Община Сливен започва изграждането на два нови центъра за предоставяне

Община Сливен започва изграждането на два нови центъра за предоставяне ...

......... нови центрове е продължение на политиката ни за осигуряване на качествени социални услуги на хората в нужда и техните семейства“, изтъкна кметът Радев и изрази надежда, че с реконструкцията на изоставената училищна сграда и пространството около нея, жителите на квартал „Клуцохор” ще усетят реално подобрение на средата, в която живеят.


Предстои цялостно реновиране на гаровия комплекс в Нова Загора. Това

Предстои цялостно реновиране на гаровия комплекс в Нова Загора. Това ...

......... многобройните ми настоявания са предприети стъпки за неговото решаване. Надявам се, че след приключването на строителните работи, ще имаме едно добро съоръжение”, заяви кметът на града Николай Грозев. Проектът е част от развитието на железопътната инфраструктура по направлението София – Бургас. Реализацията му трябва да приключи през май 2021 година.


Предстои цялостно реновиране на гаровия комплекс в Нова Загора. Това

Предстои цялостно реновиране на гаровия комплекс в Нова Загора. Това ...

......... многобройните ми настоявания са предприети стъпки за неговото решаване. Надявам се, че след приключването на строителните работи, ще имаме едно добро съоръжение”, заяви кметът на града Николай Грозев. Проектът е част от развитието на железопътната инфраструктура по направлението София – Бургас. Реализацията му трябва да приключи през май 2021 година.


Със залп, произведен от копия на старинни пушки, членовете на

Със залп, произведен от копия на старинни пушки, членовете на ...

......... командването на майор Кардашевски и части от 23-ти Донски казашки полк, с командир полк. Н. Бакланов. Тържественото посрещане на останалите части от руската армия става на 8/20 януари в центъра на града. Начело на възторженото множество вървят достопочтеният сливенски митрополит Серафим и даскал Добри Чинтулов, чиито песни възвестяват българската свобода.


Сливен. Със залп от около десет пушки започна честването на

Сливен. Със залп от около десет пушки започна честването на ...

......... ОДМВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков. На церемонията присъстваха още заместник – кметовете Стоян Марков и Пепа Чиликова. По-късно бяха поднесени цветя и пред бюст- паметника на генерал Скобелев. Организатори на проявите, посветени на 141 години от Освобождението на Сливен са Община Сливен, Сливенска митрополия и Военно формирование 22220.


Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев участва в учредяването на

Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев участва в учредяването на ...

......... от Областния управител и директорът на РИМ „Симеон Табаков“ – Сливен д-р Николай Сираков, представители на още 11 общини, попадащи в туристическия район , сред които Гурково, Копривщица, Мъглиж, Николаево, Павел баня, Панагюрище, Пирдоп, Сопот, Стрелча, Хисаря, Челопеч, туристически сдружения, търговски дружества в сферата на туризма, културни институти и училища.С ритуал „първа копка” в петък, 18 януари, ще започне

С ритуал „първа копка” в петък, 18 януари, ще започне ...

......... в работата ни през тази година по отношение на инвестициите ще бъдат социалните проекти“, заяви на брифинг днес кметът Стефан Радев. Той съобщи, че скоро ще бъде завършено новото защитено жилище за възрастни хора с умствени увреждания в кв. „Комлука“, изградено с подкрепата на Посолството на САЩ в София.  


Сливен. РУ - Сливен издирва Екатерина Стоянова Георгиева на 17

Сливен. РУ - Сливен издирва Екатерина Стоянова Георгиева на 17 ...

......... януари 2019г. Ако някой има информация за местоположението на момичето, да се свърже с най-близкото поделение на МВР или на телефон 112. Описание: жена на видима възраст 16-18 г., ръст среден /160см./, телосложение – нормално, очи – сини , лице – овално и бяло, коса – дълга, права и руса.


Едно от най-елитните училища в региона – Националната художествена гимназия

Едно от най-елитните училища в региона – Националната художествена гимназия ...

......... трудолюбиви и упорито следват своите мечти и стремежи. Ние работим заедно през последните години, и постигаме успешни и красиви резултати“, изтъкна заместник-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова. В основите на новата сграда ще бъде вградено послание към идните поколения от сегашните възпитаници на Национална художествена гимназия „Димитър Добрович” - Сливен.


