Откривайки нов фронт в кампанията си за доминация на дигиталните

Откривайки нов фронт в кампанията си за доминация на дигиталните ...

......... му проект обаче все още не е разкрит. С тези по-развити онлайн игри, Amazon иска да достигне до най-сериозните играчи, които обичайно са най-взискателните в света. Ако Crucible и New World постигнат успех, Amazon не само ще изгради бизнес с игри, но ще покаже и потенциала на технологичните си инструменти.


Книжата на Nintendo записаха спад на цената за първи път

Книжата на Nintendo записаха спад на цената за първи път ...

......... Mercari показва, че стандартният модел Switch от 2017 г. се продава втора употреба с една трета повече спрямо търговската си цена. „Като много други гейминг имена, които се представят много добре заради вируса, ние не смятаме, че тенденцията ще бъде устойчива“, коментира Амир Анварзаде, стратег в Asymmetric Advisors в Сингапур.


Космическата компания на Илон Мъск SpaceX забрани на служителите си

Космическата компания на Илон Мъск SpaceX забрани на служителите си ...

......... запитванията за коментар за решението на SpaceX, но съветва своите потребители да ползват всичките функции за сигурност в платформата. Като компания, която работи с организации в областта на отбраната, базираната в Калифорния SpaceX е класифицирана като ключов бизнес, което ѝ позволява да работи, докато в Калифорния и Тексас има блокада.


Европейски учени и технологични експерти ще дадат начало на съвместна

Европейски учени и технологични експерти ще дадат начало на съвместна ...

......... пуснато в Сингапур в подкрепа на засега смятания за далеч по-успешен отговор на кризата с коронавируса, който удържа броя на случаите до стотици. Над 851 хил. души по света са заразени с Covid-19, а смъртните случаи са 42 053, сочат данни на Ройтерс. Най-тежко засегната е Италия, която има 12 428 жертви.


Потребител съди Zoom Video Communications, тъй като смята, че популярната

Потребител съди Zoom Video Communications, тъй като смята, че популярната ...

......... личните данни. Zoom не е отговорила веднага на имейла за коментар извън обичайното работно време. Делото е заведено след публикация, от която стана ясно, че приложението Zoom за iOS е споделяло данни с Facebook. След публикацията в Motherboard Zoom каза, че е премахнала кода, който прехвърля данни към социалната мрежа.


Израелската правителствена компания RAFAEL Advanced Defense Systems предложи на българските

Израелската правителствена компания RAFAEL Advanced Defense Systems предложи на българските ...

......... софтуера си на Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, като е предложила тестов период на ползване. Софтуерът може да се ползва и от потребителите чрез мобилно приложение, чрез което могат да се получват известия и сигнали, както и да се отменя информация директно с властите.Акциите на американския технологичен концерн Microsoft затвориха сесията в понеделник

Акциите на американския технологичен концерн Microsoft затвориха сесията в понеделник ...

......... американските индекси. Книжата на Microsoft се обезцениха с 1% за март, докато Nasdaq се срина с 9%, а S&P 500 - с 11%. За цялата 2020 г. S&P 500 и Nasdaq отчитат понижения с 19% и 13% досега, а Microsoft е само с 1,6% надолу. P { margin-bottom: 0.08in }


Броят на хората, използващи системата за видео обаждания Skype на

Броят на хората, използващи системата за видео обаждания Skype на ...

......... повишиха, след като се очаква милиони хора да прекарат седмици или повече в домовете си. Същевременно Microsoft заяви, че пуска нови функции в Microsoft Teams, която се ползва от над 44 млн. души всеки ден. Сега идеята е да промотира използването на работното чат приложение и от семейства и приятели.


Microsoft изтегля инвестиция от изралески разработчик на технология за лицево

Microsoft изтегля инвестиция от изралески разработчик на технология за лицево ...

......... която работи с израелското правителство по мащабно следене, противоречи на принципите, създадени от американския гигант. Сега, след като разбра колко трудно е да контролира използването на технологиите за лицево разпознаване в компаниите, в които има миноритарни дялове, накара компанията да се откаже от временните си външни инвестиции в тази технология.


