Дъщерята на млечния бос Димитър Зоров – Силвия Зорова, ще

Дъщерята на млечния бос Димитър Зоров – Силвия Зорова, ще ...

......... нови работни места, липса на активи, за които е изплатена субсидията, както и изкуствено създадени условия, с цел получаване на предимство в противоречие с целите на мярката. 391 160 лева, колкото ще връща Силвия Зорова, е максималната сума, която може да се получи за такъв проект по мярка 6,4  на ПРСР. 


Шофьор обърна кола, за да си освободи място за паркиране

Шофьор обърна кола, за да си освободи място за паркиране ...

......... му автомобилът е бил обърнат тази нощ, защото вчера той е бил паркиран на това място. Днес той е обърнат на две гуми, а син автомобил е заел мястото му. Според жителя именно този водач е обърнал другия, който му е пречел. На място пристигна екип на полицията. Случаят се изяснява.


Протоколът е инструмент на дипломацията. Има неподражаеми протоколи и такъв

Протоколът е инструмент на дипломацията. Има неподражаеми протоколи и такъв ...

......... Симеон Сакскобургготски и се виждат сълзи в очите му. Снимка: btvnovinite.bg „Тази прегръдка не беше предвидена. Някои приятели се подиграваха да не би да му забивам нож в гърба. Това се случва на 25 април 2005 г. – минути, след като подписахме европейския договор на България, което беше огромно удовлетворение”, поясни Паси.


Това е мярка срещу прекалено високия брой фалшиви болнични, каза

Това е мярка срещу прекалено високия брой фалшиви болнични, каза ...

......... място хората са внасяли с 5% по-малко в НОИ през последните 20 години, но осигурителният стаж е 40, отбеляза още тя и обясни, че това е само половината от времето, в което те са внасяли по-малко, докато този коефициент отчита за целия период. Тук има още една несправедливост, смята Шулева.


Националният съвет на БСП се събира на пленум днес, за

Националният съвет на БСП се събира на пленум днес, за ...

......... центъра. Въпросът с лидерството в БСП трябва да бъде решен на редовен конгрес през месец май 2020-а година. Пленумът не може да решава за оставка на лидера, но понякога при изборни загуби той е искал вот на доверие. Според наблюдатели е съмнително, че ще се стигне до такъв ход днес.


За да не ни изненада зимата на пътя, вече е

За да не ни изненада зимата на пътя, вече е ...

......... Досега са глобени над 43 000 шофьори. В последния етап на проверките полицаите вече ще се насочат към изправността на автомобилите. Ще се следи за това дали колите имат зимни гуми и дали светлините и чистачките са изправни. Проверките продължават до края на ноември, а зимните правила важат до 1 март.По повод Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни

По повод Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни ...

......... професионалното ръководство на МВР, на ГДНП, БЧК и на СБА. На 17 ноември отбелязваме Световния ден за възпоминание на жертвите от катастрофи. С решение на Генералната асамблея на ООН от 26 октомври 2005 г., всяка трета неделя от месец ноември е определена за Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.


Все още се издирва мъжът, който нападна и рани жена

Все още се издирва мъжът, който нападна и рани жена ...

......... с нож след като е заплашил и порязал служителката по ръката, той е успял да задигне парите и да избяга. На място са пристигнали както частната охранителна фирма на обекта, така и полицията. Жената е без сериозни наранявания. По данни на МВР с идването на зимния сезон подобни въоръжени грабежи зачестяват.


Собственици на европейски къщи за гости ще връщат общо над

Собственици на европейски къщи за гости ще връщат общо над ...

......... Брюксел близо 520 кметски заплати, които Искендер би получил, ако управлява общината 43 години. По телефона Искендер заяви за bTV, че „децата му ще се съдят с фонда”. Едно от нарушенията, за което ще връщат пари е, че хотелите са построени на един терен. Но според кмета,  по документи, парцелите са два.


Въоръжен грабеж е бил извършен на газстанция в столичния квартал

Въоръжен грабеж е бил извършен на газстанция в столичния квартал ...

