Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът ...

......... на стойност 400 000 лв., осигурени изцяло от ОП "Околна среда 2014-2020 г." (ОПОС). Срокът за изпълнение на дейностите е 18 месеца. Столичната община вече изпълнява проект за по-чист въздух със средства по програмата чрез мерки за намаляване количеството емисии на фини прахови частици, които са с източник битовото отопление.


София. На 19 юни, кметът на София Йорданка Фандъкова и

София. На 19 юни, кметът на София Йорданка Фандъкова и ...

......... допринесе за: - намаляване на емисиите и достигане на утвърдените норми за вредни вещества в атмосферния въздух на Столична община; - да елиминира вредното въздействие на замърсения въздух върху флората, фауната и човешката здраве; - в най-кратки срокове да доведе до постигане едновременно на средноденонощната и средногодишната норма за ФПЧ10.


София. За четвърта поредна година Библиотеката на София се включва

София. За четвърта поредна година Библиотеката на София се включва ...

......... на Библиотеката на София и да си вземат книги; - Планинска къщичка на „Момина скала” , заредена с нови книги; - Безплатни едногодишни читателски карти, осигуряващи пълен достъп до ресурсите на Столична библиотека. Събитието е част от инициативата на Столична библиотека „Библиотека в планината” и кампанията „Зелени пътеки към библиотеката“.


София. Четвъртото издание на фестивала „Етюди и приятели“ ще се

София. Четвъртото издание на фестивала „Етюди и приятели“ ще се ...

......... съвременен танц и пърформанс. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Фестивалът е съфинансиран по Програма "Култура" на Столична община. „Етюди и приятели“ започва на 19 юни от 19.30 часа с представлението „Съвършено розово“ на Ива Свещарова, което получи номинация за награда „Икар” за постижения в съвременния танц и пърформанс.


Омбудсманът Мая Манолова ще подкрепи протеста на жители от

Омбудсманът Мая Манолова ще подкрепи протеста на жители от "Младост ...

......... озеленяването да бъде запазено, но чрез конкретни доказателства. "Очакваме писмен отговор на това наше заявление в законния срок. Нямаме отговори до сега от вас на писмо жалба №16389/СОА19-КЦ01-7431/14.02.2019, законният срок от 14 дни отдавна е изтекъл и нямаме нормално обяснение за този казус на пренебрегване от ваша страна", казват те.


Днес, 19 юни, е последният ден за внасяне на предложения

Днес, 19 юни, е последният ден за внасяне на предложения ...

......... на отсъстваща документация, спазване целите и препоръките на заданието, и синхронизиране на данните с КККР". Освен това трябва да има процедура по сесия от обществени обсъждания и това да бъде уточнено на 26 юни, когато е следващата и сочена за последна среща по процеса на обществено обсъждане от Столична община.Тяло на жена е намерено пред жилищен блок в кв.

Тяло на жена е намерено пред жилищен блок в кв. ...

......... е, че в тревните площи пред жилищен блок в квартала е намерено безжизнено тяло на жена. На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. При извършения първоначален оглед не са констатирани следи от насилие по тялото, тепърва ще се установява и самоличността на жената.По публикацията работи: Василия Пейчева


Изпълнителният директор на столичното общинско дружество

Изпълнителният директор на столичното общинско дружество "Чистота Искър" Юлиян Методиев ...

......... Методиев. "Чистота Искър" отговаря за почистването на районите "Красно село", "Красна Поляна" и "Люлин". Като идеята на администрацията е до 2020-а година почистването и сметосъбирането на цяла София да се поеме от общинското дружеството. Резултатите от проверката на "Чистота Искър ще бъдат предадени на компетентните институции, съобщават още от Общината.


От 15 юни любителите на планинските приключения имат възможност да

От 15 юни любителите на планинските приключения имат възможност да ...

......... ще бъде 7 лева, а за двата лифта - "Витошко лале 1" и "Витошко лале 2" - 12 лева. В двете посоки цената е 17 лева. Картата за седалковите лифтове за колоездачи ще струва 30 лева. Всички съоръжения ще работят през почивните и празничните дни до средата на месец ноември.


С лозунг „Още една година смърт“ излязоха граждани на протест

С лозунг „Още една година смърт“ излязоха граждани на протест ...