Slack, инструментът за съвместна работа на екипи, разработва технология, която

Slack, инструментът за съвместна работа на екипи, разработва технология, която ...

......... на запитването за коментар. Slack се появи на пазара през 2014 г., а Microsoft пусна Teams през 2016 г. По думите на Бътърфилд напоследък Slack се радва на ръст на потреблението. Той обяви това в серия от туитове тази сряда. Teams и Zoom също наблюдават по-голямо търсене на услугите им.


Глобалната криза и наложените извънредни мерки, предизвикани от разпространението на

Глобалната криза и наложените извънредни мерки, предизвикани от разпространението на ...

......... а простата логика за подобряване на бизнеса. Ето защо като превенция на всички бъдещи атаки срещу вашия бизнес, винаги препоръчваме да гледате към бъдещето и да търсите подходящите инструменти и ресурси за вашия екип. Цялата информация е достъпна на webex.com и cisco.bg (при избор на държава, можете да изберете всяка от изброените).Телемедицината, която отдавна е описвана като по-ефективен подход към здравеопазването,

Телемедицината, която отдавна е описвана като по-ефективен подход към здравеопазването, ...

......... тъй като вече разполага с база от лекари от първоначалния си бизнес с организиране на часовете за прегледи. Индустрията има възможността да намали натиска върху здравните системи. Въпросът е дали ще успее да преодолее финансовите и оперативните предизвикателства, за да направи съществена промяна при сегашната криза. Това предстои да видим.


Приложението за чат и конферентни разговори на Microsoft – Teams,

Приложението за чат и конферентни разговори на Microsoft – Teams, ...

......... като организирациите по света променят начина, по който работят, в отговор на ситуацията (с коронавируса), ние ще научим много“, коментира главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела на виртуална пресконференция. Microsoft таксува компаниите за пълната версия на Teams, но предлага и безплатна версия, която може да се ползва от потребителите.


Apple премахва приложенията, свързани с епидемията на COVID-19, които не

Apple премахва приложенията, свързани с епидемията на COVID-19, които не ...

......... епидемията и компанията му премахва съдържанието, свързано с конспиративни теории. Google от своя страна показва информация от Световната здравна организация отгоре в резултатите от търсенията за коронавируса в специален модул. Освен това забрани рекламите за продукти срещу COVID-19. Още технологични новини вижте във видео материала!гледано: 46   Още видео0 гласа


Звеното за самоуправление на превозни средства на Uber Technologies е

Звеното за самоуправление на превозни средства на Uber Technologies е ...

......... който индустрията разбира, че технологията за автономни коли ще се нуждае от няколкогодишни разработки, за да бъде готова за пътя. Някои компании също изразиха притесненията си за комерсиалното пускане на технологията. Германският производител на автомобили Daimler AG през ноември постави под въпрос потенциала за генериране на печалба от бъдещите роботаксита.


Милиони китайци стоят по домовете си заради опасенията за епидемията

Милиони китайци стоят по домовете си заради опасенията за епидемията ...

......... 80 на сто, в сравнение със средните седмични сваляния за цялата 2019 г., посочват от App Annie. Като цяло свалянията на мобилни игри са достигнали 4 млрд. в световен мащаб, от 2, 9 млрд. година по-рано. В Азия скокът е с 46% до 1,6 млрд. през февруари според Sensor Tower.Китайските компании Xiaomi, Huawei Technologies, Oppo и Vivo обединяват сили,

Китайските компании Xiaomi, Huawei Technologies, Oppo и Vivo обединяват сили, ...

......... забавят, твърди Уил Уон, анализатор на пазара на смартфони в IDC. От своя страна, Huawei също се отдръпва от Google и разработва собствена алтернатива на Android – мобилната операционна система Harmony. GDSA може да успее да привлече някои разработчици на приложения, като предложи по-лесен достъп до потребителите от пренаселения Play Store.


Американският стартъп за споделени офис пространства Wework  е намерил нов

Американският стартъп за споделени офис пространства Wework  е намерил нов ...

......... за жизнеспособен. Други компании на пазара на пренаемане на офиси, включително IWG PLC, печелят от години. Тежките разходи на WeWork през последното десетилетие я направиха най-известната марка в бранша, а компанията вече приютява хиляди служители от някои от най-бързо развиващите се компании в страната, като Amazon.com Inc. и Facebook Inc. 


Започнахме проекти за плащания, като дори вече са факт първите случаи

Започнахме проекти за плащания, като дори вече са факт първите случаи ...

......... клиентите целта е разширяване на функционалностите. По думите на госта блокчейн технологията също може да намери приложението си в платформата на Viber. “Друга интересна вертикала е комбинацията с глас“, смята той. „Бъдещите поколения по-скоро ще говорят на приложенията“, прогнозира Еленков. Още от разговора вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.


Голям мобилен оператор от Северна Европа е изправен пред предизвикателството

Голям мобилен оператор от Северна Европа е изправен пред предизвикателството ...

......... на традиционните анкети. Точните прогнози позволяват на операторите на мобилни мрежи да предприемат проактивни стъпки, за да спасят клиентите, за които е вероятно да прекратят договора си. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent } a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline } strong { font-weight: bold }


Технологията за преводи на Google става още по-добра. Скоро компанията

Технологията за преводи на Google става още по-добра. Скоро компанията ...

......... да услугата да се предлага за „всички основни“ езици, които в момента се поддържат в приложението Translate.     New from Google Translate: a transcription feature that can translate and transcribe speech in “close to real time,” coming to the Android app pic.twitter.com/IB15UhgE40 — Karissa Bell (@karissabe) January 28, 2020


WhatsApp отчете голямо увеличение на броя на уязвимостите, които е

WhatsApp отчете голямо увеличение на броя на уязвимостите, които е ...

......... г., твърди, че се е насочила към публично отчитане на слабостите още миналата година като част от “ангажимента за прозрачност и подкрепа на експертирв за сигурност, които помагат за опазване на хората от подобни заплахи. Всички слаби места, обявени в базата данни, са били оправени, преди да бъдат официално разкрити.


Представители на Google са открили няколко слаби места в защитата

Представители на Google са открили няколко слаби места в защитата ...

......... точки още през август. В публикация в блога на Apple от декември, един от инженерите на производителя на iPhone е посочил, че компанията е отстранила проблемите, разкрити от Google. Говорител на Apple потвърди информацията за уязвимостите, открити от Google. Google не е отговорила веднага на запитването за коментар пред Ройтерс.


При първото си пътуване до Световния икономически форум в Давос

При първото си пътуване до Световния икономически форум в Давос ...

......... компаниите. Точно това иска да прави с новия си проект Клайн. „Можем да направим емисиите на въглероден диоксид предсказуема валута в икономиката", каза той. Няма ли съпротива и резерви от страна на компаниите? „Обратното е“, убеден е Клайн. „Вече спечелихме пет големи компании като партньори и обсъждаме сътрудничество с одитори". 


Приложенията за смартфони се превърнаха в истинска мания в Индия

Приложенията за смартфони се превърнаха в истинска мания в Индия ...

......... диференциране на цените, тъй като няколко клиентски групи имат висока готовност да плащат за първокласна услуга“, отбелязва компанията за консултанстки услуги RedSeer през май 2019 г. „По този начин индустрията изглежда като едно от най-добрите места за привличане на приходи и евентуално растеж на рентабилността в бъдеще“, допълват от компанията.


Американският технологичен концерн Microsoft си постави амбициозни цели по отношение

Американският технологичен концерн Microsoft си постави амбициозни цели по отношение ...

......... до редица топ мениджъри през тази седмица. В писмото Финк заплашва надзорните и управителните съвети с тежки последици, ако не предоставят смислена информация за устойчивост или ако не въведат рамка за справяне с тези въпроси. С амбициозната си програма Microsoft може би ще излезе от черния списък на влиятелния мениджър.


Индустрията за мобилни игри се очаква да генерира над 100

Индустрията за мобилни игри се очаква да генерира над 100 ...

......... 6% повече спрямо 2018 г. Общите разходи на потребителите в магазините за приложения за миналата година са 120 млрд. долара. Средно един потребител е прекарал по 4,7 часа дневно на мобилни устройства. До 2023 г. мобилната индустрия ще носи 4,8 трлн. долара към глобалния БВП, твърдят от App Annie.  


