„Ако в близките дни ръководството на областната болница в Ямбол

„Ако в близките дни ръководството на областната болница в Ямбол ...

......... граждански организации. „Гражданите на Ямбол са зад нас, което означава, че вярват в нашата правота и застават зад нашите искания“, изтъкна още д-р Папашимов. И посочи, че през последните осем години – периода на сегашното болнично ръководство, над 30 водещи специалисти са напуснали ямболската болница. Най-вече заради унизително ниското заплащане.


Сливен. Растения марихуана са иззети при полицейска операция в село

Сливен. Растения марихуана са иззети при полицейска операция в село ...

......... на отглеждане на марихуана в частен имот в село Желю войвода. Иззети са растения от рода на конопа. При полевия тест те са реагирали на марихуана. Работата по случая продължава . Образувано е досъдебно производство. Започната е работа по бързо производство за управление на нерегистрирано МПС, установено в село Тополчане.


Сливенските медицински сестри са в очакване на писмено споразумение с

Сливенските медицински сестри са в очакване на писмено споразумение с ...

......... са унифицирано стартово заплащане в размер на две минимални работни за всички здравни заведения, подобряване условията на труд, нов колективен трудов договор, валиден за всички видове лечебни заведения, промяна на регламентите за заплащане на нощния труд и работата в най-тежките болнични отделения, официални стандарти и статут за професията и др.


Към момента на територията на Сливенска област няма регистрирани случаи

Към момента на територията на Сливенска област няма регистрирани случаи ...

......... със заразено месо. При констатиране на заболяването всички парсета в радиус от 3 километра задължително ще бъдат умъртвявни, стана ясно още по време на заседанието. Причината е, че все още не е открита ваксина срещу африканската чума по свинете и евтаназията е единственият метод, възпрепятстващ разпространението на острата заразна болест.


Четирима водачи без шофьорски книжки заловиха сливенските полицаи от участък

Четирима водачи без шофьорски книжки заловиха сливенските полицаи от участък ...

......... и 129 превозни средства - автомобили и каруци. Установени са 39 нарушения на Закона за движене по пътищата и Закона за българските лични документи, четирима неправоспособни водачи, образувано е и едно бързо производство за управление на нерегистрирано МПС. Не са констатирани нарушения на обществения ред и посегателства върху селскостопанско имущество.


Сливен. Вечните хитове на любимата на поколения рок група „Queen”

Сливен. Вечните хитове на любимата на поколения рок група „Queen” ...

......... Champions”, „I want to break free”, „Crazy little thing called love”, „Somebody to Love”, „We Will Rock You”, „Love of My Life”. Няма да бъде пропусната и песента „Barcelona”, която Фреди Меркюри изпълни с Монсерат Кабайе. Билети могат да бъдат закупени на касата на зала „Сливен“ и пунктовете на „Eventim“.Сливен. Община Сливен организира дискусия, на която бяха представени възможности

Сливен. Община Сливен организира дискусия, на която бяха представени възможности ...

......... доразвие своето предприятие или да започне свой бизнес. Индивидуалните срещи продължиха и след обяд в залата на Областния информационен център към Община Сливен. След това бяха представени други възможности за финансиране. Стоян Марков заяви, че ще бъде направена организация подобни срещи да бъдат правени по-често и поне два пъти годишно.


Сливен. Приключиха дейностите по възстановяване проводимостта на речното корито на

Сливен. Приключиха дейностите по възстановяване проводимостта на речното корито на ...

......... наводняване на имоти и инфраструктура. Възстановява се проходимостта на улици в населени места, където пороят нанесе сериозни поражения като от увреждането на уличните платна е възпрепятствано движението на хора и превозни средства. Приключени са дейностите по почистване на дерета и отводнителни съоръжения в селата Струпец, Желю войвода, Селиминово и Бинкос.


Горивото, използвано от „Топлофикация Сливен“ ЕАД, не замърсява околната среда

Горивото, използвано от „Топлофикация Сливен“ ЕАД, не замърсява околната среда ...

