Д-р Петър Марков от Оксфорд, вирусолог към СЗО, публикува в

Д-р Петър Марков от Оксфорд, вирусолог към СЗО, публикува в ...

......... на смъртните случаи. В България мерките са с над средно ниво на ограничителност, но за разлика от Италия например, няма забрана за излизане от дома. Аз се надявам да сме свидетели на една много мини, сплескана надолу и къса по продължителност версия на италианската крива на заболеваемостта и смъртността."  


Мина и заглъхна в икономическата паника около коронавируса един документ

Мина и заглъхна в икономическата паника около коронавируса един документ ...

......... не им се види достатъчно високо, ще почнат да подлагат книги. Стига да не са ги ликвидирали дотогава. Защото в знаменитата антиутопия на Бредбъри тази процедура бе възложена на пожарникарите. А днес и един вирус може да свърши работа. За него 451 градуса по Фаренхайт в България не са проблем... ________________ *По Фаренхайт


Предложената от правителството актуализация на Закона за държавния бюджет има една

Предложената от правителството актуализация на Закона за държавния бюджет има една ...

......... него. Всички други мерки, свързани с бъдещо несигурно време, може да работят при стандартна криза, но ние имаме пандемия, при която целият организъм е в шок и започва да изключва клетка по клетка. Затова сега трябва първо да се вкарат средства, за да се спаси организмът,  а за рехабилитацията му ще мислим, когато оздравее.


Макар че се надпреварват да правят дарения, включително и с

Макар че се надпреварват да правят дарения, включително и с ...

......... на депутатите и министрите в неговата страна ще бъдат намалени наполовина "до края на войната с коронавируса". Макар че не беше длъжен, същото заяви, че ще направи за собственото си възнаграждение и президентът Илир Мета. Спестените средства ще бъдат пренасочени към секторите, които се борят със заразата, обещаха албанските власти.


Докато държавата измисли как точно да помогне на хората от

Докато държавата измисли как точно да помогне на хората от ...

......... и няколко театрални постановки, се е присъедини към екипа на бургаските творци — попзвездата Тони Димитрова, художниците Лора Янева, Добрин Вътев, Атанас Стоянов, писателката Елка Стоянова, група “Горещ пясък” и много други, „които без да парадират, с чисто сърце и любов се включиха с труда си в общото дело”, както написа бургаският кмет. 


Въпреки протестите на лекари, родители, инженери и архитекти здравният министър

Въпреки протестите на лекари, родители, инженери и архитекти здравният министър ...

......... следва "да се ползва от най-високия достижим стандарт на здраве и на улеснения за лечение на заболявания и за възстановяване на здравето си". А също и че създаването на детската болница е и в съответствие с европейските стандарти.Въпреки това обаче министерството настоява болницата да бъде изградена, като се ползва старото скеле,Китайският художник, активист и дисидент Ай Вейвей публикува в сайта Artnewspaper

Китайският художник, активист и дисидент Ай Вейвей публикува в сайта Artnewspaper ...

......... представлява потенциална заплаха за световния ред, особено в сферите на политиката и културата, доминирани днес от Запада. "Тази заплаха ще става все по-остра с нарастващата сила на Китай и светът ще стане свидетел на конфронтация на две крайни идеологии - завършва Ай Вейвей. - Истинската идеологическа война започна и пандемията, причинена от коронавируса, е само отправна точка."


Депутати от ГЕРБ предлагат да бъде отменена за 2020 г. т.нар. съдебна

Депутати от ГЕРБ предлагат да бъде отменена за 2020 г. т.нар. съдебна ...

......... септември, през който не се провеждат съдебни заседания. Мярката е записана в проект за промени в закона за извънредното положение, който управляващата партия внесе днес. Парламентът гласува закона преди по-малко от 2 седмици, но междувременно постъпиха многобройни оплаквания от множество засегнати страни, според които нормативният акт се нуждае от спешен ремонт.   Очаквайте подробности.


„Спасителят на света” - картината, постигнала най-висока цена на търг в историята (450

„Спасителят на света” - картината, постигнала най-висока цена на търг в историята (450 ...

