Чешката енергийна група CEZ купи 8 вятърни централи във Франция от

Чешката енергийна група CEZ купи 8 вятърни централи във Франция от ...

......... Европа, чиято обща инсталирана мощност надхвърля 700 мегавата. CEZ Group наблюдава подходящи възможности за придобиване на възобновяеми енергийни източници и нови технологични решения в други европейски страни с цел изграждане на стабилен портфейл от активи на различни етапи от жизнения им цикъл и предоставяне на свързани услуги, посочват от компанията.


През 2020 година най-вероятно ще има нов лидер на банковия

През 2020 година най-вероятно ще има нов лидер на банковия ...

......... общите активи на OTP са у нас при 51% в Унгария и 14% в Хърватска. Това е поредното придобиване от страна на унгарската група OTP на банка на Балканите. Банката присъства в 9 страни и планира навлизане в още 3. Водят се преговори за сделки в Албания, Сърбия и Словения.


Турският милиардер Ферит Сахенк води преговори за продажбата на някои

Турският милиардер Ферит Сахенк води преговори за продажбата на някои ...

......... активите си. През ноември Dogus се съгласи да продаде хотела Villa Magna в Мадрид на мексиканската RLH Properties SAB de CV за €210 милиона, а по-рано продаде и 17% дял от ресторнтьорския си бизнес, който включва веригите Zuma и Nusr-Et.Jumeirah Group вече управлява луксозни хотели в Лондон, Малдивите и Майорка.


Американската Newmont Mining ще купи канадската Goldcorp в сделка на

Американската Newmont Mining ще купи канадската Goldcorp в сделка на ...

......... в златодобивната индустрия и ще бъдат разположени в благоприятни за този бизнес юрисдикции в Северна и Южна Америка, Австралия и Гана. Newmont Goldcorp ще притежава 75% от доказаните златни запаси в Северна и Южна Америка, а около половината от общата й продукция (3 млн. унции) ще се произвежда в именно в този регион.


Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро заяви, че планираната сделка между

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро заяви, че планираната сделка между ...

......... битката на гигантите: Boeing купува бразилската Embraer Сделката не е сигурна заради "златната акция" на държавата Най-търсената продукция на Embraer са самолетите с капацитет 70 - 100 пътника. Това ги прави особено подходящи за регионални полети, за които е нецелесъобразно да се използват големите въздушни лайнери на Boeing или Airbus.


Китайският конгломерат HNA Group продаде мажоритарен дял в сграда в

Китайският конгломерат HNA Group продаде мажоритарен дял в сграда в ...

......... продажба, сред които са замразен хотелски проект в Харбин, дялове в затруднения онлайн кредитор Dianrong, застрахователя Bohai Life и брокерската компания HNA Futures. Китайската банка за развитие ръководи екип, който да контролира продажбите на активи, тъй като групата иска да намали операциите само до основните активи, съобщи Reuters миналия месец.Глобалният инженерен лидер Robertshaw вече ще бъде новият собственик на

Глобалният инженерен лидер Robertshaw вече ще бъде новият собственик на ...

......... Унгария и Бразилия. Най-много служители от тях работят у нас - около 500 души. Компанията е един от големите работодатели в Пловдив. Дейността на купувача Robertshaw е свързана с производството на части за регулиране на енергията за перални, хладилници, готварски печки и други. Официална информация за цената на сделката липсва.


DXC Technology (компания на Hewlett Packard Enterprise за IT-услуги за

DXC Technology (компания на Hewlett Packard Enterprise за IT-услуги за ...

......... България Преместването е част от плана на компанията да разполага с не повече от 20% от служителите си в един географски регион Компанията навлезе на пазара в България през 2014 година със създаването на дъщерната фирма "Луксофт България" и една от най-големите и бързоразвиващите се в ИТ сектора у нас.


Гръцката компания GEK TERNA продава българското си дъщерно дружество

Гръцката компания GEK TERNA продава българското си дъщерно дружество "Ай ...

......... да бъде под техния бранд. Компанията е разположена на 6 етажа с общ капацитет от 2300 души. Сред другите наематели там са компаниите PROS, Anakatech, Beiersdorf, Estafet и други. Най-големият работодател в аутсорсинга у нас отваря 2000 нови работни места Компанията ще инвестира над 150 милиона евро в местната икономика


Vinci купува 50,01 процента от второто най-голямо летище във Великобритания

Vinci купува 50,01 процента от второто най-голямо летище във Великобритания ...