......... с процеса на изгаряне на отпадъците и с дейността на „Топлофикация Сливен“. Actualno.com припомня, че няколко екологични организации оспориха процедурата, по която бяха получени разрешителните за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ – Сливен. Те атакуваха и липсата на сериозно и прозрачно обществено обсъждане преди въвеждането на новата технологията в експолатация.


Сливен. Горивото, което използва „Топлофикация Сливен“ ЕАД, не замърсява околната

Сливен. Горивото, което използва „Топлофикация Сливен“ ЕАД, не замърсява околната ...

......... борда на директорите. „Една от гаранциите да остане въздухът в Сливен чист е ТЕЦ-ът да продължава да работи, разбира се при спазване на всички екологични изисквания“, каза в заключение кметът Стефан Радев. От дружеството поканиха общинските съветници да отидат и на място да се запознаят с процеса на дейността му.


Засилено полицейско присъствие имаше тази сутрин в сливенското село Сотиря,

Засилено полицейско присъствие имаше тази сутрин в сливенското село Сотиря, ...

......... на селото произтича и от наследеното управленско бездействие, и от палиативните мерки на ръба на закона, прилагани в миналото, и от някои политически заигравания с местната общност. Но може би най-вече - от нивото на социална и гражданска култура на едно малцинство, свикнало да се ползва с привилегии. Мариана ИвановаЗасилено полицейско присъствие имаше тази сутрин в сливенското село Сотиря,

Засилено полицейско присъствие имаше тази сутрин в сливенското село Сотиря, ...

......... воден казус на селото произтича и от наследеното управленско бездействие, и от палиативните мерки на ръба на закона, прилагани в миналото, и от някои политически заигравания с местната общност. Но може би най-вече - от нивото на социална и гражданска култура на едно малцинство, свикнало да се ползва с привилегии.


Сливен. Районно управление на МВР-Сливен издирва 83-годишен мъж. Диню Бойчев

Сливен. Районно управление на МВР-Сливен издирва 83-годишен мъж. Диню Бойчев ...

......... къса, права, прошарена. Движи се бавно, с бастун. айонно управление на МВР-Сливен се обръща с молба, при установяване на мъжа или при получаване на информация за местоположението му да се уведоми най-близкото поделение на МВР или да се подаде сигнал на тел. 112, или на телефони: 0898460048; 044 644 333.


От 8 до 20 юли на военен полигон „Ново село”

От 8 до 20 юли на военен полигон „Ново село” ...

......... помощ на пострадали. „Platinum lion 19“ е годишно многонационално учение, което се провежда в района на Черно море като част от съвместната програма на американското командване за Европа. То има за цел да покаже възможностите на съюзниците и партньорите в НАТО за трайно сътрудничество и колективна сигурност в Черноморския регион. 


Сливен. Общината ще представи на пресконференция възможностите за финансиране на

Сливен. Общината ще представи на пресконференция възможностите за финансиране на ...

......... възможности за партньорство между местната власт и бизнеса. Ще бъдат представени и примери за съвместни проекти, които могат да се финансират от Фонда. Събитието ще се проведе на 11 юли от 11.00 часа в зала „Май“. Община Сливен кани всички представители на фирми и бизнес организации на територията на общината.


Сливен. В местността Карандила край Сливен бе открит спортно-туристически комплекс

Сливен. В местността Карандила край Сливен бе открит спортно-туристически комплекс ...

......... може да поеме 30 кемпера и каравани. За доброто настроение на гостите при откриването се погрижиха младите изпълнители Михаела Маринова, Павел и Венци. Шоуто продължи с концерт на Криско. Водещ на празника беше Петьо Петков-Шайбата. На събитието присъстваха и много спортни знаменитости като световните шампиони Станка Златева и Иван Стефанов.Днес официално стартира дейността си Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“. Новоизградената

Днес официално стартира дейността си Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“. Новоизградената ...

......... кемпери и каравани. Значително е разширена и зоната за настаняване, завършени са шест нови вили и хостел „Езерото“. Грандиозно откриване обещават организаторите днес, с участието на Михаела Маринова, Павел и Венци и Криско. Празникът ще води Петьо Петков-Шайбата, се посочва в официалното съобщение за старта на Спортно-туристически комплекс „Сините камъни".


