Публичното дружество

Публичното дружество "Родна земя холдинг" е подписало договор за придобиване ...

......... едно ритейл дружество, след като през 2015 г. придоби популярните магазини "Баумакс" в България, които после бяха преименувани на HomeMax. За днес бе насрочено и увеличаване на капитала на дружеството през борсата с планиран приход от аукциона до 38 милиона лева. Все още няма информация за резултатите от проведената процедура.


В началото на миналата година чилийското правителство си постави амбициозна

В началото на миналата година чилийското правителство си постави амбициозна ...

......... богатствата си. Подобно на Albermarle, другият играч в сектора в страната, SQM, се бори за увеличаване на производството, на фона на голямото търсене в световен мащаб, което се очаква да се утрои до 2025 година. Междувременно правителството се бави с това да разреши на нови играчи да навлязат в пазара.


Марката кафе Lavazza отново ще се дистрибутира от

Марката кафе Lavazza отново ще се дистрибутира от "Софсток" ООД, ...

......... глобалният главен търговски директор на Lavazza Group Мауро Мантовани. От своя страна шефът на "Софсток" ООД Мирослав Пенчев посочи, че дистрибуторът също споделя радостта си от подновяването на бизнес партньорството си с Lavazza. Как се справят италианските Lavazza и Illy срещу световната конкуренция? Starbucks и Nestle агресивно настъпват в страната


Базираната във Франция информационна мрежа за платена телевизия Euronews и

Базираната във Франция информационна мрежа за платена телевизия Euronews и ...

......... показвано заедно с оригиналното съдържание на сръбски канал. Euronews пък ще използва и съдържание на местната телевизия. "Благодарим на Euronews за доверието ни в това партньорство, защото то потвърждава, че ние сме компания, която работи по високи европейски стандарти", каза от своя страна изпълнителният директор на сръбската телевизия Предраг Кулибр.


Производителят на мрежово оборудване Cisco Systems Inc. ще придобие производителя

Производителят на мрежово оборудване Cisco Systems Inc. ще придобие производителя ...

......... приключено по време на втората половина на 2020 г. Междувременно IBM съобщи, че е успяла да приключи придобиването на Red Hat. Сделката е за $34 милиарда. IBM заложи $33,4 милиарда в битката срещу Amazon в най-голямата IT сделка за годината А също и най-мащабното придобиване в 107-годишната история на компанията


Индийската ИТ компания HCL Technologies приключи сделката по придобиване на

Индийската ИТ компания HCL Technologies приключи сделката по придобиване на ...

......... платформите, предмет на сделката. Президентът на HCL Technologies Си Виджаякумар заяви пред инвеститори, че индийската компания планира да предлага продуктите на IBM под формата на услуги. "Продуктите, които придобиваме, са големи и нарастващи области на пазара като сигурност, маркетинг и търговия, които с явяват стратегически важни за HCL", отбеляза той.Американски финансов консорциум, в който влизат две инвестиционни фирми -

Американски финансов консорциум, в който влизат две инвестиционни фирми - ...

......... приходите ѝ са в размер на 3,8 милиарда евро. Една от производствените бази на групата се намира в България. Тя е разположена в близост до Пловдив, а в нея бяха вложени 50 милиона лева. Световен лидер отваря завод за 50 милиона лева в Пловдив Компанията ще наеме над 900 работници


Българският бизнесмен Спас Русев официално се включва в състезанието за

Българският бизнесмен Спас Русев официално се включва в състезанието за ...

......... създаде недоволство сред големия бизнес в северната ни съседка. За миналата година Telekom Romania отчита €933 милиона, спад от 4 процента. Печалбата е €138 милиона - със 17 процента по-ниска. Компанията има 2,3 милиона абонати на срочни договори и 3 милиона, които използват предплатени услуги. Фиксираните абонати са 1,7 милиона.


Британската компания за атракциони Merilin Еntertainments, която притежава музеите

Британската компания за атракциони Merilin Еntertainments, която притежава музеите "Мадам ...

......... компания за атракциони Джон Съдърланд. По план сделката трябва да бъде финализирана през четвъртото тримесечие на 2019 година. Придобиването идва малко след като големият инвеститор ValueAct Capital призова Merlin да премине от публична към частна компания, тъй като според инвестициите, от които има нужда това е по-добрият вариант за нея.