Apple и други технологични компании трябва да съдействат на американските

Apple и други технологични компании трябва да съдействат на американските ...

......... по правни въпросите на правоприлагането и очакваме да продължи... да съдейства“, коментира още Манучин. Apple твърди, че е помогнала на разследващите по случая в Пенсакола, като е предоставила други данни, но няма достъп до криптираните данни, които се съхраняват в самите устройства, без да създаде т. нар. „задна вратичка“.  


Opti Drive Control е програма за тестване на оптични устройства.

Opti Drive Control е програма за тестване на оптични устройства. ...

......... скоростта за изтриване и форматиране на дискове и да извлечете получената информация в текстов или HTML файл. Лиценз: Платен (Shareware).Промени в Opti Drive Control 1.80:Added support for Windows 10Progress during a test is shown on the taskbarBug fixes and user interface improvementsОфициална страница Изтегли: Opti Drive Control 1.80 (3.41 MB)


SRWare Iron е алтернативен браузър, базиран на отворения проект Chromium.

SRWare Iron е алтернативен браузър, базиран на отворения проект Chromium. ...

......... 1 Официална страница Изтегли: SRWare Iron 79.0.4100.0 за Windows 32-bit (68.4 MB) Изтегли: SRWare Iron 79.0.4100.0 за Windows 64-bit (68.5 MB) Изтегли: SRWare Iron Portable 79.0.4100.0 (97.9 MB) Изтегли: SRWare Iron 79.0.4100.0 за Linux 32-bit (74.8 MB) Изтегли: SRWare Iron 79.0.4100.0 за Linux 64-bit (71.0 MB) Изтегли: SRWare Iron 79.0.4100.0 за MacOS (119 MB)Изтегли: SRWare за Android


Apple е обвинена в кражбата на търговски тайни и неправомерно

Apple е обвинена в кражбата на търговски тайни и неправомерно ...

......... и бивш представител на научния екип на Masimo. Ламего е имал “неограничен достъп” до конфиденциална техническа информация, а скоро след като идва в Apple, започва да подава патентни заявки за неща, които е научил в другите две компании. Apple е знаела, че получава конфиденциална информация от двамата мъже, посочват ищците.


Apple обяви днес, че е платила 155 млрд. долара на

Apple обяви днес, че е платила 155 млрд. долара на ...

......... по-рано през есента, нито за броя на абонаментите за Apple Arcade. Компанията, ръководена от Тим Кук, обяви, че Apple News има над 100 млн. активни потребители месечно в САЩ, Великобритания, Австралия и Канада, а в Apple Podcasts има над 800 хил. предавания. 75% от потребителите на iCloud използват двуфакторна идентификация.


Google обяви на CES 2020, че Google Assistant скоро ще

Google обяви на CES 2020, че Google Assistant скоро ще ...

......... за подчертаване“, така че текстът да се следи, докато асистентът го чете, макар че тази функция едва ли ще е готова до пускането на функцията. Очаква се Google Assistant да започне да предлага новата възможност по-късно тази година. Тя ще е ексклузивна само за телефони с мобилната операционна система Android.


DUMo (Drivers Update Monitor) поддържа вашия компютър актуализиран и обезопасен

DUMo (Drivers Update Monitor) поддържа вашия компютър актуализиран и обезопасен ...

......... драйверите, инсталирани на вашия компютър. С кликване върху който и да е от драйверите от списъка, ще се отвори страницата на KC Software, където ще видите линк търсене в Google. Приложението не осигурява директна връзка към уеб сайта на производителя. Лиценз: Безплатен (Freeware). Официална страница Изтегли: DUMo 2.20.1.100 (3.48 MB) 


Dell Technologies се опитва да направи лаптопите си по-привлекателни за

Dell Technologies се опитва да направи лаптопите си по-привлекателни за ...

......... известия и да изпращат съобщения. Dell твърди, че над 150 млн. обаждания и съобщения са били изпратени през нейния софтуер, като половината от тях са от устройства на Apple. Dell, третият по големина производител на персонални компютри, вижда софтуера като начин да накара повече хора да купят нейни продукти.  


Българската софтуерна компания ScaleFocus навлиза на пазара в Северна Македония

Българската софтуерна компания ScaleFocus навлиза на пазара в Северна Македония ...

