Западнонилската треска, пренасяна от обикновените комари, е голямата опасност за

Западнонилската треска, пренасяна от обикновените комари, е голямата опасност за ...

......... Южното Черноморие и в крайдунавските региони, но го няма в София и в областните градове с по-голяма надморска височина."За разлика от нашенските комари, тигровият комар е по-дребен, хапе по краката, защото лети ниско. В момента тигровите комари не разпространяват никои от тропическите болести, които фактически ги правят опасни", заключи специалистът.


Спортната комисия на Калифорния възстанови с пълно единодушие 6-0 гласа

Спортната комисия на Калифорния възстанови с пълно единодушие 6-0 гласа ...

......... намира в тежко емоционално състояние след целувката и че като дете на самотна майка - филипинка, намира постъпката на Пулев за абсолютно недопустима и прекрачваща всички граници на отношенията между мъж и жена. Комисията не ѝ зададе никакви въпроси. Според решението при повторно провинение Кобрата ще остане завинаги без лиценз.


140 години от създаването на „Държавен вестник“отбелязва Столичната библиотека. Седем

140 години от създаването на „Държавен вестник“отбелязва Столичната библиотека. Седем ...

......... бомбардировките“, разказва директорът на Столичната библиотека Юлия Цинзова във връзка с изложбата. Първите броеве на „Държавен вестник“ се отпечатват в печатницата наЯнко Ковачев, която се е намирала близо до площад „Славейков“, а през 1881 г. в сградата на Буюк джамия, където сега е Археологическият музей, тържествено е открита Държавната печатница.


Английският чернокож студент Никълъс Узока изкара дисертацията си от 10

Английският чернокож студент Никълъс Узока изкара дисертацията си от 10 ...

......... били рап, а 12 - поетични пародии. Темата на дисертацията на Узока била за неговата връзка с Бога, видяна като метафора чрез връзката му с жените.„Аз съм си рапър по природа и благодаря на ръководството на университета, което ми позволи да се изразя чрез моя любим художествен похват“, заяви Узока.


Кандидатът за прокурор № 1 показа, че няма страх да

Кандидатът за прокурор № 1 показа, че няма страх да ...

......... срещу кандидатурата на Гешев, даже се затъжи за Сотир Цацаров. Едва ли настоящият главен прокурор има нужда от признанието на проваления политик. Но самият Иванов има пълното основание да се тревожи. Защото от януари в стола на премерения Цацаров по всички личи, че ще седне своенравния и опърничав Гешев.           


Европейската комисия е готова да установи работни отношения с „всеки

Европейската комисия е готова да установи работни отношения с „всеки ...

......... на ЕС, от който Великобритания е част, каза Берто на редовен брифинг. На фона на очакванията Джонсън, който беше начело на кампанията за напускане през 2016 г., да стане следващ британски премиер, общността се подготвя за Брекзит без сделка, но обмисля също и друго възможно отлагане на британското оттегляне.  Учени от Тексаския университет в град Остин установиха, че топъл

Учени от Тексаския университет в град Остин установиха, че топъл ...

......... телесна температура е по-висока с 1-1,5 градуса в сравнение със сънното ни състояние, когато тя спада до минимум. Час преди заспиване телесната ни температура спада с 0,25-0,5 градуса. Тя продължава да се снижава до своя минимум, когато настъпва късният период на съня. Следващото покачване на температурата е предвестник на събуждането.


Първата регистрация на автомобил вече ще може да се прави

Първата регистрация на автомобил вече ще може да се прави ...

......... ако се загуби или изчезне, трябва да се вади наново. От друга страна, ще има история на автомобила, ще се знае дали е ремонтиран и кой го ремонтирал, дали е участвал в пътнотранспортно произшествие“, заяви представителят на автомобилната агенция.Новите текстове предвиждат и специален регламент за продажбата на авточасти втора употреба.


След заседанието на Националния съвет по туризъм край Варна ресорният

След заседанието на Националния съвет по туризъм край Варна ресорният ...

