Интерес да доставят нови електрически автобуси за нуждите на Столичната

Интерес да доставят нови електрически автобуси за нуждите на Столичната ...

......... офертите трябваше да бъдат отворени на 23 октомври, но заради местните избори датата беше изместена за 11 ноември.Това не е първата доставка на електрически автобуси за нуждите на градския транспорт. Първите електробуси тръгнаха по редовни линии в София на 12 декември миналата година.Всичко, което трябва да знаете за:Градска среда (1585)


С промени в Закона за автомобилните превози (ЗАП) управляващите ще

С промени в Закона за автомобилните превози (ЗАП) управляващите ще ...

......... всяка община може с наредба на общинския съвет да определи по-ниски максимално допустими скорости за движение на територията на съответната община, както и ред и условия за използване на индивидуални електрически превозни средства под формата на споделено ползване, включително максимално допустим брой превозни средства и задължителни зони за тяхното паркиране.


Товарните автомобили с обща маса над 3.5 тона ще плащат

Товарните автомобили с обща маса над 3.5 тона ще плащат ...

......... таксите, плащането на ползването на пътищата по този начин от камионите и автобусите беше отложено от 16 август за 1 март.Междувременно от АПИ съобщиха, че до момента вече приходите от продажби на електронни винетки са по-високи от събраните суми за цялата 2018 г. Става дума за 358 655 688 лв.


Почти 1400 велосипедисти са били глобени с фиш, а на

Почти 1400 велосипедисти са били глобени с фиш, а на ...

......... 15 ноември до 30 март гумите трябва да са зимни, или други, но с грайфер от поне 4 мм.Глобата за износени гуми е 50 лева. За техническите неизправности санкциите са 50 лева, ако се незначителни, 200 лв., ако са сериозни, и 500 лева, при положение че създават опасност от катастрофи.


Движението по 14-километров участък от автомагистрала

Движението по 14-километров участък от автомагистрала "Струма" в посока Дупница ...

......... и българските "Главболгарстрой – Инфраструктурно строителство" и "Пътстрой 92". Изграждането на целия Лот 1 (от Долна Диканя до Дупница) струваше малко над 58.53 млн. лева без ДДС.Това е втори гаранционен ремонт на този участък, след като през април 2015 година пропадна платното в посока София, малко след изхода от Дупница.


Традиционната за това време на годината акция

Традиционната за това време на годината акция "Зима" започва утре ...

......... са съставени над 247 хил. фиша.По време на акция "Зима 2019" през ноември 2018 г. са проведени 639 специализирани акции. Направени са общо 53 659 проверки. За периода са констатирани 3747 нарушения, като са взети повече от 15 000 мерки - актове, глоби, спиране от движение на автомобили и др.По високопланинските проходи през следващото денонощие се очаква влошаване на

По високопланинските проходи през следващото денонощие се очаква влошаване на ...

......... е поне 1.6 милиметра, при 0.5 мм сега.Компаниите, които произвеждат автомобилни гуми предупреждават, че освен грайфера трябва да се има предвид и възрастта. Ако гумите са били в активна употреба повече от 6 години, сцеплението им на сняг и лед ще е много ограничено, дори и да има прилична шарка


Пътна полиция е обявила обществена поръчка за покупка на 159

Пътна полиция е обявила обществена поръчка за покупка на 159 ...

......... Перник и на пътя Карлово - Пловдив.Обобщените данни на пътна полиция сочат, че до края на септември са регистрирани 4991 тежки катастрофи с 446 загинали. Основните причини за тежките инциденти на пътя са несъобразена скорост (довела до 146 смъртни случая), неправилни маневри (117 загинали) и отнемане на предимства (56 жертви).


Един километър от разширението на столичното Околовръстно шосе между кв.

Един километър от разширението на столичното Околовръстно шосе между кв. ...

......... пешеходни надлеза и мостове над реките Искър и Кална. Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации и др.© Агенция "Пътна инфраструктура"Изпълнител на строително-монтажните работи на участъка от път II-18 от км 35 до км 41 е "ГБС – Инфраструктурно строителство" АД.


