Мирослав Янчев е кмет на община Златоград от 2007-ма година.

Мирослав Янчев е кмет на община Златоград от 2007-ма година. ...

......... Тя не трябва ощетява населението, както сега - на основата на данък сгради. Данъкът ще се определя според количеството отпадък, размер на съдовете и брой ползватели. Всяка дейност ще е по метода, избран от общината. Но със сигурност опитът, натрупан от годините, ще помогне на Златоград да избере най-справедливото решение. 


Отделенията в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ са пълни.  Вирусът, който

Отделенията в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ са пълни.  Вирусът, който ...

......... няма да бъдат заплатено лечението му от НЗОК. „Направихме медицински съвет и с колегите сме уточнили, че в болницата има възможност да се лекуват още пациенти и няма да връщаме хора“, посочи д-р Апостолова Днес се проведе заседание на Кризисния щаб за борба с грипа и бе обявена предепидемиологична обстановка.


Оставена без надзор камина изпепели механата на ловна вила „Бурето“,

Оставена без надзор камина изпепели механата на ловна вила „Бурето“, ...

......... метра и представлява огромно буре. Кметът на село Търън Търън Явор Говедаров разказва, че имали гости до късно. Когато последната група си тръгнал, в хижата останали четирима човека. По някое време мъжете усетили, че механата гори. Той обясни, че кръчмата е изгоряла, но пък сградата със спалните помещения е спасена. 


Смолян. Смолянският планетариум изпрати една успешна 2018 г. Това каза

Смолян. Смолянският планетариум изпрати една успешна 2018 г. Това каза ...

......... и нашето изключително добро сътрудничество с колегите от катедра „Астрономия“ към СУ. Те бяха тук със свои презентации и това се случи по време на Международната седмица на космоса през месец октомври, която проведохме в планетариума. Тогава направихме и премиерата на нашата нова популярна програма“, каза още Хаджигенчива. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. Кметът Николай Мелемов поздравява космическата Валя Балканска, която днес

Смолян. Кметът Николай Мелемов поздравява космическата Валя Балканска, която днес ...

......... ще лети вечно в Космоса”, казва в поздрава си към звездната певица Мелемов. Валя Балканска има над 5000 концерта у нас и по света. Истинската слава и донася „Излел е Дельо хайдутин”. През 1987 г. тя е избрана сред 1500 песни и ще лети в открития Космос 60 хиляди години.


70-годишен старец от Неделино прекара цяла нощ в планината при

70-годишен старец от Неделино прекара цяла нощ в планината при ...

......... метра надморска височина. Справка в метеорологичните данни от станцията на Рожен за Чепеларе - град на почти същата надморска височина, сочи, че в нощта на неделя срещу понеделник, в която дядото е прекарал на открито, температурата е паднала до минус 12 градуса. Снощи температурите в Смолянско се понижиха до -18 градуса. Смолян. 253 проверки в търговски обекти в област Смолян са

Смолян. 253 проверки в търговски обекти в област Смолян са ...

......... връзка с поддържането на системите за управление на безопасността на храните и неправилно обявяване и/или липса на информация за веществата, предизвикващи алергии в храните предлагани в заведенията за обществено хранене. През декември са бракувани 6,03 кг. месни продукти и 0,8 кг. месни консерви с изтекъл срок на годност. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. Активни проверки за спазването на изискванията за работещите на

Смолян. Активни проверки за спазването на изискванията за работещите на ...

......... наблюдение или средства за комуникация, а за работещите на открито да има изолирани работни места, осигуряване на долекарска и първа медицинска помощ и други“, поясни инж. Даракчиева. Тя каза още, че всички тези мерки са описани в Наредба № РД-07-3 за минималните изисквания за микроклимата на работните места. Нели ГЕРГЬОВСКА


44-годишен мъж от родопското село Проглед е починал от туберкулоза

44-годишен мъж от родопското село Проглед е починал от туберкулоза ...

......... майка си, която същата сутрин излязла малко навън по работа. През последните дни мъжът се чувствал много зле, вдигал високо кръвно, но не й позволил да повика линейка. Когато жената се прибрала, го намерила мъртъв.  Аутопсията установила, че е починал от двустранна туберкулоза в много напреднал стадий, съобщиха от прокуратурата.  


