Кампания за разделно събиране на опасни битови отпадъци ще се

Кампания за разделно събиране на опасни битови отпадъци ще се ...

......... насърчаване на устойчивото развитие. Общинската администрация призовава гражданите да се включат в кампанията за да може опасните отпадъци да бъдат унищожени безопасно. Тяхното включване и смесване с останалите битови отпадъци влияе отрицателно на човешкото здраве, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата и системите за оползотворяване на отпадъци.


Четвъртокласници от училищата в Стара Загора ще имат възможност да

Четвъртокласници от училищата в Стара Загора ще имат възможност да ...

......... труда. Целта на инициативата е малчуганите да разберат, че всяка професия е необходима и има своя принос към обществото, както и да им помогне в ранното ориентиране към професионална реализация в бъдеще. Форумът „Фестивал на професиите“ ще се проведе на 28 май от 14 часа в залата на Младежкия дом.


Стара Загора. За пръв път днес в Шесто основно училище

Стара Загора. За пръв път днес в Шесто основно училище ...

......... да има повече подобни състезания, защото това създава нагласи и стимулира“, каза Сотирова. Тя поздрави учителите с настъпващия празник и им пожела да отстояват позициите си, защото на тях се разчита за образованието и възпитанието на младото поколение. Награди от Община Стара Загора и грамоти получиха всички участници в състезанието.


За втора поредна година в Казанлък за приема в б

За втора поредна година в Казанлък за приема в б ...

......... страницата на община Казанлък в раздел "Дирекции и отдели" - "Хуманитарни политики" - "Образование" - "Училища". За родителите без достъп до Интернет директорите на училища ще създадат необходимата организация за подаване на заявления на място в работните дни от 30 май до края на периода на кандидатстване. Заглавна снимка: Архив


"По-интересно ми е не да създавам, а да възстановявам това, ...

......... Обичам Стара Загора. Много е красиво тук”, с усмивка отговори Фикрие Булунмаз. Иначе тя обича фотографията, да шие и да рисува с маслени бои. Арх. Фикрие Булунмаз гостува в Стара Загора по покана на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, със съдействието на община Стара Загора и Камарата на архитектите.


Стара Загора. Старозагорските бебета ще идват на бял свят в

Стара Загора. Старозагорските бебета ще идват на бял свят в ...

......... Чахова, народните представители Емил Христов и Радостин Танев, областният управител Гергана Микова и заместниците ѝ Петя Чакърова и Димитър Драчев, ректорът на Тракийския университет проф. Иван Въшин, директорът на РЗИ д-р Златина Нанева, както и представители на местни и държавни институции, работещите специалисти в различни отделения на УМБАЛ и други.Стара Загора. Общината и Център за подкрепа за личностно развитие

Стара Загора. Общината и Център за подкрепа за личностно развитие ...

......... и различните професии, да се подпомогне формирането на разбиране, че всяка професия е нужна на обществото, да се стимулира желанието им за бъдеща професионална реализация. Форумът ще се проведе на 28 май 2019 г. от 14.00 часа в залата на Младежки дом – Стара Загора, бул. „Свети Патриарх Евтимий“ 176.


Стара Загора. Старозагорци и гости на града активно се включиха

Стара Загора. Старозагорци и гости на града активно се включиха ...

......... българите“ на Маргарита Русева, както и на театър на маса „Трева за морските зайци“. „Много е хубаво това, виждам тук от най-млади до хора на преклонна възраст, което говори много за културното ни израстване“, коментира възрастна старозагорка. Според организаторите до полунощ се очаква хиляди старозагорци да се включат в инициативата.


500 хиляди лева ще отпусне Министерски съвет за изкупуването на

500 хиляди лева ще отпусне Министерски съвет за изкупуването на ...

......... сграда обиколи територията на бившия АТЗ заедно с кмета Живко Тодоров, заместниците му Йордан Николов и инж. Янчо Калоянов, народните представители Емил Христов, Маноил Манев и Радостин Танев, общински съветници, изпълнителния директор на Индустриална зона „Загоре“ Радослав Танев и представители на фирми, които осъществяват дейност на територията на бившето предприятие.