При челен удар на пътя София -Варна, в участъка между

При челен удар на пътя София -Варна, в участъка между ...

......... в лентата за насрещно движение, предаде Би Ти Ви.Пътят е затворен, като движението се пренасочва двупосочно по обходен маршрут през селата Антоново- Изворово- Камбурово двупосочно. За седмица това е втори челен удар, при който загиват толкова много хора. В неделя, при катастрофа на Подбалканския път в Казанлъшко, имаше шест жертви.


От автосалон на автосалон в цял свят броят на изложените

От автосалон на автосалон в цял свят броят на изложените ...

......... моделите на бензин е намалял с 49 334 бройки (1 310 018), докато дизелите са с 54 401 повече (1 211 063). Добрата новина е, че броят на електромобилите се е увеличил със 489 до 1063, а на хибридите с 2215 до 7024.Всичко, което трябва да знаете за:Автосалон София (95)Безопасна среща отблизо с най-модерните камери за контрол на скоростта

Безопасна среща отблизо с най-модерните камери за контрол на скоростта ...

......... съответния град и от портала за електронни административни услуги на МВР.Информация за реда и начина на плащане на глоби може да се намери тук. Размера на актуалните глоби по Закона за движение по пътищата можете да видите тук.Фотогалерия: Гледки от автосалон София >Всичко, което трябва да знаете за:Автосалон София (95)


Ще се създаде контролирана среда, така че да се пресекат

Ще се създаде контролирана среда, така че да се пресекат ...

......... и с нововъведението на изпита да не присъства обучавалият курсиста."При това положение как ще знаем какви грешки са допуснали скъсаните, за да работим за отстраняването им", е тяхното мнение. Смята се също, че присъствието на познат човек на изпита намалява стреса. Инструктурите вече обявиха, че са готови за протестни действия.


До съвсем неотдавна софийският автосалон беше най-сигурният начин да си

До съвсем неотдавна софийският автосалон беше най-сигурният начин да си ...

......... и списания. На 47 страници са представени близо 200 модела. В допълнение в каталога има също интересни анализи за пазара на нови автомобили в България и Европа, отбелязани са любопитните тенденции, забелязани на изложението във Франкфурт, не липсват и тестове на актуални модели.Всичко, което трябва да знаете за:Автосалон София (93)


Близо 40% от пътищата в България са в незадоволително или

Близо 40% от пътищата в България са в незадоволително или ...

......... ранените задължително насочва към необходимостта от подобряване на пътната инфраструктура.Установени са 77 участъка със сериозна концентрация на пътни инциденти. В анализа се посочва, че са нужни допълнителни мерки по отношение на техническото им състояние – непочистено крайпътно пространство, недобро състояние на маркировка, липса на разпознаваемост и идентифициране на потенциалните опасности.


Кросоувърите вече убиха вановете, а сега на прицела им са

Кросоувърите вече убиха вановете, а сега на прицела им са ...

......... - 500 Нм. Максимална скорост - 250 км/ч. Ускорение 0-100 км/ч - 5.7 секунди. Среден разход на гориво - 8.8 л/100 км. Емисии CO2 - 190 г/км. Базов модел – 120 990 лв. с ДДС. Тестван модел – 198 125 лв. с ДДСВсичко, което трябва да знаете за:Тест драйв (226)С представянето в един и същ ден на три континента

С представянето в един и същ ден на три континента ...

......... Максимална скорост - 193 км/ч. Ускорение 0 - 100 км/ч - 10.2 секунди. Среден разход на гориво - 5.9 л/100 км. Емисии CO2 - 111 г/км. Базов модел – 33 340 лв. с ДДС. Тестван модел – 53 302 лв. с ДДС© VolkswagenВсичко, което трябва да знаете за:Тест драйв (226)


В редица области максимата

В редица области максимата "Китайско ли е, не ми го ...

......... Нм. Максимална скорост - 190 км/ч. Ускорение 0 - 100 км/ч - 9.9 секунди. Среден разход на гориво - 8.5 л/100 км. Емисии CO2 - 196 г/км. Базов модел – 42 990 лв. с ДДС. Тестван модел – 53 900 лв. с ДДСВсичко, което трябва да знаете за:Тест драйв (226)


Сред любителите на автомобилите буквите AMG предизвикват вълнение. И няма

Сред любителите на автомобилите буквите AMG предизвикват вълнение. И няма ...

......... - 900 Нм. Максимална скорост - 315 км/ч. Ускорение 0-100 км/ч - 3.2 секунди. Среден разход на гориво - 12.9 л/100 км. Емисии CO2 - 257 г/км. Базов модел – 304 055 лв. с ДДС. Тестван модел – 337 380 лв. с ДДСВсичко, което трябва да знаете за:Тест драйв (226)


С ден посветен на медиите днес отваря врати 24-то издание

С ден посветен на медиите днес отваря врати 24-то издание ...

......... MASERATI, MERCEDES-BENZ, MINI, MITSUBISHI, NISSAN, OPEL, ORA, PEUGEOT, RENAULT, ROLLS ROYCE, SSANG YONG, SEAT, SKODA, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA, VOLVO, VOLKSWAGEN и дрПремиерните за България модели:Audi SQ8BMW Серия 1DR3DR4DR Evo5DR5DS7 CrossbackDS3 CrossbackFord Focus ActiveHaval F7xHaval H9ORAIQKIA XCeedNissan JukeOpel CorsaRenault CapturRenault ClioSkoda KamiqPeugeot 208 Всичко, което трябва да знаете за:Автосалон София (87)


След серия от скандали, свързани с корупция в различни поделения

След серия от скандали, свързани с корупция в различни поделения ...

......... контрол върху маршрута на изпита. Изпитът ще се провежда само от служител на ИА "Автомобилна администрация" без присъствието на представител на учебния център, което ще гарантира провеждането му в контролирана среда.Това е поредна промяна, след като преди около две години се въведе нова организация на полагане на изпита по теория.


Правителството реши да увеличи максималния ангажимент за разходи, които могат

Правителството реши да увеличи максималния ангажимент за разходи, които могат ...

......... за проектиране и строителство на първия етап от изграждането на 54.3 км от пътя Видин - Ботевград, в участъка от Видин до Ружинци. Коя фирма спечели поръчката четете тук.Дотук за отсечката са договорени 63 км на обща стойност 682 млн. лв., което прави по над 10 млн. лв. на километър.


Автомобилният салон в София, откриващ се в събота, ще е

Автомобилният салон в София, откриващ се в събота, ще е ...

......... AUDI, BMW, CITROEN, CUPRA, DACIA, DS,DR, FIAT, FORD, GREAT WALL, HAVAL, HONDA, HYUNDAI, JAGUAR, JEEP, KIA, LAND ROVER, LEXUS, МАHINDRA, MAZDA, MASERATI, MERCEDES-BENZ, MINI, MITSUBISHI, NISSAN, OPEL, ORA, PEUGEOT, RENAULT, ROLLS ROYCE, SSANG YONG, SEAT, SKODA, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA, VOLVO, VOLKSWAGEN и дрВсичко, което трябва да знаете за:Автосалон София (83)


Планирани тестове на захранването на единия от двата центъра за

Планирани тестове на захранването на единия от двата центъра за ...

......... затруднения в продажбите на електронни винетки в този часови интервал, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".За избягване на риска от проблеми с покупката на е-винетка по време на планираните тестове от АПИ препоръчват водачите купят електронната си винетка по-рано. Подобни тестове се правят веднъж на два месеца, уточняват още от АПИ.


Всички ремонти по магистрала

Всички ремонти по магистрала "Хемус", по които се работи в ...

......... възстановено нормалното движение по ремонтирания виадукт при километър 51 на "Хемус", а на 18 септември мостът при 37-ми километър.Също в рамките на парламентарния контрол днес министърът обяви, че 2.5 години след лансирането на идеята за разширяване на магистрала "Тракия" между Пловдив и София, по реализацията й нищо не е направено.


