Компанията за киберсигурност Avast обяви, че очаква ръстът на годишните

Компанията за киберсигурност Avast обяви, че очаква ръстът на годишните ...

......... от мобилните оператори на софтуер за сигурност. Компанията заяви, че коригираната основна печалба за първото полугодие е нараснала с 2,1% до 241,1 млн. долара, надминавайки средната прогноза на анализаторите за 237,3 млн. долара, а приходите са се увеличили с 6,6% на органична база до 433,1 млн. долара, също над очакванията.


Търсите нов начин за комуникация по време на пандемията? Компания

Търсите нов начин за комуникация по време на пандемията? Компания ...

......... хил. долара. Компаниите промотират продукта си на музеи, които могат да позволят потребителите да задават въпроси на холограми на исторически личности, както и на семейства, които искат да запишат информация за бъдещите поколения.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 41   Още видео0 гласа


Американският президент Доналд Тръмп подписа два указа, с които забранява

Американският президент Доналд Тръмп подписа два указа, с които забранява ...

......... на реклами в приложенията или споразумения за пускане на TikTok или WeChat в онлайн магазини, посочва друг запознат, пожелал също анонимност. Тегленето на самото приложение също би могло да бъде засегнато, тъй като при него се приемат условия за ползване, които включват споразумение за интелектуална собственост между потребителя и приложението.


Американската компания за споделено пътуване Uber Technologies обяви, че придобива

Американската компания за споделено пътуване Uber Technologies обяви, че придобива ...

......... 2016 г. Uber, която трябва да отчете финансовите си резултати по-късно в четвъртък, се бори с рязък спад на потребителите тази година, след като пандемията на Covid-19 накара шофьорите и клиентите да останат у дома. Компанията обяви, че  пътуванията са спаднали с около 80% през април в разгара на блокиранията.


Разработчикът на игри Activision Blizzard повиши годишната си прогноза за

Разработчикът на игри Activision Blizzard повиши годишната си прогноза за ...

......... 75 цента на акция, от 328 млн. долара, или 43 цента на акция, година по-рано. Конкурентите Electronic Arts и Take-Two Interactive Software също отчетоха по-добри резултати от очакваното, благодарение на основните си франчайзи. Повече новини за технологии можете да научите от видеото наBloomberg TV Bulgaria.гледано: 78   Още видео0 гласа


Разходите за облачни услуги растат, докато компаниите насочват повечето си

Разходите за облачни услуги растат, докато компаниите насочват повечето си ...

......... като често се работи на абонаментен принцип. Доклад от юни на International Data Corp. оцени, че повече от две трети от световните организации във всяка индустрия използват под някаква форма базирани в облака системи или приложения. Това се наблюдава включително и в сектори като производството, здравеопазването и финансовите услуги.  Китайската компания за изкуствен интелект Shanghai Zhizhen Intelligent Network Technology,

Китайската компания за изкуствен интелект Shanghai Zhizhen Intelligent Network Technology, ...

......... копие на съдебния иск. Делото е част от процес, който тече от близо дестилетие. Shanghai Zhizhen за първи път заведе дело за патентно нарушение от страна на Apple още през 2012 г. във връзка с технологията за гласово разпознаване. През юли висшият съд на Китай отсъди, че патентът е валиден.


Американският технологичен концерн Apple премахна над 30 хил. приложения, 90%

Американският технологичен концерн Apple премахна над 30 хил. приложения, 90% ...

......... регулаторите приемат много по-строг и бавен процес на оценка на игрите, след като 2018 г. временно спряха да издават всякакви одобрения. Внасяните игри са под особено строг контрол, а вратичката в App Store беше последен шанс част от тях да бъдат разпространявани на най-големия пазар на мобилни игри в света.


Георги Ганев поема поста Търговски директор на IBM България и

Георги Ганев поема поста Търговски директор на IBM България и ...

......... Регионален лидер по продажбите за IBM Централна и Източна Европа. Наскоро Правица коментира промените за бизнеса вследствие на коронавируса и заяви в предаването “Update” с водещ Бойчо Попов по Bloomberg TV Bulgaria, че има три ключови неща, които основно задвижват процеса по успешната дигитална трансформация. Кои са те вижте тук!


