Онлайн търсачкaта на изображения Pinterest подаде документи за първично публично

Онлайн търсачкaта на изображения Pinterest подаде документи за първично публично ...

......... планирано за 28 март. Очаква се по-големият й конкурент Uber Technologies да подаде документи за първично публично предлагане през април. IPO-то на Нюйоркската фондова борса може да я оцени на 120 млрд. долара. Сред другите технологични компании, които обмислят листване тази година, са компанията за доставки Postmates и Slack Technologies.


Американската технологична компания Facebook потвърди в съобщение, че от години

Американската технологична компания Facebook потвърди в съобщение, че от години ...

......... съхранявани в открит текст. Това е поредният проблем за Facebook, свързан с личните данни на потребителите, което предизвика съответната реакция от страна на американските власти. През изминалата седмица стана ясно, че компанията е била позволила на други технологични дружества да имат достъп до потребителските профили без съгласието на самите потребители.


Платформата за споделяне на снимки Instagram тества функция, която позволява

Платформата за споделяне на снимки Instagram тества функция, която позволява ...

......... сравнение: през декември те бяха 90 млн., посочва компанията. Facebook има планове да развие Instagram и Messenger в големи платформи за електронна търговия, където потребителите да могат да кликват на реклами и купуват продукти, твърди Айвън Фейнсет, анализатор в Tigress Financial.  Още по темата вижте в анализа на Bloomberg TV Bulgaria!


Измина година, откакто основателят на Facebook Марк Зукърбърг бе приет

Измина година, откакто основателят на Facebook Марк Зукърбърг бе приет ...

......... ексхибиционизъм и публикации, касаещи здравното образование. Темата с кърменето също е актуална през последните години. Как да научим компютъра да различава педофилията и естествения природен процес на храненето между майка и отроче? Изглежда, че подобни въпроси отнемат съня на хора като Зукърбърг.Целия материал четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Американската социална мрежа Facebook обяви, че предаваното на живо видео

Американската социална мрежа Facebook обяви, че предаваното на живо видео ...

......... от Facebook и Instagram. В събота социалната мрежа обяви, че е премахнала 1,5 млн. видеа на атаката в първите 24 часа след излъчването на живо. 1,2 млн. от тези видеа са били „блокирани при качването“. Reddit, Twitter и YouTube също са се опитали бързо да премахнат съдържанието, свързано с атаката.


Социалната мрежа MySpace обяви днес в съобщение, публикувано на уебсайта

Социалната мрежа MySpace обяви днес в съобщение, публикувано на уебсайта ...

......... юли миналата година. „Няма начин да възстановим загубените данни“, написа директор на MyScace тогава. Грешката на MySpace остана почти незабелязана, но отново излезе на дневен ред през уикенда, когато темите от миналата година в Reddit се повиха отново на преден план. Новината се разпространи изключително бързо в Reddit и Twitter. Със своите 2,7 млрд. потребители Facebook може да подкрепи криптовалутата

Със своите 2,7 млрд. потребители Facebook може да подкрепи криптовалутата ...

......... от TeslaПровалът на Facebook, YouTube и Twitter при атентата в Нова ЗеландияДо средата на годината всички училища у нас трябва да имат Wi-Fi мрежи4Най-иновативната прахосмукачка вече е в БългарияДо средата на годината всички училища у нас трябва да имат Wi-Fi мрежи4Oracle изненада неприятно инвеститорите с по-слаба прогнозаAdobe даде лоша тримесечна


Големите технологични концерни Facebook, YouTube и Twitter изпитваха сериозни трудности

Големите технологични концерни Facebook, YouTube и Twitter изпитваха сериозни трудности ...

......... на "киберпънк камион" от TeslaДо средата на годината всички училища у нас трябва да имат Wi-Fi мрежи4Apple е нарушила три патента на QualcommНесигурността около Brexit притиска все повече американските технологични играчиДо средата на годината всички училища у нас трябва да имат Wi-Fi мрежи


Социалната мрежа Facebook претърпя един от най-разпространените и постоянни сривове

Социалната мрежа Facebook претърпя един от най-разпространените и постоянни сривове ...

......... борсовата сесия в САЩ. Те загубиха над 20 процента от достигането на пиковите си нива на 25 юли. We’re aware that some people are currently having trouble accessing the Facebook family of apps. We’re working to resolve the issue as soon as possible. — Facebook (@facebook) 13 март 2019 г.


Съоснователите на Instagram Кевин Систром и Майк Кригер заявиха, че

Съоснователите на Instagram Кевин Систром и Майк Кригер заявиха, че ...

......... трябва да правят, а то е да адресират реални проблеми и да дадат реални решения“. Систром и Кригер напуснаха изненадващо Instagram през септември, шест години, след като компанията беше придобита от Facebook за 1 млрд. долара. Появата им на конференцията беше първата им съвместна публична изява от оттеглянето от Facebook. 


Facebook засилва борбата с дезинформацията за ваксините, предаде Асошиейтед прес.

Facebook засилва борбата с дезинформацията за ваксините, предаде Асошиейтед прес. ...

......... неосигурените деца е много по-вероятно да бъдат неваксинирани, отколкото тези, които имат здравна застраховка. Ваксинация срещу списък от болести се изисква, за да се посещава училище в САЩ, но 17 щата позволяват някакъв вид немедицинско изключение по "лични, морални или други убеждения" според Националната конференция на щатските Законодателни събрания.  


Facebook разкри, че е премахнала 137 фалшиви страници, групи и

Facebook разкри, че е премахнала 137 фалшиви страници, групи и ...

......... проблеми между Индия и Пакистан, религиозни вярвания, включително ислям и християнство. Около 175 хил. акаунта са последвали една или повече от тези страници, а около 4500 – един или повече от въпросните Instagram профили. В Румъния администраторите на страници и собствениците на профили обичайно са публикували за политически проблеми.  


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че бъдещето

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че бъдещето ...

......... притеснения за това как компанията събира лична информация, как я споделя с партньори и потребители, за да продава дигитална реклама. Освен това предизвика дебати относно това дали Facebook, която притежава две социални мрежи и две чат приложения, всяко от които с по над 1 млрд. потребители, заслужава по-голямo антитръстово разследване.Американският онлайн гигант Facebook обяви, че Workplace – нейният корпоративен

Американският онлайн гигант Facebook обяви, че Workplace – нейният корпоративен ...

......... от над 85 хил. плащащи организации. Тази седмица пък бивша изгряваща звезда от Facebook създаде стартъп, наречен Threads, който се конкурира директно с Workplace. Facebook не коментира колко организации плащат за Workplace, но в края на 2017 г. заяви, че инструментът се ползва от 30 хил. организации.      


BlackBerry Ltd подаде иск за нарушение на патент в сряда,

BlackBerry Ltd подаде иск за нарушение на патент в сряда, ...

......... директор Джон Чен BlackBerry преустанови производството на свои собствени телефони и се съсредоточи върху софтуера, фокусиран върху сигурността. Лицензионните плащания от старите ѝ патенти все още носят приходи, а компанията спечели други съдебни битки в миналото, като най-важната от тях е оцененото на 814,9 млн. долара споразумение с Qualcomm Inc.


Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо нареди на две щатски

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо нареди на две щатски ...

......... Компанията е изправена пред поредица от дела и регулаторни разследвания във връзка с практики за обработка на лични данни. В това число влиза и разследването на американската Федерална търговска комисия за неправомерното споделяне на информация за 87 млн. потребители от страна на социалната мрежа с британската консултантска фирма Cambridge Analytica.


Twitter планира да пусне допълнителни проверки и да публикува повече

Twitter планира да пусне допълнителни проверки и да публикува повече ...

......... за поведение, обещавайки да се борят с онлайн дезинформацията в Европа. Google и Facebook също започнаха да внедряват инструменти за прозрачност на политическата реклама в Европа, след като първо направиха това в САЩ.  Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 32   Още видео0 гласа


Facebook и други големи технологични компании трябва да бъдат обект

Facebook и други големи технологични компании трябва да бъдат обект ...

......... Кристофър Уайли я обвини, че ползва данните на милиони потребители на социалната мрежа. Зукърбърг се извини миналата година за "пробива в доверието" за скандала. Но той три пъти отказа да се появи пред британските депутати, за да отговори на въпросите им – позиция, която показа „презрение“ към парламента, посочва комисията. 


Федералната търговска комисия (FTC) и Facebook преговарят за глоба от

Федералната търговска комисия (FTC) и Facebook преговарят за глоба от ...

......... Пенсилвания и Калифорния заявиха, че разследват Facebook. Освен натиска от Вашингтон и група от защитници на потребителите призова FTC миналия месец да накаже Facebook агресивно със "значителни глоби", може би за над 2 милиарда долара, заедно със заповед, която да ограничава как и кога Facebook събира данни за своите потребители.


Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси заяви че компаниите

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси заяви че компаниите ...

......... работната сила в компанията не е помогнала в битката с тези проблеми. По думите му Twitter работи срещу „автоматизираните и координирани кампании“ и си сътрудничи с редица правителствени агенции, а това я поставя в по-добра позиция за справяне с дезинформацията, очаквана около изборите за президент на САЩ през 2020 г.


Социалната мрежа Reddit обяви, че е набрала 300 млн. долара

Социалната мрежа Reddit обяви, че е набрала 300 млн. долара ...

......... хакери разбиха системите ѝ и получиха достъп до информация, включително за текущи имейл адреси, както и до бекъп на база от 2007 г., която включва криптирани пароли. Reddit има над 330 млн. активни потребители месечно, с 14 млн. импресии месечно, към 12 ноември 2017 г., гласи информация на уебсайта ѝ.


Изкуственият интелект крие не само шансове за един смел нов

Изкуственият интелект крие не само шансове за един смел нов ...

......... институти от интернет гиганти като Facebook или Google (която финансира „Института за интернет и общество" към университета Хумболд в Берлин, не само повдига сериозни въпроси за независимост от науката. То също така показва твърде колебливото отношение и липсата на желание от страна на публичния сектор да инвестира в цифровата етика.


Представете си три къщи - една фасада, боядисана в зелено,

Представете си три къщи - една фасада, боядисана в зелено, ...

......... с всемогъщието на корпоративните приложения, поставя Facebook в положение, в което конкурентите на практика нямат никакъв шанс, а потребителите нямат избор: те трябва да преотстъпват своите данни, без да разбират къде точно отиват те. Или ще трябва да прибягват до нишови приложения, където няма да срещнат приятелите си. До днес.


Twitter даде лоша прогноза за приходите от продажби за първото

Twitter даде лоша прогноза за приходите от продажби за първото ...

......... е 31 цента на акция в сравнение с прогнозата за 25 цента на акция. Компанията обяви, че разходите ѝ са нараснали най-вече заради наемането на служители и инвестициите в инфраструктура и видео съдържание. Twitter е увеличила броя на служителите си с 16% през 2018 г., завършвайки годината с 3900 работници. 


За пръв път 34-годишният Марк Зукърбърг не пише тези думи

За пръв път 34-годишният Марк Зукърбърг не пише тези думи ...

......... като главен изпълнителен директор, както предаде Bloomberg, като се противопостави на негова оставка – за каквато настояват някои акционери. Така Зукъбрърг продължава да държи контрола над концерна, който създаде преди 15 години. Единствената заплаха за него може да дойде именно от политиците. Затова и засилената комуникация не е никак случайна.  


Платформата за текстови съобщения WhatsApp е най-използваното подобно мобилно приложение

Платформата за текстови съобщения WhatsApp е най-използваното подобно мобилно приложение ...

......... иска да увеличи полезността на социалната мрежа, като направи милиардите ѝ потребители силно ангажирани в цялата екосистема. Ако хората влизат по-често в услугите на Facebook, те могат да се откажат от конкурентните чат приложения, като тези на Apple и Google, твърдят източниците, пожелали да останат анонимни, защото въпросът е конфиденциален.


Технологичният гигант Apple Inc е спрял дистрибуцията на вътрешни iOS

Технологичният гигант Apple Inc е спрял дистрибуцията на вътрешни iOS ...

......... на интернет потребителите, като главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук похвали усилията, които Европейския съюз влага в това отношение. Кук посъветва САЩ да вземе пример от Европа, заявявайки, че човечеството живее в условия на „индустриален комплекс от информация“, в който „личните данни се превръщат в оръжие срещу самите потребители“.


Ангела Меркел вече не се нуждае от своя акаунт във

Ангела Меркел вече не се нуждае от своя акаунт във ...

......... по 50 милиона евро, ако не успеят да изтрият незаконно съдържание навреме. Меркел няма да отсъства от всички социални медии. Канцлерът заяви, че обществеността може да получи информация за работата ѝ от страницата на германското правителство във Facebook. А за истинските фенове на Меркел – ето и нейната Instagram страница.


Социалната мрежа Twitter съобщи в четвъртък, че е премахнала хиляди

Социалната мрежа Twitter съобщи в четвъртък, че е премахнала хиляди ...

......... САЩ и Канада. Той пояснява, че „повечето от тези акаунти са били премахнати преди деня на изборите". Twitter също така разкри, че е предприела действия срещу близо 6000 туита, които се стремят да обезкуражат избирателите от гласуване в деня на изборите и много от които са произхождали от САЩ.   


Имайки предвид размера, не е изненадващо, че ръстът на потребителите

Имайки предвид размера, не е изненадващо, че ръстът на потребителите ...

......... отчита най-голям ръст на потребителската си база. През четвъртото тримесечие на 2018 г. средният доход от потребител възлиза на 34,86 долара в САЩ и Канада и само на 2,96 долара в Азиатско-тихоокеанския регион.Вижте още по темата във видеото на Bloomberg TV Bulgariaгледано: 41   Още видео0 гласаДруги графики вижте тук


Най-голямата в света социална мрежа Facebook Inc. отчете рекордна тримесечна

Най-голямата в света социална мрежа Facebook Inc. отчете рекордна тримесечна ...

......... за да научи повече за техните навици. Facebook е платила на тези участници 20 долара на месец, за да изтеглят приложение, което събира разпространявани техни лични данни. Apple Inc. заяви, че е отменила разрешението Facebook да поддържа изследователското приложение на неговата платформа, защото то нарушавало правилата за събиране на данни.


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг планира да интегрира

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг планира да интегрира ...

......... те. В изяление Facebook посочва, че иска “да изгради най-доброто чат преживяване” и “хората искат чатовете да са бързи, прости, сигурни и защитени”. “Работим по това да направим нашите чат продукти криптирани от край до край и обмисляме начини да улесним достигането до приятелите и семейството през мрежите”, посочва компанията.


Злоупотреба с данни, персонализирана реклама, фалшиви новини, публикации, които предизвикват

Злоупотреба с данни, персонализирана реклама, фалшиви новини, публикации, които предизвикват ...

......... съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Зукърбърг: Рекламният модел на Facebook е тревожен за мнозинаIntel разочарова инвеститорите с


Чат услугата на Facebook - WhatsApp, е започнала да ограничава

Чат услугата на Facebook - WhatsApp, е започнала да ограничава ...

......... нейните потребители да се окажат в ръцете на Cambridge Analytica - консултантска компания, работила по кампанията на Доналд Тръмп за избирането му за президент на САЩ през 2016 г. В Азия по-конкретно Facebook е изправена пред критики, че не е направила достатъчно, за да спре разпространението на насилие в Мианмар.


Руският комуникационен регулатор обяви, че започва административни производства срещу Twitter и

Руският комуникационен регулатор обяви, че започва административни производства срещу Twitter и ...

......... достигат няколко хиляди долара или блокиране на онлайн услугите нарушители, което е опция, изпълнена с технически трудности. През ноември обаче източници коментираха пред Ройтерс, че Москва планира да наложи по-строги глоби на технологичните фирми, които не спазват руските закони.Още технологични новини вижте във видео материала!гледано: 41   Още видео0 гласа


Facebook обяви, че е спряла две кампании, водени от фалшиви

Facebook обяви, че е спряла две кампании, водени от фалшиви ...

......... Спутник е основана през 2014 г. от Россия Сегодня, най-големият държавен новинарски холдинг, който включва кабелния канал RT. Спутник управлява онлайн портали на 30 езика. Нейните уебсайтове са получили 81 млн. посещения през декември, 18% от които идват от Турция, а около 6% - от САЩ, сочат данни на Similarweb.com.


Facebook обяви пред Ройтерс, че ще разшири някои от своите

Facebook обяви пред Ройтерс, че ще разшири някои от своите ...

......... предлага изборни реклами в онлайн библиотеката от следващия месец, коментира Роб Лийтърн, директор продуктов мениджмънт в компанията. „Учим се от всяка страна“, коментира той. „Знам, че няма да сме перфектни, но целта ни е продължаващо подобрение“. Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 70   Още видео0 гласа  


Главният финансов директор на Snap Тим Стоун ще напусне компанията

Главният финансов директор на Snap Тим Стоун ще напусне компанията ...

......... помогне при навлизането на неговия заместник, както и за обявяването на финансовия отчет на 5 февруари, коментира главният изпълнителен директор Евън Шпигел в обръщение към служителите.  "Тим повлия силно в краткото време (което беше) в нашия екип и ние сме много благодарни за цялата му усърдна работа", посочва още Шпигел. 


Когато става дума за споделяне на фалшиви новини във Facebook

Когато става дума за споделяне на фалшиви новини във Facebook ...

......... новини са имали по-ограничено влияние в САЩ, отколкото някои хора вярват. В проучването от тази седмица професор Гес и двама негови колеги от New York University – Джонатан Нейглър и Джошуа Тъкър, са установили, че само 8,5% от проучените потребители на Facebook са споделили поне един линк към фалшива новина.  


Фотографът Ник Уинке преглеждал интернет форуми, когато попаднал на оплакване,

Фотографът Ник Уинке преглеждал интернет форуми, когато попаднал на оплакване, ...

......... предварително инсталиране, които компанията е сключила с производителите на телефони, операционни системи и мобилни оператори по света през годините, в това число и Samsung. Facebook не разкрива финансовите параметри на споразуменията, но твърди, че те имат за цел да дадат „най-доброто“ преживяване при ползването на смартфона веднага след отварянето му.


Миналата година Марк Зукърбърг смело обяви, че личното му предизвикателство

Миналата година Марк Зукърбърг смело обяви, че личното му предизвикателство ...

......... изглежда далеч не толкова амбициозна в сравнение с миналогодишната. Като цяло досега Зукърбърг не се появяваше често публично, за да говори за компанията си или за проблемите в сектора. В публикацията си той посочва, че новата му цел ще тества способността му да говори пред публика за тези наболели теми.


Иранските власти се подготвят да забранят достъпа до социалната платформа

Иранските власти се подготвят да забранят достъпа до социалната платформа ...

......... Тези мерки са предприети с цел защита на националната сигурност, съобщават още иранските власти. Въпреки ограниченията иранците, в това число върховният лидер Али Хаменей, президентът Хасан Рухани и външният министър Мохамед Джавад Зариф продължават да използват въпросните платформи чрез прокси сървъри. Профилът на Рухани разполага с над 800 хил. последователи.


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че е

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че е ...

......... някой да докладва за него, без да споменава, че статистиката се отнася само за съдържание от „Ислямска държава“ и Ал-Кайда. Той също така посочва инструмента „чиста история“, който компанията започнала да създава. Facebook информира за инструмента през май, но трябва да минат още месеци, преди той да стигне до потребителите.


Акциите на американския технологичен концерн Facebook Inc. поскъпнаха в сряда

Акциите на американския технологичен концерн Facebook Inc. поскъпнаха в сряда ...

......... Но това, което въодушевява Citron най-много, не са редица технологии, като предаване на видео на живо, триизмерни снимки, интеграция на платформи или добавена реалност. „Ние вярваме, че инвеститорите ще бъдат възнаградени от преместването на потребителското поведение към пазаруване в Instagram и персонализирането на търговския процес“, казват от анализаторската компания.  


Facebook представлява най-голяма тревога сред компаниите от групата FAANG –

Facebook представлява най-голяма тревога сред компаниите от групата FAANG – ...

......... също допълнително ще окаже ефект върху представянето на компанията. Въпреки това той остана оптимист бъдещето на Apple отвъд краткосрочните й затруднения. „Като цяло те се справят добре с преминаването от приходи от продукти към приходи от услуги, и смятам, че това ще им е отплати в дългосрочен план“, посочи той.


Facebook се сблъсква с все по-голям натиск заради защитата на

Facebook се сблъсква с все по-голям натиск заради защитата на ...

......... се ползват данните и от кого. Мениджърът на кампанията за преизбирането на Тръмп – Брад Парскейл, написа в Twitter, че „часовникът тиктака за Зукърбърг и Сандбърг“. Той критикува остро социалните мрежи заради обвиненията в систематично заглушаване на консерваторите и нарича разкритията за достъпа до лични съобщения „последния пирон в кофчега“.


Акциите на Facebook Inc потънаха в сряда, тъй като притесненията

Акциите на Facebook Inc потънаха в сряда, тъй като притесненията ...

......... нарушение на закона за защита на потребителите на района или потенциално става дума за близо 1,7 милиарда долара, ако социалната мрежа бъде наказана за всеки засегнат потребител. Съдът твърди, че софтуерът на анкетата има данни за 340 000 души, въпреки че само 852 потребители са се ангажирали директно с него.


Американската интернет компания Facebook заяви, че не е давала на

Американската интернет компания Facebook заяви, че не е давала на ...

......... твърди, че е сложила край на почти всички такива споразумения през последните няколко месеца, освен на тези с Amazon и Apple. По-рано този месец британските власти излязоха с документи, които разкриват, че Facebook е предложила на някои компании, включително Netflix и Airbnb, достъп до данни за приятелите на потребителите.  


Facebook, която е остро критикувана за руските кампании за влияние

Facebook, която е остро критикувана за руските кампании за влияние ...

......... срещу компанията, на фона на все повечето нови разкрития за руската намеса. Доклад, публикуван тази седмица и поръчан от Разузнавателната комисия към Сената на САЩ, посочва, че във Facebook и Instagram руски оперативни лица са водили по-обширна кампания, насочена към конкретни групи потребители, включително към американци, ветерани и феминистки.  


Приложението за снимки и видео Instagram е изиграло далеч по-голяма

Приложението за снимки и видео Instagram е изиграло далеч по-голяма ...

......... е неопетнено, отчасти защото няма бутон за споделяне, така че съдържанието не става вирусно, както се случва във Facebook. И все пак експертите твърдят, че съдържанието, което IRA е публикувала, е предизвикало дискусии. Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 37   Още видео0 гласа


Книжата на американската микроблогинг платформа Twitter се сринаха с близо

Книжата на американската микроблогинг платформа Twitter се сринаха с близо ...

......... през октомври, в опит да откраднат данни от предварително заразени машини. Хакерите са скрили инструкции в туитнатите мемета, които тайно са наредили заразените устройства да изпратят информация, включваща потребителски имена, снимки на екрани и друго съдържание, посочва Trend Micro. Говорител на Twitter е отказал да коментира думите на Trend Micro. 


Колин Крол, съоснователят и главен изпълнителен директор на приложението HQ

Колин Крол, съоснователят и главен изпълнителен директор на приложението HQ ...

......... беше придобит от Twitter. Приложението HQ Trivia пък стана особено популярно миналата година, когато привлече повече от 1 млн. потребители, които се състезаваха за парични награди при правилно отговаряне на въпроси. През март приложението приключи финансиращ кръг за 15 млн. долара, включвайки инвестиции от Founders Fund на Питър Тийл.   


Американската технологична компания Facebook призна, че е открила бъг, който

Американската технологична компания Facebook призна, че е открила бъг, който ...

......... сдобият с достъп до въпросните снимки в периода 13-25 септември. Това не се отнася за снимките, които са били споделяни в разговорите в чат-приложението Messenger, подчертават от технологичния гигант. Facebook обяви, че ще предупреди онези потребители, които са били засегнати чрез съобщение и ще ги упъти как да се предпазят.


Заплаха за бомба накара властите да евакуират сграда, част от

Заплаха за бомба накара властите да евакуират сграда, част от ...

......... тясно с местните власти за разследване на заплахата и бъдещо следене на ситуацията“. Припомняме, че през април друга компания от Силициевата долина се сблъска със заплахи за сигурността – YouTube. Тогава жена откри огън в централата на фирмата в Сан Франциско, ранявайки трима души преди да се простреля в главата.


Приложението на Facebook за споделяне на снимки и видео Instagram

Приложението на Facebook за споделяне на снимки и видео Instagram ...

......... основната платформа на Facebook е обект на критики във връзка с опазването на потребителските данни, докато се защитава от политическите усилия за разпространяване на фалшива информация. Facebook се сблъска с много оставки на директори през тази година, включително тези на съоснователите на чат приложението WhatsApp Ян Коум и Браян Ектън.


Технологичната компания Google на Alphabet обяви, че ще спре своята

Технологичната компания Google на Alphabet обяви, че ще спре своята ...

......... вниманието на партньорски приложения заради проблем, който е съществувал повече от две години. Приложения, които ползват данни от Google+, за да персонализират собствените си услуги с потребителска оторизация, ще загубят достъпа си за 90 дни, посочва компанията. Разработването на Google+ за компании ще остане фокус на американската корпорация, допълни тя.


Италианският регулатор за конкуренцията и пазара обяви днес, че е

Италианският регулатор за конкуренцията и пазара обяви днес, че е ...

......... от потребителите й се опитват да ограничат споделянето на данните си, групата дава да се разбере, че те рискуват ползваните от тях услуги значително да бъдат ограничени. Социалната мрежа бе замесена напоследък в редица скандали, сред които бе манипулирането на лични данни на 50 млн. потребители на Facebook, припомня АФП.


Очевидно най-голямата в света социална мрежа няма да може да

Очевидно най-голямата в света социална мрежа няма да може да ...

......... хотелската стая е минал офицер по сигурността на долната камара на парламента. Той е успял да убеди служителя на Six4Three да предаде документите, защото в противен случай го грозял арест. Говорител на Facebook не оспорва, че документите са автентични, но твърди, че са извадени от контекста и обрисуват погрешна картина.


Човекът, който стои зад разкритията за Cambridge Analytica, твърди, че

Човекът, който стои зад разкритията за Cambridge Analytica, твърди, че ...

......... по-добре да продават на хората и на рекламодателите. Самата Facebook има голям екип за проучвания, който прави задълбочени анализи на данни. Тя публикува проучване за изборите, базирано на експеримент, който е провела сред 61 млн. души, за мобилизирането на гласоподавателите да гласуват на междинните избори за Конгрес през 2010 г.


Приложението за споделяне на снимки и видео Instagram, което е

Приложението за споделяне на снимки и видео Instagram, което е ...

......... като съоснователите на приложението Кевин Систром и Майк Кригер се оттеглиха. Конкурентът Snap, собственик на Snapchat, който се сблъсква с огромна конкуренция от страна на Instagram, направи редизайн на приложението си, за да привлече повече потребители и рекламодатели. Snap обяви 250 млн. долара инвестиция от саудитския принц Алауид бин Талал.


Вътрешнофирмени имейли показват, че преди няколко години Facebook е обмисляла

Вътрешнофирмени имейли показват, че преди няколко години Facebook е обмисляла ...

......... анализи на Facebook по отношение на приложенията на трети страни, чието разпространение може да наруши отношенията на Facebook” с въпросните приложения. Говорителка на Facebook е потвърдила, че наистина е имало обсъждане дали да се налагат такси за данни и твърди, че компанията категорично е решила, че е против подобно нещо.


Facebook е знаела, че свързани с Русия лица използват функция

Facebook е знаела, че свързани с Русия лица използват функция ...

......... съд. Колинс твърди, че „на този етап“ комисията няма да разкрие пълния пакет с документи. Властите във Великобритания и в други страни изразиха притесненията си, че компанията злоупотребява с общественото доверие и в крайна сметка не е успяла да предостави честни отговори на въпросите за неправомерното използване на потребителски данни.  


Главният изпълнителен директор на американския технологичен концерн IBM Джини Ромети

Главният изпълнителен директор на американския технологичен концерн IBM Джини Ромети ...

......... че те трябва да бъдат държани отговорни за информацията, която разпространяват. „По отношение на отговорността е необходимо ново мислене", казва Ромети. „Като цяло доминиращите онлайн платформи имат повече власт да оформят общественото мнение, отколкото вестниците или телевизията някога са имали, но те са изправени пред много малко регулации или отговорност".


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг е подложен на

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг е подложен на ...

......... е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Защо расте натискът над Марк Зукърбърг Космическият апарат InSight кацна на повърхността на Марс

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг отказа да бъде

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг отказа да бъде ...

......... осъзнал нарушенията и разпространението на руската дезинформация“. Призивите във Великобритания за политически действия срещу Facebook и подобни онлайн платформи стават все по-силни. Facebook вече бе глобен от британския орган за наблюдение на данните, а по-рано през месеца правителството очерта плановете си за нов „дигитален данък“ за големите технологични компании.  


Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг се оказа напоследък обект

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг се оказа напоследък обект ...

......... още главният изпълнителен директор на най-популярната социална мрежа в света.  В интервюто си за CNN Зукърбърг потвърди, че ще запази позицията си на председател на Facebook. Зукърбърг има контрол над гласуването на Борда на директорите, което означава, че не може да бъде отстранен, а трябва доброволно да реши да се оттегли.


Instagram обяви, че спира използването на приложения на трети страни

Instagram обяви, че спира използването на приложения на трети страни ...

......... платформата. „От ранните дни на Instagram автоматично засичаме и премахваме фалшиви акаунти, за да защитаваме нашата общност“, посочва компанията. „Днешното обновяване е още една стъпка в това да пазим общността на Instagram добре, така че това да е място, на което хората се свръзват и общуват по естествен начин“.