......... обира е ранена служителка на станцията. Тя е била намушкана с нож, но раните й не са сериозни и няма опасност за живота й. По непотвърдена информация при грабежа са задигнати около 1000 лева. В Столичния квартал има много полицаи. Предполага се, че зад обира може да стоят повече от един човек.


Родителите на починалото в болница 3-годишно момче пред bTV: Лекарите

Родителите на починалото в болница 3-годишно момче пред bTV: Лекарите ...

......... на „Пирогов“ е проф. Асен Балтов, директор на болница „Лозенец“ е проф. д-р Любомир Спасов. Лекарите и ръководствата на болниците вместо да мълчат е крайно време да понесат отговорност.   Дали има забавяне в лечението ще стане ясно от назначените експертизи от министерство. Очаква се първите резултати да излязат в сряда.Вече започнаха и коледните пости, с които мнозина пречистват телата

Вече започнаха и коледните пости, с които мнозина пречистват телата ...

......... да не е месото, но може да е шоколадът, може да е алкохолът. Затова човек трябва да го пречупи през неговата призма кое е това, което би му допринесло да стане по-добър, по-волеви, да е по-съпричастен – това е предизвикателство лично, а не просто да постим”, посъветва диетологът Ипократис Пападимитракос.


15 на сто увеличение на заплатите на социалните работници за

15 на сто увеличение на заплатите на социалните работници за ...

......... личните лекари могат да издават болничен - от 14 на 7. "Социалното министерство смята, че това е възможно решение, но трябва да се търсят и други варианти за решаване на този проблем чрез засилване на контрола, чрез други мерки, които не биха засегнали правата на осигурените", каза още социалният министър.


Мощността на пети блок на АЕЦ “Козлодуй” временно е намалена

Мощността на пети блок на АЕЦ “Козлодуй” временно е намалена ...

......... оборудването. Мощността на блока ще бъде повишена до 100% след като бъде потвърдено, че всички системи и съоръжения работят нормално. Агенцията за ядрено регулиране и Централно диспечерско управление на Електроенергийния системен оператор са уведомени за намаляването на мощността на пети блок. Шести блок на АЕЦ “Козлодуй” работи с пълно натоварване на мощността.


Менда Стоянова се е объркала кой е направил предложението за

Менда Стоянова се е объркала кой е направил предложението за ...

......... Първата световна война - битката при Дойран. Красимир Каракачанов е патрон на инициативата за изграждането на паметника.  „Този паметник е за тези, които загинаха за българския национален идеал", заяви Каракачанов. Той  самият е участвал с лични средства за изграждането на паметника – превел е една заплата като министър на отбраната.


Премиерът на България Бойко Борисов се срещна с помощник държавния

Премиерът на България Бойко Борисов се срещна с помощник държавния ...

......... реализация на проекта АЕЦ „Белене“. Българският премиер посочи, че общо 13 компании са подали заявления в процедурата за избор на стратегически инвеститор. Борисов и Форд говориха и за доброто сътрудничество между България и САЩ и в редица други сфери като сигурността и отбраната, борбата с тероризма, образованието и връзките между народите.  Новият Терминал 3 на летище София ще бъде без ръкави,

Новият Терминал 3 на летище София ще бъде без ръкави, ...

......... държавата 24.5 млн. евро годишно възнаграждение и да инвестира в следващите 35 години от концесията 608 млн. евро (плюс исканата от всички сума от 550 млн. лв. първоначално плащане). Офертата беше третата по сила на база годишното плащане към държавата. Предимството, което осигури избора на "Соф кънект", е техническата оферта.


Дъщерята на голямата българска актриса Стоянка Мутафова призова всички, които

Дъщерята на голямата българска актриса Стоянка Мутафова призова всички, които ...

......... Но е със сравнително здраво сърце и има надежда да се приповдигне, но няма да е лесно", каза за Нова телевизия Мария Грубешлиева.  Преди дни легендата на българското кино и театър претърпя операция на жлъчката в болница „Лозенец". Тя получи сепсис и беше с висока температура, но лекарите я бяха стабилизирали.


Катастрофа блокира Северната скоростна тангента на София.
Снимка: Анета Вълканова, Аз,

Катастрофа блокира Северната скоростна тангента на София. Снимка: Анета Вълканова, Аз, ...