InvestorBG · Update подкаст епизод 9 - Телемедицината и как

InvestorBG · Update подкаст епизод 9 - Телемедицината и как ...

......... дава възможност всеки да извършва скрининг у дома. Термокамерата може да покаже къде и дали има някакви възпалителни процеси в човешкото тяло, а това би могло да се ползва като сигнал за потенциални бъдещи проблеми, включително и онкологични.Как точно работи платформата на Kelvin Health можете да научите от пълния запис.


Американският технологичен концерн Microsoft Corp. отчете забавен растеж в своя

Американският технологичен концерн Microsoft Corp. отчете забавен растеж в своя ...

......... които се нуждаят от по-добра техника у дома. Друга част от бизнеса на Microsoft, облагодетелствана от домашните клиенти, са игрите. Приходите от конзолите Xbox и услуги скочиха със 65% през тримесечието. Худ повтори, че най-новата конзола Xbox на компанията ще излезе навреме за празничния сезон. P { margin-bottom: 0.08in }Американската компания зад едноименната чат услуга Slack Technologies Inc. е

Американската компания зад едноименната чат услуга Slack Technologies Inc. е ...

......... скривайки реалната цена от бизнес клиентите“, заявиха от Slack в изявление. Европейската комисия, която наложи глоби за общо 2,2 млрд. евро на Microsoft в рамките на продължило десетилетие разследване, потвърди, че е получено оплакване и то ще бъде разгледано по стандартната й процедура. От Microsoft не са коментирали веднага въпроса.


Финансовите резултати на International Business Machines Corp. (IBM) отчетоха понижения

Финансовите резултати на International Business Machines Corp. (IBM) отчетоха понижения ...

......... и Microsoft Corp. През 2018 г. IBM похарчи 34 милиарда долара, за да купи доставчика на софтуер с отворен код Red Hat, за да подпомогне този преход. IBM съобщи, че Red Hat е допринесло за 867 милиона долара през тримесечието. P { margin-bottom: 0.08in } A:link { so-language: zxx }


Tencent пусна инструменти, които да помогнат на търговците да изграждат

Tencent пусна инструменти, които да помогнат на търговците да изграждат ...

......... виртуален магазин и също така няма да има такси за услугата. Платформите на Alibaba Например разчитат на редица такси, които търговците плащат. Освен това WeStore ще поддържа стрийминг на живо, който се превърна в популярен начин за пазаруване сред китайските потребители. Това е функция, която конкуренти като Taobao също поддържат.


Tesla е подвела потребителите за възможностите на своите автоматизирани системи

Tesla е подвела потребителите за възможностите на своите автоматизирани системи ...

......... г. През 2015 г. той заяви, че „генерална пълна автономност“ е в процес на разработка. До 2016 г. Tesla обяви на клиентите си, че всичките ѝ коли в производство ще включват пълен хардуер са самоуправление. Този хардуер, известен с името Hardware 3.0, не се появи до пролетта на 2019 г.


Повече от 2500 мобилни игри са премахнати от китайския магазин

Повече от 2500 мобилни игри са премахнати от китайския магазин ...

......... процес по одобрение за получаване на лиценз. През февруари видео играта „Plague Inc”, чиято популярност нарасна предвид коронавирусната пандемия, беше премахната от китайския магазин за приложения на Apple, след като регулаторите заявиха, че съдържа незаконно съдържание. Играта нямаше необходимия лиценз и анализатори твърдят, че е малко вероятно да получи такъв.Търговският съветник на Белия дом Питър Наваро нарече главния изпълнителен

Търговският съветник на Белия дом Питър Наваро нарече главния изпълнителен ...

......... най-голямото чат приложение в Китай, което е собственост на технологичния гигант Tencent. „TikTok и WeChat са най-големите форми на цензура в континенталната част на Китай, така че очаквайте сериозни действия по въпроса“, коментира Наваро. TikTok не оперира в континентален Китай. Вместо това ByteDance ползва много подобен продукт там, наречен Douyin.


Редица популярни приложения като Spotify и Tinder временно спряха работа

Редица популярни приложения като Spotify и Tinder временно спряха работа ...

......... заяви, че нововъведения в софтуера ѝ причинява проблемите на приложения, които позлват нейния SDK в мобилната операционна система на Apple. „Знаем, че в момента има някои проблеми и ги проверяваме! Ще ви държим в течение“, написа в Twitter екипът по поддръжката на Spotify веднага след като проблемът е станал ясен.


Epic Games, разработчикът на популярната видео игра „Fortnite”, заяви, че

Epic Games, разработчикът на популярната видео игра „Fortnite”, заяви, че ...

......... социалната развлекателна платформа и дигитална екосистема на Epic за създаването на уникални преживявания за потребители и създатели“. Текстът посочва още, че Sony и Epic може да се опитат да създадат повече виртуални мултимедийни преживявания като “Fortnite”.Oще технологични новини вижте във видеото на Bloomberg ТV Bulgaria!гледано: 50   Още видео0 гласа


Германският софтуерен гигант SAP заяви, че бизнес активността му значително

Германският софтуерен гигант SAP заяви, че бизнес активността му значително ...

......... По-ранната прогноза на компанията беше за 10% ръст. „Прогнозата продължава да е базирана на предположението за постепенно подобряване на търсенето през третото и четвъртото тримесечие, докато икономиките продължат отварянето си и блокадите се вдигат“, коментира SAP. SAP планира да обяви пълния си финансов отчет за второто тримесечие на 27 юли.


Tencent Holdings, най-голямата китайска компания за социални мрежи и видео

Tencent Holdings, най-голямата китайска компания за социални мрежи и видео ...

......... разкри план за разработката на над 40 игри. Книжата на компанията записаха над 8% ръст на стойността тази седмица до историческия връх от 521 хонконгски долара, след като представи новите си заглавия.Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 64   Още видео0 гласа  


От 1 юли FT София официално става част от FT

От 1 юли FT София официално става част от FT ...

......... е процъфтяващ град с над милион, с разрастваща се технологична сцена, тричасов полет от летищата в Лондон и една от най-ценните локации в Европа. Xoomworks има голямо наследство от подобни проекти, създаден софийски офис и тясно културно съответствие с FT. P { margin-bottom: 0.08in } P { margin-bottom: 0.08in }


Индия забрани 59 приложения от Китай, включително популярната платформа за

Индия забрани 59 приложения от Китай, включително популярната платформа за ...

......... но дълбоко са се укрепили в социалната тъкан на нашия живот“, коментира, Анил Кумар, главен изпълнителен директор на изследователската компания в сферата на технологиите RedSeer Consulting. „Те знаят какво правиш, какво казваш, къде си. В настоящия контекст те може да се възприемат като заплаха за нашата национална сигурност“, допълва той.


На годишната си конференция за разработчици Apple представи нова система,

На годишната си конференция за разработчици Apple представи нова система, ...

......... и се интегрират с Apple Pay. Потребителите пък могат да решат кога и дали да свалят пълната версия на приложението от App Store.   В допълнение компанията обяви нови ъпдейти на груповите чатове в iMessage, включително опция за отбелязване на най-важните разговори и възможност за споменаване на другите, както в Slack. 


Apple ще проведе годишната си конференция за разработчици, изправяйки се

Apple ще проведе годишната си конференция за разработчици, изправяйки се ...

......... Google Translate. Може би най-важното за потребителите на iPhone и iPad, които бързо ъпгрейднаха към iOS 13 миналата година, Apple е подновила процеса по тестване на софтуера с планове да подобри качеството му и да намали бъговете.Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 60   Още видео0 гласа


Electronic Arts вижда бъдещето на гейминга и то е толкова

Electronic Arts вижда бъдещето на гейминга и то е толкова ...

......... се променят в зависимост колко дълго продължи пандемията. С около 6000 служители, работещи от вкъщи, Electronic Arts успя да пусне на пазара няколко игри и да пусне ъпдейти за други. Но сега компанията търси начини да организира офисите си по такъв начин, че служителите евентуално да се завърнат в тях.


Zoom Video Communications планира да предложи на всички свои потребители,

Zoom Video Communications планира да предложи на всички свои потребители, ...

......... Алекс Стамос и направи няколко големи ъпгрейда в услугата си. Преди време Zoom разкри намерението си да пусне криптиране от край до край само за корпоративните клиенти, които си плащат за ползването на услугата, но в крайна сметка промени решението си, за да откликне на търсенето и нуждите на потребителите.


Акциите на американския производител на софтуер Oracle поевтиняха с 5%

Акциите на американския производител на софтуер Oracle поевтиняха с 5% ...

......... от 1%. Анкетираните от Refinitiv анализатори очакват коригирана печалба на акция от 85 цента и приходи за 9,09 милиарда долара, което предполага спад от 1,4% на годишна база. Кац отказа да предостави насоки за финансовата 2021 година, но заяви, че смята, че тази година растежът на приходите ще се ускори.


Американската технологична компания Apple е изправена пред поредното разследване за

Американската технологична компания Apple е изправена пред поредното разследване за ...

......... Европейската комисия през март, е поне третата в Брюксел срещу бизнес практиките на Apple. През миналия месец производителят на приложения за проследяване Tile се оплака в писмо, изпратено до ЕК, че Apple злоупотребява с властта си, за да облагодетелства несправедливо един от собствените си продукти. P { margin-bottom: 0.08in }


Американският технологичен гигант Apple обяви, че потребителите и рекламодателите са

Американският технологичен гигант Apple обяви, че потребителите и рекламодателите са ...

......... компанията заяви, че 84% от приложенията в магазина не споделят приходи с нея. За стрийминг услуги като Hulu например потребителите могат да се абонират и да плащат през браузър и да гледат през приложението за iPhone. Игрите могат да са безплатни за сваляне и да генерират средства от вътрешни реклами.


Когато преди месеци започна епидемията Covid-19, политиците в Германия посочиха

Когато преди месеци започна епидемията Covid-19, политиците в Германия посочиха ...

......... допълвайки, че скорошните огнища в Германия след масови събирания и църковни служби са причинили бързо разпространение на коронавируса. Благодарение на масовото тестване, добрата здравна система и блокадата в средата на март Германия успя да задържи броя на смъртните случаи сравнително нисък спрямо други страни въпреки големия си брой заразени.  


Microsoft заяви, че ще изчака федералната регулация преди да продава

Microsoft заяви, че ще изчака федералната регулация преди да продава ...

......... лицевият анализ е по-неточен при хората с по-тъмен цвят на кожата, което допълва предупрежденията на активистите за неверни съвпадения, които биха могли да доведат до арест на неправилните хора. Междувременно Конгресът обмисля регулацията от месеци. Разработчиците на технология за лицево разпознаване, които работят с полицията, включват Idema и DataWorks Plus.


Amazon заяви, че забранява използването на софтуера ѝ за лицево

Amazon заяви, че забранява използването на софтуера ѝ за лицево ...

......... на кого я продава Amazon. Новините от Amazon дойдоха само два дни, след като IBM заяви, че излиза от бизнеса с лицево разпознаване. Главният изпълнителен директор на компанията Арвинд Кришна призова Конгреса да направи реформи, за да постигне напредък в областта на расовата справедливост и за справяне със системния расизъм.


Британско-холандската услуга за доставка на храна Just Eat Takeaway поема

Британско-холандската услуга за доставка на храна Just Eat Takeaway поема ...

......... продаде или затвори страничен бизнес. Тя разчиташе на сделки за постигане на водеща позиция на пазарите, на които оперира. В изявление по имейл говорител на Uber заяви, че компанията смята, че индустрията се нуждае от консолидация, но не се интересува от „правене на сделка на всяка цена с всеки играч“.


International Business Machines Corp (IBM.N) разкрива в писмо до Конгреса на

International Business Machines Corp (IBM.N) разкрива в писмо до Конгреса на ...

......... снимки през януари 2019 г., направени от Flickr, без съгласието на субектите - въпреки че снимките са споделени под лиценз Creative Commons. IBM поясни пред The Verge в изявление по това време, че наборът данни ще бъде достъпен само на проверени изследователи и включва само изображения, които са публично достъпни.


Цената на акциите на Slack се срина с близо 17%

Цената на акциите на Slack се срина с близо 17% ...

......... цента на акция и 860,3 млн. долара приходи. Преди това Slack очакваше коригирана загуба от 21 до 19 цента на акция и 842-862 млн. долара приходи. Като се изключи движението на акциите по време на следборсовата търговия, цената на акциите е скочила с близо 70% от началото на тази година.


Все по-голямото количество данни, което компаниите трябва да обработват с

Все по-голямото количество данни, което компаниите трябва да обработват с ...

......... поели, както и да правим съпоставка с риска, който сме заложили в плана ни за развитие. Не искаме да спрем до тук, а напротив - искаме да продължим. Смятам, че е постижимо - пак е въпрос на добро планиране, на добра организация, на екипна работа и мотивация, заключва Йотова.  


Фишинг атаките в условията на пандемия се разрастват. Това каза

Фишинг атаките в условията на пандемия се разрастват. Това каза ...

......... за ДДС ще се промени. "Животът след 9% ДДС няма да бъде това, което бе преди", коментира експертът. По думите му Наредба Н-18 трябва да премине своя катарзис и да бъде оползотворена на практика.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.


Главният изпълнителен директор на Zynga Франк Гибо обяви, че компанията

Главният изпълнителен директор на Zynga Франк Гибо обяви, че компанията ...

......... Zynga да увеличи маржовете си, твърди Гибо. Дори без тези резултати, Zynga увеличи прогнозата за приходите си за второто тримесечие и за цялата година, допълва той. Peak, която е основана през 2010 г. в Истанбул, е подкрепена от компаниите за рисков капитал Endeavour Catalyst, Earlybird Venture Capital и Hummingbird Ventures.


Ако си бяхте включили приложението Clubhouse преди време, щяхте да

Ако си бяхте включили приложението Clubhouse преди време, щяхте да ...

......... Г-7 през юни1 Още по тематаЗащо Тръмп търси конфронтация с Twitter?Тръмп ограничи юридическата защита на социалните мрежи5Тръмп заплаши да затвори социални медии7Facebook ще позволи работата от вкъщи за постоянноИндонезия налага 10% ДДС върху дигиталните продукти и услугиFacebook отчита силен ръст на сваленото съдържание заради реч на омразата


Google обеща да спре да създава специални инструменти с изкуствен

Google обеща да спре да създава специални инструменти с изкуствен ...

......... света идва от изкопаеми горива, а с подобряването на жизнения стандарт, светът ще се нуждае от още повече енергия. Това прави реализирането на нулево въглеродно бъдеще един от най-сложните преходи в човешката история". Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria! гледано: 66   Още видео0 гласа


Компанията за видеоконферентни решения Zoom Video Communications заяви, че ограничава

Компанията за видеоконферентни решения Zoom Video Communications заяви, че ограничава ...

......... на личните данни, които има. Миналата седмица Zoom заяви, че планира да отвори две нови локации, на които да развива развойна дейност – във Финикс и Питсбърг. Планът е това да се случи в рамките на следващите две години, а компанията ще увеличи броя на инженерите си с около 60%.


Американският технологичен гигант Apple ще проведе онлайн годишната си Световна

Американският технологичен гигант Apple ще проведе онлайн годишната си Световна ...

......... изявления, ще бъдат достъпни за разработчиците на уебсайта на Apple и през приложението ѝ за iPhone и iPad. Ръководителят на маркетинга Фил Шилер твърди, че конференцията ще е най-голямата до момента, като ще събере 23 млн. разработчици. Apple обяви, че събитието ще се проведе в рамките на цяла седмица, както обичайно.


Американският технологичен концерн Microsoft ще инвестира 1 млрд. долара в

Американският технологичен концерн Microsoft ще инвестира 1 млрд. долара в ...

......... долара. Резултатите на най-големият разработчик на софтуер в света надминаха средната прогноза на анализаторите за 1,28 долара печалба на акция и 33,7 млрд. долара приходи, сочат данни, събрани от Bloomberg.  Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 44   Още видео0 гласа P { margin-bottom: 0.08in }


Американският производител на чипове Intel купува разработчика на приложението за

Американският производител на чипове Intel купува разработчика на приложението за ...

......... обществен транспорт, като интегрира и други транспортни услуги и електрически скутери. Приложението от Израел е достъпно за 3100 града, включително и за няколко в България, и има 800 милиона потребители. Тази потребителска база и данните за трафика на приложението я направиха добра инвестиция, подчертава директорът на Mobileye Амнон Шашуа.  


Rovio Entertainment, създателят на 10-годишната серия мобилни игри „Angry Birds”,

Rovio Entertainment, създателят на 10-годишната серия мобилни игри „Angry Birds”, ...

......... която Rovio притежава 80% През февруари Rovio обяви, че Hatch се насочва към годишно свиване на разходите с 6 млн. евро и прехвърля фокуса си върху абонаментите и стрийминг услугите за деца и семейства. През 2020 г. Rovio иска да пусне от една до три нови игри, обяви финландската компания.


Френски екип пусна гласов асистент, който може да помогне на

Френски екип пусна гласов асистент, който може да помогне на ...

......... и се съхранява седем дни, преди да бъде изтрита. „Доколкото знаем, това е първият път, в който изкуствен интелект се използва, за да служи на общественото здраве“, коментира пред вестник Le Monde професор Хавие Ювен, който ръководи проекта.  „AlloCovid” е отделен от мобилното приложение „StopCovid”, което правителството възнамерява да пусне.


Напоследък много хора се оплакват, че ефективността им на работа

Напоследък много хора се оплакват, че ефективността им на работа ...

......... 100% удовлетвореност на клиентите. Ще получите кода си за използване за броени минути по електронната поща. Също така предлагаме лесни, сигурни и надеждни методи на плащане като PayPal, банков превод, кредитна карта или дебитна карта и 24/7 обслужване на клиенти ([email protected]), за да гарантираме, че получавате правилното съдействие, когато трябва.


Бил Гейтс, който като основател на софтуерната компания Microsoft стана

Бил Гейтс, който като основател на софтуерната компания Microsoft стана ...

......... начин това да се извършва с маски и дистанциране“.Критиката на Гейтс към правителството на САЩ е необичайно остра. Обикновено той говори с по-дипломатически тон за политиците, включително за президента Доналд Тръмп. Гейтс обаче вече критикува решението му да откаже плащанията към Световната здравна организация (СЗО).  P { margin-bottom: 0.08in }


Apple заяви, че не е открила „никакви доказателства“ уязвимостта в

Apple заяви, че не е открила „никакви доказателства“ уязвимостта в ...

......... хакерски атаки са били извършвани срещу потребителите на iPhone. „Внимателно разследвахме доклада и на база на предоставената информация стигахме до заключение, че тези проблеми не представляват непосредствен риск за нашите потребители“, посочва Apple в изявление. Ейврахам не е отговорил веднага на запитването за коментар във връзка с думите на Apple.


Базираната в облака стрийминг услуга за игри на Google, Stadia,

Базираната в облака стрийминг услуга за игри на Google, Stadia, ...

......... Google на Alphabet заяви, че ще даде два месеца безплатен достъп до премиум версията Stadia Pro. В седмицата, в която беше обявена новината, Stadia отбеляза най-високия брой седмични инсталации на приложението от пускането му на пазара през ноември. Те достигнаха 225 хил. в App Store и Google Play, сочат данните.


Някои от най-големите компании в света решиха да не използват

Някои от най-големите компании в света решиха да не използват ...

......... преди да се продължи със срещата, твърди друг източник, запознат с въпроса. Говорител на NXP е отказал да коментира, докато Ericsson посочва в имейл, че на вътрешно ниво е одобрила приложения и насоки за срещите си, но не дава повече подробности. Говорител на Bank of America е отказал да коментира.


Apple планира да поправи проблем, за който компания за сигурност

Apple планира да поправи проблем, за който компания за сигурност ...

......... от „северноамериканска технологична компания от Fortune 500”, но отказва да разкрие коя е тя. Освен това са открити доказателства за свързани атаки срещу служители на пет други компании в Япония, Германия, Саудитска Арабия и Израел. Два независими разследващи, които са разгледали разкритията на ZecOps, са установили, че доказателствата са достоверни.


Компанията за конферентни видео разговори Zoom Video Communications обяви, че

Компанията за конферентни видео разговори Zoom Video Communications обяви, че ...

......... властите по света, забраниха на служителите си да ползват Zoom, защото услугата не може да предостави достатъчно добра защита. В отговор на всичко това главният изпълнителен директор на Zoom обеща да предприеме действия за справяне с проблемите. За целта сега приложението залага на по-добро криптиране, гласи днешното съобщение на компанията.


Само шест месеца след последната смяна във висшия мениджмънт на

Само шест месеца след последната смяна във висшия мениджмънт на ...

......... млрд. долара през първото тримесечие на годината, докато общите приходи са се повишили със 7% до над 6,5 млрд. евро. SAP не планира да кандидатства за програми, които да ѝ помогнат да изплаща заплатите на своите служители, или да търси държавна подкрепа заради пандемията, обяви главният финансов директор Лукак Мучич. 


Apple обяви, че ще разшири своя App Store, Apple Music

Apple обяви, че ще разшири своя App Store, Apple Music ...

......... на музика на новите си пазари. В САЩ тя предлага безплатни три месеца, а след изтичането им таксува отделните потребители по 9,99 долара на месец. В Мианмар и Кот д‘Ивоар безплатният период на ползване ще е 6 месеца, а цената на пазари като Ирак и Кувейт ще бъде 4,99 долара.


Мобилното приложение iHELP, чиято цел е да създаде национална мрежа

Мобилното приложение iHELP, чиято цел е да създаде национална мрежа ...

......... коронавирус в България достигна 846 по данни на Националния оперативен щаб от следобедните часове. Движението на гражданите между градовете във връзка с великденските празници обаче стана причина за налагането на по-строги мерки у нас и спирането на влизането и излизането от София, огнището на заразата у нас, до второ нареждане.


Седмица след официалното пускане на приложението Medrec:M– електронен медицински картон,

Седмица след официалното пускане на приложението Medrec:M– електронен медицински картон, ...

......... консултация, както и проследяването на социално значими хронични заболявания. Medrec:M е изграден, по модел на друг топ-продукт на компанията – Diabetes:M, който Сирма предостави на всичките си над 1 млн. клиенти по целия свят за безплатно ползване по време на пандемията. Приложението за диабет притежава CE сертификат за медицински софтуер.


Standard Chartered е първата голяма международна банка, която казва на

Standard Chartered е първата голяма международна банка, която казва на ...

......... Space X и системата на обществените училища в Ню Йорк, които налагат рестрикции на Zoom. В изявление Zoom заяви, че много от глобалните ѝ клиенти, включително финансови фирми, телекомуникационни компании, университети и правителствени агенции са направили “изчерпателни прегледи на сигурността“ на нейните технологии и са я избрали за своя услуга.


Епидемията от коронавируса замъглява перспективите за растеж на SAP: през

Епидемията от коронавируса замъглява перспективите за растеж на SAP: през ...

......... трябва да се увеличат с два процента, като особено търсени са решения за комуникация и мобилна дейност. Понастоящем са под въпрос големи проекти, за които често са необходими SAP системи. Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 3   Още видео0 гласа P { margin-bottom: 0.08in }


Здравното приложение за COVID-19 ViruSafe вече работи от днес, съобщават

Здравното приложение за COVID-19 ViruSafe вече работи от днес, съобщават ...

......... лидер в региона се справи с предизвикателството за собствена разработка в много кратък срок“, каза Пламен Цеков, съосновател и изпълнителен директор на Scalefocus. Приложението е част от Националната система за борба с COVID-19, разработена в колаборация с още четири ИТ компании (Софтуер Груп, Информационно Обслужване, САС, ЕСРИ).      


Цената на акциите на Zoom се сви с 9% в

Цената на акциите на Zoom се сви с 9% в ...

......... тези притеснения. Департаментът по образование в Ню Йорк пък заяви, че учителите трябва да работят с Microsoft Teams, писа в събота Washington Post. Миналата седмица пък Ройтерс разкри, че SpaceX на Илон Мъск е забранила на служителите си да ползват Zoom, позвовавайки се на „значителни опасения за поверителността и сигурността“.


Откривайки нов фронт в кампанията си за доминация на дигиталните

Откривайки нов фронт в кампанията си за доминация на дигиталните ...

......... му проект обаче все още не е разкрит. С тези по-развити онлайн игри, Amazon иска да достигне до най-сериозните играчи, които обичайно са най-взискателните в света. Ако Crucible и New World постигнат успех, Amazon не само ще изгради бизнес с игри, но ще покаже и потенциала на технологичните си инструменти.


Книжата на Nintendo записаха спад на цената за първи път

Книжата на Nintendo записаха спад на цената за първи път ...

......... Mercari показва, че стандартният модел Switch от 2017 г. се продава втора употреба с една трета повече спрямо търговската си цена. „Като много други гейминг имена, които се представят много добре заради вируса, ние не смятаме, че тенденцията ще бъде устойчива“, коментира Амир Анварзаде, стратег в Asymmetric Advisors в Сингапур.


Космическата компания на Илон Мъск SpaceX забрани на служителите си

Космическата компания на Илон Мъск SpaceX забрани на служителите си ...

......... запитванията за коментар за решението на SpaceX, но съветва своите потребители да ползват всичките функции за сигурност в платформата. Като компания, която работи с организации в областта на отбраната, базираната в Калифорния SpaceX е класифицирана като ключов бизнес, което ѝ позволява да работи, докато в Калифорния и Тексас има блокада.


Европейски учени и технологични експерти ще дадат начало на съвместна

Европейски учени и технологични експерти ще дадат начало на съвместна ...

......... пуснато в Сингапур в подкрепа на засега смятания за далеч по-успешен отговор на кризата с коронавируса, който удържа броя на случаите до стотици. Над 851 хил. души по света са заразени с Covid-19, а смъртните случаи са 42 053, сочат данни на Ройтерс. Най-тежко засегната е Италия, която има 12 428 жертви.


Потребител съди Zoom Video Communications, тъй като смята, че популярната

Потребител съди Zoom Video Communications, тъй като смята, че популярната ...

......... личните данни. Zoom не е отговорила веднага на имейла за коментар извън обичайното работно време. Делото е заведено след публикация, от която стана ясно, че приложението Zoom за iOS е споделяло данни с Facebook. След публикацията в Motherboard Zoom каза, че е премахнала кода, който прехвърля данни към социалната мрежа.


Израелската правителствена компания RAFAEL Advanced Defense Systems предложи на българските

Израелската правителствена компания RAFAEL Advanced Defense Systems предложи на българските ...

......... софтуера си на Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, като е предложила тестов период на ползване. Софтуерът може да се ползва и от потребителите чрез мобилно приложение, чрез което могат да се получват известия и сигнали, както и да се отменя информация директно с властите.


Акциите на американския технологичен концерн Microsoft затвориха сесията в понеделник

Акциите на американския технологичен концерн Microsoft затвориха сесията в понеделник ...

......... американските индекси. Книжата на Microsoft се обезцениха с 1% за март, докато Nasdaq се срина с 9%, а S&P 500 - с 11%. За цялата 2020 г. S&P 500 и Nasdaq отчитат понижения с 19% и 13% досега, а Microsoft е само с 1,6% надолу. P { margin-bottom: 0.08in }