Изложба на шевиците от четири български региона ще представи Регионалният

Изложба на шевиците от четири български региона ще представи Регионалният ...

......... шевиците са неизменен елемент от украсата на някои сватбени обредни кърпи. Квадратни или правоъгълни по форма, те са предназначени за завиване на разменяните между годеници и младоженци дарове, за покриване ръцете на младоженката и като поводник при извеждането ѝ от бащиния дом. Интерес предизвиква и обредната сватбена забрадка, наречена ръченик.


Смолян. Празничната света Литургия за Ивановден бе отслужена в смолянския

Смолян. Празничната света Литургия за Ивановден бе отслужена в смолянския ...

......... храма пожела Божието благословение и Неговата велика милост и общението със Светия Дух да бъдат над нас, като изрече преди това молитвата за закрила и благоденствие на българския народ. Тържественото богослужение завърши с многолетствие – изпълнение от духовниците и хора на песнопението „На многая лета“, съпроводено с продължителен камбанен звън.Огромна плевня до основи изгоря на метри от бензиностанция

Огромна плевня до основи изгоря на метри от бензиностанция "Орион" ...

......... от Девин. Спасени са пет сгради, намиращи се в непосредствена близост, 30 крави, кон и овца.  Местни хора казаха, че имотът е на Джамал Асанов – Малето. Лятото човекът си отглеждал животните в баира, зимата ги прибирал в селото. Предполагат, че късо съединение е подпалило постройката, защото била доста стара.


Пет препарирани животни от заведения в Девин конфискува Районната инспекция по

Пет препарирани животни от заведения в Девин конфискува Районната инспекция по ...

......... производство, а препарираните екземпляри са иззети. РИОСВ – Смолян напомня, че за излагането на препарирани екземпляри на защитени видове, попадащи в приложенията на Закона за биологичното разнообразие, се предвижда глоба от 100 до 5000 лева за физически лица и от 500 до 10 000 лева за юридически лица и еднолични търговци.


Смолян. Експерти от РИОСВ – Смолян провериха сигнал за излагане

Смолян. Експерти от РИОСВ – Смолян провериха сигнал за излагане ...

......... а препарираните екземпляри са иззети. РИОСВ – Смолян напомня, че за излагането на препарирани екземпляри на защитени видове, попадащи в приложенията на Закона за биологичното разнообразие, се предвижда глоба от 100 до 5000 лева за физически лица и от 500 до 10 000 лева за юридически лица и еднолични търговци.


Джип „Крайслер Воаяджър“ се преобърна под пътя на прав участък

Джип „Крайслер Воаяджър“ се преобърна под пътя на прав участък ...

......... които ще установим в хода на разследването. Мястото е открито, има съвсем лек завой, но човекът просто не е завил. Излязъл е на тротоара и се е преобърнал. Разследването ще покаже какви са причините за катастрофата“, обясни ст. комисар Николай Димов – директор на Областната дирекция на полицията в Смолян.


Смолян. Негово високопреподобие архимандрит Висарион ще отслужи света Литургия в

Смолян. Негово високопреподобие архимандрит Висарион ще отслужи света Литургия в ...

......... Черна до АРЗ ще се състои ритуал по хвърляне на кръста. В шествието участва и Общинският Духов оркестър. В 12.30 часа с тържество и поднасяне на венци ще се отбележи 171 години от рождението на Христо Ботев. Събитието ще се състои пред паметника на Ботев на пл. „Свобода”- Стар център.От днес, по одобрен проект на община Мадан, започнаха работа

От днес, по одобрен проект на община Мадан, започнаха работа ...

......... дейност; ще се осигури безопасна и сигурна трудова среда, в която лицата да развиват пълноценно своите възможности; ще се осигури равнопоставено участие в живота на местната общност чрез равен достъп на лицата от уязвими социални групи; ще се осигурят адекватни условия, необходими за трудова дейност на лицата от уязвими групи.


Днес Димитър Хаджиев от родопското село Осиково закръгли сто години.

Днес Димитър Хаджиев от родопското село Осиково закръгли сто години. ...

