Стара Загора. Изложба „Сто години професионален драматичен театър в Стара

Стара Загора. Изложба „Сто години професионален драматичен театър в Стара ...

......... на ДТ „Гео Милев“ са се формирали и продължават да се развиват не едно поколение театрали. Градът се гордее с актьорите Ружа Делчева, Наум Шопов, Васил Михайлов и много други, които са се родили и творили в Стара Загора и чиито професионализъм остава с емблематично значение за българския театрален летопис.


Кметът на община Братя Даскалови Иван Танев, 6-те кметове на

Кметът на община Братя Даскалови Иван Танев, 6-те кметове на ...

......... общинския съвет бяха предложени две кандидатури - на Гочо Гочев от ДПС и на Добринка Кръстева от „БСП за България“. След тайно гласуване за председател със 7 гласа „за“ беше избран Гочо Гочев. В местния парламент от 13 съветници 6-има са на ДПС, 4-ма на ГЕРБ и 3-ма на БСП. 


С доброволен труд служители на електроразпределителното дружество за Югоизточна България

С доброволен труд служители на електроразпределителното дружество за Югоизточна България ...

......... на хора. Хора, които се раздават, хора, които даряват времето си, знанията си, уменията си. Тази инициатива опровергава това твърдение", коментира Меглена Бакърджиева, директор на детското заведение, и благодари на хората, включили се в инициативата за добротата, човечността и готовността им да приемат предизвикателства в името светът да стане по-добър.


Стара Загора. Учени, изследователи и практици ще обсъдят в Стара

Стара Загора. Учени, изследователи и практици ще обсъдят в Стара ...

......... училище „Поп Минчо Кънчев” към Старозагорския затвор ще представи програми за превантивна работа с възрастни. Работата на дистанционната секция с всички представени доклади ще бъде заснета във видеоматериал, който на 21 и 22 ноември т.г. ще бъде изгледан от останалите докладчици на Международния научен форум в град Ростов на Дон.


Стара Загора. Благотворителна инициатива по проект на електроразпределителното дружество EVN

Стара Загора. Благотворителна инициатива по проект на електроразпределителното дружество EVN ...

......... дефицит на хора. Хора, които се раздават, хора, които даряват времето си, знанията си, уменията си. Нашата инициатива опровергават това твърдение“, коментира Меглена Бакърджиева, директор на детското заведение. Тя благодари на хората участвали в инициативата за тяхната доброта, човечност и готовност да приемат предизвикателства, в името на един по-добър свят.


Повторно ще броят бюлетините от балотажа за избор на кмет

Повторно ще броят бюлетините от балотажа за избор на кмет ...

......... за кметското място - от ВОЛЯ и БСП за България, събраха съответно 162 и 590 гласа (6,29% и 22,91%), а 19 души (0,74%) не подкрепиха никого. На балотажа за кандидата на ГЕРБ гласуваха 1312 души (49,19%), за този на ДПС - 1328 (49,79%), а никого не подкрепиха 27 гласоподаватели (1,01%). Стара Загора. Коледните и новогодишни базари в Стара Загора ще

Стара Загора. Коледните и новогодишни базари в Стара Загора ще ...

......... взривни вещества, които създават опасност за живота и здравето на гражданите, както и конфекция, трикотаж, бельо, промишлени стоки. Заповедта на кмета и необходимите документи за разрешение, както и определените 20 места за продажба на коледни дръвчета в Стара Загора са публикувани на официалната страница на Община Стара Загора - https://www.starazagora.bg/bg/obyavleniya/zapoved-10-00-2489-za-organizirane-na-kolednite-i-novogodishni-bazari-na-teritoriyata-na-obshtina-stara-zagora


Стара Загора. Пилотно представиха в Стара Загора платформата Bulgaria wants

Стара Загора. Пилотно представиха в Стара Загора платформата Bulgaria wants ...

......... от работодатели, подробности за различните детски и учебни заведения, както и да указва административна помощ. „Нашият град е атрактивен и перспективен за бизнеса“, подчерта председателят на КРИБ – Стара Загора Стефан Шоселов. Той допълни, че взаимодействието между институциите, бизнеса и образователните структури ще допринесе за привличане и създаване на кадри.


