Първо съдебно решение за повторно броене на гласове за тези

Първо съдебно решение за повторно броене на гласове за тези ...

......... на Сливен се състои от 10 партии и коалиции, като никой няма мнозинство. ГЕРБ са с най-много представители – 17, а БСП – с 10. Жалбата, по която съдът постанови новото преброяване, е внесена от формациите БАСТА и Християндемократическата партия, които са съответно с по 2 и 1 общински съветник.


Сливен. За четвърта поредна година Министерството на туризма номинира претендентите

Сливен. За четвърта поредна година Министерството на туризма номинира претендентите ...

......... - в категорията областите са по азбучен ред. Може да гласувате за финалистите до 6 декември на www.tourismawards.bg Сайтът е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма. Призовете ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16 декември.е, чието име е Рангел. Те са общо души 9 души.


Сливен. Сливен е домакин на кампанията

Сливен. Сливен е домакин на кампанията "Бъди войник". Това съобщиха ...

......... и изпълнения на Военния духов оркестър на Център за подготовка на специалисти. От 18.30 часа във Военен клуб-Сливен ще се състои концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Сред изпълнители са и Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Райко Кирилов и др.  В концерта са включени и представителни формации към военен клуб-Сливен.


По закон в България деца могат да ходят в обществени

По закон в България деца могат да ходят в обществени ...

......... детски градини е не само подпомагане на работещите родители в грижите за децата, но и осигуряване на условия за социализиране на последните, създаване на полезни навици, в т.ч. и подготовка за предстоящото училищно обучение". Затова и лишаването на детето на отеца от градина може да се приеме като по-неблагоприятно третиране.


Сливен. Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий прие избрания за втори

Сливен. Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий прие избрания за втори ...

......... срещата присъстваха още министърът на земеделието и храните и областен координатор на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, председателят на Общинския съвет Димитър Митев и Здравко Костадинов – общински председател на партията. Домакинът и неговите гости разговаряха за доброто взаимодействие между Общината и Сливенска митрополия, бъдещото развитие на Сливен и идеите за управление.


Пиян водач е блъснал възрастна жена в Сливен и е

Пиян водач е блъснал възрастна жена в Сливен и е ...

......... избягал. Пострадалата е транспортирана до МБАЛ-Сливен за оказване на медицинска помощ, без опасност за живота. Мъжът, малко по-късно на бул. "Ичеренско шосе" в посока Карандила, е изгубил управление и се е преобърнал извън пътното платно. Той е без сериозни наранявания. Пробата за употреба на алкохол е показала 2.63 промила.  Сливен. Бюлетините, изборните книжа и материалите за произвеждане на втори

Сливен. Бюлетините, изборните книжа и материалите за произвеждане на втори ...

......... и в община Твърдица за избор на кмет на общината, както и за избор на кмет на кметствата в град Шивачево и село Сборище. Балотажи в община Котел ще има за избор на кмет на кметство в селата Жеравна и Ябланово, а в община Нова Загора – в село Еленово.


Сливен. Още един блок в Сливен ще има обновена визия.

Сливен. Още един блок в Сливен ще има обновена визия. ...

......... общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена. Фирмата-изпълнител е „Копекс и Ко“ ЕООД, а надзорът е поверен на „Новел“ ЕООД. Срокът за приключване на дейностите е 149 календарни дни. Община Сливен продължава изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.


Сливен. Денят на народните будители бе отбелязан в Сливен с

Сливен. Денят на народните будители бе отбелязан в Сливен с ...

......... професионалния им път. С най-топли чувства ги приветстваме и казваме: честито стартиране и навлизане в сферата на най-хуманната и благородна професия“, заяви председателят на клуб „Будители“ Иванка Калайджиева, която е и носител на наградата „Аргира Жечкова. Превърналата се в ежегодна среща цели да стимулира диалог и приемственост между поколенията преподаватели.


Сливен. Ирина Дюлгерова, директор на детска градина

Сливен. Ирина Дюлгерова, директор на детска градина "Елица" получи голямата ...

