Facebook Inc. обеща безвъзмездни средства за 100 млн. долара и

Facebook Inc. обеща безвъзмездни средства за 100 млн. долара и ...

......... с издатели, за да плати за използването на тяхното съдържание, твърдят хора, запознати с въпроса. През миналата седмица Facebook предупреди, че макар да отчита значително увеличаване на ангажираността на потребителите по време на кризата, той ще бъде засегнат от намаляването на разходите за цифрови реклами. P { margin-bottom: 0.08in }


Американската компания за социални медии Facebook Inc. заяви, че използването

Американската компания за социални медии Facebook Inc. заяви, че използването ...

......... Klear, която предоставя анализи за маркетинг на инфлуенсъри в Instagram, заяви във вторник, че броят на публикуваните истории в Instagram и ангажираността на публикация са нараснали рязко през последната седмица. Въпреки това, според Klear, броят на спонсорираните публикации с етикет #ad е спаднал с 25%. P { margin-bottom: 0.08in }


Платформата за споделяне на снимки и видео Instagram, която е

Платформата за споделяне на снимки и видео Instagram, която е ...

......... със словото. По-рано този месец Facebook заяви, че ще предостави безплатни реклами на Световната здравна организация, защото иска да увери потребителите, че не са дезинформирани за вируса. Всичко това се случва след години, в които Facebook беше остро критикувана, че дава възможност за разпространение на подвеждаща информация в своите услуги. 


Twitter Inc. намали прогнозата си за приходите и предупреди за

Twitter Inc. намали прогнозата си за приходите и предупреди за ...

......... на епидемията, но също и заради засиления контрол върху неговата роля. Акциите на Twitter, които приключиха сесията на ниво от 24,69 долара, не отчетоха промяна след обявяването на новината. Те отчетоха спад от 23% през тази година на фона на по-широкия срив на фондовата борса. P { margin-bottom: 0.08in }


Най-голямата в света социална мрежа Facebook представи нови програми за

Най-голямата в света социална мрежа Facebook представи нови програми за ...

......... ще означава, че всеки служител може да получи повече от пълния си бонус за шестмесечния период. По света има повече от 367 400 случаи на коронавирус с най-малко 16 100 смъртни случая, показват данни на университета Johns Hopkins. В САЩ има най-малко 41 500 случая с най-малко 499 смъртни случая.


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че социалната

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че социалната ...

......... готови да помогнат в битката с коронавируса. Съоснователят на Alibaba Group Holding Джак Ма обяви, че филантропски фондации изпращат спешни достаки на медицински маски, тестове, вентилатори и защитно оборудване по целия свят. Microsoft направи дарение на Вашингтон, което да се ползва за ограничаване разпространението на Covid-19 в района на Сиатъл.Американският технологичен гигант Facebook обяви, че временно ще намали качеството

Американският технологичен гигант Facebook обяви, че временно ще намали качеството ...

......... хора работят от домовете си. Netflix и YouTube казаха, че ще намалят качеството за 30 дни, докато Disney заяви, че ще направи понижение с 25% във всички европейски страни, в които ще пусне Disney+ скоро. Видео стриймингът може да достига около две трети от трафика във фиксираните и мобилните мрежи.


Twitter Inc. заяви в сряда, че разширява правилата си за

Twitter Inc. заяви в сряда, че разширява правилата си за ...

......... York Times съобщи по-рано този месец, че десетки видеоклипове, снимки и публикации, включващи информация за коронавируса, продължават да се промъкват през пукнатините в социалните медии. Дезинформацията за коронавируса се появи и в частни Facebook групи и шифрови съобщения на WhatsApp, което затруднява компанията да намери и свали тези фалшиви твърдения.


Facebook плаща на всеки служител бонус от 1000 долара, за

Facebook плаща на всеки служител бонус от 1000 долара, за ...

......... Чухме силно и ясно, че финансовата подкрепа може да им позволи да продължат да работят и да плащат на хората, които не могат да отидат на работа“, посочва главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг, допълвайки, че Facebook ще улесни малките бизнеси да получават обучения и подкрепа от нейните екипи.


