ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕДа научиш плъхове на криеницаСобствениците на домашни плъхове

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕДа научиш плъхове на криеницаСобствениците на домашни плъхове ...

......... където намери политическо убежище. Сноудън наскоро е разговарял в Москва с журналиста на Guardian Юън Макаскил, с когото са се срещали и преди по време на престоя на Сноудън в Хонконг. Макаскил пък разказва за живота на Сноудън в Москва на колежката си Анушка Астана. Можете да слушате повече тук.


ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕРегулаторните проблеми на летящите такситаТехнологията зад летящите таксита

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕРегулаторните проблеми на летящите такситаТехнологията зад летящите таксита ...

......... приема добре в лекарските среди въпреки доказателствата, че в клиники, в които се е прилагала, смъртните случаи забележимо намаляват. Защо дори образовани и напредничави за времето си хора отказват да приемат нови идеи и доказателства, че до този момент са грешили? Чуйте повече за психологическите бариери пред нови знания тук.


Иван Гешев © Велко Ангелов Във вторник, няколко часа преди протеста

Иван Гешев © Велко Ангелов Във вторник, няколко часа преди протеста ...

......... 3 и ПИК.Свалянето на третия кабинет на Бойко Борисов струва 100 хиляди лева по-малко от това на кабинета на Пламен Орешарски. Продуцентите зад Иван Гешев, на които той вероятно дължи и шеметната си кариера, и номинацията за главен прокурор, са същите, които защитаваха номинацията на Пеевски за председател на ДАНС.


Красимир Балъков

Красимир Балъков "Жалко... 80 минути пак всичко беше наред. Видях ...

......... пред в. "Сега""Г-н Тръмп несъмнено показа ясното си предпочитание към търговски войни вместо към търговски споразумения. Ако той продължи с тази особена динамика на протекционизъм, то аз очаквам, че ЕС ще продължи да сключва сделки по света."Новият еврокомисар по търговията Фил Хоган пред ирландската национална телевизия RTI, цитиран от ReutersПротест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор събра

Протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор събра ...

......... единствената на корпорацията в Югоизточна Европа.Стартъпът PropertyClub.eu стъпват и на пазара на краткосрочни наеми. Към момента платформата е специализирана в инвестиционни сделки за недвижими имоти на принципа на споделеното финансиране. Стратегията за бъдещето обаче е споделено да бъдат купувани имоти с потенциал за отдаване под наем в Airbnb.com и Booking.com.[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕОткрита е уникална до този момент екзопланетаДо

[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕОткрита е уникална до този момент екзопланетаДо ...

......... се роди интернетВ книгата си и в подкаста Браян Макълоу проследява историята на раждането и еволюцията на интернета от колежаните в мазета, през дотком бума до модерните приложения и предприемачите зад тях. Макълоу говори за това как се иновират и прилагат нови решения в сферата на технологиите. Чуйте повече тук.


[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕУчени успешно са създали ембриони на суданския

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕУчени успешно са създали ембриони на суданския ...

......... че резултатът ще е цял човек. Можем само да отговорим на въпроса кои черти се повтарят най-често, и то свързани една с друга. Интересен разговор за статистиките зад класически похвати за политическо говорене и как повтарящите се черти често са доста различни от наратива за тях можете да слушате тук.


© Andrew Kelly ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕБезопасно ли е

© Andrew Kelly ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕБезопасно ли е "вейпването"Пушенето на електронните ...

......... съсобственик на a16z Марк Андреесен разказва за това как можем да приложим уроците от зората на мрежата към бъдещето развитие на крипто сектора. Разговорът засяга и това как новата технология ще навлезе в електронната търговия, всекидневното браузване в мрежата и как това ще засегне както регулаторни органи, така и бизнеси.


ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕДуховете във Виетнам също искат iPhoneВ средата на

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕДуховете във Виетнам също искат iPhoneВ средата на ...

......... от собствен план "Маршал" - това все пак е най-успешният и мащабен план за финансиране и реконструкция на цял един континент в историята. Най-новият епизод на подкаста "Planet Money" разказва за реалната история, стратегии и успехи на оригиналния план "Маршал", както и за политическите решения зад него. Слушайте повече тук.


ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕВторо провалило се кацане на Луната за годинатаЧовек

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕВторо провалило се кацане на Луната за годинатаЧовек ...

