е учила социални дейности в Тракийския университет. Извършителят на престъплението е задържан.


Интензивен инкубатор за новородени и воден дестилатор на обща стойност

Интензивен инкубатор за новородени и воден дестилатор на обща стойност ...

......... на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ Алесандро Морето. Клиниката по неонатология към УМБАЛ “Проф. Ст. Киркович” е основен лечебен и консултативен център по неонатология в Югоизточна България. Дейността му обхваща три области - Старозагорска, Сливенска и Ямболска, и отчасти Бургаска. Годишно през нея преминават над 400 болни и недоносени новородени.


Дванадесетокласници от старозагорските професионални и средни училища ще участват в

Дванадесетокласници от старозагорските професионални и средни училища ще участват в ...

......... Стара Загора, и Ваня Йорданова, психолог в дирекция „Бюро по труда“ - Стара Загора. Първият четиридневен модул започна днес и в него ще се включат ученици от 8 училища. Вторият ще бъде от 18 до 21 февруари, в който ще вземат участие дванадесетокласници от други 9 гимназии и средни училища.


Фотоизложба “130 години 23-ти пехотен шипченски полк” и представяне на

Фотоизложба “130 години 23-ти пехотен шипченски полк” и представяне на ...

......... войвода“, представители на клубовете „Приятели на армията“ от казанлъшките училища. 23-ти пехотен шипченски полк е военна част в рамките на полковата структура на Българската армия от времето на Третото българско царство. Сформиран е през януари 1889 година, известен е като Лудия полк, а най-известният му командир е генерал-майор Иван Пашинов.


Стара Загора. С тържествен общоградски ритуал бяха отбелязани 171 години

Стара Загора. С тържествен общоградски ритуал бяха отбелязани 171 години ...

......... призова зам.-кметът. Венци на признателност пред паметника на Ботев бяха поднесени от Община Стара Загора, Общински съвет Стара Загора, областен управител, Втора механизирана бригада. Цветя положиха и представители на политически партии, обществени организации, много граждани. В ритуала участваха Военният духов оркестър, знаменна група и почетна рота от Втора механизирана бригада.


Стара Загора. Старозагоръцет Калоян Лазов хвана кръста на Богоявление в

Стара Загора. Старозагоръцет Калоян Лазов хвана кръста на Богоявление в ...

......... съм щастлив. За трети път участвам и днес успях“, сподели младият старозагорец. „Здраве и късмет пожелавам на всички българи, на семейството ми и на себе си“, допълни смелчакът. По-рано с Велик Богоявленски водосвет в двора на катедралния храм „Св. Николай Мирликийски“ митрополит Киприан освети бойните знамена на гарнизон Стара Загора.


Казанлък. 32-годишният Костадин Димитров спаси Богоявленския кръст във водите на

Казанлък. 32-годишният Костадин Димитров спаси Богоявленския кръст във водите на ...

......... под звуците на гайда и тъпан, в изпълнение на музиканти от Фолклорен ансамбъл „Гъдулица”. Отбелязването на Йордановден започна със Света Божествена литургия и Велик водосвет във всички православни храмове в община Казанлък. Ритуал за спасяването на Богоявленския кръст се състоя още в град Шипка и село Горно Черковище. Славяна ГАЙДАРОВА


51-вото издание на Яворовите януарски дни ще се проведе от

51-вото издание на Яворовите януарски дни ще се проведе от ...

......... посетители. Музеят събира и съхранява оригинални документи, фотоси и предмети, свързани с дейността на Яворов и неговата епоха. В т.нар. „Пейова стая“ са подредени лични и семейни вещи. През 1973 г. до къщата е построена експозиционна зала, в която са проследени основни моменти от жизнения и творческия път на Яворов.


"Основната цел при формирането му е да има баланс - ...

......... в него ще бъдат едни от най-ниските в страната. Въведеното от тази година облагане на второ жилище в курортните селища, каквото е село Старозагорски минерални бани, също няма да промени съществено приходната част на бюджета, защото данъчните оценки на жилищните имоти там не са много високи, каза още Цанка Ганева.


Малката Мая, за чието лечение Стара Загора събира средства през

Малката Мая, за чието лечение Стара Загора събира средства през ...