Американската технологична компания Facebook обяви, че планира да отпусне 100

Американската технологична компания Facebook обяви, че планира да отпусне 100 ...

......... стъпки в помощ на малкия бизнес, който се сблъсква с огромно предизвикателство в момента, тъй като хората по целия свят си остават у дома. Uber Technologies обяви, че ще премахне цените на доставките за повече от 100 хил. независими ресторанта в Съединените щати и Канада, които работят с Uber Eats.


Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг заяви, че никой

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг заяви, че никой ...

......... да работят от домовете си и отказа други конференции. По-рано този месец Facebook временно забрани реклами и обяви за медицински маски. По света вече има над 181 хил. случая на коронавирус според Johns Hopkins University. Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 80   Още видео0 гласаМалко след като бе съобщено, че Бил Гейтс се оттегля

Малко след като бе съобщено, че Бил Гейтс се оттегля ...

......... компанията да направи повече по отношение на ролята си в изборите. Тази позиция не е била широко застъпена по принцип сред независимите членове на борда: Питър Тийл, който има дълга лична история със Зукърбърг, до голяма степен настоятелно е призовавал компанията да спазва досегашния курс и да игнорира публичната критика.


Базираната в Пекин ByteDance, която е собственик на приложението TikTok,

Базираната в Пекин ByteDance, която е собственик на приложението TikTok, ...

......... доказателство за посвещаването на нашите служители, един глобален екип, който очакваме да достигне 100 хил. души до края на годината”, посочва още той. TikTok е най-сваляното приложение, което не е игра, в App Store на Apple и в Google Play през последните два месеца, сочат данни на Sensor Tower.  


Платформата за споделяне на видео TikTok заяви, че отваря ново

Платформата за споделяне на видео TikTok заяви, че отваря ново ...

......... може да предоставя данни на Пекин. TikTok каза, че не е и няма да споделя американски потребителски данни с китайското правителство. Приложението имаше 24 млн. активни потребители в Съединените щати към януари тази година, сочат данни на App Annie. Повече подробности за новия център за прозрачност не са обявени.  


След сблъсъка си с с един от най-яростните инвеститори на

След сблъсъка си с с един от най-яростните инвеститори на ...

......... компании и оповестява външнополитически решения. „Twitter е една от най-важните платформи в глобалния диалог", каза в понеделник Кон от Elliott. „Инвестирахме в Twitter, защото виждаме значителна възможност за създаване на стойност“, посочи той. Съгласно споразумението с Twitter, Elliott се ангажира да не оспорва открито управлението в продължение на около година.


Facebook Inc. вече има двама нови директори, назначавайки Трейси Травис,

Facebook Inc. вече има двама нови директори, назначавайки Трейси Травис, ...

......... цялата страна, сочат съставени от Bloomberg данни. Почти половината от откритите места в компаниите от Standard & Poor's 500 бяха заети от жени миналата година и за първи път съставиха повече от една четвърт от всички директори. През юли последният изцяло мъжки Борд на компания от S&P 500 назначи жена.Twitter Inc. използва новия си етикет „манипулирана медия“ за първи

Twitter Inc. използва новия си етикет „манипулирана медия“ за първи ...

......... мениджър на кампанията на Байдън. В понеделник говорител на Facebook заяви, че проверяващите фактите на компанията вече са оценили видеоклипа като „частично неверен“. „Намаляваме разпространението му и показваме предупредителни етикети с повече контекст за хората, които го виждат, опитват се да го споделят или вече са го направили", каза той. 


Намиращият се под натиск главен изпълнителен директор на Twitter Джак

Намиращият се под натиск главен изпълнителен директор на Twitter Джак ...

......... са направили хора особено привлекателен. “Моето намерение не е да изчезна и просто да се мотая, а реално да върша всичко, което правех в Сан Франциско, от друг континент”, коментира Дорси. Той заяви, че има “добро усещане за това кое е критично” както за Twitter, така и за Square.  


