Сливен. В Областната администрация в Сливен пристигнаха всички книжа и

Сливен. В Областната администрация в Сливен пристигнаха всички книжа и ...

......... секции на територията на област Сливен ще има възможност за машинно гласуване, като 52 от тях са в община Сливен, 16 – Нова Загора, 6 – Котел и 7 – Твърдица. В събота, 18 май, председателите на секционните избирателни комисии бяха в Районната избирателна комисия на обучение за машинното гласуване.


Сливен. В града ще се състои концерт на Николина Чакърдъкова

Сливен. В града ще се състои концерт на Николина Чакърдъкова ...

......... на 24 май. Той ще се състои на 24 май от 12.00 часа на площад „Хаджи Димитър“, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. Поводът е Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Заедно с певицата на сцената ще се качи и Неврокопския танцов ансамбъл. Концертът е безплатен.


Започна описването на щетите след бедствието в Новозагорско. Градушката унищожи

Започна описването на щетите след бедствието в Новозагорско. Градушката унищожи ...

......... щетите бяха възстановени веднага. Кметът на селото Георги Георгиев обясни, че една от улиците е напълно разбита. Още няколко са в лошо състояние. Той изрази надежда правителството да отпусне средства за възстановяването им. По думите му са необходими около 70-80 хиляди лева. Комисия ще оценява щетите на земеделците в понеделник.


Сливен. Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Лиляна Павлова откри в

Сливен. Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Лиляна Павлова откри в ...

......... 100 души. Народният представител и областен координатор на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева поздрави предприемачите и служителите във фирмата. „Гордост, че именно в Сливен се намира най-голямото и модерно перално предприятие не само в България, но и в Източна Европа. Заслужават поздравления всички, които създават работа и работни места“, каза Десислава Танева.


Сливен. Комисията по правни въпроси в ЕП работи усилено за

Сливен. Комисията по правни въпроси в ЕП работи усилено за ...

......... с родителската отговорност. Въвеждат се и по-ясни правила относно възможността детето да изрази мнение по време на всички производства по съответния случай. По-ясни правила са предвидени и относно случаите на отвличане на дете в рамките на ЕС”, посочи Емил Радев пред присъстващите адвокати и отговори на поставените от тях въпроси.


Сливен. Красимир Георгиев продължи от Сливен маратона си по маршрута

Сливен. Красимир Георгиев продължи от Сливен маратона си по маршрута ...

......... подготвили пет книги, в които кметовете в 20-е града по маршрута ще поставят подписи в знак на подкрепа. В Сливен книгите бяха подписани от кмета Стефан Радев. След края на инициативата те ще бъдат връчени на представители на Европейската комисия. Красимир Георгиев връчи на кмета статуетка – символ на маратона.Сливен. 179 години от рождението на един от символите на

Сливен. 179 години от рождението на един от символите на ...

......... ще бъдат отбелязани в Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. По този повод на площад „Хаджи Димитър“ от 17.00 часа ще започне ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Проявата се организира от Община Сливен и Центъра за подготовка на специалисти.


Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев присъства на откриването на

Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев присъства на откриването на ...

......... и 10 май. По време на събитието ще бъдат изнесени научни доклади в седем тематични направления: Машинна механика и транспорт; Механика на флуидите, топло- и масопренасяне; Машиностроителна техника и технологии; Електротехника, автоматика и информационни технологии; Технологии, техника и дизайн на текстила и облеклото; Педагогика и мениджмънт; Математика, физика и химия.


Сливен. И тази година Младежки дом - Сливен провежда Ден

Сливен. И тази година Младежки дом - Сливен провежда Ден ...

......... инициативност и самоконтрол. Управляващите им дават възможност да обогатят своя социален опит, да докажат, че са знаещи, можещи, изпълнени с енергия и новаторски дух. Инициативата е по проект „Младежи за откритост и съпричастност“, финансиран по програма „Еразъм“ на ЕС. В нея тази година участват и доброволци от Грузия и Испания.