Абитуриентката от казанлъшката Природо-математическата гимназия  „Никола Обрешков” Вероника Кънева е

Абитуриентката от казанлъшката Природо-математическата гимназия  „Никола Обрешков” Вероника Кънева е ...

......... слънце беше Ясуюки Ебата, съветник в посолството на Япония в София. С избирането на 51-вата Царица роза започват Празниците на розата в Казанлък, които се провеждат за 116-и път. Официалната церемония по коронясване на Царица роза 2019 ще се състои на 31 май на централния площад на Казанлък - „Севтополис“.


Стара Загора. Със заповед на кмета на Община Стара Загора

Стара Загора. Със заповед на кмета на Община Стара Загора ...

......... 140 броя по западната алея на парка. Единични бройки за подмяна има и от видовите „Макура“, „Церцис“, „Копривка“, „Мекиш“ „Гинко билоба“, „Червен дъб“, „Тис“, „Явор“, „Бреза“, „Кедър“. Те ще бъдат подменени за сметка на изпълнителя на реновирането на Аязмото при подходящи климатични условия наесен, след повторен обход от работната комисия.Стара Загора. Възпитаници на старозагорската детска градина №10 „Светлина“ излязоха

Стара Загора. Възпитаници на старозагорската детска градина №10 „Светлина“ излязоха ...

......... за осъществяване на инициативата. „Искаме да докоснем сърцата на хората, децата често ходят на разходка в гората и виждат много безобразия там“, допълни директорката. Докато слагали табелките, ги срещали хора и питали децата какво правят. Малчуганите отговаряли, че това е, за да пазят гората всички, които ходят на разходка там.


Стара Загора. Турската архитектка Фикрие Булунмаз представи в Стара Загора

Стара Загора. Турската архитектка Фикрие Булунмаз представи в Стара Загора ...

......... Загора, както и от античната улица. Има сериозно отношение към културата. Съпругът и се занимава с театрално изкуство, автор е и на стихосбирки. Синът и се е ориентирал към литературата, а дъщеря ѝ към визуални изкуства. Правили са общи изложби. Тя има издадена книга с разкази, обича рисуването и фотографията.


Стара Загора. На 29 май 2019 г. от 19.00 часа

Стара Загора. На 29 май 2019 г. от 19.00 часа ...

......... на децата и да се покаже, че животът е хубав и той трябва де се живее пълноценно, без употреба на дрога. Че употребата на наркотици и зависимостта са проблем на всички, който засяга бъдещето ни и децата трябва да се научат да казват „не“ и да изберат живот без дрога.


Стара Загора. Възпитаниците на старозагорската детска градина №25 „Ален мак“

Стара Загора. Възпитаниците на старозагорската детска градина №25 „Ален мак“ ...

......... по БДП е социално обучение, базирано на натрупване на личен опит чрез подражание, упражнение и тренировки, като даваме изключителен превес на практическите форми. Реализирането на образователната програма се базира на богата нагледно-практическа основа. Децата с истинско удоволствие се включват в тези ситуации и демонстрират своите знания и умения“, допълни директорката.


Около 9 часа тази сутрин в общинската болница в Гълъбово,

Около 9 часа тази сутрин в общинската болница в Гълъбово, ...

......... в Стара Загора комисар Стоян Колев е уверил, че пожарът е локализиран бързо, болницата не е спирала да работи и няма опасност за пациентите и персонала й. Екип на пожарната в Гълъбово води разследване на инцидента. По всяка вероятност причината за пожара е късо съединение или проблеми с електрическата мрежа.Стара Загора. Градът спечели ваучер по инициативата WiFI4EU на Европейската

Стара Загора. Градът спечели ваучер по инициативата WiFI4EU на Европейската ...

......... 5 не отговарят на изискванията за кандидатстване, става ясно от сайта на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. 63 общини са одобрени за получаване на финансиране в размер на общо 945 хил. евро. В този конкурс Европейската комисия ще финансира 3400 общини от целия Европейски съюз, Норвегия и Исландия.


Детски турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев,

Детски турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев, ...

