Маневра за придобиването от страна на софтуерния гигант Microsoft вероятно

Маневра за придобиването от страна на софтуерния гигант Microsoft вероятно ...

......... трети - софтуерната компания все още няма собствен бизнес в социалните медии с изключение на LinkedIn. TikTok преживява бърз растеж и отдавна е най-модерната голяма платформа сред по-младите хора. Колко трябва да плати Microsoft за TikTok засега не е ясно. Но се очаква да е сума над 10 млрд. долара.  


Най-голямата в света социална мрежа Facebook заяви през уикенда, че

Най-голямата в света социална мрежа Facebook заяви през уикенда, че ...

......... 100 000 реала на ден, ако не блокира въпросните акаунти в световен мащаб. Преди да бъде обявена глобата, Facebook заяви в петък, че ще обжалва решението. Най-голямата в света социална мрежа посочи, че спазва законите на страните, в които работи, но че "бразилското законодателство признава границите на своята юрисдикция“.  


Американският технологичен концерн Microsoft Corp. е сложил на пауза преговорите

Американският технологичен концерн Microsoft Corp. е сложил на пауза преговорите ...

......... през последните години е похарчила много за придобиване на потребители, но вътрешнофирмено компанията очаква, че ще има приходи от 1 милиард долара през тази година и 6 милиарда долара през следващата година, казва човек, запознат с въпроса. В момента компанията има около 1500 служители в САЩ. Още по темата четете тук!


Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще забрани използването на

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще забрани използването на ...

......... Питър Наваро предупреди, че продажбата на приложението на американски собственик няма да задоволи притесненията на САЩ. Евентуалното придобиване от Microsoft ще даде на софтуерната компания готово разработено и популяризирано приложение. Производителят е правил инвестиции в сектора на социалните мрежи и преди, но досега не е развивал своя собствена масова услуга.


Американският технологичен концерн Microsoft Corp. е в преговори за придобиване

Американският технологичен концерн Microsoft Corp. е в преговори за придобиване ...

......... долара. Компанията никога не е разкривала общия брой потребители, но съмненията, че растежът е зашеметяващ, са малко. TikTok е едно от най-изтегляните приложения в САЩ и в света в последната година, според аналитичната компания AppAnnie, и има около 800 млн. активни потребители, повече от Snap, Pinterest или Twitter, според DataReportal.


Машината за растеж на приходите на Alphabet Inc. забуксува за

Машината за растеж на приходите на Alphabet Inc. забуксува за ...

......... представянето на отчета заяви че рекламният бизнес вече се е възстановил към края на тримесечието. Икономическата ситуация обаче оставала крехка. Въпреки че Alphabet надмина пазарните очаквания, първоначалната реакция от страна на инвеститорите беше притихнала. Акциите отбелязаха съвсем лек ръст, но от началото на годината досега повишението е от 14,5 процента.Бойкотът на Facebook от страна на рекламодателите в знак на

Бойкотът на Facebook от страна на рекламодателите в знак на ...

......... фона на пандемията и рецесията?“, допълни той. Facebook се позовава, наред с други неща, на планираните мерки за защита на личния живот в следващата версия на операционната система iOS на Apple, последствията от която все още не могат да бъдат ясно оценени за рекламния бизнес. P { margin-bottom: 0.08in }


Главният изпълнителен директор на Facebook Inc. Марк Зукърбърг е подготвен

Главният изпълнителен директор на Facebook Inc. Марк Зукърбърг е подготвен ...

......... възприе тази нова линия на мислене. Аргументът може да се хареса на президента на САЩ Доналд Тръмп, който увеличи напрежението между САЩ и Китай чрез търговската политика на Белия дом. Наскоро Тръмп предупреди, че може да забрани TikTok, приложение за социални медии, собственост на базираната в Китай компания ByteDance Ltd.


Facebook спечели временно спиране на исканията от Европейската комисия за

Facebook спечели временно спиране на исканията от Европейската комисия за ...

......... при която материалите под въпрос са оповестени в нарушение на фундаменталното право на поверителност“, посочва още той. От Facebook отказаха коментар, а говорител на комисията не отговори на запитване за позиция по въпроса.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 26   Още видео0 гласа


Facebook Inc. оспорва исканията на Европейската комисия за предоставянето на

Facebook Inc. оспорва исканията на Европейската комисия за предоставянето на ...

