С монтирането на електронни екрани, система за автоматична идентификация на

С монтирането на електронни екрани, система за автоматична идентификация на ...

......... всеки от шестте района, на които е разделена страната, са предвидени по 10.5 млн. лв. за шестте региона. Изданието посочва, че общата сума е с пъти по-висока сума в сравнение с предходния търг за дългосрочни договори за маркировка. Последната подобна поръчка е била на стойност 19.9 млн. лв. без ДДС.


Автомобил е блъснал четирима пешеходци днес по обяд в София,

Автомобил е блъснал четирима пешеходци днес по обяд в София, ...

......... и е ударил пресичащите тийнейджъри, които са на възраст между 15 и 17 години, след което пада в канала.Веднага към мястото на инцидента са били насочени екипи на Пътна полиция, пожарната и Спешна помощ. Изясняват се всички обстоятелства за възникването на инцидента. За момента няма информация за състоянието на пострадалите.


Специализирана полицейска операция, с акцент върху използване на предпазните колани,

Специализирана полицейска операция, с акцент върху използване на предпазните колани, ...

......... на обезопасителни системи – колани и детски столчета в автомобилите, бяха констатирани 1766 нарушения. При мотоциклетистите бяха регистрирани 122 нарушения. В 57 от случаите не са били използвани каски. Шест от актовете са за неправилно поставяне на регистрационни номера, а в 49 случая мотоциклетите изобщо не са имали регистрационни номера.


Асоциацията на производителите на автомобили в Европа поиска европейските институции

Асоциацията на производителите на автомобили в Европа поиска европейските институции ...

......... голям капацитет са вариантът това да става ефективно и екологично.За момента те са разрешени за движение в Белгия, Дания, Финландия, Португалия, Испания, Швеция и повечето германски провинции. Йонаерт посочи, че е нужно те да могат да се движат по всички европейски пътища, като се създадат и общи изисквания към тях.


Има един моторен спорт, в който България винаги е слагана

Има един моторен спорт, в който България винаги е слагана ...

......... етанолът (9) и бензинът (2).Българските отбори ще бъдат представени на 7 юни. Тогава ще бъде обявен и победителят в конкурса за идейни разработки на тема "Иновации в подкрепа на българските отбори в "Шел еко-маратон". В него могат да участват ученици и студенти на възраст между 16 и 22 години.© Шел


В последния от четирите почивни дни по Великден движението по

В последния от четирите почивни дни по Великден движението по ...

......... в посока София, е лента за движение и водачите на моторни превозни средства могат да я ползват. Тези места са обозначени и със съответните знаци за това.Полицейски екипи регулират и движението в района на тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", като постъпателно преди тунела се пускат и спират моторните превозни средства.Паркирането е едно от най-сложните упражнение за не малко от

Паркирането е едно от най-сложните упражнение за не малко от ...

......... Системата за сега присъства в три модела на групата БМВ, който вече са и на българския пазар - Х5, новата Серия 3 и миналата фейслифт Серия 7. Въпрос на време е обаче да започне да се предлага и в автомобили от други марки.Как работи системата можете да видите във видеото:


Колона от автомобили с дължина 6 км се е образувала

Колона от автомобили с дължина 6 км се е образувала ...

......... обходни маршрути. Пътуващите към Враца, Монтана, Видин и населени места в тези области, могат да заменят "Хемус" с прохода Петрохан, или пътя през Искърското дефиле.При всички случаи полезно е преди потегляне да въведете маршрута си в навигация с данни за трафика като Google Maps или Waze, или някое подобно приложение.


С изграждането на автомагистрала

С изграждането на автомагистрала "Хемус", Брутният вътрешен продукт на страната ...

......... изграждането на отсечката на магистралата между Ябланица и Боаза, която е близо 10 км. Строителството на тази отсечка започна в края на март 2018 г. и се финансира също с национални средства. За момента очакванията са тя да е готова половин година предсрочно и да се ползва след около година.