......... и спортния клуб“. Очаква се в него да участват повече от 50 деца от различни клубове в страната, макар че турнирът не е част от спортния календар на федерацията по стрелба. Домакин на малките стрелци ще бъде старозагорският клуб по спортна стрелба „Августа 1992“, който ще участва с 20 състезатели.


„Осем стъпки към безкрая на джаза!” е мотото на осмия

„Осем стъпки към безкрая на джаза!” е мотото на осмия ...

......... Лиляна Дойчева. Община Стара Загора организира форума с подкрепата на “КонтурГлобал Марица Изток 3” и със съдействието на фондация „Джазтет“.  Всички събития са с вход свободен. Пълната програма на Джаз форум Стара Загора 2019 тук , а повече информация за събитията и участниците във фестивала тук.  Входът за всички събития е свободен! 


Димка Михайлова от Регионална библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора

Димка Михайлова от Регионална библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора ...

......... зоната вече е реално пространство в старозагорската библиотека, в което младият библиотекар на 2018 година посреща младите хора. Вече 14 години Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) организира застъпническата кампания Национална библиотечна седмица и едно от важните събития в нея е връчването на Годишните библиотечни награди в различни категории за предходната година.


Казанлък. Деца от подготвителна група на детска градина Слънчице” гостуваха

Казанлък. Деца от подготвителна група на детска градина Слънчице” гостуваха ...

......... кът”, предназначен за малчугани от 0 до 6 години и „Стаята с огледалата“, където те видяха променен и забавен своя образ. На всеки един участник в своеобразната библиотечна екскурзия, Общинска библиотека „Искра” подари читателска карта с едногодишен безплатен абонамент и значки с наслов „Библиотеката – моята първа сцена”. Славяна ГАЙДАРОВА


Три лъча ще има празничното шествие по повод 24 май

Три лъча ще има празничното шествие по повод 24 май ...

......... Церемонията ще започнва в 10 часа, а официалните приветствията ще бъдат връчени и наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“. Те се присъждат за постижения в културата, изкуството, образованието и науката. Празникът ще завърши с концерт, в който ще участват вокални формации, солисти от операта и фолклорните ансамбли „Загорче“  и „Загоре“.


Стара Загора. На 21 май от 11.00 часа в Шесто

Стара Загора. На 21 май от 11.00 часа в Шесто ...

......... XII ОУ „Стефан Караджа“, XI ОУ „Николай Лилиев“ и СУ „Васил Левски“. Всяко училище излъчи по двама победители /по един за всяка възрастова група/, които ще мерят сили в предстоящия общинския кръг. Той ще се проведе в навечерието 24 май Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.


Стара Загора. За осма поредна година Стара Загора е домакин

Стара Загора. За осма поредна година Стара Загора е домакин ...

......... Цветомир Василев, със специалното участие на Йерванд Маргарян (Армения) - тромпет Венцислав Благоев - тромпет Милица Гладнишка - вокал Цветомир Цанков - вокал Лиляна Дойчева - вокал Добромир Добрев - алт саксофон. Фестивални джемсешъни с "Лайв Зара Джазтет" на 6,7 и 8 юни, от 22.30 часа, в ресторант „При кмета“.


Сграда, която символизира птицата феникс, ще бъде изградена на мястото

Сграда, която символизира птицата феникс, ще бъде изградена на мястото ...

......... в момента няма зали в Стара Загора, а пространството пред нея ще е удобно за събития на открито. Главният архитект уточни, че все още е рано да се каже как ще се финансира проектът, но вариантите ще се подложат на публично обсъждане и една тогава ще се вземе конкретно решение.


Стара Загора. Идейното предложение на колектива от архитекти Георги Чернев,

Стара Загора. Идейното предложение на колектива от архитекти Георги Чернев, ...

......... места за паркиране, от страната на ул. „Св. Княз Борис“, чрез подвижна платформа, два сутерена, коктейлна и изложбена зали, както и пространство за търговски обекти като арт кафе. За реализирането на сградата, проектанският екип е заложил на екологични материали, както и внедряване на ефективни системи за спестяване на производствена енергия.


Стара Загора. За 14-а поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА)

Стара Загора. За 14-а поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) ...