Две години и половина след като бившият регионален министър Николай

Две години и половина след като бившият регионален министър Николай ...

......... системата за нов начин на плащане за ползването на магистралите и пътищата.Към момента няма решение и на още един проблем на магистрала "Тракия" - основният ремонт на 40 километра от нея в участъка между Чирпан и Стара Загора. Заради неравностите по трасето там максималната скорост е ограничена на 90 км/ч.


При направени проверки по над 40 сигнала от граждани за

При направени проверки по над 40 сигнала от граждани за ...

......... шофьорите горивата в страната не са по-лоши от тези, продавани в други европейски страни. Те отговаряли на всички изисквания, като всяка от търговските марки влага добавки с цел подобряване на качествата им. Мнението на Делчев е, че кризата в Саудитска Арабия няма да се отрази сериозно на цените на горивата.


Приемане на нова методика за обследване на тежките пътни инциденти,

Приемане на нова методика за обследване на тежките пътни инциденти, ...

......... като основната препоръка е последователна работа за гарантиране на техническата им изправност. Основна насока на работата на агенцията в бъдеще е да мотивира собствениците на автомобили да настояват годишните технически прегледи реално да установяват изправността на автомобила. Предлага се и създаване на публичен регистрационен режим на фирмите, извършващи сервизна дейност.


Завършиха ремонтно-възстановителните дейности на платното в посока София на виадукта

Завършиха ремонтно-възстановителните дейности на платното в посока София на виадукта ...

......... "Хемус" остават още две зони със стеснение. Движението при между километри 18 и 20 в посока Варна е ограничено поради ремонтно-възстановителни дейности на виадукт, като се осъществява двупосочно в платното посока София.Между километри 31 и 33, пак заради ремонт на мост, движението се осъществява двупосочно в платното в посока Варна.


За изграждането на малко над 6 километра от Софийския околовръстен

За изграждането на малко над 6 километра от Софийския околовръстен ...

......... Ще се намали разходът на гориво, което от своя страна ще доведе до намаляване на емисиите на парникови газове, на количеството на отделените фини прахови частици и на нивото на шума. Ще бъде достигната оптимална скорост на движение и ще се осигури комфорт при пътуването, смятат още авторите на предложението.


Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще осигури до 447.1

Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще осигури до 447.1 ...

......... и потенциална опасност, застрашаваща живота и здравето на хората. Овладяването на подобен тип дестабилизационни процеси и явления и бързото и навременно възстановяване на нанесените щети от тях по републиканската пътна мрежа е приоритет за Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция "Пътна инфраструктура", се казва в мотивите за решението.


Пътищата в две области в България попаднаха сред петте най-смъртоносни

Пътищата в две области в България попаднаха сред петте най-смъртоносни ...

......... млн. души население. Статистиката за 2016 г. показва, че подобен тип произшествия са три пъти повече спрямо средното ниво за Европейския съюз.Интересни са данните на Евростат за инцидентите с мотоциклетисти. Според тях в България не е имала нито една катастрофа с мотоциклетист, която да е завършила със смъртен случай.© Eurostat


Председателят на Агенция

Председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски прие днес символичния ...

......... участва в тестовете на тол-системата. "Това е тест, който ще ни даде яснота за три неща – с колко ще се оскъпи транспортната услуга, дали това ще повлияе на цената на превозваните стоки и съответно какви приходи ще постъпят в държавата, за да има финансиране за пътната инфраструктура", посочи той.


Новият закон за Пътните превозни средства няма да забрани на

Новият закон за Пътните превозни средства няма да забрани на ...

......... Желязков. Той допълни, че два от законопроектите (Закон за водачите и Закон за движение по пътищата) са във фаза на приключили обществени консултации, а по Закона за пътните превозни те ще приключат на 19 август. След това работната група ще прегледа всички постъпили предложения и ще изготви проект на законопроект.


В дирекция

В дирекция "Вътрешна сигурност" на Министерство на вътрешните работи от ...

......... Ганев посочи, че от 2015 година се използва и видеонаблюдение, като се разчита на камерите в колите, като при тях се забелязва намаляване на броя на нарушенията. В заключение той обобщи, че познатият израз "Какво правим сега", с който пътните полицаи си просят пари или услуги, е останал в миналото.


Движението по моста при 62-ри км на магистрала

Движението по моста при 62-ри км на магистрала "Струма" край ...

......... АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара.По-рано днес Агенция "Пътна инфраструктура" внесе сигнал в Районна прокуратура - Дупница срещу собственика на цеха. Малко след това премиерът Бойко Борисов допълни, че прокурорите трябва да работят по казуса и виновникът да бъде вкаран в затвора.


Нова отсечка за контрол на средната скорост на автомобилите ще

Нова отсечка за контрол на средната скорост на автомобилите ще ...

......... да отиват в него, като се автоматизира регистрацията на провиненията и издаването на наказателните постановления. Това ще облекчи допълнително работата на пътните полицаи.На семинара беше съобщено, че за първите седем месеца на годината са регистрирани на 438 хиляди превишения на скоростта, като най-често става дума за отклонение до 30 км/ч.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е избрала интелигентна система за управление ...

......... в една от двете тунелни тръби. В различни участъци на "Тракия" ще се монтират по 20 информационни табла в посока), които да информират шофьорите за случващото се по пътя. Ще се постави и ново LED осветление, електронни светофарни уредби, както и метеорологични станции при порталите. Повече по темата четете тук.


Част от магистрала

Част от магистрала "Струма" е затворена заради задимяване, породено от ...

......... се пренасочва по главен път Е-79. Самият пожар се е разразил точно под един от мостовете на магистралата и именно заради това гъстият дим се е разпространил много бързо над пътната настилка.© Владислав ПаневОгънят е възникнал след 18 ч. Четири пожарни екипа са на място и в момента го гасят.


До 3 месеца Варна ще има функционираща система за видеонаблюдение

До 3 месеца Варна ще има функционираща система за видеонаблюдение ...

......... пътно управление на АПИ. Шумна маркировка ще бъде положена на пътищата Варна - Добрич (при 9 км) и Варна - Оброчище (на 7 км). Кръгово движение ще бъде изградено и на т.нар. Долна Трака, а до неговото обособяване на място постоянно патрулира полицейски екип, за да не се допускат инциденти.


Един от ремонтите по магистрала

Един от ремонтите по магистрала "Хемус" приключи, похвалиха се от ...

......... на тръбата за София на тунел "Витиня". На виадуктите "Потоп" при 19-ти км и "Коренишки дол" при 36-ти км предстои изграждането на нова хидроизолация, нов асфалт и осигурителни системи за безопасност.На съоръженията при 51-ви км, както и при 37-ми км, продължава работата по долното строене, без това да затруднява трафикът.


Правителството отпусна допълнителни средства в размер до 89 998 200

Правителството отпусна допълнителни средства в размер до 89 998 200 ...

......... сумата да бъде платена чак след заработване на системата за електронна винетка и монтиране на всички точки за контрол. През септември 2018 г. беше подписано допълнително споразумение между АПИ и Консорциум "Капш Трафик Солюшънс", като една от големите промени беше, че през май изпълнителят ще получи 50% от договорената цена.


Само 4546 водачи са глобени за превишение на скоростта в

Само 4546 водачи са глобени за превишение на скоростта в ...

......... около разклона за Ихтиман, където също ограничението е 90 км/ч са любими за патрулите на "Пътна полиция".При ограничение от 90 км/ч и шофиране с обичайните за магистрала 140 км/ч провинилите се шофьори са заплашени с глоба от 400 лева и отнемане на една трета от полагащите се 36 контролни точки.


Електрически тротинетки на територията на София ще могат да бъдат

Електрически тротинетки на територията на София ще могат да бъдат ...

......... миналата седмица от агенцията обявиха, че според тях в градски условия максималната допустима скорост за тях трябва да е 20 км/ч, като каращите ги трябва да са на поне 14 години. Има и идея, когато електрическите тротинетки се ползват от лица до 16 години, максималната скорост да е 12 км/ч.


Петима души, сред които дете и тийнейджър, загинаха при катастрофи

Петима души, сред които дете и тийнейджър, загинаха при катастрофи ...

......... района на моста над р. Луда Яна причини смъртта на 16-годишно момче, а жена е ранена тежко.Според статистиката на МВР 96% от катастрофите стават след грешка на водача. За 2018 г. при 6684 тежки пътни произшествия по пътищата на страната загиналите са 611 души, а близо 8500 са били ранени.


Стоянките за споделени тротинетки в София ще отнемат 158 паркоместа

Стоянките за споделени тротинетки в София ще отнемат 158 паркоместа ...

......... да са на поне 14 години. Има и идея, когато електрическите тротинетки се ползват от лица до 16 година, максималната скорост да е 12 км/ч. Обект на дискусия ще бъде и дали е необходимо въвеждането на задължителна регистрация на тези превозни средства и застраховки за тях, смятат още от агенцията.


Държавна агенция

Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" (ДАБДП) предлага въвеждане ...

......... са на поне 14 години. Има и идея, когато електрическите тротинетки се ползват от лица до 16 година, максималната скорост да е 12 км/ч. Обект на дискусия ще бъде и дали е необходимо въвеждането на задължителна регистрация на тези превозни средства и застраховки за тях, смятат още от агенцията.© Reuters


При предлагания нов ред за регистрация на внесените в страната

При предлагания нов ред за регистрация на внесените в страната ...

......... търговията с употребявани авточасти и задължението техническите обслужвания и ремонтите по автомобилите да става само в регистрирани сервизи.Дунев се обяви и за нарочни записи в закона, които предвижда всяка промяна по колата, дори смяна на джанти и визуален тунинг, да се прави от сервизи, като промените се записват в талона.


Търговията с авточасти втора употреба да се извършва само от

Търговията с авточасти втора употреба да се извършва само от ...

......... Законът за пътните превозни средства предвижда още да отпадне монополът на Пътна полиция при първоначалната регистрация в България на нови и употребявани моторни превозни средства, като това се прави и в лицензирани пунктове в цялата страната. Освен това се планира създаване на досиета на всички автомобили, бусове, камиони и автобуси.


Да отпадне монополът на Пътна полиция при първоначалната регистрация в

Да отпадне монополът на Пътна полиция при първоначалната регистрация в ...

......... знае всяка кола от кого е била пусната на пътя и може да се стигне до санкции, ако в последствие бъде открит проблем. При нарушения, на служителите в пунктовете ще се отнемат печата и номера и те няма да могат да работят на друго място с такъв предмет на дейност.


Обучаваме младежи, които не знаят къде е ляво и къде

Обучаваме младежи, които не знаят къде е ляво и къде ...

......... ведомствата, ангажирани с проблема, като според Крумова това е ключов елемент.Предвид изявленията на ръководителя на новия орган Малина Крумова могат да се очакват промени също в организацията на контрола на пътя и законодателството. Целта на агенцията е след първата ѝ година работа жертвите на пътя да бъдат намалени с 20%.


Утре вечер част от магистрала

Утре вечер част от магистрала "Хемус" ще бъде затворена в ...

......... на ограничението трафикът ще се пренасочва от пътен възел "Ботевград" по обходния път на Ботевград и път I-3 към с. Трудовец - с. Разлив - пътен възел "Правец" - АМ "Хемус" и обратно.Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, подчертават от АПИ.


Часовете за практическо обучение на кандидат-шофьорите за най-масовата категория

Часовете за практическо обучение на кандидат-шофьорите за най-масовата категория "B" ...

......... ведомствата, ангажирани с проблема, като според Крумова това е ключов елемент.Предвид изявленията на ръководителя на новия орган Малина Крумова могат да се очакват промени също в организацията на контрола на пътя и законодателството. Целта на агенцията е след първата ѝ година работа жертвите на пътя да бъдат намалени с 20%.


Компанията

Компанията "Телетол", която беше обявена като национален доставчик на електронни ...

......... не е 10 хил. км, а по-скоро около 6 хил. км. Третокласните пътища отпадат напълно от облагане с тол, а и някои от второкласните. Общинските автобусни превозвачи няма да плащат тол-такси. Идеите се родиха на първото заседание на Обществения консултативен съвет по тол-системата. Негов председател е регионалният зам.-министър Николай Нанков.


За 12-ата поредна година в традиционния

За 12-ата поредна година в традиционния "Шел еко-маратон" (Shell Eco-marathon) ...

......... симбиозата от автономно придвижване с енергоспестяващи източници е бъдещето на автомобилостроенето.© Михаил СтояновНорман КохПовече за бургаския "Баткомобил" и защо ученици от Чепеларе са бягали през нощта с челници на главите по улиците на Лондон, за да осигурят перфектния старт на отбора си, ще може да прочетете в "Дневник" този уикенд.


Пътната полиция е обявила обществена поръчка за покупка на мощни

Пътната полиция е обявила обществена поръчка за покупка на мощни ...

......... София.Данни от проведено проучване сред над 36 хил. шофьори, оповестено днес, твърди, че девет от десет водачи са превишавали поне веднъж скоростта през последната година.Наблюденията на пътната полиция сочат, че над 40% от установените през миналата година 1.3 млн. нарушения на пътя през миналата година са били за превишена скорост.


Поне веднъж през последната година неволно скоростта са превишавали девет

Поне веднъж през последната година неволно скоростта са превишавали девет ...

......... 3 г. след като са взели шофьорска книжка, претърпяват пътнотранспортно произшествие.Над 40% от установените нарушения на пътя през миналата година са били за превишена скорост, каза от своя страна инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция". Общо 1.3 млн. нарушения са регистрирани през 2018 г., стана ясно от нейните думи.


Гърция ще наказва със затвор от поне една година шофьорите,

Гърция ще наказва със затвор от поне една година шофьорите, ...

......... от свобода при строг режим до 10 г.Ако при посочените случаи бъде причинена смъртта на друго лице, е предвидено лишаване от свобода при строг режим за срок от поне 10 г. В случай на предизвикване на смърт на по-голям брой хора, съдът може да определи доживотен затвор при строг режим.


В продължение на месец представител на БСП не е проявил

В продължение на месец представител на БСП не е проявил ...

......... представители от между 30 май и 27 юни, уточняват от АПИ.По повод друго искане на БСП - за независима експертиза за качеството на вече изградените магистрали, от агенцията казаха, че все още от партията не са посочили кои пътни експерти и коя независима лицензирана лаборатория възнамеряват да ангажират за инспекцията.


Компанията

Компанията "Форд" (Ford) обяви, че заради голямо преструктуриране на производството ...

......... в това отношение се разчита на стратегическия алианс с "Фолксваген", "Форд Отосан" в Турция и "Форд Солерс" в Русия.До 2024 г. трябва да се внасят 3 пъти повече пътнически автомобила, а вносните модели, към които насочва внимание компанията в съобщението си, са Mustang, Explorer и вдъхновена от Mustang електрическа кола.


Въвеждане на зони на ниски емисии в София и Пловдив,

Въвеждане на зони на ниски емисии в София и Пловдив, ...

......... отнася до зоните за нискоемисионни автомобили - отговарящи поне на стандарт Евро 5 и по-висок, тоест произведени след септември 2009 г, се посочва, че Пловдив и София могат да ги определят още тази година. Предвижда се през 2020 година такива зони да се обособят и в други градове от страната.


BMW Group ще постигне целта си да има 25 електрифицирани

BMW Group ще постигне целта си да има 25 електрифицирани ...

