Години наред Ахмад Абуамо води такъв живот в Сиатъл, който

Години наред Ахмад Абуамо води такъв живот в Сиатъл, който ...

......... в Червено море2Ирландия решава до края на годината дали да глоби WhatsApp и TwitterМеркел, Джонсън и Макрон: Иран е виновен за удара срещу Саудитска Арабия4Вихърът от туитове на Тръмп не е повлиял на имиджа на ФедАтаката срещу Саудитска Арабия е шамар, който трябва да пробуди икономиките в Азия4 Спонсорирано съдържание


Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси изглежда не е

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси изглежда не е ...

......... и заяви, че не е “правилно частни компании да цензурират политиците и новините”. Другите противопоставяния на Дорси срещу Facebook бяха още по-очевидни. По-рано този месец той заяви категорично “НЕ”, когато беше запитан дали ще се присъедини към проекта на Facebook за дигитална валута, наречена Libra. Twitter from TWITTER — jack


Facebook промени корпоративното си лого с ново, минималистично, включващо името

Facebook промени корпоративното си лого с ново, минималистично, включващо името ...

......... Calibra. Новото лого е с тънки главни букви, а не стилизираното “F”, което отдавна беше асоциирано с компанията. “От днес обновяваме брандирането на нашата компания, за да е ясно кои продукти идват от Facebook”, посочи фирмата в публикация в блога си. Ето и как изглежда новото лого на компанията:  


Акциите на Snap записаха сериозен ръст на борсата тази година,

Акциите на Snap записаха сериозен ръст на борсата тази година, ...

......... “прибързан”. Но сега изпълнителният директор твърди, че редизайнът започва “да се отплаща”, а прехвърлянето към рекламната платформа на самообслужване, която позволява на марките да купуват по-лесно реклама в услугата, разширява възможностите на Snap да продава реклама. Потребителите изглежда свикнаха с редизайна и гледат повече премиум съдържание в приложението, твърди Шпигел.


Епохата на Instagram създаде нова класа - инфлуенсърите, които убеждават

Епохата на Instagram създаде нова класа - инфлуенсърите, които убеждават ...

......... тип съдържание за Германия. В САЩ все повече се говори за раздробяване на компанията. Но макар да могат да се намерят икономически осноявания за разделянето й, няма да има политическо оправдание за това. Ерата на социалните медии ще продължи, с всичките й усложнения. Затварянето на Facebook не би променило това.Facebook отчете ръст на броя потребители на печелившите си пазари

Facebook отчете ръст на броя потребители на печелившите си пазари ...

......... 1,62 млрд. потребители дневно при прогноза за 1,61 млрд. долара. След като преживя стагнация на броя потребители в Европа и Съединените щати през последните тримесечия, Facebook успя да увеличи броя на дневните си потребители през последното тримесечие във всичките си четири региона. Това се случи за първи път тази година.


Facebook се е съгласила да плати глоба от 500 хил.

Facebook се е съгласила да плати глоба от 500 хил. ...

......... консултантската фирма, която работи по предизборната кампания на Доналд Тръмп. От Facebook коментираха, че потребителската информация и опазването на неприкосновеността ѝ е „главен приоритет“ на социалната мрежа и тя „продължава да създава нови възможности за контрол, така че да помогне на хората да защитават и управляват информацията си“.    


Facebook може да бъде принудена да изостави собствения си проект

Facebook може да бъде принудена да изостави собствения си проект ...

......... Въпреки това Facebook все още финансира Libra Association, обясни изпълнителният директор. Членовете на организацията все още не са платили своите дялове по 10 млн. долара, а Зукърбърг обясни, че сумата може да се промени. Наскоро част от ключовите представители на Libra Association, като Visa, Mastercard, PayPal и Ebay, я напуснаха.


Twitter отчете тримесечни приходи, които се оказаха под очакванията на

Twitter отчете тримесечни приходи, които се оказаха под очакванията на ...

