Търговията с авточасти втора употреба да се извършва само от

Търговията с авточасти втора употреба да се извършва само от ...

......... Законът за пътните превозни средства предвижда още да отпадне монополът на Пътна полиция при първоначалната регистрация в България на нови и употребявани моторни превозни средства, като това се прави и в лицензирани пунктове в цялата страната. Освен това се планира създаване на досиета на всички автомобили, бусове, камиони и автобуси.


Да отпадне монополът на Пътна полиция при първоначалната регистрация в

Да отпадне монополът на Пътна полиция при първоначалната регистрация в ...

......... знае всяка кола от кого е била пусната на пътя и може да се стигне до санкции, ако в последствие бъде открит проблем. При нарушения, на служителите в пунктовете ще се отнемат печата и номера и те няма да могат да работят на друго място с такъв предмет на дейност.


Обучаваме младежи, които не знаят къде е ляво и къде

Обучаваме младежи, които не знаят къде е ляво и къде ...

......... ведомствата, ангажирани с проблема, като според Крумова това е ключов елемент.Предвид изявленията на ръководителя на новия орган Малина Крумова могат да се очакват промени също в организацията на контрола на пътя и законодателството. Целта на агенцията е след първата ѝ година работа жертвите на пътя да бъдат намалени с 20%.


Утре вечер част от магистрала

Утре вечер част от магистрала "Хемус" ще бъде затворена в ...

......... на ограничението трафикът ще се пренасочва от пътен възел "Ботевград" по обходния път на Ботевград и път I-3 към с. Трудовец - с. Разлив - пътен възел "Правец" - АМ "Хемус" и обратно.Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, подчертават от АПИ.


Часовете за практическо обучение на кандидат-шофьорите за най-масовата категория

Часовете за практическо обучение на кандидат-шофьорите за най-масовата категория "B" ...

......... ведомствата, ангажирани с проблема, като според Крумова това е ключов елемент.Предвид изявленията на ръководителя на новия орган Малина Крумова могат да се очакват промени също в организацията на контрола на пътя и законодателството. Целта на агенцията е след първата ѝ година работа жертвите на пътя да бъдат намалени с 20%.


Компанията

Компанията "Телетол", която беше обявена като национален доставчик на електронни ...

......... не е 10 хил. км, а по-скоро около 6 хил. км. Третокласните пътища отпадат напълно от облагане с тол, а и някои от второкласните. Общинските автобусни превозвачи няма да плащат тол-такси. Идеите се родиха на първото заседание на Обществения консултативен съвет по тол-системата. Негов председател е регионалният зам.-министър Николай Нанков.За 12-ата поредна година в традиционния

За 12-ата поредна година в традиционния "Шел еко-маратон" (Shell Eco-marathon) ...

......... симбиозата от автономно придвижване с енергоспестяващи източници е бъдещето на автомобилостроенето.© Михаил СтояновНорман КохПовече за бургаския "Баткомобил" и защо ученици от Чепеларе са бягали през нощта с челници на главите по улиците на Лондон, за да осигурят перфектния старт на отбора си, ще може да прочетете в "Дневник" този уикенд.


Пътната полиция е обявила обществена поръчка за покупка на мощни

Пътната полиция е обявила обществена поръчка за покупка на мощни ...

......... София.Данни от проведено проучване сред над 36 хил. шофьори, оповестено днес, твърди, че девет от десет водачи са превишавали поне веднъж скоростта през последната година.Наблюденията на пътната полиция сочат, че над 40% от установените през миналата година 1.3 млн. нарушения на пътя през миналата година са били за превишена скорост.


Поне веднъж през последната година неволно скоростта са превишавали девет

Поне веднъж през последната година неволно скоростта са превишавали девет ...

......... 3 г. след като са взели шофьорска книжка, претърпяват пътнотранспортно произшествие.Над 40% от установените нарушения на пътя през миналата година са били за превишена скорост, каза от своя страна инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция". Общо 1.3 млн. нарушения са регистрирани през 2018 г., стана ясно от нейните думи.