Сливен. Луис Монтеро разкри тайни от мексиканската кухня. Авторът на

Сливен. Луис Монтеро разкри тайни от мексиканската кухня. Авторът на ...

......... часа ще бъде прожекцията на „Романтични изгнаници“. На 10 май почитателите на испанското кино ще имат възможност да гледат „Цветя“. Седмицата ще завърши на 11 май с „Годеницата“. Входът за всички филми е свободен. Организатори на Седмица на испанската и ибероамериканската култура в Сливен са Община Сливен и Институт „Сервантес“-София.


Сливен. С концерт-спектакъл на детски танцови и музикални състави в

Сливен. С концерт-спектакъл на детски танцови и музикални състави в ...

......... на любими литературни герои – Сливен, 2019. На изграден книжен базар на площада пред общината най-новите си книги за деца представят осем издателства, като книгите в трите фестивални дни ще се продават с големи отстъпки. Тазгодишният фестивал е под почетния патронаж на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Людмила ЙОРГОВАСливен. С представяне на книгата „Неразказни легенди за маите“ на

Сливен. С представяне на книгата „Неразказни легенди за маите“ на ...

......... „Сливен“ в 19.00 часа ще бъде прожекцията на „Романтични изгнаници“. На 10 май почитателите на испанското кино ще имат възможност да гледат „Цветя“. Седмицата ще завърши на 11 май с филма „Годеницата“. Организатори на Седмица на испанската и ибероамериканската култура в Сливен са Община Сливен и Институт „Сервантес“ - София.


Сливен. Стартира обновяването на поредния жилищен блок по Националната програма

Сливен. Стартира обновяването на поредния жилищен блок по Националната програма ...

......... и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена. Изпълнител на обекта е СД „Берко 90 – Берковски и сие“, а Обединение „2С“ ДЗЗД ще извършва строителен надзор. Предвижда се той да бъде завършен в рамките на 175 календарни дни. Санирането в Сливен продължава.


Сливен. 85 участника се включиха в турнира по борба, организиран

Сливен. 85 участника се включиха в турнира по борба, организиран ...

......... читалище „Даскал Димитър Димов - 1908“ и местни спонсори. Гости на празника бяха още народният представител Десислава Танева, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, петкратната световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева, Байо Баев – четирикратен европейски шампион по борба, европейският шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев и др.


Сливен. Община Сливен, кметството в град Кермен и НЧ „Пробуда

Сливен. Община Сливен, кметството в град Кермен и НЧ „Пробуда ...

......... групи: до 16 и над 16 години. Тази година сили в двата конкурса и в събора мерят 27 индивидуални и колективни участници. Те са оценявани от жури с председател Ташо Барулов и членове Станка Иванова – хореограф и Чонка Чалъкова-Кинева. Явилите се изпълнители получиха диплом и паметен знак за участие.


Сливен. Стотици участници и гости посрещна Ябланово на събора „Герлово

Сливен. Стотици участници и гости посрещна Ябланово на събора „Герлово ...

......... и спортната площадка в Ябланово. Гости на празника бяха народните представители Десислава Танева /ГЕРБ/ и Кольо Милев /БСП/, областният управител на област Търговище Митко Стайков, председателят на общинския съвет в Котел Христина Чолакова, ръководният екип на общината, кметове и общински съветници от областта, кандидати за евродепутати от двете политически партии.Сливен. 35 са заявените състезатели в 1-ви кръг от „Български

Сливен. 35 са заявените състезатели в 1-ви кръг от „Български ...

......... площад „Хаджи Димитър“. В събота от 10.00 ч. ще стартират свободните тренировси и квалификацията, започвайки с клас Pro 2. Тандем тренировките и директни битки ще се проведат в неделя от 09.00 ч. Организаторите АСК „Скорпион“ и Община Сливен са подготвили изцяло нова конфигурация, която ще бъде обявена на участниците днес.


Сливен. И тази година село Желю войвода ще бъде домакин

Сливен. И тази година село Желю войвода ще бъде домакин ...

