Светът може би е на крачка от разбулването на 75-годишната

Светът може би е на крачка от разбулването на 75-годишната ...

......... документи на съюзническите сили във Втората световна война, както и германски и съветски архиви, до които получили достъп. Така стигнали до извода, че параходът, потеглил от Кьонингсберг, където се губят следите на Кехлибарената стая, има една от най-интересните и потайни съдби и е много вероятно да крие изчезналото руско съкровище.


Румънски овчар, погребан от семейството си, се мъчи да докаже,

Румънски овчар, погребан от семейството си, се мъчи да докаже, ...

......... Трупът е ексхумиран, но самоличността му е неизвестна. Трябва да се направи ДНК анализ, който изисква разходи. Същевременно смъртният акт на Непря не е анулиран. Овчарят няма една пара на свое име. "Регистриран съм у дома в Болбош, но кметът ми каза, че нямам нищо, защото съм мъртъв", допълни овчарят.


От 1995 г. до сега Големият бариерен риф в Австралия

От 1995 г. до сега Големият бариерен риф в Австралия ...

......... умират. Пораженията са огромни и все още се изучават. Няма време за губене - рязко трябва да се намалят количествата вредни газове, предупреждават специалистите. Големият бариерен риф има способността да се възстановява. Това вероятно ще отнеме години, но за да започне трябва да се ограничат до минимум вредните външни влияния.


Сред 60 000 предмета, натрупани в дома и гаражите на

Сред 60 000 предмета, натрупани в дома и гаражите на ...

......... Батман и Супермен, сувенири за "Бийтълс" с голяма стойност, 12 маркови китари, всяка от тях струваща над 10 хиляди паунда. Ценните вещи били разпределени в 3 хиляди лота, които ще търсят купувач през този месец и могат да бъдат реализирани в продължение на четири дни за над 4 милиона евро.


Един от най-запазените скелети на Тиранозавър рекс беше продаден на

Един от най-запазените скелети на Тиранозавър рекс беше продаден на ...

......... пръстта и възстановят. Обявен е за продан след разногласия между администраторите на института. Според експерти тиранозавърът е тежал 7-8 тона. Това е приблизително два пъти повече от африканския слон. Спесименът е дълъг 12 м и висок 4 м. Резците надвишават 27 см дължина. Тиранозавърът е живял преди 67 милиона години.


Четирима бездомници, които просели пред бар в Брест, в северозападната част

Четирима бездомници, които просели пред бар в Брест, в северозападната част ...

......... пет, а цели петдесет хиляди евро", съобщиха организаторите на лотарията в прессъобщение. Бездомниците взели печалбата и си я разделели - по 12 500 евро на човек. Пред представители на лотарията мъжете, на възраст около тридесет години, признали, че не знаят какво ще правят с парите, но възнамеряват да напуснат Брест.Откритите пространства на висока надморска височина в чилийската пустиня Атакама,

Откритите пространства на висока надморска височина в чилийската пустиня Атакама, ...

......... следи от живот на Венера. Бланк казва, че светлинното замърсяване вече е поразило в някои райони до 10 на сто от видимостта в нощното небе. Учените дават пример с Южна Калифорния, където слабо регулираният растеж на градовете спря добрата видимост към звездите и отблъсна астрономите в началото на двадесети век.


Години наред това бе градска легенда, но вече е факт

Години наред това бе градска легенда, но вече е факт ...

......... и служи като кмет на Вервие от 1800 г. до 1808 г., когато Белгия все още е под френско управление. Вторият му мандат започва през 1830 година, когато Белгия става независима държава. Той създава първата противопожарна служба в града и разрешава гражданите да присъстват и наблюдават заседанията в градския съвет.


Властите в Зимбабве недоумяват каква е причината за смъртта на

Властите в Зимбабве недоумяват каква е причината за смъртта на ...

......... бактериалната инфекция антракс, каза по-рано тази седмица министърът на околната среда Мангалисо Ндлову. Той уточни, че ще е нужно още време за допълнителни изследвания, които да установят причината за гибелта на слоновете и каза, че учените подозират "бактериално растение". Бракониерството бе изключено, защото умрелите животни били намерени с бивните си.