......... и в Северна Македония. В момента ScaleFocus има близо 1000 служители и над 200 международни клиенти от листа на Fortune 500 от целия свят. Освен това има търговски представителства в Съединените щати, както и в две европейски локации – Лондон и Мюнхен, докато в България са развойните ѝ центрове.  


Звеното за здравни проучвания на Google обяви, че е разработило

Звеното за здравни проучвания на Google обяви, че е разработило ...

......... лекарите в откриването на рак на гърдата и ще повиши ефективността на разчитането на мамографските снимки. “Това е огромна възможност, не само при рака на гърдата, но и в по-широк смисъл, да използваме този тип технологии, за да направим скрининга по-точен”, коментира Доминик Кинг, ръководителят на Google Health във Великобритания.


XviD е кодек базиран на MPEG-4 стандарта. Задачата му е

XviD е кодек базиран на MPEG-4 стандарта. Задачата му е ...

......... видео плейъри го поддържат. Също така устройства за домашно кино, телевизори или DVD / BD плейъри могат да обработват Xvid видео. Лиценз: Безплатен (Freeware). Промени в XviD Codec 1.3.7:Fix for a regression in initializing the Inter matrix with MPEG QuantizationЕкрани1 от 1 Официална страница Изтегли: XviD Codec 1.3.7 (11.3 MB)Picture Collage Maker е лесна за използване програма, която превръща

Picture Collage Maker е лесна за използване програма, която превръща ...

......... картички.Разполага с повече от 130 луксозни шаблони, а съветникът за създаване на колажи ще Ви позволи да създадете колаж за по-малко от 5 минути. Лиценз: Платен (Shareware) / Безплатен (Freeware). Екрани1 от 3 Официална страница Изтегли: Picture Collage Maker Free 2.1.2.1 (13.7 MB) Изтегли: Picture Collage Maker Pro 4.1.4 (102 MB)


Jajuk е програма за организиране и прослушване на музикалната Ви

Jajuk е програма за организиране и прослушване на музикалната Ви ...

......... all the sources ready to be built jajuk.jar : only the jajuk jar (for testing purpose only)Екрани1 от 3 Официална страница Изтегли: Jajuk 11.0 за Windows (20.5 MB) Изтегли: Jajuk 11.0 Portable за Windows (21.0 MB) Изтегли: Jajuk 11.0 за Linux (13.2 MB) Изтегли: Jajuk 11.0 за MacOS (19.7 MB)


CLCL Clipboard е програма, която работи като мениджър на клипборда,

CLCL Clipboard е програма, която работи като мениджър на клипборда, ...

......... текст, копирани части от изображения, несложни файлове. Възможно е изтриване на ненужните обекти от паметта на CLCL Clipboard. Възможно е премахване на форматирането на копираните текстове и работа с плъгини. Лиценз: Безплатен (Freeware).Екрани1 от 1 Официална страница Изтегли: CLCL Clipboard 2.1.0 (1.16 MB) Изтегли: CLCL Clipboard 2.1.0 Portable (532 KB)


UltimateDefrag е софтуер, с чиято помощ ще можете да оптимизирате

UltimateDefrag е софтуер, с чиято помощ ще можете да оптимизирате ...

......... 100% производителността на хард диска ви. Лиценз: Платен (Trial). Промени в UltimateDefrag 6.0.50:Improvement – You can now exclude files in Recycle Bin from going into Archive ZoneRe-added additional functions to cluster viewer fly out panel – Open containing folder, highlight this fileЕкрани1 от 3 Официална страница Изтегли: UltimateDefrag 6.0.50 (18.6 MB)


ZoomIt е безплатен инструмент, с който ще можете да приближавате

ZoomIt е безплатен инструмент, с който ще можете да приближавате ...

......... (zoom-вате) вашия работен плот.Работи с помощта на скрол бутона на мишката или с клавиши от клавиатурата (стрелките нагоре/надолу).Инструментът има и опция за рисуване с цветен маркер по десктопа. Можете да нагласяте дебелината и цвета на линията. ZoomIt поддържа и горещи клавиши. Лиценз: Безплатен (Freeware).Официална страница Изтегли: ZoomIt 4.52 (448 KB)


Милион души месечно се регистрират във фитнес приложението Strava, което

Милион души месечно се регистрират във фитнес приложението Strava, което ...