......... удостоенa Катерина Стоянова, в категория „Активни педагози - преди и сега" наградата беше присъдена на Галина Балканска – Твърдица. В категория „Спомоществовател на образованието” отличието бе за Ротари клуб – Нова Загора. Наградите връчиха областният управител Чавдар Божурски, зам-кметът Пепа Чиликова и Милена Чолакова, началник на РУО Сливен. Людмила ЙОРГОВА


Кандидатът за кмет на „БСП за България“ Кольо Милев отправи

Кандидатът за кмет на „БСП за България“ Кольо Милев отправи ...

......... не сте стартирали още действия за разваляне на договора за битака и съдебна процедура за неустойки в размер на 1 млн. лева срещу г-н Батаков? 5. По официални данни сте най-богатият от кметовете в България. Заработили сте 53 000 лева като брокер. От кметския си кабинет ли извършвахте брокерските услуги?Сливен. „Гласувах за промяна и за нова скорост в развитието

Сливен. „Гласувах за промяна и за нова скорост в развитието ...

......... към принципите на социалната община и за управление, което не дели хората, не действа само под граждански натиск, а работи еднакво за всички“, каза Милев. По думите на кандидата за кмет промяната на статуквото е очаквана в цялата страна и тя ще тръгне от общините и от днешния местен вот


Вашингтон/Сливен. Посланик Тихомир Стойчев и дипломати от българското посолство във

Вашингтон/Сливен. Посланик Тихомир Стойчев и дипломати от българското посолство във ...

......... в университета „Джордж Вашингтон”. Панаретов умира на 19 октомври 1931 г. във Вашингтон. Преди десет години, по съвместна инициатива на областната администрация, външното министерство и посолството ни в САЩ за първи път бяха поднесени цветя на надгробната плоча на сливенеца от името на признателните му съграждани, дипломатите и българското общество.


Сливен. Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева отправи

Сливен. Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева отправи ...

......... на Общински съвет 2019 – 2023 година. Министър Десислава Танева поздрави и жителите на Сливен с празника. „Честит празник на всички, които са родени в Сливен, живеят тук или по света, но работят със сърцата си за Сливен. Бъдете здрави и нека се гордеем с нашия град“, каза Десислава Танева.


Сливен. В Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ - Сливен

Сливен. В Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ - Сливен ...

......... който е и носител на наградата „Д-р Иван Селимински“. Изданието е на Сдружение „Мати Болгария“. Съставител и редактор и на трите издания е журналистът Щилияна Василева. Сред официалните гости на събитието беше и зам.-кметът Стоян Марков. Представянето на двата тома е част от празничната програмата на Община Сливен за Димитровден.


Сливен. В Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ днес бяха

Сливен. В Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ днес бяха ...

......... който е и носител на наградата „Д-р Иван Селимински“. Изданието е на Сдружение „Мати Болгария“. Съставител и редактор и на трите издания е журналистът Щилияна Василева. Сред официалните гости на събитието беше и зам.-кметът Стоян Марков. Представянето на двата тома е част от празничната програмата на Община Сливен за Димитровден.Сливен. С пускането на 56 червени балона в небето над

Сливен. С пускането на 56 червени балона в небето над ...

......... следващия мандат групата им в местния парламент ще отстоява осигуряването на качествени и достъпни ясли и детски градини, помощ за осигурени родители при раждането на второ и трето дете, намаляване на местните данъци и такси на създаващи трайни работни места инвеститори, подобряване на качеството на живот в кварталите и селата.


Сливен. Предприетите превантивни мерки бяха обсъдени на регионална среща в

Сливен. Предприетите превантивни мерки бяха обсъдени на регионална среща в ...

......... че всяка ситуация може да бъде овладяна, когато съществува необходимата предварителна организация и готовност. В края на разговора участниците изразиха надежда и тази зима да е по-лека,  както беше миналогодишната. Те си пожелаха добра комуникация между отделните структури в името на безопасността на населението и доброто състояние на пътната инфраструктура.