Гърция ще наказва със затвор от поне една година шофьорите,

Гърция ще наказва със затвор от поне една година шофьорите, ...

......... от свобода при строг режим до 10 г.Ако при посочените случаи бъде причинена смъртта на друго лице, е предвидено лишаване от свобода при строг режим за срок от поне 10 г. В случай на предизвикване на смърт на по-голям брой хора, съдът може да определи доживотен затвор при строг режим.


В продължение на месец представител на БСП не е проявил

В продължение на месец представител на БСП не е проявил ...

......... представители от между 30 май и 27 юни, уточняват от АПИ.По повод друго искане на БСП - за независима експертиза за качеството на вече изградените магистрали, от агенцията казаха, че все още от партията не са посочили кои пътни експерти и коя независима лицензирана лаборатория възнамеряват да ангажират за инспекцията.Компанията

Компанията "Форд" (Ford) обяви, че заради голямо преструктуриране на производството ...

......... в това отношение се разчита на стратегическия алианс с "Фолксваген", "Форд Отосан" в Турция и "Форд Солерс" в Русия.До 2024 г. трябва да се внасят 3 пъти повече пътнически автомобила, а вносните модели, към които насочва внимание компанията в съобщението си, са Mustang, Explorer и вдъхновена от Mustang електрическа кола.


Въвеждане на зони на ниски емисии в София и Пловдив,

Въвеждане на зони на ниски емисии в София и Пловдив, ...

......... отнася до зоните за нискоемисионни автомобили - отговарящи поне на стандарт Евро 5 и по-висок, тоест произведени след септември 2009 г, се посочва, че Пловдив и София могат да ги определят още тази година. Предвижда се през 2020 година такива зони да се обособят и в други градове от страната.


BMW Group ще постигне целта си да има 25 електрифицирани

BMW Group ще постигне целта си да има 25 електрифицирани ...

......... БМВ точки, всеки път, когато карат колата си на ток или я зареждат.При достигане на съответното ниво точки участниците могат да ги заменят срещу атрактивни премии, например безплатно зареждане от мрежата зарядна станции. Благодарение на специално приложение БМВ точките ще позволяват и съревнование с другите участници в проекта.© БМВ груп


Движението по близо 5 километра от пътя Калотина - Сливница

Движението по близо 5 километра от пътя Калотина - Сливница ...

......... и е от републиканския бюджет. Срокът за завършване на строителните работи е 2021 г.Трасето на автомагистрала "Европа" между ГКПП "Калотина" и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км и е разделено на три части. Строителството на първите два участъка включва модернизация на съществуващия първокласен път между Калотина и Сливница.


Принципно нов хибрид, комбиниращ бензинов двигател и два електромотора, ще

Принципно нов хибрид, комбиниращ бензинов двигател и два електромотора, ще ...

......... в градски условия пък би трябвало да е по-нисък от този на дизела, тоест под 4 на сто.До излизането на хибридното "Рено Клио" на пазара купувачите могат да избират между три бензинови и два дизелови мотора. Любопитното е, че еднолитровият бензин с турбо вече е 100 конски сили вместо 90.Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви началото на обществена поръчка за провеждане ...

......... стане факт въпреки протестите на екологични организации, след като петчленен състав на Върховния административен съд отказа да разгледа жалбата им.През март природозащитници призоваха първия вицепрезидент на Европейската комисия Франс Тимерманс да се намеси и спешно да започне наказателна процедура срещу България, за да защити европейското природно богатство в Кресненското дефиле.


Ще бъде направено всичко възможно по автомагистрала

Ще бъде направено всичко възможно по автомагистрала "Тракия" ремонтите да ...

