От днес и необвързаните американци могат да правят романтични запознанства

От днес и необвързаните американци могат да правят романтични запознанства ...

......... е достъпна в двадесетина държави - САЩ, Бразилия, Канада, Чили, Колумбия, Еквадор, Гиана, Лаос, Малайзия, Мексико, Парагвай, Перу, Филипините, Сингапур, Суринам, Тайланд, Уругвай и Виетнам. Продуктът ще достигне Европа в началото на идната година.     p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }


Twitter заяви, че временно е спряла функция, която позволява на

Twitter заяви, че временно е спряла функция, която позволява на ...

......... туитовете са били изтрити. Миналия петък пък акаунтът на Дорси беше засегнат и засипан със серия от туитове с расистки обиди. Twitter заяви, че телефонният номер, свързан с акаунта на Дорси, е бил компрометиран и е свързан с проблеми в сигурността на мобилен оператор, който обаче отказва да назове.  


Една услуга, която беше премахната от Facebook като част от

Една услуга, която беше премахната от Facebook като част от ...

......... на над 80 милиона профила, за да ѝ се помогне да идентифицира колебаещите се избиратели на президентските избори през 2016 г. в САЩ.  Оттогава компанията се сблъска с няколко инцидента с изтичане на данни, включително в Instagram, за който наскоро призна, че данните на профилите са били масово изтегляни.  


Американският сенатор Рон Уайдън иска главният изпълнителен директор и съосновател

Американският сенатор Рон Уайдън иска главният изпълнителен директор и съосновател ...

......... пред които е изправена – заради злоупотребата с потребителски данни. „Повече от две години публичните оповестявания на Facebook представяха риска от злоупотребата с потребителски данни като само хипотетичен, докато Facebook е знаела, че разработчици на трети страни действително са злоупотребили с потребителските данни на Facebook“, заяви SEC през юли.  


Американският технологичен гигант Facebook възнамерява да увеличи прозрачността си по

Американският технологичен гигант Facebook възнамерява да увеличи прозрачността си по ...

......... България лицата или организациите, които рекламират в рамките на предизборни кампании, трябва да дадат т. нар. Disclaimer (договорната отговорност), която може да се види в съответната реклама. Това може да е според компанията „а не фразата, платена от„ съдържа “, тъй като тази бележка вече се използва от самия Facebook. 


След Twitter и Facebook, и платформата за видеоклипове Youtube обяви,

След Twitter и Facebook, и платформата за видеоклипове Youtube обяви, ...

......... хлебарки и им приписвали планове за убийство. Пекин официално остави на местните власти и полиция да уредят ситуацията във връзка с протестите, продължаващи вече няколко месеца в Хонконг. Но зад кулисите китайското правителство полага значителни усилия, за да се опита да повлияе на общественото мнение, твърдят Twitter, Facebook и Google.



Тази седмица Twitter премахна стотици акаунти, свързани с китайското правителство,

Тази седмица Twitter премахна стотици акаунти, свързани с китайското правителство, ...

......... пише над снимка на американския вицепрезидент Майк Пенс. „Знаем, че Китай умее да контролира вътрешната информация, но сега се опитва да използва западни платформи като Twitter, за да контролира настроенията на международната сцена“, твърди Джейкъб Уалис, старши анализатор в Международния център за кибер политика към Австралийския институт за стратегическа политика.


Facebook обяви, че променя политиките си, така че да позволи

Facebook обяви, че променя политиките си, така че да позволи ...

......... ефективността в рекламното таргетиране засяга приходите на Facebook. През тримесечието, завършило на 30 юни, компанията е генерирала близо 17 млрд. долара от продажбата на реклами. Социалната мрежа твърди, че ако потребител изтрие данните за своята активност извън социалната мрежа, ще бъде премахната информацията, която приложенията и уебсайтовете избират да изпращат.


Потребители на Facebook съдят най-голямата социална мрежа в света за

Потребители на Facebook съдят най-голямата социална мрежа в света за ...