......... някои случаи образната диагностика може да промени или значително да допринесе за разбирането ни за това как е създадено дадено произведение.  Поради високите разходи за оборудването и изчислителна мощ, необходима за обработка на данните обаче, само няколко музея и реставраторски ателиета са в състояние да изучават картини с тези нови методи. 


Белгия е първата държава в Европа, която прекратява футболното си първенство

Белгия е първата държава в Европа, която прекратява футболното си първенство ...

......... ще е 16-а за "Брюж" в историята. The Belgian Pro League board has proposed the immediate conclusion of the country`s football season, per @HLN_BE. It would make Belgium the first European country to officially end its top-flight season, and crown Club Brugge champions. pic.twitter.com/6occYGrSYU— B/R Football (@brfootball) April 2, 2020


Макар че се надпреварват да правят дарения, включително и с

Макар че се надпреварват да правят дарения, включително и с ...

......... трудов и професионален стаж (по 1 на сто за всяка прослужена година), за научни степени и дори „при реализиране на приоритетни за страната задачи” – без да се пояснява в правилника какво означава това. Депутатите се ползват и с допълнителни привилегии по отношение на сътрудници, транспортни, квартирни и други разходи.Критиките срещу

Критиките срещу "дизайна" на най-прочутата у нас мярка за спасяване ...

......... Т.е. в Германия схемата е 60:0, а у нас - 23/77.   "Решението е просто - да го направим като в Германия. В рамките на същия заделен ресурс от 1 млрд. лв. Алтернативата е работника да бъде съкратен. Държавата пак ще харчи пари - за обезщетения, без да е запазила заетостта", подчертават от АИКБ.  


Медиците от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ

Медиците от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ ...

......... болка, паник атака в последствие се оказват с положителен тест за COVID-19?, питат медиците. Другият им въпрос е кога ще има бързи тестове, за да диагностицират пациентите си. "Колко от нас трябва да се разболеят или загинат от COVID-19, за да ни разберат от Министерството на здравеопазването и Националния кризисен щаб?", завършва позицията на НАРСМП.


Все повече тежко болни хора не получават адекватна медицинска помощ

Все повече тежко болни хора не получават адекватна медицинска помощ ...

......... е нахранен в Спешното отделение. Към този момент от болницата не дават сведения на Елена за състоянието на мъжа й.  Практика на здравно министерство при такива случаи е да не коментира фактологията, преди да е назначена проверка. Още не е ясно дали здравният министър Кирил Ананиев ще разпореди такава по двата случая.  


Народът ни напълно осъзнава, че коронавирусът е заплаха не само

Народът ни напълно осъзнава, че коронавирусът е заплаха не само ...

......... 4.5 млрд. лв., показва още изследването. Но само 23% от анкетираните смятат, че държавата има достатъчно запаси да противостои на стопанските трудности благодарение на фискалния резерв и на натпурания за първите два месеца бюджеген излишък. Националното проучване на "Маркет Линкс" и бТВ е проведено в периода 27-30 март чрез телефонна и онлайн анкета.    


Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лaйен сложи точка

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лaйен сложи точка ...

......... могат да бъдат преразпределяни за целите на борбата с последиците от пандемията. Предложеният европейски План "Маршал", който трябваше да се опира на специални "коронаоблигации", срещна съпротива от Германия, Нидерландия и още няколко северни държави и стана причина за размяната на остри реплики по време на извънредния Европейски съвет преди десет дни.Чиста печалба от 155 млн. лв. са направили търговските банки у

Чиста печалба от 155 млн. лв. са направили търговските банки у ...

......... банка, която след проведените стрестестове на ЕЦБ бе с установен капиталов недостиг, е ПИБ. Все още не ясно кога банката ще изпълни мерките за набиране на 200 млн. лв. На 20 февруари Комисията за финансов надзор отказа да одобри проспекта ПИБ за набиране на капитала през фондовата борса и поиска преработване на проспекта.


Световните цени на храните са се понижили рязко през март,

Световните цени на храните са се понижили рязко през март, ...

