Някои от най-добрите инструктори от цял свят обучават 136 деца

Някои от най-добрите инструктори от цял свят обучават 136 деца ...

......... са сред най-вълнуващите преживявания в България и са шанс да обменят ценен опит. “нтерски конгрес 2019 е в разгара си, а основния акцент в програмата за днес е вечерното демо шоу, което ще започне в 20:00 часа по писта „Стената“ и може свободно да се наблюдава от гостите на курорта.


На кулинарен фестивал „Родопска угодия“ канят в Девин от петък

На кулинарен фестивал „Родопска угодия“ канят в Девин от петък ...

......... като дойдеш в Родопите, е хубаво да им посветиш повече време. Ще ги посрещнем подобаващо по родопски обичай, няма да издавам точно как. Гостите ще имат възможност да хапнат в някои о местните ресторанти, които ще им предложат специални менюта в дните на фестивала, специални жестове, специални комплименти“, допълни Николова.


Смолян. По повод организирането и провеждането на Националния турнир по

Смолян. По повод организирането и провеждането на Националния турнир по ...

......... Смолян. По повод организирането и провеждането на Националния турнир по плуване за ветерани, Плувен басейн – Смолян няма да работи за тренировки и свободно плуване от 21 до 24 март т.г. (включително). Това съобщиха от пресцентъра на Община Смолян.


Смолян. Продължават успехите на нашите атлети на Световните игри на

Смолян. Продължават успехите на нашите атлети на Световните игри на ...

......... повече от 7000 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 24 спорта, над 2500 треньора от повече от 190 национални делегации. За провеждането на надпреварите помагат 20 000 доброволци. Смолян е представен от Харис Хаджиев, Николай Бърдев и Александър Димитров, който е национален треньор на родната делегация.


Смолян. Министърът на околната среда и водите Нено Димов и

Смолян. Министърът на околната среда и водите Нено Димов и ...

......... домакинствата да преминат към по-екологични форми на битово отопление, в резултат на което ще се намали количеството емисии на фини прахови частици (ФПЧ10) и азотни оксиди на територията на община Смолян. Дейностите предвиждат подмяна на отоплителните устройства на домакинствата, които използват уреди с твърди горива, с алтернативни форми за отопление.


Смолян. В зала 2 на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“

Смолян. В зала 2 на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ ...

......... дискутирани по време на пресконференцията, са свързани със състоянието на РДТ и перспективите за развитие, предстоящите премиери, както и участието в предстоящи проекти по Норвежката програма с партньори от Норвегия. В пресконференцията ще участва и известният композитор Петър Радевски, който е и режисьор на новия спектакъл „Театър – любов моя“.Смолян. На 580 000 лв. възлизат щетите, нанесени от бедствието

Смолян. На 580 000 лв. възлизат щетите, нанесени от бедствието ...

......... че Общината чака други над 1 млн. лв. от държавата за щети, нанесени при предишни бедствия в общината и изрази надежда и те да бъдат разплатени скоро. Мелемов посочи също, че въпреки многобройните щети в община Смолян от обилния сняг в края на януари, всичко вече е възстановено. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. С изложбата „Регионална библиотека „Николай Вранчев” – територия на

Смолян. С изложбата „Регионална библиотека „Николай Вранчев” – територия на ...

......... под чийто патронаж се провеждат юбилейните чествания, изпрати поздравителен адрес и цветя. От негово име библиотекарите бяха поздравени от секретаря на Община Смолян Момчил Николов. На юбилейната изложба присъстваха зам.-областният управител Андриян Петров, Андрей Печилков, бивш директор на библиотеката, бивши и настоящи библиотекари, партньори и приятели на библиотеката и др.


Смолян. Регионалната инспекция по околната среда и водите – Смолян

Смолян. Регионалната инспекция по околната среда и водите – Смолян ...

......... среда и водите, Професионална гимназия по техника и технологии и Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Смолян. През 2018 г. РИОСВ – Смолян организира две кампании, в рамките на които 14 училища от общините Смолян, Мадан и Девин и стотици граждани събраха над 1200 килограма капачки.


Пампорово. С много ски, музика и горещи емоции беше открит

Пампорово. С много ски, музика и горещи емоции беше открит ...

......... увреждания, както и над 70 лекции. За пръв път Интерски конгрес 2019 ще включи и социална програма. 120 деца от Смолян и Чепеларе в затруднено финансово положение ще бъдат обучавани безплатно, а специална дарителска акция ще осигури заниманията им със ски до следващия конгрес на ски инструкторите през 2023 година.


София. Възпоменателен митинг, посветен на 47-годишнината от жертвите от Възродителния

София. Възпоменателен митинг, посветен на 47-годишнината от жертвите от Възродителния ...

......... 09.30 часа с обща молитва в джамията в селото. Възпоменателният митинг ще започне в 10.30 часа, а в 12.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите в събитията през 1972 година. Организатор на честванията ПП ДПС. На събитието се очаква да присъства централното ръководство на партията.Смолян. Проведе се встъпителна пресконференция по проект „Осигуряване функционирането на

Смолян. Проведе се встъпителна пресконференция по проект „Осигуряване функционирането на ...

......... разпространение на информационни материали, годишен информационен бюлетин, изработване и доставка на рекламни материали и др. С реализирането на проекта ще се надгради постигнатата познаваемост за европейските фондове и програмите, като ОИЦ-Смолян съзнателно и целенасочено ще работи за повишаване прозрачността при изпълнение и управление на програмите, като гради широко обществено доверие.


Преди месец общинската болница в Мадан получи дарение на стойност

Преди месец общинската болница в Мадан получи дарение на стойност ...

......... тя е без задължения от много години. За почит към дарителя и жеста му в болницата ще бъде обособен специален кът. Кметът на Мадан носи персонална отговорност за покупката на възможно най-доброто оборудване за болницата. Всеки апарат, купен с парите на Шефкет Чападжиев, ще носи стикер с неговото име.   


Въпроси за пътищата в област Смолян към регионалния министър Петя

Въпроси за пътищата в област Смолян към регионалния министър Петя ...

......... ангажимент от АПИ и МРРБ дейностите по трайното укрепване да се възложат през 2019 година. До момента обаче няма обявена обществена поръчка за избор на изпълнителите по строителство и строителен надзор. В тази връзка въпросът на д-р Дариткова е какви дейности по трайното укрепване на свлачището се предвиждат тази година.


Стотици изпълнители ще участват в благотворителен концерт за 4-годишния Виктор

Стотици изпълнители ще участват в благотворителен концерт за 4-годишния Виктор ...

......... формация „Орфееви звуци”, сборна младежка фолклорна формация „Бойка Присадова”, танцов състав „Акрани”, младежка битова група, женска битова група за автентичен фолклор „Надежда”, мъжка битова група при ОНЧ „Просвета 1908” – Златоград. В концерта ще участват също Златина Узунова, Кина Илчева, Ани Узунова, Леда Абаджиева, Петя Драгинова, Елек Стефанов, Ани Коцева.


Смолян. Първа копка по проекта за изграждане на нови социални

Смолян. Първа копка по проекта за изграждане на нови социални ...

......... обекта ще бъдат ангажирани между 8 и над 20 работници, в зависимост от дейностите, които се изпълняват. Стоянов обеща, че жилищният блок със социални жилища ще бъде изпълнен в срок и подчерта, че имат нужната работна ръка, техника и опит, за да се справят с изграждането на сградата. Нели ГЕРГЬОВСКАСимволична първа копка за изграждането на 35 социални жилища в

Символична първа копка за изграждането на 35 социални жилища в ...

......... семействата си наброяват над 50 човека. Част от тях много е вероятно да отговарят на изискванията за настаняване в социални жилища. Предстои да бъдат построени 35 жилища, като от тях 11 ще бъдат едностайни, 6 – двустайни, 11 – тристайни, 4 – четиристайни и три жилища за хора с увреждания.  


Най-добрите ски учители в света пристигат в Пампорово. От 17

Най-добрите ски учители в света пристигат в Пампорово. От 17 ...