Община Казанлък спечели финансиране от Оперативна програма

Община Казанлък спечели финансиране от Оперативна програма "Региони в растеж" ...

......... 364,82 лв. Одобреното финансиране от ОПРР чрез Европейския фонд за регионално развитие е в размер на 6 735 429,83 лв. – безвъзмездна финансова помощ. Финансирането чрез финансов инструмент бе осигурено още през месец август тази година и е в размер на 1 921 935 лв. от Фонд за устойчиви градове.


Инвестиционен проект на община Казанлък за реконструкция на сградата на

Инвестиционен проект на община Казанлък за реконструкция на сградата на ...

......... персонала и родителите. Той ще осигури по-добри условия за работа в сградата, както и за посетителите на Казанлък, които ще могат да се запознаят с възобновената и съхранена архитектурна и историческа ценност на Казанлъшкото педагогическо училище.  То е открито през 1883 г. и създава първите поколения подготвени учители в България. 


Около 21 часа снощи между селата Сърнево и Могила по

Около 21 часа снощи между селата Сърнево и Могила по ...

......... 343, ал. 1, буква "в" от Наказателния кодекс. Според него за причинена смърт в резултат на деяния по непредпазливост при управление на превозно средство за водача се предвижда лишаване от свобода от две до шест години, а в особено тежки случаи - лишаване от свобода от три до десет години.София. Изложба с рисунки под надслов „Моето училище, моят патрон,

София. Изложба с рисунки под надслов „Моето училище, моят патрон, ...

......... сподели Милена Желязкова. Тя обясни, че децата научават повече за своя патрон по време на дните посветени на Славейков. В програмата има още различни прояви в областта на литературата, историята, науката, спорта. Ще има срещи с известни личности, което винаги мотивира децата да бъдат дисциплинирани и да постигат мечтите си.


Романа си „Лятото на киселите краставички“ и стихосбирката „Патешка математика“ представи

Романа си „Лятото на киселите краставички“ и стихосбирката „Патешка математика“ представи ...

......... трябваше да отговори на множество въпроси на децата - защо е такова заглавието на романа, ще има ли продължение, колко време го е писал, имат ли прототипи героите в реалния живот и дали обича кисели краставички. Гочо Гочев обеща продължението на "Лятото на киселите краставички" да е готово до зимата.


„Обещавам честно, открито и прозрачно управление. Нека да работим така,

„Обещавам честно, открито и прозрачно управление. Нека да работим така, ...

......... свещеници от Старозагорската епархия отслужиха тържествен водосвет за здраве и благополучие на Чирпан и неговите жители. За председателското място в местния парламент беше издигната само кандидатурата на Иван Станчев - от същата местна коалиция от партии, която издигна Ивайло Крачолов. След тайното гласуване той беше избран с 14 гласа "за". 


Стара Загора. Романът „Лятото на киселите краставички“ и стихосбирката „Патешка

Стара Загора. Романът „Лятото на киселите краставички“ и стихосбирката „Патешка ...

......... защо е такова заглавието на романа, ще има ли продължение. Питаха и за колко време го е написал, как е измислил приключенията, имат ли прототипи героите в реалния живот, дори и дали авторът обича кисели краставички. Гочо Гочев отговори на всички въпроси и обеща продължението да бъде готово до зимата.


Бюлетините от кметските избори в Павел баня няма да се

Бюлетините от кметските избори в Павел баня няма да се ...

......... грешки, подобни поправки били напълно допустими от закона. Тя отрече да са извършвани и останалите нарушения, посочени в жалбата.  Припомняме, че Иса Бесоолу от ДПС спечели кметските избори на първи тур с 51,65% или 3998 от гласовете на избирателите. Издигнатият този път от ВМРО Станимир Радевски получи 18,17% или 1406 гласа. Николай Тонев, избран за кмет на община Гълъбово за пети

Николай Тонев, избран за кмет на община Гълъбово за пети ...

......... на града и общината“, обърна се Тонев към съгражданите се и им благодари, че отново са му гласували доверие.  За председател на Общинския съвет имаше една кандидатура - на Светла Боянчева от коалиция „БСП за България“, която след тайно гласуване беше избрана за втори мандат на поста с пълно единодушие. 


Стара Загора. В града ще бъде представена изложбата „Дечко Узунов

Стара Загора. В града ще бъде представена изложбата „Дечко Узунов ...

