Без ограничение е преминаването през високопланинските проходи, а 220 машини

Без ограничение е преминаването през високопланинските проходи, а 220 машини ...

......... и Благоевград, а жълт в 13 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Кърджали. Прогнозата на метеоролозите е за валежи и натрупване до 15 см сняг, а по планинските райони и над 25 см.Всичко, което трябва да знаете за:Новини без коронавирус (236)


Италианският производител на луксозни спортни автомобили Automobili Lamborghini започна да

Италианският производител на луксозни спортни автомобили Automobili Lamborghini започна да ...

......... която се грижат за болни от коронавирус.Маските се правят от екипите, които шият тапицериите за интериора на луксозните коли. Капацитетът е 1000 маски на ден. На 3D принтери пък се изработват по 200 предпазни щита от карбон.Италия е най-засегната държава в Европа от коронавируса.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1347)


Най-посетеният автосалон в света - този в Париж и един

Най-посетеният автосалон в света - този в Париж и един ...

......... спешни случаи, като терен за полева болница за следващите шест месеца.Новината за отмяната на автосалоните в Париж и Детройт идва на фона на затваряне на производствата на всички големи концерни в Европа и Китай, както и не малка част от мощностите в САЩ.Всичко, което трябва да знаете за:Автосалон Париж (191)


Срокът за записване в талона на колата обстоятелството, че тя

Срокът за записване в талона на колата обстоятелството, че тя ...

......... и опашки пред гишетата, където се сменят талоните.Тогава Маринов обясни, че от началото на образуването на опашки служителите са оставали след работно време, а хората за тази услуга са били обслужвани приоритетно, но и това не е помогнало за елиминиране на опашките.Всичко, което трябва да знаете за:Новини без коронавирус (188)


Снегът затвори първокласният път Русе - Бяла за всички превозни

Снегът затвори първокласният път Русе - Бяла за всички превозни ...

......... жълт код за потенциално опасно време - Видин, Плевен, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, София-град и София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян, в които се очакват снеговалежи и увеличаване на снежната покривка.Близо 600 машини обработват пътните настилки, уточниха от АПИ.Всичко, което трябва да знаете за:В снега (661)


Ремонт на пет виадукта на магистрала

Ремонт на пет виадукта на магистрала "Тракия" в софийско, които ...

......... км при пътен възел "Вакарел".Индикативната стойност за ремонта на горното строене на виадуктите е около 25 млн. лв. с ДДС. Ще бъде направен ремонт на пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, асфалтова настилка, маркировка, нови предпазни парапети и мантинели.Всичко, което трябва да знаете за:Новини без коронавирус (52)Автосалонът в Женева ще се проведе на планираните дати 2-15

Автосалонът в Женева ще се проведе на планираните дати 2-15 ...

......... на Федералния офис за публично здраве на кантон Женева. Разработен е и екшън план за действия при усложняване на ситуацията.И тази година от изложението ще липсват знакови марки като "Форд", "Ситроен", "Опел", "Пежо" "Нисан", "Субару", "Волво", МИНИ, "Ягуар", "Ленд Роувър", "Тесла" и други.Всичко, което трябва да знаете за:Автосалон Женева (517)


Почти половината от европейските шофьори смятат, че основният риск свързан

Почти половината от европейските шофьори смятат, че основният риск свързан ...

......... запитаните, с почти 80% в Италия). Вторият най-добър начин да се подобри сигурността е да се проверява дълбочината на протектора, а на трето място е поддръжката на спирачната система.Струва си да се отбележи, че само 14% от анкетираните шофьори смятат, че веригите за сняг са фактор за подобрение на безопасността.


Новият автомобил на годината за България е Volkswagen T-Cross.Той беше

Новият автомобил на годината за България е Volkswagen T-Cross.Той беше ...

......... ES и "Волво" Ес60.През миналата година автомобил на година беше "Пежо" 508. През 2018 година спечели "Форд Фиеста". Победителите преди това, можете да видите https://www.dnevnik.bg/skorost/2017/01/21/2902365_fotogaleriia_avtomobilite_na_godinata_za_bulgariia_v/" target="_blank">тук.Конкурсът "Автомобил на годината за България" се провежда за първи път през 1997 година. До момента най-много пъти - шест, той е печелен от "Шкода".