......... в предвиждането на собствените си бъдещи реакции, и то въпреки че непрекъснато мислим за това какво би се случило. Според Гилбърт тази невъзможност да знаем как ще се почувстваме предварително води до значително количество лоши решения. Слушайте разговор с Гилбърт за това как да правим по-реалистични планове за бъдещето тук.© Юлия Лазарова Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер

© Юлия Лазарова Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер ...

......... заклеймяване на медии от прокуратурата, защото са си позволили да съобщават нелицеприятни факти и критика. При утвърдената практика всеки властимащ феодал да се чувства свободен да дава интервюта само на избрани медии с уговорени въпроси и предварително написани отговори, да кани и допуска до събития само някои медии и т.н.В понеделник кметът на София Йорданка Фандъкова покани журналисти на

В понеделник кметът на София Йорданка Фандъкова покани журналисти на ...

......... ще е достъпна само на най-големия пазар на компанията за електрически автомобили – Калифорния, но се очаква да навлезе и в други американски щати. Застраховката ще е предназначена ексклузивно за собственици на автомобили на Tesla и компанията твърди, че ще е с до 30% по-евтина от предложенията на останалите застрахователи.


Бойко Борисов © Юлия Лазарова

Бойко Борисов © Юлия Лазарова "За съжаление прическата ми е толкова ...

......... ориентация или нещо друго. На първо място стои добрият сценарий. Затова наемаш хора, не защото те са от тази раса или от онзи пол... Единственият въпрос, който трябва да бъде задаван е: "Това смешно ли е?"Режисьорът и член на групата "Монти Пайтън" Тери Гилиън пред радио Times, цитиран от Guardian


© Alessandro Bianchi КриптоСибирСибир е пълен с изоставени фабрики, а освен

© Alessandro Bianchi КриптоСибирСибир е пълен с изоставени фабрики, а освен ...

......... са щетите от липсата на достатъчен сън. Отговорът е до голяма степен шокиращ: сънят няма една-единствена цел, а осигурява целия ритъм на живота ни - от него зависи и доброто ни настроение, и това какво помним, колко бързо учим и как преживяваме трудностите в живота. Гостува в Joe Rogan Experience.ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕОпасност: дъжд от скутериУраганът

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕОпасност: дъжд от скутериУраганът "Дориан", който вече наближава ...

......... екипите на Apple и Android, а FastCompany ни среща с тях за няколко ценни съвета. ЕДНА ЗА СЛУШАНЕСлучайни откритияЦветната слепота дълго време занимава медицинския свят. Решение за болестта няма, докато една случайност и чифт очила с цветни плаки не променят всичко това. Чуйте повече в подкаста на Planet Money тук.


[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕБъдеще без международен туризъм?Според проучване на университета

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕБъдеще без международен туризъм?Според проучване на университета ...

......... обръща срещу него - сюжет, който сме гледали или прочели десетки пъти. Според много технологични експерти обаче създаването на суперинтелигентен AI наистина представлява опасност за човечеството. Какви тогава са технологичните мерки, които трябва да се предприемат, за да запазим приятелството си с нашите механични братя? Повече можете да слушате тук.


Най-старият водолаз в света, британският ветеран от Втората световна война

Най-старият водолаз в света, британският ветеран от Втората световна война ...

......... останките на корабокрушилия край Ларнака през 1980 г. кораб Зенобия, като остана с група водолази под водата на дълбочина 42.4 м. за повече 48 минути. © Alexandros Papandreou/Larnaca Tourism Board/Handout via Илюстрация Увеличаване Автор: Alexandros Papandreou/Larnaca Tourism Board/Handout via [Reuters] Смаляване Илюстрация Увеличаване Автор: Alexandros Papandreou/Larnaca Tourism Board/Handout via [Reuters] Смаляване


ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕВсе повече бозайници стават активни нощемНово проучване на

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕВсе повече бозайници стават активни нощемНово проучване на ...

......... борбата с калориите в списание 1843. ЕДНА ЗА СЛУШАНЕCompaq Computers с Род КаниънПрез 1981 г. инженерът Род Каниън напуска Texas Instruments и става съосновател на Compaq, която създава първия персонален компютър, работещ с операционната система на IBM. Това отваря вратите за цялата по-нататъшна PC индустрия. Чуйте историята на Каниън тук.


Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване От пресцентъра на държавното

Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване От пресцентъра на държавното ...

......... с една или друга публикация, може като всеки български гражданин да потърси защита чрез съда. И нещо повече - ако е имало подстрекаване към насилие, както твърди прокуратурата, тя е единствената организация, която има правомощие да разпореди разследване.Всичко останало са медийни конфети - шум и цветни хартийки без особени последствия.


