Днес в 13,00 ч в централата на УЕФА в Нион

Днес в 13,00 ч в централата на УЕФА в Нион ...

......... класираме за Евро 2020. Другите два потока - B и D, вече са с изяснени участници. В поток С ситуацията е следната: Ако попаднем в него ще гостуваме на полуфиналите на Шотландия, а ако преодолеем този съперник, ще срещнем на финала победителя от другата двойка между Сърбия и Норвегия. . 


Министерският съвет ще отпусне 2,7 милиона лева на Община Перник

Министерският съвет ще отпусне 2,7 милиона лева на Община Перник ...

......... спешен порядък да предприеме необходимите към момента действия. В хода на разговора при премиера Борисов бяха начертани и последващите стъпки за справяне с кризата съобразно ситуацията.Утаителите, за които правителството отпуска финансиране, гарантират качеството на питейната вода, с което тя трябва да достига до жителите на Перник и околните населени места.


Главният прокурор Сотир Цацаров и заместник-главният прокурор Иван Гешев ще

Главният прокурор Сотир Цацаров и заместник-главният прокурор Иван Гешев ще ...

......... прокурор Иван Гешев ще се срещнат днес, 22 ноември 2019 г., от 9.30 ч. с кмета на Перник Станислав Владимиров. Поводът е сигнал на кмета до Окръжна прокуратура – Перник за закононарушения при осигуряването на нормално водоснабдяване в града и функционирането на местното ВиК-дружество. Срещата е в Съдебната палата.Очаквайте подробности!


Парламентът отпусна пожизнени държавни парични награди на 8 души, предаде

Парламентът отпусна пожизнени държавни парични награди на 8 души, предаде ...

......... месечно. Народните представители одобриха нагардите да бъдат отпуснати на: проф. Анатоли Кръстев, Анжел Вагенщайн, Георги Дюлгеров, Иван Стайков, Иван Иванов, Лили Иванова и Христо Ганев.Народното събрание одобри пожизнена награда от 500 лв. месечно да получи Андрей Дреников за изключителните му постижения и за цялостния му принос в областта на културата.


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в интервю за

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в интервю за ...

......... разгледате геостратегическото положение на Турция“, отбеляза Столтенберг. Коментирайки неотдавнашното изявление на френския президент Еманюел Макрон, че "НАТО е в мозъчна смърт", той каза, че "НАТО е жизненоважно за проблемите на сигурността". „Това го доказа, защитавайки почти милиард души всеки ден и давайки с десетилетия най-голям принос за отбраната“, каза Столтенберг. 


Пристанищата във Варна и Бургас са затворени заради силния вятър.

Пристанищата във Варна и Бургас са затворени заради силния вятър. ...

......... държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура”. Маневрирането на корабите не е възможно при метеорологичните условия днес. Прогнозата е за средна скорост на вятъра докъм 50 километра в час, а в определени моменти по крайбрежието поривите могат да достигнат до 80-100 км/ч. Очаква се в хода на деня и утре вятърът да утихне.Вярвам, че предстоящата среща между президента Тръмп и министър-председателя Борисов

Вярвам, че предстоящата среща между президента Тръмп и министър-председателя Борисов ...

......... доставчик", посочи Херо Мустафа.По думите й целта на американската страна е "да дадем възможност втечненият природен газ да се превърне в реалност в региона". "САЩ ще изпратят екип от технически експерти, за да разгледат възможностите за ядрения енергиен сектор в България, като посетят Белене и Козлодуй", разкри американският посланик.Очаквайте подробности!


Първият комикс, публикуван от

Първият комикс, публикуван от "Марвел" - известния американски издател, популяризирал ...

......... 60-те години "Марвел" създава супергерои, които днес са станали емблематични и чиито кино адаптации носят приходи от милиарди по целия свят.Най-скъпо продаденият в историята остава първият брой на "Екшън комикси“, публикуван през 1938 г., в който Супермен прави своя дебют. Той е продаден за 3,2 милиона долара през 2014 г.


Днес в 10.00 ч. в Европейски кът в сградата на

Днес в 10.00 ч. в Европейски кът в сградата на ...

......... на детето ще запечатат Капсулата с восък и ще я сложат под стъкло. Тя ще бъде отворена през 2030 г. На церемонията ще присъства и еврокомисарят Мария Габриел.Представителите на всички парламентарно представени партии ще се обединят около каузата заедно да постигнем повече в името на децата и тяхното щастливо бъдеще! 