......... 2,719 млрд. Що се отнася до пшеничните култури - за 2020 г. прогнозата на FAO за световното производство си остава за 763 млн. тона, близо до рекордното ниво от миналата година. "Това, съчетано с множество налични запаси, ще помогне за предпазване на хранителните пазари от смут по време на бурята с коронавирус“, прогнозира FAO.


Полша, Унгария и Чехия бяха осъдени днес от Европейския съд

Полша, Унгария и Чехия бяха осъдени днес от Европейския съд ...

......... спазват. След Великден се очаква ЕК да предложи нов миграционен пакт. Съдът не се произнесе каква ще е глобата за трите държави. Първо ЕК трябва да поиска финансови санкции, а след съдът да ги изчисли. Това зависи от икономическото състояние на съответната страна, както и колко дълго е продължило правното нарушение.      


13 държави от ЕС подписаха обща декларация срещу злоупотребата с

13 държави от ЕС подписаха обща декларация срещу злоупотребата с ...

......... свободата на изразяване и правната предвидимост е ключово условие в тези несигурни времена. По-важно от всякога е журналистите да могат да вършат работата си свободно и коректно, за да могат да се борят с дезинформацията и да гарантират, че гражданите ни имат достъп до ценна информация", посочи Фон дер Лайен.


Приходите на общинските транспортни дружества и на Центъра за градска

Приходите на общинските транспортни дружества и на Центъра за градска ...

......... на огромни по размер финансови санкции", написа Фандъкова във "Фейсбук". Всъщност фактите показват, че по част от тези проекти като например ремонтът на Борисовата градина, София още не е спечелила еврофинансиране, а се готви да кандидатства за такова. В същото време по някои от тях се предвижда и национално съфинансиране.


"ЦСКА-София" трябва да направи парична вноска в размер на 32,3 ...

......... паркинг с капацитет минимум 1/10 от този на самото съоръжение, задължително за получаване на международен лиценз от ФИФА и УЕФА. В края на миналата година от "ЦСКА-София" показаха няколко проекта за стадион с трибуни за 25 000-30 000 зрители. Което означава, че прилежащият паркинг трябва да поема поне 2500-3000 автомобила.


Защитникът на

Защитникът на "Байерн" Жером Боатенг си навлече големи неприятности с ...

......... болници за подпомагане на борбата с COVID-19. Самият Боатенг коментира: "Беше грешка да не информирам клуба за намерението си, но тогава мислех само за сина си. Той не беше в добро здравословно състояние. Не знам дали някой от ръководството се е поставил на мое място. Все пак детето ми е болно."


 
В сряда на платформата на „Газов Хъб Балкан“ ЕАД са

  В сряда на платформата на „Газов Хъб Балкан“ ЕАД са ...

......... регулираната, отбелязват от хъба "Балкан".   Успоредно с това и на дългосрочния сегмент на газовата платформа "котировките" вървят надолу. За сделките "Април 2020" с общ обем 214 800 MWh среднопретеглена цена е 23.95  лв./MWh - с 5 % по-ниска от регулираната цена, по която държавното предприятие "Булгаргаз" ще продава през април, отчитат от газовия хъб.    


Британският актьор и учител по сценична реч Андрю Джак е починал

Британският актьор и учител по сценична реч Андрю Джак е починал ...

......... Джил Маккълоу. Съпругата на Джак - Габриел Роджърс, в момента е под карантина в Австралия и няма възможност да се сбогува с него. Андрю Джак също така преподаваше елфическия език на актьорите от филмовата поредица "Властелинът на пръстените". Работил е още с актьори като Робърт Дауни-Джуниър, Кейт Бланшет, Пиърс Броснан и др.


Първенството в Ефбет лига най-вероятно няма да бъде изиграно по

Първенството в Ефбет лига най-вероятно няма да бъде изиграно по ...

......... БФС беше решено да се доиграе сезонът, като от футболния съюз ще се постараят това да се случи по програма. След това обаче от Професионалната футболна лига прегърнаха идеята на "Арда" и още 7 клуба за прекратяване на първенството с незабавен ефект. Това обаче още не е обсъждано в БФС.


Над 5 часа пожарникари гасиха през нощта голям пожар в

Над 5 часа пожарникари гасиха през нощта голям пожар в ...

......... заяви директорът на районна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Красимир Кръстев пред "Нова телевизия". В момента се изясняват причините за пожара. Покривната конструкция е била ремонтирана преди две години. Сградата на старата митрополия е паметник на културата. Намиращата се в непосредствена близост църквата "Св. Св. Петър и Павел" не е засегната. 


Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще даде брифинг

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще даде брифинг ...

......... Ако обаче извънредното положение продължи и след 21-ви април, то ще трябва да се учи повече - през юни, юли или малко септември. В този случай и изпитите ще бъдат изместени - с 1, 2 или 3 седмици. Той обаче е категоричен, че матури дистанционно не могат да се провеждат.  


  Пандемията COVID-19 създава колосални проблеми на петролната индустрия -

  Пандемията COVID-19 създава колосални проблеми на петролната индустрия - ...

......... надвишаването на доставките заради глобалното блокиране е толкова голямо, че капацитетът за съхранение вероятно ще достигне границата си до средата на годината". „Пристанищата и рафинерите вече отпращат танкерите с нефт. Това ще окаже още по-низходящ натиск върху цените и ще създаде екзистенциална заплаха за много компании “, заяви Eurasia Group.


Всички превозни средства до 12 тона могат да се движат

Всички превозни средства до 12 тона могат да се движат ...

......... т през прохода "Предела" поради силното снегонавяване и работите по снегопочистване. Междувременно рано тази сутрин беше възстановени движението за товарни камиони над 12 т на АМ "Тракия" в посока Пловдив на територията на област София, както и от 69-ти км до 188-ми км на магистралата в двете посоки. Те бяха ограничени заради силния снеговалеж през нощта.


Българските щанги може и да са на правия път и

Българските щанги може и да са на правия път и ...

......... бяха оповестени още преди няколко месеца. Те са: Георги Ванчев и Николай Щерев (борба), Сабин Чаушев (стрелба с пистолет), Аспарух Тотев (канадска борба) и Горяна Стоева (кикбокс и муай тай). Всички, без европейската шампионка по бокс за девойки от 2017 г. Стоева (3 месеца), са наказани за по 4 години.


Световната здравна организация (СЗО) изрази своето притеснение от ескалацията на разпространението

Световната здравна организация (СЗО) изрази своето притеснение от ескалацията на разпространението ...

......... - 864 смъртни случая, като общият брой починали от вируса вече е над 9000 в страната. В Турция пък само за денонощия починаха 63-има души, общо до момента 277. Статистиката в страната сочи, че 79% от починалите са над 60 години. Общият брой на заразените в Турция е над 15 000.  


Декларациите, които полицията събира от гражданите при преминаването през контролно-пропускателните

Декларациите, които полицията събира от гражданите при преминаването през контролно-пропускателните ...

......... от областните центрове. Причина за пътуването вече може да е и необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, когато населеното място, в което живеят, е различно от постоянния или настоящ адрес на пътуващия, както и необходимост от снабдяване със стоки от първа необходимост. Последното важи, когато на съответното място няма търговски обекти и аптеки.


13 март, петък. Съпругът ми шофира по магистрала в Полша,

13 март, петък. Съпругът ми шофира по магистрала в Полша, ...

......... които са се завърнали от чужбина. Учтиви са. Разбирам, че си вършат работата и целта е хората да са в безопасност. Но нито аз, нито някой друг от техните списъци има начин да разбере дали след като епидемията отмине, новите правомощия, дадени на властите по време на кризата, ще й бъдат отнети. 


Правителството очаквано предлага актуализация на държавния бюджет за 2020 г.

Правителството очаквано предлага актуализация на държавния бюджет за 2020 г. ...

......... да се наложи. Същевременно правителството може да съкрати разходи със съмнителна полза, част от тях финансирани с европейски средства. В добрите години беше лесно такива проекти да минават, особено ако носеха популярност – всичко от стадиони, грандиозни ремонти на площади или паркове, празни велоалеи и други подобни. Сега вече - не.


Министерството на вътрешните работи е наложило глоби на обща стойност 4

Министерството на вътрешните работи е наложило глоби на обща стойност 4 ...

......... в няколко търговски обекта и предприятия в Благоевград са неоразмерено с указателни табели за чакащи клиенти външно пространство, липса на информационни табели, неспазване на реда за провеждане на дезинфекция. Прокуратурата в Петрич е издала предписания за извършване на дезинфекция и спазване на необходима дистанция между клиенти в няколко търговски обекта.


Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на ...

......... Помпео бяха единодушни, че всички страни са длъжни да продължат борбата с пандемията чрез взаимопомощ и тясно сътрудничество при обмен на успешни практики в лечението. “Всяка държава има свои опит и знания, но ако споделяме заедно ефективните мерки ще се справим по-бързо в битката с пандемията“, заяви още премиерът Борисов.   


Онлайн концертът на Елтън Джон и приятели е събрал 8 млн.

Онлайн концертът на Елтън Джон и приятели е събрал 8 млн. ...

......... заснети с помощта на собствените телефони, камери и аудио оборудване на артистите, за да се сведе до минимум прякото взаимодействие с други хора. 73-годишният сър Елтън Джон обаче заяви: „Не мисля, че е реалистично да кажем, че ние, изпълнителите, можем да очакваме да се върнем на сцената и екрана преди лятото“.


Най-старият и най-престижен тенис турнир

Най-старият и най-престижен тенис турнир "Уимбълдън" няма да се проведе ...

......... шлем в тениса, която този сезон няма да се проведе по план. Домакините на Откритото първенство на Франция в Париж вече обявиха, че през 2020 г. "Ролан Гарос" се премества от края на май за края на септември. Стига условията тогава да позволяват организирането на масови спортни мероприятия в Европа.


УЕФА отложи всички мачове на националните отбори, планирани за юни,

УЕФА отложи всички мачове на националните отбори, планирани за юни, ...

......... лига, включително и финалът, да се играят пред празни трибуни. "Дейли Мейл" пък твърди, че има вариант мачовете от турнирите да се играят през юли и август. В УЕФА държат да се довършат сезоните в националните шампионати, въпреки че това може да забави началото на следващия сезон за всички първенства.


Над 150 000 зрители са гледали излъчените до момента седем

Над 150 000 зрители са гледали излъчените до момента седем ...

......... спектакъла, режисиран от директора Пламен Карталов пеят още Венцеслав Анастасов, Радостина Николаева, Венцеслав Анастасов, Даниел Дамянов, Димитър Станчев, Пламен Папазиков. Диригент е Алесандро Санджорджи. Записът е от 2011 г. Стриймингът може да се гледа в сайта на Софийската опера operasofia.bg, както и в YouTube канала и фейсбук страницата на оперния театър.   


Ръководителите на три световни организации предупредиха, че съществува риск от

Ръководителите на три световни организации предупредиха, че съществува риск от ...

......... производство заради липсата на работна ръка и невъзможността да се доставят храните до пазарите. Тримата лидери призовават за гаранции, че търговията ще протича възможно най-свободно: "Страните трябва да гарантират, че всички мерки, свързани с търговията, не нарушават веригата на доставки на храни". И заключават, че в настоящия момент значението на международното сътрудничество нараства.


Пилотът от Moto GP Андреа Яноне бе наказан за 18

Пилотът от Moto GP Андреа Яноне бе наказан за 18 ...

......... победа. Можеше да бъде много по-лошо. Въпреки че загубихме и ми дадоха 18 месеца. Това е първи случай, в който наказват някого заради замърсена храна. Никой от нас не знае със сигурност какво яде. Има несъответствие между правилата и истинския живот. Целта е да се върна на мотоциклета възможно най-бързо."


Комисията за енергийно и водно регулиране съобщи, че от 1

Комисията за енергийно и водно регулиране съобщи, че от 1 ...

