Akuo Energy, водещ френски независим производител на възобновяема енергия, финализира

Akuo Energy, водещ френски независим производител на възобновяема енергия, финализира ...

......... проекти в Гърция, Сърбия и Косово. Към края на 2017 г. Akuo Energy е инвестирала над €2,1 милиарда в общ капацитет от 1,1 GW. В момента се разработват проекти за още 2 GW. До 2022 г. компанията планира общ капацитет от 3 500 MW. Приходите ѝ възлизат на €205 милиона.


Lockheed Martin спечели предварителен договор, възлизащ на до 22.7 млрд.

Lockheed Martin спечели предварителен договор, възлизащ на до 22.7 млрд. ...

......... самолети в бъдеще, възползвайки се и от икономиите от мащаба, позволени в рамките на многогодишния договор. Общата стойност на 3-годишната сделка, включваща САЩ и съюзниците му, е над 37 млрд. долара и включва рекордните 440 самолета. Пентагонът преговаря за отделен договор с Pratt & Whitney за двигатели на новите изтребители.


Австрийският строител и инвеститор в недвижими имоти Immofinanz Group купи

Австрийският строител и инвеститор в недвижими имоти Immofinanz Group купи ...

......... 13 500 кв. м наемна площ и се намират в Осиек и Валпово. Придобиванията в Сърбия включват паркове на дребно с приблизително 32 500 кв. м наемна площ в Суботица, Борча и Смедерево. Марката Stop Shop в страната ще разполага с 9 локации с 83 600 кв. м наемна площ.


Experian съвсем скоро ще се премести в нова сграда. Компанията,

Experian съвсем скоро ще се премести в нова сграда. Компанията, ...

......... българския офис, така и по целия свят." Вчера компанията обяви и финансовите си резултати, отчитайки 7 процента ръст на приходите за шестте месеца до 30 септември до $2,36 милиарда. Листната в Лондон компания обаче отчита спад на печалбата преди данъци от 5% до $470 милиона заради валутни проблеми в Бразилия.


Алкохолният гигант Diageo продава 19 марки спиртни напитки, сред които

Алкохолният гигант Diageo продава 19 марки спиртни напитки, сред които ...

......... Pernod Ricard и Brown-Forman, че по-високите обеми отразяват предпочитанията на милениалите към висококачествени и супер премиум смесени скоч и уиски продукти. Купувачът Sazerac, чиито корени достигат до началото на 19 век, е независима, семейна американска компания, разположена в Луизиана. Тя притежава марки като Buffalo Trace и бърбъна Pappy Van Winkle.


Големите компании храчат десетки милиони долари всяка година за съдебни

Големите компании храчат десетки милиони долари всяка година за съдебни ...

......... лечението си поради употребата на тютюневи изделия. Освен това делото налага и забрана на някои видове реклами на тютюневи изделия. В рамките на делото през 1998 г. четирите комапнии - Lorillard, R.J Reynolds, Philip Morris Inc., Brown & Williamson се съгласяват да платят $206 милиарда в течение на 25 години.Най-голямата компания за онлайн финансови услуги в света - Ant

Най-голямата компания за онлайн финансови услуги в света - Ant ...

......... популярността на платежната система, за да се разшири във всичко: от управление на активи до застраховане, определяне на кредитен рейтинг и кредитиране. Ant Financial набра около 14 млрд. долара в последния кръг на финансиране, с които ще си осигури разширяване на бизнеса в Югоизточна Азия и други пазари в чужбина.


TBI Bank е станала минотарен акционер в норвежката финансова институция

TBI Bank е станала минотарен акционер в норвежката финансова институция ...

......... за развитие на бизнеса в скандинавския регион", допълва той. У нас и в Румъния TBI Bank е позиционирана в сегмента на потребителското финансиране и кредитирането на малки и средни предприятия. Потребителите й достигат 1,4 милиона. Банката е част от най-голямата онлайн и мобилна група за потребителско кредитиране в Европа 4Finance.


Red Hat най-вероятно няма да получи по-висока цена от предложените

Red Hat най-вероятно няма да получи по-висока цена от предложените ...

......... Hat ще продължи самостоятелно дейността си. Новата придобивка ще помогне на 107-годишната IBM да разшири дейността си в областта на облачните услуги и хибридната облачна инфраструктура. IBM заложи $33,4 милиарда в битката срещу Amazon в най-голямата IT сделка за годината А също и най-мащабното придобиване в 107-годишната история на компанията


Гигантът Unilever получи разрешение от бъгларската Комисия за защита на

Гигантът Unilever получи разрешение от бъгларската Комисия за защита на ...

......... среда с оглед промоциите в търговските вериги, което прави категорията атрактивна. От дружеството отбелязват и намаляване сезонността на този сегмент. Световният лидер в потребителските стоки Uniliver купува румънска марка сладолед Цената на сделката не е обявена През 2011 г. Unilever придоби и сладоледите "Дарко", както и производствените линии на компанията.


Белгия избра изтребителите на F-35 на Lockheed-Martin вместо Eurofighter Typhoon,

Белгия избра изтребителите на F-35 на Lockheed-Martin вместо Eurofighter Typhoon, ...

......... предстоящите парламентарни избори през май. Министърът на отбраната Стивън Вандепут заяви, че се надява въпросът да бъде разрешен, преди да се оттегли в края на годината. Ако Белгия избере F-35, това ще е голям успех за Lockheed-Martin и удар за Великобритания, Германия, Италия и Испания, които стоят зад програмата Eurofighter.Британският производител на метали Liberty, част от групата GFG Alliance,

Британският производител на метали Liberty, част от групата GFG Alliance, ...

......... да се позиционираме силно във вътрешните вериги за доставки на тези бързо развиващи се национални икономики и да станем основна част от процъфтяващия европейски промишлен сектор. Това са висококачествени активи с висококвалифициран персонал, когото очакваме с нетърпение да приветстваме в GFG Alliance", казва Санджийв Гупта, изпълнителен председател на GFG Alliance.


След като през миналата година продажбите на няколко от големите

След като през миналата година продажбите на няколко от големите ...

......... сделки за 2017-а: 5 мола продадени за над 1,3 милиарда лева Кратък списък на споразуменията През 2016 година пък бившият City Center беше купен от Revetas Capital и след това беше преименуван на Park Center. City Center Sofia умря. Да живее Park Center Първият софийски мол ще се прероди наесен


Dogus Holding на турския милиардер Ферит Шахенк продава луксозните си

Dogus Holding на турския милиардер Ферит Шахенк продава луксозните си ...

......... продаде своя дял и в съвместно предприятие за изграждане на търговски център в Измир на партньора си Orjin Group. През май Европейската банка за възстановяване и развитие обяви, че ще купи 25% от D-Marinas на Dogus, която притежава 10 яхтени пристанища в Турция, Гърция и Хърватия, за 70 млн. евро.


Продажбите на американското военно оборудване на чужди правителства нараснаха с

Продажбите на американското военно оборудване на чужди правителства нараснаха с ...

......... и неговите съюзници. Най-големите американски доставчици на оръжие са Boeing Co, Lockheed Martin Corp, Raytheon Co, General Dynamics Corp и Northrop Grumman Corp. През изминалата година Конгресът одобри многобройни сделки за противоракетна отбрана, включително покупки от Полша и Румъния на системата за противоракетна отбрана Пейтриът, произвеждана от Lockheed и Raytheon.


Новите американски изтребители F-35 се превръщат в

Новите американски изтребители F-35 се превръщат в "ябълката на раздора" ...

......... през юли в писмо до Конгреса. Ердоган засега запазва мълчание относно потенциалните си действия. Матис трябва да изпрати доклад до Конгреса до средата на ноември относно потенциалното въздействие на всяка промяна в участието на Турция. Производителят на F-35 Lockheed Martin твърди, че продажбата на самолетите на Турция е на път.Honda ще инвестира $2,75 милиарда и ще закупи дял в

Honda ще инвестира $2,75 милиарда и ще закупи дял в ...

......... на автономни автомобили. Последните инвестиции в Cruise оценяват компанията на $14,6 милиарда. Само преди две години GM бе остро критикувана, че е платила твърде много за мажоритарния дял - $1 милиард. Honda се гордееше, че прави всичко сама. Сега това е невъзможно Цената на технологиите промени корпоративната култура на компанията


Италианската група Lavazza придоби бизнеса с кафе, включително кафе системите

Италианската група Lavazza придоби бизнеса с кафе, включително кафе системите ...

