Стара Загора. Актуални задачи и проблеми в образованието през 2019/2020

Стара Загора. Актуални задачи и проблеми в образованието през 2019/2020 ...

......... ориентиране към потребностите на пазара на труда и икономиката: прием, учебно съдържание, реализация на завършващите, Приобщаващо образование: политики и практики в подкрепа личностното развитие на децата и учениците. Участниците в национална среща ще присъстват и на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, организирано от ПГМТТ „Н. Й. Вапцаров“.


Започналите на 20 февруари строително-монтажните работи по бул. „Руски“ в

Започналите на 20 февруари строително-монтажните работи по бул. „Руски“ в ...

......... Започналите на 20 февруари строително-монтажните работи по бул. „Руски“ в участъка между улиците от „Генерал Столетов“ и „Лубор Байер“ ще продължат до 22 март, информират от община Стара Загора. Заради ремонтите движението на всички видове моторни превозни средства в участъка ще остане спряно до 17 часа на 22 март.


“В настоящия момент град Чирпан и селата от общината се

“В настоящия момент град Чирпан и селата от общината се ...

......... е един от трите в цялата страна без такава. Кореспондентът на actualno.com потърси кмета Кичка Петкова за коментар на изнесените в писмото и на пресконференцията факти, но от кабинета й отговориха, че е в отпуск, но ще й предадат, и ако тя желае, следващата седмица ще се свърже с него.


В Международния ден на кукления театър старозагорският храм на кукларското

В Международния ден на кукления театър старозагорският храм на кукларското ...

......... от българска, но и на чуждестранна публика. Носител на множество награди. 21 март е определeн за Международен ден за популяризиране и подкрепа на кукленото изкуство с решение на Международния съюз на куклените театри към Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО). Отбелязва се от 2003 година.


Община Стара Загора има намерение да поеме дългосрочен дълг от

Община Стара Загора има намерение да поеме дългосрочен дълг от ...

......... за зоопарка ще се проведе на 25 март, понеделник, от 17:30 часа в зала „Петко Р. Славейков“ в сградата на общината. На обсъждането се канят граждани, представители на бизнеса и неправителствения сектор. Писмени предложения и становища ще се приемат и в деловодството на община Стара Загора и на имейл [email protected]


Стара Загора. Международна конференция „Жените на Балканите в следващите 100“

Стара Загора. Международна конференция „Жените на Балканите в следващите 100“ ...

......... излезем с финален документ, който ще изпратим до Народното събрание. В него ще има препоръки за законодателни промени за превенция на домашното насилие, както и за изграждане на кризисни центрове във всяка точка у нас“, коментира Яна Генчева, председател на Дистрикт 30 комитета за честване на 100 години Зонта интернешънъл.Стара Загора. На 22 март 2019 г. от 11.00 часа

Стара Загора. На 22 март 2019 г. от 11.00 часа ...

......... и в други старозагорски училища с ученици от начална и прогимназиална степен – Второ основно училище” П. Р. Славейков”; Шесто основно училище „Св. Никола”; Четвърто основно училище „Кирил Христов”. Идеята на организаторите е в навечерието на 5 октомври – Празник на Стара Загора да се проведе общоградско състезание между учениците.


Стара Загора. В зала „П. Р. Славейков“, Община Стара Загора

Стара Загора. В зала „П. Р. Славейков“, Община Стара Загора ...

......... на Община Стара Загора кани всички жители на общината, представители на бизнеса, неправителствени организации и цялата старозагорска общественост да участват в публичното обсъждане на намерението на общината за поемане на дългосрочен дълг. Писмени предложения и становища ще се приемат в деловодството на Община Стара Загора и на електронен адрес [email protected]


Рекорден брой заявки са получени тази година за участие в

Рекорден брой заявки са получени тази година за участие в ...

......... парични награди по 100 лв. предоставят Фондация „Български фолклор“ и Ротари Клуб Стара Загора, ще има и две парични награди от по 500 лв. на отличили се танцови състави. Традиционно ще бъдат връчени Голямата награда на кмета на Стара Загора, Наградата на Тракийско дружество „Одринска епопея“ и множество други награди.