Сливен. Предприетите превантивни мерки по отношение на зимното поддържане бяха

Сливен. Предприетите превантивни мерки по отношение на зимното поддържане бяха ...

......... че всяка ситуация може да бъде овладяна, когато съществува необходимата предварителна организация и готовност. В края на разговора участниците изразиха надежда и тази зима да е по-лека,  както беше миналогодишната. Те си пожелаха добра комуникация между отделните структури в името на безопасността на населението и доброто състояние на пътната инфраструктура.


Сливен. Кандидатите на коалиция „БСП за България“ канят своите симпатизанти

Сливен. Кандидатите на коалиция „БСП за България“ канят своите симпатизанти ...

......... нов етап за всички. Вярваме, че БСП ще спечели тези избори срещу ГЕРБ и че промяната в цялата страна ще тръгне от неделния ден. Веднъж вече показахме, че можем да вдигнем Сливен на крака, ще го направим отново с професионализъм, социална чувствителност и открити намерения", казват от щаба на столетницата.


Центърът на Сливен бе отцепен за един час от полицията

Центърът на Сливен бе отцепен за един час от полицията ...

......... заради фалшив сигнал за бомба, съобщиха от Областната дирекция на МВР, предаде Агенция "Фокус". На витрина на магазин била закачена бележка за поставено взривно устройство. На място пристигнала полиция и районът е бил отцепен от 12.00 до 13.00 часа. Проверката е показала, че сигналът е фалшив, а полицията издирва подателя.


Сливен. „Синята зона“ за паркиране в Сливен да бъде спряна

Сливен. „Синята зона“ за паркиране в Сливен да бъде спряна ...

......... „Липсва прозрачност в много отношения, налага се авторитарен стил. Ние няма да допуснем повече обсъждане на важен проект или на общинския бюджет да става с обява от предния ден следобяд за 9 часа на следващата сутрин. Това не е открита и социална, а напълно непрозрачна община“, е позицията на БСП.


Сливен. Реализирането на „Синята зона“ в Сливен противоречи на проекта

Сливен. Реализирането на „Синята зона“ в Сливен противоречи на проекта ...

......... ще позволи на гражданите реално да участват в дейността на местния парламент и да търсят отговорност от всеки един съветник персонално“, заяви Момчил Пантелеев. Под споразумението подписите си положиха представителите Гражданско сдружение „Св. Георги Победоносец“ и Християндемократическа партия на България, на НФСБ и на Движение „България на гражданите“. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Сливен има нужда от рестарт, за да се превърне

Сливен. Сливен има нужда от рестарт, за да се превърне ...

......... има рестарт. Подобен би трябвало да има и в цялата страна. Според Цонев, ако в столицата победи не кандидатът на ГЕРБ, това ще бъде предпоставка за предсрочни парламентарни избори. „Статуквото ще се наруши, ще има преоценка на ценностите, а това е предпоставка за нови избори“, заяви Николай Цонев. Людмила ЙОРГОВА


„Имаме ясна, структурирана и изпълнима програма. Усилията ни са насочени към увеличаване

„Имаме ясна, структурирана и изпълнима програма. Усилията ни са насочени към увеличаване ...

......... зелен град”, каза още той. „Кампанията ни е дигитално грамотна. Освен подкаст имаме и YouTube канал. Със сигурност за по-младата аудитория това е един атрактивен начин за комуникация. Така с по-малко средства може да се достигне до голяма аудитория”, посочи Радев. Цялото интервю със Стефан Радев гледайте във видеото.  


Сливен. 100 младежи от Сливен се включиха в „Поход за

Сливен. 100 младежи от Сливен се включиха в „Поход за ...

......... сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им. Трафикът на хора в голяма степен засяга жените и момичетата.


„Жителите на сливенските квартали ще имат думата при решенията за

„Жителите на сливенските квартали ще имат думата при решенията за ...

......... „Желанието ми е да възстановим диалога с хората. Аз имах редовен приемен ден всеки понеделник като кмет и през последните 4 години не съм спирал, затова и срещите ми сега минават по – скоро в работен режим, защото познавам проблемите и зная какво може да е решението им“, каза Милев.


