Автошествие срещу високите цени на горивата се състоя тази вечер и

Автошествие срещу високите цени на горивата се състоя тази вечер и ...

......... организират, да бъдат подкрепени от всички нас, за да тръгне България напред. А ние стигнахме дъното вече, дори не знам дали това е дъното, но е крайно време да тръгнем към върха“, посочи Златина Узунова. В крайна сметка участниците се разбраха утре в 15 часа отново да излязат на протест.


Автошествие срещу високите цени на горивата се състоя тази вечер и

Автошествие срещу високите цени на горивата се състоя тази вечер и ...

......... организират, да бъдат подкрепени от всички нас, за да тръгне България напред. А ние стигнахме дъното вече, дори не знам дали това е дъното, но е крайно време да тръгнем към върха“, посочи Златина Узунова. В крайна сметка участниците се разбраха утре в 15 часа отново да излязат на протест.


От няколко дни е готов календарът, изработен с избрани след

От няколко дни е готов календарът, изработен с избрани след ...

......... раздадени дарителски кутии с определен брой календари. От местната управа обясниха, че имат доста заявки вече от търговски обекти, желаещи да помагат в благотворителната кампания. Планирано е благотворителната инициатива да продължи до февруари месец, тогава ще бъде обявена събраната сума и тя ще бъде дарена на човек в нужда.  


Стартираха укрепителни дейности по свлачищата в община Чепеларе, след репортаж

Стартираха укрепителни дейности по свлачищата в община Чепеларе, след репортаж ...

......... от сигналисти и служители на „Пътна полиция“. Необходимо е шофьорите да преминават внимателно, със съобразена скорост и да спазват пътната сигнализация, апелират от Агенцията. В посочения по-горе период пътуващите по направлението Смолян - Пловдив може да ползват алтернативен маршрут, преминаващ през Смолян - Девин - Кричим - Пловдив и обратно.


София. Кметът на Смолян Николай Мелемов е победител в категорията

София. Кметът на Смолян Николай Мелемов е победител в категорията ...

......... ноември 2018 г . Хората от цялата страна гласуваха в 10 категории и оценяваха градоначалниците в малка, средна и голяма община. Днес кметовете, събрали най-голямо одобрение бяха отличени. Церемонията уважиха Мария Габриел, еврокомисар с ресор "Цифрова икономика и общество", омбудсманът Мая Манолова, министри, депутати, представители на бизнеса, спортисти и общественици.


Смолян. Безплатни изследвания за диабет ще се проведат в Смолян

Смолян. Безплатни изследвания за диабет ще се проведат в Смолян ...

......... планираните в кампанията акции се провежда за първи път на територията на град Смолян. Целта на кампанията е да облекчи начина на живот, начините за лечение и превенцията при пациенти с диабет сред жителите от град Смолян, като същевременно ще се даде шанс на повече хора да се изследват безплатно.18-годишен смолянчанин е паднал от терасата на къща за гости

18-годишен смолянчанин е паднал от терасата на къща за гости ...

......... че ключът бил паднал, а едното момче се опитало да слезе и да го вземе. За жалост последствията за него са много тежки от това неразумно поведение, дано се оправи“, каза ст. комисар Николай Димов – директор на ОД на МВР в Смолян. Причините за инцидента все още се изясняват.


В събота (17 ноември) от 15 часа в Смолян се

В събота (17 ноември) от 15 часа в Смолян се ...

......... в България продават гориво на цени, които са доста по-високи от средноевропейските, което не кореспондира и с тенденциите на чувствително понижение в цените на петрола на международните пазари, което се наблюдава в последно време. Според класацията на fuelo.net към днешна дата област Смолян е на 16-то място за най-евтини горива в България.


За четвърта поредна година в Девин се провежда състезанието „

За четвърта поредна година в Девин се провежда състезанието „ ...

......... която участват учениците е само индивидуално, само в една категория, като всеки попада в една от следните възрастови категории: 7 – 8 клас, 9 -10 клас;  11 – 12 клас. Партньори на фондация „Аз мога“ в организацията на състезанието са също РУО – Смолян, и Американския университет в България.  