......... ще се проведе на стадиона на селото. В него ще участват състезатели от различни възрастови групи. В програмата е включен и празничен концерт с участието на самодейни групи от селото. Организатори на мероприятието са Община Сливен, кметството на с. Желю войвода, Народно читалище „Даскал Димитър Димов -1908“ и местни спонсори.


Сливен. Майските дни на културата „Сливенски огньове“ официално бяха открити.

Сливен. Майските дни на културата „Сливенски огньове“ официално бяха открити. ...

......... в многобройните събития, които е подготвила Община Сливен в киното, музиката, театъра, литературата и танците, така че всеки да намери начин да открие своя Сливен. Откривам Майските дни на културата „Сливенски огньове“ – 2019 г.“, каза в словото си Стефан Радев. Вечерта завърши с огнено шоу „Дивинитас“ и празнични фойерверки.


Сливен. Областният управител на област Сливен Чавдар Божурски свика заседание

Сливен. Областният управител на област Сливен Чавдар Божурски свика заседание ...

......... Ямбол е поръчано проучване за инвестиционния профил на бъдещата промишлено-търговска зона. Очаква се проучването да е готово до края на май. На заседанието още бяха представени утвърдените методически указания за разработването и прилагането на общински планове за развитие и интегрирани планове за градско възстановяване и развитие през периода 2021-2027 година.


Сливен. Майските дни на културата „Сливенски огньове“ ще бъдат открити

Сливен. Майските дни на културата „Сливенски огньове“ ще бъдат открити ...

......... на факлоносци – ученици от ППМГ „Добри Чинтулов“, ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ ПГХТ „акад. Неделчо Неделчев“. В 20.45 часа ще има огнено шоу „Дивинитас“, а след него – празнични фойерверки. Община Сливен кани жителите и гостите на града на събитията, които поставят началото на „Майските дни на културата“ на 2 май.


Сливен. Приключи санирането на жилищен блок №2 в кв. „Клуцохор“

Сливен. Приключи санирането на жилищен блок №2 в кв. „Клуцохор“ ...

......... дейности по сградата стартираха през месец октомври. Беше извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също беше сменена. Санирането в Сливен продължава.


Сливен. Великденски яйца боядисваха жители на града в импровизирана работилница

Сливен. Великденски яйца боядисваха жители на града в импровизирана работилница ...

......... текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост „Туида“, ученици и преподаватели от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ са показали различни видове техники за боядисване на яйца и изработване на украси – изписване с восък, плъстене на вълна, боядисване с текстил и други. Яйцата и боите са били предоставени безплатно от общината.


Сливен. Центърът за подготовка на специалисти уведомява гражданите на Сливен,

Сливен. Центърът за подготовка на специалисти уведомява гражданите на Сливен, ...

......... Поводът за това е участието им във военен парад по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия в София. Техниката ще бъде снабдена с гумени тампони на веригите и ще премине по маршрут Военно формирование 22220, бул. „Илинденско въстание“, бул. „Стефан Караджа“, Товарна гара „Сливен“.


Сливен. Пожарникари от регионалната служба в Сливен спасиха сърна, заклещена

Сливен. Пожарникари от регионалната служба в Сливен спасиха сърна, заклещена ...

......... е изпратен екип от четирима служители, които с помощта на лост и други средства са освободили сърната. Дивото животно е било изтощено от опитите да се освободи и леко охлузено, но в добро общо състояние. Екипът го е пренесъл далеч от района на складовете и го е пуснал на свобода.


София. Взаимодействието между местната власт, Българската федерация по джудо и

София. Взаимодействието между местната власт, Българската федерация по джудо и ...

......... училище „Елисавета Багряна“ в кв. „Сините камъни“. Той ще бъде пуснат в експлоатация и ще се стопанисва от Общината. Финансовата издръжка на спортните съоръжения и зали в града е изцяло за сметка на Община Сливен. Над 30 спортни клуба получават финансиране, което е увеличено с 20 процента спрямо предходната година.


