София. Протестиращите в столицата отдават почит пред паметника на Васил

София. Протестиращите в столицата отдават почит пред паметника на Васил ...

......... София. Протестиращите в столицата отдават почит пред паметника на Васил Левски, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Всички граждани са паднаха на колене и запазиха минута мълчание.


София. Протестиращите в столицата се насочват по бул. “Ал. Дондуков”

София. Протестиращите в столицата се насочват по бул. “Ал. Дондуков” ...

......... София. Протестиращите в столицата се насочват по бул. “Ал. Дондуков” към пл. “Орлов мост”, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Движението по булеварда е преустановено. Част от участниците в протестното шествие хвърлят пиратки по булеварда. Протестиращите ще блокират движението на пл. “Орлов мост”. Очаквайте подробности.


София. Над 300 са протестиращите в столицата тази вечер, предаде

София. Над 300 са протестиращите в столицата тази вечер, предаде ...

......... столицата тази вечер, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Протестиращите се събраха пред Народното събрание и блокираха движението по бул. “Цар Освободител”. Протестното шествие се насочи към Министерски съвет, а от там протестиращите ще се насочат по бул. “Александър Дондуков”. Протестиращите носят трансперанти и скандират “Оставка” и “Сърце, душа за България”.


В Божурище беше открита поредната, изцяло реновирана, общинска сграда -

В Божурище беше открита поредната, изцяло реновирана, общинска сграда - ...

......... - Клуб на пенсионерите, запасните офицери, ветерани от войните и военноинвалидите в гр. Божурище, ПП ГЕРБ, БСП, ПП АТАКА, шивашки и фризьорски услуги, както и юридическа консултация. Успех на всички помещаващи се в сградата! А ние, продължаваме със следващия обект, работещ в полза на съгражданите ми!“, заяви кметът Георги Димов.


До края на седмицата двата кризисни центъра, които се намират

До края на седмицата двата кризисни центъра, които се намират ...

......... да се подават на телефон 112. В кризисните центрове, хората без дом ще могат да пренощуват и да се изкъпят, като в светлата част на деня ще трябва да напуснат кризисния център и да се върнат отново вечерта. Желаещите да спят на топло нямат ограничения в броя на нощувките там.Възстановено е електрозахранването в центъра на София, където днес повече

Възстановено е електрозахранването в центъра на София, където днес повече ...

......... Тодор Александров. Ток нямаше и в Зона Б-5-3, Зона Б-5, ул. Средна гора, ул. Опълченска, Възраждане, Марко Балабанов, кв. Разсадника, както и в квартал Люлин – трета, четвърта, пета и шеста част. Все още без топлоподаване са 4 столични квартала заради авария – Белите брези, Света троица, Стрелбище и Хиподрума.


Няма да има увеличение на такса смет през 2019 г.

Няма да има увеличение на такса смет през 2019 г. ...

......... млн. лв. за проучване, проектиране, изграждане, поддръжка и експлоатация на инсталациите и съоръженията за третиране на битови отпадъци, рециклирането и оползотворяването. Те са с 26 процента повече от средствата, заложени през 2018 г., като се увеличават над половин милион лева средствата за транспортиране и оползотворяване на RDF-гориво, каза още Христова.


София. Директори на столични училища се запознаха с иновативни технологии

София. Директори на столични училища се запознаха с иновативни технологии ...

......... задачи, на които те да търсят решение. Над 10 стартиращи компании започнаха своята работа от тези хекатони“ , каза още Фандъкова. Първото обучение за ученици по предприемачество и дигитални умения ще започне на 4 декември. Партньори на инициативата са Стопанският факултет на Софийския университет и Асоциацията на завършилите стопанския факултет.


Голяма авария остави част от центъра столицата без електрозахранване за

Голяма авария остави част от центъра столицата без електрозахранване за ...

......... Б-5, ул. Средна гора, ул. Опълченска, Възраждане, Марко Балабанов, кв. Разсадника, както и в квартал Люлин – трета, четвърта, пета и шеста част. От ЧЕЗ съобщават, че е планирано аварията да бъде отстранена до 12 ч. днес. Аварийните екипи на ЧЕЗ работят за максимално бързо възстановяване на подаването на електричество.


Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че градският транспорт се

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че градският транспорт се ...