„Никога болницата в Казанлък не е била в по-добро състояние

„Никога болницата в Казанлък не е била в по-добро състояние ...

......... миналата седмица подкрепи и националният омбудсман Мая Манолова. Според управителя на здравното заведение, въпреки че болницата е стабилна, протестите създават обратното впечатление. Тя определи, че исканията на специалистите по здравни грижи са искания на национално ниво и за тях се търси решение, но то не може да се случи веднага.


Медицински сестри и други специалисти по здравни грижи от Стара

Медицински сестри и други специалисти по здравни грижи от Стара ...

......... на национално ниво да е задължителен за всички структури в здравеопазването, за възможност за регламентирана сестринска и кинезитерапевтична практика и за промяна в категорията труд. На първомартенския си протест медицинските специалисти алармираха и за застаряването на работещите в сектора и за изтичането на младите кадри от страната заради ниските възнаграждения.Стара Загора. На 22.03.2019 / петък / от 14.00 часа

Стара Загора. На 22.03.2019 / петък / от 14.00 часа ...

......... институции, относно проекта на БХРА за реформа на икономическата среда за развитие на заведенията за хранене и развлечение от областта на туризма, посредством средствата и механизмите на фискалната политика /намаляване на ДДС в ресторантьорския бранш като част от туристическата индустрия/. Във форума могат да участват всички заинтересовани лица от бранша.


„Изкуството среща поколенията” е насловът на вечерта на франкофонията, която

„Изкуството среща поколенията” е насловът на вечерта на франкофонията, която ...

......... български деца, които ще се включат във франкофонския фестивал в град Сен Мало. Във вечерта на франкофонията, която се организира от Алианс франсез - Стара Загора, ще участват и най-малките франкофони от Шесто основно училище „Свети Никола” и Надя Тончева от Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова”.


Албум, посветен на 140-ата годишнина от края на Руско-турската освободителна

Албум, посветен на 140-ата годишнина от края на Руско-турската освободителна ...

......... чието създаване са участвали специалисти от Регионалния исторически музей в Стара Загора. През деня на паметника на Трета опълченска дружина и подполковник Калитин в града ще бъдат поднесени цветя и венци. Началото на представянето на албума, организирано от руския център в библиотеката и посолството на Русия, е в 18 часа.


Стара Загора. За деветнадесети пореден път от 22 до 24

Стара Загора. За деветнадесети пореден път от 22 до 24 ...

......... - Безплатно заснемане на аудио-видео клип и популяризиране на изявени участници. - Няколко десетки плакети на отличили се състави - Няколко десетки златни, сребърни и бронзови медали и поощрителни награди на индивидуални изпълнители от I, II и V възрастови групи. - Дипломи на отличили се преподаватели и ръководители на състави.


Национална среща на общинските експерти по образование ще се проведе

Национална среща на общинските експерти по образование ще се проведе ...

......... на общинското образование. Ще бъдат представени начините на финансиране и изпълнение на извънкласни дейности и занимания по интереси на училищно и общинско ниво и Проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“. Професионалното образование и обучение и приобщаващото образование ще са в центъра на програмата на националната среща в петък.Стара Загора. Повече от 1000 домакинства в Стара Загора, подбрани

Стара Загора. Повече от 1000 домакинства в Стара Загора, подбрани ...

......... 2014-2020 г. на Община Стара Загора, обясниха още участниците в пресконференцията. Продължава честото миене на улиците в града по график, ще бъдат засадени нови дръвчета по улиците, ще се изградят и нови велоалеи. Продължава и въвеждането на мерки за енергийна ефективност на административни и жилищни сгради, стана ясно още днес.


Изнесени приемни в селата Кирилово и Старозагорски минерални бани ще

Изнесени приемни в селата Кирилово и Старозагорски минерални бани ще ...

......... приемните, председателят на общинския съвет Таньо Брайков и секретарят на общината Делян Иванов. Срещите с ще бъдат в кметствата на селата, на които ще могат да се задават въпроси, да се поставят проблеми и да се получи информация за дейността и правомощията на общинския съвет, общинската администрация и местния омбудсман.


Седмокласникът Добромир Иванов свири на алт саксофон и е един

Седмокласникът Добромир Иванов свири на алт саксофон и е един ...

