Със скандирания „Искаме чист въздух и тишина” около триста жители

Със скандирания „Искаме чист въздух и тишина” около триста жители ...

......... Франкфурт протестираха на местното летище, информира Нова телевизия. Те не са съгласни с бъдещите планове за построяване на нов, трети терминал. Летището е във Франкфурт е най-натовареното в Германия, през него дневно преминават около 190 000 пътници. Протестиращите обиколиха двата терминала, но не попречиха на работещите и на пътуващите.  


Поредният пътешественик във времето направи гръмко заявление, в което посочва

Поредният пътешественик във времето направи гръмко заявление, в което посочва ...

......... някога са се криели самите марсианци. Те са боравели с много по-съвършени технологии и са общували помежду си чрез телепатия. Макинтош не се притеснява от факта, че голяма част от хората не приемат думите ми на сериозно. Но е категоричен, че всичко това, което казва, ще се случи.    


Служители на ЦРУ и разузнаването на КНДР са имали съвместни

Служители на ЦРУ и разузнаването на КНДР са имали съвместни ...

......... през 2013–2015 г. Пхенян е бил посетен от Аврил Хайнс, заместник-директор на ЦРУ. В допълнение изданието подчертава, че консултациите са били преустановени през последните години на управлението на Барак Обама. Въпреки това, те бяха възстановени през 2017 г., когато Майкъл Помпео се присъедини като ръководител на ЦРУ. Превод и редакция: БЛИЦ


Руски военни от Черноморския флот са започнали гасенето на двата

Руски военни от Черноморския флот са започнали гасенето на двата ...

......... 7 граждани на Турция и 7 на Индия.   По последни данни са намерени телата на 11 загинали. Спасени са 12 моряци.   Еколози предупредиха, че има опасност от изтичане на гориво в Керченския пролив, което може да доведе до тежки последствия за флората и фауната в района.    


Графът на Париж Анри Орлеански - пряк наследник на последния

Графът на Париж Анри Орлеански - пряк наследник на последния ...

......... може да живее във Франция, президентът Венсан Ориол му позволява да следва в страната и той завършва Института по политически науки в Париж.-->   След това участва като офицер във войната в Алжир. Напуска армията през 1967 г. и работи в областта на банковото дело във Франция и Швейцария.  


Един от основателите на рок групата Pink Floyd Rogers Waters

Един от основателите на рок групата Pink Floyd Rogers Waters ...

......... Аюб са предадени на майката в град Камичли в североизточна Сирия. Бащата насилствено ги отвел със себе си от Тринидад и Табаго през 2014 година. До януари 2019 г. децата са се намирали в сирийския район Ракка, който преди това бе "столица" на терористичната групировка в Сирия.Превод и редакция: БЛИЦ



Трийсетгодишен български каналджия получи днес във Франция двегодишна ефективна присъда

Трийсетгодишен български каналджия получи днес във Франция двегодишна ефективна присъда ...

......... откажа“, допълни той.Мъжът беше задържан на 16 януари в Шербур, откъдето трябвало да се качи на кораб за Пул в Южна Англия. Когато служителите на френската въздушна и гранична полиция махнали обаче дървената преграда в микробуса, която скривала мигрантите в камиона, видели десетте души, всички пълнолетни, с две бутилки вода.


36-годишната Джиджи Ву от Тайван се прочу по целия свят

36-годишната Джиджи Ву от Тайван се прочу по целия свят ...

......... 28 часа след подаване на сигнала за бедствие спасителите откриват тялото на Джиджи.   Жената обаче била починала от измръзване. По думите на командира на отряда, тя се намирала на височина 1,7 хил. метра над морското равнище. Спасителните служби изчакват подходящи условия, за да смъкнат тялото й от планината. Превод: БЛИЦ


Правителството на Венецуела съобщи днес, че е потушило метеж в

Правителството на Венецуела съобщи днес, че е потушило метеж в ...

......... по-рано национални гвардейци публикуваха видеа в социалните мрежи, в които казват, че не признават правителството на президента Николас Мадуро. В едно от видеата мъж, представящ се за сержант Фигероа, се обръща към "народа на Венецуела" и призовава сънародниците си да излязат на улиците и да покажат подкрепа за техния бунт.