Председатели на комисии на пунктовете за техническа прегледи умишлено въвеждат

Председатели на комисии на пунктовете за техническа прегледи умишлено въвеждат ...

......... на протокола ще се изпраща онлайн, а на чужденците ще се издава и хартиен вариант. В него на английски език ще бъде посочено нарушението, а плащането на глобата ще става на момента чрез ПОС терминал. Новите услуги за гражданите и бизнеса ще заработят до октомври догодина, обяви още Дамян Войновски.


През 2020 г. европейски граждани ще могат да купуват българска

През 2020 г. европейски граждани ще могат да купуват българска ...

......... свине. Срядата е задължителен ден за лов на горските", каза Танева.През декември максимално ще увеличат срока за лова. Този вирус (Африканската чума по свинете -б.р.), на която и територия в Европа да е влязъл, не е излязъл. Ще има нова кампания - мерки за биосигурност, правила за отглеждане, каза Танева.След налагането на режима на вода в Перник, бившият кмет

След налагането на режима на вода в Перник, бившият кмет ...

......... какви са валежите. Ако е имало някакъв проблем с количеството, той трябва да се е развил през месеците август, септември и октомври, когато авариите са увеличени в пъти повече в сравнение с миналата година. Нямам информация дали яз. Студена е бил източван покрай ремонта", допълни още бившият кмет на Перник. 


Двигател на пътнически самолет се подпали над Лос Анджелис. Машината

Двигател на пътнически самолет се подпали над Лос Анджелис. Машината ...

......... Анджелис. Машината кацна аварийно на международното летище в града.На любителските кадри се вижда как от единия двигател излиза огън и дим. Аварията станала малко след излитането от Лос Анджелис Самолетът, „Боинг” 777 на филипинските авиолинии, кацнал успешно в Манила.  На борда е имало 342 пътници и 18 души екипаж. Пострадали няма.


„Това е поредното нелепо и невярно обвинение от сръбския депутат

„Това е поредното нелепо и невярно обвинение от сръбския депутат ...

......... обвиненията по никакъв начин не подпомагат за двустарнните отношения между двете държави. „Надявам се това да е мнение на конкретния депутат, а не на висшето ръководство и на президента Вучич. Надявам се това да не е официална сръбска позиция. До момента не съм чулата да е такава”, каза още тя.Очаквайте подробности!


Доставчик на храна е с отхапан нос след скандал на

Доставчик на храна е с отхапан нос след скандал на ...

......... пострадалият тръгва към болница, той вижда, че в колата му е хвърлена кора с яйца.Предполага се, че избягалият мъж е купил яйцата по-рано, а в повечето магазини, пред които е станал инцидентът, има камери. "Моля хората в тези магазини да си прегледат записите, за да установим мъжа", сподели още потърпевшия.


- Здравейте, инж. Спасов, водният режим в гр. Перник ще

- Здравейте, инж. Спасов, водният режим в гр. Перник ще ...

......... над 100 000 тона въглища. Количеството ще стигне за около 40 дни, дори през това време да не се правят нови доставки, а те не са спирани.Отделно през летните месеци сме извършили редица подобрения и ремонтни дейности на нашите съоръжения и топлопреносната мрежа, за да осигурим един добър отоплителен сезон.Черна седмица, вместо Черен петък. Така накратко може да бъде

Черна седмица, вместо Черен петък. Така накратко може да бъде ...

......... кое колко струва, дали предложената цена е нормална, изгодна ли е за тях. Важно е обаче и да отчитат, че не може някой да извършва търговска дейност, а да им предлага нещо, чиято себестойност е в пъти по-висока от обявената цена, каквито случаи е имало най-вече от страна на сайтове-фантоми.


д-р Анжела Петрова, началник отделение по анестезиология и интензивно лечение

д-р Анжела Петрова, началник отделение по анестезиология и интензивно лечение ...

......... д-р Анжела Петрова, началник отделение по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „Проф.Д.Ранев“, гр.Пещера Бранимира Антонова, актриса, първата "Мис България" Иван Киров, бизнесмен Милен Люцканов, дипломат Росица Вълканова, режисьор и продуцент Явор Хайтов, юрист и политик


Очаква ни облачен, дъждовен, ветровит и студен петък. Започналото захлаждане

Очаква ни облачен, дъждовен, ветровит и студен петък. Започналото захлаждане ...