......... именно на него. Strava посочва, че средното бягано разстояние от 5,8 км във Великобритания е под средното за света - 6,6 км. Данните разкриват, че жените в Обединеното кралство са с 12% по-малко склонни да карат колело за разлика от мъжете, в сравнение с 6,7% дял в глобален мащаб.  


Нарастващият брой леки автомобили в България е все по-видим по

Нарастващият брой леки автомобили в България е все по-видим по ...

......... ваучери за безплатно пътуване, когато избират да плащат с карта. Тенденцията е ясна – картовите плащания ще се настаняват все по-стабилно и в таксиметровия бизнес. Така че следващият път, когато ползвате такси, попитайте дали може да платите с карта и се насладете на удобството и свободата, която безкешовите плащания дават.


Китайският технологичен гигант Huawei Technologies планира да оборудва повече от

Китайският технологичен гигант Huawei Technologies планира да оборудва повече от ...

......... до технологии, правени от американски фирми. “Умен екран”, или свързан телевизор, ще е първият продукт, който ще ползва Harmony OS. Засега обаче компанията ще продължи да ползва Android за смартфоните си и постепенно ще пуска операционната си система на други джаджи, като умни часовници, колонки и устройства за виртуална реалност.


Основателят и главен изпълнителен директор на Amazon.com Inc Джеф Безос

Основателят и главен изпълнителен директор на Amazon.com Inc Джеф Безос ...

......... JEDI, част от по-широк проект за цифрова модернизация в Пентагона, преди разработчикът на софтуер Microsoft да стане изненадващият победител. Компанията на Безос обяви по-рано, че политиката е попречила на справедливия процес на наддаване. Безос, който е и собственик на Washington Post, е откровен критик на президента на САЩ Доналд Тръмп.


SpywareBlaster не сканира за шпионски софтуер, нито го премахва. Той

SpywareBlaster не сканира за шпионски софтуер, нито го премахва. Той ...

......... cookies). Друга функция е възможността да се ограничават страници, за които се знае, че разпространяват зловреден код. SpywareBlaster поддържа няколко браузъра, сред които са Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Pale Moon, Avant Browser, Slim Browser, Maxthon, GreenBrowser. Лиценз: Безплатен (Freeware).Екрани1 от 2 Официална страница Изтегли: SpywareBlaster 5.5 (4.15 MB)


Съществуват много видове кибератаки с различни цели, които застрашават както

Съществуват много видове кибератаки с различни цели, които застрашават както ...

......... засегната от кибератаки през 2016 г. Какви могат да бъдат последиците за бизнеса от неглижирането на въпроса за киберсигурността и защитата на личните данни най-вече в контекста на GDPR?Отговорът на този въпрос, както и статистики относно нагласите на европейските дружества към проблема, можете да прочетете в статията на ЕОС Матрикс.


Британската компания за онлайн търговия и технологии Ocado ще емитира

Британската компания за онлайн търговия и технологии Ocado ще емитира ...

......... което се намекна за края на дългогодишния договор за доставка между Ocado и веригата магазини Waitrose, който изтича през септември 2020 г. Емитирането на облигации от страна на британската компания ще бъде координирано с Goldman Sachs International и JP Morgan Cazenove, които ще действат като букмейкъри по време на предлагането.


PrivateWin10 е усъвършенстван инструмент за поверителност за Windows. Той предлага

PrivateWin10 е усъвършенстван инструмент за поверителност за Windows. Той предлага ...

......... get disabled againissue with aplpyung rules when some rules were already present for the given programmissue saving gpo’s, sometimes it failed with a file is in use errorissue where file blockign tweaks were never shown as available after a recent change1 от 3 Официална страница Изтегли: PrivateWin10 0.60 (2.36 MB)


Глобалните технологични гиганти вече посяват семената на една икономика, основана

Глобалните технологични гиганти вече посяват семената на една икономика, основана ...