......... стриктен режим на ядене и спане. През гостите си столетникът разказа спомени от войната със сълзи на очи. Ясно помни как ги посрещнали майките на гарата, как тогава някои от майките и невестите разбирали, че ги няма вече синовете и мъжете им. Убеден е, че това никога няма да забрави.


Момиче на име Анна е първото бебе на 2019 година,

Момиче на име Анна е първото бебе на 2019 година, ...

......... часа. Малкият господин се казва Иван и е от Чепеларе. Той се роди нормално с тегло 3,560 килограма и ръст 51 сантиметра. През 2018 година в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ са родени 436 бебета. От тях 214 момчета и 222 момичета, каза началникът на отделението по неонатология д-р Хризантема Георгиева.


54-годишният Радко Моллов е намерен мъртъв в местността

54-годишният Радко Моллов е намерен мъртъв в местността "Чилингирско", землище на ...

......... на близките му. Смята се, че е починал от измръзване след като се е почерпил с алкохол, казват запознати със случая. На мястото е извършен оглед, при който не са били установени данни за насилствена смърт. Трупът е приведен за аутопсия в МБАЛ-Смолян. Образувано е досъдебно производство, допълват от полицията.


Бой в новогодишната нощ прати мъж от село Баните в

Бой в новогодишната нощ прати мъж от село Баните в ...

......... метра височина, счупвайки двата си глезена. Пострадалият е настанен за лечение в областната болница на Смолян без опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Мадан и е извършен оглед. 30-годишният Любомир П. е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава, допълват от полицията. 


Откриха труп на софиянец в хотел в Пампорово, съобщиха от

Откриха труп на софиянец в хотел в Пампорово, съобщиха от ...

......... хотелите в курортния комплекс е починал 40-годишен мъж от столицата. По първоначална информация няма данни за насилствена смърт. Тялото на починалия е откарано в МБАЛ "Братан Шукеров" в Смолян за аутопсия. Местопроизшествието е запазено и е посетено от полицейски екип, който е извършил оглед. По случая е образувано досъдебно производство.


Смолян. На 1 януари от 9.30 часа в храм „Св.

Смолян. На 1 януари от 9.30 часа в храм „Св. ...

......... енорийският свещеник Васил Маджаров, който ще отбележи и своя имен ден. Ще участва и църковният хор с диригент Радка Чакърова. „Нека на 1 януари да си честитим Нова година и да бъдем заедно на светата празнична Литургия в чест на Обрезание Господне и Васильовден“, призовават от Архиерейско наместничество – Смолян.


600 порции курбан и 1000 икони на Света Богородица бяха

600 порции курбан и 1000 икони на Света Богородица бяха ...

......... трафика и пътните условия, да бъдат по-отговорни, според мен няма да можем да намалим ПТП-тата. И трябва да се замислим, че не по-малък проблем от жертвите са ранените, част от които са трайно инвалидизирани за цял живот", коментира ст. комисар Николай Димов – директор на ОД на МВР в Смолян.


Смолян. Общината организира празнична програма на пл. „България” за посрещането

Смолян. Общината организира празнична програма на пл. „България” за посрещането ...

......... с Новата 2019 г. На видеостена в 23.55 часа ще бъде излъчено и новогодишното приветствие на президента Румен Радев. Минути след настъпването на 2019 г. приветствие ще отправи и кметът Николай Мелемов. След това новогодишната програма ще продължи с любими родопски песни и хора, лакърдии и благопожелания около запаления огън.


Смолян. Група възрастни хора от Дома във Фатово поздравиха кмета

Смолян. Група възрастни хора от Дома във Фатово поздравиха кмета ...

......... и да не бъдат лишени от нищо. Той им пожела весело посрещане на Новата година и да бъдат живи и здрави. Възрастните хора благодариха и на зам.-кмета Венера Аръчкова, която също много им помага. Те и пожелаха щастлива Нова година. С възрастните хора беше и директорът на Дома Живко Билянов.


Неделино вече има своята археологическа карта с общо 66 исторически

Неделино вече има своята археологическа карта с общо 66 исторически ...