......... "Към момента проблеми със заледяването няма, въпреки това молим всички да бъда внимателни и шофьорите да се движат със съобразена скорост подходяща за зимни условия, и разбира се с подходящо оборудване", коментира още тя. Фандъкова посочи, че за сега в столицата няма проблеми свързани със заледени участъци или непочистени пътища.София. София – Европейска столица на спорта и Столична община

София. София – Европейска столица на спорта и Столична община ...

......... 12.00 часа на импровизираната сцена при изхода на подлеза към Княжеска градина. Ще се радваме заедно да поздравим художниците и да отдадем поредното признание на младите български шампиони. Очакваме ви - в 12 часа на подлеза пред Министерството на младежта и спорта (кръстовището на ул. Гурко и бул. Васил Левски).


Възрастен мъж беше прегазен в София. Инцидентът е станал на

Възрастен мъж беше прегазен в София. Инцидентът е станал на ...

......... 9 минути след това.   Медиците са установили, че мъжът, на възраст около 65 години, е починал на място.   По данни на Спешна помощ инцидентът не е станал на пешеходна пътека.   От СДВР съобщиха, че шофьорът на автомобила е останал на мястото на инцидента и е указал съдействие.


Малоброен остава протестът в София. Заваля сняг. Около 50 автомобила

Малоброен остава протестът в София. Заваля сняг. Около 50 автомобила ...

......... Малоброен остава протестът в София. Заваля сняг. Около 50 автомобила от Перник са се озовали на празен площад около храм - паметника Ал. Невски. Изненадващо, колите са тръгнали обратно към града през автомагистрала Люлин. Информацията е на BTV. Все още има засилено полицейско присъствие в центъра на София.


Въпреки лошото време, протестът в София е многолюден. Движението по

Въпреки лошото време, протестът в София е многолюден. Движението по ...

......... Народното събрание. След това недоволните преминаха през площад "Ал. Батенберг" и стигнаха до Орлов мост. В момента протестното шествие се простира от пл. "Народно събрание" до "Орлов мост". Движението е блокирано. След като стигнаха Орлов мост, недоволните граждани се връщат към площад  "Ал. Батенберг". За момента протеста преминава мирно.  


Във връзка с прогнозата за започване на снеговалеж след 18.00

Във връзка с прогнозата за започване на снеговалеж след 18.00 ...

......... общественият транспорт. Столична община призовава водачите на моторни превозни средства да излизат на пътя само с добре подготвени за зимата автомобили, както и да шофират със съобразена със зимната обстановка скорост. Общината припомня на управителите на етажна собственост и търговски обекти, че имат ангажимент да почистят прилежащите към сградите тротоари.София. Протестиращите преминават през ул.

София. Протестиращите преминават през ул. "Георги С. Раковски", предаде репортер ...

......... София. Протестиращите преминават през ул. "Георги С. Раковски", предаде репортер на Агенция "Фокус". Трафикът по улицата е спрян, а движението по бул. „Княз Александър Дондуков" вече е освободено. Протестното шествие продължава със скандиранията "Оставка". Полицейското присъствие е засилено. Деница КИТАНОВА


София. Протестното шествие под надслов „Смяна на системата“ преминава през

София. Протестното шествие под надслов „Смяна на системата“ преминава през ...

......... София. Протестното шествие под надслов „Смяна на системата“ преминава през бул. „Княз Александър Дондуков" в столицата, предаде репортер на Агенция "Фокус". Движението по булеварда е спряно. В протеста участват стотици граждани, които скандират "Мафия". Полицията ескортира шествието. Деница КИТАНОВА


София. Протестно шествие потегли по Бул.

София. Протестно шествие потегли по Бул. "Цар Освободител", предаде репортер ...

......... София. Протестно шествие потегли по Бул. "Цар Освободител", предаде репортер на Агенция "Фокус". Движението е блокирано. Стотици граждани се включиха в протеста под надслов „Смяна на системата“ в столицата. Шествието се ескортира от полиция. Деница КИТАНОВА


София. С химна на Република България започна националният протест за

София. С химна на Република България започна националният протест за ...

......... смяна на системата, предаде репортер на Агенция "Фокус". Протестът се провежда на пл. "Княз Александър I Батенберг“ в столицата. Те носят български знамена и скандират "Мафия". В началото на демонстрацията свещеник я благослови. В района е засилено полицейското присъствие. Бул. "Цар Освободител" все още е отворен за движение. Деница КИТАНОВА


София. Стотици хора се събират на протест „Смяна на системата“,

София. Стотици хора се събират на протест „Смяна на системата“, ...