Канадският производител на влакове и самолети Bombardier ще продаде губещото

Канадският производител на влакове и самолети Bombardier ще продаде губещото ...

......... разработва своя регионална програма за производство на самолети - MRJ. Като част от сделката, която се очаква да приключи през първата половина на следващата година, японската компания ще наследи е дълг в размер на 200 милиона долара. По-рано този месец е станало ясно, че Mitsubishi e започнала преговори с Bombardier.


Избраният за купувач на бизнеса на електроразпределителното дружество ЧЕЗ у

Избраният за купувач на бизнеса на електроразпределителното дружество ЧЕЗ у ...

......... и в Комисията за водно и енергийно регулиране. Ако сделката се осъществи, активите на "Еврохолд" ще нарастнат значително, достигайки по думите на Христов 3 милиарда лева. Според него с такъв обем компанията ще стане аткрактивна за листване на чуждестрана борса - в Дъблин или Лондон, каквито планове българското дружество има.От ден първи на авиошоуто в Париж, което е най-голямото

От ден първи на авиошоуто в Париж, което е най-голямото ...

......... в която се намира американския ѝ конкурент. Компанията представи нов голям самолет A321XLR. Още в понеделник тя сключи сделка с Air Lease Corporation за 100 самолета, включително и за новия модел, на обща стойност от 11 милиарда долара. Освен тях производителят е спечелил още няколко такива за над 20 самолета.


Патрик Драи, милиардерът-основател на телеком групата Altice, е постигнал споразумение

Патрик Драи, милиардерът-основател на телеком групата Altice, е постигнал споразумение ...

......... бе закупена от Artemis - холдинговата компания на семейство Пино. През последите две години Sotheby`s и Christie`s отчетоха редица рекордни аукциони на произведения на изкуство, след като пазарът се възстанови. Драи е най-добре познат в телеком и медийния сектори. Неговата Altice работи в САЩ, Португалия, Израел, Франция и Доминиканската република.


Гигантът Unilever изрази готовност да купи бранда за грижа за

Гигантът Unilever изрази готовност да купи бранда за грижа за ...

......... компании. L`Oreal купи Cera Ve и Atelier Cologne. A по-рано тази година Unilever добави към своите притежавани компании и френската Garancia. Британско-холандският гигант, който притежава компании за козметика висок клас, включително Dermalogica и Dove е платил 1 милиард долара за бранда за мъжка хигиена Dollar Shave Club преди три години.


Salesforce.com Inc. е постигнала споразумение за придобиването на Tableau Software,

Salesforce.com Inc. е постигнала споразумение за придобиването на Tableau Software, ...

......... разбиране на данните. Очаква се сделката да бъде приключена през третото тримесечие. Tableu ще запази името си, както и главния изпълнителен директор. Трансакцията ще добави между $350 милиона и $400 милиона към приходите на Salesforce през 2020 г. За тази година компанията прогнозира продажби между $16,45 милиарда и $16,65 милиарда.


Fiat Chrysler обяви, че се е отказала от плановете си

Fiat Chrysler обяви, че се е отказала от плановете си ...

......... в официалното си становище от Fiat. В отделно съобщение от Renault посочват, че "бордът не е бил в състояние да вземе решение поради искането на представителите на френското правителство гласуването да бъде отложено". В резултат на новината акциите на Nissan и Renault поевтиняха по време на ранната търговия в Токио.Amazon има интерес да придобие услугата за предплатени мобилни разговори

Amazon има интерес да придобие услугата за предплатени мобилни разговори ...

......... и Sprint предложиха редица отстъпки, включително продажбата на Boost, за да намалят пазарния си дял и да получат регулаторно одобрение за сливането, което се оценява на $26 милиарда. Сделката, която ще осигури на САЩ технологично предимство пред Китай Сливането ще създаде хиляди работни места и ще намали цените в САЩ


Американската финтех компания Global Payments обяви една от големите сделки

Американската финтех компания Global Payments обяви една от големите сделки ...

