Днес смолянчани се сбогуваха с обичаната родопска певица Христина Лютова.

Днес смолянчани се сбогуваха с обичаната родопска певица Христина Лютова. ...

......... бликнаха сълзи в очите й. Пред театъра се бе събрало множество хора, които аплодираха семейството, изнасящо урната с праха на Христина Лютова. Когато всички се качиха в колите и потеглиха за Кайнадина от ясното, слънчево небе се изсипа внезапен и нечакан дъжд – сякаш небето над Смолян заплака за нея.


Смолян се прощава с любимата си родопска певица Христина Лютова,

Смолян се прощава с любимата си родопска певица Христина Лютова, ...

......... Америка и други и така разпространява родопската песен в много държави по света. През 1976 г. и е присъдено званието "Заслужил артист". Печели още много награди, златни медали от републикански прегледи и национални събори. Творчеството на Христина Лютова ще остане вечно, защото е неподвластно на времето.Поклон пред светлата и памет!


Общият брой установени случаи на Cовид-19 в област Смолян от

Общият брой установени случаи на Cовид-19 в област Смолян от ...

......... е първият пациент с коронавирус, който изписваме директно от интензивно отделение“, каза директорът на областната болница д-р Марин Даракчиев. Той допълни, че персоналът е уморен, но има мотивация за работа. „Засега няма сериозни проблеми и натиск върху системата и на този етап можем да се справим, допълни д-р Даракчиев.  


Националната астрономическа обсерватория Рожен отново отваря врати за посетители, съобщиха

Националната астрономическа обсерватория Рожен отново отваря врати за посетители, съобщиха ...

......... спазване на противоепидемичните мерки: граждани ще се допускат само със защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата, при спазване на физическа дистанция и на групи до 15 човека. Припомняме, че заради извънредното положение във връзка с разпространението на коронавирус посещенията на роженската обсерватория бяха спрени от 16-ти март


Крути санкции налагат в Мадан за строителни отпадъци, хвърлени в

Крути санкции налагат в Мадан за строителни отпадъци, хвърлени в ...

......... и земни маси. Общинското ръководство призовава всички граждани да бъдат отговорни и да спазват утвърдения ред за третиране на конкретните видове отпадъци, регламентиран с Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Мадан и при установяване на нарушители и/или новообразувани нерегламентирани замърсявания, да сигнализират общинската администрация на дежурния телефон: 0893343660


Земетресение с магнитуд 3 по скалата на Рихтер е регистрирано

Земетресение с магнитуд 3 по скалата на Рихтер е регистрирано ...

......... предаде кореспондентът на БГНЕС. Земният трус е усетен в 6,13 ч. тази сутрин с епицентър на 8 км южно от Баните, на 29 км източно от Смолян и на 191 км югоизточно от София, с дълбочина 5 км, уточниха от Европейския сеизмологичен център. Няма данни за пострадали и материални щети.Пожарникарят доброволец Едуард Монов от Неделино се обади с молба

Пожарникарят доброволец Едуард Монов от Неделино се обади с молба ...

......... служители на горското и доброволци правят всичко възможно да не допуснат пожара да се възобнови и разрасне. За младия Едуард Монов борбата с пожарите е професионално призвание. Той има професионална квалификация “инженер по пожарна безопасност и защита на населението“ от Варненския свободен университет, а от 3 години е пожарникар доброволец.


Аз и брат ми организираме поклонение пред урната с тленните

Аз и брат ми организираме поклонение пред урната с тленните ...

......... имам ученици в Англия. Преподавам български фолклорен солфеж в Лондон, имам ученици, с които основния репертоар, който изграждам с тях, е родопският, защото аз съм родопчанка. В един български хор в Оксфорд също пеем български фолклор – предимно обработени песни на известни композитори. Има културен живот на българите в Англия.


Във вторник  директорът на Държавното горско стопанства в Смолян подал

Във вторник  директорът на Държавното горско стопанства в Смолян подал ...

......... трупът е захвърлен. Стреляно е с карабина“, каза председателят на дружинката Салих Аршински. По думите му това деяние е меко казано грозно. „Нито един уважаващ себе си ловец не постъпва по този начин. Това е грозно и спрямо природата, и спрямо колегите ловци, които спазват изискванията на закона“, допълни той. 


Манатарка с рекордни размери и тегло 1.875 кг намериха гъбари

Манатарка с рекордни размери и тегло 1.875 кг намериха гъбари ...

......... на Превала, обяснява гъбарката Галя Маджурова. Според нея това е най-голямата находка от началото на гъбния сезон тази година. Реколтата от диворастящи гъби в района на Смолян засега е по-оскъдна, обясняват от пунктовете за изкупуване на горски плодове. Около 7 лв. се изкупуват манатарките в региона в края на юли.


Д-р Васил Маргаритов е от Смолян, син е на известния

Д-р Васил Маргаритов е от Смолян, син е на известния ...

......... много добре информирани за тяхното състояние. Идват с конкретен проблем и въпрос, защото той за неговото заболяване знае почти всичко. Това е новото в медицината - ние интерпретираме знанията заедно с пациента. Някой път той е прочел нещо преди аз да го прочета, защото публикациите годишно в медицината са милиони.Кметицата на Гълъбово Маруся Караасенова участва в издирването на изгубили

Кметицата на Гълъбово Маруся Караасенова участва в издирването на изгубили ...

......... се справи и излезе до Гълъбово. Придружих колегите, защото бяха подали разнопосочна информация – счупен крак, навехнат крак, не знаехме какво е състоянието им, но, слава Богу, кракът не беше счупен“, разказа Маруся Караасенова. Всички заедно се върнали в Гълъбово към 10 вечерта благополучно и се прибрали по домовете си.


Кметът Николай Мелемов поздрави столетничката Шина Гергьовска от Широка лъка,

Кметът Николай Мелемов поздрави столетничката Шина Гергьовска от Широка лъка, ...

......... поздравят и уважат. Столетничката няма рецепта за дълголетие. Казва, че каквото има, с това се храни. От менюто ѝ обаче са изключени колбасите – салами, наденици и кренвирши. Тази година в община Смолян има само две столетнички. Другата е баба Босилка Ботунарева от Смолян, която на 16 май навърши век.


Седем млади лекари ще специализират в МБАЛ

Седем млади лекари ще специализират в МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" ...

......... Болницата е добре структурирана, екипът е много добър, заплащането същоЮ, каза 27-годишният д-р Цветанов. "Надяваме се, че след четирите години специализация, една голяма част от младите колеги ще останат в нашата болница. Това са млади лекари от цялата страна – Плевен, Пловдив, Ардино и други градове", допълни още д-р Апостолова.


Местни непълнолетни младежи и софийски, гостуващи на баби и дядовци

Местни непълнолетни младежи и софийски, гостуващи на баби и дядовци ...

......... страна на сградата. Вместо със стъкла обаче те са запушени с  фибран. Работещи в Младежкия дом разказват, че два от прозорците след кражбата не са били счупени, но през последните дни и техните плоскоски са пробити. Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата относно извършената кражба продължава, допълват от полицията.


Смолянчани недоволстват, че в областния град няма лаборатория, където по

Смолянчани недоволстват, че в областния град няма лаборатория, където по ...

......... Това поста поставя област Смолян на пето място заедно с Кюстендил по общ брой случаи след София, Пловдив, Пазарджик и Благоевград, а на първо място по брой случаи, съотнесени къмто броя на населението. Вижте списъка на лицензираните лаборатории в България, публикуван в сайта на Външното ни министерство:         През изминалия уикенд в Пампорово се проведе шестото поредно издание

През изминалия уикенд в Пампорово се проведе шестото поредно издание ...

......... с различни нива на трудност, подходящи като за начинаещи, така и за професионалисти. В курорта вече работят 2 лифта – от Туристически Център Пампорово до Студенец и от Студенец до връх Снежанка. Цените на карти и билети остава непроменени от миналото лято и могат да бъдат намерени на www.pamporovo.me  


Нов скандал на тема екология е на път да избухне

Нов скандал на тема екология е на път да избухне ...

......... горите при пълна прозрачност и обществен достъп, да се спрат всички "схематични" сечи и да се преразгледат правилата и плановете за всички горскостопански сечи в Родопите, преди "едрата шарка" споходила ДГС Родопи да зарази горите в цяла България", категорични са природозащитниците. Пълният репортаж, със снимки, таблици и графики, вижте ТУК!


Мирен протест с искане за оставката на правителството на Република

Мирен протест с искане за оставката на правителството на Република ...

......... са да не се проявява агресия, да не се накърняват вербално останалите участници в протеста или представителите на реда, да не предизвикват или провокират конфронтации, да не агитират за различни политически сили, да не се разпиляват боклуци, да носят предпазни маски и да се спазва дистанция колкото това е възможно.  


Пешеходни преходи, спортни занимания сред природата, екскурзии до забележителности вРодопите

Пешеходни преходи, спортни занимания сред природата, екскурзии до забележителности вРодопите ...

......... за риболов и релакс. Пешеходният маршрут "Звукът на Орфеевата лира" включва преход до вр. Снежанка, Орфееви скали и парка "Язовира". От туристическия център организират екскурзии и маршрути до Смолянските езера, "Каньона на водопадите", Обсерваторията на Рожен, пещерите "Ухловица", Ягодинска и "Дяволското гърло", Широка лъка, Гела, екопътеката "Невястата", джипсафари и др.


Недялко Славов е областен управител на Смолян над пет години,

Недялко Славов е областен управител на Смолян над пет години, ...

......... основно с европейско финансиране, но има и със заемно финансиране, и от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура". Това са пътищата Смолян - Пампорово, прохода Превала, Рудозем-Смилян, 16 км между Мадан и Златоград, Доспат-Сърница, Батак-Доспат, Девин- Михалково - Кричим, Чепеларе-Асеновград, сега Смолян-Девин, обходът на Смолян, Средногорци - Рудозем, обход на Рудозем.


Трудно ми е да дам обяснение за оазиса Златоград. Питала

Трудно ми е да дам обяснение за оазиса Златоград. Питала ...

......... пулмологичния сектор на вътрешно отделение“, съобщи изпълнителният директор на областната болница д-р Марин Даракчиев. Той обясни, че 4-месечното бебе с коронавирус в момента е в инфекциозно отделение. Когато е лекувано от конюнктивит в детското отделение, е било е в самостоятелна стая. В момента мъничето е в много добро състояние, няма температура.


Областният щаб за противодействие на разпространението на COVID-19 проведе заседание

Областният щаб за противодействие на разпространението на COVID-19 проведе заседание ...

......... да бъдат насочени към засилен контрол за спазване на тези мерки, а при необходимост ще се предприемат допълнителни. Решения за това ще се вземат от сформираната от областния управител Недялко Славов  работна група към Областния кризисен щаб, която ще заседава един път седмично под председателството на заместник-областният управител Андриян Петров.


Общо установените позитивни на COVID-19 случаи от началото на пандемията

Общо установените позитивни на COVID-19 случаи от началото на пандемията ...

......... завода за авточасти. „Днес, заради това огнище имаме много и навсякъде в областта положителни. Докато след огнището в Доспат имахме затихване и дълго време, може би две седмици нямахме нито един нов случай. Така че двете ситуации са различни и поведението в двете е различно“, отбеляза още директорът на РЗИ.


Постановка на открито - на каскадите в Смолян, готви младият

Постановка на открито - на каскадите в Смолян, готви младият ...

......... поезията минава през първо влюбване, първа любовна нощ, живеене заедно, раздели, изневери. Шестимата актьори минават през тези срещи. Непрекъснато двойките се сменят, минават през възрастта на случайно срещналите се двама. Останалите четирима актьори, които не са част от двойката, са в ролята на хор, който „случва“ на живо техните фантазии.


Регистрираните нови случаи на COVID-19 през изминалото денонощие са 9

Регистрираните нови случаи на COVID-19 през изминалото денонощие са 9 ...

......... от Девин, Борино и Доспат - към болницата в Девин, а лечебното заведение в Златоград ще поема случаите от Неделино и Златоград. Областната болница ще поема пациенти от Баните, Смолян и Чепеларе, както и всички усложнени форми на заболяването. Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 юли"


Регистрираните нови случаи на COVID-19 през изминалото денонощие са 9

Регистрираните нови случаи на COVID-19 през изминалото денонощие са 9 ...

......... от Девин, Борино и Доспат - към болницата в Девин, а лечебното заведение в Златоград ще поема случаите от Неделино и Златоград. Областната болница ще поема пациенти от Баните, Смолян и Чепеларе, както и всички усложнени форми на заболяването. Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 юли"


36 са положителните проби за COVID-19 в област Смолян през

36 са положителните проби за COVID-19 в област Смолян през ...

......... три жени на възраст от 26 г. до 79 г. Те са на домашно лечение под наблюдение на личен лекар, като двама са с диагноза пневмония. Продължава епидемиологичното проучване за установяване на контактните лица и предприемане на епидемиологични мерки. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 юли  


Потвърдените нови случаи на Ковид-19 в завода за автомобилни части

Потвърдените нови случаи на Ковид-19 в завода за автомобилни части ...

......... временно се спира", заяви оперативният директор на компанията Костадин Христов. Очаква се до 3 седмици заводът да възстанови нормалния си ритъм на работа. Припомняме, че на брифинг в областната управа бе неофициално съобщено, че досега са изследвани половината служители в предприятието, като положителни са 60 проби, или 15,5% от тестовете.


58 от всички 377 тествани работници в завода за авточасти

58 от всички 377 тествани работници в завода за авточасти ...

......... – заради социалните и роднински контакти на всеки работник. Но все пак тези огнища са местата, от които получаваме най-голям брой заразени. Там действаме фокусирано, локално. Горе – долу за седмица успяваме да овладеем положението", обясни Кунчев. Доц. Кунчев: Ще налагаме глоби, докато ги научим да се държат както трябва


През миналата седмица е открито ново огнище на коронавирус в

През миналата седмица е открито ново огнище на коронавирус в ...

......... някъде около 15,5% от половината изследвани", добави ръководителят на РЗИ. Изследванията се правят по инициатива на работодателя "Хроновски" в лабораторията, която той е наел. Негов е ангажиментът да продължи тестването и да осигури безопасни условия на труд за здравите. Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 29 юни"


Новодиагностицираните с вирусната инфекция COVID-19 петима души в Смолянска област

Новодиагностицираните с вирусната инфекция COVID-19 петима души в Смолянска област ...

......... Чернева, шеф на дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ-Смолян. За първи път от началото на пандемията се появява заразен с коронавирус в община Баните - жена на 50 години. Предстои епидемиологичното проучване за установяване на контактните лица и вземане на противоепидемични мерки. Сред новооткритите случаи няма заразен медицински персонал.


Новодиагностицираните с вирусната инфекция COVID-19 петима души в Смолянска област

Новодиагностицираните с вирусната инфекция COVID-19 петима души в Смолянска област ...

......... Чернева, шеф на дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ-Смолян. За първи път от началото на пандемията се появява заразен с коронавирус в община Баните - жена на 50 години. Предстои епидемиологичното проучване за установяване на контактните лица и вземане на противоепидемични мерки. Сред новооткритите случаи няма заразен медицински персонал.


В програмата за подмяна на печките на дърва с екологично

В програмата за подмяна на печките на дърва с екологично ...

......... саниран или не - той е замърсител. Разликата е, че когато е саниран един дом, изпусканите във въздуха ФПЧ са по-малко. От всяка къща може да видите бял дим, но един може да се с 50% ФПЧ, а другият - с 20%. Всички хора имаме по-голяма изгода от по-малко замърсители.


В програмата за подмяна на печките на дърва с екологично

В програмата за подмяна на печките на дърва с екологично ...

......... от 2000 заинтересовани лица. Анкетирането започва от средата на юли месец. Вторият етап включва същинската подмяна на отоплителните уреди, чиято стойност е 7 413 496 лв. без ДДС или  8 896 195 лв. с ДДС. Тоест, това ще е стойността на обществената поръчка за демонтаж на старите е монтаж на новите уреди.


В Пампорово дават старт на летния сезон с оптимистичен поглед

В Пампорово дават старт на летния сезон с оптимистичен поглед ...

......... ще се спазват стриктно всякакви противоепидемични мерки с оглед на общата безопасност и спокойствието и комфорта на гостите. Тези и още много интересни неща ви очакват това лято в Пампорово. Всякаква актуална информация, промо пакети, лятна програма, метеорологична обстановка и други можете да откриете на онлайн платформата www.pamporovo.me и 070017702


Родопският драматичен театър „Николай Хайтов“ – Смолян обяви афиша си

Родопският драматичен театър „Николай Хайтов“ – Смолян обяви афиша си ...

......... моя“. На 12 юли от 19.00 часа е „Дванейсета нощ… Или как желаем“. От 11.00 часа на 18 юли ще бъде представлението „Приключения опасни с герои сладкогласни“. На 23 юли от 19.00 часа ще може да се гледа спектакъла „Калуня-каля“, а на 25 юли от 11.00 часа - „Весел светофар“.


Около 40 служители от МВР и Гранична полиция гониха избягал

Около 40 служители от МВР и Гранична полиция гониха избягал ...

......... кучета. В операцията участие са взели около 40 служители от РУ-Смолян, ОДМВР-Смолян, РДГП-Смолян и ЗООТ – Смолян. В резултат на своевременно организираните и проведени издирвателни мероприятия и доброто взаимодействие между участващите в издирването служители, около полунощ 35-годишният беглец е заловен в покрайнините на град Смолян, информираха още от полицията.  


Двама служители от НАП и НОИ в Смолян са с

Двама служители от НАП и НОИ в Смолян са с ...

......... във фронтофиса при строги правила за дезинфекция и носене на маски. Този е третият случай на позитивен за Ковид-19 в Рудозем, като и трите са в различно време.   НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 23 юни НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 23 юни  


Мъж с коронавирус на 78 години е починал тази нощ

Мъж с коронавирус на 78 години е починал тази нощ ...

......... на второ място с 1 на всеки 575 души. На първо място е Видин, където заразата е прилепната от 1 на всеки 290 човека. На трето е Ямбол с 1/675. Под карантина са 153 контактни. На 21 юни вчера изтече на 260 контактни от община Доспат, съобщи още д-р Кубатева.


В община Мадан продължават ремонтите по уличната мрежа. В момента

В община Мадан продължават ремонтите по уличната мрежа. В момента ...

......... продължава работата към подобряване на пътната инфраструктура не само в града, но и на територията на цялата община. Множеството пътни реконструкции и рехабилитации, които се извършват до момента и които предстоят да бъдат направени са част от приоритетите на ръководството на общината за подобряване на общото благоустройство в цялата община.


В Пампорово дават старт на летния сезон с оптимистичен поглед

В Пампорово дават старт на летния сезон с оптимистичен поглед ...

......... най-големия специализиран парк за планинско колоездене в България и на Балканите, който с отлично подготвените си трасета е подходящ както за напредналите колоездачи, така и за тези, които тепърва навлизат в света на „маунтин байка“. В началото на юли в Пампорово ще заработят и повечето от големите хотели в курорта.


Седем са новите случаи, положителни за Covid-19 в област Смолян

Седем са новите случаи, положителни за Covid-19 в област Смолян ...

......... от ПСР тестовете на изследваните от персонала на неврологичното отделение на МБАЛ в Смолян. Припомняме, че работещите в него бяха тествани, защото пациент, пролежал и изписан, но впоследствие бе постъпил в инфекциозно отделение и е с положителна проба за коронавирус. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 18 юни


Козметичната компания „Рубелла бюти“ дари на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“

Козметичната компания „Рубелла бюти“ дари на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ ...

......... колектива на болницата изпълнителният директор д-р Марин Даракчиев изказа огромна благодарност за хуманния жест на фирма "Рубелла бюти". „Може би е трябвало да дойдат такива трудни времена, за да се види, че е останала още човещина, отзивчивост и хуманност в нашето общество. Обществеността откликна и дарява постоянно", каза д-р Даракчиев.


Граничният контролно-пропускателен пункт между Златоград и Ксанти остава затворен до

Граничният контролно-пропускателен пункт между Златоград и Ксанти остава затворен до ...

......... управител.   В инфекциозното отделение на областната болница има 5-ма пациенти с доказан Ковид-19, информира шефът й д-р Марин Даракчиев. Днешният случай, за който бе официално съобщено, е на 6-годишно дете от ДГ „Слънце“ в Смолян, което е контактно на 42-годишния мъж, приет в инфекциозното отделение на МБАЛ – Смолян.


Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова присъства на освещаването

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова присъства на освещаването ...

......... строи нови храмове и манастири. През годините ПП ГЕРБ е подпомагала и множество мюсюлмански храмове, както и други вероизповедания“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ. На освещаването присъстваха и кметът на Смолян Николай Мелемов, областният управител Недялко Славов, общинският съветник от ГЕРБ Руси Чаушев, духовници, гости и жители на Брезе


Не се предвижда ново разширяване на броя карантинирани на този

Не се предвижда ново разширяване на броя карантинирани на този ...

......... 2-ма в болница, 67 под карантина Црънча – 4 диагностицирани, 23 под карантина   Чавдар – 5 диагностицирани, 21 под карантина,   В Бръщен – 1 под карантина   НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 12 юни НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 12 юни  


95 са общо заразените с коронавирус в Доспат, за последното

95 са общо заразените с коронавирус в Доспат, за последното ...

......... карантина на лицата, които се намират под такава, каза още председателят на местния щаб и уточни, че вече няма да бъдат изследвани нови хора, освен тези, които се появят с явна клиника. Още: "Рекорд от случаи на коронавирус за денонощие в България, но само като абсолютно число, картината по света"


Собственикът на друго предприятие в Доспат – „Нитекс“, нае частна

Собственикът на друго предприятие в Доспат – „Нитекс“, нае частна ...

......... с екипите на РЗИ да доуточняваме епидемиологичната обстановка. Започват да взимат проби на контактните на последните с положителни проби, каза председателят на общинския кризисен щаб Красимир Горов. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 10 юни   НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 10 юни    


От изследваните на 9-ти юни с PCR 104 лица, контактни

От изследваните на 9-ти юни с PCR 104 лица, контактни ...

......... мерки са насочени изцяло към ограничаване на социалните контакти.  Според него не се налага налага въвеждане на допълнителни ограничения.   По думите на Горов хората са информирани какво се случва и са изключително дисциплинирани. Доста от тях са притеснени за здравето на близките си и затова спазват всички мерки.  


51 случая до момента са доказаните с коронавирус, 48 от

51 случая до момента са доказаните с коронавирус, 48 от ...

......... изрази надежда да не се стига до там. "Това е краен вариант. Според мен няма място за притеснение. Всички с положителен тест са в много добро общо състояние. От тях няма лежащо болни", уточни той. Още: "Пик на заразени с коронавирус в България, включително зам.-министър, картината по света е лоша"


40-годишният фермер от девинското село Триград купи 14 крави, телета

40-годишният фермер от девинското село Триград купи 14 крави, телета ...

......... език“ и всички измрели. Не получил никакво обезщетение и щетата му се отразила много зле финансово.    Казва, че досега лев не е взел като държавна или европейска подкрепа. "За първи път съм направил искане за подкрепа от държавата като земеделски производител, но тази година е нулева`, е разочарован стопанинът.


Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка с разпространението на COVID-19

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка с разпространението на COVID-19 ...

......... Припомняме, че по-рано днес се получиха и резултатите от ПСР тестове на изпратените 173 проби на работещи в цеха за играчки за шоколадови яйца в град Доспат. От националната референтна лаборатория на НЦЗПБ в гр. София съобщиха 48 положителни на COVID-19 лица, жители на общината. Почти всички са без оплаквания.


Ако потвърдените случаи на коронавирус в Доспат се удвоят т.е.

Ако потвърдените случаи на коронавирус в Доспат се удвоят т.е. ...

......... със здравния министър Кирил Ананиев. Според Елин Радев, към този момент няма нужда от затваряне на града, но той предупреди, че ситуацията се променя динамично и утре-вдругиден ще е ясно ще има ли пълна блокада. Още: "Намаление на новите случаи на коронавирус в България, над 7 милиона потвърдени по света"


48 жени са вече с положителни тестове за новия коронавирус

48 жени са вече с положителни тестове за новия коронавирус ...

......... случая, които излязоха още вчера, в предприятието всъщност има 50 души с положителни проби. Припомняме, че досега затворените градове в България заради коронавируса бяха два. Първият - Банско, а след това, по Великден, и София. Още: "Намаление на новите случаи на коронавирус в България, над 7 милиона потвърдени по света"


Жители на Златоград се събраха снощи на мълчаливо бдение на

Жители на Златоград се събраха снощи на мълчаливо бдение на ...

......... случи убийство. Вижте ми момченцето! Ей го, грее! Със 100 км в завоя по тротоара, това нормално ли е!? С петицията настояваме да се обърне малко внимание на закона. Всеки ден има невинни жертви. А справедлива присъда няма. Моето момче никога няма да се върне вече“, каза през сълзи бащата.


Няма да поставят под карантина Сърница. Това реши Кризисният щаб,

Няма да поставят под карантина Сърница. Това реши Кризисният щаб, ...

......... от туристи, които почиват край язовир Доспат. Но хората са категорични, че тревога в Сърница не трябва да има. Затворени остават общинската администрация и детските градини. Пенсионерският клуб и читалището също не приемат посетители. Още: "Държавата призна за объркване с данните за коронавируса и математиката пак не е съвсем ясна"


За открит случай на коронавирус в предприятие в Доспат съобщи

За открит случай на коронавирус в предприятие в Доспат съобщи ...

......... предприятие работят 50 души и вече има масово тестване. Тепърва ще се изяснява колко точно са болните. Иначе в Сърница има потвърдено 13 болни. По желание всеки в населеното място може да си направи PCR тест, но трябва да го плати, добави Бозов. Каква е актуалната ситуация - научете ТУК!


Отворени са офертите за строителството на обходния път на град

Отворени са офертите за строителството на обходния път на град ...

......... за подписване, но това не се случва даже след поканата от АПИ, отправена на същата дата – 30-ти октомври. Вследствие от всичко това възложителят, считайки, че класираните на първо място участници са загубили интерес от изпълнение на поръчката, я прекратява. И през март тази година я обяви отново - оскъпена.


На три години затвор е осъден 58-годишният Любен Уйчев, който

На три години затвор е осъден 58-годишният Любен Уйчев, който ...

......... след това се врязва и в предпазната ограда на тротоара. Автомобилът спрял на стотина метра от мястото на произшествието. На водача била взета проба за употреба на алкохол и наркотични вещества, която е отрицателна. Присъдата на Окръжния съд в Смолян подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.


Мечка се качи по стълбите до тераса, за да стигне

Мечка се качи по стълбите до тераса, за да стигне ...

......... нападения на мечки върху селскостопанско имущество РИОСВ – Смолян призовава стопаните да засилят превантивните мерки по опазване на животни и пчелини. Пашата трябва да се извършва с пастир и кучета, нощуването на животните да е в масивни стопански сгради, да има ограждане с електрически огради, шумови и светлинни отблъскващи средства.


Масов скрининг се организира в Смолянска област с бързи тестове,

Масов скрининг се организира в Смолянска област с бързи тестове, ...

......... 000 жители ще се направят 1000 теста. „Ние решихме, че пропорционално за нашата област с три пъти по-малко население като достатъчна бройка може да се спрем на 350 изследвания. Водени сме от паралелното изследване, което тече в Пловдив“, подчерта тя. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 юни


Етнографският ареален комплекс в Златоград подновява работа след двумесечната пауза,

Етнографският ареален комплекс в Златоград подновява работа след двумесечната пауза, ...

......... 12 до 22 септември. Посещаваната възстановка „Един пазарен ден отпреди 100 години” е планирана за 20 септември по калдъръмите на Стария град.   По средата на следващия месец се очаква да бъде пуснат в действие и граничният контролно-пропускателен пункт Златоград- Ксанти, който също бе затворен по време на извънредното положение.


Днес Босилка Ботунарева от Смолян навърши 100 години. Преживяла и

Днес Босилка Ботунарева от Смолян навърши 100 години. Преживяла и ...

......... С него не се разделя и досега. През живота си се е занимавала със селскостопанска работа. Радва се на трима сина, 6 внуци и 9 правнуци, които полагат грижи за нея. Още една възрастна жена има в общината, която през тази година ще навърши сто години. Тя е от Широка лъка. 


Област Смолян е на 11-то място по брой заразени с

Област Смолян е на 11-то място по брой заразени с ...

......... изследвани 850 проби с ПСР, което е 8,5 на 1000 население. За страната този показател е 9 на хиляда. Досега са били карантинирани общо 1300 души в областта.   НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 18 май НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 18 май  


От началото на годината групата за бързо реагиране при РИОСВ

От началото на годината групата за бързо реагиране при РИОСВ ...

......... случая на нападения от защитения вид над селскостопанско имущество. За да не се допускат нападения от мечки над селскостопанско имущество, екоинспекторите съветват пàшата да се извършва с пастир и кучета, нощуването на животните да е в масивни стопански сгради, да има ограждане с електрически огради, шумови и светлинни отблъскващи средства.


„Тази сутрин спря да тупти сърцето на моята майка Христина

„Тази сутрин спря да тупти сърцето на моята майка Христина ...

......... дошли да я чуят, а с поведението и майсторлъка си тя показваше уважение към тях. "Творчеството на Христина Лютова ще остане вечно, защото е неподвластно на времето. Изказвам моите най-искрени съболезнования към близките и роднините на народната певица! Поклон пред светлата й памет!" - написа във фейсбук кметът на Смолян Николай Мелемов.


Здравко Иванов е кмет на община Девин за първи мандат.

Здравко Иванов е кмет на община Девин за първи мандат. ...

......... управление през мандата, освен амбициозните ви намерения, прави впечатление, че навсякъде стъпвате на постигнато от вашите предшественици, не игнорирате направеното от тях? Според мен трябва да има приемственост, защото всеки един от предишните кметове е допринесъл по някакъв начин за развитието на общината и хубавите неща трябва да бъдат продължавани. 


Със своя изява на каскадите пред Родопския драматичен театър в

Със своя изява на каскадите пред Родопския драматичен театър в ...

......... център. С маски на лицата си изпълнителите от двата състава ръкопляскаха на всички медици, полицаи и здравни работници, които са на първа линия в борбата с опасната зараза.   НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 5 май НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 5 май  


Тази сутрин почина, за съжаление, интубираната от 27 дни пациентка

Тази сутрин почина, за съжаление, интубираната от 27 дни пациентка ...

......... Търсенето на източника трябва да бъде в други посоки“. Към момента активно болни в Смолян са 18 от общо с коронавирус 35 души. Излекувани са 14 и 3-ма са починали. В интензивното отделение на МБАЛ - Смолян, има шестима пациенти. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 30 априлф