С приети на първо чете промени в Закона за движение

С приети на първо чете промени в Закона за движение ...

......... средства. Според текстовете в закона това е превозно средство с едно колело или с две успоредно разположени колела, задвижвано от двигател, чиято максимална конструктивна скорост не надвишава 25 км/ч, за което е характерно присъщо нестабилно равновесие и което се нуждае от спомагателна контролна система, за да се поддържа в равновесие.


Центърът за градска мобилност в София ще съобщава с есемес

Центърът за градска мобилност в София ще съобщава с есемес ...

......... които по някаква причина са нарушили правилата при паркиране. Несвоевременното освобождаване на автомобила от специализиран паркинг може и да доведе до натрупване на непосилна за собственика сума. Има случаи, в които водачите не търсят колите си с дни и не знаят, че тя е на наказателен паркинг", уточняват от ЦГМ.България е заплашена да върне цялото безвъзмездно финансиране от 1.3

България е заплашена да върне цялото безвъзмездно финансиране от 1.3 ...

......... и други.От "Демократична България" заявяват, че единственият разумен вариант за довършване на магистрала "Струма" е трафикът да се изнесе изцяло от Кресненския пролом и да се изградят или двете платна в ниската западна част на Пирин, или да се направи дългият тунел, предвиден в решението по ОВОС през 2008 г.


България оттегля апликационната форма за изграждането на автомагистрала

България оттегля апликационната форма за изграждането на автомагистрала "Струма" през ...

......... 2 - от Дупница до Благоевград, и лот 4 - от Сандански до пресичането на гръцката граница при Кулата.Оставащият лот 3 е най-сложен за реализация както от екологична, така и от чисто техническа гледна точка, тъй като в района има свлачища и срутища, а зоната е с висок сеизмичен риск.


Спорната наредба, предвиждаща увеличаване на часовете по кормуване и въвеждане

Спорната наредба, предвиждаща увеличаване на часовете по кормуване и въвеждане ...

......... за които няма разнобой в бранша. Не е ясно обаче дали това е възможно, тъй като зад отменените текстове застанаха няколко организации, обединяващи автомобилни инструктори.Днес в центъра на София се събраха около 300 учебни автомобила. Те блокираха за близо 4 часа движението по жълтите павета между президентството и Руската църква.


Около 300 учебни автомобила от различни градове на страната паркираха

Около 300 учебни автомобила от различни градове на страната паркираха ...

......... министерството на транспорта, както е сега. "Ние не сме шофьори. Ние сме преподаватели", обобщи той.За днес за насрочени срещи на протестиращите в Министерството на транспорта и Министерството на образованието. Не всички автомобилни инструктори обаче са срещу предлаганите промени. През лятото представители на няколко организации се изказаха в подкрепа на новостите.


От началото на годината правят впечатление тежките катастрофи, предизвикани от

От началото на годината правят впечатление тежките катастрофи, предизвикани от ...

......... катастрофи с повече 13 загинали и над 200 ранени. Три от жертвите са в ударен от влак на прелез край Сливен автомобил. Той е преминал при спусната бариера. Шофьорът на колата има 8 годишен стаж и документирани над 80 нарушения.© МВРТова е останало от ударения от влак автомобил край Сливен.Решението на проблема с излизането на пътищата на неподготвени шофьори

Решението на проблема с излизането на пътищата на неподготвени шофьори ...

......... на изпита, които въпреки протестите бяха приети. За утре е планиран протестен митинг на площад "Александър Батенберг" в 12 часа и автошествие до министерствата на транспорта и образованието, където ще има срещи с министрите. Двете ведомства с в основата на разработването и одобряването на новата наредба за подготовка на шофьорите.


Заплашен от масови протести от браншовите организации в транспортния сектор,

Заплашен от масови протести от браншовите организации в транспортния сектор, ...