......... разходи за новата компания, както и допълнително 100 милиона долара приходи от "кръстосани" продажби на продукти. Обединеното дружество ще има два централни офиса - в Атланта и в Кълъмбъс. Очаква се то да обработва над 50 милиарда транзакции годишно, като служителите му ще бъдат над 3500 души в глобален мащаб.


Най-голямата бразилска компания в областта на козметиката и парфюмите Natura

Най-голямата бразилска компания в областта на козметиката и парфюмите Natura ...

......... който разчита на директни продажби "от врата на врата" - модел, който става все по-малко популярен в епохата на интернет. Natura използва подобен модел и в Бразилия, например, много от консултантите на компанията продават продуктите и на Avon. Очаква се новата компания да бъде четвъртата най-голяма в областта на козметиката.


Германската група Aurubis AG е подписала договор за придобиването на

Германската група Aurubis AG е подписала договор за придобиването на ...

......... с ниско съдържание на метали и инвестира в иновативни технологии за производство с нулев отпадък. Aurubis e водеща международна група за производство на цветни метали и най-големият преработвател на мед в света. "Аурубис България", част от групата, стопанисва медодобивния завод в Средногорието и е втората по големина компания в България.


Чешката енергийна компания ЧЕЗ, която е в процес на продажбата

Чешката енергийна компания ЧЕЗ, която е в процес на продажбата ...

......... 1.4 милиона абонати в югозападната част на Румъния. Плановете на ЧЕЗ за изтегляне от румънския пазар не са нови, но очевидно вече се предприемат конкретни стъпки в тази посока. Ръководството на чешката компания изрази преди време желание да напусне региона на Югоизточна Европа заради политическата и регулаторна нестабилност в него.


Вагоноремонтният завод в Карлово е вече притежание на националната германска

Вагоноремонтният завод в Карлово е вече притежание на националната германска ...

......... се произвеждали резервни части. От 2007 година в него започват да се произвеждат нови вагони за превоз на товари. След повече от две години, борейки се с непрестанни финансови проблеми, през 2015 година ВРЗ е обявено в несъстоятелност. Оттогава заводът е собственост на банката, към която е натрупал дълга си.


"Белла", най-големият производител на хранителни продукти в България, е придобила ...

......... фирмата е единствената, която предлага cross-docking услуга за транспорт на охладени и замразени продукти. Едни от най-големите клиенти на "Белла" са международни и български търговски вериги като "Метро", Kaufland, "Билла", Lidl, "Карфур", "Фантастико", "Пикадили", "Т-Маркет", СВА и други. "Белла България" планира 15 милиона лева инвестиции и навлизане на сръбския пазар


Конгломератът от Банкок Charoen Pokphand Group CP, собственост на най-богатия

Конгломератът от Банкок Charoen Pokphand Group CP, собственост на най-богатия ...

......... железопътното инженерство, е заявила, че нейните партньори включват китайските компании CITIC Group Corp, China Railway Construction, южнокорейската Hyundai, германската Siemens, Thai Development от Италия и японската Bank of International Cooperation. Някои от техните полета на дейност са свързани със свинеферми и птицеферми, както и с магазини, недвижими имоти и телекомуникации.


Екипът на българския стартъп

Екипът на българския стартъп "Центроида" (Centroida) се присъединява към компанията ...

......... екип от 30 специалисти, Centroida е една от водещите български фирми за блокчейн решения. Предлага както публични (Ethereum), така и частни (Hyperledger Fabric) блокчейн технологии, интелигентни contract development и auditing услуги в цял свят. Известна е и с проектите си в сферата на машинното зрение и невролингвистичното програмиране (компютърната лингвистика).


Сделките по сливания и придобивания с участието на глобални енергийни

Сделките по сливания и придобивания с участието на глобални енергийни ...

......... комунални услуги. Тяхната стойност възлиза на 9,1 милиарда долара, което с 35 процента по-малко от четвъртото тримесечие на 2018 година. В Китай придобиванията са се понижили с 45 процента до 4,1 милиарда спрямо последните три месеца на изминалата година. В Европа този спад е 27 процента до 6,8 милиарда долара.


Българският холдинг

Българският холдинг "Синергон" е получил разрешение от Комисията за защита ...

