София. От 22 януари до 19 февруари Галерия Сердика ще

София. От 22 януари до 19 февруари Галерия Сердика ще ...

......... фоайето на театър "Иван Вазов" през миналата година. Иво Йованович е роден и понастоящем живее в София. Прекарва голяма част от живота си в Белград, където следва операторско майсторство. Работил е като оператор в RTS, BBC, WTN, ITV, YUTEL. Страстта към фотографията наследява от баща си – фотографа Душан Йованович.


Да сложим организирано точка на новото строителство в София! Този

Да сложим организирано точка на новото строителство в София! Този ...

......... "Вярвам че това, което те представят ще изразява по качествен начин визията на голям брой софиянци. Оттук нататък дали е хубаво или не, дали се харесва на някого или не е съвсем частен въпрос, както и дали някаква политическа група или много политически групи приемат Визията или не", добави той.


София. Теодора Димова e първият разказвач на месеца за 2019

София. Теодора Димова e първият разказвач на месеца за 2019 ...

......... в края на 2016 г. Теодора Димова е колумнист към „Портал Култура“, където всяка седмица публикува есета, които се опитват да разглеждат днешния свят от гледната точка на християнската вяра. Тези текстове са обединени и издадени в три книги – „Четири вида любов“, „Ороци“ и „Зове овцете си по име“.


Да сложим организирано точка на новото строителство в София! Този

Да сложим организирано точка на новото строителство в София! Този ...

......... "Вярвам че това, което те представят ще изразява по качествен начин визията на голям брой софиянци. Оттук нататък дали е хубаво или не, дали се харесва на някого или не е съвсем частен въпрос, както и дали някаква политическа група или много политически групи приемат Визията или не", добави той.


София. В 0.39 часа на тел 112 е получен сигнал

София. В 0.39 часа на тел 112 е получен сигнал ...

......... В 0.39 часа на тел 112 е получен сигнал за бедстващи коне в района на хижа Паскал. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОДМВР – София. Уведомени за сигнала са РУ – Пирдоп, Община Пирдоп и представители на хижата. Изпратените екипи в района не са открили бедстващи животни. Цветилена СИМЕОНОВА


От утре, 22 януари, РЗИ – Софийска област обявява грипна

От утре, 22 януари, РЗИ – Софийска област обявява грипна ...

......... за преустановяване на учебните занятия в училищата на територията на областта за периода от 21.01.2019 г. до 25.01.2019 г., включително. До второ нареждане в областите Добрич, Пловдив и Софийска област се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.София. Тържественият ритуал

София. Тържественият ритуал "миене на ръце“ се проведе в Първа ...

......... 000 лв. Участие в събитието взеха кметът на София Йорданка Фандъкова, Дончо Барбалов, заместник-кмет по направление „Финанси и стопанска дейност” и вр. и. д заместник-кмет по направление „Столично общинско здравеопазване“, както и д-р Веселин Милев, председател на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към Столичен общински съвет. Даяна ДЮЛГЕРОВА


Авария остави без топла вода и парно голяма част от

Авария остави без топла вода и парно голяма част от ...

......... “Г.М.Димитров”, бул. “Климент Охридски”, ул. “Проф. Г.Брадистилов”, ул. “Росарио”, ул. “Баку”, ул. “Н.Габровски”. Друг район, засегнат от авария, но през вчерашния ден - 20 януари, се намира в квартал "Подуяне". Става въпрос за района между ул. “Лисец” № 6-8, 7, 92, ЦДГ 151 и ул. “Оборище” № 86, 88-90, 119.


Части от ж.к. „Студентски град“ са без парно и топла

Части от ж.к. „Студентски град“ са без парно и топла ...

......... „Студентски град“ са без парно и топла вода заради авария. Това показва справка на сайта на „Топлофикация София“. Засегнат е района между бул. „Симеоновско шосе”, ул.„21-век”, ул.„Йордан Йосифов”, ул.„Стефан Младенов”, ул.„Никола Габровски”, бул.„Г.М.Димитров” и между бул. „Г.М.Димитров”, бул. „Климент Охридски”, ул. „Проф. Г.Брадистилов”, ул. „Росарио”, ул. “„Баку” и ул. „Н.Габровски”.