Французин беше глобен с 1000 евро на италианския остров Сардиния,

Французин беше глобен с 1000 евро на италианския остров Сардиния, ...

......... БТА. През август миналата година двойка французи бяха задържани на италианския остров с 40 килограма пясък в колата, докато се готвели да се качат на ферибот за Тулон. Сардиния забранява от няколко години на туристите да взимат пясък от плажовете й и предвижда солени глоби за нарушителите, припомня Франс прес.


Властите в окръг в провинция Саксония-Анхалт забраниха плуването в участък

Властите в окръг в провинция Саксония-Анхалт забраниха плуването в участък ...

......... властите в окръг Бургенланд. Те уточниха, че издирването на крокодила досега е без резултат. От управата на окръга апелират местните хора, особено използващите лодки и велосипедистите, които се движат по поречието, да бъдат наблюдателни и да съобщят, ако забележат влечугото. Крокодили не обитават водите в Германия, нито другаде в ЕвропаАнтибиотиците, използвани в борбата срещу бактериалните инфекции, са считани за

Антибиотиците, използвани в борбата срещу бактериалните инфекции, са считани за ...

......... човешките протеини. Това съответно го прави подходящ за основа на нови антибиотици, които не вредят на приемника, обясняват специалистите. Според учените антивитамините скоро могат да се присъадинят към арсенала на човечеството срещу устойчивите на антибиотици супербактерии, за които се смята, че ще се превърнат в смъртоносна заплаха през следващите десетилетия.


Некролог на 84-годишна италианка, починала на 18 август в градчето

Некролог на 84-годишна италианка, починала на 18 август в градчето ...

......... поглед върху нещата, но родена в сбъркана епоха". Пред журналисти роднините казват, че ще изберат точно същата снимка и за нейния надгробен паметник, защото знаят, че Ирма би одобрила този избор. Според близките на възрастната жена снимката й с размахан среден пръст е неин своеобразен манифест от отвъдното към живите.


Дете беше отнесено с надуваем еднорог в морето в Гърция

Дете беше отнесено с надуваем еднорог в морето в Гърция ...

......... Детето отишло на плаж с родителите си в неделя, но за миг било изпуснато от поглед. То се носело само сред вълните. Екипажът на кораба реагирал бързо и открил детето, което не показало никакво притеснение, че се е отдалечило на километър от брега, и се наслаждавало на мореплаването си.  


Миниатюрно бебе кенгуру албинос изчезна от зоологическата градина в гр.

Миниатюрно бебе кенгуру албинос изчезна от зоологическата градина в гр. ...

......... Матиас Шмит призова хората за помощ. Мила досега не се е отделяла от майка си. Той разпространи тяхна снимка - как Мила наднича от торбата. Според него кенгурчето не може да е станало жертва на хищник, защото няма кървави следи. Двама ловци с кучета издирват Мила, но резултат досега няма.


Нови разкопки се проведоха на археологически обект на нос Чироза,

Нови разкопки се проведоха на археологически обект на нос Чироза, ...

......... на Центъра за подводна археология към Министерството на културата и гл. ас. в НАИМ-БАН. За резултатите от тях широката общественост ще бъде информирана след приключването им. Проучванията са реализирани като съвместен проект на РИМ-Бургас и ЦПА, в рамките на програмата им за сътрудничество при проучване на миналото на бургаското крайбрежие.Обитателите на Олтен, Швейцария, се смаяли, когато над града им

Обитателите на Олтен, Швейцария, се смаяли, когато над града им ...

......... оставайки лека "какаова покривка". "Жертва" на "какаовалежа" се оказва паркиран наблизо автомобил. От компанията са предложили да заплатят за почистването му, но все още никой не е откликнал на офертата. Фабриката е подновила дейността си. От "Линд & Шпрюнгли" уверяват, че какаото е напълно безвредно за хората и околната среда.


На изключително рядък природен феномен се натъкнаха планински спасители от

На изключително рядък природен феномен се натъкнаха планински спасители от ...

