Съединените щати, Великобритания, Япония и Европейският съюз се договориха да

Съединените щати, Великобритания, Япония и Европейският съюз се договориха да ...

......... са „резервирани“ от богатите страни и най-вероятно броят на сделките ще расте. Анализаторите посочват, че дозите може да не са достатъчни за 7,8 милиарда души, а бедните държави ще бъдат “последни на опашката”. Подобна ситуация имаше през 2009 г., когато богатите страни монополизираха доставките на ваксина срещу свински грип.   


Едно със сигурност му е ясно на търговеца на автомобили

Едно със сигурност му е ясно на търговеца на автомобили ...

......... САЩ казват, че планират да прехвърлят от Шпангдалем в Италия ескадрила от изтребители "Ф-16", включително гарнизона, обслужващ персонал и техници. Ескадрилата от над 20 самолета, които подпомагат ВВС на САЩ и НАТО в мисии по света, е сърцето на военновъздушната база и нейните 4000 войници. Изтеглянето е шок за региона.


Руските фармацевтични компании се подготвят за производството на ваксини срещу

Руските фармацевтични компании се подготвят за производството на ваксини срещу ...

......... годината.Спадът в непродоволствената търговия, ресторантьорството и потребителските услуги днес е около 80%, съобщи още Мантуров.„Виждаме, че възстановяването не се случва толкова бързо, колкото бихме искали: потребителите не се връщат много активно в търговските центрове, особено в големите. Не изключвам, че тази тенденция да продължи в определена степен“, коментира той.  


Протестиращи хвърляха яйца и домати по сградата на сръбския парламент.

Протестиращи хвърляха яйца и домати по сградата на сръбския парламент. ...

......... затворени и депутатите не напускат сградата. Сръбското опозиционно движение „Стига вече“ проведе снощи протест пред парламента и обяви, че днес в 9:00 часа ще блокира сградата, така че учредителната сесия да не се проведе, защото „изборите са фалшифицирани“. На днешната сесия бяха утвърдени депутатските мандати, а народните избраници положиха клетва.


Ръководителят на групата за справяне с коронавируса към Белия дом

Ръководителят на групата за справяне с коронавируса към Белия дом ...

......... места с много заразени, е да носят маска дори у дома. Бъркс не изключи жертвите в страната следствие на Ковид-19 да стигнат 300 хиляди до края на годината. По последни данни броят на заразените с коворнавирус в САЩ надминава 4 милиона и 600 хиляди, а жертвите са най-малко 151 хиляди.


Основните опозиционни партии във Венецуела обявиха вчера, че са се

Основните опозиционни партии във Венецуела обявиха вчера, че са се ...

......... от режима на /Николас/ Мадуро, се посочва в обща декларация, подписана от 27 партии.   В декларацията се изтъква липсата на "открит изборен процес, който гарантира уважаването на суверенна воля на народа" и се посочва, че участието на опозицията в изборите би се равнявало на "сътрудничество със стратегията на диктатурата".Шестнадесет процента от британките се оплакват, че са били нахално

Шестнадесет процента от британките се оплакват, че са били нахално ...

......... не им правят забележка, когато кърмят на обществено място. Двадесет и един процента от мамчетата били принудени да хранят кърмачетата в обществената тоалетна, 37 процента в паркираната наблизо кола и 40 процента в някой дискретен ъгъл на заведение. Изследването е било направено във връзка със Световната седмица на кърменето 2020.


Полицията води преговори с мъж, който заплашва да взриви бомба

Полицията води преговори с мъж, който заплашва да взриви бомба ...

......... казал, че в раницата му има бомба и е поискал да се повика полицията", написа Геращенко на страницата си във Фейсбук. „Служителите на банковата институция напуснаха помещенията, а началникът на отдела остана по собствена воля. Започна специална полицейска операция "Гръм". Представителите на полицията започнаха преговори с терориста", посочи още той.


Българи в Берлин ще протестират пред канцлерството този петък в

Българи в Берлин ще протестират пред канцлерството този петък в ...

......... България; Съмнения за срастване на съдебната с изпълнителната власт у нас; Съмненията за злоупотреби с еврофондове от страна на изпълнителната власт; Силно ограничената медийна свобода в България; Абсолютният провал на правителствата на Борисов в борбата с корупцията; Освен в Берлин българи ще протестират в още 25 града в Европа и Америка. 


Във връзка с пандемията от COVID-19, считано от 1 август

Във връзка с пандемията от COVID-19, считано от 1 август ...

......... приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected] Препоръчваме на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo .    


Полицията води преговори с мъж, който заплашва да взриви бомба

Полицията води преговори с мъж, който заплашва да взриви бомба ...

......... казал, че в раницата му има бомба и е поискал да се повика полицията“, написа Геращенко на страницата си във Фейсбук. „Служителите на банковата институция напуснаха помещенията, а началникът на отдела остана по собствена воля. Започна специална полицейска операция "Гръм". Представителите на полицията започнаха преговори с терориста", посочи още той.Китай трябва да продължи с модернизацията на своята отбрана и

Китай трябва да продължи с модернизацията на своята отбрана и ...

......... успява сериозно да стимулира програмата за изграждане на надводни и подводни кораби от всички класове и рангове, включително ескадрени миноносци и самолетоносачи. Най-голям интерес представлява разширяването на експедиционния потенциал. Особено внимание се обръща на изграждането на кораби за транспортиране на големи военни контингенти с техника и оръжие на дълги разстояния.


Косовският премиер Авдулах Хоти е дал положителна проба за коронавирус,

Косовският премиер Авдулах Хоти е дал положителна проба за коронавирус, ...

......... във Фейсбук. Хоти се е самоизолирал у дома и няма симптоми, освен лека кашлица. Неговото правителство понесе критики заради рязкото нарастване на новите случаи в Косово през последните дни. Близо 9000 души са заразените от началото на епидемията там, 249 са починалите, като населението на страната е под 2 милиона.


Преминаването към гласуване по пощата увеличава вероятността американците да не

Преминаването към гласуване по пощата увеличава вероятността американците да не ...

......... отделни щати да направят все по-достъпен варианта за гласуване по пощата.   "Няма да знаем изборните резултати седмици, месеци, може би години след това", каза Тръмп пред репортери в петък. "Може би никога няма да узнаем изборните резултати. И именно това ме притеснява. Те ще бъдат нагласени. Манипулирани", добави той.


Белият дом потвърди снощи, че президентските избори в САЩ ще

Белият дом потвърди снощи, че президентските избори в САЩ ще ...

......... голям брой граждани ще гласуват по пощата, което ще се отрази на регулярността на изборите. Идеята бе незабавно отхвърлена от демократите и републиканците в Конгреса на САЩ - орган, който може да вземе такова решение. Кандидатите за президент са републиканецът Тръмп и демократът и бивш вицепрезидент на САЩ, Джо Байдън.


Премиерът на Косово Авдула Хоти заяви, че пробата му за

Премиерът на Косово Авдула Хоти заяви, че пробата му за ...

......... е регистрирала около 249 смъртни случая и близо 9 000 заразени с коронавируса. Ръководителят на профсъюзите в здравния сектор на Косово Блерим Сийл предупреди по-рано този месец, че страната може да стане „Ухан на Балканите” – препратка към китайския регион, засегнат най-силно от вируса и поставил началото на пандемията.  Докато някои от популярните туристически дестинации по света бавно се

Докато някои от популярните туристически дестинации по света бавно се ...

......... са съставлявали 14,3% от БВП на Испания и 13% от този на Италия, според WTTC. Испания полага огромни усилия да съживи туристическата си индустрия, като отвори отново границите си още през изминалия месец за граждани на всички страни от ЕС и одобрени от съюза трети държави.По публикацията работи: Петя Славова


Регистрираните случаи на заразени с коронавирус в световен мащаб преминаха

Регистрираните случаи на заразени с коронавирус в световен мащаб преминаха ...

......... да са най-засегнатата от заразата страна в света с 4 657 693 случаи, включително 154 793 смъртни случая, следвани от Бразилия – с 2 733 677 случая и 94 104 смъртни случая. Третата най-засегната държава е Индия със 1750 723 заразени и 37 364 починали от началото на пандемията.   


