Сливен. 75-годишнината от спасяването на евреите в България бе тема

Сливен. 75-годишнината от спасяването на евреите в България бе тема ...

......... мир, разбирателство и да се забавляват заедно. От името на областния управител поздравление поднесе зам.областният управител Димитринка Петкова. Вечерта завърши с дегустация на традиционния за еврейската кухня специалитет „бурекас”, приготвен от семейство Рандеви от Сливен. Събитието бе в изпълнение на работната програма за Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз.


32-годишен мъж от Сливен е пребил и наранил с нож

32-годишен мъж от Сливен е пребил и наранил с нож ...

......... семеен скандал 32-годишният С.С. е нанесъл побой и порезни рани по ръцете на 29-годишната си съпруга. Жената е транспортирана за лечение в МБАЛ - Сливен без опасност за живота. С.С. е задържан в РУ - Нова Загора за побой и причиняване на телесна повреда. По случая е образувано досъдебно производство.


Сливен. Кметове от община Сливен се срещнаха с директора на

Сливен. Кметове от община Сливен се срещнаха с директора на ...

......... притежават всички атрибути, предвидени в Наредбата на Общината. Нарушителите се санкционират, което е съпроводено с отнемане на амуниции от превозното средство. Продължават специализираните операции по опазване на обществения ред и превенция в селските райони. През идната седмица се предвижда акция, основно в планинските села, съвместно със Зонално жандармерийско управление –Бургас.


Сливен. Ремонтирана е пешеходната пътека, водеща към местността „Хамам баир“.

Сливен. Ремонтирана е пешеходната пътека, водеща към местността „Хамам баир“. ...

......... по пътеката към местността. Демонтирана е разрушената настилка от плочи от градешки камък. Положена е бетонова и водоизолираща настилка. Разрушените стъпала са възстановени. Покритието на площадката и стъпалата е от щампован бетон. Изпълнена е стоманобетонова подпорна стена с дължина 34 м. Средствата за ремонтите дейности са осигурени от Община Сливен.


Сливен. За Трета поредна година, Министерство на туризма стартира онлайн

Сливен. За Трета поредна година, Министерство на туризма стартира онлайн ...

......... посочват от Община Сливен. В обекта посредством похватите на експерименталната археология и музейната анимация, всеки посетител, ежедневно може да съпреживее историята, да я докосне, да усети Духа на България и да се прехвърли назад във вековете. Гласуването е до 5 декември 2018 г. и е само онлайн, чрез платформата www.tourismawards.bg.


Сливен. Протестно шествие срещу социалната несправедливост се проведе и тази

Сливен. Протестно шествие срещу социалната несправедливост се проведе и тази ...

......... Розова градина. После протестиращите се връщат обратно по същия маршрут. "Ще се събираме ежедневно, докато исканията ни не бъдат чути", заяви пред Радио "Фокус" - Сливен един от организаторите на протестите в Сливен Валентина Филаделфевс. Утре в Сливен отново ще има протестно шествие, началният час и сборният пункт остават същите.Сливен. Мерките за осигуряване на обществения ред по време на

Сливен. Мерките за осигуряване на обществения ред по време на ...

......... че шествия по пътни артерии се организират по съответния ред след надлежащо уведомление до собственика на пътя, Общината и органите на реда. По повод предстоящия идната неделя протест срещу високите цени на горивата гл. инспектор Кикьов припомни, че съгласно ЗДП е забранено организирането на демонстрации и други шествия. Людмила ЙОРГОВА


Водачите на 26 автомобила, предизвикали затварянето на път ІІ-53, ще

Водачите на 26 автомобила, предизвикали затварянето на път ІІ-53, ще ...

......... Младен Маринов бе на посещение в Сливен. Той проведе работна среща с кметове от региона, посветена на взаимодействието между органите на реда и местната власт при обезпечаването на обществения ред и сигурност в населените места. От Сливен министър Маринов призова протестите да се извършват мирно и в рамките на закона.


Сливен. Център за социална рехабилитация и интеграция в кв. ,,Република”

Сливен. Център за социална рехабилитация и интеграция в кв. ,,Република” ...