„Агитацията, която си позволява изпълнителната власт не само в Сливен,

„Агитацията, която си позволява изпълнителната власт не само в Сливен, ...

......... е, че залата не се използва ефективно и генерира сериозни загуби, а решенията кой да ползва залата без да плаща се вземат с резолюция на кмета, а не на Общинския съвет. От БСП ще предложат промяна в Наредбата, която да регламентира кой и как може да ползва общинския ресурс.  


Сливен. Бързината на придвижване е основното звено, което може да

Сливен. Бързината на придвижване е основното звено, което може да ...

......... от тях са на външния водопровод. По ОП „Региони в растеж“ най – много проекти имат общините Сливен и Нова Загора – 9, които се изпълняват успешно. Министър Аврамова пожела успех на Стефан Радев на предстоящите избори на 27 октомври, за да продължи успешната работа и реализирането на добрите проекти.


Сливен. Представители на японска компания за търговия с източноевропейски продукти

Сливен. Представители на японска компания за търговия с източноевропейски продукти ...

......... гостите от Япония бе организирано от Българо-полската търговска камара и областната администрация, по инициатива на зам.областния управител Камен Костов. След посещението при областния управител визитата на представителите на компанията продължи по програма, в която бяха предвидени срещи с бизнеса и разглеждане на производството във фирма за мляко и млечни продукти.


Сливен. 18-годишната Симона Рачева беше избрана за Мис Сливен 2019.

Сливен. 18-годишната Симона Рачева беше избрана за Мис Сливен 2019. ...

......... За доброто настроение на гостите между отделните турове на конкурса се грижеха хаус вокалистката Нелита и оперната певица Веселина Тодорова. Победителката Симона Рачева ще се бори за титлата Мис България, тъй като конкурсът в Сливен е част от голямата надпревара. Организатори на събитето бяха Община Сливен и Inter Model’s Burgas.


Сливен. „Община Сливен закъсня с изграждането на индустриална зона, въпреки

Сливен. „Община Сливен закъсня с изграждането на индустриална зона, въпреки ...

......... и развитие, има потенциал – и индустриален, и научен, но се закъсня с практическото осъществяване на реални проекти между представителите на бизнеса, на науката и местната и държавна власт. Бившите военни терени бяха обособени по времето на нашия мандат за високотехнологичен прак, заложихме и изграждане на експоцентър“, обясни инж.Иван Манчев.


Сливен. За първи път инициативата „Поход за Свобода“ в подкрепа

Сливен. За първи път инициативата „Поход за Свобода“ в подкрепа ...

......... поход в борбата срещу трафика на хора. Походът ще стартира на 19 октомври от 11.00 часа от бул. „Цар Освободител” 1 пред централния вход на Община Сливен и ще премине по пешеходната зона на булеварда. Всички, които се регистрират на място в 10.30 часа, ще получат специални материали на кампанията.


Сливен. С първа копка бе дадено началото на реконструкция на

Сливен. С първа копка бе дадено началото на реконструкция на ...

......... сред приоритетите на общинското ръководство. Проектът за шести блок включва изпълнение на канализационен клон с дължина 179 метра, изпълнен с двуслойни муфирани тръби от полипропилен, сградни канализационни отклонения за блока с обща дължина 48 метра и ревизионни шахти. Предвижда се строителните дейности да приключат в средата на декември тази година.


Сливен. Потребителите и екипът на Центъра за социална рехабилитация и

Сливен. Потребителите и екипът на Центъра за социална рехабилитация и ...

......... за деца, компютърна зала, в която се използва „говорящ“ софтуер, и други съвременни удобства. В центъра работят 12 специалисти. ЦСРИ е делегирана от държавата дейност с доставчик община Сливен. Сред гостите на 15 октомври бяха зам.- кметът на Община Сливен Стоян Марков, ръководители и служители в социалните институции в града.