......... В експозицията са включени 38 произведения, с които Художествена галерия Казанлък гостува на Стара Загора. В основата на подбора за тази колекция стои темата за лиричния свят на един от най-значимите и популярни творци в българското изкуство – Дечко Узунов. Изложбата е посветена на 120 години от рождението на художника.


Стара Загора. Община Стара Загора и Центърът за подкрепа за

Стара Загора. Община Стара Загора и Центърът за подкрепа за ...

......... творбите си в сградата на Центъра за подкрепа за личностно развитие на ул. „Захарий Княжески” 71, ет.3. Срокът за изпращане на творбите е до 12 декември. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 17 декември от 14.30 часа в залата на центъра. Тогава ще бъде и награждаването на отличените творби.


За да засадят 10 хиляди дъбови фиданки хиляди старозагорци се

За да засадят 10 хиляди дъбови фиданки хиляди старозагорци се ...

......... Живко Тодоров и беше подкрепена от Регионалната дирекция на горите, Държавното горско стопанство и Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани“.  До 16 часа днес на 30 минути от паркинга за Драматичен театър "Гео Милев" ще тръгнат безплатни автобуси за желаещите да посадят дръвче за нова гора над Стара Загора. 


Стара Загора. Каузата Стара Загора да е най-зелен град в

Стара Загора. Каузата Стара Загора да е най-зелен град в ...

......... всички желаещи, които искат да допринесат за отглеждането на нова гора в района на „Дъбрава“. Първите автобуси тръгнаха в 9.00 часа от паркинга зад Драматичен театър „Гео Милев“ и ще се движат през половин час до 16.00 часа. От „Мини Марица-изток” пък дариха 1 000 бутилки минерална вода за доброволците.


30-годишнината от падането на Берлинската стена организира в Павел баня

30-годишнината от падането на Берлинската стена организира в Павел баня ...

......... Добрич, Варна…  Национален клуб "Трабант" е създаден в град Лозница, Търговищка област, през 2004 г. Първоначално в него има десетина ентусиасти, но постепенно се разраства и вече има членове от всички краища на България. Ежегодно се събират на в градовете Велико Търново, Трявна и Тетевен, а в Лозница организират рали. 


Кметът Иса Бесоолу, 17-те общински съветници и 10 кметове на

Кметът Иса Бесоолу, 17-те общински съветници и 10 кметове на ...

......... на партията за кметското място в общината. Захариев си направи самоотвод и за председателския пост останаха да се състезават Паунова и Пъдев. С 10 гласа "за", които Милена Паунова получи при тайното гласуване, тя ще е първата сред равни в общинския съвет на Павел баня през мандат 2019 - 2023.


Проект за поетапно преминаване на домакинствата от отопление на дърва

Проект за поетапно преминаване на домакинствата от отопление на дърва ...

......... на одобрените домакинства. Предложението за Схема за преход към алтернативни форми за отопление на домакинствата в Стара Загора, предложението за формуляр за кандидатстване за участие в нея с приложени към него декларации, проект на договор между участниците в схемата и общината, както и други документи, могат да се намерят тук.


Децата от IV а група „Усмивки” в Детска градина N

Децата от IV а група „Усмивки” в Детска градина N ...

......... дактилоскопски отпечатъци, а децата се надпреварваха да „дават“ своите. Те разгледаха, а някои от тях и пробваха полицейско снаряжение и се качиха на полицейски мотор, научиха се и как да разпознават различните звукови сигнали на полицейските коли. Полицаите изпратиха малчуганите с подаръци - индивидуална папка с материали с правила по безопасност. 


Залесителната акция в Стара Загора, която беше обявена в края

Залесителната акция в Стара Загора, която беше обявена в края ...

......... дирекция на горите, Държавното горско стопанство и Спасителният център за диви животни „Зелени балкани“. Досега участие в засаждането и отглеждането на гора са заявили представители на местни и държавни институции, училища, различни организации от Стара Загора и граждани.   Технологията за засаждане на фиданките ще се разяснява на място от специалисти.


Стара Загора. Малчугани от четвърта „а” група „Усмивки” при детска

Стара Загора. Малчугани от четвърта „а” група „Усмивки” при детска ...

