Безпрецедентни мерки за охрана на обществения ред, гората и пожарната

Безпрецедентни мерки за охрана на обществения ред, гората и пожарната ...

......... „Меча поляна”, „Слънчева поляна”, „Халката” и в района на Горна лифтена станция. Във връзка с очаквания наплив от празнуващи, в Районното полицейско управление е изготвен специален план за охранителни мероприятия и осигуряване на обществения ред, планирани от ранните часове на 22  март до окончателното изтегляне на гражданите към град Сливен.


Десетки медицински сестри, лаборанти, рехабилитатори, лекари и общественици се събраха

Десетки медицински сестри, лаборанти, рехабилитатори, лекари и общественици се събраха ...

......... толкова изморена, за да мога да обърна внимание на семейството си. Това са едни нормални искания”, подчерта Надежда Маргенова, малко преди в небето на Сливен да полетят десетки сини балони. „Тези балони са символ на тези колеги, които са напуснали системата и родината, за да търсят по-добър живот”, добави тя.


Среща-дискусия по повод съдбата на паметника на 6-ти артилерийски полк

Среща-дискусия по повод съдбата на паметника на 6-ти артилерийски полк ...

......... общинската администрация не се появи на обществената дискусия, с участието на Съюза на ветераните от войните, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Съюза на военноинвалидте и военно пострадалите в Сливен и Министерството на отбраната, по повод съдбата и възможните решения за паметника на 6-ти артилерийски полк..


Сливен. Форум под надслов „Не ти е нужна причина, за

Сливен. Форум под надслов „Не ти е нужна причина, за ...

......... от конкурса за есе, посветен на смисъла и идеята на социалната работа. Срещата завърши с музикален поздрав от учениците от група ,,Монолог” при Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”. Организатори са Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”, съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Сливен.


Сливен. Още един жилищен блок в Сливен предстои да бъде

Сливен. Още един жилищен блок в Сливен предстои да бъде ...

......... изискванията за енергийна ефективност. Предвижда се строително-ремонтните дейности да приключат в рамките на 180 календарни дни. Строителният надзор е поверен на „Туско“ ЕООД, а фирмата-изпълнител е „Пема Груп“ ЕООД. 7-етажната сграда се състои от три входа и ще бъде обновена по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.


Сливен. Полицията издирва Дарина Николаева Николова на 15 години от

Сливен. Полицията издирва Дарина Николаева Николова на 15 години от ...

......... кафяви очи, овално бяло лице, дълга и права коса – кестенява (може да е с променен цвят в по-светъл тон от естествения). Умоляваме, ако някой има информация за момичето да се свърже със служител на РУ - Сливен на телефон 0898460048, на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР.Годината е 1992-ра. Пресконференция на първия демократично избран кмет на

Годината е 1992-ра. Пресконференция на първия демократично избран кмет на ...

......... „Вдигнали сме много високо летвата, и аз не искам да я сваляме. Но наистина не знам още колко дълго театърът ще може да издържи”. В тежките, конфузни и пресиращи условия, в които е принуден да съществува. Породени от един недалновиден и безотговорен управленски акт. С един подпис… Автор: Мариана Иванова


Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”

Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” ...

......... цялостната дейност на областната дирекция е много висока”, изтъкна той. Главен комисар Николов не се ангажира със срок за изграждането на нова сграда за нуждите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен, но увери, че с областния управител и кмета на града работят активно по въпроса.


Двама мъже от новозагорската село Езеро са задържани за извършено

Двама мъже от новозагорската село Езеро са задържани за извършено ...

......... чл. 116 от НПК - убийство по особено жесток и мъчителен начин. Окръжна прокуратура е поискала постоянен арест, Окръжен съд – Сливен е потвърдил мярката. Наказанието, което предвижда законът за тежкото криминално деяние, е от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.  


Сливен. Сливенската полицейска дирекция се нарежда на пето място в

Сливен. Сливенската полицейска дирекция се нарежда на пето място в ...