Първата изложба на български художници в Германия за 2019 година

Първата изложба на български художници в Германия за 2019 година ...

......... сливенските платна се озовали и в Берлин. Просто - един ден на изложбата в Магдебург се появила Диана Бързева, видяла картините и казала: „Ще ги взема с мен и ще организирам серия от изложби в Берлин”. Първата от тях може да се види на адрес Westerwaldstraße 13 до 26 февруари.


„Търсим алтернативни решения за проблемите с бившата Белодробна болница в

„Търсим алтернативни решения за проблемите с бившата Белодробна болница в ...

......... Чавдар Божурски. Според областния управител съдбата на освободения от помощните постройки терен може да бъде решена чрез обществено обсъждане. „До момента няма заявен инвеститорски интерес“, бе категоричен той. Дали ще се появят свежи идеи и инвестиции, предстои да разберем. Засега поредният паметник на изящната архитектура гасне пред очите на сливналии.Сливен. Два водостока по протежението на ул. „Дюлева река“ в

Сливен. Два водостока по протежението на ул. „Дюлева река“ в ...

......... на „Пожарна безопасност“, „Спешна медицинска помощ“, полицейски автомобили и др. С приключването на възложените работи е ликвидирана опасността от завиряване, дори и при по-слаби валежи. При интензивни или краткотрайни поройни дъждове, риск от водосбор с голям воден стълб вече не съществува. Преминаването на хора, животни и автомобили е напълно безопасно.


Водещи сливенски фирми са заявили желание да обучават ученици в

Водещи сливенски фирми са заявили желание да обучават ученици в ...

......... за паралелка с профил „спедитор-логистик“. Професията е сред най-търсените на пазара и е свързана с развитието на транспорта и икономиката, подчерта Паскалева. Специалността е в списъка на защитените от държавата професии. Предложенията на учебните заведения за прием в професионални и профилирани паралелки ще бъдат утвърдени в средата на месец февруари.


Обществената поръчка за изготвяне на инвестиционен проект, авторски надзор и

Обществената поръчка за изготвяне на инвестиционен проект, авторски надзор и ...

......... заведение в квартал „Надежда” по проект на Българо-Швейцарската програма за сътрудничество – на стойност 1 249 564,08 лв. Справка в Агенцията по обществени поръчки показва, че процедурата за ремонт и саниране на Детска ясла № 3 се обявява за втори път, присъщите параметри. Първото обявление е с дата 9.10.2018 година.


Сливен. Структуроопределящи за областната икономика фирми работят в партньорство с

Сливен. Структуроопределящи за областната икономика фирми работят в партньорство с ...

......... да бъде разкрита в СУ „ „К.Константинов“ в Сливен, съобщи директорката Веселка Паскалева. Предложението за прием е за паралелка „спедитор-логистик“. Професията е сред най-търсените на националния и европейския пазар, свързана е с развитието на транспорта и икономиката и попада в списъка на защитените от държавата професии с ПМС №111/25.06.2018 г.


Варна и Сливен са обявили, че искат отпадане на винетки

Варна и Сливен са обявили, че искат отпадане на винетки ...

......... с електронните винетки премиерът Бойко Борисов се ядоса заради потенциалното таксуване с винетки на Северната тангента на Околовръстното шосе в София и го забрани еднолично. Когато обяви новината, той прикани общините да кажат за други примери като Северната тангента и да поемат стопанисването им, а не да чакат на държавата.Висши американски военни вчера проведоха срещи с ръководителите на държавната

Висши американски военни вчера проведоха срещи с ръководителите на държавната ...

......... защитено жилище за възрастни хора с умствени увреждания. В края на разговора кметът покани американските представители от базата да се включат в предстоящите мероприятия в града, на която те откликнаха с готовност. Американските военни командири изразиха задоволството си от посещението и оцениха високо българското гостоприемство. Очаква се срещите да продължат.


Сливен. Сектор „Пътна полиция“ в Сливенсе сдоби с модерен електронен

Сливен. Сектор „Пътна полиция“ в Сливенсе сдоби с модерен електронен ...