......... градус, в ниското – до 3-4 градуса.През почивните дни валежите ще спрат в почти цялата страна. Възможно е да превали на изолирани места в планините и в Източна България. Вятърът ще утихне, но температурите ще са ниски – сутрините – около 5-6 градуса, а в следобедните часове – до 9-10.


Определиха думата на 2019 г. Според Оксфордския речник това е изразът

Определиха думата на 2019 г. Според Оксфордския речник това е изразът ...

......... използват думи по климатични теми все по-често. Краткият списък включва изразите „климатични действия“, „климатична криза“, „свързана с климата тревожност“ (еко-тревожност).Миналата година за думата на годината беше избрано прилагателното „токсичен“ (toxic). Авторите приписват популярността на думата на ситуацията около „случая Скрипал“, както и на дейностите на движението за антисексуален тормоз #MeToo.


Премиерът Бойко Борисов и трима министри са поканени на парламентарен

Премиерът Бойко Борисов и трима министри са поканени на парламентарен ...

......... програмата министър-председателят трябва да отговори на въпрос, зададен от лидера на опозицията Корнелия Нинова. Темата е Шенген.  Дали премиерът ще отиде в парламента все още не е ясно, защото, той беше на двудневна визита в Хърватия за конгреса на Европейската народна партия. Депутатите ще изслушат още вицепремиера Красимир Каракачанов и министрите на икономиката и образованието. 


Президентът на Сърбия поиска обяснения от Русия за разкрития техен

Президентът на Сърбия поиска обяснения от Русия за разкрития техен ...

......... дава пари на бивш сръбски офицер. Беше свикан Съветът за национална сигурност, след което Вучич каза, че полковникът от записа поне 10 пъти се срещал с трима сръбски офицери, съобщи NOVA. Според президента неговия колега Владимр Путин не знаел за операцията. От Москва определиха видеозаписите като „провокация, подготвена да изглежда по определен начин".


Д-р Полина Паньова превърна една мечта в реалност! Красивата лекарска 

Д-р Полина Паньова превърна една мечта в реалност! Красивата лекарска  ...

......... клинична ординатура, ендокринология и специализира дерматология. Специализирала е пластична хирургия всяко лято, в продължение на пет години, в Никозия Кипър.Около името на Полина Паньова се заговори и през лятото на 2019г., когато тя грабна титлата „Мисис Трансконтинентал“ в престижния  международен конкурс, който се проведе в Атланта, щата Джорджия.

Мощно попълнение в атаката си може да има от зимата

Мощно попълнение в атаката си може да има от зимата ...

......... е, че Шкулетич вече се е разписвал в мрежата на Лудогорец. Това се случи през 2014 г., когато носеше екипа на Партизан и двата тима се срещнаха в квалификациите за Шампионската лига. Той вкара и двата гола за равенството 2:2, но българите продължиха напред с повече голове на чужд терен. 


Времето ще е облачно, на много места с валежи от

Времето ще е облачно, на много места с валежи от ...

......... ще е облачно с валежи от дъжд, на места със значителни количества. Над около 1700 метра дъждът ще преминава в сняг, в Стара планина и на по-малка височина. Ще духа умерен и временно силен югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 4°, на 2000 метра – около 1°.


Службите по разузнаване в Сърбия разследват широкомащабна операция на руски

Службите по разузнаване в Сърбия разследват широкомащабна операция на руски ...

......... въведе европейските санкции срещу Русия. Сърбия е единствената страна, която на нито един форум не е гласувала против интересите на Русия. Затова попитах днес руския посланик у нас Александър Боцан-Харченко само това: Защо?“.Руското външно министерство окачестви шпионската афера като „провокация“, организирана преди визитата на Вучич в Москва на 4 декември.


Концернът „Фолксваген“ е решил, че ще инвестира в изграждането на

Концернът „Фолксваген“ е решил, че ще инвестира в изграждането на ...

......... постъпи правилно, с оглед на нарушенията от страна на Турция във войната в Сирия и факта, че компанията все пак трябва да мисли за финансовото си състояние.Ако решат да не изграждат завод в Турция, германците няма да строят такъв никъде, а ще реорганизират производството във вече съществуващите си съоръжения.Очаквайте подробности!


 Моята цел ще бъде да събудя Антикорупционната комисия, ще дам

 Моята цел ще бъде да събудя Антикорупционната комисия, ще дам ...

......... Нека от този случай да не правим обобщение за качествата на всички медицински специалисти, каза още Цацаров.  По повод протеста с коленичили хора пред президенството срещу избора на Гешев, Цацаров заяви: Коленичи се в два случая – когато горещо се молиш на Господ и за да отдаваш почит за загиналите.


Българският фолклор е безкрайно богатство, чиято стойност никога не бихме

Българският фолклор е безкрайно богатство, чиято стойност никога не бихме ...

......... понеже той постоянно ти напомня за безсилието ти да кажеш две думи на кръст. Дървеният философ си губи времето с четене на книги, но всички знаем, че "лозето не ще молитва, а мотика". Изобщо, не си ли отруден, нещастен човечец, обигран в "парата-джобата", нищо не си разбрал от тоя свят.


Нови открития на палеонтолозите в Южна Америка показват, че през

Нови открития на палеонтолозите в Южна Америка показват, че през ...

......... еволюират от гущери, както предсказва Дарвин, каза друг автор на изучаване, преподавател в университета "Гаудър". Тези примитивни змии с малки крака обаче не са били само като преходен стадий. Използвани са милиони години и са позволявали на притежателите им да съществуват както в сухоземна, така и във водна среда .


Винаги съм вървял по успешен път, който между другото е

Винаги съм вървял по успешен път, който между другото е ...

......... Бинев и добавя:  Големият спортист сам трябва да се ограничава.Каквото и да си говорим имаме нужда да подновим базата си. Тя е морално остаряла. Фитнес площадките не са достатъчни, казва още Слави Бинев, който освен президент на Европейското таекуондо е и президент на БФТ, както и вицепрезидент на Taekwondo Europe.


Българите влязохме в поредната европейска антикласация в международния ден без

Българите влязохме в поредната европейска антикласация в международния ден без ...

......... Европа не е новина. Но се оказа, че 30 процента от 15-годишниге момичета редовно си купуват цигари, нищо че законът забранява продажбата на непълнолетни. 21 процента от момчетата в девети клас също палят редовно цигари.Така и в тази възрастова граница по тютюнопушене българите изпреварват всички останали европейски държави, уточни БНТ.


От 5 години жителите на Блекхол намират пачки с пари

От 5 години жителите на Блекхол намират пачки с пари ...

......... да можем да не разберем точната сума. Все пак си мисля колко невероятно е това село с 5000 души. Те са толкова честни, че техният инстинкт първо е да отидат в полицията и да поискат да върнем парите на този, който може би ги е изгубил”, казва следователят Джон Форстър.


Новият районен кмет на столичния квартал

Новият районен кмет на столичния квартал "Лозенец" Константин Павлов е ...

......... Върховния административен съд (ВАС), след като ДНСК обжалва решението на Административен съд-София град от 30 юли. Последното отмени забраната за строителство на 120-метровата сграда, наложена от строителния контрол през април. Тя бе издадена в разгара на гражданските протести срещу небостъргача и среща на инициативния комитет "Лозенец" с министър-председателя Бойко Борисов.


След целия шум, който се вдигна около избора на „Фолксваген“

След целия шум, който се вдигна около избора на „Фолксваген“ ...

......... би пожънал двойна победа. В Северна Сирия той постигна целите си чрез насилие. А решението на „Фолксваген“ да замрази плановете си само за броени седмици се оказа тъкмо това, което турският президент си е мислел още от самото начало: бегъл реверанс към възмутената западна общественост, който бързо ще бъде забравен".


Националната агенция за приходите засилва контрола върху търговията през социалните

Националната агенция за приходите засилва контрола върху търговията през социалните ...

......... онлайн платформа и с разносна търговия, не знаем точно какъв трябва да е софтуерът ни”, споделят търговците пред агенцията по приходите. Някои търговци все още не знаят как се третират продажбите през Фейсбук. На семинара те попитаха НАП: „Това електронна търговия ли е, трябва ли да се издава касов бон?”


Автомобилната администрация въвежда електронна система, с която да се сложи

Автомобилната администрация въвежда електронна система, с която да се сложи ...

......... на ДАИ ще бъдат въоръжени с таблети, принтери и ПОС терминали. Както пътните полицаи, те ще могат да връчват глоби на пътя и да изискват плащането им на момента при нарушения на тежкотоварния трафик. Всички нововъведения са част от проект на стойност близо 1 милион лева, финансирани по европейска програма.


Полицията в австрийските провинции Тирол и Форарлберг издирва неизвестни лица,

Полицията в австрийските провинции Тирол и Форарлберг издирва неизвестни лица, ...

......... Полицията предполага, че номерата на камиона са били крадени, тъй като не съответстват на представените документи. Освен това следователите са на мнение, че са фалшифицирани и транспортните документи. Номерът не е нов, спомнят си осведомени, през 2011 г. неизвестни лица също са натоварили 18 тона шоколад и са изчезнали безследно.


Европейската организация за ядрени изследвания /ЦЕРН/ е най-голямата лаборатория, в

Европейската организация за ядрени изследвания /ЦЕРН/ е най-голямата лаборатория, в ...

......... единственият липсващ елемент в Стандартния модел на елементарните частици, каза директорът на ЦЕРН.Във форума за ЦЕРН участваха също министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и вицепремиерът Томислав Дончев. Министър Вълчев и д-р Джианоти ще открият изложба, посветена на 20 години от приемането на България за пълноправен член на ЦЕРН.


Предупреждението, което може да видите в интернет страниците на част

Предупреждението, което може да видите в интернет страниците на част ...

......... поддръжка на разплащателната сметка обаче не може да избегнем - нейният размер си го заплащаме за това, че ползваме сметката. Очаквам увеличението, което кредитните институции приемат, да бъде доста по-сериозно“, отбеляза Десислава Николова. Тя пресметна, че средно с 12 лева годишно ще се повиши таксата за обслужване на разплащателна сметка.


Вицепрезидентът на БФС - Атанас Фурнаджиев, публикува официално писмо, в което

Вицепрезидентът на БФС - Атанас Фурнаджиев, публикува официално писмо, в което ...

......... състезания.Уважаеми дами и господа, това са фактите, които бихте научили от първа ръка, ако наистина ме бяхте потърсили. В заключение добавям, че на 28.11.2019 г. ще присъствам на Изпълкома на БФС, както и на пресконференцията след това и ще бъда на разположение за отговор на всички журналистически въпроси.Атанас Фурнаджиев21.11.2019 г.


Съдийската комисия на БФС обяви днес нарядите за срещите от

Съдийската комисия на БФС обяви днес нарядите за срещите от ...

......... Славия - Черно море Радослав Петров Гидженов23 ноември, събота, 15:00 ч. Ботев (Враца) – ЦСКА София Никола Антонов Попов24 ноември, неделя, 15:15 ч. Дунав - Берое Георги Юлиянов Иванов24 ноември, неделя, 17:45 ч. Левски - Царско село Георги Димитров Давидов25 ноември, понеделник, 17:30 ч. Ботев - Етър Георги Кънчев Димитров.


Европейска комисия с председател Урсула Фон Дер Лайен ще бъде

Европейска комисия с председател Урсула Фон Дер Лайен ще бъде ...

......... Давид Сасоли заяви, че към наименованието трябва да бъде добавена и "култура".По план новата ЕК трябваше вече да е започнала работа, но евродепутатите препънаха кандидатите за еврокомисари на Румъния, Унгария и Франция и бе необходимо отлагане, за да могат трите страни да излъчат нови претенденти, които бяха одобрени миналата седмица.


Уни­кал­на­та три­ло­гия на акад. Люд­мил Стай­ков бе ди­ги­тал­но рес­тав­ри­ра­на в

Уни­кал­на­та три­ло­гия на акад. Люд­мил Стай­ков бе ди­ги­тал­но рес­тав­ри­ра­на в ...

......... пре­ди поч­ти 40 го­ди­ни про­чу­та­та три­ло­гия "Фа­на­го­рия", "Пре­се­ле­ни­е­то" и "Зе­мя за­ви­на­ги" се рад­ва­ше на ог­ро­мен ус­пех сред то­га­ваш­на­та пуб­ли­ка. Се­га акад. Люд­мил Стай­ков пред­ла­га но­ва вер­сия в ед­на се­рия в про­дъл­же­ние на око­ло два ча­са и по­ло­ви­на, ко­я­то по съ­щес­т­во пред­с­тав­ля­ва нов филм. Ори­ги­нал­ни­ят ма­те­ри­ал е рес­тав­ри­ран и от­но­во мон­ти­ра


В Кърджали бе представен сборникът

В Кърджали бе представен сборникът "Кърджали на историческата карта". Книгата ...

......... историята и връзките на Кърджали със света. „Кърджали на историческата карта на България” излиза със съдействието на Сдружение „Балкански форум за мир”- Кърджали. За отпечатването му принос имат община Кърджали и над 20 неправителствени организации. Сборникът ще бъде предоставен на РБ ”Н. Вапцаров”, читалищни библиотеки, учебни заведения, религиозни храмове.   


Делото в Америка хвърли нова светлина върху финансовата пирамида OneCoinРужа

Делото в Америка хвърли нова светлина върху финансовата пирамида OneCoinРужа ...

......... се страхувала, че неинблизък човек ще я разкрие пред ФБРИгнатов твърди, че сестра му го помолила да й закупи билети за Виена и след това за Атина. Мъжът разкрива, че не е разговарял със сестра си от нейното изчезване. Дори наел частен детектив да я открие, но без успех.

Никой от кралското семейство не общувал по какъвто и да

Никой от кралското семейство не общувал по какъвто и да ...

......... таблоиди. Както стана ясно, Хари и Меган излизат в 6-седмична ваканция от всички ангажименти и ще прекарат коледните празници при тъщата на принца, като изпуснат традиционното събиране в Сандрингам. Пътуването им до Америка обаче допълнително усложни страстите в кралското семейство, което явно е и причината за суровото отношение към двойката.


Габриела Стоева и Стефани Стоева се класираха за четвъртфиналите на

Габриела Стоева и Стефани Стоева се класираха за четвъртфиналите на ...

......... на сестри Стоеви пети поставени Шин Сюн Чан и Ли Со Хи. Азиатките спряха Габриела и Стефани на турнира в Париж на 25 октомври и на 8 ноември във Фучжоу, Китай, като ги победиха в по два гейма.Като цяло българките отстъпват с 2-5 в директните двубои срещу Шин и Ли.


Проф. Иван Кра­лов е но­ви­ят рек­тор на Тех­ни­чес­кия уни­вер­си­тет.

Проф. Иван Кра­лов е но­ви­ят рек­тор на Тех­ни­чес­кия уни­вер­си­тет. "Стан­дарт" ...

......... но то­ва не мо­же да ста­не на мо­мен­та. Не­об­хо­ди­мо е из­вес­т­но вре­ме на под­го­тов­ка, и то не тол­ко­ва пси­хо­ло­ги­чес­ка, а и на уед­нак­вя­ва­не на пла­но­ве и прог­ра­ми. Но при всич­ки слу­чаи ние сме мал­ка дър­жа­ва и то­зи го­лям брой уни­вер­си­те­ти не ни пра­ви кон­ку­рен­т­ни на го­ле­ми­те ев­ро­пейс­ки и све­тов­ни уни­вер­си­те­ти.  


Държавата търси тръба от Владая, за да смекчи водния режим,

Държавата търси тръба от Владая, за да смекчи водния режим, ...

......... във водното дружество, лично в това, че не могат да овладеят една криза, която засяга голяма част от област Перник. Има и липса на информация в обществото, много слухове, спекулации и интерпретации. Искам да ги разсеем и да кажем: ще предприемем необходимите действия заедно с общинска администрация. Ами, да видим. 


Трима души загинаха при тежка катастрофа на пътя Силистра-Русе, между

Трима души загинаха при тежка катастрофа на пътя Силистра-Русе, между ...

......... пътя Силистра-Русе, между селата Сребърна и Ситово. Челно са се сблъскали два леки автомобила, предаде БНТ.На място са загинали 59-годишна жена, пътувала в единия автомобил, и 57-годишният шофьор на втората кола. С тежки травми другият водач, е бил откаран в болница, но по-късно е починал.Движението се осъществява по обходен маршрут.


Ця­ла сед­ми­ца Че­рен пе­тък, хар­чим ре­кор­д­ни­те 1,5 млрд. лв.Ях­ти с

Ця­ла сед­ми­ца Че­рен пе­тък, хар­чим ре­кор­д­ни­те 1,5 млрд. лв.Ях­ти с ...

......... за­де­ли сред­но по 500 лв. и кам­па­ни­я­та да глът­не ре­кор­д­ни­те над 1,5 ми­ли­ар­да ле­ва. Най-мал­ко 50 млн. ле­ва пък се очак­ва да бъ­дат по­куп­ки­те на сто­ки чрез бан­ко­ви кар­ти на са­мия 29 но­ем­в­ри.Всичко за промоциите за Черния петък, четете в новия брой на в. "Стандарт", който е на вестникарските сергии 


От днес на разположение на русенци и техните гости е

От днес на разположение на русенци и техните гости е ...

......... първа помощ, а всеки закупен билет включва застраховка.От общинската администрация допълват, че официалното откриване на зимното съоръжение ще е на 25-ти ноември, понеделник, от 18,00 часа. В програмата ще бъдат включени изпълнения на спортисти по фигурно пързаляне от клуб „Ледени искри“ град София, а специален водещ ще е бате Енчо.


Джена Дюан и Чанинг Тейтъм финализираха развода си, потвърдиха от

Джена Дюан и Чанинг Тейтъм финализираха развода си, потвърдиха от ...

......... и двамата намериха нови партньори. Тейтъм излиза с певицата Джеси Джей от миналата година. Дюaн е бременна от новия си приятел Стив Кази. Двамата официално обявиха връзката си през миналия ноември – седмица, след като актрисата подаде документите за развод. Според анонимни източници Джена възнамерява да се омъжи за Кази.


Евросъюзът ще продължи да се разпада, прогнозира вчера руският президент

Евросъюзът ще продължи да се разпада, прогнозира вчера руският президент ...

......... плаване.Естествено после мнозина ще съжаляват. Мнозина съжаляваха навремето и за края на социалистическата епоха. Но колелото на историята не дава заден ход - затова пък нищо чудно да се превърти отново. И пак да видим в Източна Европа същите политически процеси като в края на 80-те и началото на 90-те.


Руският вицепремиер Дмитрий Козак съобщи в отговор на журналистически въпрос,

Руският вицепремиер Дмитрий Козак съобщи в отговор на журналистически въпрос, ...

......... „Газпром” в реализацията на проекта са германските компании Uniper и Wintershall, австрийската OMV, френската Engie и холандската Shell. Тръбите минават по дъното на изключителните икономически зони и териториалните води на Финландия, Швеция, Дания и Германия.След две години забавяне, Дания преди броени дни даде съгласие тръбите да преминат край бреговете й.


Българският еврокомисар Мария Габриел бе избрана за първи вицепрезидент на

Българският еврокомисар Мария Габриел бе избрана за първи вицепрезидент на ...

......... евродепутат през 2014 година и става ръководител на българската делегация на ГЕРБ в ЕНП. От 2014 до 2017 година е заместник-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент.Два пъти е избирана за Евродепутат на годината: през 2016 г. в категория „Развитие“ и през 2013 г. в категория „Равенство между половете“.


Първият в София паметник на българския общественик, писател, дипломат и

Първият в София паметник на българския общественик, писател, дипломат и ...

......... 19.02.1879 г.), и намира своето достойно място в София, повече от половин век след смъртта му.„Симеон Радев е една от тези личности, които ние нареждаме във вечния пантеон на българщината”, каза зам.-кметът на София Тодор Чобанов.Скулптурата на автора на "Строители на съвременна България" е разположена в непосредствена близост до НДК.


Бившият треньор на ЦСКА и националния тим Стойчо Младенов говори

Бившият треньор на ЦСКА и националния тим Стойчо Младенов говори ...

......... на краката и разбирам, че този сезон вече се развиват в правилна посока. ЦСКА има собственик в лицето на Гриша Ганчев, който знае как да ръководи. Сигурен съм, че отборът ще стане шампион и ще играе в Шампионската лига, но за всичко това трябва време", коментира още легендарният треньор.  


Зимата вече чука на вратата, температурите падат с всеки изминал

Зимата вече чука на вратата, температурите падат с всеки изминал ...

......... защитната завивка на розите и да се започне резитбата им. Време е и за подрязване на живия плет.През февруари се извършва и първата за годината резитба на овощните дръвчета и лозите.В зеленчуковата градина през февруари може да засеете моркови, репички, грах.Сега е моментът да си подготвите разсадът от летни цветя. 


На 85 години почина актьорът проф. Васил Димитров. Това съобщиха

На 85 години почина актьорът проф. Васил Димитров. Това съобщиха ...

......... в София. Завършва актьорско майсторство през 1958 г. във ВИТИЗ „Кръстю Сарафов“.Играе в Драматичен театър „Адриана Будевска“ Бургас (1958-1961), Младежки театър – София (1961-1966), Нов драматичен театър „Сълза и смях“ (от 1966-) и в Театър 199. Носител е на "Аскеер".Васил Димитров е почетен професор в Нов български университет, където преподаваше.


Опра Уинфри тръгва на турне из САЩ. „2020 Vision: Your

Опра Уинфри тръгва на турне из САЩ. „2020 Vision: Your ...

......... Хъдсън и най-добрата приятелка на Уинфри, водещата от CBS Гейл Кинг. „Опра винаги ми е помагала през годините, дори преди да изберат съпруга ми. Нямам търпение да върна услугата и да се присъединя към турнето й“, написа в Инстаграм Мишел, която ще гостува на Уинфри на 8 февруари в Бруклин.


Японски хотел предлага нощувка срещу символичната сума от 1 долар,

Японски хотел предлага нощувка срещу символичната сума от 1 долар, ...

......... банята, където клиентите могат да се преобличат и да имат свое лично пространство. Звукът от стрийминга е изключен и голотата е забранена.Според собственика хотелът губи от стаята за 1 долар, но в момента, в който стрийминг часовете в Ютюб достигнат 4000, той ще може да си възвърне парите с реклама.


Ар­мен Ма­те­во­сян, гла­вен тър­гов­с­ки ди­рек­тор на TBI Bank TBI Bank за­ед­но

Ар­мен Ма­те­во­сян, гла­вен тър­гов­с­ки ди­рек­тор на TBI Bank TBI Bank за­ед­но ...

......... БНП Па­ри­ба Кар­диф ра­бо­ти в по­со­ка да ока­же по­ло­жи­тел­но въз­дейс­т­вие на об­щес­т­во­то и да нап­ра­ви зас­т­ра­хов­ка­та дос­тъп­на за въз­мож­но най-го­лям брой хо­ра, ка­то ком­па­ни­я­та об­с­луж­ва по­ве­че от 1 ми­ли­он кли­ен­ти в Бъл­га­рия. БНП Па­ри­ба Кар­диф е доб­ре из­вес­т­на с ино­ва­тив­ни­те си ре­ше­ния и ан­га­жи­ра­ност­та си към ви­со­ко­то ни­во на об­с­луж­ва­не.


Паметник на Апостола на свободата Васил Левски ще бъде издигнат

Паметник на Апостола на свободата Васил Левски ще бъде издигнат ...

......... стане по начина, по който се финансират паметните знаци в Троян от две години вече - от инициативен комитет, който да започне набирането на дарения. Разбира се, напълно естествено е община Троян да бъде най-големият дарител в една такава инициатива.“Предвижда се паметникът на Апостола да е висок близо 3 метра. 


ЧЕЗ Разпределение България приключва два проекта с особено значение за

ЧЕЗ Разпределение България приключва два проекта с особено значение за ...

......... 110 kV „Зенит“ са част от критичната електроенергийна инфраструктура на столицата и проектите по тяхната реконструкция,модернизация и обновяване ще доведат до много по-висока сигурност на електрозахранването в голяма част от София – 18 столични квартала - и ще осигурят възможност за присъединяване на нови клиенти в източните райони на София.   


При проверка на товарен автомобил, управляван от турски гражданин митничарите

При проверка на товарен автомобил, управляван от турски гражданин митничарите ...

......... кутиите вместо цигари, митническите служители открили 220 старинни монети.Според извършената експертна справка 218 от монетите са редки електронови, златни, сребърни и бронзови от широк хронологичен обхват от 5-4 век преди Христа до 11-12 век от новата ера, а две от монетите представляват оловни византийски печати.По случая е образувано досъдебно производство.


Водещата версия, по която се работи по случая с починалото

Водещата версия, по която се работи по случая с починалото ...

......... кал в стената и според една от водещите хипотези на експертите става дума за много силно действащи промишлени отрови в изключителна близост до леглото на детето и за настъпило в резултат на това силно отравяне и то дори от самото вдишване и непосредствената близост на отровните примамки", поясни главният прокурор.


Нови подробности излязоха наяве относно потенциалното завръщане на „Приятели“. Анонимен

Нови подробности излязоха наяве относно потенциалното завръщане на „Приятели“. Анонимен ...

......... пред списанието. Минаха 15 години, откакто култовият сериал приключи. Шоуто намери нова популярност напоследък благодарение на стрийминг платформите. „Приятели“ вървя по Нетфликс, преди от HBO да купят правата. За потенциално завръщане се говори от няколко седмици, след като Анистън се събра с колегите си за първото си селфи в Инстаграм.


Парен котел е гръмнал и е срутил сграда в Харманли.

Парен котел е гръмнал и е срутил сграда в Харманли. ...

......... на котела, при което се покачва налягането и това води до взрив на водната риза", обясниха за Dir.bg от полицията в Хасково.На място днес ще бъде извършен допълнителен оглед, но щетите по сградата са сериозни. В нея се помещава фирма, която се занимава с производство и преработка на млечни продукти.