С приемане на първо четене на промени в Закона за

С приемане на първо четене на промени в Закона за ...

......... присъствието на министъра.Заместник-председателят на Комисията по транспорт Станислав Иванов уточни, че цените на тол таксите не са ясни, тъй като законът дава рамката. "Дава се рамката на стартирането на тол системата. След това септември месец, ще бъдат направени обществени обсъждания. Ще се дискутират цените, ще се дискутират обхватите", допълни той.


Правителството увеличи с близо 180 млн. лева утвърдените за 2018

Правителството увеличи с близо 180 млн. лева утвърдените за 2018 ...

......... ще останат без промяна, а колко ще плащат автобусите и камионите, още не е определено.Консултант за въвеждане на тол-системата е Международната банка за възстановяване и развитие. На първо време платени ще бъдат 16 хиляди километра пътища, като автобусите и товарните автомобили ще плащат различно, в зависимост от състоянието на пътя.


Еко Рали България

Еко Рали България" 2018, което е кръг от Световната купа ...

......... могат да заявят и тест драйв на предпочитаната от тях екологична машина.В събота участниците в "Еко Рали България" 2018 ще се отправят към първите си състезателни етапи по изцяло новия маршрут на надпреварата, той преминава през Искърското дефиле и стига до курорта Вършец.Финалът се очаква в неделя около 17 часа.


Започващш утре ремонт на моста край село Краводер на пътя

Започващш утре ремонт на моста край село Краводер на пътя ...

......... – Пудрия – Големо Бабино – Криводол, по улична мрежа през гр. Криводол, пътя Криводол – Враца до включване в главния път. Ремонтните дейности включват изграждане на ново пътно платно и плоча, хидроизолация и асфалтова настилка.Съоръжението над река Ботуня е построено през 1981 година и досега не е основно ремонтирано.


Всяка нощ от днес до четвъртък включително ще се ограничава

Всяка нощ от днес до четвъртък включително ще се ограничава ...

......... на проекта е 268 258 лева без ДДС.Надлезът ще е с два асансьора и ще бъде на мястото на пешеходната пътека при кръстовището за село Атия, с което ще се осигури безконфликтно и безопасно пресичане на пътното платно от всички пешеходци, уточняват от АПИ.Всичко, което трябва да знаете за:Региони (7418)


Мъжът, който в четвъртък удари девет автомобила в столицата, е

Мъжът, който в четвъртък удари девет автомобила в столицата, е ...

......... обвинение. Аз трябва да докажа, че той има концентрация в кръвта над 1,2 промила, което няма как да стане с неговото изявление - аз пих една бира, или пих две бири", казва той.В крайна сметка днес Софийският районен съд остава в ареста и двамата водачи, причинили щети на десетки автомобили.Няма икономическа логика да има дневни винетки, съобщи днес по

Няма икономическа логика да има дневни винетки, съобщи днес по ...

......... Иванов.Той подчерта, че тол-системата ще засегне камионите и автобусите, но не и леките автомобили. "Автомобили под 3,5 тона ще ползват електронна винетка. Много по-лесно ще бъде. Няма да имат право дори контролните органи да проверяват стикери и касовата бележка. Който има винетка спокойно може да пътува по пътищата", обясни депутатът.


Магистрала

Магистрала "Тракия" в посока Бургас е затворена при километър 312, ...

......... посока Бургас е затворена при километър 312, като се използва обходен маршрут, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Превозните средства се отклоняват през през Зимница – пътен възел "Петолъчката" – през пътен възел "Карнобат" се връщат на аутобана.Причината за затварянето е катастрофа с ТИР, при която е загинал водачът на камиона.


Столичния полицаи са задържали водач на таксиметров автомобил, който днес

Столичния полицаи са задържали водач на таксиметров автомобил, който днес ...