Facebook премахна част от рекламите от кампанията на Доналд Тръмп,

Facebook премахна част от рекламите от кампанията на Доналд Тръмп, ...

......... в годината на президентските избори, особено около преброяването. Преброяването, което ще даде точната бройка на населението и разпределението на местата в Конгреса, се провежда веднъж на десетилетие. Това през 2020 г. ще бъде първото, при което повечето американци са помолени да отговорят онлайн, което поставя нови предизвикателства, свързани със сигурността.


Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси заяви, че е

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси заяви, че е ...

......... са направили хора особено привлекателен. “Моето намерение не е да изчезна и просто да се мотая, а реално да върша всичко, което правех в Сан Франциско, от друг континент”, коментира Дорси. Той заяви, че има “добро усещане за това кое е критично”, както за Twitter, така и за Square.  


Twitter обяви, че ще започне да тества нова функция, подобна

Twitter обяви, че ще започне да тества нова функция, подобна ...

......... към отбора. Новата функция беше обявена само седмици, след като Twitter придоби Chroma Labs, стартъп, основан от екип бивши инженери на Facebook, разработили функцията Stories за Instagram. В момента Twitter е под натиск от инвеститора активист Elliott Management, който настоява Джак Дорси да се оттегли от поста главен изпълнителен директор.


Facebook ще предостави безплатни реклами на Световната здравна организация (СЗО),

Facebook ще предостави безплатни реклами на Световната здравна организация (СЗО), ...

......... Ухан, се разпространи по света, заразявайки близо 93 хил. души към 3 март. Други социални мрежи също правят стъпки за подобряване покритието на коронавируса. Търсенията на „коронавирус“ в Pinterest отвеждат потребителите към страница със специално съдържание, а Световната здравна организация миналата седмица си направи акаунт във видео приложението TikTok.  


Facebook и нейните партньори обмислят промени по проекта за дигитална

Facebook и нейните партньори обмислят промени по проекта за дигитална ...

......... американските потребители могат да не видят голяма разлика между Libra и сегашните разплащателни системи, като тази на PayPal Holdings или предложенията на редица финтех стартъпи. Facebook твърди, че „остава напълно ангажирана с проекта“.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 97   Още видео0 гласа


Когато директорите на Twitter се срещнаха с представители на активиста

Когато директорите на Twitter се срещнаха с представители на активиста ...

......... време на годишната среща през 2020 г., която предстои да бъде насрочена, но миналата година се състоя през май. Elliott е номинирала един допълнителен директор в случай на допълнителни свободни места, твърдят източниците. Дорси има място в бода. Представители на Elliott, Twitter и Джак Дорси са отказали да коментират въпроса.


Хедж фондът Elliott Management, който разполага с дял в Twitter,

Хедж фондът Elliott Management, който разполага с дял в Twitter, ...

......... за мобилни разплащания Square, на която е съосновател. Въпреки че инвеститорите толерираха това положение до 2015 г., когато Дорси стана главен изпълнителен директор на Twitter за втори път, когато през ноември той обяви, че иска да се премести в Африка за до шест месеца, новината предизвика въпроси за управлението му.


В първото си интервю след излизането на книгата на Стивън

В първото си интервю след излизането на книгата на Стивън ...

......... за събирането на данни от Facebook бележи промяна в компанията, която в миналото не шумеше много около тези практики. "Всъщност това е едно от най-важните неща, които искам да направя тази година“, твърди Сандбърг. „Ще направя голямо изявление следващия месец. Трябва да излезем и да обясним ясно бизнес модела си“.


Facebook Inc. отмени годишната си конференция за разработчици F8 заради

Facebook Inc. отмени годишната си конференция за разработчици F8 заради ...

......... голямо технологично събитие, което трябва да бъде отложено на фона на опасенията за разпространението на смъртоносния респираторен вирус, който убил повече от 2800 души и зарази над 82 400 в целия свят. Mobile World Congress, глобалната технологична конференция в Испания, която трябваше да се проведе тази седмица, също беше отменена.