......... скоростна тангента на София. Снимка: Анета Вълканова, Аз, репортерът, bTV Временно е ограничено движението при 14-ия км в посока Варна, информират от АПИ. Хора, попаднали в задръстването, разказват, че придвижването става изключително трудно и призовават столичани да не минават от там. Снимка: Анета Вълканова, Аз, репортерът, bTV Обходният маршрут е през Околовръстния път на София.


Опасност от повишени нива на фини прахови частици в София.
От

Опасност от повишени нива на фини прахови частици в София. От ...

......... източници на замърсяване, както и на строителни обекти. По данни на Еър София от вчера късно вечерта, замърсяването на места в столицата е достигнало над 300 микрограма на кубичен метър, което мина 6 пъти допустимата норма. Заради замърсяването на въздуха Софийския градски съд осъди Столичната община да мие улиците поне веднъж месечно.


Втори ден от посещението на президента Румен Радев в Света

Втори ден от посещението на президента Румен Радев в Света ...

......... Днес държавният глава ще е в Зографския манастир, който чества своя празник. В Света гора йеромонах Стефан и представителите на Свещения Кинотис вчера посрещнаха тържествено президента Румен Радев пред централната църква „Св. Богородица" в Карея. Света гора винаги е имала благотворно влияние за православната общност, заяви Румен Радев при пристигането си.


Движението по магистрала "Тракия" ще се извършва в едната лента

Движението по магистрала "Тракия" ще се извършва в едната лента ...

......... посока София. Ограничението важи от 8 до 17 ч., съобщават от АПИ. Поради ремонтни дейности на пътната настилка преминаването по активната лента ще бъде ограничено, а трафикът ще се пренасочва в скоростната. Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация, напомнят от Пътната агенция.


Министерството на външните работи публикува препоръки към българските граждани във

Министерството на външните работи публикува препоръки към българските граждани във ...

......... щатите: Мериленд, Вирджиния, Федерален окръг Колумбия, Западна Вирджиния, Северна и Южна Каролина, Джорджия, Луизиана и Алабама. Препоръчва се сънародниците ни там да следят внимателно за промени в метеорологичната обстановка и разписанията на самолети, влакове и автобуси. Очаква се необичайно студеното време да се задържи на територията на САЩ още няколко дни.


"От проверените на място през юни 288 проекта, получили финансиране

"От проверените на място през юни 288 проекта, получили финансиране ...

......... ДФ „Земеделие“ провериха общо 295 къщи за гости. От тях 288 проекта бяха в период на мониторинг и 7 - в извън мониторингов период, по постъпили сигнали на журналисти. Проверките бяха извършени в присъствието на медиите. Общата субсидия за всички 288 къщи за гости възлиза на 81 млн. лв. Източник: actualno.com


Над 60 съдии от цялата страна изпратиха отворено писмо, с

Над 60 съдии от цялата страна изпратиха отворено писмо, с ...

......... на ВСС. Съдиите, които са подписали отвореното писмо, са 64 и са магистрати от Върховния касационен съд, Върховния административен съд, Софийския апелативен съд, Софийския градски съд, Софийския районен съд, Окръжния съд в Русе, Окръжния съд в Стара Загора и от Районния съд в Луковит. Обръщението им е отворено за присъединяване. Източник: dnevnik.bg


До 1200 лв. на месец ще включва специален пакет, за

До 1200 лв. на месец ще включва специален пакет, за ...

......... направят проекти, които да са на стойност между 50 000 до 150 хил. лв.  А парите ще стигнат за поне 200 кътове за деца. По програмата ще могат да бъдат наети през бюрата по труда около 2000 бавачки. Те ще работят на средната работна заплата за тази сфера-около 1200 лв.


Директорът на болницата за спешна помощ "Пирогов" трябва да бъде

Директорът на болницата за спешна помощ "Пирогов" трябва да бъде ...

......... бъдете сигурни, че ще има наказани", заяви министърът, цитиран от БТА. Той разказа, че детето първо е постъпило в Специализираната детска болница "Проф. Иван Митев", откъдето са го изпратили в болница "Лозенец", там са го изписали за домашно лечение. После детето се влошава и бива откарано в Пирогов, където е починало.


Димитър Желязков-Митьо Очите поиска да бъде отменена мярката му за

Димитър Желязков-Митьо Очите поиска да бъде отменена мярката му за ...

......... София заседава по делото срещу него и останалите подсъдими за участие в организирана престъпна група, действала на територията на Несебър и Бургас. Ход на делото не бе даден заради неявяването на седмина свидетели – пострадали от групата на Очите според техните показания по досъдебното производство. Свидетелите не били редовно призовани. Източник: fakti.bg


Министерството на регионалното развитие продължава да търси решение на задаващата

Министерството на регионалното развитие продължава да търси решение на задаващата ...

......... „Долна Диканя“. За целта първо трябва да бъде изследвана годността на водата в него, а след това да се измисли техническо решение за свързването на двата язовира. Според Аврамова обсъжданият воден режим от 16.00 до 23.00 часа в възможно най-щадящият, за да може населението да се запаси с необходимото количество вода.


Директорът на правителствения "Авиоотряд 28" Тодор Коджейков потвърди пред журналисти

Директорът на правителствения "Авиоотряд 28" Тодор Коджейков потвърди пред журналисти ...

......... години, се спира от полети, каза Тодор Коджейков. Той призова да започне процедура за покупка на друг самолет, защото това не първата авария на тази машина. Става въпрос за живота на хора, този самолет не вози само тези, които управляват държавата, случвало се да превозваме и болни хора, посочи Коджейков.


Скулптурата на Петко и Пенчо Славейкови ще бъде възстановена, обещава

Скулптурата на Петко и Пенчо Славейкови ще бъде възстановена, обещава ...

......... нов бастун. "В момента се преглеждат записите от камерите и се уточнява кога точно бастунът на Пенчо Славейков е бил откраднат", разкри кметът. Тази сутрин бе констатирана вандалската проява, извършена в центъра на София. Бронзовата склуптора остана без бастуна на Пенчо Славейков. Склуптората е дело на Георги Чапкънов и арх. Станислав Константинов.


Министър Кирил Ананиев назначи проверка в Специализираната детска болница „Проф.

Министър Кирил Ананиев назначи проверка в Специализираната детска болница „Проф. ...

......... изписали домашно лечение. После се е влошило и се е върнало в детската болница и за съжаление е починало", обясни Кирил Ананиев в парламента и изрази съболезнования към родителите. "До сряда трябва да ми докладват. Ако наистина се установи някакво нарушение, може да бъдете сигурни, че ще има наказани", заяви Ананиев.


 На 16 ноември, събота, в 11.00 часа на гранично контролно-пропускателен

 На 16 ноември, събота, в 11.00 часа на гранично контролно-пропускателен ...

.........  На 16 ноември, събота, в 11.00 часа на гранично контролно-пропускателен пункт „Капитан Петко войвода" вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие паметник на легендарния защитник на Тракия. Инициативата за поставянето на монумента е на Съюза на тракийските дружества в България, със съдействието на Община Свиленград.


Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с новия посланик

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с новия посланик ...

......... стремим, заяви министър Кирилов и допълни, че България полага максимални усилия за реализиране на всички европейски приоритети. Той запозна посланика с хода на разговорите с представителите на Венецианската комисия, които бяха на посещение у нас. Двамата изразиха увереност, че доброто сътрудничество между България и Франция и занапред ще продължи да се развива.


Навигационната система на малкия правителствен самолет "Фалкон" е отказала напълно

Навигационната система на малкия правителствен самолет "Фалкон" е отказала напълно ...

......... също не е успял да я оправи. При втори опит самолетът все пак е кацнал на летище "София". Машината е приземена в ръчен режим и водена с команди от Ръководството на въздушното движение. Министър-председателят Бойко Борисов бе в Гърция, заедно с българска делегация, за участие в Четвъртата среща на върха в Солун./Дарик


Легендата на българските кино и театър Стефан Данаилов е излязъл

Легендата на българските кино и театър Стефан Данаилов е излязъл ...

......... беше поставен за втори път в медикаментозна кома на 2 ноември, като по-рано също прекара няколко дни в такова състояние, докато лекарите преценят как да продължи лечението му. Данаилов беше приет във ВМА заради проблем с белите дробове. След инцидент през август той претърпя операция на тазобедрената става, от която се възстановяваше.


В Симеоновград няма нормално водоподаване от години. Заради високо съдържание

В Симеоновград няма нормално водоподаване от години. Заради високо съдържание ...

......... и благоустройството, тъй като ние нямахме право да участваме по проекти за изграждането на такава. След тонове преписки, последно писмо, което получихме е, че те ще подкрепят такъв наш проект, добави тя. Всяко лято сме на режим. Водата в кладенците свършва. Какво ще пречиства станцията, ако вода няма, пита Мария Луиза.


Поетът Недялко Йорданов е обвиняем, с мярка "подписка" и забрана

Поетът Недялко Йорданов е обвиняем, с мярка "подписка" и забрана ...

......... взета най-леката мярка за неотклонение - "подписка". Адвокатът на пострадалия е заявил, че не желае да бъде водено наказателно производство срещу поета. Фактът обаче, че Йорданов е оказал помощ на пострадалия след инцидента, ще бъде отчетен като смекчаващо вината обстоятелство. Наблюдаващият прокурор по случая е поискал повторна тройна съдебно - автотехническа експертиза.


Злонамерено е изпуснат срокът за обжалване на делото за ремонта

Злонамерено е изпуснат срокът за обжалване на делото за ремонта ...

......... секретар знаем, че чакаме дело във ВКС – понякога може да се чака година да се насрочи дело”, обясни тази сутрин министърът. От думите му стана ясно, че няма намерение да подава оставка като министър на културата. Щял да предаде всички документи от вътрешното разследване в Министерството на културата на прокуратурата.


Голямата българска актриса Стоянка Мутафова е била преместена в реанимацията

Голямата българска актриса Стоянка Мутафова е била преместена в реанимацията ...

......... и бе с висока температура, която бе овладяна с много усилия за десетина дни. Дъщеря й Мария Грубешлиева-Муки в момента е при нея и също потвърди новината. Данни за състоянието на голямата актриса ще има днес следобед. В реанимацията на ВМА продължава да е и Стефан Данаилов като състоянието му е без промяна.


Част от бронзовата статуя на Петко и Пенчо Славейкови от

Част от бронзовата статуя на Петко и Пенчо Славейкови от ...

......... огънали. На по-малко от 100 м от площад „Славейков“, в Такевата градинка, преди години изчезна друго произведение на Чапкънов – „Отвличането на Европа” (женска фигура върху бик), припомня БГНЕС. От известно време скулптурата отново е върху чешмичката в оригиналния си вид, но някой е покрил част от женската фигура с жълта боя.


„Тази мярка, макар и недостатъчно решителна, безспорно ще доведе до

„Тази мярка, макар и недостатъчно решителна, безспорно ще доведе до ...

......... окрадат други, които се правят на болни. Това са сметките”, каза още той. „Виновни са тези, които издават фалшиви болнични. Трябва да понесе отговорност и този, който внася такъв фалшив лист. Нека помислим как да накажем тези хора. Защо трябва да наказваме някой, който не е виновен за това?”, коментира Манолов.


Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Съединените американски

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Съединените американски ...

......... капитала на проектната компания. В момента „Булгаргаз“ прави анализ за количествата втечнен природен газ, които предстои да резервира в рамките на втората обвързваща фаза на пазарния тест. В хода на разговора беше дадена висока оценка за сътрудничеството между България и САЩ в областта на сигурността и отбраната като партньори в НАТО.


От днес пътните полицаи ще глобяват шофьорите, които карат с

От днес пътните полицаи ще глобяват шофьорите, които карат с ...

......... предвижда, е определяща, а сигурността. Нека не правим експерименти на пътя", призова тя. Третата неделя на месец ноември е обявена за Световен ден за възпоминание на жертвите на пътя. Цялата седмица в различните храмове има служби. Тази неделя в 10:30 ч. в столичния храм-паметник „Св. Александър Невски” ще бъде отслужена такава молитва.


От днес започват 40-дневните Коледни или Рождественски пости, които ще

От днес започват 40-дневните Коледни или Рождественски пости, които ще ...

......... за болни и възрастни хора, на които са разрешени мляко и млечни продукти по време на поста. Според духовници не е толкова важно да се спазва стриктно физическият пост, а човек трябва с делата си да покаже, че искрено се е разкаял за волните и неволните грехове, и да потърси опрощение.


Реализацията на ключовите съвместни инфраструктурни и енергийни проекти беше сред

Реализацията на ключовите съвместни инфраструктурни и енергийни проекти беше сред ...

......... срещата българският министър-председател Борисов акцентира върху необходимостта от още по-задълбочено насърчаване на инвестициите между България и Гърция. В разговора беше акцентирано и върху големия потенциал в сферата на туризма, който двете страни развиват през последните години, като премиерът Борисов подчерта значението на автомагистрала „Струма“ за свързаността с южната ни съседка.


Папа Франциск и българският еврокомисар Мария Габриел, религиозни лидери, политици

Папа Франциск и българският еврокомисар Мария Габриел, религиозни лидери, политици ...

......... отец. Папата насърчи сътрудничеството на експертите от всички области. Защитата на децата беше основна тема на срещата на Мария Габриел с Папа Франциск и през април тази година. След днешната аудиенция българският еврокомисар коментира, че с папата споделят виждането за все по-голямата важност децата да бъдат защитавани онлайн така, както офлайн.


Тече дискусия между юристи и конституционалисти длъжен ли е президентът

Тече дискусия между юристи и конституционалисти длъжен ли е президентът ...

......... захвана с оглед на това – да забавя издаването на указа. Мисля, че президентът няма да постъпи по този начин”, смята Киров. Професор Киров обаче твърди, че от конституционните магистрати може да се поиска друго решение - и то касае правото на обвинител номер едно да ръководи всички прокурори в страната.


Тревожна статистика - расте броят на диабетноболните в световен мащаб.

Тревожна статистика - расте броят на диабетноболните в световен мащаб. ...

......... души. У нас малко над 442 хиляди души между 20 и 79 години имат захарен диабет. Очакванията са през 2040 година всеки десети българин да страда от тази болест. А в знак на съпричастност с борбата срещу диабета тази вечер историческият хълм „Царевец” във Велико Търново беше осветен в синьо и жълто.


Чанта с около 150 000 лева е била открадната от

Чанта с около 150 000 лева е била открадната от ...

......... автомобил в столичния квартал “Лозенец“, съобщи БНР. Кражбата е станала, след като собственикът на парите отишъл да ги изтегли от банков клон. Докато е шофирал автомобила си, той забелязал, че една от гумите му е спукана. Докато я сменял, неизвестни мъже откраднали чантата с голямата сума от колата и избягали. Извършителите се издирват.


В Европейския парламент е внесена петиция, която има за цел

В Европейския парламент е внесена петиция, която има за цел ...

......... допълни, че за пореден път сме свидетели как български граждани работят срещу държавата си. Той предупреди още, че тази петиция ще бъде използвана срещу нас. Евродепутатът определи вносителите на петицията като зелените изнудвачи и рекетьори. „Те пречат да се развият Банско и Витоша. Тези хора налагат екологичен терор. Това е новият болшевизъм“.


Пътна полиция напомня на водачите да обърнат специално внимание на

Пътна полиция напомня на водачите да обърнат специално внимание на ...

......... движение по пътищата, движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март. Нарушилите това изискване се санкционират с глоба от 50 лева.


Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с посланика на

Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с посланика на ...

......... борбата с корупцията, предложенията на БСП за реформа в съдебната система, контрол върху актовете на главния прокурор и антикорупционното законодателство, както и актуалната политическата обстановка в страната и региона. Корнелия Нинова поздрави г-жа Мустафа за нейното назначаване като посланик в България и заедно с това ѝ пожела успешен мандат. Източник: fakti.bg


Чанта с около 150 хил. лева е била открадната от

Чанта с около 150 хил. лева е била открадната от ...

......... обед, след като собственикът на парите отишъл да ги изтегли от банков клон. Докато е шофирал автомобила си той забелязал, че една от гумите му е спукана. И във времето, в което сменял гумата, неизвестни мъже откраднали чантата с голямата сума от колата и избягали. Извършителите се издирват. По случая работи СДВР.


Бългaрин, упрaвлявaл Lаmbоrghini, e бил cпрян нa мaгиcтрaлa в Хървaтия,

Бългaрин, упрaвлявaл Lаmbоrghini, e бил cпрян нa мaгиcтрaлa в Хървaтия, ...

......... билa c бългaрcкa рeгиcтрaция. Тoй e извършил нaрушeниe нa мaгиcтрaлaтa AЗ Бeргaнa – Зaгрeб – Липoвaц. Тoй щe трябвa дa плaти глoбa oт 675 eврo. Нaлoжeнa му e и зaбрaнa зa упрaвлявaнe нa прeвoзни cрeдcтвa oт кaтeгoрия B нa тeритoриятa нa cтрaнaтa. Тoй нe e oбяcнил зaщo кaрa c тoлкoвa виcoкa cкoрocт.


Десетки сигнали от цялата страна за поредната измамна схема за

Десетки сигнали от цялата страна за поредната измамна схема за ...

......... да действат в непозната среда с липса на информация. Има подставени лица, които казват - да аз ще го купя и така и други се присъединяват към покупката. Търговецът изрично трябва да ни предупреди, че имаме право на отказ до 14 дни, в противен случай оставаме със задължението, коментират от КЗП.


София е на четвърто място в класацията на най-бързо развиващите

София е на четвърто място в класацията на най-бързо развиващите ...

......... с останалия свят, степен на откритост към международния бизнес, интересът към въпросния град на чуждестранните инвеститори и човешкият капитал. Основният извод на анализаторите е, че големите градове разположени в държави от ЦИЕ са още далеч от нивото на Париж и Лондон, но са напълно съпоставими с Рим и Мадрид. Източник: fakti.bg


В края на ноември в НДК в зала 7 ще

В края на ноември в НДК в зала 7 ще ...

......... производство на напитките – елексири.  Дегустациите и всеки токен отговорят на половин унция, която се равнява на 15 мл и според експертите това количество е напълно достатъчно, за да може човек да се увери дали иска отново да отпие от същото питие, или е готов за нови усещания и вкусови предизвикателства.


Двадесет човека ”за” и ”четири” против от ВСС повторно предложиха

Двадесет човека ”за” и ”четири” против от ВСС повторно предложиха ...

......... президента Румен Радев, за да издаде указ. Гешев бе лаконичен като благодари  за подкрепата на професионалната общност и обясни, че срещу него е имало огромен политически натиск. Същият резултат имаше и при първото гласуване за избора на Гешев във ВСС. Този резултат бе напълно очакван. На ход е президента. Източник: frognews.bg


Първият ден от болничните да не се заплаща от 1

Първият ден от болничните да не се заплаща от 1 ...

......... През септември подобно предложение направи Асоциацията на индустриалния капитал в България. От думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов вторият и третият ден на болничния ще се заплащат по същия начин, както и сега. Според вицепремиера Красимир Каракачанов мярката цели да спре фалшивите болнични с цел удължаване на почивни дни. Източник: duma.bg


Жестока катастрофа с патрулен автомобил е станала преди минути в

Жестока катастрофа с патрулен автомобил е станала преди минути в ...

......... е буквално размазана. След инцидента има пострадали хора, на място е пристигнала линейка, която оказва първа помощ. Движението е отцепено, навсякъде по платното са се разхвърчали части от двата автомобила. Образувало се е огромно задръстване в района. На мястото на катастрофата вече има и полицаи, които разследват причините за тежкото пътно меле. Източник: bulnews.bg


Няма да има дефицит на природен газ в България ако

Няма да има дефицит на природен газ в България ако ...

......... на газ за Украйна. Това каза в Раднево министърът на енергетиката Теменужка Петкова, цитирана от БГНЕС. Според Теменужка Петкова са предприети всички мерки и в страната ни не се очаква липса. Енергийният министър взе участие в церемонията по предаване за експлоатация на два нови многокофови роторни багера в “Мини Марица-изток”.


В управленската коалиция се обединихме около предложението минималната пенсия да

В управленската коалиция се обединихме около предложението минималната пенсия да ...

......... около което се обединихме, е да бъде определен и заделен фонд в размер на 70 млн. лв. за изграждане на нови детски градини и училища, допълни още Симеонов, цитиран от "Фокус". Той посочи, че четвъртото, около което са се обединили е първият ден от болничните да не се заплаща. Източник: novini.bg


Ремонтите по АМ "Струма" приключват предсрочно. Фирмата, която укрепва повредения

Ремонтите по АМ "Струма" приключват предсрочно. Фирмата, която укрепва повредения ...

......... обещават да приключат дейностите още в началото на декември. Прогнозната стойност на проекта е един милион и осемстотин хиляди лева. От Пътната агенция ще търсят тези средства от собственика на депото за вторични суровини по съдебен път. Три са отворените ценови оферти за изграждането на участък от АМ "Струма" през Кресненското дефиле.


Евродепутатът от Европейската народна партия Радан Кънев заяви на дебат

Евродепутатът от Европейската народна партия Радан Кънев заяви на дебат ...

......... медийната сфера - това са основите на безнаказаността“, каза той, цитиран от БНР. „Това е причината престъпниците да са толкова смели в покушенията си срещу медии“, добави Кънев по време на дебат в Европейския парламент в Брюксел, посветен на международния ден за борба срещу безнаказаността на престъпления срещу журналисти. Източник: fakti.bg


Мъж загина при катастрофа между кола и камиона на пътя

Мъж загина при катастрофа между кола и камиона на пътя ...

......... товарен автомобил е загинал мъж. Жена, пътувала заедно с него в колата, е тежко пострадала. Пожарникари помагат за изваждането й от превозното средство. На място се извършва оглед, изясняват се причините за инцидента. Движението в участъка е временно ограничено. Обходният маршрут за пътуващите и в двете посоки е през село Тодоричене. Източник: dnesplus.bg


Хранителни продукти полетяха по сградата на Висшия съдебен съвет, мятани

Хранителни продукти полетяха по сградата на Висшия съдебен съвет, мятани ...

......... Иванов. Манолова, която призова за подкрепа от десните на ДБ преди втория тур, обясни, че е дошла пред ВСС, защото иска съдебен контрол над актовете на бъдещия главен прокурор. "Затова е напрежението, така че хората да са спокойни, да има гаранции за достатъчно контрол", коментира пред медиите бившият омбудсман. Източник: dariknews.bg


До края на годината ще бъде обявена отново концесия за

До края на годината ще бъде обявена отново концесия за ...

......... в Холандия дружество "Пловдив Еърпорт Инвест" за победител. Китайците обаче се отказаха от сключването на договор без да обявят официално причината за това. В същото време класираният на второ място участник "Консорциум Летище Пловдив", в който влизаха "Тракия икономическа зона" и автотранспортната компания ПИМК, потвърди намерението си да стане концесионер. Източник: mediapool.bg


БСП поиска оставката на министъра на културата Боил Банов заради

БСП поиска оставката на министъра на културата Боил Банов заради ...

......... Тогава основното оправдание на Банов беше: "Какво искате от мен, нали водим дело и вероятно ще го спечелим". Вчера видяхме как точно води дело Министерството на културата", каза Симов. Той посочи, че са сезирали прокуратурата и изрази надежда тя да си свърши работата и отново да погледне към този случай. Източник: novinite.bg


Километрични опашки от тирове се образуваха снощи по граничните пунктове,

Километрични опашки от тирове се образуваха снощи по граничните пунктове, ...

......... граничните пунктове, съобщава БНТ. В Русе колоната е достигнала до съседния град Мартен. От 19.00 часа вчера митническите служители работят на авариен режим с ръчно измерване. Това обаче забавя обработката на товарните автомобили. Леките коли преминават през граничния пункт без затруднения. Около 4 км е колоната от тирове от българска страна към момента.