Техническото изграждане на тол системата върви в график и към

Техническото изграждане на тол системата върви в график и към ...

......... отношение на обхвата, така и за размера на тарифите, и изрази надежда той да е конструктивен.Изграждането на пътя между Ботевград и Видин е приоритет за правителството, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството. Тя припомни, че вече се оценяват подадените оферти за двата лота на трасето от Ботевград до Мездра.


Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара ...

......... въвеждането на тол-системата, която предвижда товарни автомобили и автобуси да заплащат за ползване на пътищата на база изминалото разстояние, да се отложи до началото на следващата година. Плановете на управляващите са тя да заработи на 16 август.Становищата на работодателските организации идват, след като всички засегнати се обявиха против обявените тарифи.Пътната полиция започва нова акция от днес, като акцентът ще

Пътната полиция започва нова акция от днес, като акцентът ще ...

......... дадени. Глобата за возене на мотор без каска е същата, като за неползване на колан - 50 лева. Ако провинилият се е водачът се отнемат и 6 контролни точки.От Пътна полиция предупредиха, че ще има още специализирани акции, като следващата ще е с фокус върху пешеходците.Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Шофьорската книжка на Лютви Местан е временно отнета, съобщиха днес

Шофьорската книжка на Лютви Местан е временно отнета, съобщиха днес ...

......... а на разклона има ограничена видимост. Имаше и твърдения, че самото кръстовище е проблемно, като не са поставени знаци за ограничение на скоростта.От агенция "Пътна инфраструктура" днес реагираха и обявиха, че в този участък пътя отговаря на всички законови изисквания, а от 2014 година насам, това е първи сериозен инцидент.


Кръстовището на път Кърджали – Маказа при село Загорско е

Кръстовището на път Кърджали – Маказа при село Загорско е ...

......... изготвен съобразно Закона за движение по пътищата и е съгласуван от "Пътна полиция". Средно на денонощие в участъка преминават над 5000 превозни средства и от пускането на отсечката в експлоатация през 2014 г. досега в района на кръстовището при село Загорско няма пътни инциденти, казват още от агенция "Пътна инфратруктура".


Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) поиска въвеждането

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) поиска въвеждането ...

......... основно към транзитното движение и едновременно с това ще даде алтернатива на превозвачите, които работят на българския пазар", посочват в позицията си от КРИБ.В заключение от организацията предлагат да предоставят технически и експертен ресурс на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изготвяне на аргументиран и задълбочен план за действие.


Всички леки и лекотоварни автомобили да бъдат разпределени в екокатегории

Всички леки и лекотоварни автомобили да бъдат разпределени в екокатегории ...

......... одобрение в този си вид, което е доста спорно, преди заложените в нея мерки да станат факт ще мине доста време. Най-проблемен вероятно ще е моментът за избор на фирма, която да достави умните стикери и устройствата, които четат информацията в тях.Предвижданите категории за бензиновите автомобилиПредвижданите категории за дизеловите автомобилиТериторията на Турция не може да бъде напусната без да

Територията на Турция не може да бъде напусната без да ...

......... на място се предвижда задържане на превозното средство на паркинг на митницата на ГКПП до заплащане на паричната санкция. Във връзка с въведената нова система за незабавно плащане на наложените глоби е препоръчително българските граждани стриктно да спазват правилата за движение по пътищата и други разпоредби на територията на Турция.


Ремонтът на пътя от края на магистрала

Ремонтът на пътя от края на магистрала "Тракия" до входа ...

......... за незадоволителното състояние за асфалтовата настилка на пътя е тежкотоварният трафик, както и значително по-интензивният през летните месеци трафик", заяви регионалният министър. Той бил и причината частичните ремонти да не вършат работа.Петя Аврамова не посочи кога ще започне основното обновяване на платното за Бургас.Всичко, което трябва да знаете за:Региони (7429)


Пътна полиция работи по проект за изграждане на единен център

Пътна полиция работи по проект за изграждане на единен център ...