......... думи като „голям въпрос“, „затваряне“, „не е добре за нас“, които обаче според източник на Bloomberg включват и лична комуникация на служители и оценки за работата и сигурността, които са извън обхвата на което и да е било разследване. От ЕК вече заявиха, че ще защитават своята позиция в съда.


Като усещат кръв във водата, компании за рисков капитал искат

Като усещат кръв във водата, компании за рисков капитал искат ...

......... го премахнат от телефоните си. Най-малкото, растежът ще спре, ако Apple и Android престанат да го предлагат в магазините си. Отношенията между САЩ и Китай могат да бъдат обтегнати с десетилетия напред и инвестициите в такива компании са хазарт. За TikTok обаче, според CNBC, си струва поемането на такъв риск.Twitter обяви, че хакерите, които успяха да пробият системите ѝ

Twitter обяви, че хакерите, които успяха да пробият системите ѝ ...

......... синьото тикче. Въпросните профили не са на хора от властта, на известни личности или знаменитости. Инструментът за сваляне не предлага достъп до съобщенията в Twitter, посочва говорител на компанията. От разбитите акаунти хакерите са успели да видят телефонните номера и имейл адресите, но не и предишни пароли, твърдят от Twitter.


Twitter не успя да отговори на занижените очаквания на Wall

Twitter не успя да отговори на занижените очаквания на Wall ...

......... на тази година. Освен това твърди, че разглежда „абонаментни и други подходи, които да допълнят нашия рекламен бизнес“, въпреки че не очаква приходи от това в рамките на годината. Разходите са нараснали с 5% до 807 млн. долара. За третото тримесечие компанията очаква 10 или повече процента  ръст на разходите.


Twitter обяви, че е започнал да предприема действия по ограничаване

Twitter обяви, че е започнал да предприема действия по ограничаване ...

......... интернет и се превърна в признат политически феномен, а поддръжници на Тръмп се появяват на събития с мърчъндайз с буквата “Q”. Последователи на QAnon са замесени във въоръжени нападения, опити за отвличания, тормоз и убийства, откакто теорията за първи път започна да се налага в интернет през октомври 2017 г.


Социалната мрежа LinkedIn обяви, че ще съкрати около 960 работни

Социалната мрежа LinkedIn обяви, че ще съкрати около 960 работни ...

......... директор. Блокадите за овладяване на коронавируса нанесоха удар на бизнеса по целия свят, а LinkedIn не успя да се опази. Нейният бизнес пострада от факта, че компаниите съкращават хора или значително намаляват набирането на нови кадри. По думите на LinkedIn служителите, които ще бъдат съкратени, ще бъдат информирани тази седмица.


Социалната мрежа за кратки съобщения Twitter публикува повече подробности за

Социалната мрежа за кратки съобщения Twitter публикува повече подробности за ...

......... на Twitter, който всъщност възлиза на еквивалента на повече от 100 000 евро към биткойн адрес, който очевидно принадлежи на Kirk, се твърди, че стои именно този неясен лидер. Във всеки случай партньорите му в чата твърдят, че контактът им с Kirk е бил прекъснат.  P { margin-bottom: 0.08in }Минаваме в различна фаза от потребление на социалните мрежи, което

Минаваме в различна фаза от потребление на социалните мрежи, което ...

......... да реагира, но дигиталните инструменти в криза се явяват гъвкави решения. Очаквам голяма промяна на медийния и рекламния пазар в рамките на следващите 1-2 години“.Кои ще са секторите, при които най-ясно ще си проличи отлива от рекламния пазар – гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването „Update“ гледайте тук.  


Китайската компания TikTok обяви, че е изтрила близо 29 хил.

Китайската компания TikTok обяви, че е изтрила близо 29 хил. ...

......... преди пандемията са качвани по поне 27 млн. видеа дневно, а данни на трети страни сочат, че приложението е станало по-популярно по време на блокадата“. Стокъл-Уокър коментира, че TikTok има „много силен“ изкуствен интелект и разчита на хора модератори, които често премахват видеата преди те да са показани на потребителите.