......... оферта за следващия курс на лечение. Семейството благодари на всички, които отделиха и ще отделят средства, за да ги подкрепи в битката за здравето на детето. Припомняме, че едногодишната Мая страда от вродена мускулна дистрофия, която води след себе си пукащи се мускули и крайници, които не се движат правилно.


Стара Загора. При голям интерес час и половина продължи общественото

Стара Загора. При голям интерес час и половина продължи общественото ...

......... модернизация на Зоопарк“,“ Ремонт и преустройство на пазар за промишлени стоки/Руски/“ и „Ремонт на летен театър“. От залата бяха направени различни предложения, за които кметът Живко Тодоров уточни, че разумните могат да залегнат в проекта за бюджет, който ще бъде гласуван от общинските съветници на сесията в края на месеца.


3713 граждани с настоящ адрес в община Стара Загора към

3713 граждани с настоящ адрес в община Стара Загора към ...

......... и Ива са 202-ма на 194. 544 са дамите с името Ивелина, 280 - Йоана, 318 - Йовка. Празнуват и Калоян, Яна, Янка и Янко, които на територията на община Стара Загора са съответно 436-ма, 255, 682 и 241. Да им се славят имената и да са живи и здрави!


За Богоявление семейство Синеви от Шипка, под патронажа на кметството,

За Богоявление семейство Синеви от Шипка, под патронажа на кметството, ...

......... в 09:00 часа с отслужване на Света Божествена литургия и Велик водосвет във всички православни храмове в града. В 10:30 от храм „Свети Пророк Илия” ще тръгне литийно шествие към моста на Старата река, до парк „Тюлбето“, където ще бъде хвърлен Богоявленският кръст за спасяването му от смелчаците на Казанлък.


„Зимна балетна приказка“ е финалният спектакъл на участниците във втория

„Зимна балетна приказка“ е финалният спектакъл на участниците във втория ...

......... танцовия лагер са Силвия Томова за класически танц, Ангелина Гаврилова за неокласика, Валери Миленков и Филип Миланов за модерни танцови техники и съвременен танц. Във финалния спектакъл “Зимна балетна приказка” участие ще вземат и солисти от Държавна опера - Стара Загора. Началото е в 16 часа на сцената на операта.


Играчите на Берое се събират на първа тренировка. Заниманието им

Играчите на Берое се събират на първа тренировка. Заниманието им ...

......... и медицински изследвания за функционалното си състояние. Първата част от подготовката на отбора ще се проведе изцяло в Стара Загора, а на 16 януари “Берое” заминава на лагер в Белек, Турция. В понеделник ще бъдат обявена подробната програма за зимната подготовка, както и всички контролни срещи, които тимът ще изиграе.


12 стажантски позиции за младежи от 18 до 30 години

12 стажантски позиции за младежи от 18 до 30 години ...

......... тяхното постъпване и до заемане на свободните позиции. Повече подробности тук.  В края на миналата година Центърът за европейски инициативи е сертифициран със „Знак за качество“ за успешната си работа по европейски програми. Организацията предлага и безплатни консултантски услуги за млади хора, които търсят стажантски или доброволчески проекти в чужбина.


От 15 до 29 януари за трети пореден път в

От 15 до 29 януари за трети пореден път в ...

......... лв., а за учащи и пенсионери - 3 лв. Организаторите предлагат за кино маниаците и MENAR PASS, който дава достъп до всички прожекции на цена от 30 лв. и с намаление за ученици и пенсионери – 20 лв. Той може да бъде закупен оттук.  Подробна програма може да видите тук. 


Казанлък. Три големи проекта на Общината ще бъдат реализирани през

Казанлък. Три големи проекта на Общината ще бъдат реализирани през ...

......... индустриалната зона в размер на 1 млн. 200 хил.лв. С още 550 хил. лв. ще бъде подобрено състоянието на съществуващите велоалеи до Крън, Бузовград и Овощник, а част от тези средства в размер на 300 хил.лв. ще бъдат вложени в подобряване на инфраструктурата в населените места в общината. Славяна ГАЙДАРОВА


До 4 януари могат да се представят становища и предложения

До 4 януари могат да се представят становища и предложения ...

......... Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 84, ал. 2 от Закона за публичните финанси и в изпълнение на чл. 30 от Наредбата за условията и реда за съставяне на тригодишна бюджетна прогноза за местните дейности и за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на община Стара Загора.


171-вата годишнина от pождението на гениалния поет и революционер Хpиcто

171-вата годишнина от pождението на гениалния поет и революционер Хpиcто ...

......... започне в 9:30 часа с утреня и св. Василиева литургия, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство старозагорският митрополит Киприан в катедралния храм „Св. Николай Мирликийски“. Точно на обяд, в 12:00, владиката ще извърши Великия Богоявленски водосвет, хвърлянето на кръста и освещаването на бойните знамена в парк „Йордан Капсамунов“, до комплекс „Езерото“.


Стара Загора. Стотици старозагорци се събраха в новогодишната вечер на

Стара Загора. Стотици старозагорци се събраха в новогодишната вечер на ...

......... балетът на Държавна опера – Стара Загора. Тази година специални гости бяха актьорът Тончо Токмакчиев и оперетната прима Еделина Кънева. Диригент на концерта е Крис Мак Кракън от Великобритания, а режисьор Славчо Николов. С фрагменти от „Лешникотрошачката“, „Лебедово езеро“, „Дон Кихот“, „Фантастичното дюкянче“ балетната трупа допълни неповторимото изживяване на публиката.


Казанлък. С общоградско веселие под надслов „Да е здрава и

Казанлък. С общоградско веселие под надслов „Да е здрава и ...

......... Радио „Фокус” Сребра Кесва, началник – кабинет на кмета на Казанлък. Тя поясни, че началото на празничната програма ще бъде поставено в 23.30 часа. Част от програмата ще бъдат изпълненията на певицата Ивелина Колева. По традиция Новата година ще бъде посрещната с народни хора и фойерверк – шоу. Славяна ГАЙДАРОВА


Стара Загора. Световноизвестният кларинетист Иво Папазов – Ибряма ще весели

Стара Загора. Световноизвестният кларинетист Иво Папазов – Ибряма ще весели ...

......... Тази година специални участници са актьорът Тончо Токмакчиев и оперетната прима Еделина Кънева. Диригент на концерта е Крис Мак Кракън от Великобритания, а режисьор Славчо Николов. Празничното великолепие ще бъде допълнено от изпълненията на Балета на Държавна опера-Стара Загора на фрагменти от балетите „Лешникотрошачката“, „Лебедово езеро“, „Дон Кихот“, „Фантастичното дюкянче“.


Стара Загора. Изминалата 2018 година бе трудна, но успешна за

Стара Загора. Изминалата 2018 година бе трудна, но успешна за ...

......... в Стара Загора е провел 11 заседания, на които са взети 708 важни решения", съобщи председателят Тоньо Брайков. По думите му работата на местните старейшини е добра, а комуникацията с другите институции перфектна. В Административния съд са заведени 78 дела срещу решения на Общинския съвет, от които 45 са прекратени.


София. През празничните почивни дни - 24, 25 и 26

София. През празничните почивни дни - 24, 25 и 26 ...

......... 1 януари 2019 г., Зелената зона в Стара Загора няма да работи. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. В съботните дни - на 22 и 29 декември, тя ще функционира с нормално работно време - до 14.00 часа. В неделните дни паркирането в централната градска част е свободно.


София. Старозагорско дете с награда от национален конкурс. Това съобщиха

София. Старозагорско дете с награда от национален конкурс. Това съобщиха ...

......... мит, комикс, класическа или модерна приказка. В конкурса са участвали 1320 рисунки на деца от цялата страна. Участниците са използвали най-разнообразни техники в своите произведения: от боички, моливи и пастели, та чак до апликации на есенни листа и клонки, както и колажи! Шестчленно жури е оценявало произведенията на малките таланти.


Стара Загора. Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен

Стара Загора. Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен ...

......... МВР гл. комисар Ивайло Иванов. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. В краткото си обръщение към колегите, ст.комисар Стоянов увери, че ще разчита на приемственост и подкрепа за постигане на още по-добри резултати на дирекцията в полза на обществото. На церемонията присъства и Гергана Микова, областен управител на Стара Загора.