......... във връзка с образуването на цената на вход на газопреносни мрежи са отчетени общото количество природен газ за месец април 2020 г., общото количество природен газ за 2020 г. и относителния дял на количествата за обществена доставка на природен газ, програмата за освобождаване на природен газ, както и по двустранните договори.  


Над 1/3 от българите декларират, че след въвеждането на извънредно положение

Над 1/3 от българите декларират, че след въвеждането на извънредно положение ...

......... си в извънредната ситуация. Тя създава ново доверие към властите. Няма промени в данните за различните състояния, в които пребивават българите. 24% казват, че пребивават в състояние на панически страх, 60% - изпитват тревога, 13% реагират спокойно, а останалите се затрудняват да отговорят. Предишните сондажи по темата може да видите тук.      


Заповедите, които здравният министър Кирил Ананиев издава във връзка с

Заповедите, които здравният министър Кирил Ананиев издава във връзка с ...

......... решат да прилагат ограничения на конституционния ред, неизбежно ще се появи рискът от подкопаване на ролята на съдебната система", допълва Матос. Според него правителствата не трябва да се изкушават да възприемат настоящата криза като възможност да пренебрегнат основната роля на независимите съдилища като пазители на правата на човека и гражданските свободи. 


Жителите на Банско са гневни на изявлението на ген. Венцислав

Жителите на Банско са гневни на изявлението на ген. Венцислав ...

......... сега от града ще излизат и банскалии, които работят в други селища. Вътрешното министерство обяви, че полицията ще остане около града, при излизане от Банско хората ще бъдат питани къде отиват. Самите жители на града твърдят, че са дисциплинирани: "Със сигурност повече, отколкото излезлите на разходка по улиците столичани ипи пловдивчани".  


България и още седем държави от ЕС поискаха от Европейския

България и още седем държави от ЕС поискаха от Европейския ...

......... от дневния ред. Автомобилният транспорт, който представлява 75% от товарните превози в рамките на ЕС, е нарушен от пандемията, тъй като страните налагат спешни проверки на границите, което води до натрупване на камиони и време за чакане повече от 24 часа, за да се пресекат някои от вътрешните граници на съюза.  


Заради пандемията британските власти са въвели временни промени в правилата

Заради пандемията британските власти са въвели временни промени в правилата ...

......... с електронен формуляр (линк към: https://eu-settled-status-enquiries.service.gov.uk/start). Ще бъде даван приоритет на електронни писма  от неправителствени организации, оказващи подкрепа на уязвими групи. В същото време, 57 НПО-та, получили финансиране за подкрепа на уязвими групи, ще прекратят временно част от своите дейности като ще продължат да осигуряват подкрепа по телефон и по електронен път.


Живея в Мадрид, центърът на епидемията от коронавирус в Испания.

Живея в Мадрид, центърът на епидемията от коронавирус в Испания. ...

......... и самата държава и много компании, ще се борим в продължение на много месеци. Но вярвам, че ще се променим, след като преодолеем всичко това. По-добре ще осъзнаем важните неща в професията. Читателите и журналистите ще имат по-ясна представа кога информацията е ценност, обществено благо, и кога не е.         


"Лудогорец" прекрати по взаимно съгласие договора с Джоди Лукоки. Раздялата ...

......... му съотборници в "Лудогорец" Абел Анисе, който снощи написа в "Инстаграм": "Искам да кажа, че те обичам и винаги ще останеш в сърцето ми. Пожелавам ти късмет в новия ти клуб. Ще се видим скоро, без значение къде. Трудно ми е да го кажа, но това за мен е като развод".


Мерките за ограничаване на заразата с коронавирус радикално променят живота

Мерките за ограничаване на заразата с коронавирус радикално променят живота ...

......... да опъне защитна мрежа под най-застрашените. Засега се наблюдава неособено позитивно усещане за самоускорение на неравенството – че ще се вземе от нямащите, за да се даде на имащите. Не са намерени и недостатъчно се търсят форми на доброволческа взаимопомощ, които могат да предотвратят задълбочаване на социалната изолация”, твърдят социолозите.


Министерският съвет определи граничните пунктове на българска територия, през които

Министерският съвет определи граничните пунктове на българска територия, през които ...

......... Нова тв. Тя изтъкна, че благодарение на добрите отношения и диалога с Турция и предприетите мерки в рамките на няколко дни проблемът с километричните опашки от тирове е решен. В дните на драстични ограничения и извънредни мерки заради коронаепидемията международният трафик е доста затормозен заради въведените декларации, проверки, прегледи и прочее.  


Започнаха първите изследвания на депутатите, след като вчера стана ясно,

Започнаха първите изследвания на депутатите, след като вчера стана ясно, ...

......... иска лично присъствие за гласуване и експертите от правната дирекция на парламента са категорични, че е риск да гласуваме дистанционно, защото тези актове могат да паднат при обжалване", разказа Нинова. Възможно е парламентарните групи да влизат една по една в пленарната зала при гласуване или да се провеждат тайни гласувания.  


"На базата на наложената стилистика бих казал: 6000 студенти да ...

......... са вече приключили, създава ненужна паника и вземане на прибързани решения, които са в ущърб на всички. Оттам апелираха към студентите, които вече са заявили и организирали своето пътуване за студентска бригада, да запазят спокойствие и да изчакат периода на извънредното положение в България, както и временното спиране на програмата.


Редица страни по света предупредиха да не се правят първоаприлски шеги

Редица страни по света предупредиха да не се правят първоаприлски шеги ...

......... страници. Британската пиар агенция "Тейлър Херинг", сред чиито клиенти са тв канали и международни брандове, посъветва всички компании да се въздържат от шеги тази година. Други коментираха в Туитър, че първи април е отменен, защото никой не може да измисли нещо по-невероятно от това, което в момента се случва в света.   Източник: Дир.бг


Холандското първенство не може да се поднови преди 1 юни,

Холандското първенство не може да се поднови преди 1 юни, ...

......... където е живял за последно. Той беше бивш спортен журналист, а след това футболен агент на звезди като Марсел Десаи, Базил Боли, Уилям Галас, Самир Насри и Дидие Дрогба. Диуф заемаше президентския пост в "Олимпик" от 2005 до 2009 г., като през този период тимът два пъти печели сребърните медали в Лига 1.


Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов разкритикува нивото на

Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов разкритикува нивото на ...

......... си в националния отбор е окончателно и усилията на селекционера Георги Дерменджиев да го промени са напразни. "Аз изкарах пред него своите доводи още през декември. Гостувахме му с моята жена в Пловдив. Един път, когато кажеш и дадеш дума, не е редно, не може да се отмяташ така", подчерта Попов.


Учени от четири страни започват клинични изпитания на един нетрадиционен

Учени от четири страни започват клинични изпитания на един нетрадиционен ...

......... да се окаже добро решение и тестът манту може да се направи лесно, за да се разбере кой е бил ваксиниран с БЦЖ, а и да се настрои ваксиналната политика на страната, след като епидемията започне да заглъхва. Може да се окаже, че една 100-годишна ваксина отново ще ни помогне“.


Руското министерство на външните работи публикува изключително остро съобщение срещу

Руското министерство на външните работи публикува изключително остро съобщение срещу ...

......... а там където има успешно усвои практиката да замита проблемите под килима", се казва още в съобщението на Москва. В края на документа се подчертава, че от Македония се очаква потвърждение, съгласно установената практика, да се спазват споразуменията подписани от Русия и НАТО през 1997 и Римския договор от 2002 година.


Един от най-популярните футболисти на

Един от най-популярните футболисти на "Левски" от близкото минало - ...

......... ако притежава тези качества... Надявам се да нямаме повече футболен съюз, който не функционира, а работи единствено за собствения си интерес. Но на всички трябва да е ясно - спортът у нас, в това число и футболът, трудно може да съществува без държавна помощ", каза Илиев за предстоящия форум на БФС.


Правителството е готово да представи приложение за мобилни устройства, с което

Правителството е готово да представи приложение за мобилни устройства, с което ...

......... „Kwarantanna Domowa“ (домашна карантина). В Полша, например, карантинираните трябва да си направят селфи и да го изпращат при поискване, а системата разпознава кой е на снимката и кога е направена тя.  Германия се надява до седмици също да въведе приложение за смартфони, което да помага за проследяване на заразата от коронавирус.


„Картата на разпространение на Covid-19 в света се припокрива с

„Картата на разпространение на Covid-19 в света се припокрива с ...

......... да се окаже добро решение и тестът манту може да се направи лесно, за да се разбере кой е бил ваксиниран с БЦЖ, а и да се настрои ваксиналната политика на страната, след като епидемията започне да заглъхва. Може да се окаже, че една 100-годишна ваксина отново ще ни помогне“.


Несъответствия между касова наличност и фискална памет, извършване на продажби

Несъответствия между касова наличност и фискална памет, извършване на продажби ...

......... Благоевград са неоразмерено с указателни табели за чакащи клиенти външно пространство, липса на информационни табели, редът за провеждане на дезинфекция. В резултат на извършените проверки под ръководството на Районна прокуратура – Петрич са били дадени предписания относно извършване на дезинфекция и спазване на необходима дистанция между клиенти в няколко търговски обекта.


- Британските работни визи на медиците-мигранти, които са първа линия в

- Британските работни визи на медиците-мигранти, които са първа линия в ...

......... част от тях дори може да бъдат изнесени. На въпрос на Си Ен Ен дали предишните му коментари, опровергаващи заплахата от избухването на епидемията са неверни, Тръмп отговори, че те са "всички верни". "Не искам паника в страната. Бих могъл да предизвикам паника много по-добре дори от вас", обясни той.


13-годишно момче почина във Великобритания от COVID-19, съобщиха местните медии.

13-годишно момче почина във Великобритания от COVID-19, съобщиха местните медии. ...

......... - болните са 52 128, а жертвите - 3523. - Общият брой на заразените с коронавирус по света вече е 859 462, починалите са 42 339, а излекуваните - 178 333. Най-много положителни проби са данени в САЩ - 188 592, а Италия е дала най-голям брой жеретви - 12 428.  


В Червен бряг влиза в сила вечерен час за малолетни

В Червен бряг влиза в сила вечерен час за малолетни ...

......... вечерни часове се събират доста млади хора и затова искахме да засилим отговорността на родителите отношение на техните деца“, обясни кметът Цветан Костадинов. Забранени са посещения на паркове и детски площадки - за всички възрасти, както и разходките парк „Голеш“ в Червен бряг и по екопътека „Тектонски гребен „Калето““ в село Реселец.   


Фирмите и домакинствата няма да си получат скоро компенсациите за

Фирмите и домакинствата няма да си получат скоро компенсациите за ...

......... и накрая - да приспадне надвзетото от бъдещите сметки. Вариантът с компенсиране чрез приспадане е избран, защото връщането на пари би било много по-сложно за осъществяване," обясни депутатът Валентин Никилов. Той посочи, че във фактурата за парно и топла вода информацията на размера на компенсацията ще е видна на отделен ред.    


Във втората си онлайн среща с представители на независимите артисти

Във втората си онлайн среща с представители на независимите артисти ...

......... нашето демократично общество се нуждае от своя уникален и разнообразен културен и медиен пейзаж“, заяви Грютерс. „Творческата смелост на креативните хора може да помогне за преодоляване на кризата. Трябва да използваме всяка възможност да създаваме добри неща за бъдещето.  Ето защо творците не само  са незаменими, те са и жизненоважни, особено сега". 


Когато Джовани започва работа в супермаркет в  Болоня, не очаква, че

Когато Джовани започва работа в супермаркет в  Болоня, не очаква, че ...

......... магазини персоналът е с маски и ръкавици. В големите вериги хранителни магазини, а също така и в аптеките пред служителите са поставени и пластмасови защитни прегради. Персоналът обаче е недостатъчен и това става ясно от публикувани в интернет сайтове за работа обяви от супермаркети. В тях изрично се споменава, че спешно се търси работа ръка за 4- и 8-часови смени.