......... тунел "Витиня". До края на този месец би трябвало да се възстанови нормалното движение по "Хемус" при 51 километър.Попитан дали ограничението от 90 км/ч в участъка на "Тракия" между Чирпан и Стара Загора ще бъде отменено скоро, инж. Досев каза, че не е предвиден бюджет за ремонт на настилката там.


Франк Тийман e ръководител на корпоративните комуникации в

Франк Тийман e ръководител на корпоративните комуникации в "Ролс-Ройс" за ...

......... добър. Може би тази година това ще е най-продаваният ни модел. С "Кълинан" стигнахме до нови клиенти, което е жизненоважно за един нишов производител на автомобили като нас.В страни като България и нейните съседи, клиентите очакваха с нетърпение 4Х4 от нас. Интересът към модела сега е огромен от тези райони.


Български проект за производство на универсален електромобил ще търси финансиране

Български проект за производство на универсален електромобил ще търси финансиране ...

......... замяна на батерията.Росен Даскалов съобщи, че следващата пролет ще бъде показан прототип на микробус с общо тегло до 3.5 тона. Следващият проект е автобус с капацитет до 36 човека и камион. В по-далечна перспектива се мисли за производство на хибридно превозно средство, което ползва бензинов двигател и електромотор.© Анелия Николова


С монтирането на електронни екрани, система за автоматична идентификация на

С монтирането на електронни екрани, система за автоматична идентификация на ...

......... всеки от шестте района, на които е разделена страната, са предвидени по 10.5 млн. лв. за шестте региона. Изданието посочва, че общата сума е с пъти по-висока сума в сравнение с предходния търг за дългосрочни договори за маркировка. Последната подобна поръчка е била на стойност 19.9 млн. лв. без ДДС.


Автомобил е блъснал четирима пешеходци днес по обяд в София,

Автомобил е блъснал четирима пешеходци днес по обяд в София, ...

......... и е ударил пресичащите тийнейджъри, които са на възраст между 15 и 17 години, след което пада в канала.Веднага към мястото на инцидента са били насочени екипи на Пътна полиция, пожарната и Спешна помощ. Изясняват се всички обстоятелства за възникването на инцидента. За момента няма информация за състоянието на пострадалите.


Специализирана полицейска операция, с акцент върху използване на предпазните колани,

Специализирана полицейска операция, с акцент върху използване на предпазните колани, ...

......... на обезопасителни системи – колани и детски столчета в автомобилите, бяха констатирани 1766 нарушения. При мотоциклетистите бяха регистрирани 122 нарушения. В 57 от случаите не са били използвани каски. Шест от актовете са за неправилно поставяне на регистрационни номера, а в 49 случая мотоциклетите изобщо не са имали регистрационни номера.


Асоциацията на производителите на автомобили в Европа поиска европейските институции

Асоциацията на производителите на автомобили в Европа поиска европейските институции ...

......... голям капацитет са вариантът това да става ефективно и екологично.За момента те са разрешени за движение в Белгия, Дания, Финландия, Португалия, Испания, Швеция и повечето германски провинции. Йонаерт посочи, че е нужно те да могат да се движат по всички европейски пътища, като се създадат и общи изисквания към тях.


Има един моторен спорт, в който България винаги е слагана

Има един моторен спорт, в който България винаги е слагана ...

......... етанолът (9) и бензинът (2).Българските отбори ще бъдат представени на 7 юни. Тогава ще бъде обявен и победителят в конкурса за идейни разработки на тема "Иновации в подкрепа на българските отбори в "Шел еко-маратон". В него могат да участват ученици и студенти на възраст между 16 и 22 години.© Шел


В последния от четирите почивни дни по Великден движението по

В последния от четирите почивни дни по Великден движението по ...

......... в посока София, е лента за движение и водачите на моторни превозни средства могат да я ползват. Тези места са обозначени и със съответните знаци за това.Полицейски екипи регулират и движението в района на тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", като постъпателно преди тунела се пускат и спират моторните превозни средства.


Паркирането е едно от най-сложните упражнение за не малко от

Паркирането е едно от най-сложните упражнение за не малко от ...