......... продукти“. Увеличаването на броя потребители доведе до 35% скок в цената на акциите тази година до 38,83 долара до приключването на търговията в Ню Йорк в сряда. След обявяването на резултатите обаче, стойността на книжата се понижи с 15 на сто преди началото на борсовия ден, повличайки надолу и Snap.


Американската технологична компания Snap прогнозира приходи за четвъртото тримесечие, които

Американската технологична компания Snap прогнозира приходи за четвъртото тримесечие, които ...

......... загуба на компанията се е свила до 227,4 млн. долара, или 16 цента на акция, от 325,1 млн. долара, или 25 цента на акция, година по-рано. Като се изключат някои елементи, Snap отчете загуба от 4 цента на акция през тримесечието. Анализаторите очакваха загубата да е 5 цента на акция.Facebook обяви новите стъпки, които предприема, за да се бори

Facebook обяви новите стъпки, които предприема, за да се бори ...

......... за политическа реклама. Това е част от усилията на компанията да направи рекламната си библиотека по-лесна за използване, твърди Зукърбърг. През 2018 г. Facebook пусна онлайн платформа за политическите реклами, но базата данни беше критикувана от експерти, като зле поддържана, както и че не предоставя достатъчно полезна и целенасочена информация.


Хиляди протестиращи блокираха пътища и предизвикаха палежи в Ливан, след

Хиляди протестиращи блокираха пътища и предизвикаха палежи в Ливан, след ...

......... се прогнозира, че икономическият растеж, който остана 0,3% през 2018 г., ще продължи да бъде слаб при политическата и икономическата несигурност и големите сътресения в сектора на недвижимите имоти. Обещанията за помощ от Саудитска Арабия и Катар, които издърпаха Ливан от ръба на предишните кризи, не успяха да се реализират.


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг защити слабата регулация

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг защити слабата регулация ...

......... защото вярвам в свързването на целия свят и смятах, че можем да помогнем за създаването на едно по-отворено общество“, заяви Зукърбърг „Работих сериозно, за да се случи това. Но никога не успяхме да постигнем споразумение за това какво ще ни коства да оперираме там и те никога не ни допуснаха“.


Стрелбата пред синагога в източногерманския град Хале е била излъчена

Стрелбата пред синагога в източногерманския град Хале е била излъчена ...

......... на живо във Facebook. Социалната мрежа обяви, че е работила за отстраняването на 1,5 млн. видеа на атаката, които са публикувани 24 часа след първоначалното излъчване, а 1,2 млн. от тях са били „блокирани при самото публикуване“. YouTube, Twitter и Reddit също премахнаха видеа с тази атака от своите уебсайтове.


Американският технологичен гигант Facebook ще плати 40 млн. долара на

Американският технологичен гигант Facebook ще плати 40 млн. долара на ...

......... със съдържанието преди да продължат да гледат нещо друго. През 18-те месеца между февруари 2015 г. и септември 2016 г. Facebook е изчислявала неправилно две метрики от този тип, твърдят рекламодателите. Те твърдят, че това ги е накарало да похарчат повече средства за реклама в платформата, отколкото иначе биха дали.Ирландската комисия за защита на данните (DPC) е приключила разследванията

Ирландската комисия за защита на данните (DPC) е приключила разследванията ...

......... данни. На този етап Диксън може да поиска допълнителна информация от Facebook и Twitter по двата случая преди да се произнесе финално. Проекторешенията след това ще бъдат изпратени до други регулатори в ЕС за обратна връзка преди окончателното решение. Facebook и Twitter са отказали да дадат коментар по случая.  


Facebook е направила грешки при контрола на използването на своите

Facebook е направила грешки при контрола на използването на своите ...

......... във Facebook, са неточни, тъй като контролът ще бъде разпределен по равно между неговите членове учредители. Някои от тях се колебаят по проекта, като PayPal Holdings Inc. в петък обяви решението си да се оттегли. Клег казва, че Facebook ще приеме всяко решение, взето от регулаторите относно приложимостта на Libra.


