Времето днес ще е слънчево в цялата страна, на места

Времето днес ще е слънчево в цялата страна, на места ...

......... 14. В петък и събота в по-голямата част от страната ще е слънчево. Затоплянето ще продължи и температурите ще надхвърлят 20 градуса, на места ще достигнат 25-26. В края на седмицата ще преобладава облачно време. В неделя след обяд в западната част от страната ще има валежи от дъжд.    По публикацията работи:


Сутринта в повечето райони на страната ще бъде хладно, с

Сутринта в повечето райони на страната ще бъде хладно, с ...

......... да е предимно слънчево. Дневните температури ще се повишат значително, в петък максималната ще достигне до 20 градуса.  В планините също ще има значително повишаване на температурите. Минималните температури в сряда и четвъртък все още ще са ниски, а на отделни места в котловините ще има и слана.По публикацията работи:


Валежите по преминаващия от запад на изток студен фронт постепенно

Валежите по преминаващия от запад на изток студен фронт постепенно ...

......... температурите в ранните часове, най-вече в Западна България, ще се движат в диапазона от 0 до 5 градуса с предпоставка за есенни слани. Следобедите градусите няма да надвишават 15 градуса. През втората половина на следващата седмица времето ще поеме курс към леко затопляне с кулминация през почивните дни.По публикацията работи:


В много райони времето преди обяд ще остане мъгливо, но

В много райони времето преди обяд ще остане мъгливо, но ...

......... и 23, в източните райони до 27-28. През почивните дни се очаква да има променлива облачност. В събота в източните и планински райони може да превали, а в неделя на места и в Южна България. Минималните температури в неделя ще са между 5 и 10 градуса, а максималните 13-18.По публикацията работи:


Днес ни очаква време със значителна облачност, валежите от дъжд

Днес ни очаква време със значителна облачност, валежите от дъжд ...

......... и понеделник ще бъде предимно слънчево. Сутрин на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска облачност, които в отделни райони ще се задържат до около обяд. Сутрин ще бъде сравнително хладно, през деня бавно ще се затопля и дневните температури ще достигнат до 20°-25°.   По публикацията работи:


Минималните температури за тази сутрин са от 14 до 18

Минималните температури за тази сутрин са от 14 до 18 ...

......... ще се заоблачава. В четвъртък над страната ще премине нова хладна вълна с валежи главно над северните райони. В петък повече облаци над източните и над южните райони. Преваляванията над Добруджа ще спират. През уикенда утрините ще бъдат хладни със сутрешни мъгли и повече слънце през деня.  По публикацията работи:Над Северна България ще има значително увеличение на облачността, възможни

Над Северна България ще има значително увеличение на облачността, възможни ...

......... 1200 метра ще е около 13 градуса, а на 2000 метра - около 5. В петък се очаква времето да се предимно слънчево с минимални температури от 7 до 12 градуса. През почивните дни също ще преобладава слънчевото време, в неделя над Западна българия ще има разкъсана висока облачност.  По публикацията работи:


Температури за месец октомври се очаква да са над нормата.

Температури за месец октомври се очаква да са над нормата. ...

......... времето ще е променливо, на места може да има и превалявания. През третото десетдневие температурите ще са близки до обичайните. През първата половина отново има вероятност за превалявания. Очаква се да има повече спокойни и сравнително топли дни, но вече с характерните инверсии и ниска облачност в сутрешните часове.По публикацията работи:


През следващото денонощие ще има променлива облачност, възможни са и

През следващото денонощие ще има променлива облачност, възможни са и ...

......... на седмицата се очаква да е ветровито и сравнително хладно. Преобладаващите температури ще са между 18 и 23 градуса, а минималните между 9 и 14. Ще има променлива облачност, а на места са възможни и краткотрайни валежи. В четвъртък облачността ще намалее, а в петък ще е предимно слънчево. По публикацията работи:


Първият есенен месец си отиде. В момента температурната аномалия е

Първият есенен месец си отиде. В момента температурната аномалия е ...

......... напояване". Проф. Рачев коментира, че днес и утре времето ще бъде много хубаво, а в понеделник следобед ще бъде по-ветровито и облачно и по-дъждовно. Вторник са се очаквали обилни валежи, но те ще бъдат по-малко. "Надявах се тогава да има стопански валежи, над 10-20 литра в Югоизточна България".По публикацията работи:


Преди обяд днес облачността ще е предимно значителна и на

Преди обяд днес облачността ще е предимно значителна и на ...

......... значителна, в масивите от Южна България след обяд купесто-дъждовна. На места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 13°.По публикацията работи:Времето днес ще е предимно слънчево, като след обяд над

Времето днес ще е предимно слънчево, като след обяд над ...

......... температура на 1200 метра ще е около 21 градуса, а на 2000 метра около 14.  В четвъртък ще има по-значителни увеличения на облачността. На места в планините в Западна България може да превали. В петък ще е предимно слънчево, почти без валежи. Максималните температури ще са около 30 градуса.По публикацията работи:


Днес ни очаква слънчево време със слаб вятър, малко по-силен

Днес ни очаква слънчево време със слаб вятър, малко по-силен ...

......... и хидрология. На Черноморието максималните температури на въздуха ще бъдат между 22 и 24 градуса, а на морската вода - 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра – около 10°.По публикацията работи:


Минималните температури за тази сутрин са от 13 до 18

Минималните температури за тази сутрин са от 13 до 18 ...

......... има повече слънце над страната. Следобед от запад отново ще се заоблачава. През нощта срещу събота ще превали на юг от Бургас. През почивните дни се очакват валежи и захлаждане. В събота по-съществено ща превалява над северозападните и над източни райони, а в неделя - над Южна България.По публикацията работи:


Днес ни очаква отново лятно време, като максималните температури ще

Днес ни очаква отново лятно време, като максималните температури ще ...

......... участъци от областите Разград, Велико Търново, Шумен, Перник, Кюстендил, София, София-област, Благоевград, Пазарджик, Враца, Варна, Добрич, Търговище, Русе, Габрово, Плевен, Ловеч, Пловдив, Смолян, Кърджали, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Силистра и Хасково. Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.  По публикацията работи:


Времето на 13-и септември ще е предимно слънчево. Над Югоизточна

Времето на 13-и септември ще е предимно слънчево. Над Югоизточна ...

......... слънчево. След обяд от югоизток облачността ще се увеличи, но валеж не се очаква. Слънцето продължава да жари, 2-3 бала вълнение на морето Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.По публикацията работи:Тази година лятото ще продължи почти до края на септември,

Тази година лятото ще продължи почти до края на септември, ...

......... норма. "Перничани ги изкъпахме, ще имат вода не само през цялата зима, но и през пролетта. По поречнието на река Камчия, където са основните язовири за Черноморието – има суша. Добре, че 70% от големите хотели бяха затворени, защото щеше да се стигне до безводие", поясни Георги Рачев.По публикацията работи:


И последният от трите почивни дни ще бъде слънчев, като

И последният от трите почивни дни ще бъде слънчев, като ...

......... хидрология. По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 26° и 28°, близки до температурата на морската вода. Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Максималната температура на 1200 метра ще е 25°, на 2000 метра – около 18°.По публикацията работи:


Днес ни очаква слънчево време, като максималните температури ще са

Днес ни очаква слънчево време, като максималните температури ще са ...

......... за месец септември. По Черноморието ще бъде слънчево. Максималните температури ще са 26° и 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините също ще бъде слънчево. Максималната температура на 1200 метра ще е 21°, на 2000 метра – около 15°.По публикацията работи:


Времето днес ще е малко по-хладно.Максималните температури ще са от

Времето днес ще е малко по-хладно.Максималните температури ще са от ...

......... с усилване на вятъра от северозапад, ще проникне още хладен въздух. От запад на изток на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.В събота вятърът ще отслабне, преобладаващите максимални температури ще са между 25 и 30 градуса. Облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево време.  По публикацията работи:


Днес ни очаква слънчево време, а на места в страната

Днес ни очаква слънчево време, а на места в страната ...

......... области в страната за 1 септември. Той важи за участъци от областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Габрово, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Добрич. Екстремалният индекс означава, че са възможни са бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.  По публикацията работи:


Отново ще бъде слънчево и горещо днес. По данни на

Отново ще бъде слънчево и горещо днес. По данни на ...

......... 27°. Вълнението на морето преди обяд ще бъде около 3 , след обяд ще отслабва до 2 бала. Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен, предимно северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 21°.  По публикацията работи:


Днес ще бъде слънчево, след обяд - и горещо. Ще

Днес ще бъде слънчево, след обяд - и горещо. Ще ...

......... морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е 3 бала, след обяд на север от нос Калиакра до 4 бала. Над планините ще бъде слънчево и топло. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 29°, на 2000 – около 22°.По публикацията работи:


Времето днес ще бъде слънчево и горещо. Максималните температури ще

Времето днес ще бъде слънчево и горещо. Максималните температури ще ...

......... 1200 метра около 24 градуса, а на 2000 метра ще е около 18.  До края на седмицата времето ще се задържи слънчево. Преобладаващите максимални температури ще бъдат 30-35 градуса, на места може и по-високи. В петък вятърът ще отслабне, в събота може да се появи слаб вятър от изток-югоизток.По публикацията работи:


В Централна и Западна България днес ще се развива купеста

В Централна и Западна България днес ще се развива купеста ...

......... температура на 1000 метра ще е около 21 градуса, на 2000 - около 14.  В сряда се очаква да има променлива облачност. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 27 и 32 градуса. В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се понижават.По публикацията работи:


Времето днес ще бъде слънчево. В следобедните часове може да

Времето днес ще бъде слънчево. В следобедните часове може да ...

......... 27-29 градуса, а температурата на морската вода между 26 и 27 градуса. Над планините също ще бъде слънчево. След обяд може да се появи купеста облачност, но е малко вероятно да има валежи. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25 градуса, а на 2000 метра около 18.По публикацията работи:


Днес ни очаква слънчево и горещо време, облачност се очаква

Днес ни очаква слънчево и горещо време, облачност се очаква ...

......... бриз. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 29° и 31°, а на морската вода 26°-27°. Над планините ще е слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Дневните температури ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 18°.По публикацията работи:


Екстремален индекс за пожароопасност е в сила в четири области

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила в четири области ...

......... ще преобладава слънчево време, но след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места там  ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Максимална температура на 1200 метра - около 22 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.  По публикацията работи:


Макар дъждовното време над Западна България, на морето времето ще

Макар дъждовното време над Западна България, на морето времето ще ...

......... Матев. Най-голяма вероятност за валежи тази седмица има около сряда и четвъртък. Следващата порция валежи ще са около 25 август. Третата вълна с превалявания ще е около 30 август. "До края на месеца ни предстои в повечето дни топло, а на места и горещо време", заяви Симеон Матев. По публикацията работи:


Новата седмица ще започне със слънчево време, а максималните температури

Новата седмица ще започне със слънчево време, а максималните температури ...

......... градушки", каза Анастасия Кирилова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) пред "Фокус". От петък ни очаква отново стабилизиране на времето, ще има повече слънце. В събота и неделя ще бъде предимно слънчево, почти тихо. В неделя максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса.  По публикацията работи:


По-хладен от обичайното за август ще бъде днешния ден, сочи

По-хладен от обичайното за август ще бъде днешния ден, сочи ...

......... места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи с гръмотевична дейност. Ще духа слаб до умерен вятър: в ниските части от изток-югоизток, по високите части – северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 10°.  По публикацията работи:


Днес над източните райони от страната ще бъде предимно слънчево.

Днес над източните райони от страната ще бъде предимно слънчево. ...

......... валежи от дъжд, гръмотевични бури и градушки. На места в Стара планина и в Средна гора валежите ще са интензивни и значителни по количества.Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 24 градуса, на 2000 метра - около 17 градуса.По публикацията работи:


Времето в сряда остава предимно слънчево, с максимални температури между

Времето в сряда остава предимно слънчево, с максимални температури между ...

......... планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд обаче ще се развива купеста и купесто дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 13°.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Слънчево време ще преобладава днес над по-голямата част от страната.

Слънчево време ще преобладава днес над по-голямата част от страната. ...

......... на много места ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен, на места до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 14°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане почти без промяна.По публикацията работи: Анисия Иванова


Жълт код за вятър е в сила за 18 области

Жълт код за вятър е в сила за 18 области ...

......... е 3-4 бала.Над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа силен източен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около 21 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.По публикацията работи: Петя Славова


И днес над Западна България ще продължи да се развива

И днес над Западна България ще продължи да се развива ...

......... между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 26°-27°.  Над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 13°.По публикацията работи: Александър Попов


НИМХ обяви оранжев код за горещини в петък в 7

НИМХ обяви оранжев код за горещини в петък в 7 ...

......... места, главно в източната половина от страната и планините ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса.  В неделя ще има променлива облачност, все още на отделни места е възможно да превали за кратко. Температурите ще са с още градус-два по-ниски.По публикацията работи: Камелия Цветанова


Слънчево и горещо ще е времето днес в цялата страна.

Слънчево и горещо ще е времето днес в цялата страна. ...

......... време ще се задържи. Към края на деня на отделни места в Западна и Северна България може да превали и прегърми. В събота в източната половина от страната от север-североизток може да проникне по-хладен въздух. В неделя е има променлива облачност, възможни са и краткотрайни валежи.По публикацията работи: Ния Христова


Времето днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове може

Времето днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове може ...

......... на Цинтрална и Източна България може да превали. На височина от 1200 метра максималната температура ще е около 24 градуса, на 2000 метра около 16.  В сряда и четвъртък ще е слънчево. Температурите ще надхвърлят 35 градуса. Възможни са краткотрайни превалявания в планинските райони на Западна България.По публикацията работи: Ния Христова


Днес ни очаква динамично време, в което ще се редуват

Днес ни очаква динамично време, в което ще се редуват ...

......... 23°, на 2000 метра – около 15°. В понеделник ще преобладава слънчево време, като са възможни превалявания отново над Западна България. Максималните температури ще са между 30° и 35°. Във вторник и сряда времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Ще бъде и малко по-топло.По публикацията работи: Александър Попов


Дъждовете в страната ще намалеят, но все пак се очакват

Дъждовете в страната ще намалеят, но все пак се очакват ...

......... превали. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19 градуса, а на 2000 метра около 12.  През следващите дни времето ще е предимно слънчево. Има малка вероятност за валежи. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса. На отделни места може да превали и прегърми.По публикацията работи: Ния Христова


Хладно и облачно ще бъде днес времето в Западна и

Хладно и облачно ще бъде днес времето в Западна и ...

......... в източната част от Горнотракийската низина. Над Черноморието също ще бъде слънчево, като максимални температури на въздуха: 26°-29°. Температурата на морската вода е 26°. Над планините в Западна и Централна България ще е предимно облачно с валежи от дъжд, на места интензивни и придружени с гръмотевици.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Днес ни очаква облачно време, като над Западна България е

Днес ни очаква облачно време, като над Западна България е ...

......... отново ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Температурите ще са между 22-27 градуса. Слънчево ще е времето в източната половина на страната. Там температурите ще са около 30 градуса. В понеделник се очаква валежите да спрат, а във вторник вече ще има повече слънчеви часове.По публикацията работи: Ния Христова


Днес ни очаква предимно слънчево време, като само в западната

Днес ни очаква предимно слънчево време, като само в западната ...

......... ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Дневните температури ще са 20-25 градуса. Над Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево. В неделя е възможно в следобедните часове да има кратки превалявания, на изток ще остане предимно слънчево.По публикацията работи: Ния Христова


Днес ще духа умерен, на места временно силен вятър от

Днес ще духа умерен, на места временно силен вятър от ...

......... купесто-дъждовна облачност. Ще има локални, временно интензивни валежи и гръмотевици, както и условия за градушки.Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и с него температурите ще се понижат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.По публикацията работи: Петя Славова


Днес отново ще бъде слънчево, ще духа слаб до умерен

Днес отново ще бъде слънчево, ще духа слаб до умерен ...

......... първо в Северозападна България, а в понеделник и на изток.Значителни валежи не се очертават - ще превали в някои планински масиви на Западна България във втората половина на деня в неделя. Новата седмица отново ще е лятна с температури около 30 градуса и много слънчеви часове.По публикацията работи: Анисия Иванова


Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след ...

......... бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и в средата на седмицата ще е почти тихо. Към петък ще бъде от източната четвърт, в източната половина от страната до умерен.В сряда преобладаващите максимални температури ще бъдат между25 и 30 градуса, през следващите дни бавно ще се повишават.По публикацията работи: Петя Славова


Времето днес ще бъде динамично в различните райони на страната.

Времето днес ще бъде динамично в различните райони на страната. ...

......... е възможно да превали и прегърми. Има опасност и от градушки. В сряда въздушната маса ще се стабилизира и през следващите дни ще бъде слънчево. В четвъртък вятърът ще отслабне. В сряда мексималните температури ще са около 26-31 градуса, а в четвърътк бавно ще се повишават.   По публикацията работи: Ния Христова


Днес преди обяд над източните райони ще има облачност, която

Днес преди обяд над източните райони ще има облачност, която ...

......... ще е слаб от североизток.Главно над западните и планинските райони около и след обяд ще се развива купеста облачност, по-голяма вероятност за изолирани краткотрайни валежи има в понеделник в Северозападна България. Ще бъде и по-топло, във вторник максималните температури ще са между 32 и 37 градуси.По публикацията работи: Петя Славова


Днес отново ще е слънчево, а около и след обяд

Днес отново ще е слънчево, а около и след обяд ...

......... продължи, на места температурите ще надхвърлят 35 градуса. Ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобните часове. Във вторник вятърът временно ще се усили. В сряда се увеличава възможността от валежи, придружени с гръмотевици. Температурите ще останат високи, възможно е да се разхлади само по Черноморието.  По публикацията работи: Ния Христова


Днес времето ще е слънчево, като ще има увеличение на

Днес времето ще е слънчево, като ще има увеличение на ...

......... планините в Западна България. Над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Температурите слабо ще се повишат. В понеделник ще бъде още по-топло, температурите ще достигнат 30-35 градуса. Във вторник ще е предимно слънчево, с купеста облачност след обяд в планините. Температурите в низините ще надхвърлят 35 градуса. По публикацията работи: Ния Христова


Днес ще преобладава слънчево време, като отново в часовете около

Днес ще преобладава слънчево време, като отново в часовете около ...

......... ще са между 25° и 30°.  През почивните дни само в планинските райони в Западна България са възможни изолирани краткотрайни валежи. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, а температурите слабо ще се повишат. Вятърът ще отслабне, в неделя в много райони и ще стихне.По публикацията работи: Александър Попов


Днес преди обяд на югоизточната половина от страната ще преобладава

Днес преди обяд на югоизточната половина от страната ще преобладава ...

......... - ще  бъде предимно слънчево, в следобедните часове с купеста облачност, по-значителна в четвъртък и петък на места над източната половина от страната и Рило-Родопската област, където ще превали и прегърми. Преобладаващите максимални температури ще са между 25 и 30 градуса, към петък - по-високи.  По публикацията работи: Петя Славова


Днес преди обяд в повечето райони на страната ще е

Днес преди обяд в повечето райони на страната ще е ...

......... райони може да има и краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В сряда почти в цялата страна ще преобладава облачно време, с краткотрайни превалявания. Вятърът ще отслабва, а температурите ще се повишават. През следващите дни ще бъде предимно слънчево. Преобладаващите температури ще са между 25 и 30 градуса.      По публикацията работи: Ния Христова


Лятото вече е тук – днес в 00.44 часа започна

Лятото вече е тук – днес в 00.44 часа започна ...

......... запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 10°.Лятото стартира и с частично, пръстеновидно слънчево затъмнение, което започва в 8:04 часа. За нашата географска ширина до 8:38 ч. Луната ще покрие около 10-12 процента от слънчевия диск.  По публикацията работи: Анисия Иванова


Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, но след обяд

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, но след обяд ...

......... градуса. В началото на новата седмица облачността ще е по-често значителна, ще има и краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра.Разкъсвания и временни намаления на облачността ще има в часовете след полунощ и преди обяд. Дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски.По публикацията работи: Петя Славова


Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево, но около и

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево, но около и ...

......... понижат и максималните в петък ще бъдат между 21 и 26 градуса.В събота ще има повече слънчеви часове, на по-малко места в страната, главно в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 24 и 29 градуса.По публикацията работи: Петя Славова


Днес ще бъде предимно слънчево, но след обяд се очаква

Днес ще бъде предимно слънчево, но след обяд се очаква ...

......... се очаква слънчево време в часовете преди обяд и над източните райони. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Във вторник и сряда температурите ща са между 25 и 30 градуса. В четвъртък ще се понижат, очакват се валежи, придружени с гръмотевици. По публикацията работи: Ния Христова


Днес облачността ще е разкъсана, след обяд -  значителна, купеста

Днес облачността ще е разкъсана, след обяд -  значителна, купеста ...

......... ще е почти тихо. В часовете около и след обяд над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. Максималните температури в неделя ще са между 23 и 28 градуса, а в понеделник и вторник ще са с 2-3 градуса по-високи.По публикацията работи: Петя Славова


Днес преди обяд ни очаква слънчево време, но след обяд

Днес преди обяд ни очаква слънчево време, но след обяд ...

......... ще е значително по-топло с максимални температури над 30 градуса. В събота за кратко от северозапад температурите слабо ще се понижат, на изток през по-голямата част от деня вятърът ще е все още южен и температурите ще се задържат високи. Възможни са краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.По публикацията работи: Александър Попов


През следващото денонощие въздушната маса ще остане неустойчива. Облачността ще

През следващото денонощие въздушната маса ще остане неустойчива. Облачността ще ...

......... първата половина от следващата седмица времето в страната ще се задържи без съществена промяна - ще има и слънчеви часове, но облачността ще е по-често значителна, на много места ще има краткотрайни валежи, след обяд с гръмотевици. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса.По публикацията работи: Петя Славова


Ако нещата продължават така с коронавириса, до месец ще имаме

Ако нещата продължават така с коронавириса, до месец ще имаме ...

......... е по-влажен, а европейските обратно - че валежите ще са 80% от нормата,За култовия месец август прогнозите са за нормални температури според американците, а според европейците ще е дори 1-2 градуса над нормата. До края на седмицата ще има повече слънце сутрин, а следобед повече гръмотевици.По публикацията работи: Нели Христова


Днес ни очаква поредният хладен ден, като облачността ще остане

Днес ни очаква поредният хладен ден, като облачността ще остане ...

......... има значителна облачност, предимно купесто-дъждовна. На места се очаква да има краткотрайни валежи, а в отделни райони след обяд и интензивни, придружени с гръмотевици. Максималните температури до края на май ще са предимно 16 и 21 градуса в петък, а през почивните дни с 1-2 градуса по-високи.По публикацията работи: Ния Христова


Днес на много места в страната ще има краткотрайни валежи, а

Днес на много места в страната ще има краткотрайни валежи, а ...

......... около 3 градуса.  През следващите с.дни се очаква въздушната маса над страната да е неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места се очакват краткотрайни валежи, след обяд и гръмотевици. До края на май ще остане хладно, с максимални температури между 15 и 20 градуса. По публикацията работи: Ния Христова


Днес ще преобладава слънчево време с повече облаци преди обяд,

Днес ще преобладава слънчево време с повече облаци преди обяд, ...

......... и гръмотевици.  Във вторник има по-голяма вероятност от валежи. По най-високите части на Рила и Пирин ще превали сняг. Вятърът ще е слаб до умерен, от северозапад, в източните райони от север-североизток, и ще бъде сравнително хладно. Максималните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса.По публикацията работи: Ния Христова


Дъждовете и гръмотевици ще има утре над Северозападна България и

Дъждовете и гръмотевици ще има утре над Северозападна България и ...

......... петък конвективната дейност ще затихне, в петък сутринта само на отделни места е възможно да превали слабо. Ще има променлива облачност, след обяд над много райони намаляваща до слънчево. Вятърът ще е от север-северозапад, ще остане сравнително хладно с максимални температури между 16 и 21 градуса.По публикацията работи: Анисия Иванова


Днес времето ще се задържи облачно, но само на отделни

Днес времето ще се задържи облачно, но само на отделни ...

......... и със следобедни валежи ще бъде в планините. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Температури курорти – от 16 до 29 градуса. Във вторник ще е все още топло, но в средата на седмицата ще започне захлаждане, което ще е по-чувствително към четвъртък и петък.По публикацията работи: Петя Славова


На 17 май ще духа слаб до умерен вятър. В

На 17 май ще духа слаб до умерен вятър. В ...

......... бъдат все още по-високи от обичайните. Повишава се вероятността за превалявания в часовете след обяд, повече в планинските райони на Западна България.В сряда на повече места в страната ще има валежи, а на места ще са придружени с гръмотевични бури. В средата на седмицата започва захлаждане.По публикацията работи: Петя Славова


Слънчево време с временни увеличения на облачността. Такова време ни

Слънчево време с временни увеличения на облачността. Такова време ни ...

......... дневните температури слабо ще се понижат; вероятността за валежи все още е малка. В понеделник в източната половина от страната ще остане без валежи, в западната - на отделни места ще превали, в планините и планинските райони с гръмотевици. Температурите ще останат без съществена промяна. По публикацията работи: Анисия Иванова


 Днес времето ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и

 Днес времето ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и ...

......... малко по-горещо, с преобладаващи максимални температури 30 и 35 градуса, на отделни места в низините - до 37-38 градуса.През нощта срещу събота вятърът временно ще се смени със северозападен и през почивните дни дневните температури слабо ще се понижат. Вероятността за валежи все още е малка.По публикацията работи: Петя Славова