......... Системата за сега присъства в три модела на групата БМВ, който вече са и на българския пазар - Х5, новата Серия 3 и миналата фейслифт Серия 7. Въпрос на време е обаче да започне да се предлага и в автомобили от други марки.Как работи системата можете да видите във видеото:


Колона от автомобили с дължина 6 км се е образувала

Колона от автомобили с дължина 6 км се е образувала ...

......... обходни маршрути. Пътуващите към Враца, Монтана, Видин и населени места в тези области, могат да заменят "Хемус" с прохода Петрохан, или пътя през Искърското дефиле.При всички случаи полезно е преди потегляне да въведете маршрута си в навигация с данни за трафика като Google Maps или Waze, или някое подобно приложение.


С изграждането на автомагистрала

С изграждането на автомагистрала "Хемус", Брутният вътрешен продукт на страната ...

......... изграждането на отсечката на магистралата между Ябланица и Боаза, която е близо 10 км. Строителството на тази отсечка започна в края на март 2018 г. и се финансира също с национални средства. За момента очакванията са тя да е готова половин година предсрочно и да се ползва след около година.


Техническото изграждане на тол системата върви в график и към

Техническото изграждане на тол системата върви в график и към ...

......... отношение на обхвата, така и за размера на тарифите, и изрази надежда той да е конструктивен.Изграждането на пътя между Ботевград и Видин е приоритет за правителството, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството. Тя припомни, че вече се оценяват подадените оферти за двата лота на трасето от Ботевград до Мездра.


Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара ...

......... въвеждането на тол-системата, която предвижда товарни автомобили и автобуси да заплащат за ползване на пътищата на база изминалото разстояние, да се отложи до началото на следващата година. Плановете на управляващите са тя да заработи на 16 август.Становищата на работодателските организации идват, след като всички засегнати се обявиха против обявените тарифи.


Пътната полиция започва нова акция от днес, като акцентът ще

Пътната полиция започва нова акция от днес, като акцентът ще ...

......... дадени. Глобата за возене на мотор без каска е същата, като за неползване на колан - 50 лева. Ако провинилият се е водачът се отнемат и 6 контролни точки.От Пътна полиция предупредиха, че ще има още специализирани акции, като следващата ще е с фокус върху пешеходците.Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Шофьорската книжка на Лютви Местан е временно отнета, съобщиха днес

Шофьорската книжка на Лютви Местан е временно отнета, съобщиха днес ...

......... а на разклона има ограничена видимост. Имаше и твърдения, че самото кръстовище е проблемно, като не са поставени знаци за ограничение на скоростта.От агенция "Пътна инфраструктура" днес реагираха и обявиха, че в този участък пътя отговаря на всички законови изисквания, а от 2014 година насам, това е първи сериозен инцидент.


Кръстовището на път Кърджали – Маказа при село Загорско е

Кръстовището на път Кърджали – Маказа при село Загорско е ...

......... изготвен съобразно Закона за движение по пътищата и е съгласуван от "Пътна полиция". Средно на денонощие в участъка преминават над 5000 превозни средства и от пускането на отсечката в експлоатация през 2014 г. досега в района на кръстовището при село Загорско няма пътни инциденти, казват още от агенция "Пътна инфратруктура".


Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) поиска въвеждането

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) поиска въвеждането ...

......... основно към транзитното движение и едновременно с това ще даде алтернатива на превозвачите, които работят на българския пазар", посочват в позицията си от КРИБ.В заключение от организацията предлагат да предоставят технически и експертен ресурс на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изготвяне на аргументиран и задълбочен план за действие.


Всички леки и лекотоварни автомобили да бъдат разпределени в екокатегории

Всички леки и лекотоварни автомобили да бъдат разпределени в екокатегории ...