Стара Загора. Книга с любими рецепти на децата издадоха в

Стара Загора. Книга с любими рецепти на децата издадоха в ...

......... чесън; магданоз; шарена сол Приготвяне: Хлябът се нарязва и се пълни със сирене, кашкавал и домат. След като се напълни, се залива с разтопеното масло, омесено с чесън (смлян) и магданоз. Пече се поръсено с шарена сол. Консумира се топло. Светла Илиева, майка на Исиана Илиева от 4 Б кл.


Общата стойност на проекта за продължение на парка е 4,6

Общата стойност на проекта за продължение на парка е 4,6 ...

......... Днес има държавна приемателна комисия запарк „Митрополит Методий Кусев“ и предстои да се подпише акт 16 за приключване на ремонтните дейности. До месец се очаква да приключи и работата по ремонта в центъра на града, а в средата на януари да бъде пуснат за движение и мостът над жп линията.


Стара Загора. Искам да благодаря, че риск за самите Вас,

Стара Загора. Искам да благодаря, че риск за самите Вас, ...

......... „Веднага скочих след него и добре, че се приземих на краката си. Той си беше глътнал езика, успях да го извадя, за да диша“, сподели още Бойчев. За проявен висок професионализъм, съобразителност и себеотрицание Община Стара Загора връчва парична награда от 3000 лв. на всеки от полицаите, обяви Живко Тодоров.


Стара Загора. След реконструкция и преустройство сградата на ресторант „Аязмото“

Стара Загора. След реконструкция и преустройство сградата на ресторант „Аязмото“ ...

......... склад за икони и църковна утвар, реставрационна работилница и лятна градина, която се предвижда да бъде оформена в стила и в най-добрите традиции на старозагорските дворове. Идеята е да се превърне, заедно със съществуващата околна растителност, във външна експозиция като функционално се приобщи към цялостното благоустрояване и съществуващата малка сцена.


Стара Загора. Сериозен финансов ресурс в размер на 12.1 млн.

Стара Загора. Сериозен финансов ресурс в размер на 12.1 млн. ...

......... комисия за парк „М. М. Кусев“ и предстои да се подпише акт 16 за приключване на ремонтните дейности, съобщи още той. До месец се очаква да приключи и работата по реомна в центъра на града, а в средата на януари да бъде пуснат за движение и моста над жп линията.


Мирела Демирева от Спортен клуб по лека атлетика „Берое” и

Мирела Демирева от Спортен клуб по лека атлетика „Берое” и ...

......... Загора се определят от комисия с председател ресорния зам.-кмет Красимира Чахова, а в нея влизат общински съветници, експерти от община Стара Загора и представители на медиите. На церемонията беше представена и книгата „Шампионите разказват - 2“, издадена от Община Стара Загора, а част от героите ѝ бяха представени на публиката.


С придобиването парцела от над 5 дка в центъра на

С придобиването парцела от над 5 дка в центъра на ...

......... полза на казанлъчани и на община Казанлък. Закупуването на земята под общинските бунгала в Несебър беше един от главните приоритети в инвестиционната програма на Казанлък през изтичащата 2018 г. Дългосрочната идея е мястото за отдих да се развива като детския лагер в местността „Паниците“, където всяка година почиват стотици деца.


Стара Загора. Мирела Демирева, състезател на СКЛА „Берое“, бе обявена

Стара Загора. Мирела Демирева, състезател на СКЛА „Берое“, бе обявена ...

......... в популяризирането му като предпочитана дестинация за провеждане на важни спортни събития на международно и национално ниво, както и за увеличаване броя на спортуващите, осигуряване на още по-добри условия за спортуване за гражданите и гостите на града, и надграждане на вече утвърдените добри практики и традиции в областта на спорта.


Малко над 6,6 млн. лв. получават пет общини от Старозагорска

Малко над 6,6 млн. лв. получават пет общини от Старозагорска ...

......... ще се използват приоритетно за ремонт на общински пътища и на улична мрежа на територията на редица населени места и за реализиране на инфраструктурни проекти - доизграждане на водопроводни мрежи. Допълнителните разходи и трансфери се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2018 година.