Сливен. Заседание на Областната епизоотична комисия в Сливен се проведе

Сливен. Заседание на Областната епизоотична комисия в Сливен се проведе ...

......... решение на Европейската комисия България попада сред държавите-членки с констатирани случаи на африканска чума и сред домашните, и сред дивите свине. Това означава, че се въвеждат по-големи ограничения за спазване на биосигурност и придвижването на животни. В област Сливен засега е констатиран един случай на опасното заболяване, при диво прасе.


11 гости на сватба в Сливенско са били приети в

11 гости на сватба в Сливенско са били приети в ...

......... от гостите са хоспитализирани с гастроинтестинални оплаквания, а останалите са лекувани амбулаторно. Взети са клинични материали за микробиологично изследване. В хода на проведеното проучване от екип от РЗИ-Сливен и ОДБХ-Сливен е установено, че на тържеството са присъствали 500 души от пет населени места, консумирали домашно приготвена и неправилно съхранена храна.


Сливен. Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ)

Сливен. Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) ...

......... е набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им.


Сливен. Корнелия Нинова: Каквото ви обещах, го изпълнихме. За зверски

Сливен. Корнелия Нинова: Каквото ви обещах, го изпълнихме. За зверски ...

......... оставил на следващата власт проекти за 25 милиона лева, от които е изпълнен само един за 3,5 милиона лв. "Ще спрем синята зона. Няма да позволим да се подиграват с бедните хора пред болниците и другите учреждения. Ще оптимизираме данъчната политика и ще върнем социалните придобивки за хората”, каза Милев.


Кермен. На Петковден Кермен отбелязва 45 години от обявяването си

Кермен. На Петковден Кермен отбелязва 45 години от обявяването си ...

......... беше организиран и спортен празник, в който взеха участие децата от ОУ „Христо Смирненски“. В края на състезанията всички те бяха поздравени и наградени от заместник-кметовете на Сливен Румен Иванов и Пепа Чиликова с купи, грамоти и предметни награди. Бяха поднесени и цветя пред паметника на загиналите през войните керменлийци.


Сливен. „С музиката на Вили“ представят на 28 октомври Хилда

Сливен. „С музиката на Вили“ представят на 28 октомври Хилда ...

......... ще се проведе в зала „Сливен“ и ще премине под диригентството на Борислав Йоцов. В него ще участват и джазовото трио Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов. Началният час е 19 часа. Билети могат да бъдат закупени на касата на зала „Сливен“ или резервация на телефон: 0895 300 370.


Два са клиповете във Facebook, предизвикали паниката през тази седмица

Два са клиповете във Facebook, предизвикали паниката през тази седмица ...

......... страховете им се използват и от политически  партии, но поне в Сотиря това не бе водещо", споделя още Колев. За финал той изразява опасение, че заради тези случаи може родители да отказват да разрешават децата им да участват в извънкласни дейности и занимания по интереси, поради "плашилото" Стратегия на детето.


Сливен. С поднасяне на венец пред бюст-паметника на д-р Иван

Сливен. С поднасяне на венец пред бюст-паметника на д-р Иван ...

......... години да работим заедно. Надявам се младите лекари, които специализират при нас, да останат тук и да се реализират успешно“, каза той. Сливенската болница е една от големите в страната, с капацитет над 500 легла. През последните години са извършени сериозни ремонти в отделенията, които са оборудвани със съвременна апаратура.


Сливен. Още един блок в Сливен ще радва своите жители

Сливен. Още един блок в Сливен ще радва своите жители ...

......... която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена. Изпълнител на проекта е ДЗЗД „ПиП 2016“,-Варна, а надзорът е поверен на „Геодет“ ЕООД-Стара Загора. Срокът за приключване на дейностите е 120 календарни дни. Община Сливен продължава изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.


Нещата в Сливенско изглеждат по-обнадеждаващо спрямо вчерашния ден, съобщава Нова

Нещата в Сливенско изглеждат по-обнадеждаващо спрямо вчерашния ден, съобщава Нова ...