......... организации в транспортния сектор, премиерът Бойко Борисов се съгласи тол системата да тръгне с цените, които те предлагат. На среща в Министерския съвет министър-председателят се договори с представители на бранша цените за километър пробег да паднат, а от обхвата на системата са извадени и второкласните пътища.Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Столичната община обяви, че е разработила данъчен калкулатор за автомобили,

Столичната община обяви, че е разработила данъчен калкулатор за автомобили, ...

......... регистрираните в София автомобили са заложени всички коефициенти, които формират данъка за МПС. Данните за колата, които трябва да се нанесат в калкулатора, за да се изчисли нейният данък, са вписани в документите за автомобила – в малкия талон (за по-новите МПС) или в големия талон (за МПС, регистрирани по-отдавна).


Електронните винетки, купени от български и чуждестранни собственици на леки

Електронните винетки, купени от български и чуждестранни собственици на леки ...

......... лв.Цените на е-винетките за 2020 г. остават същите като през 2019 г. След въвеждането на тол системата пътните превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т ще преминат от винетна такса на тол такса т.е. ще плащат за ползване на пътната мрежа на база на изминато разстояние.


Няма загинали при катастрофи в новогодишната нощ, но пешеходец е

Няма загинали при катастрофи в новогодишната нощ, но пешеходец е ...

......... алкохол, посочи инспекторът. От началото на Коледните празници пътна полиция е регистрирала над 38 хил нарушения, свързани основно с превишена скорост."На водачите на МПС са наложени над 2300 принудителни административни мерки", каза той и уточни, че в това число има и отнети свидетелства за управление и спрени от движения МПС.


Валидността на последните хартиени винетни стикери, купени преди въвеждането на

Валидността на последните хартиени винетни стикери, купени преди въвеждането на ...

......... е 300 лева, а за тежкотоварните автомобили над 3,5 тона е 1800 лв. Ако нарушителят плати компенсаторната такса при установяване на нарушението или в срок от 14 дни от съставяне на акта за установяване на административно нарушение, то той се освобождава от административно-наказателна отговорност и не му се налага глоба.


По празниците, когато хиляди хора се отправят на път, Съюзът

По празниците, когато хиляди хора се отправят на път, Съюзът ...

......... както и от това на предните - фатални", казват от СБА.Специално създаден сайт демонстрира ползите от предпазния колан по неочакван начин - пресъздавайки звуковата среда в автомобила при произшествие. А потребителите могат да съпоставят как звучи една катастрофа на предните и на задните седалки. Може да видите и чуете тук.


На 21 декември 2019 г., от 0 ч. до 3

На 21 декември 2019 г., от 0 ч. до 3 ...

......... "Станке Лисичково", ГКПП "Силистра", на Дунав мост – Русе и на Дунав мост – Видин.Е-винетки се предлагат и от националния доставчик на услуги "Конкорд Смарт Инфраструктура" АД чрез уеб сайта www.digitoll.bg и терминалите "Cashterminal" в мрежата на "Интеркапитал груп". През седмицата беше съобщено, че цените на винетките остават без промяна.


Опитът на държавите, които използват за контрол по пътищата тайни

Опитът на държавите, които използват за контрол по пътищата тайни ...

......... към водачите-нарушители в момента на извършване на нарушението. По повод твърденията, че тайните автомобили бързо ще стана явни, като водачите ги научат, министърът посочи, че законът дава възможност техните номера да се сменят, освен това, при каране с висока скорост малко хора можели да забележат подробности за следващата ги кола.


Ограничението на скоростта до 90 км/час по магистрала

Ограничението на скоростта до 90 км/час по магистрала "Тракия" между ...

......... думите на регионалния министър от началото на 2019 г. за текущ ремонт и поддържане на отсечката Чирпан - Стара Загора са похарчени над 1.6 млн. лв., които включват 996 хил. лв. за ремонт, близо 140 хил. лв. за "ограничителни системи", което значи мантинели, и 489 хил. лв. за зимно почистване.


След месец обществено обсъждане, повече от десет предложения за промени

След месец обществено обсъждане, повече от десет предложения за промени ...

......... винетка, 54 лв. – тримесечна винетка, и 97 лв. – годишна винетка). Непроменена остава и стойността на таксите за ползване на моста на р. Дунав в посока Русе – Гюргево, както и на тези за специално ползване на републиканските пътища – за извънгабаритни превози, рекламни съоръжения и търговски крайпътни обекти.


Учениците в 7-ми клас няма да полагат изпит по пътна

Учениците в 7-ми клас няма да полагат изпит по пътна ...

......... още, че експерти от агенцията проверяват всички критични участъци по пътищата, като дават препоръки за тяхното обезопасяване.Коментирайки шофьорският курс и предлаганите промени в него, Малина Крумова подчерта, че той е практически елемент на обучение, който трябва да започва от най-ранна детска възраст и да продължи дори след получаване на книжката.


Серия от тежки катастрофи, при които за по-малко от 12

Серия от тежки катастрофи, при които за по-малко от 12 ...

......... институции. При сигнал на пътя ще може да се вижда дали шофьорът има нарушения, дали е с валидна книжка, дали е употребил алкохол. Гражданите също могат да изпращат клипове със засечени нарушители, които по-най-бързия начин да бъдат спрени от пътните полицаи. Цялата информация ще се подава своевременно и на министъра.


Общественото обсъждане на тарифите за тол системата, приключва на 16

Общественото обсъждане на тарифите за тол системата, приключва на 16 ...

......... инциденти.Изминавания пробег от камионите и автобусите ще се следи с маршрутни карти, както и с бордови устройства. Олег Асенов каза, че по границите ще бъдат отворени още 35 точки за продажба на маршрутни карти, тъй като очакванията са, че транзитно преминаващите камиони и автобуси ще използват този начин на отчитане.


Започна специализирана полицейска акция срещу шофирането след употреба на алкохол

Започна специализирана полицейска акция срещу шофирането след употреба на алкохол ...

......... и глоба от 500 до 1000 лева и лишаване на водача от правоуправление от 6 месеца до 1 година. При концентрация над 1.2 промила вече става въпрос за престъпление, свързано с транспорта и в зависимост от тежестта на нарушението може да се стигне до лишаване на свобода от 5 години.


На открития наскоро, нов участък от международен път Е80 между

На открития наскоро, нов участък от международен път Е80 между ...

......... е открит. "Положен е изравнителен асфалтов пласт (биндер) и е пуснато движението през зимата за улесняване на трафика по направлението за ГКПП "Калотина". Заснетата дупка ще бъде запълнена от изпълнителя днес. В началото на следващия строителен сезон работата на отсечката продължава", се уточнява още в писмото до "Дневник" от АПИ.


В София ще бъдат изградени още два буферни паркинга до

В София ще бъдат изградени още два буферни паркинга до ...

......... че се инвестира в строеж на паркинги. Почти 2 млн. лева тази година са дадени са обновяване на 12 хил. кв. м тротоари в зоните за платено паркиране в седем столични района. Следваща година също ще се инвестира в ремонт на тротоари, като Столичният общински съвет ще реши каква сума.


Държавата вижда възможности за намаляване на ток таксите, като това

Държавата вижда възможности за намаляване на ток таксите, като това ...

......... екипа, работещи на 24-часов режим.От началото на следващата година шофирането без платена винетка, ще се следи и от 259 стационарни контролни пункта. Оборудването им позволява и контрол за нерегламентирано преминаване на извънгабаритни превозни средства, претоварени камиони и товарни автомобили с лошо балансиран товар, които имат пряко отношение към пътната безопасност.


Новият вариант за формиране на оскъпяването и поевтиняването на застраховката

Новият вариант за формиране на оскъпяването и поевтиняването на застраховката ...

......... моменти. Тогава дори беше нает чуждестранен консултант - "Ърнст&Янг", докато новият проект е само от български експерти.След фиаското с предишния вариант през март новият председател на КФН Бойко Атанасов се обяви за широко предварително обсъждане на системата "бонус-малус". "Не са ни канили на никакви обсъждания", коментираха участниците в днешната пресконференция.


Видът на етикетите, които задължително присъстват на всички автомобилни гуми,

Видът на етикетите, които задължително присъстват на всички автомобилни гуми, ...

......... базирани на интернационални стандарти и регулации.В момента вървят тестове за стандартизация на сцеплението на лед в Международната Организация по Стандартизация (International Organization for Standardization, ISO), докато сцеплението на сняг бива разглеждано от регулациите на Икономическата Комисия за Европа на Организацията на Обединените Нации (United Nations Economic Commission for Europe, UNECE).


Мостът над река Джерман при 62-ри километър на магистрала

Мостът над река Джерман при 62-ри километър на магистрала "Струма", ...

......... под съоръженията, а нерегламентирано използване беше установено при 120 от проверени общо 3808 обекта.Санкцията за нарушителите - физически лица, е от 200 до 500 лв., а за юридическите - от 1000 до 3000 лв. Там, където нарушителите не може да бъдат открити, отпадъците ще бъдат разчистени за сметка на бюджета.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) увери, че въвеждането на тол такси ...

......... продукти", се посочва в съобщението.Според анализаторите силната конкуренция ще изиграе ролята на спирачка за спекулативното повишаване на цените на транспортните услуги. Те дават пример с Германия, където при въвеждането на тол таксите се очаквало цените на стоките да се повишат със 7-9%, но реалното поскъпване било с 0,15 процентни пункта.


Върховната административна прокуратура атакува през Върховния административен съд Тарифата за

Върховната административна прокуратура атакува през Върховния административен съд Тарифата за ...

......... провежда обществено обсъждане на проекта на Тарифа за таксите, които се събират за преминаване и ползване на републиканската пътна мрежа. Тя ще замени действащата от 2008 г. тарифа и разпространената днес информация за оспорване на нормативния акт не е свързана с процедурата по обществено обсъждане на новия проект на тарифа.


Разработване на разширен идеен проект, с извършване на пълни инженерно-геоложки

Разработване на разширен идеен проект, с извършване на пълни инженерно-геоложки ...

......... кънсълтинг енджиниърс)2. "Автомагистрала Черно море 2019" (с членове "Инжконсултпроект", "Виа-план")3. "Рутекс" ООД4. "Пътпроект" ЕООД5. "Пътпроект 2000" АД6. "Свеко енергопроект"7. ДЗЗД "Транслогистика" (с членове "Трансконсулт - 22", "Логистика 21" ЕООД)8. "Илия Бурда" ООД9. ДЗЗД "Екип проект АМ Черно море" (с членове "Проесконсулторес" АД, "Пи ЕС консулт" ЕООД, "Капитал уотърс систем" ЕООД)


Продължава започналата на 25 ноември операция за контрол на скоростните

Продължава започналата на 25 ноември операция за контрол на скоростните ...

......... отсечки за контрол на средната скорост.В ход е и обществена поръчка за покупка на цивилни автомобили за контрол на скоростта по магистралите. При нея впечатлява цената - 4.8 млн. лева за 15 коли или по 320 хил. лева за всяка патрулка под прикритие. Обяснението е, че е скъпо оборудването им.


Пътната полиция ще купи 15 бързи автомобила за таен контрол

Пътната полиция ще купи 15 бързи автомобила за таен контрол ...

......... радара в патрулките, 30 триноги и 25 стационарни камери. Същевременно се планира и разширява и броят на пътните участъци, в които има контрол на средната скорост на движение.Наблюденията на пътната полиция сочат, че над 40% от установените през миналата година 1.3 млн. нарушения на пътя са били за превишена скорост.


Автомобилни инструктори са готови да организират протест, ако предложението за

Автомобилни инструктори са готови да организират протест, ако предложението за ...

......... уточниха, че изборът на фирмата е направен от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", като поръчката е за под 60 000 лева и съответно не е нужно да бъде обявявана обществена поръчка. В своя публична изява министърът на транспорта Росен Желязков посочи, че става въпрос за договор на стойност 24 хил. лева.


Снежната покривка от около 20 см. се образува днес в

Снежната покривка от около 20 см. се образува днес в ...

......... и всичко беше овладяно подобаващо", коментира Калоян Пеев, управител на компанията, отговорна за чистенето на снега в Смолянско.До дни започва и обработването на ски пистите за откриването на зимния сезон в Пампорово. Прогнозата за времето сочи, че през новата седмица снеговалежи не се очакват, дори по високите места в страната.


В зависимост от неизправността на автомобила, констатирана от служител на

В зависимост от неизправността на автомобила, констатирана от служител на ...

......... от 1 януари до вчера при катастрофи са загинали 562-ма души, което е с 10 повече в сравнение със същия период за миналата година. "От началото на ноември до 21 ноември броят на загиналите по пътищата е 37, което е с 15 по-малко в сравнение с миналата година", каза Ботева.


Три от компаниите, предлагащи електрически тротинетки под наем в София,

Три от компаниите, предлагащи електрически тротинетки под наем в София, ...

......... на електрически тротинетки четете тук."Ние призоваваме всички заинтересовани страни да работим по-усърдно за изграждане и подобряване на културата на движение по пътищата, както и на подходящата инфраструктура. Вярваме, че това е практична стъпка, която ще даде най-добри резултати в дългосрочен план", пише още в писмото на Lime, Brum и Hobo.


Традиционната за този момент от годината акция

Традиционната за този момент от годината акция "Зима" на пътна ...

......... санкцията е между 50 и 500 лева.По време на акция "Зима" през ноември 2018 г. са проведени 639 специализирани акции. Направени са общо 53 659 проверки. За периода са констатирани 3747 нарушения, като са взети повече от 15 000 мерки - актове, глоби, спиране от движение на автомобили и др.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" не е възлагала изпълнението на никакви дейности ...

......... Басейновата дирекция. Предвид твърденията за добив на баластра Басейнова дирекция ще информира кмета на съответната община, допълнително ще информира и прокуратурата за случая с оглед предприемане на действия по преценка", се казва в официалната позиция на МОСВ. "Дневник" изпрати уточняващи въпроси до министерството, но на тях все още няма отговор.


Тол таксите за масовия тежкотоварен трафик – с тегло между

Тол таксите за масовия тежкотоварен трафик – с тегло между ...

......... и стойността на таксите за ползване на моста на р. Дунав в посока Русе – Гюргево, както и на тези за специално ползване на републиканските пътища – за извънгабаритни превози, рекламни съоръжения и търговски крайпътни обекти.Срокът за събиране на предложения по проекта на тарифата е до 16 декември 2019 г.


Интерес да доставят нови електрически автобуси за нуждите на Столичната

Интерес да доставят нови електрически автобуси за нуждите на Столичната ...

......... офертите трябваше да бъдат отворени на 23 октомври, но заради местните избори датата беше изместена за 11 ноември.Това не е първата доставка на електрически автобуси за нуждите на градския транспорт. Първите електробуси тръгнаха по редовни линии в София на 12 декември миналата година.Всичко, което трябва да знаете за:Градска среда (1585)


С промени в Закона за автомобилните превози (ЗАП) управляващите ще

С промени в Закона за автомобилните превози (ЗАП) управляващите ще ...

......... всяка община може с наредба на общинския съвет да определи по-ниски максимално допустими скорости за движение на територията на съответната община, както и ред и условия за използване на индивидуални електрически превозни средства под формата на споделено ползване, включително максимално допустим брой превозни средства и задължителни зони за тяхното паркиране.


Товарните автомобили с обща маса над 3.5 тона ще плащат

Товарните автомобили с обща маса над 3.5 тона ще плащат ...

......... таксите, плащането на ползването на пътищата по този начин от камионите и автобусите беше отложено от 16 август за 1 март.Междувременно от АПИ съобщиха, че до момента вече приходите от продажби на електронни винетки са по-високи от събраните суми за цялата 2018 г. Става дума за 358 655 688 лв.


Почти 1400 велосипедисти са били глобени с фиш, а на

Почти 1400 велосипедисти са били глобени с фиш, а на ...

......... 15 ноември до 30 март гумите трябва да са зимни, или други, но с грайфер от поне 4 мм.Глобата за износени гуми е 50 лева. За техническите неизправности санкциите са 50 лева, ако се незначителни, 200 лв., ако са сериозни, и 500 лева, при положение че създават опасност от катастрофи.


Движението по 14-километров участък от автомагистрала

Движението по 14-километров участък от автомагистрала "Струма" в посока Дупница ...

......... и българските "Главболгарстрой – Инфраструктурно строителство" и "Пътстрой 92". Изграждането на целия Лот 1 (от Долна Диканя до Дупница) струваше малко над 58.53 млн. лева без ДДС.Това е втори гаранционен ремонт на този участък, след като през април 2015 година пропадна платното в посока София, малко след изхода от Дупница.


Традиционната за това време на годината акция

Традиционната за това време на годината акция "Зима" започва утре ...

......... са съставени над 247 хил. фиша.По време на акция "Зима 2019" през ноември 2018 г. са проведени 639 специализирани акции. Направени са общо 53 659 проверки. За периода са констатирани 3747 нарушения, като са взети повече от 15 000 мерки - актове, глоби, спиране от движение на автомобили и др.


По високопланинските проходи през следващото денонощие се очаква влошаване на

По високопланинските проходи през следващото денонощие се очаква влошаване на ...

......... е поне 1.6 милиметра, при 0.5 мм сега.Компаниите, които произвеждат автомобилни гуми предупреждават, че освен грайфера трябва да се има предвид и възрастта. Ако гумите са били в активна употреба повече от 6 години, сцеплението им на сняг и лед ще е много ограничено, дори и да има прилична шарка


Пътна полиция е обявила обществена поръчка за покупка на 159

Пътна полиция е обявила обществена поръчка за покупка на 159 ...

......... Перник и на пътя Карлово - Пловдив.Обобщените данни на пътна полиция сочат, че до края на септември са регистрирани 4991 тежки катастрофи с 446 загинали. Основните причини за тежките инциденти на пътя са несъобразена скорост (довела до 146 смъртни случая), неправилни маневри (117 загинали) и отнемане на предимства (56 жертви).


Един километър от разширението на столичното Околовръстно шосе между кв.

Един километър от разширението на столичното Околовръстно шосе между кв. ...

......... пешеходни надлеза и мостове над реките Искър и Кална. Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации и др.© Агенция "Пътна инфраструктура"Изпълнител на строително-монтажните работи на участъка от път II-18 от км 35 до км 41 е "ГБС – Инфраструктурно строителство" АД.


При челен удар на пътя София -Варна, в участъка между

При челен удар на пътя София -Варна, в участъка между ...

......... в лентата за насрещно движение, предаде Би Ти Ви.Пътят е затворен, като движението се пренасочва двупосочно по обходен маршрут през селата Антоново- Изворово- Камбурово двупосочно. За седмица това е втори челен удар, при който загиват толкова много хора. В неделя, при катастрофа на Подбалканския път в Казанлъшко, имаше шест жертви.


От автосалон на автосалон в цял свят броят на изложените

От автосалон на автосалон в цял свят броят на изложените ...

......... моделите на бензин е намалял с 49 334 бройки (1 310 018), докато дизелите са с 54 401 повече (1 211 063). Добрата новина е, че броят на електромобилите се е увеличил със 489 до 1063, а на хибридите с 2215 до 7024.Всичко, което трябва да знаете за:Автосалон София (95)


Безопасна среща отблизо с най-модерните камери за контрол на скоростта

Безопасна среща отблизо с най-модерните камери за контрол на скоростта ...

......... съответния град и от портала за електронни административни услуги на МВР.Информация за реда и начина на плащане на глоби може да се намери тук. Размера на актуалните глоби по Закона за движение по пътищата можете да видите тук.Фотогалерия: Гледки от автосалон София >Всичко, което трябва да знаете за:Автосалон София (95)


Ще се създаде контролирана среда, така че да се пресекат

Ще се създаде контролирана среда, така че да се пресекат ...

......... и с нововъведението на изпита да не присъства обучавалият курсиста."При това положение как ще знаем какви грешки са допуснали скъсаните, за да работим за отстраняването им", е тяхното мнение. Смята се също, че присъствието на познат човек на изпита намалява стреса. Инструктурите вече обявиха, че са готови за протестни действия.