......... София. Стотици хора се събират на протест „Смяна на системата“, предаде репортер на Агенция „Фокус". Протестиращите се събират на пл. „Княз Александър I Батенберг“ в столицата. Началният час на протеста е 15.00 часа. В района е засилено полицейското присъствие. Бул. "Цар Освободител" към момента е отворен за движение. Деница КИТАНОВА


Около 20 души се събраха на протест пред Народното събрание

Около 20 души се събраха на протест пред Народното събрание ...

......... е никаква! Не се заплаща трудът, както трябва, както заслужава един обикновен българин". Друга протестираща каза: "Искам промяна в България във всичко - системата на управление да се промени, да е безпартийна".   Протестиращите направиха шествие по софийските булеварди, но се движиха по тротоарите, за да не пречат на движението.


София. Около 10 души протестират пред сградата на парламента с

София. Около 10 души протестират пред сградата на парламента с ...

......... София. Около 10 души протестират пред сградата на парламента с искане за референдум за промяна на системата, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Протестът протича спокойно. Движението по бул. „Цар Освободител“ се осъществява нормално. Протестиращите скандират "Мафия" и "Оставка". Цветилена СИМЕОНОВА


София. От 09.00 часа до 12.00 часа ще бъде затворено

София. От 09.00 часа до 12.00 часа ще бъде затворено ...

......... София. От 09.00 часа до 12.00 часа ще бъде затворено движението за автомобили по тунела на бул. „Сливница“ при пл. „Лъвов мост“ в посока кв. „Люлин“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Ще бъде извършена профилактика и ремонтни дейности на системата за отводняване.


Заради съмнения за нередности, съветници в Елин Пелин искат да

Заради съмнения за нередности, съветници в Елин Пелин искат да ...

......... тъй като времето ни за тази е планирано". Припомняме, че акционери в дружеството инвеститор с капитал 8 млн. лв. са фирмите „Бетаинвест“ ЕООД с 40 800 акции, „Валенова Лимитед“ – Кипър, с 20 000 акции и „Атмос Инженеринг“ ООД с 19 200 акции, всяка от тях с номинал 100 лева.


София. Чрез различни тематични образователни инициативи в Деня за по-чист

София. Чрез различни тематични образователни инициативи в Деня за по-чист ...

......... се откажат от тях. „Но, разберете, че трябва да се правят стъпки. Трябва да променим нагласата си. Няма как да искаме по-чист въздух, ако караме старите коли в градовете си. Поне в градовете има алтернатива", добави Фандъкова и уточни, че алтернативата е градският транспорт, велосипедите и ходенето пеш. Теодора ПАТРОНОВА


София. Шестото издание на Нощ на театрите ще се проведе

София. Шестото издание на Нощ на театрите ще се проведе ...

......... за сближаване на театъра с неговата публика. Нощ на театрите 2018 е част от Календара на културните събития на Столична община и се осъществява с любезната подкрепа на Министерство на културата на Република България и Съюза на артистите в България. Международен партньор на инициативата е Асоциация „Европейска нощ на театъра”.


Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология организира

Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология организира "Училище ...

......... заведение. Лекция за профилактиката и възможностите за лечение ще изнесе проф. Красимир Нейков, началник на Клиниката по урология в болницата. Тя ще бъде на 30 ноември от 12.30 ч., в аулата на болницата, а темата е "Карцином на простата - диагностично - клинични аспекти". Входът е свободен за всички.  


Няма кандидат-купувачи за къщата на Пейо Яворов, която беше обявена

Няма кандидат-купувачи за къщата на Пейо Яворов, която беше обявена ...

......... от ищеца. Вариантите са няколко: частният съдебен изпълнител да прекрати търга или той да бъде отложен или възобновен при по-ниска цена от първоначално обявената за имота. За да продължи продажбата обаче, частният съдебен изпълнител трябва да изчака един месец. Това е срокът, в който ищецът да вземе и своето решение.


"Дни на отворените врати" ще се състоят на 29 и ...