......... модел на такова пространство в регионалната библиотека. С финансовата подкрепа на компанията „КонтурГлобал Марица -изток 3“ тийнзоната в библиотеката е вече реалност. Изцяло реновирана и обзаведена подходящо зала се превърна в сигурно убежище за младите хора на Стара Загора. А човекът, който посреща тийнейджърите в „тяхното място”, е Димка Михайлова.


„За първи път от както е създадена болницата, през 2018

„За първи път от както е създадена болницата, през 2018 ...

......... разположен комплексът  е оценена на 6 400 000 лева без ДДС, но все още не е ясна съдбата й. Намеренията на община Стара Загора, заявени от кмета Живко Тодоров, бяха дворът на болничното заведение да бъде заменен с тази сграда, която да се превърне в медицински център за доболнична помощ.


Стара Загора. Ученици и студенти ще се включат в празничното

Стара Загора. Ученици и студенти ще се включат в празничното ...

......... в културата, изкуството, образованието и науката. Поздравления към отличените ще поднесат Вокална група „Розов свят“ с изпълнението на песента „Учителко, любима“, квинтет „Траяна“, вокална група „Усмивки“ и солисти от Държавна опера Стара Загора. Празникът ще завърши с концерт на Детски фолклорен ансамбъл „ Загорче“ и на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“.


Електронната система за записване на бъдещите първокласници в Стара Загора

Електронната система за записване на бъдещите първокласници в Стара Загора ...

......... в детските градини, могат да ги посещават до 14 септември, уточни Иванка Сотирова. Тя успокои родителите, че според заповедта на кмета на Стара Загора детските градини работят с непрекъснат режим на работа и “сборни групи” се сформират през летните месеци, само ако групата се посещава от по-малко от 14 малчугани.


Днес, 15 май, дискусия в Стара Загора ще обсъжда проблемите

Днес, 15 май, дискусия в Стара Загора ще обсъжда проблемите ...

......... за Международния ден на пчелите - 20 май. По предложение на Словения, направено на 30-ата сесия на регионалната конференция на Организацията за земеделие и прехрана за страните от Европа и Централна Азия през 2016 година Организацията на обединените нации приема 20 май да се отбелязва като Международен ден на пчелите.


Казанлък. В рамките на програмата на Националната библиотечна седмица деца

Казанлък. В рамките на програмата на Националната библиотечна седмица деца ...

......... е подготвила специални читателски карти с едногодишен безплатен абонамент и значки с наслов „Библиотеката – моята първа сцена”. „Целта на посещението е да се стимулират и да се изградят трайни навици за добра четивна култура и езикови умения от ранна детска възраст” поясни директорът на библиотеката Анна Кожухарова. Славяна ГАЙДАРОВА


Най-големият СПА и балнеохотел в страната ще бъде изграден на

Най-големият СПА и балнеохотел в страната ще бъде изграден на ...

......... да е готов до началото на 2021 година. Той ще реши и проблемите с настаняването на хилядите туристи, които посещават региона на Розовата долина. По данни на общината само миналата година празниците на розата са посетени от над 100 хиляди души, а местата за настаняване в Казанлък са крайно недостатъчни.


Стара Загора. 187 фирми са участници в 12-тото издание на

Стара Загора. 187 фирми са участници в 12-тото издание на ...

......... „Желанието за модернизация на процесите в земеделието и производството са над 50% от мотивите при кандидатстване по програми за финансиране“, посочи зам.-министърът. След приветствията от официалните гости бе отслужен и водосвет за здраве. Форумът за иновации, технологии и срещи на бизнеса се организира от Българска асоциация на търговците на агротехника.


Нов модерен арест, който отговаря на европейските изисквания, откри днес

Нов модерен арест, който отговаря на европейските изисквания, откри днес ...

......... арестът в Сливен също да бъде преместен на територията на затвора. При откриването днес правосъдният министър Данаил Кирилов изтъкна, че активната работа за подобряване на материалните условия в затворите и арестите ще продължи. Той направи обиколка и на библиотеката, магазина и църквата, намиращи се в рамките на затвора Стара Загора.


Стара Загора. В подкрепа на Международния ден за противодействие на

Стара Загора. В подкрепа на Международния ден за противодействие на ...