......... малък ръст от 1 процент за летния сезон, но данните за юни ще са определящи. Тя добави и че единната система за туристическа информация, която предстои да заработи, ще е много важна за статистиката. Според нея тя ще помогне в дълбочина за анализ, но и в борбата със сивия сектор.


Бизнесът може да бъде сила за добро, „Асарел-Медет” е един

Бизнесът може да бъде сила за добро, „Асарел-Медет” е един ...

......... само за печалбата на собствениците, но и за създаване на обществени ползи. Една от глобалните цели на ООН е за устойчиво развитие, а „Асарел-Медет” е един от водещите примери за това у нас”, заяви Огнян Траянов, председател на Националния съвет на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

На 22 юли 2019 година Министерството на финансите преотвори емисия

На 22 юли 2019 година Министерството на финансите преотвори емисия ...

......... 500,6 млн. лв. Целта е с получените средства да се помогне за финансира на сделката по закупуване на американските изтребители Ф-16.По-рано този месец финансовият министър Владислав Горанов заяви, че във връзка с тази сделка до края на годината ще бъде поет целия допустим дълг в размер на 1 млрд. лв.Благодарение на „Асарел-Медет” градът е преобразен, а младите хора се

Благодарение на „Асарел-Медет” градът е преобразен, а младите хора се ...

......... е сред  младите българи, избрали да се върнат в родината, за да я променят към по-добро. Като приложат  знанията, получени от образованието в чужбина и работят с хъс, желание и енергичност. Така, както са го правили преди векове онези българи, благодарение на които се е случило българското Възраждане.

Осем от общо 18-те обвинени от Специализираната прокуратура за участие

Осем от общо 18-те обвинени от Специализираната прокуратура за участие ...

......... били привлечени хора, които  да доставят наркотични вещества на едро, да работят като "дилъри“ на групата, да транспортират "стоката“ до крайни клиенти, да извършват силови и наказателни действия над конкуренти и нелоялни партньори, както и други лица, които са пречка за дейността - в т.ч. служители на МВР и магистрати.


Да посегнеш на жена в Италия, дори с цвете, е

Да посегнеш на жена в Италия, дори с цвете, е ...

......... до 12 месеца след извършване на престъпното деяние. Като силите на реда се задължават незабавно да информират прокуратурата и потърпевшата да бъде изслушана от магистратите в рамките на максимум 3 дни. След това съдебното производство срещу насилника трябва да бъде извършвано по съкратената процедура с цел бързото налагане на наказанието.


Президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещение в Република

Президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещение в Република ...

......... държави.В рамките на визитата си в Хърватия държавният глава ще проведе среща на „четири очи“ и с министър-председателя Андрей Пленкович.По-късно президент Радев ще разговаря в Загреб с представители на българската общност в страната.През втория ден от държавното си посещение президентът Румен Радев ще посети военно-въздушната база „Земуник“ в град Задар.


Иван Гешев ще бъде единственият кандидат, излъчен от Прокурорската колегия

Иван Гешев ще бъде единственият кандидат, излъчен от Прокурорската колегия ...

......... и спазваните от кандидата етични правила и всякакви сигнали, които сочат към евентуално неспазване на етичните и моралните норми“, допълни Машева.„Становищата ще бъдат приети на заседания на двете комисии на публични заседания, на които ще бъде поканен кандидатът за обсъждане на становищата и отговора на поставените въпроси“, обясни още тя.Днес кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри официално шест

Днес кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри официално шест ...

......... са поставени нови пейки, кошчета и кашпи.   Обектът е част от проект „Благоустрояване на градската среда“, чрез който беше ремонтиран пл. „Георги Измирлиев“, улица „Марица“, бяха изградени и велоалеи, свързващи основни улици и булеварди в Благоевград. Общата стойност на проект „Благоустрояване на градската среда“ е  12 921 190,60 лв.


Деца са откарани в болницата в Търговище, след като автобусът,

Деца са откарани в болницата в Търговище, след като автобусът, ...

......... аварирал товарен автомобил с полуремарке.Няма информация за тежко пострадали хора. За преглед в МБАЛ-Търговище са откарани три деца и една жена.Движението в участъка временно е спряно. Пътуващите в посока София могат да минават по обходен маршрут с. Буховци-с. Мировец-Лозница-Търговище, а пътуващите към Варна - през същите места в обратен ред.


