Сливен. Сливенският филиал на Медицински университет „Проф.д-р Параскев Стоянов“ –

Сливен. Сливенският филиал на Медицински университет „Проф.д-р Параскев Стоянов“ – ...

......... си колеги на входа на сградата. Филиалът на Медицински университет – Варна в Сливен бе разкрит през 2014 година. Обучението се извършва в две специалности: „медицинска сестра“ и „акушерка“, с образователно-квалификационна степен „бакалавър“. Част от лекционния курс е електронно базиран. Практическото обучение се извършва в двете най-големи болници в Сливен.


Протест срещу обгазяването на Нова Загора и околностите от инсталацията

Протест срещу обгазяването на Нова Загора и околностите от инсталацията ...

......... да дава възможност всеки да се информира за качеството на въздуха. В града ни да има задължително включен като показател сероводород и амоняк.", обяви ги Кремена Петрова. Без значение дали протестът е предизборен, жителите на града се опасяват, че заедно с миризмата децата им вдишват и вредни за организма вещества.


Сливен. Кметът Стефан Радев на Сливен посети кварталите „Клуцохор“, „Българка“

Сливен. Кметът Стефан Радев на Сливен посети кварталите „Клуцохор“, „Българка“ ...

......... „Дружба“. Дейности по асфалтиране и подмяна на тротоарните настилки се извършват в целия град по предварително изготвен график. Приоритетно се ремонтират участъци около детски градини, училища и обществени сгради. Те са част от програмата на общинското ръководство за подобряване инфраструктурата в града и придаване нов и по-красив облик на Сливен.


Сливен. Протест в подкрепа на задържания за блудство с малолетни

Сливен. Протест в подкрепа на задържания за блудство с малолетни ...

......... е бил съден за блудство, а дори и да било така, като християнин се бил разкаял и му било простено. Те обявиха, че ще продължат с протестите, докато не бъдат изпълнени техните искания. Мярката за неотклонение на Даниел Хъл се гледа в момента от Окръжен съд - Сливен. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Започва „Фестивалът на 100-те войводи“ – Сливен `2019. 20

Сливен. Започва „Фестивалът на 100-те войводи“ – Сливен `2019. 20 ...

......... ръководители Станка Иванова, Иван Добрев ПК „Здравец“, кв. Даме Груев НЧ „Христо Ботев 1936“, с. Бяла НЧ „Надежда 1926“, с. Гергевец НЧ „Отец Паисий 1936“, кв. Речица Фолклорен клуб „Сливенци“, ръководител Красимира Николова 19:00-19:20 Лилия Стефанова 19:20-19:40 Невена Цонева 19:40-20:00 Борис Солтарийски 20:00-21:00 Всички – песни Куку бенд 21:30 Емилия.


Котел. Силите на Противопожарните служби от Сливен, Котел и Омуртаг

Котел. Силите на Противопожарните служби от Сливен, Котел и Омуртаг ...

......... се направи преценка, каква площ е обхваната от огъня, той на места е загасен, но пламва на друга, допълни още началникът на Сливенската пожарна. Сигналът за пожара е постъпил около 12.00 часа днес. На място са насочени екипи от Сливен, Котел и Омуртаг. Включено е и доброволното формирование от Котел.Сливен. В Сливен се проведе редовният приемен ден на кмета

Сливен. В Сливен се проведе редовният приемен ден на кмета ...

......... неговото обновяване. Приемният ден на кмета, заместник-кметовете и секретаря на общината е всеки първи четвъртък от месеца. Записването става три дни преди това – в понеделник от 08.30 часа в Центъра за административно обслужване на гражданите – източен вход на Общината. Жалби и сигнали се приемат и по електронна поща.


Сливен. Фонд Флаг/Фонд – устойчиви градове застава зад идеята и

Сливен. Фонд Флаг/Фонд – устойчиви градове застава зад идеята и ...

......... средства от Оперативна програма „Региони в растеж“. Той е насочен да инвестира основно в създаване на нови индустрии, реновиране на изоставени градски терени, разчистване на изоставени и стари фабрики и сгради, в създаване на нови такива за бизнеса, индустриални зони, спортна инфраструктура, културна инфраструктура и всички свързани с тези дейности.