......... има таен водопровод, изграден преди стотици години. Очевидно с годините се е образувал този процеп и извира студена вода. Освен, че е изключително чиста, тя става и за пиене", разказа Борислав Ранков пред Zadupnitsa.com. Спасителите предлагат да бъде изградена пътека до камъка, за да могат да го видят повече хора.


Най-голямата американска верига магазини за търговия на дребно

Най-голямата американска верига магазини за търговия на дребно "Уолмарт" (Walmart) ...

......... вече да излага козметични продукти за цветнокожи в заключени витрини."Не мога да дишам"Още един случай на смърт при арест на цветнокож в САЩ, и той молел: Не мога да дишам!Братът на убития Джордж Флойд пред Конгреса: Смъртта му променя света (видео)Американски речник променя дефиницията за расизъм, спират ТВ поредицата "Ченгета"


Европейски молекулярни биолози установиха, че коронавирусът прониква в клетката на

Европейски молекулярни биолози установиха, че коронавирусът прониква в клетката на ...

......... Европейски молекулярни биолози установиха, че коронавирусът прониква в клетката на мозъка, използвайки белтъка невропилин-1, съобщава ТАСС.Коронавирус пандемияКампанията за президентските избори в САЩ - в сянката на три кризиНова Зеландия се справи с коронавируса и отмени всички ограниченияАтака от САЩ срещу Тримата големи след нежеланието им да играят на US Open


Бронзово ковчеже с имане за над 1 милион долара, заровено

Бронзово ковчеже с имане за над 1 милион долара, заровено ...

......... властите поне още два смъртни случая са свързани с опити на любители търсачи на съкровища. Съкровището е скрито на място, което не е опасен терен, уверява Фен. Той съветва хората, които издирват сандъка, да не се насочват към места, където един мъж на 80 г. не би могъл да отиде.


Триметрова акула атакува и уби 60-годишен сърфист в Австралия, предаде

Триметрова акула атакува и уби 60-годишен сърфист в Австралия, предаде ...

......... с акулата. Те успели да я отблъснат и да извадят ранения си колега на брега. Там му била оказана първа помощ, но той имал тежки травми на левия крак и починал. Плажът бе затворен за посетители, а от хеликоптер властите отправиха предупреждение към сърфистите в района да излязат от водата.


Едно от четирите частични лунни затъмнения за 2020 година зарадва

Едно от четирите частични лунни затъмнения за 2020 година зарадва ...

......... през облаци и едвам се забелязваше над морето, но само два часа по-късно образува лунна пътека от по-високо. Астрономически луната преминава през няколко различни фази. Когато е във фаза на пълнолуние, изглежда като голяма кръгла топка в небето. Лунното затъмнение е това, което се случва, когато земната сянка блокира слънцето.


Австрийските власти разкриха план за „неутрализиране“ на родната къща на

Австрийските власти разкриха план за „неутрализиране“ на родната къща на ...

......... министерство от 70-те години на миналия век. Правителството й плаща около 4800 евро на месец и го използва като център за хора с увреждания. Това споразумение обаче се разпадна през 2011 г., когато Помер отказа да извърши основни ремонтни дейности и също отказа да го продаде. Оттогава сградата стои празна.


Учени заснеха октопод на най-голямата известна дълбочина досега - на

Учени заснеха октопод на най-голямата известна дълбочина досега - на ...

......... Тя е направена преди 50 години в Карибско море. Наблюденията в Индийския океан показват, че октоподите могат да намерят подходящ хабитат в поне 99 процента от световното морско дъно. Тези, които живеят на огромни дълбочини, обаче трябва да са се приспособили специално, посочва д-р Алън Джеймисън, който е направил откритието.


Докато хората използват периода на социална изолация, за да дадат

Докато хората използват периода на социална изолация, за да дадат ...

......... дисциплини в американското образование. Този път той си партнира със съпругата си Дженифър Ръш. Семейство Ръш пусна в мрежата заснетия рекорд, който подобри предишния връх в дисциплината при обличането на 31 фланелки в екип. С този си опит Дженифър Ръш за пръв път попада в Книгата на рекордите на Гинес.


Заснеха мечка с две мечета под Рилския манастир. В дирекцията

Заснеха мечка с две мечета под Рилския манастир. В дирекцията ...

......... специалистите в парка успяваха да открият само следи, които да докажат жизнена дейност на този вид в района, твърдят от Парка. Мечката е застрашен вид, включен в Червената книга на България, освен това кафявата мечка е индикатор за първична дива природа, ето защо е от особена важност да я опазим.


Семейство американци от щата Вирджиния, излязло на екскурзия с автомобил

Семейство американци от щата Вирджиния, излязло на екскурзия с автомобил ...

......... пътя. Едва когато се върнали до дома си и свалили чувалите, за да ги изхвърлят, те установили, че торбите са пълни не с боклук, а с пари. Свързали се веднага с местния шериф. Все още властите се опитват да установят как банкнотите са се озовали на шосето в окръг Гухланд.


Две малки слончета бяха показани за първи път пред публика

Две малки слончета бяха показани за първи път пред публика ...

......... от един и същи баща. Зоопаркът е една от основните атракции на чешката столица и приема над 1,5 милиони посетители годишно. Той беше затворен заради пандемията от коронавирус, но заработи преди 2 седмици. Слончетата не са първите, които се раждат в Прага. Зоопаркът отглежда азиатски слон от далечната 1933 година. 


Чували ли сте за шведския снус? Знаете ли какво е

Чували ли сте за шведския снус? Знаете ли какво е ...

......... формата на смлян тютюн или в торбички, подобни на тези за чай. Швеция е водещ пример в ЕС както по отношение на социалната, така и на здравната си политика. Страната е сред лидерите в ЕС и в областта на намаляване на вредата от тютюнопушенето благодарение на широкоразпространения в страната снус.


Видеонаблюдение улови специален момент от живота на щъркелите в пловдивското

Видеонаблюдение улови специален момент от живота на щъркелите в пловдивското ...

......... Видеонаблюдение улови специален момент от живота на щъркелите в пловдивското село Белозем - излюпването на първите малки щъркелчета за тази година. Това съобщиха от местното читалище "Просвета 1909".Още по темата Белозем вече има Музей на щъркела


Тематичният парк Дисниленд в Шанхай днес отново отвори врати за

Тематичният парк Дисниленд в Шанхай днес отново отвори врати за ...

......... за посетители след над тримесечно прекъсване заради пандемията от коронавирус, предадоха световните агенции. Всички билети за днешния ден са разпродадени.Коронавирус пандемияКремъл може да продължи карантината в Русия, уморена от "неработните дни"Българи и румънци работят в кланица-огнище в Германия, никой не е търсил консулствотоНова вълна нормалност в Европа: Къде сме ние?


Очакванията на обществото спрямо мъжете са много и дори са

Очакванията на обществото спрямо мъжете са много и дори са ...

......... с видео-клипа си в отговор на видеото на актрисата Синтия Никсън /Миранда от "Сексът и градът"/ "Бъди дама".Време за менНа 9 май Софийската филхармония поздравява Европа с нейния химнКато сън в лятна нощ - как за 28 часа Вампира се превърна в Свети Николас#5dayschallenge: Дения Пенчева - затишие пред буря


Сватбени тържества, на които разстоянията между масите се определят с...

Сватбени тържества, на които разстоянията между масите се определят с... ...

......... в епохата на коронавируса, както казват организаторите на сватби и собствениците на парти центрове, които се готвят и те за завръщането си на работа.Съвети срещу коронавируса Блокирането на тестостерона може да защити мъжете от коронавирусаБилковият лек на Мадагаскар не е доказан срещу Covid-19 (видео)В Турция лекуват COVID-19 по пет метода


Британският художник Банкси сътвори рисунка, на която е изобразена медицинска

Британският художник Банкси сътвори рисунка, на която е изобразена медицинска ...

......... като супергерой от комиксите, с което той отдаде почит на медицинския персонал от първа линия, борещ се срещу Covid-19, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.Коронавирус пандемияНадвисва призракът на мултиплициращ се глад, предупреди ООН Блокирането на тестостерона може да защити мъжете от коронавирусаБългарски шофьор на ТИР почина от Covid-19 в Румъния


Учени от университета на Мериленд потвърдиха с помощта на математически

Учени от университета на Мериленд потвърдиха с помощта на математически ...

......... на избухването й. Резултатите от моделирането на динамиката въз основа на съвременни епидемиологични данни показали, че върху разпространението на болестта в Средиземноморието би трябвало да повлияят различията в климата и гъстотата на населението. Това опровергава популярното виждане, че чумата е засегнала еднакво всички градове и селища във Византийската империя.  


Бездомен котарак си спечели осиновяване, след като посочи на пазаруваща

Бездомен котарак си спечели осиновяване, след като посочи на пазаруваща ...

......... бездомен и обитавал изоставена постройка. 33-годишната учителка видяла, че има пресни рани по тялото и решила да си го осинови. Кръстила го Рабит, защото бил бял като заек. Сега котаракът се радва на всякакви глезотии и не му се налага да използва целия си умствен капацитет, за да се нахрани.


България се включва в мащабна международна изложба, която благодари на

България се включва в мащабна международна изложба, която благодари на ...

......... първа линия. Градските илюстрации са поставени върху свободните по време на извънредното положение билборди.Извънредно положениеЩабът за борба с коронавируса ще дава брифинги всеки четвъртък"Алфа рисърч": 79% от фирмите търпят преки или косвени загуби заради COVID-19Семейства с деца до 14 г. и безработни родители също ще получат еднократно по 375 лв.


Цял свят е обърнал поглед с надежда към Индия, където

Цял свят е обърнал поглед с надежда към Индия, където ...

......... Индия - най-големият производител на ваксини в света по брой дози, които се произвеждат и продават в световен мащаб, предаде Би Би Си.Коронавирус пандемияТруд във време на пандемия: наяве излиза принудата като тормоз на работно мястоПродажбите на Тойота се сринахаСмъртоносен срок - колко дълго страните могат да живеят в карантина


Военнослужещи от руските Въздушно-десантни войски извършиха първи в света групов

Военнослужещи от руските Въздушно-десантни войски извършиха първи в света групов ...

......... Военнослужещи от руските Въздушно-десантни войски извършиха първи в света групов парашутен скок в Арктика от височина 10 км. Това съобщи днес заместник-министърът на отбраната Юнус-Бек Евкуров, цитиран от ТАСС. Виж още Австралиец скочи гол с парашут, свирейки на цигулка (видео)Жена, по която отблизо било стреляно в гърдите й, докато

Жена, по която отблизо било стреляно в гърдите й, докато ...

......... Той покрива сърцето, част от гръдния кош и следователно по всяка вероятност е спасил живота на жената." Те поясниха, че куршумът е преминал през левия имплант и е рикоширал в десния. "Имплантът е причината за промяната на траекторията на куршума", уточниха хирурзите. Резултатите от изследването са публикувани в SAGE Journals.


Жената с най-мощния глас в света - Смиляна Захариева, всяка

Жената с най-мощния глас в света - Смиляна Захариева, всяка ...

......... Жената с най-мощния глас в света - Смиляна Захариева, всяка вечер излиза и огласява с родопски песни Пловдив.Извънредно положениеПроф. Асен Балтов:След 10 дни ще усетим резултатите от пътуването по ВеликденМаринов: Днес ще обсъдим мерките за прибиране в София след празниците19 нови случая на коронавирус, един починал


Във ферма в американския щат Уисконсин коза роди малко с

Във ферма в американския щат Уисконсин коза роди малко с ...

......... името на древноримския бог Янус. Според митологията той бил с две глави - едната гледала към старата година, другата към новата. Оттам идва и името на месец януари. Двуглави същества могат да се родят при разделянето на ембриона, както е при близнаците, но при незавършен процес на делене, припомня изданието.


Хиляди почитатели на птиците са наблюдавали как женски сокол скитник

Хиляди почитатели на птиците са наблюдавали как женски сокол скитник ...

......... е като "петзвезден хотел", казва още Фил Шелдрейк. Here it is... a fourth egg laid by our peregrine! Our previous resident falcon, Sally, seems to be keeping her distance, which means it's so far so good for our new soon-to-be mother. #eggwatch #salisburyperegrines pic.twitter.com/DZTcVnBDC3— Salisbury Cathedral (@SalisburyCath) April 15, 2019


Марихуаната е пристрастяваща и предизвиква абстинентни признаци при опитите за

Марихуаната е пристрастяваща и предизвиква абстинентни признаци при опитите за ...

......... Марихуаната е пристрастяваща и предизвиква абстинентни признаци при опитите за отказването й, както при другите субстанции с абстинентни синдроми, установиха канадски учени, цитирани от в. "Дейли мейл". Виж още И в Холандия се извиха опашки, но за... марихуана, министър моли хората да не се презапасяват


Президентът на Уганда Йовери Мусевени публикува видеоклип, в който показва

Президентът на Уганда Йовери Мусевени публикува видеоклип, в който показва ...

......... дома, за да поддържа форма в условията на карантина заради коронавируса, предаде Франс прес.Коронавирус пандемияНад 16 000 са вече жертвите в САЩ, само в Италия са повече - близо 18 300500 млрд. евро - финансовите министри на ЕС с общ икономически отговор на Covid-19 Изведоха Борис Джонсън от интензивното отделение


Калифорнийка бе задържана, защото облизала хранителни продукти и други стоки

Калифорнийка бе задържана, защото облизала хранителни продукти и други стоки ...

......... Калифорнийка бе задържана, защото облизала хранителни продукти и други стоки на стойност 1800 долара в супермаркет, предаде Франс прес, цитирана от БТА.Коронавирус пандемияНовите симптоми и четирите фази на COVID-19Италия може да отмени някои от мерките срещу коронавируса в края на априлСветовната банка коригира надолу и най-черния сценарий на Горанов


Тандем от щата Айдахо постави световен Гинес рекорд за уловени

Тандем от щата Айдахо постави световен Гинес рекорд за уловени ...

......... Ханън използвал и двете си ръце, за да подхвърли 108 тенис топки, съдържащи се в кошницата. Ръш успял да улови 85 от тях за една минута. Предишното Гинес постижение в дисциплината било 66 уловени топки. Правилата изисквали Ръш да бъде на 3 метра разстояние от Ханън по време на опита.


След

След "нанагорна битка" Нова Зеландия си възвърна от Уелс титлата ...

......... улици в света, предаде ДПА. От Книгата на рекордите на Гинес съобщават, че след официална проверка възстановяват постижението на улица "Болдуин" в новозеландския град Дънидин. Въпросното населено място държеше титлата в продължение на десетилетие, преди през юли миналата година да я отстъпи на улица "Форд Пен Лех" в Харлех, Уелс.


Британски ветеринари препоръчаха котките да не излизат от дома като

Британски ветеринари препоръчаха котките да не излизат от дома като ...

......... излизат от дома като превантивна мярка срещу разпространението на новия коронавирус, съобщи Би Би Си.Съвети срещу коронавируса6 пъти по-ниска смъртност от Covid-19 в държавите с масова ваксинация с БЦЖФармацевт: Котешки нокът, шипка и мащерка са полезни в епидемичната ситуацияРуски научен център ще тества ваксини срещу Covid-19 върху хора през юни


Хората в Дюселдорф, Германия, ще получат възможността да присъстват на

Хората в Дюселдорф, Германия, ще получат възможността да присъстват на ...

......... в Дюселдорф, Германия, ще получат възможността да присъстват на великденски църковни служби през уикенда, въпреки пандемията от коронавируса, благодарение на...автокино, предаде ДПА.Коронавирус пандемияЩе се намери ли "мистър Маршал", който да помогне на богата ЕвропаТрагедията в Италия не е случайна. Защо се стигна дотук?Призоваха Китай да облекчи дълга на африканските страни


Настанаха времена, в които онлайн пазаруването се превърна не само

Настанаха времена, в които онлайн пазаруването се превърна не само ...

......... поставя за цел да улесни избора ви в интернет мрежата - към какво да се насочите, къде да търсите и как да се справяте в условия на изолация.Home ShoppingОнлайн огледи на имоти предлагат брокерите Безплатна платформа свързва възрастни и хронично болни хора с доброволци30% отстъпка на най-харесваните бижута! Животът продължава


Тялото на Мейв Кенеди Таунсенд, внучка на покойния Робърт Ф.

Тялото на Мейв Кенеди Таунсенд, внучка на покойния Робърт Ф. ...

......... била съветничка на глобалната програма на Държавния департамент за борба с вируса на СПИН и е била доброволка на Корпуса на мира в Мозамбик. Мейв е внучка на Робърт Кенеди - американски политически деятел и брат на президент Джон Кенеди. И двамата са застреляни през 60-те години на миналия век.


Сю Радфорд и съпругът й Нийл, които са най-многодетните родители

Сю Радфорд и съпругът й Нийл, които са най-многодетните родители ...

......... 12, Макс - на 11, Тили - на 9, Оскар - на 8, Каспър - на 7, Алфи - на пет, Холи - на четири, Фийби - на три, Арчи - на 2. Бони е на 17 месеца. Семейството живее в сградата на бивш дом за възрастни в Моркъм, Ланкашир.


Тигър в Зоологическата градина на Бронкс в Ню Йорк даде

Тигър в Зоологическата градина на Бронкс в Ню Йорк даде ...

......... животно в САЩ и при тигър в световен план, съобщи говорител на зоопарка, цитиран от Ройтерс и БТА.Новият коронавирусД-р Марина Иванова: COVID-19 не причинява заболяване при домашните животни Не ползвайте детергенти за дезинфекция на домашни животниХранителни навици увеличават риска от пандемииВ Китай изпитват 6 вида ваксини от коронавирус върху животни


Учени се натъкнаха на фосилизирани следи от древна дъждовна гора

Учени се натъкнаха на фосилизирани следи от древна дъждовна гора ...

......... сходна с днешни гори в Нова Зеландия. Тогава летните температури са били около 19 градуса Целзий, а температурата на водата в реките и мочурищата е достигала 20 градуса Целзий. Специалистите смятат, че дъждовната гора край Южния полюс е просъществувала до олигоцена, преди да се фрагментира преди около 20 милиона години.


Британецът Робърт Уейтън, отпразнувал на 29 март своя 112-и рожден

Британецът Робърт Уейтън, отпразнувал на 29 март своя 112-и рожден ...

......... Британецът Робърт Уейтън, отпразнувал на 29 март своя 112-и рожден ден, бе обявен за най-възрастния мъж на планетата, съобщи ТАСС, като се позова на информация на сайта на Книгата за рекордите на Гинес. Виж още Почина най-възрастният мъж в света


Заради самоизолацията, наложена от властите заради пандемията с новия вирус,

Заради самоизолацията, наложена от властите заради пандемията с новия вирус, ...

......... британски специалисти очакват в началото на следващата година да се наблюдава истински бейби бум във Великобритания, пише в. "Дейли мейл", предава БТА.Коронавирус пандемияСкандал в тениса: Година без "Уимбълдън" заради действията на "Ролан Гарос"?37% от компаниите в Румъния са преустановили напълно или частично дейностБезпрецедентен шок за авиокомпаниите: 2 млн. отменени полета


Данни новият коронавирус да се предава чрез храна засега няма.

Данни новият коронавирус да се предава чрез храна засега няма. ...

......... чрез храна засега няма. Рискът при пазаруване е по-скоро от хората наоколо в магазина, обяснява микробиологът д-р Доналд Шафнър, цитиран от Сайънс алърт и БТА.Новият коронавирусРусия наложи сурови наказания за нарушители на антивирусния режимОтварят Банско, много "затворени" там ще могат да се приберат по родните си местаНай-лошото предстои, предупреди Тръмп


Маските, които за малко да станат задължителни на обществени места,

Маските, които за малко да станат задължителни на обществени места, ...

......... не само във Варна, но и навсякъде по света. Магазините вече продават фешън маски и по витрините има манекени с новия моден аксесоар.Извънредно положениеКирил Ананиев отмени заповедта за задължителните маскиД-р Марина Иванова: COVID-19 не причинява заболяване при домашните животни Кметът на Банско: Блокадата пада, но ограниченията за влизане и излизане остават


Случай на заразяване на домашна котка с новия коронавирус от

Случай на заразяване на домашна котка с новия коронавирус от ...

......... си - каза той. - Проверката бе извършена поради симптоми на болестта у животното, заразяването му е потвърдено." През последното денонощие в Белгия бяха регистрирани 1049 случая на заразяване на хора с новия коронавирус, оповести здравното министерство. Общият брой на случаите на заразяване са 7284, а смъртните случаи - 289.


Преди 400 години корабът

Преди 400 години корабът "Мейфлауър", чиито пътници създават първата английска ...

......... британския Плимут, където ще бъде окончателно сглобен автономния кораб. Той ще бъде управляван от навигационната система с изкуствен интелект "AI Captain". Оригиналът "Мейфлауър" бил дървен търговски кораб. Новият ще е високотехнологичен тримаран с впечатляващ вътрешен дизайн, каза Гьоц Линценмайер, основател и председател на "Алушип", където е изработен корпуса на кораба.


Преди 70 години на бял свят излиза една нетрадиционна за

Преди 70 години на бял свят излиза една нетрадиционна за ...

......... "Бръмбар", а трансмисията - от военния Kübelwagen. Производството стартира в самия край на 1949 година. Първите бройки на модела, наречен Type 2, пристигат в дилърските центрове на VW през пролетта на 1950 година. Клиентите харесват икономичния и достъпен ван и скоро той се превръща в хит в Европа и Америка.


Американският акробат Ник Уаленда стана първият човек, преминал по въже

Американският акробат Ник Уаленда стана първият човек, преминал по въже ...

......... вулкан, като измина разстояние от 550 метра над кратера на Масая в Никарагуа, предаде агенция ЮПИ. 41-годишният "Крал на въжето" осъществи най-високия преход в своята опасна кариера. Успешният му опит беше проследен на живо от телевизия Ей Би Си в рамките на двучасовото шоу "Вулкан на живо с Ник Уаленда".


Останки на нов вид тиранозавър бяха открити в Канада, съобщи

Останки на нов вид тиранозавър бяха открити в Канада, съобщи ...

......... години в Канада е открит нов вид тиранозавър. "Жътварят на смъртта" или Танатос, както гальовно го наричат учените, имал издължена муцуна като по-примитивните тиранозаври, живели в южните райони на Северна Америка. Според изследователите различията в черепите на тиранозаврите в зависимост от районите, които обитавали, е свързана с различната им храна.


Традиционното кипърско ястие

Традиционното кипърско ястие "клефтико", което представлява агнешко месо с картофи ...

......... кисело мляко и технология за сушене на смокини от село Лисос, както и печенето на специален хляб в село Ризокарпасо, влизат също в списъка на световното нематериално наследство. Комисията на ЮНЕСКО обяви старта на нов цикъл за кандидатстване през настоящата година, като срокът за набиране на предложения е 28 февруари.


Астероидът, изтребил динозаврите преди 65 милиона години, е унищожил почти

Астероидът, изтребил динозаврите преди 65 милиона години, е унищожил почти ...

......... изследването д-р Адан Перес Гарсия. Костенурката е живяла в Лавразия - суперконтинент в северното полукълбо. Освен нея са оцелели и рогати костенурки в Гондвана в южното полукълбо. Тя е била особена, защото черупката й е имала повече плочки, а и в зряла възраст не е можела да прибира главата си.


Един от най-великите актьори на всички времена - Кърк Дъглас,

Един от най-великите актьори на всички времена - Кърк Дъглас, ...

......... най-великите актьори на всички времена - Кърк Дъглас, почина тази нощ на 103 години. По повод кончината на холивудската легенда Франс прес и интернет издания предлагат поглед към ключови дати в живота на легендата на Холивуд и няколко интересни факта, предаде БТА: Виж още Кърк Дъглас почина на 103-годишна възраст


Вместо да бъде изоставено, кученце-циклоп, появило се на бял свят

Вместо да бъде изоставено, кученце-циклоп, появило се на бял свят ...

......... Вместо да бъде изоставено, кученце-циклоп, появило се на бял свят в Тайланд, си намери дом и грижовни стопани, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА. Симпатичното еднооко създание е наречено Кевин на популярен персонаж от "Миньоните".