1,8 млн. лв. отпусна на Смолянска област днес Министерският съвет

1,8 млн. лв. отпусна на Смолянска област днес Министерският съвет ...

......... в центъра на неделинското село Диманово са отпуснати 275 365 лв., а за подпора в кв. „Марамати“, село Гърнати - 163 908 лева. Подпора в село Малка Арда, общ. Баните ще се възстановява с 62 хиляди лева, а за извършени аварийно-възстановителни работи в Златоград ще се възстановят на общината 7914 лева.  


Днес се възстановява учебният процес в СУ „Васил Дечев“, съобщиха

Днес се възстановява учебният процес в СУ „Васил Дечев“, съобщиха ...

......... сградата на гимназията, като за известен период няма да има обедно хранене. „Предприели сме действия за ускоряване на процедурите за назначаване на комисия от ДНСК с цел по-бързото получаване на необходимия документ Акт обр. 16 и възстановяване на учебните занятия в сградата на училището“, се сочи още в съобщението.  


Седем сигнала за щети от мечки над селскостопанско имущество е

Седем сигнала за щети от мечки над селскостопанско имущество е ...

......... обхват на „ДГС – Смилян“ в землищата на селата Могилица и Бориково. Последният сигнал е от днес, 12 ноември, когато групата за бързо реагиране е проверила нападение на мечка над пчелин отново в село Могилица. При огледа е установено, че 7 от общо 9 кошера в пчелина са напълно унищожени.


Венера Аръчкова – финансист №1 на община Смолян през последните

Венера Аръчкова – финансист №1 на община Смолян през последните ...

......... чест, че днес дадохте своето доверие към моята личност. Мисля, че с моя професионален опит и мъдрост съм доказала, че работя в името на гражданите, в името на Община Смолян и в името на България. Нека да бъдем единни, защото съединението прави силата", каза тя след като бяха съобщение резултатите.


Служители от Районното управление на Чепеларе издигнага пилон и развяха

Служители от Районното управление на Чепеларе издигнага пилон и развяха ...

......... защита на правата и свободите на гражданите и опазването на техния живот и имущество. Българският полицай носи своята морална и професионална отговорност с ясното съзнание, че службата му е символ на доверие и обществен респект, се казва в прессъобщение на ОД на МВР – Смолян“, се казва още в съобщението.


Смолян. На 05.11.2019 г. в РУ - Смолян е започнато

Смолян. На 05.11.2019 г. в РУ - Смолян е започнато ...

......... Смолян, който на 05.11.2019 г. около 17:50 ч. при извършена полицейска проверка в района на кръстовището за с. Левочево, е установено, че управлява лек автомобил „БМВ 740“, след употреба на наркотични вещества - метамфетамин, установено с техническо средство. Това съобщиха от ОДМВР-Смолян. Водачът е задържан за срок до 24 часа.Не смятам да вдигаме данъците, защото доходите на хората не

Не смятам да вдигаме данъците, защото доходите на хората не ...

......... да има само плочка, те искат да знаят отговаря ли тя на изискванията“, допълни той и подчерта, че общинската администрация трябва да отговаря на очакванията на избирателите. Той разчита и на активно гражданско участие в следващия мандат за всяко нещо - не само дали трябва да се направи, а как. 


Поръчка за строителство на кучешки приют обяви община Смолян. Съществуващата

Поръчка за строителство на кучешки приют обяви община Смолян. Съществуващата ...

......... при управлението на екскмета Дора Янкова се разбра, че приютът не отговаря на законовите изисквания. Той бе затворен през май месец 2011 г. На входната врата залепиха бележка с надпис: “Уважаеми съграждани, уведомяваме ви, че от 16.05.2011 г. Общински приют за безстопанствени кучета – Смолян временно е преустановил дейността си”.


Новият кмет на община Чепеларе се казва Боран Хаджиев. Той

Новият кмет на община Чепеларе се казва Боран Хаджиев. Той ...

......... гласували 1351 избиратели. С още по-голяма разлика в община Баните втори мандат взе досегашният кмет от ГЕРБ Милен Белчев, събрал 63.10% от гласовете на избирателите. Диана Фиданова, издигната от АБВ, е с 36.17%. Така ГЕРБ има 5 кметове на общини в Смолянска област - Смолян, Чепеларе, Баните, Златоград и Доспат.


Новият кмет на община Чепеларе се казва Боран Хаджиев. Той

Новият кмет на община Чепеларе се казва Боран Хаджиев. Той ...

......... гласували 1351 избиратели. С още по-голяма разлика в община Баните втори мандат взе досегашният кмет от ГЕРБ Милен Белчев, събрал 63.10% от гласовете на избирателите. Диана Фиданова, издигната от АБВ, е с 36.17%. Така ГЕРБ има 5 кметове на общини в Смолянска област - Смолян, Чепеларе, Баните, Златоград и Доспат.


Николай Мелемов печели убедително балотажа в Смолян! За него са

Николай Мелемов печели убедително балотажа в Смолян! За него са ...

......... от 39.84%, а Сабрутев получи 21.46%. "Гласувах за Смолян, в който приоритет са децата, гласувах за реални ангажименти, нови приоритети, които ще надградят всичко, което сме направили. Гласувах за финансовата стабилност на общината, за по-голяма палитра от социални грижи. Гласувах за бъдещето на Смолян", коментира Николай Мелемов след вота.  Смолян. Без жалби и сигнали за нарушения протича изборния ден

Смолян. Без жалби и сигнали за нарушения протича изборния ден ...

......... като спрямо първия тур на изборите е по-ниска с близо 6%, тъй като към този час миналата неделя са гласували 27.5% от избирателите. В Смолян се провежда балотаж между Николай Мелемов и Стефан Сабрутев, които на първи тур получиха съответно 39.84% и 21.46 % от вота на гласоподавателите. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. Гласувах за реални ангажименти и нови приоритети, които ще

Смолян. Гласувах за реални ангажименти и нови приоритети, които ще ...

......... града, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Смолян. Мелемов подчерта, че гласува за Смолян, в който приоритет са децата. „Гласувах за по-голяма палитра от социални грижи, санирани училища и блокове, за чист въздух и чисти улици и за бъдещето на Смолян“, каза още кандидатът за кмет Николай Мелемов. Нели ГЕРГЬОВСКА


В навечерието сме на знакови избори, защото точно на 3-ти

В навечерието сме на знакови избори, защото точно на 3-ти ...

......... родопски край. Не им давайте властта, защото още едно връщане назад ще коства много години загуба. Няма нужда от такъв мазохизъм“. Георги Марков бе в Смолян, за да заяви своята подкрепа към кандидатурата на Мелемов и да представи своята книга „Феноменът Виктор Орбан“. КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Оряховец Невен Белчев

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Оряховец Невен Белчев ...

......... вече отпечатаната бюлетина. Другият кандидат се явява самичък“. 62-годишният Невен Белчев е кмет на село Оряховец от 22 години. Отказът му е по лични причини. Още като видял, че гласовете за него и за опонента му са равни, решил да се откаже, но изчакал, за да не взима емоционално решение.


Николай Мелемов е кандидат за кмет на Смолян. Той е

Николай Мелемов е кандидат за кмет на Смолян. Той е ...

......... изборен призив? Хората да дадат своя глас за този, който ще управлява общината по най-добрия начин. Да бъдат активни на изборите, да бъдат активни и в управлението на общината, защото тя е на всички и от всички нас зависи как ще изглежда родния ни край и как ще се развива.Среща на студенти и други млади хора от Смолян планира

Среща на студенти и други млади хора от Смолян планира ...

......... разходите, за да бъдат извършвани тези дейности. Като финал на разговора, моля, кажете кое ще е първото нещо, което ще направите, ако хората Ви изберат за кмет? Първото ще бъде да сформирам добър екип от специалисти, с който да работим. Това е най-важното нещо и продължаваме напред по следващите задачи.


Боян Кехайов е кмет на Неделино от 2015 г. Яви

Боян Кехайов е кмет на Неделино от 2015 г. Яви ...

......... места, в които настилката е по-лоша от черен път - все проблеми, наслоявани години наред. Това са ни амбициите - да подобрим състоянието на инфраструктурата и на финансите и търсим начини да привлечем инвеститор на територията на града, за да запазим хората. Това ще правим усилено през следващите 4 г.


Поръчка за разработване на програма за намаляване нивата на фини

Поръчка за разработване на програма за намаляване нивата на фини ...

......... нивата на замърсител ФЧП10 превишават установените норми и/или нормите плюс определените допустими отклонения от тях. В България има 28 общини с нарушено качество на въздуха по показател ФПЧ10 и NOx. Това са общини, на чиито територии има разположени пунктове за мониторинг, данните от кдоито се докладват ежегодно на Европейската комисия.


Към днешна дата имаме нов сигнал, който е получен в

Към днешна дата имаме нов сигнал, който е получен в ...

......... са решени с отказ да се образува досъдебно произвоство поради липса на данни за извършено престъпление. В ОП - Смолян, е имало само един сигнал, който е минал преди изборите и е препратен по компетентност на РП – Смолян, понеже тези престъплениия са подсъдни на първа инстанция на Районен съд.


Феноменален резултат постигна на първи тур досегашният кмет на Доспат

Феноменален резултат постигна на първи тур досегашният кмет на Доспат ...

......... че той е едно уникално място, но няма никаква инфраструктура от двете страни. Там ще наблегнем. Продължаваме с асфалтиране, защото има улици за ремонт, по-икономично улично осветление. А чувството ни е, че предстои много работа. А удовлетворение? Очакванията ми отпреди изборите се оправдаха, така че няма изненада. Продължаваме да работим.


Прецедент в изборния процес се получава в община Доспат. Елин

Прецедент в изборния процес се получава в община Доспат. Елин ...

......... комисия Емил Пържанов. И според него това е прецедент в България. Първо, защото всички мандати се печелят от ГЕРБ. И второ, защото по правило общинските съвети се състоят от нечетен брой съветници, но в този случай в Доспат през този мандат ще ОбС ще е на четно число - 12. 


Досегашният кмет на община Смолян Николай Мелемов (ГЕРБ) отива на

Досегашният кмет на община Смолян Николай Мелемов (ГЕРБ) отива на ...

......... кандидатът на ДПС, спечели подкрепата на 1666 избиратели (9,18%). За независимия кандидат Мирослав Фисински са гласували 891 човека (4,91%). Предпоследен – с доверието на 178 гласа или 0,98%, е зам.-областният управител Владимир Гърбелов (НФСБ). И последен – с одобрението само на 109 души (0-6%), е кандидатът на АБВ Петър Кадиев.


Смолян. Гласувах в подкрепа на силен екип от професионалисти, които

Смолян. Гласувах в подкрепа на силен екип от професионалисти, които ...

......... от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Тя гласува в изборната секция на ОУ „Проф. Асен Златаров“, кв. "Райково". „Областният град вече не е в режим на оцеляване, а в посока на надграждане. Гласувах за надграждането на Смолян. Макар днес да връщаме часовниците, не бива да връщаме времето назад“, подчерта д-р Дариткова.


Смолян. Гласувах за благоденствието на града и развитието на общината

Смолян. Гласувах за благоденствието на града и развитието на общината ...

......... три часа от началото на изборния ден, в избирателната секция Младежки дом в Смолян, правото си на глас са упражнили около 100 смолянчани от записаните там около 600. Според членовете на секционната избирателна комисия, изборният ден протича спокойно, без проблеми и без струпвания на много чакащи да гласуват. Нели ГЕРГЬОВСКА


Новото огнище на африканска чума по свинете е регистрирано в

Новото огнище на африканска чума по свинете е регистрирано в ...

......... комисия. В началото на октомври ограниченията за останалите 5 инфектирани зони в смолянска област бяха отменени. В районите на доспатското с. Змеица, Държавното ловно стопанство "Извора" в Девин, в община Чепеларе и районите на Чудните мостове и с. Проглед. Всички случаи на установяване на заразата са при мъртви диви прасета.


Смолян. С химните на България, на Европейския съюз и на

Смолян. С химните на България, на Европейския съюз и на ...

......... на ГЕРБ“, посочи д-р Дариткова и призова гражданите на Смолян да гласуват за кандидатът на ГЕРБ Николай Мелемов, кандидатите за кметове на населени места от партията и кандидатите за общински съветници. Закриването на предизборната кампания на ПП ГЕРБ в Смолян продължи с концерт на Дичо и Теди Кацарова. Нели ГЕРГЬОВСКА


Видеоклип, от който се вижда как жена отива при седнали

Видеоклип, от който се вижда как жена отива при седнали ...

......... и наемане на външни, непознати лица, представящи се от мое име, вменяват престъпни деяния. В тази връзка подавам жалба до ОИК и МВР, като безусловно вярвам, че поръчителите и извършителите ще бъдат установени, спешно! Моля Ви, не се поддавайте на тези провокации!!!“ Ето и жалбата му до ОИК и МВР:


„Предизборното асфалтиране върху чували на гражданска защита, вероятно използвани за

„Предизборното асфалтиране върху чували на гражданска защита, вероятно използвани за ...

......... направен само за да може хората да бъдат обслужвани през зимата, защото след наводнението там и линейка не може да отиде. Попитана защо пред медиите не е обяснила, че спешният ремонт е дарение, Цекова обясни, че не е получила разрешение от дарителя да го оповести, защото искал да остане анонимен.  


Смолян. Пред журналисти в Смолян бе отворено помещението за съхранение

Смолян. Пред журналисти в Смолян бе отворено помещението за съхранение ...

......... при приемането на бюлетините в събота, аз не съм присъствал и го отворих, за да видя дали има бюлетини в него. При проверката се установи, че всичко е както трябва“, поясни Велинов. Той уточни, че в момента тече прокурорска проверка по жалбите и сигналите за влизането в помещението. Нели ГЕРГЬОВСКА


Пампорово стартира сезона със значителни инвестиции, нови и атрактивни проекти,

Пампорово стартира сезона със значителни инвестиции, нови и атрактивни проекти, ...

......... двама трима“, с участието на Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Тихомир Благоев  При промяна в предварително обявената културна програма, същата ще бъде отразена в секция „Културна програма“ на онлайн платформата на курорта pamporovo.me или оповестена от наш оператор при връзка с номер 0700 17 702.


Девин. „Девин има нужда от промяна.” Това каза председателят на

Девин. „Девин има нужда от промяна.” Това каза председателят на ...

......... ги делим, обясни той. Така трябва да се управлява България – с ума, таланта и цвета на нацията, независимо от какъв етнос е и каква религия изповядва. Това е нашето верую", заключи Цонев. На предизборната среща присъстваха още народният представител Хайри Садъков и областният председател на ДПС Смолян Салих Аршински.


Смолян. Община Смолян дари на Художествената галерия картината „Бабини видини

Смолян. Община Смолян дари на Художествената галерия картината „Бабини видини ...

......... Смолян е приело идеята да подпомогне културната институция в града. Иван Пеев е избрал картините, които представляват интерес за галерията. Община Смолян помага за обогатяването на фонда на галерията. Това е поредното дарение за което благодаря много, посочи Пеев. Той се надява и други да се включат в това начинание.


Чепеларе. България не може без ДПС, а ДПС има само

Чепеларе. България не може без ДПС, а ДПС има само ...

......... своя достоен кмет и ДПС ще застане зад нея с целия си експертен потенциал, с цялата си сила и с цялото родолюбие и патриотизъм на всички българи, които работим за ДПС, заключи Цонев. На предизборната среща присъстваха още народният представител Хайри Садъков и областният председател на ДПС Смолян Салих Аршински.


Смолян. Полицията издирва 18-годишния Мартин Пенчев Шахънски. Той е изтърпявал

Смолян. Полицията издирва 18-годишния Мартин Пенчев Шахънски. Той е изтърпявал ...

......... с нормално телосложение, кестенява коса, продълговато лице, правилен нос, кафяви очи и татуировки с надписи на ръцете. Няма данни да проявява агресия. Гражданите, които имат допълнителна информация за издирвания или са го забелязали, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото Районно управление на МВР. Анонимността им е гарантирана.


Земетресение с магнитуд 2.6 е регистрирано в района на Доспат.

Земетресение с магнитуд 2.6 е регистрирано в района на Доспат. ...

......... 2.6 е регистрирано в района на Доспат. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от Националния институт по Геофизика, Геодезия и География. Земетресението е на 11 километра северно от Доспат и на 130 километра юг-югозапад от София. Няма данни земетресението да е усетено в близки населени места – Пещера, Сърница, Гоце Делчев.


Смолян. Десетки граждани на Смолян поднесоха венци и цветя пред

Смолян. Десетки граждани на Смолян поднесоха венци и цветя пред ...

......... Смолян ще продължи от 17.30 часа на Новия център в Смолян, когато ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на полк. Владимир Серафимов. Честванията продължават от 19.30 часа на Новия център на бул. „България“, когато ще има тържествена заря-проверка по повод 107 години от Освобождението на Родопите. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. Екипът на Централния лъч на ДПС присъства на предизборна

Смолян. Екипът на Централния лъч на ДПС присъства на предизборна ...

......... Левски и затова ДПС е силата, настоящето и бъдещето на нашата страна. В Родопите ДПС е без алтернативен. Ако искате нещата да се случват тук , избирайте кандидатите на ДПС, заключи Йордан Цонев. На предизборната среща присъстваха още народният представител Хайри Садъков и областният председател на ДПС Смолян Салих Аршински.


Смолян. Родопчани се поклониха пред паметника-костница на връх Средногорец по

Смолян. Родопчани се поклониха пред паметника-костница на връх Средногорец по ...

......... Серафимов. От 18.00 часа в Регионален исторически музей „Стою Шишков“ ще се проведе Надпяване в музея: Гласът на България Атанас Кателиев и гласовете на НУФИ „Широка лъка“. От 19.30 часа на Новия център на бул. „България“ ще има тържествена заря-проверка по повод 107 години от Освобождението на Родопите. Нели ГЕРГЬОВСКА


Идва! Идва! Идва! В предизборните страсти заявяваме: „Няма да я избираме!

Идва! Идва! Идва! В предизборните страсти заявяваме: „Няма да я избираме! ...

......... до среднощ билети ще може да купите в механа „Конака“ в кв. Райково. В останалото време през всички обществени затворени пространства в града ще минат наши агенти да ви предложат: „Ялате и вие!“- сочи поканата. Повече подробности от къде можете да си купите билети очаквайте в събитието във Фейсбук: „КОНЦЕРТЪТ НА ВЕСЕЛИНА“.  


Смолян. За първи път днес в Смолян открихме функциониращ Областен

Смолян. За първи път днес в Смолян открихме функциониращ Областен ...

......... на площадки в училища и детски гради. Според възможностите си повечето директори се стараят да създадат такива условия, колкото се може по-интерактивни, за да задържат вниманието на децата. „Ние като Агенция ще се постараем такъв тип центрове да бъдат предоставени на всички областни градове в страната“, подчерта Тотева. Нели ГЕРГЬОВСКА


Първият в страната областен център по безопасност на движението откриват

Първият в страната областен център по безопасност на движението откриват ...

......... начинание във Второ основно училище „Проф.д-р Асен Златаров“ ще даде Анджелина Тотева – зам.-председател на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата. В церемонията ще участват народни представители, вр.и.д. кмет на Смолян Марияна Цекова, началникът на РУО – Смолян Мария Семерджиева, директорът на ОД на МВР Николай Димов и др. 


Смолян. Първият функциониращ Областен център за обучение по безопасност на

Смолян. Първият функциониращ Областен център за обучение по безопасност на ...

......... и велосипеди. Оборудвани са три специализирани кабинета с компютърна техника и подходящи дидактични материали. Изграждането на Областния център за обучение по безопасност на движението по пътищата – гр. Смолян е на стойност 154 779 лв., осигурени от Министерството на образованието и науката и е първият по рода си функциониращ такъв.


Баните. „От името на ДПС искам да ви уверя, че

Баните. „От името на ДПС искам да ви уверя, че ...

......... такава програма има нужда нашата Родина, за да може не нашите младежи да бягат в Европа, а да има среда и условия да си изкарват хляба в местата, където сме се родили, добави той. На предизборната среща присъстваха и евродепутатът Атидже Алиева-Вели и областният председател на ДПС Смолян Салих Аршинси.


Смолян. С чиста съвест заставаме пред вас да поискаме вашето

Смолян. С чиста съвест заставаме пред вас да поискаме вашето ...

......... работа, работа, а празните обещания ги оставяме на другите. Нека се поздравим на 27 с победа на първи тур!“, призова кандидат-съветникът Денислав Костов. На срещата в Търън присъстваха кандидатите за общински съветници Ивайло Халваджиев, Марин Захариев, Ангел Безергянов, Петър Мирчев, Веселин Грашев, Цветанка Илиева, Стоян Иванов, Денислав Костов, Нина Карова.


Старият град на Златоград, или т. нар. „Възрожденски ансамбъл „Динко

Старият град на Златоград, или т. нар. „Възрожденски ансамбъл „Динко ...

......... на традиционните за златоградската възрожденска къща обемно-пространствени характеристики, етажност – до три етажа, архитектурен облик, пропорции и материали. В останалата част от територията се допуска ново строителство, но то трябва да се подчинява на възрожденската традиция по отношение на мащаба, пропорциите и материалите, без имитативно възпроизвеждане на недвижима културна ценност.


Семейство с четири деца са се загубили вчера при посещение

Семейство с четири деца са се загубили вчера при посещение ...

......... действия по издирването на групата, в която са били 48-годишен мъж, жена и четири деца. Майката е българка с двойно гражданство – българско и еврейско гражданско, а мъжът е чешки граждани. В резултат на проведеното издирване, всички са намерени невредими и в добро здравословно състояние в района на връх „Перелик“. 


Смолян. Спасители са открили загубено семейство с четири деца в

Смолян. Спасители са открили загубено семейство с четири деца в ...

......... пътя за връх „Перелик“. По същото време е открит и мъжът с другото дете, които били в района на конна база. Семейството е в добро състояние, като след откриването им, полиция е отишла на място, за да ги прибере, каза още дежурният в Планинската спасителна служба - Пампорово. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. Общината има имоти и сгради с отпаднала необходимост. Готов

Смолян. Общината има имоти и сгради с отпаднала необходимост. Готов ...

......... се случва след това, как отворената връзка Пловдив-Смолян-Ксанти ще допринесе за бизнеса“, каза Славов. Представителите на местния бизнес поставиха своите въпроси, касаещи отговорности както на общинско, така също на регионално и национално ниво. Направено бе предложение за още една браншова среща – с членовете на Камарата на строителите в Смолян.


Смолян. На 19 октомври, събота, архиерейският наместник на Смолянска духовна

Смолян. На 19 октомври, събота, архиерейският наместник на Смолянска духовна ...

......... през 1469 г., а 19 октомври е посветен на пренасянето на мощите на светеца от Средец във Велико Търново през 1195 г. Нека заедно да почетем в събота най-големия български светец, покровител на българския народ и всякога наш небесен закрилник свети Йоан Рилски Чудотворец, призовават от Архиерейско наместничество – Смолян.


Изложба, посветена на Българската антарктическа експедиция, ще бъде открита в

Изложба, посветена на Българската антарктическа експедиция, ще бъде открита в ...

......... Смолян и областта.Лекциите ще бъдат водени от автора на изложбата Мирослав Цветанов с екип от APECS България /Асоциация на младите полярни изследователи/в състав: Стефан Велев, Ралица Събева и Деница Апостолова. На 18 и 22 октомври в кинозалата на областната администрация ще бъдат прожектирани документални филми, посветени на Българската антарктическа експедиция.


Рекорд на Гинес за най-нисък глас на планетата беше признат

Рекорд на Гинес за най-нисък глас на планетата беше признат ...

......... била най-ниският глас в хорове и формации. „На мен специално композитори са писали най-ниските тонове. На концерти винаги са питали кой е мъжът във вашия хор", казва певицата. От роднините й само тя и майка й са отдадени на музиката. Повечето предци в известния Узуновски род са зъболекари и доктори.


Чепеларе. Единственият в Югоизточна Европа музей на пещерите отваря врати

Чепеларе. Единственият в Югоизточна Европа музей на пещерите отваря врати ...

......... полици и витрини. Част от оборудването по проекта са уред за холограмно изображение и модулна сцена с покривна конструкция, снабдена с прожектори и озвучителна система. Сцената е разположена на пл. „Олимпийски“ в центъра на град Чепеларе и ще служи за изнасяне на беседи и провеждане на различни мероприятия на открито.


Община Чепеларе и Музеят на родопския карст канят всички на

Община Чепеларе и Музеят на родопския карст канят всички на ...

......... и витрини. Част от оборудването по проекта са уред за холограмно изображение и модулна сцена с покривна конструкция, снабдена с прожектори и озвучителна система. Сцената е разположена на пл. „Олимпийски“, в центъра на град Чепеларе и ще служи за изнасяне на беседи и провеждане на различни мероприятия на открито.  


Смолян. Заключителна пресконференция по проект „Ремонт и рехабилитация на улици,

Смолян. Заключителна пресконференция по проект „Ремонт и рехабилитация на улици, ...

......... унищожават общинската собственост. Непрекъснато имаме връзка с полицията, изпращаме им видеозаписи и те намират извършителите на съответните деяния. Жалко е, че всички живеещи в общината казват, че това са само млади хора, но има и хора на средна възраст, които също вършат такива неща“, каза още инж. Цекова. Нели ГЕРГЬОВСКА


Своеобразно музикално съревнование между спечелилия „Гласът на България`2019“ Атанас Кателиев

Своеобразно музикално съревнование между спечелилия „Гласът на България`2019“ Атанас Кателиев ...

......... тържествен ритуал ще бъдат внесени оръжията, ще бъдат подредени във витрини и под формата на пирамида, завързани с трикольорна лента. Ритуално ще бъде внесена и сабята на Освободителя на Родопите, славния командир на 21-ви пехотен Средногорски полк полковник Владимир Серафимов. Изложбата може да се разгледа в продължение на един месец.


Смолян. От 11.00 часа на ул. „Евридика“ ще се проведе

Смолян. От 11.00 часа на ул. „Евридика“ ще се проведе ...

......... пресконференция по проект BG16RFOP001-1.022-0001-C01 „Ремонт и рехабилитация на улици, тротоари, надлези, пешеходни алеи и детски площадки за подобряване на градска среда на гр. Смолян“, съобщиха от Община Смолян. На церемонията и на пресконференцията ще бъдат отчетени извършените строителни дейности по реконструкцията и рехабилитацията на обектите и постигнатите резултати по проекта.


В Родопите ние, софиянци, а и не само, намираме възможност

В Родопите ние, софиянци, а и не само, намираме възможност ...

......... проблем. Пие кафето, хвърля чашата с убеждението, че е еко. Но каква е разликата - в обикновените чаши за кафе вътрешният слой е с найлон и не може да се рециклира, докато тези са с вътрешен слой от царевично нишесте. Чашата е изключително устойчива и е разградима“, допълни Малинов.    


Смолян. „Спортът е приоритет за нас и сме го доказали.

Смолян. „Спортът е приоритет за нас и сме го доказали. ...

......... постоянно да подобряваме условията за спорт с правомощията, които имаме. Ние искаме да направим необходимото, за да можем да се поздравяваме с успехи и да възродим славата на спортните клубове в Смолян“, каза Ангел Безергянов, който в изминалия мандат бе ръководител на групата общински съветници от ГЕРБ в местния парламент.


16-то поред туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в

16-то поред туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в ...

......... представена фотоизложбата „Села: памет и живо наследство във фотообектива“, която е част от програмата на Пловдив 2019 – европейска столица на културата. За втора поредна година областната дирекция „Държавен фонд Земеделие“ и община Смолян организират фермерски пазар като съпътстващо събитие и в него ще се включат над 20 местни производители.


7150 лв. са събраните средства от зрелищното автомобилно шоу „Smolyan

7150 лв. са събраните средства от зрелищното автомобилно шоу „Smolyan ...

......... състезанието зона за пътна безопасност. Този уикенд центърът на Смолян се превърне в арена на автомобилни дуели, забава и много адреналин. Шоуто наблюдаваха стотици граждани и гости на града. Мотото на спортното събитие беше „Пазете семейството си на пътя“, а в него участваха 90 любители на силните усещания зад волана.


Смолян. Община Смолян приключи проект „Обновяване и енергийна ефективност на

Смолян. Община Смолян приключи проект „Обновяване и енергийна ефективност на ...

......... Семерджиева. Тя уточни, че предстои да се изготвят правила, според които физкултурният салон на ППМГ „Васил Левски“, който ще бъде открит тази вечер, ще може да се ползва не само от учениците, а и от гражданите, както и за спортни прояви и състезания, тъй като съоръжението е мултифункционално. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. Успешно приключи и второто издание на инициативата „Календар на

Смолян. Успешно приключи и второто издание на инициативата „Календар на ...

......... стават собственост на Община Смолян с права за отпечатване, публикуване и организиране на изложби. Целта на инициативата е да се фокусира вниманието към красотата, която ни заобикаля. Идеята е да се покажат местните природни дадености, архитектура, биоразнообразие и забележителности, да се съберат и съхранят в годишния календар за 2020 г.


Смолян. Илия Савов от Смолян е намерил дамска раница с

Смолян. Илия Савов от Смолян е намерил дамска раница с ...

......... евро и лева, намерил собственичката, а тя от своя страна го почерпила с шоколад. Илия е сирак, израснал в дом. Той не търси и благодарности, смята че е постъпил честно и справедливо по човешките закони. Благородният мъж е изявен общественик, участва във всички спортни и културни събития в община Смолян.


Смолян. От 11.00 часа в зала 247 в сградата на

Смолян. От 11.00 часа в зала 247 в сградата на ...

......... обзавеждане и оборудване на петте учебни заведения. Други съпътстващи дейности по проекта са упражняване на строителен надзор при изпълнение на строителството, изпълнение на авторски надзор, въвеждане в експлоатация на обектите, изпълнение на дейности за осигуряване на публичност и комуникация, извършване на независим финансов одит и управление и отчитане на проекта.


Най-известните строителни фирми в България са подали оферти за втория

Най-известните строителни фирми в България са подали оферти за втория ...

......... ДДС. Обявена е и поръчка за проектиране, строителство и авторски надзор за доизграждане на третично пречистване (отстраняване на фосфор) към пречиствателната станция за отпадни води. Нейната максимална стойност е 445 572 лв. без ДДС. Вървят също и поръчки за строителен надзор, за внедряване на ГИС-система, за информация и комуникация по проекта.


От началото на този месец Южноцентралното държавно предприятие (ЮЦДП) в

От началото на този месец Южноцентралното държавно предприятие (ЮЦДП) в ...

......... няма нанесени сериозни щети на горските масиви. Превенцията, добрата организация и своевременната намеса на екипите на ЮЦДП при локализиране на пожарите в начален етап не са позволили на огъня да навлезе в горите. В помощ на противопожарните екипи предприятието е осигурило високо проходими автомобили, снабдени с противопожарно оборудване, булдозери и багери.  


От началото на този месец Южноцентралното държавно предприятие (ЮЦДП) в

От началото на този месец Южноцентралното държавно предприятие (ЮЦДП) в ...

......... няма нанесени сериозни щети на горските масиви. Превенцията, добрата организация и своевременната намеса на екипите на ЮЦДП при локализиране на пожарите в начален етап не са позволили на огъня да навлезе в горите. В помощ на противопожарните екипи предприятието е осигурило високо проходими автомобили, снабдени с противопожарно оборудване, булдозери и багери.  


Обучение за спазване на мерките за биосигурност е проведено в

Обучение за спазване на мерките за биосигурност е проведено в ...

......... местното население на влезе в гората, за да добие дърва за зимата. В Борино има и друг проблем, че се оказва единствената община в Смолянска област, която няма утвърден терен за загробване на заразени диви свине. Причината за това е, че всички горски и общински терени са върху карстови извори.


Близо 100 професионалисти, обединени от обща кауза – превръщане на България

Близо 100 професионалисти, обединени от обща кауза – превръщане на България ...

......... работна среща се провежда с неоценимото съдействие и организационна подкрепа на Община Чепеларе, избрана от българските туроператори за домакин на деловата проява заради подкрепата, оказвана на българския туристически бизнес и в израз на уважение към провежданите от общината политики за превръщане на България в предпочитана Европейска туристическа дестинация“, казват организаторите.