......... предоставяна подкрепа за индивидуалното развитие, поддържане и придобиване на нови способности и самостоятелност на лица с различни по вид и степен увреждания. Основна цел в дейността на Центъра е откриване и надграждане на ресурсите от знания, умения и нагласи за успешна житейска, професионална и творческа реализация на хората с увреждания.


Сливен. Взаимодействието между местната власт и полицията за осигуряването на

Сливен. Взаимодействието между местната власт и полицията за осигуряването на ...

......... е дългосрочно най-вярното решение. Вярно, че иска много инвестиции от време и пари сега, а резултатът ще го видим след много години. Но това е решението“, отбеляза сливенският кмет Стефан Радев и допълни, че една от стъпките в правилната посока е откриването на първата детска градина в кв.“Надежда“ в Сливен.


Сливен. 150 килограма нелегален тютюн са иззели служители на Икономическа

Сливен. 150 килограма нелегален тютюн са иззели служители на Икономическа ...

......... І-6, е спрян за проверка лек автомобил, управляван от С. Р., на 50-години, от град Сливен. При извършените процесуално-следствени действия в автомобила са намерени и иззети 150 килограма ситно нарязан тютюн за продажба, без акцизен бандерол. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК.74-годишна жена от град Нова Загора е станала жертва на

74-годишна жена от град Нова Загора е станала жертва на ...

......... си сумата от 8000 лева и златни накити. По случая е образувано досъдебно производство. По-рано от сливенската полиция предупредиха за нов сюжет на телефонните измамници, свързан с убеждаване на жертвите да окажат съдействие на органите на реда при „залавянето” на престъпници. В схемата често се замесвали имена на истински полицаи.


Над 200 автомобила се събраха днес на протестно автошествие в

Над 200 автомобила се събраха днес на протестно автошествие в ...

......... в Сливен. „Засега ще протестираме мирно, но ако гласът ни не бъде чут, ще преминем към други действия“, добави той. Сред исканията на протестиращите са още намаляване на данъчните ставки за храните и лекарствата, премахване на ненужните държавни структури, източващи държавния бюджет и намаляване на броя и заплатите на депутатите.


Сливен. Стотици протестираха в града срещу високите цени на горивата

Сливен. Стотици протестираха в града срещу високите цени на горивата ...

......... която регулираше и движението, за да се предотвратят инциденти. Шествието продължи повече от час. То започна в 11.00 часа от паркинга на Дамарски мост и обхвана всички основни пътни артерии в града. В същия час и в Ямбол шофьори протестираха, в тяхна подкрепа се включиха и таксиметрови превозвачи. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. С празничен концерт в зала „Слънце“ в Сливен беше

Сливен. С празничен концерт в зала „Слънце“ в Сливен беше ...

......... което носи името на един от класиците на българската литература Йордан Йовков“, заявява в поздравителния адрес кметът Радев. По време на концерта директорът на училището Диана Кънева награди учениците, взели участие в различни конкурси на учебното заведение. Празникът продължи с ателиета по интереси в начален етап, прогимназиален и гимназиален етап.


Полицейски служители от Районното полицейско управление в Сливен запознават децата-доброволци

Полицейски служители от Районното полицейско управление в Сливен запознават децата-доброволци ...

......... за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в критични ситуации. Иновативният проект се реализира в четири училища в област Сливен - по едно в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица.  Темите на заниманията са съобразени с възрастовите  особености на децата, както и с регионалните специфики, традиции и култура.  Филмови продукции на регионалните историческите музеи в Сливен и Русе

Филмови продукции на регионалните историческите музеи в Сливен и Русе ...

......... непокорните”, продукция на РИМ – Сливен и „Музеят на модерното време”, продукция на НБУ и РЕМ – Пловдив бяха представени вчера при голям интерес от страна на специалистите и публиката. „Надяваме се да превърнем Табаковите четения в традиция”, каза за Actualno.com директорът на Регионалния исторически музей в Сливен Николай Сираков.


Сливен. На територията на ОДМВР-Сливен се проведе 24-часова специализирана операция

Сливен. На територията на ОДМВР-Сливен се проведе 24-часова специализирана операция ...

......... допълнително обслужващо трасе в района на ЖП гара в Сливен, хванати са водачи с алкохол, неправоспособни и употребили наркотични вещества, за което са започнати бързи производства. Започнати са производства за управление на нерегистрирани моторни превозни средства. Операциите по противодействие на конвенционалната престъпност и пътна безопасност на територията на ОДМВР-Сливен продължават.