......... и разпространението на наркотици криминалистите отчитат над 80% разкриваемост. За дейността си през изминалата година сливенската полицейска дирекция получи и висока оценка от директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, който присъства заедно със заместник-директора на ГДГП старши комисар Бисер Костадинов на годишния отчет на ОДМВР – Сливен. Людмила ЙОРГОВА


Община Сливен обяви обществена поръчка за основен ремонт на тротоарни

Община Сливен обяви обществена поръчка за основен ремонт на тротоарни ...

......... изгребване на земни маси и доставка на компост за градинки, почистване от едри строителни материали и др. Изпълнението на ремонтните и строителните дейности се финансира от общинския бюджет, изтъкна кметът на общината Стефан Радев. Очаква се през тази година да бъдат изградени и отремонтирани тротоари за около 850 хиляди лева.Сливен. Полицията разследва сигнал за три котки, простреляни с въздушна

Сливен. Полицията разследва сигнал за три котки, простреляни с въздушна ...

......... заведени преписки по случая, като са предприети издирвателни действия от служители по линия Зоополиция. Миналата седмица от дома на 55-годишния Т.С. в същия квартал е иззета един брой въздушна пушка. Същата не е регистрирана в служба КОС при РУ - Сливен. От Т.С. са снети сведения. Работата по случая продължава.


Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев откри тазгодишните „Маскарадни игри“

Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев откри тазгодишните „Маскарадни игри“ ...

......... песни и танци „Сливен“. Специални гости на събитието бяха народният представител Десислава Танева, заместник-кметът Пепа Чиликова, секретарят на общината Валя Радева, председателят на общинския съвет Димитър Митев, областният управител на Област Сливен Чавдар Божурски и други. Събитието се организира от Община Сливен, кметството на село Камен и НЧ „Пробуда 1932”.


Сливен. Планираните стрелби на Огневи комплекс „Батмиш“ край Сливен продължават

Сливен. Планираните стрелби на Огневи комплекс „Батмиш“ край Сливен продължават ...

......... 19 до 21.30 часа. За да не се допускат инциденти, живущите в този район трябва да се съобразяват с предупредителните табели и да не навлизат в забранeните зони, съобщи още инж. Кънева и напомни на собствениците на ферми, че трябва да предприемат и адекватни мерки за защита на животните си.


Сливен. Ръководството на Общината се срещна с граждани на Сливен.

Сливен. Ръководството на Общината се срещна с граждани на Сливен. ...

......... и към секретаря на Община Сливен Валя Радева. Кметът, заместник-кметовете и секретарят на общината имат приемен ден всеки първи четвъртък от месеца. Записването става два дни преди това – във вторник от 8.30 часа в Центъра за административно обслужване на гражданите. Жалби и сигнали се приемат и по електронна поща.


Сливен. Част от Сливен остава без парно, съобщиха от Топлофикация

Сливен. Част от Сливен остава без парно, съобщиха от Топлофикация ...

......... от Сливен остава без парно, съобщиха от Топлофикация - Сливен. Поради възникнала авария в топлопреносната мрежа ще бъде спряно топлоподаването до 18.00 часа на 8 март 2019 г. към следните адреси: „Братя Миладинови“ 2, 4 ,6 ,12 ,16, 18, „Райко Даскалов“, „Тодор Икономов“ 9, Областна администрация - „Мишо Тодоров“ 7.Сливен. Тази година домакин на „Маскарадни игри“ ще бъде село

Сливен. Тази година домакин на „Маскарадни игри“ ще бъде село ...

......... в музея, и Станка Иванова – хореограф. Събитието се организира от Община Сливен, кметството на село Камен и Народно читалище „Пробуда 1932”. Всички групи ще получат сувенир и диплом за участие, а за класираните на първо, второ и трето място ще има парични награди. Организаторите канят всички желаещи на празника.


Сливенската митрополия излезе с официална позиция във връзка с разпространението

Сливенската митрополия излезе с официална позиция във връзка с разпространението ...

......... отбележи, че изработените брошури е трябвало да преминат през предварителен контрол в двете министерства – МЗ и МОН. И едва след това да бъдат предоставени на районните здравни инспекции (РЗИ), „за съхранение". Пет от здравните инспекции обаче - Монтана, Видин, Ямбол, Кърджали и Хасково, решили да ги разпространят в училищата.


Сливен. Съвместна инициатива на СПГ по строителство и геодезия „Арх.

Сливен. Съвместна инициатива на СПГ по строителство и геодезия „Арх. ...

......... – хиляда точки ще получат квота за участие на Националните финали на „MOC World Championship“ и „Adobe CA World Champonship“, които ще се проведат на 6 май 2019 г. в София. Победителите от финалите ще бъдат номинирани за участие на Световните финали в края на юли в Ню Йорк, САЩ.


Сливен. 24-та строителна площадка за саниране бе открита днес. Това

Сливен. 24-та строителна площадка за саниране бе открита днес. Това ...

......... представители на фирмата-изпълнител и на строителния надзор кметът Стефан Радев пожела успешна реализация на дейностите по обекта, търпение и ползотворно сътрудничество между отделните страни. Фирмата-изпълнител е ДЗЗД „Сарел Саниране“, а строителен надзор ще извършва „Булинженеринг-ТС“ ЕООД. Обновяването на многофамилните жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност в Сливен продължава.


Сливен. Община Сливен ще продължи да инвестира в спортната инфраструктура.

Сливен. Община Сливен ще продължи да инвестира в спортната инфраструктура. ...

......... покрива. „Друг основен проблем е желанието на клубовете да бъдат разделени двата спорта, които се практикуват там, така че да не си влизат в териториите и да не си пречат“, посочи Стефан Радев. В същото време общината продължава с реализиране на планираните за тази година проекти, свързани с уличната инфраструктура.


Сливен. 5000 лв. като награда за европейската титла получи от

Сливен. 5000 лв. като награда за европейската титла получи от ...

......... за децата. От своя страна Мавродиева и нейният треньор благодариха за добрите условия за трениране. „Изключително вълнуващо е точно на Трети март да чуеш българския химн. Вдигнах ме високо летвата и сега големите ще ги е страх от нас, „заяви треньорът Валентина Желязкова. Мавродиева също благодари за подкрепата. Людмила ЙОРГОВА


Пловдив. Започна строителството на първият многоетажен паркинг в Район „Западен“

Пловдив. Започна строителството на първият многоетажен паркинг в Район „Западен“ ...

......... процедура за проектирането на съоръжението. Там има забавяне, тъй като все още не е преместена базата на дом „Рада Киркович“. „Паркинг на мястото на ДКЦ 6 ще е алтернатива на неосъществения подземен паркинг под Пеещите фонтани. Сроителството му ще се реализира през следващия мандат”, каза още Иван Тотев. Цветана ТОНЧЕВА


Фирма „Никвец” ЕООД е заявила пред Българската агенция за инвестиции

Фирма „Никвец” ЕООД е заявила пред Българската агенция за инвестиции ...

......... сливенски гражданин, поет и журналист Христо Батинков. Сливенските минерални бани са бивш проспериращ балнеологичен курорт, известен с лечебните свойства на минералната си вода. През последните две десетилетия красивият в миналото курортен комплекс до река Тунджа бе доведен до катастрофална разруха, в резултат на безотговорното бездействие на държавната и местната власт.


Сливен. Предстои изграждането на нова вътрешно квартална улица в ж.

Сливен. Предстои изграждането на нова вътрешно квартална улица в ж. ...

......... хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Ще бъдат сменени входните врати, както и ще бъде ремонтирана и електрическата инсталация в общите части. Предвижда се строително-монтажните работи да приключат в рамките на 120 календарни дни. Средствата са осигурени от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.


Сливен. Седемнайсет ученици и девет преподаватели от Испания, Италия, Турция

Сливен. Седемнайсет ученици и девет преподаватели от Испания, Италия, Турция ...

......... От своя страна учителите се оттеглиха на работна среща с ръководството на училището, като преди това се запознаха официално с учителите, преподаващи в гимназията. Едноседмичното посещение включва освен работни срещи и екскурзии до Търново и Несебър, за да се докоснат младежите и техните преподаватели до красотата и величието на България.


Сливенската духовна общественост почете 80-годишния юбилей на обичания и уважаван

Сливенската духовна общественост почете 80-годишния юбилей на обичания и уважаван ...

......... виждаме следовник на възрожденската традиция на българската църква и пример за днешни и утрешни водачи, за клира и за миряните. Да му пожелаем крепко здраве и много духовни сили, за да може със своята мъдрост и опитност още много години да служи все тъй предано на Църквата и на Отечеството”.                                          


С изключително атрактивна и богата програма Сливен ще отбележи Трети

С изключително атрактивна и богата програма Сливен ще отбележи Трети ...

......... поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Отбелязването на Трети март ще завърши с празнични илюминации. Проявите за празника се организират от Община Сливен, Център за подготовка на специалисти - Сливен, Сливенска митрополия, Мотоклуб „Хайдути“, Регионален клуб „Хаджи Димитър“ при Национално дружество „Традиция“ и други.


Твърдица. Община Твърдица и НЧ „Св. св. Кирил и Методий

Твърдица. Община Твърдица и НЧ „Св. св. Кирил и Методий ...

......... Община Твърдица. От 9.30 часа от пл. „Свобода“ започва традиционният поход до връх Кутра. В 18.30 часа в голямата зала на читалището в Твърдица ще започне тържествен концерт с участието на местни състави. В 19.30 на площада е церемонията за поднасяне на цветя, а запята ще започне в 19.30 часа.


Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев и заместник-кметът по „Хуманитарни

Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев и заместник-кметът по „Хуманитарни ...

......... форма и в материално отношение. Знам, че не е достатъчно. Искам във всички сфери да се увеличават доходите. Убеден съм, че този диалог наистина ще подобри нещата към по-добро. Пожелавам ви успех, бъдете организирани, поставяйте вашите искания и съм сигурен, че ще се стигне до положителен резултат. Успех!“, заяви кметът.


Сливен. Изложба живопис на тема „Балканът“ подреди инженер Иван Кънев.

Сливен. Изложба живопис на тема „Балканът“ подреди инженер Иван Кънев. ...

......... в страната и над 30 участия в общи изложби през последните десет години. Картините му са оценени, както в България, така и други страни от Европа, Австралия, Азия и Северна Америка. Творбите са подредени във фоайето на зала „Сливен“ и ще радват почитателите на изобразителното изкуство до края на март.


Сливен. С множество награди индивидуални и групови от участие в

Сливен. С множество награди индивидуални и групови от участие в ...

......... Солдатева, второ място за солово изпълнение на Айчин Билбашар и трето място за солово изпълнение на Нели Мавродиева. Второ място в дуетните изпълнения в същата възрастова група завоюваха Наталия Терзиева и Елеонора Гелева. На групата на предстои участие в Международния детски балетен фестивал „С любов за танца” – Пловдив, 2019г.


Утре, 28 февруари, в галерията на Национална художествена гимназия „Димитър

Утре, 28 февруари, в галерията на Национална художествена гимназия „Димитър ...

......... на детското отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” в Сливен. Предстои и второ дарение за болницата през 2019 година. Световният детски конкурс „България” се организира от фондация „Малък Зограф” от 2013 година, с подкрепата на Национален дарителски фонд „13 века България” и под патронажа на Министерството на културата.    


Сливен. Регионалният исторически музей в Сливен ще кандидатства с два

Сливен. Регионалният исторически музей в Сливен ще кандидатства с два ...

......... ни е да осигурим продължаване функционирането на кабинетите, така че нито едно населено място да не остане без медицинска помощ“, коментира Митев. По време на утрешното заседание Общинският съвет в Сливен ще разгледа 38 точки, включени в дневния ред, както и три допълнителни, предложени от кмета Стефан Радев. Людмила ЙОРГОВА


Община Сливен е сред номинираните в годишните награди на Българската

Община Сливен е сред номинираните в годишните награди на Българската ...

......... България. Създадена е през 1995 г. Асоциацията обхваща фирми от всички сектори на информационните и комуникационните технологии - хардуер, софтуер, системна интеграция, мрежи, телекомуникации, доставчици на интернет услуги и др. Церемонията по награждаване на победителите ще се проведе на 27 февруари под патронажа на президента на Република България Румен Радев.  


От 22 февруари се осъществява предислоциране на 400 военнослужещи от

От 22 февруари се осъществява предислоциране на 400 военнослужещи от ...

......... НАТО. Полигонът в „Ново село” има всички шансове да се превърне в една от най-добрите военни бази на НАТО в Европа. Инвестициите за десетки милиони, вложени в разширяване на инфраструктурата, обезопасяване на територията и създаване на отлични условия за престой на военнослужещите, са почти изцяло за сметка на американската държава.


В бароковата атмосфера на „Узуновата къща“, вчера в Сливен бе

В бароковата атмосфера на „Узуновата къща“, вчера в Сливен бе ...

......... Ангелушев, Жул Паскин, Жорж Папазов и мн. др. Първият по рода си репрезентативен каталог на художествена галерия „Димитър Добрович” е съвместен продукт на екипа на галерията, изкуствоведката д-р Биляна Цанова и фотографа Цветан Чатъшки. Изданието е финансирано с 3 000 лева от Общинския фонд „Култура” на Община Сливен. Мариана Иванова  


Сливен. Среща за подкрепа на бъдещи предприемачи предизвика интерес в

Сливен. Среща за подкрепа на бъдещи предприемачи предизвика интерес в ...

......... споделените пространства за бизнес. Подобни срещи са планирани и вече се провеждат в областите Ямбол, Бургас и Стара Загора. След като приключат те, ще бъдат организирани обучения според заявените нужди, с възможности за съставяне на собствен бизнес-план, оказване на съдействие по юридически и счетоводни въпроси, предоставяне на насоки за финансиране.


Сливен. РУ-Сливен издирва Георги Митков Костов на 48 години от

Сливен. РУ-Сливен издирва Георги Митков Костов на 48 години от ...

......... тениска, пъстро яке на геометрични фигури и слънчеви очила. Обявен е за местно издирване. На близките си е казал, че ще се разхожда в района на долна лифтена станция и пътеката до „Халката”.Ако някой има информация за лицето, да се обади на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР.


Сливен. рез изминалата седмица Община Сливен се представи със свой

Сливен. рез изминалата седмица Община Сливен се представи със свой ...

......... предлагането и развитието на музейни туристически продукти. По време на изложението се възползвахме от възможността да подадем заявка за участие и в предстоящото туристическо изложение „Вашата Ваканция - Бургас 2019“, което ще се проведе през април. На изложението Сливен беше представен като модерен град с вековна история и славно минало.


Сливен. Десетки граждани, ученици и учители, представители на обществени организации,

Сливен. Десетки граждани, ученици и учители, представители на обществени организации, ...

......... един живот, целия пропит с любов към хората и България“, каза в словото си кметът Радев. Възпоменателната церемония бе проведена с военни почести и с участието на Регионален клуб „Х. Димитър“. Организатори бяха Община Сливен, военно формирование 22220, Сливенската митрополия, Регионалния инспекторат на образованието, сдружение „Мати Болгария“, училища от града.


С поредица събития Сливен ще отбележи 146-та годишнина от обесването

С поредица събития Сливен ще отбележи 146-та годишнина от обесването ...

......... спасение (НФСБ) в Сливен почетоха с цветя паметника на Апостола на едноименния площад. Причината според тях е грешка в отчитането на датите при преминаването от юлианския към грегорианския календар. В Сливен "патриотите" на Валери Симеонов стартираха и подписка за канонизиране на йеридякон Васил Левски. Тя е адресирана до сливенския владика.


Сливен. Приключи санирането на още един блок в Сливен. Това

Сливен. Приключи санирането на още един блок в Сливен. Това ...

......... с различни по брой етажи. Беше извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Вратите на входоветe бяха подменени. Беше сменена и тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност. Санирането в град Сливен продължава.


Бай Кольо взе цигулката, детска цигулка половинка, и засвири… Хлапетата

Бай Кольо взе цигулката, детска цигулка половинка, и засвири… Хлапетата ...

......... музикантите от Studio Koncertante и маестро Калайжиев. Предстоят месеци на неуморен и нелек труд, поредни бавни и упорити стъпки към високото изкуство… Но доверието на Маестрото задължава! Сигурна съм, че ще бъде прекрасен, този специален и важен концерт. И бай Кольо ще се радва на небето.   Автор: Мариана Иванова


Три сливенски училища предлагат разкриването на паралелки по четири нови

Три сливенски училища предлагат разкриването на паралелки по четири нови ...

......... Сливен ще извършат държавен прием на близо 2000 ученици. Заявени са общо 25 профилирани и 48 професионални паралелки. „Предложенията са съобразени с критериите на Министерството на образованието и науката за насочване на приема в СТЕМ-специалностите (обучение чрез наука, технологии, инженерство и математика) и в професионалното обучение“, изтъкна още Боян Аксаков.


При спецакция в Сливен вчера криминалисти от Областната дирекция на

При спецакция в Сливен вчера криминалисти от Областната дирекция на ...

......... в саксии растения канабис и 100 грама суха листна маса. Задържани са двама по подозрение в съпричастност към незаконната дейност. Впоследствие в домовете им са открити и иззети парични суми в лева и евро, както и предмети, имащи отношение към престъпната дейност. За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Сливен.


Сливен. Разкрита е лаборатория за отглеждане на канабис в центъра

Сливен. Разкрита е лаборатория за отглеждане на канабис в центъра ...

......... вещество и 100 грама суха листна маса. При последвалите действия в домовете и автомобилите на двамата задържани полицейските служители са намерили и иззели парични суми в лева и евро, както и други предмети, имащи отношение към престъпната дейност. За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Сливен. Образувано е досъдебно производство.


Сдружение в обществена полза, което ще подпомага осъществяването на иновативен

Сдружение в обществена полза, което ще подпомага осъществяването на иновативен ...

......... проблеми, но предприемачите виждат в това възможност за стартиране на иновативни проекта за съживяване на региона. Новоучреденото „Сдружение за изграждане на модерна ски зона – Чумерна” си поставя амбициозната задача да създаде по-благоприятен бизнес климат, да привлече финансиране по различни проекти и да импулсира развитието на модерен туризъм в Твърдица.


Българите в Молдова ще има свой представител в новия молдовски

Българите в Молдова ще има свой представител в новия молдовски ...

......... български исторически филми и др. Друг приоритет от предизборната програма на Кунев е подготовката на кадрови резерв за месното самоуправление на района, паралелно със съхраняване на Тараклийски район в сегашния му вид и гарантирано представителство в парламента. Кой от кандидатите ще спечели доверието на избирателите, предстои да разберем на 24 февруари.


Сливен. Театралната постановка „Всяка година по същото време“ с участието

Сливен. Театралната постановка „Всяка година по същото време“ с участието ...

......... от пресцентъра на Община Сливен. „Всяка година по същото време“ е пиеса, която рисува история с палитрата на всички човешки емоции и състояния. Майсторската игра на актьорите завладява театралната публика още в първата част на продукцията – „Догодина по същото време“ – пиеса по сценарий на блестящия драматург Бърнард Слейд.


Сливен. Концерт на Сливенския симфоничен оркестър под надслов „Bravissimo“ ще

Сливен. Концерт на Сливенския симфоничен оркестър под надслов „Bravissimo“ ще ...

......... на Моцарт, както и популярни арии и дуети от опери на Росини, Доницети, Моцарт, Гуно и др. Концертната проява ще премине под диригенството на маестро Димитър Караминков, с концертмайстор Силва Топузян. В нея ще участват тенорът Ивайло Донков, сопранът Жанета Стегарева, Петър Данаилов – баритон и Галина Апостолова – пиано.


Община Сливен няма да връща претендираните от Министерството на околната

Община Сливен няма да връща претендираните от Министерството на околната ...

......... поиска незабавно спиране на изпълнението. По-късно Сливенският окръжен съд постанови прекратявана на производството и обезсилване на издадения в полза на НАП изпълнителен лист. Решението бе препотвърдено от Бургаския апелативен и от Върховния касационен съд. Това слага точка на финансовите претенции и съдебния спор по злополучния първи воден проект на града.


Със заповед на кмета Стефан Радев 4 февруари е обявен

Със заповед на кмета Стефан Радев 4 февруари е обявен ...

......... област Сливен грипната епидемия все още не е отменена, но грипната ваканция приключи. В община Сливен учебните занятия ще бъдат възстановени на 6 февруари (сряда), тъй като на 5 февруари е междусрочната ваканция. Проверка на Actualno.com установи, че немалка част от учениците прекарват грипната карантина в развлекателните заведения на град Сливен.


Едва ли има човек, който няма какво да разкаже за

Едва ли има човек, който няма какво да разкаже за ...

......... и личен пример, постепенно падат стигмите и предразсъдъците на и за ромите от най-многолюдния сливенски квартал - „Надежда”. Процесът ще бъде неравен и дълъг. Като в приказка за шарена каруца и неотъпкан път… В нея сили ще премерят Добрият, Лошият и Злият. И дано мъдрите победят!   Автор: Мариана Иванова


Община Сливен стартира процедура за създаването на специализирана карта на

Община Сливен стартира процедура за създаването на специализирана карта на ...

......... ООД, ЕВН България, „Електроразпределение Юг“ ЕАД, „Българска телекомуникационна компания“ ЕАД, „Топлофикация - Сливен“ ЕАД, „ГАЗТРЕЙД Сливен“ ЕООД, както и на Службата по геодезия, картография и кадастър в Сливен.                                              


Сливен. Общината предлага проект за изграждане на специализирана карта на

Сливен. Общината предлага проект за изграждане на специализирана карта на ...

......... група, която да изготви плана за работа. В него ще участват представители на общината и партньорите от „Водоснабдяване и канализация - Сливен“ ООД, ЕВН България, „Електроразпределение Юг“ ЕАД, „Българска телекомуникационна компания“ ЕАД, Регион Юг, „Топлофикация-Сливен“ ЕАД, „ГАЗТРЕЙД Сливен“ ЕООД, със съдействието на Служба по геодезия, картография и кадастър – Сливен.


Не се налага удължаване на грипната ваканция в Сливен. Официалното

Не се налага удължаване на грипната ваканция в Сливен. Официалното ...

......... отсъстващите поради заболяване ученици, каза още Боян Аксаков. При необходимост, ще бъдат преустановявани учебните занятия в отделни училища. Регионалното бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания включва представители на лечебни заведения за болнична и доболнична помощ, на Регионалното управление по образованието, специалисти по инфекциозни болести и епидемиолози.  


Сливенският окръжен съд наложи наказание от 10 години „лишаване от

Сливенският окръжен съд наложи наказание от 10 години „лишаване от ...

......... резултат на ударите 74-годишният мъж починал. Наказанието на Тодор Я. е постановено по реда на съкратеното съдебно производство. То трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим. Справка на Actualno.com установи, че към момента в община Сливен няма приют за бездомници, но е предвидено изграждането на такъв по проект.  


Сливен, както и повечето съседни градове, е в пика на

Сливен, както и повечето съседни градове, е в пика на ...

......... отпадналост, въпреки приемането на противовирусни препарати. В този случай е задължително веднага да се потърси лекарска помощ, тъй като тази година усложненията вследствие на грип са много и опасни. В началния си стадий обаче грипът добре се повлиява от противовирусните  препарати като Ремантадин и Тамифлу и хомеопатични препарати като Осцилококцинум.


Сливен, както и повечето съседни градове, е в пика на

Сливен, както и повечето съседни градове, е в пика на ...

......... отпадналост, въпреки приемането на противовирусни препарати. В този случай е задължително веднага да се потърси лекарска помощ, тъй като тази година усложненията вследствие на грип са много и опасни. В началния си стадий обаче грипът добре се повлиява от противовирусните  препарати като Ремантадин и Тамифлу и хомеопатични препарати като Осцилококцинум.


Сливен. Тази година предстои реализирането на големи инфраструктурни проекти на

Сливен. Тази година предстои реализирането на големи инфраструктурни проекти на ...

......... външни изпълнители“, посочи Радев. Той благодари на Дружеството за неговата активност и за мероприятията, които организира, и пожела на всички участници здраве и енергия, за да продължават с тяхната дейност. Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД – Сливен прие своята програма за дейността си през 2019 година.


На 24 януари Сливен ще бъде домакин на първия Национален

На 24 януари Сливен ще бъде домакин на първия Национален ...

......... и зала за сценични изяви с 220 места. Предвижда се тържественото отбелязване на 140-та годишнина от утвърждаването на Привременните правила за учредяване на затворите - от руския императорски комисар княз А. М. Дондуков-Корсаков, да се състои в София на 29 януари, когато е и професионалният празник на служителите от затворите.


Със заповед на директора на Районната здравна инспекция д-р Петя

Със заповед на директора на Районната здравна инспекция д-р Петя ...

......... предложение на Регионалната здравна инспекция учебните занятия в област Сливен се прекратяват за периода от 23 до 27 януари. От РЗИ съветват да не се провежда самолечение при симптоми на грип и остри респираторни заболявания, а да се търси консултация с лекар за своевременно назначаване на адекватна, съвременна терапия.  


Обявяването на грипна епидемия в Сливен се отлага, съобщиха от

Обявяването на грипна епидемия в Сливен се отлага, съобщиха от ...

......... динамиката и интензивността на грипните състояния за периода 19-21 януари. При достигане на епидемични нива, ще бъде обявена грипна епидемия, потвърдиха от Районната здравна инспекция. Болниците в Сливен са препълнени с болни от бронхопневмонии, развити като усложнения след грип, и поне една трета от децата отсъстват от училище заради грипа.


Сливен. Кметът Стефан Радев посрещна в Общината ученици от сливенски

Сливен. Кметът Стефан Радев посрещна в Общината ученици от сливенски ...

......... Халачев, Раян Камаринчев и Денис Сираков. Те получиха своите грамоти и медали от кмета Радев, който им подари календар на Общината и цветен албум с едни от най-емблематичните места на Сливенския край. На срещата присъстваха зам.-кметът Пепа Чиликова, директори на училища, учителите по математика на отличените деца и техните родители.


Сливен. На Бабинден в Сливен областната болница МБАЛ „Д-р Иван

Сливен. На Бабинден в Сливен областната болница МБАЛ „Д-р Иван ...

......... акурешка на АГ- отделение Анка Димитрова и старшата сестра на Отделението по неонатология Пепа Стоилова изпълниха ритуал здраве на бебетата и техните родители. Фотоконкурсът „Бебетата на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен“ стартира за първи път през 2010 година. А през миналата година в лечебното заведение са родени 1245 бебета. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. С възпоменателни митинги жителите на котленските села Филаретово и

Сливен. С възпоменателни митинги жителите на котленските села Филаретово и ...

......... на сирени. Митингът откри кметът на селото Велин Георгиев. Хасан Белбер, представител на репресираните, припомни пред присъстващите, че след протестите срещу т.нар. възродителен процес 18 жители на региона са били изпратени в затвори, други 23 – в лагера в Белене, а Ибрахим Четин от Филаретово е платил с живота си.


Община Сливен започва изграждането на два нови центъра за предоставяне

Община Сливен започва изграждането на два нови центъра за предоставяне ...

......... нови центрове е продължение на политиката ни за осигуряване на качествени социални услуги на хората в нужда и техните семейства“, изтъкна кметът Радев и изрази надежда, че с реконструкцията на изоставената училищна сграда и пространството около нея, жителите на квартал „Клуцохор” ще усетят реално подобрение на средата, в която живеят.


Предстои цялостно реновиране на гаровия комплекс в Нова Загора. Това

Предстои цялостно реновиране на гаровия комплекс в Нова Загора. Това ...

......... многобройните ми настоявания са предприети стъпки за неговото решаване. Надявам се, че след приключването на строителните работи, ще имаме едно добро съоръжение”, заяви кметът на града Николай Грозев. Проектът е част от развитието на железопътната инфраструктура по направлението София – Бургас. Реализацията му трябва да приключи през май 2021 година.


Предстои цялостно реновиране на гаровия комплекс в Нова Загора. Това

Предстои цялостно реновиране на гаровия комплекс в Нова Загора. Това ...

......... многобройните ми настоявания са предприети стъпки за неговото решаване. Надявам се, че след приключването на строителните работи, ще имаме едно добро съоръжение”, заяви кметът на града Николай Грозев. Проектът е част от развитието на железопътната инфраструктура по направлението София – Бургас. Реализацията му трябва да приключи през май 2021 година.