Две камерни опери – „Медиумът“ и „Телефонът“ от  Джан Карло

Две камерни опери – „Медиумът“ и „Телефонът“ от  Джан Карло ...

......... академията. „Медиумът“ е драматична опера в две действия, а „Телефонът“ или „ L`amour a trois“ е комична опера в едно действие. И двете са по текст и музика на Джан Карло Меноти. Първата им професионална продукция е съвместно представяне с през февруари 1947 г. в Ню Йорк от Балетното дружество.


Стара Загора. Жителите на село Хрищени и тази година се

Стара Загора. Жителите на село Хрищени и тази година се ...

......... Тържеството продължи с фолклорна програма. Гости на Празника на райската ябълка бяха зам.-председателят на НС Емил Христов, народният представител Радостин Танев, председателят на Общинския съвет на Стара Загора Таньо Брайков, общинският съветник Николай Николов, началникът на Отдел „Култура“ на Община Стара Загора Диана Атанасова, кметове на съседни села и други.


След подаден сигнал в Спасителния център за диви животни в

След подаден сигнал в Спасителния център за диви животни в ...

......... Подаден е сигнал за закононарушението в РИОСВ - Стара Загора, и в Регионалната дирекция по горите - Сливен, на чиято територия е извършена бракониерската проява. Скалният орел е рядък и защитен от закона вид на територията на България. Близо 150-те двойки в страната му дават относителна сигурност като стабилен вид.


С митинг в Раднево на 28 ноември те започват кампания

С митинг в Раднево на 28 ноември те започват кампания ...

......... по проблемите на енергетиката.” Те също настояват за спешни мерки и действия на правителството за запазване на производството на електроенергия от български лигнитни въглища, за да се осигури енергийната независимост на държавата. В противен случай започват мащабна протестна кампания, а първият им митинг ще бъде на 29 ноември в София.


“През 2012 г. много хора хулеха общината за прекратяване на

“През 2012 г. много хора хулеха общината за прекратяване на ...

......... осигурени от Агенция “Пътна инфраструктура” средства - 700 хил. лв. е извършен ремонт на пътя от Старозагорските минерални бани до Пъстрово. Един млн. лв. е стойността на поетапното изграждане на пътя Борово - Михайлово, от което е започнала реконструкцията на много тежка отсечка, съобщи още в отчета си старозагорският кмет.


От мандата на проф. Светлин Танчев, когато са се плащали

От мандата на проф. Светлин Танчев, когато са се плащали ...

......... приходи в бюджета. Той обясни, че с по-голяма прозрачност в община Стара Загора са свалени цените на извършваните услуги. Намалени са сериозно и цените за асфалтиране на улици и за тротоари, с 30 на сто са намалени и разходите за улично осветление с внедряването на енергийната ефективност, обясни Живко Тодоров.Победител в категорията Smart City в тазгодишния национален конкурс „Кмет

Победител в категорията Smart City в тазгодишния национален конкурс „Кмет ...

......... г. Чрез национално онлайн допитване всяка година в нея се отличават най-добрите кметове у нас. За шестте години от съществуването си конкурсът "Кмет на годината" стана важен мост между местната власт, институциите в страната и гражданите и е неформална мрежа от местни институции и власти за обмяна на добри практики.


Стара Загора. На 01 декември 2018 година от 14.00 часа

Стара Загора. На 01 декември 2018 година от 14.00 часа ...

......... посредник на Стара Загора - Йордан Тенев – 12 г., II ОУ „П. Р. Славейков“, Стара Загора. Награда на млад омбудсман на Млада Загора - Сиана - Каролин Колева – 8 г. VI ОУ “Св. Никола“, Стара Загора Награда на ЦПЛР Стара Загора - Раяни Мургова -6 г., Стара Загора.


София. Ресорният заместник-кмет по туризъм на Стара Загора Красимира Чахова

София. Ресорният заместник-кмет по туризъм на Стара Загора Красимира Чахова ...

......... Сайед Мостафави, заместник-министър на администрацията, финансите и туризма на Ислямска Република Афганистан, Омер Арисой, заместник-министър на културата и туризма на Република Турция, Йорге Циалас, държавен секретар за туристическа политика и развитие на Република Гърция, Хайтам Матар, изпълнителен директор на организация за развитие на туризма на Рас ал-Хайма, регион на ОАЕ.