......... на пътя са били издадени над 82 хиляди електронни фиша. Това станало възможно с оборудването на полицаите с таблети, на които да проверяват дали водачи и пътниците имат невръчени санкции.Попитан за контрола над мотористите, предвид откриването на мотосезона, комисар Рапчев призна, че той е затруднен, защото мотоциклетистите са по-трудно разпознаваеми.


С приемане на първо четене на промени в Закона за

С приемане на първо четене на промени в Закона за ...

......... присъствието на министъра.Заместник-председателят на Комисията по транспорт Станислав Иванов уточни, че цените на тол таксите не са ясни, тъй като законът дава рамката. "Дава се рамката на стартирането на тол системата. След това септември месец, ще бъдат направени обществени обсъждания. Ще се дискутират цените, ще се дискутират обхватите", допълни той.


Правителството увеличи с близо 180 млн. лева утвърдените за 2018

Правителството увеличи с близо 180 млн. лева утвърдените за 2018 ...

......... ще останат без промяна, а колко ще плащат автобусите и камионите, още не е определено.Консултант за въвеждане на тол-системата е Международната банка за възстановяване и развитие. На първо време платени ще бъдат 16 хиляди километра пътища, като автобусите и товарните автомобили ще плащат различно, в зависимост от състоянието на пътя.


Еко Рали България

Еко Рали България" 2018, което е кръг от Световната купа ...

......... могат да заявят и тест драйв на предпочитаната от тях екологична машина.В събота участниците в "Еко Рали България" 2018 ще се отправят към първите си състезателни етапи по изцяло новия маршрут на надпреварата, той преминава през Искърското дефиле и стига до курорта Вършец.Финалът се очаква в неделя около 17 часа.


Започващш утре ремонт на моста край село Краводер на пътя

Започващш утре ремонт на моста край село Краводер на пътя ...

......... – Пудрия – Големо Бабино – Криводол, по улична мрежа през гр. Криводол, пътя Криводол – Враца до включване в главния път. Ремонтните дейности включват изграждане на ново пътно платно и плоча, хидроизолация и асфалтова настилка.Съоръжението над река Ботуня е построено през 1981 година и досега не е основно ремонтирано.


Всяка нощ от днес до четвъртък включително ще се ограничава

Всяка нощ от днес до четвъртък включително ще се ограничава ...

......... на проекта е 268 258 лева без ДДС.Надлезът ще е с два асансьора и ще бъде на мястото на пешеходната пътека при кръстовището за село Атия, с което ще се осигури безконфликтно и безопасно пресичане на пътното платно от всички пешеходци, уточняват от АПИ.Всичко, което трябва да знаете за:Региони (7418)


Мъжът, който в четвъртък удари девет автомобила в столицата, е

Мъжът, който в четвъртък удари девет автомобила в столицата, е ...

......... обвинение. Аз трябва да докажа, че той има концентрация в кръвта над 1,2 промила, което няма как да стане с неговото изявление - аз пих една бира, или пих две бири", казва той.В крайна сметка днес Софийският районен съд остава в ареста и двамата водачи, причинили щети на десетки автомобили.


Няма икономическа логика да има дневни винетки, съобщи днес по

Няма икономическа логика да има дневни винетки, съобщи днес по ...

......... Иванов.Той подчерта, че тол-системата ще засегне камионите и автобусите, но не и леките автомобили. "Автомобили под 3,5 тона ще ползват електронна винетка. Много по-лесно ще бъде. Няма да имат право дори контролните органи да проверяват стикери и касовата бележка. Който има винетка спокойно може да пътува по пътищата", обясни депутатът.


Магистрала

Магистрала "Тракия" в посока Бургас е затворена при километър 312, ...