Антитръстовите органи в Европейския съюз (ЕС) са поискали вътрешни документи,

Антитръстовите органи в Европейския съюз (ЕС) са поискали вътрешни документи, ...

......... от инструментите си за проучване на пазара и е разкрила на потребителите, че се занимава с това. „Ангажирани сме с работата с регулаторите по заявките за конкурентната среда, в която оперираме“, коментира Тимъти Лем, който е представител на Facebook по правните въпроси. От Европейската комисия са отказали да коментират въпроса.


Американската компания за микроблогинг Twitter Inc. надмина прогнозите на анализаторите

Американската компания за микроблогинг Twitter Inc. надмина прогнозите на анализаторите ...

......... изборите през 2020 г. в САЩ. Главният изпълнителен директор Джак Дорси също така обяви планове да работи най-малко три месеца в Африка през тази година, решение, което обещава да се тества корпоративната структура на Twitter. Дорси вече има две работни места - той е и изпълнителен директор на Square Inc.


Главният изпълнителен директор на социалната мрежа за професионални контакти LinkedIn

Главният изпълнителен директор на социалната мрежа за професионални контакти LinkedIn ...

......... и Marketing Solutions, а освен това Рослански ръководи придобиването на образователната платформа Lynda.com и интеграцията с другите продукти на Microsoft. LinkedIn беше придобита от Microsoft Corp. през 2016 г. за 26 млрд. долара. Рослански ще докладва на изпълнителния директор на Microsoft Сатя Надела, пояснява Уийнър. P { margin-bottom: 0.08in }


Завръщането по отношение на потребителите изглежда е налице, но как

Завръщането по отношение на потребителите изглежда е налице, но как ...

......... инструменти за снимки, като филтри, които манипулират възрастта на лицето с плъзгаща се скала. Междувременно Wall Street се разочарова от новите данни на Snap и изпрати в следборсовата сесия акциите с повече от 10% надолу до 17 долара. Пионерът обаче постигна цели 200% увеличение на стойността си през предходната година.


Главният изпълнителен директор и основател на Dropbox Inc. Дрю Хюстън

Главният изпълнителен директор и основател на Dropbox Inc. Дрю Хюстън ...

......... заместник на Дезмонд-Хелман, заяви говорител на компанията. „Вдъхновяващо е да гледам как Facebook се превръща в платформа, която достига милиарди хора по целия свят“, казва Хюстън в изявление, предоставено от Facebook. „Очаквам с нетърпение да работя с Марк и останалите членове на Борда по многобройните възможности и предизвикателства, които предстоят“.


Микроблогинг услугата Twitter премахна страницата на сайта за финансова информация

Микроблогинг услугата Twitter премахна страницата на сайта за финансова информация ...

......... своите разпространители. Дори Facebook заяви, че възнамерява да премахне целенасочената дезинформация за вируса - отклонение от предишните практики. Мрежата ще разчита повече на информация от неутрални органи като Световната здравна организация (СЗО). Китайската мрежа TikToc и Pinterest също премахват теории за конспирации, свързани с коронавируса. P { margin-bottom: 0.08in }


Facebook ще започне премахването на фалшиви твърдения и конспиративни теории

Facebook ще започне премахването на фалшиви твърдения и конспиративни теории ...

......... ще бъде първото нещо, което потребителите виждат, предлагайки съвети за безопасност и най-новите актуализации на новините, публикувани от СЗО. YouTube все още не предприема никакви мерки, свързани конкретно с коронавируса, но се бори да изпревари дезинформацията, като показва кратки визуализации на новинарски статии, свързани с епидемията, в резултатите от търсенето.


Microsoft изглежда е запалил всички двигатели. Водена от енергичния растеж

Microsoft изглежда е запалил всички двигатели. Водена от енергичния растеж ...