Стара Загора. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров зае първото

Стара Загора. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров зае първото ...

......... отличието получи зам.-кметът Красимира Чахова от Мирослав Петров, главен директор "Продажби" и член на Управителния съвет на "Виваком“. В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Правец Румен Гунински, в раздел „Средна община“ - при кмета на Панагюрище Никола Белишки. Класацията е организирана от Портала на български общини Kmeta.bg.


В Европейската седмица на професионалните умения 19 фирми от Старозагорска

В Европейската седмица на професионалните умения 19 фирми от Старозагорска ...

......... в новия план-прием за 2019/2020 учебна година. Голяма част от включилите се в Дните на отворените врати фирми са партньори по проекта ДОМИНО за въвеждане на дуалното обучение в професионалното образование. През април, по време на Областната панорама на професионалното образование, фирми отново ще отворят врати за родители и ученици.Заради строително-ремонтните дейности на кръстовището на бул. „Св. патриарх Евтимий“

Заради строително-ремонтните дейности на кръстовището на бул. „Св. патриарх Евтимий“ ...

......... гостите на града  и призовава водачите на моторни превозни средства да шофират с повишено внимание в указания участък и да спазват стриктно сигнализацията с пътна маркировка и пътните знаци. Предупреждават се и пешеходците да бъдат изключително внимателни при преминаване през кръстовището. Община Стара Загора се извинява за причиненото неудобство.   


Като сериозна стъпка в осигуряването на безопасността на хора и

Като сериозна стъпка в осигуряването на безопасността на хора и ...

......... тротоари, велоалея. Правят се и две кръгови кръстовища на бул. “Славянски”, които ще облекчат включването към него и ще помогнат за облекчаване на трафика", допълни Тодоров. На кръстовището с ул. “Христо Ботев” се обособява лента само за завиване надясно, с което ще се предотврати образуването на тапи в автомобилното движение.


Стара Загора. Ден на отворените сърца в Комплекса за социални

Стара Загора. Ден на отворените сърца в Комплекса за социални ...

......... тази година предоставянето на услугите в Комплекса е поверено на фондация „Мисия криле“, чийто председател е Димова. „Ще работим със същото темпо и още по-ангажирано“, обеща тя. Старозагорски свещеници извършиха тържествен водосвет за реновираната сграда. След официалната част Денят на отворените сърца продължи с интерактивни занимания тематично свързани с толерантността.


Емблематичният за Стара Загора парк “Митрополит Методий Кусев” е сред

Емблематичният за Стара Загора парк “Митрополит Методий Кусев” е сред ...

......... страната. Само през тази година за посещението му са продадени 100 хил. билета, а могат да бъдат много повече след превръщането му в модерен зоопарк. А като атракция в обновеното Аязмо може да стане обект, който ще привлича и жители на съседни области, които нямат такива, надява се кметът Тодоров.


Стара Загора. Общо 19 фирми от Старозагорска област отварят врати

Стара Загора. Общо 19 фирми от Старозагорска област отварят врати ...

......... по проекта ДОМИНО за въвеждане на дуалното обучение в професионалното образование, който тази година за няколко професионални гимназии навлиза в реална фаза на трудово обучение. В Старозагорска област се организират Дни на отворените врати на фирмите още веднъж - през месец април, по време на Областната панорама на професионалното образование.Стара Загора. Гражданите на Стара Загора са най-важни. Те имат

Стара Загора. Гражданите на Стара Загора са най-важни. Те имат ...

......... която следи за безопасността на местата за игра и необходимите ремонтно-възстановителни дейности. Това лято бяха ремонтирани 49 детски площадки, поразени от вандалски прояви, за което са изхарчени близо 52 хил. лв. Върви подмяна и на изпокъсаните оградни мрежи на 8-те игрища за футбол и баскетбол, създадени през последните няколко години.


Недоволството си от социалните несправедливости и политиците изразиха днес протестиращите

Недоволството си от социалните несправедливости и политиците изразиха днес протестиращите ...