......... бази са снабдени с авто и ж.п. разтоварища. За компанията работят около 70 души Стойността на сделката не е упомената. "Синергон холдинг", търгуван на Българската фондова борса, притежава мажоритарния дял в над 20 дружества, сред които по-популярни са "Топливо", "Лакпром" и други. Компанията притежава активи за над 180 милиона лева.


Американската компания за споделени пътувания и доставки Uber привлече инвестиция

Американската компания за споделени пътувания и доставки Uber привлече инвестиция ...

......... SoftBank - 333 милиона в отдела за автономните коли. И преди тази инвестиция SoftBank беше най-големият акционер в Uber с дял от 16 процента, следвана от Toyota. След сделката бордът на директорите ще бъде променен. В него ще влязат шест члена на Uber, един на Toyota и един на SoftBank.


Publicis Groupe, третата най-голяма рекламна група в света, ще придобие

Publicis Groupe, третата най-голяма рекламна група в света, ще придобие ...

......... бъде $3,95 милиарда. В отделно съобщение Publicis съобщи, че приходите през първото тримесечие растат със 1,7 процента спрямо година по-рано до €2,12 милиарда. Самата Epsilon има около 9 000 служители, включително 3 700 експерти в обработката на данни и 2 000 инженери в Индия. Publicis има около 80 000 служители.


Изборът на боен самолет F-16 Блок 72 от Мароко и

Изборът на боен самолет F-16 Блок 72 от Мароко и ...

......... самолети ще могат да бъдат поддържани в България от местни инженери и техници през цялата продължителност на своите 12 000 часа летателни часа живот. Освен това компанията обсъжда редица други възможности за партньорство с българската индустрия и евентуалното участие на местните академични институции в програми за научноизследователска и развойна дейност.


Индийските власти одобриха закупуването от Русия на 464 танка Т-90МС

Индийските власти одобриха закупуването от Русия на 464 танка Т-90МС ...

......... стрелково отделение с оръдие 2A46 M-5 и дистанционно управляема картечница. Танкът е оборудван с нова система за управление на огъня "Калина", както и комплекс за динамична защита "Реликт". Русия ще достави на Индия две фрегати за $950 милиона От началото са сключени договори за износ на оръжие за $19 милиарда


Най-големият кредитор в Дубай Emirates NBD ще купи турската банка

Най-големият кредитор в Дубай Emirates NBD ще купи турската банка ...

......... на фона на обтегнатите отношения на Турция с държавите от Персийския, тъй като тя застана зад Катар, когато Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и други страни обвиниха Доха, че подкрепя тероризма. Очаква се сделката да приключи до края на второто тримесечие след одобрението на регулаторните органи, обявиха от Emirates NBD.


Сделката между ирландския гигант в областта на производството на хартия

Сделката между ирландския гигант в областта на производството на хартия ...

......... "Витавел инвест" АД, останалите са притежание на физически лица. Компанията реализира почти 14 милиона лева приходи през 2017 г., но и загуба от 481 хиляди лева. През предходните две години загубите са в размер на 365 хиляди и 249 хиляди лева, съответно. Броят на служителите почти достига 150 души. %MCEPASTEBIN%


Американската хранителна компания Kellogg Co се съгласи да продаде своя

Американската хранителна компания Kellogg Co се съгласи да продаде своя ...

......... без шоколад и Fannie May chocolate group. В резултата на тези придобивания приходите на италианската компания стигат до 12 милиарда долара за фискалната година, приключила през 2018-а. Еvercore и Goldman Sachs са били съветници на Kellogg, а JP Morgan Securities и Davis Polk & Wardwell LLP съветват Ferrero относно сделката.


PSA Group и Fiat Chrysler Automobiles обсъждат партньорство и общи

PSA Group и Fiat Chrysler Automobiles обсъждат партньорство и общи ...

......... за общо партньорство, което ще включват и товарни автомобили и автономно шофиране. BMW и Daimler също работят заедно по няколко проекта. Германската автомобилна индустрия е изправена пред перфектната буря Ако вярвате на техните собствени думи, германската автомобилна индустрия крачи гордо и уверено в бъдещето, но това не е напълно вярно


Компанията за таксиметрови услуги Uber Technologies Inc се е договорила

Компанията за таксиметрови услуги Uber Technologies Inc се е договорила ...