Ректорът на Висшето училище по сигурност и икономика (ВУСИ) проф.

Ректорът на Висшето училище по сигурност и икономика (ВУСИ) проф. ...

......... хората в неравностойно положение, защото те заслужават справедливо отношение. А Висшето училище по сигурност и икономика ще продължава да обучава напълно безплатно студенти, които попадат в обхвата на социалната програма на вуза“, допълни професорът. Вече активно си търся работа и имам нужда от подкрепа в това ми намерение, заяви Симеон.


В ход е разследване на схеми за фалшиви стажове и

В ход е разследване на схеми за фалшиви стажове и ...

......... и след като работодателят ги съкратил, обезщетенията им като безработни били по около 74 лв. на ден от Държавното обществено осигуряване.  По 34 от 42 случая Административният съд в Смолян потвърди решенията на НОИ за спиране на обезщетенията и те вече се обжалват във ВАС. 8 са върнати за преразглеждане.Смолян пак е с най-ниска престъпност в страната, това стана

Смолян пак е с най-ниска престъпност в страната, това стана ...

......... за пушене и 915 литра алкохол. При един от случаите са задържани 55 мастербокса цигари на стойност 192 000 лв. Досъдебното производство, образувано по този случай, е приключено в рамките на около месец и материалите са изпратени в Окръжна прокуратура – Смолян, с мнение обвиняемите да бъдат предадени на съд.


Златоград. Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев се включи в

Златоград. Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев се включи в ...

......... да научим децата си от малки да имат добри навици, когато се хранят, за да бъдат по-активни и по-здрави. Здравословните навици за хранене се създават от родители и учители – децата наблюдават и се учат от тях. За пълноценното хранене най-важно е в хранителния режим да бъдат включени разнообразни храни.


Сигнал за сърна, паднала в коритото на река Черна в

Сигнал за сърна, паднала в коритото на река Черна в ...

......... инж. Венцислав Фурлански тогава каза, че сърните влизат по две причини в населено място – когато снегът е много дълбок и слизат в града да търсят храна или подгонени от скитащи кучета. В горското са имали много сигнали за сърни на околовръстното със счупени крака, ударени от коли и др.


Протест пред сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС) в София

Протест пред сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС) в София ...

......... а Чепеларе попада в обхвата и на двата критерия. И според нея закриването на Районната прокуратура ще се отрази негативно на общината. Протестиращите се заканиха с нови блокади, ако исканията им не бъдат чути, като заявяват, че ако се налага, ще стигнат с протести и в Брюксел пред Европейската комисия.


"Добре дошли на моя юбилей! Не казвам 100-годишнината, защото все ...

......... войните. Негов млад роднина изсвири песента за Свети Георги с тромпет. А сутринта, когато председателят на пенсионерския клуб отишъл да го пита дали му е нужен превоз, за да го свали от високата част на селото, бай Димитър отсякъл:"Ти ме обиждаш. Аз съм още млад и мога да си ходя".Смолян. Военна клетва положиха 20 военнослужещи от 101-ви алпийски полк

Смолян. Военна клетва положиха 20 военнослужещи от 101-ви алпийски полк ...

......... сили и успех в службата. „Следвайте примера на военнослужещите от 101-ви алпийски полк и не забравяйте, че сте наследници на славния 21-ви Средногорски полк”, каза още полковник Кацаров. По повод тържествения ритуал поздравления бяха получени от областния управител на област Смолян Недялко Славов и от кмета на общината Николай Мелемов.


Семейство от неделинското село Средец се натрови с гъби. Мъжът,

Семейство от неделинското село Средец се натрови с гъби. Мъжът, ...

......... включил им системи, но те се сетили да споменат, че са яли гъби. Впоследствие симптомите им се обострили. Закарали ги в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ – Смолян. Въпреки усилията на медиците, във вторник вечерта мъжът починал. Възможно е съпрузите да се натровили от бяла мухоморка, която е двойник на сърнелата.


Кметът на Чепеларе Славка Чакърова поздрави съгражданите си по случай

Кметът на Чепеларе Славка Чакърова поздрави съгражданите си по случай ...

......... човешки добродетели и родолюбие у младите. Пожелавам на всички, чиято мисия днес е да опазват и съхраняват българската духовност, да не спират да будят съзнанието на младото поколение, за това какво е наследството, което носим като история, духовност и традиции! Бъдете достойно и горди наследници на българската духовност. Честит празник!"


Смолян. Вандали са повредили пейки и кашпи в Стария център.

Смолян. Вандали са повредили пейки и кашпи в Стария център. ...

......... случая работи и Областната дирекция на МВР-Смолян. Вандалските прояви върху общинската собственост станаха ежедневие. Не се пази това, в което са вложени средства на данъкоплатците, а усилията на общинското ръководство да бъде по-цветен и по-красив града ни се оказват временни, докато поредните вандали не посегнат на нещо изградено и направено.


Смолян. Собствениците на 20 бракувани и излезли от употреба коли,

Смолян. Собствениците на 20 бракувани и излезли от употреба коли, ...

......... до 1 000 лв. Съгласно Наредбата за управление на отпадъците в Община Смолян се забранява съхраняването на излезли от употреба МПС на терени, общинска собственост – тротоари, улици, площадки, обществени паркинги, зелени площи и др. Според Общината тези бракувани автомобили заемат паркоместа, пречат на движението и затрудняват фирмите за снегопочистване.


Смолян. В Община Смолян няма регистрирани каруци. Това каза за

Смолян. В Община Смолян няма регистрирани каруци. Това каза за ...

......... няма как да се регистрират. По тази презумпция не е прието в наредбата на общината да има и такава такса. В общините, в които е по-популярно движението на превозни средства с животинска тяга, собствениците им попълват заявление по образец, след което получават табела от общината“, каза още експертът. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. С тържествен концерт „Ти, българино, знай своя род и

Смолян. С тържествен концерт „Ти, българино, знай своя род и ...

......... заведение Мария Дирекьовска. На тържеството присъстваха много гости, родители, бивши възпитаници и директори на училището. Всички те отправиха искрени пожелания да пребъде учебното заведение, да се радва на много ученици и много успехи. Проявата е включена в Програмата на община Смолян за отбелязване на 1 ноември –Ден на народните будители.


Смолян. За седма поредна година Община Смолян бе домакин на

Смолян. За седма поредна година Община Смолян бе домакин на ...

......... от полза“, добави арх. Димов. От своя страна учениците благодариха на община Смолян, че отвори вратите си за тях и са успели дори и за кратко да реализират мечтите си. Управленците получиха сертификати, които им бяха връчени от ръководството на община Смолян за участието им в днешната инициатива. Нели ГЕРГЬОВСКАСмолян. Приключи Републиканският турнир по тенис на маса към Спортна

Смолян. Приключи Републиканският турнир по тенис на маса към Спортна ...

......... участие 80 състезатели. Състезанието се проведе в две дисциплини за мъже и жени -индивидуално и по двойки. Наградите на победителите бяха връчени лично от старши комисар Николай Димов – директор на ОД МВР – Смолян. От името на кмета на Община Чепеларе – Славка Чакърова всички класирали се получиха подаръци.


Смолян. За 16-та поредна година в село Смилян, което е

Смолян. За 16-та поредна година в село Смилян, което е ...

......... какво тя дава на производителите в контекста на новата европейска директива за защита на географско означение. В момента смилянския фасул се ползва със защита за условна марка и географски произход, след 2019 г. ще продължим да го ползваме, но вече и в европейски мащаб“, каза още Илия Годев. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. След 1 час дебати, Общински съвет – Смолян даде

Смолян. След 1 час дебати, Общински съвет – Смолян даде ...

......... Към 30 септември т. г. задълженията, съпоставими с горепосочените са много по-малко и са стопени с около 10,5 млн. лв.“, разясни Иванов. Въпреки едночасовите дебати в Сесийна зала и изказаните противоречиви мнения за удължаване на срока за заема от държавата, той бе приет от Общински съвет – Смолян. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. Точно преди 23 години бях тук за последно през

Смолян. Точно преди 23 години бях тук за последно през ...

......... Райковската гимназия, които са дошли тук да ме уважат. Благодарен съм на всички вас за присъствието, на семейството ми, на покойните ми родители за възпитанието, съветите, напътствията, които са ми давали в живота. На всички желая успех!“, каза още в обръщението си почетния гражданин на Смолян Димитър Михайлов. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. Кметът на Смолян Николай Мелемов връчи официално отличието „Почетен

Смолян. Кметът на Смолян Николай Мелемов връчи официално отличието „Почетен ...

......... много българо-гръцки срещи и разговори. Подписани са първите договори за побратимяване на Смолян с израелския град Ейлат и гръцкия Ксанти. За болницата в Смолян е осигурен и първият скенер. Заради неговите заслуги, активната му дейност и обществения му авторитет Димитър Михайлов бе предложен за удостояване с почетното звание. Нели ГЕРГЬОВСКА


Шатра, която събира 3000 души, издигат за втора година в

Шатра, която събира 3000 души, издигат за втора година в ...

......... хотелско настаняване (2 нощувки), изхранване (2 закуски и 2 вечери) в хотели в Пампорово различен клас (от 3 до 5 звезди), стандартни или VIP парти гривни, даващи достъп и до двете вечери в шатрата, трансфери до локацията на провеждане, както и организиран транспорт от градовете София, Пловдив, Варна и Бургас.


Смолян. Неизвестни лица повредиха мечето от дървета пластика с името

Смолян. Неизвестни лица повредиха мечето от дървета пластика с името ...

......... Той посочи, че скулптурата на мечката е закрепена с анкери и е много здрава. Огледът е показал, че кракът е ударен с нещо много тежко, за да се отчупи по този начин. „Много жалко, защото напоследък твърде често отброяваме щети от безпричинни посегателства. Човешкият вандализъм няма граници“, посочи още Мелемов.


Счупен е кракът на мечето от дървената табела на входа

Счупен е кракът на мечето от дървената табела на входа ...

......... септември месец миналата година посреща гостите на града. Намира се на разклона откъм Пампорово и Девин. Табелата е с размери 4.20 на 1 метър и е изработена от майстора на дърворезбата Васил Говедарски. Освен надписа „Смолян” като част от пластиката майсторът е изработил и закачливо мече, седнало на единия край.


Ремонт на улиците в курортния комплекс Пампорово за близо 6,5

Ремонт на улиците в курортния комплекс Пампорово за близо 6,5 ...

......... е инженерингова и и по нея е предвидено изготвяне на технически проекти по всички части, а след това изпълнение на строително-монтажни работи. Минималният срок за изпълнение на поръчката е 405 дни. Срокът за получаване на оферти е 27 ноември, а отварянето им ще е на следващия ден в община Чепеларе.


Филип Кабакян с „Гнездо за книжни лястовици“ е победителя в

Филип Кабакян с „Гнездо за книжни лястовици“ е победителя в ...

......... стана фаворит на чепеларската публика. Тя бе отличена с грамота и парична награда на стойност 500 лв. Наградите бяха връчени лично от кмета Община Чепеларе – Славка Чакърова и председателя на журито Маргарита Петкова. Всички автори, номинирани за финалния етап получиха грамота за участие и скромен подарък от Община Чепеларе.


Със залп на фасулево топче най-многолюдното смолянско село Смилян ще

Със залп на фасулево топче най-многолюдното смолянско село Смилян ще ...

......... Гости и жители на селото могат да похапнат безплатно натурален, екологично чист и приготвен по специална рецепта смилянски фасул, както и от приготвените за курбана местни ястия. Фасулът за приготвяне на чорбата е дарен от жителите на селото, а кметството координира дарителската кампания, приготвянето му и организира обслужването на гостите.


Смолян. В паметни дни като днешния, в приповдигнато настроение и

Смолян. В паметни дни като днешния, в приповдигнато настроение и ...

......... и чуждата, да сме будни и градивни, да се изправяме пред предизвикателствата заедно и с оптимизъм. Големите успехи се постигат с единение и разбирателство. Честит празник и вечна памет на героите“, каза още областният управител на Смолян. Нели ГЕРГЬОВСКА Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"


Човек е толкова свободен, колкото иска да бъде. Свободата е

Човек е толкова свободен, колкото иска да бъде. Свободата е ...

......... името на общата кауза България“, подчерта Цвета Караянчева. Тя пожела успех на смолянчани и на кмета на Смолян в това, което прави за града. „Ние имаме много древна история, имаме своите поуки и трябва да предаваме на идните поколения тази гордост и своята история“, допълни председателят на Народното събрание.  


Смолян. Стотици жители на Смолян отдадоха почит пред подвига на

Смолян. Стотици жители на Смолян отдадоха почит пред подвига на ...

......... родопчани връх. Венци бяха поднесени от председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, депутатите от област Смолян, политическите партии, общините в областта, институции, училища и много граждани. Тържественото отбелязване на празника приключи с химна на Република България. Нели ГЕРГЬОВСКА Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус - "Военни известия".


Смолян. В катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ бе отслужена празнична

Смолян. В катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ бе отслужена празнична ...

......... да живеят в мир и разбирателство!“. Архимандрит Висарион поздрави кмета на Николай Мелемов по повод Празника, поздрави всички присъстващи, като призова Божията любов и Неговата велика милост и общението в Светия дух да бъдат с всички нас. Да живеем във вярата, да крепнем в надеждата и да пребъдваме в любовта.


Смолян. Когато говорим за национално-освободителните борби на родопското население като

Смолян. Когато говорим за национално-освободителните борби на родопското население като ...

......... включени в състава на Македоно-Одринското опълчение. Със заповед от 29 ноември 1912 г. дружината е разформирована“, посочи Стоянова. Интересен факт е, че знамето на четата на Пею Шишманов е ушито от две неизвестни карлуковки от червен копринен плат, извезан със заветните думи „Свобода или смърт”, каза още Стоянова. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. Полковник Владимир Серафимов изсича със собствената си сабя знака

Смолян. Полковник Владимир Серафимов изсича със собствената си сабя знака ...

......... толерантност обединим стремежите си за просперитет на държавата ни и да работим за успешното бъдеще на Родопския край. Честита 106-та годишнина от Освобождението на Родопите! Бъдете здрави и благословени, обичайте Смолян, Родопите и България!“, се казва също в поздравлението на кмета на Смолян Николай Мелемов, по повод празник на града.


Смолян. Елитният 101-ви Алпийски полк отбеляза тържествено своя празник, съобщиха

Смолян. Елитният 101-ви Алпийски полк отбеляза тържествено своя празник, съобщиха ...

......... състав „Алгара“ Тържеството уважиха депутатът Дора Янкова, зам.-областният управител Владимир Гърбелов, шефове от службите за сигурност, директори на институции и др. Събитието е включено в Програмата за отбелязване 106 години от Освобождението на Родопите и Празника на Смолян. Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус - "Военни известия".


Смолян. Кметът на СмолянНиколай Мелемов връчи наградите и грамотите на

Смолян. Кметът на СмолянНиколай Мелемов връчи наградите и грамотите на ...

......... и организиране на изложби. Събитието е включено в Програмата посветена на 106 години от Освобождението на Родопите и Празника на община Смолян“. Изложбата ще остане в сградата на Община Смолян, за да ни показва безграничното величие на природата и да фокусира вниманието на гостите ни към красотата, която ни заобикаля.


Смолян. Община Смолян осигурява безплатен транспорт на желаещите да посетят

Смолян. Община Смолян осигурява безплатен транспорт на желаещите да посетят ...

......... съобщиха от пресцентъра на Община Смолян. Първият автобус ще тръгне в 15.00 часа от автогара „Смолян” , а вторият от спирка „Синдикат” в кв. Устово, също в 15.00 часа. Превозните средства ще спират и на автобусните спирки. След приключване на тържествата на връх „Средногорец”, автобусите ще тръгнат обратно към Смолян.


Да се учреди Общински футболен клуб (ОФК) „Родопа – Смолян

Да се учреди Общински футболен клуб (ОФК) „Родопа – Смолян ...

......... 2018" за включване в МОФГ-мъже Кърджали - Смолян в сезон 2018-2019г. ОФК "Родопа Смолян 2018" ще изпълнява програмата на отказалия се ФК "Родопа 1927" Смолян като анулираните срещи досега ще се проведат в рамките на есенния полусезон 2018-2019 г. по допълнително изготвен график на СТК към ОС на БФС Кърджали.


"Има много важна тенденция, която е в процес на отчитане ...

......... резултатите от приключилия летен туристически сезон, прогнозите и новите моменти за предстоящия зимен. Акцентът на изложението е кръгла маса за новото законодателство в подкрепа на българския туризъм. Изложението се организира от Регионалната туристическа асоциация "Родопи" и Организацията за управление на туристически район "Родопи" под патронажа на смолянския кмет Николай Мелемов.


Смолян. 520 деца от всички смолянски училища и детски градини

Смолян. 520 деца от всички смолянски училища и детски градини ...

......... посветени на празника на град Смолян и дава възможност за изява на деца с талант в математиката като се популяризират постиженията им пред обществеността. Организатор на състезанието е СМБ-секция Смолян с подкрепата на Факултета по математика и информатика (ФМИ) към ПУ „Паисий Хилендарски“, Научно-технически съюзи -Смолян, Община Смолян и РУО-Смолян.


Смолян. Градът има нова табела, съобщиха от пресцентъра на Община

Смолян. Градът има нова табела, съобщиха от пресцентъра на Община ...

......... Николай Мелемов и е посветена на предстоящия Празник на Смолян и 106 години от Освобождението на Родопите. Тя е изработена от метал, а буквите са с височина 1.20 метра. Табелата се намира срещу храм „Св. Висарион Смоленски” в централната част на града, където спират и преминават много туристи и гости.


"Аз съм надарен от Бога. Голям късметлия съм и съм ...

......... тук, им е коствало много време, много работа, но и вие ще кажете - изложбата е станала прекрасна. Да са живи и здрави, да правят още много такива изложби. Благодаря и на вас, които уважихте това мероприятие - да дойдете тук, да го споделим заедно“, каза през сълзи Костадин Илчев.


520 деца от всички смолянски училища и детски градини участваха

520 деца от всички смолянски училища и детски градини участваха ...

......... Смолян и дава възможност за изява на деца с талант в математиката като се популяризират постиженията им пред обществеността. Организатор на състезанието е местната администрация със съдействието на ОД на МВР и РУО – Смолян, на Факултета по математика и информатика към ПУ „Паисий Хилендарски“, на Научно-технически съюзи в Смолян.


След запой възрастен родопчанин счупи врата си и почина. Нелепата

След запой възрастен родопчанин счупи врата си и почина. Нелепата ...

......... допива отпред. Тръгнал към дома си, но по пътя се строполил и счупил прешлени на врата. Намерен бил на 200 метра от къщата му. Предполага се, че пиян е загубил равновесие и се е ударил в стена. Според прегледа е получил шийна травма. Мъжът бил механик преди да се пенсионира.


Смолян. С първия по рода си „Поход за свобода“, Смолян

Смолян. С първия по рода си „Поход за свобода“, Смолян ...

......... органи. Походът в Смолян тръгва на 20 октомври в 11.00 часа от сградата на Стоматологичната поликлиника. Участниците, които се регистрират ще получат тениска от кампанията на А 21. „Превантивно-информационният център по наркотични вещества към Община Смолян е партньор на кампанията“, съобщи Мария Славчева – секретар на съвета по наркотични вещества.


Смолян. На 18 октомври 2018 г. от 17:00 часа в

Смолян. На 18 октомври 2018 г. от 17:00 часа в ...

......... Автор на изложбата е Ваня Йорданова – уредник в отдел „Етнография“ на РИМ – Смолян. Художественият проект и реализация на фототаблата е дело на екип студенти и техните преподаватели от специалност „Рекламен дизайн“ в Националната художествена академия – София. Изложбата ще може да бъде посетена до 18 декември 2018 г.


Изложба „Костадин Илчев – гайдарят, учителят, майсторът“ ще бъде открита

Изложба „Костадин Илчев – гайдарят, учителят, майсторът“ ще бъде открита ...

......... Автор на изложбата е Ваня Йорданова – уредник в отдел „Етнография“ на РИМ – Смолян. Художественият проект и реализация на фототаблата е дело на екип студенти и техните преподаватели от специалност „Рекламен дизайн“ в Националната художествена академия – София. Изложата ще може да бъде посетена до 18 декември 2018 г.


С „говорещ“ на 8 езика апарат премахват перде на окото

С „говорещ“ на 8 езика апарат премахват перде на окото ...

......... премахне едновременно и катарактата, и астигматизма и да се радва на кристален образ. „За последния месец имаме няколко пациента, при които приложихме това решение и те се чувстват отлично“, обясни още д-р Драгнева. Освен, че премахват астигматизма, тези лещи предпазват от вредните UV- лъчи, позволяват виждане и наблизо, и надалеч.


Проблемът с повредената от снеголома през март месец 2015 г.

Проблемът с повредената от снеголома през март месец 2015 г. ...

......... широколистни видове", казаха от Лесозащитната станция в Пловдив. Според горските, кампанията за усвояване на падналата дървесина е довела до големи инвестиции на фирмите и държавните предприятия в горска техника и пътища. Така вече все повече фирми извършват механизиран добив с трактори и въжени линии, които заместват до 4 бригади работници.


Всяко дете до 7-годишна възраст в България има минимум 4

Всяко дете до 7-годишна възраст в България има минимум 4 ...

......... профилактиката е от изключително значение. Родителите са водещи за здравето на децата и работата с тях е изключително важна“, посочи д-р Кубатева. Тя подчерта, че са се сблъсквали и с други инициативи, свързани с профилактика на децата, които също трудно намират реализация в нашата област, защото родителите са доста резервирани.


120 нови метра допълниха разкритите и картирани досега 2420 метра

120 нови метра допълниха разкритите и картирани досега 2420 метра ...

......... като се влиза със задължително спелеоложко оборудване, за разлика от близката "Ухловица", която е общодостъпна и много се посещава. Тя пък е кръстена на птицата улулица, а "Гарга дере" – дерето, по което се стига до "Голубовица", е наречено така, защото там е царството на тези птици. Снимки: КСЕТ "Мурсалица"


Смолян. Успешно приключи инициативата на Община Смолян с мото „Да

Смолян. Успешно приключи инициативата на Община Смолян с мото „Да ...

......... организиране на изложби. Кметът Николай Мелемов благодари на всички, които участваха в инициативата и показаха красотите на Смолян и региона през техния обектив. "Каним и всички смолянчани да посетят изложбата. Събитието е включено в Програмата посветена на 106 години от Освобождението на Родопите и Празника на Община Смолян", добави Мелемов.Половината общини в Смолянска област имат договори за зимно поддържане,

Половината общини в Смолянска област имат договори за зимно поддържане, ...

......... счита, че спирането на обжалваната процедура би оказало негативно въздействие както върху възложителя, така и върху обществото. Аргументът е, че спирането и съответно забавянето й ще възпрепятства осигуряването на изпълнители. А също, че е силно застрашено безопасното преминаване и намаляване риска от произшествия по републиканските пътища в Южен централен район.


Най-голямо търсене в Смолянско има за кадри с хуманитарна и

Най-голямо търсене в Смолянско има за кадри с хуманитарна и ...

......... и сред търсещите трудова заетост, защото след анализ на мненията на двете страни, ще могат да се направят по-обективни оценки за състоянието на трудовия пазар в област Смолян. Според него е необходим комплексен подход при решаване на проблема с безработицата, както и по-голяма активност и заинтересованост от страна на бизнеса.


Смолян. Доброволното формирование към Община Смолян пое инициатива и почисти

Смолян. Доброволното формирование към Община Смолян пое инициатива и почисти ...

......... дървета, които са били на пътя. В момента състоянието на пътеката е много по-добро. Доброволците обмислят идеята тази инициатива да стане традиционна. В акцията са се включили над 12 души. Дoбpoвoлнoтo фopмиpoвaниe ĸъм Oбщинa Cмoлян e eднo oт пъpвитe, peгиcтpиpaни в cтpaнaтa, в ĸoeтo члeнyвaт 20 oбyчeни млaдeжи oт Cмoлян.


Смолян. Кметът Николай Мелемов проведе среща с директорите на териториалните

Смолян. Кметът Николай Мелемов проведе среща с директорите на териториалните ...

......... на населени места имат подадени списъци с желаещи хора за снабдяване с дърва и се издават позволителни за сеч съгласно законовите разпоредби. Община Смолян е поела ангажимент тя да извърши тези дейности в част от землищата, тъй като няма държавни горски територии. В срещата участва и зам.-кметът инж. Мариана Цекова


Смолян. Кметът Николай Мелемов и областният управител Недялко Славов провериха

Смолян. Кметът Николай Мелемов и областният управител Недялко Славов провериха ...

......... до края на ноември т.г. Дейностите предвиждат осигуряването на хидравличната проводимост и почистването на речното корито на реките Черна и Бяла в регулационните граници на град Смолян, където има застрашена пътна инфраструктура и жилищни сгради. Премахнат вече опасен мост в кв.Райково, който се е държал единствено на парапета, почистването продължава.


Басейнът в Смолян е направен по световни и европейски стандарти.

Басейнът в Смолян е направен по световни и европейски стандарти. ...

......... известната ни плувкиня. Градоначалникът каза, че подготвят алея на славата на изтъкнатите ни спортисти, за да се знаят за поколенията известните спортисти, донесли слава на България и Смолян, и нейното име ще е там. Планирано е алеята да бъде между басейна и спортната зала, носеща името на щангиста Величко Чолаков.


415 патрона от Втората световна война намериха в смолянска къща.

415 патрона от Втората световна война намериха в смолянска къща. ...

......... на Тодор, наследствена е. В нея е живял баща му Димитър Печилков, който е бил фронтовак през Втората световна война. По данни на сина му вероятно са още от тогава оставени. Намерил ги е в някакъв сандък“, обясни старши комисар Николай Димов – директор на ОД на МВР в Смолян.


Смолян. Кметът Николай Мелемов посрещна олимпийската ни медалистка от Сеул-1988

Смолян. Кметът Николай Мелемов посрещна олимпийската ни медалистка от Сеул-1988 ...

......... със семейството си за повече време в родния си град. Френкева живее от 2000 г. в Канада. Тя е единствената българска плувкиня с два медала от олимпийски игри. Спечели ги в Сеул през 1988 г., когато взе първо бронз на 200 м бруст, а после и сребро на 100 м.


Смолян. Област Смолян е на едно от челните места в

Смолян. Област Смолян е на едно от челните места в ...

......... завърши с дискусия, в която се включиха представители на образователните институции в Смолянска област. Заключителната представителна изява по проект „Твоят час“ продължава до 15.00 часа днес в РДТ „Николай Хайтов“ – Смолян и пред сградата на театъра, където ученици от цялата област ще представят публични изяви по проекта. Нели ГЕРГЬОВСКА