Снимките на седми сезон на най-успешния български медицински сериал започнаха

Снимките на седми сезон на най-успешния български медицински сериал започнаха ...

......... пряко свързано със съдбата на Ина Фотева. Новата болница ще рестартира живота и отношенията на много от познатите герои“, споделят от екипа на продукцията.След 295 епизода и 6 успешни сезона тази пролет "Откраднат живот: Любовта лекува" ще акцентира върху емоцията, която има силата да променя живота на лекари и пациенти.


Министърът на здравеопазването на Украйна Уляна Супрун посъветва жителите на

Министърът на здравеопазването на Украйна Уляна Супрун посъветва жителите на ...

......... медии.  На своята страница във Facebook здравната министърка обяснява, че повечето полезни свойства на черния хайвер са присъщи и на червения.  Уляна Супрун също така твърди, че по съдържание на желязо и фосфор червеният хайвер почти не отстъпва на черния, а по съдържание на калций и магнезий дори го превъзхожда. 



Американска порнозвезда заряза доходоносния бизнес и стана проповедник. Историята на

Американска порнозвезда заряза доходоносния бизнес и стана проповедник. Историята на ...

......... че е първата порнозвезда, която е станала проповедник. „Всеки може да дойде при мен за съвет. Всеки може да ми разкаже каквото пожелае, без да се притеснява, че ще го съдя”, казва тя. Бившата актриса признава, че палавите видеа с нейно участие все още са достъпни в мрежата.Превод: БЛИЦ  


Европейската комисия ще предупреди, че програмите в някои страни от

Европейската комисия ще предупреди, че програмите в някои страни от ...

......... че не проверява произхода на богатството, и плащанията, направени от чужденци, които получават местожителство там, създават потенциален риск от пране на пари, смята ЕК. Еврокомисията казва, че ще сформира експертна група, която ще даде до края на годината препоръки как да се предотвратят опасностите, произтичащи от тези схеми, пише БТА. 


Неизвестен човек е оставил дарение от 160 000 евро в

Неизвестен човек е оставил дарение от 160 000 евро в ...

......... изненадала и предала плика на пастора, който също бил поразен. Дарението трябвало да бъде одобрено от финансовото ръководство на Регенсбургската епархия. Сега то ще бъде разпределено между различни благотворителни организации в Африка, каза говорителят на епархията Клеменс Нек. Той подчерта, че анонимни дарения с такъв размер "не се правят често".


Най-малко 11 души загинаха днес при пожар на два кораба

Най-малко 11 души загинаха днес при пожар на два кораба ...

......... гориво от единия на другия.  Инцидентът е станал извън териториалните води на Русия. На борда на "Кандий" са се намирали 17 души: девет граждани на Турция и осем - на Индия. На борда на "Маестро" е имало 14 души: седем турци и седем индийци. Спасителните операции продължават и в момента.


Военните, които призоваха за преврат срещу президента на Венецуела Николас Мадуро, са

Военните, които призоваха за преврат срещу президента на Венецуела Николас Мадуро, са ...

......... на армията да спрe да подкрепя диктатурата и да застанe на страната на хората, да ни помогнe да постигнем прехода, който искаме, добавил той. Няколко демонстрации срещу правителството на Мадуро бяха организирани в страната в неделя. Протестиращите ще се съберат отново в сряда с искане за свободни, прозрачни и демократични избори. 



101-годишна авджийка от американския град Моргантаун повали два елена с

101-годишна авджийка от американския град Моргантаун повали два елена с ...

......... тя решила да изчака „нещо по-голямо”. Търпението й много скоро било възнаградено. „Скоро се появи голям елен и аз стрелях. Когато погледнах, видях, че на земята има не един, а два елена. Простреляла съм два”, разказва възрастната авджийка. След успешния излет тя дала голяма част от улова на внуците си.


Турция подготвя образователна реформа, при която броят на учебните дисциплини

Турция подготвя образователна реформа, при която броят на учебните дисциплини ...

......... да се задълбочават и да запомнят всичките. Броят на предметите, които се изисква от тях да изучават, определено ще бъде намален," каза той. Министърът отбеляза, че за да бъде решено кои предмети да отпаднат, ще бъдат взети предвид както интересите на децата, така и икономическите нужди на Турция, пише БТА.


Британският премиер Тереза Мей заяви, че ще опита да намери

Британският премиер Тереза Мей заяви, че ще опита да намери ...

......... референдума.   Според нея евентуален втори референдум ще подкопае доверието в демокрацията.   Мей обеща да бъде „по-гъвкава“ с депутатите в опитите да се постигне споразумение по промени в предпазния механизъм за северноирландската граница, която гарантира, че няма да има връщане на твърдата граница между британската провинция и Ирландия.  


На 85-годишна възраст почина принц Хенри Орлеански, граф Парижки, претендент

На 85-годишна възраст почина принц Хенри Орлеански, граф Парижки, претендент ...

......... Луи-Филип I d'Orléans (управляван от 1830-1848) и е признат за легитимен ищец на трона от тези френски роялисти, наречени юнионисти, които го смятат за законния наследник на княз Анри дьо Бурбон, граф Шамбор. Това е последният патрилинеален потомък на крал Луи XV. Анри е пенсиониран военнослужещ, както писател и художник.


101-годишна авджийка от американския град Моргантаун повали два елена с

101-годишна авджийка от американския град Моргантаун повали два елена с ...

......... изчака „нещо по-голямо”. Търпението й много скоро било възнаградено. „Скоро се появи голям елен и аз стрелях. Когато погледнах, видях, че на земята има не един, а два елена. Простреляла съм два”, разказва възрастната авджийка. След успешния излет тя дала голяма част от улова на внуците си.  Превод: БЛИЦ  


Десет души загинаха днес при пожар на два кораба под

Десет души загинаха днес при пожар на два кораба под ...

......... на "Кандий" се намирали 17 души, девет от които - граждани на Турция и осем - на Индия. На борда на "Маестро" имало 14 души - седем турци и седем индийци, отбелязва БТА.  Пожарът не представлява заплаха за другите кораби в района, заявиха пред ТАСС в Новоросийския морски спасително-координационен център. 


Премиерът на Великобритания Тереза Мей представи ключовите проблеми в центъра

Премиерът на Великобритания Тереза Мей представи ключовите проблеми в центъра ...

......... правителството харчи пари за планове да изведе страната от ЕС без споразумение. По думите му лейбъристите не изключват нов референдум.Мей отговори, че Лондон е похарчил 4,2 милиарда британски лири в подготовката на правителството за Брекзит без сделка.Премиерът сигнализира, че остава против Великобритания да бъде в митническия съюз на ЕС. /news.bg


Мексико регистрира 33 341 убийства през 2018 г., показва официалната

Мексико регистрира 33 341 убийства през 2018 г., показва официалната ...

......... 33 341 убийства през 2018 г., показва официалната статистика, цитирана от АФП. Това е рекорд спрямо 2017 г., когато са убити 28 866 души. Насилието е заради войната между наркокартелите. Повече от 200 000 души са убити в Мексико, откакто правителството мобилизира армията за борба с наркотрафика през 2006 г.


Двама моряци са загинали при инцидент в Черно море. Два

Двама моряци са загинали при инцидент в Черно море. Два ...

......... спасяването на екипажите от двата плавателни съда. До инцидента се стигнало при прехвърляне на гориво от единия кораб на другия. Предполага се, че на единия кораб е избухнала експлозия, след което е започнал пожар, който се е прехвърлил върху другия плавателен съд. Към момента причините за смъртоносния инцидент са неизвестни.


Талибаните избиха повече от 100 военнослужещи в централната провинция Вардак,

Талибаните избиха повече от 100 военнослужещи в централната провинция Вардак, ...

......... използвали американски високопроходими военни джипове Humvee, които са иззели от афганистанските сили. Те са ги използвали като кола бомба, за да преодолеят препятствията.Друг източник от провинцията също разкри, че повече от 100 войници са убити при атаката.Експлозията е била толкова силна, че цялата сграда се е срутила.Има и ранени. /news.bg


Девет души са загинали при пожар на два кораба в

Девет души са загинали при пожар на два кораба в ...

......... са пътували под флага на Танзания. На единия от корабите е възникнал взрив. На кораба "Кандий" е имало 17 човека, девет от които турци и 8 индийци. На борда на "Маестро" има 14 моряци - 7 турци и 7 индийци. В спасителната операция са се включили десет други плавателни съдове.


Британският премиер Тереза Мей отхвърли призивите за отлагане на излизането

Британският премиер Тереза Мей отхвърли призивите за отлагане на излизането ...

......... парламента законопроект за Брекзит, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Мей каза, че ще води още разговори с депутати от своята партия и от опозицията за техните тревоги във връзка със сделката, преди да се обърне пак към евролидерите. ЕС казва, че споразумението за излизане не може да бъде предоговаряно. 


Британският премиер Тереза Мей заяви днес, че ще опита да

Британският премиер Тереза Мей заяви днес, че ще опита да ...

......... задънената улица със сделката за Брекзит, като поиска още отстъпки от Европейския съюз за резервен план за избягване на твърда граница в Ирландия, предаде Ройтерс.БрекзитЕК: Не търсете отговори от Брюксел, време е да говори ЛондонУседналост за българите на Острова: как ще се получава този статутТереза Мей представя днес план "Б"


Шок предизвика новината, че тялото на 40-годишният Емил Велев от

Шок предизвика новината, че тялото на 40-годишният Емил Велев от ...

......... защото лицето е чужд гражданин и не се води в архива на общината, нито като роден тук, нито като женен тук! Тоест не съществува”, разказва още г-н Анастасов. Към този момент трупът на Емил Велев продължава да стои в моргата на остров Крит, а той продължава да се води жив.


Двама моряци са загинали при инцидент в Черно море. Два

Двама моряци са загинали при инцидент в Черно море. Два ...

......... екипажите от двата плавателни съда.До инцидента се стигнало при прехвърляне на гориво от единия кораб на другия. Предполага се, че на единия кораб е избухнала експлозия, след което е започнал пожар, който се е прехвърлил върху другия плавателен съд. Към момента причините за смъртоносния инцидент са неизвестни. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Председателят на Европейския съвет Доналд Туск твърди, че бившият премиер

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск твърди, че бившият премиер ...

......... защото неговите коалиционни партньори, либералите, ще блокират тези идея за референдум. Но след това той спечели изненадващо и нямаше коалиционен партньор. Толкова е парадоксално, защото Дейвид Камерън е реалната жертва на собствената си победа", коментира Туск.През миналата седмица Дейвид Камерън заяви, че не съжалява за организирания референдум за ЕС. /news.bg


Трийсетгодишен български каналджия получи днес във Франция двегодишна ефективна присъда

Трийсетгодишен български каналджия получи днес във Франция двегодишна ефективна присъда ...

......... откажа", допълни той. Мъжът беше задържан на 16 януари в Шербур, откъдето трябвало да се качи на кораб за Пул в Южна Англия. Когато служителите на френската въздушна и гранична полиция махнали дървената преграда, която скривала мигрантите в камиона, видели десет души, все пълнолетни, с две бутилки вода, пише БТА. 


Вучич се замисля за предсрочни избори, опозицията ще ги бойкотираСлед

Вучич се замисля за предсрочни избори, опозицията ще ги бойкотираСлед ...

......... е изправен пред дилема по въпроса дали си струва да обяви избори и да спечели "пирова победа", тъй като заради бойкота на опозицията ще загуби пред международната общност легитимност както парламентът, така и своя собствен, за да реши проблема с Косово , което ще усложни европейския път към Сърбия. /БГНЕС


Киргизстан ще задължи със закон президента да носи калпакКиргизстан се

Киргизстан ще задължи със закон президента да носи калпакКиргизстан се ...

......... през 2010 г. политиците в страната с мюсюлманско мнозинство съсредоточиха вниманието си върху въпросите на националната идентичност и култура. Критиците твърдят, че служителите отделят твърде много време за популистки инициативи, а не за борба с корупцията и прокарването на реформи в една от най-бедните страни на бившия Съветски съюз. /БГНЕС


Ватикана пусна приложение, чрез което всички миряни могат да се молят

Ватикана пусна приложение, чрез което всички миряни могат да се молят ...

......... с папата” – идеята вярващите да подкрепят папа Франциск в молитвите му за предизвикателствата пред човечеството. „Моли се всеки ден” – секцията има разработен график за молитви и „Моли се с мрежата” – която е пространство, където потребителите, сред копито и папа Франциск, могат да споделят молитвите си с другите.


Испански спасители работят без почивка в опит да намерят 2-годишно

Испански спасители работят без почивка в опит да намерят 2-годишно ...

......... през 2010 г. участва в спасяването на 33 чилийски миньори, изведени след 69 дни под земята. Експерти обаче предупреждават, че шансовете момченцето да бъде открито живо са минимални. Дълбочината на кладенеца е около 100 метра. Родителите на падналото дете споделиха пред медиите, че преди две години са загубили друг син.


Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние отхвърли опита

Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние отхвърли опита ...

......... предложение на премиера Тереза Мей за Брекзит до февруари.Говорител на кабинета обясни, че предвижданият за 29 януари вот няма да бъде ключовото гласуване на план Б.Днес се очаква Мей да заяви пред Камарата на общините, че планира да се върне в Брюксел да поиска съществена промяна на защитния механизъм. /news.bg


ДАЕШ (

ДАЕШ ("Ислямска държава") удари американски конвой в Североизточна Сирия, съобщава ...

......... насочена към контролно-пропускателен пункт на сирийски кюрди, докато конвой на коалицията е преминавал до град Шададе. Отбелязва се, че двама кюрдски бойци са пострадали.Сирийският център за наблюдение на човешките права информира, че петима души са загинали при експлозията, а няколко други са пострадали.По-рано днес ЕС наложи нови санкции на Сирия.


Полицията в северноирландския град Лондондери обяви нова тревога за сигурността

Полицията в северноирландския град Лондондери обяви нова тревога за сигурността ...

......... в Лондондери съобщи, че детективите са задържали днес пети заподозрян при разследването на експлозията на кола бомба до съдебна сграда в града в събота. Петдесетгодишен мъж е задържан по обвинения в тероризъм. Той е обвинен също в участие във въоръжен грабеж миналата седмица, уточниха силите на реда.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Камала Харис официално започна президентската си кампания за 2020 г.,

Камала Харис официално започна президентската си кампания за 2020 г., ...

......... за нашата страна", каза тя в предизборно видео, което съвпада с появата й пред блок на телевизия ABC.В списъка с кандидати влизат Елизабет Уорън от Масачузетс, Кирстен Джилибранд от Ню Йорк, Кори Букър от Ню Джърси, Шеръд Браун от Охайо, Ейми Клобухар от Минесота и Бърни Сандърс от Върмонт. /news.bg


Технологичният гигант Google е глобен с 50 милиона евро от Франция

Технологичният гигант Google е глобен с 50 милиона евро от Франция ...

......... защита на личните данни глобиха компанията за нарушаване на две задължения към регламента, след като получили оплаквания от две неправителствени организации. Американската компания е нарушила задълженията за "прозрачност и информация". През миналата седмица беше съобщено, че Европейската комисия се подготвя да наложи санкции на Google за доминиращо положение на пазара на дигитална реклама.


Иранският президент Хасан Рохани обяви, че съпротивата срещу новите технологии

Иранският президент Хасан Рохани обяви, че съпротивата срещу новите технологии ...

......... обмисля забрана на "Инстаграм", последната голяма социална медия, която все още е свободно достъпна в страната.Въпреки ограниченията върху социалните медии, иранците, в това число и висши властници като самия Рохани и външния министър Мохамед Джавад Зариф продължават да използват услуги като "Туитър", които са широко достъпни чрез прокси сървъри. /news.bg


Китайски следователи установиха, че Хъ Цзянкуей, китайският лекар, стоящ зад

Китайски следователи установиха, че Хъ Цзянкуей, китайският лекар, стоящ зад ...

......... били ХИВ-позитивни, а жените - не. Световната научна общност реагира, като изтъкна, че редактирането на гени не е било необходимо, за да бъде предотвратено предаването на болестта от бащите на децата им. Гилдията остро осъди опитите за генното модифициране на бебета и свързаните с тях тежки последици за човешкия геном.


Гръцкото правителство внесе спорното споразумение с Македония в парламента, съобщава

Гръцкото правителство внесе спорното споразумение с Македония в парламента, съобщава ...

......... депутати, за да получи мнозинство за ратифициране на споразумението.Депутатите се очаква да гласуват в петък. Но Атинската новинарска агенция съобщава, цитирана от АФП, че гръцкият парламент ще гласува споразумението в четвъртък.Вчера десетки хиляди гърци се събраха пред парламента, за да протестират срещу споразумението. Най-малко 25 полицаи са ранени при сблъсъците.


Турция никога няма да допусне въвеждането на зона за сигурност

Турция никога няма да допусне въвеждането на зона за сигурност ...

......... на Анкара, не бъдат спазени.Президентът на САЩ Доналд Тръмп обърка собствения си екип по национална сигурност с изненадващото си решение през миналия месец да изтегли всички 2000 американски военнослужещи от Сирия. Оттогава Тръмп и Ердоган обсъдиха зона за сигурност, която Турция би създала в Сирия по протежение на тяхната граница.


Един от най-добрите ездачи на бикове в света - Мейсън

Един от най-добрите ездачи на бикове в света - Мейсън ...

......... си. Родеото с бик е считано за едно от най-опасните. За да стане победител, участникът трябва да се задържи на гърба на животното осем секунди, привързан за въже за него, допълва БТА. Професионалната организация на ездачите на бикове обединява 1200 членове от САЩ, Канада, Мексико, Бразилия, Австралия и Нова Зеландия.


Един от най-богатите хора в света - милиардерът филантроп Бил

Един от най-богатите хора в света - милиардерът филантроп Бил ...

......... чака на опашка за бургер и пържени картофи пред ресторанта за бързо хранене „Dick`s Drive-In” в Сиатъл. Гейтс остава известен с начина си на живот на обикновен човек, при който, макар че притежава над 100 млрд. долара, се държи без претенции и показност и не се движи с огромна охрана.


Полша предлага защитният механизъм за избягване на

Полша предлага защитният механизъм за избягване на "твърда" граница между ...

......... изтъкна той.Според британски медии Полша е единствената държава на срещите за Брекзит, на които открито е поставяла под въпрос формулировката за защитния механизъм.Междувременно ЕС обяви, че решението трябва да дойде от Лондон."Не търсете отговори от Брюксел. Сега е моментът Лондон да говори", изтъкна говорителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас. /news.bg


Полицията в ирландския град Лондондери обяви нова тревога за сигурността

Полицията в ирландския град Лондондери обяви нова тревога за сигурността ...

......... Twitter полицията в Лондондери съобщи, че детективите са задържали пети заподозрян при разследването на експлозията на кола бомба до съдебна сграда в града в събота. https://twitter.com/BBCNewsNI/status/1087365653248598017https://twitter.com/BBCNewsNI/status/1087365653248598017 Петдесетгодишен мъж е арестуван по обвинения в тероризъм. Той е обвинен също в участие във въоръжен грабеж миналата седмица, уточниха силите на реда.  


15-годишен ученик засне видеоклип от вътрешността на самолета на руския

15-годишен ученик засне видеоклип от вътрешността на самолета на руския ...

......... разговоря си с незрящата Регина Парпиева от Нижни Новгород, която мечтае да стане журналистка, той я прегърна, а тя попита дали може да докосне лицето му, за да придобие представа как изглежда. Руският президент се съгласи без колебание, след което целуна ръката й. Накрая той й подари няколко високотехнологични устройства.


Германия анулира лиценза на иранската авиокомпания

Германия анулира лиценза на иранската авиокомпания "Махан Еър", тъй като ...

......... че знаем за предишни терористични дейности на Иран в Европа, добави говорителят. Цитиран от Асошиейтед прес говорител на германското външно министерство каза, че решението цели гарантиране на външнополитическите интереси на Германия и интересите й в областта на сигурността. Кристофер Бургер цитира нарастващ брой свидетелства за иранска разузнавателна дейност в Европа.


Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху предупреди, че всеки, който

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху предупреди, че всеки, който "заплашва ...

......... търпение да се изправят срещу ционисткия режим и да го заличат от лицето на Земята", настоя бригаден генерал Азис Насирзадех.Тази сутрин израелските въоръжени сили обявиха, че са ударили около 10 обекта, принадлежащи на Революционната гвардия на Иран, след като в неделя е била изстреляна ракета към Израел над Голанските възвишения.


Над 100 служители на афганистанските сили за сигурност бяха убити

Над 100 служители на афганистанските сили за сигурност бяха убити ...

......... "Разполагаме с информация, че 126 души са били убити при експлозия във военния тренировъчен център", каза източникът. Местен служител потвърди също, че броят на жертвите на атаката надхвърля 100 души. Говорител на афганистанското правителство отказа коментар. По-рано правителството съобщи за само 12 убити, припомня Ройтерс. Отговорност за нападението поеха талибаните.


Един от най-добрите ездачи на бикове в света - Мейсън

Един от най-добрите ездачи на бикове в света - Мейсън ...

......... животното осем секунди, привързан за въже за него. Мейсън Лоу беше един от най-добрите ездачи на бикове в светаGulliver/Getty Images--> Професионалната организация на ездачите на бикове обединява 1200 членове от САЩ, Канада, Мексико, Бразилия, Австралия и Нова Зеландия. Мейсън Лоу беше един от най-добрите ездачи на бикове в светаGulliver/Getty Images


Чудя се, ако тъпанарите си направят гилдия, ще трябва ли

Чудя се, ако тъпанарите си направят гилдия, ще трябва ли ...

......... бащи и хора въобще. Обичан от цяла Америка.  В момента много популярен в САЩ е австралийският комик Джим Джефрис, който обича да разказва сексуални шеги, доста груби понякога. Постоянно получава гневни писма на възмутени зрители, заради тези ШЕГИ.  Знаете ли кой никога не е получавал гневни писма…? Бил Козби.  


Рейтингът на Владимир Путин

Рейтингът на Владимир Путин "престана да бъде неуязвим" - президентът ...

......... повлияе и на събитията през 2024 г.", когато ще приключи новият мандат на Путин, предупреждава експертът."С такива рейтинги може и да караш нататък, но трудно се предприемат сериозни действия за трансформиране на режима - рейтингът пада не само в очите на обикновените хора, но и на елитите", смята руският експерт.


Русия е готова да осигури на САЩ

Русия е готова да осигури на САЩ "безпрецедентна прозрачност" във ...

......... среден обсег е подписан през 1987 г. от президента на САЩ Роналд Рейгън и последния съветски лидер Михаил Горбачов. Договорът от 1987 г. ограничава производството, използването и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със среден (от 1000 до 5500 километра) и малък обхват (от 500 до 1000 километра). /news.bg


15-годишен ученик засне видеоклип от вътрешността на самолета на руския

15-годишен ученик засне видеоклип от вътрешността на самолета на руския ...

......... 15-годишен ученик засне видеоклип от вътрешността на самолета на руския президент Владимир Путин и го публикува в YouTube.Русия на ПутинВ Русия "разбожествяват" ПутинПутин в ледени води на Кръщение Господне (снимки и видео)Путин си тръгва от Белград с овчарката Паша (снимки)


Шефът на иранските военновъздушни сили генерал Азиз Насирзаде каза, че те са

Шефът на иранските военновъздушни сили генерал Азиз Насирзаде каза, че те са "нетърпеливи и ...

......... посещение в академията на ВВС след нанесените рано тази сутрин израелски удари.Според Израел ударените цели включвали складове за боеприпаси, разузнавателен обект и лагер за военно обучение. Те били предприети в отговор на изстрелването вчера от иранските сили на ракета към Израел.Ирански официални представители често се заричат да унищожат Израел, отбелязва АП.


Не търсете отговори от Брюксел, време е да говори Лондон.

Не търсете отговори от Брюксел, време е да говори Лондон. ...

......... ще поддържат връзка.Говорителят се въздържа от оценка на различните предположения от последните дни какво ще бъде необходимо, за да продължи процесът по оттеглянето на Великобритания. В отговор на въпрос той отбеляза, че предпазната мярка за ирландската граница е част от споразумението между ЕС и Лондон, което не подлежи на предоговаряне.


Германия отмени лиценза за полети на иранска авиокомпания, тъй като

Германия отмени лиценза за полети на иранска авиокомпания, тъй като ...

......... я запазят живо постигнатото навремето споразумение въпреки оттеглянето на САЩ. Европейските страни, имаше по-обширни икономически връзки с Иран и съзнаващи заплахата, която би представлявала друга ядрена държава в непосредствена близост до тях, се опитват с ограничен успех да се защитят от негативното въздействие на извънтериториалните санкции на Вашингтон спрямо Техеран.



Специалният пратеник на ООН в разговорите между Скопие и Атина

Специалният пратеник на ООН в разговорите между Скопие и Атина ...

......... сътрудничество с двете страни за окончателно решаване на различията между тях, се казва в съобщението.Според информации от Атина парламентът на Гърция днес трябва да започне процедурата по ратифициране на Преспанския договор. Председателят на парламента Никос Вуцис заяви, че очаква цялата процедура да приключи с гласуване до края на тази седмица.


Мъж в униформа, определящ се като сержант в Националната гвардия

Мъж в униформа, определящ се като сержант в Националната гвардия ...

......... отговорило на поканите на Ройтерс за коментар.  Действията се развиват на фона на дълбоката икономическа криза, за която редица държави и международни организации обвиняват управлението на Мадуро. Той официално започна втория си мандат като президент на 10 януари насред вълна от критика и обвинения в подправяне на изборите през 2018 г. 


Шефът на иранските военновъздушни сили генерал Азиз Насирзаде каза, че

Шефът на иранските военновъздушни сили генерал Азиз Насирзаде каза, че ...

......... нанесените рано тази сутрин израелски удари. Според Израел ударените цели включвали складове за боеприпаси, разузнавателен обект и лагер за военно обучение. Те били предприети в отговор на изстрелването вчера от иранските сили на ракета към Израел.  Ирански официални представители често се заричат да унищожат Израел, отбелязва АП, цитирана от БТА. 


Съветът на ЕС съобщи, че налага санкции на деветима граждани

Съветът на ЕС съобщи, че налага санкции на деветима граждани ...

......... санкции е продължила с месеци. Тя добави, че решенията са били приети така, че да могат да издържат в съда. Дълго оценявахме правната основа и съм убедена, че решенията са изцяло правомерни. Целта на ЕС е да предотврати употребата на оръжия за масово поразяване, включително на химически оръжия, поясни Могерини.


Президентът на Сърбия Александър Вучич не изключи възможността в страната

Президентът на Сърбия Александър Вучич не изключи възможността в страната ...

......... насрочени в края на март и началото на април.В момента Вучич, според социологически проучвания, има подкрепата на 55 процента от населението, при това неговият рейтинг сериозно се покачи след посещението в Белград на руския президент Владимир Путин.През последните седем седмици в Белград се провеждат масови антиправителствени демонстрации, организирани от опозицията.


Рейтингът на Владимир Путин 

Рейтингът на Владимир Путин "престана да бъде неуязвим" - президентът на Русия вече понася наред ...

......... да повлияе и на събитията през 2024 г.", когато ще приключи новият мандат на Путин, предупреждава експертът."С такива рейтинги може и да караш нататък, но трудно се предприемат сериозни действия за трансформиране на режима - рейтингът пада не само в очите на обикновените хора, но и на елитите", смята руският експерт.


Китайски следователи установиха, че Хъ Джанкуей, китайският лекар, стоящ зад

Китайски следователи установиха, че Хъ Джанкуей, китайският лекар, стоящ зад ...

......... човешкия геном. China vows to strictly deal with He Jiankui, the geneticist behind the "genetically edited babies". He was found to have avoided supervision and raised funds on his own to carry out research which is banned by Chinese law. https://t.co/NE7neamIod pic.twitter.com/6iIG8XZKPd — China News 中国新闻网 (@Echinanews) January 21, 2019