Сливен. В Сливен официално беше представен бизнес каталогът „Инвестиционна дестинация

Сливен. В Сливен официално беше представен бизнес каталогът „Инвестиционна дестинация ...

......... е важно. Изключително вярвам в икономическото развитие на този регион. Ще се радвам голяма част от инвестициите на Фонда да са на тази територия“, заяви от своя страна Надя Данкинова – изпълнителен директор Фонд Флаг/Фонд устойчиви градове. В каталога са залегнали точки като инфраструктура, население, образование, заплата и човешки ресурси.


Сливен. Кметът Стефан Радев, директори на училища и представители на

Сливен. Кметът Стефан Радев, директори на училища и представители на ...

......... общини от областта също се справиха много добре“, каза тя. По време на срещата, която е първа за новата учебна година, бяха обсъдени механизмът за обхват, новите промени в сферата на образованието, резултатите от държавните зрелостни изпити и националните външни оценявания, сигурността на учениците в училище и безопасността на движение.


Сливен. Възобновяване на сътрудничеството в областта на културата бе обсъдено

Сливен. Възобновяване на сътрудничеството в областта на културата бе обсъдено ...

......... Пепа Чиликова. Международното събитие се организира от Община Сливен в партньорство с градовете Бидгошч (Полша) и Ниш (Сърбия) в рамките на проект „Обединена Европа – сигурност, солидарност и стабилност за всички“ по Програма „Европа за гражданите”. Утре форумът продължава с презентация на общата икономическа зона Сливен – Ямбол. Людмила ЙОРГОВАСливен. Национално състезание по дебати „Туида Open“ 2019 във формат

Сливен. Национално състезание по дебати „Туида Open“ 2019 във формат ...

......... се класира отборът „107 Екстеншън“ от Американския колеж – София ,като най-добри говорители бяха Нора Антова, Никол Михова и Полина Петкова. За новата учебна година клуб по дебати „Туида“ при Младежки дом, набира нови участници на възраст между 13 и 19 г. Записването е на тел: 044663151 ; 0876098988; 0877839100.


Сливен. Екип от висококвалифицирани ветеринарни лекари и техници от RAR,

Сливен. Екип от висококвалифицирани ветеринарни лекари и техници от RAR, ...

......... на домашните любимци и е здраве и отговорност и към хората, и към животните. Записванията ще са както следва: за кучета - 14 и 15 септември, от 14.00 до 17.00 часа, а за котки - на 16 и 17 септември, от 14.00 до 17.00 часа, на тел. 0887 757 071.


Сливен. На официална церемония в зала „Май“ Сливен се побратими

Сливен. На официална церемония в зала „Май“ Сливен се побратими ...

......... и бизнес каталогът „Инвестиционна дестинация Сливен и Ямбол“, който представя двете общини като една икономическа единица. Международното събитие се организира от Община Сливен в партньорство с градовете Бидгошч (Полша) и Ниш (Сърбия) в рамките на проект „Обединена Европа – сигурност, солидарност и стабилност за всички“ по Програма „Европа за гражданите”.


Сливен. Димитър Сяров е кандидатът на Обединение Демократична България за

Сливен. Димитър Сяров е кандидатът на Обединение Демократична България за ...

......... какъвто е и понастоящем. Избиран е за общински съветник . Бил е областен управител на Сливен от квотата на Реформаторския блок. След излизането на депутатите на ДСБ и обществения съвет на РБ в опозиция на втория коалиционен кабинет на Бойко Борисов,заради провала и неслучилата се съдебна реформа, си подава оставката.


Сливен. Изцяло нова вътрешна улица е изградена в кв. „Сини

Сливен. Изцяло нова вътрешна улица е изградена в кв. „Сини ...

......... за жителите в района. „Работим стъпка по стъпка за подобряването на градската среда и условията за живот на хората. Сливен се променя към по-добро и придобива по-модерна, по-функционална и красива визия“, каза кметът. Строителните дейности по изграждане на новата улица стартираха в края на март и бяха изпълнени в срок.Сливен. Национално състезание по дебати „Туида Open“ 2019 ще се

Сливен. Национално състезание по дебати „Туида Open“ 2019 ще се ...