......... на младия талант, както и да се подготви за общообразователните предмети от училищната програма. От тях засега любима му е математиката, макар че преди му била омразен предмет. “Като ми станаха ясни и лесни нещата обаче, ми стана много интересна. А и в музиката има много математика”, усмихва се Добромир.


Казанлък. 25 деца на възраст между 7 и 13 години,

Казанлък. 25 деца на възраст между 7 и 13 години, ...

......... е доказан в световната практика. Тя отбеляза, че картините, които младите автори ще създадат, могат да бъдат представени както в Казанлък, така и в страната, а защо не и зад граница. Ваня Запрянова заяви, че така ще бъде продължено наследството на Казанлък, известен като град на 100-те художници. Славяна ГАЙДАРОВА


Предложение да преведат либретото на операта “Африканката” отправи директорът на

Предложение да преведат либретото на операта “Африканката” отправи директорът на ...

......... “Ромен Ролан” Огнян Драганов. При посещението си в училището оперния директор представи презентацията „Защо – на опера и балет“, с която им представи откъси от класически произведения, използвани в хитови филми, както и оперни арии и дуети, с които им разкри невероятните възможности на човешкия глас в създаването на красота. 


Установените чрез видеозаписи от камерите в реконструирания парк “Митрополит Методий

Установените чрез видеозаписи от камерите в реконструирания парк “Митрополит Методий ...

......... видеокамери по проекта за реконструкция на парк „Митрополит Методий Кусев“ записват денонощно, а записите се пазят в Центъра за градска мобилност за извършване на справки при сигнали за нарушения на горещия телефон 0800 15737. Това помага на помага на инспекторите за установяването на нарушителите на обществения ред и санкционирането им.


Първа копка за изграждането на зарядна станция за електробусите, които

Първа копка за изграждането на зарядна станция за електробусите, които ...

......... През 2018 година е извършена рехабилитация на част от бул. „Розова долина“,а през тази се работи по въвеждането на информационна система за управление на градския транспорт и рехабилитацията на 23 спирки и предстои да бъдат купени 7 електробуса. Изпълнението на проекта трябва да приключи в края на май 2020 година.


Стара Загора. Установени чрез видеозаписи и сакционирани са първите нарушители

Стара Загора. Установени чрез видеозаписи и сакционирани са първите нарушители ...

......... мобилност и при необходимост може да бъде извършена справка. В резултат от постъпващи на "горещия" телефон - 0800 15737, сигнали на граждани за извършени нередности на територията на парка, се правят справки от видеозаписите, което помага на инспекторите в общината да бъдат установени и съответно санкционирани нарушителите на обществения ред.


Чрез музикалната приказка „Петя и вълкът“ по музика и текст

Чрез музикалната приказка „Петя и вълкът“ по музика и текст ...

......... по произведението са  създадени две съветски куклени анимации. През 2008 г. копродукцията на Полша, Великобритания, Норвегия, Мексико и Швейцария е удостоена с Оскар за най-добър късометражен филм. Премиерата на музикалната приказка на Сергей Прокофиев в Държавна опера - Стара Загора, е днес, 15 март, от 12 и от 14  часа.


Стара Загора. Специализирана операция срещу разпространението на наркотици е проведена

Стара Загора. Специализирана операция срещу разпространението на наркотици е проведена ...

......... а на 17-годишния обвинението е по чл. 354а, ал. 3 (за държане на наркотични вещества). По случая е образувано досъдебно производство в Първо РУ - Стара Загора. С постановление на окръжен прокурор 40-годишният е задържан за 72 часа. Работата по случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Стара Загора.


В изложбата „Аерофотография“, с която гостува на Музея на фотографията

В изложбата „Аерофотография“, с която гостува на Музея на фотографията ...

......... 17:30 часа в казанлъшкия музей на фотографията по професия е IT специалист. За първи път Мичев участва в изложба в Националния исторически музей на Букурещ през 2006-а и още същата година прави самостоятелна изложба в Окръжната библиотека в Русе. Подредената в Казанлък „Аерофотография“ може да бъде видяна до 25 март.


Днес Мая Манолова беше в Стара Загора на тематична приемна

Днес Мая Манолова беше в Стара Загора на тематична приемна ...

......... от нея предложения. Омбудсманът ще бъде в парламента и ще настоява да се приемат “адекватни промени, които да защитят гражданите срещу безобразията на фирми за бързи кредити, срещу безобразията на банки, на различни монополисти - мобилни оператори, ВиК-та, топлофикации, които имат облекчени съдебни процедури, в резултат на което обезкостяват гражданите”.


Омбудсманът Мая Манолова днес е в Казанлък, за да подкрепи

Омбудсманът Мая Манолова днес е в Казанлък, за да подкрепи ...

......... и интензивно отделение и класът прослужено време да е в размер на 1,2 на сто на година. Те настояват и колективния трудов договор на национално ниво да е задължителен за всички структури в здравеопазването, да имат възможност за регламентирана сестринска и кинезитерапевтична практика и да има промяна в категорията труд.


Фондация, която ще носи името на Св. Киприян Цамблак Чудотворец,

Фондация, която ще носи името на Св. Киприян Цамблак Чудотворец, ...

......... на Стара Загора, за което ще обединяват усилия с общински и държавни органи и организации и физически и юридически лица. За осъществяване на дейностите си в обществена полза фондацията ще събира средства от доброволни вноски на членовете си, от дарения и от участия в национални и международни проекти и програми.


Над хиляда домакинства в Стара Загора, които ще се поберат

Над хиляда домакинства в Стара Загора, които ще се поберат ...

......... отоплителните си уреди по проекта, ще бъдат подложени на обществено обсъждане, а изискванията към кандидатите ще бъдат екологични и социални. По проекта няма да се финансира изграждане на връзки към газовите и централните отоплителни мрежи и друга инфраструктура и оборудване, собственост на фирмите, предоставящи услугата и свързаните с тях такси.


Казанлък. За поредна година част от програмата на Чудомирови празници

Казанлък. За поредна година част от програмата на Чудомирови празници ...

......... лъжи и още нещо” от Рей Куни, Малък градски театър зад канала – „Аз обичам, ти обичаш, тя обича” и Театър „Българска армия”- „Арсеник и стари дантели”. Победителят в 18-то издание на „Комедийният хит на сезона” ще бъде излъчен при официалното закриване на Чудомирови празници на 1 април. Славяна ГАЙДАРОВА


Стара Загора. Община Стара Загора започва изпълнението на проект „Българските

Стара Загора. Община Стара Загора започва изпълнението на проект „Българските ...

......... широко обществено обсъждане ще бъдат разработени критерии за допустимост на кандидатите, включващи екологични и социални изисквания. По проекта няма да се финансира изграждането на връзки към газовите и централните отоплителни мрежи и друга инфраструктура и оборудване, които са собственост на съответните фирми, предоставящи услугата, както и свързаните с тях такси.


Граждани, които са подали жалби, с които сезират националния омбудсман

Граждани, които са подали жалби, с които сезират националния омбудсман ...

......... се организира приемната. За решаването на подобни казуси общинският омбудсман няма правомощия, затова жалбите се пренасочват към националния. Приемната на Мая Манолов ще се проведе в офиса на старозагорския й колега на бул. “Митрополит Методий Кусев” N 34 A, ет. 1 от 10:30 часа. Телефон за информация: 088 590 1264.


За първи път келтски празник на Слънцето БЕЛТЕН ще пресъздаде

За първи път келтски празник на Слънцето БЕЛТЕН ще пресъздаде ...

......... 14.00-15.00 концерт на група The A.X.E. Project 15.00- Келтски традиции. 1. изпълняване на ритуала „Келтски Брак“ /Hand-Fasting/ 2.заключителен ритуал „Мейпол“ с „Магическа захар“ 16.30 край на празника Вход: 10.00 на човек, деца до 12 години безплатно В цената на билета влиза курбан, с 2 филийки хляб, еднократни чинийки и вилици.


Двадесет и пет бългapcĸи висши училища, една организация, свързана с

Двадесет и пет бългapcĸи висши училища, една организация, свързана с ...

......... щe гостува в Града на липите на 20 и 21 март в конферентна зала 1 на хотел “Верея”. На нея ще бъдат пpeдcтaвени aĸтyaлнa инфopмaция, cпpaвoчници, както и ще бъдат разяснения възмoжнocтите зa пoдaвaнe нa зaявлeния зa пpeдвapитeлни ĸaндидaтcтyдeнтcĸи изпити. Откриването на борсата е на 20 март от 11:30 часа.


С новото издание на миниатюрния си роман „Платното на Пенелопа“

С новото издание на миниатюрния си роман „Платното на Пенелопа“ ...

......... журналист в Българската национална телевизия и няколко частни телевизионни канала, а от началото на март е в екипа на Радио Пловдив. От 10 години поддържа личен блог. Организатори на представянето са библиотека „Родина“ и Радио Стара Загора. Събитието е на 14 март, четвъртък, от 18 часа в залата на радиото.


Безплатни прегледи за миома на матката ще се проведат от

Безплатни прегледи за миома на матката ще се проведат от ...

......... за временна нетрудоспособност. Записванията за безплатни прегледи за миома на матката в АГ Център „Лайв” започва от 18 март на телефони 042 640 066 и 0888 366 44. Прегледите ще бъдат от понеделник до четвъртък включително от 9 до 12:30 часа в центъра на ул. „Св. княз Борис I” 87.


Петдесет деца от 3- до 10-годишна възраст от община Казанлък

Петдесет деца от 3- до 10-годишна възраст от община Казанлък ...

......... са доказателство за това. Безплатни беседи за родители ще организират заедно ТЦ „Светулка” и Детският образователен център „Джани Родари” в Казанлък. На информационните срещи родителите ще имат възможност да научават повече за правилното детско  развитие и навреме да търсят специализирана помощ при появили се проблеми в развитието на децата им.


Стара Загора. Възможностите за съвместни културни прояви обсъдиха на среща

Стара Загора. Възможностите за съвместни културни прояви обсъдиха на среща ...

......... библиотечното дело, по- конкретно по практиките за опазване на книгите. Стара Загора е първият град извън столицата, който Ту Сюесон посещава през тази година и е много доволен от визитата. Китайският гост получи покана отново да дойде тук, да разгледа културно-историческите забележителности на града, както и да наблюдава оперен спектакъл.


“Не е реалистичен срокът за преминаване на училищата на едносменен

“Не е реалистичен срокът за преминаване на училищата на едносменен ...

......... учители, за да има добри специалисти във всички останали професии. „Затова учителите са наш приоритет, а решението на правителството за двойно увеличение на заплатите в четиригодишен период от време, бе ключово“, каза Вълчев и посочи, че за първи път през тази година средната учителска заплата е надвишила тази за страната.


От 19,5% през 2005-а до по-малко от 8% към момента

От 19,5% през 2005-а до по-малко от 8% към момента ...

......... и в битовия сектор до няколко години. За 14 години в България електророзпределителното предприятие е инвестирало над милиард и седемстотин милиона лева, над сто четиридесет и седем милиона са инвестициите за област Стара Загора. Само през 2018 г. в разпределителната мрежа на територията на областта са вложени 8,3 милиона лева.


Казанлък. Започна продажбата на билети за проявите от програмата на

Казанлък. Започна продажбата на билети за проявите от програмата на ...

......... музей „Чудомир“. В нея е включен и аудио-видео файл с част от разказите, предназначен за деца в неравностойно положение. Цената на билетите за различните платени прояви- концерти и театрални постановки е между 10 до 25 лева. Билети се закупуват от Информационния център на улица "Искра" 4 в Казанлък. Славяна ГАЙДАРОВА


Делегатите на общинската конференция на Българската социалистическа партия (БСП) в

Делегатите на общинската конференция на Българската социалистическа партия (БСП) в ...

......... важните разговори за бъдещето на обединена Европа ще бъдат за въвеждането на европейска минимална заплата и пенсия, създаването на европейски Кодекс на труда и създаване на европейска Инспекция на труда. Той съобщи, че това е било обсъждано на среща на леви партии от страните, които членуват в т.нар. Вишеградска четворка.


Стара Загора е част от българския щанд с площ от

Стара Загора е част от българския щанд с площ от ...

......... хиляди души. Тя се организира със съдействието на Федералната агенция по туризъм, Федералната агенция по въздушен транспорт, Руската хотелиерска асоциация и други структури в областта на туризма. Изложителите на тазгодишното й издание са над 1400 фирми от повече от 130 страни и от всички руски региони и национални туристически представителства.


Стара Загора. В шестото издание на плувния турнир „Русалка“, който

Стара Загора. В шестото издание на плувния турнир „Русалка“, който ...

......... на общинския плувен басейн. Състезанието, което се проведе на покрития плувен басейн, е организирано от Община Стара Загора и клуб Траяна, като част от календара на БФПС. Другият утвърден вече плувен турнир - „Руси Русев“, на който Стара Загора е домакин, е за горните възрасти и се провежда през есента.


Москва. Стара Загора, която е част от националната маркетингова кампания

Москва. Стара Загора, която е част от националната маркетингова кампания ...

......... и гости на изложението се запознават с националната туристическа реклама за настоящата година. На българския щанд чрез редица атрактивни презентации е представен българският фолклор и най-интересното, което предлага България, за морски, поклоннически и приключенски и спортен туризъм, гурме и винени дестинации, младежки пакети, културни и исторически забележителности и много други.


След регионалното развитие във фокуса на платформата за граждански диалог

След регионалното развитие във фокуса на платформата за граждански диалог ...

......... на Политическа партия ГЕРБ, и Живко Тодоров, кмет на Стара Загора. Да се включат в гражданския диалог са поканени и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и заместник-председателят на Комисията по образование в Народното събрание Галя Захариева. Форумът е отворен за всички представители на образователните институции, неправителствените организации и гражданите.


Почетния знак на областния управител на Стара Загора получи Владислав Ангелов,

Почетния знак на областния управител на Стара Загора получи Владислав Ангелов, ...

......... по международните пътища на Европа снимки със забележителности от България - Долината на розите и на тракийските царе, Белоградчишките скали, Стария град на Пловдив. След връчването на отличието Владислав Ангелов благодарил областния управител на Стара Загора за оказаното внимание и за признанието за скромния му труд в полза на обществото.


Стара Загора. В празник на красотата, жизнерадостта и веселието се

Стара Загора. В празник на красотата, жизнерадостта и веселието се ...

......... хайдушки песни и разтривка на гърба от голяма мечка, върху твърда земя. Всяка от групите представи типичен за родното си място обичай, който е свързан с прогонване на злото и наричане за здраве и берекет. Журито с председател акад. Крум Георгиев, стриктно следеше изявите, за да отличи най-добре представилите се.


Стара Загора е домакин през уикенда на Шестия турнир по

Стара Загора е домакин през уикенда на Шестия турнир по ...

......... полудни. Право на участие в него имат само картотекирани състезатели от лицензирани клубове към БФПС. Всеки отбор може да участва с 16 плувци, а всеки плувец може да се включи индивидуални най-много в четири дисциплини. Правото на изключение за повече състезатели имат само домакините от спортен клуб по плуване “Траяна”.


Тази вечер на сцената на Държавна опера - Стара Загора,

Тази вечер на сцената на Държавна опера - Стара Загора, ...

......... Турманов, Ивайло Джуров, Деси Стефанова, Емилия Джурова, Едуин Кей и др., както и на хора и оркестъра на Старозагорската опера под диригентството на Ивайло Кринчев. Началото тази вечер е от 19 часа. На 22 март постановката ще гостува в Пловдив, а следващият спектакъл в Стара Загора е на 27 март.


Поредното издание на формата “Приказки за Стара Загора”, което ще

Поредното издание на формата “Приказки за Стара Загора”, което ще ...

......... ротарианци се надяват да успеят да намерят средства, за да сложат информационни табели на възможно повече улици. Желаещите да научат историята на личностите “кръстници” на старозагорски улици и проекта "Улици с неведоми имена" могат да чуят повече на 11 март, понеделник от 19:30 часа на “Митрополит Методий Кусев” N 1.


За своя сметка община Гълъбово ще проектира и изгради сепарираща

За своя сметка община Гълъбово ще проектира и изгради сепарираща ...

......... поръчка за избор на оператор е 1 милион лева с данък добавена стойност (ДДС) за община Гълъбово и 1,5 милиона с ДДС за община Раднево, а цената на тон отсепариран отпадък (предназначен за рециклиране, компостиране, термично или друго оползотворяване) не може да е повече от 60 лева за тон ДДС. 


Окръжна прокуратура - Стара Загора наблюдава досъдебно производство  за отвличане

Окръжна прокуратура - Стара Загора наблюдава досъдебно производство  за отвличане ...

......... е и съдебномедицинска експертиза. Престъплението е по чл. 142, ал. 2, т. 3 във връзка с чл. 142, ал.1 от Наказателния кодекс (НК) - извършено е от повече от едно лице. Предвижданото наказание по ч л. 142, ал. 2 от НК е лишаване от свобода от 7 до 15 години. 


Със знак „За заслуга“ и Грамота за постигнати високи резултати

Със знак „За заслуга“ и Грамота за постигнати високи резултати ...

......... районната прокуратура в града, е обявил заповедта на главния прокурор за награждаването им за високия им професионализъм. През февруари с отличие “Служебна благодарност“ и грамота за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения през 2018 година Сотир Цацаров награди прокурора от Районна прокуратура - Стара Загора Десислава Калайджиева.


Под мотото “В кръвта ти е да спасяваш животи!“ ще

Под мотото “В кръвта ти е да спасяваш животи!“ ще ...

......... обществото да разбере, че за спасяването на човешки живот е нужно съвсем малко. Кампанията се подкрепя от 21 клуба от Ротаракт България, Националния център по трансфузионна хематология, Българския младежки Червен кръст - Стара Загора, Националното представителство на студентските съвети, аптеки, компании от корпоративния и малкия и средния бизнес в страната.


Стара Загора. Книга със стихотворения на тема „Аз съм българче“

Стара Загора. Книга със стихотворения на тема „Аз съм българче“ ...

......... поетичните творби и се гордеят с това. Обещават и нова книга, но …най-вероятно с приказки. „Аз съм щастлив учител, това са децата на моите бивши ученици и са много будни, и ученолюбиви“, споделя развълнувана Иванка Кирилова. „Отворен съм за всяка инициатива, ще ги подкрепям винаги“, обеща и директорът Динко Цвятков.


Кампания за набиране на средства, с които да се покрият

Кампания за набиране на средства, с които да се покрият ...

......... фонд. Международният младежки център в подкрепа на инициативата обявява конкурс за фризьори, гримьори, маникюристи и фотографи, които като доброволци да се включат за визията на абитуриентите в празничния ден. Организаторите на кампанията молят да не се изпращат дрехи, а за предметни дарения да се обръщат към директорите на социалните институции.


Пет спектакъла в основната програма, два специални от Англия и

Пет спектакъла в основната програма, два специални от Англия и ...

......... колеги. Вдъхновение за създателите на феста са голямата му отдаденост и любов към театъра. На него се представят дипломни спектакли на театрални академии от Европа и света, след селекция на ЮНЕСКО и техния Международен фонд за подкрепа на културата. Форумът подпомага свободното общуване на млади артисти от различни театрални школи.


Мултифункционален електромобил ще се използва за почистване и поддръжка на

Мултифункционален електромобил ще се използва за почистване и поддръжка на ...

......... изисква поддръжка. Електромобилът ще се използва за дейностите на общинското предприятие "Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата". Той има повдигаща платформа, фотоволтаична система за напояване с 500-литров резервоар и соларен панел за захранването ѝ. Мобилната поливна система може да се демонтира и автомобилът да се използва и за други дейности. 


Казанлък. Читалище „Пробуда” в село Копринка, община Казанлък, спечели финансиране

Казанлък. Читалище „Пробуда” в село Копринка, община Казанлък, спечели финансиране ...

......... гордеят със своя роден край”, каза Мария Желева. Партньори на читалището при реализацията на проекта ще бъдат Исторически музей „Искра”, Туристическо дружество „Орлово гнездо”, Библиотека „Искра” и Читалище„Светлина” в Шипка, „По стъпките на траките” бе един от 13 финалисти, отличени в Програматат от общо 259 подадени проектни предложения. Славяна ГАЙДАРОВА


Младият омбудсман на Стара Загора Бетина Радева и заместникът ѝ

Младият омбудсман на Стара Загора Бетина Радева и заместникът ѝ ...

......... и със зам.-кмета Иванка Сотирова и председателя на общинския съвет Таньо Брайков. Той им разказа за съвместните изнесени приемни за граждани, които организират в селата с омбудсмана Надежда Чакърова и секретаря на общината Делян Иванов. Формата е изключително полезна за хората от селата и улеснява достъпа им до обществените институции. 


Стара Загора. Младият омбудсман на Стара Загора Бетина Радева и

Стара Загора. Младият омбудсман на Стара Загора Бетина Радева и ...

......... ни се променят към по-добро“, приветства ги в Община Стара Загора зам.-кметът Иванка Сотирова. В съвместната среща участва и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков. Той обобщи полезността от съвместните изнесени приемни за граждани, които организират в селата заедно със старозагорския омбудсман Надежда Чакърова и секретаря на Общината Делян Иванов.


Апелативен съд Пловдив  днес отмени решение на Окръжен съд-Стара Загора, с

Апелативен съд Пловдив  днес отмени решение на Окръжен съд-Стара Загора, с ...

......... доста юристи това е дори по-тежко наказание от разстрела. Делата за убийства в периода между промяната на закона пораждат доста противоречия- така хора с издадени смъртни присъди впоследствие биват осъдени на доживотен затвор, а други, след промяната на закона, за същите престъпления получават " доживотен затвор без право на замяна".


Казанлък. През 2019 година Община Казанлък разработва няколко проекта в

Казанлък. През 2019 година Община Казанлък разработва няколко проекта в ...

......... там имахме много трудности, защото хората не бяха възприели още този вид услуга, но успяхме да я наложим и сега тя се развива доста добре на територията на община Казанлък. Мисля, че сме постигнали много и продължаваме да търсим възможности за финансиране за допълнителни услуги”, каза Лилия Цонкова. Славяна ГАЙДАРОВА


Деветнадесет групи от цялата страна, наброяващи повече от 800 души,

Деветнадесет групи от цялата страна, наброяващи повече от 800 души, ...

......... с игри и митични танци ще гостуват кукерите от Шаново и ще има концерт на общинския фолклорен ансамбъл „Загоре“. Организатори на фестивала на маскарадните игри Обществото за фолклор, община Стара Загора, Регионалният исторически музей, Центърът за подкрепа за личностно развитие, Младежкият общински съвет и Народно читалище „Николай Лилиев - 2005“.


Старозагорските фотографи Калина и Борис Борисови са подреди е на

Старозагорските фотографи Калина и Борис Борисови са подреди е на ...

......... религиозна толерантност. Изложбата е организирана от Източноевропейски Форум за Диалог - Мостове и вече е гостувала в Народното събрание със съдействието на старозагорските депутати Емил Христов и Радостин Танев. В Стара Загора ще остане две седмици, след това ще гостува в още четири български града, а наесен пътува за Женева.


„Качественото образование – гарант за задържане на децата в образователната

„Качественото образование – гарант за задържане на децата в образователната ...

......... на СДСОРБ Асен Александров, който е директор на 51-во средно училище „Елисавета Багряна“ в София, юристът Елена Златева, представители на синдикални организации. СДСОРБ притежава сертификат 9001 за организиране и провеждане на квалификации на педагогическите специалисти и е член на Европейската федерация на работодателите в образованието, която е най-голямата в Европа.


След оспорвана борба в междуучилищната викторина

След оспорвана борба в междуучилищната викторина "1000 причини да се ...

......... до 11-и клас. Младежите отговаряха на 11 въпроса от различни области и подреждаха пъзел със забележителност от област Стара Загора. Бяха оценявани от директора на Регионалния исторически музей Петър Калчев, правния съветник на омбудсмана Георги Туртуриков и издателя на книгата "1000 причини да се гордеем, че сме българи" Петър Желязков.