Главният оперативен директор на Facebook Inc. Шерил Сандберг заяви, че

Главният оперативен директор на Facebook Inc. Шерил Сандберг заяви, че ...

......... и за намирането на баланс между свободата на изразяване и сигурността, предотвратяването на намесата в избори и защитата на личните данни", призна той, но подчерта, че разделянето на компанията няма да помогне за решаването им. Oще технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 34   Още видео0 гласа


Няколко дни преди европейските избори големите социални мрежи все още

Няколко дни преди европейските избори големите социални мрежи все още ...

......... на практика своя по-широк набор от ангажименти, поети по силата на Кодекса за поведение, а именно чрез съвместна работа с традиционните медии, за да се разработят показатели за прозрачност и надеждност на източниците на информация, така че потребителите да разполагат с достатъчни възможности за избор на относима и проверена информация.“


Социалната мрежа Facebook обяви, че затяга правилата около функцията за

Социалната мрежа Facebook обяви, че затяга правилата около функцията за ...

......... обявени в момент, в който новозеландският премиер ще бъде председател на среща заедно с френския президент Еманюел Макрон, която ще се проведе в Париж и ще има за цел да накара световните лидери и ръководителите на технологични компании да подпишат документ, с който да обещаят да премахнат екстремисткото съдържание онлайн. 


Социалната мрежа Twitter обяви, че може случайно да е събрала

Социалната мрежа Twitter обяви, че може случайно да е събрала ...

......... като социалната мрежа не разкрива подробности.  Името на партньора, получил информацията, също не е публично известно. Twitter не пожела да обясни как се е получила грешката, а просто, че не е успяла да премахне навреме данните за локациите, допълва TechCrunch. Компанията твърди, че ще предостави повече информация по случая скоро. 


Социалната мрежа Facebook се насочва към сключването на споразумение с

Социалната мрежа Facebook се насочва към сключването на споразумение с ...

......... споделяне на информация, принадлежаща на 87 млн. потребители, в рамките на случая с британската консултантска политическа фирма Cambridge Analytica. Разследването се фокусира върху това дали споделянето на данни и други спорове нарушават споразумението от 2011 г. Въпреки скандалите, основният бизнес на Facebook се доказа като устойчив на всички тези ветрове.


Ще отнеме три минути, за да прочетете този коментар. През

Ще отнеме три минути, за да прочетете този коментар. През ...

......... му насериозно. Години наред държавите наблюдават пасивно как технологичните компании стават все по-мощни и по-богати. Ако се появят алтернативи на Facebook, Instagram и Whatsapp, може да стане така, че докато слушате този коментар в бъдеще, Facebook ще печели само 50 000 евро. Е, може би все още това е достатъчно.Германската мрежа за кариерно развитие Xing продължава да се възползва

Германската мрежа за кариерно развитие Xing продължава да се възползва ...

......... За разлика от обичайния случай, компаниите използват тази платформа, за да кандидатстват за работодатели на потенциални служители, а не обратното. През втората половина на годината Xing иска да промени името си на New Work. Промяната обаче трябва да бъде одобрена преди това от годишното Общо събрание в началото на юни. 


Най-голямата в света социална мрежа Facebook премахна окончателно профилите в

Най-голямата в света социална мрежа Facebook премахна окончателно профилите в ...

......... които ги хвалят или подкрепят. В този случай говорител на Facebook заяви, че хората ще могат да публикуват или да хвалят тези забранени потребители, въпреки че няма да могат да споделят каквото и да е тяхно мнение или мнение, което Facebook счете за реч на омразата или призив за насилие.


Американският технологичен гигант Facebook ще плаща по-високи данъци във Франция

Американският технологичен гигант Facebook ще плаща по-високи данъци във Франция ...

......... Данъкът от 3 процента ще засегне компании, чиито дигитални приходи в световен мащаб възлизат на 750 милиона евро, като от тях над 25 милиона евро са реализирани във Франция, писа Investor.bg. Вашингтон се противопостави на новия закон с мотива, че това е дискриминация срещу мултинационалните компании с централи в САЩ.