......... дава повече облаги от нас, защото не е в ЕС, а други държави в ЕС привличат инвестиции като тази на Volkswagen, като също са ограничени от правилата в ЕС. „На България е дошло времето – ако не е VW, ще е някой друг”, смята Дончев по отношение на автомобилния сектор.


Сливен. Предстои обновяването на пешеходната пътека, водеща към местността Хамам

Сливен. Предстои обновяването на пешеходната пътека, водеща към местността Хамам ...

......... връзка с облагородяването и обезопасяването на едно от най-емблематичните места в града – Хамам баир, Община Сливен инициира миналата година укрепителните действия на образувалото се там свлачище. Беше възстановена и пусната в експлоатация чешмата, която не е работила повече от 30 години, бяха монтирани и две изцяло нови закрити беседки.


Нормализира се обстановката в училищата в Сливен с преобладаващ брой

Нормализира се обстановката в училищата в Сливен с преобладаващ брой ...

......... двете училища и детската градина в кв. „Надежда“ бе прекратен, тъй като родителите изведоха децата си от училищата заради страх, че социалните служби ще им ги отнемат в изпълнение на Националната стратегия за детето. Вижте как социалният министър Бисер Петков и неговият заместник Зорница Русинова коментираха ситуацията в ТАЗИ СТАТИЯ.


Сливен. Мерките за безопасност на движението като превенция срещу възникването

Сливен. Мерките за безопасност на движението като превенция срещу възникването ...

......... „Бургаско шосе“. Беше взето решение да бъде изградена повдигната пешеходна пътека след светофара на булеварда, в близост до намиращия се автомобилен сервиз, в посока към центъра. Ще бъде изготвен и проект за нова организация и полагане на пътната маркировка, както и възстановяване на оградните пана по цялото протежение на булеварда.


Сливен. Разпространена фалшива новина, че две деца са изведени от

Сливен. Разпространена фалшива новина, че две деца са изведени от ...

......... към родителите. Призовавам всички, които имат отношение към предизвикването на този проблем, да не използват децата и техните родители за осъществяването на своите цели и политически амбиции“, каза заместник-кметът. Той призова към спокойствие, нормализиране на обстановката и още от днес и утре да се осигури присъствие на децата в училище.


16-годишно момиче е загинало на пешеходна пътека в Сливен, съобщиха

16-годишно момиче е загинало на пешеходна пътека в Сливен, съобщиха ...

......... място. Водачът е задържан за 24 часа в РУ-Сливен. Пробата за употреба на алкохол на 28-годишния мъж е положителна. По случая е образувано досъдебно производство. През изминалото денонощие на територията на страната са станали девет тежки катастрофи. Дванадесет души са ранени, информира МВР. В София са станали 19 леки катастрофи.


Сливен. Първото за новата учебна година заседание на Областния координационен

Сливен. Първото за новата учебна година заседание на Областния координационен ...

......... и училище в Сливенска област. Екипите за обхват върнаха 1003 от тях в системата на образованието. По данни на училищните администратори, 1 223 деца и ученици са били в чужбина. За 223 от тях информацията е потвърдена от граничните власти. За излезлите в европейските страни няма данни от граничните власти.


Доста филтрирана информация се тиражира в медиите. Това заяви пред

Доста филтрирана информация се тиражира в медиите. Това заяви пред ...

......... смет, и имаме право да живеем като нормални граждани“, подчерта още той. …А жената просто се връщала от работа със свои колежки. След секунди била затисната от натоварения с тонове боклук камион… На сметището – смрадлива, опасна и заразна планина, разделяща промишлената зона на Сливен от квартала с оптимистичното име.


Сливен. Община Сливен продължава изпълнението на Националната програма за енергийна

Сливен. Община Сливен продължава изпълнението на Националната програма за енергийна ...

......... топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена. Изпълнител на проекта е „Строймонтаж“ ЕООД, гр. Пазарджик, а надзорът е по


Сливен. Галерия „Сирак Скитник“ в Сливен подслони II Международно трианале

Сливен. Галерия „Сирак Скитник“ в Сливен подслони II Международно трианале ...