......... са, ще трябва да доплащат за поддръжката на Windows 7 в бъдеще. В подразделението за игри продажбите на игровата конзола Xbox скачат с шест процента. През пролетта се очакват новини за конзолата наследник. Серията таблети и лаптопи Surface, в пряка конкуренция с Apple или HP, отбелязва ръст от шест процента.


Facebook Inc. отчете нарастваща потребителска база и увеличение на приходите

Facebook Inc. отчете нарастваща потребителска база и увеличение на приходите ...

......... реда по целия свят. Федералната комисия по търговията обмисля иск на възбрана срещу по-нататъшно интегриране на платформите Facebook и Instagram на фона на засилването на антимонополния регулаторен контрол. Facebook дори отмени плановете си да разшири рекламата до WhatsApp, ключова част от усилията ѝ да печели пари от приложенията за съобщения.


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг планира да посети

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг планира да посети ...

......... пред властите в рамките на изслушване в Европейския парламент. Тогава той се извини за провала на компанията му в опазването на данните, премахването на фалшивите новини и за позволяването на чуждестранната намеса в изборите. През последната година той призова регулаторите по света да обявят стандарти за управление на онлайн съдържанието.


Американският технологичен концерн Facebook Inc. губи своя вицепрезидент по инженеринга

Американският технологичен концерн Facebook Inc. губи своя вицепрезидент по инженеринга ...

......... Кокс допринесе по време на своите 13 години във Facebook за потока с новини (newsfeed), от който все повече потребители се информират в мрежата. Друг високопоставен мениджър също напусна социалната мрежа - Крис Даниелс, който преди по-малко от година пое ръководството на чат услугата WhatsApp след напускането на основателите ѝ.


Представители на Организацията на обединените нации (ООН) не бива да

Представители на Организацията на обединените нации (ООН) не бива да ...

......... "Всяко лично съобщение е защитено с криптиране от край до край, за да предотврати WhatsApp или други да виждат чатовете. Технологията за криптиране, която разработихме със Signal е силно предпочитана от експерти по сигурността и е най-добрата достъпна за хората по света“, коментира директорът по комуникациите в WhatsApp Карл Уог.


Очаква се приходите от реклама на платформата LinkedIn през 2020

Очаква се приходите от реклама на платформата LinkedIn през 2020 ...

......... с бизнес инструменти и изкуствен интелект", разкри гостът. Преподавателят в НБУ отбеляза още, че една от организациите, които разследват развитието на дигиталния пазар като цяло, прогнозира, че през следващите 5 г. потребителите на LikedIn ще се увеличат с още 20%.Още от разговора вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.    


Процъфтяващото приложение TikTok може да порасне повече от Instagram на

Процъфтяващото приложение TikTok може да порасне повече от Instagram на ...

......... това. Той критикува TikTok, че извършва цензура от името на китайското правителство. Междувременно TikTok започна да привлича служители от Facebook и други технологични компании. Когато на 29 януари Facebook отчете финансовите си резултати за четвъртото тримесечие, компанията ще даде по-актуална информация за ръста на броя потребители в различните ѝ платформи.


На технологични гиганти като Facebook, Google и Twitter трябва да

На технологични гиганти като Facebook, Google и Twitter трябва да ...

......... на интернет платформите върху психичното здраве, особено при младите хора, е много чувствителна тема във Великобритания. Смъртта на Моли Ръсел, която се самоуби на едва 14-годишна възраст, след като гледа видеа с хора, които се самонараняват, накара Instagram (собственост на Facebook) да забрани изображения, показващи сцени със самонараняващи се хора.


Facebook Inc. се отказва от усилията си за продажба на

Facebook Inc. се отказва от усилията си за продажба на ...

......... бизнес на Facebook остава здрав и любим за инвеститорите, въпреки че продължава да се сблъсква с остри критики по отношение на поверителността на потребителските данни, дезинформацията и други въпроси. През последните 12 месеца акциите на Facebook са поскъпнали с над 50%, което е почти двойно на ръста на S&P 500.