......... одобрение в този си вид, което е доста спорно, преди заложените в нея мерки да станат факт ще мине доста време. Най-проблемен вероятно ще е моментът за избор на фирма, която да достави умните стикери и устройствата, които четат информацията в тях.Предвижданите категории за бензиновите автомобилиПредвижданите категории за дизеловите автомобили


Територията на Турция не може да бъде напусната без да

Територията на Турция не може да бъде напусната без да ...

......... на място се предвижда задържане на превозното средство на паркинг на митницата на ГКПП до заплащане на паричната санкция. Във връзка с въведената нова система за незабавно плащане на наложените глоби е препоръчително българските граждани стриктно да спазват правилата за движение по пътищата и други разпоредби на територията на Турция.


Ремонтът на пътя от края на магистрала

Ремонтът на пътя от края на магистрала "Тракия" до входа ...

......... за незадоволителното състояние за асфалтовата настилка на пътя е тежкотоварният трафик, както и значително по-интензивният през летните месеци трафик", заяви регионалният министър. Той бил и причината частичните ремонти да не вършат работа.Петя Аврамова не посочи кога ще започне основното обновяване на платното за Бургас.Всичко, което трябва да знаете за:Региони (7429)


Пътна полиция работи по проект за изграждане на единен център

Пътна полиция работи по проект за изграждане на единен център ...

......... на пътя са били издадени над 82 хиляди електронни фиша. Това станало възможно с оборудването на полицаите с таблети, на които да проверяват дали водачи и пътниците имат невръчени санкции.Попитан за контрола над мотористите, предвид откриването на мотосезона, комисар Рапчев призна, че той е затруднен, защото мотоциклетистите са по-трудно разпознаваеми.


С приемане на първо четене на промени в Закона за

С приемане на първо четене на промени в Закона за ...

......... присъствието на министъра.Заместник-председателят на Комисията по транспорт Станислав Иванов уточни, че цените на тол таксите не са ясни, тъй като законът дава рамката. "Дава се рамката на стартирането на тол системата. След това септември месец, ще бъдат направени обществени обсъждания. Ще се дискутират цените, ще се дискутират обхватите", допълни той.


Правителството увеличи с близо 180 млн. лева утвърдените за 2018

Правителството увеличи с близо 180 млн. лева утвърдените за 2018 ...

......... ще останат без промяна, а колко ще плащат автобусите и камионите, още не е определено.Консултант за въвеждане на тол-системата е Международната банка за възстановяване и развитие. На първо време платени ще бъдат 16 хиляди километра пътища, като автобусите и товарните автомобили ще плащат различно, в зависимост от състоянието на пътя.


Еко Рали България

Еко Рали България" 2018, което е кръг от Световната купа ...

......... могат да заявят и тест драйв на предпочитаната от тях екологична машина.В събота участниците в "Еко Рали България" 2018 ще се отправят към първите си състезателни етапи по изцяло новия маршрут на надпреварата, той преминава през Искърското дефиле и стига до курорта Вършец.Финалът се очаква в неделя около 17 часа.


Започващш утре ремонт на моста край село Краводер на пътя

Започващш утре ремонт на моста край село Краводер на пътя ...

......... – Пудрия – Големо Бабино – Криводол, по улична мрежа през гр. Криводол, пътя Криводол – Враца до включване в главния път. Ремонтните дейности включват изграждане на ново пътно платно и плоча, хидроизолация и асфалтова настилка.Съоръжението над река Ботуня е построено през 1981 година и досега не е основно ремонтирано.


Всяка нощ от днес до четвъртък включително ще се ограничава

Всяка нощ от днес до четвъртък включително ще се ограничава ...

......... на проекта е 268 258 лева без ДДС.Надлезът ще е с два асансьора и ще бъде на мястото на пешеходната пътека при кръстовището за село Атия, с което ще се осигури безконфликтно и безопасно пресичане на пътното платно от всички пешеходци, уточняват от АПИ.Всичко, което трябва да знаете за:Региони (7418)


Мъжът, който в четвъртък удари девет автомобила в столицата, е

Мъжът, който в четвъртък удари девет автомобила в столицата, е ...

......... обвинение. Аз трябва да докажа, че той има концентрация в кръвта над 1,2 промила, което няма как да стане с неговото изявление - аз пих една бира, или пих две бири", казва той.В крайна сметка днес Софийският районен съд остава в ареста и двамата водачи, причинили щети на десетки автомобили.


Няма икономическа логика да има дневни винетки, съобщи днес по

Няма икономическа логика да има дневни винетки, съобщи днес по ...

......... Иванов.Той подчерта, че тол-системата ще засегне камионите и автобусите, но не и леките автомобили. "Автомобили под 3,5 тона ще ползват електронна винетка. Много по-лесно ще бъде. Няма да имат право дори контролните органи да проверяват стикери и касовата бележка. Който има винетка спокойно може да пътува по пътищата", обясни депутатът.


Магистрала

Магистрала "Тракия" в посока Бургас е затворена при километър 312, ...

......... посока Бургас е затворена при километър 312, като се използва обходен маршрут, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Превозните средства се отклоняват през през Зимница – пътен възел "Петолъчката" – през пътен възел "Карнобат" се връщат на аутобана.Причината за затварянето е катастрофа с ТИР, при която е загинал водачът на камиона.


Столичния полицаи са задържали водач на таксиметров автомобил, който днес

Столичния полицаи са задържали водач на таксиметров автомобил, който днес ...

......... на бул. "Рожен". Сигналът за криволичещия автомобил дошъл от служител на СДВР, който не бил на смяна.Пристигналите на мястото екипи задържали водача на таксито и след справка, установили, че няма книжка.Той обаче отказал да бъде проверен на място за алкохол. От полицията уточниха, че продължава изясняването на обстоятелствата около инцидента.


Обществените поръчки за строежа на 52 километра от магистрала

Обществените поръчки за строежа на 52 километра от магистрала "Хемус" ...

......... МРРБ и АПИ ще се съобразят с решението на експертите по културно-исторически находки, подчерта министър Нанков. "Хубаво е, че беше магистралата, за да се открие градът", коментира още министърът. Той добави, че към момента за археологическите разкопки там са осигурени почти 2 млн. лева европейски средства по Оперативна програма "Транспорт".


С въвеждането на тол системата ще има различни тарифи за

С въвеждането на тол системата ще има различни тарифи за ...

......... около 20 млн. лв. събирания повече от 2017 г. и с 40 млн. лв. повече от 2016 г. Това, което можем да правим като контрол с МВР, го правим. Превишаваме си даже правата на служителите, за да има някакъв контрол, особено по трафика, който преминава през България", каза инж. Атанасов.


Любопитна публикация се появи днес по обяд на страницата във

Любопитна публикация се появи днес по обяд на страницата във ...

......... да не предприемат рискови изпреварвания и да се съобразяват и с останалите участници на пътя.В заключение от пътна полиция напомнят, че е важно да се използват обезопасителни колани и системи за деца, да не се отвлича вниманието на водача и да се правят почивки при усещане за дискомфорт или умора.


Продажбите на нови автомобили в страните от ЕС са достигнали

Продажбите на нови автомобили в страните от ЕС са достигнали ...

......... 082 нови автомобила, което е с 22.6% по-добър резултат от периода януари - юни 2017 г.Данните на Пътна полиция за регистрациите, разпространени в началото на месеца, показаха, че в страната са внесени близо 143 хиляди употребявани леки и лекотоварни автомобили, като близо 96 хиляди са на повече от десет години.


Възможно ли е да се изминат 472 км (малко повече

Възможно ли е да се изминат 472 км (малко повече ...

......... директор на екомаратона Норман Кох разказа, че много от участниците в състезанието продължават развитието си в голени компании. Някои от тях ставали автомобилни инженери, докато други се отдавали на разработването на зелена енергия. Обединявало ги обаче едно - стремежът за развитие и целта да намалят вредните емисии.© Михаил СтояновНорман Кох


Намаляването на шума и вибрациите в съвременните автомобили е една

Намаляването на шума и вибрациите в съвременните автомобили е една ...

......... и шума при същата спирачна ефективност.Това се постига чрез скосяване в единия край при точката на допиране, и малък отвор с формата на полумесец върху междинния слой на задната пластина. Новата продуктова линия към момента съдържа 39 серийни номера, покриващи нуждите на различни превозни средства и тепърва ще се разширява.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществени поръчки за избор на изпълнители ...

......... - за териториите на пътните управления София, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора (49.3 млн лв. без ДДС) и за областите Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас (11.8 млн. лв).За поддръжката на магистрала "Марица" са предвидени 16.4 млн. лв без ДДС.Офертите на кандидатите се примат до 17.30 ч. на 23 август.


Трепят се по-пътищата. Какво повече да направим

Трепят се по-пътищата. Какво повече да направим", с тези думи ...

......... началото и края на уикенда. Пътните полицаи в двете области получили нови автомобили и нямали лимит за горивото. Министърът отбеляза и че само този парламент е вдигнал на два пъти глобите за превишена скорост.Накрая Валентин Радев обобщи, че проблеми има по-всички пътища, а не само по отсечката Видин - Монтана.


Над 63 км от третокласния път Смолян - Широка лъка

Над 63 км от третокласния път Смолян - Широка лъка ...

......... и още близо 24 км в отсечката от Стойките до кръстовището с пътя Девин – Борино. В момента тръжната комисия разглежда постъпилите оферти на кандидатите за изпълнител на обекта.По програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. бяха ремонтирани 6.5 км от третокласния път през прохода "Превала".Всичко, което трябва да знаете за:Региони (7415)


Въвеждане на уикенд винетка, която да важи от 12 часа

Въвеждане на уикенд винетка, която да важи от 12 часа ...

......... превозни средства над 3.5 тона ще важат до август 2019 година. Това вероятно предполага, че до тогава новият начин за плащане на пътуването вече ще е въведен.За винетките за леки коли е записано, че от 1 септмври тази година те трябва да бъдат валидирани до 30 дни след закупуването им.


При регистрирането на електромобил в България до края на 2021

При регистрирането на електромобил в България до края на 2021 ...

......... които се увеличава реално обхванатото население в системите за разделно събиране на отпадъци. С тях се увеличава броят на разположените съдове за населени места с под 50 000 жители средно с 15%, от 50 000 до 100 000 жители с 9% и над 100 000 жители - с около 7%.


Първият екипаж на българския отбор

Първият екипаж на българския отбор "Ре Спорт" Калин Дедиков и ...

......... Основни конкуренти на българите бяха словенският отбор на "Рено Адриатик" също със "Зои".© Ре СпортБронзовите медали взе вторият екипаж на "Ре Спорт". Мария Бобар и Антоанета Дедикова с "Фолксваген Е Голф" от "Порше Сърбия" завършиха със 188 наказателни точки, но на финала имаха огромна преднина спрямо преследвачите си.© Ре Спорт


Завърши ремонтът на шест километра от платното в посока Бургас

Завърши ремонтът на шест километра от платното в посока Бургас ...

......... от платното за Варна на магистрала "Хемус". Ремонтните дейности на два участъка от магистралата в района на Девня и в района на Невша започнаха в края на май. От пътноподдържащото дружество АПИ изиска да работи максимално мобилизирано, за да може предвидените дейности да завършат преди началото на активния туристически сезон.


Българските отбори от Русе и Чепеларе се представиха много силно

Българските отбори от Русе и Чепеларе се представиха много силно ...

......... 147 отбора от 27 държави от цяла Европа участваха в Shell Eco-marathon. По време на състезанието се стекоха над 15 хил. зрители, които имаха възможност да се докоснат до инженерните умения на студенти и ученици. Пистата, където се проведе надпреварата се намира в непосредствена близост до Олимпийския стадион в Лондон.