......... дактилоскопски отпечатъци. Впечатлени, децата се надпреварваха да „дават“ своите. После разгледаха, а някои дори пробваха полицейско снаряжение, качиха се и на полицейски мотор. Научиха и как да разпознават различните звукови сигнали на полицейските коли. На раздяла всяко дете получи подаръци, включващи и индивидуална папка с материали с правила по безопасност.


Автобус, превозващ работници към работното им място - от Шипка

Автобус, превозващ работници към работното им място - от Шипка ...

......... им място - от Шипка към Казанлък, е излязъл от пътя. Причината – на шофьора му е прилошало. За щастие инцидентът се е разминал без жертви или ранени. Единствено водачът на транспортното средство е транспортиран в болница, като не е ясно какво е състоянието му към момента, съобщава Нова телевизия.


Договор за модернизация на железопътния участък Оризово - Михайлово подписа

Договор за модернизация на железопътния участък Оризово - Михайлово подписа ...

......... ДЗЗД „Евро жп инфраструктура“, в което влизат фирмите „Инфраструктурно строителство“ АД и „Марко Обра публика“ АД. Обект „Модернизация на железопътен участък Оризово-Михайлово“ е част от проект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2“ и се осъществява със съфинансиране от Кохезионния фонд, чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г.


„Благодаря на всички граждани, които ни подкрепиха. Нека заедно да

„Благодаря на всички граждани, които ни подкрепиха. Нека заедно да ...

......... за работата на общинския съвет е добър и не се нуждае от промяна. Според нея през изтеклия мандат проблем е бил начинът, по който се прилага. "Ще направя всичко, което е необходимо, за да може местния парламент да работи ефективно", допълни още тя.  Следващата сесия беше насрочена за 14 ноември.


Стара Загора. Кметът на Община Стара Загора за мандат 2019-2023

Стара Загора. Кметът на Община Стара Загора за мандат 2019-2023 ...

......... на гражданите на Стара Загора. Аз се заклевам, че ще бъде така“, обеща Мария Динева. За зам.-председатели бяха избрани Таньо Брайков от ГЕРБ и проф. Иван Върляков от Коалиция „БСП за България“. Следващото редовно заседание на ОбС бе насрочено за 14 ноември от 9 часа в зала „П. Р. Славейков“.


Областният управител Гергана Микова закле днес кмета на община Мъглиж

Областният управител Гергана Микова закле днес кмета на община Мъглиж ...

......... местната власт в община Николаево - кмета Николай Кънев, 13-те общински съветници и кметовете на кметства. И там за поста председател на общинския съвет се бориха две кандидатури - на Юсеин Юсменов от ДПС и на Христо Христов от БСП. След тайно гласуване със 7 гласа "за" поста поема Юсменов.


Млад омбудсман и негов заместник бяха избрани днес за втора

Млад омбудсман и негов заместник бяха избрани днес за втора ...

......... новия ще се връчи на организирания от местния омбудсман Надежда Чакърова форум „30 години демократични ценности: поколението днес - проблеми и перспективи“ на 21 ноември. На събитието са поканени националният омбудсман, кмета, областната управа и представители на различни институции, които да се включат в дискусията с младите хора от общината.


За 4 години от възникването на идеята за изграждане на

За 4 години от възникването на идеята за изграждане на ...

......... християнство. Имената на над 60 жители на Яворово, загинали във войните за свободата и независимостта на България, и местата, където са убити, ще бъдат издълбани на фасадата.  До 2012 г. Яворово беше част от Чирпанска община, но с местен референдум по искане на жителите му, премина в община Стара Загора. 


Стара Загора. Възпитаниците на Четвърта подготвителна група при ДГ №

Стара Загора. Възпитаниците на Четвърта подготвителна група при ДГ № ...

......... представиха старозагорци, чиито дела са допринесли за развитието на родния ни град. Гост на празника бе Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя похвали децата за наученото и обясни, че в нашето съвремие също има будители. „Това са Вашите учители, които ежедневно Ви възпитават, обгрижват и обучават“, допълни Сотирова.


И в сектор „Пътна полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ (ОП)

И в сектор „Пътна полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ (ОП) ...