Сливен. Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“ ще бъде на Карандила на

Сливен. Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“ ще бъде на Карандила на ...

......... акробатка Леонсия Докузова. От 14.00 часа ще започне концертът на рапъра Криско. В програмата са включени игри и забавления с децата в новия атракционен парк, които ще започнат от 15.00 часа и ще продължат до 19.00 часа. Водещ на празника ще бъде Петьо Петков-Шайбата. Организатори са Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“.


Сливен. На редовния приемен ден на ръководството на Община Сливен

Сливен. На редовния приемен ден на ръководството на Община Сливен ...

......... и работодател. Приемният ден на кмета, заместник-кметовете и секретаря на общината е всеки първи четвъртък от месеца. Записването става три дни преди това – в понеделник от 08.30 часа в Центъра за административно обслужване на гражданите – източен вход на Общината. Жалби и сигнали се приемат и по електронна поща.


С поредица от празнични събития Областната дирекция на МВР в

С поредица от празнични събития Областната дирекция на МВР в ...

......... по случай 140 години от създаването на МВР. Призът „Полицай на 2018 година” бе присъден на Ивелин Константинов, младши експерт в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР – Сливен, за неговата отлична работа и аналитичен подход при разкриването на тежък криминален случай с обир на банкомат в град Пловдив.


Сливен. Заседание на Общинската комисията по безопасност на движението и

Сливен. Заседание на Общинската комисията по безопасност на движението и ...

......... да засили контрола и членовете на комисията призоваха гражданите да спазват правилата за движение по пътищата. Ръководството на общината е отворено за диалог и предложения, свързани с пътната безопасност. Общинската комисия по безопасност на движението и транспорт по пътищата в община Сливен е сформирана със заповед на кмета Стефан Радев.


Сливен. С тържествен ритуал и приемане на строя в Сливен

Сливен. С тържествен ритуал и приемане на строя в Сливен ...

......... служители на МВР, отдали живота си в служба на закона. Празникът продължи с тържествено събрание на служителите в ОДМВР-Сливен и връчване на наградите „Полицай на месеца” и „Полицай на 2018 година”, както и на купите и медалите на победителите в турнири по футбол, тенис на маса и баскетбол. Людмила ЙОРГОВА


В понеделник, 1 юли, в Сливен бе въведен в експлоатация

В понеделник, 1 юли, в Сливен бе въведен в експлоатация ...

......... някой да се престраши да "репатрира" колите на тарикатите, които нагло паркират насред градинките и тротоарите в Сливен? Върху местата за придвижване на инвалиди, възрастни и майки с деца? Защото, дори и да сме решили да нямаме деца, все пак, все някой ден, и ние ще остареем! Заглавна снимка: Архив


Сливен. По инициатива на кмета Стефан Радев Община Сливен беше

Сливен. По инициатива на кмета Стефан Радев Община Сливен беше ...

......... консултантския екип на „Тракия Тех“. На срещата присъстваха ключови участници в процеса по подготовката и промотиране на Сливен и Ямбол като притегателен за бизнеса регион, както и представители на различни институции и от двете общини. Предстоят още срещи, свързани с изготвянето и представянето на стратегическата визия на Сливен и Ямбол.


43-годишният З.Г. е задържан по обвинение за извършени през 2018

43-годишният З.Г. е задържан по обвинение за извършени през 2018 ...

......... извършил две кражби  от метална каса, намираща се в офиса на фирмата. Установен е като извършител в резултат на множество процесуално-следствени действия, експертизи и оперативно-издирвателни мероприятия, след което е направил пълни самопризнания. Привлечен е като обвиняем и е преведен в следствения арест с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.


Протестиращите медицински сестри в Сливен спряха работа за един час

Протестиращите медицински сестри в Сливен спряха работа за един час ...