PayPal Holdings се оттегля от групата компании в рамките на

PayPal Holdings се оттегля от групата компании в рамките на ...

......... „По-добре да знаем за липсата на ангажимент сега, отколкото по-късно“, посочва още той. Libra е идея на Дейвид Маркъс, бивш президент на PayPal, който се присъедини към Facebook през 2014 г., за да ръководи подразделението Messenger. През 2018 г. той създаде екип в компанията, който да изследва приложенията на блокчейна.


Турските власти глобиха Facebook с 1,6 млн. турски лири (282

Турските власти глобиха Facebook с 1,6 млн. турски лири (282 ...

......... Facebook е наложена допълнителна глоба от 450 хил. турски лири, защото не е докладвала за пробива на властите и на борда, с което общата глоба достига 1,6 млн. турски лири. Преди време БЗЛД наложи глоба от 1,65 млн. лири на Facebook за друг инцидент, свързан с нарушаване на личните данни.


Visa, Mastercard и други ключови финансови партньори могат да преосмислят

Visa, Mastercard и други ключови финансови партньори могат да преосмислят ...

......... в световен план, а Франция и Германия заплашиха да блокират работата на Libra в Европа. Компаниите не са отговорили веднага на запитването за коментар. Дейвид Маркъс от Facebook, който съблюдава плановете на компанията с Libra, написа в туит, че не е наясно с плановете на другите компании „да не участват“.


Мобилното приложение за споделяне на снимки и видео Instagram въведе

Мобилното приложение за споделяне на снимки и видео Instagram въведе ...

......... като се има предвид, че тази област носи растеж на компанията и ѝ дава възможност да привлече недоволните потребители на YouTube, които търсят нов дигитален дом за своето съдържание. Акаунтът може да даде огромна потенциална възможност за развитието на Instagram и е добър подход към привличането на автори на съдържание.


Първите усилия на Facebook да отвори платформата си за учени,

Първите усилия на Facebook да отвори платформата си за учени, ...

......... въпрос и по-конкретно след въвеждането на политиката за GDPR в Европейския съюз. Социалната мрежа обяви, че проектът като цяло ще продължи да бъде развиван, но ще се нуждае от нов модел на финансиране.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 8   Още видео0 гласа


Най-голямата интернет мрежа в света е заплашена от поредното антитръстово

Най-голямата интернет мрежа в света е заплашена от поредното антитръстово ...

......... Google са подложени на все по-голям контрол през последните няколко години по отношение на опасенията за защита на данните и пазарната им мощ. Утежняващо за Facebook обстоятелство бе и скандалът с лични данни около бившата консултантска компания Cambridge Analytica във връзка с миналите президентски избори в САЩ от 2016 г.


Главният изпълнителен директор на Facebook Inc. Марк Зукърбърг се срещна

Главният изпълнителен директор на Facebook Inc. Марк Зукърбърг се срещна ...

......... на Дивия запад са приключили.“ Facebook се бори с критики от страна на депутатите заради обработката на личната информация на потребителите, разпространението на насилствено съдържание и изборната намеса от страна на чуждестранни оперативни лица. В отговор на нарастващия контрол Зукърбърг призова за приемането на основни разпоредби, регулиращи вредното съдържание онлайн.


Facebook отново защити Libra, този път срещу опасенията, че криптовалутата

Facebook отново защити Libra, този път срещу опасенията, че криптовалутата ...

......... е свързан с това тя да бъде допълнение към валутите, а не техен заместител“, обясни той. На този етап Libra все още не съществува, а Facebook обеща, че няма да я пусне, докато регулаторите не останат доволни. Тя се надява това да се случи в някакъв момент през 2020 г.


От днес и необвързаните американци могат да правят романтични запознанства

От днес и необвързаните американци могат да правят романтични запознанства ...