Акциите на Pinterest Inc. се изстреляха с цели 13% нагоре

Акциите на Pinterest Inc. се изстреляха с цели 13% нагоре ...

......... рекламните си предложения. Очакванията на Wall Street за финансовите резултати на Pinterest за четвъртото тримесечие „са разумни“, а резултатите от потребителските анкети разкриват положителни тенденции, заяви анализаторът на RBC Capital Markets Марк Махани в бележка до клиентите си в понеделник. Компанията ще обяви резултатите си в средата на февруари.  


Марк Зукърбърг очаква да стане свидетел на огромен напредък в

Марк Зукърбърг очаква да стане свидетел на огромен напредък в ...

......... версии на очилата на Oculus VR. Ранните продукти с добавена реалност се сблъскаха с критики за това, че усещането е особено неестествено и неприятно. Зукърбърг адресира този въпрос в изявлението си, посочвайки, че въпреки това той вярва, че тази технология ще бъде много добре приета от потребителите на по-късен етап.


Facebook забранява видеата, които са били манипулирани чрез различни инструменти,

Facebook забранява видеата, които са били манипулирани чрез различни инструменти, ...

......... преди американските президентски избори тази година. Миналата година Google обнови политиките си по отношение на политическата реклама и заяви, че ще забрани използването на deepfakes в политически и други реклами. През ноември Twitter разкри, че разглежда възможностите за идентифициране на манипулирани снимки, видеа и аудио записи, споделени в платформата ѝ.


Бразилското правителство наложи глоба от 6,6 млн. реала (1,6 млн.

Бразилското правителство наложи глоба от 6,6 млн. реала (1,6 млн. ...

......... на Facebook  в Бразилия. По думите му в момента се прави оценка на възможностите за правни действия. През юли Facebook се съгласи да плати 5 млрд. долара на американската Федерална търговска комисия – най-голямата такава глоба по рода си в историята на агенцията, за да потуши скандала с Cambridge Analytica.


Вече не можете да се регистрирате в Messenger, без да

Вече не можете да се регистрирате в Messenger, без да ...

......... дали промяната ще повлияе по някакъв начин на плана на технологичния гигант да направи част от услугите си съвместими, което би позволило да се изпращат съобщения между Messenger, Instagram и WhatsApp. Голяма част от потребителите ползват WhatsApp например заради опазването на личните данни и сигурността, с които услугата е свързана.


Няколко клика и 80 евро - сaамо това се иска.

Няколко клика и 80 евро - сaамо това се иска. ...

......... се различи кое е реално и кое не. И кой действително стои зад манипулацията.", обяснява Бей. Таня Кюне е решила в бъдеще да си няма работа с доставчици на платени харесвания. "От такива лайкове всъщност нищо не печеля. По-добре е да привличам избирателите чрез лични разговори и срещи.", обобщава тя.


Американската технологична компания Facebook съобщи, че е осуетила две операции

Американската технологична компания Facebook съобщи, че е осуетила две операции ...

......... жителите на тази кавказка страна, разтърсвана през последните седмици от тежка политическа криза. През октомври социалната мрежа заяви, че е блокирала 4 операции за манипулиране на общественото мнение, осъществявани от групи, подкрепяни от Иран и Русия, както и друга дезинформационна операция, водена от руска територия в ред африкански държави. /БТА/


Facebook прави крачка напред на пазара на видео игри с

Facebook прави крачка напред на пазара на видео игри с ...

......... си в сферата на гейминга и се опитва да направи експанзия на пазари извън онлайн рекламата. През 2014 г. тя придоби производителя на очила за виртуална реалност Oculus за 2 млрд. долара и започна да продава Oculus Quest и Oculus Rift S за 399 долара през май тази година.  


Facebook и Instagram повече няма да позволяват на инфлуенсъри да

Facebook и Instagram повече няма да позволяват на инфлуенсъри да ...

......... съдържание, а досега рекламодателите можеха теоретично да плащат за реклама чрез такива публикации. Компанията заяви, че ще започне да прилага новото правило „през следващите седмици“. Говорител на Instagram обясни, че това е първият път, в който се въвеждат рестрикции за вида продукти, които могат да бъдат рекламирани като брандирано съдържание.


Висшият мениджмънт на най-голямата в света социална мрежа Facebook е

Висшият мениджмънт на най-голямата в света социална мрежа Facebook е ...

......... със случващото се. Facebook все още не е определил нов водещ независим директор. Откровените консервативни и либертариански възгледи на Тийл го отличават от иначе широко либералната общност на Силициевата долина. Зукърбърг отдавна цени съветите му, а вътрешни източници  описват настоящите им отношения като съюз, основан отчасти на тяхното дълго приятелство. 


Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси обяви, че компанията

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси обяви, че компанията ...

......... социални мрежи да дадат подкрепата си. И все пак изглежда малко вероятно Facebook, която в момента доминира на пазара със своите над 2 млрд. потребители, да е готова да се откаже от контрола си заради външна коалиция. Говорител на Facebook не е отговорил веднага на запитванията за коментар по темата.


През 2020 г. като влияние в Twitter можем да очакваме

През 2020 г. като влияние в Twitter можем да очакваме ...

......... че Twitter са решили да отделят ресурс за малък екип, който да се занимава с формирането на стандарт за социалните мрежи. Програмистите не трябва да правят платформи, а протоколи за децентрализацията им. Twitter спряха и рекламите на политически кампании", каза той.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Европейският съюз е започнал предварително разследване срещу Google и Facebook

Европейският съюз е започнал предварително разследване срещу Google и Facebook ...

......... разследване и срещу Google за това дали спазва законодателството на ЕС, след като Франция изрази притеснения относно американския технологичен гигант. Акциите на Alphabet, компанията майка на Google, поскъпват с близо 25% от началото на годината. От своя страна тези на Facebook прибавят близо 54% към стойността си за същия период.


Американската компания Facebook обяви, че е придобила Beat Games -

Американската компания Facebook обяви, че е придобила Beat Games - ...

......... още студиа за видео игри през 2020 г. “Разглеждаме много начини да ускорим развитието на виртуалната реалност. Това е само началото”, гласи текстът. Това е второто голямо придобиване на Facebook за нейното подразделение за добавена и виртуална реалност през 2019 г. През септември Facebook обяви, че купува стартъпа CTRL-Labs.  


През октомври основателят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк

През октомври основателят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк ...

......... предизвика недоволство в обществото. Въпреки че медии като CNN отказаха да дадат гласност на дезинформацията от страна на Тръмп, Facebook и в частност Зукърбърг защитиха този тип платени реклами. Сега разкритата вечеря не е първата среща между Зукърбърг и Тръмп, тъй като двамата се срещнаха в Овалния кабинет през септември.


Бивш служител на Twitter, обвинен, че е шпионирал в полза

Бивш служител на Twitter, обвинен, че е шпионирал в полза ...

......... информация. Американските прокурори твърдят, че Абуамо, който има двойно гражданство в САЩ и Ливан, представлява голям риск заради големите суми, до които той е имал достъп благодарение на предполагаемите съучастници в случая. Федерален съдия в Сан Франциско е наредил той да бъде пуснат следващата седмица, но прокурорите обжалват решението.  


Facebook обяви, че пуска Facebook Pay - унифицирана платежна система,

Facebook обяви, че пуска Facebook Pay - унифицирана платежна система, ...

......... практики на Facebook са внимателно наблюдавани от регулаторите през последните няколко години заради все по-големите притеснения за начина, по който тя събира и използва информацията на потребителите. Facebook Pay ще бъде достъпна във Facebook и Messenger още тази седмица в Съединените щати, посочи компанията в публикация в блога си.  


Години наред Ахмад Абуамо води такъв живот в Сиатъл, който

Години наред Ахмад Абуамо води такъв живот в Сиатъл, който ...

......... в Червено море2Ирландия решава до края на годината дали да глоби WhatsApp и TwitterМеркел, Джонсън и Макрон: Иран е виновен за удара срещу Саудитска Арабия4Вихърът от туитове на Тръмп не е повлиял на имиджа на ФедАтаката срещу Саудитска Арабия е шамар, който трябва да пробуди икономиките в Азия4 Спонсорирано съдържание


Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси изглежда не е

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси изглежда не е ...

......... и заяви, че не е “правилно частни компании да цензурират политиците и новините”. Другите противопоставяния на Дорси срещу Facebook бяха още по-очевидни. По-рано този месец той заяви категорично “НЕ”, когато беше запитан дали ще се присъедини към проекта на Facebook за дигитална валута, наречена Libra. Twitter from TWITTER — jack


Facebook промени корпоративното си лого с ново, минималистично, включващо името

Facebook промени корпоративното си лого с ново, минималистично, включващо името ...

......... Calibra. Новото лого е с тънки главни букви, а не стилизираното “F”, което отдавна беше асоциирано с компанията. “От днес обновяваме брандирането на нашата компания, за да е ясно кои продукти идват от Facebook”, посочи фирмата в публикация в блога си. Ето и как изглежда новото лого на компанията:  


Акциите на Snap записаха сериозен ръст на борсата тази година,

Акциите на Snap записаха сериозен ръст на борсата тази година, ...

......... “прибързан”. Но сега изпълнителният директор твърди, че редизайнът започва “да се отплаща”, а прехвърлянето към рекламната платформа на самообслужване, която позволява на марките да купуват по-лесно реклама в услугата, разширява възможностите на Snap да продава реклама. Потребителите изглежда свикнаха с редизайна и гледат повече премиум съдържание в приложението, твърди Шпигел.


Епохата на Instagram създаде нова класа - инфлуенсърите, които убеждават

Епохата на Instagram създаде нова класа - инфлуенсърите, които убеждават ...

......... тип съдържание за Германия. В САЩ все повече се говори за раздробяване на компанията. Но макар да могат да се намерят икономически осноявания за разделянето й, няма да има политическо оправдание за това. Ерата на социалните медии ще продължи, с всичките й усложнения. Затварянето на Facebook не би променило това.


Facebook отчете ръст на броя потребители на печелившите си пазари

Facebook отчете ръст на броя потребители на печелившите си пазари ...

......... 1,62 млрд. потребители дневно при прогноза за 1,61 млрд. долара. След като преживя стагнация на броя потребители в Европа и Съединените щати през последните тримесечия, Facebook успя да увеличи броя на дневните си потребители през последното тримесечие във всичките си четири региона. Това се случи за първи път тази година.


Facebook се е съгласила да плати глоба от 500 хил.

Facebook се е съгласила да плати глоба от 500 хил. ...

......... консултантската фирма, която работи по предизборната кампания на Доналд Тръмп. От Facebook коментираха, че потребителската информация и опазването на неприкосновеността ѝ е „главен приоритет“ на социалната мрежа и тя „продължава да създава нови възможности за контрол, така че да помогне на хората да защитават и управляват информацията си“.    


Facebook може да бъде принудена да изостави собствения си проект

Facebook може да бъде принудена да изостави собствения си проект ...

......... Въпреки това Facebook все още финансира Libra Association, обясни изпълнителният директор. Членовете на организацията все още не са платили своите дялове по 10 млн. долара, а Зукърбърг обясни, че сумата може да се промени. Наскоро част от ключовите представители на Libra Association, като Visa, Mastercard, PayPal и Ebay, я напуснаха.


Twitter отчете тримесечни приходи, които се оказаха под очакванията на

Twitter отчете тримесечни приходи, които се оказаха под очакванията на ...

......... продукти“. Увеличаването на броя потребители доведе до 35% скок в цената на акциите тази година до 38,83 долара до приключването на търговията в Ню Йорк в сряда. След обявяването на резултатите обаче, стойността на книжата се понижи с 15 на сто преди началото на борсовия ден, повличайки надолу и Snap.