......... дори и под малък ъгъл. На срещата присъстваха заместник – кметът Румен Иванов и началникът на РУ на МВР – Сливен гл. инсп. Димитър Кикьов, който благодари за подкрепата и съдействието на Общината, и изрази надеждите си, че все по-малко хора ще прибягват до употребата и разпространение на психо-активни вещества.


Сливен. Новата структура на булевард „Хаджи Димитър“ ще се подобри

Сливен. Новата структура на булевард „Хаджи Димитър“ ще се подобри ...

......... ще бъдат взети под внимание. В края на месец ноември 2018 г. Общинското ръководство предостави възможност на жителите на община Сливен да внасят конкретни предложения и мнения по изготвената актуализация на проекта за благоустрояване на бул. „Хаджи Димитър“. Средствата в размер на 1.800 млн. лв. са осигурени от българското правителство.


Сливен. Командирът на Черноморския помощен екип полк. Уесли Мъри и

Сливен. Командирът на Черноморския помощен екип полк. Уесли Мъри и ...

......... ресурс. Всяко допълнително съдействие с предоставянето на жива сила и технически единици би помогнало за по-бързото ликвидиране на създалата се ситуация. Командирите поеха ангажимент чрез посолството на САЩ у нас да изяснят процедурите за предоставяне на подобна помощ от американските военни, пребиваващи на „Ново село“. Очаква се срещите да продължат.


Сливен. Кметът Стефан Радев се срещна с командира на Черноморски

Сливен. Кметът Стефан Радев се срещна с командира на Черноморски ...

......... сътрудничество с посолството на САЩ в София, с чиято подкрепа е започнало изграждането на ново защитено жилище за възрастни с умствени увреждания. В края на разговора кметът отправи покана към американските представители на базата да се включат в част от предстоящите мероприятия в града, на която те откликнаха с готовност.


10 000 кубически метра керосин на НАТО ще се съхранява

10 000 кубически метра керосин на НАТО ще се съхранява ...

......... в социалните мрежи зачестяват коментарите доколко удачно е избрано мястото на новата база за съхранение на толкова големи количества горива - милиони литри, и не съществува ли риск за населението. Сливналии още живеят с драматичния спомен за взривовете край „Петолъчката” през 2012 година, за които все още няма произнесена присъда.


След упоритото мълчание на ВиК – Сливен и опасенията за

След упоритото мълчание на ВиК – Сливен и опасенията за ...

......... е публично достъпен. Проверка на Actualno.com установи, че това не е прецедент. Повечето ВиК оператори не са счели за нужно да публикуват в официалните си сайтове годишните си финансови отчети, бизнес плановете и инвестционните си намерения. Очевидно тази информация е доста конфиденциална и скътана някъде дълбоко в КЕВР.    


Няма да има прекъсване в предоставянето на социалната услуга „Личен

Няма да има прекъсване в предоставянето на социалната услуга „Личен ...

......... „Топъл обяд”. Благодарение на него безплатна храна поучават 1600 души – безработни без доходи, пенсионери с ниски пенсии, лица с увреждания, самотно живеещи възрастни хора и др. 364 души в ползват услугите на Домашния социален патронаж. Освен храна, голяма част от тях получават помощ в домакинството и личната хигиена.  


В Областната администрация в Сливен днес бе поставен първият апостил

В Областната администрация в Сливен днес бе поставен първият апостил ...

......... може да бъде направена заверката. За тази цел гражданите трябва да информират общинските служители, че документът им е необходим за представяне в чужбина. Областните администрации могат да извършва легализация на документи, издадени от кметовете и общините в цялата страна, а не само от тези, които се намират на тяхна територия.


Сливен. Тази година сме се постарали за по-голяма съпоставимост да

Сливен. Тази година сме се постарали за по-голяма съпоставимост да ...

......... част от средствата ще се превърнат в реални политики за хората и няма да се изразходват за натрупани стари задължения”, заяви в заключение кметът. Публичното обсъждане на проекта за бюджет на Община Сливен се проведе в зала „Май“. На него присъстваха ръководители на бюджетни звена, кметове на кметства и граждани.