......... е достъпна в двадесетина държави - САЩ, Бразилия, Канада, Чили, Колумбия, Еквадор, Гиана, Лаос, Малайзия, Мексико, Парагвай, Перу, Филипините, Сингапур, Суринам, Тайланд, Уругвай и Виетнам. Продуктът ще достигне Европа в началото на идната година.     p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }


Twitter заяви, че временно е спряла функция, която позволява на

Twitter заяви, че временно е спряла функция, която позволява на ...

......... туитовете са били изтрити. Миналия петък пък акаунтът на Дорси беше засегнат и засипан със серия от туитове с расистки обиди. Twitter заяви, че телефонният номер, свързан с акаунта на Дорси, е бил компрометиран и е свързан с проблеми в сигурността на мобилен оператор, който обаче отказва да назове.  


Една услуга, която беше премахната от Facebook като част от

Една услуга, която беше премахната от Facebook като част от ...

......... на над 80 милиона профила, за да ѝ се помогне да идентифицира колебаещите се избиратели на президентските избори през 2016 г. в САЩ.  Оттогава компанията се сблъска с няколко инцидента с изтичане на данни, включително в Instagram, за който наскоро призна, че данните на профилите са били масово изтегляни.  


Американският сенатор Рон Уайдън иска главният изпълнителен директор и съосновател

Американският сенатор Рон Уайдън иска главният изпълнителен директор и съосновател ...

......... пред които е изправена – заради злоупотребата с потребителски данни. „Повече от две години публичните оповестявания на Facebook представяха риска от злоупотребата с потребителски данни като само хипотетичен, докато Facebook е знаела, че разработчици на трети страни действително са злоупотребили с потребителските данни на Facebook“, заяви SEC през юли.  


Американският технологичен гигант Facebook възнамерява да увеличи прозрачността си по

Американският технологичен гигант Facebook възнамерява да увеличи прозрачността си по ...

......... България лицата или организациите, които рекламират в рамките на предизборни кампании, трябва да дадат т. нар. Disclaimer (договорната отговорност), която може да се види в съответната реклама. Това може да е според компанията „а не фразата, платена от„ съдържа “, тъй като тази бележка вече се използва от самия Facebook. 


След Twitter и Facebook, и платформата за видеоклипове Youtube обяви,

След Twitter и Facebook, и платформата за видеоклипове Youtube обяви, ...

......... хлебарки и им приписвали планове за убийство. Пекин официално остави на местните власти и полиция да уредят ситуацията във връзка с протестите, продължаващи вече няколко месеца в Хонконг. Но зад кулисите китайското правителство полага значителни усилия, за да се опита да повлияе на общественото мнение, твърдят Twitter, Facebook и Google.


Тази седмица Twitter премахна стотици акаунти, свързани с китайското правителство,

Тази седмица Twitter премахна стотици акаунти, свързани с китайското правителство, ...

......... пише над снимка на американския вицепрезидент Майк Пенс. „Знаем, че Китай умее да контролира вътрешната информация, но сега се опитва да използва западни платформи като Twitter, за да контролира настроенията на международната сцена“, твърди Джейкъб Уалис, старши анализатор в Международния център за кибер политика към Австралийския институт за стратегическа политика.


Facebook обяви, че променя политиките си, така че да позволи

Facebook обяви, че променя политиките си, така че да позволи ...

......... ефективността в рекламното таргетиране засяга приходите на Facebook. През тримесечието, завършило на 30 юни, компанията е генерирала близо 17 млрд. долара от продажбата на реклами. Социалната мрежа твърди, че ако потребител изтрие данните за своята активност извън социалната мрежа, ще бъде премахната информацията, която приложенията и уебсайтовете избират да изпращат.


Потребители на Facebook съдят най-голямата социална мрежа в света за

Потребители на Facebook съдят най-голямата социална мрежа в света за ...

......... и групи на около 400 хил. потребители. Те, обаче, не са откраднали личните съобщения или финансовите данни на хората и не са имали достъп до акаунтите на потребителите в други уебсайтове, твърди Facebook.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 40   Още видео0 гласа


Instagram добавя функция, чрез която потребителите могат да сигнализират за

Instagram добавя функция, чрез която потребителите могат да сигнализират за ...

