Все повече млади хора се разболяват сериозно или умират от

Все повече млади хора се разболяват сериозно или умират от ...

......... 60 години, сочи още статистиката на организацията.В Италия около 10 до 15 на сто от хората, които са починали след интензивно лечение в болница, са били на възраст под 50 години.Миналата седмица във Великобритания пък почина момиче на 21 години, заразено с вируса. То не е имало никакви придружаващи заболявания. 


 Той е може би най-възрастният жител на планетата, който пребори

 Той е може би най-възрастният жител на планетата, който пребори ...

......... по телефона, столетникът му е казал, че няма съмнение, че ще пребори вируса.Преживях испанския грип, Великата депресия, Втората световна война и куп рецесии. Задължително ще оцелея и след този грип, му казал ветеранът и му поръчал да разбере дали не е най-възрастния човек на планетата, преборил коронавируса. Най-вероятно е така. 


Лош съвет към шефовете на Формула 1 за 2020 даде бившия собственик

Лош съвет към шефовете на Формула 1 за 2020 даде бившия собственик ...

......... да стане валиден шампионата”, каза Бърни пред BBC.„Ако има шампионат и Люис спечели, тогава ще изравни рекорда на Михаел, но най-лошото ще е, че всеки ще знае, че тази му титла е след осем състезания, а не от нормален шампионат”, призна 89-годишния Екълстоун, който чака дете от новата си изгора. 


Народна музика звуча на покрива на Къщата музей и галерия

Народна музика звуча на покрива на Къщата музей и галерия ...

......... посочи тя.В първото издание на първото по рода си, както казват организаторите от Къщата музей и галерия “Андрей Николов”, музикално събитие без публика, гост-изпълнители бяха 4 талантливи солистки от Квартет „Ермена“ на Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“. Изпълниха “Хубава си моя горо“ и “Катерино моме”. Организаторите планират и следващи издания.


Швеция се готви за хиляди смъртни случаи от Ковид -

Швеция се готви за хиляди смъртни случаи от Ковид - ...

......... личната отговорност.Преди век по време на пандемията от испански грип два града в Съединените щати избират тотално различни мерки. Във Филаделфия е организиран парад в седмицата, в която се съобщава първият случай, и броят на смъртните случаи е над двойно по-висок от град Сейнт Луис, където са наложени строги мерки.Дължим признателност на мерките, взети досега, коментира бившият вицепремиерОстри думи

Дължим признателност на мерките, взети досега, коментира бившият вицепремиерОстри думи ...

......... сканиране на личната карта ще се съкрати с много минаването през КПП и бумащината“, подчерта Цветлин Йовчев. Той предложи на КПП-та да се набавят и термометри, които да измерват бързо и температурата. „Да ги използваме и за хора със симптоми, за да бъдат изолирани и изследвани веднага“, обясни Цветлин Йовчев.


Идеята на президента не противоречи на правителството, а на СЗО.

Идеята на президента не противоречи на правителството, а на СЗО. ...

......... фалити. „Апелът ми е да си помагаме, а не всеки да идва в някое студио и всеки да хвърля едни идеи. Нямаме нужда от разнобой – проблеми са пенсионерите, освобождаваните хора, бизнеса. Защо продължаваме с това различно говорене? В тази криза не е момент за такава политика“, призова Емил Караниколов.


Централната банка на Русия отправи призив към руснаците да побързат

Централната банка на Русия отправи призив към руснаците да побързат ...

......... за граждани, индивидуални предприемачи, както и за малкия и средния бизнес. През този период не могат да бъдат начислявани неустойки, не трябва да се предявяват искове за предсрочно изпълнение на задълженията, не трябва да се налагат санкции за предмета на залог или ипотека, или да се отправят искания към поръчители.


“Освободете журналистите. Нека веригите вестници, които се издържат само от

“Освободете журналистите. Нека веригите вестници, които се издържат само от ...

......... биха могли да имат подкрепата на Facebook и Google, които вместо да плащат на хората да правят видеа в Youtube, биха могли да разпространяват новини на такива нови алтернативни медии.Предложението държавата да не подпомага традиционните медии среща огромен отпор от големите медийни вериги като Gannett, Media News group и Tribune.


И тази година благодатният огън ще дойде от Йерусалим. Това

И тази година благодатният огън ще дойде от Йерусалим. Това ...

......... митрополитът. Той съобщи,че по време на великденските богослужения свещениците ще бъдат маски. Негово високопреосвещенство отбеляза, че дори в Гърция са смекчили мерките. „Това е решение на гръцката държава, която затвори църквите, но впоследствие те разрешиха да се отслужат богослужения при закрити врата в храмовете“, заяви Западно и Средноевропейският митрополит Антоний. Медицинският експертен съвет към Министерски съвет прекратява дейност. Това заяви

 Медицинският експертен съвет към Министерски съвет прекратява дейност. Това заяви ...

......... умрат и посочи с името си кои са тези хора като си професор", реагира остро премиерът Бойко Борисов.Медицинският съвет е създаден с решение на МС, още няма данни то да е отменено. Членовете на съвета са готови и занапред да помагат, уверява в интервю пред Дарик радио проф. Коста Костов.


Само така щяло да се изгради колективен имунитетЗаразяването е като

Само така щяло да се изгради колективен имунитетЗаразяването е като ...

......... ограничат в тези малки общности със заразени, каза още той.За бързите тестове, които доц. Мангъров препоръчва, той увери, че няма търговски интерес от въвеждането им. "За тях няма нужда от лаборатория, а само от ООД", каза доц. Мангъров и опонира на всички останали учени, че PCR тестовете имат 70% чувствителност.  


 Четирите най-големи работодателски организации - АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ,

 Четирите най-големи работодателски организации - АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, ...

......... от 13 март 2020 г., преди влизане в сила на този закон, се изплащат по реда на този закон.“С предложения текст се уреждат случаите на вече подадените заявления. С уважение, Кирил Домусчиев Председател на КРИБ Ротационен председател на АОБР за 2020 г., От името и по поръчение на АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ 


Намаляването на трафика, спирането на индустрията и другите икономически дейности

Намаляването на трафика, спирането на индустрията и другите икономически дейности ...

......... март, нивата на NO2 в Милано и други части на Северна Италия паднаха с около 40 процента. „Това е напълно безпрецедентно“, каза Винсент-Анри Пеух, директор на атмосферната агенция “Коперник”. „В миналото сме виждали големи промени от ден или повече заради времето. Но никога не съм виждал такова нещо”, допълва Пеух.


От Дисни обявиха новия си график с филми, който сериозно

От Дисни обявиха новия си график с филми, който сериозно ...

......... да излезе през лятото на 2021-а, Харисън Форд ще се появи отново на 29 юли 2022-а. Екшън комедията с Райън Рейнолдс „Free Guy“ беше отложена за 11 декември 2020-а. „Новите мутанти“, „Woman in the Window“, „Antlers“ и „The Personal History of David Copperfield“ за сега остават на произвола на съдбата.Двама души са убити, а най-малко четирима други ранени при

Двама души са убити, а най-малко четирима други ранени при ...

......... нож и напада клиент с тъпия край, преди да влезе в супермаркет.Полицията заяви, че е арестуван заподозрян . Мотивът за нападението не е ясен.Според френски медии заподозреният е 33-годишен мъж, който заявил на полицията, че е роден в Судан. Той не е известен на полицията или разузнавателните служби, съобщава новинарският сайт France Bleu.


Милион долара в помощ на разработването на ваксина против коронавируса

Милион долара в помощ на разработването на ваксина против коронавируса ...

......... благодарност и сила" на лекари, учени и специалисти на първа та линия за борба с вируса. По-рано беше съобщено, че благотворителният фонд на основателя на Microsoft - милиардерът Бил Гейтс и съпругата му Мелинда (Bill & Melinda Gates Foundation), ще отпусне до 100 милиона долара за борба с разпространението на коронавируса. 


Като бивша звезда на Манчестър Юнайтед, Митко Бербатов демонстрира изключително

Като бивша звезда на Манчестър Юнайтед, Митко Бербатов демонстрира изключително ...

......... им се даде титлата. В Беглия директно приключиха с първенството, но там беше останал само един кръг от редовния сезон. Затова ги разбирам. Но в Англия остават още девет кръга. Ръководителите от Премиър лийг, които взимат решенията, са изправени пред нещо, което досега не им се беше случвало", смята Бербатов. 


Джин­джи­фи­лът нас­тиг­на по це­на аг­неш­ко­то, на­ба­вя­не­то на мас­ки вър­на съ­сед­ска­та

Джин­джи­фи­лът нас­тиг­на по це­на аг­неш­ко­то, на­ба­вя­не­то на мас­ки вър­на съ­сед­ска­та ...

......... бро­е­но вре­ме, за­що­то все­ки ку­пу­ва и за род­ни­ни, и за съ­се­ди, и за при­я­те­ли. По-спе­ци­ал­ни­те, ко­и­то са с пред­па­зен фил­тър, обик­но­ве­но са по 10 ле­ва. Хо­ра­та оба­че са от­кри­ли ца­ка­та и на на­по­ло­ви­на по-ев­ти­ни­те, ка­то меж­ду два­та слоя пос­та­вят ня­кол­ко плас­та то­а­лет­на хар­тия. Ето ед­на от пол­зи­те от пре­за­па­ся­ва­не­то!

През последното денонощие в континенталната част на Китай четирима пациенти

През последното денонощие в континенталната част на Китай четирима пациенти ...

......... заболелите, съобщава БГНЕС. Към момента в Китай са регистрирани общо 888 случая на коронавирус, които са вкарани от други страни.Все още боледуват 698 души, от които 17 се намират в тежко състояние, а 190 души са оздравели. Няма смъртни случаи на прибрали се и заразени в чужбина отвън китайци.  


Вре­ме­то, ко­га­то ofline ще оз­на­ча­ва oflive,  дой­де не­о­чак­ва­но бър­зоВи­дях­те ли,

Вре­ме­то, ко­га­то ofline ще оз­на­ча­ва oflive,  дой­де не­о­чак­ва­но бър­зоВи­дях­те ли, ...

......... мно­го сми­съл, как­то се раз­бра, ама по-доб­ре да ги но­сим. Чун­ким то­ва е един­стве­но­то без­смис­ле­но не­що, де­то пра­вим!Мас­ки­те и кар­на­ва­лът по­ма­гат за раз­мес­тва­не и сли­ва­не­то на со­ци­ал­ни­те сло­е­ве.  От Вак­ха­на­ли­и­те до мо­дер­ни­те фе­шън пар­ти­та, от ша­ма­ни­те в пе­ще­ри­те до рок гру­па­та "Кис", мас­ка­таоси­гу­ря­ва сла­ва и ано­ним­ностед­нов­ре­мен­но. Не­що ка­то фейс­бук.

503 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни

503 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни ...

......... 503 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб.Броят на починалите е 17.По информация на Националния оперативен щаб през деня са доказани още 5 нови случаи, като 3 от тях са в София, 1 в Стара Загора и 1 в Бургас.Лабораториите продължават да работят.


За днешния ден, на територията на ОД на МВР -

За днешния ден, на територията на ОД на МВР - ...

......... като е нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората, установени със заповеди на министъра на здравеопазването на Република България, за което е подведен под отговорност.За днешния ден са извършени също 209 проверки в паркове, градини и детски площадки във Варна и областта. Съставен е 1 акт за установено нарушение.


Утре стартира първенството на Таджикистан. Това е четвъртата клубна надпревара,

Утре стартира първенството на Таджикистан. Това е четвъртата клубна надпревара, ...

......... да се повиши през следващите седмици и с радост биха обсъждали оферти за телевизионни права от други държави.Първенството на Беларус се възползва от ситуацията, като едно от малкото, които се провеждат, и подписа няколко договора. То вече се излъчва в над 10 страни, сред които България, Русия, Израел и Индия.


Πoчти пoлoвин милиoн ĸoмпaнии в Гepмaния ca ce възпoлзвaли oт

Πoчти пoлoвин милиoн ĸoмпaнии в Гepмaния ca ce възпoлзвaли oт ...

......... e дoĸaзaн инcтpyмeнт oт пocлeднaтa ĸpизa. Koгaтo гepмaнcĸaтa иĸoнoмичecĸa пpoдyĸция ce cви c 5% пpeз 2009 г., cpeднo 1,1 милиoнa paбoтници бяxa зaceгнaти пpeз гoдинaтa, ĸoeтo cтpyвa нa Бepлин oĸoлo 10 милиapдa eвpo. Ho ĸъм ĸpaя нa тaзи гoдинa paвнищeтo нa бeзpaбoтицa e 7,6% - пo-ниcĸo, oтĸoлĸoтo пpeз 2008 г.


Шефовете на ПФК Лудогорец стартираха мащабна антикризистна програма, съобщава сайта на

Шефовете на ПФК Лудогорец стартираха мащабна антикризистна програма, съобщава сайта на ...