......... от депутатите. Заради това протестиращите ще внесат протестна декларация с настояване Министерски съвет и премиерът Бойко Борисов да предложат законопроекта за гласуване в парламента, предаде bTV.Организаторите споделят, че този протест ще е първият от поредицата публични събития, които ще се провеждат, докато забраната не бъде постигната.По публикацията работи: Габриела Джекова


На 20 юни 2019 г. (четвъртък), във връзка с изграждане

На 20 юни 2019 г. (четвъртък), във връзка с изграждане ...

......... неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.  По публикацията работи: Елка ВасилеваЖители на столичния квартал

Жители на столичния квартал "Младост" отново излизат на протест срещу ...

......... "Зелен Младост". Протестиращите искат отмяна на решението на Столичния общински съвет, което предвижда да се направи продължение на ул. "Йерусалим" през част от незастроена в момента зелена площ. Те настояват да бъде възстановен статутът на земята отново "за озеленяване". Живущите в околните блокове излязоха на протест и на 21 март.


Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на

Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на ...

......... ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.` Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.


На оживено място в столичния квартал „Редута” в продължение на

На оживено място в столичния квартал „Редута” в продължение на ...

.........   Няколко дни подред хора, които имат работа наблизо, подават сигнали на телефона за спешни и аварийни сигнали, но безуспешно.   Екип от доброволци обезопасява кратера, както може.   След заснемането на репортажа дупката беше обезопасена от общината с метални прегради и светлоотразителни ленти.   Предстои ремонт на пътното платно.


От 15 юни любителите на планинските приключения имат възможност да

От 15 юни любителите на планинските приключения имат възможност да ...

......... а за двата лифта - "Витошко лале 1" и "Витошко лале 2"  - 12 лева. В двете посоки цената е 17 лева.  Картата за седалковите лифтове за колоездачи ще струва 30 лева. Всички съоръжения ще работят през почивните и празничните дни до средата на месец ноември.По публикацията работи: Павел Гълъбов


Утре, 19 юни, приключва общественото обсъждане на Подробния устройствен план

Утре, 19 юни, приключва общественото обсъждане на Подробния устройствен план ...

......... зад усмихнато лице. „Не трябва да се търси извинение за сегашното състояние на нещата и настоящото управление в неща, които са се случили преди толкова години”, заяви Георгиева. Ботев призова да не се манипулира обществото и отбеляза, че всеки може да се включи в обсъждането на проекта за Борисовата градина.Има внесен обвинителен акт в съда за престъпление по служба

Има внесен обвинителен акт в съда за престъпление по служба ...

......... настъпят значителни вредни последици в размер на 5 028 354 лв., тъй като са създадени условия за прилагане на финансови корекции на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Тогава бе съобщено, че Крусев е с мярка за неотклонение „Подписка“, както и че му е наложена забрана да напуска страната.


Две деца са пострадали леко от мълнията, която уби мъжа

Две деца са пострадали леко от мълнията, която уби мъжа ...

......... поддръжката, която обикновено липсва. "През годините са правени ремонти по покривите. Системите за мълниезащита са разрушавани, рязани, изхвърляни”, обясни още експертът. Наредбите на регионалното министерство задължават собствениците на сградите да правят периодичен оглед и профилактика на съоръженията. Общините пък могат да правят проверки дали защитата работи.По публикацията работи: Камелия Цветанова


Близо 8000 къса цигари без бандерол са иззети при проверка

Близо 8000 къса цигари без бандерол са иззети при проверка ...

......... проверка на обекта. Там са открити 7 923 къса цигари от различни марки. По случая било образувано досъдебно производство. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия е задържан и собственикът на имота - криминално проявен 54-годишен мъж. Материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура и на мъжа му е повдигнато обвинение.


От 15 юни любителите на планинските приключения вече имат възможност

От 15 юни любителите на планинските приключения вече имат възможност ...

......... ще бъде 7 лева, а за двата лифта - "Витошко лале 1" и "Витошко лале 2" - 12 лева. В двете посоки цената е 17 лева. Картата за седалковите лифтове за колоездачи ще струва 30 лева. Всички съоръжения ще работят през почивните и празничните дни до средата на ноември.  


От 15 юни любителите на планинските приключения имат възможност да

От 15 юни любителите на планинските приключения имат възможност да ...

......... 7 лева, а за двата лифта - "Витошко лале 1" и "Витошко лале 2" - 12 лева. В двете посоки цената е 17 лева. Картата за седалковите лифтове за колоездачи ще струва 30 лева. Всички съоръжения ще работят през почивните и празничните дни до средата на месец ноември.    


Няма пропадане на Северната скоростна тангента и никаква опасност за

Няма пропадане на Северната скоростна тангента и никаква опасност за ...

......... е разпоредено да предприеме всичко необходимо. Те изпълняват функцията на оставащ кофраж, не са част от носещата конструкция на съоръжението и нямат никакво предназначение за неговата устойчивост. Всички дейности ще бъдат изпълнени за сметка на строителя. Извършен е оглед на съоръжението и шофьорите трябва да карат спокойно, уверяват от АПИ


Няма пропадане на Северната скоростна тангента и никаква опасност за

Няма пропадане на Северната скоростна тангента и никаква опасност за ...

......... За подобряване на кофражните панели под моста на фирмата-изпълнител на обекта е разпоредено да предприеме всичко необходимо. Те изпълняват функцията на оставащ кофраж, не са част от носещата конструкция на съоръжението и нямат никакво предназначение за неговата устойчивост.Всички дейности ще бъдат изпълнени за сметка на строителя.По публикацията работи: Павел Гълъбов


Заради зачестили инциденти вече е преместена тролейбусната спирка в подлеза

Заради зачестили инциденти вече е преместена тролейбусната спирка в подлеза ...

......... Заради зачестили инциденти вече е преместена тролейбусната спирка в подлеза на НДК. Превозните средства спират в локалното платно, предаде "Булфото".Още по тематаСпортен журналист е бил пометен от пежото в подлеза на НДКПренаредиха кривите колчета в подлеза на НДК


Автобус е катастрофирал рано тази сутрин в началото на автомагистрала

Автобус е катастрофирал рано тази сутрин в началото на автомагистрала ...

......... 32 години са настанени в болница "Св. Анна" с контузии на гръбначния стълб. Друга жена, на 36 години, също е приета в болницата с контузия на главата, съобщиха от Спешна помощ.В катастрофата не са участвали други превозни средства. Причините за инцидента все още се изясняват.  По публикацията работи: Габриела Джекова


Sofia Fit Fest ще бъде енергийна инжекция за столичани. Мотото

Sofia Fit Fest ще бъде енергийна инжекция за столичани. Мотото ...

......... със специалисти, които да ги преведат през една тренировка и те да видят, че могат да се справят. Причината е, че често хората не ходят в залите, тъй като се притесняват, че няма да могат да се справят с тренировките", разказа Александров пред Bulgaria ON AIR.По публикацията работи: Анисия Иванова


"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на ...

......... спиране на водоподаването от 09:30 до 17:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи на ул. "Велбъжд“ - от ул. "Поп Грую“ до ул. "Станислав Доспевски“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. "Велбъжд“ №44А.По публикацията работи: Анисия Иванова


Дупка с дълбочина 3 метра зее необезопасена на оживено място

Дупка с дълбочина 3 метра зее необезопасена на оживено място ...

......... на оживено място в столичния квартал „Редута” в продължение вече на няколко дни.В нея съвсем спокойно може да пропадне кола.Няколко дни подред хора, които имат бизнес наблизо, подават сигнали на телефона за спешни и аварийни сигнали, но безуспешно, съобщи Нова.Екип от доброволци обезопасява кратера, както може. По публикацията работи: Габриела Джекова


Част от скоростната тангента започна да пропада едва 3 години

Част от скоростната тангента започна да пропада едва 3 години ...

......... е да изгради уличната мрежа и локалните трасета, които обслужват малките населени места и селата, които са в рамките на София, твърдят от МРРБ. 3 години по-късно изградени отсечки няма, а кога скоростната тангента ще се свърже с пътната мрежа на София - не е ясно.По публикацията работи: Боряна Павлова


При преминаване под моста на река Искър хората са забелязали,

При преминаване под моста на река Искър хората са забелязали, ...

......... Ангажимент на столичната община е да изгради уличната мрежа и локалните трасета, които обслужват малките население места и селата, които са в рамките на София, твърдят от МРРБ. 3 години по-късно изградени отсечки няма, а кога скоростната тангента ще се свърже с пътната мрежа на София - не е ясно.


 47-годишен, а не 20-годишен е загиналия мъж в София при

 47-годишен, а не 20-годишен е загиналия мъж в София при ...

......... децата как да реагират.Сунгарска добави пред БНТ, че това е втори инцидент за два дни. В неделя 38-годишен мъж, който е ловил риба в язовир "Искър" също е ударен от мълния. Това е станало при изваждането на лодката на брега. Мъжът загива на място.    По публикацията работи: Петя Славова


Tежка катастрофа между две таксита стана на кръстовището на "Орлов

Tежка катастрофа между две таксита стана на кръстовището на "Орлов ...

......... ON AIR. Едната кола се е обърнала на таван, а другата се е качила на тротоара. На мястото на инцидента са пристигнали екипи на Спешна помощ. От полицията отказват информация колко са ранените и какво е състоянието им. Щетите и по двете коли са сериозни.  По публикацията работи: Боряна Павлова


Първата обществена баня за кучета отвори врати в София. Направена

Първата обществена баня за кучета отвори врати в София. Направена ...

......... монета и избираш програма, която може да включва шампоан, балсам, както и сешоар. Един от посетителите на магазина е Иван Джелев. Той разбира за новото място от социалните мрежи и решава да доведе бийгъла си Джери, а къпането му отнема не повече от пет минути.  По публикацията работи: Боряна Павлова


„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на ...

......... ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.


Нови 320 хил. души са се заселили в София за

Нови 320 хил. души са се заселили в София за ...

......... на жилища не трябва да бъдат задължителни, а делът им следва да расте вследствие на повишаването на информираността на хората. За много българи е по-важно да нямат драскотини по автомобила, отколкото да застраховат дома си, въпреки че застраховките „каско” са по-скъпи от тези за жилищата.  По публикацията работи: Боряна Павлова


Мълния удари 20-годишен младеж в София тази вечер. Инцидентът е

Мълния удари 20-годишен младеж в София тази вечер. Инцидентът е ...

......... разхождал кучето си, предаде Нова телевизия. На място веднага е извикан екип на Спешна помощ. Момчето е откарано към „Пирогов”, но е починало непосредствено преди да бъде вкарано в Противошокова зала. На мястото, където е паднала мълнията, има полиция, както и линейки, които помагат на шокираните свидетели на нелепия инцидент.


Мълния уби 20-годишен младеж в София тази вечер. Инцидентът е

Мълния уби 20-годишен младеж в София тази вечер. Инцидентът е ...

......... съобщава Нова тв. Веднага е извикан екип на Спешна помощ. Момчето е откарано към "Пирогов", но е починало непосредствено преди да бъде вкарано в Противошокова зала. На мястото, където е паднала мълнията, има полиция, както и линейки. Домашният любимец на младия мъж също не е оцелял.По публикацията работи: Василия Пейчева


Масово сбиване в центъра на столицата, на метри от Съдебната

Масово сбиване в центъра на столицата, на метри от Съдебната ...

......... Масово сбиване в центъра на столицата, на метри от Съдебната палата, наложи спешна намеса на полицията. Силите на реда отцепиха мястото на инцидента, предава БНР. Няколко души са задържани за снемане на обяснения. По първоначална информация няма тежко пострадали.По публикацията работи: Василия Пейчева


Значително се е повишило нивото на Перловската река по протежението

Значително се е повишило нивото на Перловската река по протежението ...

......... Значително се е повишило нивото на Перловската река по протежението на булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" в София. Вследствие на обилния дъжд, паднал по-рано през деня в столицата, нивото на водата в канала по протежението на булеварда се е покачило драстично и е излязло от обичайното си корито на места.


София. Значително се е повишило нивото на Перловската река по

София. Значително се е повишило нивото на Перловската река по ...

......... предаде репортер на Агенция "Фокус". Вследствие на обилния дъжд, паднал по-рано през деня в столицата, нивото на водата в канала по протежението на булеварда се е покачило драстично и е излязло от обичайното си корито. На места могат да се видят и много боклуци, повлечени от силното течение на реката.


София може да поеме още един милион души население, като

София може да поеме още един милион души население, като ...

......... свръхпопулацията в София. 31% смятат, че не само главния град не може да приема нови хора, но и е наложително населението да намалее. 23% пък посочват къде сериозно, къде шеговито, че е най-добре столицата да бъде преместена в друг град, за да се разтовари София.  По публикацията работи: Красимир Ангелов


40-годишният полицай, който пострада тежко при катастрофата край Ябланица, продължава

40-годишният полицай, който пострада тежко при катастрофата край Ябланица, продължава ...

......... събота, след края на участъка от магистрала "Хемус" край Ябланица, катастрофираха полицейски и лек автомобил. Вследствие на катастрофата загинаха двама души от леката кола. Според първоначалните данни шофьорът на лекия автомобил е загубил контрол, навлязъл е в насрещното платно и е последвал челен удар с полицейския.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Техническият университет в София от днес започна да приема документи

Техническият университет в София от днес започна да приема документи ...

......... електроника и автоматика", "Комуникация и компютърна техника", "Енергетика", "Транспорт", "Корабоплаване и авиация" и "Общо инженерство". Кандидат-студентите в Техническия университет могат да избират измежду 31 бакалавърски специалности, две от които са нови - "Топлинни и хладилни технологии и системи", и "Приложна физика и компютърно моделиране", се казва още в официалното съобщение.


"Щастлив, че съм жив и здрав, боли ме за случилото

"Щастлив, че съм жив и здрав, боли ме за случилото ...

......... в галерията, приближава се към една от изложените скулптури и прибира в джоба си фрагмент от нея. Малко по-късно той си тръгва необезпокоявано.В началото на тази година от ателието на Калинов в кв. "Кремиковци" в София бяха задигнати статуетки, метални заготовки и машини за хиляди левове.По публикацията работи: Габриела Джекова


Костинброд. Шестима са задържани в Костинброд в момент на разкомплектоване

Костинброд. Шестима са задържани в Костинброд в момент на разкомплектоване ...

......... противозаконно отнемане на МПС, като на двама от тях мерките им за задържане са удължени до 72 часа. Предстои внасянето на искане за постоянното им задържане от Районния съд в Костинброд. На други двама е наложена мярка „парична гаранция“. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура - Костинброд.


"Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на

"Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на ...

......... временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.По публикацията работи: Боряна Павлова


Крадец отчупи част скулптура на Ставри Калинов от галерията му.

Крадец отчупи част скулптура на Ставри Калинов от галерията му. ...

......... си фрагмент от нея. Малко по-късно той си тръгва необезпокоявано с плячката. Ставри Калинов не за първи път става жертва на кражба. В началото на тази година от ателието му в кв. Кремиковци в София бяха задигнати статуетки, метални заготовки и машини за хиляди левове.  По публикацията работи: Боряна Павлова


С невероятен рекорд завърши поредното издание на Обиколката на Витоша,

С невероятен рекорд завърши поредното издание на Обиколката на Витоша, ...

......... лв. На старт в Обиколката на Витоша застанаха представители на 29 държави, чужденците са 112. Тази година ръководството на Природен парк Витоша даде разрешение маршрутът на Обиколката на Витоша да бъде „осиновен“, което означава, че маркировката и табелките вече ще могат да се поддържат и ползват от всички желаещи целогодишно.


"Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от кв.

"Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от кв. ...

......... временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.По публикацията работи: Боряна Павлова


Починала е 23-годишната жена, която катастрофира в събота вечерта на

Починала е 23-годишната жена, която катастрофира в събота вечерта на ...

......... в който автомобилът на жената се е забила в стълб. Медиците подават сигнал да се изпрати друга линейка с реанимационен екип, защото инцидентът е много тежък. По сведения на очевидци, жена е блъснала няколко коли, ударила е стълб, след което колата е спряла на трамвайните релси.По публикацията работи: Василия Пейчева


Жена е в тежко състояние след катастрофа на бул. "Възкресение"

Жена е в тежко състояние след катастрофа на бул. "Възкресение" ...

......... след катастрофа на бул. "Възкресение" и бул. "Никола Мушанов", съобщиха от МВР. Сигналът за катастрофиралия автомобил е подаден към 20.30 часа. Пострадалата е откарана в болница в тежко състояние. На мястото на инцидента започва оглед и до приключването му движението в района ще бъде ограничено. По публикацията работи: Василия Пейчева


Груба проява на вандализъм е извършена през нощта в София.

Груба проява на вандализъм е извършена през нощта в София. ...

......... си гумите нарязани. От злоба, не знам, така си го обяснявам, че някой нещо има. Или хора, които не са нормални", казва потърпевшата Ивелина Нецова. В района има камера за видеонаблюдение, която обаче от месец не работела. Този е втори случай за последните 2 седмици. По публикацията работи: Василия Пейчева


Две кучета кане корсо, ползвани като охрана в къпалнята “Мария

Две кучета кане корсо, ползвани като охрана в къпалнята “Мария ...

......... 3 пъти. Те обаче не открили там кучетата, затова предполагат, че са на някого от гардовете и ходят само когато той е на смяна. Преди седмица 5 кучета от същата порода, разкъсаха до смърт 39-годишен мъж в с. Владо Тричков. Собственикът им е в ареста.  По публикацията работи: Василия Пейчева


София. От 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и

София. От 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и ...

......... Tondach, Happy Dreams, MindHub, Дървеница, Green Life Resort Bansko, Представителен фолклорен ансамбъл „Шевица“, Smile Gummi, Pulsar, Аурубис България и NN България. Събитието се осъществява със съдействието на водещия на „Стартер“ – Симеон Колев, и медийната подкрепа на BG Radio. Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"


Движението на „Орлов мост“ е блокирано заради нерегламентиран протест. Това

Движението на „Орлов мост“ е блокирано заради нерегламентиран протест. Това ...

......... Движението на „Орлов мост“ е блокирано заради нерегламентиран протест. Това съобщиха от Столична община, цитирани от агенция „Фокус“. По информация на NOVA протестът е срещу промените в Закона за Черноморието.


Столичната община ще осигури допълнителни курсове на градския транспорт за

Столичната община ще осигури допълнителни курсове на градския транспорт за ...

......... "Река Велека", ул. "Васил Кънчев" до гробищен парк "Малашевски гробища". Автобусни линии 79 и 309 ще се движат по променения маршрут във връзка с ремонта по ул. "Каменоделска". Екипите на "Пътна полиция" при СДВР ще контролират движението и ще насочват автомобилите за паркиране около гробищните комплекси.По публикацията работи: Павел Гълъбов


София. В града ще се проведе инициативата Литературно пътешествие. Това

София. В града ще се проведе инициативата Литературно пътешествие. Това ...

......... маршрути „София" са един различен прочит на столицата, който разкрива красотата на града през погледа на писатели, изкусни разказвачи и хора, изкушени от книгите и всичко, свързано с тях. Литературни маршрути „София" е проект на Фондация „Прочети София“ и се финансира по Програма „Култура“ на Столична община за 2019 г.


София. Фестивал на азиатската култура “Магията на Изтока” ще се

София. Фестивал на азиатската култура “Магията на Изтока” ще се ...

......... по инициатива на посолството на Индонезия в България в партньорство с още петнадесет дипломатически мисии от Азия у нас, с подкрепата на Столична община. Шествие-парад на участниците във фестивала ще се проведе днес от 17.00 ч. в Борисовата градина около Лятната естрада. Подробна информация за фестивала ще намерите на: https://www.facebook.com/asianfestivalsofia


Шофьорка загуби управление над колата си и се качи на

Шофьорка загуби управление над колата си и се качи на ...

......... и да мине през пешеходна пътека. При тази маневра обаче е ударила друга кола, след което се е блъснала в колчета и е влачила пътен знак няколко метра, предаде bTV.Самата жена каза, че се е паникьосала и е объркала педалите.Полицията прави оглед на мястото на инцидента.По публикацията работи: Габриела Джекова


Министърът на вътрешните работи Младен Маринов разпореди проверка във връзка

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов разпореди проверка във връзка ...

......... "Глок", както и пневматичен автомат.Бащите на момчетата обясниха пред bTV, че въпросните оръжия изстрелвали пластмасови топчета. Момчетата пък категорично отричат да са ги насочвали към хора. Единият от тях просто разглеждал пистолета, докато другият шофирал.От МВР пък отрекоха техен служител да е проявил агресия спрямо задържаните.По публикацията работи: Габриела Джекова


93-годишна жена е загинала при пожар в столичния ж.к. "Младост"

93-годишна жена е загинала при пожар в столичния ж.к. "Младост" ...

......... съобщиха от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението". Сигналът за инцидента е подаден на 13 юни в 1.27 часа. Установено е, че пожарът е възникнал в апартамент, като са унищожени мебели. При инцидента има и друга пострадала жена. Причините за възникването на огъня се изясняват.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Румен Гайтански, по-известен с прякора Вълка, все още е значима

Румен Гайтански, по-известен с прякора Вълка, все още е значима ...

......... прехвърляше основни дейности към своя фирма. След множество сигнали и публикации за срастване на Граматиков с бизнеса с боклука през 2013 година кметът Йорданка Фандъкова най-после предложи той да бъде отстранен. Преди това той управлява "Чистота-Искър" в продължение на 13 години. В момента изпълнителен директор на фирмата е Стефан Пейков.


С помощта на специален математически модел ще бъде пресметнато какъв

С помощта на специален математически модел ще бъде пресметнато какъв ...

......... са поправени, и е наложена неустойка по 500 лв. дневно. Следващата проверка ще е на 20 юни. Според Фандъкова по всяка вероятност ще се стигне до прекратяване на договора и освен че фирмата няма да получи никакви средства за извършените дейности, ще ѝ бъде наложена и 230 000 лв. глоба.


Бус събори стълб на новоремонтираната столична улица "Граф Игнатиев". Кадрите

Бус събори стълб на новоремонтираната столична улица "Граф Игнатиев". Кадрите ...

......... 09:5430 На тях се вижда как превозното средство преминава през трамвайните линии в пешеходната зона. При опит за маневра шофьорът блъска и събаря стълб за улично осветление. При инцидента няма пострадали хора. Водачът на буса ще бъде глобен, а стълбът възстановен, категорични са от Столична община.По публикацията работи: Йордан Бързаков


Джакпотът 47-и тираж на играта „Тото 2 - 6 от

Джакпотът 47-и тираж на играта „Тото 2 - 6 от ...

......... е пуснат в София, но не се съобщава колко е струвал. Джакпотът в играта стартира от нови 2 000 000 лева и се очаква в неделя  да достигне 2 150 000 лева. За следващия тираж в неделя печалбите ще достигнат общо 5 850 000 лева.  По публикацията работи: Йордан Бързаков


София. От 19.00 часа е възстановено движението по редовния маршрут

София. От 19.00 часа е възстановено движението по редовния маршрут ...

......... София. От 19.00 часа е възстановено движението по редовния маршрут на тролейбус №9 по ул. "Г. С. Раковски" в София. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Маршрутът на тролейбусите в района беше променен заради авариен ремонт на канализация, изпълняван от "Софийска вода".


След като водещата архитектурна комисия към Столичния общински съвет (СОС)

След като водещата архитектурна комисия към Столичния общински съвет (СОС) ...

......... общинският съветник Войслав Тодоров опонира, че в анализа не се споменава как този допълнителен трафик ще се отрази на времето за чакане за излизане от квартала. Според него при вече задръстен булевард "Александър Малинов" още трафик ще доведе до допълнително чакане от порядъка на 10-15 минути само в тази зона.


Мъжът, който предизвика катастрофа в Студентски град и след това

Мъжът, който предизвика катастрофа в Студентски град и след това ...

......... които се появиха в социалната мрежа Facebook, накараха множество граждани да се възмутят от безпардонното поведение на младия шофьор, управлявал автомобил с чужди номера. Младежът обещал помощ на пострадалата жена, но след това решил да избяга от местопрестъплението, влачейки я по улиците на Студентски град.   По публикацията работи: Павел ГълъбовСофия. Над 10 килограма наркотици са иззети при специализирана операция

София. Над 10 килограма наркотици са иззети при специализирана операция ...

......... установено, че иззетите вещества са 10 317.89 грама амфетамин, 9.84 грама коноп и 34.80 грама хашиш. Предстои изследване и на останалите вещества. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура, задържаният е привлечен като обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.