......... дестинации в 74 държави и има силни отношения с авиолинии като EasyJet и British Airways. То бе най-ефективното летище в света през 2017 г. с рекордните 950 полета на ден. Летището в Белград има нов стопанин, който ще плати 1.5 милиарда евро на държавата Компанията обслужба 35 летища в света


Собственикът на българския телеком

Собственикът на българския телеком "Виваком" Спас Русев е спечелил търга ...

......... беше резултат от проведен през 2015 година в Лондон търг, който Viva Telecom спечели с оферта за 330 милиона евро за придобиване на InterV. С финализирането на сделката дружеството Viva Edge Telecom Limited, което е притежавано изцяло от бизнесмена Спас Русев, стана най-големият акционер в телекома с дял от 46%.Китайската Zijin Mining Group е инжектирала $350 милиона в капитала

Китайската Zijin Mining Group е инжектирала $350 милиона в капитала ...

......... отворят нови мини. Сърбия ще се превърне в третият най-голям производител на мед в Европа, а делът на минната индустрия в брутния вътрешен продукт на страната ще нарасне от 1 на 5%, прогнозира министърът. Сърбия договаря 1,5 милиарда долара инвестиции с Китай Те ще бъдат насочени към няколко приоритетни сфери


Сделката между Австралия и Франция за изграждането на флота от

Сделката между Австралия и Франция за изграждането на флота от ...

......... тази седмица група пенсионирани военноморски офицери изрази мнение, че френските подводници са твърде скъпи и сложни и трябва да се вземат предвид по-евтините алтернативи. През 2016 г. френската държавна компания Naval Group бе избрана да построи 12 подводници в Аделаида в конкуренция с германската ThyssenKrupp Marine Systems и японското правителство.


Българската банка за развитие (ББР) и Китайската банка за развитие

Българската банка за развитие (ББР) и Китайската банка за развитие ...

......... заеми, проектно финансиране, участие във фондове за дялово финансиране, подкрепа на проекти от взаимен интерес и други проекти, договорени впоследствие между ББР и КБР, включително по инициативата "Един пояс, един път". Над 8000 български компании са получили общо финансиране от €1,600 милиарда чрез ББР 1000 от тях са стартиращи фирми


Хърватия може да анулира сделката за закупуването на 12 многоцелеви

Хърватия може да анулира сделката за закупуването на 12 многоцелеви ...

......... беше Пленкович. През март Хърватия се съгласи да придобие 12 изтребителя F-16 от Израел, за да замени остарелите си руски изтребители МиГ-21. Хърватия ще плати цената на 10 равни годишни вноски по 50 млн. долара. Израелското предложение бе избрано в международен търг, в който участваха и Гърция, Швеция и САЩ.


Три нови автобуса на природен газ ще станат част от

Три нови автобуса на природен газ ще станат част от ...

......... транспорт на стойност 11 млн. лева. Това беше първата голяма поръчка за чешкия производител на българския пазар. "След като доставихме автобусите за град Сливен, това е още един успех за нашата работа в България", казва Худи пред Euro.cz, добавяйки, че компанията ще продължи да укрепва позициите си на нашия пазар.Българският производител на ски и екипировка за международните марки Atomic

Българският производител на ски и екипировка за международните марки Atomic ...

......... производствени бази в България, Австрия, Франция, Финландия, Канада и Щатите. Фабриката в Чепеларе отваря врати през 1972 година, а лиценз за производството на ски от австрийската марка Atomic получава през 1982 година. Преди 10 години компанията е придобита от Amer Group. В завода у нас целогодишно работят над 550 души.


Международната компания HCL Technologies (HCL) ще придобие от американската корпорация

Международната компания HCL Technologies (HCL) ще придобие от американската корпорация ...

......... Един от най-големите в света производители на електронна техника и програмно осигуряване, а така също и на консултантски и ИТ услуги. HCL Technologies е специализиран в трансформация на бизнеса на големи компании посредством внедряването на цифрови технологии. HCL работи в 43 страни, персоналът на компанията е около 128 хиляди души.


Американска инвестиционна компания се готви да купи футболния клуб от

Американска инвестиционна компания се готви да купи футболния клуб от ...

......... август 2006 г. Никой друг настоящ отбор на Висшата лига не издържа толкова дълго, без да подобри трансферния си рекорд. От 20-те отбора през този сезон във Висшата лига, 5 имат американски собственици. Сред тях са семейство Глейзър в "Манчестър Юнайтед", Джон Хенри в "Ливърпул" и Шахид Кан във "Фулъм".


Южноафриканският публичен фонд MAS Real Estate купи търговския център Atrium

Южноафриканският публичен фонд MAS Real Estate купи търговския център Atrium ...

......... 2008 г., MAS Real Estate е компания за инвестиции в недвижими имоти, която чрез придобиване и развитие е събрала портфолио от търговски, офис, индустриални, логистични и хотелски имоти в Румъния, Германия, Великобритания, България, Полша и Швейцария. Компанията се търгува на фондовата борса в Йоханесбург, както и на Люксембургската фондова борса.


Международният производител на потребителски стоки Unilever направи крупна сделка с

Международният производител на потребителски стоки Unilever направи крупна сделка с ...

......... Uni и британската Lever Brothers. В настоящия момент в портфейла на компанията има около 400 известни бранда, продавни в 170 държави. Сред тях са: Lux, Sunsilk, Timotei, Denim, Dove, Rexona, Domestos, Knorr, Lipton, Brooke Bond. В 264-те производствени обекта на Unilever в сто страни по света работят 163 хиляди сътрудници.


Два хотела в София - Novotel на булевард

Два хотела в София - Novotel на булевард "Цариградско шосе" ...

......... обект от луксозната марка MGallery у нас. Той ще се намира в Пловдив и ще разполага с 60 стаи и апартаменти, както и със спа и уелнес зона. Orbis прави нов луксозен хотел в Пловдив Той ще отвори врати през следващата година и ще разполага с 60 стаи и апартаменти


Третата най-голяма банкова група в Гърция - Eurobank, която е

Третата най-голяма банкова група в Гърция - Eurobank, която е ...

......... банката ще се върне към устойчиво равнище на рентабилността, като целевата възвръщаемост от активи ще надхвърли 10% през 2020 година", допълва той. Fairfax увеличи дела си в Eurobank през 2015 година като фондът участваше в рекапитализацията на гръцката финансова институция. Тогава компанията придоби 17 на сто от ценните книжа на банката.


Akuo Energy, водещ френски независим производител на възобновяема енергия, финализира

Akuo Energy, водещ френски независим производител на възобновяема енергия, финализира ...

......... проекти в Гърция, Сърбия и Косово. Към края на 2017 г. Akuo Energy е инвестирала над €2,1 милиарда в общ капацитет от 1,1 GW. В момента се разработват проекти за още 2 GW. До 2022 г. компанията планира общ капацитет от 3 500 MW. Приходите ѝ възлизат на €205 милиона.


Lockheed Martin спечели предварителен договор, възлизащ на до 22.7 млрд.

Lockheed Martin спечели предварителен договор, възлизащ на до 22.7 млрд. ...

......... самолети в бъдеще, възползвайки се и от икономиите от мащаба, позволени в рамките на многогодишния договор. Общата стойност на 3-годишната сделка, включваща САЩ и съюзниците му, е над 37 млрд. долара и включва рекордните 440 самолета. Пентагонът преговаря за отделен договор с Pratt & Whitney за двигатели на новите изтребители.


Австрийският строител и инвеститор в недвижими имоти Immofinanz Group купи

Австрийският строител и инвеститор в недвижими имоти Immofinanz Group купи ...

......... 13 500 кв. м наемна площ и се намират в Осиек и Валпово. Придобиванията в Сърбия включват паркове на дребно с приблизително 32 500 кв. м наемна площ в Суботица, Борча и Смедерево. Марката Stop Shop в страната ще разполага с 9 локации с 83 600 кв. м наемна площ.


Experian съвсем скоро ще се премести в нова сграда. Компанията,

Experian съвсем скоро ще се премести в нова сграда. Компанията, ...

......... българския офис, така и по целия свят." Вчера компанията обяви и финансовите си резултати, отчитайки 7 процента ръст на приходите за шестте месеца до 30 септември до $2,36 милиарда. Листната в Лондон компания обаче отчита спад на печалбата преди данъци от 5% до $470 милиона заради валутни проблеми в Бразилия.


Алкохолният гигант Diageo продава 19 марки спиртни напитки, сред които

Алкохолният гигант Diageo продава 19 марки спиртни напитки, сред които ...

......... Pernod Ricard и Brown-Forman, че по-високите обеми отразяват предпочитанията на милениалите към висококачествени и супер премиум смесени скоч и уиски продукти. Купувачът Sazerac, чиито корени достигат до началото на 19 век, е независима, семейна американска компания, разположена в Луизиана. Тя притежава марки като Buffalo Trace и бърбъна Pappy Van Winkle.


Големите компании храчат десетки милиони долари всяка година за съдебни

Големите компании храчат десетки милиони долари всяка година за съдебни ...

......... лечението си поради употребата на тютюневи изделия. Освен това делото налага и забрана на някои видове реклами на тютюневи изделия. В рамките на делото през 1998 г. четирите комапнии - Lorillard, R.J Reynolds, Philip Morris Inc., Brown & Williamson се съгласяват да платят $206 милиарда в течение на 25 години.


Най-голямата компания за онлайн финансови услуги в света - Ant

Най-голямата компания за онлайн финансови услуги в света - Ant ...

......... популярността на платежната система, за да се разшири във всичко: от управление на активи до застраховане, определяне на кредитен рейтинг и кредитиране. Ant Financial набра около 14 млрд. долара в последния кръг на финансиране, с които ще си осигури разширяване на бизнеса в Югоизточна Азия и други пазари в чужбина.


TBI Bank е станала минотарен акционер в норвежката финансова институция

TBI Bank е станала минотарен акционер в норвежката финансова институция ...

......... за развитие на бизнеса в скандинавския регион", допълва той. У нас и в Румъния TBI Bank е позиционирана в сегмента на потребителското финансиране и кредитирането на малки и средни предприятия. Потребителите й достигат 1,4 милиона. Банката е част от най-голямата онлайн и мобилна група за потребителско кредитиране в Европа 4Finance.


Red Hat най-вероятно няма да получи по-висока цена от предложените

Red Hat най-вероятно няма да получи по-висока цена от предложените ...

......... Hat ще продължи самостоятелно дейността си. Новата придобивка ще помогне на 107-годишната IBM да разшири дейността си в областта на облачните услуги и хибридната облачна инфраструктура. IBM заложи $33,4 милиарда в битката срещу Amazon в най-голямата IT сделка за годината А също и най-мащабното придобиване в 107-годишната история на компанията


Гигантът Unilever получи разрешение от бъгларската Комисия за защита на

Гигантът Unilever получи разрешение от бъгларската Комисия за защита на ...

......... среда с оглед промоциите в търговските вериги, което прави категорията атрактивна. От дружеството отбелязват и намаляване сезонността на този сегмент. Световният лидер в потребителските стоки Uniliver купува румънска марка сладолед Цената на сделката не е обявена През 2011 г. Unilever придоби и сладоледите "Дарко", както и производствените линии на компанията.


Белгия избра изтребителите на F-35 на Lockheed-Martin вместо Eurofighter Typhoon,

Белгия избра изтребителите на F-35 на Lockheed-Martin вместо Eurofighter Typhoon, ...

......... предстоящите парламентарни избори през май. Министърът на отбраната Стивън Вандепут заяви, че се надява въпросът да бъде разрешен, преди да се оттегли в края на годината. Ако Белгия избере F-35, това ще е голям успех за Lockheed-Martin и удар за Великобритания, Германия, Италия и Испания, които стоят зад програмата Eurofighter.


Британският производител на метали Liberty, част от групата GFG Alliance,

Британският производител на метали Liberty, част от групата GFG Alliance, ...

......... да се позиционираме силно във вътрешните вериги за доставки на тези бързо развиващи се национални икономики и да станем основна част от процъфтяващия европейски промишлен сектор. Това са висококачествени активи с висококвалифициран персонал, когото очакваме с нетърпение да приветстваме в GFG Alliance", казва Санджийв Гупта, изпълнителен председател на GFG Alliance.


След като през миналата година продажбите на няколко от големите

След като през миналата година продажбите на няколко от големите ...

......... сделки за 2017-а: 5 мола продадени за над 1,3 милиарда лева Кратък списък на споразуменията През 2016 година пък бившият City Center беше купен от Revetas Capital и след това беше преименуван на Park Center. City Center Sofia умря. Да живее Park Center Първият софийски мол ще се прероди наесен


Dogus Holding на турския милиардер Ферит Шахенк продава луксозните си

Dogus Holding на турския милиардер Ферит Шахенк продава луксозните си ...

......... продаде своя дял и в съвместно предприятие за изграждане на търговски център в Измир на партньора си Orjin Group. През май Европейската банка за възстановяване и развитие обяви, че ще купи 25% от D-Marinas на Dogus, която притежава 10 яхтени пристанища в Турция, Гърция и Хърватия, за 70 млн. евро.


Продажбите на американското военно оборудване на чужди правителства нараснаха с

Продажбите на американското военно оборудване на чужди правителства нараснаха с ...

......... и неговите съюзници. Най-големите американски доставчици на оръжие са Boeing Co, Lockheed Martin Corp, Raytheon Co, General Dynamics Corp и Northrop Grumman Corp. През изминалата година Конгресът одобри многобройни сделки за противоракетна отбрана, включително покупки от Полша и Румъния на системата за противоракетна отбрана Пейтриът, произвеждана от Lockheed и Raytheon.


Новите американски изтребители F-35 се превръщат в

Новите американски изтребители F-35 се превръщат в "ябълката на раздора" ...

......... през юли в писмо до Конгреса. Ердоган засега запазва мълчание относно потенциалните си действия. Матис трябва да изпрати доклад до Конгреса до средата на ноември относно потенциалното въздействие на всяка промяна в участието на Турция. Производителят на F-35 Lockheed Martin твърди, че продажбата на самолетите на Турция е на път.


Honda ще инвестира $2,75 милиарда и ще закупи дял в

Honda ще инвестира $2,75 милиарда и ще закупи дял в ...

......... на автономни автомобили. Последните инвестиции в Cruise оценяват компанията на $14,6 милиарда. Само преди две години GM бе остро критикувана, че е платила твърде много за мажоритарния дял - $1 милиард. Honda се гордееше, че прави всичко сама. Сега това е невъзможно Цената на технологиите промени корпоративната култура на компанията


Италианската група Lavazza придоби бизнеса с кафе, включително кафе системите

Италианската група Lavazza придоби бизнеса с кафе, включително кафе системите ...

......... едни от най-популярните марки като M&M"s, SNICKERS, TWIX, PEDIGREE, ROYAL CANIN, ORBIT, SKITTLES и други. С централен офис в Маклийн, Вирджиния, Mars извършва дейност в повече от 80 държави. Lavazza знае как да утоли растящия апетит на Америка за италианско кафе Компаниите гледат на ободряващата напитка като ключов източник на растеж


Консорциум, воден от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР),

Консорциум, воден от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), ...

......... Акциите й са продадени на цена от 1059 леи за акция (62.7 долара). "Преди всичко искаме да видим правилно управление в тези банки. Те ще трябва да постигнат такава институционална сила, за да предотвратят повтарянето на ситуацията, която се наблюдава в банковата система на Молдова през последните години", посочи Малиж.


Италианската компания Lavazza придобива бизнеса с кафе на Mars, включително

Италианската компания Lavazza придобива бизнеса с кафе на Mars, включително ...

......... създадена през 1984 г., предлага кафемашини за офиси. Най-новата сделка на Lavazza последва придобиването на миналата година на италианската Nims, специализирана в продажбата на кафе капсули и машини от врата до врата в Италия, купуването на канадския производител на органично кафе Kicking Horse Coffee, както и френската марка Carte Noire.


Американската инвестиционна компания KKR & Co. ще продаде мажоритарния си

Американската инвестиционна компания KKR & Co. ще продаде мажоритарния си ...

......... собственик на капитала на "Директ Медия Крес" ЕООД. Доскорошният миноритарен акционер Красимир Петков остава управител, показва справка в Търговския регистър. Същата е и ситуцията с "Директ Медия" ООД, където управител остава Румяна Велкова. От своя страна Direct Media ще придобие телевизионните канали Pink в Босна и в Черна гора.  


Легендарният стадион

Легендарният стадион "Уембли", известен като дома на английския футбол, ще ...

......... Макар че сделката има икономически смисъл, някои членове на борда "може да гласуват чисто емоционално", за да попречат на извършването на продажбата. От ФА засега отказват коментар. Милиардерът Хан преговаря за покупката на "Уембли" от април. Той притежава английския Фулъм и отборът от Националната футболна лига на САЩ Джаксънвил Джагуарс.


Модна къща Versace не получи оферти от италиански инвеститори, преди

Модна къща Versace не получи оферти от италиански инвеститори, преди ...

......... на Capri Holdings, а семейство Версаче, което притежава 80% от модната къща, ще получи 150 млн. евро от покупната цена в акции на новото холдингово дружество. "Това е важен дял", отбеляза Донатела. Вестниците оценяват дела между 1.5% и 2%. "Бъдете подготвени, Versace ще бъде по-силна от всякога", категорична бе тя.


Спас Русев, чието дружество Viva Edge Telecom Limited придоби мажоритарен

Спас Русев, чието дружество Viva Edge Telecom Limited придоби мажоритарен ...

......... спечели с оферта за 330 милиона евро за придобиване на InterV. С финализирането на сделката дружеството Viva Edge Telecom Limited, което е притежавано изцяло от бизнесмена Спас Русев, стана най-големият акционер в телекома с дял от 46%. Официално: "Виваком" вече е с нов собственик Спечелилият търга бизнесмен влезе във владение


Michael Kors Holdings купува италианската модна марка Gianni Versace за

Michael Kors Holdings купува италианската модна марка Gianni Versace за ...

......... Маями през 1997 г. 63-годишната му сестра Донатела е творчески директор на модната къща и ще "продължи да води творческата визия на компанията", каза Айдъл. Главният изпълнителен директор Джонатан Акройд също ще запази поста си. Семейството ще получи и 150 млн. евро от покупната цена в акции на Capri Holdings.


Шведският разработчик на електронни игри Stillfront Group обяви в петък,

Шведският разработчик на електронни игри Stillfront Group обяви в петък, ...

......... директор на българското дружество Доброслав Димитров. Шведската компания, която има пазарна капитализация от 4,224 милиарда долара, е сред водещите в бранша в Европа, като работи с няколко дъщерни дружества - в Германия, Великобритания, Малта, Щатите, Обединените арабски емирства, Йордания и Румъния. Сред основните й пазари са Германия, САЩ, Франция и Великобритания.


Конкурентите BMW и Daimler обявиха планове да създадат нова обща

Конкурентите BMW и Daimler обявиха планове да създадат нова обща ...

......... ще подобри качеството на живот в големите градове", казва от своя страна председателя на борда на директорите на BMW Харалд Крюгер. Стратегията на двата конкурента включва предлагането на услуги, като споделено ползване на автомобили, изграждането на система за "умно" паркиране, създаването на мрежа от зарядни станции за електромобили и други.


Чешкият инвестиционен фонд PPF Real Estate, основана от Петр Келнер,

Чешкият инвестиционен фонд PPF Real Estate, основана от Петр Келнер, ...

......... В момента в нея се намира централната на холандската банкова група ING. Построена е през 2011 г. Трансакцията най-вероятно ще бъде приключена до края на годината. Източник: Новият собственик на Telenor в България готви сделка за до €3 милиарда на Балканите PPF Group е сред основните кандидати за United Group


Uber преговаря за покупката на компанията за доставка на храни

Uber преговаря за покупката на компанията за доставка на храни ...

......... инвеститори в Uber. Преговорите рязко приключиха, след като японската компания се съсредоточи върху подкрепата на Uber. Макар и сравнително неизвестна на претъпкания и силно конкурентен пазар в САЩ, който съзнателно избягва, Deliveroo се среща навсякъде в столиците на Европа. Услугата е достъпна в повече от 200 града на 4 континента.


Adobe Systems Inc постигна сделка за закупуването на Marketo Inc.

Adobe Systems Inc постигна сделка за закупуването на Marketo Inc. ...

......... милиона през 2017 година. Очаква се сделката да приключи през четвъртото тримесечие на фискалната година на Adobe. Това е най-голямото споразумение на Adobe, след като през 2005 г. придоби Macromedia Inc. за $3,4 милиарда. Досегашният главен изпълнителен директор на Marketo Стив Лукас ще се присъедини към управленския екип на Adobe.


Американската Boeing ще подкрепи украинският авиационен производител

Американската Boeing ще подкрепи украинският авиационен производител "Антонов" за възраждането ...

......... началото на 2016 година "Антонов" обявиха, че преустановяват своята дейност, а година по-рано то беше извадено от състава на съвместното руско-украинско предприятие "ОАК-Антонов". Преди две години излезе информация, че китайска компания обмисля да възстанови производството на самолета Ан-225 Мрия. Русия разработва свръхтежък транспортен самолет "Слон" Трябва да замени Ан-124 "Руслан"


България няма да произвежда части за F-16, дори и да

България няма да произвежда части за F-16, дори и да ...

......... ще заменят остарелите руски самолети МиГ-21 Сред най-модерните придобивки е системата, която автоматично ще изправи и задържи изтребителя във въздуха, ако пилотът загуби съзнание. На събитието, организирано от Атлантическия клуб, присъстваха и председателите на комисиите по отбрана и по икономически въпроси в Народното събрание генерал Константин Попов и Петър Кънев.


Индия има намерение да подпише с Русия споразумение а закупуването

Индия има намерение да подпише с Русия споразумение а закупуването ...

......... в корабостроителницата в индийския щат Гоа, а другите две в Калининград, отбелязва изданието, цитирано от руските медии. Индия може да заплати за фрегатите с рупии, доколкото санкциите на САЩ усложняват купуването на оръжие от Русия и банките в Индия не могат да превеждат долара на компаниите от руския военнопромишлен комплекс.


Най-голямата скандинавска банкова група - Nordea, продава своето поделение в

Най-голямата скандинавска банкова група - Nordea, продава своето поделение в ...

......... милиона частни клиенти и 700 хиляди компании. Банка Luminor бе създадена през 2017 година в резултат на обединяването на банките Nordea и DNB в балтийските страни. Банката заема 23 на сто от кредитния пазар в региона, има активи за над 15 млрд. евро, като в нея работят 3 хиляди души.


Българският производител на преносими компютри и мобилни телефони

Българският производител на преносими компютри и мобилни телефони "Правец" търси ...

......... "Правец" е €500 хил., но Вучев не потвърди сумата, като посочи, че би я коментирал с евентуален купувач. Според последния финансов отчет "Правец Компютри" има 11 хил. загуба и няма записани приходи. „Правец” планира да произвежда продуктите си в България Компанията иска да създаде и лаборатория за тестове и иновации


Втората по големина руска банкова група ВТБ (Външно-търговска банка) обяви

Втората по големина руска банкова група ВТБ (Външно-търговска банка) обяви ...

......... Германия, Великобритания, Кипър, Грузия, Ангола. А така също филиал на ВТБ в Китай и Индия и на "ВТБ Капитал" в Сингапур. Припомняме, офисът на VTB (ВТБ Капитал АД) в София, ръководен от ексфинансовия министър Милен Велчев, участва активно в сделките около смяната на собствеността в БТК - Виваком и Булгартабак.


Британската Whitbread Plc. е постигнала споразумение да продаде популярната кафе

Британската Whitbread Plc. е постигнала споразумение да продаде популярната кафе ...

......... над 200 бранда и присъства в над 200 страни. През 2017 г. компанията отчете приходи от $35,4 милиарда и оперативна печалба от $9,7 милиарда. Пазарната ѝ капитализация е почти $195 милиарда. Обновена Coca-Cola откри в София втория си най-голям развоен център в света 130 души ще разработват технологии за компанията


Apple придоби стартираща компания, създаваща

Apple придоби стартираща компания, създаваща "умни стъкла" с холограмна технология, ...

......... се движим много бързо", заяви още той по-рано. Akonia, основана през 2012 г., има над 200 патента, включително за леки и евтини лещи, които могат да станат част от очила с добавена реалност. Анализатори предричат, че подобен проект от Apple ще излезе на пазара след не по-малко от две години.


Австралийското подразделение на Vodafone ще се превърне в част от

Австралийското подразделение на Vodafone ще се превърне в част от ...

......... мобилен оператор в страната с около шест милиона абонати. След обявяване на новината акциите на Hutchison Telecommunications Australia подскочиха с 44%, а на TPG Telecom - с 18%. Сделката е обект на регулаторно одобрение. Вторият най-голям телеком в Европа продължава експанзията Преговаря за активи в три държави от американска компания


Американският хедж фонд Harris Associates LP е закупил 3,07% дял

Американският хедж фонд Harris Associates LP е закупил 3,07% дял ...

......... 5,2% дял в японския производител на медицинско оборудване Olympus Corp. Вчера Ryanair подписа и първото си споразумение със синдикална организация, давайки на италианските пилоти и екипаж възможност да получат обезщетения и платен отпуск при раждане. Ryanair въвежда такса за големия ръчен багаж Новата политика не допуска големи куфари в самолета


Nestlé и Starbucks Corporation приключиха сделката за $7,15 милиарда, която

Nestlé и Starbucks Corporation приключиха сделката за $7,15 милиарда, която ...

......... генерира около два милиарда долара продажби годишно. Около 500 служители на кафе-веригата ще се присъединят към екипа на Nestle. Това е третата най-голяма сделка в 152-годишната история на Nestle. Швейцарската компания има нужда от малко помощ, след като през 2017 година продажбите нараснаха с най-бавен темп за последните две десетилетия.


Търговският парк Jumbo Plaza на изхода от София към магистрала

Търговският парк Jumbo Plaza на изхода от София към магистрала ...

......... работни места Според плановете застроената площ ще бъде около 12 хиляди квадратни метра, а в допълнение ще бъде изграден открит паркинг с 300 паркоместа, както и трафопост. След отварянето на обекта ще бъдат наети 50 души персонал там, като 20 от тях ще бъдат мъже, а останалите 30 - жени.


Година и половина след като беше обявена една от най-мащабните

Година и половина след като беше обявена една от най-мащабните ...

......... нас е лидер с 16,90% от пазара. С добавянето на дела на "Сосиете Женерал" делът би стигнал 23,46 на сто при такъв от 16,35% за "УниКредит". Всички направени сметки са примерни и какъв точно ще бъде ефектът от сделката върху банковия пазар у нас ще се разбере след нейното реализиране.


Шри Ланка отново постави на тезгяха държавния авиопревозвач, върху който

Шри Ланка отново постави на тезгяха държавния авиопревозвач, върху който ...

......... изяви интерес Emirates притежаваше 44 процента от авиокомпанията до 2010 г., но тогава делът бе изкупен от правителството след края на продължилата 26 години гражданска война. SriLankan Airlines би била интересна за инвеститорите заради това, че оперира в туристическа страна, а и заради близостта си до Индия - най-бързорастящия авиопазар.


Суверенният фонд на Саудитска Арабия може да придобие Lucid Motors

Суверенният фонд на Саудитска Арабия може да придобие Lucid Motors ...

......... Компанията все още не продава автомобили. През 2016 г. тя представи прототип на луксозния си модел с цена $100 000, а надеждата е, че производството ще започне в края на 2018 г. Живот след петрола: Саудитска Арабия залага на технологиите Уверените стъпки на Рияд към икономика, по-независима от "черното злато"


PepsiCo съобщи в понеделник, че планира да придобие SodaStream срещу

PepsiCo съобщи в понеделник, че планира да придобие SodaStream срещу ...

......... е шанс за повишаване на продажбите си по света чрез Pepsi. Най-големите ѝ пазари сега са Германия, Франция, Канада и САЩ, но има присъствие в общо 45 страни. Очаква се придобиването да бъде факт до януари 2019 г., като преди това акционерите на SodaStream и регулаторите трябва да одобрят сделката.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп многократно обеща на гражданите на

Президентът на САЩ Доналд Тръмп многократно обеща на гражданите на ...

......... Компанията Holiday Inn е първата в хотелиерския бизнес на Америка, която започва да продава марката си под формата франчайзинг.  Holiday Inn е бранд, който обединява 7 световни хотелски брандове. Сегашният собственик на компанията - IHG (InterContinental Hotels Group) притежава и управлява над 4 500 хотела в 130 страни по света.