Благодарение на системата за ранно известяване, строежът на трети лъч

Благодарение на системата за ранно известяване, строежът на трети лъч ...

......... по околна среда), които не се обновяват в реално време и които са събирателно на различни видове замърсители. В същото време таблата в столицата показват моментното състояние - те постъпват от Националната система за мониторинг на въздуха. На базата на тези данни в момента чистотата на въздуха е в нормата.


"В събота средно за София от всички измервателни станции замърсяването ...

......... въздуха в няколко столични райони. "На сайта на Столична община в реално време текат данни от Изпълнителна агенция по околна среда и нейните мониторингови станции за нивата на фини прахови частици. Европейската агенция прави обобщен индекс от различни параметри, включително работи и осреднява данни назад и затова се получава разминаване."В София от два дни не можем да дишаме, а

В София от два дни не можем да дишаме, а ...

......... на България е било отчетено сериозно замърсяване на въздуха днес. Най-голямо натрупване на мръсен въздух е регистрирано в София. Цветната сигнализация на измервателните станции е показвала тъмно червено за опасни стойности. А замърсяването на въздуха в някои райони на София от вчера до днес надскочи допустимите стойности над 10 пъти.


Две катастрофи станаха този предобед на столичния бул. „България“. Материалните

Две катастрофи станаха този предобед на столичния бул. „България“. Материалните ...

......... на около 100-ина метра една от друга. При едната са се сблъскали три нови джипа - един „Мерцедес - GL“ и два „БМВ - Х 6“. При втората катастрофа също има само материални щети по автомобилите.   На място има полицейски екипи. Причините за катастрофите тепърва ще се изясняват. БГНЕС


София. Промените в Наказателно-процесуалния кодекс не застрашават човешките права. Това

София. Промените в Наказателно-процесуалния кодекс не застрашават човешките права. Това ...

......... да представляват заплаха за сигурността. Никой не може да забрани на адвоката да се свърже с близките на задържания, независимо от възрастта му, заяви той. Когато става дума за закона, политиката трябва да отиде в коша, каза още адвокатът, като уточни той не е арена за политическа борба. Росица АНГЕЛОВА


Евакуираха Централната гара в София в петък заради сигнал за

Евакуираха Централната гара в София в петък заради сигнал за ...

......... Евакуираха Централната гара в София в петък заради сигнал за подозрителен багаж. Извършена от органите на реда проверка установила, че той не е опасен за пътниците и служителите. Гарата отново функционира нормално.


София. В района на Централна гара тече проверка на полицията

София. В района на Централна гара тече проверка на полицията ...

......... София. В района на Централна гара тече проверка на полицията по сигнал за съмнителни вещи. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от СДВР. Към момента не са намерени такива вещи. Сигналът е постъпил в полицейското управление към 12.50 часа. Теодора ПАТРОНОВАСофия. Отцепен е районът около Централната автогара, съобщи читател на

София. Отцепен е районът около Централната автогара, съобщи читател на ...

......... София. Отцепен е районът около Централната автогара, съобщи читател на Агенция "Фокус". Цялата гара е оградена с ленти. На място има коли на полиция и жандармерия, част от органите на реда са въоръжени и с автомати. “Фокус” проверява информацията и ще продължи да ви информира.


"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в част от кв. ...

......... своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.


От 20 януари 2019-та година, всяка трета неделя от месеца,

От 20 януари 2019-та година, всяка трета неделя от месеца, ...

......... и вдъхновени, че са деца на България!“, се казва в съобщението на община Елин Пелин. Оттам уточняват, че очакват всички желаещи да се присъединят към клуб „Аз съм българче“ тази неделя, 20 януари, от 11 часа в ритуалната зала в сградата на общината. Първата тема е озаглавена „Кубрат - началото!“


Готвят промени при приема на деца в първи клас и

Готвят промени при приема на деца в първи клас и ...

......... естествено администрацията ще се съобрази с мнението на обществено значимите партньори".   Засега сигурно е, че през следващата година ще се приложи промяната, касаеща приема в първи клас, както и увеличаването на яслените групи. За новостите при приема в детски градини предстоят още разговори, както и одобрението на общинските съветници.