......... на бул. "Рожен". Сигналът за криволичещия автомобил дошъл от служител на СДВР, който не бил на смяна.Пристигналите на мястото екипи задържали водача на таксито и след справка, установили, че няма книжка.Той обаче отказал да бъде проверен на място за алкохол. От полицията уточниха, че продължава изясняването на обстоятелствата около инцидента.


Обществените поръчки за строежа на 52 километра от магистрала

Обществените поръчки за строежа на 52 километра от магистрала "Хемус" ...

......... МРРБ и АПИ ще се съобразят с решението на експертите по културно-исторически находки, подчерта министър Нанков. "Хубаво е, че беше магистралата, за да се открие градът", коментира още министърът. Той добави, че към момента за археологическите разкопки там са осигурени почти 2 млн. лева европейски средства по Оперативна програма "Транспорт".


С въвеждането на тол системата ще има различни тарифи за

С въвеждането на тол системата ще има различни тарифи за ...

......... около 20 млн. лв. събирания повече от 2017 г. и с 40 млн. лв. повече от 2016 г. Това, което можем да правим като контрол с МВР, го правим. Превишаваме си даже правата на служителите, за да има някакъв контрол, особено по трафика, който преминава през България", каза инж. Атанасов.Любопитна публикация се появи днес по обяд на страницата във

Любопитна публикация се появи днес по обяд на страницата във ...

......... да не предприемат рискови изпреварвания и да се съобразяват и с останалите участници на пътя.В заключение от пътна полиция напомнят, че е важно да се използват обезопасителни колани и системи за деца, да не се отвлича вниманието на водача и да се правят почивки при усещане за дискомфорт или умора.


Продажбите на нови автомобили в страните от ЕС са достигнали

Продажбите на нови автомобили в страните от ЕС са достигнали ...

......... 082 нови автомобила, което е с 22.6% по-добър резултат от периода януари - юни 2017 г.Данните на Пътна полиция за регистрациите, разпространени в началото на месеца, показаха, че в страната са внесени близо 143 хиляди употребявани леки и лекотоварни автомобили, като близо 96 хиляди са на повече от десет години.


Възможно ли е да се изминат 472 км (малко повече

Възможно ли е да се изминат 472 км (малко повече ...

......... директор на екомаратона Норман Кох разказа, че много от участниците в състезанието продължават развитието си в голени компании. Някои от тях ставали автомобилни инженери, докато други се отдавали на разработването на зелена енергия. Обединявало ги обаче едно - стремежът за развитие и целта да намалят вредните емисии.© Михаил СтояновНорман Кох


Намаляването на шума и вибрациите в съвременните автомобили е една

Намаляването на шума и вибрациите в съвременните автомобили е една ...

......... и шума при същата спирачна ефективност.Това се постига чрез скосяване в единия край при точката на допиране, и малък отвор с формата на полумесец върху междинния слой на задната пластина. Новата продуктова линия към момента съдържа 39 серийни номера, покриващи нуждите на различни превозни средства и тепърва ще се разширява.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществени поръчки за избор на изпълнители ...

......... - за териториите на пътните управления София, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора (49.3 млн лв. без ДДС) и за областите Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас (11.8 млн. лв).За поддръжката на магистрала "Марица" са предвидени 16.4 млн. лв без ДДС.Офертите на кандидатите се примат до 17.30 ч. на 23 август.Трепят се по-пътищата. Какво повече да направим

Трепят се по-пътищата. Какво повече да направим", с тези думи ...

......... началото и края на уикенда. Пътните полицаи в двете области получили нови автомобили и нямали лимит за горивото. Министърът отбеляза и че само този парламент е вдигнал на два пъти глобите за превишена скорост.Накрая Валентин Радев обобщи, че проблеми има по-всички пътища, а не само по отсечката Видин - Монтана.


Над 63 км от третокласния път Смолян - Широка лъка

Над 63 км от третокласния път Смолян - Широка лъка ...

......... и още близо 24 км в отсечката от Стойките до кръстовището с пътя Девин – Борино. В момента тръжната комисия разглежда постъпилите оферти на кандидатите за изпълнител на обекта.По програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. бяха ремонтирани 6.5 км от третокласния път през прохода "Превала".Всичко, което трябва да знаете за:Региони (7415)


Въвеждане на уикенд винетка, която да важи от 12 часа

Въвеждане на уикенд винетка, която да важи от 12 часа ...

......... превозни средства над 3.5 тона ще важат до август 2019 година. Това вероятно предполага, че до тогава новият начин за плащане на пътуването вече ще е въведен.За винетките за леки коли е записано, че от 1 септмври тази година те трябва да бъдат валидирани до 30 дни след закупуването им.


При регистрирането на електромобил в България до края на 2021

При регистрирането на електромобил в България до края на 2021 ...

......... които се увеличава реално обхванатото население в системите за разделно събиране на отпадъци. С тях се увеличава броят на разположените съдове за населени места с под 50 000 жители средно с 15%, от 50 000 до 100 000 жители с 9% и над 100 000 жители - с около 7%.


Първият екипаж на българския отбор

Първият екипаж на българския отбор "Ре Спорт" Калин Дедиков и ...

......... Основни конкуренти на българите бяха словенският отбор на "Рено Адриатик" също със "Зои".© Ре СпортБронзовите медали взе вторият екипаж на "Ре Спорт". Мария Бобар и Антоанета Дедикова с "Фолксваген Е Голф" от "Порше Сърбия" завършиха със 188 наказателни точки, но на финала имаха огромна преднина спрямо преследвачите си.© Ре Спорт


Завърши ремонтът на шест километра от платното в посока Бургас

Завърши ремонтът на шест километра от платното в посока Бургас ...

......... от платното за Варна на магистрала "Хемус". Ремонтните дейности на два участъка от магистралата в района на Девня и в района на Невша започнаха в края на май. От пътноподдържащото дружество АПИ изиска да работи максимално мобилизирано, за да може предвидените дейности да завършат преди началото на активния туристически сезон.


Българските отбори от Русе и Чепеларе се представиха много силно

Българските отбори от Русе и Чепеларе се представиха много силно ...

......... 147 отбора от 27 държави от цяла Европа участваха в Shell Eco-marathon. По време на състезанието се стекоха над 15 хил. зрители, които имаха възможност да се докоснат до инженерните умения на студенти и ученици. Пистата, където се проведе надпреварата се намира в непосредствена близост до Олимпийския стадион в Лондон.


Ограничават се максимално ремонтите по автомагистралите през летния сезон, заяви

Ограничават се максимално ремонтите по автомагистралите през летния сезон, заяви ...

......... извършват пътен контрол. Главен инспектор в дирекция на полицията Димитър Мичев обяви, че по главните пътища и магистралите са извадени всички автопатрули."Всичките ни камери за скорост работят", увери Мичев. Той посочи, че за първата половина на годината броят на загиналите е с 44 по-малко, спрямо същия период на миналата година.


Германският производител на автомобили

Германският производител на автомобили "Даймлер" съобщи днес, че е получил ...

......... получили удължено обучение за шофиране на безпилотни коли.Самоуправляващите се коли са обект на разгорещени дебати на фона на опасенията, че шофьорите биха могли да объркат технологиите за подпомагане на движението като контрол на скоростта, поддържане на движение в платното, автоматично спиране и система за избягване на сблъсъци с пълната автономия.


Новото поколение на легендарния мотоциклет

Новото поколение на легендарния мотоциклет "Хонда Голд Уинг" дебютира вчера ...

......... на юбилея, обяви бранд мениджър на мотоциклетите "Хонда" в Бултрако АД Лъчезар Буюклийски.Гамата TRX се предлага с двигатели от 250 до 680 куб. см, с автоматични и механични предавателни кутии, със задвижване 2х4 или 4х4.© БултракоТретата премиера от снощи е на спортния мотоциклет CB125R. Той е насочен към млади хора.