......... по “Руски” (макар за последната отсечка да не са имали разрешение). Когато наближиха хотела, в който кметът отчиташе дейността си, срещата точно беше приключила. Живко Тодоров излизаше заедно с екипа си и отиде при протестиращите. В четвъртък протестиращите организират автомобилно шествие, което ще тръгна от затворения участък на „Патриарх Евтимий“.


Акция по залесяване на Стара Загора, посветен на Европейската седмица

Акция по залесяване на Стара Загора, посветен на Европейската седмица ...

......... ограничаване на климатичните промени, поддържане на водните ресурси и опазване на околната среда. ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.


Старозагорският художник Валентин Дончевски открива юбилейната си изложба “Животопис” на

Старозагорският художник Валентин Дончевски открива юбилейната си изложба “Животопис” на ...

......... сентенции и една с есета. Свои творби е дарявал на различни институции в Стара Загора. Негови картини са притежание на частни колекции в десетки страни от Европа, САЩ и Канада. Основната му дейност е създаване на живописни творби, но е работил и в областта на графиката, приложните и медийните изкуства.


Тази сутрин започна принудителното премахване на 24 незаконни постройки в

Тази сутрин започна принудителното премахване на 24 незаконни постройки в ...

......... четиридесетте обитатели на незаконните постройки не е поискал настаняване в общинско жилище. От началото на първия мандат на кмета Живко Тодоров до момента са премахнати 56 незаконни къщи в парк „Борова гора“, 14 - в кв. „Лозенец“ и около 20 постройки, изградени без надлежно разрешително в централната част на града.


Стара Загора. Започват системни наблюдения и контрол за опазване на

Стара Загора. Започват системни наблюдения и контрол за опазване на ...

......... Кусев“, по-известен като Аязмото, вече са поставени и 130 камери за наблюдение. Те, както и камерите от парк „Артилерийски“, ще бъдат свързани с Центъра за градска мобилност, където ще се извършва 24-часов контрол и наблюдение. Предстои поетапното поставяне на видеокамери във всички градски паркове и на възлови места в града.


Стара Загора. В 9.30 часа тази сутрин започна премахването на

Стара Загора. В 9.30 часа тази сутрин започна премахването на ...

......... възлагане на обществена поръчка. Операцията по премахването на къщите е предвидена за днес и утре. От първия мандат на кмета Живко Тодоров до момента са премахнати 56 незаконни къщи в парк „Борова гора“, 14 в кв. „Лозенец“ и около 20 постройки, изградени без надлежно разрешително в централната част на града.


След обявяването на края на протеста в Стара Загора тази

След обявяването на края на протеста в Стара Загора тази ...

......... е съставила два акта - че е без документи за самоличност и че се движи по пътното платно. След задържането на мъжа протестиращите са се преместили пред Първо районно управление, за да изчакат освобождаването му. Протест в града ще има и утре - в парк “Пети октомври” от 18 часа.


Стотина души се събраха тази вечер на протест срещу цените

Стотина души се събраха тази вечер на протест срещу цените ...

......... настояваха за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Организатор на протеста тази вечер беше Мирослав Милчев, който ще предаде щафетата за следващия на другиго. Протестът продължи с пешеходно шествие до паметника на Васил Левски в града. Да ги подкрепят в настояванията за по-добър живот се присъединиха групи от Казанлък и Кърджали.


Тридесет млади пианисти се включват в Десетия международен клавирен конкурс

Тридесет млади пианисти се включват в Десетия международен клавирен конкурс ...

......... Тази година журито е в състав: академик проф. д-р Атанас Куртев, проф. д-р Ростислав Йовчев и проф. Маркус Праузе от Виена. Конкурсът ще се открие на 14 ноември от 18:30 часа в залата на Регионалната библиотека “Захарий Княжески”. Прослушванията на участниците от 15 до 18 ноември са открити за публика.


Стара Загора. С жителите на две старозагорски села се срещнаха

Стара Загора. С жителите на две старозагорски села се срещнаха ...