......... аналог на Uber. Седалището на компанията е в ОАЕ. Тя привлече около 800 млн. долара от инвеститори, а към октомври 2018 г. бе оценена на 2 милиарда долара. Финансов интерес към Careem проявиха Daimler AG, китайската компания Didi Chuxing, японската интернет компания Rakuten Inc и саудитският инвеститор Kingdom Holding Company.


Японските денонощни магазини, които са доста бързо развиваща се индустрия,

Японските денонощни магазини, които са доста бързо развиваща се индустрия, ...

......... да предвидим текущия недостиг на работна ръка или пък увеличаването на минималните заплати", казва представител на сдружението на собствениците. Реакцията предизвика отзвук в медиите и сред обществото. На фона на този натиск компанията казва, че ще опита да пробва работно време от 10 часа в повече от 20 700 магазина.


Канадската компания Velocity Minerals вече е мажоритарен собственик на находището

Канадската компания Velocity Minerals вече е мажоритарен собственик на находището ...

......... тройунции. Прогнозираните капиталови разходи, които ще бъдат направени за проекта, възлизат на 97,6 милиона канадски долара. В началото на миналата година Министерски съвет разреши на българската "Горубсо-Кърджали" да добива метали от площта "Тинтява" за срок от три години. Тогава стана ясно, че там ще бъдат инвестирани над 5,3 милиона лева.


Унгарската OTP Bank, която у нас е собственик на Банка

Унгарската OTP Bank, която у нас е собственик на Банка ...

......... купи дъщерните дружества на Societe Generale. Последната сделка дойде в края на февруари, когато OTP обяви, че придобива дъщерните дружества на френската група в Черна Гора. Собственикът на Банка ДСК купува дъщерното дружество на Societe Generale и в Северна Македония Френската група продава черногорското си дружество на австрийската Steiermärkische Sparkass


Двете най-големи банки в Германия - Deutsche Bank и Commerzbank

Двете най-големи банки в Германия - Deutsche Bank и Commerzbank ...

......... в Commerzbank, след като банката беше спасена от фалит. За Берлин е важно финансовата институция да продължи да работи конкретно със средноголемите предприятия в страната, които са гръбнакът на германската икономика, разчитаща на износа на автомобили и машини. Най-голямата германска банка обмисля сливане с голям конкурент Има ли шансове сделката?


*обновена на 15 март в 10:31 ч. с коментара на

*обновена на 15 март в 10:31 ч. с коментара на ...

......... излиза на нетна печалба от 184 хил. лв., от 956 хил. лв. през 2016 г. Оперативните приходи са 574 хил. лв. при 1,9 млн. лв. през 2016 година. Юлия Христова притежава и 17% от ВЕЦ "Джерман". Четири ВЕЦ-а в България вече са с нов собственик Akuo Energy стъпва в България


Австрийската

Австрийската "Райфайзен Банк Интернешънъл" има намерение да разшири дейността си ...

......... Ангелова. Потребителските заеми продължават да се вземат предимно за ремонт, а жилищните - най-вече за покупка на апартамент монолитно ново строителство. Средностатистическите кредитополучатели на жилищни заеми са хора с тричленно семейство (двама родители и едно дете), по професия предимно ИТ-специалисти, инженери и икономисти със среден доход от 2000 лева на месец.


Собствениците на емблематичния нюйоркски небостъргач Chrysler Building са сключили сделка

Собствениците на емблематичния нюйоркски небостъргач Chrysler Building са сключили сделка ...

......... увеличаване на разходите, свързани с наемането на земята. Теренът под Chrysler Building кулата е собственост на училището Cooper Union, което е повишило годишната такса до 32,5 милиона долара миналата година от 7,75 милиона долара през 2017 г., потвърди CBRE през януари. През следващите години са планирани още увеличения на наема.


Moody`s подготвя масивна сделка, която ще ѝ даде контрол върху

Moody`s подготвя масивна сделка, която ще ѝ даде контрол върху ...

......... съвместно дружество с NetsUnion Clearing Corp, като американската компания ще има 51% дял. Chengxin е основана през 1992 година и се превърна в най-голямата в сферата си в Китай и четвърта в света. Nvidia е близо до най-голямата сделка в историята си Производителят ще плати $7 милиарда за Mellanox Technologies


Производителят Nvidia е на крачка от най-голямата сделка в историята

Производителят Nvidia е на крачка от най-голямата сделка в историята ...

......... през октомври. През януари Nvidia, която има пазарна капитализация от $91 милиарда, намали прогнозите си за приходите през четвъртото фискално тримесечие с половин милиард долара заради слабо търсене на видеокарти в Китай и по-ниски от очакваните продажби в центровете за данни. Криптомахмурлукът на Nvidia Акциите се сринаха с 18 процента


"Евроинс Иншурънс Груп" АД е сключила споразумение за придобиване на ...

......... дружество ООО РСО Евроинс. През 2018 година "Еврохолд България" отчита приходи от застрахователния си бизнес от 987 млн. лв., като тези цифри изключват руския бизнес. Нетната печалба от дейността е в размер на 12,4 млн. лв. Приходите на "Еврохолд" достигнаха рекордните 1,3 милиарда лева Активите растат до 1,4 милиарда лева


Швейцарският фармацевтичен гигант Roche придобива американския производител на лекарства за

Швейцарският фармацевтичен гигант Roche придобива американския производител на лекарства за ...

......... да бъде нова терапевтична възможност за хората, живеещи с тази болест," каза той. Spark Therapeutics е американска компания, която разработва и предлага на пазара лекарства за генна терапия. Основана през 2013 година. Roche е швейцарски фармацевтична компания, основан през 1896 година. Световен разработчик и производител на лекарства в редица области.


На авиационното изложение Aero India в Бангалор, Lockheed Martin представи

На авиационното изложение Aero India в Бангалор, Lockheed Martin представи ...

......... анонсираха, че при спечелване на поръчката ще създадат в Индия завод за производство на F-16 не само за индийските ВВС, но и за други клиенти. Но през 2018-а от американската компания съобщиха, че производствениете линии за F-16 ще се прехвърлят от Форт Уърт в нов завод в Южна Каролина.  


Ирландският гигант в областта на производството на хартия и опаковки

Ирландският гигант в областта на производството на хартия и опаковки ...

......... г., но и загуба от 481 хиляди лева. През предходните две години загубите са в размер на 365 хиляди и 249 хиляди лева, съответно. Броят на служителите почти достига 150 души. Coca-Cola Hellenic купува най-големия производител на храни в Сърбия за €260 милиона Компанията разширява присъствието си на Западните Балкани


2019 година започва с имотна сделка за €36,5 милиона. Най-новата

2019 година започва с имотна сделка за €36,5 милиона. Най-новата ...

......... 391 кв. м. Тя се намира в близост до търговския център The Mall на бул. "Цариградско шосе" в столицата. Сградата има и шест етажа с офиси, партер и два подземни нива с 240 паркоместа. Очаква се от отдаване под наем тя да генерира приходи от поне 4,6 милиона лева годишно.


Австрийската компания за инвестиции в недвижими имоти Soravia е придобила

Австрийската компания за инвестиции в недвижими имоти Soravia е придобила ...

......... банката. Водят ли се преговори и за останалите 60% от "Кремиковци", които ПИБ притежава? - Има силен интерес към индустриални имоти в България от страна предимно на чуждестрани инвеститори. А "Кремиковци" е точно такъв имот. Акциите на Първа инвестиционна банка подскочиха с 13% Банката отчете 78 процента ръст на печалбата


Операторът на Лондонската фондова борса (LSE), компания London Stock Exchange

Операторът на Лондонската фондова борса (LSE), компания London Stock Exchange ...

......... дълговото й натоварване ще останат в рамките на предварително определените лимити за съотношението на нетния дълг към EBITDA. Компанията очаква сделката да увеличи печалбите на LSEG.  Euroclear, заедно с Clearstream, е най-големият доставчик на разплащателно-клирингови услуги в Европа, обемът на обезпеченията за отговорно съхранение и управление е 28,2 трилиона евро. 


Търговската банка на Абу Даби (ADCB), Обединената национална банка (UNB)

Търговската банка на Абу Даби (ADCB), Обединената национална банка (UNB) ...

......... борсата.  ADIC е част от Mubadala, инвестиционното звено на правителството на Абу Даби, с активи на стойност над $ 225 милиарда. Чрез ADIC правителството на Абу Даби ще притежава 60,2% от обединената банка. Другите акционери на ADCB ще притежават 28%, а акционерите на UNB ще притежават 11.8% от обединената банка. 


Правителството на Полша сигнализира, че ще се опита да предотврати

Правителството на Полша сигнализира, че ще се опита да предотврати ...

......... Управляващите от "Право и справедливост" многократно призоваха за "повторно полонизиране" на чуждестранните медии в страната. След международните критики, правителството отложи плановете си, които биха могли да изгонят някои чуждестранни собственици на медии, налагайки правила, ограничаващи собствеността върху групи, чиито холдинги и пазарен дял от различни платформи се считат за "доминиращи".


Регистрираната в Южна Африка интернет група Naspers е придобила пълен

Регистрираната в Южна Африка интернет група Naspers е придобила пълен ...

......... главният изпълнителен директор на Naspers Боб ван Дюк. През последните години бизнесът на Avito продължава да се развива бързо, като през последните шест месеца считано към края на септември миналата година компанията е генерирала продажби за 157,5 милиона долара или с 30% повече от тези за същия период година по-рано.


Българското дружество

Българското дружество "Доверие обединен холдинг" е получило разрешение от властите ...

......... 50% от капитала на друга банка в страната - B.C. Victoriabank. По-късно от дружеството се отказаха от сделката. През октомври миналата година споразумение беше сключено и за част от най-голямата финансова институция в страната. Консорциум, ръководен от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) купи 41% от акциите на Agroindbank.


Американските изтребители F-16 Viper, за които преговаря България, почти сигурно ще

Американските изтребители F-16 Viper, за които преговаря България, почти сигурно ще ...

......... действително премести производството си на F-16 в Индия, това ще е огромен тласък за проекта "Произвеждайте в Индия" на индийския премиер Нарендра Моди. Целта на проекта е както създаването на база за отбранителната промишленост, така и отварянето на работни места за хилядите младежи, които ежемесечно излизат на пазара на труда.


Британската частна телевизия ITV може да получи най-малко 150 млн.

Британската частна телевизия ITV може да получи най-малко 150 млн. ...

......... програмите на ITV сe заснемат и в студиа в Западен Лондон, които са собственост на BBC. Районът, в който се намира сградата на ITV, става все по-предпочитана локация за офиси, а компании като рекламния гигант WPP вече се местят там. Продажбата е поверена на агенцията за недвижими имоти Knight Frank.


Чешката енергийна група CEZ купи 8 вятърни централи във Франция от

Чешката енергийна група CEZ купи 8 вятърни централи във Франция от ...

......... Европа, чиято обща инсталирана мощност надхвърля 700 мегавата. CEZ Group наблюдава подходящи възможности за придобиване на възобновяеми енергийни източници и нови технологични решения в други европейски страни с цел изграждане на стабилен портфейл от активи на различни етапи от жизнения им цикъл и предоставяне на свързани услуги, посочват от компанията.


През 2020 година най-вероятно ще има нов лидер на банковия

През 2020 година най-вероятно ще има нов лидер на банковия ...

......... общите активи на OTP са у нас при 51% в Унгария и 14% в Хърватска. Това е поредното придобиване от страна на унгарската група OTP на банка на Балканите. Банката присъства в 9 страни и планира навлизане в още 3. Водят се преговори за сделки в Албания, Сърбия и Словения.


Турският милиардер Ферит Сахенк води преговори за продажбата на някои

Турският милиардер Ферит Сахенк води преговори за продажбата на някои ...

......... активите си. През ноември Dogus се съгласи да продаде хотела Villa Magna в Мадрид на мексиканската RLH Properties SAB de CV за €210 милиона, а по-рано продаде и 17% дял от ресторнтьорския си бизнес, който включва веригите Zuma и Nusr-Et.Jumeirah Group вече управлява луксозни хотели в Лондон, Малдивите и Майорка.


Американската Newmont Mining ще купи канадската Goldcorp в сделка на

Американската Newmont Mining ще купи канадската Goldcorp в сделка на ...

......... в златодобивната индустрия и ще бъдат разположени в благоприятни за този бизнес юрисдикции в Северна и Южна Америка, Австралия и Гана. Newmont Goldcorp ще притежава 75% от доказаните златни запаси в Северна и Южна Америка, а около половината от общата й продукция (3 млн. унции) ще се произвежда в именно в този регион.


Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро заяви, че планираната сделка между

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро заяви, че планираната сделка между ...

......... битката на гигантите: Boeing купува бразилската Embraer Сделката не е сигурна заради "златната акция" на държавата Най-търсената продукция на Embraer са самолетите с капацитет 70 - 100 пътника. Това ги прави особено подходящи за регионални полети, за които е нецелесъобразно да се използват големите въздушни лайнери на Boeing или Airbus.


Китайският конгломерат HNA Group продаде мажоритарен дял в сграда в

Китайският конгломерат HNA Group продаде мажоритарен дял в сграда в ...

......... продажба, сред които са замразен хотелски проект в Харбин, дялове в затруднения онлайн кредитор Dianrong, застрахователя Bohai Life и брокерската компания HNA Futures. Китайската банка за развитие ръководи екип, който да контролира продажбите на активи, тъй като групата иска да намали операциите само до основните активи, съобщи Reuters миналия месец.


Глобалният инженерен лидер Robertshaw вече ще бъде новият собственик на

Глобалният инженерен лидер Robertshaw вече ще бъде новият собственик на ...

......... Унгария и Бразилия. Най-много служители от тях работят у нас - около 500 души. Компанията е един от големите работодатели в Пловдив. Дейността на купувача Robertshaw е свързана с производството на части за регулиране на енергията за перални, хладилници, готварски печки и други. Официална информация за цената на сделката липсва.


DXC Technology (компания на Hewlett Packard Enterprise за IT-услуги за

DXC Technology (компания на Hewlett Packard Enterprise за IT-услуги за ...

......... България Преместването е част от плана на компанията да разполага с не повече от 20% от служителите си в един географски регион Компанията навлезе на пазара в България през 2014 година със създаването на дъщерната фирма "Луксофт България" и една от най-големите и бързоразвиващите се в ИТ сектора у нас.


Гръцката компания GEK TERNA продава българското си дъщерно дружество

Гръцката компания GEK TERNA продава българското си дъщерно дружество "Ай ...

......... да бъде под техния бранд. Компанията е разположена на 6 етажа с общ капацитет от 2300 души. Сред другите наематели там са компаниите PROS, Anakatech, Beiersdorf, Estafet и други. Най-големият работодател в аутсорсинга у нас отваря 2000 нови работни места Компанията ще инвестира над 150 милиона евро в местната икономика


Vinci купува 50,01 процента от второто най-голямо летище във Великобритания

Vinci купува 50,01 процента от второто най-голямо летище във Великобритания ...

......... дестинации в 74 държави и има силни отношения с авиолинии като EasyJet и British Airways. То бе най-ефективното летище в света през 2017 г. с рекордните 950 полета на ден. Летището в Белград има нов стопанин, който ще плати 1.5 милиарда евро на държавата Компанията обслужба 35 летища в света


Собственикът на българския телеком

Собственикът на българския телеком "Виваком" Спас Русев е спечелил търга ...

......... беше резултат от проведен през 2015 година в Лондон търг, който Viva Telecom спечели с оферта за 330 милиона евро за придобиване на InterV. С финализирането на сделката дружеството Viva Edge Telecom Limited, което е притежавано изцяло от бизнесмена Спас Русев, стана най-големият акционер в телекома с дял от 46%.


Китайската Zijin Mining Group е инжектирала $350 милиона в капитала

Китайската Zijin Mining Group е инжектирала $350 милиона в капитала ...

......... отворят нови мини. Сърбия ще се превърне в третият най-голям производител на мед в Европа, а делът на минната индустрия в брутния вътрешен продукт на страната ще нарасне от 1 на 5%, прогнозира министърът. Сърбия договаря 1,5 милиарда долара инвестиции с Китай Те ще бъдат насочени към няколко приоритетни сфери