......... младши автоконтрольор, автоконтрольор и полицейски инспектор в сектор „Пътна полиция“. За началник на група РОППСС е назначен през 2011 г. Многократно е награждаван за постигнати високи резултати в професионалната му дейност. Семеен, с две деца. Досегашният началник на сектор „Пътна полиция“ - главен инспектор Иван Манев, напуска системата на министерството. 


Стара Загора. На заседание на Областната комисия „Военни паметници“ днес

Стара Загора. На заседание на Областната комисия „Военни паметници“ днес ...

......... художествено и отговаря на всички изисквания на Закона за военните паметници. Министерството вече е взело решение да подпомогне с 5000 лв. изграждането на мемориала в с. Яворово. От дарения от родолюбиви българи до този момент са събрани над 3000 лв. Необходими са още около 2000 лв. за реализацията на проекта.


Стара Загора. „Мини Марица-изток” ЕАД осигури 1 000 бутилки минерална

Стара Загора. „Мини Марица-изток” ЕАД осигури 1 000 бутилки минерална ...

......... Драматичен театър „Гео Милев“. Те ще се движат през половин час до 16.00 часа. Участие в отглеждането на гора са заявили до този момент представители на местни и държавни институции, училища, различни организации от Стара Загора, както и множество граждани. На място специалисти ще обясняват технологията за залесяване на фиданките.


Главен инспектор Христо Стефанов Петров е новият началник на Районно

Главен инспектор Христо Стефанов Петров е новият началник на Районно ...

......... професионалната му дейност. Семеен, с едно дете. Главен инспектор Стойчо Крачолов, досегашен началник на управлението напуска системата на МВР. Награден е с „Почетен знак на МВР - III степен“ за безукорно поведение, постигнати трайни резултати в служебната работа и продължителна служба в МВР със заповед на министъра на вътрешните работи. 


„Старозагорки известни и незаслужено забравени“ е името на изложбата, която

„Старозагорки известни и незаслужено забравени“ е името на изложбата, която ...

......... от родени или живели в Стара Загора в различни исторически периоди и дали своя принос за развитието му в определена област, както и да бъдат представени пред местната общественост.  В изложбата са използвани документи от фондовете на библиотеките „Захарий Княжески” и "Родина", Регионалния исторически музей, Художествената галерия и лични архиви.


Удостоверенията за избор на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова

Удостоверенията за избор на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова ...

......... ни Долина и обичната ни община“, каза още Стоянова. В новия общински съвет в Казанлък влязоха 5 партии и коалиции. От 37-те му членове 13 са на ГЕРБ, 9 - на БСП за България, 8 - на местната коалиция „Алтернативата на гражданите“, 6 - на и 1 - на ВМРО. 


Загубилият кандидат за кмет на община Павел баня Станимир Радевски

Загубилият кандидат за кмет на община Павел баня Станимир Радевски ...

......... бяха всички участници в политическия живот на Павел баня, та преди 4 години не разбраха, че ДПС все по-сериозно се налага в общината и единственият отпор е обединение зад силна кметска кандидатура, с която да излязат срещу движението, което е ясно, че вече настъпва и в нетрадиционни за него територии? 


Загубилият кандидат за кмет на община Павел баня Станимир Радевски

Загубилият кандидат за кмет на община Павел баня Станимир Радевски ...

......... бяха всички участници в политическия живот на Павел баня, та преди 4 години не разбраха, че ДПС все по-сериозно се налага в общината и единственият отпор е обединение зад силна кметска кандидатура, с която да излязат срещу движението, което е ясно, че вече настъпва и в нетрадиционни за него територии? 


Днес, 5 ноември, от 10:00 часа в Казанлък се събират

Днес, 5 ноември, от 10:00 часа в Казанлък се събират ...

......... положат клетва. След това старейшините трябва да си изберат председател.  В местния парламент, който ще управлява следващите четири години, 13 от 37-те мандата са за ГЕРБ, 9 - за БСП, 8 - за местна коалиция "Алтернативата на гражданите", 6 - за ДПС и 1 - за ВМРО. Снимката е илюстративна!


В общинския съвет на Стара Загора и след тези местни

В общинския съвет на Стара Загора и след тези местни ...

......... кметския стол, в който за втори мандат ще седне Генчо Колев, когото подкрепиха ВМРО. В общинския съвет с 11 места формално партията има мнозинство с 4-ма съветници, но ГЕРБ и БСП имат по 3-ма.11-ото е пробив на ДПС в общината, която доскоро се смяташе за последната червена крепост в Старозагорско. 


Стара Загора. Състезателките от Спортен клуб за сляпо-глухи „Августа Стара

Стара Загора. Състезателките от Спортен клуб за сляпо-глухи „Августа Стара ...

......... Донка Йовчева се класира седма на дясна ръка. Състезателите от клуба вече започват да се готвят за следващите състезания през 2020 г. – Европейско първенство в Унгария и Световно първенство в Грузия. Те изразяват и своята огромна благодарност за подкрепата, оказана им от кмета Живко Тодоров и Община Стара Загора.


Вчера на балотаж в Старозагорска област кметове избираха четири общини.

Вчера на балотаж в Старозагорска област кметове избираха четири общини. ...

......... вчера в радневското село Знаменосец се наложи кандидатът на БЗНС с 44,68%, който се конкурира с кандидатите на АБВ и БСДП, които събраха равен брой гласове на първия тур. Вчера обаче част от гласовете на втория кандидат се преляха към земеделския кандидат докато кандидатът на АБВ получи отново 136 гласа. 


Голямата награда „Златно яйце”  и отпечатване на първа стихосбирка  в

Голямата награда „Златно яйце”  и отпечатване на първа стихосбирка  в ...

......... а на 12 ноември в София от 18.30 часа в книжарница „Гринуич” ще е Поетическата среща на участниците, наградените и журито в тридесет и шестото издание на конкурса, традиционно организирана от софийското Народно читалище „Бачо Киро-1945”. Организатори на конкурса са община Стара Загора, Библиотека „Родина” и Къща музей „Гео Милев”. 


Стара Загора. В поетична столица на България се превърна Стара

Стара Загора. В поетична столица на България се превърна Стара ...

......... в къща музей „Гео Милев” ще се състои Поетическа работилница за участниците в конкурса с журито. На 12 ноември в София, от 18.30 часа в книжарница „Гринуич” ще е Поетическата среща на участниците, наградените и журито в тридесет и петото издание на конкурса, традиционно организирана от Народно читалище „Бачо Киро-1945”-София.


След кратко боледуване днес, в Деня на народните будители, почина

След кратко боледуване днес, в Деня на народните будители, почина ...

......... фолклор в цяла Европа - над 1700 концерта и почти 50 турнета са осъществени през този период. Повече от две хиляди над деца остават завинаги запленени от магията на българските народни песни и танци. Поклонението ще бъде на 3 ноември, неделя, от 11 часа в залата на Ансамбъл "Загорче".    


Въпреки лошото и дъждовно време стотици старозагорци се събраха пред

Въпреки лошото и дъждовно време стотици старозагорци се събраха пред ...

......... Методий Кусев, едно от знамената на българската духовност, модел за подражание от наследниците. Честит празник, старозагорски будители“, каза в словото си заместник-кметът Иванка Сотирова.  Венци и цветя на признателност бяха поднесени от община Стара Загора, общинския съвет, областния управител, Старозагорската света митрополия, представители на обществени организации, политически партии и граждани. 


Стара Загора. Общината осигурява допълнителни автобуси за Задушница. Това съобщиха

Стара Загора. Общината осигурява допълнителни автобуси за Задушница. Това съобщиха ...

......... парк, както следва: - линия №17 – кв. „Три чучура – север” – Гробищен парк ще се движи през интервал от 15 минути от 06.10 до 15.00 часа; - линия №41 – кв. „Железник” – Гробищен парк ще се движи през интервал от 30 минути от 06.35 до 14.00 часа.


Стара Загора. Стотици старозагорци дойдоха днес пред паметника на Митрополит

Стара Загора. Стотици старозагорци дойдоха днес пред паметника на Митрополит ...

......... Сотирова. Под звуците на националния химн, изпълнен от Общински духов оркестър, бяха поднесени венци на признателност от Община Стара Загора, Общински съвет Стара Загора, областен управител на Стара Загора и Старозагорска света митрополия. Своята почит изразиха и представители на обществени организации, политически партии, родолюбиви граждани, които отрупаха с цветя паметника.


Снощи в Стара Загора се състоя церемонията за връчването на

Снощи в Стара Загора се състоя церемонията за връчването на ...

......... по ветеринарна медицина „Иван Павлов“.  За трети път беше връчена и учредената от Съюза на учените награда „Будител на Стара Загора“, с която председателят доц. д-р Васил Хаджиилев удостои основателя на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“ Райчо Гънчев и преподавателя от аграрния факултет на Тракийския университет проф. Илия Димитров Ласкар. 


Стара Загора. На тържествена церемония в Културен център „Стара Загора“

Стара Загора. На тържествена церемония в Културен център „Стара Загора“ ...

......... Илия Димитров Ласкар от Аграрен факултет на Тракийски университет – Стара Загора. Те са отличени затова, че с мисъл, слово, перо и дело са обогатили културата, науката, интелектуалния хоризонт и съхранението духа на Стара Загора. Празникът продължи с концерт на Смесен хор „Родина“ и артисти от Държавна опера Стара Загора.


С премиера на операта „Африканката“ от Джакомо Майербер на 22

С премиера на операта „Африканката“ от Джакомо Майербер на 22 ...

......... ФОБИ - диригентът Димитър Димитров (1929-1999), с прожекция на спектакъла на операта „Набуко“ от Джузепе Верди, телевизионна продукция от фонда на БНТ (1983). С представяне на книга и документален филм ще бъде отбелязана и 100-годишнината от рождението на един от „строителите“ на българските оперни театри и симфонични оркестри Руслан Райчев. 


Новоизбраните общински съветници на Стара Загора ще положат клетва на

Новоизбраните общински съветници на Стара Загора ще положат клетва на ...

......... на гражданите, ВМРО - БНД ДПС, и по един Коалиция Ние, Гражданите, Движение Нашият град, "Възраждане" и ВОЛЯ. Средната възраст на съветниците е 45 години, най-младият е на 18 години, абитуриент на Търговската гимназия в Стара Загора, а най-възрастният на 69 години, който ще удари звънеца за началото на мандата. 


Стара Загора. Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Стара Загора

Стара Загора. Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Стара Загора ...

......... – управител на „Панхим“ и Амир Абрамович – генерален директор на „Плазит полигал груп“. Сред официалните гости на церемонията бяха посланикът на Държавата Израел у нас - Н. Пр. г-н Йорам Елрон, областният управител на Стара Загора Гергана Микова и нейният заместник Красимир Червилов, десетки представители на бизнеса в региона.


Стара Загора. Петдесетото издание на Фестивала за оперно и балетно

Стара Загора. Петдесетото издание на Фестивала за оперно и балетно ...

......... БНТ (1983) на 1 декември ще бъде изразена почитта към основателя на ФОБИ – диригентът Димитър Димитров (1929-1999). Специално събитие на 3 декември с представяне на книга и документален филм, е посветено на 100 годишнината от рождението на един от „строителите“ на българските оперни театри и симфонични оркестри Руслан Райчев.


Създаденият по инициатива на преподавателя по тромпет Пенчо Пенчев преди

Създаденият по инициатива на преподавателя по тромпет Пенчо Пенчев преди ...

......... Веселин Караатанасов, Никола Таков, Ваня Ангелова, Цвети Димитрова, Йордан Дафов и Йовчо Крушев, пишат пиеси за тромпет, които стават задължителни и се изпълняват от участниците. Концертът на лауреатите и журито в съпровод на оркестъра на Държавна опера - Стара Загора, вече е традиция, с която завършва всяко издание на конкурса. 


Стара Загора. Безплатен транспорт е осигурен от Община Стара Загора

Стара Загора. Безплатен транспорт е осигурен от Община Стара Загора ...

......... горите, Държавно горско стопанство, както и на спасителния Център за диви животни „Зелени балкани“. Участие в отглеждането на гора са заявили до този момент представители на местни и държавни институции, училища, различни организации от Стара Загора, както и множество граждани. На място специалисти ще обясняват технологията за залесяване на фиданките.


Брат и сестра ще спорят за кметския стол на балотажа

Брат и сестра ще спорят за кметския стол на балотажа ...

......... неделя в старозагорското село Могила, предаде bTV. Георги Георгиев е кандидат на "Атака", а Гинка Колева - от тази на АБВ. Двамата са събрали еднакъв брой гласове на първия тур на 27-и октомври. Получили са 152 гласа. От избирателната комисия в Могила споделиха, че сгрешени бюлетини върнали вота на кантар.


"Разликата между партийната листа и кметската подкрепа е близо 20 ...

......... неделя с гласовете на 68,63% от гласувалите в общината. През следващите 4 години обаче ще може да разчита само на 21 общински съветници на ГЕРБ, което е с 6-има по-малко от изтеклия мандат. Местният парламент пък е изключително пъстър и в него ще работят представители на 12 партии и коалиции.


Тръжна процедура за избор на изпълнител на тунела под Шипка

Тръжна процедура за избор на изпълнител на тунела под Шипка ...

......... в посока север - юг и чрез него ще се осъществява преминаването през Стара планина в централната част на България. Ще обслужва са движението в направления Русе - Велико Търново - Шипка - Стара Загора - Свиленград (Маказа) и Оряхово - Севлиево -  Шипка - Стара Загора - Свиленград (Маказа).


Четири общини в Старозагорска област - Николаево, Опан, Чирпан и

Четири общини в Старозагорска област - Николаево, Опан, Чирпан и ...

......... България, а след тях се нареждат ГЕРБ с 18,82%, ДПС с 12,75% и Местна коалиция ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ (ПП ВМРО-БНД, ПП МИР) с 10,25 процента.  В Гурково общинският съвет ще е доминиран от ДПС с 42%, следвани от БСП за България с 23,68%, ГЕРБ с 25,94%, ВОЛЯ с 6,79 процента. 


Стара Загора. Общоградски ритуал за тържествено честване на 1 ноември

Стара Загора. Общоградски ритуал за тържествено честване на 1 ноември ...

......... на РБ „Захарий Княжески” и представя личната библиотека на богослова, дарена на регионалната библиотека.. На 1 ноември от 11.00 часа Регионален исторически музей - Стара Загора кани посетители на специализирана беседа „Възникване на новобългарското образование във възрожденска Стара Загора“. По предварителна заявка се предлага и презентация „Памет за старозагорските будители“.


Галина Стоянова отново ще е кмет на община Казанлък с

Галина Стоянова отново ще е кмет на община Казанлък с ...

......... 205 - 0,87%, ПП Атака с 204 - 0,87%, Национален фронт за спасение на България с 201 - 0,86%, ПП АБВ (Алтернатива за българско възраждане) със 186 - 0,79% и Българска партия на Зелените със 76 гласа - 0,32 на сто. 716 казанлъчани са гласували с Не подкрепям никого.    


С 69,27 процента при обработени 54,23 процента протоколи на секционните

С 69,27 процента при обработени 54,23 процента протоколи на секционните ...

......... 601 гласа - 2,26%, ПП "Възраждане" 595 гласа - 2,24%, Местна коалиция ВОЛЯ 476 гласа - 1,79%, ПП АТАКА 364 гласа - 1,37%, Национален фронт за спасение на България 345 гласа - 1,30%, ПДС 192 гласа - 0,72%, ПП АБВ 188 гласа - 0,71 процента. 936 гласоподаватели не подкрепят никого. 


Стара Загора се нареди сред градовете, които избраха кмет още

Стара Загора се нареди сред градовете, които избраха кмет още ...

......... промяната в града, съобщава изданието Bg Voice. Стара Загора трябва да продължи да се развива в посока на това да привлича бизнес, да развива инфраструктурата си и да създава условия за живот и работа на младите хора, добави още Тодоров. Резултатите от екзитполовете за местните избори вижте в ТОЗИ МАТЕРИАЛ!


Централната избирателна комисия (ЦИК) свали имунитета на кандидата за кмет

Централната избирателна комисия (ЦИК) свали имунитета на кандидата за кмет ...

......... същия час тя е 24,27 на сто. Процентите по общини в Старозагорска област са следните: Опан - 43,22%, Николаево - 36,50%, Павел баня - 36,01%, Гълъбово - 34,89%, Братя Даскалови - 34,85%, Раднево - 31,06%, Гурково - 30,38%, Чирпан - 28,46%, Мъглиж - 27,67% и Казанлък - 24,05 на сто.