......... на графика на автобусите през празничните дни. И в двете населени места днес бяха доставени пейки, които да бъдат поставени в централните пространства около кметствата. В Стрелец ще бъдат монтирани и врати за футбол. Инициативата за изнесените приемни на представителите на местното самоуправление и омбудсмана продължават и през следващия месец.


Мъж е загинал тази сутрин в катастрофа край летище Стара

Мъж е загинал тази сутрин в катастрофа край летище Стара ...

......... платно. От удара загива водачът на Мерцедеса. Другият шофьор е с леки наранявания. Заради инцидента трафикът за идващите от Хасково и от магистрала „Тракия” автомобили беше затруднен. Все още се извършват действия за изясняване причините за тежкия пътен инцидент, съобщиха за actualno.com от областната дирекция на МВР в Стара Загора.


Автомобилно шествие срещу високите цени на горивата имаше снощи в

Автомобилно шествие срещу високите цени на горивата имаше снощи в ...

......... предупреждават: “Вълкът кожата си мени, нрава - не! И не забравяйте: Държавата - това сме НИЕ! България сме НИЕ!!!” Тази вечер организаторите на протеста от понеделник (предполага се, че това е Политическа партия “Възраждане”) планират пешеходен протест, който трябва да тръгне в 18:00 часа от фонтаните в парк “Пети октомври”.


С автомобилното шествие срещу високите цените на горивата, бедността и

С автомобилното шествие срещу високите цените на горивата, бедността и ...

......... по булеварда до кръговото движение под новия мол, където ще се върнат в обратна посока. Припомняме, че вчера в Стара Загора протестираха хиляди граждани. Една част от протестиращите обявиха гражданско неподчинение и блокираха за около половин час пътя Стара Загора - Казанлък и за около час и половина автомагистрала “Тракия”.


“Старите къщи в Стара Загора” ще са темата на третото

“Старите къщи в Стара Загора” ще са темата на третото ...

......... на родителите му. Беседата за архитектурния ансамбъл ще води Снежана Маринова, общественик и дългогодишен директор на Регионална библиотека "Захарий Княжески", където работи и до днес. Тя се занимава с краеведчески изследвания, които запознават старозагорци с историята на Стара Загора. Събитието е тази вечер от 19:30 часа в "Колобри на бирата".


Успешен старт на кампанията за събиране на опасни битови отпадъци

Успешен старт на кампанията за събиране на опасни битови отпадъци ...

......... се предават в Центъра за рециклиране на обект „Регионален център за управление на отпадъците – Стара Загора“, в землището на с. Ракитница. Там се съхраняват в специализирани контейнери, при условия гарантиращи безопасността за здравето на хората и околната среда, след което се предават на лицензирани фирми за тяхното крайно обезвреждане.


Стара Загора. Кметът Живко Тодоров разпореди мерки за справяне със

Стара Загора. Кметът Живко Тодоров разпореди мерки за справяне със ...

......... комплект за бедствия“. Списъкът на необходимия и препоръчителен багаж за бедствия, както и заповедите на кмета са публикувани на електронната страницата на общинската администрация - https://www.starazagora.bg/bg/obyavleniya/zapoved-za-opredelyane-na-prevantivni-merki-pri-zimni-usloviya. При констатиране наличието на заплахи, застрашаващи здравето и живота на хората, незабавно да се предава информация на национален телефон за спешни повиквания - 112.


Стара Загора. Успешен старт на първата есенна кампания за събиране

Стара Загора. Успешен старт на първата есенна кампания за събиране ...

......... за управление на отпадъците – Стара Загора“ е всеки ден от 8:00 до 19:00 часа. В Центъра за рециклиране опасните битови отпадъци се съхраняват временно в специализирани контейнери, при условия гарантиращи безопасността за здравето на хората и околната среда, след което се предават на лицензирани фирми за тяхното крайно обезвреждане.


Стара Загора. Десетото издание на Международния клавирен конкурс „Класика и

Стара Загора. Десетото издание на Международния клавирен конкурс „Класика и ...

......... всички възрастови групи. Участниците са 30, прослушванията са открити за публика и се провеждат в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Конкурсът ще бъде открит на 14 ноември от 18.30 в залата на Регионалната библиотека с Концерт на журито - акад. Атанас Куртев, проф. Ростислав Йовчев, проф. Маркус Праузе (Виена).