Facebook надмина прогнозите на Wall Street за първото тримесечие и

Facebook надмина прогнозите на Wall Street за първото тримесечие и ...

......... резултати инвеститорите заявиха, че са очаквали разходите да скочат с между 47 и 55 на сто тази година, след като по-рано обявиха очаквано увеличение от 40 до 50%. Оперативният марж за първото тримесечие е спаднал до 22% от 46% година по-рано, но като се изключат еднократните разходи, той достига 42%.


Оригиналните предавания и промените в приложението за Android помогнаха на

Оригиналните предавания и промените в приложението за Android помогнаха на ...

......... цента на акция. Като се изключат някои еднократни ефекти, компанията е загубила 10 цента на акция през тримесечието. Анализаторите прогнозираха 12 цена на акция. За второто тримесечие Snap очаква между 335 и 360 млн. долара приходи, докато средната прогноза на анализаторите е за 348,5 млн. долара по данни на Refinitiv.Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е имал "страхотна среща"

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е имал "страхотна среща" ...

......... с предходния период. Анкетираните от Bloomberg анализатори очакваха средно приходи в размер на 775 млн. долара. Услугата за микроблогинг също така отбеляза увеличение на ежедневните активни потребители с възможност за монетизация до 134 милиона, надминавайки прогнозите на анализаторите за около 128,4 милиона. През четвъртото тримесечие броят им бе 126 млн.


Ръководителят по глобалните въпроси на Facebook Inc. заяви, че социално-медийната

Ръководителят по глобалните въпроси на Facebook Inc. заяви, че социално-медийната ...

......... да направя това в исканото време и ще трябва да потвърдя дали е възможно, ако се споразумеем, че това е правилното решение". Говорител на Европейския парламент заяви пред FT, че очаква Facebook да предостави временно облекчаване на процедурите, докато от социалната мрежа отказват да коментират темата.Всичко за евроизборите четете тук!


Американската търговска комисия (FTC) обмисля според медийна публикация да сложи

Американската търговска комисия (FTC) обмисля според медийна публикация да сложи ...

......... са коментирали материала. Агенцията стартира дело срещу Facebook през миналата година, в резултат на скандала с Cambridge Analytica. Компанията е преглеждала данни на до 87 млн. потребители без тяхното знание. Комисията разследва дали Facebook е нарушил споразумение от 2011 г., което компанията тогава сключи заради недостатъчно добра защита на данните.


Facebook заяви, че може "да е качила без да иска"

Facebook заяви, че може "да е качила без да иска" ...

......... знание. Освен това компанията се сблъсква с критики от властите по целия свят за това, което те определят като измама, а именно примамването на хората да дават личните си данни на Facebook, както и заради наличието на реч на омразата и проблемно съдържание в платформата, което се премахва твърде бавно.


Twitter многократно е обявявала, че планира да прочисти своята услуга

Twitter многократно е обявявала, че планира да прочисти своята услуга ...

......... януари-март и представлява 45% увеличение спрямо година по-рано. „По-рано разглеждахме само потенциално проблемните туитове, ако ни беше съобщено за тях. Знаем, че това е неприемливо, така че по-рано тази година направихме свой приоритет проактивния подход към проблемните публикации, в допълнение към сигналите на потребителите“, посочва в блога си социалната мрежа. Социалните мрежи Twitter и Facebook имат девет месеца, за да

Социалните мрежи Twitter и Facebook имат девет месеца, за да ...

......... регулация на интернет, изискваща всички данни за руските потребители да се пазят на сървъри, които се намират на територията на самата държава. Още през ноември 2018 г. стана ясно, че Москва има намерението да започне да налага по-солени глоби на технологичните организации, които не се съобразяват със законите в страната.  


Facebook може да върне чата от Messenger обратно в основното

Facebook може да върне чата от Messenger обратно в основното ...

......... го използвате за изпращане и получаване на съобщения, все пак е нужно да отворите отделното приложение, така че да извършвате обаждания, да изпращате снимки или да реагирате на съобщения. Според скрийншотовете, които е направил Уон, Facebook е предложила бял редизайн на приложението, който първоначално е забелязан в началото на януари.  