......... едни от най-популярните марки като M&M"s, SNICKERS, TWIX, PEDIGREE, ROYAL CANIN, ORBIT, SKITTLES и други. С централен офис в Маклийн, Вирджиния, Mars извършва дейност в повече от 80 държави. Lavazza знае как да утоли растящия апетит на Америка за италианско кафе Компаниите гледат на ободряващата напитка като ключов източник на растеж


Консорциум, воден от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР),

Консорциум, воден от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), ...

......... Акциите й са продадени на цена от 1059 леи за акция (62.7 долара). "Преди всичко искаме да видим правилно управление в тези банки. Те ще трябва да постигнат такава институционална сила, за да предотвратят повтарянето на ситуацията, която се наблюдава в банковата система на Молдова през последните години", посочи Малиж.


Италианската компания Lavazza придобива бизнеса с кафе на Mars, включително

Италианската компания Lavazza придобива бизнеса с кафе на Mars, включително ...

......... създадена през 1984 г., предлага кафемашини за офиси. Най-новата сделка на Lavazza последва придобиването на миналата година на италианската Nims, специализирана в продажбата на кафе капсули и машини от врата до врата в Италия, купуването на канадския производител на органично кафе Kicking Horse Coffee, както и френската марка Carte Noire.


Американската инвестиционна компания KKR & Co. ще продаде мажоритарния си

Американската инвестиционна компания KKR & Co. ще продаде мажоритарния си ...

......... собственик на капитала на "Директ Медия Крес" ЕООД. Доскорошният миноритарен акционер Красимир Петков остава управител, показва справка в Търговския регистър. Същата е и ситуцията с "Директ Медия" ООД, където управител остава Румяна Велкова. От своя страна Direct Media ще придобие телевизионните канали Pink в Босна и в Черна гора.  


Легендарният стадион

Легендарният стадион "Уембли", известен като дома на английския футбол, ще ...

......... Макар че сделката има икономически смисъл, някои членове на борда "може да гласуват чисто емоционално", за да попречат на извършването на продажбата. От ФА засега отказват коментар. Милиардерът Хан преговаря за покупката на "Уембли" от април. Той притежава английския Фулъм и отборът от Националната футболна лига на САЩ Джаксънвил Джагуарс.


Модна къща Versace не получи оферти от италиански инвеститори, преди

Модна къща Versace не получи оферти от италиански инвеститори, преди ...

......... на Capri Holdings, а семейство Версаче, което притежава 80% от модната къща, ще получи 150 млн. евро от покупната цена в акции на новото холдингово дружество. "Това е важен дял", отбеляза Донатела. Вестниците оценяват дела между 1.5% и 2%. "Бъдете подготвени, Versace ще бъде по-силна от всякога", категорична бе тя.


Спас Русев, чието дружество Viva Edge Telecom Limited придоби мажоритарен

Спас Русев, чието дружество Viva Edge Telecom Limited придоби мажоритарен ...

......... спечели с оферта за 330 милиона евро за придобиване на InterV. С финализирането на сделката дружеството Viva Edge Telecom Limited, което е притежавано изцяло от бизнесмена Спас Русев, стана най-големият акционер в телекома с дял от 46%. Официално: "Виваком" вече е с нов собственик Спечелилият търга бизнесмен влезе във владение


Michael Kors Holdings купува италианската модна марка Gianni Versace за

Michael Kors Holdings купува италианската модна марка Gianni Versace за ...

......... Маями през 1997 г. 63-годишната му сестра Донатела е творчески директор на модната къща и ще "продължи да води творческата визия на компанията", каза Айдъл. Главният изпълнителен директор Джонатан Акройд също ще запази поста си. Семейството ще получи и 150 млн. евро от покупната цена в акции на Capri Holdings.


Шведският разработчик на електронни игри Stillfront Group обяви в петък,

Шведският разработчик на електронни игри Stillfront Group обяви в петък, ...

......... директор на българското дружество Доброслав Димитров. Шведската компания, която има пазарна капитализация от 4,224 милиарда долара, е сред водещите в бранша в Европа, като работи с няколко дъщерни дружества - в Германия, Великобритания, Малта, Щатите, Обединените арабски емирства, Йордания и Румъния. Сред основните й пазари са Германия, САЩ, Франция и Великобритания.