......... художници от над 60 държави и 5 континента. През следващите седмици ценителите в Сливен могат да се докоснат до творчеството на легенди в акварела като Дейвид Тейлър (Австралия), Ангъл Макюън (Шотландия), Линда Дол (САЩ), включително и нашите класици Александър Поплилов и Ненко Токмакчиев. Първото издание се провежда през 2016 година.


Сливен. По повод Международния ден на възрастните хора – 1

Сливен. По повод Международния ден на възрастните хора – 1 ...

......... успехи в начинанията. „Приемете моите благодарност и уважение за труда и усилията, които сте полагали през годините. Вашият опит и житейска мъдрост са ни блестящ пример, който да следваме и да предаваме на младото поколение“, се казва още в поздравлението. Организатори бяха Община Сливен и „Съюз на пенсионерите-2004“ – Сливен.


Сливен. Издадената на 30 септември заповед на Директора на Регионална

Сливен. Издадената на 30 септември заповед на Директора на Регионална ...

......... популацията на този вид дивеч. Ще бъдат поискани указания от ресорните ведомства. Подробности за отделите на посочените ловностопански райони, за които са в сила ограниченията, могат да бъдат намерени в сайта на РДГ. До момента са изследвани проби от 74 диви прасета, отстреляни по време на лов. Резултатите са отрицателни.


Сливен. Победа Карарадева от ОДМВР - Сливен е победител в

Сливен. Победа Карарадева от ОДМВР - Сливен е победител в ...

......... В досегашната история на конкурса няма такъв случай жена да постигне по-добър резултат от мъжете. Тя завоюва индивидуални отличия и в другите дисциплини- втора в индивидуалното класиране, трета в теоретичния изпит, трета в оказване на долекарска помощ на пострадал при ПТП и за общо представяне в оказване на долекарска помощ.


Сливен. ПП ГЕРБ - Сливен даде старт на предизборната си

Сливен. ПП ГЕРБ - Сливен даде старт на предизборната си ...

......... на всеки един сектор от обществения живот, тя може да бъде видяна на сайта на ПП ГЕРБ - Сливен "Нашата нова управленска програма не е на ГЕРБ, а на хората от Сливен, и ние няма да спрем да работим за Сливен", заяви кандидатът за втори мандат Стефан Радев. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Четири партии и коалиции, заявили участие за предстоящите местни

Сливен. Четири партии и коалиции, заявили участие за предстоящите местни ...

......... Инициатор за споразумението е кандидатът за втори мандат от ПП ГЕРБ и кмет на Сливен Стефан Радев. Според него подписването на споразумението има символно значение и задава добър тон на кампанията. Дванайсет са регистрираните кандидати за кмет на Община Сливен в Общинската избирателна комисия. Кандидатите за общински съветници са 351.


"Надявам се да имаме време в този месец да водим ...

......... За административните граници не интересуват нито хората, нито инвеститорите. Това не е правено досега от два областни града. Ние изготвихме общ инвестиционен профил, има много перспектива в това обединение и съм сигурен, че с 300 000 население,това ще е една от горещите зони за инвестиции.“ заключи кметът на Сливен.  


Сливен. Представителят на УНИЦЕФ за България д-р Джейн Муита се

Сливен. Представителят на УНИЦЕФ за България д-р Джейн Муита се ...

......... областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински” д-р Васислав Петров относно изпълнението на нова програма, финансирана от държавата по европейски проект, за създаването на звено за патронажни сестри към болницата, с подкрепата на УНИЦЕФ. По време на визитата си д-р Муита бе придружена от съветника си Десислава Енчева и преводачката Зорница Лазарова.


Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев посрещна членовете на група

Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев посрещна членовете на група ...

......... Караминков направи чудесни аранжименти и ще бъде много жалко, ако остане само тук и еднократно“, споделиха музикантите. „Маестро, повече такива събития трябва да правим. Ще е интересно за хората, за публиката, за всички. Ако можем да правим такива продукции във времето и ги развиваме, ще е чудесно“, коментира кметът Радев.


Сливен. Новият команден център за видеонаблюдението на Сливен бе открит

Сливен. Новият команден център за видеонаблюдението на Сливен бе открит ...

......... са планирани редица превантивни мерки по обществен ред и сигурност. Възможностите на центъра за видеонаблюдение бяха представени от началника на отдел „Общинска охрана” Петко Чолаков в присъствието на кмета Стефан Радев, председателия на Общинския съвет Иван Митев, заместник областния управите Камен Костов, представители на общинска администрация и гости. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Община Сливен ще се включи в Европейската седмица на

Сливен. Община Сливен ще се включи в Европейската седмица на ...

......... година. Всеки, който иска, може да използва уличните платна на затворените за автомобили улици като свободна зона за вървене пеш, каране на колело, тротинетка, скейтборд и други. Гражданите, желаещи да посетят центъра с лек автомобил, ще имат възможност да ползват паркингите на пл. „Х. Димитър“ и зад Мол - Сливен.


Сливен. Изцяло нови и пъстри детски съоръжения вече имат най-малките

Сливен. Изцяло нови и пъстри детски съоръжения вече имат най-малките ...

......... указателна табела за всяка площадка, оборудване с необходимия брой и вид пейки, закрити беседки, кошчета за битови отпадъци, поставяне на ограда, полагане на ударопоглъщащи настилки.Проектите за всяка от площадките са изготвени поотделно, като са спазени изискванията на Наредбата за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.


Сливен. „В цялата страна има голямо търсене на пътни и

Сливен. „В цялата страна има голямо търсене на пътни и ...

......... направление, няма да сгреши, защото в него има много перспективи. Това са много конвертируеми специалности“, каза Радев и пожела успешна година на учениците и техните преподаватели. Кабинетът е изграден по инициатива на училищното ръководство с дарения от чуждестранна софтуерна компания със седалище София и с подкрепата на кмета Стефан Радев.


Сливен. На официална церемония бяха наградени медалистите от финала на

Сливен. На официална церемония бяха наградени медалистите от финала на ...

......... граници”, сребърен медал и сертификат от ХИКМО, сребърен медал от АЙМО и сребърен медал от САСМО, сингапурско математическо състезание, което цели масовост и има претенции да събере деца от всички краища на Азия и Мария Къчева – 8 клас , сребърен медал и сертификат от финала на „Математика без граници”.


Сливен. Вертолет Ми-17 от състава на Военновъздушните сили излетя в

Сливен. Вертолет Ми-17 от състава на Военновъздушните сили излетя в ...

......... Сливен. Вертолет Ми-17 от състава на Военновъздушните сили излетя в 17.43 ч. днес, 17 септември, от авиобаза Крумово, за да се включи в гасенето на пожара, възникнал отново в местността Сухи дял в землището на Котел.Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Командир на екипажа е майор Йордан Йорданов.


Сливен. Започва ремонтът на плувния басейн в ОУ „Елисавета Багряна“

Сливен. Започва ремонтът на плувния басейн в ОУ „Елисавета Багряна“ ...

......... осветителни тела с акумулиращи батерии. Сградата е достъпна и за лица с увреждания, тъй като няма стълби. Срокът за изпълнение на строително-монтажните дейности е 66 календарни дни. Средствата са осигурени от Община Сливен. Плувното съоръжение е построено през 1995 г., като последно е ремонтирано през 2014 г. от частен инвеститор.


Сливен. Сливенският филиал на Медицински университет „Проф.д-р Параскев Стоянов“ –

Сливен. Сливенският филиал на Медицински университет „Проф.д-р Параскев Стоянов“ – ...

......... си колеги на входа на сградата. Филиалът на Медицински университет – Варна в Сливен бе разкрит през 2014 година. Обучението се извършва в две специалности: „медицинска сестра“ и „акушерка“, с образователно-квалификационна степен „бакалавър“. Част от лекционния курс е електронно базиран. Практическото обучение се извършва в двете най-големи болници в Сливен.