Facebook Inc. заяви, че въвежда множество нови и разширени начини

Facebook Inc. заяви, че въвежда множество нови и разширени начини ...

......... Facebook. Социалната мрежа се опитва да премахне фалшивите акаунти, управлявани от хора. „Най-голямата промяна от 2016 г. е, че настройваме системите за машинно обучение, за да можем да открием тези ръчно създадени фалшиви акаунти", казва Чакрабарти, добавяйки, че платформата премахва милиони акаунти - управлявани от ботове и хора, всеки ден.


Най-голямата в света социална мрежа Facebook възнамерява да подобри работата

Най-голямата в света социална мрежа Facebook възнамерява да подобри работата ...

......... Като алтернатива те могат да уточнят, че в случай на смърт собственият им акаунт следва да бъде заличен. Също така „доказаните най-близки членове на семейството“ могат да поискат заличаване на акаунта на починало лице. Отсега нататък родителите могат също да поискат да станат настойници след смъртта на непълнолетното им дете.


Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси заяви, че регулацията,

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси заяви, че регулацията, ...

......... рамка в тази посока. Призивите за правителствен контрол дойдоха, след като Twitter, Facebook и други социални мрежи се сблъскаха с множество критики, че са позволили използването на лични данни, намеса в изборите през техните услуги и не са се справили с премахването на речта на омразата и съдържание, включващо насилие.


Най-голямата в света социална мрежа Facebook работи над създаването на

Най-голямата в света социална мрежа Facebook работи над създаването на ...

......... съдържание на платформата, заяви главният изпълнителен директор на медийната група Axel Springer. По отношение на реформата на авторското право в ЕС той каза, че Facebook ще трябва да придобие като платформа лиценз за медийно съдържание. А основателят на Facebook заяви от своя страна, че в компанията ще помислят за това.


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг призова за нова

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг призова за нова ...

......... речта”. По думите му Facebook ще приветства общи стандарти за верифициране на политически играчи, практики за цитиране, използвани от рекламодателите в много страни или за установяване на идентичности преди покупката на политически реклами. Освен това Зукърбърг предлага обновяването на законите, така че да включват “разделящи политически въпроси”, свързани с изборите. 


Правителствата в Азиатско-тихоокеанския регион ускоряват усилията си в борбата със

Правителствата в Азиатско-тихоокеанския регион ускоряват усилията си в борбата със ...

......... поясни в свое изявление премиерът на страната Скот Морисън. Съгласно предвидените мерки, ръководителите на социални мрежи, признати за виновни, ще бъдат наказвани с три години затвор, а техните фирми да бъдат глобявани с до 10 на сто от годишните им приходи.Продължението на материала четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Най-голямата социална мрежа в света Facebook ще забрани политическата реклама

Най-голямата социална мрежа в света Facebook ще забрани политическата реклама ...

......... тактиката си, когато откриваме злоупотребите“. Facebook обаче бил убеден, че новите инструменти ще помогнат да се предотврати бъдеща намеса в изборите на платформата. Социалната мрежа понесе ожесточена критика, след като стана известно, че руски пропагандни кампании в социалната мрежа са повлияли на президентската кампания в САЩ през 2016 г.  


Американският интернет гигант Facebook обяви, че е премахнал още акаунти

Американският интернет гигант Facebook обяви, че е премахнал още акаунти ...

......... 2019 г. Напоследък Facebook блокира подобни профили в много страни, след като през последните две години стана обект на критики за бавната си реакция в разработката на инструменти, които да не допускат екстремистко съдържание и пропаганда в платформата. По-рано през януари Facebook отново спря акаунти, които имат връзки с Иран.  


Всеки, който модерира съдържанието във Facebook, трябва да е доста

Всеки, който модерира съдържанието във Facebook, трябва да е доста ...

......... от половината от заплащането на мнозина, които работят на фронтовата линия. Те вършат работата толкова дълго, колкото могат, а когато напуснат, декларацията за поверителност ще гарантира, че ще се оттеглят в мълчание. А за Facebook ще изглежда, че те изобщо не са работили там. Технологично никога не са го правили.