......... и групи на около 400 хил. потребители. Те, обаче, не са откраднали личните съобщения или финансовите данни на хората и не са имали достъп до акаунтите на потребителите в други уебсайтове, твърди Facebook.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 40   Още видео0 гласа


Instagram добавя функция, чрез която потребителите могат да сигнализират за

Instagram добавя функция, чрез която потребителите могат да сигнализират за ...

......... САЩ чрез разпространението на дезинформация в платформата преди изборите за американски президент през 2016 г. От Facebook очакват Instagram вероятно да се превърне в място за битка при следващите избори. Освен това платформата е под натиск да премахне деликатно съдържание, включително публикации, които призовават хората да не се ваксинират.  


Социалната мрежа Facebook призна, че е плащала на подизпълнители да

Социалната мрежа Facebook призна, че е плащала на подизпълнители да ...

......... и Google също са използвали хора, които да прослушват аудио записи от гласовите им асистенти, вместо да използват единствено изкуствен интелект. Google каза, че е спрял да прилага този метод, а Amazon не е отговорил на запитването. Според съобщения в медии това е правил и Apple, но също вече е спрял.



Facebook Inc. предлага милиони долари на новинарски издания за правата

Facebook Inc. предлага милиони долари на новинарски издания за правата ...

......... за да се откаже след това от плановете за финансиране, когато тези продукти не успеят да се наложат. „Той изисква цял куп издатели по отношение на това да бъдат помолени да се ангажират с нещо, за което никой няма представа дали ще сработи“, твърди друг от източниците, запознати с въпроса.


Snap, компанията майка на приложението за снимки Snapchat, търси свеж

Snap, компанията майка на приложението за снимки Snapchat, търси свеж ...

......... IPO-то за първи път. Но очакванията на инвеститорите стават все по-високи. Освен това Snap несъмнено се опитва да се възползва от ниските лихви. Облигациите трябва да бъдат погасени до 2026 г. Това дава време на компанията да стигне до положителен паричен поток, въпреки че разходите за лихви ще скочат.  


Критиците притиснаха Twitter и други технологични компании да заглушат онлайн

Критиците притиснаха Twitter и други технологични компании да заглушат онлайн ...

......... няма официални акаунти във Facebook, въпреки че там са налични връзки към сайта. Говорител на Facebook заяви, че директните връзки към манифеста на стрелеца са блокирани. Търсенето с Google не показва директни връзки към уебсайта, но показва официалния акаунт в Twitter на 8chan, който съдържа линкове към началната му страница.  


Facebook започна да поставя името си в приложението за споделяне

Facebook започна да поставя името си в приложението за споделяне ...

......... през 2014 г., а всяка от тях в момента се ползва от над 1 млрд. души. Instagram се превърна в особено важен източник на приходи за Facebook, след като приложението успя да остане встрани от скандала с опазването на личните данни, като същевременно привлича младите хора и все повече рекламодатели.


Американското правителство не е единственото, което ви наблюдава. Това предупреди

Американското правителство не е единственото, което ви наблюдава. Това предупреди ...

......... These are my new accounts on other platforms. In the weeks ahead, I aim to explain how each of these site spies on you, and methods to limit how much they know about you. If you use them, keep an eye out.https://t.co/kbyQQe95oNhttps://t.co/6Jvkgu9zyPhttps://t.co/VU7jL8qV9r — Edward Snowden (@Snowden) 1 август 2019 г.



Инфлуенсърите като професия стават все по-модерни и това е един

Инфлуенсърите като професия стават все по-модерни и това е един ...

......... онлайн, разчитат на т. нар. „ауеърнес“. Компанията ще получи маркетинг пред едни маси, които биха могли да се интересуват от този бранд. Но това е много по-трудно измеримо“. Какви са тенденциите в инфлуенс маркетинга и дали има регулации в бранша може да научите от видеото.гледано: 71   Още видео0 гласа


Twitter Inc. съобщи, че продажбите ѝ през второто тримесечие са

Twitter Inc. съобщи, че продажбите ѝ през второто тримесечие са ...

......... социалната мрежа. Все пак Twitter не регистрира значителен ръст на приходите от политически реклами по време на президентските избори през 2016 г. или в междинните избори през 2018 г. в САЩ. Така че изборите през 2020 г. могат просто да осигурят на Twitter повече социално влияние, каквото компанията вече притежава.


Американската технологична компания Facebook Inc. все още добавя нови потребители

Американската технологична компания Facebook Inc. все още добавя нови потребители ...

......... бързо привлече критика от страна на политици и регулатори, а изпълнителният директор Дейвид Маркъс свидетелства пред няколко комисии от Конгреса през миналата седмица във Вашингтон, за да обясни плановете на компанията. Facebook вече обещава да успокои всички регулатори, преди да пусне криптовалутата - процес, който може да отнеме известно време.


Facebook ще плати рекордна глоба от 5 млрд. долара заради

Facebook ще плати рекордна глоба от 5 млрд. долара заради ...

......... информация на 87 млн. потребители с вече несъществуващата британска консултантска компания Cambridge Analytica. Комисията съобщи още, че бившият главен изпълнителен директор на Cambridge Александър Никс и бившият разработчик на приложения Александър Коган са се съгласили на споразумение с FTC, което ще ограничи начина им на правене на бизнес в бъдеще.


Ръстът на Snapchat се ускори, след като компанията за социални

Ръстът на Snapchat се ускори, след като компанията за социални ...

......... - според нея 90% от 13- до 24-годишните в САЩ използват приложението ѝ. И не на последно място, Snap ще може да продава реклами сред още по-голяма аудитория. Компанията тества нова система, обявена през април, която ще позволи на рекламите ѝ да работят в мрежа от приложения, които не притежава.


Чад вдигна продължилата повече от една година забрана за социалните

Чад вдигна продължилата повече от една година забрана за социалните ...

......... правителството, което не разполага с достатъчно капитал, се опитва да набере средства за вота. Страната, която произвежда петрол, беше засегната от редица стачки и протести, след като правителството получи 312 млн. долара спасителен заем от Международния валутен фонд преди две години и започна да въвежда мерки за строги икономии.  


Американските власти са одобрили рекордната глоба от 5 млрд. долара

Американските власти са одобрили рекордната глоба от 5 млрд. долара ...

......... използвала потребителски данни, получени от Facebook. Това е най-голямата сума, отреждана за подобно споразумение по казус с опазването на личните данни в историята на комуникационната комисия. Освен това бележи удар срещу Facebook във връзка с поредицата от грешки на компанията, които доведоха до компрометирането на личната информация на милиони потребители.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства известни провокатори консерватори от

Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства известни провокатори консерватори от ...

......... новините. Сенаторът Марк Уорнър, който е демократ, заяви, че вместо да се фокусира върху „битката с руската дезинформация в социалните мрежи, да се бори с антиконкурентите практики или да защитава американските данни и неприкосновеност, президентът е поканил тролове, създатели на конспиративни теории, антисемити и всички коментиращи в Белия дом“.  


В четвъртък вечерта услугата за кратки съобщения Twitter бе временно

В четвъртък вечерта услугата за кратки съобщения Twitter бе временно ...

......... беше засегнат и WhatsApp. След около час и половина проблемът беше решен. Главният изпълнителен директор и съосновател на Twitter Джак Дорси благодари - чрез Twitter канала си - на своя екип за бързото реагиране и отстраняване на проблема. Акциите на компанията поевтиняха съвсем леко след края на борсовата сесия.   


Twitter е решил да започне да изтрива публикации в платформата

Twitter е решил да започне да изтрива публикации в платформата ...

......... част от наблюдателите останаха с впечатлението, че това решение е насочено срещу публикациите на американския президент Доналд Тръмп. Twitter въведе ясни правила по отношение на всички туитове, съдържащи език на омразата, които призовават към насилие срещу определен човек или общност, които възхваляват тероризма или съдържат нападки срещу даден човек.  


Лари Сангър съосновава Wikipedia през 2001 г. и не е

Лари Сангър съосновава Wikipedia през 2001 г. и не е ...

......... идея из основи“, казва той. Въпреки нарастващите критики на правителствата и регулаторите по света към големите технологични компании, Сангър не е убеден, че законодателството е най-доброто решение за справяне с могъществото на компании като Facebook и Twitter. Facebook не е коментирала въпроса пред CNBC, а от Twitter са отказали коментар.


Facebook заяви, че проблемите с качване или изпращане на медийни

Facebook заяви, че проблемите с качване или изпращане на медийни ...

......... да се оплачат. Повече от 14 хил. потребители са подали сигнали за проблеми с Instagram, а над 7500 и 1600 са сигнализирали съответно за Facebook и WhatsApp, сочат данни на сайта Downdetector.com, който следи за подобни проблеми. Според него проблемите са били предимно в части на Европа и в САЩ.


Facebook евакуира четири от основните си сгради в Менло Парк,

Facebook евакуира четири от основните си сгради в Менло Парк, ...

......... от евакуираните сгради са получили разрешение за стартиране на работа отново“, посочва Харисън. Агенти от бюрото на ФБР в Сан Франциско са дошли на място, посочват от агенцията. Заринът, мощно токсично вещество, разрушава нервната система. То се използва като химическо оръжие, а излагането на него може да бъде фатално.  


Американската технологична компания Facebook Inc ще забрани реклами, които обезкуражават

Американската технологична компания Facebook Inc ще забрани реклами, които обезкуражават ...

......... си военна зала за борба с кампаниите за дезинформация по време на междинните избори в САЩ. Подобни военни стаи бяха създадени през тази година в Бразилия, Индия и Европа - преди изборите там. Следващият доклад за напредъка на гражданските права във Facebook ще бъде публикуван в началото на следващата година. 


През ноември 2016 г., няколко седмици след като Доналд Тръмп

През ноември 2016 г., няколко седмици след като Доналд Тръмп ...

......... да остане в ЕС", каза той пред германската телевизия ZDF. Клег все още не възнамерява да се върне в политиката. През януари той се премести в Силициевата долина със съпругата си и трите си деца - и има още доста за вършене с мисията си да лъсне репутацията на Facebook.


Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор и съосновател на Facebook Inc.,

Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор и съосновател на Facebook Inc., ...

......... по-голямата част от това, което ще се изисква от предложения закон, който ще задължи интернет платформите за реклами да предприемат разумни усилия да предотвратят чуждестранна рекламна кампания и да увеличат разкриването на политическите реклами. Миналата година Facebook пусна архив за политически реклами, закупувани на платформата, с някои подробности за купувачите.


Най-голямата социална мрежа в света Facebook планира да създаде нов

Най-голямата социална мрежа в света Facebook планира да създаде нов ...

......... ще взема решения за съдържанието на глобална мрежа от 2,4 милиарда души, което го прави де факто Върховния съд на свободната реч за една от най-големите общности в интернет.  Но сега Facebook рекламира своята визия с надеждата да превърне я превърне в реалност, на която хората могат да се доверят.


Плановете на Facebook да създаде глобална криптовалута ще се изправят

Плановете на Facebook да създаде глобална криптовалута ще се изправят ...

......... за криптовалути и какви са плановете за защита на потребителската информация. Вчера представител на Facebook коментира, че компанията ще отговори на тези въпроси. Организацията не е отговорила веднага на запитванията за коментар по повод изслушването на 16 юли. Facebook се надява да пусне Libra в първата половина на 2020 г.


Facebook разкри плановете си за нова криптовалута, с която социалната

Facebook разкри плановете си за нова криптовалута, с която социалната ...

......... официално, валутата и дигиталният портфейл ще улеснят хората да изпращат пари до приятели, семейство или компании през приложенията. Libra ще работи с блокчейн технология, което ще елиминира рисковете при трансакциите. Facebook е създала отделно звено, наречено Libra, което е заето с портфейла и се фокусира върху блокчейн усилията на организацията.


Facebook Inc. разкри имейли, които изглежда свързват главния изпълнителен директор

Facebook Inc. разкри имейли, които изглежда свързват главния изпълнителен директор ...

......... да пускате коментари и за да ги оценявате!0 0 1от: -->ivailojelyazkovпреди 5 минути Wall street journal вие открихте топлата вода бе ОтговориСледвай0Напиши коментарВсички коментариНапиши коментар Още от Технологии WSJ: Зукърбърг е знаел за спорните практики за опазване на даннитеFacebook ще създаде нови 500 работни места в Лондон до края на годината

Най-голямата социална мрежа Facebook ще създаде 500 нови технологични работни

Най-голямата социална мрежа Facebook ще създаде 500 нови технологични работни ...

......... но и нашата решимост проактивно да откриваме и премахваме злонамерено съдържание", заяви Никола Менделсон, вицепрезидент на Facebook за Европа, Близкия Изток и Африка. Facebook заяви, че Лондон е най-големият инженерингов център извън Съединените щати, като до края на годината 1800 души ще бъдат заети в областта на технологиите и инженерството.


Facebook вероятно ще обяви своята криптовалута по-късно този месец и

Facebook вероятно ще обяви своята криптовалута по-късно този месец и ...

......... време на конференцията за разработчици по-рано тази година главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг подчерта, че разплащанията са важна област за компанията. И все пак главният оперативен директор Шерил Сандбърг и главният финансов директор Дейвид Уенър са „скептични към инициативата“, допълва The Information. Говорител на Facebook е отказал да коментира въпроса.


Шефът на личната охрана на Марк Зукърбърг е отстранен от

Шефът на личната охрана на Марк Зукърбърг е отстранен от ...

......... назове имената им, нито да сподели подробности за обвиненията. Буут е бивш директор от Тайните служби, става ясно от профила му в LinkedIn. Той не е отговорил веднага на запитването за коментар извън обичайните работни часове.Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 34   Още видео0 гласа


Повече от 100 обществени организации за здравеопазването и борбата с

Повече от 100 обществени организации за здравеопазването и борбата с ...

......... Спароу защити спряната маркетингова кампания като жизненоважен начин за информиране на възрастните пушачи за по-безопасни варианти. Той разкритикува „Кампанията за деца без тютюн“ за това, че „се опитва да ни принуди… ефективно да блокираме тези канали“ и „всъщност да запази потреблението на тютюн в неговата най-вредна форма: горими цигари“.  


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг има твърде много

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг има твърде много ...

......... проблеми, защото изглежда много добре, като кажем „мразя тази компания, така че нека да я разпарчетосаме", казва Стамос. Той също така коментира разискванията това за дали Facebook трябва да бъде разчленена в няколко компании, казвайки: „Но да имаме три компании с едни и същи основни проблеми не правят нещата по-добри“.  


Главният оперативен директор на Facebook Inc. Шерил Сандберг заяви, че

Главният оперативен директор на Facebook Inc. Шерил Сандберг заяви, че ...

......... и за намирането на баланс между свободата на изразяване и сигурността, предотвратяването на намесата в избори и защитата на личните данни", призна той, но подчерта, че разделянето на компанията няма да помогне за решаването им. Oще технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 34   Още видео0 гласа


Няколко дни преди европейските избори големите социални мрежи все още

Няколко дни преди европейските избори големите социални мрежи все още ...

......... на практика своя по-широк набор от ангажименти, поети по силата на Кодекса за поведение, а именно чрез съвместна работа с традиционните медии, за да се разработят показатели за прозрачност и надеждност на източниците на информация, така че потребителите да разполагат с достатъчни възможности за избор на относима и проверена информация.“


Социалната мрежа Facebook обяви, че затяга правилата около функцията за

Социалната мрежа Facebook обяви, че затяга правилата около функцията за ...

......... обявени в момент, в който новозеландският премиер ще бъде председател на среща заедно с френския президент Еманюел Макрон, която ще се проведе в Париж и ще има за цел да накара световните лидери и ръководителите на технологични компании да подпишат документ, с който да обещаят да премахнат екстремисткото съдържание онлайн. 


Социалната мрежа Twitter обяви, че може случайно да е събрала

Социалната мрежа Twitter обяви, че може случайно да е събрала ...

......... като социалната мрежа не разкрива подробности.  Името на партньора, получил информацията, също не е публично известно. Twitter не пожела да обясни как се е получила грешката, а просто, че не е успяла да премахне навреме данните за локациите, допълва TechCrunch. Компанията твърди, че ще предостави повече информация по случая скоро. 


Социалната мрежа Facebook се насочва към сключването на споразумение с

Социалната мрежа Facebook се насочва към сключването на споразумение с ...

......... споделяне на информация, принадлежаща на 87 млн. потребители, в рамките на случая с британската консултантска политическа фирма Cambridge Analytica. Разследването се фокусира върху това дали споделянето на данни и други спорове нарушават споразумението от 2011 г. Въпреки скандалите, основният бизнес на Facebook се доказа като устойчив на всички тези ветрове.


Ще отнеме три минути, за да прочетете този коментар. През

Ще отнеме три минути, за да прочетете този коментар. През ...

......... му насериозно. Години наред държавите наблюдават пасивно как технологичните компании стават все по-мощни и по-богати. Ако се появят алтернативи на Facebook, Instagram и Whatsapp, може да стане така, че докато слушате този коментар в бъдеще, Facebook ще печели само 50 000 евро. Е, може би все още това е достатъчно.


Германската мрежа за кариерно развитие Xing продължава да се възползва

Германската мрежа за кариерно развитие Xing продължава да се възползва ...

......... За разлика от обичайния случай, компаниите използват тази платформа, за да кандидатстват за работодатели на потенциални служители, а не обратното. През втората половина на годината Xing иска да промени името си на New Work. Промяната обаче трябва да бъде одобрена преди това от годишното Общо събрание в началото на юни. 


Най-голямата в света социална мрежа Facebook премахна окончателно профилите в

Най-голямата в света социална мрежа Facebook премахна окончателно профилите в ...

......... които ги хвалят или подкрепят. В този случай говорител на Facebook заяви, че хората ще могат да публикуват или да хвалят тези забранени потребители, въпреки че няма да могат да споделят каквото и да е тяхно мнение или мнение, което Facebook счете за реч на омразата или призив за насилие.


Американският технологичен гигант Facebook ще плаща по-високи данъци във Франция

Американският технологичен гигант Facebook ще плаща по-високи данъци във Франция ...

......... Данъкът от 3 процента ще засегне компании, чиито дигитални приходи в световен мащаб възлизат на 750 милиона евро, като от тях над 25 милиона евро са реализирани във Франция, писа Investor.bg. Вашингтон се противопостави на новия закон с мотива, че това е дискриминация срещу мултинационалните компании с централи в САЩ.


Facebook надмина прогнозите на Wall Street за първото тримесечие и

Facebook надмина прогнозите на Wall Street за първото тримесечие и ...

......... резултати инвеститорите заявиха, че са очаквали разходите да скочат с между 47 и 55 на сто тази година, след като по-рано обявиха очаквано увеличение от 40 до 50%. Оперативният марж за първото тримесечие е спаднал до 22% от 46% година по-рано, но като се изключат еднократните разходи, той достига 42%.


Оригиналните предавания и промените в приложението за Android помогнаха на

Оригиналните предавания и промените в приложението за Android помогнаха на ...

......... цента на акция. Като се изключат някои еднократни ефекти, компанията е загубила 10 цента на акция през тримесечието. Анализаторите прогнозираха 12 цена на акция. За второто тримесечие Snap очаква между 335 и 360 млн. долара приходи, докато средната прогноза на анализаторите е за 348,5 млн. долара по данни на Refinitiv.


Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е имал "страхотна среща"

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е имал "страхотна среща" ...

......... с предходния период. Анкетираните от Bloomberg анализатори очакваха средно приходи в размер на 775 млн. долара. Услугата за микроблогинг също така отбеляза увеличение на ежедневните активни потребители с възможност за монетизация до 134 милиона, надминавайки прогнозите на анализаторите за около 128,4 милиона. През четвъртото тримесечие броят им бе 126 млн.


Ръководителят по глобалните въпроси на Facebook Inc. заяви, че социално-медийната

Ръководителят по глобалните въпроси на Facebook Inc. заяви, че социално-медийната ...

......... да направя това в исканото време и ще трябва да потвърдя дали е възможно, ако се споразумеем, че това е правилното решение". Говорител на Европейския парламент заяви пред FT, че очаква Facebook да предостави временно облекчаване на процедурите, докато от социалната мрежа отказват да коментират темата.Всичко за евроизборите четете тук!


Американската търговска комисия (FTC) обмисля според медийна публикация да сложи

Американската търговска комисия (FTC) обмисля според медийна публикация да сложи ...

......... са коментирали материала. Агенцията стартира дело срещу Facebook през миналата година, в резултат на скандала с Cambridge Analytica. Компанията е преглеждала данни на до 87 млн. потребители без тяхното знание. Комисията разследва дали Facebook е нарушил споразумение от 2011 г., което компанията тогава сключи заради недостатъчно добра защита на данните.


Facebook заяви, че може "да е качила без да иска"

Facebook заяви, че може "да е качила без да иска" ...

......... знание. Освен това компанията се сблъсква с критики от властите по целия свят за това, което те определят като измама, а именно примамването на хората да дават личните си данни на Facebook, както и заради наличието на реч на омразата и проблемно съдържание в платформата, което се премахва твърде бавно.


Twitter многократно е обявявала, че планира да прочисти своята услуга

Twitter многократно е обявявала, че планира да прочисти своята услуга ...

......... януари-март и представлява 45% увеличение спрямо година по-рано. „По-рано разглеждахме само потенциално проблемните туитове, ако ни беше съобщено за тях. Знаем, че това е неприемливо, така че по-рано тази година направихме свой приоритет проактивния подход към проблемните публикации, в допълнение към сигналите на потребителите“, посочва в блога си социалната мрежа. 


Социалните мрежи Twitter и Facebook имат девет месеца, за да

Социалните мрежи Twitter и Facebook имат девет месеца, за да ...

......... регулация на интернет, изискваща всички данни за руските потребители да се пазят на сървъри, които се намират на територията на самата държава. Още през ноември 2018 г. стана ясно, че Москва има намерението да започне да налага по-солени глоби на технологичните организации, които не се съобразяват със законите в страната.  


Facebook може да върне чата от Messenger обратно в основното

Facebook може да върне чата от Messenger обратно в основното ...

......... го използвате за изпращане и получаване на съобщения, все пак е нужно да отворите отделното приложение, така че да извършвате обаждания, да изпращате снимки или да реагирате на съобщения. Според скрийншотовете, които е направил Уон, Facebook е предложила бял редизайн на приложението, който първоначално е забелязан в началото на януари.  


Facebook Inc. заяви, че въвежда множество нови и разширени начини

Facebook Inc. заяви, че въвежда множество нови и разширени начини ...

......... Facebook. Социалната мрежа се опитва да премахне фалшивите акаунти, управлявани от хора. „Най-голямата промяна от 2016 г. е, че настройваме системите за машинно обучение, за да можем да открием тези ръчно създадени фалшиви акаунти", казва Чакрабарти, добавяйки, че платформата премахва милиони акаунти - управлявани от ботове и хора, всеки ден.


Най-голямата в света социална мрежа Facebook възнамерява да подобри работата

Най-голямата в света социална мрежа Facebook възнамерява да подобри работата ...

......... Като алтернатива те могат да уточнят, че в случай на смърт собственият им акаунт следва да бъде заличен. Също така „доказаните най-близки членове на семейството“ могат да поискат заличаване на акаунта на починало лице. Отсега нататък родителите могат също да поискат да станат настойници след смъртта на непълнолетното им дете.


Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси заяви, че регулацията,

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси заяви, че регулацията, ...

......... рамка в тази посока. Призивите за правителствен контрол дойдоха, след като Twitter, Facebook и други социални мрежи се сблъскаха с множество критики, че са позволили използването на лични данни, намеса в изборите през техните услуги и не са се справили с премахването на речта на омразата и съдържание, включващо насилие.


Най-голямата в света социална мрежа Facebook работи над създаването на

Най-голямата в света социална мрежа Facebook работи над създаването на ...

......... съдържание на платформата, заяви главният изпълнителен директор на медийната група Axel Springer. По отношение на реформата на авторското право в ЕС той каза, че Facebook ще трябва да придобие като платформа лиценз за медийно съдържание. А основателят на Facebook заяви от своя страна, че в компанията ще помислят за това.


Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг призова за нова

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг призова за нова ...

......... речта”. По думите му Facebook ще приветства общи стандарти за верифициране на политически играчи, практики за цитиране, използвани от рекламодателите в много страни или за установяване на идентичности преди покупката на политически реклами. Освен това Зукърбърг предлага обновяването на законите, така че да включват “разделящи политически въпроси”, свързани с изборите. 


Правителствата в Азиатско-тихоокеанския регион ускоряват усилията си в борбата със

Правителствата в Азиатско-тихоокеанския регион ускоряват усилията си в борбата със ...

......... поясни в свое изявление премиерът на страната Скот Морисън. Съгласно предвидените мерки, ръководителите на социални мрежи, признати за виновни, ще бъдат наказвани с три години затвор, а техните фирми да бъдат глобявани с до 10 на сто от годишните им приходи.Продължението на материала четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Най-голямата социална мрежа в света Facebook ще забрани политическата реклама

Най-голямата социална мрежа в света Facebook ще забрани политическата реклама ...

......... тактиката си, когато откриваме злоупотребите“. Facebook обаче бил убеден, че новите инструменти ще помогнат да се предотврати бъдеща намеса в изборите на платформата. Социалната мрежа понесе ожесточена критика, след като стана известно, че руски пропагандни кампании в социалната мрежа са повлияли на президентската кампания в САЩ през 2016 г.  


Американският интернет гигант Facebook обяви, че е премахнал още акаунти

Американският интернет гигант Facebook обяви, че е премахнал още акаунти ...

......... 2019 г. Напоследък Facebook блокира подобни профили в много страни, след като през последните две години стана обект на критики за бавната си реакция в разработката на инструменти, които да не допускат екстремистко съдържание и пропаганда в платформата. По-рано през януари Facebook отново спря акаунти, които имат връзки с Иран.  


Всеки, който модерира съдържанието във Facebook, трябва да е доста

Всеки, който модерира съдържанието във Facebook, трябва да е доста ...

......... от половината от заплащането на мнозина, които работят на фронтовата линия. Те вършат работата толкова дълго, колкото могат, а когато напуснат, декларацията за поверителност ще гарантира, че ще се оттеглят в мълчание. А за Facebook ще изглежда, че те изобщо не са работили там. Технологично никога не са го правили.


Онлайн търсачкaта на изображения Pinterest подаде документи за първично публично

Онлайн търсачкaта на изображения Pinterest подаде документи за първично публично ...

......... планирано за 28 март. Очаква се по-големият й конкурент Uber Technologies да подаде документи за първично публично предлагане през април. IPO-то на Нюйоркската фондова борса може да я оцени на 120 млрд. долара. Сред другите технологични компании, които обмислят листване тази година, са компанията за доставки Postmates и Slack Technologies.


Американската технологична компания Facebook потвърди в съобщение, че от години

Американската технологична компания Facebook потвърди в съобщение, че от години ...

......... съхранявани в открит текст. Това е поредният проблем за Facebook, свързан с личните данни на потребителите, което предизвика съответната реакция от страна на американските власти. През изминалата седмица стана ясно, че компанията е била позволила на други технологични дружества да имат достъп до потребителските профили без съгласието на самите потребители.