......... приятелства. В тазгодишната среща главните съдии, които ще оценяват словесните способности на дебатьорите и ще решават съдбата на отборите им са: Иоан Петров, Ана-Мария Лазарова и Радко Недялков. „Туида Open” се организира от Клуб дебати „Туида” Сливен, Община Сливен; Общински съвет Сливен, Младежки общински съвет Сливен и Младежки дом Сливен.


Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев направи оглед на изцяло

Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев направи оглед на изцяло ...

......... парапети и мантинели, изградени улични връзки с асфалтова настилка и отводняване. Новата придобивка е реализирана със средства от Община Сливен. Жители от вилна зона благодариха на кмета Стефан Радев за довършването на моста, който е важна връзка с квартала и от полза за жителите в района, особено за по-възрастните обитатели.


Сливен. Девет младежи от област Сливен участваха в XII Летен

Сливен. Девет младежи от област Сливен участваха в XII Летен ...

......... не един месец, а непрекъснато“, каза още тя. „Като знаещи, можещи и почтени хора ние имаме право да живеем и да се реализираме в държава с институции, които вдъхват достойнство. Защото във всички измерения на държавата – икономически, фискални, външнополитически – България е във възход и това е безспорен факт


Сливен. Първият училищен звънец в Сливенска област удари. На 2

Сливен. Първият училищен звънец в Сливенска област удари. На 2 ...

......... учебна година, ще им се отблагодари с нови отлични резултати. „Пожелавам да бъдете целеустремени, но и достойни в надпреварата! Бъдете здрави и удовлетворени!“, казва още Чавдар Божурски. Поздравителният адрес бе прочетен на тържествената церемония от зам.областния управител Димитринка Петкова. Поздравление към училището поднесе и кметът на община Сливен Стефан Радев.


Сливен. Първи детски фестивал по шахмат беше открит в Сливен.

Сливен. Първи детски фестивал по шахмат беше открит в Сливен. ...

......... в Сливен чрез обучението на деца в тази велика игра. В събота специален гост на събитието ще бъде шесткратният шампион и гросмайстор Васил Спасов, който ще изнесе лекция на малките шахматисти. На 1 септември – събота, от 19.15 часа, той ще проведе сеанс на 20 дъски с любители на шаха.


Сливен. бщностен център-Сливен организира спортен празник за децата, които участваха

Сливен. бщностен център-Сливен организира спортен празник за децата, които участваха ...

......... е напълно безплатна. Екипът на Общностен център-Сливен, с ръководител Георги Петров, пожелава на бъдещите първокласници много успехи. Проект „Предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие в Общностен център за деца и семейства-Сливен” е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешки ресурси”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.


Сливен. Военнослужещите от състава на Сухопътните войски и Военновъздушните сили

Сливен. Военнослужещите от състава на Сухопътните войски и Военновъздушните сили ...

......... населените места. В помощ на населението се включи и вертолет Ми-17 с регистрационен знак 419 от състава на 24-та авиобаза в Крумово. Двудневната операция на екипажа продължи общо 7 часа и 15 минути. Бяха извършени 43 захода за пускане на вода с подвесната система за гасене на пожари „Bambi Bucket“.


Сливен. С едноминутно мълчание в памет на убитата 7-годишна Кристин

Сливен. С едноминутно мълчание в памет на убитата 7-годишна Кристин ...

......... Дневен център за подкрепа на деца и младежи с тежки множествени увреждания и техните семейства. Бяха разгледани и приети също предложения за разпоредителни сделки с недвижимо имущество, приемане и разрешаване на изработване на подробен устройствен план на поземлени имоти, а също и отпускане на финансови средства и помощи на граждани.


Сливен. Изменението на бюджета на община Сливен ще гласува на

Сливен. Изменението на бюджета на община Сливен ще гласува на ...

......... европейски проекти през програмния период. В тази връзка той допълни, че не са налагани санкции от Управляващия орган за неизпълнение. Ще бъдат гласувани обичайните разпоредителни сделки с недвижимо имущество, приемане и разрешаване на изработване на ПУП на поземлени имоти, а също и отпускане на финансови средства и помощи на граждани.


Сливен. Двама души са задържани в момент на прехвърляне на

Сливен. Двама души са задържани в момент на прехвърляне на ...

......... била открита друга цистерна, с близо 5000 литра газ, свързана с легална цистерна за газ, от която се зареждали автомобили и битова газ. Иззети са проби от горивата за изследване. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на двамата продължава под ръководството на прокуратурата.


Сливен. Кметът Стефан Радев награди носителя на почетното отличие „Национална

Сливен. Кметът Стефан Радев награди носителя на почетното отличие „Национална ...

......... е възпитаник на ППМГ „Добри Чинтулов“ и е постигнала пълен отличен успех през гимназиалния етап на обучение, оценки Отличен 6.00 на трите държавни зрелостни изпита, на които се е явила, лауреат е от националната олимпиада по английски език и е с високи резултати от националните олимпиади по биология и химия.


Сливен. 28-то издание на Националния събор на каракачаните в България

Сливен. 28-то издание на Националния събор на каракачаните в България ...

......... отслужен от отец Евгений. Във фолклорната програма участваха Ансамбълът за народни песни и танци – Сливен и танцовите състави при Културно-просветните дружества на каракачаните от цялата страна. Беше раздаден курбан за здраве на всички присъстващи гости. Тази година за първи път беше пресъздаден каракачански керван от номадското минало на етноса.


Сливен. Акробатично шоу под наслов „Приказна нощ“ ще се проведе

Сливен. Акробатично шоу под наслов „Приказна нощ“ ще се проведе ...

......... а възпитаниците на Спортен клуб по джудо „БиоКом“ ще демонстрират своето бойно изкуство. Водещ на шоуто ще бъде бате Енчо. Акробатичното шоу се организира от клуб „Стефан Данчев“ - Сливен, с треньори Калинка Лечева, Стефка Спасова и Виолета Бинева, и с подкрепата на Община Сливен и туристическия обект „Крепост Туида“.


Сливен. Подписка с искане на доживотна присъда за извършителя на

Сливен. Подписка с искане на доживотна присъда за извършителя на ...

......... но и за всички извършили подобни престъпления“, заяви майката на убитото дете Гергана Драгиева. Само за няколко часа в подкрепа на искането са събрани стотици подписи. Инициативата ще продължи до 15 септември, след това събраните подписи ще бъдат внесени в Общината Сливен, за да бъдат препратени по компетентност. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Областният управител Чавдар Божурски бе официален гост на откриването

Сливен. Областният управител Чавдар Божурски бе официален гост на откриването ...

......... свиждане е изпълнена според световните стандарти, с прозрачна стена между задържаното лице и посетителя. Отредено е място за престой на открито. Със заповед на зам.-министър Проданов арестът в сградата на ОДМВР бе закрит. Със същата заповед бе разкрит ареста на територията на женския затвор. Преместването ще стане до 2 седмици.


Сливен. Започна обновяването на блок № 8 в кв. „Сини

Сливен. Започна обновяването на блок № 8 в кв. „Сини ...

......... подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена. Изпълнител на обекта е „Деомид“ ЕООД – Варна, а строителният надзор е поверен на ЕТ „Марчела-90 – Златко Марчев“, Хасково. Срокът за изпълнение е 175 календарни дни.


Сливен. Мария Николова е победител на маратона Орехово Ултра. Това

Сливен. Мария Николова е победител на маратона Орехово Ултра. Това ...

......... Това съобщиха от отдел „Спорт“ в Община Сливен. Дългогодишната състезателка на АСК – Лека атлетика Сливен надбяга и мъжете на 50 км/2545 D+ трасе, като спечели с нов рекорд от 5:20 минути. Така подобри своят рекорд от миналата година с 15 минути. Треньор на Мария е нейната майка Надя Михова.


Сливен. Десетки хора се събраха на протест пред областната болница

Сливен. Десетки хора се събраха на протест пред областната болница ...

......... присъда, нека живее и се мъчи в затвора. Но не и да излезе след няколко години, и отново да извърши жестокост и да посегне на друго дете“, заяви Драгиева. Затова събралите се настояват Трифонов да получи най-тежкото наказание, предвидено в закона - доживотна присъда без право на замяна. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев и заместникът му Пепа

Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев и заместникът му Пепа ...

......... Отделни въпроси и искания поставиха и граждани, с които разговаря кметът на Общината. Големите задачи, по които трябва да продължи да се работи системно са състоянието на уличната мрежа и водопроводите в селата. Стефан Радев пое ангажимент, че ще продължи да залага в бюджета на Общината средства по това направление.


Сливен. Председателят на Общинския съвет в беларуския град Светлогорск Людмила

Сливен. Председателят на Общинския съвет в беларуския град Светлогорск Людмила ...

......... Деня на образованието в Светлогорск в края на септември. Партньорските отношения между Сливен и Светлогорск датират от 1997 година, когато е подписано Съглашение за сътрудничество. В срещите взеха участие още зам.-председателят на Общински съвет-Сливен Деян Дечев и председателите на две от Комисиите в местния парламент Мартин Славов и Борислав Павлов.


Сливен. Изцяло обновеният клуб на пенсионера в кв. „Дружба“ до

Сливен. Изцяло обновеният клуб на пенсионера в кв. „Дружба“ до ...

......... 2004” – Сливен и зам.-председател на Централния съвет на „Съюз на пенсионерите 2004” – София Пенка Симеонова. Ремонтните дейности, извършени от Община Сливен, започнаха в края на май. Беше извършена топлоизолация на стените, хидро- и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка, обособен кухненски кът, санитарно помещение, осветителната инсталация също беше ремонтирана.


София. Многолюдно бдение в памет на зверски убитата 7-годишна Кристин

София. Многолюдно бдение в памет на зверски убитата 7-годишна Кристин ...

......... Георгиева. След разказ на местен жител, в какво състояние е открил момиченцето, част от присъстващите поискаха и смъртно наказание. Междувременно в Сливенската областна болница, заради оплакване от страна на близките, се извършва проверка дали екипът, пристигнал в Сотиря, е спазил протокола за оказване на първа помощ на детето. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Възможностите за включване към градската канализационна мрежа на къщи

Сливен. Възможностите за включване към градската канализационна мрежа на къщи ...

......... което ще установи дали е възможно включването на имотите към нея. Участъкът е с дължина около 900 метра и обхваща къщи от северната страна на улицата. „Ще търсим възможност за въвеждане на обекта в експлоатация, а след това ще се търси вариант за цялостно благоустрояване на този участък“, каза кметът.


Сливен. След продължително преследване бе задържан убиецът на 7-годишното дете

Сливен. След продължително преследване бе задържан убиецът на 7-годишното дете ...

......... да си ги набавя. Нямал е оръжие и дори нямал мобилен телефон. Главният секретар на МВР, окръжният прокурор и директорът на ОДМВР - Сливен изказаха своята благодарност на всички участници в издирването е залавянето на убиеца, а също и на местните жители, които непрекъснато сигнализирали за неговото местонахождение. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Полицията издирва Мартин Стоянов Трифонов (на 21 г.) от

Сливен. Полицията издирва Мартин Стоянов Трифонов (на 21 г.) от ...

......... издирва Мартин Стоянов Трифонов (на 21 г.) от град Сливен във връзка с извършено тежко криминално престъпление в района на село Сотиря. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Хората, които имат информация за издирвания, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.


Продължилата 15 денонощия блокада на пътя Сливен - Ямбол при

Продължилата 15 денонощия блокада на пътя Сливен - Ямбол при ...

......... заради кризата с африканската чума по прасетата. Недоволни хора излязоха на пътя заради разпореждането да бъдат изклани прасетата, гледани домашно, в 20-километровата зона от установено огнище. Вчера, 14 август, протестиращите разпространиха писмо до медиите, в което твърдят, че властта се опитва да разцепи протеста, като нарочно праща външни хора, националисти.


Сливен. Днес на 15 август въжена линия Сливен – Карандила

Сливен. Днес на 15 август въжена линия Сливен – Карандила ...

......... почивните станции и горната станция на лифта. Ремонтните дейности в петък ще продължат в района на Кендалова чешма, Хисарлъка, Дефилето, Селището, Разсадника, Даулите, в т.ч. бившия комбинат "Българка" и Волиерата за отглеждане на белоглав лешояд. Там токът на 16 август ще бъде спрян за времето от 08.00 до 18.00 часа.


Сливен. Общината продължава да набира предложения за наградата за литература

Сливен. Общината продължава да набира предложения за наградата за литература ...

......... на Община Сливен всеки делничен ден от 8.00 часа до 12.00 часа и от 13.00 часа до 17.00 часа. Допълнителна информация може да бъде получена от Дора Чанева – гл. експерт в Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността” на тел. 044/ 611 221, GSM 0879 599 053, e-mail: [email protected]


Продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол при село Крушаре от недоволни

Продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол при село Крушаре от недоволни ...

......... във Facebook беше публикувано видео, показващо трупове на разчленени прасета, които са събрани в чували и захвърлени в Сливенския Балкан. Подробности по тази тема може да прочетете и в този материал. Междувременно стана ясно, че положителна проба за болестта африканска чума е установена и при свинете в село Желява, Софийско.


Сливен. Предвижда се изграждане на стена за катерене в спортна

Сливен. Предвижда се изграждане на стена за катерене в спортна ...

......... залата са осигурени от българското правителство. Залата не е ремонтираната от построяването ѝ през 1971 година. От началото на мандата ръководството на Общината работи в подкрепа на сливенския спорт и ремонтните дейности са част от политиката на кмета Стефан Радев за осигуряване на по-добри условия за спортистите и техните треньори.


Сливен. Кметът Стефан Радев почете паметта на героите от четата

Сливен. Кметът Стефан Радев почете паметта на героите от четата ...

......... открита миналата година. Община Сливен дари и беседка, която беше монтирана до чешмата. Паметният знак е направен по повод 150 години от героичния подвиг на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. На 13 август 1868 година в местността Кървавата нива край Божевци се сражават последните четници на двамата войводи.


Сливен. Радослава Мавродиева спечели тласкането на гюле при жените на

Сливен. Радослава Мавродиева спечели тласкането на гюле при жените на ...

......... Мавродиева записа 17.34 м в единствения си успешен опит в състезанието. За състезателката на АСК по лека атлетика в града ни с треньор Валентина Желязкова това беше едва четвърти старт за годината. През зимата тя стана шампионка на България (19.09 м), на Балканите (18.71 м) и на Европа (19.12 м).


Сливен. Община Сливен ще отбележи 151 години от гибелта на

Сливен. Община Сливен ще отбележи 151 години от гибелта на ...

......... започват в 10.30 часа. Каменната чешма с паметна плоча беше открита миналата година. Паметният знак е направен по повод 150 години от героичния подвиг на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. На 13 август 1868 година в местността Кървавата нива край Божевци се сражават последните четници на двамата войводи.


Как точно върви борбата с африканската чума в Сливенско, където

Как точно върви борбата с африканската чума в Сливенско, където ...

......... да остане в сила. Сподели с твоите приятели Припомняме, че подобно видео за отношението на ветеринарите от БАБХ в ямболското село Зидарово беше публикувано преди три седмици, отново от същия потребител. Тя е председател на Единна народна партия, която беше създадена и водена от Мария Капон. Сподели с твоите приятели


Само след седмица Сливен може да има сериозни проблеми с

Само след седмица Сливен може да има сериозни проблеми с ...

......... знаят за ситуацията и са уведомени за бъдещето спиране на тока. От "Електроразпределение Юг" изразява надежда, че двете компании ще намерят начин за изчистване на търговските претенции помежду си, за да не се стига до спиране на електрозахранването, а оттам и на водоснабдяването за клиенти на ВиК Сливен.    


Рано тази сутрин шофьор с кола с ямболска регистрация опита

Рано тази сутрин шофьор с кола с ямболска регистрация опита ...

......... узаконяване на личното стопанство за хората, които искат да отглеждат до 5 прасета. Протестиращите продължават да искат отмяна за евтаназия на здрави животни, настояват и за оставката на ръководителя на БАБХ Дамян Илиев, има и искане за оставка на цялото правителство – защото е пренебрегнало превенцията по отношение на чумата.


Сливен. Близо 400 000 лв. ще струват укрепителните дейности на

Сливен. Близо 400 000 лв. ще струват укрепителните дейности на ...

......... укрепителни дейности в Сотиря, където е заплашено училището. „Този проект изискваше много процедури, които трябваше да се проведат, но в крайна сметка той е факт. С укрепването на свлачището ще защитим единствения път към постройките към „Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост“, посочи ръководителят на проекта инж. Снежана Кънева.


Пътят Ямбол-Сливен продължава да бъде затворен повече от 40 часа

Пътят Ямбол-Сливен продължава да бъде затворен повече от 40 часа ...

......... ще отпусне по 300 лв. на всеки стопанин на домашни прасета, при доброволно умъртвяване на животните. Министър-председателят уточни, че тези средства са за личните стопанства, които попадат в 20-километровата санитарна зона. Кога изтече срока за доброволно клане на прасетата и какво ще се случи след това, прочетете в този материал.


В сливенското село Крушаре стопани на домашни прасета излязоха на

В сливенското село Крушаре стопани на домашни прасета излязоха на ...

......... пътя цяла нощ, защото към 4 ч. чакат още протестиращи от Ямбол. Вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че държавата ще отпусне по 300 лв. на всеки стопанин на домашни прасета, при доброволно умъртвяване на животните. Министър-председателят уточни, че тези средства са за личните стопанства, които попадат в 20-километровата санитарна зона.


Сливен. Областният управител Чавдар Божурски проведе среща с кметовете на

Сливен. Областният управител Чавдар Божурски проведе среща с кметовете на ...

......... прасета, вече е разпоредено на ловните дружинки и на горските стопанства да извършват отстрел и да залагат капани. Гонките не са разрешени, тъй като има опасност заразите да бъдат пренасяни на километри. В срещата участваха още директори на държавни структури, представители на Ветеринарния съюз, кметове на села извън 20-километровите зони.


Сливен. Спортен празник, посветен на децата от първата група към

Сливен. Спортен празник, посветен на децата от първата група към ...

......... Общностен център-Сливен, с ръководител Георги Петров, пожелават на бъдещите първокласници много успехи в обширния океан на знанието. Проект „Предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие в Общностен център за деца и семейства-Сливен” е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешки ресурси”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.


Сливен. Силно е увеличено търсенето на фризери в магазините в

Сливен. Силно е увеличено търсенето на фризери в магазините в ...

......... не трябва да остане, защото ще ни ги вземат и даже месо няма да имаме“, оплакаха се хората. От вчера следобед в Сливен заради африканската чума по свинете е обявена забрана за отглеждане на домашни прасета. Срокът, в който стопаните трябва да ги умъртвят, е втори август, петък. Людмила ЙОРГОВА


Десетки тонове умъртвени норки се загробват на територията на открит

Десетки тонове умъртвени норки се загробват на територията на открит ...

......... за норки у нас се намира в старозагорското село Маджерито и е собственост на фирма „Фармпро“ ЕООД. Хората от Боров дол, в чието землище са загробени тоновете животни, след отнемане на ценните им кожи, са скептични, че ако в аферата е „замесен някой голям“, всичко много бързо ще се потули.


Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев инспектира ремонтните дейности на

Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев инспектира ремонтните дейности на ...

......... около месец след пожара със средства от републиканския бюджет. В момента се извършва цялостен вътрешен ремонт на сградата, смяна на дограмата и подовите настилки. Таваните ще бъдат облицовани с гипсокартон. Ще бъдат поставени вътрешни интериорни врати, а на входа – алуминиеви. Ще се извърши ремонт на ВиК-мрежата и електрическата инсталация.


Котел. Представянето на книгата „Записки върху записките” на Любомир Котев

Котел. Представянето на книгата „Записки върху записките” на Любомир Котев ...

......... на летописеца на Априлското въстание. Проведе се и тематичен ученически конкурс за есе. Най-добрите творби бяха излъчени от жури под председателството на зам.областния управител Димитринка Петкова. Организаторите от областната администрация, общината и историческия музей в Котел, кметството и читалище „Извор – 1882” в Медвен се надяват четенията да станат ежегодни.


Днес в котленското село Медвен за пръв път се провеждат

Днес в котленското село Медвен за пръв път се провеждат ...

......... и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев” в Сливен. Инициативата за провеждане на четенията е на заместник-областния управител на Сливен - Димитринка Петкова, кметствата в Медвен и Котел и патриотични организации. Намерението на организаторите от Областна администрация-Сливен, община Котел, Исторически музей-Котел, кметство Медвен и читалище „Извор-1882 г.“ е четенията да станат ежегодни.


Кметът на община Сливен - Стефан Радев - призова стопаните,

Кметът на община Сливен - Стефан Радев - призова стопаните, ...

......... на обектите, предприети са мерки по изграждане дезинфекционни площадки със съответните съоръжения и препарати. В Общинската епизоотична комисия, съгласувано с кметовете и кметските наместници, е изготвен списък с  места, подходящи за загробване и обезвреждане на странични животински продукти, съгласно Наредбата на БАБХ, съобщи инж. Снежана Кънева - секретар на комисията.


Сливен. Над 5 000 000 лв. влага Община Сливен в

Сливен. Над 5 000 000 лв. влага Община Сливен в ...

......... едно най-трудните, тъй като се извършва цялостна реконструкция на сградата. Той допълни още, че по този проект в момента се реновират още три детски градини - „Детство“, „Зорница“ и „Вержин и Хаик Папазян“. „Надявам се наесен да посрещнем децата в една изцяло обновена детска градина“, заяви в заключение кметът Радев.


Сливен. Писателката Валерия Андреева гостува на децата, участници в творческата

Сливен. Писателката Валерия Андреева гостува на децата, участници в творческата ...

......... Пред децата в библиотеката тя представи книгата си „Пролетните курабийки на Баба Марта“ – една забавна история за трите дъщери на пролетта – Синята фея, Зелената фея и Розовата фея, които с радост гостуват на своята Баба Марта и с вдъхновение приготвят за първи път пролетни курабийки по нейната рецепта.


Сливен. На официална церемония бе дадено началото на празника „Златна

Сливен. На официална церемония бе дадено началото на празника „Златна ...

......... в земеделието. Организатори на събитието са Министерството на земеделието, храните и горите, кметството на селото, читалище „Слънце – 1928“ с. Гавраилово, Община Сливен, Институт по овощарство – Пловдив, Организацията за производители на праскови „Българска праскова“ ООД. Празникът се провежда под патронажа на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева.


Сливен. Стартира санирането на блок номер 10 в кв. „Сини

Сливен. Стартира санирането на блок номер 10 в кв. „Сини ...

......... извършена цялостна подмяна на вратите на входовете, както и на тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност. Изпълнител на обекта е „Суперстрой – Инженеринг“ ЕООД, а строителният надзор е поверен на „Геодет“ ЕООД. Срокът за изпълнение е 175 календарни дни.


Сливен. РУ - Сливен издирва Красимир Петров Петров на 60

Сливен. РУ - Сливен издирва Красимир Петров Петров на 60 ...

......... г., среден ръст (165 см), с нормално телосложение, кафяви очи, овално и мургаво лице, къса и права коса - прошарена. Движи се бавно, леко накуцва. РУ - Сливен умолява гражданите, които имат информация за лицето, да се свържат с най-близкото управление на МВР или да подадат сигнал на телефон 112.


„Ако в близките дни ръководството на областната болница в Ямбол

„Ако в близките дни ръководството на областната болница в Ямбол ...

......... граждански организации. „Гражданите на Ямбол са зад нас, което означава, че вярват в нашата правота и застават зад нашите искания“, изтъкна още д-р Папашимов. И посочи, че през последните осем години – периода на сегашното болнично ръководство, над 30 водещи специалисти са напуснали ямболската болница. Най-вече заради унизително ниското заплащане.


Сливен. Растения марихуана са иззети при полицейска операция в село

Сливен. Растения марихуана са иззети при полицейска операция в село ...

......... на отглеждане на марихуана в частен имот в село Желю войвода. Иззети са растения от рода на конопа. При полевия тест те са реагирали на марихуана. Работата по случая продължава . Образувано е досъдебно производство. Започната е работа по бързо производство за управление на нерегистрирано МПС, установено в село Тополчане.