Халфът Ридел Монтейро тренира от вчера в Локо Пд и

Халфът Ридел Монтейро тренира от вчера в Локо Пд и ...

......... в Германия, като за последно се е подвизавал в четвъртодивизионния Ханза Люнебургер. решаващо за оставането му на Лаута ще е днешното занимание на черно-белите, като към този момент шансовете не са на негова страна, твърдят запознати. Тъмнокожият германец с португалски корени играе като вътрешен полузащитник и е на 22 години.


Френското правителство проучва възможности за премахване на възрастовото ограничение за

Френското правителство проучва възможности за премахване на възрастовото ограничение за ...

......... 8 г. начело на МВФ. Лагард обяви миналата седмица, че ще подаде оставка от 12 септември, което остава малко време за намирането на неин наследник на поста.Йерун Дейселблум - бившият холандски председател на еврогрупата, бе фаворит да оглави МВФ, но срещна съпротива в лицето на Италия и други южноевропейски страни.


Приемлив жребий изтеглиха евроучастниците си Левски, ЦСКА и Локомотив Пловдив

Приемлив жребий изтеглиха евроучастниците си Левски, ЦСКА и Локомотив Пловдив ...

......... Будучност (Черна гора) - Зоря Луганск (Украйна). Локо Пловдив пък ще "атакува с комари" Спартак Търнава и ако те ги нажилят, то следващият съперник на "смърфовете" ще някой измежду Страсбург (Франция) и Макаби Хайфа (Израел).Мачовете за третия квалификационен кръг на Лига Европа ще се проведат на 8 и 15 август. 


Стойка Петрова и нейният приятел Борил Кръстев вдигнаха автентична българска

Стойка Петрова и нейният приятел Борил Кръстев вдигнаха автентична българска ...

......... двукратната европейска шампионка по бокс и носителка на два сребърни медала от световни първенства – Стойка Петрова се отказа от активния спорт на церемонията „Спортист на годината“ за 2018 година, където тя се нареди на пето място. Тя, обаче обяви, че остава в спорта като треньор по бокс, пише boec.bg.


Крайно време е монополът на здравната каса да паднеПоредното предложение

Крайно време е монополът на здравната каса да паднеПоредното предложение ...

......... заработи, подлежи на обсъждане. Да, повече осигуряващи се дават по-голяма стабилност от гледна точка на финансите. Но откъде ще съберат толкова хора? По улиците ли ще ги записват? Фондовете ще се конкурират помежду си, но и болниците също ще се конкурират пред фондовете. И пазарът ще въведе прозрачност и ред. 


епизоотиите в България ще учредят ветеринари, юристи и общественици.

епизоотиите в България ще учредят ветеринари, юристи и общественици. "Целта ...

......... се евтаназират, без да се представят на стопаните копия от заповедите и лабораторните протоколи? Изпращат ли се проби от заразените животни от националната референтна лаборатория  в София до референтната лаборатория на ЕС в Мадрид за потвърждение, изолация и генно типизиране и защо няма публична информация, ако това се прави?  


Без реално остойностяване на лечението това само ще легализира доплащането,

Без реално остойностяване на лечението това само ще легализира доплащането, ...

......... болница ще ги поеме, ако се приеме, че фондове и болници трябва да сключват договори помежду си. Заместник-председателят на здравната комисия в парламента и депутат от „Обединени патриоти“ Георги Колев пък заяви, че няма как да останем със сегашната здравноосигурителна система, но „трябва висока дисциплина всеки да си плаща вноската“. 


Питър Макнамара, който е носител на три титли на двойки

Питър Макнамара, който е носител на три титли на двойки ...

......... Лундгрен. Макнамара помогна на 20-годишния Григор да достигне до номер 52 в световната ранглиста на ATP през 2011 година. "Той беше изключително харизматичен и страстно отдаден на своята работа. Беше невероятен съотборник. Той свърши великолепна работа с Григор Димитров, помагайки му да пробие сред професионалистите", написа Патрик Муратоглу в “Туитър”.