Белият дом потвърди, че президентските избори в САЩ ще се

Белият дом потвърди, че президентските избори в САЩ ще се ...

......... брой граждани ще гласуват по пощата, което ще се отрази на регулярността на изборите. Идеята бе незабавно отхвърлена от демократите и републиканците в Конгреса на САЩ – орган, който може да вземе такова решение. Кандидатите за президент са републиканецът Тръмп и демократът и бивш вицепрезидент на САЩ, Джо Байдън.   


Днес ще бъде открит новият мост на Генуа. Той е

Днес ще бъде открит новият мост на Генуа. Той е ...

......... химн на Италия, с песента Creuza de ma на генуезкия певец Фабрицио Де Андре представяща връзката море-суша на тази територия, изпълнена от 18 елитни певци като Мина, Дзукеро, Васко Роси и др. Националният акробатичен патрул към военната авиация Frecce tricollori ще отправи своя въздушен поздрав изписвайки националния трибагреник на Италия.


Новият всемирен потоп ще настъпи в близките сто години, ако

Новият всемирен потоп ще настъпи в близките сто години, ако ...

......... САЩ ще бъдат частично наводнени крайбрежията на щатите Северна Каролина, Вирджиния и Мериленд, в Азия някои региони на Китай ,Бангладеш и Индия, а в Океания - северната част на Австралия. В Европа съществено ще пострадат северните части на Германия и Франция, а главната жертва на глобалното наводнения ще стане Великобритания.


Капсулата

Капсулата "Дракон" на частната американска компания "Спейс Екс" с астронавтите ...

......... след двумесечна успешна мисия. Благодаря на всички", написа в Туитър Тръмп. "Астронавтите извършиха първото приводняване от 45 години. Много впечатляващо!", добави президентът. Последният път, когато астронавти на НАСА кацнаха във вода беше на 24 юли 1975 г., в Тихия океан, след съвместна американско-съветска мисия, известна като "Аполо-Союз", припомня Асошиейтед прес.


Тропически дървеници са наблюдавани напоследък в редица руски градове, съобщи

Тропически дървеници са наблюдавани напоследък в редица руски градове, съобщи ...

......... сграда. "Можете също да донесете дървеници у дома след почивка в хотели, тъй като насекомите се срещат дори в петзвездни хотели, следователно когато влизате в хотелската си стая, трябва внимателно да разгледате леглото и при най-малко подозрение да откажете да отседнете в този хотел", посочват още санитарните власти в страната.


Новият мост на Генуа ще бъде открит днес. Той е

Новият мост на Генуа ще бъде открит днес. Той е ...

......... Creuza de ma на генуезкия певец Фабрицио де Андре, представяща връзката море-суша на тази територия, изпълнена от 18 елитни певци като Мина, Дзукеро, Васко Роси и др. Националният акробатичен патрул към военната авиация Frecce tricollori ще отправи своя въздушен поздрав, изобразявайки националния трибагреник на Италия.  По публикацията работи: Елка Василева


Президентът Доналд Тръмп скоро ще предприеме действия срещу китайски софтуерни

Президентът Доналд Тръмп скоро ще предприеме действия срещу китайски софтуерни ...

......... сигурност от софтуер, свързан с Китайската комунистическа партия", като модели за лицево разпознаване, телефонни номера и информация за приятели, заяви Помпейо пред телевизия "Фокс".   Тръмп намекна в петък, че ще забрани социалната платформа за споделяне на кратки видеоклипове ТикТок (TikTok) в САЩ заради опасения за националната сигурност, припомня ДПА.


Мексиканският журналист Пабло Моругарес, работещ за интернет изданието

Мексиканският журналист Пабло Моругарес, работещ за интернет изданието "ПМ Нотисиас" ...

......... Нотисиас" в южния щат Гереро, беше застрелян в ресторант в град Игуала, съобщиха вчера комисията за защита на човешките права в щата и местната полиция, съобщи Франс прес.   Комисията осъди престъплението и настоя за незабавно разследване.   Пабло Моругарес е четвъртият журналист, убит в Мексико от началото на годината.


Пожарите в амазонската джунгла в Бразилия са се увеличи като

Пожарите в амазонската джунгла в Бразилия са се увеличи като ...

......... биомаса. В повечето случаи престъпници извличат ценния дървен материал от джунглата, преди да предизвикат пожар на терена, за да увеличат стойността му за земеделие и скотовъдство. Обезлесяването достигна 11-годишен рекорд през 2019 г. и скочи с още 25 процента през първата половина на 2020 г.  По публикацията работи: Елка Василева


Над 18 милиона са регистрираните случаи на коронавирус в света,

Над 18 милиона са регистрираните случаи на коронавирус в света, ...

......... Над 18 милиона са регистрираните случаи на коронавирус в света, съобщи Франс прес.    Половината от тях са в Съединените щати, Латинска Америка и Карибските острови.   Броят на потвърдените нови случаи на заразата се е увеличил за последното денонощие с близо 263 хиляди.


Берлин ще превърне откритите пространства в града в нощни клубове

Берлин ще превърне откритите пространства в града в нощни клубове ...

......... си. "Берлинчани пропускат обичайния си нощен живот в подземните клубове”, каза градският министър на икономиката Рамона Поп. "Ето защо искаме да създадем легални възможности за партита на обществени места за туристите и гражданите", добави той. Според германските медии, подобни клубове на открито могат да започнат работа още през следващата седмица.


След двумесечен престой на Международната космическа станция, корабът

След двумесечен престой на Международната космическа станция, корабът "Дракон" с ...

......... километра се активираха спирачните парашути на кораба, а след няколко минути - на височина около 2 километра, се отвориха и четирите основни парашута. В 14.48 ч. местно време (21.48 бълг. вр.) корабът "Дракон", след като се беше снижавал със скорост около 7.5 километра в час, докосна водите на Мексиканския залив.


Премиерката на Финландия Сана Марин съобщи, че се е омъжила

Премиерката на Финландия Сана Марин съобщи, че се е омъжила ...

......... социалните медии и застъпник на еко-каузи, застана начело на финландското правителство през декември миналата година. Към този момент тя беше най-младият действащ правителствен ръководител в света, но загуби тази титла няколко седмици по-късно с връщането на власт на австрийския канцлер Себастиан Курц, който ще навърши 34 години по-късно този месец.


При вълната от демонстрации в Берлин срещу коронавирусните ограничения са

При вълната от демонстрации в Берлин срещу коронавирусните ограничения са ...

......... този път мнозинството от тях носеше маски и спазваше препоръките за социална дистанция.ЕПА/БГНЕС Въпреки сравнително ниския ръст на смъртни случаи в Германия, властите изразиха безпокойство от увеличилия се през последните седмици брой на заразените. Политиците се включиха в социалните медии, за да разкритикуват поведението на участниците в протестите като безотговорно.


Огромен горски пожар гори в Калифорния. Повече от 8 хиляди

Огромен горски пожар гори в Калифорния. Повече от 8 хиляди ...

......... километра източно от Лос Анджелис. ЕПА/БГНЕСЕПА/БГНЕС Той е обхванал планинска местност, а гъст, черен дим се носи над целия район. ЕПА/БГНЕСЕПА/БГНЕС Повече от 2500 къщи са застрашени от пожара, който продължава да се разраства.ЕПА/БГНЕС До момента огънят не може да бъде овладян, въпреки огромния брой огнеборци, подпомагани от специализирана техника.


Хиляди израелци протестираха на няколко места в страната в събота

Хиляди израелци протестираха на няколко места в страната в събота ...

......... 20 процента в резултат на икономическия спад, предизвикан от пандемията.Срещу Нетаняху се води съдебен процес, в който той е обвинен в злоупотреба, безотговорно управление и корупция. Много израелци са против това Нетаняху да продължава да заеме поста министър-председател, след като срещу него тече дело за корупция. Премиерът отхвърля всички обвинения.


Министерството на отбраната на Азербайджан обяви днес, че от страна

Министерството на отбраната на Азербайджан обяви днес, че от страна ...

......... съседни държави започна през февруари 1988 г., когато населяваната предимно от арменци Накорнокарабахска автономна област обяви, че излиза от състава на Азербайджанската ССР. След война в периода 1992-1994 г. Баку изгуби контрол върху Нагорни Карабах и седем прилежащи района. От 1992 г. се водят преговори за мирно решаване на конфликт


Властите в щата Калифорния ще евакуират около 7 800 души

Властите в щата Калифорния ще евакуират около 7 800 души ...

......... противопожарната служба на Ривърсайд, където бушува стихията. В публикувано в Туитър съобщение се казва, че евакуацията ще засегне 2 586 жилища с приблизително 7 800 обитатели. По информация на телевизия NBC, огънят се е разпрострял на площ от повече от 4,8 хектара. В борбата срещу огнената стихия участват 375 пожарникари.


Над 17,85 милиона души в световен мащаб вече са регистрирани

Над 17,85 милиона души в световен мащаб вече са регистрирани ...

......... вече са регистрирани като заразени с новия коронавирус, а 683 767 са починали вследствие на COVID-19. Това сочат данни, систематизирани от Ройтерс. Инфекции са установени в над 210 държави и територии, откакто през декември 2019 година бяха открити първите случаи в Китай, припомня агенцията. /БТА/  По публикацията работи: Камелия Цветанова


Фейсбук заяви през уикенда, че блокира част от глобалните профили

Фейсбук заяви през уикенда, че блокира част от глобалните профили ...

......... е съобразила със съдебното решение. "Като се има предвид заплахата от наказателна отговорност към местен служител, към този момент ние не виждаме друга алтернатива, освен да се съобразим с решението, като блокираме акаунтите в глобален мащаб, докато обжалваме решението на Върховния съд“, заяви говорителят на водещата в света социална медия.


Бедствено положение бе обявено в неделя в австралийския щат Виктория,

Бедствено положение бе обявено в неделя в австралийския щат Виктория, ...

......... щет Виктория Даниъл Андрюс заяви, че новите рестрикции, които ще бъдат в сила шест седмици до средата на септември, ще позволяват само на един човек от домакинство да пазарува веднъж дневно. Жителите на Мелбърн няма да могат да се отдалечават на повече от 5 км от домовете си, посочва Ройтерс.


Австралийската полиция съобщи, че малък самолет Чесна се е разбил

Австралийската полиция съобщи, че малък самолет Чесна се е разбил ...

......... са били натоварени над 500 килограма кокаин с приблизителна стойност 80 милиона долара. Арестувани са петима души, за които се смята, че принадлежат към престъпна групировка в Мелбърн, уточняват от полицията, предаде БГНЕС. В изявлението се посочва, че престъпната група е наблюдавана от две години.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


В машината са били натоварени над 500 килограма кокаин Австралийската

В машината са били натоварени над 500 килограма кокаин Австралийската ...

......... BBC представител на местната полиция. В самолета са били натоварени над 500 килограма кокаин с приблизителна стойност 80 милиона долара. Арестувани са петима души, за които се смята, че принадлежат към престъпна групировка в Мелбърн, уточняват от полицията. В изявлението се посочва, че престъпната група е наблюдавана от две години.


Хиляди хора започнаха да се събират в Берлин, за да

Хиляди хора започнаха да се събират в Берлин, за да ...

......... околните улици, видимо без да спазват особено правилата за социална дистанция. Хората държаха плакати, на които пишеше "Свобода" и "Съпротива" и скандираха лозунги като: "Най-голямата конспиративна теория е коронапандемията". ООсновната демонстрация ще се състои под надслов "Краят на пандемията: денят на свободата" и е организирана от инициативата "Латерално мислене 711". 


Израелската полиция е задържала рано сутринта в неделя 12 демонстранти,

Израелската полиция е задържала рано сутринта в неделя 12 демонстранти, ...

......... в страната. Хиляди израелци протестираха на няколко места в страната в събота вечерта срещу премиера Бенямин Нетаняху и неговата политика за борба с коронавирусната епидемия, съобщава ДПА. Според говорител на полицията над 7000 души са участвали в демонстрация в близост до официалната резиденция на 70-годишния премиер, настоявайки за неговата оставка.


Главният орган на

Главният орган на "Нотр Дам" преминава процес на почистване и ...

......... юли 2019 г. Органът е ценност на катедралата и неговото разглобяване е важна стъпка в процеса по възстановяването ѝ, заяви Жан-Луи Жоржлен, ръководител на дейностите. Големият симфоничен орган е "гласът на катедралата" от 1733 г. Осемте хиляди тръби са разделени в 115 регистъра. Той е най-големият музикален инструмент във Франция.


Хотелите в Турция няма да бъдат затваряни, в случай че

Хотелите в Турция няма да бъдат затваряни, в случай че ...

......... изолация, така че хотелите няма да се затварят, съобщи днес Турската федерация на хотелиерите, цитирана от БНР. Според представителите на бранша е много малко вероятно тази година турските хотелиери да вдигнат цените на своите услуги, въпреки увеличението на разходите във връзка с борбата с коронавируса.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


Броят на починалите от новия коронавирус в Латинска Америка превиши

Броят на починалите от новия коронавирус в Латинска Америка превиши ...

......... случая по-рано тази седмица и още 1088 снощи. Мексико регистрира 784 починали в събота и за първи път над 9000 новозаразени. Другите латиноамерикански държави също се борят да овладеят ситуацията. Регионът прехвърли прага от 200 000 починали, след като Перу отчете нови 191 смъртни случая./БТА/  По публикацията работи: Камелия Цветанова


Космическият кораб

Космическият кораб "Дракон" на частната компания "Спейс Екс" (SpaceX), с ...

......... операцията по евакуацията на астронавтите са ангажирани над 40 експерта, два спасителни корала, два скоростни катера и няколко вертолета. След извеждането си от кораба Хърли и Бенкен ще минат медицински преглед и едва след това – след около четири часа, ще бъдат транспротирани до Флорида по въздушен или морски път.


Космическият кораб "Дракон", собственост на частната компания "Спейс Екс", с

Космическият кораб "Дракон", собственост на частната компания "Спейс Екс", с ...

......... с двамата астронавти Дъг Хърли и Боб Бенкен на борда. Ракетата носител "Фалкон 9" се завърна успешно на Земята, а екипажът на капсулата "Дракон" продължи пътя си към Международната космеческа станция. Това е първият път, в който американската агенция за космически изследвания използва частна компания, за да транспортира екипаж в орбита.


Бедствено положение бе обявено днес в австралийския щат Виктория, където

Бедствено положение бе обявено днес в австралийския щат Виктория, където ...

......... на бедствено положение дава по-големи правомощия на полицията, допълва Асошиейтед прес. Седем души са починали от коронавируса през изминалото денонощие, с което общият им брой във Виктория става 123, а в национален мащаб - 208. Регистрирани са 671 нови случая, информира Андрюс, цитиран от ДПА.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


Над половин милион са вече потвърдените случаи на Ковид-19 в

Над половин милион са вече потвърдените случаи на Ковид-19 в ...

......... предаде ТАСС, като цитира мароканското здравно министерство. За денонощие са регистрирани 693 нови случая, с което общият брой на заразените достигна 25 015 души. От 2 март, когато в Мароко бе установен първият случай на коронавирус, са починали 367 пациенти и са оздравели 17 960.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


На 86-годишна възраст в дома си в Юта почина американският

На 86-годишна възраст в дома си в Юта почина американският ...

......... 1934 г. Става популярен с ролята си на Тед Спиндлер във филма „Китайски синдром“/1979 г./ , участва в „Без зла умисъл“/ 1981 г./, в екранизацията по едноименния роман на Джон Ървинг „Хотел Ню Хемпшир“ /1984 г./, фантастиката „Какавидите“ /1985 г./, получил Оскар за най-добри визуални ефекти и много други филми.


Хиляди израелци протестираха на няколко места в страната в събота

Хиляди израелци протестираха на няколко места в страната в събота ...

......... икономическия спад, предизвикан от пандемията. Срещу Нетаняху се води съдебен процес, в който той е обвинен в злоупотреба, безотговорно управление и корупция. Много израелци са против това Нетаняху да продължава да заеме поста министър-председател, след като срещу него тече дело за корупция. Премиерът отхвърля всички обвинения.По публикацията работи: Камелия Цветанова


Световната здравна организация (СЗО) удължи режима на международно извънредно положение

Световната здравна организация (СЗО) удължи режима на международно извънредно положение ...

......... в борбата с разпространението на инфекцията и да съдейства за ускоряване на научните изследвания за изясняване на животинския източник и потенциалния природен резервоар на коронавируса. Това бе четвъртото заседание на комитета. СЗО обяви режим на извънредно положение в световното здравеопазване заради коронавируса на 30 януари.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


Според резултатите от второто тримесечие на тази година испанската икономика

Според резултатите от второто тримесечие на тази година испанската икономика ...

......... десетки хиляди малки и средни предприятия в страната ще фалират. Общо икономиката на Еврозоната се е свила с 14,4% през второто тримесечие, което е най-големият спад откакто се води статистика. Германският БВП, която се счита за основна икономика в Европа, е падна с 10,1%, а на Франция - с 13,8%.


Броят на установените случаи на коронавирус в Гърция в събота

Броят на установените случаи на коронавирус в Гърция в събота ...

......... здравеопазването, цитирано от БТА. За периода няма починали и жертвите на патогена остават 206. От новите случаи 9 са установени на пунктове за влизане в страната. През последните дни според гръцки медии инфекциите се увеличават - от 20-50 случая средно на ден до 110 вчера.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


Свят Една трета от работните места ще изчезнат до края

Свят Една трета от работните места ще изчезнат до края ...

......... околовръстното на Пловдив Горят автоморга и треви на околовръстния път на Пловдив Огнище на COVID-19: Още 33 положителни проби от дома за стари хора в Русе Общо заразените стават 90 КЕВР утвърди цената на природния газ за август Синьото гориво ще бъде с 2,25% по-евтино отколкото през юли

Френската прокуратура отправи към съда искане за възобновяване на разследването

Френската прокуратура отправи към съда искане за възобновяване на разследването ...

......... 2018 г., срещу именития актьор от 22-годишна актриса. Тя твърди, че е станала жертва на сексуални посегателства от страна на актьора и е била изнасилена от него в парижкия му апартамент на 6 и 13 август същата година. Разследването миналата година бе прекратено, тъй като не бяха намерени достатъчно доказателства.


Свят Как Китай си представя света през 21 век Китай

Свят Как Китай си представя света през 21 век Китай ...

......... по пет-шест случая на ден на заболели полицаи В Германия: безплатни тестове за Ковид-19 за всички пътуващи Здравният министър призова възможността да не се пренебрегва Локализираха пожарите в Хасково Човешката дейност е на първо място сред причините за възникване на пожари Как да предпазим лаптопа си от прегряване

Новата COVID болница, чието изграждане започва днес в Белград, ще

Новата COVID болница, чието изграждане започва днес в Белград, ще ...

......... Китай - първата държава, която стана жертва на вируса. В началото на годината в Ухан празна сграда беше преобразувана и оборудвана в болница с 1000 легла за рекордните 48 часа. През 2003 г. в Пекин пък за една седмица бе построена болница за борба с Тежкия остър респираторен синдром (ТОРС).


Президентът Доналд Тръмп ще забрани китайското приложение TikTok в Съединените

Президентът Доналд Тръмп ще забрани китайското приложение TikTok в Съединените ...

......... лични данни на американци. TikTok отрича обвиненията, че е контролирана от китайското правителство или споделя информация с него. Бързоразвиващото се приложение има 80 милиона активни месечни потребители в Съединените щати. Но и до момента не е ясно дали Тръмп има властта да наложи забраната и как тя ще бъде приложена. 


Гърция откри първият по рода си подводен музей, находка от

Гърция откри първият по рода си подводен музей, находка от ...

......... древния кораб. Това е голям кораб", добавя тя. Властите планират да предоставят за разходка още четири древни корабокруширали кораби в района, достъпен за любители водолази, с цел да формират водолазен парк, който ще привлече повече туристи. EPA/БГНЕС Според държавната Ерт ТВ, в понеделник се очакват две водолазни групи от Великобритания. 


Хиляди хора започнаха да се събират в Берлин, за да

Хиляди хора започнаха да се събират в Берлин, за да ...

......... хора от цяла Германия, заяви пред берлинското радио РББ берлинският сенатор Андреас Гайзел. Участниците планират да дойдат с автобуси, неонацистки организации също призоваваха за участие в протестните прояви, допълни сенаторът.Гайзел очаква в различни протестни акции през уикенда да вземат участие около 22 000 демонстранти. Ще бъдат разположени около 1500 полицаи.


Тринадесет души бяха ранени, когато автомобил се вряза в тълпа

Тринадесет души бяха ранени, когато автомобил се вряза в тълпа ...

......... е бил на път да си тръгне, когато няколко души почукали по купето на колата му, той рязко я дръпнал назад, врязал се в близките хора, след което, въпреки опитите на свидетели да му попречат да напусне паркинга, той избягал от местопроизшествието. Полицията го задържала на няколко километра от бара.


Хиляди протестиращи се събраха в Берлин срещу коронавирусните ограничения, въведени

Хиляди протестиращи се събраха в Берлин срещу коронавирусните ограничения, въведени ...

......... за носене на маски в обществения транспорт и в магазините. През последните няколко седмици броя на инфектираните се повиши и Лотар Вилер, президентът на германския Институт за здравен надзор „Робърт Кох", изрази тревога. За последното денонощие в Германия са регистрирани 955 случая на заразата, от които 7 с фатален изход.


70,5 кг кокаин в контейнер с банани откриха митнически служители

70,5 кг кокаин в контейнер с банани откриха митнически служители ...

......... който пристигнал от Южна Америка, бил предназначен за страна в Западните Балкани. По документи е транспортирал банани, но властите решили да направят рентгенова проверка. След като системата открила съмнителен материал, с помощта на кучето Аксел е извършен физически преглед и са намерени 60 пакета кокаин, с общо тегло 70,5 кг.


Скъпи другарки и другари, скъпи социалисти и симпатизанти, благодаря Ви,

Скъпи другарки и другари, скъпи социалисти и симпатизанти, благодаря Ви, ...

......... честен, истински българин родолюбец, който милее за отечеството. Нека си тръгнем от тук с тази клетва - грижа към хората, вярност на каузата, смелост за бъдещето и единение за България.Благодаря ви, че бяхме заедно, бъдете здрави, предайте силата, красотата и емоцията на това свещено за нас място до всеки социалист.


Обединените арабски емирства започнаха операции за пускане в експлоатация на

Обединените арабски емирства започнаха операции за пускане в експлоатация на ...

......... АЕЦ, които ще гарантират една четвърт от снабдяването с електроенергия по безопасен, надежден и незамърсяващ околната среда начин.В средата на февруари информационната агенция на ОАЕ съобщи, че емиратската агенция за ядрено регулиране е издала на компанията Навах енерджи (Navah Energy Company) лиценз за експлоатация на първи блок на АЕЦ "Барака".


Европейската комисия приключи преговорите с фармацевтична компания за закупуването на

Европейската комисия приключи преговорите с фармацевтична компания за закупуването на ...

......... срещу коронавируса. Договорът предвижда закупуването на ваксината за всички страни-членки на ЕС. Председателят на ЕК заяви, че не знае коя от всички разработвани ваксини ще бъде по-ефективна, затова Брюксел инвестира предварително във всички обещаващи, базирани на различен тип технологии. Така се увеличавал шансът за бързо и ефективно лечение на вируса


Обединените арабски емирства обявиха пускането на атомната си централа в

Обединените арабски емирства обявиха пускането на атомната си централа в ...

......... "Първият ядрен реактор на ОАЕ в ядрената централа в Барака стартира успешно ", написа в „Туитър“ Хамад Алкааби, представител на страната в Международната агенция за атомна енергия. „Това е исторически момент за нацията с визия, посветена на създаване на нова форма на чиста енергия за хората“, написа той на английски.


Американски апелативен съд отмени смъртната присъда на атентатора от Бостънския

Американски апелативен съд отмени смъртната присъда на атентатора от Бостънския ...

......... поиска от районен съд да проведе ново дело, което да определи дали той да бъде осъден на смърт. Според съдиите Джохар Царнаев трябва да остане в затвора до края на живота си, като единственият въпрос е дали ще бъде екзекутиран. Във Флорида американският президент Доналд Тръмп определи решението на съда като нелепо.