София. Започна санирането на блок № 1 в кв. в

София. Започна санирането на блок № 1 в кв. в ...

......... вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена. Изпълнител на обекта ДЗЗД „Елдет“, а строителният надзор ще извършва „Консорциум Мултиплекс инженеринг – Лайф Енерджи“ ЕООД. Предвижда се той да бъде завършен в рамките на 178 календарни дни.


Сливен. И тази година големите великденски яйца, поставени пред сградата

Сливен. И тази година големите великденски яйца, поставени пред сградата ...

......... красотата и изяществото. Темата тази година е „Накити“ и за първи път няма да бъде избирано най-красиво яйце, а всички деца, участвали в изработката на украсата, ще получат награди. Община Сливен благодари за сериозното и отговорно отношение, което проявяват възпитаниците на гимназията, включвайки се в инициативата за големия християнски празник.


Сливен. Официално беше даден старт на дългоочаквания ремонт на спортна

Сливен. Официално беше даден старт на дългоочаквания ремонт на спортна ...

......... Средствата за цялостното обновяване на залата са осигурени от българското правителство. На събитието присъстваха народният представител Десислава Танева и заместник-кметът Пепа Чиликова. Изпълнители са Консорциум „Строителство Сливен – Спортен комплекс „Асеновец“ – „Комунал Инженеринг“ ЕООД и „БМ – Груп – Инженеринг“ ЕООД. Строителният надзор е поверен на „Августа Консулт“ ЕООД.


Сливен. С галаконцерт в зала „Сливен” приключи 16-ят Национален фестивал

Сливен. С галаконцерт в зала „Сливен” приключи 16-ят Национален фестивал ...

......... родители. Организатори са Община Сливен и Център за подкрепа на личностното развитие - Детски комплекс – Сливен. Партньори в осъществяването на конкурса са Общински съвет – Сливен, Областна администрация – Сливен, ОДМВР – Сливен, Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков”, Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, Държавен куклен театър и местни спонсори.


Твърдица. Регионален фолклорен събор „Пролетни игри и обичаи – Цветница“

Твърдица. Регионален фолклорен събор „Пролетни игри и обичаи – Цветница“ ...

......... балканското градче. Съборът е с конкурсен характер, без ограничения за възрастта на участниците. В рамките на проявата гостите могат да участват в демонстрация на традиционни занаяти и приложни изкуства, приготвяне на ястия от местната кухня, да се забавляват с атракции и изненади на домакините Конкурсната програма започва в 10.10 часа.


Сливен. Европейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева бе удостоена

Сливен. Европейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева бе удостоена ...

......... прието и изменението на предмета на дейност на ЕООД „Общинска охрана и СОТ – Сливен“, наложено заради промяна в Закона за частната охранителна дейност. Предложения за разпоредителни имотни сделки, отпускане на финансови средства на културни институти и финансови помощи на нуждаещи се лица бяха приети също по време на сесията.


Сливен. Община Сливен получи две награди от конкурс на вестник

Сливен. Община Сливен получи две награди от конкурс на вестник ...

......... на Бургас Вълчо Чолаков – в категория „Градски дух”, в която решаващо е мнението на гражданите. Церемонията по връчване на наградите се състоя на 17 април в Бургас. След награждаването се проведе публичен дебат за перспективите за общините с участието на министъра на туризма Николина Ангелкова, местната власт и бизнеса.


Сливен. До 22 април политическите партии и коалиции в Сливен

Сливен. До 22 април политическите партии и коалиции в Сливен ...

......... с над 500 избиратели. Подвижна избирателна секция ще бъде сформирана, ако до 11 май постъпят не по-малко от 10 заявления за гласуване. В съответствие с чл. 9, ал. 6 и ал. 9 от Изборния кодекс избирателни секции може да се образуват в болнични заведения и местата за задържане. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Съвместен великденски концерт на Ансамбъл за народни песни и

Сливен. Съвместен великденски концерт на Ансамбъл за народни песни и ...