......... За догодина Кехайов каза, че предстои изграждането на градски парк, комплексно спортно и детско съоръжение в Неделино, благоустрояване на общински улици и пътища,рехабилитация на водопроводи. След като направи отчета си за годината кметът почерпи съгражданите си с чаша вино на площада и им пожела здраве, успех и просперитет за всички.


Решение, макар и временно, за справяне с популацията на безстопанствените

Решение, макар и временно, за справяне с популацията на безстопанствените ...

......... средства, които ежегодно се залагат в бюджета на община Девин. Възнаграждението на треньора коства на общинска администрация средства в размер между 10 000 лева и 15 000 лева годишно. А често се случва децата от клуба да бъдат водени на състезания и турнири, чрез лични дарения и с ученическите автобуси.


Смолян. Добри са условията за туризъм и зимни спортове, съобщи

Смолян. Добри са условията за туризъм и зимни спортове, съобщи ...

......... 1“. Спасителите препоръчват на туристите да излизат в планината добре екипирани, заради ниските температури, да спазват предварително уточнения маршрут, да карат ски и сноуборд само по обработените писти и да носят в себе си заредени мобилни телефони. През изминалото денонощие не са постъпвали сигнали за инциденти с туристи. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. Негово Високопреподобие архимандрит Висарион възглави светата Литургия за Събор

Смолян. Негово Високопреподобие архимандрит Висарион възглави светата Литургия за Събор ...

......... зa пoдĸpeпaтa мy ĸъм мaнacтиpa oщe oт самото му създаване. Архиерейският наместник на Смолянската духовна околия благодари и на ангелогласния хор към храм „Св. вмчк Георги Победоносец” с ръководител презвитера Юлияна Атанасова за празничността на службата, както и на всички свещеници участвали в богослужението. За празника имаше и благословена трапеза.


Златоград. За втори път Община Златоград е отличена от Синдиката

Златоград. За втори път Община Златоград е отличена от Синдиката ...

......... успех и развитието на родното място. Община Златоград реализира множество проекти във всички учебни заведения на територията на общината, с което се укрепи социалното сътрудничество между институциите. Мирослав Янчев пожела на всички просветни деятели да отстояват идеите си, да насърчават позитивното в младото поколение, да съхраняват традициите и утвърждават родолюбието.


Ски зона „Мечи чал“ приветства любителите на зимните спортове с

Ски зона „Мечи чал“ приветства любителите на зимните спортове с ...

......... и възможности за туристите. През сезона предстоят много интересни и разнообразни събития в курорта, а основният акцент в календара е домакинството на конгреса на „Интерски“ в средата на месец март, когато в Пампорово ще гостуват и ще обменят опит над 1000 от най-добрите ски и сноуборд инструктори в цял свят.


Чепеларе. За поредна година сноубордистът Радослав Янков стана „Спортист на

Чепеларе. За поредна година сноубордистът Радослав Янков стана „Спортист на ...

......... Янков. Награди бяха връчени и на изявени със спортни постижения деца от Чепеларе. В категорията „Чепеларска гордост за 2018 г.“, наградата бе дадена на Теодор Пашалиев, в категория „Млада надежда“ на Ивана Баталова. Кметът на Чепеларе връчи награди и на трима треньори на младите спортисти в планинския град. Нели ГЕРГЬОВСКА


Чепеларе. Обединението на двете ски зони Чепеларе и Пампорово дава

Чепеларе. Обединението на двете ски зони Чепеларе и Пампорово дава ...

......... сме на финала и очакваме удостоверението на МЗХГ за промяна предназначението на земите и след това пристъпваме към отчуждаването“, поясни Чакърова. Тя допълни, че се работи активно и по въпроса с лифта, който предстои да свърже Чепеларе и Пампорово и изрази надежда до година-две инвестицията да бъде реализирана. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. Официално откриха зимния туристически сезон в ски зона „Мечи

Смолян. Официално откриха зимния туристически сезон в ски зона „Мечи ...