......... посока Бургас е затворена при километър 312, като се използва обходен маршрут, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Превозните средства се отклоняват през през Зимница – пътен възел "Петолъчката" – през пътен възел "Карнобат" се връщат на аутобана.Причината за затварянето е катастрофа с ТИР, при която е загинал водачът на камиона.


Столичния полицаи са задържали водач на таксиметров автомобил, който днес

Столичния полицаи са задържали водач на таксиметров автомобил, който днес ...

......... на бул. "Рожен". Сигналът за криволичещия автомобил дошъл от служител на СДВР, който не бил на смяна.Пристигналите на мястото екипи задържали водача на таксито и след справка, установили, че няма книжка.Той обаче отказал да бъде проверен на място за алкохол. От полицията уточниха, че продължава изясняването на обстоятелствата около инцидента.


Обществените поръчки за строежа на 52 километра от магистрала

Обществените поръчки за строежа на 52 километра от магистрала "Хемус" ...

......... МРРБ и АПИ ще се съобразят с решението на експертите по културно-исторически находки, подчерта министър Нанков. "Хубаво е, че беше магистралата, за да се открие градът", коментира още министърът. Той добави, че към момента за археологическите разкопки там са осигурени почти 2 млн. лева европейски средства по Оперативна програма "Транспорт".


С въвеждането на тол системата ще има различни тарифи за

С въвеждането на тол системата ще има различни тарифи за ...

......... около 20 млн. лв. събирания повече от 2017 г. и с 40 млн. лв. повече от 2016 г. Това, което можем да правим като контрол с МВР, го правим. Превишаваме си даже правата на служителите, за да има някакъв контрол, особено по трафика, който преминава през България", каза инж. Атанасов.


Любопитна публикация се появи днес по обяд на страницата във

Любопитна публикация се появи днес по обяд на страницата във ...

......... да не предприемат рискови изпреварвания и да се съобразяват и с останалите участници на пътя.В заключение от пътна полиция напомнят, че е важно да се използват обезопасителни колани и системи за деца, да не се отвлича вниманието на водача и да се правят почивки при усещане за дискомфорт или умора.


Продажбите на нови автомобили в страните от ЕС са достигнали

Продажбите на нови автомобили в страните от ЕС са достигнали ...

......... 082 нови автомобила, което е с 22.6% по-добър резултат от периода януари - юни 2017 г.Данните на Пътна полиция за регистрациите, разпространени в началото на месеца, показаха, че в страната са внесени близо 143 хиляди употребявани леки и лекотоварни автомобили, като близо 96 хиляди са на повече от десет години.


Възможно ли е да се изминат 472 км (малко повече

Възможно ли е да се изминат 472 км (малко повече ...

......... директор на екомаратона Норман Кох разказа, че много от участниците в състезанието продължават развитието си в голени компании. Някои от тях ставали автомобилни инженери, докато други се отдавали на разработването на зелена енергия. Обединявало ги обаче едно - стремежът за развитие и целта да намалят вредните емисии.© Михаил СтояновНорман Кох


Намаляването на шума и вибрациите в съвременните автомобили е една

Намаляването на шума и вибрациите в съвременните автомобили е една ...

......... и шума при същата спирачна ефективност.Това се постига чрез скосяване в единия край при точката на допиране, и малък отвор с формата на полумесец върху междинния слой на задната пластина. Новата продуктова линия към момента съдържа 39 серийни номера, покриващи нуждите на различни превозни средства и тепърва ще се разширява.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществени поръчки за избор на изпълнители ...

......... - за териториите на пътните управления София, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора (49.3 млн лв. без ДДС) и за областите Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас (11.8 млн. лв).За поддръжката на магистрала "Марица" са предвидени 16.4 млн. лв без ДДС.Офертите на кандидатите се примат до 17.30 ч. на 23 август.


Трепят се по-пътищата. Какво повече да направим

Трепят се по-пътищата. Какво повече да направим", с тези думи ...

......... началото и края на уикенда. Пътните полицаи в двете области получили нови автомобили и нямали лимит за горивото. Министърът отбеляза и че само този парламент е вдигнал на два пъти глобите за превишена скорост.Накрая Валентин Радев обобщи, че проблеми има по-всички пътища, а не само по отсечката Видин - Монтана.


Над 63 км от третокласния път Смолян - Широка лъка

Над 63 км от третокласния път Смолян - Широка лъка ...

......... и още близо 24 км в отсечката от Стойките до кръстовището с пътя Девин – Борино. В момента тръжната комисия разглежда постъпилите оферти на кандидатите за изпълнител на обекта.По програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. бяха ремонтирани 6.5 км от третокласния път през прохода "Превала".Всичко, което трябва да знаете за:Региони (7415)


Въвеждане на уикенд винетка, която да важи от 12 часа

Въвеждане на уикенд винетка, която да важи от 12 часа ...

......... превозни средства над 3.5 тона ще важат до август 2019 година. Това вероятно предполага, че до тогава новият начин за плащане на пътуването вече ще е въведен.За винетките за леки коли е записано, че от 1 септмври тази година те трябва да бъдат валидирани до 30 дни след закупуването им.


При регистрирането на електромобил в България до края на 2021

При регистрирането на електромобил в България до края на 2021 ...

......... които се увеличава реално обхванатото население в системите за разделно събиране на отпадъци. С тях се увеличава броят на разположените съдове за населени места с под 50 000 жители средно с 15%, от 50 000 до 100 000 жители с 9% и над 100 000 жители - с около 7%.


Първият екипаж на българския отбор

Първият екипаж на българския отбор "Ре Спорт" Калин Дедиков и ...

......... Основни конкуренти на българите бяха словенският отбор на "Рено Адриатик" също със "Зои".© Ре СпортБронзовите медали взе вторият екипаж на "Ре Спорт". Мария Бобар и Антоанета Дедикова с "Фолксваген Е Голф" от "Порше Сърбия" завършиха със 188 наказателни точки, но на финала имаха огромна преднина спрямо преследвачите си.© Ре Спорт


Завърши ремонтът на шест километра от платното в посока Бургас

Завърши ремонтът на шест километра от платното в посока Бургас ...

......... от платното за Варна на магистрала "Хемус". Ремонтните дейности на два участъка от магистралата в района на Девня и в района на Невша започнаха в края на май. От пътноподдържащото дружество АПИ изиска да работи максимално мобилизирано, за да може предвидените дейности да завършат преди началото на активния туристически сезон.


Българските отбори от Русе и Чепеларе се представиха много силно

Българските отбори от Русе и Чепеларе се представиха много силно ...

......... 147 отбора от 27 държави от цяла Европа участваха в Shell Eco-marathon. По време на състезанието се стекоха над 15 хил. зрители, които имаха възможност да се докоснат до инженерните умения на студенти и ученици. Пистата, където се проведе надпреварата се намира в непосредствена близост до Олимпийския стадион в Лондон.


Ограничават се максимално ремонтите по автомагистралите през летния сезон, заяви

Ограничават се максимално ремонтите по автомагистралите през летния сезон, заяви ...

......... извършват пътен контрол. Главен инспектор в дирекция на полицията Димитър Мичев обяви, че по главните пътища и магистралите са извадени всички автопатрули."Всичките ни камери за скорост работят", увери Мичев. Той посочи, че за първата половина на годината броят на загиналите е с 44 по-малко, спрямо същия период на миналата година.


Германският производител на автомобили

Германският производител на автомобили "Даймлер" съобщи днес, че е получил ...

......... получили удължено обучение за шофиране на безпилотни коли.Самоуправляващите се коли са обект на разгорещени дебати на фона на опасенията, че шофьорите биха могли да объркат технологиите за подпомагане на движението като контрол на скоростта, поддържане на движение в платното, автоматично спиране и система за избягване на сблъсъци с пълната автономия.