Правителството одобри на днешното си заседание рамково споразумение, което да

Правителството одобри на днешното си заседание рамково споразумение, което да ...

......... в изграждането на автомагистралите Велико Търново - Русе, Видин - Ботевград, "Черно море", тунела под Шипка и други.Министерството на регионалното развитие и благоустройството помагало с информация за законодателната рамка, проектна готовност, индикативна стойност, техническите характеристики, трафика, товарния поток, анализ на разходите и ползите, разчети за възвръщаемост на инвестицията и др.


Премахване на регистрацията на пътните превозни средства по области и

Премахване на регистрацията на пътните превозни средства по области и ...

......... пътните превозни средства. След това пътят му минава през съгласуване с всички заинтересовани институции, одобряване от правителството и гласуване в комисии и в пленарна зала в парламента. При положение, че идеите останат в Закона за пътните превозни средства, те могат да станат факт след между осем месеца и една година.


Пежо

Пежо" представи новото поколение на вана "Партнер", което предлага интериор ...

......... сензор за дъжд и осветеност, климатик и други. Както и до сега "Пежо Партнер" ще се предлага и в различни трансформации - аварийни и помощни автомобили, специализирани превозни средства за строителния сектор, пикапи, хладилни превозни средства, 4x4 и други.Новият "Пежо Партнер" се чака на международните пазари в края на годината.


Отворени са ценовите оферти в обществените поръчки за избор на

Отворени са ценовите оферти в обществените поръчки за избор на ...

......... София осигурява връзка към трансевропейски коридор "Ориент/Източно Средиземноморски".Модернизацията на пътния участък ще подобри трансграничната връзка между България и Сърбия и завършеността на магистралната мрежа по направлението запад-изток на българска територия. С изграждането на отсечката ще се намали времето за пътуване и ще се осигурят удобни и безопасни условия за движение.


Две коли и товарен автомобил се удариха днес малко преди

Две коли и товарен автомобил се удариха днес малко преди ...

......... от МВР.Заради инцидента магистралата е затворена и се използва обходен маршрут (автомагистрала "Тракия", Шишманци, Раковски, Калековец)). На мястото има екипи на полицията и бърза помощ. За втори пореден ден на "Тракия" става катастрофа с жертви, след като вчера загинаха три жени и дете, като магистралата пак беше затворена за часове.


Ремонт на повече от 50 километра от третокласния път между

Ремонт на повече от 50 километра от третокласния път между ...

......... бъдат монтирани нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Близо 2 км от третокласния пътя преминава през Димитровград и е част от околовръстния път на града.Строителните дейности ще бъдат изпълнени от "Пътища Пловдив" АД и "АБ" АД и ДЗЗД "АПП Пътища" (с участници: "Пътища Пловдив" АД и "Агромах" ЕООД).


Столичната община започна да използва камъни, за да спре паркирането

Столичната община започна да използва камъни, за да спре паркирането ...

......... градина".© Георги ПауновскиПроектът започва пред месец и струва около 10 000 лева. Директорът на дирекция "Зелена система" архитект Димитър Данчев коментира пред "Нова телевизия", че се използват камъни, защото това е естествен материал. "Световна практика е използването на този вид материал за ограничаване на автомобилното паркиране", допълва той.© Георги Пауновски


Третото поколение на

Третото поколение на "Фолксваген Туарег" вече е в България, като ...

......... Към познатите кросоувъри "Тигуан" и "Туарег" се присъединиха T-Roc и удължената версия на "Тигуан", кръстена "Олспейс". Скоро ще бъде пуснат още по-компактен SUV, който ще се позиционира под T-Roc и е кръстен T-Cross. През 2020 година се очаква и първият изцяло електрически модели в сегмента от "Фолксваген" - I.D. CROZZ.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за производство, доставка и ...

......... до 17:30 ч. на 30 юли. Обществената поръчка е в шест обособени позиции по районите на планиране в страната - Северозападен, Северен централен, Североизточен, Югоизточен, Южен централен и Югозападен, За всеки от тях се поръчват знаци за по 2.5 млн. лева без ДДС. Парите ще дойдат от бюджета на АПИ.


Екипи от български и румънски пътни полицаи започнаха съвместни проверки

Екипи от български и румънски пътни полицаи започнаха съвместни проверки ...

......... задължително владеене на английски език, който е работен език вътре в самия екип. Задачата на румънския полицай по време на проверката е да помага основно при превода, както и да прегледа документите на румънския водач и на неговия автомобил.Съвместните проверки ще са общо 9 и ще продължат до 9 септември.


Кола на ток, купена през 2018 г., излиза по-евтина, ако

Кола на ток, купена през 2018 г., излиза по-евтина, ако ...

......... улиците.В същото време таксата изобщо не играе роля за подновяване на автомобилния парк с по-нови и по-чисти коли, защото е еднократна и размерът ѝ не прави впечатление на никого.Преди няколко седмици МОСВ пусна за обществено обсъждане промяна на таксата, но увеличението е от порядъка на 30-40 лева за най-старите коли.


Въпреки месеците на протести на мотористи и автомобилисти и политически

Въпреки месеците на протести на мотористи и автомобилисти и политически ...

......... потвърдят очакванията на властта, правителството ще поеме своята отговорност, увери Филип.Смъртността по френските пътища стигна исторически минимум през 2013 г. с 3427 загинали, но започна пак да расте и тенденцията се обърна едва през 2017 с 3684 жертви – 1.4 на сто по-малко, отколкото през 2016 г., отбелязва "Франс прес".


Патрик Вергелас е ръководител на звеното за мобилни услуги в

Патрик Вергелас е ръководител на звеното за мобилни услуги в ...

......... всички правни въпроси, свързани с автономните автомобили, работят няколко групи от специалисти. В тях има представители на държавите, местните власти, производителите и те се занимават с тези въпроси. Но пак повтарям, при всички случаи роботизираният автомобил ще е много по-сигурен от шофираните от хора, за които са типични непредвидимите реакции.


Разширеният път между Бургас и Слънчев бряг и обходният път

Разширеният път между Бургас и Слънчев бряг и обходният път ...

......... и Стара Загора. "Това са 48 километра в двете посоки, които 38 години не са пипани. Усилиено строим "Хемус", "Струма"", каза още премиерът.Той иради надежда, че до 7-8 месеца тол системата ще заработи, за да генерира с милиард повече лева на година, които да се ползват за ремонт на пътища.


Автомобилният гигант

Автомобилният гигант "Ролс-Ройс" ще съкрати 4600 работници до 2020 г. ...

......... има сключени договори за доставката им в следващите години.Това е най-голямото съкращение на работници в "Ролс-Ройс" от 2001 г. Тогава около 6 хиляди души загубиха работните си места, като това представляваше 12% от целия персонал на компанията.Общият брой на служителите на "Ролс-Ройс" по целия свят е около 55 хил. души.


От днес до 12 септември най-прекият и удобен път между

От днес до 12 септември най-прекият и удобен път между ...

......... Отсечката е включена в лот 11 и лот 12 на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., съфинасирана от Европейския фонд за регионално развитие. Второкласният път осигурява най-кратката връзка между столицата и Габрово, между Севлиево и Габрово, и свързва населените места от Северна България с прохода Шипка и Южна България.


Германският автомобилостроител

Германският автомобилостроител "Даймлер" трябва да изтегли 774 000 автомобила "Мерцедес" ...

......... от германските власти.Сред най-засегнатите модели са вановете "Мерцедес Вито" и високопроходимите автомобили GLC-клас. Само в Германия ще бъдат изтеглени 238 000 коли.По-рано днес беше съобщено, че германската прокуратура е разширила обхвата на разследването за измамите с вредни емисии в "Ауди" с включването на главния изпълнителен директор Руперт Щадлер сред заподозрените..


Първият изцяло електрически сериен модел на

Първият изцяло електрически сериен модел на "Порше", който ще се ...

......... автомобил на групата "Фолксваген", част от която е "Порше", който ще носи турско име след "Фолксваген Туран".Като цяло плановете на "Порше" са да инвестира 6 млрд. евро до 2022 година в електрификацията на гамата си. Тук става дума не само за електромобили, но и за зареждащи се от контакта хибриди.


За улеснение на трафика в края на работната седмица днес

За улеснение на трафика в края на работната седмица днес ...

......... ден от 10 ч. до 18 ч. движението на леките автомобили по автомагистралата в участъка от пътен възел "Даскалово" до пътен възел "Мало Бучино" ще бъде спирано, като ще се ползва същият обходен маршрут.Камионите над 12 тона ще бъдат спирани на интервали от два часа и ще изчакват на място.


Киа

Киа" използва изложение в Бусан (Busan International Motor Show), за ...

......... за сигурност присъстват адаптивен круиз контрол с възможност за самостоятелно спиране и тръгване, както и система за активно поддържане на лентата на движение.© КИА Моторс"Киа Ниро" EV излиза на пазара в Корея в края на тази година, а в останалите страни ще може да се поръча от 2019-а.© КИА Моторс


Повече от 600 eкспоната, 54 фирми изложители и над 20

Повече от 600 eкспоната, 54 фирми изложители и над 20 ...

......... година ще има специализиран тест драйв, който ще даде шанс на всички професионалисти да се докоснат до най-добрите машини и да изпробват възможностите и удобствата на новите технологии и оборудване. За най-малките е предвиден детски кът с много забавления и игри, а всички посетители участват в голямата томбола с награди.Ауди

Ауди" представи новият си кросоувър, който комбинира елегантността на купе ...

......... ходова част позволява шофиране със спортни или комфортни настройки.© АудиНовият кросоувър на "Ауди" разполага с всички най-съвременни системи за сигурност, от от пролетта ще се предлага и със система за самостоятелно паркиране, която ще работи дори ако водачът не е в колата. Продажбите на Q8 в Европа започват през есента.


Общоевропейска акция срещу шофирането след употреба на алкохол и наркотици

Общоевропейска акция срещу шофирането след употреба на алкохол и наркотици ...

......... водачи, като около 1900 се оказа, че са употребили алкохол, а 900 са шофирали под въздействието на наркотици.В България е имало близо 19 хиляди проверени, 246 пили и 51 дрогирани. Резултатите от последната операция показват, че най-често зад волана след употреба на алкохол сядат водачите в Бургас, Пловдив и Варна.


В активния летен сезон в пиковите часове се спира движението

В активния летен сезон в пиковите часове се спира движението ...

......... ч. и всяка неделя от 14 до 20 ч. ще се ограничава движението на тежкотоварните камиони над 12 т и по следните участъци от пътната мрежа:с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по пътя Ребърково - Своге - София;Благоевград - ГКПП "Кулата";Русе - Велико Търново;Варна - Бургас;Бургас - Царево.


В новия Закон за движение по пътищата, който в момента

В новия Закон за движение по пътищата, който в момента ...

......... предвижда, който дава колата си за ползване на водач, без адресна регистрация в страната, да подава декларация с данни за адреса и документите на този, които ще кара.Последната стъпка, срещу избягването на пътни глоби, е въвеждането на срок от шест месеца за каране в България на кола с чужди номера.


Тесла

Тесла" демонстрира нагледно предимствата на свързаните автомобили, като без да ...

......... колата да се правят през голям екран в средата на арматурното табло. Мнението на "Консюмър рипортс" е, че това решение води до опасно разсейване по време на шофиране. В отговор Мъск обещал да се помисли за нова организация на менютата и подменютата, за да станат по-лесни за ориентиране и ползване.


Пежо

Пежо" обнови своя най-компактен модел - 108, като го оборудва ...

......... два нови (тъмно син и искрящо зелен). Пълноразмерният мек покрив във версиите ТОП могат да са в искрящо зелено, синьо или черно.При изпълнението хечбек всички цветове за каросерията вече могат да се допълват от покрив в черен цвят.В салона също са вкарани нови цветове на тапицерията и на някои компоненти.


Спирачките на един автомобил могат да прегреят по много причини.

Спирачките на един автомобил могат да прегреят по много причини. ...

......... и да напукат дисковете.При монтажа всички хидравлични дискови спирачки са снабдени с автоматичен регулатор, който се самонапасва при ползване на спирачките, за да компенсира износването на дисковете и накладките. Въпреки това обаче те редовно трябва да се проверяват, за да е сигурно, че работата на спирачната система е възможно най-добрата.


Задвижвани от водород автомобили ще могат да се видят и

Задвижвани от водород автомобили ще могат да се видят и ...

......... образователен център "Технократи" ще представят водородни миниколи и ще запознаят деца и възрастни с бъдещето, което носят възобновяемите енергийни източници, чрез интересни и практически експерименти, включващи слънце, вятър и вода. Фокусът ще бъде върху разделянето на водата на съставните ѝ части водород и кислород и задвижването на миниавтомобил чрез водород.


За катастрофата между автобус и камион на магистрала

За катастрофата между автобус и камион на магистрала "Тракия" тази ...

......... случай при скорост 40-50 км/ч, то застрашени ще са останалите ползватели на магистралата", подчертават експертите.Те заключават, че всички длъжностни лица, които трябва да се грижат за безопасността на хората поне по линиите на градския транспорт, са допуснали твърде много пропуски, с които са позволили да се стигне до днешния инцидент.


Въпреки, че от няколко месеца министърът на екологията Нено Димов

Въпреки, че от няколко месеца министърът на екологията Нено Димов ...

......... Западна Европа, Нено Димов повтори тезата си, че това изкривява пазара и който го причинява, трябва да се погрижи тези превозни средства да не се окажат в страни, в които такива ограничения няма. Той допълни, че ще започне активните действия за изработване на такъв регламент, след края на българското европредседателство.


Новият Закон за пътните превозни средства, който ще въведе задължителна

Новият Закон за пътните превозни средства, който ще въведе задължителна ...

......... организация, Комисията за защита на потребителите и други организации. Проверките ще са съвместни с Националната агенция по приходите и Икономическа полиция.Към момента никой не знае колко са сервизите в България. Легално работещите, които плащат данъци, са около 30 хиляди, като се предполага, че поне още толкова са в сивия сектор.


Намирането на автомобил с гаранция и ясна история в България

Намирането на автомобил с гаранция и ясна история в България ...

......... са от програмата за сертифицирани употребявани коли "БМВ премиум селекшън". В момента в нея има над 800 автомобила, като справка сред тях може да се направи и на изложението.На "БМВ и МИНИ Експо" мога да се видят и купят също велосипеди БМВ, както и различни аксесоари и лайф стайл продукти


Пристигането на делегациите на държавните лидери от Европа за срещата

Пристигането на делегациите на държавните лидери от Европа за срещата ...

......... 00.00 часа до приключване на мероприятието на 17.05.2018 г. на бул. "Витоша" между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Пенчо Славейков".От 08.00 часа на 16.05.2018 г. до 20.00 часа на 17.05.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Астана" между бул. "България" и Национален музей "Земята и хората".


Българските шофьори са устойчиви на стресиращи ситуации, не са склонни

Българските шофьори са устойчиви на стресиращи ситуации, не са склонни ...

......... - независимо дали шофират с членове на семейството си, карат децата си или ги вземат от училище, изследването показа, че шофирането с тази цел води до по-добро представяне на пътя в региона. В Германия се оказва обратното, като германците споделят, че имат доста по-приятно пътуване, когато са сами в колата.


На 16 и 17 май движението на автомобили в центъра

На 16 и 17 май движението на автомобили в центъра ...

......... 00.00 часа до приключване на мероприятието на 17.05.2018 г. на бул. "Витоша" между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Пенчо Славейков".От 08.00 часа на 16.05.2018 г. до 20.00 часа на 17.05.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Астана" между бул. "България" и Национален музей "Земята и хората".


По пътищата на Саудитска Арабия за пръв път се появиха

По пътищата на Саудитска Арабия за пръв път се появиха ...

......... на кралството".На 26 септември саудитският крал Салман подписа указ, разрешаващ на жените да получават шофьорска книжка и да управляват леки автомобили. Саудитките от много години искаха да получат това право, но строгият обществен морал в саудитското общество всячески пречеше на това. Жените, посмели да седнат зад волана, биваха строго наказвани.


Заради провеждането на първия софийския полумаратон и ученическо състезание днес

Заради провеждането на първия софийския полумаратон и ученическо състезание днес ...

......... тези участъци са в червено).Маршрутът на полумаратона преминава и по булевардите "Васил Левски" и "Евлоги и Христо Георгиеви", като за целта те ще бъдат затваряни на няколко пъти за между три и пет минути.Ограничения има и за паркирането около пл. "Св. Александър Невски" и по улиците "Оборище" и "11-ти август".


Точно 120 годни, след като Фердинанд Порше изобретява първият електромобил,

Точно 120 годни, след като Фердинанд Порше изобретява първият електромобил, ...

......... на финансите и IT-проектите, представя финансовите резултати на компанията за миналата година.Прогнозите са, че през 2018 година доставките, приходите и печалбата ще продължат да растат плавно. Експлозивно повишаване на продажбите обаче се чака с излизането на пазара на първото електрическо "Порше" - "Мишън и".Всичко, което трябва да знаете за:Екоавтосалон (74)


Няколко десетилетия след падането на Берлинската стена любителите на автомобили

Няколко десетилетия след падането на Берлинската стена любителите на автомобили ...

......... със 70 конски сили. За този рядък автомобил обаче не очаквайте да платите под 80 000 долара. Цените на "закръгления" "Вартбург" (Wartburg 312/1) също скочиха през последните години и сега моделът може да се купи за около 13 000 долара.Текстът е на ДПА, преведен от БТА. Заглавието е на редакцията


Седем народни представители от политическа партия "Воля" предлагат промени в

Седем народни представители от политическа партия "Воля" предлагат промени в ...

......... терминали трябва да се поемат от обслужващите устройствата банки, които ще печелят от транзакциите.Исканата промяна е 74-ата на сегашния Закон за движение по пътищата, който е в сила от 1999 година. В момента върви обществено обсъждане на три нови закона, които трябва да заменят остарелия и кърпен непрекъснато нормативен акт.


По време на акцията за проверка за неплатени глоби, провела

По време на акцията за проверка за неплатени глоби, провела ...

......... 36 случая на водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол и на други 16 – след употреба на наркотични вещества и техни аналози. В други 107 случая е установено шофиране с технически неизправно превозно средство. По време на операцията са засечени и 46 случая на шофиране от неправоспособни водачи.


В началото на 2020 г. ще започне производството на новия

В началото на 2020 г. ще започне производството на новия ...

......... новият модел ще се сглобява много по-бързо от по-старите.Кросоувърът ще бъде оборудван с 8 видеокамери, 12 ултразвукови датчика и радар, които са предназначени за получаване на информация при лоши метеорологични условия, най-вече при намалена видимост. По непотвърдена информация до момента са направени 400 хил. поръчки за новия модел на "Тесла".