Twitter разкри късно в четвъртък, че хакери са таргетирали около

Twitter разкри късно в четвъртък, че хакери са таргетирали около ...

......... получили над 100 хил. долара благодарение на атаката. „Все още сме в процес на оценка на дългосрочните стъпки, които може да направим, а веднага щом можем, ще споделим повече подробности“, допълва микроблогинг платформата.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 18   Още видео0 гласа


Тwitter обяви, че хакери са се сдобили с достъп до

Тwitter обяви, че хакери са се сдобили с достъп до ...

......... профила на фокусирани върху криптовалутите организации също са били компрометирани. Заедно засегнатите акаунти имат десетки милиони последователи. Няколко експерти твърдят, че инцидентът повдига въпроси за киберсигурността на Twitter. „Ясно е, че компанията не прави достатъчно, за да се защити“, коментира Орън Фалковиц, бивш главен изпълнителен директор на Area 1 Security.


Белгийският регулаторен орган за защита на данните (APD) наложи глоба

Белгийският регулаторен орган за защита на данните (APD) наложи глоба ...

......... е в интерес на обществото тази новина да остане сред резултатите“, заяви говорител на Google. Върховният съд на ЕС наложи принципа на "правото да бъдеш забравен" през 2014 г., когато постанови, че хората могат да поискат от търсачки като Google да премахнат неадекватна или нерелевантна информация от резултати при търсене.


През 2018 г. Facebook обяви, че си поставя за цел

През 2018 г. Facebook обяви, че си поставя за цел ...

......... Мексико. Пилотен проект в центъра ѝ за данни в Ню Мексико е намалил водата, използвана за охлаждане, с около 40%. Тази година Facebook планира да разшири ползването на тези технологии и в други центрове за данни. Facebook очаква нейните водни проекти да възстановяват около 206 хил. кубични метра вода годишно.


Те разпространяват конспиративни теории за неговите противници, празнуват масовите убийства

Те разпространяват конспиративни теории за неговите противници, празнуват масовите убийства ...

......... и все повече служители го критикуват за това отношение, записи от подобни разговори напоследък все по-често достигат до пресата. Но дори Зукърбърг признава: „Разбира се, че вреди на репутацията ни, ако големи марки навън казват, че нашата платформа не е безопасно място за техния бранд“. P { margin-bottom: 0.08in }


ByteDance Ltd. обмисля промяна на корпоративната структура на популярното си

ByteDance Ltd. обмисля промяна на корпоративната структура на популярното си ...

......... с мисленето на фирмата.  TikTok също така обмисляше да открие нова глобална централа още през декември, съобщи в. Wall Street Journal по това време. Сингапур, Лондон и Дъблин са считани за възможни дестинации. Последните събития ускориха тези планове, казва източникът. P { margin-bottom: 0.08in } P { margin-bottom: 0.08in }


Социалната мрежа TikTok обяви, че е премахнала над 49 млн.

Социалната мрежа TikTok обяви, че е премахнала над 49 млн. ...

......... пазара в Хонконг, след като властите в Китай, въведоха нов закон, засягащ националната сигурност в полуавтономния град. TikTok пусна нова платформа, за да привлече малки рекламодатели. Въпреки това тя се сблъска с предизвикателства, особено след като администрацията на Доналд Тръмп тази седмица заплаши да наложи забрана на китайски социални мрежи.


Най-голямата в света социална мрежа Facebook блокира акаунти и страници,

Най-голямата в света социална мрежа Facebook блокира акаунти и страници, ...

......... и ще използват координирани фалшиви изяви, за да повлияят на обществения дебат“, каза той. Facebook е изправен пред все по-голям натиск да направи повече срещу речта на омразата и дезинформацията. По инициатива на групи за граждански права многобройни компании се присъединиха към едномесечен рекламен бойкот. P { margin-bottom: 0.08in }


Акциите на Twitter Inc. поскъпнаха с 12% в сряда на

Акциите на Twitter Inc. поскъпнаха с 12% в сряда на ...