......... Зам.-областният управител на Смолян Владимир Гърбелов също приветства жителите и туристите в Чепеларе с пожелания за много успехи през зимния сезон и весели празници. Празникът в центъра на Чепеларе продължи с томбола за любителите на зимните спортове с много награди и изненади и концерт на певицата Росица Кирилова. Нели ГЕРГЬОВСКА


Чепеларе. Ски зона „Мечи чал“ в Чепеларе ще посрещне любителите

Чепеларе. Ски зона „Мечи чал“ в Чепеларе ще посрещне любителите ...

......... участие в томбола с много награди – парични, няколко уикенда за двама, безплатно ски оборудване и др. От 16.00 часа на площад „Олимпийски“, за бъде даден официалният старт на тазгодишния ски сезон, а за доброто настроение по време на откриването ще се погрижи любимата на всички поколения певица Росица Кирилова.


14 млн. лв. се предвиждат за третокласния държавен път между

14 млн. лв. се предвиждат за третокласния държавен път между ...

......... поръчка за изработване на технически проект и за друг път в Родопите. Това е участък с дължина 11,9 км от третокласния път Лъки-Джурково – местност Здравец – местност Момина вода – местност Рожен, на чийто връх се намира Националната астрономическа обсерватория. Прогнозната стойност за проектирането е 167 000 лева без ДДС.


На днешно заседание на Смолянския съд, което реално беше и

На днешно заседание на Смолянския съд, което реално беше и ...

......... „Има ли бъдеще Велика Булгария или защо бе скрита историята на помаците“, е проповядвал дискриминация и етническа омраза спрямо българите. "Ефрем Моллов е добре познат в Смолян и областта със своята открита нетърпимост и агресивни проповеди срещу християнската религия и българския етнос", коментират още от формацията на вицепремиера Красимир Каракачанов.


Предложената от страна на МРРБ концепция за регионално развитие ни

Предложената от страна на МРРБ концепция за регионално развитие ни ...

......... и Сливен, в Югозападния са областите Софийска, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград. При представянето на промените зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова обясни, че новото райониране ще даде предпоставки за целенасочен модел на въздействие върху регионите, съобразен със спецификите и населението на всеки район и потенциалите за развитие.


Синдикатът на българските учители (СБУ) награди кмета на община Златоград

Синдикатът на българските учители (СБУ) награди кмета на община Златоград ...

......... отличните резултати, които постигат децата. Образованието е най-важната стъпка към личния успех и развитието на родното място“, каза кметът Янчев. Той припомни, че в общината са изпълнени множество проекти във всички учебни заведения, което води до по-добро социално сътрудничество между институциите.  Местната управа получава за втори път това отличие от СБУ.


На нас ни се иска още утре да подменим сменим

На нас ни се иска още утре да подменим сменим ...

......... всичко това трябва да се случи през 2020-та година. Ние ще опитаме в края на 2019-та да сме в много напреднала фаза и да приключваме процедурата. Никой никъде не раздава климатици, в януари месец започваме първи етап, за да може максимално бързо да пристъпим към същинската част“, подчерта Захариев.  


Инфраструктурни обекти за над 20 млн. лева без ДДС възлага

Инфраструктурни обекти за над 20 млн. лева без ДДС възлага ...

......... Доспат толкова много инвестиции ще се реализират, и то в рамките на една календарна година“, коментира Елин Радев. Последно, в сряда бе одобрена сумата от 950 000 лв. с постановление на МС за община Доспат, предназначена за ремонт, преустройство и оборудване на нова общинска сграда и за вертикална планировка на имота.


За догодина наш основен ангажимент остава проектът за изграждане на

За догодина наш основен ангажимент остава проектът за изграждане на ...

......... са били взети най-правилните решения. „Аз обаче ще бъда спокоен, когато завършат дейностите по трайното укрепване на срутището и настоявам за това“, подчерта той. Другото предизвикателство пред областната управа по думите на Славов са провеждането на предстоящите два избора – местни и европейски, за които областната управа има преки ангажименти.


Смолян. Тази година беше изпълнена с много трудности и предизвикателства,

Смолян. Тази година беше изпълнена с много трудности и предизвикателства, ...