Президентите на Русия и Турция - Владимир Путин и Реджеп

Президентите на Русия и Турция - Владимир Путин и Реджеп ...

......... инвестира кеша си в ДЦК. Дружеството организира публичен конкурс за избор на инвестиционен посредник за покупка, продажба на финансови инструменти, в частност ДЦК, репо сделки и обратни изкупувания и попечителски услуги с финансови инструменти, изразяващи се в съхранение на финансовите инструменти. Минималната стойност на сделката ще бъде 1 млн. лв.


ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕТрансформаторът на Volkswagen Фердинанд Пиех починаПреди два дни

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕТрансформаторът на Volkswagen Фердинанд Пиех починаПреди два дни ...

......... опитни свинчета в експеримент без съгласието им. Той не може да се проведе в лаборатория и до този момент никога не е бил документиран. Психоложката Нанси Сегал разказва историята на близнаците от Богота, която с времето се превръща в равни части трагедия, сапунена опера и научен експеримент. Чуйте повече тук.
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕАмазонската джунгла не е белите дробове на ЗемятаРедица

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕАмазонската джунгла не е белите дробове на ЗемятаРедица ...

......... нивото на водата продължава да се покачва, най-вероятно става дума за второто. Подпочвени води в близост до кратера на вулкана може да се окажат доста опасен феномен - при изригване водите може да се свръхнагреят, като внезапното изпарение да предизвика експлозия. Можете да слушате разговор по въпроса с геолози тук.[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКитайската шпионска офанзива в САЩСамо за последната

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКитайската шпионска офанзива в САЩСамо за последната ...

......... особено. Според компютърния специалист и автор Кал Нюпорт обаче проблемът е в пъти по-огромен - непрестанното разсейване ни отучва от "дълбоката работа" и ни прави непригодни за нея. Според Нюпорт "дълбоката работа" е всяка задача, която изисква постоянното ни и фокусирано внимание за дълго време. Можете да слушате повече тук.


Раони Метуктире - вожд на коренното бразилско племе Каяпо, което

Раони Метуктире - вожд на коренното бразилско племе Каяпо, което ...

......... Раони Метуктире - вожд на коренното бразилско племе Каяпо, което населява земите около Амазонка в Бразилия, присъства на пресконференция в Бидарт след срещата на Г-7 в Биариц, Франция © Regis Duvignau[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКакви медии четат китайските студенти в САЩЧитателите

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКакви медии четат китайските студенти в САЩЧитателите ...

......... скрие фактите за съществуването на газа. Американското правителство създава голям резерв с хелий, който се превръща в жизненоважен ресурс за изследването на Космоса, MRI машините и направата на смартфоните. В момента обаче светът среща огромен недостиг на хелий, частично и заради лоши политики освен заради рядкостта му. Слушайте повече тук.


12345 Възпоменателна церемония по повод 400-годишнината от пристигането на първите

12345 Възпоменателна церемония по повод 400-годишнината от пристигането на първите ...

......... 12345 Възпоменателна церемония по повод 400-годишнината от пристигането на първите поробени африканци във Вирджиния, в Хамптън, Вирджиния, САЩ, 24 август 2019 г. © Michael A. McCoy 12345 © Michael A. McCoy 12345 © Michael A. McCoy 12345 © Michael A. McCoy 12345 © Michael A. McCoy


ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕХоландската война срещу туриститеХоландия се слави с една

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕХоландската война срещу туриститеХоландия се слави с една ...

......... като трудно се вписва в класически йерархични структури. Бийдъл е един от водещите писатели на темата как да се развива креативното и изобретателно мислене на учениците и как да останем творчески активни по време на професионалния си живот. Можете да слушате разговор с Бийдъл на тези теми и други тук.


© Асен Тонев

© Асен Тонев "Всяка сутрин в 6.30 часа дежурен служител от ...

......... е категоричен: "Ако дежурният е докладвал на Борисов - това е нарушение." Публикациите на "Свободна Европа" предизвикаха фурор във фейсбук, като бяха едни от най-споделяните. За разлика от тях обаче проправителствените медии "Труд" и "24 часа" не отразиха разкритията. Същото направиха и близките до депутата от ДПС Делян Пеевски издания.


Френският президент Еманюел Макрон каза на Владимир Путин, че Русия

Френският президент Еманюел Макрон каза на Владимир Путин, че Русия ...