......... и танци „Сливен“ и Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ – Бургас ще се състои на 17 април. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. Изявата е част от великденската програмата на Община Сливен. Концертът ще започне от 19.00 часа в зала „Сливен“. Билети могат да бъдат закупени на касата на залата.


Сливен. Eвропейският шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев получи

Сливен. Eвропейският шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев получи ...

......... подготовката на Божидар за Световното първенство е на ход. А за да бъде претендент за титлата е необходимо да прибавят поне още около 5 килограма в движение. Божидар Андреев завоюва шампионската титла в категория до 73 килограма при мъжете на Европейското първенство по вдигане на тежести в Грузия. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Заседание на Постоянната комисия по заетост се проведе в

Сливен. Заседание на Постоянната комисия по заетост се проведе в ...

......... Заседанието бе ръководено от зам. областния управител Димитринка Петкова. В него участваха директора на „Регионална служба по заетостта“-Бургас Пенка Кирилова, ръководители и експерти от Бюрото по труда, Инспекцията по труда, Социално подпомагане, РУО, представители на общините, синдикатите, работодателските организации. Постоянната комисия по заетост е орган към Областния съвет за развитие.


Сливен. Стартира санирането на още два блока в Сливен. Това

Сливен. Стартира санирането на още два блока в Сливен. Това ...

......... строителен надзор ще извършва „Новел“ ЕООД. Предвижда се той да бъде завършен в рамките на 135 календарни дни. Фирмата-изпълнител на блок № 42, намиращ се на ул. „Димитър Пехливанов“ е „Алфамаркет Прим“ ЕООД. Строителният надзор е поверен на „Новел“ ЕООД. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 138 календарни дни.


Сливен. Дни на отворените врати във Филиал „Сливен“ на Медицински

Сливен. Дни на отворените врати във Филиал „Сливен“ на Медицински ...

......... обучение на студенти във филиала. На модели ще бъдат демонстрирани обработка на рана, превръзки, инжекционна техника, тазометрия на бременната, раждане, грижи за новородено и още много други. На заинтересованите ще бъде предоставена информация за условията за прием и обучение на студенти по специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ в град Сливен.


Котел. Котел отбеляза 198 години от рождението на Георги Раковски,

Котел. Котел отбеляза 198 години от рождението на Георги Раковски, ...

......... на Раковски бе направена мултимедийна презентация „Аз, като българин, си изпълних народная длъжност“. Въпреки дъждовното време, събитието събра родолюбиви граждани, просветни деятели, историци, ученици. Присъстваха още председателят на общинския съвет Христина Чолакова, представители на кметския екип, областният председател на НФСБ Доброслав Иванов. Организатори на честването бяха общината и историческия музей.


Сливен. Общоградско боядисване на великденски яйца ще се състои в

Сливен. Общоградско боядисване на великденски яйца ще се състои в ...

......... преподаватели от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ ще показват различни видове техники за боядисване на яйца и изработване на украси. Ще бъдат представени техники за изписване с восък, плъстене на вълна, боядисване с текстил и други. Събитието е насрочено за 25 април, четвъртък, от 12.00 ч. на площад „Цар Освободител“.


От няколко дни Сливен е силно развълнуван от европейската титла

От няколко дни Сливен е силно развълнуван от европейската титла ...

......... успехи. Вярвам, че тази европейска титла ще бъде за него още един голям стимул към световните върхове! – не скри надеждата си Наташа Иванова. - Може ли да се каже, че сливенското Спортно училище е фабрика за победители? - Да! Ние сме школа за шампиони!   Интервю на Мариана Иванова


Сливен. Материалната база на 3 професионални гимназии и 4 детски

Сливен. Материалната база на 3 професионални гимназии и 4 детски ...

......... заедно за пълен обхват и задържане на децата в училище. Успешно се работи за промяната на системата, за отношението към позицията на учителя в обществото и заетите в системата“, каза кметът на община Сливен Стефан Радев. Над 200 представители на училища, детски градини и други институции взеха участие във форума.


София. 150 килограма нелегален тютюн е иззет при акция на

София. 150 килограма нелегален тютюн е иззет при акция на ...

......... действия в автомобила са намерени и иззети 22 чувала със ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. Общото количество на намерения тютюн е 150 килограма. При проверката полицейските служители установяват, че водачът на автомобила управлява с фалшива шофьорската книжна испански образец. Двамата са задържани за 24 часа. Образувани са бързи производства.


Сливен. За броени часове криминалисти на участък „Запад“ разкриха умишлен

Сливен. За броени часове криминалисти на участък „Запад“ разкриха умишлен ...

......... 24 часа. Пред органите на реда за извършеното деяние той е посочил лични причини и конфликт със собственика на имота. Работата по случая продължава . Образувано е досъдебно производство. При пожара няма пострадали, причинени са материални щети- унищожено е 150кв.м. покривна конструкция, 200 кв.м. опушени стени, битова техника и обзавеждане.


Името на Станислав Илиев нашумя през 2016 година, когато предизвика

Името на Станислав Илиев нашумя през 2016 година, когато предизвика ...

......... да постигнеш много! – отговаря ми мъдро светлоокият сливенски тийнейджър. - А в какво най-много вярваш? – го питам. - Вярвам, че във всеки човек има Добро. Но не всеки умее да го показва! – отвръща ми. Излъчва го! – си мисля, докато слизам по стълбите. Интервю на Мариана Иванова


Сливен. Млади певци от Вокално студио „Усмивка“, с ръководител Мария

Сливен. Млади певци от Вокално студио „Усмивка“, с ръководител Мария ...

......... възрастова група. Първо място – Добромира Стоянова, 2-ра възрастова група. Първо място – Самуил-Петко Махнев, 3-та възрастова група. Йоанна Стефанова, 4-та възрастова група – награда от „Арт център“ Кърнолски. Бъдещите малки артисти се подготвят за следващо участие, като домакини на предстоящия конкурс за индивидуални изпълнители „Цветен Камертон“ 20-21 април, Сливен.


Сливен. 22-годишна жена е задържана за разпространение на наркотици. Това

Сливен. 22-годишна жена е задържана за разпространение на наркотици. Това ...

......... разпространение на високорискови наркотични вещества. В нея са намерени и иззети 15 пакетчета, съдържащи бяло кристалообразно вещества, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин - „пико“. Е.Т. е отведена в РУ-Сливен и задържана за 24 часа. Тя не е криминално проявена. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.


Сливен. Община Сливен и крепостта Туида взеха първите места в

Сливен. Община Сливен и крепостта Туида взеха първите места в ...

......... генералното класиране зае Община Сливен. Трето място от генералното класиране - "Атракция на годината" спечели Крепост Туида! Церемонията по награждаването се състоя на 5 април в столицата. "На гала церемонията имахме подкрепа на местния туристически бизнес в Сливен, и членове на Консултативния съвет по туризъм Дора Енева и Елисавета Начева",


В деня на професионалния си празник медицинските сестри от Сливен

В деня на професионалния си празник медицинските сестри от Сливен ...

......... "Това е твърде странно, на фона на огромния дефицит на специалисти по здравни грижи у нас. Като не желаят да работим тук, вратите за нас са широко отворени в чужбина”, коментираха доказалите се в професията сливенски медицински сестри. Протестът ще продължи с голяма национална акция на 15 май в столицата.


Едва ли има човек в Сливен, който не познава д-р

Едва ли има човек в Сливен, който не познава д-р ...

......... трябва да застане пред знамената!, казва на финала на разговора доктор Михаил Жечков. Но това не прозвучава патетично, защото е изречено мъдро и спокойно от един лекар, посветил 50 години от живота си на хирургията и на хората от града с може би все още жилава възрожденска жилка - Сливен.


Сливен. Десетки медицински сестри от областната болница и диагностично консултативните

Сливен. Десетки медицински сестри от областната болница и диагностично консултативните ...

......... Центъра за спешна медицинска помощ и Регионалната колегия на Български лекарски съюз. Един от организаторите на протеста – Надежда Маргенова, представи исканията на медицинските сестри за достойно заплащане и подобряване условията на труд. Освен това медицинските сестри от Сливен поискаха и оставката на националното ръководство на съсловната организация. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Община Сливен е представена на 17-ата туристическа борса „Вашата

Сливен. Община Сливен е представена на 17-ата туристическа борса „Вашата ...

......... в Бургас и е отворено за посетители от 4 до 5 април 2019 година. Събитието беше открито от Вълчо Чолаков – Областен управител на Област Бургас. Проявата се организира по инициатива на Бургаската регионална туристическа асоциация (БРТА) под патронажа на Министерството на туризма, областния управител на Бургас и Община Бургас.


Сливен. Стрийтбол 3х3 турнир ще се проведе в Сливен на

Сливен. Стрийтбол 3х3 турнир ще се проведе в Сливен на ...

......... с групите за момчета и момичета. Турнирът за мъже ще стартира в 14.30 часа. Всички отбори трябва да бъдат на място и да потвърдят участие 30 минути преди обявеното начало. Заявки за участие могат да бъдат изпратени на Е-mail: [email protected] Организатор е Ротари клуб – Сливен, съвместно с Община Сливен.


Сливен. На официална церемония зам.-кметът на Сливен с ресор икономическо

Сливен. На официална церемония зам.-кметът на Сливен с ресор икономическо ...

......... година. Там те ще се борят за златни медали в конкуренцията на техни връстници от над 130 държави по целия свят. По време на награждаването заместник кметът Марков поздрави всички участници, а на победителите пожела достойно представяне на България в предстоящите състезания. Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Сливен.


Сливен. Лаборатория за производство на наркотици са разкрили криминалисти на

Сливен. Лаборатория за производство на наркотици са разкрили криминалисти на ...

......... са разкрити 2 нарколаборатории за производство за синтетични наркотици и 3 за марихуана. Операциите по противодействие на разпространението на наркотици продължават. Осъществява се засилена патрулна дейност по направление „Наркотици“ за установяване на лица, занимаващи се с разпространение и притежание на наркотични вещества. Контролът в районите на учебните заведения е ежедневен.


Сливен. Зам.-областният управител Камен Костов взе участие в информационна визита

Сливен. Зам.-областният управител Камен Костов взе участие в информационна визита ...

......... бъдат запознати с функционирането на институцията, с процеса на вземане на решения в ЕС, както и с различните европейски политики. Бяха засегнати и актуални теми. Акценти в презентациите бяха поставени върху бъдещето на Европа, Брекзит, европейските политики за заетост, в областта на здравеопазването и на селското стопанство, кохезионната политика /2021-2027/.


Сливен. Обновяването на още един блок по Националната програма за

Сливен. Обновяването на още един блок по Националната програма за ...

......... ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност също беше сменена. Фирмата - изпълнител на обекта е „Среги“ ООД, а строителният надзор беше извършен от „Ай Ти Ем Проджект“ ООД.


Сливен. Екип лесовъди от Общинско предприятие „Земеделие, гори и водни

Сливен. Екип лесовъди от Общинско предприятие „Земеделие, гори и водни ...

......... така ще се провокира и интересът им към най-известните легенди за Сливен. По-късно специалистите от общинското предприятие посетиха и филиала на ЦДГ „Синчец“ и посадиха дръвчета и там. Екипът на ОДФ-Сливен благодари на директора на Общинско предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси” Даниела Йорданова за доверието и добрата съвместна дейност.


Сливен. „10 причини да остана в моя Сливен“ е мотото

Сливен. „10 причини да остана в моя Сливен“ е мотото ...

......... с инфраструктурните промени в града, както и с културните събития в него. Сред акцентите бяха изграждането на кръговото движение „Розова градина“, санирането на жилищните блокове, пробивът на ул.“Раковски“, европейският проект за градски транспорт и др. „10 причини да остана в моя Сливен“ е съвместна инициатива на Общината и столичен вестник.


Сливен. Изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на

Сливен. Изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на ...