......... конкурса, ул. „Цар Иван Шишман” № 96, гр. Стара Загора, 6000. Публичното представяне и награждаването на отличените ще се състои на 27 юни от 14.00 часа в Актова зала на Превантивно-информационен център по зависимости, ул. „Цар Иван Шишман” № 96 (на север от ППМГ „Гео Милев”, вляво от жилищния вход).


Стара Загора. Община Стара Загора изпълнява Актуализирания план за организация

Стара Загора. Община Стара Загора изпълнява Актуализирания план за организация ...

......... 20 май от 12.00 часа. Напомням, че поредността на входиране на заявлението няма отношение към класирането на децата“, допълни ресорният заместник-кмет. Друга важна тема за родителите е въвеждането на едносменния режим на учениците. Предстои това да се случи през следващата учебна година за възпитаниците на VI Основно училище „Свети Никола“.


Седемнадесет старозагорски училища ще изпратят 1339  зрелостници в света на

Седемнадесет старозагорски училища ще изпратят 1339  зрелостници в света на ...

......... тържествата ще дадат зрелостниците на Вечерно средно училище  „Захарий Стоянов“ на 15 май, а апогеят на абитуриентските балове ще бъде в Деня на славянската писменост и култура 24 май, когато ще празнуват възпитаниците на осем училища. На 25 май ще купонясват абитуриентите на пет, на 26 - на две училища.


Заради управление на лек автомобил след употреба на алкохол полицията

Заради управление на лек автомобил след употреба на алкохол полицията ...

......... Срещу тримата пияни шофьори са образувани бързи производства по чл.343б от Наказателния кодекс, според чиято алинея 1 при управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, наказанието е лишаване от свобода от една до три години и глоба от двеста до хиляда лева.


Стара Загора. Общо 1339 абитуриенти от 17 старозагорски училища ще

Стара Загора. Общо 1339 абитуриенти от 17 старозагорски училища ще ...

......... по механотехника и транспорт „Н. Й. Вапцаров“. На 26 май са последните балове в хотел „Мериан палас“ на учениците от Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ и Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“, а в хотел „Верея“ ще е тържеството на Спортно училище „Тодор Каблешков“.


Делегация от представители на Китайската асоциация на пазари за търговия

Делегация от представители на Китайската асоциация на пазари за търговия ...

......... изложение в Международния изложбен център Hunan Hongxing. Посещението на китайската делегация е първото, след като през април в Стара Загора се проведе форум, на който бяха представени дейността и проектите на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа.


Изложба от двадесет и седем  книжки, в които разказват как

Изложба от двадесет и седем  книжки, в които разказват как ...

......... Maths“), на който СУ „Иван Вазов“ е координатор”, уточнява директор, на школото Динко Цвятков. В книжките са разказани истории за приятели и преживявания с тях чрез преплитане на рисунки и геометрични тела. Изложбата "Геометрична приказка" е подредена в детския отдел на библиотека „Родина“ и ще остане там до 30 май.


Стара Загора. На 17 май от 9.30 часа децата от

Стара Загора. На 17 май от 9.30 часа децата от ...

......... цялата страна се организират кулинарни работилнички, за да се забавляват децата и запознаят отблизо с полезните продукти за здравето им. Под липите ще бъдат приготвени лесни и интересни рецепти, които са одобрени и пригодени за деца. В детското заведение ще бъде спретнат истински кулинарен празник с много настроение и подаръци.


Стара Загора. В Детския отдел на библиотека „Родина“ беше открита

Стара Загора. В Детския отдел на библиотека „Родина“ беше открита ...

......... Вазов“. „Книжките са начин учениците ни да покажат как преплитат математиката и реалния живот. Това е и целта на проекта по програма Еразъм+, „Как да почувстваме математиката“ („How To Feel Maths“), на който СУ „Иван Вазов“ е координатор, уточни Цвятков. Изложбата ще остане в библиотеката до 30 май 2019 г.


Първите 100 метра от третия етап от бягането, заедно с ултрамаратонеца

Първите 100 метра от третия етап от бягането, заедно с ултрамаратонеца ...