......... са семейството лекари Христо и Валентина Мазнейкови. "Спиди" ще използва електрически триколки за доставки в София, Варна и Пловдив. В първата фаза на проекта те ще се използват само за доставка на пратки в централните градски части, но е възможно в следващите 3 години да влязат и в по-широкия център.


12345 Ято фламинго летят над лагуната при изгрев, докато доброволци

12345 Ято фламинго летят над лагуната при изгрев, докато доброволци ...

......... 12345 Ято фламинго летят над лагуната при изгрев, докато доброволци издирват техни малки, за да ги поставят в природния резерват Фуенте де Пиедра, близо до Малага 12345 12345 12345 12345


© Юлия Лазарова

© Юлия Лазарова "Плажовете на България са оглозгани от мутрите като ...

......... Доналд Тръмп пред привърженици в четвъртък в Манчестър, Ню Хемпшир, цитиран от "Блумбърг""С VAR (системата за видеоповторения) е прекалено честно. Миналия сезон получих дузпа във финала в Шампионската лига и ми помогна много. Но е прекалено честно. Харесвам футбола с грешките."Футболната звезда на "Ливърпул" Мохамед Салах пред Си Ен Ен


Снимката е от вестник

Снимката е от вестник "Soviet Jaunatis" с дата 24 August ...

......... специалното издание на "Капитал" и Полския институт, което прави ретроспекция на случилото се в годината на падането на комунизма в Централна и Източна Европа: 1989 - Краят на систематаКакво се случи в различните държавиПолша (януари-юни 1989 г.)Унгария (юни-септември 1989 г.)ГДР (октомври-ноември 1989 г.)Чехословакия (ноември-декември 1989 г.)България (1987-1989 г.)Румъния (декември 1989)


12345 Биариц и регионът му ще бъдат охранявани от над

12345 Биариц и регионът му ще бъдат охранявани от над ...

......... 19-ти век Биариц се превръща в място за срещи на короновани особи, а днес той е средище на любителите на сърфинга. Биариц се намира в Бискайски залив на Атлантическия океан в югозападната част на Франция и е великолепна смесица между курорт за аристократи и за сърфисти. 12345 12345 12345 12345


[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕПоловин милиард мъртви пчелиИнсектицидите убиват насекоми -

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕПоловин милиард мъртви пчелиИнсектицидите убиват насекоми - ...

......... вниманието в социалните мрежи, което го е направило по-малко продуктивен и по-неудовлетворен. Според Гордън-Левит самият бизнес модел на големите тех компании, който се старае да привлече вниманието на хората за възможно най-дълго време, ни прави по-нещастни и намалява вродената ни изобретателност. Можете да гледате и слушате Ted лекцията му тук.


Илюстрация Пълната луна изгрява зад планината Сейнт Майкъл в Пензанс,

Илюстрация Пълната луна изгрява зад планината Сейнт Майкъл в Пензанс, ...

......... Илюстрация Пълната луна изгрява зад планината Сейнт Майкъл в Пензанс, Корнуол, Великобритания Увеличаване Пълната луна изгрява зад планината Сейнт Майкъл в Пензанс, Корнуол, Великобритания Автор: Toby Melville [Reuters] Смаляване


Илюстрация Капки роса върху паяжина от ранната сутрешна мъгла в

Илюстрация Капки роса върху паяжина от ранната сутрешна мъгла в ...

......... Илюстрация Капки роса върху паяжина от ранната сутрешна мъгла в Лос Анджелис, Калифорния Увеличаване Капки роса върху паяжина от ранната сутрешна мъгла в Лос Анджелис, Калифорния Автор: Lucy Nicholson [Reuters] Смаляване Илюстрация Увеличаване Автор: Lucy Nicholson [Reuters] СмаляванеЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКогато не можеш да си купиш ГренландияДоналд Тръмп

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКогато не можеш да си купиш ГренландияДоналд Тръмп ...

......... 2016 г. рисковият инвеститор Марк Андреесен направи прогнозата, че софтуерът ще изяде почти всички пазарни сфери. Три години по-късно Андреесен обобщава в кои сфери това вече се е случило и обяснява защо и как това съвсем скоро ще се повтори в голям мащаб в здравеопазването. Можете да слушате повече тук.


123 © Stoyan Nenov 123 © Stoyan Nenov 123 © Stoyan Nenov Последователите

123 © Stoyan Nenov 123 © Stoyan Nenov 123 © Stoyan Nenov Последователите ...

......... и енергиен център на света.Припомняме ви и една фотогалерия от архива на "Капитал" - през далечната 2008 г., когато фоторедакторът на "Капитал" Надежда Чипева се качи високо в планината, за да снима ритуалите на паневритмията Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми


Член на екипа по сигурността на Fly Away охранява разтоварването

Член на екипа по сигурността на Fly Away охранява разтоварването ...

......... Член на екипа по сигурността на Fly Away охранява разтоварването на военнотранспортния самолет C-130J Super Hercules на летище в Афганистан © Keifer Bowes/U.S. Air Force/Handout via Илюстрация Увеличаване Автор: Keifer Bowes/U.S. Air Force/Handout via [Reuters] Смаляване


[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕХраната след петролаМодерното индустриално фермерство зависи изцяло

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕХраната след петролаМодерното индустриално фермерство зависи изцяло ...

......... психологията на позитивните бунтариСоциалният изследовател Франческа Джино от Harvard Business School от години изучава ролята, която бунтарите играят в бизнеса. Според нея позитивният бунтар е този, който знае кои писани и неписани правила трябва да наруши, за да донесе позитивна промяна на себе си и общността си. Слушайте повече тук.


ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕВаканциите са добри за работниците и за компаниитеВаканцията

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕВаканциите са добри за работниците и за компаниитеВаканцията ...

......... може да е и рецепта срещу стреса. ЕДНА ЗА СЛУШАНЕПовече за сателититеКакво е общото между телескопа "Хъбъл", Международната космическа станция и Луната? Всички обикалят земята. Ако искате да научите повече за интересни подробности около "Мир", Международната космическа станция, отлагащото се пенсиониране на "Хъбъл" и още, слушайте в подкаста SciShow Tangents.[Shutterstock] 1. Пазарът на спортни карти в България расте, след

[Shutterstock] 1. Пазарът на спортни карти в България расте, след ...

......... главен прокурор Иван Гешев, който постави сериозен акцент върху този въпрос в концепцията си.Битовата престъпност обаче се развива обратно пропорционално на политическото говорене за нея. Според полицейската статистика през последните десет години престъпността в страната трайно намалява. Тенденцията се запазва и през изминалата година. Числата и анализът им са тук.Бойко Борисов © Велко Ангелов

Бойко Борисов © Велко Ангелов "Ние вече толкова много инвестиции имаме, ...

......... взимат 1000 чужденци, а най-добрите им играчи са Жиката Миланов и Костов. В ЦСКА същата работа, така че нещо куца."Защитникът на "Берое" Иван Бандаловски, цитиран от Dnevnik.bg"Не може да има ситуация, при която парламентът е спрян - ние сме демократично общество"Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу, цитиран от Reuters


За да пести емисии, екоактивистката тийнейджър Грета Тунберг поема на

За да пести емисии, екоактивистката тийнейджър Грета Тунберг поема на ...

......... AMS, който е доставчик и на Apple, идва след като първоначално компанията се отказа от сделката, посочва Financial Times. Причината е, че в момента фондовете за частен капитал Carlyle и Bain Capital са на път да придобият Osram Licht. Сега AMS предлага с 10% по-висока цена от тази на фондовете.


Екипажът на пътническия самолет А321 е извършил аварийно приземяване само

Екипажът на пътническия самолет А321 е извършил аварийно приземяване само ...

......... пътническия самолет А321 е извършил аварийно приземяване само две минути след излитането от Москва. Самолетът по линията Москва-Симферопол се е сблъскал с ято птици веднага след излитането от летище "Жуковский". [Reuters] Самолетът е излетял с общо 226 пътници и седемчленен екипаж. По настояща информация са пострадали над 20 души. [Reuters]


Индийският премиер Нарендра Моди отне автономията на Кашмир. © Adnan Abidi

Индийският премиер Нарендра Моди отне автономията на Кашмир. © Adnan Abidi ...

......... панели станаха евтиниВ началото соларните панели бяха за богатите, ексцентричните и най-вманиачените на тема екология. С поевтиняването им през последното десетилетие обаче се смени и демографията на потребителите им - вече не са толкова знак за престиж или активизъм, а знак за желание за пестене на пари. Слушайте повече тук.[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕАрогантността на

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕАрогантността на "антропоцена"Според редица коментатори живеем в ...

......... Индия през последните седмици, прави новините оттам изключително откъслечни и мъгляви. Екип на BBC на място и местни журналисти съобщават за протести по улиците и полицейско насилие. Също можете да научите повече за това какво е да си отраснал в Кашмир през 80-те години на миналия век. Слушайте повече тук.Борис Джонсън ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКъде Борис Джонсън все пак има

Борис Джонсън ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКъде Борис Джонсън все пак има ...

......... над 30 години. Тя започва проучванията си не заради някакво влечение към зеленината, а заради интереса си към негативните ефекти на замърсяването и шума на градската среда върху човешката психика. Според Куо прекарването на време в натурални среди е жизненоважно за воденето на пълноценен и емоционално-регулиран живот. Слушайте повече тук.[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕПъзелът зад

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕПъзелът зад "промяната в климата"Борбата с промяната ...

......... те биват убивани - те обаче са трудни за забелязване в джунглата. Един екип учени решава този проблем, като слуша за слоновете и използва дълбоко машинно самоучене, за да преработва огромното количество звукозаписни данни. Така изкуственият интелект намира поредното си приложение - опазването на слоновете. Можете да слушате повече тук.


Кристалина Георгиева © Надежда Чипева 1. Как Кристалина Георгиева стана фаворит

Кристалина Георгиева © Надежда Чипева 1. Как Кристалина Георгиева стана фаворит ...

......... и да ги представят не поотделно, а в единството на тяхното съществуване и въздействие. Историческите разходки, които води Здравко Петров, са само и единствено на български език, съответно не са предназначени за чуждестранни туристи. Тяхната мисия е да привлекат вниманието на жителите на София към красотата на архитектурата в града.© Надежда Чипева

© Надежда Чипева "Ние като че ли се боим от знаещи ...

......... дори беше на крачка от участие в Лига Европа."Декларация на русенската структура на ГЕРБ до Бойко Борисов, цитирана от Dnevnik.bg"Мирът с Иран е майката на целия мир, войната с Иран е майката на всички войни."Иранският президент Хасан Рохани в реч, излъчена по иранска телевизия и цитирана от Reuters и AFP


Свиневъди блокираха пътя между Ямбол и Сливен до село Крушаре

Свиневъди блокираха пътя между Ямбол и Сливен до село Крушаре ...

......... храна по домовете Takeaway.com и британският й конкурент Just Eat се сливат. Сделката оценява Just Eat на около 5 млрд. паунда. Холандската компания пък е собственик и на българската BGMenu, а пазарната й капитализация е 4.74 млрд. евро. Според експерти сливането ще създаде един от най-големите световни играчи в сектора.


© Велко Ангелов Медиите, най-вече тези, които не са особено взискателни

© Велко Ангелов Медиите, най-вече тези, които не са особено взискателни ...

......... като казва, че всъщност публикацията на "Труд" е насочена към Фандъкова, за да я успокои, че основният й конкурент се отказва. Целта била да я убеди отново да участва в битката. "Не ми се вярва г-жа Фандъкова да се съгласи да се кандидатира отново", отвръща с удар под кръста Райчев.Привърженици на бившия президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев охраняват къщата

Привърженици на бившия президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев охраняват къщата ...

......... Привърженици на бившия президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев охраняват къщата му по време на операция на силите за държавна сигурност за задържането на Атамбаев, който е обвинен в корупция. © Vladimir Pirogov


© Social Media ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕГренландия загуби 12.5 млрд. тона лед

© Social Media ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕГренландия загуби 12.5 млрд. тона лед ...

......... от финансови измамиАгресивен маркетинг. Лично отношение. Обещания за гарантирана доходност. Нулева информация за рисковете. Кои са белезите, по които може да се познае, че зад някое обещание за лесни пари стои финансова измама? Това ще научите в пети епизод на подкаст сериала за инвестиционна култура "Парите говорят". Чуйте го тук.


Илюстрация Увеличаване Автор: Ognen Teofilovski [Reuters] Смаляване Илюстрация Увеличаване Смаляване

Илюстрация Увеличаване Автор: Ognen Teofilovski [Reuters] Смаляване Илюстрация Увеличаване Смаляване ...

......... Илюстрация Увеличаване Автор: Ognen Teofilovski [Reuters] Смаляване Илюстрация Увеличаване Смаляване Илюстрация Увеличаване Автор: Ognen Teofilovski [Reuters] Смаляване Илюстрация Увеличаване Автор: Ognen Teofilovski [Reuters] Смаляване Илюстрация Увеличаване Смаляване