Стара Загора. За пръв път в Стара Загора в Детска

Стара Загора. За пръв път в Стара Загора в Детска ...

......... и отношенията в семейството. В инициативата се включиха ентусиазирани бащи от трите първи и трите втори групи на ДГ №7 „Светулка“. Те се включиха в игрите: „Строим заедно с татко“, „Шеф готвач е тати“, както и в турнира по футбол между деца и бащи. Открита бе и фотоизложба „Щастливи заедно“.


Среща-дискусия за данъчната система в България ще се проведе на

Среща-дискусия за данъчната система в България ще се проведе на ...

......... на граждани и бизнес евентуалната промяна на данъчната система и защо това е ключов въпрос за всеки, са част от въпросите, които ще се дискутират на срещата, организирана от фондация “Фридрих Еберт” - България, Сдружение “Солидарна България” и Колектив за обществени интервенции. Началото е в 17:30 часа в хотел “Верея”.


Безплатните тестове ще се проведат на 12 и 13 тноември

Безплатните тестове ще се проведат на 12 и 13 тноември ...

......... Броят на хората, страдащи от алергии, се увеличава всяка година, а честотата на алергичните кожни болести постоянно нараства. Причините за това не са напълно изяснени, но контактът на човека с различни алергени от заобикалящата го среда и с различни продукти на козметичната и фармацевтичната индустрия са едни от основните фактори.


“Да започнем деня със Славейков” е една от инициативите по

“Да започнем деня със Славейков” е една от инициативите по ...

......... Вторият национален ученически конкурс "Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ". Желаещите могат да се включат с есе, стихотворение, рисунка, фотография и презентация. Участниците са разделени в четири възрастови групи - I-IV клас; V-VII клас; VIII-X клас и XI-XII клас. Крайният срок за участие е 30 ноември.


Около три хиляди души и стотици автомобили се включиха в

Около три хиляди души и стотици автомобили се включиха в ...

......... гражданско неподчинение и с викове ”оставка”, “много сме, силни сме” продължиха шествието. След около половин километър по пътя за Казанлък те спряха движението на автомобили в двете посоки за около 20 минути.  Част от обявилите гражданското неподчинение се отправиха към автомагистрала „Тракия“ и я блокираха и в двете посоки.  


Вчера (9 ноември) и миналия петък Казанлък се надигна срещу

Вчера (9 ноември) и миналия петък Казанлък се надигна срещу ...

......... протести срещу високите цени на горивата. Сборният пункт е на паркинга зад блок 30 в кв. “Изток”. Организаторите призовават съгражданите си на мирен протест срещу цените на горивата, за които се очаква да нараснат още до края на годината, срещу увеличението на застраховките “Гражданска отговорност” и новите данъци на автомобилите.


Близо 20 доброволци от Младежкия общински съвет (МОС) ще събират

Близо 20 доброволци от Младежкия общински съвет (МОС) ще събират ...

......... събрали младежите от проведените досега дванадесет кампании. Традиционно кампанията се провежда в навечерието на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. С резолюция на Генералната асамблея на ООН от 2005 г. той се отбелязва в третата неделя на месец ноември, а тази година календарният ден е 18 ноември.


Казандък. Деца, ученици и родолюбиви енинци отбелязаха 100 - годишнината

Казандък. Деца, ученици и родолюбиви енинци отбелязаха 100 - годишнината ...

......... ученици, участвали в конкурса“ Потомци“, посветен на войната и подвига на участвалите в нея енинци Проявата по отбелязване на 100 – годишнината от края на Първата световна война бе съвместна на клуб „ Млади възрожденци“ в ОУ „ Христо Ботев“ и Народно читалище „ Братство“ в село Енина. Славяна ГАЙДАРОВА


Казанлък. Началото на кампания „Капачки за Казанлък“ за събиране на

Казанлък. Началото на кампания „Капачки за Казанлък“ за събиране на ...

......... да се включи в кампанията, като ги предаде за рециклиране в пунктовете в града са: капачки от минерални води, кремове за ръце, омекотители и течни прахове за пране; буркани за кафе; оцет и олио; кислородна вода и спирт; безалкохолни напитки, натурални сокове; бира и други видове пластмасови капачки. Славяна ГАЙДАРОВА


От 1 декември до 7 януари следващата година ще продължат

От 1 декември до 7 януари следващата година ще продължат ...

......... приемат от 08:30 часа на 14 ноември до 17:30 часа на 28 ноември включително в административните бюра. Таксите за ползваната площ се заплащат в касите на административните бюра и на община Стара Загора.    Заповедта на кмета и местата за продажба на коледни елхи могат да се видят тук.  


От 1 декември до 7 януари следващата година ще продължат

От 1 декември до 7 януари следващата година ще продължат ...

......... изделия и взривни вещества, конфекция, трикотаж, бельо и промишлени стоки. Заявления за участие в базарите ще се приемат от 8:30 часа на 14 ноември до 17:30 часа на 28 ноември включително в административните бюра. Таксите за ползваната площ се заплащат в касите на административните бюра и на община Стара Загора.


Занятията от първия модул на безплатното IT обучение за ученици

Занятията от първия модул на безплатното IT обучение за ученици ...

......... обучение по информатика учениците ще бъдат, след като се отбележат в списъците в деня на първото си занятие. Припомняме, че инициативата за безплатното обучение е на община Стара Загора,  преподавателя по информатика ППМГ „Гео Милев“ Павлин Пеев, три от големите IT фирми у НАС и на народния представител Радостин Танев.


Стара Загора. От 7 до 11 ноември Стара Загора е

Стара Загора. От 7 до 11 ноември Стара Загора е ...

......... открит официално в общинската спортна зала „Иван Вазов“ от ресорния зам.-кмет Красимира Чахова, която приветства съдийския състав и пожела успех на участниците и техните треньори. В него участват 420 деца в 57 отбора от цялата страна. Организатори на проявата са Община Стара Загора и Спортен клуб по художествена гимнастика “Елит”.


София. Трима артисти от Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“ получиха награди

София. Трима артисти от Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“ получиха награди ...

......... са по хореография на Маргарита Дикова, Атанас Атанасов и Христо Иванов. Спектаклите – многобагрени картини на националната ни култура – са дарили радост на повече от 4 милиона зрители в над 5000 концерта в страната и чужбина. Осъществени са турнета в Гърция, Турция, Русия, Франция, Чехия, Полша, Словакия, Италия, Германия.


Стара Загора. Малко преди отбелязването на Световния ден на възпоменание

Стара Загора. Малко преди отбелязването на Световния ден на възпоменание ...

......... Подписалите се получават нагръден знак, флайери и стикери с мотото на кампаниите. Акцията е традиционна и набира все повече сила. Това доказва, че има все повече и повече съвестни водачи в града. За първи път тази кампания бе проведена през 2006 г. Оттогава повече от 7500 шофьори са подкрепили каузата.


Кампанията „Изплети топлина” на фондация “Има начин” търси сръчни доброволци

Кампанията „Изплети топлина” на фондация “Има начин” търси сръчни доброволци ...

......... прежда от офиса на общинска дирекция “Социално подпомагане” на ул. “Стефан Караджа” 8, чийто директор Павлина Делчева за пореден път е доброволец в “изплитането” на топлина. До 30 ноември ще се събират плетивата, които ще се изпратят на фондацията, която ще ги разпределя за бездомни в различни точки на страната.


Последна шеста номинации постъпила за тазгодишните награди „Добрият самарянин“. Тя

Последна шеста номинации постъпила за тазгодишните награди „Добрият самарянин“. Тя ...

......... на www.samaritans.bg/dnes до 28 ноември. Церемонията по връчване на Годишните награди „Добрият самарянин“ ще бъде на 17 декември от 19:00 часа в залата на Държавна опера - Стара Загора. “Добрият Самарянин - добротворството създава общности” е тазгодишното мото на инициативата, чрез която добротворството свързва поколения, изгражда общности и вдъхновява бъдещето.


Стотици млади хора протестираха днес в Казанлък с основно искане

Стотици млади хора протестираха днес в Казанлък с основно искане ...

......... неговия образ. Протестиращите бяха категорични, че страната ни се намира в остра демографска криза, в извънредно положение, за преодоляването на което са необходими спешни и драстични мерки. Те настояха и за съд за всички политици от началото на прехода ,виновни за това, че българинът живее на прага на критичния минимум.


С нарочна декларация, прочетена на заседание на общинския съвет (ОбС)

С нарочна декларация, прочетена на заседание на общинския съвет (ОбС) ...

......... Драгийска, която не се справя със задълженията си, категорични са от ГЕРБ. А всичко това води до съсипване на Чирпан. През следващите седмици и месеци те ще представят пред общинския съвет и чирпанлии данни за безобразията в управлението на общината и всичко ще бъде подкрепено с неоспорими документи и факти.


Ден на отворените врати ще има на 14 ноември в

Ден на отворените врати ще има на 14 ноември в ...

......... тип 2, който се развива основно при възрастните. Рискови фактори за заболяването са наследствеността, храненето, намалената физическа активност и ежедневния стрес. Основен проблем при него са късните усложнения, които могат да доведат до слепота, хронична бъбречна недостатъчност, ампутации на крайници, съдови усложнения. Затова са важни редовните профилактични прегледи при ендокринолог.


До 13 декември се очакват сурвачки и рисунки за участие

До 13 декември се очакват сурвачки и рисунки за участие ...

......... пети до седми клас. Желаещите да се включат могат да занесат или изпратят творбите си в сградата на Центъра за подкрепа за личностно развитие на ул. „Захарий Княжески” 71, ет.3. Резултатите от конкурса и награждаването на отличените творби ще бъде на 19 декември от 14:00 часа в залата на центъра.


"За голяма битка срещу силен отбор се готвим и ще ...

......... Сред тях от утре се присъединява и дългогодишната състезателка, играла и в Стара Загора, Албена Бачкова, която ще тренира 12-годишните. "Скоро ще бъдем фактор не само в България, но и в Европа", заяви изпълнителният директор на клуба Иван Николов. Входът за двубоя "Берое" (Стара Загора) – "Боташспор" ще бъде свободен.


Стара Загора. Вторият випуск старозагорски ученици започна днес обучение по

Стара Загора. Вторият випуск старозагорски ученици започна днес обучение по ...

......... защита; безопасност на движението по пътищата; на долекарска помощ; здраве, етика и право и други, децата да получат съответните умения. В обучителния процес участват служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“, „Криминална полиция“, психолози от психологическите лаборатории на МВР, експерти от БЧК, БТС и други партньори в съответните градове.


Обучителният семинар за учители от прогимназиалния и гимназиалния курс ще

Обучителният семинар за учители от прогимназиалния и гимназиалния курс ще ...

......... бъдещи шофьори. Той ще е вторият поред от кампанията „Дай път на живота” и ще се проведе на 21 и 22 ноември с участието на учители от Стара Загора, Пловдив, Бургас и Ямбол. Първият семинар се провежда днес и утре в Кюстендил за учители от София, Благоевград, Кюстендил и Перник.


Д-р Павлина Крумова, специалист детска кардиология, е петата номинация за

Д-р Павлина Крумова, специалист детска кардиология, е петата номинация за ...

......... на здравеопазването обаче не разписаха необходимия формуляр за пътуването с мотива, че детето може да бъде оперирано в болница „Лозенец“ в София. След обществения натиск Байрям беше одобрен за лечение в чужбина и беше трансплантиран в края на юни миналата година. За другите четири номинации можете да прочетете тук  


Заради строително-монтажните дейности на бул. „Руски“ в участъка между улиците

Заради строително-монтажните дейности на бул. „Руски“ в участъка между улиците ...

......... се обслужват от тролейбусна линия № 2. Допълнителни спирки, които обслужват обходния маршрут на тролейбусна линия № 2: По направление Мототехника: „Стадион Берое“ -„Жабките“ - „ТД на НАП“ - „Ремиза“ - „Младежки дом“. По направление стадион "Берое": „РПС“ - „Младежки дом“ - „ТД на НАП“ - „Кипарис“ - „Стадион Берое“.


Песни и танци от всички фолклорни области на България, разпределени

Песни и танци от всички фолклорни области на България, разпределени ...

......... това хореограф. Ансамбъл „Загоре” е създаден през 1955 г., от 1973 г. е професионален институт и е една от най-престижните визитки на Стара Загора. НФА “Филип Кутев” е създаден през 1951 г. от българския композитор Филип Кутев, чието име носи. Има изнесени над 7000 концерта в България и по света.


Японското дуо SHAMIPIA ще са част от празничния концерт, посветен

Японското дуо SHAMIPIA ще са част от празничния концерт, посветен ...

......... и на Казанлък. На концерта ще присъства и посланикът на Япония в България, Негово Превъзходителство, Масато Ватанабе със семейството си. Поканени са и всички поставили началото на връзките на Казанлък с Япония през 1998 г. - бивши представители на местната власт, дипломати, бизнесмени, представители на неправителствени организации и културни институции.


Родрик Патрик Вермюе е син на българка и холандец, които

Родрик Патрик Вермюе е син на българка и холандец, които ...

......... паметника на Митрополит Методий, той е голям будител, на него дължим и Аязмото”, възбудено обяснява той. Празникът е още една причина да му харесва в Стара Загора и България. Но той обича и двете си родини - България и Холандия. “Аз съм дете на европейското семейство”, усмихвайки се обяснява Родрик.


Стара Загора. Единадесетокласничката от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ Бетина Радева е

Стара Загора. Единадесетокласничката от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ Бетина Радева е ...

......... Стара Загора“, сподели Надежда Чакърова – Николова пред аудиторията днес. Тя допълни, че целта на начинанието е да бъдат привлечени колкото се може повече младежи към обществения живот в града, към различни инициативи. Тя не скри, че е била вдъхновена и окуражена за инициативата от големия си син – Михаил.


Да помогне за решаването на проблем с транспорта до Стара

Да помогне за решаването на проблем с транспорта до Стара ...

......... обмисля да предложи на всички на високи позиции в страната да слязат от служебните си автомобили и да ползват обществения транспорт като нея. Припомняме, че финансовият министър Владислав Горанов предложи с бюджета за 2019 г. да отпадне правото на обществения защитник да ползва кола и шофьор на Национална служба "Охрана". 


Пътуващата фотоизложба “Имам си една мечта” на фотографа Илка Антонова

Пътуващата фотоизложба “Имам си една мечта” на фотографа Илка Антонова ...

......... кулинарно събитие „Опитай нещо различно“, на което ще се дегустира автентична кухня от Близкия Изток. Финалът на месеца на толерантността ще бъде прожекцията на документалния филм „Кетермая“ (Великобритания, Ливан) на 22 ноември в библиотека „Захарий Княжески“. Той е разказ за живота на децата в сирийския бежански лагер Кетермая в Ливан.


Със спектакъла „Червени рози“ от Алдо де Бенедети ще бъде

Със спектакъла „Червени рози“ от Алдо де Бенедети ще бъде ...

......... театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“ през май тази година в Тополовград. Събитието за Международния ден на добротата и ден на хората с нарушено зрение се осъществява с подкрепата на община Стара Загора, а входът на 6 ноември от 18:30 часа в Държавен куклен театър - Стара Загора, е свободен.


“Нека с този мирен протест покажем единство! Нека не оставяме

“Нека с този мирен протест покажем единство! Нека не оставяме ...

......... цени на горивата вече се координират и подкрепят помежду си и утре на протест излизат Благоевград и Пазарджик, информират организаторите преди колоната от автомобили да тръгне по маршрута. Днес протест имаше и в Монтана - областта, където цените на горивата са едни от най-високите и прескачат 2,50 лева на литър.


С ролята на Демна в спектакъла на Държавна опера -

С ролята на Демна в спектакъла на Държавна опера - ...

......... балета на Държавна опера - Стара Загора. На 27 ноември й предстои дебют в още едно класическо заглавие - “Дон Кихот” от Лудвиг Минкус, в ролята на Китри. С премиерния спектакъл на старозагорската опера ще се постави началото на тазгодишния Фестивал за оперно и балетно изкуство в Града на липите.