Сливен. Община Сливен и Сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР –

Сливен. Община Сливен и Сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР – ...

......... новата организация за движение и въведените временни промени. От Община Сливен апелират активните участници в движението, да проявяват отговорно поведение при шофиране, да следят и спазват методическите указания от контролните органи в процеса на въвеждане на новата организация на движение. Те ще бъдат уведомявани своевременно за допълнителни уточнения или промени.


Сливен. 30-годишен мъж е задържан за производство на метамфетамин. Това

Сливен. 30-годишен мъж е задържан за производство на метамфетамин. Това ...

......... в кухнята на жилището са намерени и иззети прекурсори, необходими за производството на синтетични наркотични вещества, съдове, колби, шишета с различни течности, електронна везна, вещества и други предмети, имащи отношение към престъпната дейност. А.Я. е отведен и задържан в РУ - Сливен за 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава.


Сливен. Спецакция по линия „Наркотици“ е проведена вчера от криминалисти

Сливен. Спецакция по линия „Наркотици“ е проведена вчера от криминалисти ...

......... При обиска в кухнята на жилището са намерени и иззети прекурсори, необходими за производството на синтетични наркотични вещества, съдове, колби, шишета с различни течности, електронна везна, вещества и други предмети, имащи отношение към престъпната дейност. А.Я. е отведен и задържан в РУ-Сливен за 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава.


„Водоснабдяване и канализация – Сливен” ООД отклонява част от задълженията

„Водоснабдяване и канализация – Сливен” ООД отклонява част от задълженията ...

......... от дружеството очакват списък с всички счетоводни кантори от региона и страната, с трите имена на служителите в тях, за да могат да отговорят на простичкия въпрос кой ги обслужва счетоводно. А това вече прилича на брадатия виц за студентите на изпит за жертвите от атомната бомба: „Поименно, колега, поименно”…


Криминалисти от Сливен задържаха 19-годишния Християн Г. за извършването на

Криминалисти от Сливен задържаха 19-годишния Християн Г. за извършването на ...

......... часа. Работата по случая продължава. Квартал „Даме Груев” е сред потенциално най-опасните в Сливен. Жителите му избягват да се движат поединично из него вечер, поради дръзките вандалски прояви и честите кражби и грабежи. Кварталът е в близост до Ж.П. гарата на Сливен, зад която е разположен многолюдният ромски квартал „Надежда”.


Сливен. Задържан е 19-годишен младеж, нападал и обирал възрастни жени

Сливен. Задържан е 19-годишен младеж, нападал и обирал възрастни жени ...

......... старши комисар Величков. На Х.Б. са повдигнати обвинения. С прокурорско разпореждане той остава в ареста за 72 часа. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Сливен. Работа по случая е осъществена от служители на РУ - Сливен и сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР - Сливен.


От 17 декември Българският червен кръст (БЧК) в Сливен започва

От 17 декември Българският червен кръст (БЧК) в Сливен започва ...

......... община Котел временният пункт на ул. „Св. св. Кирил и Методий” № 7А ще работи от 16 януари до 20 февруари. Списъците с лицата, имащи право на хранителна помощ, се изготвят от Агенцията за социално подпомагане. Правоимащите ще получат индивидуален пакет с основни хранителни продукти с тегло около 24 килограма.


Сливен. Кметът на Община Сливен Стефан Радев се срещна днес

Сливен. Кметът на Община Сливен Стефан Радев се срещна днес ...

......... дейността на някои от училищата в община Сливен. Участниците се обединиха около идеята да продължава да се работи по всички належащи въпроси и да се търсят алтернативни решения. И двете срещи завършиха с пожелание от кмета Стефан Радев за весели и топли празници, и все по-успешни начинания през следващата година.


"Във връзка с разпространената от агенция „Фокус” и повторена от ...

......... математически формули. Понятни единствено за избраниците в КЕВР и техните съветници. И евентуално за експерт счетоводителите. Не е трудно да се предположи, че облечената в нормативен акт счетоводна еквилибристика позволява на ВиК дружествата и КЕВР безпроблемно да жонглират с коефициентите, формулите, разходите и - цената на най-насъщната стока. Природно благо, всъщност.


