11 положителни за новия корона вирус лица от общо 116

11 положителни за новия корона вирус лица от общо 116 ...

......... инфекция. Под карантина към 0:00 часа днес са 343 лица на територията на областта. Общият им брой от началото на епидемията е 9150. Общият брой на положителните случаи за област Стара Загора е 318. Още: "Пак двуцифрен брой починали заради COVID-19 за ден, в интензивно отделение има все повече хора"


Наказание в размер на три години лишаване от свобода, при

Наказание в размер на три години лишаване от свобода, при ...

......... обстоятелства. Съдът е уважил и предявения от пострадалата граждански иск за причинените й имуществени вреди. Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Стара Загора, а съгласно чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.


Съвременен общински приют за безстопанствени животни беше изграден в старозагорското

Съвременен общински приют за безстопанствени животни беше изграден в старозагорското ...

......... се, маркират се и след необходимия възстановителен период, се връщат по местата, от които са заловени. Не се връщат само кучета, които са заловени в близост до болнични и лечебни заведения, детски площадки, градини и училища, както и болни, на които им е необходимо лечение, и проявяващите признаци на агресия.


Художествени творби - картина (рисунка), пластика (макет от хартия, метал,

Художествени творби - картина (рисунка), пластика (макет от хартия, метал, ...

......... вдъхновени от тайнствения свят на прилепите, да участват в инициативата, със собствени творби, в своя стил и жанр, с които да подкрепят организацията като предоставят за нуждите й за информационните кампании за прилепите, с което ще разшири „своята прилепна общност“ и ще спомогнат за опазването им.  Повече за конкурса тук. 


Фестивал с лятно кино и интересни инициативи за младите хора

Фестивал с лятно кино и интересни инициативи за младите хора ...

......... опера - Стара Загора, след церемонията по официалното откриване на петото издание на фестивала. Взаимоотношенията между ученици и учители, техните противоречия и израстването на зрелостниците са в основата на хитовата лента на 2017-а, която събра многобройни зрители в киносалоните.  Повече информация за програмата на събитието можете да се види тук. 


Със специализирана операция полицията е премахнала палатковия лагер в Стара

Със специализирана операция полицията е премахнала палатковия лагер в Стара ...

......... палатковия лагер в Стара Загора, предаде БГНЕС. През нощта палатките на протестиращите в антиправителствените демонстрации са били избутани от силите на реда в полянките около летището в града. Лагерът стоя около седмица, като протестиращите блокираха напълно движението в района, пропускаха само линейки и коли със специален режим на движение.  "Считаме предложението за неуместно, дори обидно. Нашето желание е единствено ...

......... Сега протестиращите заявяват желание само да преминат с автошествие през пътния възел." Според Златев обаче институциите не могат да са сигурни в тези твърдения и пита, "ако протестиращите блокират детелината, каква е гаранцията, че няма да се случат пътни инциденти на този високоскоростен път? Кой тогава ще носи персонална отговорност?“


"Считаме предложението за неуместно, дори обидно. Нашето желание е единствено ...

......... Сега протестиращите заявяват желание само да преминат с автошествие през пътния възел." Според Златев обаче институциите не могат да са сигурни в тези твърдения и пита, "ако протестиращите блокират детелината, каква е гаранцията, че няма да се случат пътни инциденти на този високоскоростен път? Кой тогава ще носи персонална отговорност?“


16 души са починали от коронавирус в Старозагорска област от

16 души са починали от коронавирус в Старозагорска област от ...

......... методична помощ, консултации и огледи на място и в производствени предприятия. Дежурен екип, извършващ епидемиологични проучвания и работа с Единния информационен портал за COVID-19, работи ежедневно до 22 часа.  От РЗИ очакват подкрепа и разбиране от гражданите на област Стара Загора за отговорното спазване на противоепидемичните мерки и социалната дистанция.


Протестиращите да внесат официално в община Стара Загора писмо, в

Протестиращите да внесат официално в община Стара Загора писмо, в ...

......... институциите. Припомняме, че кметът на Стара Загора Живко Тодоров заяви днес сутринта пред NOVA, че ще се срещне с протестиращите и обясни, че до момента не е търсил разговори с тях, защото затвореният път е част от републиканската пътна мрежа. Блокадата създава неудобства и той обясни, че е нужен диалог.


65 млади старозагорци получиха сертификатите си след успешното си участие

65 млади старозагорци получиха сертификатите си след успешното си участие ...

......... пожела Мариана Богданова - един от преподавателите в Академията.  Първите си сертификати получиха бъдещите ученици в новата професионална гимназия, които са участници в краткия курс на обучение. Сертификатите на участниците, преминали пълния курс, връчи иинициаторът и вдъхновителят на академията математикът Любомир Любенов. „Има само едно изречение: Има надежда“, коментира той.129-ата годишнина от организираното социалистическо движение в България ще се

129-ата годишнина от организираното социалистическо движение в България ще се ...

......... на „БСП за България”, ръководствата на областната и общинските организации от старозагорска област. Цветя ще бъдат поднесени и на Паметника на свободата на връх Шипка в чест на боевете при върха по време на Освободителната руско-турска война (1877 г. - 1878 г.) и на 142-рата годишнина от Освобождението на България.


Проект в подкрепа на свободното изразяване под надслов „Стена на

Проект в подкрепа на свободното изразяване под надслов „Стена на ...

......... 4 август в парк „Артилерийски“ под шадравана, където всички желаещи ще могат да изразят себе си. *Фондация BEST (Bulgarian English Speech and debate Tournaments) провежда състезания на английски език в 5 категории - оригинална реч, интерпретативно четене на проза или поезия, кратка сценка с участието на двама души и дебати.


Пребазирането на търговските маси, намиращи се на територията на Руския

Пребазирането на търговските маси, намиращи се на територията на Руския ...

......... дългосрочен дълг, който община Стара Загора пое от „Фонд за устойчиви градове“ в размер на 10,2 милиона лева. 6 милиона от тях са за благоустрояването на Руския  пазар и разширение на ул. „Капитан Петко войвода“, а 4,2 милиона се използват за вече извършващата се реконструкция на Зоопарка в Стара Загора.


Без общоградски ритуал заради въведените противоепидемични мерки Стара Загора тази

Без общоградски ритуал заради въведените противоепидемични мерки Стара Загора тази ...

......... г. и Паметника на загиналите във войните старозагорци.  На „Бранителите на Стара Загора“ почит към загиналите отдадоха - заместник-кметът на Община Стара Загора Милена Желева, областният управител Гергана Микова, председателят на Общински съвет Стара Загора Мария Динева, командирът на Втора тунджанска механизирана бригада ген. Стоян Шопов, общински съветници и граждани. 


Предварителния проектът за нов Общ устройствен план (ОУП). на община

Предварителния проектът за нов Общ устройствен план (ОУП). на община ...

......... Грозева, архитекти и членове на администрацията, беше обсъдено бъдещото развитие на общината с две нови връзки с автомагистрала (АМ) „Тракия“ - при село Калояновец и по пътя за Раднево. Предстоят съгласувателни процедури в заинтересовани централни и териториални администрации и обществено обсъждане на предварителния проект за ОУП на община Стара Загора.Протестна акция под надслов

Протестна акция под надслов "Магистрала без изход!" планират днес, 31 ...

......... рамо до рамо в борбата срещу мафията, завладяла държавата ни, живота ни, съдбите ни, настоящето и бъдещето ни! Излизаме на протест с ясни и категорични искания: #ОСТАВКА на правителството! #ОСТАВКА на главният прокурор! Предсрочни парламентарни избори!". Още: "Протестите: Ден 22 - Мръсните дрехи на Борисов и "Оставка!" и за Кошлуков"


Призово място и престижна награда в състезание за стартиращи компании

Призово място и престижна награда в състезание за стартиращи компании ...

......... Нашите студенти ще имат реализация, за която ще ги подготвим. Пред България стои амбициозна цел за намаляване на въглеродните емисии, свързана със Зелената сделка, приета от ЕК. Страната ни е заставена да предприема дейности, които са свързани пряко с екологията и нуждата от специалисти с идеи ще става все по-голяма.“


Безлихвен заем от 705 000 лева да поеме община Стара

Безлихвен заем от 705 000 лева да поеме община Стара ...

......... на пневмофтизиатрични заболявания“ - д-р Камелия Харачерова, и на „Автосервиз на здравни заведения“ - Трифон Динев.  Местните старейшини приеха и предложението за продължаване срока на действие на договорите за наем на обекти общинска собственост, сключени след проведена тръжна процедура. На второ четене мина правилникът за постъпване в общинските детски ясли. 


Акция под надслов „Магистрала без изход!” организират във Facebook за

Акция под надслов „Магистрала без изход!” организират във Facebook за ...

......... прокурор!3. Предсрочни парламентарни избори!... Призоваваме всички граждани на Област Стара Загора да застанем ЗАЕДНО, рамо до рамо в борбата срещу мафията, завладяла държавата ни, живота ни, съдбите ни, настоящето и бъдещето ни! Излизаме на протест с ясни и категорични искания: #ОСТАВКА на правителството! #ОСТАВКА на главният прокурор! Предсрочни парламентарни избори!”.


Със свое решение от вчера, 30 юли, Общинският съвет на

Със свое решение от вчера, 30 юли, Общинският съвет на ...

......... водят дела срещу това споразумение, ако то стане факт. Паралелно с поканата за споразумение е изпратен сигнал до ПП ГЕРБ и до Специализираната прокуратура, в които казусът се описва в подробности като корупционен, заедно с твърдения за нерегламентирана намеса на депутат от региона.   /Част от сигнала до Специализираната прокуратура/


Чешма и площад на името на митрополит Калиник откриха в

Чешма и площад на името на митрополит Калиник откриха в ...

......... на църквата. На 22 юли 1992 г. Светият Синод го лишава от сан за разколничество и извършване на незаконно ръкополагане заедно с другите разколнически архиереите. През октомври 1998-а Всеправославният събор в София приема разкаянието на Калиник и го възстановява като врачански митрополит. Умира на 26 декември 2016 г. в София. 


Няма да има повишение на цената на билета за ползване

Няма да има повишение на цената на билета за ползване ...

......... 120 хиляди лева. Според Мария Динева, председател на общинския съвет, решението е разумно, а когато става дума за увеличение, е необходимо време, за да се изложат финансовите аргументи и анализи пред гражданите. Припомняме, че цената на билета за градския транспорт в Стара Загора не е повишавана от август 2012 година.


Заради положителен резултат от PCR тест за COVID-19 на жена,

Заради положителен резултат от PCR тест за COVID-19 на жена, ...

......... е в домашна карантина. Случаите на заразени са два, но от инспекцията информират, че първият установен случай е на работничка, която не е била на работа в предприятието от 10 юли.  Още: "Рекорд по починали от COVID-19 за ден, все повече хора в болница и заразени медици, все по-малко карантинирани"


Принудително събаряне на незаконни постройки от източната страна на ул. „Витоша“

Принудително събаряне на незаконни постройки от източната страна на ул. „Витоша“ ...

......... да премахнат незаконните сгради и да извозят строителните материали. Общинското ръководство е последователно в действията си по премахване на незаконни постройки. От 2015 година до момента са премахнати 205 такива. Последното събаряне на незаконни постройки се проведе в средата на април 2019-а в местността Карасиврия, когато бяха съборени 54 незаконни сгради. 


„Сградата на старозагорската гара е емблематична. Това е реално входно-изходна

„Сградата на старозагорската гара е емблематична. Това е реално входно-изходна ...

......... проекта арх. Ивайло Мишев, заместник-кметовете на община Стара Загора Йордан Николов и инж. Янчо Калоянов, главният архитект Виктория Грозева, общински съветници.  Приемното здание на жп гара Стара Загора е проектирано през 70-те години на миналия век, въведено е в експлоатация през 1982 г. и оттогава не е извършван основен ремонт.


Оставката на общинския ръководител на ГЕРБ в Чирпан Христо Стефанов

Оставката на общинския ръководител на ГЕРБ в Чирпан Христо Стефанов ...

......... него. Водената днес политика има за цел да стабилизира община Чирпан, която е в тежко финансово състояние след два мандата управление на БСП, и да дава възможност за растеж през следващите години. Затова всяко действие, което работи срещу тези цели, ще срещне незабавна ответна реакция от страна на партия ГЕРБ.


Тази година в Стара Загора за девети път ще се

Тази година в Стара Загора за девети път ще се ...

......... Царица на Августиада, чиято роля е да е посланик на фестивала.  Организатори на Фестивала на виното и културното наследство Августиада са Търговско-промишлена палата (ТПП) - Стара Загора, и компания OINORAMA wine consultingbusiness solutions в партньорство с Община Стара Загора и с помощта и съпричастието на още десетки фирми и организации.


Десетки миряни се поклониха пред частица от мощите на Св.

Десетки миряни се поклониха пред частица от мощите на Св. ...

......... Мария Колева, владиката прочете молитвата за изцеление от коронавируса.  В сряда, 29 юли - Св. мчк Калиник, Св. свщмчк Висарион Смоленски, в храм „Св. Димитър“ в Мъглиж е последната архиерейска литургия за месеца. Тя ще започне в 9:30 часа, а от Шипченския манастир ще бъдат донесени мощите на Св. Димитрий.


„Най-после Чирпан случи на кмет. Бях впечатлен, че независимо от

„Най-после Чирпан случи на кмет. Бях впечатлен, че независимо от ...

......... Новаков, Емил Христов и Ивайло Крачолов разгледаха Музея на палеонтологията в Чирпан и поднесоха цветя пред паметника на Георги Данчов-Зографина по повод 174 години от рождението му. Тримата посетиха и селата Средно градище, Стоян Заимово и Зетьово, където се срещнаха и обсъдиха с местните жители проблемите в малките населени места.


50-годишен мъж, който изработвал фалшификати на археологически предмети, е установен

50-годишен мъж, който изработвал фалшификати на археологически предмети, е установен ...

......... антични - 24 меча, 15 керамични съда, 16 бронзови ритони, съдове, фигури и украси от античността. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 278б(1), ал. 1 и ал. 2 от Наказателния кодекс (НК). Работата по документирането му продължава под прякото ръководство на Окръжна прокуратура - Стара Загора.


Предложението за промяна в цената на билета за градския транспорт

Предложението за промяна в цената на билета за градския транспорт ...

......... допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Стара Загора начело със Стефан Димитров. Общо 80 са предложенията, по които ще вземат решения старозагорските съветници, а в дневния ред има и две питания - от Валентина Бонева и Климент Пенчев.


Големият горски пожар край старозагорското село Дълбоки е изгасен. Близо

Големият горски пожар край старозагорското село Дълбоки е изгасен. Близо ...

......... пожара са няколко и всички са свързани с човешка намеса - детска игра с огън, умишлено запалване, или небрежност при боравене с открит огън. Той обясни, че мястото, където е възникнал пожарът, е място, където се разхождат домашни любимци, тинейджъри си правят пикник или хората просто се разхождат там.  


Армията се включи в потушаването на пожара край старозагорското село

Армията се включи в потушаването на пожара край старозагорското село ...

......... над селото. Той бързо обхвана гористия район. В неговото потушаване се включиха пожарникари, доброволци и служители на горското стопанство. Рано тази сутрин им се притекоха на помощ 24 военнослужещи с шест броя техника под ръководството на капитан Герасим Златинов. Те служат в 38-ми батальон от състава на Втора механизирана бригада.


Договори за партньорство подписа доц. д-р Добри Ярков, ректор на

Договори за партньорство подписа доц. д-р Добри Ярков, ректор на ...

......... защото тези сфери се развиват ежегодно. Ние ще предоставим нашите бази за обучение на студентите, а те ще имат възможността да останат в България и да получават много добро заплащане и, когато работата им има ефективност, те ще бъдат по-добре заплатени от чуждестранните работодатели и ще работят в родината си.“


Нова инициатива за деца през този уикенд, 25 и 26

Нова инициатива за деца през този уикенд, 25 и 26 ...

......... могат да се включат в заниманията, екипът на културната институция умолява родителите да се обадят предварително и да проверят за свободни места. Телефон за записвания: 0889 44 7535 - Яна Ленова. Забавни уикенди с приятели ще се проведат и на 8 и 9 август и на 22 и 23 август.


Първият пълнометражен документален филм за емблематичния за Стара Загора казус

Първият пълнометражен документален филм за емблематичния за Стара Загора казус ...

......... ще могат да видят филма при вход свободен. Тъй като има ограничения заради коронавирусната епидемия се изисква регистрация за прожекциите на https://www.eventbrite.com/e/114148316688. Това се налага, защото трябва да се спази лимитът от 30 места. За 25 юли той вече е достигнат, но за неделната вечер все още има свободни места.


Среща с живущи в квартал АПК проведе заместник-кметът на Община

Среща с живущи в квартал АПК проведе заместник-кметът на Община ...

......... администрация, началникът на отдел "Транспорт" Бояна Делчева, началникът на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) в областния град Бончо Славов, представители на фирмата, изготвяща Генералния план за организация на движението в Стара Загора, както и представители на фирмата, отговаряща за светофарните уредби в града.


Сдружение с нестопанска цел „Клъстер технологии за чиста околна среда“

Сдружение с нестопанска цел „Клъстер технологии за чиста околна среда“ ...

......... Ганев, управител на „Елфи-Тех“, и Огнян Тодоров, управител на „Технопол инженеринг“. Новото сдружение ще е отворено и за нови членове. Учредителите ме са убедени, че това ще повиши капацитета му и възможностите за успешна работа. Обединението дава сериозна заявка за регионална и национална специализация в тази иновативна и перспективна сфера.


Приключват дейностите по обновяване на емблематичната за Стара Загора Къща

Приключват дейностите по обновяване на емблематичната за Стара Загора Къща ...

......... истинското име на твореца - ръкописи, писма, рисунки на Гео и голяма част от книги и списания на няколко езика от личната му библиотека В двора на музея сянка хвърля дъбът на Гео Милев, засаден в началото на ХХ век от поета и брат му и обявен за природна забележителност. 


Със символична първа копка и водосвет днес бе дадено началото

Със символична първа копка и водосвет днес бе дадено началото ...

......... фирмата изпълнител ВДХ ЕАД. Реконструкцията трябва да приключи за 270 дни, а общата площ на градината е близо 52 дка. На събитието присъстваха заместник-кметовете инж.Янчо Калоянов и Милена Желева, областният управител Гергана Микова, секретарят на общината Делян Иванов, Момчил Борисов, управител на фирмата изпълнител, общински съветници, експерти, гости и медии.


Нова външна площадка, спомагаща за нагледното обучение по пътна безопасност,

Нова външна площадка, спомагаща за нагледното обучение по пътна безопасност, ...

......... на движението е изградена на специално обособено място в двора на градината и ще бъде ползвана от децата от всички възрастови групи, което ще помогне обучителният процес да се базира на богата нагледно-практическа основа. За изграждането на съоръжението са помогнали учители от детското заведение, както  и представители на родителската общност.


Дейности по поредното подобряване на общинската Спортна зала „Стара Загора“

Дейности по поредното подобряване на общинската Спортна зала „Стара Загора“ ...

......... на съществуващата дограма в сградата с шесткамерна PVC и алуминиева дограма, както и ремонт на съблекалните и санитарните помещения. Стойността на договора с изпълнителя на обекта "ЗАРАСТРОЙ“ ООД възлиза на 256 393,29 лева без ДДС, а срокът за завършване на строително-монтажните работи и предаването на обекта е 60 календарни дни.


183-тата годишнина от рождението на Васил Левски бе отбелязана днес

183-тата годишнина от рождението на Васил Левски бе отбелязана днес ...

......... община Стара Загора Делян Иванов, заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, заместник областните управители Петя Чакърова и Красимир Червилов, общински съветници, народни представители и граждани. Припомняме, че откритият през 1976 г. паметник на Апостола на свободата в Стара Загора беше реставриран и обновен в началото на юли от художник-реставратора Никола Стоянов.


17 произведения на скулптурното изкуството от състоялите се през далечните

17 произведения на скулптурното изкуството от състоялите се през далечните ...

......... на Международния симпозиум „Тракийски конник“. В Града на липите късче от себе си са оставили и полският творец Ян Войдило със „Среща“, Анатолий Головин от руския град Самара с „Възраждане“, англичанинът Иън Купър с „Минотавър“, гръцки скулптор с „Лодка за двама“ и още един руски автор с мраморния си „Ангел“. 


17 произведения на скулптурното изкуството от състоялите се през далечните

17 произведения на скулптурното изкуството от състоялите се през далечните ...

......... на Международния симпозиум „Тракийски конник“. В Града на липите късче от себе си са оставили и полският творец Ян Войдило със „Среща“, Анатолий Головин от руския град Самара с „Възраждане“, англичанинът Иън Купър с „Минотавър“, гръцки скулптор с „Лодка за двама“ и още един руски автор с мраморния си „Ангел“. 


Няколко запитвания и консултации по телефона на старозагорци от Полша,

Няколко запитвания и консултации по телефона на старозагорци от Полша, ...

......... и кризисното състояние в страната в условията на COVID-19 и наложените ограничителни мерки. По време на извънредното положение е доловена  динамика на оплакванията от действията на колекторски фирми, въпросните казуси и е отчетен ръст на жалбите за неизплатени възнаграждения и некоректни работодатели. Анализът е публичен и е достъпен на ombudsman.starazagora.bg. 


Служителка на Община Стара Загора е с положителна проба за

Служителка на Община Стара Загора е с положителна проба за ...

......... се извършва обеззаразяване в „Центъра за услуги и информация“ и на местата за попълване на заявления от гражданите. В рамките на работния ден ще се извършва дезинфекция четири пъти, стана ясно от думите на Иванов. Той уточни, че днес професионална фирма ще извърши цялостна дезинфекция на сградата на общинската администрация.


Бащата на три дъщери Петър Петров, за когото вчера стартира

Бащата на три дъщери Петър Петров, за когото вчера стартира ...

......... 13 500 евро ще бъдат използвани, за да се покрият разходите по лечението до вчера (10 000 евро) и транспортацията на тленните останки (около 3000 евро). Искрено благодаря за всичко, което направихме заедно! За съжаление беше неуспешно", пише Йоана.  Екипът на Actualno.com изказва искрени съболезнования на семейството на Петър Петров! 


Мария Динева, председател на общинския съвет в Стара Загора, е

Мария Динева, председател на общинския съвет в Стара Загора, е ...

......... администрации Емил Христов, заместник-председател на Народното събрание, който откри заседанието. Дилемата повече държава или децентрализация очертава два от аспектите на задълбочена дискусия, която предстои както в обществото, така и в работата на постоянните комисии на НСОРБ. В експертно-консултативния орган на сдружението по местно самоуправление членуват 115 представители на 85 общини.


От 15 юли ще заработи нова светофарна уредба, която ще

От 15 юли ще заработи нова светофарна уредба, която ще ...

......... на мобилността за цялото население, като се набляга на екологичен пътнически транспорт - обществен транспорт, велосипедни и пешеходни зони, и на безопасността на транспорта. Ще се намалят. задръстванията на движението и ще се подобрят перспективите на градския транспорт. Чрез намаляване на емисиите ще се подобри и опазването на околната среда. 


С водосвет и молитва дадоха началото на проекта „Закриване и

С водосвет и молитва дадоха началото на проекта „Закриване и ...

......... проекта. 23 месеца е продължителността на изпълнение, а техническата рекултивация трябва да приключи за 18 месеца. На събитието присъстваха заместник-кметовете Йордан Николов и инж.Янчо Калоянов, арх. Виктория, главен архитект на община Стара Загора, областният управител Гергана Микова, Валери Николов, представител на фирмата изпълнител „В и К Бунар“, експерти и гости. 


Тази вечер антиправителственият протест в Стара Загора прерастна в шествие.

Тази вечер антиправителственият протест в Стара Загора прерастна в шествие. ...

......... там, където не е октоподът на българската власт", заяви пред присъстващите дошлата да подкрепи протестиращите си съграждани Румяна Ченалова. Бившата съдийка от Софийски градски съд, която беше отстранена през 2015 година искане на тогавашния правосъден министър Христо Иванов, а през май Върховният административен съд потвърди уволнението й от съдебната система.


Заместник-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова е избрана за

Заместник-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова е избрана за ...

......... през новия програмен период. Сред важните теми, които ще се дебатират е и въпросът за включването на общините като един от най-големите работодатели в процеса на преговори с правителството, в това число и в сферата на образованието.В дневния ред е включен и отчет на работата на комисията през изминалия мандат.


Състоянието на детето, пострадало при катастрофата на автомагистрала „Тракия“ вчера,

Състоянието на детето, пострадало при катастрофата на автомагистрала „Тракия“ вчера, ...

......... пострадалото дете. То има и увреждания в областта на гръдния кош, които са стабилизирани в момента. Продължава работата на лекарските екипи за спасяването на живота на детето, съобщи още проф. Йовчев. Останалите петима ранени, които са на възраст между 17 и 49 години, са прегледани и освободени за домашно лечение.


Спогодба за 12,6 млн. лева, които представляват две трети от

Спогодба за 12,6 млн. лева, които представляват две трети от ...

......... приключим задълженията към НАП (на стойност 14,5 млн. лв., които са прехвърлени на НАП – б. р.), което ми е изключително важно, а след това коментираме втората част на казуса. Това е втората част на най-големия казус за общината всъщност", подчерта градоначалникът. Цялото интервю с кмета може да прочетете ТУК.


Предложенията за внесяне на вот на недоверие на правителството на

Предложенията за внесяне на вот на недоверие на правителството на ...

......... нека подготовката и участието ни в тях бъде време на обединение, разговор за политиката и посоката на развитие на България и действия на левите сили в интерес и защита на хората". Социалистите от Стара Загора призовават националното ръководство а партията да бъде инициатор на силни, мобилизиращи и обединяващи политически действия.


Младежката организация на партия ГЕРБ в Стара Загора е с

Младежката организация на партия ГЕРБ в Стара Загора е с ...

......... на условията на живот и на младите хора, които не са наши членове, за да бъдем максимално полезни на всички“, сподели той.  В заседанието на новото ръководство, което се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, участва и досегашният областен координатор на МГЕРБ - Стара Загора, народният представител Радостин Танев.


Първокурсниците по агрономство от Тракийския университет гостуваха заедно с преподаватели

Първокурсниците по агрономство от Тракийския университет гостуваха заедно с преподаватели ...

......... които се отглеждат пипер, патладжан, чери домати, домати за сушене, домати за консервно производство и корнишони. Те се редуват с различни други култури за сеитбообращение. Скоро студентите на Тракийския университет ще имат достъп за практическо обучение в тях след официализиране на споразумение за сътрудничество между висшето учебно заведение и компанията.


Девет автомобила от описаните тази година превозни средства, излезли от

Девет автомобила от описаните тази година превозни средства, излезли от ...

......... на граждани, които са забелязали паркирани от дълго време коли във видимо лошо състояние, на които липсват стикери за техническа изправност или са без регистрационни табели. Сигнали могат да се подават на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37,  както и писмено или по електронен път.


"Държавата може да изгради голяма индустриална зона на терена на ...

......... към друг тип икономика Живко Тодоров. Според него сега е моментът за действие и беше категоричен, че "ако сега не вземем мерки, ние ще натрупаме само негативи. Регионът има нужда от добре платени работни места, за да задържаме младите хора тук, а бизнесът пък има нужда от предпоставки за развитие.“ 


Нови цветя ще красят парковете и градините в Стара Загора,

Нови цветя ще красят парковете и градините в Стара Загора, ...

......... към Община Стара Загора. Тази година цветната алея, която слага естествен завършек на парк „Пети октомври“ преди бул. „Руски“ е оформена с мотиви като българска шевица. Припомняме, че през миналата година обагрените листчета изобразяваха българския трикольор. Ще бъдат освежени с нови цветя и зелените площи около  кръговите кръстовища в града.


Първата детска площадка в инициативата на Община Стара Загора „Заедно за

Първата детска площадка в инициативата на Община Стара Загора „Заедно за ...

......... 198; 042 279 198;  „Лозенец“, кв. „Лозенец“, площад Победа, тел. 042 603 401; „Зора“, кв. „Зора“, ул. „Освобождение“ № 7, тел. 042 690 006; „Кольо Ганчев“, кв. „Кольо Ганчев“, ул. „Българско Възраждане“ № 21, тел 042 607 093. Информация за кампанията в селата ще се дава в кметствата по места.


Физикът Виктор Хефнер и информатикът Полина Хефнер ще работят в

Физикът Виктор Хефнер и информатикът Полина Хефнер ще работят в ...

......... въведе в традиционно силните дисциплини - за животновъдството и медицината, за да могат те да получат конкретна помощ за модернизирането си. Виртуалната реалност може да помогне да се представят нови сценарии, нови форми на отглеждане на животни и всичко, което е свързано с иновационните технологии", категорична е проф. Живка Овчарова.


Само една номинация за удостояване със званието „Почетен гражданин на

Само една номинация за удостояване със званието „Почетен гражданин на ...

......... присъжда с решение на общинския съвет по процедурата, предвидена в Наредбата за наградите и отличията. Връчва се по време на общоградското честване на Празника на града - 5 октомври. Предложението заедно с приложеното писмо за подкрепа са достъпни в сайта на Община Стара Загора, раздел Обявления на Общински съвет.   


Още една вандалска проява в Стара Загора са установили служители

Още една вандалска проява в Стара Загора са установили служители ...

......... срещи. Ежедневно общинските служители се натъкват на вандалски прояви към публичното имущество. Oбщинa Cтapa Зaгopa пpизoвaвa жителите и гостите на града дa пазят и да проявяват нeтъpпимocт ĸъм всички вандалски и хулигански прояви и дa cигнaлизиpaт за тях нa дeнoнoщния гopeщ тeлeфoн - 0800 157 37 или нa тeл. 112.


Старозагорска област е една от седемте дестинации за балнео- и

Старозагорска област е една от седемте дестинации за балнео- и ...

......... нас и в чужбина. „Вие сте изключително креативни, с много иновативни продукти, изцяло базирани на дигиталния маркетинг и реклама, които са ключови в момента. В област Стара Загора много добре се допълва възможността за балнео- и спа туризъм, съчетан с възможност за културно-исторически посещения и винен туризъм“, допълни още тя. 


"Вирусната блокада" за улични изкуства в Стара Загора първи ще ...

......... вокал, и Петър Петров, китара, с алтернативния авторски проект "Борис Атанасов бенд", с фюжън от Project 7 и с алтернативен рок от Toma `n` the Hawks. Организаторите от Творческия колектив "На улицата" призовават музикалните фенове за пълно спазване на противоепидемичните мерки - физическа дистанция, носене на маски и повишено внимание!


"За нас е важно да реализираме туристически сезон, какъв ще ...

......... да бъдат включени туристи от Молдова, Украйна, Русия, Турция, Израел, Великобритания, но следим епидемичната обстановка и ще реагираме своевременно. На първо място обаче за нас е здравето на хората“, заяви Ангелкова и уточни, че вече се правят резервации за 2021 година - гаранция, че ще се задържи интереса към България. 


Решение за установяване на конфликт на интереси по отношение на

Решение за установяване на конфликт на интереси по отношение на ...

......... нематериална облага - помощ за работа на хосписа и избягване на санкции, за което на д-р Нанева е наложена глоба в размер на 10 хиляди лева. Припомняме, че д-р Нанева бе освободена като директор на здравната инспекция на 2 март тази година, а постът беше поет от д-р Станимир Станков.