Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг отговори на статията

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг отговори на статията ...

......... Definers и отрече да е карала фирмата да пише фалшиви новини. Освен това Сандбърг заяви, че Facebook прави нужното разследване, за да разкрие злоупотребите с нейната система, а това ще отнеме време. Миналата година при критични ситуации Facebook направи подобни изявления, че работи усилено по справянето с вътрешните си проблеми.


Ръст на печалбата през изминалото тримесечие привлече инвеститорите към финландския

Ръст на печалбата през изминалото тримесечие привлече инвеститорите към финландския ...

......... рентабилността Сега Rovio очаква приходи за годината в диапазона между 280 до 290 млн. евро при предишни предвиждания за 260-300 млн. евро. През миналата година компанията генерира приходи в размер на 297 млн. евро. Вследствие на всичко това акциите поскъпнаха на борсата в Хелзикнки с над 14 на сто.   


Що се отнася до данните на потребителите, технологичните концерни Apple

Що се отнася до данните на потребителите, технологичните концерни Apple ...

......... на Facebook на скандала с данните и влиянието върху изборите в САЩ през 2016 г. В анализа се показва подробно колко е бил изненадан Facebook от скандала и огромните реакции, които последваха. Повече за това вижте тук!Още новини от технологичния свят вижте във видеотогледано: 570   Още видео0 гласа  


Председателят и главен изпълнителен директор на Facebook Inc Марк Зукърбърг

Председателят и главен изпълнителен директор на Facebook Inc Марк Зукърбърг ...

......... и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Facebook актуализира плана си за противодействие на лошото поведениеSharp представи смартфон с два прорезаКак стартъпът Binary почиства „умно“ ЖК ЛюлинНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИ


Американското министерство на правосъдието и Комисията по ценните книжа и

Американското министерство на правосъдието и Комисията по ценните книжа и ...

......... първото тримесечие на тази година достигнаха 191 млн. През третото тримесечие обаче броят им се понижи до 186 млн. Проспектът за инвеститорите предупреждава, че функцията Stories на Instagram, която копира един от основните елементи на Snapchat, “може да бъде директна конкуренция“. Инвеститорите обвиняват Snap, че е подценила риска от това.Американската интернет компания Facebook поема дългосрочен ангажимент към Дъблин, като

Американската интернет компания Facebook поема дългосрочен ангажимент към Дъблин, като ...

......... значителна инвестиция в кампус от 14 акра (1400 кв. метра), с капацитет за още хиляди служители, показва нашия ангажимент към Ирландия, нашето желание да разрастваме бизнеса си тук и да продължаваме да допринасяме за икономиката“. Ирландският бизнес министър Хедър Хъмфрис заяви, че експанзията представлява голям вот на доверие към Ирландия.  


Китайската технологична компания Tencent Holdings Ltd. ще разшири своята система

Китайската технологична компания Tencent Holdings Ltd. ще разшири своята система ...

......... целят да ограничат използването на електронни устройства и широкото разпространение на онлайн игри. Регулаторите вече започнаха да отказват одобрения на редица компании, които разработват и пускат на пазара подобни игри. Именно тези мерки допринесоха за понижението в пазарната стойност на Tencent с повече от 250 млрд. долара от януари насам.


Twitter е изтрила над 10 хил. автоматизирани акаунта, които публикуват

Twitter е изтрила над 10 хил. автоматизирани акаунта, които публикуват ...

......... бързо, ако в близките дни има проблеми с подобни послания. Сред туитовете има такива, които обезкуражават демократично настроените мъже  да дадат вота си, твърдят двама от източниците. Според трима души, пожелали анонимност, от партията са разработили собствена система за идентифициране и съобщаване за злонамерени автоматизирани профили в социалните мрежи.  


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг ще бъде вероятно

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг ще бъде вероятно ...

......... Facebook, за да се противопостави на проблемите, свързани със сигурността на бизнес потребителите.  Новият домейн, Workplace.com, сега е онлайн като маркетингов сайт. Очаква се да влезе като лендинг страница за клиентите на Workplace по някое време през 2019 г., казва пред CNBC Лука Тейлър, продуктов мениджър на Workplace by Facebook.


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг залага, че бъдещето

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг залага, че бъдещето ...

......... на Facebook зависи от способността ѝ да насочва интереса на рекламодателите към нови реклами в чат услугите и рекламните позиции в Stories, особено в Instagram. В рамките на този формат потребителите публикуват видеа и снимки, които изчезват след 24 часа. Потребителите ги разглеждат и могат да виждат реклами между тях.  Facebook обяви по-слаб от очакванията ръст на потребителите и на

Facebook обяви по-слаб от очакванията ръст на потребителите и на ...

......... миналото тримесечие, при което акаунтите на над 30 млн. потребителите се оказаха уязвими към неразрешен контрол. Пробивът, който беше обявен за първи път в края на септември, е довел до разкриването на имена, контакти и друга лична информация, включително пол, семейно положение и посетени в последно време места, припомня CNBC.


Социалната мрежа Facebook върви към края на най-тежката си година

Социалната мрежа Facebook върви към края на най-тежката си година ...

......... да са 2,28 млрд. за третото тримесечие, което е повече от 2,23 млрд. за предходния отчетен период. Ако Facebook успее да накара потребителите да влизат редовно в социалната мрежа, приходите от реклами ще продължават да се трупат, което ще даде възможност на компанията да инвестира в решения на проблемите си.  


Днес тези, които прекарват време в онлайн социалните мрежи, получават

Днес тези, които прекарват време в онлайн социалните мрежи, получават ...

......... до данните на операторите на платформи. Facebook, например, сега разполага с „военна зала", в която от две дузина служители се очаква да откриват и анализират подозрителна мрежова дейност в реално време. Това също е разумна стъпка. А още по-добре би било да се позволи на независими специалисти да работят там.


Социалната мрежа Twitter обяви приходи и печалба за третото тримесечие,

Социалната мрежа Twitter обяви приходи и печалба за третото тримесечие, ...

......... че очаква броят на потребителите да падне под 326 млн. през текущото тримесечие, което ще се размине с очакванията за 333,4 млн. Използването на Twitter от потребителите е в застой в продължение на повече от година, което кара анализаторите да се притесняват, че растежът може би е достигнал своеобразен връх.


Американската технологична компания Facebook е била глобена с 500 хил.

Американската технологична компания Facebook е била глобена с 500 хил. ...

......... крайна сметка довл до решението Обединеното кралство да напусне Европейския съюз. Компанията Cambridge Analytica, която се оказа в центъра на скандала за данни във Facebook, по-рано през настоящата година, е споделила данни, които са били събрани от потребителите на социалната платформа, за да бъдат насочени към политическата реклама в САЩ.Новата база от данни на Facebook за политическите реклами разкри,

Новата база от данни на Facebook за политическите реклами разкри, ...

......... за да подкрепяме промяната, която се надяваме да видим в света“, коментира Тендън в имейл. Penzeys, американски търговец на подправки, базиран в Уисконсин, е похарчил 773 хил. долара за реклами, свързани със случая с Брет Кавано.  Вижте повече във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 37   Още видео0 гласа


Facebook пуска общодостъпна база данни, която ще предоставя информация относно

Facebook пуска общодостъпна база данни, която ще предоставя информация относно ...

......... Базата данни, наречена „Рекламен архивен отчет“ ще се актуализира ежеседмично с подробности около разходите по политически реклами. Тази секция ще бъде достъпна за всички потребители които искат да се информират за този тип разходи, независимо дали са регистрирани към платформата на Facebook. Google стартира подобна функция през август тази година.


Китайското социално приложение TikTok (Douyin) успя само за две години

Китайското социално приложение TikTok (Douyin) успя само за две години ...

......... изпълнителния директор на Apple Тик Кук, който посети през изминалата седмица централата на ByteDance. Инвеститорите харесват компании като ByteDance, тъй като успяват да привлекат огромно количество реклами заради своята популярност сред потребителите. Според анонимни източници само за 2017 г. приложението Toutiao е спечелило от китайския пазар повече от 2,9 млрд. долара.


Японското правителство ще предупреди Facebook, че трябва да опазва по-добре

Японското правителство ще предупреди Facebook, че трябва да опазва по-добре ...

......... данни на близо 87 млн. потребители са били неправомерно ползвани от Cambridge Analytica, която се е занимавала с кандидатпрезидентската кампания на Доналд Тръмп. Регулаторите и властите в редица страни оттогава засилиха критиките си към Facebook.  Представители на американската компания не са отговорили веднага на запитването за коментар пред Ройтерс.  


Google Plus е мъртъв и най-очевидният коментар за това е:

Google Plus е мъртъв и най-очевидният коментар за това е: ...

......... точка новини за имигранти престъпници, просто защото отстранява и не обръща внимание на иначе много по-големия брой новини за престъпници неимигранти. Прикритото човешко възприятие прави останалото, защото цялата налична информация лесно се бърка с цялата съществуваща информация. Ако никога не съм чел за прабългарски убийци, вероятно смятам, че такива няма.


Социалната мрежа Facebook е в криза. След скандалите, които се

Социалната мрежа Facebook е в криза. След скандалите, които се ...

......... доста турбулентна година заради проблемите с опазването на личните данни и съмнение за бъдещия ръст. В сряда те приключиха сесията си на цена от 159,42 долара за акция, с 10 на сто под стойността им в началото на годината и много под върха от 217,50 долара, достигнат на 25-и юли.


Съоснователят на Instagram Кевин Систром коментира за първи път публично

Съоснователят на Instagram Кевин Систром коментира за първи път публично ...

......... в които преди това е осъществил ангелски инвестиции. Но неговите коментари показват, че той определено обмисля започването на нов бизнес: „Аз съм на 34 години, мисля, че крия още няколко Instagram-а, образно казано, в себе си", казва той. „Но не съм сигурен, че някога ще направим нещо също толкова влиятелно". 


Twitter е поредният интернет гигант, който се сблъсква с критики

Twitter е поредният интернет гигант, който се сблъсква с критики ...

......... в спор, свързан с GDPR. Facebook и Google вече имаха сблъсъци с властите по отношение на регламента. Малко вероятно е Twitter да получи тежко наказание, тъй като властите ще трябва да определят случая като тежко нарушение. Но е възможно да накара социалната мрежа да изпълнява по-съвестно подобни искания в бъдеще.


Американската компания Snap може да стане частна, ако не успее

Американската компания Snap може да стане частна, ако не успее ...

......... Snapchat обяви, че ще пусне нови авторски предавания, които ще включват реклами, които не могат да се прескачат. Във вторник анализаторът Майкъл Нейтънсън от MoffetNathanson написа, че Snap “не беше подготвена за живота си като частна компания“ и сви прогнозата си за приходите на компанията за 2019 г. със 7%.


Малко преди междинните избори в САЩ Facebook спря или изтри

Малко преди междинните избори в САЩ Facebook спря или изтри ...

......... акаунти на потребителите на социални медии. В писмото Facebook настоява SocialDataHub да спре събирането на потребителски данни и да представи доклад до 12 октомври, в който подробно да изброи данните, събрани от компанията досега. Социалната мрежа също така иска информация за страните, на които SocialDataHub е продал или предал данните.


Американската компания Snap ще пусне десетки оригинални предавания в своето

Американската компания Snap ще пусне десетки оригинални предавания в своето ...

......... нас”, коментира Шон Милс, директор на Snap, който отговаря за проекта. И все пак Snap се сблъсква с един особено пренаселен пазар на телевизионни предавания. Същевременно компанията е на загуба, поради което е под огромен финансов натиск. В допълнение идва и конкуренцията от Instagram, което не прави ситуацията по-лесна.  


Акциите на Snap се сринаха във вторник с нови 7

Акциите на Snap се сринаха във вторник с нови 7 ...

......... най-бързият начин за комуникация“, пише Шпигел. Но анализаторите остават загрижени за бъдещето на компанията. Така например Антъни ДиКлементе от Evercore ISI смята, че тенденцията за спад на броя активни потребители ще продължи и през третото тримесечие. Той сви целевата си цена за акциите от 9 на 7 долара за брой.  


Социалната мрежа Facebook и международната мултиканална рекламна мрежа Httpool стартират стратегическо 

Социалната мрежа Facebook и международната мултиканална рекламна мрежа Httpool стартират стратегическо  ...

......... политика на Facebook. Рекламодателите в региона използват Facebook и Instagram, за да се свържат със своите аудитории в едно значимо общуване. Благодарение на стратегическото си партньорство с Httpool, ще сме по-полезни за тях, предоставяйки им специфични обучения и експертни съвети на място – подчерта Рустам Зиганшин, Reseller Partner във Facebook.


Редица рекламодатели планират да изтеглят около половината от рекламните си

Редица рекламодатели планират да изтеглят около половината от рекламните си ...

......... 200 до 300% за следващата година. „Над 90% от търсенията за продукти, които започват от Amazon, завършват с покупка, въпреки че този потребител може да се окаже и в социални канали", пояснява мениджърът на Havas. „Най-доброто място за вашите рекламни долари е това място, където хората в крайна сметка пазаруват“.


Google съобщи в понеделник, че закрива за потребители своята социална

Google съобщи в понеделник, че закрива за потребители своята социална ...

......... взела решението, посочва още WSJ. Обмисляйки дали да разкрият инцидента от компанията са взели предвид дали може да се идентифицират потребителите, които да бъдат информирани, дали има каквито и да е било доказателства за злоупотреба и дали могат да бъдат предприети действия от страна на потребители или разработчици в отговор.


Водещият регулатор в Европейския съюз - Ирландската комисия за защита

Водещият регулатор в Европейския съюз - Ирландската комисия за защита ...

......... използват данните за влизане в социалната мрежа като вход към техните платформи. Някои експерти по сигурност, включително бивш директор по сигурността на Facebook, заяви, че компанията нарочно е дала толкова лош сценарий при разкриването на атаката в петък, за да се увери, че изпълнява всички нови правила на Европейския съюз.  


Американската социална мрежа Facebook обяви, че разследване е установило, че

Американската социална мрежа Facebook обяви, че разследване е установило, че ...

......... мрежа, че хакерите може да са влезли във външни акаунти, използвайки Facebook Login, беше важно, защото над 42 хил. уебсайтове използват тази услуга, сочат данни на експерти от Университета на Илинойс в Чикаго. Въпросното предупреждение накара някои уебсайтове да започнат собствени разследвания заради опасения, че атаката може да се разпространи.  


Изпълнителни директори, ръководители на отдели, собственици на компании и представители

Изпълнителни директори, ръководители на отдели, собственици на компании и представители ...

......... юли сайтът отбеляза и 17%-ово увеличение на годишна база. Данните на LinkedIn са поредното доказателство за високото качество новини и задълбочени и експертни аналитични материали, които Investor.bg предоставя на читателите. Статистиките на професионалната платформа уверено показват, че медията изпълнява мисията си да бъде надежден източник на информация за бизнеса.  


Последната атака срещу най-голямата в света социална мрежа Facebooк, при която

Последната атака срещу най-голямата в света социална мрежа Facebooк, при която ...

......... Гончаров препоръча да се прегледа хронологията на събитията за логване от различни устройства. Ако има нещо необичайно, да се докладва на отдела за сигурността на социалната мрежа. Експертът е категоричен, че оттам никога не биха поискали име и парола на мейл, а това по-скоро е възползване от създалата се ситуация. 


Най-голямата в света социална мрежа Facebook Inc. обяви, че е

Най-голямата в света социална мрежа Facebook Inc. обяви, че е ...

......... As" през последната година, ще трябва отново да влезе в Facebook и всички приложения, които използват Facebook, за да предоставят достъп. От там ще могат да видят изявление от Facebook, обясняващо какво се е случило. Компанията изчислява, че около 90 млн. души ще трябва да влязат отново в профилите си.


Един ден преди главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай

Един ден преди главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай ...

......... позова на изявлението на основателя на компанията Марк Зукърбърг по-рано тази година, когато той се изправи пред подобни твърдения. "Няма абсолютно никаква директива в никоя от промените, които правим, за да вкарваме пристрастие в това, което правим", каза той тогава. "Напротив, нашата цел е да бъдем платформа за всички идеи".


Американската социална мрежа обяви в Ню Йорк, че функцията Stories

Американската социална мрежа обяви в Ню Йорк, че функцията Stories ...

......... се конвертира във формат за цял екран, който да отговаря на изискванията за Stories. Директори на Facebook, сред които главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг, са изразявали увереност, че споделянето на Stories ще изпревари споделянето във фийда през следващите години, тъй като потребителите искат да споделят по-естествени моменти от своя живот.


Съоснователят на WhatsApp Браян Ектън е имал известни неразбирателства с

Съоснователят на WhatsApp Браян Ектън е имал известни неразбирателства с ...

......... инструменти в WhatsApp, запазвайки същевременно криптираната среда. Ектън твърди, че е предложил друг вид монетизация на WhatsApp – чрез таксуване на потребителите след използването на определен голям брой безплатни съобщения. Планът му обаче е бил отхвърлен от Сандбърг. Facebook не е отговорила веднага на запитванията за коментар по въпроса.  


Онлайн платформите и рекламната индустрия представиха кодекс за саморегулиране, който

Онлайн платформите и рекламната индустрия представиха кодекс за саморегулиране, който ...

......... определени реклами. Според Мария Габриел „кодексът за добри практики трябва да допринесе за провеждането на прозрачна, справедлива и надеждна онлайн кампания преди изборите за Европейски парламент през пролетта на 2019 г., която е в съзвучие и зачита основните принципи на ЕС за свобода на изразяване, свобода на пресата и плурализъм“.


Aмериканският технологичен концерн Microsoft възнамерява да направи от сигурността нов

Aмериканският технологичен концерн Microsoft възнамерява да направи от сигурността нов ...

......... NewsGuard. Ако задържите курсора на мишката над иконата, NewsGuard ще предложи пълен „етикет за стойностите", с описания точка по точка за начина, по който се е представил сайта, както и с връзките с биографията на този, който ги е отбелязал.  Продължението на материала вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


Съоснователите на социалната мрежа Instagram, която е притежавана от Facebook

Съоснователите на социалната мрежа Instagram, която е притежавана от Facebook ...

......... което мнозина мениджъри на Instagram смятат за ненужно или недоказано. В рамките на около една година Facebook загуби няколко висши ръководни кадри в най-големите си придобити активи. Брайън Актън и Ян Коум, основателите на WhatsApp, обявиха оставките си след несъгласие с Марк Зукърбърг относно бизнес модела на приложението за съобщения.


Facebook вече няма да изпраща служители да работят в офисите

Facebook вече няма да изпраща служители да работят в офисите ...

......... могат да получат подкрепа онлайн и компанията не изключва да провежда срещи с политици. Според вътрешни документи, с които Bloomberg разполага, предизборният щаб на Доналд Тръмп е похарчил 44 млн. долара за реклами във Facebook между юни и ноември 2016 г. спрямо 28 млн. долара за щаба на Хилари Клинтън.


Иранският министър на външните работи Мохамад Явад Зариф обвини микроблогинг

Иранският министър на външните работи Мохамад Явад Зариф обвини микроблогинг ...

......... Саудитска Арабия и опозиционни групи за кампании в социалните мрежи, призоваващи за сваляне на ислямското правителство. Иранският лидер аятолах Али Хаменей пък обвини САЩ и Израел този месец, че водят медийна война, за да обезсърчат иранците, докато страната им е изправена пред икономически затруднения след повторното налагане на американските санкции.


Въпреки безпрецедентната кампания, проведена онлайн и офлайн от широка и

Въпреки безпрецедентната кампания, проведена онлайн и офлайн от широка и ...

......... авторски права. Въпреки това, с оглед на горните притеснения, споделяни от специалисти и активисти от целия спектър, с подкрепата си за регулациите ЕП демонстрира, че или не разбира (и не се интересува) от ценността на свободния интернет, или е склонен да го пожертва под лобистки натиск и фалшиви „добри намерения“.


Анализаторът на BTIG Ричард Грийнфийлд заяви в нова бележка до

Анализаторът на BTIG Ричард Грийнфийлд заяви в нова бележка до ...

......... 5 долара е най-ниската на Wall Street спрямо средно 11,59 долара, показват още данните на Bloomberg. Грийнфийлд не е сам в песемистичните си оценки. Марк Мей от Citi също понижи очакванията си за Snap с оценка „продавай“. Сега неговата целева цена е 8 долара спрямо досегашните 10 долара за акция. 


Американската микроблогинг платформа Twitter сключи редица нови сделки с медии

Американската микроблогинг платформа Twitter сключи редица нови сделки с медии ...

......... около 2020 г. ще имаме близо 1 млрд. гледания само тук (в Азиатско-тихоокеанския регион)“, допълва той. Но тази прогноза ще се сблъска с доста сериозна конкуренция в лицето на други компании като Facebook и YouTube на Alphabet, които също работят с видео продуценти, за да насърчат потреблението на платформите си.


Главният стратегически директор на американската компания Snap Имран Кан напуска

Главният стратегически директор на американската компания Snap Имран Кан напуска ...

......... Snap обяви, че Кан ще продължи да бъде главен стратегически директор за известен период от време, който да позволи работата му да бъде прехвърлена на друг. „Все още няма да ходя никъде. Ще се фокусирам върху намирането на главен бизнес директор и да осигуря плавен преход“, пише още той.  


Facebook обяви днес, че ще инвестира 1,02 млрд. долара в

Facebook обяви днес, че ще инвестира 1,02 млрд. долара в ...

......... бъде построен така, че да е устойчив към високите температури в Сингапур. Иновативна система на охлаждане ще позволи да има по-добра циркулация на въздуха. При строителството на комплекса за първи път ще се използват най-съвременни технологии, които ще позволят да се намали с 20% потреблението на енергия и вода.  


Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг призна, че социалната

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг призна, че социалната ...

......... заяви Дорси и призна, че Twitter не е бил подготвен за огромните кампании с манипулиране на общественото мнение в социалните мрежи през последните години. По време на предизборната кампания през 2016 г. хиляди фалшиви акаунти предизвикваха спорове сред избирателите с обсъждане на деликатни теми като расизма или имиграцията, отбелязва АФП.


Американската технологична компания Microsoft се е отказала да добави нова

Американската технологична компания Microsoft се е отказала да добави нова ...

......... се бори да запази лидерството си на пазара за подобен тип платформи, докато конкуренцията в лицето на FaceTime, WhatsApp, Messenger и WeChat продължава да расте. Според данни на Statista WhatsApp е водещото чат приложение с 1,5 млрд. месечно активни потребители, докато Skype разполага само с 300 млн. месечно активни потребители.


Ботовете в Twitter се увеличават, за да засилят подкрепата за

Ботовете в Twitter се увеличават, за да засилят подкрепата за ...

......... ще донесе по-голяма яснота за политическите ефекти от ботовете, така че повече граждани да могат да вземат решение, без да се влияят от тях“, коментира Джона Фърнкуист, ръководител на проучването. По-голямата част от профилите, отстранени от Twitter изразяват „традиционни, авторитарни или националистически възгледи“, свързани предимно със сайтовете на Шведските демократи.


Изминаха почти шест месеца, откакто се разрази скандала около Facebook

Изминаха почти шест месеца, откакто се разрази скандала около Facebook ...

......... Facebook по същия начин, по който са го използвали и преди скандала. Други 23% са посочили, че използват социалната мрежа по-малко, 20% са променили настройките си за поверителност, а само 8% са изтрили профила си в отговор на случилото се. You will find more infographics at StatistaДруги графики вижте тук


Социалната мрежа Facebook пуска своята видео услуга Watch в глобален

Социалната мрежа Facebook пуска своята видео услуга Watch в глобален ...

......... път, но ние работихме усилено, за да се уверим, че Ad Breaks е добра възможност, както за нашите партньори, така и за нашата общност“, обясни още тя. Рекламните приходи ще бъдат разделени, като 55% ще отиват при създателя на съдържанието, а 45% - при Facebook, както се случва в САЩ.  


Потребителите на приложението за споделяне на снимки и видео Instagram,

Потребителите на приложението за споделяне на снимки и видео Instagram, ...

......... този месец Facebook пусна тази фунцкия за потребителите, които управляват страници с много последователи от САЩ. Целта е да се направи по-трудно администрирането на страници чрез използването на фалшив или компрометиран акаунт. Тези функции ще станат достъпни по цял свят в следващите седмици, посочва Instagram в публикация в блога си.


Германски антитръстов регулатор очаква да направи първи стъпки в рамките

Германски антитръстов регулатор очаква да направи първи стъпки в рамките ...

......... отговорят на опасенията. Мунт потвърди и нещо, което каза в интервю за вестник по-рано този месец – че може да започне разследване на индустрията за електронна търговия. Фокусът ще падне върху т.нар. „хибридни“ платформи, като тази на Amazon, която продава собствени продукти и услуги, но и такива на трети страни.  


Американският президент Доналд Тръмп отправи остра критика към големите социални

Американският президент Доналд Тръмп отправи остра критика към големите социални ...

......... него компании „напълно дискриминират“ републиканските и консервативни мнения. Президентът обаче не представи доказателства в подкрепа на нито едно от твърденията си. Коментарите му дойдоха, след като Apple, YouTube и Facebook премахнаха съдържание на сайта Infowars, ръководен от скандалния радиоводещ Алекс Джоунс, чийто личен акаунт в Twitter също бе временно блокиран. 


Фактът, че политическото влияние с помощта на социалните мрежи може

Фактът, че политическото влияние с помощта на социалните мрежи може ...

......... Facebook и Twitter, са подложени на интензивен контрол за това колко бавно са реагирали първоначално на съобщения, че чуждестранни разузнавателни служби и свързаните с тях лица са използвали платформите им за манипулиране на потребителите преди изборите през 2016 г., което доведе до спад в доверието и опасност от засилени регулации.


Американският технологичен концерн Google е изтрил 39 канала в YouTube

Американският технологичен концерн Google е изтрил 39 канала в YouTube ...

......... дезинформация в предизборната кампания в САЩ през 2016 г. Междинните избори в САЩ ще се проведат през ноември и технологичните компании са под натиска да не допуснат отново платформите им да бъдат използвани за обществена манипулация. Вижте още технологични новини в материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 40   Още видео0 гласа


Най-голямата в света социална мрежа Facebook заяви, че е разследвала

Най-голямата в света социална мрежа Facebook заяви, че е разследвала ...

......... инсталирани на устройството на потребителя за целите на анализ или реклама/маркетинг и трябва ясно да указват какви потребителски данни събират и как ще ги използват", казва Apple в изявление за Onavo. Facebook заяви от своя страна, че винаги е пояснявала ясно как ще се използват данните, събирани от Onavo.  


Производителят на чат софтуер Slack Technologies Inc. продължи своя енергичен

Производителят на чат софтуер Slack Technologies Inc. продължи своя енергичен ...

......... като досега Microsoft Teams нямаше свободна или фримиум версия, не беше реална възможност за по-малките фирми, стартъпи и фриленсъри. Досега около 200 000 компании използват Microsoft Teams за вътрешна корпоративна комуникация, но броят със сигурност ще се увеличи с безплатната версия, защото тя позволява неограничен чат на до 300 души.


За първи път компанията зад най-голямата в света социална мрежа

За първи път компанията зад най-голямата в света социална мрежа ...

......... юли 2012 г. На Facebook е било платено в австралийски и щатски долари, турски лири и индийски рупии. Усилия за манипулиране на потребителите на социални медии се появиха и в Twitter, която последва съобщението на Facebook, като заяви, че е премахнала 284 акаунта, включително много такива, произхождащи от Иран.  


Лабораторията за изкуствен интелект на Facebook работи съвместно с медицинския

Лабораторията за изкуствен интелект на Facebook работи съвместно с медицинския ...

......... нещо, което да има реални предимства, дори и да извършва основни изследвания, казва Лари Зитник от подразделението за изкуствен интелект към социалната мрежа. Социалната мрежа планира да пусне проекта си с отворен код с надеждата, че споделянето на данните ще насърчи другите изследователи в тази сфера да разширят дейността си.  


Едва два дни след проникновенната изповед на главния изпълнителен директор

Едва два дни след проникновенната изповед на главния изпълнителен директор ...

......... "Сенди Хук" преди няколко години е била организирана от правителството, до твърдения, че терористичната атака от 11 септември 2001 г. е „вътрешна работа". Повече за тирадите на Джоунс вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria. Още технологични теми вижте във видео материала!гледано: 67   Още видео0 гласа


Американският технологичен концерн Amazon.com Inc проучва някои от най-големите застрахователни

Американският технологичен концерн Amazon.com Inc проучва някои от най-големите застрахователни ...

......... конкуренцията може да възпре други компании. Конкурентът на Amazon Google стартира сайт за сравнение на финансови услуги в Обединеното кралство и САЩ през 2016 г., но го свали само година по-късно заради ниския трафик. Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 33   Още видео0 гласа


Twitter Inc. стана последната социална мрежа, която предприема действия срещу

Twitter Inc. стана последната социална мрежа, която предприема действия срещу ...

......... линк към видеоклип, призоваващ поддръжници да държат заредени пушките си за употреба срещу медиите. По време на шоуто си InfoWars той разпространява конспиративни теории, вариращи от това, че стрелбата в "Сенди Хук" е била организирана от правителството до твърдения, че терористичната атака от 11 септември 2001 г. е „вътрешна работа".


Китайският технологичен гигант Tencent обяви разочароващи приходи и печалба през

Китайският технологичен гигант Tencent обяви разочароващи приходи и печалба през ...

......... е част от преструктурирането на регулаторните агенции, наблюдаващи индустрията, посочват анализатори. Регулаторите все още са в „преходен период по отношение на правомощията, а това прави малко неясно кой трябва да отговаря за одобряването на игрите на този етап. Всичко беше спряно за около пет месеца“, казва Янг от Blue Lotus.


Група служители на Tinder се чувстват предадени от компанията майка

Група служители на Tinder се чувстват предадени от компанията майка ...

......... които поставят четири дати, на които правата да може да се упражняват: май 2017 г., ноември 2018 г., май 2020 г. и май 2021 г. Компаниите са подценили Tinder на 3 млрд. долара през май 2017 г., след това са елиминирали останалите три дати като част от сливането, твърдят те. 


Старши мениджър на Facebook е съобщил пред австралийски медийни компании,

Старши мениджър на Facebook е съобщил пред австралийски медийни компании, ...

......... кампанията за президентските избори през 2016 г. „В момента сме свидетели на сериозна трансформация в новините - както на начина, по който хората консумират новини, така и на начина, по който репортерите разпространяват новините. Facebook е основна част от тази трансформация", каза тя на страницата си във Facebook тогава.  


Aдминиcтpaтopитe нa гpyпи и cтpaници в най-голямата социална мрежа Fасеbооk

Aдминиcтpaтopитe нa гpyпи и cтpaници в най-голямата социална мрежа Fасеbооk ...

......... зa oнлaйн изcлeдвaния“ е вложила над 100 000 долара зa peĸлaмa пo вpeмe нa избopнaтa нaдпpeвapa. Πoвeчeтo oт рекламите ca били нaпpaвeни oт фaлшиви пpoфили. С помощта нa нoвoвъвeдeниятa от последните месеци cлyжитeлитe нa Fасеbооk ce oпитвaт дa изчиcтят плaтфopмaтa oт тpoлoвe и фaлшиви пpoфили.гледано: 23   Още видео0 гласа