......... машиностроенето, транспорта. Дните на отворените врати са част от кандидатстудентската кампания на Техническия университет в София, който за учебната 2018/2019 година отчита повишен интерес у младите хора към инженерните специалности. Признание за високото ниво на обучение е и присъдената оценка по институционалната акредитация на ТУ-София - 9,56, посочват от университета.


София. След година 90% от автобусите ще бъдат обновени. Това

София. След година 90% от автобусите ще бъдат обновени. Това ...

......... вече ще са факт. Малко над година вече ще имаме и нови 12 километра метро”, каза тя. „Обновихме автомобилният парк. Около 60% от автобусите са подменени за 5 години. Предстои до края на годината още 102 нови автобуса - първите 20 електробуса само след няколко седмици”, допълни Фандъкова. Теодора ПАТРОНОВА


Столичната община засега няма да се включи в търга за

Столичната община засега няма да се включи в търга за ...

......... да се произнесе в наша полза. Ако това стане, ние ще влезем веднага в преговори с държавата за придобиване на имота. Ако произнесе друго решение, съдия-изпълнителят ще пристъпи към продажбата на имота", отбеляза Панчев. Тодор Чобанов каза още, че къщата има нужда от много сериозен ремонт, за да бъде укрепена.


Шофьори налепиха с мемори стикери автомобил, паркиран на стоянката за

Шофьори налепиха с мемори стикери автомобил, паркиран на стоянката за ...

......... паркиран на стоянката за таксита снощи. Действието се развива пред пилоните на НДК в София, показват снимки на "Булфото". Таксиджиите са "дегизирали" колата с жълти листчета като такси. Този метод на "отмъщение" е взаимстван от популярен клип в социалните мрежи, направен в Бразилия при неправилно паркирана кола на инвалидно място.


Точно пред Столична община, на улица „Московска”, вече е предприета

Точно пред Столична община, на улица „Московска”, вече е предприета ...

......... не може да се паркира, защото половината платно е заето от кашпи с храстчета. Не е ясно чия е идеята и дали това е правено по проект. Първият коментар във Facebook групата "Безумията в София" обаче дава красноречива оценка за случилото се: "Тия тотално са мозъчно абдикирали". Снимка: Владимир Христовски


„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на ...

......... ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.


Къщата на Яворов на ул.

Къщата на Яворов на ул. "Г. С. Раковски" в София ...

......... сложни отношения, заплетен при прехвърлянето на собствеността й през годините. Именно затова от Столична община не бързат да се хвърлят в неизвестното и ще изчакат началото на следващата година, преди да предприемат окончателните действия за закупуване на имота. Виж още Столична община купува къщата на Яворов с пари от държавата


При съвместна акция на НАП и Инспекцията по труда в

При съвместна акция на НАП и Инспекцията по труда в ...

......... е много логично кофражисти и зидари да полагат труд само за 4 часа, това е един индикатор за нас, че нещо не е нареди - евентуално имаме укриване на вноски и данък", каза Мая Първанова от НАП. Спрямо 2017 г. има ръст на заетостта в строителния бранш със 7 %.


София. Общо 3 от 15-те перголи вече се издигат на

София. Общо 3 от 15-те перголи вече се издигат на ...

......... 4 и 4,65 метра и ще бъдат покрити с цветни тенти. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Под тях ще бъде разположен емблематичния за мястото книжен пазар. Работи се и по отварянето на фонтана, който ще заработи отново. За площада са подготвени нови пейки, кошчета за отпадъци и велостойки.


София. На 16 ноември от 18.00 часа в новата Галерия

София. На 16 ноември от 18.00 часа в новата Галерия ...

......... край“ на художника и живописец Валентин Ангелов. Това съобщиха от пресцентъра на ПП „Атака“. В нея ще бъдат изложени нови, непоказвани досега творби на автора. Галерия „Стил 2“ се намира на ул. „Г. Раковски 183 А“ В същата галерия през декември се очаква да бъде открита изложба на Вежди Рашидов.


С три представления и билети от 4 лв. Театър НАТФИЗ

С три представления и билети от 4 лв. Театър НАТФИЗ ...

......... Театър НАТФИЗ и Куклен театър НАТФИЗ са от малкото професионално култивирани пространства в София, в които младите хора могат да видят, споделят и подкрепят работата на своите съвръстници. С билети от 4 лв. НАТФИЗ им предоставя възможност за достъпен театър, не само в една нощ, а в толкова, колкото пожелаят.