......... доказано най-критичните точки, където често е имало проблеми при наводнения. Стойността на проекта е 2 млн. лв. Недялко Славов каза още, че дейностите на Областната администрация се концентрират в населените места, където пряко се застрашават имуществото и живота на хората и това е възможно най-ефективният начин за превенция. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. Жители от село Вълчан благодариха на кмета на Смолян

Смолян. Жители от село Вълчан благодариха на кмета на Смолян ...

......... забрави. От селото ще помнят кой е възстановил този път, защото вече сме спокойни за нас и нашите родители”, казаха на Мелемов благодарните жители от Вълчан. Те му пожелаха успешна Нова година и винаги така с готовност да помага и с грижа да решава проблемите на жителите на община Смолян.


Девети републикански турнир за „Купа България“ по стрелба с пистолет

Девети републикански турнир за „Купа България“ по стрелба с пистолет ...

......... от областните и специализираните дирекции в Министерството на вътрешните работи.  Деветият пореден Коледен турнир се отличава с най-голям брой участници в сравнение с миналите години. Около 150 служители на МВР ще премерят уменията си за стрелба с пистолет. Наградите са осигурени от организаторите  -  Спортна асоциация на МВР и ОДМВР-Смолян.


Смолян. За осма поредна година евродепутатът Владимир Уручев и кметът

Смолян. За осма поредна година евродепутатът Владимир Уручев и кметът ...

......... топлината и добротата, която в тези дни я има и да я разпространим през цялата година”, каза в поздрава си към малките палавници Уручев. На тържеството поздрави децата и командирът на 101 Алпийски полк полковник Димитър Кацаров. Празникът уважи и директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане” – Смолян Петя Пампорова.


2018-та година за община Смолян е успешна, защото изпълнихме задачите,

2018-та година за община Смолян е успешна, защото изпълнихме задачите, ...

......... Захариев. За подобряване качеството на атмосферния въздух община Смолян е включена за финансиране по Оперативна програма „Околна среда“ със сума от 9,6 млн. лева. Около 3 000 домакинства ще могат да получат възможност да сменят горивната база – от твърдо гориво да преминат на отопление чрез електричество, газ или пелети.   


9 893 500 е общата стойност на отпуснатите за девет от десетте

9 893 500 е общата стойност на отпуснатите за девет от десетте ...

......... кътове за отдих, площи с декоративно озеленяване и паркинг към МБАЛ „Проф. Д-р Константин Чилов”, гр. Мадан“. За община Неделино са предназначени 500 000 лева за за изграждане, реконструкция и модернизация на улици и общинска пътна мрежа.  Рудозем ще получи 720 000 лева за реконструкция и рехабилитация на общински пътища и улици.


Смолян. 2018 година е успешна за Община Смолян, защото задачите,

Смолян. 2018 година е успешна за Община Смолян, защото задачите, ...

......... спортни мероприятия за децата и младежите да бъдат на ниво, защото още от ранна детска възраст се възпитава чувство за естетика и отношение и се радвам, че в общината всички детски градини и училища са в добро състояние и учебните процеси навсякъде са на ниво“, каза още Мелемов. Нели ГЕРГЬОВСКА


Криптографи за 12 млн. лева с ДДС ще купува Министерството на отбраната.

Криптографи за 12 млн. лева с ДДС ще купува Министерството на отбраната. ...

......... МО, че единственият техен представител и партньор за българския пазар е „Технологика“ ЕАД и само тя е упълномощена да извършва дейности по рекламиране, доставки, инсталиране и внедряване на продуктите и услугите на „Крипто Интернешънъл АГ“ в България, както и да предоставя гаранционно и следгаранционно обслужване на произведени от тях продукти.


Криптографи за 12 млн. лева ще купува Министерството на отбраната. Доставчикът

Криптографи за 12 млн. лева ще купува Министерството на отбраната. Доставчикът ...

......... МО, че единственият техен представител и партньор за българския пазар е „Технологика“ ЕАД и само тя е упълномощена да извършва дейности по рекламиране, доставки, инсталиране и внедряване на продуктите и услугите на „Крипто Интернешънъл АГ“ в България, както и да предоставя гаранционно и следгаранционно обслужване на произведени от тях продукти.


Кметът на град Девин Красимир Даскалов предложи иновативна идея за

Кметът на град Девин Красимир Даскалов предложи иновативна идея за ...

......... плащат към хотелите, а те често пропускат да върнат средствата обратно в общината. Чрез новопредложената схема хотелиерите ще могат да бъдат освободени от таксата за отпадъци и ще могат да ползват икономисаните средства за допълнителна инвестиция. Към момента, обаче, идеята е само на етап - представяне, от страна на инициаторите.


Смолян. За поредна година Дядо Коледа зарадва малчуганите в детското

Смолян. За поредна година Дядо Коледа зарадва малчуганите в детското ...

......... в смолянската болница се състоя за 12-та поредна година. „И този път вълшебството в отделението се получи. Надявам се добрината, радостта и надеждата да бъдат с нас при цялата нова година. На малките ни пациенти желая радост, здраве, много усмивки и бързо оздравяване“, каза старшата сестра на отделението Стефка Илиева.


Смолян. Наредба № 2 за определянето и администрирането на местните

Смолян. Наредба № 2 за определянето и администрирането на местните ...

......... са обект на този нормативен акт, стана ясно от изказванията на общинските съветници, обяснили отрицателния си вот. В докладната липсват и предложенията на гражданите в обществените консултации. По този начин, досегашните местни данъци и такси на услугите на територията на община Смолян, които действат сега, остават в сила. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. Андрея Дяксова от Туристическо дружество „Карлък“, състезател по ориентиране,

Смолян. Андрея Дяксова от Туристическо дружество „Карлък“, състезател по ориентиране, ...

......... номинирали спортисти и треньори за участие в класацията. Шестчленна комисия е изготвила анкета с всички номинирани. Тя е предоставена на всички клубове за обсъждане и класиране на топ 10 от най-добрите спортисти. Те са определени след обобщение на всички резултати от клубовете в общината и оценката на комисията. Нели ГЕРГЬОВСКА


Заем в размер на 2,5 млн лева ще тегли община

Заем в размер на 2,5 млн лева ще тегли община ...

......... години Девин е разплатил около 4 000 000 лева задължения, а през 2018 г. е отпаднал от списъка на Министерството на финансите с общините в затруднено финансово положение. За справка, към настоящия момент жителите на община Девин наброяват 14 000 души, а само за града са около 7 000 души.


Започна строителството на подпорни стени на обща стойност 2 млн.

Започна строителството на подпорни стени на обща стойност 2 млн. ...

......... за сътрудничество решават преди всичко проблемите на населението от трансграничния регион", каза Славов. За изграждането на подпорните стени е проведена обществена поръчка и са сключени договори за изпълнение на строително-монтажните работи. Общата стойност за извършването на строителните дейности за трите обособени позиции е 2 145 943,51 лева с ДДС.  


Осъдиха родопчанин за неплатени данъчни задължения в особено големи размери

Осъдиха родопчанин за неплатени данъчни задължения в особено големи размери ...

......... от тях на стойност 28  800 лева от „Нортек“ ЕООД, а другият е за 100 хиляди от турската фирма „ХАСАН КУЛУ ОРМАН ЮРЮНЛЕРИ ИНШААТ НАКЛИЙАТ САНАЙИ BE ТИДЖАРЕТ АНОНИМ ШИРКЕТИ“. Едноличното дружество е създадено през 2010 година, една година по-късно е наложен първият запор, след още една година – вторият.


С безплатен лифт ски зона „Мечи чал“ край Чепеларе ще

С безплатен лифт ски зона „Мечи чал“ край Чепеларе ще ...

......... дете. Община Чепеларе и Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и търговците в града обявиха, че ще черпят всички скиори за откриването на сезона с топъл чай. Първите любители на зимните спортове ще могат да участват в томбола с много награди - парични, няколко уикенда за двама, безплатно ски оборудване и др.


Залата в Дома на културата се изпълни снощи за отчета

Залата в Дома на културата се изпълни снощи за отчета ...

......... влизат в община Девин като инвестиция“, отбеляза Даскалов. И призова хората да не са подвластни на популизъм и да бъдат единни. Певицата Ангелина Милева поздрави публиката със свои изпълнения, след което девинчани се почерпиха с топъл чай и греяно вино. Тържествено бяха запалени светлините на голямата коледна елха в града.


Смолян. Официалната церемония по награждаването на „Спортист и треньор –

Смолян. Официалната церемония по награждаването на „Спортист и треньор – ...

......... анкетата. Съставя се и протокол с получилите най-много точки от номинациите в категориите „Спортист на годината” и „Треньор на годината” . За втора поредна година община Смолян организира анкета “Спортист на гражданите”, в която са включени всички номинирани спортисти от спортните клубове, реализиращи дейността си на територията на община Смолян.


Несправедливо е, според мен, да се глобява кметът за това,

Несправедливо е, според мен, да се глобява кметът за това, ...

......... становища на общинските кметове, защото много малко кметове са реагирали досега. „Този път бихме желали да бъде изразена позицията на кмета на общината или на председателя на общинския съвет, а не на експерти от администрацията“, се сочи във вчерашното писмо. От кметовете се изисква да попълнят анкетните карти до 20 септември.


Златоград. Областният управител на Област Смолян Недялко Славов и кметът

Златоград. Областният управител на Област Смолян Недялко Славов и кметът ...

......... както и да бъдат завършени обектите качествено и в срок. В своето обръщение към присъстващите, Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев изказа своята благодарност към правителството, в лицето на Областна администрация, за подкрепата, която общината получава при реализирането на редица проекти и значими инвестиции, важни за населените места в региона.


Златоград. По традиция всяка година през месец декември, по повод

Златоград. По традиция всяка година през месец декември, по повод ...

......... 2018 г., където да разгледа прекрасните идеи, сътворени от ръцете на потребителите на дневния център и техните ръководители. „Коледа винаги носи със себе си празничен заряд и отваря сърцата ни за милосърдие и обич. Нека заедно сбъдваме мечтите си и постигаме целите си! Нека бъдем по-добри!“, призовават от Община Златоград.


Четвърти протест се проведе днес в Чепеларе с блокиране на

Четвърти протест се проведе днес в Чепеларе с блокиране на ...

......... несъобразено с редица значими фактори – географски, демографски, икономически, социални и други. Те се гневят и заради това, че не са съобразени изискванията, предварително заложени като критерии при закриването на прокуратури – да не се закриват структури близо до големи курорти и до границата, а Чепеларе отговаря на двата критерия.


Смолян. На 29 ноември 2018 г., в хотел „Кипарис Алфа“

Смолян. На 29 ноември 2018 г., в хотел „Кипарис Алфа“ ...

......... и заплахи за развитие на района, възможностите за решаване на социалните проблеми и факторите, влияещи върху развитието на социалната икономика, възможностите за насърчаване на социалното предприемачество от страна на общините и добрите практики на социални модели, които могат да бъдат приложени за стимулиране развитието на социалното предприемачество в Област Смолян.


В 11:00 часа днес (13 декември) жителите на Чепеларе ще

В 11:00 часа днес (13 декември) жителите на Чепеларе ще ...

......... днес планът е да се пропускат само автомобили със специален режим. Третият протест на чепеларци беше с гайди пред сградата на ВСС в София. Освен районната прокуратура в Чепеларе, решението е да се закрие и тази в Мадан и на двете места да останат звена на Районната прокуратура в Смолян. 


Крадецът на 350-килограмово теле и казан за ракия в чепеларското

Крадецът на 350-килограмово теле и казан за ракия в чепеларското ...

......... лули. В хода на оперативно-издирвателните мероприятия се изяснило, че 59-годишният пловдивчанин е качил телето в автомобила и го придвижил. Казанът за ракия обаче оставил скрит в гората. Няколко дни по-късно крадецът се върнал да го вземе, но криминалистите го задържали за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.   


Смолян. Смолян е сред общините, които ще получат ваучери от

Смолян. Смолян е сред общините, които ще получат ваучери от ...

......... превръщането на стратегията в реалност за всички. Сега много повече европейци ще ползват безплатно интернет, ще се радват на по –добри комуникации и нови възможности за връзка, която в крайна сметка ще допринесе за развитието и на икономиката на ЕС“, коментира българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел.