Миниcтeрcтвoтo нa oтбрaнaтa нa CAЩ oбяви cпoрaзумeниe нa cтoйнocт 512

Миниcтeрcтвoтo нa oтбрaнaтa нa CAЩ oбяви cпoрaзумeниe нa cтoйнocт 512 ...

......... към мoмeнтa нa cключвaнeтo нa дoгoвoрa мeжду CAЩ и Бългaрия, бяхa плaтeни нaвeднъж oт бългaрcкoтo прaвитeлcтвo. Плaщaнeтo бe oдoбрeнo и oт пaрлaмeнтa. Тoзи дoгoвoр прeдвиждa прoизвoдcтвoтo нa oceм caмoлeтa F-16 Blосk 70 (шecт eднoмecтни и двa двумecтни caмoлeтa). Пaкeтът включвa oбучeниe нa пилoти и нaзeмни eкипaжи, лoгиcтикa, пoмoщнo oбoрудвaнe и вoeннa тeхникa.


Прoкурaтурaтa рaзcлeдвa мaнипулирaнe нa cиcтeмaтa зa cлучaйнo рaзпрeдeлeниe нa дeлa

Прoкурaтурaтa рaзcлeдвa мaнипулирaнe нa cиcтeмaтa зa cлучaйнo рaзпрeдeлeниe нa дeлa ...

......... cъдилищaтa, кaктo и дaнни, чe в cиcтeмaтa e влизaнo в нoщни чacoвe. Дocтъпът e oткaзaн oт cлужитeли в aдминиcтрaциятa нa Виcшия cъдeбeн cъвeт", дoпълни тoй. Прoкурoр вeчe e рaзпoрeдил дa ce прeдocтaви пълeн дocтъп дo cървърa. Плeнумът нa Виcшия cъдeбeн cъвeт щe oбcъждa дoклaдa нa cвoe зaceдaниe в чeтвъртък cлeдвaщaтa ceдмицa.


Извънредното положение заради разпространението на коронавируса ще бъде удължено с

Извънредното положение заради разпространението на коронавируса ще бъде удължено с ...

......... на нов заем. Депутатите приеха и нови проемени в създадения заради коронавируса Закон за извънредното положение. Ударният работен ден на депутатите включване и гласуване на Закона за енергетиката. Промените са свързани с необходимостта от връщане на задна дата на по-ниската цена на природния газ, което беше договорено с руската компания "Газпром".


Във връзка с изпълнение на разпоредените противоепидемични мерки, за периода

Във връзка с изпълнение на разпоредените противоепидемични мерки, за периода ...

......... са представили декларации или други документи за неотложност на пътуването, след което доброволно са напуснали районите на гарите. Служителите на МВР са съпроводили 1 028 транзитно преминаващи тежкотоварни МПС. Ежедневно по около 160 служители на дирекция "Жандармерия", обособени в около 60 екипа, са действали в над 70 населени места в цялата страна.


5000 лв. глоба и 10 месеца пробация за нарушител на

5000 лв. глоба и 10 месеца пробация за нарушител на ...

......... за нарушител на карантината в Пловдив, реши Пловдивският районен съд. Обвиняемият В.К. е признал вината си и е сключил споразумение с прокуратурата. Мъжът е засечен да нарушава карантината на 26 март в Пловдив. Предписанието да не напуска посочения от него адрес му е било издадено от а РЗИ-Видин. Определението на съда е окончателно.


 
Министърът на туризма Николина Ангелкова свика работна среща с представители

  Министърът на туризма Николина Ангелкова свика работна среща с представители ...

......... отговорност до момента на тяхното прекратяване, съгласно покритието на застраховката. Застрахователите се присъединяват към препоръките на Министерството на туризма за ползване на ваучери за отлагане на пътуванията, вместо потребителите да изискват връщане на сумите от туроператорите, завършва съобщението. Припомняме, че "Български армеец" е част от варненската "Химимпорт", която си свързва с ТИМ.Извънредното положение в страната и идеята то да бъде удължено

Извънредното положение в страната и идеята то да бъде удължено ...

......... София ще преминат 12000 ученици. „Те ще бъдат разпределени в малко над 500 паралелки по 22 ученика, като броят им може да бъде увеличен най-много до 24 в клас", съобщи Минчева. Тя посочи, че на този етап няма опасност от това децата да не тръгнат на училище на 15-ти септември.


ХАЗАРТНОЗАВИСИМ ли е синът на пловдивския олигарх ДИМИТЪР МАДЖАРОВ!?
Текат проверки

ХАЗАРТНОЗАВИСИМ ли е синът на пловдивския олигарх ДИМИТЪР МАДЖАРОВ!? Текат проверки ...

......... предприятието на Маджаров се говори, че неотдавна бащата правил опити да откупи джипа на отрочето си, който бил заложен в казино. Инвестиционен консултант или комарджия на ниско ниво- на никого не пожелаваме да отгледа такъв наследник. Очаквайте разтърсващи подробности за драмите в семейство Маджарови. Даваме право на отговор на засегнатите страни!/www.alarmanews.com


Експерти от Световната здравна организация /СЗО/ и учени от Хонконг

Експерти от Световната здравна организация /СЗО/ и учени от Хонконг ...

......... целта екипът изследвал група от 250 доброволци, страдащи от белодробни инфекции. Половината от тях си сложили хирургически маски и дишали в специален апарат, улавящ капките влага и аерозолните частици. Другата група дишала без маски. И в дваа случая вирусът бил предаден, но при хората с маски се констатирало известно забавяне.


Депутатите приеха правила за работата на Народното събрание по време

Депутатите приеха правила за работата на Народното събрание по време ...

......... всяка група е глава по глава, раздел по раздел или текст по текст до изчерпване на съдържанието на съответния доклад на второ гласуване и на направените по време на разискванията предложения. След приключване на гласуването, резултатите се установяват и обобщават от секретари на Народното събрание и се обявяват от председателя.


Асоциацията на организациите на работодателите в страната категорично настоя за

Асоциацията на организациите на работодателите в страната категорично настоя за ...

......... справедливо компенсиране на всички потребители, закупили природен газ от „Булгаргаз“ ЕАД по доказано надпазарни цени. Настояваме час по-скоро да бъдат възстановени парите на предприятията, т.е. на работещите хора! Настояваме час по-скоро министър Петкова да си подаде оставката!" АСОЦИАЦИЯ НА ИНДУСТРИАЛНИЯ КАПИТАЛ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА КОНФЕДЕРАЦИЯ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ И ИНДУСТРИАЛЦИТЕ В БЪЛГАРИЯВицепремиерът Томислав Дончев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, председателят на

Вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, председателят на ...

......... Томислав Дончев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски и представители на „Информационно обслужване“ ще дадат брифинг в 11 ч утре, 4 април, в Министерския съвет.Това съобщиха от правителствената информационна служба. На него ще бъде представена национална информационна система за борба с COVID-19.  


При първа възможност да се изследва цялото население на Банско

При първа възможност да се изследва цялото население на Банско ...

......... на химиотерапия можеха спокойно да преминават през бариерата и да бъдат обслужвани в болницата в Разлог, където работеха всички отделения, включително и рентгенологията, както и областните центрове в Благоевград, диспансери. Не е имало проблем с преминаването на такива болни, при строго определен режим с линейка и екип на спешен център.


485 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни

485 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни ...

......... 18; Пазарджик – 8; Перник – 6; Плевен – 9; Пловдив – 29; Русе – 1; Силистра – 2; Сливен – 5; Смолян – 13; София – 292; Стара Загора – 3; Хасково – 2; Шумен – 4. Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 22 души.


Съдия от Върховния административен съд е дал положителна проба за

Съдия от Върховния административен съд е дал положителна проба за ...

......... необходимост. Наред с това е разпоредено контактните лица да не се допускат до сградата на Върховния административен съд до 17 април, освен при отрицателен резултат от тест по метода PCR. Най-късно до 4 април всички помещения в сградата на ВАС на бул. "Ал. Стамболийски" в центъра на София трябва да бъдат дезинфекцирани.


13-та жертва взе днес коронавирусът. Това съобщиха от Министерство на

13-та жертва взе днес коронавирусът. Това съобщиха от Министерство на ...

......... коронавирусът. Това съобщиха от Министерство на здравеопазването. В болницата в Кюстендил, след мозъчен инсулт, е починал 83-годишен мъж с доказан COVID-19. Мъжът е страдал от хронична лимфолевкоза (раково заболяване на кръвта), артериална хипертония, развил е и пневмония, разкриват още от щаба. Пациентът е хоспитализиран в кюстендилската болница на 13 март заради пневмонията.8-годишно момиченце изпрати на служителите на социалния патронаж в Бургас

8-годишно момиченце изпрати на служителите на социалния патронаж в Бургас ...

......... да прави къщички за птици". Момиченцето завършва, че дядо ѝ много ѝ липсва и моли служителите на социалния патронаж да му предадат писмото, когато му носят храна. Снимка: btvnovinite.bg За прабаба си Янка момиченцето изпраща пролетна рисунка. Снимка: btvnovinite.bg Подаръкът изненада и разплака възрастните хора, които заради изолацията, не са виждали внучката си отдавна.


Технологичният гигант пусна доклад за 131 страни за резултата от

Технологичният гигант пусна доклад за 131 страни за резултата от ...

......... спадът от посещенията в моловете в Германия, а посещенията в аптеките и хранителните магазини са намалели с 51%. В Швеция, където не бяха въведени строги ограничения за придвижване, ходенето в молове и ресторанти е намаляло с 24%, но пък шведите ходят с 43% повече в парковете. Целият доклад за България вижте тук


Асоциацията за защита на потребителите обяви, че действията на Омбудсмана

Асоциацията за защита на потребителите обяви, че действията на Омбудсмана ...

......... по банкови кредити. Предстои по предложение на правителството извънредното положение да бъде удължено. Затова отново призовавме институциите – Народно събрание и Правителство да предприемат необходимите мерки, за да се ограничи дейността на колекторските фирми в този труден и с много неизвестни етап, през който преминава България и света, допълват от АЗП.


Президентът Румен Радев издаде указ, с който освободи вицеадмирал Емил

Президентът Румен Радев издаде указ, с който освободи вицеадмирал Емил ...

......... за висши офицери в Училище на Главната квартира на НАТО в Германия и в Колеж по отбраната на НАТО в Италия. От 2016 г. е заместник-началник на отбраната.  От 9 януари до 8 март 2017 година е временно изпълняващ задълженията на началник на отбраната, преди да предаде поста на Андрей Боцев.


Над 41 000 допълнително включени уязвими граждани в страната ще

Над 41 000 допълнително включени уязвими граждани в страната ще ...

......... При възможност те също ще бъдат включени в настоящата кампания. До момента по Оперативната програма са раздадени почти 6 000 тона пакети с храна на 451 553 лица и семейства. По време на допълнителното раздаване ще бъдат предоставени и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.


На 82-годишна възраст е починал бащата на президента Румен Радев

На 82-годишна възраст е починал бащата на президента Румен Радев ...

......... спомена това в задочния си отговор на критиките на държавния глава: "Сутринта му се обадих да му изкажа съболезнования в чисто човешки план. Просто се учудвам - в ден, в който баща ти е умрял, да говориш нелепици". Бащата на президента беше приет по спешност във ВМА в началото на март.


"Хранителни пакети с продукти от първа необходимост, витамин C и

"Хранителни пакети с продукти от първа необходимост, витамин C и ...

......... свой клуб в Пещера, както и в двете прилежащи към общината села - Радилово и Капитан Димитриево. Даренията ще бъдат предоставяни на всеки две седмици до изчерпване на сумата. Списъкът на хората ще бъде изготвен със съдействието на кмета на община Пещера Йордан Младенов и общинската администрация", написа още Домучиев.


Министър-председателят Бойко Борисов посети Смолян, където инспектира местен завод за

Министър-председателят Бойко Борисов посети Смолян, където инспектира местен завод за ...

......... против извънредното положение ли е? Или нямаше въпроси!? Ето това е цензура. Аз от осем часа сутринта съм тук, може да ме питате всякакви въпроси на живо. Коя цензура!? Кого цензурирахме, на живо сме - удари ме с микрофона, ако искаш...", разпали се в познат стил пред шепата телевизионери министър-председателят.


Столичанка е прекарала 9 часа в спешното отделение на Александровска

Столичанка е прекарала 9 часа в спешното отделение на Александровска ...

......... Еленица. „Линейките казаха, че не приемат пациенти независимо какви са, защото докторите питаха: „Само ние ли приемаме?“. Никъде не искали да правят тестове, а как да се диагностицират хората с COVID-19, а другите които са без. Лекуват ли се изобщо или ще умират и ще кажат, че е COVID-19?“, пита Еленица.


Болен от пневмония възрастен мъж е престоял часове в общо

Болен от пневмония възрастен мъж е престоял часове в общо ...

......... от двамата инфекционисти в болницата. "Персоналът е един и същ - двама лекари, една сестра на смяна и един санитар, повече няма", казва д-р Попова, която не знае колко болни могат да поемат в тази ситуация.  От общината в Айтос отказаха коментар, но признаха, че инфекциозното отделение е в изключително лошо състояние.


Два пъти дневно медицинските екипи  получават  топла храна от Нарру

Два пъти дневно медицинските екипи  получават  топла храна от Нарру ...

......... също е осигурено защитно облекло, смяна на ръкавиците преди всяка доставка и предпазен шлем, който се поставя върху маската за максимална защита. Нарру Доставка предлагат и безконтактна доставка за всички, които си поръчват и плащат онлайн като запечатания плик се подава на клиента от разстояние 2 метра с телескопична закачалка.


Считам, че правителството дължи обяснение за извънредното положение от последния

Считам, че правителството дължи обяснение за извънредното положение от последния ...

......... не са свързани с финансова помощ, а баланс между ограничение и социална активност. "Непосилните глоби са неприемливи", обясни държавният глава. Трябва да заложим на съзнанието и чувството на отговорност, апелира Радев, като обясни, че е необходима мисъл за другия. "Кризата открои своите скрити герои - лекарите, полицаите, преподавателите, учениците и др.".


Десетки тежкотоварни автомобили са ударени в във верижна катастрофа на

Десетки тежкотоварни автомобили са ударени в във верижна катастрофа на ...

......... няма информация за жертви и ранени. Сигурно е, че са нанесени големи материални щети. Временно движението при 67-и км на АМ "Марица" в района на Харманли е ограничено поради пътнотранспортното произшествие. Обходният маршрут минава през града, съобщиха от Агенция пътна инфраструктура. Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание и съобразена скорост.


Правителството одобри днес два проекта на договори, които Министерството на

Правителството одобри днес два проекта на договори, които Министерството на ...

......... държави, в това число и България, изпитват затруднения при осигуряването им, поради което и със Заповед № РД-01-141 от 20.03.2020 г. на министъра на здравеопазването се забрани износът на лекарствени продукти на хининова основа с цел задоволяване на нуждите на българския пазар. Договорите ще бъдат подписани във възможно най-кратки срокове.


Работодателите обещаха да изплатят заплатите им, вероятно със закъснение
Карантината в

Работодателите обещаха да изплатят заплатите им, вероятно със закъснение Карантината в ...

......... оставен на улицата. На всички хора  било подсигурено място за спане от хотела, всички били получавали и храна. Оттам казаха пред NOVA, че ще изплатят заплатите, но вероятно с известно закъснение. Обяснението им- заради тежката моментна криза,  за да изплатят възнагражденията на служителите вероятно  ще се наложи да теглят заем.


Депутатът от ВМРО Искрен Веселинов написа във фейсбук, че извънредното

Депутатът от ВМРО Искрен Веселинов написа във фейсбук, че извънредното ...

......... изпълнителната власт, ще предложим срока на извънредното положение, който със сигурност трябва да се удължи, да е до края на април. Тогава Народното събрание да се събере пак, да анализира ситуацията и да го удължи нанаово или, ако заплахата от епидемията е отминала, да върне страната към нормалното и ежедневие."


Председателят на Народното събрание предизвика вчера гнева на народа след

Председателят на Народното събрание предизвика вчера гнева на народа след ...

......... ощетени". Борисов коментира още, че данните за ръста на безработицата през последните седмици го притесняват. „Аз съм я заварил на 15-16% и я направихме под 4%. И знам как се сваля безработица. Но към днешна дата на първо място ме притеснява здравето. После са парите, после ще се възстановим“, заяви премиерът.


Това заяви премиерът на извънреден брифинг в МС
"Ще облекчим мерките

Това заяви премиерът на извънреден брифинг в МС "Ще облекчим мерките ...

......... да действат след 8 месеца.      Помпео поздрави България за мерките срещу COVID-19   Излизат резултатите от пробите за коронавирус на депутатите   Руски самолет с товар от медицинско оборудване пристигна в Ню Йорк   Борисов разговаря с държавния секретар на САЩ Майк Помпео              


Потресена съм от наглостта на предложението за увеличение на депутатските

Потресена съм от наглостта на предложението за увеличение на депутатските ...

......... председателя на Народното събрание. Караянчева, смири се и се засрами, или ако не можеш, поне замълчи! Ако беше добър човек, щеше да си милосърдна и щедра като тези стари хора. Те живеят в социален дом и от нищожните си пенсии даряват. Спиш ли нощем Караянчева или съвестта ти спи?! Антония Първанова, фейсбук /big5.bg


Премиерът Бойко Борисов и създаденият към министерския съвет Медицински съвет,

Премиерът Бойко Борисов и създаденият към министерския съвет Медицински съвет, ...

......... ръководител на съвета. "Около 50 асоциирани консултанти и общи колеги, които дадоха своите препоръки, имаме подкрепата на една огромна част от медицинския организъм. Днес го пускаме в една зряла юношеска възраст, утре ще бъде в зряла. Всички членове смятат, че докладът представлява систематичен конспект. Удовлетворен съм от свършената работа", завърши той.


За нов смъртен случай съобщи началникът на националния кризисен щаб

За нов смъртен случай съобщи началникът на националния кризисен щаб ...

......... на коронавирусна инфекция и такава на дихателните пътища. Много бързо е развил двустранна бронхопневмония и дихателна недостатъчност“, заяви още проф. Мутафчийски. Общо 477 души са заразените с коронавирус в България до момента. През изминалото денонощие диагностицираните с положителна проба за COVID-19 са 28 души. От тях 8 са приети в болница.


Парламентарно заседание ще има и днес. Него извънредното положение трябва

Парламентарно заседание ще има и днес. Него извънредното положение трябва ...

......... един от своите клиенти, а още по-трудно става с онези, които имат годишно изравняване на сметките. А, от гледна точка на връщането на парите, ги връщаме като свръхпечалба на онези, които вече са ги изчислили от страната на крайната продукция". Енергийната комисия ще приеме крайният вариант преди днешното заседание на парламента.


Битият от неизвестни с метални тръби Слави Ангелов даде първото

Битият от неизвестни с метални тръби Слави Ангелов даде първото ...

......... да бъда убит. Детето ми го чете и пита майка си, вярно ли е това нещо. Това са неща, които няма да простя. Мног такива случая са неразкрити, те могат да организират убийство. Проучили са обекта, знае се кога и как. Разликата е, че убийството става много по-бързо и много по-тихо...”


"477 станаха заразените от коронавирус у нас, съобщи ген. Мутафчийски.

"477 станаха заразените от коронавирус у нас, съобщи ген. Мутафчийски. ...

......... години в Стара Загора. Той е бил приет преди 7 дни с тежък диабет, проявил е белези на коронавирус инфекция и инфекция на дихателните пътища. Много бързо се развива пневмония и дихателна недостатъчност, и вчера е починал. Общо починалите са 11 души, средната им възраст е 62,8 години.", допълни Мутафчийски.


Цената на санитарните материали, които ни предпазват от коронавирус, да

Цената на санитарните материали, които ни предпазват от коронавирус, да ...

......... но този човек вече е осъждан. Звучи грозно, неприятно, малко мъчително, заплашващо. Само, че това е абсолютно необходимо. Когато дадено човешко действие е толкова лошо, че уврежда хората около него и по някой път този, който нарушава правилото, е необходимо да има защита това да не става“, каза още Марковаски.


Депутати от ГЕРБ искат да позволят на заемащите високите етажи

Депутати от ГЕРБ искат да позволят на заемащите високите етажи ...

......... спазват изискванията за кворум и лично участие. Военновременни запаси ще могат да се освобождават с решение на правителството, след мотивирано искане на Националния оперативен щаб, пише още в проекта. Запасите ще се реализират от ресорната държавна агенция или ще се използват за безвъзмездно задоволяване на потребностите на националното стопанство и населението.


Има още един заразен с коронавирус. 98 проби работят в

Има още един заразен с коронавирус. 98 проби работят в ...

......... "Пет години казвам - обаждайте се на личния лекар, когато имаш грип. Сега - всяка индикация - със затруднено дишане и температура - обаждаш се на джипито, той изпраща линейка", отбеляза той.  "Събирането по градинки, на лаф мохабет - не! Само до магазина, до аптеката и вкъщи", заяви проф. Тодор Кантарджиев. 


 
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на

  Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на ...

......... съвет на 31 март 2020 г., първо четене на проекти за промени в Закона за енергетиката и в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. По-рано законопроектите, включени в дневния ред, ще бъдат обсъдени от парламентарните комисии.


Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев днес подписа договора за проектиране,

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев днес подписа договора за проектиране, ...

......... да се променят от 2007 г. до 2019 г., а бетонът е с такъв клас на якост на натиск, с какъвто е произведен и излят." В извършеното конструктивно обследване на незавършения строеж не е констатирано, че сградата не отговаря на изискванията за безопасност при земетресения, са констатациите на "Балмер инженеринг"


   
Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и

    Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и ...

......... намират в добро състояние и нямат никакви оплаквания. Те са информирали семействата си и ще се подложат на доброволна карантина за 28 дни у домовете си. Двете няма да участват в предстоящите заседания както на парламентарните комисии, така и в пленарните заседания.  Самата Дариткова сподели и ъв Фейсбук за заболяването си. 


Завленията за прием на първокласници в София ще се приемат

Завленията за прием на първокласници в София ще се приемат ...

......... с приетите ученици на първото класиране в училищата в София. Публикуваните списъци ще съдържат входящите номера от заявленията на бъдещите първокласници. Системата за прием на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Столичната община може да бъде намерена на страницата на Столичния общински съвет, в раздела „Нормативни документи“.


Европейската комисия съобщи, че е решила днес да прекрати производствата

Европейската комисия съобщи, че е решила днес да прекрати производствата ...

......... обхващат прилагането на принципите на взаимното признаване на съдебни решения и решения за пробация; на съдебни решения по наказателни дела; на финансови наказания. ЕК откри процедурата срещу нашата страна през януари миналата година. По-късно нашата страна е съобщила за пълно въвеждане на съответните правила в националното законодателство, се пояснява в съобщението. /БТА


Четири нови случая на заразени с коронавирус са били потвърдени

Четири нови случая на заразени с коронавирус са били потвърдени ...

......... болници и няма информация за влошаване на състоянието им. Общинският кризисен щаб е предложил конкретни превантивни мерки, които са въведени със заповед на кмета и са изпратени до областните дирекции. Една от тези мерки е въвеждането на вечерен час в общината, който ще е в сила от 21.00 до 5.00 часа.


Комисията по бюджет и финанси на свое заседание утре ще

Комисията по бюджет и финанси на свое заседание утре ще ...

......... заседание на председателски съвет да бъде обявено как Народното събрание ще продължи работата си, след като депутатът от групата на ДПС д-р Хасан Адемов се оказа с положителна проба за COVID-19. Вчера и днес всички народни представители и администрацията на парламента преминаха през тестове за коронавирус във ВМА и УБАЛ "Софиямед".


457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни

457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни ...

......... – 8; Перник – 6; Плевен – 9; Пловдив – 27; Русе – 1; Силистра – 2; Сливен – 5; Смолян – 11; София – 274; Стара Загора – 3; Хасково – 2; Шумен – 4. Непроменен остава общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители – 20 души.


Народните представители от Парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание

Народните представители от Парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание ...

......... на извънредна ситуация. Отново на тази сметка, по разпореждане на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, са били преведени още 100 000 лв. от държавната субсидия на партията. Лични дарения непрекъснато правят и общинските съветници от партията, както и структурите на ГЕРБ във всички точки на страната, допълват от пресцентъра на партията.


"От вчера депутатите са с по-високи заплати. И това не

"От вчера депутатите са с по-високи заплати. И това не ...

......... и да било правила и закони, които самите те са измислили. Значи, освен алчни и самозабравили се, българските депутати се мислят за над правилата. Така че, уважаеми българи, ето ви образа на българския депутат. Ние сме ги избирали. Така че следващия път трябва много, ама много да внимаваме", посочи още Трифонов. 


Спортните и фитнес зали у нас са сред най-засегнатите от

Спортните и фитнес зали у нас са сред най-засегнатите от ...

......... въпрос е какво ще се случи, след като отшуми медицинският аспект на кризата. Той посочи, че при удължаване на мерките определено ще се стигне до фалити и затваряния на фитнес зали, а за да бъде предотвратено това е необходима допълнителна помощ от държавата, както и предоставянето на нисколихвени или безлихвени кредити.  


300 000 лв. достигнаха даренията от прокурори, следователи и съдебни

300 000 лв. достигнаха даренията от прокурори, следователи и съдебни ...

......... прокурор и от Бюрото за защита на свидетели при главния прокурор, като средствата са предоставени на кампанията на Българския лекарски съюз - "За героите в бяло". Събирането на средства продължава и в следващите дни. Втори ден магистрати и служители участват и в кампанията по кръводаряване, стартирала по призив на ръководството на прокуратурата.


Все се повече спада възрастт на хората, които се заразяват

Все се повече спада възрастт на хората, които се заразяват ...

......... хора, които имат фалшив отрицателен тест, ще се върнат на работа и ще заразят и други", поясни Мирослав Ненков. Според него, няма как от сега да знаем дали реаниматорите в България ще са достатъчни. И допълни, че човек може да бъде интубиран за по-дълъг период от време, ако това се налага.


Водният режим в Перник скоро трябва да бъде прекратен. Това

Водният режим в Перник скоро трябва да бъде прекратен. Това ...

......... че най-разумното, което трябва да направят Общината, МРРБ и МОСВ след консултация с Националния институт по метеорология и хидрология е да прекратят водният режим. Ако не го направят, а се окаже ,че след два, три месеца язовирът се източва вината за несгодите на перничани ще е изцяло тяхна. Източник: Еко новини 


На сайта на Столичната община в рубриката "Образование", в раздела

На сайта на Столичната община в рубриката "Образование", в раздела ...

......... въведено във входящия дневник на училището. Родителят на имейл ще получи входящ номер на документа. На 1 юни в 17.00 часа ще бъдат обявени на електронните страници на училищата списъците с приетите ученици на първото класиране в училищата в София. Публикуваните списъци ще съдържат входящите номера от заявленията на бъдещите първокласници.


26-годишен асеновградчанин се обеси на дърво в къщата на майка

26-годишен асеновградчанин се обеси на дърво в къщата на майка ...

......... в РУ-Асеновград за самоубийството. Жената обяснила, че няколко часа по-рано приятелят й пратил съобщение, че ако тя не бъде с него, ще сложи край на живота си.  Когато полицаите отишли в къщата на майка му, го намерили обесен. По случая е образувано досъдебно производство. По първоначални данни, няма следи от насилие. 


Държавният секретар на САЩ Майкъл Р. Помпео разговаря на 1-ви

Държавният секретар на САЩ Майкъл Р. Помпео разговаря на 1-ви ...

......... подчертаха също така и важността на българо-американското стратегическо партньорство, се посочва още в съобщението. Помпео и Борисов разговаряха по телефона снощи, а веднага след разговора Борисов оповести, че по уверение на държавния секретар, нашата страна ще бъде от първите, с които Америка ще сподели новите ваксини срещу заразата, когато ги произведе.


"Медицински стратегии могат да бъдат градени само върху сериозни социални

"Медицински стратегии могат да бъдат градени само върху сериозни социални ...

......... "кривата да бъде огъната като върбова пръчка и да се насочи към по-хоризонтално течение". Това е добра прогноза, акцентира той. Проф. Костов изрази очакване да не се даде възможност на кривата на заболелите "да скочи с голяма височина", но посочи, че всичко зависи от спазването на мерките и колко сме дисциплинирани.  


В обръщение към журналистите от Националната асоциация на работещите в

В обръщение към журналистите от Националната асоциация на работещите в ...

......... на полицаите, военните и депутатите по- рисков ли е; кога ще има достатъчно защитни облекла, като колегите им от интензивните и инфекциозните отделения; кога ще има бързи тестове за диагностициране на пациентите; колко от спешните медици трябва да се разболеят, за да бъдат разбрани от здравното министерство и националния щаб./TOPNOVINI.BG


Държавната агенция за закрила на детето обнови мерките за контрол

Държавната агенция за закрила на детето обнови мерките за контрол ...

......... опасността от COVID-19. Той ще се използва и в бъдеще в ситуация на извънредно положение или случай на спешност. Първата дистанционна онлайн проверка на инспекторите от ДАЗД се прави в дирекция "Социално подпомагане" по разпореждане на Окръжната прокуратура по повод случай на извеждане на дете и настаняването му в приемно семейство./www.24chasa.bg/novini/article/8396404


Тежко и лошо време ни очаква до края на седмицата.

Тежко и лошо време ни очаква до края на седмицата. ...

......... живи, нито мъртви - те са на границата между двете. В човешкото тяло на тъмничко, на топличко и на влажничко му е добре. Слънчевата радиация и сухотата го разпадат. Той не живее, за да ни убие. Природата  може да смачкат пандемията, но не може да я убие", заяви още той.


На вниманието на министър Кирил Ананиев! На Кулата-Промахон се образуват

На вниманието на министър Кирил Ананиев! На Кулата-Промахон се образуват ...

......... шофьорите,които гладуват и студуват не могат да поспят,защото вместо това трябва да се редят за да попълнят един лист хартия в който да посочат къде ще бъдат когато разтоварят стоката...пълно безумие е това,което се случва. Моля институциите да координират действията си и да направят организация за нормално преминаване на ГКПП Кулата.


Поради силно снегонавяване и за снегопочистване е ограничено преминаването на

Поради силно снегонавяване и за снегопочистване е ограничено преминаването на ...

......... останалите шофьори. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Домашните животни са носители на коронавируси, но не и на

Домашните животни са носители на коронавируси, но не и на ...

......... има на няколко места. В София те са във Военномедицинска академия, Националната референтна лаборатория и едно частно заведение. Предстои да бъдат открити лаборатории в „Пирогов“, база „Лозенец“ и към Столичната здравна инспекция. Подобни лаборатории има в Стара Загора и Варна. В една от болниците в Плевен също ще има такава диагностика, обясни Кантарджиев.


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва ...

......... НАТО в Ирак, ситуацията в Афганистан и усилията на Алианса за постигане на траен мир в страната. Срещата ще бъде първата на министерско ниво с участието на Република Северна Македония като пълноправен член на НАТО. Очаква се външните министри да излязат със съвместна декларация, демонстрираща евроатлантическото единство в настоящия труден период.


85 до 90% от заразяването с коронавирус се дължи на

85 до 90% от заразяването с коронавирус се дължи на ...

......... старо и почти забравенао средство за дезинфекция - хлорната вар. "Един кг се разтваря в 10 литра вода и се поставя на тъмно за 24 часа да стои. Разбърква се, 3 литра от този концентрат се смесват с 3 литра и половина вода и се получава дезинфекционнен разтвор", обясни той.


Единственият сценарий, по който ще говорим днес е този, при

Единственият сценарий, по който ще говорим днес е този, при ...

......... по-рано дипломите за 12 клас„ Няма да имаме проблем с нормалното приключване на учебната година“, поясни Вълчев.  „Със стартирането на обучението в електронна среда нямаме единна организация на обучение, както имаме при присъствената форма. Такава не може да бъде създадена при дистанционната форма на обучение в такъв кратък срок“, поясни Вълчев.