На 13 ноември 2018 г. тържествено беше осветена новата техника,

На 13 ноември 2018 г. тържествено беше осветена новата техника, ...

......... кръг от различни дейности, които са в полза на обществото. В същия ден беше осветен и новият училищен автобус, който е предоставен от МОН на ръководството на ПГ по керамика, село /гара/ Елин Пелин. С негова помощ се извършва ежедневния превоз на учениците от професионалната гимназия през текущата учебна година.


През това лято голям пожар засегна сгради на т.нар. Царски

През това лято голям пожар засегна сгради на т.нар. Царски ...

......... като определение на СГС, с което за втори път в последната година делото беше прекратено, е отменено от Софийския апелативен съд (САС). Въззивната инстанция е категорична, че обвиненията срещу Пенев и Юлия Димитрова-Цекова са ясни и не ограничават правото им на защита, както е приела съдия Снежина Колева от СГС.


Инженерингова поръчка за проектиране и рехабилитация на туристически пътеки на

Инженерингова поръчка за проектиране и рехабилитация на туристически пътеки на ...

......... езера“. И от Рибно езеро по лятната туристическа пътека до х. Рилски езера с изграждане на съоръжения за трайно ограничаване на туристопотока. Очакваната продължителност на планираните за изпълнение дейности е 30 месеца. Те се финансират от Оперативна програма „Околна среда“ по проект „Устойчиво управление на Национален парк „Рила" (II-ра фаза).


София. Променен е маршрутът на автобус ТМ 10 и трамваите

София. Променен е маршрутът на автобус ТМ 10 и трамваите ...

......... София. Променен е маршрутът на автобус ТМ 10 и трамваите 4 и 10 заради протеста на майките на деца с увреждания. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на Столична община. Трамваите се движат по бул. „Христо Ботев“, а автобусът обръща на бул. „Цар Освободител“.


София. Надявам се до края на следващата година на приключат

София. Надявам се до края на следващата година на приключат ...

......... от 1977 година. Има да се правят цветни рингове, изкуствени арки и кътове за отдих горе на хълмовете и парадния вход, който води към ул.”Народни будители”. Катюшите се разпаднаха при повдигане и се надавам да направим реплики от друг материал. Бяха в много лошо състояние”, допълни кметът на район “Надежда”.


Часовниковите системи за единно астрономическо време ще бъдат подменени на

Часовниковите системи за единно астрономическо време ще бъдат подменени на ...

......... следва да са изпълнили през последните три години дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на обществената поръчка. Минималното изискване към тях е да имат изпълнен проект на часовникова система за единно астрономическо време с минимум един сървър за синхронизация и осем часовникови табла през последните три години.


Прогнозната система, която трябва да предупреждава за предстоящо замърсяване на

Прогнозната система, която трябва да предупреждава за предстоящо замърсяване на ...

......... 5000 лева. Татяна Асенова от Столичния инспекторат обаче призна, че събираемостта е ниска и затова кметицата на София Йорданка Фандъкова иска промяна на закона, за да няма само глоби, а евентуално и затвор. За 1 година са събрани 9300 гуми, а от началото на миналия месец - над 2300 гуми.


Притеснени родители сигнализираха за пореден случай на заразен от Хепатит

Притеснени родители сигнализираха за пореден случай на заразен от Хепатит ...

......... е уведомило личните лекари на всички деца от II клас, които са контактували със заразената учителка. Родителите обаче твърдят, че в училището не се почиства добре, а мерки са взети, когато станало ясно, че ще има телевизионен репортаж. Виж още Хепатит А в над 20 столични училища и детски градини


Общо 10 нови сгради на детски градини и цялостна модернизация

Общо 10 нови сгради на детски градини и цялостна модернизация ...

......... Драгалевци, тя посочи, че това е второто й разширение с нова сграда, което се прави в последните години. В нея ще има четири групи - две яслени и две градински. Кметът посочи, че откакто е започнала инвестиционната програма в изграждането на нови детски заведения са построили над 90 нови сгради.


От средата на декември жителите и гостите на столицата ще

От средата на декември жителите и гостите на столицата ще ...

......... превозните документи между влаковете и градския транспорт в София. В тази връзка от сдружението вече са изпратили писмо до Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Росен Желязков с искане за скорошна промяна в тарифите на БДЖ-Пътнически превози ЕООД, която да позволи издаването на единен превозен документ - влак-метро-трамвай-автобус.


Обикновени граждани от София успяха да разкрият крадец след собствено

Обикновени граждани от София успяха да разкрият крадец след собствено ...

......... с помощта на камера, монтирана на звънеца, която се включва при всяко движение.  Много хора го попитали откъде и какви камери да си купят, за да се защитят. Той признава, че не е подал жалба в полицията, но обеща да подаде. От полицията заявиха, че извършителят все още се издирва.


От средата на декември жителите и гостите на столицата ще

От средата на декември жителите и гостите на столицата ще ...

......... да позволи издаването на единен превозен документ – влак-метро-трамвай-автобус. Новият билет ще дава възможност за лесно прекачване за пътниците, особено в гарите, които са свързани с метростанции. Така например пътниците от Перник ще могат да стигат до НДК с влак и метро, без да се налага да купуват два билета.


Насочване на автомобилното движение по четирите транспортни ринга в града,

Насочване на автомобилното движение по четирите транспортни ринга в града, ...

......... програма с мерки срещу замърсяването на въздуха, чийто проект е публикуван за обществено обсъждане. Опитът на общината да освободи от автомобили дори само малката ул. "Иван Вазов" в центъра обаче се сблъска със съпротивата на живеещите там граждани, които заявиха, че не искат пейки и дървета, а места за паркиране.


„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на ...

......... своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.


Не е използвана физическа сила и полицейска техника при днешните

Не е използвана физическа сила и полицейска техника при днешните ...

......... обществения ред или някакви стълкновения между протестиращи и непротестиращи“, категоричен е главен комисар Христо Терзийски.   При една от блокадите на Орлов мост в столицата е имало малък инцидент с преминаващ автомобил, който е блъснал леко един от протестиращите. Той е прегледан в ИСУЛ, където е установено, че няма травми.


Една от участничките в протеста в София Протест срещу високите

Една от участничките в протеста в София Протест срещу високите ...

......... се раздели на две, блокирайки напълно центъра на столицата. Една част от протестиращите останаха на Орлов мост, не позволявайки движението да бъде пуснато, а другите се отправиха по жълтите павета на бул. „Цар Освободител” до сградата на Министерския съвет. Час по-късно те отново се върнаха при протестиращите на Орлов мост.


София. Протестиращите срещу цените на горивата отново се събраха на

София. Протестиращите срещу цените на горивата отново се събраха на ...

......... София. Протестиращите срещу цените на горивата отново се събраха на пл. „Орлов мост“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Събралите се стотици протестиращи развяват български знамена и скандират „Оставка“. Движението в района е напълно блокирано. Протестът протича при засилено полицейско присъствие. Теодора ПАТРОНОВА


София. Протестиращите срещу цените на гоивата освободиха движението по бул.

София. Протестиращите срещу цените на гоивата освободиха движението по бул. ...

......... София. Протестиращите срещу цените на гоивата освободиха движението по бул. „Орлов мост“ и се насочиха по бул. „Цар Освободител“ към пл. „Княз Александър Батенберг“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Протестиращите скандират „Бойко вън“ и „Мутро вън“. Теодора ПАТРОНОВА


С викове

С викове "Оставка" и "Мафия" няколко стотин души изразяват недоволството ...

......... срещу високите цени на горивата, съобщиха от Националния координационен съвет на протестиращите. Гражданите ще изразят своето недоволство и срещу увеличените данъци на старите автомобили и подготвеното поскъпване на задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Вижте кадри от протеста в галерията ТУК Ето как протекоха протестите в Пловдив, Благоевград, Сливен, Варна и Асеновград. 


София. Стотици протестиращи срещу планираните промените в Закона за вероизповеданията

София. Стотици протестиращи срещу планираните промените в Закона за вероизповеданията ...

......... Освободител", предаде репортер на Агенция "Фокус". Протестиращите се бяха събрали пред сградата на Народното събрание и тръгнаха по бул. "Цар Освободител" в посока Министерски съвет. Те носят плакати с призиви за спиране на законопроектите. Скандират: "Бог да пази България". Движението по булеварда е спряно, засилено е полицейското присъствие. Деница КИТАНОВА


София. След като премина по бул. „Княз Ал. Дондуков“, протестното

София. След като премина по бул. „Княз Ал. Дондуков“, протестното ...

......... София. След като премина по бул. „Княз Ал. Дондуков“, протестното шествие срещу цените на горивата продължи по бул. „Васил Левски“ в посока СУ „Св. Климент Охридски“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Движението по булеварда е блокирано. Събралите се стотици участници в протеста разяват трибагреници и скандират „Оставка“. Теодора ПАТРОНОВА


Проверки за нерегламентирано горене на гуми и отпадъци в район

Проверки за нерегламентирано горене на гуми и отпадъци в район ...

......... звеното за “Аварийна помощ и превенция” и Столичен инспекторат, като към тях се включват и екипи на Трето районно на МВР и на Жандармерията, която има дежурен пост в района на Виетнамските общежития“, заявява Фандъкова. Кметът благодари на гражданите, които са ѝ писали снощи и които са насочвали проверяващите екипи.


Проверки за нерегламентирано горене на гуми и отпадъци в район

Проверки за нерегламентирано горене на гуми и отпадъци в район ...

......... звеното за "Аварийна помощ и превенция" и Столичен инспекторат, като към тях се включват и екипи на Трето районно на МВР и на Жандармерията, която има дежурен пост в района на Виетнамските общежития. Благодаря на гражданите, които ми писаха снощи и които насочваха проверяващите екипи, заключава в съобщението си кметът.


София. Целта на инициативата “We do green” е да отпечатваме

София. Целта на инициативата “We do green” е да отпечатваме ...

......... компанията, които са свързани с опазване на околната среда, в случая – електронната фактура. Имате страшно красиви други дървета в парка, надявам се и тези да се хванат и да имате още по-хубав парк“, допълни Зорница Йорданова. Тя уточни, че това е последна такава инициатива за тази година. Теодора ПАТРОНОВА


София. Експертно-консултативен съвет по пътната безопасност с участието на неправителствения

София. Експертно-консултативен съвет по пътната безопасност с участието на неправителствения ...

......... въведохме специална програма за по-безопасната среда около училищата и детските градини. Изградихме над хиляда изкуствени неравенства около училища и детски градини. Разделители тип „еластична ограда“ има на много места в София“, посочи Фандъкова и допълни, че в Столична община работи и Съвет по безопасност на децата в столицата. Теодора ПАТРОНОВА


София. Възстановено е движението на пл. „Орлов мост“, което по-рано

София. Възстановено е движението на пл. „Орлов мост“, което по-рано ...

......... Демонстрацията на недоволните започна пред сградата на Министерски съвет, като достигна до кръстовището на пл. „Орлов мост“. Преминаването там за кратко беше прекъснато. Очаква се днешната демонстрация на протестиращите да прерасне в автошествие. Планираният маршрут на демонстрантите е по булевард „Цар Освободител“, „Цариградско шосе“, „Ситняково“, гара Подуяне до квартал „Враждебна“.


Заради футболна среща на 12 ноември на Националния стадион

Заради футболна среща на 12 ноември на Националния стадион "Васил ...

......... автобусите от градския транспорт, по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх", бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов", се посочва в съобщението.  


София. Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с момчетата

София. Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с момчетата ...

......... В годините футболният отбор демонстрира дух, професионални умения и отлични успехи, както на национално, така и на световно ниво. Всяка година, осем момчета от София участват на международни първенства за бездомни, всяко с индивидуален и неповтарящ се номер. Отборът на надеждата за 2018 г. включва номерата от 49 до 56.


София. 6200 нови дървета са засадени в Новата гора на

София. 6200 нови дървета са засадени в Новата гора на ...

......... за максимално улеснение е разкрита временна автобусна линия, в рамките на градския транспорт – 56А, която превозва желаещите да се включат в залесяването от спирка Метростанция „Вардар“ до самия вход на гората в Суходол. Залесителните мероприятия се провеждат всяка събота и неделя, между 10 и 16 часа, докато времето позволява.


Столичната община организира среща с търговците от улица

Столичната община организира среща с търговците от улица "Граф Игнатиев" ...

......... споделиха, че не се чувстват достатъчно осведомени и гадаят кога ще приключат ремонтните дейности. От Столичната община признават, че комуникацията със собствениците на магазини, заведения и живущите в района е силно нарушена. Според председателя на групата на ГЕРБ в общината Малина Едрева вината за нарушения диалог е на районния кмет: