За изграждането на малко над 6 километра от Софийския околовръстен

За изграждането на малко над 6 километра от Софийския околовръстен ...

......... Ще се намали разходът на гориво, което от своя страна ще доведе до намаляване на емисиите на парникови газове, на количеството на отделените фини прахови частици и на нивото на шума. Ще бъде достигната оптимална скорост на движение и ще се осигури комфорт при пътуването, смятат още авторите на предложението.


Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще осигури до 447.1

Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще осигури до 447.1 ...

......... и потенциална опасност, застрашаваща живота и здравето на хората. Овладяването на подобен тип дестабилизационни процеси и явления и бързото и навременно възстановяване на нанесените щети от тях по републиканската пътна мрежа е приоритет за Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция "Пътна инфраструктура", се казва в мотивите за решението.


Пътищата в две области в България попаднаха сред петте най-смъртоносни

Пътищата в две области в България попаднаха сред петте най-смъртоносни ...

......... млн. души население. Статистиката за 2016 г. показва, че подобен тип произшествия са три пъти повече спрямо средното ниво за Европейския съюз.Интересни са данните на Евростат за инцидентите с мотоциклетисти. Според тях в България не е имала нито една катастрофа с мотоциклетист, която да е завършила със смъртен случай.© Eurostat


Председателят на Агенция

Председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски прие днес символичния ...

......... участва в тестовете на тол-системата. "Това е тест, който ще ни даде яснота за три неща – с колко ще се оскъпи транспортната услуга, дали това ще повлияе на цената на превозваните стоки и съответно какви приходи ще постъпят в държавата, за да има финансиране за пътната инфраструктура", посочи той.


Новият закон за Пътните превозни средства няма да забрани на

Новият закон за Пътните превозни средства няма да забрани на ...

......... Желязков. Той допълни, че два от законопроектите (Закон за водачите и Закон за движение по пътищата) са във фаза на приключили обществени консултации, а по Закона за пътните превозни те ще приключат на 19 август. След това работната група ще прегледа всички постъпили предложения и ще изготви проект на законопроект.


В дирекция

В дирекция "Вътрешна сигурност" на Министерство на вътрешните работи от ...

......... Ганев посочи, че от 2015 година се използва и видеонаблюдение, като се разчита на камерите в колите, като при тях се забелязва намаляване на броя на нарушенията. В заключение той обобщи, че познатият израз "Какво правим сега", с който пътните полицаи си просят пари или услуги, е останал в миналото.Движението по моста при 62-ри км на магистрала

Движението по моста при 62-ри км на магистрала "Струма" край ...

......... АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара.По-рано днес Агенция "Пътна инфраструктура" внесе сигнал в Районна прокуратура - Дупница срещу собственика на цеха. Малко след това премиерът Бойко Борисов допълни, че прокурорите трябва да работят по казуса и виновникът да бъде вкаран в затвора.


Нова отсечка за контрол на средната скорост на автомобилите ще

Нова отсечка за контрол на средната скорост на автомобилите ще ...

......... да отиват в него, като се автоматизира регистрацията на провиненията и издаването на наказателните постановления. Това ще облекчи допълнително работата на пътните полицаи.На семинара беше съобщено, че за първите седем месеца на годината са регистрирани на 438 хиляди превишения на скоростта, като най-често става дума за отклонение до 30 км/ч.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е избрала интелигентна система за управление ...

......... в една от двете тунелни тръби. В различни участъци на "Тракия" ще се монтират по 20 информационни табла в посока), които да информират шофьорите за случващото се по пътя. Ще се постави и ново LED осветление, електронни светофарни уредби, както и метеорологични станции при порталите. Повече по темата четете тук.


Част от магистрала

Част от магистрала "Струма" е затворена заради задимяване, породено от ...

......... се пренасочва по главен път Е-79. Самият пожар се е разразил точно под един от мостовете на магистралата и именно заради това гъстият дим се е разпространил много бързо над пътната настилка.© Владислав ПаневОгънят е възникнал след 18 ч. Четири пожарни екипа са на място и в момента го гасят.


До 3 месеца Варна ще има функционираща система за видеонаблюдение

До 3 месеца Варна ще има функционираща система за видеонаблюдение ...

......... пътно управление на АПИ. Шумна маркировка ще бъде положена на пътищата Варна - Добрич (при 9 км) и Варна - Оброчище (на 7 км). Кръгово движение ще бъде изградено и на т.нар. Долна Трака, а до неговото обособяване на място постоянно патрулира полицейски екип, за да не се допускат инциденти.Един от ремонтите по магистрала

Един от ремонтите по магистрала "Хемус" приключи, похвалиха се от ...

......... на тръбата за София на тунел "Витиня". На виадуктите "Потоп" при 19-ти км и "Коренишки дол" при 36-ти км предстои изграждането на нова хидроизолация, нов асфалт и осигурителни системи за безопасност.На съоръженията при 51-ви км, както и при 37-ми км, продължава работата по долното строене, без това да затруднява трафикът.


Правителството отпусна допълнителни средства в размер до 89 998 200

Правителството отпусна допълнителни средства в размер до 89 998 200 ...

......... сумата да бъде платена чак след заработване на системата за електронна винетка и монтиране на всички точки за контрол. През септември 2018 г. беше подписано допълнително споразумение между АПИ и Консорциум "Капш Трафик Солюшънс", като една от големите промени беше, че през май изпълнителят ще получи 50% от договорената цена.


Само 4546 водачи са глобени за превишение на скоростта в

Само 4546 водачи са глобени за превишение на скоростта в ...

......... около разклона за Ихтиман, където също ограничението е 90 км/ч са любими за патрулите на "Пътна полиция".При ограничение от 90 км/ч и шофиране с обичайните за магистрала 140 км/ч провинилите се шофьори са заплашени с глоба от 400 лева и отнемане на една трета от полагащите се 36 контролни точки.


Електрически тротинетки на територията на София ще могат да бъдат

Електрически тротинетки на територията на София ще могат да бъдат ...

......... миналата седмица от агенцията обявиха, че според тях в градски условия максималната допустима скорост за тях трябва да е 20 км/ч, като каращите ги трябва да са на поне 14 години. Има и идея, когато електрическите тротинетки се ползват от лица до 16 години, максималната скорост да е 12 км/ч.


Петима души, сред които дете и тийнейджър, загинаха при катастрофи

Петима души, сред които дете и тийнейджър, загинаха при катастрофи ...

......... района на моста над р. Луда Яна причини смъртта на 16-годишно момче, а жена е ранена тежко.Според статистиката на МВР 96% от катастрофите стават след грешка на водача. За 2018 г. при 6684 тежки пътни произшествия по пътищата на страната загиналите са 611 души, а близо 8500 са били ранени.Стоянките за споделени тротинетки в София ще отнемат 158 паркоместа

Стоянките за споделени тротинетки в София ще отнемат 158 паркоместа ...

......... да са на поне 14 години. Има и идея, когато електрическите тротинетки се ползват от лица до 16 година, максималната скорост да е 12 км/ч. Обект на дискусия ще бъде и дали е необходимо въвеждането на задължителна регистрация на тези превозни средства и застраховки за тях, смятат още от агенцията.


Държавна агенция

Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" (ДАБДП) предлага въвеждане ...

......... са на поне 14 години. Има и идея, когато електрическите тротинетки се ползват от лица до 16 година, максималната скорост да е 12 км/ч. Обект на дискусия ще бъде и дали е необходимо въвеждането на задължителна регистрация на тези превозни средства и застраховки за тях, смятат още от агенцията.© Reuters


При предлагания нов ред за регистрация на внесените в страната

При предлагания нов ред за регистрация на внесените в страната ...

......... търговията с употребявани авточасти и задължението техническите обслужвания и ремонтите по автомобилите да става само в регистрирани сервизи.Дунев се обяви и за нарочни записи в закона, които предвижда всяка промяна по колата, дори смяна на джанти и визуален тунинг, да се прави от сервизи, като промените се записват в талона.


Търговията с авточасти втора употреба да се извършва само от

Търговията с авточасти втора употреба да се извършва само от ...

......... Законът за пътните превозни средства предвижда още да отпадне монополът на Пътна полиция при първоначалната регистрация в България на нови и употребявани моторни превозни средства, като това се прави и в лицензирани пунктове в цялата страната. Освен това се планира създаване на досиета на всички автомобили, бусове, камиони и автобуси.


Да отпадне монополът на Пътна полиция при първоначалната регистрация в

Да отпадне монополът на Пътна полиция при първоначалната регистрация в ...

......... знае всяка кола от кого е била пусната на пътя и може да се стигне до санкции, ако в последствие бъде открит проблем. При нарушения, на служителите в пунктовете ще се отнемат печата и номера и те няма да могат да работят на друго място с такъв предмет на дейност.


Обучаваме младежи, които не знаят къде е ляво и къде

Обучаваме младежи, които не знаят къде е ляво и къде ...

......... ведомствата, ангажирани с проблема, като според Крумова това е ключов елемент.Предвид изявленията на ръководителя на новия орган Малина Крумова могат да се очакват промени също в организацията на контрола на пътя и законодателството. Целта на агенцията е след първата ѝ година работа жертвите на пътя да бъдат намалени с 20%.


Утре вечер част от магистрала

Утре вечер част от магистрала "Хемус" ще бъде затворена в ...

......... на ограничението трафикът ще се пренасочва от пътен възел "Ботевград" по обходния път на Ботевград и път I-3 към с. Трудовец - с. Разлив - пътен възел "Правец" - АМ "Хемус" и обратно.Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, подчертават от АПИ.


Часовете за практическо обучение на кандидат-шофьорите за най-масовата категория

Часовете за практическо обучение на кандидат-шофьорите за най-масовата категория "B" ...

......... ведомствата, ангажирани с проблема, като според Крумова това е ключов елемент.Предвид изявленията на ръководителя на новия орган Малина Крумова могат да се очакват промени също в организацията на контрола на пътя и законодателството. Целта на агенцията е след първата ѝ година работа жертвите на пътя да бъдат намалени с 20%.


Компанията

Компанията "Телетол", която беше обявена като национален доставчик на електронни ...

......... не е 10 хил. км, а по-скоро около 6 хил. км. Третокласните пътища отпадат напълно от облагане с тол, а и някои от второкласните. Общинските автобусни превозвачи няма да плащат тол-такси. Идеите се родиха на първото заседание на Обществения консултативен съвет по тол-системата. Негов председател е регионалният зам.-министър Николай Нанков.


За 12-ата поредна година в традиционния

За 12-ата поредна година в традиционния "Шел еко-маратон" (Shell Eco-marathon) ...

......... симбиозата от автономно придвижване с енергоспестяващи източници е бъдещето на автомобилостроенето.© Михаил СтояновНорман КохПовече за бургаския "Баткомобил" и защо ученици от Чепеларе са бягали през нощта с челници на главите по улиците на Лондон, за да осигурят перфектния старт на отбора си, ще може да прочетете в "Дневник" този уикенд.


Пътната полиция е обявила обществена поръчка за покупка на мощни

Пътната полиция е обявила обществена поръчка за покупка на мощни ...

......... София.Данни от проведено проучване сред над 36 хил. шофьори, оповестено днес, твърди, че девет от десет водачи са превишавали поне веднъж скоростта през последната година.Наблюденията на пътната полиция сочат, че над 40% от установените през миналата година 1.3 млн. нарушения на пътя през миналата година са били за превишена скорост.


Поне веднъж през последната година неволно скоростта са превишавали девет

Поне веднъж през последната година неволно скоростта са превишавали девет ...

......... 3 г. след като са взели шофьорска книжка, претърпяват пътнотранспортно произшествие.Над 40% от установените нарушения на пътя през миналата година са били за превишена скорост, каза от своя страна инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция". Общо 1.3 млн. нарушения са регистрирани през 2018 г., стана ясно от нейните думи.


Гърция ще наказва със затвор от поне една година шофьорите,

Гърция ще наказва със затвор от поне една година шофьорите, ...

......... от свобода при строг режим до 10 г.Ако при посочените случаи бъде причинена смъртта на друго лице, е предвидено лишаване от свобода при строг режим за срок от поне 10 г. В случай на предизвикване на смърт на по-голям брой хора, съдът може да определи доживотен затвор при строг режим.


В продължение на месец представител на БСП не е проявил

В продължение на месец представител на БСП не е проявил ...

......... представители от между 30 май и 27 юни, уточняват от АПИ.По повод друго искане на БСП - за независима експертиза за качеството на вече изградените магистрали, от агенцията казаха, че все още от партията не са посочили кои пътни експерти и коя независима лицензирана лаборатория възнамеряват да ангажират за инспекцията.


Компанията

Компанията "Форд" (Ford) обяви, че заради голямо преструктуриране на производството ...

......... в това отношение се разчита на стратегическия алианс с "Фолксваген", "Форд Отосан" в Турция и "Форд Солерс" в Русия.До 2024 г. трябва да се внасят 3 пъти повече пътнически автомобила, а вносните модели, към които насочва внимание компанията в съобщението си, са Mustang, Explorer и вдъхновена от Mustang електрическа кола.


Въвеждане на зони на ниски емисии в София и Пловдив,

Въвеждане на зони на ниски емисии в София и Пловдив, ...

......... отнася до зоните за нискоемисионни автомобили - отговарящи поне на стандарт Евро 5 и по-висок, тоест произведени след септември 2009 г, се посочва, че Пловдив и София могат да ги определят още тази година. Предвижда се през 2020 година такива зони да се обособят и в други градове от страната.


BMW Group ще постигне целта си да има 25 електрифицирани

BMW Group ще постигне целта си да има 25 електрифицирани ...

......... БМВ точки, всеки път, когато карат колата си на ток или я зареждат.При достигане на съответното ниво точки участниците могат да ги заменят срещу атрактивни премии, например безплатно зареждане от мрежата зарядна станции. Благодарение на специално приложение БМВ точките ще позволяват и съревнование с другите участници в проекта.© БМВ груп


Движението по близо 5 километра от пътя Калотина - Сливница

Движението по близо 5 километра от пътя Калотина - Сливница ...

......... и е от републиканския бюджет. Срокът за завършване на строителните работи е 2021 г.Трасето на автомагистрала "Европа" между ГКПП "Калотина" и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км и е разделено на три части. Строителството на първите два участъка включва модернизация на съществуващия първокласен път между Калотина и Сливница.


Принципно нов хибрид, комбиниращ бензинов двигател и два електромотора, ще

Принципно нов хибрид, комбиниращ бензинов двигател и два електромотора, ще ...

......... в градски условия пък би трябвало да е по-нисък от този на дизела, тоест под 4 на сто.До излизането на хибридното "Рено Клио" на пазара купувачите могат да избират между три бензинови и два дизелови мотора. Любопитното е, че еднолитровият бензин с турбо вече е 100 конски сили вместо 90.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви началото на обществена поръчка за провеждане ...

......... стане факт въпреки протестите на екологични организации, след като петчленен състав на Върховния административен съд отказа да разгледа жалбата им.През март природозащитници призоваха първия вицепрезидент на Европейската комисия Франс Тимерманс да се намеси и спешно да започне наказателна процедура срещу България, за да защити европейското природно богатство в Кресненското дефиле.


Ще бъде направено всичко възможно по автомагистрала

Ще бъде направено всичко възможно по автомагистрала "Тракия" ремонтите да ...

......... тунел "Витиня". До края на този месец би трябвало да се възстанови нормалното движение по "Хемус" при 51 километър.Попитан дали ограничението от 90 км/ч в участъка на "Тракия" между Чирпан и Стара Загора ще бъде отменено скоро, инж. Досев каза, че не е предвиден бюджет за ремонт на настилката там.


Франк Тийман e ръководител на корпоративните комуникации в

Франк Тийман e ръководител на корпоративните комуникации в "Ролс-Ройс" за ...

......... добър. Може би тази година това ще е най-продаваният ни модел. С "Кълинан" стигнахме до нови клиенти, което е жизненоважно за един нишов производител на автомобили като нас.В страни като България и нейните съседи, клиентите очакваха с нетърпение 4Х4 от нас. Интересът към модела сега е огромен от тези райони.


Български проект за производство на универсален електромобил ще търси финансиране

Български проект за производство на универсален електромобил ще търси финансиране ...

......... замяна на батерията.Росен Даскалов съобщи, че следващата пролет ще бъде показан прототип на микробус с общо тегло до 3.5 тона. Следващият проект е автобус с капацитет до 36 човека и камион. В по-далечна перспектива се мисли за производство на хибридно превозно средство, което ползва бензинов двигател и електромотор.© Анелия Николова


С монтирането на електронни екрани, система за автоматична идентификация на

С монтирането на електронни екрани, система за автоматична идентификация на ...

......... всеки от шестте района, на които е разделена страната, са предвидени по 10.5 млн. лв. за шестте региона. Изданието посочва, че общата сума е с пъти по-висока сума в сравнение с предходния търг за дългосрочни договори за маркировка. Последната подобна поръчка е била на стойност 19.9 млн. лв. без ДДС.


Автомобил е блъснал четирима пешеходци днес по обяд в София,

Автомобил е блъснал четирима пешеходци днес по обяд в София, ...

......... и е ударил пресичащите тийнейджъри, които са на възраст между 15 и 17 години, след което пада в канала.Веднага към мястото на инцидента са били насочени екипи на Пътна полиция, пожарната и Спешна помощ. Изясняват се всички обстоятелства за възникването на инцидента. За момента няма информация за състоянието на пострадалите.


Специализирана полицейска операция, с акцент върху използване на предпазните колани,

Специализирана полицейска операция, с акцент върху използване на предпазните колани, ...

......... на обезопасителни системи – колани и детски столчета в автомобилите, бяха констатирани 1766 нарушения. При мотоциклетистите бяха регистрирани 122 нарушения. В 57 от случаите не са били използвани каски. Шест от актовете са за неправилно поставяне на регистрационни номера, а в 49 случая мотоциклетите изобщо не са имали регистрационни номера.


Асоциацията на производителите на автомобили в Европа поиска европейските институции

Асоциацията на производителите на автомобили в Европа поиска европейските институции ...

......... голям капацитет са вариантът това да става ефективно и екологично.За момента те са разрешени за движение в Белгия, Дания, Финландия, Португалия, Испания, Швеция и повечето германски провинции. Йонаерт посочи, че е нужно те да могат да се движат по всички европейски пътища, като се създадат и общи изисквания към тях.


Има един моторен спорт, в който България винаги е слагана

Има един моторен спорт, в който България винаги е слагана ...

......... етанолът (9) и бензинът (2).Българските отбори ще бъдат представени на 7 юни. Тогава ще бъде обявен и победителят в конкурса за идейни разработки на тема "Иновации в подкрепа на българските отбори в "Шел еко-маратон". В него могат да участват ученици и студенти на възраст между 16 и 22 години.© Шел


В последния от четирите почивни дни по Великден движението по

В последния от четирите почивни дни по Великден движението по ...

......... в посока София, е лента за движение и водачите на моторни превозни средства могат да я ползват. Тези места са обозначени и със съответните знаци за това.Полицейски екипи регулират и движението в района на тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", като постъпателно преди тунела се пускат и спират моторните превозни средства.


Паркирането е едно от най-сложните упражнение за не малко от

Паркирането е едно от най-сложните упражнение за не малко от ...

......... Системата за сега присъства в три модела на групата БМВ, който вече са и на българския пазар - Х5, новата Серия 3 и миналата фейслифт Серия 7. Въпрос на време е обаче да започне да се предлага и в автомобили от други марки.Как работи системата можете да видите във видеото:


Колона от автомобили с дължина 6 км се е образувала

Колона от автомобили с дължина 6 км се е образувала ...

......... обходни маршрути. Пътуващите към Враца, Монтана, Видин и населени места в тези области, могат да заменят "Хемус" с прохода Петрохан, или пътя през Искърското дефиле.При всички случаи полезно е преди потегляне да въведете маршрута си в навигация с данни за трафика като Google Maps или Waze, или някое подобно приложение.


С изграждането на автомагистрала

С изграждането на автомагистрала "Хемус", Брутният вътрешен продукт на страната ...

......... изграждането на отсечката на магистралата между Ябланица и Боаза, която е близо 10 км. Строителството на тази отсечка започна в края на март 2018 г. и се финансира също с национални средства. За момента очакванията са тя да е готова половин година предсрочно и да се ползва след около година.


Техническото изграждане на тол системата върви в график и към

Техническото изграждане на тол системата върви в график и към ...

......... отношение на обхвата, така и за размера на тарифите, и изрази надежда той да е конструктивен.Изграждането на пътя между Ботевград и Видин е приоритет за правителството, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството. Тя припомни, че вече се оценяват подадените оферти за двата лота на трасето от Ботевград до Мездра.


Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара ...

......... въвеждането на тол-системата, която предвижда товарни автомобили и автобуси да заплащат за ползване на пътищата на база изминалото разстояние, да се отложи до началото на следващата година. Плановете на управляващите са тя да заработи на 16 август.Становищата на работодателските организации идват, след като всички засегнати се обявиха против обявените тарифи.


Пътната полиция започва нова акция от днес, като акцентът ще

Пътната полиция започва нова акция от днес, като акцентът ще ...

......... дадени. Глобата за возене на мотор без каска е същата, като за неползване на колан - 50 лева. Ако провинилият се е водачът се отнемат и 6 контролни точки.От Пътна полиция предупредиха, че ще има още специализирани акции, като следващата ще е с фокус върху пешеходците.Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Шофьорската книжка на Лютви Местан е временно отнета, съобщиха днес

Шофьорската книжка на Лютви Местан е временно отнета, съобщиха днес ...

......... а на разклона има ограничена видимост. Имаше и твърдения, че самото кръстовище е проблемно, като не са поставени знаци за ограничение на скоростта.От агенция "Пътна инфраструктура" днес реагираха и обявиха, че в този участък пътя отговаря на всички законови изисквания, а от 2014 година насам, това е първи сериозен инцидент.


Кръстовището на път Кърджали – Маказа при село Загорско е

Кръстовището на път Кърджали – Маказа при село Загорско е ...

......... изготвен съобразно Закона за движение по пътищата и е съгласуван от "Пътна полиция". Средно на денонощие в участъка преминават над 5000 превозни средства и от пускането на отсечката в експлоатация през 2014 г. досега в района на кръстовището при село Загорско няма пътни инциденти, казват още от агенция "Пътна инфратруктура".


Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) поиска въвеждането

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) поиска въвеждането ...

......... основно към транзитното движение и едновременно с това ще даде алтернатива на превозвачите, които работят на българския пазар", посочват в позицията си от КРИБ.В заключение от организацията предлагат да предоставят технически и експертен ресурс на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изготвяне на аргументиран и задълбочен план за действие.


Всички леки и лекотоварни автомобили да бъдат разпределени в екокатегории

Всички леки и лекотоварни автомобили да бъдат разпределени в екокатегории ...

......... одобрение в този си вид, което е доста спорно, преди заложените в нея мерки да станат факт ще мине доста време. Най-проблемен вероятно ще е моментът за избор на фирма, която да достави умните стикери и устройствата, които четат информацията в тях.Предвижданите категории за бензиновите автомобилиПредвижданите категории за дизеловите автомобили


Територията на Турция не може да бъде напусната без да

Територията на Турция не може да бъде напусната без да ...

......... на място се предвижда задържане на превозното средство на паркинг на митницата на ГКПП до заплащане на паричната санкция. Във връзка с въведената нова система за незабавно плащане на наложените глоби е препоръчително българските граждани стриктно да спазват правилата за движение по пътищата и други разпоредби на територията на Турция.


Ремонтът на пътя от края на магистрала

Ремонтът на пътя от края на магистрала "Тракия" до входа ...

......... за незадоволителното състояние за асфалтовата настилка на пътя е тежкотоварният трафик, както и значително по-интензивният през летните месеци трафик", заяви регионалният министър. Той бил и причината частичните ремонти да не вършат работа.Петя Аврамова не посочи кога ще започне основното обновяване на платното за Бургас.Всичко, което трябва да знаете за:Региони (7429)


Пътна полиция работи по проект за изграждане на единен център

Пътна полиция работи по проект за изграждане на единен център ...

......... на пътя са били издадени над 82 хиляди електронни фиша. Това станало възможно с оборудването на полицаите с таблети, на които да проверяват дали водачи и пътниците имат невръчени санкции.Попитан за контрола над мотористите, предвид откриването на мотосезона, комисар Рапчев призна, че той е затруднен, защото мотоциклетистите са по-трудно разпознаваеми.


С приемане на първо четене на промени в Закона за

С приемане на първо четене на промени в Закона за ...

......... присъствието на министъра.Заместник-председателят на Комисията по транспорт Станислав Иванов уточни, че цените на тол таксите не са ясни, тъй като законът дава рамката. "Дава се рамката на стартирането на тол системата. След това септември месец, ще бъдат направени обществени обсъждания. Ще се дискутират цените, ще се дискутират обхватите", допълни той.


Правителството увеличи с близо 180 млн. лева утвърдените за 2018

Правителството увеличи с близо 180 млн. лева утвърдените за 2018 ...

......... ще останат без промяна, а колко ще плащат автобусите и камионите, още не е определено.Консултант за въвеждане на тол-системата е Международната банка за възстановяване и развитие. На първо време платени ще бъдат 16 хиляди километра пътища, като автобусите и товарните автомобили ще плащат различно, в зависимост от състоянието на пътя.


Еко Рали България

Еко Рали България" 2018, което е кръг от Световната купа ...

......... могат да заявят и тест драйв на предпочитаната от тях екологична машина.В събота участниците в "Еко Рали България" 2018 ще се отправят към първите си състезателни етапи по изцяло новия маршрут на надпреварата, той преминава през Искърското дефиле и стига до курорта Вършец.Финалът се очаква в неделя около 17 часа.


Започващш утре ремонт на моста край село Краводер на пътя

Започващш утре ремонт на моста край село Краводер на пътя ...

......... – Пудрия – Големо Бабино – Криводол, по улична мрежа през гр. Криводол, пътя Криводол – Враца до включване в главния път. Ремонтните дейности включват изграждане на ново пътно платно и плоча, хидроизолация и асфалтова настилка.Съоръжението над река Ботуня е построено през 1981 година и досега не е основно ремонтирано.


Всяка нощ от днес до четвъртък включително ще се ограничава

Всяка нощ от днес до четвъртък включително ще се ограничава ...

......... на проекта е 268 258 лева без ДДС.Надлезът ще е с два асансьора и ще бъде на мястото на пешеходната пътека при кръстовището за село Атия, с което ще се осигури безконфликтно и безопасно пресичане на пътното платно от всички пешеходци, уточняват от АПИ.Всичко, което трябва да знаете за:Региони (7418)


Мъжът, който в четвъртък удари девет автомобила в столицата, е

Мъжът, който в четвъртък удари девет автомобила в столицата, е ...

......... обвинение. Аз трябва да докажа, че той има концентрация в кръвта над 1,2 промила, което няма как да стане с неговото изявление - аз пих една бира, или пих две бири", казва той.В крайна сметка днес Софийският районен съд остава в ареста и двамата водачи, причинили щети на десетки автомобили.


Няма икономическа логика да има дневни винетки, съобщи днес по

Няма икономическа логика да има дневни винетки, съобщи днес по ...

......... Иванов.Той подчерта, че тол-системата ще засегне камионите и автобусите, но не и леките автомобили. "Автомобили под 3,5 тона ще ползват електронна винетка. Много по-лесно ще бъде. Няма да имат право дори контролните органи да проверяват стикери и касовата бележка. Който има винетка спокойно може да пътува по пътищата", обясни депутатът.


Магистрала

Магистрала "Тракия" в посока Бургас е затворена при километър 312, ...

......... посока Бургас е затворена при километър 312, като се използва обходен маршрут, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Превозните средства се отклоняват през през Зимница – пътен възел "Петолъчката" – през пътен възел "Карнобат" се връщат на аутобана.Причината за затварянето е катастрофа с ТИР, при която е загинал водачът на камиона.


Столичния полицаи са задържали водач на таксиметров автомобил, който днес

Столичния полицаи са задържали водач на таксиметров автомобил, който днес ...

......... на бул. "Рожен". Сигналът за криволичещия автомобил дошъл от служител на СДВР, който не бил на смяна.Пристигналите на мястото екипи задържали водача на таксито и след справка, установили, че няма книжка.Той обаче отказал да бъде проверен на място за алкохол. От полицията уточниха, че продължава изясняването на обстоятелствата около инцидента.


Обществените поръчки за строежа на 52 километра от магистрала

Обществените поръчки за строежа на 52 километра от магистрала "Хемус" ...

......... МРРБ и АПИ ще се съобразят с решението на експертите по културно-исторически находки, подчерта министър Нанков. "Хубаво е, че беше магистралата, за да се открие градът", коментира още министърът. Той добави, че към момента за археологическите разкопки там са осигурени почти 2 млн. лева европейски средства по Оперативна програма "Транспорт".


С въвеждането на тол системата ще има различни тарифи за

С въвеждането на тол системата ще има различни тарифи за ...

......... около 20 млн. лв. събирания повече от 2017 г. и с 40 млн. лв. повече от 2016 г. Това, което можем да правим като контрол с МВР, го правим. Превишаваме си даже правата на служителите, за да има някакъв контрол, особено по трафика, който преминава през България", каза инж. Атанасов.


Любопитна публикация се появи днес по обяд на страницата във

Любопитна публикация се появи днес по обяд на страницата във ...

......... да не предприемат рискови изпреварвания и да се съобразяват и с останалите участници на пътя.В заключение от пътна полиция напомнят, че е важно да се използват обезопасителни колани и системи за деца, да не се отвлича вниманието на водача и да се правят почивки при усещане за дискомфорт или умора.