Сливен. Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата

Сливен. Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата ...

......... Местният парламент ще разгледа и покана за подкрепа на проект на побратимения на Сливен град Мелитопол по Програма „Местни власти: партньорства за устойчиви градове“, свързан с водоснабдяване и канализация на украинския град. Други точки са свързани с продажба на общинско имущество, разпореждане с общинска собственост и отпускане на финансови помощи.


На пресконференция в Сливен бе анонсирана най-новата партия у нас

На пресконференция в Сливен бе анонсирана най-новата партия у нас ...

......... десетки души. В други части от кавртал „Надежда” обаче могат да се видят луксозни къщи и возила, принадлежащи на ромските барони. През последните години голяма част от населението на квартала емигрира в развитите европейски страни, възползвайки се от по-добрите условия за живот и работа, както и от богатите социални фондове.


Сливен. радиционният Младежки бал под надслов „Моето здраве – моята

Сливен. радиционният Младежки бал под надслов „Моето здраве – моята ...

......... на тържеството учениците представиха словесно своето мото за здравословен начин на живот без наркотици. В празничната програма взеха участие и Младежки танцов състав ,,Акация” при ПГИ ,,Проф. д-р Димитър Табаков” Балът се организира от Общинския съвет по наркотични вещества, Превантивно-информационния център- Сливен, Младежкия съвет по наркотични вещества и доброволчески екипи.


Сливен. Провежда се съвместна операция на жандармерията и полицията в

Сливен. Провежда се съвместна операция на жандармерията и полицията в ...

......... „Надежда“, на участниците са съставени протоколи за предупреждение. Операцията е с цел опазване на обществения ред и противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места. Разпредена е от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков, осъществява се съвместно със сили на Дирекция „Жандармерия“ и ще продължи до края на годината.


Нов случай на починало бебе в сливенската болница

Нов случай на починало бебе в сливенската болница "Д-р Иван ...

......... за напускане", уточни Петров. Припомняме, че при Пашева в края на това лято почина родилката Ренета Томова. В началото на ноември Actualno.com потърси информация какво се случва с резултатите от аутопсията на Ренета Томова, но единствено бащата на г-жа Томова ни разказа, че никой нищо не им казва. Снимка: Архив


Котелското село Медвен, родно място на Захари Стоянов и популярна

Котелското село Медвен, родно място на Захари Стоянов и популярна ...

......... границата между землищата на селата Медвен и Градец. РИОСВ – Бургас вече насрочи общественото обсъждане за въздействието върху околната среда (ОВОС). То е утре от 10.30 часа в Община Котел. „Почти всички от Медвен ще бъдем там и се надяваме аргументите ни да бъдат чути”, каза за кметът Кънчо Дънеков.


Проверка започва в сливенската болница „Д-р Иван Селимински“ по случай

Проверка започва в сливенската болница „Д-р Иван Селимински“ по случай ...

......... Селимински“ по случай смъртта на новородено бебе. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Васислав Петров пред "Фокус". Според лекарите детето е родено мъртво, а неонатолозите се опитвали да го реанимират повече от час. Заради съмнения на родителите, че детето е починало след раждането, ръководството на болницата е разпоредило проверка.


Сливен. С вечер, посветена на Италия, и открит урок за

Сливен. С вечер, посветена на Италия, и открит урок за ...

......... включваха вечери за европейското културно разнообразие, организирани от общинските администрации в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. А пет читалища в областта, в партньорство с Регионалната организация на евреите „Шалом“, проведоха събития за Холокоста. Инициативите са финансирани чрез Областната администрация, във връзка с Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз.


Сливен. Само няколко дни след запалването на светлините на Коледната

Сливен. Само няколко дни след запалването на светлините на Коледната ...

......... Общината и до кръговото кръстовище на „Розова градина“. От общинското ръководство призовават гражданите да съхраняват изграденото в града, което е в тяхна полза и децата на Сливен, в това число и коледната украса, която създава празнична атмосфера и нагласа за посрещане на едни от най-светлите и чакани от всички празници.


Областният съвет на Българския червен кръст в Сливен обяви старта

Областният съвет на Българския червен кръст в Сливен обяви старта ...

......... и възможност, да отворим сърцата си за доброто и се включим в благородната инициатива, която ще се състои от 7 до 28 декември. Да дарим на нуждаещите се внимание и помощ! Нека и тази година направим празника за всички ни по-щастлив!”, се казва в посланието на Областния съвет на БЧК.


Сливен. На сцената на Драматичен театър „Стефан Киров“ - Сливен

Сливен. На сцената на Драматичен театър „Стефан Киров“ - Сливен ...

......... – алт саксофон, Крис Байърс – тенор саксофон и Кийт Бала – барабани. Техните изпълнения са свързани със златната джаз ера от началото до средата на миналия век. Празничният концерт е част от коледно-новогодишната програма на Община Сливен. Началото му е предвидено за 18.00 часа, а входът ще е свободен.


На 10 декември в Сливен ще се състои поредният благотворителен

На 10 декември в Сливен ще се състои поредният благотворителен ...

......... на народа. Върху паметника са изписани имената на близо 380 войници и командири от Шести артилерийски полк, загинали в битките за България.Днес пораженията, нанесени от времето, са на път да унищожат един от прекрасните символи на българската бойна слава. Дарителската сметка за ремонта на паметника е: IBAN: BG73FINV91508416216422BIC: FINVBGSFКод: 445100


Сливен. Регионалната организация на евреите „Шалом“ бе домакин на празнична

Сливен. Регионалната организация на евреите „Шалом“ бе домакин на празнична ...

......... храма, но останалото ритуално масло щяло да стигне само за един ден. И тогава, според преданието, станало чудо. Маслото горяло осем дни, колкото били необходими за приготвянето на ново. Празникът е семеен, свързва се със светлината. Всеки ден се пали по една от осемте свещи, а децата получават много лакомства.


Сливен. С демонстрации по борба и акробатични съчетания премина тържествената

Сливен. С демонстрации по борба и акробатични съчетания премина тържествената ...

......... заместник – областният управител Камен Костов, който беше сред официалните гости в зала „Васил Левски. На събитието присъстваха още многократната световна и европейска шампионка и олимпийска медалистка по борба Станка Златева, Ради Добрев – председател на Училищното настоятелство, експерти от РУО – Сливен, спортни деятели, родители, учители, ученици и треньори.


Сливен. Tрето място заслужиха учениците Стоян Минчев и Деян Пейчев

Сливен. Tрето място заслужиха учениците Стоян Минчев и Деян Пейчев ...

......... на учениците е Петър Стоянов, управител на Астра Пейджинг ЕООД, фирма, занимаваща се с информационни технологии. Целта на турнира е да се стимулира усвояването и използването на дигиталните технологии в учебния процес и училищния живот, както и да осигури възможност учениците да представят собствено виждане по проблемите, свързани с тях.


По идея на Местната комисия за борба с трафика на

По идея на Местната комисия за борба с трафика на ...

......... и педагозите. Акцентираме върху сценариите за въвличане в проституция и на сексуалното насилие над непълнолетни чрез интернет, защото това са най-разпространените методи за сексуална експлоатация в момента”, каза за Actualno.com секретарят на Местната комисия за борба с трафика на хора Владимир Друмев. Обучителните семинари и информационните кампании в Сливен продължават.


Сливен. РУ – Нова Загора издирва Ибрахим Халаф Али (9

Сливен. РУ – Нова Загора издирва Ибрахим Халаф Али (9 ...

......... 3 декември, около 18.00 часа, момчето е напуснало КСУДС „Детство за всички“ в село Асеновец, където е било настанено на 26 ноември. Детето е с нормално телосложение, кафяви очи и черна коса. Всички, които имат информация за момчето, могат да сигнализират на тел.112 или в най-близкото районно управление на МВР.


Сливен. Запалването на светлините на коледната елха пред сградата на

Сливен. Запалването на светлините на коледната елха пред сградата на ...

......... фойерверки. Същата вечер, от 18 часа, с атрактивно шоу на лед ще бъде открита ледената пързалка, намираща се пред източния вход на Общината. Сред участниците в шоуто ще бъдат Струнен квартет „Grand Quattro“, фигуристката Ваня Старева и певицата и текстописец Богдана Петрова, известна като Богдана – композитор, продуцент и влогър.


Сливен. Кметът Стефан Радев проведе среща-диалог с младежи от Сливен.

Сливен. Кметът Стефан Радев проведе среща-диалог с младежи от Сливен. ...

......... се включат с конкретни мнения и предложения. Срещата продължи като дискусия между младежите и кмета. Бяха обсъдени въпроси, свързани с опазването на околната среда, образованието, ремонт на спортни зали и др. В края на разговора учениците благодариха за подкрепата на Община Сливен, която получават в лицето на кмета Стефан Радев.


Сливен. Безработицата в Сливен намалява, и е най- ниската от

Сливен. Безработицата в Сливен намалява, и е най- ниската от ...

......... която се наблюдава през последните месеци, е че все повече работодатели наемат работници, чийто заплати временно се плащат по различни програми за заетост. Най-много работни места на първичния пазар на труда се предлагат в отраслите: преработваща промишленост, търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети, образование, селско и горско стопанство. Людмила ЙОРГОВА


Детски турнир по акробатика и 70-годишният юбилей на първите ни

Детски турнир по акробатика и 70-годишният юбилей на първите ни ...

......... Сред гостите на турнира бяха още главният секретар на Българската федерация по спортна акробатика Недко Костадинов, треньорът на националния отбор Драгомир Драганов, кметът на Сливен Стефан Радев, бивши и настоящи състезатели и треньори. И много деца и родители, запалени по красивия и атрактивен спорт, който от тази година е и олимпийски.


На 4 декември в една от най-красивите къщи на Сливен

На 4 декември в една от най-красивите къщи на Сливен ...

......... общественик и творец.  Отиде си от този свят през есента на 2017 година. В Узунова къща ще бъдат подредени нейни живописни творби от различни жанрове и периоди. Изложбата е своеобразен помен и поклон пред неспокойната, творческа и търсеща същност на Даниела Ненчева. Тя ще остане в галерията до 11 декември.


Сливен. Областният съвет по сигурност проведе планово заседание. То премина

Сливен. Областният съвет по сигурност проведе планово заседание. То премина ...

......... и на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия. Областният управител Чавдар Божурски изказа благодарност към членовете на съвета за това, че ръководените от тях ведомства и институции са изпълнили задачите си професионално и в координация, когато се е налагало да бъдат ликвидирани произшествия и сложни ситуации.


Предимно сухи са пътищата в Сливен и региона към 16.30

Предимно сухи са пътищата в Сливен и региона към 16.30 ...

......... в планинската част на областта, в общините Котел и Твърдица, където температурите са съответно -7 и -1 грауса. А автомагистрала „Тракия” движението също е без ограничения, настилките са предимно сухи, видимостта е добра. Общо 13 машини обработват и опесъчават основните пътни артерии в региона, съобщиха за от Областното пътно управление.


Родената в Сливен виртуозна цигуларка Кремена Николова, възпитаничка на музикалното

Родената в Сливен виртуозна цигуларка Кремена Николова, възпитаничка на музикалното ...

......... се установява да живее в Италия, където живее и работи редом с някои от най-ярките артисти на световната музикална сцена. Кремена Николова е определяна от критиците като изключително изразителен млад цигулар. В момента концертира  като солист и камерен изпълнител в Италия, Франция, Испания, Белгия, Люксембург, Португалия, България, Словения и др.


Всички пътища в Сливенски регион са проходими при зимни условия.

Всички пътища в Сливенски регион са проходими при зимни условия. ...

......... сняг, но без снегонавявания. „Засега няма проблеми с движението по магистралата”, каза за Actualno.com дежурният по поддържането. В момента две машини превантивното обработват срещу заледяване Лот-3 на АМ „Тракия” между Нова Загора и Пътен възел Ямбол. Общо 16 специализирани машини работят по поддържането на проходимостта на пътищата в региона.  


Смолян. В Гранично полицейско управление (ГПУ)

Смолян. В Гранично полицейско управление (ГПУ) "Ново село" около 21.30 ...