......... с възможностите на бюджета на Клуба, тъй като собствениците Кирил и Георги Домусчиеви са ангажирани с преодоляване на последствията на кризата върху основните им бизнеси. Допълнителна тяхна помощ би нарушила и финансовия феърплей.Ръководството на ПФК Лудогорец благодари на футболистите и треньорите за партньорското отношение и проявената грижа за бъдещето  на Клуба.


Водещият ни баскетболист Александър Везенков (вляво на снимката) за пореден

Водещият ни баскетболист Александър Везенков (вляво на снимката) за пореден ...

......... как ще бъдат изразходвани средствата. След като Олимпиакос даде разрешение на чужденците в отборите си да напуснат Гърция, Везенков се прибра при семейството си в Ботевград, където очаква решение за остатъка от сезона в Евролигата. От известните български спортисти дарения, но без точна стойност обявиха вече Димитър Бербатов и Григор Димитров.


Поставят ромския квартал на Пещера под блокада, като излизането на хора

Поставят ромския квартал на Пещера под блокада, като излизането на хора ...

......... контакт с Белгия, били са в Белгия, а другата жена, която е настанена в болницата в Пещера, се е завърнала преди две седмици от Англия", обяснява кметът.По думите му, "това, което се наблюдава - и докторите, и от щаба потвърдиха, е, че действително, това са контакти, които са привнесени от чужда държава.


Робърт Дауни младши на 4 април празнува 55. Прочутият актьор

Робърт Дауни младши на 4 април празнува 55. Прочутият актьор ...

......... над 14,4 милиарда долара в световен мащаб, което го прави един от най-високо платените звезди на бокс офиса за всички времена. Имението, в което се е изолирал, е на най-луксозния хълм в Лос Анджелис, а тези дни се заговори, че съседи ще му става принц Хари и Меган Маркъл.  


Меган Маркъл сериозно е решила да възобнови актьорската си кариера,

Меган Маркъл сериозно е решила да възобнови актьорската си кариера, ...

......... една реклама, хонорарът, който биха получили, ще им стигне да платят годишната такса за охраната си. На Меган й харесва, че получава внимание от фирми, които обикновено работят само с най-добрите актьори. Тя е наясно, че трябва да започнат да печелят пари, така че не е против подобен вид ангажимент.“


Още един човек от ръководството на Барселона е заразен с

Още един човек от ръководството на Барселона е заразен с ...

......... на Барселона е заразен с коронавирус.Вицепрезидентът  Жорди Кардонер е пипнал заразата съобщи "El Mundo Deportivo".За щастие, възстановяването на 57-годишния мъж преминава без усложнения, а неговите симптоми не предизвикват опасения.По-рано с коронавирус бяха диагностицирани директорът на медицинския щаб на Барселона Рамон Канал и лекарят на хандбалния отбор на каталунците Хосеп Антони Гутиерес.


Има два завода в България, които тестват производството на респиратори

Има два завода в България, които тестват производството на респиратори ...

......... заводи имат продукция. Вчера бяхме в Смолян, складовете пълни с бормашини, но няма на кой да ги изнесат. Никой в Европа не търси нищо и не работи. Нещата са свързани. Ако кажа, хайде, излизайте и ще се напълнят дискотеки, кафета и ресторанти. Няма как да направя това", категоричен бе Борисов.


Неочаквано за имиджа си на светска персона и властелин на

Неочаквано за имиджа си на светска персона и властелин на ...

.........  последователите, за които те са надежда и упование в дните на изолация. От своя „олтар на милосърдието” лорд Минчев отправи зов за оздравяване на министър председателя на Великобритания Борис Джонсън, също заразен от новата чума на века.Лорд Минчев пожела на Борис Джонсън бързо оздравяване - двамата се познават от години


Двама пациенти с COVID-19 починаха в УМБАЛ

Двама пациенти с COVID-19 починаха в УМБАЛ "Света Анна".Мъж на ...

......... е страдал от ХОББ, диабет и хипертония, дал е и положителна проба за коронавирус.Също днес в УМБАЛ "Света Анна" е починал и 86-годишен мъж, също с положителна проба за COVID-19. Пациентът е бил с белодробна недостатъчност и сърдечни заболявания.Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.До момента смъртните случаи вече са 17.


Българската прокуратура и ГДБОП са започнали активно сътрудничество с колегите

Българската прокуратура и ГДБОП са започнали активно сътрудничество с колегите ...

......... спрени всеки момент", казва пред Economic.bg началникът на отдел "Киберсигурност" в ГДБОП Явор Колев, който от години се бори с интернет пиратството. Той обаче не разкрива дали в момента тече акция срещу сайтовете. Подобни слухове за затваряне на торент тракерите имаше неведнъж, но за момента нито един не стана реалност.


Защитникът на Локомотив (Пловдив) Лукас Масоеро разкри, че

Защитникът на Локомотив (Пловдив) Лукас Масоеро разкри, че "смърфовете" ще ...

......... световната ситуацията, в която живеем и това, което се случва, не е шега.Трябва да се грижим повече един за друг и да приемем мерките на правителствата, каквото и да ни струва това. Ако спазваме карантината, ще излезем по-бързо и ще се върнем по терените", заяви Масоеро пред аржентинското издание "Овасион".


Като сочим какво прави Германия за икономиката, да не забравяме,

Като сочим какво прави Германия за икономиката, да не забравяме, ...

......... от тази криза, с какви поуки ще излезем от нея?- Това, на което ще се научим и се надявам да ни остане за дълго, е да бъдем заедно, да сме единни, да не сме непрекъснато в конфликти. Заедност, единство, сплотеност - за да можем да вървим напред и да побеждаваме.


Луксозният ресторант

Луксозният ресторант "Илевън Медисън парк" в Ню Йорк се превърна ...

......... на ден."Храната, която приготвяме тези дни, е повод за най-голямата гордост, която съм изпитвал в кариерата си", написа Инстаграм Хум, чийто ресторант има три звезди "Мишлен"."Този град ми е дал всичко и исках да намеря начин да му се отблагодаря", споделя майсторът готвач в интервю за в. "Ню Йорк таймс".


Кейт Мидълтън командва живота в Анмър хол, където е в

Кейт Мидълтън командва живота в Анмър хол, където е в ...

......... Който победи на тенис корта, получавал замразен шербет. Петимата всеки ден общували по скайпа с баба си Елизабет и с принц Чарлз.Тези дни Кейт сподели и какво чете, когато й остане време – „Сонетите“ на Шекспир, „Одисея“ на Омир,  романите на Джейн Остин, „Портретът на Дориан Грей“ на Оскар Уайлд.


Продавачите на Женския пазар в София се жалват от липса

Продавачите на Женския пазар в София се жалват от липса ...

......... осигуряват известно усамотение. Миризмата не се търпи, жалват се търговци.В същото време на пазара се продават хранителни продукти на поносима за хората цена, особено за пенсионерите. Иначе продавачите се стремят да спазват правилата- носят маски, някои дори ползват и ръкавици. Но липсата на тоалетна ги притеснява.Хората настояват да се намери решение на проблема им.


Кейти Пери разкри пола на бъдещата си първородна рожба. Певицата

Кейти Пери разкри пола на бъдещата си първородна рожба. Певицата ...

......... непрекъснато отлагат сватбата. Двойката трябваше да застане пред олтара още през зимата, но премести церемонията за това лято, тъй като реши да организира две отделни празненства. Сега, в разгара на пандемията, звездите бяха принудени отново да променят графика си, но признават, че така или иначе не бързат да се венчаят.


Премиерът на страната Бойко Борисов изказа интересно мнение относно спирнането

Премиерът на страната Бойко Борисов изказа интересно мнение относно спирнането ...

......... по 9 милиона паунда на ден от спирането на футбола."Сутринта си коментирахме колко страдаме от спирането на футбола.Не мога да коментирам действията на УЕФА.Те си имат правила и се надавам БФС да се съобразява с тях.В Англия губят по 9 милиона паунда на ден от спирането на футбола", заяви Борисов.


Днес в „Пирогов“ е починала 48-годишна жена.Пациентката е приведена в лечебното

Днес в „Пирогов“ е починала 48-годишна жена.Пациентката е приведена в лечебното ...

......... Днес в „Пирогов“ е починала 48-годишна жена.Пациентката е приведена в лечебното заведение от столичната Пета градска болница.Била е с кетоацидоза /декомпенсиран диабет/ и доказана коронавирусна инфекция. Хоспитализирана е в „Пирогов“, където е била поставена на апаратна вентилация.Въпреки усилията на медицинския екип жената е  починала. 


Бизнесът обезпокоен от факта, че при над 60 000 принудително

Бизнесът обезпокоен от факта, че при над 60 000 принудително ...

......... категорични са работодателските организации.С такова задължение не се компенсира липсващ доход от неположен труд, а се заплаща пълно възнаграждение срещу никакъв труд.Това не е компенсация, а ощетяване на предприятието и на работещите в него работници, които трябва да изработят и осигурят пари за подобна необоснована компенсация, която облагодетелства единствено неработещите, смятат работодателите.


Днес се нуждаем от Ново просвещение Димитър Недков, писателКой счупи колбата

Днес се нуждаем от Ново просвещение Димитър Недков, писателКой счупи колбата ...

......... предстоящия вариететен спектакъл, с който да припомни, че всички сме смъртни и то понякога – внезапно смъртни.Кой знае, може пък и вече да е дошло времето за ДЕКОРОНИЗАЦИЯТА на принципи, норми, нрави и йерархии в един уморен от своята древност свят – предизвикан този път наистина от “Гневът на мравките”...


От Американската академия за кинематографично изкуство и наука дариха 6

От Американската академия за кинематографично изкуство и наука дариха 6 ...

......... разчитат на нас, особено в най-трудните времена. В разгара на пандемията ние сме длъжни да помогнем на тези, които страдат. Спирането на индустрията предизвика огромни щети. Чрез финансовата подкрепа ние можем да осигурим на служителите и техните семейства помощта, от която те отчаяно се нуждаят“, гласи официланото изявление на Академията.


Интерактивна геопозиционирана карта, която да ви насочи към най-търсените обекти

Интерактивна геопозиционирана карта, която да ви насочи към най-търсените обекти ...

......... в големия банер „Информация за борба с коронавирус“ и вътре потърсите бутона Пунктове за дезинфектанти.Електронната платформа Смарт Бургас има и мобилна версия, достъпна за инсталиране напълно безплатно в Google Play и App Store. В нея можете да откриете през компютър или телефон разнородна полезна информация, заредена в 17 модула: https://smartburgas.eu/bg.


Върбовите клонки на Цветница ще бъдат пръскани предварително с дезинфектант.

Върбовите клонки на Цветница ще бъдат пръскани предварително с дезинфектант. ...

......... върху иконите в нея през час се пръскат с дезинфектант.ВИЖ ОЩЕ: Мутафчийски: Не ходете на църква на Великден На големия християнски празник Цветница службата ще се състои на открито – пред храма, пак там ще се раздават и клонките. Свещениците ще са с маски и ръкавици, каза още отец Петър. 


В класацията

В класацията "Най-добрите големи градове" Виена се нарежда на четвърто ...

......... фенове на американското и британското издания са гласували за любимите си дестинации, хотели и забележителности. След като години наред Лондон и Париж водеха класацията в Европа, през 2017-а Виена ги изпревари за първи път, а през 2018-а и 2019-а отново застава начело на класацията. Класацията можете да видите тук: https://www.cntraveler.com/galleries/2014-10-20/top-25-cities-in-the-world-readers-choice-awards-2014.


Митът, че коронавирусът е най-опасен за възрастните хора с придружаващи

Митът, че коронавирусът е най-опасен за възрастните хора с придружаващи ...

......... отслабва вниманието", призова Мутафчийски."Нe ми e извecтнo хoрaтa c aлeргии дa ca пo-пoдaтливи нa кoрoнaвируc", дoпълни гeн. Мутaфчийcки. Пo-рaнo тoй oбяви, чe брoят нa зaрaзeнитe у нac e 498, oт кoитo 173 ca в бoлницa. Нoвaтa oблacт, в кoятo имa зaрaзeни e Врaцa, a в Coфия имa нoви 8 cлучaя. 


"Rinascerò, Rinascerai" – песента на Роби Факинети от „Пух“, която ...

......... oт кoитo 4 livе, 340 пecни, 23 милиoнa прoдaдeни aлбумa, 20 милиoнa прoдaдeни мaкcи cингли. Удocтoeни ca c нaй-виcoкoтo държaвнo oтличиe Oрдeн Саvаgliеri dеllа Rеpubliса Itаliа. Aвтoри ca нa химнa нa Нaциoнaлния oтбoр пo футбoл нa Итaлия, кoйтo бивa изпълнявaн нa вcякa cрeщa нa "aдзуритe" cлeд Нaциoнaлния химн нa Итaлия.


Мадона дари 1 милион долара за борбата срещу коронавируса. Певицата

Мадона дари 1 милион долара за борбата срещу коронавируса. Певицата ...

......... персонал, най-уязвимите и нашите приятели и семейства. Безкрайни благодарности на всички, които са на първата линия в борбата срещу коронавируса и ни пазят“, гласи официалното изявление на Мадона.От „Therapeutics Accelerator“ разкриха, че работят над две лекарства, чиято цел е да предпазят хората, които са били изложени на вируса, от разболяване.


СЗО реши спора снощи – социалната изолация трябва да остане,

СЗО реши спора снощи – социалната изолация трябва да остане, ...

......... кара да направя съседът", каза Борисов, визирайки Радев."С изключение на ресторантите, и да кажем отивайте на работа, няма какво да се работи - поръчките на заводите падат. Хем ще рискуваме здравето на хората, хем няма да има плюс в икономиката. Единствено ще се напълнят ресторантите и дискотеките”, каза още Борисов.


Миро отлага премиерата на поредния си албум. „Мироглед“ трябваше да

Миро отлага премиерата на поредния си албум. „Мироглед“ трябваше да ...

......... си. А след кризата ще направя концерт, голям  концерт. И клип на „Очите“ – най-бляскавия, най-красивият. Хората имат нужда от красота, аз съм имам нужда от красота“. А сред мечтите на Миро е къщичка на топло място, където ще живеят с Ели и ще помагат на хора в нужда.  


Бързо и лесно телефонът ще ни дава указания имаме ли

Бързо и лесно телефонът ще ни дава указания имаме ли ...

......... указания имаме ли симптоми на коронавирус и какво да направим. Мобилно приложение с регистър на всички карантинирани, заболели и излекувани от Ковид-19 представиха в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов, заместникът му Томислав Дончев и фирмите, които само за 10 дни са разработили софтуера, мобилното приложение и базата данни.  Очаквайте подробности!


Все едно 5 години не сме имали правосъдие, коментира главният

Все едно 5 години не сме имали правосъдие, коментира главният ...

......... и какви ще са бъдещите действия на прокуратурата. „И понеже това се е случвало 5 г., докато ние сме били под мониторинг от ЕК – българската прокуратура ще уведоми ЕК за резултатите от досъдебното производство”, заяви главният прокурор.Висшият съдебен съвет ще обсъжда темата със случайното разпределение на делата следващата седмица.


Дългът ще е 7, а не 10 милиардаХазната е пълна230

Дългът ще е 7, а не 10 милиардаХазната е пълна230 ...

......... и категорично решение каква част от заплатата си искаме да даряваме, добави тя. „Парламентарната група на ГЕРБ дари 100 000 лева на Министерство на здравеопазването. Сега парламентарната група ще вземе решение да даряваме половината от заплатите си, но не само за дарителската сметка на Министерство на здравеопазването", съобщи Менда Стоянова.


Призив към младите хора да стават доброволци и да помогнат

Призив към младите хора да стават доброволци и да помогнат ...

......... от Доброволческия корпус ще подпомогнете лично дейността на Националния кризисен щаб, на органите на реда и структурите на Министерството на здравеопазването.Сигурен съм, че ще покажете на обществото, че младите хора сте не само бъдещето, но и настоящето на България! Вярвам във Вас!С уважение: КРАСЕН КРАЛЕВ, МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА


Мейв Кенеди Маккийн и 8-годишният ѝ син изчезнахаПроклятието над най-прочутата

Мейв Кенеди Маккийн и 8-годишният ѝ син изчезнахаПроклятието над най-прочутата ...

......... на 19 май с.г., на 64 години. И двете деца на Онасис умират млади - Александрос на 24 години, през 1973-та, при самолетна катастрофа, а Христина на 37 години (през 1988-а) в Буенос Айрес. Аристотел търси спокоен живот и възстановяване на отношенията с Джаки, но бракът не е особено сполучлив.


Създаден ли е коронавирусът Ковид-10 в лаборатория с цел да

Създаден ли е коронавирусът Ковид-10 в лаборатория с цел да ...

......... заедно с още 26 учени от цял свят публикува съответното становище в реномираното специализирано издание "The Lancet".Засега учените изхождат от факта, че предшественикът на SARS-CoV-2 произхожда от животинския свят, а епидемията води началото си от пазар за диви животни в китайския град Ухан, където се е стигнало до първите заразявания.  


Съдия от Върховния административен съд (ВАС) даде положителна проба за

Съдия от Върховния административен съд (ВАС) даде положителна проба за ...

......... в домашна карантина.Д-р Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ, е изключително притеснена, защото като общопрактикуващ лекар е имала много контакти, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски по време на брифинга на щаба днес. Дариткова е дала пълен списък на хората, с които е контактувала. Те всички ще бъдат открити и тествани.


Педиатри и родители са притеснени, че се забавя ваксинирането на

Педиатри и родители са притеснени, че се забавя ваксинирането на ...

......... от областните градове, където да се извършва имунизацията на децата. Но преди ден е публикуван анализ на СЗО, в който организацията препоръчва да се изчака още с имунизациите. Защото ако не може да се осигури абсолютна безопасност за децата и майките, не бива да се слагат ваксини, каза проф. Кантарджиев.


Пандемията от коронавирус в Германия е причина 13 клуба  от

Пандемията от коронавирус в Германия е причина 13 клуба  от ...

......... - през юни.  В елита опасността тегне над 4 отбора. Реално застрашен е само един, докато другите три могат да издържат до юни. Данните са от доклади, изискани от футболната лига (DFL) и са предоставени от самите клубове. Те аргументират нетърпението, което изпитват в Германия и търсенето на начини за подновяване на сезона.


Не ходете на църква на Великден. Призивът отправи ген. Венцислав

Не ходете на църква на Великден. Призивът отправи ген. Венцислав ...

......... души на религиозна служба. Останете вкъщи със своето семейство. Не се събирайте по къщите, призова още генералът. Той заяви, че отправя призива си с риск министърът на туризма Николина Ангелкова да му се разсърди. Толкова много хора в тази държава вече ми се сърдят, че няма значение, каза ген. Мутафчийски. 


Футболната легенда на Бразилия - Роналдиньо май е загубил форма.

Футболната легенда на Бразилия - Роналдиньо май е загубил форма. ...

......... си в игра на футбол и джитбол заедно с други затворници. Световният шампион с Бразилия и партньорът му вече се изложили и загубили на джитбол от Едгар Рамон Отасу, осъден на 18 години затвор през 2010 година за убийство, и Давид Мерелес, който излежава присъда от 10 години заради въоръжен грабеж.


Христо Мутафчиев, актьор, председател на Съюза на артистите в БългарияБорис

Христо Мутафчиев, актьор, председател на Съюза на артистите в БългарияБорис ...

......... Христо Мутафчиев, актьор, председател на Съюза на артистите в БългарияБорис Вангелов, депутат от ОПГеорги Неделчев, журналистДесислава Кирова (Дейзи Ланг), трикратна световна шампионка по боксДимитър Ходжов (Митьо Крика), многократен шампион по силови спортовеИна Лулчева, адвокатПроф. Пламен Легкоступ, художникСветослав Пеев, актьорСтанислав Даскалов, дипломат и политикЦветелина Малджанска, оперна певица


Коронавирусът стигна и Враца. Мъж се е заразил с коронавирус,

Коронавирусът стигна и Враца. Мъж се е заразил с коронавирус, ...

......... В София има нови 8 случая. В Бургас са установени два нови случая, единият от които е на 34-годишен мъж от Несебър, който се е върнал на 1 април от Банско.В Добрич има бебе на годинка с ларингит, като и двамата му родители са заразени.34-ма са вече излекуваните от заразата.


Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил обиколи столицата с

Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил обиколи столицата с ...

......... Русия има 4149 заразени с коронавирус, 34 души са починали.Руският президент Владимир Путин обяви дните до края на месеца за неработни при запазване на заплатите на хората, припомня Франс прес.Руската православна църква не затвори храмовете. Патриарх Кирил все пак посъветва вярващите да се молят у дома по време на пандемията.


1480 души са починали в САЩ от новия коронавирус през

1480 души са починали в САЩ от новия коронавирус през ...

......... да уточни, че самият той няма да го прави. Освен това Тръмп подписа изпълнителна заповед за спиране на износа в чужбина на маски за лице тип Н-95 (N-95) и други предпазни средства, необходими в борбата срещу епидемията, предаде Ройтерс.Целта е да бъдат предотвратени презапасяването и спекулата, обясни Тръмп в изявление.