......... САЩ чрез разпространението на дезинформация в платформата преди изборите за американски президент през 2016 г. От Facebook очакват Instagram вероятно да се превърне в място за битка при следващите избори. Освен това платформата е под натиск да премахне деликатно съдържание, включително публикации, които призовават хората да не се ваксинират.  


Социалната мрежа Facebook призна, че е плащала на подизпълнители да

Социалната мрежа Facebook призна, че е плащала на подизпълнители да ...

......... и Google също са използвали хора, които да прослушват аудио записи от гласовите им асистенти, вместо да използват единствено изкуствен интелект. Google каза, че е спрял да прилага този метод, а Amazon не е отговорил на запитването. Според съобщения в медии това е правил и Apple, но също вече е спрял.


Facebook Inc. предлага милиони долари на новинарски издания за правата

Facebook Inc. предлага милиони долари на новинарски издания за правата ...

......... за да се откаже след това от плановете за финансиране, когато тези продукти не успеят да се наложат. „Той изисква цял куп издатели по отношение на това да бъдат помолени да се ангажират с нещо, за което никой няма представа дали ще сработи“, твърди друг от източниците, запознати с въпроса.


Snap, компанията майка на приложението за снимки Snapchat, търси свеж

Snap, компанията майка на приложението за снимки Snapchat, търси свеж ...

......... IPO-то за първи път. Но очакванията на инвеститорите стават все по-високи. Освен това Snap несъмнено се опитва да се възползва от ниските лихви. Облигациите трябва да бъдат погасени до 2026 г. Това дава време на компанията да стигне до положителен паричен поток, въпреки че разходите за лихви ще скочат.  


Критиците притиснаха Twitter и други технологични компании да заглушат онлайн

Критиците притиснаха Twitter и други технологични компании да заглушат онлайн ...

......... няма официални акаунти във Facebook, въпреки че там са налични връзки към сайта. Говорител на Facebook заяви, че директните връзки към манифеста на стрелеца са блокирани. Търсенето с Google не показва директни връзки към уебсайта, но показва официалния акаунт в Twitter на 8chan, който съдържа линкове към началната му страница.  


Facebook започна да поставя името си в приложението за споделяне

Facebook започна да поставя името си в приложението за споделяне ...

......... през 2014 г., а всяка от тях в момента се ползва от над 1 млрд. души. Instagram се превърна в особено важен източник на приходи за Facebook, след като приложението успя да остане встрани от скандала с опазването на личните данни, като същевременно привлича младите хора и все повече рекламодатели.


Американското правителство не е единственото, което ви наблюдава. Това предупреди

Американското правителство не е единственото, което ви наблюдава. Това предупреди ...

......... These are my new accounts on other platforms. In the weeks ahead, I aim to explain how each of these site spies on you, and methods to limit how much they know about you. If you use them, keep an eye out.https://t.co/kbyQQe95oNhttps://t.co/6Jvkgu9zyPhttps://t.co/VU7jL8qV9r — Edward Snowden (@Snowden) 1 август 2019 г.


Инфлуенсърите като професия стават все по-модерни и това е един

Инфлуенсърите като професия стават все по-модерни и това е един ...

......... онлайн, разчитат на т. нар. „ауеърнес“. Компанията ще получи маркетинг пред едни маси, които биха могли да се интересуват от този бранд. Но това е много по-трудно измеримо“. Какви са тенденциите в инфлуенс маркетинга и дали има регулации в бранша може да научите от видеото.гледано: 71   Още видео0 гласа


Twitter Inc. съобщи, че продажбите ѝ през второто тримесечие са

Twitter Inc. съобщи, че продажбите ѝ през второто тримесечие са ...

......... социалната мрежа. Все пак Twitter не регистрира значителен ръст на приходите от политически реклами по време на президентските избори през 2016 г. или в междинните избори през 2018 г. в САЩ. Така че изборите през 2020 г. могат просто да осигурят на Twitter повече социално влияние, каквото компанията вече притежава.


Американската технологична компания Facebook Inc. все още добавя нови потребители

Американската технологична компания Facebook Inc. все още добавя нови потребители ...

......... бързо привлече критика от страна на политици и регулатори, а изпълнителният директор Дейвид Маркъс свидетелства пред няколко комисии от Конгреса през миналата седмица във Вашингтон, за да обясни плановете на компанията. Facebook вече обещава да успокои всички регулатори, преди да пусне криптовалутата - процес, който може да отнеме известно време.


Facebook ще плати рекордна глоба от 5 млрд. долара заради

Facebook ще плати рекордна глоба от 5 млрд. долара заради ...

......... информация на 87 млн. потребители с вече несъществуващата британска консултантска компания Cambridge Analytica. Комисията съобщи още, че бившият главен изпълнителен директор на Cambridge Александър Никс и бившият разработчик на приложения Александър Коган са се съгласили на споразумение с FTC, което ще ограничи начина им на правене на бизнес в бъдеще.


Ръстът на Snapchat се ускори, след като компанията за социални

Ръстът на Snapchat се ускори, след като компанията за социални ...

......... - според нея 90% от 13- до 24-годишните в САЩ използват приложението ѝ. И не на последно място, Snap ще може да продава реклами сред още по-голяма аудитория. Компанията тества нова система, обявена през април, която ще позволи на рекламите ѝ да работят в мрежа от приложения, които не притежава.


Чад вдигна продължилата повече от една година забрана за социалните

Чад вдигна продължилата повече от една година забрана за социалните ...

......... правителството, което не разполага с достатъчно капитал, се опитва да набере средства за вота. Страната, която произвежда петрол, беше засегната от редица стачки и протести, след като правителството получи 312 млн. долара спасителен заем от Международния валутен фонд преди две години и започна да въвежда мерки за строги икономии.  


Американските власти са одобрили рекордната глоба от 5 млрд. долара

Американските власти са одобрили рекордната глоба от 5 млрд. долара ...

......... използвала потребителски данни, получени от Facebook. Това е най-голямата сума, отреждана за подобно споразумение по казус с опазването на личните данни в историята на комуникационната комисия. Освен това бележи удар срещу Facebook във връзка с поредицата от грешки на компанията, които доведоха до компрометирането на личната информация на милиони потребители.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства известни провокатори консерватори от

Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства известни провокатори консерватори от ...

......... новините. Сенаторът Марк Уорнър, който е демократ, заяви, че вместо да се фокусира върху „битката с руската дезинформация в социалните мрежи, да се бори с антиконкурентите практики или да защитава американските данни и неприкосновеност, президентът е поканил тролове, създатели на конспиративни теории, антисемити и всички коментиращи в Белия дом“.  


В четвъртък вечерта услугата за кратки съобщения Twitter бе временно

В четвъртък вечерта услугата за кратки съобщения Twitter бе временно ...

......... беше засегнат и WhatsApp. След около час и половина проблемът беше решен. Главният изпълнителен директор и съосновател на Twitter Джак Дорси благодари - чрез Twitter канала си - на своя екип за бързото реагиране и отстраняване на проблема. Акциите на компанията поевтиняха съвсем леко след края на борсовата сесия.   


Twitter е решил да започне да изтрива публикации в платформата

Twitter е решил да започне да изтрива публикации в платформата ...

......... част от наблюдателите останаха с впечатлението, че това решение е насочено срещу публикациите на американския президент Доналд Тръмп. Twitter въведе ясни правила по отношение на всички туитове, съдържащи език на омразата, които призовават към насилие срещу определен човек или общност, които възхваляват тероризма или съдържат нападки срещу даден човек.  


Лари Сангър съосновава Wikipedia през 2001 г. и не е

Лари Сангър съосновава Wikipedia през 2001 г. и не е ...

......... идея из основи“, казва той. Въпреки нарастващите критики на правителствата и регулаторите по света към големите технологични компании, Сангър не е убеден, че законодателството е най-доброто решение за справяне с могъществото на компании като Facebook и Twitter. Facebook не е коментирала въпроса пред CNBC, а от Twitter са отказали коментар.


Facebook заяви, че проблемите с качване или изпращане на медийни

Facebook заяви, че проблемите с качване или изпращане на медийни ...

......... да се оплачат. Повече от 14 хил. потребители са подали сигнали за проблеми с Instagram, а над 7500 и 1600 са сигнализирали съответно за Facebook и WhatsApp, сочат данни на сайта Downdetector.com, който следи за подобни проблеми. Според него проблемите са били предимно в части на Европа и в САЩ.


Facebook евакуира четири от основните си сгради в Менло Парк,

Facebook евакуира четири от основните си сгради в Менло Парк, ...

......... от евакуираните сгради са получили разрешение за стартиране на работа отново“, посочва Харисън. Агенти от бюрото на ФБР в Сан Франциско са дошли на място, посочват от агенцията. Заринът, мощно токсично вещество, разрушава нервната система. То се използва като химическо оръжие, а излагането на него може да бъде фатално.  


Американската технологична компания Facebook Inc ще забрани реклами, които обезкуражават

Американската технологична компания Facebook Inc ще забрани реклами, които обезкуражават ...

......... си военна зала за борба с кампаниите за дезинформация по време на междинните избори в САЩ. Подобни военни стаи бяха създадени през тази година в Бразилия, Индия и Европа - преди изборите там. Следващият доклад за напредъка на гражданските права във Facebook ще бъде публикуван в началото на следващата година. 


През ноември 2016 г., няколко седмици след като Доналд Тръмп

През ноември 2016 г., няколко седмици след като Доналд Тръмп ...

......... да остане в ЕС", каза той пред германската телевизия ZDF. Клег все още не възнамерява да се върне в политиката. През януари той се премести в Силициевата долина със съпругата си и трите си деца - и има още доста за вършене с мисията си да лъсне репутацията на Facebook.


Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор и съосновател на Facebook Inc.,

Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор и съосновател на Facebook Inc., ...

......... по-голямата част от това, което ще се изисква от предложения закон, който ще задължи интернет платформите за реклами да предприемат разумни усилия да предотвратят чуждестранна рекламна кампания и да увеличат разкриването на политическите реклами. Миналата година Facebook пусна архив за политически реклами, закупувани на платформата, с някои подробности за купувачите.


Най-голямата социална мрежа в света Facebook планира да създаде нов

Най-голямата социална мрежа в света Facebook планира да създаде нов ...

......... ще взема решения за съдържанието на глобална мрежа от 2,4 милиарда души, което го прави де факто Върховния съд на свободната реч за една от най-големите общности в интернет.  Но сега Facebook рекламира своята визия с надеждата да превърне я превърне в реалност, на която хората могат да се доверят.


Плановете на Facebook да създаде глобална криптовалута ще се изправят

Плановете на Facebook да създаде глобална криптовалута ще се изправят ...

......... за криптовалути и какви са плановете за защита на потребителската информация. Вчера представител на Facebook коментира, че компанията ще отговори на тези въпроси. Организацията не е отговорила веднага на запитванията за коментар по повод изслушването на 16 юли. Facebook се надява да пусне Libra в първата половина на 2020 г.


Facebook разкри плановете си за нова криптовалута, с която социалната

Facebook разкри плановете си за нова криптовалута, с която социалната ...

......... официално, валутата и дигиталният портфейл ще улеснят хората да изпращат пари до приятели, семейство или компании през приложенията. Libra ще работи с блокчейн технология, което ще елиминира рисковете при трансакциите. Facebook е създала отделно звено, наречено Libra, което е заето с портфейла и се фокусира върху блокчейн усилията на организацията.


Facebook Inc. разкри имейли, които изглежда свързват главния изпълнителен директор

Facebook Inc. разкри имейли, които изглежда свързват главния изпълнителен директор ...

......... да пускате коментари и за да ги оценявате!0 0 1от: -->ivailojelyazkovпреди 5 минути Wall street journal вие открихте топлата вода бе ОтговориСледвай0Напиши коментарВсички коментариНапиши коментар Още от Технологии WSJ: Зукърбърг е знаел за спорните практики за опазване на даннитеFacebook ще създаде нови 500 работни места в Лондон до края на годината

Най-голямата социална мрежа Facebook ще създаде 500 нови технологични работни

Най-голямата социална мрежа Facebook ще създаде 500 нови технологични работни ...

......... но и нашата решимост проактивно да откриваме и премахваме злонамерено съдържание", заяви Никола Менделсон, вицепрезидент на Facebook за Европа, Близкия Изток и Африка. Facebook заяви, че Лондон е най-големият инженерингов център извън Съединените щати, като до края на годината 1800 души ще бъдат заети в областта на технологиите и инженерството.


Facebook вероятно ще обяви своята криптовалута по-късно този месец и

Facebook вероятно ще обяви своята криптовалута по-късно този месец и ...

......... време на конференцията за разработчици по-рано тази година главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг подчерта, че разплащанията са важна област за компанията. И все пак главният оперативен директор Шерил Сандбърг и главният финансов директор Дейвид Уенър са „скептични към инициативата“, допълва The Information. Говорител на Facebook е отказал да коментира въпроса.


Шефът на личната охрана на Марк Зукърбърг е отстранен от

Шефът на личната охрана на Марк Зукърбърг е отстранен от ...

......... назове имената им, нито да сподели подробности за обвиненията. Буут е бивш директор от Тайните служби, става ясно от профила му в LinkedIn. Той не е отговорил веднага на запитването за коментар извън обичайните работни часове.Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 34   Още видео0 гласа


Повече от 100 обществени организации за здравеопазването и борбата с

Повече от 100 обществени организации за здравеопазването и борбата с ...

......... Спароу защити спряната маркетингова кампания като жизненоважен начин за информиране на възрастните пушачи за по-безопасни варианти. Той разкритикува „Кампанията за деца без тютюн“ за това, че „се опитва да ни принуди… ефективно да блокираме тези канали“ и „всъщност да запази потреблението на тютюн в неговата най-вредна форма: горими цигари“.  


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг има твърде много

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг има твърде много ...

......... проблеми, защото изглежда много добре, като кажем „мразя тази компания, така че нека да я разпарчетосаме", казва Стамос. Той също така коментира разискванията това за дали Facebook трябва да бъде разчленена в няколко компании, казвайки: „Но да имаме три компании с едни и същи основни проблеми не правят нещата по-добри“.  


Главният оперативен директор на Facebook Inc. Шерил Сандберг заяви, че

Главният оперативен директор на Facebook Inc. Шерил Сандберг заяви, че ...

......... и за намирането на баланс между свободата на изразяване и сигурността, предотвратяването на намесата в избори и защитата на личните данни", призна той, но подчерта, че разделянето на компанията няма да помогне за решаването им. Oще технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 34   Още видео0 гласа


Няколко дни преди европейските избори големите социални мрежи все още

Няколко дни преди европейските избори големите социални мрежи все още ...

......... на практика своя по-широк набор от ангажименти, поети по силата на Кодекса за поведение, а именно чрез съвместна работа с традиционните медии, за да се разработят показатели за прозрачност и надеждност на източниците на информация, така че потребителите да разполагат с достатъчни възможности за избор на относима и проверена информация.“


Социалната мрежа Facebook обяви, че затяга правилата около функцията за

Социалната мрежа Facebook обяви, че затяга правилата около функцията за ...

......... обявени в момент, в който новозеландският премиер ще бъде председател на среща заедно с френския президент Еманюел Макрон, която ще се проведе в Париж и ще има за цел да накара световните лидери и ръководителите на технологични компании да подпишат документ, с който да обещаят да премахнат екстремисткото съдържание онлайн.