......... нелегалните имигранти са задържани. Уведомена е районната прокуратура в Свиленград. Срещу нелегалните имигранти е образувано бързо производство по чл.279, ал.1 от НК. Те са настанени в Специален дом за временно настаняване на чужденци-Любимец. Срещу водача на автомобила е образувано бързо производство по чл. 281 от НК. Работата по случая продължава.


Сливен. Образци на оригинални сливенски шевици бяха представени в изложбата

Сливен. Образци на оригинални сливенски шевици бяха представени в изложбата ...

......... на шевици, в изложбата е показано как в съвремието може да се прилага този вид изкуство. Със сливенски шевици са украсени престилки за бутилки за вино, медальони, магнити за хладилници и др. Инициативата „Златен Сливен” е на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” и се провежда за шеста поредна година. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. 60 килограма тютюн без бандерол са иззети при проверка

Сливен. 60 килограма тютюн без бандерол са иззети при проверка ...

......... лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Автомобилът е спрян в село Желю войвода, управляван е от 63-годишен с инициали С.Х. от град Сливен. В хода на проверката се установява, че С.Х. превозва 60 килограма ситно нарязан тютюн, предназначен за продажба. С.Х. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


Сливен. Фестивал на културата и виното „Златен Сливен” се провежда

Сливен. Фестивал на културата и виното „Златен Сливен” се провежда ...

......... Танцова формация „ЖиНиС“. На 30 ноември, от 09.30 ч. в малката зала на р-т „Летисия” ще бъде представена новата книга на Дора Куршумова „Хаджийска премяна”. Инициативата „Златен Сливен” е на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” и се осъществява с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи” и фондация „Чарлз Стюарт Мот”.


Със средства, осигурени от републиканския бюджет, Община Сливен е закупила

Със средства, осигурени от републиканския бюджет, Община Сливен е закупила ...

......... По време на срещата Стефан Радев подчерта, че се обмисля надграждането на система за видеонаблюдение с контролен център в сградата на Община Сливен, както и монтирането на камери с лицево разпознаване на възлови места в града. Обсъдена беше и възможността за интегриране на системите за видеонаблюдение на всички училища.  


Сливен. Компютърна техника, включваща 14 компютъра, 2 принтера и 2

Сливен. Компютърна техника, включваща 14 компютъра, 2 принтера и 2 ...

......... на срещата кметът Радев заяви, че се обмисля идеята за изграждане на система за видеонаблюдение, обслужвана от контролен център в Общината, както и монтиране на камери с лицево разпознаване на възлови места в града. Беше обсъдена и възможността за интегриране на системите за видеонаблюдение на всички училища в една обща.


Сливен. С преминаване към гражданско неподчинение заплашват протестиращите в Сливен,

Сливен. С преминаване към гражданско неподчинение заплашват протестиращите в Сливен, ...

......... Ако се съберем трима и всеки даде по четири лева, имаме гориво да протестираме. Смятам, че гордостта и самоуважението не струват четири лева“, заяви Мангова. И тази вечер организаторите на протестите благодариха на сливенската полиция за доброто отношение и професионализъм за недопускане на инциденти по време на автошествията. Людмила ЙОРГОВА


Сливен. Протестиращите в Сливен затвориха пътен възел „Петолъчката“ на главен

Сливен. Протестиращите в Сливен затвориха пътен възел „Петолъчката“ на главен ...

......... пътят София – Бургас. Полицията осигурява охрана на реда, самите протестиращи са излъчили свои представители, облечени със светлоотразителни жилетки, които също следят за мирното протичане на протестните действия и пазят от провокации. Очаква се към сливенските протестиращи да се присъединят и недоволни от системата от Бургас и Ямбол. Людмила ЙОРГОВА


Това става ясно от специален пост във фейсбук на един

Това става ясно от специален пост във фейсбук на един ...

......... Сливен" с линк - https://www.facebook.com/groups/2148695792049250/Там ние стоим с лицата си и нашата отговорност”, допълва Валентина Василева-Филаделфевс. „Пазете се от провокации и не позволявайте да бъдете вкарани в капан!”, апелира още тя. Днес бе поместено официалното уведомление за сливенския протест в неделя, който е насрочен за 10 часа на площад „Хаджи Димитър”.