„Нищо, никой, отникъде!”. Това каза бащата на Ренета Томова, починалата

„Нищо, никой, отникъде!”. Това каза бащата на Ренета Томова, починалата ...

......... предизвика силно брожение в Сливен и в социалните мрежи. Момичето бе разпознаваемо и обичано в града, заради многобройните си граждански и алтруистични инициативи. „Имаме и една малка утеха напоследък”, каза днес бащата на Рени - Петър Томов. Преди два дни бебето Мария започнало да раздвижва ръчичката си, увредена при раждането.


Сливен. Жителите на село Гавраилово отбелязаха празника на селото на

Сливен. Жителите на село Гавраилово отбелязаха празника на селото на ...

......... на който производители от страната и научни работници обменят информация за новостите в бранша. Първите прасковени насаждения са създадени през 30-те години на миналия век. В момента се отглеждат 1 100 дка градини. Църквата е съградена от местното население през 1866 г., а читалище „Слънце“ чества през т.г. 90-годишен юбилей.


Сливен. Над 155 тракийски колесници са били унищожени от иманяри

Сливен. Над 155 тракийски колесници са били унищожени от иманяри ...

......... историческа гледна точка, а година по-късно е разкрита и ритуалната площадка, с посуда от ритуалните пиршества, извършвани по време на погребалния обред. Игнатов подчерта, че погребването заедно с утвар и луксозни антични возила се среща най-вече в Тракия, затова Карановската надгробно-източна могила е от такова значение за археолозите. Людмила ЙОРГОВА


В навечерието на професионалния празник на полицията – 8 ноември,

В навечерието на професионалния празник на полицията – 8 ноември, ...

......... станаха: младши експерт Цветан Вълев от участък „Петолъчка“ към РУ – Сливен, старши инспектор Диаманди Диамандиев – началник на група „Криминална полиция“ към РУ – Котел, мл. експерт Димо Петров –командир на отделение в участък кв. „Шести“ – Нова Загора и Илко Сикоров от „Криминална полиция“ към РУ – Твърдица.


Сливен. Областната администрация в Сливен подари преносим компютър на българското

Сливен. Областната администрация в Сливен подари преносим компютър на българското ...

......... от петте неделни български училища, поклонение пред паметника на Георги Раковски в Болград и пред паметника на акад. Александър Теодоров – Балан в едно от близките населени места. Директорката на Болградската гимназия Снежана Скорич изпрати благодарствена грамота на зам.областния управител Димитринка Петкова за приноса й в организирането на националния конкурс.


Сливен. Областният управител на Сливен Чавдар Божурски изпрати поздравителен адрес

Сливен. Областният управител на Сливен Чавдар Божурски изпрати поздравителен адрес ...

......... завършва поздравлението. На тържественото събрание ст. комисар Величков връчи наградите „Полицай на месеца“ на Цветан Вълев от ПУ „Петолъчката“, ст. инспектор Диаманди Диамандиев от РУ на МВР-Котел, Димо Петров от Районно управление на МВР-Нова Загора и Илко Сикоров от Районно управление на МВР-Твърдица за проявения професионализъм при разкриване на престъпления.


Рано тази сутрин, на един от най-оживените булеварди в Сливен

Рано тази сутрин, на един от най-оживените булеварди в Сливен ...

......... от Сливен. При опит да се включи в движението по натоварения булевард от отбивка в близост до новия гробищен парк, тя била ударена от джипа. Предприетите процесуално-следствени действия ще покажат дали е имало шофиране с несъобразена скорост. Снимка, направена от очевидец, свидетелства, че сблъсъкът между двата автомобила е бил жесток.


Сливен. Сливенски ученици почетоха паметта на загиналите в битката при

Сливен. Сливенски ученици почетоха паметта на загиналите в битката при ...

......... почит към героите учениците от гимназията направиха и през миналата година, когато в деня за военно обучение посетиха паметника на артилериста на територията някогашния 6-ти артилерийски полк. И в двата случая посещенията на паметниците-светини на някогашния славен сливенски военен гарнизон бяха възможни благодарение на съдействието на Военното окръжие в Сливен.


Сливен. Регионална служба „Военна полиция“ – Сливен, отбеляза своя празник

Сливен. Регионална служба „Военна полиция“ – Сливен, отбеляза своя празник ...

......... Гостите се повозиха на военнополицейски автомобили. За желаещите имаше и център за стрелба с въздушна пушка „Славия 630″. Представянето на Регионална служба „Военна полиция“ – Сливен, завърши с демонстрация на полицейски техники. Военнополицейски екип за специализирани тактически действия показа пред гостите ръкопашен бой и прийоми за обезвреждане на въоръжен противник.


През последната година профилираната гимназия по западни езици „Захарий Стоянов”

През последната година профилираната гимназия по западни езици „Захарий Стоянов” ...

......... Немскоезична театрална трупа, силен Доброволчески клуб и емблематичният театър „Класика” допълват интелектуалната физиономия на сливенската езикова гимназия. През миналата година клуб „Млад възрожденец” на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” – Сливен бе отличен с първа награда за активна социална дейност по време на Третата национална среща на клубовете „Млади възрожденци” в София.


Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев ще участва в конгреса

Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев ще участва в конгреса ...

......... премиер Бойко Борисов. Около две хиляди души от над 40 страни са поканени във форума, на който ще присъства и кметът на община Сливен Стефан Радев, който използва годишния си отпуск, за да посети Финландия. В рамките на конгреса се очаква партията да избере водещия си кандидат за евроизборите догодина.


Катастрофа заради изскочило на платното диво прасе е имало снощи

Катастрофа заради изскочило на платното диво прасе е имало снощи ...

......... Областното пътно управление инж. Митко Иванов коментира, че магистралата е в 10-годишен гаранционен период и изграждането на допълнителни обезопасителни елементи трябва да се предложи от Проектанта. От сливенското Ловно-рибарско сдружение твърдят, че популацията на диви прасета е нараснала двойно и единствено масовият отстрел може да тушира проблема. Автор: Мариана Иванова


Сливен. Горивата в Сливен са по-скъпи с стотинка за литър

Сливен. Горивата в Сливен са по-скъпи с стотинка за литър ...

......... на големите вериги, като всеки сам определя дали ще печели от оборот или с по-висока цена. Според него увеличаване на цената на горивото негативно се отразява върху оборота. Търговецът съобщи, че при по-ниски цени шофьорите масово зареждат повече, а сега повечето клиенти си сипват гориво за 10 лв. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Допълнителни автобуси ще обслужват градските линии в Сливен на

Сливен. Допълнителни автобуси ще обслужват градските линии в Сливен на ...

......... 12:20 ч., 12:40 ч., 13:00 ч. От Нови гробища за Професионалната гимназия по текстил: 7:50 ч., 8:10 ч., 8:30 ч., 8:50 ч., 9:10 ч., 9:30 ч., 9:50 ч., 10:10 ч., 10:30 ч., 10:50 ч., 11:10 ч., 11:30 ч., 11:50 ч., 12:10 ч., 12:30 ч., 12:50 ч., 13:10 ч., 13:30 ч.


Сливен. Кметът Стефан Радев обсъди с граждани благоустрояването на междублокови

Сливен. Кметът Стефан Радев обсъди с граждани благоустрояването на междублокови ...

......... от личен характер и от социалната сфера. Приемният ден на кмета, заместник-кметовете и секретаря на Общината е всеки първи четвъртък от месеца. Записването става във вторник от 8.30 часа в Центъра за административно обслужване на гражданите – източен вход на Общината. Жалби и сигнали се приемат и по електронна поща.


В Деня на народните будители един от най-заслужилите пред Българското

В Деня на народните будители един от най-заслужилите пред Българското ...

......... режим е намалелият дебит на водоизточник „Изворите”. Съобщава се още, че режимът е временен и подлежи на промяна, за което гражданите на Котел ще бъдат своевременно уведомени. Историческите сведения за Котел сочат, че през Възрождането будният и проспериращ (тогава) балкански град е бил много добре водоснабден. За разлика от сега.


Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев и заместник-кметовете Пепа Чиликова

Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев и заместник-кметовете Пепа Чиликова ...

......... че работата с тях не е лесна, но пък е зареждаща което е много ценно за тях. Всеки от тях сподели своите впечатления и предизвикателства, свързани с предмета им на преподаване. Първата среща на кмета с новоназначени учители се е състояла през 2016 г. по повод Деня на народните будители.


Казват, че животът е низ от случайности. Но някои от

Казват, че животът е низ от случайности. Но някои от ...

......... И нещо от неизчерпаемата му професионална и творческа дисциплина, етика, всеотдайност и отговорност. И за това, че маестро Григоров неведомо е вграден в нас, в нашето отношение към изкуството и живота… И че ние винаги ще бъдем част от децата на Методий Григоров. Което, повярвайте, е гордост. Автор: Мариана Иванова


Сливен. Областната дирекция по безопасност на храните - Сливен извърши

Сливен. Областната дирекция по безопасност на храните - Сливен извърши ...

......... продукти с нарушени опаковки са поставени под забрана от инспекторите и са насочени за унищожаване. Директорът на ОДБХ - Сливен с официално писмо уведомява директорите на ОДБХ - Хасково и Ямбол за предприемане на последващи действия. Действията на БАБХ във връзка с качеството на млечни продукти по подадените сигнали продължават.


Завръщане към корените. Така могат да бъдат обобщени проявите, организирани

Завръщане към корените. Така могат да бъдат обобщени проявите, организирани ...

......... новоназначени учители. Общоградското тържество по случай Деня на народните будители ще започне в 11 часа на площад „Хаджи Димитър“ с поднасяне на гирлянд пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Честванията ще продължат с Табакови четения на тема „Местни културни и музейни стратегии” под егидата на Регионалния исторически музей.


Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ)-Сливен извърши проверки по

Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ)-Сливен извърши проверки по ...

......... Ямбол. При проверката млечните продукти с нарушени опаковки са поставени под забрана от инспекторите и са насочени за унищожаване. Директорът на ОДБХ-Сливен с официално писмо уведомява директорите на ОДБХ-Хасково и Ямбол за предприемане на последващи действия. Действията на БАБХ във връзка с качеството на млечни продукти по подадените сигнали продължават.


Сливен. Кметът Стефан Радев се срещна с представители на бизнеса

Сливен. Кметът Стефан Радев се срещна с представители на бизнеса ...

......... заявяване на сериозни намерения от тяхна страна, ще получат съдействие във всеки етап от процеса. Той допълни още, че Община Сливен е заинтересована от всеки бъдещ инвеститор, тъй като това е пряко свързано с успешната реализация на младите хора и задържането им в града, което е сред основните й приоритети.


За първи път, в квартал

За първи път, в квартал "Надежда" в Сливен, в който ...

......... са заявили желанието си децата им да се обучават в нея. Тепърва детското заведение ще достигне пълния си капацитет. Проектът предвижда сформирането на шест групи - две яслени и четири за деца от 3 до 6-годишна възраст. Детска градина „Надежда” официално ще отвори врати на 22 ноември. Автор: Мариана Иванова


Сливен. С демонстрации на аварийно спасителна дейност и гасене на

Сливен. С демонстрации на аварийно спасителна дейност и гасене на ...

......... изпълняват своя дълг“, заяви началникът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Владимир Демирев. По-късно на тържествено събрание петима бивши ръководители на противопожарната служба получиха отличия за своя труд. В момента в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен работят 60 огнеборци. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Меморандум за сътрудничество беше подписан между Община Сливен и

Сливен. Меморандум за сътрудничество беше подписан между Община Сливен и ...

......... общото партньорство и това, че районът ще привлече инвеститори, които да дадат допълнителен тласък на една добре развиваща се европейска индустриална зона в град Сливен. На събитието присъстваха народните представители Десислава Танева и Петър Петров, заместник – кметът по икономическото развитие Стоян Марков и заместник – областният управител Димитринка Петкова.


Сливен. Обществено обсъждане на Проекта на актуализация на Общинския план

Сливен. Обществено обсъждане на Проекта на актуализация на Общинския план ...

......... на междуобщинското сътрудничество и повишаване капацитета на общинската администрация. По време на срещата участниците в общественото обсъждане даваха мнения и предложения, които ще бъдат взети под внимание. Документът е достъпен на официалния сайт на Общината и предстои да бъде внесен за разглеждане на предстоящата сесия на Общински съвет – Сливен.


На областните дирекции на Българската агенция по безопасност на храните

На областните дирекции на Българската агенция по безопасност на храните ...

......... на Областната дирекция на БАБХ. От думите му стана ясно, че генерален доставчик за град Сливен по схемата „Училищно мляко” на ДФЗ е хасковската фирма „Млечни продукти Тракия” и тя работи с почти всички начални и основни училища в града. Според запознати реалният производител на мухлясалия продукт е от Ямбол.


Сливен. Художникът Велин Динев е носител на наградата „Сирак Скитник“,

Сливен. Художникът Велин Динев е носител на наградата „Сирак Скитник“, ...

......... носители са художниците Йордан Парушев, Красимир Карабаджаков, Кунчо Кунчев, Атанас Парушев и др. Организатори на изложбата са Община Сливен, Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен, Съюз на българските художници – Представителство – Сливен, Дружество на художниците – Сливен, Съюз на българските художници и Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ – Сливен.


Точно днес, в чест на празника на града - Димитровден,

Точно днес, в чест на празника на града - Димитровден, ...

......... сме, че не всички граждани разполагат с нови компютри и се постарахме да осигурим бърз и лесен достъп до информацията и услугите на Община Сливен, каза за Actualno.com управителят на „Дейта М Плант” Константин Илиев Новата визия на общинския сайт стана видима в 13.30 часа днес, временно на адрес: mun.sliven.bg.


Сливен. С цитат от книгата „Опит за история на град

Сливен. С цитат от книгата „Опит за история на град ...

......... народните представители Десислава Танева и Кольо Милев, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, заместник-кметът Румен Иванов, официална делегация от побратимените на Сливен градове Гера и Печ, директори и управители на институции и организации в града, кметове на населени места и граждани.


Сливен. Уважаеми съграждани, поздравявам ви с празника на града Димитровден!

Сливен. Уважаеми съграждани, поздравявам ви с празника на града Димитровден! ...

......... от пресцентъра на Общината. По думи на Стефан Радев Сливен е прекрасен град, с богата история и културно наследство. "Сливен има бъдеще, което зависи от всички нас!", отбелязва също той. "Пожелавам много здраве, щастие и благополучие! Нека Свети Димитър ни закриля! Честито на всички именници!", се посочва още в поздравлението.


Сливен. След дългогодишно прекъсване ще бъде връчена наградата „Сирак Скитник“.

Сливен. След дългогодишно прекъсване ще бъде връчена наградата „Сирак Скитник“. ...

......... проведе от 17.00 часа. Организатори са Община Сливен, Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен, Съюз на българските художници – Представителство – Сливен, Дружество на художниците – Сливен, Съюз на българските художници и Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ – Сливен. Инициативата се провежда под патронажа на кмета на Сливен Стефан Радев.


Сливен. С празнична Света литургия в Катедралния храм „Свети Димитър”

Сливен. С празнична Света литургия в Катедралния храм „Свети Димитър” ...

......... 11.00 часа на площад „Хаджи Димитър“. Малко по-късно ще бъде отслужен благодарствен молебен за здраве и добруване на жителите на Сливен. Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци ще бъдат положени венци и цветя. Празничният концерт с участието на фолклорен оркестър „Орфей“ ще започне след края на общоградската церемония.


Кулминацията на честванията за празника на града – Димитровден е

Кулминацията на честванията за празника на града – Димитровден е ...

......... за здраве и добруване на жителите на града, след което пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци ще бъдат положени венци и цветя. За пръв път в честването на Деня на Сливен е включва и Регионалният клон „Хаджи Димитър“ към Националното дружество „Традиция“ с  възстановката „Разпускане на хайдушка дружина”.


Кулминацията на честванията за празника на града – Димитровден е

Кулминацията на честванията за празника на града – Димитровден е ...

......... здраве и добруване на жителите на града, след което пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци ще бъдат положени венци и цветя. За пръв път в честването на Деня на Сливен е включва и Регионалният клон „Хаджи Димитър“ към Националното дружество „Традиция“ с  възстановката „Разпускане на хайдушка дружина”.  


Сливен. Меморандум за сътрудничество подписаха кметът на Сливен Стефан Радев

Сливен. Меморандум за сътрудничество подписаха кметът на Сливен Стефан Радев ...

......... церемония по подписване на меморандума, представителите на Българската академия на науките присъстваха на откриването на изложба „Българският принос към културно-историческото многообразие на обединена Европа“ от художествено документалното наследство на БАН. Изложбата е експонирана в Първата държавна текстилна фабрика, чиято сграда е предоставена на Регионалния исторически музей в Сливен. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Наградите на традиционния конкурс за детска рисунка „Аз и

Сливен. Наградите на традиционния конкурс за детска рисунка „Аз и ...

......... Йорданова, V б кл., СУ „Константин Константинов“ V възрастова група (7-8 кл.) 1.Дияна Николова, VII б кл., ОУ „Юрий Гагарин“ 2.Назлъ Чобан, VIII е кл., ГПЗЕ „Захари Стоянов“ 3.Йоана Маринова, VII кл., СУ „Константин Константинов“ Поощрение 1.Силвия Христова, VII кл., СУ „Константин Константинов“ 2.Карина Иванова, VII кл., ОУ „Христо Ботев“


Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления ...

......... от 20-годишния И.И. от град Сливен. Полицейските служители установили концентрация на алкохол 2,82 промила в кръвта на младежа, който освен това управлявал БМВ-то без шофьорска книжка. Тя му била отнета за същото нарушение в началото на месеца. Самонадеяният водач е задържан за 24 часа. По случая е образувано  бързо производство.  


Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев представи доклад за подготовката

Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев представи доклад за подготовката ...

......... „Пътно поддържане – Сливен” ЕООД ще поддържа общинската пътна мрежа. Всички структурни звена на общината са проверени и имат готовност за работа при зимни условия.Извършена е необходимата профилактика на системите за отопление. Навсякъде е заредено с гориво. Персоналът е инструктиран, планирани са действията за справяне при възникване на извънредна ситуация.


Сливен. Исторически музей – Сливен вече ще носи името на

Сливен. Исторически музей – Сливен вече ще носи името на ...

......... изявени специалисти краеведи от Сливен и региона.Първият носител вероятно ще бъде отличен най-вероятно на празника на музеите - 18 май. Д-р Симеон Табаков е бил юрист по образование, дипломат и ерудиран историк. Тритомният научен „Опит за история на град Сливен“ е сред най-значимите приноси към българската историческа наука. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Подготовка за зимния сезон започва в Сливен. В момента

Сливен. Подготовка за зимния сезон започва в Сливен. В момента ...

......... се затваря през зимния сезон заради снегонавявания. Информация за състоянието на пътищата и тяхната проходимост се предоставя ежедневно от Областно Пътно управление – Сливен. От там предупреждават шофьорите при усложнена зимна обстановки и снеговалеж шофьорите да се информират за състоянието на пътната мрежа преди да потеглят на път. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Продължава санирането в град Сливен. Строителни площадки на още

Сливен. Продължава санирането в град Сливен. Строителни площадки на още ...

......... фирмата за строителен надзор е „Ай Ти Ем Проджект“ ООД. Фирмата-строител на блок № 79 в кв. „Стоян Заимов“ е „Теовес-с2006“ ЕООД, консултант е „Кима Консулт“ ЕООД. Строителят на блок № 19 в кв. „Дружба“ е „Брико 80“ ЕОО, а строителният надзор е поверен на „Ай Ти Ем Проджект“ ООД.


Сливен. Кметът Стефан Радев посрещна делегация от Тернопол, водена от

Сливен. Кметът Стефан Радев посрещна делегация от Тернопол, водена от ...

......... около идеята за търсене на начини и форми за задълбочаване на партньорството и доброто сътрудничество между двата града. „Ще се радвам реализирането на общите ни проекти да се приеме добре от обществеността и на двата града“, допълни още Стефан Радев. В делегацията участва и заместник-кметът по икономическите въпроси Владимир Дидич.


Сливен. Ремонтът на Детска градина „Мак“ в Сливен стартира официално.

Сливен. Ремонтът на Детска градина „Мак“ в Сливен стартира официално. ...

......... и склад към него, ново помещение за абонатна станция, нов салон на изкуствата, кабинет за деца със специални нужди, занимания и учителски кабинет. В детското заведение ще бъде монтиран нов асансьор, нов санитарен възел за хора в неравностойно положение. Ще бъде въведена и соларна система за осигуряване на топла вода.


140 години отбелязва сливенската гимназия

140 години отбелязва сливенската гимназия "Добри Чинтулов", предаде кореспонднетът на ...

......... Чинтулов” успешно поддържа имиджа си на иновативно училище, съхраняващо Чинтуловата традиция. Училището разполага с шест компютърни кабинета, лаборатории по биология, физика и химия, мултимедийни центрове, фитнес зала, ботаническа градина, както и училищна библиотека с над 25 000 тома, книги и уникален музей с природонаучен кът и зала за старопечатна литература.


Сливен. С водосвет, отслужен от Протосингела на Сливенска митрополия отец

Сливен. С водосвет, отслужен от Протосингела на Сливенска митрополия отец ...

......... броят на талантливите деца да се нараства. Детската музикална школа е създадена преди близо 10 години от Георги Калайджиев по проекта „Музиката вместо улицата“. В нея ежегодно се обучават около 30 деца от социално слаби семейства. Музикалните инструменти са дарени от самия цигулар и негови приятели и съмишленици от Германия.


Сливен. Областният управител на Сливен Чавдар Божурски беше гост на

Сливен. Областният управител на Сливен Чавдар Божурски беше гост на ...

......... гимназията, зам.-кметът Стоян Марков, общински съветници, родители. Учебното заведение е създадено през 1935/36 година, през 1878 г. става Сливенско реално училище. Негови възпитаници са летописецът на Сливен Симеон Табаков, кметът на София Иван Иванов, Пенчо Славейков, Константин Константинов, Георги Джагаров, Радой Ралин, Дамян Дамянов, известни лекари, музиканти, режисьори, общественици, учители.


Сливен. Символът на Сливен – хилядолетният Стар Бряст има шанс

Сливен. Символът на Сливен – хилядолетният Стар Бряст има шанс ...

......... заболяване, което убива този вид дървета в цяла Европа. Експертите, които се грижиха за Стария бряст и му поставиха ваксина и укрепиха короната, обявиха, че шансът дървото да оцелее е минимален. Новите клони дават надежда, че символът на Сливен и Дърво на Европа – Стария бряст, ще оцелее. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Представянето на новата книга на Дора Куршумова – „Хаджийска

Сливен. Представянето на новата книга на Дора Куршумова – „Хаджийска ...

......... хаджиите армагани, на дървените щампи за украса на платовете, на индигото, с което боядисвали плата и др. Внимание е отделено и на булата за огнище и кърпите за глава, чиито автентични експонати могат да се видят и сравнят само и единствено в експозиция „Кьорпеева къща“ към Исторически музей – Котел.


Сливен. Котленското село Медвен е една от най- привлекателните за

Сливен. Котленското село Медвен е една от най- привлекателните за ...

......... трябва да се поставят информационни табла с отделните забележителности във всяко едно населено място от общината. Трябва да се работи и за създаването на екопътеки в различните защитени местности, да се водят и рекламни кампании, за да могат повече хора да имат информация за природата и забележителностите на Котленския балкан.


Сливен. Приключиха трите квалификационни кръга на Петия есенен футболен турнир,

Сливен. Приключиха трите квалификационни кръга на Петия есенен футболен турнир, ...

......... селата Самуилово, Гавраилово, Тополчане и кв. „Речица“. Жребият за поредността на срещите ще бъде изтеглен преди старта на състезанието. За финалистите е осигурен награден фонд, като класиралите се на първите три места отбори ще получат купи и медали. Организаторите на турнира благодарят за партньорството и пожелават успех на всички участници.


Сливен. Представяне на том 3 на книгата на д-р Симеон

Сливен. Представяне на том 3 на книгата на д-р Симеон ...

......... посветен на 150 години първо театрално представление и 100 години професионален театър. Отпечатването на броя се извършва с подкрепата на Общински фонд „Култура“. В галерия „Май“ на 17 октомври, сряда ще се проведе откриване на изложба – конкурс под надслов „От поезия към живопис“. Събитието ще започне в 18.00 часа.