......... по един час всеки ден. Те обаче изразиха надежда, че аргументите и исканията им ще бъдат чути, за да не се наложи да преминат към ефективни стачни действия. Най-лесният път за нас е към Терминал 2 и чужбина, където сме далеч по-добре платени и оценени, коментираха още те.    


Котел. За четвърти пореден път Община Котел бе домакин на

Котел. За четвърти пореден път Община Котел бе домакин на ...

......... Коста Каранашев специално благодари на котленци за това, че са били сплотени и благодарение на това успяват да се справят с кризисната ситуация и да посрещнат гостите си на празника. „Когато сме сплотени, тогава сме силни. Това трябва да е пример…Това е философията на нашия фестивал“, подчерта на откриването Каранашев.


Въпреки тежките наводнения, довели до обявяването на бедствено положение в

Въпреки тежките наводнения, довели до обявяването на бедствено положение в ...

......... справяне с кризисната ситуация в навечерието на дългоочакваното събитие. „Когато сме сплотени, тогава сме силни. Това е и философията на нашия фестивал“, подчерта той. Фестивалът на етносите, багрите и котленския килим е поредната успешна стъпка на община Котел за осмисляне и реализиране на богатия туристически потенциал на града и района.


Отменено е бедственото положение в Котел. Това каза за Агенция

Отменено е бедственото положение в Котел. Това каза за Агенция ...

......... вече са отводнени и се почистват“, обясни кметът. Припомняме, че пороен дъжд наводни къщи в Котел, имаше и евакуирани хора. „В града има много материални щети и наводнени къщи, частично разрушени са асфалтовата настилка и тротоарите по улиците вследствие на обилните валежи от дъжд“, обясни в сряда (26 юни) кметът.


3 409 деца и ученици от област Сливен не са

3 409 деца и ученици от област Сливен не са ...

......... до закриването на стотици работещи училища из страната, включително в Сливен и областта. Тази злощастна реформа донесе на страната ни прекрасна "зестра" - хиляди неграмотни и невежи деца, лишени от фундаменталното им човешко право на образование. За да открием тази "топла вода" обаче, ни бяха нужни повече от 20 години.


Сливен. Шестдесет и три екипа с участието на 587 представители

Сливен. Шестдесет и три екипа с участието на 587 представители ...

......... за обучение от І до Х клас, като може да се извършва и професионална подготовка съгл.чл.47 ал.2 от същия закон. Областният координационен център за изпълнение на ПМС №100 от 8 юни 2018 г. бе създаден съгласно писмо на зам. министър-председателя Томислав Дончев. Председател на центъра е областният управител Чавдар Божурски.


Пороен дъжд наводни къщи в Котел, има евакуирани хора. Това

Пороен дъжд наводни къщи в Котел, има евакуирани хора. Това ...

......... пожарни екипи отводняват и почистват улиците. „Свикан е на помощ и екип от Сливен. Има налични четири багера, които се борят с наводнените улици, където пораженията са най-големи. В момента дъждът е спрял. В следващите дни ще се работи по отстраняването на материалните щети в града“, подчерта Каранашев. Снимка: Архив


Сливен. 11 зрелостници от област Сливен получиха грамоти и награди.

Сливен. 11 зрелостници от област Сливен получиха грамоти и награди. ...

......... изпита. Тя получи възпоменателна монета „Старият бряст в Сливен“ от името на кмета Стефан Радев. Награди и грамоти връчи и началникът на РУО – Сливен Милена Чолакова. На церемонията присъстваха още директори на училища, родители, учители и ученици. Грамотите и наградите са осигурени от Община Сливен и РУО – Сливен.


39-то издание на рали „Сливен“, този път под бранда „Монбат

39-то издание на рали „Сливен“, този път под бранда „Монбат ...

......... 12 специални автомобила с 30 пожарникари, 6 реанимобила с 6 медицински екипа, 125 маршала, 12 автомобила за сигурност, 7 автомобила за пътна помощ и други“, подчерта Живко Минчев, директор на ралито. „Монбат Рали Сливен“ е втори кръг от Българския рали шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей на FIA.


София. Годишният отчет за изпълнението на бюджета на общината за

София. Годишният отчет за изпълнението на бюджета на общината за ...

......... с. Раково и други. В хода на днешната сесия беше прието и изменението на план-сметката по събиране, извозване и обезвреждане на депа и на други съоръжения. И на днешното заседание бяха гласувани обичайните разпоредителни сделки с недвижими имоти, общинска собственост, отпускане на финансови средства и помощи, касаещи образованието и културата.


Сливен. 18 средни училища, профилирани и професионални гимназии от Сливен,

Сливен. 18 средни училища, профилирани и професионални гимназии от Сливен, ...

......... се организира от Регионално управление на образованието–Сливен, Община Сливен и ЦПЛР – Център за кариерно ориентиране–Сливен. Целта е образователните институции да представят възможностите за прием през учебната 2019/2020 година и условията, които предоставят. Учениците, родителите и гражданите, които проявяват интерес, биха могли да посетят Панорамата на образованието до 18.00 часа


Сливен. Стартира третото издание на младежкия лагер „Здравей, здраве!”. Това

Сливен. Стартира третото издание на младежкия лагер „Здравей, здраве!”. Това ...

......... година по тяхно желание, се включиха и ученици от училището в село Самуилово. Директорът ги подкрепя и помага за организирането на транспорта“, каза секретарят на Съвета Таня Павлова. Тя подчерта, че идеята на провеждането на инициативата „Здравей, здраве!“, е учениците да усвоят здравословно поведение чрез спорт, игри и истинско общуване.


Сливен. Кметът Стефан Радев откри Републиканските финали по лека атлетика,

Сливен. Кметът Стефан Радев откри Републиканските финали по лека атлетика, ...

......... сме се постарали да предоставим най-добрите условия за провеждане на състезанията и добра база, която осигурява община Сливен, в лицето на кмета Стефан Радев“, допълни Красимир Кръстев. В баскетболните финали участват 10 отбора със 120 състезатели, футболните отбори са 6, със 120 участника. Лекоатлетите са 200 от общо 20 отбора.


Чудни гледки могат да се видят тези дни в Сливен.

Чудни гледки могат да се видят тези дни в Сливен. ...

......... от лечебни растения под специален режим, събрани от естествени находища, се изисква и заповед на директора на регионалната инспекция по околната среда и водите по чл. 10, ал. 5 от Закона за лечебните растения“. Очевидно е, че тези разпоредби не се изпълняват, че има шашма. А може би и схема...


Сливен. Благодарности за организирания в Сливен благотворителен концерт за 160-ата

Сливен. Благодарности за организирания в Сливен благотворителен концерт за 160-ата ...

......... Мария Пинти, Иван Иванов – председател на Обществения съвет за сътрудничество с бесарабско-таврийската диаспора, Ана Колева – председател на фондация „Памет“, доц. Господин Стефанов и лауреатите от конкурса на тема „Към корените на предците – история, традиции, образование, култура”, организиран от Областна администрация – Сливен, Община Сливен и Фондация „Памет“.


Сливен. Село Бяла проведе традиционния си църковен събор. Това съобщиха

Сливен. Село Бяла проведе традиционния си църковен събор. Това съобщиха ...

......... вас пред този храм и да ви поздравя с добре дошли“, заяви на свой ред кметът на селото Желю Янков. За празника беше приготвен и курбан за здраве. На събитието присъстваха народният представител Кольо Милев, общински съветници от местния парламент, кметове на населени места, жители и гости на село Бяла.


Сливен. Църковният празник Свети дух е храмовият празник на църквата

Сливен. Църковният празник Свети дух е храмовият празник на църквата ...

......... Дух винаги се е смятал за празник на храма до 1944 г., когато датата на празненствата е преместена на 24 май. С решение на кмета Димо Станков обаче празникът отново е започнал да се отбелязва на днешния ден, но се е запазила и датата на светите братя Кирил и Методий.


Група преподаватели и ученици от Болград са на посещение в

Група преподаватели и ученици от Болград са на посещение в ...

......... Днес ние сме щастлив, че можем да бъдем тук и да напълним очите и сърцата си с България“, споделиха още гостите от Украйна. На срещата бяха обсъдени и бъдещите стъпки на сътрудничество на Сливен с Болград и Болградската гимназия. Предложена бе и следващата тема за конкурсно есе: „Докосване до България“.


Лични досиета на лекари, служители и пациенти на ликвидираната Белодробна

Лични досиета на лекари, служители и пациенти на ликвидираната Белодробна ...

......... на близо хиляда пациенти… И днес разхвърляни листи и парчета от служебни и здрави картони могат да бъдат намерени сред зловонието на джунглата, избуяла в огромния двор на 120-годишната болница – бивш паметник на културата, а в момента бунище...     Джунгла, олицетворяваща цялата ни здравна реформа, впрочем. Мариана Иванова


Сливен. Смесен хор „Добри Чинтулов” при НЧ „Зора 1860 кани

Сливен. Смесен хор „Добри Чинтулов” при НЧ „Зора 1860 кани ...

......... на Националната опера и балет Рада Тотева и хорът с над 120-годишна история – Смесен хор „Добри Чинтулов” при НЧ „Зора 1860” – гр.Сливен. Ще имате възможността да чуете рядко изпълнявани, специални и красиви произведения. „Гласът и нощта” – спектакъл от този мащаб досега не е представян на Сливенска сцена.


Сливен. Голям е интересът за операта „Аида“, която ще бъде

Сливен. Голям е интересът за операта „Аида“, която ще бъде ...

......... се включат и членове от Прабългарска школа за оцеляване „Бага Тур“. Представлението се организира от Община Сливен и Държавна опера-Стара Загора. Билетите са на стойност от 10.00 лв. до 50.00 лв. Продават се на касите на зала „Сливен“ и крепост „Туида“. Билетите са пуснати в продажба и на сайта www.eventim.bg.


Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев награди участниците в онлайн

Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев награди участниците в онлайн ...

......... осигурени от Дирекция „Централно координационно звено“ към администрацията на Министерски съвет. Областен информационен център Сливен е част от Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.


Сливен. Деветима сливенски алпинисти, някои от които посмъртно, бяха отличени

Сливен. Деветима сливенски алпинисти, някои от които посмъртно, бяха отличени ...

......... в подножието на Карандила е поставен паметник. Въпреки трудностите сливенският клуб запазва своята дейност и дава на българският алпинизъм много имена като Динко Томов, Тошко Лазаров и много други. Сливенски алпинисти са участници в националните експедиции до Еверест и предприемат самостоятелни изкачвания до най- високите върхове на Земята. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Редовният приемен ден на общинското ръководство се проведе на

Сливен. Редовният приемен ден на общинското ръководство се проведе на ...

......... в жилище. Приемният ден на кмета, заместник-кметовете и секретаря на общината е всеки първи четвъртък от месеца. Записването става три дни преди това – в понеделник от 08.30 часа в Центъра за административно обслужване на гражданите – източен вход на Общината. Жалби и сигнали се приемат и по електронна поща.


Министър-председателят Бойко Борисов днес бе на посещение в Сливен. За

Министър-председателят Бойко Борисов днес бе на посещение в Сливен. За ...

......... от 70-те години на миналия век. И да, направеното от кмета на Сливен и неговия екип е добро и градивно, усилията са положени, резултатите са смислени, видими и красиви, но омаята от собствения образ в огледалото е доста опасна, подвеждаща и измамна. И дъхът на ретроградност и нафталин е неприятен…


Сливен. С общоградско поклонение на пл. „Хаджи Димитър“ беше отбелязан

Сливен. С общоградско поклонение на пл. „Хаджи Димитър“ беше отбелязан ...

......... от името на земеделския министър Десислава Танева, областния управител Чавдар Божурски, полк. Любомир Вачев и директора на ОДМВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков. На церемонията присъстваха още заместник-кметът Пепа Чиликова, секретарят на Общината Валя Радева и граждани. Организатори на проявата са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.


В Сливен ще насърчават раждането на повече деца от образовани

В Сливен ще насърчават раждането на повече деца от образовани ...

......... от непълнолетни, неграмотни, необразовани и несоциализирани родители. Посочва се още, че измененията в демографския профил на населението водят до деформации на пазара на труда и влошаване на икономическата и инвестиционна среда в общината. Чрез въвеждането на допълнителното финаносво стимулиране се цели подобряване на демографската, социалната и икономическата картина в Сливен и региона.  


ХХIII международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници” започва

ХХIII международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници” започва ...

......... на площад „Хаджи Димитър” ще започне общ концерт на гостуващите фолклорни състави и домакинставщите формации от сливенските училища. Гала концертът на ХХIII международен фестивал „Приятелство без граници“ е от 18 часа на 2 юни в Драматичен театър „Стефан Киров”, където ще бъдат връчени и специални призове на всички участници.  


Сливен. Състави от девет държави участват в 23-тия Международен детски

Сливен. Състави от девет държави участват в 23-тия Международен детски ...

......... игри и играчки от Сливенско“, реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата. В 19.00 часа на откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър“ ще започне концертът на всички участници във фестивала. Фестивалът ще завърши с гала-концерт на участниците, който ще се проведе на 2 юни в Драматичен театър „Стефан Киров“.


Сливен. 31 номинации от 17 училища в Сливенска област бяха

Сливен. 31 номинации от 17 училища в Сливенска област бяха ...

......... Михалева от детска градина „Еделвайс“. Водещ на церемонията бе ст. експертът в РУО Надежда Тодорова. Събитието се проведе със съдействието на издателство „Просвета“ и сладкарница „Карибу“. Целта на отличията „Златно сърце“ е да популяризират добрите дела на децата, да се изрази уважение към тях и да се поощри примера им.


Сливен. Посланикът на Република Турция в България Хасан Улусой бе

Сливен. Посланикът на Република Турция в България Хасан Улусой бе ...

......... за двете страни“, коментира той. В програмата му бяха включени още посещение на Художествената галерия „Димитър Добрович“ и на Националния музей на текстилната индустрия. Посещението на Негово Превъзходителство в Сливен е по покана на районния мюфтия Акиф Акифов и организираната от него вечеря-ифтар, която се дава в месеца на Рамазана.


Сливен. Актуализацията на бюджета на Общината бе приета днес на

Сливен. Актуализацията на бюджета на Общината бе приета днес на ...

......... недвижими имоти, публична общинска собственост, отпускане на финансови средства и помощи, касаещи образованието и културата. Общо 67 точки бяха разгледани и гласувани на днешното редовно заседание. То започна с едноминутно мълчание по повод кончината на общинския съветник Станимир Савов. Неговото място зае Кирил Киряков, който положи клетва като общински съветник.


Сливен. Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните

Сливен. Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните ...

......... възможност да покаже напредъка и постиженията си. За 1 юни – Ден на детето, са предвидени изненади за всички. Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните изказва своята благодарност към ръководствата на училищата за доброто взаимодействие и ефективното партньорство в работата по превенция на противообществените прояви.


Сливен. 23-ят Международен фестивал „Приятелство без граници“ ще се проведе

Сливен. 23-ят Международен фестивал „Приятелство без граници“ ще се проведе ...

......... реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата. В 19.00 ч. на откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър“ ще започне концертът на всички участници във фестивала. Фестивалът ще завърши с гала-концерт на участниците, който ще се проведе на 2 юни от 18 ч. в залата на Драматичен театър „Стефан Киров“.


Сливен. Над 15 безплатни работилници ще доведе Детски панаир в

Сливен. Над 15 безплатни работилници ще доведе Детски панаир в ...

......... да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи. Актуална информация - тук и тук.


Сливен. Община Сливен проведе обществено обсъждане на концепция за развитие

Сливен. Община Сливен проведе обществено обсъждане на концепция за развитие ...

......... „Богатството на Синята планина“, „Скорост и природа в Сливен“, „Пътека към природата“, „Бит и култура в Сливенско“, „Здраве и отдих в Сливен“, „За бизнеса“ и „Лов и риболов в Сливен“. Предложения и коментари се приемат на ел. поща: [email protected] или в деловодството на Община Сливен до 31 май 2019 г.


Сливен. Международният фестивал на анимационния филм „Златен кукер“ гостува в

Сливен. Международният фестивал на анимационния филм „Златен кукер“ гостува в ...

......... начина на изработване на анимационни филми. Началото на фестивала е през октомври 2010 г. в София. Той е мост между професионалисти от цял свят и се стреми да покаже най-доброто от българската и световната анимация, както и да стимулира творческите изяви на аниматорите от цял свят, се посочва в съобщението.


27.08 % е била избирателната активност в Сливенска област на

27.08 % е била избирателната активност в Сливенска област на ...

......... настъпили повреди на машините за гласуване. Секционните избирателни комисии предават протоколите си в спортна зала „Васил Левски”, където, според РИК и останалите институции, ангажирани с изборите, е създадена добра организация за бърза обработка на изборните книжа. На предходните избори за Европейски парламент в област Сливен бе отчетена активност от 29.74%.


Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев упражни правото си на

Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев упражни правото си на ...

......... съюз. Моят вот е „за“ продължаване на растежа на българската икономика – единствен устойчив вариант за повишаване на доходите“, каза Стефан Радев. Той призова всички, които се колебаят, да излязат да гласуват. „Това са едни от най-важните избори за България, защото бъдещето на Европа е бъдещето на България“, допълни кметът.


Сливен. Министерството на културата ще търси консенсус по въпроса с

Сливен. Министерството на културата ще търси консенсус по въпроса с ...

......... добре с Министерството на културата. "Сливен винаги е раждал култура и тя е дърпала града напред", заяви Боил Банов. По - рано днес Банов бе в Котел за първата копка на мултифункционална зала на Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев". Проектът е на стойност близо три милиона. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. В Общностен център - Сливен се проведе дискусия с

Сливен. В Общностен център - Сливен се проведе дискусия с ...

......... безплатна. В нея могат да участват безработни и социално слаби родители, както и на деца със специални потребности. Следващата среща ще се проведе на 30 май от 17.00 часа, като предвидената тема за обсъждане ще бъде: „ Емоциите. Важността и ролята на разпознаване на емоциите за доброто израстване на детето”.


Сливен. Продължава превантивното почистване на отводнителни канали и шахти на

Сливен. Продължава превантивното почистване на отводнителни канали и шахти на ...

......... почистване на отводнителни канали и шахти на територията на град Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. Дейности се извършват и по главната улица. Заместник-кметът Румен Иванов коментира, че действията се налагат заради променливите метеорологични условия и проливните дъждове. От Общинско предприятие „Озеленяване“ продължават с почистването на отводнителните съоръжения.


Сливен. На официална церемония в Сливен бяха наградени победителите и

Сливен. На официална церемония в Сливен бяха наградени победителите и ...

......... Росица Друмева. Сред присъстващите на награждаването, състояло се пред сградата на Общината бяха заместник – кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, началникът на РУО – Сливен Милена Чолакова, учители, родители и ученици. Организатори са Община Сливен, Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс Сливен и РУО – Сливен.


Сливен. В Областната администрация в Сливен пристигнаха всички книжа и

Сливен. В Областната администрация в Сливен пристигнаха всички книжа и ...

......... секции на територията на област Сливен ще има възможност за машинно гласуване, като 52 от тях са в община Сливен, 16 – Нова Загора, 6 – Котел и 7 – Твърдица. В събота, 18 май, председателите на секционните избирателни комисии бяха в Районната избирателна комисия на обучение за машинното гласуване.


Сливен. В града ще се състои концерт на Николина Чакърдъкова

Сливен. В града ще се състои концерт на Николина Чакърдъкова ...

......... на 24 май. Той ще се състои на 24 май от 12.00 часа на площад „Хаджи Димитър“, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. Поводът е Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Заедно с певицата на сцената ще се качи и Неврокопския танцов ансамбъл. Концертът е безплатен.