"Газпром" неочаквано е размразил проекта за разширяване на своята газова ...

......... в края на 2014 г. Тогава руските издания лансираха версиите, че Русия е бил принудена да се откаже заради ограниченията, които поставя Европейската комисия, включително и това, че България подрива работата по проекта. Темата за възкресяването на проекта се лансираше не веднъж след това, но всичко оставаше в сферата на хипотезите. 


Първата жена шеф на Еврокомисията се опитва да угоди на

Първата жена шеф на Еврокомисията се опитва да угоди на ...

......... Първата жена шеф на Еврокомисията се опитва да угоди на всичкиБеше избрана като компромис, плати го с унижение и остана на 9 косъма от провал

Старши треньорът на Динамо Букурещ - Еужен Нягое, получи сърдечен

Старши треньорът на Динамо Букурещ - Еужен Нягое, получи сърдечен ...

......... откаран с линейка в болница. Въпреки неприятният инцидент, мачът продължи, като Университатя победи с 2:0. Нягое е начело на тима от Букурещ от месец, като от началото феновете на отбора са против него и искат оставката му. По последни данни треньорът е дошъл в съзнание и състоянието му е стабилно.


Носят се слухове, че Борисов и Ердоган са се разбрали

Носят се слухове, че Борисов и Ердоган са се разбрали ...

......... ще се приближи до реалните проблеми на европейците. Това само храни националистите и евроскептиците... Всъщност светът не се е променил много! Ето, няма да повярвате, но на 19 юли 1344 година сенатът на Венеция излиза с решение, което осъжда зачестилите случаи на кражби на стоки на венецианските търговци във... Варна!


Хакерите атакуват у нас най-често през потребителския вход, затова усилията

Хакерите атакуват у нас най-често през потребителския вход, затова усилията ...

......... свързаност от някой мобилен оператор – се свързва с мрежата. Оттам крачката до промяна на крайни изборни резултати е много къса. Е, можем и сляпо да се доверим на фирмата производител. В заключение искам да кажа: със съвременните технологии трябва да се работи внимателно, без емоции, но с много професионализъм.


Шведското издание

Шведското издание "aftonbladet" гръмна с новината, че Левски е купил ...

......... така може да се подвизава на двете крила, а и като централен нападател. През този сезон Насиру записа 12 мача, в които вкара 1 гол и асистира за още един. За изминалата година пък се отчете с 4 попадения в 17 срещи. Новината не е потвърдена от ръководството на Левски.


Опит за хакерска атака е направен в Комисията за защита

Опит за хакерска атака е направен в Комисията за защита ...

......... е бил в района на сградата ѝ, за да се опита да извърши хакерска атака в системата.Караджов подчерта, че атаката е спряна и затова не може да каже дали целта е бил сайтът на комисията или базата данни. Според него това е целенасочен опит за саботаж на работата на комисията.


Властите в Италия задържаха 66-годишен шофьор в българско гражданство, в

Властите в Италия задържаха 66-годишен шофьор в българско гражданство, в ...

......... обаче била необходима намесата на пожарникари, тъй като се намирали сред кутии с обувки.Иракчанинът бил открит в хладилната камера в безсъзнание. Случаят се разследва от граничната полиция на Бриндизи под командването на зам.-шефа Стефания Окиони. Едва след разследване и след съгласието на прокурора българският шофьор бил арестуван в събота вечерта.


Датският футболен вицешампион Мидтиланд преотстъпва българския национал Божидар Краев на

Датският футболен вицешампион Мидтиланд преотстъпва българския национал Божидар Краев на ...

......... проверката и остави добри впечатления с техническите си умения. Българинът не получава шансове за изява в представителния отбор на Мидтиланд, с който има договор за още три сезона, заради което датчаните търсят вариант за преотстъпване в клуб, където той ще може да натрупа игрови опит и да развие потенциала си.


Христо Стоичков ще дари средствата от продажбата на книгата си

Христо Стоичков ще дари средствата от продажбата на книгата си ...

......... трябваше да ми разказва всичко, щеше да ми отнеме само 3 години да слушам“, призна Памуков. Автобиографията е в 50-хиляден тираж. Преведена е на испански, английски и полски. При голям успех е преминало представянето на книгата в Чикаго и Лондон, а предстоят премиери и в Барселона, Торонто и Полша.  


Локомотив Пловдив подписа договор с Николай Николаев. Срокът на контракта

Локомотив Пловдив подписа договор с Николай Николаев. Срокът на контракта ...

......... Младият играч премина пробен период при пловдивчани и е бил одобрен.Николай Николаев е роден на 19 март 1997г. и играе на позицията защитник. Юноша на Левски. Състезавал се е за отборите на Хебър Пазарджик и Добруджа Добрич. От ръководството на Локомотив пожелаха успех на Николай Николаев с екипа на „черно-белите“.


Първа кандидатура за нов главен прокурор бе подадена днес във

Първа кандидатура за нов главен прокурор бе подадена днес във ...

......... От 1995 г. до 2006 г. е следовател в Столичната следствена служба.Става прокурор през 2006 г., когато започва работа в Софийската районна прокуратура, където остава до 2012 г. След това е повишен в Софийската градска прокуратура. А през 2016 г. оглави Специализираната прокуратура.Гешев стана заместник на Сотир Цацаров преди година.


Броят на туристите това лято е по-малък в сравнение с

Броят на туристите това лято е по-малък в сравнение с ...

......... в големите курортни комплекси. Контролът ще осъществява дирекцията за строителен контрол, а не общините, което Симеонов отчете като много положителен фактор.За промените в законодателството, касаещи дивото къмпингуване, депутатът посочи, че предложенията са направени от групата на обединените патриоти, а не от Министерството на туризма и сформираната от него работна група.


Кметът на Враца и президент на местния Ботев разкри, че

Кметът на Враца и президент на местния Ботев разкри, че ...

......... още не можем да кажем”,  допълни градоначалникът. „Търсим още играчи. Знаем, че групата ни е малка. До края на трансферния прозорец ще вземем още футболисти. Селекцията не е приключила. Чакаме и Доминик Янков от Лудогорец, но в крайна сметка решението ще бъде на техния старши треньор Стойчо Стоев”, добави Каменов.


Селекционерът на националния отбор по волейбол за юноши до 17

Селекционерът на националния отбор по волейбол за юноши до 17 ...

......... бяхме равностойни, според мен Франция надделя в третата и четвъртата част. Разликата дойде в атака“, сподели Мартин Стоев. "Нашата публика е уникална. Радвам се, че на такава възраст залата беше препълнена. Надявам се и в бъдеще да е така и да имаме все повече такива успехи, защото липсват", завърши селекционерът.


Рефер със скандална случка в съдийската биография получи наряд за

Рефер със скандална случка в съдийската биография получи наряд за ...

......... спрени, но през миналия сезон бяха възстановени. 39-годишният грък никога до момента не е свирил международен мач на български отбор. Исландците обаче имат добри спомени от него. На 5 октомври 2017 година той е съдия при победата на младежкия им национален отбор с 2:0 над връстниците им от Словакия в евроквалификация.


Днес беше определен жребият за третия предварителен кръг в Шампионската

Днес беше определен жребият за третия предварителен кръг в Шампионската ...

......... Хелзинки (Финландия) - Копенхаген (Дания) или Ню Сейнтс Марибор (Словения) или АИК (Швеция) - БАТЕ Борисов (Беларус) или Розенборг (Норвегия) Нешампионски поток Истанбул ББ (Турция) - Виктория (Пилзен) или Олимпиакос ФК Краснодар (Русия) - Порто (Португалия) Брюж (Белгия) - Динамо (Киев) (Украйна) ПСВ Айндховен или Базел - ЛАСК (Линц) (Австрия)


Студентка от български произход, на 22 години, записана в университета

Студентка от български произход, на 22 години, записана в университета ...

......... заедно с пожарникари. Те са последните, които са се качили на  дървото и са свалили безжизненото тяло на момичето.Момичето не е оставяло никакво писмо, което може да подскаже какво се е случило преди фаталната крачка. Тялото на студентката е откарано в института на съдебната медицина, където ще се извърши аутопсията.


Евродепутатът от ДПС/Обнови Европа Илхан Кючюк бе удостоен с почетния

Евродепутатът от ДПС/Обнови Европа Илхан Кючюк бе удостоен с почетния ...

......... през годината в страната. Сред специалните гости тогава беше Азад Рахимов, министър на младежта и спорта на Азербайджан.В Азербайджан българският евродепутат се срещна с Огтай Асадов, председател на Народното събрание на Република Азербайджан, г-н Джаваншир Фейзиев, съпредседател на Комитета за парламентарно сътрудничество ЕС-Азербайджан, и други членове на парламента на Азербайджан.


"Водните човеци" на "Софийска вода" - мобилни чешми, напомнящи човешки ...

......... вода. Целта е да се напомни колко е важно за здравето ни да пием вода и хидратираме тялото си, особено в по-топлите дни, както и да се изтъкнат предимствата на питейната вода на София и ползването й по щадящ природата начин - без пластмаса и еднократни опаковки поне за вода.


Последната коронована красавица Теодора Мудева за първи път ще влезе

Последната коронована красавица Теодора Мудева за първи път ще влезе ...

......... Рома и вина Verano Azur. Победителките ще си тръгнат с часовници Doodle, рокли от Киара Фешън, ваучери от фитнеси Пулс, вечеря в ресторант Розе, уикенд почивки в Гранд хотел Влас и др. Финалистката от Мис Влас ще получи право на участие в националната надпревара Мис България в края на годината.


В Гърция температурите вече са идеални, за да си направите

В Гърция температурите вече са идеални, за да си направите ...

......... които можем да изкараме няколко дни в слънчеви бани и плажни забавления, със или без децата.Всички те са близо до българската граница и предлагат възможност за едно малко и релаксиращо бягство. Някои от местата са уникално красиви, сякаш сте попаднали на някоя много екзотична дестинация.1. Плажът на Фанари

Създадената от украинския президент Володимир Зеленски партия

Създадената от украинския президент Володимир Зеленски партия "Слуга на народа" ...

......... бившия президент Петро Порошенко - "Европейска солидарност" е на трето място с 27 депутати. "Отечество" на бившия премиер Юлия Тимошенко е на четвърто място с 25 места, а новосъздадената партия "Глас" на музиканта Святослав Вакарчук получава 20 места.Избирателната активност е била 49,84 процента.В парламента на Украйна има общо 450 места.


Усетил прегряване след два мандата под тепетатаГубернаторът Здравко Димитров най-вероятен

Усетил прегряване след два мандата под тепетатаГубернаторът Здравко Димитров най-вероятен ...

......... на зам.-кмета под тепетата Димитър Кацарски срещу когото постъпили сигнали дори при премиера.ВИЖ ОЩЕ: З. Димитров пред Стандарт:Борисов решава кметоветеИзвестно време за кандидат кмет на ГЕРБ се споменаваше името на кмета на район Централен  Георги Стаменов, но според структурата под тепетата в Пловдив няма кой да бие Здравко Димитров.Очаквайте подробности!


Трийсет и един стълба с общо 93 мощни лампи осигуряват

Трийсет и един стълба с общо 93 мощни лампи осигуряват ...

......... обработка на пясъка, които улавят боклука след пресяване, а после заравняват обработените терени. Машините чистят всеки ден в часове, в които не създават дискомфорт на плажуващите. Освен машинно, плажът всекидневно се почиства и ръчно. Забавлението на туристите е гарантирано с разнообразни атракции - водни спортове, сърф, плажен волейбол и други.


Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Юкия

Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Юкия ...

......... номер едно на ЕС Федерика Могерини от името на съюза изрази дълбока печал от кончината на Амано, човек с изключителен професионализъм и самоотверженост. "Никога няма да забравя нашата съвместна работа. За мен беше огромно удоволствие и висша чест да работя с него", се казва в съобщението на Могерини, предаде ТАСС.


Тимът на Софийската математическа гимназия

Тимът на Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" се завърна от ...

......... Po Leung Kuk, която се връчва на участниците от неазиатски отбор.От България участие взеха и отборите на 125 СУ "Боян Пенев" от София и ППМГ "Академик Никола Обрешков" от Бургас. Учениците от ППМГ получиха същите отборни награди като СМГ, а в индивидуалното състезание спечелиха един златен и един бронзов медал.


Натали Портман се завръща в киновселената на

Натали Портман се завръща в киновселената на "Марвел“. Тя ще ...

......... женския образ на гръмовержеца не е изненада. Героинята на Натали Портман в началото беше любовница на Тор, но след това тя беше призната за достойна да носи титлата богиня на гръмотевиците.Новият филм ще излезе на голям екран на 5 ноември 2021 г. Той ще се казва "Тор: Любов и гръмотевици".


Продължава засиленият контрол на Агенцията по безопасност на храните в

Продължава засиленият контрол на Агенцията по безопасност на храните в ...

......... Ловците обаче, няма да имат достъп до огнищата. Там отстрелът ще се извършва само от горски служители. Ситуацията в района на селото остава тревожна. Само на няколко километра от него се намират други два големи свинекомплекса. До момента, заедно с комплекса в с. Николово, те осигуряваха1/3 свинско месо за страната.


Най-малко петима души са загинали и шестима са ранени при

Най-малко петима души са загинали и шестима са ранени при ...

......... неизвестни лица в бар в мексиканския курорт Акапулко.Въоръжената група е атакувала бара "Mr. Bar", разположен на крайбрежната улица на града срещу хотел "Фиеста Американа“. На мястото на инцидента са открити четирима убити и седем ранени, единият от тях е починал по-късно в болницата.Задържан е един от заподозрените. Прокуратурата разследва инцидента.


Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас ...

......... за над милиард и половина лева и ще бъдат разкрити над 7015 нови работни места.„Агрополихим” АД е акционерно дружество, създадено през 1993 г. със седалище в Република България. Основната дейност на дружеството е производство на азотни, фосфорни и комбинирани торове, амоняк, соли и сгъстени газове. Дружеството извършва и лабораторно-изпитателна дейност.  


Изпълнителният директор на

Изпълнителният директор на "Мини Марица-изток" ЕАД Андон Андонов е новият ...

......... енергиен холдинг" ЕАД с протоколно решение, с което за членове на Съвета на директорите са назначени Жаклен Коен, Живко Динчев - изпълнителен директор на ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД и Андон Андонов за срок от три години. Решението ще влезе в сила след вписване в търговския регистър, посочват от пресцентъра на радневските мини.


Километрично задръстване по АМ

Километрично задръстване по АМ "Тракия" заради верижна катастрофа, видя репортер ...

......... и е около 5 км, пише "Монитор". Към мястото отиват и две полицейски коли и три коли на Пътна помощ. Участъкът, където са се сблъскали автомобилите, е осеян с неравности. На няколко места след ПТП-то има поставени конуси в бързата лента, въпреки че ремонт не се вижда да има ремонтни дейности.


Отборът на Ливърпул претърпя ново поражение в предсезонната си подготовка.

Отборът на Ливърпул претърпя ново поражение в предсезонната си подготовка. ...

......... Севиля имаше още възможности, но не достатъчно, след като се оттегли на полувремето при 1:1. След центриране от корнер Натаниел Филипс засече, а Ориги добави за 1:1. В 76-ата минута Няньон напусна терена, след като извърши груб фаул срещу Ясер Ларуси. Играчът на Ливърпул беше изнесен на носилка.ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК


Наши вълшебници обраха медалите в поредната Международна олимпиада по математика.

Наши вълшебници обраха медалите в поредната Международна олимпиада по математика. ...

......... Корея. четвърти са децата от Тайван, а пети - представителите на Русия. От Балканите най-силна е Сърбия, която влезе в Топ 10.  Макар това представяне да е леко отстъпление за нашите, които преди 15 години бяха сред първите три по отборно класиране на нации, успехът на българите е безспорен и повод за национална гордост. 


Британецът Саймън Йейтс от тима на

Британецът Саймън Йейтс от тима на "Мичълтън-Скот" спечели 15-ия етап ...

......... вторият и последен почивен ден за колоездачите в тазгодишното издание на "Тур дьо Франс", а след това колоната се насочва към Алпите за решителните етапи. Във вторник ще бъдат изминати 177 километра с начало и край в Ним, а от сряда започват и изкачванията в най-високата планина в Централна Европа.


Бившата колумбийска звезда Карлос Валдерама шокира феновете си с новия

Бившата колумбийска звезда Карлос Валдерама шокира феновете си с новия ...

......... вид. Футболистът с рекорден брой мачове за отбора на "лос кафетерос", който стана популярен с буйните си къдрици, се показа в нова светлина. Той качи снимка в Инстаграм, на която се вижда, че е изправил знаменитите си къдрици. Той все пак е запазил дължината на косата си, както и мустака.


Виктория Томова спечели турнира по тенис на червени кортове в

Виктория Томова спечели турнира по тенис на червени кортове в ...

......... само веднъж в турнира с награден фонд от 50 000 долара - в Сегед, Унгария през 2016 година. С победата Томова си осигури 12192 долара и 115 точки за ранглистата на УТА. От понеделник тя си гарантира и мястото на първа ракета на България, завръщайки се в топ 180 на света.


63-годишен английски турист се е удавил в района на мостика в Морската

63-годишен английски турист се е удавил в района на мостика в Морската ...

......... на Мостика в Морската градина, при който 63-годишен английски турист, след употреба на алкохол, скочил от плочата, намираща се до моста, с цел да плува до брега, но се удавил в морето.Тялото на мъжа е извадено от водата и откарано за аутопсия. Работата по случая продължава от Първо Районно управление – Бургас.


Хакнатата база данни на НАП с информация за около 5

Хакнатата база данни на НАП с информация за около 5 ...

......... да види дали информацията му фигурира в хакнатите списъци.Преди дни за атаката срещу НАП беше арестуван 20-годишният хакер Кристиян Бойков, на когото беше повдигнато обвинение за компютърно престъпление – неправомерно копиране на данните от сървър на приходната агенция. След подвеждането му под отговорност Бойков беше пуснат на свобода срещу подписка.


Отборите на Етър и Левски представиха постна продукция в мач

Отборите на Етър и Левски представиха постна продукция в мач ...

......... и Лига Европа ще са най-елементарните обяснения и мисля, че не е това причината да не победим. Знам, че има развитие по темата за нови футболисти. Надяваме се скоро да има новини. В детайли още не сме гледали отбра от Кипър, но ще трябва да сме пределно мотивирани”, каза Хубчев.


Само трима от директорите в ДФЗ са на работа. Ситуацията

Само трима от директорите в ДФЗ са на работа. Ситуацията ...

......... получаваш в пъти по-голяма сума”, обясни той.Според Грудев е необходимо работата на Фонда да стане абсолютно прозрачна. По думите му трябва да се пристъпи към пълна електронизация на системите във Фонда, както и да се подобри комуникацията чрез изграждане на модерен колцентър, който да свързва бенефициентите с експертите в ДФЗ.


Националният отбор на България за юноши до 17 години спечели

Националният отбор на България за юноши до 17 години спечели ...

......... медали и завърши като вицешмапион в Европейското първенство за тази възраст, което се проведе в София. Младите "лъвове" отстъпиха на Франция с 1:3 (20:25, 25:23, 20:25, 13:25) след дълга битка пред повече от 2000 души, включително и френска агитка. Двубоят бе проследен на живо от редица волейболни величия.ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК


Пирати нападнаха търговския кораб на Южна Корея CK Bluebell недалеч

Пирати нападнаха търговския кораб на Южна Корея CK Bluebell недалеч ...

......... мобилни телефони, дрехи и обувки. Някои от членовете на екипажа са получили леки наранявания, опитвайки се да окажат съпротива.След инцидента корабът е продължил пътя си. Министерството на морското и рибно стопанство на Южна Корея информира за случилото се своите кораби в близост до района и ги призова да бъдат внимателни.