Ограничават се максимално ремонтите по автомагистралите през летния сезон, заяви

Ограничават се максимално ремонтите по автомагистралите през летния сезон, заяви ...

......... извършват пътен контрол. Главен инспектор в дирекция на полицията Димитър Мичев обяви, че по главните пътища и магистралите са извадени всички автопатрули."Всичките ни камери за скорост работят", увери Мичев. Той посочи, че за първата половина на годината броят на загиналите е с 44 по-малко, спрямо същия период на миналата година.


Германският производител на автомобили

Германският производител на автомобили "Даймлер" съобщи днес, че е получил ...

......... получили удължено обучение за шофиране на безпилотни коли.Самоуправляващите се коли са обект на разгорещени дебати на фона на опасенията, че шофьорите биха могли да объркат технологиите за подпомагане на движението като контрол на скоростта, поддържане на движение в платното, автоматично спиране и система за избягване на сблъсъци с пълната автономия.


Новото поколение на легендарния мотоциклет

Новото поколение на легендарния мотоциклет "Хонда Голд Уинг" дебютира вчера ...

......... на юбилея, обяви бранд мениджър на мотоциклетите "Хонда" в Бултрако АД Лъчезар Буюклийски.Гамата TRX се предлага с двигатели от 250 до 680 куб. см, с автоматични и механични предавателни кутии, със задвижване 2х4 или 4х4.© БултракоТретата премиера от снощи е на спортния мотоциклет CB125R. Той е насочен към млади хора.


Правителството одобри на днешното си заседание рамково споразумение, което да

Правителството одобри на днешното си заседание рамково споразумение, което да ...

......... в изграждането на автомагистралите Велико Търново - Русе, Видин - Ботевград, "Черно море", тунела под Шипка и други.Министерството на регионалното развитие и благоустройството помагало с информация за законодателната рамка, проектна готовност, индикативна стойност, техническите характеристики, трафика, товарния поток, анализ на разходите и ползите, разчети за възвръщаемост на инвестицията и др.


Премахване на регистрацията на пътните превозни средства по области и

Премахване на регистрацията на пътните превозни средства по области и ...

......... пътните превозни средства. След това пътят му минава през съгласуване с всички заинтересовани институции, одобряване от правителството и гласуване в комисии и в пленарна зала в парламента. При положение, че идеите останат в Закона за пътните превозни средства, те могат да станат факт след между осем месеца и една година.


Пежо

Пежо" представи новото поколение на вана "Партнер", което предлага интериор ...

......... сензор за дъжд и осветеност, климатик и други. Както и до сега "Пежо Партнер" ще се предлага и в различни трансформации - аварийни и помощни автомобили, специализирани превозни средства за строителния сектор, пикапи, хладилни превозни средства, 4x4 и други.Новият "Пежо Партнер" се чака на международните пазари в края на годината.


Отворени са ценовите оферти в обществените поръчки за избор на

Отворени са ценовите оферти в обществените поръчки за избор на ...

......... София осигурява връзка към трансевропейски коридор "Ориент/Източно Средиземноморски".Модернизацията на пътния участък ще подобри трансграничната връзка между България и Сърбия и завършеността на магистралната мрежа по направлението запад-изток на българска територия. С изграждането на отсечката ще се намали времето за пътуване и ще се осигурят удобни и безопасни условия за движение.


Две коли и товарен автомобил се удариха днес малко преди

Две коли и товарен автомобил се удариха днес малко преди ...

......... от МВР.Заради инцидента магистралата е затворена и се използва обходен маршрут (автомагистрала "Тракия", Шишманци, Раковски, Калековец)). На мястото има екипи на полицията и бърза помощ. За втори пореден ден на "Тракия" става катастрофа с жертви, след като вчера загинаха три жени и дете, като магистралата пак беше затворена за часове.