Онлайн търсачкaта на изображения Pinterest подаде документи за първично публично

Онлайн търсачкaта на изображения Pinterest подаде документи за първично публично ...

......... планирано за 28 март. Очаква се по-големият й конкурент Uber Technologies да подаде документи за първично публично предлагане през април. IPO-то на Нюйоркската фондова борса може да я оцени на 120 млрд. долара. Сред другите технологични компании, които обмислят листване тази година, са компанията за доставки Postmates и Slack Technologies.


Американската технологична компания Facebook потвърди в съобщение, че от години

Американската технологична компания Facebook потвърди в съобщение, че от години ...

......... съхранявани в открит текст. Това е поредният проблем за Facebook, свързан с личните данни на потребителите, което предизвика съответната реакция от страна на американските власти. През изминалата седмица стана ясно, че компанията е била позволила на други технологични дружества да имат достъп до потребителските профили без съгласието на самите потребители.


Платформата за споделяне на снимки Instagram тества функция, която позволява

Платформата за споделяне на снимки Instagram тества функция, която позволява ...

......... сравнение: през декември те бяха 90 млн., посочва компанията. Facebook има планове да развие Instagram и Messenger в големи платформи за електронна търговия, където потребителите да могат да кликват на реклами и купуват продукти, твърди Айвън Фейнсет, анализатор в Tigress Financial.  Още по темата вижте в анализа на Bloomberg TV Bulgaria!


Измина година, откакто основателят на Facebook Марк Зукърбърг бе приет

Измина година, откакто основателят на Facebook Марк Зукърбърг бе приет ...

......... ексхибиционизъм и публикации, касаещи здравното образование. Темата с кърменето също е актуална през последните години. Как да научим компютъра да различава педофилията и естествения природен процес на храненето между майка и отроче? Изглежда, че подобни въпроси отнемат съня на хора като Зукърбърг.Целия материал четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Американската социална мрежа Facebook обяви, че предаваното на живо видео

Американската социална мрежа Facebook обяви, че предаваното на живо видео ...

......... от Facebook и Instagram. В събота социалната мрежа обяви, че е премахнала 1,5 млн. видеа на атаката в първите 24 часа след излъчването на живо. 1,2 млн. от тези видеа са били „блокирани при качването“. Reddit, Twitter и YouTube също са се опитали бързо да премахнат съдържанието, свързано с атаката.


Социалната мрежа MySpace обяви днес в съобщение, публикувано на уебсайта

Социалната мрежа MySpace обяви днес в съобщение, публикувано на уебсайта ...

......... юли миналата година. „Няма начин да възстановим загубените данни“, написа директор на MyScace тогава. Грешката на MySpace остана почти незабелязана, но отново излезе на дневен ред през уикенда, когато темите от миналата година в Reddit се повиха отново на преден план. Новината се разпространи изключително бързо в Reddit и Twitter. 


Със своите 2,7 млрд. потребители Facebook може да подкрепи криптовалутата

Със своите 2,7 млрд. потребители Facebook може да подкрепи криптовалутата ...

......... от TeslaПровалът на Facebook, YouTube и Twitter при атентата в Нова ЗеландияДо средата на годината всички училища у нас трябва да имат Wi-Fi мрежи4Най-иновативната прахосмукачка вече е в БългарияДо средата на годината всички училища у нас трябва да имат Wi-Fi мрежи4Oracle изненада неприятно инвеститорите с по-слаба прогнозаAdobe даде лоша тримесечна


Големите технологични концерни Facebook, YouTube и Twitter изпитваха сериозни трудности

Големите технологични концерни Facebook, YouTube и Twitter изпитваха сериозни трудности ...

......... на "киберпънк камион" от TeslaДо средата на годината всички училища у нас трябва да имат Wi-Fi мрежи4Apple е нарушила три патента на QualcommНесигурността около Brexit притиска все повече американските технологични играчиДо средата на годината всички училища у нас трябва да имат Wi-Fi мрежи