Конкурентите BMW и Daimler обявиха планове да създадат нова обща

Конкурентите BMW и Daimler обявиха планове да създадат нова обща ...

......... ще подобри качеството на живот в големите градове", казва от своя страна председателя на борда на директорите на BMW Харалд Крюгер. Стратегията на двата конкурента включва предлагането на услуги, като споделено ползване на автомобили, изграждането на система за "умно" паркиране, създаването на мрежа от зарядни станции за електромобили и други.


Чешкият инвестиционен фонд PPF Real Estate, основана от Петр Келнер,

Чешкият инвестиционен фонд PPF Real Estate, основана от Петр Келнер, ...

......... В момента в нея се намира централната на холандската банкова група ING. Построена е през 2011 г. Трансакцията най-вероятно ще бъде приключена до края на годината. Източник: Новият собственик на Telenor в България готви сделка за до €3 милиарда на Балканите PPF Group е сред основните кандидати за United Group


Uber преговаря за покупката на компанията за доставка на храни

Uber преговаря за покупката на компанията за доставка на храни ...

......... инвеститори в Uber. Преговорите рязко приключиха, след като японската компания се съсредоточи върху подкрепата на Uber. Макар и сравнително неизвестна на претъпкания и силно конкурентен пазар в САЩ, който съзнателно избягва, Deliveroo се среща навсякъде в столиците на Европа. Услугата е достъпна в повече от 200 града на 4 континента.


Adobe Systems Inc постигна сделка за закупуването на Marketo Inc.

Adobe Systems Inc постигна сделка за закупуването на Marketo Inc. ...

......... милиона през 2017 година. Очаква се сделката да приключи през четвъртото тримесечие на фискалната година на Adobe. Това е най-голямото споразумение на Adobe, след като през 2005 г. придоби Macromedia Inc. за $3,4 милиарда. Досегашният главен изпълнителен директор на Marketo Стив Лукас ще се присъедини към управленския екип на Adobe.


Американската Boeing ще подкрепи украинският авиационен производител

Американската Boeing ще подкрепи украинският авиационен производител "Антонов" за възраждането ...

......... началото на 2016 година "Антонов" обявиха, че преустановяват своята дейност, а година по-рано то беше извадено от състава на съвместното руско-украинско предприятие "ОАК-Антонов". Преди две години излезе информация, че китайска компания обмисля да възстанови производството на самолета Ан-225 Мрия. Русия разработва свръхтежък транспортен самолет "Слон" Трябва да замени Ан-124 "Руслан"


България няма да произвежда части за F-16, дори и да

България няма да произвежда части за F-16, дори и да ...

......... ще заменят остарелите руски самолети МиГ-21 Сред най-модерните придобивки е системата, която автоматично ще изправи и задържи изтребителя във въздуха, ако пилотът загуби съзнание. На събитието, организирано от Атлантическия клуб, присъстваха и председателите на комисиите по отбрана и по икономически въпроси в Народното събрание генерал Константин Попов и Петър Кънев.


Индия има намерение да подпише с Русия споразумение а закупуването

Индия има намерение да подпише с Русия споразумение а закупуването ...

......... в корабостроителницата в индийския щат Гоа, а другите две в Калининград, отбелязва изданието, цитирано от руските медии. Индия може да заплати за фрегатите с рупии, доколкото санкциите на САЩ усложняват купуването на оръжие от Русия и банките в Индия не могат да превеждат долара на компаниите от руския военнопромишлен комплекс.


Най-голямата скандинавска банкова група - Nordea, продава своето поделение в

Най-голямата скандинавска банкова група - Nordea, продава своето поделение в ...

......... милиона частни клиенти и 700 хиляди компании. Банка Luminor бе създадена през 2017 година в резултат на обединяването на банките Nordea и DNB в балтийските страни. Банката заема 23 на сто от кредитния пазар в региона, има активи за над 15 млрд. евро, като в нея работят 3 хиляди души.


Българският производител на преносими компютри и мобилни телефони

Българският производител на преносими компютри и мобилни телефони "Правец" търси ...

......... "Правец" е €500 хил., но Вучев не потвърди сумата, като посочи, че би я коментирал с евентуален купувач. Според последния финансов отчет "Правец Компютри" има 11 хил. загуба и няма записани приходи. „Правец” планира да произвежда продуктите си в България Компанията иска да създаде и лаборатория за тестове и иновации


Втората по големина руска банкова група ВТБ (Външно-търговска банка) обяви

Втората по големина руска банкова група ВТБ (Външно-търговска банка) обяви ...

......... Германия, Великобритания, Кипър, Грузия, Ангола. А така също филиал на ВТБ в Китай и Индия и на "ВТБ Капитал" в Сингапур. Припомняме, офисът на VTB (ВТБ Капитал АД) в София, ръководен от ексфинансовия министър Милен Велчев, участва активно в сделките около смяната на собствеността в БТК - Виваком и Булгартабак.


Британската Whitbread Plc. е постигнала споразумение да продаде популярната кафе

Британската Whitbread Plc. е постигнала споразумение да продаде популярната кафе ...

......... над 200 бранда и присъства в над 200 страни. През 2017 г. компанията отчете приходи от $35,4 милиарда и оперативна печалба от $9,7 милиарда. Пазарната ѝ капитализация е почти $195 милиарда. Обновена Coca-Cola откри в София втория си най-голям развоен център в света 130 души ще разработват технологии за компанията


Apple придоби стартираща компания, създаваща

Apple придоби стартираща компания, създаваща "умни стъкла" с холограмна технология, ...

......... се движим много бързо", заяви още той по-рано. Akonia, основана през 2012 г., има над 200 патента, включително за леки и евтини лещи, които могат да станат част от очила с добавена реалност. Анализатори предричат, че подобен проект от Apple ще излезе на пазара след не по-малко от две години.


Австралийското подразделение на Vodafone ще се превърне в част от

Австралийското подразделение на Vodafone ще се превърне в част от ...

......... мобилен оператор в страната с около шест милиона абонати. След обявяване на новината акциите на Hutchison Telecommunications Australia подскочиха с 44%, а на TPG Telecom - с 18%. Сделката е обект на регулаторно одобрение. Вторият най-голям телеком в Европа продължава експанзията Преговаря за активи в три държави от американска компания


Американският хедж фонд Harris Associates LP е закупил 3,07% дял

Американският хедж фонд Harris Associates LP е закупил 3,07% дял ...

......... 5,2% дял в японския производител на медицинско оборудване Olympus Corp. Вчера Ryanair подписа и първото си споразумение със синдикална организация, давайки на италианските пилоти и екипаж възможност да получат обезщетения и платен отпуск при раждане. Ryanair въвежда такса за големия ръчен багаж Новата политика не допуска големи куфари в самолета


Nestlé и Starbucks Corporation приключиха сделката за $7,15 милиарда, която

Nestlé и Starbucks Corporation приключиха сделката за $7,15 милиарда, която ...

......... генерира около два милиарда долара продажби годишно. Около 500 служители на кафе-веригата ще се присъединят към екипа на Nestle. Това е третата най-голяма сделка в 152-годишната история на Nestle. Швейцарската компания има нужда от малко помощ, след като през 2017 година продажбите нараснаха с най-бавен темп за последните две десетилетия.


Търговският парк Jumbo Plaza на изхода от София към магистрала

Търговският парк Jumbo Plaza на изхода от София към магистрала ...

......... работни места Според плановете застроената площ ще бъде около 12 хиляди квадратни метра, а в допълнение ще бъде изграден открит паркинг с 300 паркоместа, както и трафопост. След отварянето на обекта ще бъдат наети 50 души персонал там, като 20 от тях ще бъдат мъже, а останалите 30 - жени.


Година и половина след като беше обявена една от най-мащабните

Година и половина след като беше обявена една от най-мащабните ...

......... нас е лидер с 16,90% от пазара. С добавянето на дела на "Сосиете Женерал" делът би стигнал 23,46 на сто при такъв от 16,35% за "УниКредит". Всички направени сметки са примерни и какъв точно ще бъде ефектът от сделката върху банковия пазар у нас ще се разбере след нейното реализиране.


Шри Ланка отново постави на тезгяха държавния авиопревозвач, върху който

Шри Ланка отново постави на тезгяха държавния авиопревозвач, върху който ...

......... изяви интерес Emirates притежаваше 44 процента от авиокомпанията до 2010 г., но тогава делът бе изкупен от правителството след края на продължилата 26 години гражданска война. SriLankan Airlines би била интересна за инвеститорите заради това, че оперира в туристическа страна, а и заради близостта си до Индия - най-бързорастящия авиопазар.


Суверенният фонд на Саудитска Арабия може да придобие Lucid Motors

Суверенният фонд на Саудитска Арабия може да придобие Lucid Motors ...

......... Компанията все още не продава автомобили. През 2016 г. тя представи прототип на луксозния си модел с цена $100 000, а надеждата е, че производството ще започне в края на 2018 г. Живот след петрола: Саудитска Арабия залага на технологиите Уверените стъпки на Рияд към икономика, по-независима от "черното злато"


PepsiCo съобщи в понеделник, че планира да придобие SodaStream срещу

PepsiCo съобщи в понеделник, че планира да придобие SodaStream срещу ...

......... е шанс за повишаване на продажбите си по света чрез Pepsi. Най-големите ѝ пазари сега са Германия, Франция, Канада и САЩ, но има присъствие в общо 45 страни. Очаква се придобиването да бъде факт до януари 2019 г., като преди това акционерите на SodaStream и регулаторите трябва да одобрят сделката.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп многократно обеща на гражданите на

Президентът на САЩ Доналд Тръмп многократно обеща на гражданите на ...

......... Компанията Holiday Inn е първата в хотелиерския бизнес на Америка, която започва да продава марката си под формата франчайзинг.  Holiday Inn е бранд, който обединява 7 световни хотелски брандове. Сегашният собственик на компанията - IHG (InterContinental Hotels Group) притежава и управлява над 4 500 хотела в 130 страни по света.


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започна проверка във връзка

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започна проверка във връзка ...

......... продава на Светослав Тодоров 7 600 дяла от "Кехлибар" ООД, представляващи 100% от капитала. Всеки дял е бил с номинална стойност 100 лева. Регулаторът се е самосезирал по материал на в-к "Капитал", публикуван през 2016 година. Един от най-големите производители на олио в България има нов собственик Сделка за милиони


Групата от независими звукозаписни компании Impala призова регулаторите в Европейския

Групата от независими звукозаписни компании Impala призова регулаторите в Европейския ...

......... да изкупи 60-процентният дял на Mubalada Investment Co. "Пазарът се нуждае от големи оператори, но не и когато им се позволи да придобият твърде много власт - толкова, че да могат да задушават пазара и да изтлаксват независимите, които са тези, които поемат рисковете", казва Хелън Смит, председател на Impala.


Гигантът в онлайн търговията Sports Direct International купува веригата универсални

Гигантът в онлайн търговията Sports Direct International купува веригата универсални ...

......... със склонност към тежки запои в британските пъбове. Условията на труд в Sports Direct са проверявани от британските депутати. Милиардерът беше един от поне 4-мата кандидати да спасят House of Fraser, след като китайската C.banner International Holdings се отказа от плановете си да купи мажоритарен дял в търговеца на дребно.


Националният превозвач на Турция - Turkish Airlines предлага 865 млн.

Националният превозвач на Турция - Turkish Airlines предлага 865 млн. ...

......... 2.2 млрд. долара през 2007 г. През 2013 г. тя се съгласи да увеличи участието си в летището до 60%, като придоби 40%-ен дял от индийския й партньор GMR Infrastructure за 258 млн. долара. Malaysia Airports купи останалите 40% от турската Limak Holding през 2014 г. за 327 млн. долара.


Италия смята да продаде мажоритарния си дял в Banca Monte

Италия смята да продаде мажоритарния си дял в Banca Monte ...

......... с $6.1 милиарда Брюксел даде своето „да“ В коалиционното споразумение двете партии обещаха да преразгледат "мисията" на Monte Paschi. Борги заяви пред Reuters, че се придържа към позицията си, че държавата трябва да остане заинтересована страна в банката."Какво ще правим с Monte Paschi е обяснено в правителствения договор", каза той.


Транспортните компании

Транспортните компании "Юнион Ивкони" и "Груп плюс" искат да се ...

......... върху вътрешен и международен пътнически автобусен транспорт. В нея съдружници са Мюге Байрам с 1 000 лева, Зеки Байрам с 956 000 лева и Галя Топалова (председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАПБ) с 1 043 000 лева. Компанията работи с автобусите на "Етап-адресс" и "Груп плюс".


Петр Келнер обжалва отказа на Комисията за защита на конкуренцията

Петр Келнер обжалва отказа на Комисията за защита на конкуренцията ...

......... Черна гора и Унгария. Келнер бе приготвил €185 милиона за медийната група, която включва и "Нетинфо", Агенция "Ева", радио "Нова нюз", платформите Grabo, Trendo, Vbox 7 и други. Комисията за защита на конкуренцията забрани и придобиването на българските активи на чешката ЧЕЗ от "Инерком България". Последната също обжалва пред ВАС.


Китайският конгломерат HNA Group Co. обмисля продажбата на хотелската група

Китайският конгломерат HNA Group Co. обмисля продажбата на хотелската група ...

......... Джиан. Главният изпълнителен директор на HNA Group Адам Тан става председател на борда на HNA International - позиция, която Уан заемаше. Тан продължава да е вицепредседател и CEO на групата. Уан притежаваше 14,98% дял в конгломерата. Той ще бъде дарен на китайска благотворителна фондация, която вече е сред най-големите акционери.


България възобнови процедурата за покупка на военни самолети и вече

България възобнови процедурата за покупка на военни самолети и вече ...

......... разбнообразни комуникационни системи и стандарти. Максималната му скорост е 2500 км/ч. Максималната дължина на полета му е 2900 км. България се интересува от употребявани или нови изтребители Eurofighter Typhoon във вариантите Tranche 1 (Италия) и Tranche 3 (Германия). Забележка: Данните за самолетите са от производителите им, специализирани военни сайтове и Wikipedia.


Румъния официално национализира най-голямата си корабостроителница. Министерството на икономиката финализира

Румъния официално национализира най-голямата си корабостроителница. Министерството на икономиката финализира ...

......... в защита на интересите на румънската държава и на висококвалифицирана работна сила в корабостроителницата", каза министърът на икономиката Данут Андрушка. Румънското министерство на отбраната планира да вложи 1.6 млрд. евро за покупката на нови многоцелеви корвети, които да бъдат произведени в местна корабостроителница и да се модернизират двете румънски фрегати.


Акционерите на френската корпорация Alstom на извънредно събрание на 17

Акционерите на френската корпорация Alstom на извънредно събрание на 17 ...

......... а годишните приходи се очаква да бъдат около 15,3 милиарда евро. Генералният директор на Alstom Анри Пупар-Лафарж остава на този поста, а председател на съвета на директорите ще бъде определен от Siemens. Alstom продава участието си в General Electric за €2,6 милиарда Френската компания излиза от три съвместни предприятия  


Администрацията на Доналд Тръмп възложи поръчка за 3.9 млрд. долара

Администрацията на Доналд Тръмп възложи поръчка за 3.9 млрд. долара ...

......... с двойни спомагателни агрегати, вместо с единичната система за електрическо захранване, която се използва при гражданската авиация. Предвидена е и сложна комуникационна система, помещения за работа и почивка на президента и жена му, асансьори за по-лесно качване и слизане, отбранителни способности и други функции, показват документите на ВВС на САЩ.


Двама кандидати влизат в следващия етап в процедурата за продажба

Двама кандидати влизат в следващия етап в процедурата за продажба ...

......... 2017 година приходите на компанията достигнаха до €8 милиарда, а оперативната печалба - €834 милиона. Hellenic Petroleum управлява веригата бензиностанции "ЕKO" в България. Дружеството предвижда да инвестира у нас между 8 и 9 милиона евро през тази година, включително в изграждането на първата бензиностанция, която ще работи изцяло на самообслужване.


Катар се опитва да събере повече от 4 млрд. долара

Катар се опитва да събере повече от 4 млрд. долара ...

......... а първото плащане ще се случи не по-късно от средата на тази година. Тази поръчка дойде, след като страната заяви, че планира да купи още десетина изтребителя Rafale от френската Dassault Aviation в допълнение на вече поръчаните 24. Доха се договори да купи и 36 бойни самолета F-15 от САЩ.


Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia и един от най-големите

Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia и един от най-големите ...

......... милиарда евро със срок на изпълнение една година. То между другото предвиждаше отриването в Китай на базови станции Nokia AirScale Base Station (ASB) със стандарт 5G. Следващата 2017-а Nokia и China Mobile отново сключиха сделка на същата сума, която бе насочена към по нататъшното развитие на 5G мрежата в страната.


Facebook спечели правата да излъчва всички 380 футболни срещи в

Facebook спечели правата да излъчва всички 380 футболни срещи в ...

......... лига означава също, че Facebook може да предостави ексклузивно спортно съдържание на най-голямата потребителска база. Повечето от потребителите на социалната мрежа са от Азиатско-тихоокеанския регион, съставяйки около 40% от месечните активни потребители на Facebook през първото тримесечие на 2018 г. Далеч по-назад са Европа (17%) и САЩ и Канада (11%).


Стойността на споразумението на руския енергиен гигант

Стойността на споразумението на руския енергиен гигант "Газпром" с Европейския ...

......... УЕФА, посочва Интерфакс. Споразумението също така предвижда спонсорски права и за Супер купата на УЕФА през 20181 20191 и 2020 година. "Газпром" е петата компания след Heineken, Nissan, PepsiCo и Mastercard, която продължи спонсорското си споразумение с европейската футболна централа за Шампионската лига за цикъла от 2018 до 2021 година.


Китайският инвестиционен холдинг Legend Holdings, който е собственик на технологичния

Китайският инвестиционен холдинг Legend Holdings, който е собственик на технологичния ...

......... милиона евро. През май тази година, припомня vestifinance.ru, акциите на Lenovo Group бяха изключени от индекса Hang Seng заради рязкото падане на котировките на производителя на РС и електроника. Капитализацията на Lenovo отчете срив с 56% спрямо март 2013 г., когато акциите на компанията бяха включени в разчетите на индекса.


Най-големият производител на тухли в света - австрийската Wienerberger, се

Най-големият производител на тухли в света - австрийската Wienerberger, се ...

......... най-големите производители на строителни материали в страната. Компанията има шест производствени бази, където работят около 470 души. През 2017 година Wienerberger Romania генерира приходи от над 76 милиона евро. Най-големият производител на тухли в света инвестира €35 милиона в румънски завод Компанията ще затвърди лидерската си позиция на местния пазар


Заводът за производство на осветление за автомобили на турската Sa-ba

Заводът за производство на осветление за автомобили на турската Sa-ba ...

......... сегмент. С тази сделка Varroc Lightening Systems увеличава присъствието си, като към момента тя има база в Мароко, както и нови заводи в Бразилия, Япония, Виетнам и Полша. В допълнение тя наскоро отвори център в Чехия. С тази сделка индийският лидер ще има присъствие на 17 пазара на 5 континента.


Възможността част от румънската верига Rompetrol да стане китайска остана

Възможността част от румънската верига Rompetrol да стане китайска остана ...

......... осигури тази сума до определения срок. Междувременно в края на юни стана ясно, че Rompetrol е подала обявление до Комисията за защита на конкуренцията у нас за придобиването на българския си конкурент Sznergon Petroleum. Румънската верига бензиностанции Rompetrol поглъща български конкурент Дружеството търси одобрение от Комисията за защита на конкуренцията


Телекомуникационната компания Veon, собственост на контролиран от руския миилардер Фридман

Телекомуникационната компания Veon, собственост на контролиран от руския миилардер Фридман ...

......... на доходите от мобилни услуги, а абонатната база на оператора се е съкратила с 5,8 процента до 29,5 милиона. Приключването на сделката се очаква да стане през третото ли четвъртот тримесечие на 2018 година. Основен акционер във Veon е базираният в Люксембург конгломерат Letterone, собственост на руския милиардер Михаил Фридман.


Fibank (Първа инвестиционна банка) и австрийското дружество Erste Asset Management

Fibank (Първа инвестиционна банка) и австрийското дружество Erste Asset Management ...

......... като Fibank". "Нашият опит в инвестиционните фондове и портфейлните решения в рамките на Erste Group Bank AG и позиционирането на Fibank на българския пазар правят това партньорство особено специално. Нашите две институции са иновативни и клиентски ориентирани, предлагащи широк спектър от услуги за индивидуални и корпоративни клиенти", добави още Беднар.