Новото поколение на легендарния мотоциклет

Новото поколение на легендарния мотоциклет "Хонда Голд Уинг" дебютира вчера ...

......... на юбилея, обяви бранд мениджър на мотоциклетите "Хонда" в Бултрако АД Лъчезар Буюклийски.Гамата TRX се предлага с двигатели от 250 до 680 куб. см, с автоматични и механични предавателни кутии, със задвижване 2х4 или 4х4.© БултракоТретата премиера от снощи е на спортния мотоциклет CB125R. Той е насочен към млади хора.


Правителството одобри на днешното си заседание рамково споразумение, което да

Правителството одобри на днешното си заседание рамково споразумение, което да ...

......... в изграждането на автомагистралите Велико Търново - Русе, Видин - Ботевград, "Черно море", тунела под Шипка и други.Министерството на регионалното развитие и благоустройството помагало с информация за законодателната рамка, проектна готовност, индикативна стойност, техническите характеристики, трафика, товарния поток, анализ на разходите и ползите, разчети за възвръщаемост на инвестицията и др.


Премахване на регистрацията на пътните превозни средства по области и

Премахване на регистрацията на пътните превозни средства по области и ...

......... пътните превозни средства. След това пътят му минава през съгласуване с всички заинтересовани институции, одобряване от правителството и гласуване в комисии и в пленарна зала в парламента. При положение, че идеите останат в Закона за пътните превозни средства, те могат да станат факт след между осем месеца и една година.


Пежо

Пежо" представи новото поколение на вана "Партнер", което предлага интериор ...

......... сензор за дъжд и осветеност, климатик и други. Както и до сега "Пежо Партнер" ще се предлага и в различни трансформации - аварийни и помощни автомобили, специализирани превозни средства за строителния сектор, пикапи, хладилни превозни средства, 4x4 и други.Новият "Пежо Партнер" се чака на международните пазари в края на годината.


Отворени са ценовите оферти в обществените поръчки за избор на

Отворени са ценовите оферти в обществените поръчки за избор на ...

......... София осигурява връзка към трансевропейски коридор "Ориент/Източно Средиземноморски".Модернизацията на пътния участък ще подобри трансграничната връзка между България и Сърбия и завършеността на магистралната мрежа по направлението запад-изток на българска територия. С изграждането на отсечката ще се намали времето за пътуване и ще се осигурят удобни и безопасни условия за движение.


Две коли и товарен автомобил се удариха днес малко преди

Две коли и товарен автомобил се удариха днес малко преди ...

......... от МВР.Заради инцидента магистралата е затворена и се използва обходен маршрут (автомагистрала "Тракия", Шишманци, Раковски, Калековец)). На мястото има екипи на полицията и бърза помощ. За втори пореден ден на "Тракия" става катастрофа с жертви, след като вчера загинаха три жени и дете, като магистралата пак беше затворена за часове.


Ремонт на повече от 50 километра от третокласния път между

Ремонт на повече от 50 километра от третокласния път между ...

......... бъдат монтирани нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Близо 2 км от третокласния пътя преминава през Димитровград и е част от околовръстния път на града.Строителните дейности ще бъдат изпълнени от "Пътища Пловдив" АД и "АБ" АД и ДЗЗД "АПП Пътища" (с участници: "Пътища Пловдив" АД и "Агромах" ЕООД).


Столичната община започна да използва камъни, за да спре паркирането

Столичната община започна да използва камъни, за да спре паркирането ...

......... градина".© Георги ПауновскиПроектът започва пред месец и струва около 10 000 лева. Директорът на дирекция "Зелена система" архитект Димитър Данчев коментира пред "Нова телевизия", че се използват камъни, защото това е естествен материал. "Световна практика е използването на този вид материал за ограничаване на автомобилното паркиране", допълва той.© Георги Пауновски


Третото поколение на

Третото поколение на "Фолксваген Туарег" вече е в България, като ...

......... Към познатите кросоувъри "Тигуан" и "Туарег" се присъединиха T-Roc и удължената версия на "Тигуан", кръстена "Олспейс". Скоро ще бъде пуснат още по-компактен SUV, който ще се позиционира под T-Roc и е кръстен T-Cross. През 2020 година се очаква и първият изцяло електрически модели в сегмента от "Фолксваген" - I.D. CROZZ.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за производство, доставка и ...

......... до 17:30 ч. на 30 юли. Обществената поръчка е в шест обособени позиции по районите на планиране в страната - Северозападен, Северен централен, Североизточен, Югоизточен, Южен централен и Югозападен, За всеки от тях се поръчват знаци за по 2.5 млн. лева без ДДС. Парите ще дойдат от бюджета на АПИ.


Екипи от български и румънски пътни полицаи започнаха съвместни проверки

Екипи от български и румънски пътни полицаи започнаха съвместни проверки ...

......... задължително владеене на английски език, който е работен език вътре в самия екип. Задачата на румънския полицай по време на проверката е да помага основно при превода, както и да прегледа документите на румънския водач и на неговия автомобил.Съвместните проверки ще са общо 9 и ще продължат до 9 септември.


Кола на ток, купена през 2018 г., излиза по-евтина, ако

Кола на ток, купена през 2018 г., излиза по-евтина, ако ...

......... улиците.В същото време таксата изобщо не играе роля за подновяване на автомобилния парк с по-нови и по-чисти коли, защото е еднократна и размерът ѝ не прави впечатление на никого.Преди няколко седмици МОСВ пусна за обществено обсъждане промяна на таксата, но увеличението е от порядъка на 30-40 лева за най-старите коли.


Въпреки месеците на протести на мотористи и автомобилисти и политически

Въпреки месеците на протести на мотористи и автомобилисти и политически ...

......... потвърдят очакванията на властта, правителството ще поеме своята отговорност, увери Филип.Смъртността по френските пътища стигна исторически минимум през 2013 г. с 3427 загинали, но започна пак да расте и тенденцията се обърна едва през 2017 с 3684 жертви – 1.4 на сто по-малко, отколкото през 2016 г., отбелязва "Франс прес".


Патрик Вергелас е ръководител на звеното за мобилни услуги в

Патрик Вергелас е ръководител на звеното за мобилни услуги в ...

......... всички правни въпроси, свързани с автономните автомобили, работят няколко групи от специалисти. В тях има представители на държавите, местните власти, производителите и те се занимават с тези въпроси. Но пак повтарям, при всички случаи роботизираният автомобил ще е много по-сигурен от шофираните от хора, за които са типични непредвидимите реакции.


Разширеният път между Бургас и Слънчев бряг и обходният път

Разширеният път между Бургас и Слънчев бряг и обходният път ...

......... и Стара Загора. "Това са 48 километра в двете посоки, които 38 години не са пипани. Усилиено строим "Хемус", "Струма"", каза още премиерът.Той иради надежда, че до 7-8 месеца тол системата ще заработи, за да генерира с милиард повече лева на година, които да се ползват за ремонт на пътища.


Автомобилният гигант

Автомобилният гигант "Ролс-Ройс" ще съкрати 4600 работници до 2020 г. ...

......... има сключени договори за доставката им в следващите години.Това е най-голямото съкращение на работници в "Ролс-Ройс" от 2001 г. Тогава около 6 хиляди души загубиха работните си места, като това представляваше 12% от целия персонал на компанията.Общият брой на служителите на "Ролс-Ройс" по целия свят е около 55 хил. души.


От днес до 12 септември най-прекият и удобен път между

От днес до 12 септември най-прекият и удобен път между ...

......... Отсечката е включена в лот 11 и лот 12 на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., съфинасирана от Европейския фонд за регионално развитие. Второкласният път осигурява най-кратката връзка между столицата и Габрово, между Севлиево и Габрово, и свързва населените места от Северна България с прохода Шипка и Южна България.


Германският автомобилостроител

Германският автомобилостроител "Даймлер" трябва да изтегли 774 000 автомобила "Мерцедес" ...

......... от германските власти.Сред най-засегнатите модели са вановете "Мерцедес Вито" и високопроходимите автомобили GLC-клас. Само в Германия ще бъдат изтеглени 238 000 коли.По-рано днес беше съобщено, че германската прокуратура е разширила обхвата на разследването за измамите с вредни емисии в "Ауди" с включването на главния изпълнителен директор Руперт Щадлер сред заподозрените..


Първият изцяло електрически сериен модел на

Първият изцяло електрически сериен модел на "Порше", който ще се ...

......... автомобил на групата "Фолксваген", част от която е "Порше", който ще носи турско име след "Фолксваген Туран".Като цяло плановете на "Порше" са да инвестира 6 млрд. евро до 2022 година в електрификацията на гамата си. Тук става дума не само за електромобили, но и за зареждащи се от контакта хибриди.


За улеснение на трафика в края на работната седмица днес

За улеснение на трафика в края на работната седмица днес ...

......... ден от 10 ч. до 18 ч. движението на леките автомобили по автомагистралата в участъка от пътен възел "Даскалово" до пътен възел "Мало Бучино" ще бъде спирано, като ще се ползва същият обходен маршрут.Камионите над 12 тона ще бъдат спирани на интервали от два часа и ще изчакват на място.


Киа

Киа" използва изложение в Бусан (Busan International Motor Show), за ...

......... за сигурност присъстват адаптивен круиз контрол с възможност за самостоятелно спиране и тръгване, както и система за активно поддържане на лентата на движение.© КИА Моторс"Киа Ниро" EV излиза на пазара в Корея в края на тази година, а в останалите страни ще може да се поръча от 2019-а.© КИА Моторс


Повече от 600 eкспоната, 54 фирми изложители и над 20

Повече от 600 eкспоната, 54 фирми изложители и над 20 ...

......... година ще има специализиран тест драйв, който ще даде шанс на всички професионалисти да се докоснат до най-добрите машини и да изпробват възможностите и удобствата на новите технологии и оборудване. За най-малките е предвиден детски кът с много забавления и игри, а всички посетители участват в голямата томбола с награди.Ауди

Ауди" представи новият си кросоувър, който комбинира елегантността на купе ...

......... ходова част позволява шофиране със спортни или комфортни настройки.© АудиНовият кросоувър на "Ауди" разполага с всички най-съвременни системи за сигурност, от от пролетта ще се предлага и със система за самостоятелно паркиране, която ще работи дори ако водачът не е в колата. Продажбите на Q8 в Европа започват през есента.


Общоевропейска акция срещу шофирането след употреба на алкохол и наркотици

Общоевропейска акция срещу шофирането след употреба на алкохол и наркотици ...

......... водачи, като около 1900 се оказа, че са употребили алкохол, а 900 са шофирали под въздействието на наркотици.В България е имало близо 19 хиляди проверени, 246 пили и 51 дрогирани. Резултатите от последната операция показват, че най-често зад волана след употреба на алкохол сядат водачите в Бургас, Пловдив и Варна.


В активния летен сезон в пиковите часове се спира движението

В активния летен сезон в пиковите часове се спира движението ...

......... ч. и всяка неделя от 14 до 20 ч. ще се ограничава движението на тежкотоварните камиони над 12 т и по следните участъци от пътната мрежа:с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по пътя Ребърково - Своге - София;Благоевград - ГКПП "Кулата";Русе - Велико Търново;Варна - Бургас;Бургас - Царево.