Мними инспектори опитали да измамят жена с глоба за паркиранеМними

Мними инспектори опитали да измамят жена с глоба за паркиранеМними ...

......... наредби на СОС, по които работим, по нито една не се взимат пари на ръка. Всички фишове се плащат по банков път или в касата на инспектората".  Служителите на инспектората пък трябва да носят тъмно синьо яке с надпис „Столичен инспекторат, Столична община“ и да се легитимират със служебна карта.


700 допълнителни места ще бъдат осигурени за децата в яслена

700 допълнителни места ще бъдат осигурени за децата в яслена ...

......... е разчетен за максимално натоварване. Квадратурата е разчетена за големи групи, така че няма проблем, ако има средно ниска месечна посещаемост, да вървим към приемане на до три деца допълнително. Това е норматив на Министерството на образованието, припомням. Ние просто го въвеждаме в общинския регламент", каза Чобанов, цитиран от БНР.


Във връзка със затопляне на времето Столичната община възложи на

Във връзка със затопляне на времето Столичната община възложи на ...

......... площад Ручей, бул.„Никола Мушанов“, бул „Овча Купел“ и локалното платно на бул. „България“. Продължава и почистването на регулите от наноси. Приоритетно се работи по трасетата, по които се движи градският транспорт. През вчерашния ден бяха почиствани наносите на бул. „Черни връх“, бул. „Драган Цанков“, Ботевградско шосе и ул. „Цар Освободител“.


„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на ...

......... ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.


София. Излизането на Великобритания от ЕС е трилър без край

София. Излизането на Великобритания от ЕС е трилър без край ...

......... предизвика оставката на министър-председателя Тереза Мей. След това може да се състави ново правителство, което или ще изготви нова форма на Брекзит или ще организира нов референдум за излизането от ЕС. Според икономиста на евентуален втори референдум британците ще отрекат всякаква форма на напускане на Великобритания от съюза. Милослава АНГЕЛОВА


За периода 10 януари – 10 декември 2018 година КАТ

За периода 10 януари – 10 декември 2018 година КАТ ...

......... мимикрията на решение, което се използва само за ПР цели. Категорични сме, че министърът на околната среда и водите Нено Димов трябва да каже и дали след подобни данни ще има дарения и на други газанализатори към регионалните дирекции на КАТ в цялата страната, както беше заявено", завършват от "Волт".


Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на

Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на ...

......... ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.


Преди броени минути в Елин Пелин протече обсъждането на бюджет

Преди броени минути в Елин Пелин протече обсъждането на бюджет ...

......... център, ще се ремонтира църквата „Св. Николай Чудотворец“ в града. Ремонт на храмовете е предвиден също в селата Габра, Гара Елин Пелин, Голема Раковица, Доганово, Караполци, Лесново, Огняново, Петково, Равно поле, Столник и Чурек. Ремонти се планират за читалищата в Габра, Голема Раковица, Доганово, Елешница, Мусачево, Нови хан и Столник. 


Асфалтът по бул.

Асфалтът по бул. "Константин Величков" се напука. Само два месеца ...

......... бул. "Константин Величков" се напука. Само два месеца след полагането на настилката, тя е в окаяно състояние, а инвестицията е за 1 млн. лв. Андрей Зографски, който разпространи снимки от проблемния участък, каза, че това ще бъде трети ремонт на ремонта. Столичната община разполагаше с половин година да ремонтира трасето.


Охранителна камера е хванала в пълни краски как точно се

Охранителна камера е хванала в пълни краски как точно се ...

......... кмет Йорданка Фандъкова ще има ли проблеми в поредния ден, в който завали сняг. На видеото отлично се вижда как опитващ се да почисти колата си човек бива буквално заринат с мръсен, кишав сняг, от каращ с висока скорост снегорин. Въпросът е ще има ли последствия? Сподели с твоите приятели


Столичният булевард

Столичният булевард "Константин Величков" все още е в ремонт, но ...

......... е перфектна", заяви инж. Сава Деспотов, общинско дружество "Софинвест". "Пътят е готов на практика и се експлоатира. Не е причината в нас да е в такова състояние", заяви още инж. Деспотов. Според него основната причина за състоянието на пътя е релсовият път на трамваите, който трябва да се укрепи.  