......... наблюдава работата на други представители на изпълнителната европейска власт, в това число ръководителят на вътрешния пазар Тиери Бретон, българката Мария Габриел, който ще отговаря за иновациите и младежта и правосъдния еврокомисар Дидие Рендерс. Това ще съкрати значително времето на Вестагер за борба за установяване на европейски регулации на технологичния сектор.


Microsoft обяви, че приложението ѝ Teams вече има над 20

Microsoft обяви, че приложението ѝ Teams вече има над 20 ...

......... от Slack на Teams. Абонаментът за Office 365 включва и достъп до Teams, както и до приложения като Word и Excel. Търговският абонамент за Office 365 допринася за метрика, наречена Commercial Cloud. Тя е внимателно следена от инвеститорите през последните години. В същото звено попадат Azure, Dynamics 365 и LinkedIn.


Mobile Master е средство, с което ще управлявате своя GSM.

Mobile Master е средство, с което ще управлявате своя GSM. ...

......... Blueooth pairing – Install drivers for Nokia, Sony Ericsson and Gigaset handsets – Infrared Improved Setup Wizard Improved Copy Station Improved detection of connected devices Changes for Thunderbird 60 (and newer) Done some optimisations Fixed some bugs New signatureЕкрани1 от 3 Официална страница Изтегли: Mobile Master 9.0.0 Final (19.8 MB)


UltraVNC е клиент/сървър базиран софтуер, който ви позволява да контролирате

UltraVNC е клиент/сървър базиран софтуер, който ви позволява да контролирате ...

......... security enhanced counterpart. -made international keyboard path option -jpg encoder use master frames -prevent screen lock while connected -Viewer changes *settings are now server based *tab option screen via expand buttonОфициална страница Изтегли: UltraVNC 1.2.3.0 Final за Windows 32-bit (2.84 MB) Изтегли: UltraVNC 1.2.3.0 Final за Windows 64-bit (2.98 MB)


Free Audio Recorder е безплатна програма за запис на звук.

Free Audio Recorder е безплатна програма за запис на звук. ...

......... на звук. Позволява директно записване на всички звуци (глас, музика или какъвто и да било друг звук), които преминават през саундкартата на Вашия компютър.Изходният файл може да бъде в MP3, WAV или OGG формат. Използва вграден Lame MP3 encoder. Лиценз: Безплатен (Adware).Официална страница Изтегли: Free Audio Recorder 6.6.9 (1.44 MB)


Free Sound Recorder е мощна програма за запис на произволни

Free Sound Recorder е мощна програма за запис на произволни ...

......... употреба, не хаби излишни системни ресурси и не създава междинни или временни файлове. Използва един от най-добрите encoder-и за създаване на MP3 файлове – Lame MP3 Encoder, което осигурява високо качество на изходните файлове. Лиценз: Безплатен (Freeware). 1 от 3 Официална страница Изтегли: Sonarca Sound Recorder Free 5.0.1 (1.25 MB)


Използването на социални медии предлага значителни предимства, тъй като данните,

Използването на социални медии предлага значителни предимства, тъй като данните, ...

......... с по-леките и по-слабо структурирани социални медийни приложения. Що се отнася до това как това ще бъде постигнато, отговорът е чрез предаване на правилната култура и стратегия на служителите. Това ще им даде достъп до ценна информация, което ще доведе до по-добро генериране на потенциални клиенти и още повече продажби.


Нова иновативна платформа, която има потенциала да промени хостинг индустрията,

Нова иновативна платформа, която има потенциала да промени хостинг индустрията, ...

......... може да персонализира своя SPanel на цени от 20 лв. на месец, като преместването на всички сайтове към виртуалния сървър е напълно безплатно. От NS1.bg предлагат и безплатен едноседмичен тест, в рамките на който всеки може да изпита предимствата на платформата от ново поколение. Повече подробности може да открите на www.ns1.bg.


Fibank (Първа инвестиционна банка), в сътрудничество с Mastercard, предлага на своите

Fibank (Първа инвестиционна банка), в сътрудничество с Mastercard, предлага на своите ...

......... по-късно, работещ с macOS Sierra и да потвърдите плащането с iPhone 6 или по-нова версия, с Apple Watch, или с Touch ID на новия MacBook Pro. Можете да дигитализирате вашата карта през Apple Wallet или през регистрирано мобилно устройство в приложението My Fibank. За повече информация за Apple Pay, посетете: https://www.apple.com/bg/apple-pay/


От началото на годината до края на второто тримесечие броят

От началото на годината до края на второто тримесечие броят ...

......... тогава цялата организация може да се окаже под заплаха.  Типичните атаки със злонамерен софтуер са чрез спам имейли и фишинг уеб страници. Последните обикновено изглеждат легитимни уебсайтове, но всъщност са създадени от престъпници в опит да откраднат идентификационни данни, данни за банкова карта или други видове чувствителна информация.

Няма достатъчно програмисти не само в България, но и в

Няма достатъчно програмисти не само в България, но и в ...

......... и работят на PHP". Костурков е убеден, че конкретният език за програмиране върви напред и скоро няма да се види неговия край. "Изказванията за края на PHP идват от по-млади програмисти, които се сблъскват с нещо по-модерно. В момента PHP света е улегнал". Вижте видео с разговора на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.


Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук се срещна с

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук се срещна с ...

......... състоя няколко дни преди Китай да проведе своята Световна интернет конференция. В миналото събитието привличаше директори на чуждестранни компании, дипломати от чужбина и представители на китайските власти. Не е ясно дали Кук ще се включи в събитието тази година. Последният път, в който той го посети, беше през 2017 г.


Slack, която е под натиск да покаже растеж, докато цената

Slack, която е под натиск да покаже растеж, докато цената ...

......... компанията. Slack отчита 6 млн. плащащи абонати. Потребителите, които си плащат, са активни в приложението средно по 90 минути на ден и са свързани с него по над девет часа дневно. Компанията твърди, че всяка седмица потребителите извършват по 5 млрд. действия, като изпращането на съобщения или качването на файлове.


Pinterest се превърна в поредната технологична компания, която предлага по-лека

Pinterest се превърна в поредната технологична компания, която предлага по-лека ...

......... долара. Броят на потребителите ѝ в чужбина е нараснал с 38 на сто до 215 млн. души, от общо 300 млн. души. Въпреки това Съединените щати продължават да генерират по-голямата част от приходите на компанията. През второто тримесечие страната донесе 153 млн. долара от общите 261 млн. долара на Pinterest.


Apple премахна приложението, което показва къде се намира полицията в

Apple премахна приложението, което показва къде се намира полицията в ...

......... Apple беше обявено, след като компанията стана жертва на водещия вестник на Комунистическата партия в Китай, който критикува компанията за това, че е позволила приложението да се появи в нейния онлайн магазин. “Не сме съгласни с твърдението на Apple, че приложението ни застрашава някого“ в Хонконг, посочва разработчикът на приложението.


SoftOne Technologies, водещ доставчик на бизнес софтуер и член на

SoftOne Technologies, водещ доставчик на бизнес софтуер и член на ...

......... Bulgaria е част от SoftOne Group, която включва три водещи марки (SoftOne, UNISOFT и PROSVASIS) с повече от 300 служители, с широка партньорска мрежа от над 600 партньори, ефективно обслужваща непрекъснато нарастващата база от над 47 000 клиенти и 280 000 потребители в 4 държави (Гърция, Кипър , България и Румъния).


Мобилната версия на „Call of Duty” достигна 100 млн. сваляния

Мобилната версия на „Call of Duty” достигна 100 млн. сваляния ...

......... твърди, че бройката отразява уникалните сваляния на играта по света от магазините за приложения Google Play и App Store за периода след премиерата. PUBG, “Fortnite” и “Apex Legends” на Electronic Arts генерираха съответно 26,3 млн, 22,5 млн. и 25 млн. сваляния през първата седмица след пускането си на пазара.  


Oracle планира да наеме близо 2000 служители допълнително, като част

Oracle планира да наеме близо 2000 служители допълнително, като част ...

......... изгради второто си поколение облачна инфраструктура след труден първи опит. Този път Oracle Ще управлява своите облачни софтуерни приложения, които се конкурират с тези на SAP например. Това ще се случва на същата система, която предлага на външните си клиенти – стратегия, отдавна прилагана от фирми като Google и Amazon.