Ant Financial, дъщерната компания на Alibaba, контролирана от милиардера Джак

Ant Financial, дъщерната компания на Alibaba, контролирана от милиардера Джак ...

......... фокусът върху облачните услуги и развлеченията, инвеститорите все още може да не се налага да се паникьосват за търговията на дребно. Но когато този момент настъпи, Ant може да се е разраснала достатъчно, за да „хвърли достатъчно светъл лъч върху останалата част от бизнеса“, коментира Тим Кълпан за Bloomberg.  


Компанията за киберсигурност Avast заяви, че търсенето на продуктите ѝ,

Компанията за киберсигурност Avast заяви, че търсенето на продуктите ѝ, ...

......... за 229 млн. долара. Цената на акциите на компаниите за киберсигурност бяха подкрепени от придобиването на бизнеса с корпоративни решения на производителя на антивирусен софтуер Symantec от Broadcom този месец. По думите на Влчек Avast също се оглежда за възможности за сделки. „Постоянно търсим възможности“, коментира той. „Но няма нищо предстоящо“.


Amazon обяви, че софтуерът ѝ за лицево разпознаване може да

Amazon обяви, че софтуерът ѝ за лицево разпознаване може да ...

......... „не е възможно потвърждаването на щастие от една усмивка“ например. Използването на технологията за лицево разпознаване освен това предизвика опасения за потенциалното ѝ използване за следене, което да нарушава неприкосновеността на личния живот.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 30   Още видео0 гласа


Huawei би имал възможност и сега да замени Android в

Huawei би имал възможност и сега да замени Android в ...

......... Google, Facebook и Amazon. Затова Huawei иска да инвестира 1 млрд. долара в подкрепа на разработчиците. Компанията представи и „компилатор“, който поддържал всички програмни езици и повишавал производителността с 60%. Освен това Huawei поясни, че миграцията между операционните системи Android и Harmony OS може да стане за около два дни.


Американският технологичен концерн Apple вдига наградата за намирането на дупки

Американският технологичен концерн Apple вдига наградата за намирането на дупки ...

......... отделен трезор за данни в процесора. В същото време има компании, които твърдят, че могат да използват уязвимостите в сигурността, за да проникнат в iPhone. Такива компании обикновено предлагат услугите си на агенциите за сигурност. Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 24   Още видео0 гласа


Американският технологичен гигант Apple е обект на разследване заради жалба

Американският технологичен гигант Apple е обект на разследване заради жалба ...

......... контролиращ единствения канал за предлагане на приложения на потребителите през тази платформа, за да диктува правилата и да пречи на други разработчици да се конкурират равностойно”, коментират от Kaspersky Lab в официално изявление по случая.Още новини за технологии вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgariaгледано: 35   Още видео0 гласаАмериканският гигант Apple заяви днес, че е спрял глобалната си

Американският гигант Apple заяви днес, че е спрял глобалната си ...

......... се налага да ползват ръцете си. Така те могат да изпращат съобщения, да правят обаждания и да отварят редица приложения, използвайки единствено гласа си. В опит да подобрят качеството на услугата, така че Siri да дава по-добри отговори на заявките, служителите е трябвало да слушат записи, писа Guardian.    


Google ще изисква конкурентите ѝ да наддават, за да бъдат

Google ще изисква конкурентите ѝ да наддават, за да бъдат ...

......... FairSearch не е отговорила веднага на запитването за коментар. Говорител на Европейската комисия коментира, че ЕС „внимателно ще следи механизма на въвеждането на избора на екрана“ и посочи, че промените позволяват на конкурентните търсачки възможността да сключват договори с производители на смартфони и таблети за предварително инсталиране на техния софтуер.


Qualcomm заяви, че ще работи с китайската Tencent Holdings в

Qualcomm заяви, че ще работи с китайската Tencent Holdings в ...

......... и това може да ограничи достъпа на азиатската страна до американски технологии. Qualcomm, която ще отчете финансовите си резултати след затварянето на борсите в сряда, иска да възстанови отслабващия ръст на приходите си от продажби, като ускори пускането на 5G предложения и да мотивира потребителите да заложат на нови смартфони.


Служители на Apple редовно слушат конфиденциална медицинска информация, интимни записи

Служители на Apple редовно слушат конфиденциална медицинска информация, интимни записи ...

......... само няколко секунди. Представител на компанията, който е пожелал да остане анонимен, защото се опасява, че ще загуби работата си, изрази опасенията си за липсата на информираност по този въпрос, особено като се има предвид честотата, с която гласовият асистент се активира инцидентно и това засяга особено чувствителна лична информация.


Китайският технологичен гигант Tencent Holdings се насочва към Япония, за

Китайският технологичен гигант Tencent Holdings се насочва към Япония, за ...

......... са използвали услугите и на двете дружества. Tencent за първи път стартира своя облачен бизнес извън граница през 2016 г. и оттогава разширява подкрепата си за други китайски интернет компании, имащи операции в чужбина. В момента тя предоставя услуги в САЩ, Канада, Германия, Русия, Сингапур, Индия, Тайланд и Южна Корея.Казусът с поисканите спешни мерки от финансовите министри от Г-7

Казусът с поисканите спешни мерки от финансовите министри от Г-7 ...

......... (НАП) е нагледен пример как „всички ние трябва да предприемем систематичен подход, който да следва ясни стъпки, започващи от тестване на сигурността на информационната система, която да бъде следена за евентуални пробиви“, отбеляза Христо Ласков. „Надявам се блокчейн технологията, предвид потенциала си, да бъде бъдещето“, изтъкна в заключение IT анализаторът.


Лидерът на демократите в американския сенат Чък Шумър призова ФБР

Лидерът на демократите в американския сенат Чък Шумър призова ФБР ...

......... бъдат изтрити, коментира Шумър в писмото си. Над 100 млн. души са свалили приложението от Google Play. А в момента FaceApp е най-популярното приложение в iOS App Store в 121 страни според App Annie, пише Forbes. В изявление FaceApp отрече да продава или да споделя потребителските данни на трети страни.


Над 3% от базата данни на Националната агенция по приходите

Над 3% от базата данни на Националната агенция по приходите ...

......... сигнал за потенциална уязвимост на компютърната система на приходната агенция. Става дума за анонимни хакери, които разпратиха през руски мейл сървъри до българските медии масив от 57 папки с 1044 файла, които съдържат хиляди записи, за които твърдят, че са от сървърите на Министерството на финансите, посочиха вчера от НАП.


Wing, подразделение на Google, представи ново приложение, което нарича OpenSky.

Wing, подразделение на Google, представи ново приложение, което нарича OpenSky. ...

......... могат да следят дроновете и да избягват сблъсъци. Да помогне за изграждането на система за въздушен трафик и да включи в нея всички оператори на дронове, ще помогне на Google да постигне целта си. Вижте повече технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 44   Още видео0 гласа


Преди няколко дни Nintendo пусна официално петата си мобилна игра

Преди няколко дни Nintendo пусна официално петата си мобилна игра ...

......... за същия времеви период. Дори Dragalia Lost успя да привлече допълнителни 150 хил. долара. Въпреки това Dr. Mario World се представя доста добре, като се има предвид ограниченият маркетинг и фактът, че играта не е достъпна на всички пазари. В България тя не се предлага в магазините за мобилни приложения.Пазарният дял на Android в България се увеличава от 2010

Пазарният дял на Android в България се увеличава от 2010 ...

......... Холандия в периода 2010-2018 г. Там пазарният дял на Android също расте, но миналата година е бил 58,18%. До голяма степен силите с iOS се опитват да се изравнят, въпреки все още значителния превес на Google. През 2018 г. пазарният дял на iOS в Холандия е достигнал 40,19 на сто.


FairStars MP3 Recorder е програма за правене на аудио записи

FairStars MP3 Recorder е програма за правене на аудио записи ...

......... други. Лиценз: Платен (Trial).Промени в FairStars MP3 Recorder 3.00:. Add high DPI support. . Correct an error for recording from capture device under Windows 10. . Correct an error for MP3 Encoder. . Correct a resample error. . Correct some mini errors.Официална страница Изтегли: FairStars MP3 Recorder 3.00 (2.65 MB)


Tencent Holdings притиска топ производителите на смартфони в Китай и

Tencent Holdings притиска топ производителите на смартфони в Китай и ...

......... Tencent трябваше да преговаря неуморно с властите в Пекин, които спряха да издават лицензи за игри заради опасенията, че игрите пристрастяват младите потребители. По-малко от 5000 нови заглавия ще бъдат одобрени тази година, спрямо над 8500 през 2017 г., сочи прогноза на компанията за проучвания на гейминг индустрията Niko Partners.


Hard Disk Sentinel контролира състоянието на SSD и  HDD дисковете,

Hard Disk Sentinel контролира състоянието на SSD и  HDD дисковете, ...

......... както и подробни статистики и отчети. Лиценз: Платен (Shareware).Промени в Hard Disk Sentinel 5.50Екрани1 от 3 Официална страница Изтегли: Hard Disk Sentinel 5.50 DOS (78 KB) Изтегли: Hard Disk Sentinel 5.50 Standard (25.4 MB) Изтегли: Hard Disk Sentinel 5.50 Professional (25.8 MB) Изтегли: Hard Disk Sentinel 5.50 Professional Portable (30.1 MB)


Magic DVD Ripper e лесна за употреба, но мощна програма

Magic DVD Ripper e лесна за употреба, но мощна програма ...

......... Ripper 10.0.1 Final:big upgrade for cracking the new protection DVDs „The Girl on the Train“, „Captain Fantastic“, „I, Daniel Blake“, „The Light Between Oceans“, „Ballerina“ etc. whose main movie the old version can not read.Екрани1 от 3 Купи Magic DVD Ripper сега!Официална страница Изтегли: Magic DVD Ripper 10.0.1 Final (7.02 MB)


Американският технологичен гигант Apple стартира програма в Шанхай, която има

Американският технологичен гигант Apple стартира програма в Шанхай, която има ...

......... продажбите, Apple е приклещена и от търговската война между Вашингтон и Пекин. Според японското издание Nikkei Apple е помолила доставчиците си да оценят размера на разходите за потенциално преместване на производствения капацитет извън Китай. Foxconn, основен поддоставчик на Apple, твърди, че е готова да премести производството на Apple извън Китай.


Уебсайтът на iCloud е удобен, когато искате да проверите информация

Уебсайтът на iCloud е удобен, когато искате да проверите информация ...

......... достъпен около септември. Новите функции могат да се откажат по-полезни, когато се появят. Въпреки че Face ID и Touch ID са създадени преди всичко, за да се грижат за сигурността, те могат да намалят шансовете външни лица да се сдобият с данните за логване чрез различни софтуерни инструменти, допълва 9to5Mac.


TestDisk е безплатна програма за сканиране на хард дискове, която

TestDisk е безплатна програма за сканиране на хард дискове, която ...

......... в: TestDisk & PhotoRec 7.1 FinalЕкрани1 от 3 Официална страница Изтегли: TestDisk & PhotoRec 7.1 Final за DOS (1.28 MB) Изтегли: TestDisk & PhotoRec 7.1 Final за Windows (20.5 MB) Изтегли: TestDisk & PhotoRec 7.1 Final за Linux (2.90 MB) Изтегли: TestDisk & PhotoRec 7.1 Final за MacOS (1.10 MB)


Специалисти от компанията за кибер безопасност CSIS разкриха фалшиво приложение

Специалисти от компанията за кибер безопасност CSIS разкриха фалшиво приложение ...

......... данните за своите кредитни карти. Експертите призовават потребителите да бъдат внимателни, защото това приложение има над 10 млн. прехвърляния в Google Play и не е ясно колко от тях са превели пари. Обновяванията на смартфона трябва да става само чрез вътрешните настройки, а не чрез странични приложения, предупреждават специалисти.  


Делегираме все повече и по-важни решения на компютрите. Критиците се

Делегираме все повече и по-важни решения на компютрите. Критиците се ...

......... пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от Технологии Нужни са по-високи стандарти при автономните системиАнглийският върховен съд е отхвърлил иск срещу продажбата на VivacomОснователят на Wikipedia Лари Сангър е ужасен от развитието на социалните мрежиНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИСАЩ искат отмяна на делото, което Huawei заведе срещу правителството