......... осмото издание на детските игри „Олимпийски надежди“, на което децата се състезаваха в различни видове спорт.В състезания по футбол, тенис на корт, петанк, дърпане на въже и дартс пък мериха сили участниците в Петите работнически игри, които организира регионалната структура на Конфедерацията на независимите синдикати в България в Стара Загора.


В годината на юбилейната 100-годишнина на професионалния театър в Стара

В годината на юбилейната 100-годишнина на професионалния театър в Стара ...

......... на мъжа й и приятелите му "енергични мошеници". Оказва се обаче, че истината не е най-доброто решение… Премиерата на “Енергични хора” е на 16 май, четвъртък, от 19 часа на основната сцена в Драматичния театър. Спектакълът ще се играе и на 27 май и на 4, 11 и 19 юни.


Стара Загора. Над 800 деца от 24 спортни клуба участваха

Стара Загора. Над 800 деца от 24 спортни клуба участваха ...

......... даден от зам.-кмета Красимира Чахова в 11.00 часа на спортните игрища зад Централна поща, където се провеждат състезанията по футбол и дърпане на въже. В парк „Артилерийски“ мериха сили състезателите по тенис на корт и петанк. Участниците в игрите демонстрираха и умения за най-точно поразяване на мишената в играта дартс.


Стара Загора. От името на кмета Живко Тодоров благодаря на

Стара Загора. От името на кмета Живко Тодоров благодаря на ...

......... „Спорт“ на треньор на дамския баскетболен клуб „Берое“ Таня Гитева, „Сигурност“ на Гьоко Петков, инспектор от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Стара Загора, „Технологии“ на учителя по информатика в МГ „Гео Милев“ Павлин Пеев. Музикален поздрав към участниците в дискусията отправиха талантливите младежи от "Траяна глас", с вокален педагог Лилия Дойчева.


От 11 до 18 часа в Световния ден за борба

От 11 до 18 часа в Световния ден за борба ...

......... партньорство с Българският червен кръст, фондация „Национална мрежа Сърце за сърце“, Национална пациентска организация, Асоциацията на студентите медици в България, Асоциацията на студентите фармацевти в България и др. Осведомеността, контролът и терапията на високото кръвно налягане са ключови за превенция и контрол на сърдечносъдовите заболявания в България, отчитат от лигата.


Следващата седмица в Стара Загора ще гостува арх. Фикрие Булунмаз,

Следващата седмица в Стара Загора ще гостува арх. Фикрие Булунмаз, ...

......... на архитектите в града. Желязната църква “Св. Стефан”, издигната в края на XIX век, %струва на българската държава над 1 милион франка. Реставрацията й в първоначалния й блясък е финансирана от Истанбулската голяма община. Вложени са около 3,5 милиона евро, от които само 390 хиляди са предоставени от българската държава.


Стара Загора. Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране в Стара

Стара Загора. Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране в Стара ...

......... възстановяването на уникалната българска църква. На 12 февруари т. г. Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов връчи почетен плакет на Народното събрание на арх. Фикрие Булунмаз. Срещата с арх. Булунмаз ще се проведе на 17 май от 14.00 часа в зала „П.Р. Славейков“ на Община Стара Загора.


3 милиона лева са инвестирани във високотехнологичната производствена линия за

3 милиона лева са инвестирани във високотехнологичната производствена линия за ...

......... община Стара Загора Красимира Чахова и Янчо Калоянов, директорът на Дирекция „Здравеопазване и хуманно отношение към животните и контрол на фуражите“ на Българската агенция по безопасност на храните д-р Георги Чобанов, мениджъри на фирми от животновъдния сектор в България, партньори и доставчици на суровини от Швейцария, Холандия, Гърция и Англия.


Стара Загора. В Стара Загора официално отвори врати нова високотехнологична

Стара Загора. В Стара Загора официално отвори врати нова високотехнологична ...

......... Сред официалните гости на събитието бяха още зам.-кметът инж. Янчо Калоянов, директорът на Дирекция „Здравеопазване и хуманно отношение към животните и контрол на фуражите“ към БАБХ д-р Георги Чобанов, мениджъри на фирми, които индустриално отглеждат животни в България, партньори и представители на доставчици на суровини от Швейцария, Холандия, Гърция, Англия.


С научната конференция „Българската маслодайна роза - история, традиции, наука“

С научната конференция „Българската маслодайна роза - история, традиции, наука“ ...

......... от страната „Тъпан бие, хоро се вие“ и детското надиграване „За ръчица“, танцови, песенни и други конкурси. Карнавалното шествие, кулминация на празниците, ще събере на 2 юни повече от 4 хиляди участници, които ще преминат по казанлъшките улици и ще пресъздава различни моменти от историята и културата на Розовата долина.


Със стотици балони в небето като символ на мира и

Със стотици балони в небето като символ на мира и ...

......... при центъра, вокална студия „Траяна глас“, школата за поп музика при Народно читалище „Георги Бакалов“ фолклорните формации „Траянци“ и „Китчица“. На празника, организиран от община Стара Загора, Международния младежки център и ЦПЛР, гости бяха Пенка Чавдарова, началник отдел „Образование и младежки дейности“ в общината, и Петя Чакърова, заместник областен управител.


Стара Загора. На 4-и юни, легендарният барабанист и единствен оригинален

Стара Загора. На 4-и юни, легендарният барабанист и единствен оригинален ...

......... го абсолютно неподражаем. Артистът е заслужил признанието на поколения световноизвестни рок-музиканти, които го посочват за вдъхновител и основен еталон в рок-ритмиката. Билетите са на цени от 30 и 40 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на EasyPay, техните офиси и партньори в цялата страна, както и на: https://epaygo.bg/3765437961


Стара Загора. Ученици от старозагорски училища се събраха в парк

Стара Загора. Ученици от старозагорски училища се събраха в парк ...

......... него държави, официални езици и др. Отговорилите правилно получиха подаръци. Празникът продължи с изпълнения на Клуба за хип- хоп танци при ЦПЛР , Школа за поп музика при Народно читалище „Георги Бакалов“, Фолклорен ансамбъл „Траянци“ и фолклорна формация „Китчица“. Стотици балони полетяха в небето като символ на мира и свободата.


Стара Загора. Над 800 деца от старозагорски училища и спортни

Стара Загора. Над 800 деца от старозагорски училища и спортни ...

......... високия скок - републиканският шампион Тихомир Иванов също ще пристигне в Стара Загора. Демонстрациите в залата ще включват и възраждане на стари спортни игри като скачане на въже и на ластик. Ще има и предизвикателства за родители. Идеята е да се привлекат повече както деца, така и родители към спорта.


Близо 8000 деца, почти 100 институции и много възрастни се

Близо 8000 деца, почти 100 институции и много възрастни се ...

......... Неделчо Димитров, Катерина Хапсали, Рашко Младенов, литературният историк и писател Катя Зографова, поетите Петър Чухов, Петър Краевски и Атанас Капралов, детските автори Явор Цанев, Кристина Славкова, Момчил Коритаров и Севдалин Генов. В маратона участваха и старозагорските автори Таньо Клисуров, Мария Донева, Виолета Бончева, Никола Райков, Тихомир Точев и Таня Бенедети.


На 11 май, събота, Стара Загора ще е част от

На 11 май, събота, Стара Загора ще е част от ...

......... Участниците ще мерят сили във футбол, дърпане на въже, тенис на корт, дартс и петанк. В състезанията ще участват отбори на община Стара Загора, Областната дирекция на МВР, ВиК - Стара Загора“, „Мини Марица-изток“ и АЕЦ „Козлодуй“. Срещите по тенис на корт и петанк ще се проведат в парк „Артилерийски“.


След IV основно училище (ОУ) „Кирил Христов“ и XII ОУ

След IV основно училище (ОУ) „Кирил Христов“ и XII ОУ ...

......... обучението вероизповедание по места и при възникнали проблеми и трудности да се намерят алтернативни решения, както и да се планират съвместни инициативи. Освен в IV ОУ и XII ОУ занимания по религиозно възпитание се провеждат и в седем общински детски градини - „Светулка“, „Българче“, „Кипарис“, „Славейче“, „Слънце“, „Люляк“ и „Звездица“.


Стара Загора. Възпитаници на Средно училище „Максим Горки“ спечелиха престижни

Стара Загора. Възпитаници на Средно училище „Максим Горки“ спечелиха престижни ...