......... областният управител Димитринка Петкова, кметът на Сливен Стефан Радев, ръководителите на Окръжната и Районната прокуратура Пламен Стефанов и Иван Иванов, директорът на ОДМВР ст. комисар Димитър Величков, директорът на териториалната дирекция на ДАНС Николай Чиликов, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, зам.-кметът Пепа Чиликова, граждани, ученици, представители на Областната администрация.


Едва ли има друг човек в съвременната история на Сливен,

Едва ли има друг човек в съвременната история на Сливен, ...

......... отговарям, наум, че за да бъдат красиви и да разцъфтят, хората, нещата и градовете първо трябва да бъдат обичани... Така, както Георги Данчев и неговите възрожденски предшественици обичаха Сливен – всецяло и всеотдайно. И че всички те наистина заслужават паметници… Но най-вече жива, будна и благодарна памет. Автор: Мариана Иванова


Сливен. Изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на

Сливен. Изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на ...

......... и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития, които го следват. Гордост за Сливенския край е, че един от подпредседателите на Учредителното събрание е роденият в Жеравна борец за църковна самостоятелност, общественик, публицист и писател Тодор Икономов. Изложбата ще е отворена за безплатни посещения до 4 април, включително.


Сливен. Две купи и една специална награда спечели отборът по

Сливен. Две купи и една специална награда спечели отборът по ...

......... Тея Сярова – 3 място Ж10, Божидар Куртев – 1 място М16, Мирослав Куртев – 3 място М20, Костадин Новаков – 1 място М45, Светослав Стоянов – 1 място М50, Щерю Щерев, Георги Банов и Калоян Гинчев, които се наредиха съответно на 1, 2 и 3 място в OPEN маршрута.


Тежък пътен инцидент е станал рано тази сутрин на главен

Тежък пътен инцидент е станал рано тази сутрин на главен ...

......... в пътното произшествие са от село Тополчане. Причините за инцидента са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.  Причините за произшествието са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство. Причините за произшествието са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.  


Тежък пътен инцидент е станал рано тази сутрин на главен

Тежък пътен инцидент е станал рано тази сутрин на главен ...

......... в пътното произшествие са от село Тополчане. Причините за инцидента са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.  Причините за произшествието са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство. Причините за произшествието са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.  


Сливен. Сливенската света митрополия излезе със становище по повод проекта

Сливен. Сливенската света митрополия излезе със становище по повод проекта ...

......... отклоните това ненужно и вредно инвестиционно предложение на фирма „Ворий груп” ЕООД гр. Бургас за жителите, не само на Община Камено, но и съседните до нея общини. Това наше становище се подкрепя и от жителите на гр. Камено, видно от подписката, 400 от които са против крематориума, а 170 за.“.


Сливен. Служителите в Областната администрация подкрепиха Община Сливен и късноантичната

Сливен. Служителите в Областната администрация подкрепиха Община Сливен и късноантичната ...

......... на 29 март пред нея водеше само Вила „Юстина“ с незначителна преднина от няколко гласа. Онлайн гласуването продължава до 31 март. Областната администрация призовава жителите на областта да подкрепят Сливен в състезанието. Отличията на Bulgarian Travel Awards биха донесли по-голяма популярност на града и Туида в сферата на туристическия бранш.


Сливен. Петнайсетчленна ще бъде Районната избирателна комисия (РИК) в Сливен

Сливен. Петнайсетчленна ще бъде Районната избирателна комисия (РИК) в Сливен ...

......... е за ГЕРБ, председател на комисията ще бъде Росица Тодорова, която ръководи РИК и на предишните избори. Заместник-председатели са Росица Колева от „Обединени патриоти“ и Фатме Мустафова от ДПС. Секретар на комисията ще бъде Мария Чомпова от БСП. Съставът на комисията ще бъде изпратен до ЦИК за утвърждаване. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. И тази година Община Сливен се включва в международната

Сливен. И тази година Община Сливен се включва в международната ...

......... международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата. В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече.