Facebook обяви, че е спряла две кампании, водени от фалшиви

Facebook обяви, че е спряла две кампании, водени от фалшиви ...

......... Спутник е основана през 2014 г. от Россия Сегодня, най-големият държавен новинарски холдинг, който включва кабелния канал RT. Спутник управлява онлайн портали на 30 езика. Нейните уебсайтове са получили 81 млн. посещения през декември, 18% от които идват от Турция, а около 6% - от САЩ, сочат данни на Similarweb.com.


Facebook обяви пред Ройтерс, че ще разшири някои от своите

Facebook обяви пред Ройтерс, че ще разшири някои от своите ...

......... предлага изборни реклами в онлайн библиотеката от следващия месец, коментира Роб Лийтърн, директор продуктов мениджмънт в компанията. „Учим се от всяка страна“, коментира той. „Знам, че няма да сме перфектни, но целта ни е продължаващо подобрение“. Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 70   Още видео0 гласа  


Главният финансов директор на Snap Тим Стоун ще напусне компанията

Главният финансов директор на Snap Тим Стоун ще напусне компанията ...

......... помогне при навлизането на неговия заместник, както и за обявяването на финансовия отчет на 5 февруари, коментира главният изпълнителен директор Евън Шпигел в обръщение към служителите.  "Тим повлия силно в краткото време (което беше) в нашия екип и ние сме много благодарни за цялата му усърдна работа", посочва още Шпигел. 


Когато става дума за споделяне на фалшиви новини във Facebook

Когато става дума за споделяне на фалшиви новини във Facebook ...

......... новини са имали по-ограничено влияние в САЩ, отколкото някои хора вярват. В проучването от тази седмица професор Гес и двама негови колеги от New York University – Джонатан Нейглър и Джошуа Тъкър, са установили, че само 8,5% от проучените потребители на Facebook са споделили поне един линк към фалшива новина.  


Фотографът Ник Уинке преглеждал интернет форуми, когато попаднал на оплакване,

Фотографът Ник Уинке преглеждал интернет форуми, когато попаднал на оплакване, ...

......... предварително инсталиране, които компанията е сключила с производителите на телефони, операционни системи и мобилни оператори по света през годините, в това число и Samsung. Facebook не разкрива финансовите параметри на споразуменията, но твърди, че те имат за цел да дадат „най-доброто“ преживяване при ползването на смартфона веднага след отварянето му.


Миналата година Марк Зукърбърг смело обяви, че личното му предизвикателство

Миналата година Марк Зукърбърг смело обяви, че личното му предизвикателство ...

......... изглежда далеч не толкова амбициозна в сравнение с миналогодишната. Като цяло досега Зукърбърг не се появяваше често публично, за да говори за компанията си или за проблемите в сектора. В публикацията си той посочва, че новата му цел ще тества способността му да говори пред публика за тези наболели теми.Иранските власти се подготвят да забранят достъпа до социалната платформа

Иранските власти се подготвят да забранят достъпа до социалната платформа ...

......... Тези мерки са предприети с цел защита на националната сигурност, съобщават още иранските власти. Въпреки ограниченията иранците, в това число върховният лидер Али Хаменей, президентът Хасан Рухани и външният министър Мохамед Джавад Зариф продължават да използват въпросните платформи чрез прокси сървъри. Профилът на Рухани разполага с над 800 хил. последователи.


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че е

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че е ...

......... някой да докладва за него, без да споменава, че статистиката се отнася само за съдържание от „Ислямска държава“ и Ал-Кайда. Той също така посочва инструмента „чиста история“, който компанията започнала да създава. Facebook информира за инструмента през май, но трябва да минат още месеци, преди той да стигне до потребителите.


Акциите на американския технологичен концерн Facebook Inc. поскъпнаха в сряда

Акциите на американския технологичен концерн Facebook Inc. поскъпнаха в сряда ...

......... Но това, което въодушевява Citron най-много, не са редица технологии, като предаване на видео на живо, триизмерни снимки, интеграция на платформи или добавена реалност. „Ние вярваме, че инвеститорите ще бъдат възнаградени от преместването на потребителското поведение към пазаруване в Instagram и персонализирането на търговския процес“, казват от анализаторската компания.  


Facebook представлява най-голяма тревога сред компаниите от групата FAANG –

Facebook представлява най-голяма тревога сред компаниите от групата FAANG – ...

......... също допълнително ще окаже ефект върху представянето на компанията. Въпреки това той остана оптимист бъдещето на Apple отвъд краткосрочните й затруднения. „Като цяло те се справят добре с преминаването от приходи от продукти към приходи от услуги, и смятам, че това ще им е отплати в дългосрочен план“, посочи той.


Facebook се сблъсква с все по-голям натиск заради защитата на

Facebook се сблъсква с все по-голям натиск заради защитата на ...

......... се ползват данните и от кого. Мениджърът на кампанията за преизбирането на Тръмп – Брад Парскейл, написа в Twitter, че „часовникът тиктака за Зукърбърг и Сандбърг“. Той критикува остро социалните мрежи заради обвиненията в систематично заглушаване на консерваторите и нарича разкритията за достъпа до лични съобщения „последния пирон в кофчега“.Акциите на Facebook Inc потънаха в сряда, тъй като притесненията

Акциите на Facebook Inc потънаха в сряда, тъй като притесненията ...

......... нарушение на закона за защита на потребителите на района или потенциално става дума за близо 1,7 милиарда долара, ако социалната мрежа бъде наказана за всеки засегнат потребител. Съдът твърди, че софтуерът на анкетата има данни за 340 000 души, въпреки че само 852 потребители са се ангажирали директно с него.


Американската интернет компания Facebook заяви, че не е давала на

Американската интернет компания Facebook заяви, че не е давала на ...

......... твърди, че е сложила край на почти всички такива споразумения през последните няколко месеца, освен на тези с Amazon и Apple. По-рано този месец британските власти излязоха с документи, които разкриват, че Facebook е предложила на някои компании, включително Netflix и Airbnb, достъп до данни за приятелите на потребителите.  


Facebook, която е остро критикувана за руските кампании за влияние

Facebook, която е остро критикувана за руските кампании за влияние ...

......... срещу компанията, на фона на все повечето нови разкрития за руската намеса. Доклад, публикуван тази седмица и поръчан от Разузнавателната комисия към Сената на САЩ, посочва, че във Facebook и Instagram руски оперативни лица са водили по-обширна кампания, насочена към конкретни групи потребители, включително към американци, ветерани и феминистки.  


Приложението за снимки и видео Instagram е изиграло далеч по-голяма

Приложението за снимки и видео Instagram е изиграло далеч по-голяма ...

......... е неопетнено, отчасти защото няма бутон за споделяне, така че съдържанието не става вирусно, както се случва във Facebook. И все пак експертите твърдят, че съдържанието, което IRA е публикувала, е предизвикало дискусии. Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 37   Още видео0 гласа


Книжата на американската микроблогинг платформа Twitter се сринаха с близо

Книжата на американската микроблогинг платформа Twitter се сринаха с близо ...

......... през октомври, в опит да откраднат данни от предварително заразени машини. Хакерите са скрили инструкции в туитнатите мемета, които тайно са наредили заразените устройства да изпратят информация, включваща потребителски имена, снимки на екрани и друго съдържание, посочва Trend Micro. Говорител на Twitter е отказал да коментира думите на Trend Micro. Колин Крол, съоснователят и главен изпълнителен директор на приложението HQ

Колин Крол, съоснователят и главен изпълнителен директор на приложението HQ ...

......... беше придобит от Twitter. Приложението HQ Trivia пък стана особено популярно миналата година, когато привлече повече от 1 млн. потребители, които се състезаваха за парични награди при правилно отговаряне на въпроси. През март приложението приключи финансиращ кръг за 15 млн. долара, включвайки инвестиции от Founders Fund на Питър Тийл.   


Американската технологична компания Facebook призна, че е открила бъг, който

Американската технологична компания Facebook призна, че е открила бъг, който ...

......... сдобият с достъп до въпросните снимки в периода 13-25 септември. Това не се отнася за снимките, които са били споделяни в разговорите в чат-приложението Messenger, подчертават от технологичния гигант. Facebook обяви, че ще предупреди онези потребители, които са били засегнати чрез съобщение и ще ги упъти как да се предпазят.


Заплаха за бомба накара властите да евакуират сграда, част от

Заплаха за бомба накара властите да евакуират сграда, част от ...

......... тясно с местните власти за разследване на заплахата и бъдещо следене на ситуацията“. Припомняме, че през април друга компания от Силициевата долина се сблъска със заплахи за сигурността – YouTube. Тогава жена откри огън в централата на фирмата в Сан Франциско, ранявайки трима души преди да се простреля в главата.


Приложението на Facebook за споделяне на снимки и видео Instagram

Приложението на Facebook за споделяне на снимки и видео Instagram ...

......... основната платформа на Facebook е обект на критики във връзка с опазването на потребителските данни, докато се защитава от политическите усилия за разпространяване на фалшива информация. Facebook се сблъска с много оставки на директори през тази година, включително тези на съоснователите на чат приложението WhatsApp Ян Коум и Браян Ектън.


Технологичната компания Google на Alphabet обяви, че ще спре своята

Технологичната компания Google на Alphabet обяви, че ще спре своята ...

......... вниманието на партньорски приложения заради проблем, който е съществувал повече от две години. Приложения, които ползват данни от Google+, за да персонализират собствените си услуги с потребителска оторизация, ще загубят достъпа си за 90 дни, посочва компанията. Разработването на Google+ за компании ще остане фокус на американската корпорация, допълни тя.


Италианският регулатор за конкуренцията и пазара обяви днес, че е

Италианският регулатор за конкуренцията и пазара обяви днес, че е ...

......... от потребителите й се опитват да ограничат споделянето на данните си, групата дава да се разбере, че те рискуват ползваните от тях услуги значително да бъдат ограничени. Социалната мрежа бе замесена напоследък в редица скандали, сред които бе манипулирането на лични данни на 50 млн. потребители на Facebook, припомня АФП.


Очевидно най-голямата в света социална мрежа няма да може да

Очевидно най-голямата в света социална мрежа няма да може да ...

......... хотелската стая е минал офицер по сигурността на долната камара на парламента. Той е успял да убеди служителя на Six4Three да предаде документите, защото в противен случай го грозял арест. Говорител на Facebook не оспорва, че документите са автентични, но твърди, че са извадени от контекста и обрисуват погрешна картина.


Човекът, който стои зад разкритията за Cambridge Analytica, твърди, че

Човекът, който стои зад разкритията за Cambridge Analytica, твърди, че ...

......... по-добре да продават на хората и на рекламодателите. Самата Facebook има голям екип за проучвания, който прави задълбочени анализи на данни. Тя публикува проучване за изборите, базирано на експеримент, който е провела сред 61 млн. души, за мобилизирането на гласоподавателите да гласуват на междинните избори за Конгрес през 2010 г.


Приложението за споделяне на снимки и видео Instagram, което е

Приложението за споделяне на снимки и видео Instagram, което е ...

......... като съоснователите на приложението Кевин Систром и Майк Кригер се оттеглиха. Конкурентът Snap, собственик на Snapchat, който се сблъсква с огромна конкуренция от страна на Instagram, направи редизайн на приложението си, за да привлече повече потребители и рекламодатели. Snap обяви 250 млн. долара инвестиция от саудитския принц Алауид бин Талал.


Вътрешнофирмени имейли показват, че преди няколко години Facebook е обмисляла

Вътрешнофирмени имейли показват, че преди няколко години Facebook е обмисляла ...

......... анализи на Facebook по отношение на приложенията на трети страни, чието разпространение може да наруши отношенията на Facebook” с въпросните приложения. Говорителка на Facebook е потвърдила, че наистина е имало обсъждане дали да се налагат такси за данни и твърди, че компанията категорично е решила, че е против подобно нещо.


Facebook е знаела, че свързани с Русия лица използват функция

Facebook е знаела, че свързани с Русия лица използват функция ...

......... съд. Колинс твърди, че „на този етап“ комисията няма да разкрие пълния пакет с документи. Властите във Великобритания и в други страни изразиха притесненията си, че компанията злоупотребява с общественото доверие и в крайна сметка не е успяла да предостави честни отговори на въпросите за неправомерното използване на потребителски данни.  


Главният изпълнителен директор на американския технологичен концерн IBM Джини Ромети

Главният изпълнителен директор на американския технологичен концерн IBM Джини Ромети ...

......... че те трябва да бъдат държани отговорни за информацията, която разпространяват. „По отношение на отговорността е необходимо ново мислене", казва Ромети. „Като цяло доминиращите онлайн платформи имат повече власт да оформят общественото мнение, отколкото вестниците или телевизията някога са имали, но те са изправени пред много малко регулации или отговорност".


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг е подложен на

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг е подложен на ...

......... е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Защо расте натискът над Марк Зукърбърг Космическият апарат InSight кацна на повърхността на Марс

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг отказа да бъде

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг отказа да бъде ...

......... осъзнал нарушенията и разпространението на руската дезинформация“. Призивите във Великобритания за политически действия срещу Facebook и подобни онлайн платформи стават все по-силни. Facebook вече бе глобен от британския орган за наблюдение на данните, а по-рано през месеца правителството очерта плановете си за нов „дигитален данък“ за големите технологични компании.  


Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг се оказа напоследък обект

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг се оказа напоследък обект ...

......... още главният изпълнителен директор на най-популярната социална мрежа в света.  В интервюто си за CNN Зукърбърг потвърди, че ще запази позицията си на председател на Facebook. Зукърбърг има контрол над гласуването на Борда на директорите, което означава, че не може да бъде отстранен, а трябва доброволно да реши да се оттегли.


Instagram обяви, че спира използването на приложения на трети страни

Instagram обяви, че спира използването на приложения на трети страни ...

......... платформата. „От ранните дни на Instagram автоматично засичаме и премахваме фалшиви акаунти, за да защитаваме нашата общност“, посочва компанията. „Днешното обновяване е още една стъпка в това да пазим общността на Instagram добре, така че това да е място, на което хората се свръзват и общуват по естествен начин“.  


Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг отговори на статията

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг отговори на статията ...

......... Definers и отрече да е карала фирмата да пише фалшиви новини. Освен това Сандбърг заяви, че Facebook прави нужното разследване, за да разкрие злоупотребите с нейната система, а това ще отнеме време. Миналата година при критични ситуации Facebook направи подобни изявления, че работи усилено по справянето с вътрешните си проблеми.


Ръст на печалбата през изминалото тримесечие привлече инвеститорите към финландския

Ръст на печалбата през изминалото тримесечие привлече инвеститорите към финландския ...

......... рентабилността Сега Rovio очаква приходи за годината в диапазона между 280 до 290 млн. евро при предишни предвиждания за 260-300 млн. евро. През миналата година компанията генерира приходи в размер на 297 млн. евро. Вследствие на всичко това акциите поскъпнаха на борсата в Хелзикнки с над 14 на сто.   


Що се отнася до данните на потребителите, технологичните концерни Apple

Що се отнася до данните на потребителите, технологичните концерни Apple ...

......... на Facebook на скандала с данните и влиянието върху изборите в САЩ през 2016 г. В анализа се показва подробно колко е бил изненадан Facebook от скандала и огромните реакции, които последваха. Повече за това вижте тук!Още новини от технологичния свят вижте във видеотогледано: 570   Още видео0 гласа  


Председателят и главен изпълнителен директор на Facebook Inc Марк Зукърбърг

Председателят и главен изпълнителен директор на Facebook Inc Марк Зукърбърг ...

......... и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Facebook актуализира плана си за противодействие на лошото поведениеSharp представи смартфон с два прорезаКак стартъпът Binary почиства „умно“ ЖК ЛюлинНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИ


Американското министерство на правосъдието и Комисията по ценните книжа и

Американското министерство на правосъдието и Комисията по ценните книжа и ...

......... първото тримесечие на тази година достигнаха 191 млн. През третото тримесечие обаче броят им се понижи до 186 млн. Проспектът за инвеститорите предупреждава, че функцията Stories на Instagram, която копира един от основните елементи на Snapchat, “може да бъде директна конкуренция“. Инвеститорите обвиняват Snap, че е подценила риска от това.


Американската интернет компания Facebook поема дългосрочен ангажимент към Дъблин, като

Американската интернет компания Facebook поема дългосрочен ангажимент към Дъблин, като ...

......... значителна инвестиция в кампус от 14 акра (1400 кв. метра), с капацитет за още хиляди служители, показва нашия ангажимент към Ирландия, нашето желание да разрастваме бизнеса си тук и да продължаваме да допринасяме за икономиката“. Ирландският бизнес министър Хедър Хъмфрис заяви, че експанзията представлява голям вот на доверие към Ирландия.  


Китайската технологична компания Tencent Holdings Ltd. ще разшири своята система

Китайската технологична компания Tencent Holdings Ltd. ще разшири своята система ...

......... целят да ограничат използването на електронни устройства и широкото разпространение на онлайн игри. Регулаторите вече започнаха да отказват одобрения на редица компании, които разработват и пускат на пазара подобни игри. Именно тези мерки допринесоха за понижението в пазарната стойност на Tencent с повече от 250 млрд. долара от януари насам.


Twitter е изтрила над 10 хил. автоматизирани акаунта, които публикуват

Twitter е изтрила над 10 хил. автоматизирани акаунта, които публикуват ...

......... бързо, ако в близките дни има проблеми с подобни послания. Сред туитовете има такива, които обезкуражават демократично настроените мъже  да дадат вота си, твърдят двама от източниците. Според трима души, пожелали анонимност, от партията са разработили собствена система за идентифициране и съобщаване за злонамерени автоматизирани профили в социалните мрежи.  


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг ще бъде вероятно

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг ще бъде вероятно ...

......... Facebook, за да се противопостави на проблемите, свързани със сигурността на бизнес потребителите.  Новият домейн, Workplace.com, сега е онлайн като маркетингов сайт. Очаква се да влезе като лендинг страница за клиентите на Workplace по някое време през 2019 г., казва пред CNBC Лука Тейлър, продуктов мениджър на Workplace by Facebook.


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг залага, че бъдещето

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг залага, че бъдещето ...

......... на Facebook зависи от способността ѝ да насочва интереса на рекламодателите към нови реклами в чат услугите и рекламните позиции в Stories, особено в Instagram. В рамките на този формат потребителите публикуват видеа и снимки, които изчезват след 24 часа. Потребителите ги разглеждат и могат да виждат реклами между тях.  


Facebook обяви по-слаб от очакванията ръст на потребителите и на

Facebook обяви по-слаб от очакванията ръст на потребителите и на ...

......... миналото тримесечие, при което акаунтите на над 30 млн. потребителите се оказаха уязвими към неразрешен контрол. Пробивът, който беше обявен за първи път в края на септември, е довел до разкриването на имена, контакти и друга лична информация, включително пол, семейно положение и посетени в последно време места, припомня CNBC.


Социалната мрежа Facebook върви към края на най-тежката си година

Социалната мрежа Facebook върви към края на най-тежката си година ...

......... да са 2,28 млрд. за третото тримесечие, което е повече от 2,23 млрд. за предходния отчетен период. Ако Facebook успее да накара потребителите да влизат редовно в социалната мрежа, приходите от реклами ще продължават да се трупат, което ще даде възможност на компанията да инвестира в решения на проблемите си.  


Днес тези, които прекарват време в онлайн социалните мрежи, получават

Днес тези, които прекарват време в онлайн социалните мрежи, получават ...

......... до данните на операторите на платформи. Facebook, например, сега разполага с „военна зала", в която от две дузина служители се очаква да откриват и анализират подозрителна мрежова дейност в реално време. Това също е разумна стъпка. А още по-добре би било да се позволи на независими специалисти да работят там.


Социалната мрежа Twitter обяви приходи и печалба за третото тримесечие,

Социалната мрежа Twitter обяви приходи и печалба за третото тримесечие, ...

......... че очаква броят на потребителите да падне под 326 млн. през текущото тримесечие, което ще се размине с очакванията за 333,4 млн. Използването на Twitter от потребителите е в застой в продължение на повече от година, което кара анализаторите да се притесняват, че растежът може би е достигнал своеобразен връх.


Американската технологична компания Facebook е била глобена с 500 хил.

Американската технологична компания Facebook е била глобена с 500 хил. ...

......... крайна сметка довл до решението Обединеното кралство да напусне Европейския съюз. Компанията Cambridge Analytica, която се оказа в центъра на скандала за данни във Facebook, по-рано през настоящата година, е споделила данни, които са били събрани от потребителите на социалната платформа, за да бъдат насочени към политическата реклама в САЩ.


Новата база от данни на Facebook за политическите реклами разкри,

Новата база от данни на Facebook за политическите реклами разкри, ...

......... за да подкрепяме промяната, която се надяваме да видим в света“, коментира Тендън в имейл. Penzeys, американски търговец на подправки, базиран в Уисконсин, е похарчил 773 хил. долара за реклами, свързани със случая с Брет Кавано.  Вижте повече във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 37   Още видео0 гласа


Facebook пуска общодостъпна база данни, която ще предоставя информация относно

Facebook пуска общодостъпна база данни, която ще предоставя информация относно ...

......... Базата данни, наречена „Рекламен архивен отчет“ ще се актуализира ежеседмично с подробности около разходите по политически реклами. Тази секция ще бъде достъпна за всички потребители които искат да се информират за този тип разходи, независимо дали са регистрирани към платформата на Facebook. Google стартира подобна функция през август тази година.


Китайското социално приложение TikTok (Douyin) успя само за две години

Китайското социално приложение TikTok (Douyin) успя само за две години ...

......... изпълнителния директор на Apple Тик Кук, който посети през изминалата седмица централата на ByteDance. Инвеститорите харесват компании като ByteDance, тъй като успяват да привлекат огромно количество реклами заради своята популярност сред потребителите. Според анонимни източници само за 2017 г. приложението Toutiao е спечелило от китайския пазар повече от 2,9 млрд. долара.


Японското правителство ще предупреди Facebook, че трябва да опазва по-добре

Японското правителство ще предупреди Facebook, че трябва да опазва по-добре ...

......... данни на близо 87 млн. потребители са били неправомерно ползвани от Cambridge Analytica, която се е занимавала с кандидатпрезидентската кампания на Доналд Тръмп. Регулаторите и властите в редица страни оттогава засилиха критиките си към Facebook.  Представители на американската компания не са отговорили веднага на запитването за коментар пред Ройтерс.  


Google Plus е мъртъв и най-очевидният коментар за това е:

Google Plus е мъртъв и най-очевидният коментар за това е: ...

......... точка новини за имигранти престъпници, просто защото отстранява и не обръща внимание на иначе много по-големия брой новини за престъпници неимигранти. Прикритото човешко възприятие прави останалото, защото цялата налична информация лесно се бърка с цялата съществуваща информация. Ако никога не съм чел за прабългарски убийци, вероятно смятам, че такива няма.


Социалната мрежа Facebook е в криза. След скандалите, които се

Социалната мрежа Facebook е в криза. След скандалите, които се ...

......... доста турбулентна година заради проблемите с опазването на личните данни и съмнение за бъдещия ръст. В сряда те приключиха сесията си на цена от 159,42 долара за акция, с 10 на сто под стойността им в началото на годината и много под върха от 217,50 долара, достигнат на 25-и юли.


Съоснователят на Instagram Кевин Систром коментира за първи път публично

Съоснователят на Instagram Кевин Систром коментира за първи път публично ...

......... в които преди това е осъществил ангелски инвестиции. Но неговите коментари показват, че той определено обмисля започването на нов бизнес: „Аз съм на 34 години, мисля, че крия още няколко Instagram-а, образно казано, в себе си", казва той. „Но не съм сигурен, че някога ще направим нещо също толкова влиятелно". 


Twitter е поредният интернет гигант, който се сблъсква с критики

Twitter е поредният интернет гигант, който се сблъсква с критики ...

......... в спор, свързан с GDPR. Facebook и Google вече имаха сблъсъци с властите по отношение на регламента. Малко вероятно е Twitter да получи тежко наказание, тъй като властите ще трябва да определят случая като тежко нарушение. Но е възможно да накара социалната мрежа да изпълнява по-съвестно подобни искания в бъдеще.


Американската компания Snap може да стане частна, ако не успее

Американската компания Snap може да стане частна, ако не успее ...

......... Snapchat обяви, че ще пусне нови авторски предавания, които ще включват реклами, които не могат да се прескачат. Във вторник анализаторът Майкъл Нейтънсън от MoffetNathanson написа, че Snap “не беше подготвена за живота си като частна компания“ и сви прогнозата си за приходите на компанията за 2019 г. със 7%.


Малко преди междинните избори в САЩ Facebook спря или изтри

Малко преди междинните избори в САЩ Facebook спря или изтри ...

......... акаунти на потребителите на социални медии. В писмото Facebook настоява SocialDataHub да спре събирането на потребителски данни и да представи доклад до 12 октомври, в който подробно да изброи данните, събрани от компанията досега. Социалната мрежа също така иска информация за страните, на които SocialDataHub е продал или предал данните.


Американската компания Snap ще пусне десетки оригинални предавания в своето

Американската компания Snap ще пусне десетки оригинални предавания в своето ...

......... нас”, коментира Шон Милс, директор на Snap, който отговаря за проекта. И все пак Snap се сблъсква с един особено пренаселен пазар на телевизионни предавания. Същевременно компанията е на загуба, поради което е под огромен финансов натиск. В допълнение идва и конкуренцията от Instagram, което не прави ситуацията по-лесна.  


Акциите на Snap се сринаха във вторник с нови 7

Акциите на Snap се сринаха във вторник с нови 7 ...

......... най-бързият начин за комуникация“, пише Шпигел. Но анализаторите остават загрижени за бъдещето на компанията. Така например Антъни ДиКлементе от Evercore ISI смята, че тенденцията за спад на броя активни потребители ще продължи и през третото тримесечие. Той сви целевата си цена за акциите от 9 на 7 долара за брой.  


Социалната мрежа Facebook и международната мултиканална рекламна мрежа Httpool стартират стратегическо 

Социалната мрежа Facebook и международната мултиканална рекламна мрежа Httpool стартират стратегическо  ...

......... политика на Facebook. Рекламодателите в региона използват Facebook и Instagram, за да се свържат със своите аудитории в едно значимо общуване. Благодарение на стратегическото си партньорство с Httpool, ще сме по-полезни за тях, предоставяйки им специфични обучения и експертни съвети на място – подчерта Рустам Зиганшин, Reseller Partner във Facebook.


Редица рекламодатели планират да изтеглят около половината от рекламните си

Редица рекламодатели планират да изтеглят около половината от рекламните си ...

......... 200 до 300% за следващата година. „Над 90% от търсенията за продукти, които започват от Amazon, завършват с покупка, въпреки че този потребител може да се окаже и в социални канали", пояснява мениджърът на Havas. „Най-доброто място за вашите рекламни долари е това място, където хората в крайна сметка пазаруват“.


Google съобщи в понеделник, че закрива за потребители своята социална

Google съобщи в понеделник, че закрива за потребители своята социална ...

......... взела решението, посочва още WSJ. Обмисляйки дали да разкрият инцидента от компанията са взели предвид дали може да се идентифицират потребителите, които да бъдат информирани, дали има каквито и да е било доказателства за злоупотреба и дали могат да бъдат предприети действия от страна на потребители или разработчици в отговор.


Водещият регулатор в Европейския съюз - Ирландската комисия за защита

Водещият регулатор в Европейския съюз - Ирландската комисия за защита ...

......... използват данните за влизане в социалната мрежа като вход към техните платформи. Някои експерти по сигурност, включително бивш директор по сигурността на Facebook, заяви, че компанията нарочно е дала толкова лош сценарий при разкриването на атаката в петък, за да се увери, че изпълнява всички нови правила на Европейския съюз.  


Американската социална мрежа Facebook обяви, че разследване е установило, че

Американската социална мрежа Facebook обяви, че разследване е установило, че ...

......... мрежа, че хакерите може да са влезли във външни акаунти, използвайки Facebook Login, беше важно, защото над 42 хил. уебсайтове използват тази услуга, сочат данни на експерти от Университета на Илинойс в Чикаго. Въпросното предупреждение накара някои уебсайтове да започнат собствени разследвания заради опасения, че атаката може да се разпространи.  


Изпълнителни директори, ръководители на отдели, собственици на компании и представители

Изпълнителни директори, ръководители на отдели, собственици на компании и представители ...

......... юли сайтът отбеляза и 17%-ово увеличение на годишна база. Данните на LinkedIn са поредното доказателство за високото качество новини и задълбочени и експертни аналитични материали, които Investor.bg предоставя на читателите. Статистиките на професионалната платформа уверено показват, че медията изпълнява мисията си да бъде надежден източник на информация за бизнеса.  


Последната атака срещу най-голямата в света социална мрежа Facebooк, при която

Последната атака срещу най-голямата в света социална мрежа Facebooк, при която ...

......... Гончаров препоръча да се прегледа хронологията на събитията за логване от различни устройства. Ако има нещо необичайно, да се докладва на отдела за сигурността на социалната мрежа. Експертът е категоричен, че оттам никога не биха поискали име и парола на мейл, а това по-скоро е възползване от създалата се ситуация. 


Най-голямата в света социална мрежа Facebook Inc. обяви, че е

Най-голямата в света социална мрежа Facebook Inc. обяви, че е ...

......... As" през последната година, ще трябва отново да влезе в Facebook и всички приложения, които използват Facebook, за да предоставят достъп. От там ще могат да видят изявление от Facebook, обясняващо какво се е случило. Компанията изчислява, че около 90 млн. души ще трябва да влязат отново в профилите си.


Един ден преди главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай

Един ден преди главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай ...

......... позова на изявлението на основателя на компанията Марк Зукърбърг по-рано тази година, когато той се изправи пред подобни твърдения. "Няма абсолютно никаква директива в никоя от промените, които правим, за да вкарваме пристрастие в това, което правим", каза той тогава. "Напротив, нашата цел е да бъдем платформа за всички идеи".


Американската социална мрежа обяви в Ню Йорк, че функцията Stories

Американската социална мрежа обяви в Ню Йорк, че функцията Stories ...

......... се конвертира във формат за цял екран, който да отговаря на изискванията за Stories. Директори на Facebook, сред които главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг, са изразявали увереност, че споделянето на Stories ще изпревари споделянето във фийда през следващите години, тъй като потребителите искат да споделят по-естествени моменти от своя живот.