До съвсем неотдавна софийският автосалон беше най-сигурният начин да си

До съвсем неотдавна софийският автосалон беше най-сигурният начин да си ...

......... и списания. На 47 страници са представени близо 200 модела. В допълнение в каталога има също интересни анализи за пазара на нови автомобили в България и Европа, отбелязани са любопитните тенденции, забелязани на изложението във Франкфурт, не липсват и тестове на актуални модели.Всичко, което трябва да знаете за:Автосалон София (93)


Близо 40% от пътищата в България са в незадоволително или

Близо 40% от пътищата в България са в незадоволително или ...

......... ранените задължително насочва към необходимостта от подобряване на пътната инфраструктура.Установени са 77 участъка със сериозна концентрация на пътни инциденти. В анализа се посочва, че са нужни допълнителни мерки по отношение на техническото им състояние – непочистено крайпътно пространство, недобро състояние на маркировка, липса на разпознаваемост и идентифициране на потенциалните опасности.


Кросоувърите вече убиха вановете, а сега на прицела им са

Кросоувърите вече убиха вановете, а сега на прицела им са ...

......... - 500 Нм. Максимална скорост - 250 км/ч. Ускорение 0-100 км/ч - 5.7 секунди. Среден разход на гориво - 8.8 л/100 км. Емисии CO2 - 190 г/км. Базов модел – 120 990 лв. с ДДС. Тестван модел – 198 125 лв. с ДДСВсичко, което трябва да знаете за:Тест драйв (226)


С представянето в един и същ ден на три континента

С представянето в един и същ ден на три континента ...

......... Максимална скорост - 193 км/ч. Ускорение 0 - 100 км/ч - 10.2 секунди. Среден разход на гориво - 5.9 л/100 км. Емисии CO2 - 111 г/км. Базов модел – 33 340 лв. с ДДС. Тестван модел – 53 302 лв. с ДДС© VolkswagenВсичко, което трябва да знаете за:Тест драйв (226)


В редица области максимата

В редица области максимата "Китайско ли е, не ми го ...

......... Нм. Максимална скорост - 190 км/ч. Ускорение 0 - 100 км/ч - 9.9 секунди. Среден разход на гориво - 8.5 л/100 км. Емисии CO2 - 196 г/км. Базов модел – 42 990 лв. с ДДС. Тестван модел – 53 900 лв. с ДДСВсичко, което трябва да знаете за:Тест драйв (226)


Сред любителите на автомобилите буквите AMG предизвикват вълнение. И няма

Сред любителите на автомобилите буквите AMG предизвикват вълнение. И няма ...

......... - 900 Нм. Максимална скорост - 315 км/ч. Ускорение 0-100 км/ч - 3.2 секунди. Среден разход на гориво - 12.9 л/100 км. Емисии CO2 - 257 г/км. Базов модел – 304 055 лв. с ДДС. Тестван модел – 337 380 лв. с ДДСВсичко, което трябва да знаете за:Тест драйв (226)


С ден посветен на медиите днес отваря врати 24-то издание

С ден посветен на медиите днес отваря врати 24-то издание ...

......... MASERATI, MERCEDES-BENZ, MINI, MITSUBISHI, NISSAN, OPEL, ORA, PEUGEOT, RENAULT, ROLLS ROYCE, SSANG YONG, SEAT, SKODA, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA, VOLVO, VOLKSWAGEN и дрПремиерните за България модели:Audi SQ8BMW Серия 1DR3DR4DR Evo5DR5DS7 CrossbackDS3 CrossbackFord Focus ActiveHaval F7xHaval H9ORAIQKIA XCeedNissan JukeOpel CorsaRenault CapturRenault ClioSkoda KamiqPeugeot 208 Всичко, което трябва да знаете за:Автосалон София (87)


След серия от скандали, свързани с корупция в различни поделения

След серия от скандали, свързани с корупция в различни поделения ...

......... контрол върху маршрута на изпита. Изпитът ще се провежда само от служител на ИА "Автомобилна администрация" без присъствието на представител на учебния център, което ще гарантира провеждането му в контролирана среда.Това е поредна промяна, след като преди около две години се въведе нова организация на полагане на изпита по теория.