......... получили и грамота в номинацията „Зрителски симпатии“. Научен ръководител на учениците е Веселина Танева. Домакините от 132-ро училище „Георгий Губанов” в град Самара са предложили разнообразна програма за старозагорци извън участието им в Славянските четения. В рамките на шест дни децата са посетили множество туристически забележителности в Самара и Казан.


Сътрудници на електроразпределителното дружество, обслужващо Югоизточна България, вчера спасиха щъркел

Сътрудници на електроразпределителното дружество, обслужващо Югоизточна България, вчера спасиха щъркел ...

......... 2493 платформи за щъркелови гнезда по електрически стълбове в Югоизточна България са монтирани от предприятието през последните десет години, за да бъдат предпазени гнездата. Монтирани са и защитни изолации на 8588 стълба от електроразпределителната мрежа като допълнителна мярка за осигуряване на безопасни места за гнездене, почивка и наблюдение на птиците.


Девет европейски заглавия влизат в конкурсната програма на фестивала за

Девет европейски заглавия влизат в конкурсната програма на фестивала за ...

......... страни. Фестивалът ще се открие на 1 юни и, както и досега, входът за прожекциите ще бъде свободен. Събитията и прожекциите на филмите ще бъдат в голямата зала на Държавна опера - Стара Загора, и в залата на библиотека „Захарий Княжески“. Подробности за програмата след след средата на май тук.


Стара Загора. Считано от 8 май 2019 г. се възстановява

Стара Загора. Считано от 8 май 2019 г. се възстановява ...

......... на пътници по автобусни линии №3, №8 и №22 по утвърдените им маршрути. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Преустановяването на преминаването в района на кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и „Одринска епопея“ бе наложено заради изграждане на кръгово кръстовище и продължаването на уличната мрежа до парк „Артилерийски“.


След повече от година ремонтни дейности Средно училище (СУ) „Железник“

След повече от година ремонтни дейности Средно училище (СУ) „Железник“ ...

......... инсталации в сградата. В тази част на училището ще се намира кухненски блок. “В началото на следващата учебна година тук ще бъде открито столово хранене“, заяви заместник-кметът Иванка Сотирова. При откриването на обновената сграда ученици, участвали в адаптирането на класните стаи, получиха благодарствени грамоти от директорката на училището Петя Лазарова.


Водолазен екип от Пловдив ще продължи да издирва на тялото

Водолазен екип от Пловдив ще продължи да издирва на тялото ...

......... След като не се показал няколко минути приятелката му започнала да вика за помощ, но никой не се отзовал. В 15:40 часа е подаден сигнал за инцидента на телефон 112, но до 18 часа снощи тялото му не е открито. Пристигналият от Пловдив водолазен екип ще продължи издирването и днес.


В Деня на Св. Георги в Стара Загора имен ден

В Деня на Св. Георги в Стара Загора имен ден ...

......... - с името Гергана. Именички са и 351 старозагорки, наречени Галя, 459 са Ганките, а 188 - Гинките. Празнуват още Гюрга, Гюргелена, Генка. Днешният ден е най-големият пролетен празник в българския народен календар. Повечето обредни практики и ритуали се извършват за здраве на хората и плодородие на нивите и животните.


В Световния ден на пулмоналната хипертония - 5 май, от

В Световния ден на пулмоналната хипертония - 5 май, от ...

......... на болестта те трябва да се подлагат на от скъпо струваща интравенозна терапия, защото у нас все още не са регистрирани лекарства, които могат да облекчат страданието им. Шансът им е двустранна белодробна трансплантация, която в България не се прави. Световният ден на пулмоналната хипертония се отбелязва от 2012 година.


139 души от от Втора механизирана бригада бяха отличени с

139 души от от Втора механизирана бригада бяха отличени с ...

......... генерал Костадин Кузмов, командир на Втора механизирана бригада. За церемонията съставът на военното подразделения беше уважено от Димитър Драчев, заместник областен управител, Иванка Сотирова, заместник-кмет на община Стара Загора, началникът на Първо управление „Полиция“ Николай Колев, представители на държавни институции. Водосвет за здраве края отслужи архимандрит Богослов със старозагорски свещеници.