......... са имали възможност, ще получат първите си ски-уроци. „Много се вълнуват и децата от училището по сноуборд“, добави Чакърова. Една от множеството предстоящи атракции по време на събитието е спускането на звезден отбор от България по пистата –Катя Дафовска, Рената Камберова, Йордан Йовчев, Радослав Янков, Александра Жекова и др.  


Стартира процедурата за набиране на проектни предложения за развитие на

Стартира процедурата за набиране на проектни предложения за развитие на ...

......... инвестиции – например строителство, изграждане на производствени инсталации, доставка на специализирано оборудване и др., купуване на софтуер и свързаните с него услуги, маркетинг и ноухау, патенти и авторски права, разходи за персонал и др. Дадено проектно предложение може да включва изцяло инвестиционни дейности. Максимална продължителност на проектите е 3 години.


Най-голямата китайска спортна компания „Анта Спортс“ в консорциум с FV

Най-голямата китайска спортна компания „Анта Спортс“ в консорциум с FV ...

......... ски (над 665 хиляди чифта алпийски ски и ски бегачки -с 62 хиляди повече от предходната година. В местно издание през януари тзи година управителят Йордан Ламбрев съобщава, че през 2018-та година във фабриката са открити над 150 нови работни места след стартирането на новия продукт- карбонови шини за велосипеди.


Смолян. Община Смолян започна подмяната на дървените конструкции на всички

Смолян. Община Смолян започна подмяната на дървените конструкции на всички ...

......... всички пейки в Стария център. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Използва се топлото време, за да може по-бързо да се обнови най-посещаваното място в Смолян. След това предстои подмяната на дървените пейки и на площадното пространство около Чаршията в квартал "Устово", където ще се монтират и нови детски съоръжения.


Смолян. Най-добрите детски специалисти на „Пирогов“ прегледаха над 300 деца

Смолян. Най-добрите детски специалисти на „Пирогов“ прегледаха над 300 деца ...

......... обмен на данни, може да се присъедини при първа възможност. Миналата година специалисти от „Пирогов“ са посетили 12 града, тази година Смолян е третият град. Били са във Видин и Сандански, следващата им спирка е Ямбол, Кърджали, Силистра. Медиците обещаха, че това няма да е последното им идване в Смолян.


Спад в престъпността отчитат за 2018-та година в Смолян -

Спад в престъпността отчитат за 2018-та година в Смолян - ...

......... над самотно живеещи и възрастни хора. В Смолянско са регистрирани едва 0,6% от престъпленията в страната. „Благодаря на директора на областната дирекция в Смолян, че са на първо място в страната. Това е предизвикателство за тях да постигат и още по-добри резултати. Чудесна работа!“, коментира зам.-шефът на „Гранична полиция“ Манолов.


Смолян. За мен беше удоволствие да присъствам на отчета на

Смолян. За мен беше удоволствие да присъствам на отчета на ...

......... бъда по-образовани при посещенията си в киберпространството. Зам.-директорът на ГД „Гранична полиция“ ст. комисар Светослав Манолов благодари на директора на ОДМВР – Смолян, че са на първо място в страната по разкриваемост и отбеляза, че това за тях ще е предизвикателство да постигнат по-добри резултати през настоящата година. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. За поредна година в Смолян ще се проведе осмомартенски

Смолян. За поредна година в Смолян ще се проведе осмомартенски ...

......... турнир е фактът, че футболът доказано е най- популярния спорт, а рядко се правят футболни турнири в женски формат. Амбицията на Община Смолян е да създаде условия за спортна изява на всички подрастващи в любим за тях спорт, посочват от общината. Турнирът е част от Спортния календар на Община Смолян.


Фирма

Фирма "Лъчи – 97" ЕООД, регистрирана през 2016 г. ще ...

......... година и изпълнени по няколко обекта. На всички тях възложител неизменно е община Неделино в мандата на сегашния градоначалник. Дружеството на Митко Стефанов е вписало в офертата си, че ще ползва ЕТ "ВЕСДАН-81 Веселин Кехайов" в качеството на трето лице, чийто ресурси икономическия оператор ще използва за изпълнението на поръчката.


Преди дни МРРБ обяви, че близо 13 млн. лв. допълнително

Преди дни МРРБ обяви, че близо 13 млн. лв. допълнително ...

......... одобрение. Работим, за да осигурим продължение на проекта, защото правителството вече е финансирало първата стъпка от интегрираното използване на минералната вода - сондажа. И съм убеден, че ще продължим и напред. С правителствена помощ ли? И с правителствена помощ, и с общинско участие, и с участие на министерства, надявам се.


Тази сутрин в областната болница почина директорът на Районната здравноосигурителна

Тази сутрин в областната болница почина директорът на Районната здравноосигурителна ...

......... май т.г. Д-р Гелов е директор на Здравната каса в областния град от самото и основаване досега.Поклон пред светлата ти памет, докторе! Почивай в мир, много ще ни липсваш!Изказвам най-искрените си съболезнования към семейството и близките на д-р Гелов. Бог да го прости!“, е написал кметът на Смолян Николай Мелемов. 


Смолян. За втора поредна година Общината организира турнир по тенис

Смолян. За втора поредна година Общината организира турнир по тенис ...

......... Димитър Овчаров. Тенисистите бяха наградени от зам.-кмета Марин Захариев, който посочи, че турнирът ще стане традиционен и ще се провежда всяка година в чест на Трети март. По време на церемонията бяха изказани специални благодарности към главния организатор на турнира Христо Богомилов. Община Смолян осигури кетърниг и награди за тенисистите.


Имотът, за който днес от 13,30 часа започна дело в

Имотът, за който днес от 13,30 часа започна дело в ...

......... общински. Страните двустранно са уредили отношенията си, като са заявили пред съда, че нямат претенции една към друга.   Процедурата очевидно не е финализирана обаче, тъй като справка в Имотния регистър сочи, че собственик на имота е Маргарита Теодосиева. В края на документа е уточнено, че имотът е спорен.  


Смолян. Любители и професионални танцьори се включиха в надиграването „С

Смолян. Любители и професионални танцьори се включиха в надиграването „С ...

......... продължение на часове играеха в Спортната зала популярни български хора. Надиграването се провежда за първа година и премина с много емоции, красота и настроение. То се проведе по инициатива на танцовите формации „Луди Млади” към ЕГ „Иван Вазов”, „Родопчанче” при читалище „Балкански просветител и Клуб „Хоро” към читалище „Орфееви гори.


Общински съветник от Чепеларе почина скоропостижно от усложнения на онкологично

Общински съветник от Чепеларе почина скоропостижно от усложнения на онкологично ...

......... се предава. "Никога не се предаваме, не съм си го и помислил", отвърна младият мъж, по чиято инициатива тогава бе учреден местен фонд за подпомагане на хората в неравностойно положение в общината. Предстои ОИК-Чепеларе да оповести кой ще замести Кондакчиев в местния парламент, защото трябва да се изчислят преференциите.  


Смолян. Кметът на Община Смолян Николай Мелемов получи плакет от

Смолян. Кметът на Община Смолян Николай Мелемов получи плакет от ...

......... – доказват го талантливите и будни деца, съхранените традиции, жаждата за знания и духовен напредък. Искрена благодарност и поклон пред всички родолюбци вложили през годините ум, сили и сърце за утвърждаване на просветното дело в село Широка лъка, както и хората, които продължават традициите, каза Мелемов и благодари за отличието.


Ремонт на планетариума и пешеходната зона в Смолян обяви община

Ремонт на планетариума и пешеходната зона в Смолян обяви община ...

......... настилки и облицовки, полагане на нови мазилки и боядисване с латекс. Вертикалната планировка включва оформяне на рампа, стълбища, зелени площи, настилки от тротоарни плочи и бордюри. Площта, засягаща преустройството на сградата е 863 кв.м. Предвидените за целта средства са в размер на 392 000 лева, осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж“.


Днешният Песпонеделник събра над 300 кукери от шест състава в

Днешният Песпонеделник събра над 300 кукери от шест състава в ...

......... на пролетта. Всеки тук чака с нетърпение да види игрите и да усети настроението на това село, което е в сърцето на Родопите и пази националната идентичност", каза д-р Събев. Празникът развесели с лакардии примата на родопските зевзеци Веселина Бабаджанкова, която за пореден път бе водеща на пищния кукерски маскарад.


Стотици скиори, облечени в носии, се спуснаха от връх Снежанка

Стотици скиори, облечени в носии, се спуснаха от връх Снежанка ...

......... за трета година подред идваме, не си носим носии, но винаги ни харесва да сме тук на празника. Харесва ни заради хорáта, заради духа, заради знамената“, казваха едни. „Харесва ни заради народната музика, заради носиите“, добавяха други. „Самата традиция да се спускат скиорите с носии много ни харесва“, допълваха трети.


Възстановка от нападение на османци, които откраднаха красива мома и

Възстановка от нападение на османци, които откраднаха красива мома и ...

......... помним, че сме успявали тогава, когато сме били свободни е единни в името на общия идеал. И за да успяваме и днес, нека застанем зад онези национални и местни каузи, които ни обединяват и ни показват единни в различията - само по-малки и преходни от големите ни цели“, подчерта Янчев.


Смолян. На днешния ден преди 141 години е подписан Санстефанският

Смолян. На днешния ден преди 141 години е подписан Санстефанският ...

......... г. От такова национално единение имаме нужда и днес. В името на България нека да бъдем по-единни и сплотени, каквито са били българите в зората на възродената българска държава. Поклон пред падналите за Свободата на Родината! Да живее България!“, каза още пред жителите на Смолян кметът Николай Мелемов. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. Стотици граждани присъстваха на благодарствен молебен, празнично шествие и

Смолян. Стотици граждани присъстваха на благодарствен молебен, празнично шествие и ...

......... на Смолян и областният управител, през Паметника на борците за свобода и Паметника на ген. Пьотр Черевин бяха поднесени десетки венци и цветя от институции и граждани на Смолян в знак на признателност към загиналите за свободата на България. Тържеството продължи с празничен концерт на ученици от града. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. За втора поредна година община Смолян организира турнир по

Смолян. За втора поредна година община Смолян организира турнир по ...

......... 3 март, ще се проведе на 2 и 3 март в Спортната зала „Величко Чолаков”. Началото на срещите е от 10.00 часа. С програмата на срещите желаещите могат да се запознаят във фоайето на Спортната зала. Миналата година в турнира участваха 32-ма състезатели, а Атанас Тунев спечели „Купата на Кмета”.


Традиционният за родопското село Широка лъка

Традиционният за родопското село Широка лъка "Песпонеделник“ тази година съвпада ...

......... и къщите за гости в Широка лъка и околните села са пълни с туристи вече. „Гостите на празника са между 2000 и 4000 души. След като се насладят на дефилето на кукерите, те ще могат да извият кръшни хора по време на народното веселие с оркестър „Калофер“, посочи още Седянков.


От 19 до 21 юли българи от цялата страна и

От 19 до 21 юли българи от цялата страна и ...

......... събитията на Роженския събор, което всеки може да инсталира на телефона си за улеснение. Така ще може да види например къде има свободни паркоместа. В уебсайта на събора ще се предлага виртуална разходка из събора. Пет продукта ще бъдат с фиксирани максимални цени – кюфтета, кебапчета, хляб, вода и бира.


Смолян. В Общината ще се проведе пресконференция по повод предстоящия

Смолян. В Общината ще се проведе пресконференция по повод предстоящия ...

......... Смолян. В Общината ще се проведе пресконференция по повод предстоящия Роженски събор. Това съобщиха от пресцентъра на Община Смолян. Пресконференцията ще се състои от 11.00 часа в 247 зала на Общината. Участие ще вземат кметът Николай Мелемов и Симеон Караколев от Сдружение „Рожен - наследство в бъдещето“.


Смолян. От началото на годината до 21 февруари звеното „Фискален

Смолян. От началото на годината до 21 февруари звеното „Фискален ...

......... сезон фискалният контрол на НАП извършва масови проверки в зимните курорти и областните градове, като на някои места в страната патрулират униформени служители. Фискалните агенти използват специален софтуер за наблюдение от разстояние на оборотите на определени рискови търговци, чиито приходи значително се различават от обичайните за съответния бранш и територия.


Смолян. На официална церемония, Смолян изпрати двама атлети на Спешъл

Смолян. На официална церемония, Смолян изпрати двама атлети на Спешъл ...

......... бъдете сигурни, че всички ние, вашите съграждани сме с вас. Участието ви на игрите ще остави отпечатък във вашето съзнание. Вие ще бъдете пример за всички други млади смолянчани, че човек може да успее, само трябва да се бори“, каза още кметът Мелемов и пожела успех на атлетите. Нели ГЕРГЬОВСКА


И на втора инстанция общинската болница в Девин спечели дело

И на втора инстанция общинската болница в Девин спечели дело ...

......... и индивиалния договор не се създават основания за отпадане на задължението за плащане, а за само да се конкретизира момента, в който то следва да се извърши от НЗОК. С позитивното за МБАЛ – Девин, решение съдът е утвърдил и 5 737 лв. разноски. То подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.


И на втора инстанция общинската болница в Девин спечели дело

И на втора инстанция общинската болница в Девин спечели дело ...

......... и индивиалния договор не се създават основания за отпадане на задължението за плащане, а за само да се конкретизира момента, в който то следва да се извърши от НЗОК. С позитивното за МБАЛ – Девин, решение съдът е утвърдил и 5 737 лв. разноски. То подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.


Смолян. По инициатива на Местната комисия за борба с противообществените

Смолян. По инициатива на Местната комисия за борба с противообществените ...

......... в училище. Всяка следваща година все повече ученици го честват, идвайки в училище с розови тениски и дрехи, на които пише: „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“. Скоро инициативата се подема и от хиляди училища по целия свят. За първи път в България се отбелязва през 2012 г.


Смолян. Общината започна ремонт и възстановяване на детските площадки. Това

Смолян. Общината започна ремонт и възстановяване на детските площадки. Това ...

......... придобивките“, пишат с благодарност от „Балкански просветител“. Община Смолян призовава гражданите да се грижат и опазват площадките, на които играят децата ни, за да бъде приятно на всички. За съжаление детските площадки, пейките и кошчета стават постоянно обект на кражби и посегателства. Ремонтите на детските площадки продължават и в момента.


Момчиловци. Тодоровден е един от най-колоритните празници в Момчиловци, който

Момчиловци. Тодоровден е един от най-колоритните празници в Момчиловци, който ...

......... в селото, Дружеството на конярите и ранчо „Дивите Родопи“ в село Здравец, които също ще участват в конните надпревари. Сийка Суркова обобщи, че празникът събира стотици гости от близо и далече, като има хора от цялата страна, които идват в Момчиловци специално за Тодоровден, облечени с народни носии. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. Танцови формации със съдействието на община Смолян организират надиграване

Смолян. Танцови формации със съдействието на община Смолян организират надиграване ...

......... март и ще се проведе на 4 март от 11.00 часа в Спортната зала “Величко Чолаков”. Входът е свободен. Танцовите формации „Луди Млади” към ЕГ „Иван Вазов”, „Родопчанче” при читалище „Балкански просветител и Клуб „Хоро” към читалище „Орфееви гори « канят любителите и професионалните танцьори да изиграят най-популярните български хора.


По повод Националния празник на Република България Трети март, по

По повод Националния празник на Република България Трети март, по ...

......... всички присъстващи на събитието. По традиция точно в 12:00 часа ще прозвучи националния химн, след което ще се извият големи хора под съпровода на родопски гайди. От 10.30 до 11.20 качването с лифтовете до кулата „Снежанка“ ще бъде безплатно за всички, които искат да участват в шественото спускане от върха.


Смолян. С благодарствен молебен, празнично шествие и почетен караул в

Смолян. С благодарствен молебен, празнично шествие и почетен караул в ...

......... това за жителите и гостите на града ще се проведе празничен концерт с участие на състави от Народно читалище „Кирил Маджаров-1866“. Община Смолян отправя молба към представителите на институциите, гражданите и партийните структури, които ще поднасят венци, да се запишат в 10.30 часа пред читалище „Кирил Маджаров” в квартал „Устово”.


Почти 100% инвалид пожизнено, 32-годишната Ася Кьорова от родопското село

Почти 100% инвалид пожизнено, 32-годишната Ася Кьорова от родопското село ...

......... та кой да ражда в нашето село“, реди младото момиче, което благодарение на журналисти и хора с добри сърца постигна едната си мечта – да излезе извън селото. Сега, благодарение на упоритостта си, е на път да сбъдне и другата – да завърши средно образование и да си намери работа.


Смолян. Намалява броя на издадените удостоверения за кандидатстване в чужбина.

Смолян. Намалява броя на издадените удостоверения за кандидатстване в чужбина. ...

......... може да има и по-голяма безработица, но цялата структура ще се нагоди към това да работи с по-малко, но по-подготвени хора“, посочи министърът. Той допълни, че проблем има и при изучаването на математика и природни науки и подчерта, че се опитват да насочат по-голям интерес в тази област. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. Приели сме подхода за ключовите компетентности и предстои да

Смолян. Приели сме подхода за ключовите компетентности и предстои да ...

......... да задържим повече хора, осъзнавайки, че не може да е в желаната степен. Това зависи и от паралелките, които ще се предложат, дали те са във връзка с пазара на труда, дуалната форма на обучение, мотивирането на децата. Затова поставяме акцент върху тези политики“, каза още министър Вълчев. Нели ГЕРГЬОВСКА


Чепеларе. По повод Националния празник на Република България Трети март,

Чепеларе. По повод Националния празник на Република България Трети март, ...

......... всички присъстващи на събитието. По традиция точно в 12:00 часа ще прозвучи националния химн, след което ще се извият големи хора под съпровода на родопски гайди. От 10.30 до 11.20 качването с лифтовете до кулата „Снежанка“ ще бъде безплатно за всички, които искат да участват в шественото спускане от върха.


Смолян. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев участва в

Смолян. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев участва в ...

......... предизвикателство е навлизането на дигиталните технологии в живота. Това за младите хора е императивно – те трябва още от най-ранна възраст да работят и да учат тези технологии, но има проблем с по-възрастните и те трябва да се обхванат, за да не се чувстват изолирани“, каза още Уручев. Нели ГЕРГЬОВСКА


Присъда от 4 години лишаване от свобода получи от Окръжния

Присъда от 4 години лишаване от свобода получи от Окръжния ...

......... се, цял живот няма да си го простя. С Кадри сме израснали заедно, приятели сме от детинство, не знам как се стигна до там", каза Красимир пред съда. Освен реален затвор той е наказан три години да не управлява МПС. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.  


Смолян. Кметът Николай Мелемов посети оранжерията на Община Смолян, където

Смолян. Кметът Николай Мелемов посети оранжерията на Община Смолян, където ...

......... домоуправители и институции, за да разкрасят околоблоковите пространства, детските градини, училищата, площадките, селата в общината и др. „Целта е градът ни да стане по-красив и зацветен за по-продължителен период от време”, коментира Мелемов. Оранжерията е изградена по идея на градоначалника. Тя се намира до Спортната зала „Величко Чолаков” в Смолян.


На 28 февруари кметът на чепеларското село Забърдо Валентин Черпоков

На 28 февруари кметът на чепеларското село Забърдо Валентин Черпоков ...

......... тях искам да покажа специалното си отношение към всеки жител на Забърдо. Родопчанинът заслужава да има лично и специално внимание, защото живота в планината не е лесен. Зимата в планината е тежка, а пролетта е дългоочаквана. Затова искам да изразя това специално внимание към всеки човек в Забърдо", каза Черпоков.


Смолян. Седем кукерски състава от цялата страна ще участват в

Смолян. Седем кукерски състава от цялата страна ще участват в ...

......... духове и се надяваме да е по-хубаво времето и да има по-голямо настроените на Песпонеделник“, допълни Калфов. Той припомни, че празникът датира още от преди освобождението и винаги се е провеждал в селото в началото на март, за да се прогонят злите сили и да се посрещне пролетта. Нели ГЕРГЬОВСКА


„Топлофикация – София“ ЕАД отнася 10 000 лева глоба по Закона

„Топлофикация – София“ ЕАД отнася 10 000 лева глоба по Закона ...

......... обработване на личните данни на жалбоподателя е осъществявано в продължителен период от време, данните са ползвани пред съдебни органи и ЧСИ при липса на което й да е от законовите основания за това. Решението на АС – София, от началото на този месец подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.


Днес Адвокатската колегия от Смолян излезе на протест с лозунги:

Днес Адвокатската колегия от Смолян излезе на протест с лозунги: ...

......... едно фундаментално и трудно изграждащо се отношение между адвоката и клиента, наречено ДОВЕРИЕ. Без доверието на клиента адвокатът не може да свърши работата си, която му е възложена, не може да окаже необходимата защита и не може да даде правилния и полезен правен съвет“, сочат още от колегията в Смолян.


Кметове от цялата страна ще участват в двудневна среща на

Кметове от цялата страна ще участват в двудневна среща на ...

......... реакция на местната власт, европейската и национална визия за ролята на образованието в контекста на предизвикателствата на Ерата 4.0. В петък от 17,30 часа в заседателната зала на община Смолян министър Вълчев ще участва в граждански диалог на тема образование заедно с депутатите, кмета на Смолян и областният управител.  


Смолян. Кметът Николай Мелемов даде старт на състезанието „Лъвски скок”

Смолян. Кметът Николай Мелемов даде старт на състезанието „Лъвски скок” ...

......... ІV (4 момичета и 4 момчета) от едно училище. Класирането е индивидуално и отборно. Училището събрало най-много точки, от двете дисциплини във възрастовите групи, печели купата „Лъвски скок”. Мероприятието е под егидата на кмета Николай Мелемов. Организатори са община Смолян, ППМГ „Васил Левски”, РУО –Смолян и Общински комитет „Васил Левски”.


Чепеларе. 146 години от гибелта на Васил Левски бяха отбелязани

Чепеларе. 146 години от гибелта на Васил Левски бяха отбелязани ...

......... Виолета Бакалска, изчетоха празнични слова. На паметника бяха поднесени венци и цветя от Община Чепеларе, Общински съвет-Чепеларе, Кметство Малево, Кметство Хвойна, Кметство Павелско цветя, СУ „Васил Дечев”- гр. Чепеларе, НЧ „Отец Паисий 1909“ – с. Малево, НЧ „Родопска искра 1880“ – гр. Чепеларе, Шивашки цех – с. Малево и граждани.


Смолян. Регионалната инспекция по околната среда и водите разпореди общините

Смолян. Регионалната инспекция по околната среда и водите разпореди общините ...

......... за недопускане на замърсявания, а при наличие на такива, трябва да организират тяхното почистване. След изтичане на срока на предписанията, експерти ще извършват проверки на място. При неизпълнение на дадените предписания ще се предприемат административно-наказателни мерки, предвидени в Закона за опазване на околната среда и Закона за управление на отпадъците.


Смолян. С митинг, военни почести и тържествена заря в Смолян

Смолян. С митинг, военни почести и тържествена заря в Смолян ...

......... Регионалното управление на образованието –Смолян. Общинският духов оркестър също участва в тържествените прояви. Утре, 19 февруари, вторник от 10:30 часа в Спортната зала „Величко Чолаков“ ще се проведе и традиционното състезание „Лъвски скок”, в което ще участват ученици от всички училища в областта, чиито патрон и Васил Левски. Нели ГЕРГЬОВСКА


На 18 февруари 2019 година бяха отбелязани 146 години от

На 18 февруари 2019 година бяха отбелязани 146 години от ...

......... с. Малево изчетоха празнични слова. На паметника бяха поднесени венци и цветя от Община Чепеларе, Общински съвет-Чепеларе, Кметство Малево, Кметство Хвойна, Кметство Павелско цветя, СУ „Васил Дечев”- гр. Чепеларе, НЧ „Отец Паисий 1909“ – с. Малево, НЧ „Родопска искра 1880“ – гр. Чепеларе, Шивашки цех – с. Малево и граждани.