......... намират в живота, така че като цяло Twitter да бъде безплатен и отворен“, заяви Ното в 2017. Изпълнителният директор на Facebook Inc. Марк Зукърбърг също беше призоваван да предложи платена версия на социалната мрежа през годините, но изтъкваше, че платформата трябва да бъде безплатна, за да достигне до повечето хора.


Новият Надзорен съвет на Facebook, който има за цел да

Новият Надзорен съвет на Facebook, който има за цел да ...

......... помогне на Facebook да избегне обвиненията в пристрастие, когато премахва съдържание, което се смята за проблемно. Сред популярните лица, които попадат в новия борд на Facebook, попадат Алсън Ръсбриджър, бивш главен редактор на вестник Guardian, Андрас Сайо, който е бивш съдия и вицепрезидент на Европейския съд по правата на човека.


Американският президент Доналд Тръмп потвърди, че администрацията му обмисля забраната

Американският президент Доналд Тръмп потвърди, че администрацията му обмисля забраната ...

......... предоставяли потребителски данни на китайското правителство, нито бихме го направили, ако бъдем помолени“. През миналия месец TikTok нае бившия изпълнителен директор на Walt Disney Co. Кевин Майер като главен изпълнителен директор. Той също така е главен оперативен директор на ByteDance – компанията майка.     P { margin-bottom: 0.08in }


LinkedIn добавя нова функция, която ще позволява на потребителите да

LinkedIn добавя нова функция, която ще позволява на потребителите да ...

......... на хората с проблеми със слуха. LinkedIn твърди, че работи по „изграждането на функции за достъпност“, но досега не е добавила такива. Миналия месец Twitter беше обвинена, че пренебрегва нечуващите потребители, след като пусна гласови туитове, но не и достъпна опция, с която да помогне на хората с увреден слух.


Единственият начин за натиск върху Facebook изглежда са парите. Ако

Единственият начин за натиск върху Facebook изглежда са парите. Ако ...

......... дигиталната реклама. В лицето на Facebook Зукърбърг несъмнено създаде впечатляваща интернет компания. Платформа, на която се провежда голяма част от дигиталните събития. След всички неприятности остава обаче въпросът дали той все още е правилният човек за решаването на проблемите на платформата. Засега не изглежда така. P { margin-bottom: 0.08in }


Най-големите канадски банки потвърдиха, че се присъединяват към разрастващия се

Най-големите канадски банки потвърдиха, че се присъединяват към разрастващия се ...

......... означават, че тя намира близо 90% от речта на омразата, срещу която предприема действия, още преди потребителите да сигнализират, посочва още той. BMO заяви, че продължава диалога си с Facebook във връзка с промените, които могат да се вземат в платформите, за да се намали разпространението на реч на омразата“.


TikTok, популярното приложение за кратки видеа, иска да се дистанцира

TikTok, популярното приложение за кратки видеа, иска да се дистанцира ...

......... начело се сблъсква с въпроси като вълната от политическо съдържание, свързана с протестите Black Lives Matter в САЩ. Освен това TikTok е обект на преглед от американските власти във връзка с националната сигурност, след като сенатори изразиха опасенията си за цензуриране на съдържание, за да се задоволят желанията на Пекин.


Facebook, YouTube на Alphabet, Twitter и други социални мрежи за

Facebook, YouTube на Alphabet, Twitter и други социални мрежи за ...

......... в други държави от блока, също ще трябва да помагат за финансирането на европейски произведения, в съответствие с целта за промотиране на европейски филми и телевизионни предавания. „Насоките се прилагат, все още са ограничени, но добре дошли – нови отговорности за онлайн платформите“, обяви Асоциацията на търговските телевизии в Европа.


Twitter премахна изображение, туитнато от президента на САЩ Доналд Тръмп,

Twitter премахна изображение, туитнато от президента на САЩ Доналд Тръмп, ...

......... американския държавен глава, който не спира да я използва, а с това често си навлича гнева на мнозина. С наближаването на президентските избори в Съединените щати обаче социалните мрежи стават все по-внимателни, когато става дума за политическо съдържание, тъй като са обект на остри критики от страна на обществото.  


Facebook е под все по-голям натиск в световен мащаб. Все

Facebook е под все по-голям натиск в световен мащаб. Все ...

......... АД предлага по 0,0738 лв. дивидент на акцияРуската опозиция не дава особен отпор на конституционната реформа на Путин4 Още по тематаЩе се възползва ли българският финтех сектор от кризата в Wirecard?Марк Зукърбърг обедня със 7,2 млрд. долара4Бойкотът над Facebook продължава 3Германия ограничава временно Facebook в събирането на данни

Организаторите на кампанията за бойкотиране на рекламите във Facebook привлякоха

Организаторите на кампанията за бойкотиране на рекламите във Facebook привлякоха ...

......... мерки за забраняване на реклами и за отбелязването на речта на омразата от политици, целящо да успокои протестиращите, не е изпълнило исканията на кампанията. „Ако с направеното в петък си мислят, че са приключили, определено грешат“, коментира Гонзалез. „Не се нуждаем от еднократни политики тук-там. Нуждаем се от цялостна политика“.


Марк Зукърбърг обедня със 7.2 млрд. долара, след като различни

Марк Зукърбърг обедня със 7.2 млрд. долара, след като различни ...

......... за най-малко 30 дни. Зукърбърг отговори в петък на нарастващата критика относно дезинформацията на сайта, като обяви, че компанията ще маркира всички публикации, свързани с изборите, с линк, насърчаващ потребителите да разгледат новия информационен център на гласоподавателите. „Няма изключения за политиците за нито една от политиките ни“, каза Зукърбърг.  


Бойкотът над най-голямата в света социална платформа Facebook продължава. Verizon,

Бойкотът над най-голямата в света социална платформа Facebook продължава. Verizon, ...

......... собственост на японската мултинационална компания Rakuten, заявява, че се надява решението ѝ да „надстрои“ Лигата за борба с клеветата и движението #StopHateForProfit на NAACP, които призовават рекламодателите на Facebook да прекратят рекламните разходи през юли на фона на разпространението на речта на омразата в платформата. P { margin-bottom: 0.08in }


Германските власти могат поне временно да ограничат американската социална мрежа

Германските власти могат поне временно да ограничат американската социална мрежа ...

......... в който участва и Висшият окръжен съд (OLG) в Дюселдорф, може да продължи с години и да премине към Европейския съд, оценява Подшун. С решението на съдията във вторник е обявен само нов кръг, а не окончателно решение. Сигналният ефект обаче вече съществува, пояснява експертът. P { margin-bottom: 0.08in }


Русия отмени забраната за използване на Telegram - комуникационното приложение

Русия отмени забраната за използване на Telegram - комуникационното приложение ...

......... не и на руските власти. Имиджът на комуникационното приложение бе опетнен от масовото му използване от джихадисти. Според експерти обаче компанията далеч не осигурява на своите потребители чак такава лична неприкосновеност, както се хвали. Още технологични новини вижте във видеото!гледано: 55   Още видео0 гласа P { margin-bottom: 0.08in }


Facebook придоби шведската компания Mapillary, разработваща технология за картографиране, като

Facebook придоби шведската компания Mapillary, разработваща технология за картографиране, като ...

......... която ги обединява заедно, създавайки 3D карта. Мнозина смятат, че ключът към технологията за самоуправляващи се коли, е именно това, макар че говорителят на Facebook заяви, че освен това би подчертало продуктите на Facebook, които са в процес на развитие, като очилата за добавена реалност и тези за виртуална реалност.


Twitter добави етикет за „манипулирана медия“ на публикувано от американския

Twitter добави етикет за „манипулирана медия“ на публикувано от американския ...

......... мрежа, но в същото време предприемат действия срещу съдържание, което нарушава други правила. През март Facebook премахна серия реклами отново на кампанията на Доналд Тръмп, в които избирателите се окуражават да участват в преброяване на населението, но в тях има линк, който вместо това отвежда към допитване на предизборната кампания.


Олигарсите са неморални бизнес лидери, които, както ги определи руският

Олигарсите са неморални бизнес лидери, които, както ги определи руският ...

......... борса в шоково състояние 20 млн. лв. са получили работещите на първа линия срещу коронавируса досегаУнгария загуби битката с ЕС за закона срещу Джордж Сорос Още по тематаДвете книги, които ядосаха ТръмпTwitter вече предлага и гласово туитванеПолитолог: Преизбирането на Тръмп изглежда положително за БългарияFacebook ще позволи на потр</p></a></div>
</article>
				</div>
<hr />

<div class=

Twitter обяви, че тества нова функция, която ще позволи на

Twitter обяви, че тества нова функция, която ще позволи на ...

......... тестваме нова функция, която ще донесе щипка човечност в начина, по който използваме Twitter – вашия собствен глас“, гласи публикацията в блога на компанията. Тя допълва, че гласовото туитване не е много по-различно от текстовото, което предполага, че потребителите няма да се затруднят в ползването на новата функция.

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че социалната

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че социалната ...

......... изключат този тип реклами могат да докладват всяка реклама, която се е появила при тях, но те вярват, че не трябва да им бъде показвана. Зукърбърг обяви още, че Facebook възнамерява да помогне на 4 млн. души да се регистрират в новия Информационен център за гласуване, който компанията ще пусне.


Когато приятелка сподели с Мишел Бърис покана във Facebook да

Когато приятелка сподели с Мишел Бърис покана във Facebook да ...

......... още повече да бъдат ескалирани междурасовите напрежения. Един ползвател е пуснал пост в канал, наречен Reformthestates (Да реформираме Щатите) по Telgram, два призива с правописни грешки, гласящи: "Сега е време да изострим расовите отношения"и "Слагайте стикери "Животът на чернокожите е без значение", съобщи Лигата.  /БТА/ P { margin-bottom: 0.08in }


Тъй като администрацията на Доналд Тръмп опитва да си „измие

Тъй като администрацията на Доналд Тръмп опитва да си „измие ...

......... срещу Доналд ТръмпСнимките в Холивуд вече са позволени, но никой не е наясно как ще се случват Още по тематаИкономистите се оглеждат за алтернативни индикатори за излизане от кризатаFacebook, Google и Twitter ще правят месечни доклади за борбата с дезинформацията1Стивън Манучин: Икономиката на САЩ ще се „подобри драст</p></a></div>
</article>
				</div>
<hr />

<div class=

Новият главен изпълнителен директор на китайското видео приложение TikTok Кевин Майер

Новият главен изпълнителен директор на китайското видео приложение TikTok Кевин Майер ...

......... в техните платформи. „Бретон очаква онлайн платформите като цяло и TikTok в частност да бъдат партньор в борбата с дезинформацията“, допълва източникът. По думите му Майер е обещал да действа отговорно и да адресира проблемите, свързани със зловредно и незаконно съдържание, включително да предприеме допълнителни мерки в борбата с дезинформацията.


До голяма степен избягвах TikTok – караше ме да се

До голяма степен избягвах TikTok – караше ме да се ...

......... услуги, които се сдобиват с глобална популярност. Това е предизвикателство за американците, които са свикнали американски интернет компании да доминират по-голяма част от света. TikTok може да пренаписва правилата в света на развлеченията, давайки на следващото поколение активисти нови начини да разказват истории, и поставя под въпрос глобалния интернет ред.


Всъщност ставаше дума само за малка бележка, която Джак Дорси

Всъщност ставаше дума само за малка бележка, която Джак Дорси ...

......... заминаване до Африка. Първоначално той смяташе да прекара там три до шест месеца. Но натискът от Elliott, съчетан с причинената от коронавируса криза, доведе до преосмисляне. Дорси обаче сега ще се нуждае от всички свои сили, преди всичко, за да се бори с Доналд Тръмп. P { margin-bottom: 0.08in }


Американският президент Доналд Тръмп има още една причина да е

Американският президент Доналд Тръмп има още една причина да е ...

......... the looting starts, the shooting starts“). С тези думи тогавашният шеф на полицията в Маями обяви спорните действия срещу чернокожото население през 1967 година. Facebook, от друга страна, остави изявлението на Тръмп, което беше отразено и в онлайн мрежата ѝ, без коментар в платформата.   P { margin-bottom: 0.08in }


Snap Inc. вече няма да популяризира генерирано от  президента на

Snap Inc. вече няма да популяризира генерирано от  президента на ...

......... брутална полицейска операция. Американският президент написа, че контролът ще бъде възстановен и той добави: "Когато започне плячкосването, ще започне и стрелбата" („when the looting starts, the shooting starts“).  Изречението е исторически цитат. С тези думи тогавашният шеф на полицията в Маями обяви поредни действия срещу чернокожото население през 1967 година.


Редица служители на Facebook започнаха виртуална стачка. Те искат да

Редица служители на Facebook започнаха виртуална стачка. Те искат да ...

......... включвала генериране на съдържание от страна на Talkspace за Facebook. Франк пояснява още, че сделката щеше да доведе до „стотици хиляди долари“ за неговата компания и че тя е била инициирана именно заради пандемията Covid-19. Той обаче е прекратил преговорите след последния развой на събитията. P { margin-bottom: 0.08in }


След като през последните дни редица мениджъри и изпълнителни директори

След като през последните дни редица мениджъри и изпълнителни директори ...

......... невъоръжен чернокож, от служители на полицията в Минеаполис. В петък Дерек Шовин, бивш полицай в Минеаполис, който беше заснет да натиска с колене врата на Флойд, преди да умре, беше арестуван и обвинен в убийство. Гневър заради убийството на Флойд предизвика протести, сблъсъци с полицията и грабежи в няколко града.   


„Кражбата“ на мениджъра на Disney Кевин Майер от страна на

„Кражбата“ на мениджъра на Disney Кевин Майер от страна на ...

......... създават кратки видеоклипове със специални ефекти. Мрежата е много популярна сред американската младеж и не се предлага в самия Китай. Правителството на САЩ има опасения относно защитата на данните в TikTok. Приложението използва изкуствен интелект, за да оцени как потребителите използват приложението и след това препоръчва подходящи видеоклипове за тях. 


Доналд Тръмп обяви война на Twitter и сие. Американският президент

Доналд Тръмп обяви война на Twitter и сие. Американският президент ...

......... още от времето преди да стане президент. Оттогава той неведнъж е споделял противоречива или откровено невярна информация, както когато намекна, че бившият държавен глава Барак Обама е роден в Кения. Социалната медия позволява на ексцентричния президент да заобикаля медиите и да се обръща директно към своите над 80 млн. последователи.


Федерален апелативен съд отхвърли твърденията, че водещи социални медии, включително

Федерален апелативен съд отхвърли твърденията, че водещи социални медии, включително ...

......... президенти републиканци, а третият – от президент демократ. Съдията в Областния съд Тревър Макфадън, който отхвърли делото, е назначен на поста от самия Тръмп. Делото е едно от няколко подобни, заведени от консерватори, които свързват ограниченията, наложени им от социалните мрежи, с доминантната позиция на пазара на техните компании майки.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да регулира или да

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да регулира или да ...

......... необосновани твърдения за гласуването по пощата. Така Twitter за първи път предприема действия по отношение на публикациите на Тръмп, като слага етикети към тях и ги определя като подвеждащи. Още подобни новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria! Oще технологични новини вижте във видеото!гледано: 104   Още видео0 гласа


Американската технологична компания Twitter започна да проверява точността на публикациите

Американската технологична компания Twitter започна да проверява точността на публикациите ...

......... ако потребителите не изтрият туитовете. През миналата година компанията заяви, че ще започне да маркира туитове от правителствени служители и политически дейци, които нарушават нейните правила. Преди вторник обаче Twitter не беше предприел никакви действия срещу Тръмп, въпреки че критиците му заявяваха, че някои публикации са против политиките на компанията.


Без съмнение видео приложението Tiktok е новата звезда сред социалните

Без съмнение видео приложението Tiktok е новата звезда сред социалните ...

......... ще направят поне една покупка от социален канал през 2020 г., което е ръст от 17,3% спрямо нивото през 2019 г. През първото тримесечие на 2020 г. Tiktok и Douyin генерират 315 милиона изтегляния по целия свят в сравнение със 187 милиона през предходната година. P { margin-bottom: 0.08in }


Facebook ще възприеме работата от дистанция за постоянно, дори и

Facebook ще възприеме работата от дистанция за постоянно, дори и ...

......... изпълнителен директор. Спестяванията, свързани с имоти, храна и разходи за труд, отчасти ще бъдат компенсирани от допълнителните разходи за пътувания и логистика, свързани с работата от вкъщи. Зукбърбърг заяви, че компанията е ангажирана да запази сегашните си офиси, които включват огромната централа в Менло Парк, създадена от архитекта Франк Гери.


Facebook пуска Shops - услуга, която ще позволи на различни

Facebook пуска Shops - услуга, която ще позволи на различни ...

......... начин“. Освен това Facebook пуска инструмент за свързване на програми за лоялност и функция за пазаруване, показваща продуктови тагове под видеа на живо. Това ще позволи на зрителите да правят покупки, докато гледат. Зукърбърг заяви, че на 800 млн. души гледат видеа на живо всеки ден във Facebook и Instagram.


Онази вечер, по средата на клип от „Pandemic” – документален

Онази вечер, по средата на клип от „Pandemic” – документален ...

......... оборудва бензиностанциите си със соларни панели за 1,3 млн. евроВодят ли Студена война САЩ и Китай? Още по тематаЕвродепутати поискаха спиране на плащанията от бюджета на ЕС за УнгарияЕК одобри българската схема за подкрепа на МСП за 88 млн. евроAirbus преминава към постоянни съкращения на работни места, за да оцелее<


Facebook Inc се е съгласила да плати в рамките на

Facebook Inc се е съгласила да плати в рамките на ...

......... света е премахнала около 4,7 милиона поста, свързани с организирани структури, насаждащи омраза, от основната си платформа през първото тримесечие на 2020 година. Предходното тримесечие изтритите постове са били 1,6 милиона. Премахнати са и 9,6 милиона поста, съдържащи език на омразата, спрямо 5,7 милиона през последното тримесечие на 2019 година.


Twitter Inc. ще позволи на служителите си да работят постоянно

Twitter Inc. ще позволи на служителите си да работят постоянно ...

......... мениджъри на Apple започват да информират служителите си дали са в първата фаза или в по-късна част от процеса. По време на първата фаза служителите ще бъдат помолени да работят редовно от офиса или само за определени периоди, в зависимост от тяхната роля. Говорител на Apple отказа коментар по темата.


Facebook обяви, че наблюдава силен ръст на броя на публикациите,

Facebook обяви, че наблюдава силен ръст на броя на публикациите, ...

......... изявлението. Подобренията в технологията също така позволяват за проактивното премахване на повечето свързани с лекарства публикации и за сексуалното съдържание, посочва компанията. Тъй като по време на пандемията Facebook разполага с по-малко модератори, Facebook разчита на автоматизирани решения, за да следи съдържанието, докато конспиративните теории за коронавируса се разпространяват онлайн.


Американската платформа за кратки съобщения Twitter Inc. възнамерява да маркира

Американската платформа за кратки съобщения Twitter Inc. възнамерява да маркира ...

......... по обществено здраве за Covid-19“. Потребителите ще имат възможност да кликнат за повече информация. Twitter, подобно на Facebook Inc., се опитва да ограничи разпространението на неверни данни и подвеждащи материали за вируса. И двете компании разчитат на органите на общественото здравеопазване, за да определят кога съдържанието може да бъде подвеждащо. 


Социалните мрежи работят за премахването или спирането на конспиративно видео,

Социалните мрежи работят за премахването или спирането на конспиративно видео, ...

......... в нейната услуга. Twitter пък посочва, че е блокирала хаштаговете #PlagueofCorruption и #PandemicMovie от търсачката си. Според компанията видеото, което е било споделено в платформата от Джуди Миковиц, която участва в него, не е нарушение на правилата. Във видеото обаче Миковиц твърди, че маските са опасни и „буквално убиват хора“.


Американският технологичен концерн Facebook Inc. ще позволи на повечето си

Американският технологичен концерн Facebook Inc. ще позволи на повечето си ...

......... за да подкрепи служителите си в отговор на пандемията от коронавирус. Facebook предостави на своите служители бонуси от под 1000 долара за нуждите им от работа вкъщи и за отглеждане на техните деца. Тя също така им предостави от нейните устройства за видеообаждане Portal.   P { margin-bottom: 0.08in }