......... БМВ точки, всеки път, когато карат колата си на ток или я зареждат.При достигане на съответното ниво точки участниците могат да ги заменят срещу атрактивни премии, например безплатно зареждане от мрежата зарядна станции. Благодарение на специално приложение БМВ точките ще позволяват и съревнование с другите участници в проекта.© БМВ груп


Движението по близо 5 километра от пътя Калотина - Сливница

Движението по близо 5 километра от пътя Калотина - Сливница ...

......... и е от републиканския бюджет. Срокът за завършване на строителните работи е 2021 г.Трасето на автомагистрала "Европа" между ГКПП "Калотина" и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км и е разделено на три части. Строителството на първите два участъка включва модернизация на съществуващия първокласен път между Калотина и Сливница.


Принципно нов хибрид, комбиниращ бензинов двигател и два електромотора, ще

Принципно нов хибрид, комбиниращ бензинов двигател и два електромотора, ще ...

......... в градски условия пък би трябвало да е по-нисък от този на дизела, тоест под 4 на сто.До излизането на хибридното "Рено Клио" на пазара купувачите могат да избират между три бензинови и два дизелови мотора. Любопитното е, че еднолитровият бензин с турбо вече е 100 конски сили вместо 90.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви началото на обществена поръчка за провеждане ...

......... стане факт въпреки протестите на екологични организации, след като петчленен състав на Върховния административен съд отказа да разгледа жалбата им.През март природозащитници призоваха първия вицепрезидент на Европейската комисия Франс Тимерманс да се намеси и спешно да започне наказателна процедура срещу България, за да защити европейското природно богатство в Кресненското дефиле.


Ще бъде направено всичко възможно по автомагистрала

Ще бъде направено всичко възможно по автомагистрала "Тракия" ремонтите да ...

......... тунел "Витиня". До края на този месец би трябвало да се възстанови нормалното движение по "Хемус" при 51 километър.Попитан дали ограничението от 90 км/ч в участъка на "Тракия" между Чирпан и Стара Загора ще бъде отменено скоро, инж. Досев каза, че не е предвиден бюджет за ремонт на настилката там.


Франк Тийман e ръководител на корпоративните комуникации в

Франк Тийман e ръководител на корпоративните комуникации в "Ролс-Ройс" за ...

......... добър. Може би тази година това ще е най-продаваният ни модел. С "Кълинан" стигнахме до нови клиенти, което е жизненоважно за един нишов производител на автомобили като нас.В страни като България и нейните съседи, клиентите очакваха с нетърпение 4Х4 от нас. Интересът към модела сега е огромен от тези райони.


Български проект за производство на универсален електромобил ще търси финансиране

Български проект за производство на универсален електромобил ще търси финансиране ...

......... замяна на батерията.Росен Даскалов съобщи, че следващата пролет ще бъде показан прототип на микробус с общо тегло до 3.5 тона. Следващият проект е автобус с капацитет до 36 човека и камион. В по-далечна перспектива се мисли за производство на хибридно превозно средство, което ползва бензинов двигател и електромотор.© Анелия Николова


С монтирането на електронни екрани, система за автоматична идентификация на

С монтирането на електронни екрани, система за автоматична идентификация на ...

......... всеки от шестте района, на които е разделена страната, са предвидени по 10.5 млн. лв. за шестте региона. Изданието посочва, че общата сума е с пъти по-висока сума в сравнение с предходния търг за дългосрочни договори за маркировка. Последната подобна поръчка е била на стойност 19.9 млн. лв. без ДДС.


Автомобил е блъснал четирима пешеходци днес по обяд в София,

Автомобил е блъснал четирима пешеходци днес по обяд в София, ...

......... и е ударил пресичащите тийнейджъри, които са на възраст между 15 и 17 години, след което пада в канала.Веднага към мястото на инцидента са били насочени екипи на Пътна полиция, пожарната и Спешна помощ. Изясняват се всички обстоятелства за възникването на инцидента. За момента няма информация за състоянието на пострадалите.