Нямаше време ремонтът на бул.

Нямаше време ремонтът на бул. "Константин Величков" да бъде довършен. ...

......... края на март ремонтът щял да бъде приключен, ако "Шефът" т.е. Господ даде добро време. Не сме виждали толкова бързо разпадащ се ремонт, иронизираха ситуацията от "Спаси София". За какво натоварване изчисляват асфалта, щом не може за 1 месец да издържи, попитаха от неправителствената организация, но не получиха директен отговор.


„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на ...

......... ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.


Утре - 15 януари, от 10.30 ч. до 13.30 ч.

Утре - 15 януари, от 10.30 ч. до 13.30 ч. ...

......... София, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. От 13.30 ч. до 16.30 ч. ще бъде ограничено движението в тръбата за София. Превозните средства ще преминават в тръбата за Перник. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация, посочват от АПИ.


Община Божурище е в отлично финансово състояние за новата 2019

Община Божурище е в отлично финансово състояние за новата 2019 ...

......... фейсбук кметът на общината Георги Димов. Той използва социалната мрежа, за да прикани за пореден път гражданите а се включат в днешното обсъждане на бюджета, което започва в местното читалище в 18:30 ч. Всички присъстващи ще имат възможност да зададат въпроси и да научат в детайли всичко, което ги интересува.


В София стартира проект за изграждане на девет нови социални

В София стартира проект за изграждане на девет нови социални ...

......... имахме общо 25 социални услуги. Днес те са 86 социални услуги за деца и възрастни и над 25 клубове на пенсионера и инвалида, които на практика изпълняват функцията на дневни центрове за занимания на хората", каза тя и допълни, че целта им е създаване на по-добри условия за активен живот.


От 20 на 23 деца да стане максималният брой в

От 20 на 23 деца да стане максималният брой в ...

......... от началото на 2018 поражда проблеми за по-малките заведения, които по ред причини с по-малък брой деца не успяват да покрият всичките си разходи", обясни Чобанов, цитиран от Дарик. Предложението трябва да бъде гласувано от Общинския съвет и ако съветниците го приемат, ще влезе в сила от следващата учебна година.


София. УМБАЛ „Св. Иван Рилски” ще предлага ново изследване за

София. УМБАЛ „Св. Иван Рилски” ще предлага ново изследване за ...

......... при пациенти с автоимунно заболяване. Въпреки че откриването на храните, които обострят симптомите при всеки отделен пациент с автоимунно заболяване, може да облекчи състоянието му, лекарите предупреждават, че диетата не може да замести медикаментозната терапия. На дискусията присъстваха много имунолози, ревматолози, гастроентеролози, лекари от други специалности, представители на пациентските организации.


Автомобил се обърна странично на столичния булевард

Автомобил се обърна странично на столичния булевард "Мадрид" този следобед. ...

.........   При катастрофата колата е ударила няколко паркирани автомобила. Няма пострадали пешеходци. Шофьорът на автомобила е настанен в болница. БГНЕС По обърнатия странично автомобил са нанесени сериозни материални щети. Колата не създаде проблеми при движението по булеварда. На място бяха служители на полицията.   Трамвайното движение се осъществява нормално. БГНЕСНа въпрос защо се позволява до старинна сграда да се

На въпрос защо се позволява до старинна сграда да се ...

......... могат да връщат проекти заради визия на сграда, която не се вписва адекватно в архитектурната среда и подчерта, че такава законодателна инициатива може да бъде предприета от Камарата на архитектите в България. Той добави, че главните архитекти могат да върнат проекти, които не отговарят на правилата и нормите на застрояване.


Центърът за градска мобилност, който вече стопанисва буферните паркинги, обяви

Центърът за градска мобилност, който вече стопанисва буферните паркинги, обяви ...

......... ул. "Странджа" между булевардите "Т. Александров" и "Ал. Стамболийски" (от към НОИ). Там предстои поставянето на фуга и антипаркинг колчета. На други два тротоара е започната работа - на ул. "Братя Миладинови" и на "Лайош Кошут". Предстои ремонт по тротоарните настилки на ул. "Самуил", ул. "Лозенец", ул. "Княз Борис Първи".


София. Новият буферен паркинг на метростанция „Стадион Васил Левски“ е

София. Новият буферен паркинг на метростанция „Стадион Васил Левски“ е ...

......... с метрото“, каза още Петров, като подчерта, че това е първият буферен паркинг, който ще бъде изграден изцяло със средства на Център за градска мобилност. „Както знаете, миналата година всички буферни паркинги бяха вкарани към нашия капитал и за това имаме ангажимента да ги завършим“, допълни още той. Ирина ИВАНОВА


София. 36 процедури за малко над 3,5 милиарда лева са

София. 36 процедури за малко над 3,5 милиарда лева са ...

......... 14-те проекта по приоритетна ос 1 – „Води“, които предстои да бъдат подадени от ВиК операторите. Освен това към настоящия момент има други 26 проекта, които са в процес на оценка. Усилията ще бъдат съсредоточени върху приключване на тяхното одобрение и сключване на договори с бенефициентите, коментира Калчева. Йоланда ПЕЛОВА


София. В резултат на активните оперативно- издирвателни действия, предприети за

София. В резултат на активните оперативно- издирвателни действия, предприети за ...

......... – 6 януари т.г., което същите потвърдили впоследствие със самопризнанията си пред полицейските служители. По- голямата част от инкриминираните вещи са намерени. След доклад на събраните доказателства в районната прокуратура в Самоков извършителите са привлечени в качеството на обвиняеми и им е взета 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.


Санкциите за непочистени участъци са много големи, при над 5

Санкциите за непочистени участъци са много големи, при над 5 ...

......... транспорт към момента се движи нормално по всички линии. Ще продължим да следим обстановката, като се надявам да нямаме проблеми, но все пак нека шофьорите да знаят, че обстановката ще бъде усложнена и зимна и да излизат добре подготвени“, каза Фандъкова, като допълни, че към момента няма конкретни опасни участъци.


"През 2017 година приходите на Столичния инспектоарт са под 500 ...

......... приходи?" Това заяви гражданската организация "Спаси София" във своя Facebook профил. Ето и пълна картина на предвидените за 2017 година разходи в бюджета на Столичния инспекторат. А от "Спаси София" напомнят, че точно Инспекторатът има задача да налага глоби за нарушения т.е. това е едно от най-устойчивите приходни пера.  


Влизат в сила промени в движението заради строителството на третия

Влизат в сила промени в движението заради строителството на третия ...

......... участък в посока ул. "Граф Игнатиев". 4. Ще се обърне посоката на движение на ул. "Цар Самуил" между бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Хан Аспарух" към бул. "Патриарх Евтимий". 5. В транспортния тунел под НДК движението на ППС в посока бул. "България" ще се извършва върху трасето на трамвайната линия.


Всички улични ремонти в София са спрени заради минусовите температури,

Всички улични ремонти в София са спрени заради минусовите температури, ...

......... единствената общинска. Ремонтът е на стойност 255 000 лв. "Ще се доставят нови легла, ендоскопска апаратура и монитори, чрез които през интернет пациентите ще могат да викат дежурните лекари и сестри. До месец ще имаме модерна хирургия и образцова клиника по европейски стандарт", каза шефът на болницата проф. Цветомир Димитров.


Незабелязано изчезна барелефът на Джон Ленън в центъра на София,

Незабелязано изчезна барелефът на Джон Ленън в центъра на София, ...

......... инсталация".  -->   Той допълни, че по предварителни данни още през втората половина на 2017 година барелефът е липсвал. От същата година в Столична община има инициатива за поставяне на втори, но по-голям такъв от автор, получил ексклузивни права от Йоко Оно. Те обаче не биха си пречили, посочи Чобанов.


За разлика от държавата, в зоологическата градина в София има

За разлика от държавата, в зоологическата градина в София има ...

......... За разлика от държавата, в зоологическата градина в София има бейбибум. Излюпили са се много повече птици и са се родили рекорден брой животни, съобщи bTV. 139 са новородените, което е по-добре от 2017 година. Сред бебетата са малко кенгурче и еленче. Излюпили са се и няколко лешоядчета.


София. Зам.-кметът на София Дончо Барбалов провери изпълнението на ремонтните

София. Зам.-кметът на София Дончо Барбалов провери изпълнението на ремонтните ...

......... На въпрос какви са другите проекти на Столична община, свързани със здравната инфраструктура, зам.-кметът Дончо Барбалов обясни, че ремонтите в Първа САГБАЛ „Света София” и във Втора градска болница са в напреднал етап. По думите му най-големият ремонт през тази година ще бъде санирането на II САГБАЛ „Шейново". Теодора ПАТРОНОВА


148 души са пренощували в Центъра за кризисно настаняване на

148 души са пренощували в Центъра за кризисно настаняване на ...

......... директорът на центъра в кв. "Захарна фабрика" Йорданка Темелкова. Тя добави, че към момента не е имало някакви проблеми и не се е налагало да бъде викана Спешна помощ. Заради зимните условия и ниските температури хората остават денонощно в центъра, но там са подготвени да им окажат пълно съдействие.  


От днес петте общински микробуса за трудноподвижни хора в София

От днес петте общински микробуса за трудноподвижни хора в София ...

......... БГНЕС Иван Николов, един от хората, които ползват тази услуга, разказа как функционира:   "Самата система е такава - диспечерите, които са в общинските предприятия приемат заявката, шофьорите помагат. Те са изключително учтиви и абсолютни професионалисти, работещи и много алтруистично настроение към хората с увреждания", разказва Николов.-->Екатерина Маринчева, Дарик радио


Нови специализирани микробуси за превоз на хора с увреждания ще

Нови специализирани микробуси за превоз на хора с увреждания ще ...

......... Нови специализирани микробуси за превоз на хора с увреждания ще се движат по улиците на София от днес. Машините бяха представени на площада при храм-паметника "Св. Александър Невски" на специална церемония в присъствието на столичния кмет Йорданка Фандъкова.


София. Хората с увреждания могат да ползват микробусите за трудно

София. Хората с увреждания могат да ползват микробусите за трудно ...

......... че Столична община поддържа непрекъснато връзка с организациите, представляващи хората с увреждания, защото според нея е много важна обратната връзка. „Поддържаме връзка, защото все пак всичко е свързано с разходи, ако има нужда да бъдат увеличени шофьорите, да можем да реагираме навреме“, коментира още кметът на Столична община. Даяна ДЮЛГЕРОВА


София. Столична община разполага с общо 13 нови микробуса за

София. Столична община разполага с общо 13 нови микробуса за ...

......... програма „Развитие на човешките ресурси“ с участието на 20 столични района. 20 кмета бяха активни, спечелиха проекти, след изтичане на срока на ползване на 13 от тях, те ги предоставиха на Столичната община. Предоставиха ги, защото услугата се харесва на организациите на хората с увреждания“, подчерта столичният кмет. Даяна ДЮЛГЕРОВА


Общо 139 са животните, родени през 2018 г. в Столичния

Общо 139 са животните, родени през 2018 г. в Столичния ...

......... аракари и мишелов на Харис. Подобряването на местообитанията ще бъде приоритет в работата на Столичния зоопарк и през 2019 г. През тази година се очаква да бъде завършен мащабният ремонт и разширението на клетките на маймуните, както и предстои да бъдат изградени изцяло нови експозиции за чакалите и хиеновите кучета.


София. 139 са бебетата, родени през 2018 г. в Столичния

София. 139 са бебетата, родени през 2018 г. в Столичния ...

......... аракари и мишелов на Харис. Подобряването на местообитанията ще бъде приоритет в работата на Столичния зоопарк и през 2019 г. През тази година се очаква да бъде завършен мащабният ремонт и разширението на клетките на маймуните, както и предстои да бъдат изградени изцяло нови експозиции за чакалите и хиеновите кучета.


По-добро е състоянието на двамата мъже (на 45 г. и

По-добро е състоянието на двамата мъже (на 45 г. и ...

......... състояние - с дълбоки порезни рани в областта на корема, раменете и с голяма кръвозагуба.   От МВР съобщиха на 3 януари, че двама души са ранени след спречкване на пешеходна пътека в София. Инцидентът е станал около 19.00 часа, близо до хотел на кръстовище на бул. "Г. М. Димитров".


Инструкторът по водно спасяване Вячеслав Борисов за трети път извади

Инструкторът по водно спасяване Вячеслав Борисов за трети път извади ...

......... Инструкторът по водно спасяване Вячеслав Борисов за трети път извади кръста от водите на езерото в столичния квартал "Дружба" на Богоявление. Столичанинът участва за осма поредна година в спасяването на кръста.


Близо 20 души скочиха в ледените води на езерото в

Близо 20 души скочиха в ледените води на езерото в ...

.........   Десетки хора от цялото Искърско дефиле отпразнуваха Йордановден в подножието на Лакатнишките скали. DarikNews.bg, Йоана Кръстева Близо 20 млади мъже играха хоро и изпяха Българския химн в ледените води на езерото. Тази година кръста извади Владислав Йотов от Своге.    Организатор на събитието е Илиян Димитров. DarikNews.bg, Йоана Кръстева


София. И тази година имаме доста сериозни планове за район

София. И тази година имаме доста сериозни планове за район ...

......... „Дружба“, затова се надявам заедно с кмета на район "Искър" Ивайло Цеков да постигнем резултат. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Кметът на район "Искър" Ивайло Цеков съобщи, че съвместно със Столична община имат планове и за детска градина в ж.к. „Дружба“.


София. Вячеслав Борисов извади кръста за трети път от водите

София. Вячеслав Борисов извади кръста за трети път от водите ...

......... и благополучие за всички и каза, че не е имал предварителна подготовка в плуването в студена вода. В тазгодишният ритуал по изваждането на Светия кръст от водите на езерото в жк. „Дружба“ са участвали 51 мъже, като най-възрастният от тях е на 77 години, а най-младият на 18. Ирина ИВАНОВА


София. Днес в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова

София. Днес в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова ...

......... присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова ще се проведе тържествен водосвет по случай празника Богоявление (Йордановден). Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Водосветът ще започне от 13.00 часа до езерото в жк. „Дружба“, след което ще бъде проведен ритуалът по изваждане на Светия кръст от водите на езерото.


Зелените трамвайни релси от Руски паметник ще бъдат удължени до

Зелените трамвайни релси от Руски паметник ще бъдат удължени до ...

......... едно от основните ни изисквания, защото прилежащите зони са строени в началото на миналия век, повечето от сградите нямат гаражи и хората, които живеят там, нямат места за паркиране, е допълнила тя.   Архитектите от "Вилмот архитекти" ще консултират по промените, а архитектите от българска страна трябва да преработят документацията.


Тази нощ в София са извършени обработки със смеси срещу

Тази нощ в София са извършени обработки със смеси срещу ...

......... и превенция” следят обстановката. В Кризисните центрове на общината са настанени 142 души, останали без дом. В тях те получават храна и подслон. Във връзка с понижението на температурите центровете ще работят денонощно. Гражданите могат да подават сигнали за хора без дом на телефон 070017310, както и на телефон 112.


Във връзка с понижението на температурите кризисните центрове на Столичната

Във връзка с понижението на температурите кризисните центрове на Столичната ...

......... останали без дом. Предоставя им се възможност за пренощуване, закуска и вечеря, информират от Столична община. Екипи на Столичната община ще правят обходи, за да съдействат на нуждаещите се, съобщиха от там. Призовават се гражданите да подават сигнали за хора без дом на телефон 070017310, както и на телефон 112.


София. На 3 януари стана ясно, че 16 картини, 5

София. На 3 януари стана ясно, че 16 картини, 5 ...

......... по делото ще бъдат докладвани в Софийска районна прокуратура и наблюдаващият прокурор на базата на събраните доказателства ще прецени за съпричастността на задържаните към момента лица към деянието. Съответно да им бъде повдигнато обвинение, по кой текст и каква адекватна мярка за неотклонение да бъде взета“, коментира Димов. Биляна ИВАНОВА


София. От ромски произход и с множество кражби са двамата

София. От ромски произход и с множество кражби са двамата ...

......... Хаджиев. „Не мога да направя връзка, че има някакво свързващо звено между физическите извършители и тези, които са ги закупили, не са постъпили такива данни. Една картина и пишещата машина издирваме още. Хората, които издирваме са от ромски произход, активен криминален контингент по линия на кражбите“, поясни той. Даяна ДЮГЕРОВА